Sreda, 07.04.2021.

08:00

Test: Honda CR-V Hybrid

Izvor: B92

Test: Honda CR-V Hybrid IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

Nenad

pre 1 mesec

Ovi sto pametuju da Honda ne valja,neka kupe Hondu i neka je voze 5,6,7 godina pa neka uporede sa bilo kojom Evropskim automobilom koliko se odlazi u servis.Ako hocete auto koji se brzo prodaje i koji je lepo nasminkan sa relatvino losim kvalitetom delova kupite Evropsko vozilo.Ako zelite automobil koji ce da traje i da se malo kvari i nije toliko nasminkan kao Evropska vozila ,onda kupite Japanca.

Poznavalac

pre 2 godine

Za ovaj auto ne može da se dobije subvencija od 2.500 evra.
Preporučujem Vam da napišete članak o toj Uredbi, uključujući i način kako se eventualno subvencija dobija i kada.

Kiki

pre 2 godine

Nema CVT ni menjac vec tockove "guraju" elektromotori a agregat sluzi samo da bi oni radili (ili punila baterija). Na vecim brzinama radi motor, a punjenje zna da smeta kad se nagazi malo jace gas.

Inace RAV nema Android/iPhone auto, za razliku od Honde koja ima, a GPS i ekran kod Japanaca je (cudno) uvek "gori" nego sto bi trebalo ili sto ima konkurencija. RAV je, po meni, konkretniji, ali Honda je neuporedivo bolja na duzem putovanju.

Бели

pre 2 godine

Пре око годину дана сам купио као тестирани. И мислим да је тест веома реално написан. Користим га редовно и као градско возило мада му величина и није баш за то најподеснија али је стварно опуштајући за вожњу у свим варијантама.

Svetozar

pre 2 godine

Uzeo sam nedavno nehibridni sa CVT i prezadovoljan sam. Prava ladja na točkovima za porodično uživanje. Miran sam sada dok mi deca ne odrastu.
Siguran sam da je hibridni još bolji.

SRBIN

pre 3 godine

Ja sam 2006 hteo da kupim godinu dana start CR-V druge generacije. Otisao sam na probnu voznju i vratio se za manje od 10 minuta. Kanta kanta. Strasno. Dva dana pre toga sam probao novi X-Trail prve generacije koji je bio jos gori. Tada sam razbio sve iluzije o malim SUV i kupio ML500. Kupio sam 2005 model, i jos ga vozim.
(Viktor, 09. april 2021 05:05)

Nadam se da si sebe odlicno ubedio u vlastite lazi...Ima nas koji znamo i sta je Honda i Nissan i Mercedes...To je od tebe detinjasto i veoma iskompleksirano...

Viktor

pre 3 godine

@Luka:

Da pojasnim, neudobna sedista, motor nema snage - ili nije najboje uparen sa automatskim menjacem, supalj zvuk u kabini. Cudno vesanje. Imao sam priliku da probam gen 1 koje je bila isto tako bezveze, pa sam se ponadao da je gen 2 unpapredjenja verzija. Ne bas.

Nissan X-Trail je bio razocarenje na kvadrat.

ML500 je fenomenalan automobil. Pravi SUV, karoserija na sasiji, odlicna kombinacija motora i menjaca, dobar na putu i van njega. Moze da povuce dobar teret, enterijer udoban i funkcionalan.

Viktor

pre 3 godine

Ja sam 2006 hteo da kupim godinu dana start CR-V druge generacije. Otisao sam na probnu voznju i vratio se za manje od 10 minuta. Kanta kanta. Strasno. Dva dana pre toga sam probao novi X-Trail prve generacije koji je bio jos gori. Tada sam razbio sve iluzije o malim SUV i kupio ML500. Kupio sam 2005 model, i jos ga vozim.

bila je neki dan vest na B92

pre 3 godine

Hibridnog CRV je uvoznik odmah ponudio, a Jazza verovatno necemo nikad ni videti. Treba da se ugledaju bar malo na Tojotinog uvoznika za Srbiju.
(QwertyDGB, 8. april 2021 11:56)

Jazz stiže u maju.

QwertyDGB

pre 3 godine

Hibridnog CRV je uvoznik odmah ponudio, a Jazza verovatno necemo nikad ni videti. Treba da se ugledaju bar malo na Tojotinog uvoznika za Srbiju.

dugotrajnosti.

pre 3 godine

Honda jest veliko ime al' je Toyota još veće ime, naročito po iskustvu od 23 god. za hibride, i po uspešnosti i odsustvu reklamacija, i po

maaa

pre 3 godine

@mole
Ja sam zainteresovan bas za taj motor 1.6 120ks u CRV. Zanima me koliko je bucan pri 120 - 130, sta je glavni uzrok buke i koliko lupa po rupama po gradu? Hvala.

Alex

pre 3 godine

Imam Hondu CR-V 1.6 dizel 120ks. 2015 godina . Potrošnja je manja i u gradu i na autoputu i kombinovano nego ovaj hibrid. Ko je ovde lud ? Volim hondu i vrlo sam zadovoljan mojim ljubimcem ali ovolike pare za hibrid a trosi više od dizela. Gde je tu računica ?
(mole, 7. april 2021 20:35)

A jel pretekneš ponekog sa tih 120 ks? O tome se radi ovde. Ovaj hibrid da ima 120ks trošio bi i manje od tog tvog dizela ali on ima puno više pa je zato veća i potrošnja.

Komadant Ljubo

pre 3 godine

@antiprotivan
Apsolutno se slažem sa Vama. Ovi koji vam daju minuse očigledno sa punim dzepovima, preliva im, pa bi da bace 3-4k evra više za crossovere i SUVove.
A posle i na gorivo i gume. Ali svi se foliraju, i kupci, ali i prodavci, fabrike. Kao prave mild i plug-ih hibride, a samo da bi dobili subvenciju, a u suštini troše više nego isti auto samo sa SUS motorom. Ima o tome tekstova na net.u.

mole

pre 3 godine

Imam Hondu CR-V 1.6 dizel 120ks. 2015 godina . Potrošnja je manja i u gradu i na autoputu i kombinovano nego ovaj hibrid. Ko je ovde lud ? Volim hondu i vrlo sam zadovoljan mojim ljubimcem ali ovolike pare za hibrid a trosi više od dizela. Gde je tu računica ?

bivši vlasnik B21A

pre 3 godine

"vidim da niko nije pomenuo a bitna je stavka - neki toyotini hibridi upadaju u naše subvencije, hondini ne upadaju."
(antiprotivan, 7. april 2021 17:28)

Prema podacima sa sajta oba uvoznika, po WLTP hibridni RAV emituje 131 gr. CO2 (2WD) ili 133 (4WD), dok CRV emituje 120 (FWD, baznjak) ili 126 (AWd,top oprema).

"RAV4 malo bolja oprema, tj. paketi opreme su bolje smišljeni".
(Aleksandar, 7. april 2021 15:21)

Kod RAVa drugi paket nema prednje parking senzore.
Kod RAVa navigacija tek poslednji paket, kod CRVa drugi.
Kod RAVa koža ili grejanje prednjeg vetrobrana poslednji paket, kod CRVa treći. Pranje farova slično. RAV npr. ni u top paketu nema lumbalnu podršku za suvozača (a to nije slučaj samo sa RAVom), CRV to ima u trećem. I tako redom.
Svaki model ima neke svoje prednosti u smislu sadržaja opreme, pa je i RAV u nečem bolji.
A šta je nekome "bolji paket", to svako za sebe odluči. Nekome je i sama oprema potpuno nebitna. Neko želi baš Toyota hibrid i "kraj". A neko Hondu hibrid i "kraj".

Bojan

pre 3 godine

Imam CRV ali 1.5T 193ks CVT AWD, prešao 20000km. Razmišljao sam se da uzmem hibrid ali u doba kupovine bili su značajnije skuplji, ponuda sa AWD i boljom opremom posebno, i nisam našao malo korišćeni. Ima dosta prostora (ali ne i za tri sjedalice pozadi), udoban je, stabilan. Ne bih baš rekao da se kaldrma ne osjeti ali je sasvim ok. Mogao bi biti malo tiši unutra, i to ne mislim na motor već generalno na izolaciju. Vozio sam ga više puta na duže relacije tipa 1500km. Meni je na autoputu kroz AT DE SLO HR RS zimi, natovaren, vožnja 100-150kmh, trošio oko 8.8l. Po gradu ide oko 9, na otvorenom do 100km može ispod 7. Ručni menjač troši litru manje. AWD je solidan, u suštini skoro da je stalno aktivan, posebno kod ubrzavanja. Mnogi kažu skupo. Mene je moj koštao 31k e 3 mjeseca star od dilera. Ako hoćete AWD automatik i solidan prostor nema previše izbora. Tojota je skuplja a lošija unutrašnjost, Mazda sa AWD i 2.5 je tu negdje a manje prostora. Outback je bio opcija ali se dugo čekalo i sporiji je. Pug 5008 je druga vrsta vozila a kod mene je koštao u rangu CRV i nema AWD. Osnovna verzija CRV ručni menjač bila je za oko 23k. Kod CRV se osjeti robusnost stabilnost i jačina. XC60 sa AWD je dosta skuplji a manji prtljažnik. Novi tucson meni je iskreno ružan. VW ne gledam a Audi/BMW/Merc su preskupi. Zaključak, dobar za porodice i duža putovanja, rentabilan, kome je potrošnja jako bitna mislim da je bolje da pogleda hibrid.

antiprotivan

pre 3 godine

vidim da niko nije pomenuo a bitna je stavka - neki toyotini hibridi upadaju u naše subvencije, hondini ne upadaju. ja lično obožavam hondu, samo sam njih kupovao do sada, a planiram i njihov motor. ali je sramota koliko im hibrid kasni za toyotom.
sasvim druga je tema imaju li ti hibridi uopšte smisla, ja sam prošle godine prelomio da uzmem običnog benzinca. neću da strepim koliko će taj hibrid vredeti kad budem menjao staro za novo, a neku konkretnu prednost u vožnji ne vidim, čak naprotiv jer su hibridi teži od klasičnih sus varijanti.
i da još dodam da mi je prethodni auto bio suv, i to baš crv, i da sam zaključio da su to mrcine koje nikad vise neću kupiti. a imam dvoje dece i dvometras sam.

saglasan

pre 3 godine

@Kobaja Grande "Ovaj auto sa testa kosta vise od 40.000eur. Za te pare dobijas DVA vozila Kia Sportage u Black paketu opreme, sa slicnim performansama i slicnom potrosnjom. Ti hibridi su klasicna navlakusa. Kome je do stednje, neka kupi plugin hibrid, da se vozi samo na struju barem 50km."

drug, sve se slažem da je sportage 1,6 gdi za upola para bolja kupovina od ove honde jer na njemu nema šta da se pokvari posto i nema ništa od opreme a skoro ni motora a dugo mi se rav4 činio kao nešto najružnije a onda se pojavio novi tuson i sada imam dva najružnija a honda mi je i dalje preskupa a i malo ružna.

Aleksandar

pre 3 godine

Znao sam da će biti komentari gde se poredi CR-V sa RAV4, pa evo da dam i ja neki komentar. Kupujem novo vozilo i u roku od nekoliko dana testirao sam oba hibrida. Po meni, CR-V je bolji, a evo i razlozi: udobniji, mnogo bolja sedišta (duži sedalni deo), tiši, pri naglom ubrzanju RAV4 osetno bučniji, CR-V bolje prelazi preko neravnina i rupa, manje ljuljanja. Kvalitet unutrašnjosti po meni isti. RAV4 malo bolja oprema, tj. paketi opreme su bolje smišljeni, jer CR-V za elektro otvaranje gepeka mora biti u najjačem paketu opreme. Ozvučenje bolje u RAV4. Razliku u snazi nisam primetio, verovatno jer sam u glavnom u gradu vozio i tek nešto malo na otvorenom. Između ta dva za mene ne postoji dilema, CR-V.

Giovanni

pre 3 godine

@bivši vlasnik B21A: sve si u pravu, samo ja vozim dosta i u gradu jer imam dvoje dece i biciklo mi nije opcija. Sa hibridom imas all-in-one auto za sve, e sada da li su za te pare mogla da se kupe dva automobila, to je sada neka druga tema. Ja sam generalno zadovoljan i preporucujem hibrida svakako, Honda ili Toyota, to je stvar ukusa...

koronarius

pre 3 godine

Rado bih menjao svog akorda iz 2008. za ovu lepoticu. Mada i akord me savrseno sluzi. Sa obzirom da u Nisu za sada nema ni jednog novog CRV-a, evo ja se dobrovoljno javljam da vam budem promoter. Dajte mi jednog na par nedelja da se vozikam i reklamiram ga, cisto da podignemo promet.

anteras

pre 3 godine

@Vozac Hunde
Nisi ti vidio Accorda jos manje 2.4 motor. Ta serija se pravi od 2003/4 za EU. Rekao bi da si vozac Pande, Fiat Pande.
CRV je najprodavaniji u klasi na svetu, ali ovde ce se uvek naci vozaci ^ premium ^ kokosinjaca da pametuju sto valja a sto ne. LP

bivši vlasnik B21A

pre 3 godine

"... autoput je oko 8-8,5 (na 130km/h), otvoren put je oko 6,5..."
(Giovanni, 7. april 2021 12:16)

Dobar je taj hibridni RAV4. Toliko koliko si napisao za auto put i ovoreno, toliko troši moj CRV, ali sa 1,5T AWD 6MT. Po gradu ne znam koliko troši, jer tuda uglavnom vozim bicikl, pošto mi se čini da je tuda bajs brži i od Nissan GTR-a (a lakše se parkira i od Smarta).
Što se tiče predmetnog testa, za mene hibridni RAV ima samo jednu prednost u odnosu na hibridnog CRVa. Može da ima i rezervni točak. I to je to, od prednosti, a u svetu mojih vrednosti.
Probao sam malo ovog hibridnog CRVa. I u beloj boji zaista ide super (moguće da je tako i u još nekim bojama). Prava je uživancija kako ono lepo "lebdi". "Preporučuje se" (što se mene tiče).

cholak

pre 3 godine

Hvala Lazo,hvala Giovanni.
Nisam se ja ni nadao da je potrošnja ni blizu 4 litra, uzimajući u obzir težinu oba vozila,ali sam bio optimista da je ispod 10,što ste mi vas dvojica i potvrdili.

Giovanni

pre 3 godine

@cholak: kaze MyT aplikacija da je ukupan prosek za godinu dana 7,2l/100km. Pri cemu je u toplijim mesecima oko 6,5l/100km a zimi (Dec, Jan) na nekih 8,3l/100km. Ovo je kombinovano grad, otvoren put, autoput, uporedivo je skroz. Moje nekeo iskustvo je u gradu leti u guzvi oko 5-5,5l, a autoput je oko 8-8,5 (na 130km/h), otvoren put je oko 6,5. Nije strasno ali nije bas super-stedljivo da se razumemo i daleko je iznad fabricke potrosnje koja je kao na 4l.

Iga

pre 3 godine

Izuzetno skup auto.
Najslabija oprema i hibrid s pogonom na jednu osovinu u Hrvatskoj 40k evra.
Ne sumnjam u Hondu da će solidno napravit hibrid mada s obzirom na iskustvo bi ipak prednost dao Toyoti.

laza27

pre 3 godine

Vozim isto Rav4 hybrid 2020. Godište sa 4x4 pogonom, s tim da Honda ima pravi 4x4 pogon na Hybridu,a Rav4 ima jak elektromotor na zadnjoj osovini i sam se aktivira pogon. Nema razlike s obzirom da živim u Zapadnoj Srbiji, gde generalno ima dosta snega pa sam testirao. Za godinu dana i 30000km realna potrošnja je 7.0 litara bas kombinovane vožnje ali najvise magistrale i autoputa,ali za tako snažan motor i 1900 kilograma težak automobil, to mislim da zaista nije puno. Honda verujem da je isto vrhunski automobil, međutim ipak sto se Hybrida tiče ipak bih pre izabrao uvek Toyotu jer su pioniri u toj tehnologiji, a i motor u Ravu je 2.5 i ubrzava do stotke za 8.0 sekundi, a Crv za 9.2, mozda je i to nekome bitno kao meni.

Kobaja Grande

pre 3 godine

Ovaj auto sa testa kosta vise od 40.000eur. Za te pare dobijas DVA vozila Kia Sportage u Black paketu opreme, sa slicnim performansama i slicnom potrosnjom.
Ti hibridi su klasicna navlakusa. Kome je do stednje, neka kupi plugin hibrid, da se vozi samo na struju barem 50km.

Giovanni

pre 3 godine

Vozim direktnog konkurenta - Toyotu RAV4 isto hibrida i cini mi se da su automobili jako slicni ali da Toyota ipak ima bolje resenu hibridnu tehnologiju. Vozim verziju 4x4 sa dva elektro motora pri cemu je prednji elektro motor vezan na menjac i paralelno mogu da rade i elektro motor i benzinac za dodatnu snagu i ubrzanja, takodje postoji pokazivac do kada auto ide samo na struju. Takodje mislim da je Toyota stavila bolji SUS motor, atmnosferski benzinac od 2,5l i 180hp koji je rasterecen zbog elektro motora i nedostatka turbine i mislim da ce biti dugovecan. Kada sam kupovao auto bio sam u dilemi Honda ili Toyota (postujem obe marke) ali je prevagnula Toyota zbog velikog iskustva i pouzdanosti hibridnih sistema. Mislim da je unustrasnjost i oprema bolja u Hondi, za uporediv nivo opreme.

Kvarežma

pre 3 godine

Menjač nije CVT. Makar malo istraživanja ne škodi - Hondin hibridni sistem nema menjač uopšte, ali Honda je mislila da će to zbunjivati kupce, pa su ga nazvali e-CVT. Elektromotor vuče do trenutka kada benzinac preuzme u potpunosti (u nekoj 6-toj brzini).

Giovanni

pre 3 godine

Vozim direktnog konkurenta - Toyotu RAV4 isto hibrida i cini mi se da su automobili jako slicni ali da Toyota ipak ima bolje resenu hibridnu tehnologiju. Vozim verziju 4x4 sa dva elektro motora pri cemu je prednji elektro motor vezan na menjac i paralelno mogu da rade i elektro motor i benzinac za dodatnu snagu i ubrzanja, takodje postoji pokazivac do kada auto ide samo na struju. Takodje mislim da je Toyota stavila bolji SUS motor, atmnosferski benzinac od 2,5l i 180hp koji je rasterecen zbog elektro motora i nedostatka turbine i mislim da ce biti dugovecan. Kada sam kupovao auto bio sam u dilemi Honda ili Toyota (postujem obe marke) ali je prevagnula Toyota zbog velikog iskustva i pouzdanosti hibridnih sistema. Mislim da je unustrasnjost i oprema bolja u Hondi, za uporediv nivo opreme.

Bojan

pre 3 godine

Imam CRV ali 1.5T 193ks CVT AWD, prešao 20000km. Razmišljao sam se da uzmem hibrid ali u doba kupovine bili su značajnije skuplji, ponuda sa AWD i boljom opremom posebno, i nisam našao malo korišćeni. Ima dosta prostora (ali ne i za tri sjedalice pozadi), udoban je, stabilan. Ne bih baš rekao da se kaldrma ne osjeti ali je sasvim ok. Mogao bi biti malo tiši unutra, i to ne mislim na motor već generalno na izolaciju. Vozio sam ga više puta na duže relacije tipa 1500km. Meni je na autoputu kroz AT DE SLO HR RS zimi, natovaren, vožnja 100-150kmh, trošio oko 8.8l. Po gradu ide oko 9, na otvorenom do 100km može ispod 7. Ručni menjač troši litru manje. AWD je solidan, u suštini skoro da je stalno aktivan, posebno kod ubrzavanja. Mnogi kažu skupo. Mene je moj koštao 31k e 3 mjeseca star od dilera. Ako hoćete AWD automatik i solidan prostor nema previše izbora. Tojota je skuplja a lošija unutrašnjost, Mazda sa AWD i 2.5 je tu negdje a manje prostora. Outback je bio opcija ali se dugo čekalo i sporiji je. Pug 5008 je druga vrsta vozila a kod mene je koštao u rangu CRV i nema AWD. Osnovna verzija CRV ručni menjač bila je za oko 23k. Kod CRV se osjeti robusnost stabilnost i jačina. XC60 sa AWD je dosta skuplji a manji prtljažnik. Novi tucson meni je iskreno ružan. VW ne gledam a Audi/BMW/Merc su preskupi. Zaključak, dobar za porodice i duža putovanja, rentabilan, kome je potrošnja jako bitna mislim da je bolje da pogleda hibrid.

koronarius

pre 3 godine

Rado bih menjao svog akorda iz 2008. za ovu lepoticu. Mada i akord me savrseno sluzi. Sa obzirom da u Nisu za sada nema ni jednog novog CRV-a, evo ja se dobrovoljno javljam da vam budem promoter. Dajte mi jednog na par nedelja da se vozikam i reklamiram ga, cisto da podignemo promet.

Aleksandar

pre 3 godine

Znao sam da će biti komentari gde se poredi CR-V sa RAV4, pa evo da dam i ja neki komentar. Kupujem novo vozilo i u roku od nekoliko dana testirao sam oba hibrida. Po meni, CR-V je bolji, a evo i razlozi: udobniji, mnogo bolja sedišta (duži sedalni deo), tiši, pri naglom ubrzanju RAV4 osetno bučniji, CR-V bolje prelazi preko neravnina i rupa, manje ljuljanja. Kvalitet unutrašnjosti po meni isti. RAV4 malo bolja oprema, tj. paketi opreme su bolje smišljeni, jer CR-V za elektro otvaranje gepeka mora biti u najjačem paketu opreme. Ozvučenje bolje u RAV4. Razliku u snazi nisam primetio, verovatno jer sam u glavnom u gradu vozio i tek nešto malo na otvorenom. Između ta dva za mene ne postoji dilema, CR-V.

bivši vlasnik B21A

pre 3 godine

"... autoput je oko 8-8,5 (na 130km/h), otvoren put je oko 6,5..."
(Giovanni, 7. april 2021 12:16)

Dobar je taj hibridni RAV4. Toliko koliko si napisao za auto put i ovoreno, toliko troši moj CRV, ali sa 1,5T AWD 6MT. Po gradu ne znam koliko troši, jer tuda uglavnom vozim bicikl, pošto mi se čini da je tuda bajs brži i od Nissan GTR-a (a lakše se parkira i od Smarta).
Što se tiče predmetnog testa, za mene hibridni RAV ima samo jednu prednost u odnosu na hibridnog CRVa. Može da ima i rezervni točak. I to je to, od prednosti, a u svetu mojih vrednosti.
Probao sam malo ovog hibridnog CRVa. I u beloj boji zaista ide super (moguće da je tako i u još nekim bojama). Prava je uživancija kako ono lepo "lebdi". "Preporučuje se" (što se mene tiče).

Kvarežma

pre 3 godine

Menjač nije CVT. Makar malo istraživanja ne škodi - Hondin hibridni sistem nema menjač uopšte, ali Honda je mislila da će to zbunjivati kupce, pa su ga nazvali e-CVT. Elektromotor vuče do trenutka kada benzinac preuzme u potpunosti (u nekoj 6-toj brzini).

mole

pre 3 godine

Imam Hondu CR-V 1.6 dizel 120ks. 2015 godina . Potrošnja je manja i u gradu i na autoputu i kombinovano nego ovaj hibrid. Ko je ovde lud ? Volim hondu i vrlo sam zadovoljan mojim ljubimcem ali ovolike pare za hibrid a trosi više od dizela. Gde je tu računica ?

saglasan

pre 3 godine

@Kobaja Grande "Ovaj auto sa testa kosta vise od 40.000eur. Za te pare dobijas DVA vozila Kia Sportage u Black paketu opreme, sa slicnim performansama i slicnom potrosnjom. Ti hibridi su klasicna navlakusa. Kome je do stednje, neka kupi plugin hibrid, da se vozi samo na struju barem 50km."

drug, sve se slažem da je sportage 1,6 gdi za upola para bolja kupovina od ove honde jer na njemu nema šta da se pokvari posto i nema ništa od opreme a skoro ni motora a dugo mi se rav4 činio kao nešto najružnije a onda se pojavio novi tuson i sada imam dva najružnija a honda mi je i dalje preskupa a i malo ružna.

laza27

pre 3 godine

Vozim isto Rav4 hybrid 2020. Godište sa 4x4 pogonom, s tim da Honda ima pravi 4x4 pogon na Hybridu,a Rav4 ima jak elektromotor na zadnjoj osovini i sam se aktivira pogon. Nema razlike s obzirom da živim u Zapadnoj Srbiji, gde generalno ima dosta snega pa sam testirao. Za godinu dana i 30000km realna potrošnja je 7.0 litara bas kombinovane vožnje ali najvise magistrale i autoputa,ali za tako snažan motor i 1900 kilograma težak automobil, to mislim da zaista nije puno. Honda verujem da je isto vrhunski automobil, međutim ipak sto se Hybrida tiče ipak bih pre izabrao uvek Toyotu jer su pioniri u toj tehnologiji, a i motor u Ravu je 2.5 i ubrzava do stotke za 8.0 sekundi, a Crv za 9.2, mozda je i to nekome bitno kao meni.

Giovanni

pre 3 godine

@cholak: kaze MyT aplikacija da je ukupan prosek za godinu dana 7,2l/100km. Pri cemu je u toplijim mesecima oko 6,5l/100km a zimi (Dec, Jan) na nekih 8,3l/100km. Ovo je kombinovano grad, otvoren put, autoput, uporedivo je skroz. Moje nekeo iskustvo je u gradu leti u guzvi oko 5-5,5l, a autoput je oko 8-8,5 (na 130km/h), otvoren put je oko 6,5. Nije strasno ali nije bas super-stedljivo da se razumemo i daleko je iznad fabricke potrosnje koja je kao na 4l.

bivši vlasnik B21A

pre 3 godine

"vidim da niko nije pomenuo a bitna je stavka - neki toyotini hibridi upadaju u naše subvencije, hondini ne upadaju."
(antiprotivan, 7. april 2021 17:28)

Prema podacima sa sajta oba uvoznika, po WLTP hibridni RAV emituje 131 gr. CO2 (2WD) ili 133 (4WD), dok CRV emituje 120 (FWD, baznjak) ili 126 (AWd,top oprema).

"RAV4 malo bolja oprema, tj. paketi opreme su bolje smišljeni".
(Aleksandar, 7. april 2021 15:21)

Kod RAVa drugi paket nema prednje parking senzore.
Kod RAVa navigacija tek poslednji paket, kod CRVa drugi.
Kod RAVa koža ili grejanje prednjeg vetrobrana poslednji paket, kod CRVa treći. Pranje farova slično. RAV npr. ni u top paketu nema lumbalnu podršku za suvozača (a to nije slučaj samo sa RAVom), CRV to ima u trećem. I tako redom.
Svaki model ima neke svoje prednosti u smislu sadržaja opreme, pa je i RAV u nečem bolji.
A šta je nekome "bolji paket", to svako za sebe odluči. Nekome je i sama oprema potpuno nebitna. Neko želi baš Toyota hibrid i "kraj". A neko Hondu hibrid i "kraj".

Kobaja Grande

pre 3 godine

Ovaj auto sa testa kosta vise od 40.000eur. Za te pare dobijas DVA vozila Kia Sportage u Black paketu opreme, sa slicnim performansama i slicnom potrosnjom.
Ti hibridi su klasicna navlakusa. Kome je do stednje, neka kupi plugin hibrid, da se vozi samo na struju barem 50km.

Giovanni

pre 3 godine

@bivši vlasnik B21A: sve si u pravu, samo ja vozim dosta i u gradu jer imam dvoje dece i biciklo mi nije opcija. Sa hibridom imas all-in-one auto za sve, e sada da li su za te pare mogla da se kupe dva automobila, to je sada neka druga tema. Ja sam generalno zadovoljan i preporucujem hibrida svakako, Honda ili Toyota, to je stvar ukusa...

SRBIN

pre 3 godine

Ja sam 2006 hteo da kupim godinu dana start CR-V druge generacije. Otisao sam na probnu voznju i vratio se za manje od 10 minuta. Kanta kanta. Strasno. Dva dana pre toga sam probao novi X-Trail prve generacije koji je bio jos gori. Tada sam razbio sve iluzije o malim SUV i kupio ML500. Kupio sam 2005 model, i jos ga vozim.
(Viktor, 09. april 2021 05:05)

Nadam se da si sebe odlicno ubedio u vlastite lazi...Ima nas koji znamo i sta je Honda i Nissan i Mercedes...To je od tebe detinjasto i veoma iskompleksirano...

Komadant Ljubo

pre 3 godine

@antiprotivan
Apsolutno se slažem sa Vama. Ovi koji vam daju minuse očigledno sa punim dzepovima, preliva im, pa bi da bace 3-4k evra više za crossovere i SUVove.
A posle i na gorivo i gume. Ali svi se foliraju, i kupci, ali i prodavci, fabrike. Kao prave mild i plug-ih hibride, a samo da bi dobili subvenciju, a u suštini troše više nego isti auto samo sa SUS motorom. Ima o tome tekstova na net.u.

anteras

pre 3 godine

@Vozac Hunde
Nisi ti vidio Accorda jos manje 2.4 motor. Ta serija se pravi od 2003/4 za EU. Rekao bi da si vozac Pande, Fiat Pande.
CRV je najprodavaniji u klasi na svetu, ali ovde ce se uvek naci vozaci ^ premium ^ kokosinjaca da pametuju sto valja a sto ne. LP

Alex

pre 3 godine

Imam Hondu CR-V 1.6 dizel 120ks. 2015 godina . Potrošnja je manja i u gradu i na autoputu i kombinovano nego ovaj hibrid. Ko je ovde lud ? Volim hondu i vrlo sam zadovoljan mojim ljubimcem ali ovolike pare za hibrid a trosi više od dizela. Gde je tu računica ?
(mole, 7. april 2021 20:35)

A jel pretekneš ponekog sa tih 120 ks? O tome se radi ovde. Ovaj hibrid da ima 120ks trošio bi i manje od tog tvog dizela ali on ima puno više pa je zato veća i potrošnja.

Svetozar

pre 2 godine

Uzeo sam nedavno nehibridni sa CVT i prezadovoljan sam. Prava ladja na točkovima za porodično uživanje. Miran sam sada dok mi deca ne odrastu.
Siguran sam da je hibridni još bolji.

Iga

pre 3 godine

Izuzetno skup auto.
Najslabija oprema i hibrid s pogonom na jednu osovinu u Hrvatskoj 40k evra.
Ne sumnjam u Hondu da će solidno napravit hibrid mada s obzirom na iskustvo bi ipak prednost dao Toyoti.

cholak

pre 3 godine

Hvala Lazo,hvala Giovanni.
Nisam se ja ni nadao da je potrošnja ni blizu 4 litra, uzimajući u obzir težinu oba vozila,ali sam bio optimista da je ispod 10,što ste mi vas dvojica i potvrdili.

antiprotivan

pre 3 godine

vidim da niko nije pomenuo a bitna je stavka - neki toyotini hibridi upadaju u naše subvencije, hondini ne upadaju. ja lično obožavam hondu, samo sam njih kupovao do sada, a planiram i njihov motor. ali je sramota koliko im hibrid kasni za toyotom.
sasvim druga je tema imaju li ti hibridi uopšte smisla, ja sam prošle godine prelomio da uzmem običnog benzinca. neću da strepim koliko će taj hibrid vredeti kad budem menjao staro za novo, a neku konkretnu prednost u vožnji ne vidim, čak naprotiv jer su hibridi teži od klasičnih sus varijanti.
i da još dodam da mi je prethodni auto bio suv, i to baš crv, i da sam zaključio da su to mrcine koje nikad vise neću kupiti. a imam dvoje dece i dvometras sam.

Бели

pre 2 godine

Пре око годину дана сам купио као тестирани. И мислим да је тест веома реално написан. Користим га редовно и као градско возило мада му величина и није баш за то најподеснија али је стварно опуштајући за вожњу у свим варијантама.

dugotrajnosti.

pre 3 godine

Honda jest veliko ime al' je Toyota još veće ime, naročito po iskustvu od 23 god. za hibride, i po uspešnosti i odsustvu reklamacija, i po

bila je neki dan vest na B92

pre 3 godine

Hibridnog CRV je uvoznik odmah ponudio, a Jazza verovatno necemo nikad ni videti. Treba da se ugledaju bar malo na Tojotinog uvoznika za Srbiju.
(QwertyDGB, 8. april 2021 11:56)

Jazz stiže u maju.

maaa

pre 3 godine

@mole
Ja sam zainteresovan bas za taj motor 1.6 120ks u CRV. Zanima me koliko je bucan pri 120 - 130, sta je glavni uzrok buke i koliko lupa po rupama po gradu? Hvala.

Kiki

pre 2 godine

Nema CVT ni menjac vec tockove "guraju" elektromotori a agregat sluzi samo da bi oni radili (ili punila baterija). Na vecim brzinama radi motor, a punjenje zna da smeta kad se nagazi malo jace gas.

Inace RAV nema Android/iPhone auto, za razliku od Honde koja ima, a GPS i ekran kod Japanaca je (cudno) uvek "gori" nego sto bi trebalo ili sto ima konkurencija. RAV je, po meni, konkretniji, ali Honda je neuporedivo bolja na duzem putovanju.

Poznavalac

pre 2 godine

Za ovaj auto ne može da se dobije subvencija od 2.500 evra.
Preporučujem Vam da napišete članak o toj Uredbi, uključujući i način kako se eventualno subvencija dobija i kada.

Viktor

pre 3 godine

Ja sam 2006 hteo da kupim godinu dana start CR-V druge generacije. Otisao sam na probnu voznju i vratio se za manje od 10 minuta. Kanta kanta. Strasno. Dva dana pre toga sam probao novi X-Trail prve generacije koji je bio jos gori. Tada sam razbio sve iluzije o malim SUV i kupio ML500. Kupio sam 2005 model, i jos ga vozim.

QwertyDGB

pre 3 godine

Hibridnog CRV je uvoznik odmah ponudio, a Jazza verovatno necemo nikad ni videti. Treba da se ugledaju bar malo na Tojotinog uvoznika za Srbiju.

Viktor

pre 3 godine

@Luka:

Da pojasnim, neudobna sedista, motor nema snage - ili nije najboje uparen sa automatskim menjacem, supalj zvuk u kabini. Cudno vesanje. Imao sam priliku da probam gen 1 koje je bila isto tako bezveze, pa sam se ponadao da je gen 2 unpapredjenja verzija. Ne bas.

Nissan X-Trail je bio razocarenje na kvadrat.

ML500 je fenomenalan automobil. Pravi SUV, karoserija na sasiji, odlicna kombinacija motora i menjaca, dobar na putu i van njega. Moze da povuce dobar teret, enterijer udoban i funkcionalan.

Nenad

pre 1 mesec

Ovi sto pametuju da Honda ne valja,neka kupe Hondu i neka je voze 5,6,7 godina pa neka uporede sa bilo kojom Evropskim automobilom koliko se odlazi u servis.Ako hocete auto koji se brzo prodaje i koji je lepo nasminkan sa relatvino losim kvalitetom delova kupite Evropsko vozilo.Ako zelite automobil koji ce da traje i da se malo kvari i nije toliko nasminkan kao Evropska vozila ,onda kupite Japanca.

Kobaja Grande

pre 3 godine

Ovaj auto sa testa kosta vise od 40.000eur. Za te pare dobijas DVA vozila Kia Sportage u Black paketu opreme, sa slicnim performansama i slicnom potrosnjom.
Ti hibridi su klasicna navlakusa. Kome je do stednje, neka kupi plugin hibrid, da se vozi samo na struju barem 50km.

Alex

pre 3 godine

Imam Hondu CR-V 1.6 dizel 120ks. 2015 godina . Potrošnja je manja i u gradu i na autoputu i kombinovano nego ovaj hibrid. Ko je ovde lud ? Volim hondu i vrlo sam zadovoljan mojim ljubimcem ali ovolike pare za hibrid a trosi više od dizela. Gde je tu računica ?
(mole, 7. april 2021 20:35)

A jel pretekneš ponekog sa tih 120 ks? O tome se radi ovde. Ovaj hibrid da ima 120ks trošio bi i manje od tog tvog dizela ali on ima puno više pa je zato veća i potrošnja.

Viktor

pre 3 godine

Ja sam 2006 hteo da kupim godinu dana start CR-V druge generacije. Otisao sam na probnu voznju i vratio se za manje od 10 minuta. Kanta kanta. Strasno. Dva dana pre toga sam probao novi X-Trail prve generacije koji je bio jos gori. Tada sam razbio sve iluzije o malim SUV i kupio ML500. Kupio sam 2005 model, i jos ga vozim.

Viktor

pre 3 godine

@Luka:

Da pojasnim, neudobna sedista, motor nema snage - ili nije najboje uparen sa automatskim menjacem, supalj zvuk u kabini. Cudno vesanje. Imao sam priliku da probam gen 1 koje je bila isto tako bezveze, pa sam se ponadao da je gen 2 unpapredjenja verzija. Ne bas.

Nissan X-Trail je bio razocarenje na kvadrat.

ML500 je fenomenalan automobil. Pravi SUV, karoserija na sasiji, odlicna kombinacija motora i menjaca, dobar na putu i van njega. Moze da povuce dobar teret, enterijer udoban i funkcionalan.

antiprotivan

pre 3 godine

vidim da niko nije pomenuo a bitna je stavka - neki toyotini hibridi upadaju u naše subvencije, hondini ne upadaju. ja lično obožavam hondu, samo sam njih kupovao do sada, a planiram i njihov motor. ali je sramota koliko im hibrid kasni za toyotom.
sasvim druga je tema imaju li ti hibridi uopšte smisla, ja sam prošle godine prelomio da uzmem običnog benzinca. neću da strepim koliko će taj hibrid vredeti kad budem menjao staro za novo, a neku konkretnu prednost u vožnji ne vidim, čak naprotiv jer su hibridi teži od klasičnih sus varijanti.
i da još dodam da mi je prethodni auto bio suv, i to baš crv, i da sam zaključio da su to mrcine koje nikad vise neću kupiti. a imam dvoje dece i dvometras sam.

laza27

pre 3 godine

Vozim isto Rav4 hybrid 2020. Godište sa 4x4 pogonom, s tim da Honda ima pravi 4x4 pogon na Hybridu,a Rav4 ima jak elektromotor na zadnjoj osovini i sam se aktivira pogon. Nema razlike s obzirom da živim u Zapadnoj Srbiji, gde generalno ima dosta snega pa sam testirao. Za godinu dana i 30000km realna potrošnja je 7.0 litara bas kombinovane vožnje ali najvise magistrale i autoputa,ali za tako snažan motor i 1900 kilograma težak automobil, to mislim da zaista nije puno. Honda verujem da je isto vrhunski automobil, međutim ipak sto se Hybrida tiče ipak bih pre izabrao uvek Toyotu jer su pioniri u toj tehnologiji, a i motor u Ravu je 2.5 i ubrzava do stotke za 8.0 sekundi, a Crv za 9.2, mozda je i to nekome bitno kao meni.

anteras

pre 3 godine

@Vozac Hunde
Nisi ti vidio Accorda jos manje 2.4 motor. Ta serija se pravi od 2003/4 za EU. Rekao bi da si vozac Pande, Fiat Pande.
CRV je najprodavaniji u klasi na svetu, ali ovde ce se uvek naci vozaci ^ premium ^ kokosinjaca da pametuju sto valja a sto ne. LP

Iga

pre 3 godine

Izuzetno skup auto.
Najslabija oprema i hibrid s pogonom na jednu osovinu u Hrvatskoj 40k evra.
Ne sumnjam u Hondu da će solidno napravit hibrid mada s obzirom na iskustvo bi ipak prednost dao Toyoti.

Giovanni

pre 3 godine

Vozim direktnog konkurenta - Toyotu RAV4 isto hibrida i cini mi se da su automobili jako slicni ali da Toyota ipak ima bolje resenu hibridnu tehnologiju. Vozim verziju 4x4 sa dva elektro motora pri cemu je prednji elektro motor vezan na menjac i paralelno mogu da rade i elektro motor i benzinac za dodatnu snagu i ubrzanja, takodje postoji pokazivac do kada auto ide samo na struju. Takodje mislim da je Toyota stavila bolji SUS motor, atmnosferski benzinac od 2,5l i 180hp koji je rasterecen zbog elektro motora i nedostatka turbine i mislim da ce biti dugovecan. Kada sam kupovao auto bio sam u dilemi Honda ili Toyota (postujem obe marke) ali je prevagnula Toyota zbog velikog iskustva i pouzdanosti hibridnih sistema. Mislim da je unustrasnjost i oprema bolja u Hondi, za uporediv nivo opreme.

saglasan

pre 3 godine

@Kobaja Grande "Ovaj auto sa testa kosta vise od 40.000eur. Za te pare dobijas DVA vozila Kia Sportage u Black paketu opreme, sa slicnim performansama i slicnom potrosnjom. Ti hibridi su klasicna navlakusa. Kome je do stednje, neka kupi plugin hibrid, da se vozi samo na struju barem 50km."

drug, sve se slažem da je sportage 1,6 gdi za upola para bolja kupovina od ove honde jer na njemu nema šta da se pokvari posto i nema ništa od opreme a skoro ni motora a dugo mi se rav4 činio kao nešto najružnije a onda se pojavio novi tuson i sada imam dva najružnija a honda mi je i dalje preskupa a i malo ružna.

Komadant Ljubo

pre 3 godine

@antiprotivan
Apsolutno se slažem sa Vama. Ovi koji vam daju minuse očigledno sa punim dzepovima, preliva im, pa bi da bace 3-4k evra više za crossovere i SUVove.
A posle i na gorivo i gume. Ali svi se foliraju, i kupci, ali i prodavci, fabrike. Kao prave mild i plug-ih hibride, a samo da bi dobili subvenciju, a u suštini troše više nego isti auto samo sa SUS motorom. Ima o tome tekstova na net.u.

mole

pre 3 godine

Imam Hondu CR-V 1.6 dizel 120ks. 2015 godina . Potrošnja je manja i u gradu i na autoputu i kombinovano nego ovaj hibrid. Ko je ovde lud ? Volim hondu i vrlo sam zadovoljan mojim ljubimcem ali ovolike pare za hibrid a trosi više od dizela. Gde je tu računica ?

Aleksandar

pre 3 godine

Znao sam da će biti komentari gde se poredi CR-V sa RAV4, pa evo da dam i ja neki komentar. Kupujem novo vozilo i u roku od nekoliko dana testirao sam oba hibrida. Po meni, CR-V je bolji, a evo i razlozi: udobniji, mnogo bolja sedišta (duži sedalni deo), tiši, pri naglom ubrzanju RAV4 osetno bučniji, CR-V bolje prelazi preko neravnina i rupa, manje ljuljanja. Kvalitet unutrašnjosti po meni isti. RAV4 malo bolja oprema, tj. paketi opreme su bolje smišljeni, jer CR-V za elektro otvaranje gepeka mora biti u najjačem paketu opreme. Ozvučenje bolje u RAV4. Razliku u snazi nisam primetio, verovatno jer sam u glavnom u gradu vozio i tek nešto malo na otvorenom. Između ta dva za mene ne postoji dilema, CR-V.

Giovanni

pre 3 godine

@cholak: kaze MyT aplikacija da je ukupan prosek za godinu dana 7,2l/100km. Pri cemu je u toplijim mesecima oko 6,5l/100km a zimi (Dec, Jan) na nekih 8,3l/100km. Ovo je kombinovano grad, otvoren put, autoput, uporedivo je skroz. Moje nekeo iskustvo je u gradu leti u guzvi oko 5-5,5l, a autoput je oko 8-8,5 (na 130km/h), otvoren put je oko 6,5. Nije strasno ali nije bas super-stedljivo da se razumemo i daleko je iznad fabricke potrosnje koja je kao na 4l.

bivši vlasnik B21A

pre 3 godine

"... autoput je oko 8-8,5 (na 130km/h), otvoren put je oko 6,5..."
(Giovanni, 7. april 2021 12:16)

Dobar je taj hibridni RAV4. Toliko koliko si napisao za auto put i ovoreno, toliko troši moj CRV, ali sa 1,5T AWD 6MT. Po gradu ne znam koliko troši, jer tuda uglavnom vozim bicikl, pošto mi se čini da je tuda bajs brži i od Nissan GTR-a (a lakše se parkira i od Smarta).
Što se tiče predmetnog testa, za mene hibridni RAV ima samo jednu prednost u odnosu na hibridnog CRVa. Može da ima i rezervni točak. I to je to, od prednosti, a u svetu mojih vrednosti.
Probao sam malo ovog hibridnog CRVa. I u beloj boji zaista ide super (moguće da je tako i u još nekim bojama). Prava je uživancija kako ono lepo "lebdi". "Preporučuje se" (što se mene tiče).

Kvarežma

pre 3 godine

Menjač nije CVT. Makar malo istraživanja ne škodi - Hondin hibridni sistem nema menjač uopšte, ali Honda je mislila da će to zbunjivati kupce, pa su ga nazvali e-CVT. Elektromotor vuče do trenutka kada benzinac preuzme u potpunosti (u nekoj 6-toj brzini).

cholak

pre 3 godine

Hvala Lazo,hvala Giovanni.
Nisam se ja ni nadao da je potrošnja ni blizu 4 litra, uzimajući u obzir težinu oba vozila,ali sam bio optimista da je ispod 10,što ste mi vas dvojica i potvrdili.

Giovanni

pre 3 godine

@bivši vlasnik B21A: sve si u pravu, samo ja vozim dosta i u gradu jer imam dvoje dece i biciklo mi nije opcija. Sa hibridom imas all-in-one auto za sve, e sada da li su za te pare mogla da se kupe dva automobila, to je sada neka druga tema. Ja sam generalno zadovoljan i preporucujem hibrida svakako, Honda ili Toyota, to je stvar ukusa...

koronarius

pre 3 godine

Rado bih menjao svog akorda iz 2008. za ovu lepoticu. Mada i akord me savrseno sluzi. Sa obzirom da u Nisu za sada nema ni jednog novog CRV-a, evo ja se dobrovoljno javljam da vam budem promoter. Dajte mi jednog na par nedelja da se vozikam i reklamiram ga, cisto da podignemo promet.

QwertyDGB

pre 3 godine

Hibridnog CRV je uvoznik odmah ponudio, a Jazza verovatno necemo nikad ni videti. Treba da se ugledaju bar malo na Tojotinog uvoznika za Srbiju.

bivši vlasnik B21A

pre 3 godine

"vidim da niko nije pomenuo a bitna je stavka - neki toyotini hibridi upadaju u naše subvencije, hondini ne upadaju."
(antiprotivan, 7. april 2021 17:28)

Prema podacima sa sajta oba uvoznika, po WLTP hibridni RAV emituje 131 gr. CO2 (2WD) ili 133 (4WD), dok CRV emituje 120 (FWD, baznjak) ili 126 (AWd,top oprema).

"RAV4 malo bolja oprema, tj. paketi opreme su bolje smišljeni".
(Aleksandar, 7. april 2021 15:21)

Kod RAVa drugi paket nema prednje parking senzore.
Kod RAVa navigacija tek poslednji paket, kod CRVa drugi.
Kod RAVa koža ili grejanje prednjeg vetrobrana poslednji paket, kod CRVa treći. Pranje farova slično. RAV npr. ni u top paketu nema lumbalnu podršku za suvozača (a to nije slučaj samo sa RAVom), CRV to ima u trećem. I tako redom.
Svaki model ima neke svoje prednosti u smislu sadržaja opreme, pa je i RAV u nečem bolji.
A šta je nekome "bolji paket", to svako za sebe odluči. Nekome je i sama oprema potpuno nebitna. Neko želi baš Toyota hibrid i "kraj". A neko Hondu hibrid i "kraj".

SRBIN

pre 3 godine

Ja sam 2006 hteo da kupim godinu dana start CR-V druge generacije. Otisao sam na probnu voznju i vratio se za manje od 10 minuta. Kanta kanta. Strasno. Dva dana pre toga sam probao novi X-Trail prve generacije koji je bio jos gori. Tada sam razbio sve iluzije o malim SUV i kupio ML500. Kupio sam 2005 model, i jos ga vozim.
(Viktor, 09. april 2021 05:05)

Nadam se da si sebe odlicno ubedio u vlastite lazi...Ima nas koji znamo i sta je Honda i Nissan i Mercedes...To je od tebe detinjasto i veoma iskompleksirano...

dugotrajnosti.

pre 3 godine

Honda jest veliko ime al' je Toyota još veće ime, naročito po iskustvu od 23 god. za hibride, i po uspešnosti i odsustvu reklamacija, i po

Bojan

pre 3 godine

Imam CRV ali 1.5T 193ks CVT AWD, prešao 20000km. Razmišljao sam se da uzmem hibrid ali u doba kupovine bili su značajnije skuplji, ponuda sa AWD i boljom opremom posebno, i nisam našao malo korišćeni. Ima dosta prostora (ali ne i za tri sjedalice pozadi), udoban je, stabilan. Ne bih baš rekao da se kaldrma ne osjeti ali je sasvim ok. Mogao bi biti malo tiši unutra, i to ne mislim na motor već generalno na izolaciju. Vozio sam ga više puta na duže relacije tipa 1500km. Meni je na autoputu kroz AT DE SLO HR RS zimi, natovaren, vožnja 100-150kmh, trošio oko 8.8l. Po gradu ide oko 9, na otvorenom do 100km može ispod 7. Ručni menjač troši litru manje. AWD je solidan, u suštini skoro da je stalno aktivan, posebno kod ubrzavanja. Mnogi kažu skupo. Mene je moj koštao 31k e 3 mjeseca star od dilera. Ako hoćete AWD automatik i solidan prostor nema previše izbora. Tojota je skuplja a lošija unutrašnjost, Mazda sa AWD i 2.5 je tu negdje a manje prostora. Outback je bio opcija ali se dugo čekalo i sporiji je. Pug 5008 je druga vrsta vozila a kod mene je koštao u rangu CRV i nema AWD. Osnovna verzija CRV ručni menjač bila je za oko 23k. Kod CRV se osjeti robusnost stabilnost i jačina. XC60 sa AWD je dosta skuplji a manji prtljažnik. Novi tucson meni je iskreno ružan. VW ne gledam a Audi/BMW/Merc su preskupi. Zaključak, dobar za porodice i duža putovanja, rentabilan, kome je potrošnja jako bitna mislim da je bolje da pogleda hibrid.

maaa

pre 3 godine

@mole
Ja sam zainteresovan bas za taj motor 1.6 120ks u CRV. Zanima me koliko je bucan pri 120 - 130, sta je glavni uzrok buke i koliko lupa po rupama po gradu? Hvala.

bila je neki dan vest na B92

pre 3 godine

Hibridnog CRV je uvoznik odmah ponudio, a Jazza verovatno necemo nikad ni videti. Treba da se ugledaju bar malo na Tojotinog uvoznika za Srbiju.
(QwertyDGB, 8. april 2021 11:56)

Jazz stiže u maju.

Kiki

pre 2 godine

Nema CVT ni menjac vec tockove "guraju" elektromotori a agregat sluzi samo da bi oni radili (ili punila baterija). Na vecim brzinama radi motor, a punjenje zna da smeta kad se nagazi malo jace gas.

Inace RAV nema Android/iPhone auto, za razliku od Honde koja ima, a GPS i ekran kod Japanaca je (cudno) uvek "gori" nego sto bi trebalo ili sto ima konkurencija. RAV je, po meni, konkretniji, ali Honda je neuporedivo bolja na duzem putovanju.

Poznavalac

pre 2 godine

Za ovaj auto ne može da se dobije subvencija od 2.500 evra.
Preporučujem Vam da napišete članak o toj Uredbi, uključujući i način kako se eventualno subvencija dobija i kada.

Svetozar

pre 2 godine

Uzeo sam nedavno nehibridni sa CVT i prezadovoljan sam. Prava ladja na točkovima za porodično uživanje. Miran sam sada dok mi deca ne odrastu.
Siguran sam da je hibridni još bolji.

Бели

pre 2 godine

Пре око годину дана сам купио као тестирани. И мислим да је тест веома реално написан. Користим га редовно и као градско возило мада му величина и није баш за то најподеснија али је стварно опуштајући за вожњу у свим варијантама.

Nenad

pre 1 mesec

Ovi sto pametuju da Honda ne valja,neka kupe Hondu i neka je voze 5,6,7 godina pa neka uporede sa bilo kojom Evropskim automobilom koliko se odlazi u servis.Ako hocete auto koji se brzo prodaje i koji je lepo nasminkan sa relatvino losim kvalitetom delova kupite Evropsko vozilo.Ako zelite automobil koji ce da traje i da se malo kvari i nije toliko nasminkan kao Evropska vozila ,onda kupite Japanca.