Ponedeljak, 18.03.2019.

18:55

AMG A35, BMW M140i, Golf R, Audi S3, Focus RS – ko je najbolji? VIDEO

Izvor: B92

AMG A35, BMW M140i, Golf R, Audi S3, Focus RS – ko je najbolji? VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

kako da ne

pre 5 godina

@Ciga
Imao je Citroen sportske modele. Npr VTS, medjutim oni su ipak brend koji ide u drugom smeru, tj ka udobnosti i ostalom. To da Citroen zna da pravi brze automobile govori Reli. Ko dominira Relijem? Vw je upao ogromnim budzetom i par godina kao nesto i nema ih. Citroen je zapravo kroz istoriju mnogo resenja u putnicka vozila doneo upravo iz Relija. Evo npr najnovije hidroaktiv ogibljenje su bas najvise testirali u Reliju. Takvo resenje imaju samo oni i niko vise. Govorim o najnovijem koje imate u novom C5 aircross za koji kazu da ima udobnost Rolsa, a ne kod prethodnog C5 limuzine. Imali su kroz istoriju neke sportske modele ali su oni uvek povezivali sportski sa udobnosću. Francuzi kao Francuzi ne idu previse u neke stvari gde nema neke prodaje, a ima velikih troskova. To su upravo ovakvi hatch automobili nagruvani snagom, troskovi solidni, ali prodaja i nije na nekom nivou jer opet Golf se prodaje do 2.0 dizel u 95% slucajeva, isto A3 i isto ostali. To se pravi da se pokaze jacina brenda i nista vise. Kao sto Audi npr radi sa R8, time podizu brend kao brend na veci nivo iako gube dosta para. Ali nemci su kraljevi marketinga i gubljenja para :) Ovamo trose na skupe modele, a na drugoj strani varaju sa emisijom CO2, pa ce svakako da prate milijarde :) Od ovih ovde bih ja izabravio Focus, ima nekako ‘dušu’. Golf R sam i vozio, vrhunski i brz auto, ali Golf. Nekako je Vw, klasican. Nema tu neke emocije. Sto se Merca tice pre bih uzeo E klasu nego ovaj Megane-A klasu.

M

pre 5 godina

@boki, a koji to Golf sa 140 KS ubrzava bolje od Lancie Delte sa 190 KS? Ako moze link? Zvanicni podaci te demantuju. Jedini dizel Golf koji je brzi od 0 do 100 je GTD sedmica. A i to je samo zato sto je Delta mapirana u prvoj i drugoj brzini tako da motor ne oslobadja maksimalni moment, a u cilju duzeg zivotnog veka menjaca. Od trece je vec brza, dakle na brzinama preko 100 km/h. Ovo pricam iz licnog iskustva, jer sam je vozio godinama, cak je i cipovao na blizu 250 KS i pritom 'oslobodio' sav potencijal u 1. i 2. brzini. Inace, ovo je i odgovor za sve koji se pitaju kako je Audi brzi od Golfa sa istim motorom i menjacem. To sto imaju istu maksimalnu snagu i maksimalni moment, ne znaci da imaju i istu mehanicku karakteristiku, tj. krivu momenta u zavisnosti od brzine. Dakle, najverovatnije je da je moment kod Audia bolje 'rasporedjen', odnosno duze se zadrzava blizu maksimalne vrednosti. Naravno, i menjac i 4x4 pogon znacajno uticu na ubrzanje od nule, ali najvise launch control. To je najefikasniji nacin za sprecavanje proklizavanja pri startu, ali ostavlja nezeljene posledice na automatski menjac.

Zola

pre 5 godina

@Srećko Nesreća, redni sestak je u pitanju a ne V. U nekoj svakodnevnoj upotrebi dosta je manje bitno kako auto ubrzava od 0-60 jer su kola uglavnom u saobracaju u pokretu. Dosta su vaznija medju ubrzanja. Greota sto nema honde a bilo je jos mesta na stazi.

srb

pre 5 godina

kako ste zakljucili da je bmv pobednik? Gledao sam ovaj drag race pre par dana i ne vidim kako je bmw odneo pobedu, potpuno je podbacio mada i jedini nije imao pogon na sva 4 tocka. S3 izduvni sistem nije stock, onakav zvuk pa ono je strasno

Srećko Nesreća

pre 5 godina

Bmw razocarao ocekivao sam da ih oduva.
(Prosjecni_seljacina, 18. mart 2019 19:56)

Pa nisi gledao video do kraja,pobednik jeste Bmw V6 i to ubedljivo ali 1.deo snimka je reterdinjo show...pustili Audi da kao pobedi...
Oni su i inace poznati po ovako glupim video prilozima,gde i kako i koji od njih da bude brzi od V6 Bmw sa 335 KS i 500 Nm?
To je ko formula a ne serijski auto..

Nije valjda da su se ogrešili sa v6 pod haubom, sumnjam.

Metropola

pre 5 godina

Cudi me bas, na balkanu se prica da je audi samo skuplji vw!! Kad ono, kad malo nmbolje pogledas, bokje ubrzanje bolja izolacija kabine, bolji materijali i zavrsna obrada i udobniji , bice da nije isto.
(ernesto che, 18. mart 2019 22:43)... Audi i jeste skuplji vw jer ga pravi vw i kosta vise od golfa! Ali za to vise, dobijes i sve sto si nabrojao! Jasno kao dan. Isto ko i razlika izmedju osnovnog golfa i gti gtd ili r, nebo i zemlja! A rezultati golfa su ocekivani, u svakom testu je sredina, nikad prvi nikad poslednji! To vam je golf.

Nemanja NY

pre 5 godina

Ko odgleda do kraja videce da je naravno pravi pobednik BMW 3.0 V6 sa 335 KS..sto je i ocekivano...
(C i n i k, 18. mart 2019 21:51)
BMW ima i6 motor redno postavljeni cilindri a ne u V rasporedu.

grabs popcorn

pre 5 godina

Ko zapravo gleda ove videe kad kupuje ovakve automobile? Jel ubrzanje presudno? Hoće li da se trkaju od semafora do semafora? Totalno debilni koncept za zabavu botova marki.

asd

pre 5 godina

BMW ispada. Zašto da kupujem 3.000 kubika kad mogu 2.000 kubika. Nema potrebe za drastično većim registracijama.
(F, 18. mart 2019 20:58)

Prvo probaj pa onda komentarisi :)

boki

pre 5 godina

Sve je ovo namestaljka! Kako je moguće da fokus koji ima 50hp vise ubrzava sporije od golfa i audija?
(stiven, 18. mart 2019 20:43)
@stiven
Transmisija ja jako bitna, kako prenosi snagu na tockove kao i pogon sa li je 4x4
Imate pregrst automobila sa visokom snagom ali jako losim menjacima, tu npr. Lancia dizel sa 190ks koja ima losije ubrzanje i performanse od Golfa sa 140ks dizel, ista situacija i sa Fiat 1.6mjtd znatno bolje performanse Tdi 1.6 105 ks. Menjac je jako jako bitan.

scorpio

pre 5 godina

s3 vozi vlasnik, a ostale voze ovi zajebanti... fokusa kao da salta moja baba, a start imao odlican... i ostali rezultati su upitni ali ovo je samo zezanje...

Vlada

pre 5 godina

Al se lozite kao sabani neki najgori. Drag trka ima neku merodavnost? Da li je neki automobil brzi od drugog za 0.1 sekundu na cetvrt milje je bitno kako? Ima logike da se prica o kvalitetu izrade, izgledu, udobnosti, upravljivosti i takve stvari da se uporedjuju.

kako da ne

pre 5 godina

@ernesto che
Pa i jeste Audi do A6 skuplji VW. Cak im je i stariji A8 bio na Fetonu. Onda Q5, Q3, Tiguan, T-Roc. Sve ti je tu Audi samo luksuzniji sa boljim zavrsnom obradom. Nema nista ni lose tu zadnjih godina kada gledaju da ustede. Ne rade oni to onako, vec zbog ustede. Zato kod jednih i drugih imate iste motore, menjace, tj ispod lima su isto. Drukcija sminka. Zato Audi parira Mercedesu i Bmw-u samo do srednje klase. Posle toga imaju smesnu prodaju sa A6 i A7 i A8 protiv konkurenata iz Bmw i Merca. Npr S klasa se prodaje godisnje 3 puta vise nego A8. Na nekim trzistima i 5-6 puta vise. A6 malo pridje Bmw 5 i E klasi jedino kada je on skroz nov model, a ovi vec zastareli. Isti primer ranije ML i X5 protiv Q7. Prodaju se duplo i vise od toga. Zivim na zapadu i S klasu mozes vidjati svakodnevno, dok A8’nekada prodje po par dana da ne vidis.

kako da ne

pre 5 godina

@ilija cvorovic
O cemu ti? Pa i menjac kod Focusa je vrhunski. Nije to samo do menjaca, vec ceo sklop motor-menjac igra veliku ulogu. Mozes da imas zver od menjaca, ali los motor i dzabe bi ti menjac i obrnuto. Jos nesto, na svakoj drugoj drag race Focus RS ostavi iza sebe ovog Golfa. Ali na svakoj. Ovo je prvi klip da je Golf brzi. Mozda los vozac, mozda dobar ali nije odvozio kako treba. Mozda namerno prave prema ubedjenjima. Ko zna. Focus R je i ime i vrhunska masina da bi ga neko slabiji tek tako pobedio.

neca

pre 5 godina

Sve je ovo namestaljka! Kako je moguće da fokus koji ima 50hp vise ubrzava sporije od golfa i audija?
(stiven, 18. mart 2019 20:43)
ima manuelni menjac sa 6 brzina dok ovi imaju automatske sa 7

ilija cvorovic

pre 5 godina

Sve je ovo namestaljka! Kako je moguće da fokus koji ima 50hp vise ubrzava sporije od golfa i audija?
(stiven, 18. mart 2019 20:43)

Druze ima malo i do transmisije ;-)

pex

pre 5 godina

Meni je ovo totalno sumnjivo jer nikada nisam video ovakav raspored. Nije me mrzlo da pregledam drag race istih modela,samo jedan vs drugi da vidim jel se dobija isto. Najvise mi je bilo cudno da je fokus najsporiji,sporiji i od golfa. prvi video koji sam nasao kaze da nije tako, cak ni blizu :https://www.youtube.com/watch?v=US63FbxydQ4 Sad cu pretraziti i ostale.

neca

pre 5 godina

Uporedjivanje M modela sa S modelom audija a ne RS3 vs M keca. Stvarno glupo
(Dezon, 18. mart 2019 20:08)
M modeli sa tri broja iza su u klasi sa S modelima Audija, "pravi" M modeli sa jednom cifrom iza su u klasi sa RS

LaleGator

pre 5 godina

Poslusajte malo dobro sta pricaju vozaci i cuce te da je audi s3 zapravo tjuniran
jer nema sanse da bude onoliko brzi od golfa jer u fabrivkim verzijama obojca imaju iste motote prenos i pogon.

Ovaj S3 je tjuniran

Stribor

pre 5 godina

Smiješno mi ovo vaše pisanje posjedujem bmw 140i i u papirima piše 340 konja a skoro svaki testirani motor varira na gore moj ima na testu 377 bez išta da sam mijenjao.

Nemanja

pre 5 godina

@ Uporedjivanje M modela sa S modelom audija a ne RS3 vs M keca. Stvarno glupo
(Dezon, 18. mart 2019 20:08)

U pitanju je BMW M140i. Dakle ne M1 (koji trenutno ne postoji) nego 140i sa M doradom. Takodje i Mercedes, i on ce izbaciti A45. Zato je krajnje uporedivo, bar sto se tice ovih fabrika...

ernesto che

pre 5 godina

Cudi me bas, na balkanu se prica da je audi samo skuplji vw!! Kad ono, kad malo nmbolje pogledas, bokje ubrzanje bolja izolacija kabine, bolji materijali i zavrsna obrada i udobniji , bice da nije isto.

Dux

pre 5 godina

Hahaha, uvek sam govorio da je u ovoj konkurenciji Audi S3, najbolji auto, po izgledu a izgleda i po performansama. Odvalio je i Mercedes i BMW-bruka! Steta za Ford i Golf ali na kraju dana, Audi S3 je neprikosnoven sportski hatch!

C i n i k

pre 5 godina

Bmw razocarao ocekivao sam da ih oduva.
(Prosjecni_seljacina, 18. mart 2019 19:56)

Pa nisi gledao video do kraja,pobednik jeste Bmw V6 i to ubedljivo ali 1.deo snimka je reterdinjo show...pustili Audi da kao pobedi...
Oni su i inace poznati po ovako glupim video prilozima,gde i kako i koji od njih da bude brzi od V6 Bmw sa 335 KS i 500 Nm?
To je ko formula a ne serijski auto..

Срећко Несрећа

pre 5 godina

Фан сам и власник плаво-белог пропелера али хоће ли доћи дан да бмв некога узме на убрзање. Само да се не вадимо на стабилност у кривинама, јер једно не искључује друго,нужно.

srbin

pre 5 godina

hhahah po cemu je fokus model van evrope kad se unazad 40godina ford modeli prave u Kelnu u Nemackoj mislim sta reci ko sve nece pisati o automobilima ...

Kamen

pre 5 godina

Svi proizvedeni u Nemačkoj! Fale Boga mi tu automobili koji bi isprašili ovu družinu!
Honda R, Julietta veloce, Hundai N... Ovo je sve samo ne ispit najboljeg.

Toxic_PR

pre 5 godina

Audi sigurno ima preko 330 konijca, uvek pisu manje konja i 0-100kmh duze nego sto je realno. zasto nisu ubacili sve automobile u rolling-road da mere konacnu snagu? Bilo bi dobar info, a za Audi bravo.

srbin

pre 5 godina

hhahah po cemu je fokus model van evrope kad se unazad 40godina ford modeli prave u Kelnu u Nemackoj mislim sta reci ko sve nece pisati o automobilima ...

neca

pre 5 godina

Sve je ovo namestaljka! Kako je moguće da fokus koji ima 50hp vise ubrzava sporije od golfa i audija?
(stiven, 18. mart 2019 20:43)
ima manuelni menjac sa 6 brzina dok ovi imaju automatske sa 7

ilija cvorovic

pre 5 godina

Sve je ovo namestaljka! Kako je moguće da fokus koji ima 50hp vise ubrzava sporije od golfa i audija?
(stiven, 18. mart 2019 20:43)

Druze ima malo i do transmisije ;-)

Toxic_PR

pre 5 godina

Audi sigurno ima preko 330 konijca, uvek pisu manje konja i 0-100kmh duze nego sto je realno. zasto nisu ubacili sve automobile u rolling-road da mere konacnu snagu? Bilo bi dobar info, a za Audi bravo.

Kamen

pre 5 godina

Svi proizvedeni u Nemačkoj! Fale Boga mi tu automobili koji bi isprašili ovu družinu!
Honda R, Julietta veloce, Hundai N... Ovo je sve samo ne ispit najboljeg.

LaleGator

pre 5 godina

Poslusajte malo dobro sta pricaju vozaci i cuce te da je audi s3 zapravo tjuniran
jer nema sanse da bude onoliko brzi od golfa jer u fabrivkim verzijama obojca imaju iste motote prenos i pogon.

Ovaj S3 je tjuniran

neca

pre 5 godina

Uporedjivanje M modela sa S modelom audija a ne RS3 vs M keca. Stvarno glupo
(Dezon, 18. mart 2019 20:08)
M modeli sa tri broja iza su u klasi sa S modelima Audija, "pravi" M modeli sa jednom cifrom iza su u klasi sa RS

ernesto che

pre 5 godina

Cudi me bas, na balkanu se prica da je audi samo skuplji vw!! Kad ono, kad malo nmbolje pogledas, bokje ubrzanje bolja izolacija kabine, bolji materijali i zavrsna obrada i udobniji , bice da nije isto.

Срећко Несрећа

pre 5 godina

Фан сам и власник плаво-белог пропелера али хоће ли доћи дан да бмв некога узме на убрзање. Само да се не вадимо на стабилност у кривинама, јер једно не искључује друго,нужно.

pex

pre 5 godina

Meni je ovo totalno sumnjivo jer nikada nisam video ovakav raspored. Nije me mrzlo da pregledam drag race istih modela,samo jedan vs drugi da vidim jel se dobija isto. Najvise mi je bilo cudno da je fokus najsporiji,sporiji i od golfa. prvi video koji sam nasao kaze da nije tako, cak ni blizu :https://www.youtube.com/watch?v=US63FbxydQ4 Sad cu pretraziti i ostale.

grabs popcorn

pre 5 godina

Ko zapravo gleda ove videe kad kupuje ovakve automobile? Jel ubrzanje presudno? Hoće li da se trkaju od semafora do semafora? Totalno debilni koncept za zabavu botova marki.

Nemanja NY

pre 5 godina

Ko odgleda do kraja videce da je naravno pravi pobednik BMW 3.0 V6 sa 335 KS..sto je i ocekivano...
(C i n i k, 18. mart 2019 21:51)
BMW ima i6 motor redno postavljeni cilindri a ne u V rasporedu.

Nemanja

pre 5 godina

@ Uporedjivanje M modela sa S modelom audija a ne RS3 vs M keca. Stvarno glupo
(Dezon, 18. mart 2019 20:08)

U pitanju je BMW M140i. Dakle ne M1 (koji trenutno ne postoji) nego 140i sa M doradom. Takodje i Mercedes, i on ce izbaciti A45. Zato je krajnje uporedivo, bar sto se tice ovih fabrika...

Metropola

pre 5 godina

Cudi me bas, na balkanu se prica da je audi samo skuplji vw!! Kad ono, kad malo nmbolje pogledas, bokje ubrzanje bolja izolacija kabine, bolji materijali i zavrsna obrada i udobniji , bice da nije isto.
(ernesto che, 18. mart 2019 22:43)... Audi i jeste skuplji vw jer ga pravi vw i kosta vise od golfa! Ali za to vise, dobijes i sve sto si nabrojao! Jasno kao dan. Isto ko i razlika izmedju osnovnog golfa i gti gtd ili r, nebo i zemlja! A rezultati golfa su ocekivani, u svakom testu je sredina, nikad prvi nikad poslednji! To vam je golf.

boki

pre 5 godina

Sve je ovo namestaljka! Kako je moguće da fokus koji ima 50hp vise ubrzava sporije od golfa i audija?
(stiven, 18. mart 2019 20:43)
@stiven
Transmisija ja jako bitna, kako prenosi snagu na tockove kao i pogon sa li je 4x4
Imate pregrst automobila sa visokom snagom ali jako losim menjacima, tu npr. Lancia dizel sa 190ks koja ima losije ubrzanje i performanse od Golfa sa 140ks dizel, ista situacija i sa Fiat 1.6mjtd znatno bolje performanse Tdi 1.6 105 ks. Menjac je jako jako bitan.

scorpio

pre 5 godina

s3 vozi vlasnik, a ostale voze ovi zajebanti... fokusa kao da salta moja baba, a start imao odlican... i ostali rezultati su upitni ali ovo je samo zezanje...

Stribor

pre 5 godina

Smiješno mi ovo vaše pisanje posjedujem bmw 140i i u papirima piše 340 konja a skoro svaki testirani motor varira na gore moj ima na testu 377 bez išta da sam mijenjao.

Vlada

pre 5 godina

Al se lozite kao sabani neki najgori. Drag trka ima neku merodavnost? Da li je neki automobil brzi od drugog za 0.1 sekundu na cetvrt milje je bitno kako? Ima logike da se prica o kvalitetu izrade, izgledu, udobnosti, upravljivosti i takve stvari da se uporedjuju.

asd

pre 5 godina

BMW ispada. Zašto da kupujem 3.000 kubika kad mogu 2.000 kubika. Nema potrebe za drastično većim registracijama.
(F, 18. mart 2019 20:58)

Prvo probaj pa onda komentarisi :)

C i n i k

pre 5 godina

Bmw razocarao ocekivao sam da ih oduva.
(Prosjecni_seljacina, 18. mart 2019 19:56)

Pa nisi gledao video do kraja,pobednik jeste Bmw V6 i to ubedljivo ali 1.deo snimka je reterdinjo show...pustili Audi da kao pobedi...
Oni su i inace poznati po ovako glupim video prilozima,gde i kako i koji od njih da bude brzi od V6 Bmw sa 335 KS i 500 Nm?
To je ko formula a ne serijski auto..

Dux

pre 5 godina

Hahaha, uvek sam govorio da je u ovoj konkurenciji Audi S3, najbolji auto, po izgledu a izgleda i po performansama. Odvalio je i Mercedes i BMW-bruka! Steta za Ford i Golf ali na kraju dana, Audi S3 je neprikosnoven sportski hatch!

kako da ne

pre 5 godina

@ilija cvorovic
O cemu ti? Pa i menjac kod Focusa je vrhunski. Nije to samo do menjaca, vec ceo sklop motor-menjac igra veliku ulogu. Mozes da imas zver od menjaca, ali los motor i dzabe bi ti menjac i obrnuto. Jos nesto, na svakoj drugoj drag race Focus RS ostavi iza sebe ovog Golfa. Ali na svakoj. Ovo je prvi klip da je Golf brzi. Mozda los vozac, mozda dobar ali nije odvozio kako treba. Mozda namerno prave prema ubedjenjima. Ko zna. Focus R je i ime i vrhunska masina da bi ga neko slabiji tek tako pobedio.

kako da ne

pre 5 godina

@ernesto che
Pa i jeste Audi do A6 skuplji VW. Cak im je i stariji A8 bio na Fetonu. Onda Q5, Q3, Tiguan, T-Roc. Sve ti je tu Audi samo luksuzniji sa boljim zavrsnom obradom. Nema nista ni lose tu zadnjih godina kada gledaju da ustede. Ne rade oni to onako, vec zbog ustede. Zato kod jednih i drugih imate iste motore, menjace, tj ispod lima su isto. Drukcija sminka. Zato Audi parira Mercedesu i Bmw-u samo do srednje klase. Posle toga imaju smesnu prodaju sa A6 i A7 i A8 protiv konkurenata iz Bmw i Merca. Npr S klasa se prodaje godisnje 3 puta vise nego A8. Na nekim trzistima i 5-6 puta vise. A6 malo pridje Bmw 5 i E klasi jedino kada je on skroz nov model, a ovi vec zastareli. Isti primer ranije ML i X5 protiv Q7. Prodaju se duplo i vise od toga. Zivim na zapadu i S klasu mozes vidjati svakodnevno, dok A8’nekada prodje po par dana da ne vidis.

M

pre 5 godina

@boki, a koji to Golf sa 140 KS ubrzava bolje od Lancie Delte sa 190 KS? Ako moze link? Zvanicni podaci te demantuju. Jedini dizel Golf koji je brzi od 0 do 100 je GTD sedmica. A i to je samo zato sto je Delta mapirana u prvoj i drugoj brzini tako da motor ne oslobadja maksimalni moment, a u cilju duzeg zivotnog veka menjaca. Od trece je vec brza, dakle na brzinama preko 100 km/h. Ovo pricam iz licnog iskustva, jer sam je vozio godinama, cak je i cipovao na blizu 250 KS i pritom 'oslobodio' sav potencijal u 1. i 2. brzini. Inace, ovo je i odgovor za sve koji se pitaju kako je Audi brzi od Golfa sa istim motorom i menjacem. To sto imaju istu maksimalnu snagu i maksimalni moment, ne znaci da imaju i istu mehanicku karakteristiku, tj. krivu momenta u zavisnosti od brzine. Dakle, najverovatnije je da je moment kod Audia bolje 'rasporedjen', odnosno duze se zadrzava blizu maksimalne vrednosti. Naravno, i menjac i 4x4 pogon znacajno uticu na ubrzanje od nule, ali najvise launch control. To je najefikasniji nacin za sprecavanje proklizavanja pri startu, ali ostavlja nezeljene posledice na automatski menjac.

Srećko Nesreća

pre 5 godina

Bmw razocarao ocekivao sam da ih oduva.
(Prosjecni_seljacina, 18. mart 2019 19:56)

Pa nisi gledao video do kraja,pobednik jeste Bmw V6 i to ubedljivo ali 1.deo snimka je reterdinjo show...pustili Audi da kao pobedi...
Oni su i inace poznati po ovako glupim video prilozima,gde i kako i koji od njih da bude brzi od V6 Bmw sa 335 KS i 500 Nm?
To je ko formula a ne serijski auto..

Nije valjda da su se ogrešili sa v6 pod haubom, sumnjam.

kako da ne

pre 5 godina

@Ciga
Imao je Citroen sportske modele. Npr VTS, medjutim oni su ipak brend koji ide u drugom smeru, tj ka udobnosti i ostalom. To da Citroen zna da pravi brze automobile govori Reli. Ko dominira Relijem? Vw je upao ogromnim budzetom i par godina kao nesto i nema ih. Citroen je zapravo kroz istoriju mnogo resenja u putnicka vozila doneo upravo iz Relija. Evo npr najnovije hidroaktiv ogibljenje su bas najvise testirali u Reliju. Takvo resenje imaju samo oni i niko vise. Govorim o najnovijem koje imate u novom C5 aircross za koji kazu da ima udobnost Rolsa, a ne kod prethodnog C5 limuzine. Imali su kroz istoriju neke sportske modele ali su oni uvek povezivali sportski sa udobnosću. Francuzi kao Francuzi ne idu previse u neke stvari gde nema neke prodaje, a ima velikih troskova. To su upravo ovakvi hatch automobili nagruvani snagom, troskovi solidni, ali prodaja i nije na nekom nivou jer opet Golf se prodaje do 2.0 dizel u 95% slucajeva, isto A3 i isto ostali. To se pravi da se pokaze jacina brenda i nista vise. Kao sto Audi npr radi sa R8, time podizu brend kao brend na veci nivo iako gube dosta para. Ali nemci su kraljevi marketinga i gubljenja para :) Ovamo trose na skupe modele, a na drugoj strani varaju sa emisijom CO2, pa ce svakako da prate milijarde :) Od ovih ovde bih ja izabravio Focus, ima nekako ‘dušu’. Golf R sam i vozio, vrhunski i brz auto, ali Golf. Nekako je Vw, klasican. Nema tu neke emocije. Sto se Merca tice pre bih uzeo E klasu nego ovaj Megane-A klasu.

Zola

pre 5 godina

@Srećko Nesreća, redni sestak je u pitanju a ne V. U nekoj svakodnevnoj upotrebi dosta je manje bitno kako auto ubrzava od 0-60 jer su kola uglavnom u saobracaju u pokretu. Dosta su vaznija medju ubrzanja. Greota sto nema honde a bilo je jos mesta na stazi.

srb

pre 5 godina

kako ste zakljucili da je bmv pobednik? Gledao sam ovaj drag race pre par dana i ne vidim kako je bmw odneo pobedu, potpuno je podbacio mada i jedini nije imao pogon na sva 4 tocka. S3 izduvni sistem nije stock, onakav zvuk pa ono je strasno

Kamen

pre 5 godina

Svi proizvedeni u Nemačkoj! Fale Boga mi tu automobili koji bi isprašili ovu družinu!
Honda R, Julietta veloce, Hundai N... Ovo je sve samo ne ispit najboljeg.

Dux

pre 5 godina

Hahaha, uvek sam govorio da je u ovoj konkurenciji Audi S3, najbolji auto, po izgledu a izgleda i po performansama. Odvalio je i Mercedes i BMW-bruka! Steta za Ford i Golf ali na kraju dana, Audi S3 je neprikosnoven sportski hatch!

C i n i k

pre 5 godina

Bmw razocarao ocekivao sam da ih oduva.
(Prosjecni_seljacina, 18. mart 2019 19:56)

Pa nisi gledao video do kraja,pobednik jeste Bmw V6 i to ubedljivo ali 1.deo snimka je reterdinjo show...pustili Audi da kao pobedi...
Oni su i inace poznati po ovako glupim video prilozima,gde i kako i koji od njih da bude brzi od V6 Bmw sa 335 KS i 500 Nm?
To je ko formula a ne serijski auto..

LaleGator

pre 5 godina

Poslusajte malo dobro sta pricaju vozaci i cuce te da je audi s3 zapravo tjuniran
jer nema sanse da bude onoliko brzi od golfa jer u fabrivkim verzijama obojca imaju iste motote prenos i pogon.

Ovaj S3 je tjuniran

Srećko Nesreća

pre 5 godina

Bmw razocarao ocekivao sam da ih oduva.
(Prosjecni_seljacina, 18. mart 2019 19:56)

Pa nisi gledao video do kraja,pobednik jeste Bmw V6 i to ubedljivo ali 1.deo snimka je reterdinjo show...pustili Audi da kao pobedi...
Oni su i inace poznati po ovako glupim video prilozima,gde i kako i koji od njih da bude brzi od V6 Bmw sa 335 KS i 500 Nm?
To je ko formula a ne serijski auto..

Nije valjda da su se ogrešili sa v6 pod haubom, sumnjam.

Stribor

pre 5 godina

Smiješno mi ovo vaše pisanje posjedujem bmw 140i i u papirima piše 340 konja a skoro svaki testirani motor varira na gore moj ima na testu 377 bez išta da sam mijenjao.

Срећко Несрећа

pre 5 godina

Фан сам и власник плаво-белог пропелера али хоће ли доћи дан да бмв некога узме на убрзање. Само да се не вадимо на стабилност у кривинама, јер једно не искључује друго,нужно.

Toxic_PR

pre 5 godina

Audi sigurno ima preko 330 konijca, uvek pisu manje konja i 0-100kmh duze nego sto je realno. zasto nisu ubacili sve automobile u rolling-road da mere konacnu snagu? Bilo bi dobar info, a za Audi bravo.

ilija cvorovic

pre 5 godina

Sve je ovo namestaljka! Kako je moguće da fokus koji ima 50hp vise ubrzava sporije od golfa i audija?
(stiven, 18. mart 2019 20:43)

Druze ima malo i do transmisije ;-)

grabs popcorn

pre 5 godina

Ko zapravo gleda ove videe kad kupuje ovakve automobile? Jel ubrzanje presudno? Hoće li da se trkaju od semafora do semafora? Totalno debilni koncept za zabavu botova marki.

kako da ne

pre 5 godina

@ernesto che
Pa i jeste Audi do A6 skuplji VW. Cak im je i stariji A8 bio na Fetonu. Onda Q5, Q3, Tiguan, T-Roc. Sve ti je tu Audi samo luksuzniji sa boljim zavrsnom obradom. Nema nista ni lose tu zadnjih godina kada gledaju da ustede. Ne rade oni to onako, vec zbog ustede. Zato kod jednih i drugih imate iste motore, menjace, tj ispod lima su isto. Drukcija sminka. Zato Audi parira Mercedesu i Bmw-u samo do srednje klase. Posle toga imaju smesnu prodaju sa A6 i A7 i A8 protiv konkurenata iz Bmw i Merca. Npr S klasa se prodaje godisnje 3 puta vise nego A8. Na nekim trzistima i 5-6 puta vise. A6 malo pridje Bmw 5 i E klasi jedino kada je on skroz nov model, a ovi vec zastareli. Isti primer ranije ML i X5 protiv Q7. Prodaju se duplo i vise od toga. Zivim na zapadu i S klasu mozes vidjati svakodnevno, dok A8’nekada prodje po par dana da ne vidis.

srbin

pre 5 godina

hhahah po cemu je fokus model van evrope kad se unazad 40godina ford modeli prave u Kelnu u Nemackoj mislim sta reci ko sve nece pisati o automobilima ...

pex

pre 5 godina

Meni je ovo totalno sumnjivo jer nikada nisam video ovakav raspored. Nije me mrzlo da pregledam drag race istih modela,samo jedan vs drugi da vidim jel se dobija isto. Najvise mi je bilo cudno da je fokus najsporiji,sporiji i od golfa. prvi video koji sam nasao kaze da nije tako, cak ni blizu :https://www.youtube.com/watch?v=US63FbxydQ4 Sad cu pretraziti i ostale.

M

pre 5 godina

@boki, a koji to Golf sa 140 KS ubrzava bolje od Lancie Delte sa 190 KS? Ako moze link? Zvanicni podaci te demantuju. Jedini dizel Golf koji je brzi od 0 do 100 je GTD sedmica. A i to je samo zato sto je Delta mapirana u prvoj i drugoj brzini tako da motor ne oslobadja maksimalni moment, a u cilju duzeg zivotnog veka menjaca. Od trece je vec brza, dakle na brzinama preko 100 km/h. Ovo pricam iz licnog iskustva, jer sam je vozio godinama, cak je i cipovao na blizu 250 KS i pritom 'oslobodio' sav potencijal u 1. i 2. brzini. Inace, ovo je i odgovor za sve koji se pitaju kako je Audi brzi od Golfa sa istim motorom i menjacem. To sto imaju istu maksimalnu snagu i maksimalni moment, ne znaci da imaju i istu mehanicku karakteristiku, tj. krivu momenta u zavisnosti od brzine. Dakle, najverovatnije je da je moment kod Audia bolje 'rasporedjen', odnosno duze se zadrzava blizu maksimalne vrednosti. Naravno, i menjac i 4x4 pogon znacajno uticu na ubrzanje od nule, ali najvise launch control. To je najefikasniji nacin za sprecavanje proklizavanja pri startu, ali ostavlja nezeljene posledice na automatski menjac.

kako da ne

pre 5 godina

@Ciga
Imao je Citroen sportske modele. Npr VTS, medjutim oni su ipak brend koji ide u drugom smeru, tj ka udobnosti i ostalom. To da Citroen zna da pravi brze automobile govori Reli. Ko dominira Relijem? Vw je upao ogromnim budzetom i par godina kao nesto i nema ih. Citroen je zapravo kroz istoriju mnogo resenja u putnicka vozila doneo upravo iz Relija. Evo npr najnovije hidroaktiv ogibljenje su bas najvise testirali u Reliju. Takvo resenje imaju samo oni i niko vise. Govorim o najnovijem koje imate u novom C5 aircross za koji kazu da ima udobnost Rolsa, a ne kod prethodnog C5 limuzine. Imali su kroz istoriju neke sportske modele ali su oni uvek povezivali sportski sa udobnosću. Francuzi kao Francuzi ne idu previse u neke stvari gde nema neke prodaje, a ima velikih troskova. To su upravo ovakvi hatch automobili nagruvani snagom, troskovi solidni, ali prodaja i nije na nekom nivou jer opet Golf se prodaje do 2.0 dizel u 95% slucajeva, isto A3 i isto ostali. To se pravi da se pokaze jacina brenda i nista vise. Kao sto Audi npr radi sa R8, time podizu brend kao brend na veci nivo iako gube dosta para. Ali nemci su kraljevi marketinga i gubljenja para :) Ovamo trose na skupe modele, a na drugoj strani varaju sa emisijom CO2, pa ce svakako da prate milijarde :) Od ovih ovde bih ja izabravio Focus, ima nekako ‘dušu’. Golf R sam i vozio, vrhunski i brz auto, ali Golf. Nekako je Vw, klasican. Nema tu neke emocije. Sto se Merca tice pre bih uzeo E klasu nego ovaj Megane-A klasu.

ernesto che

pre 5 godina

Cudi me bas, na balkanu se prica da je audi samo skuplji vw!! Kad ono, kad malo nmbolje pogledas, bokje ubrzanje bolja izolacija kabine, bolji materijali i zavrsna obrada i udobniji , bice da nije isto.

kako da ne

pre 5 godina

@ilija cvorovic
O cemu ti? Pa i menjac kod Focusa je vrhunski. Nije to samo do menjaca, vec ceo sklop motor-menjac igra veliku ulogu. Mozes da imas zver od menjaca, ali los motor i dzabe bi ti menjac i obrnuto. Jos nesto, na svakoj drugoj drag race Focus RS ostavi iza sebe ovog Golfa. Ali na svakoj. Ovo je prvi klip da je Golf brzi. Mozda los vozac, mozda dobar ali nije odvozio kako treba. Mozda namerno prave prema ubedjenjima. Ko zna. Focus R je i ime i vrhunska masina da bi ga neko slabiji tek tako pobedio.

srb

pre 5 godina

kako ste zakljucili da je bmv pobednik? Gledao sam ovaj drag race pre par dana i ne vidim kako je bmw odneo pobedu, potpuno je podbacio mada i jedini nije imao pogon na sva 4 tocka. S3 izduvni sistem nije stock, onakav zvuk pa ono je strasno

boki

pre 5 godina

Sve je ovo namestaljka! Kako je moguće da fokus koji ima 50hp vise ubrzava sporije od golfa i audija?
(stiven, 18. mart 2019 20:43)
@stiven
Transmisija ja jako bitna, kako prenosi snagu na tockove kao i pogon sa li je 4x4
Imate pregrst automobila sa visokom snagom ali jako losim menjacima, tu npr. Lancia dizel sa 190ks koja ima losije ubrzanje i performanse od Golfa sa 140ks dizel, ista situacija i sa Fiat 1.6mjtd znatno bolje performanse Tdi 1.6 105 ks. Menjac je jako jako bitan.

asd

pre 5 godina

BMW ispada. Zašto da kupujem 3.000 kubika kad mogu 2.000 kubika. Nema potrebe za drastično većim registracijama.
(F, 18. mart 2019 20:58)

Prvo probaj pa onda komentarisi :)

Nemanja

pre 5 godina

@ Uporedjivanje M modela sa S modelom audija a ne RS3 vs M keca. Stvarno glupo
(Dezon, 18. mart 2019 20:08)

U pitanju je BMW M140i. Dakle ne M1 (koji trenutno ne postoji) nego 140i sa M doradom. Takodje i Mercedes, i on ce izbaciti A45. Zato je krajnje uporedivo, bar sto se tice ovih fabrika...

scorpio

pre 5 godina

s3 vozi vlasnik, a ostale voze ovi zajebanti... fokusa kao da salta moja baba, a start imao odlican... i ostali rezultati su upitni ali ovo je samo zezanje...

neca

pre 5 godina

Uporedjivanje M modela sa S modelom audija a ne RS3 vs M keca. Stvarno glupo
(Dezon, 18. mart 2019 20:08)
M modeli sa tri broja iza su u klasi sa S modelima Audija, "pravi" M modeli sa jednom cifrom iza su u klasi sa RS

Metropola

pre 5 godina

Cudi me bas, na balkanu se prica da je audi samo skuplji vw!! Kad ono, kad malo nmbolje pogledas, bokje ubrzanje bolja izolacija kabine, bolji materijali i zavrsna obrada i udobniji , bice da nije isto.
(ernesto che, 18. mart 2019 22:43)... Audi i jeste skuplji vw jer ga pravi vw i kosta vise od golfa! Ali za to vise, dobijes i sve sto si nabrojao! Jasno kao dan. Isto ko i razlika izmedju osnovnog golfa i gti gtd ili r, nebo i zemlja! A rezultati golfa su ocekivani, u svakom testu je sredina, nikad prvi nikad poslednji! To vam je golf.

neca

pre 5 godina

Sve je ovo namestaljka! Kako je moguće da fokus koji ima 50hp vise ubrzava sporije od golfa i audija?
(stiven, 18. mart 2019 20:43)
ima manuelni menjac sa 6 brzina dok ovi imaju automatske sa 7

Vlada

pre 5 godina

Al se lozite kao sabani neki najgori. Drag trka ima neku merodavnost? Da li je neki automobil brzi od drugog za 0.1 sekundu na cetvrt milje je bitno kako? Ima logike da se prica o kvalitetu izrade, izgledu, udobnosti, upravljivosti i takve stvari da se uporedjuju.

Nemanja NY

pre 5 godina

Ko odgleda do kraja videce da je naravno pravi pobednik BMW 3.0 V6 sa 335 KS..sto je i ocekivano...
(C i n i k, 18. mart 2019 21:51)
BMW ima i6 motor redno postavljeni cilindri a ne u V rasporedu.

Zola

pre 5 godina

@Srećko Nesreća, redni sestak je u pitanju a ne V. U nekoj svakodnevnoj upotrebi dosta je manje bitno kako auto ubrzava od 0-60 jer su kola uglavnom u saobracaju u pokretu. Dosta su vaznija medju ubrzanja. Greota sto nema honde a bilo je jos mesta na stazi.