Petak, 05.06.2020.

17:30

Ford, Honda ili Peugeot: Čiji motor može najduže bez ulja ili antifriza? VIDEO

Izvor: SN

Ford, Honda ili Peugeot: Èiji motor može najduže bez ulja ili antifriza? VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

107 Komentari

Sortiraj po:

Vuk

pre 3 godine

Ovaj hondin motor ( d14 ) jeste sohc ali sa 16 ventila! I jos nesto, hondino crveno polje je bar za 1000 obrtaja vise nego fordovo ili pezoovo, ako su ta dva uspela da se popnu na 6000 rpm, honda je bar do 7000 otisla. Da su sva tri bila na istom broju obrtaja, npr 6000, honda bi potrajala jos duplo ovoliko vremena!

//,,,

pre 3 godine

(//,,, 05. jun 2020 22:48) komentar ti nije bas najinteligentniji. Ja jos nisam vidio hondu ili toyotu kamion od 40 tona. Ali zato otidji malo u Aziju pa pitaj prosjecnog taksistu koliko mu je presla toyota camry.
(dorcol,

U pravu si, bas mi je glup komentar. Nego ti si sa svojim komentarom potvrdio ono sto sam ja rekao. Nisi vidio Hondu ili Tojotu kamion zato
sto kamioni prelaze po nekoliko hiljada km a da ne gase motor. Pogledaj
na internetu ko pravi motore za jahte i brodove pa javi ako vidis neki
Hondin ili Toyotin motor.Ne racunam sportske camce koji su vise u servisu nego u vodi. U aziji taksisti voze Toyote zbog manje potrosnje goriva.
Americki taksisti s u vozili Fordove i Linkolne dok i kod njih nije dosla
kriza. Ford i Mercedes vec vise od 50g poslije milion km prebace na pocetnih 000 000 km. Ovaj 'test' je obicna glupost, porede tri motora a mi ne znamo njihovu kilometrazu. U njega vjeruju samo vozaci Honde zajedno sa njihovim trgovcima naravno.

Žicko

pre 3 godine

Jednom prilikom pre nekog dužeg puta dospem vodu u mog Golfa dvojku 1.6 sa plinom i zaboravim da vratim čep. Posle ravno 300 km automobil je prvo počeo da trokira i na kraju se ugasio. Zamrzla "pluća" jer se nije hladio pravilno. Našao čep ispod haube, sačekao da se sve odmrzne, dosuo vodu i nastavio dalje kao da ništa nije bilo.

Nebojša iz Beograda

pre 3 godine

Trebali su na test da stave i Alfu, pokidala bi garant. To su motori koji su navikli da rade bez ulja. Ako nema ulja ispod Alfe nema ga ni u njoj...

@therealdonaldtrump

pre 3 godine

@Hard... bralica bez flaše ulja sa BMW se ne polazi na put ... provereno
(land of robber barons, 05. jun 2020 20:56)

Eto ja polazim na duže puteve bez flaša ulja i nikada mi i nije trebala. Al ok ako je BMW NOV NOV NOV Baba vozila... možda si u pravu.
Mom netreba.

Boki

pre 3 godine

Ford nije crko ,već je registrovao da nema ulja i tečnosti što ostala dva glupa auta nisu znala ,i tragično izgubila život ,za 20 minuta naspeš ulje i vodu i ford nastavlja kao da ništa nije bilo,jednom Ford u ek Ford,i moj Ford stari nikad se ne kvari.
(Zoran, 06. jun 2020 08:13)
@Zoran
Zoki, kad postanes tata ako do sada nisi detetu daj ime Ford.

Ervin

pre 3 godine

Ovaj test nema veze sa životom. Sad na osnovu takve youtube budalaštine dokonih đilkoša hoćete da dokažete da je Honda najbolji polovnjak. To veze nema sa životom, uporedi generalnu Honde i Fiata pa će ti sve biti jasno. Kupiti japanac star 25 godina i pri tome misliti da ćeš ga voziti još deset godina bez kvarova je nebuloza. Ovo je idealna prilika da prodavci japanskih krševa dokazuju memoguće: da se japanci ne kvare! A kvare se kao i svaki drugi auto a cena delova....ne daj bože nikome.

Eldorado

pre 3 godine

Ne pratim nešto kamione, sarađujem s par firmi iz US većinom voze Peterbilt.
Koje kilometraže ta čuda "gaze" je za nepoverovati.

oscar

pre 3 godine

da je alfa romeo na testu sigurno bo pobedila. svakako malo malo pa sipaj ulje i antifriz?
(dule, 06. jun 2020 07:23)

Jedino ako ima plin ugradjen. Trosila bi manje, a startna kao formula.

dorcol

pre 3 godine

Po Americi i Kanadi kamiondzije prelaze po milion km, najcesce sa Volvom
ili Frajtlajnerom. Nisam cuo da neko vozi Japanca a japanci kao najbolje motore prave. Malo morgen.
(//,,, 05. jun 2020 22:48) komentar ti nije bas najinteligentniji. Ja jos nisam vidio hondu ili toyotu kamion od 40 tona. Ali zato otidji malo u Aziju pa pitaj prosjecnog taksistu koliko mu je presla toyota camry.

mr.wolf

pre 3 godine

Bila je slicna fora u Top Giru. Uzeli sva trojica pi neki krs iz 90tih... i vozili krugove. I ne, nisu crkavali posle 20 sec. Uspeli su po nekoliko krugova da odvoze, sa tim da je Fiat Uno (cini mi se, mada je mozda i Tipo) okrenuo 40+ krugova na stazi. Medjutim, to je uspelo zahvaljujuci tome sto je onaj voditelj "varao" i ostavio 2L antifriza.

Ko god

pre 3 godine

Vozio hondicu sa ovim motorom. Zaista odličan, elastičan i vrtljiv motor. Na visokim obrtajima nema režanja i vibracija... Ipak ne znam koliko je ovaj test merodavan jel ipak ne znamo u kakvom su stanju testirani automobili. Ovakav test bi imao smisla isključivo na novim vozilima.

Vidan

pre 3 godine

Nije za poredjenje stari Hondin 8v sohc motor i Pugov 1.4 8v isto stari sa relativno novim Fordovim 1.6 16v Ti-VCT motorom sa varijabilnim usisom.

Hehe

pre 3 godine

@(baksuzz, 5. jun 2020 21:48)

Nije je vadio iz crvenog :)

A ostalima bih porucio da stvarno ne vidim nijedan razlog da vas ovaj sprdnja video bas ovoliko pogadja. Malo se zapitajte, sta vam je i ima li vam pomoci.

Aca

pre 3 godine

Kad smo menjali antifriz na Hyundai Accent 1.3i 1996 god.izbacili sve antifriz pa rekli ajt da budemo sigurni da se sve izbaci usli i vozili ga jedno 10 min. znaci bez antifriza ako verujete teperatura je bila i dalje na optimalonoj nije ni mrdnula neverovatno motor i dalje topao kad stavis ruku kao sa AF kao i bez njega,da je nesto rikmulo riknuko bi tad ali brat kao i dalje vozi a to bili pre 3 god.?Neverovatno,da nije izaso ovaj klip ne bi mi znao da su motori kosookih na tako visokom nivou.I ja isto imam Accenta i ja i brat kad me pitaju za odrzavanje ja kazem:Koje odrzavanje????

Zoran

pre 3 godine

Ford nije crko ,već je registrovao da nema ulja i tečnosti što ostala dva glupa auta nisu znala ,i tragično izgubila život ,za 20 minuta naspeš ulje i vodu i ford nastavlja kao da ništa nije bilo,jednom Ford u ek Ford,i moj Ford stari nikad se ne kvari.

dorcol

pre 3 godine

Imao sam civic sa 1,5 vtec motorom. Presao 250k. Motor i kad sam ga prodao suv ko barut. Ta masina je tako izgledala jednostavno i imao si dojam da te nikad nece ostaviti na putu. Prije nego sto cu ga prodati na godinu dve, sipao sam najjeftinije ulje koje postoji i auto je opet islo kao „singerica“. Onda sam kratko vozio mitsubishi colt 1,3. Takodje extra motor. Kad sam sebi utripovao da mi treba bmw, krenula je nocna mora. Lijep jeste bio (trojka coupe) ali kad ti na 148k ode brtva na glavi, vise ga nikad kupiti necu.

miša

pre 3 godine

Zato sam vozio, vozim i vozicu Hondu.
(koronarius, 05. jun 2020 18:06)

Zato što može da pređe nekoliko kilometara duže bez ulja...?

Bravo. Uvek sam govorio da je to najvažnija stvar na autu. Mrski Nemci slabo idu bez ulja, VW Golf se takoreći raspadne. Ali Japanac šta napravi, to je čudo. Kada se u svemir budu slale stvari koje predstavljaju čovečanstvo, hilzne sa Civic-a 96-to godište će biti prvo što će ukrcati u šatl.

2.2 type s

pre 3 godine

@Srbin, nije to traktoče, naprotiv koga god sam vozio pomislio je benzin. Miran ne bruji a vuče ugladjeno kao benzin. Taj motor 2.2 icdti je napravio osnivač VTECa iz 2.2 benzinca. I da remap ECUa ovog motora na 170 ks je fantazija, i sve serijski ostaje od dijelova. Pozdrav ljubiteljima Honde

Radovan

pre 3 godine

Najbolji je BMW, 3000km bez ulja provereno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Hard, 5. jun 2020 18:52)

Ah te ribolovačke priče u Srbiji.
Muškarci treba da uklone 2. nule, a žene da dodaju 2. nule.

Bojan @baksuz

pre 3 godine

Koliko ulja trosi? Normalno je da potroši oko 1l na 10.000km i to zavisi od viskoziteta ulja i stila voznje,npr ako cesce vozis brze na autoputu. Probaj da stavis ulje viskoziteta npr 0w40 ili 5w40. Meni je smanjio potrošnju kada sam preso sa 0w30 na 5w40.

мики

pre 3 godine

Pa zasto bi iko normalan vozio bez ulja i antifriza !?
(rabadzija, 05. jun 2020 17:58)

вероватно не би, али то није ни поента. тест свакако није ни близу нивоа научног теста, али је сигурно индикативан. мотор који је најпрецизније произведен о склопљен, од бољих и издржљивијих материјала, и који је отпоран на веће разлике у температури, може даље да догура.

наравно да је битно који мотор може да преживи недостатак уља и антифриза. мањак је честа појава, а деси се и да скроз исцури, а да возач не примети. рупица на цреву система хлађења, поломљен картер за уље... и оде све у три лепе пре него што се лампица упали.

мики

pre 3 godine

Koja je poenta ovog 'testa'? Hajde da vidimo koji ce najdalje da stigne bez goriva...ili bez tockova...
(Rade, 05. jun 2020 17:56)

твој тест не мора ни да се проба, ниједан се не би ни померио. можда мало имагинације?

kamioni avioni

pre 3 godine

Po Americi i Kanadi kamiondzije prelaze po milion km, najcesce sa Volvom
ili Frajtlajnerom. Nisam cuo da neko vozi Japanca a japanci kao najbolje motore prave. Malo morgen.
(//,,, 05. jun 2020 22:48)

Prelaze i više. Ali najbolji motori su Detroit, Cummins, Caterpillar (mislim da si izašli sa tržišta) i  PACCAR (vlasnici su Peterbilta, Kenwortha i DUFa). Volvo i Freightliner ne mogu da čiste auspuh Peterbiltu, Kenworthu ili Western Star-u po kvakitetu, snazi, stabilnosti, brzini, itd., medjutim, mnogo su jeftiniji pa otuda i njihova popularnost. Posebno se loše pokazao Freightliner sa mercedesovim motorom.

gpbg

pre 3 godine

@SRBIN
Imam golfa 1.6 benzin nemam pojma sta je plivajuci zamajac ili fiksni niti sta je turbina ,jos je prvo kvacilo a ima 280.000 km,a treci akimulator ?

Ja

pre 3 godine

Ovo ne mora da znaci da su u Pegou i Fordu crkli ..meni clio DCi nije hteo da upali i odem kod majstora on stavi na dijagnostiku i tamo mu kaze da nema dovoljno ulja u motoru ( a stvarno posle se setim da sam sipao skoro litar manje nego sto treba na malom servisu jer nisam kupio vise a posle sam zaboravio da dosipam ) ..dosipo ulje i motor upali odmah i radi bez problema

Bojan

pre 3 godine

Ovi testovi su idealni za vas bez kinte, mi dobro stojeci kupujemo automobile da ih vozimo nove do maks 5 godina starosti a ne da mi sluzi kao tegljac gradjevinskog materijala i voznju mladenaca po seoskim svadbama istovremeno.

SRBIN

pre 3 godine

Japanci imaju najbolje benzince, tu nema greske.
Kakva su vasa iskustva sa dizelima i njihovim odrzavanjem ?
Pozdrav
(Iz zemlje krajnosti, 5. jun 2020 17:23)
Evo ja imam CIVIC 2,2 140 KS... Nemam pojma sta je plivajuci ili fiksni zamajac, jos je prvo kvacilo i ima 354 000 km... Prvi auspuh.. Drugi akumulator.. Auto je 2006 godiste.

boki

pre 3 godine

ovi hondasi su stvarno ograniceni,motor da se toliko ugreje za 20s je ne stvarno a drugo ovaj je znao koji ce prvi da stane sto se vidi po njemu..auto da bi zakovao mora manogo vise da se pusi a od temperature bi se i osusio,skala temp na nuli na pezou i na fokusu a na hondi posle 2 min pocela da se penje mislim senzor bi digao temperaturu i da nema vode bar malo posto je temp motora ogromna...lepo namesten klip za siroke narodne mase posto je vecini koficijent inteligencije srazmeran dvonedeljnom fetusu curke...

samo kazem

pre 3 godine

pogledajte bolje snimak iz honde nisu izvukli svu tecnost svo vreme curi dok motor radi. ali i dalje mislim sa je ovo idiotski klip. i kakve veze da li je stao posle 20s ili 40s sve jedno kad motor ostane bez ulja generalka je neminovna.

samo kazem

pre 3 godine

pustite vi to zasto bi ovo ikome trebalo? cim padne nivo ulja auto daje signal cim se pocne temperatura dizati auto pokaze parkiraj se pored puta i zovi slep sluzbu. da moze i 10 min bez ulja opet ne mozes stici sa njim kod majstora smesan tast.

SRBIN

pre 3 godine

Krajnje nehuman i uznemirujući video. Ipak , sada sam još srećniji što imam "Civica"...
(Ceki opinionista del cazzo, 05. jun 2020 17:41)


Imam i ja CIVIC TRAKTORCE... 140 KS diesel... Prkosim ovom svapskom smecu jer mi se HONDICA ne kvari.

//,,

pre 3 godine

Po Americi i Kanadi kamiondzije prelaze po milion km, najcesce sa Volvom
ili Frajtlajnerom. Nisam cuo da neko vozi Japanca a japanci kao najbolje motore prave. Malo morgen.

K1M2

pre 3 godine

Odlična Honda. Mada je mogao da proba da provoza Peugeot i Ford, za to smo ostali uskraćeni. Inače tako će teško uništiti motor, mi smo pripovlačenju iz Hrvatske uništavali motore na tegljačima marke Mercedes koji nisu mogli da budu izvučeni. U karter smo sipali pesak i sonu kiselinu u ulje i tako ih turirali, to je trajalo oko sat vremena, potom smo ispustili ulje i vodu te ih tako ih vozili po aerodromu. A onda smo ih parkirali i sipali im ulje u motore i vodu u hladnjak da se ne primeti diverzija. Takve kamione smo predali ujkama, oni srećni što su dobili kamione a mi srećni što znamo šta smo im predali. Al malo morgen, verovali ili ne ti kamioni su radili još dugo godina nakon primopredaje! Mercedes je Mercedes, nema tu greške.
(Ervin, 05. jun 2020 18:40)

tko drugom jamu kopa sam u nju pada....

baksuzz

pre 3 godine

Da li sam ja jedini kome se desilo da Honda benzinac pocne da trosi ulje? I to na manje od 150k km. Doduse, nisam prvi vlasnik. Ali sta god mu je radio prethodni, da pocne da srce na toj kilometrazi ulje.

edi

pre 3 godine

Ni fica ne bi crkla za 20 sekundi. Glup test.Nema sanse da se auto pregreje za 20 sekundi, jednostavno su uzeli vec gotov auto i kao ga testiraju. Da je bar dva minuta izdrzao pa da poverujem.

adv

pre 3 godine

Po meni ovaj test samo pokazuje koji motor ima najvecu toleranciju. Znaci ako nema trenja elemenata (karika npr) o blok motora nema tolike temperature i klip nece blokirati.

Dezon

pre 3 godine

Da stavimo tacku sto se tice motora, japanci. Sto se tice enterijera i zavrsne obrade to su nemci. Ali francuzi subopasni takodje, nema im se sta zameriti.

Alex

pre 3 godine

Najbolji je BMW, 3000km bez ulja provereno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Hard, 5. jun 2020 18:52)

Ne trudi se rođače. To germansko puvalo, ne radi kako treba, ni kad ima ulja.

pcelica maja

pre 3 godine

ovo je obicna glupost,uzmite nove motore pa da vidimo,to bi bilo da kazemo merodavno ovako sve zavisi od istrosenosti motora i delova itd..

Zordon

pre 3 godine

@(elektronika_rodjaci, 5. jun 2020 18:55)

Ovde u Srbiji devojka vozila sluzbenog novog fokusa atmosferca 70000km bez ijednog servisa dok nije prolupao motor pa morala na generalku. Kad je pitali sto nije radila servise jer je to palo na zaposlene da sami vode racuna, rekla je da nije znala da treba. Zakazala elektronika, nije prepoznala kacamak od ulja u motoru.

koronarius

pre 3 godine

Koji motor ide u ovu Hondu, i da li se ugradjuje u novije automobile? ?
(freality, 05. jun 2020 17:23)

Pretpostavljam vtec 1.4 90 ks. Naravno da se ne ugradjuje.

ARGENTTO

pre 3 godine

Sigurnosna elektronika je odradila svoje, skontala da nema tecnosti i ugasila motore na Fordu u Pezou
(elektronika_rodjaci, 05. jun 2020 18:55)

Jeste, i aktivirala specijalne uredjaje za ispustanje dima iz motora xaxaxa :)

Ervin

pre 3 godine

Odlična Honda. Mada je mogao da proba da provoza Peugeot i Ford, za to smo ostali uskraćeni. Inače tako će teško uništiti motor, mi smo pripovlačenju iz Hrvatske uništavali motore na tegljačima marke Mercedes koji nisu mogli da budu izvučeni. U karter smo sipali pesak i sonu kiselinu u ulje i tako ih turirali, to je trajalo oko sat vremena, potom smo ispustili ulje i vodu te ih tako ih vozili po aerodromu. A onda smo ih parkirali i sipali im ulje u motore i vodu u hladnjak da se ne primeti diverzija. Takve kamione smo predali ujkama, oni srećni što su dobili kamione a mi srećni što znamo šta smo im predali. Al malo morgen, verovali ili ne ti kamioni su radili još dugo godina nakon primopredaje! Mercedes je Mercedes, nema tu greške.

Mazda 6 Driver

pre 3 godine

Japanci imaju najbolje benzince, tu nema greske.
Kakva su vasa iskustva sa dizelima i njihovim odrzavanjem ?
Pozdrav
(Iz zemlje krajnosti, 5. jun 2020 17:23)

Mislis ono plivajuci zamajac i slicno? Imao sam Hondu Accord dizela, 2,2l / 140KS. Auto je bio neunistiv, dok ga na parkingu nije unakazio jedan idiot, vozac cistaca snega. Sada vozim Mazdu 6 (2,2l/163KS dizel)jer je Honda pocela sa idiotskom politikom downsizing motora.

Block

pre 3 godine

Haha, bas su me nasmejali. Ova kola u Engleskoj ne vrede ni po 100e tako da su idealna za test. Ocekivano Honda ipak gura najvise u svim uslovima. Radi cak i na gazirana pica.

Cemu sluzi test? Pa pe svega zabavi (kao i vecina emisija ovakvog tipa), ali i da zakljucis da ako slucajno padne nivo ulja iil rashladne tecnosti Honda nece bas odmah da zariba, a ova dva hoce. Bice da je do kvaliteta materijala i konstukcije motora.

jaretina na minimalacu

pre 3 godine

Pa zasto bi iko normalan vozio bez ulja i antifriza !?
(rabadzija, 05. jun 2020 17:58)

zato što postoje zemlje i narodi u kojima auto ne sahranjuje tebe, već ti auto.
onako iz zezanja.

i ne, oni nisu u zlatnom dobu, oni su u krizi.

ARGENTTO

pre 3 godine

Sigurnosna elektronika je odradila svoje, skontala da nema tecnosti i ugasila motore na Fordu u Pezou
(elektronika_rodjaci, 05. jun 2020 18:55)

Jeste, i aktivirala specijalne uredjaje za ispustanje dima iz motora xaxaxa :)

Alex

pre 3 godine

Najbolji je BMW, 3000km bez ulja provereno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Hard, 5. jun 2020 18:52)

Ne trudi se rođače. To germansko puvalo, ne radi kako treba, ni kad ima ulja.

Block

pre 3 godine

Haha, bas su me nasmejali. Ova kola u Engleskoj ne vrede ni po 100e tako da su idealna za test. Ocekivano Honda ipak gura najvise u svim uslovima. Radi cak i na gazirana pica.

Cemu sluzi test? Pa pe svega zabavi (kao i vecina emisija ovakvog tipa), ali i da zakljucis da ako slucajno padne nivo ulja iil rashladne tecnosti Honda nece bas odmah da zariba, a ova dva hoce. Bice da je do kvaliteta materijala i konstukcije motora.

Mazda 6 Driver

pre 3 godine

Japanci imaju najbolje benzince, tu nema greske.
Kakva su vasa iskustva sa dizelima i njihovim odrzavanjem ?
Pozdrav
(Iz zemlje krajnosti, 5. jun 2020 17:23)

Mislis ono plivajuci zamajac i slicno? Imao sam Hondu Accord dizela, 2,2l / 140KS. Auto je bio neunistiv, dok ga na parkingu nije unakazio jedan idiot, vozac cistaca snega. Sada vozim Mazdu 6 (2,2l/163KS dizel)jer je Honda pocela sa idiotskom politikom downsizing motora.

jaretina na minimalacu

pre 3 godine

Pa zasto bi iko normalan vozio bez ulja i antifriza !?
(rabadzija, 05. jun 2020 17:58)

zato što postoje zemlje i narodi u kojima auto ne sahranjuje tebe, već ti auto.
onako iz zezanja.

i ne, oni nisu u zlatnom dobu, oni su u krizi.

Zordon

pre 3 godine

@(elektronika_rodjaci, 5. jun 2020 18:55)

Ovde u Srbiji devojka vozila sluzbenog novog fokusa atmosferca 70000km bez ijednog servisa dok nije prolupao motor pa morala na generalku. Kad je pitali sto nije radila servise jer je to palo na zaposlene da sami vode racuna, rekla je da nije znala da treba. Zakazala elektronika, nije prepoznala kacamak od ulja u motoru.

SRBIN

pre 3 godine

Japanci imaju najbolje benzince, tu nema greske.
Kakva su vasa iskustva sa dizelima i njihovim odrzavanjem ?
Pozdrav
(Iz zemlje krajnosti, 5. jun 2020 17:23)
Evo ja imam CIVIC 2,2 140 KS... Nemam pojma sta je plivajuci ili fiksni zamajac, jos je prvo kvacilo i ima 354 000 km... Prvi auspuh.. Drugi akumulator.. Auto je 2006 godiste.

koronarius

pre 3 godine

Koji motor ide u ovu Hondu, i da li se ugradjuje u novije automobile? ?
(freality, 05. jun 2020 17:23)

Pretpostavljam vtec 1.4 90 ks. Naravno da se ne ugradjuje.

SRBIN

pre 3 godine

Krajnje nehuman i uznemirujući video. Ipak , sada sam još srećniji što imam "Civica"...
(Ceki opinionista del cazzo, 05. jun 2020 17:41)


Imam i ja CIVIC TRAKTORCE... 140 KS diesel... Prkosim ovom svapskom smecu jer mi se HONDICA ne kvari.

Ervin

pre 3 godine

Odlična Honda. Mada je mogao da proba da provoza Peugeot i Ford, za to smo ostali uskraćeni. Inače tako će teško uništiti motor, mi smo pripovlačenju iz Hrvatske uništavali motore na tegljačima marke Mercedes koji nisu mogli da budu izvučeni. U karter smo sipali pesak i sonu kiselinu u ulje i tako ih turirali, to je trajalo oko sat vremena, potom smo ispustili ulje i vodu te ih tako ih vozili po aerodromu. A onda smo ih parkirali i sipali im ulje u motore i vodu u hladnjak da se ne primeti diverzija. Takve kamione smo predali ujkama, oni srećni što su dobili kamione a mi srećni što znamo šta smo im predali. Al malo morgen, verovali ili ne ti kamioni su radili još dugo godina nakon primopredaje! Mercedes je Mercedes, nema tu greške.

samo kazem

pre 3 godine

pogledajte bolje snimak iz honde nisu izvukli svu tecnost svo vreme curi dok motor radi. ali i dalje mislim sa je ovo idiotski klip. i kakve veze da li je stao posle 20s ili 40s sve jedno kad motor ostane bez ulja generalka je neminovna.

samo kazem

pre 3 godine

pustite vi to zasto bi ovo ikome trebalo? cim padne nivo ulja auto daje signal cim se pocne temperatura dizati auto pokaze parkiraj se pored puta i zovi slep sluzbu. da moze i 10 min bez ulja opet ne mozes stici sa njim kod majstora smesan tast.

dorcol

pre 3 godine

Imao sam civic sa 1,5 vtec motorom. Presao 250k. Motor i kad sam ga prodao suv ko barut. Ta masina je tako izgledala jednostavno i imao si dojam da te nikad nece ostaviti na putu. Prije nego sto cu ga prodati na godinu dve, sipao sam najjeftinije ulje koje postoji i auto je opet islo kao „singerica“. Onda sam kratko vozio mitsubishi colt 1,3. Takodje extra motor. Kad sam sebi utripovao da mi treba bmw, krenula je nocna mora. Lijep jeste bio (trojka coupe) ali kad ti na 148k ode brtva na glavi, vise ga nikad kupiti necu.

dorcol

pre 3 godine

Po Americi i Kanadi kamiondzije prelaze po milion km, najcesce sa Volvom
ili Frajtlajnerom. Nisam cuo da neko vozi Japanca a japanci kao najbolje motore prave. Malo morgen.
(//,,, 05. jun 2020 22:48) komentar ti nije bas najinteligentniji. Ja jos nisam vidio hondu ili toyotu kamion od 40 tona. Ali zato otidji malo u Aziju pa pitaj prosjecnog taksistu koliko mu je presla toyota camry.

pcelica maja

pre 3 godine

ovo je obicna glupost,uzmite nove motore pa da vidimo,to bi bilo da kazemo merodavno ovako sve zavisi od istrosenosti motora i delova itd..

boki

pre 3 godine

ovi hondasi su stvarno ograniceni,motor da se toliko ugreje za 20s je ne stvarno a drugo ovaj je znao koji ce prvi da stane sto se vidi po njemu..auto da bi zakovao mora manogo vise da se pusi a od temperature bi se i osusio,skala temp na nuli na pezou i na fokusu a na hondi posle 2 min pocela da se penje mislim senzor bi digao temperaturu i da nema vode bar malo posto je temp motora ogromna...lepo namesten klip za siroke narodne mase posto je vecini koficijent inteligencije srazmeran dvonedeljnom fetusu curke...

Hehe

pre 3 godine

@(baksuzz, 5. jun 2020 21:48)

Nije je vadio iz crvenog :)

A ostalima bih porucio da stvarno ne vidim nijedan razlog da vas ovaj sprdnja video bas ovoliko pogadja. Malo se zapitajte, sta vam je i ima li vam pomoci.

Boki

pre 3 godine

Ford nije crko ,već je registrovao da nema ulja i tečnosti što ostala dva glupa auta nisu znala ,i tragično izgubila život ,za 20 minuta naspeš ulje i vodu i ford nastavlja kao da ništa nije bilo,jednom Ford u ek Ford,i moj Ford stari nikad se ne kvari.
(Zoran, 06. jun 2020 08:13)
@Zoran
Zoki, kad postanes tata ako do sada nisi detetu daj ime Ford.

edi

pre 3 godine

Ni fica ne bi crkla za 20 sekundi. Glup test.Nema sanse da se auto pregreje za 20 sekundi, jednostavno su uzeli vec gotov auto i kao ga testiraju. Da je bar dva minuta izdrzao pa da poverujem.

Dezon

pre 3 godine

Da stavimo tacku sto se tice motora, japanci. Sto se tice enterijera i zavrsne obrade to su nemci. Ali francuzi subopasni takodje, nema im se sta zameriti.

adv

pre 3 godine

Po meni ovaj test samo pokazuje koji motor ima najvecu toleranciju. Znaci ako nema trenja elemenata (karika npr) o blok motora nema tolike temperature i klip nece blokirati.

Ko god

pre 3 godine

Vozio hondicu sa ovim motorom. Zaista odličan, elastičan i vrtljiv motor. Na visokim obrtajima nema režanja i vibracija... Ipak ne znam koliko je ovaj test merodavan jel ipak ne znamo u kakvom su stanju testirani automobili. Ovakav test bi imao smisla isključivo na novim vozilima.

Radovan

pre 3 godine

Najbolji je BMW, 3000km bez ulja provereno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Hard, 5. jun 2020 18:52)

Ah te ribolovačke priče u Srbiji.
Muškarci treba da uklone 2. nule, a žene da dodaju 2. nule.

Zoran

pre 3 godine

Ford nije crko ,već je registrovao da nema ulja i tečnosti što ostala dva glupa auta nisu znala ,i tragično izgubila život ,za 20 minuta naspeš ulje i vodu i ford nastavlja kao da ništa nije bilo,jednom Ford u ek Ford,i moj Ford stari nikad se ne kvari.

мики

pre 3 godine

Pa zasto bi iko normalan vozio bez ulja i antifriza !?
(rabadzija, 05. jun 2020 17:58)

вероватно не би, али то није ни поента. тест свакако није ни близу нивоа научног теста, али је сигурно индикативан. мотор који је најпрецизније произведен о склопљен, од бољих и издржљивијих материјала, и који је отпоран на веће разлике у температури, може даље да догура.

наравно да је битно који мотор може да преживи недостатак уља и антифриза. мањак је честа појава, а деси се и да скроз исцури, а да возач не примети. рупица на цреву система хлађења, поломљен картер за уље... и оде све у три лепе пре него што се лампица упали.

baksuzz

pre 3 godine

Da li sam ja jedini kome se desilo da Honda benzinac pocne da trosi ulje? I to na manje od 150k km. Doduse, nisam prvi vlasnik. Ali sta god mu je radio prethodni, da pocne da srce na toj kilometrazi ulje.

K1M2

pre 3 godine

Odlična Honda. Mada je mogao da proba da provoza Peugeot i Ford, za to smo ostali uskraćeni. Inače tako će teško uništiti motor, mi smo pripovlačenju iz Hrvatske uništavali motore na tegljačima marke Mercedes koji nisu mogli da budu izvučeni. U karter smo sipali pesak i sonu kiselinu u ulje i tako ih turirali, to je trajalo oko sat vremena, potom smo ispustili ulje i vodu te ih tako ih vozili po aerodromu. A onda smo ih parkirali i sipali im ulje u motore i vodu u hladnjak da se ne primeti diverzija. Takve kamione smo predali ujkama, oni srećni što su dobili kamione a mi srećni što znamo šta smo im predali. Al malo morgen, verovali ili ne ti kamioni su radili još dugo godina nakon primopredaje! Mercedes je Mercedes, nema tu greške.
(Ervin, 05. jun 2020 18:40)

tko drugom jamu kopa sam u nju pada....

mr.wolf

pre 3 godine

Bila je slicna fora u Top Giru. Uzeli sva trojica pi neki krs iz 90tih... i vozili krugove. I ne, nisu crkavali posle 20 sec. Uspeli su po nekoliko krugova da odvoze, sa tim da je Fiat Uno (cini mi se, mada je mozda i Tipo) okrenuo 40+ krugova na stazi. Medjutim, to je uspelo zahvaljujuci tome sto je onaj voditelj "varao" i ostavio 2L antifriza.

Vidan

pre 3 godine

Nije za poredjenje stari Hondin 8v sohc motor i Pugov 1.4 8v isto stari sa relativno novim Fordovim 1.6 16v Ti-VCT motorom sa varijabilnim usisom.

2.2 type s

pre 3 godine

@Srbin, nije to traktoče, naprotiv koga god sam vozio pomislio je benzin. Miran ne bruji a vuče ugladjeno kao benzin. Taj motor 2.2 icdti je napravio osnivač VTECa iz 2.2 benzinca. I da remap ECUa ovog motora na 170 ks je fantazija, i sve serijski ostaje od dijelova. Pozdrav ljubiteljima Honde

miša

pre 3 godine

Zato sam vozio, vozim i vozicu Hondu.
(koronarius, 05. jun 2020 18:06)

Zato što može da pređe nekoliko kilometara duže bez ulja...?

Bravo. Uvek sam govorio da je to najvažnija stvar na autu. Mrski Nemci slabo idu bez ulja, VW Golf se takoreći raspadne. Ali Japanac šta napravi, to je čudo. Kada se u svemir budu slale stvari koje predstavljaju čovečanstvo, hilzne sa Civic-a 96-to godište će biti prvo što će ukrcati u šatl.

//,,

pre 3 godine

Po Americi i Kanadi kamiondzije prelaze po milion km, najcesce sa Volvom
ili Frajtlajnerom. Nisam cuo da neko vozi Japanca a japanci kao najbolje motore prave. Malo morgen.

@therealdonaldtrump

pre 3 godine

@Hard... bralica bez flaše ulja sa BMW se ne polazi na put ... provereno
(land of robber barons, 05. jun 2020 20:56)

Eto ja polazim na duže puteve bez flaša ulja i nikada mi i nije trebala. Al ok ako je BMW NOV NOV NOV Baba vozila... možda si u pravu.
Mom netreba.

Nebojša iz Beograda

pre 3 godine

Trebali su na test da stave i Alfu, pokidala bi garant. To su motori koji su navikli da rade bez ulja. Ako nema ulja ispod Alfe nema ga ni u njoj...

gpbg

pre 3 godine

@SRBIN
Imam golfa 1.6 benzin nemam pojma sta je plivajuci zamajac ili fiksni niti sta je turbina ,jos je prvo kvacilo a ima 280.000 km,a treci akimulator ?

Ervin

pre 3 godine

Ovaj test nema veze sa životom. Sad na osnovu takve youtube budalaštine dokonih đilkoša hoćete da dokažete da je Honda najbolji polovnjak. To veze nema sa životom, uporedi generalnu Honde i Fiata pa će ti sve biti jasno. Kupiti japanac star 25 godina i pri tome misliti da ćeš ga voziti još deset godina bez kvarova je nebuloza. Ovo je idealna prilika da prodavci japanskih krševa dokazuju memoguće: da se japanci ne kvare! A kvare se kao i svaki drugi auto a cena delova....ne daj bože nikome.

Aca

pre 3 godine

Kad smo menjali antifriz na Hyundai Accent 1.3i 1996 god.izbacili sve antifriz pa rekli ajt da budemo sigurni da se sve izbaci usli i vozili ga jedno 10 min. znaci bez antifriza ako verujete teperatura je bila i dalje na optimalonoj nije ni mrdnula neverovatno motor i dalje topao kad stavis ruku kao sa AF kao i bez njega,da je nesto rikmulo riknuko bi tad ali brat kao i dalje vozi a to bili pre 3 god.?Neverovatno,da nije izaso ovaj klip ne bi mi znao da su motori kosookih na tako visokom nivou.I ja isto imam Accenta i ja i brat kad me pitaju za odrzavanje ja kazem:Koje odrzavanje????

Bojan

pre 3 godine

Ovi testovi su idealni za vas bez kinte, mi dobro stojeci kupujemo automobile da ih vozimo nove do maks 5 godina starosti a ne da mi sluzi kao tegljac gradjevinskog materijala i voznju mladenaca po seoskim svadbama istovremeno.

Ja

pre 3 godine

Ovo ne mora da znaci da su u Pegou i Fordu crkli ..meni clio DCi nije hteo da upali i odem kod majstora on stavi na dijagnostiku i tamo mu kaze da nema dovoljno ulja u motoru ( a stvarno posle se setim da sam sipao skoro litar manje nego sto treba na malom servisu jer nisam kupio vise a posle sam zaboravio da dosipam ) ..dosipo ulje i motor upali odmah i radi bez problema

kamioni avioni

pre 3 godine

Po Americi i Kanadi kamiondzije prelaze po milion km, najcesce sa Volvom
ili Frajtlajnerom. Nisam cuo da neko vozi Japanca a japanci kao najbolje motore prave. Malo morgen.
(//,,, 05. jun 2020 22:48)

Prelaze i više. Ali najbolji motori su Detroit, Cummins, Caterpillar (mislim da si izašli sa tržišta) i  PACCAR (vlasnici su Peterbilta, Kenwortha i DUFa). Volvo i Freightliner ne mogu da čiste auspuh Peterbiltu, Kenworthu ili Western Star-u po kvakitetu, snazi, stabilnosti, brzini, itd., medjutim, mnogo su jeftiniji pa otuda i njihova popularnost. Posebno se loše pokazao Freightliner sa mercedesovim motorom.

Eldorado

pre 3 godine

Ne pratim nešto kamione, sarađujem s par firmi iz US većinom voze Peterbilt.
Koje kilometraže ta čuda "gaze" je za nepoverovati.

oscar

pre 3 godine

da je alfa romeo na testu sigurno bo pobedila. svakako malo malo pa sipaj ulje i antifriz?
(dule, 06. jun 2020 07:23)

Jedino ako ima plin ugradjen. Trosila bi manje, a startna kao formula.

мики

pre 3 godine

Koja je poenta ovog 'testa'? Hajde da vidimo koji ce najdalje da stigne bez goriva...ili bez tockova...
(Rade, 05. jun 2020 17:56)

твој тест не мора ни да се проба, ниједан се не би ни померио. можда мало имагинације?

//,,,

pre 3 godine

(//,,, 05. jun 2020 22:48) komentar ti nije bas najinteligentniji. Ja jos nisam vidio hondu ili toyotu kamion od 40 tona. Ali zato otidji malo u Aziju pa pitaj prosjecnog taksistu koliko mu je presla toyota camry.
(dorcol,

U pravu si, bas mi je glup komentar. Nego ti si sa svojim komentarom potvrdio ono sto sam ja rekao. Nisi vidio Hondu ili Tojotu kamion zato
sto kamioni prelaze po nekoliko hiljada km a da ne gase motor. Pogledaj
na internetu ko pravi motore za jahte i brodove pa javi ako vidis neki
Hondin ili Toyotin motor.Ne racunam sportske camce koji su vise u servisu nego u vodi. U aziji taksisti voze Toyote zbog manje potrosnje goriva.
Americki taksisti s u vozili Fordove i Linkolne dok i kod njih nije dosla
kriza. Ford i Mercedes vec vise od 50g poslije milion km prebace na pocetnih 000 000 km. Ovaj 'test' je obicna glupost, porede tri motora a mi ne znamo njihovu kilometrazu. U njega vjeruju samo vozaci Honde zajedno sa njihovim trgovcima naravno.

Žicko

pre 3 godine

Jednom prilikom pre nekog dužeg puta dospem vodu u mog Golfa dvojku 1.6 sa plinom i zaboravim da vratim čep. Posle ravno 300 km automobil je prvo počeo da trokira i na kraju se ugasio. Zamrzla "pluća" jer se nije hladio pravilno. Našao čep ispod haube, sačekao da se sve odmrzne, dosuo vodu i nastavio dalje kao da ništa nije bilo.

Vuk

pre 3 godine

Ovaj hondin motor ( d14 ) jeste sohc ali sa 16 ventila! I jos nesto, hondino crveno polje je bar za 1000 obrtaja vise nego fordovo ili pezoovo, ako su ta dva uspela da se popnu na 6000 rpm, honda je bar do 7000 otisla. Da su sva tri bila na istom broju obrtaja, npr 6000, honda bi potrajala jos duplo ovoliko vremena!

Bojan @baksuz

pre 3 godine

Koliko ulja trosi? Normalno je da potroši oko 1l na 10.000km i to zavisi od viskoziteta ulja i stila voznje,npr ako cesce vozis brze na autoputu. Probaj da stavis ulje viskoziteta npr 0w40 ili 5w40. Meni je smanjio potrošnju kada sam preso sa 0w30 na 5w40.

Ervin

pre 3 godine

Odlična Honda. Mada je mogao da proba da provoza Peugeot i Ford, za to smo ostali uskraćeni. Inače tako će teško uništiti motor, mi smo pripovlačenju iz Hrvatske uništavali motore na tegljačima marke Mercedes koji nisu mogli da budu izvučeni. U karter smo sipali pesak i sonu kiselinu u ulje i tako ih turirali, to je trajalo oko sat vremena, potom smo ispustili ulje i vodu te ih tako ih vozili po aerodromu. A onda smo ih parkirali i sipali im ulje u motore i vodu u hladnjak da se ne primeti diverzija. Takve kamione smo predali ujkama, oni srećni što su dobili kamione a mi srećni što znamo šta smo im predali. Al malo morgen, verovali ili ne ti kamioni su radili još dugo godina nakon primopredaje! Mercedes je Mercedes, nema tu greške.

//,,

pre 3 godine

Po Americi i Kanadi kamiondzije prelaze po milion km, najcesce sa Volvom
ili Frajtlajnerom. Nisam cuo da neko vozi Japanca a japanci kao najbolje motore prave. Malo morgen.

boki

pre 3 godine

ovi hondasi su stvarno ograniceni,motor da se toliko ugreje za 20s je ne stvarno a drugo ovaj je znao koji ce prvi da stane sto se vidi po njemu..auto da bi zakovao mora manogo vise da se pusi a od temperature bi se i osusio,skala temp na nuli na pezou i na fokusu a na hondi posle 2 min pocela da se penje mislim senzor bi digao temperaturu i da nema vode bar malo posto je temp motora ogromna...lepo namesten klip za siroke narodne mase posto je vecini koficijent inteligencije srazmeran dvonedeljnom fetusu curke...

edi

pre 3 godine

Ni fica ne bi crkla za 20 sekundi. Glup test.Nema sanse da se auto pregreje za 20 sekundi, jednostavno su uzeli vec gotov auto i kao ga testiraju. Da je bar dva minuta izdrzao pa da poverujem.

K1M2

pre 3 godine

Odlična Honda. Mada je mogao da proba da provoza Peugeot i Ford, za to smo ostali uskraćeni. Inače tako će teško uništiti motor, mi smo pripovlačenju iz Hrvatske uništavali motore na tegljačima marke Mercedes koji nisu mogli da budu izvučeni. U karter smo sipali pesak i sonu kiselinu u ulje i tako ih turirali, to je trajalo oko sat vremena, potom smo ispustili ulje i vodu te ih tako ih vozili po aerodromu. A onda smo ih parkirali i sipali im ulje u motore i vodu u hladnjak da se ne primeti diverzija. Takve kamione smo predali ujkama, oni srećni što su dobili kamione a mi srećni što znamo šta smo im predali. Al malo morgen, verovali ili ne ti kamioni su radili još dugo godina nakon primopredaje! Mercedes je Mercedes, nema tu greške.
(Ervin, 05. jun 2020 18:40)

tko drugom jamu kopa sam u nju pada....

Ervin

pre 3 godine

Ovaj test nema veze sa životom. Sad na osnovu takve youtube budalaštine dokonih đilkoša hoćete da dokažete da je Honda najbolji polovnjak. To veze nema sa životom, uporedi generalnu Honde i Fiata pa će ti sve biti jasno. Kupiti japanac star 25 godina i pri tome misliti da ćeš ga voziti još deset godina bez kvarova je nebuloza. Ovo je idealna prilika da prodavci japanskih krševa dokazuju memoguće: da se japanci ne kvare! A kvare se kao i svaki drugi auto a cena delova....ne daj bože nikome.

Bojan

pre 3 godine

Ovi testovi su idealni za vas bez kinte, mi dobro stojeci kupujemo automobile da ih vozimo nove do maks 5 godina starosti a ne da mi sluzi kao tegljac gradjevinskog materijala i voznju mladenaca po seoskim svadbama istovremeno.

Zoran

pre 3 godine

Ford nije crko ,već je registrovao da nema ulja i tečnosti što ostala dva glupa auta nisu znala ,i tragično izgubila život ,za 20 minuta naspeš ulje i vodu i ford nastavlja kao da ništa nije bilo,jednom Ford u ek Ford,i moj Ford stari nikad se ne kvari.

miša

pre 3 godine

Zato sam vozio, vozim i vozicu Hondu.
(koronarius, 05. jun 2020 18:06)

Zato što može da pređe nekoliko kilometara duže bez ulja...?

Bravo. Uvek sam govorio da je to najvažnija stvar na autu. Mrski Nemci slabo idu bez ulja, VW Golf se takoreći raspadne. Ali Japanac šta napravi, to je čudo. Kada se u svemir budu slale stvari koje predstavljaju čovečanstvo, hilzne sa Civic-a 96-to godište će biti prvo što će ukrcati u šatl.

samo kazem

pre 3 godine

pogledajte bolje snimak iz honde nisu izvukli svu tecnost svo vreme curi dok motor radi. ali i dalje mislim sa je ovo idiotski klip. i kakve veze da li je stao posle 20s ili 40s sve jedno kad motor ostane bez ulja generalka je neminovna.

Alex

pre 3 godine

Najbolji je BMW, 3000km bez ulja provereno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Hard, 5. jun 2020 18:52)

Ne trudi se rođače. To germansko puvalo, ne radi kako treba, ni kad ima ulja.

jaretina na minimalacu

pre 3 godine

Pa zasto bi iko normalan vozio bez ulja i antifriza !?
(rabadzija, 05. jun 2020 17:58)

zato što postoje zemlje i narodi u kojima auto ne sahranjuje tebe, već ti auto.
onako iz zezanja.

i ne, oni nisu u zlatnom dobu, oni su u krizi.

pcelica maja

pre 3 godine

ovo je obicna glupost,uzmite nove motore pa da vidimo,to bi bilo da kazemo merodavno ovako sve zavisi od istrosenosti motora i delova itd..

Block

pre 3 godine

Haha, bas su me nasmejali. Ova kola u Engleskoj ne vrede ni po 100e tako da su idealna za test. Ocekivano Honda ipak gura najvise u svim uslovima. Radi cak i na gazirana pica.

Cemu sluzi test? Pa pe svega zabavi (kao i vecina emisija ovakvog tipa), ali i da zakljucis da ako slucajno padne nivo ulja iil rashladne tecnosti Honda nece bas odmah da zariba, a ova dva hoce. Bice da je do kvaliteta materijala i konstukcije motora.

Aca

pre 3 godine

Kad smo menjali antifriz na Hyundai Accent 1.3i 1996 god.izbacili sve antifriz pa rekli ajt da budemo sigurni da se sve izbaci usli i vozili ga jedno 10 min. znaci bez antifriza ako verujete teperatura je bila i dalje na optimalonoj nije ni mrdnula neverovatno motor i dalje topao kad stavis ruku kao sa AF kao i bez njega,da je nesto rikmulo riknuko bi tad ali brat kao i dalje vozi a to bili pre 3 god.?Neverovatno,da nije izaso ovaj klip ne bi mi znao da su motori kosookih na tako visokom nivou.I ja isto imam Accenta i ja i brat kad me pitaju za odrzavanje ja kazem:Koje odrzavanje????

ARGENTTO

pre 3 godine

Sigurnosna elektronika je odradila svoje, skontala da nema tecnosti i ugasila motore na Fordu u Pezou
(elektronika_rodjaci, 05. jun 2020 18:55)

Jeste, i aktivirala specijalne uredjaje za ispustanje dima iz motora xaxaxa :)

SRBIN

pre 3 godine

Krajnje nehuman i uznemirujući video. Ipak , sada sam još srećniji što imam "Civica"...
(Ceki opinionista del cazzo, 05. jun 2020 17:41)


Imam i ja CIVIC TRAKTORCE... 140 KS diesel... Prkosim ovom svapskom smecu jer mi se HONDICA ne kvari.

samo kazem

pre 3 godine

pustite vi to zasto bi ovo ikome trebalo? cim padne nivo ulja auto daje signal cim se pocne temperatura dizati auto pokaze parkiraj se pored puta i zovi slep sluzbu. da moze i 10 min bez ulja opet ne mozes stici sa njim kod majstora smesan tast.

//,,,

pre 3 godine

(//,,, 05. jun 2020 22:48) komentar ti nije bas najinteligentniji. Ja jos nisam vidio hondu ili toyotu kamion od 40 tona. Ali zato otidji malo u Aziju pa pitaj prosjecnog taksistu koliko mu je presla toyota camry.
(dorcol,

U pravu si, bas mi je glup komentar. Nego ti si sa svojim komentarom potvrdio ono sto sam ja rekao. Nisi vidio Hondu ili Tojotu kamion zato
sto kamioni prelaze po nekoliko hiljada km a da ne gase motor. Pogledaj
na internetu ko pravi motore za jahte i brodove pa javi ako vidis neki
Hondin ili Toyotin motor.Ne racunam sportske camce koji su vise u servisu nego u vodi. U aziji taksisti voze Toyote zbog manje potrosnje goriva.
Americki taksisti s u vozili Fordove i Linkolne dok i kod njih nije dosla
kriza. Ford i Mercedes vec vise od 50g poslije milion km prebace na pocetnih 000 000 km. Ovaj 'test' je obicna glupost, porede tri motora a mi ne znamo njihovu kilometrazu. U njega vjeruju samo vozaci Honde zajedno sa njihovim trgovcima naravno.

SRBIN

pre 3 godine

Japanci imaju najbolje benzince, tu nema greske.
Kakva su vasa iskustva sa dizelima i njihovim odrzavanjem ?
Pozdrav
(Iz zemlje krajnosti, 5. jun 2020 17:23)
Evo ja imam CIVIC 2,2 140 KS... Nemam pojma sta je plivajuci ili fiksni zamajac, jos je prvo kvacilo i ima 354 000 km... Prvi auspuh.. Drugi akumulator.. Auto je 2006 godiste.

Boki

pre 3 godine

Ford nije crko ,već je registrovao da nema ulja i tečnosti što ostala dva glupa auta nisu znala ,i tragično izgubila život ,za 20 minuta naspeš ulje i vodu i ford nastavlja kao da ništa nije bilo,jednom Ford u ek Ford,i moj Ford stari nikad se ne kvari.
(Zoran, 06. jun 2020 08:13)
@Zoran
Zoki, kad postanes tata ako do sada nisi detetu daj ime Ford.

Ja

pre 3 godine

Ovo ne mora da znaci da su u Pegou i Fordu crkli ..meni clio DCi nije hteo da upali i odem kod majstora on stavi na dijagnostiku i tamo mu kaze da nema dovoljno ulja u motoru ( a stvarno posle se setim da sam sipao skoro litar manje nego sto treba na malom servisu jer nisam kupio vise a posle sam zaboravio da dosipam ) ..dosipo ulje i motor upali odmah i radi bez problema

oscar

pre 3 godine

da je alfa romeo na testu sigurno bo pobedila. svakako malo malo pa sipaj ulje i antifriz?
(dule, 06. jun 2020 07:23)

Jedino ako ima plin ugradjen. Trosila bi manje, a startna kao formula.

Mazda 6 Driver

pre 3 godine

Japanci imaju najbolje benzince, tu nema greske.
Kakva su vasa iskustva sa dizelima i njihovim odrzavanjem ?
Pozdrav
(Iz zemlje krajnosti, 5. jun 2020 17:23)

Mislis ono plivajuci zamajac i slicno? Imao sam Hondu Accord dizela, 2,2l / 140KS. Auto je bio neunistiv, dok ga na parkingu nije unakazio jedan idiot, vozac cistaca snega. Sada vozim Mazdu 6 (2,2l/163KS dizel)jer je Honda pocela sa idiotskom politikom downsizing motora.

baksuzz

pre 3 godine

Da li sam ja jedini kome se desilo da Honda benzinac pocne da trosi ulje? I to na manje od 150k km. Doduse, nisam prvi vlasnik. Ali sta god mu je radio prethodni, da pocne da srce na toj kilometrazi ulje.

dorcol

pre 3 godine

Po Americi i Kanadi kamiondzije prelaze po milion km, najcesce sa Volvom
ili Frajtlajnerom. Nisam cuo da neko vozi Japanca a japanci kao najbolje motore prave. Malo morgen.
(//,,, 05. jun 2020 22:48) komentar ti nije bas najinteligentniji. Ja jos nisam vidio hondu ili toyotu kamion od 40 tona. Ali zato otidji malo u Aziju pa pitaj prosjecnog taksistu koliko mu je presla toyota camry.

Vidan

pre 3 godine

Nije za poredjenje stari Hondin 8v sohc motor i Pugov 1.4 8v isto stari sa relativno novim Fordovim 1.6 16v Ti-VCT motorom sa varijabilnim usisom.

adv

pre 3 godine

Po meni ovaj test samo pokazuje koji motor ima najvecu toleranciju. Znaci ako nema trenja elemenata (karika npr) o blok motora nema tolike temperature i klip nece blokirati.

gpbg

pre 3 godine

@SRBIN
Imam golfa 1.6 benzin nemam pojma sta je plivajuci zamajac ili fiksni niti sta je turbina ,jos je prvo kvacilo a ima 280.000 km,a treci akimulator ?

Zordon

pre 3 godine

@(elektronika_rodjaci, 5. jun 2020 18:55)

Ovde u Srbiji devojka vozila sluzbenog novog fokusa atmosferca 70000km bez ijednog servisa dok nije prolupao motor pa morala na generalku. Kad je pitali sto nije radila servise jer je to palo na zaposlene da sami vode racuna, rekla je da nije znala da treba. Zakazala elektronika, nije prepoznala kacamak od ulja u motoru.

Dezon

pre 3 godine

Da stavimo tacku sto se tice motora, japanci. Sto se tice enterijera i zavrsne obrade to su nemci. Ali francuzi subopasni takodje, nema im se sta zameriti.

dorcol

pre 3 godine

Imao sam civic sa 1,5 vtec motorom. Presao 250k. Motor i kad sam ga prodao suv ko barut. Ta masina je tako izgledala jednostavno i imao si dojam da te nikad nece ostaviti na putu. Prije nego sto cu ga prodati na godinu dve, sipao sam najjeftinije ulje koje postoji i auto je opet islo kao „singerica“. Onda sam kratko vozio mitsubishi colt 1,3. Takodje extra motor. Kad sam sebi utripovao da mi treba bmw, krenula je nocna mora. Lijep jeste bio (trojka coupe) ali kad ti na 148k ode brtva na glavi, vise ga nikad kupiti necu.

Nebojša iz Beograda

pre 3 godine

Trebali su na test da stave i Alfu, pokidala bi garant. To su motori koji su navikli da rade bez ulja. Ako nema ulja ispod Alfe nema ga ni u njoj...

2.2 type s

pre 3 godine

@Srbin, nije to traktoče, naprotiv koga god sam vozio pomislio je benzin. Miran ne bruji a vuče ugladjeno kao benzin. Taj motor 2.2 icdti je napravio osnivač VTECa iz 2.2 benzinca. I da remap ECUa ovog motora na 170 ks je fantazija, i sve serijski ostaje od dijelova. Pozdrav ljubiteljima Honde

@therealdonaldtrump

pre 3 godine

@Hard... bralica bez flaše ulja sa BMW se ne polazi na put ... provereno
(land of robber barons, 05. jun 2020 20:56)

Eto ja polazim na duže puteve bez flaša ulja i nikada mi i nije trebala. Al ok ako je BMW NOV NOV NOV Baba vozila... možda si u pravu.
Mom netreba.

Žicko

pre 3 godine

Jednom prilikom pre nekog dužeg puta dospem vodu u mog Golfa dvojku 1.6 sa plinom i zaboravim da vratim čep. Posle ravno 300 km automobil je prvo počeo da trokira i na kraju se ugasio. Zamrzla "pluća" jer se nije hladio pravilno. Našao čep ispod haube, sačekao da se sve odmrzne, dosuo vodu i nastavio dalje kao da ništa nije bilo.

Vuk

pre 3 godine

Ovaj hondin motor ( d14 ) jeste sohc ali sa 16 ventila! I jos nesto, hondino crveno polje je bar za 1000 obrtaja vise nego fordovo ili pezoovo, ako su ta dva uspela da se popnu na 6000 rpm, honda je bar do 7000 otisla. Da su sva tri bila na istom broju obrtaja, npr 6000, honda bi potrajala jos duplo ovoliko vremena!

koronarius

pre 3 godine

Koji motor ide u ovu Hondu, i da li se ugradjuje u novije automobile? ?
(freality, 05. jun 2020 17:23)

Pretpostavljam vtec 1.4 90 ks. Naravno da se ne ugradjuje.

мики

pre 3 godine

Pa zasto bi iko normalan vozio bez ulja i antifriza !?
(rabadzija, 05. jun 2020 17:58)

вероватно не би, али то није ни поента. тест свакако није ни близу нивоа научног теста, али је сигурно индикативан. мотор који је најпрецизније произведен о склопљен, од бољих и издржљивијих материјала, и који је отпоран на веће разлике у температури, може даље да догура.

наравно да је битно који мотор може да преживи недостатак уља и антифриза. мањак је честа појава, а деси се и да скроз исцури, а да возач не примети. рупица на цреву система хлађења, поломљен картер за уље... и оде све у три лепе пре него што се лампица упали.

Radovan

pre 3 godine

Najbolji je BMW, 3000km bez ulja provereno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Hard, 5. jun 2020 18:52)

Ah te ribolovačke priče u Srbiji.
Muškarci treba da uklone 2. nule, a žene da dodaju 2. nule.

Eldorado

pre 3 godine

Ne pratim nešto kamione, sarađujem s par firmi iz US većinom voze Peterbilt.
Koje kilometraže ta čuda "gaze" je za nepoverovati.

kamioni avioni

pre 3 godine

Po Americi i Kanadi kamiondzije prelaze po milion km, najcesce sa Volvom
ili Frajtlajnerom. Nisam cuo da neko vozi Japanca a japanci kao najbolje motore prave. Malo morgen.
(//,,, 05. jun 2020 22:48)

Prelaze i više. Ali najbolji motori su Detroit, Cummins, Caterpillar (mislim da si izašli sa tržišta) i  PACCAR (vlasnici su Peterbilta, Kenwortha i DUFa). Volvo i Freightliner ne mogu da čiste auspuh Peterbiltu, Kenworthu ili Western Star-u po kvakitetu, snazi, stabilnosti, brzini, itd., medjutim, mnogo su jeftiniji pa otuda i njihova popularnost. Posebno se loše pokazao Freightliner sa mercedesovim motorom.

Bojan @baksuz

pre 3 godine

Koliko ulja trosi? Normalno je da potroši oko 1l na 10.000km i to zavisi od viskoziteta ulja i stila voznje,npr ako cesce vozis brze na autoputu. Probaj da stavis ulje viskoziteta npr 0w40 ili 5w40. Meni je smanjio potrošnju kada sam preso sa 0w30 na 5w40.

мики

pre 3 godine

Koja je poenta ovog 'testa'? Hajde da vidimo koji ce najdalje da stigne bez goriva...ili bez tockova...
(Rade, 05. jun 2020 17:56)

твој тест не мора ни да се проба, ниједан се не би ни померио. можда мало имагинације?

Hehe

pre 3 godine

@(baksuzz, 5. jun 2020 21:48)

Nije je vadio iz crvenog :)

A ostalima bih porucio da stvarno ne vidim nijedan razlog da vas ovaj sprdnja video bas ovoliko pogadja. Malo se zapitajte, sta vam je i ima li vam pomoci.

Ko god

pre 3 godine

Vozio hondicu sa ovim motorom. Zaista odličan, elastičan i vrtljiv motor. Na visokim obrtajima nema režanja i vibracija... Ipak ne znam koliko je ovaj test merodavan jel ipak ne znamo u kakvom su stanju testirani automobili. Ovakav test bi imao smisla isključivo na novim vozilima.

mr.wolf

pre 3 godine

Bila je slicna fora u Top Giru. Uzeli sva trojica pi neki krs iz 90tih... i vozili krugove. I ne, nisu crkavali posle 20 sec. Uspeli su po nekoliko krugova da odvoze, sa tim da je Fiat Uno (cini mi se, mada je mozda i Tipo) okrenuo 40+ krugova na stazi. Medjutim, to je uspelo zahvaljujuci tome sto je onaj voditelj "varao" i ostavio 2L antifriza.