1. Uporedi nemački kosmički program sa sovjetskim, nuklearni, avio tehniku i podmornice gde su nemci imali prednost! Uporedi tehničko-tehnološke postupke koji se koriste prilikom izrade proizvoda koje nemci nisu, niti će skoro proizvoditi. Recimo određeni postupci varenja u kojem im nema premca i slično. Reda radi da navedem T-34 čiji su alu V-12 dizel isti tokom rata pokušali bezuspešno kopirati, pa tako gomila primera. Sovjeti su se nažalost trkali na drugim poljima, ali daleko da su nesposobni da izrade dobar proizvod iz bilo kog resora, samo je potrebno da se tome dovoljno posvete što veoma često nije bio slučaj.
  36 godina vozim nemačke automobile, pola od toga S-klase, ali nemam potcenjivački stav o drugim vozilima, naprotiv.
  (wronghouse, 23. februar 2021 03:17)

  Pa imali bi i to da ih Amerika nije okupirala. Amerika im zabranjivala da proizvode sve sto ima mlazni motor i sve sto moze da eksplodira. I dan danas Nemacka nije slobodna zemlja. Nista sto se tice ratnog i svemirskog programa ne moze da se proizvede a da Ujka Sem ne da amin.
  (Maksim, 23. februar 2021 22:06)

  # Link komentara

 2. Vidim da dio ljudi nije pročitao naslov. Ovdje se raspravlja o autu Volgi.
  To bi svima trebalo biti jasno. I o Doug-ovoj ocjeni auta.
  Neki spominju tisuće ruskih naučnika, drugi ratne avione, rakete, spominju se imperijalističke sile još samo da pročitam da je i Papa upleten u zavjeru i znat ću da je Milošević - živ.
  Jedan je uspio iz mog komentara da su Rusi tek prije 2 godine sagradili autocestu između dva najveća grada zaključiti da ja mislim da je ta cesta jako slabo prometna!?
  Neki su se osjetili osobno uvrijeđeni mojom konstatacijom da im je mreža cesta jako slaba. Kako sam ja to samo smio reći?
  Dakle da skratim.
  Volga je najbolji auto na svijetu jer dolazi iz Rusije. Svaki drugi komentar je suvišan. Sve najbolje na svijetu dolazi iz Rusije pa tako i auti.
  (Ivan ZG, 23. februar 2021 17:26)

  # Link komentara

 3. "Uporedi nemački kosmički program sa sovjetskim, nuklearni, avio tehniku i podmornice gde su nemci imali prednost!"
  Kad bude clanak o kosmickom programu, avio tehnici... tada cemo to raspravljati. Sada je clanak o automobilima.
  (T, 23. februar 2021 10:33)

  # Link komentara

 4. Uporedite ovaj auto sa Mercedesom S klase iz 1994. godine. Od poslednje verzije Volge i Mercedesa proslo samo dve godine, a kad ih uporedite izgleda kao da je proslo najmanje 30. Koliko je Sovjetska Rusija bila nazadna govori i podatak da su jedno te isto auto (sa malim unapredjenjima) proizvodili 22 godine. A Nemci, koji su bili potpuno razoreni u ratu, koji su bili pod okovima Zapada i Sovjetskog Saveza vise od 40 godina posle, napravili na stotine modela auta u tom periodu...
  ---…--
  (cane, 22. februar 2021 09:03)
  Uporedi nemački kosmički program sa sovjetskim, nuklearni, avio tehniku i podmornice gde su nemci imali prednost! Uporedi tehničko-tehnološke postupke koji se koriste prilikom izrade proizvoda koje nemci nisu, niti će skoro proizvoditi. Recimo određeni postupci varenja u kojem im nema premca i slično. Reda radi da navedem T-34 čiji su alu V-12 dizel isti tokom rata pokušali bezuspešno kopirati, pa tako gomila primera. Sovjeti su se nažalost trkali na drugim poljima, ali daleko da su nesposobni da izrade dobar proizvod iz bilo kog resora, samo je potrebno da se tome dovoljno posvete što veoma često nije bio slučaj.
  36 godina vozim nemačke automobile, pola od toga S-klase, ali nemam potcenjivački stav o drugim vozilima, naprotiv.
  (wronghouse, 23. februar 2021 03:17)

  # Link komentara

 5. Нисам сигуран зашто нападате оног човека из Загреба који је рекао да су путеви у Русији лоши. Имате на интернету доста о руским путевима, ако некога интересује. Клима је веома сурова, а земља слабо насељена. Неки путеви на северу су проходни само зими, као и у Канади. Када се лед отопи претворе се у блато. Прави аутопут захтева два пута више чишћења зими и апсолуно је бесмислен на највећем простору Русије. При томе је ово што Русија данас има неупоредиво боље од онога што је имао СССР, а волга је прављена за СССР. Ако ће вам бити лакше око срца, и америчка саобраћајна инфраструктура је у веома лошем стању.
  (Zoki, 23. februar 2021 02:59)

  # Link komentara

 6. Nemacka je 5 godina pljackala vise od pola sveta, citav svoj ratni plen uspela da sacuva zahvaljujuci "domisljatom" Vatikanu (slanje plena u Spaniju, Argentinu, Brazil...) a onda investirala to u auto industriju. Za to vreme, Sovjeti su od razrusene i opljackane zemllje stvorili svetsku silu. I mi se tu divimo Nemcima? Pa i zemunski klan je bio dosta uspesan po pitanju automobila i nekretnina, pa se nesto ne bih divio njihovim uspesima, obzirom na nacin jkako se do svega doslo.
  (On i njegov BMW, 22. februar 2021 21:07)

  nemačka je bila veoma temeljno demolirana, otprilike kao sovjetska ukrajina. jedino gore je prošao japan, koji je uz sistematsko masovno bombardovanje gradova popio i dve atomske bombe.

  sa druge strane, preko devedeset posto sovjetske rusije nije videlo ni ispaljenog metka, kamo li nekakvu ratnu akciju, budući da se radi o enormnoj teritoriji. a evo i poučnog pogleda kamere na berlin leta gospodnjeg 1945. [link]
  (kiki, 23. februar 2021 01:54)

  # Link komentara

 7. Nemoj lupetati o losim putevima u Rusiji. Kroasanu.
  Jedan.
  (Sasa, 22. februar 2021 17:28)

  putevi po rusiji koji povezuju gradove su ništa manje nego jezivi, i to značajno jeziviji nego što su kod nas. a u hrvatskoj su u velikoj većini slučajeva osetno bolji nego kod nas.
  (kiki, 22. februar 2021 21:23)

  # Link komentara

 8. Nemacka je 5 godina pljackala vise od pola sveta, citav svoj ratni plen uspela da sacuva zahvaljujuci "domisljatom" Vatikanu (slanje plena u Spaniju, Argentinu, Brazil...) a onda investirala to u auto industriju. Za to vreme, Sovjeti su od razrusene i opljackane zemllje stvorili svetsku silu. I mi se tu divimo Nemcima? Pa i zemunski klan je bio dosta uspesan po pitanju automobila i nekretnina, pa se nesto ne bih divio njihovim uspesima, obzirom na nacin jkako se do svega doslo.
  (On i njegov BMW, 22. februar 2021 21:07)

  # Link komentara

 9. Samo da dodam par detalja. SSSR je bio slabo naseljena zemlja, saobraćajna infrastruktura i telefonska mreža su bile loše. U takvoj situaciji, međugradska vožnja može da bude kao odlazak na kampovanje, a komplet prve pomoći u skladu sa tim. Takođe, ono slabo svetlo nad motorom može da bude dragoceno. Klima uređaji su bili apsolutno nepotrebni. Volga je pravljena za drugove koje će neko da vozi, a ne za vozače. Konačno, u planskoj privredi je Volga pravljena onako kako su naređivali drugovi odozgo, kao i sve ostalo. Praktično je od fabrike bilo naručeno da proizvodi taj automobil takav kakav je bio.
  (Zoki, 22. februar 2021 20:47)

  # Link komentara

 10. Strasno je sa koliko malicio znosti pricate o Rusiji. To je zemlja koja je dala hiljade vrhunskih naucnika, strucnjaka i umetnika. Jedina je zemlja koja vise od 100 godina opstaje uprkos revolucijama (koje su joj "UVEZENE" ), uprkos sankcijama, uprkos gvozdenoj zavesi. Zapad sve cini da je unisti - i ne uspeva. Ona je poslednje uporiste kakvog-takvog normalnog sveta, poslednja brana pred najezdom "divljeg zapada", cije lice bi citavo covecanstvo vrlo brzo spoznalo u njegovom "punom sjaju".
  (Rasa, 22. februar 2021 19:03)

  # Link komentara

 11. Strasno je sa koliko malicio znosti pricate o Rusiji. To je zemlja koja je dala hiljade vrhunskih naucnika, strucnjaka i umetnika. Jedina je zemlja koja vise od 100 godina opstaje uprkos revolucijama (koje su joj "UVEZENE" ), uprkos sankcijama, uprkos gvozdenoj zavesi. Zapad sve cini da je unisti - i ne uspeva. Ona je poslednje uporiste kakvog-takvog normalnog sveta, poslednja brana pred najezdom "divljeg zapada", cije lice bi citavo covecanstvo vrlo brzo spoznalo u njegovom "punom sjaju".
  (Rasa, 22. februar 2021 19:02)

  # Link komentara

 12. Jel zna neko gde ima da se kupi stara Volga treba mi za delove unapred Hvala
  (Japanac, 22. februar 2021 18:20)

  # Link komentara

 13. @Ivan Zg
  Šta kažete ,slabo prometna cesta između Moskve i Sankt Peterburga.Znate li koliko automobila imaju stanovnici Moskve i Sank Peterburga kao i koliko je tih auta kupljeno novo.Ovo mi je slično zapadnim filmovima gde u milionskim gradovima Rusije nema žive duše na ulicama.Treba reći da je evropski deo Rusije povezan mrežom železničkih pruga pre prvog svetskog rata a da je transibirska železnica koja prelazi preko nekoliko ogromnih reka izgrađena u vremenu 1909-1916 godine.
  (rajko, 22. februar 2021 18:13)

  # Link komentara

 14. A Nemci, koji su bili potpuno razoreni u ratu, koji su bili pod okovima Zapada i Sovjetskog Saveza vise od 40 godina posle, napravili na stotine modela auta u tom periodu...
  (Stojko, 21. februar 2021 23:28)

  a ne ne ne. vrlo dobro se zna šta se desilo sa automobilskom ingustrijom u zapadnoj nemačkoj (bmw, mercedes, audi, vw, opel, - na destine modela), a šta u istočnoj nemačkoj (DDR) koja je bila pod sovjetima - za ceo posleratni period iznedrili su dva "legendarna" modela: trabant i wartburg.
  (kiki, 22. februar 2021 17:56)

  # Link komentara

 15. (Ivan ZG, 22. februar 2021 12:24)

  nisam siguran odakle ti ideja da je volga projektovana za bespuća. za to su rusi koristili buhanke i vozila razvijena na toj platformi, a od kraja sedamdesetih ladu nivu, koja jeste ok off road vozilo (ako zanemarimo buku, neudobnost, i izradu). istina je da je autoput od moskve to peterburga napravljen u novije vreme, ali nije se vozilo po njivama i gudurama do stp, nego je pre njega postojao asfaltni magistralni put.
  (kiki, 22. februar 2021 17:47)

  # Link komentara

 16. (Ivan ZG, 22. februar 2021 12:24) # Link komentara
  Preporučujem (+17)Ne

  Nemoj lupetati o losim putevima u Rusiji. Kroasanu.
  Jedan.
  (Sasa, 22. februar 2021 17:28)

  # Link komentara

 17. ...Ja vozim iskljucivo nemacke premijum modele sa akcentom na Audi i kad sednem u kola pitam se dali je sve to moje, cime sam zasluzio da se ti proizvodjaci toliko trude da mi ugode. Dok sam kao mlad vozio Zastave, dnevno sam po 30 puta opsovao i direktora i konstruktora i radnike na traci i onoga ko me nagovori da kupim taj krs.
  (kole, 22. februar 2021 14:05)

  Moj otac vozio od ’74-e keca, ’83-e kupili “akcenat” 100 5E sa famoznom K-glavom koja ubrzo počela svoju “priču” i da skratim, ćale se razočarao jer ga kec nije nikada ostavio.
  Ne može svako da vozi premium, niti je svakom “akcenat” po volji, a čest je slučaj da se uzimaju kola za “broj” veća od mogućnosti, naročito po pitanju održavanja.
  Iako si možda pokušao da ostaviš utisak o tome šta voziš, recimo lično mi je daleko bitnija saobraćajna i opšta kultura, e tu ima određenih problema sa “akcent” vozačima, a nekako im je i ponašanje u skladu sa brojem pored slova A!
  (wronghouse, 22. februar 2021 16:23)

  # Link komentara

 18. Zašto pojedinci imaju potrebu da pljuju po svemu što je iz rusije?

  Rusi su oduvek imali slabu industriju putničkih vozila, ali zato prave odlične kamione i terenska vozila.
  (Guliver, 22. februar 2021 16:13)

  # Link komentara

 19. plus toga rusi su pokrali sve što su mogli iz nemackih fabrika od mašina i tehnologije, ništa nije ostalo iza njih i ovi ih za 20ak godina duplo preskočili po standardu.
  (cane, 22. februar 2021 09:03)
  ---…--

  Ma da, nista nije ostalo, samo su dobili tadasnjih nekoliko milijardi dolara od Amerikanca zahvaljujuci Marshall Planu ...
  (The Unforgiven, 22. februar 2021 15:38)

  # Link komentara

 20. Ali najbolje je što je autu dodelio Dougscore, koji je 10 ili 15% slabiji od Mercedesa iz kompeticije. Dečko je komičan.
  (Vujadin, 22. februar 2021 15:37)

  # Link komentara

 21. Moskvic, Volga i drugi industrijski incidenti su simboli propasti Sovjetskog Saveza i te naopake komunisticke logike da prosecan gradjanin mora da bude jadan i bedan da bi slepo sledio idiotsku politiku zemlje ocekujuci milostinju od koje jedva prezivljava i cekajuci obecano bolje sutra u koje iskreno nije ni verovao. U SSSRu se Lada cekala i do 10 godina, a Moskvic ste mogi da dobijete odmah. Ljudi su ipak strpljivo cekali samo malo bolju Ladu, jer je i njih bilo sramota da voze to smece. I sad ovde citam komentare ljudi koji afirmativno govore o tim uzasnim vozilima. Trgovina predstavlja krila privrede, a privreda mora da se prilagodi zeljama kupaca, cak da im ponudi i vise od onoga sto ocekuju. Ja vozim iskljucivo nemacke premijum modele sa akcentom na Audi i kad sednem u kola pitam se dali je sve to moje, cime sam zasluzio da se ti proizvodjaci toliko trude da mi ugode. Dok sam kao mlad vozio Zastave, dnevno sam po 30 puta opsovao i direktora i konstruktora i radnike na traci i onoga ko me nagovori da kupim taj krs.
  (kole, 22. februar 2021 14:05)

  # Link komentara

 22. Snaga države ne meri se kvalitetom kola koja pravi. Da je rusima/sovjetima bilo stalo da naprave dobra kola, imali bi bolja za tri koplja od svih postojećih
  (Bravo genije, 22. februar 2021 10:54)

  pa da. a eto rusi su namererno odlučili da prave kola za tri koplja lošija od drugih i uspeli. jesi to hteo da kažeš? :)
  (kiki, 22. februar 2021 13:55)

  # Link komentara

 23. Vidim da ljudi miješaju prostranstva SAD-a sa Rusijom.
  Prije nego što još jednom promislite samo da vam kažem da je tek prije 2 godine napravljena autocesta između dva najveća ruska grada u Europi, Moskve i Petrograda. Većina cesta u Rusiji je u lošem stanju, a na onima po selima se poneki puta nađe i malo asfalta. Ili ne. Tako da ta prostranstva nisu za usporedbu.
  Doug se smije čemu tablete u prvoj pomoći. To su tablete joda. Dovoljno je uzeti vodu iz bilo kakve lokve i nakon što odstoji tableta voda će biti - pitka. Ako će unesrećeni u Rusiji morati čekati vodu iz vodovoda onda će vjerojatno prije umrijeti od žeđi nego od ozljede. Vjerojatnost da vam netko naiđe na slabo prometnoj cesti je jako mala. Do tada treba preživjeti ako auto nije u voznom stanju.
  Ruska auto industrija je u tako dobrom stanju da je najbolji potez bio prodaja Renaultu da napravi neku novu Daciju (Volgu).
  (Ivan ZG, 22. februar 2021 12:24)

  # Link komentara

 24. Po meni je smesno da uzme auto iz 1970, koji da jeste proizveden 1988 ali je auto konstruisan krajem 60ih, i da ga poredi sa Leksusom koji je poceo da se prozivodi 1990. Pa Fiat nije imao stvari koje on trazi na toj Volgi. Od pocetka klipa je jurio ka stereotipima, bez razumevanja ka drugoj strani. Da SSSR je bio u raspadu krajem 80ih, i da nisu imali tada para da naprave novu generaciju tehnologije. Ali ako uzmes auto iz 1970, uporedi ga sa automobilima iz te decenije.
  (Qwety011-110, 22. februar 2021 12:24)

  # Link komentara

 25. @(Stojko, 21. februar 2021 23:28)

  @(peter, 22. februar 2021 10:05)
  Perice nemoj tako da nepriznajes da su nemci disciplinovaniji od sviju i da su najmanje korumpirani od sviju evropejaca. sad ce nemacka stagnirati jer je naselila dosta kukolja u svoj narod i korupcia je veca i veca svakim danom. ima ona stara nasa ´budali neje*i nit doma vodi´,- e to oboje je nemacka uradila poslednjih sedamdeset godina. sto se tice marsal fonda, pa sve evropske zemlje su dobile taj novac a posebno mi. mi smo gradili industriju vozila ali nismo imali svoj motor i sto znaci da to sve sto smo imali i nije bilo nase. taj nikola tesla nije nam ostavio nijedan jaci motor a nas aerodrom nosi njegovo ime i nasi poreznici placaju muzej o nikoli tesli sto nije dobro. nikola tesla bas nista nije uradio za srbiju vec sve je uradio za ameriku i nek oni nadijevaju svojim aerodromima njegovo ime a ne mi. nemacka je svoj dobieni novac ulagala u industriju i infrastrukturu, a mi smo za taj novac placali zdrastvo (ne za sviju a bili komunisti), placali masu sefova i komunalaca a nisu nista radili. trebali smo ulagat u avanciranu industriju i institute i trebali smo imati nezaposlenost 10% jer onda smo mogli nesto uradit i naterat narod da se skoluje ili radi. velike kompanije finansirali male firme i to je najveca greska. da smo radili kao nemci i svi bi voljeli drzavu. da smo gradili jugoslaviju nebi je spalili i rasprodalije je neukim, mitomanima i lopovima.
  (Beoman, 22. februar 2021 11:53)

  # Link komentara

 26. Snaga države ne meri se kvalitetom kola koja pravi. Da je rusima/sovjetima bilo stalo da naprave dobra kola, imali bi bolja za tri koplja od svih postojećih
  (Bravo genije, 22. februar 2021 10:54)

  # Link komentara

 27. имао сам ту срећу да се дуго возим и уживам у шевролет импали супер спорт, 65 година у белој боји...
  људи моји,алуминијум прави свуда у ентеријеру,серво,клима,кожа-напред и позади-троседи буквално спојени и напред,прозори без оквира,музика,како то лежи на путу,а хауба 2,5 метра...
  свака част свима и важно да служи сврси и превезе где треба али ако ћемо реално...НЕУПОРЕДИВО...као са марса да је сишо у односу на руса...мада искрено тако је било и у свему што се тиче грађанских благодети и хедонизма...
  (профа, 22. februar 2021 10:39)

  # Link komentara

 28. Odlican video, sit se ismejah. Ne znam samo sto ga uporedjuje sa Lexusom, caletov audi 100, 3 godine stariji od ovog kao brod iz Star Treka naspram ovog. Odoh da stavim kokice, pa da citam komentare. Mnogo volim nas narod, koji sada ni za Volgu nema i nije vozio bolje od Juga, a branice poslednji sh*t zivotom svojim, bitno samo da je nase ili od "brace" Rusa.
  (Klm, 22. februar 2021 10:28)

  # Link komentara

 29. A Nemci, koji su bili potpuno razoreni u ratu, koji su bili pod okovima Zapada i Sovjetskog Saveza vise od 40 godina posle, napravili na stotine modela auta u tom periodu...
  (Stojko, 21. februar 2021 23:28)

  Kakva vrhunska povrsnost svojstvena ljudima sa ovih prostora. Nemci nisu vise mogli da imaju svoju vojsku i troskove odbrane jer ih je okupirala USA, i ne samo to nego im je pljunula pare za obnovu. I dan danas su na njihovom tlu i nemaju nameru da se mrdnu niti nemci imaju moc da odluce da ih ne zele.
  (peter, 22. februar 2021 10:05)

  # Link komentara

 30. Mila moja mati.... lik u videu je apsolutni klovn, tipicni amerikanac.... veca je nakaza nego "Volga" !!!.... cuj "jutjuber".... koje zanimanje.... ili je to titula ?sazalio sam se na njega....iskreno
  (NS oldtajmer, 21. februar 2021 22:24)

  samo se ti iskreno sažaljevaj na njega.

  čovek se zeza, i na 4m subs verovatno uzima 20k$ mesečno, ako je dozvolio reklame i u toku klipova a ne samo na početku, i više.

  ja iskreno zavidim ovom čoveku na poslu, zezanju i parama koje uzima. a sažaljevam srbijanski sirotinju.
  (jaretina, ne brinite braćo, svaki EV postaće punoletan, kriterijum za kupovinu biće zadovoljen!, 22. februar 2021 09:08)

  # Link komentara

 31. Pokojni komsija, preminuo pre 2 god, imao je Volgu i stajala mu u garazi kao oldtimer. Veoma velik i bucan auto. Kao klinac se secem se da je dimio bas puno. Nekako je ipak izgledao prilicno jako i sigurno, karoserija mi je delovala bas snazno i tesko, posebno u odnosu na Jugoslovenske automobile. Zanimljiv auto u svakom slucaju, bez obzira na sve
  (nordland, 22. februar 2021 09:03)

  # Link komentara

 32. Uporedite ovaj auto sa Mercedesom S klase iz 1994. godine. Od poslednje verzije Volge i Mercedesa proslo samo dve godine, a kad ih uporedite izgleda kao da je proslo najmanje 30. Koliko je Sovjetska Rusija bila nazadna govori i podatak da su jedno te isto auto (sa malim unapredjenjima) proizvodili 22 godine. A Nemci, koji su bili potpuno razoreni u ratu, koji su bili pod okovima Zapada i Sovjetskog Saveza vise od 40 godina posle, napravili na stotine modela auta u tom periodu...
  ---…--
  plus toga rusi su pokrali sve što su mogli iz nemackih fabrika od mašina i tehnologije, ništa nije ostalo iza njih i ovi ih za 20ak godina duplo preskočili po standardu. čak i danas ne znam nešto kvalitetno šta rusi proizvode osim plina i nafte
  (cane, 22. februar 2021 09:03)

  # Link komentara

 33. Dobro, nisu imali dovoljno automobila, jer je država ulagala u bezbednost ogromne imperije, institute, nauku, svemirski program. Zato smo mi imali auta, ali su nas razbucali za dve godine. Oni danas imaju te institute, izvoze visoke tehnologije, avione, helikoptere, oružje, raketne motore, VAKCINE, IT tehnologije, iako ih Ameri sankcijama koče gde god mogu. Tada su se vozila kupovala sa liste čekanja. Neko je čekao godinu, neko deset... Drugo je to vreme bilo.
  (nemanja.s, 22. februar 2021 08:27)

  # Link komentara

 34. Dobro, nisu imali dovoljno automobila, jer je država ulagala u bezbednost ogromne imperije, institute, nauku, svemirski program. Zato smo mi imali auta, ali su nas razbucali za dve godine. Oni danas imaju te institute, izvoze visoke tehnologije, avione, helikoptere, oružje, raketne motore, VAKCINE, IT tehnologije, iako ih Ameri sankcijama koče gde god mogu. Tada su se vozila kupovala sa liste čekanja. Neko je čekao godinu, neko deset... Drugo je to vreme bilo.
  (nemanja.s, 22. februar 2021 08:27)

  # Link komentara

 35. Tip je kompleksaš. Uopšte nije sporno da je Volga bila neudobna i zastarela kanta, ali nema potrebe da se kritikuju stvari koje ne stoje, posebno ne sa tim smehom. Posebno kada se komentarišu stvari koje su direktna posledica državnih propisa (komplet prve pomoći i nedostatak pojasa za zadnja sedišta). "GAZ Volga" nije kao "GM Buick" nego kao "Buick Enclave". Taj grb koji je ovaj pametnjaković povezao sa Cadillacom je grb Nižnjeg Novgoroda, 800 godina starog grada koji se u vreme SSSR zvao Gorki, a GAZ je skraćenica od "Fabrika automobila Gorki". Automobil se proizvodio u tom gradu. Za neke stvari postoje veoma logična objašnjenja. Volga nije bila automobil koji voziš - nego u kome te voze, zato je udobnije na zadnjem sedištu. Slično je npr. kod Lincoln Town Car. Kod automobila te veličine i namene ubrzanje nije presudno. Mislim da oni mercedesi koje su voleli taksisti (124, 200 D) nisu ubrzavali ništa bolje. Inače, postojala je Volga sa V8 motorom i automatskim menjačem.
  (Zoki, 22. februar 2021 08:24)

  # Link komentara

 36. Volga je zapravo (kao i sve ostalo u SSSR) kopija nekog USA auta iz 60-tih godina. Rusi su samo za nju sklepali neki 4-cilindarski motor jer im je V8 bio velik za potrebe proletera komunista, ipak prekopirali su i V8 motor za potrebe visokih državnih službenika.
  Auto je ogroman, sa smešno dugačkim i tankim gepekom. Izgleda kao skela na točkovima.
  Jedna takva Volga sive boje je bila službeni auto mašinskog fakulteta u NS i stalno je stajala u dvorištu fakulteta. Nije se koristila, možda je još uvek tamo.
  (Mikica, 22. februar 2021 08:22)

  # Link komentara

 37. Najvise mrzim ismejavanje... A jel njemu rekao neko da to mlataranje rukama je izraz nesposobnosti...
  (икодије, 22. februar 2021 07:57)

  # Link komentara

 38. Da su im rakete bile kao automobili Rusija bi se pominjala koliko Tadžikistan.
  (Realno, 22. februar 2021 07:38)

  # Link komentara

 39. mene fascinira sto se ovde meri kvalitet auta po tome koliko trosi, tipicno za siromasni balkan, kupis auto koji je kao skup I onda se gorivo na cediljku:) jednom sam pricao sa norvezaninom ( gde je cena goriva koliko I kod nas skoro , sto za njihov standard je prilicno jeftino) I kad je hteo da pohvali svoju grdosiju rece prvo trosi 30L :) .
  (ury, 22. februar 2021 07:26)

  # Link komentara

 40. Vozio Chrysler Voyager u firmi kupljen nov 2000. Aj mogu da razumem motor 3.8 koji troši po 20ak litara po gradu amerima to nije važno , ali sedišta u gradskom prevozu su udobnija, u krivini se ljulja kao brod dok ja kao vozač ako nisam vezan mogu da ispadnem iz sedišta. Dva fara napred treba zameniti sa 2 fenjera, dobilo bi se bar duplo bolje osvetljenje. Plastika škripi na sve strane, a patosnice kao da, su samo nabacane. Gori užas od auta u životu nisam vozio. Inače 70tih i donekle 80tih kvalitet i performanse američkih i ruskih vozila je bio sličan i veoma uporediv. Ameri su imali Buick i Cadillac, rusi Čajku i u tom luksuznom segmentu je bilo razlike, ovo ostalo je ljuta borba sta je bolje.
  (Brutus, 22. februar 2021 07:09)

  # Link komentara

 41. @(Zoran Dikanov, 21. februar 2021 23:49): sto ne prodade taj “Pontiac”, pa lepo kupiš “Volgu” i preseliš se u Sibir (Rusiju)?
  (XXX, 22. februar 2021 06:44)

  # Link komentara

 42. Da samo znate koje su muke bile za svaki sovjetski automobilski zavod da izgura u serijsku proizvodnju bilo koji novi model. Nije bilo u pitanju da nisu hteli ili znali da naprave nešto drugo i savremenije, već što im nadležno miistarstvo nije odobravalo finansiranje projekta. A potom je došao raspad SSSR-a, pojavila se inostrana konkurencija, koje je GAZ dočekao sa zastarelim modelima, bez obrtnih sredstava, sa zastarelom i izraubovanom opremom u fabrici i mrežom komponentaša sa nikakvim kvalitetom delova.

  Taj GAZ je razvio sasvim savremene modele kakvi su bili GAZ 3105, pa GAZ 3103, GAZ 3111, GAZ 3115, terenci GAZ 3106 "Ataman 2", pa "klot" model sa istom oznakom GAZ 3106M i dostavni GAZ 2332, ali samo par od njih su uspeli da naštancuju u tiražu manjem od 500 primeraka, dok su većina njih ostali samo prototipovi bez šansi da budu dovedeni do serije.

  Umesto toga GAZ je cedio tu platformu "Volge" 24, kakvu je De Muro pokazao, dokle god je mogao: GAZ 3102, GAZ 31029, GAZ 3110, GAZ 31105, pa do redizajniranih GAZ 31107 i projekta redizajna GAZ 3102 studija "Cardi".

  Čak su kupili licencu za "Krajsler Sebring" i svu opremu iz Amerike za proizvodnju, ali ih je posle samo 9-10 hiljada proizvedenih "Volga Siber", ona SEKA iz 2008 dokusurila.

  Danas proizvode kamione i furgone i dobro im ide, al' opet, putničkih automobila GAZ više nema, niti je izgledno da će ih ikada ponovo biti.
  (Gagi, 22. februar 2021 06:34)

  # Link komentara

 43. svaka čast onome ko može da sluša ovog tipa...toliko je težak da sam prekinuo gledanje...a najlakše je srat po drugima....uvek sam mrzeo takve tipove.
  (Dule Sumadinac, 22. februar 2021 05:14)

  # Link komentara

 44. Dough is high. High as kite.
  (jest, 22. februar 2021 02:06)

  # Link komentara

 45. Bolje bi bilo da se ovaj "jutjuber" pozabavi ocenjivanjem americkih kuca od presovanog kartona i piljevine (takvih je najmanje 40-50 % u USA) koje malo jaci vetar da raznese po okolini. A i strujnim instalacijama pa da nam objasni zbog cega pola Texasa nema struju i ljudi umiru od "hladnoce" (0 do -2°C)! A automobili? Vozio sam Pontiac Firebird god. 1995. (Kupljen nov) Cooles Auto katastrofalnog kvaliteta. Jeftina plastika pucala, rucica menjaca se tresla vise nego na dajcu, morao sam da je lovim, voda ulazila kroz krov i iza Cockpita, vetar duvao kroz kabinu, kocnice levo i desno nejednako hvatale, miris benzina se osecao u autu (Rezervoar nije dihtovao),pumpa za benzin zujala glasnije od mog tinitusa. Krs!
  (Zoran Dikanov, 21. februar 2021 23:49)

  # Link komentara

 46. Jedno od najgorih auta uopšte, auto je tolika krntija da je to neopisivo
  (Iskosa, 21. februar 2021 23:38)

  # Link komentara

 47. @NN
  Meckini dizeli iz tog vremena trose 4-5l dok se isparkiraju.
  (W123, 21. februar 2021 23:32)

  # Link komentara

 48. Uporedite ovaj auto sa Mercedesom S klase iz 1994. godine. Od poslednje verzije Volge i Mercedesa proslo samo dve godine, a kad ih uporedite izgleda kao da je proslo najmanje 30. Koliko je Sovjetska Rusija bila nazadna govori i podatak da su jedno te isto auto (sa malim unapredjenjima) proizvodili 22 godine. A Nemci, koji su bili potpuno razoreni u ratu, koji su bili pod okovima Zapada i Sovjetskog Saveza vise od 40 godina posle, napravili na stotine modela auta u tom periodu...
  (Stojko, 21. februar 2021 23:28)

  # Link komentara

 49. Naizgled priglup momak, ismejava switch za ventilator, kao samo on/off ne moze se kontrolisati brzina ventilatora itd., a odmah ispod mu slajder koji je povezan na klapnu koja kontrolise kolicinu zraka koja ulazio u kabinu. I naravno, uporedi ga sa japanskim Leksusom a ne sa negom amarickom "limuzinom" iz tog doba na kojima se kabina odvajala od nosece platforme kad malo zesce udjete u krivinu. Ne kazem da je Volga cudo tehnike ali ni ameri nisu bili mnogo bolji u to vreme dok nisu naucili od drugih (cast izuzecima kao npr Shelby i njegovi unikati). Vozio sam 1992 Ford Taurus, tako da znam sta pricam.
  (gh, 21. februar 2021 23:13)

  # Link komentara

 50. Volga je ruznija od bilo kojih zapadnih kola i tako smo danas u "kapitalizmu".
  (Majmun radi sta majmun vidi, 21. februar 2021 22:53)

  # Link komentara

 51. Ne volim ovakve prezentere kao Dag Demuro. Fazon gestakulacija rukama non stop.
  (NR, 21. februar 2021 22:25)

  # Link komentara

 52. Mila moja mati.... lik u videu je apsolutni klovn, tipicni amerikanac.... veca je nakaza nego "Volga" !!!.... cuj "jutjuber".... koje zanimanje.... ili je to titula ?sazalio sam se na njega....iskreno
  (NS oldtajmer, 21. februar 2021 22:24)

  # Link komentara

 53. Divan auto , imao je nosaće motora kao Mercedes pa su taksisti ugrađivali Mercedes dizel motore u njega dok je to bilo dozvoljeno kod nas ,tada je trošio 4-5L dizela i išao kao metak jer je bio lakši od mercedesa za 250-300kg. Origunalni bez Mečkinog motora je mnogo trošio , bio je mnogo sporiji i dosadniji za vožnju.
  (Vlada, 21. februar 2021 16:23)

  tačno. predivan auto kad mu promeniš motor. a još kad mu promeniš i karoseriju, bude naprosto fantastičan!
  (kiki, 21. februar 2021 21:58)

  # Link komentara

 54. Volga je išla po ruskim bespućima i zimama gde većina zapadnih vozila ne bi prošla. Trebalo je to savladati a ne samo komfor i luksuz.
  (Stanislav, 21. februar 2021 15:06)

  istina. ali zapadna vozila nisu išla po ruskim bespućima ne zato što nisu mogla, nego zato što ih u "soviet russia" nije ni bilo.
  (kiki, 21. februar 2021 21:46)

  # Link komentara

 55. Oni "svetska supersila"?!?! Ajte molim vas. Pa njihov narod je bio na rubu siromastva u tom vremenu.
  (neko, 21. februar 2021 21:46)

  # Link komentara

 56. [link]
  (Dejan, 21. februar 2021 21:43)

  # Link komentara

 57. Ovi auti su bili prepravljani i za potrebe železnice. Lično sam ih krajem 80-ih viđao na pruzi Loznica-Zvornik.
  (dulek, 21. februar 2021 21:26)

  # Link komentara

 58. Sovjetski savez nije bio ni u čemu supersila osim u vojnom naoružanju, svemirskom programu i izvozu sirovina.
  (Joka, 21. februar 2021 21:11)

  # Link komentara

 59. vozio sam se u taksiju, komforan da komforniji ne moze biti. ostalo ne znam
  (vule, 21. februar 2021 21:04)

  # Link komentara

 60. Ništa nije bolja ni najnovija Lada, a nju su dizajnirali na zapadu
  (Mister ?, 21. februar 2021 20:50)

  # Link komentara

 61. Pratim Daga na YT, apsolutno realan lik, ako ima potrebe ispljuje šta ne valja na Lambu, Jaguaru bez problema pa ne vidim što bi štedeo ruske, kineske, severnokorejske automobile.
  (CJC, 21. februar 2021 20:26)

  # Link komentara

 62. Rusi su operisani za dizajn auta, a i generalno automobile.
  (jackuk9, 21. februar 2021 15:13)


  Stvar ukusa. Meni je ovo cool. Malo da se spusti i nabudze neke felne, bas bi bila fora. I da, Rusima nije bila bitna cena goriva.
  (pex, 21. februar 2021 20:26)

  # Link komentara

 63. Divan auto , imao je nosaće motora kao Mercedes pa su taksisti ugrađivali Mercedes dizel motore u njega dok je to bilo dozvoljeno kod nas ,tada je trošio 4-5L dizela i išao kao metak jer je bio lakši od mercedesa za 250-300kg. Origunalni bez Mečkinog motora je mnogo trošio , bio je mnogo sporiji i dosadniji za vožnju.
  (Vlada, 21. februar 2021 16:23)

  Mene zanima koji to Mercedesov motor trosi 4-5l na 100km...?
  :)
  (NN, 21. februar 2021 20:17)

  # Link komentara

 64. Americki automobili iz tog doba nisu bili mnogo bolji a i imali su slicnu potrosnju.
  Ja sam bio u starijoj Volgi zaobljenoj kada smo se sudarili sa autobusom.
  Volgi je otpala lajsna a autobus nije bas dobro prosao
  (Aleksa Pufta, 21. februar 2021 20:13)

  # Link komentara

 65. Ne kazem da je Volga narocito dobar auto, ali ovaj tip je nesnosan -- smeje se stvarima koje ne razume i proglasava ih za gluposti, jer su, jelida, 'smesne'.

  Zamislite da gledam neki Ford iz tog vremena i smejem se svim plasticnim delovima, dzepovima na vratima, ili ogledalu na mestu vozaca --- 'zar ce da se ogleda dok vozi? hahaha!'

  Svi mozemo da igramo tu igru.
  (srpski seljak, 21. februar 2021 20:00)

  # Link komentara

 66. Volga je išla po ruskim bespućima i zimama gde većina zapadnih vozila ne bi prošla. Trebalo je to savladati a ne samo komfor i luksuz.
  (Stanislav, 21. februar 2021 15:06)

  Pa verovatno da ista Volga ne bi prezivela ni bespuca po Americkim pustarama tipa Nevada gde temperatura ide iznad 50C i sta sad? Americki automobili iz 50ih, 60ih, i 70ih su primer lepote (najlepsi oldtimeri), luksuza(automatski menjaci, elektricno podizanje prozora, elektricno spustanje krova, hidraulicno vesanje...),tehnologije i pouzdanosti u odnosu na Ruska vozila iz istog perioda. Posle 80ih su Rusi jos vise pukli pa je glupo bilo kakvo poredjenje.
  Uzgred Fordovi i Sevrolti su se i te kako koristili na Aljasci i bespucima smrznute Kanade.
  (Pantelija, 21. februar 2021 16:50) 

  U stvari - te Volge i američke vk "kljusine" tadašnje dele jednu osobinu - trošile su 10 l.
  Ali na 30 km od prilike.

  I jedni i drugi imali nafte koliko voliš i trosili nemilice.
  To ispod par hiljada kubika i nisu računali u auto.
  (Komša, 21. februar 2021 19:54)

  # Link komentara

 67. Dosta lici na ford Taunus, pljunuti.
  (Legi, 21. februar 2021 19:54)

  # Link komentara

 68. Sve sve, ali podsmevanje karburatoru i priča kako su na Zapadu već tada imali vozila sa direktnim ubrizgavanjem.

  Pa, dobro, imali, ali ja sam imao Audi b4 iz 1990. godine i on je imao karburator, dakle i nemci u nekoj srednjoj klasi još su koristili karburator, a on se podsmeva rusima za auto iz 1988. čiji dizajn i primenjene tehnologije pripadaju 70-im godinama.

  Što se tiče zastarelog dizajna, Volga je pravljena da bude sovjetski Kadilak, pa je trebala da izgleda kao Kadilak iz starih filmova, a ne oni noviji modeli iz 80-ih...

  Pokušali su rusi da obnove proizvodnju, 2008. krenulo sklapanje modela Volga Siber, ali je 2010. obustavljeno zbog loše prodaje, tako da je proizvedeno samo 9000 vozila.
  Pre toga, oko 2000. godine planirano je pokretanje proizvodnje GAZ-3111 Volga, ali tadašnji vlasnik OLEG DERIPASKA nije bio impresioniran dizajnom niti previsokom cenom, pa je proizvodnja otkazana, a proizvedeno je oko 400 probnih primeraka.


  Problem tadašnjeg SSSR, slično kao i drugih zemalja, uključujući SFRJ, kad je u pitanju automobilska industrija, je loša kontrola kvaliteta i neekonomična proizvodnja (previše administracije i birokratije, neefikasno projektovanje, itd.).

  Jednostavno, retko koja firma u komunističkim zemljama je poslovala u plusu, to su bile uglavnom one koje su radile dobro plaćene poslove u inostranstvu (kao kod nas Energoprojekt, Energoinvest, Jaroslav Čarni, itd.), sve ostale firme su tavorile i imale lošu produktivnost.
  (Veliki brat, 21. februar 2021 19:36)

  # Link komentara

 69. lik ima milione pregleda ali je tako iritantan da ga ne mogu gledat
  (dubrovnik, 21. februar 2021 19:32)

  # Link komentara

 70. SSSR je bio drzava koja je imala plansku privredu i proizvodnju iu kojoj su licni automobili bili nepotreban trosak i veliki luksuz ... nesto slicno sto planiraju tvorci novo poretka za buducnost sveta, SSSR je samo bio prvi eksperiment sad su spremni za globalno dejstvo samo tu nece cak biti ni dozvoljeni kao luksuz
  (marica, kriv, razumevanje..., 21. februar 2021 19:31)

  # Link komentara

 71. Ne znam zasto moramo da biramo strane svaki put, ruska kola su generalno spartanska I vecina su sra**e, imao sam Nivu godinama, bila mi je odlicna za vikendicu i nedo bog da moram na duzi put sa njom, moze da prodje bukvalno svuda I nikada me glava nije bolela da li cu da se zaglavim u blatu, snegu I zato je neizmerno volim I cenim, ali u USA 60,70 su napravljeni jedni od najlepsih automobila ikada I to sto su oni vozili je bilo nuklearna fizika za volge, lade itd. Dok nisu dosle 80e gde su unistili americki automobil, Japan je prepoznao da amerikanci vise ne zele da voze ruzna Americka kola 80ih koja trose zilion litara I postala automobilska sila u USA sto traje I dan danas. Po meni Evropljani I Japanci/azijati prave najpouzdanija kola pa tek onda Amerikanci a o Rusima ne treba trositi reci...
  (Ccc, 21. februar 2021 19:25)

  # Link komentara

 72. Sedamdesetih je u Srbiji bila zakon. Mogle su samo gazde da je imaju pa tako je jedan iz okolnih sela oko mog rodnog grada na Mlavi došao da natenkira al' je imao malo veći rezervoar. Tada nije bilo obavezno da se motor automobila ugasi dok se toči pa mu pumpadžija kaže "... ajde molim te ugasi ga da ti natenkiram pa idi odavde ..."...
  (XXL, 21. februar 2021 19:16)

  # Link komentara

 73. Ta ruska tehnologija po kojoj ovaj balvan pljuje, je rađena dok su još američke sankcije bile na snazi prema SSSR-u, a SSSR je bio pod njihovim i sankcijama zapada od pedesetih godina. Pravili su auta onako kako su bili prisiljeni, a ne kako su voleli. Smešno mu je ogledalce iznad suvozačevog sedišta, a koliko zapadnih vozila ih ima iznad vozačevog? Metalizaciju za odvođenje statičkog elektriciteta sa haube naziva "osiguranjem"!? Izlupeta lik i ostade živ ...
  (Bojan, 21. februar 2021 19:14)

  # Link komentara

 74. Bila kod nas na zeleznici Volga koja je isla po sinama. Nije imala gume, vec prave zeleznicke tockove. Mozda i sad postoji u nekom muzeju.
  (Trla, 21. februar 2021 19:13)

  # Link komentara

 75. Dečka kanda drmaju neki kompleksi više vrednosti.
  (@pravopis, 21. februar 2021 19:05)

  # Link komentara

 76. Ovaj Dough je nista nego žešći moron sa govornom manom.
  Volga je obeležila jednu eru, nije svakako nikad bila Mercrdes ali nije ni Honda bila Meecedes a opet ostavila je dubok trag u Azijskoj auto industriji.
  Neki modeli jaguara su se takodje proizvodili po 15-20god uz minimalne izmene pa se smatraju kod tih istih glupih Amera kao pestizni automobili...
  (Miksi, 21. februar 2021 18:58)

  # Link komentara

 77. Kao rusofil mogu samo da kazem da je poredjenje americke i ruske autoindustrije kao da poredis onaj rover sto je neko vece sletao na Mars i zaprezna kola. Svidelo se to nekom ili ne.
  (SuperepuS, 21. februar 2021 18:50)

  # Link komentara

 78. Moj prvi auto. Cale ga skoro prodao i jos je u voznom stanju a 1980o je godiste (auto, ne cale). Dugme za dugacka svetla se pritiska nogom. U normalnom autu kad ulazis u krivinu, oduzmes gas a u ovom dodajes jer tek kad izadjes iz krivine on dobije ubrzanje. Kao tenk su kola a imali smo i mini tv i aparate za kafu u njima i to jos pre 90ih kad sam ja poceo da vozim.
  (zlo, 21. februar 2021 18:42)

  # Link komentara

 79. Dag je nemilosrdan prema svim vozilima koja opisuje, to je njegov stil
  (milos, 21. februar 2021 16:40)

  Dag je jedan običan arogantni mamlaz, apsolutno bez stila.
  (društvance iz predgrađa, 21. februar 2021 18:39)

  # Link komentara

 80. Moj tata je bio direktor u jednom velikom kombinatu i imao je pravo na službeno vozilo. U to vrijeme mogao je da bira između Citroena Ajkule i Volge. Naravno kao da je izabrao Ajkulu. To je bilo vozilo koje bi i po današnjim mjerilima bilo napredno. No jednog dana umjesto Ajkule u našu ulicu uplivala je Volga. Starog sam dva sata gnjavio da nam pokaže taj automobil. Zaista je bio velik ali za moje dječačko oko bio je previše ozbiljan. Za razliku od Ajkule bio je bučan i nepregledan. Stari je jedva dočekao da mu vrate Ajkulu jer je Volga trošila mnogo goriva a on nije htio da ga drugovi prozivaju zbog toga. Sve u svemu Volga je otišla iz naših života za razliku od Ajkule koja je za mene još uvijek neponovljiv automobil.
  (TangoBravo, 21. februar 2021 18:31)

  # Link komentara

 81. Rusi,možda u duši dobar narod ali destruktivni,javašluk na sve strane zahvaljujući KP!
  (Borivoje, 21. februar 2021 18:13)

  # Link komentara

 82. Divan auto , imao je nosaće motora kao Mercedes pa su taksisti ugrađivali Mercedes dizel motore u njega dok je to bilo dozvoljeno kod nas ,tada je trošio 4-5L dizela i išao kao metak jer je bio lakši od mercedesa za 250-300kg. Origunalni bez Mečkinog motora je mnogo trošio , bio je mnogo sporiji i dosadniji za vožnju.
  (Vlada, 21. februar 2021 16:20)

  Ovo je istina. Moj drugar taksista, je osamdesetih imao "ubudžen" u svoju Volgu motor "minike", i u takvom izdanju, to je bilo najrentabilnije vozilo za taksi. Udoban ko lađa, jeftin za održavanje, neuništiv... :))
  (Smuleco, 21. februar 2021 18:10)

  # Link komentara

 83. Volga je išla po ruskim bespućima i zimama gde većina zapadnih vozila ne bi prošla. Trebalo je to savladati a ne samo komfor i luksuz.
  (Stanislav, 21. februar 2021 15:06)

  Sreca pa Ameri nemaju "bespuca"... Mala zemlja, sta ces. Samo malo Aljaska, Kanada, malo dolina smrti... i tako. Naravno i tamo su cepali Volge, jer samo ona moze preko "bespuca".
  (mr.wolf, 21. februar 2021 17:54)

  # Link komentara

 84. Preteruje mnogo, ali za coveka koji ima prilike da testira mnoge najnovije egzoticne aute to nije ni iznenadjenje. Kljucni "problem" je onaj sto je ovaj automobil debitovao jos 1970. godine i do 1988. godine jednostavno je bio zastareo cak i za standarde komunistickih drzava. Doduse nije ni prvi ni poslednji auto koji se prodavao iako je bio bas zastareo - postoje primeri i na zapadu slicnih vozila gde su postojali daleko veci (finansijski) uslovi da se napravi naslednik.
  (The Unforgiven, 21. februar 2021 17:53)

  # Link komentara

 85. Doug DeMuro? Vrhunac uzbuđenja u njegovim YT klipovima su informacije o tome koliko neki automobil ima pregrada za sitnice. Toliko o njegovom "novinarstvu" ali i stručnosti.
  (Miloš_NS, 21. februar 2021 17:48)

  # Link komentara

 86. Iritantan lik. Na silu se smeje, pokusava da bude zanimljiv sto mozda i jeste danasnjoj Tik Tok geberaciji dok nama koji smo odrasli uz Top Gear svakako nimalo.

  Sto se same Volge tiče - auto koji 1988 jeste pregazilo vreme ali da ovaj lik ima i malo poitičko-istorijskog znanja - ne bi se čudio non stop na retro ized jer je tada SSSR bio u rasulu ekonomski pa im svakako unapredjenje automobila nije bio prioritet.
  (Ne znam sta mu je, 21. februar 2021 17:40)

  # Link komentara

 87. Сви знамо колико је Волга била лош ауто, али овај арогантни лузер ми се толико згадио да сам сада Волгу просто заволео.
  (А. Петров, 21. februar 2021 17:40)

  # Link komentara

 88. Lepo izgleda auto
  (Kukuruz kokicar, 21. februar 2021 17:33)

  # Link komentara

 89. Ne razumem ovu americku spodobu sta lupeta ali znam da je Volga bila odlican auto. Moj otac ju je imao od 74 do 80. Devedeset posto americkih automobila iz tog perioda su bili vrlo slicni Volgi po izgledu. Ne verujem da su bili ni blizu po izdrzljivosti, posto je Volga bila neunistiv suto. Pamtim jedan sudar kad sam bio dete, moj otac se sudario na moru sa jednim Pezoom. Nakon udesa mi smo otisli dalje i nastavili letovanje a Pezo nije vise bio upotrebljiv.
  (Jovan, 21. februar 2021 17:26)

  # Link komentara

 90. Као и све остало и производња аута у СССР је била испланирана: ЗАЗ (Таврија) возила А и Б класе, Авто ВАЗ (Лада) Ц класе, АЗЛК (Москвич) Д класе, ГАЗ (Волга и Чајка) Е и Ф плус лимузине, РАФ комбије. За сва аута се правила листа чекања, с тим да је за Волгу била посебна листа и наравно црна боја није могла никако да се наручи, та је била резервисана за државне службе
  (Avaya, 21. februar 2021 17:26)

  # Link komentara

 91. Volga je išla po ruskim bespućima i zimama gde većina zapadnih vozila ne bi prošla. Trebalo je to savladati a ne samo komfor i luksuz.
  (Stanislav, 21. februar 2021 15:06) # Link komentara

  Totalno pogresno sagledavanje. Preslusao sam ceo video i covek je samo uporedio vozila sa zapada iz tog vremena i Volgu iz istog perioda. On ne stedi reci kritike ni za neka zapadna vozila i ovaj video nema taj cilj. A sto se tice bespuca, zima i potrebe za snagom, mogu pitati, da li mislite da po planinskim zabitima Amerike, Kanade, Aljaske, Svedske, Norveske...zapadna auta nisu mogla da se krecu? Pa cijim su vozilima onda isli, nego sa Fordovima, Bjuicima, GM, Mercedesima... Hajde malo realnosti i prihvatiti to da Rus i auto industrija nisu pojmovi koji idu jedno uz drugo.
  (M. Radosavljevic, 21. februar 2021 17:18)

  # Link komentara

 92. Volga je išla po ruskim bespućima i zimama gde većina zapadnih vozila ne bi prošla. Trebalo je to savladati a ne samo komfor i luksuz.
  (Stanislav, 21. februar 2021 15:06)

  Bolje da si rekao da je Volga popravljana po ruskim bespucima i zimama.
  Imao je pokojni otac dok smo ziveli u Moskvi kada sam bio mali. Mislim da nepouzdanijih automobila od sovjetskih nije bilo nigde. Kada rade prodju svuda, ali pola vremena ne rade.
  (udarnicki, 21. februar 2021 17:16)

  # Link komentara

 93. Doug je ispao težak kreten prilikom ove recenzije. Očigledno nije dovoljno potkrepljen predznanjem i ne priprema se adekvatno
  (neko iz industrije, 21. februar 2021 17:16)

  # Link komentara

 94. Само људи који нису били у СССР у ме капирају зашто. Они су имали савршен градски и приградски превоз. Савршен метро, савршене "електричке" , тако да им ван града није требао аутомобил. Раздаљине међу градовима су огромне. Ту је савршено функционисао железнички и ваздушни саобраћај. Могли су да направе ауто какав желите , али им није требао обзиром на сам систем и организацију посла за становништво.
  (Сеновић, 21. februar 2021 17:15)

  # Link komentara

 95. Volga je išla po ruskim bespućima i zimama gde većina zapadnih vozila ne bi prošla. Trebalo je to savladati a ne samo komfor i luksuz.
  (Stanislav, 21. februar 2021 15:06)

  Pa verovatno da ista Volga ne bi prezivela ni bespuca po Americkim pustarama tipa Nevada gde temperatura ide iznad 50C i sta sad? Americki automobili iz 50ih, 60ih, i 70ih su primer lepote (najlepsi oldtimeri), luksuza(automatski menjaci, elektricno podizanje prozora, elektricno spustanje krova, hidraulicno vesanje...),tehnologije i pouzdanosti u odnosu na Ruska vozila iz istog perioda. Posle 80ih su Rusi jos vise pukli pa je glupo bilo kakvo poredjenje.
  Uzgred Fordovi i Sevrolti su se i te kako koristili na Aljasci i bespucima smrznute Kanade.
  (Pantelija, 21. februar 2021 16:50)

  # Link komentara

 96. Kakav degenerik...
  (Gonzo, 21. februar 2021 16:43)

  # Link komentara

 97. Dag je nemilosrdan prema svim vozilima koja opisuje, to je njegov stil
  (milos, 21. februar 2021 16:40)

  # Link komentara

 98. Volga je išla po ruskim bespućima i zimama gde većina zapadnih vozila ne bi prošla. Trebalo je to savladati a ne samo komfor i luksuz.
  (Stanislav, 21. februar 2021 15:06)

  Pustite te rusofilske priče i legende. Ako su Rusi imali Sibir, Amerikanci su imali Alasku, Kanađani sjeverne teritorije, a da ne pričam o Norveškoj, Švedskoj i Finskoj. Ljudi su živjeli i u ovim oblastima, možda ne u tako velikom broju kao u Sibiru, ali vjerojatno su češće koristili automobile, pošto oni nisu bili silom deportovani u tim oblastima. Šta mislite kakva vozila su oni koristili?
  (Shkot, 21. februar 2021 16:35)

  # Link komentara

 99. Ako je neki auto ,,tenak", onda je to ova Volga. Komšija imao karavana, vozio radijatore u njemu.
  (Vozač, 21. februar 2021 16:23)

  # Link komentara

 100. Divan auto , imao je nosaće motora kao Mercedes pa su taksisti ugrađivali Mercedes dizel motore u njega dok je to bilo dozvoljeno kod nas ,tada je trošio 4-5L dizela i išao kao metak jer je bio lakši od mercedesa za 250-300kg. Origunalni bez Mečkinog motora je mnogo trošio , bio je mnogo sporiji i dosadniji za vožnju.
  (Vlada, 21. februar 2021 16:23)

  # Link komentara

 101. pa zar rusi imaju bespuća?? ajooj a ja u
  mislio nešto dasvim drugo.
  (joe, 21. februar 2021 16:21)

  # Link komentara

 102. Svaki rus i japanac masta o Nemackom automobilu.
  (Esi mi dobar !, 21. februar 2021 16:21)

  # Link komentara

 103. Volga je išla po ruskim bespućima i zimama gde većina zapadnih vozila ne bi prošla. Trebalo je to savladati a ne samo komfor i luksuz.
  (Stanislav, 21. februar 2021 15:06)

  baš romantično stanislave...samo što su volgu vozili poslušnici sistema. a po bespućima i zimama su se vozila zaprežna kola ako je imalo šta da ih vuče.
  (dude, 21. februar 2021 16:18)

  # Link komentara

 104. Naziv "Volga" asocira na količinu goriva koje je ovaj auto trošio...
  Nešto slično kao američki automobili, iz 50-ih i 60-ih godina prošlog veka.
  (Fiskalni Zlotvor, 21. februar 2021 16:16)

  # Link komentara

 105. ko vozi Aleko nece daleko ?
  (Hat, 21. februar 2021 16:14)

  # Link komentara

 106. Nije svet nastao onda kada ste vi rođeni...
  Volga je postojala i pre ovog modela koji se prikazuje u tekstu.
  Model M21 je proizvođen u periodu od 1956. do 1970.godine.
  Tačno je da je Volga oduvek bila prestižni i skup automobil, za ruske (nekada sovijetske) prilike, te da ga je malo Rusa imalo...
  Na priloženom linku, možete videti jednu Volgu M21, a u njoj se nalaze Putin i Buš (mlađi) - slika je iz 2005.godine.
  Link: [link]/
  (Abrakadabra, 21. februar 2021 16:14)

  # Link komentara

 107. Lično nemam nikakve simpatije prema ruskim kolima, ali ovaj baš ke*a.
  (Locutus, 21. februar 2021 16:11)

  # Link komentara

 108. I za Yuga ste se Smejali
  Zato vam Mecka u Današnje vreme pravi igranku pred Vratima
  (Djekson, 21. februar 2021 16:00)

  # Link komentara

 109. Станиславе, чак и да има трунчице истине у томе што причаш, Волга остаје канта у односу на та западна возила и гутач горива као Т-34. А та западна возила од којих је боља могу бити једино Застава, Дачија, пољски Фијат, Трабант, Вартбург...
  (?, 21. februar 2021 15:57)

  # Link komentara

 110. Pa kad jedan youtuber tvrdi, mora da je zaista tako.
  Najnizi oblik zivota.
  (gargleblaster, 21. februar 2021 15:41)

  # Link komentara

 111. Rusi su imali bespuca, ali sta reci za americka? Od aljaske do floride, pa su pravili vozila koja su isla svuda. Rusi su otisli u svemir ali menjac na automobilu nisu mogli da naprave ljudski. A mozda i namerno nisu. Da ne govorimo o kvalitetu i habanju ugradjenih delova. Sto sve govori da su kamaradi svoj narod tretirali kao stoku.
  (Toliko, 21. februar 2021 15:39)

  # Link komentara

 112. Moj cale je imao ova kola. Nema ovaj ficfiric pojma sta je Volga.
  (Che, 21. februar 2021 15:38)

  # Link komentara

 113. Zbog tih ruskih vozila, mnogi mladi ljudi kod nas misle da je sva pamet ovog sveta, na zapadu! Malo njih zna za ruska naucna dostignuca, vojnu superiornost, medicinu, raketnu tehnologiju i u poslednje vreme, dominaciju u IT oblasti! Cak se i u rusku vakcinu sumnja, zato sto Volga i Lada nisu kao Audi!
  (rani, 21. februar 2021 15:34)

  # Link komentara

 114. Počeo sam da gledam video iz radoznalosti, međutim taj iritantni podsmehljivi ton tipičnog "jenkija" mi je dosadio bukvalno ODMAH!
  (EU citizen, 21. februar 2021 15:32)

  # Link komentara

 115. Šta je - fali mu airbag? Auto je 50 god star i neka će baraba da se podsmeva
  (Ludi Milisav, 21. februar 2021 15:25)

  # Link komentara

 116. Ovaj rmpalija/knjiški moljac mnogo iritira al dosta detalja prikaže. Upoznaš auto koji voliš.
  (Урке, 21. februar 2021 15:23)

  # Link komentara

 117. Koja je to krntija bila to je prosto neverovatno.
  (Carrera, 21. februar 2021 15:22)

  # Link komentara

 118. Rusi su operisani za dizajn auta, a i generalno automobile.
  (jackuk9, 21. februar 2021 15:13)

  # Link komentara

 119. Volga je išla po ruskim bespućima i zimama gde većina zapadnih vozila ne bi prošla. Trebalo je to savladati a ne samo komfor i luksuz.
  (Stanislav, 21. februar 2021 15:06)

  # Link komentara