Četvrtak, 09.05.2019.

09:00

Toyota Corolla – prvi utisci iz vožnje nove generacije najpopularnijeg modela na svetu

Izvor: B92

Toyota Corolla – prvi utisci iz vožnje nove generacije najpopularnijeg modela na svetu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

132 Komentari

Sortiraj po:

ns ja

pre 4 godine

Ivan, 13. maj 2019 18:35
napisao u zagradi (meni), jer ja vozim tako kako vozim, i to benzinac u rav4 sa cvt menjačem tako odreaguje potrošnjom, auto je zaista dobar, samo za te pare sam zaključio da nije za mene (još uvek živim u ubeđenju da 33k eur nije malo para, da bi mi prodavac rekao pa šta bi ti hteo za te pare, to je tako u toyoti!?) Ovo se odnosilo na fabričku muziku, dužim pritiskom na dugme daljinca ne mogu se zatvoriti/otvoriti prozori, plastičan doživljaj u kabini i bedan teško vidljiv ekran multimedije - verujem da su mu to bile i jedine mane jer rav4 je svetski bestseler - ali one se odmah vide - pa kome to ne smeta super :))

Ivan

pre 4 godine

@ns ja...
Meni saab 2.0turbo od 225ks trosi po gradu uz ostriju voznju do 15 litara, uglavnom je ispod 13.5 tako da mi je tesko da poverujem u rav4 i potrosnju od 14-15litara

ns ja

pre 4 godine

Probao takođe i tojotu korolu (prethodni model) sa tim 1.6 benzincem, oko 16-17k eur, ona ždere gorivo po gradu (i na autoputu).
Taj prehodni model (koji sam ja probao u NS) je u gepeku imao bukvalno šperploču (doduše na pravom rezervnom točku), da ja nisam mogao da poverujem u taj istočnoevropski osećaj teške sirotinje - komplekse još uvek osećam i nikada ne bih sebi dozvolio da kada otvorim gepek imam utisak da sam otišao u prošlost i da je auto lada standard ili moskvič, omg, ne nikako!

Ne sumnjam da je auto odličan, ali nivo završne obrade mu nije bio isti po celom autu: npr centralna konzola i kokpit su iz 21 veka, na zadnjim sedištima golo, a u gepeku kriza istočnog bloka. Ne znam kakvo je stanje ispod haube - osim što troši kao lada po gradu.

Ko ima da doplati za hibridni motor, tu već za iste(i manje) pare imate motore dCi, tdi itd koji grme i ubijaju plus štede...tako da samo trendseter ili potpuni laik intelektualac - u Srbiji može da da toliki novac za takve performanse..

ns ja

pre 4 godine

Svaka čast za toyotu, ali to nije auto za mene...probao, i ubeđivao sebe, i džaba, ne vredi, nije...

Rav4 kojeg sam želeo kao svaki pravi "srbin" onako baš kamion, nije ispunio očekivanja(osim da komšiluk uzdiše - što je meni najmanje važno):
previše je plastičan, motor ne skače (mada ide!), troši po gradu (meni) 14,2 l/100km, fabrička muzika je šerpasta-tanka, ekran multimedije po sunčanom danu teško čitljiv, itd sve ovo za nekih 33k eur..nisam ni ulazio u druge detalje.. auto je sigurno kvalitetan, i verovatno kao terenac mnogo bolji od sličnih, i trajan...itd

Mene npr ne interesuje to što toyota može da traje 30 i više godina(svaki NOV auto uz čestito održavanje prebaci 15 godina bez većeg kvara), mene zanima da drma bas kad pojačam, da povuče kad stisnem, da ne potroši bogaoca, da može da se vozi po autoputu a da ne huči i zavija vetar, i da me ne dovede do prosjačkog štapa kad vozim 150km po autoputu..

Mrzim da hvalim "njemačka auta" i nemam takav primerak, ali prijatelji moji, ja kada na renault talisman dodam opremu da bude auto i motor da bude pomozi bože - cena ode do cene novog pasata sa 2.0 tdi i 150 ks (380Nm?), e jbg - onda počinjem da ličim sam sebi na magarca ako za iste pare uzmem auto sa jadnijim motorom...

Zaista ispada da kada odrešite kesu na od 20-35k eur, tu vam ispada najbolja ružna kockasta i dosadna škoda ili neki wv.
Neće trajati kao toyota - ali koga zabole da 5 vlasnik posle njega bude srećan u vožnji!?

nesss

pre 4 godine

(toyota vise ne, 9. maj 2019 22:38)
Očigledno da čovek vozi Tojotu..potpisujem svaku reč(osim vanrednog servisa, mene niko ništa nije obavestio). Imam auris 2017to, kupljen nov, 1.6 luna..vrlo nepregledan i napred a posebno pozadi(kamera pomaže ali opet...), motor je za porodične ljude, može i brzo ali treba baš da se gazi, tek preko 4000rpm pokaže nešto ali tad troši dosta..tih, nije potrošač kad se vozi umereno..farba neverovatno osetljiva, nisam video ovakvu farbu..infontainment je ok ali su drugi mnogo bolji(vozio privatno i službeno dosta modela). Vozačev prekidač za ambijentalno svetlo("iznad glave") zamenjen u garanciji-prekidač zaglavljivao i kod vozača i suvozača..zamenski isto tako zaglavljuje-neverovatno. Na zadnjem sedištu se pokvarila kopča pojasa-još to nisam video. Otpao poklopac ulaza za 12v ispred zadnje klupe(izmedju zadnjih sedišta), otpadali neki crni plastični šrafovi-maske koji drže tapacir iznad nogu napred, otpao plastični poklopac koji pokriva šraf za pojas ispred nogu na zadnjem sedištu-b-stub dole..razlabavila se crna ukrasna plastika u sklopu zadnjeg branika-nije udarano, ne mogu da se zategnu žabice-klopara, kožni volan se značajno izgulio!!!-ne nosimo prstenje ni supruga ni ja, normalno vozimo, imamo 2 male dece..prvih 25000km. Podvozje se čuje i to vrlo kad se ide preko lošeg puta ili rupa, sedište vozača mi ne prija jer me bole leđa što mi se nikad nije dogodilo(kod službenog auta koji je nešto jeftinije nikad).

Knjigoslav

pre 4 godine

@zoki hibridi ne drže cenu, prosto uz toliko elektronike idu i kvarovi. Izeš auto gde ti treba inžinjer etf da bi dijagnostikovao i popravio. Idem ja lepo u Munze, majstor Mile za 15 minuta zameni stabilizator i filter, sipa novo ulje i udri. Kod hibrida je, kao i kod dizela, jako bitna godišnja kilometraža, jer se samo tako isplate. Ima načina i da se baterije jeftino zamene, ali za mojih 10 h. km godišnje, mogu i bajs da vozim, a ne atmo.

Milovan

pre 4 godine

Konjo, 11. maj 2019 07:49

Ne znaš ti izgleda da čitaš. A ni geografiju. Put Šavnik- Boan -Kolašin ide preko Krnje jele i Mioske. Ima visoki planinski prevoj. Taj put je gradila JNA. General Jauković. Ako ti tu sa mobilnim uhvatiš signal (izmedju Krnje Jele i Mioske, u zoni prevoja, ispod koga je bila započeta,pa prekinuta izgradnja tunela ), poklonim ti rezervni točak za novu korolu HB i TS. Mada košta iznad pominjanih 80 hiljada.tunela
Svakako prodji nekada tuda. Divna priroda. Izvor reke Morače. Ali, ne idi tamo bez rezervnog tocka. Odroni česti. Kamenje oštro. Signala nema.

Konjo

pre 4 godine

Vozac sam 23 godine, prelazim dosta kilometara, i nikada mi nije pukla guma. A i da jeste, ne znam da li bi je znao promijeniti, tako da me nedostatak rezervnog tocka ne sekira. Takodje, prica da na Savniku kilometrima nema signala i da je pocela mecava, je pisanje avanturistickog romana. Jos su se trebali pojaviti vukovi.

Indigo

pre 4 godine

Vozim Auris iz 2016. Za sada 67 hiljada km bez ikakvih problema uz redovan servis. Fantastican automobil. Malo konfuzije ovde. Toyota Corolla hatchback se u Evropi zvala Auris, a svuda drugde, na primer u Australiji, Corolla Hatch. Uvek je postojala Corolla, i to je bio kao sto je i danas sedan. U komentarima ovde pisu ljudi koji nisu vozili ovaj auto. Zasto pisu lose, a pojma nemaju, moze biti iz vise razloga, ali mislim da se radi o zaposlenima u salonima drugih marki automobila. Pozdrav.

Mile

pre 4 godine

32000е za ovo? Za te pare kupiš Škodu Karoq sa 4x4 pogonom, 2.0 TDI 190ks motorom i ful opremom. Ova Tojota može cela u gepek da mu stane. Smešno...

Savatije

pre 4 godine

„Moram da te demantujem prijatelju. Upravo hibridni pogon daje dugovečnost mnogobrojnim sistemima na automobilu. Uzmimo na primer kočnice; u režimu kočenja elektromotor radi kao generator koji time energiju koja se kod običnih automobila ppretvara u toplotu i "baca" pretvara u električnu koja se korisno upotrebljava za smanjenje ukupne potrošnje. Samim tim smanjuje se i habanje kočionih pločica i diskova, prosečan vozač bi mogao da izgura 50+kkm bez zamene istih."
(zoki falcon, 10. maj 2019 08:39)

Meni na običnom vozilu iz klase korole prve zadnje disk pločice izdržale 165 kkm. A tada sam zamenio drugi put prednje disk pločice i prvi put prednje diskove. Tako da mi ništa ne znači hibrid.


„(jeftino, 10. maj 2019 08:14)
karavani su uvek bar 15% jeftiniji. proveri. ali karavan, pa jos auris? ko bi to kupio?!“
(ime, 10. maj 2019 09:00)

Dobro si mi rekao. Ja baš mislio da kupim korolu karavan. Zato je znači onako ponižen auris karavan iz 2014 godine za smešnih 9.900 sa još smešnijih 24 hiljade kilometara?

rog

pre 4 godine

Tojota je ekstra auto, jedino je mana jeftina plastika i brzo se rasklempara. Inače je extra auto!
(didule, 10. maj 2019 00:03)

Ne znam koja se to toyota "rasklempara", ali ova sa kojom sam presao 150.000km nije mrdnula sto se tice enterijera a i vesanja. Za sve ostale marke koje sam imao ili vozio se to ne moze reci.

starmo

pre 4 godine

Japanci prave najpouzdanija auta, bez premca. Ali brate dizajn nikad nisu svladali, ova Corolla je podnosljica izvana ali iznutra je to stvarno lose.

čika Gruja

pre 4 godine

Corolla je najprodavaniji auto na svetu!!!TAČKA!!!! WV , Bmw i audi fanovi- duvajte!!(beogradsko dete, pesak, 09. maj 2019 17:44)@beogradsko dete, pesakPrijatelju, to su samo kola kao bilo koja druga, zasto se nervirate, cemu taj Vas komentar, idite na neki sport, izlet, nadji devojku, more, uzivanje, posle toga ovakav komentar necete pisati.
Vidi sine kad se budeš bavio sportom (profesionalno) , i od toga za hleb zaradjivao za svoju porodicu , vozio sve sto se može voziti...(marka i tip), biće ti jasno zašto ovakav komentar!!!

nema signala mobilne mreže ?

pre 4 godine

"Prošle zime putovah sa porodicoom kroz CG i pukne mi guma 10-ak km posle Boana (Šavnik-Kolašin), neki planinski prevoj,ime ne znam.
Ja za mobilni, nema signala. Žive duše nigde. Noć. Pešačio sam par km do vrha prevoja da uhvatim signal. Počela mećava. Nazvah. Objasnio. Kažu "Samo sačekajte".
Čekao sam par sati jer šlep služba koja je sa dosta zakašnjenja krenula iz Kolašina ili Podgorice nije mogla lako da se sa druge strane popne na taj prevoj. Nakon što smo preživeli tu golgotu kupio sam odmah rezervni."
(Milovan, 9. maj 2019 11:31)

Ne moraš Milovane za takvu golgotu ići van Srbije. Od svih operatera, "Telenor" kod nas ima najveću pokrivenost teritorije Srbije mobilnom mrežom. Ali, pogledaj na sajtu Telenora "mapu pokrivenosti".
Dosta je delova Srbije gde bi mogla za Toyotu, Mazdu i sve ostale (koji umesto rezervnog točka nude "pomoć na putu" u toku trajanja garancije) da ti se desi ta ista horor priča. Ne bi uspeo ni da nazoveš call centar.
Pa, ipak, svi ti dileri ti ispiraju mozak kako je "Toyota pomoć na putu" ili "Mazda pomoć na putu" vrhunska bezbednost i korisnički ugodjaj.

miki

pre 4 godine

Mene motorizacija jako nervira. Fali bar jedan dizel motor. Od zastarelog atmosferca koga bi sigurno najpre kupio kao najracionalniji izbor do premodernog malolotražnog turbo benzinca u koga do dan danas ne verujem da može da traje kao atmosferac 1.6. Taj stari je nepoderiva mrcina, a ovi malolitražni pa to je bre sve prenapeto u tom motoru. Ne verujem u priču da motori od 1.0 i 1.2 u tolikim karoserijama nek imaju i bi turbo mogu da budu trajni iako lepo vuku. Priznajem vreme me uveliko gazi ali ko je god uzeo malolitražnog benzinca zarekao se da mu sledeći auto neće biti ispod 1.6. Ajmo sad minusi krećite..

Dikh tu kava

pre 4 godine

Ako zanemarimo komentare radnika Mazde, Kije i VW-a većina ima pozitivan odnos prema novoj "koroli". Ovi što im smeta nisko težište, a kunu se u Mazdu - gde je logika? Mazda otišla dva koraka unazad sa krutom osovinom nazad a Tojota uvela multilink. Imao sam priliku da vozim novu "korolu" i leži kao pegla. Ko je još od tih "stručnjaka" vozio ovaj auto i njegove konkurente, pa kritikuje?
(HTFAY?, 10. maj 2019 00:33)

Može li neki link da ova Corolla HB ima pozadi multilink..? Po zvaničnim informacijama, ima "dupli jadac".

Steta

pre 4 godine

Moja supruga je bila spremna da kupi Auris. Onda su joj rekli da se vise ne proizvodi i da mu je zamena Corola. Samo ga je pogledala i rekla: Pa ovo je za napaljene tinejdzere. Siguran sam da Tojota zna sta radi, ali da su odbili izgledom Corole odredjeni broj porodicnih ljudi, odbili su.

jeftino

pre 4 godine

(anonymous, 09. maj 2019 18:59)
Nemas jeftinijeg od 11.000e za 2013. godiste u najslabijoj opremi.
To jeftino? A na nemackim oglasima nema ispod 15.000. (doduse najvise su hibridi)
(ime, 9. maj 2019 21:06)

Imaš ti na oglasima dosta povoljnih ("domaćih") Toyota, pa i aurisa.
Npr, auris karavan 1,6, 2014. godine, sa samo 24 kkm, za svega 9.900 evra, "cena nije fiksna", br. oglasa (na PA) 14388154.

e

pre 4 godine

Hibridne generacije toyote su pun pogodak. Vozim auris D4D 1,4 prvu generaciju i veoma sam zadovoljan. Hibridnim generacijama pored svih nespornih boljitaka zameram samo što im je rezervoar za benzin zapremine samo 43litre.

Mazda 6 Driver

pre 4 godine

Za mene je Toyota oduvek nekako bila auto za starce. Takvu auru ima ta marka u mojim ocima. Svi drugi japanci imaju nekako vise karaktera od Toyote...Pogotovu Honda, Mazda, Subaru. A drugo, kod mene je Toyota potpisala onog momenta kad se je prva na sva usta odrekla dizela i to jednom za svagda, bez povratka, kako su rekli. Da su pare koje su ulozili u ove hibrid motore, koji zvuce kao aparat za brijanje, ulozili u razvoj dizel motora imali bi danas, ili sutra, najcistiji dizel ikada sa svim performansima koje taj motor nudi. Zato Toyota, zaboravi da cemo ti i ja ikada uci u kombinaciju. Isto vazi i za Hondu, nekada moju omiljenu marku (posedovao sam dve Honde Accord), koja je kao i Toyota medju prvima podvila rep i dizel motoru okrenula ledja.

zoki falcon

pre 4 godine

@mozak cena je previsoka, tek su stigle nove verzije. Što se tiče HB-a nikad ne bih uzeo turbo, a ni hibrid. Samo atmosferac garantuje dugovečnost, a to je najveća (jedina?) prednost Toyote. Smehotresno je poređenje radnog sata, za auto gde se menja samo ulje i filter. Naravno da je 1.5t Civic bolji u vožnji i veći, ali i košta 5000€ više, a motor suspektan da zaliva ulje benzinom na kratkim relacijama. Za godinu i po dana videću šta je isplativije. Turbo nikako, ne spada u te varijante. Toyoti je jedina uporediva konkurencija Hyundai. Slična filozofija. VW samo ako otvori fabriku u Srbiji dolazi u obzir, inače jok. Francuzi i ostali...no comment.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Knjigoslav, 9. maj 2019 11:45)
Moram da te demantujem prijatelju. Upravo hibridni pogon daje dugovečnost mnogobrojnim sistemima na automobilu. Uzmimo na primer kočnice; u režimu kočenja elektromotor radi kao generator koji time energiju koja se kod običnih automobila ppretvara u toplotu i "baca" pretvara u električnu koja se korisno upotrebljava za smanjenje ukupne potrošnje. Samim tim smanjuje se i habanje kočionih pločica i diskova, prosečan vozač bi mogao da izgura 50+kkm bez zamene istih.
Pa start vozila koji se uvek obavlja elektromotorom , polazak iz mesta klasičnog vozila je uvek stres i za vozilo i za neiskusnog vozača i da ne nabrajam dalje.

Boki

pre 4 godine

Corolla je najprodavaniji auto na svetu!!!TAČKA!!!! WV , Bmw i audi fanovi- duvajte!!
(beogradsko dete, pesak, 09. maj 2019 17:44)
@beogradsko dete, pesak
Prijatelju, to su samo kola kao bilo koja druga, zasto se nervirate, cemu taj Vas komentar, idite na neki sport, izlet, nadji devojku, more, uzivanje, posle toga ovakav komentar necete pisati.

achitwn

pre 4 godine

Izbor motora je stvarno "tanak". Kod sedan verzije nema uopšte u ponudi turbo benzinca. Nerazumno. Htedoh pre dva meseca da ga kupim ali ... preskupo (bez obzira na opremu).
(www, 09. maj 2019 10:01)
Tojota ne nudi turbo. Hybrid je umesto toga.

XXX

pre 4 godine

@ (Miki, 09. maj 2019 20:41): da li si se zapitao zašto ti automobili (3 godine stari) koje si naveo toliko malo koštaju, tj zašto im je toliko pala cena od kupovne; da nije možda zato sto su “suv” kvalitet? Kakvih sve stručnjaka ovde ima.

čuj da ti kažem

pre 4 godine

610

Corola je kao nekada kod nas Zastava 101. Ne razumijmem kako neko moze da da oko 30,000 eura za to, po kojoj logici. Poredjenja radi, BMW, Audi, Mercedes...star 3 godine je isto kao da ste kupili nov auto ali se racuna polovan, i moze se kupiti za duplo manje. Dakle najbolje je BMW kupiti X1, 3 series, 5 series, MB C class, Audi A4 star 3 godine za 15,000 ili 20,000 eura nego novh Corolu za 30,000 eura. 
Drugo. U USA nova Corola kosta nesto vise od 20,000 eura. 
https://www.toyota.com/corolla/
(Miki, 09. maj 2019 20:41)

Ajde ti meni nadji od tih što si nabrojao polovan od 3 godine za 15 000. Možda ali sa preko 200 000 na satu, a to više nije auto nego znacka za kur...e. Ljudi pišu samo što oni vole i misle da je tako. Ja prvi ću kupiti isto godišnjaka mečku nego novu korolu ali to košta malo više. I ništa na ovome svijetu nije bezveze, sve ima svoje kako i zašto. Recimo A klasa ili Bmw 1 u toj nekoj srednjoj opremi su 40+ k, sad neko će reći pa bolje i to, ok možda i jeste ali nismo svi isti i 10k je 10k, pa neće ovi drugi praviti auta za džabe samo zato što nisu "dobri" kao švabe.

HTFAY?

pre 4 godine

Ako zanemarimo komentare radnika Mazde, Kije i VW-a većina ima pozitivan odnos prema novoj "koroli". Ovi što im smeta nisko težište, a kunu se u Mazdu - gde je logika? Mazda otišla dva koraka unazad sa krutom osovinom nazad a Tojota uvela multilink. Imao sam priliku da vozim novu "korolu" i leži kao pegla. Ko je još od tih "stručnjaka" vozio ovaj auto i njegove konkurente, pa kritikuje?

b1321

pre 4 godine

U odnosu na Auris popravili su dizajn eksterijera, sedišta, osnovnu (bezbednosnu) opremu.
Ostao je isti infotainment (na žalost), gepek (na žalost).
pokvarili su naslon za ruke i pregradu ispod njega (naslon nepomičan, a pregrada upola manja), manje mesta ima na zadnjoj klupi, komande klime nisu više "pod ruku", koja korist od digitalnih instrumenata kad ne može da se menja prikaz (kao recimo kod nekih modela PSA)? Takav displej je imao FIAT Tipo iz 1989. Auris je imao prelepu tablu, sa dva"cajgera" u hromiranim kućištima, recimo, i naravno vrlo "slab" izbor motora.
Cena je otprilike ista kao pre (za 1.2 u Luna paketu), međutim sada nema slabašnog 1.33 i penzionerskog (mada pouzdanog) 1.6 vvti, tako da nema jeftinijih verzija (1.33 Terra bio 13500, a 1.6 Luna oko 15000).

Erik

pre 4 godine

Toyota Corola 1.6 gli liftback iz 92 godine i dalje fantastično ide posle 27 godina i 350000 kilometara uz redovne servise bez ozbiljnijih kvarova. Inače, to je model pravljen u Japanu. Nisam siguran kakav je kvalitet danas, ali moje iskustvo sa Toyotom je jako dobro.

Japanac

pre 4 godine

Imao sam novu Mazdu 3S 2.3 litara, USA verzija. Vozio sam je od 2008 do 2018. Za 10 godina samo sam jednom bio kod mehanicara da menjam termostat(nakon 8 godina.). Ulje, filter, pakne to se ne racuna, a sve to sam menjao sam na ulici.
Sto se tice potrosnje. Testirao sam je, 7 litara benzina na 100 km, na otvoreno. Toliko sto se tice japanaca

Reziel

pre 4 godine

Solidan auto koji napokon izgleda kako bi japanci trebalo da izgledaju - oštro, smelo i drugačije od EU konkurenata. Iako mislim da bi mu godili jači motori, i ovo što ima u ponudi je korektno, ali ništa više.
Prijatelj je uzeo Corollu sedan, u drugom po redu paketu opreme sa 1.4 benzincem. Unutrašnjost izgleda skroz dobro, materijali su rekao bih bolji nego pre, mali volan, a od opreme ima zaista sve što je potrebno. Ono što me je iznenadilo je bezbednosna oprema koju nema nijedan drugi proizvođač u toj ceni (auto je plaćen oko 18.000). Dakle lane assist, blind spot warning i pedestrian auto-stop. Iskreno, ne znam nijedan auto koji u drugom od četiri paketa opreme to ima serijski.
S druge strane, moj utisak je da bi sedišta mogla da budu bolja, mada se ne slažem da nema mesta. Osobe od 2m pa naviše će uvek imati problem da se smeste u hečbek. Meni više smeta što je deo na kome se sedi kratak. I još nešto, sedan izgleda odlično, sportski i upadljivo, dok je sedan prilično penzionerski.

toyota vise ne

pre 4 godine

toyota samo hybrid, zbog tehnologije, ne znam kakva je autonomija ,nisam vozio duze od 10km, ali delovalo mi obecavajuce... obicna korola ispod prosecan auto...u garazi mi je,2015g. kvalitet sedista ,plastike dugmadi ,tastera na vrlo niskom nivou a izgledaju kao iz 2003 u garazi mi je... na inst. tabli ima prosecnu potrosnju, autonomiju a nema trenutnu... tabla ne zanimljiva totalno, dvozonska klima i multimedija rade lepo, rikverc kamera samo slika bez zvucnog upozorenja... kao da konstruktor nikada nije vozio auto ,pa pola stvari fali, zaboravljeno ,sta li je... motor 1.6 je sasvim dovoljan, potrosnja u lokalu ispod 8 na otvorenom nesto preko 5. U kabini se motor ne cuje, ali se zato put cuje, ima buku vec preko 80(u servisu kazu subjektivan osecaj(masovno subjektivan,koga god pitam svima smeta)) , nepregledna je, vrata neugodno visoka , tapaciri tvrdi plasticni... stvarno ne vredi novca koliko kosta... osnovni godisnji servis 27.500. i mora na vanredni servis o njihovom trosku jer uoceni problemi sa napajanjem gorivom ili sta onaj napricao,za modele od 2014 do 18. precenjen auto. Branici i farba bas nezni, mekani -papirni. ostaje samo da se vidi da li je pouzdana da te vozi a da nema problema posle garancije, ali nije auto na koj bi bio ponosan, daleko od toga...

superhik

pre 4 godine

Jedan od vecih problema je sto je pravljen za male Japance. Hteo sam da ga kupim, al realno sa 2m visine nema teoretske sanse da se ikako namestim na mestu vozaca.

Milan

pre 4 godine

Do sada sam kritikovao menjac na toyota hibridima zbog cimanja, buke i cimanja. Sada nakon voznje novog RAV4 moram da pohvalim unapredjenja koja su uradili. to je sada potpuno drugi osecaj, sva radi glatko, tiho i neosetno, medjuubrzanja glatka i trenutna, svaka cast inzenjerima toyote. Jedina zamerka ostaje cena, hybridi su skupi a izbor SUS motora vrlo ogranicen.

C i n i k

pre 4 godine

Ne svidjaju mi se japanci,svi su nekako plasticni unutra, a sto se tice potrosnje za benzince,tesko da ce da trose manje od dizela a tako se ovde predstavlja.Cista propaganda.Neko ce i da nasedne a onda ce da pomisli da mu otisla lambda sonda ili svecica jer nijedan benzinac 2.0 u gradskoj voznji nmz bez min.10 l. Kakvih crnih 5 ili 6 litara..
Vozio sam novijeg benzinca igrom slucaja par meseci 2.0 motor, nema nikakve sanse ispod 10 litara, a kad je hladno i vise,a kako vi dodjete do 5,6 litra za mene je prava enigma.
Mislio sam da nesto nije u redu a onda pitam ostale niko ne kaze pravu potrosnju sem taxista,zato svi ugradjuju plin ili metan.
Sad vozim diesel skoro pa nov, 1.5 cmm, potrosnja u gradskoj voznji oko 6 L ED. Ko vozi 2.0 diesel nmz ispod 7.5 do 8 L gradske voznje pa ispada da benzinci od 2.0 manje trose i od diesela?
Ne razumem to stvarno, da nisam vozio pa ajde da poverujem ali posto jesam, odgovorno pisem,nema sanse.

Petar Jovanović

pre 4 godine

anonymous, 09. maj 2019 18:59)
Nemas jeftinijeg od 11.000e za 2013. godiste u najslabijoj opremi.
To jeftino?
A na nemackim oglasima nema ispod 15.000. (doduse najvise su hibridi)
(ime, 9. maj 2019 21:06)

Evo ti oglas za domaći auris karavan 1,6, 2014, sa samo 25 kkm, za samo 9.900 evra, a "cena nije fiksna": https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/14388154/toyota-auris

ime

pre 4 godine

(anonymous, 09. maj 2019 18:59)

Nemas jeftinijeg od 11.000e za 2013. godiste u najslabijoj opremi.

To jeftino?

A na nemackim oglasima nema ispod 15.000. (doduse najvise su hibridi)

Knjigoslav

pre 4 godine

Mladene, šta da ti kažem, ti vozi do 10 g. ako potraje pa plaćaj ponovo. Ja neću, tih 15000€ ima da potrošim na nešto drugo...

Dex

pre 4 godine

Ponovo da repliciram svima ovde...pa zemljaci Zvezda je bila šampion sveta 91 da li to znači da je ista priča i danas, da joj je kvalitet isti? Ne, nije. Tako i za Corollu, bila je jedna od najboljih, NE najbolja, ali danas ne verujem da je približna onoj iz 90ih godina.Inače Fokus je automobil naspram Corolle ali nemojte da se ložite za badava kad se zna ko je " kralj " C segmenta, samo sačekajte sajam u Frankfutru na jesen. Ende.

mozak jedne kokoške ...

pre 4 godine

@mozak jedne kokoške
Meni su za rezervni točak ćopavac za hondu civic 2010to u delti tražili 70-80 hiljada dinara. Tako da uvek ima skuplje, samo okrenite telefone ovlašćenih servisa drugih proizvođača.
(aloha, 9. maj 2019 19:05)

Meni su u "Delti" za rezervni točak, dizalicu i alat tražili 24 hiljade, u junu 2014, za civic karavan 1,6 dizel. Ne "70-80 hiljada". Posle redizajna je to postalo deo serijske opreme.
Danas kod novog civica je opet opcija. Ali, ni danas ne košta "70-80 hiljada", već manje.
Kao što ni za Corollu HB i TS ne košta (samo) "70-80 hiljada". Košta više, zar ne?
Ali, nebitno, to je samo jedna od opcija.
Corolla nesporno ima dosta svojih kvaliteta (pa i serijski odličnu aktivnu bezbednosnu opremu). Ja ih ne sporim.
Ima možda i nekih (meni) drugih osobina. Okolnosti koje možda baš i nisu idealne, na koje sam ja (zlonamerno?) ukazao.

Aleksandar

pre 4 godine

Vozim Toyotu Auris vec 4 godine i nijedan kvar niti upaljena lampica za to vreme. Jedino mi je pregorela sijalica pre par meseci i to su mi besplatno zamenili u servisu. Inace cena redovnih servisa, je jeftinija od redovnih servisa Skode Oktavije koju takodje posedujem, a koja me i nije bas tako dobro sluzila kao Auris.

Miki

pre 4 godine

Corola je kao nekada kod nas Zastava 101. Ne razumijmem kako neko moze da da oko 30,000 eura za to, po kojoj logici. Poredjenja radi, BMW, Audi, Mercedes...star 3 godine je isto kao da ste kupili nov auto ali se racuna polovan, i moze se kupiti za duplo manje. Dakle najbolje je BMW kupiti X1, 3 series, 5 series, MB C class, Audi A4 star 3 godine za 15,000 ili 20,000 eura nego novh Corolu za 30,000 eura.
Drugo. U USA nova Corola kosta nesto vise od 20,000 eura.
https://www.toyota.com/corolla/

dd

pre 4 godine

nisu japanci tako dobri i kvalitetni kao sto neko misli...na evropskom trzistu su na tek 10-om mestu po prodaji,retko ko to kupi...tako je i u srbiji da se ne lazemo,ako hocete kvalitet danas se kupuje nemac,a to je wolksvagen i on je na 1-om mestu pri odabiru vecine kupaca..retko ko danas kupuje japanca pogotovo u srbiji,samo nemac uvek bilo i bice

nebojša

pre 4 godine

Moj Auris 2010god. 1,3 na 140k km išo na generalku motora, pio 3l ulja na 10k km, pri tome 70% voznje autoputem i to nikad nisam vozio više od 130kmh. Ostalo bez ijednog kvara, eto kako kome.

Mladen

pre 4 godine

@knjigoslav

Iako se slažem sa tim da će Korola dugo da traje taj argument nema mnogo smisla iz perspektive potencijalnog kupca. Niko ne kupuje nov auto da bi ga vozio 20 godina.

Konj

pre 4 godine

Stare Corolle vlasnici voze iz zadovoljstva. Ostale stare automobile, krševe voze oni koji ne mogu da ih prodaju i nemaju para za drugo. Vlasnici Corolle su srećni jedan put, kad je kupe. Vlasnici ostalih starih auta su srećni dva puta, kad su kupili i kada prodaju.
(Bojan, 9. maj 2019 18:16)

Ajd' kad smo vec u fazonu otrcanih fora - bravo Boki, dva bambija za tebe.

aloha

pre 4 godine

@mozak jedne kokoške
Meni su za rezervni točak ćopavac za hondu civic 2010to u delti tražili 70-80 hiljada dinara. Tako da uvek ima skuplje, samo okrenite telefone ovlašćenih servisa drugih proizvođača. Sa tojotinim servisom u borči imam samo pozitivna iskustva.

Mike

pre 4 godine

Zapazih cenu najskuplje Corole od 31900 evra.
Radi poredjenja za nov 2017 Nisan Murano SL model (drugi od top modela) sam plaio tacno $44.000 kanadskih dolara ukljucujuci i PDV od 13% i to sa 0% kamate na 60 meseci. Corola izadje preko $48 hiljada CAD.
Najskuplja opcija ovde u Ontariju je $28.500 za Corolu XSE model CVT menjac. Na to ide 13% PDV i verovatno oko $1500 dilerovih taksi.
Mnogo su vam skupa auta ne znam da li je to samo u Srbiji ili uopste u Evropi.
Pozdrav iz Toronta.

Genije

pre 4 godine

Hteo sam da je kupim kada je ova sa 1.6, 132 ks bila 15.000 u metalik boji u osnovnom paketu opreme.
Sada je ta 17.500, samo malo našminkana, isti auto.

kimi R

pre 4 godine

@rani
Meni su recimo interesantniji stručnjaci koji hvale na sva usta, a vozili su kao i oni koji pljuju znači nikako a nejverovatnije ni neće.

realno

pre 4 godine

Funkcije Android Auto i Aple Car Play će u pojedinim Toyota modelima postajati dostupne kasnije tokom 2019. i 2020. godine, pa će tako i novoproizvedene corolle vremenom imati i tu funkciju.
Što se tiče cene rezervnog točka za HN i TS i svih ostalih opcionala, te cene ne mogu biti niže, jer se na corollu HB i TS kod nas plaća carina i ta vozila se praktično prodaju bez ikakve marže, samo da bi se izašlo u susret željama kupaca, tako da je jedina zarada dilera i uvoznika samo na tome. A od nečega treba i da se živi.
Pozdrav svim dobronamernim komentatorima.

Milan

pre 4 godine

Toyota i dizajn, ja smehotres. Svaka cast, ponuda motora za pozeleti po 4 dizelasa i benzinca, ali kad bi se zezali. Zamislite taj bezobrazluk, ponude neki model i ne daju kupcu mogucnost izbora motora.

Bojan

pre 4 godine

Stare Corolle vlasnici voze iz zadovoljstva. Ostale stare automobile, krševe voze oni koji ne mogu da ih prodaju i nemaju para za drugo. Vlasnici Corolle su srećni jedan put, kad je kupe. Vlasnici ostalih starih auta su srećni dva puta, kad su kupili i kada prodaju.

Robi

pre 4 godine

Vrlo povoljna cena za nasu porodicu-koja se iselila npr. u Holandiju...inace kod nas ce se iste ove kupovati za 10-ak godina,sa predjenih pola puta do meseca...dakle +200 kkm. Inace,taj tablet joj je ruzan kao nadgrobni spomenik...

Knjigoslav

pre 4 godine

@mozak sve tačno, ali ecoboost će presa tri puta da sahrani dok corolla ima da promeni 5 vlasnika u 20 godina i da i dalje taljiga. Sedeo sam u i vozio više toyotinih modela (jarisa, corollu, camry, rav4), sve im je čist prosek, ali radi duže od vlasnika. Isplati to i rezervnu gumu i sledeći auto, a ako ga lepo paziš, može i preko 20g da se vozi. Naravno to ima svoju cenu u startu i u spartanskoj unutrašnjosti (mada od grube plastike ispos 20 h. nema bekstva). Za šminkere je Mazda, za prave j. i znalce samo Alfa. Uživa se i za volanom Honde Civic. Ali, ja cenim svoju lovu i ni pod razno ne bih bacio na trocilindarski turbak iz Ecosporta, nek je sto puta udobniji i prostraniji od corolle. Fordovi generalno to i jesu, ali jednostavno to ne traje. Može da se šminka govno dodatnom opremom i veličinom kabine i gepeka (vidi Logan ), ali meni treba auto koji me neće ostaviti da tražim majstora u sred nedođije i koji nema skrivene planske troškove kvarova po isteku garancije. To daje samo atmosferac kod corolle. Žao mi je što ga nema HB, jer su po prvi put (?) uspeli da naprave i auto koji je lep.

Molder

pre 4 godine

@Beogradsko dete
Samo dete moze tako da lupeta...Najprodavaniji auto je VW Buba jer se u NEPROMENJENOM obliku i funkcijama prodavala od pocetka do kraja,dok je Korola samo ime a svaki sledeci model je potpuno razlicit od prethodnog,uopste nije rec o istom automobilu...Kapiras?I kao da je to dokaz o necemu,teska glupost...
@Knjigoslav
Ta prica o dugotrajnosti Tojote je cuvena lovacko ribolovacka glupost,to je obican raspad posle 10 godina,vidje li neku i koliko na ulici...Fokus iz 2001 koji sam prodao se i danas vozi kao prvog dana bez greske,milina ga je voziti i posle 20 godina,da ne pricam o Granadi iz komsiluka ciji menjac je bolji od bilo kog japanskog novog koji sam probao,a auto je 1982 godiste...Batali te floskule za malu decu...

ilidzinjo

pre 4 godine

americka verzija automatic ,1800 kubika,132 hp,obicni atmosferac,2005 godina,sad oko 180 000 milja.Od kvarova airbag na volanu zamijenjen ,ostalo nista,redovno mjenjanje ulja,guma,kocnica.Cudo od auta.

Mladen

pre 4 godine

Mnogo lepši od one nakaze Aurisa, baš mi se sviđa i spreda i otpozadi. Na žalost, ovaj put je podbacila unutrašnjost. Infotainment je ostao loš, ovaj štrčeći ekran baš odvratno izgleda i celokupan utisak unutrašnjosti je nekako jeftin. Ovaj motor je odličan, cena je stvarno boli glava, jeste vrlo kvalitetan i pouzdan auto, ali ipak mislim da je Mazda 3 postavila novu granicu koliko automobil može da bude dobar u ovoj klasi.

.

pre 4 godine

Ova kratka lepo izgleda. Gledao sam je ba sajmu. Unutra je lepa. E, sad dizel vise ne rade, 1.2 turbo mozda je ipak malo slab za krsteranja , autoput itd. Obrtni moment valjda 185 za razliku od recimo Astre 1.4 , 4 cilindra sa 245nm. Svidja mi se, ali motoru malo fali da bi se ovaj auto m model. Ovde je kod sedana, motor 1.6 vvt-i , 132 ks. Ok je to, nije skup za odrzavanje, pouzdan, ne kvari se, 10 s do 100, max. 200 km/h. Potrosnja u gradu ne ispod 10, na otvorenom savim ok. Ne znam, da je ovaj kraci malo jaci mozda bi bio odlican izbor imajuci u vidu Tojotin kvalitet koji stvarno nije upitan.

Dejan

pre 4 godine

Dugo godina imam Toyotu ali im je servisna mreža u Srbiji blagi užas. Pre mesec dana su mi u ovlašćenom servisu u NS razbili vetrobransko staklo prilikom servisa - i odbili da to poprave. Kada sam zbog toga uputio žalbu Toyota Srbija, jedino su me obavestili da im je žao i da njihovi ovlašćeni servisi imaju obavezu da posluju po Toyota standardima (?!). Posle toga - Toyota, ne hvala!

Miroslav

pre 4 godine

(Goran, 9. maj 2019 14:03)

Alo, covece - pricas o voznji hibrida auto-putem do Beca?!?! PA HIBRID NIJE ZA TO NAMENJEN!

A koliko si ti u poslednjih par godina puta vozio do Beca i nazad? Koliko je to procentualno od ukupne kilometraze koju si presao?

Prosecan vozac predje oko 80-90% kilometara vozeci se na posao i nazad u gradu i okolini. To je kreni-stani. prosecna brzina 30-60km/h. ZA TO JE HIBRID NAMENJEN I U TOME JE NAJBOLJI!

E, u toj voznji je C-HR ISPOD 5 LITARA! Ja sam uspevao cak u najgorim guzvama da ga spustim na 4.5 litara! Nijedan drugi auto nije na toj razini osim ostalih Tojotinih hibrida!

A ako vozis profesionalno do Beca i nazad svaki dan putnike - onda za tebe nije nijedan hibrid! Za tebe je onda Renault Trafic sa 7+1 sedista! Trosices oko 7-8 litara i prevoziti 8 ljudi i gomilu prtljaga! I napravices vise para nego ijednim drugim autom vozeci putnike.

Opet - ako ti auto sluzi za licnu voznju - onda ti je 90% kilometraze u gradu i oko njega! Jedini automobili koji u tim uslovima idu ispod 5 litara su hibridi!

Bojan

pre 4 godine

@ Vlada

Nisam baš u Diznilendu ali sam na tom kontinentu. Ovde su japanska i koreanska vozila pojam rentabilnosti i pouzdanosti. Često sam u Srbiji i vidim šta se vozi. Krševi koje spominješ, koji se još taljigaju traže popravke svaki čas. Corolla se samo vozi. Limarija i farba ko nove, i sve ostalo. O rentabilnosti pogledaj tabelu u ovome:
https://twocents.lifehacker.com/the-car-brands-with-the-highest-maintenance-costs-over-1781639773

cune

pre 4 godine

Koliko vidim, za Toyotu u Srbiji nema zime. Kad bi je samo svaki 5 ovdašnji komentator kupio njima bi procenat prodaje skočio za 300% Svi sve znaju, samo slabo ko vozi.

Zohan

pre 4 godine

Proslo je 20 godina od pojave 2zz motora, koji ovako na papiru deluje imoresivnije. Da podsetim, u putanju je benzinski agregat 1.8l sa 192konja.

rani

pre 4 godine

Neverovatan smo mi narod! Ljudi sa B92 napisu sjajan tekst o Coroli, sve lepo opisu i predstave, ali dzaba, tu su strucnjaci koji jednim pogledom na sliku tacno znaju kakav je to auto! Model 2.0 hibrid postize bolje ubrzanje od Golfa 2.0 tdi, ljudi probali, testirali, objavili, ali kome? U ovoj zemlji je VW dijagnoza, a ne auto!

Sale_SU

pre 4 godine

@boki
Vozio sam se u airisu ili kako se vec zove kum kupio skoro polovan 2016 15.400e na kredu a svaki dan se vozim sanl kolegom na posao ili sa posla zavisi kako kad u audiju a6 2008god allroad i mogu vam reci da je razlika nebo i zemlja a njegov vredi oko 10.000e ragistruje ga na invalida ide kao raketa a po gradu trosi 10 na otvorenom 7.5-8l i znam od kad ga je uzeo pre 2,5god nista osim malih servisa i jesnog velikog nista radio nije tako da moj izbor bi bio on bez obzira sto je strariji 8godna (tehnoloski noviji 10 od tojote) i sto trosi dve kutije cigara vise na 100km ali se vozis kao kralj...kad stenes na semaforu svi de gledaju iz okolnih kola ili kad prolazis pored stanice,na pesackom niko ne krece svi cekaju da prodjes cak se i udaljavaju,na parkingu ostavljaju mesta oko tebe dok u airusu niko te ne sljivi svaki drugi pesacki stani,izlece ti biciklista ne konstatuje te uopste dzaba sto sviras na parkingu te zagradjuju i staji tik do tebe ne mozes ni da udjes u auto..

Realno Boki pobedio si, tvoj komentar vredi zlata!! Upravo predstavlja mentalni sklop prosečnog srpskog vozača..."na parkingu ostavljaju mesta oko tebe dok u airusu niko te ne sljivi svaki drugi pesacki stani".Haha, burazeru, Boki, kralju svih kraljeva skidam kapu... Nadam se da nisi trol. Ti si osoba zbog koje se čitaju komentari gde čovek pomisli :"da li je ovo neko zaista napisao?", sam članak je manje bitan.

dzigi

pre 4 godine

To za rezervne točkove od 500e - tražite ih besplatno ili nemojte kupovati takve automobile. Pa prodavci nek' se češu što im kupci automobila od 20 i više hiljada odustaju zbog 500e.

Goran

pre 4 godine

Ajd da ne pričam za corollu i ovaj novi 2,0 hibrid ali već godinu i po vozim chr 1,8 hibrid. Kupljen je nov u MAG-u. Autom sam prezadovoljan kao i potrošnjom u gužvi.
ALI
Do Beča i nazad autoputem 130 on troši 8 na 100. I to sam čak smnajio jer je uglavnom oko 8,1-8,2. Dizel tu ne prelazi 6 litara. Sa realnom zapreminom rezervoara od ispod 40 litara, auto je jako nezgodan za duži put po meni.
Srećom, otišao sam 4 puta do Beča i dva puta do grčke, ostalo je sve po Beogradu svakodnevno i za to je auto neprevaziđen.
ps, rezervni točak sam dokupio.

Vlada

pre 4 godine

@Bojan

Druze ti zivis na Dedinju ili u Diznilendu? Imamo tone starijih automobila, Zastave, Kadeti, Vektre prvi sto mi pada na pamet a da je bar dve decenije staro. Naravno vecina su krsine ali ima i lepih primeraka. Sto naravno znaci da koliko ce automobil trajati i biti ispravan zavisi od odrzavanja i nacina eksploatisanja.

TNT

pre 4 godine

Kupio sam sedan pre mesec dana...1.6 benzinac, oprema luna 16990 eur. Mogu vam reći da sam pre neki prevezao 560 km, sa još 4 odrasle osobe u kolima po auto putu 300km, ostatak brdska vožnja i potrošio 5,7 l/100km i mislim da je to ok.
Imam 50-ak godina, porodicu i nisam zainteresovan da budem najbrži u gradu, tako da me obrtni moment posebno i n
e interesuje. A preko Android TELEFONA i te kako koristim i NAVIGACIJU i sve ostalo.
Pozdrav za sve!

cc

pre 4 godine

(Frank Vercauteren, 9. maj 2019 12:46)

A ti, kao i vecina ovde, imas spremno 50.000 eura za bazicni A6? Ili, recimo, 70.000 za solidnije opremljen?

Ili si jos jedan od onih koji kupuje krsa starog 15 godina iz Nemacke. Vozila baka, samo do pijace. Presla baka 700.000 a onda Mujo vratio na 170.000 i prodao tebi!

Mislim da je za budzet izmedju 20.000 i 30.000 najbolji izbor upravo Tojota ili Mazda.

Vozim C-HR hibrida iz 2018-te. U punoj opremi na sajmu se mogao pazariti za 26.000 i to je uz Korolu i Mazdinu Trojku - zaista najbolje opremljen auto.

Automobil ZAISTA trosi ispod 5 litara u mesovitoj voznji.

Poredjenja radi - Pasat 2.0 TDI iz 2017-te (vozim kao sluzbeni auto) je negde oko 7l.

Ko prelazi preko 30.000 godisnje - hibrid je ubedljivo najbolja opcija!

mozak jedne kokoške ...

pre 4 godine

@mozak jedne kokoske...kako pricas na pamet da ne moze da se poveze android navigacija na korolu bez android auto-a? Ja na moj Auris iz 2017 preko bluetooth-a povezem telefon namestim destinaciju i multimedia sama pusti spikera sa navigacije kada najavljuje skretanja i to funkcionise odlicno. Jedini minus je sto nema slike mapa na multimediji ali zato ih ima na telefonu,
(Ivan, 9. maj 2019 12:54)

Svaka čast za „konektivnost“ Toyotinog „infotainmenta“.
A isti takav (zaostao) je i u novoj corolli. „Bravo“!

Petar

pre 4 godine

Sve je to u redu, ali idite i pogledajte kako je patosnica pozadi postavljena, na sredini izmedju sedista.Zvace kao da su je merili i sekli rucno. Toliko o preciznosti izrade ove Corolle, nebitno UK ili Turska fabrika. Isto je u hatchbacku i sedanu. Nikad ne bih pristao da kupim i dobijem takav auto. Mozda je fabricka greska s obzirom da je proizvodnja krenula nedavno.Takodje plastika u vratima tvrda, ali bezbednosni sistemi i tehnicka opremljenost sasvim dobra prema ceni, to malo ko nudi od zapadne konkurencije.

Bojan

pre 4 godine

Ko piše o ukusu, neću da se mešam. Svako ima svoj. Ko piše o cenama, zaboravlja da će Corolla da sahrani bar dva druga automobila. Znači ili platiš jednu Corollu ili platiš druga dva auta. Još uvek se voze one sa kraja osamdesetih i početka devedesetih. Po trajnosti kod nas sledi Astra G. Na ulicama se ne može videti tako star Civic, Golf i ništa drugo. Prodao sam skorije Corollu 98. godište. Služiće novog vlasnika još dugo. Majstor mi je u šali rekao da ne voli ka dolazim kod njega jer zna da mi osim za zamenu ulja neće imati šta još da naplati. Nije bez razloga Corolla u svetu najprodavaniji auto svih vremena.

Nemac

pre 4 godine

Za 32000 evra koliko košta 2.0 hibrid može da se kupi Mercedes A250 sa punom opremom! Drugo, maksimalni obrtni momenat od 190Nm na automobilu od 32000 evra?

Boki B.

pre 4 godine

Kupio Tojotu Corollu 1991.i vozio je punih 22,5 godine,prodao je,novi vlasnik je malo sredio i još uvek je vozi prezadovoljan.Tada iz Stojadina preći u Tojotu je bio,za mene,veliki korak.Uz minimalno održavanje baš sam se lepo navozao.Često čitam komentare vezane za Tojotine modele i zaključio sam da postoje grupe ljudi koji bi se mogli nazvati mrziteljima ove čuvene Japanske firme.Srbima je svojsttveno da pametuju i piške uz vetar ali da se u nekim komentarima toliko omalovažava dizajn, neka polica,instrument tabla itd.nije mi logično.Ako je tako zašto je onda Corolla najprodavaniji auto ikada.To treeba dežurni kritičari da objasne jer svakom automobilu se može nešto zameriti.

Nada

pre 4 godine

" to mogu progutati samo ne obrazovani i ne informisani ljubomorni ljudi" (Ivan, 9. maj 2019 12:44)

Pozivaš se na obrazovanje, a ne znaš da se neobrazovani i neinformisani ljudi pišu zajedno???

Dex

pre 4 godine

Corolla je solidan auto. Mane ima kao i svi ali potenciranje na cenovniku održavanja na zidu salona je....hmmm...no comment. Sedišta su mu i u sport modelu tvrda. Pozadi nema baš toliko mesta, gepek katastrofa, tablet je onako fin ali se meni lično ne sviđaju što ih skoro svi proizvodjači zabodu i stoje kao neki spomenik. Samo im fale Topalovići...haha. Motor je verovatno ok ali atmosferac je samo u sedanu. Hibrid...troši na otvorenom putu dosta a u gradu je sasvim ok ali ne znam poentu s obzirom da su preskupi jer ova naša " najjača zemlja u EU " nema nameru da daje olakšice. Eksterijer je vrlo sličan Aurisu, led svetla su fina samo kod skupljih paketa. Jedna stvar je užas, pogledajte magavac napred kao kod Yuga. Još jedan stvar je sigurna a to je da Corollu voze uglavnom stariji ljudi, klinci i ovi " malo žešći " se slabo " vataju " za isti. Po meni ( moj ukus) izgled je sasvim prosečan. Ende.

mozak jedne kokoške ...

pre 4 godine

@mozak cena je previsoka, tek su stigle nove verzije. Što se tiče HB-a nikad ne bih uzeo turbo, a ni hibrid. Samo atmosferac garantuje dugovečnost, a to je najveća (jedina?) prednost Toyote. Smehotresno je poređenje radnog sata, za auto gde se menja samo ulje i filter.
(Knjigoslav, 9. maj 2019 11:45)
Nisam ja prigovorio na cenu samog vozila. Pare imaš ili nemaš. Problem je što neke nedostatke korole ne možeš da ispeglaš parama (nedostatak prostora za visoke ljude; loš komfor za 3 osobe (široka je samo 179); infotainmant „bez konektivnosti“ („savremen“ kao da danas kupiš Nokiu 3210); ostave u vratima i izmedju sedišta smešno male (za flaše 0,5), oslonac za ruke napred se ne podešava po visini, imaš ostavu samo za jedan mobilni napred...).
Politika opreme je takva-kakva je (sedan ima rezervni, HB TS nemaju; 16“ gume su im Bridgestone, ali 17“ i 18“ su Falken, na kolima od 25-30.000).
Cena opcionala je takva-kakva je (jedan opcioni rezervni točak je skuplji od celog zimskog seta).
Cena redovnog održavanja („samo ulje i filter“) možda i nije toliko bitna (za 120 kkm za CHR 1,2T je 1.731,), ali je činjenica i da za focus 1,0 Ecoboost od 125 ks za 150 kkm to isto košta 793,93.

Sve su to samo činjenice. A svako za sebe donosi zaključke.

Pilot

pre 4 godine

@spaki

Pa ja i jesam vozio 2.0 hibrid. Vozio sam 1.6 u prosloj Corolli i znam kako ide. Vozio sam i 1.8 hibrid u Aurisu... a 1.2 T u CHR koji je slicne tezine pa se lepo oceni kako koji ide. Dakle, prvo ti provozaj, pa onda komentarisi. 2.0 hibrid ide mnogo bolje od recimo slicnog 2.0 dizela - zato sto pri naglom ubrzanju ukljucuje elektromotor i dobija obrtni momenat koji se "dodaje" obrtnom momentu benzinca. Samim tim medjuubrzanja su veoma brza i efikasna. Takodje, elektromotor se koristi povremeno u voznji na AP i smanjuje potrosnju. Takodje, probaj malo da proucis po netu kako funkcionise CVT menjac u sklopu tog hibridnog pogona pa ces saznati neke stvari. Samo cu ti reci da Lexus NX300 hibrid koji sam vozio par meseci (SUV segment od skoro 1.8 tone tezine), sa 2,5 benzincem i hibridom po gradu trosi 5,1 L a na autoputu maksimalno 8,5 litara na brzinama od 150kmh. Sveukupni prosek je bio 7L sto je mnogo bolje od dizelskih SUVova te tezine i 4x4 pogona.
Kao saradnik jednog poznatog automagazina imao sam prilike da probam sve i svasta. Naravno, ima i boljih automobila od Corolle, ali ova nova je bas bas potrefljen auto. Od nekih vecih mana istakao bih jako nepraktican i mali gepek, ko je malo vislji, mora fino da gimnasticira za ulazak u auto... materijali bi mogli biti malo bolji...

T

pre 4 godine

Toyotini hibridi ne rade po Otovom ciklusu kao tipični motori već po Atkinsonovom ciklusu. Taj ciklus ima bolji stepen iskorišćenja ali i veliku manu što daje jako mali momenat pri malom broju obrtaja. Ali u hibridu se tu ionako uključuje električni motor pa nije bitno. Zbig boljeg ciklusa takav motor ima manju potrošnju od klasičnih čak i na autoputu kad je električni motor neaktivan.

Vuk

pre 4 godine

Ma nezezajte kome se svidja izgled i hoce Japanca kupice. Meni je bas super. Uvek moze da se trazi dlaka u jajetu... U autu od 100 000e moze da se nadje mana,tako da...

Smuleco

pre 4 godine

Ok, dizajnerski ulepšana, ali i dalje prednjica(maska sa farovima i branicima) liči po svom "futurizmu" na Alien-a, ili ti "osmog putnika".

spaki

pre 4 godine

(pilot)

Ti si brate izgleda sve provozao a nekome drugome kazes da ne komentarise pre nego sto proba,to je u redu tako i treba ali imam jedan savet za tebe 'kreni od sebe"

xxx

pre 4 godine

Moj prijatelj je 12 god. Imao prvu generaciju Yarisa i prodao ga jer je zena dobila od fime auto. Kaze da je samo menjao kocnice, gume i ulje na njemu. Kaze da i dan danas zali sto ga je prodao.

Frank Vercauteren

pre 4 godine

Naravno, svako ima pravo na svoje misljenje, kao sto je i tvoje u komentaru. Ali smatram da isto tako i ja imam pravo na svoje misljenje, a ono glasi: onaj kome se ne svidja A6 ga i ne zasluzuje, a na kraju krajeva - ne mora ni da ga kupi. Ako je srecan sa toyotom, jos bolje - nasla vreca zakrpu! :)

Ivan

pre 4 godine

@mozak jedne kokoske...kako pricas na pamet da ne moze da se poveze android navigacija na korolu bez android auto-a? Ja na moj Auris iz 2017 preko bluetooth-a povezem telefon namestim destinaciju i multimedia sama pusti spikera sa navigacije kada najavljuje skretanja i to funkcionise odlicno. Jedini minus je sto nema slike mapa na multimediji ali zato ih ima na telefonu, ali ja licno vise i ne koristim telefon u autu vec tablet od skoro 11" jer deca na dugom putu gledaju crtane filmove pa je tu i navigacija i mepe kada zatrebaju. U vecini automobila meni navigacija nije ni potrebna integrisana u multimediju ali ko to pozeli u bilo koju Toyotu sa touch 2 multimedijom navigaciju moze ubaciti po simbolicnoj ceni od 100€ u bilo kom ozbiljnom servisu za audio i multimedia opremu, na primer dok ste na pijaci u Solunu ostavite auto u nekom od mnogobrojnih tjunerskih garaza i auto vam ima fabricku navigaciju za 100evra a ako se iapruzite za jos 350 poskidaju vam blokade elektromotora pa ce ubrzanja biti ispod 9 sekundi za hibrida 1.8zz 110Kw ali ce se baterija brze trositi pa cete krace voziti na struju, ali sve ima svoju cenu.

boki

pre 4 godine

Vozio sam se u airisu ili kako se vec zove kum kupio skoro polovan 2016 15.400e na kredu a svaki dan se vozim sanl kolegom na posao ili sa posla zavisi kako kad u audiju a6 2008god allroad i mogu vam reci da je razlika nebo i zemlja a njegov vredi oko 10.000e ragistruje ga na invalida ide kao raketa a po gradu trosi 10 na otvorenom 7.5-8l i znam od kad ga je uzeo pre 2,5god nista osim malih servisa i jesnog velikog nista radio nije tako da moj izbor bi bio on bez obzira sto je strariji 8godna (tehnoloski noviji 10 od tojote) i sto trosi dve kutije cigara vise na 100km ali se vozis kao kralj...kad stenes na semaforu svi de gledaju iz okolnih kola ili kad prolazis pored stanice,na pesackom niko ne krece svi cekaju da prodjes cak se i udaljavaju,na parkingu ostavljaju mesta oko tebe dok u airusu niko te ne sljivi svaki drugi pesacki stani,izlece ti biciklista ne konstatuje te uopste dzaba sto sviras na parkingu te zagradjuju i staji tik do tebe ne mozes ni da udjes u auto..

Ivan

pre 4 godine

Koliko ovde ljudi pricaju napamet anisu ni seli u hibrida a kamoli vozili duze relacije. Ako se vozi po ogranicenju hibrid trosi litar preko deklarisane potrosnje tj na 120-130kmh 4.5-5.5litara sto je smesno u odnosu na ostale benzince pa cak i vecinu 2.0dizela slicne snage. Toyotin ZZ motor koji se ugradjuje u hibride je jedini motor sa unutrasnjim sagorevanjem u komercijalnoj upotrebi u putnickim vozilima koji ima stepen iskoriscenosti od 40% sada se pojavila Mazda sa benzincem iste iskoriscenosti ali vece zapremine i vece potrosnje ali do danas nema ni jednog dizela koji je toliko efikasan tako da te price o manjoj potrosnji dizela istih osobina(ks) kao Toyotin hibrid, to mogu progutati samo ne obrazovani i ne informisani ljubomorni ljudi. Tehnologija Toyota benzinaca i njihova efikasnost je sam vrh auto industrije. Inace hibrig u Toyoti Auris od 100Kw se na 100kmh vrti na 1125 O/min. i potpomognut je elektromotorom u kratkim impulsima svakih 20 sekundi u trajanju do 5sekundi pa se usteda oseti tokom dugog putovanja jer tada potrosnja ne doatize ni 4 litre BENZINA koji je 10centi jeftiniji od dizela.

dr.Agan

pre 4 godine

врхунско све осим унутрашњег дизајна који као и увек нема шарма ни мало...иначе хибриди заиста на већем броју обртаја пале само бензин моторе тако да лочу на аутопуту...

Knjigoslav

pre 4 godine

@mozak cena je previsoka, tek su stigle nove verzije. Što se tiče HB-a nikad ne bih uzeo turbo, a ni hibrid. Samo atmosferac garantuje dugovečnost, a to je najveća (jedina?) prednost Toyote. Smehotresno je poređenje radnog sata, za auto gde se menja samo ulje i filter. Naravno da je 1.5t Civic bolji u vožnji i veći, ali i košta 5000€ više, a motor suspektan da zaliva ulje benzinom na kratkim relacijama. Za godinu i po dana videću šta je isplativije. Turbo nikako, ne spada u te varijante. Toyoti je jedina uporediva konkurencija Hyundai. Slična filozofija. VW samo ako otvori fabriku u Srbiji dolazi u obzir, inače jok. Francuzi i ostali...no comment.

Džej

pre 4 godine

Corolla hatch je stilski samo naslednik Aurisa od pre dve generacije. Inače, instrument tabla je originalna i zanimljiva. Što se tiče cene, osnovna limuzina je sasvim ok...

Pilot

pre 4 godine

Prvo provozajte pa pričajte nešto. Ovaj 2.0 hibrid ide kao raketa, a u gradu troši ispod 4 litre... na otvorenom ne prelazi 6,5 kad se vozi preko 150 kmh. Neki proseci su ispod 6 L što je kao i najmoderniji dizeli, a ovde je motor drastično tiši i međuubrzanja su, zbog uključivanja elektromotora, duplo brža nego u bilo kog dizela ili turbo benzinca slične snage. Potpuno relaksirajuća vožnja bez ikakve vibracije i buke, a snage ima na pretek kad god vam zatreba. Osetan napredak u odnosu na 1.8 hibrid. Turbobenzinac ide sasvim lepo i tečno, ali ko proba 2.0 hibrid neće ni pogledati turbo... iako je sasvim dovoljan za lepu vožnju (bolji od 1.6 atmosferca svakako).

Auris III

pre 4 godine

Naziv Auris i jeste bio pravi. Motor 1.6 benzin je odličan. Ja ga vozim. Nazvati Corolla je greška. Corolla je asocijacija za nešto drugo. Corolla hatchbag je ustvari Auris III. Ali se Corolla valjda bolje prodavala. Motor 1.2 nije loš, ali je stariji 1.6 Valvematic bolji. Moja je stvar što mi ne smeta što više troši benzina. Proizvođač treba da ponudi, a ja biram.

Majkl Džondar

pre 4 godine

I što ružan ovaj televizor na sred table. Ne znam što prave sad svi ovo. Baš liči na stare televizore sa ovim ivicama i dugmićima okolo.

Milovan

pre 4 godine

Ja sam hteo pri kupovini CHR-a da kupim i rezervni točak ali je bio preko 500 i prodavac mi objasni da mi to ne treba jer imam pet godina pomoc na putu. "Samo pozovete ovaj broj sa nalepnice na zadnjem staklu"

Prošle zime putovah sa porodicoom kroz CG i pukne mi guma 10-ak km posle Boana (Šavnik-Kolašin), neki planinski prevoj,ime ne znam.
Ja za mobilni, nema signala. Žive duše nigde. Noć. Pešačio sam par km do vrha prevoja da uhvatim signal. Počela mećava. Nazvah. Objasnio. Kažu "Samo sačekajte".
Čekao sam par sati jer šlep služba koja je sa dosta zakašnjenja krenula iz Kolašina ili Podgorice nije mogla lako da se sa druge strane popne na taj prevoj.
Nakon što smo preživeli tu golgotu kupio sam odmah rezervni.

somm

pre 4 godine

Honda civic 1.5 turbo sport... Ko se malo razume ne moram dalje... Veći gepek i to dosta, dinamican motor, više prostora na zadnjem sedištu plus dobri stari manulani menjač. Za isto novca ako ne i manje jer nije posebno restilizovan za 2019. Može da se nadje I na promocijama. Čak i 1.0 turbo motor je bolji od toyotine užasne ponude motora. Evo ja s bas pre 3 meseca odlučivao sta da kupim i bilo je između civica, nove mazde 3 i nove corolle. Čak i mazda mi je bila bolja opcija zbog izgleda i unutra i spolja. Ali pošto imam dete a hteo sam hatch-a ipak civic. Plus sto sam hteo manual sa malo boljim motorom i opremom što kod mnogih ne mozes da biraš.

Marko

pre 4 godine

31.900e najjaci paket opreme, a za 4.000e manje ima Mercedes A klase 1.33t, slicnog ubrzanja, sa puno opreme (od navigacije do polu-autonomne voznje) i odlicnim 7g DCT menjacem (a ne budjavim CVT). Za 4.000e razlike moze da se predje oko 40.000km, a na autoputu trosi manje od korole (hibrid trosi dosta manje samo u gradu, na otvorenom je drugacija situacija, hibrid bi se u ovom slucaju isplatio mozda posle 120.000km, u zavisnosti gde se vozi).

Lazar

pre 4 godine

Ne rekoste koliko je mali gepek kod hetcha.. U svakom slučaju Civic 1.5 je za mene bolji izbor (nije bitno sto troši više 2,3 litra)..

www

pre 4 godine

Izbor motora je stvarno "tanak". Kod sedan verzije nema uopšte u ponudi turbo benzinca. Nerazumno. Htedoh pre dva meseca da ga kupim ali ... preskupo (bez obzira na opremu).

igor

pre 4 godine

U jednom pravcu nas cetvoro i gomila prtljage vozio A6. U drugom pravcu Corolla hybrid karavan nov. Iznenadio sam se u kojem automobilu je bilo udobnije i obilje mesta. Vecina vas bi se isto iznenadila.

Sve je to lepo, ali...

pre 4 godine

Relativno skromna ponuda motora... i dalje oslonac na atmosferskim motorima, izbacili dizele, ali performanse hibrida nisu obecavajuce

Over And Out

pre 4 godine

Jedva čekam komentare u kome će ovaj 1.2T motor od 114 "konja" dežurni stručnjaci da proglase tromim, lenjim i neadekvatnim za ovaj auto.
Pre neki dan, jedna druga marka automobila, koja je omiljena u Srbiji, je ponudila 1.0 trocilindrični motor sa 115 "konja" koji je od strane, istih stručnjaka, ocenjen kao "jako dobar, lepo i tiho radi i ima snage, što je najvažnije".

mozak jedne kokoške ...

pre 4 godine

Par mojih (zlonamernih?) zapažanja.
Jako nisko vozilo (oko 143,5) što ima za posledicu skromnu ponudu prostora za glavu visokih putnika pozadi. Možda to nije katastrofa za HB ili sedan, ali, za karavan je to nedopustivo.
Ljubitelji mazdi napokon mogu da odahnu, jer više niko ne može da kaže da mazda ima najskuplji opcioni rezervni točak (od oko 500-550). Za korolu HB i TS je ZNAČAJNO SKUPLJI ( korola sedan ga ima serijski, kao što ga serijski ima, recimo, RAV4 za 42.000).
Ljubitelji mazdi ili hondi (a i brojnih drugih brendova) sa ponosom mogu da kažu da je radni sat u servisu za njihova vozila značajno jeftiniji nego za novu korolu (4.900). Ne treba onda da čudi zašto na sajtu Toyota.rs piše da manje košta 120 kkm redopvnog održavanja za Toyotu sa 1,6 HDI motorom, nego li sa 1,2 turbo.
Kupite li i najskuplju verziju korole (karavan je 28.500), nećete imati navigaciju. Doplata je simobolična (preko 1.000).
„Pa, dobro, povezaćeš navigaciju sa svog mobilnog“, neko će reći, jer „To danas ima svako vozilo“. E, pa, kod Toyote nećeš, jer Toyota nema Android auto ni Aple CarPlay (i deca će ti reći: „Ćale, pa ne kupuj kola iz kamenog doba“).
Ako ne kupite najskuplju verziju korole, nemate parking senzore (a doplata je skromnih 670), nemate klimatizaciju u zadnjem centralnom tunelu (karavana), nemate lumbalnu podršku za vozača, nemate ...

Ali, svakako veoma, veoma lepo vozilo. Ako je to najbitnije.

mozak jedne kokoške ...

pre 4 godine

Par mojih (zlonamernih?) zapažanja.
Jako nisko vozilo (oko 143,5) što ima za posledicu skromnu ponudu prostora za glavu visokih putnika pozadi. Možda to nije katastrofa za HB ili sedan, ali, za karavan je to nedopustivo.
Ljubitelji mazdi napokon mogu da odahnu, jer više niko ne može da kaže da mazda ima najskuplji opcioni rezervni točak (od oko 500-550). Za korolu HB i TS je ZNAČAJNO SKUPLJI ( korola sedan ga ima serijski, kao što ga serijski ima, recimo, RAV4 za 42.000).
Ljubitelji mazdi ili hondi (a i brojnih drugih brendova) sa ponosom mogu da kažu da je radni sat u servisu za njihova vozila značajno jeftiniji nego za novu korolu (4.900). Ne treba onda da čudi zašto na sajtu Toyota.rs piše da manje košta 120 kkm redopvnog održavanja za Toyotu sa 1,6 HDI motorom, nego li sa 1,2 turbo.
Kupite li i najskuplju verziju korole (karavan je 28.500), nećete imati navigaciju. Doplata je simobolična (preko 1.000).
„Pa, dobro, povezaćeš navigaciju sa svog mobilnog“, neko će reći, jer „To danas ima svako vozilo“. E, pa, kod Toyote nećeš, jer Toyota nema Android auto ni Aple CarPlay (i deca će ti reći: „Ćale, pa ne kupuj kola iz kamenog doba“).
Ako ne kupite najskuplju verziju korole, nemate parking senzore (a doplata je skromnih 670), nemate klimatizaciju u zadnjem centralnom tunelu (karavana), nemate lumbalnu podršku za vozača, nemate ...

Ali, svakako veoma, veoma lepo vozilo. Ako je to najbitnije.

Sale_SU

pre 4 godine

@boki
Vozio sam se u airisu ili kako se vec zove kum kupio skoro polovan 2016 15.400e na kredu a svaki dan se vozim sanl kolegom na posao ili sa posla zavisi kako kad u audiju a6 2008god allroad i mogu vam reci da je razlika nebo i zemlja a njegov vredi oko 10.000e ragistruje ga na invalida ide kao raketa a po gradu trosi 10 na otvorenom 7.5-8l i znam od kad ga je uzeo pre 2,5god nista osim malih servisa i jesnog velikog nista radio nije tako da moj izbor bi bio on bez obzira sto je strariji 8godna (tehnoloski noviji 10 od tojote) i sto trosi dve kutije cigara vise na 100km ali se vozis kao kralj...kad stenes na semaforu svi de gledaju iz okolnih kola ili kad prolazis pored stanice,na pesackom niko ne krece svi cekaju da prodjes cak se i udaljavaju,na parkingu ostavljaju mesta oko tebe dok u airusu niko te ne sljivi svaki drugi pesacki stani,izlece ti biciklista ne konstatuje te uopste dzaba sto sviras na parkingu te zagradjuju i staji tik do tebe ne mozes ni da udjes u auto..

Realno Boki pobedio si, tvoj komentar vredi zlata!! Upravo predstavlja mentalni sklop prosečnog srpskog vozača..."na parkingu ostavljaju mesta oko tebe dok u airusu niko te ne sljivi svaki drugi pesacki stani".Haha, burazeru, Boki, kralju svih kraljeva skidam kapu... Nadam se da nisi trol. Ti si osoba zbog koje se čitaju komentari gde čovek pomisli :"da li je ovo neko zaista napisao?", sam članak je manje bitan.

Milovan

pre 4 godine

Ja sam hteo pri kupovini CHR-a da kupim i rezervni točak ali je bio preko 500 i prodavac mi objasni da mi to ne treba jer imam pet godina pomoc na putu. "Samo pozovete ovaj broj sa nalepnice na zadnjem staklu"

Prošle zime putovah sa porodicoom kroz CG i pukne mi guma 10-ak km posle Boana (Šavnik-Kolašin), neki planinski prevoj,ime ne znam.
Ja za mobilni, nema signala. Žive duše nigde. Noć. Pešačio sam par km do vrha prevoja da uhvatim signal. Počela mećava. Nazvah. Objasnio. Kažu "Samo sačekajte".
Čekao sam par sati jer šlep služba koja je sa dosta zakašnjenja krenula iz Kolašina ili Podgorice nije mogla lako da se sa druge strane popne na taj prevoj.
Nakon što smo preživeli tu golgotu kupio sam odmah rezervni.

Over And Out

pre 4 godine

Jedva čekam komentare u kome će ovaj 1.2T motor od 114 "konja" dežurni stručnjaci da proglase tromim, lenjim i neadekvatnim za ovaj auto.
Pre neki dan, jedna druga marka automobila, koja je omiljena u Srbiji, je ponudila 1.0 trocilindrični motor sa 115 "konja" koji je od strane, istih stručnjaka, ocenjen kao "jako dobar, lepo i tiho radi i ima snage, što je najvažnije".

Boki B.

pre 4 godine

Kupio Tojotu Corollu 1991.i vozio je punih 22,5 godine,prodao je,novi vlasnik je malo sredio i još uvek je vozi prezadovoljan.Tada iz Stojadina preći u Tojotu je bio,za mene,veliki korak.Uz minimalno održavanje baš sam se lepo navozao.Često čitam komentare vezane za Tojotine modele i zaključio sam da postoje grupe ljudi koji bi se mogli nazvati mrziteljima ove čuvene Japanske firme.Srbima je svojsttveno da pametuju i piške uz vetar ali da se u nekim komentarima toliko omalovažava dizajn, neka polica,instrument tabla itd.nije mi logično.Ako je tako zašto je onda Corolla najprodavaniji auto ikada.To treeba dežurni kritičari da objasne jer svakom automobilu se može nešto zameriti.

Nada

pre 4 godine

" to mogu progutati samo ne obrazovani i ne informisani ljubomorni ljudi" (Ivan, 9. maj 2019 12:44)

Pozivaš se na obrazovanje, a ne znaš da se neobrazovani i neinformisani ljudi pišu zajedno???

TNT

pre 4 godine

Kupio sam sedan pre mesec dana...1.6 benzinac, oprema luna 16990 eur. Mogu vam reći da sam pre neki prevezao 560 km, sa još 4 odrasle osobe u kolima po auto putu 300km, ostatak brdska vožnja i potrošio 5,7 l/100km i mislim da je to ok.
Imam 50-ak godina, porodicu i nisam zainteresovan da budem najbrži u gradu, tako da me obrtni moment posebno i n
e interesuje. A preko Android TELEFONA i te kako koristim i NAVIGACIJU i sve ostalo.
Pozdrav za sve!

Marko

pre 4 godine

31.900e najjaci paket opreme, a za 4.000e manje ima Mercedes A klase 1.33t, slicnog ubrzanja, sa puno opreme (od navigacije do polu-autonomne voznje) i odlicnim 7g DCT menjacem (a ne budjavim CVT). Za 4.000e razlike moze da se predje oko 40.000km, a na autoputu trosi manje od korole (hibrid trosi dosta manje samo u gradu, na otvorenom je drugacija situacija, hibrid bi se u ovom slucaju isplatio mozda posle 120.000km, u zavisnosti gde se vozi).

Vuk

pre 4 godine

Ma nezezajte kome se svidja izgled i hoce Japanca kupice. Meni je bas super. Uvek moze da se trazi dlaka u jajetu... U autu od 100 000e moze da se nadje mana,tako da...

Mike

pre 4 godine

Zapazih cenu najskuplje Corole od 31900 evra.
Radi poredjenja za nov 2017 Nisan Murano SL model (drugi od top modela) sam plaio tacno $44.000 kanadskih dolara ukljucujuci i PDV od 13% i to sa 0% kamate na 60 meseci. Corola izadje preko $48 hiljada CAD.
Najskuplja opcija ovde u Ontariju je $28.500 za Corolu XSE model CVT menjac. Na to ide 13% PDV i verovatno oko $1500 dilerovih taksi.
Mnogo su vam skupa auta ne znam da li je to samo u Srbiji ili uopste u Evropi.
Pozdrav iz Toronta.

rani

pre 4 godine

Neverovatan smo mi narod! Ljudi sa B92 napisu sjajan tekst o Coroli, sve lepo opisu i predstave, ali dzaba, tu su strucnjaci koji jednim pogledom na sliku tacno znaju kakav je to auto! Model 2.0 hibrid postize bolje ubrzanje od Golfa 2.0 tdi, ljudi probali, testirali, objavili, ali kome? U ovoj zemlji je VW dijagnoza, a ne auto!

Konj

pre 4 godine

Stare Corolle vlasnici voze iz zadovoljstva. Ostale stare automobile, krševe voze oni koji ne mogu da ih prodaju i nemaju para za drugo. Vlasnici Corolle su srećni jedan put, kad je kupe. Vlasnici ostalih starih auta su srećni dva puta, kad su kupili i kada prodaju.
(Bojan, 9. maj 2019 18:16)

Ajd' kad smo vec u fazonu otrcanih fora - bravo Boki, dva bambija za tebe.

igor

pre 4 godine

U jednom pravcu nas cetvoro i gomila prtljage vozio A6. U drugom pravcu Corolla hybrid karavan nov. Iznenadio sam se u kojem automobilu je bilo udobnije i obilje mesta. Vecina vas bi se isto iznenadila.

dzigi

pre 4 godine

To za rezervne točkove od 500e - tražite ih besplatno ili nemojte kupovati takve automobile. Pa prodavci nek' se češu što im kupci automobila od 20 i više hiljada odustaju zbog 500e.

Majkl Džondar

pre 4 godine

I što ružan ovaj televizor na sred table. Ne znam što prave sad svi ovo. Baš liči na stare televizore sa ovim ivicama i dugmićima okolo.

xxx

pre 4 godine

Moj prijatelj je 12 god. Imao prvu generaciju Yarisa i prodao ga jer je zena dobila od fime auto. Kaze da je samo menjao kocnice, gume i ulje na njemu. Kaze da i dan danas zali sto ga je prodao.

Miroslav

pre 4 godine

(Goran, 9. maj 2019 14:03)

Alo, covece - pricas o voznji hibrida auto-putem do Beca?!?! PA HIBRID NIJE ZA TO NAMENJEN!

A koliko si ti u poslednjih par godina puta vozio do Beca i nazad? Koliko je to procentualno od ukupne kilometraze koju si presao?

Prosecan vozac predje oko 80-90% kilometara vozeci se na posao i nazad u gradu i okolini. To je kreni-stani. prosecna brzina 30-60km/h. ZA TO JE HIBRID NAMENJEN I U TOME JE NAJBOLJI!

E, u toj voznji je C-HR ISPOD 5 LITARA! Ja sam uspevao cak u najgorim guzvama da ga spustim na 4.5 litara! Nijedan drugi auto nije na toj razini osim ostalih Tojotinih hibrida!

A ako vozis profesionalno do Beca i nazad svaki dan putnike - onda za tebe nije nijedan hibrid! Za tebe je onda Renault Trafic sa 7+1 sedista! Trosices oko 7-8 litara i prevoziti 8 ljudi i gomilu prtljaga! I napravices vise para nego ijednim drugim autom vozeci putnike.

Opet - ako ti auto sluzi za licnu voznju - onda ti je 90% kilometraze u gradu i oko njega! Jedini automobili koji u tim uslovima idu ispod 5 litara su hibridi!

Pilot

pre 4 godine

Prvo provozajte pa pričajte nešto. Ovaj 2.0 hibrid ide kao raketa, a u gradu troši ispod 4 litre... na otvorenom ne prelazi 6,5 kad se vozi preko 150 kmh. Neki proseci su ispod 6 L što je kao i najmoderniji dizeli, a ovde je motor drastično tiši i međuubrzanja su, zbog uključivanja elektromotora, duplo brža nego u bilo kog dizela ili turbo benzinca slične snage. Potpuno relaksirajuća vožnja bez ikakve vibracije i buke, a snage ima na pretek kad god vam zatreba. Osetan napredak u odnosu na 1.8 hibrid. Turbobenzinac ide sasvim lepo i tečno, ali ko proba 2.0 hibrid neće ni pogledati turbo... iako je sasvim dovoljan za lepu vožnju (bolji od 1.6 atmosferca svakako).

cune

pre 4 godine

Koliko vidim, za Toyotu u Srbiji nema zime. Kad bi je samo svaki 5 ovdašnji komentator kupio njima bi procenat prodaje skočio za 300% Svi sve znaju, samo slabo ko vozi.

Dejan

pre 4 godine

Dugo godina imam Toyotu ali im je servisna mreža u Srbiji blagi užas. Pre mesec dana su mi u ovlašćenom servisu u NS razbili vetrobransko staklo prilikom servisa - i odbili da to poprave. Kada sam zbog toga uputio žalbu Toyota Srbija, jedino su me obavestili da im je žao i da njihovi ovlašćeni servisi imaju obavezu da posluju po Toyota standardima (?!). Posle toga - Toyota, ne hvala!

Ivan

pre 4 godine

Koliko ovde ljudi pricaju napamet anisu ni seli u hibrida a kamoli vozili duze relacije. Ako se vozi po ogranicenju hibrid trosi litar preko deklarisane potrosnje tj na 120-130kmh 4.5-5.5litara sto je smesno u odnosu na ostale benzince pa cak i vecinu 2.0dizela slicne snage. Toyotin ZZ motor koji se ugradjuje u hibride je jedini motor sa unutrasnjim sagorevanjem u komercijalnoj upotrebi u putnickim vozilima koji ima stepen iskoriscenosti od 40% sada se pojavila Mazda sa benzincem iste iskoriscenosti ali vece zapremine i vece potrosnje ali do danas nema ni jednog dizela koji je toliko efikasan tako da te price o manjoj potrosnji dizela istih osobina(ks) kao Toyotin hibrid, to mogu progutati samo ne obrazovani i ne informisani ljubomorni ljudi. Tehnologija Toyota benzinaca i njihova efikasnost je sam vrh auto industrije. Inace hibrig u Toyoti Auris od 100Kw se na 100kmh vrti na 1125 O/min. i potpomognut je elektromotorom u kratkim impulsima svakih 20 sekundi u trajanju do 5sekundi pa se usteda oseti tokom dugog putovanja jer tada potrosnja ne doatize ni 4 litre BENZINA koji je 10centi jeftiniji od dizela.

www

pre 4 godine

Izbor motora je stvarno "tanak". Kod sedan verzije nema uopšte u ponudi turbo benzinca. Nerazumno. Htedoh pre dva meseca da ga kupim ali ... preskupo (bez obzira na opremu).

cc

pre 4 godine

(Frank Vercauteren, 9. maj 2019 12:46)

A ti, kao i vecina ovde, imas spremno 50.000 eura za bazicni A6? Ili, recimo, 70.000 za solidnije opremljen?

Ili si jos jedan od onih koji kupuje krsa starog 15 godina iz Nemacke. Vozila baka, samo do pijace. Presla baka 700.000 a onda Mujo vratio na 170.000 i prodao tebi!

Mislim da je za budzet izmedju 20.000 i 30.000 najbolji izbor upravo Tojota ili Mazda.

Vozim C-HR hibrida iz 2018-te. U punoj opremi na sajmu se mogao pazariti za 26.000 i to je uz Korolu i Mazdinu Trojku - zaista najbolje opremljen auto.

Automobil ZAISTA trosi ispod 5 litara u mesovitoj voznji.

Poredjenja radi - Pasat 2.0 TDI iz 2017-te (vozim kao sluzbeni auto) je negde oko 7l.

Ko prelazi preko 30.000 godisnje - hibrid je ubedljivo najbolja opcija!

Erik

pre 4 godine

Toyota Corola 1.6 gli liftback iz 92 godine i dalje fantastično ide posle 27 godina i 350000 kilometara uz redovne servise bez ozbiljnijih kvarova. Inače, to je model pravljen u Japanu. Nisam siguran kakav je kvalitet danas, ali moje iskustvo sa Toyotom je jako dobro.

Bojan

pre 4 godine

Ko piše o ukusu, neću da se mešam. Svako ima svoj. Ko piše o cenama, zaboravlja da će Corolla da sahrani bar dva druga automobila. Znači ili platiš jednu Corollu ili platiš druga dva auta. Još uvek se voze one sa kraja osamdesetih i početka devedesetih. Po trajnosti kod nas sledi Astra G. Na ulicama se ne može videti tako star Civic, Golf i ništa drugo. Prodao sam skorije Corollu 98. godište. Služiće novog vlasnika još dugo. Majstor mi je u šali rekao da ne voli ka dolazim kod njega jer zna da mi osim za zamenu ulja neće imati šta još da naplati. Nije bez razloga Corolla u svetu najprodavaniji auto svih vremena.

Boki

pre 4 godine

Corolla je najprodavaniji auto na svetu!!!TAČKA!!!! WV , Bmw i audi fanovi- duvajte!!
(beogradsko dete, pesak, 09. maj 2019 17:44)
@beogradsko dete, pesak
Prijatelju, to su samo kola kao bilo koja druga, zasto se nervirate, cemu taj Vas komentar, idite na neki sport, izlet, nadji devojku, more, uzivanje, posle toga ovakav komentar necete pisati.

Goran

pre 4 godine

Ajd da ne pričam za corollu i ovaj novi 2,0 hibrid ali već godinu i po vozim chr 1,8 hibrid. Kupljen je nov u MAG-u. Autom sam prezadovoljan kao i potrošnjom u gužvi.
ALI
Do Beča i nazad autoputem 130 on troši 8 na 100. I to sam čak smnajio jer je uglavnom oko 8,1-8,2. Dizel tu ne prelazi 6 litara. Sa realnom zapreminom rezervoara od ispod 40 litara, auto je jako nezgodan za duži put po meni.
Srećom, otišao sam 4 puta do Beča i dva puta do grčke, ostalo je sve po Beogradu svakodnevno i za to je auto neprevaziđen.
ps, rezervni točak sam dokupio.

nebojša

pre 4 godine

Moj Auris 2010god. 1,3 na 140k km išo na generalku motora, pio 3l ulja na 10k km, pri tome 70% voznje autoputem i to nikad nisam vozio više od 130kmh. Ostalo bez ijednog kvara, eto kako kome.

Lazar

pre 4 godine

Ne rekoste koliko je mali gepek kod hetcha.. U svakom slučaju Civic 1.5 je za mene bolji izbor (nije bitno sto troši više 2,3 litra)..

Vlada

pre 4 godine

@Bojan

Druze ti zivis na Dedinju ili u Diznilendu? Imamo tone starijih automobila, Zastave, Kadeti, Vektre prvi sto mi pada na pamet a da je bar dve decenije staro. Naravno vecina su krsine ali ima i lepih primeraka. Sto naravno znaci da koliko ce automobil trajati i biti ispravan zavisi od odrzavanja i nacina eksploatisanja.

T

pre 4 godine

Toyotini hibridi ne rade po Otovom ciklusu kao tipični motori već po Atkinsonovom ciklusu. Taj ciklus ima bolji stepen iskorišćenja ali i veliku manu što daje jako mali momenat pri malom broju obrtaja. Ali u hibridu se tu ionako uključuje električni motor pa nije bitno. Zbig boljeg ciklusa takav motor ima manju potrošnju od klasičnih čak i na autoputu kad je električni motor neaktivan.

mozak jedne kokoške ...

pre 4 godine

@mozak jedne kokoske...kako pricas na pamet da ne moze da se poveze android navigacija na korolu bez android auto-a? Ja na moj Auris iz 2017 preko bluetooth-a povezem telefon namestim destinaciju i multimedia sama pusti spikera sa navigacije kada najavljuje skretanja i to funkcionise odlicno. Jedini minus je sto nema slike mapa na multimediji ali zato ih ima na telefonu,
(Ivan, 9. maj 2019 12:54)

Svaka čast za „konektivnost“ Toyotinog „infotainmenta“.
A isti takav (zaostao) je i u novoj corolli. „Bravo“!

C i n i k

pre 4 godine

Ne svidjaju mi se japanci,svi su nekako plasticni unutra, a sto se tice potrosnje za benzince,tesko da ce da trose manje od dizela a tako se ovde predstavlja.Cista propaganda.Neko ce i da nasedne a onda ce da pomisli da mu otisla lambda sonda ili svecica jer nijedan benzinac 2.0 u gradskoj voznji nmz bez min.10 l. Kakvih crnih 5 ili 6 litara..
Vozio sam novijeg benzinca igrom slucaja par meseci 2.0 motor, nema nikakve sanse ispod 10 litara, a kad je hladno i vise,a kako vi dodjete do 5,6 litra za mene je prava enigma.
Mislio sam da nesto nije u redu a onda pitam ostale niko ne kaze pravu potrosnju sem taxista,zato svi ugradjuju plin ili metan.
Sad vozim diesel skoro pa nov, 1.5 cmm, potrosnja u gradskoj voznji oko 6 L ED. Ko vozi 2.0 diesel nmz ispod 7.5 do 8 L gradske voznje pa ispada da benzinci od 2.0 manje trose i od diesela?
Ne razumem to stvarno, da nisam vozio pa ajde da poverujem ali posto jesam, odgovorno pisem,nema sanse.

Sve je to lepo, ali...

pre 4 godine

Relativno skromna ponuda motora... i dalje oslonac na atmosferskim motorima, izbacili dizele, ali performanse hibrida nisu obecavajuce

Pilot

pre 4 godine

@spaki

Pa ja i jesam vozio 2.0 hibrid. Vozio sam 1.6 u prosloj Corolli i znam kako ide. Vozio sam i 1.8 hibrid u Aurisu... a 1.2 T u CHR koji je slicne tezine pa se lepo oceni kako koji ide. Dakle, prvo ti provozaj, pa onda komentarisi. 2.0 hibrid ide mnogo bolje od recimo slicnog 2.0 dizela - zato sto pri naglom ubrzanju ukljucuje elektromotor i dobija obrtni momenat koji se "dodaje" obrtnom momentu benzinca. Samim tim medjuubrzanja su veoma brza i efikasna. Takodje, elektromotor se koristi povremeno u voznji na AP i smanjuje potrosnju. Takodje, probaj malo da proucis po netu kako funkcionise CVT menjac u sklopu tog hibridnog pogona pa ces saznati neke stvari. Samo cu ti reci da Lexus NX300 hibrid koji sam vozio par meseci (SUV segment od skoro 1.8 tone tezine), sa 2,5 benzincem i hibridom po gradu trosi 5,1 L a na autoputu maksimalno 8,5 litara na brzinama od 150kmh. Sveukupni prosek je bio 7L sto je mnogo bolje od dizelskih SUVova te tezine i 4x4 pogona.
Kao saradnik jednog poznatog automagazina imao sam prilike da probam sve i svasta. Naravno, ima i boljih automobila od Corolle, ali ova nova je bas bas potrefljen auto. Od nekih vecih mana istakao bih jako nepraktican i mali gepek, ko je malo vislji, mora fino da gimnasticira za ulazak u auto... materijali bi mogli biti malo bolji...

Robi

pre 4 godine

Vrlo povoljna cena za nasu porodicu-koja se iselila npr. u Holandiju...inace kod nas ce se iste ove kupovati za 10-ak godina,sa predjenih pola puta do meseca...dakle +200 kkm. Inace,taj tablet joj je ruzan kao nadgrobni spomenik...

Auris III

pre 4 godine

Naziv Auris i jeste bio pravi. Motor 1.6 benzin je odličan. Ja ga vozim. Nazvati Corolla je greška. Corolla je asocijacija za nešto drugo. Corolla hatchbag je ustvari Auris III. Ali se Corolla valjda bolje prodavala. Motor 1.2 nije loš, ali je stariji 1.6 Valvematic bolji. Moja je stvar što mi ne smeta što više troši benzina. Proizvođač treba da ponudi, a ja biram.

Mladen

pre 4 godine

@knjigoslav

Iako se slažem sa tim da će Korola dugo da traje taj argument nema mnogo smisla iz perspektive potencijalnog kupca. Niko ne kupuje nov auto da bi ga vozio 20 godina.

Mladen

pre 4 godine

Mnogo lepši od one nakaze Aurisa, baš mi se sviđa i spreda i otpozadi. Na žalost, ovaj put je podbacila unutrašnjost. Infotainment je ostao loš, ovaj štrčeći ekran baš odvratno izgleda i celokupan utisak unutrašnjosti je nekako jeftin. Ovaj motor je odličan, cena je stvarno boli glava, jeste vrlo kvalitetan i pouzdan auto, ali ipak mislim da je Mazda 3 postavila novu granicu koliko automobil može da bude dobar u ovoj klasi.

Bojan

pre 4 godine

@ Vlada

Nisam baš u Diznilendu ali sam na tom kontinentu. Ovde su japanska i koreanska vozila pojam rentabilnosti i pouzdanosti. Često sam u Srbiji i vidim šta se vozi. Krševi koje spominješ, koji se još taljigaju traže popravke svaki čas. Corolla se samo vozi. Limarija i farba ko nove, i sve ostalo. O rentabilnosti pogledaj tabelu u ovome:
https://twocents.lifehacker.com/the-car-brands-with-the-highest-maintenance-costs-over-1781639773

Aleksandar

pre 4 godine

Vozim Toyotu Auris vec 4 godine i nijedan kvar niti upaljena lampica za to vreme. Jedino mi je pregorela sijalica pre par meseci i to su mi besplatno zamenili u servisu. Inace cena redovnih servisa, je jeftinija od redovnih servisa Skode Oktavije koju takodje posedujem, a koja me i nije bas tako dobro sluzila kao Auris.

Molder

pre 4 godine

@Beogradsko dete
Samo dete moze tako da lupeta...Najprodavaniji auto je VW Buba jer se u NEPROMENJENOM obliku i funkcijama prodavala od pocetka do kraja,dok je Korola samo ime a svaki sledeci model je potpuno razlicit od prethodnog,uopste nije rec o istom automobilu...Kapiras?I kao da je to dokaz o necemu,teska glupost...
@Knjigoslav
Ta prica o dugotrajnosti Tojote je cuvena lovacko ribolovacka glupost,to je obican raspad posle 10 godina,vidje li neku i koliko na ulici...Fokus iz 2001 koji sam prodao se i danas vozi kao prvog dana bez greske,milina ga je voziti i posle 20 godina,da ne pricam o Granadi iz komsiluka ciji menjac je bolji od bilo kog japanskog novog koji sam probao,a auto je 1982 godiste...Batali te floskule za malu decu...

Indigo

pre 4 godine

Vozim Auris iz 2016. Za sada 67 hiljada km bez ikakvih problema uz redovan servis. Fantastican automobil. Malo konfuzije ovde. Toyota Corolla hatchback se u Evropi zvala Auris, a svuda drugde, na primer u Australiji, Corolla Hatch. Uvek je postojala Corolla, i to je bio kao sto je i danas sedan. U komentarima ovde pisu ljudi koji nisu vozili ovaj auto. Zasto pisu lose, a pojma nemaju, moze biti iz vise razloga, ali mislim da se radi o zaposlenima u salonima drugih marki automobila. Pozdrav.

ilidzinjo

pre 4 godine

americka verzija automatic ,1800 kubika,132 hp,obicni atmosferac,2005 godina,sad oko 180 000 milja.Od kvarova airbag na volanu zamijenjen ,ostalo nista,redovno mjenjanje ulja,guma,kocnica.Cudo od auta.

Japanac

pre 4 godine

Imao sam novu Mazdu 3S 2.3 litara, USA verzija. Vozio sam je od 2008 do 2018. Za 10 godina samo sam jednom bio kod mehanicara da menjam termostat(nakon 8 godina.). Ulje, filter, pakne to se ne racuna, a sve to sam menjao sam na ulici.
Sto se tice potrosnje. Testirao sam je, 7 litara benzina na 100 km, na otvoreno. Toliko sto se tice japanaca

rog

pre 4 godine

Tojota je ekstra auto, jedino je mana jeftina plastika i brzo se rasklempara. Inače je extra auto!
(didule, 10. maj 2019 00:03)

Ne znam koja se to toyota "rasklempara", ali ova sa kojom sam presao 150.000km nije mrdnula sto se tice enterijera a i vesanja. Za sve ostale marke koje sam imao ili vozio se to ne moze reci.

Dex

pre 4 godine

Corolla je solidan auto. Mane ima kao i svi ali potenciranje na cenovniku održavanja na zidu salona je....hmmm...no comment. Sedišta su mu i u sport modelu tvrda. Pozadi nema baš toliko mesta, gepek katastrofa, tablet je onako fin ali se meni lično ne sviđaju što ih skoro svi proizvodjači zabodu i stoje kao neki spomenik. Samo im fale Topalovići...haha. Motor je verovatno ok ali atmosferac je samo u sedanu. Hibrid...troši na otvorenom putu dosta a u gradu je sasvim ok ali ne znam poentu s obzirom da su preskupi jer ova naša " najjača zemlja u EU " nema nameru da daje olakšice. Eksterijer je vrlo sličan Aurisu, led svetla su fina samo kod skupljih paketa. Jedna stvar je užas, pogledajte magavac napred kao kod Yuga. Još jedan stvar je sigurna a to je da Corollu voze uglavnom stariji ljudi, klinci i ovi " malo žešći " se slabo " vataju " za isti. Po meni ( moj ukus) izgled je sasvim prosečan. Ende.

mozak jedne kokoške ...

pre 4 godine

@mozak cena je previsoka, tek su stigle nove verzije. Što se tiče HB-a nikad ne bih uzeo turbo, a ni hibrid. Samo atmosferac garantuje dugovečnost, a to je najveća (jedina?) prednost Toyote. Smehotresno je poređenje radnog sata, za auto gde se menja samo ulje i filter.
(Knjigoslav, 9. maj 2019 11:45)
Nisam ja prigovorio na cenu samog vozila. Pare imaš ili nemaš. Problem je što neke nedostatke korole ne možeš da ispeglaš parama (nedostatak prostora za visoke ljude; loš komfor za 3 osobe (široka je samo 179); infotainmant „bez konektivnosti“ („savremen“ kao da danas kupiš Nokiu 3210); ostave u vratima i izmedju sedišta smešno male (za flaše 0,5), oslonac za ruke napred se ne podešava po visini, imaš ostavu samo za jedan mobilni napred...).
Politika opreme je takva-kakva je (sedan ima rezervni, HB TS nemaju; 16“ gume su im Bridgestone, ali 17“ i 18“ su Falken, na kolima od 25-30.000).
Cena opcionala je takva-kakva je (jedan opcioni rezervni točak je skuplji od celog zimskog seta).
Cena redovnog održavanja („samo ulje i filter“) možda i nije toliko bitna (za 120 kkm za CHR 1,2T je 1.731,), ali je činjenica i da za focus 1,0 Ecoboost od 125 ks za 150 kkm to isto košta 793,93.

Sve su to samo činjenice. A svako za sebe donosi zaključke.

aloha

pre 4 godine

@mozak jedne kokoške
Meni su za rezervni točak ćopavac za hondu civic 2010to u delti tražili 70-80 hiljada dinara. Tako da uvek ima skuplje, samo okrenite telefone ovlašćenih servisa drugih proizvođača. Sa tojotinim servisom u borči imam samo pozitivna iskustva.

Džej

pre 4 godine

Corolla hatch je stilski samo naslednik Aurisa od pre dve generacije. Inače, instrument tabla je originalna i zanimljiva. Što se tiče cene, osnovna limuzina je sasvim ok...

Nemac

pre 4 godine

Za 32000 evra koliko košta 2.0 hibrid može da se kupi Mercedes A250 sa punom opremom! Drugo, maksimalni obrtni momenat od 190Nm na automobilu od 32000 evra?

.

pre 4 godine

Ova kratka lepo izgleda. Gledao sam je ba sajmu. Unutra je lepa. E, sad dizel vise ne rade, 1.2 turbo mozda je ipak malo slab za krsteranja , autoput itd. Obrtni moment valjda 185 za razliku od recimo Astre 1.4 , 4 cilindra sa 245nm. Svidja mi se, ali motoru malo fali da bi se ovaj auto m model. Ovde je kod sedana, motor 1.6 vvt-i , 132 ks. Ok je to, nije skup za odrzavanje, pouzdan, ne kvari se, 10 s do 100, max. 200 km/h. Potrosnja u gradu ne ispod 10, na otvorenom savim ok. Ne znam, da je ovaj kraci malo jaci mozda bi bio odlican izbor imajuci u vidu Tojotin kvalitet koji stvarno nije upitan.

Milan

pre 4 godine

Do sada sam kritikovao menjac na toyota hibridima zbog cimanja, buke i cimanja. Sada nakon voznje novog RAV4 moram da pohvalim unapredjenja koja su uradili. to je sada potpuno drugi osecaj, sva radi glatko, tiho i neosetno, medjuubrzanja glatka i trenutna, svaka cast inzenjerima toyote. Jedina zamerka ostaje cena, hybridi su skupi a izbor SUS motora vrlo ogranicen.

superhik

pre 4 godine

Jedan od vecih problema je sto je pravljen za male Japance. Hteo sam da ga kupim, al realno sa 2m visine nema teoretske sanse da se ikako namestim na mestu vozaca.

b1321

pre 4 godine

U odnosu na Auris popravili su dizajn eksterijera, sedišta, osnovnu (bezbednosnu) opremu.
Ostao je isti infotainment (na žalost), gepek (na žalost).
pokvarili su naslon za ruke i pregradu ispod njega (naslon nepomičan, a pregrada upola manja), manje mesta ima na zadnjoj klupi, komande klime nisu više "pod ruku", koja korist od digitalnih instrumenata kad ne može da se menja prikaz (kao recimo kod nekih modela PSA)? Takav displej je imao FIAT Tipo iz 1989. Auris je imao prelepu tablu, sa dva"cajgera" u hromiranim kućištima, recimo, i naravno vrlo "slab" izbor motora.
Cena je otprilike ista kao pre (za 1.2 u Luna paketu), međutim sada nema slabašnog 1.33 i penzionerskog (mada pouzdanog) 1.6 vvti, tako da nema jeftinijih verzija (1.33 Terra bio 13500, a 1.6 Luna oko 15000).

Reziel

pre 4 godine

Solidan auto koji napokon izgleda kako bi japanci trebalo da izgledaju - oštro, smelo i drugačije od EU konkurenata. Iako mislim da bi mu godili jači motori, i ovo što ima u ponudi je korektno, ali ništa više.
Prijatelj je uzeo Corollu sedan, u drugom po redu paketu opreme sa 1.4 benzincem. Unutrašnjost izgleda skroz dobro, materijali su rekao bih bolji nego pre, mali volan, a od opreme ima zaista sve što je potrebno. Ono što me je iznenadilo je bezbednosna oprema koju nema nijedan drugi proizvođač u toj ceni (auto je plaćen oko 18.000). Dakle lane assist, blind spot warning i pedestrian auto-stop. Iskreno, ne znam nijedan auto koji u drugom od četiri paketa opreme to ima serijski.
S druge strane, moj utisak je da bi sedišta mogla da budu bolja, mada se ne slažem da nema mesta. Osobe od 2m pa naviše će uvek imati problem da se smeste u hečbek. Meni više smeta što je deo na kome se sedi kratak. I još nešto, sedan izgleda odlično, sportski i upadljivo, dok je sedan prilično penzionerski.

čuj da ti kažem

pre 4 godine

610

Corola je kao nekada kod nas Zastava 101. Ne razumijmem kako neko moze da da oko 30,000 eura za to, po kojoj logici. Poredjenja radi, BMW, Audi, Mercedes...star 3 godine je isto kao da ste kupili nov auto ali se racuna polovan, i moze se kupiti za duplo manje. Dakle najbolje je BMW kupiti X1, 3 series, 5 series, MB C class, Audi A4 star 3 godine za 15,000 ili 20,000 eura nego novh Corolu za 30,000 eura. 
Drugo. U USA nova Corola kosta nesto vise od 20,000 eura. 
https://www.toyota.com/corolla/
(Miki, 09. maj 2019 20:41)

Ajde ti meni nadji od tih što si nabrojao polovan od 3 godine za 15 000. Možda ali sa preko 200 000 na satu, a to više nije auto nego znacka za kur...e. Ljudi pišu samo što oni vole i misle da je tako. Ja prvi ću kupiti isto godišnjaka mečku nego novu korolu ali to košta malo više. I ništa na ovome svijetu nije bezveze, sve ima svoje kako i zašto. Recimo A klasa ili Bmw 1 u toj nekoj srednjoj opremi su 40+ k, sad neko će reći pa bolje i to, ok možda i jeste ali nismo svi isti i 10k je 10k, pa neće ovi drugi praviti auta za džabe samo zato što nisu "dobri" kao švabe.

somm

pre 4 godine

Honda civic 1.5 turbo sport... Ko se malo razume ne moram dalje... Veći gepek i to dosta, dinamican motor, više prostora na zadnjem sedištu plus dobri stari manulani menjač. Za isto novca ako ne i manje jer nije posebno restilizovan za 2019. Može da se nadje I na promocijama. Čak i 1.0 turbo motor je bolji od toyotine užasne ponude motora. Evo ja s bas pre 3 meseca odlučivao sta da kupim i bilo je između civica, nove mazde 3 i nove corolle. Čak i mazda mi je bila bolja opcija zbog izgleda i unutra i spolja. Ali pošto imam dete a hteo sam hatch-a ipak civic. Plus sto sam hteo manual sa malo boljim motorom i opremom što kod mnogih ne mozes da biraš.

Knjigoslav

pre 4 godine

@mozak sve tačno, ali ecoboost će presa tri puta da sahrani dok corolla ima da promeni 5 vlasnika u 20 godina i da i dalje taljiga. Sedeo sam u i vozio više toyotinih modela (jarisa, corollu, camry, rav4), sve im je čist prosek, ali radi duže od vlasnika. Isplati to i rezervnu gumu i sledeći auto, a ako ga lepo paziš, može i preko 20g da se vozi. Naravno to ima svoju cenu u startu i u spartanskoj unutrašnjosti (mada od grube plastike ispos 20 h. nema bekstva). Za šminkere je Mazda, za prave j. i znalce samo Alfa. Uživa se i za volanom Honde Civic. Ali, ja cenim svoju lovu i ni pod razno ne bih bacio na trocilindarski turbak iz Ecosporta, nek je sto puta udobniji i prostraniji od corolle. Fordovi generalno to i jesu, ali jednostavno to ne traje. Može da se šminka govno dodatnom opremom i veličinom kabine i gepeka (vidi Logan ), ali meni treba auto koji me neće ostaviti da tražim majstora u sred nedođije i koji nema skrivene planske troškove kvarova po isteku garancije. To daje samo atmosferac kod corolle. Žao mi je što ga nema HB, jer su po prvi put (?) uspeli da naprave i auto koji je lep.

Milovan

pre 4 godine

Konjo, 11. maj 2019 07:49

Ne znaš ti izgleda da čitaš. A ni geografiju. Put Šavnik- Boan -Kolašin ide preko Krnje jele i Mioske. Ima visoki planinski prevoj. Taj put je gradila JNA. General Jauković. Ako ti tu sa mobilnim uhvatiš signal (izmedju Krnje Jele i Mioske, u zoni prevoja, ispod koga je bila započeta,pa prekinuta izgradnja tunela ), poklonim ti rezervni točak za novu korolu HB i TS. Mada košta iznad pominjanih 80 hiljada.tunela
Svakako prodji nekada tuda. Divna priroda. Izvor reke Morače. Ali, ne idi tamo bez rezervnog tocka. Odroni česti. Kamenje oštro. Signala nema.

Milan

pre 4 godine

Toyota i dizajn, ja smehotres. Svaka cast, ponuda motora za pozeleti po 4 dizelasa i benzinca, ali kad bi se zezali. Zamislite taj bezobrazluk, ponude neki model i ne daju kupcu mogucnost izbora motora.

Genije

pre 4 godine

Hteo sam da je kupim kada je ova sa 1.6, 132 ks bila 15.000 u metalik boji u osnovnom paketu opreme.
Sada je ta 17.500, samo malo našminkana, isti auto.

toyota vise ne

pre 4 godine

toyota samo hybrid, zbog tehnologije, ne znam kakva je autonomija ,nisam vozio duze od 10km, ali delovalo mi obecavajuce... obicna korola ispod prosecan auto...u garazi mi je,2015g. kvalitet sedista ,plastike dugmadi ,tastera na vrlo niskom nivou a izgledaju kao iz 2003 u garazi mi je... na inst. tabli ima prosecnu potrosnju, autonomiju a nema trenutnu... tabla ne zanimljiva totalno, dvozonska klima i multimedija rade lepo, rikverc kamera samo slika bez zvucnog upozorenja... kao da konstruktor nikada nije vozio auto ,pa pola stvari fali, zaboravljeno ,sta li je... motor 1.6 je sasvim dovoljan, potrosnja u lokalu ispod 8 na otvorenom nesto preko 5. U kabini se motor ne cuje, ali se zato put cuje, ima buku vec preko 80(u servisu kazu subjektivan osecaj(masovno subjektivan,koga god pitam svima smeta)) , nepregledna je, vrata neugodno visoka , tapaciri tvrdi plasticni... stvarno ne vredi novca koliko kosta... osnovni godisnji servis 27.500. i mora na vanredni servis o njihovom trosku jer uoceni problemi sa napajanjem gorivom ili sta onaj napricao,za modele od 2014 do 18. precenjen auto. Branici i farba bas nezni, mekani -papirni. ostaje samo da se vidi da li je pouzdana da te vozi a da nema problema posle garancije, ali nije auto na koj bi bio ponosan, daleko od toga...

miki

pre 4 godine

Mene motorizacija jako nervira. Fali bar jedan dizel motor. Od zastarelog atmosferca koga bi sigurno najpre kupio kao najracionalniji izbor do premodernog malolotražnog turbo benzinca u koga do dan danas ne verujem da može da traje kao atmosferac 1.6. Taj stari je nepoderiva mrcina, a ovi malolitražni pa to je bre sve prenapeto u tom motoru. Ne verujem u priču da motori od 1.0 i 1.2 u tolikim karoserijama nek imaju i bi turbo mogu da budu trajni iako lepo vuku. Priznajem vreme me uveliko gazi ali ko je god uzeo malolitražnog benzinca zarekao se da mu sledeći auto neće biti ispod 1.6. Ajmo sad minusi krećite..

Mile

pre 4 godine

32000е za ovo? Za te pare kupiš Škodu Karoq sa 4x4 pogonom, 2.0 TDI 190ks motorom i ful opremom. Ova Tojota može cela u gepek da mu stane. Smešno...

dr.Agan

pre 4 godine

врхунско све осим унутрашњег дизајна који као и увек нема шарма ни мало...иначе хибриди заиста на већем броју обртаја пале само бензин моторе тако да лочу на аутопуту...

ns ja

pre 4 godine

Svaka čast za toyotu, ali to nije auto za mene...probao, i ubeđivao sebe, i džaba, ne vredi, nije...

Rav4 kojeg sam želeo kao svaki pravi "srbin" onako baš kamion, nije ispunio očekivanja(osim da komšiluk uzdiše - što je meni najmanje važno):
previše je plastičan, motor ne skače (mada ide!), troši po gradu (meni) 14,2 l/100km, fabrička muzika je šerpasta-tanka, ekran multimedije po sunčanom danu teško čitljiv, itd sve ovo za nekih 33k eur..nisam ni ulazio u druge detalje.. auto je sigurno kvalitetan, i verovatno kao terenac mnogo bolji od sličnih, i trajan...itd

Mene npr ne interesuje to što toyota može da traje 30 i više godina(svaki NOV auto uz čestito održavanje prebaci 15 godina bez većeg kvara), mene zanima da drma bas kad pojačam, da povuče kad stisnem, da ne potroši bogaoca, da može da se vozi po autoputu a da ne huči i zavija vetar, i da me ne dovede do prosjačkog štapa kad vozim 150km po autoputu..

Mrzim da hvalim "njemačka auta" i nemam takav primerak, ali prijatelji moji, ja kada na renault talisman dodam opremu da bude auto i motor da bude pomozi bože - cena ode do cene novog pasata sa 2.0 tdi i 150 ks (380Nm?), e jbg - onda počinjem da ličim sam sebi na magarca ako za iste pare uzmem auto sa jadnijim motorom...

Zaista ispada da kada odrešite kesu na od 20-35k eur, tu vam ispada najbolja ružna kockasta i dosadna škoda ili neki wv.
Neće trajati kao toyota - ali koga zabole da 5 vlasnik posle njega bude srećan u vožnji!?

Knjigoslav

pre 4 godine

@mozak cena je previsoka, tek su stigle nove verzije. Što se tiče HB-a nikad ne bih uzeo turbo, a ni hibrid. Samo atmosferac garantuje dugovečnost, a to je najveća (jedina?) prednost Toyote. Smehotresno je poređenje radnog sata, za auto gde se menja samo ulje i filter. Naravno da je 1.5t Civic bolji u vožnji i veći, ali i košta 5000€ više, a motor suspektan da zaliva ulje benzinom na kratkim relacijama. Za godinu i po dana videću šta je isplativije. Turbo nikako, ne spada u te varijante. Toyoti je jedina uporediva konkurencija Hyundai. Slična filozofija. VW samo ako otvori fabriku u Srbiji dolazi u obzir, inače jok. Francuzi i ostali...no comment.

spaki

pre 4 godine

(pilot)

Ti si brate izgleda sve provozao a nekome drugome kazes da ne komentarise pre nego sto proba,to je u redu tako i treba ali imam jedan savet za tebe 'kreni od sebe"

HTFAY?

pre 4 godine

Ako zanemarimo komentare radnika Mazde, Kije i VW-a većina ima pozitivan odnos prema novoj "koroli". Ovi što im smeta nisko težište, a kunu se u Mazdu - gde je logika? Mazda otišla dva koraka unazad sa krutom osovinom nazad a Tojota uvela multilink. Imao sam priliku da vozim novu "korolu" i leži kao pegla. Ko je još od tih "stručnjaka" vozio ovaj auto i njegove konkurente, pa kritikuje?

nema signala mobilne mreže ?

pre 4 godine

"Prošle zime putovah sa porodicoom kroz CG i pukne mi guma 10-ak km posle Boana (Šavnik-Kolašin), neki planinski prevoj,ime ne znam.
Ja za mobilni, nema signala. Žive duše nigde. Noć. Pešačio sam par km do vrha prevoja da uhvatim signal. Počela mećava. Nazvah. Objasnio. Kažu "Samo sačekajte".
Čekao sam par sati jer šlep služba koja je sa dosta zakašnjenja krenula iz Kolašina ili Podgorice nije mogla lako da se sa druge strane popne na taj prevoj. Nakon što smo preživeli tu golgotu kupio sam odmah rezervni."
(Milovan, 9. maj 2019 11:31)

Ne moraš Milovane za takvu golgotu ići van Srbije. Od svih operatera, "Telenor" kod nas ima najveću pokrivenost teritorije Srbije mobilnom mrežom. Ali, pogledaj na sajtu Telenora "mapu pokrivenosti".
Dosta je delova Srbije gde bi mogla za Toyotu, Mazdu i sve ostale (koji umesto rezervnog točka nude "pomoć na putu" u toku trajanja garancije) da ti se desi ta ista horor priča. Ne bi uspeo ni da nazoveš call centar.
Pa, ipak, svi ti dileri ti ispiraju mozak kako je "Toyota pomoć na putu" ili "Mazda pomoć na putu" vrhunska bezbednost i korisnički ugodjaj.

boki

pre 4 godine

Vozio sam se u airisu ili kako se vec zove kum kupio skoro polovan 2016 15.400e na kredu a svaki dan se vozim sanl kolegom na posao ili sa posla zavisi kako kad u audiju a6 2008god allroad i mogu vam reci da je razlika nebo i zemlja a njegov vredi oko 10.000e ragistruje ga na invalida ide kao raketa a po gradu trosi 10 na otvorenom 7.5-8l i znam od kad ga je uzeo pre 2,5god nista osim malih servisa i jesnog velikog nista radio nije tako da moj izbor bi bio on bez obzira sto je strariji 8godna (tehnoloski noviji 10 od tojote) i sto trosi dve kutije cigara vise na 100km ali se vozis kao kralj...kad stenes na semaforu svi de gledaju iz okolnih kola ili kad prolazis pored stanice,na pesackom niko ne krece svi cekaju da prodjes cak se i udaljavaju,na parkingu ostavljaju mesta oko tebe dok u airusu niko te ne sljivi svaki drugi pesacki stani,izlece ti biciklista ne konstatuje te uopste dzaba sto sviras na parkingu te zagradjuju i staji tik do tebe ne mozes ni da udjes u auto..

Dex

pre 4 godine

Ponovo da repliciram svima ovde...pa zemljaci Zvezda je bila šampion sveta 91 da li to znači da je ista priča i danas, da joj je kvalitet isti? Ne, nije. Tako i za Corollu, bila je jedna od najboljih, NE najbolja, ali danas ne verujem da je približna onoj iz 90ih godina.Inače Fokus je automobil naspram Corolle ali nemojte da se ložite za badava kad se zna ko je " kralj " C segmenta, samo sačekajte sajam u Frankfutru na jesen. Ende.

Konjo

pre 4 godine

Vozac sam 23 godine, prelazim dosta kilometara, i nikada mi nije pukla guma. A i da jeste, ne znam da li bi je znao promijeniti, tako da me nedostatak rezervnog tocka ne sekira. Takodje, prica da na Savniku kilometrima nema signala i da je pocela mecava, je pisanje avanturistickog romana. Jos su se trebali pojaviti vukovi.

Frank Vercauteren

pre 4 godine

Naravno, svako ima pravo na svoje misljenje, kao sto je i tvoje u komentaru. Ali smatram da isto tako i ja imam pravo na svoje misljenje, a ono glasi: onaj kome se ne svidja A6 ga i ne zasluzuje, a na kraju krajeva - ne mora ni da ga kupi. Ako je srecan sa toyotom, jos bolje - nasla vreca zakrpu! :)

Zohan

pre 4 godine

Proslo je 20 godina od pojave 2zz motora, koji ovako na papiru deluje imoresivnije. Da podsetim, u putanju je benzinski agregat 1.8l sa 192konja.

Dikh tu kava

pre 4 godine

Ako zanemarimo komentare radnika Mazde, Kije i VW-a većina ima pozitivan odnos prema novoj "koroli". Ovi što im smeta nisko težište, a kunu se u Mazdu - gde je logika? Mazda otišla dva koraka unazad sa krutom osovinom nazad a Tojota uvela multilink. Imao sam priliku da vozim novu "korolu" i leži kao pegla. Ko je još od tih "stručnjaka" vozio ovaj auto i njegove konkurente, pa kritikuje?
(HTFAY?, 10. maj 2019 00:33)

Može li neki link da ova Corolla HB ima pozadi multilink..? Po zvaničnim informacijama, ima "dupli jadac".

nesss

pre 4 godine

(toyota vise ne, 9. maj 2019 22:38)
Očigledno da čovek vozi Tojotu..potpisujem svaku reč(osim vanrednog servisa, mene niko ništa nije obavestio). Imam auris 2017to, kupljen nov, 1.6 luna..vrlo nepregledan i napred a posebno pozadi(kamera pomaže ali opet...), motor je za porodične ljude, može i brzo ali treba baš da se gazi, tek preko 4000rpm pokaže nešto ali tad troši dosta..tih, nije potrošač kad se vozi umereno..farba neverovatno osetljiva, nisam video ovakvu farbu..infontainment je ok ali su drugi mnogo bolji(vozio privatno i službeno dosta modela). Vozačev prekidač za ambijentalno svetlo("iznad glave") zamenjen u garanciji-prekidač zaglavljivao i kod vozača i suvozača..zamenski isto tako zaglavljuje-neverovatno. Na zadnjem sedištu se pokvarila kopča pojasa-još to nisam video. Otpao poklopac ulaza za 12v ispred zadnje klupe(izmedju zadnjih sedišta), otpadali neki crni plastični šrafovi-maske koji drže tapacir iznad nogu napred, otpao plastični poklopac koji pokriva šraf za pojas ispred nogu na zadnjem sedištu-b-stub dole..razlabavila se crna ukrasna plastika u sklopu zadnjeg branika-nije udarano, ne mogu da se zategnu žabice-klopara, kožni volan se značajno izgulio!!!-ne nosimo prstenje ni supruga ni ja, normalno vozimo, imamo 2 male dece..prvih 25000km. Podvozje se čuje i to vrlo kad se ide preko lošeg puta ili rupa, sedište vozača mi ne prija jer me bole leđa što mi se nikad nije dogodilo(kod službenog auta koji je nešto jeftinije nikad).

ns ja

pre 4 godine

Probao takođe i tojotu korolu (prethodni model) sa tim 1.6 benzincem, oko 16-17k eur, ona ždere gorivo po gradu (i na autoputu).
Taj prehodni model (koji sam ja probao u NS) je u gepeku imao bukvalno šperploču (doduše na pravom rezervnom točku), da ja nisam mogao da poverujem u taj istočnoevropski osećaj teške sirotinje - komplekse još uvek osećam i nikada ne bih sebi dozvolio da kada otvorim gepek imam utisak da sam otišao u prošlost i da je auto lada standard ili moskvič, omg, ne nikako!

Ne sumnjam da je auto odličan, ali nivo završne obrade mu nije bio isti po celom autu: npr centralna konzola i kokpit su iz 21 veka, na zadnjim sedištima golo, a u gepeku kriza istočnog bloka. Ne znam kakvo je stanje ispod haube - osim što troši kao lada po gradu.

Ko ima da doplati za hibridni motor, tu već za iste(i manje) pare imate motore dCi, tdi itd koji grme i ubijaju plus štede...tako da samo trendseter ili potpuni laik intelektualac - u Srbiji može da da toliki novac za takve performanse..

Smuleco

pre 4 godine

Ok, dizajnerski ulepšana, ali i dalje prednjica(maska sa farovima i branicima) liči po svom "futurizmu" na Alien-a, ili ti "osmog putnika".

Bojan

pre 4 godine

Stare Corolle vlasnici voze iz zadovoljstva. Ostale stare automobile, krševe voze oni koji ne mogu da ih prodaju i nemaju para za drugo. Vlasnici Corolle su srećni jedan put, kad je kupe. Vlasnici ostalih starih auta su srećni dva puta, kad su kupili i kada prodaju.

zoki falcon

pre 4 godine

@mozak cena je previsoka, tek su stigle nove verzije. Što se tiče HB-a nikad ne bih uzeo turbo, a ni hibrid. Samo atmosferac garantuje dugovečnost, a to je najveća (jedina?) prednost Toyote. Smehotresno je poređenje radnog sata, za auto gde se menja samo ulje i filter. Naravno da je 1.5t Civic bolji u vožnji i veći, ali i košta 5000€ više, a motor suspektan da zaliva ulje benzinom na kratkim relacijama. Za godinu i po dana videću šta je isplativije. Turbo nikako, ne spada u te varijante. Toyoti je jedina uporediva konkurencija Hyundai. Slična filozofija. VW samo ako otvori fabriku u Srbiji dolazi u obzir, inače jok. Francuzi i ostali...no comment.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Knjigoslav, 9. maj 2019 11:45)
Moram da te demantujem prijatelju. Upravo hibridni pogon daje dugovečnost mnogobrojnim sistemima na automobilu. Uzmimo na primer kočnice; u režimu kočenja elektromotor radi kao generator koji time energiju koja se kod običnih automobila ppretvara u toplotu i "baca" pretvara u električnu koja se korisno upotrebljava za smanjenje ukupne potrošnje. Samim tim smanjuje se i habanje kočionih pločica i diskova, prosečan vozač bi mogao da izgura 50+kkm bez zamene istih.
Pa start vozila koji se uvek obavlja elektromotorom , polazak iz mesta klasičnog vozila je uvek stres i za vozilo i za neiskusnog vozača i da ne nabrajam dalje.

čika Gruja

pre 4 godine

Corolla je najprodavaniji auto na svetu!!!TAČKA!!!! WV , Bmw i audi fanovi- duvajte!!(beogradsko dete, pesak, 09. maj 2019 17:44)@beogradsko dete, pesakPrijatelju, to su samo kola kao bilo koja druga, zasto se nervirate, cemu taj Vas komentar, idite na neki sport, izlet, nadji devojku, more, uzivanje, posle toga ovakav komentar necete pisati.
Vidi sine kad se budeš bavio sportom (profesionalno) , i od toga za hleb zaradjivao za svoju porodicu , vozio sve sto se može voziti...(marka i tip), biće ti jasno zašto ovakav komentar!!!

Petar

pre 4 godine

Sve je to u redu, ali idite i pogledajte kako je patosnica pozadi postavljena, na sredini izmedju sedista.Zvace kao da su je merili i sekli rucno. Toliko o preciznosti izrade ove Corolle, nebitno UK ili Turska fabrika. Isto je u hatchbacku i sedanu. Nikad ne bih pristao da kupim i dobijem takav auto. Mozda je fabricka greska s obzirom da je proizvodnja krenula nedavno.Takodje plastika u vratima tvrda, ali bezbednosni sistemi i tehnicka opremljenost sasvim dobra prema ceni, to malo ko nudi od zapadne konkurencije.

realno

pre 4 godine

Funkcije Android Auto i Aple Car Play će u pojedinim Toyota modelima postajati dostupne kasnije tokom 2019. i 2020. godine, pa će tako i novoproizvedene corolle vremenom imati i tu funkciju.
Što se tiče cene rezervnog točka za HN i TS i svih ostalih opcionala, te cene ne mogu biti niže, jer se na corollu HB i TS kod nas plaća carina i ta vozila se praktično prodaju bez ikakve marže, samo da bi se izašlo u susret željama kupaca, tako da je jedina zarada dilera i uvoznika samo na tome. A od nečega treba i da se živi.
Pozdrav svim dobronamernim komentatorima.

dd

pre 4 godine

nisu japanci tako dobri i kvalitetni kao sto neko misli...na evropskom trzistu su na tek 10-om mestu po prodaji,retko ko to kupi...tako je i u srbiji da se ne lazemo,ako hocete kvalitet danas se kupuje nemac,a to je wolksvagen i on je na 1-om mestu pri odabiru vecine kupaca..retko ko danas kupuje japanca pogotovo u srbiji,samo nemac uvek bilo i bice

ime

pre 4 godine

(anonymous, 09. maj 2019 18:59)

Nemas jeftinijeg od 11.000e za 2013. godiste u najslabijoj opremi.

To jeftino?

A na nemackim oglasima nema ispod 15.000. (doduse najvise su hibridi)

Ivan

pre 4 godine

@mozak jedne kokoske...kako pricas na pamet da ne moze da se poveze android navigacija na korolu bez android auto-a? Ja na moj Auris iz 2017 preko bluetooth-a povezem telefon namestim destinaciju i multimedia sama pusti spikera sa navigacije kada najavljuje skretanja i to funkcionise odlicno. Jedini minus je sto nema slike mapa na multimediji ali zato ih ima na telefonu, ali ja licno vise i ne koristim telefon u autu vec tablet od skoro 11" jer deca na dugom putu gledaju crtane filmove pa je tu i navigacija i mepe kada zatrebaju. U vecini automobila meni navigacija nije ni potrebna integrisana u multimediju ali ko to pozeli u bilo koju Toyotu sa touch 2 multimedijom navigaciju moze ubaciti po simbolicnoj ceni od 100€ u bilo kom ozbiljnom servisu za audio i multimedia opremu, na primer dok ste na pijaci u Solunu ostavite auto u nekom od mnogobrojnih tjunerskih garaza i auto vam ima fabricku navigaciju za 100evra a ako se iapruzite za jos 350 poskidaju vam blokade elektromotora pa ce ubrzanja biti ispod 9 sekundi za hibrida 1.8zz 110Kw ali ce se baterija brze trositi pa cete krace voziti na struju, ali sve ima svoju cenu.

Miki

pre 4 godine

Corola je kao nekada kod nas Zastava 101. Ne razumijmem kako neko moze da da oko 30,000 eura za to, po kojoj logici. Poredjenja radi, BMW, Audi, Mercedes...star 3 godine je isto kao da ste kupili nov auto ali se racuna polovan, i moze se kupiti za duplo manje. Dakle najbolje je BMW kupiti X1, 3 series, 5 series, MB C class, Audi A4 star 3 godine za 15,000 ili 20,000 eura nego novh Corolu za 30,000 eura.
Drugo. U USA nova Corola kosta nesto vise od 20,000 eura.
https://www.toyota.com/corolla/

XXX

pre 4 godine

@ (Miki, 09. maj 2019 20:41): da li si se zapitao zašto ti automobili (3 godine stari) koje si naveo toliko malo koštaju, tj zašto im je toliko pala cena od kupovne; da nije možda zato sto su “suv” kvalitet? Kakvih sve stručnjaka ovde ima.

e

pre 4 godine

Hibridne generacije toyote su pun pogodak. Vozim auris D4D 1,4 prvu generaciju i veoma sam zadovoljan. Hibridnim generacijama pored svih nespornih boljitaka zameram samo što im je rezervoar za benzin zapremine samo 43litre.

starmo

pre 4 godine

Japanci prave najpouzdanija auta, bez premca. Ali brate dizajn nikad nisu svladali, ova Corolla je podnosljica izvana ali iznutra je to stvarno lose.

mozak jedne kokoške ...

pre 4 godine

@mozak jedne kokoške
Meni su za rezervni točak ćopavac za hondu civic 2010to u delti tražili 70-80 hiljada dinara. Tako da uvek ima skuplje, samo okrenite telefone ovlašćenih servisa drugih proizvođača.
(aloha, 9. maj 2019 19:05)

Meni su u "Delti" za rezervni točak, dizalicu i alat tražili 24 hiljade, u junu 2014, za civic karavan 1,6 dizel. Ne "70-80 hiljada". Posle redizajna je to postalo deo serijske opreme.
Danas kod novog civica je opet opcija. Ali, ni danas ne košta "70-80 hiljada", već manje.
Kao što ni za Corollu HB i TS ne košta (samo) "70-80 hiljada". Košta više, zar ne?
Ali, nebitno, to je samo jedna od opcija.
Corolla nesporno ima dosta svojih kvaliteta (pa i serijski odličnu aktivnu bezbednosnu opremu). Ja ih ne sporim.
Ima možda i nekih (meni) drugih osobina. Okolnosti koje možda baš i nisu idealne, na koje sam ja (zlonamerno?) ukazao.

achitwn

pre 4 godine

Izbor motora je stvarno "tanak". Kod sedan verzije nema uopšte u ponudi turbo benzinca. Nerazumno. Htedoh pre dva meseca da ga kupim ali ... preskupo (bez obzira na opremu).
(www, 09. maj 2019 10:01)
Tojota ne nudi turbo. Hybrid je umesto toga.

Mazda 6 Driver

pre 4 godine

Za mene je Toyota oduvek nekako bila auto za starce. Takvu auru ima ta marka u mojim ocima. Svi drugi japanci imaju nekako vise karaktera od Toyote...Pogotovu Honda, Mazda, Subaru. A drugo, kod mene je Toyota potpisala onog momenta kad se je prva na sva usta odrekla dizela i to jednom za svagda, bez povratka, kako su rekli. Da su pare koje su ulozili u ove hibrid motore, koji zvuce kao aparat za brijanje, ulozili u razvoj dizel motora imali bi danas, ili sutra, najcistiji dizel ikada sa svim performansima koje taj motor nudi. Zato Toyota, zaboravi da cemo ti i ja ikada uci u kombinaciju. Isto vazi i za Hondu, nekada moju omiljenu marku (posedovao sam dve Honde Accord), koja je kao i Toyota medju prvima podvila rep i dizel motoru okrenula ledja.

ns ja

pre 4 godine

Ivan, 13. maj 2019 18:35
napisao u zagradi (meni), jer ja vozim tako kako vozim, i to benzinac u rav4 sa cvt menjačem tako odreaguje potrošnjom, auto je zaista dobar, samo za te pare sam zaključio da nije za mene (još uvek živim u ubeđenju da 33k eur nije malo para, da bi mi prodavac rekao pa šta bi ti hteo za te pare, to je tako u toyoti!?) Ovo se odnosilo na fabričku muziku, dužim pritiskom na dugme daljinca ne mogu se zatvoriti/otvoriti prozori, plastičan doživljaj u kabini i bedan teško vidljiv ekran multimedije - verujem da su mu to bile i jedine mane jer rav4 je svetski bestseler - ali one se odmah vide - pa kome to ne smeta super :))

Knjigoslav

pre 4 godine

Mladene, šta da ti kažem, ti vozi do 10 g. ako potraje pa plaćaj ponovo. Ja neću, tih 15000€ ima da potrošim na nešto drugo...

Steta

pre 4 godine

Moja supruga je bila spremna da kupi Auris. Onda su joj rekli da se vise ne proizvodi i da mu je zamena Corola. Samo ga je pogledala i rekla: Pa ovo je za napaljene tinejdzere. Siguran sam da Tojota zna sta radi, ali da su odbili izgledom Corole odredjeni broj porodicnih ljudi, odbili su.

jeftino

pre 4 godine

(anonymous, 09. maj 2019 18:59)
Nemas jeftinijeg od 11.000e za 2013. godiste u najslabijoj opremi.
To jeftino? A na nemackim oglasima nema ispod 15.000. (doduse najvise su hibridi)
(ime, 9. maj 2019 21:06)

Imaš ti na oglasima dosta povoljnih ("domaćih") Toyota, pa i aurisa.
Npr, auris karavan 1,6, 2014. godine, sa samo 24 kkm, za svega 9.900 evra, "cena nije fiksna", br. oglasa (na PA) 14388154.

Savatije

pre 4 godine

„Moram da te demantujem prijatelju. Upravo hibridni pogon daje dugovečnost mnogobrojnim sistemima na automobilu. Uzmimo na primer kočnice; u režimu kočenja elektromotor radi kao generator koji time energiju koja se kod običnih automobila ppretvara u toplotu i "baca" pretvara u električnu koja se korisno upotrebljava za smanjenje ukupne potrošnje. Samim tim smanjuje se i habanje kočionih pločica i diskova, prosečan vozač bi mogao da izgura 50+kkm bez zamene istih."
(zoki falcon, 10. maj 2019 08:39)

Meni na običnom vozilu iz klase korole prve zadnje disk pločice izdržale 165 kkm. A tada sam zamenio drugi put prednje disk pločice i prvi put prednje diskove. Tako da mi ništa ne znači hibrid.


„(jeftino, 10. maj 2019 08:14)
karavani su uvek bar 15% jeftiniji. proveri. ali karavan, pa jos auris? ko bi to kupio?!“
(ime, 10. maj 2019 09:00)

Dobro si mi rekao. Ja baš mislio da kupim korolu karavan. Zato je znači onako ponižen auris karavan iz 2014 godine za smešnih 9.900 sa još smešnijih 24 hiljade kilometara?

Knjigoslav

pre 4 godine

@zoki hibridi ne drže cenu, prosto uz toliko elektronike idu i kvarovi. Izeš auto gde ti treba inžinjer etf da bi dijagnostikovao i popravio. Idem ja lepo u Munze, majstor Mile za 15 minuta zameni stabilizator i filter, sipa novo ulje i udri. Kod hibrida je, kao i kod dizela, jako bitna godišnja kilometraža, jer se samo tako isplate. Ima načina i da se baterije jeftino zamene, ali za mojih 10 h. km godišnje, mogu i bajs da vozim, a ne atmo.

Ivan

pre 4 godine

@ns ja...
Meni saab 2.0turbo od 225ks trosi po gradu uz ostriju voznju do 15 litara, uglavnom je ispod 13.5 tako da mi je tesko da poverujem u rav4 i potrosnju od 14-15litara

kimi R

pre 4 godine

@rani
Meni su recimo interesantniji stručnjaci koji hvale na sva usta, a vozili su kao i oni koji pljuju znači nikako a nejverovatnije ni neće.

Petar Jovanović

pre 4 godine

anonymous, 09. maj 2019 18:59)
Nemas jeftinijeg od 11.000e za 2013. godiste u najslabijoj opremi.
To jeftino?
A na nemackim oglasima nema ispod 15.000. (doduse najvise su hibridi)
(ime, 9. maj 2019 21:06)

Evo ti oglas za domaći auris karavan 1,6, 2014, sa samo 25 kkm, za samo 9.900 evra, a "cena nije fiksna": https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/14388154/toyota-auris

dd

pre 4 godine

nisu japanci tako dobri i kvalitetni kao sto neko misli...na evropskom trzistu su na tek 10-om mestu po prodaji,retko ko to kupi...tako je i u srbiji da se ne lazemo,ako hocete kvalitet danas se kupuje nemac,a to je wolksvagen i on je na 1-om mestu pri odabiru vecine kupaca..retko ko danas kupuje japanca pogotovo u srbiji,samo nemac uvek bilo i bice

Frank Vercauteren

pre 4 godine

Naravno, svako ima pravo na svoje misljenje, kao sto je i tvoje u komentaru. Ali smatram da isto tako i ja imam pravo na svoje misljenje, a ono glasi: onaj kome se ne svidja A6 ga i ne zasluzuje, a na kraju krajeva - ne mora ni da ga kupi. Ako je srecan sa toyotom, jos bolje - nasla vreca zakrpu! :)

boki

pre 4 godine

Vozio sam se u airisu ili kako se vec zove kum kupio skoro polovan 2016 15.400e na kredu a svaki dan se vozim sanl kolegom na posao ili sa posla zavisi kako kad u audiju a6 2008god allroad i mogu vam reci da je razlika nebo i zemlja a njegov vredi oko 10.000e ragistruje ga na invalida ide kao raketa a po gradu trosi 10 na otvorenom 7.5-8l i znam od kad ga je uzeo pre 2,5god nista osim malih servisa i jesnog velikog nista radio nije tako da moj izbor bi bio on bez obzira sto je strariji 8godna (tehnoloski noviji 10 od tojote) i sto trosi dve kutije cigara vise na 100km ali se vozis kao kralj...kad stenes na semaforu svi de gledaju iz okolnih kola ili kad prolazis pored stanice,na pesackom niko ne krece svi cekaju da prodjes cak se i udaljavaju,na parkingu ostavljaju mesta oko tebe dok u airusu niko te ne sljivi svaki drugi pesacki stani,izlece ti biciklista ne konstatuje te uopste dzaba sto sviras na parkingu te zagradjuju i staji tik do tebe ne mozes ni da udjes u auto..

Miki

pre 4 godine

Corola je kao nekada kod nas Zastava 101. Ne razumijmem kako neko moze da da oko 30,000 eura za to, po kojoj logici. Poredjenja radi, BMW, Audi, Mercedes...star 3 godine je isto kao da ste kupili nov auto ali se racuna polovan, i moze se kupiti za duplo manje. Dakle najbolje je BMW kupiti X1, 3 series, 5 series, MB C class, Audi A4 star 3 godine za 15,000 ili 20,000 eura nego novh Corolu za 30,000 eura.
Drugo. U USA nova Corola kosta nesto vise od 20,000 eura.
https://www.toyota.com/corolla/

Dex

pre 4 godine

Ponovo da repliciram svima ovde...pa zemljaci Zvezda je bila šampion sveta 91 da li to znači da je ista priča i danas, da joj je kvalitet isti? Ne, nije. Tako i za Corollu, bila je jedna od najboljih, NE najbolja, ali danas ne verujem da je približna onoj iz 90ih godina.Inače Fokus je automobil naspram Corolle ali nemojte da se ložite za badava kad se zna ko je " kralj " C segmenta, samo sačekajte sajam u Frankfutru na jesen. Ende.

Molder

pre 4 godine

@Beogradsko dete
Samo dete moze tako da lupeta...Najprodavaniji auto je VW Buba jer se u NEPROMENJENOM obliku i funkcijama prodavala od pocetka do kraja,dok je Korola samo ime a svaki sledeci model je potpuno razlicit od prethodnog,uopste nije rec o istom automobilu...Kapiras?I kao da je to dokaz o necemu,teska glupost...
@Knjigoslav
Ta prica o dugotrajnosti Tojote je cuvena lovacko ribolovacka glupost,to je obican raspad posle 10 godina,vidje li neku i koliko na ulici...Fokus iz 2001 koji sam prodao se i danas vozi kao prvog dana bez greske,milina ga je voziti i posle 20 godina,da ne pricam o Granadi iz komsiluka ciji menjac je bolji od bilo kog japanskog novog koji sam probao,a auto je 1982 godiste...Batali te floskule za malu decu...

Sve je to lepo, ali...

pre 4 godine

Relativno skromna ponuda motora... i dalje oslonac na atmosferskim motorima, izbacili dizele, ali performanse hibrida nisu obecavajuce

Knjigoslav

pre 4 godine

@mozak cena je previsoka, tek su stigle nove verzije. Što se tiče HB-a nikad ne bih uzeo turbo, a ni hibrid. Samo atmosferac garantuje dugovečnost, a to je najveća (jedina?) prednost Toyote. Smehotresno je poređenje radnog sata, za auto gde se menja samo ulje i filter. Naravno da je 1.5t Civic bolji u vožnji i veći, ali i košta 5000€ više, a motor suspektan da zaliva ulje benzinom na kratkim relacijama. Za godinu i po dana videću šta je isplativije. Turbo nikako, ne spada u te varijante. Toyoti je jedina uporediva konkurencija Hyundai. Slična filozofija. VW samo ako otvori fabriku u Srbiji dolazi u obzir, inače jok. Francuzi i ostali...no comment.

Mile

pre 4 godine

32000е za ovo? Za te pare kupiš Škodu Karoq sa 4x4 pogonom, 2.0 TDI 190ks motorom i ful opremom. Ova Tojota može cela u gepek da mu stane. Smešno...

Mazda 6 Driver

pre 4 godine

Za mene je Toyota oduvek nekako bila auto za starce. Takvu auru ima ta marka u mojim ocima. Svi drugi japanci imaju nekako vise karaktera od Toyote...Pogotovu Honda, Mazda, Subaru. A drugo, kod mene je Toyota potpisala onog momenta kad se je prva na sva usta odrekla dizela i to jednom za svagda, bez povratka, kako su rekli. Da su pare koje su ulozili u ove hibrid motore, koji zvuce kao aparat za brijanje, ulozili u razvoj dizel motora imali bi danas, ili sutra, najcistiji dizel ikada sa svim performansima koje taj motor nudi. Zato Toyota, zaboravi da cemo ti i ja ikada uci u kombinaciju. Isto vazi i za Hondu, nekada moju omiljenu marku (posedovao sam dve Honde Accord), koja je kao i Toyota medju prvima podvila rep i dizel motoru okrenula ledja.

mozak jedne kokoške ...

pre 4 godine

Par mojih (zlonamernih?) zapažanja.
Jako nisko vozilo (oko 143,5) što ima za posledicu skromnu ponudu prostora za glavu visokih putnika pozadi. Možda to nije katastrofa za HB ili sedan, ali, za karavan je to nedopustivo.
Ljubitelji mazdi napokon mogu da odahnu, jer više niko ne može da kaže da mazda ima najskuplji opcioni rezervni točak (od oko 500-550). Za korolu HB i TS je ZNAČAJNO SKUPLJI ( korola sedan ga ima serijski, kao što ga serijski ima, recimo, RAV4 za 42.000).
Ljubitelji mazdi ili hondi (a i brojnih drugih brendova) sa ponosom mogu da kažu da je radni sat u servisu za njihova vozila značajno jeftiniji nego za novu korolu (4.900). Ne treba onda da čudi zašto na sajtu Toyota.rs piše da manje košta 120 kkm redopvnog održavanja za Toyotu sa 1,6 HDI motorom, nego li sa 1,2 turbo.
Kupite li i najskuplju verziju korole (karavan je 28.500), nećete imati navigaciju. Doplata je simobolična (preko 1.000).
„Pa, dobro, povezaćeš navigaciju sa svog mobilnog“, neko će reći, jer „To danas ima svako vozilo“. E, pa, kod Toyote nećeš, jer Toyota nema Android auto ni Aple CarPlay (i deca će ti reći: „Ćale, pa ne kupuj kola iz kamenog doba“).
Ako ne kupite najskuplju verziju korole, nemate parking senzore (a doplata je skromnih 670), nemate klimatizaciju u zadnjem centralnom tunelu (karavana), nemate lumbalnu podršku za vozača, nemate ...

Ali, svakako veoma, veoma lepo vozilo. Ako je to najbitnije.

Over And Out

pre 4 godine

Jedva čekam komentare u kome će ovaj 1.2T motor od 114 "konja" dežurni stručnjaci da proglase tromim, lenjim i neadekvatnim za ovaj auto.
Pre neki dan, jedna druga marka automobila, koja je omiljena u Srbiji, je ponudila 1.0 trocilindrični motor sa 115 "konja" koji je od strane, istih stručnjaka, ocenjen kao "jako dobar, lepo i tiho radi i ima snage, što je najvažnije".

somm

pre 4 godine

Honda civic 1.5 turbo sport... Ko se malo razume ne moram dalje... Veći gepek i to dosta, dinamican motor, više prostora na zadnjem sedištu plus dobri stari manulani menjač. Za isto novca ako ne i manje jer nije posebno restilizovan za 2019. Može da se nadje I na promocijama. Čak i 1.0 turbo motor je bolji od toyotine užasne ponude motora. Evo ja s bas pre 3 meseca odlučivao sta da kupim i bilo je između civica, nove mazde 3 i nove corolle. Čak i mazda mi je bila bolja opcija zbog izgleda i unutra i spolja. Ali pošto imam dete a hteo sam hatch-a ipak civic. Plus sto sam hteo manual sa malo boljim motorom i opremom što kod mnogih ne mozes da biraš.

Milan

pre 4 godine

Toyota i dizajn, ja smehotres. Svaka cast, ponuda motora za pozeleti po 4 dizelasa i benzinca, ali kad bi se zezali. Zamislite taj bezobrazluk, ponude neki model i ne daju kupcu mogucnost izbora motora.

Marko

pre 4 godine

31.900e najjaci paket opreme, a za 4.000e manje ima Mercedes A klase 1.33t, slicnog ubrzanja, sa puno opreme (od navigacije do polu-autonomne voznje) i odlicnim 7g DCT menjacem (a ne budjavim CVT). Za 4.000e razlike moze da se predje oko 40.000km, a na autoputu trosi manje od korole (hibrid trosi dosta manje samo u gradu, na otvorenom je drugacija situacija, hibrid bi se u ovom slucaju isplatio mozda posle 120.000km, u zavisnosti gde se vozi).

Bojan

pre 4 godine

Ko piše o ukusu, neću da se mešam. Svako ima svoj. Ko piše o cenama, zaboravlja da će Corolla da sahrani bar dva druga automobila. Znači ili platiš jednu Corollu ili platiš druga dva auta. Još uvek se voze one sa kraja osamdesetih i početka devedesetih. Po trajnosti kod nas sledi Astra G. Na ulicama se ne može videti tako star Civic, Golf i ništa drugo. Prodao sam skorije Corollu 98. godište. Služiće novog vlasnika još dugo. Majstor mi je u šali rekao da ne voli ka dolazim kod njega jer zna da mi osim za zamenu ulja neće imati šta još da naplati. Nije bez razloga Corolla u svetu najprodavaniji auto svih vremena.

Bojan

pre 4 godine

Stare Corolle vlasnici voze iz zadovoljstva. Ostale stare automobile, krševe voze oni koji ne mogu da ih prodaju i nemaju para za drugo. Vlasnici Corolle su srećni jedan put, kad je kupe. Vlasnici ostalih starih auta su srećni dva puta, kad su kupili i kada prodaju.

C i n i k

pre 4 godine

Ne svidjaju mi se japanci,svi su nekako plasticni unutra, a sto se tice potrosnje za benzince,tesko da ce da trose manje od dizela a tako se ovde predstavlja.Cista propaganda.Neko ce i da nasedne a onda ce da pomisli da mu otisla lambda sonda ili svecica jer nijedan benzinac 2.0 u gradskoj voznji nmz bez min.10 l. Kakvih crnih 5 ili 6 litara..
Vozio sam novijeg benzinca igrom slucaja par meseci 2.0 motor, nema nikakve sanse ispod 10 litara, a kad je hladno i vise,a kako vi dodjete do 5,6 litra za mene je prava enigma.
Mislio sam da nesto nije u redu a onda pitam ostale niko ne kaze pravu potrosnju sem taxista,zato svi ugradjuju plin ili metan.
Sad vozim diesel skoro pa nov, 1.5 cmm, potrosnja u gradskoj voznji oko 6 L ED. Ko vozi 2.0 diesel nmz ispod 7.5 do 8 L gradske voznje pa ispada da benzinci od 2.0 manje trose i od diesela?
Ne razumem to stvarno, da nisam vozio pa ajde da poverujem ali posto jesam, odgovorno pisem,nema sanse.

Knjigoslav

pre 4 godine

@mozak sve tačno, ali ecoboost će presa tri puta da sahrani dok corolla ima da promeni 5 vlasnika u 20 godina i da i dalje taljiga. Sedeo sam u i vozio više toyotinih modela (jarisa, corollu, camry, rav4), sve im je čist prosek, ali radi duže od vlasnika. Isplati to i rezervnu gumu i sledeći auto, a ako ga lepo paziš, može i preko 20g da se vozi. Naravno to ima svoju cenu u startu i u spartanskoj unutrašnjosti (mada od grube plastike ispos 20 h. nema bekstva). Za šminkere je Mazda, za prave j. i znalce samo Alfa. Uživa se i za volanom Honde Civic. Ali, ja cenim svoju lovu i ni pod razno ne bih bacio na trocilindarski turbak iz Ecosporta, nek je sto puta udobniji i prostraniji od corolle. Fordovi generalno to i jesu, ali jednostavno to ne traje. Može da se šminka govno dodatnom opremom i veličinom kabine i gepeka (vidi Logan ), ali meni treba auto koji me neće ostaviti da tražim majstora u sred nedođije i koji nema skrivene planske troškove kvarova po isteku garancije. To daje samo atmosferac kod corolle. Žao mi je što ga nema HB, jer su po prvi put (?) uspeli da naprave i auto koji je lep.

toyota vise ne

pre 4 godine

toyota samo hybrid, zbog tehnologije, ne znam kakva je autonomija ,nisam vozio duze od 10km, ali delovalo mi obecavajuce... obicna korola ispod prosecan auto...u garazi mi je,2015g. kvalitet sedista ,plastike dugmadi ,tastera na vrlo niskom nivou a izgledaju kao iz 2003 u garazi mi je... na inst. tabli ima prosecnu potrosnju, autonomiju a nema trenutnu... tabla ne zanimljiva totalno, dvozonska klima i multimedija rade lepo, rikverc kamera samo slika bez zvucnog upozorenja... kao da konstruktor nikada nije vozio auto ,pa pola stvari fali, zaboravljeno ,sta li je... motor 1.6 je sasvim dovoljan, potrosnja u lokalu ispod 8 na otvorenom nesto preko 5. U kabini se motor ne cuje, ali se zato put cuje, ima buku vec preko 80(u servisu kazu subjektivan osecaj(masovno subjektivan,koga god pitam svima smeta)) , nepregledna je, vrata neugodno visoka , tapaciri tvrdi plasticni... stvarno ne vredi novca koliko kosta... osnovni godisnji servis 27.500. i mora na vanredni servis o njihovom trosku jer uoceni problemi sa napajanjem gorivom ili sta onaj napricao,za modele od 2014 do 18. precenjen auto. Branici i farba bas nezni, mekani -papirni. ostaje samo da se vidi da li je pouzdana da te vozi a da nema problema posle garancije, ali nije auto na koj bi bio ponosan, daleko od toga...

igor

pre 4 godine

U jednom pravcu nas cetvoro i gomila prtljage vozio A6. U drugom pravcu Corolla hybrid karavan nov. Iznenadio sam se u kojem automobilu je bilo udobnije i obilje mesta. Vecina vas bi se isto iznenadila.

Steta

pre 4 godine

Moja supruga je bila spremna da kupi Auris. Onda su joj rekli da se vise ne proizvodi i da mu je zamena Corola. Samo ga je pogledala i rekla: Pa ovo je za napaljene tinejdzere. Siguran sam da Tojota zna sta radi, ali da su odbili izgledom Corole odredjeni broj porodicnih ljudi, odbili su.

Petar

pre 4 godine

Sve je to u redu, ali idite i pogledajte kako je patosnica pozadi postavljena, na sredini izmedju sedista.Zvace kao da su je merili i sekli rucno. Toliko o preciznosti izrade ove Corolle, nebitno UK ili Turska fabrika. Isto je u hatchbacku i sedanu. Nikad ne bih pristao da kupim i dobijem takav auto. Mozda je fabricka greska s obzirom da je proizvodnja krenula nedavno.Takodje plastika u vratima tvrda, ali bezbednosni sistemi i tehnicka opremljenost sasvim dobra prema ceni, to malo ko nudi od zapadne konkurencije.

realno

pre 4 godine

Funkcije Android Auto i Aple Car Play će u pojedinim Toyota modelima postajati dostupne kasnije tokom 2019. i 2020. godine, pa će tako i novoproizvedene corolle vremenom imati i tu funkciju.
Što se tiče cene rezervnog točka za HN i TS i svih ostalih opcionala, te cene ne mogu biti niže, jer se na corollu HB i TS kod nas plaća carina i ta vozila se praktično prodaju bez ikakve marže, samo da bi se izašlo u susret željama kupaca, tako da je jedina zarada dilera i uvoznika samo na tome. A od nečega treba i da se živi.
Pozdrav svim dobronamernim komentatorima.

starmo

pre 4 godine

Japanci prave najpouzdanija auta, bez premca. Ali brate dizajn nikad nisu svladali, ova Corolla je podnosljica izvana ali iznutra je to stvarno lose.

Smuleco

pre 4 godine

Ok, dizajnerski ulepšana, ali i dalje prednjica(maska sa farovima i branicima) liči po svom "futurizmu" na Alien-a, ili ti "osmog putnika".

Ivan

pre 4 godine

Koliko ovde ljudi pricaju napamet anisu ni seli u hibrida a kamoli vozili duze relacije. Ako se vozi po ogranicenju hibrid trosi litar preko deklarisane potrosnje tj na 120-130kmh 4.5-5.5litara sto je smesno u odnosu na ostale benzince pa cak i vecinu 2.0dizela slicne snage. Toyotin ZZ motor koji se ugradjuje u hibride je jedini motor sa unutrasnjim sagorevanjem u komercijalnoj upotrebi u putnickim vozilima koji ima stepen iskoriscenosti od 40% sada se pojavila Mazda sa benzincem iste iskoriscenosti ali vece zapremine i vece potrosnje ali do danas nema ni jednog dizela koji je toliko efikasan tako da te price o manjoj potrosnji dizela istih osobina(ks) kao Toyotin hibrid, to mogu progutati samo ne obrazovani i ne informisani ljubomorni ljudi. Tehnologija Toyota benzinaca i njihova efikasnost je sam vrh auto industrije. Inace hibrig u Toyoti Auris od 100Kw se na 100kmh vrti na 1125 O/min. i potpomognut je elektromotorom u kratkim impulsima svakih 20 sekundi u trajanju do 5sekundi pa se usteda oseti tokom dugog putovanja jer tada potrosnja ne doatize ni 4 litre BENZINA koji je 10centi jeftiniji od dizela.

Ivan

pre 4 godine

@mozak jedne kokoske...kako pricas na pamet da ne moze da se poveze android navigacija na korolu bez android auto-a? Ja na moj Auris iz 2017 preko bluetooth-a povezem telefon namestim destinaciju i multimedia sama pusti spikera sa navigacije kada najavljuje skretanja i to funkcionise odlicno. Jedini minus je sto nema slike mapa na multimediji ali zato ih ima na telefonu, ali ja licno vise i ne koristim telefon u autu vec tablet od skoro 11" jer deca na dugom putu gledaju crtane filmove pa je tu i navigacija i mepe kada zatrebaju. U vecini automobila meni navigacija nije ni potrebna integrisana u multimediju ali ko to pozeli u bilo koju Toyotu sa touch 2 multimedijom navigaciju moze ubaciti po simbolicnoj ceni od 100€ u bilo kom ozbiljnom servisu za audio i multimedia opremu, na primer dok ste na pijaci u Solunu ostavite auto u nekom od mnogobrojnih tjunerskih garaza i auto vam ima fabricku navigaciju za 100evra a ako se iapruzite za jos 350 poskidaju vam blokade elektromotora pa ce ubrzanja biti ispod 9 sekundi za hibrida 1.8zz 110Kw ali ce se baterija brze trositi pa cete krace voziti na struju, ali sve ima svoju cenu.

Nemac

pre 4 godine

Za 32000 evra koliko košta 2.0 hibrid može da se kupi Mercedes A250 sa punom opremom! Drugo, maksimalni obrtni momenat od 190Nm na automobilu od 32000 evra?

Konjo

pre 4 godine

Vozac sam 23 godine, prelazim dosta kilometara, i nikada mi nije pukla guma. A i da jeste, ne znam da li bi je znao promijeniti, tako da me nedostatak rezervnog tocka ne sekira. Takodje, prica da na Savniku kilometrima nema signala i da je pocela mecava, je pisanje avanturistickog romana. Jos su se trebali pojaviti vukovi.

Majkl Džondar

pre 4 godine

I što ružan ovaj televizor na sred table. Ne znam što prave sad svi ovo. Baš liči na stare televizore sa ovim ivicama i dugmićima okolo.

Auris III

pre 4 godine

Naziv Auris i jeste bio pravi. Motor 1.6 benzin je odličan. Ja ga vozim. Nazvati Corolla je greška. Corolla je asocijacija za nešto drugo. Corolla hatchbag je ustvari Auris III. Ali se Corolla valjda bolje prodavala. Motor 1.2 nije loš, ali je stariji 1.6 Valvematic bolji. Moja je stvar što mi ne smeta što više troši benzina. Proizvođač treba da ponudi, a ja biram.

dr.Agan

pre 4 godine

врхунско све осим унутрашњег дизајна који као и увек нема шарма ни мало...иначе хибриди заиста на већем броју обртаја пале само бензин моторе тако да лочу на аутопуту...

rani

pre 4 godine

Neverovatan smo mi narod! Ljudi sa B92 napisu sjajan tekst o Coroli, sve lepo opisu i predstave, ali dzaba, tu su strucnjaci koji jednim pogledom na sliku tacno znaju kakav je to auto! Model 2.0 hibrid postize bolje ubrzanje od Golfa 2.0 tdi, ljudi probali, testirali, objavili, ali kome? U ovoj zemlji je VW dijagnoza, a ne auto!

Pilot

pre 4 godine

Prvo provozajte pa pričajte nešto. Ovaj 2.0 hibrid ide kao raketa, a u gradu troši ispod 4 litre... na otvorenom ne prelazi 6,5 kad se vozi preko 150 kmh. Neki proseci su ispod 6 L što je kao i najmoderniji dizeli, a ovde je motor drastično tiši i međuubrzanja su, zbog uključivanja elektromotora, duplo brža nego u bilo kog dizela ili turbo benzinca slične snage. Potpuno relaksirajuća vožnja bez ikakve vibracije i buke, a snage ima na pretek kad god vam zatreba. Osetan napredak u odnosu na 1.8 hibrid. Turbobenzinac ide sasvim lepo i tečno, ali ko proba 2.0 hibrid neće ni pogledati turbo... iako je sasvim dovoljan za lepu vožnju (bolji od 1.6 atmosferca svakako).

cune

pre 4 godine

Koliko vidim, za Toyotu u Srbiji nema zime. Kad bi je samo svaki 5 ovdašnji komentator kupio njima bi procenat prodaje skočio za 300% Svi sve znaju, samo slabo ko vozi.

Mladen

pre 4 godine

@knjigoslav

Iako se slažem sa tim da će Korola dugo da traje taj argument nema mnogo smisla iz perspektive potencijalnog kupca. Niko ne kupuje nov auto da bi ga vozio 20 godina.

cc

pre 4 godine

(Frank Vercauteren, 9. maj 2019 12:46)

A ti, kao i vecina ovde, imas spremno 50.000 eura za bazicni A6? Ili, recimo, 70.000 za solidnije opremljen?

Ili si jos jedan od onih koji kupuje krsa starog 15 godina iz Nemacke. Vozila baka, samo do pijace. Presla baka 700.000 a onda Mujo vratio na 170.000 i prodao tebi!

Mislim da je za budzet izmedju 20.000 i 30.000 najbolji izbor upravo Tojota ili Mazda.

Vozim C-HR hibrida iz 2018-te. U punoj opremi na sajmu se mogao pazariti za 26.000 i to je uz Korolu i Mazdinu Trojku - zaista najbolje opremljen auto.

Automobil ZAISTA trosi ispod 5 litara u mesovitoj voznji.

Poredjenja radi - Pasat 2.0 TDI iz 2017-te (vozim kao sluzbeni auto) je negde oko 7l.

Ko prelazi preko 30.000 godisnje - hibrid je ubedljivo najbolja opcija!

Bojan

pre 4 godine

@ Vlada

Nisam baš u Diznilendu ali sam na tom kontinentu. Ovde su japanska i koreanska vozila pojam rentabilnosti i pouzdanosti. Često sam u Srbiji i vidim šta se vozi. Krševi koje spominješ, koji se još taljigaju traže popravke svaki čas. Corolla se samo vozi. Limarija i farba ko nove, i sve ostalo. O rentabilnosti pogledaj tabelu u ovome:
https://twocents.lifehacker.com/the-car-brands-with-the-highest-maintenance-costs-over-1781639773

Miroslav

pre 4 godine

(Goran, 9. maj 2019 14:03)

Alo, covece - pricas o voznji hibrida auto-putem do Beca?!?! PA HIBRID NIJE ZA TO NAMENJEN!

A koliko si ti u poslednjih par godina puta vozio do Beca i nazad? Koliko je to procentualno od ukupne kilometraze koju si presao?

Prosecan vozac predje oko 80-90% kilometara vozeci se na posao i nazad u gradu i okolini. To je kreni-stani. prosecna brzina 30-60km/h. ZA TO JE HIBRID NAMENJEN I U TOME JE NAJBOLJI!

E, u toj voznji je C-HR ISPOD 5 LITARA! Ja sam uspevao cak u najgorim guzvama da ga spustim na 4.5 litara! Nijedan drugi auto nije na toj razini osim ostalih Tojotinih hibrida!

A ako vozis profesionalno do Beca i nazad svaki dan putnike - onda za tebe nije nijedan hibrid! Za tebe je onda Renault Trafic sa 7+1 sedista! Trosices oko 7-8 litara i prevoziti 8 ljudi i gomilu prtljaga! I napravices vise para nego ijednim drugim autom vozeci putnike.

Opet - ako ti auto sluzi za licnu voznju - onda ti je 90% kilometraze u gradu i oko njega! Jedini automobili koji u tim uslovima idu ispod 5 litara su hibridi!

čika Gruja

pre 4 godine

Corolla je najprodavaniji auto na svetu!!!TAČKA!!!! WV , Bmw i audi fanovi- duvajte!!(beogradsko dete, pesak, 09. maj 2019 17:44)@beogradsko dete, pesakPrijatelju, to su samo kola kao bilo koja druga, zasto se nervirate, cemu taj Vas komentar, idite na neki sport, izlet, nadji devojku, more, uzivanje, posle toga ovakav komentar necete pisati.
Vidi sine kad se budeš bavio sportom (profesionalno) , i od toga za hleb zaradjivao za svoju porodicu , vozio sve sto se može voziti...(marka i tip), biće ti jasno zašto ovakav komentar!!!

ns ja

pre 4 godine

Probao takođe i tojotu korolu (prethodni model) sa tim 1.6 benzincem, oko 16-17k eur, ona ždere gorivo po gradu (i na autoputu).
Taj prehodni model (koji sam ja probao u NS) je u gepeku imao bukvalno šperploču (doduše na pravom rezervnom točku), da ja nisam mogao da poverujem u taj istočnoevropski osećaj teške sirotinje - komplekse još uvek osećam i nikada ne bih sebi dozvolio da kada otvorim gepek imam utisak da sam otišao u prošlost i da je auto lada standard ili moskvič, omg, ne nikako!

Ne sumnjam da je auto odličan, ali nivo završne obrade mu nije bio isti po celom autu: npr centralna konzola i kokpit su iz 21 veka, na zadnjim sedištima golo, a u gepeku kriza istočnog bloka. Ne znam kakvo je stanje ispod haube - osim što troši kao lada po gradu.

Ko ima da doplati za hibridni motor, tu već za iste(i manje) pare imate motore dCi, tdi itd koji grme i ubijaju plus štede...tako da samo trendseter ili potpuni laik intelektualac - u Srbiji može da da toliki novac za takve performanse..

Dex

pre 4 godine

Corolla je solidan auto. Mane ima kao i svi ali potenciranje na cenovniku održavanja na zidu salona je....hmmm...no comment. Sedišta su mu i u sport modelu tvrda. Pozadi nema baš toliko mesta, gepek katastrofa, tablet je onako fin ali se meni lično ne sviđaju što ih skoro svi proizvodjači zabodu i stoje kao neki spomenik. Samo im fale Topalovići...haha. Motor je verovatno ok ali atmosferac je samo u sedanu. Hibrid...troši na otvorenom putu dosta a u gradu je sasvim ok ali ne znam poentu s obzirom da su preskupi jer ova naša " najjača zemlja u EU " nema nameru da daje olakšice. Eksterijer je vrlo sličan Aurisu, led svetla su fina samo kod skupljih paketa. Jedna stvar je užas, pogledajte magavac napred kao kod Yuga. Još jedan stvar je sigurna a to je da Corollu voze uglavnom stariji ljudi, klinci i ovi " malo žešći " se slabo " vataju " za isti. Po meni ( moj ukus) izgled je sasvim prosečan. Ende.

Mladen

pre 4 godine

Mnogo lepši od one nakaze Aurisa, baš mi se sviđa i spreda i otpozadi. Na žalost, ovaj put je podbacila unutrašnjost. Infotainment je ostao loš, ovaj štrčeći ekran baš odvratno izgleda i celokupan utisak unutrašnjosti je nekako jeftin. Ovaj motor je odličan, cena je stvarno boli glava, jeste vrlo kvalitetan i pouzdan auto, ali ipak mislim da je Mazda 3 postavila novu granicu koliko automobil može da bude dobar u ovoj klasi.

www

pre 4 godine

Izbor motora je stvarno "tanak". Kod sedan verzije nema uopšte u ponudi turbo benzinca. Nerazumno. Htedoh pre dva meseca da ga kupim ali ... preskupo (bez obzira na opremu).

Japanac

pre 4 godine

Imao sam novu Mazdu 3S 2.3 litara, USA verzija. Vozio sam je od 2008 do 2018. Za 10 godina samo sam jednom bio kod mehanicara da menjam termostat(nakon 8 godina.). Ulje, filter, pakne to se ne racuna, a sve to sam menjao sam na ulici.
Sto se tice potrosnje. Testirao sam je, 7 litara benzina na 100 km, na otvoreno. Toliko sto se tice japanaca

mozak jedne kokoške ...

pre 4 godine

@mozak jedne kokoske...kako pricas na pamet da ne moze da se poveze android navigacija na korolu bez android auto-a? Ja na moj Auris iz 2017 preko bluetooth-a povezem telefon namestim destinaciju i multimedia sama pusti spikera sa navigacije kada najavljuje skretanja i to funkcionise odlicno. Jedini minus je sto nema slike mapa na multimediji ali zato ih ima na telefonu,
(Ivan, 9. maj 2019 12:54)

Svaka čast za „konektivnost“ Toyotinog „infotainmenta“.
A isti takav (zaostao) je i u novoj corolli. „Bravo“!

superhik

pre 4 godine

Jedan od vecih problema je sto je pravljen za male Japance. Hteo sam da ga kupim, al realno sa 2m visine nema teoretske sanse da se ikako namestim na mestu vozaca.

Knjigoslav

pre 4 godine

@zoki hibridi ne drže cenu, prosto uz toliko elektronike idu i kvarovi. Izeš auto gde ti treba inžinjer etf da bi dijagnostikovao i popravio. Idem ja lepo u Munze, majstor Mile za 15 minuta zameni stabilizator i filter, sipa novo ulje i udri. Kod hibrida je, kao i kod dizela, jako bitna godišnja kilometraža, jer se samo tako isplate. Ima načina i da se baterije jeftino zamene, ali za mojih 10 h. km godišnje, mogu i bajs da vozim, a ne atmo.

ns ja

pre 4 godine

Svaka čast za toyotu, ali to nije auto za mene...probao, i ubeđivao sebe, i džaba, ne vredi, nije...

Rav4 kojeg sam želeo kao svaki pravi "srbin" onako baš kamion, nije ispunio očekivanja(osim da komšiluk uzdiše - što je meni najmanje važno):
previše je plastičan, motor ne skače (mada ide!), troši po gradu (meni) 14,2 l/100km, fabrička muzika je šerpasta-tanka, ekran multimedije po sunčanom danu teško čitljiv, itd sve ovo za nekih 33k eur..nisam ni ulazio u druge detalje.. auto je sigurno kvalitetan, i verovatno kao terenac mnogo bolji od sličnih, i trajan...itd

Mene npr ne interesuje to što toyota može da traje 30 i više godina(svaki NOV auto uz čestito održavanje prebaci 15 godina bez većeg kvara), mene zanima da drma bas kad pojačam, da povuče kad stisnem, da ne potroši bogaoca, da može da se vozi po autoputu a da ne huči i zavija vetar, i da me ne dovede do prosjačkog štapa kad vozim 150km po autoputu..

Mrzim da hvalim "njemačka auta" i nemam takav primerak, ali prijatelji moji, ja kada na renault talisman dodam opremu da bude auto i motor da bude pomozi bože - cena ode do cene novog pasata sa 2.0 tdi i 150 ks (380Nm?), e jbg - onda počinjem da ličim sam sebi na magarca ako za iste pare uzmem auto sa jadnijim motorom...

Zaista ispada da kada odrešite kesu na od 20-35k eur, tu vam ispada najbolja ružna kockasta i dosadna škoda ili neki wv.
Neće trajati kao toyota - ali koga zabole da 5 vlasnik posle njega bude srećan u vožnji!?

mozak jedne kokoške ...

pre 4 godine

@mozak cena je previsoka, tek su stigle nove verzije. Što se tiče HB-a nikad ne bih uzeo turbo, a ni hibrid. Samo atmosferac garantuje dugovečnost, a to je najveća (jedina?) prednost Toyote. Smehotresno je poređenje radnog sata, za auto gde se menja samo ulje i filter.
(Knjigoslav, 9. maj 2019 11:45)
Nisam ja prigovorio na cenu samog vozila. Pare imaš ili nemaš. Problem je što neke nedostatke korole ne možeš da ispeglaš parama (nedostatak prostora za visoke ljude; loš komfor za 3 osobe (široka je samo 179); infotainmant „bez konektivnosti“ („savremen“ kao da danas kupiš Nokiu 3210); ostave u vratima i izmedju sedišta smešno male (za flaše 0,5), oslonac za ruke napred se ne podešava po visini, imaš ostavu samo za jedan mobilni napred...).
Politika opreme je takva-kakva je (sedan ima rezervni, HB TS nemaju; 16“ gume su im Bridgestone, ali 17“ i 18“ su Falken, na kolima od 25-30.000).
Cena opcionala je takva-kakva je (jedan opcioni rezervni točak je skuplji od celog zimskog seta).
Cena redovnog održavanja („samo ulje i filter“) možda i nije toliko bitna (za 120 kkm za CHR 1,2T je 1.731,), ali je činjenica i da za focus 1,0 Ecoboost od 125 ks za 150 kkm to isto košta 793,93.

Sve su to samo činjenice. A svako za sebe donosi zaključke.

TNT

pre 4 godine

Kupio sam sedan pre mesec dana...1.6 benzinac, oprema luna 16990 eur. Mogu vam reći da sam pre neki prevezao 560 km, sa još 4 odrasle osobe u kolima po auto putu 300km, ostatak brdska vožnja i potrošio 5,7 l/100km i mislim da je to ok.
Imam 50-ak godina, porodicu i nisam zainteresovan da budem najbrži u gradu, tako da me obrtni moment posebno i n
e interesuje. A preko Android TELEFONA i te kako koristim i NAVIGACIJU i sve ostalo.
Pozdrav za sve!

Genije

pre 4 godine

Hteo sam da je kupim kada je ova sa 1.6, 132 ks bila 15.000 u metalik boji u osnovnom paketu opreme.
Sada je ta 17.500, samo malo našminkana, isti auto.

Aleksandar

pre 4 godine

Vozim Toyotu Auris vec 4 godine i nijedan kvar niti upaljena lampica za to vreme. Jedino mi je pregorela sijalica pre par meseci i to su mi besplatno zamenili u servisu. Inace cena redovnih servisa, je jeftinija od redovnih servisa Skode Oktavije koju takodje posedujem, a koja me i nije bas tako dobro sluzila kao Auris.

Lazar

pre 4 godine

Ne rekoste koliko je mali gepek kod hetcha.. U svakom slučaju Civic 1.5 je za mene bolji izbor (nije bitno sto troši više 2,3 litra)..

xxx

pre 4 godine

Moj prijatelj je 12 god. Imao prvu generaciju Yarisa i prodao ga jer je zena dobila od fime auto. Kaze da je samo menjao kocnice, gume i ulje na njemu. Kaze da i dan danas zali sto ga je prodao.

spaki

pre 4 godine

(pilot)

Ti si brate izgleda sve provozao a nekome drugome kazes da ne komentarise pre nego sto proba,to je u redu tako i treba ali imam jedan savet za tebe 'kreni od sebe"

Pilot

pre 4 godine

@spaki

Pa ja i jesam vozio 2.0 hibrid. Vozio sam 1.6 u prosloj Corolli i znam kako ide. Vozio sam i 1.8 hibrid u Aurisu... a 1.2 T u CHR koji je slicne tezine pa se lepo oceni kako koji ide. Dakle, prvo ti provozaj, pa onda komentarisi. 2.0 hibrid ide mnogo bolje od recimo slicnog 2.0 dizela - zato sto pri naglom ubrzanju ukljucuje elektromotor i dobija obrtni momenat koji se "dodaje" obrtnom momentu benzinca. Samim tim medjuubrzanja su veoma brza i efikasna. Takodje, elektromotor se koristi povremeno u voznji na AP i smanjuje potrosnju. Takodje, probaj malo da proucis po netu kako funkcionise CVT menjac u sklopu tog hibridnog pogona pa ces saznati neke stvari. Samo cu ti reci da Lexus NX300 hibrid koji sam vozio par meseci (SUV segment od skoro 1.8 tone tezine), sa 2,5 benzincem i hibridom po gradu trosi 5,1 L a na autoputu maksimalno 8,5 litara na brzinama od 150kmh. Sveukupni prosek je bio 7L sto je mnogo bolje od dizelskih SUVova te tezine i 4x4 pogona.
Kao saradnik jednog poznatog automagazina imao sam prilike da probam sve i svasta. Naravno, ima i boljih automobila od Corolle, ali ova nova je bas bas potrefljen auto. Od nekih vecih mana istakao bih jako nepraktican i mali gepek, ko je malo vislji, mora fino da gimnasticira za ulazak u auto... materijali bi mogli biti malo bolji...

Mike

pre 4 godine

Zapazih cenu najskuplje Corole od 31900 evra.
Radi poredjenja za nov 2017 Nisan Murano SL model (drugi od top modela) sam plaio tacno $44.000 kanadskih dolara ukljucujuci i PDV od 13% i to sa 0% kamate na 60 meseci. Corola izadje preko $48 hiljada CAD.
Najskuplja opcija ovde u Ontariju je $28.500 za Corolu XSE model CVT menjac. Na to ide 13% PDV i verovatno oko $1500 dilerovih taksi.
Mnogo su vam skupa auta ne znam da li je to samo u Srbiji ili uopste u Evropi.
Pozdrav iz Toronta.

Dikh tu kava

pre 4 godine

Ako zanemarimo komentare radnika Mazde, Kije i VW-a većina ima pozitivan odnos prema novoj "koroli". Ovi što im smeta nisko težište, a kunu se u Mazdu - gde je logika? Mazda otišla dva koraka unazad sa krutom osovinom nazad a Tojota uvela multilink. Imao sam priliku da vozim novu "korolu" i leži kao pegla. Ko je još od tih "stručnjaka" vozio ovaj auto i njegove konkurente, pa kritikuje?
(HTFAY?, 10. maj 2019 00:33)

Može li neki link da ova Corolla HB ima pozadi multilink..? Po zvaničnim informacijama, ima "dupli jadac".

Boki B.

pre 4 godine

Kupio Tojotu Corollu 1991.i vozio je punih 22,5 godine,prodao je,novi vlasnik je malo sredio i još uvek je vozi prezadovoljan.Tada iz Stojadina preći u Tojotu je bio,za mene,veliki korak.Uz minimalno održavanje baš sam se lepo navozao.Često čitam komentare vezane za Tojotine modele i zaključio sam da postoje grupe ljudi koji bi se mogli nazvati mrziteljima ove čuvene Japanske firme.Srbima je svojsttveno da pametuju i piške uz vetar ali da se u nekim komentarima toliko omalovažava dizajn, neka polica,instrument tabla itd.nije mi logično.Ako je tako zašto je onda Corolla najprodavaniji auto ikada.To treeba dežurni kritičari da objasne jer svakom automobilu se može nešto zameriti.

Sale_SU

pre 4 godine

@boki
Vozio sam se u airisu ili kako se vec zove kum kupio skoro polovan 2016 15.400e na kredu a svaki dan se vozim sanl kolegom na posao ili sa posla zavisi kako kad u audiju a6 2008god allroad i mogu vam reci da je razlika nebo i zemlja a njegov vredi oko 10.000e ragistruje ga na invalida ide kao raketa a po gradu trosi 10 na otvorenom 7.5-8l i znam od kad ga je uzeo pre 2,5god nista osim malih servisa i jesnog velikog nista radio nije tako da moj izbor bi bio on bez obzira sto je strariji 8godna (tehnoloski noviji 10 od tojote) i sto trosi dve kutije cigara vise na 100km ali se vozis kao kralj...kad stenes na semaforu svi de gledaju iz okolnih kola ili kad prolazis pored stanice,na pesackom niko ne krece svi cekaju da prodjes cak se i udaljavaju,na parkingu ostavljaju mesta oko tebe dok u airusu niko te ne sljivi svaki drugi pesacki stani,izlece ti biciklista ne konstatuje te uopste dzaba sto sviras na parkingu te zagradjuju i staji tik do tebe ne mozes ni da udjes u auto..

Realno Boki pobedio si, tvoj komentar vredi zlata!! Upravo predstavlja mentalni sklop prosečnog srpskog vozača..."na parkingu ostavljaju mesta oko tebe dok u airusu niko te ne sljivi svaki drugi pesacki stani".Haha, burazeru, Boki, kralju svih kraljeva skidam kapu... Nadam se da nisi trol. Ti si osoba zbog koje se čitaju komentari gde čovek pomisli :"da li je ovo neko zaista napisao?", sam članak je manje bitan.

Dejan

pre 4 godine

Dugo godina imam Toyotu ali im je servisna mreža u Srbiji blagi užas. Pre mesec dana su mi u ovlašćenom servisu u NS razbili vetrobransko staklo prilikom servisa - i odbili da to poprave. Kada sam zbog toga uputio žalbu Toyota Srbija, jedino su me obavestili da im je žao i da njihovi ovlašćeni servisi imaju obavezu da posluju po Toyota standardima (?!). Posle toga - Toyota, ne hvala!

Konj

pre 4 godine

Stare Corolle vlasnici voze iz zadovoljstva. Ostale stare automobile, krševe voze oni koji ne mogu da ih prodaju i nemaju para za drugo. Vlasnici Corolle su srećni jedan put, kad je kupe. Vlasnici ostalih starih auta su srećni dva puta, kad su kupili i kada prodaju.
(Bojan, 9. maj 2019 18:16)

Ajd' kad smo vec u fazonu otrcanih fora - bravo Boki, dva bambija za tebe.

Knjigoslav

pre 4 godine

Mladene, šta da ti kažem, ti vozi do 10 g. ako potraje pa plaćaj ponovo. Ja neću, tih 15000€ ima da potrošim na nešto drugo...

rog

pre 4 godine

Tojota je ekstra auto, jedino je mana jeftina plastika i brzo se rasklempara. Inače je extra auto!
(didule, 10. maj 2019 00:03)

Ne znam koja se to toyota "rasklempara", ali ova sa kojom sam presao 150.000km nije mrdnula sto se tice enterijera a i vesanja. Za sve ostale marke koje sam imao ili vozio se to ne moze reci.

achitwn

pre 4 godine

Izbor motora je stvarno "tanak". Kod sedan verzije nema uopšte u ponudi turbo benzinca. Nerazumno. Htedoh pre dva meseca da ga kupim ali ... preskupo (bez obzira na opremu).
(www, 09. maj 2019 10:01)
Tojota ne nudi turbo. Hybrid je umesto toga.

miki

pre 4 godine

Mene motorizacija jako nervira. Fali bar jedan dizel motor. Od zastarelog atmosferca koga bi sigurno najpre kupio kao najracionalniji izbor do premodernog malolotražnog turbo benzinca u koga do dan danas ne verujem da može da traje kao atmosferac 1.6. Taj stari je nepoderiva mrcina, a ovi malolitražni pa to je bre sve prenapeto u tom motoru. Ne verujem u priču da motori od 1.0 i 1.2 u tolikim karoserijama nek imaju i bi turbo mogu da budu trajni iako lepo vuku. Priznajem vreme me uveliko gazi ali ko je god uzeo malolitražnog benzinca zarekao se da mu sledeći auto neće biti ispod 1.6. Ajmo sad minusi krećite..

Vuk

pre 4 godine

Ma nezezajte kome se svidja izgled i hoce Japanca kupice. Meni je bas super. Uvek moze da se trazi dlaka u jajetu... U autu od 100 000e moze da se nadje mana,tako da...

aloha

pre 4 godine

@mozak jedne kokoške
Meni su za rezervni točak ćopavac za hondu civic 2010to u delti tražili 70-80 hiljada dinara. Tako da uvek ima skuplje, samo okrenite telefone ovlašćenih servisa drugih proizvođača. Sa tojotinim servisom u borči imam samo pozitivna iskustva.

Reziel

pre 4 godine

Solidan auto koji napokon izgleda kako bi japanci trebalo da izgledaju - oštro, smelo i drugačije od EU konkurenata. Iako mislim da bi mu godili jači motori, i ovo što ima u ponudi je korektno, ali ništa više.
Prijatelj je uzeo Corollu sedan, u drugom po redu paketu opreme sa 1.4 benzincem. Unutrašnjost izgleda skroz dobro, materijali su rekao bih bolji nego pre, mali volan, a od opreme ima zaista sve što je potrebno. Ono što me je iznenadilo je bezbednosna oprema koju nema nijedan drugi proizvođač u toj ceni (auto je plaćen oko 18.000). Dakle lane assist, blind spot warning i pedestrian auto-stop. Iskreno, ne znam nijedan auto koji u drugom od četiri paketa opreme to ima serijski.
S druge strane, moj utisak je da bi sedišta mogla da budu bolja, mada se ne slažem da nema mesta. Osobe od 2m pa naviše će uvek imati problem da se smeste u hečbek. Meni više smeta što je deo na kome se sedi kratak. I još nešto, sedan izgleda odlično, sportski i upadljivo, dok je sedan prilično penzionerski.

Džej

pre 4 godine

Corolla hatch je stilski samo naslednik Aurisa od pre dve generacije. Inače, instrument tabla je originalna i zanimljiva. Što se tiče cene, osnovna limuzina je sasvim ok...

Milovan

pre 4 godine

Ja sam hteo pri kupovini CHR-a da kupim i rezervni točak ali je bio preko 500 i prodavac mi objasni da mi to ne treba jer imam pet godina pomoc na putu. "Samo pozovete ovaj broj sa nalepnice na zadnjem staklu"

Prošle zime putovah sa porodicoom kroz CG i pukne mi guma 10-ak km posle Boana (Šavnik-Kolašin), neki planinski prevoj,ime ne znam.
Ja za mobilni, nema signala. Žive duše nigde. Noć. Pešačio sam par km do vrha prevoja da uhvatim signal. Počela mećava. Nazvah. Objasnio. Kažu "Samo sačekajte".
Čekao sam par sati jer šlep služba koja je sa dosta zakašnjenja krenula iz Kolašina ili Podgorice nije mogla lako da se sa druge strane popne na taj prevoj.
Nakon što smo preživeli tu golgotu kupio sam odmah rezervni.

mozak jedne kokoške ...

pre 4 godine

@mozak jedne kokoške
Meni su za rezervni točak ćopavac za hondu civic 2010to u delti tražili 70-80 hiljada dinara. Tako da uvek ima skuplje, samo okrenite telefone ovlašćenih servisa drugih proizvođača.
(aloha, 9. maj 2019 19:05)

Meni su u "Delti" za rezervni točak, dizalicu i alat tražili 24 hiljade, u junu 2014, za civic karavan 1,6 dizel. Ne "70-80 hiljada". Posle redizajna je to postalo deo serijske opreme.
Danas kod novog civica je opet opcija. Ali, ni danas ne košta "70-80 hiljada", već manje.
Kao što ni za Corollu HB i TS ne košta (samo) "70-80 hiljada". Košta više, zar ne?
Ali, nebitno, to je samo jedna od opcija.
Corolla nesporno ima dosta svojih kvaliteta (pa i serijski odličnu aktivnu bezbednosnu opremu). Ja ih ne sporim.
Ima možda i nekih (meni) drugih osobina. Okolnosti koje možda baš i nisu idealne, na koje sam ja (zlonamerno?) ukazao.

nema signala mobilne mreže ?

pre 4 godine

"Prošle zime putovah sa porodicoom kroz CG i pukne mi guma 10-ak km posle Boana (Šavnik-Kolašin), neki planinski prevoj,ime ne znam.
Ja za mobilni, nema signala. Žive duše nigde. Noć. Pešačio sam par km do vrha prevoja da uhvatim signal. Počela mećava. Nazvah. Objasnio. Kažu "Samo sačekajte".
Čekao sam par sati jer šlep služba koja je sa dosta zakašnjenja krenula iz Kolašina ili Podgorice nije mogla lako da se sa druge strane popne na taj prevoj. Nakon što smo preživeli tu golgotu kupio sam odmah rezervni."
(Milovan, 9. maj 2019 11:31)

Ne moraš Milovane za takvu golgotu ići van Srbije. Od svih operatera, "Telenor" kod nas ima najveću pokrivenost teritorije Srbije mobilnom mrežom. Ali, pogledaj na sajtu Telenora "mapu pokrivenosti".
Dosta je delova Srbije gde bi mogla za Toyotu, Mazdu i sve ostale (koji umesto rezervnog točka nude "pomoć na putu" u toku trajanja garancije) da ti se desi ta ista horor priča. Ne bi uspeo ni da nazoveš call centar.
Pa, ipak, svi ti dileri ti ispiraju mozak kako je "Toyota pomoć na putu" ili "Mazda pomoć na putu" vrhunska bezbednost i korisnički ugodjaj.

ilidzinjo

pre 4 godine

americka verzija automatic ,1800 kubika,132 hp,obicni atmosferac,2005 godina,sad oko 180 000 milja.Od kvarova airbag na volanu zamijenjen ,ostalo nista,redovno mjenjanje ulja,guma,kocnica.Cudo od auta.

Robi

pre 4 godine

Vrlo povoljna cena za nasu porodicu-koja se iselila npr. u Holandiju...inace kod nas ce se iste ove kupovati za 10-ak godina,sa predjenih pola puta do meseca...dakle +200 kkm. Inace,taj tablet joj je ruzan kao nadgrobni spomenik...

XXX

pre 4 godine

@ (Miki, 09. maj 2019 20:41): da li si se zapitao zašto ti automobili (3 godine stari) koje si naveo toliko malo koštaju, tj zašto im je toliko pala cena od kupovne; da nije možda zato sto su “suv” kvalitet? Kakvih sve stručnjaka ovde ima.

Indigo

pre 4 godine

Vozim Auris iz 2016. Za sada 67 hiljada km bez ikakvih problema uz redovan servis. Fantastican automobil. Malo konfuzije ovde. Toyota Corolla hatchback se u Evropi zvala Auris, a svuda drugde, na primer u Australiji, Corolla Hatch. Uvek je postojala Corolla, i to je bio kao sto je i danas sedan. U komentarima ovde pisu ljudi koji nisu vozili ovaj auto. Zasto pisu lose, a pojma nemaju, moze biti iz vise razloga, ali mislim da se radi o zaposlenima u salonima drugih marki automobila. Pozdrav.

T

pre 4 godine

Toyotini hibridi ne rade po Otovom ciklusu kao tipični motori već po Atkinsonovom ciklusu. Taj ciklus ima bolji stepen iskorišćenja ali i veliku manu što daje jako mali momenat pri malom broju obrtaja. Ali u hibridu se tu ionako uključuje električni motor pa nije bitno. Zbig boljeg ciklusa takav motor ima manju potrošnju od klasičnih čak i na autoputu kad je električni motor neaktivan.

dzigi

pre 4 godine

To za rezervne točkove od 500e - tražite ih besplatno ili nemojte kupovati takve automobile. Pa prodavci nek' se češu što im kupci automobila od 20 i više hiljada odustaju zbog 500e.

Zohan

pre 4 godine

Proslo je 20 godina od pojave 2zz motora, koji ovako na papiru deluje imoresivnije. Da podsetim, u putanju je benzinski agregat 1.8l sa 192konja.

Erik

pre 4 godine

Toyota Corola 1.6 gli liftback iz 92 godine i dalje fantastično ide posle 27 godina i 350000 kilometara uz redovne servise bez ozbiljnijih kvarova. Inače, to je model pravljen u Japanu. Nisam siguran kakav je kvalitet danas, ali moje iskustvo sa Toyotom je jako dobro.

čuj da ti kažem

pre 4 godine

610

Corola je kao nekada kod nas Zastava 101. Ne razumijmem kako neko moze da da oko 30,000 eura za to, po kojoj logici. Poredjenja radi, BMW, Audi, Mercedes...star 3 godine je isto kao da ste kupili nov auto ali se racuna polovan, i moze se kupiti za duplo manje. Dakle najbolje je BMW kupiti X1, 3 series, 5 series, MB C class, Audi A4 star 3 godine za 15,000 ili 20,000 eura nego novh Corolu za 30,000 eura. 
Drugo. U USA nova Corola kosta nesto vise od 20,000 eura. 
https://www.toyota.com/corolla/
(Miki, 09. maj 2019 20:41)

Ajde ti meni nadji od tih što si nabrojao polovan od 3 godine za 15 000. Možda ali sa preko 200 000 na satu, a to više nije auto nego znacka za kur...e. Ljudi pišu samo što oni vole i misle da je tako. Ja prvi ću kupiti isto godišnjaka mečku nego novu korolu ali to košta malo više. I ništa na ovome svijetu nije bezveze, sve ima svoje kako i zašto. Recimo A klasa ili Bmw 1 u toj nekoj srednjoj opremi su 40+ k, sad neko će reći pa bolje i to, ok možda i jeste ali nismo svi isti i 10k je 10k, pa neće ovi drugi praviti auta za džabe samo zato što nisu "dobri" kao švabe.

Nada

pre 4 godine

" to mogu progutati samo ne obrazovani i ne informisani ljubomorni ljudi" (Ivan, 9. maj 2019 12:44)

Pozivaš se na obrazovanje, a ne znaš da se neobrazovani i neinformisani ljudi pišu zajedno???

Goran

pre 4 godine

Ajd da ne pričam za corollu i ovaj novi 2,0 hibrid ali već godinu i po vozim chr 1,8 hibrid. Kupljen je nov u MAG-u. Autom sam prezadovoljan kao i potrošnjom u gužvi.
ALI
Do Beča i nazad autoputem 130 on troši 8 na 100. I to sam čak smnajio jer je uglavnom oko 8,1-8,2. Dizel tu ne prelazi 6 litara. Sa realnom zapreminom rezervoara od ispod 40 litara, auto je jako nezgodan za duži put po meni.
Srećom, otišao sam 4 puta do Beča i dva puta do grčke, ostalo je sve po Beogradu svakodnevno i za to je auto neprevaziđen.
ps, rezervni točak sam dokupio.

nebojša

pre 4 godine

Moj Auris 2010god. 1,3 na 140k km išo na generalku motora, pio 3l ulja na 10k km, pri tome 70% voznje autoputem i to nikad nisam vozio više od 130kmh. Ostalo bez ijednog kvara, eto kako kome.

b1321

pre 4 godine

U odnosu na Auris popravili su dizajn eksterijera, sedišta, osnovnu (bezbednosnu) opremu.
Ostao je isti infotainment (na žalost), gepek (na žalost).
pokvarili su naslon za ruke i pregradu ispod njega (naslon nepomičan, a pregrada upola manja), manje mesta ima na zadnjoj klupi, komande klime nisu više "pod ruku", koja korist od digitalnih instrumenata kad ne može da se menja prikaz (kao recimo kod nekih modela PSA)? Takav displej je imao FIAT Tipo iz 1989. Auris je imao prelepu tablu, sa dva"cajgera" u hromiranim kućištima, recimo, i naravno vrlo "slab" izbor motora.
Cena je otprilike ista kao pre (za 1.2 u Luna paketu), međutim sada nema slabašnog 1.33 i penzionerskog (mada pouzdanog) 1.6 vvti, tako da nema jeftinijih verzija (1.33 Terra bio 13500, a 1.6 Luna oko 15000).

e

pre 4 godine

Hibridne generacije toyote su pun pogodak. Vozim auris D4D 1,4 prvu generaciju i veoma sam zadovoljan. Hibridnim generacijama pored svih nespornih boljitaka zameram samo što im je rezervoar za benzin zapremine samo 43litre.

Ivan

pre 4 godine

@ns ja...
Meni saab 2.0turbo od 225ks trosi po gradu uz ostriju voznju do 15 litara, uglavnom je ispod 13.5 tako da mi je tesko da poverujem u rav4 i potrosnju od 14-15litara

ime

pre 4 godine

(anonymous, 09. maj 2019 18:59)

Nemas jeftinijeg od 11.000e za 2013. godiste u najslabijoj opremi.

To jeftino?

A na nemackim oglasima nema ispod 15.000. (doduse najvise su hibridi)

Milan

pre 4 godine

Do sada sam kritikovao menjac na toyota hibridima zbog cimanja, buke i cimanja. Sada nakon voznje novog RAV4 moram da pohvalim unapredjenja koja su uradili. to je sada potpuno drugi osecaj, sva radi glatko, tiho i neosetno, medjuubrzanja glatka i trenutna, svaka cast inzenjerima toyote. Jedina zamerka ostaje cena, hybridi su skupi a izbor SUS motora vrlo ogranicen.

HTFAY?

pre 4 godine

Ako zanemarimo komentare radnika Mazde, Kije i VW-a većina ima pozitivan odnos prema novoj "koroli". Ovi što im smeta nisko težište, a kunu se u Mazdu - gde je logika? Mazda otišla dva koraka unazad sa krutom osovinom nazad a Tojota uvela multilink. Imao sam priliku da vozim novu "korolu" i leži kao pegla. Ko je još od tih "stručnjaka" vozio ovaj auto i njegove konkurente, pa kritikuje?

jeftino

pre 4 godine

(anonymous, 09. maj 2019 18:59)
Nemas jeftinijeg od 11.000e za 2013. godiste u najslabijoj opremi.
To jeftino? A na nemackim oglasima nema ispod 15.000. (doduse najvise su hibridi)
(ime, 9. maj 2019 21:06)

Imaš ti na oglasima dosta povoljnih ("domaćih") Toyota, pa i aurisa.
Npr, auris karavan 1,6, 2014. godine, sa samo 24 kkm, za svega 9.900 evra, "cena nije fiksna", br. oglasa (na PA) 14388154.

zoki falcon

pre 4 godine

@mozak cena je previsoka, tek su stigle nove verzije. Što se tiče HB-a nikad ne bih uzeo turbo, a ni hibrid. Samo atmosferac garantuje dugovečnost, a to je najveća (jedina?) prednost Toyote. Smehotresno je poređenje radnog sata, za auto gde se menja samo ulje i filter. Naravno da je 1.5t Civic bolji u vožnji i veći, ali i košta 5000€ više, a motor suspektan da zaliva ulje benzinom na kratkim relacijama. Za godinu i po dana videću šta je isplativije. Turbo nikako, ne spada u te varijante. Toyoti je jedina uporediva konkurencija Hyundai. Slična filozofija. VW samo ako otvori fabriku u Srbiji dolazi u obzir, inače jok. Francuzi i ostali...no comment.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Knjigoslav, 9. maj 2019 11:45)
Moram da te demantujem prijatelju. Upravo hibridni pogon daje dugovečnost mnogobrojnim sistemima na automobilu. Uzmimo na primer kočnice; u režimu kočenja elektromotor radi kao generator koji time energiju koja se kod običnih automobila ppretvara u toplotu i "baca" pretvara u električnu koja se korisno upotrebljava za smanjenje ukupne potrošnje. Samim tim smanjuje se i habanje kočionih pločica i diskova, prosečan vozač bi mogao da izgura 50+kkm bez zamene istih.
Pa start vozila koji se uvek obavlja elektromotorom , polazak iz mesta klasičnog vozila je uvek stres i za vozilo i za neiskusnog vozača i da ne nabrajam dalje.

nesss

pre 4 godine

(toyota vise ne, 9. maj 2019 22:38)
Očigledno da čovek vozi Tojotu..potpisujem svaku reč(osim vanrednog servisa, mene niko ništa nije obavestio). Imam auris 2017to, kupljen nov, 1.6 luna..vrlo nepregledan i napred a posebno pozadi(kamera pomaže ali opet...), motor je za porodične ljude, može i brzo ali treba baš da se gazi, tek preko 4000rpm pokaže nešto ali tad troši dosta..tih, nije potrošač kad se vozi umereno..farba neverovatno osetljiva, nisam video ovakvu farbu..infontainment je ok ali su drugi mnogo bolji(vozio privatno i službeno dosta modela). Vozačev prekidač za ambijentalno svetlo("iznad glave") zamenjen u garanciji-prekidač zaglavljivao i kod vozača i suvozača..zamenski isto tako zaglavljuje-neverovatno. Na zadnjem sedištu se pokvarila kopča pojasa-još to nisam video. Otpao poklopac ulaza za 12v ispred zadnje klupe(izmedju zadnjih sedišta), otpadali neki crni plastični šrafovi-maske koji drže tapacir iznad nogu napred, otpao plastični poklopac koji pokriva šraf za pojas ispred nogu na zadnjem sedištu-b-stub dole..razlabavila se crna ukrasna plastika u sklopu zadnjeg branika-nije udarano, ne mogu da se zategnu žabice-klopara, kožni volan se značajno izgulio!!!-ne nosimo prstenje ni supruga ni ja, normalno vozimo, imamo 2 male dece..prvih 25000km. Podvozje se čuje i to vrlo kad se ide preko lošeg puta ili rupa, sedište vozača mi ne prija jer me bole leđa što mi se nikad nije dogodilo(kod službenog auta koji je nešto jeftinije nikad).

Vlada

pre 4 godine

@Bojan

Druze ti zivis na Dedinju ili u Diznilendu? Imamo tone starijih automobila, Zastave, Kadeti, Vektre prvi sto mi pada na pamet a da je bar dve decenije staro. Naravno vecina su krsine ali ima i lepih primeraka. Sto naravno znaci da koliko ce automobil trajati i biti ispravan zavisi od odrzavanja i nacina eksploatisanja.

.

pre 4 godine

Ova kratka lepo izgleda. Gledao sam je ba sajmu. Unutra je lepa. E, sad dizel vise ne rade, 1.2 turbo mozda je ipak malo slab za krsteranja , autoput itd. Obrtni moment valjda 185 za razliku od recimo Astre 1.4 , 4 cilindra sa 245nm. Svidja mi se, ali motoru malo fali da bi se ovaj auto m model. Ovde je kod sedana, motor 1.6 vvt-i , 132 ks. Ok je to, nije skup za odrzavanje, pouzdan, ne kvari se, 10 s do 100, max. 200 km/h. Potrosnja u gradu ne ispod 10, na otvorenom savim ok. Ne znam, da je ovaj kraci malo jaci mozda bi bio odlican izbor imajuci u vidu Tojotin kvalitet koji stvarno nije upitan.

Boki

pre 4 godine

Corolla je najprodavaniji auto na svetu!!!TAČKA!!!! WV , Bmw i audi fanovi- duvajte!!
(beogradsko dete, pesak, 09. maj 2019 17:44)
@beogradsko dete, pesak
Prijatelju, to su samo kola kao bilo koja druga, zasto se nervirate, cemu taj Vas komentar, idite na neki sport, izlet, nadji devojku, more, uzivanje, posle toga ovakav komentar necete pisati.

Milovan

pre 4 godine

Konjo, 11. maj 2019 07:49

Ne znaš ti izgleda da čitaš. A ni geografiju. Put Šavnik- Boan -Kolašin ide preko Krnje jele i Mioske. Ima visoki planinski prevoj. Taj put je gradila JNA. General Jauković. Ako ti tu sa mobilnim uhvatiš signal (izmedju Krnje Jele i Mioske, u zoni prevoja, ispod koga je bila započeta,pa prekinuta izgradnja tunela ), poklonim ti rezervni točak za novu korolu HB i TS. Mada košta iznad pominjanih 80 hiljada.tunela
Svakako prodji nekada tuda. Divna priroda. Izvor reke Morače. Ali, ne idi tamo bez rezervnog tocka. Odroni česti. Kamenje oštro. Signala nema.

Savatije

pre 4 godine

„Moram da te demantujem prijatelju. Upravo hibridni pogon daje dugovečnost mnogobrojnim sistemima na automobilu. Uzmimo na primer kočnice; u režimu kočenja elektromotor radi kao generator koji time energiju koja se kod običnih automobila ppretvara u toplotu i "baca" pretvara u električnu koja se korisno upotrebljava za smanjenje ukupne potrošnje. Samim tim smanjuje se i habanje kočionih pločica i diskova, prosečan vozač bi mogao da izgura 50+kkm bez zamene istih."
(zoki falcon, 10. maj 2019 08:39)

Meni na običnom vozilu iz klase korole prve zadnje disk pločice izdržale 165 kkm. A tada sam zamenio drugi put prednje disk pločice i prvi put prednje diskove. Tako da mi ništa ne znači hibrid.


„(jeftino, 10. maj 2019 08:14)
karavani su uvek bar 15% jeftiniji. proveri. ali karavan, pa jos auris? ko bi to kupio?!“
(ime, 10. maj 2019 09:00)

Dobro si mi rekao. Ja baš mislio da kupim korolu karavan. Zato je znači onako ponižen auris karavan iz 2014 godine za smešnih 9.900 sa još smešnijih 24 hiljade kilometara?

Petar Jovanović

pre 4 godine

anonymous, 09. maj 2019 18:59)
Nemas jeftinijeg od 11.000e za 2013. godiste u najslabijoj opremi.
To jeftino?
A na nemackim oglasima nema ispod 15.000. (doduse najvise su hibridi)
(ime, 9. maj 2019 21:06)

Evo ti oglas za domaći auris karavan 1,6, 2014, sa samo 25 kkm, za samo 9.900 evra, a "cena nije fiksna": https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/14388154/toyota-auris

ns ja

pre 4 godine

Ivan, 13. maj 2019 18:35
napisao u zagradi (meni), jer ja vozim tako kako vozim, i to benzinac u rav4 sa cvt menjačem tako odreaguje potrošnjom, auto je zaista dobar, samo za te pare sam zaključio da nije za mene (još uvek živim u ubeđenju da 33k eur nije malo para, da bi mi prodavac rekao pa šta bi ti hteo za te pare, to je tako u toyoti!?) Ovo se odnosilo na fabričku muziku, dužim pritiskom na dugme daljinca ne mogu se zatvoriti/otvoriti prozori, plastičan doživljaj u kabini i bedan teško vidljiv ekran multimedije - verujem da su mu to bile i jedine mane jer rav4 je svetski bestseler - ali one se odmah vide - pa kome to ne smeta super :))

kimi R

pre 4 godine

@rani
Meni su recimo interesantniji stručnjaci koji hvale na sva usta, a vozili su kao i oni koji pljuju znači nikako a nejverovatnije ni neće.