Ponedeljak, 12.04.2021.

11:38

Nešto između: Stigao je novi Citroen C5 FOTO/VIDEO

Izvor: B92

Nešto izmeðu: Stigao je novi Citroen C5 FOTO/VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

68 Komentari

Sortiraj po:

S

pre 2 godine

CX,XM podseća što me raduje. Nostalgija za prošlim,dobrim vremenima i ocem automehaničarem prvom u Vojvodini za Citroen i Peugeot. Svaki sam vozila i uvek je bio spejs šatl za sve ostale automobile.

S

pre 2 godine

CX,XM podseća što me raduje. Nostalgija za prošlim,dobrim vremenima i ocem automehaničarem prvom u Vojvodini za Citroen i Peugeot. Svaki sam vozila i uvek je bio spejs šatl za sve ostale automobile.

academico

pre 3 godine

Prednji kraj pravi Citroen ali zadnji je dosta konzervativniji pogotovo svetlosna grupa. U celini.. Meni se dopada. Verujem da će uživo biti još bolji utisak.
Nije Citroen za svakoga to stoji ali ipak je to auto za malo drugačiju ciljnu grupu.
Još jednom su mi potvrdili da se ne plaše da potpuno promene koncept sa svakim novim modelom....realno ko bi pomislio kada vidi ovo da će imati C5 oznaku.

MakusSp

pre 3 godine

Citroen nije za svakoga. Uvek se razlikuje svojim dizajnom, i novim tehnologijama. To nije mejnstrim auto. Ko voli inovacije, stil, dizajn, eleganciju... Voziće citroen, pezo, i sl... Svakako, ko voli dziberaju, naćiće sebe u gomili nemačkih sklopocija i tonama lima.....

Milan

pre 3 godine

fali 2.0 hdi 180ks a mogao bi i 3.0 hdi npr 270ks
(ljuboja, 12. april 2021 20:23)

Ljuboja care, sa dizelima polako (na zalost) na zapadu SVI zavrsavaju, jedino su BMW, Audi i Mecka saopstili da ce biti u ponudi novih modela sigurno do 2030 godine, SVE ostale marke ih se odricu zbog eko normi i neispaltivosti proizvodnje. Meni ovde kod ovog jedi o smeta so je Citrone na svim modelima izbacio klasicni pokazivac brzine, nista bez kazaljke.

popadic

pre 3 godine

oni ,koji ovaj auto zele da kupe ,ne zele ovde da se raspravljaju sa nebitnim glavama.Mozda su kupci novog citroena specificni ali im ne bih to zamerio,naprotiv ,u odnosu na kupce polovnog ili novog bmw ili audija su smekercine.

Kliker

pre 3 godine

Nije ovo citroen. Mora da ima zastitni znak svakog citroena tj farove na krov haha. Ruzan je,tako da opravdava znal koji nosi. Ovo se gasi za 3-4 godine. Zivi bili pa videli.

Srđan BL

pre 3 godine

Ivan ZG
Ogibljenje C5X je bazirano na ogibljenju C5 Aircross, a taj podatak mozes naci...
Sistem koji sam opisao je kao na C5 Aircross-u. Mozes se naci uvrijedjen, ne mogu ti pomoci, ali to ne mijenja cinjenicu da "ne kapiras" kako ova vrsta aktivnog ogibljena funkcinise... U neku ruku to ogibljenje je blize C3 i C4 nego recimo Xantiji...
Provjeri sve sto sam napisao u prethodnom komentaru, pa ce ti razlike biti jasnije...

Ivan ZG

pre 3 godine

Srđan BL
Ajde ti meni daj link gdje si ti pročitao o ovjesu ovog auta koji nije nigdje još ni prikazan. Pa da ja vidim kako si tako pametan.
Šta nema podataka? Pa nije valjda da si izmislio?
U tekstu sa navodi:
"Novi model je dizajnerski inspirisan konceptom CXperience iz 2016, a proizvođač navodi da je reč o prvom Citroenu koji ima novi aktivni hidraulični sistem oslanjanja (Advanced Comfort)."
Trebao si uočiti ključne riječi, a to su prvi (!!!) Citroen koji ima NOVI (!!!!) hidraulični sistem oslanjanja. Dakle NIJE ovo ovjes koji ima C3 i C4, a to su hidraulični amortizeri nego nešto sasvim novo.
Dakle prije pisanja komentara (krivog) DOBRO i PAŽLJIVO pročitaj tekst da ne radiš ovakve greške pa KRIVO zaključiš da nisam dobro napisao.

Srđan BL

pre 3 godine

Ivan ZG
Imate pravo na iznosenje vizuelnog dozivljaja ovog Citroena, ali ne bas i na iznosenje neistina po pitanju ogibljena...
Nema ovo veze sa klasicnim hidraulicnim sistemom koji je nekada koristio Citroen. Takav sistem, kao i svaki aktivni hidraulicni (ili vazdusni) sistem cini hidraulicna (ili vazdusna) pumpa povezana na svaki "amortizer" i na taj nacin se odrzava zeljeni pritisak, a kojim se odredjuje recimo visina vozila (ili podizanje jedne strane radi savladavanja centrifugalne sile)...
Ovo je klasicno ogibljenje, sa malo naprednijim amortizerima unutar kojih se optimizuje protok ulja radi udobnosti (ili manjeg naginjanja u krivinama)...
Proucite tehnicku stranu necega prije nego napisete komentar...

fensi_lik_vracar

pre 3 godine

@Jel moguce da nece imati HDI u ovakvij limuzini?
(fensi_lik_vracar, 12. april 2021 13:23)

ti baš ne pratiš vesti...

dizlo je mrtvo, samo još ovo leševa što treba da stigne iz EU narednih 10 godina, i posle toga, kaput, nema ga više ni za srbadiju.
(CryptoYaretina, 12. april 2021 15:26) pa logicno da treba da placas 10 litara benzina umesto 4 litra dizela na 100 km pod plastom zastite ekologije....

Ivan ZG

pre 3 godine

Meni se sviđa dizajn iako je ljepota u oku promatrača. Od naprijed i sa boka za 5, odostraga za 4. Odostraga mi nije ružan, ali je neobičan.
Pitanje je kako to uživo izgleda jer ovi što fotografiraju čekaju odsjaj sunca pod kutem od 26,5 stupnjeva, a fotografirano je sa 1,10 m visine kao da klečim. U svakom slučaji nitko ga iz tog kuta ni ne vidi.
Najveći nedostatak prošle limuzine i karavana je bila slaba ponuda unutrašnjeg prostora, naročito na zadnjoj klupi. Sada kažu da su to ispravili pa ostaje da uvjerimo kada se auto počne prodavati.
Ono što me raduje da Citroen nastavlja tamo gdje je stao sa Xantiom Active. Aktivni hidraulični ovjes. On je u Xantiji trebao naginjati auto prema unutrašnjosti zavoja slično kao što se motocikl naginje, ali naravno malo manje od motocikla. Time se postiže premještanje težišta u unutrašnjost zavoja i mogućnost prolaska većom brzinom kroz zavoj, ali i veća udobnost za putnike jer ih ne baca centrifugalna sila toliko lijevo desno po zavojima nego ih više pritišće na sjedalo.
Puno je vremena prošlo od zadnje Xantie tako da su sigurno smislili još puno zanimljivih stvari. Baš se radujem što se Citroen vraća na tron najudobnijeg auta koji možete kupiti.

Pop

pre 3 godine

Sviđa mi se,

ali prećeraše sa ovi tableti okolo, meni to JAKO smeta, svetli previše ž, a kad se pokvari...

ps moguće da sam ostario, konzervativan sam sve više, i volim instrumente jednostavne, i ANALOGNE...

Aleks

pre 3 godine

Gledam snimak i fotografije vise puta i nekako ne mogu da zamislim da gledam Citroen C5, u glavi mi neki Subaru, Infinity.... Prednji kraj odlican, zadnji veliki minus. Ovako nesto su trebali da ostave DS-u. Da sam se ja pitao to bi bila neka verzija kao C6, Peugeot 607, elegantno, gospodski, mocno, udobno ali ko mene sta pita, ajd uzdravlje.

dior

pre 3 godine

@Dejan Ma da, i bolji. Isto kao što je Xiaomi bolji od iPhona, i sve to - za manje para. Neverovatno. Kakvi su debili ti koji kupuju Nemce i iPhone.

ronin

pre 3 godine

@Милан

Управо тако. Ни мени никако није јасно чему то буџење унутра, поготово централног тунела (гребена) који је свуда огроман и уместо комфора даје утисак скучености и често се качи ногом било са возачке или сувозачке стране. Чак је и стари Ц5 имао тај проблем (споља ми је прелеп), онолики ауто, а скучен, поготово позади, тек фора са воланом им је тотално без везе.

gagi4

pre 3 godine

Jel moguce da nece imati HDI u ovakvij limuzini?
(fensi_lik_vracar, 12. april 2021 13:23)

To jedino za nase trziste, al da bude polovan sa izvadjenim DPF! Kakav dizel, covece, to u Evropi vise niko nece! Hibridi ce ih u potpunosti zameniti, a i bolji su!

CryptoYaretina

pre 3 godine

Jel moguce da nece imati HDI u ovakvij limuzini?
(fensi_lik_vracar, 12. april 2021 13:23)

ti baš ne pratiš vesti...

dizlo je mrtvo, samo još ovo leševa što treba da stigne iz EU narednih 10 godina, i posle toga, kaput, nema ga više ni za srbadiju.

kraft

pre 3 godine

Ukusi su različiti...
Treba imati hrabrosti za ovako nešto, svaka čast.
Život je samo jedan, netreba stalno razmišljati da li mu pada cena, kako ću ga prodati i sl. Onaj ko misli da ne gubi na kolima ne treba ni da ih kupuje.
Nekim proizvodjačima baš ovo nedostaje decenijama....hrabrost.

batica

pre 3 godine

@Auto.boy
Aha,znači ako se nekom slučajno ne dopada on je zaostali balkanac?Ne znam da li su ovakve izjave samo tupave ili su i pomalo šovinističko/rasističke.Svakako da nisi našao pametan način da iskažeš da ti se sviđa dizajn a da ne izvređaš nekog.

Brabus

pre 3 godine

Odavno nista ruznije nisam vidio! Ovi u Citroenu su operisani od dizajna,cak su i japance nadmasili! Ovo ne bih vozio taman da mi ga poklone! Razumijem ja da je ovo nekome lijepo,o ukusima se ne raspravlja,ali sto se tice mene DUPLA NULA dizajn,uzasssss!!!

SM

pre 3 godine

@Blaster
Upravo suprotno, Opel ispašta zbog spajanja sa PSA i gubi svoj identitet. Pogledaj novu Mokku i najavu nove Astre L, to nema veze sa Opelom.

Blaster

pre 3 godine

(Auto.BOY, 12. april 2021 12:32)

Šta je ovde fantastično? Citroen je zadnjih 10ak godina potpuno izgubio svoj identitet a čini mi se da sa svakim novim modelom sve više tone. Spojili su se sa opelom a sada i sa fijatom tako da se vidi u kom smeru sve to ide.

Milan

pre 3 godine

Automobili sve veći a prostora za vozača i putnike sve manje.
Čemu ovoliki automobil kada na fotografiji vozač kolenima udara u centralnu konzolu desnom nogom a verovatno i o oblogu vrata levom. Sediš kao u konzervi od sardine u ovolikom automobilu?

Dejan

pre 3 godine

Odlican,nadam se da ce startni paketi opreme biti prihvatljivi sa cenom.
Startni paketi opreme kod Francuza su ionako skoro "full fulova" kod Nemaca i sve to za manje para.

Iggy

pre 3 godine

Kad sam procitao najave, uplasio sam se da ce biti neka SUV sedan kupe grdoba, ali sam veoma prijatno iznenadjen dizajnom! Poseca me proporcijama na stare dobre CX i XM, cak mi i ova malo podignuta sasija ne smeta toliko. Naravno sve ovo uz rezervacije, jel cekam da ga vidim uzivo.

Auto.BOY

pre 3 godine

Fantastican! Pretp sam da ce biti dobar, sudeci prema najavama i evo jeste. Ja bih mu malo drugacije dizajnirao zadnja svetla, koja su mogla biti lepsa, ali ne bih se bunio ni na ovo :) Ovo se nece dopasti samo zaostalim balkancima koji su mentalno jos u 1970-1980 i culi su samo za nemacke dizelase. Zao mi je sto zivim u istoj zemlji sa tavkim ljudima koji toliko vuku unazad. Ovaj automobil je fantastican primer progresa koji se dogadja izlaskom iz konvencionalnih shvatanja karoseriranja automobila prema odredjenoj kategoriji. To se prevazidjeni atavizmi davno proslih vremena bas kao i nemacki dizelasi.

Iggy

pre 3 godine

Kad sam procitao najave, uplasio sam se da ce biti neka SUV sedan kupe grdoba, ali sam veoma prijatno iznenadjen dizajnom! Poseca me proporcijama na stare dobre CX i XM, cak mi i ova malo podignuta sasija ne smeta toliko. Naravno sve ovo uz rezervacije, jel cekam da ga vidim uzivo.

Dejan

pre 3 godine

Odlican,nadam se da ce startni paketi opreme biti prihvatljivi sa cenom.
Startni paketi opreme kod Francuza su ionako skoro "full fulova" kod Nemaca i sve to za manje para.

Milan

pre 3 godine

Automobili sve veći a prostora za vozača i putnike sve manje.
Čemu ovoliki automobil kada na fotografiji vozač kolenima udara u centralnu konzolu desnom nogom a verovatno i o oblogu vrata levom. Sediš kao u konzervi od sardine u ovolikom automobilu?

popadic

pre 3 godine

oni ,koji ovaj auto zele da kupe ,ne zele ovde da se raspravljaju sa nebitnim glavama.Mozda su kupci novog citroena specificni ali im ne bih to zamerio,naprotiv ,u odnosu na kupce polovnog ili novog bmw ili audija su smekercine.

kraft

pre 3 godine

Ukusi su različiti...
Treba imati hrabrosti za ovako nešto, svaka čast.
Život je samo jedan, netreba stalno razmišljati da li mu pada cena, kako ću ga prodati i sl. Onaj ko misli da ne gubi na kolima ne treba ni da ih kupuje.
Nekim proizvodjačima baš ovo nedostaje decenijama....hrabrost.

Auto.BOY

pre 3 godine

Fantastican! Pretp sam da ce biti dobar, sudeci prema najavama i evo jeste. Ja bih mu malo drugacije dizajnirao zadnja svetla, koja su mogla biti lepsa, ali ne bih se bunio ni na ovo :) Ovo se nece dopasti samo zaostalim balkancima koji su mentalno jos u 1970-1980 i culi su samo za nemacke dizelase. Zao mi je sto zivim u istoj zemlji sa tavkim ljudima koji toliko vuku unazad. Ovaj automobil je fantastican primer progresa koji se dogadja izlaskom iz konvencionalnih shvatanja karoseriranja automobila prema odredjenoj kategoriji. To se prevazidjeni atavizmi davno proslih vremena bas kao i nemacki dizelasi.

Ivan ZG

pre 3 godine

Meni se sviđa dizajn iako je ljepota u oku promatrača. Od naprijed i sa boka za 5, odostraga za 4. Odostraga mi nije ružan, ali je neobičan.
Pitanje je kako to uživo izgleda jer ovi što fotografiraju čekaju odsjaj sunca pod kutem od 26,5 stupnjeva, a fotografirano je sa 1,10 m visine kao da klečim. U svakom slučaji nitko ga iz tog kuta ni ne vidi.
Najveći nedostatak prošle limuzine i karavana je bila slaba ponuda unutrašnjeg prostora, naročito na zadnjoj klupi. Sada kažu da su to ispravili pa ostaje da uvjerimo kada se auto počne prodavati.
Ono što me raduje da Citroen nastavlja tamo gdje je stao sa Xantiom Active. Aktivni hidraulični ovjes. On je u Xantiji trebao naginjati auto prema unutrašnjosti zavoja slično kao što se motocikl naginje, ali naravno malo manje od motocikla. Time se postiže premještanje težišta u unutrašnjost zavoja i mogućnost prolaska većom brzinom kroz zavoj, ali i veća udobnost za putnike jer ih ne baca centrifugalna sila toliko lijevo desno po zavojima nego ih više pritišće na sjedalo.
Puno je vremena prošlo od zadnje Xantie tako da su sigurno smislili još puno zanimljivih stvari. Baš se radujem što se Citroen vraća na tron najudobnijeg auta koji možete kupiti.

Aleks

pre 3 godine

Gledam snimak i fotografije vise puta i nekako ne mogu da zamislim da gledam Citroen C5, u glavi mi neki Subaru, Infinity.... Prednji kraj odlican, zadnji veliki minus. Ovako nesto su trebali da ostave DS-u. Da sam se ja pitao to bi bila neka verzija kao C6, Peugeot 607, elegantno, gospodski, mocno, udobno ali ko mene sta pita, ajd uzdravlje.

CryptoYaretina

pre 3 godine

Jel moguce da nece imati HDI u ovakvij limuzini?
(fensi_lik_vracar, 12. april 2021 13:23)

ti baš ne pratiš vesti...

dizlo je mrtvo, samo još ovo leševa što treba da stigne iz EU narednih 10 godina, i posle toga, kaput, nema ga više ni za srbadiju.

gagi4

pre 3 godine

Jel moguce da nece imati HDI u ovakvij limuzini?
(fensi_lik_vracar, 12. april 2021 13:23)

To jedino za nase trziste, al da bude polovan sa izvadjenim DPF! Kakav dizel, covece, to u Evropi vise niko nece! Hibridi ce ih u potpunosti zameniti, a i bolji su!

Pop

pre 3 godine

Sviđa mi se,

ali prećeraše sa ovi tableti okolo, meni to JAKO smeta, svetli previše ž, a kad se pokvari...

ps moguće da sam ostario, konzervativan sam sve više, i volim instrumente jednostavne, i ANALOGNE...

batica

pre 3 godine

@Auto.boy
Aha,znači ako se nekom slučajno ne dopada on je zaostali balkanac?Ne znam da li su ovakve izjave samo tupave ili su i pomalo šovinističko/rasističke.Svakako da nisi našao pametan način da iskažeš da ti se sviđa dizajn a da ne izvređaš nekog.

Blaster

pre 3 godine

(Auto.BOY, 12. april 2021 12:32)

Šta je ovde fantastično? Citroen je zadnjih 10ak godina potpuno izgubio svoj identitet a čini mi se da sa svakim novim modelom sve više tone. Spojili su se sa opelom a sada i sa fijatom tako da se vidi u kom smeru sve to ide.

Srđan BL

pre 3 godine

Ivan ZG
Ogibljenje C5X je bazirano na ogibljenju C5 Aircross, a taj podatak mozes naci...
Sistem koji sam opisao je kao na C5 Aircross-u. Mozes se naci uvrijedjen, ne mogu ti pomoci, ali to ne mijenja cinjenicu da "ne kapiras" kako ova vrsta aktivnog ogibljena funkcinise... U neku ruku to ogibljenje je blize C3 i C4 nego recimo Xantiji...
Provjeri sve sto sam napisao u prethodnom komentaru, pa ce ti razlike biti jasnije...

fensi_lik_vracar

pre 3 godine

@Jel moguce da nece imati HDI u ovakvij limuzini?
(fensi_lik_vracar, 12. april 2021 13:23)

ti baš ne pratiš vesti...

dizlo je mrtvo, samo još ovo leševa što treba da stigne iz EU narednih 10 godina, i posle toga, kaput, nema ga više ni za srbadiju.
(CryptoYaretina, 12. april 2021 15:26) pa logicno da treba da placas 10 litara benzina umesto 4 litra dizela na 100 km pod plastom zastite ekologije....

Srđan BL

pre 3 godine

Ivan ZG
Imate pravo na iznosenje vizuelnog dozivljaja ovog Citroena, ali ne bas i na iznosenje neistina po pitanju ogibljena...
Nema ovo veze sa klasicnim hidraulicnim sistemom koji je nekada koristio Citroen. Takav sistem, kao i svaki aktivni hidraulicni (ili vazdusni) sistem cini hidraulicna (ili vazdusna) pumpa povezana na svaki "amortizer" i na taj nacin se odrzava zeljeni pritisak, a kojim se odredjuje recimo visina vozila (ili podizanje jedne strane radi savladavanja centrifugalne sile)...
Ovo je klasicno ogibljenje, sa malo naprednijim amortizerima unutar kojih se optimizuje protok ulja radi udobnosti (ili manjeg naginjanja u krivinama)...
Proucite tehnicku stranu necega prije nego napisete komentar...

Ivan ZG

pre 3 godine

Srđan BL
Ajde ti meni daj link gdje si ti pročitao o ovjesu ovog auta koji nije nigdje još ni prikazan. Pa da ja vidim kako si tako pametan.
Šta nema podataka? Pa nije valjda da si izmislio?
U tekstu sa navodi:
"Novi model je dizajnerski inspirisan konceptom CXperience iz 2016, a proizvođač navodi da je reč o prvom Citroenu koji ima novi aktivni hidraulični sistem oslanjanja (Advanced Comfort)."
Trebao si uočiti ključne riječi, a to su prvi (!!!) Citroen koji ima NOVI (!!!!) hidraulični sistem oslanjanja. Dakle NIJE ovo ovjes koji ima C3 i C4, a to su hidraulični amortizeri nego nešto sasvim novo.
Dakle prije pisanja komentara (krivog) DOBRO i PAŽLJIVO pročitaj tekst da ne radiš ovakve greške pa KRIVO zaključiš da nisam dobro napisao.

ronin

pre 3 godine

@Милан

Управо тако. Ни мени никако није јасно чему то буџење унутра, поготово централног тунела (гребена) који је свуда огроман и уместо комфора даје утисак скучености и често се качи ногом било са возачке или сувозачке стране. Чак је и стари Ц5 имао тај проблем (споља ми је прелеп), онолики ауто, а скучен, поготово позади, тек фора са воланом им је тотално без везе.

MakusSp

pre 3 godine

Citroen nije za svakoga. Uvek se razlikuje svojim dizajnom, i novim tehnologijama. To nije mejnstrim auto. Ko voli inovacije, stil, dizajn, eleganciju... Voziće citroen, pezo, i sl... Svakako, ko voli dziberaju, naćiće sebe u gomili nemačkih sklopocija i tonama lima.....

Brabus

pre 3 godine

Odavno nista ruznije nisam vidio! Ovi u Citroenu su operisani od dizajna,cak su i japance nadmasili! Ovo ne bih vozio taman da mi ga poklone! Razumijem ja da je ovo nekome lijepo,o ukusima se ne raspravlja,ali sto se tice mene DUPLA NULA dizajn,uzasssss!!!

SM

pre 3 godine

@Blaster
Upravo suprotno, Opel ispašta zbog spajanja sa PSA i gubi svoj identitet. Pogledaj novu Mokku i najavu nove Astre L, to nema veze sa Opelom.

Milan

pre 3 godine

fali 2.0 hdi 180ks a mogao bi i 3.0 hdi npr 270ks
(ljuboja, 12. april 2021 20:23)

Ljuboja care, sa dizelima polako (na zalost) na zapadu SVI zavrsavaju, jedino su BMW, Audi i Mecka saopstili da ce biti u ponudi novih modela sigurno do 2030 godine, SVE ostale marke ih se odricu zbog eko normi i neispaltivosti proizvodnje. Meni ovde kod ovog jedi o smeta so je Citrone na svim modelima izbacio klasicni pokazivac brzine, nista bez kazaljke.

Kliker

pre 3 godine

Nije ovo citroen. Mora da ima zastitni znak svakog citroena tj farove na krov haha. Ruzan je,tako da opravdava znal koji nosi. Ovo se gasi za 3-4 godine. Zivi bili pa videli.

academico

pre 3 godine

Prednji kraj pravi Citroen ali zadnji je dosta konzervativniji pogotovo svetlosna grupa. U celini.. Meni se dopada. Verujem da će uživo biti još bolji utisak.
Nije Citroen za svakoga to stoji ali ipak je to auto za malo drugačiju ciljnu grupu.
Još jednom su mi potvrdili da se ne plaše da potpuno promene koncept sa svakim novim modelom....realno ko bi pomislio kada vidi ovo da će imati C5 oznaku.

dior

pre 3 godine

@Dejan Ma da, i bolji. Isto kao što je Xiaomi bolji od iPhona, i sve to - za manje para. Neverovatno. Kakvi su debili ti koji kupuju Nemce i iPhone.

S

pre 2 godine

CX,XM podseća što me raduje. Nostalgija za prošlim,dobrim vremenima i ocem automehaničarem prvom u Vojvodini za Citroen i Peugeot. Svaki sam vozila i uvek je bio spejs šatl za sve ostale automobile.

S

pre 2 godine

CX,XM podseća što me raduje. Nostalgija za prošlim,dobrim vremenima i ocem automehaničarem prvom u Vojvodini za Citroen i Peugeot. Svaki sam vozila i uvek je bio spejs šatl za sve ostale automobile.

Brabus

pre 3 godine

Odavno nista ruznije nisam vidio! Ovi u Citroenu su operisani od dizajna,cak su i japance nadmasili! Ovo ne bih vozio taman da mi ga poklone! Razumijem ja da je ovo nekome lijepo,o ukusima se ne raspravlja,ali sto se tice mene DUPLA NULA dizajn,uzasssss!!!

Kliker

pre 3 godine

Nije ovo citroen. Mora da ima zastitni znak svakog citroena tj farove na krov haha. Ruzan je,tako da opravdava znal koji nosi. Ovo se gasi za 3-4 godine. Zivi bili pa videli.

Blaster

pre 3 godine

(Auto.BOY, 12. april 2021 12:32)

Šta je ovde fantastično? Citroen je zadnjih 10ak godina potpuno izgubio svoj identitet a čini mi se da sa svakim novim modelom sve više tone. Spojili su se sa opelom a sada i sa fijatom tako da se vidi u kom smeru sve to ide.

Auto.BOY

pre 3 godine

Fantastican! Pretp sam da ce biti dobar, sudeci prema najavama i evo jeste. Ja bih mu malo drugacije dizajnirao zadnja svetla, koja su mogla biti lepsa, ali ne bih se bunio ni na ovo :) Ovo se nece dopasti samo zaostalim balkancima koji su mentalno jos u 1970-1980 i culi su samo za nemacke dizelase. Zao mi je sto zivim u istoj zemlji sa tavkim ljudima koji toliko vuku unazad. Ovaj automobil je fantastican primer progresa koji se dogadja izlaskom iz konvencionalnih shvatanja karoseriranja automobila prema odredjenoj kategoriji. To se prevazidjeni atavizmi davno proslih vremena bas kao i nemacki dizelasi.

fensi_lik_vracar

pre 3 godine

@Jel moguce da nece imati HDI u ovakvij limuzini?
(fensi_lik_vracar, 12. april 2021 13:23)

ti baš ne pratiš vesti...

dizlo je mrtvo, samo još ovo leševa što treba da stigne iz EU narednih 10 godina, i posle toga, kaput, nema ga više ni za srbadiju.
(CryptoYaretina, 12. april 2021 15:26) pa logicno da treba da placas 10 litara benzina umesto 4 litra dizela na 100 km pod plastom zastite ekologije....

dior

pre 3 godine

@Dejan Ma da, i bolji. Isto kao što je Xiaomi bolji od iPhona, i sve to - za manje para. Neverovatno. Kakvi su debili ti koji kupuju Nemce i iPhone.

Milan

pre 3 godine

Automobili sve veći a prostora za vozača i putnike sve manje.
Čemu ovoliki automobil kada na fotografiji vozač kolenima udara u centralnu konzolu desnom nogom a verovatno i o oblogu vrata levom. Sediš kao u konzervi od sardine u ovolikom automobilu?

SM

pre 3 godine

@Blaster
Upravo suprotno, Opel ispašta zbog spajanja sa PSA i gubi svoj identitet. Pogledaj novu Mokku i najavu nove Astre L, to nema veze sa Opelom.

CryptoYaretina

pre 3 godine

Jel moguce da nece imati HDI u ovakvij limuzini?
(fensi_lik_vracar, 12. april 2021 13:23)

ti baš ne pratiš vesti...

dizlo je mrtvo, samo još ovo leševa što treba da stigne iz EU narednih 10 godina, i posle toga, kaput, nema ga više ni za srbadiju.

gagi4

pre 3 godine

Jel moguce da nece imati HDI u ovakvij limuzini?
(fensi_lik_vracar, 12. april 2021 13:23)

To jedino za nase trziste, al da bude polovan sa izvadjenim DPF! Kakav dizel, covece, to u Evropi vise niko nece! Hibridi ce ih u potpunosti zameniti, a i bolji su!

Iggy

pre 3 godine

Kad sam procitao najave, uplasio sam se da ce biti neka SUV sedan kupe grdoba, ali sam veoma prijatno iznenadjen dizajnom! Poseca me proporcijama na stare dobre CX i XM, cak mi i ova malo podignuta sasija ne smeta toliko. Naravno sve ovo uz rezervacije, jel cekam da ga vidim uzivo.

Dejan

pre 3 godine

Odlican,nadam se da ce startni paketi opreme biti prihvatljivi sa cenom.
Startni paketi opreme kod Francuza su ionako skoro "full fulova" kod Nemaca i sve to za manje para.

batica

pre 3 godine

@Auto.boy
Aha,znači ako se nekom slučajno ne dopada on je zaostali balkanac?Ne znam da li su ovakve izjave samo tupave ili su i pomalo šovinističko/rasističke.Svakako da nisi našao pametan način da iskažeš da ti se sviđa dizajn a da ne izvređaš nekog.

Srđan BL

pre 3 godine

Ivan ZG
Imate pravo na iznosenje vizuelnog dozivljaja ovog Citroena, ali ne bas i na iznosenje neistina po pitanju ogibljena...
Nema ovo veze sa klasicnim hidraulicnim sistemom koji je nekada koristio Citroen. Takav sistem, kao i svaki aktivni hidraulicni (ili vazdusni) sistem cini hidraulicna (ili vazdusna) pumpa povezana na svaki "amortizer" i na taj nacin se odrzava zeljeni pritisak, a kojim se odredjuje recimo visina vozila (ili podizanje jedne strane radi savladavanja centrifugalne sile)...
Ovo je klasicno ogibljenje, sa malo naprednijim amortizerima unutar kojih se optimizuje protok ulja radi udobnosti (ili manjeg naginjanja u krivinama)...
Proucite tehnicku stranu necega prije nego napisete komentar...

Ivan ZG

pre 3 godine

Srđan BL
Ajde ti meni daj link gdje si ti pročitao o ovjesu ovog auta koji nije nigdje još ni prikazan. Pa da ja vidim kako si tako pametan.
Šta nema podataka? Pa nije valjda da si izmislio?
U tekstu sa navodi:
"Novi model je dizajnerski inspirisan konceptom CXperience iz 2016, a proizvođač navodi da je reč o prvom Citroenu koji ima novi aktivni hidraulični sistem oslanjanja (Advanced Comfort)."
Trebao si uočiti ključne riječi, a to su prvi (!!!) Citroen koji ima NOVI (!!!!) hidraulični sistem oslanjanja. Dakle NIJE ovo ovjes koji ima C3 i C4, a to su hidraulični amortizeri nego nešto sasvim novo.
Dakle prije pisanja komentara (krivog) DOBRO i PAŽLJIVO pročitaj tekst da ne radiš ovakve greške pa KRIVO zaključiš da nisam dobro napisao.

Ivan ZG

pre 3 godine

Meni se sviđa dizajn iako je ljepota u oku promatrača. Od naprijed i sa boka za 5, odostraga za 4. Odostraga mi nije ružan, ali je neobičan.
Pitanje je kako to uživo izgleda jer ovi što fotografiraju čekaju odsjaj sunca pod kutem od 26,5 stupnjeva, a fotografirano je sa 1,10 m visine kao da klečim. U svakom slučaji nitko ga iz tog kuta ni ne vidi.
Najveći nedostatak prošle limuzine i karavana je bila slaba ponuda unutrašnjeg prostora, naročito na zadnjoj klupi. Sada kažu da su to ispravili pa ostaje da uvjerimo kada se auto počne prodavati.
Ono što me raduje da Citroen nastavlja tamo gdje je stao sa Xantiom Active. Aktivni hidraulični ovjes. On je u Xantiji trebao naginjati auto prema unutrašnjosti zavoja slično kao što se motocikl naginje, ali naravno malo manje od motocikla. Time se postiže premještanje težišta u unutrašnjost zavoja i mogućnost prolaska većom brzinom kroz zavoj, ali i veća udobnost za putnike jer ih ne baca centrifugalna sila toliko lijevo desno po zavojima nego ih više pritišće na sjedalo.
Puno je vremena prošlo od zadnje Xantie tako da su sigurno smislili još puno zanimljivih stvari. Baš se radujem što se Citroen vraća na tron najudobnijeg auta koji možete kupiti.

Aleks

pre 3 godine

Gledam snimak i fotografije vise puta i nekako ne mogu da zamislim da gledam Citroen C5, u glavi mi neki Subaru, Infinity.... Prednji kraj odlican, zadnji veliki minus. Ovako nesto su trebali da ostave DS-u. Da sam se ja pitao to bi bila neka verzija kao C6, Peugeot 607, elegantno, gospodski, mocno, udobno ali ko mene sta pita, ajd uzdravlje.

MakusSp

pre 3 godine

Citroen nije za svakoga. Uvek se razlikuje svojim dizajnom, i novim tehnologijama. To nije mejnstrim auto. Ko voli inovacije, stil, dizajn, eleganciju... Voziće citroen, pezo, i sl... Svakako, ko voli dziberaju, naćiće sebe u gomili nemačkih sklopocija i tonama lima.....

kraft

pre 3 godine

Ukusi su različiti...
Treba imati hrabrosti za ovako nešto, svaka čast.
Život je samo jedan, netreba stalno razmišljati da li mu pada cena, kako ću ga prodati i sl. Onaj ko misli da ne gubi na kolima ne treba ni da ih kupuje.
Nekim proizvodjačima baš ovo nedostaje decenijama....hrabrost.

Srđan BL

pre 3 godine

Ivan ZG
Ogibljenje C5X je bazirano na ogibljenju C5 Aircross, a taj podatak mozes naci...
Sistem koji sam opisao je kao na C5 Aircross-u. Mozes se naci uvrijedjen, ne mogu ti pomoci, ali to ne mijenja cinjenicu da "ne kapiras" kako ova vrsta aktivnog ogibljena funkcinise... U neku ruku to ogibljenje je blize C3 i C4 nego recimo Xantiji...
Provjeri sve sto sam napisao u prethodnom komentaru, pa ce ti razlike biti jasnije...

popadic

pre 3 godine

oni ,koji ovaj auto zele da kupe ,ne zele ovde da se raspravljaju sa nebitnim glavama.Mozda su kupci novog citroena specificni ali im ne bih to zamerio,naprotiv ,u odnosu na kupce polovnog ili novog bmw ili audija su smekercine.

Milan

pre 3 godine

fali 2.0 hdi 180ks a mogao bi i 3.0 hdi npr 270ks
(ljuboja, 12. april 2021 20:23)

Ljuboja care, sa dizelima polako (na zalost) na zapadu SVI zavrsavaju, jedino su BMW, Audi i Mecka saopstili da ce biti u ponudi novih modela sigurno do 2030 godine, SVE ostale marke ih se odricu zbog eko normi i neispaltivosti proizvodnje. Meni ovde kod ovog jedi o smeta so je Citrone na svim modelima izbacio klasicni pokazivac brzine, nista bez kazaljke.

ronin

pre 3 godine

@Милан

Управо тако. Ни мени никако није јасно чему то буџење унутра, поготово централног тунела (гребена) који је свуда огроман и уместо комфора даје утисак скучености и често се качи ногом било са возачке или сувозачке стране. Чак је и стари Ц5 имао тај проблем (споља ми је прелеп), онолики ауто, а скучен, поготово позади, тек фора са воланом им је тотално без везе.

Pop

pre 3 godine

Sviđa mi se,

ali prećeraše sa ovi tableti okolo, meni to JAKO smeta, svetli previše ž, a kad se pokvari...

ps moguće da sam ostario, konzervativan sam sve više, i volim instrumente jednostavne, i ANALOGNE...

academico

pre 3 godine

Prednji kraj pravi Citroen ali zadnji je dosta konzervativniji pogotovo svetlosna grupa. U celini.. Meni se dopada. Verujem da će uživo biti još bolji utisak.
Nije Citroen za svakoga to stoji ali ipak je to auto za malo drugačiju ciljnu grupu.
Još jednom su mi potvrdili da se ne plaše da potpuno promene koncept sa svakim novim modelom....realno ko bi pomislio kada vidi ovo da će imati C5 oznaku.

S

pre 2 godine

CX,XM podseća što me raduje. Nostalgija za prošlim,dobrim vremenima i ocem automehaničarem prvom u Vojvodini za Citroen i Peugeot. Svaki sam vozila i uvek je bio spejs šatl za sve ostale automobile.

S

pre 2 godine

CX,XM podseća što me raduje. Nostalgija za prošlim,dobrim vremenima i ocem automehaničarem prvom u Vojvodini za Citroen i Peugeot. Svaki sam vozila i uvek je bio spejs šatl za sve ostale automobile.