Četvrtak, 25.06.2020.

20:00

Giulia i Stelvio – proizvod italijanske izvanrednosti

Izvor: SN

Giulia i Stelvio – proizvod italijanske izvanrednosti IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

85 Komentari

Sortiraj po:

Lancia Delta

pre 3 godine

@kimi R, nemam pojma, ali vidim da ti volis da porucujes takve besmislice ljudima koje ne poznajes, pa reko da se ne osecas odbaceno

kimi R

pre 3 godine

@Lancia delta
Nebih ja ni pokušao da uđem u njihovo dvorište, sirotinja sam ne glumim nešto što nisam. Kao kolege takozvani Alfisti, a ustvari JTD Fiatisti.

Lancia Delta

pre 3 godine

@prema tome, Licno, cim sam procitao vest o rekordu RSQ8 sam pomislio da je auto ukrucen iznutra, povadjena sedista i presviran motor, jer je to bilo neverovatno vreme za toliki dzip. Pogotovo kada znamo kako je SQ7, koji je prakticno isti auto sto se podvozja tice, prosao na toj stazi.
https://youtu.be/Q8plO4AeKNU
Naravno, nemam nikakve dokaze da taj RSQ8 nije bio serijski, niti bi se konkurenciji isplatilo da uopste poteze to pitanje, ali je svakome ko hoce da se imalo udubi u temu, taj rezultat krajnje sumnjiv. Znajuci naviku Nemaca da po pitanju svojih proizvoda budu prilicno lagodni sa istinom, barem u energetskoj industriji u kojoj radim, ne bi me cudilo da su i ovde malo 'preterali'

Prema tome - ništa od Alfe

pre 3 godine

(Lancia Delta, 27. jun 2020 17:15)

Trenutno je interesantno kako je RSQ8 uspevao da na Ringu 200 do 280 kmh hvata za 12 sec i bude brži od Lamba Performante, M5 Competicion itd - mnogo lakših sportskih (!) automobila sa jačim motorima...snimak iz kokpita strogo prati liniju prednjih sedišta i ne dodiruje ništa iza njih.
VW tvrdi da je stock car u pitanju...kakvi zabavljači planetarnih razmera ! Ili prosto lažovčine, za one koji se ne snalaze sa dvosmislenim komentarima

Lancia Delta

pre 3 godine

Nego sta nego je premium klasa izmisljotina, ako je definisete kao svetu nemacku trojku... Postoje mnogo bolji automobili od Audia, toliko da je to neuporedivo, tako da je jasno da je to nemacka propaganda i nista drugo. Inace su Nemci poznati po tome da guraju pricu o kvalitetu svojih proizvoda, u bilo kojoj industriji, bez ikakvog osnova, jer uvek ima neko bolji. To ne znaci da su njihovi proizvodi losi, samo znaci da su neverovatno precenjeni. E sad ko hoce da daje svoje pare da bi mogao da kaze da vozi 'premium', to je njegovo pravo. Samo nemojte nama koji znamo da prepoznamo i kvalitetniji i bolji proizvod, da objasnjavate kako je 'premium' nesto nedostizno ili izvanredno

Prema tome - mrka kapa za Alfa automobile

pre 3 godine

Premijum klasa izmišljotina?
Jesi se ti nekada vozio u premijum automobilu? Čini mi se da nisi...
(d3, 27. jun 2020 12:03)

Vonabi premium
(kejt winslet, 27. jun 2020 07:02)

Kada napuniš 18g videćeš da si u zabludi,i da te je neko opisano slagao.
(kimi R, 27. jun 2020 07:02)

Premijum klasa, samo za odabrane - žestoke momčiće

Dragan

pre 3 godine

Jedno vreme sam se ložio da uzmem polovnu 159-ku jer spolja izgleda fenomenalno i mogu se naći za smešne pare. Medjutim, brzo sam odustao iz dva jednostavna razloga; enterijer je najveće moguće djubre koje može da postoji, počevši od jadnog volana, odvratne plastike, štofa koji je i u najbolje očuvanim primercima izlizan na sto mesta... Takodje, veoma je nizak što praktično onemogućava parkiranje u Beogradu.
Ali...
Pre par meseci sam imao prilike da provozam novi Stelvio. Dakle, u toj klasi i za taj novac ubedljivo najbolji auto. Fenomenalan enterijer (doduše malo vuče na BMW), odličan motor, položaj za upravljačem, osećaj vožnje, BRAVOOO ALFA !!! Za klasu bolji od svih konkurenata.
p.s. I novi Compass je lutka, dosta je neprimećen kod naših ljudi.

jo

pre 3 godine

Stvarno kad se pogleda kakvi su automobili danas- malo ko ulaze u nova mehanicka resenja koja stvarno guraju autoindustriju unapred! Umesto toga svi su se usredsredili na tablete unutar vozila i guranje u prvi plan znacke ' premijum' koja je po meni samo marketinski trik, jer nemci( njihova izmisljotina) oduvek vole da misle da su iznad svih( uber ales) a narod prihvata ono sto se servira- uvek bilo! Kao proizvodjac sa nekim konkretim unapredjima prva je krenula Mazda( SkyActive) i evo i Alfa, sa Giuliom i Stelviom. Mozda ne izbacuju modele i restajlinge na svake 2.5-3 godine, ali zato kad se pojavi nova Alfa sve je objasnjeno konkurenciji- i sasija i motori i enterijer i dizajn, sve je napravljo 200%, nema redizajna posle 2-3 godine( da li 159ci treba redizajn?:), zasto- jer mu i ne treba, napravljen da bude domaci zadatak svima narednih 10 god, taman kad ga stignu stici ce i nova Alfa ponovo...

DIF majster

pre 3 godine

upio sam Stelvia pre godinu i po dana. Kakva su to kola. Obradujem se svaki put kada ih vidim. Motor je zver.
(dap, 25. jun 2020 21:21)

Ja uzeo kao službeni auto, svaki detalj mi je savršen. Nije da je klasična Alfa fora ali istina je da me vizači Nemačke trojke često zamole da pogledaju kako izgleda enterijer uz komentar da je Stelvio trenutno najlepši SUV na tržištu. O utiscima iz vožnje, šta reći za 280 KS.
Pozzzz za Alfiste

Safy

pre 3 godine

Prijatelju, smešnije i jeftinije ništa skoro nisam pročitao.

Mada, pošto si dobio 15tak pluseva, predlažem da ozbiljno razmisliš da se zaposliš negde u prodaji.

Ako si ovu i ovakvu priču prodao i jednoj jedinoj osobi, sve će ti proći garantovano.
(miša, 26. jun 2020 11:23)
Nisam dzabe napisao da svakakve gluposti ovde citamo. Na tvoju zalost ja sam inzenjer i radim u sportskom delu Mercedesa AMG, bavim se projektovanjem motora, zato TI ja pokusah da objasnim s strucne strane gledista, ali ti si ocigledno "bolje" obavesten i pricas NAPAMET bez da znas o cemu pricas. Ja nista ne prodajem, a ti verobvatno prodajes MAGLU...
Dodji momak kod mene u Affalterbach (sediste AMG-a) da ti i pokazem ovo o cemu sam ti pricao...

Safy

pre 3 godine

C/E/S AMG su uvek bile pocket rocket varijante da lete iskljucivo pravolinisjki i puste rep u krivini. Kakva trkacka staza? Trkacka staza nikad nije bila poenta tih modela ali je sluzila za odlican PR.
(Boris, 26. jun 2020 11:48)
To je bilo nekada dok nismo poceli sa ugradjivanjem pogona na sva 4 tocka, modifikovan 4Matic sistem... Sada se ponasaju sasvim solidno u svim okolnostima. Moracemo da poradimo na prednjem vesanju tako da dobijemo sklad koji su dobile nase italijanske kolege u Giullia QV...

Lancia Delta

pre 3 godine

@achtwn, ne znam koji je to Alfin model Gullia, ali ova Giulia iz teksta se pali pritiskom na dugme na volanu, uz uslov da je kljuc unutar kabine. Nikakvog okretanja tu nema, care, ne izmisljaj

Milutin

pre 3 godine

(Frank Vercauteren, 26. jun 2020 11:20)
Automobil ne definiše SUS pogon jer onda ovo što pravi Tesla nije automobil ili auto kog pokreće vodonik.
Drugo, kola koja vuku volovi nije vozilo sa sopstvenim pogonom i ne može se smatrati automobilom!
Treće, to što ljude šaljes na patologiju i psihijatriju samo zato što misle drugačije a zavrsavaš sa "lep pozdrav" bi trebalo da zabrine tvoju porodicu.
Lep pozdrav!

Frank Vercauteren

pre 3 godine

@(Nemanja, 26. jun 2020 10:48)

Poštovani Nemanja,

Ceneći prijateljski ton Vašeg komentara (za razliku od mnogih na ovom sajtu), dozvolite da Vam objasnim zašto se sa Vašim mišljenjem ne slažem, a sa molbom moderatoru da mi i ovoga puta komentar objavi.

Naime, ako pogon tog "vozila" nije bitan (npr. parni lonac umesto motora SUS), onda je prvi "automobil" napravljen u Mesopotamiji 800 godina pre nove ere i vukli su ga volovi, glavno da ima točkove i da se na neki način kreće, zar ne? A možda je neko i napravio neku varijantu nečega što je potsećalo na SUS motor i pre Nemaca, ALI GA NIJE STAVIO DA POGONI VOZILO NA TOČKOVIMA NIKO PRE NJIH.

Dakle, na stranu parni lonci, šerpe, poklopci i volujska kola, PRVI PRAVI AUTO U DANAŠNJEM SMISLU KAKAV I DANAS VOZIMO NAPRAVILI SU NEMCI, konkretno Karl Benz, prvi SUS motor u DANAŠNJEM INŽENJERSKOM SMISLU SA ISTIM CIKLUSOM RADA Nikolaus August Otto i prvu proizvodnju AUTOMOBILA u modernom smislu Karl Benz i Gottlieb Daimler (današnji Mercedes Benz AG sa istorijom dugom ravno 135 godina u kontinuitetu).

E sad, što se to nekome ne sviđa, to je više stvar socijalne patologije i psihijatrije nego istorijata mašinstva i faktografskih činjenica.

Lep pozdrav.

Boris

pre 3 godine

@(Safy, 26. jun 2020 09:42)

C/E/S AMG su uvek bile pocket rocket varijante da lete iskljucivo pravolinisjki i puste rep u krivini. Kakva trkacka staza? Trkacka staza nikad nije bila poenta tih modela ali je sluzila za odlican PR.

Znalac

pre 3 godine

"Mala" ispravka za sve "znalce":

[link]–1886.,on%20New%20Year%27s%20Eve%201879.

To što je "napravio" francuz bio je parni lonac na tri točka koji se pokretao tako što mu ložiš drva ispod limenog kazana sa vodom.

[link]

Da Bog da sve takve "automobile" kao ovaj "francuski" vozio i ti i svi takvi "znalci", za bolje i niste.
(Frank Vercauteren, 26. jun 2020 09:32)

Tako je, prvi auto je bio sklepana šklopocija na tri točka sa parnim pogonom. Prvi auto sa pogonom sa motorom na unutašnje sagorevanje je takodje bila sklepana šklopocija na tri tocka.
Šta ti je tu čudno? Šta si ocekivao od prvog automobila, brzinu i udobnost, vazdušne jastuke? Kakvo je to "da Bog da" proklinjanje? Gde je nestalo poštovanje u našem narodu?

miša

pre 3 godine

Da se razumemo pisem vam uzasnut GLUPOSTIMA koje sam procitao. Neverovatno je koliko ima neznalica koji sebi dozvoljavaju da pisu sve i svasta. Inzenjer sam i radim u sportskom delu Mercedesa AMG.....
(Safy, 26. jun 2020 09:42)

Prijatelju, smešnije i jeftinije ništa skoro nisam pročitao.

Mada, pošto si dobio 15tak pluseva, predlažem da ozbiljno razmisliš da se zaposliš negde u prodaji.

Ako si ovu i ovakvu priču prodao i jednoj jedinoj osobi, sve će ti proći garantovano.

Long live and David Coverdale

pre 3 godine

Naravno ako mislite na BMW M? ili Audi RS4 oni su daleko, daleko ispod tehnickog nivoa...
(Safy, 26. jun 2020 09:42)

Druže, napravite motor bar malo sličan BMW-ovom "šestaku"!!! AMG,važi!!!

Nemanja

pre 3 godine

@ Frank Vercauteren, 26. jun 2020 09:32

Nije tacno prijatelju. SUS motore su pravili i Britanci pre Nemaca. Naravno da je ovom danasnjem najblizi Nemacki ali reci da je ovo parni lonac je potpuno okretanje glave od istine. Nemoj gledati sajt Daimlera koji ce svakako reci da su oni prvi! Pogledaj ostale, nezavisne izvore... Da ne bese tog "lonca", isli bi i dalje na konjima...

Bojan

pre 3 godine

Ako ništa drugo, Giulia je izuzetno bezbedan auto. Odlično je ocenjena kako na EuroNCAP, tako i na IIHS testu. Barem će alfisti preteći kad ih budu vadili iz jarka :)

Šala mala, ali da mi treba sedan, Đulija bi ušla u ozbiljno razmatranje zbog tog aspekta.

хаџија

pre 3 godine

Ako čovek hoće probleme on treba da kupi italijanski automobil.
Spolja gladac a unutra jadac.
(Dragan, 26. jun 2020 08:56)
kupiš novi i ZABOLE TE

Ajd

pre 3 godine

Uzbudljivo znači opasno(preticanje, naglo ubrzanje, naglo kočenje itd...). Ideal bi trebalo da bude bezbedno i udobno, a nikako uzbudljivo.
(STRUČNI KONSULTANT, 26. jun 2020)

WOW! Prijatelju, ti danas nisi baš sasvim svoj.
Ali nemoj da se uzbudjuješ, to može biti opasno...

Frank Vercauteren

pre 3 godine

@Mi Srbi rado verujemo u mitove i predrasude. Prvi auto je napravio Francuz (motorizovano vozilo za ulicu) , Italijani su ga napravili dostupnim, jedino si u pravu za Amerikance.
(Znalac, 26. jun 2020 08:22)

"Mala" ispravka za sve "znalce":

https://www.daimler.com/company/tradition/company-history/1885-1886.html#:~:text=1885–1886.,on%20New%20Year%27s%20Eve%201879.

To što je "napravio" francuz bio je parni lonac na tri točka koji se pokretao tako što mu ložiš drva ispod limenog kazana sa vodom.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4f/Nicholas-Cugnots-Dampfwagen.png

Da Bog da sve takve "automobile" kao ovaj "francuski" vozio i ti i svi takvi "znalci", za bolje i niste.

Safy

pre 3 godine

Da se razumemo pisem vam uzasnut GLUPOSTIMA koje sam procitao. Neverovatno je koliko ima neznalica koji sebi dozvoljavaju da pisu sve i svasta. Inzenjer sam i radim u sportskom delu Mercedesa AMG. Nikada do sada nam niko nije zadao toliko glavobolje kao sada Giullia i Stelvio. Dosli i oduvali SVE na Nurburgringhu. Mi evo mesecima radimo (razmontirali smo do poslednjeg srafa 4 Giullie) da resimo nesto neresivo. Njihova platforma Giorgio je za nas, bar za sada nesto nedostizno i moracemo dobro da se oznojimo da je dostignemo. Pored toga i njihov motor V6 2.9 litra koji oslobadja 510 konja je takodje za nas veliki problem. Da bismo dobili bar pribliznu snagu morali smo da uzmemo nas V8 od 4.4 litra, ali je on dosta tezi i to menja odnose u vozilu. S druge strane oni (Italijani) su iskoristili izum Adriana New-ija iz Red Bull Formule 1, a to je romboidno prednje vesanje koje omogucava kolima da idu kao po sinama. U bilo kakvoj situaciji vozilo se drzi pod kotrolom. Mi se nadamo da naredna serija C63AMG bude dostojna imena koje nosi ali tesko da ce prevazici ovo sto su italijanske kolege napravile. Naravno ako mislite na BMW M£ ili Audi RS4 oni su daleko, daleko ispod tehnickog nivoa...

asd

pre 3 godine

Pricaj te price nekom drugom. Vozio sam probu sa tri Alfe, menjaci kao u trabantu iz 60-godina.
BMW-om automatski menjac je za alfu vanzemaljski proizvod. To ti je valjda jasno...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zurkolomac, 25. jun 2020 23:14)

Nisi ti nista vozio izgleda... I BMW i Alfa kupuju menjace od kompanije ZF, nema razlike.

HanSolo

pre 3 godine

Ako čovek hoće probleme on treba da kupi italijanski automobil.
Spolja gladac a unutra jadac.
(Dragan, 26. jun 2020 08:56)

Jer si gledao Top Gear kad su vozili i ganjali Stelvio, Velar i XC60?

majtor

pre 3 godine

Ako čovek hoće probleme on treba da kupi italijanski automobil.
Spolja gladac a unutra jadac.
(Dragan, 26. jun 2020 08:56)

ima i bolje, dovoljno je da se ozeni;)

Prema tome - mrka kapa za Alfa automobile

pre 3 godine

Alfa je uspela da proizvede izuzetno upravljive modele sa zadnjim pogonom i sjajnim motorima.
Unutrašnjost je korektno luksuzna i finitura je ok.
Automobili su lagani za klasu kojoj pripadaju, razvijani od vrha - nizbrdo.
Šta dalje ? Tržište je prezasićeno kupcima kao što je momak koji dolazi kod Ken Milesa da se žali na svoj sportski auto (a vozi ga ženstveno...), pa se uvredi kada mu čovek kaže šta je problem.
Svako treba da pogleda film Le Mans 66, da shvati šta je i zašto se podsmeva Alfi. Ken Miles i Carroll Shelby, gospoda koja su Hitlera jurila do Berlina, svakako bi respektovala ono što je Alfa kroz Giuliu i Stelvia ponudila kilavom, ženstvenom tržištu.
Najteže je biti izuzetan muškarac dok more proseka mami svojim toplim talasićima

pertla

pre 3 godine

"Nemci su izmislili auto, Amerkianci uveli serijsku proizvodnju, Japanci ga napravili dostupnim, a Italijani, eee Italijani su napravili automobil da peva i plese.. Dame i gospodo, Alfa Guilia!"
(jer italijani, 25. jun 2020 20:36)

Juraj Šebalj ti li si?

zikasremac

pre 3 godine

Đulija je predivna, ali njen dizajn polako počinje da zastareva. DALEKO od toga da izgleda loše, nema govora, ali Italijani bi morali da porade ili na dubokoj restilizaciji ili na izbacivanju potpuno novog modela Đulije.
Da se razumemo, ne govorim iz ugla čoveka koji može da priušti novu Đuliju, ali mi je brend Alfa Romeo blizak srcu i bilo bi mi jako drago da nastavi uzlaznom putanjom kojom je na iznenađenje (-.-) mnogih krenuo pre desetak godina.
(QQ, 25. jun 2020 20:23) # Link komentara


A sta za Golfa da kazemo?

pozitivan komentar

pre 3 godine

Šteta što naslednik 166 više nije u planu. O njemu se pričalo sve do tamo negde 2016.
Bio bi to Ghibli sa znatno povoljnijom cenom, a i razbio bi monotoniju u segmentu.
(Eldorado, 25. jun 2020 23:59)

bolje ne, danas bi i taj dizajn upropastili, ima jos dosta polovnjaka u odlicnom stanju pa ko voli, prilika je za sitne pare;)

gghh

pre 3 godine

"Nemci su izmislili auto, Amerkianci uveli serijsku proizvodnju, Japanci ga napravili dostupnim, a Italijani, eee Italijani su napravili automobil da peva i plese.. Dame i gospodo, Alfa Guilia!"
(jer italijani, 25. jun 2020 20:36)
-Juraj Šebalj

STRUČNI KONSULTANT

pre 3 godine

"Giulia i Stelvio su krajnji izraz "Mehanike emocija"/ Meccanica delle Emozioni: projekta koji je uvek stavljao vozača u središte uzbudljivog iskustva vožnje."

Posle prve rečenice moram da reagujem. Iskustvo vožnje na prvom mestu ne bi trebalo da bude uzbudljivo. Sasvim suprotno, trebalo bi da bude bezbedno pa sve drugo. Uzbudljivo znači opasno(preticanje, naglo ubrzanje, naglo kočenje itd...). Ideal bi trebalo da bude bezbedno i udobno, a nikako uzbudljivo.

Znalac

pre 3 godine

"Nemci su izmislili auto, Amerkianci uveli serijsku proizvodnju, Japanci ga napravili dostupnim, a Italijani, eee Italijani su napravili automobil da peva i plese.. Dame i gospodo, Alfa Guilia!"
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (jer italijani, 25. jun 2020 20:36)

Mi Srbi rado verujemo u mitove i predrasude. Prvi auto je napravio Francuz (motorizovano vozilo za ulicu) , Italijani su ga napravili dostupnim, jedino si u pravu za Amerikance.

kralj ibi

pre 3 godine

Prvi “svapski dsg” menjac se zove SELESPID!!!
U prevodu sa italijanskog SELE-DUSA,
SPID JE SPID BRZINA..
I ono..danasnji “tdi” motori rade na komonrejlu..Alfa 156..
Ima tu jos mnogo AUTO EMOTIONI..!!!!!
Twin spark,trans aksle menjac,viskozni diferencijali
SADASNJI ALFINI motori rade bez bregaste osovine..u serijskim modelima u proizvodnji za trziste..!!!!
To su MULTIAIR motori..Mito Giulieta..itd
A ono..prodam njivu kupim svabu pasat karavan sve cu potovarim na pijac.....eee!!!
..i ruski T-34 imao ta dsg da bije treci breg po dizni!!!?

Gde ja zivim

pre 3 godine

Giulia 2016.g oko 30.000€?
Za te pare kupiš brutalan BMW ili Audi...ovaj auto brend je sa razlogom u kanalu.
(mare, 25. jun 2020 21:45)

Svejedno je kad imas 30.000€ za kola. Samo sto ces voziti auto koji retko ko 'tera' u Srbiji, govorim o Giuli-i, ili ces biti 'svakodnevni seljober' u BMW ili Audi-u... Realno kad vidis neki besan Audi, ocekujes da iz njega izadje neka svinjska glava. Drugacije od toga je retkost. A Giulia je ipak faktor iznenadjenja, bar sto se ljudi koji je voze tice...

Miloje

pre 3 godine

Mogu da zamislim vozni park Srbije za 15 godina. Golfovi četvorke zamenjeni osmicama, trojke sedmicama, 159 zamenjene Giulijama, E90ke sadašnjim novim trojkama, Passati B5 i B5.5 u B8...

Ernesto ce

pre 3 godine

Koriste 8 brzina ZF automatik menjace, ISTE one koji idu u Ferrari, Bmw modele, Rolls Royce...Nema bolji automatik na svetu inače. Poz za hejtera.
(kako da ne, 25. jun 2020 22:09)

Pricaj te price nekom drugom. Vozio sam probu sa tri Alfe, menjaci kao u trabantu iz 60-godina.
BMW-om automatski menjac je za alfu vanzemaljski proizvod. To ti je valjda jasno...
(Zurkolomac, 25. jun 2020 23:14)

ocigledno ne poznajes auto industriju , menjac je ZF-ov , isti kao u audiju rs8 , s8 itd , isti kao u bmw , i mnogim drugima . Razlog ?! Jedan od najpreciznijih ,ugladjenijih , najtestiranijih , iskulucenih , i proverenih a opet kosta manje nego da jedna firma npr alfa ili audi ,krenu od nule da ga razvijaju i opet ce biti pitanje da li ce biti na nivou ovog ZF- ovog , samo je pitanje kakva podesavanja ima i softver, u svakon slucaju nijanse su u pitanju .

dzonivajsmiler

pre 3 godine

Ja evo vec 2 ipo godine ponosni vlasnik crvene Giulie (doduse ove od 200ks :)). Kao i kolega sa Stelviom, obozavam da gledam auto sa strane, obozavam da ga vozim, cak me zabavljaju i svi ortaci sa svim memeima za alfe i automehanicare :D
Za sada - besprekorna kupovina!

achtwn

pre 3 godine

Pre par godina vozio Gullia rental 10k km presla. Stanem na pumpi da naspem gorivo i kad sam pokisam da okrenem kljuc da upalim, nece. Par outa probam nece. Cimnem volan da nije zakljucan nece. Nije mi jasno. Izvadim kljuc i izadjem iz kola zatvorim itvotim stavim kljuc u bravu. Nece. Odlucim da sacekam par minuta kontam naice neko sa alfom da mi kaze u cemu je fora (sve se desava u francuskoj). Nema nikog, i taman da zovnem road side asistance, probam jos jednom. Upali. To je Alfa.

Eldorado

pre 3 godine

Šteta što naslednik 166 više nije u planu. O njemu se pričalo sve do tamo negde 2016.
Bio bi to Ghibli sa znatno povoljnijom cenom, a i razbio bi monotoniju u segmentu.

Zurkolomac

pre 3 godine

Koriste 8 brzina ZF automatik menjace, ISTE one koji idu u Ferrari, Bmw modele, Rolls Royce...Nema bolji automatik na svetu inače. Poz za hejtera.
(kako da ne, 25. jun 2020 22:09)

Pricaj te price nekom drugom. Vozio sam probu sa tri Alfe, menjaci kao u trabantu iz 60-godina.
BMW-om automatski menjac je za alfu vanzemaljski proizvod. To ti je valjda jasno...

ad

pre 3 godine

Vlasnici ovih automobila, narocito onih koji imaju QV oznaku, imaju priliku da uzivaju. To je onaj osecaj kada odlucite "idem malo da se provozam". Ne - "idem na posao" ili "idem u kupovinu" ili "idem nesto da obavim". Jednostavno - "idem malo da se provozam". Automobili Alfa Romeo tome sluze. Uzivanje u voznji.

bojan

pre 3 godine

imao sam priliku da preko firme biram rent-a-car dok sam boravio u inostranstvu. hajde, rekoh, da probam djuliju, nema ih mnogo kod mene u gradu. ne znam ima tu nesto...lepi se za asfalt u krivini, upravljiv do tancina...a sto je vise gledam spolja, oduzima mi dah.. jedva sam se rastao posle dve nedelje

srt392hemi

pre 3 godine

Giulia 2016.g oko 30.000€?
Za te pare kupiš brutalan BMW ili Audi...ovaj auto brend je sa razlogom u kanalu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mare, 25. jun 2020 21:45) #

Mozes. Ali zasto?
Ovdje po Baselu se vozi vise Giulia nego A4 i Serie3 sedana zajedno.
(Glupinickname, 25. jun 2020 22:11)
lupas gluposti..kakva bre Giulia

Postao Alfista

pre 3 godine

Nervirali me Alfisti i alfe po putu a onda dobio Mogucnost da odaberem Giuliu kao sluzbeni automobil. Preuzeo auto 2017 sa 0 km i vratio sa 130000 km bez greske. Vozio 3 godine i uzivao u svakom kilometru. Fantastican auto. Sad mogu Mogu samo da kazem da ima to nesto...

kako da ne

pre 3 godine

@zurkolomac
Koriste 8 brzina ZF automatik menjace, ISTE one koji idu u Ferrari, Bmw modele, Rolls Royce...Nema bolji automatik na svetu inače. Poz za hejtera.

Glupinickname

pre 3 godine

Giulia 2016.g oko 30.000€?
Za te pare kupiš brutalan BMW ili Audi...ovaj auto brend je sa razlogom u kanalu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mare, 25. jun 2020 21:45) #

Mozes. Ali zasto?
Ovdje po Baselu se vozi vise Giulia nego A4 i Serie3 sedana zajedno.

d3

pre 3 godine

Giulia 2016.g oko 30.000€?
Za te pare kupiš brutalan BMW ili Audi...ovaj auto brend je sa razlogom u kanalu.
(mare, 25. jun 2020 21:45)

Ja vozim BMW i slažem se da je bolji, ali da imam para, kupio bih Giuliu, prelepa je, pogotovo quadrifolio...

Turbo Benzina

pre 3 godine

Vrhunac autoindustrije! Biser. Nažalost neprepoznat od strane širokih narodnih masa. Možda je tako i bolje. Jedina dilema koju bih imao (i još uvek je nisam rešio) jeste kojom bojom iz sjajnog ponuđenog spektra bi bila prefarbana moja imaginarna Giulia:-)

Iskustvo doživljeno u vrhunskom Quadrifoglio modelu neću zaboraviti do kraja života. FENOMENALNO i neponovljivo! Doduše i umerenija varijanta sasvim bi me zadovoljila nakon toliko godina druženja sa Alfama. Recimo jedna Giulia Veloce. Lakoća vožnje i responzivnost tog modela je neverovatna. Pravi biser sa vrhunskim performansama izvučenih iz jednog naizgled skromnog dvolitraša. San koji se sanja, ali i na kome se aktivno radi, pa možda jednog dana...

lutka moja

pre 3 godine

Đulija je predivna, ali njen dizajn polako počinje,drugavikrugli faro da zastareva.
QQ

ne treba puno, okrugli farovi, sportska armatura i pocupati one dugmice;)

Ernesto ce

pre 3 godine

savrsenstvo , samo sam se nadao da ce povodom 110 godina giulija oslobadjati nekih 600 ks i zadati domaci ali su drugacije odlucili .

QQ

pre 3 godine

Đulija je predivna, ali njen dizajn polako počinje da zastareva. DALEKO od toga da izgleda loše, nema govora, ali Italijani bi morali da porade ili na dubokoj restilizaciji ili na izbacivanju potpuno novog modela Đulije.
Da se razumemo, ne govorim iz ugla čoveka koji može da priušti novu Đuliju, ali mi je brend Alfa Romeo blizak srcu i bilo bi mi jako drago da nastavi uzlaznom putanjom kojom je na iznenađenje (-.-) mnogih krenuo pre desetak godina.

jer italijani

pre 3 godine

"Nemci su izmislili auto, Amerkianci uveli serijsku proizvodnju, Japanci ga napravili dostupnim, a Italijani, eee Italijani su napravili automobil da peva i plese.. Dame i gospodo, Alfa Guilia!"

jer italijani

pre 3 godine

"Nemci su izmislili auto, Amerkianci uveli serijsku proizvodnju, Japanci ga napravili dostupnim, a Italijani, eee Italijani su napravili automobil da peva i plese.. Dame i gospodo, Alfa Guilia!"

Postao Alfista

pre 3 godine

Nervirali me Alfisti i alfe po putu a onda dobio Mogucnost da odaberem Giuliu kao sluzbeni automobil. Preuzeo auto 2017 sa 0 km i vratio sa 130000 km bez greske. Vozio 3 godine i uzivao u svakom kilometru. Fantastican auto. Sad mogu Mogu samo da kazem da ima to nesto...

bojan

pre 3 godine

imao sam priliku da preko firme biram rent-a-car dok sam boravio u inostranstvu. hajde, rekoh, da probam djuliju, nema ih mnogo kod mene u gradu. ne znam ima tu nesto...lepi se za asfalt u krivini, upravljiv do tancina...a sto je vise gledam spolja, oduzima mi dah.. jedva sam se rastao posle dve nedelje

QQ

pre 3 godine

Đulija je predivna, ali njen dizajn polako počinje da zastareva. DALEKO od toga da izgleda loše, nema govora, ali Italijani bi morali da porade ili na dubokoj restilizaciji ili na izbacivanju potpuno novog modela Đulije.
Da se razumemo, ne govorim iz ugla čoveka koji može da priušti novu Đuliju, ali mi je brend Alfa Romeo blizak srcu i bilo bi mi jako drago da nastavi uzlaznom putanjom kojom je na iznenađenje (-.-) mnogih krenuo pre desetak godina.

ad

pre 3 godine

Vlasnici ovih automobila, narocito onih koji imaju QV oznaku, imaju priliku da uzivaju. To je onaj osecaj kada odlucite "idem malo da se provozam". Ne - "idem na posao" ili "idem u kupovinu" ili "idem nesto da obavim". Jednostavno - "idem malo da se provozam". Automobili Alfa Romeo tome sluze. Uzivanje u voznji.

d3

pre 3 godine

Giulia 2016.g oko 30.000€?
Za te pare kupiš brutalan BMW ili Audi...ovaj auto brend je sa razlogom u kanalu.
(mare, 25. jun 2020 21:45)

Ja vozim BMW i slažem se da je bolji, ali da imam para, kupio bih Giuliu, prelepa je, pogotovo quadrifolio...

Turbo Benzina

pre 3 godine

Vrhunac autoindustrije! Biser. Nažalost neprepoznat od strane širokih narodnih masa. Možda je tako i bolje. Jedina dilema koju bih imao (i još uvek je nisam rešio) jeste kojom bojom iz sjajnog ponuđenog spektra bi bila prefarbana moja imaginarna Giulia:-)

Iskustvo doživljeno u vrhunskom Quadrifoglio modelu neću zaboraviti do kraja života. FENOMENALNO i neponovljivo! Doduše i umerenija varijanta sasvim bi me zadovoljila nakon toliko godina druženja sa Alfama. Recimo jedna Giulia Veloce. Lakoća vožnje i responzivnost tog modela je neverovatna. Pravi biser sa vrhunskim performansama izvučenih iz jednog naizgled skromnog dvolitraša. San koji se sanja, ali i na kome se aktivno radi, pa možda jednog dana...

kako da ne

pre 3 godine

@zurkolomac
Koriste 8 brzina ZF automatik menjace, ISTE one koji idu u Ferrari, Bmw modele, Rolls Royce...Nema bolji automatik na svetu inače. Poz za hejtera.

Glupinickname

pre 3 godine

Giulia 2016.g oko 30.000€?
Za te pare kupiš brutalan BMW ili Audi...ovaj auto brend je sa razlogom u kanalu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mare, 25. jun 2020 21:45) #

Mozes. Ali zasto?
Ovdje po Baselu se vozi vise Giulia nego A4 i Serie3 sedana zajedno.

Safy

pre 3 godine

Da se razumemo pisem vam uzasnut GLUPOSTIMA koje sam procitao. Neverovatno je koliko ima neznalica koji sebi dozvoljavaju da pisu sve i svasta. Inzenjer sam i radim u sportskom delu Mercedesa AMG. Nikada do sada nam niko nije zadao toliko glavobolje kao sada Giullia i Stelvio. Dosli i oduvali SVE na Nurburgringhu. Mi evo mesecima radimo (razmontirali smo do poslednjeg srafa 4 Giullie) da resimo nesto neresivo. Njihova platforma Giorgio je za nas, bar za sada nesto nedostizno i moracemo dobro da se oznojimo da je dostignemo. Pored toga i njihov motor V6 2.9 litra koji oslobadja 510 konja je takodje za nas veliki problem. Da bismo dobili bar pribliznu snagu morali smo da uzmemo nas V8 od 4.4 litra, ali je on dosta tezi i to menja odnose u vozilu. S druge strane oni (Italijani) su iskoristili izum Adriana New-ija iz Red Bull Formule 1, a to je romboidno prednje vesanje koje omogucava kolima da idu kao po sinama. U bilo kakvoj situaciji vozilo se drzi pod kotrolom. Mi se nadamo da naredna serija C63AMG bude dostojna imena koje nosi ali tesko da ce prevazici ovo sto su italijanske kolege napravile. Naravno ako mislite na BMW M£ ili Audi RS4 oni su daleko, daleko ispod tehnickog nivoa...

Ernesto ce

pre 3 godine

savrsenstvo , samo sam se nadao da ce povodom 110 godina giulija oslobadjati nekih 600 ks i zadati domaci ali su drugacije odlucili .

Gde ja zivim

pre 3 godine

Giulia 2016.g oko 30.000€?
Za te pare kupiš brutalan BMW ili Audi...ovaj auto brend je sa razlogom u kanalu.
(mare, 25. jun 2020 21:45)

Svejedno je kad imas 30.000€ za kola. Samo sto ces voziti auto koji retko ko 'tera' u Srbiji, govorim o Giuli-i, ili ces biti 'svakodnevni seljober' u BMW ili Audi-u... Realno kad vidis neki besan Audi, ocekujes da iz njega izadje neka svinjska glava. Drugacije od toga je retkost. A Giulia je ipak faktor iznenadjenja, bar sto se ljudi koji je voze tice...

asd

pre 3 godine

Pricaj te price nekom drugom. Vozio sam probu sa tri Alfe, menjaci kao u trabantu iz 60-godina.
BMW-om automatski menjac je za alfu vanzemaljski proizvod. To ti je valjda jasno...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zurkolomac, 25. jun 2020 23:14)

Nisi ti nista vozio izgleda... I BMW i Alfa kupuju menjace od kompanije ZF, nema razlike.

Eldorado

pre 3 godine

Šteta što naslednik 166 više nije u planu. O njemu se pričalo sve do tamo negde 2016.
Bio bi to Ghibli sa znatno povoljnijom cenom, a i razbio bi monotoniju u segmentu.

dzonivajsmiler

pre 3 godine

Ja evo vec 2 ipo godine ponosni vlasnik crvene Giulie (doduse ove od 200ks :)). Kao i kolega sa Stelviom, obozavam da gledam auto sa strane, obozavam da ga vozim, cak me zabavljaju i svi ortaci sa svim memeima za alfe i automehanicare :D
Za sada - besprekorna kupovina!

Ernesto ce

pre 3 godine

Koriste 8 brzina ZF automatik menjace, ISTE one koji idu u Ferrari, Bmw modele, Rolls Royce...Nema bolji automatik na svetu inače. Poz za hejtera.
(kako da ne, 25. jun 2020 22:09)

Pricaj te price nekom drugom. Vozio sam probu sa tri Alfe, menjaci kao u trabantu iz 60-godina.
BMW-om automatski menjac je za alfu vanzemaljski proizvod. To ti je valjda jasno...
(Zurkolomac, 25. jun 2020 23:14)

ocigledno ne poznajes auto industriju , menjac je ZF-ov , isti kao u audiju rs8 , s8 itd , isti kao u bmw , i mnogim drugima . Razlog ?! Jedan od najpreciznijih ,ugladjenijih , najtestiranijih , iskulucenih , i proverenih a opet kosta manje nego da jedna firma npr alfa ili audi ,krenu od nule da ga razvijaju i opet ce biti pitanje da li ce biti na nivou ovog ZF- ovog , samo je pitanje kakva podesavanja ima i softver, u svakon slucaju nijanse su u pitanju .

DIF majster

pre 3 godine

upio sam Stelvia pre godinu i po dana. Kakva su to kola. Obradujem se svaki put kada ih vidim. Motor je zver.
(dap, 25. jun 2020 21:21)

Ja uzeo kao službeni auto, svaki detalj mi je savršen. Nije da je klasična Alfa fora ali istina je da me vizači Nemačke trojke često zamole da pogledaju kako izgleda enterijer uz komentar da je Stelvio trenutno najlepši SUV na tržištu. O utiscima iz vožnje, šta reći za 280 KS.
Pozzzz za Alfiste

Lancia Delta

pre 3 godine

@achtwn, ne znam koji je to Alfin model Gullia, ali ova Giulia iz teksta se pali pritiskom na dugme na volanu, uz uslov da je kljuc unutar kabine. Nikakvog okretanja tu nema, care, ne izmisljaj

pertla

pre 3 godine

"Nemci su izmislili auto, Amerkianci uveli serijsku proizvodnju, Japanci ga napravili dostupnim, a Italijani, eee Italijani su napravili automobil da peva i plese.. Dame i gospodo, Alfa Guilia!"
(jer italijani, 25. jun 2020 20:36)

Juraj Šebalj ti li si?

zikasremac

pre 3 godine

Đulija je predivna, ali njen dizajn polako počinje da zastareva. DALEKO od toga da izgleda loše, nema govora, ali Italijani bi morali da porade ili na dubokoj restilizaciji ili na izbacivanju potpuno novog modela Đulije.
Da se razumemo, ne govorim iz ugla čoveka koji može da priušti novu Đuliju, ali mi je brend Alfa Romeo blizak srcu i bilo bi mi jako drago da nastavi uzlaznom putanjom kojom je na iznenađenje (-.-) mnogih krenuo pre desetak godina.
(QQ, 25. jun 2020 20:23) # Link komentara


A sta za Golfa da kazemo?

gghh

pre 3 godine

"Nemci su izmislili auto, Amerkianci uveli serijsku proizvodnju, Japanci ga napravili dostupnim, a Italijani, eee Italijani su napravili automobil da peva i plese.. Dame i gospodo, Alfa Guilia!"
(jer italijani, 25. jun 2020 20:36)
-Juraj Šebalj

jo

pre 3 godine

Stvarno kad se pogleda kakvi su automobili danas- malo ko ulaze u nova mehanicka resenja koja stvarno guraju autoindustriju unapred! Umesto toga svi su se usredsredili na tablete unutar vozila i guranje u prvi plan znacke ' premijum' koja je po meni samo marketinski trik, jer nemci( njihova izmisljotina) oduvek vole da misle da su iznad svih( uber ales) a narod prihvata ono sto se servira- uvek bilo! Kao proizvodjac sa nekim konkretim unapredjima prva je krenula Mazda( SkyActive) i evo i Alfa, sa Giuliom i Stelviom. Mozda ne izbacuju modele i restajlinge na svake 2.5-3 godine, ali zato kad se pojavi nova Alfa sve je objasnjeno konkurenciji- i sasija i motori i enterijer i dizajn, sve je napravljo 200%, nema redizajna posle 2-3 godine( da li 159ci treba redizajn?:), zasto- jer mu i ne treba, napravljen da bude domaci zadatak svima narednih 10 god, taman kad ga stignu stici ce i nova Alfa ponovo...

Ajd

pre 3 godine

Uzbudljivo znači opasno(preticanje, naglo ubrzanje, naglo kočenje itd...). Ideal bi trebalo da bude bezbedno i udobno, a nikako uzbudljivo.
(STRUČNI KONSULTANT, 26. jun 2020)

WOW! Prijatelju, ti danas nisi baš sasvim svoj.
Ali nemoj da se uzbudjuješ, to može biti opasno...

kralj ibi

pre 3 godine

Prvi “svapski dsg” menjac se zove SELESPID!!!
U prevodu sa italijanskog SELE-DUSA,
SPID JE SPID BRZINA..
I ono..danasnji “tdi” motori rade na komonrejlu..Alfa 156..
Ima tu jos mnogo AUTO EMOTIONI..!!!!!
Twin spark,trans aksle menjac,viskozni diferencijali
SADASNJI ALFINI motori rade bez bregaste osovine..u serijskim modelima u proizvodnji za trziste..!!!!
To su MULTIAIR motori..Mito Giulieta..itd
A ono..prodam njivu kupim svabu pasat karavan sve cu potovarim na pijac.....eee!!!
..i ruski T-34 imao ta dsg da bije treci breg po dizni!!!?

Prema tome - mrka kapa za Alfa automobile

pre 3 godine

Alfa je uspela da proizvede izuzetno upravljive modele sa zadnjim pogonom i sjajnim motorima.
Unutrašnjost je korektno luksuzna i finitura je ok.
Automobili su lagani za klasu kojoj pripadaju, razvijani od vrha - nizbrdo.
Šta dalje ? Tržište je prezasićeno kupcima kao što je momak koji dolazi kod Ken Milesa da se žali na svoj sportski auto (a vozi ga ženstveno...), pa se uvredi kada mu čovek kaže šta je problem.
Svako treba da pogleda film Le Mans 66, da shvati šta je i zašto se podsmeva Alfi. Ken Miles i Carroll Shelby, gospoda koja su Hitlera jurila do Berlina, svakako bi respektovala ono što je Alfa kroz Giuliu i Stelvia ponudila kilavom, ženstvenom tržištu.
Najteže je biti izuzetan muškarac dok more proseka mami svojim toplim talasićima

Miloje

pre 3 godine

Mogu da zamislim vozni park Srbije za 15 godina. Golfovi četvorke zamenjeni osmicama, trojke sedmicama, 159 zamenjene Giulijama, E90ke sadašnjim novim trojkama, Passati B5 i B5.5 u B8...

хаџија

pre 3 godine

Ako čovek hoće probleme on treba da kupi italijanski automobil.
Spolja gladac a unutra jadac.
(Dragan, 26. jun 2020 08:56)
kupiš novi i ZABOLE TE

HanSolo

pre 3 godine

Ako čovek hoće probleme on treba da kupi italijanski automobil.
Spolja gladac a unutra jadac.
(Dragan, 26. jun 2020 08:56)

Jer si gledao Top Gear kad su vozili i ganjali Stelvio, Velar i XC60?

Safy

pre 3 godine

Prijatelju, smešnije i jeftinije ništa skoro nisam pročitao.

Mada, pošto si dobio 15tak pluseva, predlažem da ozbiljno razmisliš da se zaposliš negde u prodaji.

Ako si ovu i ovakvu priču prodao i jednoj jedinoj osobi, sve će ti proći garantovano.
(miša, 26. jun 2020 11:23)
Nisam dzabe napisao da svakakve gluposti ovde citamo. Na tvoju zalost ja sam inzenjer i radim u sportskom delu Mercedesa AMG, bavim se projektovanjem motora, zato TI ja pokusah da objasnim s strucne strane gledista, ali ti si ocigledno "bolje" obavesten i pricas NAPAMET bez da znas o cemu pricas. Ja nista ne prodajem, a ti verobvatno prodajes MAGLU...
Dodji momak kod mene u Affalterbach (sediste AMG-a) da ti i pokazem ovo o cemu sam ti pricao...

Znalac

pre 3 godine

"Nemci su izmislili auto, Amerkianci uveli serijsku proizvodnju, Japanci ga napravili dostupnim, a Italijani, eee Italijani su napravili automobil da peva i plese.. Dame i gospodo, Alfa Guilia!"
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (jer italijani, 25. jun 2020 20:36)

Mi Srbi rado verujemo u mitove i predrasude. Prvi auto je napravio Francuz (motorizovano vozilo za ulicu) , Italijani su ga napravili dostupnim, jedino si u pravu za Amerikance.

Milutin

pre 3 godine

(Frank Vercauteren, 26. jun 2020 11:20)
Automobil ne definiše SUS pogon jer onda ovo što pravi Tesla nije automobil ili auto kog pokreće vodonik.
Drugo, kola koja vuku volovi nije vozilo sa sopstvenim pogonom i ne može se smatrati automobilom!
Treće, to što ljude šaljes na patologiju i psihijatriju samo zato što misle drugačije a zavrsavaš sa "lep pozdrav" bi trebalo da zabrine tvoju porodicu.
Lep pozdrav!

srt392hemi

pre 3 godine

Giulia 2016.g oko 30.000€?
Za te pare kupiš brutalan BMW ili Audi...ovaj auto brend je sa razlogom u kanalu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mare, 25. jun 2020 21:45) #

Mozes. Ali zasto?
Ovdje po Baselu se vozi vise Giulia nego A4 i Serie3 sedana zajedno.
(Glupinickname, 25. jun 2020 22:11)
lupas gluposti..kakva bre Giulia

Znalac

pre 3 godine

"Mala" ispravka za sve "znalce":

[link]–1886.,on%20New%20Year%27s%20Eve%201879.

To što je "napravio" francuz bio je parni lonac na tri točka koji se pokretao tako što mu ložiš drva ispod limenog kazana sa vodom.

[link]

Da Bog da sve takve "automobile" kao ovaj "francuski" vozio i ti i svi takvi "znalci", za bolje i niste.
(Frank Vercauteren, 26. jun 2020 09:32)

Tako je, prvi auto je bio sklepana šklopocija na tri točka sa parnim pogonom. Prvi auto sa pogonom sa motorom na unutašnje sagorevanje je takodje bila sklepana šklopocija na tri tocka.
Šta ti je tu čudno? Šta si ocekivao od prvog automobila, brzinu i udobnost, vazdušne jastuke? Kakvo je to "da Bog da" proklinjanje? Gde je nestalo poštovanje u našem narodu?

Safy

pre 3 godine

C/E/S AMG su uvek bile pocket rocket varijante da lete iskljucivo pravolinisjki i puste rep u krivini. Kakva trkacka staza? Trkacka staza nikad nije bila poenta tih modela ali je sluzila za odlican PR.
(Boris, 26. jun 2020 11:48)
To je bilo nekada dok nismo poceli sa ugradjivanjem pogona na sva 4 tocka, modifikovan 4Matic sistem... Sada se ponasaju sasvim solidno u svim okolnostima. Moracemo da poradimo na prednjem vesanju tako da dobijemo sklad koji su dobile nase italijanske kolege u Giullia QV...

Lancia Delta

pre 3 godine

Nego sta nego je premium klasa izmisljotina, ako je definisete kao svetu nemacku trojku... Postoje mnogo bolji automobili od Audia, toliko da je to neuporedivo, tako da je jasno da je to nemacka propaganda i nista drugo. Inace su Nemci poznati po tome da guraju pricu o kvalitetu svojih proizvoda, u bilo kojoj industriji, bez ikakvog osnova, jer uvek ima neko bolji. To ne znaci da su njihovi proizvodi losi, samo znaci da su neverovatno precenjeni. E sad ko hoce da daje svoje pare da bi mogao da kaze da vozi 'premium', to je njegovo pravo. Samo nemojte nama koji znamo da prepoznamo i kvalitetniji i bolji proizvod, da objasnjavate kako je 'premium' nesto nedostizno ili izvanredno

Lancia Delta

pre 3 godine

@prema tome, Licno, cim sam procitao vest o rekordu RSQ8 sam pomislio da je auto ukrucen iznutra, povadjena sedista i presviran motor, jer je to bilo neverovatno vreme za toliki dzip. Pogotovo kada znamo kako je SQ7, koji je prakticno isti auto sto se podvozja tice, prosao na toj stazi.
https://youtu.be/Q8plO4AeKNU
Naravno, nemam nikakve dokaze da taj RSQ8 nije bio serijski, niti bi se konkurenciji isplatilo da uopste poteze to pitanje, ali je svakome ko hoce da se imalo udubi u temu, taj rezultat krajnje sumnjiv. Znajuci naviku Nemaca da po pitanju svojih proizvoda budu prilicno lagodni sa istinom, barem u energetskoj industriji u kojoj radim, ne bi me cudilo da su i ovde malo 'preterali'

majtor

pre 3 godine

Ako čovek hoće probleme on treba da kupi italijanski automobil.
Spolja gladac a unutra jadac.
(Dragan, 26. jun 2020 08:56)

ima i bolje, dovoljno je da se ozeni;)

lutka moja

pre 3 godine

Đulija je predivna, ali njen dizajn polako počinje,drugavikrugli faro da zastareva.
QQ

ne treba puno, okrugli farovi, sportska armatura i pocupati one dugmice;)

Bojan

pre 3 godine

Ako ništa drugo, Giulia je izuzetno bezbedan auto. Odlično je ocenjena kako na EuroNCAP, tako i na IIHS testu. Barem će alfisti preteći kad ih budu vadili iz jarka :)

Šala mala, ali da mi treba sedan, Đulija bi ušla u ozbiljno razmatranje zbog tog aspekta.

Frank Vercauteren

pre 3 godine

@(Nemanja, 26. jun 2020 10:48)

Poštovani Nemanja,

Ceneći prijateljski ton Vašeg komentara (za razliku od mnogih na ovom sajtu), dozvolite da Vam objasnim zašto se sa Vašim mišljenjem ne slažem, a sa molbom moderatoru da mi i ovoga puta komentar objavi.

Naime, ako pogon tog "vozila" nije bitan (npr. parni lonac umesto motora SUS), onda je prvi "automobil" napravljen u Mesopotamiji 800 godina pre nove ere i vukli su ga volovi, glavno da ima točkove i da se na neki način kreće, zar ne? A možda je neko i napravio neku varijantu nečega što je potsećalo na SUS motor i pre Nemaca, ALI GA NIJE STAVIO DA POGONI VOZILO NA TOČKOVIMA NIKO PRE NJIH.

Dakle, na stranu parni lonci, šerpe, poklopci i volujska kola, PRVI PRAVI AUTO U DANAŠNJEM SMISLU KAKAV I DANAS VOZIMO NAPRAVILI SU NEMCI, konkretno Karl Benz, prvi SUS motor u DANAŠNJEM INŽENJERSKOM SMISLU SA ISTIM CIKLUSOM RADA Nikolaus August Otto i prvu proizvodnju AUTOMOBILA u modernom smislu Karl Benz i Gottlieb Daimler (današnji Mercedes Benz AG sa istorijom dugom ravno 135 godina u kontinuitetu).

E sad, što se to nekome ne sviđa, to je više stvar socijalne patologije i psihijatrije nego istorijata mašinstva i faktografskih činjenica.

Lep pozdrav.

Dragan

pre 3 godine

Jedno vreme sam se ložio da uzmem polovnu 159-ku jer spolja izgleda fenomenalno i mogu se naći za smešne pare. Medjutim, brzo sam odustao iz dva jednostavna razloga; enterijer je najveće moguće djubre koje može da postoji, počevši od jadnog volana, odvratne plastike, štofa koji je i u najbolje očuvanim primercima izlizan na sto mesta... Takodje, veoma je nizak što praktično onemogućava parkiranje u Beogradu.
Ali...
Pre par meseci sam imao prilike da provozam novi Stelvio. Dakle, u toj klasi i za taj novac ubedljivo najbolji auto. Fenomenalan enterijer (doduše malo vuče na BMW), odličan motor, položaj za upravljačem, osećaj vožnje, BRAVOOO ALFA !!! Za klasu bolji od svih konkurenata.
p.s. I novi Compass je lutka, dosta je neprimećen kod naših ljudi.

Zurkolomac

pre 3 godine

Koriste 8 brzina ZF automatik menjace, ISTE one koji idu u Ferrari, Bmw modele, Rolls Royce...Nema bolji automatik na svetu inače. Poz za hejtera.
(kako da ne, 25. jun 2020 22:09)

Pricaj te price nekom drugom. Vozio sam probu sa tri Alfe, menjaci kao u trabantu iz 60-godina.
BMW-om automatski menjac je za alfu vanzemaljski proizvod. To ti je valjda jasno...

pozitivan komentar

pre 3 godine

Šteta što naslednik 166 više nije u planu. O njemu se pričalo sve do tamo negde 2016.
Bio bi to Ghibli sa znatno povoljnijom cenom, a i razbio bi monotoniju u segmentu.
(Eldorado, 25. jun 2020 23:59)

bolje ne, danas bi i taj dizajn upropastili, ima jos dosta polovnjaka u odlicnom stanju pa ko voli, prilika je za sitne pare;)

Nemanja

pre 3 godine

@ Frank Vercauteren, 26. jun 2020 09:32

Nije tacno prijatelju. SUS motore su pravili i Britanci pre Nemaca. Naravno da je ovom danasnjem najblizi Nemacki ali reci da je ovo parni lonac je potpuno okretanje glave od istine. Nemoj gledati sajt Daimlera koji ce svakako reci da su oni prvi! Pogledaj ostale, nezavisne izvore... Da ne bese tog "lonca", isli bi i dalje na konjima...

miša

pre 3 godine

Da se razumemo pisem vam uzasnut GLUPOSTIMA koje sam procitao. Neverovatno je koliko ima neznalica koji sebi dozvoljavaju da pisu sve i svasta. Inzenjer sam i radim u sportskom delu Mercedesa AMG.....
(Safy, 26. jun 2020 09:42)

Prijatelju, smešnije i jeftinije ništa skoro nisam pročitao.

Mada, pošto si dobio 15tak pluseva, predlažem da ozbiljno razmisliš da se zaposliš negde u prodaji.

Ako si ovu i ovakvu priču prodao i jednoj jedinoj osobi, sve će ti proći garantovano.

Boris

pre 3 godine

@(Safy, 26. jun 2020 09:42)

C/E/S AMG su uvek bile pocket rocket varijante da lete iskljucivo pravolinisjki i puste rep u krivini. Kakva trkacka staza? Trkacka staza nikad nije bila poenta tih modela ali je sluzila za odlican PR.

Prema tome - ništa od Alfe

pre 3 godine

(Lancia Delta, 27. jun 2020 17:15)

Trenutno je interesantno kako je RSQ8 uspevao da na Ringu 200 do 280 kmh hvata za 12 sec i bude brži od Lamba Performante, M5 Competicion itd - mnogo lakših sportskih (!) automobila sa jačim motorima...snimak iz kokpita strogo prati liniju prednjih sedišta i ne dodiruje ništa iza njih.
VW tvrdi da je stock car u pitanju...kakvi zabavljači planetarnih razmera ! Ili prosto lažovčine, za one koji se ne snalaze sa dvosmislenim komentarima

Frank Vercauteren

pre 3 godine

@Mi Srbi rado verujemo u mitove i predrasude. Prvi auto je napravio Francuz (motorizovano vozilo za ulicu) , Italijani su ga napravili dostupnim, jedino si u pravu za Amerikance.
(Znalac, 26. jun 2020 08:22)

"Mala" ispravka za sve "znalce":

https://www.daimler.com/company/tradition/company-history/1885-1886.html#:~:text=1885–1886.,on%20New%20Year%27s%20Eve%201879.

To što je "napravio" francuz bio je parni lonac na tri točka koji se pokretao tako što mu ložiš drva ispod limenog kazana sa vodom.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4f/Nicholas-Cugnots-Dampfwagen.png

Da Bog da sve takve "automobile" kao ovaj "francuski" vozio i ti i svi takvi "znalci", za bolje i niste.

Long live and David Coverdale

pre 3 godine

Naravno ako mislite na BMW M? ili Audi RS4 oni su daleko, daleko ispod tehnickog nivoa...
(Safy, 26. jun 2020 09:42)

Druže, napravite motor bar malo sličan BMW-ovom "šestaku"!!! AMG,važi!!!

Prema tome - mrka kapa za Alfa automobile

pre 3 godine

Premijum klasa izmišljotina?
Jesi se ti nekada vozio u premijum automobilu? Čini mi se da nisi...
(d3, 27. jun 2020 12:03)

Vonabi premium
(kejt winslet, 27. jun 2020 07:02)

Kada napuniš 18g videćeš da si u zabludi,i da te je neko opisano slagao.
(kimi R, 27. jun 2020 07:02)

Premijum klasa, samo za odabrane - žestoke momčiće

kimi R

pre 3 godine

@Lancia delta
Nebih ja ni pokušao da uđem u njihovo dvorište, sirotinja sam ne glumim nešto što nisam. Kao kolege takozvani Alfisti, a ustvari JTD Fiatisti.

achtwn

pre 3 godine

Pre par godina vozio Gullia rental 10k km presla. Stanem na pumpi da naspem gorivo i kad sam pokisam da okrenem kljuc da upalim, nece. Par outa probam nece. Cimnem volan da nije zakljucan nece. Nije mi jasno. Izvadim kljuc i izadjem iz kola zatvorim itvotim stavim kljuc u bravu. Nece. Odlucim da sacekam par minuta kontam naice neko sa alfom da mi kaze u cemu je fora (sve se desava u francuskoj). Nema nikog, i taman da zovnem road side asistance, probam jos jednom. Upali. To je Alfa.

STRUČNI KONSULTANT

pre 3 godine

"Giulia i Stelvio su krajnji izraz "Mehanike emocija"/ Meccanica delle Emozioni: projekta koji je uvek stavljao vozača u središte uzbudljivog iskustva vožnje."

Posle prve rečenice moram da reagujem. Iskustvo vožnje na prvom mestu ne bi trebalo da bude uzbudljivo. Sasvim suprotno, trebalo bi da bude bezbedno pa sve drugo. Uzbudljivo znači opasno(preticanje, naglo ubrzanje, naglo kočenje itd...). Ideal bi trebalo da bude bezbedno i udobno, a nikako uzbudljivo.

Lancia Delta

pre 3 godine

@kimi R, nemam pojma, ali vidim da ti volis da porucujes takve besmislice ljudima koje ne poznajes, pa reko da se ne osecas odbaceno

Zurkolomac

pre 3 godine

Koriste 8 brzina ZF automatik menjace, ISTE one koji idu u Ferrari, Bmw modele, Rolls Royce...Nema bolji automatik na svetu inače. Poz za hejtera.
(kako da ne, 25. jun 2020 22:09)

Pricaj te price nekom drugom. Vozio sam probu sa tri Alfe, menjaci kao u trabantu iz 60-godina.
BMW-om automatski menjac je za alfu vanzemaljski proizvod. To ti je valjda jasno...

srt392hemi

pre 3 godine

Giulia 2016.g oko 30.000€?
Za te pare kupiš brutalan BMW ili Audi...ovaj auto brend je sa razlogom u kanalu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mare, 25. jun 2020 21:45) #

Mozes. Ali zasto?
Ovdje po Baselu se vozi vise Giulia nego A4 i Serie3 sedana zajedno.
(Glupinickname, 25. jun 2020 22:11)
lupas gluposti..kakva bre Giulia

STRUČNI KONSULTANT

pre 3 godine

"Giulia i Stelvio su krajnji izraz "Mehanike emocija"/ Meccanica delle Emozioni: projekta koji je uvek stavljao vozača u središte uzbudljivog iskustva vožnje."

Posle prve rečenice moram da reagujem. Iskustvo vožnje na prvom mestu ne bi trebalo da bude uzbudljivo. Sasvim suprotno, trebalo bi da bude bezbedno pa sve drugo. Uzbudljivo znači opasno(preticanje, naglo ubrzanje, naglo kočenje itd...). Ideal bi trebalo da bude bezbedno i udobno, a nikako uzbudljivo.

achtwn

pre 3 godine

Pre par godina vozio Gullia rental 10k km presla. Stanem na pumpi da naspem gorivo i kad sam pokisam da okrenem kljuc da upalim, nece. Par outa probam nece. Cimnem volan da nije zakljucan nece. Nije mi jasno. Izvadim kljuc i izadjem iz kola zatvorim itvotim stavim kljuc u bravu. Nece. Odlucim da sacekam par minuta kontam naice neko sa alfom da mi kaze u cemu je fora (sve se desava u francuskoj). Nema nikog, i taman da zovnem road side asistance, probam jos jednom. Upali. To je Alfa.

jer italijani

pre 3 godine

"Nemci su izmislili auto, Amerkianci uveli serijsku proizvodnju, Japanci ga napravili dostupnim, a Italijani, eee Italijani su napravili automobil da peva i plese.. Dame i gospodo, Alfa Guilia!"

lutka moja

pre 3 godine

Đulija je predivna, ali njen dizajn polako počinje,drugavikrugli faro da zastareva.
QQ

ne treba puno, okrugli farovi, sportska armatura i pocupati one dugmice;)

miša

pre 3 godine

Da se razumemo pisem vam uzasnut GLUPOSTIMA koje sam procitao. Neverovatno je koliko ima neznalica koji sebi dozvoljavaju da pisu sve i svasta. Inzenjer sam i radim u sportskom delu Mercedesa AMG.....
(Safy, 26. jun 2020 09:42)

Prijatelju, smešnije i jeftinije ništa skoro nisam pročitao.

Mada, pošto si dobio 15tak pluseva, predlažem da ozbiljno razmisliš da se zaposliš negde u prodaji.

Ako si ovu i ovakvu priču prodao i jednoj jedinoj osobi, sve će ti proći garantovano.

Long live and David Coverdale

pre 3 godine

Naravno ako mislite na BMW M? ili Audi RS4 oni su daleko, daleko ispod tehnickog nivoa...
(Safy, 26. jun 2020 09:42)

Druže, napravite motor bar malo sličan BMW-ovom "šestaku"!!! AMG,važi!!!

QQ

pre 3 godine

Đulija je predivna, ali njen dizajn polako počinje da zastareva. DALEKO od toga da izgleda loše, nema govora, ali Italijani bi morali da porade ili na dubokoj restilizaciji ili na izbacivanju potpuno novog modela Đulije.
Da se razumemo, ne govorim iz ugla čoveka koji može da priušti novu Đuliju, ali mi je brend Alfa Romeo blizak srcu i bilo bi mi jako drago da nastavi uzlaznom putanjom kojom je na iznenađenje (-.-) mnogih krenuo pre desetak godina.

Safy

pre 3 godine

Da se razumemo pisem vam uzasnut GLUPOSTIMA koje sam procitao. Neverovatno je koliko ima neznalica koji sebi dozvoljavaju da pisu sve i svasta. Inzenjer sam i radim u sportskom delu Mercedesa AMG. Nikada do sada nam niko nije zadao toliko glavobolje kao sada Giullia i Stelvio. Dosli i oduvali SVE na Nurburgringhu. Mi evo mesecima radimo (razmontirali smo do poslednjeg srafa 4 Giullie) da resimo nesto neresivo. Njihova platforma Giorgio je za nas, bar za sada nesto nedostizno i moracemo dobro da se oznojimo da je dostignemo. Pored toga i njihov motor V6 2.9 litra koji oslobadja 510 konja je takodje za nas veliki problem. Da bismo dobili bar pribliznu snagu morali smo da uzmemo nas V8 od 4.4 litra, ali je on dosta tezi i to menja odnose u vozilu. S druge strane oni (Italijani) su iskoristili izum Adriana New-ija iz Red Bull Formule 1, a to je romboidno prednje vesanje koje omogucava kolima da idu kao po sinama. U bilo kakvoj situaciji vozilo se drzi pod kotrolom. Mi se nadamo da naredna serija C63AMG bude dostojna imena koje nosi ali tesko da ce prevazici ovo sto su italijanske kolege napravile. Naravno ako mislite na BMW M£ ili Audi RS4 oni su daleko, daleko ispod tehnickog nivoa...

Prema tome - mrka kapa za Alfa automobile

pre 3 godine

Alfa je uspela da proizvede izuzetno upravljive modele sa zadnjim pogonom i sjajnim motorima.
Unutrašnjost je korektno luksuzna i finitura je ok.
Automobili su lagani za klasu kojoj pripadaju, razvijani od vrha - nizbrdo.
Šta dalje ? Tržište je prezasićeno kupcima kao što je momak koji dolazi kod Ken Milesa da se žali na svoj sportski auto (a vozi ga ženstveno...), pa se uvredi kada mu čovek kaže šta je problem.
Svako treba da pogleda film Le Mans 66, da shvati šta je i zašto se podsmeva Alfi. Ken Miles i Carroll Shelby, gospoda koja su Hitlera jurila do Berlina, svakako bi respektovala ono što je Alfa kroz Giuliu i Stelvia ponudila kilavom, ženstvenom tržištu.
Najteže je biti izuzetan muškarac dok more proseka mami svojim toplim talasićima

Frank Vercauteren

pre 3 godine

@(Nemanja, 26. jun 2020 10:48)

Poštovani Nemanja,

Ceneći prijateljski ton Vašeg komentara (za razliku od mnogih na ovom sajtu), dozvolite da Vam objasnim zašto se sa Vašim mišljenjem ne slažem, a sa molbom moderatoru da mi i ovoga puta komentar objavi.

Naime, ako pogon tog "vozila" nije bitan (npr. parni lonac umesto motora SUS), onda je prvi "automobil" napravljen u Mesopotamiji 800 godina pre nove ere i vukli su ga volovi, glavno da ima točkove i da se na neki način kreće, zar ne? A možda je neko i napravio neku varijantu nečega što je potsećalo na SUS motor i pre Nemaca, ALI GA NIJE STAVIO DA POGONI VOZILO NA TOČKOVIMA NIKO PRE NJIH.

Dakle, na stranu parni lonci, šerpe, poklopci i volujska kola, PRVI PRAVI AUTO U DANAŠNJEM SMISLU KAKAV I DANAS VOZIMO NAPRAVILI SU NEMCI, konkretno Karl Benz, prvi SUS motor u DANAŠNJEM INŽENJERSKOM SMISLU SA ISTIM CIKLUSOM RADA Nikolaus August Otto i prvu proizvodnju AUTOMOBILA u modernom smislu Karl Benz i Gottlieb Daimler (današnji Mercedes Benz AG sa istorijom dugom ravno 135 godina u kontinuitetu).

E sad, što se to nekome ne sviđa, to je više stvar socijalne patologije i psihijatrije nego istorijata mašinstva i faktografskih činjenica.

Lep pozdrav.

Turbo Benzina

pre 3 godine

Vrhunac autoindustrije! Biser. Nažalost neprepoznat od strane širokih narodnih masa. Možda je tako i bolje. Jedina dilema koju bih imao (i još uvek je nisam rešio) jeste kojom bojom iz sjajnog ponuđenog spektra bi bila prefarbana moja imaginarna Giulia:-)

Iskustvo doživljeno u vrhunskom Quadrifoglio modelu neću zaboraviti do kraja života. FENOMENALNO i neponovljivo! Doduše i umerenija varijanta sasvim bi me zadovoljila nakon toliko godina druženja sa Alfama. Recimo jedna Giulia Veloce. Lakoća vožnje i responzivnost tog modela je neverovatna. Pravi biser sa vrhunskim performansama izvučenih iz jednog naizgled skromnog dvolitraša. San koji se sanja, ali i na kome se aktivno radi, pa možda jednog dana...

Glupinickname

pre 3 godine

Giulia 2016.g oko 30.000€?
Za te pare kupiš brutalan BMW ili Audi...ovaj auto brend je sa razlogom u kanalu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mare, 25. jun 2020 21:45) #

Mozes. Ali zasto?
Ovdje po Baselu se vozi vise Giulia nego A4 i Serie3 sedana zajedno.

Frank Vercauteren

pre 3 godine

@Mi Srbi rado verujemo u mitove i predrasude. Prvi auto je napravio Francuz (motorizovano vozilo za ulicu) , Italijani su ga napravili dostupnim, jedino si u pravu za Amerikance.
(Znalac, 26. jun 2020 08:22)

"Mala" ispravka za sve "znalce":

https://www.daimler.com/company/tradition/company-history/1885-1886.html#:~:text=1885–1886.,on%20New%20Year%27s%20Eve%201879.

To što je "napravio" francuz bio je parni lonac na tri točka koji se pokretao tako što mu ložiš drva ispod limenog kazana sa vodom.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4f/Nicholas-Cugnots-Dampfwagen.png

Da Bog da sve takve "automobile" kao ovaj "francuski" vozio i ti i svi takvi "znalci", za bolje i niste.

d3

pre 3 godine

Giulia 2016.g oko 30.000€?
Za te pare kupiš brutalan BMW ili Audi...ovaj auto brend je sa razlogom u kanalu.
(mare, 25. jun 2020 21:45)

Ja vozim BMW i slažem se da je bolji, ali da imam para, kupio bih Giuliu, prelepa je, pogotovo quadrifolio...

Postao Alfista

pre 3 godine

Nervirali me Alfisti i alfe po putu a onda dobio Mogucnost da odaberem Giuliu kao sluzbeni automobil. Preuzeo auto 2017 sa 0 km i vratio sa 130000 km bez greske. Vozio 3 godine i uzivao u svakom kilometru. Fantastican auto. Sad mogu Mogu samo da kazem da ima to nesto...

Znalac

pre 3 godine

"Nemci su izmislili auto, Amerkianci uveli serijsku proizvodnju, Japanci ga napravili dostupnim, a Italijani, eee Italijani su napravili automobil da peva i plese.. Dame i gospodo, Alfa Guilia!"
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (jer italijani, 25. jun 2020 20:36)

Mi Srbi rado verujemo u mitove i predrasude. Prvi auto je napravio Francuz (motorizovano vozilo za ulicu) , Italijani su ga napravili dostupnim, jedino si u pravu za Amerikance.

Dragan

pre 3 godine

Jedno vreme sam se ložio da uzmem polovnu 159-ku jer spolja izgleda fenomenalno i mogu se naći za smešne pare. Medjutim, brzo sam odustao iz dva jednostavna razloga; enterijer je najveće moguće djubre koje može da postoji, počevši od jadnog volana, odvratne plastike, štofa koji je i u najbolje očuvanim primercima izlizan na sto mesta... Takodje, veoma je nizak što praktično onemogućava parkiranje u Beogradu.
Ali...
Pre par meseci sam imao prilike da provozam novi Stelvio. Dakle, u toj klasi i za taj novac ubedljivo najbolji auto. Fenomenalan enterijer (doduše malo vuče na BMW), odličan motor, položaj za upravljačem, osećaj vožnje, BRAVOOO ALFA !!! Za klasu bolji od svih konkurenata.
p.s. I novi Compass je lutka, dosta je neprimećen kod naših ljudi.

Ernesto ce

pre 3 godine

savrsenstvo , samo sam se nadao da ce povodom 110 godina giulija oslobadjati nekih 600 ks i zadati domaci ali su drugacije odlucili .

ad

pre 3 godine

Vlasnici ovih automobila, narocito onih koji imaju QV oznaku, imaju priliku da uzivaju. To je onaj osecaj kada odlucite "idem malo da se provozam". Ne - "idem na posao" ili "idem u kupovinu" ili "idem nesto da obavim". Jednostavno - "idem malo da se provozam". Automobili Alfa Romeo tome sluze. Uzivanje u voznji.

kako da ne

pre 3 godine

@zurkolomac
Koriste 8 brzina ZF automatik menjace, ISTE one koji idu u Ferrari, Bmw modele, Rolls Royce...Nema bolji automatik na svetu inače. Poz za hejtera.

bojan

pre 3 godine

imao sam priliku da preko firme biram rent-a-car dok sam boravio u inostranstvu. hajde, rekoh, da probam djuliju, nema ih mnogo kod mene u gradu. ne znam ima tu nesto...lepi se za asfalt u krivini, upravljiv do tancina...a sto je vise gledam spolja, oduzima mi dah.. jedva sam se rastao posle dve nedelje

pozitivan komentar

pre 3 godine

Šteta što naslednik 166 više nije u planu. O njemu se pričalo sve do tamo negde 2016.
Bio bi to Ghibli sa znatno povoljnijom cenom, a i razbio bi monotoniju u segmentu.
(Eldorado, 25. jun 2020 23:59)

bolje ne, danas bi i taj dizajn upropastili, ima jos dosta polovnjaka u odlicnom stanju pa ko voli, prilika je za sitne pare;)

Nemanja

pre 3 godine

@ Frank Vercauteren, 26. jun 2020 09:32

Nije tacno prijatelju. SUS motore su pravili i Britanci pre Nemaca. Naravno da je ovom danasnjem najblizi Nemacki ali reci da je ovo parni lonac je potpuno okretanje glave od istine. Nemoj gledati sajt Daimlera koji ce svakako reci da su oni prvi! Pogledaj ostale, nezavisne izvore... Da ne bese tog "lonca", isli bi i dalje na konjima...

kimi R

pre 3 godine

@Lancia delta
Nebih ja ni pokušao da uđem u njihovo dvorište, sirotinja sam ne glumim nešto što nisam. Kao kolege takozvani Alfisti, a ustvari JTD Fiatisti.

kralj ibi

pre 3 godine

Prvi “svapski dsg” menjac se zove SELESPID!!!
U prevodu sa italijanskog SELE-DUSA,
SPID JE SPID BRZINA..
I ono..danasnji “tdi” motori rade na komonrejlu..Alfa 156..
Ima tu jos mnogo AUTO EMOTIONI..!!!!!
Twin spark,trans aksle menjac,viskozni diferencijali
SADASNJI ALFINI motori rade bez bregaste osovine..u serijskim modelima u proizvodnji za trziste..!!!!
To su MULTIAIR motori..Mito Giulieta..itd
A ono..prodam njivu kupim svabu pasat karavan sve cu potovarim na pijac.....eee!!!
..i ruski T-34 imao ta dsg da bije treci breg po dizni!!!?

zikasremac

pre 3 godine

Đulija je predivna, ali njen dizajn polako počinje da zastareva. DALEKO od toga da izgleda loše, nema govora, ali Italijani bi morali da porade ili na dubokoj restilizaciji ili na izbacivanju potpuno novog modela Đulije.
Da se razumemo, ne govorim iz ugla čoveka koji može da priušti novu Đuliju, ali mi je brend Alfa Romeo blizak srcu i bilo bi mi jako drago da nastavi uzlaznom putanjom kojom je na iznenađenje (-.-) mnogih krenuo pre desetak godina.
(QQ, 25. jun 2020 20:23) # Link komentara


A sta za Golfa da kazemo?

majtor

pre 3 godine

Ako čovek hoće probleme on treba da kupi italijanski automobil.
Spolja gladac a unutra jadac.
(Dragan, 26. jun 2020 08:56)

ima i bolje, dovoljno je da se ozeni;)

хаџија

pre 3 godine

Ako čovek hoće probleme on treba da kupi italijanski automobil.
Spolja gladac a unutra jadac.
(Dragan, 26. jun 2020 08:56)
kupiš novi i ZABOLE TE

Znalac

pre 3 godine

"Mala" ispravka za sve "znalce":

[link]–1886.,on%20New%20Year%27s%20Eve%201879.

To što je "napravio" francuz bio je parni lonac na tri točka koji se pokretao tako što mu ložiš drva ispod limenog kazana sa vodom.

[link]

Da Bog da sve takve "automobile" kao ovaj "francuski" vozio i ti i svi takvi "znalci", za bolje i niste.
(Frank Vercauteren, 26. jun 2020 09:32)

Tako je, prvi auto je bio sklepana šklopocija na tri točka sa parnim pogonom. Prvi auto sa pogonom sa motorom na unutašnje sagorevanje je takodje bila sklepana šklopocija na tri tocka.
Šta ti je tu čudno? Šta si ocekivao od prvog automobila, brzinu i udobnost, vazdušne jastuke? Kakvo je to "da Bog da" proklinjanje? Gde je nestalo poštovanje u našem narodu?

Safy

pre 3 godine

Prijatelju, smešnije i jeftinije ništa skoro nisam pročitao.

Mada, pošto si dobio 15tak pluseva, predlažem da ozbiljno razmisliš da se zaposliš negde u prodaji.

Ako si ovu i ovakvu priču prodao i jednoj jedinoj osobi, sve će ti proći garantovano.
(miša, 26. jun 2020 11:23)
Nisam dzabe napisao da svakakve gluposti ovde citamo. Na tvoju zalost ja sam inzenjer i radim u sportskom delu Mercedesa AMG, bavim se projektovanjem motora, zato TI ja pokusah da objasnim s strucne strane gledista, ali ti si ocigledno "bolje" obavesten i pricas NAPAMET bez da znas o cemu pricas. Ja nista ne prodajem, a ti verobvatno prodajes MAGLU...
Dodji momak kod mene u Affalterbach (sediste AMG-a) da ti i pokazem ovo o cemu sam ti pricao...

pertla

pre 3 godine

"Nemci su izmislili auto, Amerkianci uveli serijsku proizvodnju, Japanci ga napravili dostupnim, a Italijani, eee Italijani su napravili automobil da peva i plese.. Dame i gospodo, Alfa Guilia!"
(jer italijani, 25. jun 2020 20:36)

Juraj Šebalj ti li si?

HanSolo

pre 3 godine

Ako čovek hoće probleme on treba da kupi italijanski automobil.
Spolja gladac a unutra jadac.
(Dragan, 26. jun 2020 08:56)

Jer si gledao Top Gear kad su vozili i ganjali Stelvio, Velar i XC60?

Ajd

pre 3 godine

Uzbudljivo znači opasno(preticanje, naglo ubrzanje, naglo kočenje itd...). Ideal bi trebalo da bude bezbedno i udobno, a nikako uzbudljivo.
(STRUČNI KONSULTANT, 26. jun 2020)

WOW! Prijatelju, ti danas nisi baš sasvim svoj.
Ali nemoj da se uzbudjuješ, to može biti opasno...

Boris

pre 3 godine

@(Safy, 26. jun 2020 09:42)

C/E/S AMG su uvek bile pocket rocket varijante da lete iskljucivo pravolinisjki i puste rep u krivini. Kakva trkacka staza? Trkacka staza nikad nije bila poenta tih modela ali je sluzila za odlican PR.

Milutin

pre 3 godine

(Frank Vercauteren, 26. jun 2020 11:20)
Automobil ne definiše SUS pogon jer onda ovo što pravi Tesla nije automobil ili auto kog pokreće vodonik.
Drugo, kola koja vuku volovi nije vozilo sa sopstvenim pogonom i ne može se smatrati automobilom!
Treće, to što ljude šaljes na patologiju i psihijatriju samo zato što misle drugačije a zavrsavaš sa "lep pozdrav" bi trebalo da zabrine tvoju porodicu.
Lep pozdrav!

DIF majster

pre 3 godine

upio sam Stelvia pre godinu i po dana. Kakva su to kola. Obradujem se svaki put kada ih vidim. Motor je zver.
(dap, 25. jun 2020 21:21)

Ja uzeo kao službeni auto, svaki detalj mi je savršen. Nije da je klasična Alfa fora ali istina je da me vizači Nemačke trojke često zamole da pogledaju kako izgleda enterijer uz komentar da je Stelvio trenutno najlepši SUV na tržištu. O utiscima iz vožnje, šta reći za 280 KS.
Pozzzz za Alfiste

Lancia Delta

pre 3 godine

@kimi R, nemam pojma, ali vidim da ti volis da porucujes takve besmislice ljudima koje ne poznajes, pa reko da se ne osecas odbaceno

dzonivajsmiler

pre 3 godine

Ja evo vec 2 ipo godine ponosni vlasnik crvene Giulie (doduse ove od 200ks :)). Kao i kolega sa Stelviom, obozavam da gledam auto sa strane, obozavam da ga vozim, cak me zabavljaju i svi ortaci sa svim memeima za alfe i automehanicare :D
Za sada - besprekorna kupovina!

Gde ja zivim

pre 3 godine

Giulia 2016.g oko 30.000€?
Za te pare kupiš brutalan BMW ili Audi...ovaj auto brend je sa razlogom u kanalu.
(mare, 25. jun 2020 21:45)

Svejedno je kad imas 30.000€ za kola. Samo sto ces voziti auto koji retko ko 'tera' u Srbiji, govorim o Giuli-i, ili ces biti 'svakodnevni seljober' u BMW ili Audi-u... Realno kad vidis neki besan Audi, ocekujes da iz njega izadje neka svinjska glava. Drugacije od toga je retkost. A Giulia je ipak faktor iznenadjenja, bar sto se ljudi koji je voze tice...

Miloje

pre 3 godine

Mogu da zamislim vozni park Srbije za 15 godina. Golfovi četvorke zamenjeni osmicama, trojke sedmicama, 159 zamenjene Giulijama, E90ke sadašnjim novim trojkama, Passati B5 i B5.5 u B8...

asd

pre 3 godine

Pricaj te price nekom drugom. Vozio sam probu sa tri Alfe, menjaci kao u trabantu iz 60-godina.
BMW-om automatski menjac je za alfu vanzemaljski proizvod. To ti je valjda jasno...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zurkolomac, 25. jun 2020 23:14)

Nisi ti nista vozio izgleda... I BMW i Alfa kupuju menjace od kompanije ZF, nema razlike.

Prema tome - mrka kapa za Alfa automobile

pre 3 godine

Premijum klasa izmišljotina?
Jesi se ti nekada vozio u premijum automobilu? Čini mi se da nisi...
(d3, 27. jun 2020 12:03)

Vonabi premium
(kejt winslet, 27. jun 2020 07:02)

Kada napuniš 18g videćeš da si u zabludi,i da te je neko opisano slagao.
(kimi R, 27. jun 2020 07:02)

Premijum klasa, samo za odabrane - žestoke momčiće

gghh

pre 3 godine

"Nemci su izmislili auto, Amerkianci uveli serijsku proizvodnju, Japanci ga napravili dostupnim, a Italijani, eee Italijani su napravili automobil da peva i plese.. Dame i gospodo, Alfa Guilia!"
(jer italijani, 25. jun 2020 20:36)
-Juraj Šebalj

Bojan

pre 3 godine

Ako ništa drugo, Giulia je izuzetno bezbedan auto. Odlično je ocenjena kako na EuroNCAP, tako i na IIHS testu. Barem će alfisti preteći kad ih budu vadili iz jarka :)

Šala mala, ali da mi treba sedan, Đulija bi ušla u ozbiljno razmatranje zbog tog aspekta.

Safy

pre 3 godine

C/E/S AMG su uvek bile pocket rocket varijante da lete iskljucivo pravolinisjki i puste rep u krivini. Kakva trkacka staza? Trkacka staza nikad nije bila poenta tih modela ali je sluzila za odlican PR.
(Boris, 26. jun 2020 11:48)
To je bilo nekada dok nismo poceli sa ugradjivanjem pogona na sva 4 tocka, modifikovan 4Matic sistem... Sada se ponasaju sasvim solidno u svim okolnostima. Moracemo da poradimo na prednjem vesanju tako da dobijemo sklad koji su dobile nase italijanske kolege u Giullia QV...

Eldorado

pre 3 godine

Šteta što naslednik 166 više nije u planu. O njemu se pričalo sve do tamo negde 2016.
Bio bi to Ghibli sa znatno povoljnijom cenom, a i razbio bi monotoniju u segmentu.

jo

pre 3 godine

Stvarno kad se pogleda kakvi su automobili danas- malo ko ulaze u nova mehanicka resenja koja stvarno guraju autoindustriju unapred! Umesto toga svi su se usredsredili na tablete unutar vozila i guranje u prvi plan znacke ' premijum' koja je po meni samo marketinski trik, jer nemci( njihova izmisljotina) oduvek vole da misle da su iznad svih( uber ales) a narod prihvata ono sto se servira- uvek bilo! Kao proizvodjac sa nekim konkretim unapredjima prva je krenula Mazda( SkyActive) i evo i Alfa, sa Giuliom i Stelviom. Mozda ne izbacuju modele i restajlinge na svake 2.5-3 godine, ali zato kad se pojavi nova Alfa sve je objasnjeno konkurenciji- i sasija i motori i enterijer i dizajn, sve je napravljo 200%, nema redizajna posle 2-3 godine( da li 159ci treba redizajn?:), zasto- jer mu i ne treba, napravljen da bude domaci zadatak svima narednih 10 god, taman kad ga stignu stici ce i nova Alfa ponovo...

Lancia Delta

pre 3 godine

@prema tome, Licno, cim sam procitao vest o rekordu RSQ8 sam pomislio da je auto ukrucen iznutra, povadjena sedista i presviran motor, jer je to bilo neverovatno vreme za toliki dzip. Pogotovo kada znamo kako je SQ7, koji je prakticno isti auto sto se podvozja tice, prosao na toj stazi.
https://youtu.be/Q8plO4AeKNU
Naravno, nemam nikakve dokaze da taj RSQ8 nije bio serijski, niti bi se konkurenciji isplatilo da uopste poteze to pitanje, ali je svakome ko hoce da se imalo udubi u temu, taj rezultat krajnje sumnjiv. Znajuci naviku Nemaca da po pitanju svojih proizvoda budu prilicno lagodni sa istinom, barem u energetskoj industriji u kojoj radim, ne bi me cudilo da su i ovde malo 'preterali'

Ernesto ce

pre 3 godine

Koriste 8 brzina ZF automatik menjace, ISTE one koji idu u Ferrari, Bmw modele, Rolls Royce...Nema bolji automatik na svetu inače. Poz za hejtera.
(kako da ne, 25. jun 2020 22:09)

Pricaj te price nekom drugom. Vozio sam probu sa tri Alfe, menjaci kao u trabantu iz 60-godina.
BMW-om automatski menjac je za alfu vanzemaljski proizvod. To ti je valjda jasno...
(Zurkolomac, 25. jun 2020 23:14)

ocigledno ne poznajes auto industriju , menjac je ZF-ov , isti kao u audiju rs8 , s8 itd , isti kao u bmw , i mnogim drugima . Razlog ?! Jedan od najpreciznijih ,ugladjenijih , najtestiranijih , iskulucenih , i proverenih a opet kosta manje nego da jedna firma npr alfa ili audi ,krenu od nule da ga razvijaju i opet ce biti pitanje da li ce biti na nivou ovog ZF- ovog , samo je pitanje kakva podesavanja ima i softver, u svakon slucaju nijanse su u pitanju .

Lancia Delta

pre 3 godine

@achtwn, ne znam koji je to Alfin model Gullia, ali ova Giulia iz teksta se pali pritiskom na dugme na volanu, uz uslov da je kljuc unutar kabine. Nikakvog okretanja tu nema, care, ne izmisljaj

Lancia Delta

pre 3 godine

Nego sta nego je premium klasa izmisljotina, ako je definisete kao svetu nemacku trojku... Postoje mnogo bolji automobili od Audia, toliko da je to neuporedivo, tako da je jasno da je to nemacka propaganda i nista drugo. Inace su Nemci poznati po tome da guraju pricu o kvalitetu svojih proizvoda, u bilo kojoj industriji, bez ikakvog osnova, jer uvek ima neko bolji. To ne znaci da su njihovi proizvodi losi, samo znaci da su neverovatno precenjeni. E sad ko hoce da daje svoje pare da bi mogao da kaze da vozi 'premium', to je njegovo pravo. Samo nemojte nama koji znamo da prepoznamo i kvalitetniji i bolji proizvod, da objasnjavate kako je 'premium' nesto nedostizno ili izvanredno

Prema tome - ništa od Alfe

pre 3 godine

(Lancia Delta, 27. jun 2020 17:15)

Trenutno je interesantno kako je RSQ8 uspevao da na Ringu 200 do 280 kmh hvata za 12 sec i bude brži od Lamba Performante, M5 Competicion itd - mnogo lakših sportskih (!) automobila sa jačim motorima...snimak iz kokpita strogo prati liniju prednjih sedišta i ne dodiruje ništa iza njih.
VW tvrdi da je stock car u pitanju...kakvi zabavljači planetarnih razmera ! Ili prosto lažovčine, za one koji se ne snalaze sa dvosmislenim komentarima