1. Ja imam cayenne model 2016, benzinski motor i dobio sam $469 odstete na kinto laganja oko potrosnje. Milaio sam da se to odnosi samo na diesel.
  (acuteness, 7. avgust 2020 01:42)

  # Link komentara

 2. I dan danas se kod nas voze automobili sa tim motorom ,bio to vw,skoda,seat ili audi . Samo kod nas pustaju ta vozila da prodju tehnicki a da nije odradjen apdejt softvera . A samo bog toga sto VW grupacija kaze ,ako se ne zali stranka ne radi apdejt . Inace sa apdejtom se smanjuje snaga motora i povecava potrosnja goriva ,i naravno strada katalizator i dizne ....cak su i smislili da potpises da na tvoj zahtev mora da se radi apdejt ,a ako prihvatis da se to uradi ,kazu da.moze doci do otkazivanja motora ,i da sav trosak snosis kao stranka i da VW nije kriv za nastale probleme .
   (Bruder, 2. avgust 2020 19:34)

  # Link komentara

 3. Nemci da znaju nesto da naprave nebi dva (2) rata izgubili, sve im se svodi na prevaru, mito i korupciju , nemce nevozim vec preko 20 godina, jednom se opekao, nikad vise! Ameri su dobro uradili, trebali su i duplo vise uzeti
  (Radovan I, 1. avgust 2020 15:37)

  # Link komentara

 4. U Americi postoji kazna za primer. Znači pored neke normalne odštete plati se neki jako visok iznos, za primer drugima. VW je zasluženo kažnjen i dobro je prošao. To što su ljudi vratili automobile govori o gubitku poverenja u proizvođača. Ako su ih tako slagali za izduvne gasove, ko im garantuje da je sve ostalo kako treba.
  (zoki, 1. avgust 2020 03:05)

  # Link komentara

 5. VW gospoda, bili i ostali. Pritom, Dieselgate je dokazao da su SVI varali na testovima, ali moralo je da se udari na najjaceg...
  (NapredPartizan, 31. jul 2020 20:29)

  # Link komentara

 6. Nadam se da će ovaj članak pročitati naši stručnajci-komentatori koji stalno spominju CO2.
  (Srećko, 31. jul 2020 13:46)

  # Link komentara

 7. Čisto proserav..e...Sigurno je neko kupio automobil zato što ima baš Taj deklarisani stepen zagadjenja.
  (Milos Radunkovic, 31. jul 2020 13:09)

  srbin nikada neće naučiti.
  kupili su taj auto sa tim motorom zato što u nemačkoj plaćaju porez prema CO2 emisiji.
  i odjedanput preko noći, plaćaju pored.
  kupci su prevareni i sada plaćaju veći porez.

  ali srbin se samo brine kako da neki nemac slučajno ne tuži VW jer mi smo podanici, i ako tuži, to je zbog pomodarstva.

  jednom ćete naučiti.
  (vruća jaretina, topi se u ustima, 31. jul 2020 13:38)

  # Link komentara

 8. Dizelgejt je u suštini porez na ekstra dobit, koji su Nemci u početku, sa gnušanjem, odbijali da plate Amerikancima.
   (Ahtung, 31. jul 2020 13:19)

  # Link komentara

 9. Čisto proserav..e...Sigurno je neko kupio automobil zato što ima baš Taj deklarisani stepen zagadjenja. Pa pošto su videli da im automobili više zagadjuju sredinu, onda su tražili odštetu jer nisu mogli sebi da dopuste da uništavaju zeleni omotač planete. Radi se o tipičnoj ljudskoj reakciji, platio sam nešto, ali pošto imam priliku da povratim novac, iskoristicu Tu mogućnost. Naravno, VW zaslužuje da bude kažnjen, ali ove cifre su tolike jer je neko ocenio da ih treba maksimalno odrati, jer će Oni To platiti ,da ne bi izgubili tržište.
   (Milos Radunkovic, 31. jul 2020 13:09)

  # Link komentara

 10. bez brige..vec su to nadoknadili prodajom babinih i dedovih kola koja su otisla na balkan..
   (mozaks, 31. jul 2020 12:24)

  # Link komentara

 11. ... najbogatija zemlja dokazala da je i najinteligentnija, sčekala je da prevara sa dizelom uzme maha da bi uzeli milijarde dolara. Dvostruka korist, Amerima desetine milijardi od Švaba i ujedno su ih naterali da ubrzaju ulaganje u električna vozila ! ... nama će dobro da dođu ovi dizeli sa lažnom softverom jer mi smo ...
  (dik, 31. jul 2020 12:21)

  # Link komentara

 12. U Americi bi zbog ove prevare odgovorni rukovodioci sasvim sigurno završili u zatvoru i to najmanje 10-ak godina.

  To je jedan od solidnih načina da budući prevaranti znaju u šta se upuštaju.

  Prosto je neverovatno da jedna firma čiji su proizvodni pogoni u Wolfsburgu dugački desetinama kilometara, koja je razvalila tržište po mnogo osnova, sebi dozvoli takvu jednu stvar.

  Po mom skromnom shatvanju, za pare koje ih je ovo koštalo i ugled koji su izgubili mogli su da naprave ili kupe ako ništa drugo dizel motor koji zadovoljava propisane standarde. Ili investiraju malo više u tu struju (što su objavili čim je skandal izbio, dakle sigurno su mogli i pre to da urade).

  Sa ove distance, sve je bolje od ovoga što su uradili.

  Za nevericu. Hajde sad ti veruj toj firmi kad izbaci neku specifikaciju a treba da im daš desetine hiljade evra za auto.

  Ovo se naravno ne odnosi na naše ljubitelje pomenute marke. Njima je ta ekologija manje bitan aspekt, verujem da njihova deca dišu neki drugi vazduh.
  (BockyBG, 31. jul 2020 11:23)

  # Link komentara