Nedelja, 17.03.2019.

14:00

Kia i Mercedes došli do sličnog rešenja – koje vam se više sviđa? FOTO

Izvor: B92

Kia i Mercedes došli do sliènog rešenja – koje vam se više sviða? FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

83 Komentari

Sortiraj po:

Strucnjak

pre 5 godina

Mercedes je bolji moze biti da ce trajati duze nego KIA ali i ne mora da znaci. To nije toliko vazno posto je mercedes dvostruko skuplji. Nisam siguran da je bas toliko bolji i da ce se voziti dvostruko duze bez ozbiljnog servisiranja. Stvar licne odluke, zelja i finansija.

Knjigoslav

pre 5 godina

Opušteno Proceed i cena i kvalitet, a ako te drmaju kompleksi staviš mečkinu značku na haubu i ključ, šta znaju kaurave sa splavova. Ojsa.

Digitalni miš

pre 5 godina

Ovaj Mercedes ne bih uzeo ni džabe da mi ga daju. Razlog - enterijer! Ne znan za brend koji ima ružniji enterijer od Mercedesa trenutno.

Papageno

pre 5 godina

Ne sviđa mi se nijedan zato što ne volim taj shooting brake (ili na sprskom, "pola riba, pola devojka") oblik karoserije i nikad ne bih kupio takav auto, bez obzira na marku.

Ja volim kad je auto kao u staro vreme, ili 100% kupe, ili 100% karavan. Svaki ima svoju nespornu lepotu, ali to su vozila za toliko različite namene da nijedan pokušaj kombinovanja ta dva jednostavno ne može biti uspešan!

Ako nešto može, to ne znači i da treba.

pljuc,pljuc

pre 5 godina

@ godzilla

mercedes se oprostio s kvalitetom jos davnih godina,recimo negde oko 95' sa modelom W210,u odosu na W124 prvi su bili jos tu i tamo ali vec redizajn model bese sve samo ne mercedes sto se tice mnogo cega

Zoran R. Bulatovic

pre 5 godina

Imam PROCEED 2013. godiste. Predivan automobil. Snazno sam se trudio da mi se dopadne novi PROCEED, ali...
Moguce, kada ga vidimo uzivo...

asd

pre 5 godina

ko sme da se kladi da ce kia trajati duze i da ce imati manje kvarova?
(rumenige, 17. mart 2019 21:21)

Druze da li si stvarno ozbiljan ? Meni je jasno da svaki cigo svoga konja hvala ali ono.... Da si rekao za dizajn, da covek nista ne kaze, mercedes sa ovim dizajnom je promasaj bar za mene, ali pricas o stvarima koje nisu ni slicne...
Na ulici danas mozes videti mercedes sve od novog pa do starog vise od 40 godina, koji se vozi regularno, Kiu jedino vidim novu, ove vec od 15ak godina su otisle pod presu...

miki

pre 5 godina

meni je prednji deo mečke lepši, kia mi je bolje rešena pozadi. na ulici bi ih tesko razlikovao ako se gleda s boka.

u sustini, ne svidjaju mi se ove "shooting brake" karoserije, kao neuspeli kompromis izmedju karavana i nekog kupea ili čega već. ili pravi karavan, ili kupe, kompromis mi nije baš ok ideja. ne može i trke i prevoz lubenica.

slazem se sa mnogima da je plastika u MB stvarno losija nego kod starijih modela, ima neki ruzan supalj zvuk. voio sam a klasu i c klasu staru 6 godina nekih 1000 km, oba dizel.

mislim da korejanci idu brzim koracima napred, nemci mnogo truda treba da unesu u rad da bi bili i dalje primer.

Bmw

pre 5 godina

Ал нападају у Мерцедесу медузе ( отвори вентилације )и онај таблет. Шокови!

godzilla

pre 5 godina

@Aleksandar ti decko ocigledno nisi seo u novije generacije Mercedesa, kada pricas o kvalitetu plastike i slicno. Kao prvo Ovaj model CLA, je zasnovan na mehanickoj platformi A klase. Samim tim je identican unutra, a spolja se razilkuje samo po obliku karoserije. Plastika u svim modelima zasnovanim na A klasi, CLA, GLA i ovaj je katastrofalna. Sramota je da jedan Mercedes to gura kao premium model. Nista bolja nije ni C klasa, da budemo iskreni. Za sve sto se uhvatite, dodirnete deluje toliko jeftino i krckavo, suplje prakticno, da je to neopisivo. Apsolutno je neuporedivo sa starijim modelima Mercedesa. Pritom ona piano crna boja plastike je ocajna, ja ne shvatam ko moze da plati 25/30 i vise hiljada evra za te automobile. Ono je vredjanje zdrave inteligencije, ali bitno da je na haubi znak Mercedesa izgleda. Kolege sa kojima radim u Nemackoj u Štutgartu gde je Mercedes broj jedan i ponos grada, dele isto misljenje. Mahom su svi zaljubljenici u Mercedes, ali su razocarani kako je kvalitet opao u odnosu na ranije. Ako mislis da te neko laze, lepo se pokupi, sedni u auto, autobus i otidji do salona Mercedesa i kreni redom, opopaj sve, od kvaka, zvuka zatvaranja vrata, dugmica, naslona za ruke, malo isprobaj pa ces se i sam uveriti. Nemojmo uporedjivati starije Mercedese sa ovim, jer je to nebo i zemlja.

nn

pre 5 godina

Stvar ukusa jer iako siluete jako lice i iako oba auta sugerisu da su u stanju bas da povuku, razlicita je poruka. Mercedes ima smirenije, mekanije i fluidnije linije koje nekako vise odgovaraju tradicionalnom pojmu velikog porodicnog automobila. Kia izgleda dosta agresivnije, otresitije.

kiki ns

pre 5 godina

Nikad nisam bio ljubitelj automobila tzv. šutingbrejk.
Kada sam pre par godina na sajmu u BG, video prvi put Mecu, sigurno se neko seća, bio je u beloj boji, šutingbrejk, pegla mi krenula.
A od ovoga žutog, žuč će da mi proradi.
Isto važi i za BMW i one njihove GT varijante.
Ja sam pobornik neke starije škole dizajna, klasičnije...
Ili je limuzina ili karavan ...
Teško to ide 2 u 1.
Nije to Nesa kafa.
A kad smo već kod ovakvog oblika automobila, jedan od najlepših primeraka mi je Hjundai I 40 u karavan varijanti.
Meni je lep ko slika.
Ovo je moje mišljenje i ukus.
Verujem da ima i suprotnih.

srb

pre 5 godina

lepsa kia spolja, unutra merc lagano bolji...doduse tome je u mnogome zasluzna i razlika u ceni tako da, neverovatno ali istinito, kia, po mom misljenju, odnosi pobedu

мерак

pre 5 godina

Ај у 100 марке да вам дају да бирате изабрали би... Е, тај је и бољи и то доста :)

комша

pre 5 godina

Ма шта има да бирам који ми се више свиђа кад немам ни за Реноа старог 5 година.

aca

pre 5 godina

Znate sta kazu pravi poznavaoci automobila?Ako nemozes da kupis kralja(Mercedes)kupi kraljicu(Alfa Romeo).Samo balkan gleda koliko moze da se auto natovari i po mogucnosti da se popravlja cekicem i pakserom.

Batica

pre 5 godina

@Fan
Džabe pišeš,na žalost.Na ovim komentarima se mogu pročitati razni reklamni slogani,što je najgore izgleda da ljudi stvarno veruju u te gluposti iako nisu akcionari niti rade u automobilskoj industriji.Količina predrasuda (kako dobrih tako i loših) je stvarno najočiglednija u pričama o automobilima.Nikada nisam razumeo zašto je to tako kao što ne razumem vernost bilo kom brendu,život nije dovoljno dugačak da bi stalno vozio isto.

Marko G

pre 5 godina

@018 mislis siromasnog drustva, ako se nesto prodaje vise tebi znaci da je bolje. Odusevljen sam tvojim IQ. Drzacu se ja Audija jer mi je cale bogat

EU Citizen

pre 5 godina

@Fan
Ja se u osnovi slažem sa vama što se tiče brendova, ali, ispod marketinga uvek čuči i nešto realnosti, a ako pogledamo skorašnju istoriju ova dva brenda, naći ćemo neke elemente i da opravdamo stav vašeg sagovornika, iako daleko od toga da se ja sa njim slažem (nekada sam čak bio i izraziti fan Mercedes Benza, i jako mi je žao što poslednjih šest godina prosto nemam čemu da budem fan, jer mi se dizajn, za mene najvažniji element, nijednog modela uopšte ne sviđa :) ). Mercedes Benz je tradicionalni nemački premium brend, koji se nekada isticao pre svega dizajnom, udobnošću i kvalitetom, udoban je, doduše, još uvek, ali dizajn mu je, isto kao i nekim drugim evropskim premium brendovima, pre svega Poršeu i BMV-u, debelo nagrizla, da ne kažem poseljačila želja da se dopadne ne baš sofistikovanim kupcima sa novih tržišta nekadašnjeg trećeg sveta, koji, kako evropske socijalsitičke satrapije ekonomski stagniraju i tonu u električnim fantaznagorijama, postaju glavni motor potražnje, a što se tiče pouzdanosti i kvaliteta, daleko od toga da su krš (VW za moje standarde već jeste nepouzdana i precenjena kanta, ali to je čak najmanji od njegovih problema :) ) , ali japanski i korejski brendovi već skoro dve decenije u tom pogledu ostavljaju ne samo Mercedes, već apsolutno sve evropske brendove daleko iza i racionalni kupci su to već davno shvatili. S drjuge strane, Kia i Hyndai su krenuli kao niskobudžetni no-name brendovi koji su se probijali pre svega odličnim odnosom cena/kvalitet, iako su im modeli bili ružnjilavi do izrazito smešni, međutim, poslednjih godina, bez popuštanja kvaliteta, plene izrazito elegantnijim dizajnom zbog koga su angažovali par talentovanih i dokazanih Ervopljana i par izrazito poželjnih premium modela, pa makar i pod drugim, luksuznim brendom, pa polako počinju da stiču kul-faktor koji im je do sada nedostajao :)) Mislim da Mercedes još mnogo ne brinu (ali videćemo kakve će cene Mazdi i Leksusa da budu, i koliko će prodavati sada kada je potpisan sporazum o slobodnoj trgovini između EU i Japana, a gde Japanci idu danas Koreja će za šest-sedam godina), ali na mnogim tržištima u Evropi odavno stvaraju glavobolke VW-u, Fordu, Pežou, Renou ili Opelu.

Mali

pre 5 godina

Meni se ovaj koncept licno uopste ne dopada. U ovom izdanju ni KIA ni mercedes. U nekom drugom ako se moze mercedes a ako ne onda je i KIA sasvim u redu.

Fan

pre 5 godina

@PreleP
kazes da je stvar ukusa - apsolutno se slazem. Ali po kom osnovu je mercedes za seljacine? Jos ludje, po cemu je kia "prefinjen urbani brend"?!
Brend su realno samo asocijacije u glavama potrosaca. Ko se malo razume u marketing svestan je toga. Potrosaci vole bredove i samim tim ce im oprastati mane i velicati ih. Tako si i ti sklopio na osnovu ko zna cega da je kia prefinjeni urbani brend - sta god to znacilo. Znas, ima i onih koji u Lidlu kupe penu za brijanje, 50din jeftinije od "poznatih brendova" i o tome pricaju kako je to neverovatno racionalno i da se radi o top kozmetici. Kao i mnogi komentatori ovde o skodama, kiama i sl.

INTRO

pre 5 godina

Sve je to super, samo sto se karavan nekada kupovao zbog prostora, da strpam celu dnevnu sobu u njega ako treba, ovo su tkz lifestile automobili. Sve forma, nista funkcija.

Aleksandar

pre 5 godina

Na slikama su “vrlo slični” sto u stvarnosti nije ni blizu! Nije realno porediti Mercedes i Kiju. Neko je napisao da dolazi vreme Nisana i Kije... e moj dragi, Nisan nije ni blizu onome sto je nekada bio od kada ih je kupio Reno. Tako ni Kija nije blizu ni VW a kamoli Mercedesu. Na opstu zalost, trenutni trend je da svi prave vozila sa rokom upotrebe. Kao i sva tehnicka roba i vozila postaju potrosna roba! Jasno je da tu kvalitet nije na prvom mestu. Sam osecaj ugodnosti pri voznji jednog ili drugog vozila nije za porediti. Kvalitet plastike i ostalih materijala... pa i taj “prestiz” i reputacija Mercedesa... morali su ga zasluziti. Sigurno da postoji razlika. Mozda nije ogromna kao nekada, ali je i dalje velika. I svi Vi koji pistete da ne bi kupili... ma svi do jednog da ste u prilici kupili bi Mercedes. Bas da Vam poverujem da bi pre vozili Kiju nego Mercedes. Budimo realni.

miodrag

pre 5 godina

dizajn mercedesa je preslikan sa
prosle generacije, tako da je ovo malo poboljsana verzija. kija je malo kopirala kao i sto svi danas rade.
licno vozim mercedes zadnjih 10 godina i to mi je uvijek prvi izbor, ali ovaj cla mi se nikad nije svidjao.

C i n i k

pre 5 godina

Bukvalno nema razlike.
Nzn, sumnjiv mi Daimler,oni su 6 % u rukama kineza,svako bi reko KiA kopirala i setite se samo da je Daimler bezobrazno islopirao BMW X6 za svoj novi SUV pre mozda 3,4 godine,isto su ovako novine pisale da li je moguce..pa moguce je..vidite i sami kao sto je moguce da Daimler kupuje diesel motore od Renjola...

sijalica

pre 5 godina

Oba automobila su prakticna , a i ruzna tako da po mom skromnom misljenju ne bih uzeo ni jedan, ali eto za nijansu mi je ljepsi mercedes, mozda zbog tih sportskih linija :)

King Roger

pre 5 godina

Eto vam vazi Azijati.Nemaju oni najbolju tehnologiju jer nemaju razvojni period.Sto idu da dizajniraju u Evropu ako su najbolji.Nemci su zakon i tacka.

PreleP

pre 5 godina

Kia rastura. Prelep im je ovaj model! Sa druge strane merceds mi se nikad nije svidjao, nijedan njihov model. Stvar ukusa. Kia je prefinjen urban brend, dok je mercedes za seljacine. To je utisak koji ta dva proizvodjaca ostavljaju i to bukvalno bitise kao takvo.

Bob

pre 5 godina

srbi postanite deo modernog drustva. najprodavaniji automobili zadnjih godina su nissan, kia i slicno. ostavite vw, audi i slicne na miru jer vreme golfa dvojke je odavno proslo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (018, 17. mart 2019 14:21)

Srpsko poimanje modernizacije - zamenis marku automobila...

dve srbije

pre 5 godina

kia vam izgleda bolje zato sto su iskoristili sve detalje sa raznih premijuma koji vam se dopadaju pa vas podsvesno podsecaju na njih .Ne bih rekao da je kia los automobil ali nije bas za poredjenje sa meckom

Miloš

pre 5 godina

Glavni problem je šta ova KIA košta više no Octavia, Passat, Toyota Camry, RAV4, Honda HR-V, Ford Mondeo... da ne nabrajam. Neće ići!

dottore

pre 5 godina

'Ladno KIA deluje stilski kompaktnije, ujednačenije, a kada u celu priču uvedemo i cenu, gde za cenu Merca uzmeš dve KIA-e, plus, enterijer.... Klasika kod KIA-e i televizori kod Mečke.... Meni ne bi bila dilema

Senka zaborava

pre 5 godina

Automobili sve više idu ka tome da postanu bezlične kopije jedni drugih. Juče gledam KIA Ceed sa strane. Da nije pisaolo KIA na felnama nikad ne bih provalio koja je marka. Ličio mi je na bar 5 različitih modela.

018

pre 5 godina

srbi postanite deo modernog drustva. najprodavaniji automobili zadnjih godina su nissan, kia i slicno. ostavite vw, audi i slicne na miru jer vreme golfa dvojke je odavno proslo.

dottore

pre 5 godina

'Ladno KIA deluje stilski kompaktnije, ujednačenije, a kada u celu priču uvedemo i cenu, gde za cenu Merca uzmeš dve KIA-e, plus, enterijer.... Klasika kod KIA-e i televizori kod Mečke.... Meni ne bi bila dilema

Senka zaborava

pre 5 godina

Automobili sve više idu ka tome da postanu bezlične kopije jedni drugih. Juče gledam KIA Ceed sa strane. Da nije pisaolo KIA na felnama nikad ne bih provalio koja je marka. Ličio mi je na bar 5 različitih modela.

PreleP

pre 5 godina

Kia rastura. Prelep im je ovaj model! Sa druge strane merceds mi se nikad nije svidjao, nijedan njihov model. Stvar ukusa. Kia je prefinjen urban brend, dok je mercedes za seljacine. To je utisak koji ta dva proizvodjaca ostavljaju i to bukvalno bitise kao takvo.

Aleksandar

pre 5 godina

Na slikama su “vrlo slični” sto u stvarnosti nije ni blizu! Nije realno porediti Mercedes i Kiju. Neko je napisao da dolazi vreme Nisana i Kije... e moj dragi, Nisan nije ni blizu onome sto je nekada bio od kada ih je kupio Reno. Tako ni Kija nije blizu ni VW a kamoli Mercedesu. Na opstu zalost, trenutni trend je da svi prave vozila sa rokom upotrebe. Kao i sva tehnicka roba i vozila postaju potrosna roba! Jasno je da tu kvalitet nije na prvom mestu. Sam osecaj ugodnosti pri voznji jednog ili drugog vozila nije za porediti. Kvalitet plastike i ostalih materijala... pa i taj “prestiz” i reputacija Mercedesa... morali su ga zasluziti. Sigurno da postoji razlika. Mozda nije ogromna kao nekada, ali je i dalje velika. I svi Vi koji pistete da ne bi kupili... ma svi do jednog da ste u prilici kupili bi Mercedes. Bas da Vam poverujem da bi pre vozili Kiju nego Mercedes. Budimo realni.

018

pre 5 godina

srbi postanite deo modernog drustva. najprodavaniji automobili zadnjih godina su nissan, kia i slicno. ostavite vw, audi i slicne na miru jer vreme golfa dvojke je odavno proslo.

Fan

pre 5 godina

@PreleP
kazes da je stvar ukusa - apsolutno se slazem. Ali po kom osnovu je mercedes za seljacine? Jos ludje, po cemu je kia "prefinjen urbani brend"?!
Brend su realno samo asocijacije u glavama potrosaca. Ko se malo razume u marketing svestan je toga. Potrosaci vole bredove i samim tim ce im oprastati mane i velicati ih. Tako si i ti sklopio na osnovu ko zna cega da je kia prefinjeni urbani brend - sta god to znacilo. Znas, ima i onih koji u Lidlu kupe penu za brijanje, 50din jeftinije od "poznatih brendova" i o tome pricaju kako je to neverovatno racionalno i da se radi o top kozmetici. Kao i mnogi komentatori ovde o skodama, kiama i sl.

EU Citizen

pre 5 godina

@Fan
Ja se u osnovi slažem sa vama što se tiče brendova, ali, ispod marketinga uvek čuči i nešto realnosti, a ako pogledamo skorašnju istoriju ova dva brenda, naći ćemo neke elemente i da opravdamo stav vašeg sagovornika, iako daleko od toga da se ja sa njim slažem (nekada sam čak bio i izraziti fan Mercedes Benza, i jako mi je žao što poslednjih šest godina prosto nemam čemu da budem fan, jer mi se dizajn, za mene najvažniji element, nijednog modela uopšte ne sviđa :) ). Mercedes Benz je tradicionalni nemački premium brend, koji se nekada isticao pre svega dizajnom, udobnošću i kvalitetom, udoban je, doduše, još uvek, ali dizajn mu je, isto kao i nekim drugim evropskim premium brendovima, pre svega Poršeu i BMV-u, debelo nagrizla, da ne kažem poseljačila želja da se dopadne ne baš sofistikovanim kupcima sa novih tržišta nekadašnjeg trećeg sveta, koji, kako evropske socijalsitičke satrapije ekonomski stagniraju i tonu u električnim fantaznagorijama, postaju glavni motor potražnje, a što se tiče pouzdanosti i kvaliteta, daleko od toga da su krš (VW za moje standarde već jeste nepouzdana i precenjena kanta, ali to je čak najmanji od njegovih problema :) ) , ali japanski i korejski brendovi već skoro dve decenije u tom pogledu ostavljaju ne samo Mercedes, već apsolutno sve evropske brendove daleko iza i racionalni kupci su to već davno shvatili. S drjuge strane, Kia i Hyndai su krenuli kao niskobudžetni no-name brendovi koji su se probijali pre svega odličnim odnosom cena/kvalitet, iako su im modeli bili ružnjilavi do izrazito smešni, međutim, poslednjih godina, bez popuštanja kvaliteta, plene izrazito elegantnijim dizajnom zbog koga su angažovali par talentovanih i dokazanih Ervopljana i par izrazito poželjnih premium modela, pa makar i pod drugim, luksuznim brendom, pa polako počinju da stiču kul-faktor koji im je do sada nedostajao :)) Mislim da Mercedes još mnogo ne brinu (ali videćemo kakve će cene Mazdi i Leksusa da budu, i koliko će prodavati sada kada je potpisan sporazum o slobodnoj trgovini između EU i Japana, a gde Japanci idu danas Koreja će za šest-sedam godina), ali na mnogim tržištima u Evropi odavno stvaraju glavobolke VW-u, Fordu, Pežou, Renou ili Opelu.

INTRO

pre 5 godina

Sve je to super, samo sto se karavan nekada kupovao zbog prostora, da strpam celu dnevnu sobu u njega ako treba, ovo su tkz lifestile automobili. Sve forma, nista funkcija.

Bob

pre 5 godina

srbi postanite deo modernog drustva. najprodavaniji automobili zadnjih godina su nissan, kia i slicno. ostavite vw, audi i slicne na miru jer vreme golfa dvojke je odavno proslo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (018, 17. mart 2019 14:21)

Srpsko poimanje modernizacije - zamenis marku automobila...

godzilla

pre 5 godina

@Aleksandar ti decko ocigledno nisi seo u novije generacije Mercedesa, kada pricas o kvalitetu plastike i slicno. Kao prvo Ovaj model CLA, je zasnovan na mehanickoj platformi A klase. Samim tim je identican unutra, a spolja se razilkuje samo po obliku karoserije. Plastika u svim modelima zasnovanim na A klasi, CLA, GLA i ovaj je katastrofalna. Sramota je da jedan Mercedes to gura kao premium model. Nista bolja nije ni C klasa, da budemo iskreni. Za sve sto se uhvatite, dodirnete deluje toliko jeftino i krckavo, suplje prakticno, da je to neopisivo. Apsolutno je neuporedivo sa starijim modelima Mercedesa. Pritom ona piano crna boja plastike je ocajna, ja ne shvatam ko moze da plati 25/30 i vise hiljada evra za te automobile. Ono je vredjanje zdrave inteligencije, ali bitno da je na haubi znak Mercedesa izgleda. Kolege sa kojima radim u Nemackoj u Štutgartu gde je Mercedes broj jedan i ponos grada, dele isto misljenje. Mahom su svi zaljubljenici u Mercedes, ali su razocarani kako je kvalitet opao u odnosu na ranije. Ako mislis da te neko laze, lepo se pokupi, sedni u auto, autobus i otidji do salona Mercedesa i kreni redom, opopaj sve, od kvaka, zvuka zatvaranja vrata, dugmica, naslona za ruke, malo isprobaj pa ces se i sam uveriti. Nemojmo uporedjivati starije Mercedese sa ovim, jer je to nebo i zemlja.

Miloš

pre 5 godina

Glavni problem je šta ova KIA košta više no Octavia, Passat, Toyota Camry, RAV4, Honda HR-V, Ford Mondeo... da ne nabrajam. Neće ići!

sijalica

pre 5 godina

Oba automobila su prakticna , a i ruzna tako da po mom skromnom misljenju ne bih uzeo ni jedan, ali eto za nijansu mi je ljepsi mercedes, mozda zbog tih sportskih linija :)

Batica

pre 5 godina

@Fan
Džabe pišeš,na žalost.Na ovim komentarima se mogu pročitati razni reklamni slogani,što je najgore izgleda da ljudi stvarno veruju u te gluposti iako nisu akcionari niti rade u automobilskoj industriji.Količina predrasuda (kako dobrih tako i loših) je stvarno najočiglednija u pričama o automobilima.Nikada nisam razumeo zašto je to tako kao što ne razumem vernost bilo kom brendu,život nije dovoljno dugačak da bi stalno vozio isto.

C i n i k

pre 5 godina

Bukvalno nema razlike.
Nzn, sumnjiv mi Daimler,oni su 6 % u rukama kineza,svako bi reko KiA kopirala i setite se samo da je Daimler bezobrazno islopirao BMW X6 za svoj novi SUV pre mozda 3,4 godine,isto su ovako novine pisale da li je moguce..pa moguce je..vidite i sami kao sto je moguce da Daimler kupuje diesel motore od Renjola...

dve srbije

pre 5 godina

kia vam izgleda bolje zato sto su iskoristili sve detalje sa raznih premijuma koji vam se dopadaju pa vas podsvesno podsecaju na njih .Ne bih rekao da je kia los automobil ali nije bas za poredjenje sa meckom

aca

pre 5 godina

Znate sta kazu pravi poznavaoci automobila?Ako nemozes da kupis kralja(Mercedes)kupi kraljicu(Alfa Romeo).Samo balkan gleda koliko moze da se auto natovari i po mogucnosti da se popravlja cekicem i pakserom.

miodrag

pre 5 godina

dizajn mercedesa je preslikan sa
prosle generacije, tako da je ovo malo poboljsana verzija. kija je malo kopirala kao i sto svi danas rade.
licno vozim mercedes zadnjih 10 godina i to mi je uvijek prvi izbor, ali ovaj cla mi se nikad nije svidjao.

asd

pre 5 godina

ko sme da se kladi da ce kia trajati duze i da ce imati manje kvarova?
(rumenige, 17. mart 2019 21:21)

Druze da li si stvarno ozbiljan ? Meni je jasno da svaki cigo svoga konja hvala ali ono.... Da si rekao za dizajn, da covek nista ne kaze, mercedes sa ovim dizajnom je promasaj bar za mene, ali pricas o stvarima koje nisu ni slicne...
Na ulici danas mozes videti mercedes sve od novog pa do starog vise od 40 godina, koji se vozi regularno, Kiu jedino vidim novu, ove vec od 15ak godina su otisle pod presu...

Knjigoslav

pre 5 godina

Opušteno Proceed i cena i kvalitet, a ako te drmaju kompleksi staviš mečkinu značku na haubu i ključ, šta znaju kaurave sa splavova. Ojsa.

комша

pre 5 godina

Ма шта има да бирам који ми се више свиђа кад немам ни за Реноа старог 5 година.

miki

pre 5 godina

meni je prednji deo mečke lepši, kia mi je bolje rešena pozadi. na ulici bi ih tesko razlikovao ako se gleda s boka.

u sustini, ne svidjaju mi se ove "shooting brake" karoserije, kao neuspeli kompromis izmedju karavana i nekog kupea ili čega već. ili pravi karavan, ili kupe, kompromis mi nije baš ok ideja. ne može i trke i prevoz lubenica.

slazem se sa mnogima da je plastika u MB stvarno losija nego kod starijih modela, ima neki ruzan supalj zvuk. voio sam a klasu i c klasu staru 6 godina nekih 1000 km, oba dizel.

mislim da korejanci idu brzim koracima napred, nemci mnogo truda treba da unesu u rad da bi bili i dalje primer.

pljuc,pljuc

pre 5 godina

@ godzilla

mercedes se oprostio s kvalitetom jos davnih godina,recimo negde oko 95' sa modelom W210,u odosu na W124 prvi su bili jos tu i tamo ali vec redizajn model bese sve samo ne mercedes sto se tice mnogo cega

King Roger

pre 5 godina

Eto vam vazi Azijati.Nemaju oni najbolju tehnologiju jer nemaju razvojni period.Sto idu da dizajniraju u Evropu ako su najbolji.Nemci su zakon i tacka.

kiki ns

pre 5 godina

Nikad nisam bio ljubitelj automobila tzv. šutingbrejk.
Kada sam pre par godina na sajmu u BG, video prvi put Mecu, sigurno se neko seća, bio je u beloj boji, šutingbrejk, pegla mi krenula.
A od ovoga žutog, žuč će da mi proradi.
Isto važi i za BMW i one njihove GT varijante.
Ja sam pobornik neke starije škole dizajna, klasičnije...
Ili je limuzina ili karavan ...
Teško to ide 2 u 1.
Nije to Nesa kafa.
A kad smo već kod ovakvog oblika automobila, jedan od najlepših primeraka mi je Hjundai I 40 u karavan varijanti.
Meni je lep ko slika.
Ovo je moje mišljenje i ukus.
Verujem da ima i suprotnih.

Bmw

pre 5 godina

Ал нападају у Мерцедесу медузе ( отвори вентилације )и онај таблет. Шокови!

srb

pre 5 godina

lepsa kia spolja, unutra merc lagano bolji...doduse tome je u mnogome zasluzna i razlika u ceni tako da, neverovatno ali istinito, kia, po mom misljenju, odnosi pobedu

Mali

pre 5 godina

Meni se ovaj koncept licno uopste ne dopada. U ovom izdanju ni KIA ni mercedes. U nekom drugom ako se moze mercedes a ako ne onda je i KIA sasvim u redu.

Marko G

pre 5 godina

@018 mislis siromasnog drustva, ako se nesto prodaje vise tebi znaci da je bolje. Odusevljen sam tvojim IQ. Drzacu se ja Audija jer mi je cale bogat

Digitalni miš

pre 5 godina

Ovaj Mercedes ne bih uzeo ni džabe da mi ga daju. Razlog - enterijer! Ne znan za brend koji ima ružniji enterijer od Mercedesa trenutno.

Papageno

pre 5 godina

Ne sviđa mi se nijedan zato što ne volim taj shooting brake (ili na sprskom, "pola riba, pola devojka") oblik karoserije i nikad ne bih kupio takav auto, bez obzira na marku.

Ja volim kad je auto kao u staro vreme, ili 100% kupe, ili 100% karavan. Svaki ima svoju nespornu lepotu, ali to su vozila za toliko različite namene da nijedan pokušaj kombinovanja ta dva jednostavno ne može biti uspešan!

Ako nešto može, to ne znači i da treba.

nn

pre 5 godina

Stvar ukusa jer iako siluete jako lice i iako oba auta sugerisu da su u stanju bas da povuku, razlicita je poruka. Mercedes ima smirenije, mekanije i fluidnije linije koje nekako vise odgovaraju tradicionalnom pojmu velikog porodicnog automobila. Kia izgleda dosta agresivnije, otresitije.

Zoran R. Bulatovic

pre 5 godina

Imam PROCEED 2013. godiste. Predivan automobil. Snazno sam se trudio da mi se dopadne novi PROCEED, ali...
Moguce, kada ga vidimo uzivo...

Strucnjak

pre 5 godina

Mercedes je bolji moze biti da ce trajati duze nego KIA ali i ne mora da znaci. To nije toliko vazno posto je mercedes dvostruko skuplji. Nisam siguran da je bas toliko bolji i da ce se voziti dvostruko duze bez ozbiljnog servisiranja. Stvar licne odluke, zelja i finansija.

мерак

pre 5 godina

Ај у 100 марке да вам дају да бирате изабрали би... Е, тај је и бољи и то доста :)

PreleP

pre 5 godina

Kia rastura. Prelep im je ovaj model! Sa druge strane merceds mi se nikad nije svidjao, nijedan njihov model. Stvar ukusa. Kia je prefinjen urban brend, dok je mercedes za seljacine. To je utisak koji ta dva proizvodjaca ostavljaju i to bukvalno bitise kao takvo.

018

pre 5 godina

srbi postanite deo modernog drustva. najprodavaniji automobili zadnjih godina su nissan, kia i slicno. ostavite vw, audi i slicne na miru jer vreme golfa dvojke je odavno proslo.

aca

pre 5 godina

Znate sta kazu pravi poznavaoci automobila?Ako nemozes da kupis kralja(Mercedes)kupi kraljicu(Alfa Romeo).Samo balkan gleda koliko moze da se auto natovari i po mogucnosti da se popravlja cekicem i pakserom.

sijalica

pre 5 godina

Oba automobila su prakticna , a i ruzna tako da po mom skromnom misljenju ne bih uzeo ni jedan, ali eto za nijansu mi je ljepsi mercedes, mozda zbog tih sportskih linija :)

King Roger

pre 5 godina

Eto vam vazi Azijati.Nemaju oni najbolju tehnologiju jer nemaju razvojni period.Sto idu da dizajniraju u Evropu ako su najbolji.Nemci su zakon i tacka.

Marko G

pre 5 godina

@018 mislis siromasnog drustva, ako se nesto prodaje vise tebi znaci da je bolje. Odusevljen sam tvojim IQ. Drzacu se ja Audija jer mi je cale bogat

Aleksandar

pre 5 godina

Na slikama su “vrlo slični” sto u stvarnosti nije ni blizu! Nije realno porediti Mercedes i Kiju. Neko je napisao da dolazi vreme Nisana i Kije... e moj dragi, Nisan nije ni blizu onome sto je nekada bio od kada ih je kupio Reno. Tako ni Kija nije blizu ni VW a kamoli Mercedesu. Na opstu zalost, trenutni trend je da svi prave vozila sa rokom upotrebe. Kao i sva tehnicka roba i vozila postaju potrosna roba! Jasno je da tu kvalitet nije na prvom mestu. Sam osecaj ugodnosti pri voznji jednog ili drugog vozila nije za porediti. Kvalitet plastike i ostalih materijala... pa i taj “prestiz” i reputacija Mercedesa... morali su ga zasluziti. Sigurno da postoji razlika. Mozda nije ogromna kao nekada, ali je i dalje velika. I svi Vi koji pistete da ne bi kupili... ma svi do jednog da ste u prilici kupili bi Mercedes. Bas da Vam poverujem da bi pre vozili Kiju nego Mercedes. Budimo realni.

dottore

pre 5 godina

'Ladno KIA deluje stilski kompaktnije, ujednačenije, a kada u celu priču uvedemo i cenu, gde za cenu Merca uzmeš dve KIA-e, plus, enterijer.... Klasika kod KIA-e i televizori kod Mečke.... Meni ne bi bila dilema

EU Citizen

pre 5 godina

@Fan
Ja se u osnovi slažem sa vama što se tiče brendova, ali, ispod marketinga uvek čuči i nešto realnosti, a ako pogledamo skorašnju istoriju ova dva brenda, naći ćemo neke elemente i da opravdamo stav vašeg sagovornika, iako daleko od toga da se ja sa njim slažem (nekada sam čak bio i izraziti fan Mercedes Benza, i jako mi je žao što poslednjih šest godina prosto nemam čemu da budem fan, jer mi se dizajn, za mene najvažniji element, nijednog modela uopšte ne sviđa :) ). Mercedes Benz je tradicionalni nemački premium brend, koji se nekada isticao pre svega dizajnom, udobnošću i kvalitetom, udoban je, doduše, još uvek, ali dizajn mu je, isto kao i nekim drugim evropskim premium brendovima, pre svega Poršeu i BMV-u, debelo nagrizla, da ne kažem poseljačila želja da se dopadne ne baš sofistikovanim kupcima sa novih tržišta nekadašnjeg trećeg sveta, koji, kako evropske socijalsitičke satrapije ekonomski stagniraju i tonu u električnim fantaznagorijama, postaju glavni motor potražnje, a što se tiče pouzdanosti i kvaliteta, daleko od toga da su krš (VW za moje standarde već jeste nepouzdana i precenjena kanta, ali to je čak najmanji od njegovih problema :) ) , ali japanski i korejski brendovi već skoro dve decenije u tom pogledu ostavljaju ne samo Mercedes, već apsolutno sve evropske brendove daleko iza i racionalni kupci su to već davno shvatili. S drjuge strane, Kia i Hyndai su krenuli kao niskobudžetni no-name brendovi koji su se probijali pre svega odličnim odnosom cena/kvalitet, iako su im modeli bili ružnjilavi do izrazito smešni, međutim, poslednjih godina, bez popuštanja kvaliteta, plene izrazito elegantnijim dizajnom zbog koga su angažovali par talentovanih i dokazanih Ervopljana i par izrazito poželjnih premium modela, pa makar i pod drugim, luksuznim brendom, pa polako počinju da stiču kul-faktor koji im je do sada nedostajao :)) Mislim da Mercedes još mnogo ne brinu (ali videćemo kakve će cene Mazdi i Leksusa da budu, i koliko će prodavati sada kada je potpisan sporazum o slobodnoj trgovini između EU i Japana, a gde Japanci idu danas Koreja će za šest-sedam godina), ali na mnogim tržištima u Evropi odavno stvaraju glavobolke VW-u, Fordu, Pežou, Renou ili Opelu.

Miloš

pre 5 godina

Glavni problem je šta ova KIA košta više no Octavia, Passat, Toyota Camry, RAV4, Honda HR-V, Ford Mondeo... da ne nabrajam. Neće ići!

C i n i k

pre 5 godina

Bukvalno nema razlike.
Nzn, sumnjiv mi Daimler,oni su 6 % u rukama kineza,svako bi reko KiA kopirala i setite se samo da je Daimler bezobrazno islopirao BMW X6 za svoj novi SUV pre mozda 3,4 godine,isto su ovako novine pisale da li je moguce..pa moguce je..vidite i sami kao sto je moguce da Daimler kupuje diesel motore od Renjola...

dve srbije

pre 5 godina

kia vam izgleda bolje zato sto su iskoristili sve detalje sa raznih premijuma koji vam se dopadaju pa vas podsvesno podsecaju na njih .Ne bih rekao da je kia los automobil ali nije bas za poredjenje sa meckom

asd

pre 5 godina

ko sme da se kladi da ce kia trajati duze i da ce imati manje kvarova?
(rumenige, 17. mart 2019 21:21)

Druze da li si stvarno ozbiljan ? Meni je jasno da svaki cigo svoga konja hvala ali ono.... Da si rekao za dizajn, da covek nista ne kaze, mercedes sa ovim dizajnom je promasaj bar za mene, ali pricas o stvarima koje nisu ni slicne...
Na ulici danas mozes videti mercedes sve od novog pa do starog vise od 40 godina, koji se vozi regularno, Kiu jedino vidim novu, ove vec od 15ak godina su otisle pod presu...

Fan

pre 5 godina

@PreleP
kazes da je stvar ukusa - apsolutno se slazem. Ali po kom osnovu je mercedes za seljacine? Jos ludje, po cemu je kia "prefinjen urbani brend"?!
Brend su realno samo asocijacije u glavama potrosaca. Ko se malo razume u marketing svestan je toga. Potrosaci vole bredove i samim tim ce im oprastati mane i velicati ih. Tako si i ti sklopio na osnovu ko zna cega da je kia prefinjeni urbani brend - sta god to znacilo. Znas, ima i onih koji u Lidlu kupe penu za brijanje, 50din jeftinije od "poznatih brendova" i o tome pricaju kako je to neverovatno racionalno i da se radi o top kozmetici. Kao i mnogi komentatori ovde o skodama, kiama i sl.

godzilla

pre 5 godina

@Aleksandar ti decko ocigledno nisi seo u novije generacije Mercedesa, kada pricas o kvalitetu plastike i slicno. Kao prvo Ovaj model CLA, je zasnovan na mehanickoj platformi A klase. Samim tim je identican unutra, a spolja se razilkuje samo po obliku karoserije. Plastika u svim modelima zasnovanim na A klasi, CLA, GLA i ovaj je katastrofalna. Sramota je da jedan Mercedes to gura kao premium model. Nista bolja nije ni C klasa, da budemo iskreni. Za sve sto se uhvatite, dodirnete deluje toliko jeftino i krckavo, suplje prakticno, da je to neopisivo. Apsolutno je neuporedivo sa starijim modelima Mercedesa. Pritom ona piano crna boja plastike je ocajna, ja ne shvatam ko moze da plati 25/30 i vise hiljada evra za te automobile. Ono je vredjanje zdrave inteligencije, ali bitno da je na haubi znak Mercedesa izgleda. Kolege sa kojima radim u Nemackoj u Štutgartu gde je Mercedes broj jedan i ponos grada, dele isto misljenje. Mahom su svi zaljubljenici u Mercedes, ali su razocarani kako je kvalitet opao u odnosu na ranije. Ako mislis da te neko laze, lepo se pokupi, sedni u auto, autobus i otidji do salona Mercedesa i kreni redom, opopaj sve, od kvaka, zvuka zatvaranja vrata, dugmica, naslona za ruke, malo isprobaj pa ces se i sam uveriti. Nemojmo uporedjivati starije Mercedese sa ovim, jer je to nebo i zemlja.

Senka zaborava

pre 5 godina

Automobili sve više idu ka tome da postanu bezlične kopije jedni drugih. Juče gledam KIA Ceed sa strane. Da nije pisaolo KIA na felnama nikad ne bih provalio koja je marka. Ličio mi je na bar 5 različitih modela.

miodrag

pre 5 godina

dizajn mercedesa je preslikan sa
prosle generacije, tako da je ovo malo poboljsana verzija. kija je malo kopirala kao i sto svi danas rade.
licno vozim mercedes zadnjih 10 godina i to mi je uvijek prvi izbor, ali ovaj cla mi se nikad nije svidjao.

Mali

pre 5 godina

Meni se ovaj koncept licno uopste ne dopada. U ovom izdanju ni KIA ni mercedes. U nekom drugom ako se moze mercedes a ako ne onda je i KIA sasvim u redu.

pljuc,pljuc

pre 5 godina

@ godzilla

mercedes se oprostio s kvalitetom jos davnih godina,recimo negde oko 95' sa modelom W210,u odosu na W124 prvi su bili jos tu i tamo ali vec redizajn model bese sve samo ne mercedes sto se tice mnogo cega

Digitalni miš

pre 5 godina

Ovaj Mercedes ne bih uzeo ni džabe da mi ga daju. Razlog - enterijer! Ne znan za brend koji ima ružniji enterijer od Mercedesa trenutno.

kiki ns

pre 5 godina

Nikad nisam bio ljubitelj automobila tzv. šutingbrejk.
Kada sam pre par godina na sajmu u BG, video prvi put Mecu, sigurno se neko seća, bio je u beloj boji, šutingbrejk, pegla mi krenula.
A od ovoga žutog, žuč će da mi proradi.
Isto važi i za BMW i one njihove GT varijante.
Ja sam pobornik neke starije škole dizajna, klasičnije...
Ili je limuzina ili karavan ...
Teško to ide 2 u 1.
Nije to Nesa kafa.
A kad smo već kod ovakvog oblika automobila, jedan od najlepših primeraka mi je Hjundai I 40 u karavan varijanti.
Meni je lep ko slika.
Ovo je moje mišljenje i ukus.
Verujem da ima i suprotnih.

Bmw

pre 5 godina

Ал нападају у Мерцедесу медузе ( отвори вентилације )и онај таблет. Шокови!

INTRO

pre 5 godina

Sve je to super, samo sto se karavan nekada kupovao zbog prostora, da strpam celu dnevnu sobu u njega ako treba, ovo su tkz lifestile automobili. Sve forma, nista funkcija.

Bob

pre 5 godina

srbi postanite deo modernog drustva. najprodavaniji automobili zadnjih godina su nissan, kia i slicno. ostavite vw, audi i slicne na miru jer vreme golfa dvojke je odavno proslo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (018, 17. mart 2019 14:21)

Srpsko poimanje modernizacije - zamenis marku automobila...

nn

pre 5 godina

Stvar ukusa jer iako siluete jako lice i iako oba auta sugerisu da su u stanju bas da povuku, razlicita je poruka. Mercedes ima smirenije, mekanije i fluidnije linije koje nekako vise odgovaraju tradicionalnom pojmu velikog porodicnog automobila. Kia izgleda dosta agresivnije, otresitije.

мерак

pre 5 godina

Ај у 100 марке да вам дају да бирате изабрали би... Е, тај је и бољи и то доста :)

Zoran R. Bulatovic

pre 5 godina

Imam PROCEED 2013. godiste. Predivan automobil. Snazno sam se trudio da mi se dopadne novi PROCEED, ali...
Moguce, kada ga vidimo uzivo...

Knjigoslav

pre 5 godina

Opušteno Proceed i cena i kvalitet, a ako te drmaju kompleksi staviš mečkinu značku na haubu i ključ, šta znaju kaurave sa splavova. Ojsa.

srb

pre 5 godina

lepsa kia spolja, unutra merc lagano bolji...doduse tome je u mnogome zasluzna i razlika u ceni tako da, neverovatno ali istinito, kia, po mom misljenju, odnosi pobedu

Strucnjak

pre 5 godina

Mercedes je bolji moze biti da ce trajati duze nego KIA ali i ne mora da znaci. To nije toliko vazno posto je mercedes dvostruko skuplji. Nisam siguran da je bas toliko bolji i da ce se voziti dvostruko duze bez ozbiljnog servisiranja. Stvar licne odluke, zelja i finansija.

Batica

pre 5 godina

@Fan
Džabe pišeš,na žalost.Na ovim komentarima se mogu pročitati razni reklamni slogani,što je najgore izgleda da ljudi stvarno veruju u te gluposti iako nisu akcionari niti rade u automobilskoj industriji.Količina predrasuda (kako dobrih tako i loših) je stvarno najočiglednija u pričama o automobilima.Nikada nisam razumeo zašto je to tako kao što ne razumem vernost bilo kom brendu,život nije dovoljno dugačak da bi stalno vozio isto.

Papageno

pre 5 godina

Ne sviđa mi se nijedan zato što ne volim taj shooting brake (ili na sprskom, "pola riba, pola devojka") oblik karoserije i nikad ne bih kupio takav auto, bez obzira na marku.

Ja volim kad je auto kao u staro vreme, ili 100% kupe, ili 100% karavan. Svaki ima svoju nespornu lepotu, ali to su vozila za toliko različite namene da nijedan pokušaj kombinovanja ta dva jednostavno ne može biti uspešan!

Ako nešto može, to ne znači i da treba.

комша

pre 5 godina

Ма шта има да бирам који ми се више свиђа кад немам ни за Реноа старог 5 година.

miki

pre 5 godina

meni je prednji deo mečke lepši, kia mi je bolje rešena pozadi. na ulici bi ih tesko razlikovao ako se gleda s boka.

u sustini, ne svidjaju mi se ove "shooting brake" karoserije, kao neuspeli kompromis izmedju karavana i nekog kupea ili čega već. ili pravi karavan, ili kupe, kompromis mi nije baš ok ideja. ne može i trke i prevoz lubenica.

slazem se sa mnogima da je plastika u MB stvarno losija nego kod starijih modela, ima neki ruzan supalj zvuk. voio sam a klasu i c klasu staru 6 godina nekih 1000 km, oba dizel.

mislim da korejanci idu brzim koracima napred, nemci mnogo truda treba da unesu u rad da bi bili i dalje primer.