Ponedeljak, 24.08.2020.

09:15

Test: Honda Civic 1.5 Turbo Sport – japanski čili

Izvor: B92

Test: Honda Civic 1.5 Turbo Sport – japanski èili IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

104 Komentari

Sortiraj po:

Kursula

pre 3 godine

Sto nahvaliste auto sa dna hondine lestvice...
(Kosta, 29. avgust 2020 23:18)

Vidim, nalupase ti minuse. Tuzno je videti da je Honda Civic vrh automobilizma u Srbiji.
Sa tobom se slazem sto posto. Samo Honda Fit je 'nize' na toj lestvici koju si pomenuo, ali Honda Fit i ne pokusava da bude ono sto nije.

CR-V

pre 3 godine

Vozim Hondu skoro od dana kada sam položio vozački (20ak godina), trenutno imam CR-V star par godina, i volim njihov stil, i dinamiku u vožnji, i sve je to superl, ali ova generacija civic-a je toliko ružna da ja i posle nekoliko godina njegovog postojanja i sretanja na ulici ne mogu da dođem sebi.
Posle popularnog svemirca, svaka generacija je sve ružnija, i ovo je miss ugly definitivno, ali to je ono što se Amerima sviđa i to nam je što nam je.
Japance i Koreance EU zanima kao lanjski sneg, Amerika diktira dizajn, a eko norme ugradnju motora za kosačicu...

Moja sreća je što sam civic-a odavno prerastao, nema mi dovoljno mesta, ali i da ima ne verujem da bih prežalio pare za ovo...

018

pre 3 godine

Ipak gledanjem online vidim da je A za Advanced, ostalo je dobro.
(Disko Nindza, 30. avgust 2020 23:12)

Zahvaljujem na informaciji, Disko Nindžo. Za ovaj AEBS sam mislio da je nekakva nova varijanta ABS-a, a za ACC, koji je cenjeni diskutant moron takođe pominjao, da je automatska klima. Radi se u stvari o adaptivnom tempomatu.

biciklista

pre 3 godine

(Dragan Nis, 27. avgust 2020 07:59)

Dobro je vozilo oktavia A7, a u Evropi je i svakako neuporedivo češći izbor kupaca nego je to slučaj sa testiranim civicom.
A ta sa 1,5 TSI je i optimalno motorizovana. Teško bi čovek pored nje poželeo dizela. Oprema je, pak, u granicama cene. Kod svih. Bez razlike da li je škoda ili Honda ili nešto deseto. Bez obzira na brend, bogatija oprema uvek i cenu čini "bogatijom".



(Milos, 27. avgust 2020 19:28)

Drago mi je da se ipak dobro razumemo oko značenja pojmova "serijske" i "opcione" opreme.

Milos

pre 3 godine

Od svih prisutnih ljubitelja Honde, ko je imao priliku da zaista vozi ovaj automobil osim gledanja video klipova on youtube.
Ja sam svojevremeno vozio Hondu Civic 2002-2005, 1.7 L automatic 4 brzine.
Mehanicki je bila dobra. Sve ostalo prilicno lose. Zveci, skripi, krcka gde god da pogledas.
Nedavno sam imao priliku da vozim 2017 model. Znacajno bolji osecaj unutra, ali i dalje skroman. Koliko para tolko muzike.
CVT prenos je ocajan.
Ne verujem da bih ikada ponovo kupio Civic.

Paradox

pre 3 godine

@Kvarežma
Imam svoj auto,ali sam prije par mjeseci sjeo u taxi vozilo Hyundai Elantra. Vidio sam ga u gradu i svidjelo mi se spolja i htio sam da vidim kakvo je iznutra, naročito pozadi. Prostran poprilično. Ispitao sam taxistu šta i kako,kaže uzeo ga je novog, benzinca, i ugradio plin. Troši 6-7 l plina. 80.000 prešao bez greške. Na sajtu ovlašćenog dilera sam vidio da se kreće oko 15.000€. Neko kaže da je ružan,meni je pozitivno neobičan :)

Kvarežma

pre 3 godine

@dragan biciklista razbija ovde obmane prodavaca iz salona sa cenama i dodatnom opremom. Treba čovek sa papirom, olovkom i digitronom da pogleda opremu, da bi shvatio šta tačno nude. Konkretno meni smeta obrnuta stvar sa ovom hondom, npr. šta će mi panorama krov, a primoran sam da ga platim. Ne bunim se za aktivnu/pasivnu bezbednost ali neke stvari su mi bespotrebne.

@profa Elantre gledam ovde na Bliskom istoku, taksisti sa automatikom prelaze 500-700 hiljada km. Doduše uglavnom se vozi 2.0 benzinac, mada ima 1.6. Izgledaju otužno posle toliko km, tambura na sve strane, ali meni je to impresivno. Nema sumnje da je Hyundai pretekao Toyotu u pogledu econobox normi (niža cena, jeftiniji delovi, jeftino održavanje, traju mrvicu kraće od Tojote tj. Tojote deluju malo čvršće), još ova nova kida sa dizajnom, barem je to moj utisak. Potcenjen brend u Srbiji, a odnos cene/kvalitet je na mestu.

Nego o Civicu - stiže uskoro 11 generacija (2021/2022), pa sam prelomio da ga sačekam. Ovom možda dodatno padne cena.

Dragan Nis

pre 3 godine

@профа
Hvala, takodje, ti i tvoji zivi i zdravi bili, da kupis Elantru, i da te lepo sluzi i mnogo predjes sa njom. Inace lepa i racionalna kupovina.

@Biciklista
Da, nema nista od toga sto ste nabrojali, zato, valjda, i ovakva cena.


@Miljko Savić
Octavia u Srbiji nije imala Premium paket, Style je bio najvisi. Ona je kostala 21,336, pa je januara bila 19,632, ja sam je kupio za 17,950 + radio iz Superba sa 8 zvucnika + SmartLink iz Superba. Zadnje 2 stvari nisu bile u ponudi sa Style kod nas.

biciklista

pre 3 godine

@Biciklista:
Sta znaci termin SERIJSKI koji vi korisite? Svi automobili o kojima diskutujemo se proizvode serijski.
(Milos, 26. avgust 2020 17:55)

Naravno da su automobili "serijski", ali, postoji "serijska oprema" (koje je sastavni deo odredjenih naziva paketa opreme) i "opciona oprema". Zato sam za oktaviju i postavio pitanje/molbu:
"napišite molim Vas, šta to vozilo u serijskoj opremi ima od aktivne bezbednosne opreme."

A kada se pogleda cenovnik oktavije (sa spiskom "serijske opreme") i cenovnik opcionala, vidi se da u Srbiji ni najskuplja oktavija u serijskoj opremi nema ni AEBS, ni radaradski tempomat.
Uostalom, baš zato na sajtu Polovni automobili, na oglasu br. 16799769 za novu oktaviju Style, piše da od dodatne opreme ima i:
"- FRONT ASSIST - sa upozorenjem i reakcijom kočenja
- Adaptivni cruise control ( sa follow-to-stop ) i speedlimiter",
Takodje, piše:
"Cena modela sa serijskom opremom i PDV-om: 27.552 Eur
Dodatna oprema: 5.106 Eur
Cena vozila sa dodatnom opremom i PDV-om: 32.658 Eur"
Pošto je u pitanju testno vozilo, koje se vozi svakodnevno, a može da se po kupovini preuzme tek u decembru (piše "Datum isporuke vozila: 02.12.2020."), do kada če da je "arči" svako, za to polovno testno vozilo ima i poseban popust i piše:
"Popust za test vozilo: 5.758 Eur
Konačna cena test vozila: 26.900 Eur"

U svakom slučaju, nema dileme da oktavija 4. generacije u Srbiji u serijskoj opremi nema i pomenutu aktivnu bezbednosnu opremu. Što svaki civic ima.

Miljko Savić

pre 3 godine

Dragan NS
Ti si u maju kupio stari model oktavie i proizvoden prošle godine sa samo dve hiljade evra popusta? Malo je to.
Meni toliko popusta aprila prošle godine nudili za 1,5 TSI Premium proizvoden prošle godine.
Ipak sam dodao još malo i sa još većim popustom od preko tri hiljade uzeo korolu u najboljoj opremi. Dobra je ta škoda,motor je ok ali mi ne igra nikako onako opremljena. Sivik mi nije bio lep.

профа

pre 3 godine

@Dragan Nis
Жив био...да се навозаш лепих путовања са породицом и пријатељима...
Драго ми је да смо разменили пар реченица...
Ја чекам нову елантру,гледао га на YT и одушевљен сам изгледом како споља тако и унутра...ако буде као на филму и цена остане ту негде узећу један комад ;-)

Dragan Nis

pre 3 godine

@профа
Da, pa pre 7 do 10 dana na nekoj temi su dva vlasnika Hondi CRV sa 1.5 turbo benzincima i 182ks, pisala da im je potrosnja od 6.3-6.5 sa manuelnim menjacima, leti, sa preteznom voznjom van grada. Ja im verujem, iako je u pitanju Honda i SUV.

Dragan Nis

pre 3 godine

Svi automobili u toj klasi koje sam gledao, ulazio, nisu imali mesta koja su nama komforna, nas cetvoro 188, 186, 176, 170cm. Svidela mi se Corolla, i cena je bila tu negde, ali nije bilo za moju porodicu dovoljno mesta. Mazda takodje nedovoljno mesta, i 2.0 sa 122ks ispod ocekivanja. Focus mi se takodje svidjao, ali opet problem sa mestom i u tom momentu cena. Dobar utisak, motor pre svega je ostavio Kadjar sa 1.33 i 140ks, jedini SUV koji je bio u konkurenciji. Svidjao mi se, ali je bio oko 21.5k, masivniji i vecim profilom od limuzina, i zato sam odustao. Gledao sam Mondeo, Insignu, Superb, veliki automobili, sa 1.5 turbo beznincima, imali su dosta mesta, bili od 21k do 22k, ali performanse i potrosnja nepovoljniji u odnosu na Octaviju. Trudio sam se da budem racionalan. Ni Octavii ne bih kupio, alu su dali akciju i sa oko 20k su spustili na 17950. Gledao sam da za svoj novac, i to sto manje, dobijem auto koji mi najvise odgovara potrebama.

Da, i neko sto napisa za menjac kod Oktavije, cuje se, precizan, kratki hodovi, ali se cuje, ne bas 3 bloka :).

Dragan Nis

pre 3 godine

@профа
Octavia model 2019, 1.5tsi, Style+Bolero+SmartLink, 17950, krajem maja meseca.
Tvrda je, to ne smeta kada je asfalt dobar, zatgenut, ali uglavnom nije takav, po meni najveca mana. Plastika na centralnoj konzoli oko menjaca i izgled su morali biti kvalitetniji, lepsi. Manje pregledna od Passata b5.5, a skoro su istih dimenzija. Auto putem nisam vozio preko 115km za sada, to je bilo u prvih 2k km, magistralom od 60 do 90. Stalna promena ritma voznje, ubrzanja, povecavaju potrosnju primetno. U gradu vozim koristeci ler gde god mogu, kao i svaki auto koji vozim, prilaz semaforima, raskranicama, krivinama, ali ne tako da davim, i meni to smeta. Audi kod autoimatskih mernjaca ima prepoznavanje situacija kada se digne noga sa gasa, i automatski izbacuje u ler, coasting mode. Cim se pritisne neka pedala, vraca u brzinu kjoja najvise odgovara okolnostima.

biciklista

pre 3 godine

"Pre 7-8 meseci sam ulazio u 10-ak novih automobila, pa i Hondu Civic, nije mi ostavila utisak...Za mnogo manje novca skoro 10k, kupio sam auto, benzinca, koji ubrzava isto za 8.2sec ...ne kršim pravila i zakon, ne ablendujem vozačima ispred sebe, kada treba i gde je dozvoljeno pretičem i to se uradi veoba brzo, jer auto ima 250 Nm već od 1500 obrtaja (pa sve do 3500)... Samo iznosim svoj stav, bez ljutnje."
(Dragan Nis, 26. avgust 2020 08:02)

Pošto svi znamo koji to 1,5 turbo ima 250Nm već od 1.500 rpm, napišite molim Vas, šta to vozilo u serijskoj opremi ima od aktivne bezbednosne opreme. Front asisstant?
Radarski tempomat?
Ostalo?
Nema ništa od toga ta oktavija serijski, zar ne?

Ovaj civic sa testa SERIJSKI, izmedju ostalog, ima:

i-ACC (Inteligentni adaptivni tempomat)
LKAS (Sistem za asistiranje vozila u traci puta)
RDM (Sistem za upozorenje i vraćanje u kolovoznu traku)
TSR (Sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova)
BSI + CTM (sistem za nadgledanje mrtvog ugla i sistem za nadgledanje unakrsnog saobraćaja)
CMBS ( Sistem za umanjenje posledica sudara)
FCW (Preventivno upozorenje pre potencijalnog sudara)
HSS (Sistem za kontrolu dugih svetala)...

Pa, danas i bazni Clio ima AEBS i u Srbiji. Ali, AEBS u Srbiji nema serijski ni najskuplja nova oktavija, pa ni kada košta (bez opcija) 27-28.000. O radarskom tempomatu u serijskom izdanju škode da ne pominjem.
Mnogi to nude u Srbiji bazno, ali Škoda u Srbiji serijski od toga beži kao djavo od krsta

Kvarežma

pre 3 godine

Dragane, ne postoji sramota od značke, to je malograđanska/seljoberska izmišljotina, po performansama zvuči kao da si kupio odličan auto. Jedino je bitno tvoje mišljenje.

Ccc

pre 3 godine

@(Dragan Nis, 26. avgust 2020 08:13)

U toliko gore Dragane. To znaci da vlast (koja god) moze jos vise da vam otme i vi cete im rado dati i dodatno na to. Daleko od toga da je Skoda los auto, ali ovde se pisu neki hvalospevi da covek pomisli da vozi mix Bentley-a i Ferrarija, a ne Skodu, kojoj na manuelcu kad menjas brzine cujes 3 bloka dalje kako upada ili izlazi iz brzine.

Dragan Nis

pre 3 godine

Ja ne razumem bilo kog ko vredja drugog samo zato sto ima drugacije misljenje o nekm automobilu ili vozi drugi auto. Ocekujem da se iznesu cinjenice za, protiv, čak i strast ka nekom modelu zbog izgleda, motora, lezanja, ...iskustvo dobro, loše, ali da se neko vredja je nedopudstivo.

Pre 7-8 meseci sam ulazio u 10-ak novih automobila, pa i Hondu Civic, nije mi ostavila utisak. Ali i da jeste, ne bih je kupio jer je preskupa za ono što nudi. Za mnogo manje novca skoro 10k, kupio sam auto, benzinca, koji ubrzava isto za 8.2sec, ima mesta više nego u Civicu, verovatno je tvrdji od Civica (sto nije poztivno), po meni ništa ružniji, tj. čak i lepši od Civica, ali sam imao toliko novca. Zapravo i da sam imao više ne bih potrošio na auto, i u ovoj situaciji Corone. Do sada, za 80-tak dana od kada imam auto, prešao sam skoro 5k km, prosečna potršnja je nepunih 5l (beležim svako sipanje), otvoren put i auto-put oko 80%, ostalo grad. Kako god, vozim lagano, i pažljiv sam na gasu, zato takva i potrošnja, ne jurim, ne kršim pravila i zakon, ne ablendujem vozačima ispred sebe, kada treba i gde je dozvoljeno pretičem i to se uradi veoba brzo, jer auto ima 250 Nm već od 1500obrtaja(pa sve do 3500). Od Civica sam očekivao bolje ubrzanje sa tih 182 ks, ne kažem da je malo, nego jednostavno naspram snazi(182ks) , izgledu (preteći sa 2 izduva), nazivu (Sport), brandu (Honda) očekivao sam. Izvinjavam se ljubiteljima Honde, ali očekivao sam. Samo iznosim svoj stav, bez ljutnje.

профа

pre 3 godine

@Dragan Nis
Драгане подсети ме шта си узео?нека шкода...која је цена била и који то турбо бенз троши мање од 5 литара?поздрав и дај мало утиске и препоруку...

Dragan Nis

pre 3 godine

Takodje, mislim da nema svrhe ovde pominjati politiku, stranke, vlast, opoziciju, i automobile i fabrike dovoditi u vezu sa njima. Meni je aktuelna vlast uzela, otela, pola novog automobila od početka godine, pa je ovde nisam spominjao ni u kakvom svetlu. Nije bila bolja ni ona prethodna, kod nje sam radio i crnčio 60sati nedeljno, 10 godina, i bio prijavljen kao da imam samo osnovnu školu, a gazda je punio džepove, vlast mu je dozvolila.
Tako da ljudi, ajmo davati naša vidjenja, ocene, stavove, iskustva o automobilima, jer nas to interesuje očeigledno, bar većinu dobronamernih i odmerenih ljudi. Biće nam interesantnije, saznaćemo nešto novo ili izoštriti i obogatiti svoje stavove i mišljenja. Molim redakciju da mi objavi komentar. Pozdrav.

bm

pre 3 godine

Алекс, 24. avgust 2020 12:32)
Poredili su Britanci A3, golf, fokus, auris i civic 8 trošak po milji, servisi, potrošnja, kvarovi. Honda ih je lagano sve dobila. O voznim karakteristikama da ne pričamo sada. A ovi što pominju da ih nema više na ulici, a o njima se priča, treba maaalo da razmisle i shvatiće zašto je tako. Zbog kvaliteta sigurno nije.

Галатасарајево

pre 3 godine

Sa druge strane da si vozio nekog sportskog Focusa, pričao bi drugačije.
A VW i nešto iz te grupacije ne bih vozio ni da mi poklone.
(kele®, 25. avgust 2020 21:02)

Живим у Њемачкој, и сфера посла ми је да возим, тј упаркиравам разна аута.. Не бих да ти напомињем шта сам све возио.. За неке ниси ни чуо, а камо ли видио, а да не кажем возио.. Но добро. Имао сам Акорда 2.4 из 2003. са фул опремом, али није Rtype био. да није остарио, никада га не бих мјењао. сад схватам колико ми недостаје тај звук Хондиног DOHCa... :(( VW и преварантске фирме не бих да коментаришем, као ни ST да упоређујем са Хондом, иако је ST супер ауто, али је нажалост - Форд.

VRS

pre 3 godine

Хондисти и Алфисти као да су браћа. Хвале до изнемоглости и последње капи крви свој вољени бренд. Али, мало ко купује то што хвали. На прсте једне руке на избројиш на улици нове хонде и нове алфе.

Eldorado

pre 3 godine

@Eldorado
Da neće možda biti ljubitelji Honde? Dok je Škoda pravila kola,Japanci su još vukli rikše. Eno ubiše se u ostatku Evrope od kupovine Honde, mora da i oni gledaju Farmu i slušaju T folk.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mile, 25. avgust 2020 18:50)

A šta fali Hondi? Kroz istoriju je imala modele poput:
-Legend
-Integra
-Prelude
-S2000
-NSX
Koje slične modele u ponudi je imala Škoda?
Legendarni Senna je vozio Hondu u F1, a u moto GP velikani poput Duana i Markeza.
U Evropi nije popularna, ali zato jeste u ostatku sveta. Škoda je popularna samo u Evropi.
"Dok je Škoda pravila kola,Japanci su još vukli rikše"
Ta Škoda odavno ne postoji. Današnji modeli su low-cost verzije Volkswagena.

kele®

pre 3 godine

(Галатасарајево, 25. avgust 2020 13:32)
Moj ti Srbine, da pažljivo čitaš shvatio bi. Insignia je navedena samo kao primjer više klase, a dizel zato što je po defoltu skuplji od benzinca. A jeftiniji od Civica benzinca iz sredine ponude. Ništa ni više ni manje nisam mislio.
Sa druge strane da si vozio nekog sportskog Focusa, pričao bi drugačije.
A VW i nešto iz te grupacije ne bih vozio ni da mi poklone.

biciklista

pre 3 godine

"Škodisti kude ovog Japanca,smehotres,nema dalje.
Biciklista
Ford je konačno spustio sve cene sad ima Focus 1.5 182 konja automatik u najačoj Vinjale opremi nema šta nema od digitalne table itd za 26.5 soma i zbog proverenog i pouzdanog ecobusta,odličnog komfora, upravljivosti i zvučne izolacije može ovom bez problema da je konkurent još ako vremenom kao nekad daju i dodatne lagerske akcije."
(NIKOLA, 25. avgust 2020 18:06)

Samo da pojasnim. Čak i za Focus Vignale paket je opcional Sistem za izbegavanje udesa, Pre-Collision Assist (pešaci i biciklisti), Pomoć dimaničnog kočenja
Upozorenje za frontalni udes, Automatsko kočenje u hitnim slučajevima, Pomoć za održavanje vozila u traci i Intelligent speed assist, kao sadržaj opcionala pod šifrom "68AH", kao što su "Prepoznavanje saobraćajnih znakova,
Auto kontrola dugih svetala, Prepoznavanje znakova za ograničenje brzine, Sistem obaveštenja vozača, Adaptibilni tempomat, deo opcionala "68AK", pa i za Vignale.

biciklista

pre 3 godine

"Škodisti kude ovog Japanca,smehotres,nema dalje.
Biciklista
Ford je konačno spustio sve cene sad ima Focus 1.5 182 konja automatik u najačoj Vinjale opremi nema šta nema od digitalne table itd za 26.5 soma i zbog proverenog i pouzdanog ecobusta,odličnog komfora, upravljivosti i zvučne izolacije može ovom bez problema da je konkurent još ako vremenom kao nekad daju i dodatne lagerske akcije."
(NIKOLA, 25. avgust 2020 18:06)

Taj Focus Vignale je 2019. godište, Ecoboost 150 (a ne 182ks) i ima sada "akcijsku" cenu od 27.390. Eno ga na oglasu (br.16347762). Kad sam ga ja gledao, bila je 2019. godina i imao je cenu 29.990. Kao što je i onaj crveni ST Line 150 iz 2019. prošle godine imao cenu 24k, a sa da je "snižen" na 22k.
Ja mislim da uvoznik Forda malo preteruje sa svojim "akcijskim" cenama. Ali, opet, to je samo stvar ugla gledanja. Možda je on i jeftin.
Sramota je (za mene) da čak ni Vignale paket Focusa u Srbiji nema serijski AEBS, ACC ... Samo ta dva opcionala vrede više do 1.000 evra. A tek ostali nedostajući elementi. Kao da je škoda. Oguljen u odnosu na aktivnu bezbednosnu opremu. Za Srbiju. Gde još u okruženju u serijskoj opremi Focusa fali AEBS? Nigde.
Dok ti Focusa kroz opcionale dovedeš na nivo serijske opreme ovde testiranog civica, focus ispadne skuplji. Lako je to sračunati.
Šta je od ta dva vozila bolja kupovina, šta je bolje vozilo, pojma nemam. Možda Focus.Ili nešto deseto. Ali, odnos opreme i cena je takav.

NIKOLA

pre 3 godine

Škodisti kude ovog Japanca,smehotres,nema dalje.
Biciklista
Ford je konačno spustio sve cene sad ima Focus 1.5 182 konja automatik u najačoj Vinjale opremi nema šta nema od digitalne table itd za 26.5 soma i zbog proverenog i pouzdanog ecobusta,odličnog komfora, upravljivosti i zvučne izolacije može ovom bez problema da je konkurent još ako vremenom kao nekad daju i dodatne lagerske akcije.

mile

pre 3 godine

@Eldorado
Da neće možda biti ljubitelji Honde? Dok je Škoda pravila kola,Japanci su još vukli rikše. Eno ubiše se u ostatku Evrope od kupovine Honde, mora da i oni gledaju Farmu i slušaju T folk.

Eldorado

pre 3 godine

@ Mlađo

Kakva vlast, kakvi glasači, kakvi ljudi - takva i auta.
S obzirom da je Srbija SNS zemlja, logično da će najviše biti ljubitelja Škodliaka, turbo folka i zadruge.

Bolesni skot

pre 3 godine

2.2 type s, 25. avgust

Sve je tačno što si napisao za akord 2.2...samo si izostavio da na svakih 12 meseci pljuneš 500 evra za registraciju...

Mlađo

pre 3 godine

@Mlađo, 25. avgust 2020 11:01

Meni nije jasno kako neko moze da kupi Skodu u Srbiji.
(Taraba, 25. avgust 2020 13:53)

Šta misliš kako se onda kod nas svake godine kupi nekoliko hiljada škoda?Misliš da su toliki ljudi glupi,iz godine u godinu?Najviše se prodaje ono najbolje.Zato se i ova nakaza od Honde sreće na ulici koliko i trabant.

istina li je?

pre 3 godine

Čuh od drugara ali ne znam da li je patka ali kaže da je u Delti svaki treći redovan servis u pola cene i da mu se više isplati da tamo održava svoga jazza nego kod neovlašćenih?A možda to i važi samo za jazza?

Галатасарајево

pre 3 godine

Sjajan automobil po nenormalnoj cijeni koja već zalazi u segment limuzina srednje klase. U Bih se može uzeti nova Insignia za 21.000 evra sa solidnom opremom. Dizel. Ili Focus St Line.
(kele®, 24. avgust 2020 09:53)

Мој ти Србине, па није ово ауто за тебе! За тебе и јесте дизло, VW, ништа друго не постоји.. Форд и Опел ни да присмрде Хонди ако ниси знао. Само што је нажалост Хонда највише фокусирана за америчко тржиште, па зато не знаш о чему збориш..

Галатасарајево

pre 3 godine

Ako ima neki vlasnik 1.5T da se javi sa iskustvom sa motorom, pogotovu ovo što se spočitava da ubacuje benzin u ulje, to bi bilo baš lepo. :-)
(Kvarežma, 24. avgust 2020 11:41)

Ево рецимо, ја прије нег узех CX5 размишљао сам и Сивику. Јесу потпуно различите класе, али пробао сам овај Сивик, и веелико разочарање је тај мотор. И разлог због ког сам одустао од њега. Није то више DOHC мотор, нажалост. Много бучан у кабини.. страшно бучан уствари.. чак није ни за уживање, некако се дере. Остало је све на мјесту, мјењач - перверзија! Позиција возача - савршено спортски! И опет ми жао што нема Акорда више у Европи.. :(((

2.2 type s

pre 3 godine

@(Mlađo, 25. avgust 2020 11:01)
Tipičan primjer škoda fan kluba koji se kune kako vozi poboljšani passat ili lošijeg audija sa škodinim znakom i pametuje o Hondi. Moj 2.2 dizel je dan danas 2 puta bolji motor od ta dva tvoja. Pouzdanost, uglađenost, rasterećenost i raketa ispod haube... pozdrav

2.2 type s

pre 3 godine

@samo škoda
Slobodno si naškodi. Brend ko stvoren za Balkan. Pun laži i marketinga iz VW grupacije. Ljudi puše te fore jer ne čitaju. Zadnja pročitana knjiga im je slikovnica

Mlađo

pre 3 godine

Supruga i ja imamo dve oktavie,2,0 TDI (ona) i 2,0 TSI (ja).Planiramo uskoro zamenu.Za nove naravno.Ja ne razumem kako neko može svoj novac dati na nešto nakinđureno kao sa ovog testa.I hondu uopšte.Ovo je za napaljene klince ako imaju pare.Da je kupe po nadzemaljskoj ceni,remapiraju kako to rade svi hondisti,dosipaju stalno ulje,a posle i da je popravljaju po cenama kao da je za svemirski program,a ne za automobil,jer se i honde dosta kvare.Ozbiljni ljudi u Evropi ovo ne kupuju osim kada baš leče komplekse.

Ccc

pre 3 godine

@(skoda octavia 1,6 TDI owner, 25. avgust 2020 00:00)

Da AutoCacak uvozi Honde samo, vidjao bi CRV na ulicama najvise, ali posto nije onda vidjas Skode.

skoda octavia 1,6 TDI owner

pre 3 godine

Okrenuo se nedavno oko sebe,a kada sam video čega ima najviše,to sam i kupio,na akciji,za 10k manje od ove japanske nakaze.
Da je ova honda čemu,država bi nju kupovala,a ne ono što najviše kupuje.
Ljudi,mislite svojom glavom.Nemojte postati žrtva marketinga.

Todor

pre 3 godine

Vlado

Na otvorenom kažeš, troši 5,3...Pa što si kupovao auto od 170 konja da ga voziš 80 km na sat...? Probaj malo sa gasom pa se javi opet. Ali samo ako spustiš ispod 14 litara...

Milan

pre 3 godine

Nisam vozio, pa ne bih da komentarišem ovaj sivik ali svemircu mogu sve na svetu da oprostim, najlepši najoriginalniji auto u 20 godina 21 veka. Na papiru ovaj sivik ima i puno bolji motor ali je sto se tiče dizajna otišao u drugu stranu, toliko je originalno ružan da mi je zapravo simpatičan.
Za ocenu da li je skup pravo poređenje je Golf sa 1,5 TSI sa 150ks i adekvatnom opremom. Verujem da je golf skuplji, a nedavno je bila i vest o fokusu iz prošle godine sa cenom preko 28K. Problem srba je što uvek kupuju bazni model a ne znaju da je veća razlika između top i baznog modela nego modela proizvođača u segmentu.
Ono gde honda debelo zaostaje, barem po mom iskustvu sa CVT je menjač. Jedino ako nisu uradili kvantni skok kao toyota sa novom generacijom hibrida.
Šta bi bilo adekvatno vozilo sa boljim odnosom cena/kvalitet? Možda Seat leon FR, prošla generacija je po meni jedan od najpotcenjenijih modela u klasi, a uopšte nisam fan brenda. Poređenje sa mazdom mi nema smisla, čitava filozofija auta je različita.

Milan

pre 3 godine

@Eldorado
Ko god je u životu vozio toyotu i hondu zna da ste u pravu. Neverovatno je da iko može steći drugačiji utisak. Toyota je porodična, honda je za mlade i one koji su u drugom piku mladosti kad im deca odu od kuće.

informatičar

pre 3 godine

Kakva crna honda civic. Kao neka kineska igračka. Ja sam upravo poručio pravo vozilo. Najnovija škoda oktavia Style 2,0 TDI DSG. U crnoj boji. Za iste pare, a bolja je barem dva puta. Po svim parametrima.

Vozač

pre 3 godine

Meni lično skup. Ali to je moj problem. E sad odstojanje od tla mi takođe deluje problematično, za sve van auto puta, i dobrog magistralca. Kosilice su im neuništive, tako da u kvalitet ne sumnjam.

orm

pre 3 godine

Meni se ovaj auto jako svidja (naravno o visokoj ceni se moze i treba raspravljati). Medjutim, pisem komentar iz sasvim drugog razloga. Posle citanja par komentara ovih hard core hondinih fanova, primetio sam da apsolutno nema razlike izmedju njih i nekih ultra napaljenih golfadzija. Apsolutno ista postavka misli i pobuda, satro upakovana u neki urban fazon, sa prejakom zeljom da daju do znanja da su "drugaciji" od ovih drugih.

Eldorado

pre 3 godine

@ Jedan momak iz predgradja Stokholma

Ja bih rekao da je suprotno - Toyota je meka i udobna a Honda tvrda.
Od Toyote trenutno posedujem LC200, ranije vozio Camry i Celicu.
Svima im je zajedničko da su izrazito tihi i udobni automobili (sem Celice donekle).
Sa Hondom nemam nešto iskustva, sem što sam vozio Accord Type S par meseci.
Pravi sportski, tvrdi auto. Jedna od tvrđih limuzina.
Toyote limuzine "plivaju" u odnosu na Hondu. Ali se Honde mnogo bolje voze.

Vlada

pre 3 godine

Uzeo ovde u Austriji 2017e za sad oko 48000km bez ikakvih problema i ako sam tokom prvog meseca isao na optimizaciju ECU +40hp i oko 75nm. Unutrasnjost je fina ali kao sto neki kazu nije kao kod Mazde. Ali nesto sto ljudi ne shvataju jeste da kad se pravi automobil od 20-30000 Evra moraju da se prave kompromisi. Honda je najbolji automobil za voznju sa prednjom vucom u segmentu, probao sam sve popularnije modele pre kupovine. Dobro ide, dobro skrece i dobro koci. Ko voli dinamicnu voznju tesko da ima neku alternativu. Auto je izuzetno prostran ja sa 185cm visine podesim sediste vozaca po sebi i sednem iza bez ikakvih problema, ljudi preko od 190cm+ bi imali problema za glavu, al ono to je nekih 3% populacije. Zvucnici nisu nista posebno, i cela centralna konzola je uzasno spora i zastarela. Srecom ima android auto koj radi bez problema(ima i apple car play). Prosecna potrosnja mi je oko 8.5 litara to je sa nekih 80% ako ne i vise gradske voznje. Na otvorenom spusti do 5.3 a u guzvi najvise sto sam video je bilo oko 10.5l/100km. Sve u svemu zadovoljan sam, dobio sam ono sto sam trazio a to je automobil sa izvanrednim voznim karakteristikama koji je uz to vise nego praktican. Meni je samo plus sto automobil izgleda kako izgleda jer mi je iskreno muka vise Fokusa, Golfova, Leona i ostalih koji idu na sigurno i lice jedni na druge. Ovaj sto kaze da magli mnogo zimi treba samo da namesti filtere za vazduh u kabini, verovatno nisu lepo stavili tokom servisa.

Kursula

pre 3 godine

Honda Civic je ok auto, ali daleko od toga kako je opisano u clanku:

- CVT je oduvek bio slabije resenje u predjenju sa uzupcenim menjacima
- 220 nm/162 lb-ft je u rangu obrtnog momenta koji je, na primer, dostupan u 1.5 L turbo Mini Cooper (162 ft-lb)
- Civic dostize max obrtni moment na 1900 obrtaja po minuti, dok ga Mini dostize na 1250, stoga is velika razlika izmedju vemena od 0-100. Mini je znacajno brzi, iako motor ima manje snage (134 KS na 4400 obrtaja)

Uz sve ostale probleme, po mom misljenju, Civic ne vredi pare koje se za taj auto traze. Spolja i iznutra je nakindjuren do besvesti, ali takvi su vecina Japanaca.

Berliner

pre 3 godine

Ja ga umalo kupih. Presudila žena kojoj se nije svidela plastika unutra. Kaze kao da je kineski autic na baterije.
Sto se tice vožnje... Auto je ludilo.
Progresivni volan neverovatno prija dok aktivna kontrola stabilnosti u krivinama daje osećaj kao da ste zalepljen za put. Mozda i previše tog osećaja daje pa sam svaki put pokušavao malo brže da prodjemo :)
Takodje adaptivni Tempomat radi kao sat. Savršeno drži sredinu trake i nema onog lelujanja od linije do linije.

Sto se tice mešanja ulja, da, to je bio slučaj na crv i to na par ograničeni serija. Naravno, sve je u garanciji pokriveno.

Inace iako dugačko vozilo, veoma je okreta u gradu. Ja sam ga dobio na par dana na test i zaista sam se oduševio.

Mane su, po meni, tvrdo ogibljenje, pre svega na zadnjoj klupi i velika buka na oko 150. Buka dolazi, čini mi se, od retrovizora.

Prilikom obilazenja na auto putu, neverovatno lako skoči sa, recimo, 150 na 180. Naravno uz drastično povećanje buke..

Ne uzeh ga tada zbog kvaliteta plastike, pa sada vozim tromu ljuljajucu mrcinu od Tiguana....

Lancia Delta

pre 3 godine

Au koji hvalospevi na ubrzanja, a onda pogledam vreme 0-100 i zaključim da bolje ubrzava Lancia Delta dizel iz 2008e, ili Giulietta 1.4 ili dizel od 170 KS iz 2010e. Mislim jasno je da tekst treba da bude afirmativan, ali baš ste preterali. Još jedna stvar mi nije jasna: traži šestu na 50, ali se zato na 130 vozi na 2900 rpm?? Pa koji genije je stavio takve prenosne odnose? Koja je poenta? Zar ne bi bilo logičnije da se po gradu vozi petom, npr. ako je već motor tako elastičan, a da se onda šestom postignu niži obrtaji na auto putu?

henk.mudi

pre 3 godine

Ogi, da li je realno da ne kapiras toliko ocigledan sarkazam?
I drugo, da li mislis da postoji neko ko bi svaki dan skidao karter, ispustao ulje i, eto, zbog price, 3 ipo litra benzina svaki dan vise puta, makar bio i najbolji mehanicar?
I trece, da li mislis da bi taj auto radio da se to desava?

zivot je ringispil i kola na sudaranje...

pre 3 godine

U pravu su svi sa primedbama na mešanje ulja i benzina. Vozim oko 3-4 meseca CRVa sa ovim 1,5 T, ali, sa 173 ks i u proseku, na svakih 10 litara benzina usutih u rezervoar, ja iz kartera za ulje izvučem oko 3,5 litra benzina koji se tu slije zbog konstrukcijske greške Honde. Meni bude žao da taj benzin prospem i ja ga onda opet uspem u rezervoar.
Eto, to je ta muka sa djubrom od motora iz Honde.
Kome je muka da redovno istace benzin iz kartera, ja iskreno savetujem da zaobidje i ovaj motor i Hondu uopšte.
(biciklista, 24. avgust 2020 14:45)

Hhahahhaha vrhunski komentar

biciklista

pre 3 godine

@bickilista
Da li je realno da ti nekoliko puta dnevno prosipas ulje i sipas novo? Daj uozbilji se i napisi iskreno i tacno iskustvo, ako ga uopste imas. Razumem potrebu za preterivanjem ali budimo realni.
(Ogi, 24. avgust 2020 15:22)

Haubu sam otvorio dva puta. Kada sam kupio kola, da bih video kako izgleda
motorni prostor i negde na oko 5.000 km, da bih proverio nivo ulja, kao što sam to povremeno proverevao i na mojim ranijim vozilima. Ja ne verujem u postojanje tog navodnog problema, kao nečeg posebnog kod Honde (inače je ne bih ni kupio). A jesam hteo da kupim baš ovog civica sa testa i to nakon što su mi krajem 2019. za corollu 1,2 T Sport od 116 ks, sa par opcionala (pa i navigaciju i park. senzore), i uz "popust" od 3.500, tražili više nego je (pre obračuna uobičajenog popusta) koštao civic 1,5 Sport sa 182 ks. A taj civic je koštao manje i nego li ( sa "popustom") focus 1,5 Ecoboost 150 Titanium Bussines, koji je u Srbiji u serijskoj opremi "go" kao crkveni miš po pitanju sistema aktivne bezbednosti. "Go" kao da je škoda oktavija (i to ona nova).
Ko hoće da zaista detaljno usporedi ovog panoramskog civica sa testa (motor, menjač, oprema ...) sa ostalim u tom segmentu (što će jednako tako da opremi i motorizuje), teško da će doći do zaključka da je ovaj civic skuplji od pandan konkurenata.
Da li vredi dati toliko para za takva nova kola, sasvim je drugo pitanje. Nekome vredi. Nekome ne vredi. Stvar percepcije.

Ogi

pre 3 godine

@bickilista

Da li je realno da ti nekoliko puta dnevno prosipas ulje i sipas novo? Daj uozbilji se i napisi iskreno i tacno iskustvo, ako ga uopste imas. Razumem potrebu za preterivanjem ali budimo realni.

J4ZZ3R

pre 3 godine

@Eugen Mazda 6 je klasu veci automobil od Civica, ali nominalno.

Istina je, izolacija bi mogla biti bolja, ali to da je motor 1.5t je jedino tvoj utisak. Vecina ljudi se zali da je previse tih i da se ne "cuje".

A to da je Honda nestabilna je takva neistina da je to strasno, ja je nisam DUGO vozio preko 180, ali je bila kao zalepljena za asfalt, a svi testeri (Autogefuehl, Marek, Matt) su redom vriskali od srece kako je automobil stabilan.

Takodje sto se tice materijala, jeste Mazda tu otisla daleko, ali koliko je Mazda ispedd Honde u tom domenu, toliko je Honda ispred Toyote, ali eto, ima ovde ljudi koji vole nesto da kazuu

Vrana

pre 3 godine

Kupio novu 2017 i zamenio nakon šest meseci. Auto je prilično dobar ali nikako za zimske uslove. Stakla iznutra je pa gotovo nemoguće zimi odmagliti i sa uključenim ACC na max. Automatski menjač liči na igračku. Sve u svemu moja subjektivna ocena je 3+

biciklista

pre 3 godine

U pravu su svi sa primedbama na mešanje ulja i benzina. Vozim oko 3-4 meseca CRVa sa ovim 1,5 T, ali, sa 173 ks i u proseku, na svakih 10 litara benzina usutih u rezervoar, ja iz kartera za ulje izvučem oko 3,5 litra benzina koji se tu slije zbog konstrukcijske greške Honde. Meni bude žao da taj benzin prospem i ja ga onda opet uspem u rezervoar.
Eto, to je ta muka sa djubrom od motora iz Honde.
Kome je muka da redovno istace benzin iz kartera, ja iskreno savetujem da zaobidje i ovaj motor i Hondu uopšte.

J4ZZ3R

pre 3 godine

@Eugen Mazda 6 je klasu veci automobil od Civica, ali nominalno.

Istina je, izolacija bi mogla biti bolja, ali to da je motor 1.5t je jedino tvoj utisak. Vecina ljudi se zali da je previse tih i da se ne "cuje".

A to da je Honda nestabilna je takva neistina da je to strasno, ja je nisam DUGO vozio preko 180, ali je bila kao zalepljena za asfalt, a svi testeri (Autogefuehl, Marek, Matt) su redom vriskali od srece kako je automobil stabilan.

Takodje sto se tice materijala, jeste Mazda tu otisla daleko, ali koliko je Mazda ispedd Honde u tom domenu, toliko je Honda ispred Toyote, ali eto, ima ovde ljudi koji vole nesto da kazuu

Koki

pre 3 godine

Honda automobili su zaista izvanredni i pouzdani automobili ali najveći problem je slaba servisna podrška u Srbiji. Nakon u celosti uplaćene profakture pre naručivanja rezervnog dela od strane ovlašćenog servisa i obećanja da ću u roku od 14 dana biti pozvan u servis, problem je rešen tek nakon 45-50 dana. Ne znam kako funkcionišu ostali servisi i koja im je brzina usluge?

Cole

pre 3 godine

@Kele
A koja je cena insignije u Zimbabveu? Ako gledaš cene, onda poredi sa cenama u Srbiji gde insignija ide od 23k pa na više. A opet, sama cena je samo gruba slika jer treba ući detaljno u opremu (motor/menjač/ogibljenje/boju/felne/klimu/multimediju/bezbednost) što je bar 30 parametara danas. E tek onda možeš da vidiš šta je skuplje a šta jeftinije.
ps. A onda shvatiš da negde za 30k i najviši paket opreme ne dobijaš sve airbagove.

Ogi

pre 3 godine

Neko je pomenuo probleme ovog motora 1.5T. O tome bih malo prodiskutovao. Naime, motor je dosta osetljiv na hladnije klime gde se sporije zagreva (blok motora i prateci dizajn je tako dizajniran - fokusiran na termo efikasnost) i dovodi do tog cuvenog problema prolaza benzina izmedju prstenova i mesanje sa uljem i ljdi primecuju "rast nivoa ulja". Navodno je Honda to softverski resila u zadnjih godinu dana tako sto je valjda promenila nacin rada prilikom hladnog starta (i brze postizanje radne temp.). U svakom slucaju, Honda ce to popraviti (sledeci Civic) i bice taj 1.5T dobar motor. Ako ga covek kupuje da ga vozi 5-6 godina - ovi problemi mozda i nisu bitni uz ucestale promene ulja i pracenje. Ako ga neko kupuje u planu 10-20god.,neka ozbiljno razmisli. Iskreno, ne bih kupio ovaj motor. Direktno ubrizgavanje takodje - potencijalni problem sa ugljenikom i ventilima (uobicajni problem sa VW TSI motorima takodje). Auto industrija gura taj GDI - a nikako to da rese. U svakom slucaju, Honda je poznata da iz generacije u generaciju usavrsava svoje motore.

Sto se tice auta - odlican ali skup.

J4ZZ3R

pre 3 godine

Ja sam vlasnik Civica 1.0 Elegance i moram priznati da sam i danas, dve godine kasnije totalno odusevljen automobilom.

Jeste, Mazda 3 ima lepsi enterijer, ali Honda je npr celu klasu veci automobil, ima multilink i fenomenalne turbo motore.

Po meni Civic je cak jeftin, jer kad napakujete ostale konkurente iz klase sa ovakvom bezbednosnom opremom cena ce dobrano preci preko 30k.

Dalje, Takodje bitna stavka za Hondu Vam ne treba nista vise sem redovnog odrzavanja, a Delta Auto ima zaista konkurentne cene, cak i u poredjenju sa mnogim jeftinim bendovima.

Meni je zaista neverovatno kako se Civic ne prodaje u vecim kolicinama, ne smao kod nas, nego i u Evropi.

Mnog ci reci da hvalim svoga konja, ali ja Vas pozivam samo da odete ne test voznju, a posle pricajte o Golfovima, Reno ima, Skodama.

Jedine prave zamerke automobilu su infotainment sistem koji izgleda zastarelo, auz to je spor, ali recimo Android Auto / Apple Car play je standardan tako da to odmah resava tebi da... Kvalitet presvalaka je "tanak" i strci.

Алекс

pre 3 godine

Ова Хонда није скупа а ево и зашто: У почетку платиш мало више и возиш пола милиона км без кварова , евентуално нешто ситно. А неки несретник зароби се са Голфом, Рено-ом или неким Италијаном, и уако плати мање на почетку, кроз експлоатацију, плати и више пара на скупе поравке и опет нема поуздан ауто.
Е, зато Хонда има ту цену.

Eugen

pre 3 godine

Vozio sam ovu Hondu (probna voznja po obicnom putu i auto putu u trajanju od 2h) i nisam nesto bio zadovoljan performansama kako motora tako i auta u celini. Auto mi se ucinio pri velikim brzinama (180-190km/h) nestabilnim na putu, kao da hoce da se odlepi od asfalta. Motor je dosta glasan na velikim obrtajima. Unutrasnjost automobila mi se uopste nije svidela. Svi materijali od armature, pa preko sedista, tapacira na vratima deluju jako jeftino, nesto tipa Toyote. Armatura se pod pritiskom prstiju ugiba, imas utisak da su je od kartona napravili. Toliko ukratko. Volim Hondu kao brend. Posedovao sam dva Accorda, benzinca i dizela i bio vise nego zadovoljan, pogotovu sa dizelasem. Posto je Accord nestao iz Evrope presao sam na Mazdu 6 (dizel)sa kojom sam zadovoljan. Bilo kako bilo, Sivic me je razocarao pogotovu zbog osecaja da je Honda na njemu stedela gde god je stigla, a cenu zadrzala na istom nivou. Izgleda da Hondi finansijski ne ide bas najbolje?

Жуле

pre 3 godine

перформансе мотора можда најбоље на свету...
надајмо се да ће једног дана ако ништа друго вратити дизајн из прве половине 2000их...

batica

pre 3 godine

Kvalitet ne bi trebao da bude upitan mada je baš ovaj spominjani benzinac 1.5 imao neke probleme u USA pa su produžili garanciju da bi smirili kupce.Dizajn spoljašnosti je stvar ukusa a meni se lično ne sviđa mada bi se verovatno navikao vremenom.Infotejment sistem je najblaže rečeno sramotan i to je nešto što Honda već izvesno vreme nikako da napravi kako treba.Najveći problem ostaje cena jer se pri uvozu plaća carina ako je auto pravljen u Japanu i onda košta tih famoznih 27500 što je poprilična cifra i zalazi u viši segment gde ima svašta da se izabere.Svakako značajno bolji izbor za mene nego dosadni CRV.

Dragan Nis

pre 3 godine

Meni se svidja Civic i komforna je. Zameram kvalitet unutrusnjasti i performanse motora za tu cenu, od hondinih 182ks sam ocekivao malo bolje performanse. To jest meni su unutrasnjos i perfmormanse u redu, ali za mnogo manje novca.

ciga

pre 3 godine

@jedan momak iz predgrađa
Kod nas se ljudi pale na Japance na osnovu tuđih testova i na osnovu mržnje prema Nemcima. Izađi na ulicu pa ćeš lako zaključiti da se ne pale na osnovu iskustva (čast izuzecima).

Kamikaza

pre 3 godine

Најпоузданији ауто, са спортским ДНК!
Највећи произвођач мотора( а и мотоцикала) на свету!!!
Ко не жели да му аутомеханичар седи на челу стола кад слави славу он вози Хонду!
Није скуп ауто ако се гледа са каквом опремом долази, нпр. она ругоба од кола(голф 8) са овом опремом би изашао преко 30 хиљада евра!

профа

pre 3 godine

одличан ауто,пуно места,врхунски мотори и возна динамика...
о укусима се не расправља а цена јесте мало већа поготову за 1.5...

Over And Out

pre 3 godine

Za ove koji vole da porede: Honda ne može da se poredi sa Škodom, Dačijom, Golfom, Seatom...ili po onoj čuvenoj mantri - za te pare, najbolja kupovina. Za ovu Hondu, da imam, dao bih 27 hiljada evra, ne bih trepnuo. Zašto? Mozak ljudi koji voze Hondu je malo drugačije tjuniran. Za nas nije važno da li će Honda da troši litar, dva više od nekog drugog automobila, da li košta dve, tri hiljade evra više od nekih drugih kola...nama je bitno da upalimo auto, čujemo zvuk motora i osetimo ubrzanje...To je osećaj koji drugi ljudi, koji nisu vozili Hondu, ne poznaju.

Jedan momak iz predgradja Stokholma

pre 3 godine

Kao i za izbor svega, izbor automobila zavisi od licnog ukusa.
Neko voli plavuse, neko crnke, neko visoke mrsave, neko nize bucke, tako je i kod izbora kola...
Ja najvise volim volvo i audi. Ali sto je japanaca tice honda je ubedljivo najlepsa i najudobnija. Ja ne razumem samo tojotu. Honda je mnogo bolji brend. A vidim da su mnogi ludi za tojotom iz nekog razloga. Imam nekoliko prijatelja sa najnovijim tojotama. Pored cudnog dizajna, meni najvise smetaju uska i neudobna sedista. I neka specificna tvrdoca kod oslanjanja. Jedini izizetak po tom pitanju je land kruzer koji stvarno odvaja od svih ostalih modela po svemu. Ljudi verovatno ulazu u tojotu zbog price o pouzdanosti. Verujem da je tacno da se ne kvari ali za moj ukus je previse neudobna.

Kvarežma

pre 3 godine

Moj favorit. Čini se da je precenjen, ali plaća se carina za uvoz, veći je od ostalih u klasi i nema nižih opcija za dodatnu opremu - skoro sve su zbudžili u taj jedan ponuđen. Motor me najviše brine, 1.8 ili 2.0 atmo bih kupio, a da ne pitam za cenu. Ovaj 1.5t su prilično opleli u Americi. Moguće da je tamo lošija proizvodnja bila, ali priznali su i produžili im garanciju. Samo tri godine ne uliva poverenje, pogotovu kada se uporedi sa Corollom ili i30/Elantrom.

Ono što mi je još interesantno je da se pojavila našminkana 2021 verzija u SAD, a kod nas ništa? Bilo bi lepo da se potom smanje cene za prošlogodišnje modele. Ono što je meni interesantno je da je cena na Bliskom istoku oko 22000 hiljade, a Corolla oko 18000.

Ako ima neki vlasnik 1.5T da se javi sa iskustvom sa motorom, pogotovu ovo što se spočitava da ubacuje benzin u ulje, to bi bilo baš lepo. :-)

Marko

pre 3 godine

Fali mu dobar automatik, CVT ne moze da bude sportski. Otkad sam probao automatik, vise ne mogu da smislim voznju u gradu sa manuelnim menjacem. To je maltretiranje, za km 100 puta uhvatim menjac.

kele®

pre 3 godine

Sjajan automobil po nenormalnoj cijeni koja već zalazi u segment limuzina srednje klase. U Bih se može uzeti nova Insignia za 21.000 evra sa solidnom opremom. Dizel. Ili Focus St Line.

Over And Out

pre 3 godine

Za ove koji vole da porede: Honda ne može da se poredi sa Škodom, Dačijom, Golfom, Seatom...ili po onoj čuvenoj mantri - za te pare, najbolja kupovina. Za ovu Hondu, da imam, dao bih 27 hiljada evra, ne bih trepnuo. Zašto? Mozak ljudi koji voze Hondu je malo drugačije tjuniran. Za nas nije važno da li će Honda da troši litar, dva više od nekog drugog automobila, da li košta dve, tri hiljade evra više od nekih drugih kola...nama je bitno da upalimo auto, čujemo zvuk motora i osetimo ubrzanje...To je osećaj koji drugi ljudi, koji nisu vozili Hondu, ne poznaju.

zivot je ringispil i kola na sudaranje...

pre 3 godine

U pravu su svi sa primedbama na mešanje ulja i benzina. Vozim oko 3-4 meseca CRVa sa ovim 1,5 T, ali, sa 173 ks i u proseku, na svakih 10 litara benzina usutih u rezervoar, ja iz kartera za ulje izvučem oko 3,5 litra benzina koji se tu slije zbog konstrukcijske greške Honde. Meni bude žao da taj benzin prospem i ja ga onda opet uspem u rezervoar.
Eto, to je ta muka sa djubrom od motora iz Honde.
Kome je muka da redovno istace benzin iz kartera, ja iskreno savetujem da zaobidje i ovaj motor i Hondu uopšte.
(biciklista, 24. avgust 2020 14:45)

Hhahahhaha vrhunski komentar

kele®

pre 3 godine

Sjajan automobil po nenormalnoj cijeni koja već zalazi u segment limuzina srednje klase. U Bih se može uzeti nova Insignia za 21.000 evra sa solidnom opremom. Dizel. Ili Focus St Line.

Cole

pre 3 godine

@Kele
A koja je cena insignije u Zimbabveu? Ako gledaš cene, onda poredi sa cenama u Srbiji gde insignija ide od 23k pa na više. A opet, sama cena je samo gruba slika jer treba ući detaljno u opremu (motor/menjač/ogibljenje/boju/felne/klimu/multimediju/bezbednost) što je bar 30 parametara danas. E tek onda možeš da vidiš šta je skuplje a šta jeftinije.
ps. A onda shvatiš da negde za 30k i najviši paket opreme ne dobijaš sve airbagove.

biciklista

pre 3 godine

@bickilista
Da li je realno da ti nekoliko puta dnevno prosipas ulje i sipas novo? Daj uozbilji se i napisi iskreno i tacno iskustvo, ako ga uopste imas. Razumem potrebu za preterivanjem ali budimo realni.
(Ogi, 24. avgust 2020 15:22)

Haubu sam otvorio dva puta. Kada sam kupio kola, da bih video kako izgleda
motorni prostor i negde na oko 5.000 km, da bih proverio nivo ulja, kao što sam to povremeno proverevao i na mojim ranijim vozilima. Ja ne verujem u postojanje tog navodnog problema, kao nečeg posebnog kod Honde (inače je ne bih ni kupio). A jesam hteo da kupim baš ovog civica sa testa i to nakon što su mi krajem 2019. za corollu 1,2 T Sport od 116 ks, sa par opcionala (pa i navigaciju i park. senzore), i uz "popust" od 3.500, tražili više nego je (pre obračuna uobičajenog popusta) koštao civic 1,5 Sport sa 182 ks. A taj civic je koštao manje i nego li ( sa "popustom") focus 1,5 Ecoboost 150 Titanium Bussines, koji je u Srbiji u serijskoj opremi "go" kao crkveni miš po pitanju sistema aktivne bezbednosti. "Go" kao da je škoda oktavija (i to ona nova).
Ko hoće da zaista detaljno usporedi ovog panoramskog civica sa testa (motor, menjač, oprema ...) sa ostalim u tom segmentu (što će jednako tako da opremi i motorizuje), teško da će doći do zaključka da je ovaj civic skuplji od pandan konkurenata.
Da li vredi dati toliko para za takva nova kola, sasvim je drugo pitanje. Nekome vredi. Nekome ne vredi. Stvar percepcije.

Vlada

pre 3 godine

Uzeo ovde u Austriji 2017e za sad oko 48000km bez ikakvih problema i ako sam tokom prvog meseca isao na optimizaciju ECU +40hp i oko 75nm. Unutrasnjost je fina ali kao sto neki kazu nije kao kod Mazde. Ali nesto sto ljudi ne shvataju jeste da kad se pravi automobil od 20-30000 Evra moraju da se prave kompromisi. Honda je najbolji automobil za voznju sa prednjom vucom u segmentu, probao sam sve popularnije modele pre kupovine. Dobro ide, dobro skrece i dobro koci. Ko voli dinamicnu voznju tesko da ima neku alternativu. Auto je izuzetno prostran ja sa 185cm visine podesim sediste vozaca po sebi i sednem iza bez ikakvih problema, ljudi preko od 190cm+ bi imali problema za glavu, al ono to je nekih 3% populacije. Zvucnici nisu nista posebno, i cela centralna konzola je uzasno spora i zastarela. Srecom ima android auto koj radi bez problema(ima i apple car play). Prosecna potrosnja mi je oko 8.5 litara to je sa nekih 80% ako ne i vise gradske voznje. Na otvorenom spusti do 5.3 a u guzvi najvise sto sam video je bilo oko 10.5l/100km. Sve u svemu zadovoljan sam, dobio sam ono sto sam trazio a to je automobil sa izvanrednim voznim karakteristikama koji je uz to vise nego praktican. Meni je samo plus sto automobil izgleda kako izgleda jer mi je iskreno muka vise Fokusa, Golfova, Leona i ostalih koji idu na sigurno i lice jedni na druge. Ovaj sto kaze da magli mnogo zimi treba samo da namesti filtere za vazduh u kabini, verovatno nisu lepo stavili tokom servisa.

Ccc

pre 3 godine

@(skoda octavia 1,6 TDI owner, 25. avgust 2020 00:00)

Da AutoCacak uvozi Honde samo, vidjao bi CRV na ulicama najvise, ali posto nije onda vidjas Skode.

Berliner

pre 3 godine

Ja ga umalo kupih. Presudila žena kojoj se nije svidela plastika unutra. Kaze kao da je kineski autic na baterije.
Sto se tice vožnje... Auto je ludilo.
Progresivni volan neverovatno prija dok aktivna kontrola stabilnosti u krivinama daje osećaj kao da ste zalepljen za put. Mozda i previše tog osećaja daje pa sam svaki put pokušavao malo brže da prodjemo :)
Takodje adaptivni Tempomat radi kao sat. Savršeno drži sredinu trake i nema onog lelujanja od linije do linije.

Sto se tice mešanja ulja, da, to je bio slučaj na crv i to na par ograničeni serija. Naravno, sve je u garanciji pokriveno.

Inace iako dugačko vozilo, veoma je okreta u gradu. Ja sam ga dobio na par dana na test i zaista sam se oduševio.

Mane su, po meni, tvrdo ogibljenje, pre svega na zadnjoj klupi i velika buka na oko 150. Buka dolazi, čini mi se, od retrovizora.

Prilikom obilazenja na auto putu, neverovatno lako skoči sa, recimo, 150 na 180. Naravno uz drastično povećanje buke..

Ne uzeh ga tada zbog kvaliteta plastike, pa sada vozim tromu ljuljajucu mrcinu od Tiguana....

Jedan momak iz predgradja Stokholma

pre 3 godine

Kao i za izbor svega, izbor automobila zavisi od licnog ukusa.
Neko voli plavuse, neko crnke, neko visoke mrsave, neko nize bucke, tako je i kod izbora kola...
Ja najvise volim volvo i audi. Ali sto je japanaca tice honda je ubedljivo najlepsa i najudobnija. Ja ne razumem samo tojotu. Honda je mnogo bolji brend. A vidim da su mnogi ludi za tojotom iz nekog razloga. Imam nekoliko prijatelja sa najnovijim tojotama. Pored cudnog dizajna, meni najvise smetaju uska i neudobna sedista. I neka specificna tvrdoca kod oslanjanja. Jedini izizetak po tom pitanju je land kruzer koji stvarno odvaja od svih ostalih modela po svemu. Ljudi verovatno ulazu u tojotu zbog price o pouzdanosti. Verujem da je tacno da se ne kvari ali za moj ukus je previse neudobna.

Koki

pre 3 godine

Honda automobili su zaista izvanredni i pouzdani automobili ali najveći problem je slaba servisna podrška u Srbiji. Nakon u celosti uplaćene profakture pre naručivanja rezervnog dela od strane ovlašćenog servisa i obećanja da ću u roku od 14 dana biti pozvan u servis, problem je rešen tek nakon 45-50 dana. Ne znam kako funkcionišu ostali servisi i koja im je brzina usluge?

J4ZZ3R

pre 3 godine

Ja sam vlasnik Civica 1.0 Elegance i moram priznati da sam i danas, dve godine kasnije totalno odusevljen automobilom.

Jeste, Mazda 3 ima lepsi enterijer, ali Honda je npr celu klasu veci automobil, ima multilink i fenomenalne turbo motore.

Po meni Civic je cak jeftin, jer kad napakujete ostale konkurente iz klase sa ovakvom bezbednosnom opremom cena ce dobrano preci preko 30k.

Dalje, Takodje bitna stavka za Hondu Vam ne treba nista vise sem redovnog odrzavanja, a Delta Auto ima zaista konkurentne cene, cak i u poredjenju sa mnogim jeftinim bendovima.

Meni je zaista neverovatno kako se Civic ne prodaje u vecim kolicinama, ne smao kod nas, nego i u Evropi.

Mnog ci reci da hvalim svoga konja, ali ja Vas pozivam samo da odete ne test voznju, a posle pricajte o Golfovima, Reno ima, Skodama.

Jedine prave zamerke automobilu su infotainment sistem koji izgleda zastarelo, auz to je spor, ali recimo Android Auto / Apple Car play je standardan tako da to odmah resava tebi da... Kvalitet presvalaka je "tanak" i strci.

Lancia Delta

pre 3 godine

Au koji hvalospevi na ubrzanja, a onda pogledam vreme 0-100 i zaključim da bolje ubrzava Lancia Delta dizel iz 2008e, ili Giulietta 1.4 ili dizel od 170 KS iz 2010e. Mislim jasno je da tekst treba da bude afirmativan, ali baš ste preterali. Još jedna stvar mi nije jasna: traži šestu na 50, ali se zato na 130 vozi na 2900 rpm?? Pa koji genije je stavio takve prenosne odnose? Koja je poenta? Zar ne bi bilo logičnije da se po gradu vozi petom, npr. ako je već motor tako elastičan, a da se onda šestom postignu niži obrtaji na auto putu?

профа

pre 3 godine

одличан ауто,пуно места,врхунски мотори и возна динамика...
о укусима се не расправља а цена јесте мало већа поготову за 1.5...

Kamikaza

pre 3 godine

Најпоузданији ауто, са спортским ДНК!
Највећи произвођач мотора( а и мотоцикала) на свету!!!
Ко не жели да му аутомеханичар седи на челу стола кад слави славу он вози Хонду!
Није скуп ауто ако се гледа са каквом опремом долази, нпр. она ругоба од кола(голф 8) са овом опремом би изашао преко 30 хиљада евра!

Ogi

pre 3 godine

Neko je pomenuo probleme ovog motora 1.5T. O tome bih malo prodiskutovao. Naime, motor je dosta osetljiv na hladnije klime gde se sporije zagreva (blok motora i prateci dizajn je tako dizajniran - fokusiran na termo efikasnost) i dovodi do tog cuvenog problema prolaza benzina izmedju prstenova i mesanje sa uljem i ljdi primecuju "rast nivoa ulja". Navodno je Honda to softverski resila u zadnjih godinu dana tako sto je valjda promenila nacin rada prilikom hladnog starta (i brze postizanje radne temp.). U svakom slucaju, Honda ce to popraviti (sledeci Civic) i bice taj 1.5T dobar motor. Ako ga covek kupuje da ga vozi 5-6 godina - ovi problemi mozda i nisu bitni uz ucestale promene ulja i pracenje. Ako ga neko kupuje u planu 10-20god.,neka ozbiljno razmisli. Iskreno, ne bih kupio ovaj motor. Direktno ubrizgavanje takodje - potencijalni problem sa ugljenikom i ventilima (uobicajni problem sa VW TSI motorima takodje). Auto industrija gura taj GDI - a nikako to da rese. U svakom slucaju, Honda je poznata da iz generacije u generaciju usavrsava svoje motore.

Sto se tice auta - odlican ali skup.

Ogi

pre 3 godine

@bickilista

Da li je realno da ti nekoliko puta dnevno prosipas ulje i sipas novo? Daj uozbilji se i napisi iskreno i tacno iskustvo, ako ga uopste imas. Razumem potrebu za preterivanjem ali budimo realni.

orm

pre 3 godine

Meni se ovaj auto jako svidja (naravno o visokoj ceni se moze i treba raspravljati). Medjutim, pisem komentar iz sasvim drugog razloga. Posle citanja par komentara ovih hard core hondinih fanova, primetio sam da apsolutno nema razlike izmedju njih i nekih ultra napaljenih golfadzija. Apsolutno ista postavka misli i pobuda, satro upakovana u neki urban fazon, sa prejakom zeljom da daju do znanja da su "drugaciji" od ovih drugih.

biciklista

pre 3 godine

U pravu su svi sa primedbama na mešanje ulja i benzina. Vozim oko 3-4 meseca CRVa sa ovim 1,5 T, ali, sa 173 ks i u proseku, na svakih 10 litara benzina usutih u rezervoar, ja iz kartera za ulje izvučem oko 3,5 litra benzina koji se tu slije zbog konstrukcijske greške Honde. Meni bude žao da taj benzin prospem i ja ga onda opet uspem u rezervoar.
Eto, to je ta muka sa djubrom od motora iz Honde.
Kome je muka da redovno istace benzin iz kartera, ja iskreno savetujem da zaobidje i ovaj motor i Hondu uopšte.

Dragan Nis

pre 3 godine

Meni se svidja Civic i komforna je. Zameram kvalitet unutrusnjasti i performanse motora za tu cenu, od hondinih 182ks sam ocekivao malo bolje performanse. To jest meni su unutrasnjos i perfmormanse u redu, ali za mnogo manje novca.

Eldorado

pre 3 godine

@ Jedan momak iz predgradja Stokholma

Ja bih rekao da je suprotno - Toyota je meka i udobna a Honda tvrda.
Od Toyote trenutno posedujem LC200, ranije vozio Camry i Celicu.
Svima im je zajedničko da su izrazito tihi i udobni automobili (sem Celice donekle).
Sa Hondom nemam nešto iskustva, sem što sam vozio Accord Type S par meseci.
Pravi sportski, tvrdi auto. Jedna od tvrđih limuzina.
Toyote limuzine "plivaju" u odnosu na Hondu. Ali se Honde mnogo bolje voze.

Eldorado

pre 3 godine

@ Mlađo

Kakva vlast, kakvi glasači, kakvi ljudi - takva i auta.
S obzirom da je Srbija SNS zemlja, logično da će najviše biti ljubitelja Škodliaka, turbo folka i zadruge.

Kvarežma

pre 3 godine

Moj favorit. Čini se da je precenjen, ali plaća se carina za uvoz, veći je od ostalih u klasi i nema nižih opcija za dodatnu opremu - skoro sve su zbudžili u taj jedan ponuđen. Motor me najviše brine, 1.8 ili 2.0 atmo bih kupio, a da ne pitam za cenu. Ovaj 1.5t su prilično opleli u Americi. Moguće da je tamo lošija proizvodnja bila, ali priznali su i produžili im garanciju. Samo tri godine ne uliva poverenje, pogotovu kada se uporedi sa Corollom ili i30/Elantrom.

Ono što mi je još interesantno je da se pojavila našminkana 2021 verzija u SAD, a kod nas ništa? Bilo bi lepo da se potom smanje cene za prošlogodišnje modele. Ono što je meni interesantno je da je cena na Bliskom istoku oko 22000 hiljade, a Corolla oko 18000.

Ako ima neki vlasnik 1.5T da se javi sa iskustvom sa motorom, pogotovu ovo što se spočitava da ubacuje benzin u ulje, to bi bilo baš lepo. :-)

Marko

pre 3 godine

Fali mu dobar automatik, CVT ne moze da bude sportski. Otkad sam probao automatik, vise ne mogu da smislim voznju u gradu sa manuelnim menjacem. To je maltretiranje, za km 100 puta uhvatim menjac.

Алекс

pre 3 godine

Ова Хонда није скупа а ево и зашто: У почетку платиш мало више и возиш пола милиона км без кварова , евентуално нешто ситно. А неки несретник зароби се са Голфом, Рено-ом или неким Италијаном, и уако плати мање на почетку, кроз експлоатацију, плати и више пара на скупе поравке и опет нема поуздан ауто.
Е, зато Хонда има ту цену.

Dragan Nis

pre 3 godine

Takodje, mislim da nema svrhe ovde pominjati politiku, stranke, vlast, opoziciju, i automobile i fabrike dovoditi u vezu sa njima. Meni je aktuelna vlast uzela, otela, pola novog automobila od početka godine, pa je ovde nisam spominjao ni u kakvom svetlu. Nije bila bolja ni ona prethodna, kod nje sam radio i crnčio 60sati nedeljno, 10 godina, i bio prijavljen kao da imam samo osnovnu školu, a gazda je punio džepove, vlast mu je dozvolila.
Tako da ljudi, ajmo davati naša vidjenja, ocene, stavove, iskustva o automobilima, jer nas to interesuje očeigledno, bar većinu dobronamernih i odmerenih ljudi. Biće nam interesantnije, saznaćemo nešto novo ili izoštriti i obogatiti svoje stavove i mišljenja. Molim redakciju da mi objavi komentar. Pozdrav.

henk.mudi

pre 3 godine

Ogi, da li je realno da ne kapiras toliko ocigledan sarkazam?
I drugo, da li mislis da postoji neko ko bi svaki dan skidao karter, ispustao ulje i, eto, zbog price, 3 ipo litra benzina svaki dan vise puta, makar bio i najbolji mehanicar?
I trece, da li mislis da bi taj auto radio da se to desava?

Eldorado

pre 3 godine

@Eldorado
Da neće možda biti ljubitelji Honde? Dok je Škoda pravila kola,Japanci su još vukli rikše. Eno ubiše se u ostatku Evrope od kupovine Honde, mora da i oni gledaju Farmu i slušaju T folk.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mile, 25. avgust 2020 18:50)

A šta fali Hondi? Kroz istoriju je imala modele poput:
-Legend
-Integra
-Prelude
-S2000
-NSX
Koje slične modele u ponudi je imala Škoda?
Legendarni Senna je vozio Hondu u F1, a u moto GP velikani poput Duana i Markeza.
U Evropi nije popularna, ali zato jeste u ostatku sveta. Škoda je popularna samo u Evropi.
"Dok je Škoda pravila kola,Japanci su još vukli rikše"
Ta Škoda odavno ne postoji. Današnji modeli su low-cost verzije Volkswagena.

Dragan Nis

pre 3 godine

Ja ne razumem bilo kog ko vredja drugog samo zato sto ima drugacije misljenje o nekm automobilu ili vozi drugi auto. Ocekujem da se iznesu cinjenice za, protiv, čak i strast ka nekom modelu zbog izgleda, motora, lezanja, ...iskustvo dobro, loše, ali da se neko vredja je nedopudstivo.

Pre 7-8 meseci sam ulazio u 10-ak novih automobila, pa i Hondu Civic, nije mi ostavila utisak. Ali i da jeste, ne bih je kupio jer je preskupa za ono što nudi. Za mnogo manje novca skoro 10k, kupio sam auto, benzinca, koji ubrzava isto za 8.2sec, ima mesta više nego u Civicu, verovatno je tvrdji od Civica (sto nije poztivno), po meni ništa ružniji, tj. čak i lepši od Civica, ali sam imao toliko novca. Zapravo i da sam imao više ne bih potrošio na auto, i u ovoj situaciji Corone. Do sada, za 80-tak dana od kada imam auto, prešao sam skoro 5k km, prosečna potršnja je nepunih 5l (beležim svako sipanje), otvoren put i auto-put oko 80%, ostalo grad. Kako god, vozim lagano, i pažljiv sam na gasu, zato takva i potrošnja, ne jurim, ne kršim pravila i zakon, ne ablendujem vozačima ispred sebe, kada treba i gde je dozvoljeno pretičem i to se uradi veoba brzo, jer auto ima 250 Nm već od 1500obrtaja(pa sve do 3500). Od Civica sam očekivao bolje ubrzanje sa tih 182 ks, ne kažem da je malo, nego jednostavno naspram snazi(182ks) , izgledu (preteći sa 2 izduva), nazivu (Sport), brandu (Honda) očekivao sam. Izvinjavam se ljubiteljima Honde, ali očekivao sam. Samo iznosim svoj stav, bez ljutnje.

J4ZZ3R

pre 3 godine

@Eugen Mazda 6 je klasu veci automobil od Civica, ali nominalno.

Istina je, izolacija bi mogla biti bolja, ali to da je motor 1.5t je jedino tvoj utisak. Vecina ljudi se zali da je previse tih i da se ne "cuje".

A to da je Honda nestabilna je takva neistina da je to strasno, ja je nisam DUGO vozio preko 180, ali je bila kao zalepljena za asfalt, a svi testeri (Autogefuehl, Marek, Matt) su redom vriskali od srece kako je automobil stabilan.

Takodje sto se tice materijala, jeste Mazda tu otisla daleko, ali koliko je Mazda ispedd Honde u tom domenu, toliko je Honda ispred Toyote, ali eto, ima ovde ljudi koji vole nesto da kazuu

Dragan Nis

pre 3 godine

Svi automobili u toj klasi koje sam gledao, ulazio, nisu imali mesta koja su nama komforna, nas cetvoro 188, 186, 176, 170cm. Svidela mi se Corolla, i cena je bila tu negde, ali nije bilo za moju porodicu dovoljno mesta. Mazda takodje nedovoljno mesta, i 2.0 sa 122ks ispod ocekivanja. Focus mi se takodje svidjao, ali opet problem sa mestom i u tom momentu cena. Dobar utisak, motor pre svega je ostavio Kadjar sa 1.33 i 140ks, jedini SUV koji je bio u konkurenciji. Svidjao mi se, ali je bio oko 21.5k, masivniji i vecim profilom od limuzina, i zato sam odustao. Gledao sam Mondeo, Insignu, Superb, veliki automobili, sa 1.5 turbo beznincima, imali su dosta mesta, bili od 21k do 22k, ali performanse i potrosnja nepovoljniji u odnosu na Octaviju. Trudio sam se da budem racionalan. Ni Octavii ne bih kupio, alu su dali akciju i sa oko 20k su spustili na 17950. Gledao sam da za svoj novac, i to sto manje, dobijem auto koji mi najvise odgovara potrebama.

Da, i neko sto napisa za menjac kod Oktavije, cuje se, precizan, kratki hodovi, ali se cuje, ne bas 3 bloka :).

biciklista

pre 3 godine

"Pre 7-8 meseci sam ulazio u 10-ak novih automobila, pa i Hondu Civic, nije mi ostavila utisak...Za mnogo manje novca skoro 10k, kupio sam auto, benzinca, koji ubrzava isto za 8.2sec ...ne kršim pravila i zakon, ne ablendujem vozačima ispred sebe, kada treba i gde je dozvoljeno pretičem i to se uradi veoba brzo, jer auto ima 250 Nm već od 1500 obrtaja (pa sve do 3500)... Samo iznosim svoj stav, bez ljutnje."
(Dragan Nis, 26. avgust 2020 08:02)

Pošto svi znamo koji to 1,5 turbo ima 250Nm već od 1.500 rpm, napišite molim Vas, šta to vozilo u serijskoj opremi ima od aktivne bezbednosne opreme. Front asisstant?
Radarski tempomat?
Ostalo?
Nema ništa od toga ta oktavija serijski, zar ne?

Ovaj civic sa testa SERIJSKI, izmedju ostalog, ima:

i-ACC (Inteligentni adaptivni tempomat)
LKAS (Sistem za asistiranje vozila u traci puta)
RDM (Sistem za upozorenje i vraćanje u kolovoznu traku)
TSR (Sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova)
BSI + CTM (sistem za nadgledanje mrtvog ugla i sistem za nadgledanje unakrsnog saobraćaja)
CMBS ( Sistem za umanjenje posledica sudara)
FCW (Preventivno upozorenje pre potencijalnog sudara)
HSS (Sistem za kontrolu dugih svetala)...

Pa, danas i bazni Clio ima AEBS i u Srbiji. Ali, AEBS u Srbiji nema serijski ni najskuplja nova oktavija, pa ni kada košta (bez opcija) 27-28.000. O radarskom tempomatu u serijskom izdanju škode da ne pominjem.
Mnogi to nude u Srbiji bazno, ali Škoda u Srbiji serijski od toga beži kao djavo od krsta

J4ZZ3R

pre 3 godine

@Eugen Mazda 6 je klasu veci automobil od Civica, ali nominalno.

Istina je, izolacija bi mogla biti bolja, ali to da je motor 1.5t je jedino tvoj utisak. Vecina ljudi se zali da je previse tih i da se ne "cuje".

A to da je Honda nestabilna je takva neistina da je to strasno, ja je nisam DUGO vozio preko 180, ali je bila kao zalepljena za asfalt, a svi testeri (Autogefuehl, Marek, Matt) su redom vriskali od srece kako je automobil stabilan.

Takodje sto se tice materijala, jeste Mazda tu otisla daleko, ali koliko je Mazda ispedd Honde u tom domenu, toliko je Honda ispred Toyote, ali eto, ima ovde ljudi koji vole nesto da kazuu

Kursula

pre 3 godine

Honda Civic je ok auto, ali daleko od toga kako je opisano u clanku:

- CVT je oduvek bio slabije resenje u predjenju sa uzupcenim menjacima
- 220 nm/162 lb-ft je u rangu obrtnog momenta koji je, na primer, dostupan u 1.5 L turbo Mini Cooper (162 ft-lb)
- Civic dostize max obrtni moment na 1900 obrtaja po minuti, dok ga Mini dostize na 1250, stoga is velika razlika izmedju vemena od 0-100. Mini je znacajno brzi, iako motor ima manje snage (134 KS na 4400 obrtaja)

Uz sve ostale probleme, po mom misljenju, Civic ne vredi pare koje se za taj auto traze. Spolja i iznutra je nakindjuren do besvesti, ali takvi su vecina Japanaca.

biciklista

pre 3 godine

"Škodisti kude ovog Japanca,smehotres,nema dalje.
Biciklista
Ford je konačno spustio sve cene sad ima Focus 1.5 182 konja automatik u najačoj Vinjale opremi nema šta nema od digitalne table itd za 26.5 soma i zbog proverenog i pouzdanog ecobusta,odličnog komfora, upravljivosti i zvučne izolacije može ovom bez problema da je konkurent još ako vremenom kao nekad daju i dodatne lagerske akcije."
(NIKOLA, 25. avgust 2020 18:06)

Taj Focus Vignale je 2019. godište, Ecoboost 150 (a ne 182ks) i ima sada "akcijsku" cenu od 27.390. Eno ga na oglasu (br.16347762). Kad sam ga ja gledao, bila je 2019. godina i imao je cenu 29.990. Kao što je i onaj crveni ST Line 150 iz 2019. prošle godine imao cenu 24k, a sa da je "snižen" na 22k.
Ja mislim da uvoznik Forda malo preteruje sa svojim "akcijskim" cenama. Ali, opet, to je samo stvar ugla gledanja. Možda je on i jeftin.
Sramota je (za mene) da čak ni Vignale paket Focusa u Srbiji nema serijski AEBS, ACC ... Samo ta dva opcionala vrede više do 1.000 evra. A tek ostali nedostajući elementi. Kao da je škoda. Oguljen u odnosu na aktivnu bezbednosnu opremu. Za Srbiju. Gde još u okruženju u serijskoj opremi Focusa fali AEBS? Nigde.
Dok ti Focusa kroz opcionale dovedeš na nivo serijske opreme ovde testiranog civica, focus ispadne skuplji. Lako je to sračunati.
Šta je od ta dva vozila bolja kupovina, šta je bolje vozilo, pojma nemam. Možda Focus.Ili nešto deseto. Ali, odnos opreme i cena je takav.

2.2 type s

pre 3 godine

@(Mlađo, 25. avgust 2020 11:01)
Tipičan primjer škoda fan kluba koji se kune kako vozi poboljšani passat ili lošijeg audija sa škodinim znakom i pametuje o Hondi. Moj 2.2 dizel je dan danas 2 puta bolji motor od ta dva tvoja. Pouzdanost, uglađenost, rasterećenost i raketa ispod haube... pozdrav

2.2 type s

pre 3 godine

@samo škoda
Slobodno si naškodi. Brend ko stvoren za Balkan. Pun laži i marketinga iz VW grupacije. Ljudi puše te fore jer ne čitaju. Zadnja pročitana knjiga im je slikovnica

Dragan Nis

pre 3 godine

@профа
Da, pa pre 7 do 10 dana na nekoj temi su dva vlasnika Hondi CRV sa 1.5 turbo benzincima i 182ks, pisala da im je potrosnja od 6.3-6.5 sa manuelnim menjacima, leti, sa preteznom voznjom van grada. Ja im verujem, iako je u pitanju Honda i SUV.

batica

pre 3 godine

Kvalitet ne bi trebao da bude upitan mada je baš ovaj spominjani benzinac 1.5 imao neke probleme u USA pa su produžili garanciju da bi smirili kupce.Dizajn spoljašnosti je stvar ukusa a meni se lično ne sviđa mada bi se verovatno navikao vremenom.Infotejment sistem je najblaže rečeno sramotan i to je nešto što Honda već izvesno vreme nikako da napravi kako treba.Najveći problem ostaje cena jer se pri uvozu plaća carina ako je auto pravljen u Japanu i onda košta tih famoznih 27500 što je poprilična cifra i zalazi u viši segment gde ima svašta da se izabere.Svakako značajno bolji izbor za mene nego dosadni CRV.

Жуле

pre 3 godine

перформансе мотора можда најбоље на свету...
надајмо се да ће једног дана ако ништа друго вратити дизајн из прве половине 2000их...

Eugen

pre 3 godine

Vozio sam ovu Hondu (probna voznja po obicnom putu i auto putu u trajanju od 2h) i nisam nesto bio zadovoljan performansama kako motora tako i auta u celini. Auto mi se ucinio pri velikim brzinama (180-190km/h) nestabilnim na putu, kao da hoce da se odlepi od asfalta. Motor je dosta glasan na velikim obrtajima. Unutrasnjost automobila mi se uopste nije svidela. Svi materijali od armature, pa preko sedista, tapacira na vratima deluju jako jeftino, nesto tipa Toyote. Armatura se pod pritiskom prstiju ugiba, imas utisak da su je od kartona napravili. Toliko ukratko. Volim Hondu kao brend. Posedovao sam dva Accorda, benzinca i dizela i bio vise nego zadovoljan, pogotovu sa dizelasem. Posto je Accord nestao iz Evrope presao sam na Mazdu 6 (dizel)sa kojom sam zadovoljan. Bilo kako bilo, Sivic me je razocarao pogotovu zbog osecaja da je Honda na njemu stedela gde god je stigla, a cenu zadrzala na istom nivou. Izgleda da Hondi finansijski ne ide bas najbolje?

профа

pre 3 godine

@Dragan Nis
Жив био...да се навозаш лепих путовања са породицом и пријатељима...
Драго ми је да смо разменили пар реченица...
Ја чекам нову елантру,гледао га на YT и одушевљен сам изгледом како споља тако и унутра...ако буде као на филму и цена остане ту негде узећу један комад ;-)

Галатасарајево

pre 3 godine

Sjajan automobil po nenormalnoj cijeni koja već zalazi u segment limuzina srednje klase. U Bih se može uzeti nova Insignia za 21.000 evra sa solidnom opremom. Dizel. Ili Focus St Line.
(kele®, 24. avgust 2020 09:53)

Мој ти Србине, па није ово ауто за тебе! За тебе и јесте дизло, VW, ништа друго не постоји.. Форд и Опел ни да присмрде Хонди ако ниси знао. Само што је нажалост Хонда највише фокусирана за америчко тржиште, па зато не знаш о чему збориш..

Dragan Nis

pre 3 godine

@профа
Octavia model 2019, 1.5tsi, Style+Bolero+SmartLink, 17950, krajem maja meseca.
Tvrda je, to ne smeta kada je asfalt dobar, zatgenut, ali uglavnom nije takav, po meni najveca mana. Plastika na centralnoj konzoli oko menjaca i izgled su morali biti kvalitetniji, lepsi. Manje pregledna od Passata b5.5, a skoro su istih dimenzija. Auto putem nisam vozio preko 115km za sada, to je bilo u prvih 2k km, magistralom od 60 do 90. Stalna promena ritma voznje, ubrzanja, povecavaju potrosnju primetno. U gradu vozim koristeci ler gde god mogu, kao i svaki auto koji vozim, prilaz semaforima, raskranicama, krivinama, ali ne tako da davim, i meni to smeta. Audi kod autoimatskih mernjaca ima prepoznavanje situacija kada se digne noga sa gasa, i automatski izbacuje u ler, coasting mode. Cim se pritisne neka pedala, vraca u brzinu kjoja najvise odgovara okolnostima.

Kvarežma

pre 3 godine

@dragan biciklista razbija ovde obmane prodavaca iz salona sa cenama i dodatnom opremom. Treba čovek sa papirom, olovkom i digitronom da pogleda opremu, da bi shvatio šta tačno nude. Konkretno meni smeta obrnuta stvar sa ovom hondom, npr. šta će mi panorama krov, a primoran sam da ga platim. Ne bunim se za aktivnu/pasivnu bezbednost ali neke stvari su mi bespotrebne.

@profa Elantre gledam ovde na Bliskom istoku, taksisti sa automatikom prelaze 500-700 hiljada km. Doduše uglavnom se vozi 2.0 benzinac, mada ima 1.6. Izgledaju otužno posle toliko km, tambura na sve strane, ali meni je to impresivno. Nema sumnje da je Hyundai pretekao Toyotu u pogledu econobox normi (niža cena, jeftiniji delovi, jeftino održavanje, traju mrvicu kraće od Tojote tj. Tojote deluju malo čvršće), još ova nova kida sa dizajnom, barem je to moj utisak. Potcenjen brend u Srbiji, a odnos cene/kvalitet je na mestu.

Nego o Civicu - stiže uskoro 11 generacija (2021/2022), pa sam prelomio da ga sačekam. Ovom možda dodatno padne cena.

istina li je?

pre 3 godine

Čuh od drugara ali ne znam da li je patka ali kaže da je u Delti svaki treći redovan servis u pola cene i da mu se više isplati da tamo održava svoga jazza nego kod neovlašćenih?A možda to i važi samo za jazza?

biciklista

pre 3 godine

@Biciklista:
Sta znaci termin SERIJSKI koji vi korisite? Svi automobili o kojima diskutujemo se proizvode serijski.
(Milos, 26. avgust 2020 17:55)

Naravno da su automobili "serijski", ali, postoji "serijska oprema" (koje je sastavni deo odredjenih naziva paketa opreme) i "opciona oprema". Zato sam za oktaviju i postavio pitanje/molbu:
"napišite molim Vas, šta to vozilo u serijskoj opremi ima od aktivne bezbednosne opreme."

A kada se pogleda cenovnik oktavije (sa spiskom "serijske opreme") i cenovnik opcionala, vidi se da u Srbiji ni najskuplja oktavija u serijskoj opremi nema ni AEBS, ni radaradski tempomat.
Uostalom, baš zato na sajtu Polovni automobili, na oglasu br. 16799769 za novu oktaviju Style, piše da od dodatne opreme ima i:
"- FRONT ASSIST - sa upozorenjem i reakcijom kočenja
- Adaptivni cruise control ( sa follow-to-stop ) i speedlimiter",
Takodje, piše:
"Cena modela sa serijskom opremom i PDV-om: 27.552 Eur
Dodatna oprema: 5.106 Eur
Cena vozila sa dodatnom opremom i PDV-om: 32.658 Eur"
Pošto je u pitanju testno vozilo, koje se vozi svakodnevno, a može da se po kupovini preuzme tek u decembru (piše "Datum isporuke vozila: 02.12.2020."), do kada če da je "arči" svako, za to polovno testno vozilo ima i poseban popust i piše:
"Popust za test vozilo: 5.758 Eur
Konačna cena test vozila: 26.900 Eur"

U svakom slučaju, nema dileme da oktavija 4. generacije u Srbiji u serijskoj opremi nema i pomenutu aktivnu bezbednosnu opremu. Što svaki civic ima.

biciklista

pre 3 godine

(Dragan Nis, 27. avgust 2020 07:59)

Dobro je vozilo oktavia A7, a u Evropi je i svakako neuporedivo češći izbor kupaca nego je to slučaj sa testiranim civicom.
A ta sa 1,5 TSI je i optimalno motorizovana. Teško bi čovek pored nje poželeo dizela. Oprema je, pak, u granicama cene. Kod svih. Bez razlike da li je škoda ili Honda ili nešto deseto. Bez obzira na brend, bogatija oprema uvek i cenu čini "bogatijom".



(Milos, 27. avgust 2020 19:28)

Drago mi je da se ipak dobro razumemo oko značenja pojmova "serijske" i "opcione" opreme.

Dragan Nis

pre 3 godine

@профа
Hvala, takodje, ti i tvoji zivi i zdravi bili, da kupis Elantru, i da te lepo sluzi i mnogo predjes sa njom. Inace lepa i racionalna kupovina.

@Biciklista
Da, nema nista od toga sto ste nabrojali, zato, valjda, i ovakva cena.


@Miljko Savić
Octavia u Srbiji nije imala Premium paket, Style je bio najvisi. Ona je kostala 21,336, pa je januara bila 19,632, ja sam je kupio za 17,950 + radio iz Superba sa 8 zvucnika + SmartLink iz Superba. Zadnje 2 stvari nisu bile u ponudi sa Style kod nas.

ciga

pre 3 godine

@jedan momak iz predgrađa
Kod nas se ljudi pale na Japance na osnovu tuđih testova i na osnovu mržnje prema Nemcima. Izađi na ulicu pa ćeš lako zaključiti da se ne pale na osnovu iskustva (čast izuzecima).

Vrana

pre 3 godine

Kupio novu 2017 i zamenio nakon šest meseci. Auto je prilično dobar ali nikako za zimske uslove. Stakla iznutra je pa gotovo nemoguće zimi odmagliti i sa uključenim ACC na max. Automatski menjač liči na igračku. Sve u svemu moja subjektivna ocena je 3+

Ccc

pre 3 godine

@(Dragan Nis, 26. avgust 2020 08:13)

U toliko gore Dragane. To znaci da vlast (koja god) moze jos vise da vam otme i vi cete im rado dati i dodatno na to. Daleko od toga da je Skoda los auto, ali ovde se pisu neki hvalospevi da covek pomisli da vozi mix Bentley-a i Ferrarija, a ne Skodu, kojoj na manuelcu kad menjas brzine cujes 3 bloka dalje kako upada ili izlazi iz brzine.

Галатасарајево

pre 3 godine

Sa druge strane da si vozio nekog sportskog Focusa, pričao bi drugačije.
A VW i nešto iz te grupacije ne bih vozio ni da mi poklone.
(kele®, 25. avgust 2020 21:02)

Живим у Њемачкој, и сфера посла ми је да возим, тј упаркиравам разна аута.. Не бих да ти напомињем шта сам све возио.. За неке ниси ни чуо, а камо ли видио, а да не кажем возио.. Но добро. Имао сам Акорда 2.4 из 2003. са фул опремом, али није Rtype био. да није остарио, никада га не бих мјењао. сад схватам колико ми недостаје тај звук Хондиног DOHCa... :(( VW и преварантске фирме не бих да коментаришем, као ни ST да упоређујем са Хондом, иако је ST супер ауто, али је нажалост - Форд.

bm

pre 3 godine

Алекс, 24. avgust 2020 12:32)
Poredili su Britanci A3, golf, fokus, auris i civic 8 trošak po milji, servisi, potrošnja, kvarovi. Honda ih je lagano sve dobila. O voznim karakteristikama da ne pričamo sada. A ovi što pominju da ih nema više na ulici, a o njima se priča, treba maaalo da razmisle i shvatiće zašto je tako. Zbog kvaliteta sigurno nije.

Галатасарајево

pre 3 godine

Ako ima neki vlasnik 1.5T da se javi sa iskustvom sa motorom, pogotovu ovo što se spočitava da ubacuje benzin u ulje, to bi bilo baš lepo. :-)
(Kvarežma, 24. avgust 2020 11:41)

Ево рецимо, ја прије нег узех CX5 размишљао сам и Сивику. Јесу потпуно различите класе, али пробао сам овај Сивик, и веелико разочарање је тај мотор. И разлог због ког сам одустао од њега. Није то више DOHC мотор, нажалост. Много бучан у кабини.. страшно бучан уствари.. чак није ни за уживање, некако се дере. Остало је све на мјесту, мјењач - перверзија! Позиција возача - савршено спортски! И опет ми жао што нема Акорда више у Европи.. :(((

biciklista

pre 3 godine

"Škodisti kude ovog Japanca,smehotres,nema dalje.
Biciklista
Ford je konačno spustio sve cene sad ima Focus 1.5 182 konja automatik u najačoj Vinjale opremi nema šta nema od digitalne table itd za 26.5 soma i zbog proverenog i pouzdanog ecobusta,odličnog komfora, upravljivosti i zvučne izolacije može ovom bez problema da je konkurent još ako vremenom kao nekad daju i dodatne lagerske akcije."
(NIKOLA, 25. avgust 2020 18:06)

Samo da pojasnim. Čak i za Focus Vignale paket je opcional Sistem za izbegavanje udesa, Pre-Collision Assist (pešaci i biciklisti), Pomoć dimaničnog kočenja
Upozorenje za frontalni udes, Automatsko kočenje u hitnim slučajevima, Pomoć za održavanje vozila u traci i Intelligent speed assist, kao sadržaj opcionala pod šifrom "68AH", kao što su "Prepoznavanje saobraćajnih znakova,
Auto kontrola dugih svetala, Prepoznavanje znakova za ograničenje brzine, Sistem obaveštenja vozača, Adaptibilni tempomat, deo opcionala "68AK", pa i za Vignale.

Paradox

pre 3 godine

@Kvarežma
Imam svoj auto,ali sam prije par mjeseci sjeo u taxi vozilo Hyundai Elantra. Vidio sam ga u gradu i svidjelo mi se spolja i htio sam da vidim kakvo je iznutra, naročito pozadi. Prostran poprilično. Ispitao sam taxistu šta i kako,kaže uzeo ga je novog, benzinca, i ugradio plin. Troši 6-7 l plina. 80.000 prešao bez greške. Na sajtu ovlašćenog dilera sam vidio da se kreće oko 15.000€. Neko kaže da je ružan,meni je pozitivno neobičan :)

Milos

pre 3 godine

Od svih prisutnih ljubitelja Honde, ko je imao priliku da zaista vozi ovaj automobil osim gledanja video klipova on youtube.
Ja sam svojevremeno vozio Hondu Civic 2002-2005, 1.7 L automatic 4 brzine.
Mehanicki je bila dobra. Sve ostalo prilicno lose. Zveci, skripi, krcka gde god da pogledas.
Nedavno sam imao priliku da vozim 2017 model. Znacajno bolji osecaj unutra, ali i dalje skroman. Koliko para tolko muzike.
CVT prenos je ocajan.
Ne verujem da bih ikada ponovo kupio Civic.

Milan

pre 3 godine

@Eldorado
Ko god je u životu vozio toyotu i hondu zna da ste u pravu. Neverovatno je da iko može steći drugačiji utisak. Toyota je porodična, honda je za mlade i one koji su u drugom piku mladosti kad im deca odu od kuće.

Kursula

pre 3 godine

Sto nahvaliste auto sa dna hondine lestvice...
(Kosta, 29. avgust 2020 23:18)

Vidim, nalupase ti minuse. Tuzno je videti da je Honda Civic vrh automobilizma u Srbiji.
Sa tobom se slazem sto posto. Samo Honda Fit je 'nize' na toj lestvici koju si pomenuo, ali Honda Fit i ne pokusava da bude ono sto nije.

skoda octavia 1,6 TDI owner

pre 3 godine

Okrenuo se nedavno oko sebe,a kada sam video čega ima najviše,to sam i kupio,na akciji,za 10k manje od ove japanske nakaze.
Da je ova honda čemu,država bi nju kupovala,a ne ono što najviše kupuje.
Ljudi,mislite svojom glavom.Nemojte postati žrtva marketinga.

Bolesni skot

pre 3 godine

2.2 type s, 25. avgust

Sve je tačno što si napisao za akord 2.2...samo si izostavio da na svakih 12 meseci pljuneš 500 evra za registraciju...

Mlađo

pre 3 godine

@Mlađo, 25. avgust 2020 11:01

Meni nije jasno kako neko moze da kupi Skodu u Srbiji.
(Taraba, 25. avgust 2020 13:53)

Šta misliš kako se onda kod nas svake godine kupi nekoliko hiljada škoda?Misliš da su toliki ljudi glupi,iz godine u godinu?Najviše se prodaje ono najbolje.Zato se i ova nakaza od Honde sreće na ulici koliko i trabant.

Kvarežma

pre 3 godine

Dragane, ne postoji sramota od značke, to je malograđanska/seljoberska izmišljotina, po performansama zvuči kao da si kupio odličan auto. Jedino je bitno tvoje mišljenje.

018

pre 3 godine

Ipak gledanjem online vidim da je A za Advanced, ostalo je dobro.
(Disko Nindza, 30. avgust 2020 23:12)

Zahvaljujem na informaciji, Disko Nindžo. Za ovaj AEBS sam mislio da je nekakva nova varijanta ABS-a, a za ACC, koji je cenjeni diskutant moron takođe pominjao, da je automatska klima. Radi se u stvari o adaptivnom tempomatu.

Milan

pre 3 godine

Nisam vozio, pa ne bih da komentarišem ovaj sivik ali svemircu mogu sve na svetu da oprostim, najlepši najoriginalniji auto u 20 godina 21 veka. Na papiru ovaj sivik ima i puno bolji motor ali je sto se tiče dizajna otišao u drugu stranu, toliko je originalno ružan da mi je zapravo simpatičan.
Za ocenu da li je skup pravo poređenje je Golf sa 1,5 TSI sa 150ks i adekvatnom opremom. Verujem da je golf skuplji, a nedavno je bila i vest o fokusu iz prošle godine sa cenom preko 28K. Problem srba je što uvek kupuju bazni model a ne znaju da je veća razlika između top i baznog modela nego modela proizvođača u segmentu.
Ono gde honda debelo zaostaje, barem po mom iskustvu sa CVT je menjač. Jedino ako nisu uradili kvantni skok kao toyota sa novom generacijom hibrida.
Šta bi bilo adekvatno vozilo sa boljim odnosom cena/kvalitet? Možda Seat leon FR, prošla generacija je po meni jedan od najpotcenjenijih modela u klasi, a uopšte nisam fan brenda. Poređenje sa mazdom mi nema smisla, čitava filozofija auta je različita.

Mlađo

pre 3 godine

Supruga i ja imamo dve oktavie,2,0 TDI (ona) i 2,0 TSI (ja).Planiramo uskoro zamenu.Za nove naravno.Ja ne razumem kako neko može svoj novac dati na nešto nakinđureno kao sa ovog testa.I hondu uopšte.Ovo je za napaljene klince ako imaju pare.Da je kupe po nadzemaljskoj ceni,remapiraju kako to rade svi hondisti,dosipaju stalno ulje,a posle i da je popravljaju po cenama kao da je za svemirski program,a ne za automobil,jer se i honde dosta kvare.Ozbiljni ljudi u Evropi ovo ne kupuju osim kada baš leče komplekse.

VRS

pre 3 godine

Хондисти и Алфисти као да су браћа. Хвале до изнемоглости и последње капи крви свој вољени бренд. Али, мало ко купује то што хвали. На прсте једне руке на избројиш на улици нове хонде и нове алфе.

профа

pre 3 godine

@Dragan Nis
Драгане подсети ме шта си узео?нека шкода...која је цена била и који то турбо бенз троши мање од 5 литара?поздрав и дај мало утиске и препоруку...

Miljko Savić

pre 3 godine

Dragan NS
Ti si u maju kupio stari model oktavie i proizvoden prošle godine sa samo dve hiljade evra popusta? Malo je to.
Meni toliko popusta aprila prošle godine nudili za 1,5 TSI Premium proizvoden prošle godine.
Ipak sam dodao još malo i sa još većim popustom od preko tri hiljade uzeo korolu u najboljoj opremi. Dobra je ta škoda,motor je ok ali mi ne igra nikako onako opremljena. Sivik mi nije bio lep.

CR-V

pre 3 godine

Vozim Hondu skoro od dana kada sam položio vozački (20ak godina), trenutno imam CR-V star par godina, i volim njihov stil, i dinamiku u vožnji, i sve je to superl, ali ova generacija civic-a je toliko ružna da ja i posle nekoliko godina njegovog postojanja i sretanja na ulici ne mogu da dođem sebi.
Posle popularnog svemirca, svaka generacija je sve ružnija, i ovo je miss ugly definitivno, ali to je ono što se Amerima sviđa i to nam je što nam je.
Japance i Koreance EU zanima kao lanjski sneg, Amerika diktira dizajn, a eko norme ugradnju motora za kosačicu...

Moja sreća je što sam civic-a odavno prerastao, nema mi dovoljno mesta, ali i da ima ne verujem da bih prežalio pare za ovo...

NIKOLA

pre 3 godine

Škodisti kude ovog Japanca,smehotres,nema dalje.
Biciklista
Ford je konačno spustio sve cene sad ima Focus 1.5 182 konja automatik u najačoj Vinjale opremi nema šta nema od digitalne table itd za 26.5 soma i zbog proverenog i pouzdanog ecobusta,odličnog komfora, upravljivosti i zvučne izolacije može ovom bez problema da je konkurent još ako vremenom kao nekad daju i dodatne lagerske akcije.

kele®

pre 3 godine

(Галатасарајево, 25. avgust 2020 13:32)
Moj ti Srbine, da pažljivo čitaš shvatio bi. Insignia je navedena samo kao primjer više klase, a dizel zato što je po defoltu skuplji od benzinca. A jeftiniji od Civica benzinca iz sredine ponude. Ništa ni više ni manje nisam mislio.
Sa druge strane da si vozio nekog sportskog Focusa, pričao bi drugačije.
A VW i nešto iz te grupacije ne bih vozio ni da mi poklone.

mile

pre 3 godine

@Eldorado
Da neće možda biti ljubitelji Honde? Dok je Škoda pravila kola,Japanci su još vukli rikše. Eno ubiše se u ostatku Evrope od kupovine Honde, mora da i oni gledaju Farmu i slušaju T folk.

Vozač

pre 3 godine

Meni lično skup. Ali to je moj problem. E sad odstojanje od tla mi takođe deluje problematično, za sve van auto puta, i dobrog magistralca. Kosilice su im neuništive, tako da u kvalitet ne sumnjam.

informatičar

pre 3 godine

Kakva crna honda civic. Kao neka kineska igračka. Ja sam upravo poručio pravo vozilo. Najnovija škoda oktavia Style 2,0 TDI DSG. U crnoj boji. Za iste pare, a bolja je barem dva puta. Po svim parametrima.

Todor

pre 3 godine

Vlado

Na otvorenom kažeš, troši 5,3...Pa što si kupovao auto od 170 konja da ga voziš 80 km na sat...? Probaj malo sa gasom pa se javi opet. Ali samo ako spustiš ispod 14 litara...

skoda octavia 1,6 TDI owner

pre 3 godine

Okrenuo se nedavno oko sebe,a kada sam video čega ima najviše,to sam i kupio,na akciji,za 10k manje od ove japanske nakaze.
Da je ova honda čemu,država bi nju kupovala,a ne ono što najviše kupuje.
Ljudi,mislite svojom glavom.Nemojte postati žrtva marketinga.

Mlađo

pre 3 godine

Supruga i ja imamo dve oktavie,2,0 TDI (ona) i 2,0 TSI (ja).Planiramo uskoro zamenu.Za nove naravno.Ja ne razumem kako neko može svoj novac dati na nešto nakinđureno kao sa ovog testa.I hondu uopšte.Ovo je za napaljene klince ako imaju pare.Da je kupe po nadzemaljskoj ceni,remapiraju kako to rade svi hondisti,dosipaju stalno ulje,a posle i da je popravljaju po cenama kao da je za svemirski program,a ne za automobil,jer se i honde dosta kvare.Ozbiljni ljudi u Evropi ovo ne kupuju osim kada baš leče komplekse.

Over And Out

pre 3 godine

Za ove koji vole da porede: Honda ne može da se poredi sa Škodom, Dačijom, Golfom, Seatom...ili po onoj čuvenoj mantri - za te pare, najbolja kupovina. Za ovu Hondu, da imam, dao bih 27 hiljada evra, ne bih trepnuo. Zašto? Mozak ljudi koji voze Hondu je malo drugačije tjuniran. Za nas nije važno da li će Honda da troši litar, dva više od nekog drugog automobila, da li košta dve, tri hiljade evra više od nekih drugih kola...nama je bitno da upalimo auto, čujemo zvuk motora i osetimo ubrzanje...To je osećaj koji drugi ljudi, koji nisu vozili Hondu, ne poznaju.

Kursula

pre 3 godine

Honda Civic je ok auto, ali daleko od toga kako je opisano u clanku:

- CVT je oduvek bio slabije resenje u predjenju sa uzupcenim menjacima
- 220 nm/162 lb-ft je u rangu obrtnog momenta koji je, na primer, dostupan u 1.5 L turbo Mini Cooper (162 ft-lb)
- Civic dostize max obrtni moment na 1900 obrtaja po minuti, dok ga Mini dostize na 1250, stoga is velika razlika izmedju vemena od 0-100. Mini je znacajno brzi, iako motor ima manje snage (134 KS na 4400 obrtaja)

Uz sve ostale probleme, po mom misljenju, Civic ne vredi pare koje se za taj auto traze. Spolja i iznutra je nakindjuren do besvesti, ali takvi su vecina Japanaca.

Mlađo

pre 3 godine

@Mlađo, 25. avgust 2020 11:01

Meni nije jasno kako neko moze da kupi Skodu u Srbiji.
(Taraba, 25. avgust 2020 13:53)

Šta misliš kako se onda kod nas svake godine kupi nekoliko hiljada škoda?Misliš da su toliki ljudi glupi,iz godine u godinu?Najviše se prodaje ono najbolje.Zato se i ova nakaza od Honde sreće na ulici koliko i trabant.

Eugen

pre 3 godine

Vozio sam ovu Hondu (probna voznja po obicnom putu i auto putu u trajanju od 2h) i nisam nesto bio zadovoljan performansama kako motora tako i auta u celini. Auto mi se ucinio pri velikim brzinama (180-190km/h) nestabilnim na putu, kao da hoce da se odlepi od asfalta. Motor je dosta glasan na velikim obrtajima. Unutrasnjost automobila mi se uopste nije svidela. Svi materijali od armature, pa preko sedista, tapacira na vratima deluju jako jeftino, nesto tipa Toyote. Armatura se pod pritiskom prstiju ugiba, imas utisak da su je od kartona napravili. Toliko ukratko. Volim Hondu kao brend. Posedovao sam dva Accorda, benzinca i dizela i bio vise nego zadovoljan, pogotovu sa dizelasem. Posto je Accord nestao iz Evrope presao sam na Mazdu 6 (dizel)sa kojom sam zadovoljan. Bilo kako bilo, Sivic me je razocarao pogotovu zbog osecaja da je Honda na njemu stedela gde god je stigla, a cenu zadrzala na istom nivou. Izgleda da Hondi finansijski ne ide bas najbolje?

kele®

pre 3 godine

Sjajan automobil po nenormalnoj cijeni koja već zalazi u segment limuzina srednje klase. U Bih se može uzeti nova Insignia za 21.000 evra sa solidnom opremom. Dizel. Ili Focus St Line.

biciklista

pre 3 godine

U pravu su svi sa primedbama na mešanje ulja i benzina. Vozim oko 3-4 meseca CRVa sa ovim 1,5 T, ali, sa 173 ks i u proseku, na svakih 10 litara benzina usutih u rezervoar, ja iz kartera za ulje izvučem oko 3,5 litra benzina koji se tu slije zbog konstrukcijske greške Honde. Meni bude žao da taj benzin prospem i ja ga onda opet uspem u rezervoar.
Eto, to je ta muka sa djubrom od motora iz Honde.
Kome je muka da redovno istace benzin iz kartera, ja iskreno savetujem da zaobidje i ovaj motor i Hondu uopšte.

informatičar

pre 3 godine

Kakva crna honda civic. Kao neka kineska igračka. Ja sam upravo poručio pravo vozilo. Najnovija škoda oktavia Style 2,0 TDI DSG. U crnoj boji. Za iste pare, a bolja je barem dva puta. Po svim parametrima.

mile

pre 3 godine

@Eldorado
Da neće možda biti ljubitelji Honde? Dok je Škoda pravila kola,Japanci su još vukli rikše. Eno ubiše se u ostatku Evrope od kupovine Honde, mora da i oni gledaju Farmu i slušaju T folk.

ciga

pre 3 godine

@jedan momak iz predgrađa
Kod nas se ljudi pale na Japance na osnovu tuđih testova i na osnovu mržnje prema Nemcima. Izađi na ulicu pa ćeš lako zaključiti da se ne pale na osnovu iskustva (čast izuzecima).

VRS

pre 3 godine

Хондисти и Алфисти као да су браћа. Хвале до изнемоглости и последње капи крви свој вољени бренд. Али, мало ко купује то што хвали. На прсте једне руке на избројиш на улици нове хонде и нове алфе.

Алекс

pre 3 godine

Ова Хонда није скупа а ево и зашто: У почетку платиш мало више и возиш пола милиона км без кварова , евентуално нешто ситно. А неки несретник зароби се са Голфом, Рено-ом или неким Италијаном, и уако плати мање на почетку, кроз експлоатацију, плати и више пара на скупе поравке и опет нема поуздан ауто.
Е, зато Хонда има ту цену.

CR-V

pre 3 godine

Vozim Hondu skoro od dana kada sam položio vozački (20ak godina), trenutno imam CR-V star par godina, i volim njihov stil, i dinamiku u vožnji, i sve je to superl, ali ova generacija civic-a je toliko ružna da ja i posle nekoliko godina njegovog postojanja i sretanja na ulici ne mogu da dođem sebi.
Posle popularnog svemirca, svaka generacija je sve ružnija, i ovo je miss ugly definitivno, ali to je ono što se Amerima sviđa i to nam je što nam je.
Japance i Koreance EU zanima kao lanjski sneg, Amerika diktira dizajn, a eko norme ugradnju motora za kosačicu...

Moja sreća je što sam civic-a odavno prerastao, nema mi dovoljno mesta, ali i da ima ne verujem da bih prežalio pare za ovo...

Vrana

pre 3 godine

Kupio novu 2017 i zamenio nakon šest meseci. Auto je prilično dobar ali nikako za zimske uslove. Stakla iznutra je pa gotovo nemoguće zimi odmagliti i sa uključenim ACC na max. Automatski menjač liči na igračku. Sve u svemu moja subjektivna ocena je 3+

Lancia Delta

pre 3 godine

Au koji hvalospevi na ubrzanja, a onda pogledam vreme 0-100 i zaključim da bolje ubrzava Lancia Delta dizel iz 2008e, ili Giulietta 1.4 ili dizel od 170 KS iz 2010e. Mislim jasno je da tekst treba da bude afirmativan, ali baš ste preterali. Još jedna stvar mi nije jasna: traži šestu na 50, ali se zato na 130 vozi na 2900 rpm?? Pa koji genije je stavio takve prenosne odnose? Koja je poenta? Zar ne bi bilo logičnije da se po gradu vozi petom, npr. ako je već motor tako elastičan, a da se onda šestom postignu niži obrtaji na auto putu?

Milos

pre 3 godine

Od svih prisutnih ljubitelja Honde, ko je imao priliku da zaista vozi ovaj automobil osim gledanja video klipova on youtube.
Ja sam svojevremeno vozio Hondu Civic 2002-2005, 1.7 L automatic 4 brzine.
Mehanicki je bila dobra. Sve ostalo prilicno lose. Zveci, skripi, krcka gde god da pogledas.
Nedavno sam imao priliku da vozim 2017 model. Znacajno bolji osecaj unutra, ali i dalje skroman. Koliko para tolko muzike.
CVT prenos je ocajan.
Ne verujem da bih ikada ponovo kupio Civic.

orm

pre 3 godine

Meni se ovaj auto jako svidja (naravno o visokoj ceni se moze i treba raspravljati). Medjutim, pisem komentar iz sasvim drugog razloga. Posle citanja par komentara ovih hard core hondinih fanova, primetio sam da apsolutno nema razlike izmedju njih i nekih ultra napaljenih golfadzija. Apsolutno ista postavka misli i pobuda, satro upakovana u neki urban fazon, sa prejakom zeljom da daju do znanja da su "drugaciji" od ovih drugih.

Kamikaza

pre 3 godine

Најпоузданији ауто, са спортским ДНК!
Највећи произвођач мотора( а и мотоцикала) на свету!!!
Ко не жели да му аутомеханичар седи на челу стола кад слави славу он вози Хонду!
Није скуп ауто ако се гледа са каквом опремом долази, нпр. она ругоба од кола(голф 8) са овом опремом би изашао преко 30 хиљада евра!

Bolesni skot

pre 3 godine

2.2 type s, 25. avgust

Sve je tačno što si napisao za akord 2.2...samo si izostavio da na svakih 12 meseci pljuneš 500 evra za registraciju...

Жуле

pre 3 godine

перформансе мотора можда најбоље на свету...
надајмо се да ће једног дана ако ништа друго вратити дизајн из прве половине 2000их...

Kursula

pre 3 godine

Sto nahvaliste auto sa dna hondine lestvice...
(Kosta, 29. avgust 2020 23:18)

Vidim, nalupase ti minuse. Tuzno je videti da je Honda Civic vrh automobilizma u Srbiji.
Sa tobom se slazem sto posto. Samo Honda Fit je 'nize' na toj lestvici koju si pomenuo, ali Honda Fit i ne pokusava da bude ono sto nije.

Ogi

pre 3 godine

@bickilista

Da li je realno da ti nekoliko puta dnevno prosipas ulje i sipas novo? Daj uozbilji se i napisi iskreno i tacno iskustvo, ako ga uopste imas. Razumem potrebu za preterivanjem ali budimo realni.

Jedan momak iz predgradja Stokholma

pre 3 godine

Kao i za izbor svega, izbor automobila zavisi od licnog ukusa.
Neko voli plavuse, neko crnke, neko visoke mrsave, neko nize bucke, tako je i kod izbora kola...
Ja najvise volim volvo i audi. Ali sto je japanaca tice honda je ubedljivo najlepsa i najudobnija. Ja ne razumem samo tojotu. Honda je mnogo bolji brend. A vidim da su mnogi ludi za tojotom iz nekog razloga. Imam nekoliko prijatelja sa najnovijim tojotama. Pored cudnog dizajna, meni najvise smetaju uska i neudobna sedista. I neka specificna tvrdoca kod oslanjanja. Jedini izizetak po tom pitanju je land kruzer koji stvarno odvaja od svih ostalih modela po svemu. Ljudi verovatno ulazu u tojotu zbog price o pouzdanosti. Verujem da je tacno da se ne kvari ali za moj ukus je previse neudobna.

Marko

pre 3 godine

Fali mu dobar automatik, CVT ne moze da bude sportski. Otkad sam probao automatik, vise ne mogu da smislim voznju u gradu sa manuelnim menjacem. To je maltretiranje, za km 100 puta uhvatim menjac.

NIKOLA

pre 3 godine

Škodisti kude ovog Japanca,smehotres,nema dalje.
Biciklista
Ford je konačno spustio sve cene sad ima Focus 1.5 182 konja automatik u najačoj Vinjale opremi nema šta nema od digitalne table itd za 26.5 soma i zbog proverenog i pouzdanog ecobusta,odličnog komfora, upravljivosti i zvučne izolacije može ovom bez problema da je konkurent još ako vremenom kao nekad daju i dodatne lagerske akcije.

J4ZZ3R

pre 3 godine

Ja sam vlasnik Civica 1.0 Elegance i moram priznati da sam i danas, dve godine kasnije totalno odusevljen automobilom.

Jeste, Mazda 3 ima lepsi enterijer, ali Honda je npr celu klasu veci automobil, ima multilink i fenomenalne turbo motore.

Po meni Civic je cak jeftin, jer kad napakujete ostale konkurente iz klase sa ovakvom bezbednosnom opremom cena ce dobrano preci preko 30k.

Dalje, Takodje bitna stavka za Hondu Vam ne treba nista vise sem redovnog odrzavanja, a Delta Auto ima zaista konkurentne cene, cak i u poredjenju sa mnogim jeftinim bendovima.

Meni je zaista neverovatno kako se Civic ne prodaje u vecim kolicinama, ne smao kod nas, nego i u Evropi.

Mnog ci reci da hvalim svoga konja, ali ja Vas pozivam samo da odete ne test voznju, a posle pricajte o Golfovima, Reno ima, Skodama.

Jedine prave zamerke automobilu su infotainment sistem koji izgleda zastarelo, auz to je spor, ali recimo Android Auto / Apple Car play je standardan tako da to odmah resava tebi da... Kvalitet presvalaka je "tanak" i strci.

Галатасарајево

pre 3 godine

Sjajan automobil po nenormalnoj cijeni koja već zalazi u segment limuzina srednje klase. U Bih se može uzeti nova Insignia za 21.000 evra sa solidnom opremom. Dizel. Ili Focus St Line.
(kele®, 24. avgust 2020 09:53)

Мој ти Србине, па није ово ауто за тебе! За тебе и јесте дизло, VW, ништа друго не постоји.. Форд и Опел ни да присмрде Хонди ако ниси знао. Само што је нажалост Хонда највише фокусирана за америчко тржиште, па зато не знаш о чему збориш..

Miljko Savić

pre 3 godine

Dragan NS
Ti si u maju kupio stari model oktavie i proizvoden prošle godine sa samo dve hiljade evra popusta? Malo je to.
Meni toliko popusta aprila prošle godine nudili za 1,5 TSI Premium proizvoden prošle godine.
Ipak sam dodao još malo i sa još većim popustom od preko tri hiljade uzeo korolu u najboljoj opremi. Dobra je ta škoda,motor je ok ali mi ne igra nikako onako opremljena. Sivik mi nije bio lep.

Vlada

pre 3 godine

Uzeo ovde u Austriji 2017e za sad oko 48000km bez ikakvih problema i ako sam tokom prvog meseca isao na optimizaciju ECU +40hp i oko 75nm. Unutrasnjost je fina ali kao sto neki kazu nije kao kod Mazde. Ali nesto sto ljudi ne shvataju jeste da kad se pravi automobil od 20-30000 Evra moraju da se prave kompromisi. Honda je najbolji automobil za voznju sa prednjom vucom u segmentu, probao sam sve popularnije modele pre kupovine. Dobro ide, dobro skrece i dobro koci. Ko voli dinamicnu voznju tesko da ima neku alternativu. Auto je izuzetno prostran ja sa 185cm visine podesim sediste vozaca po sebi i sednem iza bez ikakvih problema, ljudi preko od 190cm+ bi imali problema za glavu, al ono to je nekih 3% populacije. Zvucnici nisu nista posebno, i cela centralna konzola je uzasno spora i zastarela. Srecom ima android auto koj radi bez problema(ima i apple car play). Prosecna potrosnja mi je oko 8.5 litara to je sa nekih 80% ako ne i vise gradske voznje. Na otvorenom spusti do 5.3 a u guzvi najvise sto sam video je bilo oko 10.5l/100km. Sve u svemu zadovoljan sam, dobio sam ono sto sam trazio a to je automobil sa izvanrednim voznim karakteristikama koji je uz to vise nego praktican. Meni je samo plus sto automobil izgleda kako izgleda jer mi je iskreno muka vise Fokusa, Golfova, Leona i ostalih koji idu na sigurno i lice jedni na druge. Ovaj sto kaze da magli mnogo zimi treba samo da namesti filtere za vazduh u kabini, verovatno nisu lepo stavili tokom servisa.

kele®

pre 3 godine

(Галатасарајево, 25. avgust 2020 13:32)
Moj ti Srbine, da pažljivo čitaš shvatio bi. Insignia je navedena samo kao primjer više klase, a dizel zato što je po defoltu skuplji od benzinca. A jeftiniji od Civica benzinca iz sredine ponude. Ništa ni više ni manje nisam mislio.
Sa druge strane da si vozio nekog sportskog Focusa, pričao bi drugačije.
A VW i nešto iz te grupacije ne bih vozio ni da mi poklone.

biciklista

pre 3 godine

"Pre 7-8 meseci sam ulazio u 10-ak novih automobila, pa i Hondu Civic, nije mi ostavila utisak...Za mnogo manje novca skoro 10k, kupio sam auto, benzinca, koji ubrzava isto za 8.2sec ...ne kršim pravila i zakon, ne ablendujem vozačima ispred sebe, kada treba i gde je dozvoljeno pretičem i to se uradi veoba brzo, jer auto ima 250 Nm već od 1500 obrtaja (pa sve do 3500)... Samo iznosim svoj stav, bez ljutnje."
(Dragan Nis, 26. avgust 2020 08:02)

Pošto svi znamo koji to 1,5 turbo ima 250Nm već od 1.500 rpm, napišite molim Vas, šta to vozilo u serijskoj opremi ima od aktivne bezbednosne opreme. Front asisstant?
Radarski tempomat?
Ostalo?
Nema ništa od toga ta oktavija serijski, zar ne?

Ovaj civic sa testa SERIJSKI, izmedju ostalog, ima:

i-ACC (Inteligentni adaptivni tempomat)
LKAS (Sistem za asistiranje vozila u traci puta)
RDM (Sistem za upozorenje i vraćanje u kolovoznu traku)
TSR (Sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova)
BSI + CTM (sistem za nadgledanje mrtvog ugla i sistem za nadgledanje unakrsnog saobraćaja)
CMBS ( Sistem za umanjenje posledica sudara)
FCW (Preventivno upozorenje pre potencijalnog sudara)
HSS (Sistem za kontrolu dugih svetala)...

Pa, danas i bazni Clio ima AEBS i u Srbiji. Ali, AEBS u Srbiji nema serijski ni najskuplja nova oktavija, pa ni kada košta (bez opcija) 27-28.000. O radarskom tempomatu u serijskom izdanju škode da ne pominjem.
Mnogi to nude u Srbiji bazno, ali Škoda u Srbiji serijski od toga beži kao djavo od krsta

Галатасарајево

pre 3 godine

Sa druge strane da si vozio nekog sportskog Focusa, pričao bi drugačije.
A VW i nešto iz te grupacije ne bih vozio ni da mi poklone.
(kele®, 25. avgust 2020 21:02)

Живим у Њемачкој, и сфера посла ми је да возим, тј упаркиравам разна аута.. Не бих да ти напомињем шта сам све возио.. За неке ниси ни чуо, а камо ли видио, а да не кажем возио.. Но добро. Имао сам Акорда 2.4 из 2003. са фул опремом, али није Rtype био. да није остарио, никада га не бих мјењао. сад схватам колико ми недостаје тај звук Хондиног DOHCa... :(( VW и преварантске фирме не бих да коментаришем, као ни ST да упоређујем са Хондом, иако је ST супер ауто, али је нажалост - Форд.

Kvarežma

pre 3 godine

Moj favorit. Čini se da je precenjen, ali plaća se carina za uvoz, veći je od ostalih u klasi i nema nižih opcija za dodatnu opremu - skoro sve su zbudžili u taj jedan ponuđen. Motor me najviše brine, 1.8 ili 2.0 atmo bih kupio, a da ne pitam za cenu. Ovaj 1.5t su prilično opleli u Americi. Moguće da je tamo lošija proizvodnja bila, ali priznali su i produžili im garanciju. Samo tri godine ne uliva poverenje, pogotovu kada se uporedi sa Corollom ili i30/Elantrom.

Ono što mi je još interesantno je da se pojavila našminkana 2021 verzija u SAD, a kod nas ništa? Bilo bi lepo da se potom smanje cene za prošlogodišnje modele. Ono što je meni interesantno je da je cena na Bliskom istoku oko 22000 hiljade, a Corolla oko 18000.

Ako ima neki vlasnik 1.5T da se javi sa iskustvom sa motorom, pogotovu ovo što se spočitava da ubacuje benzin u ulje, to bi bilo baš lepo. :-)

Ccc

pre 3 godine

@(skoda octavia 1,6 TDI owner, 25. avgust 2020 00:00)

Da AutoCacak uvozi Honde samo, vidjao bi CRV na ulicama najvise, ali posto nije onda vidjas Skode.

Eldorado

pre 3 godine

@ Mlađo

Kakva vlast, kakvi glasači, kakvi ljudi - takva i auta.
S obzirom da je Srbija SNS zemlja, logično da će najviše biti ljubitelja Škodliaka, turbo folka i zadruge.

Dragan Nis

pre 3 godine

Meni se svidja Civic i komforna je. Zameram kvalitet unutrusnjasti i performanse motora za tu cenu, od hondinih 182ks sam ocekivao malo bolje performanse. To jest meni su unutrasnjos i perfmormanse u redu, ali za mnogo manje novca.

Eldorado

pre 3 godine

@Eldorado
Da neće možda biti ljubitelji Honde? Dok je Škoda pravila kola,Japanci su još vukli rikše. Eno ubiše se u ostatku Evrope od kupovine Honde, mora da i oni gledaju Farmu i slušaju T folk.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mile, 25. avgust 2020 18:50)

A šta fali Hondi? Kroz istoriju je imala modele poput:
-Legend
-Integra
-Prelude
-S2000
-NSX
Koje slične modele u ponudi je imala Škoda?
Legendarni Senna je vozio Hondu u F1, a u moto GP velikani poput Duana i Markeza.
U Evropi nije popularna, ali zato jeste u ostatku sveta. Škoda je popularna samo u Evropi.
"Dok je Škoda pravila kola,Japanci su još vukli rikše"
Ta Škoda odavno ne postoji. Današnji modeli su low-cost verzije Volkswagena.

Todor

pre 3 godine

Vlado

Na otvorenom kažeš, troši 5,3...Pa što si kupovao auto od 170 konja da ga voziš 80 km na sat...? Probaj malo sa gasom pa se javi opet. Ali samo ako spustiš ispod 14 litara...

Cole

pre 3 godine

@Kele
A koja je cena insignije u Zimbabveu? Ako gledaš cene, onda poredi sa cenama u Srbiji gde insignija ide od 23k pa na više. A opet, sama cena je samo gruba slika jer treba ući detaljno u opremu (motor/menjač/ogibljenje/boju/felne/klimu/multimediju/bezbednost) što je bar 30 parametara danas. E tek onda možeš da vidiš šta je skuplje a šta jeftinije.
ps. A onda shvatiš da negde za 30k i najviši paket opreme ne dobijaš sve airbagove.

Koki

pre 3 godine

Honda automobili su zaista izvanredni i pouzdani automobili ali najveći problem je slaba servisna podrška u Srbiji. Nakon u celosti uplaćene profakture pre naručivanja rezervnog dela od strane ovlašćenog servisa i obećanja da ću u roku od 14 dana biti pozvan u servis, problem je rešen tek nakon 45-50 dana. Ne znam kako funkcionišu ostali servisi i koja im je brzina usluge?

J4ZZ3R

pre 3 godine

@Eugen Mazda 6 je klasu veci automobil od Civica, ali nominalno.

Istina je, izolacija bi mogla biti bolja, ali to da je motor 1.5t je jedino tvoj utisak. Vecina ljudi se zali da je previse tih i da se ne "cuje".

A to da je Honda nestabilna je takva neistina da je to strasno, ja je nisam DUGO vozio preko 180, ali je bila kao zalepljena za asfalt, a svi testeri (Autogefuehl, Marek, Matt) su redom vriskali od srece kako je automobil stabilan.

Takodje sto se tice materijala, jeste Mazda tu otisla daleko, ali koliko je Mazda ispedd Honde u tom domenu, toliko je Honda ispred Toyote, ali eto, ima ovde ljudi koji vole nesto da kazuu

2.2 type s

pre 3 godine

@samo škoda
Slobodno si naškodi. Brend ko stvoren za Balkan. Pun laži i marketinga iz VW grupacije. Ljudi puše te fore jer ne čitaju. Zadnja pročitana knjiga im je slikovnica

biciklista

pre 3 godine

@Biciklista:
Sta znaci termin SERIJSKI koji vi korisite? Svi automobili o kojima diskutujemo se proizvode serijski.
(Milos, 26. avgust 2020 17:55)

Naravno da su automobili "serijski", ali, postoji "serijska oprema" (koje je sastavni deo odredjenih naziva paketa opreme) i "opciona oprema". Zato sam za oktaviju i postavio pitanje/molbu:
"napišite molim Vas, šta to vozilo u serijskoj opremi ima od aktivne bezbednosne opreme."

A kada se pogleda cenovnik oktavije (sa spiskom "serijske opreme") i cenovnik opcionala, vidi se da u Srbiji ni najskuplja oktavija u serijskoj opremi nema ni AEBS, ni radaradski tempomat.
Uostalom, baš zato na sajtu Polovni automobili, na oglasu br. 16799769 za novu oktaviju Style, piše da od dodatne opreme ima i:
"- FRONT ASSIST - sa upozorenjem i reakcijom kočenja
- Adaptivni cruise control ( sa follow-to-stop ) i speedlimiter",
Takodje, piše:
"Cena modela sa serijskom opremom i PDV-om: 27.552 Eur
Dodatna oprema: 5.106 Eur
Cena vozila sa dodatnom opremom i PDV-om: 32.658 Eur"
Pošto je u pitanju testno vozilo, koje se vozi svakodnevno, a može da se po kupovini preuzme tek u decembru (piše "Datum isporuke vozila: 02.12.2020."), do kada če da je "arči" svako, za to polovno testno vozilo ima i poseban popust i piše:
"Popust za test vozilo: 5.758 Eur
Konačna cena test vozila: 26.900 Eur"

U svakom slučaju, nema dileme da oktavija 4. generacije u Srbiji u serijskoj opremi nema i pomenutu aktivnu bezbednosnu opremu. Što svaki civic ima.

biciklista

pre 3 godine

@bickilista
Da li je realno da ti nekoliko puta dnevno prosipas ulje i sipas novo? Daj uozbilji se i napisi iskreno i tacno iskustvo, ako ga uopste imas. Razumem potrebu za preterivanjem ali budimo realni.
(Ogi, 24. avgust 2020 15:22)

Haubu sam otvorio dva puta. Kada sam kupio kola, da bih video kako izgleda
motorni prostor i negde na oko 5.000 km, da bih proverio nivo ulja, kao što sam to povremeno proverevao i na mojim ranijim vozilima. Ja ne verujem u postojanje tog navodnog problema, kao nečeg posebnog kod Honde (inače je ne bih ni kupio). A jesam hteo da kupim baš ovog civica sa testa i to nakon što su mi krajem 2019. za corollu 1,2 T Sport od 116 ks, sa par opcionala (pa i navigaciju i park. senzore), i uz "popust" od 3.500, tražili više nego je (pre obračuna uobičajenog popusta) koštao civic 1,5 Sport sa 182 ks. A taj civic je koštao manje i nego li ( sa "popustom") focus 1,5 Ecoboost 150 Titanium Bussines, koji je u Srbiji u serijskoj opremi "go" kao crkveni miš po pitanju sistema aktivne bezbednosti. "Go" kao da je škoda oktavija (i to ona nova).
Ko hoće da zaista detaljno usporedi ovog panoramskog civica sa testa (motor, menjač, oprema ...) sa ostalim u tom segmentu (što će jednako tako da opremi i motorizuje), teško da će doći do zaključka da je ovaj civic skuplji od pandan konkurenata.
Da li vredi dati toliko para za takva nova kola, sasvim je drugo pitanje. Nekome vredi. Nekome ne vredi. Stvar percepcije.

Berliner

pre 3 godine

Ja ga umalo kupih. Presudila žena kojoj se nije svidela plastika unutra. Kaze kao da je kineski autic na baterije.
Sto se tice vožnje... Auto je ludilo.
Progresivni volan neverovatno prija dok aktivna kontrola stabilnosti u krivinama daje osećaj kao da ste zalepljen za put. Mozda i previše tog osećaja daje pa sam svaki put pokušavao malo brže da prodjemo :)
Takodje adaptivni Tempomat radi kao sat. Savršeno drži sredinu trake i nema onog lelujanja od linije do linije.

Sto se tice mešanja ulja, da, to je bio slučaj na crv i to na par ograničeni serija. Naravno, sve je u garanciji pokriveno.

Inace iako dugačko vozilo, veoma je okreta u gradu. Ja sam ga dobio na par dana na test i zaista sam se oduševio.

Mane su, po meni, tvrdo ogibljenje, pre svega na zadnjoj klupi i velika buka na oko 150. Buka dolazi, čini mi se, od retrovizora.

Prilikom obilazenja na auto putu, neverovatno lako skoči sa, recimo, 150 na 180. Naravno uz drastično povećanje buke..

Ne uzeh ga tada zbog kvaliteta plastike, pa sada vozim tromu ljuljajucu mrcinu od Tiguana....

профа

pre 3 godine

одличан ауто,пуно места,врхунски мотори и возна динамика...
о укусима се не расправља а цена јесте мало већа поготову за 1.5...

zivot je ringispil i kola na sudaranje...

pre 3 godine

U pravu su svi sa primedbama na mešanje ulja i benzina. Vozim oko 3-4 meseca CRVa sa ovim 1,5 T, ali, sa 173 ks i u proseku, na svakih 10 litara benzina usutih u rezervoar, ja iz kartera za ulje izvučem oko 3,5 litra benzina koji se tu slije zbog konstrukcijske greške Honde. Meni bude žao da taj benzin prospem i ja ga onda opet uspem u rezervoar.
Eto, to je ta muka sa djubrom od motora iz Honde.
Kome je muka da redovno istace benzin iz kartera, ja iskreno savetujem da zaobidje i ovaj motor i Hondu uopšte.
(biciklista, 24. avgust 2020 14:45)

Hhahahhaha vrhunski komentar

2.2 type s

pre 3 godine

@(Mlađo, 25. avgust 2020 11:01)
Tipičan primjer škoda fan kluba koji se kune kako vozi poboljšani passat ili lošijeg audija sa škodinim znakom i pametuje o Hondi. Moj 2.2 dizel je dan danas 2 puta bolji motor od ta dva tvoja. Pouzdanost, uglađenost, rasterećenost i raketa ispod haube... pozdrav

Ogi

pre 3 godine

Neko je pomenuo probleme ovog motora 1.5T. O tome bih malo prodiskutovao. Naime, motor je dosta osetljiv na hladnije klime gde se sporije zagreva (blok motora i prateci dizajn je tako dizajniran - fokusiran na termo efikasnost) i dovodi do tog cuvenog problema prolaza benzina izmedju prstenova i mesanje sa uljem i ljdi primecuju "rast nivoa ulja". Navodno je Honda to softverski resila u zadnjih godinu dana tako sto je valjda promenila nacin rada prilikom hladnog starta (i brze postizanje radne temp.). U svakom slucaju, Honda ce to popraviti (sledeci Civic) i bice taj 1.5T dobar motor. Ako ga covek kupuje da ga vozi 5-6 godina - ovi problemi mozda i nisu bitni uz ucestale promene ulja i pracenje. Ako ga neko kupuje u planu 10-20god.,neka ozbiljno razmisli. Iskreno, ne bih kupio ovaj motor. Direktno ubrizgavanje takodje - potencijalni problem sa ugljenikom i ventilima (uobicajni problem sa VW TSI motorima takodje). Auto industrija gura taj GDI - a nikako to da rese. U svakom slucaju, Honda je poznata da iz generacije u generaciju usavrsava svoje motore.

Sto se tice auta - odlican ali skup.

Галатасарајево

pre 3 godine

Ako ima neki vlasnik 1.5T da se javi sa iskustvom sa motorom, pogotovu ovo što se spočitava da ubacuje benzin u ulje, to bi bilo baš lepo. :-)
(Kvarežma, 24. avgust 2020 11:41)

Ево рецимо, ја прије нег узех CX5 размишљао сам и Сивику. Јесу потпуно различите класе, али пробао сам овај Сивик, и веелико разочарање је тај мотор. И разлог због ког сам одустао од њега. Није то више DOHC мотор, нажалост. Много бучан у кабини.. страшно бучан уствари.. чак није ни за уживање, некако се дере. Остало је све на мјесту, мјењач - перверзија! Позиција возача - савршено спортски! И опет ми жао што нема Акорда више у Европи.. :(((

istina li je?

pre 3 godine

Čuh od drugara ali ne znam da li je patka ali kaže da je u Delti svaki treći redovan servis u pola cene i da mu se više isplati da tamo održava svoga jazza nego kod neovlašćenih?A možda to i važi samo za jazza?

Dragan Nis

pre 3 godine

Ja ne razumem bilo kog ko vredja drugog samo zato sto ima drugacije misljenje o nekm automobilu ili vozi drugi auto. Ocekujem da se iznesu cinjenice za, protiv, čak i strast ka nekom modelu zbog izgleda, motora, lezanja, ...iskustvo dobro, loše, ali da se neko vredja je nedopudstivo.

Pre 7-8 meseci sam ulazio u 10-ak novih automobila, pa i Hondu Civic, nije mi ostavila utisak. Ali i da jeste, ne bih je kupio jer je preskupa za ono što nudi. Za mnogo manje novca skoro 10k, kupio sam auto, benzinca, koji ubrzava isto za 8.2sec, ima mesta više nego u Civicu, verovatno je tvrdji od Civica (sto nije poztivno), po meni ništa ružniji, tj. čak i lepši od Civica, ali sam imao toliko novca. Zapravo i da sam imao više ne bih potrošio na auto, i u ovoj situaciji Corone. Do sada, za 80-tak dana od kada imam auto, prešao sam skoro 5k km, prosečna potršnja je nepunih 5l (beležim svako sipanje), otvoren put i auto-put oko 80%, ostalo grad. Kako god, vozim lagano, i pažljiv sam na gasu, zato takva i potrošnja, ne jurim, ne kršim pravila i zakon, ne ablendujem vozačima ispred sebe, kada treba i gde je dozvoljeno pretičem i to se uradi veoba brzo, jer auto ima 250 Nm već od 1500obrtaja(pa sve do 3500). Od Civica sam očekivao bolje ubrzanje sa tih 182 ks, ne kažem da je malo, nego jednostavno naspram snazi(182ks) , izgledu (preteći sa 2 izduva), nazivu (Sport), brandu (Honda) očekivao sam. Izvinjavam se ljubiteljima Honde, ali očekivao sam. Samo iznosim svoj stav, bez ljutnje.

Ccc

pre 3 godine

@(Dragan Nis, 26. avgust 2020 08:13)

U toliko gore Dragane. To znaci da vlast (koja god) moze jos vise da vam otme i vi cete im rado dati i dodatno na to. Daleko od toga da je Skoda los auto, ali ovde se pisu neki hvalospevi da covek pomisli da vozi mix Bentley-a i Ferrarija, a ne Skodu, kojoj na manuelcu kad menjas brzine cujes 3 bloka dalje kako upada ili izlazi iz brzine.

Eldorado

pre 3 godine

@ Jedan momak iz predgradja Stokholma

Ja bih rekao da je suprotno - Toyota je meka i udobna a Honda tvrda.
Od Toyote trenutno posedujem LC200, ranije vozio Camry i Celicu.
Svima im je zajedničko da su izrazito tihi i udobni automobili (sem Celice donekle).
Sa Hondom nemam nešto iskustva, sem što sam vozio Accord Type S par meseci.
Pravi sportski, tvrdi auto. Jedna od tvrđih limuzina.
Toyote limuzine "plivaju" u odnosu na Hondu. Ali se Honde mnogo bolje voze.

biciklista

pre 3 godine

(Dragan Nis, 27. avgust 2020 07:59)

Dobro je vozilo oktavia A7, a u Evropi je i svakako neuporedivo češći izbor kupaca nego je to slučaj sa testiranim civicom.
A ta sa 1,5 TSI je i optimalno motorizovana. Teško bi čovek pored nje poželeo dizela. Oprema je, pak, u granicama cene. Kod svih. Bez razlike da li je škoda ili Honda ili nešto deseto. Bez obzira na brend, bogatija oprema uvek i cenu čini "bogatijom".



(Milos, 27. avgust 2020 19:28)

Drago mi je da se ipak dobro razumemo oko značenja pojmova "serijske" i "opcione" opreme.

batica

pre 3 godine

Kvalitet ne bi trebao da bude upitan mada je baš ovaj spominjani benzinac 1.5 imao neke probleme u USA pa su produžili garanciju da bi smirili kupce.Dizajn spoljašnosti je stvar ukusa a meni se lično ne sviđa mada bi se verovatno navikao vremenom.Infotejment sistem je najblaže rečeno sramotan i to je nešto što Honda već izvesno vreme nikako da napravi kako treba.Najveći problem ostaje cena jer se pri uvozu plaća carina ako je auto pravljen u Japanu i onda košta tih famoznih 27500 što je poprilična cifra i zalazi u viši segment gde ima svašta da se izabere.Svakako značajno bolji izbor za mene nego dosadni CRV.

Dragan Nis

pre 3 godine

Takodje, mislim da nema svrhe ovde pominjati politiku, stranke, vlast, opoziciju, i automobile i fabrike dovoditi u vezu sa njima. Meni je aktuelna vlast uzela, otela, pola novog automobila od početka godine, pa je ovde nisam spominjao ni u kakvom svetlu. Nije bila bolja ni ona prethodna, kod nje sam radio i crnčio 60sati nedeljno, 10 godina, i bio prijavljen kao da imam samo osnovnu školu, a gazda je punio džepove, vlast mu je dozvolila.
Tako da ljudi, ajmo davati naša vidjenja, ocene, stavove, iskustva o automobilima, jer nas to interesuje očeigledno, bar većinu dobronamernih i odmerenih ljudi. Biće nam interesantnije, saznaćemo nešto novo ili izoštriti i obogatiti svoje stavove i mišljenja. Molim redakciju da mi objavi komentar. Pozdrav.

Kvarežma

pre 3 godine

Dragane, ne postoji sramota od značke, to je malograđanska/seljoberska izmišljotina, po performansama zvuči kao da si kupio odličan auto. Jedino je bitno tvoje mišljenje.

профа

pre 3 godine

@Dragan Nis
Жив био...да се навозаш лепих путовања са породицом и пријатељима...
Драго ми је да смо разменили пар реченица...
Ја чекам нову елантру,гледао га на YT и одушевљен сам изгледом како споља тако и унутра...ако буде као на филму и цена остане ту негде узећу један комад ;-)

Kvarežma

pre 3 godine

@dragan biciklista razbija ovde obmane prodavaca iz salona sa cenama i dodatnom opremom. Treba čovek sa papirom, olovkom i digitronom da pogleda opremu, da bi shvatio šta tačno nude. Konkretno meni smeta obrnuta stvar sa ovom hondom, npr. šta će mi panorama krov, a primoran sam da ga platim. Ne bunim se za aktivnu/pasivnu bezbednost ali neke stvari su mi bespotrebne.

@profa Elantre gledam ovde na Bliskom istoku, taksisti sa automatikom prelaze 500-700 hiljada km. Doduše uglavnom se vozi 2.0 benzinac, mada ima 1.6. Izgledaju otužno posle toliko km, tambura na sve strane, ali meni je to impresivno. Nema sumnje da je Hyundai pretekao Toyotu u pogledu econobox normi (niža cena, jeftiniji delovi, jeftino održavanje, traju mrvicu kraće od Tojote tj. Tojote deluju malo čvršće), još ova nova kida sa dizajnom, barem je to moj utisak. Potcenjen brend u Srbiji, a odnos cene/kvalitet je na mestu.

Nego o Civicu - stiže uskoro 11 generacija (2021/2022), pa sam prelomio da ga sačekam. Ovom možda dodatno padne cena.

Paradox

pre 3 godine

@Kvarežma
Imam svoj auto,ali sam prije par mjeseci sjeo u taxi vozilo Hyundai Elantra. Vidio sam ga u gradu i svidjelo mi se spolja i htio sam da vidim kakvo je iznutra, naročito pozadi. Prostran poprilično. Ispitao sam taxistu šta i kako,kaže uzeo ga je novog, benzinca, i ugradio plin. Troši 6-7 l plina. 80.000 prešao bez greške. Na sajtu ovlašćenog dilera sam vidio da se kreće oko 15.000€. Neko kaže da je ružan,meni je pozitivno neobičan :)

J4ZZ3R

pre 3 godine

@Eugen Mazda 6 je klasu veci automobil od Civica, ali nominalno.

Istina je, izolacija bi mogla biti bolja, ali to da je motor 1.5t je jedino tvoj utisak. Vecina ljudi se zali da je previse tih i da se ne "cuje".

A to da je Honda nestabilna je takva neistina da je to strasno, ja je nisam DUGO vozio preko 180, ali je bila kao zalepljena za asfalt, a svi testeri (Autogefuehl, Marek, Matt) su redom vriskali od srece kako je automobil stabilan.

Takodje sto se tice materijala, jeste Mazda tu otisla daleko, ali koliko je Mazda ispedd Honde u tom domenu, toliko je Honda ispred Toyote, ali eto, ima ovde ljudi koji vole nesto da kazuu

henk.mudi

pre 3 godine

Ogi, da li je realno da ne kapiras toliko ocigledan sarkazam?
I drugo, da li mislis da postoji neko ko bi svaki dan skidao karter, ispustao ulje i, eto, zbog price, 3 ipo litra benzina svaki dan vise puta, makar bio i najbolji mehanicar?
I trece, da li mislis da bi taj auto radio da se to desava?

biciklista

pre 3 godine

"Škodisti kude ovog Japanca,smehotres,nema dalje.
Biciklista
Ford je konačno spustio sve cene sad ima Focus 1.5 182 konja automatik u najačoj Vinjale opremi nema šta nema od digitalne table itd za 26.5 soma i zbog proverenog i pouzdanog ecobusta,odličnog komfora, upravljivosti i zvučne izolacije može ovom bez problema da je konkurent još ako vremenom kao nekad daju i dodatne lagerske akcije."
(NIKOLA, 25. avgust 2020 18:06)

Taj Focus Vignale je 2019. godište, Ecoboost 150 (a ne 182ks) i ima sada "akcijsku" cenu od 27.390. Eno ga na oglasu (br.16347762). Kad sam ga ja gledao, bila je 2019. godina i imao je cenu 29.990. Kao što je i onaj crveni ST Line 150 iz 2019. prošle godine imao cenu 24k, a sa da je "snižen" na 22k.
Ja mislim da uvoznik Forda malo preteruje sa svojim "akcijskim" cenama. Ali, opet, to je samo stvar ugla gledanja. Možda je on i jeftin.
Sramota je (za mene) da čak ni Vignale paket Focusa u Srbiji nema serijski AEBS, ACC ... Samo ta dva opcionala vrede više do 1.000 evra. A tek ostali nedostajući elementi. Kao da je škoda. Oguljen u odnosu na aktivnu bezbednosnu opremu. Za Srbiju. Gde još u okruženju u serijskoj opremi Focusa fali AEBS? Nigde.
Dok ti Focusa kroz opcionale dovedeš na nivo serijske opreme ovde testiranog civica, focus ispadne skuplji. Lako je to sračunati.
Šta je od ta dva vozila bolja kupovina, šta je bolje vozilo, pojma nemam. Možda Focus.Ili nešto deseto. Ali, odnos opreme i cena je takav.

biciklista

pre 3 godine

"Škodisti kude ovog Japanca,smehotres,nema dalje.
Biciklista
Ford je konačno spustio sve cene sad ima Focus 1.5 182 konja automatik u najačoj Vinjale opremi nema šta nema od digitalne table itd za 26.5 soma i zbog proverenog i pouzdanog ecobusta,odličnog komfora, upravljivosti i zvučne izolacije može ovom bez problema da je konkurent još ako vremenom kao nekad daju i dodatne lagerske akcije."
(NIKOLA, 25. avgust 2020 18:06)

Samo da pojasnim. Čak i za Focus Vignale paket je opcional Sistem za izbegavanje udesa, Pre-Collision Assist (pešaci i biciklisti), Pomoć dimaničnog kočenja
Upozorenje za frontalni udes, Automatsko kočenje u hitnim slučajevima, Pomoć za održavanje vozila u traci i Intelligent speed assist, kao sadržaj opcionala pod šifrom "68AH", kao što su "Prepoznavanje saobraćajnih znakova,
Auto kontrola dugih svetala, Prepoznavanje znakova za ograničenje brzine, Sistem obaveštenja vozača, Adaptibilni tempomat, deo opcionala "68AK", pa i za Vignale.

bm

pre 3 godine

Алекс, 24. avgust 2020 12:32)
Poredili su Britanci A3, golf, fokus, auris i civic 8 trošak po milji, servisi, potrošnja, kvarovi. Honda ih je lagano sve dobila. O voznim karakteristikama da ne pričamo sada. A ovi što pominju da ih nema više na ulici, a o njima se priča, treba maaalo da razmisle i shvatiće zašto je tako. Zbog kvaliteta sigurno nije.

Dragan Nis

pre 3 godine

@профа
Octavia model 2019, 1.5tsi, Style+Bolero+SmartLink, 17950, krajem maja meseca.
Tvrda je, to ne smeta kada je asfalt dobar, zatgenut, ali uglavnom nije takav, po meni najveca mana. Plastika na centralnoj konzoli oko menjaca i izgled su morali biti kvalitetniji, lepsi. Manje pregledna od Passata b5.5, a skoro su istih dimenzija. Auto putem nisam vozio preko 115km za sada, to je bilo u prvih 2k km, magistralom od 60 do 90. Stalna promena ritma voznje, ubrzanja, povecavaju potrosnju primetno. U gradu vozim koristeci ler gde god mogu, kao i svaki auto koji vozim, prilaz semaforima, raskranicama, krivinama, ali ne tako da davim, i meni to smeta. Audi kod autoimatskih mernjaca ima prepoznavanje situacija kada se digne noga sa gasa, i automatski izbacuje u ler, coasting mode. Cim se pritisne neka pedala, vraca u brzinu kjoja najvise odgovara okolnostima.

Dragan Nis

pre 3 godine

Svi automobili u toj klasi koje sam gledao, ulazio, nisu imali mesta koja su nama komforna, nas cetvoro 188, 186, 176, 170cm. Svidela mi se Corolla, i cena je bila tu negde, ali nije bilo za moju porodicu dovoljno mesta. Mazda takodje nedovoljno mesta, i 2.0 sa 122ks ispod ocekivanja. Focus mi se takodje svidjao, ali opet problem sa mestom i u tom momentu cena. Dobar utisak, motor pre svega je ostavio Kadjar sa 1.33 i 140ks, jedini SUV koji je bio u konkurenciji. Svidjao mi se, ali je bio oko 21.5k, masivniji i vecim profilom od limuzina, i zato sam odustao. Gledao sam Mondeo, Insignu, Superb, veliki automobili, sa 1.5 turbo beznincima, imali su dosta mesta, bili od 21k do 22k, ali performanse i potrosnja nepovoljniji u odnosu na Octaviju. Trudio sam se da budem racionalan. Ni Octavii ne bih kupio, alu su dali akciju i sa oko 20k su spustili na 17950. Gledao sam da za svoj novac, i to sto manje, dobijem auto koji mi najvise odgovara potrebama.

Da, i neko sto napisa za menjac kod Oktavije, cuje se, precizan, kratki hodovi, ali se cuje, ne bas 3 bloka :).

Dragan Nis

pre 3 godine

@профа
Da, pa pre 7 do 10 dana na nekoj temi su dva vlasnika Hondi CRV sa 1.5 turbo benzincima i 182ks, pisala da im je potrosnja od 6.3-6.5 sa manuelnim menjacima, leti, sa preteznom voznjom van grada. Ja im verujem, iako je u pitanju Honda i SUV.

Milan

pre 3 godine

Nisam vozio, pa ne bih da komentarišem ovaj sivik ali svemircu mogu sve na svetu da oprostim, najlepši najoriginalniji auto u 20 godina 21 veka. Na papiru ovaj sivik ima i puno bolji motor ali je sto se tiče dizajna otišao u drugu stranu, toliko je originalno ružan da mi je zapravo simpatičan.
Za ocenu da li je skup pravo poređenje je Golf sa 1,5 TSI sa 150ks i adekvatnom opremom. Verujem da je golf skuplji, a nedavno je bila i vest o fokusu iz prošle godine sa cenom preko 28K. Problem srba je što uvek kupuju bazni model a ne znaju da je veća razlika između top i baznog modela nego modela proizvođača u segmentu.
Ono gde honda debelo zaostaje, barem po mom iskustvu sa CVT je menjač. Jedino ako nisu uradili kvantni skok kao toyota sa novom generacijom hibrida.
Šta bi bilo adekvatno vozilo sa boljim odnosom cena/kvalitet? Možda Seat leon FR, prošla generacija je po meni jedan od najpotcenjenijih modela u klasi, a uopšte nisam fan brenda. Poređenje sa mazdom mi nema smisla, čitava filozofija auta je različita.

Vozač

pre 3 godine

Meni lično skup. Ali to je moj problem. E sad odstojanje od tla mi takođe deluje problematično, za sve van auto puta, i dobrog magistralca. Kosilice su im neuništive, tako da u kvalitet ne sumnjam.

Milan

pre 3 godine

@Eldorado
Ko god je u životu vozio toyotu i hondu zna da ste u pravu. Neverovatno je da iko može steći drugačiji utisak. Toyota je porodična, honda je za mlade i one koji su u drugom piku mladosti kad im deca odu od kuće.

профа

pre 3 godine

@Dragan Nis
Драгане подсети ме шта си узео?нека шкода...која је цена била и који то турбо бенз троши мање од 5 литара?поздрав и дај мало утиске и препоруку...

Dragan Nis

pre 3 godine

@профа
Hvala, takodje, ti i tvoji zivi i zdravi bili, da kupis Elantru, i da te lepo sluzi i mnogo predjes sa njom. Inace lepa i racionalna kupovina.

@Biciklista
Da, nema nista od toga sto ste nabrojali, zato, valjda, i ovakva cena.


@Miljko Savić
Octavia u Srbiji nije imala Premium paket, Style je bio najvisi. Ona je kostala 21,336, pa je januara bila 19,632, ja sam je kupio za 17,950 + radio iz Superba sa 8 zvucnika + SmartLink iz Superba. Zadnje 2 stvari nisu bile u ponudi sa Style kod nas.

018

pre 3 godine

Ipak gledanjem online vidim da je A za Advanced, ostalo je dobro.
(Disko Nindza, 30. avgust 2020 23:12)

Zahvaljujem na informaciji, Disko Nindžo. Za ovaj AEBS sam mislio da je nekakva nova varijanta ABS-a, a za ACC, koji je cenjeni diskutant moron takođe pominjao, da je automatska klima. Radi se u stvari o adaptivnom tempomatu.