1. Opet besmisleno poređenje sa unapred poznatim ishodom. U brzinskim takmičenjima muscle car nema nikakve šanse protiv supersportskog automobila.
  (bob, 1. jul 2020 06:13)

  # Link komentara

 2. Corvette C8 mi je najprijatnije iznenađenje od svih sportskih automonbila koji su izašli tokom prošlih nekoliko godina. Uspeli su da naprave auto koji sa 500 KS ubrzava do "stotke" za 3 sekunde (sa opcionim Z51 paketom), što je već provereno u praksi, i da ga ponude po mnogo skromnijoj ceni od konkurenata. A malo je i pravih konkurenata ovakvoj Corvetti ! I još nešto - zapušili su usta skepticima koji su se grozili činjenice da Corvette prvi put u istoriji prelazi na centralno postavljen motor (priznajem da sam i ja bio među njima). Sve u svemu - impresivno i mislim da je ovo najbolja Corvetta još od legendarne verzije C2 !
  (Miloš_NS_Vette_Rules, 1. jul 2020 00:23)

  # Link komentara

 3. Zanimljivo je da auto koji je "pravljen" manje više za drag trke izgubi upravo u njoj, mislim na Dodge Demon-a. Odrala ga Vetta koja je 300 ks slabija ali prenosi snagu na podlogu mnogo bolje. Za vreme po krugu bolje da ih ne uporedjuju.

  Lepo je objasnio Clarkson pre mnogo godina: Neka američka kola su kao bodybuilder, izuzetno impresivna kada ih vidiš ali kad skinu gaće...
  (Brdjanin, 30. jun 2020 16:38)

  # Link komentara

 4. Supercharge iliti kompresor na usisnoj grani pogonjen pljosnatim kaišem sa radilice. Ameri to postave na vrh motora između dve glave. Pošto kompresor stoji visoko hauba mora imati grbu na tom mestu i otvor kroz koji ?ompresor uvlači vazduh i pod pritiskom ga tera u usisnu granu. Takvi motori nemaju turbine na izduvnim granama a samim tim ni turbo-rupe ni unakažen zvuk auspuha. Vrlo prosto i efektno.
   (Mikica, 30. jun 2020 16:03)

  # Link komentara