Nedelja, 28.04.2019.

13:00

Koji SUV je najbrži - Bentayga, Cayenne Turbo i Stelvio Quadrifoglio stali na crtu? VIDEO

Izvor: B92

Koji SUV je najbrži - Bentayga, Cayenne Turbo i Stelvio Quadrifoglio stali na crtu? VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

tomi zupanc

pre 4 godine

Katastrova od testa. Alfa je na programu neutral, kar pomeni veliko slabše pospeške kot v programu race. Če bi testni voznik vedel kaj vozi, bi se z Alfo peljal ob boku porša. Nisem pričakoval take neprofesionalnoti od njih. Žalost. In to ljudje gledajo....

PetarPP

pre 4 godine

Stelvio je vožen u "normal" modu umesto u "racing", i mnogi komentatori to tvrde, te je stigao do 60 milja/h za 4.1 umesto 3.6 sec jer je "test" trka verovatno naručena.

ciga

pre 4 godine

@Marko
Imam neki osecaj da ti druze nisi ni video neki noviji dizel,a ne da si se vozio u njemu.Tvoj komentar govori u prilog tome.

Marko

pre 4 godine

@Milojko
Umor se oseti zbog vise stvari: vibracija, buke, sedista, vesanja...
Sa kombijem i golfom sam izlazio osamucen, jednom sam se vozio u S klasi (2009. godiste cini mi se) na istoj relaciji i uopste nisam bio osamucen, jedino sam sam sebi nekako bio tezak kad sam izasao, valjda zbog voznje kao na oblaku. Za nekoliko min sam se osecao kao da nisam presao velik put, dok od obicnog dizel automobila budem dugo osamucen.

Al Bundy

pre 4 godine

(Stanislav, 28. april 2019 16:51)

Stanislave pogrešno si shvatio (kao i mnogi) smisao SUV vozila.Nikad ta vozila nisu pravljena za of road vožnje.Koncept SUV vozila ili crossover je zamišljen kao lifestyle vozilo koje je namenjeno za udobnije i jednostavnije putovanje uz olakšanu i bezbedniju vožnju sa awd pogonom.U svakom uptstvu (user manual) SUV vozila više puta je naglašeno da to nije of road vozilo a sad što za mnoge sa ovih krajeva sve što ima 4x4 pogon i malo je podignuto se zove džip je već druga stva.Mnogo lakše i lepše je putovati u SUV vozilu.Sad što se testa tiče ništa tu nije ni relevantno ni ozbiljno i test je viš eto promotivnog karaktera i pažljivo odabrana vozila da pobedi ko treba mada po nekim drugim testovima Stelvio je brži od Poršea ali i nije bitno jer ovaj test siguno neće uticati na kupce da se umesto Bentlija odluči za Porše ili umesto Alfe za Porše..

Sve u svoje vreme

pre 4 godine

SUV mi je za zene i to one nekompletne i nesigurne.
(pete, 29. april 2019 09:41)

Isto koliko su i kabrioleti za neizivljene

Kole

pre 4 godine

Imate na tjubi dobar test Stelvija koji je uradio hrvatski reli vozač Šebelj. Vidi se da je auto zvrk po krivinama i tu njegovi pandani iz premijum brendova ne mogu da ga prate do kraja. Šta reći o SUV klasi. Možete da ih obožavate ili prezirete, ali ta klasa raste takvom brzinom da neke kompanije potpuno izbacuju hečeve i limuzine da bi povećali proizvodnju SUV modela. Najbolje što sam ja vozio je Merc. GLK 220 cdi i tvrdim da je strašan auto na kome se pozadi sedi katastrofalno, možda malo bolje nego u 500L gde sam skoro zaplakao na zadnjoj klupi posle 200 km. Qaškai, Vitara, SX 4, BMW X3, Dacija Daster i Nisan X treil sam takođe vozo i tvrdim da je se ni jedan od njih ne može porediti u udobnosti na dužim putovanjima sa običnim Pežo 407, Mazde 6 ili autom slične koncepcije.

g3

pre 4 godine

@R

Ali se nižim vozilom bolje izbjegavaju rupe ;) šalim se malo, sve ima svoje prednosti, samo sam htio podvući da se često priča o toj nekoj preglednosti SUVa, a ja cijenim da nije toliko značajno bolja. Vozim privatno limuzinu, na poslu par različitih SUV. I ništa se ja bolje ne osjećam dok vozim taj "pregledniji" auto. A ako je neravan put kojim vozim, SUV samo umara više od limuzine, zato što se dosta ljulja u takvim uslovima.

Dikh tu kava

pre 4 godine

(g3, 28. april 2019 22:52)

Ne znam čemu minusi na komentar, kratko i jezgrovito. Skoro pa 100% saglasan..

A brzinu ovih i ovakvih "SUV"-ih testiraju "jer su tako u mogućnosti", ni tu ne vidim prostor za da nekom ne bude jasno.

Ipak, najjače su "kolege" koje smisao ovih vozila crpe iz "naših puteva", kao da svi SUV prave isključivo i ekskluzivno za Srbiju.. :))

pete

pre 4 godine

Svakom svoje. Vozim nekoliko vozila sticajem oklnosti, a medju njima i nov ultramoderan japanski suv. Za moj ukus to je jedna teska dosada i ucmalost. Ne vidim automobil kao produzetak dnevne sobe nego kao zabavu (na drugom mestu nakon sto je prevozno sredstvo). U ovom slucaju znaci da u SUV sednem i vozim bez ikakve emocije za razliku od patosiranog cabrioleta gde je sve dozivljaj (doduse i rupe na nasim putevima). A zivot bez emocija i zabave je promasen zivot. Cinjenica je da se mnogo losije vidi u tim niskim kolima,ali sam zato i obazrviji,predvidjam opasnosti za razliku od prvog koji sam koci i upozorava. SUV mi je za zene i to one nekompletne i nesigurne.

R

pre 4 godine

Ne znam za vas, ali ja iz SUV ne osjetim nikakvu prednost tipa "bolji pregled saobraćaja". Sjedim malo povišeno, ali da sad vidim preko krova ostalih vozila...pa ne vozim kamion. U principu, lakši ulaz i izlaz, više prostora na manju dužinu vozila, a na uštrb dinamike vožnje i stabilnosti u određenoj mjeri. To je to po mom mišljenju.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (g3, 28. april 2019 22:52)

Pa niko ne kaze da ces videti preko drugih vozila.U odnosu na vozila koja su niska,videces bolje svaki ivicnjak i svaku rupu na putu.

Batica

pre 4 godine

@Stanislav
Evo imam odgovor za tebe,vozio sam karavan pa limuzinu i smučili su mi se automobili od skoro 5 metara dužine.Sad imam automobil od 4.5 metara koji ima više prostora unutra od oba ova prethodna.I nije sve u prostoru,zimus sam vozio skoro 100km po snegu (utabanom),meni se 4x4 potpuno isplatio samo tom vožnjom gledajući apsolutno sve ostale kako su vozili po takvom "putu".

Milojko bre!

pre 4 godine

@Marko: jel može neko da mi objasni taj fenomen “ne umoriš se posle 500km u cugu”? To čujem često i nikako ne razumem, šta to tačno znači? U kom smislu se čovek manje umori u luksuznijem autu nego u nekom “običnom”? Vozim baš puno i svašta i marka, tip i luksuznost vozila me ne umara “manje ili više”. Ako sam umoran, zna da mi se prispava u bilo kom autu, ako trčim sa sastanka na sastanak po par stotina km u danu, osećam se izmoždeno i sažvakano. Ako je put prazan i uslovi su dobri, uživanje je voziti i Fiat Tipa, po snegu, kiši i ledu u koloni mi ni najnovija E klasa sa masažom u sedištu nije legla. Asistencija mi isto više odmaže nego pomaže, naročito kada sam umoran jer me samo još više uspavljuje (Touareg). Ograničenje se mora poštovati, snaga motora nije presudna u koloni... (X5)... samo mi treba objašnjenje na šta se misli jer ne razumem a priča se o tome stalno, mada možda zaista nikada i nisam dobacio do te klase auta “koja ne umara”.

GuA

pre 4 godine

@ (Stanislav, 28. april 2019 16:51)

Sve sto ti mislis o SUV klsai ja mislim o limuzinama i mini vanovima. Koncepcijski zastreli (limuzine) i ruzni (MPV). U zivotu ne bih kupio.

Kasper

pre 4 godine

Suv je zapravo vratio autoindustriju na njene pocetke. Visok klirens, lak ulazak i izlazak. Kao na automobilima pre sto godina. Pobedila je filozofija prosecnog amerikanca koja i nije nuzno losa. Evropski gradovi nemaju bas infrastrukturu prilagodjenu velikim vozilima. Za 15 godina niko nece kupovati ni c segment nego njegovu suv izvedbu. Sve je to nekako podnosljivo ali kad vidis auto b segmenta sa povisenim klirensom smuci ti se zivot. Meni bi zavrsili posao E coupe i alfa spider pa makar svi ostali vozili kamione, ako bas mora, eto nek bude Jimny ili Niva :)

g3

pre 4 godine

Ne znam za vas, ali ja iz SUV ne osjetim nikakvu prednost tipa "bolji pregled saobraćaja". Sjedim malo povišeno, ali da sad vidim preko krova ostalih vozila...pa ne vozim kamion. U principu, lakši ulaz i izlaz, više prostora na manju dužinu vozila, a na uštrb dinamike vožnje i stabilnosti u određenoj mjeri. To je to po mom mišljenju.

Gagi

pre 4 godine

Glupo je porediti tri različite klase, motor 2.9 sa 4.0 ili 6.0.
Alfa bi ih oduvala da su ostali krenuli sa manjim motorom ako postoje. Plaćena reklama za Bentli je ovaj "test".

M

pre 4 godine

Zanimljiv video, ali se potkrala greska: Stelvio ima ZF-ov automatski menjac (torque converter) sa 8 brzina. Takodje, na snimcima nije odabran Race mod voznje, tako da izlazni moment motora nije maksimalan kod Stelvia, sto znatno utice na ubrzanje

Smuleco

pre 4 godine

Razumeo bih da prave test koji SUV ima najveći momenat; razumeo bih da testiraju koji može najviše da povuče u prikolici; koji može da ponese najviše tereta ili koji može da savlada veću uzbrdicu. Mogao bih da razumem i takmičenje koji je unutra luksuzniji i udobniji. Ali koja je svrha meriti koji je najbrži???
(T, 28. april 2019 21:53)

Alo, to se zove, "toys for boys"...
Koji je brži, koji je jači, jbg šta inače klinci najčešće porede:)

T

pre 4 godine

Razumeo bih da prave test koji SUV ima najveći momenat; razumeo bih da testiraju koji može najviše da povuče u prikolici; koji može da ponese najviše tereta ili koji može da savlada veću uzbrdicu. Mogao bih da razumem i takmičenje koji je unutra luksuzniji i udobniji. Ali koja je svrha meriti koji je najbrži???

Ostao ovde

pre 4 godine

(Stanislav, 28. april 2019 16:51)
Sve ima smisla sto se prodaje.Nema smisla ono sto niko ne kupuje.
Preduzetnik nisi sigurno.Nemoj ni da pokusavas,propasces.
Zanimljivo je kako ti bolje od kupaca SUVova znas zasto ih oni kupuju.
Kad su limuzine ili HB bili u trendu onda je valjda to bilo OK kupovati.

cento

pre 4 godine

znam koji je najružniji: bentli
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (gvozden Jovanović, 28. april 2019 14:59)

Ja bih prednost dao Porse-u.

Rijad

pre 4 godine

@stanislav... nisam ni ja ljubitelj SUV- ova..ali danasnji ljudi imaju potrebu za komotan “ulaz” i “izlaz” iz vozila, sto SUV vozilo svakako pruza..to
Je prvo. Drugo je bolja preglednost, zatim poviseni klirens koji omogucuje da se parkiras bez problema a da ne zakacis nesto jer imamo dosta dobre puteve znas i sam..uporedi najmanji SUV i BMW serie 3 npr prostor na zadnjoj klupi i sve ti je jasno..i
Ako je pogon 4x2 moze se koristiti za neki blagi off road ili na putu do izletista vikendice, bas zbog tog klirensa zatim biranja moda(mud,snow..itd itd) sistem kada ti jedan tocak nije u dodiru sa tlom on automatski salje sav obrtni moment na tocku koji je u kontaktu sa cvrstom podlogom..sve u svemu danasnje limuzine kao da su pravljene za kineze jer se stvarno tesko ulazi i izlazi iz vozila( pricam za manje segmente C,D) a SUV te nedostatke upotpunjuje

achitwn

pre 4 godine

Stanislav, 28. april 2019 16:51)
Ne slazem se. ja imam suv. U gepek uvek unacim neke vrece za dvoriste kad kupujem milch ili nesto oko kuce kavasto. Na hitch stavljam nosac za bicikl kad idem na rides. Cesto sam rentao ihal prikolice kad trba da prevuxem neki namestaj ili nesto kabastije itd itd

Miloš_NS

pre 4 godine

Sva ta tri auta su besmislena a to koji je od njih najbrži je potpuno nebitno. Da imam te pare, imao bih neki pravi terenac i još, na primer, jedan Mercedes SL pored njega. Ta trenutna SUV moda je stvarno dostigla komične razmere.

achitwn

pre 4 godine

Trka na stazi je ok, ovo je besmisleno.
(dzigi, 28. april 2019 15:17)
Ne slazem se. da bi se eliminidao vozac kao faktor i uporrdili automobili drag race je ok. Sve ostale verzijenovise o vozackim sposobnostima pa samim tim testovi ne bi bili relevantni.

Replay

pre 4 godine

@Dzigi
Koja staza, covece? Znas li da stazu koristi broj vozaca statisticke greske...

Inace, ovaj test cudan, zato sto su 3 razlicite klase.

zicer

pre 4 godine

@Stanislav

ne znam sta si toliko ogranicen i ogorcen, ljudi kupuju sta ime svidja ili sta im egu odgovara ,to je tako od kad je auta, trziste se menja. ja kad sam kupovao auto, uporedjivao sam obicne aute sa novim krosoverima ili malim takozvanim suv. i karavanima. razlika je ogromna od prtljaznika do polozaja zadnje klupe i uopste ima vise prostora a sam auto je kraci od karavana. da ima nezgrapni mini ven ko hoce vise prostora ili da uzme suv, pa naravno da ce suv uzeti. sam suv kao osnovna ideja je evoluirao u gradski auto i nema veze sa onim prvobitnim terencem sto ti spominjes.

Marko

pre 4 godine

Totalno drugacije klase i cene. Bentley je luksuzna krstarica u kojoj se ne umorite ni nakon 500km u cugu, u Alfi osetite svaku neravninu i sum vetra, ali zato "letite" kroz krivine itd.

Metropola

pre 4 godine

@(Stanislav, 28. april 2019 16:51)... zato sto se ne razumeju a ovo deluje najvece, onako kao da najvise dobiju za novac koji daju, deluju sami sebi bolje onako sa visine kad posmatraju saobracaj, i jos misle da su bezbedniji! Nek vozi ko sta zeli, sve je to ok!

Bojan BG

pre 4 godine

Ovi automobili uopšte nisu u istoj crnovnoj kategoriji. Alfa nijr najbolja, ali daje najviše automibila za najmanje para. I izgleda najatraktivnije.

Stanislav

pre 4 godine

Ma koga briga koji je suv brži nije to sportski auto. Ne razumem ljude koji kupuju "sportske" suv-ove,to je potpuno nelogično. Suv-sportista,mali gradski suv,suv-kabriolet,suv-kupe,suv sa 2 vrata,"suv" sa prednjom vučom,sve to postoji zato što se ljudi lože na sve što je suv nebitno što nema nikakve poente. Tek pre jedno 5 godina je značajno skočila prodaja suv-ova i ljudi ga kupuju samo zato što je to trend a ne zato što im treba. Ja prvi obožavam sve vrste off road vozila (džip,bagi,kvad,motor pa čak i bicikl) ali ove automobile kupuju 95% ljudi koji ni peške neće otići van asfalta a ne autom a najači su mi ovi "neću da ga vozim van asfaltiranog puta ogrebaću ga".ja da posedujem takvo vozilo pa to nebi videlo asfalta sekunde. Ljudima nije bitna ni veličina ni pogon ni motor ni karoserija,bitno samo da je suv i svi će ga kupovati a sve pod izgovorom "treba mi porodični auto,veliki gepek,dobra preglednost,dosta prostora,praktičnost otd". Za sve ovo postoji bolji izbor od džipa ali nije popularno,nemožeš me ubediti da si kupio suv zato što je "porodični" auto. Minivanovi,karavani pa čak i limuzine smanjuju udeo na tržištu zbog suv-ova. Pre 15 godina retko koji proizvođač je imao suv-ove a danas ih kod svakog proizvođača ima više nego običnih auta. Lamborgini,bentli,rols rojs,u najavi ferari,lotus,aston, uvode te automobile iako znaju da nemaju smisla ali to je ono što kupci žele. Nije mi jasno zašto se ljudi lože na suv-ove ako će ga voziti samo po putu.

Shone

pre 4 godine

Svaka cast na testu. Nisam previse bas strucan, ali na papiru stavio bih lovu na W12. medjutim ono sto laicki znam V8 je ni premalo, ni previse :-)

Bojan BG

pre 4 godine

Ovi automobili uopšte nisu u istoj crnovnoj kategoriji. Alfa nijr najbolja, ali daje najviše automibila za najmanje para. I izgleda najatraktivnije.

Stanislav

pre 4 godine

Ma koga briga koji je suv brži nije to sportski auto. Ne razumem ljude koji kupuju "sportske" suv-ove,to je potpuno nelogično. Suv-sportista,mali gradski suv,suv-kabriolet,suv-kupe,suv sa 2 vrata,"suv" sa prednjom vučom,sve to postoji zato što se ljudi lože na sve što je suv nebitno što nema nikakve poente. Tek pre jedno 5 godina je značajno skočila prodaja suv-ova i ljudi ga kupuju samo zato što je to trend a ne zato što im treba. Ja prvi obožavam sve vrste off road vozila (džip,bagi,kvad,motor pa čak i bicikl) ali ove automobile kupuju 95% ljudi koji ni peške neće otići van asfalta a ne autom a najači su mi ovi "neću da ga vozim van asfaltiranog puta ogrebaću ga".ja da posedujem takvo vozilo pa to nebi videlo asfalta sekunde. Ljudima nije bitna ni veličina ni pogon ni motor ni karoserija,bitno samo da je suv i svi će ga kupovati a sve pod izgovorom "treba mi porodični auto,veliki gepek,dobra preglednost,dosta prostora,praktičnost otd". Za sve ovo postoji bolji izbor od džipa ali nije popularno,nemožeš me ubediti da si kupio suv zato što je "porodični" auto. Minivanovi,karavani pa čak i limuzine smanjuju udeo na tržištu zbog suv-ova. Pre 15 godina retko koji proizvođač je imao suv-ove a danas ih kod svakog proizvođača ima više nego običnih auta. Lamborgini,bentli,rols rojs,u najavi ferari,lotus,aston, uvode te automobile iako znaju da nemaju smisla ali to je ono što kupci žele. Nije mi jasno zašto se ljudi lože na suv-ove ako će ga voziti samo po putu.

M

pre 4 godine

Zanimljiv video, ali se potkrala greska: Stelvio ima ZF-ov automatski menjac (torque converter) sa 8 brzina. Takodje, na snimcima nije odabran Race mod voznje, tako da izlazni moment motora nije maksimalan kod Stelvia, sto znatno utice na ubrzanje

T

pre 4 godine

Razumeo bih da prave test koji SUV ima najveći momenat; razumeo bih da testiraju koji može najviše da povuče u prikolici; koji može da ponese najviše tereta ili koji može da savlada veću uzbrdicu. Mogao bih da razumem i takmičenje koji je unutra luksuzniji i udobniji. Ali koja je svrha meriti koji je najbrži???

Gagi

pre 4 godine

Glupo je porediti tri različite klase, motor 2.9 sa 4.0 ili 6.0.
Alfa bi ih oduvala da su ostali krenuli sa manjim motorom ako postoje. Plaćena reklama za Bentli je ovaj "test".

Milojko bre!

pre 4 godine

@Marko: jel može neko da mi objasni taj fenomen “ne umoriš se posle 500km u cugu”? To čujem često i nikako ne razumem, šta to tačno znači? U kom smislu se čovek manje umori u luksuznijem autu nego u nekom “običnom”? Vozim baš puno i svašta i marka, tip i luksuznost vozila me ne umara “manje ili više”. Ako sam umoran, zna da mi se prispava u bilo kom autu, ako trčim sa sastanka na sastanak po par stotina km u danu, osećam se izmoždeno i sažvakano. Ako je put prazan i uslovi su dobri, uživanje je voziti i Fiat Tipa, po snegu, kiši i ledu u koloni mi ni najnovija E klasa sa masažom u sedištu nije legla. Asistencija mi isto više odmaže nego pomaže, naročito kada sam umoran jer me samo još više uspavljuje (Touareg). Ograničenje se mora poštovati, snaga motora nije presudna u koloni... (X5)... samo mi treba objašnjenje na šta se misli jer ne razumem a priča se o tome stalno, mada možda zaista nikada i nisam dobacio do te klase auta “koja ne umara”.

zicer

pre 4 godine

@Stanislav

ne znam sta si toliko ogranicen i ogorcen, ljudi kupuju sta ime svidja ili sta im egu odgovara ,to je tako od kad je auta, trziste se menja. ja kad sam kupovao auto, uporedjivao sam obicne aute sa novim krosoverima ili malim takozvanim suv. i karavanima. razlika je ogromna od prtljaznika do polozaja zadnje klupe i uopste ima vise prostora a sam auto je kraci od karavana. da ima nezgrapni mini ven ko hoce vise prostora ili da uzme suv, pa naravno da ce suv uzeti. sam suv kao osnovna ideja je evoluirao u gradski auto i nema veze sa onim prvobitnim terencem sto ti spominjes.

Ostao ovde

pre 4 godine

(Stanislav, 28. april 2019 16:51)
Sve ima smisla sto se prodaje.Nema smisla ono sto niko ne kupuje.
Preduzetnik nisi sigurno.Nemoj ni da pokusavas,propasces.
Zanimljivo je kako ti bolje od kupaca SUVova znas zasto ih oni kupuju.
Kad su limuzine ili HB bili u trendu onda je valjda to bilo OK kupovati.

Marko

pre 4 godine

Totalno drugacije klase i cene. Bentley je luksuzna krstarica u kojoj se ne umorite ni nakon 500km u cugu, u Alfi osetite svaku neravninu i sum vetra, ali zato "letite" kroz krivine itd.

Kasper

pre 4 godine

Suv je zapravo vratio autoindustriju na njene pocetke. Visok klirens, lak ulazak i izlazak. Kao na automobilima pre sto godina. Pobedila je filozofija prosecnog amerikanca koja i nije nuzno losa. Evropski gradovi nemaju bas infrastrukturu prilagodjenu velikim vozilima. Za 15 godina niko nece kupovati ni c segment nego njegovu suv izvedbu. Sve je to nekako podnosljivo ali kad vidis auto b segmenta sa povisenim klirensom smuci ti se zivot. Meni bi zavrsili posao E coupe i alfa spider pa makar svi ostali vozili kamione, ako bas mora, eto nek bude Jimny ili Niva :)

Kole

pre 4 godine

Imate na tjubi dobar test Stelvija koji je uradio hrvatski reli vozač Šebelj. Vidi se da je auto zvrk po krivinama i tu njegovi pandani iz premijum brendova ne mogu da ga prate do kraja. Šta reći o SUV klasi. Možete da ih obožavate ili prezirete, ali ta klasa raste takvom brzinom da neke kompanije potpuno izbacuju hečeve i limuzine da bi povećali proizvodnju SUV modela. Najbolje što sam ja vozio je Merc. GLK 220 cdi i tvrdim da je strašan auto na kome se pozadi sedi katastrofalno, možda malo bolje nego u 500L gde sam skoro zaplakao na zadnjoj klupi posle 200 km. Qaškai, Vitara, SX 4, BMW X3, Dacija Daster i Nisan X treil sam takođe vozo i tvrdim da je se ni jedan od njih ne može porediti u udobnosti na dužim putovanjima sa običnim Pežo 407, Mazde 6 ili autom slične koncepcije.

Rijad

pre 4 godine

@stanislav... nisam ni ja ljubitelj SUV- ova..ali danasnji ljudi imaju potrebu za komotan “ulaz” i “izlaz” iz vozila, sto SUV vozilo svakako pruza..to
Je prvo. Drugo je bolja preglednost, zatim poviseni klirens koji omogucuje da se parkiras bez problema a da ne zakacis nesto jer imamo dosta dobre puteve znas i sam..uporedi najmanji SUV i BMW serie 3 npr prostor na zadnjoj klupi i sve ti je jasno..i
Ako je pogon 4x2 moze se koristiti za neki blagi off road ili na putu do izletista vikendice, bas zbog tog klirensa zatim biranja moda(mud,snow..itd itd) sistem kada ti jedan tocak nije u dodiru sa tlom on automatski salje sav obrtni moment na tocku koji je u kontaktu sa cvrstom podlogom..sve u svemu danasnje limuzine kao da su pravljene za kineze jer se stvarno tesko ulazi i izlazi iz vozila( pricam za manje segmente C,D) a SUV te nedostatke upotpunjuje

Shone

pre 4 godine

Svaka cast na testu. Nisam previse bas strucan, ali na papiru stavio bih lovu na W12. medjutim ono sto laicki znam V8 je ni premalo, ni previse :-)

g3

pre 4 godine

Ne znam za vas, ali ja iz SUV ne osjetim nikakvu prednost tipa "bolji pregled saobraćaja". Sjedim malo povišeno, ali da sad vidim preko krova ostalih vozila...pa ne vozim kamion. U principu, lakši ulaz i izlaz, više prostora na manju dužinu vozila, a na uštrb dinamike vožnje i stabilnosti u određenoj mjeri. To je to po mom mišljenju.

Replay

pre 4 godine

@Dzigi
Koja staza, covece? Znas li da stazu koristi broj vozaca statisticke greske...

Inace, ovaj test cudan, zato sto su 3 razlicite klase.

Metropola

pre 4 godine

@(Stanislav, 28. april 2019 16:51)... zato sto se ne razumeju a ovo deluje najvece, onako kao da najvise dobiju za novac koji daju, deluju sami sebi bolje onako sa visine kad posmatraju saobracaj, i jos misle da su bezbedniji! Nek vozi ko sta zeli, sve je to ok!

Smuleco

pre 4 godine

Razumeo bih da prave test koji SUV ima najveći momenat; razumeo bih da testiraju koji može najviše da povuče u prikolici; koji može da ponese najviše tereta ili koji može da savlada veću uzbrdicu. Mogao bih da razumem i takmičenje koji je unutra luksuzniji i udobniji. Ali koja je svrha meriti koji je najbrži???
(T, 28. april 2019 21:53)

Alo, to se zove, "toys for boys"...
Koji je brži, koji je jači, jbg šta inače klinci najčešće porede:)

pete

pre 4 godine

Svakom svoje. Vozim nekoliko vozila sticajem oklnosti, a medju njima i nov ultramoderan japanski suv. Za moj ukus to je jedna teska dosada i ucmalost. Ne vidim automobil kao produzetak dnevne sobe nego kao zabavu (na drugom mestu nakon sto je prevozno sredstvo). U ovom slucaju znaci da u SUV sednem i vozim bez ikakve emocije za razliku od patosiranog cabrioleta gde je sve dozivljaj (doduse i rupe na nasim putevima). A zivot bez emocija i zabave je promasen zivot. Cinjenica je da se mnogo losije vidi u tim niskim kolima,ali sam zato i obazrviji,predvidjam opasnosti za razliku od prvog koji sam koci i upozorava. SUV mi je za zene i to one nekompletne i nesigurne.

Miloš_NS

pre 4 godine

Sva ta tri auta su besmislena a to koji je od njih najbrži je potpuno nebitno. Da imam te pare, imao bih neki pravi terenac i još, na primer, jedan Mercedes SL pored njega. Ta trenutna SUV moda je stvarno dostigla komične razmere.

Sve u svoje vreme

pre 4 godine

SUV mi je za zene i to one nekompletne i nesigurne.
(pete, 29. april 2019 09:41)

Isto koliko su i kabrioleti za neizivljene

cento

pre 4 godine

znam koji je najružniji: bentli
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (gvozden Jovanović, 28. april 2019 14:59)

Ja bih prednost dao Porse-u.

Batica

pre 4 godine

@Stanislav
Evo imam odgovor za tebe,vozio sam karavan pa limuzinu i smučili su mi se automobili od skoro 5 metara dužine.Sad imam automobil od 4.5 metara koji ima više prostora unutra od oba ova prethodna.I nije sve u prostoru,zimus sam vozio skoro 100km po snegu (utabanom),meni se 4x4 potpuno isplatio samo tom vožnjom gledajući apsolutno sve ostale kako su vozili po takvom "putu".

PetarPP

pre 4 godine

Stelvio je vožen u "normal" modu umesto u "racing", i mnogi komentatori to tvrde, te je stigao do 60 milja/h za 4.1 umesto 3.6 sec jer je "test" trka verovatno naručena.

R

pre 4 godine

Ne znam za vas, ali ja iz SUV ne osjetim nikakvu prednost tipa "bolji pregled saobraćaja". Sjedim malo povišeno, ali da sad vidim preko krova ostalih vozila...pa ne vozim kamion. U principu, lakši ulaz i izlaz, više prostora na manju dužinu vozila, a na uštrb dinamike vožnje i stabilnosti u određenoj mjeri. To je to po mom mišljenju.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (g3, 28. april 2019 22:52)

Pa niko ne kaze da ces videti preko drugih vozila.U odnosu na vozila koja su niska,videces bolje svaki ivicnjak i svaku rupu na putu.

achitwn

pre 4 godine

Trka na stazi je ok, ovo je besmisleno.
(dzigi, 28. april 2019 15:17)
Ne slazem se. da bi se eliminidao vozac kao faktor i uporrdili automobili drag race je ok. Sve ostale verzijenovise o vozackim sposobnostima pa samim tim testovi ne bi bili relevantni.

Dikh tu kava

pre 4 godine

(g3, 28. april 2019 22:52)

Ne znam čemu minusi na komentar, kratko i jezgrovito. Skoro pa 100% saglasan..

A brzinu ovih i ovakvih "SUV"-ih testiraju "jer su tako u mogućnosti", ni tu ne vidim prostor za da nekom ne bude jasno.

Ipak, najjače su "kolege" koje smisao ovih vozila crpe iz "naših puteva", kao da svi SUV prave isključivo i ekskluzivno za Srbiju.. :))

tomi zupanc

pre 4 godine

Katastrova od testa. Alfa je na programu neutral, kar pomeni veliko slabše pospeške kot v programu race. Če bi testni voznik vedel kaj vozi, bi se z Alfo peljal ob boku porša. Nisem pričakoval take neprofesionalnoti od njih. Žalost. In to ljudje gledajo....

Al Bundy

pre 4 godine

(Stanislav, 28. april 2019 16:51)

Stanislave pogrešno si shvatio (kao i mnogi) smisao SUV vozila.Nikad ta vozila nisu pravljena za of road vožnje.Koncept SUV vozila ili crossover je zamišljen kao lifestyle vozilo koje je namenjeno za udobnije i jednostavnije putovanje uz olakšanu i bezbedniju vožnju sa awd pogonom.U svakom uptstvu (user manual) SUV vozila više puta je naglašeno da to nije of road vozilo a sad što za mnoge sa ovih krajeva sve što ima 4x4 pogon i malo je podignuto se zove džip je već druga stva.Mnogo lakše i lepše je putovati u SUV vozilu.Sad što se testa tiče ništa tu nije ni relevantno ni ozbiljno i test je viš eto promotivnog karaktera i pažljivo odabrana vozila da pobedi ko treba mada po nekim drugim testovima Stelvio je brži od Poršea ali i nije bitno jer ovaj test siguno neće uticati na kupce da se umesto Bentlija odluči za Porše ili umesto Alfe za Porše..

GuA

pre 4 godine

@ (Stanislav, 28. april 2019 16:51)

Sve sto ti mislis o SUV klsai ja mislim o limuzinama i mini vanovima. Koncepcijski zastreli (limuzine) i ruzni (MPV). U zivotu ne bih kupio.

g3

pre 4 godine

@R

Ali se nižim vozilom bolje izbjegavaju rupe ;) šalim se malo, sve ima svoje prednosti, samo sam htio podvući da se često priča o toj nekoj preglednosti SUVa, a ja cijenim da nije toliko značajno bolja. Vozim privatno limuzinu, na poslu par različitih SUV. I ništa se ja bolje ne osjećam dok vozim taj "pregledniji" auto. A ako je neravan put kojim vozim, SUV samo umara više od limuzine, zato što se dosta ljulja u takvim uslovima.

Marko

pre 4 godine

@Milojko
Umor se oseti zbog vise stvari: vibracija, buke, sedista, vesanja...
Sa kombijem i golfom sam izlazio osamucen, jednom sam se vozio u S klasi (2009. godiste cini mi se) na istoj relaciji i uopste nisam bio osamucen, jedino sam sam sebi nekako bio tezak kad sam izasao, valjda zbog voznje kao na oblaku. Za nekoliko min sam se osecao kao da nisam presao velik put, dok od obicnog dizel automobila budem dugo osamucen.

achitwn

pre 4 godine

Stanislav, 28. april 2019 16:51)
Ne slazem se. ja imam suv. U gepek uvek unacim neke vrece za dvoriste kad kupujem milch ili nesto oko kuce kavasto. Na hitch stavljam nosac za bicikl kad idem na rides. Cesto sam rentao ihal prikolice kad trba da prevuxem neki namestaj ili nesto kabastije itd itd

ciga

pre 4 godine

@Marko
Imam neki osecaj da ti druze nisi ni video neki noviji dizel,a ne da si se vozio u njemu.Tvoj komentar govori u prilog tome.

Stanislav

pre 4 godine

Ma koga briga koji je suv brži nije to sportski auto. Ne razumem ljude koji kupuju "sportske" suv-ove,to je potpuno nelogično. Suv-sportista,mali gradski suv,suv-kabriolet,suv-kupe,suv sa 2 vrata,"suv" sa prednjom vučom,sve to postoji zato što se ljudi lože na sve što je suv nebitno što nema nikakve poente. Tek pre jedno 5 godina je značajno skočila prodaja suv-ova i ljudi ga kupuju samo zato što je to trend a ne zato što im treba. Ja prvi obožavam sve vrste off road vozila (džip,bagi,kvad,motor pa čak i bicikl) ali ove automobile kupuju 95% ljudi koji ni peške neće otići van asfalta a ne autom a najači su mi ovi "neću da ga vozim van asfaltiranog puta ogrebaću ga".ja da posedujem takvo vozilo pa to nebi videlo asfalta sekunde. Ljudima nije bitna ni veličina ni pogon ni motor ni karoserija,bitno samo da je suv i svi će ga kupovati a sve pod izgovorom "treba mi porodični auto,veliki gepek,dobra preglednost,dosta prostora,praktičnost otd". Za sve ovo postoji bolji izbor od džipa ali nije popularno,nemožeš me ubediti da si kupio suv zato što je "porodični" auto. Minivanovi,karavani pa čak i limuzine smanjuju udeo na tržištu zbog suv-ova. Pre 15 godina retko koji proizvođač je imao suv-ove a danas ih kod svakog proizvođača ima više nego običnih auta. Lamborgini,bentli,rols rojs,u najavi ferari,lotus,aston, uvode te automobile iako znaju da nemaju smisla ali to je ono što kupci žele. Nije mi jasno zašto se ljudi lože na suv-ove ako će ga voziti samo po putu.

achitwn

pre 4 godine

Stanislav, 28. april 2019 16:51)
Ne slazem se. ja imam suv. U gepek uvek unacim neke vrece za dvoriste kad kupujem milch ili nesto oko kuce kavasto. Na hitch stavljam nosac za bicikl kad idem na rides. Cesto sam rentao ihal prikolice kad trba da prevuxem neki namestaj ili nesto kabastije itd itd

Milojko bre!

pre 4 godine

@Marko: jel može neko da mi objasni taj fenomen “ne umoriš se posle 500km u cugu”? To čujem često i nikako ne razumem, šta to tačno znači? U kom smislu se čovek manje umori u luksuznijem autu nego u nekom “običnom”? Vozim baš puno i svašta i marka, tip i luksuznost vozila me ne umara “manje ili više”. Ako sam umoran, zna da mi se prispava u bilo kom autu, ako trčim sa sastanka na sastanak po par stotina km u danu, osećam se izmoždeno i sažvakano. Ako je put prazan i uslovi su dobri, uživanje je voziti i Fiat Tipa, po snegu, kiši i ledu u koloni mi ni najnovija E klasa sa masažom u sedištu nije legla. Asistencija mi isto više odmaže nego pomaže, naročito kada sam umoran jer me samo još više uspavljuje (Touareg). Ograničenje se mora poštovati, snaga motora nije presudna u koloni... (X5)... samo mi treba objašnjenje na šta se misli jer ne razumem a priča se o tome stalno, mada možda zaista nikada i nisam dobacio do te klase auta “koja ne umara”.

GuA

pre 4 godine

@ (Stanislav, 28. april 2019 16:51)

Sve sto ti mislis o SUV klsai ja mislim o limuzinama i mini vanovima. Koncepcijski zastreli (limuzine) i ruzni (MPV). U zivotu ne bih kupio.

Miloš_NS

pre 4 godine

Sva ta tri auta su besmislena a to koji je od njih najbrži je potpuno nebitno. Da imam te pare, imao bih neki pravi terenac i još, na primer, jedan Mercedes SL pored njega. Ta trenutna SUV moda je stvarno dostigla komične razmere.

pete

pre 4 godine

Svakom svoje. Vozim nekoliko vozila sticajem oklnosti, a medju njima i nov ultramoderan japanski suv. Za moj ukus to je jedna teska dosada i ucmalost. Ne vidim automobil kao produzetak dnevne sobe nego kao zabavu (na drugom mestu nakon sto je prevozno sredstvo). U ovom slucaju znaci da u SUV sednem i vozim bez ikakve emocije za razliku od patosiranog cabrioleta gde je sve dozivljaj (doduse i rupe na nasim putevima). A zivot bez emocija i zabave je promasen zivot. Cinjenica je da se mnogo losije vidi u tim niskim kolima,ali sam zato i obazrviji,predvidjam opasnosti za razliku od prvog koji sam koci i upozorava. SUV mi je za zene i to one nekompletne i nesigurne.

Batica

pre 4 godine

@Stanislav
Evo imam odgovor za tebe,vozio sam karavan pa limuzinu i smučili su mi se automobili od skoro 5 metara dužine.Sad imam automobil od 4.5 metara koji ima više prostora unutra od oba ova prethodna.I nije sve u prostoru,zimus sam vozio skoro 100km po snegu (utabanom),meni se 4x4 potpuno isplatio samo tom vožnjom gledajući apsolutno sve ostale kako su vozili po takvom "putu".

Marko

pre 4 godine

Totalno drugacije klase i cene. Bentley je luksuzna krstarica u kojoj se ne umorite ni nakon 500km u cugu, u Alfi osetite svaku neravninu i sum vetra, ali zato "letite" kroz krivine itd.

achitwn

pre 4 godine

Trka na stazi je ok, ovo je besmisleno.
(dzigi, 28. april 2019 15:17)
Ne slazem se. da bi se eliminidao vozac kao faktor i uporrdili automobili drag race je ok. Sve ostale verzijenovise o vozackim sposobnostima pa samim tim testovi ne bi bili relevantni.

T

pre 4 godine

Razumeo bih da prave test koji SUV ima najveći momenat; razumeo bih da testiraju koji može najviše da povuče u prikolici; koji može da ponese najviše tereta ili koji može da savlada veću uzbrdicu. Mogao bih da razumem i takmičenje koji je unutra luksuzniji i udobniji. Ali koja je svrha meriti koji je najbrži???

Bojan BG

pre 4 godine

Ovi automobili uopšte nisu u istoj crnovnoj kategoriji. Alfa nijr najbolja, ali daje najviše automibila za najmanje para. I izgleda najatraktivnije.

zicer

pre 4 godine

@Stanislav

ne znam sta si toliko ogranicen i ogorcen, ljudi kupuju sta ime svidja ili sta im egu odgovara ,to je tako od kad je auta, trziste se menja. ja kad sam kupovao auto, uporedjivao sam obicne aute sa novim krosoverima ili malim takozvanim suv. i karavanima. razlika je ogromna od prtljaznika do polozaja zadnje klupe i uopste ima vise prostora a sam auto je kraci od karavana. da ima nezgrapni mini ven ko hoce vise prostora ili da uzme suv, pa naravno da ce suv uzeti. sam suv kao osnovna ideja je evoluirao u gradski auto i nema veze sa onim prvobitnim terencem sto ti spominjes.

cento

pre 4 godine

znam koji je najružniji: bentli
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (gvozden Jovanović, 28. april 2019 14:59)

Ja bih prednost dao Porse-u.

Metropola

pre 4 godine

@(Stanislav, 28. april 2019 16:51)... zato sto se ne razumeju a ovo deluje najvece, onako kao da najvise dobiju za novac koji daju, deluju sami sebi bolje onako sa visine kad posmatraju saobracaj, i jos misle da su bezbedniji! Nek vozi ko sta zeli, sve je to ok!

Ostao ovde

pre 4 godine

(Stanislav, 28. april 2019 16:51)
Sve ima smisla sto se prodaje.Nema smisla ono sto niko ne kupuje.
Preduzetnik nisi sigurno.Nemoj ni da pokusavas,propasces.
Zanimljivo je kako ti bolje od kupaca SUVova znas zasto ih oni kupuju.
Kad su limuzine ili HB bili u trendu onda je valjda to bilo OK kupovati.

g3

pre 4 godine

Ne znam za vas, ali ja iz SUV ne osjetim nikakvu prednost tipa "bolji pregled saobraćaja". Sjedim malo povišeno, ali da sad vidim preko krova ostalih vozila...pa ne vozim kamion. U principu, lakši ulaz i izlaz, više prostora na manju dužinu vozila, a na uštrb dinamike vožnje i stabilnosti u određenoj mjeri. To je to po mom mišljenju.

Gagi

pre 4 godine

Glupo je porediti tri različite klase, motor 2.9 sa 4.0 ili 6.0.
Alfa bi ih oduvala da su ostali krenuli sa manjim motorom ako postoje. Plaćena reklama za Bentli je ovaj "test".

Shone

pre 4 godine

Svaka cast na testu. Nisam previse bas strucan, ali na papiru stavio bih lovu na W12. medjutim ono sto laicki znam V8 je ni premalo, ni previse :-)

R

pre 4 godine

Ne znam za vas, ali ja iz SUV ne osjetim nikakvu prednost tipa "bolji pregled saobraćaja". Sjedim malo povišeno, ali da sad vidim preko krova ostalih vozila...pa ne vozim kamion. U principu, lakši ulaz i izlaz, više prostora na manju dužinu vozila, a na uštrb dinamike vožnje i stabilnosti u određenoj mjeri. To je to po mom mišljenju.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (g3, 28. april 2019 22:52)

Pa niko ne kaze da ces videti preko drugih vozila.U odnosu na vozila koja su niska,videces bolje svaki ivicnjak i svaku rupu na putu.

Sve u svoje vreme

pre 4 godine

SUV mi je za zene i to one nekompletne i nesigurne.
(pete, 29. april 2019 09:41)

Isto koliko su i kabrioleti za neizivljene

Rijad

pre 4 godine

@stanislav... nisam ni ja ljubitelj SUV- ova..ali danasnji ljudi imaju potrebu za komotan “ulaz” i “izlaz” iz vozila, sto SUV vozilo svakako pruza..to
Je prvo. Drugo je bolja preglednost, zatim poviseni klirens koji omogucuje da se parkiras bez problema a da ne zakacis nesto jer imamo dosta dobre puteve znas i sam..uporedi najmanji SUV i BMW serie 3 npr prostor na zadnjoj klupi i sve ti je jasno..i
Ako je pogon 4x2 moze se koristiti za neki blagi off road ili na putu do izletista vikendice, bas zbog tog klirensa zatim biranja moda(mud,snow..itd itd) sistem kada ti jedan tocak nije u dodiru sa tlom on automatski salje sav obrtni moment na tocku koji je u kontaktu sa cvrstom podlogom..sve u svemu danasnje limuzine kao da su pravljene za kineze jer se stvarno tesko ulazi i izlazi iz vozila( pricam za manje segmente C,D) a SUV te nedostatke upotpunjuje

M

pre 4 godine

Zanimljiv video, ali se potkrala greska: Stelvio ima ZF-ov automatski menjac (torque converter) sa 8 brzina. Takodje, na snimcima nije odabran Race mod voznje, tako da izlazni moment motora nije maksimalan kod Stelvia, sto znatno utice na ubrzanje

tomi zupanc

pre 4 godine

Katastrova od testa. Alfa je na programu neutral, kar pomeni veliko slabše pospeške kot v programu race. Če bi testni voznik vedel kaj vozi, bi se z Alfo peljal ob boku porša. Nisem pričakoval take neprofesionalnoti od njih. Žalost. In to ljudje gledajo....

Replay

pre 4 godine

@Dzigi
Koja staza, covece? Znas li da stazu koristi broj vozaca statisticke greske...

Inace, ovaj test cudan, zato sto su 3 razlicite klase.

Smuleco

pre 4 godine

Razumeo bih da prave test koji SUV ima najveći momenat; razumeo bih da testiraju koji može najviše da povuče u prikolici; koji može da ponese najviše tereta ili koji može da savlada veću uzbrdicu. Mogao bih da razumem i takmičenje koji je unutra luksuzniji i udobniji. Ali koja je svrha meriti koji je najbrži???
(T, 28. april 2019 21:53)

Alo, to se zove, "toys for boys"...
Koji je brži, koji je jači, jbg šta inače klinci najčešće porede:)

Kasper

pre 4 godine

Suv je zapravo vratio autoindustriju na njene pocetke. Visok klirens, lak ulazak i izlazak. Kao na automobilima pre sto godina. Pobedila je filozofija prosecnog amerikanca koja i nije nuzno losa. Evropski gradovi nemaju bas infrastrukturu prilagodjenu velikim vozilima. Za 15 godina niko nece kupovati ni c segment nego njegovu suv izvedbu. Sve je to nekako podnosljivo ali kad vidis auto b segmenta sa povisenim klirensom smuci ti se zivot. Meni bi zavrsili posao E coupe i alfa spider pa makar svi ostali vozili kamione, ako bas mora, eto nek bude Jimny ili Niva :)

Dikh tu kava

pre 4 godine

(g3, 28. april 2019 22:52)

Ne znam čemu minusi na komentar, kratko i jezgrovito. Skoro pa 100% saglasan..

A brzinu ovih i ovakvih "SUV"-ih testiraju "jer su tako u mogućnosti", ni tu ne vidim prostor za da nekom ne bude jasno.

Ipak, najjače su "kolege" koje smisao ovih vozila crpe iz "naših puteva", kao da svi SUV prave isključivo i ekskluzivno za Srbiju.. :))

g3

pre 4 godine

@R

Ali se nižim vozilom bolje izbjegavaju rupe ;) šalim se malo, sve ima svoje prednosti, samo sam htio podvući da se često priča o toj nekoj preglednosti SUVa, a ja cijenim da nije toliko značajno bolja. Vozim privatno limuzinu, na poslu par različitih SUV. I ništa se ja bolje ne osjećam dok vozim taj "pregledniji" auto. A ako je neravan put kojim vozim, SUV samo umara više od limuzine, zato što se dosta ljulja u takvim uslovima.

Marko

pre 4 godine

@Milojko
Umor se oseti zbog vise stvari: vibracija, buke, sedista, vesanja...
Sa kombijem i golfom sam izlazio osamucen, jednom sam se vozio u S klasi (2009. godiste cini mi se) na istoj relaciji i uopste nisam bio osamucen, jedino sam sam sebi nekako bio tezak kad sam izasao, valjda zbog voznje kao na oblaku. Za nekoliko min sam se osecao kao da nisam presao velik put, dok od obicnog dizel automobila budem dugo osamucen.

PetarPP

pre 4 godine

Stelvio je vožen u "normal" modu umesto u "racing", i mnogi komentatori to tvrde, te je stigao do 60 milja/h za 4.1 umesto 3.6 sec jer je "test" trka verovatno naručena.

Kole

pre 4 godine

Imate na tjubi dobar test Stelvija koji je uradio hrvatski reli vozač Šebelj. Vidi se da je auto zvrk po krivinama i tu njegovi pandani iz premijum brendova ne mogu da ga prate do kraja. Šta reći o SUV klasi. Možete da ih obožavate ili prezirete, ali ta klasa raste takvom brzinom da neke kompanije potpuno izbacuju hečeve i limuzine da bi povećali proizvodnju SUV modela. Najbolje što sam ja vozio je Merc. GLK 220 cdi i tvrdim da je strašan auto na kome se pozadi sedi katastrofalno, možda malo bolje nego u 500L gde sam skoro zaplakao na zadnjoj klupi posle 200 km. Qaškai, Vitara, SX 4, BMW X3, Dacija Daster i Nisan X treil sam takođe vozo i tvrdim da je se ni jedan od njih ne može porediti u udobnosti na dužim putovanjima sa običnim Pežo 407, Mazde 6 ili autom slične koncepcije.

Al Bundy

pre 4 godine

(Stanislav, 28. april 2019 16:51)

Stanislave pogrešno si shvatio (kao i mnogi) smisao SUV vozila.Nikad ta vozila nisu pravljena za of road vožnje.Koncept SUV vozila ili crossover je zamišljen kao lifestyle vozilo koje je namenjeno za udobnije i jednostavnije putovanje uz olakšanu i bezbedniju vožnju sa awd pogonom.U svakom uptstvu (user manual) SUV vozila više puta je naglašeno da to nije of road vozilo a sad što za mnoge sa ovih krajeva sve što ima 4x4 pogon i malo je podignuto se zove džip je već druga stva.Mnogo lakše i lepše je putovati u SUV vozilu.Sad što se testa tiče ništa tu nije ni relevantno ni ozbiljno i test je viš eto promotivnog karaktera i pažljivo odabrana vozila da pobedi ko treba mada po nekim drugim testovima Stelvio je brži od Poršea ali i nije bitno jer ovaj test siguno neće uticati na kupce da se umesto Bentlija odluči za Porše ili umesto Alfe za Porše..

ciga

pre 4 godine

@Marko
Imam neki osecaj da ti druze nisi ni video neki noviji dizel,a ne da si se vozio u njemu.Tvoj komentar govori u prilog tome.