Ponedeljak, 02.12.2019.

11:00

Auto-test: Mercedes C 220d – adrenalinski tretman

Izvor: B92

Auto-test: Mercedes C 220d – adrenalinski tretman IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

Kolos

pre 4 godine

Imao sam godinu i po dana C 200 140 ks 2009. Odličan motor i automatik, sedenje napred solidno. Pozadi katastrofa, nema mesta i putnici na dužem putu se baš namuče. Prtljažnik solidan, limuzinski. Zimi horor kad padne sneg. Dobre zimske gume se nisu navozale, jer sam vozio ženin Golf da se nebih nervirao dok mi zadnji kraj pleše kao Fred Aster. Cene održavanja i delova katastrofa. Udari me neka žena i malo mi polupa branik ispod fara. Dogovorimo se da mi da 300 evra i da ide jer je izgleda bila pijana. Sutra primetim da mi centralna brava ne radi na svim vratima i da taj deo sa ugradnjom košta skoro 1000 evra. Nađem polovan, zamenim i prodam sokoćalo. Sad vozim Superba DSG 4X4 190 ks iz 2017 i za sada sam zadovoljniji nego sa C klasom.

Coyote

pre 4 godine

@Replay ja vozim auto sa zadnjim pogonom i jedino sto mi smeta je po snegu je nizak prednji branik o kom moram da vodim racuna da se ne ošteti.

gloria

pre 4 godine

Vozim C220cdi Bluetec AMG line, 2016 godište i imam rezervoar od 66 litara sa kojim prelazim >1100km. Platiš i imaš ga.
Inače auto je zmaj.

Coyote

pre 4 godine

@Kobaja_Grande bas naprotiv. 4Matic je potpuno nepotreban za 220d motor. 190 konja je podnošljivo čak i za prednji pogon, za zadnji je idealno, a za pogon na sve točkove motor je preslab. Tek sa 300+ konja treba razmišljati o pogonu na sve točkove. 4Matik bi bukvalno uništio sasvim dobar auto. I napisi vec jednom sta vozis da bi mogli da znamo kako donosiš zakljucke, tj na osnovu cega.

jaretina

pre 4 godine

U procesu sam kupovine novog automobila za porodicu.. ja bih karavan a zena hoce.. naravno suv, kao i vecina zena.
(Luka, 2. decembar 2019 23:27)

to je veliki problem danas.
žene biraju auto, naravno suv, i da je automatik, jer njihov mozak ne može da prokljuvi složenu operaciju menjanja brzina. nema više ni M od muškaraca.
sve više shvatam teslin CT, htela si suv - evo ti ga, umri.
htela si automatik, nema ga - umri.
ne sviđa ti se dizajn, možeš da se pokupiš i odeš.
verovatno jedina kola sa kojima možeš da začepiš usta ženi i da je dovedeš u prirodni podređeni položaj.

Luka

pre 4 godine

U procesu sam kupovine novog automobila za porodicu.. ja bih karavan a zena hoce.. naravno suv, kao i vecina zena. Zivim u inostranstvu i imam pravo na diplomatski popust + ne placam porez. Mercedes je ispao iz price jer i pored 15% popusta na akcioni model sa dodatnom opremom ne ispunjava uslove po pitanju prostora pozadi i u prtljazniku. Prostor u prtljazniku za porodicu uporediv je sa onim u civicu sa kojim sam presao 250k km i jos pali motor za pola sekunde. Pozadi ima prostora za sjesti ako se malo svi poguraju. Ranije sam se vozio u vise navrata u e klasi i nije mi ostavila neki poseban utisak. U ovoj klasi najbolji utisak tj odnos ulozeno-dobijeno ostavio mi je volvo v60.

Darko

pre 4 godine

Možda i može da se poredi C klasa i recimo Superb kada je u pitanju cena vozila - ali tu priča prestaje. Jer je razlika u ceni održavanja/servisa prevelika da bi mogli da se porede.
Jednostavno svakom svoje, nije ovo džabe premijum.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dzigi, 2. decembar 2019 17:40)

C je premijum samo po ceni. Superb je za klasu veći automobil, i džaba mercedesu sav kvalitet kompinenti kada na zadnjem sedištu mesta za noge ima kao u avionima low cost kompanija. Polomio sam se na putu od 1300Km a visok sam 174cm. Da si uporedio E klasu sa Superb-om, tu bih se već složio.

O Lola

pre 4 godine

Nova C klasa bi trebalo da izadje pocetkom 2021 godine, znaci za oko gofinu dana. Otud i malo snizena cena a verujem i da ce nova biti malo skuplja.

jaretina

pre 4 godine

nije ovo džabe premijum.
(dzigi, 02. decembar 2019 17:40)

Nije džaba, ovo je premium festival kvarova. komšijin novi A, još miriše plastika, 5 dana u servisu, nikako da stignem da ga pitam šta je vrisnulo. očigledno nešto opasno kad su mu dali zamenski.

duki

pre 4 godine

@mikice Ta ledja sedista su gola kad se ne mogu preklapati. Kad se doplati za sedista koja se preklapaju, ledja su tapacirana. To za C klasu znam, verovatno je tako i u vecim MB limuzinama.

dzigi

pre 4 godine

Možda i može da se poredi C klasa i recimo Superb kada je u pitanju cena vozila - ali tu priča prestaje. Jer je razlika u ceni održavanja/servisa prevelika da bi mogli da se porede.
Jednostavno svakom svoje, nije ovo džabe premijum.

Lolo

pre 4 godine

Da ne bude zabune, pod haubom nije nikakva „zver“, već fantastično podešen dizelaš zapremine 1.950 kubika.

Primetio sam na inostranim sajtovima cesto u Mercedes E klasi kvar na ovom motoru izmedju 130 i 140 hiljada kilometara, sta vise predhodna verzija sa dobro poznatim 2.1l motorem drzi bolje cenu.
Ako ima neko iskustva sa novim 2.0 d neka pise...

Mkd

pre 4 godine

Premium automobil po poshtenoj ceni C klasa je u segmentu medju C i D Skoda Superb i C Klasa imaju isto medjuosovinsko rastojanje 2840 mm C klasa cak je i malo teza na strani Superba su ponuda prostora i veci gepek .C klasa ova na testu ima bolji enterier neuporedivo je tisha bolje izolovana i upravlivija od Skode .Odlican auto za nekog ko uziva u komforu kvalitetu izrade ko voli sigurnost svojih najblizih ovo je jedan od najbolje sklopljenih auta u autoindustriji .Posedujem prethodnu generaciju preshao sam ovo leto Evropom oko 7000 km za 14 dana uz prosek 6.4. U 2020 godini kada A klasa kosta 28000 Skoda 32000 Pasat 34000 Novi Golf 8 slicno opremljen Sa sl motorom bice oko 30000 evra ova C klasa je odlicno pozicionirana. Nova ce izaci krajem 2020 uz enterijer slican A klasi sa ambijent light od cak"64" nijansi boja i Mbux i da bice oko 43000 evra sigurno .

Mislim

pre 4 godine

Cena uopste nije velika kad se uporedi sa drugim novim autima. Pa novi 508 u srednjoj opremi je 40000eur. Passat isto, mazda 6.... Zapravo je bas povoljan.

Mikica

pre 4 godine

Ovo je sigurno izuzetan auto,tu nema dileme,naravno o ukusima se ne raspravlja.Ali da Mercedes dozvoli da ne tapacira zadnje sedište spolja,već se vidi goli lim kada se otvori gepek...ne shvatljivo i nedopustivo...

jaretina

pre 4 godine

Ako može da se seti jednog parametra automobila po kom je bolja limuzina, nek da minus.
(mmm, 2. decembar 2019 12:39)

evo ti jedan ali dovoljan - nećeš se prevrnuti na krov. neću pričati od otporu/potrošnji i morskoj bolesti, samo o životu. a ima li šta važnije od sopstvenog života i života putnika srbine?

Drnch

pre 4 godine

Mercedes u ovoj opremi, sa ovakvim motorom i “konjazom”, za ovu cenu je pun pogodak. Kao sto neko rece, proizvodjaci su poceli da se frljaju sa cenama, pa je ovakav Mercedes osvezenje na trzistu. Doplatiti jos par hiljada evra za pogon na sva cetiri tocka i auto je kompletan i jako konkurentan.

neca

pre 4 godine

Pre bih ipak GLC 220d (novi model, izveden iz ove C klase). SUV je bolji izbor od limuzine, limuzina nema ni jednu prednost u odnosu na SUV. Svako ko pročita ovaj komentar i poželi da da minus, neka sam razmisli. Ako može da se seti jednog parametra automobila po kom je bolja limuzina, nek da minus.
(mmm, 02. decembar 2019 12:39)
limuzine manje trose, malo su udobnije, stabilnije su i jeftinije tako da ako ti ne treba vise prostora i par cm visi klirens limuzine su bolji izbor

Bole

pre 4 godine

@w
Ide dobro do 50 kad je prazan auto.
Ta klasa nije za ispod 140ks budimo ozbiljni. U D segmentu ne smeš da osetiš nikad da se auto muči, mora da se vozi glatko. Nikad se ne kupuje najslabiji motor u ponudi, mrzi me da objašnjava po 17 put zašto, maksimalno ću da skratim priču.
150ks u odnosu na 116ks će se voziti na nižim obrtajima što znači:
-tiši je
-manje troši
A pritom ima više obrtnog momenta, ne muči se auto, mnogo se opuštenije i prijatnije vozi, a po potrebi bolje vuče. Ako si nekad ostao zaglavljen iza Busa znaš o čemu pričam.
Mnogo je bolji i za autoput za šta je ovaj auto i pravljen, tako da nema razloga uzeti taj slabiji motor osim što je u startu malo jeftiniji. To jednostavno nije motor za tu klasu, ubacili su ga samo da bi auto bio jeftiniji.

Mile

pre 4 godine

(Ivan, 02. decembar 2019 12:50)
I ja bih uvijek prednost dao 3-ci ali ne bih baš plakao za njom u ovoj C klasi ili u slično opremljenom A4.Valjalo bi dobro razmisliti kada bi čovjek birao između ova tri automobila a sigurno je da im ni Pasat ni Superb nisu konkurenti.

Stanislav

pre 4 godine

@mmm
Druže GLC nije suv nego krosoveri, za početak naučite razliku. To izgleda isto al nema veze jedno s drugim! A drugo taj tvoj "suv" nema ni jednu prednost u odnosu na limuzine, kupio si malo povišen minivan i tripuješ se da voziš spejs šatl. Ubedio si sebe da si kupio savršen auto, to ne postoji! Dođi malo u realnost.

Milojica

pre 4 godine

Da li se ovde radi o auto testu, ili testu nekakve multimedije, kompjutera, igrica i sličnih gluposti, koje većma ugrožavaju bezbednost u vožnji, nego što pomažu vozaču. Tu i tamo, neke funkcije poput navigacije i nekih upozorenja su ok... ostalo čista šminka i porez na budale! Meni je i tempomat velika glupost i opasnost, a kamoli "televizor"!

w

pre 4 godine

@Bole
116ks (85kW) u prethodnoj trojci (2017) ide odlično. Doduše, on je 2.0l i max obrtni moment razvija već na 1250 o/min. I ta trojka je oko 1500kg.
Ako je istina ovo što kaže kolega da je ovaj premijum automobil skuplji samo 5000e od Superba onda onaj kome baš ne treba pet kubika gepeka nema šta da razmišlja.

mmm

pre 4 godine

Pre bih ipak GLC 220d (novi model, izveden iz ove C klase). SUV je bolji izbor od limuzine, limuzina nema ni jednu prednost u odnosu na SUV. Svako ko pročita ovaj komentar i poželi da da minus, neka sam razmisli. Ako može da se seti jednog parametra automobila po kom je bolja limuzina, nek da minus.

Bole

pre 4 godine

@alexa
Nije renoov motor nego pravi mercedesov 2.0 dizel. A onaj 1.5 dci 115ks za auto od 1645kg ne da je slab nego je jadan. Još za tu klasu vozila, potpuni promašaj.

Kobaja Grande

pre 4 godine

Sjajan auto, narocito sa novim 2.0 dizel motorom i novim automatskim menjacem.
Ne doplatiti 2400eur za 4Matic je greh.
Cene C klase su pristojne za premijum klasu i izvikani BMW 3, precenjeni Volvo S60 i dosadnji Audi A4.
Pazi, C klasa samo 5000eur skuplja od Skode Superb...

Kobaja Grande

pre 4 godine

Sjajan auto, narocito sa novim 2.0 dizel motorom i novim automatskim menjacem.
Ne doplatiti 2400eur za 4Matic je greh.
Cene C klase su pristojne za premijum klasu i izvikani BMW 3, precenjeni Volvo S60 i dosadnji Audi A4.
Pazi, C klasa samo 5000eur skuplja od Skode Superb...

neca

pre 4 godine

Pre bih ipak GLC 220d (novi model, izveden iz ove C klase). SUV je bolji izbor od limuzine, limuzina nema ni jednu prednost u odnosu na SUV. Svako ko pročita ovaj komentar i poželi da da minus, neka sam razmisli. Ako može da se seti jednog parametra automobila po kom je bolja limuzina, nek da minus.
(mmm, 02. decembar 2019 12:39)
limuzine manje trose, malo su udobnije, stabilnije su i jeftinije tako da ako ti ne treba vise prostora i par cm visi klirens limuzine su bolji izbor

Stanislav

pre 4 godine

@mmm
Druže GLC nije suv nego krosoveri, za početak naučite razliku. To izgleda isto al nema veze jedno s drugim! A drugo taj tvoj "suv" nema ni jednu prednost u odnosu na limuzine, kupio si malo povišen minivan i tripuješ se da voziš spejs šatl. Ubedio si sebe da si kupio savršen auto, to ne postoji! Dođi malo u realnost.

Bole

pre 4 godine

@alexa
Nije renoov motor nego pravi mercedesov 2.0 dizel. A onaj 1.5 dci 115ks za auto od 1645kg ne da je slab nego je jadan. Još za tu klasu vozila, potpuni promašaj.

w

pre 4 godine

@Bole
116ks (85kW) u prethodnoj trojci (2017) ide odlično. Doduše, on je 2.0l i max obrtni moment razvija već na 1250 o/min. I ta trojka je oko 1500kg.
Ako je istina ovo što kaže kolega da je ovaj premijum automobil skuplji samo 5000e od Superba onda onaj kome baš ne treba pet kubika gepeka nema šta da razmišlja.

Mkd

pre 4 godine

Premium automobil po poshtenoj ceni C klasa je u segmentu medju C i D Skoda Superb i C Klasa imaju isto medjuosovinsko rastojanje 2840 mm C klasa cak je i malo teza na strani Superba su ponuda prostora i veci gepek .C klasa ova na testu ima bolji enterier neuporedivo je tisha bolje izolovana i upravlivija od Skode .Odlican auto za nekog ko uziva u komforu kvalitetu izrade ko voli sigurnost svojih najblizih ovo je jedan od najbolje sklopljenih auta u autoindustriji .Posedujem prethodnu generaciju preshao sam ovo leto Evropom oko 7000 km za 14 dana uz prosek 6.4. U 2020 godini kada A klasa kosta 28000 Skoda 32000 Pasat 34000 Novi Golf 8 slicno opremljen Sa sl motorom bice oko 30000 evra ova C klasa je odlicno pozicionirana. Nova ce izaci krajem 2020 uz enterijer slican A klasi sa ambijent light od cak"64" nijansi boja i Mbux i da bice oko 43000 evra sigurno .

Bole

pre 4 godine

@w
Ide dobro do 50 kad je prazan auto.
Ta klasa nije za ispod 140ks budimo ozbiljni. U D segmentu ne smeš da osetiš nikad da se auto muči, mora da se vozi glatko. Nikad se ne kupuje najslabiji motor u ponudi, mrzi me da objašnjava po 17 put zašto, maksimalno ću da skratim priču.
150ks u odnosu na 116ks će se voziti na nižim obrtajima što znači:
-tiši je
-manje troši
A pritom ima više obrtnog momenta, ne muči se auto, mnogo se opuštenije i prijatnije vozi, a po potrebi bolje vuče. Ako si nekad ostao zaglavljen iza Busa znaš o čemu pričam.
Mnogo je bolji i za autoput za šta je ovaj auto i pravljen, tako da nema razloga uzeti taj slabiji motor osim što je u startu malo jeftiniji. To jednostavno nije motor za tu klasu, ubacili su ga samo da bi auto bio jeftiniji.

jaretina

pre 4 godine

Ako može da se seti jednog parametra automobila po kom je bolja limuzina, nek da minus.
(mmm, 2. decembar 2019 12:39)

evo ti jedan ali dovoljan - nećeš se prevrnuti na krov. neću pričati od otporu/potrošnji i morskoj bolesti, samo o životu. a ima li šta važnije od sopstvenog života i života putnika srbine?

Mikica

pre 4 godine

Ovo je sigurno izuzetan auto,tu nema dileme,naravno o ukusima se ne raspravlja.Ali da Mercedes dozvoli da ne tapacira zadnje sedište spolja,već se vidi goli lim kada se otvori gepek...ne shvatljivo i nedopustivo...

Drnch

pre 4 godine

Mercedes u ovoj opremi, sa ovakvim motorom i “konjazom”, za ovu cenu je pun pogodak. Kao sto neko rece, proizvodjaci su poceli da se frljaju sa cenama, pa je ovakav Mercedes osvezenje na trzistu. Doplatiti jos par hiljada evra za pogon na sva cetiri tocka i auto je kompletan i jako konkurentan.

Mile

pre 4 godine

(Ivan, 02. decembar 2019 12:50)
I ja bih uvijek prednost dao 3-ci ali ne bih baš plakao za njom u ovoj C klasi ili u slično opremljenom A4.Valjalo bi dobro razmisliti kada bi čovjek birao između ova tri automobila a sigurno je da im ni Pasat ni Superb nisu konkurenti.

Mislim

pre 4 godine

Cena uopste nije velika kad se uporedi sa drugim novim autima. Pa novi 508 u srednjoj opremi je 40000eur. Passat isto, mazda 6.... Zapravo je bas povoljan.

gloria

pre 4 godine

Vozim C220cdi Bluetec AMG line, 2016 godište i imam rezervoar od 66 litara sa kojim prelazim >1100km. Platiš i imaš ga.
Inače auto je zmaj.

dzigi

pre 4 godine

Možda i može da se poredi C klasa i recimo Superb kada je u pitanju cena vozila - ali tu priča prestaje. Jer je razlika u ceni održavanja/servisa prevelika da bi mogli da se porede.
Jednostavno svakom svoje, nije ovo džabe premijum.

O Lola

pre 4 godine

Nova C klasa bi trebalo da izadje pocetkom 2021 godine, znaci za oko gofinu dana. Otud i malo snizena cena a verujem i da ce nova biti malo skuplja.

jaretina

pre 4 godine

nije ovo džabe premijum.
(dzigi, 02. decembar 2019 17:40)

Nije džaba, ovo je premium festival kvarova. komšijin novi A, još miriše plastika, 5 dana u servisu, nikako da stignem da ga pitam šta je vrisnulo. očigledno nešto opasno kad su mu dali zamenski.

Coyote

pre 4 godine

@Kobaja_Grande bas naprotiv. 4Matic je potpuno nepotreban za 220d motor. 190 konja je podnošljivo čak i za prednji pogon, za zadnji je idealno, a za pogon na sve točkove motor je preslab. Tek sa 300+ konja treba razmišljati o pogonu na sve točkove. 4Matik bi bukvalno uništio sasvim dobar auto. I napisi vec jednom sta vozis da bi mogli da znamo kako donosiš zakljucke, tj na osnovu cega.

Lolo

pre 4 godine

Da ne bude zabune, pod haubom nije nikakva „zver“, već fantastično podešen dizelaš zapremine 1.950 kubika.

Primetio sam na inostranim sajtovima cesto u Mercedes E klasi kvar na ovom motoru izmedju 130 i 140 hiljada kilometara, sta vise predhodna verzija sa dobro poznatim 2.1l motorem drzi bolje cenu.
Ako ima neko iskustva sa novim 2.0 d neka pise...

Darko

pre 4 godine

Možda i može da se poredi C klasa i recimo Superb kada je u pitanju cena vozila - ali tu priča prestaje. Jer je razlika u ceni održavanja/servisa prevelika da bi mogli da se porede.
Jednostavno svakom svoje, nije ovo džabe premijum.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dzigi, 2. decembar 2019 17:40)

C je premijum samo po ceni. Superb je za klasu veći automobil, i džaba mercedesu sav kvalitet kompinenti kada na zadnjem sedištu mesta za noge ima kao u avionima low cost kompanija. Polomio sam se na putu od 1300Km a visok sam 174cm. Da si uporedio E klasu sa Superb-om, tu bih se već složio.

jaretina

pre 4 godine

U procesu sam kupovine novog automobila za porodicu.. ja bih karavan a zena hoce.. naravno suv, kao i vecina zena.
(Luka, 2. decembar 2019 23:27)

to je veliki problem danas.
žene biraju auto, naravno suv, i da je automatik, jer njihov mozak ne može da prokljuvi složenu operaciju menjanja brzina. nema više ni M od muškaraca.
sve više shvatam teslin CT, htela si suv - evo ti ga, umri.
htela si automatik, nema ga - umri.
ne sviđa ti se dizajn, možeš da se pokupiš i odeš.
verovatno jedina kola sa kojima možeš da začepiš usta ženi i da je dovedeš u prirodni podređeni položaj.

Kolos

pre 4 godine

Imao sam godinu i po dana C 200 140 ks 2009. Odličan motor i automatik, sedenje napred solidno. Pozadi katastrofa, nema mesta i putnici na dužem putu se baš namuče. Prtljažnik solidan, limuzinski. Zimi horor kad padne sneg. Dobre zimske gume se nisu navozale, jer sam vozio ženin Golf da se nebih nervirao dok mi zadnji kraj pleše kao Fred Aster. Cene održavanja i delova katastrofa. Udari me neka žena i malo mi polupa branik ispod fara. Dogovorimo se da mi da 300 evra i da ide jer je izgleda bila pijana. Sutra primetim da mi centralna brava ne radi na svim vratima i da taj deo sa ugradnjom košta skoro 1000 evra. Nađem polovan, zamenim i prodam sokoćalo. Sad vozim Superba DSG 4X4 190 ks iz 2017 i za sada sam zadovoljniji nego sa C klasom.

mmm

pre 4 godine

Pre bih ipak GLC 220d (novi model, izveden iz ove C klase). SUV je bolji izbor od limuzine, limuzina nema ni jednu prednost u odnosu na SUV. Svako ko pročita ovaj komentar i poželi da da minus, neka sam razmisli. Ako može da se seti jednog parametra automobila po kom je bolja limuzina, nek da minus.

Luka

pre 4 godine

U procesu sam kupovine novog automobila za porodicu.. ja bih karavan a zena hoce.. naravno suv, kao i vecina zena. Zivim u inostranstvu i imam pravo na diplomatski popust + ne placam porez. Mercedes je ispao iz price jer i pored 15% popusta na akcioni model sa dodatnom opremom ne ispunjava uslove po pitanju prostora pozadi i u prtljazniku. Prostor u prtljazniku za porodicu uporediv je sa onim u civicu sa kojim sam presao 250k km i jos pali motor za pola sekunde. Pozadi ima prostora za sjesti ako se malo svi poguraju. Ranije sam se vozio u vise navrata u e klasi i nije mi ostavila neki poseban utisak. U ovoj klasi najbolji utisak tj odnos ulozeno-dobijeno ostavio mi je volvo v60.

duki

pre 4 godine

@mikice Ta ledja sedista su gola kad se ne mogu preklapati. Kad se doplati za sedista koja se preklapaju, ledja su tapacirana. To za C klasu znam, verovatno je tako i u vecim MB limuzinama.

Milojica

pre 4 godine

Da li se ovde radi o auto testu, ili testu nekakve multimedije, kompjutera, igrica i sličnih gluposti, koje većma ugrožavaju bezbednost u vožnji, nego što pomažu vozaču. Tu i tamo, neke funkcije poput navigacije i nekih upozorenja su ok... ostalo čista šminka i porez na budale! Meni je i tempomat velika glupost i opasnost, a kamoli "televizor"!

Coyote

pre 4 godine

@Replay ja vozim auto sa zadnjim pogonom i jedino sto mi smeta je po snegu je nizak prednji branik o kom moram da vodim racuna da se ne ošteti.

mmm

pre 4 godine

Pre bih ipak GLC 220d (novi model, izveden iz ove C klase). SUV je bolji izbor od limuzine, limuzina nema ni jednu prednost u odnosu na SUV. Svako ko pročita ovaj komentar i poželi da da minus, neka sam razmisli. Ako može da se seti jednog parametra automobila po kom je bolja limuzina, nek da minus.

Milojica

pre 4 godine

Da li se ovde radi o auto testu, ili testu nekakve multimedije, kompjutera, igrica i sličnih gluposti, koje većma ugrožavaju bezbednost u vožnji, nego što pomažu vozaču. Tu i tamo, neke funkcije poput navigacije i nekih upozorenja su ok... ostalo čista šminka i porez na budale! Meni je i tempomat velika glupost i opasnost, a kamoli "televizor"!

Kobaja Grande

pre 4 godine

Sjajan auto, narocito sa novim 2.0 dizel motorom i novim automatskim menjacem.
Ne doplatiti 2400eur za 4Matic je greh.
Cene C klase su pristojne za premijum klasu i izvikani BMW 3, precenjeni Volvo S60 i dosadnji Audi A4.
Pazi, C klasa samo 5000eur skuplja od Skode Superb...

Darko

pre 4 godine

Možda i može da se poredi C klasa i recimo Superb kada je u pitanju cena vozila - ali tu priča prestaje. Jer je razlika u ceni održavanja/servisa prevelika da bi mogli da se porede.
Jednostavno svakom svoje, nije ovo džabe premijum.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dzigi, 2. decembar 2019 17:40)

C je premijum samo po ceni. Superb je za klasu veći automobil, i džaba mercedesu sav kvalitet kompinenti kada na zadnjem sedištu mesta za noge ima kao u avionima low cost kompanija. Polomio sam se na putu od 1300Km a visok sam 174cm. Da si uporedio E klasu sa Superb-om, tu bih se već složio.

jaretina

pre 4 godine

U procesu sam kupovine novog automobila za porodicu.. ja bih karavan a zena hoce.. naravno suv, kao i vecina zena.
(Luka, 2. decembar 2019 23:27)

to je veliki problem danas.
žene biraju auto, naravno suv, i da je automatik, jer njihov mozak ne može da prokljuvi složenu operaciju menjanja brzina. nema više ni M od muškaraca.
sve više shvatam teslin CT, htela si suv - evo ti ga, umri.
htela si automatik, nema ga - umri.
ne sviđa ti se dizajn, možeš da se pokupiš i odeš.
verovatno jedina kola sa kojima možeš da začepiš usta ženi i da je dovedeš u prirodni podređeni položaj.

Kolos

pre 4 godine

Imao sam godinu i po dana C 200 140 ks 2009. Odličan motor i automatik, sedenje napred solidno. Pozadi katastrofa, nema mesta i putnici na dužem putu se baš namuče. Prtljažnik solidan, limuzinski. Zimi horor kad padne sneg. Dobre zimske gume se nisu navozale, jer sam vozio ženin Golf da se nebih nervirao dok mi zadnji kraj pleše kao Fred Aster. Cene održavanja i delova katastrofa. Udari me neka žena i malo mi polupa branik ispod fara. Dogovorimo se da mi da 300 evra i da ide jer je izgleda bila pijana. Sutra primetim da mi centralna brava ne radi na svim vratima i da taj deo sa ugradnjom košta skoro 1000 evra. Nađem polovan, zamenim i prodam sokoćalo. Sad vozim Superba DSG 4X4 190 ks iz 2017 i za sada sam zadovoljniji nego sa C klasom.

jaretina

pre 4 godine

nije ovo džabe premijum.
(dzigi, 02. decembar 2019 17:40)

Nije džaba, ovo je premium festival kvarova. komšijin novi A, još miriše plastika, 5 dana u servisu, nikako da stignem da ga pitam šta je vrisnulo. očigledno nešto opasno kad su mu dali zamenski.

Coyote

pre 4 godine

@Kobaja_Grande bas naprotiv. 4Matic je potpuno nepotreban za 220d motor. 190 konja je podnošljivo čak i za prednji pogon, za zadnji je idealno, a za pogon na sve točkove motor je preslab. Tek sa 300+ konja treba razmišljati o pogonu na sve točkove. 4Matik bi bukvalno uništio sasvim dobar auto. I napisi vec jednom sta vozis da bi mogli da znamo kako donosiš zakljucke, tj na osnovu cega.

Lolo

pre 4 godine

Da ne bude zabune, pod haubom nije nikakva „zver“, već fantastično podešen dizelaš zapremine 1.950 kubika.

Primetio sam na inostranim sajtovima cesto u Mercedes E klasi kvar na ovom motoru izmedju 130 i 140 hiljada kilometara, sta vise predhodna verzija sa dobro poznatim 2.1l motorem drzi bolje cenu.
Ako ima neko iskustva sa novim 2.0 d neka pise...

Stanislav

pre 4 godine

@mmm
Druže GLC nije suv nego krosoveri, za početak naučite razliku. To izgleda isto al nema veze jedno s drugim! A drugo taj tvoj "suv" nema ni jednu prednost u odnosu na limuzine, kupio si malo povišen minivan i tripuješ se da voziš spejs šatl. Ubedio si sebe da si kupio savršen auto, to ne postoji! Dođi malo u realnost.

jaretina

pre 4 godine

Ako može da se seti jednog parametra automobila po kom je bolja limuzina, nek da minus.
(mmm, 2. decembar 2019 12:39)

evo ti jedan ali dovoljan - nećeš se prevrnuti na krov. neću pričati od otporu/potrošnji i morskoj bolesti, samo o životu. a ima li šta važnije od sopstvenog života i života putnika srbine?

Luka

pre 4 godine

U procesu sam kupovine novog automobila za porodicu.. ja bih karavan a zena hoce.. naravno suv, kao i vecina zena. Zivim u inostranstvu i imam pravo na diplomatski popust + ne placam porez. Mercedes je ispao iz price jer i pored 15% popusta na akcioni model sa dodatnom opremom ne ispunjava uslove po pitanju prostora pozadi i u prtljazniku. Prostor u prtljazniku za porodicu uporediv je sa onim u civicu sa kojim sam presao 250k km i jos pali motor za pola sekunde. Pozadi ima prostora za sjesti ako se malo svi poguraju. Ranije sam se vozio u vise navrata u e klasi i nije mi ostavila neki poseban utisak. U ovoj klasi najbolji utisak tj odnos ulozeno-dobijeno ostavio mi je volvo v60.

w

pre 4 godine

@Bole
116ks (85kW) u prethodnoj trojci (2017) ide odlično. Doduše, on je 2.0l i max obrtni moment razvija već na 1250 o/min. I ta trojka je oko 1500kg.
Ako je istina ovo što kaže kolega da je ovaj premijum automobil skuplji samo 5000e od Superba onda onaj kome baš ne treba pet kubika gepeka nema šta da razmišlja.

neca

pre 4 godine

Pre bih ipak GLC 220d (novi model, izveden iz ove C klase). SUV je bolji izbor od limuzine, limuzina nema ni jednu prednost u odnosu na SUV. Svako ko pročita ovaj komentar i poželi da da minus, neka sam razmisli. Ako može da se seti jednog parametra automobila po kom je bolja limuzina, nek da minus.
(mmm, 02. decembar 2019 12:39)
limuzine manje trose, malo su udobnije, stabilnije su i jeftinije tako da ako ti ne treba vise prostora i par cm visi klirens limuzine su bolji izbor

Mikica

pre 4 godine

Ovo je sigurno izuzetan auto,tu nema dileme,naravno o ukusima se ne raspravlja.Ali da Mercedes dozvoli da ne tapacira zadnje sedište spolja,već se vidi goli lim kada se otvori gepek...ne shvatljivo i nedopustivo...

Bole

pre 4 godine

@alexa
Nije renoov motor nego pravi mercedesov 2.0 dizel. A onaj 1.5 dci 115ks za auto od 1645kg ne da je slab nego je jadan. Još za tu klasu vozila, potpuni promašaj.

Mile

pre 4 godine

(Ivan, 02. decembar 2019 12:50)
I ja bih uvijek prednost dao 3-ci ali ne bih baš plakao za njom u ovoj C klasi ili u slično opremljenom A4.Valjalo bi dobro razmisliti kada bi čovjek birao između ova tri automobila a sigurno je da im ni Pasat ni Superb nisu konkurenti.

dzigi

pre 4 godine

Možda i može da se poredi C klasa i recimo Superb kada je u pitanju cena vozila - ali tu priča prestaje. Jer je razlika u ceni održavanja/servisa prevelika da bi mogli da se porede.
Jednostavno svakom svoje, nije ovo džabe premijum.

Bole

pre 4 godine

@w
Ide dobro do 50 kad je prazan auto.
Ta klasa nije za ispod 140ks budimo ozbiljni. U D segmentu ne smeš da osetiš nikad da se auto muči, mora da se vozi glatko. Nikad se ne kupuje najslabiji motor u ponudi, mrzi me da objašnjava po 17 put zašto, maksimalno ću da skratim priču.
150ks u odnosu na 116ks će se voziti na nižim obrtajima što znači:
-tiši je
-manje troši
A pritom ima više obrtnog momenta, ne muči se auto, mnogo se opuštenije i prijatnije vozi, a po potrebi bolje vuče. Ako si nekad ostao zaglavljen iza Busa znaš o čemu pričam.
Mnogo je bolji i za autoput za šta je ovaj auto i pravljen, tako da nema razloga uzeti taj slabiji motor osim što je u startu malo jeftiniji. To jednostavno nije motor za tu klasu, ubacili su ga samo da bi auto bio jeftiniji.

Mkd

pre 4 godine

Premium automobil po poshtenoj ceni C klasa je u segmentu medju C i D Skoda Superb i C Klasa imaju isto medjuosovinsko rastojanje 2840 mm C klasa cak je i malo teza na strani Superba su ponuda prostora i veci gepek .C klasa ova na testu ima bolji enterier neuporedivo je tisha bolje izolovana i upravlivija od Skode .Odlican auto za nekog ko uziva u komforu kvalitetu izrade ko voli sigurnost svojih najblizih ovo je jedan od najbolje sklopljenih auta u autoindustriji .Posedujem prethodnu generaciju preshao sam ovo leto Evropom oko 7000 km za 14 dana uz prosek 6.4. U 2020 godini kada A klasa kosta 28000 Skoda 32000 Pasat 34000 Novi Golf 8 slicno opremljen Sa sl motorom bice oko 30000 evra ova C klasa je odlicno pozicionirana. Nova ce izaci krajem 2020 uz enterijer slican A klasi sa ambijent light od cak"64" nijansi boja i Mbux i da bice oko 43000 evra sigurno .

duki

pre 4 godine

@mikice Ta ledja sedista su gola kad se ne mogu preklapati. Kad se doplati za sedista koja se preklapaju, ledja su tapacirana. To za C klasu znam, verovatno je tako i u vecim MB limuzinama.

gloria

pre 4 godine

Vozim C220cdi Bluetec AMG line, 2016 godište i imam rezervoar od 66 litara sa kojim prelazim >1100km. Platiš i imaš ga.
Inače auto je zmaj.

Drnch

pre 4 godine

Mercedes u ovoj opremi, sa ovakvim motorom i “konjazom”, za ovu cenu je pun pogodak. Kao sto neko rece, proizvodjaci su poceli da se frljaju sa cenama, pa je ovakav Mercedes osvezenje na trzistu. Doplatiti jos par hiljada evra za pogon na sva cetiri tocka i auto je kompletan i jako konkurentan.

Mislim

pre 4 godine

Cena uopste nije velika kad se uporedi sa drugim novim autima. Pa novi 508 u srednjoj opremi je 40000eur. Passat isto, mazda 6.... Zapravo je bas povoljan.

Coyote

pre 4 godine

@Replay ja vozim auto sa zadnjim pogonom i jedino sto mi smeta je po snegu je nizak prednji branik o kom moram da vodim racuna da se ne ošteti.

O Lola

pre 4 godine

Nova C klasa bi trebalo da izadje pocetkom 2021 godine, znaci za oko gofinu dana. Otud i malo snizena cena a verujem i da ce nova biti malo skuplja.