Ponedeljak, 17.02.2020.

09:15

Pet načina da sačuvate svoj auto od lopova

Izvor: Izvor: B92, Index.hr

Pet naèina da saèuvate svoj auto od lopova IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

78 Komentari

Sortiraj po:

malena

pre 4 godine

Mislim da ako neko reši da mi ga ukrade, nema šanse da ga sačuvam.
Ali, čim sam kupila auto, dok je još bio nov, postavila sam mu malo "špijunske opreme", kamericu koju ne mogu tako lako da otkriju, tako da ukoliko neko pokuša, biće snimljen i prijavljen policiji. :)

Dovla

pre 4 godine

Taksista mi je pricao da je bila organizovana grupa koja je izmedju 2009 i 2012 krala automobile sa Zederom. Kada su ih sve uhapsili nakon dugog pracenja, kazu da vise nije bilo tih careva koji su mogli da ukradu auto sa Zederom. Ja ga zato i stavio na svoj novi auto, zakljucavam sada Zeder i danju i nocu. Ako ga neko ukrade, kukacu na svakom portalu, cuce svi za mene.

Nenad

pre 4 godine

Najkorisnije je uplatiti poptuni sistem zaštite pomoću Lojacka i ostale špijunske orpeme. Možete instalirati mikrokamere na parkingu i povezati ih za računar. Nije dokaz na sudu ali možete saznati ko i kada krade vaš auto. Može se sakriti i GPS traker u autu pa pratiti preko aplikacija gde se vaš auto kreće, itd, postoje dobre zaštite od kradje. Ali i lopovi znaju za dosta njih

dule

pre 4 godine

Kupite biciklu. :)
(mali Perica, 17. februar 2020 16:27)

pa ti ukradu bicikl. vise se krade od auta.
(s4, 18. februar 2020 01:13)

Pa ok, ali nisu ti ukrali auto ?

Mikan

pre 4 godine

Kasko na Oktaviju placam 43.000din godisnje, na rate je malo skuplje. Parkiram se na osvetljenim mestima uvek. Mozda jos alarm nedostaje, u Skodinom servisu su mi rekli da onaj ko hoce bas moj auto, da mu alarm ne predstavlja problem i da ne bacam novac kada vec imam zeder.

Ali onaj Sibke napisao za prepad, pa prepao me, mozda bih jos stavio Llumar sigurnosne folije za slucaj da pokusa da mi slomi staklo dok sam unutra sa decom.

s4

pre 4 godine

najbolje od svega je kasko osiguranje.

ima dobra stvar gps mali koje sakrijes ispod tapacira negde u autu i ako auto se upali bez priveska na kljucevima u blizini odma ti se salje poruka na tel o tome da je upaljeno i njegova lokacija. plus mozes da ga pratis po celom svetu. alarmiras policiju i das im da ga prate. lopov je uhvacen veoma brzo. jedina mana ovog sistema sto mora da bude tajna. pa ce ti auto verovatno biti ostecen ako nista bar brava. lavlja kandza je dobra ali oni kod atraktivnih auta dodju sa paukom i odnesu ga celog.

Nikola

pre 4 godine

@Saša Zaboravio si četvrto a to je da će ga terati maler što je ukrao od teške bede... Trebalo bi to da istakneš na prozoru...

kako da ne

pre 4 godine

Vidim iz daljine da li mi je auto zakljucan, sklopljeni retrovizori. Tako znam da nisam zaboravio, dobra stvar, zakljucate auto i oni se sklope, a nije nesto nova i inovativna ‘tehnologija’. Dobra je za to i takodje da ne morate vi da ih sklapate da vam ovi Šumaheri ne polome u prolazu. P.S. U CH nikad pomislio nisam da li mi je auto gde sam parkirao, dok u BG pogotovo kada ostavim auto da ‘prenoći’ nisam bas siguran i to uvek ostavim na vidnom mestu, cesto trazim dobar parking i po pola sata, sto vise svetla, takodje i ljudi koji setaju naravno pse preko noci. Mada nije im stigao na red moj, kada stigne nece pomoci sto je na vidnom mestu.

Saša

pre 4 godine

Imam starog Golfa keca dizelaša sa slabim akumulatorom.
Relej grejača ( uključuje grejače u glavi motora pred paljenje ) crkao, pa sam namestio taster i tako ručno aktiviram rele preko kojeg se uključuju grejači.
Prvo - Golf 1 niko neće da krade. Drugo - i da hoće - čik neka ga startuje.
Treće - i kada isprazni akumulator, u gepeku imam rezervni koji može da upali, a ako i ne upali dovoljan je za grejače, a auto može da se startuje i na gurku.

Stele

pre 4 godine

Mom ocu ukrali Zastavu 2004. godine na Karaburmi (Beograd). Više puta su mu krali alat 90ih. Prethodnom vlasniku Citroen Xsara Picasso su ukrali prednji branik sa sve tablicom, pa je morao da uzme novu tablicu, a ja sam auto od njega kupio bez branika (2008+ godište ima drugačije branike (sa nekim lajsnicama) i traženi su). Baš jutros komšija čisti prednje vozačevo staklo razbijeno na deliće, neko mu obio auto. Inače najgori mi trip kada zaboravim gde sam parkirao pa umislim da su ga ukrali. Kad zaključavam daljinskim redovno proverim i bravu za svaki slučaj.

sibke

pre 4 godine

Kupite Forda i možete ga ostaviti otključanog.
(Урке, 17. februar 2020 14:03)

Evo pre neko vece tip pokusao na prepad da mi ukrade auto(vozim Forda). Sad cim sednem u auto prvo se zakljucam, pa sve ostalo.

Džo blokada

pre 4 godine

Nešto sl. Hollanđaninovom savetu:
Prekid žice za rad motora, ali ne tajnim prekidačem, već relejem u samodržanju koji se aktivira reed ampulom preko magneta. Čim se ugasi blokira, magnetom se deblokira. Ni 1 auto s ovim sistemom nije ukraden.

Ajme

pre 4 godine

Pa dobro ukradu, ukradu. Odes i naplatis pare od osiguranja.
S obzirom da je vrednost automobila od 80% srbije nesto oko 3000 evra kasko je nesto 20-30 evra mesecno.

Hollandjanin

pre 4 godine

Skriveni prekidač za dovod goriva i da je povezan sa vozačevim vratima. Posle svakog otvaranja vrata, mora prekidač da se pritisne opet. Onda ne morate ni zaključavati a najvažnije da ako vam neko prisloni cevku kroz prozor i morate izaći, neće ni on daleko otići.
Ovaj sam savet dobio davno od bivšeg profesionalca za lux kola.

seljadin

pre 4 godine

mislim da je automobil bez goriva moguće ukrasti, takodje sa skrivenim prekidačem, jer često lopovi automobil odguraju do prve garaže, ili ga odvuku sajlom kao da je pokvaren, do prve garaže koju su iznajmili, tu ga prefarbaju i slično....
Mislim da je glavno blokirati upravljački mehanizam, to znači ne mogu automobil odvući sajlom niti odgurati, a teško će ga i navući na šlep, ili ako ga guraju a prednji točkovi su ukoso, mogu ga gurati samo do prve prepreke, ili u krug.
Elem da sumiram, pre više od 10 godina su mi ukrali 2 automobila na Novom Beogradu, i onda sam po savetu prijatelja iz BIA na svaki automobil ugradio Zeder, od tada su komšijama nestajali automobili bez ikakve zaštite, zatim sa alarmima, abloy, multilock, i sličnim napravama, a meni su jednom obili vrata, ušli, videli Zeder i otišli.
To je moje iskustvo u Beogradu, ima gradova po EU sa manjom stopom, ali ima i sa većom

Papageno

pre 4 godine

Ove savete kao da je pisao neki ljubitelj Alan Forda.

Sve je u stilu "ako kaniš sačuvati svoj auto, ne smiješ dozvoliti da ti ga ukradu".

Oliver Nedeljković, zapamtite to ime

pre 4 godine

1. da budete lopov
2. da vam je auto službeni
3. da date ključeve ženi
4. da imate "snajper babu"
5. da ste radnik u privatnoj firmi, pa idete na posao ranom zorom, a vracate se kasno uveče

хаџија

pre 4 godine

(Bane, 17. februar 2020 11:36)
то ти неко испричо или си сам смислијо?
значи остављао сам откључана кола по недељу дана, са отвореним прозором... и нико није тео ни да га погледа(од београда до апатина). ај да не рекламирам марку...неће да плате

šuvaklija

pre 4 godine

ja imam drugara mehanicara ukrade auto u petak popravi sta je pokvareno napuni rezervoar do vrha ode u provod za vikend i vrati auto nazad u ponedeljak ujutro

error404

pre 4 godine

Igleda glupi savet da se zakljuca auto, ali nije toliko glup. U ch tv emisaja uradila istrazivanje gde ima veliki broj ljud koji su napustili auto misleci da je zakljucan, jel samo pretisnuli dugme na daljincu i nisu ni obratili paznju dali je auto reagovao ili nije, a kamoli proverio dali je zakljucan. Koliko ima kod nas takvih ljudi? E sada bas da se ostavi kljuc na izvolte to je tipicn americko ponasanje.

Лазар

pre 4 godine

Само прекидач на пумпи за гориво. Будите маштовити и негдје га сакријте, не жалите новца за доброг мајстора и да потроши пола дана док скине пластике и тапацирунге да га сакрије. А оставите један лажни прекидач нпр у пепељари или претинцу, нека лопов мисли да га је пронашао. Упалиће ауто и одвести се онолико колико горива има у цријевима, неких 200-300 м и тада аутомобил стаје.

miki

pre 4 godine

5. Držite širom otvorene oči

Toooo... e za ovaj anti provalni alat nisam znao. Zato ljudi, maite se raznih alarma, kandzi, sapa i ostalog sranja... DRZITE OCI OTVORENE... cak i u 4 ujutru kada se obicno kradu automobili.

skroz

pre 4 godine

Kod nas se kradja automobila ne tretira kao krivično delo već kao
" neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila", sa smešnim kaznama.
(lopovska država, 17. februar 2020 10:14)
tretira se kao krivicno delo i to krivicno delo neovlasceno koriscenje tudjeg vozila kako si i napisao.. samo se ne zove krivicno delo kradja automobila, ali je i dalje krivicno delo

Bane

pre 4 godine

Moje vozilo je dosta staro, ali potpuno ispravno i u dobrom stanju i ne stedim na odrzavanju nimalo, pa ja eto sve nesto gledam... pozitivna stvar je u tome sto nije atraktivan za kradju
(Slobodan Zika Jalovina, 17. februar 2020 10:20)

Ja kupio hyundai.Niko ga i ne pogleda.
(Strokavi mozak, 17. februar 2020 10:22)

Ovo su dve najvece zablude kada su kradje kola u pitanju. Moj auto je star, jeftin i nije atraktivan za kradju i, ja vozim marku auta koja se ne krade.

Danas se luksuzna kola sve manje kradu, odnosno sve se manje kradu atraktivni automobili da bi se nekom prodali celi. Jednostavno nema vise trzista na kome mozes da prodas i registrujes takvo vozilo jer su sve te drzave htele, ne htele morale regulativu i kontrolu malo da podignu. Eventualno mozes na Kosovo ali to je sada jedno i to tako malo trziste da se ta tzv. tipovana kola jako retko kradu.

Najvise se danas kola kradu zbog delova a tu su najtrazenija kola koja se kod nas dosta voze. Jedno vreme u Srbiji je Yugo cinio 50% svih ukradenih automobila. Kradu se Francuska starija kola jer se dosta voze kod nas i sl., krade se VW jer se dosta vozi ne zato sto je atraktivan, takodje pitanje je samo vremena sa obzirom na trend rasta prodaje i zastupljenosti kod nas kada ce KIA i Hyundai krenuti da se kradu masovnije, tu ce recimo karoserijski delovi biti interesantni.

Tako da zastitite svoje automobile makar necim, kod nasumicnih kradja (nije tipovan konkretan auto vec od odredjenog modela moze bilo koji) uglavnom se ide na najlaksi plen odnosno auto koji nema nista. Ako imate bilo sta, makar i nesto od 20e sa pijace sto ozbiljnom lopovu ne predstavlja nikakav problem on ce se okrenuti na par mesta dalje parkiran isti auto bez icega samo da se bzvz ne zeza sa tom vasom igrackom. Ne dozvolite da vas auto bude taj njjednostavniji plen na parkingu jer nema apsolutno nista.

lopovska država

pre 4 godine

Kod nas se kradja automobila ne tretira kao krivično delo već kao
" neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila", sa smešnim kaznama.

Slobodan Zika Jalovina

pre 4 godine

Moje vozilo je dosta staro, ali potpuno ispravno i u dobrom stanju i ne stedim na odrzavanju nimalo, pa ja eto sve nesto gledam... pozitivna stvar je u tome sto nije atraktivan za kradju

XXL

pre 4 godine

I da ne zaključam vrata i da ostavim automobil upaljen, a za volan zalepim 100 eura ne bi ga niko uzeo možda bi mi neki lopov dobrica mislio da je neko već priložio neku paru pa bi na tih 100 eura dodao i on koji.

Midzula

pre 4 godine

Najjeftinija a jako delotvorna zastita od kradje je ugradnja prekidaca koji prekida struju pumpi za gorivo. Znaci, ne preko kompjutera automobila, vec na pola naponske zice koja vodi struju na pumpu, tu se stavi prekidac, vi ga sakrijete, ili cak montirate na neki taster (tipa, maglenke ili slicno) i lopov moze da se slika. E sad, ako neko hoce da ga digne na prikolicu, uzece ga sa svakakvom zastitom....

Giovanni

pre 4 godine

Nemojte da posedujete auto ako ste u strahu da ce ga neko ukrasti ili prosto uzmite Kasko... zapravo je najbolje voziti auto koji nije interesantan lopovima.

lopovska država

pre 4 godine

Kod nas se kradja automobila ne tretira kao krivično delo već kao
" neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila", sa smešnim kaznama.

Papageno

pre 4 godine

Ove savete kao da je pisao neki ljubitelj Alan Forda.

Sve je u stilu "ako kaniš sačuvati svoj auto, ne smiješ dozvoliti da ti ga ukradu".

Midzula

pre 4 godine

Najjeftinija a jako delotvorna zastita od kradje je ugradnja prekidaca koji prekida struju pumpi za gorivo. Znaci, ne preko kompjutera automobila, vec na pola naponske zice koja vodi struju na pumpu, tu se stavi prekidac, vi ga sakrijete, ili cak montirate na neki taster (tipa, maglenke ili slicno) i lopov moze da se slika. E sad, ako neko hoce da ga digne na prikolicu, uzece ga sa svakakvom zastitom....

miki

pre 4 godine

5. Držite širom otvorene oči

Toooo... e za ovaj anti provalni alat nisam znao. Zato ljudi, maite se raznih alarma, kandzi, sapa i ostalog sranja... DRZITE OCI OTVORENE... cak i u 4 ujutru kada se obicno kradu automobili.

XXL

pre 4 godine

I da ne zaključam vrata i da ostavim automobil upaljen, a za volan zalepim 100 eura ne bi ga niko uzeo možda bi mi neki lopov dobrica mislio da je neko već priložio neku paru pa bi na tih 100 eura dodao i on koji.

Bane

pre 4 godine

Moje vozilo je dosta staro, ali potpuno ispravno i u dobrom stanju i ne stedim na odrzavanju nimalo, pa ja eto sve nesto gledam... pozitivna stvar je u tome sto nije atraktivan za kradju
(Slobodan Zika Jalovina, 17. februar 2020 10:20)

Ja kupio hyundai.Niko ga i ne pogleda.
(Strokavi mozak, 17. februar 2020 10:22)

Ovo su dve najvece zablude kada su kradje kola u pitanju. Moj auto je star, jeftin i nije atraktivan za kradju i, ja vozim marku auta koja se ne krade.

Danas se luksuzna kola sve manje kradu, odnosno sve se manje kradu atraktivni automobili da bi se nekom prodali celi. Jednostavno nema vise trzista na kome mozes da prodas i registrujes takvo vozilo jer su sve te drzave htele, ne htele morale regulativu i kontrolu malo da podignu. Eventualno mozes na Kosovo ali to je sada jedno i to tako malo trziste da se ta tzv. tipovana kola jako retko kradu.

Najvise se danas kola kradu zbog delova a tu su najtrazenija kola koja se kod nas dosta voze. Jedno vreme u Srbiji je Yugo cinio 50% svih ukradenih automobila. Kradu se Francuska starija kola jer se dosta voze kod nas i sl., krade se VW jer se dosta vozi ne zato sto je atraktivan, takodje pitanje je samo vremena sa obzirom na trend rasta prodaje i zastupljenosti kod nas kada ce KIA i Hyundai krenuti da se kradu masovnije, tu ce recimo karoserijski delovi biti interesantni.

Tako da zastitite svoje automobile makar necim, kod nasumicnih kradja (nije tipovan konkretan auto vec od odredjenog modela moze bilo koji) uglavnom se ide na najlaksi plen odnosno auto koji nema nista. Ako imate bilo sta, makar i nesto od 20e sa pijace sto ozbiljnom lopovu ne predstavlja nikakav problem on ce se okrenuti na par mesta dalje parkiran isti auto bez icega samo da se bzvz ne zeza sa tom vasom igrackom. Ne dozvolite da vas auto bude taj njjednostavniji plen na parkingu jer nema apsolutno nista.

Лазар

pre 4 godine

Само прекидач на пумпи за гориво. Будите маштовити и негдје га сакријте, не жалите новца за доброг мајстора и да потроши пола дана док скине пластике и тапацирунге да га сакрије. А оставите један лажни прекидач нпр у пепељари или претинцу, нека лопов мисли да га је пронашао. Упалиће ауто и одвести се онолико колико горива има у цријевима, неких 200-300 м и тада аутомобил стаје.

skroz

pre 4 godine

Kod nas se kradja automobila ne tretira kao krivično delo već kao
" neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila", sa smešnim kaznama.
(lopovska država, 17. februar 2020 10:14)
tretira se kao krivicno delo i to krivicno delo neovlasceno koriscenje tudjeg vozila kako si i napisao.. samo se ne zove krivicno delo kradja automobila, ali je i dalje krivicno delo

Hollandjanin

pre 4 godine

Skriveni prekidač za dovod goriva i da je povezan sa vozačevim vratima. Posle svakog otvaranja vrata, mora prekidač da se pritisne opet. Onda ne morate ni zaključavati a najvažnije da ako vam neko prisloni cevku kroz prozor i morate izaći, neće ni on daleko otići.
Ovaj sam savet dobio davno od bivšeg profesionalca za lux kola.

Giovanni

pre 4 godine

Nemojte da posedujete auto ako ste u strahu da ce ga neko ukrasti ili prosto uzmite Kasko... zapravo je najbolje voziti auto koji nije interesantan lopovima.

seljadin

pre 4 godine

mislim da je automobil bez goriva moguće ukrasti, takodje sa skrivenim prekidačem, jer često lopovi automobil odguraju do prve garaže, ili ga odvuku sajlom kao da je pokvaren, do prve garaže koju su iznajmili, tu ga prefarbaju i slično....
Mislim da je glavno blokirati upravljački mehanizam, to znači ne mogu automobil odvući sajlom niti odgurati, a teško će ga i navući na šlep, ili ako ga guraju a prednji točkovi su ukoso, mogu ga gurati samo do prve prepreke, ili u krug.
Elem da sumiram, pre više od 10 godina su mi ukrali 2 automobila na Novom Beogradu, i onda sam po savetu prijatelja iz BIA na svaki automobil ugradio Zeder, od tada su komšijama nestajali automobili bez ikakve zaštite, zatim sa alarmima, abloy, multilock, i sličnim napravama, a meni su jednom obili vrata, ušli, videli Zeder i otišli.
To je moje iskustvo u Beogradu, ima gradova po EU sa manjom stopom, ali ima i sa većom

šuvaklija

pre 4 godine

ja imam drugara mehanicara ukrade auto u petak popravi sta je pokvareno napuni rezervoar do vrha ode u provod za vikend i vrati auto nazad u ponedeljak ujutro

error404

pre 4 godine

Igleda glupi savet da se zakljuca auto, ali nije toliko glup. U ch tv emisaja uradila istrazivanje gde ima veliki broj ljud koji su napustili auto misleci da je zakljucan, jel samo pretisnuli dugme na daljincu i nisu ni obratili paznju dali je auto reagovao ili nije, a kamoli proverio dali je zakljucan. Koliko ima kod nas takvih ljudi? E sada bas da se ostavi kljuc na izvolte to je tipicn americko ponasanje.

Slobodan Zika Jalovina

pre 4 godine

Moje vozilo je dosta staro, ali potpuno ispravno i u dobrom stanju i ne stedim na odrzavanju nimalo, pa ja eto sve nesto gledam... pozitivna stvar je u tome sto nije atraktivan za kradju

sibke

pre 4 godine

Kupite Forda i možete ga ostaviti otključanog.
(Урке, 17. februar 2020 14:03)

Evo pre neko vece tip pokusao na prepad da mi ukrade auto(vozim Forda). Sad cim sednem u auto prvo se zakljucam, pa sve ostalo.

Oliver Nedeljković, zapamtite to ime

pre 4 godine

1. da budete lopov
2. da vam je auto službeni
3. da date ključeve ženi
4. da imate "snajper babu"
5. da ste radnik u privatnoj firmi, pa idete na posao ranom zorom, a vracate se kasno uveče

хаџија

pre 4 godine

(Bane, 17. februar 2020 11:36)
то ти неко испричо или си сам смислијо?
значи остављао сам откључана кола по недељу дана, са отвореним прозором... и нико није тео ни да га погледа(од београда до апатина). ај да не рекламирам марку...неће да плате

Džo blokada

pre 4 godine

Nešto sl. Hollanđaninovom savetu:
Prekid žice za rad motora, ali ne tajnim prekidačem, već relejem u samodržanju koji se aktivira reed ampulom preko magneta. Čim se ugasi blokira, magnetom se deblokira. Ni 1 auto s ovim sistemom nije ukraden.

Stele

pre 4 godine

Mom ocu ukrali Zastavu 2004. godine na Karaburmi (Beograd). Više puta su mu krali alat 90ih. Prethodnom vlasniku Citroen Xsara Picasso su ukrali prednji branik sa sve tablicom, pa je morao da uzme novu tablicu, a ja sam auto od njega kupio bez branika (2008+ godište ima drugačije branike (sa nekim lajsnicama) i traženi su). Baš jutros komšija čisti prednje vozačevo staklo razbijeno na deliće, neko mu obio auto. Inače najgori mi trip kada zaboravim gde sam parkirao pa umislim da su ga ukrali. Kad zaključavam daljinskim redovno proverim i bravu za svaki slučaj.

Saša

pre 4 godine

Imam starog Golfa keca dizelaša sa slabim akumulatorom.
Relej grejača ( uključuje grejače u glavi motora pred paljenje ) crkao, pa sam namestio taster i tako ručno aktiviram rele preko kojeg se uključuju grejači.
Prvo - Golf 1 niko neće da krade. Drugo - i da hoće - čik neka ga startuje.
Treće - i kada isprazni akumulator, u gepeku imam rezervni koji može da upali, a ako i ne upali dovoljan je za grejače, a auto može da se startuje i na gurku.

kako da ne

pre 4 godine

Vidim iz daljine da li mi je auto zakljucan, sklopljeni retrovizori. Tako znam da nisam zaboravio, dobra stvar, zakljucate auto i oni se sklope, a nije nesto nova i inovativna ‘tehnologija’. Dobra je za to i takodje da ne morate vi da ih sklapate da vam ovi Šumaheri ne polome u prolazu. P.S. U CH nikad pomislio nisam da li mi je auto gde sam parkirao, dok u BG pogotovo kada ostavim auto da ‘prenoći’ nisam bas siguran i to uvek ostavim na vidnom mestu, cesto trazim dobar parking i po pola sata, sto vise svetla, takodje i ljudi koji setaju naravno pse preko noci. Mada nije im stigao na red moj, kada stigne nece pomoci sto je na vidnom mestu.

Nikola

pre 4 godine

@Saša Zaboravio si četvrto a to je da će ga terati maler što je ukrao od teške bede... Trebalo bi to da istakneš na prozoru...

s4

pre 4 godine

najbolje od svega je kasko osiguranje.

ima dobra stvar gps mali koje sakrijes ispod tapacira negde u autu i ako auto se upali bez priveska na kljucevima u blizini odma ti se salje poruka na tel o tome da je upaljeno i njegova lokacija. plus mozes da ga pratis po celom svetu. alarmiras policiju i das im da ga prate. lopov je uhvacen veoma brzo. jedina mana ovog sistema sto mora da bude tajna. pa ce ti auto verovatno biti ostecen ako nista bar brava. lavlja kandza je dobra ali oni kod atraktivnih auta dodju sa paukom i odnesu ga celog.

Ajme

pre 4 godine

Pa dobro ukradu, ukradu. Odes i naplatis pare od osiguranja.
S obzirom da je vrednost automobila od 80% srbije nesto oko 3000 evra kasko je nesto 20-30 evra mesecno.

Mikan

pre 4 godine

Kasko na Oktaviju placam 43.000din godisnje, na rate je malo skuplje. Parkiram se na osvetljenim mestima uvek. Mozda jos alarm nedostaje, u Skodinom servisu su mi rekli da onaj ko hoce bas moj auto, da mu alarm ne predstavlja problem i da ne bacam novac kada vec imam zeder.

Ali onaj Sibke napisao za prepad, pa prepao me, mozda bih jos stavio Llumar sigurnosne folije za slucaj da pokusa da mi slomi staklo dok sam unutra sa decom.

dule

pre 4 godine

Kupite biciklu. :)
(mali Perica, 17. februar 2020 16:27)

pa ti ukradu bicikl. vise se krade od auta.
(s4, 18. februar 2020 01:13)

Pa ok, ali nisu ti ukrali auto ?

malena

pre 4 godine

Mislim da ako neko reši da mi ga ukrade, nema šanse da ga sačuvam.
Ali, čim sam kupila auto, dok je još bio nov, postavila sam mu malo "špijunske opreme", kamericu koju ne mogu tako lako da otkriju, tako da ukoliko neko pokuša, biće snimljen i prijavljen policiji. :)

Nenad

pre 4 godine

Najkorisnije je uplatiti poptuni sistem zaštite pomoću Lojacka i ostale špijunske orpeme. Možete instalirati mikrokamere na parkingu i povezati ih za računar. Nije dokaz na sudu ali možete saznati ko i kada krade vaš auto. Može se sakriti i GPS traker u autu pa pratiti preko aplikacija gde se vaš auto kreće, itd, postoje dobre zaštite od kradje. Ali i lopovi znaju za dosta njih

Dovla

pre 4 godine

Taksista mi je pricao da je bila organizovana grupa koja je izmedju 2009 i 2012 krala automobile sa Zederom. Kada su ih sve uhapsili nakon dugog pracenja, kazu da vise nije bilo tih careva koji su mogli da ukradu auto sa Zederom. Ja ga zato i stavio na svoj novi auto, zakljucavam sada Zeder i danju i nocu. Ako ga neko ukrade, kukacu na svakom portalu, cuce svi za mene.

Ajme

pre 4 godine

Pa dobro ukradu, ukradu. Odes i naplatis pare od osiguranja.
S obzirom da je vrednost automobila od 80% srbije nesto oko 3000 evra kasko je nesto 20-30 evra mesecno.

šuvaklija

pre 4 godine

ja imam drugara mehanicara ukrade auto u petak popravi sta je pokvareno napuni rezervoar do vrha ode u provod za vikend i vrati auto nazad u ponedeljak ujutro

Saša

pre 4 godine

Imam starog Golfa keca dizelaša sa slabim akumulatorom.
Relej grejača ( uključuje grejače u glavi motora pred paljenje ) crkao, pa sam namestio taster i tako ručno aktiviram rele preko kojeg se uključuju grejači.
Prvo - Golf 1 niko neće da krade. Drugo - i da hoće - čik neka ga startuje.
Treće - i kada isprazni akumulator, u gepeku imam rezervni koji može da upali, a ako i ne upali dovoljan je za grejače, a auto može da se startuje i na gurku.

lopovska država

pre 4 godine

Kod nas se kradja automobila ne tretira kao krivično delo već kao
" neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila", sa smešnim kaznama.

Oliver Nedeljković, zapamtite to ime

pre 4 godine

1. da budete lopov
2. da vam je auto službeni
3. da date ključeve ženi
4. da imate "snajper babu"
5. da ste radnik u privatnoj firmi, pa idete na posao ranom zorom, a vracate se kasno uveče

seljadin

pre 4 godine

mislim da je automobil bez goriva moguće ukrasti, takodje sa skrivenim prekidačem, jer često lopovi automobil odguraju do prve garaže, ili ga odvuku sajlom kao da je pokvaren, do prve garaže koju su iznajmili, tu ga prefarbaju i slično....
Mislim da je glavno blokirati upravljački mehanizam, to znači ne mogu automobil odvući sajlom niti odgurati, a teško će ga i navući na šlep, ili ako ga guraju a prednji točkovi su ukoso, mogu ga gurati samo do prve prepreke, ili u krug.
Elem da sumiram, pre više od 10 godina su mi ukrali 2 automobila na Novom Beogradu, i onda sam po savetu prijatelja iz BIA na svaki automobil ugradio Zeder, od tada su komšijama nestajali automobili bez ikakve zaštite, zatim sa alarmima, abloy, multilock, i sličnim napravama, a meni su jednom obili vrata, ušli, videli Zeder i otišli.
To je moje iskustvo u Beogradu, ima gradova po EU sa manjom stopom, ali ima i sa većom

Džo blokada

pre 4 godine

Nešto sl. Hollanđaninovom savetu:
Prekid žice za rad motora, ali ne tajnim prekidačem, već relejem u samodržanju koji se aktivira reed ampulom preko magneta. Čim se ugasi blokira, magnetom se deblokira. Ni 1 auto s ovim sistemom nije ukraden.

Hollandjanin

pre 4 godine

Skriveni prekidač za dovod goriva i da je povezan sa vozačevim vratima. Posle svakog otvaranja vrata, mora prekidač da se pritisne opet. Onda ne morate ni zaključavati a najvažnije da ako vam neko prisloni cevku kroz prozor i morate izaći, neće ni on daleko otići.
Ovaj sam savet dobio davno od bivšeg profesionalca za lux kola.

kako da ne

pre 4 godine

Vidim iz daljine da li mi je auto zakljucan, sklopljeni retrovizori. Tako znam da nisam zaboravio, dobra stvar, zakljucate auto i oni se sklope, a nije nesto nova i inovativna ‘tehnologija’. Dobra je za to i takodje da ne morate vi da ih sklapate da vam ovi Šumaheri ne polome u prolazu. P.S. U CH nikad pomislio nisam da li mi je auto gde sam parkirao, dok u BG pogotovo kada ostavim auto da ‘prenoći’ nisam bas siguran i to uvek ostavim na vidnom mestu, cesto trazim dobar parking i po pola sata, sto vise svetla, takodje i ljudi koji setaju naravno pse preko noci. Mada nije im stigao na red moj, kada stigne nece pomoci sto je na vidnom mestu.

XXL

pre 4 godine

I da ne zaključam vrata i da ostavim automobil upaljen, a za volan zalepim 100 eura ne bi ga niko uzeo možda bi mi neki lopov dobrica mislio da je neko već priložio neku paru pa bi na tih 100 eura dodao i on koji.

Лазар

pre 4 godine

Само прекидач на пумпи за гориво. Будите маштовити и негдје га сакријте, не жалите новца за доброг мајстора и да потроши пола дана док скине пластике и тапацирунге да га сакрије. А оставите један лажни прекидач нпр у пепељари или претинцу, нека лопов мисли да га је пронашао. Упалиће ауто и одвести се онолико колико горива има у цријевима, неких 200-300 м и тада аутомобил стаје.

хаџија

pre 4 godine

(Bane, 17. februar 2020 11:36)
то ти неко испричо или си сам смислијо?
значи остављао сам откључана кола по недељу дана, са отвореним прозором... и нико није тео ни да га погледа(од београда до апатина). ај да не рекламирам марку...неће да плате

skroz

pre 4 godine

Kod nas se kradja automobila ne tretira kao krivično delo već kao
" neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila", sa smešnim kaznama.
(lopovska država, 17. februar 2020 10:14)
tretira se kao krivicno delo i to krivicno delo neovlasceno koriscenje tudjeg vozila kako si i napisao.. samo se ne zove krivicno delo kradja automobila, ali je i dalje krivicno delo

Slobodan Zika Jalovina

pre 4 godine

Moje vozilo je dosta staro, ali potpuno ispravno i u dobrom stanju i ne stedim na odrzavanju nimalo, pa ja eto sve nesto gledam... pozitivna stvar je u tome sto nije atraktivan za kradju

Bane

pre 4 godine

Moje vozilo je dosta staro, ali potpuno ispravno i u dobrom stanju i ne stedim na odrzavanju nimalo, pa ja eto sve nesto gledam... pozitivna stvar je u tome sto nije atraktivan za kradju
(Slobodan Zika Jalovina, 17. februar 2020 10:20)

Ja kupio hyundai.Niko ga i ne pogleda.
(Strokavi mozak, 17. februar 2020 10:22)

Ovo su dve najvece zablude kada su kradje kola u pitanju. Moj auto je star, jeftin i nije atraktivan za kradju i, ja vozim marku auta koja se ne krade.

Danas se luksuzna kola sve manje kradu, odnosno sve se manje kradu atraktivni automobili da bi se nekom prodali celi. Jednostavno nema vise trzista na kome mozes da prodas i registrujes takvo vozilo jer su sve te drzave htele, ne htele morale regulativu i kontrolu malo da podignu. Eventualno mozes na Kosovo ali to je sada jedno i to tako malo trziste da se ta tzv. tipovana kola jako retko kradu.

Najvise se danas kola kradu zbog delova a tu su najtrazenija kola koja se kod nas dosta voze. Jedno vreme u Srbiji je Yugo cinio 50% svih ukradenih automobila. Kradu se Francuska starija kola jer se dosta voze kod nas i sl., krade se VW jer se dosta vozi ne zato sto je atraktivan, takodje pitanje je samo vremena sa obzirom na trend rasta prodaje i zastupljenosti kod nas kada ce KIA i Hyundai krenuti da se kradu masovnije, tu ce recimo karoserijski delovi biti interesantni.

Tako da zastitite svoje automobile makar necim, kod nasumicnih kradja (nije tipovan konkretan auto vec od odredjenog modela moze bilo koji) uglavnom se ide na najlaksi plen odnosno auto koji nema nista. Ako imate bilo sta, makar i nesto od 20e sa pijace sto ozbiljnom lopovu ne predstavlja nikakav problem on ce se okrenuti na par mesta dalje parkiran isti auto bez icega samo da se bzvz ne zeza sa tom vasom igrackom. Ne dozvolite da vas auto bude taj njjednostavniji plen na parkingu jer nema apsolutno nista.

error404

pre 4 godine

Igleda glupi savet da se zakljuca auto, ali nije toliko glup. U ch tv emisaja uradila istrazivanje gde ima veliki broj ljud koji su napustili auto misleci da je zakljucan, jel samo pretisnuli dugme na daljincu i nisu ni obratili paznju dali je auto reagovao ili nije, a kamoli proverio dali je zakljucan. Koliko ima kod nas takvih ljudi? E sada bas da se ostavi kljuc na izvolte to je tipicn americko ponasanje.

sibke

pre 4 godine

Kupite Forda i možete ga ostaviti otključanog.
(Урке, 17. februar 2020 14:03)

Evo pre neko vece tip pokusao na prepad da mi ukrade auto(vozim Forda). Sad cim sednem u auto prvo se zakljucam, pa sve ostalo.

miki

pre 4 godine

5. Držite širom otvorene oči

Toooo... e za ovaj anti provalni alat nisam znao. Zato ljudi, maite se raznih alarma, kandzi, sapa i ostalog sranja... DRZITE OCI OTVORENE... cak i u 4 ujutru kada se obicno kradu automobili.

Papageno

pre 4 godine

Ove savete kao da je pisao neki ljubitelj Alan Forda.

Sve je u stilu "ako kaniš sačuvati svoj auto, ne smiješ dozvoliti da ti ga ukradu".

Nikola

pre 4 godine

@Saša Zaboravio si četvrto a to je da će ga terati maler što je ukrao od teške bede... Trebalo bi to da istakneš na prozoru...

Giovanni

pre 4 godine

Nemojte da posedujete auto ako ste u strahu da ce ga neko ukrasti ili prosto uzmite Kasko... zapravo je najbolje voziti auto koji nije interesantan lopovima.

Midzula

pre 4 godine

Najjeftinija a jako delotvorna zastita od kradje je ugradnja prekidaca koji prekida struju pumpi za gorivo. Znaci, ne preko kompjutera automobila, vec na pola naponske zice koja vodi struju na pumpu, tu se stavi prekidac, vi ga sakrijete, ili cak montirate na neki taster (tipa, maglenke ili slicno) i lopov moze da se slika. E sad, ako neko hoce da ga digne na prikolicu, uzece ga sa svakakvom zastitom....

Stele

pre 4 godine

Mom ocu ukrali Zastavu 2004. godine na Karaburmi (Beograd). Više puta su mu krali alat 90ih. Prethodnom vlasniku Citroen Xsara Picasso su ukrali prednji branik sa sve tablicom, pa je morao da uzme novu tablicu, a ja sam auto od njega kupio bez branika (2008+ godište ima drugačije branike (sa nekim lajsnicama) i traženi su). Baš jutros komšija čisti prednje vozačevo staklo razbijeno na deliće, neko mu obio auto. Inače najgori mi trip kada zaboravim gde sam parkirao pa umislim da su ga ukrali. Kad zaključavam daljinskim redovno proverim i bravu za svaki slučaj.

s4

pre 4 godine

najbolje od svega je kasko osiguranje.

ima dobra stvar gps mali koje sakrijes ispod tapacira negde u autu i ako auto se upali bez priveska na kljucevima u blizini odma ti se salje poruka na tel o tome da je upaljeno i njegova lokacija. plus mozes da ga pratis po celom svetu. alarmiras policiju i das im da ga prate. lopov je uhvacen veoma brzo. jedina mana ovog sistema sto mora da bude tajna. pa ce ti auto verovatno biti ostecen ako nista bar brava. lavlja kandza je dobra ali oni kod atraktivnih auta dodju sa paukom i odnesu ga celog.

Mikan

pre 4 godine

Kasko na Oktaviju placam 43.000din godisnje, na rate je malo skuplje. Parkiram se na osvetljenim mestima uvek. Mozda jos alarm nedostaje, u Skodinom servisu su mi rekli da onaj ko hoce bas moj auto, da mu alarm ne predstavlja problem i da ne bacam novac kada vec imam zeder.

Ali onaj Sibke napisao za prepad, pa prepao me, mozda bih jos stavio Llumar sigurnosne folije za slucaj da pokusa da mi slomi staklo dok sam unutra sa decom.

dule

pre 4 godine

Kupite biciklu. :)
(mali Perica, 17. februar 2020 16:27)

pa ti ukradu bicikl. vise se krade od auta.
(s4, 18. februar 2020 01:13)

Pa ok, ali nisu ti ukrali auto ?

Nenad

pre 4 godine

Najkorisnije je uplatiti poptuni sistem zaštite pomoću Lojacka i ostale špijunske orpeme. Možete instalirati mikrokamere na parkingu i povezati ih za računar. Nije dokaz na sudu ali možete saznati ko i kada krade vaš auto. Može se sakriti i GPS traker u autu pa pratiti preko aplikacija gde se vaš auto kreće, itd, postoje dobre zaštite od kradje. Ali i lopovi znaju za dosta njih

Dovla

pre 4 godine

Taksista mi je pricao da je bila organizovana grupa koja je izmedju 2009 i 2012 krala automobile sa Zederom. Kada su ih sve uhapsili nakon dugog pracenja, kazu da vise nije bilo tih careva koji su mogli da ukradu auto sa Zederom. Ja ga zato i stavio na svoj novi auto, zakljucavam sada Zeder i danju i nocu. Ako ga neko ukrade, kukacu na svakom portalu, cuce svi za mene.

malena

pre 4 godine

Mislim da ako neko reši da mi ga ukrade, nema šanse da ga sačuvam.
Ali, čim sam kupila auto, dok je još bio nov, postavila sam mu malo "špijunske opreme", kamericu koju ne mogu tako lako da otkriju, tako da ukoliko neko pokuša, biće snimljen i prijavljen policiji. :)