Četvrtak, 26.12.2019.

09:10

Auto-test: Novogodišnji specijal – Tesla model S P85D VIDEO

Izvor: B92

Auto-test: Novogodišnji specijal – Tesla model S P85D VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

Bre!

pre 4 godine

Ovo vozilo koje je prikazano ovde je stara vezija Tesle S. Vrlo verovatno je da mu je baterija pri kraju sa zivotnim vekom a skoro sigurno da je bez tehnicke podrske same firme koja pravi vozilo. Jedini plus je besplatni prikljucak na stanice za punjenje baterije ali sa obzirom ta tih stanica nema u Srbiji, nije bas plus.

Jovan

pre 4 godine

@(Drnch, 26. decembar 2019 23:38)

To je super, ali moras da imas dobru lovu na kontu da bi mogao da imas sve to kao i komsija. Jos uvek je to igracka za bogate.

Mislim

pre 4 godine

Tesla model s, u SAD za 30k dolara polovnih ima kolko hoces. Nije svaki Tesla 100k.

https://www.autotrader.com/cars-for-sale/Tesla/Model+S?makeCodeList=TESLA&searchRadius=0&modelCodeList=TESMODS&marketExtension=include&sortBy=derivedpriceASC&numRecords=25&firstRecord=0

Drnch

pre 4 godine

Vec sam napisao nekoliko puta ali ponovicu se. Provozao sam najbrzu Teslu S koja ubrzava od 0 do 100km/h za 2,4 sekunde. Probao sam na auto-putu i bio fasciniran ubrzanjem. Definitivno nesto novo i drugacije. Kada sam seo ponovo u svoj automobil koji je skoro nov, imao sam utisak da sam se vratio u dvadeseti vek. Covek koji mi je dozvolio da provozam njegov automobil (prvi komsija) ima solarne panele na krovu i Tesla "power bank" baterije u kuci. Voznja ga prakticno ne kosta nista. Solarni paneli su subvencionisani, koristi ih za napajanje kuce strujom, i po njemu, paneli se isplate nakon 7 do 8 godina intenzivnog koriscenja.

pera zdera

pre 4 godine

@evfreak
Upravo suprotno. Svi Amerikanci su svojim porezom finansirali Teslu jedno 10 godina. To sto druge kompanije (sem Tojote sa Priusom) to nisu iskoristli je njihova glupost.
Poreske olaksice su omogucile Tesli i njenom gazdi da:
- bude prvi
- bude skup
- gadja ljudsku prirodu da imaju ono sto retko ko ima
- da investira u stil i kvalitet tudjim parama
- da osvoji trziste za mnoge godine
- da dobije besplatnu reklamu i kad je dobro i kad nije

Elon Mask je maher od privrednika.

Buzz

pre 4 godine

Što se tiče registracije Tesle to nije moglo do ove godine zato što niste od Tesle mogli dobiti papire koji trebaju našim institucijama da se oni uvere da je sve po regulativi. Zato što nismo u EU mi ne priznajemo njihove zakone već moramo da imamo original evropske sertifikate na uvid da neko u kancelariji lupi pečat da je to to.. Tu počinje i tu se završava naša homologacija, na pečatu. Nema šanse da doterate auto recimo iz SAD i da vam urade homologaciju po evropski standardima, stane se na pitanju gde je papir na kome piše Euro 3 što ni jedan amerikanac nema. Ali to je tema za drugi put.

Teslu do ove godine nisi mogao registrovati u Srbiji. Čak su i ljudi bliski vlasti i finansijeri vozili Tesle na strane table pošto nisu mogli da ih registruju. Ovo znači da se neko baš uinatio da od Tesle nabavi sve papire ili je neko jako uticajan rekao puštaj to i registruj i prvi kada se registruje može svaki posle njega. Pričao sam sa čovekom koji od ove godine ima registrovsnu Teslu, znao je da ne može da je regiztruje dok nije dobio dojavu da sada može. Za sada se može registrovati Model S i možda X, Model 3 i dalje ne može.

EZeljko

pre 4 godine

Samo da pojasnim ono sa Renault Zoe. On POLOVAN moze da se kupi za oko 10K eura. Naravno nov je skuplji. Hteo sam reci da je moguce sesti u polovan e auto u Evropi za ne tako puno para. U suprotnom u Americi i Kanadi polivne Tesle su u rangu 80%-90% od cene novog. A sto se tice buducnosti za najvise 10g vise od 50% prodatih auta ce biti cisto elektricni a ostali neka vrste hibrida. Ja cu doziveti kraj prodaje auta sa motorima na unutrasnje sagorevanje siguran sam.

kole

pre 4 godine

Nov prero 100.000 evra, a dobijes pet meteri lima i dva el. motora iz trolejbusa. Unutrasnjost uzasno losa sa losim materijalima koji su ocajno uklopljeni. Pogledajta na YouTube JJedan tesla X. Potpuno pogresan put elektrifikacije sa ovim bolidima od 700 konja, Trebalo je da krenu sa malim gradskin vozilima da se polako dizeli i benzinci izbace iz gradova, jer cemo da se podavimo. Za duzi put neka i dalje guraju OTO motori, a alternativa da budu elektricni sa malim motorima na benzin koji ce da vrte agregat i pune baterije. Tako moze da se krene na duzi put. Sve ce se promeniti kad se ukljuce Kinezi sa jeftinim modelima. To ce biti kraj Nemacke auto dominacije i pocetak velike evropske ekonomske krize.

Alo Bing?

pre 4 godine

@eu citizen
Model 3 u USA ima prosečnu prodajnu cenu od preko $59000.

Od 2018 na ovamo je prodato više modela 3 u USA nego ukupno Mercedesa C klase , BMW 3 serije i Audi A4

Daimler je objavio da očekuje pad prodaje u naredne dve godine, akcije pucaju dok se Tesline akcije udvostručile u zadnjih 6 meseci.

Ko jednom sedne za Teslu, taj nikada više neće kupiti ICE auto.

jaretina

pre 4 godine

koji bi bili konkurentni onima u Mercedesu ili BMW-u.
(Smuleco, 26. decembar 2019 16:41)

sad znam da ta 2 samo gledaš a ne i voziš.
da ih voziš, imao bi sesije sa psihijatrom. ja kad sam komšu pitao šta mu je bilo sa 7k km starim A, čovek zamalo nije zaplakao. ovi sa bmw su prekaljeni, njima i da dete umre ništa ne bi osetili.

evfreak

pre 4 godine

@(EZeljko, 26. decembar 2019 16:20)
Najjeftiniji model 3 u Americi kosta kao Renault Zoe EV sa opremom u Evropi!!!(kakvih crnih 10k eur!?)
Amerikanci itekako mogu da priuste model 3, njima je lizing bez kamate cak je i subvencionisan. Pritom su minimalni troskovi odrzavanja i goriva/struje!!! Sa njihovom platom ne osete mesecnu ratu od $400!
Problem kod Tesle je visoka cena osiguranja, kao i sto podize poreski stepen! Jednostavno se na sve nacine pokusava da sabotira ta kompanija, to je potpuno jasno, jer nisu deo naftnog lobija i "ne podmazuju" politicare. Zasto nema Tesla sluzbenih vozila u Americi???

Saša

pre 4 godine

tehnologija, bar kolko sam pratio, čitao...je odlična. Naizgled je prilično impresivan auto, velik, širok, ne previše lep ali ok. unutra je plastikaner, tu nema rasprave. Letos sam u nemačkoj video na benzinskoj na auto putu, tesla 3, odnosno čak 4 modela različitih boja. Meni odvratan. X tesla bi jedino voleo imati. Ne zato što volim suv modele, čak naprotiv, ali je zaista porodičan, praktičan auto.

EU Citizen

pre 4 godine

Pravi test ove kante je sačekati temperaturu, ne mora minus desetz dosta je oko nule, i krenuti na malo duži put u realnim uslovima većine Evrope, gde su brzi punjači kuriozitet (kao što i treba da budu, jer su električni automobili neokomunističko-ekofašistička prevara koja se ljudima nameće silom :) ), i popaliti sve što popalite u normalnom autu a da o tome i ne razmišljate, od muzike do grejanja sedišta :))) Pa da vidimo dokle će realno da stigne, i kako ćete se provesti sa punjjenjem, gde će ga biti i koliko će da traje :)) Ali, naravno sve ovo (svaki dan članak o e-automobilima, kojih se, nuprkos svim pljačkama i deformacijama tržišta ne proda ni par procenata :) ) je dizanje hypea po zadatku :))

EZeljko

pre 4 godine

Potpuno je besmisleno raspravljati o tesla automobilima u Srbiji. Prvo oni su prilicno skupi cak i za zapadne uslove i NISU za srednju klasu po merilima zapada vec za SREDNJU VISU i VISOKU. U Srbiji su masta za bar 95% stanovnistva i zati i takav stav. Ali zato recimo Renault Zoe je pristupacan bar svima koji zive u kucama jer se moze kupiti za ispod 10K eura a toliko se placaju i bolji polovni dizelasi. Sto se punjenja tice i autonomije to nije NIKAKAV problem svuda gde se Tesla prodaje jer je kompanija instalirala vise od 15,000 punjaca sirom sveta. U Kanadi je povezana istocna i zapadna obala bas skoro tako da nekih 8,000km mozete prevaliti sa Teslom bez problema. Od punjaca do punjaca. U Srbiji bi trebalo da pocne zvanicna prodaja sledece 2020g. kako je Musk najavio a onda odmah sledi i instaliranje superpunjaca tako da oni koji mogu da ih kupe nece imati nikakav problem i da ih pune.

Smuleco

pre 4 godine

Zaostaje po komforu, kvalitetu izrade kao i kvalitetu matetijala, za većinom automobila premijum klase, posebno za Mercedesom, BMW-om i Audijem.
(Smuleco, 26. decembar 2019 11:10)
jel ti to poredis auto kompanije koja postoji 10g i komapnija koje postoje preko sto godina? koja ti je motivacija?
(achitwn, 26. decembar 2019)

Pa, hoću da kažem da je i pored toga što postoji samo 10 godina, Tesla morala da se potrudi da se "ugura" u premijum segment na velika vrata ne samo elektrifikacijom, tabletom od 17 inča, i perfomansama elektromotora, već i kvalitetom izrade entetijera i komforom, koji bi bili konkurentni onima u Mercedesu ili BMW-u.

achitwn

pre 4 godine

Zaostaje po komforu, kvalitetu izrade kao i kvalitetu matetijala, za većinom automobila premijum klase, posebno za Mercedesom, BMW-om i Audijem.
(Smuleco, 26. decembar 2019 11:10)
jel ti to poredis auto kompanije koja postoji 10g i komapnija koje postoje preko sto godina? koja ti je motivacija?

CATAPA

pre 4 godine

Ovo je konacna potvrda da je moguce registrovati EV u Srbiji.
(MarkoNS, 26. decembar 2019 10:44)
Oduvek je i bilo moguće. Ovo je samo potvrda da laž jako dobro uspeva u Srbiji. Do nedvno nije bilo vesti o elektromobilima da nije bilo i komentara kako "kod nas nije moguće registrovati". Sada su isti ti prešli na drugačije laži, na primer o veku trajanja baterija, njihovoj zapaljivosti i slično.

Inače Srbi vole tehničke novotarije, svejedno da li mogu ili ne mogu da ih priušte. Odakle onda takva patološka mržnja prema "Tesli", Elonu Masku i uopšte električnim automobilima? Pa otud što Srbi hteli ili ne hteli voze na Gaspromov benzin, pa rusofili električne automobile doživljavaju kao udar na Gasprom, na Rusiju, na Putina, na srbstvo... smišljeno, namerno i podmuklo podrivanje onog što je tim mozgovima najvažnije.

zombi apokalipsa

pre 4 godine

@rani

kako ne može kabl sa terase zbog komšija, evo pitaj @jaretina, čovek provukao kabl kroz fasadu od svoje table sa osiguračima do parkinga. nije čak ni dozvole tražio ni tehnički prijem morao da radi, a komšije se prve nisu bunile.

Automatizacija voznje

pre 4 godine

Vozio sam ga par puta na duze. Kupio ga moj prijatelj koji ga koristi kao dnevni auto (za vikend tu mu je Audi R8 v10+ i Porche GT3). Tesla je zaista brz... na pravoj liniji. Cim pocne da se baca u krivine oseti se koliko je auto tezak. Masa je to.
Unutra je lep i ima dosta tehnologije (koja se kvari cesto). Recimo mom kolegi je sensor u sedistu koji oseti da si usao i startuje auto otisao vrlo brzo. Onda mu je otisao sensor koji oseti da si prisao automobilu i otkljuca ti vrata. Onda mu je otisao karburator.. dobro adje nema karburator....

jaretina

pre 4 godine

Tolika trofazna struja u njemu ...
(XXL, 26. decembar 2019 11:58

trofazna struja u baterijama ?!
čoveče, ti si rođen za zicer, prirodno nadaren :)

rani

pre 4 godine

Auto je fantazija, iako pripadam starijoj genereciji, a svoje prve vozacke korake sam napravio u Fici, pa Renault 4 itd, vise od svega bih voleo ovo! Taksista sam po zanimanju, pa da ne pricam koliko bi mi jos i zarada bila uvecana, ali, na zalost, gde napuniti i kako kupiti, kada kosta kao stan na Vracaru? Sumnjam da bi se mojim komsijama svidelo da bacim produzni preko terase, ali dobro, valjda ce se i to resiti jednog dana, a i ne mora da bude skupi Tesla, bice tu i nesto jeftinijih modela, pa drzava malo da pomogne, pa malo tetka iz Kanade, neki dinar banka, i ko zna...

s tron

pre 4 godine

Budućnost definitivno, vozio par e modela super to funkcioniše, još samo da reše stabilan domet i biće održivi na tržištu, punjači već idu na 20 min do 80 posto tako da to je ok. Čim budu stabilni na 700 - 800 km prelomiće benzince i dizele...

batica

pre 4 godine

@Marko NS
Ovo vam je potvrda ako ne znate da BMW već par godina prodaje I3 ili VW E Golf i to u Srbiji.To što ljudi lažu po komentarima nije razlog da se sa 2 klika ne ode na sajt uvoznika i proveri neki podatak.Jedina začkoljica je što se tarifa pri registraciji računa prema najmanjoj kubikaži SUS motora,makar je tako bilo pre 6,7 meseci.Drugi,veći,problem je što su EV jako skupi pa skoro nikome ne pada na pamet da to kupi i vozi ovde.O punjačima ne želim da pišem,mada postoji neka poluvest da neke velike firme žele da šire mrežu punjača i na ovaj deo Evrope.

XXL

pre 4 godine

Eto ti ga sad. Tolika trofazna struja u njemu AL' kad bi se sve sabralo dobilo bi se više od 745 konja. Dobro onda koliko moj trofazni šporet ima - konja (ako se ja ne računam). Naravno sve pohvale za naprednu tehnologiju i automobil je baš moćan.

Smuleco

pre 4 godine

Zaostaje po komforu, kvalitetu izrade kao i kvalitetu matetijala, za većinom automobila premijum klase, posebno za Mercedesom, BMW-om i Audijem.

Mislim

pre 4 godine

Uz duzno postovanje, model koji se prezentuje je u prodaji od 2012te. Uveliko sam se pre 4-5 godina vozio u Tesla taksiju. Za 30000dolara po Americi se kupuju lagano.
Iako je zaista impresivan, ovo je pravi polovnjak u svakom smislu. Nikakvo cudo vec odavno. Zalosno je sto je kod nas na nivou spejs satla.

evfreak

pre 4 godine

@(Boki, 26. decembar 2019 09:39)
Da bi testirali ubrzanje jednog ovakvog automobila potrebna im je staza, eventualno na autoputu ali ne iz mesta jel bi ugrozili bezbednost.
Od semafora do semafora je ogranicenje 50kmh! sto ovom automobilu treba mozda 2 sek. maksimalno tako da to nema poente!? Jedino ako ste mislili da prekrse zakon i onda to objave ;)
Brzina punjenja je uzasna jer nema super brzih punjaca u Srbiji. Tesko ce ih i biti osim ako drzava ne krene da ulaze ogromne kolicine novca.(eventualno da dodje Tesla u Srbiju i ulozi u svoje superpunjace) Ali i oni ce imati problem sa elektro distribucijom jer je potrebno da obezbede barem 1MW snagu...(verujem da oni to nisu spremni u ovom trenutku tj. da niko iz vlade nije namenio sredstva jer to nece sigurno Tesla ili bilo ko drugi da plati...)

Opet ti

pre 4 godine

Šta dobiješ? Samo Tablet? Dobijes tehnologiju koju si mogao samo na filmu da vidiš, autonomno kretanje vozila, tj. auto sam vozi. E sad čemu to, pa za ljude kojima taj "tablet" hleba donosi a ima nas na milione, i nije nam vrhunac sreće i zadovoljstva da vrtimo djevrek.

MarkoNS

pre 4 godine

Ovo je konacna potvrda da je moguce registrovati EV u Srbiji. Jedino sto je vlasnik konkretno ovog automobila morao pribaviti kompletnu dokumentaciju od Tesle kao proizvodjaca i platiti homologaciju ovog modela. To kod nas inace rade generalni uvoznici za nove modele. Sada ko god zeli da uveze polovni Tesla S P85D to moze da uradi bez ikakvih problema a procedura je kao i za svaki drugi polovan automobil koji je vec jednom uvezen u Srbiju.

Boki

pre 4 godine

Sjajan auto, predstavljanje autora isto dobro ali nedostaje nekih informacija vezano za punjenje, vreme punjenja, koliko je potrosio na testu, kolika je eventualna ekspaltacija samo u gradskim uslovima guzve, eksplatacija na magistralnim putevima, autoput, eventalno duze putovanje, brzo punjenje. Takodje nekako svi smo ocekivali i da probaju to ubrzanje jer je to jedan od bitnijih ako ne i najbitnija odlika ekektricnih automobila pored stedljivosti. Konstatacija da nije mogao to da uradi u gradu je cudna, od semafora do semafora na malo vecoj i duzoj deonici kakvih u Beogradu i okolo ima podosta.
U svakom slucaju hvala za test.

Mislim

pre 4 godine

Uz duzno postovanje, model koji se prezentuje je u prodaji od 2012te. Uveliko sam se pre 4-5 godina vozio u Tesla taksiju. Za 30000dolara po Americi se kupuju lagano.
Iako je zaista impresivan, ovo je pravi polovnjak u svakom smislu. Nikakvo cudo vec odavno. Zalosno je sto je kod nas na nivou spejs satla.

MarkoNS

pre 4 godine

Ovo je konacna potvrda da je moguce registrovati EV u Srbiji. Jedino sto je vlasnik konkretno ovog automobila morao pribaviti kompletnu dokumentaciju od Tesle kao proizvodjaca i platiti homologaciju ovog modela. To kod nas inace rade generalni uvoznici za nove modele. Sada ko god zeli da uveze polovni Tesla S P85D to moze da uradi bez ikakvih problema a procedura je kao i za svaki drugi polovan automobil koji je vec jednom uvezen u Srbiju.

rani

pre 4 godine

Auto je fantazija, iako pripadam starijoj genereciji, a svoje prve vozacke korake sam napravio u Fici, pa Renault 4 itd, vise od svega bih voleo ovo! Taksista sam po zanimanju, pa da ne pricam koliko bi mi jos i zarada bila uvecana, ali, na zalost, gde napuniti i kako kupiti, kada kosta kao stan na Vracaru? Sumnjam da bi se mojim komsijama svidelo da bacim produzni preko terase, ali dobro, valjda ce se i to resiti jednog dana, a i ne mora da bude skupi Tesla, bice tu i nesto jeftinijih modela, pa drzava malo da pomogne, pa malo tetka iz Kanade, neki dinar banka, i ko zna...

Opet ti

pre 4 godine

Šta dobiješ? Samo Tablet? Dobijes tehnologiju koju si mogao samo na filmu da vidiš, autonomno kretanje vozila, tj. auto sam vozi. E sad čemu to, pa za ljude kojima taj "tablet" hleba donosi a ima nas na milione, i nije nam vrhunac sreće i zadovoljstva da vrtimo djevrek.

Boki

pre 4 godine

Sjajan auto, predstavljanje autora isto dobro ali nedostaje nekih informacija vezano za punjenje, vreme punjenja, koliko je potrosio na testu, kolika je eventualna ekspaltacija samo u gradskim uslovima guzve, eksplatacija na magistralnim putevima, autoput, eventalno duze putovanje, brzo punjenje. Takodje nekako svi smo ocekivali i da probaju to ubrzanje jer je to jedan od bitnijih ako ne i najbitnija odlika ekektricnih automobila pored stedljivosti. Konstatacija da nije mogao to da uradi u gradu je cudna, od semafora do semafora na malo vecoj i duzoj deonici kakvih u Beogradu i okolo ima podosta.
U svakom slucaju hvala za test.

batica

pre 4 godine

@Marko NS
Ovo vam je potvrda ako ne znate da BMW već par godina prodaje I3 ili VW E Golf i to u Srbiji.To što ljudi lažu po komentarima nije razlog da se sa 2 klika ne ode na sajt uvoznika i proveri neki podatak.Jedina začkoljica je što se tarifa pri registraciji računa prema najmanjoj kubikaži SUS motora,makar je tako bilo pre 6,7 meseci.Drugi,veći,problem je što su EV jako skupi pa skoro nikome ne pada na pamet da to kupi i vozi ovde.O punjačima ne želim da pišem,mada postoji neka poluvest da neke velike firme žele da šire mrežu punjača i na ovaj deo Evrope.

s tron

pre 4 godine

Budućnost definitivno, vozio par e modela super to funkcioniše, još samo da reše stabilan domet i biće održivi na tržištu, punjači već idu na 20 min do 80 posto tako da to je ok. Čim budu stabilni na 700 - 800 km prelomiće benzince i dizele...

Smuleco

pre 4 godine

Zaostaje po komforu, kvalitetu izrade kao i kvalitetu matetijala, za većinom automobila premijum klase, posebno za Mercedesom, BMW-om i Audijem.

Drnch

pre 4 godine

Vec sam napisao nekoliko puta ali ponovicu se. Provozao sam najbrzu Teslu S koja ubrzava od 0 do 100km/h za 2,4 sekunde. Probao sam na auto-putu i bio fasciniran ubrzanjem. Definitivno nesto novo i drugacije. Kada sam seo ponovo u svoj automobil koji je skoro nov, imao sam utisak da sam se vratio u dvadeseti vek. Covek koji mi je dozvolio da provozam njegov automobil (prvi komsija) ima solarne panele na krovu i Tesla "power bank" baterije u kuci. Voznja ga prakticno ne kosta nista. Solarni paneli su subvencionisani, koristi ih za napajanje kuce strujom, i po njemu, paneli se isplate nakon 7 do 8 godina intenzivnog koriscenja.

Automatizacija voznje

pre 4 godine

Vozio sam ga par puta na duze. Kupio ga moj prijatelj koji ga koristi kao dnevni auto (za vikend tu mu je Audi R8 v10+ i Porche GT3). Tesla je zaista brz... na pravoj liniji. Cim pocne da se baca u krivine oseti se koliko je auto tezak. Masa je to.
Unutra je lep i ima dosta tehnologije (koja se kvari cesto). Recimo mom kolegi je sensor u sedistu koji oseti da si usao i startuje auto otisao vrlo brzo. Onda mu je otisao sensor koji oseti da si prisao automobilu i otkljuca ti vrata. Onda mu je otisao karburator.. dobro adje nema karburator....

XXL

pre 4 godine

Eto ti ga sad. Tolika trofazna struja u njemu AL' kad bi se sve sabralo dobilo bi se više od 745 konja. Dobro onda koliko moj trofazni šporet ima - konja (ako se ja ne računam). Naravno sve pohvale za naprednu tehnologiju i automobil je baš moćan.

CATAPA

pre 4 godine

Ovo je konacna potvrda da je moguce registrovati EV u Srbiji.
(MarkoNS, 26. decembar 2019 10:44)
Oduvek je i bilo moguće. Ovo je samo potvrda da laž jako dobro uspeva u Srbiji. Do nedvno nije bilo vesti o elektromobilima da nije bilo i komentara kako "kod nas nije moguće registrovati". Sada su isti ti prešli na drugačije laži, na primer o veku trajanja baterija, njihovoj zapaljivosti i slično.

Inače Srbi vole tehničke novotarije, svejedno da li mogu ili ne mogu da ih priušte. Odakle onda takva patološka mržnja prema "Tesli", Elonu Masku i uopšte električnim automobilima? Pa otud što Srbi hteli ili ne hteli voze na Gaspromov benzin, pa rusofili električne automobile doživljavaju kao udar na Gasprom, na Rusiju, na Putina, na srbstvo... smišljeno, namerno i podmuklo podrivanje onog što je tim mozgovima najvažnije.

Alo Bing?

pre 4 godine

@eu citizen
Model 3 u USA ima prosečnu prodajnu cenu od preko $59000.

Od 2018 na ovamo je prodato više modela 3 u USA nego ukupno Mercedesa C klase , BMW 3 serije i Audi A4

Daimler je objavio da očekuje pad prodaje u naredne dve godine, akcije pucaju dok se Tesline akcije udvostručile u zadnjih 6 meseci.

Ko jednom sedne za Teslu, taj nikada više neće kupiti ICE auto.

evfreak

pre 4 godine

@(Boki, 26. decembar 2019 09:39)
Da bi testirali ubrzanje jednog ovakvog automobila potrebna im je staza, eventualno na autoputu ali ne iz mesta jel bi ugrozili bezbednost.
Od semafora do semafora je ogranicenje 50kmh! sto ovom automobilu treba mozda 2 sek. maksimalno tako da to nema poente!? Jedino ako ste mislili da prekrse zakon i onda to objave ;)
Brzina punjenja je uzasna jer nema super brzih punjaca u Srbiji. Tesko ce ih i biti osim ako drzava ne krene da ulaze ogromne kolicine novca.(eventualno da dodje Tesla u Srbiju i ulozi u svoje superpunjace) Ali i oni ce imati problem sa elektro distribucijom jer je potrebno da obezbede barem 1MW snagu...(verujem da oni to nisu spremni u ovom trenutku tj. da niko iz vlade nije namenio sredstva jer to nece sigurno Tesla ili bilo ko drugi da plati...)

jaretina

pre 4 godine

Tolika trofazna struja u njemu ...
(XXL, 26. decembar 2019 11:58

trofazna struja u baterijama ?!
čoveče, ti si rođen za zicer, prirodno nadaren :)

evfreak

pre 4 godine

@(EZeljko, 26. decembar 2019 16:20)
Najjeftiniji model 3 u Americi kosta kao Renault Zoe EV sa opremom u Evropi!!!(kakvih crnih 10k eur!?)
Amerikanci itekako mogu da priuste model 3, njima je lizing bez kamate cak je i subvencionisan. Pritom su minimalni troskovi odrzavanja i goriva/struje!!! Sa njihovom platom ne osete mesecnu ratu od $400!
Problem kod Tesle je visoka cena osiguranja, kao i sto podize poreski stepen! Jednostavno se na sve nacine pokusava da sabotira ta kompanija, to je potpuno jasno, jer nisu deo naftnog lobija i "ne podmazuju" politicare. Zasto nema Tesla sluzbenih vozila u Americi???

pera zdera

pre 4 godine

@evfreak
Upravo suprotno. Svi Amerikanci su svojim porezom finansirali Teslu jedno 10 godina. To sto druge kompanije (sem Tojote sa Priusom) to nisu iskoristli je njihova glupost.
Poreske olaksice su omogucile Tesli i njenom gazdi da:
- bude prvi
- bude skup
- gadja ljudsku prirodu da imaju ono sto retko ko ima
- da investira u stil i kvalitet tudjim parama
- da osvoji trziste za mnoge godine
- da dobije besplatnu reklamu i kad je dobro i kad nije

Elon Mask je maher od privrednika.

EZeljko

pre 4 godine

Potpuno je besmisleno raspravljati o tesla automobilima u Srbiji. Prvo oni su prilicno skupi cak i za zapadne uslove i NISU za srednju klasu po merilima zapada vec za SREDNJU VISU i VISOKU. U Srbiji su masta za bar 95% stanovnistva i zati i takav stav. Ali zato recimo Renault Zoe je pristupacan bar svima koji zive u kucama jer se moze kupiti za ispod 10K eura a toliko se placaju i bolji polovni dizelasi. Sto se punjenja tice i autonomije to nije NIKAKAV problem svuda gde se Tesla prodaje jer je kompanija instalirala vise od 15,000 punjaca sirom sveta. U Kanadi je povezana istocna i zapadna obala bas skoro tako da nekih 8,000km mozete prevaliti sa Teslom bez problema. Od punjaca do punjaca. U Srbiji bi trebalo da pocne zvanicna prodaja sledece 2020g. kako je Musk najavio a onda odmah sledi i instaliranje superpunjaca tako da oni koji mogu da ih kupe nece imati nikakav problem i da ih pune.

achitwn

pre 4 godine

Zaostaje po komforu, kvalitetu izrade kao i kvalitetu matetijala, za većinom automobila premijum klase, posebno za Mercedesom, BMW-om i Audijem.
(Smuleco, 26. decembar 2019 11:10)
jel ti to poredis auto kompanije koja postoji 10g i komapnija koje postoje preko sto godina? koja ti je motivacija?

EZeljko

pre 4 godine

Samo da pojasnim ono sa Renault Zoe. On POLOVAN moze da se kupi za oko 10K eura. Naravno nov je skuplji. Hteo sam reci da je moguce sesti u polovan e auto u Evropi za ne tako puno para. U suprotnom u Americi i Kanadi polivne Tesle su u rangu 80%-90% od cene novog. A sto se tice buducnosti za najvise 10g vise od 50% prodatih auta ce biti cisto elektricni a ostali neka vrste hibrida. Ja cu doziveti kraj prodaje auta sa motorima na unutrasnje sagorevanje siguran sam.

Smuleco

pre 4 godine

Zaostaje po komforu, kvalitetu izrade kao i kvalitetu matetijala, za većinom automobila premijum klase, posebno za Mercedesom, BMW-om i Audijem.
(Smuleco, 26. decembar 2019 11:10)
jel ti to poredis auto kompanije koja postoji 10g i komapnija koje postoje preko sto godina? koja ti je motivacija?
(achitwn, 26. decembar 2019)

Pa, hoću da kažem da je i pored toga što postoji samo 10 godina, Tesla morala da se potrudi da se "ugura" u premijum segment na velika vrata ne samo elektrifikacijom, tabletom od 17 inča, i perfomansama elektromotora, već i kvalitetom izrade entetijera i komforom, koji bi bili konkurentni onima u Mercedesu ili BMW-u.

Buzz

pre 4 godine

Što se tiče registracije Tesle to nije moglo do ove godine zato što niste od Tesle mogli dobiti papire koji trebaju našim institucijama da se oni uvere da je sve po regulativi. Zato što nismo u EU mi ne priznajemo njihove zakone već moramo da imamo original evropske sertifikate na uvid da neko u kancelariji lupi pečat da je to to.. Tu počinje i tu se završava naša homologacija, na pečatu. Nema šanse da doterate auto recimo iz SAD i da vam urade homologaciju po evropski standardima, stane se na pitanju gde je papir na kome piše Euro 3 što ni jedan amerikanac nema. Ali to je tema za drugi put.

Teslu do ove godine nisi mogao registrovati u Srbiji. Čak su i ljudi bliski vlasti i finansijeri vozili Tesle na strane table pošto nisu mogli da ih registruju. Ovo znači da se neko baš uinatio da od Tesle nabavi sve papire ili je neko jako uticajan rekao puštaj to i registruj i prvi kada se registruje može svaki posle njega. Pričao sam sa čovekom koji od ove godine ima registrovsnu Teslu, znao je da ne može da je regiztruje dok nije dobio dojavu da sada može. Za sada se može registrovati Model S i možda X, Model 3 i dalje ne može.

EU Citizen

pre 4 godine

Pravi test ove kante je sačekati temperaturu, ne mora minus desetz dosta je oko nule, i krenuti na malo duži put u realnim uslovima većine Evrope, gde su brzi punjači kuriozitet (kao što i treba da budu, jer su električni automobili neokomunističko-ekofašistička prevara koja se ljudima nameće silom :) ), i popaliti sve što popalite u normalnom autu a da o tome i ne razmišljate, od muzike do grejanja sedišta :))) Pa da vidimo dokle će realno da stigne, i kako ćete se provesti sa punjjenjem, gde će ga biti i koliko će da traje :)) Ali, naravno sve ovo (svaki dan članak o e-automobilima, kojih se, nuprkos svim pljačkama i deformacijama tržišta ne proda ni par procenata :) ) je dizanje hypea po zadatku :))

jaretina

pre 4 godine

koji bi bili konkurentni onima u Mercedesu ili BMW-u.
(Smuleco, 26. decembar 2019 16:41)

sad znam da ta 2 samo gledaš a ne i voziš.
da ih voziš, imao bi sesije sa psihijatrom. ja kad sam komšu pitao šta mu je bilo sa 7k km starim A, čovek zamalo nije zaplakao. ovi sa bmw su prekaljeni, njima i da dete umre ništa ne bi osetili.

zombi apokalipsa

pre 4 godine

@rani

kako ne može kabl sa terase zbog komšija, evo pitaj @jaretina, čovek provukao kabl kroz fasadu od svoje table sa osiguračima do parkinga. nije čak ni dozvole tražio ni tehnički prijem morao da radi, a komšije se prve nisu bunile.

kole

pre 4 godine

Nov prero 100.000 evra, a dobijes pet meteri lima i dva el. motora iz trolejbusa. Unutrasnjost uzasno losa sa losim materijalima koji su ocajno uklopljeni. Pogledajta na YouTube JJedan tesla X. Potpuno pogresan put elektrifikacije sa ovim bolidima od 700 konja, Trebalo je da krenu sa malim gradskin vozilima da se polako dizeli i benzinci izbace iz gradova, jer cemo da se podavimo. Za duzi put neka i dalje guraju OTO motori, a alternativa da budu elektricni sa malim motorima na benzin koji ce da vrte agregat i pune baterije. Tako moze da se krene na duzi put. Sve ce se promeniti kad se ukljuce Kinezi sa jeftinim modelima. To ce biti kraj Nemacke auto dominacije i pocetak velike evropske ekonomske krize.

Mislim

pre 4 godine

Tesla model s, u SAD za 30k dolara polovnih ima kolko hoces. Nije svaki Tesla 100k.

https://www.autotrader.com/cars-for-sale/Tesla/Model+S?makeCodeList=TESLA&searchRadius=0&modelCodeList=TESMODS&marketExtension=include&sortBy=derivedpriceASC&numRecords=25&firstRecord=0

Saša

pre 4 godine

tehnologija, bar kolko sam pratio, čitao...je odlična. Naizgled je prilično impresivan auto, velik, širok, ne previše lep ali ok. unutra je plastikaner, tu nema rasprave. Letos sam u nemačkoj video na benzinskoj na auto putu, tesla 3, odnosno čak 4 modela različitih boja. Meni odvratan. X tesla bi jedino voleo imati. Ne zato što volim suv modele, čak naprotiv, ali je zaista porodičan, praktičan auto.

Bre!

pre 4 godine

Ovo vozilo koje je prikazano ovde je stara vezija Tesle S. Vrlo verovatno je da mu je baterija pri kraju sa zivotnim vekom a skoro sigurno da je bez tehnicke podrske same firme koja pravi vozilo. Jedini plus je besplatni prikljucak na stanice za punjenje baterije ali sa obzirom ta tih stanica nema u Srbiji, nije bas plus.

Jovan

pre 4 godine

@(Drnch, 26. decembar 2019 23:38)

To je super, ali moras da imas dobru lovu na kontu da bi mogao da imas sve to kao i komsija. Jos uvek je to igracka za bogate.

Smuleco

pre 4 godine

Zaostaje po komforu, kvalitetu izrade kao i kvalitetu matetijala, za većinom automobila premijum klase, posebno za Mercedesom, BMW-om i Audijem.

EU Citizen

pre 4 godine

Pravi test ove kante je sačekati temperaturu, ne mora minus desetz dosta je oko nule, i krenuti na malo duži put u realnim uslovima većine Evrope, gde su brzi punjači kuriozitet (kao što i treba da budu, jer su električni automobili neokomunističko-ekofašistička prevara koja se ljudima nameće silom :) ), i popaliti sve što popalite u normalnom autu a da o tome i ne razmišljate, od muzike do grejanja sedišta :))) Pa da vidimo dokle će realno da stigne, i kako ćete se provesti sa punjjenjem, gde će ga biti i koliko će da traje :)) Ali, naravno sve ovo (svaki dan članak o e-automobilima, kojih se, nuprkos svim pljačkama i deformacijama tržišta ne proda ni par procenata :) ) je dizanje hypea po zadatku :))

kole

pre 4 godine

Nov prero 100.000 evra, a dobijes pet meteri lima i dva el. motora iz trolejbusa. Unutrasnjost uzasno losa sa losim materijalima koji su ocajno uklopljeni. Pogledajta na YouTube JJedan tesla X. Potpuno pogresan put elektrifikacije sa ovim bolidima od 700 konja, Trebalo je da krenu sa malim gradskin vozilima da se polako dizeli i benzinci izbace iz gradova, jer cemo da se podavimo. Za duzi put neka i dalje guraju OTO motori, a alternativa da budu elektricni sa malim motorima na benzin koji ce da vrte agregat i pune baterije. Tako moze da se krene na duzi put. Sve ce se promeniti kad se ukljuce Kinezi sa jeftinim modelima. To ce biti kraj Nemacke auto dominacije i pocetak velike evropske ekonomske krize.

XXL

pre 4 godine

Eto ti ga sad. Tolika trofazna struja u njemu AL' kad bi se sve sabralo dobilo bi se više od 745 konja. Dobro onda koliko moj trofazni šporet ima - konja (ako se ja ne računam). Naravno sve pohvale za naprednu tehnologiju i automobil je baš moćan.

Automatizacija voznje

pre 4 godine

Vozio sam ga par puta na duze. Kupio ga moj prijatelj koji ga koristi kao dnevni auto (za vikend tu mu je Audi R8 v10+ i Porche GT3). Tesla je zaista brz... na pravoj liniji. Cim pocne da se baca u krivine oseti se koliko je auto tezak. Masa je to.
Unutra je lep i ima dosta tehnologije (koja se kvari cesto). Recimo mom kolegi je sensor u sedistu koji oseti da si usao i startuje auto otisao vrlo brzo. Onda mu je otisao sensor koji oseti da si prisao automobilu i otkljuca ti vrata. Onda mu je otisao karburator.. dobro adje nema karburator....

Opet ti

pre 4 godine

Šta dobiješ? Samo Tablet? Dobijes tehnologiju koju si mogao samo na filmu da vidiš, autonomno kretanje vozila, tj. auto sam vozi. E sad čemu to, pa za ljude kojima taj "tablet" hleba donosi a ima nas na milione, i nije nam vrhunac sreće i zadovoljstva da vrtimo djevrek.

Saša

pre 4 godine

tehnologija, bar kolko sam pratio, čitao...je odlična. Naizgled je prilično impresivan auto, velik, širok, ne previše lep ali ok. unutra je plastikaner, tu nema rasprave. Letos sam u nemačkoj video na benzinskoj na auto putu, tesla 3, odnosno čak 4 modela različitih boja. Meni odvratan. X tesla bi jedino voleo imati. Ne zato što volim suv modele, čak naprotiv, ali je zaista porodičan, praktičan auto.

jaretina

pre 4 godine

Tolika trofazna struja u njemu ...
(XXL, 26. decembar 2019 11:58

trofazna struja u baterijama ?!
čoveče, ti si rođen za zicer, prirodno nadaren :)

evfreak

pre 4 godine

@(Boki, 26. decembar 2019 09:39)
Da bi testirali ubrzanje jednog ovakvog automobila potrebna im je staza, eventualno na autoputu ali ne iz mesta jel bi ugrozili bezbednost.
Od semafora do semafora je ogranicenje 50kmh! sto ovom automobilu treba mozda 2 sek. maksimalno tako da to nema poente!? Jedino ako ste mislili da prekrse zakon i onda to objave ;)
Brzina punjenja je uzasna jer nema super brzih punjaca u Srbiji. Tesko ce ih i biti osim ako drzava ne krene da ulaze ogromne kolicine novca.(eventualno da dodje Tesla u Srbiju i ulozi u svoje superpunjace) Ali i oni ce imati problem sa elektro distribucijom jer je potrebno da obezbede barem 1MW snagu...(verujem da oni to nisu spremni u ovom trenutku tj. da niko iz vlade nije namenio sredstva jer to nece sigurno Tesla ili bilo ko drugi da plati...)

achitwn

pre 4 godine

Zaostaje po komforu, kvalitetu izrade kao i kvalitetu matetijala, za većinom automobila premijum klase, posebno za Mercedesom, BMW-om i Audijem.
(Smuleco, 26. decembar 2019 11:10)
jel ti to poredis auto kompanije koja postoji 10g i komapnija koje postoje preko sto godina? koja ti je motivacija?

Boki

pre 4 godine

Sjajan auto, predstavljanje autora isto dobro ali nedostaje nekih informacija vezano za punjenje, vreme punjenja, koliko je potrosio na testu, kolika je eventualna ekspaltacija samo u gradskim uslovima guzve, eksplatacija na magistralnim putevima, autoput, eventalno duze putovanje, brzo punjenje. Takodje nekako svi smo ocekivali i da probaju to ubrzanje jer je to jedan od bitnijih ako ne i najbitnija odlika ekektricnih automobila pored stedljivosti. Konstatacija da nije mogao to da uradi u gradu je cudna, od semafora do semafora na malo vecoj i duzoj deonici kakvih u Beogradu i okolo ima podosta.
U svakom slucaju hvala za test.

Mislim

pre 4 godine

Uz duzno postovanje, model koji se prezentuje je u prodaji od 2012te. Uveliko sam se pre 4-5 godina vozio u Tesla taksiju. Za 30000dolara po Americi se kupuju lagano.
Iako je zaista impresivan, ovo je pravi polovnjak u svakom smislu. Nikakvo cudo vec odavno. Zalosno je sto je kod nas na nivou spejs satla.

Smuleco

pre 4 godine

Zaostaje po komforu, kvalitetu izrade kao i kvalitetu matetijala, za većinom automobila premijum klase, posebno za Mercedesom, BMW-om i Audijem.
(Smuleco, 26. decembar 2019 11:10)
jel ti to poredis auto kompanije koja postoji 10g i komapnija koje postoje preko sto godina? koja ti je motivacija?
(achitwn, 26. decembar 2019)

Pa, hoću da kažem da je i pored toga što postoji samo 10 godina, Tesla morala da se potrudi da se "ugura" u premijum segment na velika vrata ne samo elektrifikacijom, tabletom od 17 inča, i perfomansama elektromotora, već i kvalitetom izrade entetijera i komforom, koji bi bili konkurentni onima u Mercedesu ili BMW-u.

jaretina

pre 4 godine

koji bi bili konkurentni onima u Mercedesu ili BMW-u.
(Smuleco, 26. decembar 2019 16:41)

sad znam da ta 2 samo gledaš a ne i voziš.
da ih voziš, imao bi sesije sa psihijatrom. ja kad sam komšu pitao šta mu je bilo sa 7k km starim A, čovek zamalo nije zaplakao. ovi sa bmw su prekaljeni, njima i da dete umre ništa ne bi osetili.

Alo Bing?

pre 4 godine

@eu citizen
Model 3 u USA ima prosečnu prodajnu cenu od preko $59000.

Od 2018 na ovamo je prodato više modela 3 u USA nego ukupno Mercedesa C klase , BMW 3 serije i Audi A4

Daimler je objavio da očekuje pad prodaje u naredne dve godine, akcije pucaju dok se Tesline akcije udvostručile u zadnjih 6 meseci.

Ko jednom sedne za Teslu, taj nikada više neće kupiti ICE auto.

pera zdera

pre 4 godine

@evfreak
Upravo suprotno. Svi Amerikanci su svojim porezom finansirali Teslu jedno 10 godina. To sto druge kompanije (sem Tojote sa Priusom) to nisu iskoristli je njihova glupost.
Poreske olaksice su omogucile Tesli i njenom gazdi da:
- bude prvi
- bude skup
- gadja ljudsku prirodu da imaju ono sto retko ko ima
- da investira u stil i kvalitet tudjim parama
- da osvoji trziste za mnoge godine
- da dobije besplatnu reklamu i kad je dobro i kad nije

Elon Mask je maher od privrednika.

CATAPA

pre 4 godine

Ovo je konacna potvrda da je moguce registrovati EV u Srbiji.
(MarkoNS, 26. decembar 2019 10:44)
Oduvek je i bilo moguće. Ovo je samo potvrda da laž jako dobro uspeva u Srbiji. Do nedvno nije bilo vesti o elektromobilima da nije bilo i komentara kako "kod nas nije moguće registrovati". Sada su isti ti prešli na drugačije laži, na primer o veku trajanja baterija, njihovoj zapaljivosti i slično.

Inače Srbi vole tehničke novotarije, svejedno da li mogu ili ne mogu da ih priušte. Odakle onda takva patološka mržnja prema "Tesli", Elonu Masku i uopšte električnim automobilima? Pa otud što Srbi hteli ili ne hteli voze na Gaspromov benzin, pa rusofili električne automobile doživljavaju kao udar na Gasprom, na Rusiju, na Putina, na srbstvo... smišljeno, namerno i podmuklo podrivanje onog što je tim mozgovima najvažnije.

evfreak

pre 4 godine

@(EZeljko, 26. decembar 2019 16:20)
Najjeftiniji model 3 u Americi kosta kao Renault Zoe EV sa opremom u Evropi!!!(kakvih crnih 10k eur!?)
Amerikanci itekako mogu da priuste model 3, njima je lizing bez kamate cak je i subvencionisan. Pritom su minimalni troskovi odrzavanja i goriva/struje!!! Sa njihovom platom ne osete mesecnu ratu od $400!
Problem kod Tesle je visoka cena osiguranja, kao i sto podize poreski stepen! Jednostavno se na sve nacine pokusava da sabotira ta kompanija, to je potpuno jasno, jer nisu deo naftnog lobija i "ne podmazuju" politicare. Zasto nema Tesla sluzbenih vozila u Americi???

s tron

pre 4 godine

Budućnost definitivno, vozio par e modela super to funkcioniše, još samo da reše stabilan domet i biće održivi na tržištu, punjači već idu na 20 min do 80 posto tako da to je ok. Čim budu stabilni na 700 - 800 km prelomiće benzince i dizele...

rani

pre 4 godine

Auto je fantazija, iako pripadam starijoj genereciji, a svoje prve vozacke korake sam napravio u Fici, pa Renault 4 itd, vise od svega bih voleo ovo! Taksista sam po zanimanju, pa da ne pricam koliko bi mi jos i zarada bila uvecana, ali, na zalost, gde napuniti i kako kupiti, kada kosta kao stan na Vracaru? Sumnjam da bi se mojim komsijama svidelo da bacim produzni preko terase, ali dobro, valjda ce se i to resiti jednog dana, a i ne mora da bude skupi Tesla, bice tu i nesto jeftinijih modela, pa drzava malo da pomogne, pa malo tetka iz Kanade, neki dinar banka, i ko zna...

zombi apokalipsa

pre 4 godine

@rani

kako ne može kabl sa terase zbog komšija, evo pitaj @jaretina, čovek provukao kabl kroz fasadu od svoje table sa osiguračima do parkinga. nije čak ni dozvole tražio ni tehnički prijem morao da radi, a komšije se prve nisu bunile.

EZeljko

pre 4 godine

Potpuno je besmisleno raspravljati o tesla automobilima u Srbiji. Prvo oni su prilicno skupi cak i za zapadne uslove i NISU za srednju klasu po merilima zapada vec za SREDNJU VISU i VISOKU. U Srbiji su masta za bar 95% stanovnistva i zati i takav stav. Ali zato recimo Renault Zoe je pristupacan bar svima koji zive u kucama jer se moze kupiti za ispod 10K eura a toliko se placaju i bolji polovni dizelasi. Sto se punjenja tice i autonomije to nije NIKAKAV problem svuda gde se Tesla prodaje jer je kompanija instalirala vise od 15,000 punjaca sirom sveta. U Kanadi je povezana istocna i zapadna obala bas skoro tako da nekih 8,000km mozete prevaliti sa Teslom bez problema. Od punjaca do punjaca. U Srbiji bi trebalo da pocne zvanicna prodaja sledece 2020g. kako je Musk najavio a onda odmah sledi i instaliranje superpunjaca tako da oni koji mogu da ih kupe nece imati nikakav problem i da ih pune.

MarkoNS

pre 4 godine

Ovo je konacna potvrda da je moguce registrovati EV u Srbiji. Jedino sto je vlasnik konkretno ovog automobila morao pribaviti kompletnu dokumentaciju od Tesle kao proizvodjaca i platiti homologaciju ovog modela. To kod nas inace rade generalni uvoznici za nove modele. Sada ko god zeli da uveze polovni Tesla S P85D to moze da uradi bez ikakvih problema a procedura je kao i za svaki drugi polovan automobil koji je vec jednom uvezen u Srbiju.

batica

pre 4 godine

@Marko NS
Ovo vam je potvrda ako ne znate da BMW već par godina prodaje I3 ili VW E Golf i to u Srbiji.To što ljudi lažu po komentarima nije razlog da se sa 2 klika ne ode na sajt uvoznika i proveri neki podatak.Jedina začkoljica je što se tarifa pri registraciji računa prema najmanjoj kubikaži SUS motora,makar je tako bilo pre 6,7 meseci.Drugi,veći,problem je što su EV jako skupi pa skoro nikome ne pada na pamet da to kupi i vozi ovde.O punjačima ne želim da pišem,mada postoji neka poluvest da neke velike firme žele da šire mrežu punjača i na ovaj deo Evrope.

Mislim

pre 4 godine

Tesla model s, u SAD za 30k dolara polovnih ima kolko hoces. Nije svaki Tesla 100k.

https://www.autotrader.com/cars-for-sale/Tesla/Model+S?makeCodeList=TESLA&searchRadius=0&modelCodeList=TESMODS&marketExtension=include&sortBy=derivedpriceASC&numRecords=25&firstRecord=0

Drnch

pre 4 godine

Vec sam napisao nekoliko puta ali ponovicu se. Provozao sam najbrzu Teslu S koja ubrzava od 0 do 100km/h za 2,4 sekunde. Probao sam na auto-putu i bio fasciniran ubrzanjem. Definitivno nesto novo i drugacije. Kada sam seo ponovo u svoj automobil koji je skoro nov, imao sam utisak da sam se vratio u dvadeseti vek. Covek koji mi je dozvolio da provozam njegov automobil (prvi komsija) ima solarne panele na krovu i Tesla "power bank" baterije u kuci. Voznja ga prakticno ne kosta nista. Solarni paneli su subvencionisani, koristi ih za napajanje kuce strujom, i po njemu, paneli se isplate nakon 7 do 8 godina intenzivnog koriscenja.

Bre!

pre 4 godine

Ovo vozilo koje je prikazano ovde je stara vezija Tesle S. Vrlo verovatno je da mu je baterija pri kraju sa zivotnim vekom a skoro sigurno da je bez tehnicke podrske same firme koja pravi vozilo. Jedini plus je besplatni prikljucak na stanice za punjenje baterije ali sa obzirom ta tih stanica nema u Srbiji, nije bas plus.

EZeljko

pre 4 godine

Samo da pojasnim ono sa Renault Zoe. On POLOVAN moze da se kupi za oko 10K eura. Naravno nov je skuplji. Hteo sam reci da je moguce sesti u polovan e auto u Evropi za ne tako puno para. U suprotnom u Americi i Kanadi polivne Tesle su u rangu 80%-90% od cene novog. A sto se tice buducnosti za najvise 10g vise od 50% prodatih auta ce biti cisto elektricni a ostali neka vrste hibrida. Ja cu doziveti kraj prodaje auta sa motorima na unutrasnje sagorevanje siguran sam.

Buzz

pre 4 godine

Što se tiče registracije Tesle to nije moglo do ove godine zato što niste od Tesle mogli dobiti papire koji trebaju našim institucijama da se oni uvere da je sve po regulativi. Zato što nismo u EU mi ne priznajemo njihove zakone već moramo da imamo original evropske sertifikate na uvid da neko u kancelariji lupi pečat da je to to.. Tu počinje i tu se završava naša homologacija, na pečatu. Nema šanse da doterate auto recimo iz SAD i da vam urade homologaciju po evropski standardima, stane se na pitanju gde je papir na kome piše Euro 3 što ni jedan amerikanac nema. Ali to je tema za drugi put.

Teslu do ove godine nisi mogao registrovati u Srbiji. Čak su i ljudi bliski vlasti i finansijeri vozili Tesle na strane table pošto nisu mogli da ih registruju. Ovo znači da se neko baš uinatio da od Tesle nabavi sve papire ili je neko jako uticajan rekao puštaj to i registruj i prvi kada se registruje može svaki posle njega. Pričao sam sa čovekom koji od ove godine ima registrovsnu Teslu, znao je da ne može da je regiztruje dok nije dobio dojavu da sada može. Za sada se može registrovati Model S i možda X, Model 3 i dalje ne može.

Jovan

pre 4 godine

@(Drnch, 26. decembar 2019 23:38)

To je super, ali moras da imas dobru lovu na kontu da bi mogao da imas sve to kao i komsija. Jos uvek je to igracka za bogate.