1. Stalno gledam na ulicama kako bar 30-40 % pešaka koji prelaze ulicu u gradu ne gleda levo i desno uopšte. Niko drugi do njih samih ne čuva bolje njihov sopstveni život. Šta njemu vredi što će ' bahati' vozač odgovarati a verovatno je mogao život sačuvati da je više pazio pri prelasku!? Zakon ti ne štiti život, oprezno pri prelasku i na zeleno svetlo? Mediji malo više pažnje da posvete edukaciji pešaka a ne kaznama vozača!
  (nije vazno, 3. april 2021 13:34)

  # Link komentara

 2. O čemu mi pričamo eno u sred Beograda u Bulevaru pešaci se šetkaju po šinama jer neko nije predvideo trotoar, šta očekuješ negde u unutrašnjosti!
  (Zoran, 3. april 2021 11:03)

  # Link komentara

 3. То је зато што су по целој Србији, од магистралних путева направили сеоске сокаке!
  (Фактор мира стабилности, 2. april 2021 20:48)

  # Link komentara

 4. Iz ovoga je jasno šta treba preduzeti da bi se zaštitili pešaci:
  Državni put ne bi smeo da prolazi kroz naselje nego pored naselja - obilaznica. Ovde nisu problem samo saobraćajni inženjeri koliko urbanistički haos koji dozvoljava gradnju gde kome padne na pamet. I tamo gde se naprave obilaznice odmah niknu kuće.
  Izraditi trotoare i biciklističke staze - opet veliki problem urbanistički haos. Na sadšnjem putu Šabac - Loznica treba trotoar od jednog do drugog grada, zaista previše. Naselje treba da je grupisano a ne razvučeno uz put
  Osvetliti tamni vilajet srpskih ulica. Sramota koliko je loše osvetljenje gde ga ima, sa novim LED osvetljenjem bi i štedeli i videli
  Denivelisati pešačke prelaze na prometnim raskrsnicama. Sramota da NS ima jedan podzemni prolaz, očajnički su potrebni kod autobuske stanice i na ukrštanju bulevara oslobođenja i futoške. Svaki veći grad ima nekoliko takvih mesta. Pored bezbednosti povećava se i protok vozila kroz raskrsnice.
  Najvažnije - promeniti svest pešaka da mora da paze na sebe više nego što moraju vozači
  (Milan, 2. april 2021 19:26)

  # Link komentara

 5. Zamisli ti to - pesaci najvise stradaju u naseljima. U prevodu, tamo gde ih najvise ima u blizini saobracaja. Znaci ovi "strucnjaci" su zaista zabezeknuti tim otkricem, majko mila.... Koliko ste vremena i para iz budzeta potrosili da dodjete do tog epohalnog saznanja?
  (Pogan, 2. april 2021 17:50)

  # Link komentara

 6. Drugim recima, najvise pesaka je poginulo zbog Ada Mola... od pocetka se znalo da mu tu nije mesto, napravljen je saobracajni haos zbog tog trznog centra. Ali znamo ko je bio da otvara...
  (Ratko V, 2. april 2021 17:48)

  # Link komentara

 7. Ja imam Teslu, upalim auto pilot, pustim neki dobar chill out i nema brige za pesake....
  (fensi_lik_vracar, 2. april 2021 17:31)

  # Link komentara

 8. slusalice u usima, mobilni u ruci ili neosvetljen pesacki ili ne obelezen pesacki razloga milijon
  (milijon, 2. april 2021 15:42)

  # Link komentara

 9. nezamislivo ni je da u 21. veku u naseljenim mestima imamo puteve i ulice koje nemaju trotoare. uvesti zakon da se ne sme napraviti ulica bez trotoara, vrlo jednostavno
  (pešak, 2. april 2021 14:49)

  # Link komentara

 10. Posto znate da semafori drze kratko za pesake, zasto ih ne produzite za 10sek. Vozacima automobila nece pasti kruna sa glave a mozda ce se time spasiti koji zivot.
  (Ccc, 2. april 2021 14:44)

  # Link komentara