Utorak, 13.08.2019.

09:00

Šta vas najviše nervira u saobraćaju? ANKETA

Izvor: automobili.hr

Šta vas najviše nervira u saobraæaju? ANKETA IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

162 Komentari

Sortiraj po:

Phoenix

pre 4 godine

E moj Ivane, zene su bolji i bezbedniji vozaci od muskaraca vise puta statisticki dokazano. Al ajd objasni ti to muskarcu koji misli da je bogom dan za voznju zato sto ima visak materjala medju nogama. 
A vi kad bi manje gledali ko je za volanom mozda bi i uspeli da vozite podjednako dobro kao zene. Kad je moju mamu onomad auto udario na trotoaru pogodi kog je pola vozac bio... Da ti pomognem, nije zena.
(uhbaš, 14. avgust 2019 21:37)

Bas sam o ovome razmisljao pa procitah Vas komentar. Ono sto onaj kome ste replicirali ne razume je da posedovati dobro vozacko umece nije isto sto i biti dobar vozac. Jedan mentalni eksperiment: Procitate naslov u novinama "BMW pri brzini od 170kmh udario auto". Koliko nas ce uopste procesuirati, barem kao malu verovatnocu, da je tim istim autom upravljala zena? Ili kada cujete "pijani vozac"? Ili kada vidite kako preko pune linije auto obilazi kolonu, koliko ce nas pomisliti da iza volana mozda sedi zena? Verujem, skoro pa niko. Ali, objasnite Vi to tom liku.

zanima.

pre 4 godine

Novosagrađena ulica Žrtava sa Košare, od mosta na Adi prema Tošinom bunaru ima 2 semafora na svojoj sredini trase (znači ne računajući krajnje semafore.) Na oba se čeka nenormalno dugo zbog toga što pobočne saobraćajnice drže neopravdano dugo svoje zeleno svetlo, a za to vreme tuda prođe par vozila, dok se ovde nagomila 100 m kolone. Niko ovo evo već godinama nema nameru da promeni. Nit ga

Luka

pre 4 godine

Nedavanje žmigavca, onda kada je on vrlo koristan za ekspeditivnije i bezbednije odvijanje saobraćaja, NARAVNO da je bezobrazluk. Ali, ako nema nikoga, ni levo ni desno, ni napred ni nazad, ni blizu ni daleko... koja je svrha davanja žmigavca? Da ga NEKO kome bi to bilo od pomoći vidi. Hoću reći da je UVEK čovek iznad zakona. Čovek je doneo zakon, i ne može taj zakon biti Bog za čoveka, već obratno. Znači, o svrsi i smislu svakog svog poteza treba razmisliti i prilagoditi ga okolnostima. Tako da to nedavanje žmigavca nema istu težinu na nekoj raskrsnici u gradskoj vrevi, kao što bi je imao na raskrsnici u Sahari, npr.

Poznavalac prilika u Aziji.

pre 4 godine

Zivim u inostranstvu poslednjih godinu dana i niko mi do sada nije ablendovao da se sklonim dok obilazim na autoputu.
(top banana, 13. avgust 2019 09:36)

Ja nisam ni znao za to pravilo, da treba da se prestrojiš desno ako neko iza tebe blica. Takav propis ne postoji, pa ja takvo ponašanje obično ignorišem :)

id

pre 4 godine

Definitivno bahati muskarci koji se tripuju da su svi do jednog vozaci formule jedan sa neverovatnom mogucnoscu da uparkiraju auto duzine 4 metra u mesto duzine 3 metra.

I obavezno nam se nakace na milimetar od zadnjeg branika jer su valjda tako navikli da disu zenama za vratom kako u zivotu tako ni u saobracaju.

A da i oni koji se tripuju da su dzentlmeni pa te kao pustaju da prodjes i kad treba i kad ne treba. I onda takvi govore zenama kako "zene ne znaju da voze". Bolje gledaj kud ti vozis mi cemo se snaci.

uhbaš

pre 4 godine

cim vidim da neko pravi drasticne greske u saobracaju, prvo pogledam da li je zena vozac ili vozac fau ve grupacije, i bude mi smesno kad shvatim da sam iz prve pogodio
(ivan, 14. avgust 2019 11:48) # Link komentara

E moj Ivane, zene su bolji i bezbedniji vozaci od muskaraca vise puta statisticki dokazano. Al ajd objasni ti to muskarcu koji misli da je bogom dan za voznju zato sto ima visak materjala medju nogama.
A vi kad bi manje gledali ko je za volanom mozda bi i uspeli da vozite podjednako dobro kao zene. Kad je moju mamu onomad auto udario na trotoaru pogodi kog je pola vozac bio... Da ti pomognem, nije zena.

Cvrle

pre 4 godine

Ja kad idem u veliki trzni centar (plaza) uvijek parkiram dalje od ulaza
da mi neko ne bi ostetio vozilo, neko je nepazljiv neko ne zna da parkira
pa parkira previse blizu mene... ja se parkiram sto dalje i oko mog auta
na sve cetiri strane ima po desetak ili vise slobodnih parking mjesta a
kad se vratim rijetko da se neko nije parkirao bas do mene. Onda mu sve
po redu. A oni sto parkiraju put i ostave upaljena sve cetiri zmigavca su
mozda jos gori, ko je on da mi oduzima 5 ili vise minuta.

Milan Kosanovic

pre 4 godine

Osam od deset stavki me nervira. Nemam bas nista protiv agresivnih vozaca. Ako mu treba, sklonim mu se I on prodje I za par sec ga ne vidim vise. Vise mi smetaju oni sto dave I usporavaju saobracaj. I stavka sviranja na semaforu mi ne smeta jer velika vecina bleji u telefon, prica preko telefona, sminka se umesto da se koncentrise na voznju. E takvima uvek sviram jer bas to sto je on usporio I sacekao kako ste rekli 2-3 sec, pa jos jedan takav na istoj raskrsnici kad se desi, onda ne mozete da skrenete nikako. Sve ovo ostalo apsolutno podrzavam da je jako iritantno. Pogledajte parkiranje u Beogradskoj ulici ispred pekare pre ukrstanja sa bulevarom. Konstantno neko vozilo stoji sa upaljenim migavcima dok vlasnik/ca ne ode sebi po burek. Policija ne pomaze u takvim slucajevima jer su I sami korumpirani. Dodje mi da stavim neke roll barove na vozilo I da ih udaram sve odreda na tom mestu, onako parkirane na sred saobracajne trake sa upaljenim migavcima.

jojuff

pre 4 godine

Pa sve nas nervira.. Ako si ušao u automobil sa namjerom da vozis od tacke A do tačke B onda to uradi kako treba, a ne da glumis vozača i grijesis na svakom ćošku.
I da.. Ženama treba oduzeti sirenu, nemas pojma o vožnji (čast izuzecima) i cim staneš 2 sec. Sviras kao da nema sutra.
Moglo bi se kuckati do sutra na ovu temu.

krle

pre 4 godine

misl8m da je jako mali procenat alkoholisanih vozaca al zato drogiranih vozaca i pesaka ima koliko hoces. nacija smo sa ogromnom potrosnjom lekova za smirenje koji se piju bez recepta. takvi voze, takvi prelaze ulicu

Phoenix

pre 4 godine

Zasto bi bilo logicno da van grada bude 80 i da te nista ne obavestava o tome? Sta ako je na pr. neko iskljucenje gde je popularno vikend naselje ili neki frekventni izlaz/ulaz na neku njivu ili vocnjak sto tu ne bi vozili 60 narednih par stotina metara da bi bili bezbedniji i vi taj ko se iskljucuje ili ukljucuje
(Beton, 13. avgust 2019 21:43)

Vi stvarno posedujete vozacku dozvolu? Naravno da je logicno da je ogranicenje van grada 80, zato sto je toliko po definiciji. Kada postoji potreba za nizom brzinom, kao u situaciji koju ste naveli, onda se stavi znak 60 pa kada prestane potreba, znak za prestanak tog ogranicenja. Ovo drugo je u Srbiji misaona imenica. Znakovi ogranicenja se stavljaju tamo gde im nije mesto (npr 130 na autoputu, sto je ogranicenje po definiciji i ne treba ga navoditi) a ne stavljaju se znakovi za prestanke lokalnih ogranicenja. Pa tako vozite Ibarskom, vidite znak 60 i nemate pojma do kada vazi. Pa onda one gluposti, ime mesta na zutoj tabli, pa 300m kasnije znak za ulazak u naseljeno mesto. U Austriji npr se uvek stavlja jedno ili drugo bas da ne bi zbunjivalo ljude. Ali eto, skrenuh sa teme. Nervira me bezobrazluk. Za neiskustvo i donekle neznanje, imam razumevanja.

Phoenix

pre 4 godine

Struktura vozaca u BGD 
30% bahati 
30% savesni al retardirani za voznju 
30% bahati i retardirani za voznju 
10% savesni i znaju da voze
(Surovo Realan, 13. avgust 2019 20:55)

Citajuci komentare, izgleda da svi sebe vide u ovoj cetvrtoj grupi. Da nije bas u tome problem?

Gde je izlaz?

pre 4 godine

Pa da pocnem:
Saobracajna infrastruktura je krs
policija je krs
Vozila su krs
Auto skole su krs
divlja deca za volanom
zene
taksisti
autobusi
kamioni
Drobnjak
Plava ministarka
Zakonik je krs
Uopste, drzava je krs pa I nije moguce u saobracaju nesto postici.

nemanja

pre 4 godine

Najviše me nerviraju oni što u 100 metara 55 puta stisnu kočnicu. Izgleda da je oduzimanje gasa i promena u nižu brzinu kvantna fizika

Pedja

pre 4 godine

Rak rana beogradskog saobracaja, a i sire je parkiranje u desnoj traci sa ukljucena 4 migavca, tipa - evo samo da skoknem ili evo vidim auto iz kafica pa cu da ga sklonim ako zatreba.

Novi krug pakla za te i takve.

ivan

pre 4 godine

cim vidim da neko pravi drasticne greske u saobracaju, prvo pogledam da li je zena vozac ili vozac fau ve grupacije, i bude mi smesno kad shvatim da sam iz prve pogodio

TecHiFi

pre 4 godine

Vozači Golfa (bilo kog!), od njih nema gore fele. Njima ne treba ni žmigavac, ni pojas, ni prvenstvo ih ne zanima, ništa ništa ništa.

bilo?

pre 4 godine

Svetogorskom ulicom ujutru se sakupe autobusi, trolejbusi, dostavna vozila, taksisti, automobili... i velika kolona čeka da se otvori semafor sa Palmotićevom, kroz koga je prošlo jedno ili često nijedno vozilo! Pisao sam mejl nekom komitetu ili tako nešto, za saobraćaj u Bgd, i... šta mislite, šta je

Pera

pre 4 godine

Bahati taksisti i klinci!
Kakva bre voznja pre barem 21.godine??!? Deca samo ginu a jos i ubijaju druge po putevima (vidite statistiku samo za prosli mesec, ne treba dalje).

duke nukem

pre 4 godine

U celoj srbiji fale znakovi za raskrsnicu sa prvenstvom prolaza. Npr u zivka davidovica od cvetka do okretnice autobusa u ustanickoj ima bar 15 sporednih ulica sa leve i desne koje se ukljucuju u z. davidovica. Sa desne strane ih ima bar 10. Sve imaju stop, a ja koji idem kroz z davidovica ne mogu da ga vidim, i umesto da stoji znak da sam u ulici sa pravom prvenstva, moram pred svaku da zastanem da ne bi neki kralj pomislio da mi je sa desne i da ima pravo prvenstva, posto se tu zidaju zgrade vec godinama, i radnici postavljaju i sklanjaju znakove na nedelju dana. U becu ima bar 10x vise znakova i kultura postoji.

Beton

pre 4 godine

Zasto bi bilo logicno da van grada bude 80 i da te nista ne obavestava o tome? Sta ako je na pr. neko iskljucenje gde je popularno vikend naselje ili neki frekventni izlaz/ulaz na neku njivu ili vocnjak sto tu ne bi vozili 60 narednih par stotina metara da bi bili bezbedniji i vi taj ko se iskljucuje ili ukljucuje

Surovo Realan

pre 4 godine

Struktura vozaca u BGD
30% bahati
30% savesni al retardirani za voznju
30% bahati i retardirani za voznju
10% savesni i znaju da voze

kole

pre 4 godine

Sve ovo, plus zene koje nikad u zivotu nece da propuste nekoga na raskrsnici, kao i na pesackom prelazu. Pritom se sminkaju, telefon je obavezan, namestaju donji ves, zevaju u izloge da vide dal je otvoreno. Sve rade, samo ne voze, a voze.Srbi nisu za volan. Nas tehnoloski razvoj je jos na nivou rala i volova.

bilo?

pre 4 godine

Svetogorskom ulicom ujutru se sakupe autobusi, trolejbusi, dostavna vozila, taksisti, automobili... i velika kolona čeka da se otvori semafor sa Palmotićevom, kroz koga je prošlo jedno ili često nijedno vozilo! Pisao sam mejl nekom komitetu ili tako nešto, za saobraćaj u Bgd, i... šta mislite, šta je

trololo

pre 4 godine

Трајно бих одузео дозволу свима који неће да користе жмигавац, као и онима који користе мобилни и онима што децу возе у крилу. Казна за појас минимум 20 000 да буде, а 0 промила граница за алкохол. Хоћеш да возиш? Нема пића! И не би било лоше да млади возачи до 21. године не смеју сами да возе.
(Марко, 13. avgust 2019 11:46)

Ma nemoj a sto mladi do 21 da ne voze??? Evo ja polozi sa 18 i za jednu godinu probne presao 20 000km i nikakvo cukanje ili rizicnu situaciju imao. A budala uvek ima

Sofer

pre 4 godine

Bahate zene koje krse propise i voze jako nesigurno pa kada dodje do neke situacije da svojim krsenjem propisa ugrozi bezbednost svadjaju se psuju i ponasaju bahato zato sto su naucene da ih velika vecina muskaraca nece nategnuti rucnom dizalicom kao sto bi uradila da se muski vozac tako ponasa u saobracaju!

Mare

pre 4 godine

Mnogo stvari ume da iznervira u saobracaju.U mom slucaju dve stvari
1.Zelim da skrenem desno i drugi sam u redu.Postoje dve trake,leva za pravo i desna za desno i pravo a ima uslov.Covek nije ukljucio pokazivac pravca tako da sam predpostavio da ide pravo.Dugo cekamo i konacno zeleno.Covek ispred skrece desno.
2.Bulevar.Vozim desnom stranom lagano oko 50.Zena vozac sa BmW vozi iza mene,ubrzava i pretice me i nakon 50m ukljucuje sva 4 i ulazi u butik a sa leve strane je kolona i ne mogu da obidjem njen auto.

Tako je kako je...

pre 4 godine

Zašto je u Srbiji vozačima teško upaliti pokazivač pravca ili (ž)migavac,kako god?!Ne baš svi ali veliki broj vozača!Iz RS sam,ne pišem iz bilo kakve zle namjere.

Top 10

pre 4 godine

1. Taksisti svi odreda voze sa otvorenim prozorima jer zele da ustede neku mrvicu goriva tako sto nece ukljucivati klimu.
2. Vozaci u Srbiji posmatraju jedni druge kao protivnike koje treba pobediti.
3. Ostali, bas ih briga i za sebe i za druge, kao da su upali iz neke nekompatibilne video igrice u stvaran svet.
4. Srbin kad pravi prekrsaj, cini to u mnozini. Obicno zajedno ide preticanje preko pune, bez zmigavca sa prekoracenjem brzine. Apsolutna bahatost.
5. Neki pojma nemaju kako funkcionise kruzni tok, i dele se na dve grupe. Likove koji ce da nagaze pun gas da ulete u kruzni, pa sta bude, i one nonsalantne koji se prave kao da je kruzni tok prazan.
6. Za toliku upotrebu sirene rekao bi covek, da je okruzen kompozitorima, ili bar orkestarskim muzicarima.
7. Opsti prezir prema pravilima i zakonima nema premca u svetu. Dobro, tu su uvek bratska Rusija i sestrinska Ukrajina za poredjenje, premda ce se mnogi vise uporedjivati sa bratom, jer su mnogi odusevljeni njime sto je sestri uzeo nazad svoj poklon za rodjendan.
8. Ko ne poznaje puteve kao da je navigator Ari Vatanenu, neka se pripazi svih iznenadjenja koje nose dan i noc.
9. Policija na izlazu iz sela pred pretposlednjom kucom gde vezbaju na casovima slikanja predstavlja izvrsenje takticko borbenih zadataka iz najboljih udzbenika sa svetkish vojnih akademija.
10. Konacno, potreba nekih da se sjure ulicom kao urin u starca predstavlja dobro substantivno poredjenje.

prle

pre 4 godine

Nervira me strasno kad vozim bicikl pored parkiralista ljudi izadju iz auta i negledaju da li neko ide biciklistickom trakom i jos kada vozite j.motore na biciklistickoj i trotoaru. i izmedju auta. i jos kad parkiram na pijaci i iza mene stane kombi i nemogu izaci od njega dok vozac ne dodje, to me toliko nervira. i jos nesto ovi sto vozaju casove u autoskoli zasto vozite 20 pogotovo devojke, takvi se i sudaraju i ginu jer nemaju ni refleksa i osecaja za voznju jer su naterani da idu polagat. poz

ret

pre 4 godine

Kod nas je odavnodrzavni idiotizam na delu, pa se 85km prelazi za 2-2.5 sata (po propisima). I onda na deonici gde je ogranicenje 60km/h naletis na balvana koji vozi 40km/h i ne mozes ga obici,jer je puna linija. Posle par kilometara nalete vozila iz suprotnog smera, ovaj koci daje levi zmigavac da skrene, ali se ne priblizi uz srednju liniju, nego zaustavi auto na sred trake ili cak blize desnoj ivici, kao da skrece sa dajcom, a ne putnickim vozilom. I tako par debila do Beograda, pa se putovanje po propisima pretvori u celodnevnu zabavu. I da bi jednu stvar u BGu zavrsio (koja traje pola sata), ti kocovek izgubis 7-8 sati (iliti ceo dan). I svi treba da budu srecni i zadovoljni sto imaju taj luksuz (po taksama prilikom registracije) da koriste putnicko vozilo u Srbiji.

T

pre 4 godine

@kako da ne Vozio sam se za vikend Ibarskom magistralom. To sto je podrazumevana brzina 80 ti ne znaci nista, ako je bio znak 50km/h, do sledece raskrsnice vazi 50km/h. A raskrsnica ima vrlo retko. Znakova za ogranicenje i prestanak ogranicenja brzine ocigledno fali. Znao sam da je Guca, da ce biti policije, a i inace ne vozim iznad ogranicenja pa sam vrlo pazio. Ispada da ako vozis po ogranicenju, u smeru ka Cacku 95% puta se ide 60km/h. Ali kada se vracas, ispada da se 50% ide 80km/h a pola sporije. Ok, mozda u razlicitim smerovima nije isto ogranicenje, ali ja bih rekao da prosto fale znakovi. Tipicno bude usporenje na 50, jer je autobuska stanica ili nesto slicno, ali fali znak za prestanak ogranicenja. I onda se u jednom trenutku napravila kolona iza mene, ali me niko ne pretice iako je pravac i moze se preticati, ocigledno i ljudi iza mene prate poslednji znak ili nisu sigurni sta je ogranicenje. Ali cak i daje sve ispravno obelezeno, valjda treba s vremena na vreme ponoviti znak. Ne moze jedan znak da se stavi na 10km. Pa i na autoputu periodicno pise 130, iako nema nikakve dileme koliko je ogranicenje. Po mojoj proceni od Cacka fali jedno 20 znakova u jednom pravcu. Sve zajedno je to trosak od par hiljada evra. Nije mi jasno zasto signalizaciju ne obnavljaju, kada se vidi da put odrzavaju - ima nekoliko deonica sa novim asfaltom.

borivoje surdilovic

pre 4 godine

bahati bgd vozaci.... npr....juzni bulevar, radovi, vozi se samo u jednoj traci....parking pun....i lik staje u traci sa nekim audijem a mnogo.....da kupi lubenicu..... mos zamisliti bezobrazluk....

M4

pre 4 godine

Najviše me iritira u saobraćaju kada se neko bez ikakvog razloga lepi na branik,kada hoću da nekog preteknem i ulazim u brzu traku dajem migavac a neko mi sa kilometar u toj istoj brzoj traci ablenduje u smislu autoput je moj i na trećem mestu kada se uključujem na autoput gde postoji proširenje za autobuse....kao kod hitne pomoći preko puta Bip-a a neko tim proširenjem prozuji 150 misleći da će proći 15 sekundi brže nego da je išao normalno sporom trakom autoputa!

Driver

pre 4 godine

Šta meni smeta u saobraćaju? Pa meni smetaju svi oni koji imaju kupljene vozačke dozvole, a to se vidi sa nebesa. Takav svet je najveća opasnost na drumu, ali to se ovde još uvek ignoriše, jer takvih dozvola je oko 60%, a država nema nameru da se sa tim zlom izbori.

pex

pre 4 godine

Sve me nervira jer je saobracaj najbolji pokazatelj stanja svesti.Agresija, nasilje, maltretiranje, otimanje, stres, nepostovanje i na prvom mestu glupost kao glavna pokretacka snaga. Ona se ogleda u neprimerenim brzinama, nedrzanju odstojanja, nerazumnom sviranju iako ne zanju sta se ispred desava (mozda je neki auto pokvaren,bio udes, oboren pesak),besvest kod nedavanja zmigavca (nikad ne znate ko i odakle prati saobracaj i vasu putanju i planira kretanje na osnovu toga),provlacenje i poprecivanje motocikala i bezbroj situacija koje svakodnevno gledam. Taksisti koji namerno staju u traku sa zelenom strlicom i ne zanima ih sto jedini blokiraju prolaz, vozaci dostavnih i firminih automobila koji arce i gaze do besvesti, glupaci koji ne vide nista dalje od 5 metara ispred sebe. Ovi poslednji se lako mogu prepoznati po tome sto se zalecu a onda naglo koce jer ne gledaju sta se desava u traci, da li se autobus ukljucuje ili koje je svetlo na semaforu. Zatim lazno paljenje rotacija kojekakvih vozila (i civilnih i oficjelnih) koji na kvarnjaka to rade da bi prosli kroz guzvu.Ubacivanje ispred svih kao npr na autokomandi ili skretanju levo kod trosarine, ispred svih koji cekaju.Premalo je mesta, vozim mnogo godina i nekada je bilo neuporedivo bolje.Mnogo manje pridoslica, skromnija vozila, i manje nekulture.Sada bukvalno nema sramote u saobracaju, bas kao i u ostlaim sferama zivota tj onako kako se propagira na TVu koji vise i ne gledam. Jako tesko vreme za civilizovane ljude.

karburator

pre 4 godine

...bez da se ostavi zadnji točak na drugom parkingu?
Kakav ti je to jezik? Bez da se...
Glasam za bahato parkiranje kao najiritantnije ponašanje u saobraćaju.

MP

pre 4 godine

Sve navedeno i naravno nesinhronizovani semafori. Od kako su postavili novi semafor kod Holidej In hotela iz pravca Belvila od tri moguca vas hvata svako crveno na semaforima. Da li je moguce da nemamo dva pametna u drzavi da sinhronizuju semafore ili je poenta tako ih nastelovati da se povecava potrosnja goriva i samim tim vise novca sliva u budzet i van njega.

milanb

pre 4 godine

Sve me nervira...
Bahatost vozaca, parkiranje gde ko stigne u mojoj ulici ljudi parkiraju na sred kolovozne trake i jos pitaju da li se tu placa parking toliko o poznavanju propisa, bacanje smeca kroz prozor, skretanje bez zmigavaca tacnije to sve ima veze sa osnovnim poznavanjem propisa u saobracaju i sa opstom kulturom

oprem dobro

pre 4 godine

Koliko sam se puta vozio sa likovima koji ne daju žmigavac jer trenutno nema nikog osim njih na putu, raskrsnici... to je masovni fazon postalo. Dođe mi da im iščupam žmigavce kad im već ne trebaju. To što trenutno nema nikoga, ne znači da trebaš da nepoštuješ zakon, samo jer niko ne gleda.

nixon

pre 4 godine

Više od svega nabrojano me nervira nelogično (da ne kažem idiotsko) postavljena signalizacija i to najviše kao naseljeno mesto što najviše dolazi do izražaja u slabo naseljenim selima koja imaju 5 kuća na 5 kilometara pa miliš po državnom putu kao da je lokalni. Naravno policija maksimalni iskorištava te budalaštine i postavlja se pored pustih puteva koji nemaju kuće a pod znakom su. Naravno u petak i subotu uveče u centru gde se trka balavurdija za krševima ih nema nigde.

Dijagnoza - Taksista

pre 4 godine

Pored svega toga, kad ne koristim svoj auto nego taksi - otvoreni prozori u taksiju zato sto gospodin taksista zeli da ustedi 0,11 litara goriva tokom moje voznje za koju placam punu cenu. Vozio sam majku sa operacije, znate kako je "zdravo" otvorenu ranu produvati promajom.

diplinž

pre 4 godine

sve od navedenog iritira. često je i do nas samih i gužve, loših puteva, sunca, žene, djece... sjećam se jednog teksta o istraživanju ponašanja u vožnji u zavisnosti od toga da li djeca plaču u autu - skoro nevjerovatni rezultati. sve se na kraju svodi na jedno - ne želim i neću da ubijem sebe za volanom, ne želim da ubijem nepoznatog čovjeka u drugom autu ili pješaka pored puta, ne želim da ubijem svoju porodicu, prijatelje! MOŽE SE DESITI, I DEŠAVA SE! svakom, svaki dan, u svakoj državi, gradu, na svakom putu, autoputu, seoskom putu... zar je zaista nešto bitnije ako samo i pomislim da mogu nauditi svom djetetu?! država jako malo ili nimalno ne čini da smanji broj mrtvih na putevima, ali zato možemo sami da damo svoj doprinos...

kako da ne

pre 4 godine

@Beton
Ne treba ti znak za 80 kada si van grada, logicno je da je 80 sem ako nemas znak za 60, 100 ili vec neko drugo ogranicenje. Saobracaj u Srbiji je inace katastrofalno organizovan. Tipa znak za naselje i 50km/h, a narednih 7-8 km ima do samog grada, a do samog grada ima 15 kuća pritom daleko od puta.

Lacerta

pre 4 godine

Sve nabrojano, plus:

1. Idioti (posebno učestala pojava na Novom Beogradu) koji kad naiđu na dve trake za skretanje levo ili desno, ne umeju da završe skretanje u istoj traci u kojoj su ga započeli, nego me uvek seku s leva ili zdesna i ubaciju se naglo i neočekivano ispred mene, kao da ni ne postojim! Kao da im auto-školi niko nije rekao da ZABRANJENO menjato voznu traku u toku skretanja? Ili su tog dana bežali sa časa?

2. Idioti druge vrste (a moguće je i da su to oni isti kao pod tačkom 1.) koji uvek maksimalno seku svaku levu krivinu i prelaze bar pola metra u suprotnu traku, a ako može i više, bez obzira na to koliko je krivina blaga, ili da li je u krivini puna linija (kao što često jeste). Izgleda da ih puna linija ni na šta ne obavezuje i smatraju da je to čisto dekorativni element na putu, negde puna, negde dupla, a negde isprekidana, u zavisnosti od trenutne inspiracije onoga ko je crtao tu liniju.

Ja nikako ne uspevam da shvatim zašto prelaze u suprotnu traku: da li je to samo "obična" (i kretenska) navika, slično neuključivanju žmigavaca i nevezivanju pojasa, ili su toliko loši i nesposobni vozači da ni posle više godina prakse nisu u stanju da pravilno procene svoju brzinu i smanje je na vreme, PRE KRIVINE, pa zato prebrzo uleću u krivinu i uplaše se kad prednji kraj auta počinje da im beži prema obodu krivine, pa onda panično cimaju volan ulevo?!

Portir

pre 4 godine

Meni najviše smetaju podignuti farovi koji me zaslepljuju nocu a svako drugo vozilo je takvo. Srbijance generalno boli uvo za druge učesnike u saobraćaju

Neko tamo

pre 4 godine

Sve nabrojano, ali ako moram da izaberem, onda agresivna vožnja.
I to nije samo naša specijalnost, Italijani su na istom nivou. Najgore je kada se u obe trake autoputa vozi u koloni (leva malo brže), a neki idiot mi se nabije u gepek kao da on može da preleti kolonu ispred mene. I onda se jedan po jedan prestrojimo u desno da ga skinemo s vrata pa se vratimo. I najgore je što on misli da je brži vozač, a ne da mu se svi sklanjaju zbog sopstvene bezbednosti.

Miloš Radunović

pre 4 godine

Vozim dnevno oko 10-tak sati svakoga dana i prešao sam po nekoj mojoj proceni oko milion kilometara. Pročitao sam komentare naših ljudi koji su veoma izfrustrirani ponašanjem ljudi u saobraćaju. Ma koliko bili u pravu, uočljiva je velika agresivnost u komentarima, što za posledicu ima slične, neadekvatne reakcije. U saobraćaju, kao i u životu, malo, gotovo ništa nije moguće promeniti nasilno. Jedino što možete da uradite je da budete potpuno hladni,pribrano i skoncrntrisani na svoju vožnju. Jedino To vredi, sve ostalo, ne da nije delotvorno, nego vodi u još veće probleme.

kidco

pre 4 godine

a sta cemo sa pesacima koji ni ne pogledaju dal mozes da zakocis pre pesackog ? Nabiju slusalice pa i ako im svirnes da pogledaju jok ......
svaki pesacki prelaz je pesacka zona ko knez mihajlova :-(

marica, kriv, razumevanje...

pre 4 godine

kolona od desetak vozila na semaforu, ja kao desetii cekam bar 30 sekundi posto se upalilo zeleno da krenem, zasto iko smatra to normalnim ponasanjem? upotreba telefona ne smeta ako je onaj koji ga upotrebljava u stanju da vozi normalno, ali ako zbog telefona uspori na 30 na sat ili ne obraca paznju na saobracaj takvom bi trajno oduzeo vozacku. takodje kako velelslalom moze da natera nekog na gresku, jer obicno ti slalomasi odlicno znaju kako da izvrse prestrojavanje, tj. uvek udju vecom brzinom u traku od onoga iza njih, tako da nikakva ishitrena reakcija vozaca iza nije potrebna, osim ako vozac iza ne zna da vozi ili ne zna osnovne zakone fizike

Marko G

pre 4 godine

Spori vozaci. Oni sto voze ispod 50kmh u gradu. Ajd ne moras krsiti propise i voziti brze al nemoj ni 20kmh ici. I oni sto voze 60kmh po magistrali..kickdown samo i nanizem ih na ibarskoj lagano.

IEto

pre 4 godine

Šta su ti Srbi...telefon u rukama dok neko vozi nervira vise nego kad neko otvori prozor i baci smeće kroz isti onako na put...
(Dja, 13. avgust 2019 11:39)
Pronasao se jedan. Pa skrece sa teme.

EU Citizen

pre 4 godine

Ako apstrahujemo bicikliste (trotinetiste, skejtere i ostalu sličnu gamad i da ne pominjem) na ulicama, koji su posebna priča, jer su javna opasnost, i sa vozilom koje ni u idealnim okolnostima nije u stanju da ide ni trideset, glavni usporivači saobraćaja (nemam ništa protiv bicikla kao rekreativnog sredstva u parkovima i izvan grada, i sam ga ponekad vozim, ali to ozbiljno prevozno sredstvo za normalne ljude koji rade nije, a veštački se forsira i nameće iz ideoloških razloga) , mene najviše nerviraju ljudi (to jest, dvotrećinski barem, žene :) ) koji ne umeju da voze a ipak žele da voze, pa mile trideset, i tamo gde je dozvoljeno pedeset (da i ne pominjem da je na mnogim mestima sasvim opravdano ignorisati restriktivna i antiautomobilistička ograničenja brzina i voziti deset ili dvadeset kilometara brže od njih, što ovakvi zombiji neće shvatiti ni za tri života :) ), usporavaju kada se prestrojavaju, razmišljaju se sto godina kada treba da skrenu, i slično, jer je njihov učinak merljivo štetan, koštaju normalne vozače dragocenog vremena, a vreme je novac. Odmah posle njih dolaze nervozni ludaci koji vam sviraju ako stanete da se neko isparkira ili da propustite vozača iz drugog smera ili trake po pravilu zipa, i likovi koji misle da je vožnja merenje polnih organa, pa vas seku, uleću vam, namerno ubrzavaju i ne daju vam da se prestrojite (to je možda najsuludije) i slično. Generalno izbegavam da vozim u Beogradu, jer ima dosta i loših i sporih vozača i ludaka i baraba, pa su sa mojim temperamentom teški incidenti verovatni, nije da nisam dobro opremljen za njih, naprotiv, emfatično jesam, ali to mi stvarno ne treba u životu jer u Srbiju uglavnom dolazim poslovno, a ne da se bavim besplatnim vaspitavanjem majmuna :))

NekoIzMase

pre 4 godine

Sve opisano ....
jako je zanimljiva i frustrirajuća činjenica da dosta vozača ne koristi žmigavac, ali zna odlično da koristi sva četiri žmigavca ...

ona stvar

pre 4 godine

Definitivno, nova praksa kod nas da ti se na auto putu sa preko 130 zabije u d*pe, da mu ni tablice ne vidis. Dosta vozim po svetu i ovo jos nigde nisam video..
(zivina, 13. avgust 2019 10:19)

130 se i vozi na autoputu. Ako hoćeš sporije, desna traka.

milos

pre 4 godine

u 8. tacki ste izostavili pacijente koji se prestrojavaju u guzvi (autoput najvise)iz trake u traku da bi dobili koji metar a pri tome najvise usporavaju ostali saobracaj.

SouthPark

pre 4 godine

Na granici,stojim pola sata deset auta se pomeri bukvalno.Dodjem ja prodjem za pola minuta.E sta oni toliko stoje,zasto se ne pomera.

Beton

pre 4 godine

Nepostojanje znakova za ogranicenje brzine! Vozis putem na kom je ogranicenje 50 izlazis na put gde je ogranicenje 80 i nista te ne obavestava o tome. Ima puteva gde je bezbedno da se vozi 90 ili 100 ali te nista ne obavestava o tome!

Марко

pre 4 godine

Трајно бих одузео дозволу свима који неће да користе жмигавац, као и онима који користе мобилни и онима што децу возе у крилу. Казна за појас минимум 20 000 да буде, а 0 промила граница за алкохол. Хоћеш да возиш? Нема пића! И не би било лоше да млади возачи до 21. године не смеју сами да возе.

Aca

pre 4 godine

11. Budala za volanom koja bez ikakvog opravdanog razloga vozi 10 kmh sporije od ogranicenja, cisto onako za svaki slucaj.
12. Vozaci koji su izgubljeni u vremenu i prostoru i da ih pitam gde su posli ne bih znali sta da odgovore.
13. Vozaci sa crvenim I i DI

GuGa

pre 4 godine

Licno mi najvise nervi pojedu ljudi koji ne znaju da voze! (Moram to tako da napisem jer ne postoji drugi nacin!)

Neverovatno mi kida zivce kad neko vozi 20-30km ispod ogranicenja brzine i pritom uopste ne gleda oko sebe, pa napravi kolonu 2 kilometra, itd.

Takodjer ne razumem ljude koji se ukljucuju na autoput sa brzinom 50km/h ili koji ne postuju onoga koji se ukljucuje na autoput i ne prestroje se nalevo da covek moze da ukljuci normalno!

Situacije u kojima vozaci slepera na autoputu zaobilaze jedan drugog brzinom 81kmh, ili u kojima vozaci koji vuku kampkucice voze slalom po autoputu mi takodjer padaju pod favorite!

Lucifer

pre 4 godine

Manje vise sve ove nabrojane stavke nas izuzetno nerviraju osim naravno kada mi sami nismo u pitanju. Ako izuzmem agresivnu voznju, bacanje smeca kroz prozor i donekle upotrebu mobilnog tokom voznje sve ostalo se desilo svakom manje ili vise puta. Razlika je samo u tome sto to neko radi namerno, a neko ne, na primer nije siguran u voznji pri parkiranju i sl.

matijas

pre 4 godine

Br 1 definitivno je voznja u pijanom ili drogiranom stanju, ovo je najvaznije da se kazni i iskorjeni jer odnosi najvise zivota.
Na drugom mjestu je prekoracenje propisane brzine iz istog razloga, jer je izuzetno opasno po zivot. Na trecem mjestu je preticanje na neadekvatnim mjestima i situacijama...onda sve ostalo...

Aleks

pre 4 godine

Mnogo toga me nervira, generalno imamo ogromnu saobraćajnu nekulturu, ali kao potpuni vrh morao bih da izdvojim parkiranje pod sva 4 u desnu voznu saobracajnu traku, "brzinski da se zavrsi nesto zacas". Mislim da bih ladno mogao taj auto da stavim u onu presu za kola, to bi bila najpravednija kazna. Ti blokiras 20-50 mozda i vise od 100 automobila, pogotovu u spicu voznje, usporis ceo jedan protok u najvecoj guzvi, samo da bi kupio cigare npr. A cesto to bude i dok se ispece pljeskavica, pa cak i duze.
Najgore je tamo gde to postane praksa i uobicajena stvar, a panduri to i ne vide (ustvari, koji panduri?), i onda se napravi citav niz auta koji tako parkiraju kao da je to nesto najnormalnije.
Za 18 godina koliko vozim, NIKAD to nisam uradio niti cu ikad jer znam koliko mene nervira i ne zelim da nerviram nikog drugog. Potrazis parking, ako nema gde nemoj ni da stajes, idi kuci pa dodji biciklom po cigare i pljesku.

izhlapjeli starac

pre 4 godine

Saobraćaj kod nas je ogledalo opšte kulture i opšte situacije kod nas. To je najjednostavniji opis. Čim se pređe granica, sve postaje normalno.

Meroni

pre 4 godine

Da li je jos neko primetio suludi novi trend da vozac snima telefonom u toku voznje?! Malo me stvari iznervira kao to,jedna ruka je potpuno zauzeta,pogled je na telefonu,paznja u saobracaju je na minimumu...a potpuno je bespotrebno.Telefonski razgovor ne opravdavam,ali mogu da razumem da je nekome hitno,ali za ovu bolesnu "instagram kulturu" stvarno nemam reci.

stanija#gutam#

pre 4 godine

kombinacija tipa agresivnih vozaca koji orkestriraju na semaforima kada se upali zuto svetlo pretpostavljam iz razloga jer misle da su iskusni, dobri vozaci, mada ne bih ulazio u njihove motive.

šofer

pre 4 godine

sve sto je navedeno smeta i nervira. Davne 83, kad sam polagala vozacki ispit prva stvar koju su nam rekli je: "u gradu je zabranjema sirena!"...samo u izuzetnim situacijama rizika. Na auto putu moze takodje u odredjenim uslovima i onda nabraja: ...to i to...

xyz

pre 4 godine

Sve od navedenog izluđuje bilo koga ko normalno vozi ali imam neke zamerke.
Tri kategorije vozača su posebno rizične: oni sa stranim tablicama koji su većinom gastarbajteri, taksisti i vozači VW-a. To je zapanjujuće jer 95% vozača iz ovih kategorija su bahati kao da je kolovoz samo njihov. Tvrdim da je u Srbiji i okolnim zemljama najčešća dijagnoza posle karijesa vozač VW-a (ima 5% normalnih među njima i izvinjavam im se ali ostali kao da imaju model ponašanja koji treba pratiti).
Posebna priča su oni likovi koji leče komplekse automobilom. Divljaju a koordinacija pokreta im je užasna, netalentovani su za bilo koji sport i ne mogu loptu ni da šutnu niti je uhvate ali zato za volanom izigravaju akrobate sa trapeza.
Curica sa telefonom je takođe zastrašujuća pojava. Nerezonska kočenja, izletanja iz sporednih ulica ili čekanje da se iz vidokruga izgube svi automobili koji su na glavnom putu su samo neke od odlika ove kategorije.
Sve u svemu ima ovde materijala za serijal emisija ili čitav feljton.

Milan

pre 4 godine

Ne znam za šta pre da glasam, sve sam video, svega ima previše... Dodao bih na listu - klince koji voze bicikl bez ruku i bulje u telfon noću! Sve ih je više.

lesa

pre 4 godine

Vecina stvari sa spiska me nervira, ali ipak me vise od svega nerviraju žene za volanom. Kao da im je u DNK ugradjeno da lose voze. Cast izuzecima naravno...

Bagzi

pre 4 godine

Dve vrste vozaca :
1. Oni sto su seli u Fiat Stila( obavezno dizelas sa troje vrata) pa jure kao sumanuti i misle da su najbrzi.
2. Oni sto su seli u sluzbene škode Fabije pa histerisu po putu( cenim da ni nemaju privatni auto).

Jasno.

pre 4 godine

Znaci sve sve ali mene do sada NI JEDNA zena vozac nije pripustila da predjem preko pesackog. Sto je jos zanimljivije imao sam par takvih situacija dok guram kolica sa bebom. Ne znam... Ima muskaraca bezobraznih i bahatih ali ovo ne znam koji je fenomen.

Mile

pre 4 godine

Treba dodati i primer kada se skreće levo ili desno, obično većina vozača prvo krene u kontra stranu pa skrene. Problem je što se pri takvim manevrima prelazi u susednu traku za pravo i može doći do sudara.

Jon Bon Jovijev techa

pre 4 godine

Sveeeee! Stoka je stoka ali najvise blokiranje kruznog toka i uopste raskrsnice! Pa covece ako ti ne mozes da prodjes zasto ne dozvolis drugima iz potpuno drugog pravca?! Primer Bogosloviji, ludilo mozga!

gagi

pre 4 godine

E svaka vam je na mestu. Ja bih još kod sirene dodao... Izlazak iz garaže. Po zakonu, danju se koristi sirena, noću blicanje dugih svetala. Niko, baš niko to neradi.

TNT

pre 4 godine

Sve od navedenog... Najviše nedostatak kućnog vaspitanja i bilo kakve empatije prema drugima, koji je vidljiv svuda, pa i u saobraćaju.

Dejan

pre 4 godine

Nisam znao da su zmigavci standardna oprema kod wagen grupacije i svih njenih derivata?? Ja sam bio ubedjen da je to neka zesca doplata pa zato to niko skoro nema/ne koristi u kolima te grupacije. Eto sta ti je kad je covek u zabludi.

Miki

pre 4 godine

Nepostovanje ogranicenja brzine. Postoji jedna velika grupa vozaca koji u medjugradskoj voznji gde je ogranicenje 80 ne prebacuju 50, a neretko kad vide policiju spuste i na 40. Iza njih se stvori kolona u kojoj se obavezno nadje neko nervozan pa krene da pretice celu kolonu i za tren oka nastane problem.

Johnny84

pre 4 godine

U Beogradu je saobraćajna nekultura dostigla rekordno-zavidni nivo. Dok sam bio mlađi, vožnja me je opuštala a sada me zamara...

Dve stvari koje me izluđuju a najopasnije su u svakodnevnici:

1. Manijaci koji voze auto-putem 100 km/h zaustavnom trakom (viđam ih svako jutro kad idem na posao). I onda prolaze redom kroz svako aubusko stajalište ne bi li sebi ''skratili'' put.
2. Idioti koji seku i prave se blesavi kako da se ništa nije desilo pa se zapitaš da li su bezobrazni ili nisu ni svesni šta rade.

Vldblk9@

pre 4 godine

1. Zene, njihova voznja kao da su same u saobracaju. 2. Pesaci koji svi do jednog pricaju mobilnimdok prelaze ulicu. 3. Kada su ogromne kolone, a onda njih par pocne konstantno da trubi. 4. Ljudska glupost i bezobrazluk. 5. Likovi na motiorima koji se provlace izmedju 2 trake.

zivina

pre 4 godine

Definitivno, nova praksa kod nas da ti se na auto putu sa preko 130 zabije u d*pe, da mu ni tablice ne vidis. Dosta vozim po svetu i ovo jos nigde nisam video..

Smislov

pre 4 godine

Moram da priznam da sam primetio da mi izuzetno nerviraju mlade djevojke i žene za volanom, bilo da sam pešak ili vozač. One ne poštuju pravo prvenstva, ne puštaju pešake na pešačkom prelazu i slično. Još se svađaju, psuju iako nisu u pravu. Oprez kada ih vidite.

vuk

pre 4 godine

Ne davanje migavca - kao da se naplacuje, vozac sa mobilnim - em je opasan em koci saobracaj, ubacivanje u traku ispred semafora, pesaci - kamikaze koji izlecu bez gledanja, pretrcavanje auto puta, gospodari leve trake na auto putu itd

Mladen

pre 4 godine

Balvani koji se zalete iz petnih žila da vas prestignu iako vide da je 100 metara dalje crveno na semaforu i da se već napravila kolona. Akaš motor i kočnice, trošiš mnogo više goriva nego da voziš normalno i rizikuješ da pokosiš nekog ko ti slučajno izleti da bi dobio...jedno mesto bliže semaforu.

T-7-

pre 4 godine

Nepostovanje pravila desne strane na raskrsnici koja nije regulisana saobracajnim znakovima. Svaki dan imam situaciju da oni sto idu "pravo" oduzimaju prednost vozilima sa desne strane.

Mirko

pre 4 godine

"Nažalost, policija mnogo ređe zaustavlja i kažnjava takve vozače, mnogo je lakše izaći na kraj sa ovima što voze 52 km/h tamo gde je ograničenje 50."

Ova Vam je prava!

top banana

pre 4 godine

Od svega mogu da se odbranim ili manje-vise iskuliram ali od agresivne voznje mi krv prokljuca. To je najgori tip ljudi i imam fantazije da ih mlatim motkom dok ne ispuste poslednji dah. Zivim u inostranstvu poslednjih godinu dana i niko mi do sada nije ablendovao da se sklonim dok obilazim na autoputu.

nemaime

pre 4 godine

Sve navedeno. Još me nervira i kada neko konstantno vozi levom trakom na autoputu, sporo, a ne smeš ga preteći desnom trakom. Zatim kada me neko pretekne i vrati se u traku, pa onda uspori. To su odlike loših vozača. Nervira me kada ti se neko zalepi na branik dok pretičeš sa 130 pa ti besomučno ablenduje, ili ako je suženje puta zbog radova pa zakrče zaustavnu traku. To su odlike bahatih vozača. Neznanje će proći, bahatost nikad

istina boli

pre 4 godine

Radovi na putu, uzbrdica posle Grocke ka Smederevu. Na putu zbog radova stoji semafor. Na semaforu je crveno, svi stojimo u koloni, ja sam prvi, a lik iza mene resi da me obidje i stane ispred mene. Zatim kilavi uzbrdo, jer ima malo slabiji auto, i generalno vozi polako, tj ispod ogranicenja, tako da uspevam da ga obidjem tek nekih 7 kilometara kasnije. Nemam objasnjenje osim da je u pitanju samo bezobrazluk. Zatim me nervira voznja zaustavnom trakom u Beogradu, gde svi mi koji vozimo normalno ispadamo budale. Ili ubacivanje iz trake koja na primer ide levo, u trako koja ide pravo, i u kojoj je ogromna guzva, a ovamo nema nikog. Zatim konstantno ubacivanje izmedju mene i vozila ispred, a ja samo hoću da odrzavam bezbedno odstojanje na auto-putu, jer veverica nisam, i znam da ne mogu da ukocim sa 80-90 ako je vozilo samo 3 metra ispred mene. Zatim ablendovanje na auto putu, zbog divljaka koji voze mnogo iznad ogranicenja, a ima ovih drugih koji konstantno voze polako preticajnom trakom. Jao smorih i sebei vas. Pozz

Zdravko

pre 4 godine

Moram da se ne složim sa ovim sirenama na zeleno.
Na žalost, to je postalo u današnje vreme apsolutno neophodno.
Toliko je bezobraznih i bahatih danas, koji zasednu pred semafor, pa se uhvate mobilnog ili pad-a i kuckaju. Kada vidite na semaforu firmin auto(komercijalistu) u 99% slučajeva kucka trebovanje i ne pada mu na pamet da gleda u semafor, već isključivo čeka da mu se svira da krene. Pa umesto da prođete normalno kroz zeleno, uhvatiće vas crveno pa ćete još jednom čekati zeleno. To je više pravilo nego izuzetak sa komercijalistima. To me najviše nervira.

geda

pre 4 godine

 "mnogo vizači čim vide da neko pokušava da se ubaci ispred njih nabadaju papučicu gasa i u prvoj brzini žustro čuvaju svojih pet metara puta"

I upravo zbog toga mora da se prestrojava sa usporavanjem, pogotovo jer nije uvek najavljeno ogranicenje kretanja u krajnjim trakama, pa odjenom vidite da neka ne sme pravo nego samo desno.

Sibirac

pre 4 godine

Najviše me nerviraju pametnjakovići koji na semaforu prelete celu kolonu, prestroje se za levo i onda produže pravo.

Skoro sam video da je policajac na motoru jednog takvog zaustavio, došlo mi da stanem i da mu čestitam.

NSS

pre 4 godine

Nerviraju me sve navedene opcije. Nisam znao za sta prvo da se odlucim. Na kraju izabrao nekulturu vozaca jer je ona jos na nizem nivou od poznavanja saobracajnih propisa. Zalosno je sto to nisu izuzetci, dovoljno je provozati se bilo kojim gradom u Srbiji i u toku jednog dana videcete po vise primera za svaku od stavki.

Александар

pre 4 godine

Мене лично највише нервирају они што су добили возачку преко везе.

Mirko

pre 4 godine

"Nažalost, policija mnogo ređe zaustavlja i kažnjava takve vozače, mnogo je lakše izaći na kraj sa ovima što voze 52 km/h tamo gde je ograničenje 50."

Ova Vam je prava!

Smislov

pre 4 godine

Moram da priznam da sam primetio da mi izuzetno nerviraju mlade djevojke i žene za volanom, bilo da sam pešak ili vozač. One ne poštuju pravo prvenstva, ne puštaju pešake na pešačkom prelazu i slično. Još se svađaju, psuju iako nisu u pravu. Oprez kada ih vidite.

Sibirac

pre 4 godine

Najviše me nerviraju pametnjakovići koji na semaforu prelete celu kolonu, prestroje se za levo i onda produže pravo.

Skoro sam video da je policajac na motoru jednog takvog zaustavio, došlo mi da stanem i da mu čestitam.

Aleks

pre 4 godine

Mnogo toga me nervira, generalno imamo ogromnu saobraćajnu nekulturu, ali kao potpuni vrh morao bih da izdvojim parkiranje pod sva 4 u desnu voznu saobracajnu traku, "brzinski da se zavrsi nesto zacas". Mislim da bih ladno mogao taj auto da stavim u onu presu za kola, to bi bila najpravednija kazna. Ti blokiras 20-50 mozda i vise od 100 automobila, pogotovu u spicu voznje, usporis ceo jedan protok u najvecoj guzvi, samo da bi kupio cigare npr. A cesto to bude i dok se ispece pljeskavica, pa cak i duze.
Najgore je tamo gde to postane praksa i uobicajena stvar, a panduri to i ne vide (ustvari, koji panduri?), i onda se napravi citav niz auta koji tako parkiraju kao da je to nesto najnormalnije.
Za 18 godina koliko vozim, NIKAD to nisam uradio niti cu ikad jer znam koliko mene nervira i ne zelim da nerviram nikog drugog. Potrazis parking, ako nema gde nemoj ni da stajes, idi kuci pa dodji biciklom po cigare i pljesku.

Miloš Radunović

pre 4 godine

Vozim dnevno oko 10-tak sati svakoga dana i prešao sam po nekoj mojoj proceni oko milion kilometara. Pročitao sam komentare naših ljudi koji su veoma izfrustrirani ponašanjem ljudi u saobraćaju. Ma koliko bili u pravu, uočljiva je velika agresivnost u komentarima, što za posledicu ima slične, neadekvatne reakcije. U saobraćaju, kao i u životu, malo, gotovo ništa nije moguće promeniti nasilno. Jedino što možete da uradite je da budete potpuno hladni,pribrano i skoncrntrisani na svoju vožnju. Jedino To vredi, sve ostalo, ne da nije delotvorno, nego vodi u još veće probleme.

Марко

pre 4 godine

Трајно бих одузео дозволу свима који неће да користе жмигавац, као и онима који користе мобилни и онима што децу возе у крилу. Казна за појас минимум 20 000 да буде, а 0 промила граница за алкохол. Хоћеш да возиш? Нема пића! И не би било лоше да млади возачи до 21. године не смеју сами да возе.

zivina

pre 4 godine

Definitivno, nova praksa kod nas da ti se na auto putu sa preko 130 zabije u d*pe, da mu ni tablice ne vidis. Dosta vozim po svetu i ovo jos nigde nisam video..

Bagzi

pre 4 godine

Dve vrste vozaca :
1. Oni sto su seli u Fiat Stila( obavezno dizelas sa troje vrata) pa jure kao sumanuti i misle da su najbrzi.
2. Oni sto su seli u sluzbene škode Fabije pa histerisu po putu( cenim da ni nemaju privatni auto).

NekoIzMase

pre 4 godine

Sve opisano ....
jako je zanimljiva i frustrirajuća činjenica da dosta vozača ne koristi žmigavac, ali zna odlično da koristi sva četiri žmigavca ...

istina boli

pre 4 godine

Radovi na putu, uzbrdica posle Grocke ka Smederevu. Na putu zbog radova stoji semafor. Na semaforu je crveno, svi stojimo u koloni, ja sam prvi, a lik iza mene resi da me obidje i stane ispred mene. Zatim kilavi uzbrdo, jer ima malo slabiji auto, i generalno vozi polako, tj ispod ogranicenja, tako da uspevam da ga obidjem tek nekih 7 kilometara kasnije. Nemam objasnjenje osim da je u pitanju samo bezobrazluk. Zatim me nervira voznja zaustavnom trakom u Beogradu, gde svi mi koji vozimo normalno ispadamo budale. Ili ubacivanje iz trake koja na primer ide levo, u trako koja ide pravo, i u kojoj je ogromna guzva, a ovamo nema nikog. Zatim konstantno ubacivanje izmedju mene i vozila ispred, a ja samo hoću da odrzavam bezbedno odstojanje na auto-putu, jer veverica nisam, i znam da ne mogu da ukocim sa 80-90 ako je vozilo samo 3 metra ispred mene. Zatim ablendovanje na auto putu, zbog divljaka koji voze mnogo iznad ogranicenja, a ima ovih drugih koji konstantno voze polako preticajnom trakom. Jao smorih i sebei vas. Pozz

Jasno.

pre 4 godine

Znaci sve sve ali mene do sada NI JEDNA zena vozac nije pripustila da predjem preko pesackog. Sto je jos zanimljivije imao sam par takvih situacija dok guram kolica sa bebom. Ne znam... Ima muskaraca bezobraznih i bahatih ali ovo ne znam koji je fenomen.

pex

pre 4 godine

Sve me nervira jer je saobracaj najbolji pokazatelj stanja svesti.Agresija, nasilje, maltretiranje, otimanje, stres, nepostovanje i na prvom mestu glupost kao glavna pokretacka snaga. Ona se ogleda u neprimerenim brzinama, nedrzanju odstojanja, nerazumnom sviranju iako ne zanju sta se ispred desava (mozda je neki auto pokvaren,bio udes, oboren pesak),besvest kod nedavanja zmigavca (nikad ne znate ko i odakle prati saobracaj i vasu putanju i planira kretanje na osnovu toga),provlacenje i poprecivanje motocikala i bezbroj situacija koje svakodnevno gledam. Taksisti koji namerno staju u traku sa zelenom strlicom i ne zanima ih sto jedini blokiraju prolaz, vozaci dostavnih i firminih automobila koji arce i gaze do besvesti, glupaci koji ne vide nista dalje od 5 metara ispred sebe. Ovi poslednji se lako mogu prepoznati po tome sto se zalecu a onda naglo koce jer ne gledaju sta se desava u traci, da li se autobus ukljucuje ili koje je svetlo na semaforu. Zatim lazno paljenje rotacija kojekakvih vozila (i civilnih i oficjelnih) koji na kvarnjaka to rade da bi prosli kroz guzvu.Ubacivanje ispred svih kao npr na autokomandi ili skretanju levo kod trosarine, ispred svih koji cekaju.Premalo je mesta, vozim mnogo godina i nekada je bilo neuporedivo bolje.Mnogo manje pridoslica, skromnija vozila, i manje nekulture.Sada bukvalno nema sramote u saobracaju, bas kao i u ostlaim sferama zivota tj onako kako se propagira na TVu koji vise i ne gledam. Jako tesko vreme za civilizovane ljude.

Johnny84

pre 4 godine

U Beogradu je saobraćajna nekultura dostigla rekordno-zavidni nivo. Dok sam bio mlađi, vožnja me je opuštala a sada me zamara...

Dve stvari koje me izluđuju a najopasnije su u svakodnevnici:

1. Manijaci koji voze auto-putem 100 km/h zaustavnom trakom (viđam ih svako jutro kad idem na posao). I onda prolaze redom kroz svako aubusko stajalište ne bi li sebi ''skratili'' put.
2. Idioti koji seku i prave se blesavi kako da se ništa nije desilo pa se zapitaš da li su bezobrazni ili nisu ni svesni šta rade.

Mladen

pre 4 godine

Balvani koji se zalete iz petnih žila da vas prestignu iako vide da je 100 metara dalje crveno na semaforu i da se već napravila kolona. Akaš motor i kočnice, trošiš mnogo više goriva nego da voziš normalno i rizikuješ da pokosiš nekog ko ti slučajno izleti da bi dobio...jedno mesto bliže semaforu.

Zdravko

pre 4 godine

Moram da se ne složim sa ovim sirenama na zeleno.
Na žalost, to je postalo u današnje vreme apsolutno neophodno.
Toliko je bezobraznih i bahatih danas, koji zasednu pred semafor, pa se uhvate mobilnog ili pad-a i kuckaju. Kada vidite na semaforu firmin auto(komercijalistu) u 99% slučajeva kucka trebovanje i ne pada mu na pamet da gleda u semafor, već isključivo čeka da mu se svira da krene. Pa umesto da prođete normalno kroz zeleno, uhvatiće vas crveno pa ćete još jednom čekati zeleno. To je više pravilo nego izuzetak sa komercijalistima. To me najviše nervira.

Dejan

pre 4 godine

Nisam znao da su zmigavci standardna oprema kod wagen grupacije i svih njenih derivata?? Ja sam bio ubedjen da je to neka zesca doplata pa zato to niko skoro nema/ne koristi u kolima te grupacije. Eto sta ti je kad je covek u zabludi.

top banana

pre 4 godine

Od svega mogu da se odbranim ili manje-vise iskuliram ali od agresivne voznje mi krv prokljuca. To je najgori tip ljudi i imam fantazije da ih mlatim motkom dok ne ispuste poslednji dah. Zivim u inostranstvu poslednjih godinu dana i niko mi do sada nije ablendovao da se sklonim dok obilazim na autoputu.

milos

pre 4 godine

u 8. tacki ste izostavili pacijente koji se prestrojavaju u guzvi (autoput najvise)iz trake u traku da bi dobili koji metar a pri tome najvise usporavaju ostali saobracaj.

Neko tamo

pre 4 godine

Sve nabrojano, ali ako moram da izaberem, onda agresivna vožnja.
I to nije samo naša specijalnost, Italijani su na istom nivou. Najgore je kada se u obe trake autoputa vozi u koloni (leva malo brže), a neki idiot mi se nabije u gepek kao da on može da preleti kolonu ispred mene. I onda se jedan po jedan prestrojimo u desno da ga skinemo s vrata pa se vratimo. I najgore je što on misli da je brži vozač, a ne da mu se svi sklanjaju zbog sopstvene bezbednosti.

Portir

pre 4 godine

Meni najviše smetaju podignuti farovi koji me zaslepljuju nocu a svako drugo vozilo je takvo. Srbijance generalno boli uvo za druge učesnike u saobraćaju

Surovo Realan

pre 4 godine

Struktura vozaca u BGD
30% bahati
30% savesni al retardirani za voznju
30% bahati i retardirani za voznju
10% savesni i znaju da voze

kidco

pre 4 godine

a sta cemo sa pesacima koji ni ne pogledaju dal mozes da zakocis pre pesackog ? Nabiju slusalice pa i ako im svirnes da pogledaju jok ......
svaki pesacki prelaz je pesacka zona ko knez mihajlova :-(

izhlapjeli starac

pre 4 godine

Saobraćaj kod nas je ogledalo opšte kulture i opšte situacije kod nas. To je najjednostavniji opis. Čim se pređe granica, sve postaje normalno.

kole

pre 4 godine

Sve ovo, plus zene koje nikad u zivotu nece da propuste nekoga na raskrsnici, kao i na pesackom prelazu. Pritom se sminkaju, telefon je obavezan, namestaju donji ves, zevaju u izloge da vide dal je otvoreno. Sve rade, samo ne voze, a voze.Srbi nisu za volan. Nas tehnoloski razvoj je jos na nivou rala i volova.

nemaime

pre 4 godine

Sve navedeno. Još me nervira i kada neko konstantno vozi levom trakom na autoputu, sporo, a ne smeš ga preteći desnom trakom. Zatim kada me neko pretekne i vrati se u traku, pa onda uspori. To su odlike loših vozača. Nervira me kada ti se neko zalepi na branik dok pretičeš sa 130 pa ti besomučno ablenduje, ili ako je suženje puta zbog radova pa zakrče zaustavnu traku. To su odlike bahatih vozača. Neznanje će proći, bahatost nikad

Vldblk9@

pre 4 godine

1. Zene, njihova voznja kao da su same u saobracaju. 2. Pesaci koji svi do jednog pricaju mobilnimdok prelaze ulicu. 3. Kada su ogromne kolone, a onda njih par pocne konstantno da trubi. 4. Ljudska glupost i bezobrazluk. 5. Likovi na motiorima koji se provlace izmedju 2 trake.

Meroni

pre 4 godine

Da li je jos neko primetio suludi novi trend da vozac snima telefonom u toku voznje?! Malo me stvari iznervira kao to,jedna ruka je potpuno zauzeta,pogled je na telefonu,paznja u saobracaju je na minimumu...a potpuno je bespotrebno.Telefonski razgovor ne opravdavam,ali mogu da razumem da je nekome hitno,ali za ovu bolesnu "instagram kulturu" stvarno nemam reci.

TNT

pre 4 godine

Sve od navedenog... Najviše nedostatak kućnog vaspitanja i bilo kakve empatije prema drugima, koji je vidljiv svuda, pa i u saobraćaju.

Lacerta

pre 4 godine

Sve nabrojano, plus:

1. Idioti (posebno učestala pojava na Novom Beogradu) koji kad naiđu na dve trake za skretanje levo ili desno, ne umeju da završe skretanje u istoj traci u kojoj su ga započeli, nego me uvek seku s leva ili zdesna i ubaciju se naglo i neočekivano ispred mene, kao da ni ne postojim! Kao da im auto-školi niko nije rekao da ZABRANJENO menjato voznu traku u toku skretanja? Ili su tog dana bežali sa časa?

2. Idioti druge vrste (a moguće je i da su to oni isti kao pod tačkom 1.) koji uvek maksimalno seku svaku levu krivinu i prelaze bar pola metra u suprotnu traku, a ako može i više, bez obzira na to koliko je krivina blaga, ili da li je u krivini puna linija (kao što često jeste). Izgleda da ih puna linija ni na šta ne obavezuje i smatraju da je to čisto dekorativni element na putu, negde puna, negde dupla, a negde isprekidana, u zavisnosti od trenutne inspiracije onoga ko je crtao tu liniju.

Ja nikako ne uspevam da shvatim zašto prelaze u suprotnu traku: da li je to samo "obična" (i kretenska) navika, slično neuključivanju žmigavaca i nevezivanju pojasa, ili su toliko loši i nesposobni vozači da ni posle više godina prakse nisu u stanju da pravilno procene svoju brzinu i smanje je na vreme, PRE KRIVINE, pa zato prebrzo uleću u krivinu i uplaše se kad prednji kraj auta počinje da im beži prema obodu krivine, pa onda panično cimaju volan ulevo?!

oprem dobro

pre 4 godine

Koliko sam se puta vozio sa likovima koji ne daju žmigavac jer trenutno nema nikog osim njih na putu, raskrsnici... to je masovni fazon postalo. Dođe mi da im iščupam žmigavce kad im već ne trebaju. To što trenutno nema nikoga, ne znači da trebaš da nepoštuješ zakon, samo jer niko ne gleda.

Jon Bon Jovijev techa

pre 4 godine

Sveeeee! Stoka je stoka ali najvise blokiranje kruznog toka i uopste raskrsnice! Pa covece ako ti ne mozes da prodjes zasto ne dozvolis drugima iz potpuno drugog pravca?! Primer Bogosloviji, ludilo mozga!

xyz

pre 4 godine

Sve od navedenog izluđuje bilo koga ko normalno vozi ali imam neke zamerke.
Tri kategorije vozača su posebno rizične: oni sa stranim tablicama koji su većinom gastarbajteri, taksisti i vozači VW-a. To je zapanjujuće jer 95% vozača iz ovih kategorija su bahati kao da je kolovoz samo njihov. Tvrdim da je u Srbiji i okolnim zemljama najčešća dijagnoza posle karijesa vozač VW-a (ima 5% normalnih među njima i izvinjavam im se ali ostali kao da imaju model ponašanja koji treba pratiti).
Posebna priča su oni likovi koji leče komplekse automobilom. Divljaju a koordinacija pokreta im je užasna, netalentovani su za bilo koji sport i ne mogu loptu ni da šutnu niti je uhvate ali zato za volanom izigravaju akrobate sa trapeza.
Curica sa telefonom je takođe zastrašujuća pojava. Nerezonska kočenja, izletanja iz sporednih ulica ili čekanje da se iz vidokruga izgube svi automobili koji su na glavnom putu su samo neke od odlika ove kategorije.
Sve u svemu ima ovde materijala za serijal emisija ili čitav feljton.

Mare

pre 4 godine

Mnogo stvari ume da iznervira u saobracaju.U mom slucaju dve stvari
1.Zelim da skrenem desno i drugi sam u redu.Postoje dve trake,leva za pravo i desna za desno i pravo a ima uslov.Covek nije ukljucio pokazivac pravca tako da sam predpostavio da ide pravo.Dugo cekamo i konacno zeleno.Covek ispred skrece desno.
2.Bulevar.Vozim desnom stranom lagano oko 50.Zena vozac sa BmW vozi iza mene,ubrzava i pretice me i nakon 50m ukljucuje sva 4 i ulazi u butik a sa leve strane je kolona i ne mogu da obidjem njen auto.

borivoje surdilovic

pre 4 godine

bahati bgd vozaci.... npr....juzni bulevar, radovi, vozi se samo u jednoj traci....parking pun....i lik staje u traci sa nekim audijem a mnogo.....da kupi lubenicu..... mos zamisliti bezobrazluk....

GuGa

pre 4 godine

Licno mi najvise nervi pojedu ljudi koji ne znaju da voze! (Moram to tako da napisem jer ne postoji drugi nacin!)

Neverovatno mi kida zivce kad neko vozi 20-30km ispod ogranicenja brzine i pritom uopste ne gleda oko sebe, pa napravi kolonu 2 kilometra, itd.

Takodjer ne razumem ljude koji se ukljucuju na autoput sa brzinom 50km/h ili koji ne postuju onoga koji se ukljucuje na autoput i ne prestroje se nalevo da covek moze da ukljuci normalno!

Situacije u kojima vozaci slepera na autoputu zaobilaze jedan drugog brzinom 81kmh, ili u kojima vozaci koji vuku kampkucice voze slalom po autoputu mi takodjer padaju pod favorite!

Top 10

pre 4 godine

1. Taksisti svi odreda voze sa otvorenim prozorima jer zele da ustede neku mrvicu goriva tako sto nece ukljucivati klimu.
2. Vozaci u Srbiji posmatraju jedni druge kao protivnike koje treba pobediti.
3. Ostali, bas ih briga i za sebe i za druge, kao da su upali iz neke nekompatibilne video igrice u stvaran svet.
4. Srbin kad pravi prekrsaj, cini to u mnozini. Obicno zajedno ide preticanje preko pune, bez zmigavca sa prekoracenjem brzine. Apsolutna bahatost.
5. Neki pojma nemaju kako funkcionise kruzni tok, i dele se na dve grupe. Likove koji ce da nagaze pun gas da ulete u kruzni, pa sta bude, i one nonsalantne koji se prave kao da je kruzni tok prazan.
6. Za toliku upotrebu sirene rekao bi covek, da je okruzen kompozitorima, ili bar orkestarskim muzicarima.
7. Opsti prezir prema pravilima i zakonima nema premca u svetu. Dobro, tu su uvek bratska Rusija i sestrinska Ukrajina za poredjenje, premda ce se mnogi vise uporedjivati sa bratom, jer su mnogi odusevljeni njime sto je sestri uzeo nazad svoj poklon za rodjendan.
8. Ko ne poznaje puteve kao da je navigator Ari Vatanenu, neka se pripazi svih iznenadjenja koje nose dan i noc.
9. Policija na izlazu iz sela pred pretposlednjom kucom gde vezbaju na casovima slikanja predstavlja izvrsenje takticko borbenih zadataka iz najboljih udzbenika sa svetkish vojnih akademija.
10. Konacno, potreba nekih da se sjure ulicom kao urin u starca predstavlja dobro substantivno poredjenje.

Aca

pre 4 godine

11. Budala za volanom koja bez ikakvog opravdanog razloga vozi 10 kmh sporije od ogranicenja, cisto onako za svaki slucaj.
12. Vozaci koji su izgubljeni u vremenu i prostoru i da ih pitam gde su posli ne bih znali sta da odgovore.
13. Vozaci sa crvenim I i DI

kako da ne

pre 4 godine

@Beton
Ne treba ti znak za 80 kada si van grada, logicno je da je 80 sem ako nemas znak za 60, 100 ili vec neko drugo ogranicenje. Saobracaj u Srbiji je inace katastrofalno organizovan. Tipa znak za naselje i 50km/h, a narednih 7-8 km ima do samog grada, a do samog grada ima 15 kuća pritom daleko od puta.

šofer

pre 4 godine

sve sto je navedeno smeta i nervira. Davne 83, kad sam polagala vozacki ispit prva stvar koju su nam rekli je: "u gradu je zabranjema sirena!"...samo u izuzetnim situacijama rizika. Na auto putu moze takodje u odredjenim uslovima i onda nabraja: ...to i to...

nixon

pre 4 godine

Više od svega nabrojano me nervira nelogično (da ne kažem idiotsko) postavljena signalizacija i to najviše kao naseljeno mesto što najviše dolazi do izražaja u slabo naseljenim selima koja imaju 5 kuća na 5 kilometara pa miliš po državnom putu kao da je lokalni. Naravno policija maksimalni iskorištava te budalaštine i postavlja se pored pustih puteva koji nemaju kuće a pod znakom su. Naravno u petak i subotu uveče u centru gde se trka balavurdija za krševima ih nema nigde.

Sofer

pre 4 godine

Bahate zene koje krse propise i voze jako nesigurno pa kada dodje do neke situacije da svojim krsenjem propisa ugrozi bezbednost svadjaju se psuju i ponasaju bahato zato sto su naucene da ih velika vecina muskaraca nece nategnuti rucnom dizalicom kao sto bi uradila da se muski vozac tako ponasa u saobracaju!

T-7-

pre 4 godine

Nepostovanje pravila desne strane na raskrsnici koja nije regulisana saobracajnim znakovima. Svaki dan imam situaciju da oni sto idu "pravo" oduzimaju prednost vozilima sa desne strane.

Miki

pre 4 godine

Nepostovanje ogranicenja brzine. Postoji jedna velika grupa vozaca koji u medjugradskoj voznji gde je ogranicenje 80 ne prebacuju 50, a neretko kad vide policiju spuste i na 40. Iza njih se stvori kolona u kojoj se obavezno nadje neko nervozan pa krene da pretice celu kolonu i za tren oka nastane problem.

MP

pre 4 godine

Sve navedeno i naravno nesinhronizovani semafori. Od kako su postavili novi semafor kod Holidej In hotela iz pravca Belvila od tri moguca vas hvata svako crveno na semaforima. Da li je moguce da nemamo dva pametna u drzavi da sinhronizuju semafore ili je poenta tako ih nastelovati da se povecava potrosnja goriva i samim tim vise novca sliva u budzet i van njega.

milanb

pre 4 godine

Sve me nervira...
Bahatost vozaca, parkiranje gde ko stigne u mojoj ulici ljudi parkiraju na sred kolovozne trake i jos pitaju da li se tu placa parking toliko o poznavanju propisa, bacanje smeca kroz prozor, skretanje bez zmigavaca tacnije to sve ima veze sa osnovnim poznavanjem propisa u saobracaju i sa opstom kulturom

vuk

pre 4 godine

Ne davanje migavca - kao da se naplacuje, vozac sa mobilnim - em je opasan em koci saobracaj, ubacivanje u traku ispred semafora, pesaci - kamikaze koji izlecu bez gledanja, pretrcavanje auto puta, gospodari leve trake na auto putu itd

IEto

pre 4 godine

Šta su ti Srbi...telefon u rukama dok neko vozi nervira vise nego kad neko otvori prozor i baci smeće kroz isti onako na put...
(Dja, 13. avgust 2019 11:39)
Pronasao se jedan. Pa skrece sa teme.

trololo

pre 4 godine

Трајно бих одузео дозволу свима који неће да користе жмигавац, као и онима који користе мобилни и онима што децу возе у крилу. Казна за појас минимум 20 000 да буде, а 0 промила граница за алкохол. Хоћеш да возиш? Нема пића! И не би било лоше да млади возачи до 21. године не смеју сами да возе.
(Марко, 13. avgust 2019 11:46)

Ma nemoj a sto mladi do 21 da ne voze??? Evo ja polozi sa 18 i za jednu godinu probne presao 20 000km i nikakvo cukanje ili rizicnu situaciju imao. A budala uvek ima

bilo?

pre 4 godine

Svetogorskom ulicom ujutru se sakupe autobusi, trolejbusi, dostavna vozila, taksisti, automobili... i velika kolona čeka da se otvori semafor sa Palmotićevom, kroz koga je prošlo jedno ili često nijedno vozilo! Pisao sam mejl nekom komitetu ili tako nešto, za saobraćaj u Bgd, i... šta mislite, šta je

T

pre 4 godine

@kako da ne Vozio sam se za vikend Ibarskom magistralom. To sto je podrazumevana brzina 80 ti ne znaci nista, ako je bio znak 50km/h, do sledece raskrsnice vazi 50km/h. A raskrsnica ima vrlo retko. Znakova za ogranicenje i prestanak ogranicenja brzine ocigledno fali. Znao sam da je Guca, da ce biti policije, a i inace ne vozim iznad ogranicenja pa sam vrlo pazio. Ispada da ako vozis po ogranicenju, u smeru ka Cacku 95% puta se ide 60km/h. Ali kada se vracas, ispada da se 50% ide 80km/h a pola sporije. Ok, mozda u razlicitim smerovima nije isto ogranicenje, ali ja bih rekao da prosto fale znakovi. Tipicno bude usporenje na 50, jer je autobuska stanica ili nesto slicno, ali fali znak za prestanak ogranicenja. I onda se u jednom trenutku napravila kolona iza mene, ali me niko ne pretice iako je pravac i moze se preticati, ocigledno i ljudi iza mene prate poslednji znak ili nisu sigurni sta je ogranicenje. Ali cak i daje sve ispravno obelezeno, valjda treba s vremena na vreme ponoviti znak. Ne moze jedan znak da se stavi na 10km. Pa i na autoputu periodicno pise 130, iako nema nikakve dileme koliko je ogranicenje. Po mojoj proceni od Cacka fali jedno 20 znakova u jednom pravcu. Sve zajedno je to trosak od par hiljada evra. Nije mi jasno zasto signalizaciju ne obnavljaju, kada se vidi da put odrzavaju - ima nekoliko deonica sa novim asfaltom.

Pedja

pre 4 godine

Rak rana beogradskog saobracaja, a i sire je parkiranje u desnoj traci sa ukljucena 4 migavca, tipa - evo samo da skoknem ili evo vidim auto iz kafica pa cu da ga sklonim ako zatreba.

Novi krug pakla za te i takve.

Александар

pre 4 godine

Мене лично највише нервирају они што су добили возачку преко везе.

Mile

pre 4 godine

Treba dodati i primer kada se skreće levo ili desno, obično većina vozača prvo krene u kontra stranu pa skrene. Problem je što se pri takvim manevrima prelazi u susednu traku za pravo i može doći do sudara.

Milan

pre 4 godine

Ne znam za šta pre da glasam, sve sam video, svega ima previše... Dodao bih na listu - klince koji voze bicikl bez ruku i bulje u telfon noću! Sve ih je više.

Beton

pre 4 godine

Nepostojanje znakova za ogranicenje brzine! Vozis putem na kom je ogranicenje 50 izlazis na put gde je ogranicenje 80 i nista te ne obavestava o tome. Ima puteva gde je bezbedno da se vozi 90 ili 100 ali te nista ne obavestava o tome!

Tako je kako je...

pre 4 godine

Zašto je u Srbiji vozačima teško upaliti pokazivač pravca ili (ž)migavac,kako god?!Ne baš svi ali veliki broj vozača!Iz RS sam,ne pišem iz bilo kakve zle namjere.

lesa

pre 4 godine

Vecina stvari sa spiska me nervira, ali ipak me vise od svega nerviraju žene za volanom. Kao da im je u DNK ugradjeno da lose voze. Cast izuzecima naravno...

ret

pre 4 godine

Kod nas je odavnodrzavni idiotizam na delu, pa se 85km prelazi za 2-2.5 sata (po propisima). I onda na deonici gde je ogranicenje 60km/h naletis na balvana koji vozi 40km/h i ne mozes ga obici,jer je puna linija. Posle par kilometara nalete vozila iz suprotnog smera, ovaj koci daje levi zmigavac da skrene, ali se ne priblizi uz srednju liniju, nego zaustavi auto na sred trake ili cak blize desnoj ivici, kao da skrece sa dajcom, a ne putnickim vozilom. I tako par debila do Beograda, pa se putovanje po propisima pretvori u celodnevnu zabavu. I da bi jednu stvar u BGu zavrsio (koja traje pola sata), ti kocovek izgubis 7-8 sati (iliti ceo dan). I svi treba da budu srecni i zadovoljni sto imaju taj luksuz (po taksama prilikom registracije) da koriste putnicko vozilo u Srbiji.

EU Citizen

pre 4 godine

Ako apstrahujemo bicikliste (trotinetiste, skejtere i ostalu sličnu gamad i da ne pominjem) na ulicama, koji su posebna priča, jer su javna opasnost, i sa vozilom koje ni u idealnim okolnostima nije u stanju da ide ni trideset, glavni usporivači saobraćaja (nemam ništa protiv bicikla kao rekreativnog sredstva u parkovima i izvan grada, i sam ga ponekad vozim, ali to ozbiljno prevozno sredstvo za normalne ljude koji rade nije, a veštački se forsira i nameće iz ideoloških razloga) , mene najviše nerviraju ljudi (to jest, dvotrećinski barem, žene :) ) koji ne umeju da voze a ipak žele da voze, pa mile trideset, i tamo gde je dozvoljeno pedeset (da i ne pominjem da je na mnogim mestima sasvim opravdano ignorisati restriktivna i antiautomobilistička ograničenja brzina i voziti deset ili dvadeset kilometara brže od njih, što ovakvi zombiji neće shvatiti ni za tri života :) ), usporavaju kada se prestrojavaju, razmišljaju se sto godina kada treba da skrenu, i slično, jer je njihov učinak merljivo štetan, koštaju normalne vozače dragocenog vremena, a vreme je novac. Odmah posle njih dolaze nervozni ludaci koji vam sviraju ako stanete da se neko isparkira ili da propustite vozača iz drugog smera ili trake po pravilu zipa, i likovi koji misle da je vožnja merenje polnih organa, pa vas seku, uleću vam, namerno ubrzavaju i ne daju vam da se prestrojite (to je možda najsuludije) i slično. Generalno izbegavam da vozim u Beogradu, jer ima dosta i loših i sporih vozača i ludaka i baraba, pa su sa mojim temperamentom teški incidenti verovatni, nije da nisam dobro opremljen za njih, naprotiv, emfatično jesam, ali to mi stvarno ne treba u životu jer u Srbiju uglavnom dolazim poslovno, a ne da se bavim besplatnim vaspitavanjem majmuna :))

Marko G

pre 4 godine

Spori vozaci. Oni sto voze ispod 50kmh u gradu. Ajd ne moras krsiti propise i voziti brze al nemoj ni 20kmh ici. I oni sto voze 60kmh po magistrali..kickdown samo i nanizem ih na ibarskoj lagano.

Dijagnoza - Taksista

pre 4 godine

Pored svega toga, kad ne koristim svoj auto nego taksi - otvoreni prozori u taksiju zato sto gospodin taksista zeli da ustedi 0,11 litara goriva tokom moje voznje za koju placam punu cenu. Vozio sam majku sa operacije, znate kako je "zdravo" otvorenu ranu produvati promajom.

stanija#gutam#

pre 4 godine

kombinacija tipa agresivnih vozaca koji orkestriraju na semaforima kada se upali zuto svetlo pretpostavljam iz razloga jer misle da su iskusni, dobri vozaci, mada ne bih ulazio u njihove motive.

Gde je izlaz?

pre 4 godine

Pa da pocnem:
Saobracajna infrastruktura je krs
policija je krs
Vozila su krs
Auto skole su krs
divlja deca za volanom
zene
taksisti
autobusi
kamioni
Drobnjak
Plava ministarka
Zakonik je krs
Uopste, drzava je krs pa I nije moguce u saobracaju nesto postici.

NSS

pre 4 godine

Nerviraju me sve navedene opcije. Nisam znao za sta prvo da se odlucim. Na kraju izabrao nekulturu vozaca jer je ona jos na nizem nivou od poznavanja saobracajnih propisa. Zalosno je sto to nisu izuzetci, dovoljno je provozati se bilo kojim gradom u Srbiji i u toku jednog dana videcete po vise primera za svaku od stavki.

diplinž

pre 4 godine

sve od navedenog iritira. često je i do nas samih i gužve, loših puteva, sunca, žene, djece... sjećam se jednog teksta o istraživanju ponašanja u vožnji u zavisnosti od toga da li djeca plaču u autu - skoro nevjerovatni rezultati. sve se na kraju svodi na jedno - ne želim i neću da ubijem sebe za volanom, ne želim da ubijem nepoznatog čovjeka u drugom autu ili pješaka pored puta, ne želim da ubijem svoju porodicu, prijatelje! MOŽE SE DESITI, I DEŠAVA SE! svakom, svaki dan, u svakoj državi, gradu, na svakom putu, autoputu, seoskom putu... zar je zaista nešto bitnije ako samo i pomislim da mogu nauditi svom djetetu?! država jako malo ili nimalno ne čini da smanji broj mrtvih na putevima, ali zato možemo sami da damo svoj doprinos...

duke nukem

pre 4 godine

U celoj srbiji fale znakovi za raskrsnicu sa prvenstvom prolaza. Npr u zivka davidovica od cvetka do okretnice autobusa u ustanickoj ima bar 15 sporednih ulica sa leve i desne koje se ukljucuju u z. davidovica. Sa desne strane ih ima bar 10. Sve imaju stop, a ja koji idem kroz z davidovica ne mogu da ga vidim, i umesto da stoji znak da sam u ulici sa pravom prvenstva, moram pred svaku da zastanem da ne bi neki kralj pomislio da mi je sa desne i da ima pravo prvenstva, posto se tu zidaju zgrade vec godinama, i radnici postavljaju i sklanjaju znakove na nedelju dana. U becu ima bar 10x vise znakova i kultura postoji.

karburator

pre 4 godine

...bez da se ostavi zadnji točak na drugom parkingu?
Kakav ti je to jezik? Bez da se...
Glasam za bahato parkiranje kao najiritantnije ponašanje u saobraćaju.

TecHiFi

pre 4 godine

Vozači Golfa (bilo kog!), od njih nema gore fele. Njima ne treba ni žmigavac, ni pojas, ni prvenstvo ih ne zanima, ništa ništa ništa.

M4

pre 4 godine

Najviše me iritira u saobraćaju kada se neko bez ikakvog razloga lepi na branik,kada hoću da nekog preteknem i ulazim u brzu traku dajem migavac a neko mi sa kilometar u toj istoj brzoj traci ablenduje u smislu autoput je moj i na trećem mestu kada se uključujem na autoput gde postoji proširenje za autobuse....kao kod hitne pomoći preko puta Bip-a a neko tim proširenjem prozuji 150 misleći da će proći 15 sekundi brže nego da je išao normalno sporom trakom autoputa!

nemanja

pre 4 godine

Najviše me nerviraju oni što u 100 metara 55 puta stisnu kočnicu. Izgleda da je oduzimanje gasa i promena u nižu brzinu kvantna fizika

Phoenix

pre 4 godine

Struktura vozaca u BGD 
30% bahati 
30% savesni al retardirani za voznju 
30% bahati i retardirani za voznju 
10% savesni i znaju da voze
(Surovo Realan, 13. avgust 2019 20:55)

Citajuci komentare, izgleda da svi sebe vide u ovoj cetvrtoj grupi. Da nije bas u tome problem?

matijas

pre 4 godine

Br 1 definitivno je voznja u pijanom ili drogiranom stanju, ovo je najvaznije da se kazni i iskorjeni jer odnosi najvise zivota.
Na drugom mjestu je prekoracenje propisane brzine iz istog razloga, jer je izuzetno opasno po zivot. Na trecem mjestu je preticanje na neadekvatnim mjestima i situacijama...onda sve ostalo...

Driver

pre 4 godine

Šta meni smeta u saobraćaju? Pa meni smetaju svi oni koji imaju kupljene vozačke dozvole, a to se vidi sa nebesa. Takav svet je najveća opasnost na drumu, ali to se ovde još uvek ignoriše, jer takvih dozvola je oko 60%, a država nema nameru da se sa tim zlom izbori.

ona stvar

pre 4 godine

Definitivno, nova praksa kod nas da ti se na auto putu sa preko 130 zabije u d*pe, da mu ni tablice ne vidis. Dosta vozim po svetu i ovo jos nigde nisam video..
(zivina, 13. avgust 2019 10:19)

130 se i vozi na autoputu. Ako hoćeš sporije, desna traka.

bilo?

pre 4 godine

Svetogorskom ulicom ujutru se sakupe autobusi, trolejbusi, dostavna vozila, taksisti, automobili... i velika kolona čeka da se otvori semafor sa Palmotićevom, kroz koga je prošlo jedno ili često nijedno vozilo! Pisao sam mejl nekom komitetu ili tako nešto, za saobraćaj u Bgd, i... šta mislite, šta je

SouthPark

pre 4 godine

Na granici,stojim pola sata deset auta se pomeri bukvalno.Dodjem ja prodjem za pola minuta.E sta oni toliko stoje,zasto se ne pomera.

gagi

pre 4 godine

E svaka vam je na mestu. Ja bih još kod sirene dodao... Izlazak iz garaže. Po zakonu, danju se koristi sirena, noću blicanje dugih svetala. Niko, baš niko to neradi.

Lucifer

pre 4 godine

Manje vise sve ove nabrojane stavke nas izuzetno nerviraju osim naravno kada mi sami nismo u pitanju. Ako izuzmem agresivnu voznju, bacanje smeca kroz prozor i donekle upotrebu mobilnog tokom voznje sve ostalo se desilo svakom manje ili vise puta. Razlika je samo u tome sto to neko radi namerno, a neko ne, na primer nije siguran u voznji pri parkiranju i sl.

Pera

pre 4 godine

Bahati taksisti i klinci!
Kakva bre voznja pre barem 21.godine??!? Deca samo ginu a jos i ubijaju druge po putevima (vidite statistiku samo za prosli mesec, ne treba dalje).

ivan

pre 4 godine

cim vidim da neko pravi drasticne greske u saobracaju, prvo pogledam da li je zena vozac ili vozac fau ve grupacije, i bude mi smesno kad shvatim da sam iz prve pogodio

geda

pre 4 godine

 "mnogo vizači čim vide da neko pokušava da se ubaci ispred njih nabadaju papučicu gasa i u prvoj brzini žustro čuvaju svojih pet metara puta"

I upravo zbog toga mora da se prestrojava sa usporavanjem, pogotovo jer nije uvek najavljeno ogranicenje kretanja u krajnjim trakama, pa odjenom vidite da neka ne sme pravo nego samo desno.

Phoenix

pre 4 godine

Zasto bi bilo logicno da van grada bude 80 i da te nista ne obavestava o tome? Sta ako je na pr. neko iskljucenje gde je popularno vikend naselje ili neki frekventni izlaz/ulaz na neku njivu ili vocnjak sto tu ne bi vozili 60 narednih par stotina metara da bi bili bezbedniji i vi taj ko se iskljucuje ili ukljucuje
(Beton, 13. avgust 2019 21:43)

Vi stvarno posedujete vozacku dozvolu? Naravno da je logicno da je ogranicenje van grada 80, zato sto je toliko po definiciji. Kada postoji potreba za nizom brzinom, kao u situaciji koju ste naveli, onda se stavi znak 60 pa kada prestane potreba, znak za prestanak tog ogranicenja. Ovo drugo je u Srbiji misaona imenica. Znakovi ogranicenja se stavljaju tamo gde im nije mesto (npr 130 na autoputu, sto je ogranicenje po definiciji i ne treba ga navoditi) a ne stavljaju se znakovi za prestanke lokalnih ogranicenja. Pa tako vozite Ibarskom, vidite znak 60 i nemate pojma do kada vazi. Pa onda one gluposti, ime mesta na zutoj tabli, pa 300m kasnije znak za ulazak u naseljeno mesto. U Austriji npr se uvek stavlja jedno ili drugo bas da ne bi zbunjivalo ljude. Ali eto, skrenuh sa teme. Nervira me bezobrazluk. Za neiskustvo i donekle neznanje, imam razumevanja.

marica, kriv, razumevanje...

pre 4 godine

kolona od desetak vozila na semaforu, ja kao desetii cekam bar 30 sekundi posto se upalilo zeleno da krenem, zasto iko smatra to normalnim ponasanjem? upotreba telefona ne smeta ako je onaj koji ga upotrebljava u stanju da vozi normalno, ali ako zbog telefona uspori na 30 na sat ili ne obraca paznju na saobracaj takvom bi trajno oduzeo vozacku. takodje kako velelslalom moze da natera nekog na gresku, jer obicno ti slalomasi odlicno znaju kako da izvrse prestrojavanje, tj. uvek udju vecom brzinom u traku od onoga iza njih, tako da nikakva ishitrena reakcija vozaca iza nije potrebna, osim ako vozac iza ne zna da vozi ili ne zna osnovne zakone fizike

Milan Kosanovic

pre 4 godine

Osam od deset stavki me nervira. Nemam bas nista protiv agresivnih vozaca. Ako mu treba, sklonim mu se I on prodje I za par sec ga ne vidim vise. Vise mi smetaju oni sto dave I usporavaju saobracaj. I stavka sviranja na semaforu mi ne smeta jer velika vecina bleji u telefon, prica preko telefona, sminka se umesto da se koncentrise na voznju. E takvima uvek sviram jer bas to sto je on usporio I sacekao kako ste rekli 2-3 sec, pa jos jedan takav na istoj raskrsnici kad se desi, onda ne mozete da skrenete nikako. Sve ovo ostalo apsolutno podrzavam da je jako iritantno. Pogledajte parkiranje u Beogradskoj ulici ispred pekare pre ukrstanja sa bulevarom. Konstantno neko vozilo stoji sa upaljenim migavcima dok vlasnik/ca ne ode sebi po burek. Policija ne pomaze u takvim slucajevima jer su I sami korumpirani. Dodje mi da stavim neke roll barove na vozilo I da ih udaram sve odreda na tom mestu, onako parkirane na sred saobracajne trake sa upaljenim migavcima.

krle

pre 4 godine

misl8m da je jako mali procenat alkoholisanih vozaca al zato drogiranih vozaca i pesaka ima koliko hoces. nacija smo sa ogromnom potrosnjom lekova za smirenje koji se piju bez recepta. takvi voze, takvi prelaze ulicu

prle

pre 4 godine

Nervira me strasno kad vozim bicikl pored parkiralista ljudi izadju iz auta i negledaju da li neko ide biciklistickom trakom i jos kada vozite j.motore na biciklistickoj i trotoaru. i izmedju auta. i jos kad parkiram na pijaci i iza mene stane kombi i nemogu izaci od njega dok vozac ne dodje, to me toliko nervira. i jos nesto ovi sto vozaju casove u autoskoli zasto vozite 20 pogotovo devojke, takvi se i sudaraju i ginu jer nemaju ni refleksa i osecaja za voznju jer su naterani da idu polagat. poz

Beton

pre 4 godine

Zasto bi bilo logicno da van grada bude 80 i da te nista ne obavestava o tome? Sta ako je na pr. neko iskljucenje gde je popularno vikend naselje ili neki frekventni izlaz/ulaz na neku njivu ili vocnjak sto tu ne bi vozili 60 narednih par stotina metara da bi bili bezbedniji i vi taj ko se iskljucuje ili ukljucuje

Cvrle

pre 4 godine

Ja kad idem u veliki trzni centar (plaza) uvijek parkiram dalje od ulaza
da mi neko ne bi ostetio vozilo, neko je nepazljiv neko ne zna da parkira
pa parkira previse blizu mene... ja se parkiram sto dalje i oko mog auta
na sve cetiri strane ima po desetak ili vise slobodnih parking mjesta a
kad se vratim rijetko da se neko nije parkirao bas do mene. Onda mu sve
po redu. A oni sto parkiraju put i ostave upaljena sve cetiri zmigavca su
mozda jos gori, ko je on da mi oduzima 5 ili vise minuta.

id

pre 4 godine

Definitivno bahati muskarci koji se tripuju da su svi do jednog vozaci formule jedan sa neverovatnom mogucnoscu da uparkiraju auto duzine 4 metra u mesto duzine 3 metra.

I obavezno nam se nakace na milimetar od zadnjeg branika jer su valjda tako navikli da disu zenama za vratom kako u zivotu tako ni u saobracaju.

A da i oni koji se tripuju da su dzentlmeni pa te kao pustaju da prodjes i kad treba i kad ne treba. I onda takvi govore zenama kako "zene ne znaju da voze". Bolje gledaj kud ti vozis mi cemo se snaci.

zanima.

pre 4 godine

Novosagrađena ulica Žrtava sa Košare, od mosta na Adi prema Tošinom bunaru ima 2 semafora na svojoj sredini trase (znači ne računajući krajnje semafore.) Na oba se čeka nenormalno dugo zbog toga što pobočne saobraćajnice drže neopravdano dugo svoje zeleno svetlo, a za to vreme tuda prođe par vozila, dok se ovde nagomila 100 m kolone. Niko ovo evo već godinama nema nameru da promeni. Nit ga

jojuff

pre 4 godine

Pa sve nas nervira.. Ako si ušao u automobil sa namjerom da vozis od tacke A do tačke B onda to uradi kako treba, a ne da glumis vozača i grijesis na svakom ćošku.
I da.. Ženama treba oduzeti sirenu, nemas pojma o vožnji (čast izuzecima) i cim staneš 2 sec. Sviras kao da nema sutra.
Moglo bi se kuckati do sutra na ovu temu.

Poznavalac prilika u Aziji.

pre 4 godine

Zivim u inostranstvu poslednjih godinu dana i niko mi do sada nije ablendovao da se sklonim dok obilazim na autoputu.
(top banana, 13. avgust 2019 09:36)

Ja nisam ni znao za to pravilo, da treba da se prestrojiš desno ako neko iza tebe blica. Takav propis ne postoji, pa ja takvo ponašanje obično ignorišem :)

Luka

pre 4 godine

Nedavanje žmigavca, onda kada je on vrlo koristan za ekspeditivnije i bezbednije odvijanje saobraćaja, NARAVNO da je bezobrazluk. Ali, ako nema nikoga, ni levo ni desno, ni napred ni nazad, ni blizu ni daleko... koja je svrha davanja žmigavca? Da ga NEKO kome bi to bilo od pomoći vidi. Hoću reći da je UVEK čovek iznad zakona. Čovek je doneo zakon, i ne može taj zakon biti Bog za čoveka, već obratno. Znači, o svrsi i smislu svakog svog poteza treba razmisliti i prilagoditi ga okolnostima. Tako da to nedavanje žmigavca nema istu težinu na nekoj raskrsnici u gradskoj vrevi, kao što bi je imao na raskrsnici u Sahari, npr.

Phoenix

pre 4 godine

E moj Ivane, zene su bolji i bezbedniji vozaci od muskaraca vise puta statisticki dokazano. Al ajd objasni ti to muskarcu koji misli da je bogom dan za voznju zato sto ima visak materjala medju nogama. 
A vi kad bi manje gledali ko je za volanom mozda bi i uspeli da vozite podjednako dobro kao zene. Kad je moju mamu onomad auto udario na trotoaru pogodi kog je pola vozac bio... Da ti pomognem, nije zena.
(uhbaš, 14. avgust 2019 21:37)

Bas sam o ovome razmisljao pa procitah Vas komentar. Ono sto onaj kome ste replicirali ne razume je da posedovati dobro vozacko umece nije isto sto i biti dobar vozac. Jedan mentalni eksperiment: Procitate naslov u novinama "BMW pri brzini od 170kmh udario auto". Koliko nas ce uopste procesuirati, barem kao malu verovatnocu, da je tim istim autom upravljala zena? Ili kada cujete "pijani vozac"? Ili kada vidite kako preko pune linije auto obilazi kolonu, koliko ce nas pomisliti da iza volana mozda sedi zena? Verujem, skoro pa niko. Ali, objasnite Vi to tom liku.

uhbaš

pre 4 godine

cim vidim da neko pravi drasticne greske u saobracaju, prvo pogledam da li je zena vozac ili vozac fau ve grupacije, i bude mi smesno kad shvatim da sam iz prve pogodio
(ivan, 14. avgust 2019 11:48) # Link komentara

E moj Ivane, zene su bolji i bezbedniji vozaci od muskaraca vise puta statisticki dokazano. Al ajd objasni ti to muskarcu koji misli da je bogom dan za voznju zato sto ima visak materjala medju nogama.
A vi kad bi manje gledali ko je za volanom mozda bi i uspeli da vozite podjednako dobro kao zene. Kad je moju mamu onomad auto udario na trotoaru pogodi kog je pola vozac bio... Da ti pomognem, nije zena.

Marko G

pre 4 godine

Spori vozaci. Oni sto voze ispod 50kmh u gradu. Ajd ne moras krsiti propise i voziti brze al nemoj ni 20kmh ici. I oni sto voze 60kmh po magistrali..kickdown samo i nanizem ih na ibarskoj lagano.

EU Citizen

pre 4 godine

Ako apstrahujemo bicikliste (trotinetiste, skejtere i ostalu sličnu gamad i da ne pominjem) na ulicama, koji su posebna priča, jer su javna opasnost, i sa vozilom koje ni u idealnim okolnostima nije u stanju da ide ni trideset, glavni usporivači saobraćaja (nemam ništa protiv bicikla kao rekreativnog sredstva u parkovima i izvan grada, i sam ga ponekad vozim, ali to ozbiljno prevozno sredstvo za normalne ljude koji rade nije, a veštački se forsira i nameće iz ideoloških razloga) , mene najviše nerviraju ljudi (to jest, dvotrećinski barem, žene :) ) koji ne umeju da voze a ipak žele da voze, pa mile trideset, i tamo gde je dozvoljeno pedeset (da i ne pominjem da je na mnogim mestima sasvim opravdano ignorisati restriktivna i antiautomobilistička ograničenja brzina i voziti deset ili dvadeset kilometara brže od njih, što ovakvi zombiji neće shvatiti ni za tri života :) ), usporavaju kada se prestrojavaju, razmišljaju se sto godina kada treba da skrenu, i slično, jer je njihov učinak merljivo štetan, koštaju normalne vozače dragocenog vremena, a vreme je novac. Odmah posle njih dolaze nervozni ludaci koji vam sviraju ako stanete da se neko isparkira ili da propustite vozača iz drugog smera ili trake po pravilu zipa, i likovi koji misle da je vožnja merenje polnih organa, pa vas seku, uleću vam, namerno ubrzavaju i ne daju vam da se prestrojite (to je možda najsuludije) i slično. Generalno izbegavam da vozim u Beogradu, jer ima dosta i loših i sporih vozača i ludaka i baraba, pa su sa mojim temperamentom teški incidenti verovatni, nije da nisam dobro opremljen za njih, naprotiv, emfatično jesam, ali to mi stvarno ne treba u životu jer u Srbiju uglavnom dolazim poslovno, a ne da se bavim besplatnim vaspitavanjem majmuna :))

ona stvar

pre 4 godine

Definitivno, nova praksa kod nas da ti se na auto putu sa preko 130 zabije u d*pe, da mu ni tablice ne vidis. Dosta vozim po svetu i ovo jos nigde nisam video..
(zivina, 13. avgust 2019 10:19)

130 se i vozi na autoputu. Ako hoćeš sporije, desna traka.

Aca

pre 4 godine

11. Budala za volanom koja bez ikakvog opravdanog razloga vozi 10 kmh sporije od ogranicenja, cisto onako za svaki slucaj.
12. Vozaci koji su izgubljeni u vremenu i prostoru i da ih pitam gde su posli ne bih znali sta da odgovore.
13. Vozaci sa crvenim I i DI

marica, kriv, razumevanje...

pre 4 godine

kolona od desetak vozila na semaforu, ja kao desetii cekam bar 30 sekundi posto se upalilo zeleno da krenem, zasto iko smatra to normalnim ponasanjem? upotreba telefona ne smeta ako je onaj koji ga upotrebljava u stanju da vozi normalno, ali ako zbog telefona uspori na 30 na sat ili ne obraca paznju na saobracaj takvom bi trajno oduzeo vozacku. takodje kako velelslalom moze da natera nekog na gresku, jer obicno ti slalomasi odlicno znaju kako da izvrse prestrojavanje, tj. uvek udju vecom brzinom u traku od onoga iza njih, tako da nikakva ishitrena reakcija vozaca iza nije potrebna, osim ako vozac iza ne zna da vozi ili ne zna osnovne zakone fizike

Марко

pre 4 godine

Трајно бих одузео дозволу свима који неће да користе жмигавац, као и онима који користе мобилни и онима што децу возе у крилу. Казна за појас минимум 20 000 да буде, а 0 промила граница за алкохол. Хоћеш да возиш? Нема пића! И не би било лоше да млади возачи до 21. године не смеју сами да возе.

lesa

pre 4 godine

Vecina stvari sa spiska me nervira, ali ipak me vise od svega nerviraju žene za volanom. Kao da im je u DNK ugradjeno da lose voze. Cast izuzecima naravno...

Smislov

pre 4 godine

Moram da priznam da sam primetio da mi izuzetno nerviraju mlade djevojke i žene za volanom, bilo da sam pešak ili vozač. One ne poštuju pravo prvenstva, ne puštaju pešake na pešačkom prelazu i slično. Još se svađaju, psuju iako nisu u pravu. Oprez kada ih vidite.

SouthPark

pre 4 godine

Na granici,stojim pola sata deset auta se pomeri bukvalno.Dodjem ja prodjem za pola minuta.E sta oni toliko stoje,zasto se ne pomera.

trololo

pre 4 godine

Трајно бих одузео дозволу свима који неће да користе жмигавац, као и онима који користе мобилни и онима што децу возе у крилу. Казна за појас минимум 20 000 да буде, а 0 промила граница за алкохол. Хоћеш да возиш? Нема пића! И не би било лоше да млади возачи до 21. године не смеју сами да возе.
(Марко, 13. avgust 2019 11:46)

Ma nemoj a sto mladi do 21 da ne voze??? Evo ja polozi sa 18 i za jednu godinu probne presao 20 000km i nikakvo cukanje ili rizicnu situaciju imao. A budala uvek ima

Beton

pre 4 godine

Zasto bi bilo logicno da van grada bude 80 i da te nista ne obavestava o tome? Sta ako je na pr. neko iskljucenje gde je popularno vikend naselje ili neki frekventni izlaz/ulaz na neku njivu ili vocnjak sto tu ne bi vozili 60 narednih par stotina metara da bi bili bezbedniji i vi taj ko se iskljucuje ili ukljucuje

GuGa

pre 4 godine

Licno mi najvise nervi pojedu ljudi koji ne znaju da voze! (Moram to tako da napisem jer ne postoji drugi nacin!)

Neverovatno mi kida zivce kad neko vozi 20-30km ispod ogranicenja brzine i pritom uopste ne gleda oko sebe, pa napravi kolonu 2 kilometra, itd.

Takodjer ne razumem ljude koji se ukljucuju na autoput sa brzinom 50km/h ili koji ne postuju onoga koji se ukljucuje na autoput i ne prestroje se nalevo da covek moze da ukljuci normalno!

Situacije u kojima vozaci slepera na autoputu zaobilaze jedan drugog brzinom 81kmh, ili u kojima vozaci koji vuku kampkucice voze slalom po autoputu mi takodjer padaju pod favorite!

kidco

pre 4 godine

a sta cemo sa pesacima koji ni ne pogledaju dal mozes da zakocis pre pesackog ? Nabiju slusalice pa i ako im svirnes da pogledaju jok ......
svaki pesacki prelaz je pesacka zona ko knez mihajlova :-(

prle

pre 4 godine

Nervira me strasno kad vozim bicikl pored parkiralista ljudi izadju iz auta i negledaju da li neko ide biciklistickom trakom i jos kada vozite j.motore na biciklistickoj i trotoaru. i izmedju auta. i jos kad parkiram na pijaci i iza mene stane kombi i nemogu izaci od njega dok vozac ne dodje, to me toliko nervira. i jos nesto ovi sto vozaju casove u autoskoli zasto vozite 20 pogotovo devojke, takvi se i sudaraju i ginu jer nemaju ni refleksa i osecaja za voznju jer su naterani da idu polagat. poz

Vldblk9@

pre 4 godine

1. Zene, njihova voznja kao da su same u saobracaju. 2. Pesaci koji svi do jednog pricaju mobilnimdok prelaze ulicu. 3. Kada su ogromne kolone, a onda njih par pocne konstantno da trubi. 4. Ljudska glupost i bezobrazluk. 5. Likovi na motiorima koji se provlace izmedju 2 trake.

Jasno.

pre 4 godine

Znaci sve sve ali mene do sada NI JEDNA zena vozac nije pripustila da predjem preko pesackog. Sto je jos zanimljivije imao sam par takvih situacija dok guram kolica sa bebom. Ne znam... Ima muskaraca bezobraznih i bahatih ali ovo ne znam koji je fenomen.

kole

pre 4 godine

Sve ovo, plus zene koje nikad u zivotu nece da propuste nekoga na raskrsnici, kao i na pesackom prelazu. Pritom se sminkaju, telefon je obavezan, namestaju donji ves, zevaju u izloge da vide dal je otvoreno. Sve rade, samo ne voze, a voze.Srbi nisu za volan. Nas tehnoloski razvoj je jos na nivou rala i volova.

Pera

pre 4 godine

Bahati taksisti i klinci!
Kakva bre voznja pre barem 21.godine??!? Deca samo ginu a jos i ubijaju druge po putevima (vidite statistiku samo za prosli mesec, ne treba dalje).

ivan

pre 4 godine

cim vidim da neko pravi drasticne greske u saobracaju, prvo pogledam da li je zena vozac ili vozac fau ve grupacije, i bude mi smesno kad shvatim da sam iz prve pogodio

Dejan

pre 4 godine

Nisam znao da su zmigavci standardna oprema kod wagen grupacije i svih njenih derivata?? Ja sam bio ubedjen da je to neka zesca doplata pa zato to niko skoro nema/ne koristi u kolima te grupacije. Eto sta ti je kad je covek u zabludi.

Miki

pre 4 godine

Nepostovanje ogranicenja brzine. Postoji jedna velika grupa vozaca koji u medjugradskoj voznji gde je ogranicenje 80 ne prebacuju 50, a neretko kad vide policiju spuste i na 40. Iza njih se stvori kolona u kojoj se obavezno nadje neko nervozan pa krene da pretice celu kolonu i za tren oka nastane problem.

Sofer

pre 4 godine

Bahate zene koje krse propise i voze jako nesigurno pa kada dodje do neke situacije da svojim krsenjem propisa ugrozi bezbednost svadjaju se psuju i ponasaju bahato zato sto su naucene da ih velika vecina muskaraca nece nategnuti rucnom dizalicom kao sto bi uradila da se muski vozac tako ponasa u saobracaju!

Bagzi

pre 4 godine

Dve vrste vozaca :
1. Oni sto su seli u Fiat Stila( obavezno dizelas sa troje vrata) pa jure kao sumanuti i misle da su najbrzi.
2. Oni sto su seli u sluzbene škode Fabije pa histerisu po putu( cenim da ni nemaju privatni auto).

Portir

pre 4 godine

Meni najviše smetaju podignuti farovi koji me zaslepljuju nocu a svako drugo vozilo je takvo. Srbijance generalno boli uvo za druge učesnike u saobraćaju

Lacerta

pre 4 godine

Sve nabrojano, plus:

1. Idioti (posebno učestala pojava na Novom Beogradu) koji kad naiđu na dve trake za skretanje levo ili desno, ne umeju da završe skretanje u istoj traci u kojoj su ga započeli, nego me uvek seku s leva ili zdesna i ubaciju se naglo i neočekivano ispred mene, kao da ni ne postojim! Kao da im auto-školi niko nije rekao da ZABRANJENO menjato voznu traku u toku skretanja? Ili su tog dana bežali sa časa?

2. Idioti druge vrste (a moguće je i da su to oni isti kao pod tačkom 1.) koji uvek maksimalno seku svaku levu krivinu i prelaze bar pola metra u suprotnu traku, a ako može i više, bez obzira na to koliko je krivina blaga, ili da li je u krivini puna linija (kao što često jeste). Izgleda da ih puna linija ni na šta ne obavezuje i smatraju da je to čisto dekorativni element na putu, negde puna, negde dupla, a negde isprekidana, u zavisnosti od trenutne inspiracije onoga ko je crtao tu liniju.

Ja nikako ne uspevam da shvatim zašto prelaze u suprotnu traku: da li je to samo "obična" (i kretenska) navika, slično neuključivanju žmigavaca i nevezivanju pojasa, ili su toliko loši i nesposobni vozači da ni posle više godina prakse nisu u stanju da pravilno procene svoju brzinu i smanje je na vreme, PRE KRIVINE, pa zato prebrzo uleću u krivinu i uplaše se kad prednji kraj auta počinje da im beži prema obodu krivine, pa onda panično cimaju volan ulevo?!

Top 10

pre 4 godine

1. Taksisti svi odreda voze sa otvorenim prozorima jer zele da ustede neku mrvicu goriva tako sto nece ukljucivati klimu.
2. Vozaci u Srbiji posmatraju jedni druge kao protivnike koje treba pobediti.
3. Ostali, bas ih briga i za sebe i za druge, kao da su upali iz neke nekompatibilne video igrice u stvaran svet.
4. Srbin kad pravi prekrsaj, cini to u mnozini. Obicno zajedno ide preticanje preko pune, bez zmigavca sa prekoracenjem brzine. Apsolutna bahatost.
5. Neki pojma nemaju kako funkcionise kruzni tok, i dele se na dve grupe. Likove koji ce da nagaze pun gas da ulete u kruzni, pa sta bude, i one nonsalantne koji se prave kao da je kruzni tok prazan.
6. Za toliku upotrebu sirene rekao bi covek, da je okruzen kompozitorima, ili bar orkestarskim muzicarima.
7. Opsti prezir prema pravilima i zakonima nema premca u svetu. Dobro, tu su uvek bratska Rusija i sestrinska Ukrajina za poredjenje, premda ce se mnogi vise uporedjivati sa bratom, jer su mnogi odusevljeni njime sto je sestri uzeo nazad svoj poklon za rodjendan.
8. Ko ne poznaje puteve kao da je navigator Ari Vatanenu, neka se pripazi svih iznenadjenja koje nose dan i noc.
9. Policija na izlazu iz sela pred pretposlednjom kucom gde vezbaju na casovima slikanja predstavlja izvrsenje takticko borbenih zadataka iz najboljih udzbenika sa svetkish vojnih akademija.
10. Konacno, potreba nekih da se sjure ulicom kao urin u starca predstavlja dobro substantivno poredjenje.

istina boli

pre 4 godine

Radovi na putu, uzbrdica posle Grocke ka Smederevu. Na putu zbog radova stoji semafor. Na semaforu je crveno, svi stojimo u koloni, ja sam prvi, a lik iza mene resi da me obidje i stane ispred mene. Zatim kilavi uzbrdo, jer ima malo slabiji auto, i generalno vozi polako, tj ispod ogranicenja, tako da uspevam da ga obidjem tek nekih 7 kilometara kasnije. Nemam objasnjenje osim da je u pitanju samo bezobrazluk. Zatim me nervira voznja zaustavnom trakom u Beogradu, gde svi mi koji vozimo normalno ispadamo budale. Ili ubacivanje iz trake koja na primer ide levo, u trako koja ide pravo, i u kojoj je ogromna guzva, a ovamo nema nikog. Zatim konstantno ubacivanje izmedju mene i vozila ispred, a ja samo hoću da odrzavam bezbedno odstojanje na auto-putu, jer veverica nisam, i znam da ne mogu da ukocim sa 80-90 ako je vozilo samo 3 metra ispred mene. Zatim ablendovanje na auto putu, zbog divljaka koji voze mnogo iznad ogranicenja, a ima ovih drugih koji konstantno voze polako preticajnom trakom. Jao smorih i sebei vas. Pozz

zivina

pre 4 godine

Definitivno, nova praksa kod nas da ti se na auto putu sa preko 130 zabije u d*pe, da mu ni tablice ne vidis. Dosta vozim po svetu i ovo jos nigde nisam video..

Dijagnoza - Taksista

pre 4 godine

Pored svega toga, kad ne koristim svoj auto nego taksi - otvoreni prozori u taksiju zato sto gospodin taksista zeli da ustedi 0,11 litara goriva tokom moje voznje za koju placam punu cenu. Vozio sam majku sa operacije, znate kako je "zdravo" otvorenu ranu produvati promajom.

oprem dobro

pre 4 godine

Koliko sam se puta vozio sa likovima koji ne daju žmigavac jer trenutno nema nikog osim njih na putu, raskrsnici... to je masovni fazon postalo. Dođe mi da im iščupam žmigavce kad im već ne trebaju. To što trenutno nema nikoga, ne znači da trebaš da nepoštuješ zakon, samo jer niko ne gleda.

Milan Kosanovic

pre 4 godine

Osam od deset stavki me nervira. Nemam bas nista protiv agresivnih vozaca. Ako mu treba, sklonim mu se I on prodje I za par sec ga ne vidim vise. Vise mi smetaju oni sto dave I usporavaju saobracaj. I stavka sviranja na semaforu mi ne smeta jer velika vecina bleji u telefon, prica preko telefona, sminka se umesto da se koncentrise na voznju. E takvima uvek sviram jer bas to sto je on usporio I sacekao kako ste rekli 2-3 sec, pa jos jedan takav na istoj raskrsnici kad se desi, onda ne mozete da skrenete nikako. Sve ovo ostalo apsolutno podrzavam da je jako iritantno. Pogledajte parkiranje u Beogradskoj ulici ispred pekare pre ukrstanja sa bulevarom. Konstantno neko vozilo stoji sa upaljenim migavcima dok vlasnik/ca ne ode sebi po burek. Policija ne pomaze u takvim slucajevima jer su I sami korumpirani. Dodje mi da stavim neke roll barove na vozilo I da ih udaram sve odreda na tom mestu, onako parkirane na sred saobracajne trake sa upaljenim migavcima.

matijas

pre 4 godine

Br 1 definitivno je voznja u pijanom ili drogiranom stanju, ovo je najvaznije da se kazni i iskorjeni jer odnosi najvise zivota.
Na drugom mjestu je prekoracenje propisane brzine iz istog razloga, jer je izuzetno opasno po zivot. Na trecem mjestu je preticanje na neadekvatnim mjestima i situacijama...onda sve ostalo...

IEto

pre 4 godine

Šta su ti Srbi...telefon u rukama dok neko vozi nervira vise nego kad neko otvori prozor i baci smeće kroz isti onako na put...
(Dja, 13. avgust 2019 11:39)
Pronasao se jedan. Pa skrece sa teme.

Zdravko

pre 4 godine

Moram da se ne složim sa ovim sirenama na zeleno.
Na žalost, to je postalo u današnje vreme apsolutno neophodno.
Toliko je bezobraznih i bahatih danas, koji zasednu pred semafor, pa se uhvate mobilnog ili pad-a i kuckaju. Kada vidite na semaforu firmin auto(komercijalistu) u 99% slučajeva kucka trebovanje i ne pada mu na pamet da gleda u semafor, već isključivo čeka da mu se svira da krene. Pa umesto da prođete normalno kroz zeleno, uhvatiće vas crveno pa ćete još jednom čekati zeleno. To je više pravilo nego izuzetak sa komercijalistima. To me najviše nervira.

Sibirac

pre 4 godine

Najviše me nerviraju pametnjakovići koji na semaforu prelete celu kolonu, prestroje se za levo i onda produže pravo.

Skoro sam video da je policajac na motoru jednog takvog zaustavio, došlo mi da stanem i da mu čestitam.

Aleks

pre 4 godine

Mnogo toga me nervira, generalno imamo ogromnu saobraćajnu nekulturu, ali kao potpuni vrh morao bih da izdvojim parkiranje pod sva 4 u desnu voznu saobracajnu traku, "brzinski da se zavrsi nesto zacas". Mislim da bih ladno mogao taj auto da stavim u onu presu za kola, to bi bila najpravednija kazna. Ti blokiras 20-50 mozda i vise od 100 automobila, pogotovu u spicu voznje, usporis ceo jedan protok u najvecoj guzvi, samo da bi kupio cigare npr. A cesto to bude i dok se ispece pljeskavica, pa cak i duze.
Najgore je tamo gde to postane praksa i uobicajena stvar, a panduri to i ne vide (ustvari, koji panduri?), i onda se napravi citav niz auta koji tako parkiraju kao da je to nesto najnormalnije.
Za 18 godina koliko vozim, NIKAD to nisam uradio niti cu ikad jer znam koliko mene nervira i ne zelim da nerviram nikog drugog. Potrazis parking, ako nema gde nemoj ni da stajes, idi kuci pa dodji biciklom po cigare i pljesku.

Lucifer

pre 4 godine

Manje vise sve ove nabrojane stavke nas izuzetno nerviraju osim naravno kada mi sami nismo u pitanju. Ako izuzmem agresivnu voznju, bacanje smeca kroz prozor i donekle upotrebu mobilnog tokom voznje sve ostalo se desilo svakom manje ili vise puta. Razlika je samo u tome sto to neko radi namerno, a neko ne, na primer nije siguran u voznji pri parkiranju i sl.

xyz

pre 4 godine

Sve od navedenog izluđuje bilo koga ko normalno vozi ali imam neke zamerke.
Tri kategorije vozača su posebno rizične: oni sa stranim tablicama koji su većinom gastarbajteri, taksisti i vozači VW-a. To je zapanjujuće jer 95% vozača iz ovih kategorija su bahati kao da je kolovoz samo njihov. Tvrdim da je u Srbiji i okolnim zemljama najčešća dijagnoza posle karijesa vozač VW-a (ima 5% normalnih među njima i izvinjavam im se ali ostali kao da imaju model ponašanja koji treba pratiti).
Posebna priča su oni likovi koji leče komplekse automobilom. Divljaju a koordinacija pokreta im je užasna, netalentovani su za bilo koji sport i ne mogu loptu ni da šutnu niti je uhvate ali zato za volanom izigravaju akrobate sa trapeza.
Curica sa telefonom je takođe zastrašujuća pojava. Nerezonska kočenja, izletanja iz sporednih ulica ili čekanje da se iz vidokruga izgube svi automobili koji su na glavnom putu su samo neke od odlika ove kategorije.
Sve u svemu ima ovde materijala za serijal emisija ili čitav feljton.

nixon

pre 4 godine

Više od svega nabrojano me nervira nelogično (da ne kažem idiotsko) postavljena signalizacija i to najviše kao naseljeno mesto što najviše dolazi do izražaja u slabo naseljenim selima koja imaju 5 kuća na 5 kilometara pa miliš po državnom putu kao da je lokalni. Naravno policija maksimalni iskorištava te budalaštine i postavlja se pored pustih puteva koji nemaju kuće a pod znakom su. Naravno u petak i subotu uveče u centru gde se trka balavurdija za krševima ih nema nigde.

TecHiFi

pre 4 godine

Vozači Golfa (bilo kog!), od njih nema gore fele. Njima ne treba ni žmigavac, ni pojas, ni prvenstvo ih ne zanima, ništa ništa ništa.

šofer

pre 4 godine

sve sto je navedeno smeta i nervira. Davne 83, kad sam polagala vozacki ispit prva stvar koju su nam rekli je: "u gradu je zabranjema sirena!"...samo u izuzetnim situacijama rizika. Na auto putu moze takodje u odredjenim uslovima i onda nabraja: ...to i to...

Neko tamo

pre 4 godine

Sve nabrojano, ali ako moram da izaberem, onda agresivna vožnja.
I to nije samo naša specijalnost, Italijani su na istom nivou. Najgore je kada se u obe trake autoputa vozi u koloni (leva malo brže), a neki idiot mi se nabije u gepek kao da on može da preleti kolonu ispred mene. I onda se jedan po jedan prestrojimo u desno da ga skinemo s vrata pa se vratimo. I najgore je što on misli da je brži vozač, a ne da mu se svi sklanjaju zbog sopstvene bezbednosti.

kako da ne

pre 4 godine

@Beton
Ne treba ti znak za 80 kada si van grada, logicno je da je 80 sem ako nemas znak za 60, 100 ili vec neko drugo ogranicenje. Saobracaj u Srbiji je inace katastrofalno organizovan. Tipa znak za naselje i 50km/h, a narednih 7-8 km ima do samog grada, a do samog grada ima 15 kuća pritom daleko od puta.

diplinž

pre 4 godine

sve od navedenog iritira. često je i do nas samih i gužve, loših puteva, sunca, žene, djece... sjećam se jednog teksta o istraživanju ponašanja u vožnji u zavisnosti od toga da li djeca plaču u autu - skoro nevjerovatni rezultati. sve se na kraju svodi na jedno - ne želim i neću da ubijem sebe za volanom, ne želim da ubijem nepoznatog čovjeka u drugom autu ili pješaka pored puta, ne želim da ubijem svoju porodicu, prijatelje! MOŽE SE DESITI, I DEŠAVA SE! svakom, svaki dan, u svakoj državi, gradu, na svakom putu, autoputu, seoskom putu... zar je zaista nešto bitnije ako samo i pomislim da mogu nauditi svom djetetu?! država jako malo ili nimalno ne čini da smanji broj mrtvih na putevima, ali zato možemo sami da damo svoj doprinos...

karburator

pre 4 godine

...bez da se ostavi zadnji točak na drugom parkingu?
Kakav ti je to jezik? Bez da se...
Glasam za bahato parkiranje kao najiritantnije ponašanje u saobraćaju.

ret

pre 4 godine

Kod nas je odavnodrzavni idiotizam na delu, pa se 85km prelazi za 2-2.5 sata (po propisima). I onda na deonici gde je ogranicenje 60km/h naletis na balvana koji vozi 40km/h i ne mozes ga obici,jer je puna linija. Posle par kilometara nalete vozila iz suprotnog smera, ovaj koci daje levi zmigavac da skrene, ali se ne priblizi uz srednju liniju, nego zaustavi auto na sred trake ili cak blize desnoj ivici, kao da skrece sa dajcom, a ne putnickim vozilom. I tako par debila do Beograda, pa se putovanje po propisima pretvori u celodnevnu zabavu. I da bi jednu stvar u BGu zavrsio (koja traje pola sata), ti kocovek izgubis 7-8 sati (iliti ceo dan). I svi treba da budu srecni i zadovoljni sto imaju taj luksuz (po taksama prilikom registracije) da koriste putnicko vozilo u Srbiji.

Tako je kako je...

pre 4 godine

Zašto je u Srbiji vozačima teško upaliti pokazivač pravca ili (ž)migavac,kako god?!Ne baš svi ali veliki broj vozača!Iz RS sam,ne pišem iz bilo kakve zle namjere.

nemanja

pre 4 godine

Najviše me nerviraju oni što u 100 metara 55 puta stisnu kočnicu. Izgleda da je oduzimanje gasa i promena u nižu brzinu kvantna fizika

id

pre 4 godine

Definitivno bahati muskarci koji se tripuju da su svi do jednog vozaci formule jedan sa neverovatnom mogucnoscu da uparkiraju auto duzine 4 metra u mesto duzine 3 metra.

I obavezno nam se nakace na milimetar od zadnjeg branika jer su valjda tako navikli da disu zenama za vratom kako u zivotu tako ni u saobracaju.

A da i oni koji se tripuju da su dzentlmeni pa te kao pustaju da prodjes i kad treba i kad ne treba. I onda takvi govore zenama kako "zene ne znaju da voze". Bolje gledaj kud ti vozis mi cemo se snaci.

Poznavalac prilika u Aziji.

pre 4 godine

Zivim u inostranstvu poslednjih godinu dana i niko mi do sada nije ablendovao da se sklonim dok obilazim na autoputu.
(top banana, 13. avgust 2019 09:36)

Ja nisam ni znao za to pravilo, da treba da se prestrojiš desno ako neko iza tebe blica. Takav propis ne postoji, pa ja takvo ponašanje obično ignorišem :)

Александар

pre 4 godine

Мене лично највише нервирају они што су добили возачку преко везе.

Mirko

pre 4 godine

"Nažalost, policija mnogo ređe zaustavlja i kažnjava takve vozače, mnogo je lakše izaći na kraj sa ovima što voze 52 km/h tamo gde je ograničenje 50."

Ova Vam je prava!

vuk

pre 4 godine

Ne davanje migavca - kao da se naplacuje, vozac sa mobilnim - em je opasan em koci saobracaj, ubacivanje u traku ispred semafora, pesaci - kamikaze koji izlecu bez gledanja, pretrcavanje auto puta, gospodari leve trake na auto putu itd

Miloš Radunović

pre 4 godine

Vozim dnevno oko 10-tak sati svakoga dana i prešao sam po nekoj mojoj proceni oko milion kilometara. Pročitao sam komentare naših ljudi koji su veoma izfrustrirani ponašanjem ljudi u saobraćaju. Ma koliko bili u pravu, uočljiva je velika agresivnost u komentarima, što za posledicu ima slične, neadekvatne reakcije. U saobraćaju, kao i u životu, malo, gotovo ništa nije moguće promeniti nasilno. Jedino što možete da uradite je da budete potpuno hladni,pribrano i skoncrntrisani na svoju vožnju. Jedino To vredi, sve ostalo, ne da nije delotvorno, nego vodi u još veće probleme.

MP

pre 4 godine

Sve navedeno i naravno nesinhronizovani semafori. Od kako su postavili novi semafor kod Holidej In hotela iz pravca Belvila od tri moguca vas hvata svako crveno na semaforima. Da li je moguce da nemamo dva pametna u drzavi da sinhronizuju semafore ili je poenta tako ih nastelovati da se povecava potrosnja goriva i samim tim vise novca sliva u budzet i van njega.

Driver

pre 4 godine

Šta meni smeta u saobraćaju? Pa meni smetaju svi oni koji imaju kupljene vozačke dozvole, a to se vidi sa nebesa. Takav svet je najveća opasnost na drumu, ali to se ovde još uvek ignoriše, jer takvih dozvola je oko 60%, a država nema nameru da se sa tim zlom izbori.

borivoje surdilovic

pre 4 godine

bahati bgd vozaci.... npr....juzni bulevar, radovi, vozi se samo u jednoj traci....parking pun....i lik staje u traci sa nekim audijem a mnogo.....da kupi lubenicu..... mos zamisliti bezobrazluk....

duke nukem

pre 4 godine

U celoj srbiji fale znakovi za raskrsnicu sa prvenstvom prolaza. Npr u zivka davidovica od cvetka do okretnice autobusa u ustanickoj ima bar 15 sporednih ulica sa leve i desne koje se ukljucuju u z. davidovica. Sa desne strane ih ima bar 10. Sve imaju stop, a ja koji idem kroz z davidovica ne mogu da ga vidim, i umesto da stoji znak da sam u ulici sa pravom prvenstva, moram pred svaku da zastanem da ne bi neki kralj pomislio da mi je sa desne i da ima pravo prvenstva, posto se tu zidaju zgrade vec godinama, i radnici postavljaju i sklanjaju znakove na nedelju dana. U becu ima bar 10x vise znakova i kultura postoji.

Gde je izlaz?

pre 4 godine

Pa da pocnem:
Saobracajna infrastruktura je krs
policija je krs
Vozila su krs
Auto skole su krs
divlja deca za volanom
zene
taksisti
autobusi
kamioni
Drobnjak
Plava ministarka
Zakonik je krs
Uopste, drzava je krs pa I nije moguce u saobracaju nesto postici.

top banana

pre 4 godine

Od svega mogu da se odbranim ili manje-vise iskuliram ali od agresivne voznje mi krv prokljuca. To je najgori tip ljudi i imam fantazije da ih mlatim motkom dok ne ispuste poslednji dah. Zivim u inostranstvu poslednjih godinu dana i niko mi do sada nije ablendovao da se sklonim dok obilazim na autoputu.

geda

pre 4 godine

 "mnogo vizači čim vide da neko pokušava da se ubaci ispred njih nabadaju papučicu gasa i u prvoj brzini žustro čuvaju svojih pet metara puta"

I upravo zbog toga mora da se prestrojava sa usporavanjem, pogotovo jer nije uvek najavljeno ogranicenje kretanja u krajnjim trakama, pa odjenom vidite da neka ne sme pravo nego samo desno.

Mladen

pre 4 godine

Balvani koji se zalete iz petnih žila da vas prestignu iako vide da je 100 metara dalje crveno na semaforu i da se već napravila kolona. Akaš motor i kočnice, trošiš mnogo više goriva nego da voziš normalno i rizikuješ da pokosiš nekog ko ti slučajno izleti da bi dobio...jedno mesto bliže semaforu.

milos

pre 4 godine

u 8. tacki ste izostavili pacijente koji se prestrojavaju u guzvi (autoput najvise)iz trake u traku da bi dobili koji metar a pri tome najvise usporavaju ostali saobracaj.

Beton

pre 4 godine

Nepostojanje znakova za ogranicenje brzine! Vozis putem na kom je ogranicenje 50 izlazis na put gde je ogranicenje 80 i nista te ne obavestava o tome. Ima puteva gde je bezbedno da se vozi 90 ili 100 ali te nista ne obavestava o tome!

pex

pre 4 godine

Sve me nervira jer je saobracaj najbolji pokazatelj stanja svesti.Agresija, nasilje, maltretiranje, otimanje, stres, nepostovanje i na prvom mestu glupost kao glavna pokretacka snaga. Ona se ogleda u neprimerenim brzinama, nedrzanju odstojanja, nerazumnom sviranju iako ne zanju sta se ispred desava (mozda je neki auto pokvaren,bio udes, oboren pesak),besvest kod nedavanja zmigavca (nikad ne znate ko i odakle prati saobracaj i vasu putanju i planira kretanje na osnovu toga),provlacenje i poprecivanje motocikala i bezbroj situacija koje svakodnevno gledam. Taksisti koji namerno staju u traku sa zelenom strlicom i ne zanima ih sto jedini blokiraju prolaz, vozaci dostavnih i firminih automobila koji arce i gaze do besvesti, glupaci koji ne vide nista dalje od 5 metara ispred sebe. Ovi poslednji se lako mogu prepoznati po tome sto se zalecu a onda naglo koce jer ne gledaju sta se desava u traci, da li se autobus ukljucuje ili koje je svetlo na semaforu. Zatim lazno paljenje rotacija kojekakvih vozila (i civilnih i oficjelnih) koji na kvarnjaka to rade da bi prosli kroz guzvu.Ubacivanje ispred svih kao npr na autokomandi ili skretanju levo kod trosarine, ispred svih koji cekaju.Premalo je mesta, vozim mnogo godina i nekada je bilo neuporedivo bolje.Mnogo manje pridoslica, skromnija vozila, i manje nekulture.Sada bukvalno nema sramote u saobracaju, bas kao i u ostlaim sferama zivota tj onako kako se propagira na TVu koji vise i ne gledam. Jako tesko vreme za civilizovane ljude.

M4

pre 4 godine

Najviše me iritira u saobraćaju kada se neko bez ikakvog razloga lepi na branik,kada hoću da nekog preteknem i ulazim u brzu traku dajem migavac a neko mi sa kilometar u toj istoj brzoj traci ablenduje u smislu autoput je moj i na trećem mestu kada se uključujem na autoput gde postoji proširenje za autobuse....kao kod hitne pomoći preko puta Bip-a a neko tim proširenjem prozuji 150 misleći da će proći 15 sekundi brže nego da je išao normalno sporom trakom autoputa!

Mare

pre 4 godine

Mnogo stvari ume da iznervira u saobracaju.U mom slucaju dve stvari
1.Zelim da skrenem desno i drugi sam u redu.Postoje dve trake,leva za pravo i desna za desno i pravo a ima uslov.Covek nije ukljucio pokazivac pravca tako da sam predpostavio da ide pravo.Dugo cekamo i konacno zeleno.Covek ispred skrece desno.
2.Bulevar.Vozim desnom stranom lagano oko 50.Zena vozac sa BmW vozi iza mene,ubrzava i pretice me i nakon 50m ukljucuje sva 4 i ulazi u butik a sa leve strane je kolona i ne mogu da obidjem njen auto.

Phoenix

pre 4 godine

Struktura vozaca u BGD 
30% bahati 
30% savesni al retardirani za voznju 
30% bahati i retardirani za voznju 
10% savesni i znaju da voze
(Surovo Realan, 13. avgust 2019 20:55)

Citajuci komentare, izgleda da svi sebe vide u ovoj cetvrtoj grupi. Da nije bas u tome problem?

jojuff

pre 4 godine

Pa sve nas nervira.. Ako si ušao u automobil sa namjerom da vozis od tacke A do tačke B onda to uradi kako treba, a ne da glumis vozača i grijesis na svakom ćošku.
I da.. Ženama treba oduzeti sirenu, nemas pojma o vožnji (čast izuzecima) i cim staneš 2 sec. Sviras kao da nema sutra.
Moglo bi se kuckati do sutra na ovu temu.

Luka

pre 4 godine

Nedavanje žmigavca, onda kada je on vrlo koristan za ekspeditivnije i bezbednije odvijanje saobraćaja, NARAVNO da je bezobrazluk. Ali, ako nema nikoga, ni levo ni desno, ni napred ni nazad, ni blizu ni daleko... koja je svrha davanja žmigavca? Da ga NEKO kome bi to bilo od pomoći vidi. Hoću reći da je UVEK čovek iznad zakona. Čovek je doneo zakon, i ne može taj zakon biti Bog za čoveka, već obratno. Znači, o svrsi i smislu svakog svog poteza treba razmisliti i prilagoditi ga okolnostima. Tako da to nedavanje žmigavca nema istu težinu na nekoj raskrsnici u gradskoj vrevi, kao što bi je imao na raskrsnici u Sahari, npr.

NSS

pre 4 godine

Nerviraju me sve navedene opcije. Nisam znao za sta prvo da se odlucim. Na kraju izabrao nekulturu vozaca jer je ona jos na nizem nivou od poznavanja saobracajnih propisa. Zalosno je sto to nisu izuzetci, dovoljno je provozati se bilo kojim gradom u Srbiji i u toku jednog dana videcete po vise primera za svaku od stavki.

Mile

pre 4 godine

Treba dodati i primer kada se skreće levo ili desno, obično većina vozača prvo krene u kontra stranu pa skrene. Problem je što se pri takvim manevrima prelazi u susednu traku za pravo i može doći do sudara.

Johnny84

pre 4 godine

U Beogradu je saobraćajna nekultura dostigla rekordno-zavidni nivo. Dok sam bio mlađi, vožnja me je opuštala a sada me zamara...

Dve stvari koje me izluđuju a najopasnije su u svakodnevnici:

1. Manijaci koji voze auto-putem 100 km/h zaustavnom trakom (viđam ih svako jutro kad idem na posao). I onda prolaze redom kroz svako aubusko stajalište ne bi li sebi ''skratili'' put.
2. Idioti koji seku i prave se blesavi kako da se ništa nije desilo pa se zapitaš da li su bezobrazni ili nisu ni svesni šta rade.

gagi

pre 4 godine

E svaka vam je na mestu. Ja bih još kod sirene dodao... Izlazak iz garaže. Po zakonu, danju se koristi sirena, noću blicanje dugih svetala. Niko, baš niko to neradi.

TNT

pre 4 godine

Sve od navedenog... Najviše nedostatak kućnog vaspitanja i bilo kakve empatije prema drugima, koji je vidljiv svuda, pa i u saobraćaju.

izhlapjeli starac

pre 4 godine

Saobraćaj kod nas je ogledalo opšte kulture i opšte situacije kod nas. To je najjednostavniji opis. Čim se pređe granica, sve postaje normalno.

Meroni

pre 4 godine

Da li je jos neko primetio suludi novi trend da vozac snima telefonom u toku voznje?! Malo me stvari iznervira kao to,jedna ruka je potpuno zauzeta,pogled je na telefonu,paznja u saobracaju je na minimumu...a potpuno je bespotrebno.Telefonski razgovor ne opravdavam,ali mogu da razumem da je nekome hitno,ali za ovu bolesnu "instagram kulturu" stvarno nemam reci.

stanija#gutam#

pre 4 godine

kombinacija tipa agresivnih vozaca koji orkestriraju na semaforima kada se upali zuto svetlo pretpostavljam iz razloga jer misle da su iskusni, dobri vozaci, mada ne bih ulazio u njihove motive.

NekoIzMase

pre 4 godine

Sve opisano ....
jako je zanimljiva i frustrirajuća činjenica da dosta vozača ne koristi žmigavac, ali zna odlično da koristi sva četiri žmigavca ...

milanb

pre 4 godine

Sve me nervira...
Bahatost vozaca, parkiranje gde ko stigne u mojoj ulici ljudi parkiraju na sred kolovozne trake i jos pitaju da li se tu placa parking toliko o poznavanju propisa, bacanje smeca kroz prozor, skretanje bez zmigavaca tacnije to sve ima veze sa osnovnim poznavanjem propisa u saobracaju i sa opstom kulturom

Surovo Realan

pre 4 godine

Struktura vozaca u BGD
30% bahati
30% savesni al retardirani za voznju
30% bahati i retardirani za voznju
10% savesni i znaju da voze

Pedja

pre 4 godine

Rak rana beogradskog saobracaja, a i sire je parkiranje u desnoj traci sa ukljucena 4 migavca, tipa - evo samo da skoknem ili evo vidim auto iz kafica pa cu da ga sklonim ako zatreba.

Novi krug pakla za te i takve.

Phoenix

pre 4 godine

Zasto bi bilo logicno da van grada bude 80 i da te nista ne obavestava o tome? Sta ako je na pr. neko iskljucenje gde je popularno vikend naselje ili neki frekventni izlaz/ulaz na neku njivu ili vocnjak sto tu ne bi vozili 60 narednih par stotina metara da bi bili bezbedniji i vi taj ko se iskljucuje ili ukljucuje
(Beton, 13. avgust 2019 21:43)

Vi stvarno posedujete vozacku dozvolu? Naravno da je logicno da je ogranicenje van grada 80, zato sto je toliko po definiciji. Kada postoji potreba za nizom brzinom, kao u situaciji koju ste naveli, onda se stavi znak 60 pa kada prestane potreba, znak za prestanak tog ogranicenja. Ovo drugo je u Srbiji misaona imenica. Znakovi ogranicenja se stavljaju tamo gde im nije mesto (npr 130 na autoputu, sto je ogranicenje po definiciji i ne treba ga navoditi) a ne stavljaju se znakovi za prestanke lokalnih ogranicenja. Pa tako vozite Ibarskom, vidite znak 60 i nemate pojma do kada vazi. Pa onda one gluposti, ime mesta na zutoj tabli, pa 300m kasnije znak za ulazak u naseljeno mesto. U Austriji npr se uvek stavlja jedno ili drugo bas da ne bi zbunjivalo ljude. Ali eto, skrenuh sa teme. Nervira me bezobrazluk. Za neiskustvo i donekle neznanje, imam razumevanja.

Cvrle

pre 4 godine

Ja kad idem u veliki trzni centar (plaza) uvijek parkiram dalje od ulaza
da mi neko ne bi ostetio vozilo, neko je nepazljiv neko ne zna da parkira
pa parkira previse blizu mene... ja se parkiram sto dalje i oko mog auta
na sve cetiri strane ima po desetak ili vise slobodnih parking mjesta a
kad se vratim rijetko da se neko nije parkirao bas do mene. Onda mu sve
po redu. A oni sto parkiraju put i ostave upaljena sve cetiri zmigavca su
mozda jos gori, ko je on da mi oduzima 5 ili vise minuta.

uhbaš

pre 4 godine

cim vidim da neko pravi drasticne greske u saobracaju, prvo pogledam da li je zena vozac ili vozac fau ve grupacije, i bude mi smesno kad shvatim da sam iz prve pogodio
(ivan, 14. avgust 2019 11:48) # Link komentara

E moj Ivane, zene su bolji i bezbedniji vozaci od muskaraca vise puta statisticki dokazano. Al ajd objasni ti to muskarcu koji misli da je bogom dan za voznju zato sto ima visak materjala medju nogama.
A vi kad bi manje gledali ko je za volanom mozda bi i uspeli da vozite podjednako dobro kao zene. Kad je moju mamu onomad auto udario na trotoaru pogodi kog je pola vozac bio... Da ti pomognem, nije zena.

zanima.

pre 4 godine

Novosagrađena ulica Žrtava sa Košare, od mosta na Adi prema Tošinom bunaru ima 2 semafora na svojoj sredini trase (znači ne računajući krajnje semafore.) Na oba se čeka nenormalno dugo zbog toga što pobočne saobraćajnice drže neopravdano dugo svoje zeleno svetlo, a za to vreme tuda prođe par vozila, dok se ovde nagomila 100 m kolone. Niko ovo evo već godinama nema nameru da promeni. Nit ga

nemaime

pre 4 godine

Sve navedeno. Još me nervira i kada neko konstantno vozi levom trakom na autoputu, sporo, a ne smeš ga preteći desnom trakom. Zatim kada me neko pretekne i vrati se u traku, pa onda uspori. To su odlike loših vozača. Nervira me kada ti se neko zalepi na branik dok pretičeš sa 130 pa ti besomučno ablenduje, ili ako je suženje puta zbog radova pa zakrče zaustavnu traku. To su odlike bahatih vozača. Neznanje će proći, bahatost nikad

T-7-

pre 4 godine

Nepostovanje pravila desne strane na raskrsnici koja nije regulisana saobracajnim znakovima. Svaki dan imam situaciju da oni sto idu "pravo" oduzimaju prednost vozilima sa desne strane.

Jon Bon Jovijev techa

pre 4 godine

Sveeeee! Stoka je stoka ali najvise blokiranje kruznog toka i uopste raskrsnice! Pa covece ako ti ne mozes da prodjes zasto ne dozvolis drugima iz potpuno drugog pravca?! Primer Bogosloviji, ludilo mozga!

Milan

pre 4 godine

Ne znam za šta pre da glasam, sve sam video, svega ima previše... Dodao bih na listu - klince koji voze bicikl bez ruku i bulje u telfon noću! Sve ih je više.

T

pre 4 godine

@kako da ne Vozio sam se za vikend Ibarskom magistralom. To sto je podrazumevana brzina 80 ti ne znaci nista, ako je bio znak 50km/h, do sledece raskrsnice vazi 50km/h. A raskrsnica ima vrlo retko. Znakova za ogranicenje i prestanak ogranicenja brzine ocigledno fali. Znao sam da je Guca, da ce biti policije, a i inace ne vozim iznad ogranicenja pa sam vrlo pazio. Ispada da ako vozis po ogranicenju, u smeru ka Cacku 95% puta se ide 60km/h. Ali kada se vracas, ispada da se 50% ide 80km/h a pola sporije. Ok, mozda u razlicitim smerovima nije isto ogranicenje, ali ja bih rekao da prosto fale znakovi. Tipicno bude usporenje na 50, jer je autobuska stanica ili nesto slicno, ali fali znak za prestanak ogranicenja. I onda se u jednom trenutku napravila kolona iza mene, ali me niko ne pretice iako je pravac i moze se preticati, ocigledno i ljudi iza mene prate poslednji znak ili nisu sigurni sta je ogranicenje. Ali cak i daje sve ispravno obelezeno, valjda treba s vremena na vreme ponoviti znak. Ne moze jedan znak da se stavi na 10km. Pa i na autoputu periodicno pise 130, iako nema nikakve dileme koliko je ogranicenje. Po mojoj proceni od Cacka fali jedno 20 znakova u jednom pravcu. Sve zajedno je to trosak od par hiljada evra. Nije mi jasno zasto signalizaciju ne obnavljaju, kada se vidi da put odrzavaju - ima nekoliko deonica sa novim asfaltom.

bilo?

pre 4 godine

Svetogorskom ulicom ujutru se sakupe autobusi, trolejbusi, dostavna vozila, taksisti, automobili... i velika kolona čeka da se otvori semafor sa Palmotićevom, kroz koga je prošlo jedno ili često nijedno vozilo! Pisao sam mejl nekom komitetu ili tako nešto, za saobraćaj u Bgd, i... šta mislite, šta je

bilo?

pre 4 godine

Svetogorskom ulicom ujutru se sakupe autobusi, trolejbusi, dostavna vozila, taksisti, automobili... i velika kolona čeka da se otvori semafor sa Palmotićevom, kroz koga je prošlo jedno ili često nijedno vozilo! Pisao sam mejl nekom komitetu ili tako nešto, za saobraćaj u Bgd, i... šta mislite, šta je

krle

pre 4 godine

misl8m da je jako mali procenat alkoholisanih vozaca al zato drogiranih vozaca i pesaka ima koliko hoces. nacija smo sa ogromnom potrosnjom lekova za smirenje koji se piju bez recepta. takvi voze, takvi prelaze ulicu

Phoenix

pre 4 godine

E moj Ivane, zene su bolji i bezbedniji vozaci od muskaraca vise puta statisticki dokazano. Al ajd objasni ti to muskarcu koji misli da je bogom dan za voznju zato sto ima visak materjala medju nogama. 
A vi kad bi manje gledali ko je za volanom mozda bi i uspeli da vozite podjednako dobro kao zene. Kad je moju mamu onomad auto udario na trotoaru pogodi kog je pola vozac bio... Da ti pomognem, nije zena.
(uhbaš, 14. avgust 2019 21:37)

Bas sam o ovome razmisljao pa procitah Vas komentar. Ono sto onaj kome ste replicirali ne razume je da posedovati dobro vozacko umece nije isto sto i biti dobar vozac. Jedan mentalni eksperiment: Procitate naslov u novinama "BMW pri brzini od 170kmh udario auto". Koliko nas ce uopste procesuirati, barem kao malu verovatnocu, da je tim istim autom upravljala zena? Ili kada cujete "pijani vozac"? Ili kada vidite kako preko pune linije auto obilazi kolonu, koliko ce nas pomisliti da iza volana mozda sedi zena? Verujem, skoro pa niko. Ali, objasnite Vi to tom liku.