Ponedeljak, 20.05.2019.

10:00

Škoda Superb dobija "kros" verziju – stiže Scout VIDEO

Izvor: B92

Škoda Superb dobija "kros" verziju – stiže Scout VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

28 Komentari

Sortiraj po:

imamo 2 Jokera - ni jedan ne igra fudbal

pre 4 godine

@cune: ako cemo tako da gledamo niti je Mercedes, niti BMW a pogotovo ne Audi. To što imaju naduvane cene, ne znači da su premijum automobili. Mercedesova S klasa može da bude premiju i S klasa u Majbah varijanti. Sva ostale klase ne dele skoro ništa od komponenti i opreme sa S klasom. Kod BMWa slicna situacija, stim sto im je glavni kompjuter jos jadniji od Mercedesa. Glavni kompjuter za Audija ove generacije razvija Skoda. Od Nemaca moze samo Porše.
Jedini pravi premiju modeli su Bentli, Rols, Aston Martin, Jaguar, Range Rover i Maserati koji su od početka koncepirani kao ekskluzivni automobili premiju klase.

garaza

pre 4 godine

@Anastasije slazem se sa svim sto si rekao, passat b5.5 najlepsi I najbolji ikada u gradu mi trosi 4.5 a na otvorenom 2.3 a ponekad i vraca u rezervoar gorivo, jednom sam nasuo 5l od beograda do beca, stigao tamo u rezervoaru ostalo 5,3l. Passat b5.5 jos u karavanskoj verziji, biser koji nikada nece biti star I jeftin!

posmatrač

pre 4 godine

Mislim da zaista nije realno porediti Škodu i Audi, pošto Audi ipak pripada premijum klasi, ali Škoda i WV mogu da se porede, pošto su razlike tu ipak mnogo manje. Škoda ide na foru ponude više prostora i tu neku veću praktičnost, za nešto manje novca, i kome je to bitno, onda verovatno nema dileme. Ko sa druge strane insistira na jačem brendu, spreman je i da plati tu razliku, koja se u suštini svodi na jaču značku i nešto kvalitetnije materijale u kabini (tapacirung i oplata). I to je to. U pouzdanosti i motorizaciji, sem na nekom samom vrhu ponude, nema neke razlike. Meni lično, kod Škode najviše smetaju ta tvrda sedišta, i smatram ih najneudobnijim, od svih u kojima sam sedeo tokom vožnje. A sedeo sam u mnogima. Pri tom naravno ne mislim na neku neudobnost u vožnji zbog tvrdog vešanja vozila, već zbog neudobnog i tvrdog sedišta, što ume baš da zamara. Na primer, voziti Civic i Oktaviju nekoliko sati, razlika je k’o nebo i zemlja. Iz Civic-a izađeš i pomisliš - mogao bih još, bez problema, a iz Oktavije kada god da izađeš, pomisliš - dosta je bilo. Mada, možda ima ljudi koji i to više vole. Čuo sam komentare nekih, kako vole tvrda sedišta, pošto se boje da ih mekana ne uspavaju tokom vožnje.

vRS

pre 4 godine

vozam Octaviu vRS 2015ta godina...i zadovoljan sam...ali zato jer mi je A5 i BMW 4,sa jacom opremom bili skupi...
htio sam auto sa 5im vratima...
da sad kazem da je Octavia bolja od ta dva...nije..ali nije sad ni losa,potegne a i izgleda dobro...(black edition)

grobar

pre 4 godine

Sedeo u top verziji superba na sajmu, kao i u manje vise svim ostalim konkurentskim vozilima, i utisak je vise nego pozitivan. Samo bas premijum brendovi, poput audija, mecke, bmwa, leksusa, volvoa i slicno su iznad, a veliku vecinu realne konkurencije sije po kvalitetu izrade, zavrsnoj obradi i prostranosti.

ac

pre 4 godine

frend mi ima skodu fabiju 2011god i mogu reci da je daleko daleko bolji od golfa 6 pocev od linije,motora,eterijera pa do upravljivosti..trenutno na trzistu nema boljeg auto od skode..

Anastasije

pre 4 godine

Isplativije je za iste novce kupiti 6 polovnih Pasata B5.5 1.9TDI karavana koji imaju isti prostor, istu fleksibilnost tog prostora, istu prakticnost i jeftiniju eksploataciju. Kada jean umre nastaviti sa sledecim i tako dok ovaj zadnji ne postane oldtimer i proda se za velike novce.

bole

pre 4 godine

DS@ ti buraz niti si provozao superba niti imas a6 c7 mislim svaki lajik da pogleda ta dva automobila 2012-2015god videce da ni blizu nisu a ne isti kvalitet materijala ili sedista pa sedista su samo nebo i zemlja tako da prijatelju sedu tu di si jer za bolje nisi..

poca

pre 4 godine

@vuk

Zar da bolujem od kompleksa automobila sa 4 O? Pre svega govorim ti kao neko ko je probao A6 2018, Superba 2018 i Pasata 2018 jer sam hteo uzeti auto koji mi daje ulozeno/vraceno. Za razliku u ceni izmedju skode i audija koji su mi ponudili mogao sam uzeti 2 skode skoro. Taj superb kojeg prozivas i iz nekog razloga ne volis je izuzetan auto za taj novac. Igrom slucaja moj prijatelj je prodao Audi Q7 2017 i uzeo Kodiaqa VRS i mislis da je razlika, kako kazes ogromna? Pa i nije bas kad i u dzepu ostane 30k E. Probaj navedeni auto pa komentarisi, pozdrav

DC

pre 4 godine

@Vuk: Nikada nisam posedovao Skodu, a ovu generaciju Superba sam nekoliko puta provozao u L&K i Sport verzijama. Posto privatno vozim A6 C7 3.0 Tdi Avant quattro sa trenutno nesto ispod 80.000km i puno dodatne opreme, mislim da moje misljenje moze biti merodavno.
Evo ovako: Superb u jacim paketima opreme koristi potpuno ista sedista kao sto su u A6 sportska (dodatna oprema), s time sto Superb nudi mogucnost preklapanja suvozackog. Oplata na vratima je potpuno identicna, osim najgornjih desetak cm uz prozor, a ni ovaj deo se ne razlikuje po kvalitetu vec samo dizajnom. Volan i salteri uz volan su identicni. Takodje rukohvati iznad vrata, otvori za ventilaciju napred, suncobrani, centralni retrovizor, prekidaci za farove, prozore i jos stosta. Instrumenti se razlikuju kao i multimedia i klima - kod Superba preuzeto sa VW. Zadnje sediste je identicno sa mojim. Apsolutno nema razlike u kvalitetu materijala. Medjutim Superb nudi ogroman prostor na zadnjem sedistu i u prtljazniku gde A6 ne moze ni prici.
Za nekog kome 2.0Tdi ili TSi zadovoljavaju potrebe, a u pogledu snage oba su i vise nego dovoljni, Superb je po meni bolje resenje nego A6 C7. Ukoliko se radi samo o prednjem pogonu, tu onda nema diskusije jer ne bih kupio Audi sa uzduzno postavljenim motorom i samo prednjom vucom. A6 pravi razliku kada se u kombinacuju ukljuce veliki motori (cetvoroclindricni nikada nece biti kultivisan kao 'sestak'), quattro, te visoka tehnologija koja se i kod A6 doplacuje.

borislav

pre 4 godine

Sesti u superb i sesti u pasata pa u a6 ti je kao trotinet,bicikl pa motor..ne mozes porediti ta tri automobila isto kao i oktaviju i golfa..ono sto sad izadje u audiju od opreme ili tehnologije tek za 5-10godina izadje u wv i skodi,audi su automobili napredne tehnologije dok je skoda i wv standard...a4 je bolji u svemu od superba a ne jos a6..
Za svoje novce kupujes sta zelis i to je tvoj izbor naravno,koliko ces platiti i sta ces uzeti to zavisi od osobe do osobe ali i od debljine novcanika,miniven,kupe,limuzina,karavan ili suv ali posle tog tvog izbora ubedjivati druge da je to naj bolji moguci izbor je apsurd a pogotovo uporedjivati jednu skodu sa jednim audijem,delovi,enterijer,motori pa ni tehnologija nisu ni priblizno isti..Svi mi realno znamo gde su na skali kvaliteta nasi ljubimci ali vecina malo vise preteruje u preuvelicavanju,svakoj majci je svoje dete naj bolje a tako i vozacu njegov auto..

nedostizni

pre 4 godine

Znaci enterijer isti, samo je nova digitalna instrument tabla
(skijas, 20. maj 2019 12:59)

Zapravo ni to nije novo jer je moglo da se poruči kao dodatna oprema (virtuelni kokpit) po ceni od 360€. Možda je sada standard?

speki

pre 4 godine

haaahaaahaaaaa dali ce skoda da uzme parce kolaca audiju i wv ili obrnuto sasvim je ne bitno sve ide u istu kasu..da kazemo ovako skoda je auto koji nikada nece stici audija kao sto ga nece stici ni wv iz prostog razloga sto je audi premijum a skoda i wv nesta sasvim drugo,ko ima para vozi audija a ko nema a misli da ima vozi oktaviu ili superba i ubedi sebe da je to isto,slicnije je pasat i superb nego audi a6 i superb mislim audi je i za pasata svemirski brod a ne za jednu skodu superb,u evropi a i kod nas naj vise ima srednje i nize klase stanovnistva tj platne moci pa iz tog razloga ima kupaca koji ce kupovati radije skodu ali oni malo imucniji kupuju prave ladje na drumu,da se razumemo skoda nije uopste los auto po mene je bolji od vecine japanaca i korejanaca pa cak i od opela,renoa,dacije a vec pezo i citroen je malo visa klasa ali porediti je sa audijem to je smejurija,sa audijem poredis bmw i mercedes a ne skodu.. ovo poredjenje je ko porediti iphon ili samsung sa vivax-som ili teslom ne moze se porediti..

cune

pre 4 godine

@vuk
Pusti njega, on vozi Citroen. Šta uopšte možeš da raspravljaš sa nekim ko danas vozi Citroen i truje ovuda kako je to ubedljivo najbolji automobil na planeti. To dovoljno govori o njemu.

vuk

pre 4 godine

@ kako da ne
Vi izgleda da niste nikada seli a jos manje vozili Audi a6 i Skodu koju toliko glorifikujete. Ta dva automobila su slicna utoliko sto imaju po 4 tocka. Nista tu nije isto postovani gospodine. Ista prica kada se poredi Octavia i Golf. Mozda ste laik sto se tice poznavanja auto industrije pa jednostavnim poredjenjem cena i dimenzija poredite neuporedivo. Niti je Octavia golf, jos je manje Passat kome je upravo Superb paralela. I opet je Superb inferioran u poredjenju sa Passatom. Predlazem da ih sve probate jer cete tek tada moci da date realan komentar. Skode su izgleda pravljene za takve kao ste vi, kupite Skodu i tesite se da je to u stvari Audi samo sa drugim logom....

štićenik Palmotićeve

pre 4 godine

"business ambition komercijalita ili
priprema za radio ili
moron ili
ne znam vise koliko imaste nikova;

Vi izgleda imate velikih problema,čim Škodu toliko mrzite,ili nemate novca da je kupite ili imate kolektivnu ,,Mržnju" posmatrano sa moje strane kao psihologa.Sumnjam na možda i opsesivno kompulzivni poremećaj...
Molim redakciju da objavi komentar jer nije fer da objavljujete komentare onih koji samo vredjaju,kleveću i slično.Ja sam ponosan što volim Škodu,neka zna moron,ponosan!"
(Ljubitelj Škode a ne prodajni savetnik kako me nazivaju, 20. maj 2019 12:49)

Slagao bih Vas kada bih rekao da ja znam koje sve nikove koristim ... Moje (neko nestručno) razumevanje je da za smisao komentara bitan sadržaj samog komentara, a ne ostavljeni nik (pa više gledam šta napišem kao komentar. nego kako potpišem). Ali, očito je da grešim, bar kada je škoda u pitanju ... Pa i za onaj neiskazani PDV u cenovnicima. Jedinstven primer u istrajnosti kršenja zakona, koji traje godinama (duže od decenije). Drugome bi odavno bio katanac na vratima za tako nešto ... Sreća "njihova" pa nisam baš neki "pacijent", pa da se i "pozabavim" tim problemom.

kako da ne

pre 4 godine

Samo neka Skoda nastavi. Ko pazari Audi pored Skode, a Skoda ima predstavnika u toj klasi treba dobro da se razmisli jer motorizacija ista, prednji pogon su, eto Skoda nema bas istu kolicinu luksuza, mada u dobroj opremi je i ona dobra. Za neki A6 sa super opremom vam treba 60.000, uzmite Superb za 40.000. Takodje super oprema, isti motor, isti delovi, oba su prednja vuča ili ako su 4x4 slicno je. Ustedeli 20.000, a imate slican auto. Sto se prostora tice tu ste i ispred A6. Oktavia je vec vise konkurent Pasatu, jeste i Superb ali Superb je ipak malo veci. Oktavia je oduzela ogromno parče kolača Pasatu, ali i Golfu koji nikako nije klasa sa Oktavijom, ali su slicne cene pa mnogi pazare auto sa vise prostora za slican novac. Skoda kako ide krenuce da uzima prodaju i Audiju, pa ce se posle VW zapitati :)

Ljubitelj Škode a ne prodajni savetnik kako me nazivaju

pre 4 godine

business ambition komercijalita ili
priprema za radio ili
moron ili
ne znam vise koliko imaste nikova;

Vi izgleda imate velikih problema,čim Škodu toliko mrzite,ili nemate novca da je kupite ili imate kolektivnu ,,Mržnju" posmatrano sa moje strane kao psihologa.Sumnjam na možda i opsesivno kompulzivni poremećaj...
Molim redakciju da objavi komentar jer nije fer da objavljujete komentare onih koji samo vredjaju,kleveću i slično.Ja sam ponosan što volim Škodu,neka zna moron,ponosan!

steta

pre 4 godine

@ Ziks

skoda je u novom pocetku pravila odlicne automobile za odlicnu cenu, bas onako kako i treba, pouzdano od a do b i zdravo, danas to nije vise tako,,

Žiks

pre 4 godine

Škoda poslednjih godina pravi odlične automobile. Motore imaju od WV, a dizajn su popravili i to mnogo. Ali su relativno i skupi u malo boljim opremama jer u osnovnoj opremi ne daju ništa, baš je što se kaže klot. Octaviju u dizel varijanti sa je već od 21-22k € a tu već može da se uzme SUV kao što su Kadjar, Tuscon, Sportage, Vitara i to u odličnoj opremi.
Ali nema šta Škoda je napredovala.

business ambition komercijalita

pre 4 godine

Mislim da je za gradjane Srbije daleko veća vest da je objavljen cenovnik za novu Scalu, koja sa TSI 115 startuje sa samo 15.804 ( a TDI 115 jedva 3.000 više). Naravno, ima i cenovnik opcionala (kao i do sada, suprotno zakonima Srbije, samo bez PDV-a), iz koga sledi da doplata na navigaciju iznosi ( sa PDV ) jedva oko 1.500, plus-minus „malo“ (zavisno da li je Ambition ili Style). Klasično ludilo uvoznika se nastavlja, pa za Ambition može da se pročita i da ima bočne vazdušne jastuke i zavese, ali, to isto ćete naći i kao opciju kod Ambition (370+PDV). Takodje, iz cenovnika vozila i opcionala ne možete zaključiti ni da li serijski ima ili nema AEB i/ili ACC ili je to opcija (jer to nije u cenovniku opcija, mada ACC postoji u tamo dostupnom katalogu).

business ambition komercijalita

pre 4 godine

Mislim da je za gradjane Srbije daleko veća vest da je objavljen cenovnik za novu Scalu, koja sa TSI 115 startuje sa samo 15.804 ( a TDI 115 jedva 3.000 više). Naravno, ima i cenovnik opcionala (kao i do sada, suprotno zakonima Srbije, samo bez PDV-a), iz koga sledi da doplata na navigaciju iznosi ( sa PDV ) jedva oko 1.500, plus-minus „malo“ (zavisno da li je Ambition ili Style). Klasično ludilo uvoznika se nastavlja, pa za Ambition može da se pročita i da ima bočne vazdušne jastuke i zavese, ali, to isto ćete naći i kao opciju kod Ambition (370+PDV). Takodje, iz cenovnika vozila i opcionala ne možete zaključiti ni da li serijski ima ili nema AEB i/ili ACC ili je to opcija (jer to nije u cenovniku opcija, mada ACC postoji u tamo dostupnom katalogu).

Žiks

pre 4 godine

Škoda poslednjih godina pravi odlične automobile. Motore imaju od WV, a dizajn su popravili i to mnogo. Ali su relativno i skupi u malo boljim opremama jer u osnovnoj opremi ne daju ništa, baš je što se kaže klot. Octaviju u dizel varijanti sa je već od 21-22k € a tu već može da se uzme SUV kao što su Kadjar, Tuscon, Sportage, Vitara i to u odličnoj opremi.
Ali nema šta Škoda je napredovala.

DC

pre 4 godine

@Vuk: Nikada nisam posedovao Skodu, a ovu generaciju Superba sam nekoliko puta provozao u L&K i Sport verzijama. Posto privatno vozim A6 C7 3.0 Tdi Avant quattro sa trenutno nesto ispod 80.000km i puno dodatne opreme, mislim da moje misljenje moze biti merodavno.
Evo ovako: Superb u jacim paketima opreme koristi potpuno ista sedista kao sto su u A6 sportska (dodatna oprema), s time sto Superb nudi mogucnost preklapanja suvozackog. Oplata na vratima je potpuno identicna, osim najgornjih desetak cm uz prozor, a ni ovaj deo se ne razlikuje po kvalitetu vec samo dizajnom. Volan i salteri uz volan su identicni. Takodje rukohvati iznad vrata, otvori za ventilaciju napred, suncobrani, centralni retrovizor, prekidaci za farove, prozore i jos stosta. Instrumenti se razlikuju kao i multimedia i klima - kod Superba preuzeto sa VW. Zadnje sediste je identicno sa mojim. Apsolutno nema razlike u kvalitetu materijala. Medjutim Superb nudi ogroman prostor na zadnjem sedistu i u prtljazniku gde A6 ne moze ni prici.
Za nekog kome 2.0Tdi ili TSi zadovoljavaju potrebe, a u pogledu snage oba su i vise nego dovoljni, Superb je po meni bolje resenje nego A6 C7. Ukoliko se radi samo o prednjem pogonu, tu onda nema diskusije jer ne bih kupio Audi sa uzduzno postavljenim motorom i samo prednjom vucom. A6 pravi razliku kada se u kombinacuju ukljuce veliki motori (cetvoroclindricni nikada nece biti kultivisan kao 'sestak'), quattro, te visoka tehnologija koja se i kod A6 doplacuje.

štićenik Palmotićeve

pre 4 godine

"business ambition komercijalita ili
priprema za radio ili
moron ili
ne znam vise koliko imaste nikova;

Vi izgleda imate velikih problema,čim Škodu toliko mrzite,ili nemate novca da je kupite ili imate kolektivnu ,,Mržnju" posmatrano sa moje strane kao psihologa.Sumnjam na možda i opsesivno kompulzivni poremećaj...
Molim redakciju da objavi komentar jer nije fer da objavljujete komentare onih koji samo vredjaju,kleveću i slično.Ja sam ponosan što volim Škodu,neka zna moron,ponosan!"
(Ljubitelj Škode a ne prodajni savetnik kako me nazivaju, 20. maj 2019 12:49)

Slagao bih Vas kada bih rekao da ja znam koje sve nikove koristim ... Moje (neko nestručno) razumevanje je da za smisao komentara bitan sadržaj samog komentara, a ne ostavljeni nik (pa više gledam šta napišem kao komentar. nego kako potpišem). Ali, očito je da grešim, bar kada je škoda u pitanju ... Pa i za onaj neiskazani PDV u cenovnicima. Jedinstven primer u istrajnosti kršenja zakona, koji traje godinama (duže od decenije). Drugome bi odavno bio katanac na vratima za tako nešto ... Sreća "njihova" pa nisam baš neki "pacijent", pa da se i "pozabavim" tim problemom.

steta

pre 4 godine

@ Ziks

skoda je u novom pocetku pravila odlicne automobile za odlicnu cenu, bas onako kako i treba, pouzdano od a do b i zdravo, danas to nije vise tako,,

Ljubitelj Škode a ne prodajni savetnik kako me nazivaju

pre 4 godine

business ambition komercijalita ili
priprema za radio ili
moron ili
ne znam vise koliko imaste nikova;

Vi izgleda imate velikih problema,čim Škodu toliko mrzite,ili nemate novca da je kupite ili imate kolektivnu ,,Mržnju" posmatrano sa moje strane kao psihologa.Sumnjam na možda i opsesivno kompulzivni poremećaj...
Molim redakciju da objavi komentar jer nije fer da objavljujete komentare onih koji samo vredjaju,kleveću i slično.Ja sam ponosan što volim Škodu,neka zna moron,ponosan!

vuk

pre 4 godine

@ kako da ne
Vi izgleda da niste nikada seli a jos manje vozili Audi a6 i Skodu koju toliko glorifikujete. Ta dva automobila su slicna utoliko sto imaju po 4 tocka. Nista tu nije isto postovani gospodine. Ista prica kada se poredi Octavia i Golf. Mozda ste laik sto se tice poznavanja auto industrije pa jednostavnim poredjenjem cena i dimenzija poredite neuporedivo. Niti je Octavia golf, jos je manje Passat kome je upravo Superb paralela. I opet je Superb inferioran u poredjenju sa Passatom. Predlazem da ih sve probate jer cete tek tada moci da date realan komentar. Skode su izgleda pravljene za takve kao ste vi, kupite Skodu i tesite se da je to u stvari Audi samo sa drugim logom....

vRS

pre 4 godine

vozam Octaviu vRS 2015ta godina...i zadovoljan sam...ali zato jer mi je A5 i BMW 4,sa jacom opremom bili skupi...
htio sam auto sa 5im vratima...
da sad kazem da je Octavia bolja od ta dva...nije..ali nije sad ni losa,potegne a i izgleda dobro...(black edition)

grobar

pre 4 godine

Sedeo u top verziji superba na sajmu, kao i u manje vise svim ostalim konkurentskim vozilima, i utisak je vise nego pozitivan. Samo bas premijum brendovi, poput audija, mecke, bmwa, leksusa, volvoa i slicno su iznad, a veliku vecinu realne konkurencije sije po kvalitetu izrade, zavrsnoj obradi i prostranosti.

garaza

pre 4 godine

@Anastasije slazem se sa svim sto si rekao, passat b5.5 najlepsi I najbolji ikada u gradu mi trosi 4.5 a na otvorenom 2.3 a ponekad i vraca u rezervoar gorivo, jednom sam nasuo 5l od beograda do beca, stigao tamo u rezervoaru ostalo 5,3l. Passat b5.5 jos u karavanskoj verziji, biser koji nikada nece biti star I jeftin!

poca

pre 4 godine

@vuk

Zar da bolujem od kompleksa automobila sa 4 O? Pre svega govorim ti kao neko ko je probao A6 2018, Superba 2018 i Pasata 2018 jer sam hteo uzeti auto koji mi daje ulozeno/vraceno. Za razliku u ceni izmedju skode i audija koji su mi ponudili mogao sam uzeti 2 skode skoro. Taj superb kojeg prozivas i iz nekog razloga ne volis je izuzetan auto za taj novac. Igrom slucaja moj prijatelj je prodao Audi Q7 2017 i uzeo Kodiaqa VRS i mislis da je razlika, kako kazes ogromna? Pa i nije bas kad i u dzepu ostane 30k E. Probaj navedeni auto pa komentarisi, pozdrav

nedostizni

pre 4 godine

Znaci enterijer isti, samo je nova digitalna instrument tabla
(skijas, 20. maj 2019 12:59)

Zapravo ni to nije novo jer je moglo da se poruči kao dodatna oprema (virtuelni kokpit) po ceni od 360€. Možda je sada standard?

Anastasije

pre 4 godine

Isplativije je za iste novce kupiti 6 polovnih Pasata B5.5 1.9TDI karavana koji imaju isti prostor, istu fleksibilnost tog prostora, istu prakticnost i jeftiniju eksploataciju. Kada jean umre nastaviti sa sledecim i tako dok ovaj zadnji ne postane oldtimer i proda se za velike novce.

kako da ne

pre 4 godine

Samo neka Skoda nastavi. Ko pazari Audi pored Skode, a Skoda ima predstavnika u toj klasi treba dobro da se razmisli jer motorizacija ista, prednji pogon su, eto Skoda nema bas istu kolicinu luksuza, mada u dobroj opremi je i ona dobra. Za neki A6 sa super opremom vam treba 60.000, uzmite Superb za 40.000. Takodje super oprema, isti motor, isti delovi, oba su prednja vuča ili ako su 4x4 slicno je. Ustedeli 20.000, a imate slican auto. Sto se prostora tice tu ste i ispred A6. Oktavia je vec vise konkurent Pasatu, jeste i Superb ali Superb je ipak malo veci. Oktavia je oduzela ogromno parče kolača Pasatu, ali i Golfu koji nikako nije klasa sa Oktavijom, ali su slicne cene pa mnogi pazare auto sa vise prostora za slican novac. Skoda kako ide krenuce da uzima prodaju i Audiju, pa ce se posle VW zapitati :)

borislav

pre 4 godine

Sesti u superb i sesti u pasata pa u a6 ti je kao trotinet,bicikl pa motor..ne mozes porediti ta tri automobila isto kao i oktaviju i golfa..ono sto sad izadje u audiju od opreme ili tehnologije tek za 5-10godina izadje u wv i skodi,audi su automobili napredne tehnologije dok je skoda i wv standard...a4 je bolji u svemu od superba a ne jos a6..
Za svoje novce kupujes sta zelis i to je tvoj izbor naravno,koliko ces platiti i sta ces uzeti to zavisi od osobe do osobe ali i od debljine novcanika,miniven,kupe,limuzina,karavan ili suv ali posle tog tvog izbora ubedjivati druge da je to naj bolji moguci izbor je apsurd a pogotovo uporedjivati jednu skodu sa jednim audijem,delovi,enterijer,motori pa ni tehnologija nisu ni priblizno isti..Svi mi realno znamo gde su na skali kvaliteta nasi ljubimci ali vecina malo vise preteruje u preuvelicavanju,svakoj majci je svoje dete naj bolje a tako i vozacu njegov auto..

speki

pre 4 godine

haaahaaahaaaaa dali ce skoda da uzme parce kolaca audiju i wv ili obrnuto sasvim je ne bitno sve ide u istu kasu..da kazemo ovako skoda je auto koji nikada nece stici audija kao sto ga nece stici ni wv iz prostog razloga sto je audi premijum a skoda i wv nesta sasvim drugo,ko ima para vozi audija a ko nema a misli da ima vozi oktaviu ili superba i ubedi sebe da je to isto,slicnije je pasat i superb nego audi a6 i superb mislim audi je i za pasata svemirski brod a ne za jednu skodu superb,u evropi a i kod nas naj vise ima srednje i nize klase stanovnistva tj platne moci pa iz tog razloga ima kupaca koji ce kupovati radije skodu ali oni malo imucniji kupuju prave ladje na drumu,da se razumemo skoda nije uopste los auto po mene je bolji od vecine japanaca i korejanaca pa cak i od opela,renoa,dacije a vec pezo i citroen je malo visa klasa ali porediti je sa audijem to je smejurija,sa audijem poredis bmw i mercedes a ne skodu.. ovo poredjenje je ko porediti iphon ili samsung sa vivax-som ili teslom ne moze se porediti..

cune

pre 4 godine

@vuk
Pusti njega, on vozi Citroen. Šta uopšte možeš da raspravljaš sa nekim ko danas vozi Citroen i truje ovuda kako je to ubedljivo najbolji automobil na planeti. To dovoljno govori o njemu.

posmatrač

pre 4 godine

Mislim da zaista nije realno porediti Škodu i Audi, pošto Audi ipak pripada premijum klasi, ali Škoda i WV mogu da se porede, pošto su razlike tu ipak mnogo manje. Škoda ide na foru ponude više prostora i tu neku veću praktičnost, za nešto manje novca, i kome je to bitno, onda verovatno nema dileme. Ko sa druge strane insistira na jačem brendu, spreman je i da plati tu razliku, koja se u suštini svodi na jaču značku i nešto kvalitetnije materijale u kabini (tapacirung i oplata). I to je to. U pouzdanosti i motorizaciji, sem na nekom samom vrhu ponude, nema neke razlike. Meni lično, kod Škode najviše smetaju ta tvrda sedišta, i smatram ih najneudobnijim, od svih u kojima sam sedeo tokom vožnje. A sedeo sam u mnogima. Pri tom naravno ne mislim na neku neudobnost u vožnji zbog tvrdog vešanja vozila, već zbog neudobnog i tvrdog sedišta, što ume baš da zamara. Na primer, voziti Civic i Oktaviju nekoliko sati, razlika je k’o nebo i zemlja. Iz Civic-a izađeš i pomisliš - mogao bih još, bez problema, a iz Oktavije kada god da izađeš, pomisliš - dosta je bilo. Mada, možda ima ljudi koji i to više vole. Čuo sam komentare nekih, kako vole tvrda sedišta, pošto se boje da ih mekana ne uspavaju tokom vožnje.

bole

pre 4 godine

DS@ ti buraz niti si provozao superba niti imas a6 c7 mislim svaki lajik da pogleda ta dva automobila 2012-2015god videce da ni blizu nisu a ne isti kvalitet materijala ili sedista pa sedista su samo nebo i zemlja tako da prijatelju sedu tu di si jer za bolje nisi..

ac

pre 4 godine

frend mi ima skodu fabiju 2011god i mogu reci da je daleko daleko bolji od golfa 6 pocev od linije,motora,eterijera pa do upravljivosti..trenutno na trzistu nema boljeg auto od skode..

imamo 2 Jokera - ni jedan ne igra fudbal

pre 4 godine

@cune: ako cemo tako da gledamo niti je Mercedes, niti BMW a pogotovo ne Audi. To što imaju naduvane cene, ne znači da su premijum automobili. Mercedesova S klasa može da bude premiju i S klasa u Majbah varijanti. Sva ostale klase ne dele skoro ništa od komponenti i opreme sa S klasom. Kod BMWa slicna situacija, stim sto im je glavni kompjuter jos jadniji od Mercedesa. Glavni kompjuter za Audija ove generacije razvija Skoda. Od Nemaca moze samo Porše.
Jedini pravi premiju modeli su Bentli, Rols, Aston Martin, Jaguar, Range Rover i Maserati koji su od početka koncepirani kao ekskluzivni automobili premiju klase.

ac

pre 4 godine

frend mi ima skodu fabiju 2011god i mogu reci da je daleko daleko bolji od golfa 6 pocev od linije,motora,eterijera pa do upravljivosti..trenutno na trzistu nema boljeg auto od skode..

kako da ne

pre 4 godine

Samo neka Skoda nastavi. Ko pazari Audi pored Skode, a Skoda ima predstavnika u toj klasi treba dobro da se razmisli jer motorizacija ista, prednji pogon su, eto Skoda nema bas istu kolicinu luksuza, mada u dobroj opremi je i ona dobra. Za neki A6 sa super opremom vam treba 60.000, uzmite Superb za 40.000. Takodje super oprema, isti motor, isti delovi, oba su prednja vuča ili ako su 4x4 slicno je. Ustedeli 20.000, a imate slican auto. Sto se prostora tice tu ste i ispred A6. Oktavia je vec vise konkurent Pasatu, jeste i Superb ali Superb je ipak malo veci. Oktavia je oduzela ogromno parče kolača Pasatu, ali i Golfu koji nikako nije klasa sa Oktavijom, ali su slicne cene pa mnogi pazare auto sa vise prostora za slican novac. Skoda kako ide krenuce da uzima prodaju i Audiju, pa ce se posle VW zapitati :)

Ljubitelj Škode a ne prodajni savetnik kako me nazivaju

pre 4 godine

business ambition komercijalita ili
priprema za radio ili
moron ili
ne znam vise koliko imaste nikova;

Vi izgleda imate velikih problema,čim Škodu toliko mrzite,ili nemate novca da je kupite ili imate kolektivnu ,,Mržnju" posmatrano sa moje strane kao psihologa.Sumnjam na možda i opsesivno kompulzivni poremećaj...
Molim redakciju da objavi komentar jer nije fer da objavljujete komentare onih koji samo vredjaju,kleveću i slično.Ja sam ponosan što volim Škodu,neka zna moron,ponosan!

vuk

pre 4 godine

@ kako da ne
Vi izgleda da niste nikada seli a jos manje vozili Audi a6 i Skodu koju toliko glorifikujete. Ta dva automobila su slicna utoliko sto imaju po 4 tocka. Nista tu nije isto postovani gospodine. Ista prica kada se poredi Octavia i Golf. Mozda ste laik sto se tice poznavanja auto industrije pa jednostavnim poredjenjem cena i dimenzija poredite neuporedivo. Niti je Octavia golf, jos je manje Passat kome je upravo Superb paralela. I opet je Superb inferioran u poredjenju sa Passatom. Predlazem da ih sve probate jer cete tek tada moci da date realan komentar. Skode su izgleda pravljene za takve kao ste vi, kupite Skodu i tesite se da je to u stvari Audi samo sa drugim logom....

speki

pre 4 godine

haaahaaahaaaaa dali ce skoda da uzme parce kolaca audiju i wv ili obrnuto sasvim je ne bitno sve ide u istu kasu..da kazemo ovako skoda je auto koji nikada nece stici audija kao sto ga nece stici ni wv iz prostog razloga sto je audi premijum a skoda i wv nesta sasvim drugo,ko ima para vozi audija a ko nema a misli da ima vozi oktaviu ili superba i ubedi sebe da je to isto,slicnije je pasat i superb nego audi a6 i superb mislim audi je i za pasata svemirski brod a ne za jednu skodu superb,u evropi a i kod nas naj vise ima srednje i nize klase stanovnistva tj platne moci pa iz tog razloga ima kupaca koji ce kupovati radije skodu ali oni malo imucniji kupuju prave ladje na drumu,da se razumemo skoda nije uopste los auto po mene je bolji od vecine japanaca i korejanaca pa cak i od opela,renoa,dacije a vec pezo i citroen je malo visa klasa ali porediti je sa audijem to je smejurija,sa audijem poredis bmw i mercedes a ne skodu.. ovo poredjenje je ko porediti iphon ili samsung sa vivax-som ili teslom ne moze se porediti..

borislav

pre 4 godine

Sesti u superb i sesti u pasata pa u a6 ti je kao trotinet,bicikl pa motor..ne mozes porediti ta tri automobila isto kao i oktaviju i golfa..ono sto sad izadje u audiju od opreme ili tehnologije tek za 5-10godina izadje u wv i skodi,audi su automobili napredne tehnologije dok je skoda i wv standard...a4 je bolji u svemu od superba a ne jos a6..
Za svoje novce kupujes sta zelis i to je tvoj izbor naravno,koliko ces platiti i sta ces uzeti to zavisi od osobe do osobe ali i od debljine novcanika,miniven,kupe,limuzina,karavan ili suv ali posle tog tvog izbora ubedjivati druge da je to naj bolji moguci izbor je apsurd a pogotovo uporedjivati jednu skodu sa jednim audijem,delovi,enterijer,motori pa ni tehnologija nisu ni priblizno isti..Svi mi realno znamo gde su na skali kvaliteta nasi ljubimci ali vecina malo vise preteruje u preuvelicavanju,svakoj majci je svoje dete naj bolje a tako i vozacu njegov auto..

Anastasije

pre 4 godine

Isplativije je za iste novce kupiti 6 polovnih Pasata B5.5 1.9TDI karavana koji imaju isti prostor, istu fleksibilnost tog prostora, istu prakticnost i jeftiniju eksploataciju. Kada jean umre nastaviti sa sledecim i tako dok ovaj zadnji ne postane oldtimer i proda se za velike novce.

imamo 2 Jokera - ni jedan ne igra fudbal

pre 4 godine

@cune: ako cemo tako da gledamo niti je Mercedes, niti BMW a pogotovo ne Audi. To što imaju naduvane cene, ne znači da su premijum automobili. Mercedesova S klasa može da bude premiju i S klasa u Majbah varijanti. Sva ostale klase ne dele skoro ništa od komponenti i opreme sa S klasom. Kod BMWa slicna situacija, stim sto im je glavni kompjuter jos jadniji od Mercedesa. Glavni kompjuter za Audija ove generacije razvija Skoda. Od Nemaca moze samo Porše.
Jedini pravi premiju modeli su Bentli, Rols, Aston Martin, Jaguar, Range Rover i Maserati koji su od početka koncepirani kao ekskluzivni automobili premiju klase.

bole

pre 4 godine

DS@ ti buraz niti si provozao superba niti imas a6 c7 mislim svaki lajik da pogleda ta dva automobila 2012-2015god videce da ni blizu nisu a ne isti kvalitet materijala ili sedista pa sedista su samo nebo i zemlja tako da prijatelju sedu tu di si jer za bolje nisi..

DC

pre 4 godine

@Vuk: Nikada nisam posedovao Skodu, a ovu generaciju Superba sam nekoliko puta provozao u L&K i Sport verzijama. Posto privatno vozim A6 C7 3.0 Tdi Avant quattro sa trenutno nesto ispod 80.000km i puno dodatne opreme, mislim da moje misljenje moze biti merodavno.
Evo ovako: Superb u jacim paketima opreme koristi potpuno ista sedista kao sto su u A6 sportska (dodatna oprema), s time sto Superb nudi mogucnost preklapanja suvozackog. Oplata na vratima je potpuno identicna, osim najgornjih desetak cm uz prozor, a ni ovaj deo se ne razlikuje po kvalitetu vec samo dizajnom. Volan i salteri uz volan su identicni. Takodje rukohvati iznad vrata, otvori za ventilaciju napred, suncobrani, centralni retrovizor, prekidaci za farove, prozore i jos stosta. Instrumenti se razlikuju kao i multimedia i klima - kod Superba preuzeto sa VW. Zadnje sediste je identicno sa mojim. Apsolutno nema razlike u kvalitetu materijala. Medjutim Superb nudi ogroman prostor na zadnjem sedistu i u prtljazniku gde A6 ne moze ni prici.
Za nekog kome 2.0Tdi ili TSi zadovoljavaju potrebe, a u pogledu snage oba su i vise nego dovoljni, Superb je po meni bolje resenje nego A6 C7. Ukoliko se radi samo o prednjem pogonu, tu onda nema diskusije jer ne bih kupio Audi sa uzduzno postavljenim motorom i samo prednjom vucom. A6 pravi razliku kada se u kombinacuju ukljuce veliki motori (cetvoroclindricni nikada nece biti kultivisan kao 'sestak'), quattro, te visoka tehnologija koja se i kod A6 doplacuje.

cune

pre 4 godine

@vuk
Pusti njega, on vozi Citroen. Šta uopšte možeš da raspravljaš sa nekim ko danas vozi Citroen i truje ovuda kako je to ubedljivo najbolji automobil na planeti. To dovoljno govori o njemu.

business ambition komercijalita

pre 4 godine

Mislim da je za gradjane Srbije daleko veća vest da je objavljen cenovnik za novu Scalu, koja sa TSI 115 startuje sa samo 15.804 ( a TDI 115 jedva 3.000 više). Naravno, ima i cenovnik opcionala (kao i do sada, suprotno zakonima Srbije, samo bez PDV-a), iz koga sledi da doplata na navigaciju iznosi ( sa PDV ) jedva oko 1.500, plus-minus „malo“ (zavisno da li je Ambition ili Style). Klasično ludilo uvoznika se nastavlja, pa za Ambition može da se pročita i da ima bočne vazdušne jastuke i zavese, ali, to isto ćete naći i kao opciju kod Ambition (370+PDV). Takodje, iz cenovnika vozila i opcionala ne možete zaključiti ni da li serijski ima ili nema AEB i/ili ACC ili je to opcija (jer to nije u cenovniku opcija, mada ACC postoji u tamo dostupnom katalogu).

poca

pre 4 godine

@vuk

Zar da bolujem od kompleksa automobila sa 4 O? Pre svega govorim ti kao neko ko je probao A6 2018, Superba 2018 i Pasata 2018 jer sam hteo uzeti auto koji mi daje ulozeno/vraceno. Za razliku u ceni izmedju skode i audija koji su mi ponudili mogao sam uzeti 2 skode skoro. Taj superb kojeg prozivas i iz nekog razloga ne volis je izuzetan auto za taj novac. Igrom slucaja moj prijatelj je prodao Audi Q7 2017 i uzeo Kodiaqa VRS i mislis da je razlika, kako kazes ogromna? Pa i nije bas kad i u dzepu ostane 30k E. Probaj navedeni auto pa komentarisi, pozdrav

Žiks

pre 4 godine

Škoda poslednjih godina pravi odlične automobile. Motore imaju od WV, a dizajn su popravili i to mnogo. Ali su relativno i skupi u malo boljim opremama jer u osnovnoj opremi ne daju ništa, baš je što se kaže klot. Octaviju u dizel varijanti sa je već od 21-22k € a tu već može da se uzme SUV kao što su Kadjar, Tuscon, Sportage, Vitara i to u odličnoj opremi.
Ali nema šta Škoda je napredovala.

štićenik Palmotićeve

pre 4 godine

"business ambition komercijalita ili
priprema za radio ili
moron ili
ne znam vise koliko imaste nikova;

Vi izgleda imate velikih problema,čim Škodu toliko mrzite,ili nemate novca da je kupite ili imate kolektivnu ,,Mržnju" posmatrano sa moje strane kao psihologa.Sumnjam na možda i opsesivno kompulzivni poremećaj...
Molim redakciju da objavi komentar jer nije fer da objavljujete komentare onih koji samo vredjaju,kleveću i slično.Ja sam ponosan što volim Škodu,neka zna moron,ponosan!"
(Ljubitelj Škode a ne prodajni savetnik kako me nazivaju, 20. maj 2019 12:49)

Slagao bih Vas kada bih rekao da ja znam koje sve nikove koristim ... Moje (neko nestručno) razumevanje je da za smisao komentara bitan sadržaj samog komentara, a ne ostavljeni nik (pa više gledam šta napišem kao komentar. nego kako potpišem). Ali, očito je da grešim, bar kada je škoda u pitanju ... Pa i za onaj neiskazani PDV u cenovnicima. Jedinstven primer u istrajnosti kršenja zakona, koji traje godinama (duže od decenije). Drugome bi odavno bio katanac na vratima za tako nešto ... Sreća "njihova" pa nisam baš neki "pacijent", pa da se i "pozabavim" tim problemom.

grobar

pre 4 godine

Sedeo u top verziji superba na sajmu, kao i u manje vise svim ostalim konkurentskim vozilima, i utisak je vise nego pozitivan. Samo bas premijum brendovi, poput audija, mecke, bmwa, leksusa, volvoa i slicno su iznad, a veliku vecinu realne konkurencije sije po kvalitetu izrade, zavrsnoj obradi i prostranosti.

posmatrač

pre 4 godine

Mislim da zaista nije realno porediti Škodu i Audi, pošto Audi ipak pripada premijum klasi, ali Škoda i WV mogu da se porede, pošto su razlike tu ipak mnogo manje. Škoda ide na foru ponude više prostora i tu neku veću praktičnost, za nešto manje novca, i kome je to bitno, onda verovatno nema dileme. Ko sa druge strane insistira na jačem brendu, spreman je i da plati tu razliku, koja se u suštini svodi na jaču značku i nešto kvalitetnije materijale u kabini (tapacirung i oplata). I to je to. U pouzdanosti i motorizaciji, sem na nekom samom vrhu ponude, nema neke razlike. Meni lično, kod Škode najviše smetaju ta tvrda sedišta, i smatram ih najneudobnijim, od svih u kojima sam sedeo tokom vožnje. A sedeo sam u mnogima. Pri tom naravno ne mislim na neku neudobnost u vožnji zbog tvrdog vešanja vozila, već zbog neudobnog i tvrdog sedišta, što ume baš da zamara. Na primer, voziti Civic i Oktaviju nekoliko sati, razlika je k’o nebo i zemlja. Iz Civic-a izađeš i pomisliš - mogao bih još, bez problema, a iz Oktavije kada god da izađeš, pomisliš - dosta je bilo. Mada, možda ima ljudi koji i to više vole. Čuo sam komentare nekih, kako vole tvrda sedišta, pošto se boje da ih mekana ne uspavaju tokom vožnje.

steta

pre 4 godine

@ Ziks

skoda je u novom pocetku pravila odlicne automobile za odlicnu cenu, bas onako kako i treba, pouzdano od a do b i zdravo, danas to nije vise tako,,

garaza

pre 4 godine

@Anastasije slazem se sa svim sto si rekao, passat b5.5 najlepsi I najbolji ikada u gradu mi trosi 4.5 a na otvorenom 2.3 a ponekad i vraca u rezervoar gorivo, jednom sam nasuo 5l od beograda do beca, stigao tamo u rezervoaru ostalo 5,3l. Passat b5.5 jos u karavanskoj verziji, biser koji nikada nece biti star I jeftin!

vRS

pre 4 godine

vozam Octaviu vRS 2015ta godina...i zadovoljan sam...ali zato jer mi je A5 i BMW 4,sa jacom opremom bili skupi...
htio sam auto sa 5im vratima...
da sad kazem da je Octavia bolja od ta dva...nije..ali nije sad ni losa,potegne a i izgleda dobro...(black edition)

nedostizni

pre 4 godine

Znaci enterijer isti, samo je nova digitalna instrument tabla
(skijas, 20. maj 2019 12:59)

Zapravo ni to nije novo jer je moglo da se poruči kao dodatna oprema (virtuelni kokpit) po ceni od 360€. Možda je sada standard?