Utorak, 26.01.2021.

09:15

Test polovnjaka: Suzuki SX4 – jednostavnost, pre svega VIDEO

Izvor: B92

Test polovnjaka: Suzuki SX4 – jednostavnost, pre svega VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

Mita

pre 2 godine

@ĐedO(69g)
Slicni tipovi misle i da je Dacia ili Skoda uz Madjarski Suzuki da su najbolji automobili na planeti.Oni su ubedjeni da Madjari i Rumuni prave najbolje automobile na planeti...How yes no...

ĐedO (69 g.)

pre 3 godine

Kupio nov 2013 , 4×4,srednji paket opreme (13600 €);pre njega vozio samo nemce i u startu nekako mi nije "legao",slaba vidljivost na levu stranu;lim i farba tanki,plastika nikakva (i spolja i unutra) netačni instrumenti.Dobre strane za ovih sedam godina samo menjao ulje i filtere (~100 €) a održavanje BMW me koštalo 1000 € godišnje;tek neki dan crko akumulator,nijedna sijalica nije pregoreo.Ovo 4x4 zatrebalo samo par puta ali vredi.Tako da ostaje u upotrebi do daljnjeg i preporučio sam sinovcu da traži kupiti ovako nešto jer odnos cena-funkcionalnost je ok!

Guliver

pre 3 godine

Mongi su pod utiskom da je ovo dobar automobil. Moguce, zavisi od ocekivanja.
Bilo bi lepo cuti sta mislite zbog kojih razloga je Suzuki nestao sa severno americkog auto trzista.

djuro

pre 3 godine

neću da gledam video,zašto bi kad sam nov kupio 2011 i vozio do pre dve nedelje.samo jedan semering menjao 5.000 dinara sa rukama, akumulator i jednom prednje i zadnje pločice.znači za 9 i po godina koštao me 250 eura ili preciznije oko 50 pošto se akumulator i pločice podrazumevaju.platio ga 11 a prodao za 5.000.prešao sa njim 117.000.kad bi me samo novi stepway bar približno služio bio bi presrećan!

Dule

pre 3 godine

@Svajcarac
Ma,naravno da se kola bolje odrzavaju u Srbiji,nego u Svajcarskoj.....Mi imamo i bolje puteve,delove,servise,gorivo.Bolji je majstor Mile iz Mostanice...

pre ce biti

pre 3 godine

@(Zoki, 27. januar 2021 12:04)

Ja pricam o najvecoj potrosnji. Ti kazes realno je 11, a ne 10, a ja kazem meni je 9 zimi na minusu u BG. Na otvorenom bez klime ide na 5litara, a u BG se drzi na nekih 7.5 do 8. Autoput trosi onako kako ga vozis, 150 8l, 130 7.2, 120 6.6, 110 6.0 itd. Dizel je kod nas skuplji, odrzavanje je generalno malo skuplje, vise stvari za pokvariti se na dizelu. Kad mi je do jurcanja zavrtim ga u visoke obrtaje, ali gde danas da jurcas, a da ne zgazis nekog ili se ne slupas. Krateri, guzve, losi putevi, policija.

Švajcarac, kvalitet iznad cene polovnjaka? Naravno, bolje nema!

pre 3 godine

Uh, tačno sam znao da će da se jave uvoznici/kupci polovnih Švajcaraca. Ipak je to klasa za sve ostalo, pa i iz Nemačke ili Srbije. Tamo se sva kola voze samo leti, po suvom vremenu, pa zima nema negativan uticaj, a svi prosto održavaju kola i bolje nego treba (pri čemu su tamo servisni intervali barem dva puta duži nego u Srbiji).

Zoki

pre 3 godine

@pre ce biti
Velike li razlike da li je 9 ili 10 litara.Bas je velika.Kako god okrenes deru te pumpadzije kao jarca.Ako je tebi to lepo,meni jos lepse.

Mare

pre 3 godine

@ja
Ja ne kupujem auto na placu,nikada.Niti kupujem kola od postenog prvog vlasnika u Srbiji,nikada.Ja sam po svoj auto otisao u Svajcarsku i tamo ga kupio.Bio je star 3 godine turbo dizel sa 180 ks i presao je manje od 90.000,ali je odrzavan u vozen tamo.Tako sam kupio auto,a veverice su podjenako svi ovi sto kupuju od postenog prvog vlasnika u Srbiji ili postenog vlasnika placa.To su veverice.

Mita

pre 3 godine

@ja
Greska u potpisu sa Mare.
Ja auto ne kupujem od postenog prvog vlasnika u Srbiji,nikada.Takodje ne kupujem auto od postenog vlasnika placa,nikada.Ja sam po auto otisao u Svajcarsku i kupio tamo.Turbo dizel sa 180 ks,star 3 godine,koji je presao manje od 90.000 km,a vozen je i servisiran tamo.Tako da su veverice podjednako oni sto kupuju od postenog prvog vlasnika ili postenog vlasnika placa.To su veverice.

NemanjaBB

pre 3 godine

Ovo kupljen nov u Srbiji je mana,a ne prednost.Vozen 10 ili 15 godina ovde po nasim putevima,sa nasim gorivom i delovima...?Pri tom svako smanjuje kilometrazu pre servisa i onda kao ima urednu knjizicu?Svaki auto iz EU je u boljem stanju nego ovde.Pa,to je valjda svima jasno.
(Mita, 26. januar 2021 10:45

...ahahahah, ti si car. Mi imamo par auta, ali i miljenika, kupljen nov 2010.god, evo sad 101000km na satu. Zasto bih menjao kilometrazu? Enterijer je besprekoran, spolja 9/10.

Реално

pre 3 godine

Кад све ово погледаш што се пише по коментарима, једино што помислиш - сиротињо, и богу си тешка.

Protojevrej Staford

pre 3 godine

Да није било проблема са мењачем, свакоме бих препоручио. Верујем да сам ту испао баксуз, али кад ми неко помене "јапанску механику", ја му поменем Alfa Romeo као пример механичке поузданости :)
(Шумадинац, 26. januar 2021 11:10)

Klasičan primer našeg mozga, kao kad muža žena prevari i automatski sve žene su prostitutke.

ja

pre 3 godine

Ovo kupljen nov u Srbiji je mana,a ne prednost.Vozen 10 ili 15 godina ovde po nasim putevima,sa nasim gorivom i delovima...?Pri tom svako smanjuje kilometrazu pre servisa i onda kao ima urednu knjizicu?Svaki auto iz EU je u boljem stanju nego ovde.Pa,to je valjda svima jasno.
(Mita, 26. januar 2021 10:45)

Citirani gospodin je klasična veverica od koje žive srpski auto placevi

Protojevrej Staford

pre 3 godine

Nije tačno. Kada kupim od prvog vlasnika znam da nije bio firmin auto ili auto za rentiranje. Prosek godišnje kilometraže se lako proveri na određenim mestima.
Sve to ne mogu da znam kad kupim kod vas na placu.
(Srećko, 26. januar 2021 11:17)

Kupio sam iz drugove firme fokusa kog je vozio komercijalista. Auto prešao 180.000 za 4 godine. Jedino sijalice sami menjali, za svaku sitnicu se išlo u Ford servis malo volan imao tragova korišćenja, sve oatalo5kao, novo. Prešao sam sa njim do 300.000 samo lamelu zamenio za abo vreme. Eno ga auto mod prijatelja, dao sinu da se uči vožnji na njemu. Moje ne prvo iskustvo da firmin auto ne mora nužno da, znači "izakan"

Marka Cokolada

pre 3 godine

Vozio Americki model, 2.0 motor awd, automatik, ostavio utisak kao vrlo kulturna gradska zujalica, jedino mi nisu lezali prednji A stubovi kada skrecete, zbog mrtvog ugla, mada da je duze bio u mom posjedu navikao bih se na to.

Gagi

pre 3 godine

Jednom seo u njega, plastika katastrofa, škripi, krcka, čak i pod nogama, u vožni najbolje nepomerati se. O mehanici i da ne govorim, sastavljali u Mađarskoj o čega su imali, Fiat, Pežo motori, kineske plastike. Dačija je za ovo klasa.

Leon

pre 3 godine

U zadnjih 10tak godina sam rentirao jedno 15tak različitih modela b i c klase. Posle našeg Fiata 500l, ovaj model mi je najlošije iskustvo, vozio sam ga oko 1500 km, mrtva krava, velika potrosnja. Opet, to su rent vozila, mozda su izlapela:)

Shkot

pre 3 godine

Ja ne mogu shvatiti ljude koji su kupili auto davne 2008, 2009 godine i za to vrijeme prešli 45000 ili 75000 km, bez obzira da li je prvi ili drugi auto u porodici. Šta im treba auto? Zbog komšiluka? Puno je jeftinije da se vozite taksijem, ili voziti rent-a-car za duža putovanja.

pre ce biti

pre 3 godine

@(Zoki, 26. januar 2021 17:38)

Neispravan auto. Lambda sonda, mkzda mu je busan rezervoar, motor poluispravan itd. Previse je 11l. To sto ti ne vozis iole novije benzince pa mislis ne moze ispod 10l je tvoj problem. Konkretno ja ne prelazim 9l po bg zimi i to je ujedno i najveca potrosnja, cak tad trosi vise nego sa krovnim koferom na autoputu.

Meni je super

pre 3 godine

Vozim naslednika iz 2015e, kupljen 2018e od prvog vlasnika sa 40kkm za 60% cene novog. Prešao još 60 kkm za sada. Zamenjen akumulator, (60e),fabrički je bio baš mali jer je nov auto kupljen kao klotara,i brisači (50e). Potrošnja po bordu 6.4, stvarnih 6.7 za 100 kkm. Ulje filteri i ruke 100 e u ovlašćenom servisu.

Deša

pre 3 godine

O lepoti necu da komentarisem(relativna stvar).Inace nepraktican auto,mali gepek,puno trosi.Da je model 4x4 pa i da prodje nekako.Mozda preglednost u voznji po gradu prilikom parkiranja...
Enterijer iz devedesetih.Ovakav auto jedino moze da proda cena.

Ivan ZG

pre 3 godine

Suzuki Sx-4 je godinama bio najprodavaniji auto u Hrvatskoj. Razlog?
Japanska kvaliteta, talijanski dizajn, japanska garancija i pristojna cijena.
Ovaj 1.5 se nije pokazao najbolje jer je imao 99 KS i trebalo ga je jače stiskati da dobro ide pa je to rezultiralo većom potrošnjom naročito u gradu(10-11 litara). Zato se puno bolje prodavao samo malo skuplji 1.6 koji naročito u verziji sa 120 KS ide odlično (ima ga susjed već od negdje 2011-te ili 12-te) i puno manje troši(8-9 litara) u gradu.
Optimalna i najprodavanija varijanta je bila 1.6 motor i druga oprema koja ima automatsku klimu i parkirne senzore odostraga. Motor odlično vuče, trajat će vječno, a uz ugrađeni plin trošit će 4-5 litara (u novcima) u gradu i 3-5 van grada. Dakle manje od najmanjeg dizela.
Što je najbolje prodat ćete ga kada vam dosadi, a ne kada vam bude preskupo dalje ga održavati. Ne zanosite se da je loše kvalitete jer dolazi iz Mađarske. Rađen je po japanskoj licenci i japanci nadgledaju proizvodnju i vrše kontrolu tako da je sve po njihovim standardima.
Fiat brat blizanac ovom autu nije se prodavao jer je bio skuplji i imao kraću garanciju.

Zoki

pre 3 godine

Ja znam da bi svi fanovi ove kante voleli da je made in Japan,ali nije nego Madjarska.Ako im je super sto u gradu trosi 11 litara,ok,neka uzivaju.Sujeta je najgora osobina.

C i n i k

pre 3 godine

To je klon Fiat Sedici, Suzuki i Fiat su napravili zajednicki projekat, znm da su diesel motori u Suzuki/ju iz Fiat/a..nznm dal je i benzinac iz Fiat/a, ali ok, u svoje vreme je bio ok prica, danas je vec zastareo model.

marvin_the_martian

pre 3 godine

@Vladimor Bojic
45000 km za 11 godina?Kako da ne.

Što te to čudi.
Evo primera radi moja supruga vozi Yaris iz 2003. sa 142.000km. Taj Yaris je uvek bio drugo vozilo u domaćnstvu, kako kod prve vlasnice tako i kod nas.

Transformer

pre 3 godine

Potrosnja sasvim umerena, osim po gradu ili preko 130 km/h, kada lako prebacuje 10 l/100 km.
(slavoljub, 26. januar 2021 12:30)
Kako me nasmija ovaj komentar:) Makar je iskren. Razlika u potrosnji u odnosu na 1.0 turbo je 300-400€ na 10.000km. Nema kvara koji to moze da skrca na 5god

Шумадинац

pre 3 godine

@boki volim kosarku

Не знам колико троши по граду, никад ме није занимало, али сам на путу од 4000 km трошио око 9. Пунили до чепа, писали у Excel :).

Углавном око 140 km/h, понекад 160, само у Швајцарској 130. Просек, са кратким паузама, је био око 100. Јануар месец. Жена, два клинца, пун гепек и кабина скијашке гаредоробе за десет дана, ајвара, кајмака, чачанског чипса и Плазма кекса за рођаке гастарбајтере :).

За тако слаб мотор је можда много. Моје "спортске лимузине" троше слично, а "полете" кад даш гас на 170. За тако коцкасту шкољку, у коју може да се смести мојих 184cm и 95kg позади (океј, није удобно, али може), мени делује ОК. У сваком случају, ако те занима потрошња, увек постоји Fiat MultiJet. За њега још нисам чуо да се неко жалио на потрошњу, у било којим колима.

Pravedni

pre 3 godine

Osnova Fiat Grande Punto I Fiat Sedici.
Isto tako postoji i 95% identican Fiat Sedici, a najvaznije od svega je to sto na ovom primeru vidimo da spajanje dva proizvodjaca dovodi do smanjenja troskova, ali ne dovodi do smanjenja krajnje cene.
Sedici je bio toliko skup, da prosto, iako odlican auto, nije naisao na veliki odziv kupaca. Bio je sigurno bolji i od vecine hecbek klotara koje su se nudile u to vreme.
Ali, ponekad ni odlican proizvod ne zazivi zbog cene. A nije da nisu mogli da doteraju cenu.
Nije Golf pao na drugo mesto jer je los, vec zato sto prevazilazi cenu D segmenta.
Menadzeri nikad za neuspesan model nece okriviti cenu. Pre ce da trule novi na placu ,nego da se prodaju po razumnoj ceni

slavoljub

pre 3 godine

Imam ovakav auto, kupio sam ga pre 12 godina. Nikada nista nisam morao da popravljam na njemu, osim tekucih potrosnih delova. I dalje je kao nov, zao mi je da ga prodam.

Inace, auto vrlo dobro lezi na putu, krut je i precizan. Motor je zivahan, ali se oseca da ima samo 1500 ccm kada ga preopteretite ljudima ili poterate uzbrdo. Veoma udobna sedista i napred i pozadi, veoma bucan na velikim brzinama. Potrosnja sasvim umerena, osim po gradu ili preko 130 km/h, kada lako prebacuje 10 l/100 km.

☢ Иду дани...☢

pre 3 godine

Ovo kupljen nov u Srbiji je mana,a ne prednost.Vozen 10 ili 15 godina ovde po nasim putevima,sa nasim gorivom i delovima...?Pri tom svako smanjuje kilometrazu pre servisa i onda kao ima urednu knjizicu?Svaki auto iz EU je u boljem stanju nego ovde.Pa,to je valjda svima jasno.
(Mita, 26. januar 2021 10:45)

Како те није блам да овако нешто напишеш? Ми смо народ сиротиња и када стекнемо довољно средстава да купимо нови аутомобил гледамо га и пазимо као члана породице...😂 А то значи редован сервис код овлашћеног сервисера,оригиналне дјелове а често тражимо за њега и најквалитетнија уља и трудимо се да точимо гориво на пумпама које су на добром гласу.Најбоље од свега та возила од приватних продаваца имају реално малу километражу јер за разлику од Њемачке нема потребе да сваки дан прелазимо 100-200 км дневно због посла па самим тим потпуно непотребно и глупо је враћање километраже.
Да,путеви нису најбољи,гориво можда није квалитета као у Њемачкој али није много ни лошије.Све када се сабере 1000 разлога је да изаберете аутомобил купљен нов код нас и 1000 могућих проблема ако купите половњака са Запада са фамозних 173 498 км...
Један од оних који су други власник аутомобила купљеног овдје и наравно презадовољан.Без иједног јединог проблема.А те примитивне флоскуле и анти рекламе коју форсирају ауто дилери причај неком другом...
Занима ме каква су искуства са 4x4 системом овог аутомобила?Вреди ли чему?

posmatrač

pre 3 godine

Ovo kupljen nov u Srbiji je mana,a ne prednost.Vozen 10 ili 15 godina ovde po nasim putevima,sa nasim gorivom i delovima...?Pri tom svako smanjuje kilometrazu pre servisa i onda kao ima urednu knjizicu?Svaki auto iz EU je u boljem stanju nego ovde.Pa,to je valjda svima jasno.
(Mita, 26. januar 2021 10:45)

Nešto luđe odavno nisam pročitao, “svako smanjuje kilometražu pre servisa”. Pa sjajno, znači kod nas sve prevarant do prevaranta, kupi nov auto, i od samog početka se sprema za prevaru prilikom prodaje koja će eto biti možda tek i za tamo nekih 10-15 godina. A da slučajno ne postiji i ona čudna varijanta, da neko kupi auto, vozi ga, redovno održava, i proda ga kada dođe vreme za to, bez ideje da prevari bilo koga.
Mito, preporučujem da ipak promenite društvo u kome se krećete, da ne bude posle ono “s kim si, taki si”. Nema šta, zlatno doba, zlatni ljudi.

Srećko

pre 3 godine

(Mita, 26. januar 2021 10:45) 

Nije tačno. Kada kupim od prvog vlasnika znam da nije bio firmin auto ili auto za rentiranje. Prosek godišnje kilometraže se lako proveri na određenim mestima.
Sve to ne mogu da znam kad kupim kod vas na placu.

zelim da istrcim maraton

pre 3 godine

Kupio sam ga u salonu 2009, sem osnovnog servisiranja evric nisam dao.Presao 85.000 km, i pre mesec dana sam zamenio prvi put akomulator. Za sada i ne pomisljam da ga stavim u oglas za prodaju. Odlican za tu klasu automobila i pare koje sam dao za njega.

Шумадинац

pre 3 godine

Купио сам 2017-е примерак произведен 2008-е. 1.5 бензинац, 98 КС, погон напред.

Требао нам је градски ауто, а уз то и резерва за путовања.

Жена је хтела "џип" (које ја не подносим, због високог тежишта), па сам јој поклонио за рођендан најјефитнији "џип" на тржишту.

Прешао је, наводно, 90 000km. Сада је на 120 000.

Искуства:
- цркао мењач. Почео је да испада из пете, из чиста мира. Нови зупчаници пете су неких 450 евра, и пар недеља пута из Јапана.

- мењач је иначе без везе. Прва, изгледа, није синхронизована.

- за ауто те класе (уз то "џип"), лежи фантастично. Не љуља се, прецизан волан. Није Alfa, није Honda, али није ни Citroen.

- Кад је главни ауто испустио душу, стигли смо нас четворо са њим до Швајцарске. Јесте бучан, јесте спор (180 км/h на једвите јаде), али се не бојим се да га возим 180.

- по граду се понаша као градски аутић, уз додатну корист да жена није у паници од ивичњака.

- предњи стуб јако смета при скретању лево, морамо да померамо главу да би видели пешака.

- видљивост је добра, осим "у лево". Паркинг сензоре нема, али није страшно.

Сума сумарум: мени одлично ради то због чега сам га купио. У нужди, може да буде и једини ауто у кући, довољно је добар да се откотрља до неког Халкидикија једном годишње.

Да није било проблема са мењачем, свакоме бих препоручио. Верујем да сам ту испао баксуз, али кад ми неко помене "јапанску механику", ја му поменем Alfa Romeo као пример механичке поузданости :)

Zoki

pre 3 godine

Najbitnije je da je kupljen nov u Srbiji,a to je najgore.Ovo mu dodje kao reklama da svi sutra kada kupujemo polovnjak,pretplatimo kantu iz Srbije jer eto posten covek iz Srbije nije vracao kilometrazu.Mozda ne odjednom,ali zato na svakom servisu bar za pola da bi imao kao urednu knjizicu.

Vlada

pre 3 godine

Svaki Suzuki jeste proizveden u Madjarskoj, ali je motor iz Japana... Inace su jako pouzdani automobili sa niskom cenom i niskim troskovima odrzavanja i NE KRADU SE! :) Ako pogledate na sajtovima polovnih automobila, Suzuki se daleko manje prodaju jer su zaista zahvalni pa ih ljudi zadrzavaju u porodici

sim

pre 3 godine

Kvalitetno urađen. Postoji varijanta sa 4x4 i blokadom diferencijala što nemaju čak ni svi veći SUVovi a komoli mali cross-overi.
Mane uglavnom potpiču od malih dimenzija:
- Veoma kratko međuosovnisko rasotjanje 2.5m oseti se nadužim putovanjima (manjak udobnosti)
- Skorman gepek i nosivost
- Relativno slab benzinski motor, ali postoji varijanta sa jačim Fiatovim dizelom 2.O. Takođe postoji Fiat Secici koji nije ništa drugo so Suzuki sa Fiatovim znakom.

Mita

pre 3 godine

Ovo kupljen nov u Srbiji je mana,a ne prednost.Vozen 10 ili 15 godina ovde po nasim putevima,sa nasim gorivom i delovima...?Pri tom svako smanjuje kilometrazu pre servisa i onda kao ima urednu knjizicu?Svaki auto iz EU je u boljem stanju nego ovde.Pa,to je valjda svima jasno.

F31

pre 3 godine

Неке 2012-те био у игри за куповину. Само до тест вожње. Преко 100 на сат већ нисам могао без повишеног тона да причам с продавцем. Плус само пет брзина. Плус очајан квалитет материјала унутра. Мотор је иначе сасвим довољан, чак и више од тога, само да има шесту. За град и при граду је више него добар. За аутопут не. Купих тад ипак неког другог Јапанца..

Tor

pre 3 godine

(Kaiser Roger, 26. januar 2021 10:07)

Bitno je da ti vozis neku raspalu Alfu, Audija ili BMW iz 2005 godine i da se izivljavas na putevima, jer Bogati, ne daj Boze da propadne 180 konja...

Vladimir Bojic

pre 3 godine

Suzuki SX4 sam kupio 2009. godine. Prezadovoljan sam. Presao sam 45.000, jer sam ga vozio uglavnom po gradu i kada smo isli na godisnji odmor. Topla preporuka za ovog genijalca. Zena ga zove "moja srecna suzica".

профа

pre 3 godine

крос изглед и подигнутост од тла,одлична механика,мотори и поузданост уз повољно одржавање...
то је и најважније већини код нас...
све остало у неком просеку класе којем припада...

posmatrač

pre 3 godine

Ovo kupljen nov u Srbiji je mana,a ne prednost.Vozen 10 ili 15 godina ovde po nasim putevima,sa nasim gorivom i delovima...?Pri tom svako smanjuje kilometrazu pre servisa i onda kao ima urednu knjizicu?Svaki auto iz EU je u boljem stanju nego ovde.Pa,to je valjda svima jasno.
(Mita, 26. januar 2021 10:45)

Nešto luđe odavno nisam pročitao, “svako smanjuje kilometražu pre servisa”. Pa sjajno, znači kod nas sve prevarant do prevaranta, kupi nov auto, i od samog početka se sprema za prevaru prilikom prodaje koja će eto biti možda tek i za tamo nekih 10-15 godina. A da slučajno ne postiji i ona čudna varijanta, da neko kupi auto, vozi ga, redovno održava, i proda ga kada dođe vreme za to, bez ideje da prevari bilo koga.
Mito, preporučujem da ipak promenite društvo u kome se krećete, da ne bude posle ono “s kim si, taki si”. Nema šta, zlatno doba, zlatni ljudi.

☢ Иду дани...☢

pre 3 godine

Ovo kupljen nov u Srbiji je mana,a ne prednost.Vozen 10 ili 15 godina ovde po nasim putevima,sa nasim gorivom i delovima...?Pri tom svako smanjuje kilometrazu pre servisa i onda kao ima urednu knjizicu?Svaki auto iz EU je u boljem stanju nego ovde.Pa,to je valjda svima jasno.
(Mita, 26. januar 2021 10:45)

Како те није блам да овако нешто напишеш? Ми смо народ сиротиња и када стекнемо довољно средстава да купимо нови аутомобил гледамо га и пазимо као члана породице...😂 А то значи редован сервис код овлашћеног сервисера,оригиналне дјелове а често тражимо за њега и најквалитетнија уља и трудимо се да точимо гориво на пумпама које су на добром гласу.Најбоље од свега та возила од приватних продаваца имају реално малу километражу јер за разлику од Њемачке нема потребе да сваки дан прелазимо 100-200 км дневно због посла па самим тим потпуно непотребно и глупо је враћање километраже.
Да,путеви нису најбољи,гориво можда није квалитета као у Њемачкој али није много ни лошије.Све када се сабере 1000 разлога је да изаберете аутомобил купљен нов код нас и 1000 могућих проблема ако купите половњака са Запада са фамозних 173 498 км...
Један од оних који су други власник аутомобила купљеног овдје и наравно презадовољан.Без иједног јединог проблема.А те примитивне флоскуле и анти рекламе коју форсирају ауто дилери причај неком другом...
Занима ме каква су искуства са 4x4 системом овог аутомобила?Вреди ли чему?

Srećko

pre 3 godine

(Mita, 26. januar 2021 10:45) 

Nije tačno. Kada kupim od prvog vlasnika znam da nije bio firmin auto ili auto za rentiranje. Prosek godišnje kilometraže se lako proveri na određenim mestima.
Sve to ne mogu da znam kad kupim kod vas na placu.

Vladimir Bojic

pre 3 godine

Suzuki SX4 sam kupio 2009. godine. Prezadovoljan sam. Presao sam 45.000, jer sam ga vozio uglavnom po gradu i kada smo isli na godisnji odmor. Topla preporuka za ovog genijalca. Zena ga zove "moja srecna suzica".

профа

pre 3 godine

крос изглед и подигнутост од тла,одлична механика,мотори и поузданост уз повољно одржавање...
то је и најважније већини код нас...
све остало у неком просеку класе којем припада...

Tor

pre 3 godine

(Kaiser Roger, 26. januar 2021 10:07)

Bitno je da ti vozis neku raspalu Alfu, Audija ili BMW iz 2005 godine i da se izivljavas na putevima, jer Bogati, ne daj Boze da propadne 180 konja...

Vlada

pre 3 godine

Svaki Suzuki jeste proizveden u Madjarskoj, ali je motor iz Japana... Inace su jako pouzdani automobili sa niskom cenom i niskim troskovima odrzavanja i NE KRADU SE! :) Ako pogledate na sajtovima polovnih automobila, Suzuki se daleko manje prodaju jer su zaista zahvalni pa ih ljudi zadrzavaju u porodici

zelim da istrcim maraton

pre 3 godine

Kupio sam ga u salonu 2009, sem osnovnog servisiranja evric nisam dao.Presao 85.000 km, i pre mesec dana sam zamenio prvi put akomulator. Za sada i ne pomisljam da ga stavim u oglas za prodaju. Odlican za tu klasu automobila i pare koje sam dao za njega.

Pravedni

pre 3 godine

Osnova Fiat Grande Punto I Fiat Sedici.
Isto tako postoji i 95% identican Fiat Sedici, a najvaznije od svega je to sto na ovom primeru vidimo da spajanje dva proizvodjaca dovodi do smanjenja troskova, ali ne dovodi do smanjenja krajnje cene.
Sedici je bio toliko skup, da prosto, iako odlican auto, nije naisao na veliki odziv kupaca. Bio je sigurno bolji i od vecine hecbek klotara koje su se nudile u to vreme.
Ali, ponekad ni odlican proizvod ne zazivi zbog cene. A nije da nisu mogli da doteraju cenu.
Nije Golf pao na drugo mesto jer je los, vec zato sto prevazilazi cenu D segmenta.
Menadzeri nikad za neuspesan model nece okriviti cenu. Pre ce da trule novi na placu ,nego da se prodaju po razumnoj ceni

Ivan ZG

pre 3 godine

Suzuki Sx-4 je godinama bio najprodavaniji auto u Hrvatskoj. Razlog?
Japanska kvaliteta, talijanski dizajn, japanska garancija i pristojna cijena.
Ovaj 1.5 se nije pokazao najbolje jer je imao 99 KS i trebalo ga je jače stiskati da dobro ide pa je to rezultiralo većom potrošnjom naročito u gradu(10-11 litara). Zato se puno bolje prodavao samo malo skuplji 1.6 koji naročito u verziji sa 120 KS ide odlično (ima ga susjed već od negdje 2011-te ili 12-te) i puno manje troši(8-9 litara) u gradu.
Optimalna i najprodavanija varijanta je bila 1.6 motor i druga oprema koja ima automatsku klimu i parkirne senzore odostraga. Motor odlično vuče, trajat će vječno, a uz ugrađeni plin trošit će 4-5 litara (u novcima) u gradu i 3-5 van grada. Dakle manje od najmanjeg dizela.
Što je najbolje prodat ćete ga kada vam dosadi, a ne kada vam bude preskupo dalje ga održavati. Ne zanosite se da je loše kvalitete jer dolazi iz Mađarske. Rađen je po japanskoj licenci i japanci nadgledaju proizvodnju i vrše kontrolu tako da je sve po njihovim standardima.
Fiat brat blizanac ovom autu nije se prodavao jer je bio skuplji i imao kraću garanciju.

slavoljub

pre 3 godine

Imam ovakav auto, kupio sam ga pre 12 godina. Nikada nista nisam morao da popravljam na njemu, osim tekucih potrosnih delova. I dalje je kao nov, zao mi je da ga prodam.

Inace, auto vrlo dobro lezi na putu, krut je i precizan. Motor je zivahan, ali se oseca da ima samo 1500 ccm kada ga preopteretite ljudima ili poterate uzbrdo. Veoma udobna sedista i napred i pozadi, veoma bucan na velikim brzinama. Potrosnja sasvim umerena, osim po gradu ili preko 130 km/h, kada lako prebacuje 10 l/100 km.

Шумадинац

pre 3 godine

Купио сам 2017-е примерак произведен 2008-е. 1.5 бензинац, 98 КС, погон напред.

Требао нам је градски ауто, а уз то и резерва за путовања.

Жена је хтела "џип" (које ја не подносим, због високог тежишта), па сам јој поклонио за рођендан најјефитнији "џип" на тржишту.

Прешао је, наводно, 90 000km. Сада је на 120 000.

Искуства:
- цркао мењач. Почео је да испада из пете, из чиста мира. Нови зупчаници пете су неких 450 евра, и пар недеља пута из Јапана.

- мењач је иначе без везе. Прва, изгледа, није синхронизована.

- за ауто те класе (уз то "џип"), лежи фантастично. Не љуља се, прецизан волан. Није Alfa, није Honda, али није ни Citroen.

- Кад је главни ауто испустио душу, стигли смо нас четворо са њим до Швајцарске. Јесте бучан, јесте спор (180 км/h на једвите јаде), али се не бојим се да га возим 180.

- по граду се понаша као градски аутић, уз додатну корист да жена није у паници од ивичњака.

- предњи стуб јако смета при скретању лево, морамо да померамо главу да би видели пешака.

- видљивост је добра, осим "у лево". Паркинг сензоре нема, али није страшно.

Сума сумарум: мени одлично ради то због чега сам га купио. У нужди, може да буде и једини ауто у кући, довољно је добар да се откотрља до неког Халкидикија једном годишње.

Да није било проблема са мењачем, свакоме бих препоручио. Верујем да сам ту испао баксуз, али кад ми неко помене "јапанску механику", ја му поменем Alfa Romeo као пример механичке поузданости :)

F31

pre 3 godine

Неке 2012-те био у игри за куповину. Само до тест вожње. Преко 100 на сат већ нисам могао без повишеног тона да причам с продавцем. Плус само пет брзина. Плус очајан квалитет материјала унутра. Мотор је иначе сасвим довољан, чак и више од тога, само да има шесту. За град и при граду је више него добар. За аутопут не. Купих тад ипак неког другог Јапанца..

marvin_the_martian

pre 3 godine

@Vladimor Bojic
45000 km za 11 godina?Kako da ne.

Što te to čudi.
Evo primera radi moja supruga vozi Yaris iz 2003. sa 142.000km. Taj Yaris je uvek bio drugo vozilo u domaćnstvu, kako kod prve vlasnice tako i kod nas.

sim

pre 3 godine

Kvalitetno urađen. Postoji varijanta sa 4x4 i blokadom diferencijala što nemaju čak ni svi veći SUVovi a komoli mali cross-overi.
Mane uglavnom potpiču od malih dimenzija:
- Veoma kratko međuosovnisko rasotjanje 2.5m oseti se nadužim putovanjima (manjak udobnosti)
- Skorman gepek i nosivost
- Relativno slab benzinski motor, ali postoji varijanta sa jačim Fiatovim dizelom 2.O. Takođe postoji Fiat Secici koji nije ništa drugo so Suzuki sa Fiatovim znakom.

Шумадинац

pre 3 godine

@boki volim kosarku

Не знам колико троши по граду, никад ме није занимало, али сам на путу од 4000 km трошио око 9. Пунили до чепа, писали у Excel :).

Углавном око 140 km/h, понекад 160, само у Швајцарској 130. Просек, са кратким паузама, је био око 100. Јануар месец. Жена, два клинца, пун гепек и кабина скијашке гаредоробе за десет дана, ајвара, кајмака, чачанског чипса и Плазма кекса за рођаке гастарбајтере :).

За тако слаб мотор је можда много. Моје "спортске лимузине" троше слично, а "полете" кад даш гас на 170. За тако коцкасту шкољку, у коју може да се смести мојих 184cm и 95kg позади (океј, није удобно, али може), мени делује ОК. У сваком случају, ако те занима потрошња, увек постоји Fiat MultiJet. За њега још нисам чуо да се неко жалио на потрошњу, у било којим колима.

Meni je super

pre 3 godine

Vozim naslednika iz 2015e, kupljen 2018e od prvog vlasnika sa 40kkm za 60% cene novog. Prešao još 60 kkm za sada. Zamenjen akumulator, (60e),fabrički je bio baš mali jer je nov auto kupljen kao klotara,i brisači (50e). Potrošnja po bordu 6.4, stvarnih 6.7 za 100 kkm. Ulje filteri i ruke 100 e u ovlašćenom servisu.

Mita

pre 3 godine

Ovo kupljen nov u Srbiji je mana,a ne prednost.Vozen 10 ili 15 godina ovde po nasim putevima,sa nasim gorivom i delovima...?Pri tom svako smanjuje kilometrazu pre servisa i onda kao ima urednu knjizicu?Svaki auto iz EU je u boljem stanju nego ovde.Pa,to je valjda svima jasno.

ja

pre 3 godine

Ovo kupljen nov u Srbiji je mana,a ne prednost.Vozen 10 ili 15 godina ovde po nasim putevima,sa nasim gorivom i delovima...?Pri tom svako smanjuje kilometrazu pre servisa i onda kao ima urednu knjizicu?Svaki auto iz EU je u boljem stanju nego ovde.Pa,to je valjda svima jasno.
(Mita, 26. januar 2021 10:45)

Citirani gospodin je klasična veverica od koje žive srpski auto placevi

C i n i k

pre 3 godine

To je klon Fiat Sedici, Suzuki i Fiat su napravili zajednicki projekat, znm da su diesel motori u Suzuki/ju iz Fiat/a..nznm dal je i benzinac iz Fiat/a, ali ok, u svoje vreme je bio ok prica, danas je vec zastareo model.

Deša

pre 3 godine

O lepoti necu da komentarisem(relativna stvar).Inace nepraktican auto,mali gepek,puno trosi.Da je model 4x4 pa i da prodje nekako.Mozda preglednost u voznji po gradu prilikom parkiranja...
Enterijer iz devedesetih.Ovakav auto jedino moze da proda cena.

Zoki

pre 3 godine

Ja znam da bi svi fanovi ove kante voleli da je made in Japan,ali nije nego Madjarska.Ako im je super sto u gradu trosi 11 litara,ok,neka uzivaju.Sujeta je najgora osobina.

Protojevrej Staford

pre 3 godine

Nije tačno. Kada kupim od prvog vlasnika znam da nije bio firmin auto ili auto za rentiranje. Prosek godišnje kilometraže se lako proveri na određenim mestima.
Sve to ne mogu da znam kad kupim kod vas na placu.
(Srećko, 26. januar 2021 11:17)

Kupio sam iz drugove firme fokusa kog je vozio komercijalista. Auto prešao 180.000 za 4 godine. Jedino sijalice sami menjali, za svaku sitnicu se išlo u Ford servis malo volan imao tragova korišćenja, sve oatalo5kao, novo. Prešao sam sa njim do 300.000 samo lamelu zamenio za abo vreme. Eno ga auto mod prijatelja, dao sinu da se uči vožnji na njemu. Moje ne prvo iskustvo da firmin auto ne mora nužno da, znači "izakan"

Švajcarac, kvalitet iznad cene polovnjaka? Naravno, bolje nema!

pre 3 godine

Uh, tačno sam znao da će da se jave uvoznici/kupci polovnih Švajcaraca. Ipak je to klasa za sve ostalo, pa i iz Nemačke ili Srbije. Tamo se sva kola voze samo leti, po suvom vremenu, pa zima nema negativan uticaj, a svi prosto održavaju kola i bolje nego treba (pri čemu su tamo servisni intervali barem dva puta duži nego u Srbiji).

Реално

pre 3 godine

Кад све ово погледаш што се пише по коментарима, једино што помислиш - сиротињо, и богу си тешка.

djuro

pre 3 godine

neću da gledam video,zašto bi kad sam nov kupio 2011 i vozio do pre dve nedelje.samo jedan semering menjao 5.000 dinara sa rukama, akumulator i jednom prednje i zadnje pločice.znači za 9 i po godina koštao me 250 eura ili preciznije oko 50 pošto se akumulator i pločice podrazumevaju.platio ga 11 a prodao za 5.000.prešao sa njim 117.000.kad bi me samo novi stepway bar približno služio bio bi presrećan!

ĐedO (69 g.)

pre 3 godine

Kupio nov 2013 , 4×4,srednji paket opreme (13600 €);pre njega vozio samo nemce i u startu nekako mi nije "legao",slaba vidljivost na levu stranu;lim i farba tanki,plastika nikakva (i spolja i unutra) netačni instrumenti.Dobre strane za ovih sedam godina samo menjao ulje i filtere (~100 €) a održavanje BMW me koštalo 1000 € godišnje;tek neki dan crko akumulator,nijedna sijalica nije pregoreo.Ovo 4x4 zatrebalo samo par puta ali vredi.Tako da ostaje u upotrebi do daljnjeg i preporučio sam sinovcu da traži kupiti ovako nešto jer odnos cena-funkcionalnost je ok!

NemanjaBB

pre 3 godine

Ovo kupljen nov u Srbiji je mana,a ne prednost.Vozen 10 ili 15 godina ovde po nasim putevima,sa nasim gorivom i delovima...?Pri tom svako smanjuje kilometrazu pre servisa i onda kao ima urednu knjizicu?Svaki auto iz EU je u boljem stanju nego ovde.Pa,to je valjda svima jasno.
(Mita, 26. januar 2021 10:45

...ahahahah, ti si car. Mi imamo par auta, ali i miljenika, kupljen nov 2010.god, evo sad 101000km na satu. Zasto bih menjao kilometrazu? Enterijer je besprekoran, spolja 9/10.

pre ce biti

pre 3 godine

@(Zoki, 26. januar 2021 17:38)

Neispravan auto. Lambda sonda, mkzda mu je busan rezervoar, motor poluispravan itd. Previse je 11l. To sto ti ne vozis iole novije benzince pa mislis ne moze ispod 10l je tvoj problem. Konkretno ja ne prelazim 9l po bg zimi i to je ujedno i najveca potrosnja, cak tad trosi vise nego sa krovnim koferom na autoputu.

Leon

pre 3 godine

U zadnjih 10tak godina sam rentirao jedno 15tak različitih modela b i c klase. Posle našeg Fiata 500l, ovaj model mi je najlošije iskustvo, vozio sam ga oko 1500 km, mrtva krava, velika potrosnja. Opet, to su rent vozila, mozda su izlapela:)

pre ce biti

pre 3 godine

@(Zoki, 27. januar 2021 12:04)

Ja pricam o najvecoj potrosnji. Ti kazes realno je 11, a ne 10, a ja kazem meni je 9 zimi na minusu u BG. Na otvorenom bez klime ide na 5litara, a u BG se drzi na nekih 7.5 do 8. Autoput trosi onako kako ga vozis, 150 8l, 130 7.2, 120 6.6, 110 6.0 itd. Dizel je kod nas skuplji, odrzavanje je generalno malo skuplje, vise stvari za pokvariti se na dizelu. Kad mi je do jurcanja zavrtim ga u visoke obrtaje, ali gde danas da jurcas, a da ne zgazis nekog ili se ne slupas. Krateri, guzve, losi putevi, policija.

Gagi

pre 3 godine

Jednom seo u njega, plastika katastrofa, škripi, krcka, čak i pod nogama, u vožni najbolje nepomerati se. O mehanici i da ne govorim, sastavljali u Mađarskoj o čega su imali, Fiat, Pežo motori, kineske plastike. Dačija je za ovo klasa.

Marka Cokolada

pre 3 godine

Vozio Americki model, 2.0 motor awd, automatik, ostavio utisak kao vrlo kulturna gradska zujalica, jedino mi nisu lezali prednji A stubovi kada skrecete, zbog mrtvog ugla, mada da je duze bio u mom posjedu navikao bih se na to.

Protojevrej Staford

pre 3 godine

Да није било проблема са мењачем, свакоме бих препоручио. Верујем да сам ту испао баксуз, али кад ми неко помене "јапанску механику", ја му поменем Alfa Romeo као пример механичке поузданости :)
(Шумадинац, 26. januar 2021 11:10)

Klasičan primer našeg mozga, kao kad muža žena prevari i automatski sve žene su prostitutke.

Zoki

pre 3 godine

Najbitnije je da je kupljen nov u Srbiji,a to je najgore.Ovo mu dodje kao reklama da svi sutra kada kupujemo polovnjak,pretplatimo kantu iz Srbije jer eto posten covek iz Srbije nije vracao kilometrazu.Mozda ne odjednom,ali zato na svakom servisu bar za pola da bi imao kao urednu knjizicu.

Transformer

pre 3 godine

Potrosnja sasvim umerena, osim po gradu ili preko 130 km/h, kada lako prebacuje 10 l/100 km.
(slavoljub, 26. januar 2021 12:30)
Kako me nasmija ovaj komentar:) Makar je iskren. Razlika u potrosnji u odnosu na 1.0 turbo je 300-400€ na 10.000km. Nema kvara koji to moze da skrca na 5god

Mita

pre 3 godine

@ja
Greska u potpisu sa Mare.
Ja auto ne kupujem od postenog prvog vlasnika u Srbiji,nikada.Takodje ne kupujem auto od postenog vlasnika placa,nikada.Ja sam po auto otisao u Svajcarsku i kupio tamo.Turbo dizel sa 180 ks,star 3 godine,koji je presao manje od 90.000 km,a vozen je i servisiran tamo.Tako da su veverice podjednako oni sto kupuju od postenog prvog vlasnika ili postenog vlasnika placa.To su veverice.

Zoki

pre 3 godine

@pre ce biti
Velike li razlike da li je 9 ili 10 litara.Bas je velika.Kako god okrenes deru te pumpadzije kao jarca.Ako je tebi to lepo,meni jos lepse.

Mare

pre 3 godine

@ja
Ja ne kupujem auto na placu,nikada.Niti kupujem kola od postenog prvog vlasnika u Srbiji,nikada.Ja sam po svoj auto otisao u Svajcarsku i tamo ga kupio.Bio je star 3 godine turbo dizel sa 180 ks i presao je manje od 90.000,ali je odrzavan u vozen tamo.Tako sam kupio auto,a veverice su podjenako svi ovi sto kupuju od postenog prvog vlasnika u Srbiji ili postenog vlasnika placa.To su veverice.

Shkot

pre 3 godine

Ja ne mogu shvatiti ljude koji su kupili auto davne 2008, 2009 godine i za to vrijeme prešli 45000 ili 75000 km, bez obzira da li je prvi ili drugi auto u porodici. Šta im treba auto? Zbog komšiluka? Puno je jeftinije da se vozite taksijem, ili voziti rent-a-car za duža putovanja.

Dule

pre 3 godine

@Svajcarac
Ma,naravno da se kola bolje odrzavaju u Srbiji,nego u Svajcarskoj.....Mi imamo i bolje puteve,delove,servise,gorivo.Bolji je majstor Mile iz Mostanice...

Guliver

pre 3 godine

Mongi su pod utiskom da je ovo dobar automobil. Moguce, zavisi od ocekivanja.
Bilo bi lepo cuti sta mislite zbog kojih razloga je Suzuki nestao sa severno americkog auto trzista.

Mita

pre 2 godine

@ĐedO(69g)
Slicni tipovi misle i da je Dacia ili Skoda uz Madjarski Suzuki da su najbolji automobili na planeti.Oni su ubedjeni da Madjari i Rumuni prave najbolje automobile na planeti...How yes no...

Mita

pre 3 godine

Ovo kupljen nov u Srbiji je mana,a ne prednost.Vozen 10 ili 15 godina ovde po nasim putevima,sa nasim gorivom i delovima...?Pri tom svako smanjuje kilometrazu pre servisa i onda kao ima urednu knjizicu?Svaki auto iz EU je u boljem stanju nego ovde.Pa,to je valjda svima jasno.

Zoki

pre 3 godine

Najbitnije je da je kupljen nov u Srbiji,a to je najgore.Ovo mu dodje kao reklama da svi sutra kada kupujemo polovnjak,pretplatimo kantu iz Srbije jer eto posten covek iz Srbije nije vracao kilometrazu.Mozda ne odjednom,ali zato na svakom servisu bar za pola da bi imao kao urednu knjizicu.

Shkot

pre 3 godine

Ja ne mogu shvatiti ljude koji su kupili auto davne 2008, 2009 godine i za to vrijeme prešli 45000 ili 75000 km, bez obzira da li je prvi ili drugi auto u porodici. Šta im treba auto? Zbog komšiluka? Puno je jeftinije da se vozite taksijem, ili voziti rent-a-car za duža putovanja.

Gagi

pre 3 godine

Jednom seo u njega, plastika katastrofa, škripi, krcka, čak i pod nogama, u vožni najbolje nepomerati se. O mehanici i da ne govorim, sastavljali u Mađarskoj o čega su imali, Fiat, Pežo motori, kineske plastike. Dačija je za ovo klasa.

Zoki

pre 3 godine

Ja znam da bi svi fanovi ove kante voleli da je made in Japan,ali nije nego Madjarska.Ako im je super sto u gradu trosi 11 litara,ok,neka uzivaju.Sujeta je najgora osobina.

Deša

pre 3 godine

O lepoti necu da komentarisem(relativna stvar).Inace nepraktican auto,mali gepek,puno trosi.Da je model 4x4 pa i da prodje nekako.Mozda preglednost u voznji po gradu prilikom parkiranja...
Enterijer iz devedesetih.Ovakav auto jedino moze da proda cena.

Tor

pre 3 godine

(Kaiser Roger, 26. januar 2021 10:07)

Bitno je da ti vozis neku raspalu Alfu, Audija ili BMW iz 2005 godine i da se izivljavas na putevima, jer Bogati, ne daj Boze da propadne 180 konja...

Vladimir Bojic

pre 3 godine

Suzuki SX4 sam kupio 2009. godine. Prezadovoljan sam. Presao sam 45.000, jer sam ga vozio uglavnom po gradu i kada smo isli na godisnji odmor. Topla preporuka za ovog genijalca. Zena ga zove "moja srecna suzica".

Mita

pre 3 godine

@ja
Greska u potpisu sa Mare.
Ja auto ne kupujem od postenog prvog vlasnika u Srbiji,nikada.Takodje ne kupujem auto od postenog vlasnika placa,nikada.Ja sam po auto otisao u Svajcarsku i kupio tamo.Turbo dizel sa 180 ks,star 3 godine,koji je presao manje od 90.000 km,a vozen je i servisiran tamo.Tako da su veverice podjednako oni sto kupuju od postenog prvog vlasnika ili postenog vlasnika placa.To su veverice.

Mare

pre 3 godine

@ja
Ja ne kupujem auto na placu,nikada.Niti kupujem kola od postenog prvog vlasnika u Srbiji,nikada.Ja sam po svoj auto otisao u Svajcarsku i tamo ga kupio.Bio je star 3 godine turbo dizel sa 180 ks i presao je manje od 90.000,ali je odrzavan u vozen tamo.Tako sam kupio auto,a veverice su podjenako svi ovi sto kupuju od postenog prvog vlasnika u Srbiji ili postenog vlasnika placa.To su veverice.

Шумадинац

pre 3 godine

Купио сам 2017-е примерак произведен 2008-е. 1.5 бензинац, 98 КС, погон напред.

Требао нам је градски ауто, а уз то и резерва за путовања.

Жена је хтела "џип" (које ја не подносим, због високог тежишта), па сам јој поклонио за рођендан најјефитнији "џип" на тржишту.

Прешао је, наводно, 90 000km. Сада је на 120 000.

Искуства:
- цркао мењач. Почео је да испада из пете, из чиста мира. Нови зупчаници пете су неких 450 евра, и пар недеља пута из Јапана.

- мењач је иначе без везе. Прва, изгледа, није синхронизована.

- за ауто те класе (уз то "џип"), лежи фантастично. Не љуља се, прецизан волан. Није Alfa, није Honda, али није ни Citroen.

- Кад је главни ауто испустио душу, стигли смо нас четворо са њим до Швајцарске. Јесте бучан, јесте спор (180 км/h на једвите јаде), али се не бојим се да га возим 180.

- по граду се понаша као градски аутић, уз додатну корист да жена није у паници од ивичњака.

- предњи стуб јако смета при скретању лево, морамо да померамо главу да би видели пешака.

- видљивост је добра, осим "у лево". Паркинг сензоре нема, али није страшно.

Сума сумарум: мени одлично ради то због чега сам га купио. У нужди, може да буде и једини ауто у кући, довољно је добар да се откотрља до неког Халкидикија једном годишње.

Да није било проблема са мењачем, свакоме бих препоручио. Верујем да сам ту испао баксуз, али кад ми неко помене "јапанску механику", ја му поменем Alfa Romeo као пример механичке поузданости :)

Transformer

pre 3 godine

Potrosnja sasvim umerena, osim po gradu ili preko 130 km/h, kada lako prebacuje 10 l/100 km.
(slavoljub, 26. januar 2021 12:30)
Kako me nasmija ovaj komentar:) Makar je iskren. Razlika u potrosnji u odnosu na 1.0 turbo je 300-400€ na 10.000km. Nema kvara koji to moze da skrca na 5god

☢ Иду дани...☢

pre 3 godine

Ovo kupljen nov u Srbiji je mana,a ne prednost.Vozen 10 ili 15 godina ovde po nasim putevima,sa nasim gorivom i delovima...?Pri tom svako smanjuje kilometrazu pre servisa i onda kao ima urednu knjizicu?Svaki auto iz EU je u boljem stanju nego ovde.Pa,to je valjda svima jasno.
(Mita, 26. januar 2021 10:45)

Како те није блам да овако нешто напишеш? Ми смо народ сиротиња и када стекнемо довољно средстава да купимо нови аутомобил гледамо га и пазимо као члана породице...😂 А то значи редован сервис код овлашћеног сервисера,оригиналне дјелове а често тражимо за њега и најквалитетнија уља и трудимо се да точимо гориво на пумпама које су на добром гласу.Најбоље од свега та возила од приватних продаваца имају реално малу километражу јер за разлику од Њемачке нема потребе да сваки дан прелазимо 100-200 км дневно због посла па самим тим потпуно непотребно и глупо је враћање километраже.
Да,путеви нису најбољи,гориво можда није квалитета као у Њемачкој али није много ни лошије.Све када се сабере 1000 разлога је да изаберете аутомобил купљен нов код нас и 1000 могућих проблема ако купите половњака са Запада са фамозних 173 498 км...
Један од оних који су други власник аутомобила купљеног овдје и наравно презадовољан.Без иједног јединог проблема.А те примитивне флоскуле и анти рекламе коју форсирају ауто дилери причај неком другом...
Занима ме каква су искуства са 4x4 системом овог аутомобила?Вреди ли чему?

профа

pre 3 godine

крос изглед и подигнутост од тла,одлична механика,мотори и поузданост уз повољно одржавање...
то је и најважније већини код нас...
све остало у неком просеку класе којем припада...

F31

pre 3 godine

Неке 2012-те био у игри за куповину. Само до тест вожње. Преко 100 на сат већ нисам могао без повишеног тона да причам с продавцем. Плус само пет брзина. Плус очајан квалитет материјала унутра. Мотор је иначе сасвим довољан, чак и више од тога, само да има шесту. За град и при граду је више него добар. За аутопут не. Купих тад ипак неког другог Јапанца..

Leon

pre 3 godine

U zadnjih 10tak godina sam rentirao jedno 15tak različitih modela b i c klase. Posle našeg Fiata 500l, ovaj model mi je najlošije iskustvo, vozio sam ga oko 1500 km, mrtva krava, velika potrosnja. Opet, to su rent vozila, mozda su izlapela:)

posmatrač

pre 3 godine

Ovo kupljen nov u Srbiji je mana,a ne prednost.Vozen 10 ili 15 godina ovde po nasim putevima,sa nasim gorivom i delovima...?Pri tom svako smanjuje kilometrazu pre servisa i onda kao ima urednu knjizicu?Svaki auto iz EU je u boljem stanju nego ovde.Pa,to je valjda svima jasno.
(Mita, 26. januar 2021 10:45)

Nešto luđe odavno nisam pročitao, “svako smanjuje kilometražu pre servisa”. Pa sjajno, znači kod nas sve prevarant do prevaranta, kupi nov auto, i od samog početka se sprema za prevaru prilikom prodaje koja će eto biti možda tek i za tamo nekih 10-15 godina. A da slučajno ne postiji i ona čudna varijanta, da neko kupi auto, vozi ga, redovno održava, i proda ga kada dođe vreme za to, bez ideje da prevari bilo koga.
Mito, preporučujem da ipak promenite društvo u kome se krećete, da ne bude posle ono “s kim si, taki si”. Nema šta, zlatno doba, zlatni ljudi.

Vlada

pre 3 godine

Svaki Suzuki jeste proizveden u Madjarskoj, ali je motor iz Japana... Inace su jako pouzdani automobili sa niskom cenom i niskim troskovima odrzavanja i NE KRADU SE! :) Ako pogledate na sajtovima polovnih automobila, Suzuki se daleko manje prodaju jer su zaista zahvalni pa ih ljudi zadrzavaju u porodici

C i n i k

pre 3 godine

To je klon Fiat Sedici, Suzuki i Fiat su napravili zajednicki projekat, znm da su diesel motori u Suzuki/ju iz Fiat/a..nznm dal je i benzinac iz Fiat/a, ali ok, u svoje vreme je bio ok prica, danas je vec zastareo model.

Srećko

pre 3 godine

(Mita, 26. januar 2021 10:45) 

Nije tačno. Kada kupim od prvog vlasnika znam da nije bio firmin auto ili auto za rentiranje. Prosek godišnje kilometraže se lako proveri na određenim mestima.
Sve to ne mogu da znam kad kupim kod vas na placu.

pre ce biti

pre 3 godine

@(Zoki, 26. januar 2021 17:38)

Neispravan auto. Lambda sonda, mkzda mu je busan rezervoar, motor poluispravan itd. Previse je 11l. To sto ti ne vozis iole novije benzince pa mislis ne moze ispod 10l je tvoj problem. Konkretno ja ne prelazim 9l po bg zimi i to je ujedno i najveca potrosnja, cak tad trosi vise nego sa krovnim koferom na autoputu.

Protojevrej Staford

pre 3 godine

Да није било проблема са мењачем, свакоме бих препоручио. Верујем да сам ту испао баксуз, али кад ми неко помене "јапанску механику", ја му поменем Alfa Romeo као пример механичке поузданости :)
(Шумадинац, 26. januar 2021 11:10)

Klasičan primer našeg mozga, kao kad muža žena prevari i automatski sve žene su prostitutke.

zelim da istrcim maraton

pre 3 godine

Kupio sam ga u salonu 2009, sem osnovnog servisiranja evric nisam dao.Presao 85.000 km, i pre mesec dana sam zamenio prvi put akomulator. Za sada i ne pomisljam da ga stavim u oglas za prodaju. Odlican za tu klasu automobila i pare koje sam dao za njega.

Pravedni

pre 3 godine

Osnova Fiat Grande Punto I Fiat Sedici.
Isto tako postoji i 95% identican Fiat Sedici, a najvaznije od svega je to sto na ovom primeru vidimo da spajanje dva proizvodjaca dovodi do smanjenja troskova, ali ne dovodi do smanjenja krajnje cene.
Sedici je bio toliko skup, da prosto, iako odlican auto, nije naisao na veliki odziv kupaca. Bio je sigurno bolji i od vecine hecbek klotara koje su se nudile u to vreme.
Ali, ponekad ni odlican proizvod ne zazivi zbog cene. A nije da nisu mogli da doteraju cenu.
Nije Golf pao na drugo mesto jer je los, vec zato sto prevazilazi cenu D segmenta.
Menadzeri nikad za neuspesan model nece okriviti cenu. Pre ce da trule novi na placu ,nego da se prodaju po razumnoj ceni

Meni je super

pre 3 godine

Vozim naslednika iz 2015e, kupljen 2018e od prvog vlasnika sa 40kkm za 60% cene novog. Prešao još 60 kkm za sada. Zamenjen akumulator, (60e),fabrički je bio baš mali jer je nov auto kupljen kao klotara,i brisači (50e). Potrošnja po bordu 6.4, stvarnih 6.7 za 100 kkm. Ulje filteri i ruke 100 e u ovlašćenom servisu.

Guliver

pre 3 godine

Mongi su pod utiskom da je ovo dobar automobil. Moguce, zavisi od ocekivanja.
Bilo bi lepo cuti sta mislite zbog kojih razloga je Suzuki nestao sa severno americkog auto trzista.

sim

pre 3 godine

Kvalitetno urađen. Postoji varijanta sa 4x4 i blokadom diferencijala što nemaju čak ni svi veći SUVovi a komoli mali cross-overi.
Mane uglavnom potpiču od malih dimenzija:
- Veoma kratko međuosovnisko rasotjanje 2.5m oseti se nadužim putovanjima (manjak udobnosti)
- Skorman gepek i nosivost
- Relativno slab benzinski motor, ali postoji varijanta sa jačim Fiatovim dizelom 2.O. Takođe postoji Fiat Secici koji nije ništa drugo so Suzuki sa Fiatovim znakom.

marvin_the_martian

pre 3 godine

@Vladimor Bojic
45000 km za 11 godina?Kako da ne.

Što te to čudi.
Evo primera radi moja supruga vozi Yaris iz 2003. sa 142.000km. Taj Yaris je uvek bio drugo vozilo u domaćnstvu, kako kod prve vlasnice tako i kod nas.

Шумадинац

pre 3 godine

@boki volim kosarku

Не знам колико троши по граду, никад ме није занимало, али сам на путу од 4000 km трошио око 9. Пунили до чепа, писали у Excel :).

Углавном око 140 km/h, понекад 160, само у Швајцарској 130. Просек, са кратким паузама, је био око 100. Јануар месец. Жена, два клинца, пун гепек и кабина скијашке гаредоробе за десет дана, ајвара, кајмака, чачанског чипса и Плазма кекса за рођаке гастарбајтере :).

За тако слаб мотор је можда много. Моје "спортске лимузине" троше слично, а "полете" кад даш гас на 170. За тако коцкасту шкољку, у коју може да се смести мојих 184cm и 95kg позади (океј, није удобно, али може), мени делује ОК. У сваком случају, ако те занима потрошња, увек постоји Fiat MultiJet. За њега још нисам чуо да се неко жалио на потрошњу, у било којим колима.

Protojevrej Staford

pre 3 godine

Nije tačno. Kada kupim od prvog vlasnika znam da nije bio firmin auto ili auto za rentiranje. Prosek godišnje kilometraže se lako proveri na određenim mestima.
Sve to ne mogu da znam kad kupim kod vas na placu.
(Srećko, 26. januar 2021 11:17)

Kupio sam iz drugove firme fokusa kog je vozio komercijalista. Auto prešao 180.000 za 4 godine. Jedino sijalice sami menjali, za svaku sitnicu se išlo u Ford servis malo volan imao tragova korišćenja, sve oatalo5kao, novo. Prešao sam sa njim do 300.000 samo lamelu zamenio za abo vreme. Eno ga auto mod prijatelja, dao sinu da se uči vožnji na njemu. Moje ne prvo iskustvo da firmin auto ne mora nužno da, znači "izakan"

NemanjaBB

pre 3 godine

Ovo kupljen nov u Srbiji je mana,a ne prednost.Vozen 10 ili 15 godina ovde po nasim putevima,sa nasim gorivom i delovima...?Pri tom svako smanjuje kilometrazu pre servisa i onda kao ima urednu knjizicu?Svaki auto iz EU je u boljem stanju nego ovde.Pa,to je valjda svima jasno.
(Mita, 26. januar 2021 10:45

...ahahahah, ti si car. Mi imamo par auta, ali i miljenika, kupljen nov 2010.god, evo sad 101000km na satu. Zasto bih menjao kilometrazu? Enterijer je besprekoran, spolja 9/10.

Ivan ZG

pre 3 godine

Suzuki Sx-4 je godinama bio najprodavaniji auto u Hrvatskoj. Razlog?
Japanska kvaliteta, talijanski dizajn, japanska garancija i pristojna cijena.
Ovaj 1.5 se nije pokazao najbolje jer je imao 99 KS i trebalo ga je jače stiskati da dobro ide pa je to rezultiralo većom potrošnjom naročito u gradu(10-11 litara). Zato se puno bolje prodavao samo malo skuplji 1.6 koji naročito u verziji sa 120 KS ide odlično (ima ga susjed već od negdje 2011-te ili 12-te) i puno manje troši(8-9 litara) u gradu.
Optimalna i najprodavanija varijanta je bila 1.6 motor i druga oprema koja ima automatsku klimu i parkirne senzore odostraga. Motor odlično vuče, trajat će vječno, a uz ugrađeni plin trošit će 4-5 litara (u novcima) u gradu i 3-5 van grada. Dakle manje od najmanjeg dizela.
Što je najbolje prodat ćete ga kada vam dosadi, a ne kada vam bude preskupo dalje ga održavati. Ne zanosite se da je loše kvalitete jer dolazi iz Mađarske. Rađen je po japanskoj licenci i japanci nadgledaju proizvodnju i vrše kontrolu tako da je sve po njihovim standardima.
Fiat brat blizanac ovom autu nije se prodavao jer je bio skuplji i imao kraću garanciju.

Švajcarac, kvalitet iznad cene polovnjaka? Naravno, bolje nema!

pre 3 godine

Uh, tačno sam znao da će da se jave uvoznici/kupci polovnih Švajcaraca. Ipak je to klasa za sve ostalo, pa i iz Nemačke ili Srbije. Tamo se sva kola voze samo leti, po suvom vremenu, pa zima nema negativan uticaj, a svi prosto održavaju kola i bolje nego treba (pri čemu su tamo servisni intervali barem dva puta duži nego u Srbiji).

Dule

pre 3 godine

@Svajcarac
Ma,naravno da se kola bolje odrzavaju u Srbiji,nego u Svajcarskoj.....Mi imamo i bolje puteve,delove,servise,gorivo.Bolji je majstor Mile iz Mostanice...

pre ce biti

pre 3 godine

@(Zoki, 27. januar 2021 12:04)

Ja pricam o najvecoj potrosnji. Ti kazes realno je 11, a ne 10, a ja kazem meni je 9 zimi na minusu u BG. Na otvorenom bez klime ide na 5litara, a u BG se drzi na nekih 7.5 do 8. Autoput trosi onako kako ga vozis, 150 8l, 130 7.2, 120 6.6, 110 6.0 itd. Dizel je kod nas skuplji, odrzavanje je generalno malo skuplje, vise stvari za pokvariti se na dizelu. Kad mi je do jurcanja zavrtim ga u visoke obrtaje, ali gde danas da jurcas, a da ne zgazis nekog ili se ne slupas. Krateri, guzve, losi putevi, policija.

djuro

pre 3 godine

neću da gledam video,zašto bi kad sam nov kupio 2011 i vozio do pre dve nedelje.samo jedan semering menjao 5.000 dinara sa rukama, akumulator i jednom prednje i zadnje pločice.znači za 9 i po godina koštao me 250 eura ili preciznije oko 50 pošto se akumulator i pločice podrazumevaju.platio ga 11 a prodao za 5.000.prešao sa njim 117.000.kad bi me samo novi stepway bar približno služio bio bi presrećan!

ĐedO (69 g.)

pre 3 godine

Kupio nov 2013 , 4×4,srednji paket opreme (13600 €);pre njega vozio samo nemce i u startu nekako mi nije "legao",slaba vidljivost na levu stranu;lim i farba tanki,plastika nikakva (i spolja i unutra) netačni instrumenti.Dobre strane za ovih sedam godina samo menjao ulje i filtere (~100 €) a održavanje BMW me koštalo 1000 € godišnje;tek neki dan crko akumulator,nijedna sijalica nije pregoreo.Ovo 4x4 zatrebalo samo par puta ali vredi.Tako da ostaje u upotrebi do daljnjeg i preporučio sam sinovcu da traži kupiti ovako nešto jer odnos cena-funkcionalnost je ok!

Marka Cokolada

pre 3 godine

Vozio Americki model, 2.0 motor awd, automatik, ostavio utisak kao vrlo kulturna gradska zujalica, jedino mi nisu lezali prednji A stubovi kada skrecete, zbog mrtvog ugla, mada da je duze bio u mom posjedu navikao bih se na to.

ja

pre 3 godine

Ovo kupljen nov u Srbiji je mana,a ne prednost.Vozen 10 ili 15 godina ovde po nasim putevima,sa nasim gorivom i delovima...?Pri tom svako smanjuje kilometrazu pre servisa i onda kao ima urednu knjizicu?Svaki auto iz EU je u boljem stanju nego ovde.Pa,to je valjda svima jasno.
(Mita, 26. januar 2021 10:45)

Citirani gospodin je klasična veverica od koje žive srpski auto placevi

Zoki

pre 3 godine

@pre ce biti
Velike li razlike da li je 9 ili 10 litara.Bas je velika.Kako god okrenes deru te pumpadzije kao jarca.Ako je tebi to lepo,meni jos lepse.

slavoljub

pre 3 godine

Imam ovakav auto, kupio sam ga pre 12 godina. Nikada nista nisam morao da popravljam na njemu, osim tekucih potrosnih delova. I dalje je kao nov, zao mi je da ga prodam.

Inace, auto vrlo dobro lezi na putu, krut je i precizan. Motor je zivahan, ali se oseca da ima samo 1500 ccm kada ga preopteretite ljudima ili poterate uzbrdo. Veoma udobna sedista i napred i pozadi, veoma bucan na velikim brzinama. Potrosnja sasvim umerena, osim po gradu ili preko 130 km/h, kada lako prebacuje 10 l/100 km.

Реално

pre 3 godine

Кад све ово погледаш што се пише по коментарима, једино што помислиш - сиротињо, и богу си тешка.

Mita

pre 2 godine

@ĐedO(69g)
Slicni tipovi misle i da je Dacia ili Skoda uz Madjarski Suzuki da su najbolji automobili na planeti.Oni su ubedjeni da Madjari i Rumuni prave najbolje automobile na planeti...How yes no...