Ponedeljak, 05.10.2020.

13:15

Galerija: Novi Sandero Stepway iz svih uglova

Izvor: B92

Galerija: Novi Sandero Stepway iz svih uglova IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

76 Komentari

Sortiraj po:

za mene je Dačija vrhunski auto

pre 3 godine

Pre Dačije sam vozio Yugo 45.Zamislite moju sreću kad sam seo u novu Dačiju! Za mene je to svemirski brod!

markonjero

pre 3 godine

@Kuesula
Prijarelju niko ne prica o tvom bmw-u m3 koji bi mozda i mogao sa se svrsta kao klasican automobil (mozda ne po godistu, ali po imenu da), nego o konkretnom postu koji je doticni Djura napisao i audi-u A4 koji se u njemu spominje. Poenta je da neko kupi manje-vise standardan auto star 10 godina i misli da je bolji od ostalih samo zato sto mu na masci visi neka znacka. On taj audi sigurno nije kupio da bi ga vozio vikendom kao i ti. Njemu je trebao auto koji ce voziti svaki dan, kao i svi koji ce kupiti daciu iz teksta, ali je odlucio da kupi star i izandjao auto (da nije takav ne bi kostao koliko i dacia) samo zbog te znacke

Ivan ZG

pre 3 godine

vratite_bmx@

Ti ćeš mi reći da li je bio euro, a ja radio u Rumunjskoj i dobivao plaću u markama. Trebao si im reći da već postoje euri, a da marka nije više sredstvo plaćanja.
I koje je to bilo godine?
Bolje se nemoj više javljati dosta si se obrukao. Ili misliš da možeš i više?

xo

pre 3 godine

Возим логана дизела већ преко десет година и сто хиљада километара и само редовно одржавање /уље,филтери,дизне,крај споне,лежај точка,летва волана,кочнице,велики сервис/.
Само сипај и вози.
(Андро, 6. oktobar 2020 12:15)
Vozim dizela već 6 godina,auto star 15 i sto hiljada kilometara,ko zna koliko pre,uglavnom to bez dizni i letve volana.oguljenog volana razvučenog tepiha,krckave plastike. Plaćen duplo manje,stabilan,pasivno bezbedan i verujem da će još dugo mozda i duze od opisanog modela
Da budem jasan,pre bi vozio nesto novo ali od ozbiljnijih proizvođača

Kursula

pre 3 godine

@ Kursula
Niko ne prodaje pomenuti Audi A4 2012. godište 2.0TDI 150KS zato sto je nov, nego zato sto je star i izandjao. I niko ko kupi taj auto nije ni malo veci gospodin od nekoga ko ce kupiti ovu daciu.

Gospodstvo se ogleda u ličnosti, ne u kolima. Automobil je primarno prevozno sredstvo, ali i stvar u kojoj se uživa.

Ko jos uživa u vožnji freze ili kosilice?

Po tvojoj logici star i izandjao je onda i moj 2013 bmw M3 koji sam kupio letos a koji je prešao malo više 23,000 km.

Kao drugi automobil služi za zabavu pa će ostati u perfektnom stanju još dugo vremena.

Ocigledno je da izvesni razlozi zašto neko prodaje auto mogu da nekom poput tebe budu neshvatljivi.

markonjero

pre 3 godine

@ Kursula
Niko ne prodaje pomenuti Audi A4 2012. godište 2.0TDI 150KS zato sto je nov, nego zato sto je star i izandjao. I niko ko kupi taj auto nije ni malo veci gospodin od nekoga ko ce kupiti ovu daciu.

Kursula

pre 3 godine

@Markonjero:

"Kupis nesto sto je neko odbacio kao staro i izandjalo..."

Ovo su tvoje reci.

Ja samo pitam kako ti znas da se dati auto prodaje zato sto je 'odbacen kao star i izandjao'?

Ima sijaset sasvim suportnih razloga zato sto neko prodaje i menja automobil. Cak i u Srbiji.

markonjero

pre 3 godine

@ Kursula
Nisi ti mene dobro razumeo. Neka kupi ko sta hoce, samo nemoj posle da ubedjujes i sebe i mene da si mnogo veliki gospodin zato sto vozis auto ove ili one marke, jer nisi. Isti si kao i onaj ko kupi daciu jer ste i on i ti mogli da priustite da potrosite iste pare za auto. Da, gospoda vozi audi, ali nov, ne 10-15 godina star.

Андро

pre 3 godine

Возим логана дизела већ преко десет година и сто хиљада километара и само редовно одржавање /уље,филтери,дизне,крај споне,лежај точка,летва волана,кочнице,велики сервис/.
Само сипај и вози.

Lala iz Banata

pre 3 godine

@(narodnjak, 06. oktobar 2020 10:09)

Haha, super komentar, na žalost gomila ovih što voze nemački auto na "b" nije skapirala.

štićenik Palmotićeve

pre 3 godine

Ono što mi se dopada u komentarima, jeste da bez obzira koji je brend u pitanju, kada počnu "vlasnički komentari" (prodajnih savetnika), onda nema kraja hvalospevima.
U tome ni dačija ne zaostaje. Naprotiv.
Ispada (na ovoj vesti) da na svetu ne postoji pametnija kupovina od kupovina dačije.

narodnjak

pre 3 godine

Uvezao sam jednog nemca, da ne reklamiram sad marku, samo ću reči da počinje na B. Bio je tada, pre 4 godine, star 10 godina ali bukvalno kao nov. Meni je baš moderan bez svih tih električnih pomagala i sa analognim cajgerom izgleda mnogo profi i autoritativno!

Potrošnja je krajnje umerenih 11l po gradu ali je zato veoooma startan na svakom semaforu, prava crna munja!

Blago havarisan na 250000 ali inače kao nov kad je ispravljen lim (kod plastike nema ispravljanja lima). Pri uvozu vratio na 92000 i evo već 180000 ga vozim bez problema.

Jedini problem u skorije vreme ću imati sa katalizatorom, sajtnama, i turbo punjačem, sve ostalo sam već 2 puta zamenio i sve radi veoma odlično.

Moj savet svima je da nikada ne bacate pare na novo rumunsko auto zato što se svako nemačko (a nemci su ipak zakon) staro može dovesti u baš baš dobro stanje gde će vas svako poštovati na semaforu a i po gradu i šire!

Ivan ZG

pre 3 godine

Sjećam se početaka dolaska Logana. Auto za 4.000 maraka. To je bio cilj. Auto sa dovoljno čvrstim podvozjem koje trpi loše ceste zemalja u razvoju (čitaj zaostalih zemalja). Vozilo prostrano i udobno na lošim cestama sa jeftinijim rješenjima iz Renault grupe. Motori stariji i pouzdani.
Glavna tržišta istok Europe i Bliski istok i sjever Afrike. Cilj: Milijun vozila godišnje. Glavna tvornica u Rumunjskoj, a za 2 godine otvaranje tvornice u Maroku i Rusiji.
Ostvarenje. Samo prvih par tisuća auti je prodano po 4.000 maraka. Zatim je poskupio na 5.000 maraka. Proizvode se auti u Rumunjskoj, a u Maroku i Rusiji se samo sklapaju. Motore dovoze iz Turske, a mjenjače iz Španjolske.
Danas. U Rumunjskoj proizvode preko 350.000 automobila i proizvode i motore.
U Maroku proizvode 250.000 automobila, a u Rusiji pod znakom Renaulta 100-150.000 samo za Rusiju. Od jednog modela došli su do 7 (Logan, Logan karavan, Sandero, Duster, Dokker, Dokker Van i Lodgy). Sandero treći najprodavaniji auto u Francuskoj, a odlično se prodaje i u drugim zemljama (gotovo svagdje među 15 najprodavanijih).

.d.

pre 3 godine

Mene za sada ssmo ovi turbo motori odbijaju a klasičan atmosferac mi je pa preslab.

Mada ako ga uzmem pod garancijom je pa bilo šta da se desi imam pokriće

Don Giovanni

pre 3 godine

Bas sam juce na YT odgledao video gde su predstavili Mercedes E klasu 2015 god sa predjenih 760 hiljada! Auto izgleda odlicno, bukvalno mu nista ne fali. Takvom automobilu se vraca kilometraza na cuvenih 180 hiljada, odradi poliranje i ode on za 17-18 hiljada evra! E sad, sta je bolje? Takvo vozilo ili za 12 hiljada nova Dacija?
(nodi, 05. oktobar 2020 18:18)

Imam jednog lika u komšiluku koji je nedavno kupio velikog polovnog Mercedesa. Nisam ga baš zagledao, ali liči mi na E klasu. Čovek praktično ne izbija iz svog Mercedesa, samo što ne spava u njemu i stalno krtari i šepuri se po komšiluku.

Ali dobra dva meseca vozi bez levog fara. Ne znam da li ga je takvog kupio, ili mu je far odmah crkao. Ne razumem se mnogo u Mercedese, ali ovaj mi ne liči na neki toliko redak i egzotični model da kod nas ne može da se nađe far za njega. Pre će biti da je nov far otrov skup, a vlasnik žešće dekintiran. Ali brate, on vozi Mercedesa, niko kao on!

Ursa Minor

pre 3 godine

Nije mi jasno za koga su ovo pravili? Onaj koji bi kupio Dačiju sigurno ne spada u kategoriju onih koji trče za novim modelima. Ostaju samo oni koji nemaju auto i planiraju da kupe svoj prvi. Nije baš širok segment.
(Dejan, 6. oktobar 2020 05:52)

Grešiš. Ima tu još segment onih koji hoće da menjaju svoj tekući auto i hoće ne preveliki gradski auto (jer 90% kilometraže prave po gradu i na lokalu), NEĆE polovan auto nego nov, ali neće ni da mnogo plate za nov auto. A to je već poprilično širok segment.

Zatim mnogi po Evropi kupuju Sandera kao drugi ili treći auto u porodici, za grad i lokal. A za tu namenu je više nego glupo tresnuti 25-30.000 evra, a još gluplje kupiti polovni premijum dizel za nešto što će prelaziti najviše 1500 km mesečno.

Naravno, sasvim je druga priča ako ti je glavna namera da komšijama pokažeš kako ima se, može se...

Inače, ja iveć četvrtu godinu vozim Sandera Stepeway s kojim sam vrlo zadovoljan. Ali ovaj novi mi se toliko dopao da razmišljam da ipak možda prodam starog i uzmem novi. Sačekaću da ga vidim uživo jer znam da na ovakve slike uvek stavljaju najluksuzniji i najskuplji model za koji je pitanje koliko se isplati kupiti.

Naravno, potpuno sam svestan da bi cela operacija zamene auta bila neracionalna i da čisto ekonomski gledano, to bi bilo glupo bacanje novca. Ali baš me briga. Auto NIKAD nije sasvim racionalna kupovina. A i ima se, može se...

jos jedan Miladin

pre 3 godine

Kako o ukusima ne vredi raspravljati tako ni o kilometrazi koja se prolazi godisnje.Potrebe su razlicite a i mogucnosti.Sa prvim autom sam za 14 god presao 100h km a sa ovim drugim za 11 god 41h.Ne idem kolima na posao a u slobodno vreme uvek kolima i to je to.

Ahtung

pre 3 godine

Meni se ovo sviđa, ali mi je žao što najačeg turbo benzinskog motora sa fabrički ugrađenim LPG, nema uparenog sa CVT menjačem. Veoma sam radoznao, jer mislim da ta kombinacija ima smisla. Isto tako i blagi hibrid sa istim motorom, CVT menjačem i start-stop sistemom. Mada, jbg, dizel je dizel.

ns ja

pre 3 godine

Za (Sale, 5. oktobar 2020 19:44)
"Ko hoce.stara, polovna, zvucna kola, kupi takva, ko hoce novo, kupi novo, stalno se nesto u srbiji nadj......e ko je u pravu..."

Sale nije problem da radi ko šta hoće, problem nastaje posle, kad ovi jadnici pokupovaše do zadnje pare sav nemački otpad, i sada bukvalno cvile i jauču na državu zašto pooštrava tehničku kontrolu i ispravnost vozila na putu!!!

Urlaju do očaja zašto sada ne mogu da šire kancer sa isključenim EGR-om i bez DPF-a itd... zašto nama u Srbiji smeta oblak crnog dima iz njihovih krševa, "kad nam ionako ništa ne valja u državi", zašto ne uvoziti i dalje polovne gume nego moraju da kupuju nove????

ONI kažu da je kriza(!) i da oni (koji su dali 10k eur kao i mi!?) NEMAJU PARA!

Zamisli, nema leba da jede, počisti sve pare iz kuće, kupi smeće na placu, sa znakom nekada dobrog auta, i KUKA kako nema para da popravi auto, moli državu da mu dozvoli da vozi bez auspuha i kočnica !? HEJ!!!

I smeje se ljudima koji za iste pare kupe nov automobil!

Ej, kmeče i mekeću da se ukine taksa na konjažu i kubikažu, registruju krševe na invalide, i bez srama i blama to đubre parkiraju bahato ispred kafića (a u saobraćajnoj mu neki ubogi invalid vlasnik!?)

Treba da se donese ukaz da se takvom svetu oduzme poslovna sposobnost-i da im država određuje šta im zaista treba i šta mogu da priušte! A ne da sebe dovode na rub egzistencije glupim potezima

Deki

pre 3 godine

kupio sam logana 1,4 2005. godine i presao sa njim do danas skoro 50 hiljada kilometara.
sluzi me bez greske sve ove godine. samo redovni servis.
ako ovaj dobro prodam dizem kredit da dodam i kupujem ovaj novi sandero sa 65 ks i opet se vozim kao pravi covek i narednih 15 godina.
samo nova kola. nista polovnjaci.
(Miladin, 5. oktobar 2020 22:01)

Miladine za 15 godina 50.000 km ili 3.333 km godišnje! Tebi više trebaju dobre cipele nego dobar auto.

Dejan

pre 3 godine

Imam auto. Nije više nov, čak je i dosta star, ali nije ništa gori od ovog Dačijinog. Čak i da imam starog Stepveja, ne znam zašto bih menjao za novog? Zbog tableta? Držača za mobilni?
Sačekaću da vidim šta će uraditi sa električnim, ako ne budu baš bezobrazni sa cenom, e to bi već moglo da me ubedi da menjam.

Nije mi jasno za koga su ovo pravili? Onaj koji bi kupio Dačiju sigurno ne spada u kategoriju onih koji trče za novim modelima. Ostaju samo oni koji nemaju auto i planiraju da kupe svoj prvi. Nije baš širok segment.

big

pre 3 godine

Na oko sasvim pristojan auto, nervira me unutrašnjost Dačiji, uglavnom je očajna. Ne podnosim jeftine unutrašnjosti automobila. Inače, svaki auto ima svoju namenu. Ja imam dva. Pasat za duže puteve i porodnične odlaske i mali Spark za po gradu, do sela, i pecanje.

XXL

pre 3 godine

Dačia, Dačia i samo Dačia ... pišite malo i o FIAT-u iz Kragujevca. Da li su se radnici vratili sa kolektivnog odmora, gde su bili i kako su se proveli, da li je pogon počišćen od prašine ili se nešto raducka, da li je rukovodstvo bilo na službenom putu u Italiji i tako ima toga valjda interesantnog ...

Miladin

pre 3 godine

kupio sam logana 1,4 2005. godine i presao sa njim do danas skoro 50 hiljada kilometara.
sluzi me bez greske sve ove godine. samo redovni servis.
ako ovaj dobro prodam dizem kredit da dodam i kupujem ovaj novi sandero sa 65 ks i opet se vozim kao pravi covek i narednih 15 godina.
samo nova kola. nista polovnjaci.

Vozač

pre 3 godine

Skroz korektan (novi!) auto za te pare. Kupis, deres ga 6-7 godina, prodas za 1/3 cijene, kupis opet isto.. Ili lizing sa ratom od 150e sa mozda 3k ucesca.. Vozis se za kikiriki.. Ko ne pati od meke plastike i guma 19ica, nema bolje
(preferisco dirti addio, 5. oktobar 2020 20:23)

Ne patim ni od plastike ni od felni, ali ipak pre pet godina dobih 7 jastuka u vozilu u kom je Dačija davala 4. I diskove pozadi pride. Za isti novac.

vlasnik

pre 3 godine

iz prve ruke.vozim dacije vec skoro pola milona kilometara,treca po redu,samo svecice,ulje i fltere menjam,nema kvalitetnijih i boljih kola.

preferisco dirti addio

pre 3 godine

Skroz korektan (novi!) auto za te pare. Kupis, deres ga 6-7 godina, prodas za 1/3 cijene, kupis opet isto.. Ili lizing sa ratom od 150e sa mozda 3k ucesca.. Vozis se za kikiriki.. Ko ne pati od meke plastike i guma 19ica, nema bolje

Goky

pre 3 godine

Sto ljudi sto ćudi. Opšte poznata stvar da smo eksperti opšte prakse i da se u sve razumemo ali teško prihvatamo da neko ima mišljenje koje je različito od našeg.
Nekom se sviđa, nekom ne i to je sasvim normalno i normalno je da sa svojim novcem svako raspolaže onako kako želi i za mene se priča završava.
P.S. Daciu vozim već 10 godina (Sandero I kupljen 2010 prodat posle 6 godina sa 72.000 za nešto malo više od 50% kupovne cene, Stepway II od 2016 trenutno na 53.000) osim troška redovnog održavanja nikakvih drugih ulaganja. Da li će novi auto ponovo biti Dacia ili neki drugi brend odlučiću kao i prethodna dva puta na osnovu uloženo - dobijeno.

aca

pre 3 godine

Darko, nemoj molim te pogresno da me shvatis, ti ili si mnogo dobar ili mnogo glup. Ko jos pozajmljuje rodbini auto za putovanje, pogotovo jos nekome ko ne zna da vozi?

Darko

pre 3 godine

@dobar auto - bravo za komentar. Vozačko umeće naših ljudi je u rangu sa njihovom vozačkom kulturom.

Imam rođaka kome sam jednom pozajmio svog stepweja za putovanje. Kada se vratio požalio mi se kako je jedva stigao. Nije mi bilo jasno o čemu se radi, dok mi nije rekao kako nikada pre nije vozio benzinca. Celog života je u turbodizelima, nema osećaj za motor i menjač.

Takođe, drugar na moru kada smo iznajmili neki hjundai. Toliko je mučno vozio da mi je bilo neprijatno. Isto dečko nije vozio benzince ranije.

Radijator

pre 3 godine

Bas sam juce na YT odgledao video gde su predstavili Mercedes E klasu 2015 god sa predjenih 760 hiljada! Auto izgleda odlicno, bukvalno mu nista ne fali. Takvom automobilu se vraca kilometraza na cuvenih 180 hiljada, odradi poliranje i ode on za 17-18 hiljada evra! E sad, sta je bolje? Takvo vozilo ili za 12 hiljada nova Dacija?
(nodi, 05. oktobar 2020 18:18)

Nije samo kupiti auto..nego i voziti, održavati.
Ako ces da ga gledaš na parkingu...Mečka je svakako lepša. A ako zarađujes ispod 2000evra u Srbiji i planiraš da vozis auto bezbrižno, onda Dacia.
Prost izbor.

Gojko

pre 3 godine

Da 90 - nismo počeli da Srbujemo mi bi danas pravili generacijski moderniji i bolji auto od Dačije.

Ovako možemo samo da im se divimo ili ako nam je lakše pljunemo im pod prozor.

Goran

pre 3 godine

Ja ne znam kako ljude nije sramota da mlate bez da provere sta pricaju. Prvo da raskrinkamo cuveni mit o Daciji i nepocinkovanom limu. Dacia koristi pocinkovan lim, lako je proveriti. Drugo, da li znate zasto ke Dacia tolko uspesna? Da li znate koji je najprodavaniji auto na mnogim trzistima zemalja u razvoju? Da, Dacia. Umesto da to bude neki Fiat iz Srbije, Italiani nikad nisu znali sta da rade sa fabrikom u KG-u, dok su Francuzi imali jasan cilj i strategiju, gde je Dacia u slicnom vremenskom periodu prodala preko 5 000 000, a Fiat ni prvi milion nije stigao. Cestitke samo, nista drugo.

nodi

pre 3 godine

Super je spolja al.kako su mu nakacili ovaj tablet i ovaj drzac za telefon- kao da su se 3 dana pred izlazak modela setil da nisu stavili tablet, pa ajde da ga nakace nekako, kako bilo...
(jo, 05. oktobar 2020 17:45)

Ni meni se to sa tabletima ne svidja, ali, izvini, tako isto stoji i kod Audija, svih modela, i kod Tojote Corole, i kod svih novih automobila koji su se u skorije vreme pojavili! Pa, kod Mercedesa imas utisak da su ga zalepili super lepkom!

Sale

pre 3 godine

Joj, ljudi, pobogu...
Imam duze od 10 godina sandera, presao 150.000 km, do sada me kostao manje od 200 evra delova za popravke, uglavnom sitne...ne mislim na redovne servise...
Nije bmw, audi, itd, ali tacno radi ono sta treba, sednem, upalim, stignem, parkiram, ugasim....
Kao da svi mi ne bi voleli da vozimo skuplja kola, nova, naravno...svako neka vozi ono sto moze da odrzava tako da bude ispravno i funkcionalno u svakom trenutku...voleo bih da ponovo budem u mogucnosti da kupim nov auto uskoro, pa da opet desetak godina ne brinem i ne strepim....
Ko hoce.stara, polovna, zvucna kola, kupi takva, ko hoce novo, kupi novo, stalno se nesto u srbiji nadj......e ko je u pravu...

Kursula

pre 3 godine

Kupis nesto sto je neko odbacio kao staro i izandjalo i osecas se kao gospodin covek samo zato sto ima odredjeni znak? Sta je sledece? Da jedes ostatke tudjih ruckova samo zato sto su iz Fransa?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (markonjero, 5. oktobar 2020 14:55)

Kako ti znas koji je razlog zbog koga je neko promenio vozilo?

nodi

pre 3 godine

Meni se svidja ova fora sa krovnim nosacima, a sad auto, sta znam, svako ima svoju matematiku! Mislim da je uvek bolje kupiti nov automobil, ostalo je stvar ukusa, mogucnosti itd. Bas sam juce na YT odgledao video gde su predstavili Mercedes E klasu 2015 god sa predjenih 760 hiljada! Auto izgleda odlicno, bukvalno mu nista ne fali. Takvom automobilu se vraca kilometraza na cuvenih 180 hiljada, odradi poliranje i ode on za 17-18 hiljada evra! E sad, sta je bolje? Takvo vozilo ili za 12 hiljada nova Dacija?

Eldorado

pre 3 godine

Kod nas će uvek biti toga "a što nisi kupio taj i taj za te pare?"
I u onom većem cenovnom rangu. Znam za 2 slučaja (sestra XCeed i kolega T-Roc).
Kod sestre su se pojedinci bukvalno uvredili (???) što se nije odlučila za polovan Audi ili GLE. Kolegu su pojedinci maltene vređali svakakvim rečnikom, jer eto mogao je polovan Cayenne za te pare.
Audi, BMW, Mercedes i Porsche su sjajna auta, ali njihovi ljubitelji u Srbiji su izuzetno arogantni.

Vlada

pre 3 godine

Moj kucni prijatelj ovde u Austriji je arhitekta, covek vozi Daciju Sandero a pre je vozio Logana. A u firmi gde ja radim sve nasi sabani i turci voze redom Mercedes, Audi, BMW a nista novije od 10godina. Svi do posla imaju uglavnom 10ak do 15ak km, nije im ni potreban 2.0 ili 3.0 dizelas. Jedino dugo putovanje koje imaju je kad idu na odmor dva puta godisnje. Po komentarima mnogih vidim da it kompleksi i tamo drmaju dobro. Bolje markirani krs sa 300000km nego nov auto u garanciji.

jo

pre 3 godine

Super je spolja al.kako su mu nakacili ovaj tablet i ovaj drzac za telefon- kao da su se 3 dana pred izlazak modela setil da nisu stavili tablet, pa ajde da ga nakace nekako, kako bilo...

dobar auto, vredi uzeti kredit i voziti se ko čovek

pre 3 godine

Stepway ima motor od 90ks.Nikada se u Stepway nije ugrađivao slab motor. Prvi Stepway je imao motor 1.6 8v sa 87 ks. Ja vozim Logan iz 2013. 1.2 16v 75 ks. Čini se da je to slab motor i naravno da jeste ako ne znaš da voziš. Treba malo i menjati te brzine, osetiti mogućnost motora, izvući maksimum iz male kubikaže.Nije baš sve u ks, nešto je i do kvaliteta vozača...

Smuleco

pre 3 godine

Ne mogu reći da je ružan, ali uvek moraju nešto da zas**u, pa je to ovoga puta urađeno sa sedištima i tim groznim, maleckim, ofrlje nasađenim mobilnim telefonom, umesto tableta. :(

dimspitalt

pre 3 godine

gotivno je ovo sto su sami stavili drzac za telefon. super ideja
(petar markovic, 05. oktobar 2020 16:07)

a jako je gotivan 1.0 65ks

ns ja

pre 3 godine

ZA Djuro, 5. oktobar 2020 13:28,

Ono, zaista moraš biti natprosečno glup ili "bogat", ili najbolje i glup i "bogat", a (i jakog stomaka) čim sedaš u polovnu kantu čije održavanje ćeš platiti baš veoma jako, e samo zato da bi ti poneki isti takav jadnik pozavideo na crnom(jel da?) audiju:))

Jak stomak i da nisi gadljiv treba ti da podneseš da (s ponosom!?) sedneš u nečije znojavo, izakano sedište u koje je bogami za tih 400kkm i više, moralo biti ispuštano i nešto drugo vetrovito i vlažno(i to podosta puta)!!!

A sve to samo zato da bi bio ponosan i vozio tuđu izakanu, masnu i znojavu kantu, a ne novu, mirisnu dacia-u, sa 5 godina garancije i potpuno nekorišćenu samo tvoju! Kao kad bi oženio "ljepoticu" ("prvi vlasnik u Srbiji!?" sa Kaćke petlje..ha, ha, ha.. : ))

Nikada neću razumeti taj polusvet u Srbiji, što s "mirisom" novosadske i alpske salame, izlazi "uspešno" iz njemačkog auta...

MARSUPILAMI

pre 3 godine

Ko da 10.000 evra za usahli 1.0 trocilindrični motor, plastična krila, i tehnologiju iz prošlog milenijuma je za posmatranje!
Audi A4 2012. godište 2.0TDI 150KS i voziš se ko gospodin čovek, a ne da se ponosiš nemaštinom.
(Djuro, 05. oktobar 2020 13:28)
I onda tri dana plačeš kad se nešto pokvari i tada shvatiš da je ta baba što ga je vozila samo do crkve u stvari trgovački putnik.

геца м

pre 3 godine

Чудни људи овде коментаришу цену аута која није још објављена, само да не бУде преко десет сома, е баш ЋЕ бити од 12 сома €, па на горе. Иначе леп ауто нема шта, али смешна сцена, прикажу гепек, па спуШтени гепек са коферима, ЛОЛ. није ми јасно зашто овај већи модел степвеј не добије озбиљнији гепек, ово озбиљно пишем. Видите како шкода са својим возилима ради, то ми није баш јасно. Ал ок, све лепо на.око, и овај јачи мотор на гас довољно је јак, само.мора шестостепени мењач и иде одлично.

muko nasa

pre 3 godine

I dok se rumuni ponose ovom markom, a pola sveta prepoznao kvalitetno,moderno, i izdrzljivo vozilo po fer cenama, dotle nama stalno nesto smeta, smeta nam motor,slab nam 1.5dci, slab nam 1.0t benzinac, smeta nam tvrd enterijer, trebaju nam minimum gume '16, koza, 3zonska klima...Mi i ne znamo sta je sa nasim Fiatom, sa 500l. Dajte ljudi osvestite se. Ovde 90% sto komemtarisu vozi auto 15-20god star, i moli Boga da se nesto ne pokvari, ali im zato smeta i ne odgovara model Dacia izasao 2020god. E muko moja....

Milan

pre 3 godine

ja sam iz bg-a i da imam love za nov auto pre bih uzeo ovako nesto nego vece i skuplje. Bude mi smesno kad neko uzme veliki auto i kaze kako mu treba veliki auto da potrpa sve stvari kad ide na more. Za ta dva dana godisnje koliko provedes u putu ti ces se patiti cele godine po guzvama i pokusavati da se uparkiras sa 5m dugackim karavanom. Ako zivis na selu i treba ti veliki auto za prevoz voca tad uzmi karavan a ako zivis u velikom gradu gde su stalno guzve i problemi sa parkranjem bolje uzmi manji auto.

Sjajan komentar i u potpunosti se slažem. Interesantno je da obično "sitniji" i niži rastom ljudi, poznajem ih bar nekoliko, imaju kompleks da im je auto mali pa kupuju ogromne aute i onda ih voze 80% u gradu. Posle se žale da im auto puno troši, a o problematičnom probijanju kroz gradske gužve i parkinge da i ne govorim. Auto treba birati isključivo u skladu sa namenom i potrebama, a ne u odnosu na metar i kilo.

daki CZ

pre 3 godine

@djuro Pokazujes tipican nas mentalitet,zacinjen opstim neznanjem o automobilizmu. Plasticna krila....koliko je zadnjih godina bilo reci o tome, objasnjenja....Plasticna krila nisu nikakav pokazatelj da li je auto dobar ili los. Da ne duzim sa komentarom, pronadji , procitaj,malo se edukuj, zasto se ugradjuju plasticna krila,i generalno plastika (a ima je mnogo vrsta), sta znaci apsorbcija udarca... Sto neko rece, odakle izlecu vise ovakvi "komentari" , i obavezno je ekvivalent gle cuda Audi, Golf, Bmw...

Argon

pre 3 godine

Prelijep automobil. Svaka cast za Daciu. Konacno promijenjena rucica mjenjaca! Sigurno bih kupio, ali bez 1.5dCi ili barem 1.3b ili ako nista da je bar ponudjen stari 1.4b, ne isplati se, slabi motori, zaista siromasna ponuda.

markonjero

pre 3 godine

@Djuro
Kupis nesto sto je neko odbacio kao staro i izandjalo i osecas se kao gospodin covek samo zato sto ima odredjeni znak? Sta je sledece? Da jedes ostatke tudjih ruckova samo zato sto su iz Fransa?

molim

pre 3 godine

Ma pun pogodak, iskreno, samo da ne dizu cene kao ostali, neko ce kupiti megana, astru ili tako neki obican auto za isto para. Prodjite malo evropom dacia hara svuda sve vise. Ne zato sto je super extra najbolja nego zato sto je jeftina. Ljudi kupuju auto iz potrebe a kod nas znak automobila kupuje coveka. Palanacki mentalitet.

s

pre 3 godine

Cena ce biti oko 11000 eura. Ogoljena verzija ce biti oko 9000 eura
Sasvim solidno vozilo za taj novac. Ovako po slikama cini mi se da su malo poboljsali kvalitet unutrasnjosti, sto je bio veliki problem ranije

aca

pre 3 godine

ja sam iz bg-a i da imam love za nov auto pre bih uzeo ovako nesto nego vece i skuplje. Bude mi smesno kad neko uzme veliki auto i kaze kako mu treba veliki auto da potrpa sve stvari kad ide na more. Za ta dva dana godisnje koliko provedes u putu ti ces se patiti cele godine po guzvama i pokusavati da se uparkiras sa 5m dugackim karavanom. Ako zivis na selu i treba ti veliki auto za prevoz voca tad uzmi karavan a ako zivis u velikom gradu gde su stalno guzve i problemi sa parkranjem bolje uzmi manji auto.

sladoledsmesom

pre 3 godine

Ko da 10.000 evra za usahli 1.0 trocilindrični motor, plastična krila, i tehnologiju iz prošlog milenijuma je za posmatranje!
Audi A4 2012. godište 2.0TDI 150KS i voziš se ko gospodin čovek, a ne da se ponosiš nemaštinom.
(Djuro, 05. oktobar 2020 13:28)

Odakle vise izlaze ovakvi opskurni likovi...

priprema za radio®

pre 3 godine

Renault Capture 1,0 TCe 100 Intens od 17.490 dolazi sa 5-stepenim menjačem (kao i Clio, koji u ponudi uopšte nema 6MT uz benzince), a novi Sandero će sa 0,9 TCe 90 da dolazi sa 6-stepenim menjačem?
Pa, bravo Dačija ...

Reziel

pre 3 godine

Napredak ozbiljan, mada više spolja nego iznutra. Farovi a la Q7, stop svetla Nissan Micra, ova boja lepa baš... Ponoviću, Sandero sada stvarno ODLIČNO izgleda.

Neko je napisao da vas niko neće shvatiti ozbiljno u Dačiji. Shvatam na šta čovek misli, ali u tom cenovnom rangu, ako gledate nove automobile, bojim se da vas neće previše ozbiljno "shvatiti" ni u Fiesti, Yarisu i slično. Jednostavno, to je klasa malih, funkcionalnih gradskih automobila, koja nije ni namenjena za ostavljanje utiska.
S druge strane, iskreno mislim da vas neće ozbiljno shvatiti (šta god to značilo) ni u deset godina, dve generacije starom A6, E klasi ili petici. Jednostavno, u Srbiji danas ima relativno puno ljudi koji sebi mogu priuštiti automobile od 60k eura i više, tako da zaista ne shvatam zašto neko misli da ostavlja utisak izuzetno uspešnog čoveka sa automobilom koji košta oko 10.000 eura.

Djuro

pre 3 godine

Ko da 10.000 evra za usahli 1.0 trocilindrični motor, plastična krila, i tehnologiju iz prošlog milenijuma je za posmatranje!
Audi A4 2012. godište 2.0TDI 150KS i voziš se ko gospodin čovek, a ne da se ponosiš nemaštinom.

S TRONE

pre 3 godine

Fantastično izgleda, lično volim veće monovolumene ali moram priznati da je prelep iz svakog ugla, možda ga i kupim ženi, mislim da joj je za grad idealno rešenje...

sladoledsmesom

pre 3 godine

Ko da 10.000 evra za usahli 1.0 trocilindrični motor, plastična krila, i tehnologiju iz prošlog milenijuma je za posmatranje!
Audi A4 2012. godište 2.0TDI 150KS i voziš se ko gospodin čovek, a ne da se ponosiš nemaštinom.
(Djuro, 05. oktobar 2020 13:28)

Odakle vise izlaze ovakvi opskurni likovi...

markonjero

pre 3 godine

@Djuro
Kupis nesto sto je neko odbacio kao staro i izandjalo i osecas se kao gospodin covek samo zato sto ima odredjeni znak? Sta je sledece? Da jedes ostatke tudjih ruckova samo zato sto su iz Fransa?

Reziel

pre 3 godine

Napredak ozbiljan, mada više spolja nego iznutra. Farovi a la Q7, stop svetla Nissan Micra, ova boja lepa baš... Ponoviću, Sandero sada stvarno ODLIČNO izgleda.

Neko je napisao da vas niko neće shvatiti ozbiljno u Dačiji. Shvatam na šta čovek misli, ali u tom cenovnom rangu, ako gledate nove automobile, bojim se da vas neće previše ozbiljno "shvatiti" ni u Fiesti, Yarisu i slično. Jednostavno, to je klasa malih, funkcionalnih gradskih automobila, koja nije ni namenjena za ostavljanje utiska.
S druge strane, iskreno mislim da vas neće ozbiljno shvatiti (šta god to značilo) ni u deset godina, dve generacije starom A6, E klasi ili petici. Jednostavno, u Srbiji danas ima relativno puno ljudi koji sebi mogu priuštiti automobile od 60k eura i više, tako da zaista ne shvatam zašto neko misli da ostavlja utisak izuzetno uspešnog čoveka sa automobilom koji košta oko 10.000 eura.

MARSUPILAMI

pre 3 godine

Ko da 10.000 evra za usahli 1.0 trocilindrični motor, plastična krila, i tehnologiju iz prošlog milenijuma je za posmatranje!
Audi A4 2012. godište 2.0TDI 150KS i voziš se ko gospodin čovek, a ne da se ponosiš nemaštinom.
(Djuro, 05. oktobar 2020 13:28)
I onda tri dana plačeš kad se nešto pokvari i tada shvatiš da je ta baba što ga je vozila samo do crkve u stvari trgovački putnik.

aca

pre 3 godine

ja sam iz bg-a i da imam love za nov auto pre bih uzeo ovako nesto nego vece i skuplje. Bude mi smesno kad neko uzme veliki auto i kaze kako mu treba veliki auto da potrpa sve stvari kad ide na more. Za ta dva dana godisnje koliko provedes u putu ti ces se patiti cele godine po guzvama i pokusavati da se uparkiras sa 5m dugackim karavanom. Ako zivis na selu i treba ti veliki auto za prevoz voca tad uzmi karavan a ako zivis u velikom gradu gde su stalno guzve i problemi sa parkranjem bolje uzmi manji auto.

molim

pre 3 godine

Ma pun pogodak, iskreno, samo da ne dizu cene kao ostali, neko ce kupiti megana, astru ili tako neki obican auto za isto para. Prodjite malo evropom dacia hara svuda sve vise. Ne zato sto je super extra najbolja nego zato sto je jeftina. Ljudi kupuju auto iz potrebe a kod nas znak automobila kupuje coveka. Palanacki mentalitet.

muko nasa

pre 3 godine

I dok se rumuni ponose ovom markom, a pola sveta prepoznao kvalitetno,moderno, i izdrzljivo vozilo po fer cenama, dotle nama stalno nesto smeta, smeta nam motor,slab nam 1.5dci, slab nam 1.0t benzinac, smeta nam tvrd enterijer, trebaju nam minimum gume '16, koza, 3zonska klima...Mi i ne znamo sta je sa nasim Fiatom, sa 500l. Dajte ljudi osvestite se. Ovde 90% sto komemtarisu vozi auto 15-20god star, i moli Boga da se nesto ne pokvari, ali im zato smeta i ne odgovara model Dacia izasao 2020god. E muko moja....

ns ja

pre 3 godine

ZA Djuro, 5. oktobar 2020 13:28,

Ono, zaista moraš biti natprosečno glup ili "bogat", ili najbolje i glup i "bogat", a (i jakog stomaka) čim sedaš u polovnu kantu čije održavanje ćeš platiti baš veoma jako, e samo zato da bi ti poneki isti takav jadnik pozavideo na crnom(jel da?) audiju:))

Jak stomak i da nisi gadljiv treba ti da podneseš da (s ponosom!?) sedneš u nečije znojavo, izakano sedište u koje je bogami za tih 400kkm i više, moralo biti ispuštano i nešto drugo vetrovito i vlažno(i to podosta puta)!!!

A sve to samo zato da bi bio ponosan i vozio tuđu izakanu, masnu i znojavu kantu, a ne novu, mirisnu dacia-u, sa 5 godina garancije i potpuno nekorišćenu samo tvoju! Kao kad bi oženio "ljepoticu" ("prvi vlasnik u Srbiji!?" sa Kaćke petlje..ha, ha, ha.. : ))

Nikada neću razumeti taj polusvet u Srbiji, što s "mirisom" novosadske i alpske salame, izlazi "uspešno" iz njemačkog auta...

Goran

pre 3 godine

Ja ne znam kako ljude nije sramota da mlate bez da provere sta pricaju. Prvo da raskrinkamo cuveni mit o Daciji i nepocinkovanom limu. Dacia koristi pocinkovan lim, lako je proveriti. Drugo, da li znate zasto ke Dacia tolko uspesna? Da li znate koji je najprodavaniji auto na mnogim trzistima zemalja u razvoju? Da, Dacia. Umesto da to bude neki Fiat iz Srbije, Italiani nikad nisu znali sta da rade sa fabrikom u KG-u, dok su Francuzi imali jasan cilj i strategiju, gde je Dacia u slicnom vremenskom periodu prodala preko 5 000 000, a Fiat ni prvi milion nije stigao. Cestitke samo, nista drugo.

Vlada

pre 3 godine

Moj kucni prijatelj ovde u Austriji je arhitekta, covek vozi Daciju Sandero a pre je vozio Logana. A u firmi gde ja radim sve nasi sabani i turci voze redom Mercedes, Audi, BMW a nista novije od 10godina. Svi do posla imaju uglavnom 10ak do 15ak km, nije im ni potreban 2.0 ili 3.0 dizelas. Jedino dugo putovanje koje imaju je kad idu na odmor dva puta godisnje. Po komentarima mnogih vidim da it kompleksi i tamo drmaju dobro. Bolje markirani krs sa 300000km nego nov auto u garanciji.

priprema za radio®

pre 3 godine

Renault Capture 1,0 TCe 100 Intens od 17.490 dolazi sa 5-stepenim menjačem (kao i Clio, koji u ponudi uopšte nema 6MT uz benzince), a novi Sandero će sa 0,9 TCe 90 da dolazi sa 6-stepenim menjačem?
Pa, bravo Dačija ...

dobar auto, vredi uzeti kredit i voziti se ko čovek

pre 3 godine

Stepway ima motor od 90ks.Nikada se u Stepway nije ugrađivao slab motor. Prvi Stepway je imao motor 1.6 8v sa 87 ks. Ja vozim Logan iz 2013. 1.2 16v 75 ks. Čini se da je to slab motor i naravno da jeste ako ne znaš da voziš. Treba malo i menjati te brzine, osetiti mogućnost motora, izvući maksimum iz male kubikaže.Nije baš sve u ks, nešto je i do kvaliteta vozača...

s

pre 3 godine

Cena ce biti oko 11000 eura. Ogoljena verzija ce biti oko 9000 eura
Sasvim solidno vozilo za taj novac. Ovako po slikama cini mi se da su malo poboljsali kvalitet unutrasnjosti, sto je bio veliki problem ranije

Sale

pre 3 godine

Joj, ljudi, pobogu...
Imam duze od 10 godina sandera, presao 150.000 km, do sada me kostao manje od 200 evra delova za popravke, uglavnom sitne...ne mislim na redovne servise...
Nije bmw, audi, itd, ali tacno radi ono sta treba, sednem, upalim, stignem, parkiram, ugasim....
Kao da svi mi ne bi voleli da vozimo skuplja kola, nova, naravno...svako neka vozi ono sto moze da odrzava tako da bude ispravno i funkcionalno u svakom trenutku...voleo bih da ponovo budem u mogucnosti da kupim nov auto uskoro, pa da opet desetak godina ne brinem i ne strepim....
Ko hoce.stara, polovna, zvucna kola, kupi takva, ko hoce novo, kupi novo, stalno se nesto u srbiji nadj......e ko je u pravu...

Eldorado

pre 3 godine

Kod nas će uvek biti toga "a što nisi kupio taj i taj za te pare?"
I u onom većem cenovnom rangu. Znam za 2 slučaja (sestra XCeed i kolega T-Roc).
Kod sestre su se pojedinci bukvalno uvredili (???) što se nije odlučila za polovan Audi ili GLE. Kolegu su pojedinci maltene vređali svakakvim rečnikom, jer eto mogao je polovan Cayenne za te pare.
Audi, BMW, Mercedes i Porsche su sjajna auta, ali njihovi ljubitelji u Srbiji su izuzetno arogantni.

Milan

pre 3 godine

ja sam iz bg-a i da imam love za nov auto pre bih uzeo ovako nesto nego vece i skuplje. Bude mi smesno kad neko uzme veliki auto i kaze kako mu treba veliki auto da potrpa sve stvari kad ide na more. Za ta dva dana godisnje koliko provedes u putu ti ces se patiti cele godine po guzvama i pokusavati da se uparkiras sa 5m dugackim karavanom. Ako zivis na selu i treba ti veliki auto za prevoz voca tad uzmi karavan a ako zivis u velikom gradu gde su stalno guzve i problemi sa parkranjem bolje uzmi manji auto.

Sjajan komentar i u potpunosti se slažem. Interesantno je da obično "sitniji" i niži rastom ljudi, poznajem ih bar nekoliko, imaju kompleks da im je auto mali pa kupuju ogromne aute i onda ih voze 80% u gradu. Posle se žale da im auto puno troši, a o problematičnom probijanju kroz gradske gužve i parkinge da i ne govorim. Auto treba birati isključivo u skladu sa namenom i potrebama, a ne u odnosu na metar i kilo.

daki CZ

pre 3 godine

@djuro Pokazujes tipican nas mentalitet,zacinjen opstim neznanjem o automobilizmu. Plasticna krila....koliko je zadnjih godina bilo reci o tome, objasnjenja....Plasticna krila nisu nikakav pokazatelj da li je auto dobar ili los. Da ne duzim sa komentarom, pronadji , procitaj,malo se edukuj, zasto se ugradjuju plasticna krila,i generalno plastika (a ima je mnogo vrsta), sta znaci apsorbcija udarca... Sto neko rece, odakle izlecu vise ovakvi "komentari" , i obavezno je ekvivalent gle cuda Audi, Golf, Bmw...

Radijator

pre 3 godine

Bas sam juce na YT odgledao video gde su predstavili Mercedes E klasu 2015 god sa predjenih 760 hiljada! Auto izgleda odlicno, bukvalno mu nista ne fali. Takvom automobilu se vraca kilometraza na cuvenih 180 hiljada, odradi poliranje i ode on za 17-18 hiljada evra! E sad, sta je bolje? Takvo vozilo ili za 12 hiljada nova Dacija?
(nodi, 05. oktobar 2020 18:18)

Nije samo kupiti auto..nego i voziti, održavati.
Ako ces da ga gledaš na parkingu...Mečka je svakako lepša. A ako zarađujes ispod 2000evra u Srbiji i planiraš da vozis auto bezbrižno, onda Dacia.
Prost izbor.

Gojko

pre 3 godine

Da 90 - nismo počeli da Srbujemo mi bi danas pravili generacijski moderniji i bolji auto od Dačije.

Ovako možemo samo da im se divimo ili ako nam je lakše pljunemo im pod prozor.

XXL

pre 3 godine

Dačia, Dačia i samo Dačia ... pišite malo i o FIAT-u iz Kragujevca. Da li su se radnici vratili sa kolektivnog odmora, gde su bili i kako su se proveli, da li je pogon počišćen od prašine ili se nešto raducka, da li je rukovodstvo bilo na službenom putu u Italiji i tako ima toga valjda interesantnog ...

Argon

pre 3 godine

Prelijep automobil. Svaka cast za Daciu. Konacno promijenjena rucica mjenjaca! Sigurno bih kupio, ali bez 1.5dCi ili barem 1.3b ili ako nista da je bar ponudjen stari 1.4b, ne isplati se, slabi motori, zaista siromasna ponuda.

preferisco dirti addio

pre 3 godine

Skroz korektan (novi!) auto za te pare. Kupis, deres ga 6-7 godina, prodas za 1/3 cijene, kupis opet isto.. Ili lizing sa ratom od 150e sa mozda 3k ucesca.. Vozis se za kikiriki.. Ko ne pati od meke plastike i guma 19ica, nema bolje

Goky

pre 3 godine

Sto ljudi sto ćudi. Opšte poznata stvar da smo eksperti opšte prakse i da se u sve razumemo ali teško prihvatamo da neko ima mišljenje koje je različito od našeg.
Nekom se sviđa, nekom ne i to je sasvim normalno i normalno je da sa svojim novcem svako raspolaže onako kako želi i za mene se priča završava.
P.S. Daciu vozim već 10 godina (Sandero I kupljen 2010 prodat posle 6 godina sa 72.000 za nešto malo više od 50% kupovne cene, Stepway II od 2016 trenutno na 53.000) osim troška redovnog održavanja nikakvih drugih ulaganja. Da li će novi auto ponovo biti Dacia ili neki drugi brend odlučiću kao i prethodna dva puta na osnovu uloženo - dobijeno.

vlasnik

pre 3 godine

iz prve ruke.vozim dacije vec skoro pola milona kilometara,treca po redu,samo svecice,ulje i fltere menjam,nema kvalitetnijih i boljih kola.

Deki

pre 3 godine

kupio sam logana 1,4 2005. godine i presao sa njim do danas skoro 50 hiljada kilometara.
sluzi me bez greske sve ove godine. samo redovni servis.
ako ovaj dobro prodam dizem kredit da dodam i kupujem ovaj novi sandero sa 65 ks i opet se vozim kao pravi covek i narednih 15 godina.
samo nova kola. nista polovnjaci.
(Miladin, 5. oktobar 2020 22:01)

Miladine za 15 godina 50.000 km ili 3.333 km godišnje! Tebi više trebaju dobre cipele nego dobar auto.

S TRONE

pre 3 godine

Fantastično izgleda, lično volim veće monovolumene ali moram priznati da je prelep iz svakog ugla, možda ga i kupim ženi, mislim da joj je za grad idealno rešenje...

nodi

pre 3 godine

Meni se svidja ova fora sa krovnim nosacima, a sad auto, sta znam, svako ima svoju matematiku! Mislim da je uvek bolje kupiti nov automobil, ostalo je stvar ukusa, mogucnosti itd. Bas sam juce na YT odgledao video gde su predstavili Mercedes E klasu 2015 god sa predjenih 760 hiljada! Auto izgleda odlicno, bukvalno mu nista ne fali. Takvom automobilu se vraca kilometraza na cuvenih 180 hiljada, odradi poliranje i ode on za 17-18 hiljada evra! E sad, sta je bolje? Takvo vozilo ili za 12 hiljada nova Dacija?

nodi

pre 3 godine

Super je spolja al.kako su mu nakacili ovaj tablet i ovaj drzac za telefon- kao da su se 3 dana pred izlazak modela setil da nisu stavili tablet, pa ajde da ga nakace nekako, kako bilo...
(jo, 05. oktobar 2020 17:45)

Ni meni se to sa tabletima ne svidja, ali, izvini, tako isto stoji i kod Audija, svih modela, i kod Tojote Corole, i kod svih novih automobila koji su se u skorije vreme pojavili! Pa, kod Mercedesa imas utisak da su ga zalepili super lepkom!

Darko

pre 3 godine

@dobar auto - bravo za komentar. Vozačko umeće naših ljudi je u rangu sa njihovom vozačkom kulturom.

Imam rođaka kome sam jednom pozajmio svog stepweja za putovanje. Kada se vratio požalio mi se kako je jedva stigao. Nije mi bilo jasno o čemu se radi, dok mi nije rekao kako nikada pre nije vozio benzinca. Celog života je u turbodizelima, nema osećaj za motor i menjač.

Takođe, drugar na moru kada smo iznajmili neki hjundai. Toliko je mučno vozio da mi je bilo neprijatno. Isto dečko nije vozio benzince ranije.

Miladin

pre 3 godine

kupio sam logana 1,4 2005. godine i presao sa njim do danas skoro 50 hiljada kilometara.
sluzi me bez greske sve ove godine. samo redovni servis.
ako ovaj dobro prodam dizem kredit da dodam i kupujem ovaj novi sandero sa 65 ks i opet se vozim kao pravi covek i narednih 15 godina.
samo nova kola. nista polovnjaci.

Don Giovanni

pre 3 godine

Bas sam juce na YT odgledao video gde su predstavili Mercedes E klasu 2015 god sa predjenih 760 hiljada! Auto izgleda odlicno, bukvalno mu nista ne fali. Takvom automobilu se vraca kilometraza na cuvenih 180 hiljada, odradi poliranje i ode on za 17-18 hiljada evra! E sad, sta je bolje? Takvo vozilo ili za 12 hiljada nova Dacija?
(nodi, 05. oktobar 2020 18:18)

Imam jednog lika u komšiluku koji je nedavno kupio velikog polovnog Mercedesa. Nisam ga baš zagledao, ali liči mi na E klasu. Čovek praktično ne izbija iz svog Mercedesa, samo što ne spava u njemu i stalno krtari i šepuri se po komšiluku.

Ali dobra dva meseca vozi bez levog fara. Ne znam da li ga je takvog kupio, ili mu je far odmah crkao. Ne razumem se mnogo u Mercedese, ali ovaj mi ne liči na neki toliko redak i egzotični model da kod nas ne može da se nađe far za njega. Pre će biti da je nov far otrov skup, a vlasnik žešće dekintiran. Ali brate, on vozi Mercedesa, niko kao on!

ns ja

pre 3 godine

Za (Sale, 5. oktobar 2020 19:44)
"Ko hoce.stara, polovna, zvucna kola, kupi takva, ko hoce novo, kupi novo, stalno se nesto u srbiji nadj......e ko je u pravu..."

Sale nije problem da radi ko šta hoće, problem nastaje posle, kad ovi jadnici pokupovaše do zadnje pare sav nemački otpad, i sada bukvalno cvile i jauču na državu zašto pooštrava tehničku kontrolu i ispravnost vozila na putu!!!

Urlaju do očaja zašto sada ne mogu da šire kancer sa isključenim EGR-om i bez DPF-a itd... zašto nama u Srbiji smeta oblak crnog dima iz njihovih krševa, "kad nam ionako ništa ne valja u državi", zašto ne uvoziti i dalje polovne gume nego moraju da kupuju nove????

ONI kažu da je kriza(!) i da oni (koji su dali 10k eur kao i mi!?) NEMAJU PARA!

Zamisli, nema leba da jede, počisti sve pare iz kuće, kupi smeće na placu, sa znakom nekada dobrog auta, i KUKA kako nema para da popravi auto, moli državu da mu dozvoli da vozi bez auspuha i kočnica !? HEJ!!!

I smeje se ljudima koji za iste pare kupe nov automobil!

Ej, kmeče i mekeću da se ukine taksa na konjažu i kubikažu, registruju krševe na invalide, i bez srama i blama to đubre parkiraju bahato ispred kafića (a u saobraćajnoj mu neki ubogi invalid vlasnik!?)

Treba da se donese ukaz da se takvom svetu oduzme poslovna sposobnost-i da im država određuje šta im zaista treba i šta mogu da priušte! A ne da sebe dovode na rub egzistencije glupim potezima

Ivan ZG

pre 3 godine

Sjećam se početaka dolaska Logana. Auto za 4.000 maraka. To je bio cilj. Auto sa dovoljno čvrstim podvozjem koje trpi loše ceste zemalja u razvoju (čitaj zaostalih zemalja). Vozilo prostrano i udobno na lošim cestama sa jeftinijim rješenjima iz Renault grupe. Motori stariji i pouzdani.
Glavna tržišta istok Europe i Bliski istok i sjever Afrike. Cilj: Milijun vozila godišnje. Glavna tvornica u Rumunjskoj, a za 2 godine otvaranje tvornice u Maroku i Rusiji.
Ostvarenje. Samo prvih par tisuća auti je prodano po 4.000 maraka. Zatim je poskupio na 5.000 maraka. Proizvode se auti u Rumunjskoj, a u Maroku i Rusiji se samo sklapaju. Motore dovoze iz Turske, a mjenjače iz Španjolske.
Danas. U Rumunjskoj proizvode preko 350.000 automobila i proizvode i motore.
U Maroku proizvode 250.000 automobila, a u Rusiji pod znakom Renaulta 100-150.000 samo za Rusiju. Od jednog modela došli su do 7 (Logan, Logan karavan, Sandero, Duster, Dokker, Dokker Van i Lodgy). Sandero treći najprodavaniji auto u Francuskoj, a odlično se prodaje i u drugim zemljama (gotovo svagdje među 15 najprodavanijih).

геца м

pre 3 godine

Чудни људи овде коментаришу цену аута која није још објављена, само да не бУде преко десет сома, е баш ЋЕ бити од 12 сома €, па на горе. Иначе леп ауто нема шта, али смешна сцена, прикажу гепек, па спуШтени гепек са коферима, ЛОЛ. није ми јасно зашто овај већи модел степвеј не добије озбиљнији гепек, ово озбиљно пишем. Видите како шкода са својим возилима ради, то ми није баш јасно. Ал ок, све лепо на.око, и овај јачи мотор на гас довољно је јак, само.мора шестостепени мењач и иде одлично.

markonjero

pre 3 godine

@ Kursula
Nisi ti mene dobro razumeo. Neka kupi ko sta hoce, samo nemoj posle da ubedjujes i sebe i mene da si mnogo veliki gospodin zato sto vozis auto ove ili one marke, jer nisi. Isti si kao i onaj ko kupi daciu jer ste i on i ti mogli da priustite da potrosite iste pare za auto. Da, gospoda vozi audi, ali nov, ne 10-15 godina star.

Ursa Minor

pre 3 godine

Nije mi jasno za koga su ovo pravili? Onaj koji bi kupio Dačiju sigurno ne spada u kategoriju onih koji trče za novim modelima. Ostaju samo oni koji nemaju auto i planiraju da kupe svoj prvi. Nije baš širok segment.
(Dejan, 6. oktobar 2020 05:52)

Grešiš. Ima tu još segment onih koji hoće da menjaju svoj tekući auto i hoće ne preveliki gradski auto (jer 90% kilometraže prave po gradu i na lokalu), NEĆE polovan auto nego nov, ali neće ni da mnogo plate za nov auto. A to je već poprilično širok segment.

Zatim mnogi po Evropi kupuju Sandera kao drugi ili treći auto u porodici, za grad i lokal. A za tu namenu je više nego glupo tresnuti 25-30.000 evra, a još gluplje kupiti polovni premijum dizel za nešto što će prelaziti najviše 1500 km mesečno.

Naravno, sasvim je druga priča ako ti je glavna namera da komšijama pokažeš kako ima se, može se...

Inače, ja iveć četvrtu godinu vozim Sandera Stepeway s kojim sam vrlo zadovoljan. Ali ovaj novi mi se toliko dopao da razmišljam da ipak možda prodam starog i uzmem novi. Sačekaću da ga vidim uživo jer znam da na ovakve slike uvek stavljaju najluksuzniji i najskuplji model za koji je pitanje koliko se isplati kupiti.

Naravno, potpuno sam svestan da bi cela operacija zamene auta bila neracionalna i da čisto ekonomski gledano, to bi bilo glupo bacanje novca. Ali baš me briga. Auto NIKAD nije sasvim racionalna kupovina. A i ima se, može se...

dimspitalt

pre 3 godine

gotivno je ovo sto su sami stavili drzac za telefon. super ideja
(petar markovic, 05. oktobar 2020 16:07)

a jako je gotivan 1.0 65ks

za mene je Dačija vrhunski auto

pre 3 godine

Pre Dačije sam vozio Yugo 45.Zamislite moju sreću kad sam seo u novu Dačiju! Za mene je to svemirski brod!

Vozač

pre 3 godine

Skroz korektan (novi!) auto za te pare. Kupis, deres ga 6-7 godina, prodas za 1/3 cijene, kupis opet isto.. Ili lizing sa ratom od 150e sa mozda 3k ucesca.. Vozis se za kikiriki.. Ko ne pati od meke plastike i guma 19ica, nema bolje
(preferisco dirti addio, 5. oktobar 2020 20:23)

Ne patim ni od plastike ni od felni, ali ipak pre pet godina dobih 7 jastuka u vozilu u kom je Dačija davala 4. I diskove pozadi pride. Za isti novac.

narodnjak

pre 3 godine

Uvezao sam jednog nemca, da ne reklamiram sad marku, samo ću reči da počinje na B. Bio je tada, pre 4 godine, star 10 godina ali bukvalno kao nov. Meni je baš moderan bez svih tih električnih pomagala i sa analognim cajgerom izgleda mnogo profi i autoritativno!

Potrošnja je krajnje umerenih 11l po gradu ali je zato veoooma startan na svakom semaforu, prava crna munja!

Blago havarisan na 250000 ali inače kao nov kad je ispravljen lim (kod plastike nema ispravljanja lima). Pri uvozu vratio na 92000 i evo već 180000 ga vozim bez problema.

Jedini problem u skorije vreme ću imati sa katalizatorom, sajtnama, i turbo punjačem, sve ostalo sam već 2 puta zamenio i sve radi veoma odlično.

Moj savet svima je da nikada ne bacate pare na novo rumunsko auto zato što se svako nemačko (a nemci su ipak zakon) staro može dovesti u baš baš dobro stanje gde će vas svako poštovati na semaforu a i po gradu i šire!

aca

pre 3 godine

Darko, nemoj molim te pogresno da me shvatis, ti ili si mnogo dobar ili mnogo glup. Ko jos pozajmljuje rodbini auto za putovanje, pogotovo jos nekome ko ne zna da vozi?

štićenik Palmotićeve

pre 3 godine

Ono što mi se dopada u komentarima, jeste da bez obzira koji je brend u pitanju, kada počnu "vlasnički komentari" (prodajnih savetnika), onda nema kraja hvalospevima.
U tome ni dačija ne zaostaje. Naprotiv.
Ispada (na ovoj vesti) da na svetu ne postoji pametnija kupovina od kupovina dačije.

markonjero

pre 3 godine

@ Kursula
Niko ne prodaje pomenuti Audi A4 2012. godište 2.0TDI 150KS zato sto je nov, nego zato sto je star i izandjao. I niko ko kupi taj auto nije ni malo veci gospodin od nekoga ko ce kupiti ovu daciu.

Lala iz Banata

pre 3 godine

@(narodnjak, 06. oktobar 2020 10:09)

Haha, super komentar, na žalost gomila ovih što voze nemački auto na "b" nije skapirala.

Андро

pre 3 godine

Возим логана дизела већ преко десет година и сто хиљада километара и само редовно одржавање /уље,филтери,дизне,крај споне,лежај точка,летва волана,кочнице,велики сервис/.
Само сипај и вози.

Kursula

pre 3 godine

Kupis nesto sto je neko odbacio kao staro i izandjalo i osecas se kao gospodin covek samo zato sto ima odredjeni znak? Sta je sledece? Da jedes ostatke tudjih ruckova samo zato sto su iz Fransa?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (markonjero, 5. oktobar 2020 14:55)

Kako ti znas koji je razlog zbog koga je neko promenio vozilo?

.d.

pre 3 godine

Mene za sada ssmo ovi turbo motori odbijaju a klasičan atmosferac mi je pa preslab.

Mada ako ga uzmem pod garancijom je pa bilo šta da se desi imam pokriće

Djuro

pre 3 godine

Ko da 10.000 evra za usahli 1.0 trocilindrični motor, plastična krila, i tehnologiju iz prošlog milenijuma je za posmatranje!
Audi A4 2012. godište 2.0TDI 150KS i voziš se ko gospodin čovek, a ne da se ponosiš nemaštinom.

jos jedan Miladin

pre 3 godine

Kako o ukusima ne vredi raspravljati tako ni o kilometrazi koja se prolazi godisnje.Potrebe su razlicite a i mogucnosti.Sa prvim autom sam za 14 god presao 100h km a sa ovim drugim za 11 god 41h.Ne idem kolima na posao a u slobodno vreme uvek kolima i to je to.

markonjero

pre 3 godine

@Kuesula
Prijarelju niko ne prica o tvom bmw-u m3 koji bi mozda i mogao sa se svrsta kao klasican automobil (mozda ne po godistu, ali po imenu da), nego o konkretnom postu koji je doticni Djura napisao i audi-u A4 koji se u njemu spominje. Poenta je da neko kupi manje-vise standardan auto star 10 godina i misli da je bolji od ostalih samo zato sto mu na masci visi neka znacka. On taj audi sigurno nije kupio da bi ga vozio vikendom kao i ti. Njemu je trebao auto koji ce voziti svaki dan, kao i svi koji ce kupiti daciu iz teksta, ali je odlucio da kupi star i izandjao auto (da nije takav ne bi kostao koliko i dacia) samo zbog te znacke

jo

pre 3 godine

Super je spolja al.kako su mu nakacili ovaj tablet i ovaj drzac za telefon- kao da su se 3 dana pred izlazak modela setil da nisu stavili tablet, pa ajde da ga nakace nekako, kako bilo...

Smuleco

pre 3 godine

Ne mogu reći da je ružan, ali uvek moraju nešto da zas**u, pa je to ovoga puta urađeno sa sedištima i tim groznim, maleckim, ofrlje nasađenim mobilnim telefonom, umesto tableta. :(

Ahtung

pre 3 godine

Meni se ovo sviđa, ali mi je žao što najačeg turbo benzinskog motora sa fabrički ugrađenim LPG, nema uparenog sa CVT menjačem. Veoma sam radoznao, jer mislim da ta kombinacija ima smisla. Isto tako i blagi hibrid sa istim motorom, CVT menjačem i start-stop sistemom. Mada, jbg, dizel je dizel.

Ivan ZG

pre 3 godine

vratite_bmx@

Ti ćeš mi reći da li je bio euro, a ja radio u Rumunjskoj i dobivao plaću u markama. Trebao si im reći da već postoje euri, a da marka nije više sredstvo plaćanja.
I koje je to bilo godine?
Bolje se nemoj više javljati dosta si se obrukao. Ili misliš da možeš i više?

big

pre 3 godine

Na oko sasvim pristojan auto, nervira me unutrašnjost Dačiji, uglavnom je očajna. Ne podnosim jeftine unutrašnjosti automobila. Inače, svaki auto ima svoju namenu. Ja imam dva. Pasat za duže puteve i porodnične odlaske i mali Spark za po gradu, do sela, i pecanje.

Kursula

pre 3 godine

@Markonjero:

"Kupis nesto sto je neko odbacio kao staro i izandjalo..."

Ovo su tvoje reci.

Ja samo pitam kako ti znas da se dati auto prodaje zato sto je 'odbacen kao star i izandjao'?

Ima sijaset sasvim suportnih razloga zato sto neko prodaje i menja automobil. Cak i u Srbiji.

Kursula

pre 3 godine

@ Kursula
Niko ne prodaje pomenuti Audi A4 2012. godište 2.0TDI 150KS zato sto je nov, nego zato sto je star i izandjao. I niko ko kupi taj auto nije ni malo veci gospodin od nekoga ko ce kupiti ovu daciu.

Gospodstvo se ogleda u ličnosti, ne u kolima. Automobil je primarno prevozno sredstvo, ali i stvar u kojoj se uživa.

Ko jos uživa u vožnji freze ili kosilice?

Po tvojoj logici star i izandjao je onda i moj 2013 bmw M3 koji sam kupio letos a koji je prešao malo više 23,000 km.

Kao drugi automobil služi za zabavu pa će ostati u perfektnom stanju još dugo vremena.

Ocigledno je da izvesni razlozi zašto neko prodaje auto mogu da nekom poput tebe budu neshvatljivi.

Dejan

pre 3 godine

Imam auto. Nije više nov, čak je i dosta star, ali nije ništa gori od ovog Dačijinog. Čak i da imam starog Stepveja, ne znam zašto bih menjao za novog? Zbog tableta? Držača za mobilni?
Sačekaću da vidim šta će uraditi sa električnim, ako ne budu baš bezobrazni sa cenom, e to bi već moglo da me ubedi da menjam.

Nije mi jasno za koga su ovo pravili? Onaj koji bi kupio Dačiju sigurno ne spada u kategoriju onih koji trče za novim modelima. Ostaju samo oni koji nemaju auto i planiraju da kupe svoj prvi. Nije baš širok segment.

xo

pre 3 godine

Возим логана дизела већ преко десет година и сто хиљада километара и само редовно одржавање /уље,филтери,дизне,крај споне,лежај точка,летва волана,кочнице,велики сервис/.
Само сипај и вози.
(Андро, 6. oktobar 2020 12:15)
Vozim dizela već 6 godina,auto star 15 i sto hiljada kilometara,ko zna koliko pre,uglavnom to bez dizni i letve volana.oguljenog volana razvučenog tepiha,krckave plastike. Plaćen duplo manje,stabilan,pasivno bezbedan i verujem da će još dugo mozda i duze od opisanog modela
Da budem jasan,pre bi vozio nesto novo ali od ozbiljnijih proizvođača

Djuro

pre 3 godine

Ko da 10.000 evra za usahli 1.0 trocilindrični motor, plastična krila, i tehnologiju iz prošlog milenijuma je za posmatranje!
Audi A4 2012. godište 2.0TDI 150KS i voziš se ko gospodin čovek, a ne da se ponosiš nemaštinom.

Kursula

pre 3 godine

Kupis nesto sto je neko odbacio kao staro i izandjalo i osecas se kao gospodin covek samo zato sto ima odredjeni znak? Sta je sledece? Da jedes ostatke tudjih ruckova samo zato sto su iz Fransa?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (markonjero, 5. oktobar 2020 14:55)

Kako ti znas koji je razlog zbog koga je neko promenio vozilo?

Smuleco

pre 3 godine

Ne mogu reći da je ružan, ali uvek moraju nešto da zas**u, pa je to ovoga puta urađeno sa sedištima i tim groznim, maleckim, ofrlje nasađenim mobilnim telefonom, umesto tableta. :(

narodnjak

pre 3 godine

Uvezao sam jednog nemca, da ne reklamiram sad marku, samo ću reči da počinje na B. Bio je tada, pre 4 godine, star 10 godina ali bukvalno kao nov. Meni je baš moderan bez svih tih električnih pomagala i sa analognim cajgerom izgleda mnogo profi i autoritativno!

Potrošnja je krajnje umerenih 11l po gradu ali je zato veoooma startan na svakom semaforu, prava crna munja!

Blago havarisan na 250000 ali inače kao nov kad je ispravljen lim (kod plastike nema ispravljanja lima). Pri uvozu vratio na 92000 i evo već 180000 ga vozim bez problema.

Jedini problem u skorije vreme ću imati sa katalizatorom, sajtnama, i turbo punjačem, sve ostalo sam već 2 puta zamenio i sve radi veoma odlično.

Moj savet svima je da nikada ne bacate pare na novo rumunsko auto zato što se svako nemačko (a nemci su ipak zakon) staro može dovesti u baš baš dobro stanje gde će vas svako poštovati na semaforu a i po gradu i šire!

jo

pre 3 godine

Super je spolja al.kako su mu nakacili ovaj tablet i ovaj drzac za telefon- kao da su se 3 dana pred izlazak modela setil da nisu stavili tablet, pa ajde da ga nakace nekako, kako bilo...

Vozač

pre 3 godine

Skroz korektan (novi!) auto za te pare. Kupis, deres ga 6-7 godina, prodas za 1/3 cijene, kupis opet isto.. Ili lizing sa ratom od 150e sa mozda 3k ucesca.. Vozis se za kikiriki.. Ko ne pati od meke plastike i guma 19ica, nema bolje
(preferisco dirti addio, 5. oktobar 2020 20:23)

Ne patim ni od plastike ni od felni, ali ipak pre pet godina dobih 7 jastuka u vozilu u kom je Dačija davala 4. I diskove pozadi pride. Za isti novac.

Kursula

pre 3 godine

@Markonjero:

"Kupis nesto sto je neko odbacio kao staro i izandjalo..."

Ovo su tvoje reci.

Ja samo pitam kako ti znas da se dati auto prodaje zato sto je 'odbacen kao star i izandjao'?

Ima sijaset sasvim suportnih razloga zato sto neko prodaje i menja automobil. Cak i u Srbiji.

Dejan

pre 3 godine

Imam auto. Nije više nov, čak je i dosta star, ali nije ništa gori od ovog Dačijinog. Čak i da imam starog Stepveja, ne znam zašto bih menjao za novog? Zbog tableta? Držača za mobilni?
Sačekaću da vidim šta će uraditi sa električnim, ako ne budu baš bezobrazni sa cenom, e to bi već moglo da me ubedi da menjam.

Nije mi jasno za koga su ovo pravili? Onaj koji bi kupio Dačiju sigurno ne spada u kategoriju onih koji trče za novim modelima. Ostaju samo oni koji nemaju auto i planiraju da kupe svoj prvi. Nije baš širok segment.

dimspitalt

pre 3 godine

gotivno je ovo sto su sami stavili drzac za telefon. super ideja
(petar markovic, 05. oktobar 2020 16:07)

a jako je gotivan 1.0 65ks

vlasnik

pre 3 godine

iz prve ruke.vozim dacije vec skoro pola milona kilometara,treca po redu,samo svecice,ulje i fltere menjam,nema kvalitetnijih i boljih kola.

Kursula

pre 3 godine

@ Kursula
Niko ne prodaje pomenuti Audi A4 2012. godište 2.0TDI 150KS zato sto je nov, nego zato sto je star i izandjao. I niko ko kupi taj auto nije ni malo veci gospodin od nekoga ko ce kupiti ovu daciu.

Gospodstvo se ogleda u ličnosti, ne u kolima. Automobil je primarno prevozno sredstvo, ali i stvar u kojoj se uživa.

Ko jos uživa u vožnji freze ili kosilice?

Po tvojoj logici star i izandjao je onda i moj 2013 bmw M3 koji sam kupio letos a koji je prešao malo više 23,000 km.

Kao drugi automobil služi za zabavu pa će ostati u perfektnom stanju još dugo vremena.

Ocigledno je da izvesni razlozi zašto neko prodaje auto mogu da nekom poput tebe budu neshvatljivi.

ns ja

pre 3 godine

ZA Djuro, 5. oktobar 2020 13:28,

Ono, zaista moraš biti natprosečno glup ili "bogat", ili najbolje i glup i "bogat", a (i jakog stomaka) čim sedaš u polovnu kantu čije održavanje ćeš platiti baš veoma jako, e samo zato da bi ti poneki isti takav jadnik pozavideo na crnom(jel da?) audiju:))

Jak stomak i da nisi gadljiv treba ti da podneseš da (s ponosom!?) sedneš u nečije znojavo, izakano sedište u koje je bogami za tih 400kkm i više, moralo biti ispuštano i nešto drugo vetrovito i vlažno(i to podosta puta)!!!

A sve to samo zato da bi bio ponosan i vozio tuđu izakanu, masnu i znojavu kantu, a ne novu, mirisnu dacia-u, sa 5 godina garancije i potpuno nekorišćenu samo tvoju! Kao kad bi oženio "ljepoticu" ("prvi vlasnik u Srbiji!?" sa Kaćke petlje..ha, ha, ha.. : ))

Nikada neću razumeti taj polusvet u Srbiji, što s "mirisom" novosadske i alpske salame, izlazi "uspešno" iz njemačkog auta...

aca

pre 3 godine

Darko, nemoj molim te pogresno da me shvatis, ti ili si mnogo dobar ili mnogo glup. Ko jos pozajmljuje rodbini auto za putovanje, pogotovo jos nekome ko ne zna da vozi?

štićenik Palmotićeve

pre 3 godine

Ono što mi se dopada u komentarima, jeste da bez obzira koji je brend u pitanju, kada počnu "vlasnički komentari" (prodajnih savetnika), onda nema kraja hvalospevima.
U tome ni dačija ne zaostaje. Naprotiv.
Ispada (na ovoj vesti) da na svetu ne postoji pametnija kupovina od kupovina dačije.

Reziel

pre 3 godine

Napredak ozbiljan, mada više spolja nego iznutra. Farovi a la Q7, stop svetla Nissan Micra, ova boja lepa baš... Ponoviću, Sandero sada stvarno ODLIČNO izgleda.

Neko je napisao da vas niko neće shvatiti ozbiljno u Dačiji. Shvatam na šta čovek misli, ali u tom cenovnom rangu, ako gledate nove automobile, bojim se da vas neće previše ozbiljno "shvatiti" ni u Fiesti, Yarisu i slično. Jednostavno, to je klasa malih, funkcionalnih gradskih automobila, koja nije ni namenjena za ostavljanje utiska.
S druge strane, iskreno mislim da vas neće ozbiljno shvatiti (šta god to značilo) ni u deset godina, dve generacije starom A6, E klasi ili petici. Jednostavno, u Srbiji danas ima relativno puno ljudi koji sebi mogu priuštiti automobile od 60k eura i više, tako da zaista ne shvatam zašto neko misli da ostavlja utisak izuzetno uspešnog čoveka sa automobilom koji košta oko 10.000 eura.

big

pre 3 godine

Na oko sasvim pristojan auto, nervira me unutrašnjost Dačiji, uglavnom je očajna. Ne podnosim jeftine unutrašnjosti automobila. Inače, svaki auto ima svoju namenu. Ja imam dva. Pasat za duže puteve i porodnične odlaske i mali Spark za po gradu, do sela, i pecanje.

xo

pre 3 godine

Возим логана дизела већ преко десет година и сто хиљада километара и само редовно одржавање /уље,филтери,дизне,крај споне,лежај точка,летва волана,кочнице,велики сервис/.
Само сипај и вози.
(Андро, 6. oktobar 2020 12:15)
Vozim dizela već 6 godina,auto star 15 i sto hiljada kilometara,ko zna koliko pre,uglavnom to bez dizni i letve volana.oguljenog volana razvučenog tepiha,krckave plastike. Plaćen duplo manje,stabilan,pasivno bezbedan i verujem da će još dugo mozda i duze od opisanog modela
Da budem jasan,pre bi vozio nesto novo ali od ozbiljnijih proizvođača

Argon

pre 3 godine

Prelijep automobil. Svaka cast za Daciu. Konacno promijenjena rucica mjenjaca! Sigurno bih kupio, ali bez 1.5dCi ili barem 1.3b ili ako nista da je bar ponudjen stari 1.4b, ne isplati se, slabi motori, zaista siromasna ponuda.

Miladin

pre 3 godine

kupio sam logana 1,4 2005. godine i presao sa njim do danas skoro 50 hiljada kilometara.
sluzi me bez greske sve ove godine. samo redovni servis.
ako ovaj dobro prodam dizem kredit da dodam i kupujem ovaj novi sandero sa 65 ks i opet se vozim kao pravi covek i narednih 15 godina.
samo nova kola. nista polovnjaci.

XXL

pre 3 godine

Dačia, Dačia i samo Dačia ... pišite malo i o FIAT-u iz Kragujevca. Da li su se radnici vratili sa kolektivnog odmora, gde su bili i kako su se proveli, da li je pogon počišćen od prašine ili se nešto raducka, da li je rukovodstvo bilo na službenom putu u Italiji i tako ima toga valjda interesantnog ...

markonjero

pre 3 godine

@Djuro
Kupis nesto sto je neko odbacio kao staro i izandjalo i osecas se kao gospodin covek samo zato sto ima odredjeni znak? Sta je sledece? Da jedes ostatke tudjih ruckova samo zato sto su iz Fransa?

MARSUPILAMI

pre 3 godine

Ko da 10.000 evra za usahli 1.0 trocilindrični motor, plastična krila, i tehnologiju iz prošlog milenijuma je za posmatranje!
Audi A4 2012. godište 2.0TDI 150KS i voziš se ko gospodin čovek, a ne da se ponosiš nemaštinom.
(Djuro, 05. oktobar 2020 13:28)
I onda tri dana plačeš kad se nešto pokvari i tada shvatiš da je ta baba što ga je vozila samo do crkve u stvari trgovački putnik.

s

pre 3 godine

Cena ce biti oko 11000 eura. Ogoljena verzija ce biti oko 9000 eura
Sasvim solidno vozilo za taj novac. Ovako po slikama cini mi se da su malo poboljsali kvalitet unutrasnjosti, sto je bio veliki problem ranije

sladoledsmesom

pre 3 godine

Ko da 10.000 evra za usahli 1.0 trocilindrični motor, plastična krila, i tehnologiju iz prošlog milenijuma je za posmatranje!
Audi A4 2012. godište 2.0TDI 150KS i voziš se ko gospodin čovek, a ne da se ponosiš nemaštinom.
(Djuro, 05. oktobar 2020 13:28)

Odakle vise izlaze ovakvi opskurni likovi...

Vlada

pre 3 godine

Moj kucni prijatelj ovde u Austriji je arhitekta, covek vozi Daciju Sandero a pre je vozio Logana. A u firmi gde ja radim sve nasi sabani i turci voze redom Mercedes, Audi, BMW a nista novije od 10godina. Svi do posla imaju uglavnom 10ak do 15ak km, nije im ni potreban 2.0 ili 3.0 dizelas. Jedino dugo putovanje koje imaju je kad idu na odmor dva puta godisnje. Po komentarima mnogih vidim da it kompleksi i tamo drmaju dobro. Bolje markirani krs sa 300000km nego nov auto u garanciji.

dobar auto, vredi uzeti kredit i voziti se ko čovek

pre 3 godine

Stepway ima motor od 90ks.Nikada se u Stepway nije ugrađivao slab motor. Prvi Stepway je imao motor 1.6 8v sa 87 ks. Ja vozim Logan iz 2013. 1.2 16v 75 ks. Čini se da je to slab motor i naravno da jeste ako ne znaš da voziš. Treba malo i menjati te brzine, osetiti mogućnost motora, izvući maksimum iz male kubikaže.Nije baš sve u ks, nešto je i do kvaliteta vozača...

Deki

pre 3 godine

kupio sam logana 1,4 2005. godine i presao sa njim do danas skoro 50 hiljada kilometara.
sluzi me bez greske sve ove godine. samo redovni servis.
ako ovaj dobro prodam dizem kredit da dodam i kupujem ovaj novi sandero sa 65 ks i opet se vozim kao pravi covek i narednih 15 godina.
samo nova kola. nista polovnjaci.
(Miladin, 5. oktobar 2020 22:01)

Miladine za 15 godina 50.000 km ili 3.333 km godišnje! Tebi više trebaju dobre cipele nego dobar auto.

геца м

pre 3 godine

Чудни људи овде коментаришу цену аута која није још објављена, само да не бУде преко десет сома, е баш ЋЕ бити од 12 сома €, па на горе. Иначе леп ауто нема шта, али смешна сцена, прикажу гепек, па спуШтени гепек са коферима, ЛОЛ. није ми јасно зашто овај већи модел степвеј не добије озбиљнији гепек, ово озбиљно пишем. Видите како шкода са својим возилима ради, то ми није баш јасно. Ал ок, све лепо на.око, и овај јачи мотор на гас довољно је јак, само.мора шестостепени мењач и иде одлично.

Андро

pre 3 godine

Возим логана дизела већ преко десет година и сто хиљада километара и само редовно одржавање /уље,филтери,дизне,крај споне,лежај точка,летва волана,кочнице,велики сервис/.
Само сипај и вози.

preferisco dirti addio

pre 3 godine

Skroz korektan (novi!) auto za te pare. Kupis, deres ga 6-7 godina, prodas za 1/3 cijene, kupis opet isto.. Ili lizing sa ratom od 150e sa mozda 3k ucesca.. Vozis se za kikiriki.. Ko ne pati od meke plastike i guma 19ica, nema bolje

Ivan ZG

pre 3 godine

vratite_bmx@

Ti ćeš mi reći da li je bio euro, a ja radio u Rumunjskoj i dobivao plaću u markama. Trebao si im reći da već postoje euri, a da marka nije više sredstvo plaćanja.
I koje je to bilo godine?
Bolje se nemoj više javljati dosta si se obrukao. Ili misliš da možeš i više?

S TRONE

pre 3 godine

Fantastično izgleda, lično volim veće monovolumene ali moram priznati da je prelep iz svakog ugla, možda ga i kupim ženi, mislim da joj je za grad idealno rešenje...

priprema za radio®

pre 3 godine

Renault Capture 1,0 TCe 100 Intens od 17.490 dolazi sa 5-stepenim menjačem (kao i Clio, koji u ponudi uopšte nema 6MT uz benzince), a novi Sandero će sa 0,9 TCe 90 da dolazi sa 6-stepenim menjačem?
Pa, bravo Dačija ...

molim

pre 3 godine

Ma pun pogodak, iskreno, samo da ne dizu cene kao ostali, neko ce kupiti megana, astru ili tako neki obican auto za isto para. Prodjite malo evropom dacia hara svuda sve vise. Ne zato sto je super extra najbolja nego zato sto je jeftina. Ljudi kupuju auto iz potrebe a kod nas znak automobila kupuje coveka. Palanacki mentalitet.

muko nasa

pre 3 godine

I dok se rumuni ponose ovom markom, a pola sveta prepoznao kvalitetno,moderno, i izdrzljivo vozilo po fer cenama, dotle nama stalno nesto smeta, smeta nam motor,slab nam 1.5dci, slab nam 1.0t benzinac, smeta nam tvrd enterijer, trebaju nam minimum gume '16, koza, 3zonska klima...Mi i ne znamo sta je sa nasim Fiatom, sa 500l. Dajte ljudi osvestite se. Ovde 90% sto komemtarisu vozi auto 15-20god star, i moli Boga da se nesto ne pokvari, ali im zato smeta i ne odgovara model Dacia izasao 2020god. E muko moja....

Gojko

pre 3 godine

Da 90 - nismo počeli da Srbujemo mi bi danas pravili generacijski moderniji i bolji auto od Dačije.

Ovako možemo samo da im se divimo ili ako nam je lakše pljunemo im pod prozor.

Radijator

pre 3 godine

Bas sam juce na YT odgledao video gde su predstavili Mercedes E klasu 2015 god sa predjenih 760 hiljada! Auto izgleda odlicno, bukvalno mu nista ne fali. Takvom automobilu se vraca kilometraza na cuvenih 180 hiljada, odradi poliranje i ode on za 17-18 hiljada evra! E sad, sta je bolje? Takvo vozilo ili za 12 hiljada nova Dacija?
(nodi, 05. oktobar 2020 18:18)

Nije samo kupiti auto..nego i voziti, održavati.
Ako ces da ga gledaš na parkingu...Mečka je svakako lepša. A ako zarađujes ispod 2000evra u Srbiji i planiraš da vozis auto bezbrižno, onda Dacia.
Prost izbor.

Darko

pre 3 godine

@dobar auto - bravo za komentar. Vozačko umeće naših ljudi je u rangu sa njihovom vozačkom kulturom.

Imam rođaka kome sam jednom pozajmio svog stepweja za putovanje. Kada se vratio požalio mi se kako je jedva stigao. Nije mi bilo jasno o čemu se radi, dok mi nije rekao kako nikada pre nije vozio benzinca. Celog života je u turbodizelima, nema osećaj za motor i menjač.

Takođe, drugar na moru kada smo iznajmili neki hjundai. Toliko je mučno vozio da mi je bilo neprijatno. Isto dečko nije vozio benzince ranije.

aca

pre 3 godine

ja sam iz bg-a i da imam love za nov auto pre bih uzeo ovako nesto nego vece i skuplje. Bude mi smesno kad neko uzme veliki auto i kaze kako mu treba veliki auto da potrpa sve stvari kad ide na more. Za ta dva dana godisnje koliko provedes u putu ti ces se patiti cele godine po guzvama i pokusavati da se uparkiras sa 5m dugackim karavanom. Ako zivis na selu i treba ti veliki auto za prevoz voca tad uzmi karavan a ako zivis u velikom gradu gde su stalno guzve i problemi sa parkranjem bolje uzmi manji auto.

daki CZ

pre 3 godine

@djuro Pokazujes tipican nas mentalitet,zacinjen opstim neznanjem o automobilizmu. Plasticna krila....koliko je zadnjih godina bilo reci o tome, objasnjenja....Plasticna krila nisu nikakav pokazatelj da li je auto dobar ili los. Da ne duzim sa komentarom, pronadji , procitaj,malo se edukuj, zasto se ugradjuju plasticna krila,i generalno plastika (a ima je mnogo vrsta), sta znaci apsorbcija udarca... Sto neko rece, odakle izlecu vise ovakvi "komentari" , i obavezno je ekvivalent gle cuda Audi, Golf, Bmw...

nodi

pre 3 godine

Meni se svidja ova fora sa krovnim nosacima, a sad auto, sta znam, svako ima svoju matematiku! Mislim da je uvek bolje kupiti nov automobil, ostalo je stvar ukusa, mogucnosti itd. Bas sam juce na YT odgledao video gde su predstavili Mercedes E klasu 2015 god sa predjenih 760 hiljada! Auto izgleda odlicno, bukvalno mu nista ne fali. Takvom automobilu se vraca kilometraza na cuvenih 180 hiljada, odradi poliranje i ode on za 17-18 hiljada evra! E sad, sta je bolje? Takvo vozilo ili za 12 hiljada nova Dacija?

Milan

pre 3 godine

ja sam iz bg-a i da imam love za nov auto pre bih uzeo ovako nesto nego vece i skuplje. Bude mi smesno kad neko uzme veliki auto i kaze kako mu treba veliki auto da potrpa sve stvari kad ide na more. Za ta dva dana godisnje koliko provedes u putu ti ces se patiti cele godine po guzvama i pokusavati da se uparkiras sa 5m dugackim karavanom. Ako zivis na selu i treba ti veliki auto za prevoz voca tad uzmi karavan a ako zivis u velikom gradu gde su stalno guzve i problemi sa parkranjem bolje uzmi manji auto.

Sjajan komentar i u potpunosti se slažem. Interesantno je da obično "sitniji" i niži rastom ljudi, poznajem ih bar nekoliko, imaju kompleks da im je auto mali pa kupuju ogromne aute i onda ih voze 80% u gradu. Posle se žale da im auto puno troši, a o problematičnom probijanju kroz gradske gužve i parkinge da i ne govorim. Auto treba birati isključivo u skladu sa namenom i potrebama, a ne u odnosu na metar i kilo.

Eldorado

pre 3 godine

Kod nas će uvek biti toga "a što nisi kupio taj i taj za te pare?"
I u onom većem cenovnom rangu. Znam za 2 slučaja (sestra XCeed i kolega T-Roc).
Kod sestre su se pojedinci bukvalno uvredili (???) što se nije odlučila za polovan Audi ili GLE. Kolegu su pojedinci maltene vređali svakakvim rečnikom, jer eto mogao je polovan Cayenne za te pare.
Audi, BMW, Mercedes i Porsche su sjajna auta, ali njihovi ljubitelji u Srbiji su izuzetno arogantni.

Ahtung

pre 3 godine

Meni se ovo sviđa, ali mi je žao što najačeg turbo benzinskog motora sa fabrički ugrađenim LPG, nema uparenog sa CVT menjačem. Veoma sam radoznao, jer mislim da ta kombinacija ima smisla. Isto tako i blagi hibrid sa istim motorom, CVT menjačem i start-stop sistemom. Mada, jbg, dizel je dizel.

jos jedan Miladin

pre 3 godine

Kako o ukusima ne vredi raspravljati tako ni o kilometrazi koja se prolazi godisnje.Potrebe su razlicite a i mogucnosti.Sa prvim autom sam za 14 god presao 100h km a sa ovim drugim za 11 god 41h.Ne idem kolima na posao a u slobodno vreme uvek kolima i to je to.

Ivan ZG

pre 3 godine

Sjećam se početaka dolaska Logana. Auto za 4.000 maraka. To je bio cilj. Auto sa dovoljno čvrstim podvozjem koje trpi loše ceste zemalja u razvoju (čitaj zaostalih zemalja). Vozilo prostrano i udobno na lošim cestama sa jeftinijim rješenjima iz Renault grupe. Motori stariji i pouzdani.
Glavna tržišta istok Europe i Bliski istok i sjever Afrike. Cilj: Milijun vozila godišnje. Glavna tvornica u Rumunjskoj, a za 2 godine otvaranje tvornice u Maroku i Rusiji.
Ostvarenje. Samo prvih par tisuća auti je prodano po 4.000 maraka. Zatim je poskupio na 5.000 maraka. Proizvode se auti u Rumunjskoj, a u Maroku i Rusiji se samo sklapaju. Motore dovoze iz Turske, a mjenjače iz Španjolske.
Danas. U Rumunjskoj proizvode preko 350.000 automobila i proizvode i motore.
U Maroku proizvode 250.000 automobila, a u Rusiji pod znakom Renaulta 100-150.000 samo za Rusiju. Od jednog modela došli su do 7 (Logan, Logan karavan, Sandero, Duster, Dokker, Dokker Van i Lodgy). Sandero treći najprodavaniji auto u Francuskoj, a odlično se prodaje i u drugim zemljama (gotovo svagdje među 15 najprodavanijih).

Sale

pre 3 godine

Joj, ljudi, pobogu...
Imam duze od 10 godina sandera, presao 150.000 km, do sada me kostao manje od 200 evra delova za popravke, uglavnom sitne...ne mislim na redovne servise...
Nije bmw, audi, itd, ali tacno radi ono sta treba, sednem, upalim, stignem, parkiram, ugasim....
Kao da svi mi ne bi voleli da vozimo skuplja kola, nova, naravno...svako neka vozi ono sto moze da odrzava tako da bude ispravno i funkcionalno u svakom trenutku...voleo bih da ponovo budem u mogucnosti da kupim nov auto uskoro, pa da opet desetak godina ne brinem i ne strepim....
Ko hoce.stara, polovna, zvucna kola, kupi takva, ko hoce novo, kupi novo, stalno se nesto u srbiji nadj......e ko je u pravu...

nodi

pre 3 godine

Super je spolja al.kako su mu nakacili ovaj tablet i ovaj drzac za telefon- kao da su se 3 dana pred izlazak modela setil da nisu stavili tablet, pa ajde da ga nakace nekako, kako bilo...
(jo, 05. oktobar 2020 17:45)

Ni meni se to sa tabletima ne svidja, ali, izvini, tako isto stoji i kod Audija, svih modela, i kod Tojote Corole, i kod svih novih automobila koji su se u skorije vreme pojavili! Pa, kod Mercedesa imas utisak da su ga zalepili super lepkom!

Goky

pre 3 godine

Sto ljudi sto ćudi. Opšte poznata stvar da smo eksperti opšte prakse i da se u sve razumemo ali teško prihvatamo da neko ima mišljenje koje je različito od našeg.
Nekom se sviđa, nekom ne i to je sasvim normalno i normalno je da sa svojim novcem svako raspolaže onako kako želi i za mene se priča završava.
P.S. Daciu vozim već 10 godina (Sandero I kupljen 2010 prodat posle 6 godina sa 72.000 za nešto malo više od 50% kupovne cene, Stepway II od 2016 trenutno na 53.000) osim troška redovnog održavanja nikakvih drugih ulaganja. Da li će novi auto ponovo biti Dacia ili neki drugi brend odlučiću kao i prethodna dva puta na osnovu uloženo - dobijeno.

ns ja

pre 3 godine

Za (Sale, 5. oktobar 2020 19:44)
"Ko hoce.stara, polovna, zvucna kola, kupi takva, ko hoce novo, kupi novo, stalno se nesto u srbiji nadj......e ko je u pravu..."

Sale nije problem da radi ko šta hoće, problem nastaje posle, kad ovi jadnici pokupovaše do zadnje pare sav nemački otpad, i sada bukvalno cvile i jauču na državu zašto pooštrava tehničku kontrolu i ispravnost vozila na putu!!!

Urlaju do očaja zašto sada ne mogu da šire kancer sa isključenim EGR-om i bez DPF-a itd... zašto nama u Srbiji smeta oblak crnog dima iz njihovih krševa, "kad nam ionako ništa ne valja u državi", zašto ne uvoziti i dalje polovne gume nego moraju da kupuju nove????

ONI kažu da je kriza(!) i da oni (koji su dali 10k eur kao i mi!?) NEMAJU PARA!

Zamisli, nema leba da jede, počisti sve pare iz kuće, kupi smeće na placu, sa znakom nekada dobrog auta, i KUKA kako nema para da popravi auto, moli državu da mu dozvoli da vozi bez auspuha i kočnica !? HEJ!!!

I smeje se ljudima koji za iste pare kupe nov automobil!

Ej, kmeče i mekeću da se ukine taksa na konjažu i kubikažu, registruju krševe na invalide, i bez srama i blama to đubre parkiraju bahato ispred kafića (a u saobraćajnoj mu neki ubogi invalid vlasnik!?)

Treba da se donese ukaz da se takvom svetu oduzme poslovna sposobnost-i da im država određuje šta im zaista treba i šta mogu da priušte! A ne da sebe dovode na rub egzistencije glupim potezima

Ursa Minor

pre 3 godine

Nije mi jasno za koga su ovo pravili? Onaj koji bi kupio Dačiju sigurno ne spada u kategoriju onih koji trče za novim modelima. Ostaju samo oni koji nemaju auto i planiraju da kupe svoj prvi. Nije baš širok segment.
(Dejan, 6. oktobar 2020 05:52)

Grešiš. Ima tu još segment onih koji hoće da menjaju svoj tekući auto i hoće ne preveliki gradski auto (jer 90% kilometraže prave po gradu i na lokalu), NEĆE polovan auto nego nov, ali neće ni da mnogo plate za nov auto. A to je već poprilično širok segment.

Zatim mnogi po Evropi kupuju Sandera kao drugi ili treći auto u porodici, za grad i lokal. A za tu namenu je više nego glupo tresnuti 25-30.000 evra, a još gluplje kupiti polovni premijum dizel za nešto što će prelaziti najviše 1500 km mesečno.

Naravno, sasvim je druga priča ako ti je glavna namera da komšijama pokažeš kako ima se, može se...

Inače, ja iveć četvrtu godinu vozim Sandera Stepeway s kojim sam vrlo zadovoljan. Ali ovaj novi mi se toliko dopao da razmišljam da ipak možda prodam starog i uzmem novi. Sačekaću da ga vidim uživo jer znam da na ovakve slike uvek stavljaju najluksuzniji i najskuplji model za koji je pitanje koliko se isplati kupiti.

Naravno, potpuno sam svestan da bi cela operacija zamene auta bila neracionalna i da čisto ekonomski gledano, to bi bilo glupo bacanje novca. Ali baš me briga. Auto NIKAD nije sasvim racionalna kupovina. A i ima se, može se...

Goran

pre 3 godine

Ja ne znam kako ljude nije sramota da mlate bez da provere sta pricaju. Prvo da raskrinkamo cuveni mit o Daciji i nepocinkovanom limu. Dacia koristi pocinkovan lim, lako je proveriti. Drugo, da li znate zasto ke Dacia tolko uspesna? Da li znate koji je najprodavaniji auto na mnogim trzistima zemalja u razvoju? Da, Dacia. Umesto da to bude neki Fiat iz Srbije, Italiani nikad nisu znali sta da rade sa fabrikom u KG-u, dok su Francuzi imali jasan cilj i strategiju, gde je Dacia u slicnom vremenskom periodu prodala preko 5 000 000, a Fiat ni prvi milion nije stigao. Cestitke samo, nista drugo.

Don Giovanni

pre 3 godine

Bas sam juce na YT odgledao video gde su predstavili Mercedes E klasu 2015 god sa predjenih 760 hiljada! Auto izgleda odlicno, bukvalno mu nista ne fali. Takvom automobilu se vraca kilometraza na cuvenih 180 hiljada, odradi poliranje i ode on za 17-18 hiljada evra! E sad, sta je bolje? Takvo vozilo ili za 12 hiljada nova Dacija?
(nodi, 05. oktobar 2020 18:18)

Imam jednog lika u komšiluku koji je nedavno kupio velikog polovnog Mercedesa. Nisam ga baš zagledao, ali liči mi na E klasu. Čovek praktično ne izbija iz svog Mercedesa, samo što ne spava u njemu i stalno krtari i šepuri se po komšiluku.

Ali dobra dva meseca vozi bez levog fara. Ne znam da li ga je takvog kupio, ili mu je far odmah crkao. Ne razumem se mnogo u Mercedese, ali ovaj mi ne liči na neki toliko redak i egzotični model da kod nas ne može da se nađe far za njega. Pre će biti da je nov far otrov skup, a vlasnik žešće dekintiran. Ali brate, on vozi Mercedesa, niko kao on!

markonjero

pre 3 godine

@ Kursula
Niko ne prodaje pomenuti Audi A4 2012. godište 2.0TDI 150KS zato sto je nov, nego zato sto je star i izandjao. I niko ko kupi taj auto nije ni malo veci gospodin od nekoga ko ce kupiti ovu daciu.

markonjero

pre 3 godine

@Kuesula
Prijarelju niko ne prica o tvom bmw-u m3 koji bi mozda i mogao sa se svrsta kao klasican automobil (mozda ne po godistu, ali po imenu da), nego o konkretnom postu koji je doticni Djura napisao i audi-u A4 koji se u njemu spominje. Poenta je da neko kupi manje-vise standardan auto star 10 godina i misli da je bolji od ostalih samo zato sto mu na masci visi neka znacka. On taj audi sigurno nije kupio da bi ga vozio vikendom kao i ti. Njemu je trebao auto koji ce voziti svaki dan, kao i svi koji ce kupiti daciu iz teksta, ali je odlucio da kupi star i izandjao auto (da nije takav ne bi kostao koliko i dacia) samo zbog te znacke

.d.

pre 3 godine

Mene za sada ssmo ovi turbo motori odbijaju a klasičan atmosferac mi je pa preslab.

Mada ako ga uzmem pod garancijom je pa bilo šta da se desi imam pokriće

Lala iz Banata

pre 3 godine

@(narodnjak, 06. oktobar 2020 10:09)

Haha, super komentar, na žalost gomila ovih što voze nemački auto na "b" nije skapirala.

markonjero

pre 3 godine

@ Kursula
Nisi ti mene dobro razumeo. Neka kupi ko sta hoce, samo nemoj posle da ubedjujes i sebe i mene da si mnogo veliki gospodin zato sto vozis auto ove ili one marke, jer nisi. Isti si kao i onaj ko kupi daciu jer ste i on i ti mogli da priustite da potrosite iste pare za auto. Da, gospoda vozi audi, ali nov, ne 10-15 godina star.

za mene je Dačija vrhunski auto

pre 3 godine

Pre Dačije sam vozio Yugo 45.Zamislite moju sreću kad sam seo u novu Dačiju! Za mene je to svemirski brod!