Četvrtak, 17.09.2020.

11:30

Koliko košta nova Mercedesova S klasa

Izvor: B92

Koliko košta nova Mercedesova S klasa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

Mikica

pre 3 godine

Vidim da neki koji su očigledno ili pravnici ili ekonomisti ili sl. nisu dobro shvatili neke tehničke stvari koji o kojima sam pisao a koje znam iz prve ruke. Kada kažem da neko u Stutgartu zadržava i ima vrhovnu i neoborivu kontrolu nad vašim autom i nakon što vam ga proda onda se postavlja pitanje ko je pravi vlasnik vašeg auta i preko njega vas samih koji postajete ovca za šišanje, jer je ceo sistem tako osmišljen.
A sistem funkcioniše ovako:
Svi bitni sklopovi i komponente u vašem autu su kodirano-čipovani, ništa ne možete da zamente sa drugog istog auta. Sve bitno morate da kupite isključivo u mercedesu i oni moraju softverski da to prijave u kompjuter u vašem autu pri čemu je čak i ovlašćenim serviserima oduzeta mogućnost da to urade na lokalnom nivou već i oni moraju da povežu dijagnostičku aparaturu na kompjuter vašeg auta a zatim da se uloguju na vrhovni kompjuter u Štutgartu koji će onda preko linka da obavi softverska podešavanja na daljinu. Zašto je to tako možda će vam biti jasnije ako kažem da su rezervni delovi koji vam oni naplaćuju 10 puta skuplji od troškova njihove proizvodnje.
Tu nije kraj priče, kompjuter u vašem autu je u stalnoj satelitskoj vezi sa kompjuterom u Štutgartu a da vi to niti znate niti predpostavljate niti vam je to iko rekao prilikom kupovine auta.
Ta satelitska veza omogućava mnogo "zanimljivih" stvari od kojih su neke korisne a neke se mogu maliciozno zloupotrebiti.
Krajnja mogućnost je da vam oni preko satelita "isključe" auto i to nikako nije isto što i da vam "ugase" auto. Ako vam oni isključe auto niko vam ga neće više upaliti.
Ta satelitska veza omogućava nadziranje vašeg kretanja kao i stila vaše vožnje. Jedan banalno maliciozan primer mogućeg korišćenja satelitske veze mogao bi izgledati na sledeći način. Neko u Štutgartu zaključi da im je u magacinu ostalo nepotrebno puno rezervnih klima kompresora za određeni model. Odaberu određeni broj kupaca i preko satelita pošalju kod u kompjuter vašeg auta da isključi klimu i prijavi kvar kompresora, naravno rezervni kompresor je već poslat u ovlašceni servis gde ste vi prijavljeni.
Ko želi da bude deo ove priče srećno mu bilo. Za mene postoje samo mercedesi proizvedeni do 2005 godine.

Aleksa Pufta

pre 3 godine

Prvo shvatite da je poskupljenje automobila delom zbog novih savremenih igrackica a delom zbog inflacije svih valuta.
Tamo 1980te milijarderi prakticno nisu ni postojali a danas ih ima stotine.
Vozio sam se dosta kilometara u S350 koji je jedno 2006to godiste koji je izasao na 130 hiljadarki plus AMG felne od 8000e i dan danas tesko je zamisliti da to moze udobnije.
Iako ne volim da me voze zaspao sam na putu za NS na 230km/h a rekli su mi da je bilo i 250 dok sam spavao.
Kome treba limuzina skoro da nema bolje ali ja i da imam te pare ne bi kupovao jer tu robnu marku ne volim od 123-ke nadobudnih taksista i gastosa sa kariranim sesiricima.
Ali moram da priznam da pored G klase koja je prica za sebe u premijum klasi SUV automobila je dizajnerski od prve verzije najvise napredovao ML.

Spiclov

pre 3 godine

Inace ne volim Mercedes,a i nemam novca da ga kupim...
(Bora, 17. septembar 2020 12:24)

Kako znas da ga ne volis kad ga vidis samo na YouTube-u?

EU Citizen

pre 3 godine

Nemačko, dakle, neopravdano slupo, ružnjikavo i ekofašistički malolitražno, nekad sam voleo Mercedese, ali ima jednako dobrih, pouzdanijih i jačih automobila iz Japana i Koreje za značajno manje para, za slučaj da poželim da se vratim limuzinama :))

magla svuda oko nas

pre 3 godine

ljudi, ovu su cene u Nemackoj, kod nas dodajte jos 30% na tu cenu, znaci od 130k - 160k eura, pa kada jedan BMW 520d kosta 81.000 kod nas, cena od 130k za ovaj pocetni model se cak cini i jeftino..

Kursula

pre 3 godine

"Oni mogu čak ako žele i da vam isključe auto preko satelita ako niste platili ratu kredita za njega..."

Kakav je ovo diletantizam?

Prvo, pojedinac ne moze da kupi automobil od 'fabrike'. Samo Teslu i to ne svuda jer zakoni sprecavaju ovaj scenario. Auto moze da se kupi od dilera. Diler je vlasnik automobila.

U slucaju kupovine (ne lease) autombil mora da bude placen u celosti pre izlaska sa placa. Ako je auto kupljen na kredit, novac je pozajmljen od neke finansijske institucije (direktno ili kroz dilera). Zajmodavac nema pristupa automobilu na nacin opisan gore. Posledice neplacnja rate kredita se regulisu na drugin nacin.

Sve u svemu, ova trvdnja gore je cista budalastina. Da automobil moze da se aktivra, otkljuca, zakljuca, startuje, i ugasi na daljinu, moze, ali to je usluga koji se placa i vlasnik/kupac moze da ga odbije.

Semi Silt

pre 3 godine

Ja imam S 350 iz 2010 god i auto je brutalno dobar a mogu da zamislim kakav je tek ovaj novi.....posle ovog samo opet Mercedes dolazi u obzir......

Eldorado

pre 3 godine

Prethodni - novi
S 350: 83000 - 93000
S 450: 96000 - 106000
S 500: 115000 - 115000

Top verzije tradicionalno ostaju iste cene. Ostale verzije su skuplje ali imaju više opreme u startu, što mu dođe na isto.
Neko pomenu kako je to osnovna verzija i nema opremu - netačno. U startu ide koža, vrhunski ekrani (kod manjih modela je osnovni ekran neki smešan), dosta sistema itd. Kod S600 maltene nema šta da doplatiš, sem nekih sitnica (dodtani setovi felni, navlaka za parkiranje napolju, hi end ozvučenje, odvojena sedišta pozadi i to je maltene to).

Što se tiče auta o ovoj klasi, svakako ih ima, ali nisu toliko popularni kao S. Šta god naš narod mislio, Quattroporte, XJ, LS su u ovoj klasi i njihova auta nisu ništa manje kvalitetna - jedino što imaju manje da kažem gedžeta i nekih sitnica na koje se primaju YouTube klinci.
Produženi XJ sam vozio, u novom LS sam sedeo (i sam posedujem GS), ko god kaže da su to loša auta ili imaju loš enterijer ili su ostrašćeni ili neupućeni.

"Mucke" omiljena serija

pre 3 godine

Oni mogu čak ako žele i da vam isključe auto preko satelita ako niste platili ratu kredita za njega.
Meni takav auto ne treba ni u ludilu...
(Mikica, 17. septembar 2020 16:05)

Likovi iz neke zadruge u jednom selu pored Zrenjanina uzeli ekstra kombajn na rate. Zezali se sa placanjem rata kad ono, stao kombajn sred polja. Zovu oni fabriku, a oni kazu, niste platili ratu. Iskljucili su ga satelitom.

ilija cvorovic

pre 3 godine

Tuzno sto nema vise S 600 sa sest soma kubika i 12 cilindara u V rasporedu.To je bilo nesto posebno , ovo danas dva motora sa varijacijama u snazi i broju turbo punjaca. Oznake bog otac vise ne moze da pohvata...

Mikica

pre 3 godine

E, na šta je spala S-klasa, na jedan benzinac 3.0 i jedan dizel 2.9 u nekoliko varijanti snage. Bruka i sramota...
Došlo je vreme da čast i ugled nekadašnjeg Mercedesa čuva i brani italijanski proizvođač sportskih automobila Pagani. Oni u svoje modele ugrađuju isključivo nekadašnji Mercedesov V12 7.3 u bi-turbo AMG varijanti sa pratećim menjačem. A zna se dobro koliko koštaju ti auti. Za očekivati je da taj motor i menjač koštaju više nego ceo ovaj kič od nove S-klase.

Marko

pre 3 godine

@Mikica je valjda u pravu ovo za satelitsko pracenje i centralni kompjuter u Stutgartu. Tako ako vozite G klasu prebrzo po bespucima, nece vam uvaziti garanciju. Bar sam tako procitao na jednom uk sajtu.

Nemanja

pre 3 godine

@ lepša je BMW 7 ica
(danijel, 17. septembar 2020 20:07)

Ona pre redizajna jeste, ova posle, sa rostilj grilom je podjednaki ocaj. Unutra se slazem, lepsa sedmica za 3 klase.

T

pre 3 godine

Naravno da kosta mnogo. Kada bi kostao manje, ne bi bio statusni simbol. Uopste nije bitno sta nudi za te pare, bitno je da se zna da je skup.

R2D2

pre 3 godine

Vozio sam se par puta u W140, V12, ljudi moji, kakav je to automobil bio..... Stakla debljine oko 1cm da umanje buku u enterijeru, vrata se sama zatvore ako se ne zatvore kako treba, sve na svom mestu, nema ekrana, ambijentalnih led svetala i ostalog kiča. Prava limuzina!!!!

Videćemo kakav će biti ovaj novi S, ne sumnjam u kvalitet, udobnost, ipak je to S klasa. Ali ne svidja mi se trend downsize motora niti ovi ekrani.

Reziel

pre 3 godine

lexus ls, genesis g90, tojota century
(nisam ginekolog, 17. septembar 2020 16:10)

Lexus LS definitivno, ali mislim da nikada nije dostigao status koji S klasa ima. To je doduše subjektivno mišljenje.
Genesis G90 i Toyota Century su jeftinije alternative S klasi, koje su odlične, ali ipak nisu na tom nivou.

Skrenuo bih samo pažnju fanovima azijskih proizvođača, da je u 2019. Mercedes bio ispred Leksusa po prodaji i u Americi, pa čak i u Japanu. U Americi je Lexus bio treći (drugi je BMW), dok je Japanu bio drugi (treći BMW). Tako da te priče "prodaja Lexusa je u Americi i Aziji", ne važe već neko vreme.

nisam ginekolog

pre 3 godine

Nabroj tri modela iz Japana i Koreje koji su u konkurenciji S-klase!
(DrMi, 17. septembar 2020 15:15)

lexus ls, genesis g90, tojota century

Mikica

pre 3 godine

Žalosno je što oni realno ne prodaju aute u punom smislu te reči, već ih prikriveno iznajmljuju. Stvar je u tome da je centralni kompjuter kod novijih modela povezan satelitski sa matičnim kompjuterom u Štutgartu. Čak ni ovlašćeni serviseri ne mogu da pristupe centralnom kompjuteru već su samo posrednici kada treba nešto setovati, odnosnu priključuju ET opremu a podešavanje se vrši iz matičnog kompjutera u Štutgartu. ET operateri u Štutgartu dobijaju sve podatke o svim vozilima u realnom vremenu iz kompjutera u vozilima. Oni i pre vlasnika znaju šta će se pokvariti i rezervni deo vas već čeka u servisu kad dobije obaveštenje da idete u servis. Oni mogu čak ako žele i da vam isključe auto preko satelita ako niste platili ratu kredita za njega.
Meni takav auto ne treba ni u ludilu...
A što se tiče dodatne opreme tu ima veliki spisak debilnih gluposti ali nema nekih pravih stvari koje su neki raniji modeli imali.
Tako je recimo model w126 jedini ikada imao "aktivno" vazdušno vešanje. On je u realnom vremenu izračunavao a zatim i duvao vazdušne amortizere sa spoljne strane krivine (u deliću sekunde) i naginjao auto ka unutrašnjoj strani krivine. To je veoma skup siatem koji je iziskivao moćan kompresor pogonjen od radilice motora i ozbiljnu vazdušnu instalaciju.
Model w140 je recimo jedini imao automatsko zatvaranje svih vrata i dupla izolaciona stakla.

Vozač

pre 3 godine

S500 je postao 3.0 biturbo, šta je ovo? A cene nebu pod oblake, stari S je stvarno mogao za 80k da se uzme,a sad osnovna naftarica 93k?

sam

pre 3 godine

Početne cene ne znače apsolutno ništa, niti jedan jedini kupac nece kupiti osnovnu verziju. Ko ce da potroši 100000 eura a da ima opremu kao u Renou talisman? Niko.
Cenovnik koji ste objavili odaje utisak da je S klasa mnogo jeftinija nego što zapravo jeste.
(Erdogan, 17. septembar 2020 12:28)

U pravu si potpuno do ovog dela koji se tice opreme kao u Talismanu. Daleko je to od Talismana cak i u najosnovnijem paketu opreme. U S klasi dodatna oprema vise lici na pticije mleko - tipa nije osnovni paket za masazu, nego neki sa specijalnim sitnim masazerima.

Dik

pre 3 godine

... ove cifre sve manje daju i oni koji imaju tone para, ne čudi što zadnjih godina Koreanici i Japanci sve više prodaju svoje odlične proizvode koji su isti ili bolji od Nemačkih a koštaju 50 - 60% manje !

Erdogan

pre 3 godine

Početne cene ne znače apsolutno ništa, niti jedan jedini kupac nece kupiti osnovnu verziju. Ko ce da potroši 100000 eura a da ima opremu kao u Renou talisman? Niko.
Cenovnik koji ste objavili odaje utisak da je S klasa mnogo jeftinija nego što zapravo jeste.

Igor

pre 3 godine

To su salonske (izlistane) cene, one su tu čisto da bi istakli neku cenu.
S-klasa u osnovnom paketu može da se kupi za oko 80.000 eur, zavisi ko kupuje..

sam

pre 3 godine

Početne cene ne znače apsolutno ništa, niti jedan jedini kupac nece kupiti osnovnu verziju. Ko ce da potroši 100000 eura a da ima opremu kao u Renou talisman? Niko.
Cenovnik koji ste objavili odaje utisak da je S klasa mnogo jeftinija nego što zapravo jeste.
(Erdogan, 17. septembar 2020 12:28)

U pravu si potpuno do ovog dela koji se tice opreme kao u Talismanu. Daleko je to od Talismana cak i u najosnovnijem paketu opreme. U S klasi dodatna oprema vise lici na pticije mleko - tipa nije osnovni paket za masazu, nego neki sa specijalnim sitnim masazerima.

Erdogan

pre 3 godine

Početne cene ne znače apsolutno ništa, niti jedan jedini kupac nece kupiti osnovnu verziju. Ko ce da potroši 100000 eura a da ima opremu kao u Renou talisman? Niko.
Cenovnik koji ste objavili odaje utisak da je S klasa mnogo jeftinija nego što zapravo jeste.

T

pre 3 godine

Naravno da kosta mnogo. Kada bi kostao manje, ne bi bio statusni simbol. Uopste nije bitno sta nudi za te pare, bitno je da se zna da je skup.

Reziel

pre 3 godine

lexus ls, genesis g90, tojota century
(nisam ginekolog, 17. septembar 2020 16:10)

Lexus LS definitivno, ali mislim da nikada nije dostigao status koji S klasa ima. To je doduše subjektivno mišljenje.
Genesis G90 i Toyota Century su jeftinije alternative S klasi, koje su odlične, ali ipak nisu na tom nivou.

Skrenuo bih samo pažnju fanovima azijskih proizvođača, da je u 2019. Mercedes bio ispred Leksusa po prodaji i u Americi, pa čak i u Japanu. U Americi je Lexus bio treći (drugi je BMW), dok je Japanu bio drugi (treći BMW). Tako da te priče "prodaja Lexusa je u Americi i Aziji", ne važe već neko vreme.

"Mucke" omiljena serija

pre 3 godine

Oni mogu čak ako žele i da vam isključe auto preko satelita ako niste platili ratu kredita za njega.
Meni takav auto ne treba ni u ludilu...
(Mikica, 17. septembar 2020 16:05)

Likovi iz neke zadruge u jednom selu pored Zrenjanina uzeli ekstra kombajn na rate. Zezali se sa placanjem rata kad ono, stao kombajn sred polja. Zovu oni fabriku, a oni kazu, niste platili ratu. Iskljucili su ga satelitom.

ilija cvorovic

pre 3 godine

Tuzno sto nema vise S 600 sa sest soma kubika i 12 cilindara u V rasporedu.To je bilo nesto posebno , ovo danas dva motora sa varijacijama u snazi i broju turbo punjaca. Oznake bog otac vise ne moze da pohvata...

Igor

pre 3 godine

To su salonske (izlistane) cene, one su tu čisto da bi istakli neku cenu.
S-klasa u osnovnom paketu može da se kupi za oko 80.000 eur, zavisi ko kupuje..

R2D2

pre 3 godine

Vozio sam se par puta u W140, V12, ljudi moji, kakav je to automobil bio..... Stakla debljine oko 1cm da umanje buku u enterijeru, vrata se sama zatvore ako se ne zatvore kako treba, sve na svom mestu, nema ekrana, ambijentalnih led svetala i ostalog kiča. Prava limuzina!!!!

Videćemo kakav će biti ovaj novi S, ne sumnjam u kvalitet, udobnost, ipak je to S klasa. Ali ne svidja mi se trend downsize motora niti ovi ekrani.

Vozač

pre 3 godine

S500 je postao 3.0 biturbo, šta je ovo? A cene nebu pod oblake, stari S je stvarno mogao za 80k da se uzme,a sad osnovna naftarica 93k?

Mikica

pre 3 godine

Žalosno je što oni realno ne prodaju aute u punom smislu te reči, već ih prikriveno iznajmljuju. Stvar je u tome da je centralni kompjuter kod novijih modela povezan satelitski sa matičnim kompjuterom u Štutgartu. Čak ni ovlašćeni serviseri ne mogu da pristupe centralnom kompjuteru već su samo posrednici kada treba nešto setovati, odnosnu priključuju ET opremu a podešavanje se vrši iz matičnog kompjutera u Štutgartu. ET operateri u Štutgartu dobijaju sve podatke o svim vozilima u realnom vremenu iz kompjutera u vozilima. Oni i pre vlasnika znaju šta će se pokvariti i rezervni deo vas već čeka u servisu kad dobije obaveštenje da idete u servis. Oni mogu čak ako žele i da vam isključe auto preko satelita ako niste platili ratu kredita za njega.
Meni takav auto ne treba ni u ludilu...
A što se tiče dodatne opreme tu ima veliki spisak debilnih gluposti ali nema nekih pravih stvari koje su neki raniji modeli imali.
Tako je recimo model w126 jedini ikada imao "aktivno" vazdušno vešanje. On je u realnom vremenu izračunavao a zatim i duvao vazdušne amortizere sa spoljne strane krivine (u deliću sekunde) i naginjao auto ka unutrašnjoj strani krivine. To je veoma skup siatem koji je iziskivao moćan kompresor pogonjen od radilice motora i ozbiljnu vazdušnu instalaciju.
Model w140 je recimo jedini imao automatsko zatvaranje svih vrata i dupla izolaciona stakla.

Eldorado

pre 3 godine

Prethodni - novi
S 350: 83000 - 93000
S 450: 96000 - 106000
S 500: 115000 - 115000

Top verzije tradicionalno ostaju iste cene. Ostale verzije su skuplje ali imaju više opreme u startu, što mu dođe na isto.
Neko pomenu kako je to osnovna verzija i nema opremu - netačno. U startu ide koža, vrhunski ekrani (kod manjih modela je osnovni ekran neki smešan), dosta sistema itd. Kod S600 maltene nema šta da doplatiš, sem nekih sitnica (dodtani setovi felni, navlaka za parkiranje napolju, hi end ozvučenje, odvojena sedišta pozadi i to je maltene to).

Što se tiče auta o ovoj klasi, svakako ih ima, ali nisu toliko popularni kao S. Šta god naš narod mislio, Quattroporte, XJ, LS su u ovoj klasi i njihova auta nisu ništa manje kvalitetna - jedino što imaju manje da kažem gedžeta i nekih sitnica na koje se primaju YouTube klinci.
Produženi XJ sam vozio, u novom LS sam sedeo (i sam posedujem GS), ko god kaže da su to loša auta ili imaju loš enterijer ili su ostrašćeni ili neupućeni.

Mikica

pre 3 godine

E, na šta je spala S-klasa, na jedan benzinac 3.0 i jedan dizel 2.9 u nekoliko varijanti snage. Bruka i sramota...
Došlo je vreme da čast i ugled nekadašnjeg Mercedesa čuva i brani italijanski proizvođač sportskih automobila Pagani. Oni u svoje modele ugrađuju isključivo nekadašnji Mercedesov V12 7.3 u bi-turbo AMG varijanti sa pratećim menjačem. A zna se dobro koliko koštaju ti auti. Za očekivati je da taj motor i menjač koštaju više nego ceo ovaj kič od nove S-klase.

nisam ginekolog

pre 3 godine

Nabroj tri modela iz Japana i Koreje koji su u konkurenciji S-klase!
(DrMi, 17. septembar 2020 15:15)

lexus ls, genesis g90, tojota century

Dik

pre 3 godine

... ove cifre sve manje daju i oni koji imaju tone para, ne čudi što zadnjih godina Koreanici i Japanci sve više prodaju svoje odlične proizvode koji su isti ili bolji od Nemačkih a koštaju 50 - 60% manje !

Kursula

pre 3 godine

"Oni mogu čak ako žele i da vam isključe auto preko satelita ako niste platili ratu kredita za njega..."

Kakav je ovo diletantizam?

Prvo, pojedinac ne moze da kupi automobil od 'fabrike'. Samo Teslu i to ne svuda jer zakoni sprecavaju ovaj scenario. Auto moze da se kupi od dilera. Diler je vlasnik automobila.

U slucaju kupovine (ne lease) autombil mora da bude placen u celosti pre izlaska sa placa. Ako je auto kupljen na kredit, novac je pozajmljen od neke finansijske institucije (direktno ili kroz dilera). Zajmodavac nema pristupa automobilu na nacin opisan gore. Posledice neplacnja rate kredita se regulisu na drugin nacin.

Sve u svemu, ova trvdnja gore je cista budalastina. Da automobil moze da se aktivra, otkljuca, zakljuca, startuje, i ugasi na daljinu, moze, ali to je usluga koji se placa i vlasnik/kupac moze da ga odbije.

Marko

pre 3 godine

@Mikica je valjda u pravu ovo za satelitsko pracenje i centralni kompjuter u Stutgartu. Tako ako vozite G klasu prebrzo po bespucima, nece vam uvaziti garanciju. Bar sam tako procitao na jednom uk sajtu.

Semi Silt

pre 3 godine

Ja imam S 350 iz 2010 god i auto je brutalno dobar a mogu da zamislim kakav je tek ovaj novi.....posle ovog samo opet Mercedes dolazi u obzir......

Mikica

pre 3 godine

Vidim da neki koji su očigledno ili pravnici ili ekonomisti ili sl. nisu dobro shvatili neke tehničke stvari koji o kojima sam pisao a koje znam iz prve ruke. Kada kažem da neko u Stutgartu zadržava i ima vrhovnu i neoborivu kontrolu nad vašim autom i nakon što vam ga proda onda se postavlja pitanje ko je pravi vlasnik vašeg auta i preko njega vas samih koji postajete ovca za šišanje, jer je ceo sistem tako osmišljen.
A sistem funkcioniše ovako:
Svi bitni sklopovi i komponente u vašem autu su kodirano-čipovani, ništa ne možete da zamente sa drugog istog auta. Sve bitno morate da kupite isključivo u mercedesu i oni moraju softverski da to prijave u kompjuter u vašem autu pri čemu je čak i ovlašćenim serviserima oduzeta mogućnost da to urade na lokalnom nivou već i oni moraju da povežu dijagnostičku aparaturu na kompjuter vašeg auta a zatim da se uloguju na vrhovni kompjuter u Štutgartu koji će onda preko linka da obavi softverska podešavanja na daljinu. Zašto je to tako možda će vam biti jasnije ako kažem da su rezervni delovi koji vam oni naplaćuju 10 puta skuplji od troškova njihove proizvodnje.
Tu nije kraj priče, kompjuter u vašem autu je u stalnoj satelitskoj vezi sa kompjuterom u Štutgartu a da vi to niti znate niti predpostavljate niti vam je to iko rekao prilikom kupovine auta.
Ta satelitska veza omogućava mnogo "zanimljivih" stvari od kojih su neke korisne a neke se mogu maliciozno zloupotrebiti.
Krajnja mogućnost je da vam oni preko satelita "isključe" auto i to nikako nije isto što i da vam "ugase" auto. Ako vam oni isključe auto niko vam ga neće više upaliti.
Ta satelitska veza omogućava nadziranje vašeg kretanja kao i stila vaše vožnje. Jedan banalno maliciozan primer mogućeg korišćenja satelitske veze mogao bi izgledati na sledeći način. Neko u Štutgartu zaključi da im je u magacinu ostalo nepotrebno puno rezervnih klima kompresora za određeni model. Odaberu određeni broj kupaca i preko satelita pošalju kod u kompjuter vašeg auta da isključi klimu i prijavi kvar kompresora, naravno rezervni kompresor je već poslat u ovlašceni servis gde ste vi prijavljeni.
Ko želi da bude deo ove priče srećno mu bilo. Za mene postoje samo mercedesi proizvedeni do 2005 godine.

Nemanja

pre 3 godine

@ lepša je BMW 7 ica
(danijel, 17. septembar 2020 20:07)

Ona pre redizajna jeste, ova posle, sa rostilj grilom je podjednaki ocaj. Unutra se slazem, lepsa sedmica za 3 klase.

Aleksa Pufta

pre 3 godine

Prvo shvatite da je poskupljenje automobila delom zbog novih savremenih igrackica a delom zbog inflacije svih valuta.
Tamo 1980te milijarderi prakticno nisu ni postojali a danas ih ima stotine.
Vozio sam se dosta kilometara u S350 koji je jedno 2006to godiste koji je izasao na 130 hiljadarki plus AMG felne od 8000e i dan danas tesko je zamisliti da to moze udobnije.
Iako ne volim da me voze zaspao sam na putu za NS na 230km/h a rekli su mi da je bilo i 250 dok sam spavao.
Kome treba limuzina skoro da nema bolje ali ja i da imam te pare ne bi kupovao jer tu robnu marku ne volim od 123-ke nadobudnih taksista i gastosa sa kariranim sesiricima.
Ali moram da priznam da pored G klase koja je prica za sebe u premijum klasi SUV automobila je dizajnerski od prve verzije najvise napredovao ML.

EU Citizen

pre 3 godine

Nemačko, dakle, neopravdano slupo, ružnjikavo i ekofašistički malolitražno, nekad sam voleo Mercedese, ali ima jednako dobrih, pouzdanijih i jačih automobila iz Japana i Koreje za značajno manje para, za slučaj da poželim da se vratim limuzinama :))

Spiclov

pre 3 godine

Inace ne volim Mercedes,a i nemam novca da ga kupim...
(Bora, 17. septembar 2020 12:24)

Kako znas da ga ne volis kad ga vidis samo na YouTube-u?

magla svuda oko nas

pre 3 godine

ljudi, ovu su cene u Nemackoj, kod nas dodajte jos 30% na tu cenu, znaci od 130k - 160k eura, pa kada jedan BMW 520d kosta 81.000 kod nas, cena od 130k za ovaj pocetni model se cak cini i jeftino..

Dik

pre 3 godine

... ove cifre sve manje daju i oni koji imaju tone para, ne čudi što zadnjih godina Koreanici i Japanci sve više prodaju svoje odlične proizvode koji su isti ili bolji od Nemačkih a koštaju 50 - 60% manje !

nisam ginekolog

pre 3 godine

Nabroj tri modela iz Japana i Koreje koji su u konkurenciji S-klase!
(DrMi, 17. septembar 2020 15:15)

lexus ls, genesis g90, tojota century

EU Citizen

pre 3 godine

Nemačko, dakle, neopravdano slupo, ružnjikavo i ekofašistički malolitražno, nekad sam voleo Mercedese, ali ima jednako dobrih, pouzdanijih i jačih automobila iz Japana i Koreje za značajno manje para, za slučaj da poželim da se vratim limuzinama :))

Mikica

pre 3 godine

Žalosno je što oni realno ne prodaju aute u punom smislu te reči, već ih prikriveno iznajmljuju. Stvar je u tome da je centralni kompjuter kod novijih modela povezan satelitski sa matičnim kompjuterom u Štutgartu. Čak ni ovlašćeni serviseri ne mogu da pristupe centralnom kompjuteru već su samo posrednici kada treba nešto setovati, odnosnu priključuju ET opremu a podešavanje se vrši iz matičnog kompjutera u Štutgartu. ET operateri u Štutgartu dobijaju sve podatke o svim vozilima u realnom vremenu iz kompjutera u vozilima. Oni i pre vlasnika znaju šta će se pokvariti i rezervni deo vas već čeka u servisu kad dobije obaveštenje da idete u servis. Oni mogu čak ako žele i da vam isključe auto preko satelita ako niste platili ratu kredita za njega.
Meni takav auto ne treba ni u ludilu...
A što se tiče dodatne opreme tu ima veliki spisak debilnih gluposti ali nema nekih pravih stvari koje su neki raniji modeli imali.
Tako je recimo model w126 jedini ikada imao "aktivno" vazdušno vešanje. On je u realnom vremenu izračunavao a zatim i duvao vazdušne amortizere sa spoljne strane krivine (u deliću sekunde) i naginjao auto ka unutrašnjoj strani krivine. To je veoma skup siatem koji je iziskivao moćan kompresor pogonjen od radilice motora i ozbiljnu vazdušnu instalaciju.
Model w140 je recimo jedini imao automatsko zatvaranje svih vrata i dupla izolaciona stakla.

Erdogan

pre 3 godine

Početne cene ne znače apsolutno ništa, niti jedan jedini kupac nece kupiti osnovnu verziju. Ko ce da potroši 100000 eura a da ima opremu kao u Renou talisman? Niko.
Cenovnik koji ste objavili odaje utisak da je S klasa mnogo jeftinija nego što zapravo jeste.

Igor

pre 3 godine

To su salonske (izlistane) cene, one su tu čisto da bi istakli neku cenu.
S-klasa u osnovnom paketu može da se kupi za oko 80.000 eur, zavisi ko kupuje..

Mikica

pre 3 godine

Vidim da neki koji su očigledno ili pravnici ili ekonomisti ili sl. nisu dobro shvatili neke tehničke stvari koji o kojima sam pisao a koje znam iz prve ruke. Kada kažem da neko u Stutgartu zadržava i ima vrhovnu i neoborivu kontrolu nad vašim autom i nakon što vam ga proda onda se postavlja pitanje ko je pravi vlasnik vašeg auta i preko njega vas samih koji postajete ovca za šišanje, jer je ceo sistem tako osmišljen.
A sistem funkcioniše ovako:
Svi bitni sklopovi i komponente u vašem autu su kodirano-čipovani, ništa ne možete da zamente sa drugog istog auta. Sve bitno morate da kupite isključivo u mercedesu i oni moraju softverski da to prijave u kompjuter u vašem autu pri čemu je čak i ovlašćenim serviserima oduzeta mogućnost da to urade na lokalnom nivou već i oni moraju da povežu dijagnostičku aparaturu na kompjuter vašeg auta a zatim da se uloguju na vrhovni kompjuter u Štutgartu koji će onda preko linka da obavi softverska podešavanja na daljinu. Zašto je to tako možda će vam biti jasnije ako kažem da su rezervni delovi koji vam oni naplaćuju 10 puta skuplji od troškova njihove proizvodnje.
Tu nije kraj priče, kompjuter u vašem autu je u stalnoj satelitskoj vezi sa kompjuterom u Štutgartu a da vi to niti znate niti predpostavljate niti vam je to iko rekao prilikom kupovine auta.
Ta satelitska veza omogućava mnogo "zanimljivih" stvari od kojih su neke korisne a neke se mogu maliciozno zloupotrebiti.
Krajnja mogućnost je da vam oni preko satelita "isključe" auto i to nikako nije isto što i da vam "ugase" auto. Ako vam oni isključe auto niko vam ga neće više upaliti.
Ta satelitska veza omogućava nadziranje vašeg kretanja kao i stila vaše vožnje. Jedan banalno maliciozan primer mogućeg korišćenja satelitske veze mogao bi izgledati na sledeći način. Neko u Štutgartu zaključi da im je u magacinu ostalo nepotrebno puno rezervnih klima kompresora za određeni model. Odaberu određeni broj kupaca i preko satelita pošalju kod u kompjuter vašeg auta da isključi klimu i prijavi kvar kompresora, naravno rezervni kompresor je već poslat u ovlašceni servis gde ste vi prijavljeni.
Ko želi da bude deo ove priče srećno mu bilo. Za mene postoje samo mercedesi proizvedeni do 2005 godine.

sam

pre 3 godine

Početne cene ne znače apsolutno ništa, niti jedan jedini kupac nece kupiti osnovnu verziju. Ko ce da potroši 100000 eura a da ima opremu kao u Renou talisman? Niko.
Cenovnik koji ste objavili odaje utisak da je S klasa mnogo jeftinija nego što zapravo jeste.
(Erdogan, 17. septembar 2020 12:28)

U pravu si potpuno do ovog dela koji se tice opreme kao u Talismanu. Daleko je to od Talismana cak i u najosnovnijem paketu opreme. U S klasi dodatna oprema vise lici na pticije mleko - tipa nije osnovni paket za masazu, nego neki sa specijalnim sitnim masazerima.

Vozač

pre 3 godine

S500 je postao 3.0 biturbo, šta je ovo? A cene nebu pod oblake, stari S je stvarno mogao za 80k da se uzme,a sad osnovna naftarica 93k?

Nemanja

pre 3 godine

@ lepša je BMW 7 ica
(danijel, 17. septembar 2020 20:07)

Ona pre redizajna jeste, ova posle, sa rostilj grilom je podjednaki ocaj. Unutra se slazem, lepsa sedmica za 3 klase.

Mikica

pre 3 godine

E, na šta je spala S-klasa, na jedan benzinac 3.0 i jedan dizel 2.9 u nekoliko varijanti snage. Bruka i sramota...
Došlo je vreme da čast i ugled nekadašnjeg Mercedesa čuva i brani italijanski proizvođač sportskih automobila Pagani. Oni u svoje modele ugrađuju isključivo nekadašnji Mercedesov V12 7.3 u bi-turbo AMG varijanti sa pratećim menjačem. A zna se dobro koliko koštaju ti auti. Za očekivati je da taj motor i menjač koštaju više nego ceo ovaj kič od nove S-klase.

ilija cvorovic

pre 3 godine

Tuzno sto nema vise S 600 sa sest soma kubika i 12 cilindara u V rasporedu.To je bilo nesto posebno , ovo danas dva motora sa varijacijama u snazi i broju turbo punjaca. Oznake bog otac vise ne moze da pohvata...

Semi Silt

pre 3 godine

Ja imam S 350 iz 2010 god i auto je brutalno dobar a mogu da zamislim kakav je tek ovaj novi.....posle ovog samo opet Mercedes dolazi u obzir......

"Mucke" omiljena serija

pre 3 godine

Oni mogu čak ako žele i da vam isključe auto preko satelita ako niste platili ratu kredita za njega.
Meni takav auto ne treba ni u ludilu...
(Mikica, 17. septembar 2020 16:05)

Likovi iz neke zadruge u jednom selu pored Zrenjanina uzeli ekstra kombajn na rate. Zezali se sa placanjem rata kad ono, stao kombajn sred polja. Zovu oni fabriku, a oni kazu, niste platili ratu. Iskljucili su ga satelitom.

Spiclov

pre 3 godine

Inace ne volim Mercedes,a i nemam novca da ga kupim...
(Bora, 17. septembar 2020 12:24)

Kako znas da ga ne volis kad ga vidis samo na YouTube-u?

magla svuda oko nas

pre 3 godine

ljudi, ovu su cene u Nemackoj, kod nas dodajte jos 30% na tu cenu, znaci od 130k - 160k eura, pa kada jedan BMW 520d kosta 81.000 kod nas, cena od 130k za ovaj pocetni model se cak cini i jeftino..

Reziel

pre 3 godine

lexus ls, genesis g90, tojota century
(nisam ginekolog, 17. septembar 2020 16:10)

Lexus LS definitivno, ali mislim da nikada nije dostigao status koji S klasa ima. To je doduše subjektivno mišljenje.
Genesis G90 i Toyota Century su jeftinije alternative S klasi, koje su odlične, ali ipak nisu na tom nivou.

Skrenuo bih samo pažnju fanovima azijskih proizvođača, da je u 2019. Mercedes bio ispred Leksusa po prodaji i u Americi, pa čak i u Japanu. U Americi je Lexus bio treći (drugi je BMW), dok je Japanu bio drugi (treći BMW). Tako da te priče "prodaja Lexusa je u Americi i Aziji", ne važe već neko vreme.

R2D2

pre 3 godine

Vozio sam se par puta u W140, V12, ljudi moji, kakav je to automobil bio..... Stakla debljine oko 1cm da umanje buku u enterijeru, vrata se sama zatvore ako se ne zatvore kako treba, sve na svom mestu, nema ekrana, ambijentalnih led svetala i ostalog kiča. Prava limuzina!!!!

Videćemo kakav će biti ovaj novi S, ne sumnjam u kvalitet, udobnost, ipak je to S klasa. Ali ne svidja mi se trend downsize motora niti ovi ekrani.

Eldorado

pre 3 godine

Prethodni - novi
S 350: 83000 - 93000
S 450: 96000 - 106000
S 500: 115000 - 115000

Top verzije tradicionalno ostaju iste cene. Ostale verzije su skuplje ali imaju više opreme u startu, što mu dođe na isto.
Neko pomenu kako je to osnovna verzija i nema opremu - netačno. U startu ide koža, vrhunski ekrani (kod manjih modela je osnovni ekran neki smešan), dosta sistema itd. Kod S600 maltene nema šta da doplatiš, sem nekih sitnica (dodtani setovi felni, navlaka za parkiranje napolju, hi end ozvučenje, odvojena sedišta pozadi i to je maltene to).

Što se tiče auta o ovoj klasi, svakako ih ima, ali nisu toliko popularni kao S. Šta god naš narod mislio, Quattroporte, XJ, LS su u ovoj klasi i njihova auta nisu ništa manje kvalitetna - jedino što imaju manje da kažem gedžeta i nekih sitnica na koje se primaju YouTube klinci.
Produženi XJ sam vozio, u novom LS sam sedeo (i sam posedujem GS), ko god kaže da su to loša auta ili imaju loš enterijer ili su ostrašćeni ili neupućeni.

Kursula

pre 3 godine

"Oni mogu čak ako žele i da vam isključe auto preko satelita ako niste platili ratu kredita za njega..."

Kakav je ovo diletantizam?

Prvo, pojedinac ne moze da kupi automobil od 'fabrike'. Samo Teslu i to ne svuda jer zakoni sprecavaju ovaj scenario. Auto moze da se kupi od dilera. Diler je vlasnik automobila.

U slucaju kupovine (ne lease) autombil mora da bude placen u celosti pre izlaska sa placa. Ako je auto kupljen na kredit, novac je pozajmljen od neke finansijske institucije (direktno ili kroz dilera). Zajmodavac nema pristupa automobilu na nacin opisan gore. Posledice neplacnja rate kredita se regulisu na drugin nacin.

Sve u svemu, ova trvdnja gore je cista budalastina. Da automobil moze da se aktivra, otkljuca, zakljuca, startuje, i ugasi na daljinu, moze, ali to je usluga koji se placa i vlasnik/kupac moze da ga odbije.

T

pre 3 godine

Naravno da kosta mnogo. Kada bi kostao manje, ne bi bio statusni simbol. Uopste nije bitno sta nudi za te pare, bitno je da se zna da je skup.

Marko

pre 3 godine

@Mikica je valjda u pravu ovo za satelitsko pracenje i centralni kompjuter u Stutgartu. Tako ako vozite G klasu prebrzo po bespucima, nece vam uvaziti garanciju. Bar sam tako procitao na jednom uk sajtu.

Aleksa Pufta

pre 3 godine

Prvo shvatite da je poskupljenje automobila delom zbog novih savremenih igrackica a delom zbog inflacije svih valuta.
Tamo 1980te milijarderi prakticno nisu ni postojali a danas ih ima stotine.
Vozio sam se dosta kilometara u S350 koji je jedno 2006to godiste koji je izasao na 130 hiljadarki plus AMG felne od 8000e i dan danas tesko je zamisliti da to moze udobnije.
Iako ne volim da me voze zaspao sam na putu za NS na 230km/h a rekli su mi da je bilo i 250 dok sam spavao.
Kome treba limuzina skoro da nema bolje ali ja i da imam te pare ne bi kupovao jer tu robnu marku ne volim od 123-ke nadobudnih taksista i gastosa sa kariranim sesiricima.
Ali moram da priznam da pored G klase koja je prica za sebe u premijum klasi SUV automobila je dizajnerski od prve verzije najvise napredovao ML.