Petak, 16.08.2019.

20:15

Da li će se Alfa Romeo elektrifikacijom približiti BMW-u, Mercedesu i Audiju?

Izvor: B92

Da li æe se Alfa Romeo elektrifikacijom približiti BMW-u, Mercedesu i Audiju? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

mr

pre 4 godine

Imam 159 i licno prezadovoljan sam istom. Nisam imao nekih vecih problema za ovih 100k koliko sam presao sa njom za 3 god. Najveci problem za alfe su putevi u srbiji. Zato znam bukvalno svaku rupu u bg , drugi vlasnici alfi znaju sta pricam :))
(Anonymous, 17. avgust 2019 03:44)

Да знамо, очигледно је возиш евентуално из фамозне дибесте фауве мануфактуре или можда ауди у шта сумњам, чим бројиш рупе мада опет наглашавам евентуално возиш. Ако стварно стварно плаћаш механичара због чувеног фауве и ауди квалитета вешања, признај слободно себи грешку, био си млад и подлегао масмедиологији, пробај за почетак макар неки стило, уштеди себи неку пару и провозај се као човек, батали те голфове и пасате, и после тога купи себи неку алфу и уживај као човек и возач у вожњи.

Zeljko

pre 4 godine

@Tripl
Ja imam kucu od 100m2 i trosim mesecno najvise 550kwh kad mi radi klima za celu kucu. Ajde sad pokazi nam svima tu matematiku sa 2,000m2 potrebnuh solar panela? Da i mi nesto naucimo

Ramzaj

pre 4 godine

A od kada to broj prodatih automobila odredjuje i kvalitet?! To bi blo isto kao kada bi rekli da je hrana u Mc Donaldsu kvalitetnija nego, npr, na nekom salasu u Vojvodini ili da je koka-kola zdravija od domaceg soka.. Procenat prodatih automobila diktira se u bogatim zemljama, a ne Srbiji i sl.., a kada tamo kupuju automobil najmanje ih interesuje gotov proizvod vec pre svega servisna mreza, dostupnost delova, cena odrzavanja i dosta toga sto proizvodjaci nude kako bi privukli kupce, razne akcije, itd.. Alfin jedini problem je servisna mreza, a to je, na zalost, i najveci moguci problem.. Sto se samog automobila tice moram da potsetim da je Alfa najveci pionir u svetskoj autoindustriji, da mnogi proizvodjaci i danas koriste mnoga Alfina resenja-da ne nabrajam sada, ali cu opet, po ko zna koji put, ponoviti da Alfa ima vise patenata u autoindustriji nego BMW i Audi zajedno. Voleli Alfu ili ne, mora se odati priznanje da je drugacija u svakom smislu od izgleda do voznje.

Tripl

pre 4 godine

Ako trziste u buducnosti kompletno predje na elektricne automobile, bojim se da ce neki automobilski proizvodjaci nestati sa trzista. Recimo u Kaliforniji je izglasan zakon da su okruzi koji imaju dosta suncanih dana od 2022 godine u obavezi da postave solarne kolektore na krov. Dosta gradjana su vec postali "energetski nezavisni" jer imaju solarne panele na krovu preko kojih pune auto, napajaju kucu a visak ide u posebne banke struje koje proizvodi Tesla i koje se kace na zid. Tu struju mozete da prodate-vratite u sistem i sutradan ponovo da punite auto i baterije na zidu. Dakle struja u buducnosti mozda nece biti problem vec ce biti visak. U nekim delovima Kalifornije problem je visak struje i kompanije nece da je otkupljuju. Ako ta struja dolazi iz obnovljivog izvora, ne samo da ne morate da sagorevate naftu vec u neku ruku mozete biti energetski nezavisni. Kako ce auti na struju biti sve efikasniji i jeftiniji za proizvodnju, ne vidim razlog zasto bi veci deo planete sagorevao naftu osim u hladnim klimatskim zonama kao sto su Sibir, Aljaska idr. Ako trziste ode u tom pravcu, ko ima monopol na baterije i softver imace monopol i na trziste. Mislim da su neki proizvodjaci kao Fijat (citaj Alfa) zakasnili da uskoce u voz. Mada, sa druge strane, naivno je verovati da menadzment tako velike kompanije nije predvideo buducnost i ne radi nista da se prilagodi. Te detalje svi brizljivo cuvaju za sebe.
(ljAXE, 16. avgust 2019 22:22)
Nisi ti momak video solarni panel u zivotu. Da bi ti kuca bila “energetski nezavisna” treba da bude 100 kvadrata povrsine a solarne ploce da budu jedno 2000m2. Probaj struju za zimu da sacuvas u Tesla power bank. Pisi jos jedno 500 kvadrata. A onda, cak u Kaliforniji kojom si opsednut...kako ces struju da proizvedes za trzni centar? Ili fabriku? Prosta analogija: Zasto civilizacija vec 1000 godina zna da je govedina mnogo zdravija od svinjetine i piletine pa opet ne predjose svi na govedje meso? Zato sto je nemoguce odgojiti toliko krava, naprosto je skupo. A bogati ce uvek soliti pamet siromasnima: Uzmi steviju, secer je stetan...uzmi EV, dizel je stetan...

drvobradi

pre 4 godine

@milenijum1000
Ne brini za Nemce, tu su oni uz Japance. Jedino sto vole da cede suvu drenovinu, pa guraju iste proizvode dok ih tržište ne natera suprotno. Npr. VW vec 8g prodaje hibride po SAD, a u Evropi retko ili nikada u ponudi.

Ivan ZG

pre 4 godine

Komentatori kao po običaju promašili poantu.
Ovdje se govori da Alfa kasni sa elektrifikacijom svojih modela. Mora pod hitno uvesti hibride i to one koji prelaze najmanje 50 km samo na struju kako bi održala korak sa konkurencijom. To pokazuje da FIAT opet ne ulaže dovoljno para da prati trendove. Bivši menađer je na svu sreću umro inače se ne bi maknuo dok sve ne pokopa. Toliko je bio uspješan.
Alfa se stalno gura u visoki segment automobila i želi konkurirati BMW-u i Audiju, a ljudi ne vjeruju u kvalitetu auta i ne žele dati toliko novaca za Alfu nebitno da li ona toliko vrijedila ili ne. Ime se gradi na manjim autima klase Mita i Golfa pa se onda ide raditi konkurente BMW-u 3, a ne obrnuto. Obrnuto ispadne katastrofa. Kao i ovo sa neelaktrifikacijom modela.

Dejan_L

pre 4 godine

Fiat Chrysler Jeep se navodno udruzuje sa Teslom, a VW je unapred otkupio celokupnu proizvodnju baterija od LG u narednih 10 godina.
Nece da oduva niko, ali VW ce da lupi sar svima.
BASF i LG su najveci proizvodjaci baterija.
Ko se docepa BASF battery-ja, moze da se kolje sa VW-om.
Dzabe i tehnologija i sve, ako ne nadju partnera za baterije.

žiks

pre 4 godine

Srbistane, to si lepo napisao posle 10god će kupiti za 5000€ a onda će žaliti kako auto ne valja. Naravno da ne valja kad će tada imati preko 200k km i spreman da se menja deo po deo. Ali to je realnost Srbije, automobili 10+ god i posle nekom kažu kad kupi novog Renaulta, Alfu, Opela, Forda gde si to kupio pa to se kvari... Kvari se ali posle 200k km. Nije bitno koji je auto kad je nov, mirni ste ako ga održavate redovno, kvalitetno i ako ga normalno vozite. Ne vozim Alfu, ali ova dva su prelepa a ne sumnjam ni dobra.

NCC

pre 4 godine

ne teeba im elektrifikacija da bi ih oduvali na stazi
(vw ljakse, 17. avgust 2019 02:23)

sta znaci oduvali na stazi????
pa samo se djeca na to pale,da je taj i taj auto brzi..,
zato je Alfu Njemacka trojka u prodaji oduvala,
Alfa je prelijepa,ali ocito nesto nije ok kad bas prodaja ne ide najbolje....i malo pogledaj mobile.de kako npr.Guliji pada drasticno cijena.....

ljAXE

pre 4 godine

@ljAXE - divni snovi, a šta je bilo kada si se probudio?
(TNT, 17. avgust 2019 00:40)

Kada sam se probudio, shvatio sam da vozim Ford Tabanus “Environmentally most friendly vehicle”.

Anonymous

pre 4 godine

Imam 159 i licno prezadovoljan sam istom. Nisam imao nekih vecih problema za ovih 100k koliko sam presao sa njom za 3 god. Najveci problem za alfe su putevi u srbiji. Zato znam bukvalno svaku rupu u bg , drugi vlasnici alfi znaju sta pricam :))

Rade Zadur

pre 4 godine

Kupujem automboile stare dve-tri godine, i posle Mazde 6 kojom sam bio prezadovoljan odlučim da uzmem nešto drugo. Kao klinac sam vozio 147 i bio polovično zadovoljan - izgledala je za to vreme vrhunski, išla odlično 2.0ts sa 150ks i imala neverovatan enterijer. Medjutim, check engine lampica se palila previše često (i gotovo uvek bez razloga), malo malo pa neki problem sa strujom zbog kog su pregorevale sijalice itd... U svakom slučaju, dok sam bio klinac i mogao sam da tolerišem, više ne. Medjutim, jaaaako mi se dopala nova Giulia, podsetila me na sve one alfine dobre strane, sportski izgled, fazon... I na kraju je nisam uzeo, odlučio sam se za jednog nemca nebitno kog. Bitno je da Alfu nisam uzeo jer više nemam poverenja u brend. Poslednjih godina se i pored odličnih Giulie i Stelvia sve više priča o očajnim prodajnim rezultatima, i iskreno strah me je da poput Lancie ne nestanu i šta ću onda za servis i slično. Dok se malo ne stabilizuju ili urade jedan ozbiljan reset sa nekim novim vlasnikom, bojim se da im nema spasa.

Gagi

pre 4 godine

Moze da im se priblizi samo na parkingu kad stane pored. Proizvode tri modela od toga jedan već 10 god. Ali Đulija i Stelvio su po dizajnu nedostižni.

kolumbija

pre 4 godine

Može da kaže ko šta hoće ali Stelvio je ozbiljan auto. Nisam neki ljubitelj Alfe ali Stelvio i Gulia su top i po enterijeru i eksterijeru plus imaju jake motore . Stelvio ide cena od 40k € a Gulia od 30k €. Lično bi pre kupio Guliu nego Passata, Talismana a tu su sličnog cenovnog ranga.

opet ja

pre 4 godine

Pokušavaju da konkurišu sa limuzinom i SUVom i to je sve. Gulia čak nema karavan verziju, a nemačke kompanije kod svojih modela imaju sve moguće varijante. Inače vozio sam 155, 156, a sada vozim 159.

ljAXE

pre 4 godine

Ako trziste u buducnosti kompletno predje na elektricne automobile, bojim se da ce neki automobilski proizvodjaci nestati sa trzista. Recimo u Kaliforniji je izglasan zakon da su okruzi koji imaju dosta suncanih dana od 2022 godine u obavezi da postave solarne kolektore na krov. Dosta gradjana su vec postali "energetski nezavisni" jer imaju solarne panele na krovu preko kojih pune auto, napajaju kucu a visak ide u posebne banke struje koje proizvodi Tesla i koje se kace na zid. Tu struju mozete da prodate-vratite u sistem i sutradan ponovo da punite auto i baterije na zidu. Dakle struja u buducnosti mozda nece biti problem vec ce biti visak. U nekim delovima Kalifornije problem je visak struje i kompanije nece da je otkupljuju. Ako ta struja dolazi iz obnovljivog izvora, ne samo da ne morate da sagorevate naftu vec u neku ruku mozete biti energetski nezavisni. Kako ce auti na struju biti sve efikasniji i jeftiniji za proizvodnju, ne vidim razlog zasto bi veci deo planete sagorevao naftu osim u hladnim klimatskim zonama kao sto su Sibir, Aljaska idr. Ako trziste ode u tom pravcu, ko ima monopol na baterije i softver imace monopol i na trziste. Mislim da su neki proizvodjaci kao Fijat (citaj Alfa) zakasnili da uskoce u voz. Mada, sa druge strane, naivno je verovati da menadzment tako velike kompanije nije predvideo buducnost i ne radi nista da se prilagodi. Te detalje svi brizljivo cuvaju za sebe.

Nebitno

pre 4 godine

Axe ne sekiraj se ti ako bude energija za dzabe. Zato će solarni paneki da kostaju, pa te baterije sto tesla pravi a gde je posle još popravka i reciklaza svega toga. Onda će još i drzava da se ugradi sa putem registracije svega pa ćeš i porez da platiš od 8% ua struju koju proizvedeš. To su igre bez granica. Danas motor, sutra struja itd

Drax

pre 4 godine

EL modeli su promasaj kad nemas punjenje normalno.Gde ce da nabode utikac ako zivi na petom spratu neke zgrade a nabio kola na ivicnjak dve ulice nize ispod zgrade.A ko ima kucu nema instalaciju da puni bateriju skroz da se istope kablovi.

milenijum1000

pre 4 godine

Nisam razumeo šta su Nemci uradili da su značajno ispred bilo koga kada su 20 godina iza Japanaca sa EL vozilima, Alfa ih je stigao u svemu pa...

Bata Mile

pre 4 godine

Nazalost koliko god bio nostalgican prema Alfi, to se nikada nece desiti jako su daleko oni od prve trojke, neki dan posle dugo vremena seo u jednu Gulietu I sokirao se koliko je to lose uradjen auto nazalost.

kolumbija

pre 4 godine

Može da kaže ko šta hoće ali Stelvio je ozbiljan auto. Nisam neki ljubitelj Alfe ali Stelvio i Gulia su top i po enterijeru i eksterijeru plus imaju jake motore . Stelvio ide cena od 40k € a Gulia od 30k €. Lično bi pre kupio Guliu nego Passata, Talismana a tu su sličnog cenovnog ranga.

ljAXE

pre 4 godine

Ako trziste u buducnosti kompletno predje na elektricne automobile, bojim se da ce neki automobilski proizvodjaci nestati sa trzista. Recimo u Kaliforniji je izglasan zakon da su okruzi koji imaju dosta suncanih dana od 2022 godine u obavezi da postave solarne kolektore na krov. Dosta gradjana su vec postali "energetski nezavisni" jer imaju solarne panele na krovu preko kojih pune auto, napajaju kucu a visak ide u posebne banke struje koje proizvodi Tesla i koje se kace na zid. Tu struju mozete da prodate-vratite u sistem i sutradan ponovo da punite auto i baterije na zidu. Dakle struja u buducnosti mozda nece biti problem vec ce biti visak. U nekim delovima Kalifornije problem je visak struje i kompanije nece da je otkupljuju. Ako ta struja dolazi iz obnovljivog izvora, ne samo da ne morate da sagorevate naftu vec u neku ruku mozete biti energetski nezavisni. Kako ce auti na struju biti sve efikasniji i jeftiniji za proizvodnju, ne vidim razlog zasto bi veci deo planete sagorevao naftu osim u hladnim klimatskim zonama kao sto su Sibir, Aljaska idr. Ako trziste ode u tom pravcu, ko ima monopol na baterije i softver imace monopol i na trziste. Mislim da su neki proizvodjaci kao Fijat (citaj Alfa) zakasnili da uskoce u voz. Mada, sa druge strane, naivno je verovati da menadzment tako velike kompanije nije predvideo buducnost i ne radi nista da se prilagodi. Te detalje svi brizljivo cuvaju za sebe.

milenijum1000

pre 4 godine

Nisam razumeo šta su Nemci uradili da su značajno ispred bilo koga kada su 20 godina iza Japanaca sa EL vozilima, Alfa ih je stigao u svemu pa...

opet ja

pre 4 godine

Pokušavaju da konkurišu sa limuzinom i SUVom i to je sve. Gulia čak nema karavan verziju, a nemačke kompanije kod svojih modela imaju sve moguće varijante. Inače vozio sam 155, 156, a sada vozim 159.

žiks

pre 4 godine

Srbistane, to si lepo napisao posle 10god će kupiti za 5000€ a onda će žaliti kako auto ne valja. Naravno da ne valja kad će tada imati preko 200k km i spreman da se menja deo po deo. Ali to je realnost Srbije, automobili 10+ god i posle nekom kažu kad kupi novog Renaulta, Alfu, Opela, Forda gde si to kupio pa to se kvari... Kvari se ali posle 200k km. Nije bitno koji je auto kad je nov, mirni ste ako ga održavate redovno, kvalitetno i ako ga normalno vozite. Ne vozim Alfu, ali ova dva su prelepa a ne sumnjam ni dobra.

Gagi

pre 4 godine

Moze da im se priblizi samo na parkingu kad stane pored. Proizvode tri modela od toga jedan već 10 god. Ali Đulija i Stelvio su po dizajnu nedostižni.

Anonymous

pre 4 godine

Imam 159 i licno prezadovoljan sam istom. Nisam imao nekih vecih problema za ovih 100k koliko sam presao sa njom za 3 god. Najveci problem za alfe su putevi u srbiji. Zato znam bukvalno svaku rupu u bg , drugi vlasnici alfi znaju sta pricam :))

Nebitno

pre 4 godine

Axe ne sekiraj se ti ako bude energija za dzabe. Zato će solarni paneki da kostaju, pa te baterije sto tesla pravi a gde je posle još popravka i reciklaza svega toga. Onda će još i drzava da se ugradi sa putem registracije svega pa ćeš i porez da platiš od 8% ua struju koju proizvedeš. To su igre bez granica. Danas motor, sutra struja itd

Rade Zadur

pre 4 godine

Kupujem automboile stare dve-tri godine, i posle Mazde 6 kojom sam bio prezadovoljan odlučim da uzmem nešto drugo. Kao klinac sam vozio 147 i bio polovično zadovoljan - izgledala je za to vreme vrhunski, išla odlično 2.0ts sa 150ks i imala neverovatan enterijer. Medjutim, check engine lampica se palila previše često (i gotovo uvek bez razloga), malo malo pa neki problem sa strujom zbog kog su pregorevale sijalice itd... U svakom slučaju, dok sam bio klinac i mogao sam da tolerišem, više ne. Medjutim, jaaaako mi se dopala nova Giulia, podsetila me na sve one alfine dobre strane, sportski izgled, fazon... I na kraju je nisam uzeo, odlučio sam se za jednog nemca nebitno kog. Bitno je da Alfu nisam uzeo jer više nemam poverenja u brend. Poslednjih godina se i pored odličnih Giulie i Stelvia sve više priča o očajnim prodajnim rezultatima, i iskreno strah me je da poput Lancie ne nestanu i šta ću onda za servis i slično. Dok se malo ne stabilizuju ili urade jedan ozbiljan reset sa nekim novim vlasnikom, bojim se da im nema spasa.

Drax

pre 4 godine

EL modeli su promasaj kad nemas punjenje normalno.Gde ce da nabode utikac ako zivi na petom spratu neke zgrade a nabio kola na ivicnjak dve ulice nize ispod zgrade.A ko ima kucu nema instalaciju da puni bateriju skroz da se istope kablovi.

NCC

pre 4 godine

ne teeba im elektrifikacija da bi ih oduvali na stazi
(vw ljakse, 17. avgust 2019 02:23)

sta znaci oduvali na stazi????
pa samo se djeca na to pale,da je taj i taj auto brzi..,
zato je Alfu Njemacka trojka u prodaji oduvala,
Alfa je prelijepa,ali ocito nesto nije ok kad bas prodaja ne ide najbolje....i malo pogledaj mobile.de kako npr.Guliji pada drasticno cijena.....

ljAXE

pre 4 godine

@ljAXE - divni snovi, a šta je bilo kada si se probudio?
(TNT, 17. avgust 2019 00:40)

Kada sam se probudio, shvatio sam da vozim Ford Tabanus “Environmentally most friendly vehicle”.

Ramzaj

pre 4 godine

A od kada to broj prodatih automobila odredjuje i kvalitet?! To bi blo isto kao kada bi rekli da je hrana u Mc Donaldsu kvalitetnija nego, npr, na nekom salasu u Vojvodini ili da je koka-kola zdravija od domaceg soka.. Procenat prodatih automobila diktira se u bogatim zemljama, a ne Srbiji i sl.., a kada tamo kupuju automobil najmanje ih interesuje gotov proizvod vec pre svega servisna mreza, dostupnost delova, cena odrzavanja i dosta toga sto proizvodjaci nude kako bi privukli kupce, razne akcije, itd.. Alfin jedini problem je servisna mreza, a to je, na zalost, i najveci moguci problem.. Sto se samog automobila tice moram da potsetim da je Alfa najveci pionir u svetskoj autoindustriji, da mnogi proizvodjaci i danas koriste mnoga Alfina resenja-da ne nabrajam sada, ali cu opet, po ko zna koji put, ponoviti da Alfa ima vise patenata u autoindustriji nego BMW i Audi zajedno. Voleli Alfu ili ne, mora se odati priznanje da je drugacija u svakom smislu od izgleda do voznje.

Bata Mile

pre 4 godine

Nazalost koliko god bio nostalgican prema Alfi, to se nikada nece desiti jako su daleko oni od prve trojke, neki dan posle dugo vremena seo u jednu Gulietu I sokirao se koliko je to lose uradjen auto nazalost.

Tripl

pre 4 godine

Ako trziste u buducnosti kompletno predje na elektricne automobile, bojim se da ce neki automobilski proizvodjaci nestati sa trzista. Recimo u Kaliforniji je izglasan zakon da su okruzi koji imaju dosta suncanih dana od 2022 godine u obavezi da postave solarne kolektore na krov. Dosta gradjana su vec postali "energetski nezavisni" jer imaju solarne panele na krovu preko kojih pune auto, napajaju kucu a visak ide u posebne banke struje koje proizvodi Tesla i koje se kace na zid. Tu struju mozete da prodate-vratite u sistem i sutradan ponovo da punite auto i baterije na zidu. Dakle struja u buducnosti mozda nece biti problem vec ce biti visak. U nekim delovima Kalifornije problem je visak struje i kompanije nece da je otkupljuju. Ako ta struja dolazi iz obnovljivog izvora, ne samo da ne morate da sagorevate naftu vec u neku ruku mozete biti energetski nezavisni. Kako ce auti na struju biti sve efikasniji i jeftiniji za proizvodnju, ne vidim razlog zasto bi veci deo planete sagorevao naftu osim u hladnim klimatskim zonama kao sto su Sibir, Aljaska idr. Ako trziste ode u tom pravcu, ko ima monopol na baterije i softver imace monopol i na trziste. Mislim da su neki proizvodjaci kao Fijat (citaj Alfa) zakasnili da uskoce u voz. Mada, sa druge strane, naivno je verovati da menadzment tako velike kompanije nije predvideo buducnost i ne radi nista da se prilagodi. Te detalje svi brizljivo cuvaju za sebe.
(ljAXE, 16. avgust 2019 22:22)
Nisi ti momak video solarni panel u zivotu. Da bi ti kuca bila “energetski nezavisna” treba da bude 100 kvadrata povrsine a solarne ploce da budu jedno 2000m2. Probaj struju za zimu da sacuvas u Tesla power bank. Pisi jos jedno 500 kvadrata. A onda, cak u Kaliforniji kojom si opsednut...kako ces struju da proizvedes za trzni centar? Ili fabriku? Prosta analogija: Zasto civilizacija vec 1000 godina zna da je govedina mnogo zdravija od svinjetine i piletine pa opet ne predjose svi na govedje meso? Zato sto je nemoguce odgojiti toliko krava, naprosto je skupo. A bogati ce uvek soliti pamet siromasnima: Uzmi steviju, secer je stetan...uzmi EV, dizel je stetan...

Ivan ZG

pre 4 godine

Komentatori kao po običaju promašili poantu.
Ovdje se govori da Alfa kasni sa elektrifikacijom svojih modela. Mora pod hitno uvesti hibride i to one koji prelaze najmanje 50 km samo na struju kako bi održala korak sa konkurencijom. To pokazuje da FIAT opet ne ulaže dovoljno para da prati trendove. Bivši menađer je na svu sreću umro inače se ne bi maknuo dok sve ne pokopa. Toliko je bio uspješan.
Alfa se stalno gura u visoki segment automobila i želi konkurirati BMW-u i Audiju, a ljudi ne vjeruju u kvalitetu auta i ne žele dati toliko novaca za Alfu nebitno da li ona toliko vrijedila ili ne. Ime se gradi na manjim autima klase Mita i Golfa pa se onda ide raditi konkurente BMW-u 3, a ne obrnuto. Obrnuto ispadne katastrofa. Kao i ovo sa neelaktrifikacijom modela.

mr

pre 4 godine

Imam 159 i licno prezadovoljan sam istom. Nisam imao nekih vecih problema za ovih 100k koliko sam presao sa njom za 3 god. Najveci problem za alfe su putevi u srbiji. Zato znam bukvalno svaku rupu u bg , drugi vlasnici alfi znaju sta pricam :))
(Anonymous, 17. avgust 2019 03:44)

Да знамо, очигледно је возиш евентуално из фамозне дибесте фауве мануфактуре или можда ауди у шта сумњам, чим бројиш рупе мада опет наглашавам евентуално возиш. Ако стварно стварно плаћаш механичара због чувеног фауве и ауди квалитета вешања, признај слободно себи грешку, био си млад и подлегао масмедиологији, пробај за почетак макар неки стило, уштеди себи неку пару и провозај се као човек, батали те голфове и пасате, и после тога купи себи неку алфу и уживај као човек и возач у вожњи.

drvobradi

pre 4 godine

@milenijum1000
Ne brini za Nemce, tu su oni uz Japance. Jedino sto vole da cede suvu drenovinu, pa guraju iste proizvode dok ih tržište ne natera suprotno. Npr. VW vec 8g prodaje hibride po SAD, a u Evropi retko ili nikada u ponudi.

Zeljko

pre 4 godine

@Tripl
Ja imam kucu od 100m2 i trosim mesecno najvise 550kwh kad mi radi klima za celu kucu. Ajde sad pokazi nam svima tu matematiku sa 2,000m2 potrebnuh solar panela? Da i mi nesto naucimo

Dejan_L

pre 4 godine

Fiat Chrysler Jeep se navodno udruzuje sa Teslom, a VW je unapred otkupio celokupnu proizvodnju baterija od LG u narednih 10 godina.
Nece da oduva niko, ali VW ce da lupi sar svima.
BASF i LG su najveci proizvodjaci baterija.
Ko se docepa BASF battery-ja, moze da se kolje sa VW-om.
Dzabe i tehnologija i sve, ako ne nadju partnera za baterije.

Rade Zadur

pre 4 godine

Kupujem automboile stare dve-tri godine, i posle Mazde 6 kojom sam bio prezadovoljan odlučim da uzmem nešto drugo. Kao klinac sam vozio 147 i bio polovično zadovoljan - izgledala je za to vreme vrhunski, išla odlično 2.0ts sa 150ks i imala neverovatan enterijer. Medjutim, check engine lampica se palila previše često (i gotovo uvek bez razloga), malo malo pa neki problem sa strujom zbog kog su pregorevale sijalice itd... U svakom slučaju, dok sam bio klinac i mogao sam da tolerišem, više ne. Medjutim, jaaaako mi se dopala nova Giulia, podsetila me na sve one alfine dobre strane, sportski izgled, fazon... I na kraju je nisam uzeo, odlučio sam se za jednog nemca nebitno kog. Bitno je da Alfu nisam uzeo jer više nemam poverenja u brend. Poslednjih godina se i pored odličnih Giulie i Stelvia sve više priča o očajnim prodajnim rezultatima, i iskreno strah me je da poput Lancie ne nestanu i šta ću onda za servis i slično. Dok se malo ne stabilizuju ili urade jedan ozbiljan reset sa nekim novim vlasnikom, bojim se da im nema spasa.

Bata Mile

pre 4 godine

Nazalost koliko god bio nostalgican prema Alfi, to se nikada nece desiti jako su daleko oni od prve trojke, neki dan posle dugo vremena seo u jednu Gulietu I sokirao se koliko je to lose uradjen auto nazalost.

Drax

pre 4 godine

EL modeli su promasaj kad nemas punjenje normalno.Gde ce da nabode utikac ako zivi na petom spratu neke zgrade a nabio kola na ivicnjak dve ulice nize ispod zgrade.A ko ima kucu nema instalaciju da puni bateriju skroz da se istope kablovi.

milenijum1000

pre 4 godine

Nisam razumeo šta su Nemci uradili da su značajno ispred bilo koga kada su 20 godina iza Japanaca sa EL vozilima, Alfa ih je stigao u svemu pa...

kolumbija

pre 4 godine

Može da kaže ko šta hoće ali Stelvio je ozbiljan auto. Nisam neki ljubitelj Alfe ali Stelvio i Gulia su top i po enterijeru i eksterijeru plus imaju jake motore . Stelvio ide cena od 40k € a Gulia od 30k €. Lično bi pre kupio Guliu nego Passata, Talismana a tu su sličnog cenovnog ranga.

Gagi

pre 4 godine

Moze da im se priblizi samo na parkingu kad stane pored. Proizvode tri modela od toga jedan već 10 god. Ali Đulija i Stelvio su po dizajnu nedostižni.

mr

pre 4 godine

Imam 159 i licno prezadovoljan sam istom. Nisam imao nekih vecih problema za ovih 100k koliko sam presao sa njom za 3 god. Najveci problem za alfe su putevi u srbiji. Zato znam bukvalno svaku rupu u bg , drugi vlasnici alfi znaju sta pricam :))
(Anonymous, 17. avgust 2019 03:44)

Да знамо, очигледно је возиш евентуално из фамозне дибесте фауве мануфактуре или можда ауди у шта сумњам, чим бројиш рупе мада опет наглашавам евентуално возиш. Ако стварно стварно плаћаш механичара због чувеног фауве и ауди квалитета вешања, признај слободно себи грешку, био си млад и подлегао масмедиологији, пробај за почетак макар неки стило, уштеди себи неку пару и провозај се као човек, батали те голфове и пасате, и после тога купи себи неку алфу и уживај као човек и возач у вожњи.

NCC

pre 4 godine

ne teeba im elektrifikacija da bi ih oduvali na stazi
(vw ljakse, 17. avgust 2019 02:23)

sta znaci oduvali na stazi????
pa samo se djeca na to pale,da je taj i taj auto brzi..,
zato je Alfu Njemacka trojka u prodaji oduvala,
Alfa je prelijepa,ali ocito nesto nije ok kad bas prodaja ne ide najbolje....i malo pogledaj mobile.de kako npr.Guliji pada drasticno cijena.....

Nebitno

pre 4 godine

Axe ne sekiraj se ti ako bude energija za dzabe. Zato će solarni paneki da kostaju, pa te baterije sto tesla pravi a gde je posle još popravka i reciklaza svega toga. Onda će još i drzava da se ugradi sa putem registracije svega pa ćeš i porez da platiš od 8% ua struju koju proizvedeš. To su igre bez granica. Danas motor, sutra struja itd

Ivan ZG

pre 4 godine

Komentatori kao po običaju promašili poantu.
Ovdje se govori da Alfa kasni sa elektrifikacijom svojih modela. Mora pod hitno uvesti hibride i to one koji prelaze najmanje 50 km samo na struju kako bi održala korak sa konkurencijom. To pokazuje da FIAT opet ne ulaže dovoljno para da prati trendove. Bivši menađer je na svu sreću umro inače se ne bi maknuo dok sve ne pokopa. Toliko je bio uspješan.
Alfa se stalno gura u visoki segment automobila i želi konkurirati BMW-u i Audiju, a ljudi ne vjeruju u kvalitetu auta i ne žele dati toliko novaca za Alfu nebitno da li ona toliko vrijedila ili ne. Ime se gradi na manjim autima klase Mita i Golfa pa se onda ide raditi konkurente BMW-u 3, a ne obrnuto. Obrnuto ispadne katastrofa. Kao i ovo sa neelaktrifikacijom modela.

opet ja

pre 4 godine

Pokušavaju da konkurišu sa limuzinom i SUVom i to je sve. Gulia čak nema karavan verziju, a nemačke kompanije kod svojih modela imaju sve moguće varijante. Inače vozio sam 155, 156, a sada vozim 159.

Tripl

pre 4 godine

Ako trziste u buducnosti kompletno predje na elektricne automobile, bojim se da ce neki automobilski proizvodjaci nestati sa trzista. Recimo u Kaliforniji je izglasan zakon da su okruzi koji imaju dosta suncanih dana od 2022 godine u obavezi da postave solarne kolektore na krov. Dosta gradjana su vec postali "energetski nezavisni" jer imaju solarne panele na krovu preko kojih pune auto, napajaju kucu a visak ide u posebne banke struje koje proizvodi Tesla i koje se kace na zid. Tu struju mozete da prodate-vratite u sistem i sutradan ponovo da punite auto i baterije na zidu. Dakle struja u buducnosti mozda nece biti problem vec ce biti visak. U nekim delovima Kalifornije problem je visak struje i kompanije nece da je otkupljuju. Ako ta struja dolazi iz obnovljivog izvora, ne samo da ne morate da sagorevate naftu vec u neku ruku mozete biti energetski nezavisni. Kako ce auti na struju biti sve efikasniji i jeftiniji za proizvodnju, ne vidim razlog zasto bi veci deo planete sagorevao naftu osim u hladnim klimatskim zonama kao sto su Sibir, Aljaska idr. Ako trziste ode u tom pravcu, ko ima monopol na baterije i softver imace monopol i na trziste. Mislim da su neki proizvodjaci kao Fijat (citaj Alfa) zakasnili da uskoce u voz. Mada, sa druge strane, naivno je verovati da menadzment tako velike kompanije nije predvideo buducnost i ne radi nista da se prilagodi. Te detalje svi brizljivo cuvaju za sebe.
(ljAXE, 16. avgust 2019 22:22)
Nisi ti momak video solarni panel u zivotu. Da bi ti kuca bila “energetski nezavisna” treba da bude 100 kvadrata povrsine a solarne ploce da budu jedno 2000m2. Probaj struju za zimu da sacuvas u Tesla power bank. Pisi jos jedno 500 kvadrata. A onda, cak u Kaliforniji kojom si opsednut...kako ces struju da proizvedes za trzni centar? Ili fabriku? Prosta analogija: Zasto civilizacija vec 1000 godina zna da je govedina mnogo zdravija od svinjetine i piletine pa opet ne predjose svi na govedje meso? Zato sto je nemoguce odgojiti toliko krava, naprosto je skupo. A bogati ce uvek soliti pamet siromasnima: Uzmi steviju, secer je stetan...uzmi EV, dizel je stetan...

Ramzaj

pre 4 godine

A od kada to broj prodatih automobila odredjuje i kvalitet?! To bi blo isto kao kada bi rekli da je hrana u Mc Donaldsu kvalitetnija nego, npr, na nekom salasu u Vojvodini ili da je koka-kola zdravija od domaceg soka.. Procenat prodatih automobila diktira se u bogatim zemljama, a ne Srbiji i sl.., a kada tamo kupuju automobil najmanje ih interesuje gotov proizvod vec pre svega servisna mreza, dostupnost delova, cena odrzavanja i dosta toga sto proizvodjaci nude kako bi privukli kupce, razne akcije, itd.. Alfin jedini problem je servisna mreza, a to je, na zalost, i najveci moguci problem.. Sto se samog automobila tice moram da potsetim da je Alfa najveci pionir u svetskoj autoindustriji, da mnogi proizvodjaci i danas koriste mnoga Alfina resenja-da ne nabrajam sada, ali cu opet, po ko zna koji put, ponoviti da Alfa ima vise patenata u autoindustriji nego BMW i Audi zajedno. Voleli Alfu ili ne, mora se odati priznanje da je drugacija u svakom smislu od izgleda do voznje.

ljAXE

pre 4 godine

Ako trziste u buducnosti kompletno predje na elektricne automobile, bojim se da ce neki automobilski proizvodjaci nestati sa trzista. Recimo u Kaliforniji je izglasan zakon da su okruzi koji imaju dosta suncanih dana od 2022 godine u obavezi da postave solarne kolektore na krov. Dosta gradjana su vec postali "energetski nezavisni" jer imaju solarne panele na krovu preko kojih pune auto, napajaju kucu a visak ide u posebne banke struje koje proizvodi Tesla i koje se kace na zid. Tu struju mozete da prodate-vratite u sistem i sutradan ponovo da punite auto i baterije na zidu. Dakle struja u buducnosti mozda nece biti problem vec ce biti visak. U nekim delovima Kalifornije problem je visak struje i kompanije nece da je otkupljuju. Ako ta struja dolazi iz obnovljivog izvora, ne samo da ne morate da sagorevate naftu vec u neku ruku mozete biti energetski nezavisni. Kako ce auti na struju biti sve efikasniji i jeftiniji za proizvodnju, ne vidim razlog zasto bi veci deo planete sagorevao naftu osim u hladnim klimatskim zonama kao sto su Sibir, Aljaska idr. Ako trziste ode u tom pravcu, ko ima monopol na baterije i softver imace monopol i na trziste. Mislim da su neki proizvodjaci kao Fijat (citaj Alfa) zakasnili da uskoce u voz. Mada, sa druge strane, naivno je verovati da menadzment tako velike kompanije nije predvideo buducnost i ne radi nista da se prilagodi. Te detalje svi brizljivo cuvaju za sebe.

Anonymous

pre 4 godine

Imam 159 i licno prezadovoljan sam istom. Nisam imao nekih vecih problema za ovih 100k koliko sam presao sa njom za 3 god. Najveci problem za alfe su putevi u srbiji. Zato znam bukvalno svaku rupu u bg , drugi vlasnici alfi znaju sta pricam :))

Dejan_L

pre 4 godine

Fiat Chrysler Jeep se navodno udruzuje sa Teslom, a VW je unapred otkupio celokupnu proizvodnju baterija od LG u narednih 10 godina.
Nece da oduva niko, ali VW ce da lupi sar svima.
BASF i LG su najveci proizvodjaci baterija.
Ko se docepa BASF battery-ja, moze da se kolje sa VW-om.
Dzabe i tehnologija i sve, ako ne nadju partnera za baterije.

ljAXE

pre 4 godine

@ljAXE - divni snovi, a šta je bilo kada si se probudio?
(TNT, 17. avgust 2019 00:40)

Kada sam se probudio, shvatio sam da vozim Ford Tabanus “Environmentally most friendly vehicle”.

žiks

pre 4 godine

Srbistane, to si lepo napisao posle 10god će kupiti za 5000€ a onda će žaliti kako auto ne valja. Naravno da ne valja kad će tada imati preko 200k km i spreman da se menja deo po deo. Ali to je realnost Srbije, automobili 10+ god i posle nekom kažu kad kupi novog Renaulta, Alfu, Opela, Forda gde si to kupio pa to se kvari... Kvari se ali posle 200k km. Nije bitno koji je auto kad je nov, mirni ste ako ga održavate redovno, kvalitetno i ako ga normalno vozite. Ne vozim Alfu, ali ova dva su prelepa a ne sumnjam ni dobra.

drvobradi

pre 4 godine

@milenijum1000
Ne brini za Nemce, tu su oni uz Japance. Jedino sto vole da cede suvu drenovinu, pa guraju iste proizvode dok ih tržište ne natera suprotno. Npr. VW vec 8g prodaje hibride po SAD, a u Evropi retko ili nikada u ponudi.

Zeljko

pre 4 godine

@Tripl
Ja imam kucu od 100m2 i trosim mesecno najvise 550kwh kad mi radi klima za celu kucu. Ajde sad pokazi nam svima tu matematiku sa 2,000m2 potrebnuh solar panela? Da i mi nesto naucimo