Četvrtak, 16.05.2019.

09:00

Prva vožnja: Nova Mazda 3 - čekajući "Kodoa"

Izvor: B92

Prva vožnja: Nova Mazda 3 - èekajuæi "Kodoa" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

84 Komentari

Sortiraj po:

Zoran

pre 4 godine

Pre nekih 2,5 meseca sam je pogledao u salonu u Beogradu. Moram da kazem da mi se uopste uzivo nije dopala. Predhodni model je bila imanjena šestica, ovu su bar po mom ukusu dobrano upropastili. Nadam se da ovo nije dizajn koji će se gurati i kod nove Mazde 6. A cene koje su mi tom prilikom prezentovane u strogoj konsipraciji su katastrofa (još uvek na sajtu ne smeju da ih izbace). Osnovni paket sa benzinskim motorom i 120ks je slična cena kao Mazda 6 u osnovnom paketu sa motorom od 145ks. A auta su nebo i zemlja.

Steva

pre 4 godine

CX-30 ispravlja dosta nedostataka hečbeka (veći gepek, kliring, plastični branici, ventilacija za zadnju klupu).
Prodaja kod nas počinje od septembra.

Bojan

pre 4 godine

Vudeo sam je uzivo, mislim da je dosta bolja od prethodnog modela.. prvo ovaj model u unutrasnjosti udara na premijum, drugo cini se da ima nesto vise prostora od prethodnika (mada i dalje ispod prosjeka klase). U mnostvu uporednih testova na netu ga hvale.

Cijena mu je sasvim ok, za taj novac tesko je naci konkurenta sa uporedivom opremom, motorom i kvalitetom. Ulazni motor je sasvim ok, iako bih ja radije isao na skyactiv-x.

Uskoro cu da kupujem novo auto i ovo ce mi biti jedna od opcija, ako se sedan na testu pokaze dovoljno prostranim za porodicu.
Druge opcije ce biti civic i focus, i eventualno neki modeli iz klase iznad ako se odlucim dati vise novca.

a covece

pre 4 godine

drug ima proslu verziju 3 godine, estetski lep, unutra kvalitetan auto. motor opisan, nista posebno ali je nastelan da se lepo vozi i po gradu i na autoputu. superupravljiv i pomalo tvrd ali to je normalno. trosi kao i svi drugi slicni automobili. ali zaista je prostor na zadnjoj klupi sveden. stavis ono sediste za malo dete, znaci bebu, ne dete, i bukvalno udara nogama stalno u prednje sediste. toliko je mali. to je sustinski dvosed a moze da prica ko sta hoce. gepek mali takodje. ne razumem cemu zrtvovati obe stvari, i gepek i zadnju klupu, to samo mazda zna. btw servisi su preskupi, obican servis (upravo zvao ortaka) 20.000

Heroj Pinki

pre 4 godine

78 komentara a niko jos da napise kako je rezervni tocak preskup?! Sokiran sam! Al zato smo vec imali neizbezu koroziju...
Juce jedna ovakva prodje pored mene, mnoooogo je lepsi hedzbek uzivo nego na ovim slikama. Hrabar i odlican dizajn, jos jedno bravo za Mazdu.

P

pre 4 godine

Gle cuda, Golf 4.2m komforniji za 6.7 cm za kolena od Mazde 3. Mozda je ona i bolja tehnoloski i dizajnerski, ali dok ne rese problem udaranja kolena u sedista i u kasetu (ladicu) ima Mazda da gleda prodajne rezultate Golfa i da place. Stize novi Golf8 sa jos vecim medjuosovinskim rastojanjem. Bice pokolja, za sad moj favorit je Focus. Kompletn hecbek do kraja, ali cekamo Golfa 8
(Gorginac, 17. maj 2019 10:31)

Gle cuda, jos jedan vrsan poznavalac automobila koji misli da svi traze ono sto bi on hteo. Ti si, kao i mnogi u Srbiji, najobicniji filozof koji sve zna najbolje, a onda udje u svoj 30 godina star jugo. Jel ti stvarno mislis da ako je nesto najprodavanije da je to de facto najbolje? Pa i Coca Cola je najprodavanije pice na svetu, jel to znaci da je najzdravije? Kad izadje taj Golf 8 ti lepo uramis sliku, stavis umesto odlazece 7mice, da ti greje dusu, ne zaboravi da premeris centimetre.... Ta slika je jedino gde ces ga gledati jer mogu da se kladim da ga voziti neces, bar ne do 2028. Naravno, svoju "pamet" ces i dalje da prosipas po forumima.

P.S. Ja vozim auto 2017. godiste, imao sam prilike da vozim i Mazdu i Golfa i da ih detaljno pogledam. Ko kaze da Golf ima nevidjene materijale unutra i kako je neuporedivo tisi, bolji i sl. je najobicnija budala ili VW sektas. Taj Golf sam mogao bez problema da kupim u najboljoj opremi, ali nisam, jer nisam ovca.

Gorginac

pre 4 godine

Gle cuda, Golf 4.2m komforniji za 6.7 cm za kolena od Mazde 3. Mozda je ona i bolja tehnoloski i dizajnerski, ali dok ne rese problem udaranja kolena u sedista i u kasetu (ladicu) ima Mazda da gleda prodajne rezultate Golfa i da place. Stize novi Golf8 sa jos vecim medjuosovinskim rastojanjem. Bice pokolja, za sad moj favorit je Focus. Kompletn hecbek do kraja, ali cekamo Golfa 8

Mladen

pre 4 godine

@Ranko

Super ako je tako, ali zna se šta se misli kad se kaže deca...oni sa tim gabaritima već spadaju u odrasle. Za vas je neka porodična limuzina tipa Superb ili Mondeo. Ako često putujete zajedno i imate dosta prtljaga, mogao bi da razmisliš i o nekom karavanu ili monovolumenu.

SRBIN

pre 4 godine

golf i fokus, pa prazno mesto...pa ostali. Ne računam premijum, mada su i oni preskupi za to što nude.
(Miloš, 16. maj 2019 20:51)

Spominjes golfa i fokusa pa prazno mesto?? Pa sa tom izjavom je prazno mesto ali u tvojoj glavi...Ne lupetaj gluposti..Mazda je ikona kvaliteta i pouzdanosti za sva EU auta...

P

pre 4 godine

Ne znam sto bi ovo neko kupovao. Kosta ko odlazeca generacija Audija 3. Probajte oba i samo ce vam se kasti.

P.S. Odrzavanje I servis kostaju priblizno isto!
(Samokazem, 16. maj 2019 21:21)

Kosta, ali u kojoj je opremi taj audi a u kojoj mazda? Evo da ti kazem posto ja znam, razlika nije mala.

Odrzavanje i servis priblizno isto? Salis se. Servis za audi bar 40% skuplji, skuplji kasko, koji i da bi uzeo moras da ugradis alarm od 250e.

Al bitno da ti samokazes...

Samokazem

pre 4 godine

Ne znam sto bi ovo neko kupovao. Kosta ko odlazeca generacija Audija 3. Probajte oba i samo ce vam se kasti.

P.S. Odrzavanje I servis kostaju priblizno isto!

Nemanja

pre 4 godine

@ kole, 16. maj 2019 15:49

Kakva prica da auto nece da krene ako je guma malo izduvana :D Da li ste stvarno u to poverovali? Vozim isti, bez ikakvih problema (osim motora za retrovizor koji je zamenjen u garanciji). I da, par puta se palio monitor za nedostatak pritiska i, gle cuda, krece bez problema :)

T

pre 4 godine

@mladen U principu si u pravu, ali ovaj auto je dugačak čak 4,44m i to kao hatchback. U sedan verziji je 20cm duži - koliko i Octavia npr. Ako i pored tolike dužine nema mesta na zadnjoj klupi, onda je to već dizajnersko iživljavanje.

Nemanja

pre 4 godine

Joj kad krenu dosadni ljudi sa rdanjem Mazdi... Da li iko od vas zna za neku zardjalu Mazdu od kad su se rastali od Forda i izbacili novu seriju automobila (od 2012. godine)? Vozim istu Mazdu 6 godina i auto nema traga rdje. Vozi je dosta po zimi, idem na skijanje itd. Samo sto auto, kao i svaki drugi treba da se odrzava i pere redovno a ne 3 puta godisnje.
Ova Mazda 3 je odlicna ali trenutno slaba, bar dok ne dodje novi skyactiv x koji ce prem najavama imati 180-190 ks. Jedina mana je sto pozadi nema multilink ali po svim inostranim (SAD, Nemackim, Britanskim, Holandskim) testovima kazu da je vozna dinamika u vrhu klase. Sto se tice unutrasnjosti, takodje su zakljucci da je u nivou premijuma. Samo sto mi se mi se svidja sedan...

Rale

pre 4 godine

Lep i kvalitetan automobil. Malo ste preterali sa kudjenjem u komentarima isto kao sto je mazda preterala sa cenom. Da je nesto niza ovo bi bio jedan od najprodavanijih modela u svojoj klasi. Ovakav kakav je za nase trziste sigurno nije planiran kao prodajni favorit. Sasvim je tacno da ovako lep nov automobil nije za nasu saobracajnu kulturu i infrastrukturu. Suvise je ranjiv za lokalne puteve i javne parkinge posle kojih bi brzo bio izgreban i ulubljen sto tera suze na oci.

Ranko

pre 4 godine

"Ciljna grupa ovog, kao i svakog drugog hečbeka su ... parovi sa decom i oni će svi sasvim komforno i udobno u njoj da se prevoze. To što smo mi sirotinja koja bi već i u Puntu da komotno vozi ženu, tasta, taštu i komšinicu(pokušavam da zamislim scenario u kome mi je zadnja klupa stalno popunjena,al mi nešto ne ide) ne menja činjenicu da ovaj auto nije za to namenjen.
(Mladen, 16. maj 2019 16:52)

Ja imam decu prvi i treći srednje. 182 i 189 cm.
Ne mogu da sednu pozadi. Probali.

Mladen

pre 4 godine

Neki su već objasnili, ali za ove šofere što navodno svaki dan prevoze pola komšiluka, pa neće da uzmu trojku u obzir zbog zadnje klupe, ajde i da nacrtamo-ta izjava ima smisla kao i kad bi rekao neću da uzmem BMW X7 jer nemam gde da ga parkiram! Ti bi objektivno imao u Beogradu ogroman problem sa parkingom, ali taj auto nije ni pravljen za nas nego za Ameriku i Kinu, sa njihovim ogromnim prostranstvima, bulevarima i auto putevima.
Ciljna grupa ovog, kao i svakog drugog hečbeka su samci, mladi parovi i parovi sa decom i oni će svi sasvim komforno i udobno u njoj da se prevoze. To što smo mi sirotinja koja bi već i u Puntu da komotno vozi ženu, tasta, taštu i komšinicu(pokušavam da zamislim scenario u kome mi je zadnja klupa stalno popunjena,al mi nešto ne ide) ne menja činjenicu da ovaj auto nije za to namenjen.

nemam veze sa sa Deltom

pre 4 godine

Opet ponavljam, Civic je i za ovu Mazda a i za Corolu premija. Iako je model star skoro 3 godine i, pored toga što troši oko 2litra više..

kalimero

pre 4 godine

Kad izadje novi golf VIII i kad bude cena 18.000€ za basic model, iliti trend ja mislim, sa 1.0 motorom vratite se na ovu vest pa komentarišite da je skupa mazda ili corola.

moron

pre 4 godine

"Prelep napred,pozadi moglo je lepše al ajde stvar ukusa.Ono što je sramotno to je slab komfor posebno zadnja klupa a medju najdužim hečevima,ko ne veruje nek sedne.A da su mogli sa tom dužinom i medju osovinskim mogli su,samo bacite pogled na kraći Fokus unutra ko limuzina."
(NIKOLA, 16. maj 2019 14:42)


Slažem se. Novi fokus jeste dosta skuplji od staroga, ima dosta "rupa" u serijskoj opremi, pa i bezbednosnoj (nema serijski npr. AEB i ACC, sto mislim da i nova trojka, korola i civic imaju), ali, zaista je kralj ponude prostora u toj klasi (karavan je posebno NEVEROVATAN za tu klasu), ali, izborom nekog jaceg paketa, i uz neke opcionale, moguće je fokusa opremom dovesti u rang svih pomenutih (pa i iznad), da kosta 2-3.000 manje i da nudi unutra NAJVECI prostor od pobrojanih.

Smuleco

pre 4 godine

Kupis ovo kod nas, jeste lepo i sve to, i onda vozis u najboljem slucaju u Beogradu. Jednostavno to je groteskno. Po ovim nasim razdrndanim putevima, uzanim i zakrcenim ulicama, prljavim, uz druge poluizudarane polovne automobile, uz svu nekulturu, iskreno, moras biti neko ko nema emocionalne inteligencije da odmeri u kakvom okruzenju vozi. U nekoj razvijenoj i sredjenoj zemlji na visem stupnju civilizacije, puna podrska.
(Petar, 16. maj 2019 12:11)

Bravo za komentar!!! U sred srede!!!!

Smuleco

pre 4 godine

Za ove zumbule što se žale na prostor na zadnjoj klupi.. Alo bre jarani, ako 'oćete prostor, kupite neku Dačiju, Ladu Nivu, Land Rover i tako to...
A mošte i Q7, X7, i svašta-nešto... nekog džipa na šasiji kamiona... Naravno, ako imate pare.... a nemate!!

VanBasten

pre 4 godine

Vozim Mazdu 3 sedan 2010 godiste i mogu da kazem da je auto odlican. Ne trosi mnogo, startan je i ima dovoljna mesta. Toplo preporucujem

Mustafa Aga

pre 4 godine

Kupio sam u Americi Mazda Protage (to je model 323 u Evropi) daleke 2000 godine...Vozio do 92000 milja pa dao mom sinu koji samo shto je polozio vozachki ispit u srednjoj shkoli...Za sebe sam kupio tada Toyotu Avalon 2007 takodje novu...Mazdu je vozio moj sin do 130000 i onda kada je izlazio sa autoputa nije primetio da ima leda na izlaznici pa je sleteo sa puta i udario u nekakav stub...Njemu nije bilo nishta ali smo auto bacili u otpad...Sa tom Mazdom nisam imao apsolutno nikakvih problema i nikada bukvalno nisam bio kod majstora chak ni za redovne servise...Samo menjao ulje na vreme i technost u automatskom menjachu negde oko 100000 milja...
PS: Kada sam dao mom sinu auto pitam ga posle jedno godinu dana da ga malo provozam...Nisam mogao da prepoznam auto po voznji...Amortizeri skoro nepostojechi...Kazem mom sinu shta si radeo sa ovim autom...Jel si negde prevozio djakove sa krompirima i kupusom...On kaze shta fali isto je tako bio od prvog dana...Kada sam mu ja predao auto izgledao je i vozio kao kada sam ga kupio...Nove generacije...

Quattroporte

pre 4 godine

Prelep i nesumnjivo kvalitetan automobil, posebno mi se dopada sedan varijanta. Ali, shvatite ljudi da ovo nije pravljeno za Srbiju i ovu raspalu, izbušenu infrastrukturu. Pravljeno je za neki uređen svet u kome se može uživati u vožnji. Ovde to ne postoji ( posebno ne u BG-u)

stalno mi kradu nick

pre 4 godine

Mazde su odavno usle u nasu porodicu i ostace kolko vidim jos dugo. Sa onom Genexovom 323 smo u zdravlju ubili 550kkm i otisla je dalje(da nisu bila ona tamna vremena,kad se vozilo vise na vodu nego na benzin pitam se kolko bi presla) i trenutno Mazda6 nam je na 450kkm bez i jednog ozbiljnog kvara! Jedina stvar koja se desila,je valjda onaj kais klime koji nije zamenjen na vreme pa je stradao, ali zamena nije kostala nesto puno. Samo mi nikako nije jasno, sta se desilo pa su automobili ove klase presli magicnu cifru od 15000€ i koliko vidim ne planiraju da se zaustave.... Golf je oko 16500 pocetni, Corola 17500€, Mazda ce biti mozda i vise, Focus 17000€....pa koliko onda treba da kosta automobil viseg segmenta???? 2008 god Mazda 6 se kupovala za 18000 pocetna(500€gore dole, ne mogu da se setim tacno).

ista dilema

pre 4 godine

onako, 16. maj 2019 14:53

Ni ja ne bih znao lako odabrati izmedju nove korole hb i nove trojke. Da li izabrati kola kojima rezervni tocak kao opcija kosta 740 ili ona od 550? Mrtva trka,zar ne?
Jos posebno ako ti nista ne znaci Android auto i Aple CarPlay koje Tojota nema.

kole

pre 4 godine

Moj poznanik je kupio novu CX5 pre 5 godina i presao samo 70.000. Prosle godine je menjao prednje diskove jer su se pokrivili, iako izgledaju kao novi. Svako malo ga vozi u servis zbog nekih sitnica koje mu dusu pojedose. Sve to kosta prilicno. Ako je guma malo izduvana, auto nece da krene. Ako nemas pumpu ili mali kompresor u kolima, moras da menjas tocak da bi se pomerio sa mesta. Stalno mi kuka sto je bacio tolike pare na nov auto, a vrednost mu se veoma srozala. To je skupo, nezno i osetljivo vozilo za savrsene zapadne puteve i vrhunske servise, kojih u Srbiji ima samo nekoliko. Brend za izbegavanje.

Maksim & Divizija

pre 4 godine

Ja sam hteo da uzmem trojku na lizing 2015-te. U poslednjem trenutku kad je sve bilo dogovoreno, pojavi se šef prodavaca i digne mi cenu iz njemu samo znanih razloga. Naravno odustanem, zadržim moju tadašnju Hondu Civic još neko vreme i posle svih maltretiranja sa dilerima Tojote, Honde, Audija i MB, uzmem X1 bmw. Samo zato što je diler bio najnormalniji od svih.


Jako mi se svidja Mazdin dizajn i kvalitet svega. Šteta što im je lokalni diler dileja...

NIKOLA

pre 4 godine

Prelep napred,pozadi moglo je lepše al ajde stvar ukusa.Ono što je sramotno to je slab komfor posebno zadnja klupa a medju najdužim hečevima,ko ne veruje nek sedne.A da su mogli sa tom dužinom i medju osovinskim mogli su,samo bacite pogled na kraći Fokus unutra ko limuzina.

Pop (dokon)

pre 4 godine

Ma nije loša, ali je , kao i nova Corola, APSOLUTNO PRESKUPA!!!

25 000€ za model sa opremom, ej!?

Jednostavno, ne vredi te pare...

M

pre 4 godine

Dopala mi se prosla generacija, hteo sam cak i da je kupim u hecbek varijanti pre par godina. Prelep dizajn koji su perfektno skinuli od Italijana, ova nova isto tako, hecbek ima profil kao Alfasud. Enterijer isto prilicno lep, delovao je kvalitetno uradjen. Lezanje na putu i upravljanje ok, nista vise. Problem je sa motorizacijom, jer su motori poprilicno slabi. Zato sam se, i pored nesto manje prostora, odlucio za Giuliettu. Ovde je tek slaba prica, jer je prosla generacija baram imala onaj benzinaz od 160 KS i dizel od, cini mi se, 150 KS. Ovih 120 je zaista presporo. Sta god rekao ovaj car sto objasnjava prva, druga, treca (jok ja mislio krece se iz druge, kao kamion), 10 i nesto sekundi do 10 je smesno za 2019, a pogotovo za auto koji se dici nekim sportskim karakterom, tipa nisko sedenje i sta je vec opisano u testu. Poenta je da je ovaj auto cista sminka, pa kome je to dovoljno i hoce da plati, imace prelep i nesumnjivo kvalitetan auto. Koga zanimaju i vozne osobine, nece uzeti

onako

pre 4 godine

Bio sam u dilemi Mazda 3 ili Nova Corolla.
Seo pozadi u oba auta i odlucio se za Toyotu.
I dalje mi je krivo sto je Mazda 3 ispala iz kalkulacije ali je upadljivo manje mesta pozadi i naravno Corolla u odlicnoj opremi je 1.500 eur jeftinija nego Mazda 3 u nekoj skoro osnovnoj opremi.

Dikh tu kava

pre 4 godine

(Boca, 16. maj 2019 11:32)

Zapravo je prvo pitanje bilo retoričko. Sedeh "iza sebe" u novoj trojki pozadi, i ne mogu da definišem koje bi to bilo osećanje, a svakako je nešto najbliže indiferentnosti, očekivanosti, ne i razočaranosti, budući da Mazda pregalački iz serije u seriju podiže standarde skučenosti i zdušno nas navikava. Čak je i nova Korola pozadi prostranija, a ona je vrlo blizu začelja po predmetnom parametru.

A multilink je bilo pitanje za Korolu. Pošto nigde nisam našao taj podatak. Za trojku znam da nema.

Inače, glede donjih komentara o C segmentu, treba sesti u Oktaviju, Leon, Golf, novi Ceed, Focus.. pa ponovo preispitati stav da ovaj segment nije za prevoz putnika. Još kako jeste. Samo što neki znaju, a neki ne znaju. Ili neće. Nova trojka i Korola su baš razočaranje. Čak i za potpisnika ovih redova kao vlasnika prethodne iteracije..
Ipak, najveći pozdrav za "korozivne trolove".. Kako vam, ljudi, više ne dosadi.. :) Čak je i onom na Tehnopolisu, koji redovno u komentarima napiše Xiaomi 57 puta, dosadilo..

Čudan spoj

pre 4 godine

Trojka je jedinstvena i u dobru i u zlu.

Dizajn je jedinstven, nečijem oku lijep, a nečijem ne. Automobil je s vana veoma "ranjiv" i gotovo nijedna lakirana površina nije zaštićena.

Enterijer je pravi vozački, smiren, bez pretjeranog komplikovanja i savremenih ekrančina. Kvalitet izrade uvjerljiv. Pozadi je skučeno i klaustofobično posebno za manju djecu, jer su prozori veoma mali i nepravilnog oblika. Prtljažnik je jednostavno preskroman za najduži komapkt u klasi.

2.0 motor do 100 km/h prati ritam saobraćaja i djeluje solidno brz. Iznad 100 km/h ne može puno toga da ponudi. Potrošnja solidna oko 6,5 litara u kombinaciji autoputa, magistrale, brda. Pati od svih mana koje prate atmosferske benzince, a mnogo njih nadoknađuje odličan mjenjač.

Faktor uživanja u vožnji je veoma visok do brzina od 100 km/h, a iznad toga se lako razočarati. Kako se kod nas vozi uglavnom do 100 km/h ovo bi trebalo biti dovoljno da faktor uživanja bude uvijek na visokom nivou, ali ko vozi puno autoputem mogao bi i da se žešće razočara.Ono što će sigurno da naruši faktor uživanja je činjenica da Mazdu 3 nećete bezbrižno ostaviti ni na jednom parkingu, jer je njen vanjski dio veoma nježan i izložen milosti i nemilosti ostalih vozača. Posebno osjetljivi su bokovi na kojima nema zaštitnih lajsni, pa onda i branici, posebno prednji.

Sve u svemu mnogo toga čovjeka oduševi na novoj Mazdi 3, ali i mnogo ga razočara tako da su osjećanja potpuno pomiješana na kraju...

asd

pre 4 godine

Ne volim japanske ni korejske automobile jer se meni licno ne svidjaju, s polja uzas, unutra kao jugo, ali ovo je nesto drugo, i mazda 3 i 6 pogotovo u ovoj crvenoj boji, izgleda brutalno! Unutra situacija po meni nije bas savrsena ali prolazna i lepa. Svaka cast za Mazdu!

Knjigoslav

pre 4 godine

@Mladen kritike na ovaj motor i komfor zadnje klupe su na mestu, jer je sa 10s do stotke mrtvo puvalo u odnosu na konkurente u klasi, što nema veze sa saobraćajem. Prelep auto, nažalost cena diktira moj izbor, neprihvatljivo mi je da bude 3-5 hiljada evra skuplji od Corolle, ili još više od i30. Na stranu torzija pozadi. Za Srbiju bacanje para iz emocija, slično Alfi, samo lep dizajn šasije i enterijera, ali bez voznih karakteristika koje Alfa daje. Prelep i dosadan.

Da je uporediv po ceni sa Golfom govori i činjenica da uvoznik još uvek nije odredio cifru. Uzgred, izvan EU (bez carina) je oko 15000€, isto kao i Corolla i i30.

Skyactive X, ubica dizela, još nije u prodaji, a kaće ne znamo. To čudo treba da se kolje sa corollom hibrid i dizelima, preko 30 hiljada...

Petar

pre 4 godine

Kupis ovo kod nas, jeste lepo i sve to, i onda vozis u najboljem slucaju u Beogradu. Jednostavno to je groteskno. Po ovim nasim razdrndanim putevima, uzanim i zakrcenim ulicama, prljavim, uz druge poluizudarane polovne automobile, uz svu nekulturu, iskreno, moras biti neko ko nema emocionalne inteligencije da odmeri u kakvom okruzenju vozi. U nekoj razvijenoj i sredjenoj zemlji na visem stupnju civilizacije, puna podrska.

turgidson

pre 4 godine

Ne može Nemac nit’ Japanac toliko dobro napraviti, koliko naš gedža uspešno popljuvati. Ništa nama ne valja, a većina ne zna ni azbuku, o automobilima da ne pričamo.

Fantastično vozilo!

Smuleco

pre 4 godine

Zadnje sedište? Ja sa 190cm kad namestim vozačko sedište pozadi samo manje dete može da sedne. Ubedljivo najmanje mesta pozadi, zajedno sa pežoom 308 mrtva trka. Dovoljan razlog da ga ne kupim nikada.
(Miloš, 16. maj 2019 10:36)

I da hoćeš da je kupoš, nemaš ti te pare za Mazdu. Nego, nastavi da uživaš u svojoj Dačiji.

Reziel

pre 4 godine

Za ove od 190-200cm visine, što kukaju kako pozadi mogu da se smeste samo manja deca. U koji hečbek pozadi, pored vas tako kršnih mogu da stanu odrasli za duža putovanja? U hečbeku se pozadi i voze mala i mlađa deca. Ako ste svi u familiji po 2 metra, onda vama hečbek ne radi posao, čak ni sedan. Eventualno neka limuzina, karavan, veliki SUV, MPV šta znam... Šta gledate hečbekove uopšte i kritikujete nedostatak mesta?

psssst,it is i, Leclerc

pre 4 godine

Najviše podseća na Mitsubishi Lancer Sportback https://www.guideautoweb.com/en/videos/226/2009-mitsubishi-lancer-sportback/
Naravno uz ove oble i modernije linije Kodo dizajna izgleda mnogo bolje nego Mitsubishi.
Meni je cudno zašto viđam toliko Mazdi na oglasima polovnjaka već nakon 2,3 godine nakon prodaje a nekad i manje od godinu.Zašto vlasnici na ovim prostorima žele da ih se otarase? Ne vjerujem da je zbog kvaliteta.Biće da je skupo održavanje ili slaba servisna mreža...

Lazar Bojanic

pre 4 godine

Vozim Mazdu 3 G120 model 2017 u Takumi opremi.

Probao sam sada ovu najnoviju ...

Nova trojka je :
1. Primetno tiša ... čista petica za inženjere!
2. Kabina generalno a multimedijalni sistem posebno je znatno lepše i bolje urađena
3. Udobnija od stare primetno !
4. Manje mesta od stare na zadnjoj klupi i manji prtljažnik primetno

Motor i mejač egal ...

Sve u svemu bolji auto sa manjim faktorom racionalnosti, koji je istini na volju i kod stare bio jedva prelazan.

Za sve vas koji potcenjujete G120 motor šaljivim komentarima o ubrzanju, preporučujem probu kako bi ste se razuverili ...prva, šaltovanje u drugu, šalt u treću i olallala ... za manje od 9 sekundi idete 100Km/h. Istina je da 120Ks ne deluje mnogo ali uz dijetu i dobar menjač znaju tih bednih 120Ks da pokažu zube ... razlog tome je odličnih 190 Nm već pri 2.000 rpm (obrtaja u minuti) a maksimalnih 210 Nm na oko 4.500 rpm

Boca

pre 4 godine

@(Dikh tu kava, 16. maj 2019 09:54)

1. Moze iza suvozaca ALI ako treba non stop da vozite nekog na zadnjoj klupi nepostoji razlog da onda kupite bilo kakav hecbek vec redovan sedan. Ne bitno da li je u pitanju Korlola, Sivik, Mazda 3, Golf/Dzeta hecevi su za urbano poziranje jer izgledaju atraktivno ali prakticnost je dovidjenja ukljucujuci mali gepek pored skucene zadnje klupe. Bas je jako veliki trejdof da za iste pare vi kupite manji auto samo zato sto izgleda atraktivnije ali naravno emocija se takodje pita pored zdravog razuma jer mi kupujemo kola jednom u 8 godina recimo.

2. Nema multilink navodno zbog rigidnosti ali u svakom slucaju mnogo bolje se vozi od prolse 3 koja je imala multilink i mnogo je agilnija od nove Korole koja takodje ima multilink.

Po meni prvo adut zbog cega bi neko kupio Mazdu 3 je enterijer. Jednostavno je najbolji enterijer po svim parametrima u klasi posle nove A-klase, cak BMW 1 koji ima bolje materijale unutra u nekim vecim paketima nema tu ergonomiju i eleganciju lejouta. Infotainment radi neprikosnoveno i napravljen je sa razumom, digitalna tabla je ususkana kao analogna, kontrole za klimu imaju tezinu i pravi klik kao na nekad na Audiju, jedina zamerka je sto koriste piano crnu plastiku koja ce biti dovidjenja za godinu dana.

Moja najveca zamerka je sto sistemi pomoci vozaca nisu na nivou Honde. Recimo LKA samo vibrira volan dok Honda Sivik sama se vraca u traku. Kamera je i dalje ocajna itd.

Mladen

pre 4 godine

Pročitao sam manje više sve online testove nove trojke, što u pisanom, što u video formatu. Amerikanci, nemci, britanci...svi do jednog su izneverovali da je automobil ove klase ovako dobro urađen. Kad je jedna tako probirljiva, zahtevna i bogata klijentela tako oduševljena možete zamisliti koliko je kvalitetan auto. Komentari dežurnih pljuvača su samo za podsmeh, verovatno bi i ferariju našli neku manu. Ko što neko reče, ako konstatno voziš četvoro odraslih ljudi, ti i nisi potencijalni kupac kompakt klase. Kome treba nešto više praktičnosti postoji i sedan verzija. Kritike za motor su tek komika, verovatno najapsurdnija od svih besmislenih kritika danas kad se 90% kilometraže prelazi u gradskoj vožnji, gužvama, svuda kamere, radari, patrole.

Miloš

pre 4 godine

Zadnje sedište? Ja sa 190cm kad namestim vozačko sedište pozadi samo manje dete može da sedne. Ubedljivo najmanje mesta pozadi, zajedno sa pežoom 308 mrtva trka. Dovoljan razlog da ga ne kupim nikada.

dzigi

pre 4 godine

Hedžbek je neskladan zbog nezgrapnog zadnjeg kraja međutim sedan je daleko lepši, izvajan i skladan.
Ovog puta je Mazda malo omašila, nije pogodila dizajn hečbeka, motori su slabi uz slab izbor a cene će biti premijum.

dabra

pre 4 godine

@dikh tu kava
jako malo mesta napred i pozadi. pozadi jako malo svetla i osobe 180+ ne mogu da vide bocno i jako se tesko ulazi i izlazi iz auta. bas drama...
pozadi je twist beam. no more multilink...

Ethan Hunt

pre 4 godine

Ružan auto? Ma dajte! Kao Golf je lepši? Sve je to individualno. Poenta je odnos cena/kvalitet materijala tj. opreme. A najvažnije smanjenje broja kvarova kod novih vozila. Džabe vam lep auto ako često posećujete servis zbog sitnica. Po meni ovom autu samo fali bolja preglednost unazad, ali danas imamo elektroniku za pomoć pri parkiranju, odnosno za vozila u mrtvom uglu.
Lično volim providan stakleni krov sa ili bez šibera, zavesice. Naravno uz odličan zvuk bi vožnja bila udobnija. Verujem da ga ima ova trojka.
E sad, nije mozda za klasu, ali voleo bihogucnost daljinskog paljenja klime, grejanja zimi, pa i volana vozača, sedišta. Da me čeka toplo pre polaska rano ujutru.
Za grad i kraća putovanja sasvim ok auto, posebno dizelaš. Niža registracija u Srbiji nego 2.2 motor.

Kodo1

pre 4 godine

Mislim da je auto odličan, ali je zadnji deo toliko ružan (deo oko C stuba) da se zaista ne sećam kada sam poslednji put video nešto tako ružno. A da ne budem shvaćen kao neki hejter ili VW fan, vozim Mazdu 6.

Milos

pre 4 godine

Jesu resili problem sa korozijom ? Sedan mi je prelep, ali stvarno mazda, u ovo vreme napredne tehnologije, masina, raznih premaza itd vi imate taj problem. Zbog toga mazdu mogu samo kao poklon da vozim

billy_the_cat

pre 4 godine

Najljepši automobil u klasi. Može im se svašta nešto zamjeriti ali ljepota automobila im je neprevaziđena. Mazda iz 2014 je i danas "savremena" i prelijepa. A na kvalitet izrade očito više nema zamjerki. Samo me zanima da li trojku može voziti čovjek od 2 m?

Citizen X

pre 4 godine

Video sam je i uzivo na ulici i opet se razocarao. Mislio sam da je uzivo lepsa nego na fotografijama. Nije. Upropastili su dizajn. Prethodna generacija je plenila ova je neprimetna. Sto se tice motorizacije nije lose ali mogao je koji konj jos tu da padne. Ovaj dizelas ima manji obrtni momenat nego moj benzinac like wtf?

Dikh tu kava

pre 4 godine

Dva pitanja:

1. Da li se tokom testa neko preko 160 visine vozio pozadi malo duže i kakve su mu impresije?

2. Referenca u tekstu na Korolu, može li potvrda da pozadi ima multilink, pošto proizvođač tvrdi da nema..?

Inače, enterijer za vozača i suvozača skoro pa čista desetka. Ali eksterijer i prostor pozadi.. taman da je nikad ne poželim.

Ako ima "insajdera", neka podele kad će CX-30 kod nas..

Džej

pre 4 godine

Auto odiše jednostavnošću i sportskim duhom. Šteta što nema u ponudi jače motore. Malo širok c-stub ograničava preglednost. Inače, prethodnik je bio dopadljiviji na prvi pogled kada se pojavio. Nadam se da je ovaj lepši uživo.

Reziel

pre 4 godine

Za ove od 190-200cm visine, što kukaju kako pozadi mogu da se smeste samo manja deca. U koji hečbek pozadi, pored vas tako kršnih mogu da stanu odrasli za duža putovanja? U hečbeku se pozadi i voze mala i mlađa deca. Ako ste svi u familiji po 2 metra, onda vama hečbek ne radi posao, čak ni sedan. Eventualno neka limuzina, karavan, veliki SUV, MPV šta znam... Šta gledate hečbekove uopšte i kritikujete nedostatak mesta?

Mladen

pre 4 godine

Pročitao sam manje više sve online testove nove trojke, što u pisanom, što u video formatu. Amerikanci, nemci, britanci...svi do jednog su izneverovali da je automobil ove klase ovako dobro urađen. Kad je jedna tako probirljiva, zahtevna i bogata klijentela tako oduševljena možete zamisliti koliko je kvalitetan auto. Komentari dežurnih pljuvača su samo za podsmeh, verovatno bi i ferariju našli neku manu. Ko što neko reče, ako konstatno voziš četvoro odraslih ljudi, ti i nisi potencijalni kupac kompakt klase. Kome treba nešto više praktičnosti postoji i sedan verzija. Kritike za motor su tek komika, verovatno najapsurdnija od svih besmislenih kritika danas kad se 90% kilometraže prelazi u gradskoj vožnji, gužvama, svuda kamere, radari, patrole.

billy_the_cat

pre 4 godine

Najljepši automobil u klasi. Može im se svašta nešto zamjeriti ali ljepota automobila im je neprevaziđena. Mazda iz 2014 je i danas "savremena" i prelijepa. A na kvalitet izrade očito više nema zamjerki. Samo me zanima da li trojku može voziti čovjek od 2 m?

turgidson

pre 4 godine

Ne može Nemac nit’ Japanac toliko dobro napraviti, koliko naš gedža uspešno popljuvati. Ništa nama ne valja, a većina ne zna ni azbuku, o automobilima da ne pričamo.

Fantastično vozilo!

Lazar Bojanic

pre 4 godine

Vozim Mazdu 3 G120 model 2017 u Takumi opremi.

Probao sam sada ovu najnoviju ...

Nova trojka je :
1. Primetno tiša ... čista petica za inženjere!
2. Kabina generalno a multimedijalni sistem posebno je znatno lepše i bolje urađena
3. Udobnija od stare primetno !
4. Manje mesta od stare na zadnjoj klupi i manji prtljažnik primetno

Motor i mejač egal ...

Sve u svemu bolji auto sa manjim faktorom racionalnosti, koji je istini na volju i kod stare bio jedva prelazan.

Za sve vas koji potcenjujete G120 motor šaljivim komentarima o ubrzanju, preporučujem probu kako bi ste se razuverili ...prva, šaltovanje u drugu, šalt u treću i olallala ... za manje od 9 sekundi idete 100Km/h. Istina je da 120Ks ne deluje mnogo ali uz dijetu i dobar menjač znaju tih bednih 120Ks da pokažu zube ... razlog tome je odličnih 190 Nm već pri 2.000 rpm (obrtaja u minuti) a maksimalnih 210 Nm na oko 4.500 rpm

Petar

pre 4 godine

Kupis ovo kod nas, jeste lepo i sve to, i onda vozis u najboljem slucaju u Beogradu. Jednostavno to je groteskno. Po ovim nasim razdrndanim putevima, uzanim i zakrcenim ulicama, prljavim, uz druge poluizudarane polovne automobile, uz svu nekulturu, iskreno, moras biti neko ko nema emocionalne inteligencije da odmeri u kakvom okruzenju vozi. U nekoj razvijenoj i sredjenoj zemlji na visem stupnju civilizacije, puna podrska.

kalimero

pre 4 godine

Kad izadje novi golf VIII i kad bude cena 18.000€ za basic model, iliti trend ja mislim, sa 1.0 motorom vratite se na ovu vest pa komentarišite da je skupa mazda ili corola.

Mladen

pre 4 godine

Neki su već objasnili, ali za ove šofere što navodno svaki dan prevoze pola komšiluka, pa neće da uzmu trojku u obzir zbog zadnje klupe, ajde i da nacrtamo-ta izjava ima smisla kao i kad bi rekao neću da uzmem BMW X7 jer nemam gde da ga parkiram! Ti bi objektivno imao u Beogradu ogroman problem sa parkingom, ali taj auto nije ni pravljen za nas nego za Ameriku i Kinu, sa njihovim ogromnim prostranstvima, bulevarima i auto putevima.
Ciljna grupa ovog, kao i svakog drugog hečbeka su samci, mladi parovi i parovi sa decom i oni će svi sasvim komforno i udobno u njoj da se prevoze. To što smo mi sirotinja koja bi već i u Puntu da komotno vozi ženu, tasta, taštu i komšinicu(pokušavam da zamislim scenario u kome mi je zadnja klupa stalno popunjena,al mi nešto ne ide) ne menja činjenicu da ovaj auto nije za to namenjen.

Citizen X

pre 4 godine

Video sam je i uzivo na ulici i opet se razocarao. Mislio sam da je uzivo lepsa nego na fotografijama. Nije. Upropastili su dizajn. Prethodna generacija je plenila ova je neprimetna. Sto se tice motorizacije nije lose ali mogao je koji konj jos tu da padne. Ovaj dizelas ima manji obrtni momenat nego moj benzinac like wtf?

Čudan spoj

pre 4 godine

Trojka je jedinstvena i u dobru i u zlu.

Dizajn je jedinstven, nečijem oku lijep, a nečijem ne. Automobil je s vana veoma "ranjiv" i gotovo nijedna lakirana površina nije zaštićena.

Enterijer je pravi vozački, smiren, bez pretjeranog komplikovanja i savremenih ekrančina. Kvalitet izrade uvjerljiv. Pozadi je skučeno i klaustofobično posebno za manju djecu, jer su prozori veoma mali i nepravilnog oblika. Prtljažnik je jednostavno preskroman za najduži komapkt u klasi.

2.0 motor do 100 km/h prati ritam saobraćaja i djeluje solidno brz. Iznad 100 km/h ne može puno toga da ponudi. Potrošnja solidna oko 6,5 litara u kombinaciji autoputa, magistrale, brda. Pati od svih mana koje prate atmosferske benzince, a mnogo njih nadoknađuje odličan mjenjač.

Faktor uživanja u vožnji je veoma visok do brzina od 100 km/h, a iznad toga se lako razočarati. Kako se kod nas vozi uglavnom do 100 km/h ovo bi trebalo biti dovoljno da faktor uživanja bude uvijek na visokom nivou, ali ko vozi puno autoputem mogao bi i da se žešće razočara.Ono što će sigurno da naruši faktor uživanja je činjenica da Mazdu 3 nećete bezbrižno ostaviti ni na jednom parkingu, jer je njen vanjski dio veoma nježan i izložen milosti i nemilosti ostalih vozača. Posebno osjetljivi su bokovi na kojima nema zaštitnih lajsni, pa onda i branici, posebno prednji.

Sve u svemu mnogo toga čovjeka oduševi na novoj Mazdi 3, ali i mnogo ga razočara tako da su osjećanja potpuno pomiješana na kraju...

Džej

pre 4 godine

Auto odiše jednostavnošću i sportskim duhom. Šteta što nema u ponudi jače motore. Malo širok c-stub ograničava preglednost. Inače, prethodnik je bio dopadljiviji na prvi pogled kada se pojavio. Nadam se da je ovaj lepši uživo.

Smuleco

pre 4 godine

Za ove zumbule što se žale na prostor na zadnjoj klupi.. Alo bre jarani, ako 'oćete prostor, kupite neku Dačiju, Ladu Nivu, Land Rover i tako to...
A mošte i Q7, X7, i svašta-nešto... nekog džipa na šasiji kamiona... Naravno, ako imate pare.... a nemate!!

Dikh tu kava

pre 4 godine

Dva pitanja:

1. Da li se tokom testa neko preko 160 visine vozio pozadi malo duže i kakve su mu impresije?

2. Referenca u tekstu na Korolu, može li potvrda da pozadi ima multilink, pošto proizvođač tvrdi da nema..?

Inače, enterijer za vozača i suvozača skoro pa čista desetka. Ali eksterijer i prostor pozadi.. taman da je nikad ne poželim.

Ako ima "insajdera", neka podele kad će CX-30 kod nas..

stalno mi kradu nick

pre 4 godine

Mazde su odavno usle u nasu porodicu i ostace kolko vidim jos dugo. Sa onom Genexovom 323 smo u zdravlju ubili 550kkm i otisla je dalje(da nisu bila ona tamna vremena,kad se vozilo vise na vodu nego na benzin pitam se kolko bi presla) i trenutno Mazda6 nam je na 450kkm bez i jednog ozbiljnog kvara! Jedina stvar koja se desila,je valjda onaj kais klime koji nije zamenjen na vreme pa je stradao, ali zamena nije kostala nesto puno. Samo mi nikako nije jasno, sta se desilo pa su automobili ove klase presli magicnu cifru od 15000€ i koliko vidim ne planiraju da se zaustave.... Golf je oko 16500 pocetni, Corola 17500€, Mazda ce biti mozda i vise, Focus 17000€....pa koliko onda treba da kosta automobil viseg segmenta???? 2008 god Mazda 6 se kupovala za 18000 pocetna(500€gore dole, ne mogu da se setim tacno).

Smuleco

pre 4 godine

Kupis ovo kod nas, jeste lepo i sve to, i onda vozis u najboljem slucaju u Beogradu. Jednostavno to je groteskno. Po ovim nasim razdrndanim putevima, uzanim i zakrcenim ulicama, prljavim, uz druge poluizudarane polovne automobile, uz svu nekulturu, iskreno, moras biti neko ko nema emocionalne inteligencije da odmeri u kakvom okruzenju vozi. U nekoj razvijenoj i sredjenoj zemlji na visem stupnju civilizacije, puna podrska.
(Petar, 16. maj 2019 12:11)

Bravo za komentar!!! U sred srede!!!!

Nemanja

pre 4 godine

@ kole, 16. maj 2019 15:49

Kakva prica da auto nece da krene ako je guma malo izduvana :D Da li ste stvarno u to poverovali? Vozim isti, bez ikakvih problema (osim motora za retrovizor koji je zamenjen u garanciji). I da, par puta se palio monitor za nedostatak pritiska i, gle cuda, krece bez problema :)

M

pre 4 godine

Dopala mi se prosla generacija, hteo sam cak i da je kupim u hecbek varijanti pre par godina. Prelep dizajn koji su perfektno skinuli od Italijana, ova nova isto tako, hecbek ima profil kao Alfasud. Enterijer isto prilicno lep, delovao je kvalitetno uradjen. Lezanje na putu i upravljanje ok, nista vise. Problem je sa motorizacijom, jer su motori poprilicno slabi. Zato sam se, i pored nesto manje prostora, odlucio za Giuliettu. Ovde je tek slaba prica, jer je prosla generacija baram imala onaj benzinaz od 160 KS i dizel od, cini mi se, 150 KS. Ovih 120 je zaista presporo. Sta god rekao ovaj car sto objasnjava prva, druga, treca (jok ja mislio krece se iz druge, kao kamion), 10 i nesto sekundi do 10 je smesno za 2019, a pogotovo za auto koji se dici nekim sportskim karakterom, tipa nisko sedenje i sta je vec opisano u testu. Poenta je da je ovaj auto cista sminka, pa kome je to dovoljno i hoce da plati, imace prelep i nesumnjivo kvalitetan auto. Koga zanimaju i vozne osobine, nece uzeti

T

pre 4 godine

@mladen U principu si u pravu, ali ovaj auto je dugačak čak 4,44m i to kao hatchback. U sedan verziji je 20cm duži - koliko i Octavia npr. Ako i pored tolike dužine nema mesta na zadnjoj klupi, onda je to već dizajnersko iživljavanje.

VanBasten

pre 4 godine

Vozim Mazdu 3 sedan 2010 godiste i mogu da kazem da je auto odlican. Ne trosi mnogo, startan je i ima dovoljna mesta. Toplo preporucujem

SRBIN

pre 4 godine

golf i fokus, pa prazno mesto...pa ostali. Ne računam premijum, mada su i oni preskupi za to što nude.
(Miloš, 16. maj 2019 20:51)

Spominjes golfa i fokusa pa prazno mesto?? Pa sa tom izjavom je prazno mesto ali u tvojoj glavi...Ne lupetaj gluposti..Mazda je ikona kvaliteta i pouzdanosti za sva EU auta...

P

pre 4 godine

Ne znam sto bi ovo neko kupovao. Kosta ko odlazeca generacija Audija 3. Probajte oba i samo ce vam se kasti.

P.S. Odrzavanje I servis kostaju priblizno isto!
(Samokazem, 16. maj 2019 21:21)

Kosta, ali u kojoj je opremi taj audi a u kojoj mazda? Evo da ti kazem posto ja znam, razlika nije mala.

Odrzavanje i servis priblizno isto? Salis se. Servis za audi bar 40% skuplji, skuplji kasko, koji i da bi uzeo moras da ugradis alarm od 250e.

Al bitno da ti samokazes...

Maksim & Divizija

pre 4 godine

Ja sam hteo da uzmem trojku na lizing 2015-te. U poslednjem trenutku kad je sve bilo dogovoreno, pojavi se šef prodavaca i digne mi cenu iz njemu samo znanih razloga. Naravno odustanem, zadržim moju tadašnju Hondu Civic još neko vreme i posle svih maltretiranja sa dilerima Tojote, Honde, Audija i MB, uzmem X1 bmw. Samo zato što je diler bio najnormalniji od svih.


Jako mi se svidja Mazdin dizajn i kvalitet svega. Šteta što im je lokalni diler dileja...

Pop (dokon)

pre 4 godine

Ma nije loša, ali je , kao i nova Corola, APSOLUTNO PRESKUPA!!!

25 000€ za model sa opremom, ej!?

Jednostavno, ne vredi te pare...

Nemanja

pre 4 godine

Joj kad krenu dosadni ljudi sa rdanjem Mazdi... Da li iko od vas zna za neku zardjalu Mazdu od kad su se rastali od Forda i izbacili novu seriju automobila (od 2012. godine)? Vozim istu Mazdu 6 godina i auto nema traga rdje. Vozi je dosta po zimi, idem na skijanje itd. Samo sto auto, kao i svaki drugi treba da se odrzava i pere redovno a ne 3 puta godisnje.
Ova Mazda 3 je odlicna ali trenutno slaba, bar dok ne dodje novi skyactiv x koji ce prem najavama imati 180-190 ks. Jedina mana je sto pozadi nema multilink ali po svim inostranim (SAD, Nemackim, Britanskim, Holandskim) testovima kazu da je vozna dinamika u vrhu klase. Sto se tice unutrasnjosti, takodje su zakljucci da je u nivou premijuma. Samo sto mi se mi se svidja sedan...

Quattroporte

pre 4 godine

Prelep i nesumnjivo kvalitetan automobil, posebno mi se dopada sedan varijanta. Ali, shvatite ljudi da ovo nije pravljeno za Srbiju i ovu raspalu, izbušenu infrastrukturu. Pravljeno je za neki uređen svet u kome se može uživati u vožnji. Ovde to ne postoji ( posebno ne u BG-u)

Rale

pre 4 godine

Lep i kvalitetan automobil. Malo ste preterali sa kudjenjem u komentarima isto kao sto je mazda preterala sa cenom. Da je nesto niza ovo bi bio jedan od najprodavanijih modela u svojoj klasi. Ovakav kakav je za nase trziste sigurno nije planiran kao prodajni favorit. Sasvim je tacno da ovako lep nov automobil nije za nasu saobracajnu kulturu i infrastrukturu. Suvise je ranjiv za lokalne puteve i javne parkinge posle kojih bi brzo bio izgreban i ulubljen sto tera suze na oci.

Kodo1

pre 4 godine

Mislim da je auto odličan, ali je zadnji deo toliko ružan (deo oko C stuba) da se zaista ne sećam kada sam poslednji put video nešto tako ružno. A da ne budem shvaćen kao neki hejter ili VW fan, vozim Mazdu 6.

Mustafa Aga

pre 4 godine

Kupio sam u Americi Mazda Protage (to je model 323 u Evropi) daleke 2000 godine...Vozio do 92000 milja pa dao mom sinu koji samo shto je polozio vozachki ispit u srednjoj shkoli...Za sebe sam kupio tada Toyotu Avalon 2007 takodje novu...Mazdu je vozio moj sin do 130000 i onda kada je izlazio sa autoputa nije primetio da ima leda na izlaznici pa je sleteo sa puta i udario u nekakav stub...Njemu nije bilo nishta ali smo auto bacili u otpad...Sa tom Mazdom nisam imao apsolutno nikakvih problema i nikada bukvalno nisam bio kod majstora chak ni za redovne servise...Samo menjao ulje na vreme i technost u automatskom menjachu negde oko 100000 milja...
PS: Kada sam dao mom sinu auto pitam ga posle jedno godinu dana da ga malo provozam...Nisam mogao da prepoznam auto po voznji...Amortizeri skoro nepostojechi...Kazem mom sinu shta si radeo sa ovim autom...Jel si negde prevozio djakove sa krompirima i kupusom...On kaze shta fali isto je tako bio od prvog dana...Kada sam mu ja predao auto izgledao je i vozio kao kada sam ga kupio...Nove generacije...

P

pre 4 godine

Gle cuda, Golf 4.2m komforniji za 6.7 cm za kolena od Mazde 3. Mozda je ona i bolja tehnoloski i dizajnerski, ali dok ne rese problem udaranja kolena u sedista i u kasetu (ladicu) ima Mazda da gleda prodajne rezultate Golfa i da place. Stize novi Golf8 sa jos vecim medjuosovinskim rastojanjem. Bice pokolja, za sad moj favorit je Focus. Kompletn hecbek do kraja, ali cekamo Golfa 8
(Gorginac, 17. maj 2019 10:31)

Gle cuda, jos jedan vrsan poznavalac automobila koji misli da svi traze ono sto bi on hteo. Ti si, kao i mnogi u Srbiji, najobicniji filozof koji sve zna najbolje, a onda udje u svoj 30 godina star jugo. Jel ti stvarno mislis da ako je nesto najprodavanije da je to de facto najbolje? Pa i Coca Cola je najprodavanije pice na svetu, jel to znaci da je najzdravije? Kad izadje taj Golf 8 ti lepo uramis sliku, stavis umesto odlazece 7mice, da ti greje dusu, ne zaboravi da premeris centimetre.... Ta slika je jedino gde ces ga gledati jer mogu da se kladim da ga voziti neces, bar ne do 2028. Naravno, svoju "pamet" ces i dalje da prosipas po forumima.

P.S. Ja vozim auto 2017. godiste, imao sam prilike da vozim i Mazdu i Golfa i da ih detaljno pogledam. Ko kaze da Golf ima nevidjene materijale unutra i kako je neuporedivo tisi, bolji i sl. je najobicnija budala ili VW sektas. Taj Golf sam mogao bez problema da kupim u najboljoj opremi, ali nisam, jer nisam ovca.

Miloš

pre 4 godine

Zadnje sedište? Ja sa 190cm kad namestim vozačko sedište pozadi samo manje dete može da sedne. Ubedljivo najmanje mesta pozadi, zajedno sa pežoom 308 mrtva trka. Dovoljan razlog da ga ne kupim nikada.

dzigi

pre 4 godine

Hedžbek je neskladan zbog nezgrapnog zadnjeg kraja međutim sedan je daleko lepši, izvajan i skladan.
Ovog puta je Mazda malo omašila, nije pogodila dizajn hečbeka, motori su slabi uz slab izbor a cene će biti premijum.

Ranko

pre 4 godine

"Ciljna grupa ovog, kao i svakog drugog hečbeka su ... parovi sa decom i oni će svi sasvim komforno i udobno u njoj da se prevoze. To što smo mi sirotinja koja bi već i u Puntu da komotno vozi ženu, tasta, taštu i komšinicu(pokušavam da zamislim scenario u kome mi je zadnja klupa stalno popunjena,al mi nešto ne ide) ne menja činjenicu da ovaj auto nije za to namenjen.
(Mladen, 16. maj 2019 16:52)

Ja imam decu prvi i treći srednje. 182 i 189 cm.
Ne mogu da sednu pozadi. Probali.

onako

pre 4 godine

Bio sam u dilemi Mazda 3 ili Nova Corolla.
Seo pozadi u oba auta i odlucio se za Toyotu.
I dalje mi je krivo sto je Mazda 3 ispala iz kalkulacije ali je upadljivo manje mesta pozadi i naravno Corolla u odlicnoj opremi je 1.500 eur jeftinija nego Mazda 3 u nekoj skoro osnovnoj opremi.

Ethan Hunt

pre 4 godine

Ružan auto? Ma dajte! Kao Golf je lepši? Sve je to individualno. Poenta je odnos cena/kvalitet materijala tj. opreme. A najvažnije smanjenje broja kvarova kod novih vozila. Džabe vam lep auto ako često posećujete servis zbog sitnica. Po meni ovom autu samo fali bolja preglednost unazad, ali danas imamo elektroniku za pomoć pri parkiranju, odnosno za vozila u mrtvom uglu.
Lično volim providan stakleni krov sa ili bez šibera, zavesice. Naravno uz odličan zvuk bi vožnja bila udobnija. Verujem da ga ima ova trojka.
E sad, nije mozda za klasu, ali voleo bihogucnost daljinskog paljenja klime, grejanja zimi, pa i volana vozača, sedišta. Da me čeka toplo pre polaska rano ujutru.
Za grad i kraća putovanja sasvim ok auto, posebno dizelaš. Niža registracija u Srbiji nego 2.2 motor.

Heroj Pinki

pre 4 godine

78 komentara a niko jos da napise kako je rezervni tocak preskup?! Sokiran sam! Al zato smo vec imali neizbezu koroziju...
Juce jedna ovakva prodje pored mene, mnoooogo je lepsi hedzbek uzivo nego na ovim slikama. Hrabar i odlican dizajn, jos jedno bravo za Mazdu.

Smuleco

pre 4 godine

Zadnje sedište? Ja sa 190cm kad namestim vozačko sedište pozadi samo manje dete može da sedne. Ubedljivo najmanje mesta pozadi, zajedno sa pežoom 308 mrtva trka. Dovoljan razlog da ga ne kupim nikada.
(Miloš, 16. maj 2019 10:36)

I da hoćeš da je kupoš, nemaš ti te pare za Mazdu. Nego, nastavi da uživaš u svojoj Dačiji.

Boca

pre 4 godine

@(Dikh tu kava, 16. maj 2019 09:54)

1. Moze iza suvozaca ALI ako treba non stop da vozite nekog na zadnjoj klupi nepostoji razlog da onda kupite bilo kakav hecbek vec redovan sedan. Ne bitno da li je u pitanju Korlola, Sivik, Mazda 3, Golf/Dzeta hecevi su za urbano poziranje jer izgledaju atraktivno ali prakticnost je dovidjenja ukljucujuci mali gepek pored skucene zadnje klupe. Bas je jako veliki trejdof da za iste pare vi kupite manji auto samo zato sto izgleda atraktivnije ali naravno emocija se takodje pita pored zdravog razuma jer mi kupujemo kola jednom u 8 godina recimo.

2. Nema multilink navodno zbog rigidnosti ali u svakom slucaju mnogo bolje se vozi od prolse 3 koja je imala multilink i mnogo je agilnija od nove Korole koja takodje ima multilink.

Po meni prvo adut zbog cega bi neko kupio Mazdu 3 je enterijer. Jednostavno je najbolji enterijer po svim parametrima u klasi posle nove A-klase, cak BMW 1 koji ima bolje materijale unutra u nekim vecim paketima nema tu ergonomiju i eleganciju lejouta. Infotainment radi neprikosnoveno i napravljen je sa razumom, digitalna tabla je ususkana kao analogna, kontrole za klimu imaju tezinu i pravi klik kao na nekad na Audiju, jedina zamerka je sto koriste piano crnu plastiku koja ce biti dovidjenja za godinu dana.

Moja najveca zamerka je sto sistemi pomoci vozaca nisu na nivou Honde. Recimo LKA samo vibrira volan dok Honda Sivik sama se vraca u traku. Kamera je i dalje ocajna itd.

Dikh tu kava

pre 4 godine

(Boca, 16. maj 2019 11:32)

Zapravo je prvo pitanje bilo retoričko. Sedeh "iza sebe" u novoj trojki pozadi, i ne mogu da definišem koje bi to bilo osećanje, a svakako je nešto najbliže indiferentnosti, očekivanosti, ne i razočaranosti, budući da Mazda pregalački iz serije u seriju podiže standarde skučenosti i zdušno nas navikava. Čak je i nova Korola pozadi prostranija, a ona je vrlo blizu začelja po predmetnom parametru.

A multilink je bilo pitanje za Korolu. Pošto nigde nisam našao taj podatak. Za trojku znam da nema.

Inače, glede donjih komentara o C segmentu, treba sesti u Oktaviju, Leon, Golf, novi Ceed, Focus.. pa ponovo preispitati stav da ovaj segment nije za prevoz putnika. Još kako jeste. Samo što neki znaju, a neki ne znaju. Ili neće. Nova trojka i Korola su baš razočaranje. Čak i za potpisnika ovih redova kao vlasnika prethodne iteracije..
Ipak, najveći pozdrav za "korozivne trolove".. Kako vam, ljudi, više ne dosadi.. :) Čak je i onom na Tehnopolisu, koji redovno u komentarima napiše Xiaomi 57 puta, dosadilo..

a covece

pre 4 godine

drug ima proslu verziju 3 godine, estetski lep, unutra kvalitetan auto. motor opisan, nista posebno ali je nastelan da se lepo vozi i po gradu i na autoputu. superupravljiv i pomalo tvrd ali to je normalno. trosi kao i svi drugi slicni automobili. ali zaista je prostor na zadnjoj klupi sveden. stavis ono sediste za malo dete, znaci bebu, ne dete, i bukvalno udara nogama stalno u prednje sediste. toliko je mali. to je sustinski dvosed a moze da prica ko sta hoce. gepek mali takodje. ne razumem cemu zrtvovati obe stvari, i gepek i zadnju klupu, to samo mazda zna. btw servisi su preskupi, obican servis (upravo zvao ortaka) 20.000

dabra

pre 4 godine

@dikh tu kava
jako malo mesta napred i pozadi. pozadi jako malo svetla i osobe 180+ ne mogu da vide bocno i jako se tesko ulazi i izlazi iz auta. bas drama...
pozadi je twist beam. no more multilink...

asd

pre 4 godine

Ne volim japanske ni korejske automobile jer se meni licno ne svidjaju, s polja uzas, unutra kao jugo, ali ovo je nesto drugo, i mazda 3 i 6 pogotovo u ovoj crvenoj boji, izgleda brutalno! Unutra situacija po meni nije bas savrsena ali prolazna i lepa. Svaka cast za Mazdu!

Samokazem

pre 4 godine

Ne znam sto bi ovo neko kupovao. Kosta ko odlazeca generacija Audija 3. Probajte oba i samo ce vam se kasti.

P.S. Odrzavanje I servis kostaju priblizno isto!

kole

pre 4 godine

Moj poznanik je kupio novu CX5 pre 5 godina i presao samo 70.000. Prosle godine je menjao prednje diskove jer su se pokrivili, iako izgledaju kao novi. Svako malo ga vozi u servis zbog nekih sitnica koje mu dusu pojedose. Sve to kosta prilicno. Ako je guma malo izduvana, auto nece da krene. Ako nemas pumpu ili mali kompresor u kolima, moras da menjas tocak da bi se pomerio sa mesta. Stalno mi kuka sto je bacio tolike pare na nov auto, a vrednost mu se veoma srozala. To je skupo, nezno i osetljivo vozilo za savrsene zapadne puteve i vrhunske servise, kojih u Srbiji ima samo nekoliko. Brend za izbegavanje.

psssst,it is i, Leclerc

pre 4 godine

Najviše podseća na Mitsubishi Lancer Sportback https://www.guideautoweb.com/en/videos/226/2009-mitsubishi-lancer-sportback/
Naravno uz ove oble i modernije linije Kodo dizajna izgleda mnogo bolje nego Mitsubishi.
Meni je cudno zašto viđam toliko Mazdi na oglasima polovnjaka već nakon 2,3 godine nakon prodaje a nekad i manje od godinu.Zašto vlasnici na ovim prostorima žele da ih se otarase? Ne vjerujem da je zbog kvaliteta.Biće da je skupo održavanje ili slaba servisna mreža...

Mladen

pre 4 godine

@Ranko

Super ako je tako, ali zna se šta se misli kad se kaže deca...oni sa tim gabaritima već spadaju u odrasle. Za vas je neka porodična limuzina tipa Superb ili Mondeo. Ako često putujete zajedno i imate dosta prtljaga, mogao bi da razmisliš i o nekom karavanu ili monovolumenu.

Knjigoslav

pre 4 godine

@Mladen kritike na ovaj motor i komfor zadnje klupe su na mestu, jer je sa 10s do stotke mrtvo puvalo u odnosu na konkurente u klasi, što nema veze sa saobraćajem. Prelep auto, nažalost cena diktira moj izbor, neprihvatljivo mi je da bude 3-5 hiljada evra skuplji od Corolle, ili još više od i30. Na stranu torzija pozadi. Za Srbiju bacanje para iz emocija, slično Alfi, samo lep dizajn šasije i enterijera, ali bez voznih karakteristika koje Alfa daje. Prelep i dosadan.

Da je uporediv po ceni sa Golfom govori i činjenica da uvoznik još uvek nije odredio cifru. Uzgred, izvan EU (bez carina) je oko 15000€, isto kao i Corolla i i30.

Skyactive X, ubica dizela, još nije u prodaji, a kaće ne znamo. To čudo treba da se kolje sa corollom hibrid i dizelima, preko 30 hiljada...

moron

pre 4 godine

"Prelep napred,pozadi moglo je lepše al ajde stvar ukusa.Ono što je sramotno to je slab komfor posebno zadnja klupa a medju najdužim hečevima,ko ne veruje nek sedne.A da su mogli sa tom dužinom i medju osovinskim mogli su,samo bacite pogled na kraći Fokus unutra ko limuzina."
(NIKOLA, 16. maj 2019 14:42)


Slažem se. Novi fokus jeste dosta skuplji od staroga, ima dosta "rupa" u serijskoj opremi, pa i bezbednosnoj (nema serijski npr. AEB i ACC, sto mislim da i nova trojka, korola i civic imaju), ali, zaista je kralj ponude prostora u toj klasi (karavan je posebno NEVEROVATAN za tu klasu), ali, izborom nekog jaceg paketa, i uz neke opcionale, moguće je fokusa opremom dovesti u rang svih pomenutih (pa i iznad), da kosta 2-3.000 manje i da nudi unutra NAJVECI prostor od pobrojanih.

Milos

pre 4 godine

Jesu resili problem sa korozijom ? Sedan mi je prelep, ali stvarno mazda, u ovo vreme napredne tehnologije, masina, raznih premaza itd vi imate taj problem. Zbog toga mazdu mogu samo kao poklon da vozim

NIKOLA

pre 4 godine

Prelep napred,pozadi moglo je lepše al ajde stvar ukusa.Ono što je sramotno to je slab komfor posebno zadnja klupa a medju najdužim hečevima,ko ne veruje nek sedne.A da su mogli sa tom dužinom i medju osovinskim mogli su,samo bacite pogled na kraći Fokus unutra ko limuzina.

nemam veze sa sa Deltom

pre 4 godine

Opet ponavljam, Civic je i za ovu Mazda a i za Corolu premija. Iako je model star skoro 3 godine i, pored toga što troši oko 2litra više..

Gorginac

pre 4 godine

Gle cuda, Golf 4.2m komforniji za 6.7 cm za kolena od Mazde 3. Mozda je ona i bolja tehnoloski i dizajnerski, ali dok ne rese problem udaranja kolena u sedista i u kasetu (ladicu) ima Mazda da gleda prodajne rezultate Golfa i da place. Stize novi Golf8 sa jos vecim medjuosovinskim rastojanjem. Bice pokolja, za sad moj favorit je Focus. Kompletn hecbek do kraja, ali cekamo Golfa 8

Bojan

pre 4 godine

Vudeo sam je uzivo, mislim da je dosta bolja od prethodnog modela.. prvo ovaj model u unutrasnjosti udara na premijum, drugo cini se da ima nesto vise prostora od prethodnika (mada i dalje ispod prosjeka klase). U mnostvu uporednih testova na netu ga hvale.

Cijena mu je sasvim ok, za taj novac tesko je naci konkurenta sa uporedivom opremom, motorom i kvalitetom. Ulazni motor je sasvim ok, iako bih ja radije isao na skyactiv-x.

Uskoro cu da kupujem novo auto i ovo ce mi biti jedna od opcija, ako se sedan na testu pokaze dovoljno prostranim za porodicu.
Druge opcije ce biti civic i focus, i eventualno neki modeli iz klase iznad ako se odlucim dati vise novca.

Steva

pre 4 godine

CX-30 ispravlja dosta nedostataka hečbeka (veći gepek, kliring, plastični branici, ventilacija za zadnju klupu).
Prodaja kod nas počinje od septembra.

ista dilema

pre 4 godine

onako, 16. maj 2019 14:53

Ni ja ne bih znao lako odabrati izmedju nove korole hb i nove trojke. Da li izabrati kola kojima rezervni tocak kao opcija kosta 740 ili ona od 550? Mrtva trka,zar ne?
Jos posebno ako ti nista ne znaci Android auto i Aple CarPlay koje Tojota nema.

Zoran

pre 4 godine

Pre nekih 2,5 meseca sam je pogledao u salonu u Beogradu. Moram da kazem da mi se uopste uzivo nije dopala. Predhodni model je bila imanjena šestica, ovu su bar po mom ukusu dobrano upropastili. Nadam se da ovo nije dizajn koji će se gurati i kod nove Mazde 6. A cene koje su mi tom prilikom prezentovane u strogoj konsipraciji su katastrofa (još uvek na sajtu ne smeju da ih izbace). Osnovni paket sa benzinskim motorom i 120ks je slična cena kao Mazda 6 u osnovnom paketu sa motorom od 145ks. A auta su nebo i zemlja.

Milos

pre 4 godine

Jesu resili problem sa korozijom ? Sedan mi je prelep, ali stvarno mazda, u ovo vreme napredne tehnologije, masina, raznih premaza itd vi imate taj problem. Zbog toga mazdu mogu samo kao poklon da vozim

Citizen X

pre 4 godine

Video sam je i uzivo na ulici i opet se razocarao. Mislio sam da je uzivo lepsa nego na fotografijama. Nije. Upropastili su dizajn. Prethodna generacija je plenila ova je neprimetna. Sto se tice motorizacije nije lose ali mogao je koji konj jos tu da padne. Ovaj dizelas ima manji obrtni momenat nego moj benzinac like wtf?

kole

pre 4 godine

Moj poznanik je kupio novu CX5 pre 5 godina i presao samo 70.000. Prosle godine je menjao prednje diskove jer su se pokrivili, iako izgledaju kao novi. Svako malo ga vozi u servis zbog nekih sitnica koje mu dusu pojedose. Sve to kosta prilicno. Ako je guma malo izduvana, auto nece da krene. Ako nemas pumpu ili mali kompresor u kolima, moras da menjas tocak da bi se pomerio sa mesta. Stalno mi kuka sto je bacio tolike pare na nov auto, a vrednost mu se veoma srozala. To je skupo, nezno i osetljivo vozilo za savrsene zapadne puteve i vrhunske servise, kojih u Srbiji ima samo nekoliko. Brend za izbegavanje.

Miloš

pre 4 godine

Zadnje sedište? Ja sa 190cm kad namestim vozačko sedište pozadi samo manje dete može da sedne. Ubedljivo najmanje mesta pozadi, zajedno sa pežoom 308 mrtva trka. Dovoljan razlog da ga ne kupim nikada.

Samokazem

pre 4 godine

Ne znam sto bi ovo neko kupovao. Kosta ko odlazeca generacija Audija 3. Probajte oba i samo ce vam se kasti.

P.S. Odrzavanje I servis kostaju priblizno isto!

nemam veze sa sa Deltom

pre 4 godine

Opet ponavljam, Civic je i za ovu Mazda a i za Corolu premija. Iako je model star skoro 3 godine i, pored toga što troši oko 2litra više..

dzigi

pre 4 godine

Hedžbek je neskladan zbog nezgrapnog zadnjeg kraja međutim sedan je daleko lepši, izvajan i skladan.
Ovog puta je Mazda malo omašila, nije pogodila dizajn hečbeka, motori su slabi uz slab izbor a cene će biti premijum.

Mladen

pre 4 godine

Pročitao sam manje više sve online testove nove trojke, što u pisanom, što u video formatu. Amerikanci, nemci, britanci...svi do jednog su izneverovali da je automobil ove klase ovako dobro urađen. Kad je jedna tako probirljiva, zahtevna i bogata klijentela tako oduševljena možete zamisliti koliko je kvalitetan auto. Komentari dežurnih pljuvača su samo za podsmeh, verovatno bi i ferariju našli neku manu. Ko što neko reče, ako konstatno voziš četvoro odraslih ljudi, ti i nisi potencijalni kupac kompakt klase. Kome treba nešto više praktičnosti postoji i sedan verzija. Kritike za motor su tek komika, verovatno najapsurdnija od svih besmislenih kritika danas kad se 90% kilometraže prelazi u gradskoj vožnji, gužvama, svuda kamere, radari, patrole.

billy_the_cat

pre 4 godine

Najljepši automobil u klasi. Može im se svašta nešto zamjeriti ali ljepota automobila im je neprevaziđena. Mazda iz 2014 je i danas "savremena" i prelijepa. A na kvalitet izrade očito više nema zamjerki. Samo me zanima da li trojku može voziti čovjek od 2 m?

dabra

pre 4 godine

@dikh tu kava
jako malo mesta napred i pozadi. pozadi jako malo svetla i osobe 180+ ne mogu da vide bocno i jako se tesko ulazi i izlazi iz auta. bas drama...
pozadi je twist beam. no more multilink...

asd

pre 4 godine

Ne volim japanske ni korejske automobile jer se meni licno ne svidjaju, s polja uzas, unutra kao jugo, ali ovo je nesto drugo, i mazda 3 i 6 pogotovo u ovoj crvenoj boji, izgleda brutalno! Unutra situacija po meni nije bas savrsena ali prolazna i lepa. Svaka cast za Mazdu!

M

pre 4 godine

Dopala mi se prosla generacija, hteo sam cak i da je kupim u hecbek varijanti pre par godina. Prelep dizajn koji su perfektno skinuli od Italijana, ova nova isto tako, hecbek ima profil kao Alfasud. Enterijer isto prilicno lep, delovao je kvalitetno uradjen. Lezanje na putu i upravljanje ok, nista vise. Problem je sa motorizacijom, jer su motori poprilicno slabi. Zato sam se, i pored nesto manje prostora, odlucio za Giuliettu. Ovde je tek slaba prica, jer je prosla generacija baram imala onaj benzinaz od 160 KS i dizel od, cini mi se, 150 KS. Ovih 120 je zaista presporo. Sta god rekao ovaj car sto objasnjava prva, druga, treca (jok ja mislio krece se iz druge, kao kamion), 10 i nesto sekundi do 10 je smesno za 2019, a pogotovo za auto koji se dici nekim sportskim karakterom, tipa nisko sedenje i sta je vec opisano u testu. Poenta je da je ovaj auto cista sminka, pa kome je to dovoljno i hoce da plati, imace prelep i nesumnjivo kvalitetan auto. Koga zanimaju i vozne osobine, nece uzeti

ista dilema

pre 4 godine

onako, 16. maj 2019 14:53

Ni ja ne bih znao lako odabrati izmedju nove korole hb i nove trojke. Da li izabrati kola kojima rezervni tocak kao opcija kosta 740 ili ona od 550? Mrtva trka,zar ne?
Jos posebno ako ti nista ne znaci Android auto i Aple CarPlay koje Tojota nema.

Gorginac

pre 4 godine

Gle cuda, Golf 4.2m komforniji za 6.7 cm za kolena od Mazde 3. Mozda je ona i bolja tehnoloski i dizajnerski, ali dok ne rese problem udaranja kolena u sedista i u kasetu (ladicu) ima Mazda da gleda prodajne rezultate Golfa i da place. Stize novi Golf8 sa jos vecim medjuosovinskim rastojanjem. Bice pokolja, za sad moj favorit je Focus. Kompletn hecbek do kraja, ali cekamo Golfa 8

SRBIN

pre 4 godine

golf i fokus, pa prazno mesto...pa ostali. Ne računam premijum, mada su i oni preskupi za to što nude.
(Miloš, 16. maj 2019 20:51)

Spominjes golfa i fokusa pa prazno mesto?? Pa sa tom izjavom je prazno mesto ali u tvojoj glavi...Ne lupetaj gluposti..Mazda je ikona kvaliteta i pouzdanosti za sva EU auta...

P

pre 4 godine

Gle cuda, Golf 4.2m komforniji za 6.7 cm za kolena od Mazde 3. Mozda je ona i bolja tehnoloski i dizajnerski, ali dok ne rese problem udaranja kolena u sedista i u kasetu (ladicu) ima Mazda da gleda prodajne rezultate Golfa i da place. Stize novi Golf8 sa jos vecim medjuosovinskim rastojanjem. Bice pokolja, za sad moj favorit je Focus. Kompletn hecbek do kraja, ali cekamo Golfa 8
(Gorginac, 17. maj 2019 10:31)

Gle cuda, jos jedan vrsan poznavalac automobila koji misli da svi traze ono sto bi on hteo. Ti si, kao i mnogi u Srbiji, najobicniji filozof koji sve zna najbolje, a onda udje u svoj 30 godina star jugo. Jel ti stvarno mislis da ako je nesto najprodavanije da je to de facto najbolje? Pa i Coca Cola je najprodavanije pice na svetu, jel to znaci da je najzdravije? Kad izadje taj Golf 8 ti lepo uramis sliku, stavis umesto odlazece 7mice, da ti greje dusu, ne zaboravi da premeris centimetre.... Ta slika je jedino gde ces ga gledati jer mogu da se kladim da ga voziti neces, bar ne do 2028. Naravno, svoju "pamet" ces i dalje da prosipas po forumima.

P.S. Ja vozim auto 2017. godiste, imao sam prilike da vozim i Mazdu i Golfa i da ih detaljno pogledam. Ko kaze da Golf ima nevidjene materijale unutra i kako je neuporedivo tisi, bolji i sl. je najobicnija budala ili VW sektas. Taj Golf sam mogao bez problema da kupim u najboljoj opremi, ali nisam, jer nisam ovca.

Knjigoslav

pre 4 godine

@Mladen kritike na ovaj motor i komfor zadnje klupe su na mestu, jer je sa 10s do stotke mrtvo puvalo u odnosu na konkurente u klasi, što nema veze sa saobraćajem. Prelep auto, nažalost cena diktira moj izbor, neprihvatljivo mi je da bude 3-5 hiljada evra skuplji od Corolle, ili još više od i30. Na stranu torzija pozadi. Za Srbiju bacanje para iz emocija, slično Alfi, samo lep dizajn šasije i enterijera, ali bez voznih karakteristika koje Alfa daje. Prelep i dosadan.

Da je uporediv po ceni sa Golfom govori i činjenica da uvoznik još uvek nije odredio cifru. Uzgred, izvan EU (bez carina) je oko 15000€, isto kao i Corolla i i30.

Skyactive X, ubica dizela, još nije u prodaji, a kaće ne znamo. To čudo treba da se kolje sa corollom hibrid i dizelima, preko 30 hiljada...

Kodo1

pre 4 godine

Mislim da je auto odličan, ali je zadnji deo toliko ružan (deo oko C stuba) da se zaista ne sećam kada sam poslednji put video nešto tako ružno. A da ne budem shvaćen kao neki hejter ili VW fan, vozim Mazdu 6.

Smuleco

pre 4 godine

Zadnje sedište? Ja sa 190cm kad namestim vozačko sedište pozadi samo manje dete može da sedne. Ubedljivo najmanje mesta pozadi, zajedno sa pežoom 308 mrtva trka. Dovoljan razlog da ga ne kupim nikada.
(Miloš, 16. maj 2019 10:36)

I da hoćeš da je kupoš, nemaš ti te pare za Mazdu. Nego, nastavi da uživaš u svojoj Dačiji.

Smuleco

pre 4 godine

Za ove zumbule što se žale na prostor na zadnjoj klupi.. Alo bre jarani, ako 'oćete prostor, kupite neku Dačiju, Ladu Nivu, Land Rover i tako to...
A mošte i Q7, X7, i svašta-nešto... nekog džipa na šasiji kamiona... Naravno, ako imate pare.... a nemate!!

turgidson

pre 4 godine

Ne može Nemac nit’ Japanac toliko dobro napraviti, koliko naš gedža uspešno popljuvati. Ništa nama ne valja, a većina ne zna ni azbuku, o automobilima da ne pričamo.

Fantastično vozilo!

Petar

pre 4 godine

Kupis ovo kod nas, jeste lepo i sve to, i onda vozis u najboljem slucaju u Beogradu. Jednostavno to je groteskno. Po ovim nasim razdrndanim putevima, uzanim i zakrcenim ulicama, prljavim, uz druge poluizudarane polovne automobile, uz svu nekulturu, iskreno, moras biti neko ko nema emocionalne inteligencije da odmeri u kakvom okruzenju vozi. U nekoj razvijenoj i sredjenoj zemlji na visem stupnju civilizacije, puna podrska.

Dikh tu kava

pre 4 godine

Dva pitanja:

1. Da li se tokom testa neko preko 160 visine vozio pozadi malo duže i kakve su mu impresije?

2. Referenca u tekstu na Korolu, može li potvrda da pozadi ima multilink, pošto proizvođač tvrdi da nema..?

Inače, enterijer za vozača i suvozača skoro pa čista desetka. Ali eksterijer i prostor pozadi.. taman da je nikad ne poželim.

Ako ima "insajdera", neka podele kad će CX-30 kod nas..

Reziel

pre 4 godine

Za ove od 190-200cm visine, što kukaju kako pozadi mogu da se smeste samo manja deca. U koji hečbek pozadi, pored vas tako kršnih mogu da stanu odrasli za duža putovanja? U hečbeku se pozadi i voze mala i mlađa deca. Ako ste svi u familiji po 2 metra, onda vama hečbek ne radi posao, čak ni sedan. Eventualno neka limuzina, karavan, veliki SUV, MPV šta znam... Šta gledate hečbekove uopšte i kritikujete nedostatak mesta?

psssst,it is i, Leclerc

pre 4 godine

Najviše podseća na Mitsubishi Lancer Sportback https://www.guideautoweb.com/en/videos/226/2009-mitsubishi-lancer-sportback/
Naravno uz ove oble i modernije linije Kodo dizajna izgleda mnogo bolje nego Mitsubishi.
Meni je cudno zašto viđam toliko Mazdi na oglasima polovnjaka već nakon 2,3 godine nakon prodaje a nekad i manje od godinu.Zašto vlasnici na ovim prostorima žele da ih se otarase? Ne vjerujem da je zbog kvaliteta.Biće da je skupo održavanje ili slaba servisna mreža...

P

pre 4 godine

Ne znam sto bi ovo neko kupovao. Kosta ko odlazeca generacija Audija 3. Probajte oba i samo ce vam se kasti.

P.S. Odrzavanje I servis kostaju priblizno isto!
(Samokazem, 16. maj 2019 21:21)

Kosta, ali u kojoj je opremi taj audi a u kojoj mazda? Evo da ti kazem posto ja znam, razlika nije mala.

Odrzavanje i servis priblizno isto? Salis se. Servis za audi bar 40% skuplji, skuplji kasko, koji i da bi uzeo moras da ugradis alarm od 250e.

Al bitno da ti samokazes...

Ethan Hunt

pre 4 godine

Ružan auto? Ma dajte! Kao Golf je lepši? Sve je to individualno. Poenta je odnos cena/kvalitet materijala tj. opreme. A najvažnije smanjenje broja kvarova kod novih vozila. Džabe vam lep auto ako često posećujete servis zbog sitnica. Po meni ovom autu samo fali bolja preglednost unazad, ali danas imamo elektroniku za pomoć pri parkiranju, odnosno za vozila u mrtvom uglu.
Lično volim providan stakleni krov sa ili bez šibera, zavesice. Naravno uz odličan zvuk bi vožnja bila udobnija. Verujem da ga ima ova trojka.
E sad, nije mozda za klasu, ali voleo bihogucnost daljinskog paljenja klime, grejanja zimi, pa i volana vozača, sedišta. Da me čeka toplo pre polaska rano ujutru.
Za grad i kraća putovanja sasvim ok auto, posebno dizelaš. Niža registracija u Srbiji nego 2.2 motor.

NIKOLA

pre 4 godine

Prelep napred,pozadi moglo je lepše al ajde stvar ukusa.Ono što je sramotno to je slab komfor posebno zadnja klupa a medju najdužim hečevima,ko ne veruje nek sedne.A da su mogli sa tom dužinom i medju osovinskim mogli su,samo bacite pogled na kraći Fokus unutra ko limuzina.

Mladen

pre 4 godine

Neki su već objasnili, ali za ove šofere što navodno svaki dan prevoze pola komšiluka, pa neće da uzmu trojku u obzir zbog zadnje klupe, ajde i da nacrtamo-ta izjava ima smisla kao i kad bi rekao neću da uzmem BMW X7 jer nemam gde da ga parkiram! Ti bi objektivno imao u Beogradu ogroman problem sa parkingom, ali taj auto nije ni pravljen za nas nego za Ameriku i Kinu, sa njihovim ogromnim prostranstvima, bulevarima i auto putevima.
Ciljna grupa ovog, kao i svakog drugog hečbeka su samci, mladi parovi i parovi sa decom i oni će svi sasvim komforno i udobno u njoj da se prevoze. To što smo mi sirotinja koja bi već i u Puntu da komotno vozi ženu, tasta, taštu i komšinicu(pokušavam da zamislim scenario u kome mi je zadnja klupa stalno popunjena,al mi nešto ne ide) ne menja činjenicu da ovaj auto nije za to namenjen.

Pop (dokon)

pre 4 godine

Ma nije loša, ali je , kao i nova Corola, APSOLUTNO PRESKUPA!!!

25 000€ za model sa opremom, ej!?

Jednostavno, ne vredi te pare...

Boca

pre 4 godine

@(Dikh tu kava, 16. maj 2019 09:54)

1. Moze iza suvozaca ALI ako treba non stop da vozite nekog na zadnjoj klupi nepostoji razlog da onda kupite bilo kakav hecbek vec redovan sedan. Ne bitno da li je u pitanju Korlola, Sivik, Mazda 3, Golf/Dzeta hecevi su za urbano poziranje jer izgledaju atraktivno ali prakticnost je dovidjenja ukljucujuci mali gepek pored skucene zadnje klupe. Bas je jako veliki trejdof da za iste pare vi kupite manji auto samo zato sto izgleda atraktivnije ali naravno emocija se takodje pita pored zdravog razuma jer mi kupujemo kola jednom u 8 godina recimo.

2. Nema multilink navodno zbog rigidnosti ali u svakom slucaju mnogo bolje se vozi od prolse 3 koja je imala multilink i mnogo je agilnija od nove Korole koja takodje ima multilink.

Po meni prvo adut zbog cega bi neko kupio Mazdu 3 je enterijer. Jednostavno je najbolji enterijer po svim parametrima u klasi posle nove A-klase, cak BMW 1 koji ima bolje materijale unutra u nekim vecim paketima nema tu ergonomiju i eleganciju lejouta. Infotainment radi neprikosnoveno i napravljen je sa razumom, digitalna tabla je ususkana kao analogna, kontrole za klimu imaju tezinu i pravi klik kao na nekad na Audiju, jedina zamerka je sto koriste piano crnu plastiku koja ce biti dovidjenja za godinu dana.

Moja najveca zamerka je sto sistemi pomoci vozaca nisu na nivou Honde. Recimo LKA samo vibrira volan dok Honda Sivik sama se vraca u traku. Kamera je i dalje ocajna itd.

Lazar Bojanic

pre 4 godine

Vozim Mazdu 3 G120 model 2017 u Takumi opremi.

Probao sam sada ovu najnoviju ...

Nova trojka je :
1. Primetno tiša ... čista petica za inženjere!
2. Kabina generalno a multimedijalni sistem posebno je znatno lepše i bolje urađena
3. Udobnija od stare primetno !
4. Manje mesta od stare na zadnjoj klupi i manji prtljažnik primetno

Motor i mejač egal ...

Sve u svemu bolji auto sa manjim faktorom racionalnosti, koji je istini na volju i kod stare bio jedva prelazan.

Za sve vas koji potcenjujete G120 motor šaljivim komentarima o ubrzanju, preporučujem probu kako bi ste se razuverili ...prva, šaltovanje u drugu, šalt u treću i olallala ... za manje od 9 sekundi idete 100Km/h. Istina je da 120Ks ne deluje mnogo ali uz dijetu i dobar menjač znaju tih bednih 120Ks da pokažu zube ... razlog tome je odličnih 190 Nm već pri 2.000 rpm (obrtaja u minuti) a maksimalnih 210 Nm na oko 4.500 rpm

Dikh tu kava

pre 4 godine

(Boca, 16. maj 2019 11:32)

Zapravo je prvo pitanje bilo retoričko. Sedeh "iza sebe" u novoj trojki pozadi, i ne mogu da definišem koje bi to bilo osećanje, a svakako je nešto najbliže indiferentnosti, očekivanosti, ne i razočaranosti, budući da Mazda pregalački iz serije u seriju podiže standarde skučenosti i zdušno nas navikava. Čak je i nova Korola pozadi prostranija, a ona je vrlo blizu začelja po predmetnom parametru.

A multilink je bilo pitanje za Korolu. Pošto nigde nisam našao taj podatak. Za trojku znam da nema.

Inače, glede donjih komentara o C segmentu, treba sesti u Oktaviju, Leon, Golf, novi Ceed, Focus.. pa ponovo preispitati stav da ovaj segment nije za prevoz putnika. Još kako jeste. Samo što neki znaju, a neki ne znaju. Ili neće. Nova trojka i Korola su baš razočaranje. Čak i za potpisnika ovih redova kao vlasnika prethodne iteracije..
Ipak, najveći pozdrav za "korozivne trolove".. Kako vam, ljudi, više ne dosadi.. :) Čak je i onom na Tehnopolisu, koji redovno u komentarima napiše Xiaomi 57 puta, dosadilo..

moron

pre 4 godine

"Prelep napred,pozadi moglo je lepše al ajde stvar ukusa.Ono što je sramotno to je slab komfor posebno zadnja klupa a medju najdužim hečevima,ko ne veruje nek sedne.A da su mogli sa tom dužinom i medju osovinskim mogli su,samo bacite pogled na kraći Fokus unutra ko limuzina."
(NIKOLA, 16. maj 2019 14:42)


Slažem se. Novi fokus jeste dosta skuplji od staroga, ima dosta "rupa" u serijskoj opremi, pa i bezbednosnoj (nema serijski npr. AEB i ACC, sto mislim da i nova trojka, korola i civic imaju), ali, zaista je kralj ponude prostora u toj klasi (karavan je posebno NEVEROVATAN za tu klasu), ali, izborom nekog jaceg paketa, i uz neke opcionale, moguće je fokusa opremom dovesti u rang svih pomenutih (pa i iznad), da kosta 2-3.000 manje i da nudi unutra NAJVECI prostor od pobrojanih.

Ranko

pre 4 godine

"Ciljna grupa ovog, kao i svakog drugog hečbeka su ... parovi sa decom i oni će svi sasvim komforno i udobno u njoj da se prevoze. To što smo mi sirotinja koja bi već i u Puntu da komotno vozi ženu, tasta, taštu i komšinicu(pokušavam da zamislim scenario u kome mi je zadnja klupa stalno popunjena,al mi nešto ne ide) ne menja činjenicu da ovaj auto nije za to namenjen.
(Mladen, 16. maj 2019 16:52)

Ja imam decu prvi i treći srednje. 182 i 189 cm.
Ne mogu da sednu pozadi. Probali.

Quattroporte

pre 4 godine

Prelep i nesumnjivo kvalitetan automobil, posebno mi se dopada sedan varijanta. Ali, shvatite ljudi da ovo nije pravljeno za Srbiju i ovu raspalu, izbušenu infrastrukturu. Pravljeno je za neki uređen svet u kome se može uživati u vožnji. Ovde to ne postoji ( posebno ne u BG-u)

Smuleco

pre 4 godine

Kupis ovo kod nas, jeste lepo i sve to, i onda vozis u najboljem slucaju u Beogradu. Jednostavno to je groteskno. Po ovim nasim razdrndanim putevima, uzanim i zakrcenim ulicama, prljavim, uz druge poluizudarane polovne automobile, uz svu nekulturu, iskreno, moras biti neko ko nema emocionalne inteligencije da odmeri u kakvom okruzenju vozi. U nekoj razvijenoj i sredjenoj zemlji na visem stupnju civilizacije, puna podrska.
(Petar, 16. maj 2019 12:11)

Bravo za komentar!!! U sred srede!!!!

Mustafa Aga

pre 4 godine

Kupio sam u Americi Mazda Protage (to je model 323 u Evropi) daleke 2000 godine...Vozio do 92000 milja pa dao mom sinu koji samo shto je polozio vozachki ispit u srednjoj shkoli...Za sebe sam kupio tada Toyotu Avalon 2007 takodje novu...Mazdu je vozio moj sin do 130000 i onda kada je izlazio sa autoputa nije primetio da ima leda na izlaznici pa je sleteo sa puta i udario u nekakav stub...Njemu nije bilo nishta ali smo auto bacili u otpad...Sa tom Mazdom nisam imao apsolutno nikakvih problema i nikada bukvalno nisam bio kod majstora chak ni za redovne servise...Samo menjao ulje na vreme i technost u automatskom menjachu negde oko 100000 milja...
PS: Kada sam dao mom sinu auto pitam ga posle jedno godinu dana da ga malo provozam...Nisam mogao da prepoznam auto po voznji...Amortizeri skoro nepostojechi...Kazem mom sinu shta si radeo sa ovim autom...Jel si negde prevozio djakove sa krompirima i kupusom...On kaze shta fali isto je tako bio od prvog dana...Kada sam mu ja predao auto izgledao je i vozio kao kada sam ga kupio...Nove generacije...

kalimero

pre 4 godine

Kad izadje novi golf VIII i kad bude cena 18.000€ za basic model, iliti trend ja mislim, sa 1.0 motorom vratite se na ovu vest pa komentarišite da je skupa mazda ili corola.

Heroj Pinki

pre 4 godine

78 komentara a niko jos da napise kako je rezervni tocak preskup?! Sokiran sam! Al zato smo vec imali neizbezu koroziju...
Juce jedna ovakva prodje pored mene, mnoooogo je lepsi hedzbek uzivo nego na ovim slikama. Hrabar i odlican dizajn, jos jedno bravo za Mazdu.

Bojan

pre 4 godine

Vudeo sam je uzivo, mislim da je dosta bolja od prethodnog modela.. prvo ovaj model u unutrasnjosti udara na premijum, drugo cini se da ima nesto vise prostora od prethodnika (mada i dalje ispod prosjeka klase). U mnostvu uporednih testova na netu ga hvale.

Cijena mu je sasvim ok, za taj novac tesko je naci konkurenta sa uporedivom opremom, motorom i kvalitetom. Ulazni motor je sasvim ok, iako bih ja radije isao na skyactiv-x.

Uskoro cu da kupujem novo auto i ovo ce mi biti jedna od opcija, ako se sedan na testu pokaze dovoljno prostranim za porodicu.
Druge opcije ce biti civic i focus, i eventualno neki modeli iz klase iznad ako se odlucim dati vise novca.

Džej

pre 4 godine

Auto odiše jednostavnošću i sportskim duhom. Šteta što nema u ponudi jače motore. Malo širok c-stub ograničava preglednost. Inače, prethodnik je bio dopadljiviji na prvi pogled kada se pojavio. Nadam se da je ovaj lepši uživo.

VanBasten

pre 4 godine

Vozim Mazdu 3 sedan 2010 godiste i mogu da kazem da je auto odlican. Ne trosi mnogo, startan je i ima dovoljna mesta. Toplo preporucujem

onako

pre 4 godine

Bio sam u dilemi Mazda 3 ili Nova Corolla.
Seo pozadi u oba auta i odlucio se za Toyotu.
I dalje mi je krivo sto je Mazda 3 ispala iz kalkulacije ali je upadljivo manje mesta pozadi i naravno Corolla u odlicnoj opremi je 1.500 eur jeftinija nego Mazda 3 u nekoj skoro osnovnoj opremi.

Nemanja

pre 4 godine

Joj kad krenu dosadni ljudi sa rdanjem Mazdi... Da li iko od vas zna za neku zardjalu Mazdu od kad su se rastali od Forda i izbacili novu seriju automobila (od 2012. godine)? Vozim istu Mazdu 6 godina i auto nema traga rdje. Vozi je dosta po zimi, idem na skijanje itd. Samo sto auto, kao i svaki drugi treba da se odrzava i pere redovno a ne 3 puta godisnje.
Ova Mazda 3 je odlicna ali trenutno slaba, bar dok ne dodje novi skyactiv x koji ce prem najavama imati 180-190 ks. Jedina mana je sto pozadi nema multilink ali po svim inostranim (SAD, Nemackim, Britanskim, Holandskim) testovima kazu da je vozna dinamika u vrhu klase. Sto se tice unutrasnjosti, takodje su zakljucci da je u nivou premijuma. Samo sto mi se mi se svidja sedan...

Mladen

pre 4 godine

@Ranko

Super ako je tako, ali zna se šta se misli kad se kaže deca...oni sa tim gabaritima već spadaju u odrasle. Za vas je neka porodična limuzina tipa Superb ili Mondeo. Ako često putujete zajedno i imate dosta prtljaga, mogao bi da razmisliš i o nekom karavanu ili monovolumenu.

Zoran

pre 4 godine

Pre nekih 2,5 meseca sam je pogledao u salonu u Beogradu. Moram da kazem da mi se uopste uzivo nije dopala. Predhodni model je bila imanjena šestica, ovu su bar po mom ukusu dobrano upropastili. Nadam se da ovo nije dizajn koji će se gurati i kod nove Mazde 6. A cene koje su mi tom prilikom prezentovane u strogoj konsipraciji su katastrofa (još uvek na sajtu ne smeju da ih izbace). Osnovni paket sa benzinskim motorom i 120ks je slična cena kao Mazda 6 u osnovnom paketu sa motorom od 145ks. A auta su nebo i zemlja.

Čudan spoj

pre 4 godine

Trojka je jedinstvena i u dobru i u zlu.

Dizajn je jedinstven, nečijem oku lijep, a nečijem ne. Automobil je s vana veoma "ranjiv" i gotovo nijedna lakirana površina nije zaštićena.

Enterijer je pravi vozački, smiren, bez pretjeranog komplikovanja i savremenih ekrančina. Kvalitet izrade uvjerljiv. Pozadi je skučeno i klaustofobično posebno za manju djecu, jer su prozori veoma mali i nepravilnog oblika. Prtljažnik je jednostavno preskroman za najduži komapkt u klasi.

2.0 motor do 100 km/h prati ritam saobraćaja i djeluje solidno brz. Iznad 100 km/h ne može puno toga da ponudi. Potrošnja solidna oko 6,5 litara u kombinaciji autoputa, magistrale, brda. Pati od svih mana koje prate atmosferske benzince, a mnogo njih nadoknađuje odličan mjenjač.

Faktor uživanja u vožnji je veoma visok do brzina od 100 km/h, a iznad toga se lako razočarati. Kako se kod nas vozi uglavnom do 100 km/h ovo bi trebalo biti dovoljno da faktor uživanja bude uvijek na visokom nivou, ali ko vozi puno autoputem mogao bi i da se žešće razočara.Ono što će sigurno da naruši faktor uživanja je činjenica da Mazdu 3 nećete bezbrižno ostaviti ni na jednom parkingu, jer je njen vanjski dio veoma nježan i izložen milosti i nemilosti ostalih vozača. Posebno osjetljivi su bokovi na kojima nema zaštitnih lajsni, pa onda i branici, posebno prednji.

Sve u svemu mnogo toga čovjeka oduševi na novoj Mazdi 3, ali i mnogo ga razočara tako da su osjećanja potpuno pomiješana na kraju...

stalno mi kradu nick

pre 4 godine

Mazde su odavno usle u nasu porodicu i ostace kolko vidim jos dugo. Sa onom Genexovom 323 smo u zdravlju ubili 550kkm i otisla je dalje(da nisu bila ona tamna vremena,kad se vozilo vise na vodu nego na benzin pitam se kolko bi presla) i trenutno Mazda6 nam je na 450kkm bez i jednog ozbiljnog kvara! Jedina stvar koja se desila,je valjda onaj kais klime koji nije zamenjen na vreme pa je stradao, ali zamena nije kostala nesto puno. Samo mi nikako nije jasno, sta se desilo pa su automobili ove klase presli magicnu cifru od 15000€ i koliko vidim ne planiraju da se zaustave.... Golf je oko 16500 pocetni, Corola 17500€, Mazda ce biti mozda i vise, Focus 17000€....pa koliko onda treba da kosta automobil viseg segmenta???? 2008 god Mazda 6 se kupovala za 18000 pocetna(500€gore dole, ne mogu da se setim tacno).

T

pre 4 godine

@mladen U principu si u pravu, ali ovaj auto je dugačak čak 4,44m i to kao hatchback. U sedan verziji je 20cm duži - koliko i Octavia npr. Ako i pored tolike dužine nema mesta na zadnjoj klupi, onda je to već dizajnersko iživljavanje.

a covece

pre 4 godine

drug ima proslu verziju 3 godine, estetski lep, unutra kvalitetan auto. motor opisan, nista posebno ali je nastelan da se lepo vozi i po gradu i na autoputu. superupravljiv i pomalo tvrd ali to je normalno. trosi kao i svi drugi slicni automobili. ali zaista je prostor na zadnjoj klupi sveden. stavis ono sediste za malo dete, znaci bebu, ne dete, i bukvalno udara nogama stalno u prednje sediste. toliko je mali. to je sustinski dvosed a moze da prica ko sta hoce. gepek mali takodje. ne razumem cemu zrtvovati obe stvari, i gepek i zadnju klupu, to samo mazda zna. btw servisi su preskupi, obican servis (upravo zvao ortaka) 20.000

Maksim & Divizija

pre 4 godine

Ja sam hteo da uzmem trojku na lizing 2015-te. U poslednjem trenutku kad je sve bilo dogovoreno, pojavi se šef prodavaca i digne mi cenu iz njemu samo znanih razloga. Naravno odustanem, zadržim moju tadašnju Hondu Civic još neko vreme i posle svih maltretiranja sa dilerima Tojote, Honde, Audija i MB, uzmem X1 bmw. Samo zato što je diler bio najnormalniji od svih.


Jako mi se svidja Mazdin dizajn i kvalitet svega. Šteta što im je lokalni diler dileja...

Nemanja

pre 4 godine

@ kole, 16. maj 2019 15:49

Kakva prica da auto nece da krene ako je guma malo izduvana :D Da li ste stvarno u to poverovali? Vozim isti, bez ikakvih problema (osim motora za retrovizor koji je zamenjen u garanciji). I da, par puta se palio monitor za nedostatak pritiska i, gle cuda, krece bez problema :)

Steva

pre 4 godine

CX-30 ispravlja dosta nedostataka hečbeka (veći gepek, kliring, plastični branici, ventilacija za zadnju klupu).
Prodaja kod nas počinje od septembra.

Rale

pre 4 godine

Lep i kvalitetan automobil. Malo ste preterali sa kudjenjem u komentarima isto kao sto je mazda preterala sa cenom. Da je nesto niza ovo bi bio jedan od najprodavanijih modela u svojoj klasi. Ovakav kakav je za nase trziste sigurno nije planiran kao prodajni favorit. Sasvim je tacno da ovako lep nov automobil nije za nasu saobracajnu kulturu i infrastrukturu. Suvise je ranjiv za lokalne puteve i javne parkinge posle kojih bi brzo bio izgreban i ulubljen sto tera suze na oci.