Sreda, 27.05.2020.

11:15

Da li biste kupili polovan automobil preko Interneta?

Izvor: B92

Da li biste kupili polovan automobil preko Interneta? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

74 Komentari

Sortiraj po:

Robi

pre 3 godine

Ne bih vise pogledao polovan auto ni na placu,ni u salonu niti preko neta. Bilo koji,samo da je nov,u garanciji,makar i Dacia,a ne isutirana masina sa zapada, dovoze silne dresine kamionima preko Kelebije,to da vidite,ma na njima je meseceva prasina...dotle su stigli silni Audiji i Bemveji,svi presli 390.000km u boljem slucaju.

Chiko

pre 3 godine

U FR, Peugeot servis, godinu dana garancije koja važi u celoj evropi (Srbija i zemlje zapadnog balkana takodje na listi) sa mogućnošću produženja garancije ali je to malo skuplje (50€ mesečno do 3 godine) i godinu dana star automobil. Za sada sve ok

karantin 45

pre 3 godine

samo da dodam, kad nadjete auto koji vam se svidja OBAVEZNO trazite video kola na dan kad ga zovnete, koji ce vam pomoci da uporedite real time video i onaj koji je prodavac postavio ko zna kad. Razlika je drasticna

karantin 45

pre 3 godine

gledao 6 mjeseci na mobile de i slicne sajtove kola. izbjegavao turske i balkanske firme po Njemackoj i dr. drzavama Zapadne evrope. kad bih nasao dobar javljao drugovima koji su tamo da ga pogledaju.
E da, cak i visoko cijenjeni Njemci pa i Svedjani su bili vise nego spremni da Vas slazu i prevare.
DRASTICNA razlika fotografije i video koje napravi prodavac od onih koje vam urade drugovi koji su fizicki na placu. Na kraju sam otisao sam, provjerio auto i kupio.
PS. Samo da kazem sa sam gledao kola 2015 - 2016 proizvodnja
Mislim da je prevelik rizik samo online.

Majstor

pre 3 godine

Ni u ludilu ! Polovan automobil se ne kupuje na osnovu fotografija vec mora uzivo da se lepo pogleda i pregleda, tek tada se kupuje !

Veliki brat

pre 3 godine

Time se kod nas vec neko vreme bavi jedna firma iz Cicevca.
Ako je neko imao iskustva sa tom firmom (necu navoditi ime zbog reklame) neka nam javi svoje utiske.
(Mare026, 27. maj 2020 12:05)

Pa, problem većine kupaca polovnjaka u Srbiji je što žele da veruju u bajke, ta firma naplati neke svoje troškove u iznosu od oko 500€ plus troškov carine, poreza ili čega već još, mislim da je nešto reda 700€.

E, sad, kako gleda prosečan kupac u Srbiji? Pa, on na tu već malo jaču cenu za neki auto u Švajcarskoj doda tih 700e i gleda šta za taj novac ima u Srbiji, i nada se da je baš on taj srećnik, koj će da nabasa na primerak kome je kilometraža vraćena tipa sa 250k km na 150k km. A relanost je u 90% slučajeva mnogo gora, nego se kod nas automobili voze u proseku 15-20km dnevno, pa i najgori krš može da izdrži bez ozbiljnijih kvarova bar nekoliko godina.

Svako normalan treba da se zapita zašto će neko u inostranstvu kupiti novi Sandero ili Rapid, a ne polovan Audi A4 - mada, ima i takvih, ali uglavnom gastabajteri po Nemačkoj koji dokazuju sebi i drugima (mada, više sebi) da su uspeli, a toče goriva za 10e tek da naprave koji krug.

Duško Katran

pre 3 godine

Prošle godine u ovo doba, nađem na mobile.de lep auto, nema ogrebotine na sebi..Cena povoljna, ima kao sitan kvar u radu motora koji se lako otklanja, nazovem, kaže lik bez problema s njim za Srbiju, pa tamo otklanjajte grešku..
Sednemo u kola, 1000 km puta, da bi video sledeće ;
-Auto je fotošopiran na slikama, lak ispucao, slojevi gita..
-automobil ne možeš da isteraš sa placa, a ne da ideš za Srbiju..
-vlasnik placa bosanac a firma čisti nemački naziv, pričali telefonom na nemačkom, iako sam se predstavio..
-telefonom mi je predlagao i da ne moram da dolazim, ima on poslovne partnere iz Srbije koji za 400 eur dovoze na šleperu, jeftinjje mnogo nego da plaćam gorivo, putarine za dva automobila, plus col tablice..
Sreća da verujem samo svojim očima, pa sam reskirao gorivo i dva dana puta, inače bi se gorko pokajao, automobil je prilično skup, kvar da ne pričam, a što je bio lupan pogotovo..
Otišao posle par dana i kupio kod nas od fizičkog lica, izašao koji evro više, ali sam video sve što sam hteo, mačka u džaku, ne hvala..

Mkd

pre 3 godine

Radio sam na kruzeru i imao sam kolege iz Zimbabwea i Juzne Afrike koji su svi redom kupovali online polovna kola iz Japana preko sajta BeForward cene su stvarno dobre ali problem je shto u Japanu se vozi kao i u Engleskoj i volan je sa desne strane .Inace stvarno dobre cene japanskih a i nemackih premiuma . Ovi iz Zimbabwea su vozila preuzimali u Juznoj Africi i posle im je jedini problem bila korupcija i odredjivanje takse po principu vishe dajesh manje platish ...

Aleks

pre 3 godine

Kupio octaviu, 3 godine stara na mobile.de. Nasao auto sa opremom, i jos dva u krugu od 100 km od mesta na koje sam isao, za svaki slucaj. Seo u kola otisao u Nemacku, pregledao I kupio. Prodavac nije hteo keš pa sam morao da sedim u Nemackoj nekoliko dana dok pare nisu legle iz Srb na racun. Auto je imao 50.000 na satu i hvala bogu sad sa 150.000 jos uvek sluzi. Prodavac mi je pomogao oko papira. Pozitivno iskustvo

DzoHusafet

pre 3 godine

2007. godine sam kupio auto star 3 godine iz Francuske na ovaj nacin. Dobio sve papire... Izvestaj o servisima, garanciju na legalnost i kilometrazu, falinke na automobilu koje su otkrivene pregledom treceg lica... Auto jos uvek vozi moja supruga. Moje misljenje je da mi jos uvek nemamo dobre zakone za ovako nesto...

ja

pre 3 godine

Bih, naravno. Kao što mnogi komentatori napisaše, vodili su i kompletne ekspertske timove u kupovinu, pa ponovo dobili mućak. Čak iako prodavac dozvoli da isprobate auto, to obično traje nekoliko minuta, pa se sve mane pokažu tek u prvih par dana nakon kupovine. U slučaju onlajn prodaje, bar imate mogućnost da probate stvar koju ste kupili i da ih vratite u roku od dve nedelje, bez navođenja razloga - nije potrebno da ne odgovara onom što je reklamirano, dovoljno je da nije to čemu ste se nadali. Za dve nedelje ću autu dušu da izvadim i da pronađem i poslednju sitnicu koja ne radi...

NeshaBg

pre 3 godine

Ja kupio! Iz Holandije, Grand Espace, turbo benzinac, automatik, initiale oprema. Video ga samo na slikama. Takav kod nas nema, samo dizelasi. Danas stigao na carinu. Jos ga nisam video, tako da jos ne znam kako sam prosao. Gomila slika, diler ima dobre ocene, nap sertifikovana kilometraza, servisna, garancija tri meseca i Holandski tehnicki da predje. Meni bilo dovoljno. Ipak imam vise poverenja u nekog Holandjanina nego u ovog naseg na placu. Vozac kamiona koji ga je utovario, kaze da odlicno izgleda. U svakom slucaju, polovnjak je macka u dzaku. Valjda ce sve biti ok!

bo

pre 3 godine

Kupio prosle godine na carvani. Carvana daje 7 dana da se auto moze vratiti poslije isporuke. Sva auta su pregledana od njih i imaju pocetnu garanciju. Sve zavrsis onlajn za 15 minuta, imaju cak i dobre rate za finansiranje, izaberes sve uslove, namjestis mjesecnu ratu... Ljepota, izbjegao dosadne, glupe dilere.

Gruja

pre 3 godine

Uzeo pre 2 godine BMW serije 5 benzinac (530) od ovlascenog dilera u Nemackoj. Bukvalno pogledao slike, auto imao samo 3 godine i malo kilometara,kontaktirali mejlom, ja njima prebacio pare na racun, rekao da spreme papire, angazovao odavde kamion koji je kupio vozila na vise mesta...sve proslo besprekorno i brzo, bez ikakvih zamerki. Verovatno nije isto tako i uzeti sa mobile.de od nekih turskih prevaranata auto star vise od 10 godina.

Rani

pre 3 godine

Jos davne 2008 sam tako kupio auto u Nemackoj i covek mi ga je doterao do ulaznih vrata! Taj me je auto najbolje sluzio, a najgore sam prosao sa novim autom, iz salona!

C i n i k

pre 3 godine

Tako nasi dileri kupuju na desetine vozila iz FR,to znm pouzdano,nzn za ostale ali ovo iz FR s lizinga dolazi upravo na ovaj nacin, preko neta licitacija i odabir, prebacis pare,i to je to..
Kad ti stigne ovde samo poliranje ali nkd se desi da mora da se radi i jos po nesto..

parx

pre 3 godine

Interesantno je kako se svi zalimo na prevarante i lopove, bilo da je kupovina automobila ili nesto drugo. Uvek se pitam, a kojim delatnostima se bave ovi posteni sa foruma, nikako u zivotu na njih da naletim.

bronson

pre 3 godine

Zašto ne. Ja sam 2018. godine na mobile.de našao Mini Cooper koji sam tražio, otišao po njega 1300 km u jednom pravcu, a nisam ga ni probao. Prethodno je poznanik koji govori nemački istražio auto kuću, posložio kockice, ja sam mail-om dobio obvezujući ugovor da ću kupiti automobil,
i ispostavilo se da je kupovina bila pun pogodak. Dve godine kasnije samo toči i vozi, nikakvih problema, i naravno redovno održavanje sa isključivo oem delovima.
(radford, 27. maj 2020 12:07)

Identicna situacija i u mom slucaju, isti auto, samo 2007. godina, mobile.de i prodavac iz Dortmunda. Evo ga tu i dalje, 13 godina kasnije, izgleda i ide kao nov.

goran

pre 3 godine

@ Kupio. Doduše u Francuskoj. Slikan iz svakog ugla, pored svake ogrebotine stoji lenjir, da se vidi kolika je. Uredna servisna knjižica.... Bio je star 4 godine i evo kod mene je već 5, ništa nu nisam radio osim održavanja
(dule, 27. maj 2020 12:45)
180

Da, Beauvais ili neki drugi grad na jugu. Zaboraviosi da spomenes detaljan tehnicki pregled sa svim manama automobila, plus 80%automobila koji se prodaju imaju garanciju od tri meseca.

Internet je za devojcice i gospodje da traze decka

pre 3 godine

2002. otkrio nemacki Ebay, odusevljen ponudom i cenama, kupio autoradio, dosao kodiran, kupio pojacalo za kola, jedan kanal crkao, zavrsio i sa Ebay-om i sa kupovinom preko Interneta ! Isto to, jeftinije, na Pa buvljaku, za 20 dinara probas na 220V da li uredjaj radi i gotovo, nema greske !

eto

pre 3 godine

Ja ne bih. Mnogi polovnjaci, prosto receno, smrde. Osim toga, morao bih da sednem i provozam bar malo.

Tako sam online nameracio Fiat Freemont, dobra cena, puca od opreme, izdignut, veliki prostor unutra, gledao review-ove na netu - sve super. Odem, sednem - kratka sedista - za mene neprihvatljivo. Uz to i rdjave tackice od otpale farbe na vise mesta...
A mislio sam, to je to, uzimam 100%.

jagodinac

pre 3 godine

Obzirom da je prosecni budzet za kupovinu polovnjaka 2000-3000e nisam siguran da bih i sebi verovao, a kamoli nekom auto placu. Naravno da je uvek neko kriv zato sto se kupuje krs, a ne to sto placamo te automobile manje nego sto kostaju u Nemackoj.

ragazzoni

pre 3 godine

Kupio na licitaciji preko Leaseplana, svako ostecenje slikano, vozim ga godinu dana, prezadovoljan sam. Svaki servis na vreme uradjen, 100% prava km.

Rodney

pre 3 godine

Ako je od proverene auto kuce, apsolutno da. Ja sam tako kupio auto, kada sam ga pronasao, prodavac je garantovao da je sve kako je u oglasu, uplatio sam rezervaciju, dobio ugovor online od banke koji sam potpisao tako sto sam ukucao ime i prezime i otisao po auto, koji je mogao da bude i dostavljen, ali sam ipak, imajuci iskustvo iz nase zemlje trazio da licno dodjem po auto i da ukoliko ne bude onako kako su rekli, da mogu da odustanem. Medjutim, sve je bilo ok i jedno dobro iskustvo bez cimanja i reseno za 5 min.

Benny Hill

pre 3 godine

kupio sam u USA razbijen auto za 5000 usd koji kod nas kosta 15000, ali sve zajedno(porezi, transport,mehanicar,delovi) mi je izasao okolo 12.000 tako da moze se malo zaraditi ali imajuci u obzir da je auto malo razbijen...ne vredi!

Flesh

pre 3 godine

Probao i ne funkcionira kako treba. Fora je uplatiš 10% od cijene na njihov račun.imaš da ga isprobaš 7 dana ,ako auto ne želiš vratiš natrag dobiješ svoje novce.isporuka bi trajala sedam dana .sve super zvuči. Oni ga prijavili o moj trošak, i nakon mjesec i pol dana nakon bezbroj poziva odlučim se ugovor poništiti. Dobio svoje novce natrag ,ali prijava i čekanje od mjesec i pol na moju kapu. Nikad više.

Mare026

pre 3 godine

Time se kod nas vec neko vreme bavi jedna firma iz Cicevca. Nakon sto ste vi na sajtu izabrali potencijalni auto i potom sa njihovim covekom (verovatno majstorom) koji je na licu mesta pregledali auto putem video poziva, dovoze vam automobile iz Svajcarske(u skorije vreme i iz Nemacke), ako resite da ga kupite. Ako je neko imao iskustva sa tom firmom (necu navoditi ime zbog reklame) neka nam javi svoje utiske. Lako ce prepoznati o kojoj je firmi rec, jer je njihov biznis model jedinstven kod nas.

Vujadin Boškov

pre 3 godine

Što da ne. Nema tu puno razlike u odnosu na neku drugu kupovinu preko interneta.

Bilo da kupujete mobilni, neku drugu tehniku, garderobu i slično - vi tražite određenu sigurnost. To može biti poznati prodavac, preporuka zadovoljnih kupaca, određena garancija, pravo na probni period. Svejedno je.

Moji poznanici su na primer kupili stan iz inostranstva bez da su ga videli uživo. Sve po proposima, poznata advokatska kancelarija, posrednička agencija i nema nikakvih problema. Jeste malo skuplje, ali može i u Srbiji da funkcioniše.

radford

pre 3 godine

Zašto ne. Ja sam 2018. godine na mobile.de našao Mini Cooper koji sam tražio, otišao po njega 1300 km u jednom pravcu, a nisam ga ni probao. Prethodno je poznanik koji govori nemački istražio auto kuću, posložio kockice, ja sam mail-om dobio obvezujući ugovor da ću kupiti automobil,
i ispostavilo se da je kupovina bila pun pogodak. Dve godine kasnije samo toči i vozi, nikakvih problema, i naravno redovno održavanje sa isključivo oem delovima.

DonJuan

pre 3 godine

Ma gde na nevidjeni, mora srpska krmcina da ga "produva" na otvorenom putu da vidi "kako vuce", a cim da pare auto se pokvari jer su krmcine od prodavaca uvek za nijansu prepredenije i zamaskiraju sve nedoststke hahahahahah

Vozač

pre 3 godine

Nikako i nikada polovan auto online.
Kupovina polovnog automobila svodi se na izbor modela koji su: kupljeni novi u Srbiji, 1.vlasnik, servisna knjizica, pregled u ovlascenom servisu. Sve ostalo je gubljenje vremena, para i zivaca.(Kobaja Grande, 27. maj 2020 11:37)
Kupio takav, tek izašao iz garancije sa malom kilometražom. I danas, 3 godine kasnije, me ubeđuju da sam trebao Audi neke nemačke babe umesto njega.

?

pre 3 godine

Kupio sam maxi scuter preko interneta u inostranstvu. Korektnija priča nego kupovina automobila koju sam imao "licem u lice", u Srbiji. U Srbiji zakon bude najčešće na strani velikih prodavaca, da ne govorimo o obaveznim tehničkim pregledima i proverama pre prodaje.

Aleksa Pufta

pre 3 godine

Pa mnogi tako odaberu auto i neko im ga uveze.
Ako ne kupujem bas stari automobil uglavnom bi preferirao automobil kupljen u Srbiji od prvog vlasnika.
Opet sa kolima i novim i starim je sve donekle lutrija.

dule

pre 3 godine

Kupio. Doduše u Francuskoj. Slikan iz svakog ugla, pored svake ogrebotine stoji lenjir, da se vidi kolika je. Uredna servisna knjižica.... Bio je star 4 godine i evo kod mene je već 5, ništa nu nisam radio osim održavanja

drvobradi

pre 3 godine

Zavisi kako. Bliska osoba je kupila auto iz Nemacke na taj nacin. Nasao automobil, firma je bila u okviru nekog sertifikovanog Volvo programa (volvo Selekt?), automobil stigao, sve kako je receno. Seo i vozio.
@navijac
Kupovina polovnjaka u Srbiji je drugo ime za macku u dzaku. Radio to online ili ne.

dr

pre 3 godine

U Srbistanu ni jabuku na pijaci ne kupujem dok dobro ne pogledam. Polovan automobil se ne kupuje u Srbiji. Ode se u neku od zemalja EU i uveze se auto. Tamo se manje krade i vara na prodaji automobila, i ne postoji auto mafija kao u Srbiji. Ustvari, u Srbistanu ceo sistem i drzavni aparat je organizovan po principu mafije. Zna se u Srbistanu koje "capo di tutti capi", koji su mu inicijali, i ko sve mora da plati reket njegovom bratu da bi bilo sta radio.

Mediocritical

pre 3 godine

Pa ako je diler već duže vremena u online poslu, i ima pozitivne ocene kupaca...
Da.
A da budem među prvih 20-30 možda lažnih kupaca?

U stvari lažem, iskreno sam kupovao isključivo nova vozila, motore, jesam polovne, i to odlične, dok nije došao dan, kad sam udesima udesio 2 motora, i posle diplomiranja udarcem u šleper, gde sam čudom izvuko živu glavu bez ogrebotine, i totalno uništenog motora... Odem u salon (neću navesti koji zbog reklame), i naručim nov.
Moja supruga, doživljava unutrašnje drame, ali sam joj na početku naše veze rekao. Ako ikada postavi pitanje o motorima, biram motor, a njen slobodan svet, je iza onih ulaznih vrata.

Zlatar

pre 3 godine

u Srbiji ne i uopsteno na Balkanu, jednostavno ovde svak svakog gleda da prevari i "zavrne" na ovaj ili onaj nacin, a to je opet uzrokovano niskim zivotnim standardom i niskim obrazovanjem. Sta nekom Nemcu znaci da zezne musteriju i uvali krs auto da bi uzeo 1-2000€ vise nego sto vredi, nista, pogotovo dugorocno gledano na posao, dok je kod 99% nasih auto placeva to svrha postojanja.

CJC

pre 3 godine

Sunce ti žarko, povedem sa sobom ekspertski tim kad sam kupovao auto, vozali ga, dizali, pregledali ga uzduž i popreko. Glavni ekspert samo rece plati i da begamo. Epilog - za 4 godine samo stakla još nisam zamenio ( šoferku jesam).

Slobodan Zika Jalovina

pre 3 godine

Bih da imam 7 dana probnog perioda i da tek onda placam odnosno da mogu da odustanem u tom roku bez da mi nastanu ikakvi troskovi (dobro moze nekih 20-30e za gorivo i cimanje prodavca). Ali tu vec nastaju problemi prodavaca sa musterijama ala: brate uzeo sam a6 na probu, de cemo veceras?

Bane

pre 3 godine

Ne bih nikada ni kupovao ni prodavao auto online. Ni nov, a ni polovan.

Iako sam odlazak u salon, barem u Srbiji, kada je kupovina novog auta u pitanju i nema nekog smisla jer na kraju ti ne kupuješ ni auto u kome si sedeo u salonu, ni auto koji su oni registrovali da provozaš već neki treći sa parkinga iza salona. Daj bože da onaj u kome si sedeo u salonu ima istu opremu a onaj koji si vozio isti motor koji hoćeš da kupiš. Jer ja znam kada sam gledao Golfa. U salonu Comfortline i Highline a mene zanima Trendline. Gledam 1.0 od 110 ks a oni mi kao test vožnju ponudili Golfa 1.6 tdi ili ako hoću kao baš taj motor da probam ponudili mi Polo 1.0 od 95 ks kao to je to. Ej drugi auto skoz, druga snaga motora, težina, menjač, sve drugačije....

Polovan makar voziš, gledaš, porobaš baš taj koji kupuješ.

Kod prodaje nema šta, kupac pogleda, proba, dovede majstora, vozi kod majstora, kada kupi to je to. Auto polovan se prodaje u viđenom stanju, nema šta da mi ga vraća posle dve nedelje ako se predomislio. Ovako ja mu prodam preko interneta, on vozi dve nedelje pa mi vrati. On tako može biznis da razradi, otvori net, izabere šta bi vozio naredne dve nedelje, plati i onda vrati i uzme pare natrag i tako u nedogled. Da ne pričam što bi se otvorilo sijaset pitanja vezanih za prevarne radnje. Kod polovnog auta čak i kada ga uživo kupuješ pa moraš 6 očiju da otvoriš da proveriš da li je auto legalan a ne preko interneta.

Tako da. Na dalekom je ovo štapu po meni.

Lošmi

pre 3 godine

Kupio sam tako pre koju nedelju Xmaxa, baš mi lepo izgledao na slikama, ali pošto imam iskustva, a i sam sam prodavao vozila, znam da to što je na slici nije ni blizu onome uživo.
Delovao mi preko telefona korektno, uvezao je skuter i Švajcarske, posle kad sam video da ima plac, a manje više sam sve dogovorio, nije mi bilo svejedno, jer njima baš ne verujem, ali ajde.
Jedino što sam uradio je zvao čovek da otera kod nekog majstora kog sam našao na netu, samo da ga brzinski pogleda, rekao da je sve ok i zapalio ja za Kraljevo (Iz NSa).
Došao tamo, rekao je da će ga oprati i vidim ispod njega sve mokro, a imao sam iskustva kad sam gledao neki motor da ga lik opere kao da bude čist, a posle sam skontao da je voda curela negde na bloku motora, pa ga je zato prao, krene da ga pali, neće, ali video sam displej kako mu se gasi i slabo je verglao, bio mu je slabiji akumulator.
Uzeo ga ja, pomolio se i krenem prvo ka BGu do majstora kog ja znam, proverio on, kaže za sada je sve ok što on može da vidi, kaže dobar skuter, oterao ga u NS i stvarno me služi, lepo pali, ide, radi, tako da sam dobro prošao sa da kažem onlajn kupovinom, nije mi bio isporučen jer je bilo skupo dosta, ja dao kaparu, poneo pare i morao da ga kupim, zato sam išao po njega i smatram to nekom online kupovinom.
U decembru sam kupio kola, njih ne bi sigurno kupio preko neta jer su ljudi ogromni levati, a i dosta više para sam davao za auto, tako da nema smisla kod nas to, jer ako daješ 5.000e, gde god da ideš, nije daleko, to možda negde gde treba 10 sati voziti na drugi kraj države, pa da uzmu online, ovde nema potrebe, a taj skuter mi se svideo i znao sam da će se prodati dok ja ne dođem do tamo, jer sam ja došao posle sigurno nedelju i nešto dana od kako sam ga kaparisao, nisam mogao od posla.
Tako da moje iskustvo je odlično za sada, ali ne preporučujem, odete, pogledate i ne razmišljate da vam ne stigne neka kanta u dostavi.

gare

pre 3 godine

Bio bi speman, ali samo ako je prodavac neki referentni auto plac i pod uslovom da postoji neki garantni rok.
U drugim slučajevima, nikako.

Kobaja Grande

pre 3 godine

Nikako i nikada polovan auto online.
Kupovina polovnog automobila svodi se na izbor modela koji su: kupljeni novi u Srbiji, 1.vlasnik, servisna knjizica, pregled u ovlascenom servisu. Sve ostalo je gubljenje vremena, para i zivaca.

Maksa

pre 3 godine

Verovatno DA od neke kuće koja je stekla jako dobru reputaciju i nema negativnih komentara po netu... ali dok se neko tako ne izdvoji onda NE.

CJC

pre 3 godine

Sunce ti žarko, povedem sa sobom ekspertski tim kad sam kupovao auto, vozali ga, dizali, pregledali ga uzduž i popreko. Glavni ekspert samo rece plati i da begamo. Epilog - za 4 godine samo stakla još nisam zamenio ( šoferku jesam).

Zlatar

pre 3 godine

u Srbiji ne i uopsteno na Balkanu, jednostavno ovde svak svakog gleda da prevari i "zavrne" na ovaj ili onaj nacin, a to je opet uzrokovano niskim zivotnim standardom i niskim obrazovanjem. Sta nekom Nemcu znaci da zezne musteriju i uvali krs auto da bi uzeo 1-2000€ vise nego sto vredi, nista, pogotovo dugorocno gledano na posao, dok je kod 99% nasih auto placeva to svrha postojanja.

dr

pre 3 godine

U Srbistanu ni jabuku na pijaci ne kupujem dok dobro ne pogledam. Polovan automobil se ne kupuje u Srbiji. Ode se u neku od zemalja EU i uveze se auto. Tamo se manje krade i vara na prodaji automobila, i ne postoji auto mafija kao u Srbiji. Ustvari, u Srbistanu ceo sistem i drzavni aparat je organizovan po principu mafije. Zna se u Srbistanu koje "capo di tutti capi", koji su mu inicijali, i ko sve mora da plati reket njegovom bratu da bi bilo sta radio.

Slobodan Zika Jalovina

pre 3 godine

Bih da imam 7 dana probnog perioda i da tek onda placam odnosno da mogu da odustanem u tom roku bez da mi nastanu ikakvi troskovi (dobro moze nekih 20-30e za gorivo i cimanje prodavca). Ali tu vec nastaju problemi prodavaca sa musterijama ala: brate uzeo sam a6 na probu, de cemo veceras?

Maksa

pre 3 godine

Verovatno DA od neke kuće koja je stekla jako dobru reputaciju i nema negativnih komentara po netu... ali dok se neko tako ne izdvoji onda NE.

gare

pre 3 godine

Bio bi speman, ali samo ako je prodavac neki referentni auto plac i pod uslovom da postoji neki garantni rok.
U drugim slučajevima, nikako.

Kobaja Grande

pre 3 godine

Nikako i nikada polovan auto online.
Kupovina polovnog automobila svodi se na izbor modela koji su: kupljeni novi u Srbiji, 1.vlasnik, servisna knjizica, pregled u ovlascenom servisu. Sve ostalo je gubljenje vremena, para i zivaca.

Vozač

pre 3 godine

Nikako i nikada polovan auto online.
Kupovina polovnog automobila svodi se na izbor modela koji su: kupljeni novi u Srbiji, 1.vlasnik, servisna knjizica, pregled u ovlascenom servisu. Sve ostalo je gubljenje vremena, para i zivaca.(Kobaja Grande, 27. maj 2020 11:37)
Kupio takav, tek izašao iz garancije sa malom kilometražom. I danas, 3 godine kasnije, me ubeđuju da sam trebao Audi neke nemačke babe umesto njega.

Mare026

pre 3 godine

Time se kod nas vec neko vreme bavi jedna firma iz Cicevca. Nakon sto ste vi na sajtu izabrali potencijalni auto i potom sa njihovim covekom (verovatno majstorom) koji je na licu mesta pregledali auto putem video poziva, dovoze vam automobile iz Svajcarske(u skorije vreme i iz Nemacke), ako resite da ga kupite. Ako je neko imao iskustva sa tom firmom (necu navoditi ime zbog reklame) neka nam javi svoje utiske. Lako ce prepoznati o kojoj je firmi rec, jer je njihov biznis model jedinstven kod nas.

drvobradi

pre 3 godine

Zavisi kako. Bliska osoba je kupila auto iz Nemacke na taj nacin. Nasao automobil, firma je bila u okviru nekog sertifikovanog Volvo programa (volvo Selekt?), automobil stigao, sve kako je receno. Seo i vozio.
@navijac
Kupovina polovnjaka u Srbiji je drugo ime za macku u dzaku. Radio to online ili ne.

DonJuan

pre 3 godine

Ma gde na nevidjeni, mora srpska krmcina da ga "produva" na otvorenom putu da vidi "kako vuce", a cim da pare auto se pokvari jer su krmcine od prodavaca uvek za nijansu prepredenije i zamaskiraju sve nedoststke hahahahahah

parx

pre 3 godine

Interesantno je kako se svi zalimo na prevarante i lopove, bilo da je kupovina automobila ili nesto drugo. Uvek se pitam, a kojim delatnostima se bave ovi posteni sa foruma, nikako u zivotu na njih da naletim.

radford

pre 3 godine

Zašto ne. Ja sam 2018. godine na mobile.de našao Mini Cooper koji sam tražio, otišao po njega 1300 km u jednom pravcu, a nisam ga ni probao. Prethodno je poznanik koji govori nemački istražio auto kuću, posložio kockice, ja sam mail-om dobio obvezujući ugovor da ću kupiti automobil,
i ispostavilo se da je kupovina bila pun pogodak. Dve godine kasnije samo toči i vozi, nikakvih problema, i naravno redovno održavanje sa isključivo oem delovima.

?

pre 3 godine

Kupio sam maxi scuter preko interneta u inostranstvu. Korektnija priča nego kupovina automobila koju sam imao "licem u lice", u Srbiji. U Srbiji zakon bude najčešće na strani velikih prodavaca, da ne govorimo o obaveznim tehničkim pregledima i proverama pre prodaje.

Bane

pre 3 godine

Ne bih nikada ni kupovao ni prodavao auto online. Ni nov, a ni polovan.

Iako sam odlazak u salon, barem u Srbiji, kada je kupovina novog auta u pitanju i nema nekog smisla jer na kraju ti ne kupuješ ni auto u kome si sedeo u salonu, ni auto koji su oni registrovali da provozaš već neki treći sa parkinga iza salona. Daj bože da onaj u kome si sedeo u salonu ima istu opremu a onaj koji si vozio isti motor koji hoćeš da kupiš. Jer ja znam kada sam gledao Golfa. U salonu Comfortline i Highline a mene zanima Trendline. Gledam 1.0 od 110 ks a oni mi kao test vožnju ponudili Golfa 1.6 tdi ili ako hoću kao baš taj motor da probam ponudili mi Polo 1.0 od 95 ks kao to je to. Ej drugi auto skoz, druga snaga motora, težina, menjač, sve drugačije....

Polovan makar voziš, gledaš, porobaš baš taj koji kupuješ.

Kod prodaje nema šta, kupac pogleda, proba, dovede majstora, vozi kod majstora, kada kupi to je to. Auto polovan se prodaje u viđenom stanju, nema šta da mi ga vraća posle dve nedelje ako se predomislio. Ovako ja mu prodam preko interneta, on vozi dve nedelje pa mi vrati. On tako može biznis da razradi, otvori net, izabere šta bi vozio naredne dve nedelje, plati i onda vrati i uzme pare natrag i tako u nedogled. Da ne pričam što bi se otvorilo sijaset pitanja vezanih za prevarne radnje. Kod polovnog auta čak i kada ga uživo kupuješ pa moraš 6 očiju da otvoriš da proveriš da li je auto legalan a ne preko interneta.

Tako da. Na dalekom je ovo štapu po meni.

jagodinac

pre 3 godine

Obzirom da je prosecni budzet za kupovinu polovnjaka 2000-3000e nisam siguran da bih i sebi verovao, a kamoli nekom auto placu. Naravno da je uvek neko kriv zato sto se kupuje krs, a ne to sto placamo te automobile manje nego sto kostaju u Nemackoj.

Rani

pre 3 godine

Jos davne 2008 sam tako kupio auto u Nemackoj i covek mi ga je doterao do ulaznih vrata! Taj me je auto najbolje sluzio, a najgore sam prosao sa novim autom, iz salona!

dule

pre 3 godine

Kupio. Doduše u Francuskoj. Slikan iz svakog ugla, pored svake ogrebotine stoji lenjir, da se vidi kolika je. Uredna servisna knjižica.... Bio je star 4 godine i evo kod mene je već 5, ništa nu nisam radio osim održavanja

ragazzoni

pre 3 godine

Kupio na licitaciji preko Leaseplana, svako ostecenje slikano, vozim ga godinu dana, prezadovoljan sam. Svaki servis na vreme uradjen, 100% prava km.

NeshaBg

pre 3 godine

Ja kupio! Iz Holandije, Grand Espace, turbo benzinac, automatik, initiale oprema. Video ga samo na slikama. Takav kod nas nema, samo dizelasi. Danas stigao na carinu. Jos ga nisam video, tako da jos ne znam kako sam prosao. Gomila slika, diler ima dobre ocene, nap sertifikovana kilometraza, servisna, garancija tri meseca i Holandski tehnicki da predje. Meni bilo dovoljno. Ipak imam vise poverenja u nekog Holandjanina nego u ovog naseg na placu. Vozac kamiona koji ga je utovario, kaze da odlicno izgleda. U svakom slucaju, polovnjak je macka u dzaku. Valjda ce sve biti ok!

C i n i k

pre 3 godine

Tako nasi dileri kupuju na desetine vozila iz FR,to znm pouzdano,nzn za ostale ali ovo iz FR s lizinga dolazi upravo na ovaj nacin, preko neta licitacija i odabir, prebacis pare,i to je to..
Kad ti stigne ovde samo poliranje ali nkd se desi da mora da se radi i jos po nesto..

Gruja

pre 3 godine

Uzeo pre 2 godine BMW serije 5 benzinac (530) od ovlascenog dilera u Nemackoj. Bukvalno pogledao slike, auto imao samo 3 godine i malo kilometara,kontaktirali mejlom, ja njima prebacio pare na racun, rekao da spreme papire, angazovao odavde kamion koji je kupio vozila na vise mesta...sve proslo besprekorno i brzo, bez ikakvih zamerki. Verovatno nije isto tako i uzeti sa mobile.de od nekih turskih prevaranata auto star vise od 10 godina.

Rodney

pre 3 godine

Ako je od proverene auto kuce, apsolutno da. Ja sam tako kupio auto, kada sam ga pronasao, prodavac je garantovao da je sve kako je u oglasu, uplatio sam rezervaciju, dobio ugovor online od banke koji sam potpisao tako sto sam ukucao ime i prezime i otisao po auto, koji je mogao da bude i dostavljen, ali sam ipak, imajuci iskustvo iz nase zemlje trazio da licno dodjem po auto i da ukoliko ne bude onako kako su rekli, da mogu da odustanem. Medjutim, sve je bilo ok i jedno dobro iskustvo bez cimanja i reseno za 5 min.

Mediocritical

pre 3 godine

Pa ako je diler već duže vremena u online poslu, i ima pozitivne ocene kupaca...
Da.
A da budem među prvih 20-30 možda lažnih kupaca?

U stvari lažem, iskreno sam kupovao isključivo nova vozila, motore, jesam polovne, i to odlične, dok nije došao dan, kad sam udesima udesio 2 motora, i posle diplomiranja udarcem u šleper, gde sam čudom izvuko živu glavu bez ogrebotine, i totalno uništenog motora... Odem u salon (neću navesti koji zbog reklame), i naručim nov.
Moja supruga, doživljava unutrašnje drame, ali sam joj na početku naše veze rekao. Ako ikada postavi pitanje o motorima, biram motor, a njen slobodan svet, je iza onih ulaznih vrata.

Flesh

pre 3 godine

Probao i ne funkcionira kako treba. Fora je uplatiš 10% od cijene na njihov račun.imaš da ga isprobaš 7 dana ,ako auto ne želiš vratiš natrag dobiješ svoje novce.isporuka bi trajala sedam dana .sve super zvuči. Oni ga prijavili o moj trošak, i nakon mjesec i pol dana nakon bezbroj poziva odlučim se ugovor poništiti. Dobio svoje novce natrag ,ali prijava i čekanje od mjesec i pol na moju kapu. Nikad više.

Aleks

pre 3 godine

Kupio octaviu, 3 godine stara na mobile.de. Nasao auto sa opremom, i jos dva u krugu od 100 km od mesta na koje sam isao, za svaki slucaj. Seo u kola otisao u Nemacku, pregledao I kupio. Prodavac nije hteo keš pa sam morao da sedim u Nemackoj nekoliko dana dok pare nisu legle iz Srb na racun. Auto je imao 50.000 na satu i hvala bogu sad sa 150.000 jos uvek sluzi. Prodavac mi je pomogao oko papira. Pozitivno iskustvo

Duško Katran

pre 3 godine

Prošle godine u ovo doba, nađem na mobile.de lep auto, nema ogrebotine na sebi..Cena povoljna, ima kao sitan kvar u radu motora koji se lako otklanja, nazovem, kaže lik bez problema s njim za Srbiju, pa tamo otklanjajte grešku..
Sednemo u kola, 1000 km puta, da bi video sledeće ;
-Auto je fotošopiran na slikama, lak ispucao, slojevi gita..
-automobil ne možeš da isteraš sa placa, a ne da ideš za Srbiju..
-vlasnik placa bosanac a firma čisti nemački naziv, pričali telefonom na nemačkom, iako sam se predstavio..
-telefonom mi je predlagao i da ne moram da dolazim, ima on poslovne partnere iz Srbije koji za 400 eur dovoze na šleperu, jeftinjje mnogo nego da plaćam gorivo, putarine za dva automobila, plus col tablice..
Sreća da verujem samo svojim očima, pa sam reskirao gorivo i dva dana puta, inače bi se gorko pokajao, automobil je prilično skup, kvar da ne pričam, a što je bio lupan pogotovo..
Otišao posle par dana i kupio kod nas od fizičkog lica, izašao koji evro više, ali sam video sve što sam hteo, mačka u džaku, ne hvala..

goran

pre 3 godine

@ Kupio. Doduše u Francuskoj. Slikan iz svakog ugla, pored svake ogrebotine stoji lenjir, da se vidi kolika je. Uredna servisna knjižica.... Bio je star 4 godine i evo kod mene je već 5, ništa nu nisam radio osim održavanja
(dule, 27. maj 2020 12:45)
180

Da, Beauvais ili neki drugi grad na jugu. Zaboraviosi da spomenes detaljan tehnicki pregled sa svim manama automobila, plus 80%automobila koji se prodaju imaju garanciju od tri meseca.

Aleksa Pufta

pre 3 godine

Pa mnogi tako odaberu auto i neko im ga uveze.
Ako ne kupujem bas stari automobil uglavnom bi preferirao automobil kupljen u Srbiji od prvog vlasnika.
Opet sa kolima i novim i starim je sve donekle lutrija.

bo

pre 3 godine

Kupio prosle godine na carvani. Carvana daje 7 dana da se auto moze vratiti poslije isporuke. Sva auta su pregledana od njih i imaju pocetnu garanciju. Sve zavrsis onlajn za 15 minuta, imaju cak i dobre rate za finansiranje, izaberes sve uslove, namjestis mjesecnu ratu... Ljepota, izbjegao dosadne, glupe dilere.

bronson

pre 3 godine

Zašto ne. Ja sam 2018. godine na mobile.de našao Mini Cooper koji sam tražio, otišao po njega 1300 km u jednom pravcu, a nisam ga ni probao. Prethodno je poznanik koji govori nemački istražio auto kuću, posložio kockice, ja sam mail-om dobio obvezujući ugovor da ću kupiti automobil,
i ispostavilo se da je kupovina bila pun pogodak. Dve godine kasnije samo toči i vozi, nikakvih problema, i naravno redovno održavanje sa isključivo oem delovima.
(radford, 27. maj 2020 12:07)

Identicna situacija i u mom slucaju, isti auto, samo 2007. godina, mobile.de i prodavac iz Dortmunda. Evo ga tu i dalje, 13 godina kasnije, izgleda i ide kao nov.

eto

pre 3 godine

Ja ne bih. Mnogi polovnjaci, prosto receno, smrde. Osim toga, morao bih da sednem i provozam bar malo.

Tako sam online nameracio Fiat Freemont, dobra cena, puca od opreme, izdignut, veliki prostor unutra, gledao review-ove na netu - sve super. Odem, sednem - kratka sedista - za mene neprihvatljivo. Uz to i rdjave tackice od otpale farbe na vise mesta...
A mislio sam, to je to, uzimam 100%.

DzoHusafet

pre 3 godine

2007. godine sam kupio auto star 3 godine iz Francuske na ovaj nacin. Dobio sve papire... Izvestaj o servisima, garanciju na legalnost i kilometrazu, falinke na automobilu koje su otkrivene pregledom treceg lica... Auto jos uvek vozi moja supruga. Moje misljenje je da mi jos uvek nemamo dobre zakone za ovako nesto...

ja

pre 3 godine

Bih, naravno. Kao što mnogi komentatori napisaše, vodili su i kompletne ekspertske timove u kupovinu, pa ponovo dobili mućak. Čak iako prodavac dozvoli da isprobate auto, to obično traje nekoliko minuta, pa se sve mane pokažu tek u prvih par dana nakon kupovine. U slučaju onlajn prodaje, bar imate mogućnost da probate stvar koju ste kupili i da ih vratite u roku od dve nedelje, bez navođenja razloga - nije potrebno da ne odgovara onom što je reklamirano, dovoljno je da nije to čemu ste se nadali. Za dve nedelje ću autu dušu da izvadim i da pronađem i poslednju sitnicu koja ne radi...

Vujadin Boškov

pre 3 godine

Što da ne. Nema tu puno razlike u odnosu na neku drugu kupovinu preko interneta.

Bilo da kupujete mobilni, neku drugu tehniku, garderobu i slično - vi tražite određenu sigurnost. To može biti poznati prodavac, preporuka zadovoljnih kupaca, određena garancija, pravo na probni period. Svejedno je.

Moji poznanici su na primer kupili stan iz inostranstva bez da su ga videli uživo. Sve po proposima, poznata advokatska kancelarija, posrednička agencija i nema nikakvih problema. Jeste malo skuplje, ali može i u Srbiji da funkcioniše.

karantin 45

pre 3 godine

gledao 6 mjeseci na mobile de i slicne sajtove kola. izbjegavao turske i balkanske firme po Njemackoj i dr. drzavama Zapadne evrope. kad bih nasao dobar javljao drugovima koji su tamo da ga pogledaju.
E da, cak i visoko cijenjeni Njemci pa i Svedjani su bili vise nego spremni da Vas slazu i prevare.
DRASTICNA razlika fotografije i video koje napravi prodavac od onih koje vam urade drugovi koji su fizicki na placu. Na kraju sam otisao sam, provjerio auto i kupio.
PS. Samo da kazem sa sam gledao kola 2015 - 2016 proizvodnja
Mislim da je prevelik rizik samo online.

Lošmi

pre 3 godine

Kupio sam tako pre koju nedelju Xmaxa, baš mi lepo izgledao na slikama, ali pošto imam iskustva, a i sam sam prodavao vozila, znam da to što je na slici nije ni blizu onome uživo.
Delovao mi preko telefona korektno, uvezao je skuter i Švajcarske, posle kad sam video da ima plac, a manje više sam sve dogovorio, nije mi bilo svejedno, jer njima baš ne verujem, ali ajde.
Jedino što sam uradio je zvao čovek da otera kod nekog majstora kog sam našao na netu, samo da ga brzinski pogleda, rekao da je sve ok i zapalio ja za Kraljevo (Iz NSa).
Došao tamo, rekao je da će ga oprati i vidim ispod njega sve mokro, a imao sam iskustva kad sam gledao neki motor da ga lik opere kao da bude čist, a posle sam skontao da je voda curela negde na bloku motora, pa ga je zato prao, krene da ga pali, neće, ali video sam displej kako mu se gasi i slabo je verglao, bio mu je slabiji akumulator.
Uzeo ga ja, pomolio se i krenem prvo ka BGu do majstora kog ja znam, proverio on, kaže za sada je sve ok što on može da vidi, kaže dobar skuter, oterao ga u NS i stvarno me služi, lepo pali, ide, radi, tako da sam dobro prošao sa da kažem onlajn kupovinom, nije mi bio isporučen jer je bilo skupo dosta, ja dao kaparu, poneo pare i morao da ga kupim, zato sam išao po njega i smatram to nekom online kupovinom.
U decembru sam kupio kola, njih ne bi sigurno kupio preko neta jer su ljudi ogromni levati, a i dosta više para sam davao za auto, tako da nema smisla kod nas to, jer ako daješ 5.000e, gde god da ideš, nije daleko, to možda negde gde treba 10 sati voziti na drugi kraj države, pa da uzmu online, ovde nema potrebe, a taj skuter mi se svideo i znao sam da će se prodati dok ja ne dođem do tamo, jer sam ja došao posle sigurno nedelju i nešto dana od kako sam ga kaparisao, nisam mogao od posla.
Tako da moje iskustvo je odlično za sada, ali ne preporučujem, odete, pogledate i ne razmišljate da vam ne stigne neka kanta u dostavi.

Internet je za devojcice i gospodje da traze decka

pre 3 godine

2002. otkrio nemacki Ebay, odusevljen ponudom i cenama, kupio autoradio, dosao kodiran, kupio pojacalo za kola, jedan kanal crkao, zavrsio i sa Ebay-om i sa kupovinom preko Interneta ! Isto to, jeftinije, na Pa buvljaku, za 20 dinara probas na 220V da li uredjaj radi i gotovo, nema greske !

Veliki brat

pre 3 godine

Time se kod nas vec neko vreme bavi jedna firma iz Cicevca.
Ako je neko imao iskustva sa tom firmom (necu navoditi ime zbog reklame) neka nam javi svoje utiske.
(Mare026, 27. maj 2020 12:05)

Pa, problem većine kupaca polovnjaka u Srbiji je što žele da veruju u bajke, ta firma naplati neke svoje troškove u iznosu od oko 500€ plus troškov carine, poreza ili čega već još, mislim da je nešto reda 700€.

E, sad, kako gleda prosečan kupac u Srbiji? Pa, on na tu već malo jaču cenu za neki auto u Švajcarskoj doda tih 700e i gleda šta za taj novac ima u Srbiji, i nada se da je baš on taj srećnik, koj će da nabasa na primerak kome je kilometraža vraćena tipa sa 250k km na 150k km. A relanost je u 90% slučajeva mnogo gora, nego se kod nas automobili voze u proseku 15-20km dnevno, pa i najgori krš može da izdrži bez ozbiljnijih kvarova bar nekoliko godina.

Svako normalan treba da se zapita zašto će neko u inostranstvu kupiti novi Sandero ili Rapid, a ne polovan Audi A4 - mada, ima i takvih, ali uglavnom gastabajteri po Nemačkoj koji dokazuju sebi i drugima (mada, više sebi) da su uspeli, a toče goriva za 10e tek da naprave koji krug.

Benny Hill

pre 3 godine

kupio sam u USA razbijen auto za 5000 usd koji kod nas kosta 15000, ali sve zajedno(porezi, transport,mehanicar,delovi) mi je izasao okolo 12.000 tako da moze se malo zaraditi ali imajuci u obzir da je auto malo razbijen...ne vredi!

Mkd

pre 3 godine

Radio sam na kruzeru i imao sam kolege iz Zimbabwea i Juzne Afrike koji su svi redom kupovali online polovna kola iz Japana preko sajta BeForward cene su stvarno dobre ali problem je shto u Japanu se vozi kao i u Engleskoj i volan je sa desne strane .Inace stvarno dobre cene japanskih a i nemackih premiuma . Ovi iz Zimbabwea su vozila preuzimali u Juznoj Africi i posle im je jedini problem bila korupcija i odredjivanje takse po principu vishe dajesh manje platish ...

Majstor

pre 3 godine

Ni u ludilu ! Polovan automobil se ne kupuje na osnovu fotografija vec mora uzivo da se lepo pogleda i pregleda, tek tada se kupuje !

karantin 45

pre 3 godine

samo da dodam, kad nadjete auto koji vam se svidja OBAVEZNO trazite video kola na dan kad ga zovnete, koji ce vam pomoci da uporedite real time video i onaj koji je prodavac postavio ko zna kad. Razlika je drasticna

Robi

pre 3 godine

Ne bih vise pogledao polovan auto ni na placu,ni u salonu niti preko neta. Bilo koji,samo da je nov,u garanciji,makar i Dacia,a ne isutirana masina sa zapada, dovoze silne dresine kamionima preko Kelebije,to da vidite,ma na njima je meseceva prasina...dotle su stigli silni Audiji i Bemveji,svi presli 390.000km u boljem slucaju.

Chiko

pre 3 godine

U FR, Peugeot servis, godinu dana garancije koja važi u celoj evropi (Srbija i zemlje zapadnog balkana takodje na listi) sa mogućnošću produženja garancije ali je to malo skuplje (50€ mesečno do 3 godine) i godinu dana star automobil. Za sada sve ok

Mediocritical

pre 3 godine

Pa ako je diler već duže vremena u online poslu, i ima pozitivne ocene kupaca...
Da.
A da budem među prvih 20-30 možda lažnih kupaca?

U stvari lažem, iskreno sam kupovao isključivo nova vozila, motore, jesam polovne, i to odlične, dok nije došao dan, kad sam udesima udesio 2 motora, i posle diplomiranja udarcem u šleper, gde sam čudom izvuko živu glavu bez ogrebotine, i totalno uništenog motora... Odem u salon (neću navesti koji zbog reklame), i naručim nov.
Moja supruga, doživljava unutrašnje drame, ali sam joj na početku naše veze rekao. Ako ikada postavi pitanje o motorima, biram motor, a njen slobodan svet, je iza onih ulaznih vrata.

Benny Hill

pre 3 godine

kupio sam u USA razbijen auto za 5000 usd koji kod nas kosta 15000, ali sve zajedno(porezi, transport,mehanicar,delovi) mi je izasao okolo 12.000 tako da moze se malo zaraditi ali imajuci u obzir da je auto malo razbijen...ne vredi!

Kobaja Grande

pre 3 godine

Nikako i nikada polovan auto online.
Kupovina polovnog automobila svodi se na izbor modela koji su: kupljeni novi u Srbiji, 1.vlasnik, servisna knjizica, pregled u ovlascenom servisu. Sve ostalo je gubljenje vremena, para i zivaca.

dr

pre 3 godine

U Srbistanu ni jabuku na pijaci ne kupujem dok dobro ne pogledam. Polovan automobil se ne kupuje u Srbiji. Ode se u neku od zemalja EU i uveze se auto. Tamo se manje krade i vara na prodaji automobila, i ne postoji auto mafija kao u Srbiji. Ustvari, u Srbistanu ceo sistem i drzavni aparat je organizovan po principu mafije. Zna se u Srbistanu koje "capo di tutti capi", koji su mu inicijali, i ko sve mora da plati reket njegovom bratu da bi bilo sta radio.

Lošmi

pre 3 godine

Kupio sam tako pre koju nedelju Xmaxa, baš mi lepo izgledao na slikama, ali pošto imam iskustva, a i sam sam prodavao vozila, znam da to što je na slici nije ni blizu onome uživo.
Delovao mi preko telefona korektno, uvezao je skuter i Švajcarske, posle kad sam video da ima plac, a manje više sam sve dogovorio, nije mi bilo svejedno, jer njima baš ne verujem, ali ajde.
Jedino što sam uradio je zvao čovek da otera kod nekog majstora kog sam našao na netu, samo da ga brzinski pogleda, rekao da je sve ok i zapalio ja za Kraljevo (Iz NSa).
Došao tamo, rekao je da će ga oprati i vidim ispod njega sve mokro, a imao sam iskustva kad sam gledao neki motor da ga lik opere kao da bude čist, a posle sam skontao da je voda curela negde na bloku motora, pa ga je zato prao, krene da ga pali, neće, ali video sam displej kako mu se gasi i slabo je verglao, bio mu je slabiji akumulator.
Uzeo ga ja, pomolio se i krenem prvo ka BGu do majstora kog ja znam, proverio on, kaže za sada je sve ok što on može da vidi, kaže dobar skuter, oterao ga u NS i stvarno me služi, lepo pali, ide, radi, tako da sam dobro prošao sa da kažem onlajn kupovinom, nije mi bio isporučen jer je bilo skupo dosta, ja dao kaparu, poneo pare i morao da ga kupim, zato sam išao po njega i smatram to nekom online kupovinom.
U decembru sam kupio kola, njih ne bi sigurno kupio preko neta jer su ljudi ogromni levati, a i dosta više para sam davao za auto, tako da nema smisla kod nas to, jer ako daješ 5.000e, gde god da ideš, nije daleko, to možda negde gde treba 10 sati voziti na drugi kraj države, pa da uzmu online, ovde nema potrebe, a taj skuter mi se svideo i znao sam da će se prodati dok ja ne dođem do tamo, jer sam ja došao posle sigurno nedelju i nešto dana od kako sam ga kaparisao, nisam mogao od posla.
Tako da moje iskustvo je odlično za sada, ali ne preporučujem, odete, pogledate i ne razmišljate da vam ne stigne neka kanta u dostavi.

Rani

pre 3 godine

Jos davne 2008 sam tako kupio auto u Nemackoj i covek mi ga je doterao do ulaznih vrata! Taj me je auto najbolje sluzio, a najgore sam prosao sa novim autom, iz salona!

Slobodan Zika Jalovina

pre 3 godine

Bih da imam 7 dana probnog perioda i da tek onda placam odnosno da mogu da odustanem u tom roku bez da mi nastanu ikakvi troskovi (dobro moze nekih 20-30e za gorivo i cimanje prodavca). Ali tu vec nastaju problemi prodavaca sa musterijama ala: brate uzeo sam a6 na probu, de cemo veceras?

DonJuan

pre 3 godine

Ma gde na nevidjeni, mora srpska krmcina da ga "produva" na otvorenom putu da vidi "kako vuce", a cim da pare auto se pokvari jer su krmcine od prodavaca uvek za nijansu prepredenije i zamaskiraju sve nedoststke hahahahahah

Vujadin Boškov

pre 3 godine

Što da ne. Nema tu puno razlike u odnosu na neku drugu kupovinu preko interneta.

Bilo da kupujete mobilni, neku drugu tehniku, garderobu i slično - vi tražite određenu sigurnost. To može biti poznati prodavac, preporuka zadovoljnih kupaca, određena garancija, pravo na probni period. Svejedno je.

Moji poznanici su na primer kupili stan iz inostranstva bez da su ga videli uživo. Sve po proposima, poznata advokatska kancelarija, posrednička agencija i nema nikakvih problema. Jeste malo skuplje, ali može i u Srbiji da funkcioniše.

Zlatar

pre 3 godine

u Srbiji ne i uopsteno na Balkanu, jednostavno ovde svak svakog gleda da prevari i "zavrne" na ovaj ili onaj nacin, a to je opet uzrokovano niskim zivotnim standardom i niskim obrazovanjem. Sta nekom Nemcu znaci da zezne musteriju i uvali krs auto da bi uzeo 1-2000€ vise nego sto vredi, nista, pogotovo dugorocno gledano na posao, dok je kod 99% nasih auto placeva to svrha postojanja.

Vozač

pre 3 godine

Nikako i nikada polovan auto online.
Kupovina polovnog automobila svodi se na izbor modela koji su: kupljeni novi u Srbiji, 1.vlasnik, servisna knjizica, pregled u ovlascenom servisu. Sve ostalo je gubljenje vremena, para i zivaca.(Kobaja Grande, 27. maj 2020 11:37)
Kupio takav, tek izašao iz garancije sa malom kilometražom. I danas, 3 godine kasnije, me ubeđuju da sam trebao Audi neke nemačke babe umesto njega.

parx

pre 3 godine

Interesantno je kako se svi zalimo na prevarante i lopove, bilo da je kupovina automobila ili nesto drugo. Uvek se pitam, a kojim delatnostima se bave ovi posteni sa foruma, nikako u zivotu na njih da naletim.

ja

pre 3 godine

Bih, naravno. Kao što mnogi komentatori napisaše, vodili su i kompletne ekspertske timove u kupovinu, pa ponovo dobili mućak. Čak iako prodavac dozvoli da isprobate auto, to obično traje nekoliko minuta, pa se sve mane pokažu tek u prvih par dana nakon kupovine. U slučaju onlajn prodaje, bar imate mogućnost da probate stvar koju ste kupili i da ih vratite u roku od dve nedelje, bez navođenja razloga - nije potrebno da ne odgovara onom što je reklamirano, dovoljno je da nije to čemu ste se nadali. Za dve nedelje ću autu dušu da izvadim i da pronađem i poslednju sitnicu koja ne radi...

Veliki brat

pre 3 godine

Time se kod nas vec neko vreme bavi jedna firma iz Cicevca.
Ako je neko imao iskustva sa tom firmom (necu navoditi ime zbog reklame) neka nam javi svoje utiske.
(Mare026, 27. maj 2020 12:05)

Pa, problem većine kupaca polovnjaka u Srbiji je što žele da veruju u bajke, ta firma naplati neke svoje troškove u iznosu od oko 500€ plus troškov carine, poreza ili čega već još, mislim da je nešto reda 700€.

E, sad, kako gleda prosečan kupac u Srbiji? Pa, on na tu već malo jaču cenu za neki auto u Švajcarskoj doda tih 700e i gleda šta za taj novac ima u Srbiji, i nada se da je baš on taj srećnik, koj će da nabasa na primerak kome je kilometraža vraćena tipa sa 250k km na 150k km. A relanost je u 90% slučajeva mnogo gora, nego se kod nas automobili voze u proseku 15-20km dnevno, pa i najgori krš može da izdrži bez ozbiljnijih kvarova bar nekoliko godina.

Svako normalan treba da se zapita zašto će neko u inostranstvu kupiti novi Sandero ili Rapid, a ne polovan Audi A4 - mada, ima i takvih, ali uglavnom gastabajteri po Nemačkoj koji dokazuju sebi i drugima (mada, više sebi) da su uspeli, a toče goriva za 10e tek da naprave koji krug.

Rodney

pre 3 godine

Ako je od proverene auto kuce, apsolutno da. Ja sam tako kupio auto, kada sam ga pronasao, prodavac je garantovao da je sve kako je u oglasu, uplatio sam rezervaciju, dobio ugovor online od banke koji sam potpisao tako sto sam ukucao ime i prezime i otisao po auto, koji je mogao da bude i dostavljen, ali sam ipak, imajuci iskustvo iz nase zemlje trazio da licno dodjem po auto i da ukoliko ne bude onako kako su rekli, da mogu da odustanem. Medjutim, sve je bilo ok i jedno dobro iskustvo bez cimanja i reseno za 5 min.

Internet je za devojcice i gospodje da traze decka

pre 3 godine

2002. otkrio nemacki Ebay, odusevljen ponudom i cenama, kupio autoradio, dosao kodiran, kupio pojacalo za kola, jedan kanal crkao, zavrsio i sa Ebay-om i sa kupovinom preko Interneta ! Isto to, jeftinije, na Pa buvljaku, za 20 dinara probas na 220V da li uredjaj radi i gotovo, nema greske !

NeshaBg

pre 3 godine

Ja kupio! Iz Holandije, Grand Espace, turbo benzinac, automatik, initiale oprema. Video ga samo na slikama. Takav kod nas nema, samo dizelasi. Danas stigao na carinu. Jos ga nisam video, tako da jos ne znam kako sam prosao. Gomila slika, diler ima dobre ocene, nap sertifikovana kilometraza, servisna, garancija tri meseca i Holandski tehnicki da predje. Meni bilo dovoljno. Ipak imam vise poverenja u nekog Holandjanina nego u ovog naseg na placu. Vozac kamiona koji ga je utovario, kaze da odlicno izgleda. U svakom slucaju, polovnjak je macka u dzaku. Valjda ce sve biti ok!

Aleksa Pufta

pre 3 godine

Pa mnogi tako odaberu auto i neko im ga uveze.
Ako ne kupujem bas stari automobil uglavnom bi preferirao automobil kupljen u Srbiji od prvog vlasnika.
Opet sa kolima i novim i starim je sve donekle lutrija.

ragazzoni

pre 3 godine

Kupio na licitaciji preko Leaseplana, svako ostecenje slikano, vozim ga godinu dana, prezadovoljan sam. Svaki servis na vreme uradjen, 100% prava km.

Bane

pre 3 godine

Ne bih nikada ni kupovao ni prodavao auto online. Ni nov, a ni polovan.

Iako sam odlazak u salon, barem u Srbiji, kada je kupovina novog auta u pitanju i nema nekog smisla jer na kraju ti ne kupuješ ni auto u kome si sedeo u salonu, ni auto koji su oni registrovali da provozaš već neki treći sa parkinga iza salona. Daj bože da onaj u kome si sedeo u salonu ima istu opremu a onaj koji si vozio isti motor koji hoćeš da kupiš. Jer ja znam kada sam gledao Golfa. U salonu Comfortline i Highline a mene zanima Trendline. Gledam 1.0 od 110 ks a oni mi kao test vožnju ponudili Golfa 1.6 tdi ili ako hoću kao baš taj motor da probam ponudili mi Polo 1.0 od 95 ks kao to je to. Ej drugi auto skoz, druga snaga motora, težina, menjač, sve drugačije....

Polovan makar voziš, gledaš, porobaš baš taj koji kupuješ.

Kod prodaje nema šta, kupac pogleda, proba, dovede majstora, vozi kod majstora, kada kupi to je to. Auto polovan se prodaje u viđenom stanju, nema šta da mi ga vraća posle dve nedelje ako se predomislio. Ovako ja mu prodam preko interneta, on vozi dve nedelje pa mi vrati. On tako može biznis da razradi, otvori net, izabere šta bi vozio naredne dve nedelje, plati i onda vrati i uzme pare natrag i tako u nedogled. Da ne pričam što bi se otvorilo sijaset pitanja vezanih za prevarne radnje. Kod polovnog auta čak i kada ga uživo kupuješ pa moraš 6 očiju da otvoriš da proveriš da li je auto legalan a ne preko interneta.

Tako da. Na dalekom je ovo štapu po meni.

Flesh

pre 3 godine

Probao i ne funkcionira kako treba. Fora je uplatiš 10% od cijene na njihov račun.imaš da ga isprobaš 7 dana ,ako auto ne želiš vratiš natrag dobiješ svoje novce.isporuka bi trajala sedam dana .sve super zvuči. Oni ga prijavili o moj trošak, i nakon mjesec i pol dana nakon bezbroj poziva odlučim se ugovor poništiti. Dobio svoje novce natrag ,ali prijava i čekanje od mjesec i pol na moju kapu. Nikad više.

Gruja

pre 3 godine

Uzeo pre 2 godine BMW serije 5 benzinac (530) od ovlascenog dilera u Nemackoj. Bukvalno pogledao slike, auto imao samo 3 godine i malo kilometara,kontaktirali mejlom, ja njima prebacio pare na racun, rekao da spreme papire, angazovao odavde kamion koji je kupio vozila na vise mesta...sve proslo besprekorno i brzo, bez ikakvih zamerki. Verovatno nije isto tako i uzeti sa mobile.de od nekih turskih prevaranata auto star vise od 10 godina.

CJC

pre 3 godine

Sunce ti žarko, povedem sa sobom ekspertski tim kad sam kupovao auto, vozali ga, dizali, pregledali ga uzduž i popreko. Glavni ekspert samo rece plati i da begamo. Epilog - za 4 godine samo stakla još nisam zamenio ( šoferku jesam).

radford

pre 3 godine

Zašto ne. Ja sam 2018. godine na mobile.de našao Mini Cooper koji sam tražio, otišao po njega 1300 km u jednom pravcu, a nisam ga ni probao. Prethodno je poznanik koji govori nemački istražio auto kuću, posložio kockice, ja sam mail-om dobio obvezujući ugovor da ću kupiti automobil,
i ispostavilo se da je kupovina bila pun pogodak. Dve godine kasnije samo toči i vozi, nikakvih problema, i naravno redovno održavanje sa isključivo oem delovima.

eto

pre 3 godine

Ja ne bih. Mnogi polovnjaci, prosto receno, smrde. Osim toga, morao bih da sednem i provozam bar malo.

Tako sam online nameracio Fiat Freemont, dobra cena, puca od opreme, izdignut, veliki prostor unutra, gledao review-ove na netu - sve super. Odem, sednem - kratka sedista - za mene neprihvatljivo. Uz to i rdjave tackice od otpale farbe na vise mesta...
A mislio sam, to je to, uzimam 100%.

bronson

pre 3 godine

Zašto ne. Ja sam 2018. godine na mobile.de našao Mini Cooper koji sam tražio, otišao po njega 1300 km u jednom pravcu, a nisam ga ni probao. Prethodno je poznanik koji govori nemački istražio auto kuću, posložio kockice, ja sam mail-om dobio obvezujući ugovor da ću kupiti automobil,
i ispostavilo se da je kupovina bila pun pogodak. Dve godine kasnije samo toči i vozi, nikakvih problema, i naravno redovno održavanje sa isključivo oem delovima.
(radford, 27. maj 2020 12:07)

Identicna situacija i u mom slucaju, isti auto, samo 2007. godina, mobile.de i prodavac iz Dortmunda. Evo ga tu i dalje, 13 godina kasnije, izgleda i ide kao nov.

Aleks

pre 3 godine

Kupio octaviu, 3 godine stara na mobile.de. Nasao auto sa opremom, i jos dva u krugu od 100 km od mesta na koje sam isao, za svaki slucaj. Seo u kola otisao u Nemacku, pregledao I kupio. Prodavac nije hteo keš pa sam morao da sedim u Nemackoj nekoliko dana dok pare nisu legle iz Srb na racun. Auto je imao 50.000 na satu i hvala bogu sad sa 150.000 jos uvek sluzi. Prodavac mi je pomogao oko papira. Pozitivno iskustvo

Majstor

pre 3 godine

Ni u ludilu ! Polovan automobil se ne kupuje na osnovu fotografija vec mora uzivo da se lepo pogleda i pregleda, tek tada se kupuje !

gare

pre 3 godine

Bio bi speman, ali samo ako je prodavac neki referentni auto plac i pod uslovom da postoji neki garantni rok.
U drugim slučajevima, nikako.

Maksa

pre 3 godine

Verovatno DA od neke kuće koja je stekla jako dobru reputaciju i nema negativnih komentara po netu... ali dok se neko tako ne izdvoji onda NE.

?

pre 3 godine

Kupio sam maxi scuter preko interneta u inostranstvu. Korektnija priča nego kupovina automobila koju sam imao "licem u lice", u Srbiji. U Srbiji zakon bude najčešće na strani velikih prodavaca, da ne govorimo o obaveznim tehničkim pregledima i proverama pre prodaje.

drvobradi

pre 3 godine

Zavisi kako. Bliska osoba je kupila auto iz Nemacke na taj nacin. Nasao automobil, firma je bila u okviru nekog sertifikovanog Volvo programa (volvo Selekt?), automobil stigao, sve kako je receno. Seo i vozio.
@navijac
Kupovina polovnjaka u Srbiji je drugo ime za macku u dzaku. Radio to online ili ne.

jagodinac

pre 3 godine

Obzirom da je prosecni budzet za kupovinu polovnjaka 2000-3000e nisam siguran da bih i sebi verovao, a kamoli nekom auto placu. Naravno da je uvek neko kriv zato sto se kupuje krs, a ne to sto placamo te automobile manje nego sto kostaju u Nemackoj.

DzoHusafet

pre 3 godine

2007. godine sam kupio auto star 3 godine iz Francuske na ovaj nacin. Dobio sve papire... Izvestaj o servisima, garanciju na legalnost i kilometrazu, falinke na automobilu koje su otkrivene pregledom treceg lica... Auto jos uvek vozi moja supruga. Moje misljenje je da mi jos uvek nemamo dobre zakone za ovako nesto...

Chiko

pre 3 godine

U FR, Peugeot servis, godinu dana garancije koja važi u celoj evropi (Srbija i zemlje zapadnog balkana takodje na listi) sa mogućnošću produženja garancije ali je to malo skuplje (50€ mesečno do 3 godine) i godinu dana star automobil. Za sada sve ok

Robi

pre 3 godine

Ne bih vise pogledao polovan auto ni na placu,ni u salonu niti preko neta. Bilo koji,samo da je nov,u garanciji,makar i Dacia,a ne isutirana masina sa zapada, dovoze silne dresine kamionima preko Kelebije,to da vidite,ma na njima je meseceva prasina...dotle su stigli silni Audiji i Bemveji,svi presli 390.000km u boljem slucaju.

Mare026

pre 3 godine

Time se kod nas vec neko vreme bavi jedna firma iz Cicevca. Nakon sto ste vi na sajtu izabrali potencijalni auto i potom sa njihovim covekom (verovatno majstorom) koji je na licu mesta pregledali auto putem video poziva, dovoze vam automobile iz Svajcarske(u skorije vreme i iz Nemacke), ako resite da ga kupite. Ako je neko imao iskustva sa tom firmom (necu navoditi ime zbog reklame) neka nam javi svoje utiske. Lako ce prepoznati o kojoj je firmi rec, jer je njihov biznis model jedinstven kod nas.

bo

pre 3 godine

Kupio prosle godine na carvani. Carvana daje 7 dana da se auto moze vratiti poslije isporuke. Sva auta su pregledana od njih i imaju pocetnu garanciju. Sve zavrsis onlajn za 15 minuta, imaju cak i dobre rate za finansiranje, izaberes sve uslove, namjestis mjesecnu ratu... Ljepota, izbjegao dosadne, glupe dilere.

goran

pre 3 godine

@ Kupio. Doduše u Francuskoj. Slikan iz svakog ugla, pored svake ogrebotine stoji lenjir, da se vidi kolika je. Uredna servisna knjižica.... Bio je star 4 godine i evo kod mene je već 5, ništa nu nisam radio osim održavanja
(dule, 27. maj 2020 12:45)
180

Da, Beauvais ili neki drugi grad na jugu. Zaboraviosi da spomenes detaljan tehnicki pregled sa svim manama automobila, plus 80%automobila koji se prodaju imaju garanciju od tri meseca.

C i n i k

pre 3 godine

Tako nasi dileri kupuju na desetine vozila iz FR,to znm pouzdano,nzn za ostale ali ovo iz FR s lizinga dolazi upravo na ovaj nacin, preko neta licitacija i odabir, prebacis pare,i to je to..
Kad ti stigne ovde samo poliranje ali nkd se desi da mora da se radi i jos po nesto..

Mkd

pre 3 godine

Radio sam na kruzeru i imao sam kolege iz Zimbabwea i Juzne Afrike koji su svi redom kupovali online polovna kola iz Japana preko sajta BeForward cene su stvarno dobre ali problem je shto u Japanu se vozi kao i u Engleskoj i volan je sa desne strane .Inace stvarno dobre cene japanskih a i nemackih premiuma . Ovi iz Zimbabwea su vozila preuzimali u Juznoj Africi i posle im je jedini problem bila korupcija i odredjivanje takse po principu vishe dajesh manje platish ...

Duško Katran

pre 3 godine

Prošle godine u ovo doba, nađem na mobile.de lep auto, nema ogrebotine na sebi..Cena povoljna, ima kao sitan kvar u radu motora koji se lako otklanja, nazovem, kaže lik bez problema s njim za Srbiju, pa tamo otklanjajte grešku..
Sednemo u kola, 1000 km puta, da bi video sledeće ;
-Auto je fotošopiran na slikama, lak ispucao, slojevi gita..
-automobil ne možeš da isteraš sa placa, a ne da ideš za Srbiju..
-vlasnik placa bosanac a firma čisti nemački naziv, pričali telefonom na nemačkom, iako sam se predstavio..
-telefonom mi je predlagao i da ne moram da dolazim, ima on poslovne partnere iz Srbije koji za 400 eur dovoze na šleperu, jeftinjje mnogo nego da plaćam gorivo, putarine za dva automobila, plus col tablice..
Sreća da verujem samo svojim očima, pa sam reskirao gorivo i dva dana puta, inače bi se gorko pokajao, automobil je prilično skup, kvar da ne pričam, a što je bio lupan pogotovo..
Otišao posle par dana i kupio kod nas od fizičkog lica, izašao koji evro više, ali sam video sve što sam hteo, mačka u džaku, ne hvala..

karantin 45

pre 3 godine

gledao 6 mjeseci na mobile de i slicne sajtove kola. izbjegavao turske i balkanske firme po Njemackoj i dr. drzavama Zapadne evrope. kad bih nasao dobar javljao drugovima koji su tamo da ga pogledaju.
E da, cak i visoko cijenjeni Njemci pa i Svedjani su bili vise nego spremni da Vas slazu i prevare.
DRASTICNA razlika fotografije i video koje napravi prodavac od onih koje vam urade drugovi koji su fizicki na placu. Na kraju sam otisao sam, provjerio auto i kupio.
PS. Samo da kazem sa sam gledao kola 2015 - 2016 proizvodnja
Mislim da je prevelik rizik samo online.

karantin 45

pre 3 godine

samo da dodam, kad nadjete auto koji vam se svidja OBAVEZNO trazite video kola na dan kad ga zovnete, koji ce vam pomoci da uporedite real time video i onaj koji je prodavac postavio ko zna kad. Razlika je drasticna

dule

pre 3 godine

Kupio. Doduše u Francuskoj. Slikan iz svakog ugla, pored svake ogrebotine stoji lenjir, da se vidi kolika je. Uredna servisna knjižica.... Bio je star 4 godine i evo kod mene je već 5, ništa nu nisam radio osim održavanja