Subota, 23.02.2019.

09:00

Alfa Romeo Stelvio QV vs Mercedes-AMG GLC 63 VIDEO

Izvor: B92

Alfa Romeo Stelvio QV vs Mercedes-AMG GLC 63 VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

92 Komentari

Sortiraj po:

TNT

pre 5 godina

@srbivoje - https://www.best-selling-cars.com/europe/2018-full-year-europe-best-selling-car-manufacturers-and-brands/

od 29 Brendova na listi Alfa je 25-ta. Popusti za Stelvio su stalni - imaš ih kod nas novih, sa 0 km čak i 2017-to godište i nikako da se prodaju. Prodaja je jadna svuda u svetu, zato i uvode male benzince ne bi li barem nešto spasli. Zašto ti je to toliki problem da priznaš, ne znam. I meni je jako žao što Alfa tako prolazi, ali šta da se radi. Lično sam razmatrao Stelvio, ali sam se ipak odlučio za neki drugi automobil u klasi i pored razlike od 20% u ceni, koliko bi me Stelvio jeftinije izašao - i to pričam iz ličnog iskustva, znam zašto svoj teško zarađeni novac nisam dao za Alfu. A reagujem kada mi neko kaže da lupam, ničim izazvan.

srbivoje

pre 5 godina

@TNT
Mislio sam na Evropu, ne na ceo svet. Te influensere po drustvenim mrezama ne poznajem i ne pratim. Mali je broj novinara kojima mogu da verujem, a svi su i vise nego zadovoljni. Znam da ima Ferrarijev motor, nema potrebe da me ubedjujes. Ne vidim zasto je to lose, kad taj motor moze da parira ovom 4.0 biturbo v8 motoru, iako ne bi trebao. Nijednom nisam rekao da imam Stelvio, pisem jer volim. A Alfu ne branim uopste, nema tu sta da se brani. 15% rast prodaje u poslednjem kvartalu. Mozda znas, mozda ne znas, to uopste nije bitno.

ciga

pre 5 godina

@srbivoje
Pa naravno da nije najbolji, takvog nema svi imaju svoje mane i vrednosti. Ali isto tako nije ni totalni krš kako ih ovde pretstavljaju!

ciga

pre 5 godina

@Acura
Da si iole pametan kao što izgleda nisi, video bi da cigo nijedan brend ne pominje kao nešto posebno za razliku od većine ovde. Meni samo ma živce idu totalno nerealni komentari mrzitelja ovog ili onog. A što se tiče Srbije mi smo jedina zemlja Evrope gde svi onanišu na Japance, a voze ih 3 čoveka. To je po tebi realno jel?

Acura

pre 5 godina

Stokholmski sindrom bi tebalo preimenovati u Srpski sindrom, jer mislim da nema naroda koji vise voli i hvali Nemce od Srba! A vidim da je i @cigo u prvim borbenim redovima!
Istorija: sedi, 1!

A sto se tice testa, tesko da je ovo MB sponzorisao, jer se sigurno ne bi hvalili da je njihov 1000 kubika i 2 cilindra veci motor brzi. A seljani znacka pomutila um, pa ni ne cita detalje o motoru...

The Spatula

pre 5 godina

(gloria, 24. februar 2019 20:48)
A zamisli koja je uvreda za mercedes, kad ti treba par godina da napravis brzi auto od "propale" Alfe! Pa jos dodas dva klipa hiljadak kubika i poredis ta dva auta.

TNT

pre 5 godina

@srbivoje - a evo i da te demantujem, kada si to tražio: kažeš Alfa je u prvih 20 brendova po prodaji. Odakle ti takav, potpuno lažan podatak? Prema JATO Dynamcs podacima, 20. je Škoda sa nešto preko 1.2 miliona prodatih automobila u 2018. Alfa je tek 75-ta. Toliko o tvojim “argumentima” i poznavanju globalne prodaje. A apsolutno sve što sam ja naveo stoji. Za novinare - nisam rekao da su testovi plaćeni (mada naravno da većina jeste, ne samo za Alfu nego za sve), već su to komentari po društvenim mrežama raznih “influensera” od kojih se normalnim ljudima diže kosa na glavi, a čije “poznavanje automobila” se svodi upravo “krug top modela (uz male modifikacije i profesionalnog vozača) na stazi” što je radila i Škoda sa Kodijakom sedmosedom, i “ima Ferarijev motor”. Ima i Dačija onaj što ide u Mečku, pa šta onda? Da li ti uopšte imaš Stelvio ili onako pišeš da ti prođe vreme? A ako imaš, kada ga sutra prodaš i kupiš XYZ marku, onda ćeš, naravno, o njoj sve najbolje? A mogu da se kladim sa tobom da sam veći poštovalac istorije Alfe od tebe i pola njih što je ovde kao “brane”.

srbivoje

pre 5 godina

@cigo
Jer sam svedok da na svakoj objavi koja nema veze sa nemackim proizvodjacima neko napise da je to krs i da je "svabo=babo". U vrhu jesu, ali to ne znaci da su u svakom segmentu najbolji. Nisam ja ni ostrasceni ljubitelj Alfe, ni Vw, ni Toyote, svaka marka ima svoje musterije. Samo me nervira sto mi sve poredimo sa nemcima.

@TNT
Procitao sam tvoj komentar. I izneo cinjenicu da su pokusavali da sakriju istoriju motora i jos neke moje stavove. Nisam tvoje konstatacije izoblicavao u svoju korist.Ako sam te necim uvredio izvinjavam se, nije mi to namera bila.

TNT

pre 5 godina

“Prvo procitaj sta sam napisao, sedi razmisli, pa onda me demantuj, bez krivljenja mojih reci. “
@srbivoje

A da prvo ti probaš da to učiniš, PRE nego što meni, ničim izazvan, repliciraš?

drugi razred osnovne škole u kasnim večernjim satima

pre 5 godina

(Ujka Inat, 24. februar 2019 14:22)

Što vas sekiraju mangupi kada ste baš lepo napisali da se Giullia motor kvari. Lepo nije obavezno da bude i tačno.
Niko ovde ne ceni maštu i estetiku pisanja osim vas, a to nije lepo.

kimi R

pre 5 godina

@Sjedi JEDAN
Sve je to lepo ali izgleda to baš nikoga ne interesuje ni sa 159 a sa Giulijom izgleda još manje. Na to se pale samo kako ti kažeš balkanerosi!

ciga

pre 5 godina

@srbivoje
Srpče sine zašto misliš da svi kojima na organ idu glupi samo u Srbiji spevani hvaloapevi o Alfi moraju voziti švabe? Zar nema drugih samo švabe i Talijani, nemože nikog drugog da nervira ta patetika?

jedan od mnogih

pre 5 godina

osim sto je Alfa Romeo fora, da li imate ijedan drugi razlog za ovolike hvalospeve?

oba su budzevine kojima je kod nas preskupa registracija (ko ima pare za nov to ga bas i ne dotice)

pre neki dan videh Bentley Bentyaga na autoputu...meni ruzan ali sa velikom dozom otmenosti

voleo bih da susretnem i Lamborghini Urus...da cujem zvuk i mozda vidim ubrzanje

Alfa se meni licno uopste ne svidja, a sve svabe imaju kud i kamo bolji enterijer

Sjedi JEDAN

pre 5 godina

Potpuno tačno! I ta veza Ferari-Alfa se kod Giulije (Stelvia) nazalost pokazala kao nerazvijena. Imaju nekih problema oko motora. Nazalost su to ćinjenice bez polemike. Svima je Alfa lepa, ali noviji modeli imaju dosta problema. Počevši od Brere pa nadalje...
(Ujka Inat, 24. februar 2019 11:42)

Imaju NEKI problem na motorima, a koji pojma nemas, jer je to neko prosuo po portalima, a i na ovom sajtu je bila objaljena ta vijest koja je stajala par sati, a kasnije povucena jer je prepisana sa jednog auto-magazina za koji se kasnije ispostavilo da je skroz netacna, a doticni magazin sad Fiat tj AR tuzi zbog toga. Usput Stelvio i Giulia su dobili skoro nagradu za automobile godine u izboru auto-magazina. Svi auto-entuzijasti do jednog su se odusevili sa oba automobila, ali eto VW balkanerosi pronadjose gomile mana nepostojecih. I da napomenem da je Alfa 159 do pojave BMW M5 prosle generacije bila najprecizniji automobil za voznju dok je taj primat ponovo preuzela upravo Alfa Giulia.

srbivoje

pre 5 godina

@TNT
Nisam rekao da nema Ferrarijev motor, nego da oni pokusavaju to da sakriju, a ne promovisu. Sa 3 modela biti medju top 20 nije mala stvar, posebno ako uzmemo u obzir kakav glas prati Alfu od 90ih. Prodaje se lose bas zbog tog loseg glasa, daj im 7-8 godina da izbace celu gamu, bice kao i Pezo koji je bio "pred smrt" kao i Alfa. N-ring sam pomenuo zato sto neko tvrdi da QV modeli nisu sportski, sto cista glupost. Dalje za novinare: nemoguce je da su apsolutno svi novinari koje sam gledao placeni, nema mi tu logike. Posebno ne verujem da je Jeremy Clarkson, koji je poznat kao novinar bez dlake na jeziku, lagao za vozne karakteristike Gulije QV. Svaku moju recenicu si izvrnuo bukvalno, niti sam rekao da nema motor razvijen u maranelu-rekao sam da to oni tvrde, a ocigledno je drugacije. Stazu sam pomenuo kao argument na zakljucak da je bedna varijanta sportskog auta. Nisam mislio da je stelvio u top 20, nego Alfa kao brend. Prvo procitaj sta sam napisao, sedi razmisli, pa onda me demantuj, bez krivljenja mojih reci. Pozdrav za svabomafiju

Фрфљави

pre 5 godina

@Kalimero Верујем да тако у Србији изгледају господа која возе џипове. Баш у то верујем. Ван границе те наше земље је ипак ситуација мало другачија. На срећу...

TNT

pre 5 godina

@srbivoje - a sa kome sei svađaš i oko čega? Ajmo ponovo - Alfa se loše prodaje, mnogo slabije od očekivanog i projektovanog. TAĆKA. Ili ti živiš u nekom paralelnom univerzumu gde su brojke drugačije? A najbolji ti je komentar - “u prvih 20 su u prodaji”?!? Pa Stelvio za direktne konkurente (mid size luxury SUV) ima 5 ili 6 modela u EU, u USA možda još 5-6, i u prvih je 20?!? Trkamo se Bolt i ja na 100 m i ja osvojim srebrnu medalju? Lični preferenijali i ukusu, bitne i nebitne stvari kod automobila, održavanje... gde si to video u mom komentaru? I da, svuda se u testovima, plaćenim komentarima po netu (influensera) i sličnim, provlači da ima Ferarijev motor - mada to opet možda nije tako u tvom univerzumu... A mali osvrt i na tvoje ranije komentare - kupcu porodičnog SUV modela je važno vreme na “zelenom paklu”?!? Ako bi ga ti tako zaista svakodnevno vozio, šta misliš koliko bi ti trajale gume, kočnice... na njEmu ili BILO KOM drugom automobilu? Dakle, nemoj da se lažemo da to radiš, pa si zbog toga kupio Stelvio - to je reklamno ista priča kao i Ferarijev motor...

kole

pre 5 godina

Dok sam vozio Stila, odem kod jednog poznatog majstora u Zemunu koji radi nekoliko brendova. Onako u razgovoru mi rece; sa tim cudom ces se slatko navozati bez problema. Motor i menjac su neunistivi, ne pamtim kad sam otvarao zadnji put fiatov motor. Menjac na otpadu 50 evra sto znaci da ih niko ne kupuje, jer se ne kvari. Kompresor klime im se nikad ne kvari, za razliku od Skode i VW grupe gde crkavaju kao kineske LED sijalice. Onda ga pitam za Alfu 159 koju sam planirao da kupim. Kaze mi da je strasan auto, ali on nije radio uvezenu koja je presla manje od 500.000 km. Ako nadjes neku do 200.000 kupi i nema brige. Reno-Pezo dobri do 150-200.000 a posle kumstvo sa majstorom i dubok dzep za odrzavanje. Pitam za BMW 3, a on kaze; bezi od premijuma jer neces imati kiriju da platis. Pokaza mi remenicu alternatora sa JTD motora i rece da sa zamenom kosta 7000 din. Za BMW 3 samo deo 300 evra minimum za solidan kvalitet.

Ujka Inat

pre 5 godina

(MonteGringo, 24. februar 2019 12:47) Alfin servis u Bochumu (Auto Witzel)! U ostalom gase uskoro prodaju Alfe tamo jer je prodaja ravna nuli - kao tvoj nivo pisanja!

srbivoje

pre 5 godina

@Ujka inat
Kojih problema sa ovim v6 motorima imaju. Clan sam na reddit-u, pratim vise stranih magazina i jos nigde nisam ni cuo ni procitao da ovi motori imaju problema. I jos jednom Alfa porice sve veze sa Ferrari-jem, tvrde da su sve oni dizajnirali i napravili (sto i jesu, sem motora koji je umetnost). A u i voznji ima slicnosti ;) Alfin najveci problem je elktronika, koju mnogo poboljsali sa novim modelima. Tako da nemoj gluposti da pises nego sedi i informisi se prvo.

Integrale

pre 5 godina

Kada bi imali kvalitet poput Švaba, nebi bili tako jeftini kao polovnjaci! Ovi komentatori ovde kupe 147 i 156 gde je švaba ili zabar godinama prdeo u sedišta pa lupetaju nešto o kvalitetu i stilu.. A nisu ni pipnuli Alfu mladju od 10 god. - Smešno!

MonteGringo

pre 5 godina

Potpuno tačno! I ta veza Ferari-Alfa se kod Giulije (Stelvia) nazalost pokazala kao nerazvijena. Imaju nekih problema oko motora. Nazalost su to ćinjenice bez polemike. Svima je Alfa lepa, ali noviji modeli imaju dosta problema. Počevši od Brere pa nadalje...
(Ujka Inat, 24. februar 2019 11:42)

Ajde ne pisi neistine (da ne upotrebim drugi izraz) da te zamolim i ne prosipaj spinove i polu-informacije po forumima. Brera jeste imala probleme, ali ne sa motorima vec elektronikom. Zadnja Alfa koja je imala probleme sa motorima je 156 dok je na restajlingu to sredjeno. Alfa ima vrhunske motore pocev od 147 (oba modela) pa nadalje i ne znam niti jednog alfistu koji ima probleme na motorima osim EGR ventila koji crkavaju zbog loseg goriva i jos losijeg odrzavanja. Alfa ne trpi voznju bez redovnog servisa, kvalitetnog ulja i filtera, a nasi ljudi bi da je voze kao Zastavu nekad, e ne moze, u suprotnom vozi Daciu! Za tvoju inf ta Stelvio je prije par dana uz Giulliettu proglasena za auto godine jer ima brdo problema na motorima! Sjedi ti u svog VW-a i uzivaj u motokultivatoru ispod haube, pozdrav.

Neznalica

pre 5 godina

Sta mislite koji ce duze da traje i da se manje kvari? :)
(Marko, 23. februar 2019 19:22)

Podji u Mercedesov servis da vidis koliko im dolaze noviji modeli na popravku, uzrok gorivo, vodena pumpa, egr i lektronika, nekim modelima prenos ;-) Skoro sam radio emisiju o automobilizmu i istrazivanja su pokazala da se Mercedes i Audi podjednako kvare kao Pezo i Reno koji imaju ozbiljne probleme sa diznama, elektronikom i sl posljednjih godina. Alfa nije ni u prvih 10 proizvodjaca po kvarovima. Cak su medju prvih 10 izbili i Japanci zbog tih evropskih motora, pucaju im blokovi i sl. Imam i u familiju automehanicara i to vrhunskog, posjedujem i Alfu i VW i Mercedes imao Pezo, Reno, BMW...tokom godina i znam o cemu pricam.

Ujka Inat

pre 5 godina

(TNT, 24. februar 2019 10:21) Potpuno tačno! I ta veza Ferari-Alfa se kod Giulije (Stelvia) nazalost pokazala kao nerazvijena. Imaju nekih problema oko motora. Nazalost su to ćinjenice bez polemike. Svima je Alfa lepa, ali noviji modeli imaju dosta problema. Počevši od Brere pa nadalje...

srbivoje

pre 5 godina

@TNT
Bas suprotno, oni tvrde da je motor njihov, a ne Ferrari-jev Ne lupaj gluposti. Primili smo se na performanse i izgled, koji ne manjkaju. Sa tri modela na trzistu su u top 20. Ne racunam ovde 4c. A tek treba da izadju SUV modeli od kojih automobilska industrija trenutno zivi. Ne znam za tebe, ali smatram da ukoliko imas automobil koji nije samo prevozno sredstvo, vec nacin da se zabavis, onda ga cenis i kad moras da ulozis. A to vozaci vw nikad nece moci da shvate.

TNT

pre 5 godina

@nekotamo - a što voliš da pričaš stvari o kojima nemaš pojma? Toliko su “visoko pozicionirani” i proizvođač želi “ekskluzivnu” prodaju da su cenom pozicionirani ISPOD premijum nemaca koji zamisli žele masovnost. Toliko žele “ekskluzivu” da sada u perjanice ubacuju 1.3 i 1.5 benzince ne bi li još više oborili ceni i probali da spasu što se može spasti. Marketinški je Alfa probala sjajno da odradi posao - zamisli Ferari motor, to onda mora da je mnoogo dobro, i eto ti si jedan od tih koji se primio. Svi mi volimo i cenimo Alfu do momenta kada treba da damo svoj novac za istu - onda stvari stoje malo drugačije. Jedino u čemu je Alfa kao Ferari je broj prodatih primeraka, ali želje fabrike su upravo suprotne.

boris

pre 5 godina

@Kalimero Dve stvari. Ove male SUVove mahom voze porodični ljudi i kod nas.
Termin "džip" se više odnosi na terence a oni su spori i ne voze ih te face koje si opisao.
Verovatno imaš problem da ih vidiš zbog perspektive pa si pribegao stereotipu.

Jastog

pre 5 godina

Mercedes je Mercedes a Alfa je jedan neuspeli eksperiment koji samo liči na auto a u stvari je više deo enterijera u mehaničarskoj radnji.

Gross

pre 5 godina

Posle par komentara prestao sam da čitam. Boze kakav svet... Mogu samo da kazem, kakve MAŠINE !!! Kako su moćni. Predobar “drag”.

nekotamo

pre 5 godina

@nekotamoIdi pitaj proizvođača da li se slaže sa tom tvojm suludom teorijom, pa ko je još sretan da mu se ne kupuje proizvod u koji je uložio ozbiljne pare?
(ciga, 23. februar 2019 19:08)
Vidi cigo, brend je postavljen tamo negde ispod Maseratija. Ima premalo modela. Najjaca verzija ima Ferarijev motor. Naravno da ne moze da se prodaje kao neka Skoda ili VW.

miki

pre 5 godina

v8 mercedes protiiv v6 alfe.... nisam strucnjak al mi se cini da u startu neko ima prednost... u svamom slucaju navijam za ferrari i ako je "njemacko auto" vrh...

Driver

pre 5 godina

Nema veceg krsa od Alfa Romea. Sminkerski anemicni dizajn i bedna varijanta sportskog automobila.
(blaster, 23. februar 2019 15:05)

Bedna varijanta sportskog automobila Alfa Romeo. Sa tobom ne bih nikad raspravljao o automobilizmu. Prijatno.

maxy

pre 5 godina

ahahahahahaha... Ma daj bre! Mercedes je Mercedes! Ovi što pluju ovde švapska kola rade to samo iz frustracije i ljubomore! A išli bi u švapsku pa makar prali klozete tamo...
(Ujka Inat, 23. februar 2019 17:12)

Tebi pranje švapskih klozeta izgleda ide dobro.

ciga

pre 5 godina

@nekotamo
Idi pitaj proizvođača da li se slaže sa tom tvojm suludom teorijom, pa ko je još sretan da mu se ne kupuje proizvod u koji je uložio ozbiljne pare?

Alfa&Omega

pre 5 godina

Naravno da za brzinu mogu da porede ovaj mercedes AMG i alfu, drugih ni nema. Ali za ove sto ne vole alfu, nemojte da brinete. Sledeci test ce biti koji koliko moze bostana da ponese e tu ce biti gusto, kad odmere snage vw, audi, BMW itd.

Ujka Inat

pre 5 godina

ahahahahahaha... Ma daj bre! Mercedes je Mercedes! Ovi što pluju ovde švapska kola rade to samo iz frustracije i ljubomore! A išli bi u švapsku pa makar prali klozete tamo...

kiki ns

pre 5 godina

Lepi, u pravu si.

Van svake pameti je porediti alfe sa automobilima.
(Lepi, 23. februar 2019 14:12)

Alfe su više od automobila.
Lepota, istorija, tradicija u jednom .

Sledeći put nemoj biti tako stidljiv i škrt na komentaru.
Obrazloži lepo, da svi shvate.

srbivoje

pre 5 godina

@blaster
Bedna varijanta sportskog auta? Pogledaj bilo kog novinara sta kaze i o Giuliji i o Stelvio, odusevljeni upravljivoscu i lepotom. Na N-ringu ispred Stelvia QV je samo ovaj GLC u toj klasi, dok je Giulija prva u svojoj klasi, ako izuzmemo Jaguar project 8 koji kosta 130.000 €. I to oba sa V6 motorima. Bez gluposti ubuduce.

nekotamo

pre 5 godina

Alfa romeo nije za siroke narodne mase. Prosto je tako to koncipirano. I nije lose da tako i ostane. Ja se samo nadam da cu moci za par godina sebi da priustim jednu Giuliju

jo

pre 5 godina

Alfa V6 vs Merc V8 i 1000cm? vise- jedino tako Merc i moze da trijumfuje! Treba naci neki uporedni test Maserati Levante Trofeo V8 i ovog Merc- tako je realnije, iste zapremine motora i isto cilindara...Alfu porede uvek sa konkurentima koji imaju minimum 2 cilindra vise, jer, kada je slicna zapremina i konjaza u pitanju, niko ne moze da se poredi sa Ferrari V6 agregatom...

ernesto che

pre 5 godina

Najjaci su ovi sto nisu seli u alfu, ceo zivot u tdi traktorima i sad sole pamet. Svako ko je seo u alfu a pogotovo vozio, svakom je ostala u srcu.

mile

pre 5 godina

Trenutno vozim GLK a sledeci je Stelvio samo da cena malo popusti ? , ne treba patit i smarati se time samo da vozis jednu marku automobila , ako vec mozes s vremena na vreme da zamenis auto uzmi nesto novo i drugacije , a sa Stelviom greske nema pricam proverenu pricu

Reziel

pre 5 godina

Šta je sad problem? Pravolinijska trka, pobedio Mercedes - pravo i ravno. Brži je. Da li bi pobedio na stazi? Možda bi, možda ne bi, ali je ovde pobedio i to je to. Kad odmere snage na stazi, videćemo.
Za ove što im "trka ubrzanja nije nikakav parametar prilikom odabira vozila", da ih obavestim da to novinar ni ne pretenduje da bude, već jednostavno da vidimo ko je brži od semafora do semafora.

ciga

pre 5 godina

@kalimero
Gde ti živiš čoveče, pa samo takvi i voze sve te pomenute, ko ima para za takve automobile nego političari i kriminalci. Ako misliš na Srbiju naravno?

Jugio

pre 5 godina

Ko jos vozi novu alfu u Srbiji? Samo ne 149 po 300.000 koji voze napaljenkovici i misle da su cool a verujem da se sve u njima raspada. Ba semaforu kad vidim kedere oko prozora mogu da zamislim koliko serviseri trlhaju ruke alfistima. Nemac bilo koji sem Opela je zakon

M

pre 5 godina

No replacement for displacement. Ipak, ovde je launch control odigrao najvazniju ulogu. Ono sto ne kazu ni u jednom videu, je da proizvodjac garantuje ispravnost automatskog menjaca samo za odredjeni broj kontrolisanih startova (20 do 30). Bilo bi zanimljivo videti drag trke bez launch control-a

911

pre 5 godina

Jao ljudi treba da kupim auto i neznam šta. Parametar mi je udobnost. Ovaj meca mi je veoma interesantan al pitanje je dal je udoban. Iskreno marka mi je nebitna, ali mercedes i bmw mi nude do 50% popusta dok putevi i obilne kiše gde zivim zahtevaju malo viši auto (SUV). Jednostavno nemoguće je naći nešto sto bi zadovoljilo sve kriterijume.

kimi, ali ne R

pre 5 godina

@brrCro
Evo sve su se sa... li u gaće od takve konkurencije, koja ih uzgred nije ni okrznula nego se više bori sama sa sobom.

izhlapjeli starac

pre 5 godina

Srbi bi uvek odabrali lepšu ženu. Ne onu koja je deblja i koja bolje kuva.
Kod auta suprotno. Samo da je Njemac. A Alfe vecinom mrze. Bog zna zasto. Valjda zbog klijentele koja voli i lepe žene i lepe automobile.

Kalimero

pre 5 godina

Neko će reći da se porede babe i žabe jer ko bi vozio alfu pre mečke, ali ja ni trenutka ne bih razmišljao. Svaki džip sad liči jedan na drugi, čak ljudi koji ih voze liče jedan na drugog(namrštena faca, brze naočare, trimovana brada, vrat koji se sastavio sa glavom), ali ova alfa nekako odskače od svih, ima neki stil, neku eleganciju da prosto ne mogu da zamiskim nekoga ko vozi x5 ili ml da vozi stelvio.

nope

pre 5 godina

imao srece voziti oba auta, sličnih karakteristika i opreme. oba su imala oko 180 ks. alfa sportskija, bolja u krivinama, mercedes udobniji i bolji kruzer. najveca razlika je u enterijeru koji je u mečki puno bolji, a i celokupan dojam kvaliteta je na strani mercedesa. izgled stvar ukusa, meni alfa lepša. inače oba automobila su odlična

TNT

pre 5 godina

Valjda posle ovog videa pojedini shvate zašto je kriva obrtnog momenta najvažnija, čak i u uslovima maksimalnog ubrzanja. Još je važnija pri normalnoj, svakodnevnoj vožnji - mnogo više nego puka informacija o maksimalnoj snazi, koja se uvek ističe u prvi plan.

NemanjaBB

pre 5 godina

Alfa u ovoj klasi nema premca po izgledu. Plus veliki je i 2.9 motor koji je konstruisao Ferari. Mecka deluje mocnije i ima upadljiviji dizajn enterijera, moderniji, "hajtek" sto bi se reklo.

only fools and horses

pre 5 godina

Odakle ova opsednutost takozvanim drag trkama? To meni baš ništa ne govori o automobilu.
Konkretno u ovom slučaju, Alfa je daleko lepši auto, samo to mogu da vidim. Ali kad bi kupovao i odlučivao između baš ta 2 automobila, dobro bi promislio i sve patametre bi uključio u odluku o kupovini.

Kalimero

pre 5 godina

Neko će reći da se porede babe i žabe jer ko bi vozio alfu pre mečke, ali ja ni trenutka ne bih razmišljao. Svaki džip sad liči jedan na drugi, čak ljudi koji ih voze liče jedan na drugog(namrštena faca, brze naočare, trimovana brada, vrat koji se sastavio sa glavom), ali ova alfa nekako odskače od svih, ima neki stil, neku eleganciju da prosto ne mogu da zamiskim nekoga ko vozi x5 ili ml da vozi stelvio.

Driver

pre 5 godina

Nema veceg krsa od Alfa Romea. Sminkerski anemicni dizajn i bedna varijanta sportskog automobila.
(blaster, 23. februar 2019 15:05)

Bedna varijanta sportskog automobila Alfa Romeo. Sa tobom ne bih nikad raspravljao o automobilizmu. Prijatno.

mile

pre 5 godina

Trenutno vozim GLK a sledeci je Stelvio samo da cena malo popusti ? , ne treba patit i smarati se time samo da vozis jednu marku automobila , ako vec mozes s vremena na vreme da zamenis auto uzmi nesto novo i drugacije , a sa Stelviom greske nema pricam proverenu pricu

maxy

pre 5 godina

ahahahahahaha... Ma daj bre! Mercedes je Mercedes! Ovi što pluju ovde švapska kola rade to samo iz frustracije i ljubomore! A išli bi u švapsku pa makar prali klozete tamo...
(Ujka Inat, 23. februar 2019 17:12)

Tebi pranje švapskih klozeta izgleda ide dobro.

nope

pre 5 godina

imao srece voziti oba auta, sličnih karakteristika i opreme. oba su imala oko 180 ks. alfa sportskija, bolja u krivinama, mercedes udobniji i bolji kruzer. najveca razlika je u enterijeru koji je u mečki puno bolji, a i celokupan dojam kvaliteta je na strani mercedesa. izgled stvar ukusa, meni alfa lepša. inače oba automobila su odlična

kiki ns

pre 5 godina

Lepi, u pravu si.

Van svake pameti je porediti alfe sa automobilima.
(Lepi, 23. februar 2019 14:12)

Alfe su više od automobila.
Lepota, istorija, tradicija u jednom .

Sledeći put nemoj biti tako stidljiv i škrt na komentaru.
Obrazloži lepo, da svi shvate.

jo

pre 5 godina

Alfa V6 vs Merc V8 i 1000cm? vise- jedino tako Merc i moze da trijumfuje! Treba naci neki uporedni test Maserati Levante Trofeo V8 i ovog Merc- tako je realnije, iste zapremine motora i isto cilindara...Alfu porede uvek sa konkurentima koji imaju minimum 2 cilindra vise, jer, kada je slicna zapremina i konjaza u pitanju, niko ne moze da se poredi sa Ferrari V6 agregatom...

ernesto che

pre 5 godina

Najjaci su ovi sto nisu seli u alfu, ceo zivot u tdi traktorima i sad sole pamet. Svako ko je seo u alfu a pogotovo vozio, svakom je ostala u srcu.

nekotamo

pre 5 godina

Alfa romeo nije za siroke narodne mase. Prosto je tako to koncipirano. I nije lose da tako i ostane. Ja se samo nadam da cu moci za par godina sebi da priustim jednu Giuliju

srbivoje

pre 5 godina

@blaster
Bedna varijanta sportskog auta? Pogledaj bilo kog novinara sta kaze i o Giuliji i o Stelvio, odusevljeni upravljivoscu i lepotom. Na N-ringu ispred Stelvia QV je samo ovaj GLC u toj klasi, dok je Giulija prva u svojoj klasi, ako izuzmemo Jaguar project 8 koji kosta 130.000 €. I to oba sa V6 motorima. Bez gluposti ubuduce.

NemanjaBB

pre 5 godina

Alfa u ovoj klasi nema premca po izgledu. Plus veliki je i 2.9 motor koji je konstruisao Ferari. Mecka deluje mocnije i ima upadljiviji dizajn enterijera, moderniji, "hajtek" sto bi se reklo.

only fools and horses

pre 5 godina

Odakle ova opsednutost takozvanim drag trkama? To meni baš ništa ne govori o automobilu.
Konkretno u ovom slučaju, Alfa je daleko lepši auto, samo to mogu da vidim. Ali kad bi kupovao i odlučivao između baš ta 2 automobila, dobro bi promislio i sve patametre bi uključio u odluku o kupovini.

izhlapjeli starac

pre 5 godina

Srbi bi uvek odabrali lepšu ženu. Ne onu koja je deblja i koja bolje kuva.
Kod auta suprotno. Samo da je Njemac. A Alfe vecinom mrze. Bog zna zasto. Valjda zbog klijentele koja voli i lepe žene i lepe automobile.

Alfa&Omega

pre 5 godina

Naravno da za brzinu mogu da porede ovaj mercedes AMG i alfu, drugih ni nema. Ali za ove sto ne vole alfu, nemojte da brinete. Sledeci test ce biti koji koliko moze bostana da ponese e tu ce biti gusto, kad odmere snage vw, audi, BMW itd.

TNT

pre 5 godina

Valjda posle ovog videa pojedini shvate zašto je kriva obrtnog momenta najvažnija, čak i u uslovima maksimalnog ubrzanja. Još je važnija pri normalnoj, svakodnevnoj vožnji - mnogo više nego puka informacija o maksimalnoj snazi, koja se uvek ističe u prvi plan.

Reziel

pre 5 godina

Šta je sad problem? Pravolinijska trka, pobedio Mercedes - pravo i ravno. Brži je. Da li bi pobedio na stazi? Možda bi, možda ne bi, ali je ovde pobedio i to je to. Kad odmere snage na stazi, videćemo.
Za ove što im "trka ubrzanja nije nikakav parametar prilikom odabira vozila", da ih obavestim da to novinar ni ne pretenduje da bude, već jednostavno da vidimo ko je brži od semafora do semafora.

Gross

pre 5 godina

Posle par komentara prestao sam da čitam. Boze kakav svet... Mogu samo da kazem, kakve MAŠINE !!! Kako su moćni. Predobar “drag”.

M

pre 5 godina

No replacement for displacement. Ipak, ovde je launch control odigrao najvazniju ulogu. Ono sto ne kazu ni u jednom videu, je da proizvodjac garantuje ispravnost automatskog menjaca samo za odredjeni broj kontrolisanih startova (20 do 30). Bilo bi zanimljivo videti drag trke bez launch control-a

ciga

pre 5 godina

@kalimero
Gde ti živiš čoveče, pa samo takvi i voze sve te pomenute, ko ima para za takve automobile nego političari i kriminalci. Ako misliš na Srbiju naravno?

miki

pre 5 godina

v8 mercedes protiiv v6 alfe.... nisam strucnjak al mi se cini da u startu neko ima prednost... u svamom slucaju navijam za ferrari i ako je "njemacko auto" vrh...

nekotamo

pre 5 godina

@nekotamoIdi pitaj proizvođača da li se slaže sa tom tvojm suludom teorijom, pa ko je još sretan da mu se ne kupuje proizvod u koji je uložio ozbiljne pare?
(ciga, 23. februar 2019 19:08)
Vidi cigo, brend je postavljen tamo negde ispod Maseratija. Ima premalo modela. Najjaca verzija ima Ferarijev motor. Naravno da ne moze da se prodaje kao neka Skoda ili VW.

kole

pre 5 godina

Dok sam vozio Stila, odem kod jednog poznatog majstora u Zemunu koji radi nekoliko brendova. Onako u razgovoru mi rece; sa tim cudom ces se slatko navozati bez problema. Motor i menjac su neunistivi, ne pamtim kad sam otvarao zadnji put fiatov motor. Menjac na otpadu 50 evra sto znaci da ih niko ne kupuje, jer se ne kvari. Kompresor klime im se nikad ne kvari, za razliku od Skode i VW grupe gde crkavaju kao kineske LED sijalice. Onda ga pitam za Alfu 159 koju sam planirao da kupim. Kaze mi da je strasan auto, ali on nije radio uvezenu koja je presla manje od 500.000 km. Ako nadjes neku do 200.000 kupi i nema brige. Reno-Pezo dobri do 150-200.000 a posle kumstvo sa majstorom i dubok dzep za odrzavanje. Pitam za BMW 3, a on kaze; bezi od premijuma jer neces imati kiriju da platis. Pokaza mi remenicu alternatora sa JTD motora i rece da sa zamenom kosta 7000 din. Za BMW 3 samo deo 300 evra minimum za solidan kvalitet.

Sjedi JEDAN

pre 5 godina

Potpuno tačno! I ta veza Ferari-Alfa se kod Giulije (Stelvia) nazalost pokazala kao nerazvijena. Imaju nekih problema oko motora. Nazalost su to ćinjenice bez polemike. Svima je Alfa lepa, ali noviji modeli imaju dosta problema. Počevši od Brere pa nadalje...
(Ujka Inat, 24. februar 2019 11:42)

Imaju NEKI problem na motorima, a koji pojma nemas, jer je to neko prosuo po portalima, a i na ovom sajtu je bila objaljena ta vijest koja je stajala par sati, a kasnije povucena jer je prepisana sa jednog auto-magazina za koji se kasnije ispostavilo da je skroz netacna, a doticni magazin sad Fiat tj AR tuzi zbog toga. Usput Stelvio i Giulia su dobili skoro nagradu za automobile godine u izboru auto-magazina. Svi auto-entuzijasti do jednog su se odusevili sa oba automobila, ali eto VW balkanerosi pronadjose gomile mana nepostojecih. I da napomenem da je Alfa 159 do pojave BMW M5 prosle generacije bila najprecizniji automobil za voznju dok je taj primat ponovo preuzela upravo Alfa Giulia.

MonteGringo

pre 5 godina

Potpuno tačno! I ta veza Ferari-Alfa se kod Giulije (Stelvia) nazalost pokazala kao nerazvijena. Imaju nekih problema oko motora. Nazalost su to ćinjenice bez polemike. Svima je Alfa lepa, ali noviji modeli imaju dosta problema. Počevši od Brere pa nadalje...
(Ujka Inat, 24. februar 2019 11:42)

Ajde ne pisi neistine (da ne upotrebim drugi izraz) da te zamolim i ne prosipaj spinove i polu-informacije po forumima. Brera jeste imala probleme, ali ne sa motorima vec elektronikom. Zadnja Alfa koja je imala probleme sa motorima je 156 dok je na restajlingu to sredjeno. Alfa ima vrhunske motore pocev od 147 (oba modela) pa nadalje i ne znam niti jednog alfistu koji ima probleme na motorima osim EGR ventila koji crkavaju zbog loseg goriva i jos losijeg odrzavanja. Alfa ne trpi voznju bez redovnog servisa, kvalitetnog ulja i filtera, a nasi ljudi bi da je voze kao Zastavu nekad, e ne moze, u suprotnom vozi Daciu! Za tvoju inf ta Stelvio je prije par dana uz Giulliettu proglasena za auto godine jer ima brdo problema na motorima! Sjedi ti u svog VW-a i uzivaj u motokultivatoru ispod haube, pozdrav.

ciga

pre 5 godina

@nekotamo
Idi pitaj proizvođača da li se slaže sa tom tvojm suludom teorijom, pa ko je još sretan da mu se ne kupuje proizvod u koji je uložio ozbiljne pare?

Neznalica

pre 5 godina

Sta mislite koji ce duze da traje i da se manje kvari? :)
(Marko, 23. februar 2019 19:22)

Podji u Mercedesov servis da vidis koliko im dolaze noviji modeli na popravku, uzrok gorivo, vodena pumpa, egr i lektronika, nekim modelima prenos ;-) Skoro sam radio emisiju o automobilizmu i istrazivanja su pokazala da se Mercedes i Audi podjednako kvare kao Pezo i Reno koji imaju ozbiljne probleme sa diznama, elektronikom i sl posljednjih godina. Alfa nije ni u prvih 10 proizvodjaca po kvarovima. Cak su medju prvih 10 izbili i Japanci zbog tih evropskih motora, pucaju im blokovi i sl. Imam i u familiju automehanicara i to vrhunskog, posjedujem i Alfu i VW i Mercedes imao Pezo, Reno, BMW...tokom godina i znam o cemu pricam.

Ujka Inat

pre 5 godina

ahahahahahaha... Ma daj bre! Mercedes je Mercedes! Ovi što pluju ovde švapska kola rade to samo iz frustracije i ljubomore! A išli bi u švapsku pa makar prali klozete tamo...

srbivoje

pre 5 godina

@Ujka inat
Kojih problema sa ovim v6 motorima imaju. Clan sam na reddit-u, pratim vise stranih magazina i jos nigde nisam ni cuo ni procitao da ovi motori imaju problema. I jos jednom Alfa porice sve veze sa Ferrari-jem, tvrde da su sve oni dizajnirali i napravili (sto i jesu, sem motora koji je umetnost). A u i voznji ima slicnosti ;) Alfin najveci problem je elktronika, koju mnogo poboljsali sa novim modelima. Tako da nemoj gluposti da pises nego sedi i informisi se prvo.

Integrale

pre 5 godina

Kada bi imali kvalitet poput Švaba, nebi bili tako jeftini kao polovnjaci! Ovi komentatori ovde kupe 147 i 156 gde je švaba ili zabar godinama prdeo u sedišta pa lupetaju nešto o kvalitetu i stilu.. A nisu ni pipnuli Alfu mladju od 10 god. - Smešno!

Jugio

pre 5 godina

Ko jos vozi novu alfu u Srbiji? Samo ne 149 po 300.000 koji voze napaljenkovici i misle da su cool a verujem da se sve u njima raspada. Ba semaforu kad vidim kedere oko prozora mogu da zamislim koliko serviseri trlhaju ruke alfistima. Nemac bilo koji sem Opela je zakon

The Spatula

pre 5 godina

(gloria, 24. februar 2019 20:48)
A zamisli koja je uvreda za mercedes, kad ti treba par godina da napravis brzi auto od "propale" Alfe! Pa jos dodas dva klipa hiljadak kubika i poredis ta dva auta.

srbivoje

pre 5 godina

@TNT
Bas suprotno, oni tvrde da je motor njihov, a ne Ferrari-jev Ne lupaj gluposti. Primili smo se na performanse i izgled, koji ne manjkaju. Sa tri modela na trzistu su u top 20. Ne racunam ovde 4c. A tek treba da izadju SUV modeli od kojih automobilska industrija trenutno zivi. Ne znam za tebe, ali smatram da ukoliko imas automobil koji nije samo prevozno sredstvo, vec nacin da se zabavis, onda ga cenis i kad moras da ulozis. A to vozaci vw nikad nece moci da shvate.

srbivoje

pre 5 godina

@TNT
Nisam rekao da nema Ferrarijev motor, nego da oni pokusavaju to da sakriju, a ne promovisu. Sa 3 modela biti medju top 20 nije mala stvar, posebno ako uzmemo u obzir kakav glas prati Alfu od 90ih. Prodaje se lose bas zbog tog loseg glasa, daj im 7-8 godina da izbace celu gamu, bice kao i Pezo koji je bio "pred smrt" kao i Alfa. N-ring sam pomenuo zato sto neko tvrdi da QV modeli nisu sportski, sto cista glupost. Dalje za novinare: nemoguce je da su apsolutno svi novinari koje sam gledao placeni, nema mi tu logike. Posebno ne verujem da je Jeremy Clarkson, koji je poznat kao novinar bez dlake na jeziku, lagao za vozne karakteristike Gulije QV. Svaku moju recenicu si izvrnuo bukvalno, niti sam rekao da nema motor razvijen u maranelu-rekao sam da to oni tvrde, a ocigledno je drugacije. Stazu sam pomenuo kao argument na zakljucak da je bedna varijanta sportskog auta. Nisam mislio da je stelvio u top 20, nego Alfa kao brend. Prvo procitaj sta sam napisao, sedi razmisli, pa onda me demantuj, bez krivljenja mojih reci. Pozdrav za svabomafiju

Jastog

pre 5 godina

Mercedes je Mercedes a Alfa je jedan neuspeli eksperiment koji samo liči na auto a u stvari je više deo enterijera u mehaničarskoj radnji.

Acura

pre 5 godina

Stokholmski sindrom bi tebalo preimenovati u Srpski sindrom, jer mislim da nema naroda koji vise voli i hvali Nemce od Srba! A vidim da je i @cigo u prvim borbenim redovima!
Istorija: sedi, 1!

A sto se tice testa, tesko da je ovo MB sponzorisao, jer se sigurno ne bi hvalili da je njihov 1000 kubika i 2 cilindra veci motor brzi. A seljani znacka pomutila um, pa ni ne cita detalje o motoru...

TNT

pre 5 godina

@nekotamo - a što voliš da pričaš stvari o kojima nemaš pojma? Toliko su “visoko pozicionirani” i proizvođač želi “ekskluzivnu” prodaju da su cenom pozicionirani ISPOD premijum nemaca koji zamisli žele masovnost. Toliko žele “ekskluzivu” da sada u perjanice ubacuju 1.3 i 1.5 benzince ne bi li još više oborili ceni i probali da spasu što se može spasti. Marketinški je Alfa probala sjajno da odradi posao - zamisli Ferari motor, to onda mora da je mnoogo dobro, i eto ti si jedan od tih koji se primio. Svi mi volimo i cenimo Alfu do momenta kada treba da damo svoj novac za istu - onda stvari stoje malo drugačije. Jedino u čemu je Alfa kao Ferari je broj prodatih primeraka, ali želje fabrike su upravo suprotne.

TNT

pre 5 godina

@srbivoje - a sa kome sei svađaš i oko čega? Ajmo ponovo - Alfa se loše prodaje, mnogo slabije od očekivanog i projektovanog. TAĆKA. Ili ti živiš u nekom paralelnom univerzumu gde su brojke drugačije? A najbolji ti je komentar - “u prvih 20 su u prodaji”?!? Pa Stelvio za direktne konkurente (mid size luxury SUV) ima 5 ili 6 modela u EU, u USA možda još 5-6, i u prvih je 20?!? Trkamo se Bolt i ja na 100 m i ja osvojim srebrnu medalju? Lični preferenijali i ukusu, bitne i nebitne stvari kod automobila, održavanje... gde si to video u mom komentaru? I da, svuda se u testovima, plaćenim komentarima po netu (influensera) i sličnim, provlači da ima Ferarijev motor - mada to opet možda nije tako u tvom univerzumu... A mali osvrt i na tvoje ranije komentare - kupcu porodičnog SUV modela je važno vreme na “zelenom paklu”?!? Ako bi ga ti tako zaista svakodnevno vozio, šta misliš koliko bi ti trajale gume, kočnice... na njEmu ili BILO KOM drugom automobilu? Dakle, nemoj da se lažemo da to radiš, pa si zbog toga kupio Stelvio - to je reklamno ista priča kao i Ferarijev motor...

kimi, ali ne R

pre 5 godina

@brrCro
Evo sve su se sa... li u gaće od takve konkurencije, koja ih uzgred nije ni okrznula nego se više bori sama sa sobom.

911

pre 5 godina

Jao ljudi treba da kupim auto i neznam šta. Parametar mi je udobnost. Ovaj meca mi je veoma interesantan al pitanje je dal je udoban. Iskreno marka mi je nebitna, ali mercedes i bmw mi nude do 50% popusta dok putevi i obilne kiše gde zivim zahtevaju malo viši auto (SUV). Jednostavno nemoguće je naći nešto sto bi zadovoljilo sve kriterijume.

boris

pre 5 godina

@Kalimero Dve stvari. Ove male SUVove mahom voze porodični ljudi i kod nas.
Termin "džip" se više odnosi na terence a oni su spori i ne voze ih te face koje si opisao.
Verovatno imaš problem da ih vidiš zbog perspektive pa si pribegao stereotipu.

Фрфљави

pre 5 godina

@Kalimero Верујем да тако у Србији изгледају господа која возе џипове. Баш у то верујем. Ван границе те наше земље је ипак ситуација мало другачија. На срећу...

jedan od mnogih

pre 5 godina

osim sto je Alfa Romeo fora, da li imate ijedan drugi razlog za ovolike hvalospeve?

oba su budzevine kojima je kod nas preskupa registracija (ko ima pare za nov to ga bas i ne dotice)

pre neki dan videh Bentley Bentyaga na autoputu...meni ruzan ali sa velikom dozom otmenosti

voleo bih da susretnem i Lamborghini Urus...da cujem zvuk i mozda vidim ubrzanje

Alfa se meni licno uopste ne svidja, a sve svabe imaju kud i kamo bolji enterijer

kimi R

pre 5 godina

@Sjedi JEDAN
Sve je to lepo ali izgleda to baš nikoga ne interesuje ni sa 159 a sa Giulijom izgleda još manje. Na to se pale samo kako ti kažeš balkanerosi!

srbivoje

pre 5 godina

@cigo
Jer sam svedok da na svakoj objavi koja nema veze sa nemackim proizvodjacima neko napise da je to krs i da je "svabo=babo". U vrhu jesu, ali to ne znaci da su u svakom segmentu najbolji. Nisam ja ni ostrasceni ljubitelj Alfe, ni Vw, ni Toyote, svaka marka ima svoje musterije. Samo me nervira sto mi sve poredimo sa nemcima.

@TNT
Procitao sam tvoj komentar. I izneo cinjenicu da su pokusavali da sakriju istoriju motora i jos neke moje stavove. Nisam tvoje konstatacije izoblicavao u svoju korist.Ako sam te necim uvredio izvinjavam se, nije mi to namera bila.

ciga

pre 5 godina

@Acura
Da si iole pametan kao što izgleda nisi, video bi da cigo nijedan brend ne pominje kao nešto posebno za razliku od većine ovde. Meni samo ma živce idu totalno nerealni komentari mrzitelja ovog ili onog. A što se tiče Srbije mi smo jedina zemlja Evrope gde svi onanišu na Japance, a voze ih 3 čoveka. To je po tebi realno jel?

ciga

pre 5 godina

@srbivoje
Pa naravno da nije najbolji, takvog nema svi imaju svoje mane i vrednosti. Ali isto tako nije ni totalni krš kako ih ovde pretstavljaju!

Ujka Inat

pre 5 godina

(TNT, 24. februar 2019 10:21) Potpuno tačno! I ta veza Ferari-Alfa se kod Giulije (Stelvia) nazalost pokazala kao nerazvijena. Imaju nekih problema oko motora. Nazalost su to ćinjenice bez polemike. Svima je Alfa lepa, ali noviji modeli imaju dosta problema. Počevši od Brere pa nadalje...

Ujka Inat

pre 5 godina

(MonteGringo, 24. februar 2019 12:47) Alfin servis u Bochumu (Auto Witzel)! U ostalom gase uskoro prodaju Alfe tamo jer je prodaja ravna nuli - kao tvoj nivo pisanja!

TNT

pre 5 godina

@srbivoje - https://www.best-selling-cars.com/europe/2018-full-year-europe-best-selling-car-manufacturers-and-brands/

od 29 Brendova na listi Alfa je 25-ta. Popusti za Stelvio su stalni - imaš ih kod nas novih, sa 0 km čak i 2017-to godište i nikako da se prodaju. Prodaja je jadna svuda u svetu, zato i uvode male benzince ne bi li barem nešto spasli. Zašto ti je to toliki problem da priznaš, ne znam. I meni je jako žao što Alfa tako prolazi, ali šta da se radi. Lično sam razmatrao Stelvio, ali sam se ipak odlučio za neki drugi automobil u klasi i pored razlike od 20% u ceni, koliko bi me Stelvio jeftinije izašao - i to pričam iz ličnog iskustva, znam zašto svoj teško zarađeni novac nisam dao za Alfu. A reagujem kada mi neko kaže da lupam, ničim izazvan.

ciga

pre 5 godina

@srbivoje
Srpče sine zašto misliš da svi kojima na organ idu glupi samo u Srbiji spevani hvaloapevi o Alfi moraju voziti švabe? Zar nema drugih samo švabe i Talijani, nemože nikog drugog da nervira ta patetika?

srbivoje

pre 5 godina

@TNT
Mislio sam na Evropu, ne na ceo svet. Te influensere po drustvenim mrezama ne poznajem i ne pratim. Mali je broj novinara kojima mogu da verujem, a svi su i vise nego zadovoljni. Znam da ima Ferrarijev motor, nema potrebe da me ubedjujes. Ne vidim zasto je to lose, kad taj motor moze da parira ovom 4.0 biturbo v8 motoru, iako ne bi trebao. Nijednom nisam rekao da imam Stelvio, pisem jer volim. A Alfu ne branim uopste, nema tu sta da se brani. 15% rast prodaje u poslednjem kvartalu. Mozda znas, mozda ne znas, to uopste nije bitno.

TNT

pre 5 godina

“Prvo procitaj sta sam napisao, sedi razmisli, pa onda me demantuj, bez krivljenja mojih reci. “
@srbivoje

A da prvo ti probaš da to učiniš, PRE nego što meni, ničim izazvan, repliciraš?

TNT

pre 5 godina

@srbivoje - a evo i da te demantujem, kada si to tražio: kažeš Alfa je u prvih 20 brendova po prodaji. Odakle ti takav, potpuno lažan podatak? Prema JATO Dynamcs podacima, 20. je Škoda sa nešto preko 1.2 miliona prodatih automobila u 2018. Alfa je tek 75-ta. Toliko o tvojim “argumentima” i poznavanju globalne prodaje. A apsolutno sve što sam ja naveo stoji. Za novinare - nisam rekao da su testovi plaćeni (mada naravno da većina jeste, ne samo za Alfu nego za sve), već su to komentari po društvenim mrežama raznih “influensera” od kojih se normalnim ljudima diže kosa na glavi, a čije “poznavanje automobila” se svodi upravo “krug top modela (uz male modifikacije i profesionalnog vozača) na stazi” što je radila i Škoda sa Kodijakom sedmosedom, i “ima Ferarijev motor”. Ima i Dačija onaj što ide u Mečku, pa šta onda? Da li ti uopšte imaš Stelvio ili onako pišeš da ti prođe vreme? A ako imaš, kada ga sutra prodaš i kupiš XYZ marku, onda ćeš, naravno, o njoj sve najbolje? A mogu da se kladim sa tobom da sam veći poštovalac istorije Alfe od tebe i pola njih što je ovde kao “brane”.

drugi razred osnovne škole u kasnim večernjim satima

pre 5 godina

(Ujka Inat, 24. februar 2019 14:22)

Što vas sekiraju mangupi kada ste baš lepo napisali da se Giullia motor kvari. Lepo nije obavezno da bude i tačno.
Niko ovde ne ceni maštu i estetiku pisanja osim vas, a to nije lepo.

Jugio

pre 5 godina

Ko jos vozi novu alfu u Srbiji? Samo ne 149 po 300.000 koji voze napaljenkovici i misle da su cool a verujem da se sve u njima raspada. Ba semaforu kad vidim kedere oko prozora mogu da zamislim koliko serviseri trlhaju ruke alfistima. Nemac bilo koji sem Opela je zakon

Ujka Inat

pre 5 godina

ahahahahahaha... Ma daj bre! Mercedes je Mercedes! Ovi što pluju ovde švapska kola rade to samo iz frustracije i ljubomore! A išli bi u švapsku pa makar prali klozete tamo...

Jastog

pre 5 godina

Mercedes je Mercedes a Alfa je jedan neuspeli eksperiment koji samo liči na auto a u stvari je više deo enterijera u mehaničarskoj radnji.

911

pre 5 godina

Jao ljudi treba da kupim auto i neznam šta. Parametar mi je udobnost. Ovaj meca mi je veoma interesantan al pitanje je dal je udoban. Iskreno marka mi je nebitna, ali mercedes i bmw mi nude do 50% popusta dok putevi i obilne kiše gde zivim zahtevaju malo viši auto (SUV). Jednostavno nemoguće je naći nešto sto bi zadovoljilo sve kriterijume.

Kalimero

pre 5 godina

Neko će reći da se porede babe i žabe jer ko bi vozio alfu pre mečke, ali ja ni trenutka ne bih razmišljao. Svaki džip sad liči jedan na drugi, čak ljudi koji ih voze liče jedan na drugog(namrštena faca, brze naočare, trimovana brada, vrat koji se sastavio sa glavom), ali ova alfa nekako odskače od svih, ima neki stil, neku eleganciju da prosto ne mogu da zamiskim nekoga ko vozi x5 ili ml da vozi stelvio.

Ujka Inat

pre 5 godina

(TNT, 24. februar 2019 10:21) Potpuno tačno! I ta veza Ferari-Alfa se kod Giulije (Stelvia) nazalost pokazala kao nerazvijena. Imaju nekih problema oko motora. Nazalost su to ćinjenice bez polemike. Svima je Alfa lepa, ali noviji modeli imaju dosta problema. Počevši od Brere pa nadalje...

NemanjaBB

pre 5 godina

Alfa u ovoj klasi nema premca po izgledu. Plus veliki je i 2.9 motor koji je konstruisao Ferari. Mecka deluje mocnije i ima upadljiviji dizajn enterijera, moderniji, "hajtek" sto bi se reklo.

nekotamo

pre 5 godina

Alfa romeo nije za siroke narodne mase. Prosto je tako to koncipirano. I nije lose da tako i ostane. Ja se samo nadam da cu moci za par godina sebi da priustim jednu Giuliju

only fools and horses

pre 5 godina

Odakle ova opsednutost takozvanim drag trkama? To meni baš ništa ne govori o automobilu.
Konkretno u ovom slučaju, Alfa je daleko lepši auto, samo to mogu da vidim. Ali kad bi kupovao i odlučivao između baš ta 2 automobila, dobro bi promislio i sve patametre bi uključio u odluku o kupovini.

mile

pre 5 godina

Trenutno vozim GLK a sledeci je Stelvio samo da cena malo popusti ? , ne treba patit i smarati se time samo da vozis jednu marku automobila , ako vec mozes s vremena na vreme da zamenis auto uzmi nesto novo i drugacije , a sa Stelviom greske nema pricam proverenu pricu

TNT

pre 5 godina

@nekotamo - a što voliš da pričaš stvari o kojima nemaš pojma? Toliko su “visoko pozicionirani” i proizvođač želi “ekskluzivnu” prodaju da su cenom pozicionirani ISPOD premijum nemaca koji zamisli žele masovnost. Toliko žele “ekskluzivu” da sada u perjanice ubacuju 1.3 i 1.5 benzince ne bi li još više oborili ceni i probali da spasu što se može spasti. Marketinški je Alfa probala sjajno da odradi posao - zamisli Ferari motor, to onda mora da je mnoogo dobro, i eto ti si jedan od tih koji se primio. Svi mi volimo i cenimo Alfu do momenta kada treba da damo svoj novac za istu - onda stvari stoje malo drugačije. Jedino u čemu je Alfa kao Ferari je broj prodatih primeraka, ali želje fabrike su upravo suprotne.

jedan od mnogih

pre 5 godina

osim sto je Alfa Romeo fora, da li imate ijedan drugi razlog za ovolike hvalospeve?

oba su budzevine kojima je kod nas preskupa registracija (ko ima pare za nov to ga bas i ne dotice)

pre neki dan videh Bentley Bentyaga na autoputu...meni ruzan ali sa velikom dozom otmenosti

voleo bih da susretnem i Lamborghini Urus...da cujem zvuk i mozda vidim ubrzanje

Alfa se meni licno uopste ne svidja, a sve svabe imaju kud i kamo bolji enterijer

kimi, ali ne R

pre 5 godina

@brrCro
Evo sve su se sa... li u gaće od takve konkurencije, koja ih uzgred nije ni okrznula nego se više bori sama sa sobom.

ernesto che

pre 5 godina

Najjaci su ovi sto nisu seli u alfu, ceo zivot u tdi traktorima i sad sole pamet. Svako ko je seo u alfu a pogotovo vozio, svakom je ostala u srcu.

Alfa&Omega

pre 5 godina

Naravno da za brzinu mogu da porede ovaj mercedes AMG i alfu, drugih ni nema. Ali za ove sto ne vole alfu, nemojte da brinete. Sledeci test ce biti koji koliko moze bostana da ponese e tu ce biti gusto, kad odmere snage vw, audi, BMW itd.

jo

pre 5 godina

Alfa V6 vs Merc V8 i 1000cm? vise- jedino tako Merc i moze da trijumfuje! Treba naci neki uporedni test Maserati Levante Trofeo V8 i ovog Merc- tako je realnije, iste zapremine motora i isto cilindara...Alfu porede uvek sa konkurentima koji imaju minimum 2 cilindra vise, jer, kada je slicna zapremina i konjaza u pitanju, niko ne moze da se poredi sa Ferrari V6 agregatom...

izhlapjeli starac

pre 5 godina

Srbi bi uvek odabrali lepšu ženu. Ne onu koja je deblja i koja bolje kuva.
Kod auta suprotno. Samo da je Njemac. A Alfe vecinom mrze. Bog zna zasto. Valjda zbog klijentele koja voli i lepe žene i lepe automobile.

TNT

pre 5 godina

@srbivoje - a sa kome sei svađaš i oko čega? Ajmo ponovo - Alfa se loše prodaje, mnogo slabije od očekivanog i projektovanog. TAĆKA. Ili ti živiš u nekom paralelnom univerzumu gde su brojke drugačije? A najbolji ti je komentar - “u prvih 20 su u prodaji”?!? Pa Stelvio za direktne konkurente (mid size luxury SUV) ima 5 ili 6 modela u EU, u USA možda još 5-6, i u prvih je 20?!? Trkamo se Bolt i ja na 100 m i ja osvojim srebrnu medalju? Lični preferenijali i ukusu, bitne i nebitne stvari kod automobila, održavanje... gde si to video u mom komentaru? I da, svuda se u testovima, plaćenim komentarima po netu (influensera) i sličnim, provlači da ima Ferarijev motor - mada to opet možda nije tako u tvom univerzumu... A mali osvrt i na tvoje ranije komentare - kupcu porodičnog SUV modela je važno vreme na “zelenom paklu”?!? Ako bi ga ti tako zaista svakodnevno vozio, šta misliš koliko bi ti trajale gume, kočnice... na njEmu ili BILO KOM drugom automobilu? Dakle, nemoj da se lažemo da to radiš, pa si zbog toga kupio Stelvio - to je reklamno ista priča kao i Ferarijev motor...

srbivoje

pre 5 godina

@blaster
Bedna varijanta sportskog auta? Pogledaj bilo kog novinara sta kaze i o Giuliji i o Stelvio, odusevljeni upravljivoscu i lepotom. Na N-ringu ispred Stelvia QV je samo ovaj GLC u toj klasi, dok je Giulija prva u svojoj klasi, ako izuzmemo Jaguar project 8 koji kosta 130.000 €. I to oba sa V6 motorima. Bez gluposti ubuduce.

Ujka Inat

pre 5 godina

(MonteGringo, 24. februar 2019 12:47) Alfin servis u Bochumu (Auto Witzel)! U ostalom gase uskoro prodaju Alfe tamo jer je prodaja ravna nuli - kao tvoj nivo pisanja!

Driver

pre 5 godina

Nema veceg krsa od Alfa Romea. Sminkerski anemicni dizajn i bedna varijanta sportskog automobila.
(blaster, 23. februar 2019 15:05)

Bedna varijanta sportskog automobila Alfa Romeo. Sa tobom ne bih nikad raspravljao o automobilizmu. Prijatno.

Reziel

pre 5 godina

Šta je sad problem? Pravolinijska trka, pobedio Mercedes - pravo i ravno. Brži je. Da li bi pobedio na stazi? Možda bi, možda ne bi, ali je ovde pobedio i to je to. Kad odmere snage na stazi, videćemo.
Za ove što im "trka ubrzanja nije nikakav parametar prilikom odabira vozila", da ih obavestim da to novinar ni ne pretenduje da bude, već jednostavno da vidimo ko je brži od semafora do semafora.

kiki ns

pre 5 godina

Lepi, u pravu si.

Van svake pameti je porediti alfe sa automobilima.
(Lepi, 23. februar 2019 14:12)

Alfe su više od automobila.
Lepota, istorija, tradicija u jednom .

Sledeći put nemoj biti tako stidljiv i škrt na komentaru.
Obrazloži lepo, da svi shvate.

Neznalica

pre 5 godina

Sta mislite koji ce duze da traje i da se manje kvari? :)
(Marko, 23. februar 2019 19:22)

Podji u Mercedesov servis da vidis koliko im dolaze noviji modeli na popravku, uzrok gorivo, vodena pumpa, egr i lektronika, nekim modelima prenos ;-) Skoro sam radio emisiju o automobilizmu i istrazivanja su pokazala da se Mercedes i Audi podjednako kvare kao Pezo i Reno koji imaju ozbiljne probleme sa diznama, elektronikom i sl posljednjih godina. Alfa nije ni u prvih 10 proizvodjaca po kvarovima. Cak su medju prvih 10 izbili i Japanci zbog tih evropskih motora, pucaju im blokovi i sl. Imam i u familiju automehanicara i to vrhunskog, posjedujem i Alfu i VW i Mercedes imao Pezo, Reno, BMW...tokom godina i znam o cemu pricam.

kimi R

pre 5 godina

@Sjedi JEDAN
Sve je to lepo ali izgleda to baš nikoga ne interesuje ni sa 159 a sa Giulijom izgleda još manje. Na to se pale samo kako ti kažeš balkanerosi!

maxy

pre 5 godina

ahahahahahaha... Ma daj bre! Mercedes je Mercedes! Ovi što pluju ovde švapska kola rade to samo iz frustracije i ljubomore! A išli bi u švapsku pa makar prali klozete tamo...
(Ujka Inat, 23. februar 2019 17:12)

Tebi pranje švapskih klozeta izgleda ide dobro.

The Spatula

pre 5 godina

(gloria, 24. februar 2019 20:48)
A zamisli koja je uvreda za mercedes, kad ti treba par godina da napravis brzi auto od "propale" Alfe! Pa jos dodas dva klipa hiljadak kubika i poredis ta dva auta.

TNT

pre 5 godina

@srbivoje - https://www.best-selling-cars.com/europe/2018-full-year-europe-best-selling-car-manufacturers-and-brands/

od 29 Brendova na listi Alfa je 25-ta. Popusti za Stelvio su stalni - imaš ih kod nas novih, sa 0 km čak i 2017-to godište i nikako da se prodaju. Prodaja je jadna svuda u svetu, zato i uvode male benzince ne bi li barem nešto spasli. Zašto ti je to toliki problem da priznaš, ne znam. I meni je jako žao što Alfa tako prolazi, ali šta da se radi. Lično sam razmatrao Stelvio, ali sam se ipak odlučio za neki drugi automobil u klasi i pored razlike od 20% u ceni, koliko bi me Stelvio jeftinije izašao - i to pričam iz ličnog iskustva, znam zašto svoj teško zarađeni novac nisam dao za Alfu. A reagujem kada mi neko kaže da lupam, ničim izazvan.

nope

pre 5 godina

imao srece voziti oba auta, sličnih karakteristika i opreme. oba su imala oko 180 ks. alfa sportskija, bolja u krivinama, mercedes udobniji i bolji kruzer. najveca razlika je u enterijeru koji je u mečki puno bolji, a i celokupan dojam kvaliteta je na strani mercedesa. izgled stvar ukusa, meni alfa lepša. inače oba automobila su odlična

Sjedi JEDAN

pre 5 godina

Potpuno tačno! I ta veza Ferari-Alfa se kod Giulije (Stelvia) nazalost pokazala kao nerazvijena. Imaju nekih problema oko motora. Nazalost su to ćinjenice bez polemike. Svima je Alfa lepa, ali noviji modeli imaju dosta problema. Počevši od Brere pa nadalje...
(Ujka Inat, 24. februar 2019 11:42)

Imaju NEKI problem na motorima, a koji pojma nemas, jer je to neko prosuo po portalima, a i na ovom sajtu je bila objaljena ta vijest koja je stajala par sati, a kasnije povucena jer je prepisana sa jednog auto-magazina za koji se kasnije ispostavilo da je skroz netacna, a doticni magazin sad Fiat tj AR tuzi zbog toga. Usput Stelvio i Giulia su dobili skoro nagradu za automobile godine u izboru auto-magazina. Svi auto-entuzijasti do jednog su se odusevili sa oba automobila, ali eto VW balkanerosi pronadjose gomile mana nepostojecih. I da napomenem da je Alfa 159 do pojave BMW M5 prosle generacije bila najprecizniji automobil za voznju dok je taj primat ponovo preuzela upravo Alfa Giulia.

drugi razred osnovne škole u kasnim večernjim satima

pre 5 godina

(Ujka Inat, 24. februar 2019 14:22)

Što vas sekiraju mangupi kada ste baš lepo napisali da se Giullia motor kvari. Lepo nije obavezno da bude i tačno.
Niko ovde ne ceni maštu i estetiku pisanja osim vas, a to nije lepo.

TNT

pre 5 godina

@srbivoje - a evo i da te demantujem, kada si to tražio: kažeš Alfa je u prvih 20 brendova po prodaji. Odakle ti takav, potpuno lažan podatak? Prema JATO Dynamcs podacima, 20. je Škoda sa nešto preko 1.2 miliona prodatih automobila u 2018. Alfa je tek 75-ta. Toliko o tvojim “argumentima” i poznavanju globalne prodaje. A apsolutno sve što sam ja naveo stoji. Za novinare - nisam rekao da su testovi plaćeni (mada naravno da većina jeste, ne samo za Alfu nego za sve), već su to komentari po društvenim mrežama raznih “influensera” od kojih se normalnim ljudima diže kosa na glavi, a čije “poznavanje automobila” se svodi upravo “krug top modela (uz male modifikacije i profesionalnog vozača) na stazi” što je radila i Škoda sa Kodijakom sedmosedom, i “ima Ferarijev motor”. Ima i Dačija onaj što ide u Mečku, pa šta onda? Da li ti uopšte imaš Stelvio ili onako pišeš da ti prođe vreme? A ako imaš, kada ga sutra prodaš i kupiš XYZ marku, onda ćeš, naravno, o njoj sve najbolje? A mogu da se kladim sa tobom da sam veći poštovalac istorije Alfe od tebe i pola njih što je ovde kao “brane”.

TNT

pre 5 godina

Valjda posle ovog videa pojedini shvate zašto je kriva obrtnog momenta najvažnija, čak i u uslovima maksimalnog ubrzanja. Još je važnija pri normalnoj, svakodnevnoj vožnji - mnogo više nego puka informacija o maksimalnoj snazi, koja se uvek ističe u prvi plan.

srbivoje

pre 5 godina

@TNT
Bas suprotno, oni tvrde da je motor njihov, a ne Ferrari-jev Ne lupaj gluposti. Primili smo se na performanse i izgled, koji ne manjkaju. Sa tri modela na trzistu su u top 20. Ne racunam ovde 4c. A tek treba da izadju SUV modeli od kojih automobilska industrija trenutno zivi. Ne znam za tebe, ali smatram da ukoliko imas automobil koji nije samo prevozno sredstvo, vec nacin da se zabavis, onda ga cenis i kad moras da ulozis. A to vozaci vw nikad nece moci da shvate.

kole

pre 5 godina

Dok sam vozio Stila, odem kod jednog poznatog majstora u Zemunu koji radi nekoliko brendova. Onako u razgovoru mi rece; sa tim cudom ces se slatko navozati bez problema. Motor i menjac su neunistivi, ne pamtim kad sam otvarao zadnji put fiatov motor. Menjac na otpadu 50 evra sto znaci da ih niko ne kupuje, jer se ne kvari. Kompresor klime im se nikad ne kvari, za razliku od Skode i VW grupe gde crkavaju kao kineske LED sijalice. Onda ga pitam za Alfu 159 koju sam planirao da kupim. Kaze mi da je strasan auto, ali on nije radio uvezenu koja je presla manje od 500.000 km. Ako nadjes neku do 200.000 kupi i nema brige. Reno-Pezo dobri do 150-200.000 a posle kumstvo sa majstorom i dubok dzep za odrzavanje. Pitam za BMW 3, a on kaze; bezi od premijuma jer neces imati kiriju da platis. Pokaza mi remenicu alternatora sa JTD motora i rece da sa zamenom kosta 7000 din. Za BMW 3 samo deo 300 evra minimum za solidan kvalitet.

nekotamo

pre 5 godina

@nekotamoIdi pitaj proizvođača da li se slaže sa tom tvojm suludom teorijom, pa ko je još sretan da mu se ne kupuje proizvod u koji je uložio ozbiljne pare?
(ciga, 23. februar 2019 19:08)
Vidi cigo, brend je postavljen tamo negde ispod Maseratija. Ima premalo modela. Najjaca verzija ima Ferarijev motor. Naravno da ne moze da se prodaje kao neka Skoda ili VW.

MonteGringo

pre 5 godina

Potpuno tačno! I ta veza Ferari-Alfa se kod Giulije (Stelvia) nazalost pokazala kao nerazvijena. Imaju nekih problema oko motora. Nazalost su to ćinjenice bez polemike. Svima je Alfa lepa, ali noviji modeli imaju dosta problema. Počevši od Brere pa nadalje...
(Ujka Inat, 24. februar 2019 11:42)

Ajde ne pisi neistine (da ne upotrebim drugi izraz) da te zamolim i ne prosipaj spinove i polu-informacije po forumima. Brera jeste imala probleme, ali ne sa motorima vec elektronikom. Zadnja Alfa koja je imala probleme sa motorima je 156 dok je na restajlingu to sredjeno. Alfa ima vrhunske motore pocev od 147 (oba modela) pa nadalje i ne znam niti jednog alfistu koji ima probleme na motorima osim EGR ventila koji crkavaju zbog loseg goriva i jos losijeg odrzavanja. Alfa ne trpi voznju bez redovnog servisa, kvalitetnog ulja i filtera, a nasi ljudi bi da je voze kao Zastavu nekad, e ne moze, u suprotnom vozi Daciu! Za tvoju inf ta Stelvio je prije par dana uz Giulliettu proglasena za auto godine jer ima brdo problema na motorima! Sjedi ti u svog VW-a i uzivaj u motokultivatoru ispod haube, pozdrav.

srbivoje

pre 5 godina

@TNT
Nisam rekao da nema Ferrarijev motor, nego da oni pokusavaju to da sakriju, a ne promovisu. Sa 3 modela biti medju top 20 nije mala stvar, posebno ako uzmemo u obzir kakav glas prati Alfu od 90ih. Prodaje se lose bas zbog tog loseg glasa, daj im 7-8 godina da izbace celu gamu, bice kao i Pezo koji je bio "pred smrt" kao i Alfa. N-ring sam pomenuo zato sto neko tvrdi da QV modeli nisu sportski, sto cista glupost. Dalje za novinare: nemoguce je da su apsolutno svi novinari koje sam gledao placeni, nema mi tu logike. Posebno ne verujem da je Jeremy Clarkson, koji je poznat kao novinar bez dlake na jeziku, lagao za vozne karakteristike Gulije QV. Svaku moju recenicu si izvrnuo bukvalno, niti sam rekao da nema motor razvijen u maranelu-rekao sam da to oni tvrde, a ocigledno je drugacije. Stazu sam pomenuo kao argument na zakljucak da je bedna varijanta sportskog auta. Nisam mislio da je stelvio u top 20, nego Alfa kao brend. Prvo procitaj sta sam napisao, sedi razmisli, pa onda me demantuj, bez krivljenja mojih reci. Pozdrav za svabomafiju

srbivoje

pre 5 godina

@TNT
Mislio sam na Evropu, ne na ceo svet. Te influensere po drustvenim mrezama ne poznajem i ne pratim. Mali je broj novinara kojima mogu da verujem, a svi su i vise nego zadovoljni. Znam da ima Ferrarijev motor, nema potrebe da me ubedjujes. Ne vidim zasto je to lose, kad taj motor moze da parira ovom 4.0 biturbo v8 motoru, iako ne bi trebao. Nijednom nisam rekao da imam Stelvio, pisem jer volim. A Alfu ne branim uopste, nema tu sta da se brani. 15% rast prodaje u poslednjem kvartalu. Mozda znas, mozda ne znas, to uopste nije bitno.

ciga

pre 5 godina

@kalimero
Gde ti živiš čoveče, pa samo takvi i voze sve te pomenute, ko ima para za takve automobile nego političari i kriminalci. Ako misliš na Srbiju naravno?

srbivoje

pre 5 godina

@Ujka inat
Kojih problema sa ovim v6 motorima imaju. Clan sam na reddit-u, pratim vise stranih magazina i jos nigde nisam ni cuo ni procitao da ovi motori imaju problema. I jos jednom Alfa porice sve veze sa Ferrari-jem, tvrde da su sve oni dizajnirali i napravili (sto i jesu, sem motora koji je umetnost). A u i voznji ima slicnosti ;) Alfin najveci problem je elktronika, koju mnogo poboljsali sa novim modelima. Tako da nemoj gluposti da pises nego sedi i informisi se prvo.

ciga

pre 5 godina

@srbivoje
Srpče sine zašto misliš da svi kojima na organ idu glupi samo u Srbiji spevani hvaloapevi o Alfi moraju voziti švabe? Zar nema drugih samo švabe i Talijani, nemože nikog drugog da nervira ta patetika?

Gross

pre 5 godina

Posle par komentara prestao sam da čitam. Boze kakav svet... Mogu samo da kazem, kakve MAŠINE !!! Kako su moćni. Predobar “drag”.

Acura

pre 5 godina

Stokholmski sindrom bi tebalo preimenovati u Srpski sindrom, jer mislim da nema naroda koji vise voli i hvali Nemce od Srba! A vidim da je i @cigo u prvim borbenim redovima!
Istorija: sedi, 1!

A sto se tice testa, tesko da je ovo MB sponzorisao, jer se sigurno ne bi hvalili da je njihov 1000 kubika i 2 cilindra veci motor brzi. A seljani znacka pomutila um, pa ni ne cita detalje o motoru...

ciga

pre 5 godina

@Acura
Da si iole pametan kao što izgleda nisi, video bi da cigo nijedan brend ne pominje kao nešto posebno za razliku od većine ovde. Meni samo ma živce idu totalno nerealni komentari mrzitelja ovog ili onog. A što se tiče Srbije mi smo jedina zemlja Evrope gde svi onanišu na Japance, a voze ih 3 čoveka. To je po tebi realno jel?

ciga

pre 5 godina

@srbivoje
Pa naravno da nije najbolji, takvog nema svi imaju svoje mane i vrednosti. Ali isto tako nije ni totalni krš kako ih ovde pretstavljaju!

M

pre 5 godina

No replacement for displacement. Ipak, ovde je launch control odigrao najvazniju ulogu. Ono sto ne kazu ni u jednom videu, je da proizvodjac garantuje ispravnost automatskog menjaca samo za odredjeni broj kontrolisanih startova (20 do 30). Bilo bi zanimljivo videti drag trke bez launch control-a

ciga

pre 5 godina

@nekotamo
Idi pitaj proizvođača da li se slaže sa tom tvojm suludom teorijom, pa ko je još sretan da mu se ne kupuje proizvod u koji je uložio ozbiljne pare?

Integrale

pre 5 godina

Kada bi imali kvalitet poput Švaba, nebi bili tako jeftini kao polovnjaci! Ovi komentatori ovde kupe 147 i 156 gde je švaba ili zabar godinama prdeo u sedišta pa lupetaju nešto o kvalitetu i stilu.. A nisu ni pipnuli Alfu mladju od 10 god. - Smešno!

TNT

pre 5 godina

“Prvo procitaj sta sam napisao, sedi razmisli, pa onda me demantuj, bez krivljenja mojih reci. “
@srbivoje

A da prvo ti probaš da to učiniš, PRE nego što meni, ničim izazvan, repliciraš?

miki

pre 5 godina

v8 mercedes protiiv v6 alfe.... nisam strucnjak al mi se cini da u startu neko ima prednost... u svamom slucaju navijam za ferrari i ako je "njemacko auto" vrh...

Фрфљави

pre 5 godina

@Kalimero Верујем да тако у Србији изгледају господа која возе џипове. Баш у то верујем. Ван границе те наше земље је ипак ситуација мало другачија. На срећу...

boris

pre 5 godina

@Kalimero Dve stvari. Ove male SUVove mahom voze porodični ljudi i kod nas.
Termin "džip" se više odnosi na terence a oni su spori i ne voze ih te face koje si opisao.
Verovatno imaš problem da ih vidiš zbog perspektive pa si pribegao stereotipu.

srbivoje

pre 5 godina

@cigo
Jer sam svedok da na svakoj objavi koja nema veze sa nemackim proizvodjacima neko napise da je to krs i da je "svabo=babo". U vrhu jesu, ali to ne znaci da su u svakom segmentu najbolji. Nisam ja ni ostrasceni ljubitelj Alfe, ni Vw, ni Toyote, svaka marka ima svoje musterije. Samo me nervira sto mi sve poredimo sa nemcima.

@TNT
Procitao sam tvoj komentar. I izneo cinjenicu da su pokusavali da sakriju istoriju motora i jos neke moje stavove. Nisam tvoje konstatacije izoblicavao u svoju korist.Ako sam te necim uvredio izvinjavam se, nije mi to namera bila.