Subota, 27.02.2021.

09:30

Zašto Kia Ceed najbolje "drži" cenu?

Izvor: B92

Zašto Kia Ceed najbolje "drži" cenu? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

87 Komentari

Sortiraj po:

Robi

pre 3 godine

Koje kočnice traju 120,000 km?
(Guliver, 1. mart 2021 05:05) 

Moje kocnice traju 150.000km, upravo u sada petak ih menjam,Seat Ibiza,kupljena nova,vozena normalno,prvi vlasnik,Grcka,Madjarska,Slovenija.Svaki dan vozena (ali ne do supermarketa,za to ti nije auto,tu idi biciklom).
U pitanju je,dakle,kvalitet.

Obrezani komarac

pre 3 godine

@ Nebeski kvalitet Kia vozila Daj rodjače objavi taj spisak života ti, prodaću auto uskoro a neću znati u kojoj sam opasnosti bio

Milan

pre 3 godine

Jakupio Audi i jako brzo mi otisao alnaser, a posle 5 god sam menjao motor. Moj brat te god za duplo manje para kupio KIA i garazu od 30kv, eno 10 god vozi, auto kao iz fabrike a garaza fraj. Sad citam ovaj tekst ,trebali ste ranije da pisete o ovim temama i izvestavate nas ali mi uvek kasnimo.

небески квалитет КИА возила

pre 3 godine

Ono kad na netu izguglas probleme na stranim forumima i sve strpas u jedan komentar...
(Haha, 1. mart 2021 13:31)

Квар летве волана је веома озбиљан и страшно скуп проблем и таман да је само то морао да санира из свог џепа довољно је да се стекне представа о реалној вредности КИА гаранције. А ти само погледај било коју листу честих проблема за тај модел па ћеш (ако ниси власник а злонамеран си) да се смејеш када видиш како је листа дуга и колико су често опасни и скупоцени проблеми у питању.

kia sid 2013

pre 3 godine

Bilo je sto kazu neki pomozi bože dok mi posle oko 3,5 godine i oko 50 hiljada km nije otišla letva volana a tada sam saznao da je na nju garancija samo 2 godine. Radio sam remont letve jer je nova bila debelo iznad hiljadu evra. Slicno sam prosao i sa radijom godinu dana posle.
Jedino sto su mi priznali kada mi je curio menjac i menjali mi i kvacilo jer je ulje curilo na njega.
Prodao prosle godine za jako tuzne pare.

IMT 540 FIAT MOTOR

pre 3 godine

Jeste, vozim decu kiom u zabavište, i jeste žena sam vozač, i jeste mi kia u vlasništvu 5.godina i jeste- ne znam ni jednog majstora u varoši.I to je to.
Po pitanju dilera- ovim subotičkim je tržišna pokucala na vrata, a ovima u Veterniku ću pokucati ja za koji mesec, za novi ceed sw.

brm

pre 3 godine

u americi za 3god auto u proseku gubi 50%, u nemackoj za 3.5, u dubaiju za 2.5 dok u srbiji za 4.5. zato i uvozimo vise od polovinu vozila iz nemacke posto je tamo polovno vozilo (istog godista) skoro za 30% jeftinije nego ovde
(perica, 27. februar 2021 10:30)

Manite me tih fora sa gubitkom vrednosti. Evo, prodao sam nedavno auto star 5 godina za 35% manje nego što sam ga platio novog. Verovatno sam mogao da izvučem i 30% umanjenje cene da nisam žurio sa prodajom. Ako je auto održavan i redovno servisiran, lako se nađe kupac i bez velikog umanjenja cene. Uglavnom, ako ste dobar vlasnik svog auta, javiće vam se prijatelji sa molbom da im javite prvima ako budete prodavali auto.

đole

pre 3 godine

Ja uporno pričam da auto nakon 4 godine izgube oko 50% vrednosti. Kad pogledate naše oglase nije vam jasno o čemu se radi, prodaju auta 4-5 godina za 10-20% manje nego novi
(Zacvo, 27. februar 2021 11:05)

To jedino auto koji je za 4 godine prešao oko 200-300 hiljada, ili je imao udes. Te fore da auto izgubi na vrednosti 30% čim ga izvezeš iz salona su bajke. Nađi mi takav i odmah ću da ga kupim. I to pričam kao neko ko je kupio tri nova automobila. I isključivo kupujem nove.

Dzeks

pre 3 godine

Moj utisak i iskustvo prijatelja da kija ima odlican kvalitet. Enterijer je manje vise isti kod svih u tom segmentu, plastika, plastika i plastika. Meni ne smeta sve dok me drzi van servisa.
Medjutim mislim da se sa njima treba pozabaviti sektor za zastitu potrosaca. Dva puta sam isao u zadnjih 10 meseci da kupim auto. Vozila nudepo jednim cenama a kada dodjete tamo kazu nemaju na stanju i nude vam sa dodatnom opremom za 3-4 hiljade skuplje (dodatna oprema sklopivi retrovizori i tonirana stakla). Ja im trazim da po vazecim cenama kupim auto koji nude i nije mi problem da sacekam 3 meseca da stigne. E tu krece zamuckivanje, sef se tu pita, mozda se ceka i duze, ne znaju kada ce i tako...

mentol

pre 3 godine

Samo totalno neupućena osoba u tržišna kretanja bi poverovala u naslov teksta. Oni sa iole očuvanim mentalnim sposobnostima, orijentisani u vremenu i prostoru, koji bar malo prate stanje na tržištu polovnjaka, znaju da je situacija drastično drugačija.

Alex

pre 3 godine

Ja sam na medjunarodnom sajmu automobila u Beogradu 2011 jedva uspeo da kupim auto, koliko je bio trazen, ali jedva, bila je borba za skoro poslednji primerak. Tada su prodali preko 1000 modela. Danas je skoro 10 god kako ga vozim, nikad izdao na putu, ili zakazao bilo gde, nista menjano osim guma i akumulatora,auto kao nov. Onda sam shvatio zasto su se otimali na sajmu 2011. Inace je u pitanju KIA proceed. I ovi podaci su proverljivi ko zeli time da se bavi.

ciga

pre 3 godine

@ko gubi ima pravo i da se ljuti
Predhodni modeli su se daleko više vozili nego aktuelni. Cena ovog je otišla malo previsoko, pa ona priča najviše za najmanje više ne pije vodu. Što se gaženja Evropskih modela u Evropi tiče https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://carsalesbase.com/european-car-sales-analysis-january-2020-models/&ved=2ahUKEwibgKjz4ozvAhWBxoUKHdWcBNEQFjAAegQIARAC&usg=AOvVaw3_AGWva-znk9qV8DPqEP45&cshid=1614521960277.

Milan

pre 3 godine

@Molder
Nemam ništa ni za ni protiv Forda ali je činjenica da im je tržišno učešće samo 5,5% i to je najlošiji rezultat od kada posluju u evropi. I nije samo jedna godina već dugogodišnji trend. Američki proizvođači su se već povukli iz japana, Australije, Južne Afrike, GM i iz evrope..lista sve duža. Iz nekog razloga ne uspevaju

Robi

pre 3 godine

Podrzavam izbor Kia vozila i da ss sto vise kupuju,odlican auto. A time cu i ja dobiti novi Golf,Astru po nizoj ceni. Dakle, Kijasi,samo napred...e,da,apelujem i ovo da se uzima nasim zenama za posao i da voze decu u zabaviste.

Nebitan Lik

pre 3 godine

plastično smeće.
(ankh, 27. februar 2021 12:35)
Teraj ti tvoj drveni auto i uživaj.Da te čovek pita šta si hteo da kažeš, naravno da ne bi znao.

urke

pre 3 godine

Valjda iz tog razloga je Hjundai motors prešao po prodaji Ford. Kada se gleda po proizvođačima, ne po brendovima, iza forda su samo volvo i JLR, znači skupi premijumi. Uskoro možemo očekivati vest o povlačenju forda iz evrope, kao što je GM već uradio.
A koreanci, delimično i toyota su već ubili i opela, ševrolet, fiata...list sve duža

Nazalost skoro pa tacno...
Pre 6 godina sam kupovao nova autimobil odem u Hjundai na test i30 1.6d, posle 4 dana u Opel na test Astre 1.6d...
Lomio sam se izmedju ta dva vozila.
Osecaj u voznji, eneterijer,lezanje na putu..udobnost..sve apsolutno na strani Astre.Gledao sam modele sa skoro istom opremom i cenom.
Inace sam vozio Astru H 1.7cdti 101 ks, posle 14 godina i 290k kilometara i dalje je izgledala sveze unutra i spolja.
Gledao sam Kiu ceed 2010, auto je baraka posle 190k predjenih km, posebno ,,potrosen, enterijer.

inspektor

pre 3 godine

Veliki prevaranti su u KIA salonu Srbija. Njih treba da poseti trzisna inspekcija. Isto ovo sam doziveo i pre par godina kod njih ali reko tad bila slucajnost.

Oni su već par puta prekršajno odgovarali za kršenje zakona. Ali, kazne su male, i isplati im se.

Podgoričanin

pre 3 godine

Ne razumem ove price o 50% izgubljene vrednosti. Da li je neko kupio ovde neki auto, evo neka je Skoda Oktavija TDI koja je kostala 17k eur kupljena u Srbiji, 2016 godiste za 8.5k eur? Tesko, ili barem nije tako u oglasima.
(Corba, 27. februar 2021 11:09)

Ja sam kupio golfa 7, 12/2016 1.6 tdi (i crveno) sa 80k km u najvecem paketu opreme za 8700. Provjeren u ovlascenom servisu.

Nebitan Lik

pre 3 godine

Menjam jadan zardjali saraf sa Bembare za 10 kia kanti. Ponuda traje samo 2 dana...
(Zurkolomac, 27. februar 2021 11:28)
Ja moj mozak ne bih menjao ni za 10 tvojih.

Ko gubi ima pravo da se ljuti

pre 3 godine

Mozete pisati sta god hocete ali se KIA sve vise vozi po nasim ulicama a vecina su kupljene ovde kao nova vozila. To posebno potresa evropsku konkurenciju, posto je sve manje novih fokusa, megana, pug, astri, citroena... Pregazila ih azijska konkurencija naravno da su ogorceni zbog kvalitetnijih i jeftinijih vozila sa dalekog istoka.

Nebitan Lik

pre 3 godine

Porediti KIA i Ford je malo bezobrazno. Ford je za klasu, ma za dve klase, bolji auto (bilo koji model, Focus, Mondeo, Kuga....) od KIA. Ali marketing je čudo. Uporedite realna stanja automobila (nakon 5-7 godina) pa onda može da se diskutuje, a ne neke kod nas uvezene primerke. Fordova sa 350.000 pa vraćena kilomteraža na 140.000. Ford je daleko ispred KIA, ma šta god mislili ljubitelji automobila iz Koreje.
(AntiBot, 27. februar 2021 22:53)

To je samo tvoje mišljenje pogurano oredrasudama i ništa više.Na mnogim testovima KIA je u svim segmentima egal, ne samo sa Fordom već mnogim drugim brendovima.To što ti robuješ predrasudama od pre 20 god,dok je KIA bila šporet, to je druga priča.

Ma vazi

pre 3 godine

@(AntiBot, 27. februar 2021 22:53)

Ma sta za klasu dve, Jedno pedeset klasa i to minimum. Toliko je dobar da me ne bi cudilo da se povuku iz EU u naredne dve godine. Idi kod Nemaca pa ih pitaj koliko cene ford.

Obrezani komarac

pre 3 godine

KIA najbolje drži cenu zbog garancije i zato sto se uglavnom koriste u porodicne svrhe sa manjim kilometražama.Ako je vama KIA sa do 100hilj losija kupovina od uvoznih auta od 176hilj(auta iste klase) onda dajte i meni te gudre...

Qwerty

pre 3 godine

Apsolutno netačno. Ne znam koji si auto vozio, ali na mom ceed-u je gumirana plastika za koplje bolja od evropskih automobila. Prošlo je vreme golfova dragi moji..

Oliver

pre 3 godine

@ mikki,
Kupio je XC90, sada stari a tada aktuelni model. Razlog, ima 7 sedista. Nije bilo peto vec cetvrto dete na putu neplanirano. Zadovoljan sa odgovorom?
Ne treba polaziti od sebe. Shvatite da milion drugih ljudi ima milion zivotnih prica i situacija u kojima se nalaze. Novi i polovni automobili se prodaju svakog dana.
Pozz.

Boris

pre 3 godine

Ne znam da neka kompanija više pažnje, čitaj novca, posvećuje marketingu i reklamama od Kie. Pogledajte samo njihove cenovnike i izmišljene popuste u Srbiji. Kada vidiš koliko su agresivni u lažnim reklamama, naravno da nećeš verovati izmišljenim i plaćenim istraŸivanjima po kojima su oni najbolji i najkvalitetniji brend na svetu i da najbolje drže cenu u Nemačkoj. Činjenica je da su dosta napredovali u kvalitetu i rado bih kupio njihov proizvod iz razloga odnosa uloženo/dobijeno a ne zbog toga što su kvalitetniji od toyote ili honde. Medjutim sa ovakvim cenama oni odavno ne ispunjavaju kriterijume na osnovu kojih su konkurentniji od kvalitetnih brendova, a lažnim marketingom mene lično odbijaju od kupovine.
(Mitko, 27. februar 2021 10:19)

@Mitko
I sam sam bio na neki nacin prevaren i u zabludi, pre 4 meseca izadje reklama svuda Kia Sportage 1.6 dizel za 19 000€, odem ja odmah sa suprugom u salon na Novosadskom putu i uradimo test voznju. Posle seli sa covekom koji tamo radi i kazem dajte nam taj i koje boje imate, ne treba mi nista specijano od opreme a on kaze eto prodali smo te komade (dosao odmah cim video reklamu) ali dolazi nam novi kontigent, ja reko ok ne zuri mi se. I tako malo njihoovg kalkulisanja, konsultacija sa sefom on dolazi i taj auto u najavi nije 19 000 vec 23 500€. Pokupim se odmah i izadjem, neverovatno 4500€ skuplje. Pa za taj novac kupim Skodu Kodiak maltene i Mazdu Cx5 sto su duplo bolja kola. Veliki prevaranti su u KIA salonu Srbija. Njih treba da poseti trzisna inspekcija. Isto ovo sam doziveo i pre par godina kod njih ali reko tad bila slucajnost.

jo

pre 3 godine

Ucili su korejci od zapadnjaka( citaj nemaca) da kvalitet nije bitan, bitna je samo jaka i konstantna reklama a od nas su naucili da nije bitno koliko se nesto kvari- bitno je da uvek. imas servis koji to popravi(mi, doduse 'to' nase sto se kvarilo nismo uvek i na vreme popravljali al zato su oni valjda u autoindustriji bolji od nas:)

Vp_Cikago

pre 3 godine

Razumem da je istraživanje u Nemačkoj, ali opet... Ko uopšte i prodaje auto posle 4 god.
(Dr. Miloš, 27. februar 2021 10:26)

Evo ja licno menjam kola na svake dve godine. Pre druge registracije odem u dilersip dam auto kao ucesce i uzmem drugi. Bas sad se pozdravlj sa Alfon Giulia Quadrifoglio i spremam dobro doslicu Leksusu LC

Aleksandar

pre 3 godine

Ziveo sam preko godinu dana u nemackoj. Dobar auto je i tamo skup. Servisi i popravke su tamo paprene. Kada auto krene da se kvari i ne isplati se popravljati ili je udaren ili presao jako veliku kilometrazu onda pada cena i to dolazi kod nas. Ako je neko video kakvi automobili stizu kamionima pre sminkanja zna o cemu pricam. Kia ima 7 godina garancije i to je ono sto povecava vrednost polovnoj u odnosu na evropljane. Kada i njoj istekne garancija pitanje je sta je skuplje, tu je već bitnije stanje automobila od marke

AntiBot

pre 3 godine

Porediti KIA i Ford je malo bezobrazno. Ford je za klasu, ma za dve klase, bolji auto (bilo koji model, Focus, Mondeo, Kuga....) od KIA. Ali marketing je čudo. Uporedite realna stanja automobila (nakon 5-7 godina) pa onda može da se diskutuje, a ne neke kod nas uvezene primerke. Fordova sa 350.000 pa vraćena kilomteraža na 140.000. Ford je daleko ispred KIA, ma šta god mislili ljubitelji automobila iz Koreje.

Dejan

pre 3 godine

Prošle godone sam kupio novi ceed 100KS srednji nivo opreme. Za sad zadovoljan, sa mojih 10-12000 godišnje ne vidim potrebu za nečim većim, jačim. Prethodno vozio KIA CEED karavan 1.6D, jako elastičan i lep auto, kupio ga od prijatelja prvog vlasnika. Ništa veće menjao, jako zadovoljan. Svako ima ono što mu se sviđa, i glupo ke raspravljati o tome,ali nazivati koreance plastikanerima je stvarno kompleks našeg naroda. Djevojka može biti sa sela, ali auto mora biti iz Njemačke.

мерак

pre 3 godine

Возио сам овај ауто 4 месеца и морао га продати због пресељења у другу земљу. Ништа посебно, пластика јако лоша звучна изолација... Могао би доста да пишем, бољи су јапанци и Европљани за копље

Molder

pre 3 godine

@Milan
Sto je babi milo,to joj se i snilo,kaze nas narod...Ne bih se hvalio neznanjem na tvom mestu,evropska divizija Forda postoji potpuno nezavisno od americkog,oni ce nestati iz evrope taman kad i Mercedes,BMW ili VW,a na toj listi sto si nabrojao svi prave automobile bolje od juznokorejske konfekcije...

Poluinfomracije

pre 3 godine

@(lenstina, 27. februar 2021 10:05)

Civic za te pare nije bio, cak ni sa 1.4 100KS motorom, o 1.8 da ne pricam. U Nemackoj su i ceed i i30 kostali to godiste kostali oko 16-17 hiljada, a civic je bio koju hiljadu vise kao nov, sa 1.4 motorom. Kod nas mozda, u Nemackoj tesko, godinama su im automobili i do 50% skuplji nego kod nas.

ja, 90210

pre 3 godine

kad sam kupovao kola Kia Ceed 1.4 bila istih para ko Toyota Corolla 1.6, u stvari za 1200€ jeftinija. trebalo bi biti par 4000€ da bi kupovao Kiu

Bogati ne zvrndaju bezveze

pre 3 godine

Ja u Srbiji sa ispodprosecnom platom gazim 18 hiljada godišnje, a Nemac ce da prelazi 15?

A ja se čudim odakle ovolike gužve, sirotinja zadnji dinar daje za benzin? 😁 Imam službeni auto (koji vozim i privatno) i zajedno ne prelazim 10000. Privatna firma, za dušebrižnike.
A ovaj mit kako ferari bolje drži cenu od Kie nije tačan. Ferariju naglo pada cena ali kreće ponovo da raste tek nakon 20 godina i to ne svaki model i samo ako je očuvan a dokle ce vlasnik da potroši na održavanje malo bogatsvo.

Stole

pre 3 godine

Kia Ceed će po pretpostavci 2025.godine vredeti...a ja ću do 2025.godine oženiti jednu lepu i zgodnu plavušu, imaćemo dvoje-troje lepe i pametne dece, postaćemo i milioneri...a možda i ništa od toga neće biti. Videćemo.

perica

pre 3 godine

@Perica
Daleko manje od pola, većina polovnjaka kod nas su Italija, Belgija, Holandija. Nemačka je skuplja.
(kimi R, 27. februar 2021 11:34)

@kimi
korisna informacija ako je tako. znaci li to da je najpovoljnije uvesti nekog fiata ili alfu iz italije? holandjani i belgrijanci proizvode nesto svoje?

Transformer

pre 3 godine

Ovo se odnosi na tačno odredjen model, medju najjeftinijim u Njemačkoj. Klasičan spin. Možda nije namjšteno, mada sumnjam, ali su izvukli jedan segment ukupne statistike i izbacili naslov kako KIA najbolje drži cijenu. Siguran sam da bilo koji od pristojnijih modela, koji sada koštaju po 20.000, lagano gubi mnogo više na vrijednosti. Jednostavna pretraga oglasa to pokazuje

Milan

pre 3 godine

Valjda iz tog razloga je Hjundai motors prešao po prodaji Ford. Kada se gleda po proizvođačima, ne po brendovima, iza forda su samo volvo i JLR, znači skupi premijumi. Uskoro možemo očekivati vest o povlačenju forda iz evrope, kao što je GM već uradio.
A koreanci, delimično i toyota su već ubili i opela, ševrolet, fiata...list sve duža

C i n i k

pre 3 godine

Korejci su kategorija budzet automobila, i kao novi kostaji manje od uporedive konkurencije zato je i normalno da se auto koji kosta 8500 e (picanto) posle 3 god prodaje za 3 ili 4000.

Nebitan Lik

pre 3 godine

Ja u Srbiji sa ispodprosecnom platom gazim 18 hiljada godišnje, a Nemac ce da prelazi 15?
Kako da ne.



150000km za 4 god.je preko 37500km godišnje.

Poznavalac ©®

pre 3 godine

pogledajte na mobile de koliko trenutno kosta polovna honda civic 2016godiste sa 1.8benz motorom. nova je kostala 17k.
(lenstina, 27. februar 2021 10:05)
Koliko?

Neko

pre 3 godine

Smešno i čudno istraživanje, a i mišljenja. Ja kupim nov auto i vozim ga bar 7,8 godina. Pošto prelazim 10ak hiljada godišnje, nema šanse da prodam auto za 4 godine u pola cene. Ko vam proda auto posle 4-5 godina u pola cene, taj je zgazio previše kilometara, nije ga čuvao i čekujte dobra ulaganja. E, zato će biti 50% od cene koja je plaćena za nov auto. Sve ostalo su bajke i šarene laže kojima se mažemo jer smo, većinom, sirotinja. Nisu ni stranci budale da nama prodaju auto u pola cene ako nisu prešli bar 100-150k km pa naviše, zavisi koliko nekima ovde prija da sami sebe lažu, "kao čaša, nov, nov" i sl.

HanSolo

pre 3 godine

Zato što I jeste najbolja.. Žena mi vozila Cees Special Edition 2
I ništa nije radila 4g.. Ni sijalica nije menjana.. Prodali posle148000km prodata za 7900 Evra. Super auto.

Oliver

pre 3 godine

@ Dr. Milos,
Ko prodaje auto posle 4 god? Evo moj sef, svaba, prodaje posle 3 god i celih 50000km. Znas zasto? Moze mu se. Neko kupi pa zameni posle godinu ili dve. Nije zadovoljan, ili mu je nesto iskrslo. Moj kolega zamenio nov XC60 posle manje od god dana jer mu je supruga neplanirano ostala trudna i trebalo mu je nesto vece.
Pre neki dan sam video oglas, Polo 2012.god sa 2000km ( dve hiljade).

vozač demokrata

pre 3 godine

Kia, auto lošeg kvaliteta i brutalnog marketinga sa savršenim spinom od 7 godina garancije (čitaj sitno slovo) koju je nemoguće realizovati. Tri godina stari auti, pa morate menjati grejače na dizelu koje nikako nije moguće odvrnuti zbog zarđalosti. Isto važi za elemente na trapu - šrafovi se seku zbog korozije. Slovenački forumi su puni negativnih iskustva vlasnika KIE. Manite se KIE i kupujte Japance.

milan

pre 3 godine

Ja izguglao "Bähr & Fess" i tamo piše da se, između ostalog, bave i marketingom. Kako im onda verovati? Msm, Kia zaista malo gubi na ceni pošto spada u najjeftiniji segment a takvi automobili po pravilu manje gube na ceni nego najskuplji, i procentualno i u apsolutnom iznosu, ali to realno ne znači ništa po pitanju kvaliteta. Izostaviš svu opremu koju ima jedan BMW i dobiješ Kiu koja se realno ne kvari; i nije neko rešenje. Ni bicikla se ne kvari kad tako pogledamo.

Slovenac

pre 3 godine

U SLO Kia je skoro pa jedini brend, koji se masovno prodaje iz privat oglasa. Ako stavis normalnu cenu, oglas traje max 48 sati. Odmah se proda i drzi cenu, kao sto je navedeno u ovom clanku. NE moras dileru dat auto u racun, kad kupujes novi, i izgubiti 20%, sto je slucaj u 90% ostalih auta.

Tempomat

pre 3 godine

Imam Ceed četvrtu godinu. Impresije su dobre, nakon Kadeta, Fiata, Fieste. Jedina mana je što je 100 Ks malo za 1300 kg. Inače, ako ste umjetenjak u vožnji, jako solidan i siguran auto.

Rynchinoi

pre 3 godine

@radijator: ja prelazim oko 12000. Ti automobili sa 60000 za 1,5 godinu ne želiš da kupiš. Tu sve izgleda novo, ali je do maksimuma gažen. Lično sam vide primer auta 3,5 godine starog, firmin koji je posle 130000 išao na menjanje diskova. Šta misliš kako je vožen ?
Samo gas i kočnica

ralf

pre 3 godine

vozio Kia Ceed 4 godine. dosadan auto...samo sam par halogenih sijalica zamenio za sve to vreme. dosta kvalitetan auto. a prethodno vozio vw i skode. svakih mesec dana sam isao kod majstora.

Ja

pre 3 godine

Ko uopšte i prodaje auto posle 4 god.
(Dr. Miloš, 27. februar 2021 10:26)

Recimo normalan svet... to sto ti ne mozes da promenis auto na manje od 15 godina ne znaci da niko drugi ne moze. Evo ja menjam ba 5 godina ili 200000km pa sta pre dodje!

Гиле

pre 3 godine

Razumem da je istraživanje u Nemačkoj, ali opet... Ko uopšte i prodaje auto posle 4 god.
(Dr. Miloš, 27. februar 2021 10:26)
Немац

Фактор мира стабилности

pre 3 godine

@Dr. Miloš:

Doktore, "Dr." se ne piše tako, nego "dr" - malim slovom i bez tačke.

Ne posedujem KIA automobil, ali znam iz iskustva da su vrlo pouzdani i kvalitetni, a jeftiniji od ekvivalentnih nemačkih, pa su zbog toga vrlo dobar izbor za kupovinu, bilo novo, ili kao polovno i vozilo.

Zacvo

pre 3 godine

Ja uporno pričam da auto nakon 4 godine izgube oko 50% vrednosti. Kad pogledate naše oglase nije vam jasno o čemu se radi, prodaju auta 4-5 godina za 10-20% manje nego novi

Corba

pre 3 godine

Ne razumem ove price o 50% izgubljene vrednosti. Da li je neko kupio ovde neki auto, evo neka je Skoda Oktavija TDI koja je kostala 17k eur kupljena u Srbiji, 2016 godiste za 8.5k eur? Tesko, ili barem nije tako u oglasima.

perica

pre 3 godine

hahhaa pa koliko ce zadrzati vrednost zavisi od regiona u kome se prodaje, a ne od strucne analize)))

kakav spin

u americi za 3god auto u proseku gubi 50%, u nemackoj za 3.5, u dubaiju za 2.5 dok u srbiji za 4.5. zato i uvozimo vise od polovinu vozila iz nemacke posto je tamo polovno vozilo (istog godista) skoro za 30% jeftinije nego ovde

Dr. Miloš

pre 3 godine

Jel kia naručila istraživanje.? Pogledajte oglase i biće sve jasno. Da li ima uopšte neko ko kupuje polovnu kiju i koliko dugo stoji po oglasima? Razumem da je istraživanje u Nemačkoj, ali opet... Ko uopšte i prodaje auto posle 4 god.

Mitko

pre 3 godine

Ne znam da neka kompanija više pažnje, čitaj novca, posvećuje marketingu i reklamama od Kie. Pogledajte samo njihove cenovnike i izmišljene popuste u Srbiji. Kada vidiš koliko su agresivni u lažnim reklamama, naravno da nećeš verovati izmišljenim i plaćenim istraŸivanjima po kojima su oni najbolji i najkvalitetniji brend na svetu i da najbolje drže cenu u Nemačkoj. Činjenica je da su dosta napredovali u kvalitetu i rado bih kupio njihov proizvod iz razloga odnosa uloženo/dobijeno a ne zbog toga što su kvalitetniji od toyote ili honde. Medjutim sa ovakvim cenama oni odavno ne ispunjavaju kriterijume na osnovu kojih su konkurentniji od kvalitetnih brendova, a lažnim marketingom mene lično odbijaju od kupovine.

Rodion Gataulin

pre 3 godine

@...Ko uopšte i prodaje auto posle 4 god.
(Dr. Miloš, 27. februar 2021 10:26)

Ogroman broj firmi svoja službena vozila, auto-dileri svoja test-vozila, rent-a-car agencije i svi kojima leasing traje koliko i garancija na auto... To je i najbolja kupovina jer je kilometraža (iako obično velika) TAČNA a vozilo uglavnom vožena na otvorenom putu i održavana u ovlašćenom servisu sa original delovima. Imaš takve automobile i stare dve, dve i po godine, best buy.

Gagi

pre 3 godine

Cenu najbolje drži Ferari, sa 10god starosti vredi duplo više. Ne zaluđujte se sa kojekakvim Kijama. Kupiš Ferari, voziš 10 god kuća-poso, deca, vrtić, Zlatibor, Kop, selo... prodaš za 10 god, vratiš pare koje si dao za gorivo, održavanje, registraciji.... I opet u krug novi.

Radijator

pre 3 godine

Ja u Srbiji sa ispodprosecnom platom gazim 18 hiljada godišnje, a Nemac ce da prelazi 15?
Kako da ne.
Auto star 4 godine sa 60 hiljada na satu, naravno da ce da ima dobru cenu.
Tamo se to prelazi za godinu ipo.
E sad...posto je pretpostavka pređenih km za sve brendove ista...onda donekle ima smisla istraživanje. Ali opet nije realno.
Cak su ovo I preveliki gubici u ceni..
ja bi odmah dao 7 soma manje od novog za takav auto..koji god da je.

Gagi

pre 3 godine

Cenu najbolje drži Ferari, sa 10god starosti vredi duplo više. Ne zaluđujte se sa kojekakvim Kijama. Kupiš Ferari, voziš 10 god kuća-poso, deca, vrtić, Zlatibor, Kop, selo... prodaš za 10 god, vratiš pare koje si dao za gorivo, održavanje, registraciji.... I opet u krug novi.

Mitko

pre 3 godine

Ne znam da neka kompanija više pažnje, čitaj novca, posvećuje marketingu i reklamama od Kie. Pogledajte samo njihove cenovnike i izmišljene popuste u Srbiji. Kada vidiš koliko su agresivni u lažnim reklamama, naravno da nećeš verovati izmišljenim i plaćenim istraŸivanjima po kojima su oni najbolji i najkvalitetniji brend na svetu i da najbolje drže cenu u Nemačkoj. Činjenica je da su dosta napredovali u kvalitetu i rado bih kupio njihov proizvod iz razloga odnosa uloženo/dobijeno a ne zbog toga što su kvalitetniji od toyote ili honde. Medjutim sa ovakvim cenama oni odavno ne ispunjavaju kriterijume na osnovu kojih su konkurentniji od kvalitetnih brendova, a lažnim marketingom mene lično odbijaju od kupovine.

Dr. Miloš

pre 3 godine

Jel kia naručila istraživanje.? Pogledajte oglase i biće sve jasno. Da li ima uopšte neko ko kupuje polovnu kiju i koliko dugo stoji po oglasima? Razumem da je istraživanje u Nemačkoj, ali opet... Ko uopšte i prodaje auto posle 4 god.

perica

pre 3 godine

hahhaa pa koliko ce zadrzati vrednost zavisi od regiona u kome se prodaje, a ne od strucne analize)))

kakav spin

u americi za 3god auto u proseku gubi 50%, u nemackoj za 3.5, u dubaiju za 2.5 dok u srbiji za 4.5. zato i uvozimo vise od polovinu vozila iz nemacke posto je tamo polovno vozilo (istog godista) skoro za 30% jeftinije nego ovde

Гиле

pre 3 godine

Razumem da je istraživanje u Nemačkoj, ali opet... Ko uopšte i prodaje auto posle 4 god.
(Dr. Miloš, 27. februar 2021 10:26)
Немац

ralf

pre 3 godine

vozio Kia Ceed 4 godine. dosadan auto...samo sam par halogenih sijalica zamenio za sve to vreme. dosta kvalitetan auto. a prethodno vozio vw i skode. svakih mesec dana sam isao kod majstora.

Rodion Gataulin

pre 3 godine

@...Ko uopšte i prodaje auto posle 4 god.
(Dr. Miloš, 27. februar 2021 10:26)

Ogroman broj firmi svoja službena vozila, auto-dileri svoja test-vozila, rent-a-car agencije i svi kojima leasing traje koliko i garancija na auto... To je i najbolja kupovina jer je kilometraža (iako obično velika) TAČNA a vozilo uglavnom vožena na otvorenom putu i održavana u ovlašćenom servisu sa original delovima. Imaš takve automobile i stare dve, dve i po godine, best buy.

Poznavalac ©®

pre 3 godine

pogledajte na mobile de koliko trenutno kosta polovna honda civic 2016godiste sa 1.8benz motorom. nova je kostala 17k.
(lenstina, 27. februar 2021 10:05)
Koliko?

Zacvo

pre 3 godine

Ja uporno pričam da auto nakon 4 godine izgube oko 50% vrednosti. Kad pogledate naše oglase nije vam jasno o čemu se radi, prodaju auta 4-5 godina za 10-20% manje nego novi

Neko

pre 3 godine

Smešno i čudno istraživanje, a i mišljenja. Ja kupim nov auto i vozim ga bar 7,8 godina. Pošto prelazim 10ak hiljada godišnje, nema šanse da prodam auto za 4 godine u pola cene. Ko vam proda auto posle 4-5 godina u pola cene, taj je zgazio previše kilometara, nije ga čuvao i čekujte dobra ulaganja. E, zato će biti 50% od cene koja je plaćena za nov auto. Sve ostalo su bajke i šarene laže kojima se mažemo jer smo, većinom, sirotinja. Nisu ni stranci budale da nama prodaju auto u pola cene ako nisu prešli bar 100-150k km pa naviše, zavisi koliko nekima ovde prija da sami sebe lažu, "kao čaša, nov, nov" i sl.

Boris

pre 3 godine

Ne znam da neka kompanija više pažnje, čitaj novca, posvećuje marketingu i reklamama od Kie. Pogledajte samo njihove cenovnike i izmišljene popuste u Srbiji. Kada vidiš koliko su agresivni u lažnim reklamama, naravno da nećeš verovati izmišljenim i plaćenim istraŸivanjima po kojima su oni najbolji i najkvalitetniji brend na svetu i da najbolje drže cenu u Nemačkoj. Činjenica je da su dosta napredovali u kvalitetu i rado bih kupio njihov proizvod iz razloga odnosa uloženo/dobijeno a ne zbog toga što su kvalitetniji od toyote ili honde. Medjutim sa ovakvim cenama oni odavno ne ispunjavaju kriterijume na osnovu kojih su konkurentniji od kvalitetnih brendova, a lažnim marketingom mene lično odbijaju od kupovine.
(Mitko, 27. februar 2021 10:19)

@Mitko
I sam sam bio na neki nacin prevaren i u zabludi, pre 4 meseca izadje reklama svuda Kia Sportage 1.6 dizel za 19 000€, odem ja odmah sa suprugom u salon na Novosadskom putu i uradimo test voznju. Posle seli sa covekom koji tamo radi i kazem dajte nam taj i koje boje imate, ne treba mi nista specijano od opreme a on kaze eto prodali smo te komade (dosao odmah cim video reklamu) ali dolazi nam novi kontigent, ja reko ok ne zuri mi se. I tako malo njihoovg kalkulisanja, konsultacija sa sefom on dolazi i taj auto u najavi nije 19 000 vec 23 500€. Pokupim se odmah i izadjem, neverovatno 4500€ skuplje. Pa za taj novac kupim Skodu Kodiak maltene i Mazdu Cx5 sto su duplo bolja kola. Veliki prevaranti su u KIA salonu Srbija. Njih treba da poseti trzisna inspekcija. Isto ovo sam doziveo i pre par godina kod njih ali reko tad bila slucajnost.

Oliver

pre 3 godine

@ Dr. Milos,
Ko prodaje auto posle 4 god? Evo moj sef, svaba, prodaje posle 3 god i celih 50000km. Znas zasto? Moze mu se. Neko kupi pa zameni posle godinu ili dve. Nije zadovoljan, ili mu je nesto iskrslo. Moj kolega zamenio nov XC60 posle manje od god dana jer mu je supruga neplanirano ostala trudna i trebalo mu je nesto vece.
Pre neki dan sam video oglas, Polo 2012.god sa 2000km ( dve hiljade).

Radijator

pre 3 godine

Ja u Srbiji sa ispodprosecnom platom gazim 18 hiljada godišnje, a Nemac ce da prelazi 15?
Kako da ne.
Auto star 4 godine sa 60 hiljada na satu, naravno da ce da ima dobru cenu.
Tamo se to prelazi za godinu ipo.
E sad...posto je pretpostavka pređenih km za sve brendove ista...onda donekle ima smisla istraživanje. Ali opet nije realno.
Cak su ovo I preveliki gubici u ceni..
ja bi odmah dao 7 soma manje od novog za takav auto..koji god da je.

Ja

pre 3 godine

Ko uopšte i prodaje auto posle 4 god.
(Dr. Miloš, 27. februar 2021 10:26)

Recimo normalan svet... to sto ti ne mozes da promenis auto na manje od 15 godina ne znaci da niko drugi ne moze. Evo ja menjam ba 5 godina ili 200000km pa sta pre dodje!

vozač demokrata

pre 3 godine

Kia, auto lošeg kvaliteta i brutalnog marketinga sa savršenim spinom od 7 godina garancije (čitaj sitno slovo) koju je nemoguće realizovati. Tri godina stari auti, pa morate menjati grejače na dizelu koje nikako nije moguće odvrnuti zbog zarđalosti. Isto važi za elemente na trapu - šrafovi se seku zbog korozije. Slovenački forumi su puni negativnih iskustva vlasnika KIE. Manite se KIE i kupujte Japance.

Slovenac

pre 3 godine

U SLO Kia je skoro pa jedini brend, koji se masovno prodaje iz privat oglasa. Ako stavis normalnu cenu, oglas traje max 48 sati. Odmah se proda i drzi cenu, kao sto je navedeno u ovom clanku. NE moras dileru dat auto u racun, kad kupujes novi, i izgubiti 20%, sto je slucaj u 90% ostalih auta.

Tempomat

pre 3 godine

Imam Ceed četvrtu godinu. Impresije su dobre, nakon Kadeta, Fiata, Fieste. Jedina mana je što je 100 Ks malo za 1300 kg. Inače, ako ste umjetenjak u vožnji, jako solidan i siguran auto.

Фактор мира стабилности

pre 3 godine

@Dr. Miloš:

Doktore, "Dr." se ne piše tako, nego "dr" - malim slovom i bez tačke.

Ne posedujem KIA automobil, ali znam iz iskustva da su vrlo pouzdani i kvalitetni, a jeftiniji od ekvivalentnih nemačkih, pa su zbog toga vrlo dobar izbor za kupovinu, bilo novo, ili kao polovno i vozilo.

Aleksandar

pre 3 godine

Ziveo sam preko godinu dana u nemackoj. Dobar auto je i tamo skup. Servisi i popravke su tamo paprene. Kada auto krene da se kvari i ne isplati se popravljati ili je udaren ili presao jako veliku kilometrazu onda pada cena i to dolazi kod nas. Ako je neko video kakvi automobili stizu kamionima pre sminkanja zna o cemu pricam. Kia ima 7 godina garancije i to je ono sto povecava vrednost polovnoj u odnosu na evropljane. Kada i njoj istekne garancija pitanje je sta je skuplje, tu je već bitnije stanje automobila od marke

HanSolo

pre 3 godine

Zato što I jeste najbolja.. Žena mi vozila Cees Special Edition 2
I ništa nije radila 4g.. Ni sijalica nije menjana.. Prodali posle148000km prodata za 7900 Evra. Super auto.

Corba

pre 3 godine

Ne razumem ove price o 50% izgubljene vrednosti. Da li je neko kupio ovde neki auto, evo neka je Skoda Oktavija TDI koja je kostala 17k eur kupljena u Srbiji, 2016 godiste za 8.5k eur? Tesko, ili barem nije tako u oglasima.

Dejan

pre 3 godine

Prošle godone sam kupio novi ceed 100KS srednji nivo opreme. Za sad zadovoljan, sa mojih 10-12000 godišnje ne vidim potrebu za nečim većim, jačim. Prethodno vozio KIA CEED karavan 1.6D, jako elastičan i lep auto, kupio ga od prijatelja prvog vlasnika. Ništa veće menjao, jako zadovoljan. Svako ima ono što mu se sviđa, i glupo ke raspravljati o tome,ali nazivati koreance plastikanerima je stvarno kompleks našeg naroda. Djevojka može biti sa sela, ali auto mora biti iz Njemačke.

Nebitan Lik

pre 3 godine

Menjam jadan zardjali saraf sa Bembare za 10 kia kanti. Ponuda traje samo 2 dana...
(Zurkolomac, 27. februar 2021 11:28)
Ja moj mozak ne bih menjao ni za 10 tvojih.

Nebitan Lik

pre 3 godine

Porediti KIA i Ford je malo bezobrazno. Ford je za klasu, ma za dve klase, bolji auto (bilo koji model, Focus, Mondeo, Kuga....) od KIA. Ali marketing je čudo. Uporedite realna stanja automobila (nakon 5-7 godina) pa onda može da se diskutuje, a ne neke kod nas uvezene primerke. Fordova sa 350.000 pa vraćena kilomteraža na 140.000. Ford je daleko ispred KIA, ma šta god mislili ljubitelji automobila iz Koreje.
(AntiBot, 27. februar 2021 22:53)

To je samo tvoje mišljenje pogurano oredrasudama i ništa više.Na mnogim testovima KIA je u svim segmentima egal, ne samo sa Fordom već mnogim drugim brendovima.To što ti robuješ predrasudama od pre 20 god,dok je KIA bila šporet, to je druga priča.

Milan

pre 3 godine

Valjda iz tog razloga je Hjundai motors prešao po prodaji Ford. Kada se gleda po proizvođačima, ne po brendovima, iza forda su samo volvo i JLR, znači skupi premijumi. Uskoro možemo očekivati vest o povlačenju forda iz evrope, kao što je GM već uradio.
A koreanci, delimično i toyota su već ubili i opela, ševrolet, fiata...list sve duža

AntiBot

pre 3 godine

Porediti KIA i Ford je malo bezobrazno. Ford je za klasu, ma za dve klase, bolji auto (bilo koji model, Focus, Mondeo, Kuga....) od KIA. Ali marketing je čudo. Uporedite realna stanja automobila (nakon 5-7 godina) pa onda može da se diskutuje, a ne neke kod nas uvezene primerke. Fordova sa 350.000 pa vraćena kilomteraža na 140.000. Ford je daleko ispred KIA, ma šta god mislili ljubitelji automobila iz Koreje.

мерак

pre 3 godine

Возио сам овај ауто 4 месеца и морао га продати због пресељења у другу земљу. Ништа посебно, пластика јако лоша звучна изолација... Могао би доста да пишем, бољи су јапанци и Европљани за копље

Qwerty

pre 3 godine

Apsolutno netačno. Ne znam koji si auto vozio, ali na mom ceed-u je gumirana plastika za koplje bolja od evropskih automobila. Prošlo je vreme golfova dragi moji..

milan

pre 3 godine

Ja izguglao "Bähr & Fess" i tamo piše da se, između ostalog, bave i marketingom. Kako im onda verovati? Msm, Kia zaista malo gubi na ceni pošto spada u najjeftiniji segment a takvi automobili po pravilu manje gube na ceni nego najskuplji, i procentualno i u apsolutnom iznosu, ali to realno ne znači ništa po pitanju kvaliteta. Izostaviš svu opremu koju ima jedan BMW i dobiješ Kiu koja se realno ne kvari; i nije neko rešenje. Ni bicikla se ne kvari kad tako pogledamo.

Nebitan Lik

pre 3 godine

Ja u Srbiji sa ispodprosecnom platom gazim 18 hiljada godišnje, a Nemac ce da prelazi 15?
Kako da ne.



150000km za 4 god.je preko 37500km godišnje.

Bogati ne zvrndaju bezveze

pre 3 godine

Ja u Srbiji sa ispodprosecnom platom gazim 18 hiljada godišnje, a Nemac ce da prelazi 15?

A ja se čudim odakle ovolike gužve, sirotinja zadnji dinar daje za benzin? 😁 Imam službeni auto (koji vozim i privatno) i zajedno ne prelazim 10000. Privatna firma, za dušebrižnike.
A ovaj mit kako ferari bolje drži cenu od Kie nije tačan. Ferariju naglo pada cena ali kreće ponovo da raste tek nakon 20 godina i to ne svaki model i samo ako je očuvan a dokle ce vlasnik da potroši na održavanje malo bogatsvo.

Obrezani komarac

pre 3 godine

KIA najbolje drži cenu zbog garancije i zato sto se uglavnom koriste u porodicne svrhe sa manjim kilometražama.Ako je vama KIA sa do 100hilj losija kupovina od uvoznih auta od 176hilj(auta iste klase) onda dajte i meni te gudre...

Nebitan Lik

pre 3 godine

plastično smeće.
(ankh, 27. februar 2021 12:35)
Teraj ti tvoj drveni auto i uživaj.Da te čovek pita šta si hteo da kažeš, naravno da ne bi znao.

Ko gubi ima pravo da se ljuti

pre 3 godine

Mozete pisati sta god hocete ali se KIA sve vise vozi po nasim ulicama a vecina su kupljene ovde kao nova vozila. To posebno potresa evropsku konkurenciju, posto je sve manje novih fokusa, megana, pug, astri, citroena... Pregazila ih azijska konkurencija naravno da su ogorceni zbog kvalitetnijih i jeftinijih vozila sa dalekog istoka.

Dzeks

pre 3 godine

Moj utisak i iskustvo prijatelja da kija ima odlican kvalitet. Enterijer je manje vise isti kod svih u tom segmentu, plastika, plastika i plastika. Meni ne smeta sve dok me drzi van servisa.
Medjutim mislim da se sa njima treba pozabaviti sektor za zastitu potrosaca. Dva puta sam isao u zadnjih 10 meseci da kupim auto. Vozila nudepo jednim cenama a kada dodjete tamo kazu nemaju na stanju i nude vam sa dodatnom opremom za 3-4 hiljade skuplje (dodatna oprema sklopivi retrovizori i tonirana stakla). Ja im trazim da po vazecim cenama kupim auto koji nude i nije mi problem da sacekam 3 meseca da stigne. E tu krece zamuckivanje, sef se tu pita, mozda se ceka i duze, ne znaju kada ce i tako...

Stole

pre 3 godine

Kia Ceed će po pretpostavci 2025.godine vredeti...a ja ću do 2025.godine oženiti jednu lepu i zgodnu plavušu, imaćemo dvoje-troje lepe i pametne dece, postaćemo i milioneri...a možda i ništa od toga neće biti. Videćemo.

inspektor

pre 3 godine

Veliki prevaranti su u KIA salonu Srbija. Njih treba da poseti trzisna inspekcija. Isto ovo sam doziveo i pre par godina kod njih ali reko tad bila slucajnost.

Oni su već par puta prekršajno odgovarali za kršenje zakona. Ali, kazne su male, i isplati im se.

Alex

pre 3 godine

Ja sam na medjunarodnom sajmu automobila u Beogradu 2011 jedva uspeo da kupim auto, koliko je bio trazen, ali jedva, bila je borba za skoro poslednji primerak. Tada su prodali preko 1000 modela. Danas je skoro 10 god kako ga vozim, nikad izdao na putu, ili zakazao bilo gde, nista menjano osim guma i akumulatora,auto kao nov. Onda sam shvatio zasto su se otimali na sajmu 2011. Inace je u pitanju KIA proceed. I ovi podaci su proverljivi ko zeli time da se bavi.

kia sid 2013

pre 3 godine

Bilo je sto kazu neki pomozi bože dok mi posle oko 3,5 godine i oko 50 hiljada km nije otišla letva volana a tada sam saznao da je na nju garancija samo 2 godine. Radio sam remont letve jer je nova bila debelo iznad hiljadu evra. Slicno sam prosao i sa radijom godinu dana posle.
Jedino sto su mi priznali kada mi je curio menjac i menjali mi i kvacilo jer je ulje curilo na njega.
Prodao prosle godine za jako tuzne pare.

Rynchinoi

pre 3 godine

@radijator: ja prelazim oko 12000. Ti automobili sa 60000 za 1,5 godinu ne želiš da kupiš. Tu sve izgleda novo, ali je do maksimuma gažen. Lično sam vide primer auta 3,5 godine starog, firmin koji je posle 130000 išao na menjanje diskova. Šta misliš kako je vožen ?
Samo gas i kočnica

C i n i k

pre 3 godine

Korejci su kategorija budzet automobila, i kao novi kostaji manje od uporedive konkurencije zato je i normalno da se auto koji kosta 8500 e (picanto) posle 3 god prodaje za 3 ili 4000.

đole

pre 3 godine

Ja uporno pričam da auto nakon 4 godine izgube oko 50% vrednosti. Kad pogledate naše oglase nije vam jasno o čemu se radi, prodaju auta 4-5 godina za 10-20% manje nego novi
(Zacvo, 27. februar 2021 11:05)

To jedino auto koji je za 4 godine prešao oko 200-300 hiljada, ili je imao udes. Te fore da auto izgubi na vrednosti 30% čim ga izvezeš iz salona su bajke. Nađi mi takav i odmah ću da ga kupim. I to pričam kao neko ko je kupio tri nova automobila. I isključivo kupujem nove.

jo

pre 3 godine

Ucili su korejci od zapadnjaka( citaj nemaca) da kvalitet nije bitan, bitna je samo jaka i konstantna reklama a od nas su naucili da nije bitno koliko se nesto kvari- bitno je da uvek. imas servis koji to popravi(mi, doduse 'to' nase sto se kvarilo nismo uvek i na vreme popravljali al zato su oni valjda u autoindustriji bolji od nas:)

Oliver

pre 3 godine

@ mikki,
Kupio je XC90, sada stari a tada aktuelni model. Razlog, ima 7 sedista. Nije bilo peto vec cetvrto dete na putu neplanirano. Zadovoljan sa odgovorom?
Ne treba polaziti od sebe. Shvatite da milion drugih ljudi ima milion zivotnih prica i situacija u kojima se nalaze. Novi i polovni automobili se prodaju svakog dana.
Pozz.

Ma vazi

pre 3 godine

@(AntiBot, 27. februar 2021 22:53)

Ma sta za klasu dve, Jedno pedeset klasa i to minimum. Toliko je dobar da me ne bi cudilo da se povuku iz EU u naredne dve godine. Idi kod Nemaca pa ih pitaj koliko cene ford.

mentol

pre 3 godine

Samo totalno neupućena osoba u tržišna kretanja bi poverovala u naslov teksta. Oni sa iole očuvanim mentalnim sposobnostima, orijentisani u vremenu i prostoru, koji bar malo prate stanje na tržištu polovnjaka, znaju da je situacija drastično drugačija.

Poluinfomracije

pre 3 godine

@(lenstina, 27. februar 2021 10:05)

Civic za te pare nije bio, cak ni sa 1.4 100KS motorom, o 1.8 da ne pricam. U Nemackoj su i ceed i i30 kostali to godiste kostali oko 16-17 hiljada, a civic je bio koju hiljadu vise kao nov, sa 1.4 motorom. Kod nas mozda, u Nemackoj tesko, godinama su im automobili i do 50% skuplji nego kod nas.

ja, 90210

pre 3 godine

kad sam kupovao kola Kia Ceed 1.4 bila istih para ko Toyota Corolla 1.6, u stvari za 1200€ jeftinija. trebalo bi biti par 4000€ da bi kupovao Kiu

Molder

pre 3 godine

@Milan
Sto je babi milo,to joj se i snilo,kaze nas narod...Ne bih se hvalio neznanjem na tvom mestu,evropska divizija Forda postoji potpuno nezavisno od americkog,oni ce nestati iz evrope taman kad i Mercedes,BMW ili VW,a na toj listi sto si nabrojao svi prave automobile bolje od juznokorejske konfekcije...

Milan

pre 3 godine

@Molder
Nemam ništa ni za ni protiv Forda ali je činjenica da im je tržišno učešće samo 5,5% i to je najlošiji rezultat od kada posluju u evropi. I nije samo jedna godina već dugogodišnji trend. Američki proizvođači su se već povukli iz japana, Australije, Južne Afrike, GM i iz evrope..lista sve duža. Iz nekog razloga ne uspevaju

brm

pre 3 godine

u americi za 3god auto u proseku gubi 50%, u nemackoj za 3.5, u dubaiju za 2.5 dok u srbiji za 4.5. zato i uvozimo vise od polovinu vozila iz nemacke posto je tamo polovno vozilo (istog godista) skoro za 30% jeftinije nego ovde
(perica, 27. februar 2021 10:30)

Manite me tih fora sa gubitkom vrednosti. Evo, prodao sam nedavno auto star 5 godina za 35% manje nego što sam ga platio novog. Verovatno sam mogao da izvučem i 30% umanjenje cene da nisam žurio sa prodajom. Ako je auto održavan i redovno servisiran, lako se nađe kupac i bez velikog umanjenja cene. Uglavnom, ako ste dobar vlasnik svog auta, javiće vam se prijatelji sa molbom da im javite prvima ako budete prodavali auto.

Vp_Cikago

pre 3 godine

Razumem da je istraživanje u Nemačkoj, ali opet... Ko uopšte i prodaje auto posle 4 god.
(Dr. Miloš, 27. februar 2021 10:26)

Evo ja licno menjam kola na svake dve godine. Pre druge registracije odem u dilersip dam auto kao ucesce i uzmem drugi. Bas sad se pozdravlj sa Alfon Giulia Quadrifoglio i spremam dobro doslicu Leksusu LC

IMT 540 FIAT MOTOR

pre 3 godine

Jeste, vozim decu kiom u zabavište, i jeste žena sam vozač, i jeste mi kia u vlasništvu 5.godina i jeste- ne znam ni jednog majstora u varoši.I to je to.
Po pitanju dilera- ovim subotičkim je tržišna pokucala na vrata, a ovima u Veterniku ću pokucati ja za koji mesec, za novi ceed sw.

Transformer

pre 3 godine

Ovo se odnosi na tačno odredjen model, medju najjeftinijim u Njemačkoj. Klasičan spin. Možda nije namjšteno, mada sumnjam, ali su izvukli jedan segment ukupne statistike i izbacili naslov kako KIA najbolje drži cijenu. Siguran sam da bilo koji od pristojnijih modela, koji sada koštaju po 20.000, lagano gubi mnogo više na vrijednosti. Jednostavna pretraga oglasa to pokazuje

Robi

pre 3 godine

Podrzavam izbor Kia vozila i da ss sto vise kupuju,odlican auto. A time cu i ja dobiti novi Golf,Astru po nizoj ceni. Dakle, Kijasi,samo napred...e,da,apelujem i ovo da se uzima nasim zenama za posao i da voze decu u zabaviste.

небески квалитет КИА возила

pre 3 godine

Ono kad na netu izguglas probleme na stranim forumima i sve strpas u jedan komentar...
(Haha, 1. mart 2021 13:31)

Квар летве волана је веома озбиљан и страшно скуп проблем и таман да је само то морао да санира из свог џепа довољно је да се стекне представа о реалној вредности КИА гаранције. А ти само погледај било коју листу честих проблема за тај модел па ћеш (ако ниси власник а злонамеран си) да се смејеш када видиш како је листа дуга и колико су често опасни и скупоцени проблеми у питању.

urke

pre 3 godine

Valjda iz tog razloga je Hjundai motors prešao po prodaji Ford. Kada se gleda po proizvođačima, ne po brendovima, iza forda su samo volvo i JLR, znači skupi premijumi. Uskoro možemo očekivati vest o povlačenju forda iz evrope, kao što je GM već uradio.
A koreanci, delimično i toyota su već ubili i opela, ševrolet, fiata...list sve duža

Nazalost skoro pa tacno...
Pre 6 godina sam kupovao nova autimobil odem u Hjundai na test i30 1.6d, posle 4 dana u Opel na test Astre 1.6d...
Lomio sam se izmedju ta dva vozila.
Osecaj u voznji, eneterijer,lezanje na putu..udobnost..sve apsolutno na strani Astre.Gledao sam modele sa skoro istom opremom i cenom.
Inace sam vozio Astru H 1.7cdti 101 ks, posle 14 godina i 290k kilometara i dalje je izgledala sveze unutra i spolja.
Gledao sam Kiu ceed 2010, auto je baraka posle 190k predjenih km, posebno ,,potrosen, enterijer.

ciga

pre 3 godine

@ko gubi ima pravo i da se ljuti
Predhodni modeli su se daleko više vozili nego aktuelni. Cena ovog je otišla malo previsoko, pa ona priča najviše za najmanje više ne pije vodu. Što se gaženja Evropskih modela u Evropi tiče https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://carsalesbase.com/european-car-sales-analysis-january-2020-models/&ved=2ahUKEwibgKjz4ozvAhWBxoUKHdWcBNEQFjAAegQIARAC&usg=AOvVaw3_AGWva-znk9qV8DPqEP45&cshid=1614521960277.

Milan

pre 3 godine

Jakupio Audi i jako brzo mi otisao alnaser, a posle 5 god sam menjao motor. Moj brat te god za duplo manje para kupio KIA i garazu od 30kv, eno 10 god vozi, auto kao iz fabrike a garaza fraj. Sad citam ovaj tekst ,trebali ste ranije da pisete o ovim temama i izvestavate nas ali mi uvek kasnimo.

Obrezani komarac

pre 3 godine

@ Nebeski kvalitet Kia vozila Daj rodjače objavi taj spisak života ti, prodaću auto uskoro a neću znati u kojoj sam opasnosti bio

Robi

pre 3 godine

Koje kočnice traju 120,000 km?
(Guliver, 1. mart 2021 05:05) 

Moje kocnice traju 150.000km, upravo u sada petak ih menjam,Seat Ibiza,kupljena nova,vozena normalno,prvi vlasnik,Grcka,Madjarska,Slovenija.Svaki dan vozena (ali ne do supermarketa,za to ti nije auto,tu idi biciklom).
U pitanju je,dakle,kvalitet.

perica

pre 3 godine

@Perica
Daleko manje od pola, većina polovnjaka kod nas su Italija, Belgija, Holandija. Nemačka je skuplja.
(kimi R, 27. februar 2021 11:34)

@kimi
korisna informacija ako je tako. znaci li to da je najpovoljnije uvesti nekog fiata ili alfu iz italije? holandjani i belgrijanci proizvode nesto svoje?

Podgoričanin

pre 3 godine

Ne razumem ove price o 50% izgubljene vrednosti. Da li je neko kupio ovde neki auto, evo neka je Skoda Oktavija TDI koja je kostala 17k eur kupljena u Srbiji, 2016 godiste za 8.5k eur? Tesko, ili barem nije tako u oglasima.
(Corba, 27. februar 2021 11:09)

Ja sam kupio golfa 7, 12/2016 1.6 tdi (i crveno) sa 80k km u najvecem paketu opreme za 8700. Provjeren u ovlascenom servisu.

Dr. Miloš

pre 3 godine

Jel kia naručila istraživanje.? Pogledajte oglase i biće sve jasno. Da li ima uopšte neko ko kupuje polovnu kiju i koliko dugo stoji po oglasima? Razumem da je istraživanje u Nemačkoj, ali opet... Ko uopšte i prodaje auto posle 4 god.

vozač demokrata

pre 3 godine

Kia, auto lošeg kvaliteta i brutalnog marketinga sa savršenim spinom od 7 godina garancije (čitaj sitno slovo) koju je nemoguće realizovati. Tri godina stari auti, pa morate menjati grejače na dizelu koje nikako nije moguće odvrnuti zbog zarđalosti. Isto važi za elemente na trapu - šrafovi se seku zbog korozije. Slovenački forumi su puni negativnih iskustva vlasnika KIE. Manite se KIE i kupujte Japance.

C i n i k

pre 3 godine

Korejci su kategorija budzet automobila, i kao novi kostaji manje od uporedive konkurencije zato je i normalno da se auto koji kosta 8500 e (picanto) posle 3 god prodaje za 3 ili 4000.

AntiBot

pre 3 godine

Porediti KIA i Ford je malo bezobrazno. Ford je za klasu, ma za dve klase, bolji auto (bilo koji model, Focus, Mondeo, Kuga....) od KIA. Ali marketing je čudo. Uporedite realna stanja automobila (nakon 5-7 godina) pa onda može da se diskutuje, a ne neke kod nas uvezene primerke. Fordova sa 350.000 pa vraćena kilomteraža na 140.000. Ford je daleko ispred KIA, ma šta god mislili ljubitelji automobila iz Koreje.

Gagi

pre 3 godine

Cenu najbolje drži Ferari, sa 10god starosti vredi duplo više. Ne zaluđujte se sa kojekakvim Kijama. Kupiš Ferari, voziš 10 god kuća-poso, deca, vrtić, Zlatibor, Kop, selo... prodaš za 10 god, vratiš pare koje si dao za gorivo, održavanje, registraciji.... I opet u krug novi.

Neko

pre 3 godine

Smešno i čudno istraživanje, a i mišljenja. Ja kupim nov auto i vozim ga bar 7,8 godina. Pošto prelazim 10ak hiljada godišnje, nema šanse da prodam auto za 4 godine u pola cene. Ko vam proda auto posle 4-5 godina u pola cene, taj je zgazio previše kilometara, nije ga čuvao i čekujte dobra ulaganja. E, zato će biti 50% od cene koja je plaćena za nov auto. Sve ostalo su bajke i šarene laže kojima se mažemo jer smo, većinom, sirotinja. Nisu ni stranci budale da nama prodaju auto u pola cene ako nisu prešli bar 100-150k km pa naviše, zavisi koliko nekima ovde prija da sami sebe lažu, "kao čaša, nov, nov" i sl.

ralf

pre 3 godine

vozio Kia Ceed 4 godine. dosadan auto...samo sam par halogenih sijalica zamenio za sve to vreme. dosta kvalitetan auto. a prethodno vozio vw i skode. svakih mesec dana sam isao kod majstora.

Mitko

pre 3 godine

Ne znam da neka kompanija više pažnje, čitaj novca, posvećuje marketingu i reklamama od Kie. Pogledajte samo njihove cenovnike i izmišljene popuste u Srbiji. Kada vidiš koliko su agresivni u lažnim reklamama, naravno da nećeš verovati izmišljenim i plaćenim istraŸivanjima po kojima su oni najbolji i najkvalitetniji brend na svetu i da najbolje drže cenu u Nemačkoj. Činjenica je da su dosta napredovali u kvalitetu i rado bih kupio njihov proizvod iz razloga odnosa uloženo/dobijeno a ne zbog toga što su kvalitetniji od toyote ili honde. Medjutim sa ovakvim cenama oni odavno ne ispunjavaju kriterijume na osnovu kojih su konkurentniji od kvalitetnih brendova, a lažnim marketingom mene lično odbijaju od kupovine.

perica

pre 3 godine

hahhaa pa koliko ce zadrzati vrednost zavisi od regiona u kome se prodaje, a ne od strucne analize)))

kakav spin

u americi za 3god auto u proseku gubi 50%, u nemackoj za 3.5, u dubaiju za 2.5 dok u srbiji za 4.5. zato i uvozimo vise od polovinu vozila iz nemacke posto je tamo polovno vozilo (istog godista) skoro za 30% jeftinije nego ovde

milan

pre 3 godine

Ja izguglao "Bähr & Fess" i tamo piše da se, između ostalog, bave i marketingom. Kako im onda verovati? Msm, Kia zaista malo gubi na ceni pošto spada u najjeftiniji segment a takvi automobili po pravilu manje gube na ceni nego najskuplji, i procentualno i u apsolutnom iznosu, ali to realno ne znači ništa po pitanju kvaliteta. Izostaviš svu opremu koju ima jedan BMW i dobiješ Kiu koja se realno ne kvari; i nije neko rešenje. Ni bicikla se ne kvari kad tako pogledamo.

Vp_Cikago

pre 3 godine

Razumem da je istraživanje u Nemačkoj, ali opet... Ko uopšte i prodaje auto posle 4 god.
(Dr. Miloš, 27. februar 2021 10:26)

Evo ja licno menjam kola na svake dve godine. Pre druge registracije odem u dilersip dam auto kao ucesce i uzmem drugi. Bas sad se pozdravlj sa Alfon Giulia Quadrifoglio i spremam dobro doslicu Leksusu LC

Robi

pre 3 godine

Podrzavam izbor Kia vozila i da ss sto vise kupuju,odlican auto. A time cu i ja dobiti novi Golf,Astru po nizoj ceni. Dakle, Kijasi,samo napred...e,da,apelujem i ovo da se uzima nasim zenama za posao i da voze decu u zabaviste.

Radijator

pre 3 godine

Ja u Srbiji sa ispodprosecnom platom gazim 18 hiljada godišnje, a Nemac ce da prelazi 15?
Kako da ne.
Auto star 4 godine sa 60 hiljada na satu, naravno da ce da ima dobru cenu.
Tamo se to prelazi za godinu ipo.
E sad...posto je pretpostavka pređenih km za sve brendove ista...onda donekle ima smisla istraživanje. Ali opet nije realno.
Cak su ovo I preveliki gubici u ceni..
ja bi odmah dao 7 soma manje od novog za takav auto..koji god da je.

Podgoričanin

pre 3 godine

Ne razumem ove price o 50% izgubljene vrednosti. Da li je neko kupio ovde neki auto, evo neka je Skoda Oktavija TDI koja je kostala 17k eur kupljena u Srbiji, 2016 godiste za 8.5k eur? Tesko, ili barem nije tako u oglasima.
(Corba, 27. februar 2021 11:09)

Ja sam kupio golfa 7, 12/2016 1.6 tdi (i crveno) sa 80k km u najvecem paketu opreme za 8700. Provjeren u ovlascenom servisu.

HanSolo

pre 3 godine

Zato što I jeste najbolja.. Žena mi vozila Cees Special Edition 2
I ništa nije radila 4g.. Ni sijalica nije menjana.. Prodali posle148000km prodata za 7900 Evra. Super auto.

Slovenac

pre 3 godine

U SLO Kia je skoro pa jedini brend, koji se masovno prodaje iz privat oglasa. Ako stavis normalnu cenu, oglas traje max 48 sati. Odmah se proda i drzi cenu, kao sto je navedeno u ovom clanku. NE moras dileru dat auto u racun, kad kupujes novi, i izgubiti 20%, sto je slucaj u 90% ostalih auta.

Molder

pre 3 godine

@Milan
Sto je babi milo,to joj se i snilo,kaze nas narod...Ne bih se hvalio neznanjem na tvom mestu,evropska divizija Forda postoji potpuno nezavisno od americkog,oni ce nestati iz evrope taman kad i Mercedes,BMW ili VW,a na toj listi sto si nabrojao svi prave automobile bolje od juznokorejske konfekcije...

мерак

pre 3 godine

Возио сам овај ауто 4 месеца и морао га продати због пресељења у другу земљу. Ништа посебно, пластика јако лоша звучна изолација... Могао би доста да пишем, бољи су јапанци и Европљани за копље

Фактор мира стабилности

pre 3 godine

@Dr. Miloš:

Doktore, "Dr." se ne piše tako, nego "dr" - malim slovom i bez tačke.

Ne posedujem KIA automobil, ali znam iz iskustva da su vrlo pouzdani i kvalitetni, a jeftiniji od ekvivalentnih nemačkih, pa su zbog toga vrlo dobar izbor za kupovinu, bilo novo, ili kao polovno i vozilo.

Ja

pre 3 godine

Ko uopšte i prodaje auto posle 4 god.
(Dr. Miloš, 27. februar 2021 10:26)

Recimo normalan svet... to sto ti ne mozes da promenis auto na manje od 15 godina ne znaci da niko drugi ne moze. Evo ja menjam ba 5 godina ili 200000km pa sta pre dodje!

Oliver

pre 3 godine

@ Dr. Milos,
Ko prodaje auto posle 4 god? Evo moj sef, svaba, prodaje posle 3 god i celih 50000km. Znas zasto? Moze mu se. Neko kupi pa zameni posle godinu ili dve. Nije zadovoljan, ili mu je nesto iskrslo. Moj kolega zamenio nov XC60 posle manje od god dana jer mu je supruga neplanirano ostala trudna i trebalo mu je nesto vece.
Pre neki dan sam video oglas, Polo 2012.god sa 2000km ( dve hiljade).

Rynchinoi

pre 3 godine

@radijator: ja prelazim oko 12000. Ti automobili sa 60000 za 1,5 godinu ne želiš da kupiš. Tu sve izgleda novo, ali je do maksimuma gažen. Lično sam vide primer auta 3,5 godine starog, firmin koji je posle 130000 išao na menjanje diskova. Šta misliš kako je vožen ?
Samo gas i kočnica

mentol

pre 3 godine

Samo totalno neupućena osoba u tržišna kretanja bi poverovala u naslov teksta. Oni sa iole očuvanim mentalnim sposobnostima, orijentisani u vremenu i prostoru, koji bar malo prate stanje na tržištu polovnjaka, znaju da je situacija drastično drugačija.

Milan

pre 3 godine

Valjda iz tog razloga je Hjundai motors prešao po prodaji Ford. Kada se gleda po proizvođačima, ne po brendovima, iza forda su samo volvo i JLR, znači skupi premijumi. Uskoro možemo očekivati vest o povlačenju forda iz evrope, kao što je GM već uradio.
A koreanci, delimično i toyota su već ubili i opela, ševrolet, fiata...list sve duža

Dejan

pre 3 godine

Prošle godone sam kupio novi ceed 100KS srednji nivo opreme. Za sad zadovoljan, sa mojih 10-12000 godišnje ne vidim potrebu za nečim većim, jačim. Prethodno vozio KIA CEED karavan 1.6D, jako elastičan i lep auto, kupio ga od prijatelja prvog vlasnika. Ništa veće menjao, jako zadovoljan. Svako ima ono što mu se sviđa, i glupo ke raspravljati o tome,ali nazivati koreance plastikanerima je stvarno kompleks našeg naroda. Djevojka može biti sa sela, ali auto mora biti iz Njemačke.

urke

pre 3 godine

Valjda iz tog razloga je Hjundai motors prešao po prodaji Ford. Kada se gleda po proizvođačima, ne po brendovima, iza forda su samo volvo i JLR, znači skupi premijumi. Uskoro možemo očekivati vest o povlačenju forda iz evrope, kao što je GM već uradio.
A koreanci, delimično i toyota su već ubili i opela, ševrolet, fiata...list sve duža

Nazalost skoro pa tacno...
Pre 6 godina sam kupovao nova autimobil odem u Hjundai na test i30 1.6d, posle 4 dana u Opel na test Astre 1.6d...
Lomio sam se izmedju ta dva vozila.
Osecaj u voznji, eneterijer,lezanje na putu..udobnost..sve apsolutno na strani Astre.Gledao sam modele sa skoro istom opremom i cenom.
Inace sam vozio Astru H 1.7cdti 101 ks, posle 14 godina i 290k kilometara i dalje je izgledala sveze unutra i spolja.
Gledao sam Kiu ceed 2010, auto je baraka posle 190k predjenih km, posebno ,,potrosen, enterijer.

kia sid 2013

pre 3 godine

Bilo je sto kazu neki pomozi bože dok mi posle oko 3,5 godine i oko 50 hiljada km nije otišla letva volana a tada sam saznao da je na nju garancija samo 2 godine. Radio sam remont letve jer je nova bila debelo iznad hiljadu evra. Slicno sam prosao i sa radijom godinu dana posle.
Jedino sto su mi priznali kada mi je curio menjac i menjali mi i kvacilo jer je ulje curilo na njega.
Prodao prosle godine za jako tuzne pare.

Гиле

pre 3 godine

Razumem da je istraživanje u Nemačkoj, ali opet... Ko uopšte i prodaje auto posle 4 god.
(Dr. Miloš, 27. februar 2021 10:26)
Немац

Tempomat

pre 3 godine

Imam Ceed četvrtu godinu. Impresije su dobre, nakon Kadeta, Fiata, Fieste. Jedina mana je što je 100 Ks malo za 1300 kg. Inače, ako ste umjetenjak u vožnji, jako solidan i siguran auto.

Qwerty

pre 3 godine

Apsolutno netačno. Ne znam koji si auto vozio, ali na mom ceed-u je gumirana plastika za koplje bolja od evropskih automobila. Prošlo je vreme golfova dragi moji..

Nebitan Lik

pre 3 godine

Porediti KIA i Ford je malo bezobrazno. Ford je za klasu, ma za dve klase, bolji auto (bilo koji model, Focus, Mondeo, Kuga....) od KIA. Ali marketing je čudo. Uporedite realna stanja automobila (nakon 5-7 godina) pa onda može da se diskutuje, a ne neke kod nas uvezene primerke. Fordova sa 350.000 pa vraćena kilomteraža na 140.000. Ford je daleko ispred KIA, ma šta god mislili ljubitelji automobila iz Koreje.
(AntiBot, 27. februar 2021 22:53)

To je samo tvoje mišljenje pogurano oredrasudama i ništa više.Na mnogim testovima KIA je u svim segmentima egal, ne samo sa Fordom već mnogim drugim brendovima.To što ti robuješ predrasudama od pre 20 god,dok je KIA bila šporet, to je druga priča.

đole

pre 3 godine

Ja uporno pričam da auto nakon 4 godine izgube oko 50% vrednosti. Kad pogledate naše oglase nije vam jasno o čemu se radi, prodaju auta 4-5 godina za 10-20% manje nego novi
(Zacvo, 27. februar 2021 11:05)

To jedino auto koji je za 4 godine prešao oko 200-300 hiljada, ili je imao udes. Te fore da auto izgubi na vrednosti 30% čim ga izvezeš iz salona su bajke. Nađi mi takav i odmah ću da ga kupim. I to pričam kao neko ko je kupio tri nova automobila. I isključivo kupujem nove.

Nebitan Lik

pre 3 godine

Ja u Srbiji sa ispodprosecnom platom gazim 18 hiljada godišnje, a Nemac ce da prelazi 15?
Kako da ne.



150000km za 4 god.je preko 37500km godišnje.

ja, 90210

pre 3 godine

kad sam kupovao kola Kia Ceed 1.4 bila istih para ko Toyota Corolla 1.6, u stvari za 1200€ jeftinija. trebalo bi biti par 4000€ da bi kupovao Kiu

jo

pre 3 godine

Ucili su korejci od zapadnjaka( citaj nemaca) da kvalitet nije bitan, bitna je samo jaka i konstantna reklama a od nas su naucili da nije bitno koliko se nesto kvari- bitno je da uvek. imas servis koji to popravi(mi, doduse 'to' nase sto se kvarilo nismo uvek i na vreme popravljali al zato su oni valjda u autoindustriji bolji od nas:)

Nebitan Lik

pre 3 godine

Menjam jadan zardjali saraf sa Bembare za 10 kia kanti. Ponuda traje samo 2 dana...
(Zurkolomac, 27. februar 2021 11:28)
Ja moj mozak ne bih menjao ni za 10 tvojih.

Transformer

pre 3 godine

Ovo se odnosi na tačno odredjen model, medju najjeftinijim u Njemačkoj. Klasičan spin. Možda nije namjšteno, mada sumnjam, ali su izvukli jedan segment ukupne statistike i izbacili naslov kako KIA najbolje drži cijenu. Siguran sam da bilo koji od pristojnijih modela, koji sada koštaju po 20.000, lagano gubi mnogo više na vrijednosti. Jednostavna pretraga oglasa to pokazuje

Stole

pre 3 godine

Kia Ceed će po pretpostavci 2025.godine vredeti...a ja ću do 2025.godine oženiti jednu lepu i zgodnu plavušu, imaćemo dvoje-troje lepe i pametne dece, postaćemo i milioneri...a možda i ništa od toga neće biti. Videćemo.

IMT 540 FIAT MOTOR

pre 3 godine

Jeste, vozim decu kiom u zabavište, i jeste žena sam vozač, i jeste mi kia u vlasništvu 5.godina i jeste- ne znam ni jednog majstora u varoši.I to je to.
Po pitanju dilera- ovim subotičkim je tržišna pokucala na vrata, a ovima u Veterniku ću pokucati ja za koji mesec, za novi ceed sw.

небески квалитет КИА возила

pre 3 godine

Ono kad na netu izguglas probleme na stranim forumima i sve strpas u jedan komentar...
(Haha, 1. mart 2021 13:31)

Квар летве волана је веома озбиљан и страшно скуп проблем и таман да је само то морао да санира из свог џепа довољно је да се стекне представа о реалној вредности КИА гаранције. А ти само погледај било коју листу честих проблема за тај модел па ћеш (ако ниси власник а злонамеран си) да се смејеш када видиш како је листа дуга и колико су често опасни и скупоцени проблеми у питању.

Poznavalac ©®

pre 3 godine

pogledajte na mobile de koliko trenutno kosta polovna honda civic 2016godiste sa 1.8benz motorom. nova je kostala 17k.
(lenstina, 27. februar 2021 10:05)
Koliko?

Alex

pre 3 godine

Ja sam na medjunarodnom sajmu automobila u Beogradu 2011 jedva uspeo da kupim auto, koliko je bio trazen, ali jedva, bila je borba za skoro poslednji primerak. Tada su prodali preko 1000 modela. Danas je skoro 10 god kako ga vozim, nikad izdao na putu, ili zakazao bilo gde, nista menjano osim guma i akumulatora,auto kao nov. Onda sam shvatio zasto su se otimali na sajmu 2011. Inace je u pitanju KIA proceed. I ovi podaci su proverljivi ko zeli time da se bavi.

Zacvo

pre 3 godine

Ja uporno pričam da auto nakon 4 godine izgube oko 50% vrednosti. Kad pogledate naše oglase nije vam jasno o čemu se radi, prodaju auta 4-5 godina za 10-20% manje nego novi

Corba

pre 3 godine

Ne razumem ove price o 50% izgubljene vrednosti. Da li je neko kupio ovde neki auto, evo neka je Skoda Oktavija TDI koja je kostala 17k eur kupljena u Srbiji, 2016 godiste za 8.5k eur? Tesko, ili barem nije tako u oglasima.

Ma vazi

pre 3 godine

@(AntiBot, 27. februar 2021 22:53)

Ma sta za klasu dve, Jedno pedeset klasa i to minimum. Toliko je dobar da me ne bi cudilo da se povuku iz EU u naredne dve godine. Idi kod Nemaca pa ih pitaj koliko cene ford.

perica

pre 3 godine

@Perica
Daleko manje od pola, većina polovnjaka kod nas su Italija, Belgija, Holandija. Nemačka je skuplja.
(kimi R, 27. februar 2021 11:34)

@kimi
korisna informacija ako je tako. znaci li to da je najpovoljnije uvesti nekog fiata ili alfu iz italije? holandjani i belgrijanci proizvode nesto svoje?

Ko gubi ima pravo da se ljuti

pre 3 godine

Mozete pisati sta god hocete ali se KIA sve vise vozi po nasim ulicama a vecina su kupljene ovde kao nova vozila. To posebno potresa evropsku konkurenciju, posto je sve manje novih fokusa, megana, pug, astri, citroena... Pregazila ih azijska konkurencija naravno da su ogorceni zbog kvalitetnijih i jeftinijih vozila sa dalekog istoka.

brm

pre 3 godine

u americi za 3god auto u proseku gubi 50%, u nemackoj za 3.5, u dubaiju za 2.5 dok u srbiji za 4.5. zato i uvozimo vise od polovinu vozila iz nemacke posto je tamo polovno vozilo (istog godista) skoro za 30% jeftinije nego ovde
(perica, 27. februar 2021 10:30)

Manite me tih fora sa gubitkom vrednosti. Evo, prodao sam nedavno auto star 5 godina za 35% manje nego što sam ga platio novog. Verovatno sam mogao da izvučem i 30% umanjenje cene da nisam žurio sa prodajom. Ako je auto održavan i redovno servisiran, lako se nađe kupac i bez velikog umanjenja cene. Uglavnom, ako ste dobar vlasnik svog auta, javiće vam se prijatelji sa molbom da im javite prvima ako budete prodavali auto.

Poluinfomracije

pre 3 godine

@(lenstina, 27. februar 2021 10:05)

Civic za te pare nije bio, cak ni sa 1.4 100KS motorom, o 1.8 da ne pricam. U Nemackoj su i ceed i i30 kostali to godiste kostali oko 16-17 hiljada, a civic je bio koju hiljadu vise kao nov, sa 1.4 motorom. Kod nas mozda, u Nemackoj tesko, godinama su im automobili i do 50% skuplji nego kod nas.

Aleksandar

pre 3 godine

Ziveo sam preko godinu dana u nemackoj. Dobar auto je i tamo skup. Servisi i popravke su tamo paprene. Kada auto krene da se kvari i ne isplati se popravljati ili je udaren ili presao jako veliku kilometrazu onda pada cena i to dolazi kod nas. Ako je neko video kakvi automobili stizu kamionima pre sminkanja zna o cemu pricam. Kia ima 7 godina garancije i to je ono sto povecava vrednost polovnoj u odnosu na evropljane. Kada i njoj istekne garancija pitanje je sta je skuplje, tu je već bitnije stanje automobila od marke

Nebitan Lik

pre 3 godine

plastično smeće.
(ankh, 27. februar 2021 12:35)
Teraj ti tvoj drveni auto i uživaj.Da te čovek pita šta si hteo da kažeš, naravno da ne bi znao.

ciga

pre 3 godine

@ko gubi ima pravo i da se ljuti
Predhodni modeli su se daleko više vozili nego aktuelni. Cena ovog je otišla malo previsoko, pa ona priča najviše za najmanje više ne pije vodu. Što se gaženja Evropskih modela u Evropi tiče https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://carsalesbase.com/european-car-sales-analysis-january-2020-models/&ved=2ahUKEwibgKjz4ozvAhWBxoUKHdWcBNEQFjAAegQIARAC&usg=AOvVaw3_AGWva-znk9qV8DPqEP45&cshid=1614521960277.

Dzeks

pre 3 godine

Moj utisak i iskustvo prijatelja da kija ima odlican kvalitet. Enterijer je manje vise isti kod svih u tom segmentu, plastika, plastika i plastika. Meni ne smeta sve dok me drzi van servisa.
Medjutim mislim da se sa njima treba pozabaviti sektor za zastitu potrosaca. Dva puta sam isao u zadnjih 10 meseci da kupim auto. Vozila nudepo jednim cenama a kada dodjete tamo kazu nemaju na stanju i nude vam sa dodatnom opremom za 3-4 hiljade skuplje (dodatna oprema sklopivi retrovizori i tonirana stakla). Ja im trazim da po vazecim cenama kupim auto koji nude i nije mi problem da sacekam 3 meseca da stigne. E tu krece zamuckivanje, sef se tu pita, mozda se ceka i duze, ne znaju kada ce i tako...

Rodion Gataulin

pre 3 godine

@...Ko uopšte i prodaje auto posle 4 god.
(Dr. Miloš, 27. februar 2021 10:26)

Ogroman broj firmi svoja službena vozila, auto-dileri svoja test-vozila, rent-a-car agencije i svi kojima leasing traje koliko i garancija na auto... To je i najbolja kupovina jer je kilometraža (iako obično velika) TAČNA a vozilo uglavnom vožena na otvorenom putu i održavana u ovlašćenom servisu sa original delovima. Imaš takve automobile i stare dve, dve i po godine, best buy.

Bogati ne zvrndaju bezveze

pre 3 godine

Ja u Srbiji sa ispodprosecnom platom gazim 18 hiljada godišnje, a Nemac ce da prelazi 15?

A ja se čudim odakle ovolike gužve, sirotinja zadnji dinar daje za benzin? 😁 Imam službeni auto (koji vozim i privatno) i zajedno ne prelazim 10000. Privatna firma, za dušebrižnike.
A ovaj mit kako ferari bolje drži cenu od Kie nije tačan. Ferariju naglo pada cena ali kreće ponovo da raste tek nakon 20 godina i to ne svaki model i samo ako je očuvan a dokle ce vlasnik da potroši na održavanje malo bogatsvo.

Oliver

pre 3 godine

@ mikki,
Kupio je XC90, sada stari a tada aktuelni model. Razlog, ima 7 sedista. Nije bilo peto vec cetvrto dete na putu neplanirano. Zadovoljan sa odgovorom?
Ne treba polaziti od sebe. Shvatite da milion drugih ljudi ima milion zivotnih prica i situacija u kojima se nalaze. Novi i polovni automobili se prodaju svakog dana.
Pozz.

Obrezani komarac

pre 3 godine

KIA najbolje drži cenu zbog garancije i zato sto se uglavnom koriste u porodicne svrhe sa manjim kilometražama.Ako je vama KIA sa do 100hilj losija kupovina od uvoznih auta od 176hilj(auta iste klase) onda dajte i meni te gudre...

Milan

pre 3 godine

@Molder
Nemam ništa ni za ni protiv Forda ali je činjenica da im je tržišno učešće samo 5,5% i to je najlošiji rezultat od kada posluju u evropi. I nije samo jedna godina već dugogodišnji trend. Američki proizvođači su se već povukli iz japana, Australije, Južne Afrike, GM i iz evrope..lista sve duža. Iz nekog razloga ne uspevaju

Boris

pre 3 godine

Ne znam da neka kompanija više pažnje, čitaj novca, posvećuje marketingu i reklamama od Kie. Pogledajte samo njihove cenovnike i izmišljene popuste u Srbiji. Kada vidiš koliko su agresivni u lažnim reklamama, naravno da nećeš verovati izmišljenim i plaćenim istraŸivanjima po kojima su oni najbolji i najkvalitetniji brend na svetu i da najbolje drže cenu u Nemačkoj. Činjenica je da su dosta napredovali u kvalitetu i rado bih kupio njihov proizvod iz razloga odnosa uloženo/dobijeno a ne zbog toga što su kvalitetniji od toyote ili honde. Medjutim sa ovakvim cenama oni odavno ne ispunjavaju kriterijume na osnovu kojih su konkurentniji od kvalitetnih brendova, a lažnim marketingom mene lično odbijaju od kupovine.
(Mitko, 27. februar 2021 10:19)

@Mitko
I sam sam bio na neki nacin prevaren i u zabludi, pre 4 meseca izadje reklama svuda Kia Sportage 1.6 dizel za 19 000€, odem ja odmah sa suprugom u salon na Novosadskom putu i uradimo test voznju. Posle seli sa covekom koji tamo radi i kazem dajte nam taj i koje boje imate, ne treba mi nista specijano od opreme a on kaze eto prodali smo te komade (dosao odmah cim video reklamu) ali dolazi nam novi kontigent, ja reko ok ne zuri mi se. I tako malo njihoovg kalkulisanja, konsultacija sa sefom on dolazi i taj auto u najavi nije 19 000 vec 23 500€. Pokupim se odmah i izadjem, neverovatno 4500€ skuplje. Pa za taj novac kupim Skodu Kodiak maltene i Mazdu Cx5 sto su duplo bolja kola. Veliki prevaranti su u KIA salonu Srbija. Njih treba da poseti trzisna inspekcija. Isto ovo sam doziveo i pre par godina kod njih ali reko tad bila slucajnost.

Milan

pre 3 godine

Jakupio Audi i jako brzo mi otisao alnaser, a posle 5 god sam menjao motor. Moj brat te god za duplo manje para kupio KIA i garazu od 30kv, eno 10 god vozi, auto kao iz fabrike a garaza fraj. Sad citam ovaj tekst ,trebali ste ranije da pisete o ovim temama i izvestavate nas ali mi uvek kasnimo.

Obrezani komarac

pre 3 godine

@ Nebeski kvalitet Kia vozila Daj rodjače objavi taj spisak života ti, prodaću auto uskoro a neću znati u kojoj sam opasnosti bio

inspektor

pre 3 godine

Veliki prevaranti su u KIA salonu Srbija. Njih treba da poseti trzisna inspekcija. Isto ovo sam doziveo i pre par godina kod njih ali reko tad bila slucajnost.

Oni su već par puta prekršajno odgovarali za kršenje zakona. Ali, kazne su male, i isplati im se.

Robi

pre 3 godine

Koje kočnice traju 120,000 km?
(Guliver, 1. mart 2021 05:05) 

Moje kocnice traju 150.000km, upravo u sada petak ih menjam,Seat Ibiza,kupljena nova,vozena normalno,prvi vlasnik,Grcka,Madjarska,Slovenija.Svaki dan vozena (ali ne do supermarketa,za to ti nije auto,tu idi biciklom).
U pitanju je,dakle,kvalitet.