Utorak, 22.09.2020.

12:00

Više od polovine automobila su beli i crni – zašto vozači uglavnom biraju "dosadne" nijanse?

Izvor: B92

Više od polovine automobila su beli i crni – zašto vozaèi uglavnom biraju "dosadne" nijanse? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

94 Komentari

Sortiraj po:

svrba

pre 3 godine

Vozim beo auto. Novije generacije auta stoji bela boja. Setite se primera radi audi 80 jaje u beloj boji, pa 100 kakvi su bili uzas. Danas su takve linije da im ta boja stoji. Potpuno je ne bitno ko kakvu boju vozi ako se njemu sviđja ( tome ko vozi) ili je toliko para imao za određeni auto. Mnogo zlih komentara a malo para

sve je relativno

pre 3 godine

To je ova boja:
https://autovolostorage.blob.core.windows.net/advertimages-5467339/skoda-octavia-2018-752l.jpg

Pa ne znam... jasno je da su ukusi različiti, ali ovo je bezukus. NIšta drugo. Horor. SMB beton-malter.
(kentacky-fried, 23. septembar 2020 11:32


Ta boja je jako retka, napravljena da se razlikuje od klasičnih konfekcijskih metalik sivih boja. Zato se koristi na modelima koji su drugačiji, ovde je u pitanju Octavia RS. Meni se recimo ne sviđa plava nijansa na I30 N, nekako mi je blaga za taj heč, očigledno da su hteli kao i kod Oktavije da ih na ulici ne pomešaju sa standardnim modelom.

Nisam Englez

pre 3 godine

Kad prosecni zapodnoevropljanin uzima malo jaci auto na lizing (BMW, MB, Audi), koji ga mesecno kosta €500 njemu je primarni cilj da ustedi u totalu €300 na farbu, pa narucuje klot belo! Druga vrsta, a ima ih tamo bas puno, su kriminalci, koji uzimaju crnu farbu, kao i dusa sto im je. Takvi su oni, znamo ih mi..

EU Citizen

pre 3 godine

Većina mojih automobila su bili crni ili tamno plavi, jer su bili tip koji se uklapa sa takvim bojama, mada sam vozio i svetliju metalik plavu ili crvenu. U suštini, smetaju mi samo violet, braon, zelena, narandžasta ili žuta za nesportske modele, i slične boje, sve ostalo je OK, ali moj lični ukus je stendalovski, :) crveno i crno, plus tamnoplava ili antracit povremeno :) Dodatna prednost je što, ako se baš ne iživljavate sa opremom, a ja sam tu relativno skroman, barem poslednjih petnaestak godina kada bolji automobili imaju sve što meni zaista treba u osnovnoj opremi ili nekom "normalnom" i dostupnom paketu (automatik koji vozim je na zapadu već par decenija standardniji od manuala za malo veće automobile), crni automobil retko čekate a skoro svaki model lepo izgleda.

surovo realan

pre 3 godine

Vozim crni auto jer je ta boja bila osnovna i nije mi se davalo 600e za neku drugu boju pre bih taj novac ulozio u dodatnu opremu nego boju! Takodje crne i bele boje su uglavnom osnovne zato ih i ima najvise!

Gagi

pre 3 godine

@hm
Koliko samo privatnih kompanija koristi bele Škode (najčešći je Rapid) kao službena vozila, pa ti nastavi da z.zaš ljude.
(hm, 23. septembar 2020 06:54)
Sve firme koje imaju Škode su loše firme.

vozač demokrata

pre 3 godine

Crna boja je za državna protokolarna vozila i pogrebna vozila. Psihički profil vozača crnih auta jako je težak, a ne radi se samo o prenaduvanom egu. Ko vozi crna kola u Srbiji? Tajkuni, estrada, krupni i sitni kriminal, politika. Baš se nasmejem kad vidim ševrolet lačeti u crnoj boji.

zlatousti

pre 3 godine

meni su najlepši braon automobili. Ili zlatniako nešto. A vozim sivi, šta ću, na placu ne biram po boji nego po očuvanosti. Problem sa sivom bojom je da je drugi ne vide. Udario me čovek i rekao mi uopšte te nisam video.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (MUŠKATLA, 23. septembar 2020 07:34) # Link komentara
i zbog sive boje(koja se odlicno uklapa u boju asfalta) svi moramo da vozimo sa upaljenim svetlima.

key and peele

pre 3 godine

biram da mi lezi uz auto. ne zanemari felne koje auto ima il koje bi dodao. generalno sam bio uvek manje privucen belom bojom, al eto sad vozim 207 pezo iz 2011, beo sa je&ackim felnama i stoji mu kao salivena. a opet nekom opelu, astri h na primer, bela stoji uzasno. opel generalno ima neke izandjale nijanse, kao golf pre sto je imao. sad se popravljaju, ali moraju jos da uce.

svi pominju mazda crveni i sa njima se slazem. necemo o ferarijima i tim preskupim autima, mazdi lezi crvena, novom fokusu metalik plava, novom mondeo lezi teget, crvena isto, clio sa bakarnom je bio hit za oci kad se pojavio a i crveni je lep.

sve zavisi od modela,l.

kentacky-fried

pre 3 godine

Ja manje-više svaku boju mogu da svarim, osim one neke sive, koju forsira mahom VW grupa, ali videh da (čini mi se) i Volvo ima u ponudi, a to je neka... ja je zovem "beton siva". Obična svetlo siva. Znači nije metalik, nego jedva da ima sjaj (a nije mat)... bukvalno boja betona. Ima je u par nijansi i to toliko bezlično izgleda, da mi prosto nije jasno kako neko to plati. Viđam takve Audije i Škode mahom. Pa ono je toliki užas, da bih ladno odustao od kupovine, po cenu da nijedan primerak željenog modela ne mogu da nađem. Nov, polovan, svejedno.

To je ova boja:
https://autovolostorage.blob.core.windows.net/advertimages-5467339/skoda-octavia-2018-752l.jpg

Pa ne znam... jasno je da su ukusi različiti, ali ovo je bezukus. NIšta drugo. Horor. SMB beton-malter.

Aleksa Pufta

pre 3 godine

Iako sada vozim sivi srebrni metalik uvek su mi automobili u toj boji delovali kao da su ih drpili pre farbanja.
Beli mi nekako deluje bljak, crni ne bi uzeo ni sa 20% popusta zbog uroka a ok su mi crvena, bordo i tamnosivi a mogu imanje vise jos dosta boja pogotovo ako uzimas polovan pa biras ocuvanost automobila a ne umetnicki dojam.

XXL

pre 3 godine

Cccc pročitah malo komentare pa vidim da je boja itekako bitna komentatorima. Zato većini da ne kažem svima prodavac uvali šta ima i svi su zadovoljni. U tome je i smisao mog prvog komentara da smo svi daltonisti kada se kreće u kupovinu kola da se ne lažemo nego daj šta daš i to odmah. Naravno da vozim. Pozz za sve komentatore ...

turbodizel

pre 3 godine

,,U igri su brojni faktori, uključujuc?i činjenicu da bela, crna, siva i srebrna "idu uz sve" kao i da su dostupne u gotovo svakom modelu na tržištu”
Bela boja je najeftinija od svih boja,sve ostale boje sadrze metal u sebi i manje su podlozne koroziji. To je glavni razlog zasto na ulicama imamo najvise belih auta. Ko je pravijo ovaj clanak svaka mu cast

Reziel

pre 3 godine

Što se praktičnosti tiče, crna boja je po mom iskustvu najgora. Imao sam crnu Mazdu 6, dizajn prelep, i boja ide uz nju, ali džabe. Automobil je bukvalno stalno prljav. Da imam vozača koji bi češće vozio na pranje OK, ali ne mogu na svaka dva-tri dana da gubim sat-dva.
Takodje, neko me je zagrebao na parkingu po vratima, desetak cm ništa strašno. Kad auto zablista, ogrebotina zablista još više!

Po mom dosadašnjem iskustvu, bela i zlatna su najlakše za održavanje. Čak bih belu stavio na prvo mesto, jer koliko god paradoksalno zvučalo, stvarno joj treba puno da bi auto izgledao baš prljavo. Još ako imate uslova za one perla varijante, auto može stvarno da izgleda dobro.

Ima boja koje na pojedinim modelima baš stoje, naročito kada su u pitanju neke sportske varijante, ili posebni paketi opreme (govorim o normalnim automobilima ne o Ferarijima i slično). Nekada boja čak i od prilično mlakog dizajna može da napravi nešto posebno (ima neka ljubičasto teget boja za Golf 7 izgleda fenomenalno). Ali ako birate po praktičnosti i lakoći održavanja, bela i zlatna su po mom mišljenju najbolji izbor.

Berliner

pre 3 godine

@gagi da da, to je ta klasicna seljacina!
"Kada pretice dodajem gas".... eeeej, pa koliko si glup... neko ce da strada, covece, da li si normalan!!!???

MUŠKATLA

pre 3 godine

"Tamno zelena i crvena, čak i varijante drečavo žute i svetlo zelene izuzetno lepo stoje nekim automobilima ali ljude uglavnom odbija ogovaranje kako privlači pažnju"

Pa zar to nije poenta? Ne samo da treba da se drugima svidi(privuče pažnju), nego i da bude upadljiv na ulici, putu, da drugi vozači i pešaci budu svesni tvog prisustva. Mene je u sivom autu udario čovek jer me kako kaže nije video. U sred sunčanog dana.

Nikola

pre 3 godine

Imao sam beli, a sad, svidela mi se kad uzimao, tamno zelena petrolej metalik. Kad je čist, izgleda bruka. Dakle jednom u dva meseca. Bela je zahvalnija, i ne samo zbog prljavštine, na ovoj tamnoj metalik svaka ogrebotina se vidi. Strašno.

MUŠKATLA

pre 3 godine

meni su najlepši braon automobili. Ili zlatniako nešto. A vozim sivi, šta ću, na placu ne biram po boji nego po očuvanosti. Problem sa sivom bojom je da je drugi ne vide. Udario me čovek i rekao mi uopšte te nisam video.

F1 team

pre 3 godine

Uzeo sam belu boju, zato sto se boja koja mi se dopadala(crvena metalic), doplacivala 680e. Boja koju sam dobio se zove ledeno bela, sjano se uklopila sa crnim ogledalima, tako da sam na kraju prezadovoljan. Na engleskom trzistu se bas ledeno bela doplacuje 500 funti, nisam video koje su im besplatne, ali ocigledno da ima malo i do popularnosti neke boje na odredjenom trzistu...

hm

pre 3 godine

@gagi
Koliko samo privatnih kompanija koristi bele Škode (najčešći je Rapid) kao službena vozila, pa ti nastavi da z.zaš ljude.

Steva

pre 3 godine

Meni bela na par automobila izgleda vrh,uglavnom karavani:BMW 3,Audi A4,Škoda Oktavia...u kombinaciji sa nekim lepim alufelnama daje neku sportsku notu...

Kursula

pre 3 godine

zatp sto je u USA osiguranje drasticno skuplje ako nije dosadna boja.... misle da ste skloni sportskoj voznji
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kaboom, 22. septembar 2020 22:07)

To je prica za malu decu. Boja kola nema nikave veze sa cenom osiguarnja.

Godine starosti i vozacka istorija su glavni faktori. Ako osiguranje ukljucuje pokrice za stetu na sopstvenom vozilu, vrednost datog vozila ima uticja takodje.

dblagoje

pre 3 godine

Zatvorena crvena visnja,tamna zelena, metalik srebrna,sivo,metalic tamno nebo plavo,crveno,i sad zadnje .Onako bezveze, niti je crno niti sivo.

r53

pre 3 godine

Dva auta u kuci, zuti hot hatch sa 40% crnih detalja, veselje u voznji i izgledu, i drugi terenac crossover tamnosiva/graphite gray. Anglosaksonci bi rekli 'best of both worlds'.

Gagi

pre 3 godine

Kad vidim crnu ili belu Škodu odmah znam da je to službeni nekog neradnika iz državnih jasala, na semaforu kad je iza tutiram da se huši u dimu, kad krene da pretiče dam gas, naglo kočim kad je iza, na parkingu se parkiram da ne može da otvori vrata, nikad ga ne propuštam i uvek mu oduzimam prvenstvo...

stefan beograd

pre 3 godine

Sto ljudi sto cudi, a vecina u pravu. Crna, nije za malisane ali recimo Clio nov je super dok ostali i ne, e sad malisanima crvena metalik u nekim nijansama ekstra stoji jos vecina novih ima crne detalje pa lepse izgledaju, i narandzasta isto, da vidite micru samo... Crna je za limuzine, vece automobile. Za mene licno, siva nikad nebi bio izbor boje osim da je u pitanju neki dzip, pa i njemu vise dzudzi crna ali od modela. Mazda ima sjajnu crvenu boju, bukvalno potpis. Bela je po mom misljenju onako, bela, potpuno nebitna i potpuno klot, neutralna, osim na lux limuzinama. Najvise mrzim one modele kad promase boju ili odvale neku kombinaciju sa nekom drecavo zutom/svetlo narandzastom plus branici kao plastika, to mi je najgora kombinacija.

NIKOLA

pre 3 godine

Uz izuzetke naravno ali generalno svetlo siva metalik još ako može fabrički zatamnjeni zadnji prozori i nema greške, korektno održavanje i dalje lakša prodaja.

123

pre 3 godine

Niko da spomene vezu izmedju dizajna automobila i boje.

Ja narucio prvo neku metalik sivu boju, delovalo mi ok.

Posle odem na sajt i izmenjam sve boje na automobilu i zakljucim da ovom dizajnu bela boja je vrh.Nazovem i promenim boju i jos dobijem nekih 350 ili 400 nazad.Tada nisam ni znao da je bela naj jeftinija, ali na mom autu lezi super.Dakle nisu uvek u pitanju pare, nesto je i do dizajna automobila.Bela otvara ,crna zatvara kao majcu kada kupujete.

Mikica

pre 3 godine

Ferari je najprincipijelniji po tom pitanju. Morate da doplatite ako nećete da bude crven.
Kod spoljne boje još je i ostavljena mogućnost da izaberete neku "življu" boju, ali kod unutrašnje je izbor ograničen u većini slučajeva na crnu sivu i krem.
70-tih godina je crveni enterijer bio veoma popularan, svi su ga furali, danas skoro da ne postoji.
Nemaju ljudi više stila...

miki

pre 3 godine

@ozna ....Te mazde su ofarbane bojom "Soul red" 41v i 46v.To sto je vama lepo za 90% lakirere u Srbiji je "nemoguca misija" da naprave da se ne vidi popravka.Cena je itekako razlicita,tako da ko se opekao sa popravkom nekih egzoticnih nijansi razmislja i glavom(novcanikom)kada kupuje vozilo.

panke

pre 3 godine

trenutno imam crni auto i mislim da je to prvi i poslednji put da sam kupio crnu boju.što neko reče u komentaru crni i kad opereš treba opet da ga opereš.ubudiće samo belo......

Pedro

pre 3 godine

Pre šest godina izabrao sam beli Peugeot 508. Zašto? Zato što je postojala samo bela boja, neka siva, neka bledunjavo plava i pet raznih nijansi crne.

Jo

pre 3 godine

Crna boja lezi samo velikim limuzinama sa cistim i ravnim linijama. Drugim automobilima poprilicno skriva dizajnerska resenja pa moram da se napregnem da ispratim liniju automobila. Zato nekom automobilu iz Golf klase ili gradskom malisanu ni malo ne stoji crna boja.

артиљерац

pre 3 godine

како је рекао Хенри Форд:Можете да бирате коју хоћете боју,под условом да је црна.То је било за Форд Т који се правио само у црној боји.

mm

pre 3 godine

Beli automobili su pre 15-ak godina počeli da postaju popularni na italijanskom tržištu, a kao i sve mode, i ta se po drugim zemljama proširila nekoliko godina kasnija. Nema veze cena, ko kupuje Mercedes, BMW ili Audi ne štedi na boji, a posle se proširilo i na druge marke. Italijani se uzasavaju boja koje se prodaju u Nemačkoj.

diplinž

pre 3 godine

crni i bijeli? ili je autor teksta daltonista? preko pola voznog parka u regiji je silver! ja već treći silver vozim, muka mi je više. ali da je zahvalan, jeste. bukvalno ne znaš da li je prljav ili čist...

Ahtung

pre 3 godine

Ovoj Đulijeti Alfeti sa slike bi najbolje pristajala biserno bež boja u nešto diskretnijem tonu, uz alufelne nešto tamnije tonirane. Automatski menjač sa dvostrukim kvačilom se podrazumeva, uz dizel motor od 1600 ccm, 320 Nm obrtnog momenta i 120 ks, taman da se švrćka po Beogradu.

šuvaklija

pre 3 godine

crnu posle pranja opet treba prati ali najbolje cuci od svih ... najzahvalnija i najmanje upadljiva je srednje siva i sulundar siva nema razlike kada je auto prljav ili cist osim sjaja

tt

pre 3 godine

Imam auto metalik crne boje, u Beogradu (-vazno). Lep je samo tek opran. Posle nekoliko sati zbog prasine mozes crtati po njemu. Svaka, i najmanja kisa ucini da je auto vidljivo prljav. Dakle, da bi crni auto u velikom gradu bio lep moras ga prati vrlo vrlo vrlo cesto.

LosmiBgd

pre 3 godine

Skoro sam u gradu video neki novi Mercedes u zelenoj metalik boji. Bas sam se odusevio! Nisam navikao, pogotovo na novijim kolima, da vidjam takvu i slicne boje. Ja doduse nikada ne bih kupio zeleni auto, ali taj je potpuno odudarao od opsteg sivila svih ostalih automobila u okolini. Ispratio sam ga sa smeskom. Meni je recimo ok bordo boja ili neka nijansa narandzaste.

jaretina, zečetina, vruće prasence. goveđi pršut, dimljena adidaska, pastrmka na žaru. šopska salata, pohovani vrganj, pekarski krompir i bog da te vidi

pre 3 godine

Sva su kola dosadna, samo je Mazda crvena.
(Milan, 22. septembar 2020 18:06)

dobro maskira rđu

Milan

pre 3 godine

Neozbiljno je voziti crvenog mercedesa, dok mazdi " stoji". Tamno zelena i crvena, čak i varijante drečavo žute i svetlo zelene izuzetno lepo stoje nekim automobilima ali ljude uglavnom odbija ogovaranje kako privlači pažnju.
Sa druge strane luksuzni automobili nisu koloritni iz istih razloga iz kojih nisu ni poslovna odela - smatraju vas neozbiljnim

plitak potok a voda duboka

pre 3 godine

Prvo, crna boja nije dosadna. Drugo, auto posle treba i prodati
(Coyote, 22. septembar 2020 17:50)

Nema toliko pogrebnih preduzeća u Srbiji da sve to pokupuju.

Locutus

pre 3 godine

Imam crn auto i moram da priznam da stalno deluje prljav. Svaka kap vode koja padne ostavi fleku na njemu. Da sam mogao da biram verovatno bih uzeo belu. Sa stanovišta vidljivosti najbolje je imati crven auto. Siva metalik se ne vidi na autoputu.

Nikola München

pre 3 godine

Crno jednom u zivotu i nikada vise. Imao 5 godina crnu C klasu, ko sta radi pranje. Padne kisa vidi se da je prljavo, dune vetar opet isto. Od tada samo svetlo sivo i nista drugo.
(Pero, 22. septembar 2020 15:04)

Zato sto si opsednut time da ti je auto stalno cist. Ja vozim crnu Mazdu, pre nje sam vozio crnu Hondu, a pre Honde crnog Opela. Perem auto samo kad dodjem u Srbiju, a to je 1-2 godisnje. Ove godine zbog korone nisam dolazio tako da Mazda, budem li sledece godine dolazio, nece biti dve godine oprana. Usisam po potrebi iznutra, prebrisem povrsno armaturu, "da mi bude lepo", i to je to.

Eldorado

pre 3 godine

Nije to ništa, u enterijeru je 90%+ crna.

Šalu na stranu, meni je srebrna dobra. Možda jer sam u mladosti bio fan Mercedesovih srebrnih strela u moto sportu, kao i AMG odeljenja...
Ali činjenica je da da danas većina modela u ponudi ima samo varijacije sive. Baš u tekstu pomenuta S klasa.
Ko npr. hoće žutu, zelenu, narandžastu itd jedina opcija mu je neki sportski model ili Aston / Bentley :D

Ivan

pre 3 godine

Do pre 10-ak godina je čini mi se najviše dobrih automobila bilo crno. Sive metalik je isto bilo u izobilju, ali je nekako išla uz jeftinije modele. Tada mi je baš bilo lepo videti skuplji automobil u beloj boji. Međutim, u zadnjih par godina vlada prava ekspanzija bele boje u Srbiji, pre svega kod nemačke trojke a posebno kod Mercedesa. Tako da je i ona sada dosadila. Plava mi je u raznim nijansama sada najlepša.

Nikola IV

pre 3 godine

Nisam znao da ima ljudi koji kupuju auto koji je izlozen u salonu i u kome su vec i Kurta i Murta sedeli da ga "isprobaju". Kupio bih takav auto, ali sa popustom od 10-15%.

Фактор мира и стабилности

pre 3 godine

Јок, ћу да доплатим 500 евра за влашко жуту. Она сигурно није досадна!

Šmrki

pre 3 godine

A po cemu su te boje dosadne? Zavisi i koju marku automobila vozis jer na primer bela ne stoji svakom automobilu. Na primer Audi ima najlepše modele bele boje (moje licno misljenje, a i dosta njih u mojoj okolini se slaze isto) Po meni je bela laksa zbog prljavštine, a i odbija sunce... Jeste li primetili na primer kolika je zastupljenost automobila bele boje u Grckoj? Sta mislite zbog cega? ;)

Pero

pre 3 godine

Crno jednom u zivotu i nikada vise. Imao 5 godina crnu C klasu, ko sta radi pranje. Padne kisa vidi se da je prljavo, dune vetar opet isto. Od tada samo svetlo sivo i nista drugo.

rebro

pre 3 godine

Zato što boja automobila ne utiče na performanse te je nebitno koja je.
Da mogu kupio bih transparentan auto, ali pošto ne mogu onda je svaki bele boje jer je imbecilno davati pare za drugu boju, a onda štedeti na osiguranju i gumama.

Aca

pre 3 godine

Zbog osrzavanja.Meni je beo auto i perem ga pa 3 puta godisnje a dok sam imao zelen prao ga non stop,na beloj i sivoj se i ne primecuje kolko je prljav.

Vozač

pre 3 godine

Nikad ne doplaćujem za boju, koju imaju uzimam. Nekad su obične, nekad je perla ili metalik gratis.Tih 50 ili više hiljada dinara treba zaraditi, a ne vrate mi se nikad. Se

Da da da

pre 3 godine

Obicno samo te boje imaju na lageru. Cak i ako se ne doplacuje, druga boja mora da se ceka ponekad 4 i vise meseci.
Tako da sem ako bas nemate strpljenja ne ispati se cekati. A bela i siva meni bar nisu ruzne.

Jare u mleku

pre 3 godine

Jeste da da su bela i crvena danas uglavnom dzabe ali nije samo to u pitanju. Gomila automobila Nemačke trojke su u beloj boji. I to ne bela bez doplate, nego bela koja je skuplja od svih ostalih boja. Tipa "artik bela" kod Audija. Iskreno i meni beli auto sa crnim detaljima skroz ok varijanta.

Dejan

pre 3 godine

Zato što je uglavnom jeftinije, samim tim više se kupuju kao privredna i službena vozila, pa takvih bude i više na drumovima, a onda se i oni koji kupuju za sebe i nije im bitna cena povode za ukusom krda.

Pero

pre 3 godine

Crno jednom u zivotu i nikada vise. Imao 5 godina crnu C klasu, ko sta radi pranje. Padne kisa vidi se da je prljavo, dune vetar opet isto. Od tada samo svetlo sivo i nista drugo.

Aca

pre 3 godine

Zbog osrzavanja.Meni je beo auto i perem ga pa 3 puta godisnje a dok sam imao zelen prao ga non stop,na beloj i sivoj se i ne primecuje kolko je prljav.

Da da da

pre 3 godine

Obicno samo te boje imaju na lageru. Cak i ako se ne doplacuje, druga boja mora da se ceka ponekad 4 i vise meseci.
Tako da sem ako bas nemate strpljenja ne ispati se cekati. A bela i siva meni bar nisu ruzne.

Vozač

pre 3 godine

Nikad ne doplaćujem za boju, koju imaju uzimam. Nekad su obične, nekad je perla ili metalik gratis.Tih 50 ili više hiljada dinara treba zaraditi, a ne vrate mi se nikad. Se

Šmrki

pre 3 godine

A po cemu su te boje dosadne? Zavisi i koju marku automobila vozis jer na primer bela ne stoji svakom automobilu. Na primer Audi ima najlepše modele bele boje (moje licno misljenje, a i dosta njih u mojoj okolini se slaze isto) Po meni je bela laksa zbog prljavštine, a i odbija sunce... Jeste li primetili na primer kolika je zastupljenost automobila bele boje u Grckoj? Sta mislite zbog cega? ;)

tt

pre 3 godine

Imam auto metalik crne boje, u Beogradu (-vazno). Lep je samo tek opran. Posle nekoliko sati zbog prasine mozes crtati po njemu. Svaka, i najmanja kisa ucini da je auto vidljivo prljav. Dakle, da bi crni auto u velikom gradu bio lep moras ga prati vrlo vrlo vrlo cesto.

LosmiBgd

pre 3 godine

Skoro sam u gradu video neki novi Mercedes u zelenoj metalik boji. Bas sam se odusevio! Nisam navikao, pogotovo na novijim kolima, da vidjam takvu i slicne boje. Ja doduse nikada ne bih kupio zeleni auto, ali taj je potpuno odudarao od opsteg sivila svih ostalih automobila u okolini. Ispratio sam ga sa smeskom. Meni je recimo ok bordo boja ili neka nijansa narandzaste.

Milan

pre 3 godine

Neozbiljno je voziti crvenog mercedesa, dok mazdi " stoji". Tamno zelena i crvena, čak i varijante drečavo žute i svetlo zelene izuzetno lepo stoje nekim automobilima ali ljude uglavnom odbija ogovaranje kako privlači pažnju.
Sa druge strane luksuzni automobili nisu koloritni iz istih razloga iz kojih nisu ni poslovna odela - smatraju vas neozbiljnim

Фактор мира и стабилности

pre 3 godine

Јок, ћу да доплатим 500 евра за влашко жуту. Она сигурно није досадна!

rebro

pre 3 godine

Zato što boja automobila ne utiče na performanse te je nebitno koja je.
Da mogu kupio bih transparentan auto, ali pošto ne mogu onda je svaki bele boje jer je imbecilno davati pare za drugu boju, a onda štedeti na osiguranju i gumama.

šuvaklija

pre 3 godine

crnu posle pranja opet treba prati ali najbolje cuci od svih ... najzahvalnija i najmanje upadljiva je srednje siva i sulundar siva nema razlike kada je auto prljav ili cist osim sjaja

Jare u mleku

pre 3 godine

Jeste da da su bela i crvena danas uglavnom dzabe ali nije samo to u pitanju. Gomila automobila Nemačke trojke su u beloj boji. I to ne bela bez doplate, nego bela koja je skuplja od svih ostalih boja. Tipa "artik bela" kod Audija. Iskreno i meni beli auto sa crnim detaljima skroz ok varijanta.

Locutus

pre 3 godine

Imam crn auto i moram da priznam da stalno deluje prljav. Svaka kap vode koja padne ostavi fleku na njemu. Da sam mogao da biram verovatno bih uzeo belu. Sa stanovišta vidljivosti najbolje je imati crven auto. Siva metalik se ne vidi na autoputu.

Dejan

pre 3 godine

Zato što je uglavnom jeftinije, samim tim više se kupuju kao privredna i službena vozila, pa takvih bude i više na drumovima, a onda se i oni koji kupuju za sebe i nije im bitna cena povode za ukusom krda.

Ivan

pre 3 godine

Do pre 10-ak godina je čini mi se najviše dobrih automobila bilo crno. Sive metalik je isto bilo u izobilju, ali je nekako išla uz jeftinije modele. Tada mi je baš bilo lepo videti skuplji automobil u beloj boji. Međutim, u zadnjih par godina vlada prava ekspanzija bele boje u Srbiji, pre svega kod nemačke trojke a posebno kod Mercedesa. Tako da je i ona sada dosadila. Plava mi je u raznim nijansama sada najlepša.

Jo

pre 3 godine

Crna boja lezi samo velikim limuzinama sa cistim i ravnim linijama. Drugim automobilima poprilicno skriva dizajnerska resenja pa moram da se napregnem da ispratim liniju automobila. Zato nekom automobilu iz Golf klase ili gradskom malisanu ni malo ne stoji crna boja.

diplinž

pre 3 godine

crni i bijeli? ili je autor teksta daltonista? preko pola voznog parka u regiji je silver! ja već treći silver vozim, muka mi je više. ali da je zahvalan, jeste. bukvalno ne znaš da li je prljav ili čist...

артиљерац

pre 3 godine

како је рекао Хенри Форд:Можете да бирате коју хоћете боју,под условом да је црна.То је било за Форд Т који се правио само у црној боји.

panke

pre 3 godine

trenutno imam crni auto i mislim da je to prvi i poslednji put da sam kupio crnu boju.što neko reče u komentaru crni i kad opereš treba opet da ga opereš.ubudiće samo belo......

plitak potok a voda duboka

pre 3 godine

Prvo, crna boja nije dosadna. Drugo, auto posle treba i prodati
(Coyote, 22. septembar 2020 17:50)

Nema toliko pogrebnih preduzeća u Srbiji da sve to pokupuju.

Mikica

pre 3 godine

Ferari je najprincipijelniji po tom pitanju. Morate da doplatite ako nećete da bude crven.
Kod spoljne boje još je i ostavljena mogućnost da izaberete neku "življu" boju, ali kod unutrašnje je izbor ograničen u većini slučajeva na crnu sivu i krem.
70-tih godina je crveni enterijer bio veoma popularan, svi su ga furali, danas skoro da ne postoji.
Nemaju ljudi više stila...

Nikola München

pre 3 godine

Crno jednom u zivotu i nikada vise. Imao 5 godina crnu C klasu, ko sta radi pranje. Padne kisa vidi se da je prljavo, dune vetar opet isto. Od tada samo svetlo sivo i nista drugo.
(Pero, 22. septembar 2020 15:04)

Zato sto si opsednut time da ti je auto stalno cist. Ja vozim crnu Mazdu, pre nje sam vozio crnu Hondu, a pre Honde crnog Opela. Perem auto samo kad dodjem u Srbiju, a to je 1-2 godisnje. Ove godine zbog korone nisam dolazio tako da Mazda, budem li sledece godine dolazio, nece biti dve godine oprana. Usisam po potrebi iznutra, prebrisem povrsno armaturu, "da mi bude lepo", i to je to.

Eldorado

pre 3 godine

Nije to ništa, u enterijeru je 90%+ crna.

Šalu na stranu, meni je srebrna dobra. Možda jer sam u mladosti bio fan Mercedesovih srebrnih strela u moto sportu, kao i AMG odeljenja...
Ali činjenica je da da danas većina modela u ponudi ima samo varijacije sive. Baš u tekstu pomenuta S klasa.
Ko npr. hoće žutu, zelenu, narandžastu itd jedina opcija mu je neki sportski model ili Aston / Bentley :D

Nikola IV

pre 3 godine

Nisam znao da ima ljudi koji kupuju auto koji je izlozen u salonu i u kome su vec i Kurta i Murta sedeli da ga "isprobaju". Kupio bih takav auto, ali sa popustom od 10-15%.

Gagi

pre 3 godine

Kad vidim crnu ili belu Škodu odmah znam da je to službeni nekog neradnika iz državnih jasala, na semaforu kad je iza tutiram da se huši u dimu, kad krene da pretiče dam gas, naglo kočim kad je iza, na parkingu se parkiram da ne može da otvori vrata, nikad ga ne propuštam i uvek mu oduzimam prvenstvo...

123

pre 3 godine

Niko da spomene vezu izmedju dizajna automobila i boje.

Ja narucio prvo neku metalik sivu boju, delovalo mi ok.

Posle odem na sajt i izmenjam sve boje na automobilu i zakljucim da ovom dizajnu bela boja je vrh.Nazovem i promenim boju i jos dobijem nekih 350 ili 400 nazad.Tada nisam ni znao da je bela naj jeftinija, ali na mom autu lezi super.Dakle nisu uvek u pitanju pare, nesto je i do dizajna automobila.Bela otvara ,crna zatvara kao majcu kada kupujete.

jaretina, zečetina, vruće prasence. goveđi pršut, dimljena adidaska, pastrmka na žaru. šopska salata, pohovani vrganj, pekarski krompir i bog da te vidi

pre 3 godine

Sva su kola dosadna, samo je Mazda crvena.
(Milan, 22. septembar 2020 18:06)

dobro maskira rđu

miki

pre 3 godine

@ozna ....Te mazde su ofarbane bojom "Soul red" 41v i 46v.To sto je vama lepo za 90% lakirere u Srbiji je "nemoguca misija" da naprave da se ne vidi popravka.Cena je itekako razlicita,tako da ko se opekao sa popravkom nekih egzoticnih nijansi razmislja i glavom(novcanikom)kada kupuje vozilo.

mm

pre 3 godine

Beli automobili su pre 15-ak godina počeli da postaju popularni na italijanskom tržištu, a kao i sve mode, i ta se po drugim zemljama proširila nekoliko godina kasnija. Nema veze cena, ko kupuje Mercedes, BMW ili Audi ne štedi na boji, a posle se proširilo i na druge marke. Italijani se uzasavaju boja koje se prodaju u Nemačkoj.

Pedro

pre 3 godine

Pre šest godina izabrao sam beli Peugeot 508. Zašto? Zato što je postojala samo bela boja, neka siva, neka bledunjavo plava i pet raznih nijansi crne.

Ahtung

pre 3 godine

Ovoj Đulijeti Alfeti sa slike bi najbolje pristajala biserno bež boja u nešto diskretnijem tonu, uz alufelne nešto tamnije tonirane. Automatski menjač sa dvostrukim kvačilom se podrazumeva, uz dizel motor od 1600 ccm, 320 Nm obrtnog momenta i 120 ks, taman da se švrćka po Beogradu.

Reziel

pre 3 godine

Što se praktičnosti tiče, crna boja je po mom iskustvu najgora. Imao sam crnu Mazdu 6, dizajn prelep, i boja ide uz nju, ali džabe. Automobil je bukvalno stalno prljav. Da imam vozača koji bi češće vozio na pranje OK, ali ne mogu na svaka dva-tri dana da gubim sat-dva.
Takodje, neko me je zagrebao na parkingu po vratima, desetak cm ništa strašno. Kad auto zablista, ogrebotina zablista još više!

Po mom dosadašnjem iskustvu, bela i zlatna su najlakše za održavanje. Čak bih belu stavio na prvo mesto, jer koliko god paradoksalno zvučalo, stvarno joj treba puno da bi auto izgledao baš prljavo. Još ako imate uslova za one perla varijante, auto može stvarno da izgleda dobro.

Ima boja koje na pojedinim modelima baš stoje, naročito kada su u pitanju neke sportske varijante, ili posebni paketi opreme (govorim o normalnim automobilima ne o Ferarijima i slično). Nekada boja čak i od prilično mlakog dizajna može da napravi nešto posebno (ima neka ljubičasto teget boja za Golf 7 izgleda fenomenalno). Ali ako birate po praktičnosti i lakoći održavanja, bela i zlatna su po mom mišljenju najbolji izbor.

NIKOLA

pre 3 godine

Uz izuzetke naravno ali generalno svetlo siva metalik još ako može fabrički zatamnjeni zadnji prozori i nema greške, korektno održavanje i dalje lakša prodaja.

stefan beograd

pre 3 godine

Sto ljudi sto cudi, a vecina u pravu. Crna, nije za malisane ali recimo Clio nov je super dok ostali i ne, e sad malisanima crvena metalik u nekim nijansama ekstra stoji jos vecina novih ima crne detalje pa lepse izgledaju, i narandzasta isto, da vidite micru samo... Crna je za limuzine, vece automobile. Za mene licno, siva nikad nebi bio izbor boje osim da je u pitanju neki dzip, pa i njemu vise dzudzi crna ali od modela. Mazda ima sjajnu crvenu boju, bukvalno potpis. Bela je po mom misljenju onako, bela, potpuno nebitna i potpuno klot, neutralna, osim na lux limuzinama. Najvise mrzim one modele kad promase boju ili odvale neku kombinaciju sa nekom drecavo zutom/svetlo narandzastom plus branici kao plastika, to mi je najgora kombinacija.

Kursula

pre 3 godine

zatp sto je u USA osiguranje drasticno skuplje ako nije dosadna boja.... misle da ste skloni sportskoj voznji
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kaboom, 22. septembar 2020 22:07)

To je prica za malu decu. Boja kola nema nikave veze sa cenom osiguarnja.

Godine starosti i vozacka istorija su glavni faktori. Ako osiguranje ukljucuje pokrice za stetu na sopstvenom vozilu, vrednost datog vozila ima uticja takodje.

MUŠKATLA

pre 3 godine

"Tamno zelena i crvena, čak i varijante drečavo žute i svetlo zelene izuzetno lepo stoje nekim automobilima ali ljude uglavnom odbija ogovaranje kako privlači pažnju"

Pa zar to nije poenta? Ne samo da treba da se drugima svidi(privuče pažnju), nego i da bude upadljiv na ulici, putu, da drugi vozači i pešaci budu svesni tvog prisustva. Mene je u sivom autu udario čovek jer me kako kaže nije video. U sred sunčanog dana.

zlatousti

pre 3 godine

meni su najlepši braon automobili. Ili zlatniako nešto. A vozim sivi, šta ću, na placu ne biram po boji nego po očuvanosti. Problem sa sivom bojom je da je drugi ne vide. Udario me čovek i rekao mi uopšte te nisam video.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (MUŠKATLA, 23. septembar 2020 07:34) # Link komentara
i zbog sive boje(koja se odlicno uklapa u boju asfalta) svi moramo da vozimo sa upaljenim svetlima.

Nisam Englez

pre 3 godine

Kad prosecni zapodnoevropljanin uzima malo jaci auto na lizing (BMW, MB, Audi), koji ga mesecno kosta €500 njemu je primarni cilj da ustedi u totalu €300 na farbu, pa narucuje klot belo! Druga vrsta, a ima ih tamo bas puno, su kriminalci, koji uzimaju crnu farbu, kao i dusa sto im je. Takvi su oni, znamo ih mi..

F1 team

pre 3 godine

Uzeo sam belu boju, zato sto se boja koja mi se dopadala(crvena metalic), doplacivala 680e. Boja koju sam dobio se zove ledeno bela, sjano se uklopila sa crnim ogledalima, tako da sam na kraju prezadovoljan. Na engleskom trzistu se bas ledeno bela doplacuje 500 funti, nisam video koje su im besplatne, ali ocigledno da ima malo i do popularnosti neke boje na odredjenom trzistu...

Berliner

pre 3 godine

@gagi da da, to je ta klasicna seljacina!
"Kada pretice dodajem gas".... eeeej, pa koliko si glup... neko ce da strada, covece, da li si normalan!!!???

Gagi

pre 3 godine

@hm
Koliko samo privatnih kompanija koristi bele Škode (najčešći je Rapid) kao službena vozila, pa ti nastavi da z.zaš ljude.
(hm, 23. septembar 2020 06:54)
Sve firme koje imaju Škode su loše firme.

key and peele

pre 3 godine

biram da mi lezi uz auto. ne zanemari felne koje auto ima il koje bi dodao. generalno sam bio uvek manje privucen belom bojom, al eto sad vozim 207 pezo iz 2011, beo sa je&ackim felnama i stoji mu kao salivena. a opet nekom opelu, astri h na primer, bela stoji uzasno. opel generalno ima neke izandjale nijanse, kao golf pre sto je imao. sad se popravljaju, ali moraju jos da uce.

svi pominju mazda crveni i sa njima se slazem. necemo o ferarijima i tim preskupim autima, mazdi lezi crvena, novom fokusu metalik plava, novom mondeo lezi teget, crvena isto, clio sa bakarnom je bio hit za oci kad se pojavio a i crveni je lep.

sve zavisi od modela,l.

vozač demokrata

pre 3 godine

Crna boja je za državna protokolarna vozila i pogrebna vozila. Psihički profil vozača crnih auta jako je težak, a ne radi se samo o prenaduvanom egu. Ko vozi crna kola u Srbiji? Tajkuni, estrada, krupni i sitni kriminal, politika. Baš se nasmejem kad vidim ševrolet lačeti u crnoj boji.

Steva

pre 3 godine

Meni bela na par automobila izgleda vrh,uglavnom karavani:BMW 3,Audi A4,Škoda Oktavia...u kombinaciji sa nekim lepim alufelnama daje neku sportsku notu...

Nikola

pre 3 godine

Imao sam beli, a sad, svidela mi se kad uzimao, tamno zelena petrolej metalik. Kad je čist, izgleda bruka. Dakle jednom u dva meseca. Bela je zahvalnija, i ne samo zbog prljavštine, na ovoj tamnoj metalik svaka ogrebotina se vidi. Strašno.

kentacky-fried

pre 3 godine

Ja manje-više svaku boju mogu da svarim, osim one neke sive, koju forsira mahom VW grupa, ali videh da (čini mi se) i Volvo ima u ponudi, a to je neka... ja je zovem "beton siva". Obična svetlo siva. Znači nije metalik, nego jedva da ima sjaj (a nije mat)... bukvalno boja betona. Ima je u par nijansi i to toliko bezlično izgleda, da mi prosto nije jasno kako neko to plati. Viđam takve Audije i Škode mahom. Pa ono je toliki užas, da bih ladno odustao od kupovine, po cenu da nijedan primerak željenog modela ne mogu da nađem. Nov, polovan, svejedno.

To je ova boja:
https://autovolostorage.blob.core.windows.net/advertimages-5467339/skoda-octavia-2018-752l.jpg

Pa ne znam... jasno je da su ukusi različiti, ali ovo je bezukus. NIšta drugo. Horor. SMB beton-malter.

surovo realan

pre 3 godine

Vozim crni auto jer je ta boja bila osnovna i nije mi se davalo 600e za neku drugu boju pre bih taj novac ulozio u dodatnu opremu nego boju! Takodje crne i bele boje su uglavnom osnovne zato ih i ima najvise!

hm

pre 3 godine

@gagi
Koliko samo privatnih kompanija koristi bele Škode (najčešći je Rapid) kao službena vozila, pa ti nastavi da z.zaš ljude.

turbodizel

pre 3 godine

,,U igri su brojni faktori, uključujuc?i činjenicu da bela, crna, siva i srebrna "idu uz sve" kao i da su dostupne u gotovo svakom modelu na tržištu”
Bela boja je najeftinija od svih boja,sve ostale boje sadrze metal u sebi i manje su podlozne koroziji. To je glavni razlog zasto na ulicama imamo najvise belih auta. Ko je pravijo ovaj clanak svaka mu cast

svrba

pre 3 godine

Vozim beo auto. Novije generacije auta stoji bela boja. Setite se primera radi audi 80 jaje u beloj boji, pa 100 kakvi su bili uzas. Danas su takve linije da im ta boja stoji. Potpuno je ne bitno ko kakvu boju vozi ako se njemu sviđja ( tome ko vozi) ili je toliko para imao za određeni auto. Mnogo zlih komentara a malo para

MUŠKATLA

pre 3 godine

meni su najlepši braon automobili. Ili zlatniako nešto. A vozim sivi, šta ću, na placu ne biram po boji nego po očuvanosti. Problem sa sivom bojom je da je drugi ne vide. Udario me čovek i rekao mi uopšte te nisam video.

EU Citizen

pre 3 godine

Većina mojih automobila su bili crni ili tamno plavi, jer su bili tip koji se uklapa sa takvim bojama, mada sam vozio i svetliju metalik plavu ili crvenu. U suštini, smetaju mi samo violet, braon, zelena, narandžasta ili žuta za nesportske modele, i slične boje, sve ostalo je OK, ali moj lični ukus je stendalovski, :) crveno i crno, plus tamnoplava ili antracit povremeno :) Dodatna prednost je što, ako se baš ne iživljavate sa opremom, a ja sam tu relativno skroman, barem poslednjih petnaestak godina kada bolji automobili imaju sve što meni zaista treba u osnovnoj opremi ili nekom "normalnom" i dostupnom paketu (automatik koji vozim je na zapadu već par decenija standardniji od manuala za malo veće automobile), crni automobil retko čekate a skoro svaki model lepo izgleda.

r53

pre 3 godine

Dva auta u kuci, zuti hot hatch sa 40% crnih detalja, veselje u voznji i izgledu, i drugi terenac crossover tamnosiva/graphite gray. Anglosaksonci bi rekli 'best of both worlds'.

XXL

pre 3 godine

Cccc pročitah malo komentare pa vidim da je boja itekako bitna komentatorima. Zato većini da ne kažem svima prodavac uvali šta ima i svi su zadovoljni. U tome je i smisao mog prvog komentara da smo svi daltonisti kada se kreće u kupovinu kola da se ne lažemo nego daj šta daš i to odmah. Naravno da vozim. Pozz za sve komentatore ...

Aleksa Pufta

pre 3 godine

Iako sada vozim sivi srebrni metalik uvek su mi automobili u toj boji delovali kao da su ih drpili pre farbanja.
Beli mi nekako deluje bljak, crni ne bi uzeo ni sa 20% popusta zbog uroka a ok su mi crvena, bordo i tamnosivi a mogu imanje vise jos dosta boja pogotovo ako uzimas polovan pa biras ocuvanost automobila a ne umetnicki dojam.

dblagoje

pre 3 godine

Zatvorena crvena visnja,tamna zelena, metalik srebrna,sivo,metalic tamno nebo plavo,crveno,i sad zadnje .Onako bezveze, niti je crno niti sivo.

sve je relativno

pre 3 godine

To je ova boja:
https://autovolostorage.blob.core.windows.net/advertimages-5467339/skoda-octavia-2018-752l.jpg

Pa ne znam... jasno je da su ukusi različiti, ali ovo je bezukus. NIšta drugo. Horor. SMB beton-malter.
(kentacky-fried, 23. septembar 2020 11:32


Ta boja je jako retka, napravljena da se razlikuje od klasičnih konfekcijskih metalik sivih boja. Zato se koristi na modelima koji su drugačiji, ovde je u pitanju Octavia RS. Meni se recimo ne sviđa plava nijansa na I30 N, nekako mi je blaga za taj heč, očigledno da su hteli kao i kod Oktavije da ih na ulici ne pomešaju sa standardnim modelom.

Nikola München

pre 3 godine

Crno jednom u zivotu i nikada vise. Imao 5 godina crnu C klasu, ko sta radi pranje. Padne kisa vidi se da je prljavo, dune vetar opet isto. Od tada samo svetlo sivo i nista drugo.
(Pero, 22. septembar 2020 15:04)

Zato sto si opsednut time da ti je auto stalno cist. Ja vozim crnu Mazdu, pre nje sam vozio crnu Hondu, a pre Honde crnog Opela. Perem auto samo kad dodjem u Srbiju, a to je 1-2 godisnje. Ove godine zbog korone nisam dolazio tako da Mazda, budem li sledece godine dolazio, nece biti dve godine oprana. Usisam po potrebi iznutra, prebrisem povrsno armaturu, "da mi bude lepo", i to je to.

Gagi

pre 3 godine

Kad vidim crnu ili belu Škodu odmah znam da je to službeni nekog neradnika iz državnih jasala, na semaforu kad je iza tutiram da se huši u dimu, kad krene da pretiče dam gas, naglo kočim kad je iza, na parkingu se parkiram da ne može da otvori vrata, nikad ga ne propuštam i uvek mu oduzimam prvenstvo...

rebro

pre 3 godine

Zato što boja automobila ne utiče na performanse te je nebitno koja je.
Da mogu kupio bih transparentan auto, ali pošto ne mogu onda je svaki bele boje jer je imbecilno davati pare za drugu boju, a onda štedeti na osiguranju i gumama.

jaretina, zečetina, vruće prasence. goveđi pršut, dimljena adidaska, pastrmka na žaru. šopska salata, pohovani vrganj, pekarski krompir i bog da te vidi

pre 3 godine

Sva su kola dosadna, samo je Mazda crvena.
(Milan, 22. septembar 2020 18:06)

dobro maskira rđu

Nikola IV

pre 3 godine

Nisam znao da ima ljudi koji kupuju auto koji je izlozen u salonu i u kome su vec i Kurta i Murta sedeli da ga "isprobaju". Kupio bih takav auto, ali sa popustom od 10-15%.

Jare u mleku

pre 3 godine

Jeste da da su bela i crvena danas uglavnom dzabe ali nije samo to u pitanju. Gomila automobila Nemačke trojke su u beloj boji. I to ne bela bez doplate, nego bela koja je skuplja od svih ostalih boja. Tipa "artik bela" kod Audija. Iskreno i meni beli auto sa crnim detaljima skroz ok varijanta.

Vozač

pre 3 godine

Nikad ne doplaćujem za boju, koju imaju uzimam. Nekad su obične, nekad je perla ili metalik gratis.Tih 50 ili više hiljada dinara treba zaraditi, a ne vrate mi se nikad. Se

Aca

pre 3 godine

Zbog osrzavanja.Meni je beo auto i perem ga pa 3 puta godisnje a dok sam imao zelen prao ga non stop,na beloj i sivoj se i ne primecuje kolko je prljav.

Pero

pre 3 godine

Crno jednom u zivotu i nikada vise. Imao 5 godina crnu C klasu, ko sta radi pranje. Padne kisa vidi se da je prljavo, dune vetar opet isto. Od tada samo svetlo sivo i nista drugo.

plitak potok a voda duboka

pre 3 godine

Prvo, crna boja nije dosadna. Drugo, auto posle treba i prodati
(Coyote, 22. septembar 2020 17:50)

Nema toliko pogrebnih preduzeća u Srbiji da sve to pokupuju.

Dejan

pre 3 godine

Zato što je uglavnom jeftinije, samim tim više se kupuju kao privredna i službena vozila, pa takvih bude i više na drumovima, a onda se i oni koji kupuju za sebe i nije im bitna cena povode za ukusom krda.

Фактор мира и стабилности

pre 3 godine

Јок, ћу да доплатим 500 евра за влашко жуту. Она сигурно није досадна!

stefan beograd

pre 3 godine

Sto ljudi sto cudi, a vecina u pravu. Crna, nije za malisane ali recimo Clio nov je super dok ostali i ne, e sad malisanima crvena metalik u nekim nijansama ekstra stoji jos vecina novih ima crne detalje pa lepse izgledaju, i narandzasta isto, da vidite micru samo... Crna je za limuzine, vece automobile. Za mene licno, siva nikad nebi bio izbor boje osim da je u pitanju neki dzip, pa i njemu vise dzudzi crna ali od modela. Mazda ima sjajnu crvenu boju, bukvalno potpis. Bela je po mom misljenju onako, bela, potpuno nebitna i potpuno klot, neutralna, osim na lux limuzinama. Najvise mrzim one modele kad promase boju ili odvale neku kombinaciju sa nekom drecavo zutom/svetlo narandzastom plus branici kao plastika, to mi je najgora kombinacija.

Ahtung

pre 3 godine

Ovoj Đulijeti Alfeti sa slike bi najbolje pristajala biserno bež boja u nešto diskretnijem tonu, uz alufelne nešto tamnije tonirane. Automatski menjač sa dvostrukim kvačilom se podrazumeva, uz dizel motor od 1600 ccm, 320 Nm obrtnog momenta i 120 ks, taman da se švrćka po Beogradu.

Šmrki

pre 3 godine

A po cemu su te boje dosadne? Zavisi i koju marku automobila vozis jer na primer bela ne stoji svakom automobilu. Na primer Audi ima najlepše modele bele boje (moje licno misljenje, a i dosta njih u mojoj okolini se slaze isto) Po meni je bela laksa zbog prljavštine, a i odbija sunce... Jeste li primetili na primer kolika je zastupljenost automobila bele boje u Grckoj? Sta mislite zbog cega? ;)

Da da da

pre 3 godine

Obicno samo te boje imaju na lageru. Cak i ako se ne doplacuje, druga boja mora da se ceka ponekad 4 i vise meseci.
Tako da sem ako bas nemate strpljenja ne ispati se cekati. A bela i siva meni bar nisu ruzne.

r53

pre 3 godine

Dva auta u kuci, zuti hot hatch sa 40% crnih detalja, veselje u voznji i izgledu, i drugi terenac crossover tamnosiva/graphite gray. Anglosaksonci bi rekli 'best of both worlds'.

Ivan

pre 3 godine

Do pre 10-ak godina je čini mi se najviše dobrih automobila bilo crno. Sive metalik je isto bilo u izobilju, ali je nekako išla uz jeftinije modele. Tada mi je baš bilo lepo videti skuplji automobil u beloj boji. Međutim, u zadnjih par godina vlada prava ekspanzija bele boje u Srbiji, pre svega kod nemačke trojke a posebno kod Mercedesa. Tako da je i ona sada dosadila. Plava mi je u raznim nijansama sada najlepša.

vozač demokrata

pre 3 godine

Crna boja je za državna protokolarna vozila i pogrebna vozila. Psihički profil vozača crnih auta jako je težak, a ne radi se samo o prenaduvanom egu. Ko vozi crna kola u Srbiji? Tajkuni, estrada, krupni i sitni kriminal, politika. Baš se nasmejem kad vidim ševrolet lačeti u crnoj boji.

Milan

pre 3 godine

Neozbiljno je voziti crvenog mercedesa, dok mazdi " stoji". Tamno zelena i crvena, čak i varijante drečavo žute i svetlo zelene izuzetno lepo stoje nekim automobilima ali ljude uglavnom odbija ogovaranje kako privlači pažnju.
Sa druge strane luksuzni automobili nisu koloritni iz istih razloga iz kojih nisu ni poslovna odela - smatraju vas neozbiljnim

123

pre 3 godine

Niko da spomene vezu izmedju dizajna automobila i boje.

Ja narucio prvo neku metalik sivu boju, delovalo mi ok.

Posle odem na sajt i izmenjam sve boje na automobilu i zakljucim da ovom dizajnu bela boja je vrh.Nazovem i promenim boju i jos dobijem nekih 350 ili 400 nazad.Tada nisam ni znao da je bela naj jeftinija, ali na mom autu lezi super.Dakle nisu uvek u pitanju pare, nesto je i do dizajna automobila.Bela otvara ,crna zatvara kao majcu kada kupujete.

Jo

pre 3 godine

Crna boja lezi samo velikim limuzinama sa cistim i ravnim linijama. Drugim automobilima poprilicno skriva dizajnerska resenja pa moram da se napregnem da ispratim liniju automobila. Zato nekom automobilu iz Golf klase ili gradskom malisanu ni malo ne stoji crna boja.

Aleksa Pufta

pre 3 godine

Iako sada vozim sivi srebrni metalik uvek su mi automobili u toj boji delovali kao da su ih drpili pre farbanja.
Beli mi nekako deluje bljak, crni ne bi uzeo ni sa 20% popusta zbog uroka a ok su mi crvena, bordo i tamnosivi a mogu imanje vise jos dosta boja pogotovo ako uzimas polovan pa biras ocuvanost automobila a ne umetnicki dojam.

Eldorado

pre 3 godine

Nije to ništa, u enterijeru je 90%+ crna.

Šalu na stranu, meni je srebrna dobra. Možda jer sam u mladosti bio fan Mercedesovih srebrnih strela u moto sportu, kao i AMG odeljenja...
Ali činjenica je da da danas većina modela u ponudi ima samo varijacije sive. Baš u tekstu pomenuta S klasa.
Ko npr. hoće žutu, zelenu, narandžastu itd jedina opcija mu je neki sportski model ili Aston / Bentley :D

mm

pre 3 godine

Beli automobili su pre 15-ak godina počeli da postaju popularni na italijanskom tržištu, a kao i sve mode, i ta se po drugim zemljama proširila nekoliko godina kasnija. Nema veze cena, ko kupuje Mercedes, BMW ili Audi ne štedi na boji, a posle se proširilo i na druge marke. Italijani se uzasavaju boja koje se prodaju u Nemačkoj.

NIKOLA

pre 3 godine

Uz izuzetke naravno ali generalno svetlo siva metalik još ako može fabrički zatamnjeni zadnji prozori i nema greške, korektno održavanje i dalje lakša prodaja.

Gagi

pre 3 godine

@hm
Koliko samo privatnih kompanija koristi bele Škode (najčešći je Rapid) kao službena vozila, pa ti nastavi da z.zaš ljude.
(hm, 23. septembar 2020 06:54)
Sve firme koje imaju Škode su loše firme.

Pedro

pre 3 godine

Pre šest godina izabrao sam beli Peugeot 508. Zašto? Zato što je postojala samo bela boja, neka siva, neka bledunjavo plava i pet raznih nijansi crne.

panke

pre 3 godine

trenutno imam crni auto i mislim da je to prvi i poslednji put da sam kupio crnu boju.što neko reče u komentaru crni i kad opereš treba opet da ga opereš.ubudiće samo belo......

Mikica

pre 3 godine

Ferari je najprincipijelniji po tom pitanju. Morate da doplatite ako nećete da bude crven.
Kod spoljne boje još je i ostavljena mogućnost da izaberete neku "življu" boju, ali kod unutrašnje je izbor ograničen u većini slučajeva na crnu sivu i krem.
70-tih godina je crveni enterijer bio veoma popularan, svi su ga furali, danas skoro da ne postoji.
Nemaju ljudi više stila...

MUŠKATLA

pre 3 godine

meni su najlepši braon automobili. Ili zlatniako nešto. A vozim sivi, šta ću, na placu ne biram po boji nego po očuvanosti. Problem sa sivom bojom je da je drugi ne vide. Udario me čovek i rekao mi uopšte te nisam video.

Locutus

pre 3 godine

Imam crn auto i moram da priznam da stalno deluje prljav. Svaka kap vode koja padne ostavi fleku na njemu. Da sam mogao da biram verovatno bih uzeo belu. Sa stanovišta vidljivosti najbolje je imati crven auto. Siva metalik se ne vidi na autoputu.

miki

pre 3 godine

@ozna ....Te mazde su ofarbane bojom "Soul red" 41v i 46v.To sto je vama lepo za 90% lakirere u Srbiji je "nemoguca misija" da naprave da se ne vidi popravka.Cena je itekako razlicita,tako da ko se opekao sa popravkom nekih egzoticnih nijansi razmislja i glavom(novcanikom)kada kupuje vozilo.

surovo realan

pre 3 godine

Vozim crni auto jer je ta boja bila osnovna i nije mi se davalo 600e za neku drugu boju pre bih taj novac ulozio u dodatnu opremu nego boju! Takodje crne i bele boje su uglavnom osnovne zato ih i ima najvise!

diplinž

pre 3 godine

crni i bijeli? ili je autor teksta daltonista? preko pola voznog parka u regiji je silver! ja već treći silver vozim, muka mi je više. ali da je zahvalan, jeste. bukvalno ne znaš da li je prljav ili čist...

dblagoje

pre 3 godine

Zatvorena crvena visnja,tamna zelena, metalik srebrna,sivo,metalic tamno nebo plavo,crveno,i sad zadnje .Onako bezveze, niti je crno niti sivo.

Nisam Englez

pre 3 godine

Kad prosecni zapodnoevropljanin uzima malo jaci auto na lizing (BMW, MB, Audi), koji ga mesecno kosta €500 njemu je primarni cilj da ustedi u totalu €300 na farbu, pa narucuje klot belo! Druga vrsta, a ima ih tamo bas puno, su kriminalci, koji uzimaju crnu farbu, kao i dusa sto im je. Takvi su oni, znamo ih mi..

tt

pre 3 godine

Imam auto metalik crne boje, u Beogradu (-vazno). Lep je samo tek opran. Posle nekoliko sati zbog prasine mozes crtati po njemu. Svaka, i najmanja kisa ucini da je auto vidljivo prljav. Dakle, da bi crni auto u velikom gradu bio lep moras ga prati vrlo vrlo vrlo cesto.

Berliner

pre 3 godine

@gagi da da, to je ta klasicna seljacina!
"Kada pretice dodajem gas".... eeeej, pa koliko si glup... neko ce da strada, covece, da li si normalan!!!???

XXL

pre 3 godine

Cccc pročitah malo komentare pa vidim da je boja itekako bitna komentatorima. Zato većini da ne kažem svima prodavac uvali šta ima i svi su zadovoljni. U tome je i smisao mog prvog komentara da smo svi daltonisti kada se kreće u kupovinu kola da se ne lažemo nego daj šta daš i to odmah. Naravno da vozim. Pozz za sve komentatore ...

zlatousti

pre 3 godine

meni su najlepši braon automobili. Ili zlatniako nešto. A vozim sivi, šta ću, na placu ne biram po boji nego po očuvanosti. Problem sa sivom bojom je da je drugi ne vide. Udario me čovek i rekao mi uopšte te nisam video.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (MUŠKATLA, 23. septembar 2020 07:34) # Link komentara
i zbog sive boje(koja se odlicno uklapa u boju asfalta) svi moramo da vozimo sa upaljenim svetlima.

EU Citizen

pre 3 godine

Većina mojih automobila su bili crni ili tamno plavi, jer su bili tip koji se uklapa sa takvim bojama, mada sam vozio i svetliju metalik plavu ili crvenu. U suštini, smetaju mi samo violet, braon, zelena, narandžasta ili žuta za nesportske modele, i slične boje, sve ostalo je OK, ali moj lični ukus je stendalovski, :) crveno i crno, plus tamnoplava ili antracit povremeno :) Dodatna prednost je što, ako se baš ne iživljavate sa opremom, a ja sam tu relativno skroman, barem poslednjih petnaestak godina kada bolji automobili imaju sve što meni zaista treba u osnovnoj opremi ili nekom "normalnom" i dostupnom paketu (automatik koji vozim je na zapadu već par decenija standardniji od manuala za malo veće automobile), crni automobil retko čekate a skoro svaki model lepo izgleda.

šuvaklija

pre 3 godine

crnu posle pranja opet treba prati ali najbolje cuci od svih ... najzahvalnija i najmanje upadljiva je srednje siva i sulundar siva nema razlike kada je auto prljav ili cist osim sjaja

артиљерац

pre 3 godine

како је рекао Хенри Форд:Можете да бирате коју хоћете боју,под условом да је црна.То је било за Форд Т који се правио само у црној боји.

Reziel

pre 3 godine

Što se praktičnosti tiče, crna boja je po mom iskustvu najgora. Imao sam crnu Mazdu 6, dizajn prelep, i boja ide uz nju, ali džabe. Automobil je bukvalno stalno prljav. Da imam vozača koji bi češće vozio na pranje OK, ali ne mogu na svaka dva-tri dana da gubim sat-dva.
Takodje, neko me je zagrebao na parkingu po vratima, desetak cm ništa strašno. Kad auto zablista, ogrebotina zablista još više!

Po mom dosadašnjem iskustvu, bela i zlatna su najlakše za održavanje. Čak bih belu stavio na prvo mesto, jer koliko god paradoksalno zvučalo, stvarno joj treba puno da bi auto izgledao baš prljavo. Još ako imate uslova za one perla varijante, auto može stvarno da izgleda dobro.

Ima boja koje na pojedinim modelima baš stoje, naročito kada su u pitanju neke sportske varijante, ili posebni paketi opreme (govorim o normalnim automobilima ne o Ferarijima i slično). Nekada boja čak i od prilično mlakog dizajna može da napravi nešto posebno (ima neka ljubičasto teget boja za Golf 7 izgleda fenomenalno). Ali ako birate po praktičnosti i lakoći održavanja, bela i zlatna su po mom mišljenju najbolji izbor.

turbodizel

pre 3 godine

,,U igri su brojni faktori, uključujuc?i činjenicu da bela, crna, siva i srebrna "idu uz sve" kao i da su dostupne u gotovo svakom modelu na tržištu”
Bela boja je najeftinija od svih boja,sve ostale boje sadrze metal u sebi i manje su podlozne koroziji. To je glavni razlog zasto na ulicama imamo najvise belih auta. Ko je pravijo ovaj clanak svaka mu cast

kentacky-fried

pre 3 godine

Ja manje-više svaku boju mogu da svarim, osim one neke sive, koju forsira mahom VW grupa, ali videh da (čini mi se) i Volvo ima u ponudi, a to je neka... ja je zovem "beton siva". Obična svetlo siva. Znači nije metalik, nego jedva da ima sjaj (a nije mat)... bukvalno boja betona. Ima je u par nijansi i to toliko bezlično izgleda, da mi prosto nije jasno kako neko to plati. Viđam takve Audije i Škode mahom. Pa ono je toliki užas, da bih ladno odustao od kupovine, po cenu da nijedan primerak željenog modela ne mogu da nađem. Nov, polovan, svejedno.

To je ova boja:
https://autovolostorage.blob.core.windows.net/advertimages-5467339/skoda-octavia-2018-752l.jpg

Pa ne znam... jasno je da su ukusi različiti, ali ovo je bezukus. NIšta drugo. Horor. SMB beton-malter.

svrba

pre 3 godine

Vozim beo auto. Novije generacije auta stoji bela boja. Setite se primera radi audi 80 jaje u beloj boji, pa 100 kakvi su bili uzas. Danas su takve linije da im ta boja stoji. Potpuno je ne bitno ko kakvu boju vozi ako se njemu sviđja ( tome ko vozi) ili je toliko para imao za određeni auto. Mnogo zlih komentara a malo para

LosmiBgd

pre 3 godine

Skoro sam u gradu video neki novi Mercedes u zelenoj metalik boji. Bas sam se odusevio! Nisam navikao, pogotovo na novijim kolima, da vidjam takvu i slicne boje. Ja doduse nikada ne bih kupio zeleni auto, ali taj je potpuno odudarao od opsteg sivila svih ostalih automobila u okolini. Ispratio sam ga sa smeskom. Meni je recimo ok bordo boja ili neka nijansa narandzaste.

Kursula

pre 3 godine

zatp sto je u USA osiguranje drasticno skuplje ako nije dosadna boja.... misle da ste skloni sportskoj voznji
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kaboom, 22. septembar 2020 22:07)

To je prica za malu decu. Boja kola nema nikave veze sa cenom osiguarnja.

Godine starosti i vozacka istorija su glavni faktori. Ako osiguranje ukljucuje pokrice za stetu na sopstvenom vozilu, vrednost datog vozila ima uticja takodje.

Steva

pre 3 godine

Meni bela na par automobila izgleda vrh,uglavnom karavani:BMW 3,Audi A4,Škoda Oktavia...u kombinaciji sa nekim lepim alufelnama daje neku sportsku notu...

hm

pre 3 godine

@gagi
Koliko samo privatnih kompanija koristi bele Škode (najčešći je Rapid) kao službena vozila, pa ti nastavi da z.zaš ljude.

F1 team

pre 3 godine

Uzeo sam belu boju, zato sto se boja koja mi se dopadala(crvena metalic), doplacivala 680e. Boja koju sam dobio se zove ledeno bela, sjano se uklopila sa crnim ogledalima, tako da sam na kraju prezadovoljan. Na engleskom trzistu se bas ledeno bela doplacuje 500 funti, nisam video koje su im besplatne, ali ocigledno da ima malo i do popularnosti neke boje na odredjenom trzistu...

MUŠKATLA

pre 3 godine

"Tamno zelena i crvena, čak i varijante drečavo žute i svetlo zelene izuzetno lepo stoje nekim automobilima ali ljude uglavnom odbija ogovaranje kako privlači pažnju"

Pa zar to nije poenta? Ne samo da treba da se drugima svidi(privuče pažnju), nego i da bude upadljiv na ulici, putu, da drugi vozači i pešaci budu svesni tvog prisustva. Mene je u sivom autu udario čovek jer me kako kaže nije video. U sred sunčanog dana.

Nikola

pre 3 godine

Imao sam beli, a sad, svidela mi se kad uzimao, tamno zelena petrolej metalik. Kad je čist, izgleda bruka. Dakle jednom u dva meseca. Bela je zahvalnija, i ne samo zbog prljavštine, na ovoj tamnoj metalik svaka ogrebotina se vidi. Strašno.

key and peele

pre 3 godine

biram da mi lezi uz auto. ne zanemari felne koje auto ima il koje bi dodao. generalno sam bio uvek manje privucen belom bojom, al eto sad vozim 207 pezo iz 2011, beo sa je&ackim felnama i stoji mu kao salivena. a opet nekom opelu, astri h na primer, bela stoji uzasno. opel generalno ima neke izandjale nijanse, kao golf pre sto je imao. sad se popravljaju, ali moraju jos da uce.

svi pominju mazda crveni i sa njima se slazem. necemo o ferarijima i tim preskupim autima, mazdi lezi crvena, novom fokusu metalik plava, novom mondeo lezi teget, crvena isto, clio sa bakarnom je bio hit za oci kad se pojavio a i crveni je lep.

sve zavisi od modela,l.

sve je relativno

pre 3 godine

To je ova boja:
https://autovolostorage.blob.core.windows.net/advertimages-5467339/skoda-octavia-2018-752l.jpg

Pa ne znam... jasno je da su ukusi različiti, ali ovo je bezukus. NIšta drugo. Horor. SMB beton-malter.
(kentacky-fried, 23. septembar 2020 11:32


Ta boja je jako retka, napravljena da se razlikuje od klasičnih konfekcijskih metalik sivih boja. Zato se koristi na modelima koji su drugačiji, ovde je u pitanju Octavia RS. Meni se recimo ne sviđa plava nijansa na I30 N, nekako mi je blaga za taj heč, očigledno da su hteli kao i kod Oktavije da ih na ulici ne pomešaju sa standardnim modelom.