Ponedeljak, 21.12.2020.

08:45

Test: Jeep Renegade 2.0 MultiJet II 4x4 Longitude

Izvor: B92

Test: Jeep Renegade 2.0 MultiJet II 4x4 Longitude IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

Aleksa Pufta

pre 3 godine

Kad se pojavio bio sam odusevljen izgledom i spreman da zagrizem u kredit za novi primerak racunajuci da dok prodje tih prvih 5 godina i 100 hiljada necu imati vecih problema sa njim.
Medjutim kad sam dosao na Sajam automobila bio sam ozaloscen prtljaznim prostorom, pomalo klirensom a onda se raspitao za pogon i saznao da to nije ni J od Jeep-a. Cak za tih 25 hiljadarki sam imao ponudu mozda neki mesec pre za Patriot sa Mercedesovim 2.2 dizel motorom a morate priznati da tu postoje dve klase razlike.
Kako se u plavo necu farbati a obline imam i bez silikona shvatim da to nije automobil za mene i nastavim da vozim mog SUV japanca koji za dva meseca puni deset godina pa bi valjalo ga zameniti za mladjeg.
ali avaj 4wd i toliko prostora tesko da ima u ponudi pa se razmisljam o polovnom dabl-kabu ali kako nema bake koja to vozi na pijacu a i pun kapacitet tovarnog prostora mi treba dva puta godisnje prvi put u zivotu nisam pametan da znam sta mi je ciniti.

au brate

pre 3 godine

1,6 MJ takodje (niko danas nema 1,6 dizel sa 320 Nm), pri čemu je taj dizel motor dokazan u praksi kao neuništiv.
(priprema za radio®, 21. decembar 2020 09:50)
po Evropi imas groblja puna Alfi Mito i Giulietta, Fiata Tipo i sl. vnago sa tim motorom, Problemi sa diznama i turbom, sa gubljenjam vode i pregrevanjem i t d. Niko ih i ne popravlja, kupuje ih istocnoevropska sirotinja jer servis kosta mnogo manje nego na zapadu, gde bi ih odrali ko macku za tako nesto. Mozese reci solidan motor i nista vise od toga.
Neunistivi motori su japanski benzinci i jedino oni!

ne lupetej

pre 3 godine

1,6 MJ takodje (niko danas nema 1,6 dizel sa 320 Nm), pri čemu je taj dizel motor dokazan u praksi kao neuništiv.
(priprema za radio®, 21. decembar 2020 09:50)

Renault 1.6 dCi 160ks, twin turbo, 380 Nm ugradjuju se u Espace, Talisman, novi Koleos.

Mnogo si mi ruzan bre,ne bih te nikad kupio novog

pre 3 godine

Sve super osim..sto je ruzan ko lopov.Fuj.
Podseca me na onu rugobu golfa vrhunska masina a gadan na oko. A nov auto mora da bude lep kad vec dajes dzak para..da ga gledas zaljubljeno,kao kvalitetnu devojku.

rebro

pre 3 godine

@Bane, taj X3 ima isto tako mali gepek kao ovaj autić. Imao sam Kadjara koji po deklaraciji ima 48l gepek i on je bio mali. Kolica za bebz doduše stanu, ali kofer ne može. Zato u Grand Senik stavim i kolica i ovaj Renegade pride i to bez da se guraju.

???

pre 3 godine

Vlasnik sam Jeep-a i mogu samo da ih pohvalim uz manu da limarija mozda nije bas kao kod recimo audija. Doduse moj je drugaciji model, grand cherokee u overland varijanti sa 3.6 atmosferskim benzincem.. sve u svemu dobri su automobili i takodje body roll moze biti smetnja ponekad.

Rista Traktorista

pre 3 godine

@Bane
A da nam objasnite u cemu je to dosta bolji od Tiguana? Znam da u prostranosti i zavrsnoj obradi sigurno nije. Ovakva trvrdnja bez nekih argumenata je cisto trolovanje.
Takodje kazete da je za 4 osobe komforan. Koje su visine i gabarita osobe. Jedan komenatator lepo rece da 2 osobe visine 190 nema sanse da se smeste jedna iza druge.
Djavo je u detaljima...

Misa

pre 3 godine

Renegade nema konstantan pogon na svim tockovima nego 100% snage prebacuje na prednju osovinu a po potrebi do 50% moze da prebaci na zadnju, nesto slicno Haldex sistemima samo sto ovaj pravi ne kompanija Haldex nego GKN. Ne postoji mehanicka blokada diferencijala i definitivno nema redukciju brzina, ima samo kratku prvu brzinu i u low modu je menjac forsira

surovo realan

pre 3 godine

Nakon 5 god i to verzije 1.6 benz u istom paketu opreme kao ovaj na testu tada placen 16500 imam samo reci hvale bez ikakvih problema zao mi samo sto nisam imao 3000e vise da kupim verziju sa jacim motorom ali sta je tu je odradi ovaj atmosferac sve jedino sto mora u dve brzine nize da bi potegao... Potrosnja prosecna je 8,1 l/100km po BGu u spicu 10-11... kao sti neko rece ne znam za sta da ga menjam a da ne bacim velike pare... P.S. pre par god za 19500 bio 1.6 dizel automatik ili 2.0 4×4 manuelni e tu ne znam sta bih pre...

priprema za radio®

pre 3 godine

@priprema za radio®
Nije tačno da niko nema motor kao MJet 1,6 130ks 320Nm. Nissan Qashqai se ugrađuje renovo motor 1,6dci 130ks 320Nm. Takođe napisao si da možes kupiti Renegeda po ceni Dustera sto nije istina. 4x4 Duster je malo jače od 19k e a Reneged 4x4 je 26k e. Duster ide od 13k do malo manje od 20k a Renegade od 20k e do 32k e. Pises nešto što nije tačno. Bar je danas lako postoje cenovnici pa se može lako proveriti sve.
(Taurunum, 22. decembar 2020 01:41)

Nisi dobro pročitao šta sam napisao.
Napisao sam: "niko DANAS nema 1,6 dizel sa 320 Nm".
Naravno da znam da je "juče" postojao npr. i Hondin 1,6 sa 350 Nm.
Ali, u aktuelnoj ponudi na tržištu, niko ne nudi danas dizel kao 1,6MJ.
A ako pogledaš oglase na sajtu "Polovni automobili", videćeš i oglase sa Dačiju Duster koje cenom "prebacuju" 20.000.
Tako da nisi u pravu nikada kažeš da pišem nešto što nije tačno kada kažem Renegade po ceni Dačije Duster.
Lako je sve to proveriti.

Taurunum

pre 3 godine

@priprema za radio®
Nije tačno da niko nema motor kao MJet 1,6 130ks 320Nm. Nissan Qashqai se ugrađuje renovo motor 1,6dci 130ks 320Nm. Takođe napisao si da možes kupiti Renegeda po ceni Dustera sto nije istina. 4x4 Duster je malo jače od 19k e a Reneged 4x4 je 26k e. Duster ide od 13k do malo manje od 20k a Renegade od 20k e do 32k e. Pises nešto što nije tačno. Bar je danas lako postoje cenovnici pa se može lako proveriti sve.

jo

pre 3 godine

Ne postoji 'platforma' od fiata 500x, kako mnogi misle, i da je ta mehanika deljena izmedju 500x i Rengejda- svi su na platformi od 500L, tj. od Grande punta iz 2005te godine- platforma je modularna, dozvoljava vise opcija pogona- drugim recima za taj tip i vrstu vozila, bolja i treba- dozvoljava i blagi hibrid i 4x4 pogon(retkost u segmentu) tako da je ta mehanika iz 2005 ispala pun pogodak za FIAT... i da, i Tipo je njoj takodje :)

Miloš

pre 3 godine

"Zapravo, položaj vozača je vrlo sličan kao u FIAT-u 500L, sa kojim Jeep Renegade deli mehaničku platformu"

Netačno, mehaničku platformu deli sa Fiat-om 500X, a ne 500L.

Sub-Zero

pre 3 godine

@Bane

kume, prodao sam tiguana neki dan, lepo si opisao Renegade, ali bi akcenat na Renegadeov 4x4 stavio daleko ispred 4motion i ostalih haldex fazon pogona.
Ovih dana razmisljam i o kupovini jos jednog Renegade ali ovaj put prednji pogon posto je prava retkost naci 4x4 a da ne narucujes nov koji je skup....takodje nam i ne treba dva offroudera jer ce samo jedan da se koristi za takve puteve.

pojznt

pre 3 godine

jeep se sramoti sa ovakvim modelima na šta je jeep spao da mu fiat diktira sudbinu mislim dobar je to biznis kupis duplo skupljeg fiata 500l.

профа

pre 3 godine

како мени боду очи ове потрошње по граду...
па људи(новинари) ми смо такође возачи,имамо кола...
немојте молим Вас...
пошто сте тестирали у Београду онда ставите 9-10 као што јесте...
гужва,радни дан,шпиц,киша...минимум толико...
иначе ок ауто са ок ценом...

jo

pre 3 godine

Meni se ovaj Jeep dopada, izgled mu je cista 10ka-kutijast i smesan a opet uzivo izgleda veoma skladno i dopadljivo, sa ranijim 1.6 atmo benzincem( mogucnost konverzije na TNG, prava briga o zivotnoj sredini) i bio je odlican izbor, mada ni neki kupljen nov kod nas sa malo km nije lose resenje... Odlican auto, sa dosta mesta za putnike, solidnom opremom i povoljnom cenom kod nas, na zapadu su osetno skuplji...

Kiki

pre 3 godine

Gledao sam ga bio, razmisljao da uzmem. Elem, u klot verziji, imao ogranicen budzet, stvarno ne dobijes nista, dok sam razmisljao izbacili su tog benzinca od 1.6 i uveli 3-cilindrasa turbaca i podigli cenu. Auto skroz ok, ali na kraju presudila cena, i ipak premalo prostora za 4-clanu porodicu.
U sutini ista osnova kao 500X (ne 500L, ovo je 500X), dakle sve isto unutra od fiata..od volana, ma sve identicno.
Dizel sa 4x4 stvarno odlican auto, ali tu se cenom ulece prilicno u visi rang, za auto koji je iskreno Fiat. A uzeti Jeep, sa 1.3 turbacem, a da nije 4x4... samo da se izblamiras ako se negde zaglavis u blatu ili snegu :)

Jeepster

pre 3 godine

I posle 4 godine u posedu Trailhawk verzije, nemam ni jedan tehnički problem niti želju da ga prodam i kupim nešto drugo. Mada sledeći auto će verovatno biti 100% električni. Šta nije kao u tekstu: dve osobe od 190cm ne mogu da sede jedan iza drugog. Ako imate pravi zamenski točak, zapremina prtljažnika je minimalnih 280l. Samo automatski menjač radi posao jer ima 8+1 brzinu, uživanje kad je gužva a lepo šalta na otvorenom putu. Novi hibrid Renegade nije pogodio metu jer je tu napred mali Benz motor + 6 brzina auto menjač, što pravi veću buku tokom vožnje. A i punjenje 11kWh bat traje skoro 2 sata. Za sad dizel, još koju godinu.

Mickey

pre 3 godine

Dobar je Odmetnik!
Samo problem restilizovane verzije, u nižim paketima je - izgleda isto kao i pre restilizacije. Tu mislim na nednostatak svetala u LED tehnologiji. (LED prstenasta drl svetla,farovi, maglenke stop svetla..)
Realno to mu daje neviđeno dobar izgled - bez toga kao Renegade iz 2014. kada je predstavljen.
Iznutra sitne izmene, uz veći ekran. (8.4 incha).
Po meni još jedna velika mana - sada više nema 1.6 dizela sa DDCT menjačem. Sada taj motor samo za ručnim. Inače su odlično upareni za ovu karoseriju.
Vidim sada forsiraju nove benzinske motore, 1.0 120KS provereno slab i letargičan za ovaj auto, 1.3 150KS - za njega ne znam.
2.0 dizeli su standardno dobri - ali upareni sa automatikom - to je onda možda precenjeno za ove dimenzije auta.

Bane

pre 3 godine

Moj kum ima ovakav. Dobar motor, odličan pogon, testirali smo ga pošto on ujedno ima i Tiguana 4 motion. 4x4 na Renegate osetno bolji. Što se tiče prostora u kabini prilično izdašan, zahvaljujući kutijastom dizajnu, išli smo na neki izlet onako u parovima nas četvoro i bilo nam je prilično komforno uzevši u obzir klasu kojoj pripada ovo vozilo. Po meni, jedina mana je gepek, gepek od 351 litar je po meni suviše mali da bi se ovo vozilo moglo nazvati porodičnim SUV-om. Mada, moj zet ima X3 i opet oni sa dvoje dece nikuda ne idu bez krovnog kofera. Tako da, ako ste u takvoj poziciji da vam ni stotoinak i kusur litara više ne bi igralo neku preteranu ulogu već bi svakako morali da se bakćete sa krovnim koferom, onda ne treba isključivati ni ovaj model.

priprema za radio®

pre 3 godine

Ako se ne varam, za oko 20.500 može da se kupi u Limited opremi sa 1,6 MJ 6MT ili sa 1,33 150 DDCT. U svetlu motora i opreme (a ima i potpunu aktivnu bezbednosnu opremu, o kojoj neki modeli ne mogu ni da sanjaju (npr. ACC je potpuno nedostupan kod Kadjara, kao i kod Sportage/Tucson sa 6MT), to je odlično vozilo. Ni spolja manjeg, ni unutra većeg vozila, a sve to po ceni Dačije Duster, pri čemu 1,33 ima odličan obrtni moment, a 1,6 MJ takodje (niko danas nema 1,6 dizel sa 320 Nm), pri čemu je taj dizel motor dokazan u praksi kao neuništiv.

Djorke

pre 3 godine

Deluje kao dobra makina ovaj Jeep, mislim da bi uživao da ga posedujem, čak mi ne bi smetao ni 1.0 sa prednjim pogonom. Ako ću realno, jedina potreba mi je ponekad malo veći klirens i to mu je to - nemam potrebu za 4x4, blokadama diferencijala, redukcijama i šta ti ja znam. Bukvalno 90% grad, malo vikendica i jednom na more - za tako nešto mi deluje savršen.

Inače, jedino iskustvo sa ovom markom mi je sa službenim Cherokee pre desetak godina i sećam se da smo ga svi izbegavali. Bio nam je najneudobniji od svih automobila koje smo imali, pa je vožen samo ukoliko nemaš izbora ili ukoliko te šef natera da ga uzmeš jer stoji bezveze :)

Dunster

pre 3 godine

Skupo jeste ali isto i konkurentno jeste. Sa opremom koju poseduje i kada se poredi sa konkurencijom jedino Captur ima nešto nižu cenu (1.000€). Svi ostali konkurenti (Juke, Pežo 2008, Mazda CX3.....) baš sa motorima od 3 cilindra imaju gotovo istu pa i veću cenu.

Bane

pre 3 godine

Moj kum ima ovakav. Dobar motor, odličan pogon, testirali smo ga pošto on ujedno ima i Tiguana 4 motion. 4x4 na Renegate osetno bolji. Što se tiče prostora u kabini prilično izdašan, zahvaljujući kutijastom dizajnu, išli smo na neki izlet onako u parovima nas četvoro i bilo nam je prilično komforno uzevši u obzir klasu kojoj pripada ovo vozilo. Po meni, jedina mana je gepek, gepek od 351 litar je po meni suviše mali da bi se ovo vozilo moglo nazvati porodičnim SUV-om. Mada, moj zet ima X3 i opet oni sa dvoje dece nikuda ne idu bez krovnog kofera. Tako da, ako ste u takvoj poziciji da vam ni stotoinak i kusur litara više ne bi igralo neku preteranu ulogu već bi svakako morali da se bakćete sa krovnim koferom, onda ne treba isključivati ni ovaj model.

priprema za radio®

pre 3 godine

Ako se ne varam, za oko 20.500 može da se kupi u Limited opremi sa 1,6 MJ 6MT ili sa 1,33 150 DDCT. U svetlu motora i opreme (a ima i potpunu aktivnu bezbednosnu opremu, o kojoj neki modeli ne mogu ni da sanjaju (npr. ACC je potpuno nedostupan kod Kadjara, kao i kod Sportage/Tucson sa 6MT), to je odlično vozilo. Ni spolja manjeg, ni unutra većeg vozila, a sve to po ceni Dačije Duster, pri čemu 1,33 ima odličan obrtni moment, a 1,6 MJ takodje (niko danas nema 1,6 dizel sa 320 Nm), pri čemu je taj dizel motor dokazan u praksi kao neuništiv.

Kiki

pre 3 godine

Gledao sam ga bio, razmisljao da uzmem. Elem, u klot verziji, imao ogranicen budzet, stvarno ne dobijes nista, dok sam razmisljao izbacili su tog benzinca od 1.6 i uveli 3-cilindrasa turbaca i podigli cenu. Auto skroz ok, ali na kraju presudila cena, i ipak premalo prostora za 4-clanu porodicu.
U sutini ista osnova kao 500X (ne 500L, ovo je 500X), dakle sve isto unutra od fiata..od volana, ma sve identicno.
Dizel sa 4x4 stvarno odlican auto, ali tu se cenom ulece prilicno u visi rang, za auto koji je iskreno Fiat. A uzeti Jeep, sa 1.3 turbacem, a da nije 4x4... samo da se izblamiras ako se negde zaglavis u blatu ili snegu :)

профа

pre 3 godine

како мени боду очи ове потрошње по граду...
па људи(новинари) ми смо такође возачи,имамо кола...
немојте молим Вас...
пошто сте тестирали у Београду онда ставите 9-10 као што јесте...
гужва,радни дан,шпиц,киша...минимум толико...
иначе ок ауто са ок ценом...

Djorke

pre 3 godine

Deluje kao dobra makina ovaj Jeep, mislim da bi uživao da ga posedujem, čak mi ne bi smetao ni 1.0 sa prednjim pogonom. Ako ću realno, jedina potreba mi je ponekad malo veći klirens i to mu je to - nemam potrebu za 4x4, blokadama diferencijala, redukcijama i šta ti ja znam. Bukvalno 90% grad, malo vikendica i jednom na more - za tako nešto mi deluje savršen.

Inače, jedino iskustvo sa ovom markom mi je sa službenim Cherokee pre desetak godina i sećam se da smo ga svi izbegavali. Bio nam je najneudobniji od svih automobila koje smo imali, pa je vožen samo ukoliko nemaš izbora ili ukoliko te šef natera da ga uzmeš jer stoji bezveze :)

Dunster

pre 3 godine

Skupo jeste ali isto i konkurentno jeste. Sa opremom koju poseduje i kada se poredi sa konkurencijom jedino Captur ima nešto nižu cenu (1.000€). Svi ostali konkurenti (Juke, Pežo 2008, Mazda CX3.....) baš sa motorima od 3 cilindra imaju gotovo istu pa i veću cenu.

Jeepster

pre 3 godine

I posle 4 godine u posedu Trailhawk verzije, nemam ni jedan tehnički problem niti želju da ga prodam i kupim nešto drugo. Mada sledeći auto će verovatno biti 100% električni. Šta nije kao u tekstu: dve osobe od 190cm ne mogu da sede jedan iza drugog. Ako imate pravi zamenski točak, zapremina prtljažnika je minimalnih 280l. Samo automatski menjač radi posao jer ima 8+1 brzinu, uživanje kad je gužva a lepo šalta na otvorenom putu. Novi hibrid Renegade nije pogodio metu jer je tu napred mali Benz motor + 6 brzina auto menjač, što pravi veću buku tokom vožnje. A i punjenje 11kWh bat traje skoro 2 sata. Za sad dizel, još koju godinu.

surovo realan

pre 3 godine

Nakon 5 god i to verzije 1.6 benz u istom paketu opreme kao ovaj na testu tada placen 16500 imam samo reci hvale bez ikakvih problema zao mi samo sto nisam imao 3000e vise da kupim verziju sa jacim motorom ali sta je tu je odradi ovaj atmosferac sve jedino sto mora u dve brzine nize da bi potegao... Potrosnja prosecna je 8,1 l/100km po BGu u spicu 10-11... kao sti neko rece ne znam za sta da ga menjam a da ne bacim velike pare... P.S. pre par god za 19500 bio 1.6 dizel automatik ili 2.0 4×4 manuelni e tu ne znam sta bih pre...

jo

pre 3 godine

Meni se ovaj Jeep dopada, izgled mu je cista 10ka-kutijast i smesan a opet uzivo izgleda veoma skladno i dopadljivo, sa ranijim 1.6 atmo benzincem( mogucnost konverzije na TNG, prava briga o zivotnoj sredini) i bio je odlican izbor, mada ni neki kupljen nov kod nas sa malo km nije lose resenje... Odlican auto, sa dosta mesta za putnike, solidnom opremom i povoljnom cenom kod nas, na zapadu su osetno skuplji...

jo

pre 3 godine

Ne postoji 'platforma' od fiata 500x, kako mnogi misle, i da je ta mehanika deljena izmedju 500x i Rengejda- svi su na platformi od 500L, tj. od Grande punta iz 2005te godine- platforma je modularna, dozvoljava vise opcija pogona- drugim recima za taj tip i vrstu vozila, bolja i treba- dozvoljava i blagi hibrid i 4x4 pogon(retkost u segmentu) tako da je ta mehanika iz 2005 ispala pun pogodak za FIAT... i da, i Tipo je njoj takodje :)

Mickey

pre 3 godine

Dobar je Odmetnik!
Samo problem restilizovane verzije, u nižim paketima je - izgleda isto kao i pre restilizacije. Tu mislim na nednostatak svetala u LED tehnologiji. (LED prstenasta drl svetla,farovi, maglenke stop svetla..)
Realno to mu daje neviđeno dobar izgled - bez toga kao Renegade iz 2014. kada je predstavljen.
Iznutra sitne izmene, uz veći ekran. (8.4 incha).
Po meni još jedna velika mana - sada više nema 1.6 dizela sa DDCT menjačem. Sada taj motor samo za ručnim. Inače su odlično upareni za ovu karoseriju.
Vidim sada forsiraju nove benzinske motore, 1.0 120KS provereno slab i letargičan za ovaj auto, 1.3 150KS - za njega ne znam.
2.0 dizeli su standardno dobri - ali upareni sa automatikom - to je onda možda precenjeno za ove dimenzije auta.

Sub-Zero

pre 3 godine

@Bane

kume, prodao sam tiguana neki dan, lepo si opisao Renegade, ali bi akcenat na Renegadeov 4x4 stavio daleko ispred 4motion i ostalih haldex fazon pogona.
Ovih dana razmisljam i o kupovini jos jednog Renegade ali ovaj put prednji pogon posto je prava retkost naci 4x4 a da ne narucujes nov koji je skup....takodje nam i ne treba dva offroudera jer ce samo jedan da se koristi za takve puteve.

Miloš

pre 3 godine

"Zapravo, položaj vozača je vrlo sličan kao u FIAT-u 500L, sa kojim Jeep Renegade deli mehaničku platformu"

Netačno, mehaničku platformu deli sa Fiat-om 500X, a ne 500L.

Misa

pre 3 godine

Renegade nema konstantan pogon na svim tockovima nego 100% snage prebacuje na prednju osovinu a po potrebi do 50% moze da prebaci na zadnju, nesto slicno Haldex sistemima samo sto ovaj pravi ne kompanija Haldex nego GKN. Ne postoji mehanicka blokada diferencijala i definitivno nema redukciju brzina, ima samo kratku prvu brzinu i u low modu je menjac forsira

priprema za radio®

pre 3 godine

@priprema za radio®
Nije tačno da niko nema motor kao MJet 1,6 130ks 320Nm. Nissan Qashqai se ugrađuje renovo motor 1,6dci 130ks 320Nm. Takođe napisao si da možes kupiti Renegeda po ceni Dustera sto nije istina. 4x4 Duster je malo jače od 19k e a Reneged 4x4 je 26k e. Duster ide od 13k do malo manje od 20k a Renegade od 20k e do 32k e. Pises nešto što nije tačno. Bar je danas lako postoje cenovnici pa se može lako proveriti sve.
(Taurunum, 22. decembar 2020 01:41)

Nisi dobro pročitao šta sam napisao.
Napisao sam: "niko DANAS nema 1,6 dizel sa 320 Nm".
Naravno da znam da je "juče" postojao npr. i Hondin 1,6 sa 350 Nm.
Ali, u aktuelnoj ponudi na tržištu, niko ne nudi danas dizel kao 1,6MJ.
A ako pogledaš oglase na sajtu "Polovni automobili", videćeš i oglase sa Dačiju Duster koje cenom "prebacuju" 20.000.
Tako da nisi u pravu nikada kažeš da pišem nešto što nije tačno kada kažem Renegade po ceni Dačije Duster.
Lako je sve to proveriti.

pojznt

pre 3 godine

jeep se sramoti sa ovakvim modelima na šta je jeep spao da mu fiat diktira sudbinu mislim dobar je to biznis kupis duplo skupljeg fiata 500l.

Rista Traktorista

pre 3 godine

@Bane
A da nam objasnite u cemu je to dosta bolji od Tiguana? Znam da u prostranosti i zavrsnoj obradi sigurno nije. Ovakva trvrdnja bez nekih argumenata je cisto trolovanje.
Takodje kazete da je za 4 osobe komforan. Koje su visine i gabarita osobe. Jedan komenatator lepo rece da 2 osobe visine 190 nema sanse da se smeste jedna iza druge.
Djavo je u detaljima...

au brate

pre 3 godine

1,6 MJ takodje (niko danas nema 1,6 dizel sa 320 Nm), pri čemu je taj dizel motor dokazan u praksi kao neuništiv.
(priprema za radio®, 21. decembar 2020 09:50)
po Evropi imas groblja puna Alfi Mito i Giulietta, Fiata Tipo i sl. vnago sa tim motorom, Problemi sa diznama i turbom, sa gubljenjam vode i pregrevanjem i t d. Niko ih i ne popravlja, kupuje ih istocnoevropska sirotinja jer servis kosta mnogo manje nego na zapadu, gde bi ih odrali ko macku za tako nesto. Mozese reci solidan motor i nista vise od toga.
Neunistivi motori su japanski benzinci i jedino oni!

rebro

pre 3 godine

@Bane, taj X3 ima isto tako mali gepek kao ovaj autić. Imao sam Kadjara koji po deklaraciji ima 48l gepek i on je bio mali. Kolica za bebz doduše stanu, ali kofer ne može. Zato u Grand Senik stavim i kolica i ovaj Renegade pride i to bez da se guraju.

ne lupetej

pre 3 godine

1,6 MJ takodje (niko danas nema 1,6 dizel sa 320 Nm), pri čemu je taj dizel motor dokazan u praksi kao neuništiv.
(priprema za radio®, 21. decembar 2020 09:50)

Renault 1.6 dCi 160ks, twin turbo, 380 Nm ugradjuju se u Espace, Talisman, novi Koleos.

Taurunum

pre 3 godine

@priprema za radio®
Nije tačno da niko nema motor kao MJet 1,6 130ks 320Nm. Nissan Qashqai se ugrađuje renovo motor 1,6dci 130ks 320Nm. Takođe napisao si da možes kupiti Renegeda po ceni Dustera sto nije istina. 4x4 Duster je malo jače od 19k e a Reneged 4x4 je 26k e. Duster ide od 13k do malo manje od 20k a Renegade od 20k e do 32k e. Pises nešto što nije tačno. Bar je danas lako postoje cenovnici pa se može lako proveriti sve.

???

pre 3 godine

Vlasnik sam Jeep-a i mogu samo da ih pohvalim uz manu da limarija mozda nije bas kao kod recimo audija. Doduse moj je drugaciji model, grand cherokee u overland varijanti sa 3.6 atmosferskim benzincem.. sve u svemu dobri su automobili i takodje body roll moze biti smetnja ponekad.

Aleksa Pufta

pre 3 godine

Kad se pojavio bio sam odusevljen izgledom i spreman da zagrizem u kredit za novi primerak racunajuci da dok prodje tih prvih 5 godina i 100 hiljada necu imati vecih problema sa njim.
Medjutim kad sam dosao na Sajam automobila bio sam ozaloscen prtljaznim prostorom, pomalo klirensom a onda se raspitao za pogon i saznao da to nije ni J od Jeep-a. Cak za tih 25 hiljadarki sam imao ponudu mozda neki mesec pre za Patriot sa Mercedesovim 2.2 dizel motorom a morate priznati da tu postoje dve klase razlike.
Kako se u plavo necu farbati a obline imam i bez silikona shvatim da to nije automobil za mene i nastavim da vozim mog SUV japanca koji za dva meseca puni deset godina pa bi valjalo ga zameniti za mladjeg.
ali avaj 4wd i toliko prostora tesko da ima u ponudi pa se razmisljam o polovnom dabl-kabu ali kako nema bake koja to vozi na pijacu a i pun kapacitet tovarnog prostora mi treba dva puta godisnje prvi put u zivotu nisam pametan da znam sta mi je ciniti.

Mnogo si mi ruzan bre,ne bih te nikad kupio novog

pre 3 godine

Sve super osim..sto je ruzan ko lopov.Fuj.
Podseca me na onu rugobu golfa vrhunska masina a gadan na oko. A nov auto mora da bude lep kad vec dajes dzak para..da ga gledas zaljubljeno,kao kvalitetnu devojku.

pojznt

pre 3 godine

jeep se sramoti sa ovakvim modelima na šta je jeep spao da mu fiat diktira sudbinu mislim dobar je to biznis kupis duplo skupljeg fiata 500l.

Mnogo si mi ruzan bre,ne bih te nikad kupio novog

pre 3 godine

Sve super osim..sto je ruzan ko lopov.Fuj.
Podseca me na onu rugobu golfa vrhunska masina a gadan na oko. A nov auto mora da bude lep kad vec dajes dzak para..da ga gledas zaljubljeno,kao kvalitetnu devojku.

Taurunum

pre 3 godine

@priprema za radio®
Nije tačno da niko nema motor kao MJet 1,6 130ks 320Nm. Nissan Qashqai se ugrađuje renovo motor 1,6dci 130ks 320Nm. Takođe napisao si da možes kupiti Renegeda po ceni Dustera sto nije istina. 4x4 Duster je malo jače od 19k e a Reneged 4x4 je 26k e. Duster ide od 13k do malo manje od 20k a Renegade od 20k e do 32k e. Pises nešto što nije tačno. Bar je danas lako postoje cenovnici pa se može lako proveriti sve.

Kiki

pre 3 godine

Gledao sam ga bio, razmisljao da uzmem. Elem, u klot verziji, imao ogranicen budzet, stvarno ne dobijes nista, dok sam razmisljao izbacili su tog benzinca od 1.6 i uveli 3-cilindrasa turbaca i podigli cenu. Auto skroz ok, ali na kraju presudila cena, i ipak premalo prostora za 4-clanu porodicu.
U sutini ista osnova kao 500X (ne 500L, ovo je 500X), dakle sve isto unutra od fiata..od volana, ma sve identicno.
Dizel sa 4x4 stvarno odlican auto, ali tu se cenom ulece prilicno u visi rang, za auto koji je iskreno Fiat. A uzeti Jeep, sa 1.3 turbacem, a da nije 4x4... samo da se izblamiras ako se negde zaglavis u blatu ili snegu :)

Rista Traktorista

pre 3 godine

@Bane
A da nam objasnite u cemu je to dosta bolji od Tiguana? Znam da u prostranosti i zavrsnoj obradi sigurno nije. Ovakva trvrdnja bez nekih argumenata je cisto trolovanje.
Takodje kazete da je za 4 osobe komforan. Koje su visine i gabarita osobe. Jedan komenatator lepo rece da 2 osobe visine 190 nema sanse da se smeste jedna iza druge.
Djavo je u detaljima...

Miloš

pre 3 godine

"Zapravo, položaj vozača je vrlo sličan kao u FIAT-u 500L, sa kojim Jeep Renegade deli mehaničku platformu"

Netačno, mehaničku platformu deli sa Fiat-om 500X, a ne 500L.

priprema za radio®

pre 3 godine

Ako se ne varam, za oko 20.500 može da se kupi u Limited opremi sa 1,6 MJ 6MT ili sa 1,33 150 DDCT. U svetlu motora i opreme (a ima i potpunu aktivnu bezbednosnu opremu, o kojoj neki modeli ne mogu ni da sanjaju (npr. ACC je potpuno nedostupan kod Kadjara, kao i kod Sportage/Tucson sa 6MT), to je odlično vozilo. Ni spolja manjeg, ni unutra većeg vozila, a sve to po ceni Dačije Duster, pri čemu 1,33 ima odličan obrtni moment, a 1,6 MJ takodje (niko danas nema 1,6 dizel sa 320 Nm), pri čemu je taj dizel motor dokazan u praksi kao neuništiv.

priprema za radio®

pre 3 godine

@priprema za radio®
Nije tačno da niko nema motor kao MJet 1,6 130ks 320Nm. Nissan Qashqai se ugrađuje renovo motor 1,6dci 130ks 320Nm. Takođe napisao si da možes kupiti Renegeda po ceni Dustera sto nije istina. 4x4 Duster je malo jače od 19k e a Reneged 4x4 je 26k e. Duster ide od 13k do malo manje od 20k a Renegade od 20k e do 32k e. Pises nešto što nije tačno. Bar je danas lako postoje cenovnici pa se može lako proveriti sve.
(Taurunum, 22. decembar 2020 01:41)

Nisi dobro pročitao šta sam napisao.
Napisao sam: "niko DANAS nema 1,6 dizel sa 320 Nm".
Naravno da znam da je "juče" postojao npr. i Hondin 1,6 sa 350 Nm.
Ali, u aktuelnoj ponudi na tržištu, niko ne nudi danas dizel kao 1,6MJ.
A ako pogledaš oglase na sajtu "Polovni automobili", videćeš i oglase sa Dačiju Duster koje cenom "prebacuju" 20.000.
Tako da nisi u pravu nikada kažeš da pišem nešto što nije tačno kada kažem Renegade po ceni Dačije Duster.
Lako je sve to proveriti.

Djorke

pre 3 godine

Deluje kao dobra makina ovaj Jeep, mislim da bi uživao da ga posedujem, čak mi ne bi smetao ni 1.0 sa prednjim pogonom. Ako ću realno, jedina potreba mi je ponekad malo veći klirens i to mu je to - nemam potrebu za 4x4, blokadama diferencijala, redukcijama i šta ti ja znam. Bukvalno 90% grad, malo vikendica i jednom na more - za tako nešto mi deluje savršen.

Inače, jedino iskustvo sa ovom markom mi je sa službenim Cherokee pre desetak godina i sećam se da smo ga svi izbegavali. Bio nam je najneudobniji od svih automobila koje smo imali, pa je vožen samo ukoliko nemaš izbora ili ukoliko te šef natera da ga uzmeš jer stoji bezveze :)

au brate

pre 3 godine

1,6 MJ takodje (niko danas nema 1,6 dizel sa 320 Nm), pri čemu je taj dizel motor dokazan u praksi kao neuništiv.
(priprema za radio®, 21. decembar 2020 09:50)
po Evropi imas groblja puna Alfi Mito i Giulietta, Fiata Tipo i sl. vnago sa tim motorom, Problemi sa diznama i turbom, sa gubljenjam vode i pregrevanjem i t d. Niko ih i ne popravlja, kupuje ih istocnoevropska sirotinja jer servis kosta mnogo manje nego na zapadu, gde bi ih odrali ko macku za tako nesto. Mozese reci solidan motor i nista vise od toga.
Neunistivi motori su japanski benzinci i jedino oni!

Bane

pre 3 godine

Moj kum ima ovakav. Dobar motor, odličan pogon, testirali smo ga pošto on ujedno ima i Tiguana 4 motion. 4x4 na Renegate osetno bolji. Što se tiče prostora u kabini prilično izdašan, zahvaljujući kutijastom dizajnu, išli smo na neki izlet onako u parovima nas četvoro i bilo nam je prilično komforno uzevši u obzir klasu kojoj pripada ovo vozilo. Po meni, jedina mana je gepek, gepek od 351 litar je po meni suviše mali da bi se ovo vozilo moglo nazvati porodičnim SUV-om. Mada, moj zet ima X3 i opet oni sa dvoje dece nikuda ne idu bez krovnog kofera. Tako da, ako ste u takvoj poziciji da vam ni stotoinak i kusur litara više ne bi igralo neku preteranu ulogu već bi svakako morali da se bakćete sa krovnim koferom, onda ne treba isključivati ni ovaj model.

профа

pre 3 godine

како мени боду очи ове потрошње по граду...
па људи(новинари) ми смо такође возачи,имамо кола...
немојте молим Вас...
пошто сте тестирали у Београду онда ставите 9-10 као што јесте...
гужва,радни дан,шпиц,киша...минимум толико...
иначе ок ауто са ок ценом...

Mickey

pre 3 godine

Dobar je Odmetnik!
Samo problem restilizovane verzije, u nižim paketima je - izgleda isto kao i pre restilizacije. Tu mislim na nednostatak svetala u LED tehnologiji. (LED prstenasta drl svetla,farovi, maglenke stop svetla..)
Realno to mu daje neviđeno dobar izgled - bez toga kao Renegade iz 2014. kada je predstavljen.
Iznutra sitne izmene, uz veći ekran. (8.4 incha).
Po meni još jedna velika mana - sada više nema 1.6 dizela sa DDCT menjačem. Sada taj motor samo za ručnim. Inače su odlično upareni za ovu karoseriju.
Vidim sada forsiraju nove benzinske motore, 1.0 120KS provereno slab i letargičan za ovaj auto, 1.3 150KS - za njega ne znam.
2.0 dizeli su standardno dobri - ali upareni sa automatikom - to je onda možda precenjeno za ove dimenzije auta.

Jeepster

pre 3 godine

I posle 4 godine u posedu Trailhawk verzije, nemam ni jedan tehnički problem niti želju da ga prodam i kupim nešto drugo. Mada sledeći auto će verovatno biti 100% električni. Šta nije kao u tekstu: dve osobe od 190cm ne mogu da sede jedan iza drugog. Ako imate pravi zamenski točak, zapremina prtljažnika je minimalnih 280l. Samo automatski menjač radi posao jer ima 8+1 brzinu, uživanje kad je gužva a lepo šalta na otvorenom putu. Novi hibrid Renegade nije pogodio metu jer je tu napred mali Benz motor + 6 brzina auto menjač, što pravi veću buku tokom vožnje. A i punjenje 11kWh bat traje skoro 2 sata. Za sad dizel, još koju godinu.

jo

pre 3 godine

Meni se ovaj Jeep dopada, izgled mu je cista 10ka-kutijast i smesan a opet uzivo izgleda veoma skladno i dopadljivo, sa ranijim 1.6 atmo benzincem( mogucnost konverzije na TNG, prava briga o zivotnoj sredini) i bio je odlican izbor, mada ni neki kupljen nov kod nas sa malo km nije lose resenje... Odlican auto, sa dosta mesta za putnike, solidnom opremom i povoljnom cenom kod nas, na zapadu su osetno skuplji...

rebro

pre 3 godine

@Bane, taj X3 ima isto tako mali gepek kao ovaj autić. Imao sam Kadjara koji po deklaraciji ima 48l gepek i on je bio mali. Kolica za bebz doduše stanu, ali kofer ne može. Zato u Grand Senik stavim i kolica i ovaj Renegade pride i to bez da se guraju.

jo

pre 3 godine

Ne postoji 'platforma' od fiata 500x, kako mnogi misle, i da je ta mehanika deljena izmedju 500x i Rengejda- svi su na platformi od 500L, tj. od Grande punta iz 2005te godine- platforma je modularna, dozvoljava vise opcija pogona- drugim recima za taj tip i vrstu vozila, bolja i treba- dozvoljava i blagi hibrid i 4x4 pogon(retkost u segmentu) tako da je ta mehanika iz 2005 ispala pun pogodak za FIAT... i da, i Tipo je njoj takodje :)

Aleksa Pufta

pre 3 godine

Kad se pojavio bio sam odusevljen izgledom i spreman da zagrizem u kredit za novi primerak racunajuci da dok prodje tih prvih 5 godina i 100 hiljada necu imati vecih problema sa njim.
Medjutim kad sam dosao na Sajam automobila bio sam ozaloscen prtljaznim prostorom, pomalo klirensom a onda se raspitao za pogon i saznao da to nije ni J od Jeep-a. Cak za tih 25 hiljadarki sam imao ponudu mozda neki mesec pre za Patriot sa Mercedesovim 2.2 dizel motorom a morate priznati da tu postoje dve klase razlike.
Kako se u plavo necu farbati a obline imam i bez silikona shvatim da to nije automobil za mene i nastavim da vozim mog SUV japanca koji za dva meseca puni deset godina pa bi valjalo ga zameniti za mladjeg.
ali avaj 4wd i toliko prostora tesko da ima u ponudi pa se razmisljam o polovnom dabl-kabu ali kako nema bake koja to vozi na pijacu a i pun kapacitet tovarnog prostora mi treba dva puta godisnje prvi put u zivotu nisam pametan da znam sta mi je ciniti.

Misa

pre 3 godine

Renegade nema konstantan pogon na svim tockovima nego 100% snage prebacuje na prednju osovinu a po potrebi do 50% moze da prebaci na zadnju, nesto slicno Haldex sistemima samo sto ovaj pravi ne kompanija Haldex nego GKN. Ne postoji mehanicka blokada diferencijala i definitivno nema redukciju brzina, ima samo kratku prvu brzinu i u low modu je menjac forsira

???

pre 3 godine

Vlasnik sam Jeep-a i mogu samo da ih pohvalim uz manu da limarija mozda nije bas kao kod recimo audija. Doduse moj je drugaciji model, grand cherokee u overland varijanti sa 3.6 atmosferskim benzincem.. sve u svemu dobri su automobili i takodje body roll moze biti smetnja ponekad.

Dunster

pre 3 godine

Skupo jeste ali isto i konkurentno jeste. Sa opremom koju poseduje i kada se poredi sa konkurencijom jedino Captur ima nešto nižu cenu (1.000€). Svi ostali konkurenti (Juke, Pežo 2008, Mazda CX3.....) baš sa motorima od 3 cilindra imaju gotovo istu pa i veću cenu.

Sub-Zero

pre 3 godine

@Bane

kume, prodao sam tiguana neki dan, lepo si opisao Renegade, ali bi akcenat na Renegadeov 4x4 stavio daleko ispred 4motion i ostalih haldex fazon pogona.
Ovih dana razmisljam i o kupovini jos jednog Renegade ali ovaj put prednji pogon posto je prava retkost naci 4x4 a da ne narucujes nov koji je skup....takodje nam i ne treba dva offroudera jer ce samo jedan da se koristi za takve puteve.

ne lupetej

pre 3 godine

1,6 MJ takodje (niko danas nema 1,6 dizel sa 320 Nm), pri čemu je taj dizel motor dokazan u praksi kao neuništiv.
(priprema za radio®, 21. decembar 2020 09:50)

Renault 1.6 dCi 160ks, twin turbo, 380 Nm ugradjuju se u Espace, Talisman, novi Koleos.

surovo realan

pre 3 godine

Nakon 5 god i to verzije 1.6 benz u istom paketu opreme kao ovaj na testu tada placen 16500 imam samo reci hvale bez ikakvih problema zao mi samo sto nisam imao 3000e vise da kupim verziju sa jacim motorom ali sta je tu je odradi ovaj atmosferac sve jedino sto mora u dve brzine nize da bi potegao... Potrosnja prosecna je 8,1 l/100km po BGu u spicu 10-11... kao sti neko rece ne znam za sta da ga menjam a da ne bacim velike pare... P.S. pre par god za 19500 bio 1.6 dizel automatik ili 2.0 4×4 manuelni e tu ne znam sta bih pre...