Petak, 20.09.2019.

18:34

Prva vožnja: Novi BMW Serije 1

Izvor: B92

Prva vožnja: Novi BMW Serije 1 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

63 Komentari

Sortiraj po:

Veliki brat

pre 4 godine

@(Bmw, 23. septembar 2019 22:03)

Teško i za 8000€, videh sad da je najjeftiniji bliži 9 nego 8k, možda može da se spusti na 8500, ali na 8 vrlo teško.

Ali, kome su ovi noviji skupi za održavanje, ima modela tipa 725 od pre 20 godina, oni mogu da se nađu tu i tamo za manje od 5000€ (po par primeraka, oni u dobrom stanju su skuplji), ali je održavanje još skuplje nego za ove novije iako nema previše elektronike.

Veliki brat

pre 4 godine

@(Ivan, 23. septembar 2019 09:56)

Sa onim starijim modelima je možda manje problema sa elektronikom, ali je imalo drugih gluposti, ili ako ništa, ono skupi delovi, pa čak i taj apsur da je isti deo skuplji polovan na otpadu nego nov u prodavnici (rezon vlasnika otpada: ali to ti je fabrički deo za prvu ugradnju), pa ima onih koji su pre plaćali skuplje taj deo na otpadu nego onaj u prodavnici jer je "original".

Eto, kome su ovi novi modeli skupi kao polovnjaci, ima na oglasima 725-ica iz 1998. godine za nešto manje od 4000€, održavanje je veoma "povoljno" :)

Robi

pre 4 godine

Moz' biti da je ok auto. Ali me strasno odbija "China style" resetka na prednjoj maski. Uzas kako ovo ne stoji. No,nov auto je najbolji i srecna voznja onima koji ga kupe. Saucesce onima koji kupe polovnjaka,njima zivot u tugovanju prodje....

Bmw

pre 4 godine

Imas na sajtovima polovnih automobila traže za jedinicu 6000-7000€ to prolazi za 5000€. Problem je što posle 5god teško da je u dobrom stanju a zna se da babe za pijacu ne kupuju BMW.
(Gagi, 22. septembar 2019 23:43)

Најјефтинија је око 8.000е, што је далеко од 5.000. И не знам још никог ко је скинуо цену са 7 на 5 хиљада. Зато, нађите ми 2014 годиште, купљене нове у Србији, да су у добром стању за 5.000е да купим одмах два комада. Друго, моји су старији од 5 година и у одличном су стању. Овај 2004 годиште недам испод 5.000е а не Бмв из 2014те.

Ns 1983

pre 4 godine

Bas lep auto, steta za prednji pogon. Vidim da smo se bacili na polovnjake. Iz mog iskustva malo ko se nije opasno opekao sa polovnim Bmwom, pogotovo novijim. Pre par godina mi se bas svidjao jedan 320d 2012. i odem da porazgovaram sa svojim majstorom. Odrzava covek dvadesetak bmwa. Kaze on kupi, ali nema vise mora za tebe, nema izlazaka, nema novih telefona. Dobri ali preskupi i nema da dele delove sa nekom skodom npr. Sve je u originalu. Za svaki ozbiljniji kvar mozes da kupis francuza slicnog godista. On (moj majstor) kaze da polovan bmw kupis samo jednom. Posle se vise nikad ne za....s. Nov auto je druga prica naravno.

Ivan

pre 4 godine

Problem bilo kog novijeg BMWa je sto nije ekonomski isplativ kao polovan auto. On je odlican dok je nov. Kvalitet svega sto pipnes je odlican, odlican u voznji.... ali kao polovnjak vec 4-5 godina star on postaje rupa bez dna. Kvalitet svega sto je van domasaja ociju je isti kao bilo koji drugi auto. Kao sto je neko rekao ima previse kompjutera, raznih modula, sve se kvari, delovi su odvratno skupi. U najmanju ruku 3 puta skuplji od pezoa 508 kojeg vozi moj brat.
Moj prijatelj je kupio 520d f10 iz uvoza, 4 godine star sa potpunom istorijom odrzavanja i 200k km. To je sve potvrdjeno i u nasem zvanicnom servisu. Uzeo ga je iz zvanicnog salona u Nemackoj gde je vracen sa lizinga. Samo autoput, auto je zaista izgledao kao nov i pored tih 200k. Nakon toga sam od istog dilera u Nemackoj i ja uzeo slican ali f11 525 x drive. Oba su 2013to godiste gde su navodno srednjeni problemi sa lancem. Tacno 5000eur kvarova je on imao u 2 godine. I to uglavnom banalne stvari. Npr elekronika koja kontrolise punjenje akumulatora (koju retko koji drugi auto uopste ima). Taj modul je 400 eur, onda je zamenski AGM akumulator 200eur... i cak i bez ozbiljnog kvara skupi se 1000e za cas. Servis automatskog menjaca je 400eur, rezervnu gumu nemas, ja imam problema sa diferencijalima na x-drivu. Uopste nije isplativo sve zameniti jer su u pitanju hiljade eura samo u delovima. Jako nezgodni auti, toplo preporucujem da ih se klonite osim potpuno novih. Isto kao Range rover, Jaguar i slicno.

118d / 120d

pre 4 godine

Vozio sam 5 godina prethodnu verziju (2 godine 118d i 3 godine 120d). Za mene perfektan auto za samce ili parove. Supruga i ja smo isli i na letovanja i na zimovanja bez ikakvih problema sa prostorom (u gepek staju 2 velika kofera, sa oborenim zadnjim sedistem 2 para skija, cipela i 2 velike torbe sa garderobom za 7 dana skijanja). Nikada nisam imao probleme sa proklizavanjem ni na kisi ni na snegu (vozio na fabrickim Bridgestone gumama sa run flat-om). Jednom smo upali u mecavu u Alpima, 30ak km sam vozio na 5-10 cm svezeg snega bez nekih problema (minimalno proklizavanje koje je ESP odmah korigovao). Svima koji se zale preporucujem da promene gume i da se malo edukuju o voznji automobila sa zadnjim pogonom (i motorom koji ima veliki obrtni momenat) pre nego sednu za volan.

Sto se tice nove verzije, meni izgleda kao malo spljostena serija 2 active tourer, koji je za mene jedan od najruznijih BMW modela (uz gran tourer). Prethodna verzija je bazirana na platformi serije 3, nova kako sam cuo na platformi Mini-ja (kao i 2 AT, 2 GT i novi X1), tako da ovaj model od BMWa ima samo amblem. Osim toga, proporcije automobila (narocito skracena hauba) se po meni uopste ne uklapaju u imidz sportskog automobila koji BMW pokusava da proda. Kakav je osecaj u voznji verovatno nikada necu saznati - sada imam 2 male dece i vozim durugaciji tip automobila. A i ne zelim da kvarim secanje na moj prvi BMW.

Gagi

pre 4 godine

Ne sviđa mi se zbog toga ako ga sad kupim treba min 20000€, za 5 god vredeće 5000-6000€ za 10 god vredeće 2000-3000€ taman za te godine još toliko za održavanje.
A lep je vidi se da su francuzi umešali prste, imaju oni smisla za dizajn, i normalno mali auto prednji pogon.
(cist trosak, 21. septembar 2019 21:53)

Нађи ми те бемвејце који су купљени нови код нас пре 5 година и сад вреде 5.000е а да су у добром стању. Одмах купујем два комада. Шта бре лупеташ?!?
 (Bmw, 22. septembar 2019 15:10)
Imas na sajtovima polovnih automobila traže za jedinicu 6000-7000€ to prolazi za 5000€. Problem je što posle 5god teško da je u dobrom stanju a zna se da babe za pijacu ne kupuju BMW.

Volim automobile

pre 4 godine

Ovako, vozim seriju jedan vec 6 godina. Generalno ova nova serija jeste simpaticna (meni) iako je prednji pogon. Uporedjivati ovaj auto sa fokusom... hm... pa meni licno to ne ide. Uzgred pricati kako mi imamo bolje automobile za te pare jos veca glupost. Pa za svoje pare mogu voziti sta se meni svidja. Uzgred razlika eto moja serija jedan 2008 i dalje izgleda kao nova i krcka, mozda je to ta razlika u ceni, sta mislite? Za par godina kad menjam auto ova jedinica ulazi u uzi izbor sigurno.

Mickey

pre 4 godine

@Rade Zadur
Ja sam rekao da ja odrzavam tamo a ne i da ti (ili onaj drugi nick, ako je i on tvoj, pa se predstavljas pod razlicitim) odrzavate tamo.
Citaj kako je napisano.
PS. Ja uvek sacekam da se zavrsi redovan servis, uz kaficu i razgledanje izlozenih modela.

Beogradjanin

pre 4 godine

@ (Mickey, 22. septembar 2019 13:01)

Isto odrzavam vozilo u Delti i mogu reci da kasne poprilicno u zadnje vreme. To traje mozda vec dve godine. Zakazu mi servis (redovno odrzavanje) u 11, ja cekao sat vremena i primeti me moj prodavac i kaze sad cu da proverim. Vraca se i kaze, nisu jos ni primili vozilo. 3 poslednja puta je bilo tako. Verovatno su tamo sad priuceni majstori.
Sto se tice novog BMW a serije 1, ocaj. "Lazan" X drive, Aisin menjac, prednji pogon, losa raspodela mase... Uopste ne vidim zasto bi neko dao toliko vise para ako automobil ne nudi nista specijalno vise od konkurenata.

Ahtung

pre 4 godine

Uvek me zasmejavaju Švabe sa njihovom deklarisanom potrošnjom goriva. U sledećoj generaciji, motor od 300 ks će umesto rezervara imati zippo upaljač.

Rade Zadur

pre 4 godine

(Mickey, 22. septembar 2019 13:01)

Kako može da kasni prijem vozila? Ti dovezes i ostaviš ključ i auto to je sve. Ja i ne pričam o vanrednim popravkama već o regularnom servisu, i o tome što znaju tačno šta treba da se zameni - i to i menjaju.
I za kraj - otkud si znao da pričam o D@lti? U Srbiji imaš još dva predstavnika ili prodavca. Očigledno da nisam ni prvi ni poslednji koji o tome priča.

Bmw

pre 4 godine

Ne sviđa mi se zbog toga ako ga sad kupim treba min 20000€, za 5 god vredeće 5000-6000€ za 10 god vredeće 2000-3000€ taman za te godine još toliko za održavanje.
A lep je vidi se da su francuzi umešali prste, imaju oni smisla za dizajn, i normalno mali auto prednji pogon.
(cist trosak, 21. septembar 2019 21:53)

Нађи ми те бемвејце који су купљени нови код нас пре 5 година и сад вреде 5.000е а да су у добром стању. Одмах купујем два комада. Шта бре лупеташ?!?

Mickey

pre 4 godine

@reziel
Ja svoj BMW odrzavam u D@lta Motorsu vec 12 godina i nikada, ama bas nikada, nisam iskusio ta iskustva koja si ti naveo. Prosecan sam gradjanin, niti naprednjak, nazadnjak, starletan ni bilo sta slicno. Desi se da automobil bude primljen sa pola sata zakasnjenja od dogovorenog termina, ali to bude ukoliko je rezervisan u kasnijem popodnevnom terminu ili ako se zadrzi na pranju vozila (koje je obavezno pre svake, cak i najmanje intervencije, poput menjanja zimsko letnjih pneumatika). Svi redovni servisi se zavrsavaju na vreme a vreme trajanja vanrednih servisa i popravki ti niko sa preciznoscu ne moze odrediti ali ni tu nisam imao nekih vecih problema.
Sto se tice ocitavanja podataka sa kljuca, tu se ne ocitava nista vise od podataka koje i sam mozes procitati na bord kompijuteru, osim zaposanih gresaka koje si imao izmedju dva ocitavanja. Za sve ostale podatke, zaduzena je dijagnostika u samom servisu.

Reziel

pre 4 godine

Vozio sam novi BMW 118i F21 iz 2015 godine (restajling). Prava mera za porodicu sa jednim detetom, praktičan za grad, do Lefkade smo imali i više nego dovoljno mesta za pakovanje, ali za zimovanje smo ipak morali da uzmemo Thule. Do Stare Planine, gde je put inače odličan stavljali smo one čarape, nije bilo problema. Po meni je zadnji pogon izuzetna stvar za bilo kog vozača koji želi da oseti naznaku sportske vožnje, ali sa tim motorom, zaista nema govora o nekakvoj sportskoj mašini. Samo su nijanse u pitanju i iskreno, sve ispod 250KS nema razlike da li je pogon na zadnjoj ili prednjoj osovini.

Cena je ta koja jeste, ali bih skrenuo pažnju na to što za taj novac, koji ostaje dileru/predstavniku, dobijate nakon kupovine. Naime, servis se zakazuje i najavljuje, a prilikom prijema vozila očitavaju se podaci sa ključa, tako da se odmah zna šta će raditi i menjati. Nikad, za tri godine, servis nije bio gotov u dogovoreno vreme. Dakle, ne samo da Vam ne kažu tačno kada će biti, već daju raspon (između 14 i 16h npr.) nego i to vreme često prekorače. Osim ako niste neki viđeniji narodnjak, ili pripadnik MUPa, vrlo lako vam se može desiti više nego arogantan i nadmen stav zaposlenih. Uz još neke sitnice, odnos prema sopstvenim kupcima (dakle ljudima koji su kod njih kupili automobil), je stvar koja me je odbila od BMWa u budućnosti.

Surovo Realan

pre 4 godine

Meni licno lep takodje i performanse su fantasticne ali ja nekako volim da gledam automobil kroz cenu tacnjije placeno dobijeno... Ovaj plavi 135M xdrive je 50-60 hiljada EUR a 118D sa automatikom i pristojnom opremom 35k tako sa te strane gledano auto je kanta!!!

Bojan

pre 4 godine

: Ja nisam vozac expert i ucesnik reli trka, ja sam prosecan vozac koji vozi ono sto je lakse i bezbednije za upravljanje.
(kole, 21. septembar 2019 22:07) "

Bmw i nije za prosecne vozace, on se kupuje upravo zbog tog osecaja koji pruza. To sto se kod nas svi loze i misle da su face kad sednu u Bmw su samo kompleksi i nista drugo.

Vozac BMWa

pre 4 godine

Ali ovi sto pljuju te ruzan, te ne valja, te ovo, te ono..tacno znas da nikad nisu, niti ce voziti BMW. Ako imas kintu kupis ono sto ti se svidja, a ako nemas onda samo pljujes okolo.

Midnight Resistance

pre 4 godine

"Imao sam BMW 320 i prodao ga brzo, jer je u svakoj brzoj krivini pri malo vlaznijom podlogom gledao da me ubije. Ja hocu bezbedan auto u koji mogu da imam poverenje i da ga bezbedno vozim po svim vremenskim uslovima, a ne neprijateljski nastrojenu masinu koju je tesko kontrolisati. Ja nisam vozac expert i ucesnik reli trka, ja sam prosecan vozac koji vozi ono sto je lakse i bezbednije za upravljanje."

Onda BMW zbog zadnje vuce nije ni bio za tebe. To sto neko nije u stanju da se izbori sa zadnjom vucom u svim vremenskim uslovima ne podrazumeva tezu da je auto lose koncipiran vec da zahteva odredjeno umeće/iskustvo vozača.

Sandzacki sin

pre 4 godine

volim MW
Pazi tvoje recenice ,,neuporedivo bolji od Mercedesa i Audia,ali puno kvarljivi" sam sebe pobijas ono sto si napisao.. Nigde veze..

šarena veverica

pre 4 godine

@goran To je upravo prodavanje muda za bubrege. Klasična prevara. Kao fensi je da sve bude digitalno, a ustvari se radi samo o velikoj uštedi. Štancuješ tablete, umesto faktičkih delova.

Sinonim za sonatu, zapamtite to ime

pre 4 godine

kolko kosta? 50 prosecnih plata? u razvijenom svetu je 6 prosecnih plata. ljudi ovo nije za nas. sta se palite. Yugo je 6 prosecnih plata ovde! budite realni.

Key

pre 4 godine

Kroz ceo teks provejava kako je ovo pravi BMW. A ustvari nije,ovo je sada isto što i Ford, VW, Reno.... BMW se stvarno trudi i investira u reklamu, kao što je ovaj tekst. Umesto da investira u automobile i ostavi pogon tamo gde treba da bude. Alfa je vratila pogon nazad a BMW se prodao.

Stefan

pre 4 godine

Zanimljivo koliko su ukusi različiti. Meni se ovaj novi baš ne dopada, lepši mi je prethodni model. Ok, unutra je ovaj možda bolji, ali mi se spolja baš nekako ne svidja.

kole

pre 4 godine

Decenijama nas ubedjuju kako je zadnji pogon isti ili bolji od prednjeg i gle, predjose preko svojih tvrdnji pravo na prednji pogon. Imao sam BMW 320 i prodao ga brzo, jer je u svakoj brzoj krivini pri malo vlaznijom podlogom gledao da me ubije. Ja hocu bezbedan auto u koji mogu da imam poverenje i da ga bezbedno vozim po svim vremenskim uslovima, a ne neprijateljski nastrojenu masinu koju je tesko kontrolisati. Ja nisam vozac expert i ucesnik reli trka, ja sam prosecan vozac koji vozi ono sto je lakse i bezbednije za upravljanje.

cist trosak

pre 4 godine

Ne sviđa mi se zbog toga ako ga sad kupim treba min 20000€, za 5 god vredeće 5000-6000€ za 10 god vredeće 2000-3000€ taman za te godine još toliko za održavanje.
A lep je vidi se da su francuzi umešali prste, imaju oni smisla za dizajn, i normalno mali auto prednji pogon.

Bmw

pre 4 godine

Ех кад ће променити оне досадне наранџасте цајгере. Они променили опет не ваља.
Ех кад би био предњи погон то би било супер. Они пребацили на предњи погон, опет не ваља.
Бмв м ого троши. Сад мало троши, е то није Бмв.
А 95% вас што баљезгате није село у Бмв а не поседовало исти.
Ово је Бмв у сваком погледу. Тачка.

Живчани_неки_лик

pre 4 godine

Ne svidjaju mi se ovi jeftini tableti umesto klasicne table. Mercedes je najdalje otisao u toj odvratnisti postavljanjem dva tableta. Kladim se da ce za 5 godina klasicni cajgeri i casovnik biti deo premijum paketa i da ce se debelo placati.
(goran, 21. septembar 2019 09:50)

На страници Половни аутомобили када објаве неки ауто, често виђам коментаре како ауто није у фул опреми јер нема таблет/већи таблет. Изгледа да људи ипак више воле електронику и да им инструмент табла шљашти ко новогодишња расвета, него крију и причају другачије. Мени се тај таблет тренутно свиђа само у Алфиној Ђулији. Лепо спаковано у таблу са стилом. Не изгледа лоше ни у новој Серији 3, као ни у овом моделу.

priprema za radio®

pre 4 godine

Prednost ovog BMW-a je što ako vam "crkne" automatski menjač, neće skupo da vas košta, pošto možete da odete i na otpad citroena i da sa nekog raspalog (aktuelnog) berlinga uzmete njegov automatski menjač :)
A, možete i obrnuto.

Alf

pre 4 godine

Mogu da ga kupim ali ne zelim da ga odrzavam. Tu je prava caka svakog bmw-a. Mozes da imas tri druga auta u kuci i da ih odrzavas u istom stanju za cenu jednog bmwa.

očigledno

pre 4 godine

Ne svidjaju mi se ovi jeftini tableti umesto klasicne table. Mercedes je najdalje otisao u toj odvratnisti postavljanjem dva tableta. Kladim se da ce za 5 godina klasicni cajgeri i casovnik biti deo premijum paketa i da ce se debelo placati.
(goran, 21. septembar 2019 09:50)

Kao prvo jeftini sigurno nisu, kao drugo tehbologija mora da napreduje. Mnogi su se protivili prvim automobilima, kako to može da zameni konja? Ali evo dokle smo stigli, a tehnologija uvek ide napred, svidelo se to nama ili ne...

Volim BMW

pre 4 godine

Volim BMW i vozim vec treci za redom. Ali ovi auti su toliko nepouzdani (2010 i mladje) da je to za ne poverovati. Ne znam kakva je situacija sa starijim modelima ali zena me je prozvala mazohistom kad sam kupio treci za redom. Auti su u globalu fantasticni, meni licno neuporedivo bolji od Mercedesa i Audija ali izuzetno kvarljivi. Naravno i delovi su smrt....i bmw ima neobjasnjivu potrebu da sve zakomplikuje maksimalno. Gde neki proizvodjac stavi sajlu da otvoris npr haubu, bmw stavi mikroprekidac, zice, el. bravicu, i sve se kvari....

Metropola

pre 4 godine

Ne svidja mi se sto su ispratili formu A-klase! Iako mi se A klasa bas svidja, serija 1 je nudila nesto sto drugi nisu! Ta forma dugacke kabine i zadnje vuce, specificna je! Sada gube te kupce, a pokusavaju da otmu kupce A klase! Sve je manje originalnih resenja jer kostaju a cilj je izgleda sto jeftiniji auto. A mozda i gresim, jer moram da priznam da mi se nikada ni jedan novi BMW nije svidjao kad izadje, tek posle nekog vremena uvidim koliko su lepi zapravo, al na prvo oko nikada!

kako da ne

pre 4 godine

Nemci guraju hed up displeje, sve sareno, boje, table, 4x4 i dodje Renault sa Meganom, prednja vuca i manja snaga i oduva ih u svakom pogledu. Bmw 1 su kupovali oni što znaju sta kupuju. Dakle, manjina. Zato je Bmw krenuo ka ovom projektu jer danas vam je sve za široke narodne mase pa Bmw zeli da im se pridruzi i ucestvuje u trci za profitom. Necete vise imati zanimljiv Bmw 1 za voznju, ali imate ‘lepo’ osvetljene u kabini, tablu, hed up displej, veci gepek i vise prostora u kabini. To je ono sto se vise trazi, a Bmw ce im to dati. Steta, sada ulazi u rang Hyundai I30n, A45 i ostalih obicnih hečeva. Ranije je bio prestiz u tom segmentu. Mada svakako nije prvi Bmw sa prednjom vucom, imaju vec Bmw 2 koji verujem da nije napravio neku prodaju jer ga nema puno. Sada Bmw sa Bmw 1 juri i zenske kupce da preotme od A klase. Starije kupce takodje.

Ivan ZG

pre 4 godine

Bitno da smo doznali šta se sve može naručiti od dodatne opreme. Sve - ako imate neograničeni budžet. A to smo znali i prije nego što smo pročitali test.
A gdje je informacija o udobnosti? Obično udobnost i sprtski karakter vozila ne idu zajedno. Za novi BMW 3 kažu da je tvrd do bola, ali eto ide kao po šinama. Nisam siguran da je ljudima to tako jako bitno. Ionako se 90% vremena voze ili po gradu ili po autocesti. Na ostalim cestama je ograničenje 80 ili 90 osim u naseljima tako da i Fićo tamo dobro prolazi zavoje.
A potrošnja? Mogli su samo slike staviti u test, znali bi isto koliko i sada znamo.

Ivan

pre 4 godine

Eee ne znam što bih rekao,i sviđa mi se i ne sviđa mi se. Mogli su ostat vjerni zadnjoj vuči. Inače ova sjedišta su jedna od najljepših u klasi ako ne i najljepša.

goran

pre 4 godine

Ne svidjaju mi se ovi jeftini tableti umesto klasicne table. Mercedes je najdalje otisao u toj odvratnisti postavljanjem dva tableta. Kladim se da ce za 5 godina klasicni cajgeri i casovnik biti deo premijum paketa i da ce se debelo placati.

Bole Bolid

pre 4 godine

Imam C klasu, zadnja vuca. A imao sam dosta automobila sa prednjom vucom. Prednja vuca je zakon. Jeftinije, manje mesta zauzima, manje "prodaje" u extremni situacijama.

goran

pre 4 godine

Ne svidjaju mi se ovi jeftini tableti umesto klasicne table. Mercedes je najdalje otisao u toj odvratnisti postavljanjem dva tableta. Kladim se da ce za 5 godina klasicni cajgeri i casovnik biti deo premijum paketa i da ce se debelo placati.

Volim BMW

pre 4 godine

Volim BMW i vozim vec treci za redom. Ali ovi auti su toliko nepouzdani (2010 i mladje) da je to za ne poverovati. Ne znam kakva je situacija sa starijim modelima ali zena me je prozvala mazohistom kad sam kupio treci za redom. Auti su u globalu fantasticni, meni licno neuporedivo bolji od Mercedesa i Audija ali izuzetno kvarljivi. Naravno i delovi su smrt....i bmw ima neobjasnjivu potrebu da sve zakomplikuje maksimalno. Gde neki proizvodjac stavi sajlu da otvoris npr haubu, bmw stavi mikroprekidac, zice, el. bravicu, i sve se kvari....

Bole Bolid

pre 4 godine

Imam C klasu, zadnja vuca. A imao sam dosta automobila sa prednjom vucom. Prednja vuca je zakon. Jeftinije, manje mesta zauzima, manje "prodaje" u extremni situacijama.

priprema za radio®

pre 4 godine

Prednost ovog BMW-a je što ako vam "crkne" automatski menjač, neće skupo da vas košta, pošto možete da odete i na otpad citroena i da sa nekog raspalog (aktuelnog) berlinga uzmete njegov automatski menjač :)
A, možete i obrnuto.

Alf

pre 4 godine

Mogu da ga kupim ali ne zelim da ga odrzavam. Tu je prava caka svakog bmw-a. Mozes da imas tri druga auta u kuci i da ih odrzavas u istom stanju za cenu jednog bmwa.

očigledno

pre 4 godine

Ne svidjaju mi se ovi jeftini tableti umesto klasicne table. Mercedes je najdalje otisao u toj odvratnisti postavljanjem dva tableta. Kladim se da ce za 5 godina klasicni cajgeri i casovnik biti deo premijum paketa i da ce se debelo placati.
(goran, 21. septembar 2019 09:50)

Kao prvo jeftini sigurno nisu, kao drugo tehbologija mora da napreduje. Mnogi su se protivili prvim automobilima, kako to može da zameni konja? Ali evo dokle smo stigli, a tehnologija uvek ide napred, svidelo se to nama ili ne...

Ivan

pre 4 godine

Eee ne znam što bih rekao,i sviđa mi se i ne sviđa mi se. Mogli su ostat vjerni zadnjoj vuči. Inače ova sjedišta su jedna od najljepših u klasi ako ne i najljepša.

Ivan ZG

pre 4 godine

Bitno da smo doznali šta se sve može naručiti od dodatne opreme. Sve - ako imate neograničeni budžet. A to smo znali i prije nego što smo pročitali test.
A gdje je informacija o udobnosti? Obično udobnost i sprtski karakter vozila ne idu zajedno. Za novi BMW 3 kažu da je tvrd do bola, ali eto ide kao po šinama. Nisam siguran da je ljudima to tako jako bitno. Ionako se 90% vremena voze ili po gradu ili po autocesti. Na ostalim cestama je ograničenje 80 ili 90 osim u naseljima tako da i Fićo tamo dobro prolazi zavoje.
A potrošnja? Mogli su samo slike staviti u test, znali bi isto koliko i sada znamo.

Bmw

pre 4 godine

Ne sviđa mi se zbog toga ako ga sad kupim treba min 20000€, za 5 god vredeće 5000-6000€ za 10 god vredeće 2000-3000€ taman za te godine još toliko za održavanje.
A lep je vidi se da su francuzi umešali prste, imaju oni smisla za dizajn, i normalno mali auto prednji pogon.
(cist trosak, 21. septembar 2019 21:53)

Нађи ми те бемвејце који су купљени нови код нас пре 5 година и сад вреде 5.000е а да су у добром стању. Одмах купујем два комада. Шта бре лупеташ?!?

Sinonim za sonatu, zapamtite to ime

pre 4 godine

kolko kosta? 50 prosecnih plata? u razvijenom svetu je 6 prosecnih plata. ljudi ovo nije za nas. sta se palite. Yugo je 6 prosecnih plata ovde! budite realni.

Midnight Resistance

pre 4 godine

"Imao sam BMW 320 i prodao ga brzo, jer je u svakoj brzoj krivini pri malo vlaznijom podlogom gledao da me ubije. Ja hocu bezbedan auto u koji mogu da imam poverenje i da ga bezbedno vozim po svim vremenskim uslovima, a ne neprijateljski nastrojenu masinu koju je tesko kontrolisati. Ja nisam vozac expert i ucesnik reli trka, ja sam prosecan vozac koji vozi ono sto je lakse i bezbednije za upravljanje."

Onda BMW zbog zadnje vuce nije ni bio za tebe. To sto neko nije u stanju da se izbori sa zadnjom vucom u svim vremenskim uslovima ne podrazumeva tezu da je auto lose koncipiran vec da zahteva odredjeno umeće/iskustvo vozača.

Bmw

pre 4 godine

Ех кад ће променити оне досадне наранџасте цајгере. Они променили опет не ваља.
Ех кад би био предњи погон то би било супер. Они пребацили на предњи погон, опет не ваља.
Бмв м ого троши. Сад мало троши, е то није Бмв.
А 95% вас што баљезгате није село у Бмв а не поседовало исти.
Ово је Бмв у сваком погледу. Тачка.

Key

pre 4 godine

Kroz ceo teks provejava kako je ovo pravi BMW. A ustvari nije,ovo je sada isto što i Ford, VW, Reno.... BMW se stvarno trudi i investira u reklamu, kao što je ovaj tekst. Umesto da investira u automobile i ostavi pogon tamo gde treba da bude. Alfa je vratila pogon nazad a BMW se prodao.

šarena veverica

pre 4 godine

@goran To je upravo prodavanje muda za bubrege. Klasična prevara. Kao fensi je da sve bude digitalno, a ustvari se radi samo o velikoj uštedi. Štancuješ tablete, umesto faktičkih delova.

Sandzacki sin

pre 4 godine

volim MW
Pazi tvoje recenice ,,neuporedivo bolji od Mercedesa i Audia,ali puno kvarljivi" sam sebe pobijas ono sto si napisao.. Nigde veze..

Reziel

pre 4 godine

Vozio sam novi BMW 118i F21 iz 2015 godine (restajling). Prava mera za porodicu sa jednim detetom, praktičan za grad, do Lefkade smo imali i više nego dovoljno mesta za pakovanje, ali za zimovanje smo ipak morali da uzmemo Thule. Do Stare Planine, gde je put inače odličan stavljali smo one čarape, nije bilo problema. Po meni je zadnji pogon izuzetna stvar za bilo kog vozača koji želi da oseti naznaku sportske vožnje, ali sa tim motorom, zaista nema govora o nekakvoj sportskoj mašini. Samo su nijanse u pitanju i iskreno, sve ispod 250KS nema razlike da li je pogon na zadnjoj ili prednjoj osovini.

Cena je ta koja jeste, ali bih skrenuo pažnju na to što za taj novac, koji ostaje dileru/predstavniku, dobijate nakon kupovine. Naime, servis se zakazuje i najavljuje, a prilikom prijema vozila očitavaju se podaci sa ključa, tako da se odmah zna šta će raditi i menjati. Nikad, za tri godine, servis nije bio gotov u dogovoreno vreme. Dakle, ne samo da Vam ne kažu tačno kada će biti, već daju raspon (između 14 i 16h npr.) nego i to vreme često prekorače. Osim ako niste neki viđeniji narodnjak, ili pripadnik MUPa, vrlo lako vam se može desiti više nego arogantan i nadmen stav zaposlenih. Uz još neke sitnice, odnos prema sopstvenim kupcima (dakle ljudima koji su kod njih kupili automobil), je stvar koja me je odbila od BMWa u budućnosti.

kole

pre 4 godine

Decenijama nas ubedjuju kako je zadnji pogon isti ili bolji od prednjeg i gle, predjose preko svojih tvrdnji pravo na prednji pogon. Imao sam BMW 320 i prodao ga brzo, jer je u svakoj brzoj krivini pri malo vlaznijom podlogom gledao da me ubije. Ja hocu bezbedan auto u koji mogu da imam poverenje i da ga bezbedno vozim po svim vremenskim uslovima, a ne neprijateljski nastrojenu masinu koju je tesko kontrolisati. Ja nisam vozac expert i ucesnik reli trka, ja sam prosecan vozac koji vozi ono sto je lakse i bezbednije za upravljanje.

Surovo Realan

pre 4 godine

Meni licno lep takodje i performanse su fantasticne ali ja nekako volim da gledam automobil kroz cenu tacnjije placeno dobijeno... Ovaj plavi 135M xdrive je 50-60 hiljada EUR a 118D sa automatikom i pristojnom opremom 35k tako sa te strane gledano auto je kanta!!!

Vozac BMWa

pre 4 godine

Ali ovi sto pljuju te ruzan, te ne valja, te ovo, te ono..tacno znas da nikad nisu, niti ce voziti BMW. Ako imas kintu kupis ono sto ti se svidja, a ako nemas onda samo pljujes okolo.

Metropola

pre 4 godine

Ne svidja mi se sto su ispratili formu A-klase! Iako mi se A klasa bas svidja, serija 1 je nudila nesto sto drugi nisu! Ta forma dugacke kabine i zadnje vuce, specificna je! Sada gube te kupce, a pokusavaju da otmu kupce A klase! Sve je manje originalnih resenja jer kostaju a cilj je izgleda sto jeftiniji auto. A mozda i gresim, jer moram da priznam da mi se nikada ni jedan novi BMW nije svidjao kad izadje, tek posle nekog vremena uvidim koliko su lepi zapravo, al na prvo oko nikada!

kako da ne

pre 4 godine

Nemci guraju hed up displeje, sve sareno, boje, table, 4x4 i dodje Renault sa Meganom, prednja vuca i manja snaga i oduva ih u svakom pogledu. Bmw 1 su kupovali oni što znaju sta kupuju. Dakle, manjina. Zato je Bmw krenuo ka ovom projektu jer danas vam je sve za široke narodne mase pa Bmw zeli da im se pridruzi i ucestvuje u trci za profitom. Necete vise imati zanimljiv Bmw 1 za voznju, ali imate ‘lepo’ osvetljene u kabini, tablu, hed up displej, veci gepek i vise prostora u kabini. To je ono sto se vise trazi, a Bmw ce im to dati. Steta, sada ulazi u rang Hyundai I30n, A45 i ostalih obicnih hečeva. Ranije je bio prestiz u tom segmentu. Mada svakako nije prvi Bmw sa prednjom vucom, imaju vec Bmw 2 koji verujem da nije napravio neku prodaju jer ga nema puno. Sada Bmw sa Bmw 1 juri i zenske kupce da preotme od A klase. Starije kupce takodje.

Живчани_неки_лик

pre 4 godine

Ne svidjaju mi se ovi jeftini tableti umesto klasicne table. Mercedes je najdalje otisao u toj odvratnisti postavljanjem dva tableta. Kladim se da ce za 5 godina klasicni cajgeri i casovnik biti deo premijum paketa i da ce se debelo placati.
(goran, 21. septembar 2019 09:50)

На страници Половни аутомобили када објаве неки ауто, често виђам коментаре како ауто није у фул опреми јер нема таблет/већи таблет. Изгледа да људи ипак више воле електронику и да им инструмент табла шљашти ко новогодишња расвета, него крију и причају другачије. Мени се тај таблет тренутно свиђа само у Алфиној Ђулији. Лепо спаковано у таблу са стилом. Не изгледа лоше ни у новој Серији 3, као ни у овом моделу.

Ahtung

pre 4 godine

Uvek me zasmejavaju Švabe sa njihovom deklarisanom potrošnjom goriva. U sledećoj generaciji, motor od 300 ks će umesto rezervara imati zippo upaljač.

Ivan

pre 4 godine

Problem bilo kog novijeg BMWa je sto nije ekonomski isplativ kao polovan auto. On je odlican dok je nov. Kvalitet svega sto pipnes je odlican, odlican u voznji.... ali kao polovnjak vec 4-5 godina star on postaje rupa bez dna. Kvalitet svega sto je van domasaja ociju je isti kao bilo koji drugi auto. Kao sto je neko rekao ima previse kompjutera, raznih modula, sve se kvari, delovi su odvratno skupi. U najmanju ruku 3 puta skuplji od pezoa 508 kojeg vozi moj brat.
Moj prijatelj je kupio 520d f10 iz uvoza, 4 godine star sa potpunom istorijom odrzavanja i 200k km. To je sve potvrdjeno i u nasem zvanicnom servisu. Uzeo ga je iz zvanicnog salona u Nemackoj gde je vracen sa lizinga. Samo autoput, auto je zaista izgledao kao nov i pored tih 200k. Nakon toga sam od istog dilera u Nemackoj i ja uzeo slican ali f11 525 x drive. Oba su 2013to godiste gde su navodno srednjeni problemi sa lancem. Tacno 5000eur kvarova je on imao u 2 godine. I to uglavnom banalne stvari. Npr elekronika koja kontrolise punjenje akumulatora (koju retko koji drugi auto uopste ima). Taj modul je 400 eur, onda je zamenski AGM akumulator 200eur... i cak i bez ozbiljnog kvara skupi se 1000e za cas. Servis automatskog menjaca je 400eur, rezervnu gumu nemas, ja imam problema sa diferencijalima na x-drivu. Uopste nije isplativo sve zameniti jer su u pitanju hiljade eura samo u delovima. Jako nezgodni auti, toplo preporucujem da ih se klonite osim potpuno novih. Isto kao Range rover, Jaguar i slicno.

Bojan

pre 4 godine

: Ja nisam vozac expert i ucesnik reli trka, ja sam prosecan vozac koji vozi ono sto je lakse i bezbednije za upravljanje.
(kole, 21. septembar 2019 22:07) "

Bmw i nije za prosecne vozace, on se kupuje upravo zbog tog osecaja koji pruza. To sto se kod nas svi loze i misle da su face kad sednu u Bmw su samo kompleksi i nista drugo.

Bmw

pre 4 godine

Imas na sajtovima polovnih automobila traže za jedinicu 6000-7000€ to prolazi za 5000€. Problem je što posle 5god teško da je u dobrom stanju a zna se da babe za pijacu ne kupuju BMW.
(Gagi, 22. septembar 2019 23:43)

Најјефтинија је око 8.000е, што је далеко од 5.000. И не знам још никог ко је скинуо цену са 7 на 5 хиљада. Зато, нађите ми 2014 годиште, купљене нове у Србији, да су у добром стању за 5.000е да купим одмах два комада. Друго, моји су старији од 5 година и у одличном су стању. Овај 2004 годиште недам испод 5.000е а не Бмв из 2014те.

Stefan

pre 4 godine

Zanimljivo koliko su ukusi različiti. Meni se ovaj novi baš ne dopada, lepši mi je prethodni model. Ok, unutra je ovaj možda bolji, ali mi se spolja baš nekako ne svidja.

118d / 120d

pre 4 godine

Vozio sam 5 godina prethodnu verziju (2 godine 118d i 3 godine 120d). Za mene perfektan auto za samce ili parove. Supruga i ja smo isli i na letovanja i na zimovanja bez ikakvih problema sa prostorom (u gepek staju 2 velika kofera, sa oborenim zadnjim sedistem 2 para skija, cipela i 2 velike torbe sa garderobom za 7 dana skijanja). Nikada nisam imao probleme sa proklizavanjem ni na kisi ni na snegu (vozio na fabrickim Bridgestone gumama sa run flat-om). Jednom smo upali u mecavu u Alpima, 30ak km sam vozio na 5-10 cm svezeg snega bez nekih problema (minimalno proklizavanje koje je ESP odmah korigovao). Svima koji se zale preporucujem da promene gume i da se malo edukuju o voznji automobila sa zadnjim pogonom (i motorom koji ima veliki obrtni momenat) pre nego sednu za volan.

Sto se tice nove verzije, meni izgleda kao malo spljostena serija 2 active tourer, koji je za mene jedan od najruznijih BMW modela (uz gran tourer). Prethodna verzija je bazirana na platformi serije 3, nova kako sam cuo na platformi Mini-ja (kao i 2 AT, 2 GT i novi X1), tako da ovaj model od BMWa ima samo amblem. Osim toga, proporcije automobila (narocito skracena hauba) se po meni uopste ne uklapaju u imidz sportskog automobila koji BMW pokusava da proda. Kakav je osecaj u voznji verovatno nikada necu saznati - sada imam 2 male dece i vozim durugaciji tip automobila. A i ne zelim da kvarim secanje na moj prvi BMW.

Ns 1983

pre 4 godine

Bas lep auto, steta za prednji pogon. Vidim da smo se bacili na polovnjake. Iz mog iskustva malo ko se nije opasno opekao sa polovnim Bmwom, pogotovo novijim. Pre par godina mi se bas svidjao jedan 320d 2012. i odem da porazgovaram sa svojim majstorom. Odrzava covek dvadesetak bmwa. Kaze on kupi, ali nema vise mora za tebe, nema izlazaka, nema novih telefona. Dobri ali preskupi i nema da dele delove sa nekom skodom npr. Sve je u originalu. Za svaki ozbiljniji kvar mozes da kupis francuza slicnog godista. On (moj majstor) kaze da polovan bmw kupis samo jednom. Posle se vise nikad ne za....s. Nov auto je druga prica naravno.

Mickey

pre 4 godine

@reziel
Ja svoj BMW odrzavam u D@lta Motorsu vec 12 godina i nikada, ama bas nikada, nisam iskusio ta iskustva koja si ti naveo. Prosecan sam gradjanin, niti naprednjak, nazadnjak, starletan ni bilo sta slicno. Desi se da automobil bude primljen sa pola sata zakasnjenja od dogovorenog termina, ali to bude ukoliko je rezervisan u kasnijem popodnevnom terminu ili ako se zadrzi na pranju vozila (koje je obavezno pre svake, cak i najmanje intervencije, poput menjanja zimsko letnjih pneumatika). Svi redovni servisi se zavrsavaju na vreme a vreme trajanja vanrednih servisa i popravki ti niko sa preciznoscu ne moze odrediti ali ni tu nisam imao nekih vecih problema.
Sto se tice ocitavanja podataka sa kljuca, tu se ne ocitava nista vise od podataka koje i sam mozes procitati na bord kompijuteru, osim zaposanih gresaka koje si imao izmedju dva ocitavanja. Za sve ostale podatke, zaduzena je dijagnostika u samom servisu.

Beogradjanin

pre 4 godine

@ (Mickey, 22. septembar 2019 13:01)

Isto odrzavam vozilo u Delti i mogu reci da kasne poprilicno u zadnje vreme. To traje mozda vec dve godine. Zakazu mi servis (redovno odrzavanje) u 11, ja cekao sat vremena i primeti me moj prodavac i kaze sad cu da proverim. Vraca se i kaze, nisu jos ni primili vozilo. 3 poslednja puta je bilo tako. Verovatno su tamo sad priuceni majstori.
Sto se tice novog BMW a serije 1, ocaj. "Lazan" X drive, Aisin menjac, prednji pogon, losa raspodela mase... Uopste ne vidim zasto bi neko dao toliko vise para ako automobil ne nudi nista specijalno vise od konkurenata.

Volim automobile

pre 4 godine

Ovako, vozim seriju jedan vec 6 godina. Generalno ova nova serija jeste simpaticna (meni) iako je prednji pogon. Uporedjivati ovaj auto sa fokusom... hm... pa meni licno to ne ide. Uzgred pricati kako mi imamo bolje automobile za te pare jos veca glupost. Pa za svoje pare mogu voziti sta se meni svidja. Uzgred razlika eto moja serija jedan 2008 i dalje izgleda kao nova i krcka, mozda je to ta razlika u ceni, sta mislite? Za par godina kad menjam auto ova jedinica ulazi u uzi izbor sigurno.

Gagi

pre 4 godine

Ne sviđa mi se zbog toga ako ga sad kupim treba min 20000€, za 5 god vredeće 5000-6000€ za 10 god vredeće 2000-3000€ taman za te godine još toliko za održavanje.
A lep je vidi se da su francuzi umešali prste, imaju oni smisla za dizajn, i normalno mali auto prednji pogon.
(cist trosak, 21. septembar 2019 21:53)

Нађи ми те бемвејце који су купљени нови код нас пре 5 година и сад вреде 5.000е а да су у добром стању. Одмах купујем два комада. Шта бре лупеташ?!?
 (Bmw, 22. septembar 2019 15:10)
Imas na sajtovima polovnih automobila traže za jedinicu 6000-7000€ to prolazi za 5000€. Problem je što posle 5god teško da je u dobrom stanju a zna se da babe za pijacu ne kupuju BMW.

Rade Zadur

pre 4 godine

(Mickey, 22. septembar 2019 13:01)

Kako može da kasni prijem vozila? Ti dovezes i ostaviš ključ i auto to je sve. Ja i ne pričam o vanrednim popravkama već o regularnom servisu, i o tome što znaju tačno šta treba da se zameni - i to i menjaju.
I za kraj - otkud si znao da pričam o D@lti? U Srbiji imaš još dva predstavnika ili prodavca. Očigledno da nisam ni prvi ni poslednji koji o tome priča.

cist trosak

pre 4 godine

Ne sviđa mi se zbog toga ako ga sad kupim treba min 20000€, za 5 god vredeće 5000-6000€ za 10 god vredeće 2000-3000€ taman za te godine još toliko za održavanje.
A lep je vidi se da su francuzi umešali prste, imaju oni smisla za dizajn, i normalno mali auto prednji pogon.

Mickey

pre 4 godine

@Rade Zadur
Ja sam rekao da ja odrzavam tamo a ne i da ti (ili onaj drugi nick, ako je i on tvoj, pa se predstavljas pod razlicitim) odrzavate tamo.
Citaj kako je napisano.
PS. Ja uvek sacekam da se zavrsi redovan servis, uz kaficu i razgledanje izlozenih modela.

Robi

pre 4 godine

Moz' biti da je ok auto. Ali me strasno odbija "China style" resetka na prednjoj maski. Uzas kako ovo ne stoji. No,nov auto je najbolji i srecna voznja onima koji ga kupe. Saucesce onima koji kupe polovnjaka,njima zivot u tugovanju prodje....

Veliki brat

pre 4 godine

@(Ivan, 23. septembar 2019 09:56)

Sa onim starijim modelima je možda manje problema sa elektronikom, ali je imalo drugih gluposti, ili ako ništa, ono skupi delovi, pa čak i taj apsur da je isti deo skuplji polovan na otpadu nego nov u prodavnici (rezon vlasnika otpada: ali to ti je fabrički deo za prvu ugradnju), pa ima onih koji su pre plaćali skuplje taj deo na otpadu nego onaj u prodavnici jer je "original".

Eto, kome su ovi novi modeli skupi kao polovnjaci, ima na oglasima 725-ica iz 1998. godine za nešto manje od 4000€, održavanje je veoma "povoljno" :)

Veliki brat

pre 4 godine

@(Bmw, 23. septembar 2019 22:03)

Teško i za 8000€, videh sad da je najjeftiniji bliži 9 nego 8k, možda može da se spusti na 8500, ali na 8 vrlo teško.

Ali, kome su ovi noviji skupi za održavanje, ima modela tipa 725 od pre 20 godina, oni mogu da se nađu tu i tamo za manje od 5000€ (po par primeraka, oni u dobrom stanju su skuplji), ali je održavanje još skuplje nego za ove novije iako nema previše elektronike.

priprema za radio®

pre 4 godine

Prednost ovog BMW-a je što ako vam "crkne" automatski menjač, neće skupo da vas košta, pošto možete da odete i na otpad citroena i da sa nekog raspalog (aktuelnog) berlinga uzmete njegov automatski menjač :)
A, možete i obrnuto.

goran

pre 4 godine

Ne svidjaju mi se ovi jeftini tableti umesto klasicne table. Mercedes je najdalje otisao u toj odvratnisti postavljanjem dva tableta. Kladim se da ce za 5 godina klasicni cajgeri i casovnik biti deo premijum paketa i da ce se debelo placati.

Bole Bolid

pre 4 godine

Imam C klasu, zadnja vuca. A imao sam dosta automobila sa prednjom vucom. Prednja vuca je zakon. Jeftinije, manje mesta zauzima, manje "prodaje" u extremni situacijama.

očigledno

pre 4 godine

Ne svidjaju mi se ovi jeftini tableti umesto klasicne table. Mercedes je najdalje otisao u toj odvratnisti postavljanjem dva tableta. Kladim se da ce za 5 godina klasicni cajgeri i casovnik biti deo premijum paketa i da ce se debelo placati.
(goran, 21. septembar 2019 09:50)

Kao prvo jeftini sigurno nisu, kao drugo tehbologija mora da napreduje. Mnogi su se protivili prvim automobilima, kako to može da zameni konja? Ali evo dokle smo stigli, a tehnologija uvek ide napred, svidelo se to nama ili ne...

Alf

pre 4 godine

Mogu da ga kupim ali ne zelim da ga odrzavam. Tu je prava caka svakog bmw-a. Mozes da imas tri druga auta u kuci i da ih odrzavas u istom stanju za cenu jednog bmwa.

kako da ne

pre 4 godine

Nemci guraju hed up displeje, sve sareno, boje, table, 4x4 i dodje Renault sa Meganom, prednja vuca i manja snaga i oduva ih u svakom pogledu. Bmw 1 su kupovali oni što znaju sta kupuju. Dakle, manjina. Zato je Bmw krenuo ka ovom projektu jer danas vam je sve za široke narodne mase pa Bmw zeli da im se pridruzi i ucestvuje u trci za profitom. Necete vise imati zanimljiv Bmw 1 za voznju, ali imate ‘lepo’ osvetljene u kabini, tablu, hed up displej, veci gepek i vise prostora u kabini. To je ono sto se vise trazi, a Bmw ce im to dati. Steta, sada ulazi u rang Hyundai I30n, A45 i ostalih obicnih hečeva. Ranije je bio prestiz u tom segmentu. Mada svakako nije prvi Bmw sa prednjom vucom, imaju vec Bmw 2 koji verujem da nije napravio neku prodaju jer ga nema puno. Sada Bmw sa Bmw 1 juri i zenske kupce da preotme od A klase. Starije kupce takodje.

cist trosak

pre 4 godine

Ne sviđa mi se zbog toga ako ga sad kupim treba min 20000€, za 5 god vredeće 5000-6000€ za 10 god vredeće 2000-3000€ taman za te godine još toliko za održavanje.
A lep je vidi se da su francuzi umešali prste, imaju oni smisla za dizajn, i normalno mali auto prednji pogon.

kole

pre 4 godine

Decenijama nas ubedjuju kako je zadnji pogon isti ili bolji od prednjeg i gle, predjose preko svojih tvrdnji pravo na prednji pogon. Imao sam BMW 320 i prodao ga brzo, jer je u svakoj brzoj krivini pri malo vlaznijom podlogom gledao da me ubije. Ja hocu bezbedan auto u koji mogu da imam poverenje i da ga bezbedno vozim po svim vremenskim uslovima, a ne neprijateljski nastrojenu masinu koju je tesko kontrolisati. Ja nisam vozac expert i ucesnik reli trka, ja sam prosecan vozac koji vozi ono sto je lakse i bezbednije za upravljanje.

Volim BMW

pre 4 godine

Volim BMW i vozim vec treci za redom. Ali ovi auti su toliko nepouzdani (2010 i mladje) da je to za ne poverovati. Ne znam kakva je situacija sa starijim modelima ali zena me je prozvala mazohistom kad sam kupio treci za redom. Auti su u globalu fantasticni, meni licno neuporedivo bolji od Mercedesa i Audija ali izuzetno kvarljivi. Naravno i delovi su smrt....i bmw ima neobjasnjivu potrebu da sve zakomplikuje maksimalno. Gde neki proizvodjac stavi sajlu da otvoris npr haubu, bmw stavi mikroprekidac, zice, el. bravicu, i sve se kvari....

Midnight Resistance

pre 4 godine

"Imao sam BMW 320 i prodao ga brzo, jer je u svakoj brzoj krivini pri malo vlaznijom podlogom gledao da me ubije. Ja hocu bezbedan auto u koji mogu da imam poverenje i da ga bezbedno vozim po svim vremenskim uslovima, a ne neprijateljski nastrojenu masinu koju je tesko kontrolisati. Ja nisam vozac expert i ucesnik reli trka, ja sam prosecan vozac koji vozi ono sto je lakse i bezbednije za upravljanje."

Onda BMW zbog zadnje vuce nije ni bio za tebe. To sto neko nije u stanju da se izbori sa zadnjom vucom u svim vremenskim uslovima ne podrazumeva tezu da je auto lose koncipiran vec da zahteva odredjeno umeće/iskustvo vozača.

Vozac BMWa

pre 4 godine

Ali ovi sto pljuju te ruzan, te ne valja, te ovo, te ono..tacno znas da nikad nisu, niti ce voziti BMW. Ako imas kintu kupis ono sto ti se svidja, a ako nemas onda samo pljujes okolo.

Ivan ZG

pre 4 godine

Bitno da smo doznali šta se sve može naručiti od dodatne opreme. Sve - ako imate neograničeni budžet. A to smo znali i prije nego što smo pročitali test.
A gdje je informacija o udobnosti? Obično udobnost i sprtski karakter vozila ne idu zajedno. Za novi BMW 3 kažu da je tvrd do bola, ali eto ide kao po šinama. Nisam siguran da je ljudima to tako jako bitno. Ionako se 90% vremena voze ili po gradu ili po autocesti. Na ostalim cestama je ograničenje 80 ili 90 osim u naseljima tako da i Fićo tamo dobro prolazi zavoje.
A potrošnja? Mogli su samo slike staviti u test, znali bi isto koliko i sada znamo.

Ivan

pre 4 godine

Eee ne znam što bih rekao,i sviđa mi se i ne sviđa mi se. Mogli su ostat vjerni zadnjoj vuči. Inače ova sjedišta su jedna od najljepših u klasi ako ne i najljepša.

Key

pre 4 godine

Kroz ceo teks provejava kako je ovo pravi BMW. A ustvari nije,ovo je sada isto što i Ford, VW, Reno.... BMW se stvarno trudi i investira u reklamu, kao što je ovaj tekst. Umesto da investira u automobile i ostavi pogon tamo gde treba da bude. Alfa je vratila pogon nazad a BMW se prodao.

Bojan

pre 4 godine

: Ja nisam vozac expert i ucesnik reli trka, ja sam prosecan vozac koji vozi ono sto je lakse i bezbednije za upravljanje.
(kole, 21. septembar 2019 22:07) "

Bmw i nije za prosecne vozace, on se kupuje upravo zbog tog osecaja koji pruza. To sto se kod nas svi loze i misle da su face kad sednu u Bmw su samo kompleksi i nista drugo.

Gagi

pre 4 godine

Ne sviđa mi se zbog toga ako ga sad kupim treba min 20000€, za 5 god vredeće 5000-6000€ za 10 god vredeće 2000-3000€ taman za te godine još toliko za održavanje.
A lep je vidi se da su francuzi umešali prste, imaju oni smisla za dizajn, i normalno mali auto prednji pogon.
(cist trosak, 21. septembar 2019 21:53)

Нађи ми те бемвејце који су купљени нови код нас пре 5 година и сад вреде 5.000е а да су у добром стању. Одмах купујем два комада. Шта бре лупеташ?!?
 (Bmw, 22. septembar 2019 15:10)
Imas na sajtovima polovnih automobila traže za jedinicu 6000-7000€ to prolazi za 5000€. Problem je što posle 5god teško da je u dobrom stanju a zna se da babe za pijacu ne kupuju BMW.

Metropola

pre 4 godine

Ne svidja mi se sto su ispratili formu A-klase! Iako mi se A klasa bas svidja, serija 1 je nudila nesto sto drugi nisu! Ta forma dugacke kabine i zadnje vuce, specificna je! Sada gube te kupce, a pokusavaju da otmu kupce A klase! Sve je manje originalnih resenja jer kostaju a cilj je izgleda sto jeftiniji auto. A mozda i gresim, jer moram da priznam da mi se nikada ni jedan novi BMW nije svidjao kad izadje, tek posle nekog vremena uvidim koliko su lepi zapravo, al na prvo oko nikada!

Bmw

pre 4 godine

Ех кад ће променити оне досадне наранџасте цајгере. Они променили опет не ваља.
Ех кад би био предњи погон то би било супер. Они пребацили на предњи погон, опет не ваља.
Бмв м ого троши. Сад мало троши, е то није Бмв.
А 95% вас што баљезгате није село у Бмв а не поседовало исти.
Ово је Бмв у сваком погледу. Тачка.

Sandzacki sin

pre 4 godine

volim MW
Pazi tvoje recenice ,,neuporedivo bolji od Mercedesa i Audia,ali puno kvarljivi" sam sebe pobijas ono sto si napisao.. Nigde veze..

Mickey

pre 4 godine

@reziel
Ja svoj BMW odrzavam u D@lta Motorsu vec 12 godina i nikada, ama bas nikada, nisam iskusio ta iskustva koja si ti naveo. Prosecan sam gradjanin, niti naprednjak, nazadnjak, starletan ni bilo sta slicno. Desi se da automobil bude primljen sa pola sata zakasnjenja od dogovorenog termina, ali to bude ukoliko je rezervisan u kasnijem popodnevnom terminu ili ako se zadrzi na pranju vozila (koje je obavezno pre svake, cak i najmanje intervencije, poput menjanja zimsko letnjih pneumatika). Svi redovni servisi se zavrsavaju na vreme a vreme trajanja vanrednih servisa i popravki ti niko sa preciznoscu ne moze odrediti ali ni tu nisam imao nekih vecih problema.
Sto se tice ocitavanja podataka sa kljuca, tu se ne ocitava nista vise od podataka koje i sam mozes procitati na bord kompijuteru, osim zaposanih gresaka koje si imao izmedju dva ocitavanja. Za sve ostale podatke, zaduzena je dijagnostika u samom servisu.

Ivan

pre 4 godine

Problem bilo kog novijeg BMWa je sto nije ekonomski isplativ kao polovan auto. On je odlican dok je nov. Kvalitet svega sto pipnes je odlican, odlican u voznji.... ali kao polovnjak vec 4-5 godina star on postaje rupa bez dna. Kvalitet svega sto je van domasaja ociju je isti kao bilo koji drugi auto. Kao sto je neko rekao ima previse kompjutera, raznih modula, sve se kvari, delovi su odvratno skupi. U najmanju ruku 3 puta skuplji od pezoa 508 kojeg vozi moj brat.
Moj prijatelj je kupio 520d f10 iz uvoza, 4 godine star sa potpunom istorijom odrzavanja i 200k km. To je sve potvrdjeno i u nasem zvanicnom servisu. Uzeo ga je iz zvanicnog salona u Nemackoj gde je vracen sa lizinga. Samo autoput, auto je zaista izgledao kao nov i pored tih 200k. Nakon toga sam od istog dilera u Nemackoj i ja uzeo slican ali f11 525 x drive. Oba su 2013to godiste gde su navodno srednjeni problemi sa lancem. Tacno 5000eur kvarova je on imao u 2 godine. I to uglavnom banalne stvari. Npr elekronika koja kontrolise punjenje akumulatora (koju retko koji drugi auto uopste ima). Taj modul je 400 eur, onda je zamenski AGM akumulator 200eur... i cak i bez ozbiljnog kvara skupi se 1000e za cas. Servis automatskog menjaca je 400eur, rezervnu gumu nemas, ja imam problema sa diferencijalima na x-drivu. Uopste nije isplativo sve zameniti jer su u pitanju hiljade eura samo u delovima. Jako nezgodni auti, toplo preporucujem da ih se klonite osim potpuno novih. Isto kao Range rover, Jaguar i slicno.

Ns 1983

pre 4 godine

Bas lep auto, steta za prednji pogon. Vidim da smo se bacili na polovnjake. Iz mog iskustva malo ko se nije opasno opekao sa polovnim Bmwom, pogotovo novijim. Pre par godina mi se bas svidjao jedan 320d 2012. i odem da porazgovaram sa svojim majstorom. Odrzava covek dvadesetak bmwa. Kaze on kupi, ali nema vise mora za tebe, nema izlazaka, nema novih telefona. Dobri ali preskupi i nema da dele delove sa nekom skodom npr. Sve je u originalu. Za svaki ozbiljniji kvar mozes da kupis francuza slicnog godista. On (moj majstor) kaze da polovan bmw kupis samo jednom. Posle se vise nikad ne za....s. Nov auto je druga prica naravno.

Sinonim za sonatu, zapamtite to ime

pre 4 godine

kolko kosta? 50 prosecnih plata? u razvijenom svetu je 6 prosecnih plata. ljudi ovo nije za nas. sta se palite. Yugo je 6 prosecnih plata ovde! budite realni.

Stefan

pre 4 godine

Zanimljivo koliko su ukusi različiti. Meni se ovaj novi baš ne dopada, lepši mi je prethodni model. Ok, unutra je ovaj možda bolji, ali mi se spolja baš nekako ne svidja.

Reziel

pre 4 godine

Vozio sam novi BMW 118i F21 iz 2015 godine (restajling). Prava mera za porodicu sa jednim detetom, praktičan za grad, do Lefkade smo imali i više nego dovoljno mesta za pakovanje, ali za zimovanje smo ipak morali da uzmemo Thule. Do Stare Planine, gde je put inače odličan stavljali smo one čarape, nije bilo problema. Po meni je zadnji pogon izuzetna stvar za bilo kog vozača koji želi da oseti naznaku sportske vožnje, ali sa tim motorom, zaista nema govora o nekakvoj sportskoj mašini. Samo su nijanse u pitanju i iskreno, sve ispod 250KS nema razlike da li je pogon na zadnjoj ili prednjoj osovini.

Cena je ta koja jeste, ali bih skrenuo pažnju na to što za taj novac, koji ostaje dileru/predstavniku, dobijate nakon kupovine. Naime, servis se zakazuje i najavljuje, a prilikom prijema vozila očitavaju se podaci sa ključa, tako da se odmah zna šta će raditi i menjati. Nikad, za tri godine, servis nije bio gotov u dogovoreno vreme. Dakle, ne samo da Vam ne kažu tačno kada će biti, već daju raspon (između 14 i 16h npr.) nego i to vreme često prekorače. Osim ako niste neki viđeniji narodnjak, ili pripadnik MUPa, vrlo lako vam se može desiti više nego arogantan i nadmen stav zaposlenih. Uz još neke sitnice, odnos prema sopstvenim kupcima (dakle ljudima koji su kod njih kupili automobil), je stvar koja me je odbila od BMWa u budućnosti.

Beogradjanin

pre 4 godine

@ (Mickey, 22. septembar 2019 13:01)

Isto odrzavam vozilo u Delti i mogu reci da kasne poprilicno u zadnje vreme. To traje mozda vec dve godine. Zakazu mi servis (redovno odrzavanje) u 11, ja cekao sat vremena i primeti me moj prodavac i kaze sad cu da proverim. Vraca se i kaze, nisu jos ni primili vozilo. 3 poslednja puta je bilo tako. Verovatno su tamo sad priuceni majstori.
Sto se tice novog BMW a serije 1, ocaj. "Lazan" X drive, Aisin menjac, prednji pogon, losa raspodela mase... Uopste ne vidim zasto bi neko dao toliko vise para ako automobil ne nudi nista specijalno vise od konkurenata.

Surovo Realan

pre 4 godine

Meni licno lep takodje i performanse su fantasticne ali ja nekako volim da gledam automobil kroz cenu tacnjije placeno dobijeno... Ovaj plavi 135M xdrive je 50-60 hiljada EUR a 118D sa automatikom i pristojnom opremom 35k tako sa te strane gledano auto je kanta!!!

Bmw

pre 4 godine

Imas na sajtovima polovnih automobila traže za jedinicu 6000-7000€ to prolazi za 5000€. Problem je što posle 5god teško da je u dobrom stanju a zna se da babe za pijacu ne kupuju BMW.
(Gagi, 22. septembar 2019 23:43)

Најјефтинија је око 8.000е, што је далеко од 5.000. И не знам још никог ко је скинуо цену са 7 на 5 хиљада. Зато, нађите ми 2014 годиште, купљене нове у Србији, да су у добром стању за 5.000е да купим одмах два комада. Друго, моји су старији од 5 година и у одличном су стању. Овај 2004 годиште недам испод 5.000е а не Бмв из 2014те.

Robi

pre 4 godine

Moz' biti da je ok auto. Ali me strasno odbija "China style" resetka na prednjoj maski. Uzas kako ovo ne stoji. No,nov auto je najbolji i srecna voznja onima koji ga kupe. Saucesce onima koji kupe polovnjaka,njima zivot u tugovanju prodje....

118d / 120d

pre 4 godine

Vozio sam 5 godina prethodnu verziju (2 godine 118d i 3 godine 120d). Za mene perfektan auto za samce ili parove. Supruga i ja smo isli i na letovanja i na zimovanja bez ikakvih problema sa prostorom (u gepek staju 2 velika kofera, sa oborenim zadnjim sedistem 2 para skija, cipela i 2 velike torbe sa garderobom za 7 dana skijanja). Nikada nisam imao probleme sa proklizavanjem ni na kisi ni na snegu (vozio na fabrickim Bridgestone gumama sa run flat-om). Jednom smo upali u mecavu u Alpima, 30ak km sam vozio na 5-10 cm svezeg snega bez nekih problema (minimalno proklizavanje koje je ESP odmah korigovao). Svima koji se zale preporucujem da promene gume i da se malo edukuju o voznji automobila sa zadnjim pogonom (i motorom koji ima veliki obrtni momenat) pre nego sednu za volan.

Sto se tice nove verzije, meni izgleda kao malo spljostena serija 2 active tourer, koji je za mene jedan od najruznijih BMW modela (uz gran tourer). Prethodna verzija je bazirana na platformi serije 3, nova kako sam cuo na platformi Mini-ja (kao i 2 AT, 2 GT i novi X1), tako da ovaj model od BMWa ima samo amblem. Osim toga, proporcije automobila (narocito skracena hauba) se po meni uopste ne uklapaju u imidz sportskog automobila koji BMW pokusava da proda. Kakav je osecaj u voznji verovatno nikada necu saznati - sada imam 2 male dece i vozim durugaciji tip automobila. A i ne zelim da kvarim secanje na moj prvi BMW.

Mickey

pre 4 godine

@Rade Zadur
Ja sam rekao da ja odrzavam tamo a ne i da ti (ili onaj drugi nick, ako je i on tvoj, pa se predstavljas pod razlicitim) odrzavate tamo.
Citaj kako je napisano.
PS. Ja uvek sacekam da se zavrsi redovan servis, uz kaficu i razgledanje izlozenih modela.

Volim automobile

pre 4 godine

Ovako, vozim seriju jedan vec 6 godina. Generalno ova nova serija jeste simpaticna (meni) iako je prednji pogon. Uporedjivati ovaj auto sa fokusom... hm... pa meni licno to ne ide. Uzgred pricati kako mi imamo bolje automobile za te pare jos veca glupost. Pa za svoje pare mogu voziti sta se meni svidja. Uzgred razlika eto moja serija jedan 2008 i dalje izgleda kao nova i krcka, mozda je to ta razlika u ceni, sta mislite? Za par godina kad menjam auto ova jedinica ulazi u uzi izbor sigurno.

šarena veverica

pre 4 godine

@goran To je upravo prodavanje muda za bubrege. Klasična prevara. Kao fensi je da sve bude digitalno, a ustvari se radi samo o velikoj uštedi. Štancuješ tablete, umesto faktičkih delova.

Bmw

pre 4 godine

Ne sviđa mi se zbog toga ako ga sad kupim treba min 20000€, za 5 god vredeće 5000-6000€ za 10 god vredeće 2000-3000€ taman za te godine još toliko za održavanje.
A lep je vidi se da su francuzi umešali prste, imaju oni smisla za dizajn, i normalno mali auto prednji pogon.
(cist trosak, 21. septembar 2019 21:53)

Нађи ми те бемвејце који су купљени нови код нас пре 5 година и сад вреде 5.000е а да су у добром стању. Одмах купујем два комада. Шта бре лупеташ?!?

Rade Zadur

pre 4 godine

(Mickey, 22. septembar 2019 13:01)

Kako može da kasni prijem vozila? Ti dovezes i ostaviš ključ i auto to je sve. Ja i ne pričam o vanrednim popravkama već o regularnom servisu, i o tome što znaju tačno šta treba da se zameni - i to i menjaju.
I za kraj - otkud si znao da pričam o D@lti? U Srbiji imaš još dva predstavnika ili prodavca. Očigledno da nisam ni prvi ni poslednji koji o tome priča.

Ahtung

pre 4 godine

Uvek me zasmejavaju Švabe sa njihovom deklarisanom potrošnjom goriva. U sledećoj generaciji, motor od 300 ks će umesto rezervara imati zippo upaljač.

Живчани_неки_лик

pre 4 godine

Ne svidjaju mi se ovi jeftini tableti umesto klasicne table. Mercedes je najdalje otisao u toj odvratnisti postavljanjem dva tableta. Kladim se da ce za 5 godina klasicni cajgeri i casovnik biti deo premijum paketa i da ce se debelo placati.
(goran, 21. septembar 2019 09:50)

На страници Половни аутомобили када објаве неки ауто, често виђам коментаре како ауто није у фул опреми јер нема таблет/већи таблет. Изгледа да људи ипак више воле електронику и да им инструмент табла шљашти ко новогодишња расвета, него крију и причају другачије. Мени се тај таблет тренутно свиђа само у Алфиној Ђулији. Лепо спаковано у таблу са стилом. Не изгледа лоше ни у новој Серији 3, као ни у овом моделу.

Veliki brat

pre 4 godine

@(Ivan, 23. septembar 2019 09:56)

Sa onim starijim modelima je možda manje problema sa elektronikom, ali je imalo drugih gluposti, ili ako ništa, ono skupi delovi, pa čak i taj apsur da je isti deo skuplji polovan na otpadu nego nov u prodavnici (rezon vlasnika otpada: ali to ti je fabrički deo za prvu ugradnju), pa ima onih koji su pre plaćali skuplje taj deo na otpadu nego onaj u prodavnici jer je "original".

Eto, kome su ovi novi modeli skupi kao polovnjaci, ima na oglasima 725-ica iz 1998. godine za nešto manje od 4000€, održavanje je veoma "povoljno" :)

Veliki brat

pre 4 godine

@(Bmw, 23. septembar 2019 22:03)

Teško i za 8000€, videh sad da je najjeftiniji bliži 9 nego 8k, možda može da se spusti na 8500, ali na 8 vrlo teško.

Ali, kome su ovi noviji skupi za održavanje, ima modela tipa 725 od pre 20 godina, oni mogu da se nađu tu i tamo za manje od 5000€ (po par primeraka, oni u dobrom stanju su skuplji), ali je održavanje još skuplje nego za ove novije iako nema previše elektronike.