Petak, 07.06.2019.

09:00

Prva vožnja: Toyota Camry - ponovo sa krunom

Izvor: B92

Prva vožnja: Toyota Camry - ponovo sa krunom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

117 Komentari

Sortiraj po:

samo Toyota

pre 4 godine

Toyota je zakon. Pojam pouzdanosti i kvaliteta. Promenio sam ih četiri komada za poslednjih 15-ak godina i bez ikakvoh problema prešao sa njima skoro 300 hiljada kilometara.

duck

pre 4 godine

Da kupujem limuzinu bez razmisljanja bih se odlucio za Camry.Pre sve svega dolazi iz kompanije koja pravi pouzdane i kvalitetne automobile i tu nema greske. na testovima je ocenjen kao vrlo udoban. I na kraju,nije A6 Eklasa ili 5ica ,ovo je isto tako dobro ali je nesto malo drugacije i ne vidja se cesto

Lemi

pre 4 godine

...
Skup, na nivou Superba, a u svemu ispod Superba.
...
(Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dejan L, 8. jun 2019 02:59)

Aaaaaaa... oplakah komentar!!!
Ne zna se koji deo recenice je smesniji, ja l' prvi - ja l' drugi :)

Lemi

pre 4 godine

Ovaj auto,svakako nije racionalno uložen novac,jer ste tačno platili, ono što ste dobili,....
(Jarić T Živadin, 7. jun 2019 10:29)

Sine Zivadine, skoro pa si ubo definiciju racionalno ulozenog novca :)

Baba Džora

pre 4 godine

Evo deco ja vama nešto da kažem, jer ste, cini mi se u 80% slucajeva promašili temu:

Ovo je strava auto! Za kolegu iz Emirata, da potvrdim da sam u Dubaiju pre mesec dana bio šokiran dominacijom Toyote. Znaci 70% Toyota, 20% Nissan, Honda, Hyundai i 10% sve ostalo. Znaci evropski proizvodjaci žešca statisticka greška...

50% vozila na ulicama su taksiji, a od toga 80% Camry. Arapima potrošnja i nije bitan faktor, ali noviji su cesto hibridi.

Mene ovaj auto privukao na sajmu u ženevi, jer za 40kCHF može da se kupi nov, sasvim dobro opremljen. Da vam pricam malo koliko košta BMW 5-ca, E klasa ili A6 i gde možete da isprobavate njihovih 6-7 sec ubrzanja do 100-ke? Pošto su Evropljani dugo bili u ludilu za opremom performansama, Toyota, a i drugi proizvodjaci su se u poprilicnoj meri povukli. Sad kad potrošnja i ekologija sve više igraju ulogu, Toyota bez mnogo ulaganja ubacuje Camry na EU tržište. Baš me interesuje kako ce eksperiment uspeti. Po Cirihu se pojavljuju prvi Camry taksiji, vreme je da zamene one Priuse prve generacije koji se još voze (izgleda im se nešto ne kvari CVT i hibridni pogon ;o))

Ivan ZG

pre 4 godine

EAT8

Ti si pobrkao babe i žabe. Ja sam tvrdio da ovaj hibrid troši manje od istog takvog motora bez hibridnog sklopa i manje od dizela da je ostao. A ti našao neki dostavni auto tzv. Proace City Verso koji je u stvari prepakirani Berlingo tj. Proace Rifter i onda tvrdiš da on troši 3 dcl. goriva manje.
Kakve to veze ima sa jednom velikom limuzinom i što si htio time dokazati?
Uostalom sumnjam da taj Proace Verso ubrzava za 8 sekundi do 100.
Poanta je da niti jedan dizel u velikom autu usporedivog ubrzanja ( a to znači jedno 190 KS najmanje) ne troši manje od ovog hibrida u prosjeku. Za očekivati je da troše oko 8 u gradu i 6-7 van grada, a to je 2 litre više u gradu od hibrida i 1 litru manje na autocesti.
Za one koji još ne znaju toyotini hibridi su najpouzdaniji auti sa SUS motorima na cesti. Ne kvare se ni mjenjači, niti troše ulje...
Navodno se jedan pokvario, ali ja to ne vjerujem. Šalu na stranu, njihovi hibridi prolaze po milijun kilometara sa prvim motorom i prvom baterijom!!!?

hibrid

pre 4 godine

Grandland X Hybrid4.
Autonomija kretanja koristeći isključivo električnu energiju iznosi 52 kilometra po WLTP protokolu.
Grandland X Hybrid4 koristi sistem koji čine jedan SUS agregat (1,6 PureTech) i dva elektromotora (po jedan na svakoj osovini). Ukupna snaga ovakvog hibridnog pogona iznosi 300 “konja”, uz naravno prenos snage na na sve točkove.
Opel navodi da je potrošnja u kombinovanom ciklusu vožnje prema WLTP protokolu samo 1,6 litara benzina.

Ex Style

pre 4 godine

"Nešo brate, pa gde ti živiš? Zar ne vidiš da se u Srbiji samo Japanci voze, Izađi malo na ulicu ako ovde živiš, iznenadi ćeš se. Čobani po Sjenici voze Subaru zbog znamo čega oni malo sportskoj nastrojeni Honde R type i Nissan GTR, a po gradovima samo klize hibridi i strujaši. Kada nebih morao da idem na ulicu, a čitajući samo komentare ovde. Čovek bi pomislio da smo u Tokiju najmanje."
(ciga, 8. jun 2019 12:34)

Koliko sam ja video, u salonima Toyote je gužva od vlasnika ranijih dizel Toyota koji žure da ih što pre zamene za neki Toyota hibrid. I sad je toliko nestašica hibrida, a rokovi njihove isporuke su preko godinu dana, da sam danas video kako su Toyota prodajni savetnici prosto ubedjivali jednog starijeg vlasnika dizel RAV-a (koji je želeo odmah staro za novo) da malo sačeka sa kupovinom hibridne verzije i prosto su se utrkivali ko će mu reći što više prednosti tog dizela u odnosu na hibrida (te kažu taj dizel vam manje troši, jeftinije je održavanje, registracija dva puta manja ... ). Ali, on navalio, navalio, što u narodu kažu "K'o tele na šarena vrata", da su ga morali bukvalno isterati iz salona.

Koji je to auto bolji od Moskvica

pre 4 godine

Ovo se ovde u USA prodaje kao da je dzabe. Prosle godine su prodali preko 340,000 Camry u USA. Prodaja novog modela ide jako dobro. Ja sam ga vozio proslig vikenda na sluzbenom putu. U gradu smo kolega i ja sa prtljagom dobili 5.92l/100km (oko 40 mpg).
Kompanije za rentiranje kola vole kamri jer je jako pouzdan i lepo se odrzava.
Inace u USA najjeftiniji model je oko $20,000 (a moze i jeftinije na promocijama) dok je dobro opremljen model XSE ide od $25k do $32k.
Moji klinci jos malo pa pocinju da voze. Jedno od njih ce sigurno dobiti novi Camry kada napuni 16 godina (vec kidisu na moju Tacoma off-road pa moram da se odbranim nekako). Pouzdan auto, malo trosi, odlican prvi auto za tinedjera.

ciga

pre 4 godine

@Nesa
Nešo brate, pa gde ti živiš? Zar ne vidiš da se u Srbiji samo Japanci voze, Izađi malo na ulicu ako ovde živiš, iznenadi ćeš se. Čobani po Sjenici voze Subaru zbog znamo čega oni malo sportskoj nastrojeni Honde R type i Nissan GTR, a po gradovima samo klize hibridi i strujaši. Kada nebih morao da idem na ulicu, a čitajući samo komentare ovde. Čovek bi pomislio da smo u Tokiju najmanje.

Nesa

pre 4 godine

Po komentatorima,samo ovaj auto treba kupiti i nista drugo,i ti si onda pametan,lep,sveznajuci,savrsen covek jer eto toliko si inteligentna faca da su svi drugi budale koji bacaju pare na krseve kao sto su Mercedes,Bmw,Audi,Volvo i jos neke...Auto sa jednim motorom,karoserijom,performansama iz 80-ih je savrsenstvo,ovi drugi veze nemaju...Da mi je vas mozak da se odmorim kao covek makar dva dana...

Raja

pre 4 godine

Cena osnovne verzija Kamrija u Kanadi je oko $28,000 (oko 18,000 Eura). Vozio sam nekoliko godina stariji model. Na otvore nom putu je trosio oko 6 litara (4 clindra, 2.5 motor sa 154KS, automatic 6 brzina). Vrlo pouzdan, udoban, anemican, dosadan auto savrsenog kvaliteta. Posto sam sve autombile sa CVT menjacem skinuo sa liste, tako su I noviji modeli Kamrija nestali sa mog radara.

Ned

pre 4 godine

Licno sam uslikao pre neki dan Camry sa 980000km na satu 2014 godiste u Dubaiju. Toliko o pouzdanosti. Auto se gasi samo za servis, dva vozaca po 12 sati dnevno.

Biz

pre 4 godine

"mita mnogo pita"
Nisi ni procitao tekst. Ovaj model uopste nema benzinca u ponudi vec samo hibrid. Zbog toga je u startu skuplji za 3000 evra. No i pored toga mislim da je preskup. Doduse, rec je o najnovijem modelu pa ce cena za dvije, tri godine sigurno ici malo dole. No, bez obzira na to, u Srbiji ga niko nece kupiti, iako po komentarima izgleda da ce biti redovi pred salonima.

moskovljanin iz Beograd

pre 4 godine

taxisti u moskvi prelaze po 150 000 bez ikakvih problema samo sa ulje i filter menjaju. iskreno koriste brnzince a ne hibride. Camry nije nikqkva zamena za Avensis. To je potpuno drugi model legendarni i u Americi, Rusiji a i u mnogim drugim zemljama. priblem je cena za hibrid i porez posto je motor od 2500 cc. U Rusiji ni Skoda ni Passat ni Mondeo ni Ford Taurus ništa ?išta ne moze da se meri sa njom .

pozzz iz Vancouvera

pre 4 godine

Camry 2019 u Canadi pocinje u najslabijoj opremi od oko 18.500€ sa Toyota Safety Sence, parkirnom kamerom, osmobrzinskim automatikom, 6 zvučnika i 7” displej-om
Kakve su ovo cene u srbistanu nikako mi nije jasno?!?

Branimir

pre 4 godine

Dobar je ovaj što priča o kvalitetu Tojote. Najpre sam menjao polumotor na avensisu benzin. Posle na RAV4 dizel. Sramota. Ni na poklon više.

Domingez

pre 4 godine

Evo da podijelim iskustvo iz prve ruke. Zivim u USA, u januaru sam kupio model 2019, paket LE, sa motorom od 2.5l,nije hibrid. 203KS. Auto koristim za svakodnevnu upotrebu, s tim da 4 dana u sedmici radim na dostavi. Predjenih oko 11000 KM, ne milja, prosjecna potrosnja ispod 8, vecinom radi klima, i auto dosta radi na leru. Na autoputu sam mjerio, na razdaljini od oko 50 KM, brzina oko 110 km/h, potrosnja oko 5 litara. Namjerno sam navodio nase mjere, jer sam tako podesio na kompjuteru. Cijena je oko $25k, ako bi se kupovalo za gotovinu. Ovo mi je inace prva Toyota, i za sada sam prezadovoljan, vidjecemo sta vrijeme nosi. Tesko je porediti USA i Evropu u pogledu izbora auta, ali ovdje gdje zivim su ubjedljivo najbrojnija azijska, mrtva trka Toyota i Honda za prvo mjesto.

Knjigoslav

pre 4 godine

Iskreno svi strahovi koje leče Toyotini atmo motori i menjači prestaju sa hibridima. Drugi su to sklopovi, mnogo elektronike, skupe popravke. Biće to ok za 150000 km, a posle šalji dalje. Camry je napravljen za EU koja upravo vrši EUtanaziju dizela. Ekologije i zdravlja. Iz mnogo razloga to nije bitno kod nas. Izvore vode prodali, male reke uništili hidro elektranama, truju nas ugljem, mazutom i dizelima starim 15-20 godina bez filtera. Ko uopšte u Srbiji može pošteno da zaradi za tu suludu taksu za 2,5 motor?

Goran

pre 4 godine

Camry je model koji se u US prodaje već decenijama i nema nikakve veze sa Avensisom!! U USA se vozi gotovo identičan auto ali ima više verzija hibridnog pogona. Toyota Camry sa Hondom Accord je ubedljivo najkvalitetniji auto na svetu, naravno u svojoj kategoriji. Ko može, definitivno treba da kupi ovaj auto i uživa u njemu bar narednih 10 do 15 godina, uz redovno održavanje

Knjigoslav

pre 4 godine

A ovo za krivudave puteve, kako ih jede Camry, da se nisam vozio, ne bih ni znao kolika je to baronija. Auto je veliki, za duga putovanja autoputevima, u krivinama nema šta da traži, ladja...

Dejan L

pre 4 godine

Gadna faca, nedefinisan branik.
Ostatak solidan.
Enterijer zbrka bez ergonomije.
Skup, na nivou Superba, a u svemu ispod Superba.
Penzionisana lica ga vole u SAD.
Taksi sluzba ga obozava u SAD.
Pored Mazde 6 i pored Superba, nema sta da trazi u EU.
Nije uspeo ni Avensis sa D4D motorima, a kamoli oaj sa preko 2.0 benzincima.
Ugasice ga kao i Avensis

Milan

pre 4 godine

82 komentara na toyotu koju niko nije vozio?
Ja sam obožavao moj avensis ali camry nema smisla komentarisati pre nego se proba. Isprobao sam ovakav hybrid na RAV, napravili su ogroman pomak u funkcionisanju, sada je na nivou DSG. Cena mi deluje najveći problem

Obavezni

pre 4 godine

Toyto je propala, gubi korak sa konkurencijom i to debelo...Vidi na slikama, menjač, dugmići okolo i ovaj šatro mahagoni kao iz 123. . .Nabacani dugmići i displej koji se potpuno ne uklapa.

ultimatum

pre 4 godine

Vozim Camry 2007 2.4l benz +plin. Prešao 127000milja.
Za 10 godina koliko je kod mene radio samo male servise (lanac).
Zbog normalne vožnje jednom sam samo pomijenio pakne i prednje diskove, ostalo dvije zadnje i jednu prednju sijalicu. Ostalo na autu je fabričko! Ogromna ušteda na servisima i gorivu.
Stanje auta je vrhunsko. Da mi nije dosadilo da vozim isto auto toliko godina, ko zna kada bih ga promijenio. Jednostavno nemam drugog razloga.
Sljedeće nedelje testna vožnja novog. Nadam se da će ispuniti očekivanja, da će i on služiti nekoliko godina.

EAT8

pre 4 godine

"RAV-u troši 6 u gradu i 6-9 van grada tako da ovdje vjerojatno troši 5-6 u gradu i 5-8 van grada. Nema dizela koji toliko malo troši i tako dobro ide."
(Ivan ZG, 7. jun 2019 22:40)

Ima Toyota jedan dizel koji je brži, a troši manje. Zove se 1,5 D-4D u novom Toyota Proace City Versu (Berlingu/Rifteru/Combu). Sa 130 ks ima deklarisanu prosečnu potrošnju u kombinovanom režimu od 4,3 (možeš da pročitaš npr. na Peugeot.rs, u cenovniku za Rifter), dok RAV4 Hybrid ima deklarisanu prosečnu potrošnju od 4,6 (podatak sa Toyota.rs).
Dakle, Toyota Proace City Verso 1,5 D-4D (ili, HDI, ako ti je lakše) troši manje od tog Toyota hybrida. A i održavanje tog dizela košta manje, što takodje možeš da vidiš na sajtu Toyota.rs (za Proace Verso dizel i RAV4 hybrid)
A i ta dizel Toyota brža je od RAV-a hibrida, mada je to potpuno nebitno.
Pored svega, u toj dizel Toyoti dobiješ odličan japanski automatski menjač sa 8 brzina AISIN, koji koristi i BMW u modelima sa prednjim pogonom.
Sve to su objektivne činjenice, a šta je "bolje", svako je slobodan za sebe da ceni.

johny

pre 4 godine

Ne znam za ostalo, ali meni je ovaj enterijer (makar ovaj sa slike), top... Bas mi se svidja... I moderan i pregledan i lijepo uklopljen...

neca

pre 4 godine

Zbunjen sam konjažama! 1.8 benzin 100ks, 2.0 103ks dizel 1.8 80ks 2.0 88ks?! Malo je to za 2019. Nekako više odgovara sredini devedesetih prošlog veka. Možda je greška u tekstu, a da nije onda ne znam što su toliko slabi motori.
(bananamen, 07. jun 2019 19:07)
pa pise da su to podaci za model koji se prodavao 1984!

Ivan ZG

pre 4 godine

Netko reče da ovo nije auto za Europu. Da, ovo je auto baš za Europu. Toyota i sada tj. do sada kada je imala i dizele u ponudi je prodavala 75% hibridnih auta!!! Dizeli su činili negdje oko 8% prodaje npr. Aurisa.
Pokraj ovakvog hibrida dizel nema smisla. Da bi ovako išao (8.3 sec. do 100) morao bi imati barem 190 KS, a onda ne troši ispod 6 litara u gradu nego 8+. O ispušnim plinovima da i ne govorimo.
Zbog penalizacije ispušnih plinova pri kupnji novog auta obični 2,5 litreni benzinac bi u EU pa i u Hrv. koštao skoro kao hibrid tj. jedno 1000 € manje pa ga nitko ne bi kupovao. Ovako hibrid troši 50% manje u gradu i 30% manje van grada. Isti motor u težem i nearodinamičnijem RAV-u troši 6 u gradu i 6-9 van grada tako da ovdje vjerojatno troši 5-6 u gradu i 5-8 van grada. Nema dizela koji toliko malo troši i tako dobro ide.
Uz sve to ide garancija od 5 godina BEZ OBZIRA ne kilometražu, 10 godina na bateriju i poznata kvaliteta Toyote.
Svi koji uspoređuju Mazdu 6 i ovu Toyotu nisu shvatili da je u Toyoti raskoš prostora na zadnjim sjedalima i da je komfor vožnje na nivou Mercedesa E klase, a to je daleko ispred Mazde 6. Mani se Mazda 6 možda i najviše sviđa u klasi, ali bi rađe vozio ovaj Camry.

Ivan

pre 4 godine

Kad cete shvatiti da neke ne interesuju polovni kad gledaju ovakve nove automobile? Meni licno sve dok sam u mogucnosti ne pada na pamet i da kupujem nov auto. Sve na lizing 3 godine i onda vrati i uzmi neki novi.

Samokazem

pre 4 godine

"Performance is indeed an important thing, but comfort is also the most basic thing. Camry SE is capable of kicking more than 203 horsepower and capable of traveling with a maximum speed of 133 mph (214 km/h)" - from Google

Potvdjuje I video:

https://www.youtube.com/watch?v=Pt3nP7mIgEY

duke nukem

pre 4 godine

Dakle utvrdili smo broj toyota botova na b92. 71-74. Svaka cast, zdravom razumu nena mesta, samo da ispunimo normu. Ima jos jedna nazivi firma, daje i sendvice pored tastature ujutru... auto koji ne nudi nista spektakularno sa motorom koji se pravi vec 100 godina u ovoj formi prodaju za 35000. Dosadan i bezlican. Za manje pare postoji i nova alfa giulia sa duzom garancijom i boljom opremom npr kad ste alergicni na 3 godine star automobil. Pritom, prosek nam je 2500€ dreš star minimum 15 godina.

bananamen

pre 4 godine

Zbunjen sam konjažama! 1.8 benzin 100ks, 2.0 103ks dizel 1.8 80ks 2.0 88ks?! Malo je to za 2019. Nekako više odgovara sredini devedesetih prošlog veka. Možda je greška u tekstu, a da nije onda ne znam što su toliko slabi motori.

Drnch

pre 4 godine

"..ako već hoće da daju 35-40k tu su već premium Nemci".
Za te pare dobijes nemacku "klotaru". Kod premium Nemaca sve se dodatno placa pa tako "premium" od 40K evra (ako nadjes takav) vrlo lako izadje na 65K. Uz isti motor i menjac. U tome je kvaka. Kod klot Tojote dobijes bar "pogonski" kvalitet na duze staze pa imas neku utehu.

Ostao ovde

pre 4 godine

Redovni obavezni servisi za 5 godina 3000€. Dakle 5 godina trosak 6500€. Bmw x3 2.0d sa brdo vise opreme od tojote, polovan, star 3-4 godine 30.000. Redovan servis 200€, registracija 350€. Za 5 godina troskovi 2750€. Sve i da naidje neki ozbiljan kvar, opet si u plusu. Posle 5 godina, tojota vredi 15.000€ a bmw 20.000€. Samo moje zapazanje. 
(duke nukem, 07. jun 2019 13:16) 
Kazes da je redovan servis za Toyotu 600evra?Molim te idi negde na pregled.Neko ti napricao price i ti poverovao.Da pogodim ko ti je idol.Rekao covek da su redovni servisi za 5 god.3000evra i ostade ziv.Svaka ti cast.

Batica

pre 4 godine

@miša
Džabe pišeš,na ovim komentarima je smrtni greh da misliš drugačije.Istog sekunda si okarakterisan kao alfa,vw,mb/bot (sam izaberi).Potpuno je nebitno da li imaš neka iskustva vezana za brend ili model automobila,ako je slučajno tako onda si lažov ili okarakterisan kao neko derište koje ništa ne zna a verovatno nema ni dozvolu.Prosto,velika većina ljudi u ovoj zemlji ne prihvata da neko može da misli drugačije od ustaljenog standarda i to je tako u svim oblastima a veoma očito kad se gledaju automobili jer tu svi misle da su stručnjaci.Eto ja ako napišem da mi je pukao blok motora na Pradu posle 30Kkm sigurno sam lažov jer je to nemoguće kod savršenstva pouzdanosti koje prave isključivo prepošteni samuraji i u skladu sa bušidom.

Nebojsa

pre 4 godine

Kao neko ko inace vrlo ostro i sportski vozi, ne bih ipak nista imao protiv Camry-ja. Ako bih mogao lokalnim buzdovanima da konacno ja laicki objasnim da hibrid nema klasican cvt, vec planetarni sklop zupcanika koji spajaju sus motor, generator i el.motor; a da ga je po proncipu funkcionisanja najlakse uporediti sa cvt-om. Takodje maksimalna brzina je od proizvodjaca ogranicena na 180 km/h, mada je u praksi prebacuje. Potrosnja Camry-ja je slicna novom Rav4 sa istim pogonim, realnih 6-6.5 lit. I da, vozio sam novi Camry kod nas u Srbiji a ne u USA ili Australiji. Da je skup, jeste, da je zbog zapremine motora kod nas nepozeljan, jeste; nego je sreca da Toyota ima jos nekih trzista sem ovog naseg ultra razvijenog.

MoX

pre 4 godine

Za komentatore koji kazu "za te pare ima da se kupi...", to se ne tice interesenata za ovaj model. Marketinskim recnikom, ovaj Camry je niche product i kao takav sigurno nece ni pokusati da nadje put do.mnogih kupaca.

ciga

pre 4 godine

@trener saradnik
Ako se budemo držali pravila"bez vožnje nema komentara"ovaj portal može ladno da se ugasi. Većina nije niti će ikada voziti 99% vozila koje komentariše.Bilo je i pravilo, ne pravi se pametan zemo u tuđini.

Knjigoslav

pre 4 godine

Vozio sam se u podosta Camy-ija, ovde se uglavnom voze kao taksi i porodično vozilo. Skupi su, ali traju. Naravno hibrida bez, cvt kad rikne to je hiljadarka, ali uz malo sreće tek na 300000. Naravno u Srbiji ta pravila ne važe, nema dovoljno servisa...

samo quake

pre 4 godine

@(duke nukem, 7. jun 2019 13:16)

2016. X3 2.0d za 25-30K eura, zdrava i realna kilometraza oko 100K km (ako uzmete sa manje kilometara to znaci da je vozen iskljucivo u gradu sto je losija opcia za dizel)
1. Nemate garanciju
2. Servis vam je svakih 10,000km na nasem gorivu jer je dizel,sem ako ne zelite probleme sa diznama, DPFom itd. a Camry servis ide na svakih 20,000km
3. Ne znam koliko vozite ali ja predjem 20K godisnje sto mu za X3 dodje dva servisa tj 400 eura sto na 5 godina izadje 2,000 eura. Camry servisirate za 100 Eura kod bilo koga stim sto cete izgubiti garanciju (kao i X3 sto je bez garancije) to mu dodje 500 eura za 5 godina
4. Potrosnja: X3 u nasim gradskim uslovima 7/8l premium eurodizela litara, Camry ce trositi 6/7l najjeftinijeg benzina. Razlika u ceni 15din po litru ali neka bude 10 za ovu racunicu u eurima: X3 2,300 Camry 1,900 eura
4. Moguce je da ce vas primerak X3 moze doci sa haolegim svetlima to morate da pazite. Sasvim je sigurno da necere imati komfornu opremu tipa elektricna sedista, nece imati nikakve sigurnosne tehnologije radarski tempomat, mrtav ugao, radarsko isparkiravanje, itd jer je to stara generacija X3. Camry ima mnogo vise opreme i jos bitnije moderniju tehnologiju
5. X3 je najprodavaniji automobil iz BMW game i posle 8 godina i 200,000km na satu on ce u Srbiji vredeti 12-14 hiljada eura ako je bas ocuvan jer je ponuda ogromna. Camry ce vredeti isto toliko posle 5 godina i 100,000 na satu jer niko nece tu kubikazu

Milan

pre 4 godine

Toyota je jedini proizvodjac na svetu koji kupcu NE nudi mogucnost izbora motora, sto je jako bezobrazno. Dizele 1.6 i 2.0 je poslednjih godina uzimala od BMWa, ovaj drugi u najslabijoj izvedbi od 143ks, dok BMW 2.0 dizele u svoje modele ugradjuje sa snagama i do 218ks.
Torbo benzince nikad nisu ponudili trzistu i ako ih ceo svet pravi, ponudili samo mali 1.2 koji ima obrtni moment kao da nije turbo, dakle ni to nisu bili u stanju kao konkurenti da naprave.
Sta reci za ovaj model koji je vozen, prosecnog dizajna sa ispod prosecnim performansama, zamislite dati tolike pare da bi jedva dosegao 180kmh, a konkurencija sa ulaznim motorizacijama sad ide preko 200kmh.
Sad ce srpski Toyotomani u neimanju argumenata da prospu komentare u fazonu, a kome treba brze, kome treba bolje, ovo je ideal sna, jer Toyotinih 180kmh je kao 250kmh kod konkurencije..bla..bla i ostale budalastine. Da rezimiramo, jedno veliko nista za puno para, a SVA konkurencija nudi sta vas srce zeli od dizajna do modernih dizelskih i benzinskih motora.
Da, poznanik u Svedskoj ima RAV sa ovim motorom, potrosnja je cista laz, grad ne pada ispod 12l, prosek izmedju 9 i 10 litara i to je jedina istina, a bajke od lupam 4,4 litre ostavite za bajke za laku noc deco.

kimi

pre 4 godine

Ko vama ljudi brani da kupite tu Toyotu, čemu napadanja drugih koji se ne slažu sa vama. No vrlo dobro znamo da ni vi nikada nećete kupiti taj auto, samo se pravite pametni.

trener saradnik

pre 4 godine

Vozio sam zadnje 3 generacije Camry of 2010. Auto je neunistiv. Motor odlican.Potrosnja hybrid u gradu 4.5- 5.5L. voznja kreni stani mu zavrseno odgovara, gradski auto.Meksi za voznju of VW grupacije. Taksisti u NYC se kunu u auto. Ja sam vozio model 2014 sa 155000 milja,I radio je savrseno. kao da je tek razradjen.
Drzimo se pravila ako nisi probao nemoj komentarisiti. savrsen po snegu, krivudave puteve prosto jede.
reci pohvale za auto.
Reci kritike zasto se u Srbiji ne daju beneficije zA hybrid a u celom svetu se daje, to je neka 2ga tema.Zato smo za skidanje Dpf filtera xtra pametni,samo sto mi I nasa deca udisemo Taj vazduh

ljAXE

pre 4 godine

Tojota Kamri je jos jedan legendaran automobil. Napravljen da se posle 15 godina prodavci polovnih automobila reklamiraju oglasom da na placu imaju Korole I Kamrije u odlicnom stanju. Mladi parovi zaobilaze sve napucane, bogato opremljene polovnjake i traze da im prodavac odmah pokaze Tojotin repertoar. Tojotini atmosferci su usavrsavani decenijama. Trose nesto vise ali su napravljeni da traju. Tojotini meniaci takodje. Njihov CVT se smatra najboljim. Elektronika brzo zastari i pojeftini pa kao sto neko rece “sada i Dacija od 16K evra ima upozorenje mrtvog ugla”. Ali ono sto mora da traje to su motor I meniac, i to je njihova filozofija. Posle 5 godina, kod normalnog vozaca, Tojota izgleda kao nova. Nema kap-po-kap ulja u garazi ispod auta. Nema lampice upozoranja za kojekakve senzore. Nema cudnog zvuka ispod poklopca motora, u alternatoru...Klima radi na maksimumu bez da motor promeni broj obrtaja ili da temperatura auta krene da raste. Sve one strahove koje smo razvili kod raznih proizvodjaca, decenijama, kod Tojote vam “izliju stravu”.

miša

pre 4 godine

judi koji u zivotu nisu ni seli u bilo koju toyotu spominju passat...golf... balkan je to ...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (miki, 7. jun 2019 14:56)

Stvarno? Ti si video šta sam ja vozio? Na Balkanu niko nije vozio Tojotu?

Vidiš, vozio sam godinama poslovno u UN-u 4 generacije Korole, Kamri (samo 2,4 L), Jarisa, SVE terence (Kruzere, Prado, karoserije HZJ 75, 80 i 100, benzin i dizel), a trenutno u firmi imamo pull car flotu Korola, stare mesec dana. Možebiti da znam ponešto o Tojotama.

Privatno vozim Pasat, od B5,5 do B8.

Mislio sam da je dozvoljeno da se na sajtu napiše komentar gde građanin kaže: ako pričamo o tom cenovnom rangu i klasi, ja mislim da postoji bolja ponuda za taj novac. I usudio se da napišem da mislim da je Pasat bolja kupovina u odnosu na egzotiku koja je predmet teksta.

A sad i TVRDIM da je bolji, u SVAKOM segmentu, ali SVAKOM, do poslednjeg šrafa.

Tebi se izvinjavam lično, jer kao Balkanac ne znam ništa, pa te molim da dopustiš da ovaj komentar bude objavljen.

Knjigoslav

pre 4 godine

CVT i hibrid ubijaju priču o pouzdanosti cenama popravke istih sistema. No, živi bili pa videli za jedno 10 godina kako se ponašaju (hahaha).

U svakom slučaju moram priznati da švabe i francuzi nude više u tom segmentu. Dosadna lađa, a cvt mi je dealbreaker u svakom autu. Za Srbiju svakako super B, brži, jači, bolji...

Venegor of Heselink

pre 4 godine

Sjajan auto. Umesto da se dobiju olakšice pri registraciji, ona košta 600+ evra. Da paradoks bude veći, razni polovni trovači tipa 1.9 TDI, dci, JTD, CDTI i ostali se bez problema registruju za male pare. Apsurd.

misa

pre 4 godine

Čudi me da je ovaj auto uopste u prodaji kod nas, ocigledno je da nije "pogodan" za nase trziste. U EU je ovakav model jeftin za registraciju jer tamo niko ne gleda kubikazu, pri kupovini se tamo dobiju fine subvencije tako da mu je i cena povoljna za svoju klasu. Osim ako se nekome bas svidi ovaj model, nema mnogo smisla kupiti ga u Srbiji

max

pre 4 godine

"Stručnjaci" uporedjuju Camry sa mercedesom A klase ili BMW serije 3..pa nj MB C klase nijs ni blizu Camry ni po jednom kriterijumu.Camry je velika limuzina koja pruža mnogo na otvorenom putu.Za ovu cenu ona je iziuzetno dobra kupovina i svakako bolja od bilo kog Nemca.E sad to što ego neće biti zadovoljen to je već tema za psihijatra,a ne auto industriju.

Neutralni posmatrac

pre 4 godine

@@duke nukem 

ko te pita za polovnjaka? 
Komentarišemo nov auto!
 (realno!, 7. jun 2019 14:22)

Ne, debilu, komentarisemo STA COVEK MOZE NAJBOLJE DA URADI SA DATOM KOLICINOM SOPSTVENOG NOVCA. Ako hoces da komentarises koji je "najbolji nov auto", to je S600 Maybach koji kosta pola miliona, i sta sad - da neces da ga kupis mozda zato sto je bolji od toyote camry? SrBski "mozak"...

rog

pre 4 godine

35.000 tojota, registracija 5 godina 3500e. Redovni obavezni servisi za 5 godina 3000€. Dakle 5 godina trosak 6500€. Bmw x3 2.0d sa brdo vise opreme od tojote, polovan, star 3-4 godine 30.000. Redovan servis 200€, registracija 350€. Za 5 godina troskovi 2750€. Sve i da naidje neki ozbiljan kvar, opet si u plusu. Posle 5 godina, tojota vredi 15.000€ a bmw 20.000€. Samo moje zapazanje.
(duke nukem, 07. jun 2019 13:16)

Dodjes do "polovan" i dalje ne citas. Porediti nov i polovan automobil van pameti.

Grunf

pre 4 godine

Camry je jako popularan u Australiji. Nudi najbolji odnos cene/kvaliteta. 2.5l benzinac je odlican motor i jeftin je za odrzavanje. Najvise je hibrida, gde kombinivana potrosnja ne prelazi 6.5l u gradu. Dosta taksista i uberista ih vozi. Sa druge strane, jako dosadan auto, sto po izgledu sto za voznju. Za sredovecne ozenjene muskarce bez smisla za humor je fenomenalan. Ko hoce driving experiance ovo nije auto za to.

Marko

pre 4 godine

@Bora
Skoro sve sto si nabrojao ima nova A klasa za 28.000e u salonu. Navigacija, poluautonomna voznja, mislim cak i da se sam parkira, dobra sedista, komfor vesanje, automatski menjac, 136ks, full LED farove...

duke nukem

pre 4 godine

35.000 tojota, registracija 5 godina 3500e. Redovni obavezni servisi za 5 godina 3000€. Dakle 5 godina trosak 6500€. Bmw x3 2.0d sa brdo vise opreme od tojote, polovan, star 3-4 godine 30.000. Redovan servis 200€, registracija 350€. Za 5 godina troskovi 2750€. Sve i da naidje neki ozbiljan kvar, opet si u plusu. Posle 5 godina, tojota vredi 15.000€ a bmw 20.000€. Samo moje zapazanje.

Bora metilj

pre 4 godine

Cena je bezobrazluk. Premiujm mercedes za te pare. Kakva kruna, kakvi bakrači, nije ni do kolena A klasi sedan, čak iako je A klasa sedan pola metra kraća.
(Gorginac, 7. jun 2019 09:50)

A klasu kupuje samo onaj ko nije pre toga imao dodira sa MB. Onaj ko jeste zna da je A klasa ubedljivo najskuplji MB u odnosu sta nude za te pare.

Ali hajde idemo redom, cena A klase je ista kao i Camry. Da li ste nekada videli base varijantu A klase? Dodje vam nesto kao klot Golf koliko je jadna sve zajedno sa halogen farovima. Da bi ubacili i ole neke normalne opreme treba vam neki paket tipa Style ili jos bolje Progressive pa plus paketi opreme ili individualne opcije tipa navigacija jer sta ce vam ta dva ekrana ako nemate navigaciju i dodjete do cene oko 40 hiljada eura bez problema i to bez ikakvih sigurnosnih sistema zaboravite BSM, kros trafik, radar tempomat itd. takodje zaboravite na komfor kljuc i paljenje. Za sve to gledate negde 45 hiljada. Za A klasu koja je u klasi Golfa. Samo napred.

Braca

pre 4 godine

Informacije nisu bas najtacnije Camry postoji vec vise od 20 godina i nije zamena za avensis. Tojota ima aygo, yaris, corola, matrix, (Carina - prestala da se proizvodi) avensis, camry i avalon od automobila. Neke sportske modele. Ostalo su, Van, cross i SUV varijante. Avalon je najvisa klasa tojotinih automobila i znatno iznad Camry.

Quattroporte

pre 4 godine

32.900 start sa popustom...neće ih se naprodavati. Mazda6 G194 AT Revolution TOP (crna koža) 143/194 6 brzina automatik € 34.390. Meni je izbor jasan ako ćemo davati toliki novac.

losmi

pre 4 godine

Prelep auto, ali kao i svi modeli iz ponude kuburi sa paketima opreme i doplatama da bi to bilo to...
Cena mi se takođe čini malo naduvanom, za manje od 30K mazda 6 koja je realno, mnogo lepša čak i od ovoga...jedino što nije hibrid...

Mladen

pre 4 godine

Dobrodošli u 2019-u godinu svi vi koji i dalje mislite da za 35-40k evra može da se kupi premium nemac u ovoj klasi. Za iole bolje opremljen Bmw 3 ili Audi A4 dok poplaćaš kasko i registraciju računaj da je 55k evra minimum koji ćeš morati da izbrojiš. A oni ih namerno konfigurišu tako da te nateraju da naguraš dodatne opreme. Mislim da onu osnovnu verziju ne prodaju niti jednu.
Najveći problem ove Toyote je oskudna ponuda motora. Ova verzija više jednostavno ne prolazi kod evropljana. Inače jako kvalitetan i lep auto. Najzad i sjajan enterijer. Prva Toyota još od Avensisa prve generacije koja mi je kompletan paket.

mita mnogo pita

pre 4 godine

@Mladen - ne pričam o premium modelima sa milion opcionala, već osnovni model sa opremom i motorom koji parira ovom Camry-u. Imaj na umu da je godišnja registracija Toyote dobrih 350-400 eur veća od BMW318i, C180 ili A4 1.4tfsi čime se kompenzuje razlika u ceni od 2.000 eur. Takođe, imaj na umu na premium trojka troši mnogo manje goriva od atmosferca u Toyoti. A o padu vrednosti da ni ne govorimo...

NemanjaBB

pre 4 godine

Ostaje zal sto kod nas nema i novog Acorda, koji je na trzistu SAD veoma cenjen auto uz ovaj Camry. Uz Mazdu 6, kola koja kupite i vozite se bezbrizno.

Bagzi

pre 4 godine

Nesto mi sumnjiv podatak o max brzini. 180 mi bas malo. I ubrzanje je moglo da bude malo bolje. Inace meni prelp auto a o kvalitetu ne treba diskutovati.

kolega

pre 4 godine

Živim u Emiratima. Juče u taksiju (Camry naravno) pitam vozača na koliko menja ulje. Kaže na 15.000, tj. na svakih 22-25 dana. Ako zakasni na servis, plaća ga sam. Auto voze dva vozača, smena je 12 sati. Taj auto se ne gasi, uz jedan neralno robovski rad vozača.

Reziel

pre 4 godine

Jako mi se dopada, kao i nova Corolla, napokon nešto smelo i jedinstveno. Čak i taj 2.5 hibrid, iskreno očekivao sam bolje performanse, ali ni ovako nije loše.

Meeeedjutim. Cena... Prosto je previsoka, i to ne ovako odokativno kao 35k je puno novca, već se za nepunih 28k može kupiti slično opremljena Mazda 6 2.0 benzin sa gotovo istovetnim performansama. A ako ćemo o lepoti, Šestica je tu šampion. Ko ne voli japance može i Talismana sa novim 200ks motorom za te pare da pazari. A ako gledamo i nemce, Superb, Pasat, pa i Insignia, za iste ako ne i manje novca. Ne znam kako im se kreću cene u EU, ali mislim da ovo niko, osim neko ko baaaaš voli Tojotu neće kupiti.

Dragan Miladinovic

pre 4 godine

Mene ne brine relativno slabo ubrzanje jer to ipak može prilično da se razlikuje u praksi. Toyotini hibridi su sjajni jer zaista u praksi postižu jako malu potrošnju, a ni cena nije strašna obzirom na veličinu auta. Ipak, ne verujem da mogu da budu popularni kod nas zbog zapremine motora koja prelazi 2l.

Replay

pre 4 godine

Stvarno ok auto ali dzaba kada ih Evropljani ne mirisu. Meni je interesantan podatak da sa tolikom snagom ima ubrzanje od 8.3 sek dok recimo neki nemacki automobili ubrzavaju oko 7 sek i to sa mnogo manjom snagom.

Nikola

pre 4 godine

Mozda bi se i odlucio, ali samo za karavan verziju koja nije za sada u ponudi. A i ovaj CVT menjac mogu sto se mene tice da okace macku o rep.

macko

pre 4 godine

Strastveni sam poznavalac istorije automobilizma, i tačno se vidi (kog interesuje neka kuca ne natu) da su za osnov ovog modela koristili model šusu iz 1935.
Lagano ocena 7 i po.
Enterior super zajedno vozilo u tom segmentu. Samo da se primetiti da fali nešto od dodatne opreme u osnovboj varijanti, ali to je već kapitalizam i nema veze sa umetnošću dizajniranja četvorotočkaša na motorni pogon.
Tojota je nešto sasvim azijsko.

Jarić T Živadin

pre 4 godine

Mnogo im je skupa nešto ta dobrodošlica.Ovaj auto,svakako nije racionalno uložen novac,jer ste tačno platili, ono što ste dobili,možda i više od toga.Za taj novac,ima puno drugih modela,koji nude više,za manje novca.Ovde se čak plaća i brend,a to kod nas, ili zapadnoj evropi ,ostaje na prvom mestu rezervisano, za neke top premijum nemačke modele, koji ne menjaju tako lako oznake svojih modela,baš iz razloga,vrednosti samog brenda/modela.
Da li je ovaj auto dobar,sigurno jeste,da li je pametno uložen novac,sigurno nije.

Gorginac

pre 4 godine

Cena je bezobrazluk. Premiujm mercedes za te pare. Kakva kruna, kakvi bakrači, nije ni do kolena A klasi sedan, čak iako je A klasa sedan pola metra kraća.

mozak jedne kokoške ...

pre 4 godine

Pozdravio bih što je Camry serijski opremljen rezervnim točkom, a ne da se doplaćuje 740 kao za corollu HB.
Takodje, za pohvalu je i što za Camry paket Style ( koji se sada snižen na samo 32.900) doplata za navigaciju iznosi svega 900 ( a ne 1.100 kao npr, za onu Corollu TS 1,2 od 27.500 ).
Moram da priznam da mi je čudno da Dacia Duster za 16.290 ima Blind Spot Detect, a da za tako opremljen Camry treba malo više (39.000).
Izražavam žaljenje što i dalje nije ni opciono opremljena sa Android auto i Aple CarPlay, ali, čujem da će i Toyota početi postepeno da to obezbedjuje kao opciju.
Sve u svemu, topla preporuka za sve ljubitelje spoja limuzina, hibrida i CVT-a.

Toxic_PR

pre 4 godine

Jos jedno americko djubre, gle gde su dugme za grejace sedista, taman da ih polijes kafom ili vodom. 0 logile dizajna unutra, ovo je mrtav model za Evropu ali ce da traje 50 godina ko ga kupi.

mita mnogo pita

pre 4 godine

Lična impresija:
1. odličan i siguran sam, kvalitetan auto!
2. Prodaja u našem regionu će biti na nivou statističke greške zbog nedostatka dizela.
3. Popularnost kod neće biti bogzna kakva jer atmosferski benzinski motori od 2500ccm sigurno neće nikoga oduševiti, a da se ne lažemo, ispod 12L benzina nema teorije da troše.
4. Početna cena od 32.900 sa popustom za benzinski model? Najblaže rečeno - teško. Za mnogo manji novac kupujete Mazdu 6 benzinca od 1998ccm sa spiskom opreme na 4 strane (za one koji traže japanski auto, a koji realno ima malo više šmeka od ovog) a ako već hoće da daju 35-40k tu su već premium Nemci + Volvo koji realno ovaj auto jedu za doručak u svakom smislu.

Da me ne shvatite pogrešno, nisam neki fan nemačkih modela, samo mislim da realno sagledavam stvari.

rog

pre 4 godine

35.000 tojota, registracija 5 godina 3500e. Redovni obavezni servisi za 5 godina 3000€. Dakle 5 godina trosak 6500€. Bmw x3 2.0d sa brdo vise opreme od tojote, polovan, star 3-4 godine 30.000. Redovan servis 200€, registracija 350€. Za 5 godina troskovi 2750€. Sve i da naidje neki ozbiljan kvar, opet si u plusu. Posle 5 godina, tojota vredi 15.000€ a bmw 20.000€. Samo moje zapazanje.
(duke nukem, 07. jun 2019 13:16)

Dodjes do "polovan" i dalje ne citas. Porediti nov i polovan automobil van pameti.

kolega

pre 4 godine

Živim u Emiratima. Juče u taksiju (Camry naravno) pitam vozača na koliko menja ulje. Kaže na 15.000, tj. na svakih 22-25 dana. Ako zakasni na servis, plaća ga sam. Auto voze dva vozača, smena je 12 sati. Taj auto se ne gasi, uz jedan neralno robovski rad vozača.

Bora metilj

pre 4 godine

Cena je bezobrazluk. Premiujm mercedes za te pare. Kakva kruna, kakvi bakrači, nije ni do kolena A klasi sedan, čak iako je A klasa sedan pola metra kraća.
(Gorginac, 7. jun 2019 09:50)

A klasu kupuje samo onaj ko nije pre toga imao dodira sa MB. Onaj ko jeste zna da je A klasa ubedljivo najskuplji MB u odnosu sta nude za te pare.

Ali hajde idemo redom, cena A klase je ista kao i Camry. Da li ste nekada videli base varijantu A klase? Dodje vam nesto kao klot Golf koliko je jadna sve zajedno sa halogen farovima. Da bi ubacili i ole neke normalne opreme treba vam neki paket tipa Style ili jos bolje Progressive pa plus paketi opreme ili individualne opcije tipa navigacija jer sta ce vam ta dva ekrana ako nemate navigaciju i dodjete do cene oko 40 hiljada eura bez problema i to bez ikakvih sigurnosnih sistema zaboravite BSM, kros trafik, radar tempomat itd. takodje zaboravite na komfor kljuc i paljenje. Za sve to gledate negde 45 hiljada. Za A klasu koja je u klasi Golfa. Samo napred.

mita mnogo pita

pre 4 godine

Lična impresija:
1. odličan i siguran sam, kvalitetan auto!
2. Prodaja u našem regionu će biti na nivou statističke greške zbog nedostatka dizela.
3. Popularnost kod neće biti bogzna kakva jer atmosferski benzinski motori od 2500ccm sigurno neće nikoga oduševiti, a da se ne lažemo, ispod 12L benzina nema teorije da troše.
4. Početna cena od 32.900 sa popustom za benzinski model? Najblaže rečeno - teško. Za mnogo manji novac kupujete Mazdu 6 benzinca od 1998ccm sa spiskom opreme na 4 strane (za one koji traže japanski auto, a koji realno ima malo više šmeka od ovog) a ako već hoće da daju 35-40k tu su već premium Nemci + Volvo koji realno ovaj auto jedu za doručak u svakom smislu.

Da me ne shvatite pogrešno, nisam neki fan nemačkih modela, samo mislim da realno sagledavam stvari.

trener saradnik

pre 4 godine

Vozio sam zadnje 3 generacije Camry of 2010. Auto je neunistiv. Motor odlican.Potrosnja hybrid u gradu 4.5- 5.5L. voznja kreni stani mu zavrseno odgovara, gradski auto.Meksi za voznju of VW grupacije. Taksisti u NYC se kunu u auto. Ja sam vozio model 2014 sa 155000 milja,I radio je savrseno. kao da je tek razradjen.
Drzimo se pravila ako nisi probao nemoj komentarisiti. savrsen po snegu, krivudave puteve prosto jede.
reci pohvale za auto.
Reci kritike zasto se u Srbiji ne daju beneficije zA hybrid a u celom svetu se daje, to je neka 2ga tema.Zato smo za skidanje Dpf filtera xtra pametni,samo sto mi I nasa deca udisemo Taj vazduh

ljAXE

pre 4 godine

Tojota Kamri je jos jedan legendaran automobil. Napravljen da se posle 15 godina prodavci polovnih automobila reklamiraju oglasom da na placu imaju Korole I Kamrije u odlicnom stanju. Mladi parovi zaobilaze sve napucane, bogato opremljene polovnjake i traze da im prodavac odmah pokaze Tojotin repertoar. Tojotini atmosferci su usavrsavani decenijama. Trose nesto vise ali su napravljeni da traju. Tojotini meniaci takodje. Njihov CVT se smatra najboljim. Elektronika brzo zastari i pojeftini pa kao sto neko rece “sada i Dacija od 16K evra ima upozorenje mrtvog ugla”. Ali ono sto mora da traje to su motor I meniac, i to je njihova filozofija. Posle 5 godina, kod normalnog vozaca, Tojota izgleda kao nova. Nema kap-po-kap ulja u garazi ispod auta. Nema lampice upozoranja za kojekakve senzore. Nema cudnog zvuka ispod poklopca motora, u alternatoru...Klima radi na maksimumu bez da motor promeni broj obrtaja ili da temperatura auta krene da raste. Sve one strahove koje smo razvili kod raznih proizvodjaca, decenijama, kod Tojote vam “izliju stravu”.

Mladen

pre 4 godine

Dobrodošli u 2019-u godinu svi vi koji i dalje mislite da za 35-40k evra može da se kupi premium nemac u ovoj klasi. Za iole bolje opremljen Bmw 3 ili Audi A4 dok poplaćaš kasko i registraciju računaj da je 55k evra minimum koji ćeš morati da izbrojiš. A oni ih namerno konfigurišu tako da te nateraju da naguraš dodatne opreme. Mislim da onu osnovnu verziju ne prodaju niti jednu.
Najveći problem ove Toyote je oskudna ponuda motora. Ova verzija više jednostavno ne prolazi kod evropljana. Inače jako kvalitetan i lep auto. Najzad i sjajan enterijer. Prva Toyota još od Avensisa prve generacije koja mi je kompletan paket.

mozak jedne kokoške ...

pre 4 godine

Pozdravio bih što je Camry serijski opremljen rezervnim točkom, a ne da se doplaćuje 740 kao za corollu HB.
Takodje, za pohvalu je i što za Camry paket Style ( koji se sada snižen na samo 32.900) doplata za navigaciju iznosi svega 900 ( a ne 1.100 kao npr, za onu Corollu TS 1,2 od 27.500 ).
Moram da priznam da mi je čudno da Dacia Duster za 16.290 ima Blind Spot Detect, a da za tako opremljen Camry treba malo više (39.000).
Izražavam žaljenje što i dalje nije ni opciono opremljena sa Android auto i Aple CarPlay, ali, čujem da će i Toyota početi postepeno da to obezbedjuje kao opciju.
Sve u svemu, topla preporuka za sve ljubitelje spoja limuzina, hibrida i CVT-a.

Venegor of Heselink

pre 4 godine

Sjajan auto. Umesto da se dobiju olakšice pri registraciji, ona košta 600+ evra. Da paradoks bude veći, razni polovni trovači tipa 1.9 TDI, dci, JTD, CDTI i ostali se bez problema registruju za male pare. Apsurd.

NemanjaBB

pre 4 godine

Ostaje zal sto kod nas nema i novog Acorda, koji je na trzistu SAD veoma cenjen auto uz ovaj Camry. Uz Mazdu 6, kola koja kupite i vozite se bezbrizno.

Nebojsa

pre 4 godine

Kao neko ko inace vrlo ostro i sportski vozi, ne bih ipak nista imao protiv Camry-ja. Ako bih mogao lokalnim buzdovanima da konacno ja laicki objasnim da hibrid nema klasican cvt, vec planetarni sklop zupcanika koji spajaju sus motor, generator i el.motor; a da ga je po proncipu funkcionisanja najlakse uporediti sa cvt-om. Takodje maksimalna brzina je od proizvodjaca ogranicena na 180 km/h, mada je u praksi prebacuje. Potrosnja Camry-ja je slicna novom Rav4 sa istim pogonim, realnih 6-6.5 lit. I da, vozio sam novi Camry kod nas u Srbiji a ne u USA ili Australiji. Da je skup, jeste, da je zbog zapremine motora kod nas nepozeljan, jeste; nego je sreca da Toyota ima jos nekih trzista sem ovog naseg ultra razvijenog.

Domingez

pre 4 godine

Evo da podijelim iskustvo iz prve ruke. Zivim u USA, u januaru sam kupio model 2019, paket LE, sa motorom od 2.5l,nije hibrid. 203KS. Auto koristim za svakodnevnu upotrebu, s tim da 4 dana u sedmici radim na dostavi. Predjenih oko 11000 KM, ne milja, prosjecna potrosnja ispod 8, vecinom radi klima, i auto dosta radi na leru. Na autoputu sam mjerio, na razdaljini od oko 50 KM, brzina oko 110 km/h, potrosnja oko 5 litara. Namjerno sam navodio nase mjere, jer sam tako podesio na kompjuteru. Cijena je oko $25k, ako bi se kupovalo za gotovinu. Ovo mi je inace prva Toyota, i za sada sam prezadovoljan, vidjecemo sta vrijeme nosi. Tesko je porediti USA i Evropu u pogledu izbora auta, ali ovdje gdje zivim su ubjedljivo najbrojnija azijska, mrtva trka Toyota i Honda za prvo mjesto.

max

pre 4 godine

"Stručnjaci" uporedjuju Camry sa mercedesom A klase ili BMW serije 3..pa nj MB C klase nijs ni blizu Camry ni po jednom kriterijumu.Camry je velika limuzina koja pruža mnogo na otvorenom putu.Za ovu cenu ona je iziuzetno dobra kupovina i svakako bolja od bilo kog Nemca.E sad to što ego neće biti zadovoljen to je već tema za psihijatra,a ne auto industriju.

misa

pre 4 godine

Čudi me da je ovaj auto uopste u prodaji kod nas, ocigledno je da nije "pogodan" za nase trziste. U EU je ovakav model jeftin za registraciju jer tamo niko ne gleda kubikazu, pri kupovini se tamo dobiju fine subvencije tako da mu je i cena povoljna za svoju klasu. Osim ako se nekome bas svidi ovaj model, nema mnogo smisla kupiti ga u Srbiji

Ivan ZG

pre 4 godine

Netko reče da ovo nije auto za Europu. Da, ovo je auto baš za Europu. Toyota i sada tj. do sada kada je imala i dizele u ponudi je prodavala 75% hibridnih auta!!! Dizeli su činili negdje oko 8% prodaje npr. Aurisa.
Pokraj ovakvog hibrida dizel nema smisla. Da bi ovako išao (8.3 sec. do 100) morao bi imati barem 190 KS, a onda ne troši ispod 6 litara u gradu nego 8+. O ispušnim plinovima da i ne govorimo.
Zbog penalizacije ispušnih plinova pri kupnji novog auta obični 2,5 litreni benzinac bi u EU pa i u Hrv. koštao skoro kao hibrid tj. jedno 1000 € manje pa ga nitko ne bi kupovao. Ovako hibrid troši 50% manje u gradu i 30% manje van grada. Isti motor u težem i nearodinamičnijem RAV-u troši 6 u gradu i 6-9 van grada tako da ovdje vjerojatno troši 5-6 u gradu i 5-8 van grada. Nema dizela koji toliko malo troši i tako dobro ide.
Uz sve to ide garancija od 5 godina BEZ OBZIRA ne kilometražu, 10 godina na bateriju i poznata kvaliteta Toyote.
Svi koji uspoređuju Mazdu 6 i ovu Toyotu nisu shvatili da je u Toyoti raskoš prostora na zadnjim sjedalima i da je komfor vožnje na nivou Mercedesa E klase, a to je daleko ispred Mazde 6. Mani se Mazda 6 možda i najviše sviđa u klasi, ali bi rađe vozio ovaj Camry.

neca

pre 4 godine

Zbunjen sam konjažama! 1.8 benzin 100ks, 2.0 103ks dizel 1.8 80ks 2.0 88ks?! Malo je to za 2019. Nekako više odgovara sredini devedesetih prošlog veka. Možda je greška u tekstu, a da nije onda ne znam što su toliko slabi motori.
(bananamen, 07. jun 2019 19:07)
pa pise da su to podaci za model koji se prodavao 1984!

Dragan Miladinovic

pre 4 godine

Mene ne brine relativno slabo ubrzanje jer to ipak može prilično da se razlikuje u praksi. Toyotini hibridi su sjajni jer zaista u praksi postižu jako malu potrošnju, a ni cena nije strašna obzirom na veličinu auta. Ipak, ne verujem da mogu da budu popularni kod nas zbog zapremine motora koja prelazi 2l.

pozzz iz Vancouvera

pre 4 godine

Camry 2019 u Canadi pocinje u najslabijoj opremi od oko 18.500€ sa Toyota Safety Sence, parkirnom kamerom, osmobrzinskim automatikom, 6 zvučnika i 7” displej-om
Kakve su ovo cene u srbistanu nikako mi nije jasno?!?

Bagzi

pre 4 godine

Nesto mi sumnjiv podatak o max brzini. 180 mi bas malo. I ubrzanje je moglo da bude malo bolje. Inace meni prelp auto a o kvalitetu ne treba diskutovati.

ultimatum

pre 4 godine

Vozim Camry 2007 2.4l benz +plin. Prešao 127000milja.
Za 10 godina koliko je kod mene radio samo male servise (lanac).
Zbog normalne vožnje jednom sam samo pomijenio pakne i prednje diskove, ostalo dvije zadnje i jednu prednju sijalicu. Ostalo na autu je fabričko! Ogromna ušteda na servisima i gorivu.
Stanje auta je vrhunsko. Da mi nije dosadilo da vozim isto auto toliko godina, ko zna kada bih ga promijenio. Jednostavno nemam drugog razloga.
Sljedeće nedelje testna vožnja novog. Nadam se da će ispuniti očekivanja, da će i on služiti nekoliko godina.

Ned

pre 4 godine

Licno sam uslikao pre neki dan Camry sa 980000km na satu 2014 godiste u Dubaiju. Toliko o pouzdanosti. Auto se gasi samo za servis, dva vozaca po 12 sati dnevno.

Ostao ovde

pre 4 godine

Redovni obavezni servisi za 5 godina 3000€. Dakle 5 godina trosak 6500€. Bmw x3 2.0d sa brdo vise opreme od tojote, polovan, star 3-4 godine 30.000. Redovan servis 200€, registracija 350€. Za 5 godina troskovi 2750€. Sve i da naidje neki ozbiljan kvar, opet si u plusu. Posle 5 godina, tojota vredi 15.000€ a bmw 20.000€. Samo moje zapazanje. 
(duke nukem, 07. jun 2019 13:16) 
Kazes da je redovan servis za Toyotu 600evra?Molim te idi negde na pregled.Neko ti napricao price i ti poverovao.Da pogodim ko ti je idol.Rekao covek da su redovni servisi za 5 god.3000evra i ostade ziv.Svaka ti cast.

Reziel

pre 4 godine

Jako mi se dopada, kao i nova Corolla, napokon nešto smelo i jedinstveno. Čak i taj 2.5 hibrid, iskreno očekivao sam bolje performanse, ali ni ovako nije loše.

Meeeedjutim. Cena... Prosto je previsoka, i to ne ovako odokativno kao 35k je puno novca, već se za nepunih 28k može kupiti slično opremljena Mazda 6 2.0 benzin sa gotovo istovetnim performansama. A ako ćemo o lepoti, Šestica je tu šampion. Ko ne voli japance može i Talismana sa novim 200ks motorom za te pare da pazari. A ako gledamo i nemce, Superb, Pasat, pa i Insignia, za iste ako ne i manje novca. Ne znam kako im se kreću cene u EU, ali mislim da ovo niko, osim neko ko baaaaš voli Tojotu neće kupiti.

Braca

pre 4 godine

Informacije nisu bas najtacnije Camry postoji vec vise od 20 godina i nije zamena za avensis. Tojota ima aygo, yaris, corola, matrix, (Carina - prestala da se proizvodi) avensis, camry i avalon od automobila. Neke sportske modele. Ostalo su, Van, cross i SUV varijante. Avalon je najvisa klasa tojotinih automobila i znatno iznad Camry.

Drnch

pre 4 godine

"..ako već hoće da daju 35-40k tu su već premium Nemci".
Za te pare dobijes nemacku "klotaru". Kod premium Nemaca sve se dodatno placa pa tako "premium" od 40K evra (ako nadjes takav) vrlo lako izadje na 65K. Uz isti motor i menjac. U tome je kvaka. Kod klot Tojote dobijes bar "pogonski" kvalitet na duze staze pa imas neku utehu.

Jarić T Živadin

pre 4 godine

Mnogo im je skupa nešto ta dobrodošlica.Ovaj auto,svakako nije racionalno uložen novac,jer ste tačno platili, ono što ste dobili,možda i više od toga.Za taj novac,ima puno drugih modela,koji nude više,za manje novca.Ovde se čak plaća i brend,a to kod nas, ili zapadnoj evropi ,ostaje na prvom mestu rezervisano, za neke top premijum nemačke modele, koji ne menjaju tako lako oznake svojih modela,baš iz razloga,vrednosti samog brenda/modela.
Da li je ovaj auto dobar,sigurno jeste,da li je pametno uložen novac,sigurno nije.

Goran

pre 4 godine

Camry je model koji se u US prodaje već decenijama i nema nikakve veze sa Avensisom!! U USA se vozi gotovo identičan auto ali ima više verzija hibridnog pogona. Toyota Camry sa Hondom Accord je ubedljivo najkvalitetniji auto na svetu, naravno u svojoj kategoriji. Ko može, definitivno treba da kupi ovaj auto i uživa u njemu bar narednih 10 do 15 godina, uz redovno održavanje

Koji je to auto bolji od Moskvica

pre 4 godine

Ovo se ovde u USA prodaje kao da je dzabe. Prosle godine su prodali preko 340,000 Camry u USA. Prodaja novog modela ide jako dobro. Ja sam ga vozio proslig vikenda na sluzbenom putu. U gradu smo kolega i ja sa prtljagom dobili 5.92l/100km (oko 40 mpg).
Kompanije za rentiranje kola vole kamri jer je jako pouzdan i lepo se odrzava.
Inace u USA najjeftiniji model je oko $20,000 (a moze i jeftinije na promocijama) dok je dobro opremljen model XSE ide od $25k do $32k.
Moji klinci jos malo pa pocinju da voze. Jedno od njih ce sigurno dobiti novi Camry kada napuni 16 godina (vec kidisu na moju Tacoma off-road pa moram da se odbranim nekako). Pouzdan auto, malo trosi, odlican prvi auto za tinedjera.

Lemi

pre 4 godine

...
Skup, na nivou Superba, a u svemu ispod Superba.
...
(Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dejan L, 8. jun 2019 02:59)

Aaaaaaa... oplakah komentar!!!
Ne zna se koji deo recenice je smesniji, ja l' prvi - ja l' drugi :)

Milan

pre 4 godine

82 komentara na toyotu koju niko nije vozio?
Ja sam obožavao moj avensis ali camry nema smisla komentarisati pre nego se proba. Isprobao sam ovakav hybrid na RAV, napravili su ogroman pomak u funkcionisanju, sada je na nivou DSG. Cena mi deluje najveći problem

moskovljanin iz Beograd

pre 4 godine

taxisti u moskvi prelaze po 150 000 bez ikakvih problema samo sa ulje i filter menjaju. iskreno koriste brnzince a ne hibride. Camry nije nikqkva zamena za Avensis. To je potpuno drugi model legendarni i u Americi, Rusiji a i u mnogim drugim zemljama. priblem je cena za hibrid i porez posto je motor od 2500 cc. U Rusiji ni Skoda ni Passat ni Mondeo ni Ford Taurus ništa ?išta ne moze da se meri sa njom .

duke nukem

pre 4 godine

Dakle utvrdili smo broj toyota botova na b92. 71-74. Svaka cast, zdravom razumu nena mesta, samo da ispunimo normu. Ima jos jedna nazivi firma, daje i sendvice pored tastature ujutru... auto koji ne nudi nista spektakularno sa motorom koji se pravi vec 100 godina u ovoj formi prodaju za 35000. Dosadan i bezlican. Za manje pare postoji i nova alfa giulia sa duzom garancijom i boljom opremom npr kad ste alergicni na 3 godine star automobil. Pritom, prosek nam je 2500€ dreš star minimum 15 godina.

Grunf

pre 4 godine

Camry je jako popularan u Australiji. Nudi najbolji odnos cene/kvaliteta. 2.5l benzinac je odlican motor i jeftin je za odrzavanje. Najvise je hibrida, gde kombinivana potrosnja ne prelazi 6.5l u gradu. Dosta taksista i uberista ih vozi. Sa druge strane, jako dosadan auto, sto po izgledu sto za voznju. Za sredovecne ozenjene muskarce bez smisla za humor je fenomenalan. Ko hoce driving experiance ovo nije auto za to.

miša

pre 4 godine

judi koji u zivotu nisu ni seli u bilo koju toyotu spominju passat...golf... balkan je to ...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (miki, 7. jun 2019 14:56)

Stvarno? Ti si video šta sam ja vozio? Na Balkanu niko nije vozio Tojotu?

Vidiš, vozio sam godinama poslovno u UN-u 4 generacije Korole, Kamri (samo 2,4 L), Jarisa, SVE terence (Kruzere, Prado, karoserije HZJ 75, 80 i 100, benzin i dizel), a trenutno u firmi imamo pull car flotu Korola, stare mesec dana. Možebiti da znam ponešto o Tojotama.

Privatno vozim Pasat, od B5,5 do B8.

Mislio sam da je dozvoljeno da se na sajtu napiše komentar gde građanin kaže: ako pričamo o tom cenovnom rangu i klasi, ja mislim da postoji bolja ponuda za taj novac. I usudio se da napišem da mislim da je Pasat bolja kupovina u odnosu na egzotiku koja je predmet teksta.

A sad i TVRDIM da je bolji, u SVAKOM segmentu, ali SVAKOM, do poslednjeg šrafa.

Tebi se izvinjavam lično, jer kao Balkanac ne znam ništa, pa te molim da dopustiš da ovaj komentar bude objavljen.

MoX

pre 4 godine

Za komentatore koji kazu "za te pare ima da se kupi...", to se ne tice interesenata za ovaj model. Marketinskim recnikom, ovaj Camry je niche product i kao takav sigurno nece ni pokusati da nadje put do.mnogih kupaca.

johny

pre 4 godine

Ne znam za ostalo, ali meni je ovaj enterijer (makar ovaj sa slike), top... Bas mi se svidja... I moderan i pregledan i lijepo uklopljen...

Baba Džora

pre 4 godine

Evo deco ja vama nešto da kažem, jer ste, cini mi se u 80% slucajeva promašili temu:

Ovo je strava auto! Za kolegu iz Emirata, da potvrdim da sam u Dubaiju pre mesec dana bio šokiran dominacijom Toyote. Znaci 70% Toyota, 20% Nissan, Honda, Hyundai i 10% sve ostalo. Znaci evropski proizvodjaci žešca statisticka greška...

50% vozila na ulicama su taksiji, a od toga 80% Camry. Arapima potrošnja i nije bitan faktor, ali noviji su cesto hibridi.

Mene ovaj auto privukao na sajmu u ženevi, jer za 40kCHF može da se kupi nov, sasvim dobro opremljen. Da vam pricam malo koliko košta BMW 5-ca, E klasa ili A6 i gde možete da isprobavate njihovih 6-7 sec ubrzanja do 100-ke? Pošto su Evropljani dugo bili u ludilu za opremom performansama, Toyota, a i drugi proizvodjaci su se u poprilicnoj meri povukli. Sad kad potrošnja i ekologija sve više igraju ulogu, Toyota bez mnogo ulaganja ubacuje Camry na EU tržište. Baš me interesuje kako ce eksperiment uspeti. Po Cirihu se pojavljuju prvi Camry taksiji, vreme je da zamene one Priuse prve generacije koji se još voze (izgleda im se nešto ne kvari CVT i hibridni pogon ;o))

Replay

pre 4 godine

Stvarno ok auto ali dzaba kada ih Evropljani ne mirisu. Meni je interesantan podatak da sa tolikom snagom ima ubrzanje od 8.3 sek dok recimo neki nemacki automobili ubrzavaju oko 7 sek i to sa mnogo manjom snagom.

ciga

pre 4 godine

@trener saradnik
Ako se budemo držali pravila"bez vožnje nema komentara"ovaj portal može ladno da se ugasi. Većina nije niti će ikada voziti 99% vozila koje komentariše.Bilo je i pravilo, ne pravi se pametan zemo u tuđini.

samo quake

pre 4 godine

@(duke nukem, 7. jun 2019 13:16)

2016. X3 2.0d za 25-30K eura, zdrava i realna kilometraza oko 100K km (ako uzmete sa manje kilometara to znaci da je vozen iskljucivo u gradu sto je losija opcia za dizel)
1. Nemate garanciju
2. Servis vam je svakih 10,000km na nasem gorivu jer je dizel,sem ako ne zelite probleme sa diznama, DPFom itd. a Camry servis ide na svakih 20,000km
3. Ne znam koliko vozite ali ja predjem 20K godisnje sto mu za X3 dodje dva servisa tj 400 eura sto na 5 godina izadje 2,000 eura. Camry servisirate za 100 Eura kod bilo koga stim sto cete izgubiti garanciju (kao i X3 sto je bez garancije) to mu dodje 500 eura za 5 godina
4. Potrosnja: X3 u nasim gradskim uslovima 7/8l premium eurodizela litara, Camry ce trositi 6/7l najjeftinijeg benzina. Razlika u ceni 15din po litru ali neka bude 10 za ovu racunicu u eurima: X3 2,300 Camry 1,900 eura
4. Moguce je da ce vas primerak X3 moze doci sa haolegim svetlima to morate da pazite. Sasvim je sigurno da necere imati komfornu opremu tipa elektricna sedista, nece imati nikakve sigurnosne tehnologije radarski tempomat, mrtav ugao, radarsko isparkiravanje, itd jer je to stara generacija X3. Camry ima mnogo vise opreme i jos bitnije moderniju tehnologiju
5. X3 je najprodavaniji automobil iz BMW game i posle 8 godina i 200,000km na satu on ce u Srbiji vredeti 12-14 hiljada eura ako je bas ocuvan jer je ponuda ogromna. Camry ce vredeti isto toliko posle 5 godina i 100,000 na satu jer niko nece tu kubikazu

Ivan

pre 4 godine

Kad cete shvatiti da neke ne interesuju polovni kad gledaju ovakve nove automobile? Meni licno sve dok sam u mogucnosti ne pada na pamet i da kupujem nov auto. Sve na lizing 3 godine i onda vrati i uzmi neki novi.

Knjigoslav

pre 4 godine

Iskreno svi strahovi koje leče Toyotini atmo motori i menjači prestaju sa hibridima. Drugi su to sklopovi, mnogo elektronike, skupe popravke. Biće to ok za 150000 km, a posle šalji dalje. Camry je napravljen za EU koja upravo vrši EUtanaziju dizela. Ekologije i zdravlja. Iz mnogo razloga to nije bitno kod nas. Izvore vode prodali, male reke uništili hidro elektranama, truju nas ugljem, mazutom i dizelima starim 15-20 godina bez filtera. Ko uopšte u Srbiji može pošteno da zaradi za tu suludu taksu za 2,5 motor?

Quattroporte

pre 4 godine

32.900 start sa popustom...neće ih se naprodavati. Mazda6 G194 AT Revolution TOP (crna koža) 143/194 6 brzina automatik € 34.390. Meni je izbor jasan ako ćemo davati toliki novac.

Knjigoslav

pre 4 godine

Vozio sam se u podosta Camy-ija, ovde se uglavnom voze kao taksi i porodično vozilo. Skupi su, ali traju. Naravno hibrida bez, cvt kad rikne to je hiljadarka, ali uz malo sreće tek na 300000. Naravno u Srbiji ta pravila ne važe, nema dovoljno servisa...

Lemi

pre 4 godine

Ovaj auto,svakako nije racionalno uložen novac,jer ste tačno platili, ono što ste dobili,....
(Jarić T Živadin, 7. jun 2019 10:29)

Sine Zivadine, skoro pa si ubo definiciju racionalno ulozenog novca :)

Batica

pre 4 godine

@miša
Džabe pišeš,na ovim komentarima je smrtni greh da misliš drugačije.Istog sekunda si okarakterisan kao alfa,vw,mb/bot (sam izaberi).Potpuno je nebitno da li imaš neka iskustva vezana za brend ili model automobila,ako je slučajno tako onda si lažov ili okarakterisan kao neko derište koje ništa ne zna a verovatno nema ni dozvolu.Prosto,velika većina ljudi u ovoj zemlji ne prihvata da neko može da misli drugačije od ustaljenog standarda i to je tako u svim oblastima a veoma očito kad se gledaju automobili jer tu svi misle da su stručnjaci.Eto ja ako napišem da mi je pukao blok motora na Pradu posle 30Kkm sigurno sam lažov jer je to nemoguće kod savršenstva pouzdanosti koje prave isključivo prepošteni samuraji i u skladu sa bušidom.

losmi

pre 4 godine

Prelep auto, ali kao i svi modeli iz ponude kuburi sa paketima opreme i doplatama da bi to bilo to...
Cena mi se takođe čini malo naduvanom, za manje od 30K mazda 6 koja je realno, mnogo lepša čak i od ovoga...jedino što nije hibrid...

kimi

pre 4 godine

Ko vama ljudi brani da kupite tu Toyotu, čemu napadanja drugih koji se ne slažu sa vama. No vrlo dobro znamo da ni vi nikada nećete kupiti taj auto, samo se pravite pametni.

Milan

pre 4 godine

Toyota je jedini proizvodjac na svetu koji kupcu NE nudi mogucnost izbora motora, sto je jako bezobrazno. Dizele 1.6 i 2.0 je poslednjih godina uzimala od BMWa, ovaj drugi u najslabijoj izvedbi od 143ks, dok BMW 2.0 dizele u svoje modele ugradjuje sa snagama i do 218ks.
Torbo benzince nikad nisu ponudili trzistu i ako ih ceo svet pravi, ponudili samo mali 1.2 koji ima obrtni moment kao da nije turbo, dakle ni to nisu bili u stanju kao konkurenti da naprave.
Sta reci za ovaj model koji je vozen, prosecnog dizajna sa ispod prosecnim performansama, zamislite dati tolike pare da bi jedva dosegao 180kmh, a konkurencija sa ulaznim motorizacijama sad ide preko 200kmh.
Sad ce srpski Toyotomani u neimanju argumenata da prospu komentare u fazonu, a kome treba brze, kome treba bolje, ovo je ideal sna, jer Toyotinih 180kmh je kao 250kmh kod konkurencije..bla..bla i ostale budalastine. Da rezimiramo, jedno veliko nista za puno para, a SVA konkurencija nudi sta vas srce zeli od dizajna do modernih dizelskih i benzinskih motora.
Da, poznanik u Svedskoj ima RAV sa ovim motorom, potrosnja je cista laz, grad ne pada ispod 12l, prosek izmedju 9 i 10 litara i to je jedina istina, a bajke od lupam 4,4 litre ostavite za bajke za laku noc deco.

duck

pre 4 godine

Da kupujem limuzinu bez razmisljanja bih se odlucio za Camry.Pre sve svega dolazi iz kompanije koja pravi pouzdane i kvalitetne automobile i tu nema greske. na testovima je ocenjen kao vrlo udoban. I na kraju,nije A6 Eklasa ili 5ica ,ovo je isto tako dobro ali je nesto malo drugacije i ne vidja se cesto

Biz

pre 4 godine

"mita mnogo pita"
Nisi ni procitao tekst. Ovaj model uopste nema benzinca u ponudi vec samo hibrid. Zbog toga je u startu skuplji za 3000 evra. No i pored toga mislim da je preskup. Doduse, rec je o najnovijem modelu pa ce cena za dvije, tri godine sigurno ici malo dole. No, bez obzira na to, u Srbiji ga niko nece kupiti, iako po komentarima izgleda da ce biti redovi pred salonima.

Ivan ZG

pre 4 godine

EAT8

Ti si pobrkao babe i žabe. Ja sam tvrdio da ovaj hibrid troši manje od istog takvog motora bez hibridnog sklopa i manje od dizela da je ostao. A ti našao neki dostavni auto tzv. Proace City Verso koji je u stvari prepakirani Berlingo tj. Proace Rifter i onda tvrdiš da on troši 3 dcl. goriva manje.
Kakve to veze ima sa jednom velikom limuzinom i što si htio time dokazati?
Uostalom sumnjam da taj Proace Verso ubrzava za 8 sekundi do 100.
Poanta je da niti jedan dizel u velikom autu usporedivog ubrzanja ( a to znači jedno 190 KS najmanje) ne troši manje od ovog hibrida u prosjeku. Za očekivati je da troše oko 8 u gradu i 6-7 van grada, a to je 2 litre više u gradu od hibrida i 1 litru manje na autocesti.
Za one koji još ne znaju toyotini hibridi su najpouzdaniji auti sa SUS motorima na cesti. Ne kvare se ni mjenjači, niti troše ulje...
Navodno se jedan pokvario, ali ja to ne vjerujem. Šalu na stranu, njihovi hibridi prolaze po milijun kilometara sa prvim motorom i prvom baterijom!!!?

Toxic_PR

pre 4 godine

Jos jedno americko djubre, gle gde su dugme za grejace sedista, taman da ih polijes kafom ili vodom. 0 logile dizajna unutra, ovo je mrtav model za Evropu ali ce da traje 50 godina ko ga kupi.

Raja

pre 4 godine

Cena osnovne verzija Kamrija u Kanadi je oko $28,000 (oko 18,000 Eura). Vozio sam nekoliko godina stariji model. Na otvore nom putu je trosio oko 6 litara (4 clindra, 2.5 motor sa 154KS, automatic 6 brzina). Vrlo pouzdan, udoban, anemican, dosadan auto savrsenog kvaliteta. Posto sam sve autombile sa CVT menjacem skinuo sa liste, tako su I noviji modeli Kamrija nestali sa mog radara.

ciga

pre 4 godine

@Nesa
Nešo brate, pa gde ti živiš? Zar ne vidiš da se u Srbiji samo Japanci voze, Izađi malo na ulicu ako ovde živiš, iznenadi ćeš se. Čobani po Sjenici voze Subaru zbog znamo čega oni malo sportskoj nastrojeni Honde R type i Nissan GTR, a po gradovima samo klize hibridi i strujaši. Kada nebih morao da idem na ulicu, a čitajući samo komentare ovde. Čovek bi pomislio da smo u Tokiju najmanje.

Gorginac

pre 4 godine

Cena je bezobrazluk. Premiujm mercedes za te pare. Kakva kruna, kakvi bakrači, nije ni do kolena A klasi sedan, čak iako je A klasa sedan pola metra kraća.

Nikola

pre 4 godine

Mozda bi se i odlucio, ali samo za karavan verziju koja nije za sada u ponudi. A i ovaj CVT menjac mogu sto se mene tice da okace macku o rep.

Samokazem

pre 4 godine

"Performance is indeed an important thing, but comfort is also the most basic thing. Camry SE is capable of kicking more than 203 horsepower and capable of traveling with a maximum speed of 133 mph (214 km/h)" - from Google

Potvdjuje I video:

https://www.youtube.com/watch?v=Pt3nP7mIgEY

Neutralni posmatrac

pre 4 godine

@@duke nukem 

ko te pita za polovnjaka? 
Komentarišemo nov auto!
 (realno!, 7. jun 2019 14:22)

Ne, debilu, komentarisemo STA COVEK MOZE NAJBOLJE DA URADI SA DATOM KOLICINOM SOPSTVENOG NOVCA. Ako hoces da komentarises koji je "najbolji nov auto", to je S600 Maybach koji kosta pola miliona, i sta sad - da neces da ga kupis mozda zato sto je bolji od toyote camry? SrBski "mozak"...

Ex Style

pre 4 godine

"Nešo brate, pa gde ti živiš? Zar ne vidiš da se u Srbiji samo Japanci voze, Izađi malo na ulicu ako ovde živiš, iznenadi ćeš se. Čobani po Sjenici voze Subaru zbog znamo čega oni malo sportskoj nastrojeni Honde R type i Nissan GTR, a po gradovima samo klize hibridi i strujaši. Kada nebih morao da idem na ulicu, a čitajući samo komentare ovde. Čovek bi pomislio da smo u Tokiju najmanje."
(ciga, 8. jun 2019 12:34)

Koliko sam ja video, u salonima Toyote je gužva od vlasnika ranijih dizel Toyota koji žure da ih što pre zamene za neki Toyota hibrid. I sad je toliko nestašica hibrida, a rokovi njihove isporuke su preko godinu dana, da sam danas video kako su Toyota prodajni savetnici prosto ubedjivali jednog starijeg vlasnika dizel RAV-a (koji je želeo odmah staro za novo) da malo sačeka sa kupovinom hibridne verzije i prosto su se utrkivali ko će mu reći što više prednosti tog dizela u odnosu na hibrida (te kažu taj dizel vam manje troši, jeftinije je održavanje, registracija dva puta manja ... ). Ali, on navalio, navalio, što u narodu kažu "K'o tele na šarena vrata", da su ga morali bukvalno isterati iz salona.

EAT8

pre 4 godine

"RAV-u troši 6 u gradu i 6-9 van grada tako da ovdje vjerojatno troši 5-6 u gradu i 5-8 van grada. Nema dizela koji toliko malo troši i tako dobro ide."
(Ivan ZG, 7. jun 2019 22:40)

Ima Toyota jedan dizel koji je brži, a troši manje. Zove se 1,5 D-4D u novom Toyota Proace City Versu (Berlingu/Rifteru/Combu). Sa 130 ks ima deklarisanu prosečnu potrošnju u kombinovanom režimu od 4,3 (možeš da pročitaš npr. na Peugeot.rs, u cenovniku za Rifter), dok RAV4 Hybrid ima deklarisanu prosečnu potrošnju od 4,6 (podatak sa Toyota.rs).
Dakle, Toyota Proace City Verso 1,5 D-4D (ili, HDI, ako ti je lakše) troši manje od tog Toyota hybrida. A i održavanje tog dizela košta manje, što takodje možeš da vidiš na sajtu Toyota.rs (za Proace Verso dizel i RAV4 hybrid)
A i ta dizel Toyota brža je od RAV-a hibrida, mada je to potpuno nebitno.
Pored svega, u toj dizel Toyoti dobiješ odličan japanski automatski menjač sa 8 brzina AISIN, koji koristi i BMW u modelima sa prednjim pogonom.
Sve to su objektivne činjenice, a šta je "bolje", svako je slobodan za sebe da ceni.

mita mnogo pita

pre 4 godine

@Mladen - ne pričam o premium modelima sa milion opcionala, već osnovni model sa opremom i motorom koji parira ovom Camry-u. Imaj na umu da je godišnja registracija Toyote dobrih 350-400 eur veća od BMW318i, C180 ili A4 1.4tfsi čime se kompenzuje razlika u ceni od 2.000 eur. Takođe, imaj na umu na premium trojka troši mnogo manje goriva od atmosferca u Toyoti. A o padu vrednosti da ni ne govorimo...

duke nukem

pre 4 godine

35.000 tojota, registracija 5 godina 3500e. Redovni obavezni servisi za 5 godina 3000€. Dakle 5 godina trosak 6500€. Bmw x3 2.0d sa brdo vise opreme od tojote, polovan, star 3-4 godine 30.000. Redovan servis 200€, registracija 350€. Za 5 godina troskovi 2750€. Sve i da naidje neki ozbiljan kvar, opet si u plusu. Posle 5 godina, tojota vredi 15.000€ a bmw 20.000€. Samo moje zapazanje.

Knjigoslav

pre 4 godine

A ovo za krivudave puteve, kako ih jede Camry, da se nisam vozio, ne bih ni znao kolika je to baronija. Auto je veliki, za duga putovanja autoputevima, u krivinama nema šta da traži, ladja...

macko

pre 4 godine

Strastveni sam poznavalac istorije automobilizma, i tačno se vidi (kog interesuje neka kuca ne natu) da su za osnov ovog modela koristili model šusu iz 1935.
Lagano ocena 7 i po.
Enterior super zajedno vozilo u tom segmentu. Samo da se primetiti da fali nešto od dodatne opreme u osnovboj varijanti, ali to je već kapitalizam i nema veze sa umetnošću dizajniranja četvorotočkaša na motorni pogon.
Tojota je nešto sasvim azijsko.

samo Toyota

pre 4 godine

Toyota je zakon. Pojam pouzdanosti i kvaliteta. Promenio sam ih četiri komada za poslednjih 15-ak godina i bez ikakvoh problema prešao sa njima skoro 300 hiljada kilometara.

Nesa

pre 4 godine

Po komentatorima,samo ovaj auto treba kupiti i nista drugo,i ti si onda pametan,lep,sveznajuci,savrsen covek jer eto toliko si inteligentna faca da su svi drugi budale koji bacaju pare na krseve kao sto su Mercedes,Bmw,Audi,Volvo i jos neke...Auto sa jednim motorom,karoserijom,performansama iz 80-ih je savrsenstvo,ovi drugi veze nemaju...Da mi je vas mozak da se odmorim kao covek makar dva dana...

Knjigoslav

pre 4 godine

CVT i hibrid ubijaju priču o pouzdanosti cenama popravke istih sistema. No, živi bili pa videli za jedno 10 godina kako se ponašaju (hahaha).

U svakom slučaju moram priznati da švabe i francuzi nude više u tom segmentu. Dosadna lađa, a cvt mi je dealbreaker u svakom autu. Za Srbiju svakako super B, brži, jači, bolji...

Obavezni

pre 4 godine

Toyto je propala, gubi korak sa konkurencijom i to debelo...Vidi na slikama, menjač, dugmići okolo i ovaj šatro mahagoni kao iz 123. . .Nabacani dugmići i displej koji se potpuno ne uklapa.

Dejan L

pre 4 godine

Gadna faca, nedefinisan branik.
Ostatak solidan.
Enterijer zbrka bez ergonomije.
Skup, na nivou Superba, a u svemu ispod Superba.
Penzionisana lica ga vole u SAD.
Taksi sluzba ga obozava u SAD.
Pored Mazde 6 i pored Superba, nema sta da trazi u EU.
Nije uspeo ni Avensis sa D4D motorima, a kamoli oaj sa preko 2.0 benzincima.
Ugasice ga kao i Avensis

hibrid

pre 4 godine

Grandland X Hybrid4.
Autonomija kretanja koristeći isključivo električnu energiju iznosi 52 kilometra po WLTP protokolu.
Grandland X Hybrid4 koristi sistem koji čine jedan SUS agregat (1,6 PureTech) i dva elektromotora (po jedan na svakoj osovini). Ukupna snaga ovakvog hibridnog pogona iznosi 300 “konja”, uz naravno prenos snage na na sve točkove.
Opel navodi da je potrošnja u kombinovanom ciklusu vožnje prema WLTP protokolu samo 1,6 litara benzina.

Marko

pre 4 godine

@Bora
Skoro sve sto si nabrojao ima nova A klasa za 28.000e u salonu. Navigacija, poluautonomna voznja, mislim cak i da se sam parkira, dobra sedista, komfor vesanje, automatski menjac, 136ks, full LED farove...

bananamen

pre 4 godine

Zbunjen sam konjažama! 1.8 benzin 100ks, 2.0 103ks dizel 1.8 80ks 2.0 88ks?! Malo je to za 2019. Nekako više odgovara sredini devedesetih prošlog veka. Možda je greška u tekstu, a da nije onda ne znam što su toliko slabi motori.

Branimir

pre 4 godine

Dobar je ovaj što priča o kvalitetu Tojote. Najpre sam menjao polumotor na avensisu benzin. Posle na RAV4 dizel. Sramota. Ni na poklon više.

Toxic_PR

pre 4 godine

Jos jedno americko djubre, gle gde su dugme za grejace sedista, taman da ih polijes kafom ili vodom. 0 logile dizajna unutra, ovo je mrtav model za Evropu ali ce da traje 50 godina ko ga kupi.

Gorginac

pre 4 godine

Cena je bezobrazluk. Premiujm mercedes za te pare. Kakva kruna, kakvi bakrači, nije ni do kolena A klasi sedan, čak iako je A klasa sedan pola metra kraća.

duke nukem

pre 4 godine

35.000 tojota, registracija 5 godina 3500e. Redovni obavezni servisi za 5 godina 3000€. Dakle 5 godina trosak 6500€. Bmw x3 2.0d sa brdo vise opreme od tojote, polovan, star 3-4 godine 30.000. Redovan servis 200€, registracija 350€. Za 5 godina troskovi 2750€. Sve i da naidje neki ozbiljan kvar, opet si u plusu. Posle 5 godina, tojota vredi 15.000€ a bmw 20.000€. Samo moje zapazanje.

Neutralni posmatrac

pre 4 godine

@@duke nukem 

ko te pita za polovnjaka? 
Komentarišemo nov auto!
 (realno!, 7. jun 2019 14:22)

Ne, debilu, komentarisemo STA COVEK MOZE NAJBOLJE DA URADI SA DATOM KOLICINOM SOPSTVENOG NOVCA. Ako hoces da komentarises koji je "najbolji nov auto", to je S600 Maybach koji kosta pola miliona, i sta sad - da neces da ga kupis mozda zato sto je bolji od toyote camry? SrBski "mozak"...

Obavezni

pre 4 godine

Toyto je propala, gubi korak sa konkurencijom i to debelo...Vidi na slikama, menjač, dugmići okolo i ovaj šatro mahagoni kao iz 123. . .Nabacani dugmići i displej koji se potpuno ne uklapa.

Knjigoslav

pre 4 godine

CVT i hibrid ubijaju priču o pouzdanosti cenama popravke istih sistema. No, živi bili pa videli za jedno 10 godina kako se ponašaju (hahaha).

U svakom slučaju moram priznati da švabe i francuzi nude više u tom segmentu. Dosadna lađa, a cvt mi je dealbreaker u svakom autu. Za Srbiju svakako super B, brži, jači, bolji...

duke nukem

pre 4 godine

Dakle utvrdili smo broj toyota botova na b92. 71-74. Svaka cast, zdravom razumu nena mesta, samo da ispunimo normu. Ima jos jedna nazivi firma, daje i sendvice pored tastature ujutru... auto koji ne nudi nista spektakularno sa motorom koji se pravi vec 100 godina u ovoj formi prodaju za 35000. Dosadan i bezlican. Za manje pare postoji i nova alfa giulia sa duzom garancijom i boljom opremom npr kad ste alergicni na 3 godine star automobil. Pritom, prosek nam je 2500€ dreš star minimum 15 godina.

miša

pre 4 godine

judi koji u zivotu nisu ni seli u bilo koju toyotu spominju passat...golf... balkan je to ...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (miki, 7. jun 2019 14:56)

Stvarno? Ti si video šta sam ja vozio? Na Balkanu niko nije vozio Tojotu?

Vidiš, vozio sam godinama poslovno u UN-u 4 generacije Korole, Kamri (samo 2,4 L), Jarisa, SVE terence (Kruzere, Prado, karoserije HZJ 75, 80 i 100, benzin i dizel), a trenutno u firmi imamo pull car flotu Korola, stare mesec dana. Možebiti da znam ponešto o Tojotama.

Privatno vozim Pasat, od B5,5 do B8.

Mislio sam da je dozvoljeno da se na sajtu napiše komentar gde građanin kaže: ako pričamo o tom cenovnom rangu i klasi, ja mislim da postoji bolja ponuda za taj novac. I usudio se da napišem da mislim da je Pasat bolja kupovina u odnosu na egzotiku koja je predmet teksta.

A sad i TVRDIM da je bolji, u SVAKOM segmentu, ali SVAKOM, do poslednjeg šrafa.

Tebi se izvinjavam lično, jer kao Balkanac ne znam ništa, pa te molim da dopustiš da ovaj komentar bude objavljen.

mita mnogo pita

pre 4 godine

@Mladen - ne pričam o premium modelima sa milion opcionala, već osnovni model sa opremom i motorom koji parira ovom Camry-u. Imaj na umu da je godišnja registracija Toyote dobrih 350-400 eur veća od BMW318i, C180 ili A4 1.4tfsi čime se kompenzuje razlika u ceni od 2.000 eur. Takođe, imaj na umu na premium trojka troši mnogo manje goriva od atmosferca u Toyoti. A o padu vrednosti da ni ne govorimo...

Dejan L

pre 4 godine

Gadna faca, nedefinisan branik.
Ostatak solidan.
Enterijer zbrka bez ergonomije.
Skup, na nivou Superba, a u svemu ispod Superba.
Penzionisana lica ga vole u SAD.
Taksi sluzba ga obozava u SAD.
Pored Mazde 6 i pored Superba, nema sta da trazi u EU.
Nije uspeo ni Avensis sa D4D motorima, a kamoli oaj sa preko 2.0 benzincima.
Ugasice ga kao i Avensis

Marko

pre 4 godine

@Bora
Skoro sve sto si nabrojao ima nova A klasa za 28.000e u salonu. Navigacija, poluautonomna voznja, mislim cak i da se sam parkira, dobra sedista, komfor vesanje, automatski menjac, 136ks, full LED farove...

mita mnogo pita

pre 4 godine

Lična impresija:
1. odličan i siguran sam, kvalitetan auto!
2. Prodaja u našem regionu će biti na nivou statističke greške zbog nedostatka dizela.
3. Popularnost kod neće biti bogzna kakva jer atmosferski benzinski motori od 2500ccm sigurno neće nikoga oduševiti, a da se ne lažemo, ispod 12L benzina nema teorije da troše.
4. Početna cena od 32.900 sa popustom za benzinski model? Najblaže rečeno - teško. Za mnogo manji novac kupujete Mazdu 6 benzinca od 1998ccm sa spiskom opreme na 4 strane (za one koji traže japanski auto, a koji realno ima malo više šmeka od ovog) a ako već hoće da daju 35-40k tu su već premium Nemci + Volvo koji realno ovaj auto jedu za doručak u svakom smislu.

Da me ne shvatite pogrešno, nisam neki fan nemačkih modela, samo mislim da realno sagledavam stvari.

bananamen

pre 4 godine

Zbunjen sam konjažama! 1.8 benzin 100ks, 2.0 103ks dizel 1.8 80ks 2.0 88ks?! Malo je to za 2019. Nekako više odgovara sredini devedesetih prošlog veka. Možda je greška u tekstu, a da nije onda ne znam što su toliko slabi motori.

Nikola

pre 4 godine

Mozda bi se i odlucio, ali samo za karavan verziju koja nije za sada u ponudi. A i ovaj CVT menjac mogu sto se mene tice da okace macku o rep.

Branimir

pre 4 godine

Dobar je ovaj što priča o kvalitetu Tojote. Najpre sam menjao polumotor na avensisu benzin. Posle na RAV4 dizel. Sramota. Ni na poklon više.

Milan

pre 4 godine

Toyota je jedini proizvodjac na svetu koji kupcu NE nudi mogucnost izbora motora, sto je jako bezobrazno. Dizele 1.6 i 2.0 je poslednjih godina uzimala od BMWa, ovaj drugi u najslabijoj izvedbi od 143ks, dok BMW 2.0 dizele u svoje modele ugradjuje sa snagama i do 218ks.
Torbo benzince nikad nisu ponudili trzistu i ako ih ceo svet pravi, ponudili samo mali 1.2 koji ima obrtni moment kao da nije turbo, dakle ni to nisu bili u stanju kao konkurenti da naprave.
Sta reci za ovaj model koji je vozen, prosecnog dizajna sa ispod prosecnim performansama, zamislite dati tolike pare da bi jedva dosegao 180kmh, a konkurencija sa ulaznim motorizacijama sad ide preko 200kmh.
Sad ce srpski Toyotomani u neimanju argumenata da prospu komentare u fazonu, a kome treba brze, kome treba bolje, ovo je ideal sna, jer Toyotinih 180kmh je kao 250kmh kod konkurencije..bla..bla i ostale budalastine. Da rezimiramo, jedno veliko nista za puno para, a SVA konkurencija nudi sta vas srce zeli od dizajna do modernih dizelskih i benzinskih motora.
Da, poznanik u Svedskoj ima RAV sa ovim motorom, potrosnja je cista laz, grad ne pada ispod 12l, prosek izmedju 9 i 10 litara i to je jedina istina, a bajke od lupam 4,4 litre ostavite za bajke za laku noc deco.

Quattroporte

pre 4 godine

32.900 start sa popustom...neće ih se naprodavati. Mazda6 G194 AT Revolution TOP (crna koža) 143/194 6 brzina automatik € 34.390. Meni je izbor jasan ako ćemo davati toliki novac.

Nesa

pre 4 godine

Po komentatorima,samo ovaj auto treba kupiti i nista drugo,i ti si onda pametan,lep,sveznajuci,savrsen covek jer eto toliko si inteligentna faca da su svi drugi budale koji bacaju pare na krseve kao sto su Mercedes,Bmw,Audi,Volvo i jos neke...Auto sa jednim motorom,karoserijom,performansama iz 80-ih je savrsenstvo,ovi drugi veze nemaju...Da mi je vas mozak da se odmorim kao covek makar dva dana...

Jarić T Živadin

pre 4 godine

Mnogo im je skupa nešto ta dobrodošlica.Ovaj auto,svakako nije racionalno uložen novac,jer ste tačno platili, ono što ste dobili,možda i više od toga.Za taj novac,ima puno drugih modela,koji nude više,za manje novca.Ovde se čak plaća i brend,a to kod nas, ili zapadnoj evropi ,ostaje na prvom mestu rezervisano, za neke top premijum nemačke modele, koji ne menjaju tako lako oznake svojih modela,baš iz razloga,vrednosti samog brenda/modela.
Da li je ovaj auto dobar,sigurno jeste,da li je pametno uložen novac,sigurno nije.

ciga

pre 4 godine

@Nesa
Nešo brate, pa gde ti živiš? Zar ne vidiš da se u Srbiji samo Japanci voze, Izađi malo na ulicu ako ovde živiš, iznenadi ćeš se. Čobani po Sjenici voze Subaru zbog znamo čega oni malo sportskoj nastrojeni Honde R type i Nissan GTR, a po gradovima samo klize hibridi i strujaši. Kada nebih morao da idem na ulicu, a čitajući samo komentare ovde. Čovek bi pomislio da smo u Tokiju najmanje.

macko

pre 4 godine

Strastveni sam poznavalac istorije automobilizma, i tačno se vidi (kog interesuje neka kuca ne natu) da su za osnov ovog modela koristili model šusu iz 1935.
Lagano ocena 7 i po.
Enterior super zajedno vozilo u tom segmentu. Samo da se primetiti da fali nešto od dodatne opreme u osnovboj varijanti, ali to je već kapitalizam i nema veze sa umetnošću dizajniranja četvorotočkaša na motorni pogon.
Tojota je nešto sasvim azijsko.

mozak jedne kokoške ...

pre 4 godine

Pozdravio bih što je Camry serijski opremljen rezervnim točkom, a ne da se doplaćuje 740 kao za corollu HB.
Takodje, za pohvalu je i što za Camry paket Style ( koji se sada snižen na samo 32.900) doplata za navigaciju iznosi svega 900 ( a ne 1.100 kao npr, za onu Corollu TS 1,2 od 27.500 ).
Moram da priznam da mi je čudno da Dacia Duster za 16.290 ima Blind Spot Detect, a da za tako opremljen Camry treba malo više (39.000).
Izražavam žaljenje što i dalje nije ni opciono opremljena sa Android auto i Aple CarPlay, ali, čujem da će i Toyota početi postepeno da to obezbedjuje kao opciju.
Sve u svemu, topla preporuka za sve ljubitelje spoja limuzina, hibrida i CVT-a.

Grunf

pre 4 godine

Camry je jako popularan u Australiji. Nudi najbolji odnos cene/kvaliteta. 2.5l benzinac je odlican motor i jeftin je za odrzavanje. Najvise je hibrida, gde kombinivana potrosnja ne prelazi 6.5l u gradu. Dosta taksista i uberista ih vozi. Sa druge strane, jako dosadan auto, sto po izgledu sto za voznju. Za sredovecne ozenjene muskarce bez smisla za humor je fenomenalan. Ko hoce driving experiance ovo nije auto za to.

Replay

pre 4 godine

Stvarno ok auto ali dzaba kada ih Evropljani ne mirisu. Meni je interesantan podatak da sa tolikom snagom ima ubrzanje od 8.3 sek dok recimo neki nemacki automobili ubrzavaju oko 7 sek i to sa mnogo manjom snagom.

EAT8

pre 4 godine

"RAV-u troši 6 u gradu i 6-9 van grada tako da ovdje vjerojatno troši 5-6 u gradu i 5-8 van grada. Nema dizela koji toliko malo troši i tako dobro ide."
(Ivan ZG, 7. jun 2019 22:40)

Ima Toyota jedan dizel koji je brži, a troši manje. Zove se 1,5 D-4D u novom Toyota Proace City Versu (Berlingu/Rifteru/Combu). Sa 130 ks ima deklarisanu prosečnu potrošnju u kombinovanom režimu od 4,3 (možeš da pročitaš npr. na Peugeot.rs, u cenovniku za Rifter), dok RAV4 Hybrid ima deklarisanu prosečnu potrošnju od 4,6 (podatak sa Toyota.rs).
Dakle, Toyota Proace City Verso 1,5 D-4D (ili, HDI, ako ti je lakše) troši manje od tog Toyota hybrida. A i održavanje tog dizela košta manje, što takodje možeš da vidiš na sajtu Toyota.rs (za Proace Verso dizel i RAV4 hybrid)
A i ta dizel Toyota brža je od RAV-a hibrida, mada je to potpuno nebitno.
Pored svega, u toj dizel Toyoti dobiješ odličan japanski automatski menjač sa 8 brzina AISIN, koji koristi i BMW u modelima sa prednjim pogonom.
Sve to su objektivne činjenice, a šta je "bolje", svako je slobodan za sebe da ceni.

Batica

pre 4 godine

@miša
Džabe pišeš,na ovim komentarima je smrtni greh da misliš drugačije.Istog sekunda si okarakterisan kao alfa,vw,mb/bot (sam izaberi).Potpuno je nebitno da li imaš neka iskustva vezana za brend ili model automobila,ako je slučajno tako onda si lažov ili okarakterisan kao neko derište koje ništa ne zna a verovatno nema ni dozvolu.Prosto,velika većina ljudi u ovoj zemlji ne prihvata da neko može da misli drugačije od ustaljenog standarda i to je tako u svim oblastima a veoma očito kad se gledaju automobili jer tu svi misle da su stručnjaci.Eto ja ako napišem da mi je pukao blok motora na Pradu posle 30Kkm sigurno sam lažov jer je to nemoguće kod savršenstva pouzdanosti koje prave isključivo prepošteni samuraji i u skladu sa bušidom.

Reziel

pre 4 godine

Jako mi se dopada, kao i nova Corolla, napokon nešto smelo i jedinstveno. Čak i taj 2.5 hibrid, iskreno očekivao sam bolje performanse, ali ni ovako nije loše.

Meeeedjutim. Cena... Prosto je previsoka, i to ne ovako odokativno kao 35k je puno novca, već se za nepunih 28k može kupiti slično opremljena Mazda 6 2.0 benzin sa gotovo istovetnim performansama. A ako ćemo o lepoti, Šestica je tu šampion. Ko ne voli japance može i Talismana sa novim 200ks motorom za te pare da pazari. A ako gledamo i nemce, Superb, Pasat, pa i Insignia, za iste ako ne i manje novca. Ne znam kako im se kreću cene u EU, ali mislim da ovo niko, osim neko ko baaaaš voli Tojotu neće kupiti.

ljAXE

pre 4 godine

Tojota Kamri je jos jedan legendaran automobil. Napravljen da se posle 15 godina prodavci polovnih automobila reklamiraju oglasom da na placu imaju Korole I Kamrije u odlicnom stanju. Mladi parovi zaobilaze sve napucane, bogato opremljene polovnjake i traze da im prodavac odmah pokaze Tojotin repertoar. Tojotini atmosferci su usavrsavani decenijama. Trose nesto vise ali su napravljeni da traju. Tojotini meniaci takodje. Njihov CVT se smatra najboljim. Elektronika brzo zastari i pojeftini pa kao sto neko rece “sada i Dacija od 16K evra ima upozorenje mrtvog ugla”. Ali ono sto mora da traje to su motor I meniac, i to je njihova filozofija. Posle 5 godina, kod normalnog vozaca, Tojota izgleda kao nova. Nema kap-po-kap ulja u garazi ispod auta. Nema lampice upozoranja za kojekakve senzore. Nema cudnog zvuka ispod poklopca motora, u alternatoru...Klima radi na maksimumu bez da motor promeni broj obrtaja ili da temperatura auta krene da raste. Sve one strahove koje smo razvili kod raznih proizvodjaca, decenijama, kod Tojote vam “izliju stravu”.

Ex Style

pre 4 godine

"Nešo brate, pa gde ti živiš? Zar ne vidiš da se u Srbiji samo Japanci voze, Izađi malo na ulicu ako ovde živiš, iznenadi ćeš se. Čobani po Sjenici voze Subaru zbog znamo čega oni malo sportskoj nastrojeni Honde R type i Nissan GTR, a po gradovima samo klize hibridi i strujaši. Kada nebih morao da idem na ulicu, a čitajući samo komentare ovde. Čovek bi pomislio da smo u Tokiju najmanje."
(ciga, 8. jun 2019 12:34)

Koliko sam ja video, u salonima Toyote je gužva od vlasnika ranijih dizel Toyota koji žure da ih što pre zamene za neki Toyota hibrid. I sad je toliko nestašica hibrida, a rokovi njihove isporuke su preko godinu dana, da sam danas video kako su Toyota prodajni savetnici prosto ubedjivali jednog starijeg vlasnika dizel RAV-a (koji je želeo odmah staro za novo) da malo sačeka sa kupovinom hibridne verzije i prosto su se utrkivali ko će mu reći što više prednosti tog dizela u odnosu na hibrida (te kažu taj dizel vam manje troši, jeftinije je održavanje, registracija dva puta manja ... ). Ali, on navalio, navalio, što u narodu kažu "K'o tele na šarena vrata", da su ga morali bukvalno isterati iz salona.

losmi

pre 4 godine

Prelep auto, ali kao i svi modeli iz ponude kuburi sa paketima opreme i doplatama da bi to bilo to...
Cena mi se takođe čini malo naduvanom, za manje od 30K mazda 6 koja je realno, mnogo lepša čak i od ovoga...jedino što nije hibrid...

kimi

pre 4 godine

Ko vama ljudi brani da kupite tu Toyotu, čemu napadanja drugih koji se ne slažu sa vama. No vrlo dobro znamo da ni vi nikada nećete kupiti taj auto, samo se pravite pametni.

Nebojsa

pre 4 godine

Kao neko ko inace vrlo ostro i sportski vozi, ne bih ipak nista imao protiv Camry-ja. Ako bih mogao lokalnim buzdovanima da konacno ja laicki objasnim da hibrid nema klasican cvt, vec planetarni sklop zupcanika koji spajaju sus motor, generator i el.motor; a da ga je po proncipu funkcionisanja najlakse uporediti sa cvt-om. Takodje maksimalna brzina je od proizvodjaca ogranicena na 180 km/h, mada je u praksi prebacuje. Potrosnja Camry-ja je slicna novom Rav4 sa istim pogonim, realnih 6-6.5 lit. I da, vozio sam novi Camry kod nas u Srbiji a ne u USA ili Australiji. Da je skup, jeste, da je zbog zapremine motora kod nas nepozeljan, jeste; nego je sreca da Toyota ima jos nekih trzista sem ovog naseg ultra razvijenog.

Ivan ZG

pre 4 godine

Netko reče da ovo nije auto za Europu. Da, ovo je auto baš za Europu. Toyota i sada tj. do sada kada je imala i dizele u ponudi je prodavala 75% hibridnih auta!!! Dizeli su činili negdje oko 8% prodaje npr. Aurisa.
Pokraj ovakvog hibrida dizel nema smisla. Da bi ovako išao (8.3 sec. do 100) morao bi imati barem 190 KS, a onda ne troši ispod 6 litara u gradu nego 8+. O ispušnim plinovima da i ne govorimo.
Zbog penalizacije ispušnih plinova pri kupnji novog auta obični 2,5 litreni benzinac bi u EU pa i u Hrv. koštao skoro kao hibrid tj. jedno 1000 € manje pa ga nitko ne bi kupovao. Ovako hibrid troši 50% manje u gradu i 30% manje van grada. Isti motor u težem i nearodinamičnijem RAV-u troši 6 u gradu i 6-9 van grada tako da ovdje vjerojatno troši 5-6 u gradu i 5-8 van grada. Nema dizela koji toliko malo troši i tako dobro ide.
Uz sve to ide garancija od 5 godina BEZ OBZIRA ne kilometražu, 10 godina na bateriju i poznata kvaliteta Toyote.
Svi koji uspoređuju Mazdu 6 i ovu Toyotu nisu shvatili da je u Toyoti raskoš prostora na zadnjim sjedalima i da je komfor vožnje na nivou Mercedesa E klase, a to je daleko ispred Mazde 6. Mani se Mazda 6 možda i najviše sviđa u klasi, ali bi rađe vozio ovaj Camry.

Mladen

pre 4 godine

Dobrodošli u 2019-u godinu svi vi koji i dalje mislite da za 35-40k evra može da se kupi premium nemac u ovoj klasi. Za iole bolje opremljen Bmw 3 ili Audi A4 dok poplaćaš kasko i registraciju računaj da je 55k evra minimum koji ćeš morati da izbrojiš. A oni ih namerno konfigurišu tako da te nateraju da naguraš dodatne opreme. Mislim da onu osnovnu verziju ne prodaju niti jednu.
Najveći problem ove Toyote je oskudna ponuda motora. Ova verzija više jednostavno ne prolazi kod evropljana. Inače jako kvalitetan i lep auto. Najzad i sjajan enterijer. Prva Toyota još od Avensisa prve generacije koja mi je kompletan paket.

Bora metilj

pre 4 godine

Cena je bezobrazluk. Premiujm mercedes za te pare. Kakva kruna, kakvi bakrači, nije ni do kolena A klasi sedan, čak iako je A klasa sedan pola metra kraća.
(Gorginac, 7. jun 2019 09:50)

A klasu kupuje samo onaj ko nije pre toga imao dodira sa MB. Onaj ko jeste zna da je A klasa ubedljivo najskuplji MB u odnosu sta nude za te pare.

Ali hajde idemo redom, cena A klase je ista kao i Camry. Da li ste nekada videli base varijantu A klase? Dodje vam nesto kao klot Golf koliko je jadna sve zajedno sa halogen farovima. Da bi ubacili i ole neke normalne opreme treba vam neki paket tipa Style ili jos bolje Progressive pa plus paketi opreme ili individualne opcije tipa navigacija jer sta ce vam ta dva ekrana ako nemate navigaciju i dodjete do cene oko 40 hiljada eura bez problema i to bez ikakvih sigurnosnih sistema zaboravite BSM, kros trafik, radar tempomat itd. takodje zaboravite na komfor kljuc i paljenje. Za sve to gledate negde 45 hiljada. Za A klasu koja je u klasi Golfa. Samo napred.

trener saradnik

pre 4 godine

Vozio sam zadnje 3 generacije Camry of 2010. Auto je neunistiv. Motor odlican.Potrosnja hybrid u gradu 4.5- 5.5L. voznja kreni stani mu zavrseno odgovara, gradski auto.Meksi za voznju of VW grupacije. Taksisti u NYC se kunu u auto. Ja sam vozio model 2014 sa 155000 milja,I radio je savrseno. kao da je tek razradjen.
Drzimo se pravila ako nisi probao nemoj komentarisiti. savrsen po snegu, krivudave puteve prosto jede.
reci pohvale za auto.
Reci kritike zasto se u Srbiji ne daju beneficije zA hybrid a u celom svetu se daje, to je neka 2ga tema.Zato smo za skidanje Dpf filtera xtra pametni,samo sto mi I nasa deca udisemo Taj vazduh

max

pre 4 godine

"Stručnjaci" uporedjuju Camry sa mercedesom A klase ili BMW serije 3..pa nj MB C klase nijs ni blizu Camry ni po jednom kriterijumu.Camry je velika limuzina koja pruža mnogo na otvorenom putu.Za ovu cenu ona je iziuzetno dobra kupovina i svakako bolja od bilo kog Nemca.E sad to što ego neće biti zadovoljen to je već tema za psihijatra,a ne auto industriju.

Knjigoslav

pre 4 godine

Iskreno svi strahovi koje leče Toyotini atmo motori i menjači prestaju sa hibridima. Drugi su to sklopovi, mnogo elektronike, skupe popravke. Biće to ok za 150000 km, a posle šalji dalje. Camry je napravljen za EU koja upravo vrši EUtanaziju dizela. Ekologije i zdravlja. Iz mnogo razloga to nije bitno kod nas. Izvore vode prodali, male reke uništili hidro elektranama, truju nas ugljem, mazutom i dizelima starim 15-20 godina bez filtera. Ko uopšte u Srbiji može pošteno da zaradi za tu suludu taksu za 2,5 motor?

MoX

pre 4 godine

Za komentatore koji kazu "za te pare ima da se kupi...", to se ne tice interesenata za ovaj model. Marketinskim recnikom, ovaj Camry je niche product i kao takav sigurno nece ni pokusati da nadje put do.mnogih kupaca.

NemanjaBB

pre 4 godine

Ostaje zal sto kod nas nema i novog Acorda, koji je na trzistu SAD veoma cenjen auto uz ovaj Camry. Uz Mazdu 6, kola koja kupite i vozite se bezbrizno.

Drnch

pre 4 godine

"..ako već hoće da daju 35-40k tu su već premium Nemci".
Za te pare dobijes nemacku "klotaru". Kod premium Nemaca sve se dodatno placa pa tako "premium" od 40K evra (ako nadjes takav) vrlo lako izadje na 65K. Uz isti motor i menjac. U tome je kvaka. Kod klot Tojote dobijes bar "pogonski" kvalitet na duze staze pa imas neku utehu.

Bagzi

pre 4 godine

Nesto mi sumnjiv podatak o max brzini. 180 mi bas malo. I ubrzanje je moglo da bude malo bolje. Inace meni prelp auto a o kvalitetu ne treba diskutovati.

rog

pre 4 godine

35.000 tojota, registracija 5 godina 3500e. Redovni obavezni servisi za 5 godina 3000€. Dakle 5 godina trosak 6500€. Bmw x3 2.0d sa brdo vise opreme od tojote, polovan, star 3-4 godine 30.000. Redovan servis 200€, registracija 350€. Za 5 godina troskovi 2750€. Sve i da naidje neki ozbiljan kvar, opet si u plusu. Posle 5 godina, tojota vredi 15.000€ a bmw 20.000€. Samo moje zapazanje.
(duke nukem, 07. jun 2019 13:16)

Dodjes do "polovan" i dalje ne citas. Porediti nov i polovan automobil van pameti.

Ostao ovde

pre 4 godine

Redovni obavezni servisi za 5 godina 3000€. Dakle 5 godina trosak 6500€. Bmw x3 2.0d sa brdo vise opreme od tojote, polovan, star 3-4 godine 30.000. Redovan servis 200€, registracija 350€. Za 5 godina troskovi 2750€. Sve i da naidje neki ozbiljan kvar, opet si u plusu. Posle 5 godina, tojota vredi 15.000€ a bmw 20.000€. Samo moje zapazanje. 
(duke nukem, 07. jun 2019 13:16) 
Kazes da je redovan servis za Toyotu 600evra?Molim te idi negde na pregled.Neko ti napricao price i ti poverovao.Da pogodim ko ti je idol.Rekao covek da su redovni servisi za 5 god.3000evra i ostade ziv.Svaka ti cast.

johny

pre 4 godine

Ne znam za ostalo, ali meni je ovaj enterijer (makar ovaj sa slike), top... Bas mi se svidja... I moderan i pregledan i lijepo uklopljen...

ultimatum

pre 4 godine

Vozim Camry 2007 2.4l benz +plin. Prešao 127000milja.
Za 10 godina koliko je kod mene radio samo male servise (lanac).
Zbog normalne vožnje jednom sam samo pomijenio pakne i prednje diskove, ostalo dvije zadnje i jednu prednju sijalicu. Ostalo na autu je fabričko! Ogromna ušteda na servisima i gorivu.
Stanje auta je vrhunsko. Da mi nije dosadilo da vozim isto auto toliko godina, ko zna kada bih ga promijenio. Jednostavno nemam drugog razloga.
Sljedeće nedelje testna vožnja novog. Nadam se da će ispuniti očekivanja, da će i on služiti nekoliko godina.

Knjigoslav

pre 4 godine

A ovo za krivudave puteve, kako ih jede Camry, da se nisam vozio, ne bih ni znao kolika je to baronija. Auto je veliki, za duga putovanja autoputevima, u krivinama nema šta da traži, ladja...

Biz

pre 4 godine

"mita mnogo pita"
Nisi ni procitao tekst. Ovaj model uopste nema benzinca u ponudi vec samo hibrid. Zbog toga je u startu skuplji za 3000 evra. No i pored toga mislim da je preskup. Doduse, rec je o najnovijem modelu pa ce cena za dvije, tri godine sigurno ici malo dole. No, bez obzira na to, u Srbiji ga niko nece kupiti, iako po komentarima izgleda da ce biti redovi pred salonima.

Koji je to auto bolji od Moskvica

pre 4 godine

Ovo se ovde u USA prodaje kao da je dzabe. Prosle godine su prodali preko 340,000 Camry u USA. Prodaja novog modela ide jako dobro. Ja sam ga vozio proslig vikenda na sluzbenom putu. U gradu smo kolega i ja sa prtljagom dobili 5.92l/100km (oko 40 mpg).
Kompanije za rentiranje kola vole kamri jer je jako pouzdan i lepo se odrzava.
Inace u USA najjeftiniji model je oko $20,000 (a moze i jeftinije na promocijama) dok je dobro opremljen model XSE ide od $25k do $32k.
Moji klinci jos malo pa pocinju da voze. Jedno od njih ce sigurno dobiti novi Camry kada napuni 16 godina (vec kidisu na moju Tacoma off-road pa moram da se odbranim nekako). Pouzdan auto, malo trosi, odlican prvi auto za tinedjera.

samo quake

pre 4 godine

@(duke nukem, 7. jun 2019 13:16)

2016. X3 2.0d za 25-30K eura, zdrava i realna kilometraza oko 100K km (ako uzmete sa manje kilometara to znaci da je vozen iskljucivo u gradu sto je losija opcia za dizel)
1. Nemate garanciju
2. Servis vam je svakih 10,000km na nasem gorivu jer je dizel,sem ako ne zelite probleme sa diznama, DPFom itd. a Camry servis ide na svakih 20,000km
3. Ne znam koliko vozite ali ja predjem 20K godisnje sto mu za X3 dodje dva servisa tj 400 eura sto na 5 godina izadje 2,000 eura. Camry servisirate za 100 Eura kod bilo koga stim sto cete izgubiti garanciju (kao i X3 sto je bez garancije) to mu dodje 500 eura za 5 godina
4. Potrosnja: X3 u nasim gradskim uslovima 7/8l premium eurodizela litara, Camry ce trositi 6/7l najjeftinijeg benzina. Razlika u ceni 15din po litru ali neka bude 10 za ovu racunicu u eurima: X3 2,300 Camry 1,900 eura
4. Moguce je da ce vas primerak X3 moze doci sa haolegim svetlima to morate da pazite. Sasvim je sigurno da necere imati komfornu opremu tipa elektricna sedista, nece imati nikakve sigurnosne tehnologije radarski tempomat, mrtav ugao, radarsko isparkiravanje, itd jer je to stara generacija X3. Camry ima mnogo vise opreme i jos bitnije moderniju tehnologiju
5. X3 je najprodavaniji automobil iz BMW game i posle 8 godina i 200,000km na satu on ce u Srbiji vredeti 12-14 hiljada eura ako je bas ocuvan jer je ponuda ogromna. Camry ce vredeti isto toliko posle 5 godina i 100,000 na satu jer niko nece tu kubikazu

Samokazem

pre 4 godine

"Performance is indeed an important thing, but comfort is also the most basic thing. Camry SE is capable of kicking more than 203 horsepower and capable of traveling with a maximum speed of 133 mph (214 km/h)" - from Google

Potvdjuje I video:

https://www.youtube.com/watch?v=Pt3nP7mIgEY

neca

pre 4 godine

Zbunjen sam konjažama! 1.8 benzin 100ks, 2.0 103ks dizel 1.8 80ks 2.0 88ks?! Malo je to za 2019. Nekako više odgovara sredini devedesetih prošlog veka. Možda je greška u tekstu, a da nije onda ne znam što su toliko slabi motori.
(bananamen, 07. jun 2019 19:07)
pa pise da su to podaci za model koji se prodavao 1984!

Milan

pre 4 godine

82 komentara na toyotu koju niko nije vozio?
Ja sam obožavao moj avensis ali camry nema smisla komentarisati pre nego se proba. Isprobao sam ovakav hybrid na RAV, napravili su ogroman pomak u funkcionisanju, sada je na nivou DSG. Cena mi deluje najveći problem

Ned

pre 4 godine

Licno sam uslikao pre neki dan Camry sa 980000km na satu 2014 godiste u Dubaiju. Toliko o pouzdanosti. Auto se gasi samo za servis, dva vozaca po 12 sati dnevno.

ciga

pre 4 godine

@trener saradnik
Ako se budemo držali pravila"bez vožnje nema komentara"ovaj portal može ladno da se ugasi. Većina nije niti će ikada voziti 99% vozila koje komentariše.Bilo je i pravilo, ne pravi se pametan zemo u tuđini.

moskovljanin iz Beograd

pre 4 godine

taxisti u moskvi prelaze po 150 000 bez ikakvih problema samo sa ulje i filter menjaju. iskreno koriste brnzince a ne hibride. Camry nije nikqkva zamena za Avensis. To je potpuno drugi model legendarni i u Americi, Rusiji a i u mnogim drugim zemljama. priblem je cena za hibrid i porez posto je motor od 2500 cc. U Rusiji ni Skoda ni Passat ni Mondeo ni Ford Taurus ništa ?išta ne moze da se meri sa njom .

Raja

pre 4 godine

Cena osnovne verzija Kamrija u Kanadi je oko $28,000 (oko 18,000 Eura). Vozio sam nekoliko godina stariji model. Na otvore nom putu je trosio oko 6 litara (4 clindra, 2.5 motor sa 154KS, automatic 6 brzina). Vrlo pouzdan, udoban, anemican, dosadan auto savrsenog kvaliteta. Posto sam sve autombile sa CVT menjacem skinuo sa liste, tako su I noviji modeli Kamrija nestali sa mog radara.

misa

pre 4 godine

Čudi me da je ovaj auto uopste u prodaji kod nas, ocigledno je da nije "pogodan" za nase trziste. U EU je ovakav model jeftin za registraciju jer tamo niko ne gleda kubikazu, pri kupovini se tamo dobiju fine subvencije tako da mu je i cena povoljna za svoju klasu. Osim ako se nekome bas svidi ovaj model, nema mnogo smisla kupiti ga u Srbiji

Venegor of Heselink

pre 4 godine

Sjajan auto. Umesto da se dobiju olakšice pri registraciji, ona košta 600+ evra. Da paradoks bude veći, razni polovni trovači tipa 1.9 TDI, dci, JTD, CDTI i ostali se bez problema registruju za male pare. Apsurd.

Ivan

pre 4 godine

Kad cete shvatiti da neke ne interesuju polovni kad gledaju ovakve nove automobile? Meni licno sve dok sam u mogucnosti ne pada na pamet i da kupujem nov auto. Sve na lizing 3 godine i onda vrati i uzmi neki novi.

Domingez

pre 4 godine

Evo da podijelim iskustvo iz prve ruke. Zivim u USA, u januaru sam kupio model 2019, paket LE, sa motorom od 2.5l,nije hibrid. 203KS. Auto koristim za svakodnevnu upotrebu, s tim da 4 dana u sedmici radim na dostavi. Predjenih oko 11000 KM, ne milja, prosjecna potrosnja ispod 8, vecinom radi klima, i auto dosta radi na leru. Na autoputu sam mjerio, na razdaljini od oko 50 KM, brzina oko 110 km/h, potrosnja oko 5 litara. Namjerno sam navodio nase mjere, jer sam tako podesio na kompjuteru. Cijena je oko $25k, ako bi se kupovalo za gotovinu. Ovo mi je inace prva Toyota, i za sada sam prezadovoljan, vidjecemo sta vrijeme nosi. Tesko je porediti USA i Evropu u pogledu izbora auta, ali ovdje gdje zivim su ubjedljivo najbrojnija azijska, mrtva trka Toyota i Honda za prvo mjesto.

hibrid

pre 4 godine

Grandland X Hybrid4.
Autonomija kretanja koristeći isključivo električnu energiju iznosi 52 kilometra po WLTP protokolu.
Grandland X Hybrid4 koristi sistem koji čine jedan SUS agregat (1,6 PureTech) i dva elektromotora (po jedan na svakoj osovini). Ukupna snaga ovakvog hibridnog pogona iznosi 300 “konja”, uz naravno prenos snage na na sve točkove.
Opel navodi da je potrošnja u kombinovanom ciklusu vožnje prema WLTP protokolu samo 1,6 litara benzina.

duck

pre 4 godine

Da kupujem limuzinu bez razmisljanja bih se odlucio za Camry.Pre sve svega dolazi iz kompanije koja pravi pouzdane i kvalitetne automobile i tu nema greske. na testovima je ocenjen kao vrlo udoban. I na kraju,nije A6 Eklasa ili 5ica ,ovo je isto tako dobro ali je nesto malo drugacije i ne vidja se cesto

samo Toyota

pre 4 godine

Toyota je zakon. Pojam pouzdanosti i kvaliteta. Promenio sam ih četiri komada za poslednjih 15-ak godina i bez ikakvoh problema prešao sa njima skoro 300 hiljada kilometara.

Braca

pre 4 godine

Informacije nisu bas najtacnije Camry postoji vec vise od 20 godina i nije zamena za avensis. Tojota ima aygo, yaris, corola, matrix, (Carina - prestala da se proizvodi) avensis, camry i avalon od automobila. Neke sportske modele. Ostalo su, Van, cross i SUV varijante. Avalon je najvisa klasa tojotinih automobila i znatno iznad Camry.

Knjigoslav

pre 4 godine

Vozio sam se u podosta Camy-ija, ovde se uglavnom voze kao taksi i porodično vozilo. Skupi su, ali traju. Naravno hibrida bez, cvt kad rikne to je hiljadarka, ali uz malo sreće tek na 300000. Naravno u Srbiji ta pravila ne važe, nema dovoljno servisa...

Goran

pre 4 godine

Camry je model koji se u US prodaje već decenijama i nema nikakve veze sa Avensisom!! U USA se vozi gotovo identičan auto ali ima više verzija hibridnog pogona. Toyota Camry sa Hondom Accord je ubedljivo najkvalitetniji auto na svetu, naravno u svojoj kategoriji. Ko može, definitivno treba da kupi ovaj auto i uživa u njemu bar narednih 10 do 15 godina, uz redovno održavanje

Lemi

pre 4 godine

...
Skup, na nivou Superba, a u svemu ispod Superba.
...
(Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dejan L, 8. jun 2019 02:59)

Aaaaaaa... oplakah komentar!!!
Ne zna se koji deo recenice je smesniji, ja l' prvi - ja l' drugi :)

kolega

pre 4 godine

Živim u Emiratima. Juče u taksiju (Camry naravno) pitam vozača na koliko menja ulje. Kaže na 15.000, tj. na svakih 22-25 dana. Ako zakasni na servis, plaća ga sam. Auto voze dva vozača, smena je 12 sati. Taj auto se ne gasi, uz jedan neralno robovski rad vozača.

Dragan Miladinovic

pre 4 godine

Mene ne brine relativno slabo ubrzanje jer to ipak može prilično da se razlikuje u praksi. Toyotini hibridi su sjajni jer zaista u praksi postižu jako malu potrošnju, a ni cena nije strašna obzirom na veličinu auta. Ipak, ne verujem da mogu da budu popularni kod nas zbog zapremine motora koja prelazi 2l.

Ivan ZG

pre 4 godine

EAT8

Ti si pobrkao babe i žabe. Ja sam tvrdio da ovaj hibrid troši manje od istog takvog motora bez hibridnog sklopa i manje od dizela da je ostao. A ti našao neki dostavni auto tzv. Proace City Verso koji je u stvari prepakirani Berlingo tj. Proace Rifter i onda tvrdiš da on troši 3 dcl. goriva manje.
Kakve to veze ima sa jednom velikom limuzinom i što si htio time dokazati?
Uostalom sumnjam da taj Proace Verso ubrzava za 8 sekundi do 100.
Poanta je da niti jedan dizel u velikom autu usporedivog ubrzanja ( a to znači jedno 190 KS najmanje) ne troši manje od ovog hibrida u prosjeku. Za očekivati je da troše oko 8 u gradu i 6-7 van grada, a to je 2 litre više u gradu od hibrida i 1 litru manje na autocesti.
Za one koji još ne znaju toyotini hibridi su najpouzdaniji auti sa SUS motorima na cesti. Ne kvare se ni mjenjači, niti troše ulje...
Navodno se jedan pokvario, ali ja to ne vjerujem. Šalu na stranu, njihovi hibridi prolaze po milijun kilometara sa prvim motorom i prvom baterijom!!!?

Baba Džora

pre 4 godine

Evo deco ja vama nešto da kažem, jer ste, cini mi se u 80% slucajeva promašili temu:

Ovo je strava auto! Za kolegu iz Emirata, da potvrdim da sam u Dubaiju pre mesec dana bio šokiran dominacijom Toyote. Znaci 70% Toyota, 20% Nissan, Honda, Hyundai i 10% sve ostalo. Znaci evropski proizvodjaci žešca statisticka greška...

50% vozila na ulicama su taksiji, a od toga 80% Camry. Arapima potrošnja i nije bitan faktor, ali noviji su cesto hibridi.

Mene ovaj auto privukao na sajmu u ženevi, jer za 40kCHF može da se kupi nov, sasvim dobro opremljen. Da vam pricam malo koliko košta BMW 5-ca, E klasa ili A6 i gde možete da isprobavate njihovih 6-7 sec ubrzanja do 100-ke? Pošto su Evropljani dugo bili u ludilu za opremom performansama, Toyota, a i drugi proizvodjaci su se u poprilicnoj meri povukli. Sad kad potrošnja i ekologija sve više igraju ulogu, Toyota bez mnogo ulaganja ubacuje Camry na EU tržište. Baš me interesuje kako ce eksperiment uspeti. Po Cirihu se pojavljuju prvi Camry taksiji, vreme je da zamene one Priuse prve generacije koji se još voze (izgleda im se nešto ne kvari CVT i hibridni pogon ;o))

pozzz iz Vancouvera

pre 4 godine

Camry 2019 u Canadi pocinje u najslabijoj opremi od oko 18.500€ sa Toyota Safety Sence, parkirnom kamerom, osmobrzinskim automatikom, 6 zvučnika i 7” displej-om
Kakve su ovo cene u srbistanu nikako mi nije jasno?!?

Lemi

pre 4 godine

Ovaj auto,svakako nije racionalno uložen novac,jer ste tačno platili, ono što ste dobili,....
(Jarić T Živadin, 7. jun 2019 10:29)

Sine Zivadine, skoro pa si ubo definiciju racionalno ulozenog novca :)