Sreda, 08.04.2020.

09:45

Test polovnjaka: Opel Astra J – auto radničke klase

Izvor: B92

Test polovnjaka: Opel Astra J – auto radnièke klase IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

155 Komentari

Sortiraj po:

alksandar

pre 3 godine

kupio bi astru1.7dti.Kad se upali cuje se lupkanje kao tak tak tak...Otvoren je poklopac ventila,skinute obe bregaste pregledane solje nisu toliko propale da bi bile razlog lupanja bregaste su dobre.Prekontrolisao bih radilicu letece i lezece lezajeve pitanje glasi kako doci do radilice dole na karteru ima neki mali(poklopac ili je karter)otvorio sam i vidi se samo pumpa sta dalje ako neko zna molim za pomoc. hvala unapred

Robi

pre 4 godine

Po meni ovo nije auto radnicke klase. Ko kupi novu Astru turbo 1.4 benzinac bice zadovoljan min 10 god. Najpre,auto je nov,kosta oko 13k eur i zadovoljava potrebe normalne porodice bez druzenja sa bezobrazno skupim majstorima. Malo je veca masa a zbog nje i potrosnja,e sad, ovaj motor je "stara skola" i ima finih Lpg uredjaja koji mogu da se ugrade,u voznji se to isplati. Dizel ne komentarisem niti polovnjake bilo koje, koji su stigli do meseca (oko 384.000km predjenih,to je jos i dobro kakvi se sve uvezu).

ns ja

pre 4 godine

samo novo pa makar i dacia, renault, astra.., a kriza nek udaraa! muka mi od ovih seljobera što voze krševe po ceni novog skromnog auta, pa se voze busom..i viču kako nemaju - a kupili audija u raspadu... astra j nije radnički nego gospodski auto - pričam o novom. a polovnjaci su krš i mačka u džaku - osim ako zaista stvarno ne poznajete prvog vlasnika. živeli i čuvajte se

Lola

pre 4 godine

Automatski menjač, mi je crkao čim je izašao iz garancije. Kupljen nov i servisiran u ovlašćenim servisu. Imao je jos sitnijih kvarova, večiti problem sa preogorelim sijalicama...Nepregledan i trošio je puno. Udoban i stabilan. Sada vozim novog Yarisa, ne kvari se, ali nekada imam utisak da će vetar da me oduva.

Radijator

pre 4 godine

Isao sam da ga pogledam..masa praznog vozila nesto preko 1500kg.
Samo sam se okrenuo..ako cu da vozim auto od tonu ipo..onda to nece biti iz tog segmenta.

Benzin je zakon

pre 4 godine

Mrzim smrad koji proizvode dizel motori. To je cist otrov, rak, jad i cemer. Bas me briga koliko trosi, ako je ispravan i ne pravi mi probleme. Ko stedi pare na gorivu, treba da ide peske. Uvek sipam najskuplji benzin, niti sam bogat niti sam rasipnik.

Mile

pre 4 godine

Ovde u komentarima mnogi lece komplekse. Ja imam Astru G i mislim da je to pravi radnicki auto za Srbiju. Naravno ništa nebi imao protiv da imam Astru J , ali se nezalim. . Iskreno, svaki pošten čovek u Srbiji ko uopste ima ispravan auto i lepo ga održava , svaka cast.

eto

pre 4 godine

Bas mnogo galame oko obicnih kola. Svima je bitna potrosnja. Sto je unutra kao klupa a spolja kao konzerva to nema veze. Ima bele opasne neonke kao u kuhinji nekoj.

Kolos

pre 4 godine

Muka mi je od ovih što priznaju samo novo i ismevaju svakoga ko kupi polovan auto. Ja ih imam u firmi i familiji. Bace arogantno onaj bezkontaktni ključ na sto, prezrivo pogledaju moj 11 godina star polovnjak i sa dozom podsmešljivog sažaljenja pitaju kad ću da promenim taj krš. Ne vrede ni objašnjenja da radim za osrednju platu, ni to da godišnje pređem jedva 10.000km pa bi me duša bolela da mi auto stoji dok mu se vrednost topi kao sneško belić u aprilu. Međutim nešto su se ućutali zadnjih mesec dana. Neizvesnost oko nastavka posla i izvesno smanjenje plata zbog ove krize ih je duboko zabrinulo. Ušli su u ozbiljne kredite i sada shvataju da ti automobili nisu njihovi, već ih banka moze uzeti posle par neplaćenih rata. Da sam neki baksuz, malo bi ih ložio, ali sam svestan da će ovo zlo pogoditi svakoga na svoj nacin, pa ih umirujem kako će sve brzo da se sredi, pa kako bude drugima, biće i njima. Zato vozite šta možete i ne gledajte u tuđu avliju.

mikki

pre 4 godine

@Zvezdarac. Vozio ono sto sam napisao.Automobil imao 55000 na satu,kupljen nov. Vozio ga po Eu i sipao benzin,od cepa do cepa.Napisao sam koliko je stalo u rezervoar.Auto se odrzava u ovlascenom servisu,oni menjaju po knjizici.To sto pricas da trosi 7l na prosek 130,nisam mogao da izvedem,a privatno vozim dizela koji mnogo manje trosi iako ima godina.Pozz

Oliver

pre 4 godine

@ hahha,
Kad vidis nekog da je kupio astru sedan, kapiras da nije imao para za insigniju??? Kakav rezon imas, svaka cast. Znaci li to da kad vidis nekog sa s klasom pomislis slepac, nije imao za bentley? Nije tebi lako kad se opterecujes s time, sta je neko mogao a sta nije da kupi... Gledaj u svoj tanjir i uzivaj.

Mirko

pre 4 godine

Najgora marka od svih nemaca. Pritom i sad su skupi poslednjih 10 godina onoliko. Kante ko kante. Obicna kola i nista vise, kao i Dacija, Fiat, Ford, itd. Napisao neko gore da je dao 16 hiljada za novu astru. Svaka cast stvarno. Dacija je za ova kola i ha, jos duplo jeftiniji. Ovako kad vidim nekog da je kupio astru sedan odmah mi bude jasno da nije imao za Insigniu, a kad vidim insigniu nadam se da je sluzbena. Bezlicna kola.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije

(hahha, 9. april 2020 02:45)

Insignia ti bezlican auto.Ti mora da furas samo Ferarije, Lamborginie....Pa kad su je predstavili 2008 bila je svemirski brod za svako auto u klasi, barem po izgledu.A i po kvalitetu se nije lose pokazala.I proglasena je autom godine u Evropi.I dan danas, dobro opremljena Insignia prve generacije, i to ona pre restajlinga, kad prodje privlaci paznju.I to posle 12 godina.

Aleks

pre 4 godine

Ne volim Opele. Prave relativno dobre aute ali tvrde, bez maste, dizajnerski kao pre 15 godina. Cesto se vozim u ovoj astri, u novoj "k" astri i u "novoj" zafiri. Imamo sve u firmi. Vau faktor je kao u gradskom autobusu. Slicno kao skoda. Ako ih dobijes na velikom popustu to mogu biti odlicna prevozna sredstva i to je sve. Druga krajnost je citroen/pezo trenutno. Sve je dizajn, upotrebna vrednost ni najmanje nije uzeta u obzir. Vise ih prodaju kao modni dodatak nego kao aute.

ucha

pre 4 godine

Nemojte da lazete da je odrzavanje audija starijeg od 10 g. skupo. Uopste nije, moze da se kombinuju polovni i zamenski delovi.Moja, fiesta, set kvacila 27000, a za 1,9 tdi 17000. Srce turbune oko 100e. Ko se malo razume oko auta moze sam da popravlja. 1.9 je pouzdan i lak za popravku. E, sad, meni bi takva krtnija od pola miliona km, bila zadnja opcija, ali nekome je prva, jer em se vozi em leci komplekse.

jaretina

pre 4 godine

Nzn sto ti misis da je 170 000 mnogo?
(C i n i k, 8. april 2020 17:15)

170k km na motoru od 2l nije mnogo, pogotovo ako je bio vožen po autoputu primarno.
ali 170k km na autoplacevima ne postoji.

Zvezdarac

pre 4 godine

@mikki

Sta si ti vozio... Imam od jula prošle godine novu astru J sedan 1.4t. Pri tim brzinama na autoputu potrošnja ne prelazi 7l/100km. Meni je 8.5-9 potrošnja u gradu (može ići i do 9.5 kada imam period u kom ne izlazim iz "kruga dvojke").

miodragns

pre 4 godine

Imao benzinca,održavao ga u ovlašćenom servisu.Na 60.000 problem sa katalizatorom,promenio ga van garantnog roka.Sa 80.000 km problem sa klapnom gasa,promenio je van garantnog roka...Ukratko moje iskustvo : lep automobil,teška karoserija, nepouzdan.

Prndjoza q

pre 4 godine

A prosecan srBski vozac na portalima hvali audi dok mu iz dzepa viri bus-plus.
(kakav naslov takav i komentar, 08. april 2020 12:48
Samo da dodam da u slobodno vreme raskrinkaju koronu, CIA-u i MI5, Trilaterate, idr.

Mika

pre 4 godine

@Milan
Primer je bio za nove automobile a ne za stare. Svakako najmanje gube na ceni automobili koji imaju bližu cenu nuli. Dalje ne može.
Nema novog automobila od 2000 eur.

Marko

pre 4 godine

Vlasnik sam Opel astre j karavana vec 2 godine,inace je 2014 god ,ima malo bolju opremu od predstavljenog modela i zelim da porucim svima koji se premisljaju da li da uzmu bas ovaj auto da nece pogresiti. Nisam imao niti jedan kvar ,presao sam preko 30000 km,udoban je u voznji ,mali je potrosac,ima dobru opremu...sto se tice mana ,uglavnom su ljudi ih vec naveli ,najveca po meni je slabija preglednost prilikom voznje u rikverc(ako nema parking senzore ili kameru).
Ima boljih auta naravno ,za jednog 40 godisnjaka kojem je pasat B4 bio prethodni auto ,ovaj je druga dimenzija.

hahha

pre 4 godine

Najgora marka od svih nemaca. Pritom i sad su skupi poslednjih 10 godina onoliko. Kante ko kante. Obicna kola i nista vise, kao i Dacija, Fiat, Ford, itd. Napisao neko gore da je dao 16 hiljada za novu astru. Svaka cast stvarno. Dacija je za ova kola i ha, jos duplo jeftiniji. Ovako kad vidim nekog da je kupio astru sedan odmah mi bude jasno da nije imao za Insigniu, a kad vidim insigniu nadam se da je sluzbena. Bezlicna kola.

Pavle

pre 4 godine

evo ovde ima preko 100 komentara i bas bih voleo da su ovi sto znaju kakva je Astra a nisu ni usli u nju napisu bar sta trenutno voze,ali iskreno. Ne ono kao vozim A6 2017,mada takvi i ne pisu gluposti ovde
(mile, 08. april 2020 21:41)Komentar godine, bravo baki sve si rekao.

.se

pre 4 godine

vidim da je velika rasprava oko novih/polovnih automobila. moj slucaj:
pre dve godine sam uzeo auto 2012. godiste, sa oko 160000km. nov je kostao oko 65000e, ja ga platio 15000e. bilo koji novi auto kupljen 2018. za slicnu cenu ne moze da se poredi ni u jednom segmentu. za novac koji sam platio mislim da nisam mogao da dobijem bolji auto (oprema, udobnost, potrosnja). nov auto s kojim bih bio podjednako zadovoljan kostao bi me sigurno duplo, a dati toliko za auto smatram bacanjem para. s druge strane, tu je rizik od kvarova, ali auto odrzavam u ovlascenom servisu, menja se sve sto proizvodjac preporucuje na datoj kilometrazi, za 2 godine i 40000km mi je crko alternator. sto se mene tice, kupovina novog auta je bacanje para, mnogo je isplativije uzeti nekoliko godina star auto kome je vec pala cena, naravno ako imate para da ga odrzavate kako treba..

Je l' baš moram?

pre 4 godine

Da mi je znati što se primate, pa Djuro troluke, vrlo uspešno, već neko vreme. Svako ko prati ovaj forum to zna! Uvek isti tekst, uvek na istu temu, uvek neki Audi...

Sneška

pre 4 godine

Боље је купити и мало старијег Аудија А4, па да се осећаш као господин, да те поштују на путу и када негде идеш, и онда временом почнеш и боље да живиш.
(Ђуро, 08. april 2020 10:17)

Eto zasto ljudi za Audi kazu da je dijagnoza, a ne vozilo! Auto, odlican, kvalitetan, sve kako treba, ali vozac?! Prijatelju, ljudi se postuju po delima, po obrazovanju, po uspehu, a ne po polovnom Audiju A4!

Druže, svaka čast na komentaru :)

Souvlaki

pre 4 godine

Vozim sedan 1.4 140KS. Kupljen nov prosle godine. Pristojan auto sa prilicno realnim odnosom kvalitet/novac.
Jedina zamerka - ventilacija, nema sanse namestiti da zimi ne magle prozori. Samo igranka sa brzinom ventilatora i temperaturom. Zez je u tome sto preko 2000 obrt. redukuje topao vazduh koji u kabinu dolazi od motora.

Nemi posmatrac

pre 4 godine

Peugeot 308 je pravi auto. Auto godine bar dva puta, a HDI motori su nepoderivi. Tako da se i ja nadovezem na ovu debatu i uporedbu Audija, Golfa sa Astrom J, mada ne vidim otkud Audi, Golf, Peugeot ovde kada je tekst o OPEL ASTRI J...

Dusan

pre 4 godine

Povremeno vozim Astru j i za tu klasu auta mogu reci da sam odusevljen.(da naglaasim da inace vozim auto vise klase) i da ona niucemu ne zaostaje. Cak sam je vozio i na neki dalji put.Moje misljenje je da u odnosu na predhodnu astru h za par klasa je bolja.Vrlo udobna,startna mali potrosac 1.7cdti.Jedino ima malo mesta za sedenje pozadi ukoliko prednja sedista gurnete do kraja.

Miloš Radunović

pre 4 godine

U Australiji je veoma loše rangiran. Moguće je kupiti ovakav automobil za veoma nisku cenu, nekada kao da kupujere bolju biciklu ! Par godina star, recimo 5 god, sa malo originalno predhodnih kilometara, i knjigom servisa od prvog vlasnika za 4 - 5000 evra. Tamo gde ljudi imaju standard ovakav automibil je na samom dnu želja ljudi, što opet ne znači da To treba uzeti zdraco za gotovo i nikako ne uzeti ovaj automobil.

Veliki brat

pre 4 godine

Боље је купити и мало старијег Аудија А4, па да се осећаш као господин...
(Ђуро, 8. april 2020 10:17)


Ma, jašta care, može i bolje, imaš A6 2.0tdi, 2004., to je svemirska lađa za tu Astru, ali...

...ode ti ležaj i odjednom ukapiraš da on košta mnogo više nego za taj Opel, konkretno za A6 košta 55.000 dinara.
Za A4 je verovatno jeftiniji, tipa 15-20.000, jer je recimo za Golf 5 oko 11.000 dinara (ima doduše i turski za samo 7000).

Moj moto je da, ako neki auto ne možeš da kupiš nov dajući celu platu za ratu, nemoj da ga kupuješ ni polovan, jer održavanje ne opada sa godinama, nego raste, pošto se pojavljuje sve više kvarova.

U tom smislu, neko ko ima platu ispod 1000€ treba svakako da gleda što noviji auto, i to onaj za koji može da priušti održavanje bez preteranog stezanja kaiša.

Inače, ovde svi vole da se ponašaju kao da su milioneri, a kupuju polovne automobile kojima je cena 5-10 puta manja nego kad su bili novi. Niko se ne pita zašto Audi A4, koji je nov koštao 35-40.000 evra, posle 16-18 godina košta 3500-4000 evra, dakle 10 puta manje, a sa druge strane Opel koji je nov koštao 14000 evra, posle 16-18 godina košta 7-10 puta manje.

Ne vidim o kakvom to "manjem gubitku" pričaju ovi što kupuju premijum modele koji se u normalnim zemljama voze na otpad (zbog kilometraže).


Astra J - pogledam oglase u inostranstvu, ovde košta isto ili manje! Kakve su onda ovde krševe uvezli, tamo toliko koštaju primerci sa 150-200k na satu!

rtl

pre 4 godine

Ja bih rado vozio Astru J ili Zafiru 3, pa neka me smatraju za seljaka, uopste se ne bih bunio. Takve podele postoje samo kod onih koji nisu makli dalje od Horgosa da vide kako razmislja ostatak sveta.

Gaži

pre 4 godine

Sad vozim svog četvrtog opela. Počeo sam sa Kadetom E karavanom, sad Astra H karavan. Zato što su pouzdani, najbolji odnos cena/kvalitet, i odlični za prosečnu porodicu. I uvek benzinci!

Zoran

pre 4 godine

Da i ja nešto kažem o tom autu za sirotinju. Imam je.Benzinac 1.4. 2010 godište. 76 000 presla. Nikad nijedan kvar na njoj za 10 godina. Sipam najskuplji benzin i redovni servisi. Auto za normalnu sirotinju.Troši puno u gradu 10 i 11 (zimi) a na otvorenom prosečno 6 lit. Bešumna i super stabilna u krivinama. Lepo izgleda, ne kao audi, ali šta vredi voziti prastari audi bez kinte u džepu. O ukusima ne vredi raspravljati. Pozdrav i za sirotinju sa opelom i lovatore sa audiom.

ivan

pre 4 godine

Vozim Opel Astru J, 2.7 CDTI već treću godinu, osim redovnih servisa sve ukupno za popravke za 3 godine sam potrošio okruglo 100 eura. Ne samo da je auto za radničku klasu, već za svaku koja ne ludi za skupljom značkom

realno

pre 4 godine

Nema tog auta koji je dobar posle pređenih 150-200 hiljada km.To je već polu-krš u koji treba stalno ulagati.Kad kupujete nov auto, vidite da niko ne daje garanciju na više od 100 hiljada km, osim možda za VW. Razmislite zašto je to tako.Ako već nemate para za nov auto, kupujte jednostavne benzince...

Steka

pre 4 godine

Ljudi, imam Astru 2011, 1.3 multijet, 95 konja, već skoro 3 godine. Možda auto nije savršen al za moje potrebe odličan auto. S tim da je kod mene jača oprema, navigacija, bluetoth, razni priključci, tempomat, naslon za ruku....Potrošnjom sam zadovoljan ako ga dereš naravno troši kao i svaki, što se tiče udobnost verujte da je za autoput za duga putovanja. Samo servis i nikakvu intervenciju na motoru pa ni na limariji nisam imao,akomulator još fabrički. Taj auto je kupljena sa navodnih 159.000 km. I dan danas izgleda kao da sam ga juče uzeo.A što se tiče volana što vidim na snimku da kažu da se "kruni", možda kad se zagledaš da bi video da je korišćen. Realno, auto se uzima po potrebi a ne da dođem u situaciju ko moj neki kolega samo koji uzima Audi da bi pozajmljivao 100 il 200 eura za servis. Mogao sam i ja uzeti Audi al ne trebaju mi toliki troškovi. Zadovoljan i dok je tako Astra se vozi....a po potrebi i menjati naravno na bolje.

mile

pre 4 godine

evo ovde ima preko 100 komentara i bas bih voleo da su ovi sto znaju kakva je Astra a nisu ni usli u nju napisu bar sta trenutno voze,ali iskreno. Ne ono kao vozim A6 2017,mada takvi i ne pisu gluposti ovde

Phoenix

pre 4 godine

Kupovao auto pre tri godine. Dvoumio se izmedju astre j, fokusa i citroena c4. Izabrao c4 na kraju (1.4 benzin). Cena je bila niza a dobio sam auto sa manje kilometara. Ali verovatno presudan razlog je bio sto mi se najvise svidjao.
Da li su ova prva dva bolja, ne znam, mozda i jesu. Ali mene C4 sluzi odlicno i zadovoljan sam. A to je valjda najvaznije.

mikki

pre 4 godine

Vozio 2017.godiste (ne znam koja joj je oznaka).Motor 1.4 turbo.Solidan automobil,samo mnogo trosi.Na auto putu 120-140kmh oko 8,5l/100km.Kocnice mi se ne svidjaju,a ima dosta opreme koja je meni licno bacanje para i bespotrebna.Sve u svemu,da kupujem karavan,kupio bih ford focus.

Pilot bespilotne letelice

pre 4 godine

Samo da kažem da vozim baš ovu Astru, ovo godište, sa ovom motorom samo verzija od 125 KS, ali moja ima bord kompjuter, isofix postolje za dečije sedište i USB port. Ne kvari se. Samo redovni mali i veliki servisi i to je to. I moja najveća zamerka je preglednost na A i C stubu. Ali osećaj u rukama koji imate dok je vozite je sjajan.

Mad Max

pre 4 godine

Opel je u Nemackoj auto za siromasne. Mozete da se ljutite koliko hocete. Sve mogu da razumem ali da neko vozi Insigniju ili pre nje Vektru, to mi nikako nije bilo jasno...Taj auto je krs krseva. Jos se neki u komentaru hvali kako je iskesirao 16000 e za insigniju. Nije bolest sve sto boli. Pa druze dodaj jos par hiljada pa vozi ozbiljan auto, nemoj se blamirati.
(Straight Outta München, 08. april 2020 19:47)

E moj ti, siromasan si duhom. Verovatno vozis odredjenu ,,premijum'' marku kojoj si 27 vlasnik i koja ima pravih 700000 km tj magicnih 147000 na satu. A takodje je zbog takvog stanja vise po radionicama nego na putu. Ali bitno je da komsije ,,zavide''. Imam istih takvih po komsiluku koji kupuju iskljucivo polovne delove sa otpada koji su opet zamenski jer su automobili stari 15 godina.

Samo kažem

pre 4 godine

@Straight outta Munchen Da je Opel auto za nemačku sirotinju je rečenica koju sam više puta čuo, uglavnom na seoskim slavama. Po pravilu, izgovara ih neko ko vozi 17 godina starog Megana ili Stila, a nađe se i neko sa Golfom trojkom ili BMW-om 525i iz 1992. godine, benzin-plin, registrovan preko veze na 2000 kubika.

Nikola

pre 4 godine

Mislim da je zaista izuzetno glupo voditi raspravu o tome koji je automobil bolji, pogotovo ako je polovan jer apsolutno niko od nas ne odrzava auto apsolutno isto, uvek ima neke razlike, ne vozimo svi isto, ne menjamo svi isto brzine, ne sipamo isto gorivo uvek, ne vozimo istim putevima itd... mnogo toga ima. A isto to vazi i za marke automobila, jednostavno neko voli BMW, neko Opela, neko Mazdu, svidja mu se odredjeni model, motor, unutrasnjost, spoljasnji izgled i na osnovu toga svako bira sta hoce (ili moze) sebi da priusti. Ja recimo nikad ne bih kupio mercedes ili nekog golfa i nemam nijedan logican razlog zbog cega je tako ali mi je recimo mazda ili opel lep auto tako da kao sto smo i do sada znali, uskusi su razliciti uvek bili po pitanju svega i svacega tako da ova rasprava zaista nema nikakvog smisla :)

Straight Outta München

pre 4 godine

Opel je u Nemackoj auto za siromasne. Mozete da se ljutite koliko hocete. Sve mogu da razumem ali da neko vozi Insigniju ili pre nje Vektru, to mi nikako nije bilo jasno...Taj auto je krs krseva. Jos se neki u komentaru hvali kako je iskesirao 16000 e za insigniju. Nije bolest sve sto boli. Pa druze dodaj jos par hiljada pa vozi ozbiljan auto, nemoj se blamirati.

kolex 5

pre 4 godine

Meeh. Jedina dobra Astra je OPC Astra pa makar i polovna ,od 2005 pa nagore . Moze i OPC corsa . Ali pravi OPC . Turbo benzinci sa mnogo konja .

kele®

pre 4 godine

Prije kupovine Focusa, ova Astra bila prvi izbor. Kako je zbog prirode posla dizel bio jedini izbor, odustao sam od Astre jer iako izdržljiv 1.7 CDTI pati od problema sa mjenjačem, dok 1.6 ima velikih problema sa zatezačem lanca, a zamjena je cca 1000 evra. Kolegi stradao na Insigniji na 50.000km, sreća u garantnom roku.
Dosta veća od Focusa po svim parametrima.

boki

pre 4 godine

Боље је купити и мало старијег Аудија А4, па да се осећаш као господин, да те поштују на путу и када негде идеш, и онда временом почнеш и боље да живиш. (Ђуро, 8. april 2020 10:17)

Djuuro, ono "da te postuju" odaje kompleks nize vrednosti. Bar polovina vozaca Audija ga ima, pa se leci Audi-terapijom.
(Psiholog, 08. april 2020 17:11)

Niko ne zeli da se poredi sa audijem,bmw-eom ili meckom a uvek ima izgovor,te kompleksi,te bolji izbor,te ovo te ono a 90% psihologa se utrti kad vidi neki od pomenutih modela na retrovizoru i bega u desnu stranu..opravdanje je sklanjam se kompleksaima..ne pije vodu druze dzaba se pravis pametan...

avanturista

pre 4 godine

Jedan kolega vozi Insigniu , drugi kupio novu Astru j sedan benzinac . Neka moja zapazanja.... Da li zato sto je Insignia prvi model Opela u tom njihovom zaokretu,ali osim sjajne stabilnosti na puta ja nemam neku pohvalu za taj auto. Sedista uzasna.Za razliku od nje,pomenuta Astra kupljena nova 2017god ima odlicna i udobna sedista, enterijer izuzetno kvalitetan i lep. Po recima vlasnika koji ima i Astru G 1.7diesel, oseca se razlika u preticanju i tesko mu je da se navikne na benzinca, nema bas i neke pohvale za potrosnju. Generalno jedina zamerka mu je motor, takav kakav je.Prilikom kupovine novog auta za taj iznos Astra je bila najbolji odnos ulozeno dobijeno, tj.da se dobije auto C segmemta, da ima veliki gepek, bogatu opremu, a opet da nije klasa Dacie. Prvi izbor je bio Octavia, ali jedna je cena na reklami drugo kada odete u salon , u istoj opremi je bila skuplja za skoro 5000e !
(sreda, 08. april 2020 17:51)

Ti ociti nisi seo u oba dva automobila..samo lupas..zena vozi astru 2016 ja insignuju 2010 2.0 4*4 u ful opremi..znas koja je razlika..materijali kvalitetniji (astra vise plasticna) vise mesta,bolje performanse,udobnija i jedina mana insignije je sto vise trosi..cak dosta vise bagova elektronike ima na astri nego na staroj insigniji..oseti se drasticno u clasi automobila ne kazem da je astra losa,dobar je to auto ali porediti je sa insignijom nema smisla..nema sanse nikakve..kao porediti a4 i tvrditi da je bolji nego a8..

Khrlo e Romengo

pre 4 godine

Ђуро, 8. april 2020 10:17
Da li je realno da skoro niko nije skapirao da Đuro troluje..? Baš vas navuk'o..

Elem, dve stvari iz "testa" mi nisu najjasnije: 1.šta je to automatska klima sa dve zone manuelna? 2. Astra H, a verovatno i G imala je isofix, šanse nema da J nema. Da li je bilo toliko komplikovano zavući ruku ispod i pronaći isofix priključak? Deluje da se "tester" nije baš potrudio..

the_vampire

pre 4 godine

Hmm, svi sve znaju. Ali dobro, to smo mi srbi. Šta ja da kažem koji vozim daciju logan 1,6 2006god, a na cajgeru ima preko 650 000km? Da li to može da nešto znači vama koji se kunete u nemce itd? A da, ne troši ni gram ulja, i sve vreme se vozi na plinu, po gradu, na taksiju..

t-rex

pre 4 godine

Evo, svi od reda dezurni pljuvaci po Audiju..Ali zato kad ugledaju A6 npr.
2012 god. , pa jos ako je u "S line" opremi, momentalno krece tiha patnja koja se kod pojedinaca ispoljava na napred navedeni nacin..

sale

pre 4 godine

ajde da kazes za Audi bar A6,A7,A8, ili serije Q,ali A4 je stvarno jedna obicna kanta,i po obliku i po ceni,jer ne vredi toliko para,ostale serije Audi je vec nesto drugo.
(Slovenac, 08. april 2020 14:39)

Audi ne postoji, to je VW na MQB sasiji i sve je od VW, menjac, motor,dugmici,infoteiment,stakla,vesanje itd...
Da je A4 "kanta"naravno da nije,smesno je.
Ujedno, samo podsecam da Audi kao ni Skoda/Seat ne postoje, to je VW Ag group ali VW radi super PR jer uspeva da istu stvar prodaje po drugacijim cenama i pod 4 razlicite znacke..
Na tome cestitam VW,jer to jos niko nije uspeo, doduse to sad od skoro radi i grupa Reno/Nissan pa imamo Kadjar/a i QQ koji su bukvalno isti compact SUV/ovi ali razlika je u tome sto Reno nije kupio Nissan/a i obratno, ngo imaju zajednicke akcije svaka firma u onoj drugoj, a VW je jos 1958 cini mi se kupio, u udelu 99% Audi i od tada ta firma ne postoji, ngo je deo VW.
Profit od prodaje svakog Audi/ja ide u kasu VW...tako da samo se vi lozite, pare idu u kasu VW a ne nkog Audija koji ni ne postoji.
(C i n i k, 08. april 2020 16:55)

cinik..pojma ti nemas...to ti je clasa..nije isto i ne moze biti,seat,skoda i wv su slicni ali audi je iznad..vozio pasata,oktaviju,alteu ,a4 u kratkom vremenskom intervalu (kompezacija za poslove)slicnog godista..odrzavanje slicno,trap skuplji ali i kvalitetniji na audiju,sve je na strani audija,nema dodirnih tacaka sa pometumim modelima gore (osim prekidac svetla,ablender i jos par sitnica) a i cena mu sve govori..motori su ekstra nema zamerki wv grupa (jedino u audiju isti motor ali sa 170ks) skoda i wv 140ks

ti

pedalaš

pre 4 godine

"pozadi samo osnovci mogu da sednu..."
((@)v(@), 8. april 2020 17:14)

Da, istina, to je bio problem te generacije astre (za razliku od sadašnje), čak i u karavanskoj izvedbi, prostor pozadi je bio katastrofa za kolena (a u HB i za glavu).
Sećam se, imao sam 308 SW mk1 (Wb 2.708 mm) i jedan poznanik sa insignijom karavan prethodne generacije (veoma besne opreme i motora), sedne kod mene u kola pozadi i zaprepasitio se da u 308 SW mk1 pozadi ima mesta za noge koliko i u toj karavanskoj insigniji. Samo je gledao. A to je bila insignija. Tadašnja astra je prostorom pozadi bila dosta ispod.
Sa druge strane, sadašnja astra (karavan), je pozitivno čudo od komfora kada je u pitanju zadnja klupa. Bravo im za tu astru. Desetka (za komfor).

Drug Crni

pre 4 godine

Obzirom da sam u procesu kupovine polovnog automobila, bio sam u prilici da u kratkom periodu isprobam svašta. Vijam porodičnu limuzinu (to je valjda neki d segment) sa benzinskim motorom. Audi a4 1.8 i 2.0 4x4 ne može da se poredi sa insigniom 2.0t 4x4. Insignia kida, stabilnija je, upravljivija i prosečno za to godište (2010-2014) i po 5000 jeftinija. Da ne pričamo dalje o cenama održavanja i sl...

dizajner

pre 4 godine

@pera...Moj drug ima Astru J karavan 2012. god i stvarno je velika. stane dva odrasla muškarca 185cm napred i nazad dve žene i dvoje dece OŠ.

Jel odrasle žene kad ih pozadi stane ukupno 4 :)

sreda

pre 4 godine

@avanturista Insignia o kojoj sam pisao je 2009-2010god, znaci prve serije, astra J zadnje serije. Napisao sam ono sto sam zapazio. Kod insignie napred ima dosta tvrde plastike, kod Astre je to meko i kvalitetnije. Kod insignie lumbalni deo sedista i ledja nekako kao da ima neku "knedlu" i ni malo nije udobno na duzim putovanjima dok su kod Astre sedista kao po meri .Kod insignie je ubrzo i crkla multimedia sa sve zmigavcima i instrumentima na tabli.tako da je ceo taj centralni ceo skidan. Receno da imaju velikih problema sa elektronikom. Ocigledno je imala decijih bolesti na pocetku

miki

pre 4 godine

Astra J ima izuzetno postojane materijale unutrasnjosti, pa ako vidite da su sedista vidno pohabana, bezite jer taj auto ima daleko iznad 300.000 km. Na pravih 170.000 km vi bukvalno ne mozete da nadjete tragove koriscenja auta. Probao sam ovaj motor sa 130 ks i nije los, ali ako volite dinamicnu voznju, onda samo Fiatov 2.0 dizel od 160ks, jer je dosta tezak, pa mu treba snage. Za njega je uz redovne servise 700.000 km maciji kasalj. Neki ga komentatori porede sa premijum klasom i navode BMW. Problem sa BMW je sto trpe samo originalne delove, a zamenske sazvacu i ispljunu posle 10.000 km. Zato se kaze da je za njega skupo odrzavanje. Ako je neki zamenski deo 4500 din, original je 16.000. Na kraju shvatite da je bolje kupiti original, nego svaki cas kod majstora, ali nema svako novca za to. Ja sam to iskusio i ne vatam se u kolo kad ne mogu da igram.

Aleksandar

pre 4 godine

Uvek sam vozio Opela ili Forda prevashodno jer manje bodu oci - mirniji san, odrzavanje podnosljivo, ne kvare se ni manje ni vise od ostalih jeftiniji za nabavku. Mozda su vw ili audi bolji ali za mene ne vredi razliku u ceni. Cak je vw ima vise promasaja sa motorima i menjacima u poslednje vreme od pomenutih. Ako bi birao izmedju golfa 6 i astre J uvek bi pre uzeo astru.

C i n i k

pre 4 godine

jel moze neki vlasnik da napise kakav je auto stvarno... gledao sam merivu, 2011 godište, 1700 kubika.
Na forumima su napisali gomilu problema, od slabog zamajca, problema sa šestom brzinom...
(gospodin Popara, 08. april 2020 10:11)

Forume izbegavaj maximalno jer oni sluze tome da nagovaraju ljude da kupuju ono sto se dezurnim forumasima svidja i sve cine ne bi li nkog odgovorili od kupovine nkog modela.
Dodjes tako na forum postavis bezazleno pitanje sta ko misli o nkom modelu koji se tebi svidja a onda dobijes odgovore u smislu,"nemojnikad,imao komsija problem...bolje kupi to i to rekao mi drug sve super.." i na kraju odustanes od tvog izbora,odes kupis bas po savetu forumasa i vidis da si ispao magarac jer nisi kupio ono sto se tebi svidja i da svakako imas problema i sa tim sto suti savetovali..
Naravoucenije,kupi samo ono sto se tebi dopada a svaki brend ima svoje neke probleme,nijedan nije bez toga.
Meriva je sasvim ok izbor i nema razloga da se plasis, i ako se pokvari,popravices,nije smak sveta.

sreda

pre 4 godine

Jedan kolega vozi Insigniu , drugi kupio novu Astru j sedan benzinac . Neka moja zapazanja.... Da li zato sto je Insignia prvi model Opela u tom njihovom zaokretu,ali osim sjajne stabilnosti na puta ja nemam neku pohvalu za taj auto. Sedista uzasna.Za razliku od nje,pomenuta Astra kupljena nova 2017god ima odlicna i udobna sedista, enterijer izuzetno kvalitetan i lep. Po recima vlasnika koji ima i Astru G 1.7diesel, oseca se razlika u preticanju i tesko mu je da se navikne na benzinca, nema bas i neke pohvale za potrosnju. Generalno jedina zamerka mu je motor, takav kakav je.Prilikom kupovine novog auta za taj iznos Astra je bila najbolji odnos ulozeno dobijeno, tj.da se dobije auto C segmemta, da ima veliki gepek, bogatu opremu, a opet da nije klasa Dacie. Prvi izbor je bio Octavia, ali jedna je cena na reklami drugo kada odete u salon , u istoj opremi je bila skuplja za skoro 5000e !

C i n i k

pre 4 godine

definiši "malo km".
da pogađam, 170k km, na placu, novo! novo! novo! ko čaša!
(jaretina, 08. april 2020 13:19)

Pa vidi, 5,6 god star a4 sa 170 000 nije uopste losa kupovina ako stvarno ima za 10 000 ali nema, kako sam gledao nema ispod 12000 sto je neki minimum.
Nzn sto ti misis da je 170 000 mnogo?
Ja misim da nije jer taj VW (2.0 sa 150 ks) motor radi bez problema i sa 350 000 jer upravo takav jedan sluzbeni passat 2015 god. se odrzava u ovl.servisu a poznajem sefa servisa pa znam.
A nov a4 kostao je ipak malo vise od tih 12 000...u tom smislu je ok kupovina.

Jare u mleku

pre 4 godine

Trenutno je nova "J" limuzina sa 1.4 140ks negde oko 13000. Skroz ok ponuda. Unutra jeste malo zastarela ali se tač multimedija može kupiti za oko 300e pa se dosta ulepša srednja konzola. Problem je težina vozila pa dosta troši a i težina ubija performanse inače dobrog 1.4 turbaka. Održavanje u ovlašćenom baš i nije povoljno. Opet za te pare sa tom motorizacijom nema bolje.

Psiholog

pre 4 godine

Боље је купити и мало старијег Аудија А4, па да се осећаш као господин, да те поштују на путу и када негде идеш, и онда временом почнеш и боље да живиш. (Ђуро, 8. april 2020 10:17)

Djuuro, ono "da te postuju" odaje kompleks nize vrednosti. Bar polovina vozaca Audija ga ima, pa se leci Audi-terapijom.

Žile

pre 4 godine

@DC
Eh koliko ja to pričam. Može da se kupi polovan Mercedes, Audi ili BMW ali ko od tih ljudi ima para da ga kvalitetno i dobro i redovno servisira i plus da ulozi u njwga kad ga kupi polovnog. Malo njih.

C i n i k

pre 4 godine

ljudi samo sto noviji auto i voziti do 120.000 i prodati,nemackim autima krecu popravke na 150.000 a posle 200.000 haos.znaci kupovina do 50-60 000,vozis 5-6 godina,ne bi trebao da imas popravki,tu je usteda,plus nece cena pasti nesto puno.
(ns boy, 08. april 2020 13:27)

Na 200.000 krece haos na DE autima?!
Smesno prijatelju.

Dejan

pre 4 godine

Vozio sam Astru G, 74kW DTI deset godina, poslednje tri vozim Astru J sa istim motorom kao na testu.
Zamenio sam prednje šolje i amortizere za sve vreme eksplatacije.
Razlika između Astre G i J u položaju sedenja, u Astri G kao da sedite na klupi u parku, a J kao da ste u udobnoj fotelji u dnevnoj sobi.
Motor u G i J je iste snage, ali je Astra G bila 2.0 i znatno bolja na ubrzanju. Prednost Astre G što nije nežna kao J. Izbegavajte motor 1.6 d, ima lanac koji hoće da pukne. Zamena je komplikovana i skupa.
Zamajac je kao rezervni deo malo skuplji od Vagena.
Tačno je da je A stub prevelik i da malo smeta.
Redovni servis nije skup, ne zahteva specifične filtere.
Kupio sam auto sa 170h km koji je bio star pune 4 godine, sada ima blizu 250h km, kupljen kao nov u Srb. Ovo pišem samo da imate orijentaciju kolika je najčešća realna km automobila koji se prodaju. Odnos cene i kvaliteta mislim da je dobar. Zadovoljan sam sa Astrom J, samo mojoj nedostaje malo opreme.

(@)v(@)

pre 4 godine

pozadi samo osnovci mogu da sednu...
cela auto industrija pravi sve manje i manje aute...
jedino skoda pruza komfor... naravno o velikim premium vozilima ne govorim...

Deša

pre 4 godine

Moj tast vozi astru j kupljenu novu.Posle nekoliko godina ugradjen gas 1.6 je motor.Lenj i trom auto,nepregledan sa malim gepekom.U isto vreme vrlo udoban,zvucna izolacija odlicna.Potrosnja oko 10 l tng.Sad ima na satu blizu 190k.Osim prednjih amortizera i naravno velikog servisa nije imao ulaganja.Jedino stalno izbacuje neke greske te crkla sijalica i tako.Vrlo pristojan i kvalitetan enterijer i dopadljiv izgled(relativna stvar).

Brada

pre 4 godine

Meni je Astra K karavan bila opcija, prelepa, plus laksa za 200 kila od J, kazu da zbog toga ide odlicno, toliko dobro da nisu ni hteli da ubacuju 2.0 motore(dizel) jer nije bilo potrebe. Ali vidim da ima problem sa lancem i da je zamena 900e, i kad promenis niko ti ne garantuje da ce poceti opet da se cuje za 10-20 hiljada km ili 100 hiljada km.

Pozdrav iz Nemačke

pre 4 godine

Kupio sam je polovnu u Nemackoj, gde i zivim, pre 3 godine, inace je 2012 godiste. Kupio sam je sa 130 hiljada, sada ima 190 hilj. Inace je 1,7 cdti. Sipas gorivo i tecnost za stakla i ne brines. Ne zadovoljan, prezadovoljan sam! Odlican auto! Planiram da kupim bolji, visu klasu, ali da me neko pita zasto, ne bih znao da kazem. Valjda zato sto mogu sebi da priustim... ali nacicu nekog naseg da mu prodam dobar auto. Svaka preporuka, zaista!

pers

pre 4 godine

Kupio sam je novu u auto salonu u Pozerevcu za 14500 evrica Opelova garaza Mirkos.Posto sam Svajcarac naviko sam da mi ovlascena garaza radi sevice i popravke jer je to najevtinije i naj sigurnije kad se uzme suma sumaru.Da sam imao Toyotu u Pozarevcu ja bih uzeo Korolu,ali posto je najbliza garaza BG nebih da izgubim dva dana odmora da sedim po servisima,iako se ne kvare servis mora da se radi.U Svajcarskoj vozim Lexus IS i on je 4 puta skuplji od Astre .Sta hocu da kazem za te pare je Astra sedan savrsen auto.

hladan

pre 4 godine

Moj auto je nemacki skoro cela evropa ga vozi 2003! radi mu klima, radi grjanje... pali...

Svake godine zimovanje letovanje, na posao svaki dan vozim kolege...

Zasto bi menjao ako me bas dobro sluzi?

dd

pre 4 godine

Kupio novu Astru J 1.4 turbo 2016-te na sajmu, presao 93000 km do sad (80% na autoputu), nikakav problem do sad. Planiram da ga vozim jos 4 godine i da ga dam sinu.

Stanovnik eu

pre 4 godine

Jako puno automobila sam promenio,astru J vozio 2.0 cdti 160 ks,ako zanemarimo motor,koji nije bas za nase tržište u ovoj klasi, jako dobar,udoban i komforan auto,moje preporuke definitivno

C i n i k

pre 4 godine

A ko misli da je Audi A4 polovni sa 159,000km (a realno 280,000km) bolji od nove Opel Astre, nek pogleda u svoj novčanik i shvati kako mu njegova ekonomska realnost nameće ovo mišljenje, a ne želja sa bezbednošću !!
(SasaBG, 08. april 2020 15:25)


Sve zavisi iz kog ugla gledas na stvari.
Ako misis i da u DE svi nemci kupuju novo, varas se.
Ako na stvari gledas ko na investiciju onda je bolje da kupis sto mladjeg polovnjaka npr iz nkg premium reda.
Zato jer najmanje gubis para na njemu.
A4,BMW3 ili C klasa iz uvoza, ako su recimo 5,6 god star, imaju pravih oko 200 000 ali to nije km koja brine,stvarno nije, da ako bi imao oko 500 000,ok to bi vec znacilo da nije dobra kupovina.
Na 350 000 na Bmw 3 nema sanse da primetis po enterijeru da ima toliko,isto je i za a4 ili C klasu.
E sad ako kupis nov auto i platis ga 17,18 000, to je auto iz gradske ili nize srednje klase, benzinac po pravilu, sem ako nije neka akcija za diesel.
Za recimo 5 g platices jos do 1500 na obavezni servis i sl.troskove a nekim se modelima veliki servis radi na 60 000 sto je jos skuplje..
Posle 5,6 godina mozes da se nadas da ga prodas za 6 do 8000 evra max.
Pa ti sad izracunaj koliko si izgubio novim autom i ako to gledas ko investiciju, onda si u debelom minusu.
A sto se tice izvikanih "kvarova"na premimum modelima to su urbani mitovi,iima svaki model neke svoje bubice ali uglavnom se preteruje radi pljuvanja po nemackoj auto industriji.
U svakom slucaju, ako imas bas dosta para onda ok kupis nov auto i nece te boleti veliki gubitak na vrednosti..
Takodje i standard ljudi igra ulogu oko kalkulisanja jer je prosek plata 530 evra a ne 5300 e..

Zox

pre 4 godine

@lul
Druže u kojim si to oglasima gledao a4 2014 god za 10000e.Njegova cena je između 13-14000e i teško ga je naći sa manje od 200000km tako da...ko voli nek izvoli pošto za te pare može i nova Astra 1.4t.

zi

pre 4 godine

Kupio sam novu astru j sedan 1.4T, 140ks pre 3.5 godina za 14k sa polu-kozom, tempomat, komande na volanu, alu... Presao do sada 80k, prosecna merena potrosnja ravno 7l (po boardu 6.8), ali vozim 70% auto put 130km/h po GPS, 30% grad, skoro bez magistrala. Gledajuci tezinu vozila od 1500kg potrosnja je ok, naravno bolje bi bilo da je manja:) Kasko 220EUR za prvu godinu je ekstra cena, servis interval na 30k. Prva dva oko 100e, drugi sa svecicama oko 170e.
Do Grcke na more sa porodicom (dva mala klinca) je ok, solidan gepek, ali nikad dovoljno komfora.
Sve u svemu u to vreme za te pare dobra kupovina. Nudili su i meni razne polovnjake, npr za 12k A4 2011 presao "samo" 110k i slicno. Medjutim, meni je jako vazno da imam osecaj da me auto nece ostaviti na putu a u autu klinci - to mi je glavni razlog za kupovinu novog auta, naravno da moze i novi da te ostavi... Drugi je sto nemam vremena da idem do servisa osim do redovnog, a da li platio mali servis 50EUR ili 100EUR meni licno nije vazno.
Realna mana po meni na ovom autu, ako gledamo cenovni rank, je promasen A stub - zaklanja previse vidik kada se skrece levo.
Da li bih vozio bolji auto, naravno, i nadam se da hocu. Sto se tice koliko gubi na ceni, to je diskutabilno, u proseku auto gubi 50% cene na 4-5 godina. Sto je auto skuplji vise gubi. Koliko kucni budzet to moze da amortizuje, to vam govori kakav auto mozete da vozite.
p.s. Ostanite zdravi!

C i n i k

pre 4 godine

,ajde da kazes za Audi bar A6,A7,A8, ili serije Q,ali A4 je stvarno jedna obicna kanta,i po obliku i po ceni,jer ne vredi toliko para,ostale serije Audi je vec nesto drugo.
(Slovenac, 08. april 2020 14:39)

Audi ne postoji, to je VW na MQB sasiji i sve je od VW, menjac, motor,dugmici,infoteiment,stakla,vesanje itd...
Da je A4 "kanta"naravno da nije,smesno je.
Ujedno, samo podsecam da Audi kao ni Skoda/Seat ne postoje, to je VW Ag group ali VW radi super PR jer uspeva da istu stvar prodaje po drugacijim cenama i pod 4 razlicite znacke..
Na tome cestitam VW,jer to jos niko nije uspeo, doduse to sad od skoro radi i grupa Reno/Nissan pa imamo Kadjar/a i QQ koji su bukvalno isti compact SUV/ovi ali razlika je u tome sto Reno nije kupio Nissan/a i obratno, ngo imaju zajednicke akcije svaka firma u onoj drugoj, a VW je jos 1958 cini mi se kupio, u udelu 99% Audi i od tada ta firma ne postoji, ngo je deo VW.
Profit od prodaje svakog Audi/ja ide u kasu VW...tako da samo se vi lozite, pare idu u kasu VW a ne nkog Audija koji ni ne postoji.

miki ns

pre 4 godine

Odlican auto.i imavise mesta pozadi od golfa .citroena.pezoa. stabilan a ne previse tvrd. menjaci 6brz iz pocetka su bili problematicni. turbo benzin 1.4 je najoptimalniji izbor po meni. dizeli zbog dpfa po gradu mogu malo da zezaju. sve u svemu cena ne pada kao francuzima a limarija je pocinkovana tako da je sad brzi opel od korozije:) servisiranje pristupacno. preporucio bi svakom

C i n i k

pre 4 godine

Slazem se za postovanje ljudi prema delima i karakteru a ne vozilu koje imaju. Moje iskustvo govori da je BMW kod nas definitivno dijagnoza. Vise od 70% slucajeva nasilnicke voznje na drumovima vidjam od strane ljudi za volanom BMW-a. Svi modeli i godista bez izuzetka. BMW je inace odlican automobil ali ne znam sta je to sa nasim vozacima kada sednu u njega.
(Nesto u njima, 08. april 2020 13:35)

Stvarno vrlo retko da sam primetio nkog sa Bmw/om da je nasilnicki vozio.
Ni sa MB ili Audi,vrlo retko.
Ono sto jesam vidjao i vidjam stalno su geaci u krsevima koji se glupiraju i nasilnicki voze.

Pantelija

pre 4 godine

Sto se tice polovnih Audija u Srbiji, neko spomenu 2014. godiste. Mozda je on polovan sve ukupno i bolji od Astre, da ne ulazimo u tu debatu. Ali zamena 4 diska i pakni u ovlascenom servisu u zemlji u kojoj zivim je preko 2000 evra za model koji vozim. E sad, koliko onih koji ga kupe za 10,000 su u stanju da servisiraju taj auto tako kako treba? Nije sve samo u tome da se kupi auto, vec ga posle treba i odrzavati.
(DC, 8. april 2020 14:41)
A gde si video da klosari sa raspadnutim audijima servisiraju u ovlascenim servisima. To sto tebe izadje 2000e ove izadje 200 kod Zike u Prnjavoru uz ono neizbezno: Ziko a jel ima taj deo na otpadu.

Guido

pre 4 godine

Radničke klase? Koja sam ja onda klasa sa Pežo 206 iz 2003. Godine ?
(Janko, 08. april 2020 13:24)
Bar imaš ukusa,jedan od najlepših automobila svih vremena:-))

billy_the_cat

pre 4 godine

Imam insigniu 2018 godište sa svom mogućom opremom koju nude. Sa tom istom opremom jedan Audi ili BMW koštaju skoro duplo više. Ista stvar, ista funkcija, potpuno isti proizvod upakovan u automobilu i prodaju mi ga duplo skuplje.

dejan

pre 4 godine

Ja sam vozio astru j,samo benzinac i nema brige nikakve.Stedeo sam dosta i kupio na kraju audi a4 iz 2014-e godine,naravno da je automobil u svakom segmentu bolji jer je rec o premijum marki koja i kosta troduplo vise,ali cisto da znate i u audi a4 iz 2014-e godine krcka plastika,narocito ona siva oko cajgera i mat oko klime uredjaja.Zato mi je jako smesno kad se neko zali da plastika krcka u astri,a ne spominje neke druge automobile.Vidim,zali se gospodin kako nema bord kompjuter,a testira bukvalno klot varijantu automobila.Cak i u toj klot varijanti ima tempomat i komande na volanu,a toga nema ni u srednjem paketu opreme kod golfa.

tačno, ali...

pre 4 godine

Odličan auto, ali samo ako ga kupite novog. Ko prodaje dobar auto? Samo nov auto je dobar auto.Evo,vidite ovu situaciju danas, ljudi umiru od bolesti, nebitno je koliko imaju para. Nije sve u parama,jednom se živi. Kupiš nov auto na kredit, ako imaš pristojnu platu i voziš se ko čovek najmanje 5-6 godina. Pustite te priče koliko ćete para da izgubite na novom autu.Koliko ćete zdravlja da sačuvate, da li ste se zapitali?Ne može i zdravlje i pare.Astra je odličan auto, da nemam auto, kupio bih ga odmah, ali samo novog.

Bojan

pre 4 godine

Svako vozi ono sto ima i moze da kupi i koga je briga, a ovaj sto kaze da vozi osrednji auto od 25000 eura predstavlja prst u oku sirotinji, citaj radnickoj klasi.

Goran

pre 4 godine

A4?Zamalo pre 4 godine da ga kupim za 11000e. polovan u odlicnom stanju.Imao probnu voznju u salonu,sve je bilo ok dok nisam seo na zadnju klupu.Dva sina,ja I supruga,mi muski malo krupniji,odustao odmah.Gledao Astru novu OK,ali nekako I za mene napred skuceno,Insignija prilicno kosta.Onda sam seo u Oktaviju I kraj price.Znam da ce neki odmah da komentarisu ali meni treba novi porodicni auto,prostran sa malom potrosnjom I naravno nov I pouzdan.Plus meni se mnogo svidja I po dizajnu jer volim limizine.Eto toliko,presao do sada 50000 km bez ikakvih kvarova,jos toliko pa opet nova verovatno Oktavija.

SasaBG

pre 4 godine

Od '91 godine ide ta fama u Srbiji da su bolji polovni nego novi automobili jer se navodno više isplate zbog manje pada vrednosti i slično..... Elem, ova logika postoji samo kod nas i posledica je našeg naglog osiromašenja 90ti i sve do sada. Novi Automobil, u istoj cenovnoj klasi, uvek bolji od starog modela.Tačka.

A ko misli da je Audi A4 polovni sa 159,000km (a realno 280,000km) bolji od nove Opel Astre, nek pogleda u svoj novčanik i shvati kako mu njegova ekonomska realnost nameće ovo mišljenje, a ne želja sa bezbednošću !!

DC

pre 4 godine

Moram da kazem kao vozac Audija da sam u Srbiji imao nezgodnih situacija sa drugim vozacima, pri cemu mi se jedna bela Insignia niskih registracija urezala u secanju. Konkretno, vozaci drugih marki, pogotovo novijih automobila, imaju kompleks za dokazivanjem cim ugledaju Audi i smatraju da smo po definiciji spremni za dvoboj na auto-putu, agresivnu i opasnu voznju itd. Samo da se zna, nismo svi takvi.

Sto se tice polovnih Audija u Srbiji, neko spomenu 2014. godiste. Mozda je on polovan sve ukupno i bolji od Astre, da ne ulazimo u tu debatu. Ali zamena 4 diska i pakni u ovlascenom servisu u zemlji u kojoj zivim je preko 2000 evra za model koji vozim. E sad, koliko onih koji ga kupe za 10,000 su u stanju da servisiraju taj auto tako kako treba? Nije sve samo u tome da se kupi auto, vec ga posle treba i odrzavati.

Nemanja

pre 4 godine

ja vozim vec 4 god. 2011god. 1.7, 92 kw, sporttourer. Redovan servis i nema problema. Pri kupovini imala je 126 000. U odnosu na golfa udobnija, pasat 6 ima bolji komfor i meksi je, ali audi a4 je tu negde i kad je prostor u pitanju i udobnost. Malo je lenja 1.7 pri startu, ali kad upali turbinu onda vuce dobro, i kad je preticanje u pitanju, 2.0 kazu i bolja agresivnija sto je i logicnije. Pricam za karavan, verovatno je tezi, ne znam za limuzinu. Na putu stabilna, gume su fabricke 17, 225-50, u krivini sa 100km/h lagano i sugurno bez problema, a vozio sam je 190 kad sam isao u Grcku na more. Ovo sto je testirano je najgora varijanta za koju sam cuo. Moj auto ima i rezervni tocak, i naslon za ruku, i automatsku dvozonsku klimu, elektronsku rucnu kocnicu, polukozna sedista, pozadi se sedista obaraju pritiskom na dugme, ima iso fix, elek. podizace i napred i pozadi, hild hold, bord kompjuter, ne krcka maska kao na ovom, auto senzor za brisace. Jedino sto mogu da kazem je da su mane dpf filter koji se u gradskoj voznji cesto pali i radi regeneraciju. Za grad bih preporucio limuzinu, karavan je dugacak i tezak, a i zbog parkinga ali karavan ima svoje prednosti na otvorenom i za porodicna putovanja. Price o losem menjacu, zamajcu su gluposti, to je od vozaca do vozaca i kod druhim marki. Pozdrav i ne slusajte svakog, pitajte nekoliko njih koje voze taj auto pa procenite.

Pera realno

pre 4 godine

Kome treba prostora uzeće Karavan verziju. Moj drug ima Astru J karavan 2012. god i stvarno je velika. stane dva odrasla muškarca 185cm napred i nazad dve žene i dvoje dece OŠ. Ja imam Pežoa 308 SW 2014. koji je komforan auto, ali Astra je veća.

Milan

pre 4 godine

@Nešto u njima

Moje iskustvo je da su najopasniji i najbahatiji vozači golfa2. Ubeđeni da imaju dobar auto a voze traktor. Vozači BMW i audi limuzina su gospoda , SUV modeli već mogu biti iz domena kontraverznih biznismena

Boris

pre 4 godine

Bas nedacno komsija uzeo ovakvu Astru J limuzinu 1.4 turbo 140 ks, novu za 13.500 eur.. Neka varijanta ciscenja lagera zaostalih modela. Pa lep autic, komforan, fin gepek.. Dobio je alu felne, klimu, multimediju, tempomat, naslon za ruke, metalik boja.. Svetla obicna halogena, maglenke, kozni volan.. Cini mi se i da ima komande na volanu ako se dobro secam..Sve u svemu fin i lep auto za te pare.Ja sluzbeno vozim Oktaviju A7, i iskreno Asta mi je mnogo lepsa kako spolja tako i unutra a rekao bih da su i materijali u kabini kvalitetniji u Astri...
@
Heheh, pa kvalitet unutrasnjosti u novoj Oktaviji uporedjujes sa ovim opelom i kazes da je u Opelu bolji, strasno pristrasnih ljudi ima, znaci ako vozis Opela onda je to najbolja marka na svetu, nema bolje, bolje i od Mercedesa i Bmw.a jer ako nista drugo manje kosta a preveze te de si pošao!??

Slovenac

pre 4 godine

@lul,ajde da kazes za Audi bar A6,A7,A8, ili serije Q,ali A4 je stvarno jedna obicna kanta,i po obliku i po ceni,jer ne vredi toliko para,ostale serije Audi je vec nesto drugo.

Milan

pre 4 godine

@Mika
Nije tačno! Procentualno najmanje gube automobili oko 2000 eura, gotovo svaki posle par godina može da se proda za 1500. Kupiti nov opel je čisto bacanje para

Pop

pre 4 godine

U razvijenom svetu, bez problema, a kod nas se kolima, uopšte, voze bolje stojeći... a novijim ili novim, još malo bogatiji...

Inače smo duhovna i moralna beda, SVI, a naročito ovi, uspešniji i bogatiji... u kojim god kolima...

pera

pre 4 godine

Каква Астра, какви бакрачи... Овај назови ауто је у истом рангу као било која дачија, фијат типо и остали нискобуџетни крш. Уживање у вожњи - нула, безбедност - нула, поузданост - нула.
До год човек купује аута ниже класе, остаје у тој нижој класи. Боље је купити и мало старијег Аудија А4, па да се осећаш као господин, да те поштују на путу и када негде идеш, и онда временом почнеш и боље да живиш.
(Ђуро, 08. april 2020 10:17)
naravno,s 500000 spustis na 170000km,skines egr i dpf i sve klinke i komsiluk misle vidi ga ovaj,uspesan lik. A u u stvari,kompleks,propalica bez zute banke u dzepu,iza njega ide oblak dima i samo pun gaaas

Petar

pre 4 godine

ljudi samo sto noviji auto i voziti do 120.000 i prodati,nemackim autima krecu popravke na 150.000 a posle 200.000 haos.znaci kupovina do 50-60 000,vozis 5-6 godina,ne bi trebao da imas popravki,tu je usteda,plus nece cena pasti nesto puno.
(ns boy, 08. april 2020 13:27)

Odlična ideja.
Samo još da nadjemo negde da se prodaje auto sa 50-60.000 i pesma.

pera

pre 4 godine

jel moze neki vlasnik da napise kakav je auto stvarno... gledao sam merivu, 2011 godište, 1700 kubika.
Na forumima su napisali gomilu problema, od slabog zamajca, problema sa šestom brzinom...
(gospodin Popara, 08. april 2020 10:11)
svaki auto ima karakteristicne probleme,al ti bolje menjaj te forume jer to sto si napisao nema blage veze...

gost

pre 4 godine

Nedavno pazario novu J, sedan verzija, 12200 €. U odnosu na sedan verziju G koju imam, avion. Robustan, solidne opeme i snage, za putovanje više nego ok. Meni je bitno da je vozilo novo, i kasnije održavano u ovlaštenom servisu. Astre su solidna vozila, kome god nije važno da se "limenkom" dokazuje...
Za po gradu, cipelica od puntića obavlja posao više nego dobro.

ns boy

pre 4 godine

ljudi samo sto noviji auto i voziti do 120.000 i prodati,nemackim autima krecu popravke na 150.000 a posle 200.000 haos.znaci kupovina do 50-60 000,vozis 5-6 godina,ne bi trebao da imas popravki,tu je usteda,plus nece cena pasti nesto puno.

Mika

pre 4 godine

@as
Nisi razumeo čoveka uopšte. Prvo ako je za poređenje nov Audi košta duplo više od nove Insignije. A duplo bolji auto nije!Najveći pad u ceni imaju baš ti skupi automobili. Audi koji kao nov košta 80000 eur za četri godine padne na pola cene. Da li "drži cenu"?
Automobili koji koštaju 25000 eur za četri godine vrede prosečno oko 16000 eur.
Najmanje gube u proseku automobili između 10 i 15000 eur.

Zeca

pre 4 godine

Vozim 1.6 benzin 110ks hecbek. Mogu vam reci da je sasvim korektan auto.Vlasnik sam 5 godina presao 120000 sa njim. Potroanja sve ukupno 8,5l sve u svemu podnosljivo. Redovni servisi izmedju 8i10000 po mogucstvu originalno. I nema problema. Auto je lep po meni zaobljen lepog dizajna spolja tako i unutra. Centralna konzola perfektna. Jedina mana deblji stubovi pa kad se skrece na raskrsnici treba malo obratutu paznju zbog pesackog prelaza. Mnogo stubovi kriju u mrtvom uglu.
Sve u svemu ocena od 1 do 10. Po meni 8.
Sto se tice drugih marki vozila. Ukusi su razliciti kao i kompleksi.
Pozdrav.

jaretina

pre 4 godine

@jaretina Pa Audi A4 iz 2014 je krem de la krem luksuza za bilo kog Opela, a ima ih za 10000 evra sa malo kilometara.
(lul, 8. april 2020 12:10)

definiši "malo km".
da pogađam, 170k km, na placu, novo! novo! novo! ko čaša!

saki

pre 4 godine

Ja imam astru j 1.3 cdti ecoflex iz 2011 godine. Imam ga već 4 godine i prezadovoljan sam. Motor je multijet 2 i troši kao upaljač. Osim par sitnica na početku na autu sve radi besprekorno . Za duga putovanja je kao stvoren. Nije mnogo agilan ali na auto putu ne oseća 140-150 km/h. Menjam mu filtere i ulje redovno i sipam samo premijum dizel.

Nesto u njima

pre 4 godine

Eto zasto ljudi za Audi kazu da je dijagnoza, a ne vozilo! Auto, odlican, kvalitetan, sve kako treba, ali vozac?! Prijatelju, ljudi se postuju po delima, po obrazovanju, po uspehu, a ne po polovnom Audiju A4!
(rani, 08. april 2020 11:27)
@
Slazem se za postovanje ljudi prema delima i karakteru a ne vozilu koje imaju. Moje iskustvo govori da je BMW kod nas definitivno dijagnoza. Vise od 70% slucajeva nasilnicke voznje na drumovima vidjam od strane ljudi za volanom BMW-a. Svi modeli i godista bez izuzetka. BMW je inace odlican automobil ali ne znam sta je to sa nasim vozacima kada sednu u njega.

grobar011

pre 4 godine

Pre 2 god uzeh novu Astru J, 1.4.b turbo, 140KS, sa lepom opremom.
Za te pare nemam zamerku, lep, udoban, zanimljiviji od Corolle i Oktavije, u 6-oj na autu putu plovi, sa 6L/100km.
Odzavanje prihvatljovo, kasko takodje.
Mana je jedino sto se na ovakvim automobilima dosta gubi pri daljoj prodaji.

Mrki pogled

pre 4 godine

To sto je Djuro napisao je cista glupost, ali jedno je sigurno a to je da Opel ama bas po nicemu ne moze da prismrdi Audiju i tu nema polemike. Jednostavno mnogo je bolji Audi u svakom segmentu, ali bas svakom. E sada sto svakakvi praznoglavci voze Audi to je vec poseban slucaj. Vidjao sam kompleksase u Opelima isto samo da napomenem.

Bokile

pre 4 godine

Evo i ja da se oglasim jer sam do pre par sedmica bio vlasnik Opel Astre J, 140konja, automatski menjac, benzin, proizvodnja decembar 2018god. Registrovao sam ga Maja 2019, prva registracija i do pre par sedmica prisao sa njim oko 15.000km. Silom prilika sam ga prodao zbog kupovine nekretnine.

Auto je ok, nije los, ne mogu da kazem da je los. Ali meni ipak nije pasao zbog par stvari. Auto mi je trosio i 10l u gradu a lagano sam vozio jer vozim i decu. Drugo, imamo troje male dece i zadnja klupa se nikako ne moze pohvaliti da je komforno. Supruga i deca su se dosta zalila na taj detalj. Ja sam rasta 1.73cm dok je zena 1.65cm a deca mala, ispod 8 godina.

Auto je imao dosta opreme. Lepo je isao, nema sta. Ali malo trosi van grada samo ako drzis tempomat na 80km ili 90km, onda je potrosnja ispod 6l. Tako da, posto ja sa autom dosta idem, nama potrosnja nije pasala niti komfor na zadnjoj klupi. Mozda ce nekome odgovarati ovakva Astra ali nama nije.

neko iz publike

pre 4 godine

Pravda za Đuru. Šta ste navalili na čoveka, izneo svoje mišljenje, a većina komentatora, "finih", svoje frustracije.
I da, ne vozim audi, nego korejanca. Cepaj Đuro, ako ti je lepo, bole te uši.

as

pre 4 godine

Znaci ja sam dao 26.000 eur, i vozim Opel, a ti si si dao recimo 7.000 i vozis stariji Audi. Zasto mislis da na osnovu toga treba da te postujem, kad mogu na semaforu da kupim i taj tvoj Audi, i sve sto imas u njemu u tom trenutku?
Ovo ti ne pisem u smislu da ja imam novac, a ti ne, vec da shvatis da marka automobila ne pokazuje bas nista, niti da vlasnik Audija ima vise novca i bolje zivi od vlasnika Opela.
I isto vreme znam mnogo vlasnika starijih Audija, Mercedesa.. Znam koliko imaju i cime se bave, i veruj mi druze, da nemas bas mnogo razloga da im zavidis ili ih postujes.
A vas sto mislite da vas neko gleda kao boga sto se na kredit kupili Audi sa milion kilometara, u najmanju ruku mi vas je zao..
Cak i onaj ko vozi novu daciju, ima vise novca i bolji standard od takvih..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ARGENTTO, 8. april 2020 11:35)

Insignija je dobar auto.Audi je bolji od Insignije.E sad sto ti poredis tvoj noov auto sa autom 2007 to vec nije realno,poredi ga sa istim godistem tvog auta.Nemaju svi pare za nov auto.Meni se ta Insignija vise svidja od A4 istoog godista kao i Insignija ali bih pre uzeo Audi iz prostog razloga a to je mnogo sporije gubi na ceni od Opela.Auto menjam na 4,5 godina i znaci mi dosta koliko mu brzo pada cena.A sto se tice postovanja ono se stice na drugi nacin,nikako autom.

neca

pre 4 godine

Каква Астра, какви бакрачи... Овај назови ауто је у истом рангу као било која дачија, фијат типо и остали нискобуџетни крш. Уживање у вожњи - нула, безбедност - нула, поузданост - нула.
До год човек купује аута ниже класе, остаје у тој нижој класи. Боље је купити и мало старијег Аудија А4, па да се осећаш као господин, да те поштују на путу и када негде идеш, и онда временом почнеш и боље да живиш.
(Ђуро, 08. april 2020 )
Kad neko kome je san auto star 15-20godina koji kosta 3000€ prica o uzivanju u voznji, bezbednosti i pouzdanosti

Aleksandar

pre 4 godine

Imam Astru J sedan, 2016. nova iz sapona, prvi vlasnik, ali sa 1.6CDTi 109ks motorom. Pre toga dve sedan astre (G & H), Corsa C i jos uvek D model u kuci. Svaki je nov uzet. Pored toga smo imali i Mercedes B i C klase, nove. Ovo navodim kao referencu. U zivotu smo svasta vozili, i peglice i Mercedese. Hocu reci, imamo iskustva. S tim na umu, iskreno bih bio srecan kada bi svi u Srbiji mogli sebi da priuste Astru za "radnicku klasu" jer bi to dosta govorilo o nasem drustvu. Za te pare, kako nov, tako i polovan (ali u objektivno dobrom stanju) auto je odlican, daleko ispred cene. Pouzdan, dovoljno snazan za normalnog coveka, odrzavanje je veoma prihvatljivo (delovi, servis, registracija, kasko). Moje dve zamerke su samo malo tvrdja (za mene) sedista, i ne-bas-najbolja (ali veoma prihvatljiva) zvucna izolacija. O benzin verziji ne mogu mnogo da kazem, nemam iskustva, ali kome treba auto koji je dobar i za grad, i dovoljno velik za BEZBEDAN i KOMFORAN put za troclanu-cetvoroclanu porodicu - iskrene preporuke. I, hajde da jednom izadjemo iz price "bolje stariji audi/golf/mercedes". Postoji razlog zasto auto od 35 000e kosta 4 000 polovan - nemojte da se lazemo. A onda kada crkne deo, nemamo para za original nego ubacimo turski, zamenski. Ljudi, ako mozete sebi da priustite Astru, verujte, izaberite je pre Mercedesa, Audia i ostalih skupljih brendova. Razmislite malo. SVAKA PREPORUKA I NADAM SE DA CE NAM STANDARD JEDNOG DANA BITI TAKAV DA SVAKO MOZE SEBI DA PRIUSTI OVAJ "RADNICKI AUTO".

kakav naslov takav i komentar

pre 4 godine

Vozio sam 6 godina, i to u 2 varijante: dizel 1,7 i dizel 1,6. Odlican auto. Jedina mana je malo mesta za noge na zadnjim sedistima.
A prosecan srBski vozac na portalima hvali audi dok mu iz dzepa viri bus-plus.

Bokile

pre 4 godine

Evo i ja da se oglasim jer sam do pre par sedmica bio vlasnik Opel Astre J, 140konja, automatski menjac, benzin, proizvodnja decembar 2018god. Registrovao sam ga Maja 2019, prva registracija i do pre par sedmica prisao sa njim oko 15.000km. Silom prilika sam ga prodao zbog kupovine nekretnine.

Auto je ok, nije los, ne mogu da kazem da je los. Ali meni ipak nije pasao zbog par stvari. Auto mi je trosio i 10l u gradu a lagano sam vozio jer vozim i decu. Drugo, imamo troje male dece i zadnja klupa se nikako ne moze pohvaliti da je komforno. Supruga i deca su se dosta zalila na taj detalj. Ja sam rasta 1.73cm dok je zena 1.65cm a deca mala, ispod 8 godina.

Auto je imao dosta opreme. Lepo je isao, nema sta. Ali malo trosi van grada samo ako drzis tempomat na 80km ili 90km, onda je potrosnja ispod 6l. Tako da, posto ja sa autom dosta idem, nama potrosnja nije pasala niti komfor na zadnjoj klupi. Mozda ce nekome odgovarati ovakva Astra ali nama nije.

ARGENTTO

pre 4 godine

Боље је купити и мало старијег Аудија А4, па да се осећаш као господин, да те поштују на путу и када негде идеш, и онда временом почнеш и боље да живиш.
(Ђуро, 08. april 2020 10:17)

A ko te to postuje sto vozis Audi, malo stariji? I zasto mislis da te neko postuje sto vozis auto koji kosta recimo 7.000 eur ili 10.000, koliko kosta taj tvoj stariji Audi?
Evo uzmimo za primer mene i tebe.. Ja vozim Insigniu, znaci Opel, placen 16.000 eur za kes, bez kredita.. Spremam se da kupim zeni Astru za oko 10ak hiljada ovih dana.. Takodje za kes.
Znaci ja sam dao 26.000 eur, i vozim Opel, a ti si si dao recimo 7.000 i vozis stariji Audi. Zasto mislis da na osnovu toga treba da te postujem, kad mogu na semaforu da kupim i taj tvoj Audi, i sve sto imas u njemu u tom trenutku?
Ovo ti ne pisem u smislu da ja imam novac, a ti ne, vec da shvatis da marka automobila ne pokazuje bas nista, niti da vlasnik Audija ima vise novca i bolje zivi od vlasnika Opela.
I isto vreme znam mnogo vlasnika starijih Audija, Mercedesa.. Znam koliko imaju i cime se bave, i veruj mi druze, da nemas bas mnogo razloga da im zavidis ili ih postujes.
A vas sto mislite da vas neko gleda kao boga sto se na kredit kupili Audi sa milion kilometara, u najmanju ruku mi vas je zao..
Cak i onaj ko vozi novu daciju, ima vise novca i bolji standard od takvih..

jaretina

pre 4 godine

Боље је купити и мало старијег Аудија А4
(Ђуро, 08. april 2020 10:17)

koliko malo starijeg?

2011 je već previše star auto, još godinu dana pa i prestaje da bude auto.

šta preporučuješ, 2007 ili 2006?

rani

pre 4 godine

Боље је купити и мало старијег Аудија А4, па да се осећаш као господин, да те поштују на путу и када негде идеш, и онда временом почнеш и боље да живиш.
(Ђуро, 08. april 2020 10:17)

Eto zasto ljudi za Audi kazu da je dijagnoza, a ne vozilo! Auto, odlican, kvalitetan, sve kako treba, ali vozac?! Prijatelju, ljudi se postuju po delima, po obrazovanju, po uspehu, a ne po polovnom Audiju A4!

ja

pre 4 godine

@ Ђуро - zato i jesmo "bogat" narod - tone i tone "malo" starijih audija i sl. sa zapada kod nas. Bez dpf...

p.s. Inace kupac nove Astre J sedan 140 od pre par godina. Auto super za 14k. Odrzavanje i kasko povoljno. Mana pa za te pare jedino ako si nerealan, za vise para uvek moze bolje :) A nadam se da ce i biti uskoro :)

Zola

pre 4 godine

Kanta auto, u ovoj opremi ne treba davati ikakvo objektivno misljenje o automobilu.Postoje mnogo bolji izbori za te pare i to godiste, recenzija odradjena vrlo lose.

Ђуро

pre 4 godine

Каква Астра, какви бакрачи... Овај назови ауто је у истом рангу као било која дачија, фијат типо и остали нискобуџетни крш. Уживање у вожњи - нула, безбедност - нула, поузданост - нула.
До год човек купује аута ниже класе, остаје у тој нижој класи. Боље је купити и мало старијег Аудија А4, па да се осећаш као господин, да те поштују на путу и када негде идеш, и онда временом почнеш и боље да живиш.

SRB dalibor

pre 4 godine

Meni se veoma svidja Astra J i u tom cenovnom rangu bi mi bila na vrhu prioriteta, u karavan verziji. Ogroman pomak u odnosu na Astru H, u svakom smislu

ARGENTTO

pre 4 godine

Bas nedacno komsija uzeo ovakvu Astru J limuzinu 1.4 turbo 140 ks, novu za 13.500 eur.. Neka varijanta ciscenja lagera zaostalih modela. Pa lep autic, komforan, fin gepek.. Dobio je alu felne, klimu, multimediju, tempomat, naslon za ruke, metalik boja.. Svetla obicna halogena, maglenke, kozni volan.. Cini mi se i da ima komande na volanu ako se dobro secam..
Sve u svemu fin i lep auto za te pare.
Ja sluzbeno vozim Oktaviju A7, i iskreno Asta mi je mnogo lepsa kako spolja tako i unutra a rekao bih da su i materijali u kabini kvalitetniji u Astri.
Sa druge strane, privatno vozim Insigniu, 2015 god, kod mene je evo treca godina, presao sam oko 110.000 km (ukupno 260.000 na satu) i za sad imam samo reci hvale. Sto bi narod rekao, da kucnem u drvo, sem jednog grajaca motora, nikakav drugi problem nisam imao. Nikada pre nisam vozio Opel, i Insigniu sam uzeo jer mi je legla (ja kupujem auto da mi odgovara i da mi zavrsava posao, znak na haubi me ne zanima) i eto, kako stvari stoje za sada, nisam pogresio.
Uskoro planiramo kupovinu auta za zenu, i Astra ce sigurno biti u najuzoj konkirenciji.

gospodin Popara

pre 4 godine

jel moze neki vlasnik da napise kakav je auto stvarno... gledao sam merivu, 2011 godište, 1700 kubika.
Na forumima su napisali gomilu problema, od slabog zamajca, problema sa šestom brzinom...

rani

pre 4 godine

Боље је купити и мало старијег Аудија А4, па да се осећаш као господин, да те поштују на путу и када негде идеш, и онда временом почнеш и боље да живиш.
(Ђуро, 08. april 2020 10:17)

Eto zasto ljudi za Audi kazu da je dijagnoza, a ne vozilo! Auto, odlican, kvalitetan, sve kako treba, ali vozac?! Prijatelju, ljudi se postuju po delima, po obrazovanju, po uspehu, a ne po polovnom Audiju A4!

ARGENTTO

pre 4 godine

Боље је купити и мало старијег Аудија А4, па да се осећаш као господин, да те поштују на путу и када негде идеш, и онда временом почнеш и боље да живиш.
(Ђуро, 08. april 2020 10:17)

A ko te to postuje sto vozis Audi, malo stariji? I zasto mislis da te neko postuje sto vozis auto koji kosta recimo 7.000 eur ili 10.000, koliko kosta taj tvoj stariji Audi?
Evo uzmimo za primer mene i tebe.. Ja vozim Insigniu, znaci Opel, placen 16.000 eur za kes, bez kredita.. Spremam se da kupim zeni Astru za oko 10ak hiljada ovih dana.. Takodje za kes.
Znaci ja sam dao 26.000 eur, i vozim Opel, a ti si si dao recimo 7.000 i vozis stariji Audi. Zasto mislis da na osnovu toga treba da te postujem, kad mogu na semaforu da kupim i taj tvoj Audi, i sve sto imas u njemu u tom trenutku?
Ovo ti ne pisem u smislu da ja imam novac, a ti ne, vec da shvatis da marka automobila ne pokazuje bas nista, niti da vlasnik Audija ima vise novca i bolje zivi od vlasnika Opela.
I isto vreme znam mnogo vlasnika starijih Audija, Mercedesa.. Znam koliko imaju i cime se bave, i veruj mi druze, da nemas bas mnogo razloga da im zavidis ili ih postujes.
A vas sto mislite da vas neko gleda kao boga sto se na kredit kupili Audi sa milion kilometara, u najmanju ruku mi vas je zao..
Cak i onaj ko vozi novu daciju, ima vise novca i bolji standard od takvih..

pera

pre 4 godine

Каква Астра, какви бакрачи... Овај назови ауто је у истом рангу као било која дачија, фијат типо и остали нискобуџетни крш. Уживање у вожњи - нула, безбедност - нула, поузданост - нула.
До год човек купује аута ниже класе, остаје у тој нижој класи. Боље је купити и мало старијег Аудија А4, па да се осећаш као господин, да те поштују на путу и када негде идеш, и онда временом почнеш и боље да живиш.
(Ђуро, 08. april 2020 10:17)
naravno,s 500000 spustis na 170000km,skines egr i dpf i sve klinke i komsiluk misle vidi ga ovaj,uspesan lik. A u u stvari,kompleks,propalica bez zute banke u dzepu,iza njega ide oblak dima i samo pun gaaas

Aleksandar

pre 4 godine

Imam Astru J sedan, 2016. nova iz sapona, prvi vlasnik, ali sa 1.6CDTi 109ks motorom. Pre toga dve sedan astre (G & H), Corsa C i jos uvek D model u kuci. Svaki je nov uzet. Pored toga smo imali i Mercedes B i C klase, nove. Ovo navodim kao referencu. U zivotu smo svasta vozili, i peglice i Mercedese. Hocu reci, imamo iskustva. S tim na umu, iskreno bih bio srecan kada bi svi u Srbiji mogli sebi da priuste Astru za "radnicku klasu" jer bi to dosta govorilo o nasem drustvu. Za te pare, kako nov, tako i polovan (ali u objektivno dobrom stanju) auto je odlican, daleko ispred cene. Pouzdan, dovoljno snazan za normalnog coveka, odrzavanje je veoma prihvatljivo (delovi, servis, registracija, kasko). Moje dve zamerke su samo malo tvrdja (za mene) sedista, i ne-bas-najbolja (ali veoma prihvatljiva) zvucna izolacija. O benzin verziji ne mogu mnogo da kazem, nemam iskustva, ali kome treba auto koji je dobar i za grad, i dovoljno velik za BEZBEDAN i KOMFORAN put za troclanu-cetvoroclanu porodicu - iskrene preporuke. I, hajde da jednom izadjemo iz price "bolje stariji audi/golf/mercedes". Postoji razlog zasto auto od 35 000e kosta 4 000 polovan - nemojte da se lazemo. A onda kada crkne deo, nemamo para za original nego ubacimo turski, zamenski. Ljudi, ako mozete sebi da priustite Astru, verujte, izaberite je pre Mercedesa, Audia i ostalih skupljih brendova. Razmislite malo. SVAKA PREPORUKA I NADAM SE DA CE NAM STANDARD JEDNOG DANA BITI TAKAV DA SVAKO MOZE SEBI DA PRIUSTI OVAJ "RADNICKI AUTO".

ARGENTTO

pre 4 godine

Bas nedacno komsija uzeo ovakvu Astru J limuzinu 1.4 turbo 140 ks, novu za 13.500 eur.. Neka varijanta ciscenja lagera zaostalih modela. Pa lep autic, komforan, fin gepek.. Dobio je alu felne, klimu, multimediju, tempomat, naslon za ruke, metalik boja.. Svetla obicna halogena, maglenke, kozni volan.. Cini mi se i da ima komande na volanu ako se dobro secam..
Sve u svemu fin i lep auto za te pare.
Ja sluzbeno vozim Oktaviju A7, i iskreno Asta mi je mnogo lepsa kako spolja tako i unutra a rekao bih da su i materijali u kabini kvalitetniji u Astri.
Sa druge strane, privatno vozim Insigniu, 2015 god, kod mene je evo treca godina, presao sam oko 110.000 km (ukupno 260.000 na satu) i za sad imam samo reci hvale. Sto bi narod rekao, da kucnem u drvo, sem jednog grajaca motora, nikakav drugi problem nisam imao. Nikada pre nisam vozio Opel, i Insigniu sam uzeo jer mi je legla (ja kupujem auto da mi odgovara i da mi zavrsava posao, znak na haubi me ne zanima) i eto, kako stvari stoje za sada, nisam pogresio.
Uskoro planiramo kupovinu auta za zenu, i Astra ce sigurno biti u najuzoj konkirenciji.

jaretina

pre 4 godine

@jaretina Pa Audi A4 iz 2014 je krem de la krem luksuza za bilo kog Opela, a ima ih za 10000 evra sa malo kilometara.
(lul, 8. april 2020 12:10)

definiši "malo km".
da pogađam, 170k km, na placu, novo! novo! novo! ko čaša!

jaretina

pre 4 godine

Боље је купити и мало старијег Аудија А4
(Ђуро, 08. april 2020 10:17)

koliko malo starijeg?

2011 je već previše star auto, još godinu dana pa i prestaje da bude auto.

šta preporučuješ, 2007 ili 2006?

Kolos

pre 4 godine

Muka mi je od ovih što priznaju samo novo i ismevaju svakoga ko kupi polovan auto. Ja ih imam u firmi i familiji. Bace arogantno onaj bezkontaktni ključ na sto, prezrivo pogledaju moj 11 godina star polovnjak i sa dozom podsmešljivog sažaljenja pitaju kad ću da promenim taj krš. Ne vrede ni objašnjenja da radim za osrednju platu, ni to da godišnje pređem jedva 10.000km pa bi me duša bolela da mi auto stoji dok mu se vrednost topi kao sneško belić u aprilu. Međutim nešto su se ućutali zadnjih mesec dana. Neizvesnost oko nastavka posla i izvesno smanjenje plata zbog ove krize ih je duboko zabrinulo. Ušli su u ozbiljne kredite i sada shvataju da ti automobili nisu njihovi, već ih banka moze uzeti posle par neplaćenih rata. Da sam neki baksuz, malo bi ih ložio, ali sam svestan da će ovo zlo pogoditi svakoga na svoj nacin, pa ih umirujem kako će sve brzo da se sredi, pa kako bude drugima, biće i njima. Zato vozite šta možete i ne gledajte u tuđu avliju.

kakav naslov takav i komentar

pre 4 godine

Vozio sam 6 godina, i to u 2 varijante: dizel 1,7 i dizel 1,6. Odlican auto. Jedina mana je malo mesta za noge na zadnjim sedistima.
A prosecan srBski vozac na portalima hvali audi dok mu iz dzepa viri bus-plus.

Zoran

pre 4 godine

Da i ja nešto kažem o tom autu za sirotinju. Imam je.Benzinac 1.4. 2010 godište. 76 000 presla. Nikad nijedan kvar na njoj za 10 godina. Sipam najskuplji benzin i redovni servisi. Auto za normalnu sirotinju.Troši puno u gradu 10 i 11 (zimi) a na otvorenom prosečno 6 lit. Bešumna i super stabilna u krivinama. Lepo izgleda, ne kao audi, ali šta vredi voziti prastari audi bez kinte u džepu. O ukusima ne vredi raspravljati. Pozdrav i za sirotinju sa opelom i lovatore sa audiom.

SasaBG

pre 4 godine

Od '91 godine ide ta fama u Srbiji da su bolji polovni nego novi automobili jer se navodno više isplate zbog manje pada vrednosti i slično..... Elem, ova logika postoji samo kod nas i posledica je našeg naglog osiromašenja 90ti i sve do sada. Novi Automobil, u istoj cenovnoj klasi, uvek bolji od starog modela.Tačka.

A ko misli da je Audi A4 polovni sa 159,000km (a realno 280,000km) bolji od nove Opel Astre, nek pogleda u svoj novčanik i shvati kako mu njegova ekonomska realnost nameće ovo mišljenje, a ne želja sa bezbednošću !!

Nesto u njima

pre 4 godine

Eto zasto ljudi za Audi kazu da je dijagnoza, a ne vozilo! Auto, odlican, kvalitetan, sve kako treba, ali vozac?! Prijatelju, ljudi se postuju po delima, po obrazovanju, po uspehu, a ne po polovnom Audiju A4!
(rani, 08. april 2020 11:27)
@
Slazem se za postovanje ljudi prema delima i karakteru a ne vozilu koje imaju. Moje iskustvo govori da je BMW kod nas definitivno dijagnoza. Vise od 70% slucajeva nasilnicke voznje na drumovima vidjam od strane ljudi za volanom BMW-a. Svi modeli i godista bez izuzetka. BMW je inace odlican automobil ali ne znam sta je to sa nasim vozacima kada sednu u njega.

DC

pre 4 godine

Moram da kazem kao vozac Audija da sam u Srbiji imao nezgodnih situacija sa drugim vozacima, pri cemu mi se jedna bela Insignia niskih registracija urezala u secanju. Konkretno, vozaci drugih marki, pogotovo novijih automobila, imaju kompleks za dokazivanjem cim ugledaju Audi i smatraju da smo po definiciji spremni za dvoboj na auto-putu, agresivnu i opasnu voznju itd. Samo da se zna, nismo svi takvi.

Sto se tice polovnih Audija u Srbiji, neko spomenu 2014. godiste. Mozda je on polovan sve ukupno i bolji od Astre, da ne ulazimo u tu debatu. Ali zamena 4 diska i pakni u ovlascenom servisu u zemlji u kojoj zivim je preko 2000 evra za model koji vozim. E sad, koliko onih koji ga kupe za 10,000 su u stanju da servisiraju taj auto tako kako treba? Nije sve samo u tome da se kupi auto, vec ga posle treba i odrzavati.

neca

pre 4 godine

Каква Астра, какви бакрачи... Овај назови ауто је у истом рангу као било која дачија, фијат типо и остали нискобуџетни крш. Уживање у вожњи - нула, безбедност - нула, поузданост - нула.
До год човек купује аута ниже класе, остаје у тој нижој класи. Боље је купити и мало старијег Аудија А4, па да се осећаш као господин, да те поштују на путу и када негде идеш, и онда временом почнеш и боље да живиш.
(Ђуро, 08. april 2020 )
Kad neko kome je san auto star 15-20godina koji kosta 3000€ prica o uzivanju u voznji, bezbednosti i pouzdanosti

ja

pre 4 godine

@ Ђуро - zato i jesmo "bogat" narod - tone i tone "malo" starijih audija i sl. sa zapada kod nas. Bez dpf...

p.s. Inace kupac nove Astre J sedan 140 od pre par godina. Auto super za 14k. Odrzavanje i kasko povoljno. Mana pa za te pare jedino ako si nerealan, za vise para uvek moze bolje :) A nadam se da ce i biti uskoro :)

Mad Max

pre 4 godine

Opel je u Nemackoj auto za siromasne. Mozete da se ljutite koliko hocete. Sve mogu da razumem ali da neko vozi Insigniju ili pre nje Vektru, to mi nikako nije bilo jasno...Taj auto je krs krseva. Jos se neki u komentaru hvali kako je iskesirao 16000 e za insigniju. Nije bolest sve sto boli. Pa druze dodaj jos par hiljada pa vozi ozbiljan auto, nemoj se blamirati.
(Straight Outta München, 08. april 2020 19:47)

E moj ti, siromasan si duhom. Verovatno vozis odredjenu ,,premijum'' marku kojoj si 27 vlasnik i koja ima pravih 700000 km tj magicnih 147000 na satu. A takodje je zbog takvog stanja vise po radionicama nego na putu. Ali bitno je da komsije ,,zavide''. Imam istih takvih po komsiluku koji kupuju iskljucivo polovne delove sa otpada koji su opet zamenski jer su automobili stari 15 godina.

the_vampire

pre 4 godine

Hmm, svi sve znaju. Ali dobro, to smo mi srbi. Šta ja da kažem koji vozim daciju logan 1,6 2006god, a na cajgeru ima preko 650 000km? Da li to može da nešto znači vama koji se kunete u nemce itd? A da, ne troši ni gram ulja, i sve vreme se vozi na plinu, po gradu, na taksiju..

Samo kažem

pre 4 godine

@Straight outta Munchen Da je Opel auto za nemačku sirotinju je rečenica koju sam više puta čuo, uglavnom na seoskim slavama. Po pravilu, izgovara ih neko ko vozi 17 godina starog Megana ili Stila, a nađe se i neko sa Golfom trojkom ili BMW-om 525i iz 1992. godine, benzin-plin, registrovan preko veze na 2000 kubika.

SRB dalibor

pre 4 godine

Meni se veoma svidja Astra J i u tom cenovnom rangu bi mi bila na vrhu prioriteta, u karavan verziji. Ogroman pomak u odnosu na Astru H, u svakom smislu

dejan

pre 4 godine

Ja sam vozio astru j,samo benzinac i nema brige nikakve.Stedeo sam dosta i kupio na kraju audi a4 iz 2014-e godine,naravno da je automobil u svakom segmentu bolji jer je rec o premijum marki koja i kosta troduplo vise,ali cisto da znate i u audi a4 iz 2014-e godine krcka plastika,narocito ona siva oko cajgera i mat oko klime uredjaja.Zato mi je jako smesno kad se neko zali da plastika krcka u astri,a ne spominje neke druge automobile.Vidim,zali se gospodin kako nema bord kompjuter,a testira bukvalno klot varijantu automobila.Cak i u toj klot varijanti ima tempomat i komande na volanu,a toga nema ni u srednjem paketu opreme kod golfa.

Nikola

pre 4 godine

Mislim da je zaista izuzetno glupo voditi raspravu o tome koji je automobil bolji, pogotovo ako je polovan jer apsolutno niko od nas ne odrzava auto apsolutno isto, uvek ima neke razlike, ne vozimo svi isto, ne menjamo svi isto brzine, ne sipamo isto gorivo uvek, ne vozimo istim putevima itd... mnogo toga ima. A isto to vazi i za marke automobila, jednostavno neko voli BMW, neko Opela, neko Mazdu, svidja mu se odredjeni model, motor, unutrasnjost, spoljasnji izgled i na osnovu toga svako bira sta hoce (ili moze) sebi da priusti. Ja recimo nikad ne bih kupio mercedes ili nekog golfa i nemam nijedan logican razlog zbog cega je tako ali mi je recimo mazda ili opel lep auto tako da kao sto smo i do sada znali, uskusi su razliciti uvek bili po pitanju svega i svacega tako da ova rasprava zaista nema nikakvog smisla :)

Oliver

pre 4 godine

@ hahha,
Kad vidis nekog da je kupio astru sedan, kapiras da nije imao para za insigniju??? Kakav rezon imas, svaka cast. Znaci li to da kad vidis nekog sa s klasom pomislis slepac, nije imao za bentley? Nije tebi lako kad se opterecujes s time, sta je neko mogao a sta nije da kupi... Gledaj u svoj tanjir i uzivaj.

gost

pre 4 godine

Nedavno pazario novu J, sedan verzija, 12200 €. U odnosu na sedan verziju G koju imam, avion. Robustan, solidne opeme i snage, za putovanje više nego ok. Meni je bitno da je vozilo novo, i kasnije održavano u ovlaštenom servisu. Astre su solidna vozila, kome god nije važno da se "limenkom" dokazuje...
Za po gradu, cipelica od puntića obavlja posao više nego dobro.

Mirko

pre 4 godine

Najgora marka od svih nemaca. Pritom i sad su skupi poslednjih 10 godina onoliko. Kante ko kante. Obicna kola i nista vise, kao i Dacija, Fiat, Ford, itd. Napisao neko gore da je dao 16 hiljada za novu astru. Svaka cast stvarno. Dacija je za ova kola i ha, jos duplo jeftiniji. Ovako kad vidim nekog da je kupio astru sedan odmah mi bude jasno da nije imao za Insigniu, a kad vidim insigniu nadam se da je sluzbena. Bezlicna kola.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije

(hahha, 9. april 2020 02:45)

Insignia ti bezlican auto.Ti mora da furas samo Ferarije, Lamborginie....Pa kad su je predstavili 2008 bila je svemirski brod za svako auto u klasi, barem po izgledu.A i po kvalitetu se nije lose pokazala.I proglasena je autom godine u Evropi.I dan danas, dobro opremljena Insignia prve generacije, i to ona pre restajlinga, kad prodje privlaci paznju.I to posle 12 godina.

Veliki brat

pre 4 godine

Боље је купити и мало старијег Аудија А4, па да се осећаш као господин...
(Ђуро, 8. april 2020 10:17)


Ma, jašta care, može i bolje, imaš A6 2.0tdi, 2004., to je svemirska lađa za tu Astru, ali...

...ode ti ležaj i odjednom ukapiraš da on košta mnogo više nego za taj Opel, konkretno za A6 košta 55.000 dinara.
Za A4 je verovatno jeftiniji, tipa 15-20.000, jer je recimo za Golf 5 oko 11.000 dinara (ima doduše i turski za samo 7000).

Moj moto je da, ako neki auto ne možeš da kupiš nov dajući celu platu za ratu, nemoj da ga kupuješ ni polovan, jer održavanje ne opada sa godinama, nego raste, pošto se pojavljuje sve više kvarova.

U tom smislu, neko ko ima platu ispod 1000€ treba svakako da gleda što noviji auto, i to onaj za koji može da priušti održavanje bez preteranog stezanja kaiša.

Inače, ovde svi vole da se ponašaju kao da su milioneri, a kupuju polovne automobile kojima je cena 5-10 puta manja nego kad su bili novi. Niko se ne pita zašto Audi A4, koji je nov koštao 35-40.000 evra, posle 16-18 godina košta 3500-4000 evra, dakle 10 puta manje, a sa druge strane Opel koji je nov koštao 14000 evra, posle 16-18 godina košta 7-10 puta manje.

Ne vidim o kakvom to "manjem gubitku" pričaju ovi što kupuju premijum modele koji se u normalnim zemljama voze na otpad (zbog kilometraže).


Astra J - pogledam oglase u inostranstvu, ovde košta isto ili manje! Kakve su onda ovde krševe uvezli, tamo toliko koštaju primerci sa 150-200k na satu!

Bokile

pre 4 godine

Evo i ja da se oglasim jer sam do pre par sedmica bio vlasnik Opel Astre J, 140konja, automatski menjac, benzin, proizvodnja decembar 2018god. Registrovao sam ga Maja 2019, prva registracija i do pre par sedmica prisao sa njim oko 15.000km. Silom prilika sam ga prodao zbog kupovine nekretnine.

Auto je ok, nije los, ne mogu da kazem da je los. Ali meni ipak nije pasao zbog par stvari. Auto mi je trosio i 10l u gradu a lagano sam vozio jer vozim i decu. Drugo, imamo troje male dece i zadnja klupa se nikako ne moze pohvaliti da je komforno. Supruga i deca su se dosta zalila na taj detalj. Ja sam rasta 1.73cm dok je zena 1.65cm a deca mala, ispod 8 godina.

Auto je imao dosta opreme. Lepo je isao, nema sta. Ali malo trosi van grada samo ako drzis tempomat na 80km ili 90km, onda je potrosnja ispod 6l. Tako da, posto ja sa autom dosta idem, nama potrosnja nije pasala niti komfor na zadnjoj klupi. Mozda ce nekome odgovarati ovakva Astra ali nama nije.

Mika

pre 4 godine

@as
Nisi razumeo čoveka uopšte. Prvo ako je za poređenje nov Audi košta duplo više od nove Insignije. A duplo bolji auto nije!Najveći pad u ceni imaju baš ti skupi automobili. Audi koji kao nov košta 80000 eur za četri godine padne na pola cene. Da li "drži cenu"?
Automobili koji koštaju 25000 eur za četri godine vrede prosečno oko 16000 eur.
Najmanje gube u proseku automobili između 10 i 15000 eur.

C i n i k

pre 4 godine

jel moze neki vlasnik da napise kakav je auto stvarno... gledao sam merivu, 2011 godište, 1700 kubika.
Na forumima su napisali gomilu problema, od slabog zamajca, problema sa šestom brzinom...
(gospodin Popara, 08. april 2020 10:11)

Forume izbegavaj maximalno jer oni sluze tome da nagovaraju ljude da kupuju ono sto se dezurnim forumasima svidja i sve cine ne bi li nkog odgovorili od kupovine nkog modela.
Dodjes tako na forum postavis bezazleno pitanje sta ko misli o nkom modelu koji se tebi svidja a onda dobijes odgovore u smislu,"nemojnikad,imao komsija problem...bolje kupi to i to rekao mi drug sve super.." i na kraju odustanes od tvog izbora,odes kupis bas po savetu forumasa i vidis da si ispao magarac jer nisi kupio ono sto se tebi svidja i da svakako imas problema i sa tim sto suti savetovali..
Naravoucenije,kupi samo ono sto se tebi dopada a svaki brend ima svoje neke probleme,nijedan nije bez toga.
Meriva je sasvim ok izbor i nema razloga da se plasis, i ako se pokvari,popravices,nije smak sveta.

Gaži

pre 4 godine

Sad vozim svog četvrtog opela. Počeo sam sa Kadetom E karavanom, sad Astra H karavan. Zato što su pouzdani, najbolji odnos cena/kvalitet, i odlični za prosečnu porodicu. I uvek benzinci!

tačno, ali...

pre 4 godine

Odličan auto, ali samo ako ga kupite novog. Ko prodaje dobar auto? Samo nov auto je dobar auto.Evo,vidite ovu situaciju danas, ljudi umiru od bolesti, nebitno je koliko imaju para. Nije sve u parama,jednom se živi. Kupiš nov auto na kredit, ako imaš pristojnu platu i voziš se ko čovek najmanje 5-6 godina. Pustite te priče koliko ćete para da izgubite na novom autu.Koliko ćete zdravlja da sačuvate, da li ste se zapitali?Ne može i zdravlje i pare.Astra je odličan auto, da nemam auto, kupio bih ga odmah, ali samo novog.

Bokile

pre 4 godine

Evo i ja da se oglasim jer sam do pre par sedmica bio vlasnik Opel Astre J, 140konja, automatski menjac, benzin, proizvodnja decembar 2018god. Registrovao sam ga Maja 2019, prva registracija i do pre par sedmica prisao sa njim oko 15.000km. Silom prilika sam ga prodao zbog kupovine nekretnine.

Auto je ok, nije los, ne mogu da kazem da je los. Ali meni ipak nije pasao zbog par stvari. Auto mi je trosio i 10l u gradu a lagano sam vozio jer vozim i decu. Drugo, imamo troje male dece i zadnja klupa se nikako ne moze pohvaliti da je komforno. Supruga i deca su se dosta zalila na taj detalj. Ja sam rasta 1.73cm dok je zena 1.65cm a deca mala, ispod 8 godina.

Auto je imao dosta opreme. Lepo je isao, nema sta. Ali malo trosi van grada samo ako drzis tempomat na 80km ili 90km, onda je potrosnja ispod 6l. Tako da, posto ja sa autom dosta idem, nama potrosnja nije pasala niti komfor na zadnjoj klupi. Mozda ce nekome odgovarati ovakva Astra ali nama nije.

Sneška

pre 4 godine

Боље је купити и мало старијег Аудија А4, па да се осећаш као господин, да те поштују на путу и када негде идеш, и онда временом почнеш и боље да живиш.
(Ђуро, 08. april 2020 10:17)

Eto zasto ljudi za Audi kazu da je dijagnoza, a ne vozilo! Auto, odlican, kvalitetan, sve kako treba, ali vozac?! Prijatelju, ljudi se postuju po delima, po obrazovanju, po uspehu, a ne po polovnom Audiju A4!

Druže, svaka čast na komentaru :)

Petar

pre 4 godine

ljudi samo sto noviji auto i voziti do 120.000 i prodati,nemackim autima krecu popravke na 150.000 a posle 200.000 haos.znaci kupovina do 50-60 000,vozis 5-6 godina,ne bi trebao da imas popravki,tu je usteda,plus nece cena pasti nesto puno.
(ns boy, 08. april 2020 13:27)

Odlična ideja.
Samo još da nadjemo negde da se prodaje auto sa 50-60.000 i pesma.

zi

pre 4 godine

Kupio sam novu astru j sedan 1.4T, 140ks pre 3.5 godina za 14k sa polu-kozom, tempomat, komande na volanu, alu... Presao do sada 80k, prosecna merena potrosnja ravno 7l (po boardu 6.8), ali vozim 70% auto put 130km/h po GPS, 30% grad, skoro bez magistrala. Gledajuci tezinu vozila od 1500kg potrosnja je ok, naravno bolje bi bilo da je manja:) Kasko 220EUR za prvu godinu je ekstra cena, servis interval na 30k. Prva dva oko 100e, drugi sa svecicama oko 170e.
Do Grcke na more sa porodicom (dva mala klinca) je ok, solidan gepek, ali nikad dovoljno komfora.
Sve u svemu u to vreme za te pare dobra kupovina. Nudili su i meni razne polovnjake, npr za 12k A4 2011 presao "samo" 110k i slicno. Medjutim, meni je jako vazno da imam osecaj da me auto nece ostaviti na putu a u autu klinci - to mi je glavni razlog za kupovinu novog auta, naravno da moze i novi da te ostavi... Drugi je sto nemam vremena da idem do servisa osim do redovnog, a da li platio mali servis 50EUR ili 100EUR meni licno nije vazno.
Realna mana po meni na ovom autu, ako gledamo cenovni rank, je promasen A stub - zaklanja previse vidik kada se skrece levo.
Da li bih vozio bolji auto, naravno, i nadam se da hocu. Sto se tice koliko gubi na ceni, to je diskutabilno, u proseku auto gubi 50% cene na 4-5 godina. Sto je auto skuplji vise gubi. Koliko kucni budzet to moze da amortizuje, to vam govori kakav auto mozete da vozite.
p.s. Ostanite zdravi!

saki

pre 4 godine

Ja imam astru j 1.3 cdti ecoflex iz 2011 godine. Imam ga već 4 godine i prezadovoljan sam. Motor je multijet 2 i troši kao upaljač. Osim par sitnica na početku na autu sve radi besprekorno . Za duga putovanja je kao stvoren. Nije mnogo agilan ali na auto putu ne oseća 140-150 km/h. Menjam mu filtere i ulje redovno i sipam samo premijum dizel.

Aleksandar

pre 4 godine

Uvek sam vozio Opela ili Forda prevashodno jer manje bodu oci - mirniji san, odrzavanje podnosljivo, ne kvare se ni manje ni vise od ostalih jeftiniji za nabavku. Mozda su vw ili audi bolji ali za mene ne vredi razliku u ceni. Cak je vw ima vise promasaja sa motorima i menjacima u poslednje vreme od pomenutih. Ako bi birao izmedju golfa 6 i astre J uvek bi pre uzeo astru.

Pop

pre 4 godine

U razvijenom svetu, bez problema, a kod nas se kolima, uopšte, voze bolje stojeći... a novijim ili novim, još malo bogatiji...

Inače smo duhovna i moralna beda, SVI, a naročito ovi, uspešniji i bogatiji... u kojim god kolima...

Pozdrav iz Nemačke

pre 4 godine

Kupio sam je polovnu u Nemackoj, gde i zivim, pre 3 godine, inace je 2012 godiste. Kupio sam je sa 130 hiljada, sada ima 190 hilj. Inace je 1,7 cdti. Sipas gorivo i tecnost za stakla i ne brines. Ne zadovoljan, prezadovoljan sam! Odlican auto! Planiram da kupim bolji, visu klasu, ali da me neko pita zasto, ne bih znao da kazem. Valjda zato sto mogu sebi da priustim... ali nacicu nekog naseg da mu prodam dobar auto. Svaka preporuka, zaista!

Steka

pre 4 godine

Ljudi, imam Astru 2011, 1.3 multijet, 95 konja, već skoro 3 godine. Možda auto nije savršen al za moje potrebe odličan auto. S tim da je kod mene jača oprema, navigacija, bluetoth, razni priključci, tempomat, naslon za ruku....Potrošnjom sam zadovoljan ako ga dereš naravno troši kao i svaki, što se tiče udobnost verujte da je za autoput za duga putovanja. Samo servis i nikakvu intervenciju na motoru pa ni na limariji nisam imao,akomulator još fabrički. Taj auto je kupljena sa navodnih 159.000 km. I dan danas izgleda kao da sam ga juče uzeo.A što se tiče volana što vidim na snimku da kažu da se "kruni", možda kad se zagledaš da bi video da je korišćen. Realno, auto se uzima po potrebi a ne da dođem u situaciju ko moj neki kolega samo koji uzima Audi da bi pozajmljivao 100 il 200 eura za servis. Mogao sam i ja uzeti Audi al ne trebaju mi toliki troškovi. Zadovoljan i dok je tako Astra se vozi....a po potrebi i menjati naravno na bolje.

rtl

pre 4 godine

Ja bih rado vozio Astru J ili Zafiru 3, pa neka me smatraju za seljaka, uopste se ne bih bunio. Takve podele postoje samo kod onih koji nisu makli dalje od Horgosa da vide kako razmislja ostatak sveta.

Goran

pre 4 godine

A4?Zamalo pre 4 godine da ga kupim za 11000e. polovan u odlicnom stanju.Imao probnu voznju u salonu,sve je bilo ok dok nisam seo na zadnju klupu.Dva sina,ja I supruga,mi muski malo krupniji,odustao odmah.Gledao Astru novu OK,ali nekako I za mene napred skuceno,Insignija prilicno kosta.Onda sam seo u Oktaviju I kraj price.Znam da ce neki odmah da komentarisu ali meni treba novi porodicni auto,prostran sa malom potrosnjom I naravno nov I pouzdan.Plus meni se mnogo svidja I po dizajnu jer volim limizine.Eto toliko,presao do sada 50000 km bez ikakvih kvarova,jos toliko pa opet nova verovatno Oktavija.

miki

pre 4 godine

Astra J ima izuzetno postojane materijale unutrasnjosti, pa ako vidite da su sedista vidno pohabana, bezite jer taj auto ima daleko iznad 300.000 km. Na pravih 170.000 km vi bukvalno ne mozete da nadjete tragove koriscenja auta. Probao sam ovaj motor sa 130 ks i nije los, ali ako volite dinamicnu voznju, onda samo Fiatov 2.0 dizel od 160ks, jer je dosta tezak, pa mu treba snage. Za njega je uz redovne servise 700.000 km maciji kasalj. Neki ga komentatori porede sa premijum klasom i navode BMW. Problem sa BMW je sto trpe samo originalne delove, a zamenske sazvacu i ispljunu posle 10.000 km. Zato se kaze da je za njega skupo odrzavanje. Ako je neki zamenski deo 4500 din, original je 16.000. Na kraju shvatite da je bolje kupiti original, nego svaki cas kod majstora, ali nema svako novca za to. Ja sam to iskusio i ne vatam se u kolo kad ne mogu da igram.

Mile

pre 4 godine

Ovde u komentarima mnogi lece komplekse. Ja imam Astru G i mislim da je to pravi radnicki auto za Srbiju. Naravno ništa nebi imao protiv da imam Astru J , ali se nezalim. . Iskreno, svaki pošten čovek u Srbiji ko uopste ima ispravan auto i lepo ga održava , svaka cast.

Phoenix

pre 4 godine

Kupovao auto pre tri godine. Dvoumio se izmedju astre j, fokusa i citroena c4. Izabrao c4 na kraju (1.4 benzin). Cena je bila niza a dobio sam auto sa manje kilometara. Ali verovatno presudan razlog je bio sto mi se najvise svidjao.
Da li su ova prva dva bolja, ne znam, mozda i jesu. Ali mene C4 sluzi odlicno i zadovoljan sam. A to je valjda najvaznije.

as

pre 4 godine

Znaci ja sam dao 26.000 eur, i vozim Opel, a ti si si dao recimo 7.000 i vozis stariji Audi. Zasto mislis da na osnovu toga treba da te postujem, kad mogu na semaforu da kupim i taj tvoj Audi, i sve sto imas u njemu u tom trenutku?
Ovo ti ne pisem u smislu da ja imam novac, a ti ne, vec da shvatis da marka automobila ne pokazuje bas nista, niti da vlasnik Audija ima vise novca i bolje zivi od vlasnika Opela.
I isto vreme znam mnogo vlasnika starijih Audija, Mercedesa.. Znam koliko imaju i cime se bave, i veruj mi druze, da nemas bas mnogo razloga da im zavidis ili ih postujes.
A vas sto mislite da vas neko gleda kao boga sto se na kredit kupili Audi sa milion kilometara, u najmanju ruku mi vas je zao..
Cak i onaj ko vozi novu daciju, ima vise novca i bolji standard od takvih..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ARGENTTO, 8. april 2020 11:35)

Insignija je dobar auto.Audi je bolji od Insignije.E sad sto ti poredis tvoj noov auto sa autom 2007 to vec nije realno,poredi ga sa istim godistem tvog auta.Nemaju svi pare za nov auto.Meni se ta Insignija vise svidja od A4 istoog godista kao i Insignija ali bih pre uzeo Audi iz prostog razloga a to je mnogo sporije gubi na ceni od Opela.Auto menjam na 4,5 godina i znaci mi dosta koliko mu brzo pada cena.A sto se tice postovanja ono se stice na drugi nacin,nikako autom.

Marko

pre 4 godine

Vlasnik sam Opel astre j karavana vec 2 godine,inace je 2014 god ,ima malo bolju opremu od predstavljenog modela i zelim da porucim svima koji se premisljaju da li da uzmu bas ovaj auto da nece pogresiti. Nisam imao niti jedan kvar ,presao sam preko 30000 km,udoban je u voznji ,mali je potrosac,ima dobru opremu...sto se tice mana ,uglavnom su ljudi ih vec naveli ,najveca po meni je slabija preglednost prilikom voznje u rikverc(ako nema parking senzore ili kameru).
Ima boljih auta naravno ,za jednog 40 godisnjaka kojem je pasat B4 bio prethodni auto ,ovaj je druga dimenzija.

Pantelija

pre 4 godine

Sto se tice polovnih Audija u Srbiji, neko spomenu 2014. godiste. Mozda je on polovan sve ukupno i bolji od Astre, da ne ulazimo u tu debatu. Ali zamena 4 diska i pakni u ovlascenom servisu u zemlji u kojoj zivim je preko 2000 evra za model koji vozim. E sad, koliko onih koji ga kupe za 10,000 su u stanju da servisiraju taj auto tako kako treba? Nije sve samo u tome da se kupi auto, vec ga posle treba i odrzavati.
(DC, 8. april 2020 14:41)
A gde si video da klosari sa raspadnutim audijima servisiraju u ovlascenim servisima. To sto tebe izadje 2000e ove izadje 200 kod Zike u Prnjavoru uz ono neizbezno: Ziko a jel ima taj deo na otpadu.

Zeca

pre 4 godine

Vozim 1.6 benzin 110ks hecbek. Mogu vam reci da je sasvim korektan auto.Vlasnik sam 5 godina presao 120000 sa njim. Potroanja sve ukupno 8,5l sve u svemu podnosljivo. Redovni servisi izmedju 8i10000 po mogucstvu originalno. I nema problema. Auto je lep po meni zaobljen lepog dizajna spolja tako i unutra. Centralna konzola perfektna. Jedina mana deblji stubovi pa kad se skrece na raskrsnici treba malo obratutu paznju zbog pesackog prelaza. Mnogo stubovi kriju u mrtvom uglu.
Sve u svemu ocena od 1 do 10. Po meni 8.
Sto se tice drugih marki vozila. Ukusi su razliciti kao i kompleksi.
Pozdrav.

Pilot bespilotne letelice

pre 4 godine

Samo da kažem da vozim baš ovu Astru, ovo godište, sa ovom motorom samo verzija od 125 KS, ali moja ima bord kompjuter, isofix postolje za dečije sedište i USB port. Ne kvari se. Samo redovni mali i veliki servisi i to je to. I moja najveća zamerka je preglednost na A i C stubu. Ali osećaj u rukama koji imate dok je vozite je sjajan.

Psiholog

pre 4 godine

Боље је купити и мало старијег Аудија А4, па да се осећаш као господин, да те поштују на путу и када негде идеш, и онда временом почнеш и боље да живиш. (Ђуро, 8. april 2020 10:17)

Djuuro, ono "da te postuju" odaje kompleks nize vrednosti. Bar polovina vozaca Audija ga ima, pa se leci Audi-terapijom.

mile

pre 4 godine

evo ovde ima preko 100 komentara i bas bih voleo da su ovi sto znaju kakva je Astra a nisu ni usli u nju napisu bar sta trenutno voze,ali iskreno. Ne ono kao vozim A6 2017,mada takvi i ne pisu gluposti ovde

Mrki pogled

pre 4 godine

To sto je Djuro napisao je cista glupost, ali jedno je sigurno a to je da Opel ama bas po nicemu ne moze da prismrdi Audiju i tu nema polemike. Jednostavno mnogo je bolji Audi u svakom segmentu, ali bas svakom. E sada sto svakakvi praznoglavci voze Audi to je vec poseban slucaj. Vidjao sam kompleksase u Opelima isto samo da napomenem.

Nemanja

pre 4 godine

ja vozim vec 4 god. 2011god. 1.7, 92 kw, sporttourer. Redovan servis i nema problema. Pri kupovini imala je 126 000. U odnosu na golfa udobnija, pasat 6 ima bolji komfor i meksi je, ali audi a4 je tu negde i kad je prostor u pitanju i udobnost. Malo je lenja 1.7 pri startu, ali kad upali turbinu onda vuce dobro, i kad je preticanje u pitanju, 2.0 kazu i bolja agresivnija sto je i logicnije. Pricam za karavan, verovatno je tezi, ne znam za limuzinu. Na putu stabilna, gume su fabricke 17, 225-50, u krivini sa 100km/h lagano i sugurno bez problema, a vozio sam je 190 kad sam isao u Grcku na more. Ovo sto je testirano je najgora varijanta za koju sam cuo. Moj auto ima i rezervni tocak, i naslon za ruku, i automatsku dvozonsku klimu, elektronsku rucnu kocnicu, polukozna sedista, pozadi se sedista obaraju pritiskom na dugme, ima iso fix, elek. podizace i napred i pozadi, hild hold, bord kompjuter, ne krcka maska kao na ovom, auto senzor za brisace. Jedino sto mogu da kazem je da su mane dpf filter koji se u gradskoj voznji cesto pali i radi regeneraciju. Za grad bih preporucio limuzinu, karavan je dugacak i tezak, a i zbog parkinga ali karavan ima svoje prednosti na otvorenom i za porodicna putovanja. Price o losem menjacu, zamajcu su gluposti, to je od vozaca do vozaca i kod druhim marki. Pozdrav i ne slusajte svakog, pitajte nekoliko njih koje voze taj auto pa procenite.

Jare u mleku

pre 4 godine

Trenutno je nova "J" limuzina sa 1.4 140ks negde oko 13000. Skroz ok ponuda. Unutra jeste malo zastarela ali se tač multimedija može kupiti za oko 300e pa se dosta ulepša srednja konzola. Problem je težina vozila pa dosta troši a i težina ubija performanse inače dobrog 1.4 turbaka. Održavanje u ovlašćenom baš i nije povoljno. Opet za te pare sa tom motorizacijom nema bolje.

Nemi posmatrac

pre 4 godine

Peugeot 308 je pravi auto. Auto godine bar dva puta, a HDI motori su nepoderivi. Tako da se i ja nadovezem na ovu debatu i uporedbu Audija, Golfa sa Astrom J, mada ne vidim otkud Audi, Golf, Peugeot ovde kada je tekst o OPEL ASTRI J...

ivan

pre 4 godine

Vozim Opel Astru J, 2.7 CDTI već treću godinu, osim redovnih servisa sve ukupno za popravke za 3 godine sam potrošio okruglo 100 eura. Ne samo da je auto za radničku klasu, već za svaku koja ne ludi za skupljom značkom

jaretina

pre 4 godine

Nzn sto ti misis da je 170 000 mnogo?
(C i n i k, 8. april 2020 17:15)

170k km na motoru od 2l nije mnogo, pogotovo ako je bio vožen po autoputu primarno.
ali 170k km na autoplacevima ne postoji.

ns ja

pre 4 godine

samo novo pa makar i dacia, renault, astra.., a kriza nek udaraa! muka mi od ovih seljobera što voze krševe po ceni novog skromnog auta, pa se voze busom..i viču kako nemaju - a kupili audija u raspadu... astra j nije radnički nego gospodski auto - pričam o novom. a polovnjaci su krš i mačka u džaku - osim ako zaista stvarno ne poznajete prvog vlasnika. živeli i čuvajte se

billy_the_cat

pre 4 godine

Imam insigniu 2018 godište sa svom mogućom opremom koju nude. Sa tom istom opremom jedan Audi ili BMW koštaju skoro duplo više. Ista stvar, ista funkcija, potpuno isti proizvod upakovan u automobilu i prodaju mi ga duplo skuplje.

neko iz publike

pre 4 godine

Pravda za Đuru. Šta ste navalili na čoveka, izneo svoje mišljenje, a većina komentatora, "finih", svoje frustracije.
I da, ne vozim audi, nego korejanca. Cepaj Đuro, ako ti je lepo, bole te uši.

gospodin Popara

pre 4 godine

jel moze neki vlasnik da napise kakav je auto stvarno... gledao sam merivu, 2011 godište, 1700 kubika.
Na forumima su napisali gomilu problema, od slabog zamajca, problema sa šestom brzinom...

Pavle

pre 4 godine

evo ovde ima preko 100 komentara i bas bih voleo da su ovi sto znaju kakva je Astra a nisu ni usli u nju napisu bar sta trenutno voze,ali iskreno. Ne ono kao vozim A6 2017,mada takvi i ne pisu gluposti ovde
(mile, 08. april 2020 21:41)Komentar godine, bravo baki sve si rekao.

ns boy

pre 4 godine

ljudi samo sto noviji auto i voziti do 120.000 i prodati,nemackim autima krecu popravke na 150.000 a posle 200.000 haos.znaci kupovina do 50-60 000,vozis 5-6 godina,ne bi trebao da imas popravki,tu je usteda,plus nece cena pasti nesto puno.

Guido

pre 4 godine

Radničke klase? Koja sam ja onda klasa sa Pežo 206 iz 2003. Godine ?
(Janko, 08. april 2020 13:24)
Bar imaš ukusa,jedan od najlepših automobila svih vremena:-))

Khrlo e Romengo

pre 4 godine

Ђуро, 8. april 2020 10:17
Da li je realno da skoro niko nije skapirao da Đuro troluje..? Baš vas navuk'o..

Elem, dve stvari iz "testa" mi nisu najjasnije: 1.šta je to automatska klima sa dve zone manuelna? 2. Astra H, a verovatno i G imala je isofix, šanse nema da J nema. Da li je bilo toliko komplikovano zavući ruku ispod i pronaći isofix priključak? Deluje da se "tester" nije baš potrudio..

grobar011

pre 4 godine

Pre 2 god uzeh novu Astru J, 1.4.b turbo, 140KS, sa lepom opremom.
Za te pare nemam zamerku, lep, udoban, zanimljiviji od Corolle i Oktavije, u 6-oj na autu putu plovi, sa 6L/100km.
Odzavanje prihvatljovo, kasko takodje.
Mana je jedino sto se na ovakvim automobilima dosta gubi pri daljoj prodaji.

Prndjoza q

pre 4 godine

A prosecan srBski vozac na portalima hvali audi dok mu iz dzepa viri bus-plus.
(kakav naslov takav i komentar, 08. april 2020 12:48
Samo da dodam da u slobodno vreme raskrinkaju koronu, CIA-u i MI5, Trilaterate, idr.

Dusan

pre 4 godine

Povremeno vozim Astru j i za tu klasu auta mogu reci da sam odusevljen.(da naglaasim da inace vozim auto vise klase) i da ona niucemu ne zaostaje. Cak sam je vozio i na neki dalji put.Moje misljenje je da u odnosu na predhodnu astru h za par klasa je bolja.Vrlo udobna,startna mali potrosac 1.7cdti.Jedino ima malo mesta za sedenje pozadi ukoliko prednja sedista gurnete do kraja.

realno

pre 4 godine

Nema tog auta koji je dobar posle pređenih 150-200 hiljada km.To je već polu-krš u koji treba stalno ulagati.Kad kupujete nov auto, vidite da niko ne daje garanciju na više od 100 hiljada km, osim možda za VW. Razmislite zašto je to tako.Ako već nemate para za nov auto, kupujte jednostavne benzince...

Deša

pre 4 godine

Moj tast vozi astru j kupljenu novu.Posle nekoliko godina ugradjen gas 1.6 je motor.Lenj i trom auto,nepregledan sa malim gepekom.U isto vreme vrlo udoban,zvucna izolacija odlicna.Potrosnja oko 10 l tng.Sad ima na satu blizu 190k.Osim prednjih amortizera i naravno velikog servisa nije imao ulaganja.Jedino stalno izbacuje neke greske te crkla sijalica i tako.Vrlo pristojan i kvalitetan enterijer i dopadljiv izgled(relativna stvar).

pers

pre 4 godine

Kupio sam je novu u auto salonu u Pozerevcu za 14500 evrica Opelova garaza Mirkos.Posto sam Svajcarac naviko sam da mi ovlascena garaza radi sevice i popravke jer je to najevtinije i naj sigurnije kad se uzme suma sumaru.Da sam imao Toyotu u Pozarevcu ja bih uzeo Korolu,ali posto je najbliza garaza BG nebih da izgubim dva dana odmora da sedim po servisima,iako se ne kvare servis mora da se radi.U Svajcarskoj vozim Lexus IS i on je 4 puta skuplji od Astre .Sta hocu da kazem za te pare je Astra sedan savrsen auto.

Drug Crni

pre 4 godine

Obzirom da sam u procesu kupovine polovnog automobila, bio sam u prilici da u kratkom periodu isprobam svašta. Vijam porodičnu limuzinu (to je valjda neki d segment) sa benzinskim motorom. Audi a4 1.8 i 2.0 4x4 ne može da se poredi sa insigniom 2.0t 4x4. Insignia kida, stabilnija je, upravljivija i prosečno za to godište (2010-2014) i po 5000 jeftinija. Da ne pričamo dalje o cenama održavanja i sl...

pera

pre 4 godine

jel moze neki vlasnik da napise kakav je auto stvarno... gledao sam merivu, 2011 godište, 1700 kubika.
Na forumima su napisali gomilu problema, od slabog zamajca, problema sa šestom brzinom...
(gospodin Popara, 08. april 2020 10:11)
svaki auto ima karakteristicne probleme,al ti bolje menjaj te forume jer to sto si napisao nema blage veze...

Pera realno

pre 4 godine

Kome treba prostora uzeće Karavan verziju. Moj drug ima Astru J karavan 2012. god i stvarno je velika. stane dva odrasla muškarca 185cm napred i nazad dve žene i dvoje dece OŠ. Ja imam Pežoa 308 SW 2014. koji je komforan auto, ali Astra je veća.

dd

pre 4 godine

Kupio novu Astru J 1.4 turbo 2016-te na sajmu, presao 93000 km do sad (80% na autoputu), nikakav problem do sad. Planiram da ga vozim jos 4 godine i da ga dam sinu.

dizajner

pre 4 godine

@pera...Moj drug ima Astru J karavan 2012. god i stvarno je velika. stane dva odrasla muškarca 185cm napred i nazad dve žene i dvoje dece OŠ.

Jel odrasle žene kad ih pozadi stane ukupno 4 :)

C i n i k

pre 4 godine

ljudi samo sto noviji auto i voziti do 120.000 i prodati,nemackim autima krecu popravke na 150.000 a posle 200.000 haos.znaci kupovina do 50-60 000,vozis 5-6 godina,ne bi trebao da imas popravki,tu je usteda,plus nece cena pasti nesto puno.
(ns boy, 08. april 2020 13:27)

Na 200.000 krece haos na DE autima?!
Smesno prijatelju.

Benzin je zakon

pre 4 godine

Mrzim smrad koji proizvode dizel motori. To je cist otrov, rak, jad i cemer. Bas me briga koliko trosi, ako je ispravan i ne pravi mi probleme. Ko stedi pare na gorivu, treba da ide peske. Uvek sipam najskuplji benzin, niti sam bogat niti sam rasipnik.

Zola

pre 4 godine

Kanta auto, u ovoj opremi ne treba davati ikakvo objektivno misljenje o automobilu.Postoje mnogo bolji izbori za te pare i to godiste, recenzija odradjena vrlo lose.

Miloš Radunović

pre 4 godine

U Australiji je veoma loše rangiran. Moguće je kupiti ovakav automobil za veoma nisku cenu, nekada kao da kupujere bolju biciklu ! Par godina star, recimo 5 god, sa malo originalno predhodnih kilometara, i knjigom servisa od prvog vlasnika za 4 - 5000 evra. Tamo gde ljudi imaju standard ovakav automibil je na samom dnu želja ljudi, što opet ne znači da To treba uzeti zdraco za gotovo i nikako ne uzeti ovaj automobil.

Zvezdarac

pre 4 godine

@mikki

Sta si ti vozio... Imam od jula prošle godine novu astru J sedan 1.4t. Pri tim brzinama na autoputu potrošnja ne prelazi 7l/100km. Meni je 8.5-9 potrošnja u gradu (može ići i do 9.5 kada imam period u kom ne izlazim iz "kruga dvojke").

Lola

pre 4 godine

Automatski menjač, mi je crkao čim je izašao iz garancije. Kupljen nov i servisiran u ovlašćenim servisu. Imao je jos sitnijih kvarova, večiti problem sa preogorelim sijalicama...Nepregledan i trošio je puno. Udoban i stabilan. Sada vozim novog Yarisa, ne kvari se, ali nekada imam utisak da će vetar da me oduva.

t-rex

pre 4 godine

Evo, svi od reda dezurni pljuvaci po Audiju..Ali zato kad ugledaju A6 npr.
2012 god. , pa jos ako je u "S line" opremi, momentalno krece tiha patnja koja se kod pojedinaca ispoljava na napred navedeni nacin..

Mika

pre 4 godine

@Milan
Primer je bio za nove automobile a ne za stare. Svakako najmanje gube na ceni automobili koji imaju bližu cenu nuli. Dalje ne može.
Nema novog automobila od 2000 eur.

Zox

pre 4 godine

@lul
Druže u kojim si to oglasima gledao a4 2014 god za 10000e.Njegova cena je između 13-14000e i teško ga je naći sa manje od 200000km tako da...ko voli nek izvoli pošto za te pare može i nova Astra 1.4t.

Dejan

pre 4 godine

Vozio sam Astru G, 74kW DTI deset godina, poslednje tri vozim Astru J sa istim motorom kao na testu.
Zamenio sam prednje šolje i amortizere za sve vreme eksplatacije.
Razlika između Astre G i J u položaju sedenja, u Astri G kao da sedite na klupi u parku, a J kao da ste u udobnoj fotelji u dnevnoj sobi.
Motor u G i J je iste snage, ali je Astra G bila 2.0 i znatno bolja na ubrzanju. Prednost Astre G što nije nežna kao J. Izbegavajte motor 1.6 d, ima lanac koji hoće da pukne. Zamena je komplikovana i skupa.
Zamajac je kao rezervni deo malo skuplji od Vagena.
Tačno je da je A stub prevelik i da malo smeta.
Redovni servis nije skup, ne zahteva specifične filtere.
Kupio sam auto sa 170h km koji je bio star pune 4 godine, sada ima blizu 250h km, kupljen kao nov u Srb. Ovo pišem samo da imate orijentaciju kolika je najčešća realna km automobila koji se prodaju. Odnos cene i kvaliteta mislim da je dobar. Zadovoljan sam sa Astrom J, samo mojoj nedostaje malo opreme.

.se

pre 4 godine

vidim da je velika rasprava oko novih/polovnih automobila. moj slucaj:
pre dve godine sam uzeo auto 2012. godiste, sa oko 160000km. nov je kostao oko 65000e, ja ga platio 15000e. bilo koji novi auto kupljen 2018. za slicnu cenu ne moze da se poredi ni u jednom segmentu. za novac koji sam platio mislim da nisam mogao da dobijem bolji auto (oprema, udobnost, potrosnja). nov auto s kojim bih bio podjednako zadovoljan kostao bi me sigurno duplo, a dati toliko za auto smatram bacanjem para. s druge strane, tu je rizik od kvarova, ali auto odrzavam u ovlascenom servisu, menja se sve sto proizvodjac preporucuje na datoj kilometrazi, za 2 godine i 40000km mi je crko alternator. sto se mene tice, kupovina novog auta je bacanje para, mnogo je isplativije uzeti nekoliko godina star auto kome je vec pala cena, naravno ako imate para da ga odrzavate kako treba..

Aleks

pre 4 godine

Ne volim Opele. Prave relativno dobre aute ali tvrde, bez maste, dizajnerski kao pre 15 godina. Cesto se vozim u ovoj astri, u novoj "k" astri i u "novoj" zafiri. Imamo sve u firmi. Vau faktor je kao u gradskom autobusu. Slicno kao skoda. Ako ih dobijes na velikom popustu to mogu biti odlicna prevozna sredstva i to je sve. Druga krajnost je citroen/pezo trenutno. Sve je dizajn, upotrebna vrednost ni najmanje nije uzeta u obzir. Vise ih prodaju kao modni dodatak nego kao aute.

Žile

pre 4 godine

@DC
Eh koliko ja to pričam. Može da se kupi polovan Mercedes, Audi ili BMW ali ko od tih ljudi ima para da ga kvalitetno i dobro i redovno servisira i plus da ulozi u njwga kad ga kupi polovnog. Malo njih.

Ђуро

pre 4 godine

Каква Астра, какви бакрачи... Овај назови ауто је у истом рангу као било која дачија, фијат типо и остали нискобуџетни крш. Уживање у вожњи - нула, безбедност - нула, поузданост - нула.
До год човек купује аута ниже класе, остаје у тој нижој класи. Боље је купити и мало старијег Аудија А4, па да се осећаш као господин, да те поштују на путу и када негде идеш, и онда временом почнеш и боље да живиш.

miki ns

pre 4 godine

Odlican auto.i imavise mesta pozadi od golfa .citroena.pezoa. stabilan a ne previse tvrd. menjaci 6brz iz pocetka su bili problematicni. turbo benzin 1.4 je najoptimalniji izbor po meni. dizeli zbog dpfa po gradu mogu malo da zezaju. sve u svemu cena ne pada kao francuzima a limarija je pocinkovana tako da je sad brzi opel od korozije:) servisiranje pristupacno. preporucio bi svakom

sreda

pre 4 godine

@avanturista Insignia o kojoj sam pisao je 2009-2010god, znaci prve serije, astra J zadnje serije. Napisao sam ono sto sam zapazio. Kod insignie napred ima dosta tvrde plastike, kod Astre je to meko i kvalitetnije. Kod insignie lumbalni deo sedista i ledja nekako kao da ima neku "knedlu" i ni malo nije udobno na duzim putovanjima dok su kod Astre sedista kao po meri .Kod insignie je ubrzo i crkla multimedia sa sve zmigavcima i instrumentima na tabli.tako da je ceo taj centralni ceo skidan. Receno da imaju velikih problema sa elektronikom. Ocigledno je imala decijih bolesti na pocetku

Straight Outta München

pre 4 godine

Opel je u Nemackoj auto za siromasne. Mozete da se ljutite koliko hocete. Sve mogu da razumem ali da neko vozi Insigniju ili pre nje Vektru, to mi nikako nije bilo jasno...Taj auto je krs krseva. Jos se neki u komentaru hvali kako je iskesirao 16000 e za insigniju. Nije bolest sve sto boli. Pa druze dodaj jos par hiljada pa vozi ozbiljan auto, nemoj se blamirati.

mikki

pre 4 godine

Vozio 2017.godiste (ne znam koja joj je oznaka).Motor 1.4 turbo.Solidan automobil,samo mnogo trosi.Na auto putu 120-140kmh oko 8,5l/100km.Kocnice mi se ne svidjaju,a ima dosta opreme koja je meni licno bacanje para i bespotrebna.Sve u svemu,da kupujem karavan,kupio bih ford focus.

miodragns

pre 4 godine

Imao benzinca,održavao ga u ovlašćenom servisu.Na 60.000 problem sa katalizatorom,promenio ga van garantnog roka.Sa 80.000 km problem sa klapnom gasa,promenio je van garantnog roka...Ukratko moje iskustvo : lep automobil,teška karoserija, nepouzdan.

mikki

pre 4 godine

@Zvezdarac. Vozio ono sto sam napisao.Automobil imao 55000 na satu,kupljen nov. Vozio ga po Eu i sipao benzin,od cepa do cepa.Napisao sam koliko je stalo u rezervoar.Auto se odrzava u ovlascenom servisu,oni menjaju po knjizici.To sto pricas da trosi 7l na prosek 130,nisam mogao da izvedem,a privatno vozim dizela koji mnogo manje trosi iako ima godina.Pozz

Bojan

pre 4 godine

Svako vozi ono sto ima i moze da kupi i koga je briga, a ovaj sto kaze da vozi osrednji auto od 25000 eura predstavlja prst u oku sirotinji, citaj radnickoj klasi.

Stanovnik eu

pre 4 godine

Jako puno automobila sam promenio,astru J vozio 2.0 cdti 160 ks,ako zanemarimo motor,koji nije bas za nase tržište u ovoj klasi, jako dobar,udoban i komforan auto,moje preporuke definitivno

pedalaš

pre 4 godine

"pozadi samo osnovci mogu da sednu..."
((@)v(@), 8. april 2020 17:14)

Da, istina, to je bio problem te generacije astre (za razliku od sadašnje), čak i u karavanskoj izvedbi, prostor pozadi je bio katastrofa za kolena (a u HB i za glavu).
Sećam se, imao sam 308 SW mk1 (Wb 2.708 mm) i jedan poznanik sa insignijom karavan prethodne generacije (veoma besne opreme i motora), sedne kod mene u kola pozadi i zaprepasitio se da u 308 SW mk1 pozadi ima mesta za noge koliko i u toj karavanskoj insigniji. Samo je gledao. A to je bila insignija. Tadašnja astra je prostorom pozadi bila dosta ispod.
Sa druge strane, sadašnja astra (karavan), je pozitivno čudo od komfora kada je u pitanju zadnja klupa. Bravo im za tu astru. Desetka (za komfor).

Je l' baš moram?

pre 4 godine

Da mi je znati što se primate, pa Djuro troluke, vrlo uspešno, već neko vreme. Svako ko prati ovaj forum to zna! Uvek isti tekst, uvek na istu temu, uvek neki Audi...

Radijator

pre 4 godine

Isao sam da ga pogledam..masa praznog vozila nesto preko 1500kg.
Samo sam se okrenuo..ako cu da vozim auto od tonu ipo..onda to nece biti iz tog segmenta.

Souvlaki

pre 4 godine

Vozim sedan 1.4 140KS. Kupljen nov prosle godine. Pristojan auto sa prilicno realnim odnosom kvalitet/novac.
Jedina zamerka - ventilacija, nema sanse namestiti da zimi ne magle prozori. Samo igranka sa brzinom ventilatora i temperaturom. Zez je u tome sto preko 2000 obrt. redukuje topao vazduh koji u kabinu dolazi od motora.

Robi

pre 4 godine

Po meni ovo nije auto radnicke klase. Ko kupi novu Astru turbo 1.4 benzinac bice zadovoljan min 10 god. Najpre,auto je nov,kosta oko 13k eur i zadovoljava potrebe normalne porodice bez druzenja sa bezobrazno skupim majstorima. Malo je veca masa a zbog nje i potrosnja,e sad, ovaj motor je "stara skola" i ima finih Lpg uredjaja koji mogu da se ugrade,u voznji se to isplati. Dizel ne komentarisem niti polovnjake bilo koje, koji su stigli do meseca (oko 384.000km predjenih,to je jos i dobro kakvi se sve uvezu).

hladan

pre 4 godine

Moj auto je nemacki skoro cela evropa ga vozi 2003! radi mu klima, radi grjanje... pali...

Svake godine zimovanje letovanje, na posao svaki dan vozim kolege...

Zasto bi menjao ako me bas dobro sluzi?

C i n i k

pre 4 godine

,ajde da kazes za Audi bar A6,A7,A8, ili serije Q,ali A4 je stvarno jedna obicna kanta,i po obliku i po ceni,jer ne vredi toliko para,ostale serije Audi je vec nesto drugo.
(Slovenac, 08. april 2020 14:39)

Audi ne postoji, to je VW na MQB sasiji i sve je od VW, menjac, motor,dugmici,infoteiment,stakla,vesanje itd...
Da je A4 "kanta"naravno da nije,smesno je.
Ujedno, samo podsecam da Audi kao ni Skoda/Seat ne postoje, to je VW Ag group ali VW radi super PR jer uspeva da istu stvar prodaje po drugacijim cenama i pod 4 razlicite znacke..
Na tome cestitam VW,jer to jos niko nije uspeo, doduse to sad od skoro radi i grupa Reno/Nissan pa imamo Kadjar/a i QQ koji su bukvalno isti compact SUV/ovi ali razlika je u tome sto Reno nije kupio Nissan/a i obratno, ngo imaju zajednicke akcije svaka firma u onoj drugoj, a VW je jos 1958 cini mi se kupio, u udelu 99% Audi i od tada ta firma ne postoji, ngo je deo VW.
Profit od prodaje svakog Audi/ja ide u kasu VW...tako da samo se vi lozite, pare idu u kasu VW a ne nkog Audija koji ni ne postoji.

Brada

pre 4 godine

Meni je Astra K karavan bila opcija, prelepa, plus laksa za 200 kila od J, kazu da zbog toga ide odlicno, toliko dobro da nisu ni hteli da ubacuju 2.0 motore(dizel) jer nije bilo potrebe. Ali vidim da ima problem sa lancem i da je zamena 900e, i kad promenis niko ti ne garantuje da ce poceti opet da se cuje za 10-20 hiljada km ili 100 hiljada km.

sreda

pre 4 godine

Jedan kolega vozi Insigniu , drugi kupio novu Astru j sedan benzinac . Neka moja zapazanja.... Da li zato sto je Insignia prvi model Opela u tom njihovom zaokretu,ali osim sjajne stabilnosti na puta ja nemam neku pohvalu za taj auto. Sedista uzasna.Za razliku od nje,pomenuta Astra kupljena nova 2017god ima odlicna i udobna sedista, enterijer izuzetno kvalitetan i lep. Po recima vlasnika koji ima i Astru G 1.7diesel, oseca se razlika u preticanju i tesko mu je da se navikne na benzinca, nema bas i neke pohvale za potrosnju. Generalno jedina zamerka mu je motor, takav kakav je.Prilikom kupovine novog auta za taj iznos Astra je bila najbolji odnos ulozeno dobijeno, tj.da se dobije auto C segmemta, da ima veliki gepek, bogatu opremu, a opet da nije klasa Dacie. Prvi izbor je bio Octavia, ali jedna je cena na reklami drugo kada odete u salon , u istoj opremi je bila skuplja za skoro 5000e !

kele®

pre 4 godine

Prije kupovine Focusa, ova Astra bila prvi izbor. Kako je zbog prirode posla dizel bio jedini izbor, odustao sam od Astre jer iako izdržljiv 1.7 CDTI pati od problema sa mjenjačem, dok 1.6 ima velikih problema sa zatezačem lanca, a zamjena je cca 1000 evra. Kolegi stradao na Insigniji na 50.000km, sreća u garantnom roku.
Dosta veća od Focusa po svim parametrima.

Slovenac

pre 4 godine

@lul,ajde da kazes za Audi bar A6,A7,A8, ili serije Q,ali A4 je stvarno jedna obicna kanta,i po obliku i po ceni,jer ne vredi toliko para,ostale serije Audi je vec nesto drugo.

(@)v(@)

pre 4 godine

pozadi samo osnovci mogu da sednu...
cela auto industrija pravi sve manje i manje aute...
jedino skoda pruza komfor... naravno o velikim premium vozilima ne govorim...

avanturista

pre 4 godine

Jedan kolega vozi Insigniu , drugi kupio novu Astru j sedan benzinac . Neka moja zapazanja.... Da li zato sto je Insignia prvi model Opela u tom njihovom zaokretu,ali osim sjajne stabilnosti na puta ja nemam neku pohvalu za taj auto. Sedista uzasna.Za razliku od nje,pomenuta Astra kupljena nova 2017god ima odlicna i udobna sedista, enterijer izuzetno kvalitetan i lep. Po recima vlasnika koji ima i Astru G 1.7diesel, oseca se razlika u preticanju i tesko mu je da se navikne na benzinca, nema bas i neke pohvale za potrosnju. Generalno jedina zamerka mu je motor, takav kakav je.Prilikom kupovine novog auta za taj iznos Astra je bila najbolji odnos ulozeno dobijeno, tj.da se dobije auto C segmemta, da ima veliki gepek, bogatu opremu, a opet da nije klasa Dacie. Prvi izbor je bio Octavia, ali jedna je cena na reklami drugo kada odete u salon , u istoj opremi je bila skuplja za skoro 5000e !
(sreda, 08. april 2020 17:51)

Ti ociti nisi seo u oba dva automobila..samo lupas..zena vozi astru 2016 ja insignuju 2010 2.0 4*4 u ful opremi..znas koja je razlika..materijali kvalitetniji (astra vise plasticna) vise mesta,bolje performanse,udobnija i jedina mana insignije je sto vise trosi..cak dosta vise bagova elektronike ima na astri nego na staroj insigniji..oseti se drasticno u clasi automobila ne kazem da je astra losa,dobar je to auto ali porediti je sa insignijom nema smisla..nema sanse nikakve..kao porediti a4 i tvrditi da je bolji nego a8..

Milan

pre 4 godine

@Mika
Nije tačno! Procentualno najmanje gube automobili oko 2000 eura, gotovo svaki posle par godina može da se proda za 1500. Kupiti nov opel je čisto bacanje para

C i n i k

pre 4 godine

A ko misli da je Audi A4 polovni sa 159,000km (a realno 280,000km) bolji od nove Opel Astre, nek pogleda u svoj novčanik i shvati kako mu njegova ekonomska realnost nameće ovo mišljenje, a ne želja sa bezbednošću !!
(SasaBG, 08. april 2020 15:25)


Sve zavisi iz kog ugla gledas na stvari.
Ako misis i da u DE svi nemci kupuju novo, varas se.
Ako na stvari gledas ko na investiciju onda je bolje da kupis sto mladjeg polovnjaka npr iz nkg premium reda.
Zato jer najmanje gubis para na njemu.
A4,BMW3 ili C klasa iz uvoza, ako su recimo 5,6 god star, imaju pravih oko 200 000 ali to nije km koja brine,stvarno nije, da ako bi imao oko 500 000,ok to bi vec znacilo da nije dobra kupovina.
Na 350 000 na Bmw 3 nema sanse da primetis po enterijeru da ima toliko,isto je i za a4 ili C klasu.
E sad ako kupis nov auto i platis ga 17,18 000, to je auto iz gradske ili nize srednje klase, benzinac po pravilu, sem ako nije neka akcija za diesel.
Za recimo 5 g platices jos do 1500 na obavezni servis i sl.troskove a nekim se modelima veliki servis radi na 60 000 sto je jos skuplje..
Posle 5,6 godina mozes da se nadas da ga prodas za 6 do 8000 evra max.
Pa ti sad izracunaj koliko si izgubio novim autom i ako to gledas ko investiciju, onda si u debelom minusu.
A sto se tice izvikanih "kvarova"na premimum modelima to su urbani mitovi,iima svaki model neke svoje bubice ali uglavnom se preteruje radi pljuvanja po nemackoj auto industriji.
U svakom slucaju, ako imas bas dosta para onda ok kupis nov auto i nece te boleti veliki gubitak na vrednosti..
Takodje i standard ljudi igra ulogu oko kalkulisanja jer je prosek plata 530 evra a ne 5300 e..

C i n i k

pre 4 godine

Slazem se za postovanje ljudi prema delima i karakteru a ne vozilu koje imaju. Moje iskustvo govori da je BMW kod nas definitivno dijagnoza. Vise od 70% slucajeva nasilnicke voznje na drumovima vidjam od strane ljudi za volanom BMW-a. Svi modeli i godista bez izuzetka. BMW je inace odlican automobil ali ne znam sta je to sa nasim vozacima kada sednu u njega.
(Nesto u njima, 08. april 2020 13:35)

Stvarno vrlo retko da sam primetio nkog sa Bmw/om da je nasilnicki vozio.
Ni sa MB ili Audi,vrlo retko.
Ono sto jesam vidjao i vidjam stalno su geaci u krsevima koji se glupiraju i nasilnicki voze.

sale

pre 4 godine

ajde da kazes za Audi bar A6,A7,A8, ili serije Q,ali A4 je stvarno jedna obicna kanta,i po obliku i po ceni,jer ne vredi toliko para,ostale serije Audi je vec nesto drugo.
(Slovenac, 08. april 2020 14:39)

Audi ne postoji, to je VW na MQB sasiji i sve je od VW, menjac, motor,dugmici,infoteiment,stakla,vesanje itd...
Da je A4 "kanta"naravno da nije,smesno je.
Ujedno, samo podsecam da Audi kao ni Skoda/Seat ne postoje, to je VW Ag group ali VW radi super PR jer uspeva da istu stvar prodaje po drugacijim cenama i pod 4 razlicite znacke..
Na tome cestitam VW,jer to jos niko nije uspeo, doduse to sad od skoro radi i grupa Reno/Nissan pa imamo Kadjar/a i QQ koji su bukvalno isti compact SUV/ovi ali razlika je u tome sto Reno nije kupio Nissan/a i obratno, ngo imaju zajednicke akcije svaka firma u onoj drugoj, a VW je jos 1958 cini mi se kupio, u udelu 99% Audi i od tada ta firma ne postoji, ngo je deo VW.
Profit od prodaje svakog Audi/ja ide u kasu VW...tako da samo se vi lozite, pare idu u kasu VW a ne nkog Audija koji ni ne postoji.
(C i n i k, 08. april 2020 16:55)

cinik..pojma ti nemas...to ti je clasa..nije isto i ne moze biti,seat,skoda i wv su slicni ali audi je iznad..vozio pasata,oktaviju,alteu ,a4 u kratkom vremenskom intervalu (kompezacija za poslove)slicnog godista..odrzavanje slicno,trap skuplji ali i kvalitetniji na audiju,sve je na strani audija,nema dodirnih tacaka sa pometumim modelima gore (osim prekidac svetla,ablender i jos par sitnica) a i cena mu sve govori..motori su ekstra nema zamerki wv grupa (jedino u audiju isti motor ali sa 170ks) skoda i wv 140ks

ti

Milan

pre 4 godine

@Nešto u njima

Moje iskustvo je da su najopasniji i najbahatiji vozači golfa2. Ubeđeni da imaju dobar auto a voze traktor. Vozači BMW i audi limuzina su gospoda , SUV modeli već mogu biti iz domena kontraverznih biznismena

ucha

pre 4 godine

Nemojte da lazete da je odrzavanje audija starijeg od 10 g. skupo. Uopste nije, moze da se kombinuju polovni i zamenski delovi.Moja, fiesta, set kvacila 27000, a za 1,9 tdi 17000. Srce turbune oko 100e. Ko se malo razume oko auta moze sam da popravlja. 1.9 je pouzdan i lak za popravku. E, sad, meni bi takva krtnija od pola miliona km, bila zadnja opcija, ali nekome je prva, jer em se vozi em leci komplekse.

kolex 5

pre 4 godine

Meeh. Jedina dobra Astra je OPC Astra pa makar i polovna ,od 2005 pa nagore . Moze i OPC corsa . Ali pravi OPC . Turbo benzinci sa mnogo konja .

Boris

pre 4 godine

Bas nedacno komsija uzeo ovakvu Astru J limuzinu 1.4 turbo 140 ks, novu za 13.500 eur.. Neka varijanta ciscenja lagera zaostalih modela. Pa lep autic, komforan, fin gepek.. Dobio je alu felne, klimu, multimediju, tempomat, naslon za ruke, metalik boja.. Svetla obicna halogena, maglenke, kozni volan.. Cini mi se i da ima komande na volanu ako se dobro secam..Sve u svemu fin i lep auto za te pare.Ja sluzbeno vozim Oktaviju A7, i iskreno Asta mi je mnogo lepsa kako spolja tako i unutra a rekao bih da su i materijali u kabini kvalitetniji u Astri...
@
Heheh, pa kvalitet unutrasnjosti u novoj Oktaviji uporedjujes sa ovim opelom i kazes da je u Opelu bolji, strasno pristrasnih ljudi ima, znaci ako vozis Opela onda je to najbolja marka na svetu, nema bolje, bolje i od Mercedesa i Bmw.a jer ako nista drugo manje kosta a preveze te de si pošao!??

C i n i k

pre 4 godine

definiši "malo km".
da pogađam, 170k km, na placu, novo! novo! novo! ko čaša!
(jaretina, 08. april 2020 13:19)

Pa vidi, 5,6 god star a4 sa 170 000 nije uopste losa kupovina ako stvarno ima za 10 000 ali nema, kako sam gledao nema ispod 12000 sto je neki minimum.
Nzn sto ti misis da je 170 000 mnogo?
Ja misim da nije jer taj VW (2.0 sa 150 ks) motor radi bez problema i sa 350 000 jer upravo takav jedan sluzbeni passat 2015 god. se odrzava u ovl.servisu a poznajem sefa servisa pa znam.
A nov a4 kostao je ipak malo vise od tih 12 000...u tom smislu je ok kupovina.

boki

pre 4 godine

Боље је купити и мало старијег Аудија А4, па да се осећаш као господин, да те поштују на путу и када негде идеш, и онда временом почнеш и боље да живиш. (Ђуро, 8. april 2020 10:17)

Djuuro, ono "da te postuju" odaje kompleks nize vrednosti. Bar polovina vozaca Audija ga ima, pa se leci Audi-terapijom.
(Psiholog, 08. april 2020 17:11)

Niko ne zeli da se poredi sa audijem,bmw-eom ili meckom a uvek ima izgovor,te kompleksi,te bolji izbor,te ovo te ono a 90% psihologa se utrti kad vidi neki od pomenutih modela na retrovizoru i bega u desnu stranu..opravdanje je sklanjam se kompleksaima..ne pije vodu druze dzaba se pravis pametan...

alksandar

pre 3 godine

kupio bi astru1.7dti.Kad se upali cuje se lupkanje kao tak tak tak...Otvoren je poklopac ventila,skinute obe bregaste pregledane solje nisu toliko propale da bi bile razlog lupanja bregaste su dobre.Prekontrolisao bih radilicu letece i lezece lezajeve pitanje glasi kako doci do radilice dole na karteru ima neki mali(poklopac ili je karter)otvorio sam i vidi se samo pumpa sta dalje ako neko zna molim za pomoc. hvala unapred

hahha

pre 4 godine

Najgora marka od svih nemaca. Pritom i sad su skupi poslednjih 10 godina onoliko. Kante ko kante. Obicna kola i nista vise, kao i Dacija, Fiat, Ford, itd. Napisao neko gore da je dao 16 hiljada za novu astru. Svaka cast stvarno. Dacija je za ova kola i ha, jos duplo jeftiniji. Ovako kad vidim nekog da je kupio astru sedan odmah mi bude jasno da nije imao za Insigniu, a kad vidim insigniu nadam se da je sluzbena. Bezlicna kola.

eto

pre 4 godine

Bas mnogo galame oko obicnih kola. Svima je bitna potrosnja. Sto je unutra kao klupa a spolja kao konzerva to nema veze. Ima bele opasne neonke kao u kuhinji nekoj.

Ђуро

pre 4 godine

Каква Астра, какви бакрачи... Овај назови ауто је у истом рангу као било која дачија, фијат типо и остали нискобуџетни крш. Уживање у вожњи - нула, безбедност - нула, поузданост - нула.
До год човек купује аута ниже класе, остаје у тој нижој класи. Боље је купити и мало старијег Аудија А4, па да се осећаш као господин, да те поштују на путу и када негде идеш, и онда временом почнеш и боље да живиш.

Straight Outta München

pre 4 godine

Opel je u Nemackoj auto za siromasne. Mozete da se ljutite koliko hocete. Sve mogu da razumem ali da neko vozi Insigniju ili pre nje Vektru, to mi nikako nije bilo jasno...Taj auto je krs krseva. Jos se neki u komentaru hvali kako je iskesirao 16000 e za insigniju. Nije bolest sve sto boli. Pa druze dodaj jos par hiljada pa vozi ozbiljan auto, nemoj se blamirati.

Zola

pre 4 godine

Kanta auto, u ovoj opremi ne treba davati ikakvo objektivno misljenje o automobilu.Postoje mnogo bolji izbori za te pare i to godiste, recenzija odradjena vrlo lose.

hahha

pre 4 godine

Najgora marka od svih nemaca. Pritom i sad su skupi poslednjih 10 godina onoliko. Kante ko kante. Obicna kola i nista vise, kao i Dacija, Fiat, Ford, itd. Napisao neko gore da je dao 16 hiljada za novu astru. Svaka cast stvarno. Dacija je za ova kola i ha, jos duplo jeftiniji. Ovako kad vidim nekog da je kupio astru sedan odmah mi bude jasno da nije imao za Insigniu, a kad vidim insigniu nadam se da je sluzbena. Bezlicna kola.

Boris

pre 4 godine

Bas nedacno komsija uzeo ovakvu Astru J limuzinu 1.4 turbo 140 ks, novu za 13.500 eur.. Neka varijanta ciscenja lagera zaostalih modela. Pa lep autic, komforan, fin gepek.. Dobio je alu felne, klimu, multimediju, tempomat, naslon za ruke, metalik boja.. Svetla obicna halogena, maglenke, kozni volan.. Cini mi se i da ima komande na volanu ako se dobro secam..Sve u svemu fin i lep auto za te pare.Ja sluzbeno vozim Oktaviju A7, i iskreno Asta mi je mnogo lepsa kako spolja tako i unutra a rekao bih da su i materijali u kabini kvalitetniji u Astri...
@
Heheh, pa kvalitet unutrasnjosti u novoj Oktaviji uporedjujes sa ovim opelom i kazes da je u Opelu bolji, strasno pristrasnih ljudi ima, znaci ako vozis Opela onda je to najbolja marka na svetu, nema bolje, bolje i od Mercedesa i Bmw.a jer ako nista drugo manje kosta a preveze te de si pošao!??

as

pre 4 godine

Znaci ja sam dao 26.000 eur, i vozim Opel, a ti si si dao recimo 7.000 i vozis stariji Audi. Zasto mislis da na osnovu toga treba da te postujem, kad mogu na semaforu da kupim i taj tvoj Audi, i sve sto imas u njemu u tom trenutku?
Ovo ti ne pisem u smislu da ja imam novac, a ti ne, vec da shvatis da marka automobila ne pokazuje bas nista, niti da vlasnik Audija ima vise novca i bolje zivi od vlasnika Opela.
I isto vreme znam mnogo vlasnika starijih Audija, Mercedesa.. Znam koliko imaju i cime se bave, i veruj mi druze, da nemas bas mnogo razloga da im zavidis ili ih postujes.
A vas sto mislite da vas neko gleda kao boga sto se na kredit kupili Audi sa milion kilometara, u najmanju ruku mi vas je zao..
Cak i onaj ko vozi novu daciju, ima vise novca i bolji standard od takvih..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ARGENTTO, 8. april 2020 11:35)

Insignija je dobar auto.Audi je bolji od Insignije.E sad sto ti poredis tvoj noov auto sa autom 2007 to vec nije realno,poredi ga sa istim godistem tvog auta.Nemaju svi pare za nov auto.Meni se ta Insignija vise svidja od A4 istoog godista kao i Insignija ali bih pre uzeo Audi iz prostog razloga a to je mnogo sporije gubi na ceni od Opela.Auto menjam na 4,5 godina i znaci mi dosta koliko mu brzo pada cena.A sto se tice postovanja ono se stice na drugi nacin,nikako autom.

kolex 5

pre 4 godine

Meeh. Jedina dobra Astra je OPC Astra pa makar i polovna ,od 2005 pa nagore . Moze i OPC corsa . Ali pravi OPC . Turbo benzinci sa mnogo konja .

Milan

pre 4 godine

@Nešto u njima

Moje iskustvo je da su najopasniji i najbahatiji vozači golfa2. Ubeđeni da imaju dobar auto a voze traktor. Vozači BMW i audi limuzina su gospoda , SUV modeli već mogu biti iz domena kontraverznih biznismena

ARGENTTO

pre 4 godine

Боље је купити и мало старијег Аудија А4, па да се осећаш као господин, да те поштују на путу и када негде идеш, и онда временом почнеш и боље да живиш.
(Ђуро, 08. april 2020 10:17)

A ko te to postuje sto vozis Audi, malo stariji? I zasto mislis da te neko postuje sto vozis auto koji kosta recimo 7.000 eur ili 10.000, koliko kosta taj tvoj stariji Audi?
Evo uzmimo za primer mene i tebe.. Ja vozim Insigniu, znaci Opel, placen 16.000 eur za kes, bez kredita.. Spremam se da kupim zeni Astru za oko 10ak hiljada ovih dana.. Takodje za kes.
Znaci ja sam dao 26.000 eur, i vozim Opel, a ti si si dao recimo 7.000 i vozis stariji Audi. Zasto mislis da na osnovu toga treba da te postujem, kad mogu na semaforu da kupim i taj tvoj Audi, i sve sto imas u njemu u tom trenutku?
Ovo ti ne pisem u smislu da ja imam novac, a ti ne, vec da shvatis da marka automobila ne pokazuje bas nista, niti da vlasnik Audija ima vise novca i bolje zivi od vlasnika Opela.
I isto vreme znam mnogo vlasnika starijih Audija, Mercedesa.. Znam koliko imaju i cime se bave, i veruj mi druze, da nemas bas mnogo razloga da im zavidis ili ih postujes.
A vas sto mislite da vas neko gleda kao boga sto se na kredit kupili Audi sa milion kilometara, u najmanju ruku mi vas je zao..
Cak i onaj ko vozi novu daciju, ima vise novca i bolji standard od takvih..

boki

pre 4 godine

Боље је купити и мало старијег Аудија А4, па да се осећаш као господин, да те поштују на путу и када негде идеш, и онда временом почнеш и боље да живиш. (Ђуро, 8. april 2020 10:17)

Djuuro, ono "da te postuju" odaje kompleks nize vrednosti. Bar polovina vozaca Audija ga ima, pa se leci Audi-terapijom.
(Psiholog, 08. april 2020 17:11)

Niko ne zeli da se poredi sa audijem,bmw-eom ili meckom a uvek ima izgovor,te kompleksi,te bolji izbor,te ovo te ono a 90% psihologa se utrti kad vidi neki od pomenutih modela na retrovizoru i bega u desnu stranu..opravdanje je sklanjam se kompleksaima..ne pije vodu druze dzaba se pravis pametan...

t-rex

pre 4 godine

Evo, svi od reda dezurni pljuvaci po Audiju..Ali zato kad ugledaju A6 npr.
2012 god. , pa jos ako je u "S line" opremi, momentalno krece tiha patnja koja se kod pojedinaca ispoljava na napred navedeni nacin..

neko iz publike

pre 4 godine

Pravda za Đuru. Šta ste navalili na čoveka, izneo svoje mišljenje, a većina komentatora, "finih", svoje frustracije.
I da, ne vozim audi, nego korejanca. Cepaj Đuro, ako ti je lepo, bole te uši.

Milan

pre 4 godine

@Mika
Nije tačno! Procentualno najmanje gube automobili oko 2000 eura, gotovo svaki posle par godina može da se proda za 1500. Kupiti nov opel je čisto bacanje para

Aleks

pre 4 godine

Ne volim Opele. Prave relativno dobre aute ali tvrde, bez maste, dizajnerski kao pre 15 godina. Cesto se vozim u ovoj astri, u novoj "k" astri i u "novoj" zafiri. Imamo sve u firmi. Vau faktor je kao u gradskom autobusu. Slicno kao skoda. Ako ih dobijes na velikom popustu to mogu biti odlicna prevozna sredstva i to je sve. Druga krajnost je citroen/pezo trenutno. Sve je dizajn, upotrebna vrednost ni najmanje nije uzeta u obzir. Vise ih prodaju kao modni dodatak nego kao aute.

jaretina

pre 4 godine

Боље је купити и мало старијег Аудија А4
(Ђуро, 08. april 2020 10:17)

koliko malo starijeg?

2011 je već previše star auto, još godinu dana pa i prestaje da bude auto.

šta preporučuješ, 2007 ili 2006?

sale

pre 4 godine

ajde da kazes za Audi bar A6,A7,A8, ili serije Q,ali A4 je stvarno jedna obicna kanta,i po obliku i po ceni,jer ne vredi toliko para,ostale serije Audi je vec nesto drugo.
(Slovenac, 08. april 2020 14:39)

Audi ne postoji, to je VW na MQB sasiji i sve je od VW, menjac, motor,dugmici,infoteiment,stakla,vesanje itd...
Da je A4 "kanta"naravno da nije,smesno je.
Ujedno, samo podsecam da Audi kao ni Skoda/Seat ne postoje, to je VW Ag group ali VW radi super PR jer uspeva da istu stvar prodaje po drugacijim cenama i pod 4 razlicite znacke..
Na tome cestitam VW,jer to jos niko nije uspeo, doduse to sad od skoro radi i grupa Reno/Nissan pa imamo Kadjar/a i QQ koji su bukvalno isti compact SUV/ovi ali razlika je u tome sto Reno nije kupio Nissan/a i obratno, ngo imaju zajednicke akcije svaka firma u onoj drugoj, a VW je jos 1958 cini mi se kupio, u udelu 99% Audi i od tada ta firma ne postoji, ngo je deo VW.
Profit od prodaje svakog Audi/ja ide u kasu VW...tako da samo se vi lozite, pare idu u kasu VW a ne nkog Audija koji ni ne postoji.
(C i n i k, 08. april 2020 16:55)

cinik..pojma ti nemas...to ti je clasa..nije isto i ne moze biti,seat,skoda i wv su slicni ali audi je iznad..vozio pasata,oktaviju,alteu ,a4 u kratkom vremenskom intervalu (kompezacija za poslove)slicnog godista..odrzavanje slicno,trap skuplji ali i kvalitetniji na audiju,sve je na strani audija,nema dodirnih tacaka sa pometumim modelima gore (osim prekidac svetla,ablender i jos par sitnica) a i cena mu sve govori..motori su ekstra nema zamerki wv grupa (jedino u audiju isti motor ali sa 170ks) skoda i wv 140ks

ti

realno

pre 4 godine

Nema tog auta koji je dobar posle pređenih 150-200 hiljada km.To je već polu-krš u koji treba stalno ulagati.Kad kupujete nov auto, vidite da niko ne daje garanciju na više od 100 hiljada km, osim možda za VW. Razmislite zašto je to tako.Ako već nemate para za nov auto, kupujte jednostavne benzince...

Benzin je zakon

pre 4 godine

Mrzim smrad koji proizvode dizel motori. To je cist otrov, rak, jad i cemer. Bas me briga koliko trosi, ako je ispravan i ne pravi mi probleme. Ko stedi pare na gorivu, treba da ide peske. Uvek sipam najskuplji benzin, niti sam bogat niti sam rasipnik.

C i n i k

pre 4 godine

Slazem se za postovanje ljudi prema delima i karakteru a ne vozilu koje imaju. Moje iskustvo govori da je BMW kod nas definitivno dijagnoza. Vise od 70% slucajeva nasilnicke voznje na drumovima vidjam od strane ljudi za volanom BMW-a. Svi modeli i godista bez izuzetka. BMW je inace odlican automobil ali ne znam sta je to sa nasim vozacima kada sednu u njega.
(Nesto u njima, 08. april 2020 13:35)

Stvarno vrlo retko da sam primetio nkog sa Bmw/om da je nasilnicki vozio.
Ni sa MB ili Audi,vrlo retko.
Ono sto jesam vidjao i vidjam stalno su geaci u krsevima koji se glupiraju i nasilnicki voze.

tačno, ali...

pre 4 godine

Odličan auto, ali samo ako ga kupite novog. Ko prodaje dobar auto? Samo nov auto je dobar auto.Evo,vidite ovu situaciju danas, ljudi umiru od bolesti, nebitno je koliko imaju para. Nije sve u parama,jednom se živi. Kupiš nov auto na kredit, ako imaš pristojnu platu i voziš se ko čovek najmanje 5-6 godina. Pustite te priče koliko ćete para da izgubite na novom autu.Koliko ćete zdravlja da sačuvate, da li ste se zapitali?Ne može i zdravlje i pare.Astra je odličan auto, da nemam auto, kupio bih ga odmah, ali samo novog.

mikki

pre 4 godine

Vozio 2017.godiste (ne znam koja joj je oznaka).Motor 1.4 turbo.Solidan automobil,samo mnogo trosi.Na auto putu 120-140kmh oko 8,5l/100km.Kocnice mi se ne svidjaju,a ima dosta opreme koja je meni licno bacanje para i bespotrebna.Sve u svemu,da kupujem karavan,kupio bih ford focus.

eto

pre 4 godine

Bas mnogo galame oko obicnih kola. Svima je bitna potrosnja. Sto je unutra kao klupa a spolja kao konzerva to nema veze. Ima bele opasne neonke kao u kuhinji nekoj.

C i n i k

pre 4 godine

definiši "malo km".
da pogađam, 170k km, na placu, novo! novo! novo! ko čaša!
(jaretina, 08. april 2020 13:19)

Pa vidi, 5,6 god star a4 sa 170 000 nije uopste losa kupovina ako stvarno ima za 10 000 ali nema, kako sam gledao nema ispod 12000 sto je neki minimum.
Nzn sto ti misis da je 170 000 mnogo?
Ja misim da nije jer taj VW (2.0 sa 150 ks) motor radi bez problema i sa 350 000 jer upravo takav jedan sluzbeni passat 2015 god. se odrzava u ovl.servisu a poznajem sefa servisa pa znam.
A nov a4 kostao je ipak malo vise od tih 12 000...u tom smislu je ok kupovina.

Miloš Radunović

pre 4 godine

U Australiji je veoma loše rangiran. Moguće je kupiti ovakav automobil za veoma nisku cenu, nekada kao da kupujere bolju biciklu ! Par godina star, recimo 5 god, sa malo originalno predhodnih kilometara, i knjigom servisa od prvog vlasnika za 4 - 5000 evra. Tamo gde ljudi imaju standard ovakav automibil je na samom dnu želja ljudi, što opet ne znači da To treba uzeti zdraco za gotovo i nikako ne uzeti ovaj automobil.

.se

pre 4 godine

vidim da je velika rasprava oko novih/polovnih automobila. moj slucaj:
pre dve godine sam uzeo auto 2012. godiste, sa oko 160000km. nov je kostao oko 65000e, ja ga platio 15000e. bilo koji novi auto kupljen 2018. za slicnu cenu ne moze da se poredi ni u jednom segmentu. za novac koji sam platio mislim da nisam mogao da dobijem bolji auto (oprema, udobnost, potrosnja). nov auto s kojim bih bio podjednako zadovoljan kostao bi me sigurno duplo, a dati toliko za auto smatram bacanjem para. s druge strane, tu je rizik od kvarova, ali auto odrzavam u ovlascenom servisu, menja se sve sto proizvodjac preporucuje na datoj kilometrazi, za 2 godine i 40000km mi je crko alternator. sto se mene tice, kupovina novog auta je bacanje para, mnogo je isplativije uzeti nekoliko godina star auto kome je vec pala cena, naravno ako imate para da ga odrzavate kako treba..

ucha

pre 4 godine

Nemojte da lazete da je odrzavanje audija starijeg od 10 g. skupo. Uopste nije, moze da se kombinuju polovni i zamenski delovi.Moja, fiesta, set kvacila 27000, a za 1,9 tdi 17000. Srce turbune oko 100e. Ko se malo razume oko auta moze sam da popravlja. 1.9 je pouzdan i lak za popravku. E, sad, meni bi takva krtnija od pola miliona km, bila zadnja opcija, ali nekome je prva, jer em se vozi em leci komplekse.

Slovenac

pre 4 godine

@lul,ajde da kazes za Audi bar A6,A7,A8, ili serije Q,ali A4 je stvarno jedna obicna kanta,i po obliku i po ceni,jer ne vredi toliko para,ostale serije Audi je vec nesto drugo.

C i n i k

pre 4 godine

ljudi samo sto noviji auto i voziti do 120.000 i prodati,nemackim autima krecu popravke na 150.000 a posle 200.000 haos.znaci kupovina do 50-60 000,vozis 5-6 godina,ne bi trebao da imas popravki,tu je usteda,plus nece cena pasti nesto puno.
(ns boy, 08. april 2020 13:27)

Na 200.000 krece haos na DE autima?!
Smesno prijatelju.

avanturista

pre 4 godine

Jedan kolega vozi Insigniu , drugi kupio novu Astru j sedan benzinac . Neka moja zapazanja.... Da li zato sto je Insignia prvi model Opela u tom njihovom zaokretu,ali osim sjajne stabilnosti na puta ja nemam neku pohvalu za taj auto. Sedista uzasna.Za razliku od nje,pomenuta Astra kupljena nova 2017god ima odlicna i udobna sedista, enterijer izuzetno kvalitetan i lep. Po recima vlasnika koji ima i Astru G 1.7diesel, oseca se razlika u preticanju i tesko mu je da se navikne na benzinca, nema bas i neke pohvale za potrosnju. Generalno jedina zamerka mu je motor, takav kakav je.Prilikom kupovine novog auta za taj iznos Astra je bila najbolji odnos ulozeno dobijeno, tj.da se dobije auto C segmemta, da ima veliki gepek, bogatu opremu, a opet da nije klasa Dacie. Prvi izbor je bio Octavia, ali jedna je cena na reklami drugo kada odete u salon , u istoj opremi je bila skuplja za skoro 5000e !
(sreda, 08. april 2020 17:51)

Ti ociti nisi seo u oba dva automobila..samo lupas..zena vozi astru 2016 ja insignuju 2010 2.0 4*4 u ful opremi..znas koja je razlika..materijali kvalitetniji (astra vise plasticna) vise mesta,bolje performanse,udobnija i jedina mana insignije je sto vise trosi..cak dosta vise bagova elektronike ima na astri nego na staroj insigniji..oseti se drasticno u clasi automobila ne kazem da je astra losa,dobar je to auto ali porediti je sa insignijom nema smisla..nema sanse nikakve..kao porediti a4 i tvrditi da je bolji nego a8..

ns boy

pre 4 godine

ljudi samo sto noviji auto i voziti do 120.000 i prodati,nemackim autima krecu popravke na 150.000 a posle 200.000 haos.znaci kupovina do 50-60 000,vozis 5-6 godina,ne bi trebao da imas popravki,tu je usteda,plus nece cena pasti nesto puno.

Mrki pogled

pre 4 godine

To sto je Djuro napisao je cista glupost, ali jedno je sigurno a to je da Opel ama bas po nicemu ne moze da prismrdi Audiju i tu nema polemike. Jednostavno mnogo je bolji Audi u svakom segmentu, ali bas svakom. E sada sto svakakvi praznoglavci voze Audi to je vec poseban slucaj. Vidjao sam kompleksase u Opelima isto samo da napomenem.

C i n i k

pre 4 godine

A ko misli da je Audi A4 polovni sa 159,000km (a realno 280,000km) bolji od nove Opel Astre, nek pogleda u svoj novčanik i shvati kako mu njegova ekonomska realnost nameće ovo mišljenje, a ne želja sa bezbednošću !!
(SasaBG, 08. april 2020 15:25)


Sve zavisi iz kog ugla gledas na stvari.
Ako misis i da u DE svi nemci kupuju novo, varas se.
Ako na stvari gledas ko na investiciju onda je bolje da kupis sto mladjeg polovnjaka npr iz nkg premium reda.
Zato jer najmanje gubis para na njemu.
A4,BMW3 ili C klasa iz uvoza, ako su recimo 5,6 god star, imaju pravih oko 200 000 ali to nije km koja brine,stvarno nije, da ako bi imao oko 500 000,ok to bi vec znacilo da nije dobra kupovina.
Na 350 000 na Bmw 3 nema sanse da primetis po enterijeru da ima toliko,isto je i za a4 ili C klasu.
E sad ako kupis nov auto i platis ga 17,18 000, to je auto iz gradske ili nize srednje klase, benzinac po pravilu, sem ako nije neka akcija za diesel.
Za recimo 5 g platices jos do 1500 na obavezni servis i sl.troskove a nekim se modelima veliki servis radi na 60 000 sto je jos skuplje..
Posle 5,6 godina mozes da se nadas da ga prodas za 6 do 8000 evra max.
Pa ti sad izracunaj koliko si izgubio novim autom i ako to gledas ko investiciju, onda si u debelom minusu.
A sto se tice izvikanih "kvarova"na premimum modelima to su urbani mitovi,iima svaki model neke svoje bubice ali uglavnom se preteruje radi pljuvanja po nemackoj auto industriji.
U svakom slucaju, ako imas bas dosta para onda ok kupis nov auto i nece te boleti veliki gubitak na vrednosti..
Takodje i standard ljudi igra ulogu oko kalkulisanja jer je prosek plata 530 evra a ne 5300 e..

rani

pre 4 godine

Боље је купити и мало старијег Аудија А4, па да се осећаш као господин, да те поштују на путу и када негде идеш, и онда временом почнеш и боље да живиш.
(Ђуро, 08. april 2020 10:17)

Eto zasto ljudi za Audi kazu da je dijagnoza, a ne vozilo! Auto, odlican, kvalitetan, sve kako treba, ali vozac?! Prijatelju, ljudi se postuju po delima, po obrazovanju, po uspehu, a ne po polovnom Audiju A4!

SasaBG

pre 4 godine

Od '91 godine ide ta fama u Srbiji da su bolji polovni nego novi automobili jer se navodno više isplate zbog manje pada vrednosti i slično..... Elem, ova logika postoji samo kod nas i posledica je našeg naglog osiromašenja 90ti i sve do sada. Novi Automobil, u istoj cenovnoj klasi, uvek bolji od starog modela.Tačka.

A ko misli da je Audi A4 polovni sa 159,000km (a realno 280,000km) bolji od nove Opel Astre, nek pogleda u svoj novčanik i shvati kako mu njegova ekonomska realnost nameće ovo mišljenje, a ne želja sa bezbednošću !!

ARGENTTO

pre 4 godine

Bas nedacno komsija uzeo ovakvu Astru J limuzinu 1.4 turbo 140 ks, novu za 13.500 eur.. Neka varijanta ciscenja lagera zaostalih modela. Pa lep autic, komforan, fin gepek.. Dobio je alu felne, klimu, multimediju, tempomat, naslon za ruke, metalik boja.. Svetla obicna halogena, maglenke, kozni volan.. Cini mi se i da ima komande na volanu ako se dobro secam..
Sve u svemu fin i lep auto za te pare.
Ja sluzbeno vozim Oktaviju A7, i iskreno Asta mi je mnogo lepsa kako spolja tako i unutra a rekao bih da su i materijali u kabini kvalitetniji u Astri.
Sa druge strane, privatno vozim Insigniu, 2015 god, kod mene je evo treca godina, presao sam oko 110.000 km (ukupno 260.000 na satu) i za sad imam samo reci hvale. Sto bi narod rekao, da kucnem u drvo, sem jednog grajaca motora, nikakav drugi problem nisam imao. Nikada pre nisam vozio Opel, i Insigniu sam uzeo jer mi je legla (ja kupujem auto da mi odgovara i da mi zavrsava posao, znak na haubi me ne zanima) i eto, kako stvari stoje za sada, nisam pogresio.
Uskoro planiramo kupovinu auta za zenu, i Astra ce sigurno biti u najuzoj konkirenciji.

Radijator

pre 4 godine

Isao sam da ga pogledam..masa praznog vozila nesto preko 1500kg.
Samo sam se okrenuo..ako cu da vozim auto od tonu ipo..onda to nece biti iz tog segmenta.

kele®

pre 4 godine

Prije kupovine Focusa, ova Astra bila prvi izbor. Kako je zbog prirode posla dizel bio jedini izbor, odustao sam od Astre jer iako izdržljiv 1.7 CDTI pati od problema sa mjenjačem, dok 1.6 ima velikih problema sa zatezačem lanca, a zamjena je cca 1000 evra. Kolegi stradao na Insigniji na 50.000km, sreća u garantnom roku.
Dosta veća od Focusa po svim parametrima.

SRB dalibor

pre 4 godine

Meni se veoma svidja Astra J i u tom cenovnom rangu bi mi bila na vrhu prioriteta, u karavan verziji. Ogroman pomak u odnosu na Astru H, u svakom smislu

Bokile

pre 4 godine

Evo i ja da se oglasim jer sam do pre par sedmica bio vlasnik Opel Astre J, 140konja, automatski menjac, benzin, proizvodnja decembar 2018god. Registrovao sam ga Maja 2019, prva registracija i do pre par sedmica prisao sa njim oko 15.000km. Silom prilika sam ga prodao zbog kupovine nekretnine.

Auto je ok, nije los, ne mogu da kazem da je los. Ali meni ipak nije pasao zbog par stvari. Auto mi je trosio i 10l u gradu a lagano sam vozio jer vozim i decu. Drugo, imamo troje male dece i zadnja klupa se nikako ne moze pohvaliti da je komforno. Supruga i deca su se dosta zalila na taj detalj. Ja sam rasta 1.73cm dok je zena 1.65cm a deca mala, ispod 8 godina.

Auto je imao dosta opreme. Lepo je isao, nema sta. Ali malo trosi van grada samo ako drzis tempomat na 80km ili 90km, onda je potrosnja ispod 6l. Tako da, posto ja sa autom dosta idem, nama potrosnja nije pasala niti komfor na zadnjoj klupi. Mozda ce nekome odgovarati ovakva Astra ali nama nije.

neca

pre 4 godine

Каква Астра, какви бакрачи... Овај назови ауто је у истом рангу као било која дачија, фијат типо и остали нискобуџетни крш. Уживање у вожњи - нула, безбедност - нула, поузданост - нула.
До год човек купује аута ниже класе, остаје у тој нижој класи. Боље је купити и мало старијег Аудија А4, па да се осећаш као господин, да те поштују на путу и када негде идеш, и онда временом почнеш и боље да живиш.
(Ђуро, 08. april 2020 )
Kad neko kome je san auto star 15-20godina koji kosta 3000€ prica o uzivanju u voznji, bezbednosti i pouzdanosti

Mad Max

pre 4 godine

Opel je u Nemackoj auto za siromasne. Mozete da se ljutite koliko hocete. Sve mogu da razumem ali da neko vozi Insigniju ili pre nje Vektru, to mi nikako nije bilo jasno...Taj auto je krs krseva. Jos se neki u komentaru hvali kako je iskesirao 16000 e za insigniju. Nije bolest sve sto boli. Pa druze dodaj jos par hiljada pa vozi ozbiljan auto, nemoj se blamirati.
(Straight Outta München, 08. april 2020 19:47)

E moj ti, siromasan si duhom. Verovatno vozis odredjenu ,,premijum'' marku kojoj si 27 vlasnik i koja ima pravih 700000 km tj magicnih 147000 na satu. A takodje je zbog takvog stanja vise po radionicama nego na putu. Ali bitno je da komsije ,,zavide''. Imam istih takvih po komsiluku koji kupuju iskljucivo polovne delove sa otpada koji su opet zamenski jer su automobili stari 15 godina.

Nemi posmatrac

pre 4 godine

Peugeot 308 je pravi auto. Auto godine bar dva puta, a HDI motori su nepoderivi. Tako da se i ja nadovezem na ovu debatu i uporedbu Audija, Golfa sa Astrom J, mada ne vidim otkud Audi, Golf, Peugeot ovde kada je tekst o OPEL ASTRI J...

Drug Crni

pre 4 godine

Obzirom da sam u procesu kupovine polovnog automobila, bio sam u prilici da u kratkom periodu isprobam svašta. Vijam porodičnu limuzinu (to je valjda neki d segment) sa benzinskim motorom. Audi a4 1.8 i 2.0 4x4 ne može da se poredi sa insigniom 2.0t 4x4. Insignia kida, stabilnija je, upravljivija i prosečno za to godište (2010-2014) i po 5000 jeftinija. Da ne pričamo dalje o cenama održavanja i sl...

C i n i k

pre 4 godine

,ajde da kazes za Audi bar A6,A7,A8, ili serije Q,ali A4 je stvarno jedna obicna kanta,i po obliku i po ceni,jer ne vredi toliko para,ostale serije Audi je vec nesto drugo.
(Slovenac, 08. april 2020 14:39)

Audi ne postoji, to je VW na MQB sasiji i sve je od VW, menjac, motor,dugmici,infoteiment,stakla,vesanje itd...
Da je A4 "kanta"naravno da nije,smesno je.
Ujedno, samo podsecam da Audi kao ni Skoda/Seat ne postoje, to je VW Ag group ali VW radi super PR jer uspeva da istu stvar prodaje po drugacijim cenama i pod 4 razlicite znacke..
Na tome cestitam VW,jer to jos niko nije uspeo, doduse to sad od skoro radi i grupa Reno/Nissan pa imamo Kadjar/a i QQ koji su bukvalno isti compact SUV/ovi ali razlika je u tome sto Reno nije kupio Nissan/a i obratno, ngo imaju zajednicke akcije svaka firma u onoj drugoj, a VW je jos 1958 cini mi se kupio, u udelu 99% Audi i od tada ta firma ne postoji, ngo je deo VW.
Profit od prodaje svakog Audi/ja ide u kasu VW...tako da samo se vi lozite, pare idu u kasu VW a ne nkog Audija koji ni ne postoji.

grobar011

pre 4 godine

Pre 2 god uzeh novu Astru J, 1.4.b turbo, 140KS, sa lepom opremom.
Za te pare nemam zamerku, lep, udoban, zanimljiviji od Corolle i Oktavije, u 6-oj na autu putu plovi, sa 6L/100km.
Odzavanje prihvatljovo, kasko takodje.
Mana je jedino sto se na ovakvim automobilima dosta gubi pri daljoj prodaji.

Aleksandar

pre 4 godine

Imam Astru J sedan, 2016. nova iz sapona, prvi vlasnik, ali sa 1.6CDTi 109ks motorom. Pre toga dve sedan astre (G & H), Corsa C i jos uvek D model u kuci. Svaki je nov uzet. Pored toga smo imali i Mercedes B i C klase, nove. Ovo navodim kao referencu. U zivotu smo svasta vozili, i peglice i Mercedese. Hocu reci, imamo iskustva. S tim na umu, iskreno bih bio srecan kada bi svi u Srbiji mogli sebi da priuste Astru za "radnicku klasu" jer bi to dosta govorilo o nasem drustvu. Za te pare, kako nov, tako i polovan (ali u objektivno dobrom stanju) auto je odlican, daleko ispred cene. Pouzdan, dovoljno snazan za normalnog coveka, odrzavanje je veoma prihvatljivo (delovi, servis, registracija, kasko). Moje dve zamerke su samo malo tvrdja (za mene) sedista, i ne-bas-najbolja (ali veoma prihvatljiva) zvucna izolacija. O benzin verziji ne mogu mnogo da kazem, nemam iskustva, ali kome treba auto koji je dobar i za grad, i dovoljno velik za BEZBEDAN i KOMFORAN put za troclanu-cetvoroclanu porodicu - iskrene preporuke. I, hajde da jednom izadjemo iz price "bolje stariji audi/golf/mercedes". Postoji razlog zasto auto od 35 000e kosta 4 000 polovan - nemojte da se lazemo. A onda kada crkne deo, nemamo para za original nego ubacimo turski, zamenski. Ljudi, ako mozete sebi da priustite Astru, verujte, izaberite je pre Mercedesa, Audia i ostalih skupljih brendova. Razmislite malo. SVAKA PREPORUKA I NADAM SE DA CE NAM STANDARD JEDNOG DANA BITI TAKAV DA SVAKO MOZE SEBI DA PRIUSTI OVAJ "RADNICKI AUTO".

jaretina

pre 4 godine

@jaretina Pa Audi A4 iz 2014 je krem de la krem luksuza za bilo kog Opela, a ima ih za 10000 evra sa malo kilometara.
(lul, 8. april 2020 12:10)

definiši "malo km".
da pogađam, 170k km, na placu, novo! novo! novo! ko čaša!

pera

pre 4 godine

Каква Астра, какви бакрачи... Овај назови ауто је у истом рангу као било која дачија, фијат типо и остали нискобуџетни крш. Уживање у вожњи - нула, безбедност - нула, поузданост - нула.
До год човек купује аута ниже класе, остаје у тој нижој класи. Боље је купити и мало старијег Аудија А4, па да се осећаш као господин, да те поштују на путу и када негде идеш, и онда временом почнеш и боље да живиш.
(Ђуро, 08. april 2020 10:17)
naravno,s 500000 spustis na 170000km,skines egr i dpf i sve klinke i komsiluk misle vidi ga ovaj,uspesan lik. A u u stvari,kompleks,propalica bez zute banke u dzepu,iza njega ide oblak dima i samo pun gaaas

Nesto u njima

pre 4 godine

Eto zasto ljudi za Audi kazu da je dijagnoza, a ne vozilo! Auto, odlican, kvalitetan, sve kako treba, ali vozac?! Prijatelju, ljudi se postuju po delima, po obrazovanju, po uspehu, a ne po polovnom Audiju A4!
(rani, 08. april 2020 11:27)
@
Slazem se za postovanje ljudi prema delima i karakteru a ne vozilu koje imaju. Moje iskustvo govori da je BMW kod nas definitivno dijagnoza. Vise od 70% slucajeva nasilnicke voznje na drumovima vidjam od strane ljudi za volanom BMW-a. Svi modeli i godista bez izuzetka. BMW je inace odlican automobil ali ne znam sta je to sa nasim vozacima kada sednu u njega.

the_vampire

pre 4 godine

Hmm, svi sve znaju. Ali dobro, to smo mi srbi. Šta ja da kažem koji vozim daciju logan 1,6 2006god, a na cajgeru ima preko 650 000km? Da li to može da nešto znači vama koji se kunete u nemce itd? A da, ne troši ni gram ulja, i sve vreme se vozi na plinu, po gradu, na taksiju..

(@)v(@)

pre 4 godine

pozadi samo osnovci mogu da sednu...
cela auto industrija pravi sve manje i manje aute...
jedino skoda pruza komfor... naravno o velikim premium vozilima ne govorim...

Mirko

pre 4 godine

Najgora marka od svih nemaca. Pritom i sad su skupi poslednjih 10 godina onoliko. Kante ko kante. Obicna kola i nista vise, kao i Dacija, Fiat, Ford, itd. Napisao neko gore da je dao 16 hiljada za novu astru. Svaka cast stvarno. Dacija je za ova kola i ha, jos duplo jeftiniji. Ovako kad vidim nekog da je kupio astru sedan odmah mi bude jasno da nije imao za Insigniu, a kad vidim insigniu nadam se da je sluzbena. Bezlicna kola.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije

(hahha, 9. april 2020 02:45)

Insignia ti bezlican auto.Ti mora da furas samo Ferarije, Lamborginie....Pa kad su je predstavili 2008 bila je svemirski brod za svako auto u klasi, barem po izgledu.A i po kvalitetu se nije lose pokazala.I proglasena je autom godine u Evropi.I dan danas, dobro opremljena Insignia prve generacije, i to ona pre restajlinga, kad prodje privlaci paznju.I to posle 12 godina.

Bokile

pre 4 godine

Evo i ja da se oglasim jer sam do pre par sedmica bio vlasnik Opel Astre J, 140konja, automatski menjac, benzin, proizvodnja decembar 2018god. Registrovao sam ga Maja 2019, prva registracija i do pre par sedmica prisao sa njim oko 15.000km. Silom prilika sam ga prodao zbog kupovine nekretnine.

Auto je ok, nije los, ne mogu da kazem da je los. Ali meni ipak nije pasao zbog par stvari. Auto mi je trosio i 10l u gradu a lagano sam vozio jer vozim i decu. Drugo, imamo troje male dece i zadnja klupa se nikako ne moze pohvaliti da je komforno. Supruga i deca su se dosta zalila na taj detalj. Ja sam rasta 1.73cm dok je zena 1.65cm a deca mala, ispod 8 godina.

Auto je imao dosta opreme. Lepo je isao, nema sta. Ali malo trosi van grada samo ako drzis tempomat na 80km ili 90km, onda je potrosnja ispod 6l. Tako da, posto ja sa autom dosta idem, nama potrosnja nije pasala niti komfor na zadnjoj klupi. Mozda ce nekome odgovarati ovakva Astra ali nama nije.

Mika

pre 4 godine

@as
Nisi razumeo čoveka uopšte. Prvo ako je za poređenje nov Audi košta duplo više od nove Insignije. A duplo bolji auto nije!Najveći pad u ceni imaju baš ti skupi automobili. Audi koji kao nov košta 80000 eur za četri godine padne na pola cene. Da li "drži cenu"?
Automobili koji koštaju 25000 eur za četri godine vrede prosečno oko 16000 eur.
Najmanje gube u proseku automobili između 10 i 15000 eur.

Goran

pre 4 godine

A4?Zamalo pre 4 godine da ga kupim za 11000e. polovan u odlicnom stanju.Imao probnu voznju u salonu,sve je bilo ok dok nisam seo na zadnju klupu.Dva sina,ja I supruga,mi muski malo krupniji,odustao odmah.Gledao Astru novu OK,ali nekako I za mene napred skuceno,Insignija prilicno kosta.Onda sam seo u Oktaviju I kraj price.Znam da ce neki odmah da komentarisu ali meni treba novi porodicni auto,prostran sa malom potrosnjom I naravno nov I pouzdan.Plus meni se mnogo svidja I po dizajnu jer volim limizine.Eto toliko,presao do sada 50000 km bez ikakvih kvarova,jos toliko pa opet nova verovatno Oktavija.

Phoenix

pre 4 godine

Kupovao auto pre tri godine. Dvoumio se izmedju astre j, fokusa i citroena c4. Izabrao c4 na kraju (1.4 benzin). Cena je bila niza a dobio sam auto sa manje kilometara. Ali verovatno presudan razlog je bio sto mi se najvise svidjao.
Da li su ova prva dva bolja, ne znam, mozda i jesu. Ali mene C4 sluzi odlicno i zadovoljan sam. A to je valjda najvaznije.

miodragns

pre 4 godine

Imao benzinca,održavao ga u ovlašćenom servisu.Na 60.000 problem sa katalizatorom,promenio ga van garantnog roka.Sa 80.000 km problem sa klapnom gasa,promenio je van garantnog roka...Ukratko moje iskustvo : lep automobil,teška karoserija, nepouzdan.

Kolos

pre 4 godine

Muka mi je od ovih što priznaju samo novo i ismevaju svakoga ko kupi polovan auto. Ja ih imam u firmi i familiji. Bace arogantno onaj bezkontaktni ključ na sto, prezrivo pogledaju moj 11 godina star polovnjak i sa dozom podsmešljivog sažaljenja pitaju kad ću da promenim taj krš. Ne vrede ni objašnjenja da radim za osrednju platu, ni to da godišnje pređem jedva 10.000km pa bi me duša bolela da mi auto stoji dok mu se vrednost topi kao sneško belić u aprilu. Međutim nešto su se ućutali zadnjih mesec dana. Neizvesnost oko nastavka posla i izvesno smanjenje plata zbog ove krize ih je duboko zabrinulo. Ušli su u ozbiljne kredite i sada shvataju da ti automobili nisu njihovi, već ih banka moze uzeti posle par neplaćenih rata. Da sam neki baksuz, malo bi ih ložio, ali sam svestan da će ovo zlo pogoditi svakoga na svoj nacin, pa ih umirujem kako će sve brzo da se sredi, pa kako bude drugima, biće i njima. Zato vozite šta možete i ne gledajte u tuđu avliju.

Zoran

pre 4 godine

Da i ja nešto kažem o tom autu za sirotinju. Imam je.Benzinac 1.4. 2010 godište. 76 000 presla. Nikad nijedan kvar na njoj za 10 godina. Sipam najskuplji benzin i redovni servisi. Auto za normalnu sirotinju.Troši puno u gradu 10 i 11 (zimi) a na otvorenom prosečno 6 lit. Bešumna i super stabilna u krivinama. Lepo izgleda, ne kao audi, ali šta vredi voziti prastari audi bez kinte u džepu. O ukusima ne vredi raspravljati. Pozdrav i za sirotinju sa opelom i lovatore sa audiom.

Pozdrav iz Nemačke

pre 4 godine

Kupio sam je polovnu u Nemackoj, gde i zivim, pre 3 godine, inace je 2012 godiste. Kupio sam je sa 130 hiljada, sada ima 190 hilj. Inace je 1,7 cdti. Sipas gorivo i tecnost za stakla i ne brines. Ne zadovoljan, prezadovoljan sam! Odlican auto! Planiram da kupim bolji, visu klasu, ali da me neko pita zasto, ne bih znao da kazem. Valjda zato sto mogu sebi da priustim... ali nacicu nekog naseg da mu prodam dobar auto. Svaka preporuka, zaista!

Pop

pre 4 godine

U razvijenom svetu, bez problema, a kod nas se kolima, uopšte, voze bolje stojeći... a novijim ili novim, još malo bogatiji...

Inače smo duhovna i moralna beda, SVI, a naročito ovi, uspešniji i bogatiji... u kojim god kolima...

DC

pre 4 godine

Moram da kazem kao vozac Audija da sam u Srbiji imao nezgodnih situacija sa drugim vozacima, pri cemu mi se jedna bela Insignia niskih registracija urezala u secanju. Konkretno, vozaci drugih marki, pogotovo novijih automobila, imaju kompleks za dokazivanjem cim ugledaju Audi i smatraju da smo po definiciji spremni za dvoboj na auto-putu, agresivnu i opasnu voznju itd. Samo da se zna, nismo svi takvi.

Sto se tice polovnih Audija u Srbiji, neko spomenu 2014. godiste. Mozda je on polovan sve ukupno i bolji od Astre, da ne ulazimo u tu debatu. Ali zamena 4 diska i pakni u ovlascenom servisu u zemlji u kojoj zivim je preko 2000 evra za model koji vozim. E sad, koliko onih koji ga kupe za 10,000 su u stanju da servisiraju taj auto tako kako treba? Nije sve samo u tome da se kupi auto, vec ga posle treba i odrzavati.

Aleksandar

pre 4 godine

Uvek sam vozio Opela ili Forda prevashodno jer manje bodu oci - mirniji san, odrzavanje podnosljivo, ne kvare se ni manje ni vise od ostalih jeftiniji za nabavku. Mozda su vw ili audi bolji ali za mene ne vredi razliku u ceni. Cak je vw ima vise promasaja sa motorima i menjacima u poslednje vreme od pomenutih. Ako bi birao izmedju golfa 6 i astre J uvek bi pre uzeo astru.

Brada

pre 4 godine

Meni je Astra K karavan bila opcija, prelepa, plus laksa za 200 kila od J, kazu da zbog toga ide odlicno, toliko dobro da nisu ni hteli da ubacuju 2.0 motore(dizel) jer nije bilo potrebe. Ali vidim da ima problem sa lancem i da je zamena 900e, i kad promenis niko ti ne garantuje da ce poceti opet da se cuje za 10-20 hiljada km ili 100 hiljada km.

sreda

pre 4 godine

@avanturista Insignia o kojoj sam pisao je 2009-2010god, znaci prve serije, astra J zadnje serije. Napisao sam ono sto sam zapazio. Kod insignie napred ima dosta tvrde plastike, kod Astre je to meko i kvalitetnije. Kod insignie lumbalni deo sedista i ledja nekako kao da ima neku "knedlu" i ni malo nije udobno na duzim putovanjima dok su kod Astre sedista kao po meri .Kod insignie je ubrzo i crkla multimedia sa sve zmigavcima i instrumentima na tabli.tako da je ceo taj centralni ceo skidan. Receno da imaju velikih problema sa elektronikom. Ocigledno je imala decijih bolesti na pocetku

ivan

pre 4 godine

Vozim Opel Astru J, 2.7 CDTI već treću godinu, osim redovnih servisa sve ukupno za popravke za 3 godine sam potrošio okruglo 100 eura. Ne samo da je auto za radničku klasu, već za svaku koja ne ludi za skupljom značkom

Veliki brat

pre 4 godine

Боље је купити и мало старијег Аудија А4, па да се осећаш као господин...
(Ђуро, 8. april 2020 10:17)


Ma, jašta care, može i bolje, imaš A6 2.0tdi, 2004., to je svemirska lađa za tu Astru, ali...

...ode ti ležaj i odjednom ukapiraš da on košta mnogo više nego za taj Opel, konkretno za A6 košta 55.000 dinara.
Za A4 je verovatno jeftiniji, tipa 15-20.000, jer je recimo za Golf 5 oko 11.000 dinara (ima doduše i turski za samo 7000).

Moj moto je da, ako neki auto ne možeš da kupiš nov dajući celu platu za ratu, nemoj da ga kupuješ ni polovan, jer održavanje ne opada sa godinama, nego raste, pošto se pojavljuje sve više kvarova.

U tom smislu, neko ko ima platu ispod 1000€ treba svakako da gleda što noviji auto, i to onaj za koji može da priušti održavanje bez preteranog stezanja kaiša.

Inače, ovde svi vole da se ponašaju kao da su milioneri, a kupuju polovne automobile kojima je cena 5-10 puta manja nego kad su bili novi. Niko se ne pita zašto Audi A4, koji je nov koštao 35-40.000 evra, posle 16-18 godina košta 3500-4000 evra, dakle 10 puta manje, a sa druge strane Opel koji je nov koštao 14000 evra, posle 16-18 godina košta 7-10 puta manje.

Ne vidim o kakvom to "manjem gubitku" pričaju ovi što kupuju premijum modele koji se u normalnim zemljama voze na otpad (zbog kilometraže).


Astra J - pogledam oglase u inostranstvu, ovde košta isto ili manje! Kakve su onda ovde krševe uvezli, tamo toliko koštaju primerci sa 150-200k na satu!

gost

pre 4 godine

Nedavno pazario novu J, sedan verzija, 12200 €. U odnosu na sedan verziju G koju imam, avion. Robustan, solidne opeme i snage, za putovanje više nego ok. Meni je bitno da je vozilo novo, i kasnije održavano u ovlaštenom servisu. Astre su solidna vozila, kome god nije važno da se "limenkom" dokazuje...
Za po gradu, cipelica od puntića obavlja posao više nego dobro.

Pera realno

pre 4 godine

Kome treba prostora uzeće Karavan verziju. Moj drug ima Astru J karavan 2012. god i stvarno je velika. stane dva odrasla muškarca 185cm napred i nazad dve žene i dvoje dece OŠ. Ja imam Pežoa 308 SW 2014. koji je komforan auto, ali Astra je veća.

Samo kažem

pre 4 godine

@Straight outta Munchen Da je Opel auto za nemačku sirotinju je rečenica koju sam više puta čuo, uglavnom na seoskim slavama. Po pravilu, izgovara ih neko ko vozi 17 godina starog Megana ili Stila, a nađe se i neko sa Golfom trojkom ili BMW-om 525i iz 1992. godine, benzin-plin, registrovan preko veze na 2000 kubika.

Gaži

pre 4 godine

Sad vozim svog četvrtog opela. Počeo sam sa Kadetom E karavanom, sad Astra H karavan. Zato što su pouzdani, najbolji odnos cena/kvalitet, i odlični za prosečnu porodicu. I uvek benzinci!

Dusan

pre 4 godine

Povremeno vozim Astru j i za tu klasu auta mogu reci da sam odusevljen.(da naglaasim da inace vozim auto vise klase) i da ona niucemu ne zaostaje. Cak sam je vozio i na neki dalji put.Moje misljenje je da u odnosu na predhodnu astru h za par klasa je bolja.Vrlo udobna,startna mali potrosac 1.7cdti.Jedino ima malo mesta za sedenje pozadi ukoliko prednja sedista gurnete do kraja.

ns ja

pre 4 godine

samo novo pa makar i dacia, renault, astra.., a kriza nek udaraa! muka mi od ovih seljobera što voze krševe po ceni novog skromnog auta, pa se voze busom..i viču kako nemaju - a kupili audija u raspadu... astra j nije radnički nego gospodski auto - pričam o novom. a polovnjaci su krš i mačka u džaku - osim ako zaista stvarno ne poznajete prvog vlasnika. živeli i čuvajte se

gospodin Popara

pre 4 godine

jel moze neki vlasnik da napise kakav je auto stvarno... gledao sam merivu, 2011 godište, 1700 kubika.
Na forumima su napisali gomilu problema, od slabog zamajca, problema sa šestom brzinom...

pera

pre 4 godine

jel moze neki vlasnik da napise kakav je auto stvarno... gledao sam merivu, 2011 godište, 1700 kubika.
Na forumima su napisali gomilu problema, od slabog zamajca, problema sa šestom brzinom...
(gospodin Popara, 08. april 2020 10:11)
svaki auto ima karakteristicne probleme,al ti bolje menjaj te forume jer to sto si napisao nema blage veze...

saki

pre 4 godine

Ja imam astru j 1.3 cdti ecoflex iz 2011 godine. Imam ga već 4 godine i prezadovoljan sam. Motor je multijet 2 i troši kao upaljač. Osim par sitnica na početku na autu sve radi besprekorno . Za duga putovanja je kao stvoren. Nije mnogo agilan ali na auto putu ne oseća 140-150 km/h. Menjam mu filtere i ulje redovno i sipam samo premijum dizel.

Prndjoza q

pre 4 godine

A prosecan srBski vozac na portalima hvali audi dok mu iz dzepa viri bus-plus.
(kakav naslov takav i komentar, 08. april 2020 12:48
Samo da dodam da u slobodno vreme raskrinkaju koronu, CIA-u i MI5, Trilaterate, idr.

jaretina

pre 4 godine

Nzn sto ti misis da je 170 000 mnogo?
(C i n i k, 8. april 2020 17:15)

170k km na motoru od 2l nije mnogo, pogotovo ako je bio vožen po autoputu primarno.
ali 170k km na autoplacevima ne postoji.

ja

pre 4 godine

@ Ђуро - zato i jesmo "bogat" narod - tone i tone "malo" starijih audija i sl. sa zapada kod nas. Bez dpf...

p.s. Inace kupac nove Astre J sedan 140 od pre par godina. Auto super za 14k. Odrzavanje i kasko povoljno. Mana pa za te pare jedino ako si nerealan, za vise para uvek moze bolje :) A nadam se da ce i biti uskoro :)

miki ns

pre 4 godine

Odlican auto.i imavise mesta pozadi od golfa .citroena.pezoa. stabilan a ne previse tvrd. menjaci 6brz iz pocetka su bili problematicni. turbo benzin 1.4 je najoptimalniji izbor po meni. dizeli zbog dpfa po gradu mogu malo da zezaju. sve u svemu cena ne pada kao francuzima a limarija je pocinkovana tako da je sad brzi opel od korozije:) servisiranje pristupacno. preporucio bi svakom

Žile

pre 4 godine

@DC
Eh koliko ja to pričam. Može da se kupi polovan Mercedes, Audi ili BMW ali ko od tih ljudi ima para da ga kvalitetno i dobro i redovno servisira i plus da ulozi u njwga kad ga kupi polovnog. Malo njih.

pedalaš

pre 4 godine

"pozadi samo osnovci mogu da sednu..."
((@)v(@), 8. april 2020 17:14)

Da, istina, to je bio problem te generacije astre (za razliku od sadašnje), čak i u karavanskoj izvedbi, prostor pozadi je bio katastrofa za kolena (a u HB i za glavu).
Sećam se, imao sam 308 SW mk1 (Wb 2.708 mm) i jedan poznanik sa insignijom karavan prethodne generacije (veoma besne opreme i motora), sedne kod mene u kola pozadi i zaprepasitio se da u 308 SW mk1 pozadi ima mesta za noge koliko i u toj karavanskoj insigniji. Samo je gledao. A to je bila insignija. Tadašnja astra je prostorom pozadi bila dosta ispod.
Sa druge strane, sadašnja astra (karavan), je pozitivno čudo od komfora kada je u pitanju zadnja klupa. Bravo im za tu astru. Desetka (za komfor).

Mile

pre 4 godine

Ovde u komentarima mnogi lece komplekse. Ja imam Astru G i mislim da je to pravi radnicki auto za Srbiju. Naravno ništa nebi imao protiv da imam Astru J , ali se nezalim. . Iskreno, svaki pošten čovek u Srbiji ko uopste ima ispravan auto i lepo ga održava , svaka cast.

Lola

pre 4 godine

Automatski menjač, mi je crkao čim je izašao iz garancije. Kupljen nov i servisiran u ovlašćenim servisu. Imao je jos sitnijih kvarova, večiti problem sa preogorelim sijalicama...Nepregledan i trošio je puno. Udoban i stabilan. Sada vozim novog Yarisa, ne kvari se, ali nekada imam utisak da će vetar da me oduva.

Nemanja

pre 4 godine

ja vozim vec 4 god. 2011god. 1.7, 92 kw, sporttourer. Redovan servis i nema problema. Pri kupovini imala je 126 000. U odnosu na golfa udobnija, pasat 6 ima bolji komfor i meksi je, ali audi a4 je tu negde i kad je prostor u pitanju i udobnost. Malo je lenja 1.7 pri startu, ali kad upali turbinu onda vuce dobro, i kad je preticanje u pitanju, 2.0 kazu i bolja agresivnija sto je i logicnije. Pricam za karavan, verovatno je tezi, ne znam za limuzinu. Na putu stabilna, gume su fabricke 17, 225-50, u krivini sa 100km/h lagano i sugurno bez problema, a vozio sam je 190 kad sam isao u Grcku na more. Ovo sto je testirano je najgora varijanta za koju sam cuo. Moj auto ima i rezervni tocak, i naslon za ruku, i automatsku dvozonsku klimu, elektronsku rucnu kocnicu, polukozna sedista, pozadi se sedista obaraju pritiskom na dugme, ima iso fix, elek. podizace i napred i pozadi, hild hold, bord kompjuter, ne krcka maska kao na ovom, auto senzor za brisace. Jedino sto mogu da kazem je da su mane dpf filter koji se u gradskoj voznji cesto pali i radi regeneraciju. Za grad bih preporucio limuzinu, karavan je dugacak i tezak, a i zbog parkinga ali karavan ima svoje prednosti na otvorenom i za porodicna putovanja. Price o losem menjacu, zamajcu su gluposti, to je od vozaca do vozaca i kod druhim marki. Pozdrav i ne slusajte svakog, pitajte nekoliko njih koje voze taj auto pa procenite.

pers

pre 4 godine

Kupio sam je novu u auto salonu u Pozerevcu za 14500 evrica Opelova garaza Mirkos.Posto sam Svajcarac naviko sam da mi ovlascena garaza radi sevice i popravke jer je to najevtinije i naj sigurnije kad se uzme suma sumaru.Da sam imao Toyotu u Pozarevcu ja bih uzeo Korolu,ali posto je najbliza garaza BG nebih da izgubim dva dana odmora da sedim po servisima,iako se ne kvare servis mora da se radi.U Svajcarskoj vozim Lexus IS i on je 4 puta skuplji od Astre .Sta hocu da kazem za te pare je Astra sedan savrsen auto.

dizajner

pre 4 godine

@pera...Moj drug ima Astru J karavan 2012. god i stvarno je velika. stane dva odrasla muškarca 185cm napred i nazad dve žene i dvoje dece OŠ.

Jel odrasle žene kad ih pozadi stane ukupno 4 :)

Nikola

pre 4 godine

Mislim da je zaista izuzetno glupo voditi raspravu o tome koji je automobil bolji, pogotovo ako je polovan jer apsolutno niko od nas ne odrzava auto apsolutno isto, uvek ima neke razlike, ne vozimo svi isto, ne menjamo svi isto brzine, ne sipamo isto gorivo uvek, ne vozimo istim putevima itd... mnogo toga ima. A isto to vazi i za marke automobila, jednostavno neko voli BMW, neko Opela, neko Mazdu, svidja mu se odredjeni model, motor, unutrasnjost, spoljasnji izgled i na osnovu toga svako bira sta hoce (ili moze) sebi da priusti. Ja recimo nikad ne bih kupio mercedes ili nekog golfa i nemam nijedan logican razlog zbog cega je tako ali mi je recimo mazda ili opel lep auto tako da kao sto smo i do sada znali, uskusi su razliciti uvek bili po pitanju svega i svacega tako da ova rasprava zaista nema nikakvog smisla :)

Zvezdarac

pre 4 godine

@mikki

Sta si ti vozio... Imam od jula prošle godine novu astru J sedan 1.4t. Pri tim brzinama na autoputu potrošnja ne prelazi 7l/100km. Meni je 8.5-9 potrošnja u gradu (može ići i do 9.5 kada imam period u kom ne izlazim iz "kruga dvojke").

Oliver

pre 4 godine

@ hahha,
Kad vidis nekog da je kupio astru sedan, kapiras da nije imao para za insigniju??? Kakav rezon imas, svaka cast. Znaci li to da kad vidis nekog sa s klasom pomislis slepac, nije imao za bentley? Nije tebi lako kad se opterecujes s time, sta je neko mogao a sta nije da kupi... Gledaj u svoj tanjir i uzivaj.

mikki

pre 4 godine

@Zvezdarac. Vozio ono sto sam napisao.Automobil imao 55000 na satu,kupljen nov. Vozio ga po Eu i sipao benzin,od cepa do cepa.Napisao sam koliko je stalo u rezervoar.Auto se odrzava u ovlascenom servisu,oni menjaju po knjizici.To sto pricas da trosi 7l na prosek 130,nisam mogao da izvedem,a privatno vozim dizela koji mnogo manje trosi iako ima godina.Pozz

Robi

pre 4 godine

Po meni ovo nije auto radnicke klase. Ko kupi novu Astru turbo 1.4 benzinac bice zadovoljan min 10 god. Najpre,auto je nov,kosta oko 13k eur i zadovoljava potrebe normalne porodice bez druzenja sa bezobrazno skupim majstorima. Malo je veca masa a zbog nje i potrosnja,e sad, ovaj motor je "stara skola" i ima finih Lpg uredjaja koji mogu da se ugrade,u voznji se to isplati. Dizel ne komentarisem niti polovnjake bilo koje, koji su stigli do meseca (oko 384.000km predjenih,to je jos i dobro kakvi se sve uvezu).

kakav naslov takav i komentar

pre 4 godine

Vozio sam 6 godina, i to u 2 varijante: dizel 1,7 i dizel 1,6. Odlican auto. Jedina mana je malo mesta za noge na zadnjim sedistima.
A prosecan srBski vozac na portalima hvali audi dok mu iz dzepa viri bus-plus.

dejan

pre 4 godine

Ja sam vozio astru j,samo benzinac i nema brige nikakve.Stedeo sam dosta i kupio na kraju audi a4 iz 2014-e godine,naravno da je automobil u svakom segmentu bolji jer je rec o premijum marki koja i kosta troduplo vise,ali cisto da znate i u audi a4 iz 2014-e godine krcka plastika,narocito ona siva oko cajgera i mat oko klime uredjaja.Zato mi je jako smesno kad se neko zali da plastika krcka u astri,a ne spominje neke druge automobile.Vidim,zali se gospodin kako nema bord kompjuter,a testira bukvalno klot varijantu automobila.Cak i u toj klot varijanti ima tempomat i komande na volanu,a toga nema ni u srednjem paketu opreme kod golfa.

billy_the_cat

pre 4 godine

Imam insigniu 2018 godište sa svom mogućom opremom koju nude. Sa tom istom opremom jedan Audi ili BMW koštaju skoro duplo više. Ista stvar, ista funkcija, potpuno isti proizvod upakovan u automobilu i prodaju mi ga duplo skuplje.

hladan

pre 4 godine

Moj auto je nemacki skoro cela evropa ga vozi 2003! radi mu klima, radi grjanje... pali...

Svake godine zimovanje letovanje, na posao svaki dan vozim kolege...

Zasto bi menjao ako me bas dobro sluzi?

Zox

pre 4 godine

@lul
Druže u kojim si to oglasima gledao a4 2014 god za 10000e.Njegova cena je između 13-14000e i teško ga je naći sa manje od 200000km tako da...ko voli nek izvoli pošto za te pare može i nova Astra 1.4t.

Psiholog

pre 4 godine

Боље је купити и мало старијег Аудија А4, па да се осећаш као господин, да те поштују на путу и када негде идеш, и онда временом почнеш и боље да живиш. (Ђуро, 8. april 2020 10:17)

Djuuro, ono "da te postuju" odaje kompleks nize vrednosti. Bar polovina vozaca Audija ga ima, pa se leci Audi-terapijom.

Deša

pre 4 godine

Moj tast vozi astru j kupljenu novu.Posle nekoliko godina ugradjen gas 1.6 je motor.Lenj i trom auto,nepregledan sa malim gepekom.U isto vreme vrlo udoban,zvucna izolacija odlicna.Potrosnja oko 10 l tng.Sad ima na satu blizu 190k.Osim prednjih amortizera i naravno velikog servisa nije imao ulaganja.Jedino stalno izbacuje neke greske te crkla sijalica i tako.Vrlo pristojan i kvalitetan enterijer i dopadljiv izgled(relativna stvar).

miki

pre 4 godine

Astra J ima izuzetno postojane materijale unutrasnjosti, pa ako vidite da su sedista vidno pohabana, bezite jer taj auto ima daleko iznad 300.000 km. Na pravih 170.000 km vi bukvalno ne mozete da nadjete tragove koriscenja auta. Probao sam ovaj motor sa 130 ks i nije los, ali ako volite dinamicnu voznju, onda samo Fiatov 2.0 dizel od 160ks, jer je dosta tezak, pa mu treba snage. Za njega je uz redovne servise 700.000 km maciji kasalj. Neki ga komentatori porede sa premijum klasom i navode BMW. Problem sa BMW je sto trpe samo originalne delove, a zamenske sazvacu i ispljunu posle 10.000 km. Zato se kaze da je za njega skupo odrzavanje. Ako je neki zamenski deo 4500 din, original je 16.000. Na kraju shvatite da je bolje kupiti original, nego svaki cas kod majstora, ali nema svako novca za to. Ja sam to iskusio i ne vatam se u kolo kad ne mogu da igram.

Pilot bespilotne letelice

pre 4 godine

Samo da kažem da vozim baš ovu Astru, ovo godište, sa ovom motorom samo verzija od 125 KS, ali moja ima bord kompjuter, isofix postolje za dečije sedište i USB port. Ne kvari se. Samo redovni mali i veliki servisi i to je to. I moja najveća zamerka je preglednost na A i C stubu. Ali osećaj u rukama koji imate dok je vozite je sjajan.

mile

pre 4 godine

evo ovde ima preko 100 komentara i bas bih voleo da su ovi sto znaju kakva je Astra a nisu ni usli u nju napisu bar sta trenutno voze,ali iskreno. Ne ono kao vozim A6 2017,mada takvi i ne pisu gluposti ovde

Bojan

pre 4 godine

Svako vozi ono sto ima i moze da kupi i koga je briga, a ovaj sto kaze da vozi osrednji auto od 25000 eura predstavlja prst u oku sirotinji, citaj radnickoj klasi.

Pantelija

pre 4 godine

Sto se tice polovnih Audija u Srbiji, neko spomenu 2014. godiste. Mozda je on polovan sve ukupno i bolji od Astre, da ne ulazimo u tu debatu. Ali zamena 4 diska i pakni u ovlascenom servisu u zemlji u kojoj zivim je preko 2000 evra za model koji vozim. E sad, koliko onih koji ga kupe za 10,000 su u stanju da servisiraju taj auto tako kako treba? Nije sve samo u tome da se kupi auto, vec ga posle treba i odrzavati.
(DC, 8. april 2020 14:41)
A gde si video da klosari sa raspadnutim audijima servisiraju u ovlascenim servisima. To sto tebe izadje 2000e ove izadje 200 kod Zike u Prnjavoru uz ono neizbezno: Ziko a jel ima taj deo na otpadu.

Guido

pre 4 godine

Radničke klase? Koja sam ja onda klasa sa Pežo 206 iz 2003. Godine ?
(Janko, 08. april 2020 13:24)
Bar imaš ukusa,jedan od najlepših automobila svih vremena:-))

C i n i k

pre 4 godine

jel moze neki vlasnik da napise kakav je auto stvarno... gledao sam merivu, 2011 godište, 1700 kubika.
Na forumima su napisali gomilu problema, od slabog zamajca, problema sa šestom brzinom...
(gospodin Popara, 08. april 2020 10:11)

Forume izbegavaj maximalno jer oni sluze tome da nagovaraju ljude da kupuju ono sto se dezurnim forumasima svidja i sve cine ne bi li nkog odgovorili od kupovine nkog modela.
Dodjes tako na forum postavis bezazleno pitanje sta ko misli o nkom modelu koji se tebi svidja a onda dobijes odgovore u smislu,"nemojnikad,imao komsija problem...bolje kupi to i to rekao mi drug sve super.." i na kraju odustanes od tvog izbora,odes kupis bas po savetu forumasa i vidis da si ispao magarac jer nisi kupio ono sto se tebi svidja i da svakako imas problema i sa tim sto suti savetovali..
Naravoucenije,kupi samo ono sto se tebi dopada a svaki brend ima svoje neke probleme,nijedan nije bez toga.
Meriva je sasvim ok izbor i nema razloga da se plasis, i ako se pokvari,popravices,nije smak sveta.

Jare u mleku

pre 4 godine

Trenutno je nova "J" limuzina sa 1.4 140ks negde oko 13000. Skroz ok ponuda. Unutra jeste malo zastarela ali se tač multimedija može kupiti za oko 300e pa se dosta ulepša srednja konzola. Problem je težina vozila pa dosta troši a i težina ubija performanse inače dobrog 1.4 turbaka. Održavanje u ovlašćenom baš i nije povoljno. Opet za te pare sa tom motorizacijom nema bolje.

Khrlo e Romengo

pre 4 godine

Ђуро, 8. april 2020 10:17
Da li je realno da skoro niko nije skapirao da Đuro troluje..? Baš vas navuk'o..

Elem, dve stvari iz "testa" mi nisu najjasnije: 1.šta je to automatska klima sa dve zone manuelna? 2. Astra H, a verovatno i G imala je isofix, šanse nema da J nema. Da li je bilo toliko komplikovano zavući ruku ispod i pronaći isofix priključak? Deluje da se "tester" nije baš potrudio..

Steka

pre 4 godine

Ljudi, imam Astru 2011, 1.3 multijet, 95 konja, već skoro 3 godine. Možda auto nije savršen al za moje potrebe odličan auto. S tim da je kod mene jača oprema, navigacija, bluetoth, razni priključci, tempomat, naslon za ruku....Potrošnjom sam zadovoljan ako ga dereš naravno troši kao i svaki, što se tiče udobnost verujte da je za autoput za duga putovanja. Samo servis i nikakvu intervenciju na motoru pa ni na limariji nisam imao,akomulator još fabrički. Taj auto je kupljena sa navodnih 159.000 km. I dan danas izgleda kao da sam ga juče uzeo.A što se tiče volana što vidim na snimku da kažu da se "kruni", možda kad se zagledaš da bi video da je korišćen. Realno, auto se uzima po potrebi a ne da dođem u situaciju ko moj neki kolega samo koji uzima Audi da bi pozajmljivao 100 il 200 eura za servis. Mogao sam i ja uzeti Audi al ne trebaju mi toliki troškovi. Zadovoljan i dok je tako Astra se vozi....a po potrebi i menjati naravno na bolje.

rtl

pre 4 godine

Ja bih rado vozio Astru J ili Zafiru 3, pa neka me smatraju za seljaka, uopste se ne bih bunio. Takve podele postoje samo kod onih koji nisu makli dalje od Horgosa da vide kako razmislja ostatak sveta.

Pavle

pre 4 godine

evo ovde ima preko 100 komentara i bas bih voleo da su ovi sto znaju kakva je Astra a nisu ni usli u nju napisu bar sta trenutno voze,ali iskreno. Ne ono kao vozim A6 2017,mada takvi i ne pisu gluposti ovde
(mile, 08. april 2020 21:41)Komentar godine, bravo baki sve si rekao.

Dejan

pre 4 godine

Vozio sam Astru G, 74kW DTI deset godina, poslednje tri vozim Astru J sa istim motorom kao na testu.
Zamenio sam prednje šolje i amortizere za sve vreme eksplatacije.
Razlika između Astre G i J u položaju sedenja, u Astri G kao da sedite na klupi u parku, a J kao da ste u udobnoj fotelji u dnevnoj sobi.
Motor u G i J je iste snage, ali je Astra G bila 2.0 i znatno bolja na ubrzanju. Prednost Astre G što nije nežna kao J. Izbegavajte motor 1.6 d, ima lanac koji hoće da pukne. Zamena je komplikovana i skupa.
Zamajac je kao rezervni deo malo skuplji od Vagena.
Tačno je da je A stub prevelik i da malo smeta.
Redovni servis nije skup, ne zahteva specifične filtere.
Kupio sam auto sa 170h km koji je bio star pune 4 godine, sada ima blizu 250h km, kupljen kao nov u Srb. Ovo pišem samo da imate orijentaciju kolika je najčešća realna km automobila koji se prodaju. Odnos cene i kvaliteta mislim da je dobar. Zadovoljan sam sa Astrom J, samo mojoj nedostaje malo opreme.

sreda

pre 4 godine

Jedan kolega vozi Insigniu , drugi kupio novu Astru j sedan benzinac . Neka moja zapazanja.... Da li zato sto je Insignia prvi model Opela u tom njihovom zaokretu,ali osim sjajne stabilnosti na puta ja nemam neku pohvalu za taj auto. Sedista uzasna.Za razliku od nje,pomenuta Astra kupljena nova 2017god ima odlicna i udobna sedista, enterijer izuzetno kvalitetan i lep. Po recima vlasnika koji ima i Astru G 1.7diesel, oseca se razlika u preticanju i tesko mu je da se navikne na benzinca, nema bas i neke pohvale za potrosnju. Generalno jedina zamerka mu je motor, takav kakav je.Prilikom kupovine novog auta za taj iznos Astra je bila najbolji odnos ulozeno dobijeno, tj.da se dobije auto C segmemta, da ima veliki gepek, bogatu opremu, a opet da nije klasa Dacie. Prvi izbor je bio Octavia, ali jedna je cena na reklami drugo kada odete u salon , u istoj opremi je bila skuplja za skoro 5000e !

Souvlaki

pre 4 godine

Vozim sedan 1.4 140KS. Kupljen nov prosle godine. Pristojan auto sa prilicno realnim odnosom kvalitet/novac.
Jedina zamerka - ventilacija, nema sanse namestiti da zimi ne magle prozori. Samo igranka sa brzinom ventilatora i temperaturom. Zez je u tome sto preko 2000 obrt. redukuje topao vazduh koji u kabinu dolazi od motora.

Mika

pre 4 godine

@Milan
Primer je bio za nove automobile a ne za stare. Svakako najmanje gube na ceni automobili koji imaju bližu cenu nuli. Dalje ne može.
Nema novog automobila od 2000 eur.

Marko

pre 4 godine

Vlasnik sam Opel astre j karavana vec 2 godine,inace je 2014 god ,ima malo bolju opremu od predstavljenog modela i zelim da porucim svima koji se premisljaju da li da uzmu bas ovaj auto da nece pogresiti. Nisam imao niti jedan kvar ,presao sam preko 30000 km,udoban je u voznji ,mali je potrosac,ima dobru opremu...sto se tice mana ,uglavnom su ljudi ih vec naveli ,najveca po meni je slabija preglednost prilikom voznje u rikverc(ako nema parking senzore ili kameru).
Ima boljih auta naravno ,za jednog 40 godisnjaka kojem je pasat B4 bio prethodni auto ,ovaj je druga dimenzija.

alksandar

pre 3 godine

kupio bi astru1.7dti.Kad se upali cuje se lupkanje kao tak tak tak...Otvoren je poklopac ventila,skinute obe bregaste pregledane solje nisu toliko propale da bi bile razlog lupanja bregaste su dobre.Prekontrolisao bih radilicu letece i lezece lezajeve pitanje glasi kako doci do radilice dole na karteru ima neki mali(poklopac ili je karter)otvorio sam i vidi se samo pumpa sta dalje ako neko zna molim za pomoc. hvala unapred

Zeca

pre 4 godine

Vozim 1.6 benzin 110ks hecbek. Mogu vam reci da je sasvim korektan auto.Vlasnik sam 5 godina presao 120000 sa njim. Potroanja sve ukupno 8,5l sve u svemu podnosljivo. Redovni servisi izmedju 8i10000 po mogucstvu originalno. I nema problema. Auto je lep po meni zaobljen lepog dizajna spolja tako i unutra. Centralna konzola perfektna. Jedina mana deblji stubovi pa kad se skrece na raskrsnici treba malo obratutu paznju zbog pesackog prelaza. Mnogo stubovi kriju u mrtvom uglu.
Sve u svemu ocena od 1 do 10. Po meni 8.
Sto se tice drugih marki vozila. Ukusi su razliciti kao i kompleksi.
Pozdrav.

Petar

pre 4 godine

ljudi samo sto noviji auto i voziti do 120.000 i prodati,nemackim autima krecu popravke na 150.000 a posle 200.000 haos.znaci kupovina do 50-60 000,vozis 5-6 godina,ne bi trebao da imas popravki,tu je usteda,plus nece cena pasti nesto puno.
(ns boy, 08. april 2020 13:27)

Odlična ideja.
Samo još da nadjemo negde da se prodaje auto sa 50-60.000 i pesma.

Sneška

pre 4 godine

Боље је купити и мало старијег Аудија А4, па да се осећаш као господин, да те поштују на путу и када негде идеш, и онда временом почнеш и боље да живиш.
(Ђуро, 08. april 2020 10:17)

Eto zasto ljudi za Audi kazu da je dijagnoza, a ne vozilo! Auto, odlican, kvalitetan, sve kako treba, ali vozac?! Prijatelju, ljudi se postuju po delima, po obrazovanju, po uspehu, a ne po polovnom Audiju A4!

Druže, svaka čast na komentaru :)

dd

pre 4 godine

Kupio novu Astru J 1.4 turbo 2016-te na sajmu, presao 93000 km do sad (80% na autoputu), nikakav problem do sad. Planiram da ga vozim jos 4 godine i da ga dam sinu.

zi

pre 4 godine

Kupio sam novu astru j sedan 1.4T, 140ks pre 3.5 godina za 14k sa polu-kozom, tempomat, komande na volanu, alu... Presao do sada 80k, prosecna merena potrosnja ravno 7l (po boardu 6.8), ali vozim 70% auto put 130km/h po GPS, 30% grad, skoro bez magistrala. Gledajuci tezinu vozila od 1500kg potrosnja je ok, naravno bolje bi bilo da je manja:) Kasko 220EUR za prvu godinu je ekstra cena, servis interval na 30k. Prva dva oko 100e, drugi sa svecicama oko 170e.
Do Grcke na more sa porodicom (dva mala klinca) je ok, solidan gepek, ali nikad dovoljno komfora.
Sve u svemu u to vreme za te pare dobra kupovina. Nudili su i meni razne polovnjake, npr za 12k A4 2011 presao "samo" 110k i slicno. Medjutim, meni je jako vazno da imam osecaj da me auto nece ostaviti na putu a u autu klinci - to mi je glavni razlog za kupovinu novog auta, naravno da moze i novi da te ostavi... Drugi je sto nemam vremena da idem do servisa osim do redovnog, a da li platio mali servis 50EUR ili 100EUR meni licno nije vazno.
Realna mana po meni na ovom autu, ako gledamo cenovni rank, je promasen A stub - zaklanja previse vidik kada se skrece levo.
Da li bih vozio bolji auto, naravno, i nadam se da hocu. Sto se tice koliko gubi na ceni, to je diskutabilno, u proseku auto gubi 50% cene na 4-5 godina. Sto je auto skuplji vise gubi. Koliko kucni budzet to moze da amortizuje, to vam govori kakav auto mozete da vozite.
p.s. Ostanite zdravi!

Je l' baš moram?

pre 4 godine

Da mi je znati što se primate, pa Djuro troluke, vrlo uspešno, već neko vreme. Svako ko prati ovaj forum to zna! Uvek isti tekst, uvek na istu temu, uvek neki Audi...

Stanovnik eu

pre 4 godine

Jako puno automobila sam promenio,astru J vozio 2.0 cdti 160 ks,ako zanemarimo motor,koji nije bas za nase tržište u ovoj klasi, jako dobar,udoban i komforan auto,moje preporuke definitivno