Četvrtak, 05.09.2019.

12:30

Test polovnjaka: Kia Cee’d – "korejski Golf" za svaki dan VIDEO

Izvor: B92

Test polovnjaka: Kia Cee’d – "korejski Golf" za svaki dan VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

120 Komentari

Sortiraj po:

Deyanito

pre 3 godine

Имам Сида каравана 1.6ЦРДИ из 2008. године. Прешао скор 200 хиљада и још се није распао, па су ме колеге коментатори којима су се њихови сидови наводно распали после шест до десет година помало уплашили да и мени не следи такав црни сценарио. Фабрички уграђени акумулатор сам променио пре две године. Можда је то тај знак распадања. Не знам. Елем, и даље га редовно сервисирам на 15К тако да ме никада није оставио на путу. С те стране, ово су изузетно поуздани аутомобили. Али ако је потребна нека замена каросеријских делова, КИА сервис ће бити најмање дупло скупљи од других добављача и то чак и за оригиналне делове. Срећом, такве потребе нису честе. Апропо губитка на вредности, пре сам возио голфове јединицу и двојку, као и џету, али сам због учесталих крађа одлучио да пређем на далекоисточне произвођаче. Многи су ме убеђивали да ћу брзо изгубити на вредности и сл. И то је сигурно важна ставка за оне који већ при куповини размишљају о препродаји. Али сам због тога обратио пажњу на цену конкуретног Голф Варијанта и Фокуса. Ауто сам платио око 19 хиљада, пред сајамски попуст 2008. године (тада су цене биле високе пре кризе) са скоро највишим степеном опреме Европа. Голф Варијант је коштао 4 хиљаде, а Фокус две хиљде више. Данас, дванаест година касније, разлика је око 500€. Да закључим, куповина Киа/Хјундаи аутомобила је промишљена одлука. Само треба обратити пажњу на цену делова, када вам затребају. Све остало је за препоруку.

mozak jedne kokoške ...

pre 4 godine

@(mozak jedne kokoske ..., 6. septembar 2019 22:53)
Slazem se sa tobom, samo bih dodao da u nekim ekstremnim situacijama nenadano zavrsis (skoro mi se desilo da izbegavam kamikaze pri nesto vecoj brzini) i moze da pomogne, tj. po meni se bolje ponasa od torzije i ostalih, subjektivan utisak.
(Hehe, 7. septembar 2019 22:34)

Verujem Ti. Ko zna, možda jednom i uzmem tako nešto.


Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.
Samo kokošiji mozak može da dođe do zaključka da je neko izabrao automobil na osnovu toga što ima multilink. To sam pomenuo kao iznenađujuć dodatak na jeftinom automobilu, a ne kao njegovu veliku prednost bez koje moja porodica ne može na put. Ako te zanimaju prednosti multilinka guglaj malo. Inače prvi u klasi je upravo Fokus dobio multilink, pa Golf, itd. Kad već pitaš, multilink mi je fin dodatak čim izađem iz grada, tako da će tebi na selu biti extra. Ne znaš šta propuštaš.
(family guy, 7. septembar 2019 17:57)

Izvini. Moja greška što sam suviše i na pogrešan način obratio pažnju na onih "90% gradske vožnje" i "multilink".

Hehe

pre 4 godine

@(mozak jedne kokoske ..., 6. septembar 2019 22:53)

Slazem se sa tobom, samo bih dodao da u nekim ekstremnim situacijama nenadano zavrsis (skoro mi se desilo da izbegavam kamikaze pri nesto vecoj brzini) i moze da pomogne, tj. po meni se bolje ponasa od torzije i ostalih, subjektivan utisak.

family guy

pre 4 godine

Samo kokošiji mozak može da dođe do zaključka da je neko izabrao automobil na osnovu toga što ima multilink. To sam pomenuo kao iznenađujuć dodatak na jeftinom automobilu, a ne kao njegovu veliku prednost bez koje moja porodica ne može na put. Ako te zanimaju prednosti multilinka guglaj malo. Inače prvi u klasi je upravo Fokus dobio multilink, pa Golf, itd. Kad već pitaš, multilink mi je fin dodatak čim izađem iz grada, tako da će tebi na selu biti extra. Ne znaš šta propuštaš.

Hipohonder

pre 4 godine

@Hipohonder
Idi na vest o bilo kom Nemcu da vidiš šta su predrasude!
(ciga, 07. septembar 2019 00:13)
Pa naravno to vazi i za te sto pljuju nemacka vozila a da nisu seli u njih.Nema razlike medju primitivcima.Sve je to isto drustvo sa kojima nikako ne bih da imam posla u zivotu jer su to obicno ljudi sa nesredjenim zivotima.

mozak jedne kokoške ...

pre 4 godine

(Lights, 6. septembar 2019 22:11)
Moram da priznam da si me malo nasmejao sa poredjenjem servo i običnog volana, ali, mislim da je neprimereno. Jer, ako je polukruto vešanje tako promašeno ( i prevazidjeno kao "neservo" volan), kako to da svi testeri hvale "ležanje" novog focusa HB-a ili nove mazde 3.
Ja znam da nova kola sigurno neću izabrati na osnovu toga da li pozadi imaju multilink, već na osnovu niza drugi okolnosti. "Gledao" sam detaljno i novi i30 SW (pa i ispod njega), ali, na kraj pameti mi nije bilo da gledam da li i ovaj i30 SW ima multilink. No, kako ga nude samo sa 1,4 MPI (tako su mi rekli), a i jedan opcioni element (koji mu je must have) se nudi samo uz jedan paket opreme koji se uobičajeno ne uvozi, svako "gledanje" sam sa njim završio. Na žalost, jer je gledano samo unutra/prostorno, i30SW jedan od boljih karavanskih ponuda C segmenta (za moja merila TOP3 prostorna ponuda).
A veruj, dosta (250-300 kkm) sam prešao i sa krutom osovinom pozadi (vitara, niva ...), više sa polukrutom, ali, meni je to sve bilo isto, mada sam nekada vozio daleko brže nego danas. Neko je slep za boje, neko za nešto drugo. A neko će da oseti i vidi hiljadu nijansi. I ja primećujem hiljadu nijansi kod kola, ali, nekih drugih stvari.

Munjoslas

pre 4 godine

Hyundai Accent 1.6 DOHC benzinac, prešao 85000 uglavnom u gradu, 2007 godište, menjani stabilizatori, kugle i sl. Počela rđa da ga grize, na krovu se otvorila rupa i oko točkova krenula rđa. Majstor je to sredio za par stotina evra. Auto star 12 godina, tukao ga grad, led, sneg i poplave, u BG na parkingu grebali. Neću ga prodavati, upotrebna vrednost mu je veća od tržišne, kao i svaki Hyundai.

Lights

pre 4 godine

@(mozak jedne kokoške ..., 6. septembar 2019 13:53)

Sećam se čoveka koji je posle čak postao auto novinar a kao mlađi je pričao kako je servo volan glupost, bespotrebna asistencija potencijalno skupi kvar. Promenio je mišljenje čim je kupio auto sa servom.

(Hehe) ti je već odgovorio, ja bih samo dodao da je deci mnogo udobnije pozadi kada je kvalitetno vešanje a multilink to jeste.

mozak jedne kokoske ...

pre 4 godine

(Hehe, 6. septembar 2019 18:35)

Za mene npr "srećnije vešanje" pozadi ima novi focus HB, nego li focus SW. Svaki SW ima multilink, pa i sa najslabijim motorom, a HB ima polukrutu osovinu, osim kao ST.
30 godina nisam menjao "stabilizatore", a i nemam želju da sada prvi put pocnem, niti mislim da ce mi supruga i deca reći "bravo" ako predjemo na "multiklik". Mada ti verujem da to bolje leži u odredjenim uslovima vožnje.

Iz prve ruke

pre 4 godine

@oprobana receptura - 1.6 benzinac optimalni okretni moment (obrtni moment) postiže upravo na oko 4000 okretaja (4200 rpm točno) a u 5. brzini pri 130,140 je upravo na toliko otprilike (nema šeste brzine, kao kasniji Ceedovi). Maksimalnu snagu postiže na oko 6000 okretaja. Dakle, na autoputu je kao kod kuće jer je konstantno u višim okretajima.
Pri tome je potrošnja (za benzinca) sasvim ok, negdje oko 6.5l, čak i manje ako se vozi oko ograničenja. Aerodinamički koeficijent mu je naime bio bolji od tadašnjeg Golfa.

Nikola

pre 4 godine

"ne voli. Vagen zbog istorije" a šta da kupim, domaćeg fiata koji e
Je radio za Musolinija? Nemci,francuzi,Englezi,Italijani... Sve je to isto nema nikakve razlike. Šta kao oni nisu ubijali ljude, prodavali robove, pljačkali kolonije... Samo da mi je znati koju si ti istoriju učio.
"Mercedes se više kvari od kije, znači da je Kia bolji auto"
Bravo kolumbo luksuzni auti se kvare. Pa šta si mislio da će auto sa 16 puta više delova da bude isto pouzdan kao c segment? Pouzdanost nema veze sa kvalitetom to su dve odvojene kategorije. Svaki kompleksniji auto će biti manje pouzdan, što veća klasa vozila bolji kvalitet ali manja pouzdanost. Nije Kia bolja nego je jeftinija za održavanje a to vas najviše boli. "Majstore jel može to malo jeftinije" ne može idi busom što moraš da voziš auto. Ne možete me ubediti da je Mercedes gori to su vaše lične frustracije, čista mržnja.
"Ima Dačija za duplo manje para" ovo nemam živce da komentarišem.
"Moj auto prešao 400.000km sa 10 velikih servisa" na 400.000 ide 40 velikih servisa a ne 10. I onda se žalite kad crkne nešto, pa kako neće!
"Ovaj 1.4 je preslab" pa doplati za jači motor.
"Kia se raspada" vidim pričaš iz ličnog iskustva.
"Dizel zagađuje" ma stvarno auto zagađuje nije moguće. Misliš da je benzin nešto čistiji?
"Neudoban je ceed" pa nije to A8.
"Dosadan auto" a zato je citroenova originalnost praktična samo tako.
Neverovatno koliko glupih lažnih komentara, tačno ću prestati da ih čitam. Šta vi imate od tolikog laganja???

Hehe

pre 4 godine

@(oprobana receptura, 6. septembar 2019 11:21)

Ne secam se za 1.6 davno sam se vozio u istom, ali 1.4 od 109KS manuelni se u 5. brzini na 130kmh vrti na 4100 obrtaja. Da li je zdravo za motor... ne znam, problema nisam imao... ali ako nista drugo lepo povuce sa tih obrtaja, manja buka krece preko 120kmh, a drasticno veca je na 140, 150kmh. Menjac moze do 200kmh max po brzinomeru (recimo 6500rpm po obrtomeru).
Meni se potrosnja na i30cw koji je iz nekog razloga bio tezi od Ceed-a karavana iz te generacije, cak su imali i razlicito medjuosovinsko rastojanje, kretala oko ovih cifara (lose gorivo moze da pokvari ove brojke):
110kmh - 6
120kmh - 6.5
130kmh - 7.3
150kmh - 8.2

Multilink znaci kad se auto gazi po krivinama, pa jos kad naidjes na neke velike neravnine po putu stvarno mozes da primetis razliku. Iako pri manjim brzinama mozda i ne deluje preterano stabilno, kad se nagazi sasvim lepo lezi. Odlican auto za pocetnike, samo da ga ne cukaju.

Stanko

pre 4 godine

Ovi KIA botovi nisu normalni. Ovaj 1.4 motor je ziva katastrofa za voznju, pogotovo ako imate vise putnika i pun gepek. Od ovog Ceeda, jedino valja 1.6 benzinac sa 124-126 konja. U ostalom idite na sajt Polovni Automobili, naci cete deset , pa i vise ovih KIA sa 1.4 motorom, koji se mesecima prodaju, i jedan, ili nijedan onaj sa 1.6 motorom. Kia Ceed sa 1.6 motorom se proda za par dana ako vlasnik stavi korektnu cenu.

Hipohonder

pre 4 godine

Kia botovi na ovom tekstu prebacili normu i oborili sve rekorde!
(Domaćin, 06. septembar 2019 09:50)
Genije sta znaci KIA bot?Ako je to vlasnik ili bivsi vlasnik KIA automobila koji ima infoemacije iz prve ruke i iskustva sa tim vozilima,onda ja jesam KIA bot.Posedovao sam istog ovog ceeda ali 1.6 crdi sa jacom opremom i Sportiga oba modela po tri godine.Presao sam na drugi brend jer ovi u salonu nisu bili fer pri ponudi staro za novo i mnogo su alavi na pare.Izgubili su musteriju.To nije razlog da pricam gluposti i neistine o KIA vozilima.Jedno pitanje,kako se zovu oni koji se pojave uglavnom da komentarisu i hejtuju kada se pise o KIA i Hyundai automobilima i to bez trunke iskustva vec sa predrasudama?@Ne bih da pricam o civilizacijskom nivou ljudi koji imaju predrasude o necemu sto nisu iskusili vec slusali price komsija i poznanika.

mozak jedne kokoške ...

pre 4 godine

Vozio svašta. Dva golfa za redom, 4. i 5. generacija, pa posle njih i30 1.4, 109 ks. Hyundai sam kupio iz radoznalosti, jer su mi se smučili kvarovi na dizel motorima. Dok sam bio solo, hajde nema veze. Ali kada putujem s porodicom, na prvom mestu mi je pouzdanost. Jeste lepši osećaj u vagenu, ali i30 vozim godinama bez kvara. Bezbrižan. Da ne pričam da tih par hiljada evra što bih dao na popravke, iskoristih da deci kupim ponešto. Nije ni loš auto, za grad super (što je 90% vožnje). Pozadi multilink, što nemaju i mnogo skuplji automobili. 5 zvezdica za bezbednost. Na autoputu malo bučniji, to mi je jedina primedba. Promeniću ga iz čiste dosade i obesti, jer je toliko bio pošten prema meni da to ne zaslužuje.
(family guy, 6. septembar 2019 12:27)


Reci mi, kao "porodičan čovek", koji, takodje kažeš, preko 90% vozi u gradu, kakve si sve prednosti tog multilinka osetio, a što navodiš kao bitnu prednost tog vozila?
Baš me interesuje, jer ja ga nemam već 30 godina (a poslednjih 5 godina bar 90% vozim van grada), pa, da znam da li da, kao takodje "porodičan čovek", za sledeća porodična kola obavezno tražim da imaju taj multink.
Hvala.

family guy

pre 4 godine

Vozio svašta. Dva golfa za redom, 4. i 5. generacija, pa posle njih i30 1.4, 109 ks. Hyundai sam kupio iz radoznalosti, jer su mi se smučili kvarovi na dizel motorima. Dok sam bio solo, hajde nema veze. Ali kada putujem s porodicom, na prvom mestu mi je pouzdanost. Jeste lepši osećaj u vagenu, ali i30 vozim godinama bez kvara. Bezbrižan. Da ne pričam da tih par hiljada evra što bih dao na popravke, iskoristih da deci kupim ponešto. Nije ni loš auto, za grad super (što je 90% vožnje). Pozadi multilink, što nemaju i mnogo skuplji automobili. 5 zvezdica za bezbednost. Na autoputu malo bučniji, to mi je jedina primedba. Promeniću ga iz čiste dosade i obesti, jer je toliko bio pošten prema meni da to ne zaslužuje.

Ivan ZG

pre 4 godine

Japanci i koreanci se prodaju zato jer vlasnicima poslije 5-10 godina dosade, a ne zato što su se počeli jako kvariti pa to ugrožava kućni budžet.
Oni se ne "uvaljuju" drugom "sretniku" kao mnogi europski auti jer vam ispadne jeftinije svaki dan ići taksijem na posao nego promijeniti sve što bi na tim autima trebalo da ih se dovede u ispravno stanje.
Onima kojima je auto od 100 KS lijen neka kupe jači. Nitko vas ne tera da se "patite" u autu od "samo" 100 KS. To je stvarno mučenje za jednog reli asa, a vidim da ih je ovdje puno. U stvarnosti većina vozi auto 90% vremena u gradu.

mr

pre 4 godine

Sva sreća pa se tvoja golf četvorka od 15 god, 2.0 tdi, sa pređenih 154.000km, se ne raspada
(aalborg, 05. septembar 2019 18:35)

Golf IV 15 godina stara NE MOZE biti 2.0 tdi,ne lupaj gluposti
(sa_pan, 6. septembar 2019 07:49)

Па они су због срамоте избацили ТДИ, али је то и даље био исти мотор. Задњи су увели нове моторе.

Iz prve ruke

pre 4 godine

dakle, VW-ima starim nekoliko (ponavljam nekoliko) godina klima ne radi (kao za vraga bilo je +35 stupnjeva kad sam ih vozio na servise). I nije samo jedan model bio u pitanju! Bilo je tu još kvarova na VW-ima, pale se lampice motora, vrata prtljažnika se ne otvaraju. Da ne bi samo spominjao VW, jedan čovjek je u salonu (nabavljamo aute od leasing kuća) kupio isto tako par godina staru Insigniu i auto mu ne ide s mjesta nakon što dostigne 120 km/h. Volvoi su isto puni problema.
Što dakle zaključiti? U studijama pouzdanosti auta koje se u svijetu provode itekako ima istine a istina je da razvikani njemački auti nisu ništa pouzdaniji od Korejaca, dapače.
Što se tiče testa konkretnog modela, novinar je u dosta toga u pravu, pogotovo što mu je na testu bio Ceed sa slabiji motorom za koji se općenito smatra da je jedan od lošijih u gami Kie (što ne znači da je loš sam po sebi). Isto tako, taj model ima nekih dječjih bolesti kao npr. to odvajanje plastike na kokpitu što je i kod mene bio slučaj. Prvi Ceed ikad i prva EU Kia, logično.
Najnoviji model Ceeda na usporednom testu AutoBilda pobijedio je Golf. Kada Nijemci kažu da je korejski auto bolji od njemačkog, onda je valjda tako?
Nije istina ni da Kie slabo drže cijenu i da ih je teško prodati. Možda prije 10 ili 15 godina, ali danas? Opet,po njemačkom istraživanju Ceed i Golf drže podjednako cijene kao rabljeni. Ceed kao ovaj iz testa iz 2009. godine(dakle auto star 10 godina) prodan je za skoro 5000 eura.
Slabo drže cijene?

Iz prve ruke

pre 4 godine

Ovako, 7 godina sam vlasnik spomenutog modela Kie, samo 1.6 benzinca s 126KS (jači motor od 1.4!). Ukupna starost auta je 11 godina i do sada je prešao 194 000 km.
Prešao sam s njime prošle godine velike udaljensoti, uzduž Italije (potegao put od Zga do Pompeja i Napulja), Češke, Austrije, a isto tako je auto eksploatiran često i na kratkim gradskim relacijama pa mislim da sam mjerodavan da sudim o autu.
Nije istina da je auto loš za pretjecanja - pretječe bez problema, naravno kad je pod punim opterećenjem ide se u niže brzine i visoke okretaje, ali to je tako kod svih atmosferaca. Na autoputu je moćan, nebrojeno puta sam pretjecao daleko skuplje automobile, jako dobro drži cestu.
Nije istina da se raspada nakon 7 godina, eto moj ima 11 godina i dalje se osjećam sigurno u njemu. Kod mene svi zvučnici i dalje sviraju, klima radi super, auto iznutra izgleda vrlo očuvano uz neke manje ogrebotine i pohabanost kože volana, što je normalno za kilometražu.
Nije istina da puno troši - ako se održava (svjećice i ulje), trošit će u prosjeku 7l normalne vožnje. Toliko mi je trenutni prosjek u koji ulazi vožnja od Zagreba do Korčule ovog ljeta (i nazad, s time da su Korčula i Pelješac brdoviti i da je auto bio opterećen skoro do kraja), a u taj prosjek ulazi i vožnja u gradskim gužvama. Za usporedbu, bratova Corolla je trošila prosječno 9,10 litara mješovite vožnje.
Radim u salonu polovnih auta i prodajemo sve marke auta. VW-ima starim nekoliko godina imaju kvarova (nastavlja se)

Bob Sent Kler

pre 4 godine

Moje iskustvo sa modelom Ceed SW 2013., 1.4, 105 konja je fantasticno.
Ne mogu da ga uporedim ni sa cim sem sa Hondom Civic koju sam vozio, a i ne zelim da ga poredim. Cinjenica je da je taj motor za mene i moju porodicu bio izvanredan, za grad od toga nista bolje ne treba. U ekstremnim uslovima, zima, klima, gradska voznja on nije prelazio 8.5l/100km. Nikakav kvar za 6 godina samo redovan servis (koji je skup to moram priznati). Na auto putu odziv gasa na velikim brzinama je odlican, pri 120km/h on prima gas u sekundi. Plus imao je 6 brzina.
Sad ne znam da li jje Golf bolji ili nije, ali za onoga ko se razmislja moje tople preporuke.
I na kraju, ono cega se ljudi najvise plase, a to je kako ga prodati posle, ja sam mog prodao 15-og dana od postavljanja oglasa.

EU Citizen

pre 4 godine

Bivša devojka sa kojom sam bio nešto duže pre desetak godina, vozila je ovaj model, samo sa jačim motorom, nešto oko dva litra, mislim da je 1.4 baš preslabo na toliki auto :) Kako ja volim da pijem, :) često je ona bila vozač i išli smo njenim autom ne samo na kraće izlete izvan grada, već i na putovanja od 500-600 km, tako da sam dosta dobro upoznao taj auto a povremeno ga i vozio. Prvo sam je, naravno, zezao, jer sam u to vreme, iako već velili ljubitelj japanaca, još imao potpuno neosnovanu predrasude prema korejskim automobilima :) Vremenom sam međutim stekao veliki respekt prema tom autu i brendu generalno, jer je za sve to vreme već ušao u, na primer, petu-šestu godinu i drugu stotinu kilometara, a ne da se, doduše, uz redovno održavanje u autorizovanom servisu (imao je neku ekstremno produženu garanciju, ne sećam se detalja) nikad ništa krupno nije pokvarilo, nego ni najmanja sitnica ni u iednom trenutku nije pravila problem, a vožen je pod svim uslovima i u svim temeraturama i nimalo ga nismo mazili. Dizajn baš nije bio uznudljiv, ali nije bio ni ružan autić, tako da bih ga, iskreno, svakako više preporučio ljudima koji kupuju tu klasu više nego VW koji ovde mnogi pominju, ja lično VW nikada ne bih ni kupio ni vozio iz. milion razloga, počev od imena, istorije i vlasničke strukture, :) ali, kako je u zemljama gde sam živeo i živim, vrlo popularan flotni i kompanijski auto, mnogo mojih drugara i poznanika menadžera ga vozi, obično Pasate, i dosta se kvare, te je moj je utisak da za auto te klase i cene nisu nimalo pouzdani, a čujem da je i sa Golfovima, čiji dizajn, za moj ukus, nije ništa lepši od Kia Ceed, slična situacija

mozak jedne kokoške ...

pre 4 godine

Bilo bi lepo pokazati kako se menjaju sijalice fara na Kia Cee'd iz ove generacije. Za desnu se skida sud sa tecnoscu za stakla, a za levu nosac akumulatora. Jako prakticno, pogotovo ako vam sijalica crkne na putu.
(Bojan, 5. septembar 2019 15:01)

Tako rade oni koji ne znaju da bi trebalo ovako

[link]

Možda ni to nije super praktično ali ipak je lako i brzo u odnosu na mnoge druge modele.
(Lights, 5. septembar 2019 23:45)

Vozio sam tokom života švedska, japanska, francuska, italijanska i češka vozila, i kod onih koje sam ja imao i/ili ih imam, sijalica fara se menjala za jedan minut, a ovako debilno rešenje oko načina zamene sijalice fara još nisam video.

ns ja

pre 4 godine

Nemojte tako (nodi, 5. septembar 2019 17:10), morate da znate sledeće:

"pravi srbin" skupi 10-12k eur, kupi vagena ili audija, bmw... a za te pare samo 3 godine star 2.0 tdi, crveno di, "sve u full-u brate osim kože", "prešao 130.000km, nov, nov, nov!" i naravno nema pametnijeg - pa nije valjda lud da za iste pare uzme novog ceed-a!?

Eee, a sad vidite u čemu je štos:
Oni, ti "pravi srbi", onda stave krst i brojanicu na retrovizor, brojanicu-ma i dve - oko menjača, ikonice svetaca u kasetu i u zaštitnike za sunce, poneku i u vrata - nek se nađe, i bratee, mole se Bogu više nego u crkvi, da ih njiovo "novo" auto ne izda na putu jer Qu, Quu.. šta će ako izda zamajac, il produva glava, il nedajbože dizne, egr, dpf...auuu, nemate vi pojma s pomoću koliko se religije voze te "srbende" sa platurinama od oko 50 iljada dinara (akobogda)

A vi - boranija: vozuckate se tu u kiji sa "kilavim" benzincem koji čak ni ne dimi na izduvu, ni Bogu se ne molite kad startujete auto (oni za crkvu vremena nemaju -u nedelju su u šupi kod majstora na ćošku), uvek stignete tamo gde ste krenuli - nemate vi pojma šta je pravo uživanje i strast u vožnji!!! :))) jer oni su "elita" : )))

Drifter

pre 4 godine

Prosto mi je neverovatno da u ovoj sekciji u svakom clanku o nekom automobilu u komentarima samo neko prepucavanje. Dajte ljudi mani te se toga, pustite nekog ko vozi ovaj auto da napise iskustva, ljudi citaju komentare da bi se malo informisali, mozda doneli neku odluku o kupovini.

ns ja

pre 4 godine

za CaNmA, 5. septembar 2019 20:47, ne niste me dobro razumeli: jeftinije i neuglednije -slabije, a dobro održavane automobile kupuju oni koji nemaju novca da kupe ono što bi hteli, a auto je i potreba.

Dizele krševe koji dime, za iste novce, kupuju neobrazovani i iskompleksirani seljoberi - kojima takođe treba auto - ali to što kupe uglavnom ne može da ih preveze. Preoznaćete ih što kažu da vole da idu pešaka ili da ih mrzi da traže parking - veoma često oni ni "kad pada kiša" verovatno nemaju auto - iako ga imaju.

Jedva čekam da i "ovo" postane država, pa da svaki krš koji zagađuje jer mu je srbin sve poskidao "da bolje ide" -bude neregistrovan i samleven- tek tada će u ovoj državi normalan svet moći normalno da učestvuje u saobraćaju. Lep pozdrav

kimi R

pre 4 godine

@Smuleco
Porshe je onako samo bio pomenut, ali kad si ga već pomenuo samo da razjasnimo. Svuda u svetu onaj ko ima para kupiće upravo te Nemce koje si pomenuo a ne Kiu koju verovatno ni ti ne voziš?
Pod skretanje sam mislio na kupovinu bar onih baznih koje su se kod nas na kredu kupo ale zadnjih godina. Prethodne generacije, e sad se ni te ne kupuju jer su preskupe što nemožeš poreći nikako.

Dino

pre 4 godine

Vlasnik Sprotraga-benzin varijanta,90000km za 6 godina,promenjen akumulator posle seste godine i plocice pored redovnog servisiranja.Sto se tice potrosnje-602km sa 41,2 litra po klimom(90% puta) preko Crne Gore i Hercegovine.Utisak,besprekoran.

hm

pre 4 godine

@lights
Demontirao je čitav far da bi zamenio sijalicu. Baš je praktično!
Inače, imali smo u kući, kao drugi auto baš model iz testa, 1.4, 109 kS. Preslab motor za ovaj auto. Drugo nikakvih značajnijih zamerki, ali motor je baš slab. Pri tome, nama nije služio za putovanja, već za lokal i zujanja van grada, 100 km, ne više. Mogu da zamislim kako vuče sa 4-tvoročlanom porodicom koja je krenula na godišnji odmor.

business ambition komercijalista

pre 4 godine

Ceed je uvek tako dobra kupovina, da bih preporučio onaj novi sa sajta Polovni automobili, baznjak (ferum felne), 1,4 sa 100 ks, za "samo" 17.490 ( broj oglasa 14038517 ).
Treba požuriti, prodaće se ...

Smuleco

pre 4 godine

Imao sam ga, ali sa dizel motorom 1.6 od 116ks. Išao je kao zmaj. Malo je plastika odrađena amaterski, ali u globalu je dobar autić.
(MarcoPolo, 05. septembar 2019 19:14)

Da, da, to za plastiku kod svih KIA automobila si potpuno u pravu. Dobro zapažanje:) Plastika je vrlo grubo i neprecizno odrađena, bez obzira da li je u pitanju meki, ili tvrdi polimer. Punto ima bolju završnicu plastike, od njih.

Ivan

pre 4 godine

Vole ljudi da komentarišu bez iskustva pa to ti je. 4 godine Vozio ceed karavan 2009 u dizel verziji 1.6 sa 115 konja , prešao 100.000km . Auto kupljen u Kia Zemun sa 85k km kao vozilo 6 godina staro. Kao najslabiju tačku bi izdvojio tvrdo vešanje i generalno kilav trap. Puž letve zamenjen , delovi trapa, set kvacila koja nema plivajući zamajac itd. Ostalo redovan servis i vozi. I danas je auto skroz korektan a ima preko 200.000. posle ceeda kupio Citroen c5 , koji mogu da kažem imao manje mesta u kabini i zahtevao dosta vanrednih poseta majstoru, otišao posle 10 meseci.

neće biti

pre 4 godine

U firmi su kupili Accenta HYundai. Ko kaže da je da je 800.000 km malo bez kvara, a vozilo ga je stotinu ruku, onda čovik ni normalan. Pa auto služi od točke A do B da ne ostaneš na cesti. A verujte Goetz od Hyundaja mali auti i nakon 18 god, lak na autu savršen, a nikad garanžiran, Kia Ceed vozim iz 2017. dovoljno brz da pogineš ako si lud u glavu. Svaki auto je dovoljno brz za normalne ljude.

Smuleco

pre 4 godine

@Smuleco
Pogotovo su taj odnos pogodili sa zadnjom generacijom i oni pa i brat I30 koje je na ulici vidiš ređe od Porshea. Prethodne da, ali zadnje ni prići tome.
(kimi R, 05. septembar 2019 17:27)

U poslednjim inkarnacijama su Korejci naboli cene, tako da ne može da im se stavi više etiketa "best buy", ali može "recommended". O tome, da se ređe u nas viđaju ti novi KIA i Hjundaj modeli od Poršea, je bespredmetno pričati. U Srbistanu, onaj ko ima para, kupovaće novi BMW, Audi, Mercedes pa i pomenuti Porše, onaj ko nema, a to je velika većina, kupovaće kao novo Fabiju, Duster i Fiat Tipo... A i to mu je naravno "nategnuto".

Boki

pre 4 godine

Nisu to losa kola samo sto su mene ti benzinci jako razocarali kako idu, ubrzavaju i trose, jednostavno to je ispod minimuma sto coveku treba. Pre par godina isao prijatelj da radi test voznju Kia ceed 1.4 benzin, vozio Juga bio do skoro i kune se da je njegov Jugo 55 “potentniji”, bili smo zajedno, za neverovati, ja sam radio test voznju Sportage 1.6 benzin 130ks, mislim da su TAM dostavna vozila od pre 30 godina brza i stedljivija, ono je za plakati, dizel totalno obrnuta prica ali onda cena skace u nebo.

GuGa

pre 4 godine

Svaki drugi komentar je da je kia ceed mnogo bolji od golfa...toliko od realnosti
(Brada, 5. septembar 2019 18:08)

Sto bi moglo da znaci da je Kia Ceed mnogo bolji od golfa, a ogranicena manjina to ne ume da prihvati ?

SRBIN

pre 4 godine

Odlican test, na stranu hvalospevi vlasnika i botova koji nas ubedjuju da je Kia bolja od Golfa, ma sta od golfa, od Mercedesa...
Moja molba, sto vise testova "jeftinijih" polovnih automobila.
Volim ja da procitam vest o BMW-u "na struju" ali tu se sve zavrsava.
Dobar test ume da natera coveka na razmisljanje da kupi neki drugi auto i da nije "moranje" da se vezujemo za jednu marku.
(Luka Laban, 06. septembar 2019 00:05)


Svaka cast za komentar, uz jednu zamerku. KIA i jeste pouzdanija od Mecedesa, to tvrdi i ADAC,,TÜV koji su strucni u svom poslu..Nikad necu razumeti ljude kojima je Mercedes ikona i svetinja i neka mustra udobnosti i kvaliteta...Mercedes nikad nihe bio nikakva mustra, pa cak ni oni najstariji modeli..Postujem tu marku kao veoma staru i sa mnogo godina iskustva, ali tu se prica zavrsava...Od kad JAPANCI prave auta, od tad se prave kvalitet i pouzdanost...Zapamtite,,,,KIA i HYUNDAI prave extremno kvalitetna auta, blizu su JAPANCIMA,,svi ostali su samo kopija autima sa dalekog istoka...ZIVELI..???????

megacar

pre 4 godine

vlasnik sam ceed 2008 god ali 1.6 benzin od 127 KS. Auto se vozi svakog dana par desetina km po bg zbog posla. Nikakav kvar osim redovnog odrzavanja i sijalica. Jedina mana je sto trosi ulje.

sa_pan

pre 4 godine

Ovo je kanta od kola, kao i svi korejci, raspadaju se posle 7 - 8 godina
eksploatacije ...
(Neka hvala, 05. septembar 2019 14:15)

Sva sreća pa se tvoja golf četvorka od 15 god, 2.0 tdi, sa pređenih 154.000km, se ne raspada
(aalborg, 05. septembar 2019 18:35)

Golf IV 15 godina stara NE MOZE biti 2.0 tdi,ne lupaj gluposti

Hipohonder

pre 4 godine

(Molder, 05. septembar 2019 16:54)
Auuu,kako si ti tuzan lik.Svi ovde dobro znamo da nisi ni seo u ceeda niti u bilo koji drugi korejski auto.Pricas napamet ,potpuno pausalno.Vuces neke gadne frustracije,samo nije jasno koje.Valjda je tebi jasno.

Hipohonder

pre 4 godine

(Molder, 05. septembar 2019 23:56)
Leci tu mrznju dok nije kasno tuzni covece.Jasno je da nikad nisi vozio ni kia ni Hyundai auto.Pricas napamet.Sad ti bolje znas od vlasnika ovih vozila.Pusti nas tih svojih prica iz komsiluka i odrasti vec jednom.

Medicinski pobratim.

pre 4 godine

Vozio sam svojevremeno ovaj 1.4, mislim da je imao ili 110 ili 130ks, blagi uzas kako je isao. Do 100km/h treba mi vecnost. To je bilo ja mislim 2010 ili 2011 god.
(Iskander, 05. septembar 2019 15:26)
Dosta ljudi oupste ne zna da vozi benzince,pogotovo atmosferske.Zato se kao i ti zale da je lijen.Benzinac snagu dobije tek na 4000 obrtaja i vise.Zatim igra sa kvacilom,mjenjacem i pravovremenim doziranjem gasa ce svakog tdi-a sa istim brojem KS ostaviti u prasini.

Nemanja

pre 4 godine

2012 sam kupio Hyundai ix35. Platio 22.000 evra. Za taj novac odlican auto. Odlicno sluze, dobra im garancija i slabo se kvare. Vozio sam ga 3 godine pa sam ga prodao. Jednostavno slab mi motor bio (1.6 benzinac) i realno dosta je lose uradjen po kvalitetu materijala. Ali koliko para toliko i muzike, jel tako? Sad vozim BMW 5, 3 litre motor dizel. Prezadovoljan. Svako nek sebe pronadje sta moze da vozi. Na kraju sam ipak misljenja da i nema toliko losih automobila koliko vlasnici vozila mogu da uniste jedan automobil sa losom voznjom i ne odrzavanjem jednog vozila. Kada ne bih bio u mogucnosti da vozim neka malo skuplja kola kupio bih sebi golfa dvojku. Kad vec spominjete ovde golfa sve posle dvojke su kante :) Pozdrav

Luka Laban

pre 4 godine

Odlican test, na stranu hvalospevi vlasnika i botova koji nas ubedjuju da je Kia bolja od Golfa, ma sta od golfa, od Mercedesa...
Moja molba, sto vise testova "jeftinijih" polovnih automobila.
Volim ja da procitam vest o BMW-u "na struju" ali tu se sve zavrsava.
Dobar test ume da natera coveka na razmisljanje da kupi neki drugi auto i da nije "moranje" da se vezujemo za jednu marku.

Stanislav

pre 4 godine

@srbistan
Ljudi se oduševljavaju polovnim kijom zato što će trajati duže nego novi Pežo. Ovo je još jedan auto koji pokazuje da i polovan auto može biti pouzdaniji od novog.

Pragmatic

pre 4 godine

Pohvale za test. Vise ovakvih testova a manje onih za automobile od preko 50.000 koje samo gledamo a nikada necemo imati. Mislim da je najpametnija stvar za srpskog kupca prakticnost. Sobzirom na nasu ekonomsku situaciju ona bi svakako trebala da bude u prvom planu. Ne shvatam nivo emocija koji prosecni Srbin ima prema odluci o kupovini polovnog automobila. Gomila juri nekakve konske snage a 99% voznji im do supermarketa ili na trening po dete (al samo kad pada kisa). Sobzirom na okolnosti zaista je manje bitno kako vuce, kako leze kad uletis sa 100 u krivinu, koliko dugmica i kilograma meke plastike ima unutra. Ono sto bi trebalo da nas zanima je pouzdanost. A za to postoje svetske statistike a cak i nemacki ADAC govori u prilog tome da su Korejanci zapravo novi Japanci. I pored toga kod nas vredi misljenje da je 5 god. stara Kia losija nego 10 god. star Golf.

Konj

pre 4 godine

Komentari kao bojno polje. Ne kopcam ovo - bolji od golfa/losiji od golfa, mozda sam prespavao foru iz neke serije... Ja pikiram Sportage za sledecu godinu, odlican odnos cena/kvalitet. E sad, da kazem da bi mi VW bio los (da je budzet malo jaci), malo mi je to pro*eravanje.

wolf

pre 4 godine

@Molder Ti si druze svaki minimum kredibiliteta izgubio onog trenutka kad si priznao da ti je misljenje kreirano na osnovu iskustva komsinice koja je vozila Sprortage pa ga prodala i kupila Range Rovera. Objasnio si i da nisi bot, i, aj da kazem da ti verujem da nisi, ali tvoje insistiranje na botovanju prosto sve normalne ljude ovde, siguran sam, ubedjuje da si ti u stvari jedan od njih. Nije moguce da bas ti imas iskustva sa bas svakim modelom Kie i da su ti bas bas svi od reda toliko ocajni. Pa ja da imam takvo misljenje u zivotu ne bih trosio vreme da citam vesti o tome jos i da ostavljam hejterske komentare. Pusti nas zadovoljne vlasnike da uzivamo u nasim "krsevima" a ti malo smanji hejt, nije ti to dobro. Verujem da si mlad covek...

Lights

pre 4 godine

Bilo bi lepo pokazati kako se menjaju sijalice fara na Kia Cee'd iz ove generacije. Za desnu se skida sud sa tecnoscu za stakla, a za levu nosac akumulatora. Jako prakticno, pogotovo ako vam sijalica crkne na putu.
(Bojan, 5. septembar 2019 15:01)

Tako rade oni koji ne znaju da bi trebalo ovako

https://www.youtube.com/watch?v=efkyBPqMaTs

Možda ni to nije super praktično ali ipak je lako i brzo u odnosu na mnoge druge modele.

Molder

pre 4 godine

@wolf
Nisi pazio na casu prijatelju...Nije kupila Rang-a,vec je na kraju uzela Skodu Kodijak,ne vidim kakve to ima veze sa kredibilitetom!?Drugo,vozio sam samo stari(ovaj sa slike ceed) i spomenuti Sportidz,ostale modele nisam,ali se jesam vozio u npr Kiji Rio...A zivo me interesuje ciji sam ja sad bot,ovde sam pomenuo Daciju,da nisam sad njihov mozda!?Niko tako pokvareno ne prodaje m... za bubrege kao Hjundaji i Kia,to je jedini razlog zasto ih komentarisem...A da ima ljudi koji ne znaju da kupe auto,ima i to dosta,njihov problem,sam si se pronasao...

Vlado

pre 4 godine

Vozio ga, prezadovoljan. Za 6 godina samo akumulator promenio posle 3 godine i par h7 sijalica. Pouzdan i stabilan na drumu. Platom sam mogao priustim i skuplji i popularniji, ali zaista mi se nisu bacale pare na izvikana auta sa mnogo losijom opremom.

Ivan ZG

pre 4 godine

Ovaj auto kao i SVI KIA i Hyundai modeli noviji od ovoga su radne mazge. Zahtjevaju minimum održavanja, a dobro će vas služiti preko 300.000 km.
Ovaj auto za razliku od Golfa tih godišta nema problema sa pucanjem lanca (i posljedičnom generalnom havarijom na motoru), nema problema sa turbinom (jer je i nema), ne pregaraju glave motora i ne troši ulje kao lud i pod garancijom i za to vam kažu da je normalno (do 0,7 litara na 1000 km!).
U odnosu na Golfa ima više mjesta za koljena na stražnjim sjedalima i komotno se voze troje ljudi dok kod Golfa smeta jako velik tj. visok tunel na sredini stražnje klupe pa se može voziti samo 4 osobe u autu.
Kod Golfa je bolje (ne mogu se sada ničega sjetiti)...

Bole

pre 4 godine

Druže auto se ne kupuje na osnovu mišljenja drugih ljudi. Nećeš ti ništa naći na forumu bezveze gubiš vreme. Svi će da te lažu. I novinari isto. Koji god emisiju gledaš nikad nema neka zamerka na kvalitet. Auto kuće pre emitovanja pregledaju video i određuju šta će da se izbaci. Pa neće ti ono dati auto da ga napljuješ. To je njima reklama. To ti je ono na emisiji sat kad kaže za nekog suva da je udoban,mekan,sve top i onda kao test stabilnosti prolazi bez problema. Pa ne može da bude i mekan i stabilan (i još visoko težište) čista fizika. To su priče za naivne kupce (pošto najviše novih automobila kupuju upravo ljudi koji ne znaju ništa o tome, ljutite se koliko hoćete ali to je činjenica) koji će im slepo poverovati. Svako ko zna nešto o tome prepoznaje da je u pitanju laž a onaj ko ne zna, upecaće se. Sve je to marketing. Svako će te ubeđivati da je njegov auto najbolja kupovina. Ja lično vozi. Golfa 7 i znam da Kia nije baš na nivou golfa ali je bolji odnos cene i kvaliteta. Golf će u nekim visokim paketima opreme biti bolji od kije ali će i koštati više. Ako nisi picajzla (nisi opsednut detaljima kao ja) kupi kiju, neće ti biti žao. Brat ih često ima u servisu, (to ne znači da se kvari i da je loš) svideo nam se auto za razliku od nekih, da ih sad ne prozivamo. Ja bih bio zadovoljan sa takvim autom a golfa vozim iz nekih ličnih razloga. Preporuka od Vagenovca.

Bruce Lee

pre 4 godine

Trenutno vozim Audi A4 Allroud Quattro 2.0tdi od 177ps, 2014 godište. imam i Kia Venga 1.6 benzin od 125ps, 2014 godište. I ceo život vozim audije, prvi put Kia i auto me oduševi šta pruža za odnos cena kvalitet.

Kažem samo

pre 4 godine

@rog Ima, i to u Auto bildu. Da stvar bude luđa, ne jednom sam naišao na ne tako blagonaklone testove i ocene za Mercedes, dok je VW uvek i u svemu pobednik. Ono što se promenilo u poslednjih nekoliko godina je odnos nemačke auto-štampe prema Korejcima, konkretno Hyundai-Kia su u očima Nemaca mnogo ozbiljniji brendovi nego pre.

333-555

pre 4 godine

Ja sam ovaj auto povoljno kupio od rođaka 2013 godine bio star samo godinu dana i imao 24 000 km na satu.
Bio je restatjling model ProCeed malo ulepšan u odnosu na ovaj sa slike.

Moji utisci : Ne znam kako da objasnim ali nisam se pronašao u njemu.
Dizel 1.6 crdi,malo je trošio,lepo išao ali jednostavno se nisam pronašao u njemu.
Sve mi je delovalo šuplje,lagano iako novo nije mi ulivalo poverenje.
Vozio sam ga godinu dana auto je bukvalno mirisao na novo.Odradio jedan servis u ovl.servisu (pojma nemaju,dunsteri kojima treba jedan radni sat da zamene sijalicu).
Nisam imao nikakvih problema,auto je bio u garanciji i ne bi ja sigurno imao problema sa njim jer je bio nov i malo je prešao ali sam ga prodao doplatio hiljadu eura i kupio Golfa isto godište sa kilometražom većom za 100 000 km.
Nisam se pokajao jednostavno sam se pronašao u Golfu nekako mi utisak u vožnji,materijali i pozicija u njemu ulivaju poverenje.

Ne iažem da je ova Kija loša ali mene nije oduševila.

BNS

pre 4 godine

Trazio sam u ovlascenom KiA (Galenika) servisu sondu temperature izduvnih gasov, cena 32000 din ista sonda u nemackoj 76 eur, morao sam da putam prodavca da nije zamenio cenu sondu za cenu radilice

mile rizik

pre 4 godine

Ali morate da pomenete tog golfa. Sta je srbistanski mentalitet. KIA je prestigla golfa i VW, na americkom trzistu ga je oduvala. Samo se jos Balkanci i niskoobrazovani loze na VW.

Neko iz mase

pre 4 godine

Haha koja frustracija volksvagenom. Kad god se pomenu kola, nova ili polovona, neko krene da pocne da prica o vagenu i to obicno neko ko ga ne vozi. S obzirom da vise nisu toliko skupi, kapiram da nije ljubomora, ali mi nije jasno sta je.
Silom prilika vozim matorog pasata jer sam ga dobio ekstra jeftino. Da je pouzdan jeste, da je ruzan i da dimi i to jeste. Meni je jeftin i udoban i nerealno mi je da ljude cenim po marki kola koja voze. Uzivajte ljudi u svojim kolima, menjajte ih ako mozete, i pustite druge da uzivaju u svojim.
Auto iz teksta je lep i, kazu ljudi, pouzdan. Zelim ga svima koji imaju losija kolca. :)

Vlada

pre 4 godine

Imam kiju vec sedam godina i nista se za sada nije raspalo. Sigurno da postoje bolji automobili ali meni je dovoljno to sto imam. Sipam gorivo, jednom godisnje uradim servis i ne razmisljam o automobilu. Sednem i vozim nisam imao nikakav problem osim razbijenog stakla. Jos uvek mi je sportage lep i prostran, voznja u njemu je sasvim prijatna. Ostali neka voze sta god zele i misle da treba. Mene je kija do sada lepo sluzila, razmislio bih ponovo o kiji ali su im cene u danasnje vreme daleko od povoljnih. Mozda su malo prebrzo usli u vodece cenovne segmente.

Gogisa

pre 4 godine

Uzeo sam kiu ceed 2010 god. Sa 73000 km benzin 1,4 90 ks.Prodao je posle tri godine sa 120000km.Nikakvih problema nisam imao osim sto je slaba u preticanju(mali obrtni moment) i potrošnja u gradu 7-9 lit a na ovorenom magistralnom putu 6-6,5.Na auto putu sa 130 i uključenom klimom od 7,5 do 8,2. Uzeo bih ponovo kiu ali samo 1,6 dizel i ništa drugo.

Dex

pre 4 godine

@ rog...a i svi ostali, da je ne reklamiram, nije korektno ali emisija koju vodi Miodrag Piroški je najrealnija kada su testovi automobila u pitanju. Uvek ima pohvale ali i zamerke kada testira neki automobil.
Kija je po meni automobil, da ne kažem za izbegavanje, ali za prst na čelo pre kupovine, jer treba uvek razmišljati i o prodaji jer nećete hteti da se sahranite u dotičnom automobilu. Ende

bdi

pre 4 godine

KIA - Korejska Imitacija Automobila. Ne moze Golfu i ostalima vodu da prinese. Tuzni anemicni motor koji i dan danas prodaju upakovan u novu plastiku.

sid

pre 4 godine

Prodajem kia ceed 1.6 crdi 115 ks kupljen nov 2010, originalno stanje, i niko sa kupi, dodju vide, nema zamerke, ali dzaba sto je auto dobar, sto ne treba ulaganja, registrovan, nas covek ipak vise voli auto iz uvoza za 'originalnih' 130-150 hiljada km

vozač demokrata

pre 4 godine

Ovo je samo još jedan dokaz da VW nema konkurenciju zadnjih 20 godina.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (exRadex, 5. septembar 2019 18:47)
Golf je ispao iz konkurencije sa dolaskom modela reno 19. To je bilo 1988 godine. Francuzi uspeli da naprave bolji auto.

CaNmA

pre 4 godine

(ns ja, 05. septembar 2019 14:12)

Znaci, po Vama, samo benzince kupuju smekeri, a dizele Srpski seljoberi ( Vi ste verovatno rodjeni u Norveskoj...)...

Lars

pre 4 godine

@Ovo je kanta od kola, kao i svi korejci, raspadaju se posle 7 - 8 godina eksploatacije ...
(Neka hvala, 05. septembar 2019 14:15)

Moj "korejac" se ne raspada posle 10 godina naprotiv Vec par sezona odlazem kupovinu novog jer mi je besmisleno da ga menjam kad ovako lepo slusa uz srvarno minimalna ulaganja. Ponovo cu uzeti novu korejsku kantu da budem potpuno miran bar jos deceniju.. nakon ovog iskustva mi druge opcije, naravno u tom cenovnom rangu - do 17,18 000e ne padaju na pamet.

Bruder

pre 4 godine

@München 1860 , prijatelju moj ,nema nepristrasnih ,koliko novca das tako te hvale ...po meni najbolje je da zoves nekog ko popravlja vozila ,ne ovlasteni servis ,nego neko ko dobija vozila na popravku ,konkretno motor ,elektrika ,menjaci itd . Za neke motore pouzdano znam da su losi ,a to su BMW 2.0 / 3.0 diesel N47/N57 , Rover 2.7/3.0/3.6 diesel , Opel Insignia / Astra 2.0 diesel, Subaru 2.0 Diesel , Mercedes sa 651 motorom , Citroen /Peugeot 1.4-2.0 Hdi , Mercedes sa 1.6 diesel motorom iz Renaulta ,Nissan 1.6 dci , Fiat sa fordovim motorom 2.2 , fiat sa 1.4 motorom benzin ,mini sa 1.6 motorom benzin ,vw sa 1.2/1.4/1.9/2.0 diesel i 1.2/1.4 benzin ,TFSI motori od VW ,Kia ima problem sa menjacima , ostali ono ...

Bruder

pre 4 godine

Radio u nemackom koncernu ,posle 2 godine se ishabala plastika na prekidacu za svetlo ,popucali nosaci prozora ,otpala farba sa haube ,popucale glave motora , otisao plivajuci zamajac ...ne mogu se setiti svih problema ,nema sanse da kupim nemca ,pogotovo ne dizela ,to ti je isto kao i phone i android . ovamo kenjaju po androidu ,zapucava se ko zna sta jos ,a i phone gore smece od smeca za brdo novca . Peimera radi jedna kia u osnovnom paketu nudi klimu ,a nemac nema ,da ne pricam o pouzdanosti , svi se kunu u 200-300 ,pa i 500 hiljada km bez problema na nemcima ,a puknu u garanciji ...japan je zakon ,ali bez dizela

rog

pre 4 godine

Pozdrav svima, da li postoji neki naš portal ili forum na internetu gde se mogu informisati o pojedinim markama i modelima novih automobila. Ali ne kao ovde rekla kazala nego u vidu relevantnih testova i ocena ljudi koji se time stručno bave?!
Nisam uspeo nešto tako da nađem?!
(München 1860, 05. septembar 2019 18:58)

Ljudi koji se time strucno bave i koji mogu da dodju do novih test modela najcesce i nisu objektivni. Prilicno cupava situacija, da bi dobio auto na test mora da bude pozitivan. Pogledaj samo autotestove SAT. Nema sanse da ces cuti bilo sta negativno da ima neku tezinu. Ipak se na tome zaradjuju novci.

Nego ja imam drugo pitanje. Jel u Nemackoj ikad napravljen test nemackog vozila i da je bio negativan.

MarcoPolo

pre 4 godine

Imao sam ga, ali sa dizel motorom 1.6 od 116ks. Išao je kao zmaj. Malo je plastika odrađena amaterski, ali u globalu je dobar autić.

Rio

pre 4 godine

Vlasnik modela pro_ceed 2008 1.6crdi dve godine. Kupio ga od prvog vlasnika sa 160000km,od tada presao 30 000km. Sto se tice motora izuzetno pouzdan,nikad nikakav problem,nikakva lampica.
Mana,bar za mene izuzetno tvrdo vesanje, bukvalno svaka rupa mi pomeri bubreg.

Srecom,imamo dobre puteve :) Menjao jabucice,amortizere(skupi su),stabilizatore i jos neke delove u trapu. Ali to je vec posledica ocajnih puteva na jugu Srbije.
Ono sto me takodje mnogo nervira je i veoma nizak prednji branik(pritom veoma slab),vise puta sam ga zakacio i popravljao. Sve u svemu,nisam se pokajao.

V

pre 4 godine

Tast ima i30 2008 godiste od popravki je imao prosle godine jedno ulaganje od 100tinak eura neka sonda je otisla, sem toga samo odrzavanje. Cale isto ima i30 ali 2014 god, za sad 55000 bez ikakvih problema doduse mala je kilometraza, ali eto nekim auto brendovima je normala i pre toga zaglavljuju po servisima, cesto dizu ljudima kosu na glavi jer se pitaju sta ce posle garancije da rade ako ga sad vec teraju par puta na popravke.

Dragan

pre 4 godine

Ja vozim korejca 2007. 1.6 benzin, prvi sam vlasnik. Prešao sam 167k. Dva velika servisa,amortizeri i nešto malo oko vešanja pre par meseci. Bez ikakvog kvara do sada. Potrošnja 10 u gradu, 7 na otvorenom. Sledeći auto Sportage 1.6gdi.Žuti su zakon.

München 1860

pre 4 godine

Pozdrav svima, da li postoji neki naš portal ili forum na internetu gde se mogu informisati o pojedinim markama i modelima novih automobila. Ali ne kao ovde rekla kazala nego u vidu relevantnih testova i ocena ljudi koji se time stručno bave?!
Nisam uspeo nešto tako da nađem?!

aalborg

pre 4 godine

Ovo je kanta od kola, kao i svi korejci, raspadaju se posle 7 - 8 godina eksploatacije ...
(Neka hvala, 05. septembar 2019 14:15)

Sva sreća pa se tvoja golf četvorka od 15 god, 2.0 tdi, sa pređenih 154.000km, se ne raspada

kro-manjon

pre 4 godine

@skituljak Kolega uzeo nov 2012., ja uzeo Alfu staru 5 godina. Istog dana na parkingu nas cukne neko i ulubi vrata. Nekon kratkog vremena njegova vrata na mestu udara pocnu da korodiraju, moja su stajala par godina i nisu mrdnula nigde. Super izgledaju te Kia-e ali lim im je katastrofa.
Btw da neko ne pocne da proziva za alfu, 7 godina koliko sam je vozio samo radio redovno servise i kocnice i na kraju dve prednje viljuske. Kolega se Ceed-a brzo resio.

kimi R

pre 4 godine

@Smuleco
Pogotovo su taj odnos pogodili sa zadnjom generacijom i oni pa i brat I30 koje je na ulici vidiš ređe od Porshea. Prethodne da, ali zadnje ni prići tome.

da da

pre 4 godine

@nsja

Ne mislim nista lose, samo kazem da je to najgora opcija, nisam vam ja kriv sto biste vozili kola od vise kubika a sebe ubedjujete da je ovo top. Protiv dizela sam vise nego iko, kazem samo da se takodje ne moze porediti sa golfom. Golf je vec ne znam koju godinu za redom najprodavaniji, pa nije dzabe tu. Jedina mana mu je neudobnost

poz od "elite" ili kako si me vec nazvao

nodi

pre 4 godine

Ja molim urednika, novinare i sve ostale, nemojte sa ovakvim dobrim i realnim testovima skromnih vozila, koje nas covek moze da priusti, da urusavate nivo dziberizacije nasih gradjana! Ovde takva racionalna i korisna vozila nikog ne zanimaju! Mi smo tradicionalno, posto su i nasi dedovi i ocevi vozili, navikli na vozila od minimum 200ks, koja su malo presla, a u stanju nov, nov, nov! Kako da na jednog ovakvog korejanca postavim brojanicu i krst na retrovizor, kako, ne prilici!

tex viler

pre 4 godine

imam 2 auta...prvi mi je accent 2000 g..kockica 1.35 86 ks...ide pristojno za tu snagu...cudo od kola nikad ni jedan kvar...svaki dan ga upalim minimum 30 puta za potrkusice...nije bas za auto put i uzbrdice ali po lokalu extra...ovi novi ne znam kakvi su....

skituljak

pre 4 godine

Komentarisu ljudi auto koji nisu vozili ili su navodno probali moz misliti. Auto se proizvodio od 2008 do 2012. Imate tri serije ovog auta. Druga setija ima drugi motor i mala razlika u enterijeru (volan je najupecatljivija razlika) treca ima razlicitu prednju masku i zadnja stop svetla ostalo je sve isto. Inace isti motor nosi i hjundai i30. Auto imam 4 god 1.4 benzin 2010 god. Kupljen u Srbiji, ja kupio od prvog vlasnika. Presao sam oko 75000km (auto ukupno 189000) jedino ulaganje redovan servis i plocice. I APSOLUTNO NISTA VISE. Tacno je da je u prve dve brzine lenj, nista specijalno ali jeste, to je i jedina mana. Za sve ostalo preporuka. Enterijer i oprema za 3 klase ispred golfa, a manje kosta. Pametnom dosta.

lud dzbunjen

pre 4 godine

Ne mogu verovati kakve komentare neki ostavljaju, pobogu auto je 10 god star sta ocekujete?
Inace imam novu Kia Seed 2018 god i nemam ni jednu primedbu. Bolje da ne pisem kakvi su sve modeli izasli posle ovog.

Zeljko

pre 4 godine

Imam ProCeed 2009, 1.4 benzin 120ks. Auto ide odlično! Troši po gradu 8l, autoput (130-140km/h) 8-9l, a kad idem obilaznim putevima (80km/h) 6l.
Nisam ima nikakav kvar. Redovno ga servisiram! Lak za parkirati! Odličan!

r53

pre 4 godine

(Da da) Ne slazem se, verovatno nisi probao nove turbo benzince od 1.4 npr. Naravno u malom automobilu koji ne sluzi za 4 osobe i torbekanje vec npr Alfa Mito, Fiat Abarth ili cak slabasni Mini One 1.4 turbo benzin od 102ks. S dvoje ljudi unutra ide vrlo pristojno. Ono sto je po meni besmisleno su grdosije tipa Qashqai sa 1.3 benzincem. To je vec bizarno.

Hipohonder

pre 4 godine

Ovo je kanta od kola, kao i svi korejci, raspadaju se posle 7 - 8 godina eksploatacije ...
(Neka hvala, 05. septembar 2019 14:15)
Cak i u Srbiji ima KIA i Hyundai od 20 i kusur godina sa preko 500k km na satu.To su jos stara vozila dok nisu poceli da se dizajniraju i proizvode u Evropi,znaci pre znatnih unapredjenja.Ti pricas da se raspadaju za 7 do 8 god.Cak i ovaj sa testa koji je pun decijih bolesti jer je prvi evropski model ne izgleda da se raspao.Motori su nepoderivi sto se izdrzljivosti tice.Ovaj model je na super testu od 100k km proglasen pobednikom tog testa izdrzljivosti.Rasklopljen je potpuno i nikakvog traga habanja nije bilo.Troskovi eksploatacije najnizi u odnosu na konkurenciju.Zamisli da ford i vw nisu bili ni u prvih 10.Auto Bild je radio test nije JD power,nije misljenje vlasnika vec strucnih lica.A ti hejtuj bez argumenata.

Molder

pre 4 godine

Kia botovi,pun gas,zadivljujuce...Inace sam vozio upravo ovakav primerak kada je bio nov,ja nemam reci koliko je to tuzno prevozno sredstvo (ne auto,vec sredstvo)... Dinamika voznje apsolutna nula, svaki deo kao da je sklepan tj.preuzet od drugog auta,u voznji motor i menjac reaguju kao mrtav konj a udobnost tragikomicna, sasija kao po kazni da se nalazi u autu...Potpuno bezlicno, beskrvno, i kineski lose odradjeno vozilo...A od ove price samo sam sijalice promenio,vrapci imaju proliv... Dacia duplo manje kosta a potpuno istu uslugu daje...

Iskander

pre 4 godine

Vozio sam svojevremeno ovaj 1.4, mislim da je imao ili 110 ili 130ks, blagi uzas kako je isao. Do 100km/h treba mi vecnost. To je bilo ja mislim 2010 ili 2011 god.

Bojan

pre 4 godine

Bilo bi lepo pokazati kako se menjaju sijalice fara na Kia Cee'd iz ove generacije. Za desnu se skida sud sa tecnoscu za stakla, a za levu nosac akumulatora. Jako prakticno, pogotovo ako vam sijalica crkne na putu.

Slovenac

pre 4 godine

U SLO se Ceed-ovi prodaju u roku od 48 sati, ako stavis normalnu cenu. Zbog velike popularnosti i pouzdanosti ne dolaze uopce do preprodavaca. U SLO sad KIA znaci KonacnoImamAvto!

Basilico

pre 4 godine

Vozio sam svojevremeno ovaj 1.4, mislim da je imao ili 110 ili 130ks, blagi uzas kako je isao. Do 100km/h treba mi vecnost. To je bilo ja mislim 2010 ili 2011 god.

Imao je 109 ks. Dakle, posto ni sam ne znas snagu, ne treba verovati tvojoj proceni.

ns ja

pre 4 godine

ZA (Da da, 5. septembar 2019 13:35), pa matori ovo i nije članak za vas "elitu", uzmeš 20 i kusur `iljada evra, odeš u radnju i kupiš si auto, što se ovde smaraš pljuvanjem?

Ili si ti možda od onih što nemaju leba da jedu ali mora da se ima za dizela bez dpf-a i obavezno da je čipovan na 150KS i da smrdi iza ko` iz gumare..jer život i vožnja; po kiši, ili do pijace i dete do zubara i na hor, nemaju nikakvog smisla ako nije u prljavom, smrdljivom izraubovanom dizel kršu, a vikendom kod majstora u šupu na ćošak. Je li tako matori, a!?

Zbog likova kao gore navedeni, ovo su često automobili koji mogu da se nađu po povoljnoj ceni, a u pristojnom voznom stanju! i da naravno: odvešće vas svugde, za razliku od dizel krševa koji Srbi vole, ali ne smeju njima dalje od grada da mrdnu (jer šlep služba je skupa)

Nije sramota biti skromnog budžeta i zdrave logike, sramota je biti iskompleksirana sirotinja i kupovati ono što realno nikada (pa čak ni tada) ne možeš sebi da priuštiš, i onda uvaljuješ i sebe i druge u nepotrebne probleme..

Da da

pre 4 godine

Ima li gore, benzinac sa malo kubika. Ide kao jugo, baca benzin kao 2.0, utisak ko da vozis konzervu. Benzinac mora da bude ili 1.2 za po gradu ili 2.0 pa na vise. Zamisli krenes na put s ovim vas cetvoro, torbe i klima. M*da do krova.

Hehe

pre 4 godine

@(Da da, 5. septembar 2019 13:35)

Dodaj na to i krovni kofer od 400l. I tako godinama, samo hyundai. Uvek ga pretovarim, tj. zena. Bolje bi bilo da je jaci motor, ali nema nekih preteranih zamerki ni ovom malom. Ekonomican i vuce solidno, povremeno mora u visoke obrtaje.

Hipohonder

pre 4 godine

Od skoro privremeni vlasnik jedne 1.6 dizel 2011 godište. Prijatno iznenadjen!
(Kraft, 05. septembar 2019 13:34)
Velika razlika izmedju dizela i ovog 1.4 benzina.Vozio sam taj benzinac na testu,tuga ziva.Posedovao isti ovaj model sa jacom opremom 1.6 crdi citavih 5 god.i bezbrizno presao 100k km samo uz zamenu plocica i zadnjeg stop svetla koje je pokrila garancija.Sreo tipa pre par meseci koji sad vozi taj auto.Menja ga za novi ceed ali benzin.I on se navozao,presao do sada oko 250k km. bez kvarova.Auto vidim ocuvan osim ostecenja krila pri nekom cukanju.Rekoh mu nemoj benzin 1.4,ne znam sta je uradio.

ns ja

pre 4 godine

ZA (Da da, 5. septembar 2019 13:35), pa matori ovo i nije članak za vas "elitu", uzmeš 20 i kusur `iljada evra, odeš u radnju i kupiš si auto, što se ovde smaraš pljuvanjem?

Ili si ti možda od onih što nemaju leba da jedu ali mora da se ima za dizela bez dpf-a i obavezno da je čipovan na 150KS i da smrdi iza ko` iz gumare..jer život i vožnja; po kiši, ili do pijace i dete do zubara i na hor, nemaju nikakvog smisla ako nije u prljavom, smrdljivom izraubovanom dizel kršu, a vikendom kod majstora u šupu na ćošak. Je li tako matori, a!?

Zbog likova kao gore navedeni, ovo su često automobili koji mogu da se nađu po povoljnoj ceni, a u pristojnom voznom stanju! i da naravno: odvešće vas svugde, za razliku od dizel krševa koji Srbi vole, ali ne smeju njima dalje od grada da mrdnu (jer šlep služba je skupa)

Nije sramota biti skromnog budžeta i zdrave logike, sramota je biti iskompleksirana sirotinja i kupovati ono što realno nikada (pa čak ni tada) ne možeš sebi da priuštiš, i onda uvaljuješ i sebe i druge u nepotrebne probleme..

Slovenac

pre 4 godine

U SLO se Ceed-ovi prodaju u roku od 48 sati, ako stavis normalnu cenu. Zbog velike popularnosti i pouzdanosti ne dolaze uopce do preprodavaca. U SLO sad KIA znaci KonacnoImamAvto!

Hipohonder

pre 4 godine

Ovo je kanta od kola, kao i svi korejci, raspadaju se posle 7 - 8 godina eksploatacije ...
(Neka hvala, 05. septembar 2019 14:15)
Cak i u Srbiji ima KIA i Hyundai od 20 i kusur godina sa preko 500k km na satu.To su jos stara vozila dok nisu poceli da se dizajniraju i proizvode u Evropi,znaci pre znatnih unapredjenja.Ti pricas da se raspadaju za 7 do 8 god.Cak i ovaj sa testa koji je pun decijih bolesti jer je prvi evropski model ne izgleda da se raspao.Motori su nepoderivi sto se izdrzljivosti tice.Ovaj model je na super testu od 100k km proglasen pobednikom tog testa izdrzljivosti.Rasklopljen je potpuno i nikakvog traga habanja nije bilo.Troskovi eksploatacije najnizi u odnosu na konkurenciju.Zamisli da ford i vw nisu bili ni u prvih 10.Auto Bild je radio test nije JD power,nije misljenje vlasnika vec strucnih lica.A ti hejtuj bez argumenata.

aalborg

pre 4 godine

Ovo je kanta od kola, kao i svi korejci, raspadaju se posle 7 - 8 godina eksploatacije ...
(Neka hvala, 05. septembar 2019 14:15)

Sva sreća pa se tvoja golf četvorka od 15 god, 2.0 tdi, sa pređenih 154.000km, se ne raspada

Bojan

pre 4 godine

Bilo bi lepo pokazati kako se menjaju sijalice fara na Kia Cee'd iz ove generacije. Za desnu se skida sud sa tecnoscu za stakla, a za levu nosac akumulatora. Jako prakticno, pogotovo ako vam sijalica crkne na putu.

Basilico

pre 4 godine

Vozio sam svojevremeno ovaj 1.4, mislim da je imao ili 110 ili 130ks, blagi uzas kako je isao. Do 100km/h treba mi vecnost. To je bilo ja mislim 2010 ili 2011 god.

Imao je 109 ks. Dakle, posto ni sam ne znas snagu, ne treba verovati tvojoj proceni.

skituljak

pre 4 godine

Komentarisu ljudi auto koji nisu vozili ili su navodno probali moz misliti. Auto se proizvodio od 2008 do 2012. Imate tri serije ovog auta. Druga setija ima drugi motor i mala razlika u enterijeru (volan je najupecatljivija razlika) treca ima razlicitu prednju masku i zadnja stop svetla ostalo je sve isto. Inace isti motor nosi i hjundai i30. Auto imam 4 god 1.4 benzin 2010 god. Kupljen u Srbiji, ja kupio od prvog vlasnika. Presao sam oko 75000km (auto ukupno 189000) jedino ulaganje redovan servis i plocice. I APSOLUTNO NISTA VISE. Tacno je da je u prve dve brzine lenj, nista specijalno ali jeste, to je i jedina mana. Za sve ostalo preporuka. Enterijer i oprema za 3 klase ispred golfa, a manje kosta. Pametnom dosta.

Zeljko

pre 4 godine

Imam ProCeed 2009, 1.4 benzin 120ks. Auto ide odlično! Troši po gradu 8l, autoput (130-140km/h) 8-9l, a kad idem obilaznim putevima (80km/h) 6l.
Nisam ima nikakav kvar. Redovno ga servisiram! Lak za parkirati! Odličan!

Pragmatic

pre 4 godine

Pohvale za test. Vise ovakvih testova a manje onih za automobile od preko 50.000 koje samo gledamo a nikada necemo imati. Mislim da je najpametnija stvar za srpskog kupca prakticnost. Sobzirom na nasu ekonomsku situaciju ona bi svakako trebala da bude u prvom planu. Ne shvatam nivo emocija koji prosecni Srbin ima prema odluci o kupovini polovnog automobila. Gomila juri nekakve konske snage a 99% voznji im do supermarketa ili na trening po dete (al samo kad pada kisa). Sobzirom na okolnosti zaista je manje bitno kako vuce, kako leze kad uletis sa 100 u krivinu, koliko dugmica i kilograma meke plastike ima unutra. Ono sto bi trebalo da nas zanima je pouzdanost. A za to postoje svetske statistike a cak i nemacki ADAC govori u prilog tome da su Korejanci zapravo novi Japanci. I pored toga kod nas vredi misljenje da je 5 god. stara Kia losija nego 10 god. star Golf.

rog

pre 4 godine

Pozdrav svima, da li postoji neki naš portal ili forum na internetu gde se mogu informisati o pojedinim markama i modelima novih automobila. Ali ne kao ovde rekla kazala nego u vidu relevantnih testova i ocena ljudi koji se time stručno bave?!
Nisam uspeo nešto tako da nađem?!
(München 1860, 05. septembar 2019 18:58)

Ljudi koji se time strucno bave i koji mogu da dodju do novih test modela najcesce i nisu objektivni. Prilicno cupava situacija, da bi dobio auto na test mora da bude pozitivan. Pogledaj samo autotestove SAT. Nema sanse da ces cuti bilo sta negativno da ima neku tezinu. Ipak se na tome zaradjuju novci.

Nego ja imam drugo pitanje. Jel u Nemackoj ikad napravljen test nemackog vozila i da je bio negativan.

Dragan

pre 4 godine

Ja vozim korejca 2007. 1.6 benzin, prvi sam vlasnik. Prešao sam 167k. Dva velika servisa,amortizeri i nešto malo oko vešanja pre par meseci. Bez ikakvog kvara do sada. Potrošnja 10 u gradu, 7 na otvorenom. Sledeći auto Sportage 1.6gdi.Žuti su zakon.

Hehe

pre 4 godine

@(Da da, 5. septembar 2019 13:35)

Dodaj na to i krovni kofer od 400l. I tako godinama, samo hyundai. Uvek ga pretovarim, tj. zena. Bolje bi bilo da je jaci motor, ali nema nekih preteranih zamerki ni ovom malom. Ekonomican i vuce solidno, povremeno mora u visoke obrtaje.

Bruder

pre 4 godine

Radio u nemackom koncernu ,posle 2 godine se ishabala plastika na prekidacu za svetlo ,popucali nosaci prozora ,otpala farba sa haube ,popucale glave motora , otisao plivajuci zamajac ...ne mogu se setiti svih problema ,nema sanse da kupim nemca ,pogotovo ne dizela ,to ti je isto kao i phone i android . ovamo kenjaju po androidu ,zapucava se ko zna sta jos ,a i phone gore smece od smeca za brdo novca . Peimera radi jedna kia u osnovnom paketu nudi klimu ,a nemac nema ,da ne pricam o pouzdanosti , svi se kunu u 200-300 ,pa i 500 hiljada km bez problema na nemcima ,a puknu u garanciji ...japan je zakon ,ali bez dizela

Hipohonder

pre 4 godine

Od skoro privremeni vlasnik jedne 1.6 dizel 2011 godište. Prijatno iznenadjen!
(Kraft, 05. septembar 2019 13:34)
Velika razlika izmedju dizela i ovog 1.4 benzina.Vozio sam taj benzinac na testu,tuga ziva.Posedovao isti ovaj model sa jacom opremom 1.6 crdi citavih 5 god.i bezbrizno presao 100k km samo uz zamenu plocica i zadnjeg stop svetla koje je pokrila garancija.Sreo tipa pre par meseci koji sad vozi taj auto.Menja ga za novi ceed ali benzin.I on se navozao,presao do sada oko 250k km. bez kvarova.Auto vidim ocuvan osim ostecenja krila pri nekom cukanju.Rekoh mu nemoj benzin 1.4,ne znam sta je uradio.

Ivan ZG

pre 4 godine

Ovaj auto kao i SVI KIA i Hyundai modeli noviji od ovoga su radne mazge. Zahtjevaju minimum održavanja, a dobro će vas služiti preko 300.000 km.
Ovaj auto za razliku od Golfa tih godišta nema problema sa pucanjem lanca (i posljedičnom generalnom havarijom na motoru), nema problema sa turbinom (jer je i nema), ne pregaraju glave motora i ne troši ulje kao lud i pod garancijom i za to vam kažu da je normalno (do 0,7 litara na 1000 km!).
U odnosu na Golfa ima više mjesta za koljena na stražnjim sjedalima i komotno se voze troje ljudi dok kod Golfa smeta jako velik tj. visok tunel na sredini stražnje klupe pa se može voziti samo 4 osobe u autu.
Kod Golfa je bolje (ne mogu se sada ničega sjetiti)...

MarcoPolo

pre 4 godine

Imao sam ga, ali sa dizel motorom 1.6 od 116ks. Išao je kao zmaj. Malo je plastika odrađena amaterski, ali u globalu je dobar autić.

Rio

pre 4 godine

Vlasnik modela pro_ceed 2008 1.6crdi dve godine. Kupio ga od prvog vlasnika sa 160000km,od tada presao 30 000km. Sto se tice motora izuzetno pouzdan,nikad nikakav problem,nikakva lampica.
Mana,bar za mene izuzetno tvrdo vesanje, bukvalno svaka rupa mi pomeri bubreg.

Srecom,imamo dobre puteve :) Menjao jabucice,amortizere(skupi su),stabilizatore i jos neke delove u trapu. Ali to je vec posledica ocajnih puteva na jugu Srbije.
Ono sto me takodje mnogo nervira je i veoma nizak prednji branik(pritom veoma slab),vise puta sam ga zakacio i popravljao. Sve u svemu,nisam se pokajao.

r53

pre 4 godine

(Da da) Ne slazem se, verovatno nisi probao nove turbo benzince od 1.4 npr. Naravno u malom automobilu koji ne sluzi za 4 osobe i torbekanje vec npr Alfa Mito, Fiat Abarth ili cak slabasni Mini One 1.4 turbo benzin od 102ks. S dvoje ljudi unutra ide vrlo pristojno. Ono sto je po meni besmisleno su grdosije tipa Qashqai sa 1.3 benzincem. To je vec bizarno.

Vlada

pre 4 godine

Imam kiju vec sedam godina i nista se za sada nije raspalo. Sigurno da postoje bolji automobili ali meni je dovoljno to sto imam. Sipam gorivo, jednom godisnje uradim servis i ne razmisljam o automobilu. Sednem i vozim nisam imao nikakav problem osim razbijenog stakla. Jos uvek mi je sportage lep i prostran, voznja u njemu je sasvim prijatna. Ostali neka voze sta god zele i misle da treba. Mene je kija do sada lepo sluzila, razmislio bih ponovo o kiji ali su im cene u danasnje vreme daleko od povoljnih. Mozda su malo prebrzo usli u vodece cenovne segmente.

Bole

pre 4 godine

Druže auto se ne kupuje na osnovu mišljenja drugih ljudi. Nećeš ti ništa naći na forumu bezveze gubiš vreme. Svi će da te lažu. I novinari isto. Koji god emisiju gledaš nikad nema neka zamerka na kvalitet. Auto kuće pre emitovanja pregledaju video i određuju šta će da se izbaci. Pa neće ti ono dati auto da ga napljuješ. To je njima reklama. To ti je ono na emisiji sat kad kaže za nekog suva da je udoban,mekan,sve top i onda kao test stabilnosti prolazi bez problema. Pa ne može da bude i mekan i stabilan (i još visoko težište) čista fizika. To su priče za naivne kupce (pošto najviše novih automobila kupuju upravo ljudi koji ne znaju ništa o tome, ljutite se koliko hoćete ali to je činjenica) koji će im slepo poverovati. Svako ko zna nešto o tome prepoznaje da je u pitanju laž a onaj ko ne zna, upecaće se. Sve je to marketing. Svako će te ubeđivati da je njegov auto najbolja kupovina. Ja lično vozi. Golfa 7 i znam da Kia nije baš na nivou golfa ali je bolji odnos cene i kvaliteta. Golf će u nekim visokim paketima opreme biti bolji od kije ali će i koštati više. Ako nisi picajzla (nisi opsednut detaljima kao ja) kupi kiju, neće ti biti žao. Brat ih često ima u servisu, (to ne znači da se kvari i da je loš) svideo nam se auto za razliku od nekih, da ih sad ne prozivamo. Ja bih bio zadovoljan sa takvim autom a golfa vozim iz nekih ličnih razloga. Preporuka od Vagenovca.

Da da

pre 4 godine

Ima li gore, benzinac sa malo kubika. Ide kao jugo, baca benzin kao 2.0, utisak ko da vozis konzervu. Benzinac mora da bude ili 1.2 za po gradu ili 2.0 pa na vise. Zamisli krenes na put s ovim vas cetvoro, torbe i klima. M*da do krova.

BNS

pre 4 godine

Trazio sam u ovlascenom KiA (Galenika) servisu sondu temperature izduvnih gasov, cena 32000 din ista sonda u nemackoj 76 eur, morao sam da putam prodavca da nije zamenio cenu sondu za cenu radilice

Bruce Lee

pre 4 godine

Trenutno vozim Audi A4 Allroud Quattro 2.0tdi od 177ps, 2014 godište. imam i Kia Venga 1.6 benzin od 125ps, 2014 godište. I ceo život vozim audije, prvi put Kia i auto me oduševi šta pruža za odnos cena kvalitet.

lud dzbunjen

pre 4 godine

Ne mogu verovati kakve komentare neki ostavljaju, pobogu auto je 10 god star sta ocekujete?
Inace imam novu Kia Seed 2018 god i nemam ni jednu primedbu. Bolje da ne pisem kakvi su sve modeli izasli posle ovog.

sid

pre 4 godine

Prodajem kia ceed 1.6 crdi 115 ks kupljen nov 2010, originalno stanje, i niko sa kupi, dodju vide, nema zamerke, ali dzaba sto je auto dobar, sto ne treba ulaganja, registrovan, nas covek ipak vise voli auto iz uvoza za 'originalnih' 130-150 hiljada km

V

pre 4 godine

Tast ima i30 2008 godiste od popravki je imao prosle godine jedno ulaganje od 100tinak eura neka sonda je otisla, sem toga samo odrzavanje. Cale isto ima i30 ali 2014 god, za sad 55000 bez ikakvih problema doduse mala je kilometraza, ali eto nekim auto brendovima je normala i pre toga zaglavljuju po servisima, cesto dizu ljudima kosu na glavi jer se pitaju sta ce posle garancije da rade ako ga sad vec teraju par puta na popravke.

wolf

pre 4 godine

@Molder Ti si druze svaki minimum kredibiliteta izgubio onog trenutka kad si priznao da ti je misljenje kreirano na osnovu iskustva komsinice koja je vozila Sprortage pa ga prodala i kupila Range Rovera. Objasnio si i da nisi bot, i, aj da kazem da ti verujem da nisi, ali tvoje insistiranje na botovanju prosto sve normalne ljude ovde, siguran sam, ubedjuje da si ti u stvari jedan od njih. Nije moguce da bas ti imas iskustva sa bas svakim modelom Kie i da su ti bas bas svi od reda toliko ocajni. Pa ja da imam takvo misljenje u zivotu ne bih trosio vreme da citam vesti o tome jos i da ostavljam hejterske komentare. Pusti nas zadovoljne vlasnike da uzivamo u nasim "krsevima" a ti malo smanji hejt, nije ti to dobro. Verujem da si mlad covek...

Luka Laban

pre 4 godine

Odlican test, na stranu hvalospevi vlasnika i botova koji nas ubedjuju da je Kia bolja od Golfa, ma sta od golfa, od Mercedesa...
Moja molba, sto vise testova "jeftinijih" polovnih automobila.
Volim ja da procitam vest o BMW-u "na struju" ali tu se sve zavrsava.
Dobar test ume da natera coveka na razmisljanje da kupi neki drugi auto i da nije "moranje" da se vezujemo za jednu marku.

vozač demokrata

pre 4 godine

Ovo je samo još jedan dokaz da VW nema konkurenciju zadnjih 20 godina.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (exRadex, 5. septembar 2019 18:47)
Golf je ispao iz konkurencije sa dolaskom modela reno 19. To je bilo 1988 godine. Francuzi uspeli da naprave bolji auto.

Ivan ZG

pre 4 godine

Japanci i koreanci se prodaju zato jer vlasnicima poslije 5-10 godina dosade, a ne zato što su se počeli jako kvariti pa to ugrožava kućni budžet.
Oni se ne "uvaljuju" drugom "sretniku" kao mnogi europski auti jer vam ispadne jeftinije svaki dan ići taksijem na posao nego promijeniti sve što bi na tim autima trebalo da ih se dovede u ispravno stanje.
Onima kojima je auto od 100 KS lijen neka kupe jači. Nitko vas ne tera da se "patite" u autu od "samo" 100 KS. To je stvarno mučenje za jednog reli asa, a vidim da ih je ovdje puno. U stvarnosti većina vozi auto 90% vremena u gradu.

nodi

pre 4 godine

Ja molim urednika, novinare i sve ostale, nemojte sa ovakvim dobrim i realnim testovima skromnih vozila, koje nas covek moze da priusti, da urusavate nivo dziberizacije nasih gradjana! Ovde takva racionalna i korisna vozila nikog ne zanimaju! Mi smo tradicionalno, posto su i nasi dedovi i ocevi vozili, navikli na vozila od minimum 200ks, koja su malo presla, a u stanju nov, nov, nov! Kako da na jednog ovakvog korejanca postavim brojanicu i krst na retrovizor, kako, ne prilici!

Neko iz mase

pre 4 godine

Haha koja frustracija volksvagenom. Kad god se pomenu kola, nova ili polovona, neko krene da pocne da prica o vagenu i to obicno neko ko ga ne vozi. S obzirom da vise nisu toliko skupi, kapiram da nije ljubomora, ali mi nije jasno sta je.
Silom prilika vozim matorog pasata jer sam ga dobio ekstra jeftino. Da je pouzdan jeste, da je ruzan i da dimi i to jeste. Meni je jeftin i udoban i nerealno mi je da ljude cenim po marki kola koja voze. Uzivajte ljudi u svojim kolima, menjajte ih ako mozete, i pustite druge da uzivaju u svojim.
Auto iz teksta je lep i, kazu ljudi, pouzdan. Zelim ga svima koji imaju losija kolca. :)

Lars

pre 4 godine

@Ovo je kanta od kola, kao i svi korejci, raspadaju se posle 7 - 8 godina eksploatacije ...
(Neka hvala, 05. septembar 2019 14:15)

Moj "korejac" se ne raspada posle 10 godina naprotiv Vec par sezona odlazem kupovinu novog jer mi je besmisleno da ga menjam kad ovako lepo slusa uz srvarno minimalna ulaganja. Ponovo cu uzeti novu korejsku kantu da budem potpuno miran bar jos deceniju.. nakon ovog iskustva mi druge opcije, naravno u tom cenovnom rangu - do 17,18 000e ne padaju na pamet.

tex viler

pre 4 godine

imam 2 auta...prvi mi je accent 2000 g..kockica 1.35 86 ks...ide pristojno za tu snagu...cudo od kola nikad ni jedan kvar...svaki dan ga upalim minimum 30 puta za potrkusice...nije bas za auto put i uzbrdice ali po lokalu extra...ovi novi ne znam kakvi su....

ns ja

pre 4 godine

Nemojte tako (nodi, 5. septembar 2019 17:10), morate da znate sledeće:

"pravi srbin" skupi 10-12k eur, kupi vagena ili audija, bmw... a za te pare samo 3 godine star 2.0 tdi, crveno di, "sve u full-u brate osim kože", "prešao 130.000km, nov, nov, nov!" i naravno nema pametnijeg - pa nije valjda lud da za iste pare uzme novog ceed-a!?

Eee, a sad vidite u čemu je štos:
Oni, ti "pravi srbi", onda stave krst i brojanicu na retrovizor, brojanicu-ma i dve - oko menjača, ikonice svetaca u kasetu i u zaštitnike za sunce, poneku i u vrata - nek se nađe, i bratee, mole se Bogu više nego u crkvi, da ih njiovo "novo" auto ne izda na putu jer Qu, Quu.. šta će ako izda zamajac, il produva glava, il nedajbože dizne, egr, dpf...auuu, nemate vi pojma s pomoću koliko se religije voze te "srbende" sa platurinama od oko 50 iljada dinara (akobogda)

A vi - boranija: vozuckate se tu u kiji sa "kilavim" benzincem koji čak ni ne dimi na izduvu, ni Bogu se ne molite kad startujete auto (oni za crkvu vremena nemaju -u nedelju su u šupi kod majstora na ćošku), uvek stignete tamo gde ste krenuli - nemate vi pojma šta je pravo uživanje i strast u vožnji!!! :))) jer oni su "elita" : )))

Drifter

pre 4 godine

Prosto mi je neverovatno da u ovoj sekciji u svakom clanku o nekom automobilu u komentarima samo neko prepucavanje. Dajte ljudi mani te se toga, pustite nekog ko vozi ovaj auto da napise iskustva, ljudi citaju komentare da bi se malo informisali, mozda doneli neku odluku o kupovini.

Medicinski pobratim.

pre 4 godine

Vozio sam svojevremeno ovaj 1.4, mislim da je imao ili 110 ili 130ks, blagi uzas kako je isao. Do 100km/h treba mi vecnost. To je bilo ja mislim 2010 ili 2011 god.
(Iskander, 05. septembar 2019 15:26)
Dosta ljudi oupste ne zna da vozi benzince,pogotovo atmosferske.Zato se kao i ti zale da je lijen.Benzinac snagu dobije tek na 4000 obrtaja i vise.Zatim igra sa kvacilom,mjenjacem i pravovremenim doziranjem gasa ce svakog tdi-a sa istim brojem KS ostaviti u prasini.

Smuleco

pre 4 godine

@Smuleco
Pogotovo su taj odnos pogodili sa zadnjom generacijom i oni pa i brat I30 koje je na ulici vidiš ređe od Porshea. Prethodne da, ali zadnje ni prići tome.
(kimi R, 05. septembar 2019 17:27)

U poslednjim inkarnacijama su Korejci naboli cene, tako da ne može da im se stavi više etiketa "best buy", ali može "recommended". O tome, da se ređe u nas viđaju ti novi KIA i Hjundaj modeli od Poršea, je bespredmetno pričati. U Srbistanu, onaj ko ima para, kupovaće novi BMW, Audi, Mercedes pa i pomenuti Porše, onaj ko nema, a to je velika većina, kupovaće kao novo Fabiju, Duster i Fiat Tipo... A i to mu je naravno "nategnuto".

Molder

pre 4 godine

Kia botovi,pun gas,zadivljujuce...Inace sam vozio upravo ovakav primerak kada je bio nov,ja nemam reci koliko je to tuzno prevozno sredstvo (ne auto,vec sredstvo)... Dinamika voznje apsolutna nula, svaki deo kao da je sklepan tj.preuzet od drugog auta,u voznji motor i menjac reaguju kao mrtav konj a udobnost tragikomicna, sasija kao po kazni da se nalazi u autu...Potpuno bezlicno, beskrvno, i kineski lose odradjeno vozilo...A od ove price samo sam sijalice promenio,vrapci imaju proliv... Dacia duplo manje kosta a potpuno istu uslugu daje...

CaNmA

pre 4 godine

(ns ja, 05. septembar 2019 14:12)

Znaci, po Vama, samo benzince kupuju smekeri, a dizele Srpski seljoberi ( Vi ste verovatno rodjeni u Norveskoj...)...

Konj

pre 4 godine

Komentari kao bojno polje. Ne kopcam ovo - bolji od golfa/losiji od golfa, mozda sam prespavao foru iz neke serije... Ja pikiram Sportage za sledecu godinu, odlican odnos cena/kvalitet. E sad, da kazem da bi mi VW bio los (da je budzet malo jaci), malo mi je to pro*eravanje.

Vlado

pre 4 godine

Vozio ga, prezadovoljan. Za 6 godina samo akumulator promenio posle 3 godine i par h7 sijalica. Pouzdan i stabilan na drumu. Platom sam mogao priustim i skuplji i popularniji, ali zaista mi se nisu bacale pare na izvikana auta sa mnogo losijom opremom.

Iskander

pre 4 godine

Vozio sam svojevremeno ovaj 1.4, mislim da je imao ili 110 ili 130ks, blagi uzas kako je isao. Do 100km/h treba mi vecnost. To je bilo ja mislim 2010 ili 2011 god.

neće biti

pre 4 godine

U firmi su kupili Accenta HYundai. Ko kaže da je da je 800.000 km malo bez kvara, a vozilo ga je stotinu ruku, onda čovik ni normalan. Pa auto služi od točke A do B da ne ostaneš na cesti. A verujte Goetz od Hyundaja mali auti i nakon 18 god, lak na autu savršen, a nikad garanžiran, Kia Ceed vozim iz 2017. dovoljno brz da pogineš ako si lud u glavu. Svaki auto je dovoljno brz za normalne ljude.

SRBIN

pre 4 godine

Odlican test, na stranu hvalospevi vlasnika i botova koji nas ubedjuju da je Kia bolja od Golfa, ma sta od golfa, od Mercedesa...
Moja molba, sto vise testova "jeftinijih" polovnih automobila.
Volim ja da procitam vest o BMW-u "na struju" ali tu se sve zavrsava.
Dobar test ume da natera coveka na razmisljanje da kupi neki drugi auto i da nije "moranje" da se vezujemo za jednu marku.
(Luka Laban, 06. septembar 2019 00:05)


Svaka cast za komentar, uz jednu zamerku. KIA i jeste pouzdanija od Mecedesa, to tvrdi i ADAC,,TÜV koji su strucni u svom poslu..Nikad necu razumeti ljude kojima je Mercedes ikona i svetinja i neka mustra udobnosti i kvaliteta...Mercedes nikad nihe bio nikakva mustra, pa cak ni oni najstariji modeli..Postujem tu marku kao veoma staru i sa mnogo godina iskustva, ali tu se prica zavrsava...Od kad JAPANCI prave auta, od tad se prave kvalitet i pouzdanost...Zapamtite,,,,KIA i HYUNDAI prave extremno kvalitetna auta, blizu su JAPANCIMA,,svi ostali su samo kopija autima sa dalekog istoka...ZIVELI..???????

kro-manjon

pre 4 godine

@skituljak Kolega uzeo nov 2012., ja uzeo Alfu staru 5 godina. Istog dana na parkingu nas cukne neko i ulubi vrata. Nekon kratkog vremena njegova vrata na mestu udara pocnu da korodiraju, moja su stajala par godina i nisu mrdnula nigde. Super izgledaju te Kia-e ali lim im je katastrofa.
Btw da neko ne pocne da proziva za alfu, 7 godina koliko sam je vozio samo radio redovno servise i kocnice i na kraju dve prednje viljuske. Kolega se Ceed-a brzo resio.

ns ja

pre 4 godine

za CaNmA, 5. septembar 2019 20:47, ne niste me dobro razumeli: jeftinije i neuglednije -slabije, a dobro održavane automobile kupuju oni koji nemaju novca da kupe ono što bi hteli, a auto je i potreba.

Dizele krševe koji dime, za iste novce, kupuju neobrazovani i iskompleksirani seljoberi - kojima takođe treba auto - ali to što kupe uglavnom ne može da ih preveze. Preoznaćete ih što kažu da vole da idu pešaka ili da ih mrzi da traže parking - veoma često oni ni "kad pada kiša" verovatno nemaju auto - iako ga imaju.

Jedva čekam da i "ovo" postane država, pa da svaki krš koji zagađuje jer mu je srbin sve poskidao "da bolje ide" -bude neregistrovan i samleven- tek tada će u ovoj državi normalan svet moći normalno da učestvuje u saobraćaju. Lep pozdrav

EU Citizen

pre 4 godine

Bivša devojka sa kojom sam bio nešto duže pre desetak godina, vozila je ovaj model, samo sa jačim motorom, nešto oko dva litra, mislim da je 1.4 baš preslabo na toliki auto :) Kako ja volim da pijem, :) često je ona bila vozač i išli smo njenim autom ne samo na kraće izlete izvan grada, već i na putovanja od 500-600 km, tako da sam dosta dobro upoznao taj auto a povremeno ga i vozio. Prvo sam je, naravno, zezao, jer sam u to vreme, iako već velili ljubitelj japanaca, još imao potpuno neosnovanu predrasude prema korejskim automobilima :) Vremenom sam međutim stekao veliki respekt prema tom autu i brendu generalno, jer je za sve to vreme već ušao u, na primer, petu-šestu godinu i drugu stotinu kilometara, a ne da se, doduše, uz redovno održavanje u autorizovanom servisu (imao je neku ekstremno produženu garanciju, ne sećam se detalja) nikad ništa krupno nije pokvarilo, nego ni najmanja sitnica ni u iednom trenutku nije pravila problem, a vožen je pod svim uslovima i u svim temeraturama i nimalo ga nismo mazili. Dizajn baš nije bio uznudljiv, ali nije bio ni ružan autić, tako da bih ga, iskreno, svakako više preporučio ljudima koji kupuju tu klasu više nego VW koji ovde mnogi pominju, ja lično VW nikada ne bih ni kupio ni vozio iz. milion razloga, počev od imena, istorije i vlasničke strukture, :) ali, kako je u zemljama gde sam živeo i živim, vrlo popularan flotni i kompanijski auto, mnogo mojih drugara i poznanika menadžera ga vozi, obično Pasate, i dosta se kvare, te je moj je utisak da za auto te klase i cene nisu nimalo pouzdani, a čujem da je i sa Golfovima, čiji dizajn, za moj ukus, nije ništa lepši od Kia Ceed, slična situacija

München 1860

pre 4 godine

Pozdrav svima, da li postoji neki naš portal ili forum na internetu gde se mogu informisati o pojedinim markama i modelima novih automobila. Ali ne kao ovde rekla kazala nego u vidu relevantnih testova i ocena ljudi koji se time stručno bave?!
Nisam uspeo nešto tako da nađem?!

Gogisa

pre 4 godine

Uzeo sam kiu ceed 2010 god. Sa 73000 km benzin 1,4 90 ks.Prodao je posle tri godine sa 120000km.Nikakvih problema nisam imao osim sto je slaba u preticanju(mali obrtni moment) i potrošnja u gradu 7-9 lit a na ovorenom magistralnom putu 6-6,5.Na auto putu sa 130 i uključenom klimom od 7,5 do 8,2. Uzeo bih ponovo kiu ali samo 1,6 dizel i ništa drugo.

GuGa

pre 4 godine

Svaki drugi komentar je da je kia ceed mnogo bolji od golfa...toliko od realnosti
(Brada, 5. septembar 2019 18:08)

Sto bi moglo da znaci da je Kia Ceed mnogo bolji od golfa, a ogranicena manjina to ne ume da prihvati ?

Iz prve ruke

pre 4 godine

Ovako, 7 godina sam vlasnik spomenutog modela Kie, samo 1.6 benzinca s 126KS (jači motor od 1.4!). Ukupna starost auta je 11 godina i do sada je prešao 194 000 km.
Prešao sam s njime prošle godine velike udaljensoti, uzduž Italije (potegao put od Zga do Pompeja i Napulja), Češke, Austrije, a isto tako je auto eksploatiran često i na kratkim gradskim relacijama pa mislim da sam mjerodavan da sudim o autu.
Nije istina da je auto loš za pretjecanja - pretječe bez problema, naravno kad je pod punim opterećenjem ide se u niže brzine i visoke okretaje, ali to je tako kod svih atmosferaca. Na autoputu je moćan, nebrojeno puta sam pretjecao daleko skuplje automobile, jako dobro drži cestu.
Nije istina da se raspada nakon 7 godina, eto moj ima 11 godina i dalje se osjećam sigurno u njemu. Kod mene svi zvučnici i dalje sviraju, klima radi super, auto iznutra izgleda vrlo očuvano uz neke manje ogrebotine i pohabanost kože volana, što je normalno za kilometražu.
Nije istina da puno troši - ako se održava (svjećice i ulje), trošit će u prosjeku 7l normalne vožnje. Toliko mi je trenutni prosjek u koji ulazi vožnja od Zagreba do Korčule ovog ljeta (i nazad, s time da su Korčula i Pelješac brdoviti i da je auto bio opterećen skoro do kraja), a u taj prosjek ulazi i vožnja u gradskim gužvama. Za usporedbu, bratova Corolla je trošila prosječno 9,10 litara mješovite vožnje.
Radim u salonu polovnih auta i prodajemo sve marke auta. VW-ima starim nekoliko godina imaju kvarova (nastavlja se)

family guy

pre 4 godine

Vozio svašta. Dva golfa za redom, 4. i 5. generacija, pa posle njih i30 1.4, 109 ks. Hyundai sam kupio iz radoznalosti, jer su mi se smučili kvarovi na dizel motorima. Dok sam bio solo, hajde nema veze. Ali kada putujem s porodicom, na prvom mestu mi je pouzdanost. Jeste lepši osećaj u vagenu, ali i30 vozim godinama bez kvara. Bezbrižan. Da ne pričam da tih par hiljada evra što bih dao na popravke, iskoristih da deci kupim ponešto. Nije ni loš auto, za grad super (što je 90% vožnje). Pozadi multilink, što nemaju i mnogo skuplji automobili. 5 zvezdica za bezbednost. Na autoputu malo bučniji, to mi je jedina primedba. Promeniću ga iz čiste dosade i obesti, jer je toliko bio pošten prema meni da to ne zaslužuje.

megacar

pre 4 godine

vlasnik sam ceed 2008 god ali 1.6 benzin od 127 KS. Auto se vozi svakog dana par desetina km po bg zbog posla. Nikakav kvar osim redovnog odrzavanja i sijalica. Jedina mana je sto trosi ulje.

da da

pre 4 godine

@nsja

Ne mislim nista lose, samo kazem da je to najgora opcija, nisam vam ja kriv sto biste vozili kola od vise kubika a sebe ubedjujete da je ovo top. Protiv dizela sam vise nego iko, kazem samo da se takodje ne moze porediti sa golfom. Golf je vec ne znam koju godinu za redom najprodavaniji, pa nije dzabe tu. Jedina mana mu je neudobnost

poz od "elite" ili kako si me vec nazvao

Hipohonder

pre 4 godine

(Molder, 05. septembar 2019 23:56)
Leci tu mrznju dok nije kasno tuzni covece.Jasno je da nikad nisi vozio ni kia ni Hyundai auto.Pricas napamet.Sad ti bolje znas od vlasnika ovih vozila.Pusti nas tih svojih prica iz komsiluka i odrasti vec jednom.

Hipohonder

pre 4 godine

Kia botovi na ovom tekstu prebacili normu i oborili sve rekorde!
(Domaćin, 06. septembar 2019 09:50)
Genije sta znaci KIA bot?Ako je to vlasnik ili bivsi vlasnik KIA automobila koji ima infoemacije iz prve ruke i iskustva sa tim vozilima,onda ja jesam KIA bot.Posedovao sam istog ovog ceeda ali 1.6 crdi sa jacom opremom i Sportiga oba modela po tri godine.Presao sam na drugi brend jer ovi u salonu nisu bili fer pri ponudi staro za novo i mnogo su alavi na pare.Izgubili su musteriju.To nije razlog da pricam gluposti i neistine o KIA vozilima.Jedno pitanje,kako se zovu oni koji se pojave uglavnom da komentarisu i hejtuju kada se pise o KIA i Hyundai automobilima i to bez trunke iskustva vec sa predrasudama?@Ne bih da pricam o civilizacijskom nivou ljudi koji imaju predrasude o necemu sto nisu iskusili vec slusali price komsija i poznanika.

Hipohonder

pre 4 godine

(Molder, 05. septembar 2019 16:54)
Auuu,kako si ti tuzan lik.Svi ovde dobro znamo da nisi ni seo u ceeda niti u bilo koji drugi korejski auto.Pricas napamet ,potpuno pausalno.Vuces neke gadne frustracije,samo nije jasno koje.Valjda je tebi jasno.

Bruder

pre 4 godine

@München 1860 , prijatelju moj ,nema nepristrasnih ,koliko novca das tako te hvale ...po meni najbolje je da zoves nekog ko popravlja vozila ,ne ovlasteni servis ,nego neko ko dobija vozila na popravku ,konkretno motor ,elektrika ,menjaci itd . Za neke motore pouzdano znam da su losi ,a to su BMW 2.0 / 3.0 diesel N47/N57 , Rover 2.7/3.0/3.6 diesel , Opel Insignia / Astra 2.0 diesel, Subaru 2.0 Diesel , Mercedes sa 651 motorom , Citroen /Peugeot 1.4-2.0 Hdi , Mercedes sa 1.6 diesel motorom iz Renaulta ,Nissan 1.6 dci , Fiat sa fordovim motorom 2.2 , fiat sa 1.4 motorom benzin ,mini sa 1.6 motorom benzin ,vw sa 1.2/1.4/1.9/2.0 diesel i 1.2/1.4 benzin ,TFSI motori od VW ,Kia ima problem sa menjacima , ostali ono ...

Boki

pre 4 godine

Nisu to losa kola samo sto su mene ti benzinci jako razocarali kako idu, ubrzavaju i trose, jednostavno to je ispod minimuma sto coveku treba. Pre par godina isao prijatelj da radi test voznju Kia ceed 1.4 benzin, vozio Juga bio do skoro i kune se da je njegov Jugo 55 “potentniji”, bili smo zajedno, za neverovati, ja sam radio test voznju Sportage 1.6 benzin 130ks, mislim da su TAM dostavna vozila od pre 30 godina brza i stedljivija, ono je za plakati, dizel totalno obrnuta prica ali onda cena skace u nebo.

333-555

pre 4 godine

Ja sam ovaj auto povoljno kupio od rođaka 2013 godine bio star samo godinu dana i imao 24 000 km na satu.
Bio je restatjling model ProCeed malo ulepšan u odnosu na ovaj sa slike.

Moji utisci : Ne znam kako da objasnim ali nisam se pronašao u njemu.
Dizel 1.6 crdi,malo je trošio,lepo išao ali jednostavno se nisam pronašao u njemu.
Sve mi je delovalo šuplje,lagano iako novo nije mi ulivalo poverenje.
Vozio sam ga godinu dana auto je bukvalno mirisao na novo.Odradio jedan servis u ovl.servisu (pojma nemaju,dunsteri kojima treba jedan radni sat da zamene sijalicu).
Nisam imao nikakvih problema,auto je bio u garanciji i ne bi ja sigurno imao problema sa njim jer je bio nov i malo je prešao ali sam ga prodao doplatio hiljadu eura i kupio Golfa isto godište sa kilometražom većom za 100 000 km.
Nisam se pokajao jednostavno sam se pronašao u Golfu nekako mi utisak u vožnji,materijali i pozicija u njemu ulivaju poverenje.

Ne iažem da je ova Kija loša ali mene nije oduševila.

kimi R

pre 4 godine

@Smuleco
Pogotovo su taj odnos pogodili sa zadnjom generacijom i oni pa i brat I30 koje je na ulici vidiš ređe od Porshea. Prethodne da, ali zadnje ni prići tome.

Nikola

pre 4 godine

"ne voli. Vagen zbog istorije" a šta da kupim, domaćeg fiata koji e
Je radio za Musolinija? Nemci,francuzi,Englezi,Italijani... Sve je to isto nema nikakve razlike. Šta kao oni nisu ubijali ljude, prodavali robove, pljačkali kolonije... Samo da mi je znati koju si ti istoriju učio.
"Mercedes se više kvari od kije, znači da je Kia bolji auto"
Bravo kolumbo luksuzni auti se kvare. Pa šta si mislio da će auto sa 16 puta više delova da bude isto pouzdan kao c segment? Pouzdanost nema veze sa kvalitetom to su dve odvojene kategorije. Svaki kompleksniji auto će biti manje pouzdan, što veća klasa vozila bolji kvalitet ali manja pouzdanost. Nije Kia bolja nego je jeftinija za održavanje a to vas najviše boli. "Majstore jel može to malo jeftinije" ne može idi busom što moraš da voziš auto. Ne možete me ubediti da je Mercedes gori to su vaše lične frustracije, čista mržnja.
"Ima Dačija za duplo manje para" ovo nemam živce da komentarišem.
"Moj auto prešao 400.000km sa 10 velikih servisa" na 400.000 ide 40 velikih servisa a ne 10. I onda se žalite kad crkne nešto, pa kako neće!
"Ovaj 1.4 je preslab" pa doplati za jači motor.
"Kia se raspada" vidim pričaš iz ličnog iskustva.
"Dizel zagađuje" ma stvarno auto zagađuje nije moguće. Misliš da je benzin nešto čistiji?
"Neudoban je ceed" pa nije to A8.
"Dosadan auto" a zato je citroenova originalnost praktična samo tako.
Neverovatno koliko glupih lažnih komentara, tačno ću prestati da ih čitam. Šta vi imate od tolikog laganja???

Iz prve ruke

pre 4 godine

dakle, VW-ima starim nekoliko (ponavljam nekoliko) godina klima ne radi (kao za vraga bilo je +35 stupnjeva kad sam ih vozio na servise). I nije samo jedan model bio u pitanju! Bilo je tu još kvarova na VW-ima, pale se lampice motora, vrata prtljažnika se ne otvaraju. Da ne bi samo spominjao VW, jedan čovjek je u salonu (nabavljamo aute od leasing kuća) kupio isto tako par godina staru Insigniu i auto mu ne ide s mjesta nakon što dostigne 120 km/h. Volvoi su isto puni problema.
Što dakle zaključiti? U studijama pouzdanosti auta koje se u svijetu provode itekako ima istine a istina je da razvikani njemački auti nisu ništa pouzdaniji od Korejaca, dapače.
Što se tiče testa konkretnog modela, novinar je u dosta toga u pravu, pogotovo što mu je na testu bio Ceed sa slabiji motorom za koji se općenito smatra da je jedan od lošijih u gami Kie (što ne znači da je loš sam po sebi). Isto tako, taj model ima nekih dječjih bolesti kao npr. to odvajanje plastike na kokpitu što je i kod mene bio slučaj. Prvi Ceed ikad i prva EU Kia, logično.
Najnoviji model Ceeda na usporednom testu AutoBilda pobijedio je Golf. Kada Nijemci kažu da je korejski auto bolji od njemačkog, onda je valjda tako?
Nije istina ni da Kie slabo drže cijenu i da ih je teško prodati. Možda prije 10 ili 15 godina, ali danas? Opet,po njemačkom istraživanju Ceed i Golf drže podjednako cijene kao rabljeni. Ceed kao ovaj iz testa iz 2009. godine(dakle auto star 10 godina) prodan je za skoro 5000 eura.
Slabo drže cijene?

Lights

pre 4 godine

Bilo bi lepo pokazati kako se menjaju sijalice fara na Kia Cee'd iz ove generacije. Za desnu se skida sud sa tecnoscu za stakla, a za levu nosac akumulatora. Jako prakticno, pogotovo ako vam sijalica crkne na putu.
(Bojan, 5. septembar 2019 15:01)

Tako rade oni koji ne znaju da bi trebalo ovako

https://www.youtube.com/watch?v=efkyBPqMaTs

Možda ni to nije super praktično ali ipak je lako i brzo u odnosu na mnoge druge modele.

Munjoslas

pre 4 godine

Hyundai Accent 1.6 DOHC benzinac, prešao 85000 uglavnom u gradu, 2007 godište, menjani stabilizatori, kugle i sl. Počela rđa da ga grize, na krovu se otvorila rupa i oko točkova krenula rđa. Majstor je to sredio za par stotina evra. Auto star 12 godina, tukao ga grad, led, sneg i poplave, u BG na parkingu grebali. Neću ga prodavati, upotrebna vrednost mu je veća od tržišne, kao i svaki Hyundai.

mile rizik

pre 4 godine

Ali morate da pomenete tog golfa. Sta je srbistanski mentalitet. KIA je prestigla golfa i VW, na americkom trzistu ga je oduvala. Samo se jos Balkanci i niskoobrazovani loze na VW.

sa_pan

pre 4 godine

Ovo je kanta od kola, kao i svi korejci, raspadaju se posle 7 - 8 godina
eksploatacije ...
(Neka hvala, 05. septembar 2019 14:15)

Sva sreća pa se tvoja golf četvorka od 15 god, 2.0 tdi, sa pređenih 154.000km, se ne raspada
(aalborg, 05. septembar 2019 18:35)

Golf IV 15 godina stara NE MOZE biti 2.0 tdi,ne lupaj gluposti

hm

pre 4 godine

@lights
Demontirao je čitav far da bi zamenio sijalicu. Baš je praktično!
Inače, imali smo u kući, kao drugi auto baš model iz testa, 1.4, 109 kS. Preslab motor za ovaj auto. Drugo nikakvih značajnijih zamerki, ali motor je baš slab. Pri tome, nama nije služio za putovanja, već za lokal i zujanja van grada, 100 km, ne više. Mogu da zamislim kako vuče sa 4-tvoročlanom porodicom koja je krenula na godišnji odmor.

Bob Sent Kler

pre 4 godine

Moje iskustvo sa modelom Ceed SW 2013., 1.4, 105 konja je fantasticno.
Ne mogu da ga uporedim ni sa cim sem sa Hondom Civic koju sam vozio, a i ne zelim da ga poredim. Cinjenica je da je taj motor za mene i moju porodicu bio izvanredan, za grad od toga nista bolje ne treba. U ekstremnim uslovima, zima, klima, gradska voznja on nije prelazio 8.5l/100km. Nikakav kvar za 6 godina samo redovan servis (koji je skup to moram priznati). Na auto putu odziv gasa na velikim brzinama je odlican, pri 120km/h on prima gas u sekundi. Plus imao je 6 brzina.
Sad ne znam da li jje Golf bolji ili nije, ali za onoga ko se razmislja moje tople preporuke.
I na kraju, ono cega se ljudi najvise plase, a to je kako ga prodati posle, ja sam mog prodao 15-og dana od postavljanja oglasa.

Stanislav

pre 4 godine

@srbistan
Ljudi se oduševljavaju polovnim kijom zato što će trajati duže nego novi Pežo. Ovo je još jedan auto koji pokazuje da i polovan auto može biti pouzdaniji od novog.

Nemanja

pre 4 godine

2012 sam kupio Hyundai ix35. Platio 22.000 evra. Za taj novac odlican auto. Odlicno sluze, dobra im garancija i slabo se kvare. Vozio sam ga 3 godine pa sam ga prodao. Jednostavno slab mi motor bio (1.6 benzinac) i realno dosta je lose uradjen po kvalitetu materijala. Ali koliko para toliko i muzike, jel tako? Sad vozim BMW 5, 3 litre motor dizel. Prezadovoljan. Svako nek sebe pronadje sta moze da vozi. Na kraju sam ipak misljenja da i nema toliko losih automobila koliko vlasnici vozila mogu da uniste jedan automobil sa losom voznjom i ne odrzavanjem jednog vozila. Kada ne bih bio u mogucnosti da vozim neka malo skuplja kola kupio bih sebi golfa dvojku. Kad vec spominjete ovde golfa sve posle dvojke su kante :) Pozdrav

Kažem samo

pre 4 godine

@rog Ima, i to u Auto bildu. Da stvar bude luđa, ne jednom sam naišao na ne tako blagonaklone testove i ocene za Mercedes, dok je VW uvek i u svemu pobednik. Ono što se promenilo u poslednjih nekoliko godina je odnos nemačke auto-štampe prema Korejcima, konkretno Hyundai-Kia su u očima Nemaca mnogo ozbiljniji brendovi nego pre.

Stanko

pre 4 godine

Ovi KIA botovi nisu normalni. Ovaj 1.4 motor je ziva katastrofa za voznju, pogotovo ako imate vise putnika i pun gepek. Od ovog Ceeda, jedino valja 1.6 benzinac sa 124-126 konja. U ostalom idite na sajt Polovni Automobili, naci cete deset , pa i vise ovih KIA sa 1.4 motorom, koji se mesecima prodaju, i jedan, ili nijedan onaj sa 1.6 motorom. Kia Ceed sa 1.6 motorom se proda za par dana ako vlasnik stavi korektnu cenu.

bdi

pre 4 godine

KIA - Korejska Imitacija Automobila. Ne moze Golfu i ostalima vodu da prinese. Tuzni anemicni motor koji i dan danas prodaju upakovan u novu plastiku.

mozak jedne kokoške ...

pre 4 godine

Vozio svašta. Dva golfa za redom, 4. i 5. generacija, pa posle njih i30 1.4, 109 ks. Hyundai sam kupio iz radoznalosti, jer su mi se smučili kvarovi na dizel motorima. Dok sam bio solo, hajde nema veze. Ali kada putujem s porodicom, na prvom mestu mi je pouzdanost. Jeste lepši osećaj u vagenu, ali i30 vozim godinama bez kvara. Bezbrižan. Da ne pričam da tih par hiljada evra što bih dao na popravke, iskoristih da deci kupim ponešto. Nije ni loš auto, za grad super (što je 90% vožnje). Pozadi multilink, što nemaju i mnogo skuplji automobili. 5 zvezdica za bezbednost. Na autoputu malo bučniji, to mi je jedina primedba. Promeniću ga iz čiste dosade i obesti, jer je toliko bio pošten prema meni da to ne zaslužuje.
(family guy, 6. septembar 2019 12:27)


Reci mi, kao "porodičan čovek", koji, takodje kažeš, preko 90% vozi u gradu, kakve si sve prednosti tog multilinka osetio, a što navodiš kao bitnu prednost tog vozila?
Baš me interesuje, jer ja ga nemam već 30 godina (a poslednjih 5 godina bar 90% vozim van grada), pa, da znam da li da, kao takodje "porodičan čovek", za sledeća porodična kola obavezno tražim da imaju taj multink.
Hvala.

mozak jedne kokoške ...

pre 4 godine

Bilo bi lepo pokazati kako se menjaju sijalice fara na Kia Cee'd iz ove generacije. Za desnu se skida sud sa tecnoscu za stakla, a za levu nosac akumulatora. Jako prakticno, pogotovo ako vam sijalica crkne na putu.
(Bojan, 5. septembar 2019 15:01)

Tako rade oni koji ne znaju da bi trebalo ovako

[link]

Možda ni to nije super praktično ali ipak je lako i brzo u odnosu na mnoge druge modele.
(Lights, 5. septembar 2019 23:45)

Vozio sam tokom života švedska, japanska, francuska, italijanska i češka vozila, i kod onih koje sam ja imao i/ili ih imam, sijalica fara se menjala za jedan minut, a ovako debilno rešenje oko načina zamene sijalice fara još nisam video.

Deyanito

pre 3 godine

Имам Сида каравана 1.6ЦРДИ из 2008. године. Прешао скор 200 хиљада и још се није распао, па су ме колеге коментатори којима су се њихови сидови наводно распали после шест до десет година помало уплашили да и мени не следи такав црни сценарио. Фабрички уграђени акумулатор сам променио пре две године. Можда је то тај знак распадања. Не знам. Елем, и даље га редовно сервисирам на 15К тако да ме никада није оставио на путу. С те стране, ово су изузетно поуздани аутомобили. Али ако је потребна нека замена каросеријских делова, КИА сервис ће бити најмање дупло скупљи од других добављача и то чак и за оригиналне делове. Срећом, такве потребе нису честе. Апропо губитка на вредности, пре сам возио голфове јединицу и двојку, као и џету, али сам због учесталих крађа одлучио да пређем на далекоисточне произвођаче. Многи су ме убеђивали да ћу брзо изгубити на вредности и сл. И то је сигурно важна ставка за оне који већ при куповини размишљају о препродаји. Али сам због тога обратио пажњу на цену конкуретног Голф Варијанта и Фокуса. Ауто сам платио око 19 хиљада, пред сајамски попуст 2008. године (тада су цене биле високе пре кризе) са скоро највишим степеном опреме Европа. Голф Варијант је коштао 4 хиљаде, а Фокус две хиљде више. Данас, дванаест година касније, разлика је око 500€. Да закључим, куповина Киа/Хјундаи аутомобила је промишљена одлука. Само треба обратити пажњу на цену делова, када вам затребају. Све остало је за препоруку.

Ivan

pre 4 godine

Vole ljudi da komentarišu bez iskustva pa to ti je. 4 godine Vozio ceed karavan 2009 u dizel verziji 1.6 sa 115 konja , prešao 100.000km . Auto kupljen u Kia Zemun sa 85k km kao vozilo 6 godina staro. Kao najslabiju tačku bi izdvojio tvrdo vešanje i generalno kilav trap. Puž letve zamenjen , delovi trapa, set kvacila koja nema plivajući zamajac itd. Ostalo redovan servis i vozi. I danas je auto skroz korektan a ima preko 200.000. posle ceeda kupio Citroen c5 , koji mogu da kažem imao manje mesta u kabini i zahtevao dosta vanrednih poseta majstoru, otišao posle 10 meseci.

Iz prve ruke

pre 4 godine

@oprobana receptura - 1.6 benzinac optimalni okretni moment (obrtni moment) postiže upravo na oko 4000 okretaja (4200 rpm točno) a u 5. brzini pri 130,140 je upravo na toliko otprilike (nema šeste brzine, kao kasniji Ceedovi). Maksimalnu snagu postiže na oko 6000 okretaja. Dakle, na autoputu je kao kod kuće jer je konstantno u višim okretajima.
Pri tome je potrošnja (za benzinca) sasvim ok, negdje oko 6.5l, čak i manje ako se vozi oko ograničenja. Aerodinamički koeficijent mu je naime bio bolji od tadašnjeg Golfa.

Dex

pre 4 godine

@ rog...a i svi ostali, da je ne reklamiram, nije korektno ali emisija koju vodi Miodrag Piroški je najrealnija kada su testovi automobila u pitanju. Uvek ima pohvale ali i zamerke kada testira neki automobil.
Kija je po meni automobil, da ne kažem za izbegavanje, ali za prst na čelo pre kupovine, jer treba uvek razmišljati i o prodaji jer nećete hteti da se sahranite u dotičnom automobilu. Ende

kimi R

pre 4 godine

@Smuleco
Porshe je onako samo bio pomenut, ali kad si ga već pomenuo samo da razjasnimo. Svuda u svetu onaj ko ima para kupiće upravo te Nemce koje si pomenuo a ne Kiu koju verovatno ni ti ne voziš?
Pod skretanje sam mislio na kupovinu bar onih baznih koje su se kod nas na kredu kupo ale zadnjih godina. Prethodne generacije, e sad se ni te ne kupuju jer su preskupe što nemožeš poreći nikako.

Hehe

pre 4 godine

@(oprobana receptura, 6. septembar 2019 11:21)

Ne secam se za 1.6 davno sam se vozio u istom, ali 1.4 od 109KS manuelni se u 5. brzini na 130kmh vrti na 4100 obrtaja. Da li je zdravo za motor... ne znam, problema nisam imao... ali ako nista drugo lepo povuce sa tih obrtaja, manja buka krece preko 120kmh, a drasticno veca je na 140, 150kmh. Menjac moze do 200kmh max po brzinomeru (recimo 6500rpm po obrtomeru).
Meni se potrosnja na i30cw koji je iz nekog razloga bio tezi od Ceed-a karavana iz te generacije, cak su imali i razlicito medjuosovinsko rastojanje, kretala oko ovih cifara (lose gorivo moze da pokvari ove brojke):
110kmh - 6
120kmh - 6.5
130kmh - 7.3
150kmh - 8.2

Multilink znaci kad se auto gazi po krivinama, pa jos kad naidjes na neke velike neravnine po putu stvarno mozes da primetis razliku. Iako pri manjim brzinama mozda i ne deluje preterano stabilno, kad se nagazi sasvim lepo lezi. Odlican auto za pocetnike, samo da ga ne cukaju.

Hipohonder

pre 4 godine

@Hipohonder
Idi na vest o bilo kom Nemcu da vidiš šta su predrasude!
(ciga, 07. septembar 2019 00:13)
Pa naravno to vazi i za te sto pljuju nemacka vozila a da nisu seli u njih.Nema razlike medju primitivcima.Sve je to isto drustvo sa kojima nikako ne bih da imam posla u zivotu jer su to obicno ljudi sa nesredjenim zivotima.

mozak jedne kokoške ...

pre 4 godine

(Lights, 6. septembar 2019 22:11)
Moram da priznam da si me malo nasmejao sa poredjenjem servo i običnog volana, ali, mislim da je neprimereno. Jer, ako je polukruto vešanje tako promašeno ( i prevazidjeno kao "neservo" volan), kako to da svi testeri hvale "ležanje" novog focusa HB-a ili nove mazde 3.
Ja znam da nova kola sigurno neću izabrati na osnovu toga da li pozadi imaju multilink, već na osnovu niza drugi okolnosti. "Gledao" sam detaljno i novi i30 SW (pa i ispod njega), ali, na kraj pameti mi nije bilo da gledam da li i ovaj i30 SW ima multilink. No, kako ga nude samo sa 1,4 MPI (tako su mi rekli), a i jedan opcioni element (koji mu je must have) se nudi samo uz jedan paket opreme koji se uobičajeno ne uvozi, svako "gledanje" sam sa njim završio. Na žalost, jer je gledano samo unutra/prostorno, i30SW jedan od boljih karavanskih ponuda C segmenta (za moja merila TOP3 prostorna ponuda).
A veruj, dosta (250-300 kkm) sam prešao i sa krutom osovinom pozadi (vitara, niva ...), više sa polukrutom, ali, meni je to sve bilo isto, mada sam nekada vozio daleko brže nego danas. Neko je slep za boje, neko za nešto drugo. A neko će da oseti i vidi hiljadu nijansi. I ja primećujem hiljadu nijansi kod kola, ali, nekih drugih stvari.

mozak jedne kokoske ...

pre 4 godine

(Hehe, 6. septembar 2019 18:35)

Za mene npr "srećnije vešanje" pozadi ima novi focus HB, nego li focus SW. Svaki SW ima multilink, pa i sa najslabijim motorom, a HB ima polukrutu osovinu, osim kao ST.
30 godina nisam menjao "stabilizatore", a i nemam želju da sada prvi put pocnem, niti mislim da ce mi supruga i deca reći "bravo" ako predjemo na "multiklik". Mada ti verujem da to bolje leži u odredjenim uslovima vožnje.

Molder

pre 4 godine

@wolf
Nisi pazio na casu prijatelju...Nije kupila Rang-a,vec je na kraju uzela Skodu Kodijak,ne vidim kakve to ima veze sa kredibilitetom!?Drugo,vozio sam samo stari(ovaj sa slike ceed) i spomenuti Sportidz,ostale modele nisam,ali se jesam vozio u npr Kiji Rio...A zivo me interesuje ciji sam ja sad bot,ovde sam pomenuo Daciju,da nisam sad njihov mozda!?Niko tako pokvareno ne prodaje m... za bubrege kao Hjundaji i Kia,to je jedini razlog zasto ih komentarisem...A da ima ljudi koji ne znaju da kupe auto,ima i to dosta,njihov problem,sam si se pronasao...

Dino

pre 4 godine

Vlasnik Sprotraga-benzin varijanta,90000km za 6 godina,promenjen akumulator posle seste godine i plocice pored redovnog servisiranja.Sto se tice potrosnje-602km sa 41,2 litra po klimom(90% puta) preko Crne Gore i Hercegovine.Utisak,besprekoran.

Smuleco

pre 4 godine

Imao sam ga, ali sa dizel motorom 1.6 od 116ks. Išao je kao zmaj. Malo je plastika odrađena amaterski, ali u globalu je dobar autić.
(MarcoPolo, 05. septembar 2019 19:14)

Da, da, to za plastiku kod svih KIA automobila si potpuno u pravu. Dobro zapažanje:) Plastika je vrlo grubo i neprecizno odrađena, bez obzira da li je u pitanju meki, ili tvrdi polimer. Punto ima bolju završnicu plastike, od njih.

family guy

pre 4 godine

Samo kokošiji mozak može da dođe do zaključka da je neko izabrao automobil na osnovu toga što ima multilink. To sam pomenuo kao iznenađujuć dodatak na jeftinom automobilu, a ne kao njegovu veliku prednost bez koje moja porodica ne može na put. Ako te zanimaju prednosti multilinka guglaj malo. Inače prvi u klasi je upravo Fokus dobio multilink, pa Golf, itd. Kad već pitaš, multilink mi je fin dodatak čim izađem iz grada, tako da će tebi na selu biti extra. Ne znaš šta propuštaš.

mozak jedne kokoške ...

pre 4 godine

@(mozak jedne kokoske ..., 6. septembar 2019 22:53)
Slazem se sa tobom, samo bih dodao da u nekim ekstremnim situacijama nenadano zavrsis (skoro mi se desilo da izbegavam kamikaze pri nesto vecoj brzini) i moze da pomogne, tj. po meni se bolje ponasa od torzije i ostalih, subjektivan utisak.
(Hehe, 7. septembar 2019 22:34)

Verujem Ti. Ko zna, možda jednom i uzmem tako nešto.


Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.
Samo kokošiji mozak može da dođe do zaključka da je neko izabrao automobil na osnovu toga što ima multilink. To sam pomenuo kao iznenađujuć dodatak na jeftinom automobilu, a ne kao njegovu veliku prednost bez koje moja porodica ne može na put. Ako te zanimaju prednosti multilinka guglaj malo. Inače prvi u klasi je upravo Fokus dobio multilink, pa Golf, itd. Kad već pitaš, multilink mi je fin dodatak čim izađem iz grada, tako da će tebi na selu biti extra. Ne znaš šta propuštaš.
(family guy, 7. septembar 2019 17:57)

Izvini. Moja greška što sam suviše i na pogrešan način obratio pažnju na onih "90% gradske vožnje" i "multilink".

business ambition komercijalista

pre 4 godine

Ceed je uvek tako dobra kupovina, da bih preporučio onaj novi sa sajta Polovni automobili, baznjak (ferum felne), 1,4 sa 100 ks, za "samo" 17.490 ( broj oglasa 14038517 ).
Treba požuriti, prodaće se ...

Lights

pre 4 godine

@(mozak jedne kokoške ..., 6. septembar 2019 13:53)

Sećam se čoveka koji je posle čak postao auto novinar a kao mlađi je pričao kako je servo volan glupost, bespotrebna asistencija potencijalno skupi kvar. Promenio je mišljenje čim je kupio auto sa servom.

(Hehe) ti je već odgovorio, ja bih samo dodao da je deci mnogo udobnije pozadi kada je kvalitetno vešanje a multilink to jeste.

Hehe

pre 4 godine

@(mozak jedne kokoske ..., 6. septembar 2019 22:53)

Slazem se sa tobom, samo bih dodao da u nekim ekstremnim situacijama nenadano zavrsis (skoro mi se desilo da izbegavam kamikaze pri nesto vecoj brzini) i moze da pomogne, tj. po meni se bolje ponasa od torzije i ostalih, subjektivan utisak.

mr

pre 4 godine

Sva sreća pa se tvoja golf četvorka od 15 god, 2.0 tdi, sa pređenih 154.000km, se ne raspada
(aalborg, 05. septembar 2019 18:35)

Golf IV 15 godina stara NE MOZE biti 2.0 tdi,ne lupaj gluposti
(sa_pan, 6. septembar 2019 07:49)

Па они су због срамоте избацили ТДИ, али је то и даље био исти мотор. Задњи су увели нове моторе.

Da da

pre 4 godine

Ima li gore, benzinac sa malo kubika. Ide kao jugo, baca benzin kao 2.0, utisak ko da vozis konzervu. Benzinac mora da bude ili 1.2 za po gradu ili 2.0 pa na vise. Zamisli krenes na put s ovim vas cetvoro, torbe i klima. M*da do krova.

Iskander

pre 4 godine

Vozio sam svojevremeno ovaj 1.4, mislim da je imao ili 110 ili 130ks, blagi uzas kako je isao. Do 100km/h treba mi vecnost. To je bilo ja mislim 2010 ili 2011 god.

Molder

pre 4 godine

Kia botovi,pun gas,zadivljujuce...Inace sam vozio upravo ovakav primerak kada je bio nov,ja nemam reci koliko je to tuzno prevozno sredstvo (ne auto,vec sredstvo)... Dinamika voznje apsolutna nula, svaki deo kao da je sklepan tj.preuzet od drugog auta,u voznji motor i menjac reaguju kao mrtav konj a udobnost tragikomicna, sasija kao po kazni da se nalazi u autu...Potpuno bezlicno, beskrvno, i kineski lose odradjeno vozilo...A od ove price samo sam sijalice promenio,vrapci imaju proliv... Dacia duplo manje kosta a potpuno istu uslugu daje...

bdi

pre 4 godine

KIA - Korejska Imitacija Automobila. Ne moze Golfu i ostalima vodu da prinese. Tuzni anemicni motor koji i dan danas prodaju upakovan u novu plastiku.

kro-manjon

pre 4 godine

@skituljak Kolega uzeo nov 2012., ja uzeo Alfu staru 5 godina. Istog dana na parkingu nas cukne neko i ulubi vrata. Nekon kratkog vremena njegova vrata na mestu udara pocnu da korodiraju, moja su stajala par godina i nisu mrdnula nigde. Super izgledaju te Kia-e ali lim im je katastrofa.
Btw da neko ne pocne da proziva za alfu, 7 godina koliko sam je vozio samo radio redovno servise i kocnice i na kraju dve prednje viljuske. Kolega se Ceed-a brzo resio.

da da

pre 4 godine

@nsja

Ne mislim nista lose, samo kazem da je to najgora opcija, nisam vam ja kriv sto biste vozili kola od vise kubika a sebe ubedjujete da je ovo top. Protiv dizela sam vise nego iko, kazem samo da se takodje ne moze porediti sa golfom. Golf je vec ne znam koju godinu za redom najprodavaniji, pa nije dzabe tu. Jedina mana mu je neudobnost

poz od "elite" ili kako si me vec nazvao

333-555

pre 4 godine

Ja sam ovaj auto povoljno kupio od rođaka 2013 godine bio star samo godinu dana i imao 24 000 km na satu.
Bio je restatjling model ProCeed malo ulepšan u odnosu na ovaj sa slike.

Moji utisci : Ne znam kako da objasnim ali nisam se pronašao u njemu.
Dizel 1.6 crdi,malo je trošio,lepo išao ali jednostavno se nisam pronašao u njemu.
Sve mi je delovalo šuplje,lagano iako novo nije mi ulivalo poverenje.
Vozio sam ga godinu dana auto je bukvalno mirisao na novo.Odradio jedan servis u ovl.servisu (pojma nemaju,dunsteri kojima treba jedan radni sat da zamene sijalicu).
Nisam imao nikakvih problema,auto je bio u garanciji i ne bi ja sigurno imao problema sa njim jer je bio nov i malo je prešao ali sam ga prodao doplatio hiljadu eura i kupio Golfa isto godište sa kilometražom većom za 100 000 km.
Nisam se pokajao jednostavno sam se pronašao u Golfu nekako mi utisak u vožnji,materijali i pozicija u njemu ulivaju poverenje.

Ne iažem da je ova Kija loša ali mene nije oduševila.

sa_pan

pre 4 godine

Ovo je kanta od kola, kao i svi korejci, raspadaju se posle 7 - 8 godina
eksploatacije ...
(Neka hvala, 05. septembar 2019 14:15)

Sva sreća pa se tvoja golf četvorka od 15 god, 2.0 tdi, sa pređenih 154.000km, se ne raspada
(aalborg, 05. septembar 2019 18:35)

Golf IV 15 godina stara NE MOZE biti 2.0 tdi,ne lupaj gluposti

Basilico

pre 4 godine

Vozio sam svojevremeno ovaj 1.4, mislim da je imao ili 110 ili 130ks, blagi uzas kako je isao. Do 100km/h treba mi vecnost. To je bilo ja mislim 2010 ili 2011 god.

Imao je 109 ks. Dakle, posto ni sam ne znas snagu, ne treba verovati tvojoj proceni.

Bruder

pre 4 godine

Radio u nemackom koncernu ,posle 2 godine se ishabala plastika na prekidacu za svetlo ,popucali nosaci prozora ,otpala farba sa haube ,popucale glave motora , otisao plivajuci zamajac ...ne mogu se setiti svih problema ,nema sanse da kupim nemca ,pogotovo ne dizela ,to ti je isto kao i phone i android . ovamo kenjaju po androidu ,zapucava se ko zna sta jos ,a i phone gore smece od smeca za brdo novca . Peimera radi jedna kia u osnovnom paketu nudi klimu ,a nemac nema ,da ne pricam o pouzdanosti , svi se kunu u 200-300 ,pa i 500 hiljada km bez problema na nemcima ,a puknu u garanciji ...japan je zakon ,ali bez dizela

skituljak

pre 4 godine

Komentarisu ljudi auto koji nisu vozili ili su navodno probali moz misliti. Auto se proizvodio od 2008 do 2012. Imate tri serije ovog auta. Druga setija ima drugi motor i mala razlika u enterijeru (volan je najupecatljivija razlika) treca ima razlicitu prednju masku i zadnja stop svetla ostalo je sve isto. Inace isti motor nosi i hjundai i30. Auto imam 4 god 1.4 benzin 2010 god. Kupljen u Srbiji, ja kupio od prvog vlasnika. Presao sam oko 75000km (auto ukupno 189000) jedino ulaganje redovan servis i plocice. I APSOLUTNO NISTA VISE. Tacno je da je u prve dve brzine lenj, nista specijalno ali jeste, to je i jedina mana. Za sve ostalo preporuka. Enterijer i oprema za 3 klase ispred golfa, a manje kosta. Pametnom dosta.

Molder

pre 4 godine

@wolf
Nisi pazio na casu prijatelju...Nije kupila Rang-a,vec je na kraju uzela Skodu Kodijak,ne vidim kakve to ima veze sa kredibilitetom!?Drugo,vozio sam samo stari(ovaj sa slike ceed) i spomenuti Sportidz,ostale modele nisam,ali se jesam vozio u npr Kiji Rio...A zivo me interesuje ciji sam ja sad bot,ovde sam pomenuo Daciju,da nisam sad njihov mozda!?Niko tako pokvareno ne prodaje m... za bubrege kao Hjundaji i Kia,to je jedini razlog zasto ih komentarisem...A da ima ljudi koji ne znaju da kupe auto,ima i to dosta,njihov problem,sam si se pronasao...

Dex

pre 4 godine

@ rog...a i svi ostali, da je ne reklamiram, nije korektno ali emisija koju vodi Miodrag Piroški je najrealnija kada su testovi automobila u pitanju. Uvek ima pohvale ali i zamerke kada testira neki automobil.
Kija je po meni automobil, da ne kažem za izbegavanje, ali za prst na čelo pre kupovine, jer treba uvek razmišljati i o prodaji jer nećete hteti da se sahranite u dotičnom automobilu. Ende

Bojan

pre 4 godine

Bilo bi lepo pokazati kako se menjaju sijalice fara na Kia Cee'd iz ove generacije. Za desnu se skida sud sa tecnoscu za stakla, a za levu nosac akumulatora. Jako prakticno, pogotovo ako vam sijalica crkne na putu.

mozak jedne kokoške ...

pre 4 godine

Vozio svašta. Dva golfa za redom, 4. i 5. generacija, pa posle njih i30 1.4, 109 ks. Hyundai sam kupio iz radoznalosti, jer su mi se smučili kvarovi na dizel motorima. Dok sam bio solo, hajde nema veze. Ali kada putujem s porodicom, na prvom mestu mi je pouzdanost. Jeste lepši osećaj u vagenu, ali i30 vozim godinama bez kvara. Bezbrižan. Da ne pričam da tih par hiljada evra što bih dao na popravke, iskoristih da deci kupim ponešto. Nije ni loš auto, za grad super (što je 90% vožnje). Pozadi multilink, što nemaju i mnogo skuplji automobili. 5 zvezdica za bezbednost. Na autoputu malo bučniji, to mi je jedina primedba. Promeniću ga iz čiste dosade i obesti, jer je toliko bio pošten prema meni da to ne zaslužuje.
(family guy, 6. septembar 2019 12:27)


Reci mi, kao "porodičan čovek", koji, takodje kažeš, preko 90% vozi u gradu, kakve si sve prednosti tog multilinka osetio, a što navodiš kao bitnu prednost tog vozila?
Baš me interesuje, jer ja ga nemam već 30 godina (a poslednjih 5 godina bar 90% vozim van grada), pa, da znam da li da, kao takodje "porodičan čovek", za sledeća porodična kola obavezno tražim da imaju taj multink.
Hvala.

Bruder

pre 4 godine

@München 1860 , prijatelju moj ,nema nepristrasnih ,koliko novca das tako te hvale ...po meni najbolje je da zoves nekog ko popravlja vozila ,ne ovlasteni servis ,nego neko ko dobija vozila na popravku ,konkretno motor ,elektrika ,menjaci itd . Za neke motore pouzdano znam da su losi ,a to su BMW 2.0 / 3.0 diesel N47/N57 , Rover 2.7/3.0/3.6 diesel , Opel Insignia / Astra 2.0 diesel, Subaru 2.0 Diesel , Mercedes sa 651 motorom , Citroen /Peugeot 1.4-2.0 Hdi , Mercedes sa 1.6 diesel motorom iz Renaulta ,Nissan 1.6 dci , Fiat sa fordovim motorom 2.2 , fiat sa 1.4 motorom benzin ,mini sa 1.6 motorom benzin ,vw sa 1.2/1.4/1.9/2.0 diesel i 1.2/1.4 benzin ,TFSI motori od VW ,Kia ima problem sa menjacima , ostali ono ...

Slovenac

pre 4 godine

U SLO se Ceed-ovi prodaju u roku od 48 sati, ako stavis normalnu cenu. Zbog velike popularnosti i pouzdanosti ne dolaze uopce do preprodavaca. U SLO sad KIA znaci KonacnoImamAvto!

ns ja

pre 4 godine

ZA (Da da, 5. septembar 2019 13:35), pa matori ovo i nije članak za vas "elitu", uzmeš 20 i kusur `iljada evra, odeš u radnju i kupiš si auto, što se ovde smaraš pljuvanjem?

Ili si ti možda od onih što nemaju leba da jedu ali mora da se ima za dizela bez dpf-a i obavezno da je čipovan na 150KS i da smrdi iza ko` iz gumare..jer život i vožnja; po kiši, ili do pijace i dete do zubara i na hor, nemaju nikakvog smisla ako nije u prljavom, smrdljivom izraubovanom dizel kršu, a vikendom kod majstora u šupu na ćošak. Je li tako matori, a!?

Zbog likova kao gore navedeni, ovo su često automobili koji mogu da se nađu po povoljnoj ceni, a u pristojnom voznom stanju! i da naravno: odvešće vas svugde, za razliku od dizel krševa koji Srbi vole, ali ne smeju njima dalje od grada da mrdnu (jer šlep služba je skupa)

Nije sramota biti skromnog budžeta i zdrave logike, sramota je biti iskompleksirana sirotinja i kupovati ono što realno nikada (pa čak ni tada) ne možeš sebi da priuštiš, i onda uvaljuješ i sebe i druge u nepotrebne probleme..

SRBIN

pre 4 godine

Odlican test, na stranu hvalospevi vlasnika i botova koji nas ubedjuju da je Kia bolja od Golfa, ma sta od golfa, od Mercedesa...
Moja molba, sto vise testova "jeftinijih" polovnih automobila.
Volim ja da procitam vest o BMW-u "na struju" ali tu se sve zavrsava.
Dobar test ume da natera coveka na razmisljanje da kupi neki drugi auto i da nije "moranje" da se vezujemo za jednu marku.
(Luka Laban, 06. septembar 2019 00:05)


Svaka cast za komentar, uz jednu zamerku. KIA i jeste pouzdanija od Mecedesa, to tvrdi i ADAC,,TÜV koji su strucni u svom poslu..Nikad necu razumeti ljude kojima je Mercedes ikona i svetinja i neka mustra udobnosti i kvaliteta...Mercedes nikad nihe bio nikakva mustra, pa cak ni oni najstariji modeli..Postujem tu marku kao veoma staru i sa mnogo godina iskustva, ali tu se prica zavrsava...Od kad JAPANCI prave auta, od tad se prave kvalitet i pouzdanost...Zapamtite,,,,KIA i HYUNDAI prave extremno kvalitetna auta, blizu su JAPANCIMA,,svi ostali su samo kopija autima sa dalekog istoka...ZIVELI..???????

aalborg

pre 4 godine

Ovo je kanta od kola, kao i svi korejci, raspadaju se posle 7 - 8 godina eksploatacije ...
(Neka hvala, 05. septembar 2019 14:15)

Sva sreća pa se tvoja golf četvorka od 15 god, 2.0 tdi, sa pređenih 154.000km, se ne raspada

Hipohonder

pre 4 godine

Ovo je kanta od kola, kao i svi korejci, raspadaju se posle 7 - 8 godina eksploatacije ...
(Neka hvala, 05. septembar 2019 14:15)
Cak i u Srbiji ima KIA i Hyundai od 20 i kusur godina sa preko 500k km na satu.To su jos stara vozila dok nisu poceli da se dizajniraju i proizvode u Evropi,znaci pre znatnih unapredjenja.Ti pricas da se raspadaju za 7 do 8 god.Cak i ovaj sa testa koji je pun decijih bolesti jer je prvi evropski model ne izgleda da se raspao.Motori su nepoderivi sto se izdrzljivosti tice.Ovaj model je na super testu od 100k km proglasen pobednikom tog testa izdrzljivosti.Rasklopljen je potpuno i nikakvog traga habanja nije bilo.Troskovi eksploatacije najnizi u odnosu na konkurenciju.Zamisli da ford i vw nisu bili ni u prvih 10.Auto Bild je radio test nije JD power,nije misljenje vlasnika vec strucnih lica.A ti hejtuj bez argumenata.

hm

pre 4 godine

@lights
Demontirao je čitav far da bi zamenio sijalicu. Baš je praktično!
Inače, imali smo u kući, kao drugi auto baš model iz testa, 1.4, 109 kS. Preslab motor za ovaj auto. Drugo nikakvih značajnijih zamerki, ali motor je baš slab. Pri tome, nama nije služio za putovanja, već za lokal i zujanja van grada, 100 km, ne više. Mogu da zamislim kako vuče sa 4-tvoročlanom porodicom koja je krenula na godišnji odmor.

Boki

pre 4 godine

Nisu to losa kola samo sto su mene ti benzinci jako razocarali kako idu, ubrzavaju i trose, jednostavno to je ispod minimuma sto coveku treba. Pre par godina isao prijatelj da radi test voznju Kia ceed 1.4 benzin, vozio Juga bio do skoro i kune se da je njegov Jugo 55 “potentniji”, bili smo zajedno, za neverovati, ja sam radio test voznju Sportage 1.6 benzin 130ks, mislim da su TAM dostavna vozila od pre 30 godina brza i stedljivija, ono je za plakati, dizel totalno obrnuta prica ali onda cena skace u nebo.

Nemanja

pre 4 godine

2012 sam kupio Hyundai ix35. Platio 22.000 evra. Za taj novac odlican auto. Odlicno sluze, dobra im garancija i slabo se kvare. Vozio sam ga 3 godine pa sam ga prodao. Jednostavno slab mi motor bio (1.6 benzinac) i realno dosta je lose uradjen po kvalitetu materijala. Ali koliko para toliko i muzike, jel tako? Sad vozim BMW 5, 3 litre motor dizel. Prezadovoljan. Svako nek sebe pronadje sta moze da vozi. Na kraju sam ipak misljenja da i nema toliko losih automobila koliko vlasnici vozila mogu da uniste jedan automobil sa losom voznjom i ne odrzavanjem jednog vozila. Kada ne bih bio u mogucnosti da vozim neka malo skuplja kola kupio bih sebi golfa dvojku. Kad vec spominjete ovde golfa sve posle dvojke su kante :) Pozdrav

r53

pre 4 godine

(Da da) Ne slazem se, verovatno nisi probao nove turbo benzince od 1.4 npr. Naravno u malom automobilu koji ne sluzi za 4 osobe i torbekanje vec npr Alfa Mito, Fiat Abarth ili cak slabasni Mini One 1.4 turbo benzin od 102ks. S dvoje ljudi unutra ide vrlo pristojno. Ono sto je po meni besmisleno su grdosije tipa Qashqai sa 1.3 benzincem. To je vec bizarno.

Dragan

pre 4 godine

Ja vozim korejca 2007. 1.6 benzin, prvi sam vlasnik. Prešao sam 167k. Dva velika servisa,amortizeri i nešto malo oko vešanja pre par meseci. Bez ikakvog kvara do sada. Potrošnja 10 u gradu, 7 na otvorenom. Sledeći auto Sportage 1.6gdi.Žuti su zakon.

vozač demokrata

pre 4 godine

Ovo je samo još jedan dokaz da VW nema konkurenciju zadnjih 20 godina.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (exRadex, 5. septembar 2019 18:47)
Golf je ispao iz konkurencije sa dolaskom modela reno 19. To je bilo 1988 godine. Francuzi uspeli da naprave bolji auto.

Zeljko

pre 4 godine

Imam ProCeed 2009, 1.4 benzin 120ks. Auto ide odlično! Troši po gradu 8l, autoput (130-140km/h) 8-9l, a kad idem obilaznim putevima (80km/h) 6l.
Nisam ima nikakav kvar. Redovno ga servisiram! Lak za parkirati! Odličan!

Medicinski pobratim.

pre 4 godine

Vozio sam svojevremeno ovaj 1.4, mislim da je imao ili 110 ili 130ks, blagi uzas kako je isao. Do 100km/h treba mi vecnost. To je bilo ja mislim 2010 ili 2011 god.
(Iskander, 05. septembar 2019 15:26)
Dosta ljudi oupste ne zna da vozi benzince,pogotovo atmosferske.Zato se kao i ti zale da je lijen.Benzinac snagu dobije tek na 4000 obrtaja i vise.Zatim igra sa kvacilom,mjenjacem i pravovremenim doziranjem gasa ce svakog tdi-a sa istim brojem KS ostaviti u prasini.

GuGa

pre 4 godine

Svaki drugi komentar je da je kia ceed mnogo bolji od golfa...toliko od realnosti
(Brada, 5. septembar 2019 18:08)

Sto bi moglo da znaci da je Kia Ceed mnogo bolji od golfa, a ogranicena manjina to ne ume da prihvati ?

Nikola

pre 4 godine

"ne voli. Vagen zbog istorije" a šta da kupim, domaćeg fiata koji e
Je radio za Musolinija? Nemci,francuzi,Englezi,Italijani... Sve je to isto nema nikakve razlike. Šta kao oni nisu ubijali ljude, prodavali robove, pljačkali kolonije... Samo da mi je znati koju si ti istoriju učio.
"Mercedes se više kvari od kije, znači da je Kia bolji auto"
Bravo kolumbo luksuzni auti se kvare. Pa šta si mislio da će auto sa 16 puta više delova da bude isto pouzdan kao c segment? Pouzdanost nema veze sa kvalitetom to su dve odvojene kategorije. Svaki kompleksniji auto će biti manje pouzdan, što veća klasa vozila bolji kvalitet ali manja pouzdanost. Nije Kia bolja nego je jeftinija za održavanje a to vas najviše boli. "Majstore jel može to malo jeftinije" ne može idi busom što moraš da voziš auto. Ne možete me ubediti da je Mercedes gori to su vaše lične frustracije, čista mržnja.
"Ima Dačija za duplo manje para" ovo nemam živce da komentarišem.
"Moj auto prešao 400.000km sa 10 velikih servisa" na 400.000 ide 40 velikih servisa a ne 10. I onda se žalite kad crkne nešto, pa kako neće!
"Ovaj 1.4 je preslab" pa doplati za jači motor.
"Kia se raspada" vidim pričaš iz ličnog iskustva.
"Dizel zagađuje" ma stvarno auto zagađuje nije moguće. Misliš da je benzin nešto čistiji?
"Neudoban je ceed" pa nije to A8.
"Dosadan auto" a zato je citroenova originalnost praktična samo tako.
Neverovatno koliko glupih lažnih komentara, tačno ću prestati da ih čitam. Šta vi imate od tolikog laganja???

Stanko

pre 4 godine

Ovi KIA botovi nisu normalni. Ovaj 1.4 motor je ziva katastrofa za voznju, pogotovo ako imate vise putnika i pun gepek. Od ovog Ceeda, jedino valja 1.6 benzinac sa 124-126 konja. U ostalom idite na sajt Polovni Automobili, naci cete deset , pa i vise ovih KIA sa 1.4 motorom, koji se mesecima prodaju, i jedan, ili nijedan onaj sa 1.6 motorom. Kia Ceed sa 1.6 motorom se proda za par dana ako vlasnik stavi korektnu cenu.

Ivan ZG

pre 4 godine

Ovaj auto kao i SVI KIA i Hyundai modeli noviji od ovoga su radne mazge. Zahtjevaju minimum održavanja, a dobro će vas služiti preko 300.000 km.
Ovaj auto za razliku od Golfa tih godišta nema problema sa pucanjem lanca (i posljedičnom generalnom havarijom na motoru), nema problema sa turbinom (jer je i nema), ne pregaraju glave motora i ne troši ulje kao lud i pod garancijom i za to vam kažu da je normalno (do 0,7 litara na 1000 km!).
U odnosu na Golfa ima više mjesta za koljena na stražnjim sjedalima i komotno se voze troje ljudi dok kod Golfa smeta jako velik tj. visok tunel na sredini stražnje klupe pa se može voziti samo 4 osobe u autu.
Kod Golfa je bolje (ne mogu se sada ničega sjetiti)...

mozak jedne kokoške ...

pre 4 godine

Bilo bi lepo pokazati kako se menjaju sijalice fara na Kia Cee'd iz ove generacije. Za desnu se skida sud sa tecnoscu za stakla, a za levu nosac akumulatora. Jako prakticno, pogotovo ako vam sijalica crkne na putu.
(Bojan, 5. septembar 2019 15:01)

Tako rade oni koji ne znaju da bi trebalo ovako

[link]

Možda ni to nije super praktično ali ipak je lako i brzo u odnosu na mnoge druge modele.
(Lights, 5. septembar 2019 23:45)

Vozio sam tokom života švedska, japanska, francuska, italijanska i češka vozila, i kod onih koje sam ja imao i/ili ih imam, sijalica fara se menjala za jedan minut, a ovako debilno rešenje oko načina zamene sijalice fara još nisam video.

EU Citizen

pre 4 godine

Bivša devojka sa kojom sam bio nešto duže pre desetak godina, vozila je ovaj model, samo sa jačim motorom, nešto oko dva litra, mislim da je 1.4 baš preslabo na toliki auto :) Kako ja volim da pijem, :) često je ona bila vozač i išli smo njenim autom ne samo na kraće izlete izvan grada, već i na putovanja od 500-600 km, tako da sam dosta dobro upoznao taj auto a povremeno ga i vozio. Prvo sam je, naravno, zezao, jer sam u to vreme, iako već velili ljubitelj japanaca, još imao potpuno neosnovanu predrasude prema korejskim automobilima :) Vremenom sam međutim stekao veliki respekt prema tom autu i brendu generalno, jer je za sve to vreme već ušao u, na primer, petu-šestu godinu i drugu stotinu kilometara, a ne da se, doduše, uz redovno održavanje u autorizovanom servisu (imao je neku ekstremno produženu garanciju, ne sećam se detalja) nikad ništa krupno nije pokvarilo, nego ni najmanja sitnica ni u iednom trenutku nije pravila problem, a vožen je pod svim uslovima i u svim temeraturama i nimalo ga nismo mazili. Dizajn baš nije bio uznudljiv, ali nije bio ni ružan autić, tako da bih ga, iskreno, svakako više preporučio ljudima koji kupuju tu klasu više nego VW koji ovde mnogi pominju, ja lično VW nikada ne bih ni kupio ni vozio iz. milion razloga, počev od imena, istorije i vlasničke strukture, :) ali, kako je u zemljama gde sam živeo i živim, vrlo popularan flotni i kompanijski auto, mnogo mojih drugara i poznanika menadžera ga vozi, obično Pasate, i dosta se kvare, te je moj je utisak da za auto te klase i cene nisu nimalo pouzdani, a čujem da je i sa Golfovima, čiji dizajn, za moj ukus, nije ništa lepši od Kia Ceed, slična situacija

rog

pre 4 godine

Pozdrav svima, da li postoji neki naš portal ili forum na internetu gde se mogu informisati o pojedinim markama i modelima novih automobila. Ali ne kao ovde rekla kazala nego u vidu relevantnih testova i ocena ljudi koji se time stručno bave?!
Nisam uspeo nešto tako da nađem?!
(München 1860, 05. septembar 2019 18:58)

Ljudi koji se time strucno bave i koji mogu da dodju do novih test modela najcesce i nisu objektivni. Prilicno cupava situacija, da bi dobio auto na test mora da bude pozitivan. Pogledaj samo autotestove SAT. Nema sanse da ces cuti bilo sta negativno da ima neku tezinu. Ipak se na tome zaradjuju novci.

Nego ja imam drugo pitanje. Jel u Nemackoj ikad napravljen test nemackog vozila i da je bio negativan.

kimi R

pre 4 godine

@Smuleco
Pogotovo su taj odnos pogodili sa zadnjom generacijom i oni pa i brat I30 koje je na ulici vidiš ređe od Porshea. Prethodne da, ali zadnje ni prići tome.

CaNmA

pre 4 godine

(ns ja, 05. septembar 2019 14:12)

Znaci, po Vama, samo benzince kupuju smekeri, a dizele Srpski seljoberi ( Vi ste verovatno rodjeni u Norveskoj...)...

Bruce Lee

pre 4 godine

Trenutno vozim Audi A4 Allroud Quattro 2.0tdi od 177ps, 2014 godište. imam i Kia Venga 1.6 benzin od 125ps, 2014 godište. I ceo život vozim audije, prvi put Kia i auto me oduševi šta pruža za odnos cena kvalitet.

Stanislav

pre 4 godine

@srbistan
Ljudi se oduševljavaju polovnim kijom zato što će trajati duže nego novi Pežo. Ovo je još jedan auto koji pokazuje da i polovan auto može biti pouzdaniji od novog.

kimi R

pre 4 godine

@Smuleco
Porshe je onako samo bio pomenut, ali kad si ga već pomenuo samo da razjasnimo. Svuda u svetu onaj ko ima para kupiće upravo te Nemce koje si pomenuo a ne Kiu koju verovatno ni ti ne voziš?
Pod skretanje sam mislio na kupovinu bar onih baznih koje su se kod nas na kredu kupo ale zadnjih godina. Prethodne generacije, e sad se ni te ne kupuju jer su preskupe što nemožeš poreći nikako.

Neko iz mase

pre 4 godine

Haha koja frustracija volksvagenom. Kad god se pomenu kola, nova ili polovona, neko krene da pocne da prica o vagenu i to obicno neko ko ga ne vozi. S obzirom da vise nisu toliko skupi, kapiram da nije ljubomora, ali mi nije jasno sta je.
Silom prilika vozim matorog pasata jer sam ga dobio ekstra jeftino. Da je pouzdan jeste, da je ruzan i da dimi i to jeste. Meni je jeftin i udoban i nerealno mi je da ljude cenim po marki kola koja voze. Uzivajte ljudi u svojim kolima, menjajte ih ako mozete, i pustite druge da uzivaju u svojim.
Auto iz teksta je lep i, kazu ljudi, pouzdan. Zelim ga svima koji imaju losija kolca. :)

Hipohonder

pre 4 godine

Od skoro privremeni vlasnik jedne 1.6 dizel 2011 godište. Prijatno iznenadjen!
(Kraft, 05. septembar 2019 13:34)
Velika razlika izmedju dizela i ovog 1.4 benzina.Vozio sam taj benzinac na testu,tuga ziva.Posedovao isti ovaj model sa jacom opremom 1.6 crdi citavih 5 god.i bezbrizno presao 100k km samo uz zamenu plocica i zadnjeg stop svetla koje je pokrila garancija.Sreo tipa pre par meseci koji sad vozi taj auto.Menja ga za novi ceed ali benzin.I on se navozao,presao do sada oko 250k km. bez kvarova.Auto vidim ocuvan osim ostecenja krila pri nekom cukanju.Rekoh mu nemoj benzin 1.4,ne znam sta je uradio.

lud dzbunjen

pre 4 godine

Ne mogu verovati kakve komentare neki ostavljaju, pobogu auto je 10 god star sta ocekujete?
Inace imam novu Kia Seed 2018 god i nemam ni jednu primedbu. Bolje da ne pisem kakvi su sve modeli izasli posle ovog.

Luka Laban

pre 4 godine

Odlican test, na stranu hvalospevi vlasnika i botova koji nas ubedjuju da je Kia bolja od Golfa, ma sta od golfa, od Mercedesa...
Moja molba, sto vise testova "jeftinijih" polovnih automobila.
Volim ja da procitam vest o BMW-u "na struju" ali tu se sve zavrsava.
Dobar test ume da natera coveka na razmisljanje da kupi neki drugi auto i da nije "moranje" da se vezujemo za jednu marku.

Hehe

pre 4 godine

@(Da da, 5. septembar 2019 13:35)

Dodaj na to i krovni kofer od 400l. I tako godinama, samo hyundai. Uvek ga pretovarim, tj. zena. Bolje bi bilo da je jaci motor, ali nema nekih preteranih zamerki ni ovom malom. Ekonomican i vuce solidno, povremeno mora u visoke obrtaje.

München 1860

pre 4 godine

Pozdrav svima, da li postoji neki naš portal ili forum na internetu gde se mogu informisati o pojedinim markama i modelima novih automobila. Ali ne kao ovde rekla kazala nego u vidu relevantnih testova i ocena ljudi koji se time stručno bave?!
Nisam uspeo nešto tako da nađem?!

Vlado

pre 4 godine

Vozio ga, prezadovoljan. Za 6 godina samo akumulator promenio posle 3 godine i par h7 sijalica. Pouzdan i stabilan na drumu. Platom sam mogao priustim i skuplji i popularniji, ali zaista mi se nisu bacale pare na izvikana auta sa mnogo losijom opremom.

Ivan ZG

pre 4 godine

Japanci i koreanci se prodaju zato jer vlasnicima poslije 5-10 godina dosade, a ne zato što su se počeli jako kvariti pa to ugrožava kućni budžet.
Oni se ne "uvaljuju" drugom "sretniku" kao mnogi europski auti jer vam ispadne jeftinije svaki dan ići taksijem na posao nego promijeniti sve što bi na tim autima trebalo da ih se dovede u ispravno stanje.
Onima kojima je auto od 100 KS lijen neka kupe jači. Nitko vas ne tera da se "patite" u autu od "samo" 100 KS. To je stvarno mučenje za jednog reli asa, a vidim da ih je ovdje puno. U stvarnosti većina vozi auto 90% vremena u gradu.

mile rizik

pre 4 godine

Ali morate da pomenete tog golfa. Sta je srbistanski mentalitet. KIA je prestigla golfa i VW, na americkom trzistu ga je oduvala. Samo se jos Balkanci i niskoobrazovani loze na VW.

Pragmatic

pre 4 godine

Pohvale za test. Vise ovakvih testova a manje onih za automobile od preko 50.000 koje samo gledamo a nikada necemo imati. Mislim da je najpametnija stvar za srpskog kupca prakticnost. Sobzirom na nasu ekonomsku situaciju ona bi svakako trebala da bude u prvom planu. Ne shvatam nivo emocija koji prosecni Srbin ima prema odluci o kupovini polovnog automobila. Gomila juri nekakve konske snage a 99% voznji im do supermarketa ili na trening po dete (al samo kad pada kisa). Sobzirom na okolnosti zaista je manje bitno kako vuce, kako leze kad uletis sa 100 u krivinu, koliko dugmica i kilograma meke plastike ima unutra. Ono sto bi trebalo da nas zanima je pouzdanost. A za to postoje svetske statistike a cak i nemacki ADAC govori u prilog tome da su Korejanci zapravo novi Japanci. I pored toga kod nas vredi misljenje da je 5 god. stara Kia losija nego 10 god. star Golf.

ns ja

pre 4 godine

za CaNmA, 5. septembar 2019 20:47, ne niste me dobro razumeli: jeftinije i neuglednije -slabije, a dobro održavane automobile kupuju oni koji nemaju novca da kupe ono što bi hteli, a auto je i potreba.

Dizele krševe koji dime, za iste novce, kupuju neobrazovani i iskompleksirani seljoberi - kojima takođe treba auto - ali to što kupe uglavnom ne može da ih preveze. Preoznaćete ih što kažu da vole da idu pešaka ili da ih mrzi da traže parking - veoma često oni ni "kad pada kiša" verovatno nemaju auto - iako ga imaju.

Jedva čekam da i "ovo" postane država, pa da svaki krš koji zagađuje jer mu je srbin sve poskidao "da bolje ide" -bude neregistrovan i samleven- tek tada će u ovoj državi normalan svet moći normalno da učestvuje u saobraćaju. Lep pozdrav

mozak jedne kokoske ...

pre 4 godine

(Hehe, 6. septembar 2019 18:35)

Za mene npr "srećnije vešanje" pozadi ima novi focus HB, nego li focus SW. Svaki SW ima multilink, pa i sa najslabijim motorom, a HB ima polukrutu osovinu, osim kao ST.
30 godina nisam menjao "stabilizatore", a i nemam želju da sada prvi put pocnem, niti mislim da ce mi supruga i deca reći "bravo" ako predjemo na "multiklik". Mada ti verujem da to bolje leži u odredjenim uslovima vožnje.

tex viler

pre 4 godine

imam 2 auta...prvi mi je accent 2000 g..kockica 1.35 86 ks...ide pristojno za tu snagu...cudo od kola nikad ni jedan kvar...svaki dan ga upalim minimum 30 puta za potrkusice...nije bas za auto put i uzbrdice ali po lokalu extra...ovi novi ne znam kakvi su....

V

pre 4 godine

Tast ima i30 2008 godiste od popravki je imao prosle godine jedno ulaganje od 100tinak eura neka sonda je otisla, sem toga samo odrzavanje. Cale isto ima i30 ali 2014 god, za sad 55000 bez ikakvih problema doduse mala je kilometraza, ali eto nekim auto brendovima je normala i pre toga zaglavljuju po servisima, cesto dizu ljudima kosu na glavi jer se pitaju sta ce posle garancije da rade ako ga sad vec teraju par puta na popravke.

MarcoPolo

pre 4 godine

Imao sam ga, ali sa dizel motorom 1.6 od 116ks. Išao je kao zmaj. Malo je plastika odrađena amaterski, ali u globalu je dobar autić.

Bole

pre 4 godine

Druže auto se ne kupuje na osnovu mišljenja drugih ljudi. Nećeš ti ništa naći na forumu bezveze gubiš vreme. Svi će da te lažu. I novinari isto. Koji god emisiju gledaš nikad nema neka zamerka na kvalitet. Auto kuće pre emitovanja pregledaju video i određuju šta će da se izbaci. Pa neće ti ono dati auto da ga napljuješ. To je njima reklama. To ti je ono na emisiji sat kad kaže za nekog suva da je udoban,mekan,sve top i onda kao test stabilnosti prolazi bez problema. Pa ne može da bude i mekan i stabilan (i još visoko težište) čista fizika. To su priče za naivne kupce (pošto najviše novih automobila kupuju upravo ljudi koji ne znaju ništa o tome, ljutite se koliko hoćete ali to je činjenica) koji će im slepo poverovati. Svako ko zna nešto o tome prepoznaje da je u pitanju laž a onaj ko ne zna, upecaće se. Sve je to marketing. Svako će te ubeđivati da je njegov auto najbolja kupovina. Ja lično vozi. Golfa 7 i znam da Kia nije baš na nivou golfa ali je bolji odnos cene i kvaliteta. Golf će u nekim visokim paketima opreme biti bolji od kije ali će i koštati više. Ako nisi picajzla (nisi opsednut detaljima kao ja) kupi kiju, neće ti biti žao. Brat ih često ima u servisu, (to ne znači da se kvari i da je loš) svideo nam se auto za razliku od nekih, da ih sad ne prozivamo. Ja bih bio zadovoljan sa takvim autom a golfa vozim iz nekih ličnih razloga. Preporuka od Vagenovca.

ns ja

pre 4 godine

Nemojte tako (nodi, 5. septembar 2019 17:10), morate da znate sledeće:

"pravi srbin" skupi 10-12k eur, kupi vagena ili audija, bmw... a za te pare samo 3 godine star 2.0 tdi, crveno di, "sve u full-u brate osim kože", "prešao 130.000km, nov, nov, nov!" i naravno nema pametnijeg - pa nije valjda lud da za iste pare uzme novog ceed-a!?

Eee, a sad vidite u čemu je štos:
Oni, ti "pravi srbi", onda stave krst i brojanicu na retrovizor, brojanicu-ma i dve - oko menjača, ikonice svetaca u kasetu i u zaštitnike za sunce, poneku i u vrata - nek se nađe, i bratee, mole se Bogu više nego u crkvi, da ih njiovo "novo" auto ne izda na putu jer Qu, Quu.. šta će ako izda zamajac, il produva glava, il nedajbože dizne, egr, dpf...auuu, nemate vi pojma s pomoću koliko se religije voze te "srbende" sa platurinama od oko 50 iljada dinara (akobogda)

A vi - boranija: vozuckate se tu u kiji sa "kilavim" benzincem koji čak ni ne dimi na izduvu, ni Bogu se ne molite kad startujete auto (oni za crkvu vremena nemaju -u nedelju su u šupi kod majstora na ćošku), uvek stignete tamo gde ste krenuli - nemate vi pojma šta je pravo uživanje i strast u vožnji!!! :))) jer oni su "elita" : )))

Iz prve ruke

pre 4 godine

dakle, VW-ima starim nekoliko (ponavljam nekoliko) godina klima ne radi (kao za vraga bilo je +35 stupnjeva kad sam ih vozio na servise). I nije samo jedan model bio u pitanju! Bilo je tu još kvarova na VW-ima, pale se lampice motora, vrata prtljažnika se ne otvaraju. Da ne bi samo spominjao VW, jedan čovjek je u salonu (nabavljamo aute od leasing kuća) kupio isto tako par godina staru Insigniu i auto mu ne ide s mjesta nakon što dostigne 120 km/h. Volvoi su isto puni problema.
Što dakle zaključiti? U studijama pouzdanosti auta koje se u svijetu provode itekako ima istine a istina je da razvikani njemački auti nisu ništa pouzdaniji od Korejaca, dapače.
Što se tiče testa konkretnog modela, novinar je u dosta toga u pravu, pogotovo što mu je na testu bio Ceed sa slabiji motorom za koji se općenito smatra da je jedan od lošijih u gami Kie (što ne znači da je loš sam po sebi). Isto tako, taj model ima nekih dječjih bolesti kao npr. to odvajanje plastike na kokpitu što je i kod mene bio slučaj. Prvi Ceed ikad i prva EU Kia, logično.
Najnoviji model Ceeda na usporednom testu AutoBilda pobijedio je Golf. Kada Nijemci kažu da je korejski auto bolji od njemačkog, onda je valjda tako?
Nije istina ni da Kie slabo drže cijenu i da ih je teško prodati. Možda prije 10 ili 15 godina, ali danas? Opet,po njemačkom istraživanju Ceed i Golf drže podjednako cijene kao rabljeni. Ceed kao ovaj iz testa iz 2009. godine(dakle auto star 10 godina) prodan je za skoro 5000 eura.
Slabo drže cijene?

Lars

pre 4 godine

@Ovo je kanta od kola, kao i svi korejci, raspadaju se posle 7 - 8 godina eksploatacije ...
(Neka hvala, 05. septembar 2019 14:15)

Moj "korejac" se ne raspada posle 10 godina naprotiv Vec par sezona odlazem kupovinu novog jer mi je besmisleno da ga menjam kad ovako lepo slusa uz srvarno minimalna ulaganja. Ponovo cu uzeti novu korejsku kantu da budem potpuno miran bar jos deceniju.. nakon ovog iskustva mi druge opcije, naravno u tom cenovnom rangu - do 17,18 000e ne padaju na pamet.

wolf

pre 4 godine

@Molder Ti si druze svaki minimum kredibiliteta izgubio onog trenutka kad si priznao da ti je misljenje kreirano na osnovu iskustva komsinice koja je vozila Sprortage pa ga prodala i kupila Range Rovera. Objasnio si i da nisi bot, i, aj da kazem da ti verujem da nisi, ali tvoje insistiranje na botovanju prosto sve normalne ljude ovde, siguran sam, ubedjuje da si ti u stvari jedan od njih. Nije moguce da bas ti imas iskustva sa bas svakim modelom Kie i da su ti bas bas svi od reda toliko ocajni. Pa ja da imam takvo misljenje u zivotu ne bih trosio vreme da citam vesti o tome jos i da ostavljam hejterske komentare. Pusti nas zadovoljne vlasnike da uzivamo u nasim "krsevima" a ti malo smanji hejt, nije ti to dobro. Verujem da si mlad covek...

Lights

pre 4 godine

Bilo bi lepo pokazati kako se menjaju sijalice fara na Kia Cee'd iz ove generacije. Za desnu se skida sud sa tecnoscu za stakla, a za levu nosac akumulatora. Jako prakticno, pogotovo ako vam sijalica crkne na putu.
(Bojan, 5. septembar 2019 15:01)

Tako rade oni koji ne znaju da bi trebalo ovako

https://www.youtube.com/watch?v=efkyBPqMaTs

Možda ni to nije super praktično ali ipak je lako i brzo u odnosu na mnoge druge modele.

megacar

pre 4 godine

vlasnik sam ceed 2008 god ali 1.6 benzin od 127 KS. Auto se vozi svakog dana par desetina km po bg zbog posla. Nikakav kvar osim redovnog odrzavanja i sijalica. Jedina mana je sto trosi ulje.

business ambition komercijalista

pre 4 godine

Ceed je uvek tako dobra kupovina, da bih preporučio onaj novi sa sajta Polovni automobili, baznjak (ferum felne), 1,4 sa 100 ks, za "samo" 17.490 ( broj oglasa 14038517 ).
Treba požuriti, prodaće se ...

Iz prve ruke

pre 4 godine

Ovako, 7 godina sam vlasnik spomenutog modela Kie, samo 1.6 benzinca s 126KS (jači motor od 1.4!). Ukupna starost auta je 11 godina i do sada je prešao 194 000 km.
Prešao sam s njime prošle godine velike udaljensoti, uzduž Italije (potegao put od Zga do Pompeja i Napulja), Češke, Austrije, a isto tako je auto eksploatiran često i na kratkim gradskim relacijama pa mislim da sam mjerodavan da sudim o autu.
Nije istina da je auto loš za pretjecanja - pretječe bez problema, naravno kad je pod punim opterećenjem ide se u niže brzine i visoke okretaje, ali to je tako kod svih atmosferaca. Na autoputu je moćan, nebrojeno puta sam pretjecao daleko skuplje automobile, jako dobro drži cestu.
Nije istina da se raspada nakon 7 godina, eto moj ima 11 godina i dalje se osjećam sigurno u njemu. Kod mene svi zvučnici i dalje sviraju, klima radi super, auto iznutra izgleda vrlo očuvano uz neke manje ogrebotine i pohabanost kože volana, što je normalno za kilometražu.
Nije istina da puno troši - ako se održava (svjećice i ulje), trošit će u prosjeku 7l normalne vožnje. Toliko mi je trenutni prosjek u koji ulazi vožnja od Zagreba do Korčule ovog ljeta (i nazad, s time da su Korčula i Pelješac brdoviti i da je auto bio opterećen skoro do kraja), a u taj prosjek ulazi i vožnja u gradskim gužvama. Za usporedbu, bratova Corolla je trošila prosječno 9,10 litara mješovite vožnje.
Radim u salonu polovnih auta i prodajemo sve marke auta. VW-ima starim nekoliko godina imaju kvarova (nastavlja se)

family guy

pre 4 godine

Vozio svašta. Dva golfa za redom, 4. i 5. generacija, pa posle njih i30 1.4, 109 ks. Hyundai sam kupio iz radoznalosti, jer su mi se smučili kvarovi na dizel motorima. Dok sam bio solo, hajde nema veze. Ali kada putujem s porodicom, na prvom mestu mi je pouzdanost. Jeste lepši osećaj u vagenu, ali i30 vozim godinama bez kvara. Bezbrižan. Da ne pričam da tih par hiljada evra što bih dao na popravke, iskoristih da deci kupim ponešto. Nije ni loš auto, za grad super (što je 90% vožnje). Pozadi multilink, što nemaju i mnogo skuplji automobili. 5 zvezdica za bezbednost. Na autoputu malo bučniji, to mi je jedina primedba. Promeniću ga iz čiste dosade i obesti, jer je toliko bio pošten prema meni da to ne zaslužuje.

Hipohonder

pre 4 godine

@Hipohonder
Idi na vest o bilo kom Nemcu da vidiš šta su predrasude!
(ciga, 07. septembar 2019 00:13)
Pa naravno to vazi i za te sto pljuju nemacka vozila a da nisu seli u njih.Nema razlike medju primitivcima.Sve je to isto drustvo sa kojima nikako ne bih da imam posla u zivotu jer su to obicno ljudi sa nesredjenim zivotima.

family guy

pre 4 godine

Samo kokošiji mozak može da dođe do zaključka da je neko izabrao automobil na osnovu toga što ima multilink. To sam pomenuo kao iznenađujuć dodatak na jeftinom automobilu, a ne kao njegovu veliku prednost bez koje moja porodica ne može na put. Ako te zanimaju prednosti multilinka guglaj malo. Inače prvi u klasi je upravo Fokus dobio multilink, pa Golf, itd. Kad već pitaš, multilink mi je fin dodatak čim izađem iz grada, tako da će tebi na selu biti extra. Ne znaš šta propuštaš.

nodi

pre 4 godine

Ja molim urednika, novinare i sve ostale, nemojte sa ovakvim dobrim i realnim testovima skromnih vozila, koje nas covek moze da priusti, da urusavate nivo dziberizacije nasih gradjana! Ovde takva racionalna i korisna vozila nikog ne zanimaju! Mi smo tradicionalno, posto su i nasi dedovi i ocevi vozili, navikli na vozila od minimum 200ks, koja su malo presla, a u stanju nov, nov, nov! Kako da na jednog ovakvog korejanca postavim brojanicu i krst na retrovizor, kako, ne prilici!

Vlada

pre 4 godine

Imam kiju vec sedam godina i nista se za sada nije raspalo. Sigurno da postoje bolji automobili ali meni je dovoljno to sto imam. Sipam gorivo, jednom godisnje uradim servis i ne razmisljam o automobilu. Sednem i vozim nisam imao nikakav problem osim razbijenog stakla. Jos uvek mi je sportage lep i prostran, voznja u njemu je sasvim prijatna. Ostali neka voze sta god zele i misle da treba. Mene je kija do sada lepo sluzila, razmislio bih ponovo o kiji ali su im cene u danasnje vreme daleko od povoljnih. Mozda su malo prebrzo usli u vodece cenovne segmente.

Konj

pre 4 godine

Komentari kao bojno polje. Ne kopcam ovo - bolji od golfa/losiji od golfa, mozda sam prespavao foru iz neke serije... Ja pikiram Sportage za sledecu godinu, odlican odnos cena/kvalitet. E sad, da kazem da bi mi VW bio los (da je budzet malo jaci), malo mi je to pro*eravanje.

Hipohonder

pre 4 godine

(Molder, 05. septembar 2019 16:54)
Auuu,kako si ti tuzan lik.Svi ovde dobro znamo da nisi ni seo u ceeda niti u bilo koji drugi korejski auto.Pricas napamet ,potpuno pausalno.Vuces neke gadne frustracije,samo nije jasno koje.Valjda je tebi jasno.

Smuleco

pre 4 godine

Imao sam ga, ali sa dizel motorom 1.6 od 116ks. Išao je kao zmaj. Malo je plastika odrađena amaterski, ali u globalu je dobar autić.
(MarcoPolo, 05. septembar 2019 19:14)

Da, da, to za plastiku kod svih KIA automobila si potpuno u pravu. Dobro zapažanje:) Plastika je vrlo grubo i neprecizno odrađena, bez obzira da li je u pitanju meki, ili tvrdi polimer. Punto ima bolju završnicu plastike, od njih.

neće biti

pre 4 godine

U firmi su kupili Accenta HYundai. Ko kaže da je da je 800.000 km malo bez kvara, a vozilo ga je stotinu ruku, onda čovik ni normalan. Pa auto služi od točke A do B da ne ostaneš na cesti. A verujte Goetz od Hyundaja mali auti i nakon 18 god, lak na autu savršen, a nikad garanžiran, Kia Ceed vozim iz 2017. dovoljno brz da pogineš ako si lud u glavu. Svaki auto je dovoljno brz za normalne ljude.

Munjoslas

pre 4 godine

Hyundai Accent 1.6 DOHC benzinac, prešao 85000 uglavnom u gradu, 2007 godište, menjani stabilizatori, kugle i sl. Počela rđa da ga grize, na krovu se otvorila rupa i oko točkova krenula rđa. Majstor je to sredio za par stotina evra. Auto star 12 godina, tukao ga grad, led, sneg i poplave, u BG na parkingu grebali. Neću ga prodavati, upotrebna vrednost mu je veća od tržišne, kao i svaki Hyundai.

sid

pre 4 godine

Prodajem kia ceed 1.6 crdi 115 ks kupljen nov 2010, originalno stanje, i niko sa kupi, dodju vide, nema zamerke, ali dzaba sto je auto dobar, sto ne treba ulaganja, registrovan, nas covek ipak vise voli auto iz uvoza za 'originalnih' 130-150 hiljada km

Hipohonder

pre 4 godine

(Molder, 05. septembar 2019 23:56)
Leci tu mrznju dok nije kasno tuzni covece.Jasno je da nikad nisi vozio ni kia ni Hyundai auto.Pricas napamet.Sad ti bolje znas od vlasnika ovih vozila.Pusti nas tih svojih prica iz komsiluka i odrasti vec jednom.

Smuleco

pre 4 godine

@Smuleco
Pogotovo su taj odnos pogodili sa zadnjom generacijom i oni pa i brat I30 koje je na ulici vidiš ređe od Porshea. Prethodne da, ali zadnje ni prići tome.
(kimi R, 05. septembar 2019 17:27)

U poslednjim inkarnacijama su Korejci naboli cene, tako da ne može da im se stavi više etiketa "best buy", ali može "recommended". O tome, da se ređe u nas viđaju ti novi KIA i Hjundaj modeli od Poršea, je bespredmetno pričati. U Srbistanu, onaj ko ima para, kupovaće novi BMW, Audi, Mercedes pa i pomenuti Porše, onaj ko nema, a to je velika većina, kupovaće kao novo Fabiju, Duster i Fiat Tipo... A i to mu je naravno "nategnuto".

Hipohonder

pre 4 godine

Kia botovi na ovom tekstu prebacili normu i oborili sve rekorde!
(Domaćin, 06. septembar 2019 09:50)
Genije sta znaci KIA bot?Ako je to vlasnik ili bivsi vlasnik KIA automobila koji ima infoemacije iz prve ruke i iskustva sa tim vozilima,onda ja jesam KIA bot.Posedovao sam istog ovog ceeda ali 1.6 crdi sa jacom opremom i Sportiga oba modela po tri godine.Presao sam na drugi brend jer ovi u salonu nisu bili fer pri ponudi staro za novo i mnogo su alavi na pare.Izgubili su musteriju.To nije razlog da pricam gluposti i neistine o KIA vozilima.Jedno pitanje,kako se zovu oni koji se pojave uglavnom da komentarisu i hejtuju kada se pise o KIA i Hyundai automobilima i to bez trunke iskustva vec sa predrasudama?@Ne bih da pricam o civilizacijskom nivou ljudi koji imaju predrasude o necemu sto nisu iskusili vec slusali price komsija i poznanika.

Rio

pre 4 godine

Vlasnik modela pro_ceed 2008 1.6crdi dve godine. Kupio ga od prvog vlasnika sa 160000km,od tada presao 30 000km. Sto se tice motora izuzetno pouzdan,nikad nikakav problem,nikakva lampica.
Mana,bar za mene izuzetno tvrdo vesanje, bukvalno svaka rupa mi pomeri bubreg.

Srecom,imamo dobre puteve :) Menjao jabucice,amortizere(skupi su),stabilizatore i jos neke delove u trapu. Ali to je vec posledica ocajnih puteva na jugu Srbije.
Ono sto me takodje mnogo nervira je i veoma nizak prednji branik(pritom veoma slab),vise puta sam ga zakacio i popravljao. Sve u svemu,nisam se pokajao.

Gogisa

pre 4 godine

Uzeo sam kiu ceed 2010 god. Sa 73000 km benzin 1,4 90 ks.Prodao je posle tri godine sa 120000km.Nikakvih problema nisam imao osim sto je slaba u preticanju(mali obrtni moment) i potrošnja u gradu 7-9 lit a na ovorenom magistralnom putu 6-6,5.Na auto putu sa 130 i uključenom klimom od 7,5 do 8,2. Uzeo bih ponovo kiu ali samo 1,6 dizel i ništa drugo.

mr

pre 4 godine

Sva sreća pa se tvoja golf četvorka od 15 god, 2.0 tdi, sa pređenih 154.000km, se ne raspada
(aalborg, 05. septembar 2019 18:35)

Golf IV 15 godina stara NE MOZE biti 2.0 tdi,ne lupaj gluposti
(sa_pan, 6. septembar 2019 07:49)

Па они су због срамоте избацили ТДИ, али је то и даље био исти мотор. Задњи су увели нове моторе.

Iz prve ruke

pre 4 godine

@oprobana receptura - 1.6 benzinac optimalni okretni moment (obrtni moment) postiže upravo na oko 4000 okretaja (4200 rpm točno) a u 5. brzini pri 130,140 je upravo na toliko otprilike (nema šeste brzine, kao kasniji Ceedovi). Maksimalnu snagu postiže na oko 6000 okretaja. Dakle, na autoputu je kao kod kuće jer je konstantno u višim okretajima.
Pri tome je potrošnja (za benzinca) sasvim ok, negdje oko 6.5l, čak i manje ako se vozi oko ograničenja. Aerodinamički koeficijent mu je naime bio bolji od tadašnjeg Golfa.

mozak jedne kokoške ...

pre 4 godine

@(mozak jedne kokoske ..., 6. septembar 2019 22:53)
Slazem se sa tobom, samo bih dodao da u nekim ekstremnim situacijama nenadano zavrsis (skoro mi se desilo da izbegavam kamikaze pri nesto vecoj brzini) i moze da pomogne, tj. po meni se bolje ponasa od torzije i ostalih, subjektivan utisak.
(Hehe, 7. septembar 2019 22:34)

Verujem Ti. Ko zna, možda jednom i uzmem tako nešto.


Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.
Samo kokošiji mozak može da dođe do zaključka da je neko izabrao automobil na osnovu toga što ima multilink. To sam pomenuo kao iznenađujuć dodatak na jeftinom automobilu, a ne kao njegovu veliku prednost bez koje moja porodica ne može na put. Ako te zanimaju prednosti multilinka guglaj malo. Inače prvi u klasi je upravo Fokus dobio multilink, pa Golf, itd. Kad već pitaš, multilink mi je fin dodatak čim izađem iz grada, tako da će tebi na selu biti extra. Ne znaš šta propuštaš.
(family guy, 7. septembar 2019 17:57)

Izvini. Moja greška što sam suviše i na pogrešan način obratio pažnju na onih "90% gradske vožnje" i "multilink".

BNS

pre 4 godine

Trazio sam u ovlascenom KiA (Galenika) servisu sondu temperature izduvnih gasov, cena 32000 din ista sonda u nemackoj 76 eur, morao sam da putam prodavca da nije zamenio cenu sondu za cenu radilice

Bob Sent Kler

pre 4 godine

Moje iskustvo sa modelom Ceed SW 2013., 1.4, 105 konja je fantasticno.
Ne mogu da ga uporedim ni sa cim sem sa Hondom Civic koju sam vozio, a i ne zelim da ga poredim. Cinjenica je da je taj motor za mene i moju porodicu bio izvanredan, za grad od toga nista bolje ne treba. U ekstremnim uslovima, zima, klima, gradska voznja on nije prelazio 8.5l/100km. Nikakav kvar za 6 godina samo redovan servis (koji je skup to moram priznati). Na auto putu odziv gasa na velikim brzinama je odlican, pri 120km/h on prima gas u sekundi. Plus imao je 6 brzina.
Sad ne znam da li jje Golf bolji ili nije, ali za onoga ko se razmislja moje tople preporuke.
I na kraju, ono cega se ljudi najvise plase, a to je kako ga prodati posle, ja sam mog prodao 15-og dana od postavljanja oglasa.

Deyanito

pre 3 godine

Имам Сида каравана 1.6ЦРДИ из 2008. године. Прешао скор 200 хиљада и још се није распао, па су ме колеге коментатори којима су се њихови сидови наводно распали после шест до десет година помало уплашили да и мени не следи такав црни сценарио. Фабрички уграђени акумулатор сам променио пре две године. Можда је то тај знак распадања. Не знам. Елем, и даље га редовно сервисирам на 15К тако да ме никада није оставио на путу. С те стране, ово су изузетно поуздани аутомобили. Али ако је потребна нека замена каросеријских делова, КИА сервис ће бити најмање дупло скупљи од других добављача и то чак и за оригиналне делове. Срећом, такве потребе нису честе. Апропо губитка на вредности, пре сам возио голфове јединицу и двојку, као и џету, али сам због учесталих крађа одлучио да пређем на далекоисточне произвођаче. Многи су ме убеђивали да ћу брзо изгубити на вредности и сл. И то је сигурно важна ставка за оне који већ при куповини размишљају о препродаји. Али сам због тога обратио пажњу на цену конкуретног Голф Варијанта и Фокуса. Ауто сам платио око 19 хиљада, пред сајамски попуст 2008. године (тада су цене биле високе пре кризе) са скоро највишим степеном опреме Европа. Голф Варијант је коштао 4 хиљаде, а Фокус две хиљде више. Данас, дванаест година касније, разлика је око 500€. Да закључим, куповина Киа/Хјундаи аутомобила је промишљена одлука. Само треба обратити пажњу на цену делова, када вам затребају. Све остало је за препоруку.

Dino

pre 4 godine

Vlasnik Sprotraga-benzin varijanta,90000km za 6 godina,promenjen akumulator posle seste godine i plocice pored redovnog servisiranja.Sto se tice potrosnje-602km sa 41,2 litra po klimom(90% puta) preko Crne Gore i Hercegovine.Utisak,besprekoran.

Drifter

pre 4 godine

Prosto mi je neverovatno da u ovoj sekciji u svakom clanku o nekom automobilu u komentarima samo neko prepucavanje. Dajte ljudi mani te se toga, pustite nekog ko vozi ovaj auto da napise iskustva, ljudi citaju komentare da bi se malo informisali, mozda doneli neku odluku o kupovini.

Hehe

pre 4 godine

@(oprobana receptura, 6. septembar 2019 11:21)

Ne secam se za 1.6 davno sam se vozio u istom, ali 1.4 od 109KS manuelni se u 5. brzini na 130kmh vrti na 4100 obrtaja. Da li je zdravo za motor... ne znam, problema nisam imao... ali ako nista drugo lepo povuce sa tih obrtaja, manja buka krece preko 120kmh, a drasticno veca je na 140, 150kmh. Menjac moze do 200kmh max po brzinomeru (recimo 6500rpm po obrtomeru).
Meni se potrosnja na i30cw koji je iz nekog razloga bio tezi od Ceed-a karavana iz te generacije, cak su imali i razlicito medjuosovinsko rastojanje, kretala oko ovih cifara (lose gorivo moze da pokvari ove brojke):
110kmh - 6
120kmh - 6.5
130kmh - 7.3
150kmh - 8.2

Multilink znaci kad se auto gazi po krivinama, pa jos kad naidjes na neke velike neravnine po putu stvarno mozes da primetis razliku. Iako pri manjim brzinama mozda i ne deluje preterano stabilno, kad se nagazi sasvim lepo lezi. Odlican auto za pocetnike, samo da ga ne cukaju.

Lights

pre 4 godine

@(mozak jedne kokoške ..., 6. septembar 2019 13:53)

Sećam se čoveka koji je posle čak postao auto novinar a kao mlađi je pričao kako je servo volan glupost, bespotrebna asistencija potencijalno skupi kvar. Promenio je mišljenje čim je kupio auto sa servom.

(Hehe) ti je već odgovorio, ja bih samo dodao da je deci mnogo udobnije pozadi kada je kvalitetno vešanje a multilink to jeste.

mozak jedne kokoške ...

pre 4 godine

(Lights, 6. septembar 2019 22:11)
Moram da priznam da si me malo nasmejao sa poredjenjem servo i običnog volana, ali, mislim da je neprimereno. Jer, ako je polukruto vešanje tako promašeno ( i prevazidjeno kao "neservo" volan), kako to da svi testeri hvale "ležanje" novog focusa HB-a ili nove mazde 3.
Ja znam da nova kola sigurno neću izabrati na osnovu toga da li pozadi imaju multilink, već na osnovu niza drugi okolnosti. "Gledao" sam detaljno i novi i30 SW (pa i ispod njega), ali, na kraj pameti mi nije bilo da gledam da li i ovaj i30 SW ima multilink. No, kako ga nude samo sa 1,4 MPI (tako su mi rekli), a i jedan opcioni element (koji mu je must have) se nudi samo uz jedan paket opreme koji se uobičajeno ne uvozi, svako "gledanje" sam sa njim završio. Na žalost, jer je gledano samo unutra/prostorno, i30SW jedan od boljih karavanskih ponuda C segmenta (za moja merila TOP3 prostorna ponuda).
A veruj, dosta (250-300 kkm) sam prešao i sa krutom osovinom pozadi (vitara, niva ...), više sa polukrutom, ali, meni je to sve bilo isto, mada sam nekada vozio daleko brže nego danas. Neko je slep za boje, neko za nešto drugo. A neko će da oseti i vidi hiljadu nijansi. I ja primećujem hiljadu nijansi kod kola, ali, nekih drugih stvari.

Hehe

pre 4 godine

@(mozak jedne kokoske ..., 6. septembar 2019 22:53)

Slazem se sa tobom, samo bih dodao da u nekim ekstremnim situacijama nenadano zavrsis (skoro mi se desilo da izbegavam kamikaze pri nesto vecoj brzini) i moze da pomogne, tj. po meni se bolje ponasa od torzije i ostalih, subjektivan utisak.

Kažem samo

pre 4 godine

@rog Ima, i to u Auto bildu. Da stvar bude luđa, ne jednom sam naišao na ne tako blagonaklone testove i ocene za Mercedes, dok je VW uvek i u svemu pobednik. Ono što se promenilo u poslednjih nekoliko godina je odnos nemačke auto-štampe prema Korejcima, konkretno Hyundai-Kia su u očima Nemaca mnogo ozbiljniji brendovi nego pre.

Ivan

pre 4 godine

Vole ljudi da komentarišu bez iskustva pa to ti je. 4 godine Vozio ceed karavan 2009 u dizel verziji 1.6 sa 115 konja , prešao 100.000km . Auto kupljen u Kia Zemun sa 85k km kao vozilo 6 godina staro. Kao najslabiju tačku bi izdvojio tvrdo vešanje i generalno kilav trap. Puž letve zamenjen , delovi trapa, set kvacila koja nema plivajući zamajac itd. Ostalo redovan servis i vozi. I danas je auto skroz korektan a ima preko 200.000. posle ceeda kupio Citroen c5 , koji mogu da kažem imao manje mesta u kabini i zahtevao dosta vanrednih poseta majstoru, otišao posle 10 meseci.