1. @Eldorado
  @EU Citizen
  Nemam reči ako vama Gosn uliva poverenje. Ko je malo ozbiljnije pratio njegov rad zna kakav ga je glas pratio i pre Renoa, osim biča i rezanja troškova nista nije ni znao. Uspeh u nissanu je bio splet okolnosti koje nemaju veze sa njim a renou je za par godina žestoko srezao učešće na evropskom tržištu. Megan III, Laguna III propali modeli, veliki skandal sa samoubistvima usled mobinga u odeljenju dizajna. Čudo pa ga nisu najurili tada. Posle je reno znatno popravio kvalitet i paletu modela ali upućeni znaju da je to zasluga sadašnjeg šefa PSA kome je taj uspeh i bio preporuka za prelazak. A u renou za Ghosnom niko ne žali.
   (Milan, 15. januar 2020 19:54)

  # Link komentara

 2. " Izvori "Financial Timesa" navode da Japanci smatraju kako ih kolege iz Renaulta sputavaju, a međuljudski su odnosi već sada ''toksični''.

  Osim toga skandal s Gonom doveo je grupu i do financijskih problema te im značajno oborio cenu deonica. "

  Sve ovo je tačno, jer postoje primeri sa jednom drugom firmom kojoj se sve ovo isto dešava. Dotični želi prljavo preuzimanje kroz parazitsko delovanje.
  Ne brinite za NISSAN i Japance. Mnoge stvari vam nisu poznate i jasne.
  Na primer, Japan su potresale mnogobrojne ekonomske krize koje su dobili od spolja, pa su zbog otežanog pristupa obrtnim sredstvima-parama, imali problema sa redovnom proizvodnjom.

  Dalje, NISSAN je u Japanu vlasnik najveće fabrike za proizvodnju transmisije i 4x4 pogona, na kojima su svi sadašnji modeli grupacije RENO-NISSAN-DACIA. Od te fabrike se i drugi svetski montažeri automobila snabdevaju.
  I kao sada neko priča da NISSAN ima problema sa šasijom/platformom??
  Kakve gluposti pišete? Imaju kompletno razrađenu šemu pogona i transmisije, samo trebaju nekakvo limeno korito da naprave kako bi primilo navedene najvažnije stvari na autu.

  Kada imaš motor i transmisiju, imaš sve. Imaš pamet,znanje,sposobnosti,livnicu,preseraj,glodanje,montažu za proizvodnju motora i transmisije. Mnogi drugi ovo nemaju.
  (Radovan, 15. januar 2020 18:45)

  # Link komentara

 3. i da se razidju ne bi niko primjetio...merc je u igri za mali 1,5 dci(rekao bih potvrda za dobar renoov motor). ova ideja o pikapu mislim da je kratkog daha pa su zato i probali sa vec pouzdanim proizvodom kakva je navara. clio je najprodavaniji mali auto, xtrejl najprodavaniji suv i to je to. za mali auto obrati se francuzima, za masivni suv/terensko vozilo obrati se nisanu. reno je u formuli1 a nisan u gt/endurance takmicenjima pa oba znaju praviti pristojne sportske modele(megane rs, nisan gtr), elektro su medju najpopularnijim i najprodavanijim i tu jedino prednjaci mitsubishi. toliko su isprepleteni da i kad se razidju nece prestat da saradjuju
  (kimi, 15. januar 2020 13:38)

  # Link komentara

 4. Zanimljivo, Carlos Ghosn mi je oduvek ulivao poverenje...
  Ako dođe do razlaza, moguće da će se Nissan okrenuti Mercedesu. Već u nekoliko modela imaju njihove motore, a u Infiniti modelima čak i enterijere.
  Sa druge strane, MB koristi njihov pickup.
  (Eldorado, 15. januar 2020 06:22)

  # Link komentara

 5. @milan

  Pa imas camry nov model kod nas? Ima 2.5 motor ali sad za njega nema onog ogrmomnog poreza za luksuz.
   (Dezon, 15. januar 2020 00:32)

  # Link komentara

 6. Gon je modernizovao poslovanje i podigao kompaniju, ali se u tom procesu sudario sa okoštalom japanskom korporatnom kulturom punom raznih prećutnih dilova, političkih priča,. ksenofobije i prljavština, pa je bilo samo pitanje vremena kada će mu nešto namestiti. Japanci prave dobre automobile, ali nisam siguran ko će hteti da se sa Nisanom petlja posle ovoga, jer je svima sve jasno, samo je Gon potpuno ispravno odbio da bude žrtveni jarac jedne zaparložene i korumpirane firme i države.
   (EU Citizen, 15. januar 2020 00:11)

  # Link komentara

 7. Nema ništa od raskida saradnje. Ovo je spekulacija. Nissan koristi motore koje su proizveli mercedes i reno tce benzince, koriste dci dizel motore koje je reno razvio. Kađar se prvai na plaformi Kaškajia, elektronika barem u Kađaru je japansla za druge modele ne znam. Imaju profit od kada su se udružili, tako da nema nista od raskida. Reno je dosta napredovao pogotovo modeli od 2009 pa na gore... Nemaju više problema sa jednim od najštrdljivijih dci motora od 2008/2009 pa na gore. Sve u svemu srednji kvalitet. Ništa bolji od renoa nisu ni opel, citroen, hyundai, pežo. Sve je to i istom rangu i cenovno i po kvalitetu.
   (Žile, 15. januar 2020 00:01)

  # Link komentara

 8. Da je nisan bio pametan, da se nikad nije ni spajao. Sa njima
  (Mile, 14. januar 2020 22:34)

  # Link komentara

 9. Nisanova vozila su izuzetnog kvaliteta...Za Reno znam da nije na nivou Nisana...
  (Mustafa Aga, 14. januar 2020 20:05)

  # Link komentara

 10. Možda ponude koji lep model iz amerike u evropi. Kao toyota camry
   (Milan, 14. januar 2020 19:53)

  # Link komentara

 11. @strucno_lice
  Ne ona je fenomenalna, ali samo za reno....
   (MaStaJaZnam, 14. januar 2020 16:32)

  # Link komentara

 12. Mislim da je ova alijansa jako dobra i da nema razloga raskidati saradnju.
  (strucno_lice, 14. januar 2020 13:56)

  # Link komentara

 13. I jos kada bih povratio kvalitet koji je imao pre 2000 (pre bankrota i spajanja sa renoom). A sta bi se desilo sa renoom, to bih bilo zanimljivo videti.
   (MaStaJaZnam, 14. januar 2020 11:59)

  # Link komentara