Ponedeljak, 13.04.2020.

13:00

Test: Volkswagen T-Roc 1.0 TSI Style

Izvor: B92

Test: Volkswagen T-Roc 1.0 TSI Style IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

Kursula

pre 3 godine

"Na primer, današnja koža u kolima je od mikrofibera, 80% poliestera i 20% poliamida."

To zavisi od marke, modela, i ponudjenih/ugradjenih opcija.

Oliver

pre 3 godine

@ Veliki brat,
Mondeo 1.0 postoji samo sa 125 konja. Verzija sa 140 mozda u nekom drugom Fordu, ali u Mondeu ne. Pogledaj na Wikipediji.

Veliki brat

pre 3 godine

@ Vlada,
1.0 nema 150 vec 125 konja u Mondeu. 1.5 ima 160 ili 165, zavisi od godista.
(Oliver, 13. april 2020 15:05)

Taj od 125 konja je postojao još pre 6-7 godina, pojavio se odmah posle njega i od 140ks (da, 1.0 sa 140ks).


Na primer, današnja koža u kolima je od mikrofibera, 80% poliestera i 20% poliamida.
(Radovan, 13. april 2020 14:58)

Čuo sam za slučaj lika koji je dobio Mercedes na sudu, jer je doplatio sa prirodnu kožu, a dobio veštačku na koju je alergičan i preterano se znoji. Međutim, epilog je da je dobio samo ponudu da mu vrate "doplatu" za prirodnu kožu.
Da se desilo u SAD, odrapili bi ih za prevaru samo tako, ali u Evropi...



razlika je kao kada bi poredili ladu nivu i Nissan quashkai, u korist VW
(Daredewil, 14. april 2020 12:14)
Možda, ako si mislio na novi koncept Lade 4x4 prikazan 2018. godine (ali nisi mogao da ga voziš, jer je planirano da se pojavi tek 2021. godine) ili onu "Nivu" koja je moderan terenac, a ne na Ladu 4x4 (Vaz je brend Niva prepustio GM-u, a koliko znam proizvodi se kao Chevrolet Niva), ali porediti staru Nivu i Kaškai...
to može samo neko ko nema vozačku dozvolu i nikad nije vozio auto!


Sa druge strane, može da zavisi i od boje. Viđao sam SX4 u nekoj plavo-zelenoj nijansi (nešto kao svetlo-plava koja se na suncu preliva u neku nijansu između svetlo-zelene i svetlo-plave), auto izgleda fenomenalno. U nekim tamnim bojama ne liči ni na šta.
Slično i T-Rock izgleda odlično npr. u beloj boji.

Robi

pre 4 godine

Sve pohvale za ovaj 1.0 TSI motor. Doduse probao sam ga u modelu Polo i to ovu verziju od 115ks i auto leti kao metak! Verujem i da je taj od 95ks skroz OK. Ne nasedajte na tudje prazne price,pitajte nekog ko vozi auto sa ovim motorom i cak i probajte. Tada sve besmislene price padaju u vodu. Motor povlaci fino, nije veliki potrosac,malo ima grublji zvuk pri ubrzanju,a u Ceskoj i Poljskoj cak rade i ugradnju LPG,tad postaje jos ekonomicniji i bez premca dominira. E,sad,ovaj T-roc,mozda malo vise trosi,zbog tezine i kutijastog oblika,ali, da ovi motori nece moci da prevale velike kilometraze,ja vam kazem da hoce i moze,inzenjerski (ne hvalisanje,nego neko ko se razume) jeste da se u garanciji pridrzavate redovne zamene ulja i to 0w20,5w20 uz ispunjen standard VW 508/509,ali bez mucenja sa produzenim intervalima zamene ulja nego drzati se 15k km 1god i tek tamo nakon 150.000km koristiti 0w30 ili 5w30 do kraja. Motoric je zmaj i to je to.

Kami

pre 4 godine

U svim auto testovima hvale ovaj motor sa 115 ks. Takodje, moj prijatelj ga ima u Aroni. Leti auto i ubrzava ispod 10 sekundi. Jedino se ovdje nadju "strucnjaci" koji ga ocrnjuju, a voze motore od 60 ks. Inace, jedan inzinjer mi je rekao da ovi mali motori nece moci imati reparaciju na 220 ili 250 hiljada kilometara (tzv. servis motora) vec da se tada mijenja cijeli motor. Navodno je to samo 400 evra skuplje od servisa atmosferskog benzinca.

Ivan ZG

pre 4 godine

Početna cijena T-Roc-a je ista kao S-Cross-a sa punom opremom. Dakle motorom od 129 KS + 13 električnih KS, sa navigacijom, aktivnim tempomatom za autocestu, automatskim kočenjem u gradu, parkirnom kamerom...
Većinu toga T-Roc u početnoj opremi- nema. Dakle, treba nadoplatu.
Istina je da S-Cross nije neko čudo dizajna iznutra, ali ni T-Roc u početnoj opremi izgleda otužno crn. Tek nadoplatom za unutrašnju plastiku sa umecima u boji živne. Ukupno gledano ja bi za dizajn izvana T-Roc-u dao 4+, a Suzukiju 4, a iznutra u baznoj varijanti T-Roc-u 3+, a konkurenzu u ful opremi 4. Probao sam motor 1.0 i 1.4 u Suzukiju i već prvi ide odlično, a ovaj 1.4 leti. Ovaj hibrid nisam probao, a kažu da još ljepše ubrzava i troši 0,5 litara do litru manje od prethodnika. Sjećam se da je putno računalo pokazivalo 6,7 litara po gradu iako sam ja testirao maksimalno ubrzanje (istina do nekih 80 jer sam bio u gradu) više puta. Suzuki je lakši od Roc-a, jači, manje troši (novi hibrid je deklariran na 5,3 litara, ja računam 6 u gradu), ima dužu garanciju i veći je iznutra.
Ali naravno, svatko bira što mu najviše odgovara.
T-Roc nisam vozio pa ne mogu komentirati.

Iz prve ruke

pre 4 godine

Vozim sluzbeno Rapid sa ovim motorom, samo mislim da tamo ima 110ks, mrzi me sad da silazim po saobracajnu. Ne mogu da se oduprem utisku koliko komleksasa i neznalica pise ovde. Da se vodim utisku vecine koja ovaj motor nije videla ni na slici zaobisao bih ovaj i bilo koji trocilindricni motor generalno. Apsolutno delim utiske autora vezano za ovaj motor. Dakle: izuzetno tih, na leru se ne cuje uopste, pri konstantnoj brzini cak ni pri 150km/h. Specifican zvuk jedino kod medju ubrzanja..Vibracije apsolutno ne postoje. Izuzetno startan i elastican, mislim da je kod Rapida ubrzanje malo ispod 10sek, ako to nije dovoljno prosecnom korisniku onda ne znam sta je. Slazem se za tvrdu plastiku, i ovde je ima dosta, ali boze moj.Oprema u Rapidu bezobrazno klot, ali u nekom pristojnijem paketu ovaj auto bi mi bio u uzem izboru da razmisljam o kupovini. Al da se vratimo na temu.. Mislim da je ovo korektna cena za T - roc i da mu ovaj motor pristaje. Sto se tice pouzdanosti i toga koliko prelaze, vreme ce pokazati, jer su ovi trocilindrasi sa 6 brzina i 110ks relativno novi na trzistu, vidim da se ugradjuju i u novu Octaviu. Uzmite auto sa ovim motorom na probnu voznju, ili pozajmite od poznanika pa se uverite, nemojte da vas razni strucnjaci sludjuju po forumima, pa onda donesite sud. Svako dobro!

C i n i k

pre 4 godine

Ja zadovoljan a mrzim VW :)
(Blue-Mood, 14. april 2020 12:28)

Ne,ti si ko i svaki drugi fun japanaca bio samo latentni VW fun..
Na kraju nisi pogresio svakako ko sto ne bi pogresio i da si kupio korejca,japanca..
Jer danas svi prave sve i svi prave ok auta, mehanicki.

C i n i k

pre 4 godine

U kom gradu Ivane?
7.5 l pri 130 km/h uz ovakav oblik karoserije je odličan rezultat.
(maxy, 14. april 2020 09:27)

U Bgd taj 1.0 nmz bez bar 10 L gradske voznje sa sve start/stop sistemom..

Srđan BL

pre 4 godine

Radovan
Nikada niste otisli korak dalje u prici oko toga zasto su Amerikanci pomagali razvoj Njemacke industrije, jer se ne uklapa u boje kojima vi ''slikate'' taj period i zato vam redovno dajem replike. Piste populisticke komentare kako biste spustili jedne na racun uzdizanja drugih. Isti status nikako ne mozete dati Rusima i Amerima naspram Njemaca. Kukavicluk je, radi vlastitog interesa, pisati na takav nacin o takvim temama, a zapravo ima i dosta tezih naziva za takav nastup.
Tackice su zbog cenzure, jer tesko da bi komentar prosao bez njih. Iako sam amater za ''industrijske igranke'' imam dovoljno iskustva da godinama citajuci necije komentare zakljucim sta se krije iza svega...

p.s.
za slucaj da niste procitali vijest evo i link
https://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2020&mm=04&dd=13&nav_id=1675008

Sasa NS

pre 4 godine

Zesca kanta ! Ne znam sa drugim motorima u ponudi ali ovaj konkretan je odvratan, vozio tri dana i tri dana bio u neverici da jedan VW moze ovako nesto da prodaje, ukratko: uzas !

jaretina

pre 4 godine

Moraš biti bot VW ili iz Bosne da prihvattiš VW motor od 1000 ccm jer je baš loše.
(Dukeland, 14. april 2020 09:01)

izdrži još malo, stižu EV za spas srba.

Radovan

pre 4 godine

[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Srđan BL, 14. april 2020 00:11)

Amerika je stvorila nemačku:
-mašinsku industriju
-elektro industriju
-hemijsku industriju
-informacionu industriju

sa svojim parama,patentima i znanjima,ljudima, i šta sve ne. I danas sve dobijaju iz Amerike.

DETROT DIESEL=MERCEDES
FORD=VW
GENERAL MOTORS=OPEL

I Nikola Tesla je radio za TELEFUNKEN iz Amerike.
Hitler je dodelio samo 2 gvozdena kukasta križa strancima, Fordu i jednom rukovodiocu iz GENERAL MOTORS (zaboravio sam ime).

Za industrijsko/finansijske mahinacije ste amater.

I budi hrabar jednom u životu, pa nemoj stavljati tačkice, napiši punu reč. Možeš ti to. Imaš moju podršku.

Blue-Mood

pre 4 godine

@koki
Auto na platformi golfa, sa lošijom unutrašnjošću od golfa (kao sa pola da je skinuta) blago povišen, ali cena ista kao kod golfa. Tačno se vidi da fabrika ide sa tim da iskoristi popularnost ovakvih vozila, uvaljujući slabiji kvalitet po višoj ceni.
_______________________________
Možeš tako gledati a možeš i ovako:
Auto na platformi Golfa samo dosta povišen, s više prostora u kabini, puno većim gepekom i boljim dizajnom. Kvaliteta materijala unutrašnjosti lošija nego u Golfu ali zato za istu cijenu brdo opreme s kakvom Golf košta 3000€ više.
Kažem da mi je kad sam odlučio kupiti auto VW bio zadnji izbor i eto me sad u njemu. Svaki od auta koje sam probao ima svojih prednosti i mana a kad sam podvukao crtu na vrhu je ostao T-Roc.

XCeed - drugo mjesto u izboru. Super auto s jako puno opreme u najjačem paketu ali tijesan odstraga i to mu nisam mogo oprostiti jer imam dvoje djece. Dizajn OK ali previše specifičnih i agresivnih dizajnerskih rješenja koje će čim izađe nova verzija učiniti da ova izgleda 20 godina staro.

Mazda 3 - da sam kupovao srcem kupio bi nju. Odustao kad sam je provozao. Iako atmosferac 2.0 auto se vuće ko krepani konj. Malo živosti dobije na 4500-5000 okretaja ali tako mogu vozit tek na autoputu ili otvorenoj cesti a kod mene je 80% gradske vožnje. Nevjerovatno je koliko je 1.0 turbak življi i brži od ovog 2.0 atmosferca. 2.0 Skyactiv X je druga priča ali to je nova neispitana tehnologija i preskup je.

koki

pre 4 godine

Auto na platformi golfa, sa lošijom unutrašnjošću od golfa (kao sa pola da je skinuta) blago povišen, ali cena ista kao kod golfa. Tačno se vidi da fabrika ide sa tim da iskoristi popularnost ovakvih vozila, uvaljujući slabiji kvalitet po višoj ceni.

Blue-Mood

pre 4 godine

Imam testirani auto već 3 mjeseca.
Vidim da tu komentiraju ljudi koji nikad nisu sjeli u njega.
Znači ja kao netko ko je uvijek srao protiv VW-a, naročito njihovog dizajna sam s 25 000€ krenuo u kupovinu auta. Prvi izbor je bila nova Toyota Corolla a nisam ni razmišljao o nikakvom SUV-u, eventualno Xceed koji je nešto između karavana i SUV-a.
Nakon 2 mjeseca isprobavanja svega što ima na tržištu završio sam u T-Rocu i to 1.0. iako sam i ja mislio "gdje ćeš 1.0 u auto od tonu i po". Međutim kad sam ga provozao i kad sam od ljudi koji rade u rent a caru dobio neke informacije odlučio sam se za 1.0. I nisam nimalo pogriješio.

Ajmo redom:

Tvrda plastika - istina ali to je nešto što prestaneš primjećivati nakon 20 odvoženih kilometara. Unutrašnost je izuzetno lijepo dizajnirana i funkcionalna a multimedija i infotainment daleko najbolji u klasi.

Vanjski dizajn - meni kao mrzitelju VW-a fantastičan i trajan

Motor - onaj ko kaže da se vibracije ne osjete je prije vozio samo dizelaša. Osim te vibracije motor je fantastičan. Snage i više nego dovoljno, maksimalni moment već na 2000 okretaja što znači da nema potrebe za velikim šaltanjem, potegne odlično i u petoj sa 60kmh.

Dodatna oprema: nevjerovatno za jedan VW. Sam vozi, sam šalta duga/kratka, žena ga može parkirat, brisači sami ubrzavaju/usporavaju, nadzor mrtvog kuta je super stvar...

Ja zadovoljan a mrzim VW :)

Daredewil

pre 4 godine

@Ivan Zg Vidim da kažete da ima Suzuki SX4 s cross koji je slične cene, a da je dobra ponuda. Ne znam da li ste testirali/vozili dotični Suzuki, ili vam je samo zapao za oko, ali taj automobil nije ni za prineti ovom VW. Uopšte nisam fan VW, vozim automobil jednog od francuskih proizvođača, ali sam bio pogledao oba navedena modela, s cross sam čak testirao u verzijama 1.0 112 i 1.4 140 ks, ovaj jači je čak odličan motor. Ali taj Suzuki po kvalitetu izrade, dizajnu, udobnosti, osećaju u kabini, sedištima, pa čak i toj lošoj plastici, nije u istom univerzumu sa t-roc, razlika je kao kada bi poredili ladu nivu i Nissan quashkai, u korist VW. Suzuki su novinari izdigli (verovatno) naručenim tekstovima/reklamama, jer sam i sam bio jedno vreme opčinjen tim automobilom i vrlo blizu kupovine, bio u salonu i već uzeo profakturu...

Simpo

pre 4 godine

Zaista ne shvatam toliko zickanje za potrošnju. Troši koliko sipas i kraj. Meni je priča o potrošnji kada pazaris auto za 20 - 30 hiljada EUR bespredmetna. To vam je kao da CocaColau vracate u flašu ako dete ne popije celu casu.

maxy

pre 4 godine

Jedan od rijetkih VW automobila koji mi se izvana sviđaju.
A iznutra? Pa vidi se da nemaju para pa štede - na vama.
To se naravno nije odrazilo na nižoj cijeni kada je već sve jeftina plastika.

I na kraju nedostaje najvažniji podatak. Koliko ovaj auto troši u gradu?
Ovih 7.5 pri 130 se da preživjet ako u gradu ne troši više od 7,5-8.
Istina sada je u prodaji Suzuki S-Cross sa 1.4 turbo motorom i 129 KS i blagim hibridom. Auto je primjetno veći iznutra i troši 6.5 litara u gradu prave vožnje (može i litru manje, ali uz opreznu vožnju) i košta isto kao ovaj auto. O kvaliteti neću. To ću ostaviti svima na razmišljanje.
(Ivan ZG, 13. april 2020 23:05)

U kom gradu Ivane?
7.5 l pri 130 km/h uz ovakav oblik karoserije je odličan rezultat.

psiho

pre 4 godine

Bog mi je podario da često vozim fobiju TSI 95 5MT, a probao sam i TSI 115 6MT.
Sve na stranu (koji je kakav), ali, vibracije tog motora su veoma očite i osećaju se u vozilu pod jakim gasom. Ne kažem da je svaki sa 3 cilindra takav (probao sam jedan 1,0 turbo sa 3 cilindra i 200 Nm, apsolutno bez ikakvih osetnih vibracija, za preporuku).
A ako je čovek prinudjen da bude 1,0 TSI, sugerisao bih TSI 115. Zbog 6MT, jer je sa 5MT teška katastrofa u odnosu na 6MT.

Malajac koji je nijem svakog dana osim četvrtkom

pre 4 godine

VW pa Style !
Džep se ništa ne pita pre srca u koje VW zabija emocije maljem, ali sa stilom.

Srđan BL

pre 4 godine

Radovan
Kao i uvijek na tekstove o njemackim automobilima pisete komentare o ustedama na proizvodnom procesu, o identicnim šasijama, o koristenju kancerogenih materijala i sl. Medjutim kada je ista tema, ali italijanski, americki ili korejski auto tada se pisu hvalospijevi... Iako je proizvodni proces kod svih isti, materijali od kojih se proizvode, kao i vecina dobavljaca, ali vama samo Njemci prave problem (izgleda i u zivotu).
Upravo se na ovom portalu pojavio tekst (čini mi se u rubrici vijesti) koji malo dublje opisuje odnos Ford-Hitler, a za koji sam prilicno siguran da i vi dobro znate. Ako znate pravu pozadinu, a sagledavajuci vase stavove o jednom/jednima i drugom/drugima dodje se do zakljcka da prilicno ke...te.

Ivan ZG

pre 4 godine

Jedan od rijetkih VW automobila koji mi se izvana sviđaju.
A iznutra? Pa vidi se da nemaju para pa štede - na vama.
To se naravno nije odrazilo na nižoj cijeni kada je već sve jeftina plastika.

I na kraju nedostaje najvažniji podatak. Koliko ovaj auto troši u gradu?
Ovih 7.5 pri 130 se da preživjet ako u gradu ne troši više od 7,5-8.
Istina sada je u prodaji Suzuki S-Cross sa 1.4 turbo motorom i 129 KS i blagim hibridom. Auto je primjetno veći iznutra i troši 6.5 litara u gradu prave vožnje (može i litru manje, ali uz opreznu vožnju) i košta isto kao ovaj auto. O kvaliteti neću. To ću ostaviti svima na razmišljanje.

S2K

pre 4 godine

Pre dva meseca je ćale kupio novog T Roc-a 2020 1.6 dizel. Motor se lepo nosi sa karoserijom, dovoljno brz u medju ubrzanjima sto je bitno u preticanjima, potrosnja je mala oko 6 litara gradske voznje. Sto se tice velicine vozila prava je mera za po gradu, Tiguan bi vec bio prevelik za svaki dan. Udoban je po gradu i na otvorenom putu. Sve u svemu zadovoljan je za sada. Auto je krcat opremom, multimedija je fantasticna. Boja je neobicna deluje kao bela, a ustavri vuce malo na sivu kao sto se i zove "White Silver":) Zamerka ide definitivno na plastiku u unutrasnjosti, ali morali su neki kompromis da naprave ocigledno. Generalno gledano odlican auto za taj novac i proveren agregat.

Aaaa

pre 4 godine

@vlada "Shh samo da ne cuje Mondeo mog komsije odmah ce da se raspadne, do sad nije 184000km 1.0 ecoboost sa 150ks". Toliko dobar i pouzdan motor da je Ford radi njega na sudu. Ništa bolje neće biti ni sa ovim 1.0 tsi.

karantin

pre 4 godine

Gledao ga na sajmu, svidja mi se prednji deo i izgled unutrasnjosti. Ali me je razocaralo sto je unutra ceo u tvrdoj plastici gde god da pipnes. Za te novce mislim da ipak ne bi trebalo tako da bude. Za utehu je sto je to vesto prikriveno, izgleda lepo, uredno, precizno...

Alex

pre 4 godine

Nisam vozio ali proučio sam sve pristupačne informacije što se tiče mehanike ovog vozila.Sami nemci kažu da nije to to a u isto vreme kupuju ga ko ludi naročito penzioneri i žene.Pomenuti 1.0 motor je vrlo komlikovano čudo popravka skoro da nije ni predviđena a imaju problema naročito sa osnovnim mehaničkim delovima.To je ono što Nemci kažu ,lično na sajmu automobila dobro sam ga ispipao i jeftina plastika unutra je jako razočaravajuća takođe obični štof unutra vrlo obično.Šta nemci sada kupuju ?Pa naravno golfa ali i oni sada traže starije modele wv i uvoze ih iz Holandije i Danske.Gledao sam kako voz krcat WV odlazi iz nemačke a drugi pun sa Škodama ide u suprotnom pravcu.Da škode su naročito tražene i poželjne.Na kraju kupio sam Toyotu .Pozdrav.

Ccc

pre 4 godine

"Nisu primetili da ima tri cilindra, s obzirom da su vibracije praktično potpuno eliminisane, i da je motor vrlo tih."

Stvarno bi bilo sramota da nov auto ima vibracije. To treba pogledati posle 2-3-5 godina. Ili za Srbiju, kako ono bese prosek starosti? 17 ili 19godina, kakav ce tad da bude ovaj mikser?

prle

pre 4 godine

Koji šaltung po gradu svakih 10 metara menjaš ručno brzinu ko kamion, onda bolje automat, ako je stvarno 60 u šestu. Neznam šta je čudno što troši 7.5l pri 130kmh ipak je to đžipić benzinjara a ne aerodinamicna limuzina.

Vozač

pre 4 godine

...Konkretno, auto sa testa koji je opremljen srednjim, "stajl" paketom opreme, po zvaničnom cenovniku može da se nabavi za oko 21.000 evra za keš, odnosno za 1.500 evra manje uz finansiranje preko Porše mobilitija...
Dokle ove laži sa čuvenim Porše lizingom? Pre pet godina sam otišao da vidim taj popust i em što je prevara, em mi ni rate nisu sabrali dobro, odnosno sakriše mi još koju stotinu evra. Od tada im u radnju ne ulazim.

Cane kurbla

pre 4 godine

Ko je smislio da te motore od freze stavlja u auto težak tonu ipo zaslužio je javno spaljivanje na lomači. Ne ide slonče u lonče nikako. Svaki kvar na tom motoru skuplji je od celog atmosferca.

kele®

pre 4 godine

Dobar autić, ali kao i svaki VW jedno 10 do 15% precijenjen. Za ovu lovu se uzme Sportage/ Tucson koji su klasa iznad. Ili pak Kona u super opremi.

Brabus

pre 4 godine

Pitam se kako li ce se pokazati ovi mini turbo motori nakon vise predjenih kilometara hmmm....a ko ce ga znati,mozda je ta tehnolpgija toliko usavrsena pa da bez problema i oni prelaze po 300-400 hiljada i jos da ostane prostora da ga neki nas uvoznik vrati na famoznih 160000 i napise nov nov i onda ga jos mi balkanci provozamo dodatnih 100-200 hiljada hmmm :-)

Radovan

pre 4 godine

"Kompaktan" znači: zbijen,nabijen,sažet.

Kvalitetni materijali?
To je bilo nekada, sa prirodnim materijalima 100% ili mešano sa veštačkim.
Danas je sve veštačko, od nafte napravljeno.
Na primer, meka plastika = tvrda plastika + kancerogeni omekšivači plastike + tekstura odrađena mašinom.
Na primer, alkatara ili amaretta ili bellesense, mešavina na bazi poliestera i polistirola.
Na primer, današnja koža u kolima je od mikrofibera, 80% poliestera i 20% poliamida.

I tako dalje, ali ipak ne miriše. Zašto?
Dodati su emulgatori.

Vlada

pre 4 godine

Sad ce nasi strucnjaci da se pojave i da kazu ne moze to vise od 100000km da predje. Shh samo da ne cuje Mondeo mog komsije odmah ce da se raspadne, do sad nije 184000km 1.0 ecoboost sa 150ks.

jaretina

pre 4 godine

1.0 se može prodati ženama i onima koji slabo poznaju automotiv. Taj automobil bez 2.0 TDI ...
(Dukeland, 13. april 2020 13:30)

kaže tip koji zimi ošine 5 metara dima kada upali uz traktorsku buku.

Vozač

pre 4 godine

...Konkretno, auto sa testa koji je opremljen srednjim, "stajl" paketom opreme, po zvaničnom cenovniku može da se nabavi za oko 21.000 evra za keš, odnosno za 1.500 evra manje uz finansiranje preko Porše mobilitija...
Dokle ove laži sa čuvenim Porše lizingom? Pre pet godina sam otišao da vidim taj popust i em što je prevara, em mi ni rate nisu sabrali dobro, odnosno sakriše mi još koju stotinu evra. Od tada im u radnju ne ulazim.

Ccc

pre 4 godine

"Nisu primetili da ima tri cilindra, s obzirom da su vibracije praktično potpuno eliminisane, i da je motor vrlo tih."

Stvarno bi bilo sramota da nov auto ima vibracije. To treba pogledati posle 2-3-5 godina. Ili za Srbiju, kako ono bese prosek starosti? 17 ili 19godina, kakav ce tad da bude ovaj mikser?

Radovan

pre 4 godine

"Kompaktan" znači: zbijen,nabijen,sažet.

Kvalitetni materijali?
To je bilo nekada, sa prirodnim materijalima 100% ili mešano sa veštačkim.
Danas je sve veštačko, od nafte napravljeno.
Na primer, meka plastika = tvrda plastika + kancerogeni omekšivači plastike + tekstura odrađena mašinom.
Na primer, alkatara ili amaretta ili bellesense, mešavina na bazi poliestera i polistirola.
Na primer, današnja koža u kolima je od mikrofibera, 80% poliestera i 20% poliamida.

I tako dalje, ali ipak ne miriše. Zašto?
Dodati su emulgatori.

jaretina

pre 4 godine

1.0 se može prodati ženama i onima koji slabo poznaju automotiv. Taj automobil bez 2.0 TDI ...
(Dukeland, 13. april 2020 13:30)

kaže tip koji zimi ošine 5 metara dima kada upali uz traktorsku buku.

Alex

pre 4 godine

Nisam vozio ali proučio sam sve pristupačne informacije što se tiče mehanike ovog vozila.Sami nemci kažu da nije to to a u isto vreme kupuju ga ko ludi naročito penzioneri i žene.Pomenuti 1.0 motor je vrlo komlikovano čudo popravka skoro da nije ni predviđena a imaju problema naročito sa osnovnim mehaničkim delovima.To je ono što Nemci kažu ,lično na sajmu automobila dobro sam ga ispipao i jeftina plastika unutra je jako razočaravajuća takođe obični štof unutra vrlo obično.Šta nemci sada kupuju ?Pa naravno golfa ali i oni sada traže starije modele wv i uvoze ih iz Holandije i Danske.Gledao sam kako voz krcat WV odlazi iz nemačke a drugi pun sa Škodama ide u suprotnom pravcu.Da škode su naročito tražene i poželjne.Na kraju kupio sam Toyotu .Pozdrav.

kele®

pre 4 godine

Dobar autić, ali kao i svaki VW jedno 10 do 15% precijenjen. Za ovu lovu se uzme Sportage/ Tucson koji su klasa iznad. Ili pak Kona u super opremi.

Cane kurbla

pre 4 godine

Ko je smislio da te motore od freze stavlja u auto težak tonu ipo zaslužio je javno spaljivanje na lomači. Ne ide slonče u lonče nikako. Svaki kvar na tom motoru skuplji je od celog atmosferca.

Brabus

pre 4 godine

Pitam se kako li ce se pokazati ovi mini turbo motori nakon vise predjenih kilometara hmmm....a ko ce ga znati,mozda je ta tehnolpgija toliko usavrsena pa da bez problema i oni prelaze po 300-400 hiljada i jos da ostane prostora da ga neki nas uvoznik vrati na famoznih 160000 i napise nov nov i onda ga jos mi balkanci provozamo dodatnih 100-200 hiljada hmmm :-)

S2K

pre 4 godine

Pre dva meseca je ćale kupio novog T Roc-a 2020 1.6 dizel. Motor se lepo nosi sa karoserijom, dovoljno brz u medju ubrzanjima sto je bitno u preticanjima, potrosnja je mala oko 6 litara gradske voznje. Sto se tice velicine vozila prava je mera za po gradu, Tiguan bi vec bio prevelik za svaki dan. Udoban je po gradu i na otvorenom putu. Sve u svemu zadovoljan je za sada. Auto je krcat opremom, multimedija je fantasticna. Boja je neobicna deluje kao bela, a ustavri vuce malo na sivu kao sto se i zove "White Silver":) Zamerka ide definitivno na plastiku u unutrasnjosti, ali morali su neki kompromis da naprave ocigledno. Generalno gledano odlican auto za taj novac i proveren agregat.

prle

pre 4 godine

Koji šaltung po gradu svakih 10 metara menjaš ručno brzinu ko kamion, onda bolje automat, ako je stvarno 60 u šestu. Neznam šta je čudno što troši 7.5l pri 130kmh ipak je to đžipić benzinjara a ne aerodinamicna limuzina.

Vlada

pre 4 godine

Sad ce nasi strucnjaci da se pojave i da kazu ne moze to vise od 100000km da predje. Shh samo da ne cuje Mondeo mog komsije odmah ce da se raspadne, do sad nije 184000km 1.0 ecoboost sa 150ks.

Blue-Mood

pre 4 godine

Imam testirani auto već 3 mjeseca.
Vidim da tu komentiraju ljudi koji nikad nisu sjeli u njega.
Znači ja kao netko ko je uvijek srao protiv VW-a, naročito njihovog dizajna sam s 25 000€ krenuo u kupovinu auta. Prvi izbor je bila nova Toyota Corolla a nisam ni razmišljao o nikakvom SUV-u, eventualno Xceed koji je nešto između karavana i SUV-a.
Nakon 2 mjeseca isprobavanja svega što ima na tržištu završio sam u T-Rocu i to 1.0. iako sam i ja mislio "gdje ćeš 1.0 u auto od tonu i po". Međutim kad sam ga provozao i kad sam od ljudi koji rade u rent a caru dobio neke informacije odlučio sam se za 1.0. I nisam nimalo pogriješio.

Ajmo redom:

Tvrda plastika - istina ali to je nešto što prestaneš primjećivati nakon 20 odvoženih kilometara. Unutrašnost je izuzetno lijepo dizajnirana i funkcionalna a multimedija i infotainment daleko najbolji u klasi.

Vanjski dizajn - meni kao mrzitelju VW-a fantastičan i trajan

Motor - onaj ko kaže da se vibracije ne osjete je prije vozio samo dizelaša. Osim te vibracije motor je fantastičan. Snage i više nego dovoljno, maksimalni moment već na 2000 okretaja što znači da nema potrebe za velikim šaltanjem, potegne odlično i u petoj sa 60kmh.

Dodatna oprema: nevjerovatno za jedan VW. Sam vozi, sam šalta duga/kratka, žena ga može parkirat, brisači sami ubrzavaju/usporavaju, nadzor mrtvog kuta je super stvar...

Ja zadovoljan a mrzim VW :)

Simpo

pre 4 godine

Zaista ne shvatam toliko zickanje za potrošnju. Troši koliko sipas i kraj. Meni je priča o potrošnji kada pazaris auto za 20 - 30 hiljada EUR bespredmetna. To vam je kao da CocaColau vracate u flašu ako dete ne popije celu casu.

karantin

pre 4 godine

Gledao ga na sajmu, svidja mi se prednji deo i izgled unutrasnjosti. Ali me je razocaralo sto je unutra ceo u tvrdoj plastici gde god da pipnes. Za te novce mislim da ipak ne bi trebalo tako da bude. Za utehu je sto je to vesto prikriveno, izgleda lepo, uredno, precizno...

Iz prve ruke

pre 4 godine

Vozim sluzbeno Rapid sa ovim motorom, samo mislim da tamo ima 110ks, mrzi me sad da silazim po saobracajnu. Ne mogu da se oduprem utisku koliko komleksasa i neznalica pise ovde. Da se vodim utisku vecine koja ovaj motor nije videla ni na slici zaobisao bih ovaj i bilo koji trocilindricni motor generalno. Apsolutno delim utiske autora vezano za ovaj motor. Dakle: izuzetno tih, na leru se ne cuje uopste, pri konstantnoj brzini cak ni pri 150km/h. Specifican zvuk jedino kod medju ubrzanja..Vibracije apsolutno ne postoje. Izuzetno startan i elastican, mislim da je kod Rapida ubrzanje malo ispod 10sek, ako to nije dovoljno prosecnom korisniku onda ne znam sta je. Slazem se za tvrdu plastiku, i ovde je ima dosta, ali boze moj.Oprema u Rapidu bezobrazno klot, ali u nekom pristojnijem paketu ovaj auto bi mi bio u uzem izboru da razmisljam o kupovini. Al da se vratimo na temu.. Mislim da je ovo korektna cena za T - roc i da mu ovaj motor pristaje. Sto se tice pouzdanosti i toga koliko prelaze, vreme ce pokazati, jer su ovi trocilindrasi sa 6 brzina i 110ks relativno novi na trzistu, vidim da se ugradjuju i u novu Octaviu. Uzmite auto sa ovim motorom na probnu voznju, ili pozajmite od poznanika pa se uverite, nemojte da vas razni strucnjaci sludjuju po forumima, pa onda donesite sud. Svako dobro!

Daredewil

pre 4 godine

@Ivan Zg Vidim da kažete da ima Suzuki SX4 s cross koji je slične cene, a da je dobra ponuda. Ne znam da li ste testirali/vozili dotični Suzuki, ili vam je samo zapao za oko, ali taj automobil nije ni za prineti ovom VW. Uopšte nisam fan VW, vozim automobil jednog od francuskih proizvođača, ali sam bio pogledao oba navedena modela, s cross sam čak testirao u verzijama 1.0 112 i 1.4 140 ks, ovaj jači je čak odličan motor. Ali taj Suzuki po kvalitetu izrade, dizajnu, udobnosti, osećaju u kabini, sedištima, pa čak i toj lošoj plastici, nije u istom univerzumu sa t-roc, razlika je kao kada bi poredili ladu nivu i Nissan quashkai, u korist VW. Suzuki su novinari izdigli (verovatno) naručenim tekstovima/reklamama, jer sam i sam bio jedno vreme opčinjen tim automobilom i vrlo blizu kupovine, bio u salonu i već uzeo profakturu...

Blue-Mood

pre 4 godine

@koki
Auto na platformi golfa, sa lošijom unutrašnjošću od golfa (kao sa pola da je skinuta) blago povišen, ali cena ista kao kod golfa. Tačno se vidi da fabrika ide sa tim da iskoristi popularnost ovakvih vozila, uvaljujući slabiji kvalitet po višoj ceni.
_______________________________
Možeš tako gledati a možeš i ovako:
Auto na platformi Golfa samo dosta povišen, s više prostora u kabini, puno većim gepekom i boljim dizajnom. Kvaliteta materijala unutrašnjosti lošija nego u Golfu ali zato za istu cijenu brdo opreme s kakvom Golf košta 3000€ više.
Kažem da mi je kad sam odlučio kupiti auto VW bio zadnji izbor i eto me sad u njemu. Svaki od auta koje sam probao ima svojih prednosti i mana a kad sam podvukao crtu na vrhu je ostao T-Roc.

XCeed - drugo mjesto u izboru. Super auto s jako puno opreme u najjačem paketu ali tijesan odstraga i to mu nisam mogo oprostiti jer imam dvoje djece. Dizajn OK ali previše specifičnih i agresivnih dizajnerskih rješenja koje će čim izađe nova verzija učiniti da ova izgleda 20 godina staro.

Mazda 3 - da sam kupovao srcem kupio bi nju. Odustao kad sam je provozao. Iako atmosferac 2.0 auto se vuće ko krepani konj. Malo živosti dobije na 4500-5000 okretaja ali tako mogu vozit tek na autoputu ili otvorenoj cesti a kod mene je 80% gradske vožnje. Nevjerovatno je koliko je 1.0 turbak življi i brži od ovog 2.0 atmosferca. 2.0 Skyactiv X je druga priča ali to je nova neispitana tehnologija i preskup je.

Srđan BL

pre 4 godine

Radovan
Kao i uvijek na tekstove o njemackim automobilima pisete komentare o ustedama na proizvodnom procesu, o identicnim šasijama, o koristenju kancerogenih materijala i sl. Medjutim kada je ista tema, ali italijanski, americki ili korejski auto tada se pisu hvalospijevi... Iako je proizvodni proces kod svih isti, materijali od kojih se proizvode, kao i vecina dobavljaca, ali vama samo Njemci prave problem (izgleda i u zivotu).
Upravo se na ovom portalu pojavio tekst (čini mi se u rubrici vijesti) koji malo dublje opisuje odnos Ford-Hitler, a za koji sam prilicno siguran da i vi dobro znate. Ako znate pravu pozadinu, a sagledavajuci vase stavove o jednom/jednima i drugom/drugima dodje se do zakljcka da prilicno ke...te.

Ivan ZG

pre 4 godine

Početna cijena T-Roc-a je ista kao S-Cross-a sa punom opremom. Dakle motorom od 129 KS + 13 električnih KS, sa navigacijom, aktivnim tempomatom za autocestu, automatskim kočenjem u gradu, parkirnom kamerom...
Većinu toga T-Roc u početnoj opremi- nema. Dakle, treba nadoplatu.
Istina je da S-Cross nije neko čudo dizajna iznutra, ali ni T-Roc u početnoj opremi izgleda otužno crn. Tek nadoplatom za unutrašnju plastiku sa umecima u boji živne. Ukupno gledano ja bi za dizajn izvana T-Roc-u dao 4+, a Suzukiju 4, a iznutra u baznoj varijanti T-Roc-u 3+, a konkurenzu u ful opremi 4. Probao sam motor 1.0 i 1.4 u Suzukiju i već prvi ide odlično, a ovaj 1.4 leti. Ovaj hibrid nisam probao, a kažu da još ljepše ubrzava i troši 0,5 litara do litru manje od prethodnika. Sjećam se da je putno računalo pokazivalo 6,7 litara po gradu iako sam ja testirao maksimalno ubrzanje (istina do nekih 80 jer sam bio u gradu) više puta. Suzuki je lakši od Roc-a, jači, manje troši (novi hibrid je deklariran na 5,3 litara, ja računam 6 u gradu), ima dužu garanciju i veći je iznutra.
Ali naravno, svatko bira što mu najviše odgovara.
T-Roc nisam vozio pa ne mogu komentirati.

Kami

pre 4 godine

U svim auto testovima hvale ovaj motor sa 115 ks. Takodje, moj prijatelj ga ima u Aroni. Leti auto i ubrzava ispod 10 sekundi. Jedino se ovdje nadju "strucnjaci" koji ga ocrnjuju, a voze motore od 60 ks. Inace, jedan inzinjer mi je rekao da ovi mali motori nece moci imati reparaciju na 220 ili 250 hiljada kilometara (tzv. servis motora) vec da se tada mijenja cijeli motor. Navodno je to samo 400 evra skuplje od servisa atmosferskog benzinca.

maxy

pre 4 godine

Jedan od rijetkih VW automobila koji mi se izvana sviđaju.
A iznutra? Pa vidi se da nemaju para pa štede - na vama.
To se naravno nije odrazilo na nižoj cijeni kada je već sve jeftina plastika.

I na kraju nedostaje najvažniji podatak. Koliko ovaj auto troši u gradu?
Ovih 7.5 pri 130 se da preživjet ako u gradu ne troši više od 7,5-8.
Istina sada je u prodaji Suzuki S-Cross sa 1.4 turbo motorom i 129 KS i blagim hibridom. Auto je primjetno veći iznutra i troši 6.5 litara u gradu prave vožnje (može i litru manje, ali uz opreznu vožnju) i košta isto kao ovaj auto. O kvaliteti neću. To ću ostaviti svima na razmišljanje.
(Ivan ZG, 13. april 2020 23:05)

U kom gradu Ivane?
7.5 l pri 130 km/h uz ovakav oblik karoserije je odličan rezultat.

psiho

pre 4 godine

Bog mi je podario da često vozim fobiju TSI 95 5MT, a probao sam i TSI 115 6MT.
Sve na stranu (koji je kakav), ali, vibracije tog motora su veoma očite i osećaju se u vozilu pod jakim gasom. Ne kažem da je svaki sa 3 cilindra takav (probao sam jedan 1,0 turbo sa 3 cilindra i 200 Nm, apsolutno bez ikakvih osetnih vibracija, za preporuku).
A ako je čovek prinudjen da bude 1,0 TSI, sugerisao bih TSI 115. Zbog 6MT, jer je sa 5MT teška katastrofa u odnosu na 6MT.

C i n i k

pre 4 godine

U kom gradu Ivane?
7.5 l pri 130 km/h uz ovakav oblik karoserije je odličan rezultat.
(maxy, 14. april 2020 09:27)

U Bgd taj 1.0 nmz bez bar 10 L gradske voznje sa sve start/stop sistemom..

jaretina

pre 4 godine

Moraš biti bot VW ili iz Bosne da prihvattiš VW motor od 1000 ccm jer je baš loše.
(Dukeland, 14. april 2020 09:01)

izdrži još malo, stižu EV za spas srba.

C i n i k

pre 4 godine

Ja zadovoljan a mrzim VW :)
(Blue-Mood, 14. april 2020 12:28)

Ne,ti si ko i svaki drugi fun japanaca bio samo latentni VW fun..
Na kraju nisi pogresio svakako ko sto ne bi pogresio i da si kupio korejca,japanca..
Jer danas svi prave sve i svi prave ok auta, mehanicki.

Robi

pre 4 godine

Sve pohvale za ovaj 1.0 TSI motor. Doduse probao sam ga u modelu Polo i to ovu verziju od 115ks i auto leti kao metak! Verujem i da je taj od 95ks skroz OK. Ne nasedajte na tudje prazne price,pitajte nekog ko vozi auto sa ovim motorom i cak i probajte. Tada sve besmislene price padaju u vodu. Motor povlaci fino, nije veliki potrosac,malo ima grublji zvuk pri ubrzanju,a u Ceskoj i Poljskoj cak rade i ugradnju LPG,tad postaje jos ekonomicniji i bez premca dominira. E,sad,ovaj T-roc,mozda malo vise trosi,zbog tezine i kutijastog oblika,ali, da ovi motori nece moci da prevale velike kilometraze,ja vam kazem da hoce i moze,inzenjerski (ne hvalisanje,nego neko ko se razume) jeste da se u garanciji pridrzavate redovne zamene ulja i to 0w20,5w20 uz ispunjen standard VW 508/509,ali bez mucenja sa produzenim intervalima zamene ulja nego drzati se 15k km 1god i tek tamo nakon 150.000km koristiti 0w30 ili 5w30 do kraja. Motoric je zmaj i to je to.

Ivan ZG

pre 4 godine

Jedan od rijetkih VW automobila koji mi se izvana sviđaju.
A iznutra? Pa vidi se da nemaju para pa štede - na vama.
To se naravno nije odrazilo na nižoj cijeni kada je već sve jeftina plastika.

I na kraju nedostaje najvažniji podatak. Koliko ovaj auto troši u gradu?
Ovih 7.5 pri 130 se da preživjet ako u gradu ne troši više od 7,5-8.
Istina sada je u prodaji Suzuki S-Cross sa 1.4 turbo motorom i 129 KS i blagim hibridom. Auto je primjetno veći iznutra i troši 6.5 litara u gradu prave vožnje (može i litru manje, ali uz opreznu vožnju) i košta isto kao ovaj auto. O kvaliteti neću. To ću ostaviti svima na razmišljanje.

koki

pre 4 godine

Auto na platformi golfa, sa lošijom unutrašnjošću od golfa (kao sa pola da je skinuta) blago povišen, ali cena ista kao kod golfa. Tačno se vidi da fabrika ide sa tim da iskoristi popularnost ovakvih vozila, uvaljujući slabiji kvalitet po višoj ceni.

Radovan

pre 4 godine

[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Srđan BL, 14. april 2020 00:11)

Amerika je stvorila nemačku:
-mašinsku industriju
-elektro industriju
-hemijsku industriju
-informacionu industriju

sa svojim parama,patentima i znanjima,ljudima, i šta sve ne. I danas sve dobijaju iz Amerike.

DETROT DIESEL=MERCEDES
FORD=VW
GENERAL MOTORS=OPEL

I Nikola Tesla je radio za TELEFUNKEN iz Amerike.
Hitler je dodelio samo 2 gvozdena kukasta križa strancima, Fordu i jednom rukovodiocu iz GENERAL MOTORS (zaboravio sam ime).

Za industrijsko/finansijske mahinacije ste amater.

I budi hrabar jednom u životu, pa nemoj stavljati tačkice, napiši punu reč. Možeš ti to. Imaš moju podršku.

Sasa NS

pre 4 godine

Zesca kanta ! Ne znam sa drugim motorima u ponudi ali ovaj konkretan je odvratan, vozio tri dana i tri dana bio u neverici da jedan VW moze ovako nesto da prodaje, ukratko: uzas !

Aaaa

pre 4 godine

@vlada "Shh samo da ne cuje Mondeo mog komsije odmah ce da se raspadne, do sad nije 184000km 1.0 ecoboost sa 150ks". Toliko dobar i pouzdan motor da je Ford radi njega na sudu. Ništa bolje neće biti ni sa ovim 1.0 tsi.

Malajac koji je nijem svakog dana osim četvrtkom

pre 4 godine

VW pa Style !
Džep se ništa ne pita pre srca u koje VW zabija emocije maljem, ali sa stilom.

Srđan BL

pre 4 godine

Radovan
Nikada niste otisli korak dalje u prici oko toga zasto su Amerikanci pomagali razvoj Njemacke industrije, jer se ne uklapa u boje kojima vi ''slikate'' taj period i zato vam redovno dajem replike. Piste populisticke komentare kako biste spustili jedne na racun uzdizanja drugih. Isti status nikako ne mozete dati Rusima i Amerima naspram Njemaca. Kukavicluk je, radi vlastitog interesa, pisati na takav nacin o takvim temama, a zapravo ima i dosta tezih naziva za takav nastup.
Tackice su zbog cenzure, jer tesko da bi komentar prosao bez njih. Iako sam amater za ''industrijske igranke'' imam dovoljno iskustva da godinama citajuci necije komentare zakljucim sta se krije iza svega...

p.s.
za slucaj da niste procitali vijest evo i link
https://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2020&mm=04&dd=13&nav_id=1675008

Veliki brat

pre 3 godine

@ Vlada,
1.0 nema 150 vec 125 konja u Mondeu. 1.5 ima 160 ili 165, zavisi od godista.
(Oliver, 13. april 2020 15:05)

Taj od 125 konja je postojao još pre 6-7 godina, pojavio se odmah posle njega i od 140ks (da, 1.0 sa 140ks).


Na primer, današnja koža u kolima je od mikrofibera, 80% poliestera i 20% poliamida.
(Radovan, 13. april 2020 14:58)

Čuo sam za slučaj lika koji je dobio Mercedes na sudu, jer je doplatio sa prirodnu kožu, a dobio veštačku na koju je alergičan i preterano se znoji. Međutim, epilog je da je dobio samo ponudu da mu vrate "doplatu" za prirodnu kožu.
Da se desilo u SAD, odrapili bi ih za prevaru samo tako, ali u Evropi...



razlika je kao kada bi poredili ladu nivu i Nissan quashkai, u korist VW
(Daredewil, 14. april 2020 12:14)
Možda, ako si mislio na novi koncept Lade 4x4 prikazan 2018. godine (ali nisi mogao da ga voziš, jer je planirano da se pojavi tek 2021. godine) ili onu "Nivu" koja je moderan terenac, a ne na Ladu 4x4 (Vaz je brend Niva prepustio GM-u, a koliko znam proizvodi se kao Chevrolet Niva), ali porediti staru Nivu i Kaškai...
to može samo neko ko nema vozačku dozvolu i nikad nije vozio auto!


Sa druge strane, može da zavisi i od boje. Viđao sam SX4 u nekoj plavo-zelenoj nijansi (nešto kao svetlo-plava koja se na suncu preliva u neku nijansu između svetlo-zelene i svetlo-plave), auto izgleda fenomenalno. U nekim tamnim bojama ne liči ni na šta.
Slično i T-Rock izgleda odlično npr. u beloj boji.

Oliver

pre 3 godine

@ Veliki brat,
Mondeo 1.0 postoji samo sa 125 konja. Verzija sa 140 mozda u nekom drugom Fordu, ali u Mondeu ne. Pogledaj na Wikipediji.

Kursula

pre 3 godine

"Na primer, današnja koža u kolima je od mikrofibera, 80% poliestera i 20% poliamida."

To zavisi od marke, modela, i ponudjenih/ugradjenih opcija.

jaretina

pre 4 godine

1.0 se može prodati ženama i onima koji slabo poznaju automotiv. Taj automobil bez 2.0 TDI ...
(Dukeland, 13. april 2020 13:30)

kaže tip koji zimi ošine 5 metara dima kada upali uz traktorsku buku.

Cane kurbla

pre 4 godine

Ko je smislio da te motore od freze stavlja u auto težak tonu ipo zaslužio je javno spaljivanje na lomači. Ne ide slonče u lonče nikako. Svaki kvar na tom motoru skuplji je od celog atmosferca.

kele®

pre 4 godine

Dobar autić, ali kao i svaki VW jedno 10 do 15% precijenjen. Za ovu lovu se uzme Sportage/ Tucson koji su klasa iznad. Ili pak Kona u super opremi.

Kami

pre 4 godine

U svim auto testovima hvale ovaj motor sa 115 ks. Takodje, moj prijatelj ga ima u Aroni. Leti auto i ubrzava ispod 10 sekundi. Jedino se ovdje nadju "strucnjaci" koji ga ocrnjuju, a voze motore od 60 ks. Inace, jedan inzinjer mi je rekao da ovi mali motori nece moci imati reparaciju na 220 ili 250 hiljada kilometara (tzv. servis motora) vec da se tada mijenja cijeli motor. Navodno je to samo 400 evra skuplje od servisa atmosferskog benzinca.

Alex

pre 4 godine

Nisam vozio ali proučio sam sve pristupačne informacije što se tiče mehanike ovog vozila.Sami nemci kažu da nije to to a u isto vreme kupuju ga ko ludi naročito penzioneri i žene.Pomenuti 1.0 motor je vrlo komlikovano čudo popravka skoro da nije ni predviđena a imaju problema naročito sa osnovnim mehaničkim delovima.To je ono što Nemci kažu ,lično na sajmu automobila dobro sam ga ispipao i jeftina plastika unutra je jako razočaravajuća takođe obični štof unutra vrlo obično.Šta nemci sada kupuju ?Pa naravno golfa ali i oni sada traže starije modele wv i uvoze ih iz Holandije i Danske.Gledao sam kako voz krcat WV odlazi iz nemačke a drugi pun sa Škodama ide u suprotnom pravcu.Da škode su naročito tražene i poželjne.Na kraju kupio sam Toyotu .Pozdrav.

Vlada

pre 4 godine

Sad ce nasi strucnjaci da se pojave i da kazu ne moze to vise od 100000km da predje. Shh samo da ne cuje Mondeo mog komsije odmah ce da se raspadne, do sad nije 184000km 1.0 ecoboost sa 150ks.

Malajac koji je nijem svakog dana osim četvrtkom

pre 4 godine

VW pa Style !
Džep se ništa ne pita pre srca u koje VW zabija emocije maljem, ali sa stilom.

Sasa NS

pre 4 godine

Zesca kanta ! Ne znam sa drugim motorima u ponudi ali ovaj konkretan je odvratan, vozio tri dana i tri dana bio u neverici da jedan VW moze ovako nesto da prodaje, ukratko: uzas !

Radovan

pre 4 godine

[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Srđan BL, 14. april 2020 00:11)

Amerika je stvorila nemačku:
-mašinsku industriju
-elektro industriju
-hemijsku industriju
-informacionu industriju

sa svojim parama,patentima i znanjima,ljudima, i šta sve ne. I danas sve dobijaju iz Amerike.

DETROT DIESEL=MERCEDES
FORD=VW
GENERAL MOTORS=OPEL

I Nikola Tesla je radio za TELEFUNKEN iz Amerike.
Hitler je dodelio samo 2 gvozdena kukasta križa strancima, Fordu i jednom rukovodiocu iz GENERAL MOTORS (zaboravio sam ime).

Za industrijsko/finansijske mahinacije ste amater.

I budi hrabar jednom u životu, pa nemoj stavljati tačkice, napiši punu reč. Možeš ti to. Imaš moju podršku.

Ccc

pre 4 godine

"Nisu primetili da ima tri cilindra, s obzirom da su vibracije praktično potpuno eliminisane, i da je motor vrlo tih."

Stvarno bi bilo sramota da nov auto ima vibracije. To treba pogledati posle 2-3-5 godina. Ili za Srbiju, kako ono bese prosek starosti? 17 ili 19godina, kakav ce tad da bude ovaj mikser?

Aaaa

pre 4 godine

@vlada "Shh samo da ne cuje Mondeo mog komsije odmah ce da se raspadne, do sad nije 184000km 1.0 ecoboost sa 150ks". Toliko dobar i pouzdan motor da je Ford radi njega na sudu. Ništa bolje neće biti ni sa ovim 1.0 tsi.

Robi

pre 4 godine

Sve pohvale za ovaj 1.0 TSI motor. Doduse probao sam ga u modelu Polo i to ovu verziju od 115ks i auto leti kao metak! Verujem i da je taj od 95ks skroz OK. Ne nasedajte na tudje prazne price,pitajte nekog ko vozi auto sa ovim motorom i cak i probajte. Tada sve besmislene price padaju u vodu. Motor povlaci fino, nije veliki potrosac,malo ima grublji zvuk pri ubrzanju,a u Ceskoj i Poljskoj cak rade i ugradnju LPG,tad postaje jos ekonomicniji i bez premca dominira. E,sad,ovaj T-roc,mozda malo vise trosi,zbog tezine i kutijastog oblika,ali, da ovi motori nece moci da prevale velike kilometraze,ja vam kazem da hoce i moze,inzenjerski (ne hvalisanje,nego neko ko se razume) jeste da se u garanciji pridrzavate redovne zamene ulja i to 0w20,5w20 uz ispunjen standard VW 508/509,ali bez mucenja sa produzenim intervalima zamene ulja nego drzati se 15k km 1god i tek tamo nakon 150.000km koristiti 0w30 ili 5w30 do kraja. Motoric je zmaj i to je to.

Iz prve ruke

pre 4 godine

Vozim sluzbeno Rapid sa ovim motorom, samo mislim da tamo ima 110ks, mrzi me sad da silazim po saobracajnu. Ne mogu da se oduprem utisku koliko komleksasa i neznalica pise ovde. Da se vodim utisku vecine koja ovaj motor nije videla ni na slici zaobisao bih ovaj i bilo koji trocilindricni motor generalno. Apsolutno delim utiske autora vezano za ovaj motor. Dakle: izuzetno tih, na leru se ne cuje uopste, pri konstantnoj brzini cak ni pri 150km/h. Specifican zvuk jedino kod medju ubrzanja..Vibracije apsolutno ne postoje. Izuzetno startan i elastican, mislim da je kod Rapida ubrzanje malo ispod 10sek, ako to nije dovoljno prosecnom korisniku onda ne znam sta je. Slazem se za tvrdu plastiku, i ovde je ima dosta, ali boze moj.Oprema u Rapidu bezobrazno klot, ali u nekom pristojnijem paketu ovaj auto bi mi bio u uzem izboru da razmisljam o kupovini. Al da se vratimo na temu.. Mislim da je ovo korektna cena za T - roc i da mu ovaj motor pristaje. Sto se tice pouzdanosti i toga koliko prelaze, vreme ce pokazati, jer su ovi trocilindrasi sa 6 brzina i 110ks relativno novi na trzistu, vidim da se ugradjuju i u novu Octaviu. Uzmite auto sa ovim motorom na probnu voznju, ili pozajmite od poznanika pa se uverite, nemojte da vas razni strucnjaci sludjuju po forumima, pa onda donesite sud. Svako dobro!

Vozač

pre 4 godine

...Konkretno, auto sa testa koji je opremljen srednjim, "stajl" paketom opreme, po zvaničnom cenovniku može da se nabavi za oko 21.000 evra za keš, odnosno za 1.500 evra manje uz finansiranje preko Porše mobilitija...
Dokle ove laži sa čuvenim Porše lizingom? Pre pet godina sam otišao da vidim taj popust i em što je prevara, em mi ni rate nisu sabrali dobro, odnosno sakriše mi još koju stotinu evra. Od tada im u radnju ne ulazim.

koki

pre 4 godine

Auto na platformi golfa, sa lošijom unutrašnjošću od golfa (kao sa pola da je skinuta) blago povišen, ali cena ista kao kod golfa. Tačno se vidi da fabrika ide sa tim da iskoristi popularnost ovakvih vozila, uvaljujući slabiji kvalitet po višoj ceni.

Radovan

pre 4 godine

"Kompaktan" znači: zbijen,nabijen,sažet.

Kvalitetni materijali?
To je bilo nekada, sa prirodnim materijalima 100% ili mešano sa veštačkim.
Danas je sve veštačko, od nafte napravljeno.
Na primer, meka plastika = tvrda plastika + kancerogeni omekšivači plastike + tekstura odrađena mašinom.
Na primer, alkatara ili amaretta ili bellesense, mešavina na bazi poliestera i polistirola.
Na primer, današnja koža u kolima je od mikrofibera, 80% poliestera i 20% poliamida.

I tako dalje, ali ipak ne miriše. Zašto?
Dodati su emulgatori.

Ivan ZG

pre 4 godine

Jedan od rijetkih VW automobila koji mi se izvana sviđaju.
A iznutra? Pa vidi se da nemaju para pa štede - na vama.
To se naravno nije odrazilo na nižoj cijeni kada je već sve jeftina plastika.

I na kraju nedostaje najvažniji podatak. Koliko ovaj auto troši u gradu?
Ovih 7.5 pri 130 se da preživjet ako u gradu ne troši više od 7,5-8.
Istina sada je u prodaji Suzuki S-Cross sa 1.4 turbo motorom i 129 KS i blagim hibridom. Auto je primjetno veći iznutra i troši 6.5 litara u gradu prave vožnje (može i litru manje, ali uz opreznu vožnju) i košta isto kao ovaj auto. O kvaliteti neću. To ću ostaviti svima na razmišljanje.

Daredewil

pre 4 godine

@Ivan Zg Vidim da kažete da ima Suzuki SX4 s cross koji je slične cene, a da je dobra ponuda. Ne znam da li ste testirali/vozili dotični Suzuki, ili vam je samo zapao za oko, ali taj automobil nije ni za prineti ovom VW. Uopšte nisam fan VW, vozim automobil jednog od francuskih proizvođača, ali sam bio pogledao oba navedena modela, s cross sam čak testirao u verzijama 1.0 112 i 1.4 140 ks, ovaj jači je čak odličan motor. Ali taj Suzuki po kvalitetu izrade, dizajnu, udobnosti, osećaju u kabini, sedištima, pa čak i toj lošoj plastici, nije u istom univerzumu sa t-roc, razlika je kao kada bi poredili ladu nivu i Nissan quashkai, u korist VW. Suzuki su novinari izdigli (verovatno) naručenim tekstovima/reklamama, jer sam i sam bio jedno vreme opčinjen tim automobilom i vrlo blizu kupovine, bio u salonu i već uzeo profakturu...

Blue-Mood

pre 4 godine

Imam testirani auto već 3 mjeseca.
Vidim da tu komentiraju ljudi koji nikad nisu sjeli u njega.
Znači ja kao netko ko je uvijek srao protiv VW-a, naročito njihovog dizajna sam s 25 000€ krenuo u kupovinu auta. Prvi izbor je bila nova Toyota Corolla a nisam ni razmišljao o nikakvom SUV-u, eventualno Xceed koji je nešto između karavana i SUV-a.
Nakon 2 mjeseca isprobavanja svega što ima na tržištu završio sam u T-Rocu i to 1.0. iako sam i ja mislio "gdje ćeš 1.0 u auto od tonu i po". Međutim kad sam ga provozao i kad sam od ljudi koji rade u rent a caru dobio neke informacije odlučio sam se za 1.0. I nisam nimalo pogriješio.

Ajmo redom:

Tvrda plastika - istina ali to je nešto što prestaneš primjećivati nakon 20 odvoženih kilometara. Unutrašnost je izuzetno lijepo dizajnirana i funkcionalna a multimedija i infotainment daleko najbolji u klasi.

Vanjski dizajn - meni kao mrzitelju VW-a fantastičan i trajan

Motor - onaj ko kaže da se vibracije ne osjete je prije vozio samo dizelaša. Osim te vibracije motor je fantastičan. Snage i više nego dovoljno, maksimalni moment već na 2000 okretaja što znači da nema potrebe za velikim šaltanjem, potegne odlično i u petoj sa 60kmh.

Dodatna oprema: nevjerovatno za jedan VW. Sam vozi, sam šalta duga/kratka, žena ga može parkirat, brisači sami ubrzavaju/usporavaju, nadzor mrtvog kuta je super stvar...

Ja zadovoljan a mrzim VW :)

S2K

pre 4 godine

Pre dva meseca je ćale kupio novog T Roc-a 2020 1.6 dizel. Motor se lepo nosi sa karoserijom, dovoljno brz u medju ubrzanjima sto je bitno u preticanjima, potrosnja je mala oko 6 litara gradske voznje. Sto se tice velicine vozila prava je mera za po gradu, Tiguan bi vec bio prevelik za svaki dan. Udoban je po gradu i na otvorenom putu. Sve u svemu zadovoljan je za sada. Auto je krcat opremom, multimedija je fantasticna. Boja je neobicna deluje kao bela, a ustavri vuce malo na sivu kao sto se i zove "White Silver":) Zamerka ide definitivno na plastiku u unutrasnjosti, ali morali su neki kompromis da naprave ocigledno. Generalno gledano odlican auto za taj novac i proveren agregat.

Blue-Mood

pre 4 godine

@koki
Auto na platformi golfa, sa lošijom unutrašnjošću od golfa (kao sa pola da je skinuta) blago povišen, ali cena ista kao kod golfa. Tačno se vidi da fabrika ide sa tim da iskoristi popularnost ovakvih vozila, uvaljujući slabiji kvalitet po višoj ceni.
_______________________________
Možeš tako gledati a možeš i ovako:
Auto na platformi Golfa samo dosta povišen, s više prostora u kabini, puno većim gepekom i boljim dizajnom. Kvaliteta materijala unutrašnjosti lošija nego u Golfu ali zato za istu cijenu brdo opreme s kakvom Golf košta 3000€ više.
Kažem da mi je kad sam odlučio kupiti auto VW bio zadnji izbor i eto me sad u njemu. Svaki od auta koje sam probao ima svojih prednosti i mana a kad sam podvukao crtu na vrhu je ostao T-Roc.

XCeed - drugo mjesto u izboru. Super auto s jako puno opreme u najjačem paketu ali tijesan odstraga i to mu nisam mogo oprostiti jer imam dvoje djece. Dizajn OK ali previše specifičnih i agresivnih dizajnerskih rješenja koje će čim izađe nova verzija učiniti da ova izgleda 20 godina staro.

Mazda 3 - da sam kupovao srcem kupio bi nju. Odustao kad sam je provozao. Iako atmosferac 2.0 auto se vuće ko krepani konj. Malo živosti dobije na 4500-5000 okretaja ali tako mogu vozit tek na autoputu ili otvorenoj cesti a kod mene je 80% gradske vožnje. Nevjerovatno je koliko je 1.0 turbak življi i brži od ovog 2.0 atmosferca. 2.0 Skyactiv X je druga priča ali to je nova neispitana tehnologija i preskup je.

jaretina

pre 4 godine

Moraš biti bot VW ili iz Bosne da prihvattiš VW motor od 1000 ccm jer je baš loše.
(Dukeland, 14. april 2020 09:01)

izdrži još malo, stižu EV za spas srba.

Ivan ZG

pre 4 godine

Početna cijena T-Roc-a je ista kao S-Cross-a sa punom opremom. Dakle motorom od 129 KS + 13 električnih KS, sa navigacijom, aktivnim tempomatom za autocestu, automatskim kočenjem u gradu, parkirnom kamerom...
Većinu toga T-Roc u početnoj opremi- nema. Dakle, treba nadoplatu.
Istina je da S-Cross nije neko čudo dizajna iznutra, ali ni T-Roc u početnoj opremi izgleda otužno crn. Tek nadoplatom za unutrašnju plastiku sa umecima u boji živne. Ukupno gledano ja bi za dizajn izvana T-Roc-u dao 4+, a Suzukiju 4, a iznutra u baznoj varijanti T-Roc-u 3+, a konkurenzu u ful opremi 4. Probao sam motor 1.0 i 1.4 u Suzukiju i već prvi ide odlično, a ovaj 1.4 leti. Ovaj hibrid nisam probao, a kažu da još ljepše ubrzava i troši 0,5 litara do litru manje od prethodnika. Sjećam se da je putno računalo pokazivalo 6,7 litara po gradu iako sam ja testirao maksimalno ubrzanje (istina do nekih 80 jer sam bio u gradu) više puta. Suzuki je lakši od Roc-a, jači, manje troši (novi hibrid je deklariran na 5,3 litara, ja računam 6 u gradu), ima dužu garanciju i veći je iznutra.
Ali naravno, svatko bira što mu najviše odgovara.
T-Roc nisam vozio pa ne mogu komentirati.

Brabus

pre 4 godine

Pitam se kako li ce se pokazati ovi mini turbo motori nakon vise predjenih kilometara hmmm....a ko ce ga znati,mozda je ta tehnolpgija toliko usavrsena pa da bez problema i oni prelaze po 300-400 hiljada i jos da ostane prostora da ga neki nas uvoznik vrati na famoznih 160000 i napise nov nov i onda ga jos mi balkanci provozamo dodatnih 100-200 hiljada hmmm :-)

prle

pre 4 godine

Koji šaltung po gradu svakih 10 metara menjaš ručno brzinu ko kamion, onda bolje automat, ako je stvarno 60 u šestu. Neznam šta je čudno što troši 7.5l pri 130kmh ipak je to đžipić benzinjara a ne aerodinamicna limuzina.

C i n i k

pre 4 godine

U kom gradu Ivane?
7.5 l pri 130 km/h uz ovakav oblik karoserije je odličan rezultat.
(maxy, 14. april 2020 09:27)

U Bgd taj 1.0 nmz bez bar 10 L gradske voznje sa sve start/stop sistemom..

Simpo

pre 4 godine

Zaista ne shvatam toliko zickanje za potrošnju. Troši koliko sipas i kraj. Meni je priča o potrošnji kada pazaris auto za 20 - 30 hiljada EUR bespredmetna. To vam je kao da CocaColau vracate u flašu ako dete ne popije celu casu.

psiho

pre 4 godine

Bog mi je podario da često vozim fobiju TSI 95 5MT, a probao sam i TSI 115 6MT.
Sve na stranu (koji je kakav), ali, vibracije tog motora su veoma očite i osećaju se u vozilu pod jakim gasom. Ne kažem da je svaki sa 3 cilindra takav (probao sam jedan 1,0 turbo sa 3 cilindra i 200 Nm, apsolutno bez ikakvih osetnih vibracija, za preporuku).
A ako je čovek prinudjen da bude 1,0 TSI, sugerisao bih TSI 115. Zbog 6MT, jer je sa 5MT teška katastrofa u odnosu na 6MT.

maxy

pre 4 godine

Jedan od rijetkih VW automobila koji mi se izvana sviđaju.
A iznutra? Pa vidi se da nemaju para pa štede - na vama.
To se naravno nije odrazilo na nižoj cijeni kada je već sve jeftina plastika.

I na kraju nedostaje najvažniji podatak. Koliko ovaj auto troši u gradu?
Ovih 7.5 pri 130 se da preživjet ako u gradu ne troši više od 7,5-8.
Istina sada je u prodaji Suzuki S-Cross sa 1.4 turbo motorom i 129 KS i blagim hibridom. Auto je primjetno veći iznutra i troši 6.5 litara u gradu prave vožnje (može i litru manje, ali uz opreznu vožnju) i košta isto kao ovaj auto. O kvaliteti neću. To ću ostaviti svima na razmišljanje.
(Ivan ZG, 13. april 2020 23:05)

U kom gradu Ivane?
7.5 l pri 130 km/h uz ovakav oblik karoserije je odličan rezultat.

karantin

pre 4 godine

Gledao ga na sajmu, svidja mi se prednji deo i izgled unutrasnjosti. Ali me je razocaralo sto je unutra ceo u tvrdoj plastici gde god da pipnes. Za te novce mislim da ipak ne bi trebalo tako da bude. Za utehu je sto je to vesto prikriveno, izgleda lepo, uredno, precizno...

Srđan BL

pre 4 godine

Radovan
Kao i uvijek na tekstove o njemackim automobilima pisete komentare o ustedama na proizvodnom procesu, o identicnim šasijama, o koristenju kancerogenih materijala i sl. Medjutim kada je ista tema, ali italijanski, americki ili korejski auto tada se pisu hvalospijevi... Iako je proizvodni proces kod svih isti, materijali od kojih se proizvode, kao i vecina dobavljaca, ali vama samo Njemci prave problem (izgleda i u zivotu).
Upravo se na ovom portalu pojavio tekst (čini mi se u rubrici vijesti) koji malo dublje opisuje odnos Ford-Hitler, a za koji sam prilicno siguran da i vi dobro znate. Ako znate pravu pozadinu, a sagledavajuci vase stavove o jednom/jednima i drugom/drugima dodje se do zakljcka da prilicno ke...te.

C i n i k

pre 4 godine

Ja zadovoljan a mrzim VW :)
(Blue-Mood, 14. april 2020 12:28)

Ne,ti si ko i svaki drugi fun japanaca bio samo latentni VW fun..
Na kraju nisi pogresio svakako ko sto ne bi pogresio i da si kupio korejca,japanca..
Jer danas svi prave sve i svi prave ok auta, mehanicki.

Srđan BL

pre 4 godine

Radovan
Nikada niste otisli korak dalje u prici oko toga zasto su Amerikanci pomagali razvoj Njemacke industrije, jer se ne uklapa u boje kojima vi ''slikate'' taj period i zato vam redovno dajem replike. Piste populisticke komentare kako biste spustili jedne na racun uzdizanja drugih. Isti status nikako ne mozete dati Rusima i Amerima naspram Njemaca. Kukavicluk je, radi vlastitog interesa, pisati na takav nacin o takvim temama, a zapravo ima i dosta tezih naziva za takav nastup.
Tackice su zbog cenzure, jer tesko da bi komentar prosao bez njih. Iako sam amater za ''industrijske igranke'' imam dovoljno iskustva da godinama citajuci necije komentare zakljucim sta se krije iza svega...

p.s.
za slucaj da niste procitali vijest evo i link
https://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2020&mm=04&dd=13&nav_id=1675008

Veliki brat

pre 3 godine

@ Vlada,
1.0 nema 150 vec 125 konja u Mondeu. 1.5 ima 160 ili 165, zavisi od godista.
(Oliver, 13. april 2020 15:05)

Taj od 125 konja je postojao još pre 6-7 godina, pojavio se odmah posle njega i od 140ks (da, 1.0 sa 140ks).


Na primer, današnja koža u kolima je od mikrofibera, 80% poliestera i 20% poliamida.
(Radovan, 13. april 2020 14:58)

Čuo sam za slučaj lika koji je dobio Mercedes na sudu, jer je doplatio sa prirodnu kožu, a dobio veštačku na koju je alergičan i preterano se znoji. Međutim, epilog je da je dobio samo ponudu da mu vrate "doplatu" za prirodnu kožu.
Da se desilo u SAD, odrapili bi ih za prevaru samo tako, ali u Evropi...



razlika je kao kada bi poredili ladu nivu i Nissan quashkai, u korist VW
(Daredewil, 14. april 2020 12:14)
Možda, ako si mislio na novi koncept Lade 4x4 prikazan 2018. godine (ali nisi mogao da ga voziš, jer je planirano da se pojavi tek 2021. godine) ili onu "Nivu" koja je moderan terenac, a ne na Ladu 4x4 (Vaz je brend Niva prepustio GM-u, a koliko znam proizvodi se kao Chevrolet Niva), ali porediti staru Nivu i Kaškai...
to može samo neko ko nema vozačku dozvolu i nikad nije vozio auto!


Sa druge strane, može da zavisi i od boje. Viđao sam SX4 u nekoj plavo-zelenoj nijansi (nešto kao svetlo-plava koja se na suncu preliva u neku nijansu između svetlo-zelene i svetlo-plave), auto izgleda fenomenalno. U nekim tamnim bojama ne liči ni na šta.
Slično i T-Rock izgleda odlično npr. u beloj boji.

Oliver

pre 3 godine

@ Veliki brat,
Mondeo 1.0 postoji samo sa 125 konja. Verzija sa 140 mozda u nekom drugom Fordu, ali u Mondeu ne. Pogledaj na Wikipediji.

Kursula

pre 3 godine

"Na primer, današnja koža u kolima je od mikrofibera, 80% poliestera i 20% poliamida."

To zavisi od marke, modela, i ponudjenih/ugradjenih opcija.