Utorak, 07.05.2019.

18:55

Kamere u Beogradu snimaju i nevezivanje pojasa, korišćenje mobilnog VIDEO

Izvor: B92

Kamere u Beogradu snimaju i nevezivanje pojasa, korišæenje mobilnog VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

Džo

pre 4 godine

Ne postoji kamera na mostu na Adi, juri se 100km/h otkad je otvoren maltene... Sa druge strane, i ograničiti brzinu na 50km/h na takvoj saobraćajnici je suludo... PlanPlus je izbacio do sada najkompletniji prikaz lokacija kamera..čak su i razvrstali neke...https://www.planplus.rs/magazin/2020/01/31/vazno-lokacije-saobracajnih-kamera-na-ulicama-beograda-mapa/382

Denis

pre 4 godine

Ja sam video jednu kameru na pancevackom mostu kad se ide ka gradu posle skretanja za 29 novembar kad se prodje pravo stoji s leve sttane na nekom stubu sad zasta je neznam

Mladen

pre 4 godine

Čitam komentare i vidim ko i na koji način komentariše. Ovi koji negoduju koriste mobilni telefon dok voze pa se tobože vade na kršenje nekih ljudskih prava. Normalan čovek dok vozi nikada neće uzeti mobilni telefon i čačkati aplikacije. Pozdravljam odluku i želim puno kazni da se šalje na kućne adrese jer apel nadležnih organa da se telefoni ne koriste dok se vozi nije urodio plodom. Dakle, ako ja mogu da se suzdržim da ne drndam mobilni telefon dok vozim, e Boga mi moraće na silu i svi drugi. Ili ne moraš, plati lepo u državnu kasicu prasicu, pa vidi jel ti se isplati.

EU Citizen

pre 4 godine

High-tech policijska država, učimo se od najgoreg primera, kineskog, mada ima i zemalja na zappadu, poput Britanije u kojima se javni prostor stalno snima od strane države i tako narušava osnovno ljudsko pravo na privatnost.

Gradski

pre 4 godine

Jutros sam psovao i kamere i one koji su ih postavili. U ulucu u kojoj je rupa do rupe su imali para i znanja da postave kamere , ali ne i da zakrpe rupe.

tex viler

pre 4 godine

posle onog na naplatnoj rampi sve gubi smisao...mi smo ko ona zaba sto voli da se potkiva videvsi da i konj to radi....sta sve mi treba da sredimo do kamera ihhaj...nije to za ovakve zemlje kao nasa...ne stoji svakoj zeni mini suknja!!!

Bugari ušli u Sofiju

pre 4 godine

Nemam nista protiv kamera , to je kao da tu stoji patrola policije . Mene nesto drugo zanima (zakon)sta on predvidza.Recimo ja sam vozio auto kamera me snimila a imao sam saputnika ili saputnicu na mesto suvozaca.Kakav meni snimak stize koplet ili samo vozač.Koliko znam suvozac ne bih smeo da bude na snimku. Ako neko poznaje ovu materiju neka napise komentar.
Zoran Bgd
(Zoran, 7. maj 2019 19:33)

Zorane, preljubniče... :)

Elem, ako ne postoji zakonski osnov, ne mogu da snimaju lice. Vozač, suvozač, nebitno. Ako postoji, molim(o) nekog ko zna da nas uputi na isti. U suprtonom, morali bi da sve koje snimaju obaveste da nas snimaju i da od nas dobiju saglasnost za snimanje, što, bojim se, neće baš da urade, a pošto je ovde zakon (kao što neko "mudar" nekad reče) samo slovo na papiru, mislim da od svega ovoga mrka kapa, pa kod koga im prođe, prošlo je. Kod mene neće. Bar im se neću "predati" bez "borbe". Institucionalne..

Inače poštujem propise, a ovo glumatanje ozbiljne države isključivo je u ciljku ugrađivanja pri nabavci kamera i za finansiranje MUP-a i ostalih parazitskih korisnika budžetskih sredstava.. Sa sve, što već rekoste, kraterima na putevima i neispravnim semaforima..

pera

pre 4 godine

Kolika je dozvoljena brzina na Pančevačkom mostu preko Dunava? Kada se ide iz Pančeva, posle poslednjeg semafora je znak 60 km/h, pa znak za završetak naselja- to valjda znači da je po mostu dozvoljeno 80 km/h?

Posteno!

pre 4 godine

Nije normalno voziti nor posle 00:00h na Brankovom 50kmh ili na Gazeli 80h Treba da stave nove znake kao za zutu traku od 6h do 22h sadasnje ogranicenje a od 22 do 6h drugo. Jedna od ideja
(Aleksa, 7. maj 2019 19:30)

Pa u Nemackoj je to vec regulisano. Na auto putu u blizini naselja nocu je brzina ogranicena zbog buke. Bojim se da ti takvo resenje ne bi odgovaralo. Na kraju ko sisa one koji spavaju.

Života

pre 4 godine

Ima li ko sa 3 grama mozga da postavi adekvatna ograničenja? Sada ćemo da plaćamo kazne jer vozimo normalno? Mosta na Adi može komotno da ima ograničenje 100kmh. Gazela isto. Brankov most 70.

Mr.Realno

pre 4 godine

Sviđa mi se što ste usred ovakvog članka stavili fotografiju raspale ulice pune rupa, gde idu tramvaji. Kao što neko već reče, za kamere se ima a da se pokrpe rupetine po ulicama nema.

Petar II

pre 4 godine

Ajde da podelimo odogovornosti, moze kamere, sve po propisima, ali da putevi i ulice budu ko pista, bez rupa, obelezeni linijama, ispravna i azurna vertikalna signalizacija.Dakle nema problema, ali ajde pravila i standardi za drzavu i narod.

business ambition komercijalita

pre 4 godine

Ja mislim da svaku raskrsnicu treba obavezno pokriti kamerama (i) zbog silnih kretena koji u nju, dok njegova kolona skoro pa bukvalno stoji, namerno ulaze "na kasno zeleno" ( tj. na očito crveno ) i tako blokiraju raskrsnicu vozilima iz poprečne ulice kada im je zeleno.

Petar

pre 4 godine

Samo pojacavaj pritisak na obicnog gradjanina, stezi omcu, podrzavajte monopole vasih biznismena, drzi cenu benzina visoko...Jedni te isti cobani su vas osiromasili, dostojanstvo vam oduzeli i sad vas ti isti vode u Evropu, sire demokratiju i instaliraju pravnu drzavu.Samo trpite, ali cik da gospodari i drzava budu saveznici obicnom coveku.Mafija gleda svoja posla.

Andri

pre 4 godine

50 km/h na Pupinovom mostu i na Mostu na Adi u bilo koje doba dana je smejurija. Bukvalno imaš osećaj da pešaci idu brže od tebe i poželiš da se izbodeš.

nada22

pre 4 godine

(Dr, 7. maj 2019 21:27)
A NEvezivanje pojasa i telefoniranje će smanjiti broj nesreća zbog loših puteva? Naravno, ni prekoračenje propisane brzine na OVAKVIM putevima i gradskim ulicama apsolutno ne utiču na broj saobraćajnih udesa!

Boki

pre 4 godine

Kad stigne kuci kazna i fotografija iz kola muža i švalerke. pored njega ili žene i njenog švakera, biće veselo. Inace podrzavam kamere u svakom slucaju, obzirom da policija ne radi svoj posao uopste a kad ga radi rade za sebe onda je ovo pravo resenje. Svedok sam retrdiranih kretene koji ujutro u 06.30h voze zaustavnom trakom na autoputu kroz Beograd i u vecini slucajeva njom preticu. Policija da hoce mogla bi ovo srediti za par dana, samo da se vozikaju civilnim kolima, uskikaju, zaustave, nasilna voznja, kola na licitaciju retarda trajno obeleziti i oduzeti dozvolu.

lale

pre 4 godine

jesu snimile i onog sto je ubio ljude na naplatnij rampi bese.I sta sa tim ? to je u redu je je vas.A nas cete da snimate da li cackMo nos ili ne

Hehe

pre 4 godine

Da li ove nove kamere rade, tj. da li salju kazne trenutno ili jos uvek testiraju? Stare kamere trenutno kasne i do dva meseca sa isporukom cestitki.

@(Totalnodrukcijiodsvih, 7. maj 2019 21:12)
Pesake love oni uniformisani na motorima, uglavnom penzose, oni sigurno ne mogu da pobegnu, hehe. Cesto ih vidjam kod YUBC-a, ali recimo par puta su me iznenadili da iskacu sa motorom iza nekog zbunja sakriveni i krecu za autima koji nisu propustili pesake na pesackom ili prosli kroz zuto/narandzasto/crveno svetlo.

vozac

pre 4 godine

Kako je zakonski regulisana oblast oko video nadzora?
Ko sve moze i za koju namenu da koristi video nadzor?
Da li su potrebne nekakve dozvole za to?
Kako taj video dokaz koje su usnimile te nove/stare kamere moze sudija da razmotri kao dokaz oko krivice,a video snimak iz auta ne i zasto ne?
Mnogo toga apsolutno nije nikako reseno i mnogo toga nije jasno vezano za video nadzor.

Dr

pre 4 godine

Stvaarno jezivo, pre neki dan sam vozio od bajine baste do beograda, samo sto auto nisam urnisao na par mesta, neravnine sa ostrim nagibima, rupa na svaki metar pa ti izbegni svaku ako mozes.
Ali najvaznije je da stavimo što vise kamera, to sto ljudi ginu jer su nam putevi kao u kambodzi, to nije ničika briga i nadležnost

Totalnodrukcijiodsvih

pre 4 godine

@Legri @Komsa Ogranicenje na Pupinovom je zbog ograde i bandera i nedovoljne sirine mosta. Kao i na Pupinovom tako i na mostu preko Ade je ogranicenje 50km/h jer se smatra gradakom ulicom. Inace kamera na mostu preko Ade je na cvoristu ka skretanju na Adu iz smera NBG ka Adi. Kamera na Pancevackom mostu malo posle skretanja za 29ti smer Krnjaca ka Bogosloviji. Inace jos nekih, od navedenih lokacija, kamera nema. Polako bice ih. Kao sto je neko pomenuo trebalo bi promeniti ogranicenja na mostovima, koja logika da u cetiri ujutru prelazim prazan most sa 50km/h??? Naravno ne mislim da treba da nisko da letim ali 60, 70 je sasvim ok.
Druga jedna stvar vise boli. Kad ce pesake da kaznjavaju za prelazak van pesackog, kad ce saniraju rupe???

pera

pre 4 godine

jel tesko bilo staviti mapu i obojiti puteve, mislim sta je SIV? nismo svi iz centra beograda. ovo je onako evo vam lista pa googlajte
(straSNO!, 07. maj 2019 19:21)
ti nisi ni iz Beograda,verovatno si juce stigao iz Babusnice i kupio kucu u Maloj Mostanici

Ostao ovde

pre 4 godine

Jel video neko tu fantomsku kameru na mostu preko Ade?
(Patriota, 07. maj 2019 20:07)
Par dana sam prolazio mostom,poslednji put jutros i nisam video kamere iako sam ih bas trazio.
Doduse nisam prelazio punu relaciju vec potez od Jugopetrola do izlaza kod buvljaka i obrnuto.Nigde stubova,nigde kamera,samo osvetljenje.

Аца

pre 4 godine

Хоће ли снимати политичаре који о трошку грађана са свитом "лете" брзимом ваздуплохва?
Неће, него када направе паклени удес министарка ће изјавити родитељски "пазите како возите" уместо да позове истрагу, тужилаштво и судство да без страха од вожда правника суде.
За већину је хај-теk фул ХД дању и ноћу, а за некога мрачни средњи век.

straSNO!

pre 4 godine

jel tesko bilo staviti mapu i obojiti puteve, mislim sta je SIV? nismo svi iz centra beograda. ovo je onako evo vam lista pa googlajte

Aleksa

pre 4 godine

Nije normalno voziti nor posle 00:00h na Brankovom 50kmh ili na Gazeli 80h Treba da stave nove znake kao za zutu traku od 6h do 22h sadasnje ogranicenje a od 22 do 6h drugo. Jedna od ideja

VJ

pre 4 godine

I? Kao počeće da kažnjavaju korišćenje mobilnog i vožnju sa mobilnim u ruci ... nema šanse. Pa godinama im prolaze takvi vozači islred nosa i ništa se ne dešava.
Ljudi nisu normalni.

Zoran

pre 4 godine

Nemam nista protiv kamera , to je kao da tu stoji patrola policije . Mene nesto drugo zanima (zakon)sta on predvidza.Recimo ja sam vozio auto kamera me snimila a imao sam saputnika ili saputnicu na mesto suvozaca.Kakav meni snimak stize koplet ili samo vozač.Koliko znam suvozac ne bih smeo da bude na snimku. Ako neko poznaje ovu materiju neka napise komentar.
Zoran Bgd

комша

pre 4 godine

Немам ништа против камера, возим одговорно. Али ме занима једно. Када ће и да ли ће икада да се промени оно идиотско ограничење од 50кмч на Пупиновом мосту и даље на целој обилазници око Борче? Тамо има шест трака, а около су њиве. 50кмч туда је као да идете бициклом. Чему онда обилазница? Зар није сврха обилазнице да се саобраћај што брже креће како би се растеретиле саобраћајнице у граду, или је сврха пуњења буџета јер често видим радар баш ту?

хаџија

pre 4 godine

a prf da se oprave zeleni talasi, i da sas jedno ili dva uvaćena CRVENA svetla moš da prodješ ceo grad uz prosečnu brzinu od 48 km/h??????
bando razbojnička

комша

pre 4 godine

Немам ништа против камера, возим одговорно. Али ме занима једно. Када ће и да ли ће икада да се промени оно идиотско ограничење од 50кмч на Пупиновом мосту и даље на целој обилазници око Борче? Тамо има шест трака, а около су њиве. 50кмч туда је као да идете бициклом. Чему онда обилазница? Зар није сврха обилазнице да се саобраћај што брже креће како би се растеретиле саобраћајнице у граду, или је сврха пуњења буџета јер често видим радар баш ту?

хаџија

pre 4 godine

a prf da se oprave zeleni talasi, i da sas jedno ili dva uvaćena CRVENA svetla moš da prodješ ceo grad uz prosečnu brzinu od 48 km/h??????
bando razbojnička

Aleksa

pre 4 godine

Nije normalno voziti nor posle 00:00h na Brankovom 50kmh ili na Gazeli 80h Treba da stave nove znake kao za zutu traku od 6h do 22h sadasnje ogranicenje a od 22 do 6h drugo. Jedna od ideja

Zoran

pre 4 godine

Nemam nista protiv kamera , to je kao da tu stoji patrola policije . Mene nesto drugo zanima (zakon)sta on predvidza.Recimo ja sam vozio auto kamera me snimila a imao sam saputnika ili saputnicu na mesto suvozaca.Kakav meni snimak stize koplet ili samo vozač.Koliko znam suvozac ne bih smeo da bude na snimku. Ako neko poznaje ovu materiju neka napise komentar.
Zoran Bgd

VJ

pre 4 godine

I? Kao počeće da kažnjavaju korišćenje mobilnog i vožnju sa mobilnim u ruci ... nema šanse. Pa godinama im prolaze takvi vozači islred nosa i ništa se ne dešava.
Ljudi nisu normalni.

Dr

pre 4 godine

Stvaarno jezivo, pre neki dan sam vozio od bajine baste do beograda, samo sto auto nisam urnisao na par mesta, neravnine sa ostrim nagibima, rupa na svaki metar pa ti izbegni svaku ako mozes.
Ali najvaznije je da stavimo što vise kamera, to sto ljudi ginu jer su nam putevi kao u kambodzi, to nije ničika briga i nadležnost

Аца

pre 4 godine

Хоће ли снимати политичаре који о трошку грађана са свитом "лете" брзимом ваздуплохва?
Неће, него када направе паклени удес министарка ће изјавити родитељски "пазите како возите" уместо да позове истрагу, тужилаштво и судство да без страха од вожда правника суде.
За већину је хај-теk фул ХД дању и ноћу, а за некога мрачни средњи век.

vozac

pre 4 godine

Kako je zakonski regulisana oblast oko video nadzora?
Ko sve moze i za koju namenu da koristi video nadzor?
Da li su potrebne nekakve dozvole za to?
Kako taj video dokaz koje su usnimile te nove/stare kamere moze sudija da razmotri kao dokaz oko krivice,a video snimak iz auta ne i zasto ne?
Mnogo toga apsolutno nije nikako reseno i mnogo toga nije jasno vezano za video nadzor.

lale

pre 4 godine

jesu snimile i onog sto je ubio ljude na naplatnij rampi bese.I sta sa tim ? to je u redu je je vas.A nas cete da snimate da li cackMo nos ili ne

Andri

pre 4 godine

50 km/h na Pupinovom mostu i na Mostu na Adi u bilo koje doba dana je smejurija. Bukvalno imaš osećaj da pešaci idu brže od tebe i poželiš da se izbodeš.

Totalnodrukcijiodsvih

pre 4 godine

@Legri @Komsa Ogranicenje na Pupinovom je zbog ograde i bandera i nedovoljne sirine mosta. Kao i na Pupinovom tako i na mostu preko Ade je ogranicenje 50km/h jer se smatra gradakom ulicom. Inace kamera na mostu preko Ade je na cvoristu ka skretanju na Adu iz smera NBG ka Adi. Kamera na Pancevackom mostu malo posle skretanja za 29ti smer Krnjaca ka Bogosloviji. Inace jos nekih, od navedenih lokacija, kamera nema. Polako bice ih. Kao sto je neko pomenuo trebalo bi promeniti ogranicenja na mostovima, koja logika da u cetiri ujutru prelazim prazan most sa 50km/h??? Naravno ne mislim da treba da nisko da letim ali 60, 70 je sasvim ok.
Druga jedna stvar vise boli. Kad ce pesake da kaznjavaju za prelazak van pesackog, kad ce saniraju rupe???

Gradski

pre 4 godine

Jutros sam psovao i kamere i one koji su ih postavili. U ulucu u kojoj je rupa do rupe su imali para i znanja da postave kamere , ali ne i da zakrpe rupe.

Petar

pre 4 godine

Samo pojacavaj pritisak na obicnog gradjanina, stezi omcu, podrzavajte monopole vasih biznismena, drzi cenu benzina visoko...Jedni te isti cobani su vas osiromasili, dostojanstvo vam oduzeli i sad vas ti isti vode u Evropu, sire demokratiju i instaliraju pravnu drzavu.Samo trpite, ali cik da gospodari i drzava budu saveznici obicnom coveku.Mafija gleda svoja posla.

Boki

pre 4 godine

Kad stigne kuci kazna i fotografija iz kola muža i švalerke. pored njega ili žene i njenog švakera, biće veselo. Inace podrzavam kamere u svakom slucaju, obzirom da policija ne radi svoj posao uopste a kad ga radi rade za sebe onda je ovo pravo resenje. Svedok sam retrdiranih kretene koji ujutro u 06.30h voze zaustavnom trakom na autoputu kroz Beograd i u vecini slucajeva njom preticu. Policija da hoce mogla bi ovo srediti za par dana, samo da se vozikaju civilnim kolima, uskikaju, zaustave, nasilna voznja, kola na licitaciju retarda trajno obeleziti i oduzeti dozvolu.

Ostao ovde

pre 4 godine

Jel video neko tu fantomsku kameru na mostu preko Ade?
(Patriota, 07. maj 2019 20:07)
Par dana sam prolazio mostom,poslednji put jutros i nisam video kamere iako sam ih bas trazio.
Doduse nisam prelazio punu relaciju vec potez od Jugopetrola do izlaza kod buvljaka i obrnuto.Nigde stubova,nigde kamera,samo osvetljenje.

Bugari ušli u Sofiju

pre 4 godine

Nemam nista protiv kamera , to je kao da tu stoji patrola policije . Mene nesto drugo zanima (zakon)sta on predvidza.Recimo ja sam vozio auto kamera me snimila a imao sam saputnika ili saputnicu na mesto suvozaca.Kakav meni snimak stize koplet ili samo vozač.Koliko znam suvozac ne bih smeo da bude na snimku. Ako neko poznaje ovu materiju neka napise komentar.
Zoran Bgd
(Zoran, 7. maj 2019 19:33)

Zorane, preljubniče... :)

Elem, ako ne postoji zakonski osnov, ne mogu da snimaju lice. Vozač, suvozač, nebitno. Ako postoji, molim(o) nekog ko zna da nas uputi na isti. U suprtonom, morali bi da sve koje snimaju obaveste da nas snimaju i da od nas dobiju saglasnost za snimanje, što, bojim se, neće baš da urade, a pošto je ovde zakon (kao što neko "mudar" nekad reče) samo slovo na papiru, mislim da od svega ovoga mrka kapa, pa kod koga im prođe, prošlo je. Kod mene neće. Bar im se neću "predati" bez "borbe". Institucionalne..

Inače poštujem propise, a ovo glumatanje ozbiljne države isključivo je u ciljku ugrađivanja pri nabavci kamera i za finansiranje MUP-a i ostalih parazitskih korisnika budžetskih sredstava.. Sa sve, što već rekoste, kraterima na putevima i neispravnim semaforima..

pera

pre 4 godine

jel tesko bilo staviti mapu i obojiti puteve, mislim sta je SIV? nismo svi iz centra beograda. ovo je onako evo vam lista pa googlajte
(straSNO!, 07. maj 2019 19:21)
ti nisi ni iz Beograda,verovatno si juce stigao iz Babusnice i kupio kucu u Maloj Mostanici

business ambition komercijalita

pre 4 godine

Ja mislim da svaku raskrsnicu treba obavezno pokriti kamerama (i) zbog silnih kretena koji u nju, dok njegova kolona skoro pa bukvalno stoji, namerno ulaze "na kasno zeleno" ( tj. na očito crveno ) i tako blokiraju raskrsnicu vozilima iz poprečne ulice kada im je zeleno.

Mr.Realno

pre 4 godine

Sviđa mi se što ste usred ovakvog članka stavili fotografiju raspale ulice pune rupa, gde idu tramvaji. Kao što neko već reče, za kamere se ima a da se pokrpe rupetine po ulicama nema.

Života

pre 4 godine

Ima li ko sa 3 grama mozga da postavi adekvatna ograničenja? Sada ćemo da plaćamo kazne jer vozimo normalno? Mosta na Adi može komotno da ima ograničenje 100kmh. Gazela isto. Brankov most 70.

Petar II

pre 4 godine

Ajde da podelimo odogovornosti, moze kamere, sve po propisima, ali da putevi i ulice budu ko pista, bez rupa, obelezeni linijama, ispravna i azurna vertikalna signalizacija.Dakle nema problema, ali ajde pravila i standardi za drzavu i narod.

straSNO!

pre 4 godine

jel tesko bilo staviti mapu i obojiti puteve, mislim sta je SIV? nismo svi iz centra beograda. ovo je onako evo vam lista pa googlajte

tex viler

pre 4 godine

posle onog na naplatnoj rampi sve gubi smisao...mi smo ko ona zaba sto voli da se potkiva videvsi da i konj to radi....sta sve mi treba da sredimo do kamera ihhaj...nije to za ovakve zemlje kao nasa...ne stoji svakoj zeni mini suknja!!!

nada22

pre 4 godine

(Dr, 7. maj 2019 21:27)
A NEvezivanje pojasa i telefoniranje će smanjiti broj nesreća zbog loših puteva? Naravno, ni prekoračenje propisane brzine na OVAKVIM putevima i gradskim ulicama apsolutno ne utiču na broj saobraćajnih udesa!

Džo

pre 4 godine

Ne postoji kamera na mostu na Adi, juri se 100km/h otkad je otvoren maltene... Sa druge strane, i ograničiti brzinu na 50km/h na takvoj saobraćajnici je suludo... PlanPlus je izbacio do sada najkompletniji prikaz lokacija kamera..čak su i razvrstali neke...https://www.planplus.rs/magazin/2020/01/31/vazno-lokacije-saobracajnih-kamera-na-ulicama-beograda-mapa/382

Hehe

pre 4 godine

Da li ove nove kamere rade, tj. da li salju kazne trenutno ili jos uvek testiraju? Stare kamere trenutno kasne i do dva meseca sa isporukom cestitki.

@(Totalnodrukcijiodsvih, 7. maj 2019 21:12)
Pesake love oni uniformisani na motorima, uglavnom penzose, oni sigurno ne mogu da pobegnu, hehe. Cesto ih vidjam kod YUBC-a, ali recimo par puta su me iznenadili da iskacu sa motorom iza nekog zbunja sakriveni i krecu za autima koji nisu propustili pesake na pesackom ili prosli kroz zuto/narandzasto/crveno svetlo.

pera

pre 4 godine

Kolika je dozvoljena brzina na Pančevačkom mostu preko Dunava? Kada se ide iz Pančeva, posle poslednjeg semafora je znak 60 km/h, pa znak za završetak naselja- to valjda znači da je po mostu dozvoljeno 80 km/h?

Posteno!

pre 4 godine

Nije normalno voziti nor posle 00:00h na Brankovom 50kmh ili na Gazeli 80h Treba da stave nove znake kao za zutu traku od 6h do 22h sadasnje ogranicenje a od 22 do 6h drugo. Jedna od ideja
(Aleksa, 7. maj 2019 19:30)

Pa u Nemackoj je to vec regulisano. Na auto putu u blizini naselja nocu je brzina ogranicena zbog buke. Bojim se da ti takvo resenje ne bi odgovaralo. Na kraju ko sisa one koji spavaju.

EU Citizen

pre 4 godine

High-tech policijska država, učimo se od najgoreg primera, kineskog, mada ima i zemalja na zappadu, poput Britanije u kojima se javni prostor stalno snima od strane države i tako narušava osnovno ljudsko pravo na privatnost.

Mladen

pre 4 godine

Čitam komentare i vidim ko i na koji način komentariše. Ovi koji negoduju koriste mobilni telefon dok voze pa se tobože vade na kršenje nekih ljudskih prava. Normalan čovek dok vozi nikada neće uzeti mobilni telefon i čačkati aplikacije. Pozdravljam odluku i želim puno kazni da se šalje na kućne adrese jer apel nadležnih organa da se telefoni ne koriste dok se vozi nije urodio plodom. Dakle, ako ja mogu da se suzdržim da ne drndam mobilni telefon dok vozim, e Boga mi moraće na silu i svi drugi. Ili ne moraš, plati lepo u državnu kasicu prasicu, pa vidi jel ti se isplati.

Denis

pre 4 godine

Ja sam video jednu kameru na pancevackom mostu kad se ide ka gradu posle skretanja za 29 novembar kad se prodje pravo stoji s leve sttane na nekom stubu sad zasta je neznam

straSNO!

pre 4 godine

jel tesko bilo staviti mapu i obojiti puteve, mislim sta je SIV? nismo svi iz centra beograda. ovo je onako evo vam lista pa googlajte

pera

pre 4 godine

jel tesko bilo staviti mapu i obojiti puteve, mislim sta je SIV? nismo svi iz centra beograda. ovo je onako evo vam lista pa googlajte
(straSNO!, 07. maj 2019 19:21)
ti nisi ni iz Beograda,verovatno si juce stigao iz Babusnice i kupio kucu u Maloj Mostanici

Zoran

pre 4 godine

Nemam nista protiv kamera , to je kao da tu stoji patrola policije . Mene nesto drugo zanima (zakon)sta on predvidza.Recimo ja sam vozio auto kamera me snimila a imao sam saputnika ili saputnicu na mesto suvozaca.Kakav meni snimak stize koplet ili samo vozač.Koliko znam suvozac ne bih smeo da bude na snimku. Ako neko poznaje ovu materiju neka napise komentar.
Zoran Bgd

Boki

pre 4 godine

Kad stigne kuci kazna i fotografija iz kola muža i švalerke. pored njega ili žene i njenog švakera, biće veselo. Inace podrzavam kamere u svakom slucaju, obzirom da policija ne radi svoj posao uopste a kad ga radi rade za sebe onda je ovo pravo resenje. Svedok sam retrdiranih kretene koji ujutro u 06.30h voze zaustavnom trakom na autoputu kroz Beograd i u vecini slucajeva njom preticu. Policija da hoce mogla bi ovo srediti za par dana, samo da se vozikaju civilnim kolima, uskikaju, zaustave, nasilna voznja, kola na licitaciju retarda trajno obeleziti i oduzeti dozvolu.

Mladen

pre 4 godine

Čitam komentare i vidim ko i na koji način komentariše. Ovi koji negoduju koriste mobilni telefon dok voze pa se tobože vade na kršenje nekih ljudskih prava. Normalan čovek dok vozi nikada neće uzeti mobilni telefon i čačkati aplikacije. Pozdravljam odluku i želim puno kazni da se šalje na kućne adrese jer apel nadležnih organa da se telefoni ne koriste dok se vozi nije urodio plodom. Dakle, ako ja mogu da se suzdržim da ne drndam mobilni telefon dok vozim, e Boga mi moraće na silu i svi drugi. Ili ne moraš, plati lepo u državnu kasicu prasicu, pa vidi jel ti se isplati.

Aleksa

pre 4 godine

Nije normalno voziti nor posle 00:00h na Brankovom 50kmh ili na Gazeli 80h Treba da stave nove znake kao za zutu traku od 6h do 22h sadasnje ogranicenje a od 22 do 6h drugo. Jedna od ideja

nada22

pre 4 godine

(Dr, 7. maj 2019 21:27)
A NEvezivanje pojasa i telefoniranje će smanjiti broj nesreća zbog loših puteva? Naravno, ni prekoračenje propisane brzine na OVAKVIM putevima i gradskim ulicama apsolutno ne utiču na broj saobraćajnih udesa!

vozac

pre 4 godine

Kako je zakonski regulisana oblast oko video nadzora?
Ko sve moze i za koju namenu da koristi video nadzor?
Da li su potrebne nekakve dozvole za to?
Kako taj video dokaz koje su usnimile te nove/stare kamere moze sudija da razmotri kao dokaz oko krivice,a video snimak iz auta ne i zasto ne?
Mnogo toga apsolutno nije nikako reseno i mnogo toga nije jasno vezano za video nadzor.

Petar II

pre 4 godine

Ajde da podelimo odogovornosti, moze kamere, sve po propisima, ali da putevi i ulice budu ko pista, bez rupa, obelezeni linijama, ispravna i azurna vertikalna signalizacija.Dakle nema problema, ali ajde pravila i standardi za drzavu i narod.

комша

pre 4 godine

Немам ништа против камера, возим одговорно. Али ме занима једно. Када ће и да ли ће икада да се промени оно идиотско ограничење од 50кмч на Пупиновом мосту и даље на целој обилазници око Борче? Тамо има шест трака, а около су њиве. 50кмч туда је као да идете бициклом. Чему онда обилазница? Зар није сврха обилазнице да се саобраћај што брже креће како би се растеретиле саобраћајнице у граду, или је сврха пуњења буџета јер често видим радар баш ту?

хаџија

pre 4 godine

a prf da se oprave zeleni talasi, i da sas jedno ili dva uvaćena CRVENA svetla moš da prodješ ceo grad uz prosečnu brzinu od 48 km/h??????
bando razbojnička

Petar

pre 4 godine

Samo pojacavaj pritisak na obicnog gradjanina, stezi omcu, podrzavajte monopole vasih biznismena, drzi cenu benzina visoko...Jedni te isti cobani su vas osiromasili, dostojanstvo vam oduzeli i sad vas ti isti vode u Evropu, sire demokratiju i instaliraju pravnu drzavu.Samo trpite, ali cik da gospodari i drzava budu saveznici obicnom coveku.Mafija gleda svoja posla.

Života

pre 4 godine

Ima li ko sa 3 grama mozga da postavi adekvatna ograničenja? Sada ćemo da plaćamo kazne jer vozimo normalno? Mosta na Adi može komotno da ima ograničenje 100kmh. Gazela isto. Brankov most 70.

VJ

pre 4 godine

I? Kao počeće da kažnjavaju korišćenje mobilnog i vožnju sa mobilnim u ruci ... nema šanse. Pa godinama im prolaze takvi vozači islred nosa i ništa se ne dešava.
Ljudi nisu normalni.

Dr

pre 4 godine

Stvaarno jezivo, pre neki dan sam vozio od bajine baste do beograda, samo sto auto nisam urnisao na par mesta, neravnine sa ostrim nagibima, rupa na svaki metar pa ti izbegni svaku ako mozes.
Ali najvaznije je da stavimo što vise kamera, to sto ljudi ginu jer su nam putevi kao u kambodzi, to nije ničika briga i nadležnost

Andri

pre 4 godine

50 km/h na Pupinovom mostu i na Mostu na Adi u bilo koje doba dana je smejurija. Bukvalno imaš osećaj da pešaci idu brže od tebe i poželiš da se izbodeš.

business ambition komercijalita

pre 4 godine

Ja mislim da svaku raskrsnicu treba obavezno pokriti kamerama (i) zbog silnih kretena koji u nju, dok njegova kolona skoro pa bukvalno stoji, namerno ulaze "na kasno zeleno" ( tj. na očito crveno ) i tako blokiraju raskrsnicu vozilima iz poprečne ulice kada im je zeleno.

Bugari ušli u Sofiju

pre 4 godine

Nemam nista protiv kamera , to je kao da tu stoji patrola policije . Mene nesto drugo zanima (zakon)sta on predvidza.Recimo ja sam vozio auto kamera me snimila a imao sam saputnika ili saputnicu na mesto suvozaca.Kakav meni snimak stize koplet ili samo vozač.Koliko znam suvozac ne bih smeo da bude na snimku. Ako neko poznaje ovu materiju neka napise komentar.
Zoran Bgd
(Zoran, 7. maj 2019 19:33)

Zorane, preljubniče... :)

Elem, ako ne postoji zakonski osnov, ne mogu da snimaju lice. Vozač, suvozač, nebitno. Ako postoji, molim(o) nekog ko zna da nas uputi na isti. U suprtonom, morali bi da sve koje snimaju obaveste da nas snimaju i da od nas dobiju saglasnost za snimanje, što, bojim se, neće baš da urade, a pošto je ovde zakon (kao što neko "mudar" nekad reče) samo slovo na papiru, mislim da od svega ovoga mrka kapa, pa kod koga im prođe, prošlo je. Kod mene neće. Bar im se neću "predati" bez "borbe". Institucionalne..

Inače poštujem propise, a ovo glumatanje ozbiljne države isključivo je u ciljku ugrađivanja pri nabavci kamera i za finansiranje MUP-a i ostalih parazitskih korisnika budžetskih sredstava.. Sa sve, što već rekoste, kraterima na putevima i neispravnim semaforima..

EU Citizen

pre 4 godine

High-tech policijska država, učimo se od najgoreg primera, kineskog, mada ima i zemalja na zappadu, poput Britanije u kojima se javni prostor stalno snima od strane države i tako narušava osnovno ljudsko pravo na privatnost.

Totalnodrukcijiodsvih

pre 4 godine

@Legri @Komsa Ogranicenje na Pupinovom je zbog ograde i bandera i nedovoljne sirine mosta. Kao i na Pupinovom tako i na mostu preko Ade je ogranicenje 50km/h jer se smatra gradakom ulicom. Inace kamera na mostu preko Ade je na cvoristu ka skretanju na Adu iz smera NBG ka Adi. Kamera na Pancevackom mostu malo posle skretanja za 29ti smer Krnjaca ka Bogosloviji. Inace jos nekih, od navedenih lokacija, kamera nema. Polako bice ih. Kao sto je neko pomenuo trebalo bi promeniti ogranicenja na mostovima, koja logika da u cetiri ujutru prelazim prazan most sa 50km/h??? Naravno ne mislim da treba da nisko da letim ali 60, 70 je sasvim ok.
Druga jedna stvar vise boli. Kad ce pesake da kaznjavaju za prelazak van pesackog, kad ce saniraju rupe???

Mr.Realno

pre 4 godine

Sviđa mi se što ste usred ovakvog članka stavili fotografiju raspale ulice pune rupa, gde idu tramvaji. Kao što neko već reče, za kamere se ima a da se pokrpe rupetine po ulicama nema.

Аца

pre 4 godine

Хоће ли снимати политичаре који о трошку грађана са свитом "лете" брзимом ваздуплохва?
Неће, него када направе паклени удес министарка ће изјавити родитељски "пазите како возите" уместо да позове истрагу, тужилаштво и судство да без страха од вожда правника суде.
За већину је хај-теk фул ХД дању и ноћу, а за некога мрачни средњи век.

pera

pre 4 godine

Kolika je dozvoljena brzina na Pančevačkom mostu preko Dunava? Kada se ide iz Pančeva, posle poslednjeg semafora je znak 60 km/h, pa znak za završetak naselja- to valjda znači da je po mostu dozvoljeno 80 km/h?

Posteno!

pre 4 godine

Nije normalno voziti nor posle 00:00h na Brankovom 50kmh ili na Gazeli 80h Treba da stave nove znake kao za zutu traku od 6h do 22h sadasnje ogranicenje a od 22 do 6h drugo. Jedna od ideja
(Aleksa, 7. maj 2019 19:30)

Pa u Nemackoj je to vec regulisano. Na auto putu u blizini naselja nocu je brzina ogranicena zbog buke. Bojim se da ti takvo resenje ne bi odgovaralo. Na kraju ko sisa one koji spavaju.

Gradski

pre 4 godine

Jutros sam psovao i kamere i one koji su ih postavili. U ulucu u kojoj je rupa do rupe su imali para i znanja da postave kamere , ali ne i da zakrpe rupe.

Ostao ovde

pre 4 godine

Jel video neko tu fantomsku kameru na mostu preko Ade?
(Patriota, 07. maj 2019 20:07)
Par dana sam prolazio mostom,poslednji put jutros i nisam video kamere iako sam ih bas trazio.
Doduse nisam prelazio punu relaciju vec potez od Jugopetrola do izlaza kod buvljaka i obrnuto.Nigde stubova,nigde kamera,samo osvetljenje.

lale

pre 4 godine

jesu snimile i onog sto je ubio ljude na naplatnij rampi bese.I sta sa tim ? to je u redu je je vas.A nas cete da snimate da li cackMo nos ili ne

Hehe

pre 4 godine

Da li ove nove kamere rade, tj. da li salju kazne trenutno ili jos uvek testiraju? Stare kamere trenutno kasne i do dva meseca sa isporukom cestitki.

@(Totalnodrukcijiodsvih, 7. maj 2019 21:12)
Pesake love oni uniformisani na motorima, uglavnom penzose, oni sigurno ne mogu da pobegnu, hehe. Cesto ih vidjam kod YUBC-a, ali recimo par puta su me iznenadili da iskacu sa motorom iza nekog zbunja sakriveni i krecu za autima koji nisu propustili pesake na pesackom ili prosli kroz zuto/narandzasto/crveno svetlo.

tex viler

pre 4 godine

posle onog na naplatnoj rampi sve gubi smisao...mi smo ko ona zaba sto voli da se potkiva videvsi da i konj to radi....sta sve mi treba da sredimo do kamera ihhaj...nije to za ovakve zemlje kao nasa...ne stoji svakoj zeni mini suknja!!!

Denis

pre 4 godine

Ja sam video jednu kameru na pancevackom mostu kad se ide ka gradu posle skretanja za 29 novembar kad se prodje pravo stoji s leve sttane na nekom stubu sad zasta je neznam

Džo

pre 4 godine

Ne postoji kamera na mostu na Adi, juri se 100km/h otkad je otvoren maltene... Sa druge strane, i ograničiti brzinu na 50km/h na takvoj saobraćajnici je suludo... PlanPlus je izbacio do sada najkompletniji prikaz lokacija kamera..čak su i razvrstali neke...https://www.planplus.rs/magazin/2020/01/31/vazno-lokacije-saobracajnih-kamera-na-ulicama-beograda-mapa/382