Petak, 07.02.2020.

14:00

Kupio pik-ap 2007, do danas prešao 1,6 miliona km! VIDEO

Izvor: B92

Kupio pik-ap 2007, do danas prešao 1,6 miliona km! VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

roadrunner

pre 4 godine

Prosečno dnevno provede 13 sati na putu ( i još nešto mora da prodje u pripremi posla, održavanju kola ako ništa drugo, itd)

Što bi rekao Džoni - Ceo dan za dolar rade, Pitove ruke više nisu mlade...Pit, i to je Amerika...

Aleks

pre 4 godine

Dosao sam da kupim auto, presao 389k, covek kaze odrzavao ga, sve full.
Pregledam ga lepo, ubacim kljuc, probna voznja, vratim se do prodavca i iskesiram bez obaranja cene.
Vec 3 godine se vozim, nastavio sam redovno odrzavanje kako mi je covek preporucio, sve.
Nema sta. Uz redovno i normalno odrzavanje, auto bi i trebao tako da se ponasa, nema tu filozofije. Nije to Yugo, pa da i pored odrzavanje se ipak raspadne :D

fan

pre 4 godine

Ovakvi vozaci, kao i taksisti prelaze puno zbog malog broja hladnih startova. U hl. startu motor se haba najviše. 3/4 svog zivotnog veka potrosi se u periodu hladnog starta, a po dostizanju radne temperature tek 1/4.

ls

pre 4 godine

Samo mi verujemo u kilometražu od 170.000 na uvoznom autu sa dizel motorom starom 14 godina, iako se zna da dizela na zapadu ne kupuje niko ko ne prelazi min. 35.000 godišnje. ?olega uvozi polovnjeke i prošle godine je natrčao na neke Opel Zafire iz neke firme i sve su imale preko 700.000. Naravno, sve su prodate sa kilometražama do 200.000.
(Čistač, 09. februar 2020 07:14)

Imam passat b5.5 sa 178.000km, 2001 godiste, motor nikada otvaran ni popravljan, samo radjen veliki i mali servis, jedino sto me je protokomer par puta zezao, ali to je potrosni deo. Kupio sam ga novog i tu kilometrazu smo mi ukucani napravili. I sada da ga prodajem, opet niko ne bi verovao da postoji to godiste i ta kilometraza.

Milosav

pre 4 godine

Evo da se razresi misterija oko kubikaze motora:

The 2007 Frontier is available with two engines. The King Cab's XE engine is a 2.5-liter, four-cylinder with 152 horsepower and 171 pound-feet of torque. The SE, NISMO and LE trims for both King and Crew Cab have a 4.0-liter V6 engine with 261 horsepower and 281 pound-feet.

Radijator

pre 4 godine

Ljudi...veliki benzinci se kod nas ni ne voz. Zato nemamo predstavu o njihovim kapacitetima... jedan v8 atmosferac ima toliku rezervu snage i moze da bude toliko rasterecen (ako nije nasviran za sportski auto) da nema granica u tome koliko moze da traje.. pre ce da se raspadne sve drugo na autu, a motor ce da radi. Kod nas to nije isplativo zbog registracije i potrosnje...USA i druge zemlje sa jeftinim gorivom mogu da koriste takve masine + voznja na otvorenom.

n6

pre 4 godine

škoda fabia 1.4L benz 2008god sa ugradjenim plinskim uredjajem BRC. kupio sam je polovnu na satu je stajalo 163.000km onda je vožena na taksiju i prešla je 516.000km, a zatim je prodao i čovek je i dan danas vozi bez problema. motor nikad otvaran i radjen, a troši oko 300gr ulja 10w/40 na 10.000km. menjač nikad otvaran. menjan je set kvacila 2puta i šalt hebli jednom. amortizeri sva 4, jednom menjan hladnjak, jednom boca antifriza, anlaser i alternator popravljan i radjeni veliki servisi na oko 100.000km
sad imam priuse druge generacije 2 komada i jednog priusa 3. svi uvezeni iz swice sa oko 170.000km a sad su preko 400.000km a tek treba da rade...:))
imam iskustva i sa renaultom, motori su im jako dobri megan/scenik 1.6benz (najmanji potrošači ulja na velikim kilometražama) sve ostalo je raspad težak.
najudobnije vozilo za autoput je ford c-max dizel u full opremi. ležanje na putu pri velikim brzinama, udobnost, komfornost, uliva sigurnost....babaroga

Галатасарајево

pre 4 godine

Radni dan mu počinje pre svitanja, a u proseku dnevno provede 13 sati na putu.


Не знам каква "титула" да је, џаба кад немаш живот. Да је занимљивије него у канцеларији, дефинитивно, али овај лик не зна шта је одморити се...

velibor.knezevic2@gmail.com

pre 4 godine

@ Eldorado, 08. februar 2020 21:54

A neki ameri najčešće rade i kad odu u penziju jer ne mogu drugačije da prežive a ne što im je dosadno. Mogu da biraju ili da kupe hranu ili da idu kod lekara, teško i jedno i drugo od prosečene penzije.

Čistač

pre 4 godine

Samo mi verujemo u kilometražu od 170.000 na uvoznom autu sa dizel motorom starom 14 godina, iako se zna da dizela na zapadu ne kupuje niko ko ne prelazi min. 35.000 godišnje. Ķolega uvozi polovnjeke i prošle godine je natrčao na neke Opel Zafire iz neke firme i sve su imale preko 700.000. Naravno, sve su prodate sa kilometražama do 200.000.

spaki

pre 4 godine

set kvacila max moze da traje 300.000 a kod nas 150.000,mislim moze da traje iilion km ali to ke upalis auto nagaris na tipa 120km/h i ne stajea nigde dok ne nabijes milku..

Eldorado

pre 4 godine

To je njegov izbor koliko će da radi. Ameri (ma šta mi mislili o njima) su u proseku vredniji od Evropljana. Ne libe se rada i briga ih šta će drugi da misle o njihovom izboru. Prekovremeno je svakako plaćeno, a neki jednostavno vole da rade i dosadno im je da sede kod kuće

лајави крелац

pre 4 godine

To je prakticno nemoguce!To jedan covek,sam,nije mogao da napravi ni u ludilu! (dzudza basadzija)

Види, овај сине, види овако ћемо: Нек је возио 13 година (у тексту каже више од 12). Нек је возио 6 дана у седмици. Нек му је укупни одмор у просеку у току године био 20 радних дана (рачунајући државне и верске празнике, боловања, све). То значи да је годишње био око 297 дана за воланом, пута 13 година је 3861 дан. Кад поделиш милион и шесто хиљада км са овим данима добијеш да је дневно прелазио 414км. То је отприлике до Суботице и назад, а он је почињао дан пре свитања. Мени све ово не изгледа надљудски. И још је забавније него да седиш у канцеларији.

Over And Out

pre 4 godine

"Ako je sve tako, kao što ste napisali, navedite jedan primer neke marke automobila Evropskog proizvodjača."

Svetski rekord po Ginisu u kilometrazi drzi jedan Volvo. Vlasnik je tu kilometrazu napravio po putevima Amerike i Kanade. Postoji i par primera sa SAAB i Mercedes modelima. Imate tekstove o tome. Srdacan pozdrav!
(Travolta, 08. februar 2020 13:43)

Da. Volvo proizveden 1966 koji je prešao 3,4 milona milja, ili Merc iz 1970 koji je prešao milion milja. U članku se piše konkretno o vozilu proizvedenom 2007. godine. Evropskog automobila koji je prešao milion milja, a da je proizveden 2007. godine - nema. Ja nadjoh u tom godištu samo još Toyotu Tundru da je prešla tu kilometražu...Pozdrav.

kole

pre 4 godine

Moj sef ima zadnju generaciju Yugo Corala i na satu 160.000km. Auto ne trosi ulje i ide zaista lepo. Uvek na plin. Od pocetka Castrol i lagana voznja, a od posla do kuce svaki dan 40km i nazad. Duge rute i redovna zamena dobrog ulja, pa i ovakvi jeftini automobili niskog kvaliteta mogu dosta da predju.

Travolta

pre 4 godine

"Druze, samo otidji na internet i pogledaj sajtove i forume o izdrzljivosti recimo Pasata, Tourega, Sevroleta, GMC-ja (bilo kog), na tim istim putevima pa se vrati da raspravljamo."

Druze, obisao ja internet i uzduz i popreko i uvideo da se ovakvi i slicni primeri dočaravaju samo iz Amerike, gde kao sto znamo Japanski i njihovi domaci brednovi dominiraju u prodaji i upotrebi i gde su uslovi za voznju drugaciji u odnosu na Evropske zemlje. Da je auto iz teksta vozen redovno pod uslovima gradske voznje i guzve, verovatno bi ishod ove price bio drugaciji.

Luka Laban

pre 4 godine

Drugovi, jel ovo neka promotivna reklama za nas Srbe?
Braco Srbi kupujte polovne kamionete sa ogromnom kubikazom, placajte porez na luksuz u Srbiji, mislim na registraciju, jer vidim zabrana uvoza nEuro 3 polovnjaka pocinje tek za godinu dana....
Smesno, zar ne?

misa

pre 4 godine

@da koje kvačilo? Predji na drugu, jednostavniju rubriku.
(Coyote, 08. februar 2020 01:33)
bukvalno u prvoj recenici teksta se pominje kvacilo,a u klipu se vidi da je menjac manuelni, mislim da je ipak ovo mnogo komplikovan tekst za tebe

misa

pre 4 godine

Menjac automatski naravno,a motor ko zna koliko ccm,kad prelaze kamioni toliko i vise,desi se i navari.
(zlaja, 08. februar 2020 08:13)
kakav automatski menjac, da si uopste procitao tekst video bi da se bukvalno u prvoj recenici pominje da je menjao set kvacila

Travolta

pre 4 godine

"Ako je sve tako, kao što ste napisali, navedite jedan primer neke marke automobila Evropskog proizvodjača."

Svetski rekord po Ginisu u kilometrazi drzi jedan Volvo. Vlasnik je tu kilometrazu napravio po putevima Amerike i Kanade. Postoji i par primera sa SAAB i Mercedes modelima. Imate tekstove o tome. Srdacan pozdrav!

alkc

pre 4 godine

Menjac automatski naravno,a motor ko zna koliko ccm,kad prelaze kamioni toliko i vise,desi se i navari.
(zlaja, 08. februar 2020 08:13)
Najverovsrnije je ovo standardni nissanov V6 3.0L. Ja sam imao maximu sa tim motorom. U to vreme je bio poznat kao jedan od boljih agregata.

Иду дани...

pre 4 godine

Аутомобили,тј возила која се крећу на дужим релацијама по правилу имају знатно дужи рок трајања мотора и осталих дјелова.Готово сваке године буде чланак о неком аутомобилу који пређе 1 000 000 + миља или километара.Није то ништа чудно.Да је код нас неко са Југом крстарио по цијелом свијету вјерујем да би достигао без проблема ту цифру...Ово је само реклама,ништа друго.Он ће због овога вероватно добити нову Навару или ће се то догодити када му ова откаже "послушност".

dzudza basadzija

pre 4 godine

To je prakticno nemoguce!To jedan covek,sam,nije mogao da napravi ni u ludilu!Ja sam uzeo prosecnu brzinu,od 40km/h...?mozda je i to previse?Ne verujem ni to,da je dostavljao,stalno,sa jednog kraja "Imperije",na drugi?Sto bi znacilo,stalno na auto putu...Utovar,istovar,zastoji,cekanja...Nemoguce,da nijednom nije morao da ostane,dan,dva u krevetu...?Po jednoj racunici,pola tog vremena,i malo vise,proveo je za VOLANOM!Znaci,cista voznja!Pa nisu ga valjda utovarali i istovarali u voznji?Ali..."Imperija" je to rode!Nema sta kod njih,nioje jace,vece,bolje...Cak i kada bi svet,organizovao,takmicenje za najvecu budalu...Ako nikako drugacije,napumpali bi ga do medalje!Naravno,ako neko i posumnja,da ga-ih vec nemaju...Ono,kao keca u rukavu...VARA SE!NEZNAM NI NDA LI BI TO BILO MOGUCE,CAK I U TRI SMENE?No sta je tu je...Kad "aminovaste" Vi...De ce jadni,goli Dzudza...

CJC

pre 4 godine

Nista čudno, pa mi na našim putevima vozimo automobule sa 600-700 hiljada predjenih km a nije da se nešto cimamo oko servisa...e sad, to što nam na satu piše 168745, to je vec nesto drugo, nebitno potpuno.

Over And Out

pre 4 godine

"....ovu brojku bi dostigao i neki drugi auto brend slične kubikaže a ne samo vozila iz Japana."
(Travolta, 07. februar 2020 22:26)

Ako je sve tako, kao što ste napisali, navedite jedan primer neke marke automobila Evropskog proizvodjača.

Popokatepetl

pre 4 godine

Američki san, j***mti ovakav život. Sve ste napisali osim koji motor je u pitanju, a verujem da to vecinu zanima, mada ni oni u ovom klipu nisu nista rekli. Dokaz da kad kupite auto sa 200 000 km, ne mora da znaci da je los, vise je do nacina eksploatacije, voznje i odrzavanja. Naravno ne pricam o motorima koji su projektovani da predju 250-300 000 km i da se bace. Ja imam 1,6 D2 motor sa 300 000, potrosi 200 grama ulja na 10 000. Kupio ga 3 godine starog sa 200 000km, a vec cetiri godine radi kao sat. Volvo je u unutra kao nov. Nadamo se da ce preci bar jos 200 000 srecnih km. Topli pozdrav!!

Naki

pre 4 godine

Vrlo jednostavno kubikaza preko 3500 kubika koja nosi karoseriju ko nista velike ture gde ubacis u najvecu brzinu i solo sto tu kilometrazu ne prodje recimo kaskai sa motorom 1200 kubika crkne posle 100 hilj samo snaga a koliko vidim sediste je sigurno novo menjao vise od jednom posto i ja menjam tapaciram sediste jednom godisnje zbog kilaze

Drnch

pre 4 godine

Standardna pecaroška priča o neuništivosti Japanaca...a ustvari se radi o višekubikažnim motorima i prelasku dugih distanca na otvorenim putevima koji su tipični za Američki uslov vožnje koji i po samo kvačilo nisu opterećujući. Uz redovno servisno održavanje i zamenu ulja na nekom nižem intervalu ovu brojku bi dostigao i neki drugi auto brend slične kubikaže a ne samo vozila iz Japana.
(Travolta, 7. februar 2020 22:26)

Druze, samo otidji na internet i pogledaj sajtove i forume o izdrzljivosti recimo Pasata, Tourega, Sevroleta, GMC-ja (bilo kog), na tim istim putevima pa se vrati da raspravljamo.

Travolta

pre 4 godine

Standardna pecaroška priča o neuništivosti Japanaca...a ustvari se radi o višekubikažnim motorima i prelasku dugih distanca na otvorenim putevima koji su tipični za Američki uslov vožnje koji i po samo kvačilo nisu opterećujući. Uz redovno servisno održavanje i zamenu ulja na nekom nižem intervalu ovu brojku bi dostigao i neki drugi auto brend slične kubikaže a ne samo vozila iz Japana.

CJC

pre 4 godine

Nista čudno, pa mi na našim putevima vozimo automobule sa 600-700 hiljada predjenih km a nije da se nešto cimamo oko servisa...e sad, to što nam na satu piše 168745, to je vec nesto drugo, nebitno potpuno.

Travolta

pre 4 godine

Standardna pecaroška priča o neuništivosti Japanaca...a ustvari se radi o višekubikažnim motorima i prelasku dugih distanca na otvorenim putevima koji su tipični za Američki uslov vožnje koji i po samo kvačilo nisu opterećujući. Uz redovno servisno održavanje i zamenu ulja na nekom nižem intervalu ovu brojku bi dostigao i neki drugi auto brend slične kubikaže a ne samo vozila iz Japana.

лајави крелац

pre 4 godine

To je prakticno nemoguce!To jedan covek,sam,nije mogao da napravi ni u ludilu! (dzudza basadzija)

Види, овај сине, види овако ћемо: Нек је возио 13 година (у тексту каже више од 12). Нек је возио 6 дана у седмици. Нек му је укупни одмор у просеку у току године био 20 радних дана (рачунајући државне и верске празнике, боловања, све). То значи да је годишње био око 297 дана за воланом, пута 13 година је 3861 дан. Кад поделиш милион и шесто хиљада км са овим данима добијеш да је дневно прелазио 414км. То је отприлике до Суботице и назад, а он је почињао дан пре свитања. Мени све ово не изгледа надљудски. И још је забавније него да седиш у канцеларији.

Иду дани...

pre 4 godine

Аутомобили,тј возила која се крећу на дужим релацијама по правилу имају знатно дужи рок трајања мотора и осталих дјелова.Готово сваке године буде чланак о неком аутомобилу који пређе 1 000 000 + миља или километара.Није то ништа чудно.Да је код нас неко са Југом крстарио по цијелом свијету вјерујем да би достигао без проблема ту цифру...Ово је само реклама,ништа друго.Он ће због овога вероватно добити нову Навару или ће се то догодити када му ова откаже "послушност".

misa

pre 4 godine

@da koje kvačilo? Predji na drugu, jednostavniju rubriku.
(Coyote, 08. februar 2020 01:33)
bukvalno u prvoj recenici teksta se pominje kvacilo,a u klipu se vidi da je menjac manuelni, mislim da je ipak ovo mnogo komplikovan tekst za tebe

Drnch

pre 4 godine

Standardna pecaroška priča o neuništivosti Japanaca...a ustvari se radi o višekubikažnim motorima i prelasku dugih distanca na otvorenim putevima koji su tipični za Američki uslov vožnje koji i po samo kvačilo nisu opterećujući. Uz redovno servisno održavanje i zamenu ulja na nekom nižem intervalu ovu brojku bi dostigao i neki drugi auto brend slične kubikaže a ne samo vozila iz Japana.
(Travolta, 7. februar 2020 22:26)

Druze, samo otidji na internet i pogledaj sajtove i forume o izdrzljivosti recimo Pasata, Tourega, Sevroleta, GMC-ja (bilo kog), na tim istim putevima pa se vrati da raspravljamo.

Popokatepetl

pre 4 godine

Američki san, j***mti ovakav život. Sve ste napisali osim koji motor je u pitanju, a verujem da to vecinu zanima, mada ni oni u ovom klipu nisu nista rekli. Dokaz da kad kupite auto sa 200 000 km, ne mora da znaci da je los, vise je do nacina eksploatacije, voznje i odrzavanja. Naravno ne pricam o motorima koji su projektovani da predju 250-300 000 km i da se bace. Ja imam 1,6 D2 motor sa 300 000, potrosi 200 grama ulja na 10 000. Kupio ga 3 godine starog sa 200 000km, a vec cetiri godine radi kao sat. Volvo je u unutra kao nov. Nadamo se da ce preci bar jos 200 000 srecnih km. Topli pozdrav!!

kole

pre 4 godine

Moj sef ima zadnju generaciju Yugo Corala i na satu 160.000km. Auto ne trosi ulje i ide zaista lepo. Uvek na plin. Od pocetka Castrol i lagana voznja, a od posla do kuce svaki dan 40km i nazad. Duge rute i redovna zamena dobrog ulja, pa i ovakvi jeftini automobili niskog kvaliteta mogu dosta da predju.

misa

pre 4 godine

Menjac automatski naravno,a motor ko zna koliko ccm,kad prelaze kamioni toliko i vise,desi se i navari.
(zlaja, 08. februar 2020 08:13)
kakav automatski menjac, da si uopste procitao tekst video bi da se bukvalno u prvoj recenici pominje da je menjao set kvacila

Eldorado

pre 4 godine

To je njegov izbor koliko će da radi. Ameri (ma šta mi mislili o njima) su u proseku vredniji od Evropljana. Ne libe se rada i briga ih šta će drugi da misle o njihovom izboru. Prekovremeno je svakako plaćeno, a neki jednostavno vole da rade i dosadno im je da sede kod kuće

Radijator

pre 4 godine

Ljudi...veliki benzinci se kod nas ni ne voz. Zato nemamo predstavu o njihovim kapacitetima... jedan v8 atmosferac ima toliku rezervu snage i moze da bude toliko rasterecen (ako nije nasviran za sportski auto) da nema granica u tome koliko moze da traje.. pre ce da se raspadne sve drugo na autu, a motor ce da radi. Kod nas to nije isplativo zbog registracije i potrosnje...USA i druge zemlje sa jeftinim gorivom mogu da koriste takve masine + voznja na otvorenom.

alkc

pre 4 godine

Menjac automatski naravno,a motor ko zna koliko ccm,kad prelaze kamioni toliko i vise,desi se i navari.
(zlaja, 08. februar 2020 08:13)
Najverovsrnije je ovo standardni nissanov V6 3.0L. Ja sam imao maximu sa tim motorom. U to vreme je bio poznat kao jedan od boljih agregata.

Travolta

pre 4 godine

"Druze, samo otidji na internet i pogledaj sajtove i forume o izdrzljivosti recimo Pasata, Tourega, Sevroleta, GMC-ja (bilo kog), na tim istim putevima pa se vrati da raspravljamo."

Druze, obisao ja internet i uzduz i popreko i uvideo da se ovakvi i slicni primeri dočaravaju samo iz Amerike, gde kao sto znamo Japanski i njihovi domaci brednovi dominiraju u prodaji i upotrebi i gde su uslovi za voznju drugaciji u odnosu na Evropske zemlje. Da je auto iz teksta vozen redovno pod uslovima gradske voznje i guzve, verovatno bi ishod ove price bio drugaciji.

Over And Out

pre 4 godine

"Ako je sve tako, kao što ste napisali, navedite jedan primer neke marke automobila Evropskog proizvodjača."

Svetski rekord po Ginisu u kilometrazi drzi jedan Volvo. Vlasnik je tu kilometrazu napravio po putevima Amerike i Kanade. Postoji i par primera sa SAAB i Mercedes modelima. Imate tekstove o tome. Srdacan pozdrav!
(Travolta, 08. februar 2020 13:43)

Da. Volvo proizveden 1966 koji je prešao 3,4 milona milja, ili Merc iz 1970 koji je prešao milion milja. U članku se piše konkretno o vozilu proizvedenom 2007. godine. Evropskog automobila koji je prešao milion milja, a da je proizveden 2007. godine - nema. Ja nadjoh u tom godištu samo još Toyotu Tundru da je prešla tu kilometražu...Pozdrav.

Travolta

pre 4 godine

"Ako je sve tako, kao što ste napisali, navedite jedan primer neke marke automobila Evropskog proizvodjača."

Svetski rekord po Ginisu u kilometrazi drzi jedan Volvo. Vlasnik je tu kilometrazu napravio po putevima Amerike i Kanade. Postoji i par primera sa SAAB i Mercedes modelima. Imate tekstove o tome. Srdacan pozdrav!

Naki

pre 4 godine

Vrlo jednostavno kubikaza preko 3500 kubika koja nosi karoseriju ko nista velike ture gde ubacis u najvecu brzinu i solo sto tu kilometrazu ne prodje recimo kaskai sa motorom 1200 kubika crkne posle 100 hilj samo snaga a koliko vidim sediste je sigurno novo menjao vise od jednom posto i ja menjam tapaciram sediste jednom godisnje zbog kilaze

Over And Out

pre 4 godine

"....ovu brojku bi dostigao i neki drugi auto brend slične kubikaže a ne samo vozila iz Japana."
(Travolta, 07. februar 2020 22:26)

Ako je sve tako, kao što ste napisali, navedite jedan primer neke marke automobila Evropskog proizvodjača.

Čistač

pre 4 godine

Samo mi verujemo u kilometražu od 170.000 na uvoznom autu sa dizel motorom starom 14 godina, iako se zna da dizela na zapadu ne kupuje niko ko ne prelazi min. 35.000 godišnje. Ķolega uvozi polovnjeke i prošle godine je natrčao na neke Opel Zafire iz neke firme i sve su imale preko 700.000. Naravno, sve su prodate sa kilometražama do 200.000.

velibor.knezevic2@gmail.com

pre 4 godine

@ Eldorado, 08. februar 2020 21:54

A neki ameri najčešće rade i kad odu u penziju jer ne mogu drugačije da prežive a ne što im je dosadno. Mogu da biraju ili da kupe hranu ili da idu kod lekara, teško i jedno i drugo od prosečene penzije.

Галатасарајево

pre 4 godine

Radni dan mu počinje pre svitanja, a u proseku dnevno provede 13 sati na putu.


Не знам каква "титула" да је, џаба кад немаш живот. Да је занимљивије него у канцеларији, дефинитивно, али овај лик не зна шта је одморити се...

n6

pre 4 godine

škoda fabia 1.4L benz 2008god sa ugradjenim plinskim uredjajem BRC. kupio sam je polovnu na satu je stajalo 163.000km onda je vožena na taksiju i prešla je 516.000km, a zatim je prodao i čovek je i dan danas vozi bez problema. motor nikad otvaran i radjen, a troši oko 300gr ulja 10w/40 na 10.000km. menjač nikad otvaran. menjan je set kvacila 2puta i šalt hebli jednom. amortizeri sva 4, jednom menjan hladnjak, jednom boca antifriza, anlaser i alternator popravljan i radjeni veliki servisi na oko 100.000km
sad imam priuse druge generacije 2 komada i jednog priusa 3. svi uvezeni iz swice sa oko 170.000km a sad su preko 400.000km a tek treba da rade...:))
imam iskustva i sa renaultom, motori su im jako dobri megan/scenik 1.6benz (najmanji potrošači ulja na velikim kilometražama) sve ostalo je raspad težak.
najudobnije vozilo za autoput je ford c-max dizel u full opremi. ležanje na putu pri velikim brzinama, udobnost, komfornost, uliva sigurnost....babaroga

Luka Laban

pre 4 godine

Drugovi, jel ovo neka promotivna reklama za nas Srbe?
Braco Srbi kupujte polovne kamionete sa ogromnom kubikazom, placajte porez na luksuz u Srbiji, mislim na registraciju, jer vidim zabrana uvoza nEuro 3 polovnjaka pocinje tek za godinu dana....
Smesno, zar ne?

dzudza basadzija

pre 4 godine

To je prakticno nemoguce!To jedan covek,sam,nije mogao da napravi ni u ludilu!Ja sam uzeo prosecnu brzinu,od 40km/h...?mozda je i to previse?Ne verujem ni to,da je dostavljao,stalno,sa jednog kraja "Imperije",na drugi?Sto bi znacilo,stalno na auto putu...Utovar,istovar,zastoji,cekanja...Nemoguce,da nijednom nije morao da ostane,dan,dva u krevetu...?Po jednoj racunici,pola tog vremena,i malo vise,proveo je za VOLANOM!Znaci,cista voznja!Pa nisu ga valjda utovarali i istovarali u voznji?Ali..."Imperija" je to rode!Nema sta kod njih,nioje jace,vece,bolje...Cak i kada bi svet,organizovao,takmicenje za najvecu budalu...Ako nikako drugacije,napumpali bi ga do medalje!Naravno,ako neko i posumnja,da ga-ih vec nemaju...Ono,kao keca u rukavu...VARA SE!NEZNAM NI NDA LI BI TO BILO MOGUCE,CAK I U TRI SMENE?No sta je tu je...Kad "aminovaste" Vi...De ce jadni,goli Dzudza...

ls

pre 4 godine

Samo mi verujemo u kilometražu od 170.000 na uvoznom autu sa dizel motorom starom 14 godina, iako se zna da dizela na zapadu ne kupuje niko ko ne prelazi min. 35.000 godišnje. ?olega uvozi polovnjeke i prošle godine je natrčao na neke Opel Zafire iz neke firme i sve su imale preko 700.000. Naravno, sve su prodate sa kilometražama do 200.000.
(Čistač, 09. februar 2020 07:14)

Imam passat b5.5 sa 178.000km, 2001 godiste, motor nikada otvaran ni popravljan, samo radjen veliki i mali servis, jedino sto me je protokomer par puta zezao, ali to je potrosni deo. Kupio sam ga novog i tu kilometrazu smo mi ukucani napravili. I sada da ga prodajem, opet niko ne bi verovao da postoji to godiste i ta kilometraza.

spaki

pre 4 godine

set kvacila max moze da traje 300.000 a kod nas 150.000,mislim moze da traje iilion km ali to ke upalis auto nagaris na tipa 120km/h i ne stajea nigde dok ne nabijes milku..

fan

pre 4 godine

Ovakvi vozaci, kao i taksisti prelaze puno zbog malog broja hladnih startova. U hl. startu motor se haba najviše. 3/4 svog zivotnog veka potrosi se u periodu hladnog starta, a po dostizanju radne temperature tek 1/4.

Aleks

pre 4 godine

Dosao sam da kupim auto, presao 389k, covek kaze odrzavao ga, sve full.
Pregledam ga lepo, ubacim kljuc, probna voznja, vratim se do prodavca i iskesiram bez obaranja cene.
Vec 3 godine se vozim, nastavio sam redovno odrzavanje kako mi je covek preporucio, sve.
Nema sta. Uz redovno i normalno odrzavanje, auto bi i trebao tako da se ponasa, nema tu filozofije. Nije to Yugo, pa da i pored odrzavanje se ipak raspadne :D

Milosav

pre 4 godine

Evo da se razresi misterija oko kubikaze motora:

The 2007 Frontier is available with two engines. The King Cab's XE engine is a 2.5-liter, four-cylinder with 152 horsepower and 171 pound-feet of torque. The SE, NISMO and LE trims for both King and Crew Cab have a 4.0-liter V6 engine with 261 horsepower and 281 pound-feet.

roadrunner

pre 4 godine

Prosečno dnevno provede 13 sati na putu ( i još nešto mora da prodje u pripremi posla, održavanju kola ako ništa drugo, itd)

Što bi rekao Džoni - Ceo dan za dolar rade, Pitove ruke više nisu mlade...Pit, i to je Amerika...

Travolta

pre 4 godine

Standardna pecaroška priča o neuništivosti Japanaca...a ustvari se radi o višekubikažnim motorima i prelasku dugih distanca na otvorenim putevima koji su tipični za Američki uslov vožnje koji i po samo kvačilo nisu opterećujući. Uz redovno servisno održavanje i zamenu ulja na nekom nižem intervalu ovu brojku bi dostigao i neki drugi auto brend slične kubikaže a ne samo vozila iz Japana.

dzudza basadzija

pre 4 godine

To je prakticno nemoguce!To jedan covek,sam,nije mogao da napravi ni u ludilu!Ja sam uzeo prosecnu brzinu,od 40km/h...?mozda je i to previse?Ne verujem ni to,da je dostavljao,stalno,sa jednog kraja "Imperije",na drugi?Sto bi znacilo,stalno na auto putu...Utovar,istovar,zastoji,cekanja...Nemoguce,da nijednom nije morao da ostane,dan,dva u krevetu...?Po jednoj racunici,pola tog vremena,i malo vise,proveo je za VOLANOM!Znaci,cista voznja!Pa nisu ga valjda utovarali i istovarali u voznji?Ali..."Imperija" je to rode!Nema sta kod njih,nioje jace,vece,bolje...Cak i kada bi svet,organizovao,takmicenje za najvecu budalu...Ako nikako drugacije,napumpali bi ga do medalje!Naravno,ako neko i posumnja,da ga-ih vec nemaju...Ono,kao keca u rukavu...VARA SE!NEZNAM NI NDA LI BI TO BILO MOGUCE,CAK I U TRI SMENE?No sta je tu je...Kad "aminovaste" Vi...De ce jadni,goli Dzudza...

Luka Laban

pre 4 godine

Drugovi, jel ovo neka promotivna reklama za nas Srbe?
Braco Srbi kupujte polovne kamionete sa ogromnom kubikazom, placajte porez na luksuz u Srbiji, mislim na registraciju, jer vidim zabrana uvoza nEuro 3 polovnjaka pocinje tek za godinu dana....
Smesno, zar ne?

Over And Out

pre 4 godine

"....ovu brojku bi dostigao i neki drugi auto brend slične kubikaže a ne samo vozila iz Japana."
(Travolta, 07. februar 2020 22:26)

Ako je sve tako, kao što ste napisali, navedite jedan primer neke marke automobila Evropskog proizvodjača.

Drnch

pre 4 godine

Standardna pecaroška priča o neuništivosti Japanaca...a ustvari se radi o višekubikažnim motorima i prelasku dugih distanca na otvorenim putevima koji su tipični za Američki uslov vožnje koji i po samo kvačilo nisu opterećujući. Uz redovno servisno održavanje i zamenu ulja na nekom nižem intervalu ovu brojku bi dostigao i neki drugi auto brend slične kubikaže a ne samo vozila iz Japana.
(Travolta, 7. februar 2020 22:26)

Druze, samo otidji na internet i pogledaj sajtove i forume o izdrzljivosti recimo Pasata, Tourega, Sevroleta, GMC-ja (bilo kog), na tim istim putevima pa se vrati da raspravljamo.

Иду дани...

pre 4 godine

Аутомобили,тј возила која се крећу на дужим релацијама по правилу имају знатно дужи рок трајања мотора и осталих дјелова.Готово сваке године буде чланак о неком аутомобилу који пређе 1 000 000 + миља или километара.Није то ништа чудно.Да је код нас неко са Југом крстарио по цијелом свијету вјерујем да би достигао без проблема ту цифру...Ово је само реклама,ништа друго.Он ће због овога вероватно добити нову Навару или ће се то догодити када му ова откаже "послушност".

Naki

pre 4 godine

Vrlo jednostavno kubikaza preko 3500 kubika koja nosi karoseriju ko nista velike ture gde ubacis u najvecu brzinu i solo sto tu kilometrazu ne prodje recimo kaskai sa motorom 1200 kubika crkne posle 100 hilj samo snaga a koliko vidim sediste je sigurno novo menjao vise od jednom posto i ja menjam tapaciram sediste jednom godisnje zbog kilaze

Popokatepetl

pre 4 godine

Američki san, j***mti ovakav život. Sve ste napisali osim koji motor je u pitanju, a verujem da to vecinu zanima, mada ni oni u ovom klipu nisu nista rekli. Dokaz da kad kupite auto sa 200 000 km, ne mora da znaci da je los, vise je do nacina eksploatacije, voznje i odrzavanja. Naravno ne pricam o motorima koji su projektovani da predju 250-300 000 km i da se bace. Ja imam 1,6 D2 motor sa 300 000, potrosi 200 grama ulja na 10 000. Kupio ga 3 godine starog sa 200 000km, a vec cetiri godine radi kao sat. Volvo je u unutra kao nov. Nadamo se da ce preci bar jos 200 000 srecnih km. Topli pozdrav!!

Eldorado

pre 4 godine

To je njegov izbor koliko će da radi. Ameri (ma šta mi mislili o njima) su u proseku vredniji od Evropljana. Ne libe se rada i briga ih šta će drugi da misle o njihovom izboru. Prekovremeno je svakako plaćeno, a neki jednostavno vole da rade i dosadno im je da sede kod kuće

spaki

pre 4 godine

set kvacila max moze da traje 300.000 a kod nas 150.000,mislim moze da traje iilion km ali to ke upalis auto nagaris na tipa 120km/h i ne stajea nigde dok ne nabijes milku..

Travolta

pre 4 godine

"Ako je sve tako, kao što ste napisali, navedite jedan primer neke marke automobila Evropskog proizvodjača."

Svetski rekord po Ginisu u kilometrazi drzi jedan Volvo. Vlasnik je tu kilometrazu napravio po putevima Amerike i Kanade. Postoji i par primera sa SAAB i Mercedes modelima. Imate tekstove o tome. Srdacan pozdrav!

Over And Out

pre 4 godine

"Ako je sve tako, kao što ste napisali, navedite jedan primer neke marke automobila Evropskog proizvodjača."

Svetski rekord po Ginisu u kilometrazi drzi jedan Volvo. Vlasnik je tu kilometrazu napravio po putevima Amerike i Kanade. Postoji i par primera sa SAAB i Mercedes modelima. Imate tekstove o tome. Srdacan pozdrav!
(Travolta, 08. februar 2020 13:43)

Da. Volvo proizveden 1966 koji je prešao 3,4 milona milja, ili Merc iz 1970 koji je prešao milion milja. U članku se piše konkretno o vozilu proizvedenom 2007. godine. Evropskog automobila koji je prešao milion milja, a da je proizveden 2007. godine - nema. Ja nadjoh u tom godištu samo još Toyotu Tundru da je prešla tu kilometražu...Pozdrav.

misa

pre 4 godine

Menjac automatski naravno,a motor ko zna koliko ccm,kad prelaze kamioni toliko i vise,desi se i navari.
(zlaja, 08. februar 2020 08:13)
kakav automatski menjac, da si uopste procitao tekst video bi da se bukvalno u prvoj recenici pominje da je menjao set kvacila

kole

pre 4 godine

Moj sef ima zadnju generaciju Yugo Corala i na satu 160.000km. Auto ne trosi ulje i ide zaista lepo. Uvek na plin. Od pocetka Castrol i lagana voznja, a od posla do kuce svaki dan 40km i nazad. Duge rute i redovna zamena dobrog ulja, pa i ovakvi jeftini automobili niskog kvaliteta mogu dosta da predju.

Travolta

pre 4 godine

"Druze, samo otidji na internet i pogledaj sajtove i forume o izdrzljivosti recimo Pasata, Tourega, Sevroleta, GMC-ja (bilo kog), na tim istim putevima pa se vrati da raspravljamo."

Druze, obisao ja internet i uzduz i popreko i uvideo da se ovakvi i slicni primeri dočaravaju samo iz Amerike, gde kao sto znamo Japanski i njihovi domaci brednovi dominiraju u prodaji i upotrebi i gde su uslovi za voznju drugaciji u odnosu na Evropske zemlje. Da je auto iz teksta vozen redovno pod uslovima gradske voznje i guzve, verovatno bi ishod ove price bio drugaciji.

Галатасарајево

pre 4 godine

Radni dan mu počinje pre svitanja, a u proseku dnevno provede 13 sati na putu.


Не знам каква "титула" да је, џаба кад немаш живот. Да је занимљивије него у канцеларији, дефинитивно, али овај лик не зна шта је одморити се...

alkc

pre 4 godine

Menjac automatski naravno,a motor ko zna koliko ccm,kad prelaze kamioni toliko i vise,desi se i navari.
(zlaja, 08. februar 2020 08:13)
Najverovsrnije je ovo standardni nissanov V6 3.0L. Ja sam imao maximu sa tim motorom. U to vreme je bio poznat kao jedan od boljih agregata.

лајави крелац

pre 4 godine

To je prakticno nemoguce!To jedan covek,sam,nije mogao da napravi ni u ludilu! (dzudza basadzija)

Види, овај сине, види овако ћемо: Нек је возио 13 година (у тексту каже више од 12). Нек је возио 6 дана у седмици. Нек му је укупни одмор у просеку у току године био 20 радних дана (рачунајући државне и верске празнике, боловања, све). То значи да је годишње био око 297 дана за воланом, пута 13 година је 3861 дан. Кад поделиш милион и шесто хиљада км са овим данима добијеш да је дневно прелазио 414км. То је отприлике до Суботице и назад, а он је почињао дан пре свитања. Мени све ово не изгледа надљудски. И још је забавније него да седиш у канцеларији.

CJC

pre 4 godine

Nista čudno, pa mi na našim putevima vozimo automobule sa 600-700 hiljada predjenih km a nije da se nešto cimamo oko servisa...e sad, to što nam na satu piše 168745, to je vec nesto drugo, nebitno potpuno.

n6

pre 4 godine

škoda fabia 1.4L benz 2008god sa ugradjenim plinskim uredjajem BRC. kupio sam je polovnu na satu je stajalo 163.000km onda je vožena na taksiju i prešla je 516.000km, a zatim je prodao i čovek je i dan danas vozi bez problema. motor nikad otvaran i radjen, a troši oko 300gr ulja 10w/40 na 10.000km. menjač nikad otvaran. menjan je set kvacila 2puta i šalt hebli jednom. amortizeri sva 4, jednom menjan hladnjak, jednom boca antifriza, anlaser i alternator popravljan i radjeni veliki servisi na oko 100.000km
sad imam priuse druge generacije 2 komada i jednog priusa 3. svi uvezeni iz swice sa oko 170.000km a sad su preko 400.000km a tek treba da rade...:))
imam iskustva i sa renaultom, motori su im jako dobri megan/scenik 1.6benz (najmanji potrošači ulja na velikim kilometražama) sve ostalo je raspad težak.
najudobnije vozilo za autoput je ford c-max dizel u full opremi. ležanje na putu pri velikim brzinama, udobnost, komfornost, uliva sigurnost....babaroga

ls

pre 4 godine

Samo mi verujemo u kilometražu od 170.000 na uvoznom autu sa dizel motorom starom 14 godina, iako se zna da dizela na zapadu ne kupuje niko ko ne prelazi min. 35.000 godišnje. ?olega uvozi polovnjeke i prošle godine je natrčao na neke Opel Zafire iz neke firme i sve su imale preko 700.000. Naravno, sve su prodate sa kilometražama do 200.000.
(Čistač, 09. februar 2020 07:14)

Imam passat b5.5 sa 178.000km, 2001 godiste, motor nikada otvaran ni popravljan, samo radjen veliki i mali servis, jedino sto me je protokomer par puta zezao, ali to je potrosni deo. Kupio sam ga novog i tu kilometrazu smo mi ukucani napravili. I sada da ga prodajem, opet niko ne bi verovao da postoji to godiste i ta kilometraza.

Čistač

pre 4 godine

Samo mi verujemo u kilometražu od 170.000 na uvoznom autu sa dizel motorom starom 14 godina, iako se zna da dizela na zapadu ne kupuje niko ko ne prelazi min. 35.000 godišnje. Ķolega uvozi polovnjeke i prošle godine je natrčao na neke Opel Zafire iz neke firme i sve su imale preko 700.000. Naravno, sve su prodate sa kilometražama do 200.000.

Milosav

pre 4 godine

Evo da se razresi misterija oko kubikaze motora:

The 2007 Frontier is available with two engines. The King Cab's XE engine is a 2.5-liter, four-cylinder with 152 horsepower and 171 pound-feet of torque. The SE, NISMO and LE trims for both King and Crew Cab have a 4.0-liter V6 engine with 261 horsepower and 281 pound-feet.

roadrunner

pre 4 godine

Prosečno dnevno provede 13 sati na putu ( i još nešto mora da prodje u pripremi posla, održavanju kola ako ništa drugo, itd)

Što bi rekao Džoni - Ceo dan za dolar rade, Pitove ruke više nisu mlade...Pit, i to je Amerika...

velibor.knezevic2@gmail.com

pre 4 godine

@ Eldorado, 08. februar 2020 21:54

A neki ameri najčešće rade i kad odu u penziju jer ne mogu drugačije da prežive a ne što im je dosadno. Mogu da biraju ili da kupe hranu ili da idu kod lekara, teško i jedno i drugo od prosečene penzije.

Radijator

pre 4 godine

Ljudi...veliki benzinci se kod nas ni ne voz. Zato nemamo predstavu o njihovim kapacitetima... jedan v8 atmosferac ima toliku rezervu snage i moze da bude toliko rasterecen (ako nije nasviran za sportski auto) da nema granica u tome koliko moze da traje.. pre ce da se raspadne sve drugo na autu, a motor ce da radi. Kod nas to nije isplativo zbog registracije i potrosnje...USA i druge zemlje sa jeftinim gorivom mogu da koriste takve masine + voznja na otvorenom.

fan

pre 4 godine

Ovakvi vozaci, kao i taksisti prelaze puno zbog malog broja hladnih startova. U hl. startu motor se haba najviše. 3/4 svog zivotnog veka potrosi se u periodu hladnog starta, a po dostizanju radne temperature tek 1/4.

Aleks

pre 4 godine

Dosao sam da kupim auto, presao 389k, covek kaze odrzavao ga, sve full.
Pregledam ga lepo, ubacim kljuc, probna voznja, vratim se do prodavca i iskesiram bez obaranja cene.
Vec 3 godine se vozim, nastavio sam redovno odrzavanje kako mi je covek preporucio, sve.
Nema sta. Uz redovno i normalno odrzavanje, auto bi i trebao tako da se ponasa, nema tu filozofije. Nije to Yugo, pa da i pored odrzavanje se ipak raspadne :D

misa

pre 4 godine

@da koje kvačilo? Predji na drugu, jednostavniju rubriku.
(Coyote, 08. februar 2020 01:33)
bukvalno u prvoj recenici teksta se pominje kvacilo,a u klipu se vidi da je menjac manuelni, mislim da je ipak ovo mnogo komplikovan tekst za tebe