Petak, 22.02.2019.

13:00

Ovako izgleda novi Peugeot 208 FOTO

Izvor: B92

Ovako izgleda novi Peugeot 208 FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

85 Komentari

Sortiraj po:

Fenix

pre 5 godina

Mile @ a ti si omasio u komentarima. Tvoje su tek nebuloze zesce. Tvoj omiljeni brend Das auto ima malo poduzu nacisticku biografiju pa ti to ne smeta da ga na ovim forumima velicas i hvalis i to bas kad se u ovim rubrikama spomene Peugeot. Ne znam razloge takve frustracije i psihickih problema koje izaziva ovakva vest.Molim te da ne shvatis pogresno, ali prvo nauci bar jedan strani jezik, da se ne bi zesce blamirao kao dosad.Mozda je bolje da parlas nemacki lakse ces uskoro botovati po das gofnu.

dex

pre 5 godina

Sad ce da "ripaju" ljubitelji "lava"...pogotovo oni iz "Čelareva"...haha.E jedna stvar je ocigledna, do sada je 208 bio nekako "ženski auto" a sad hmmm...mozda dečji..!?

Mile

pre 5 godina

@Fenix: Promasio si temu, sve je jasno ako se pogleda odlomak iz Top Gira, sa datog linka, a o "istoriji" Pezoa. Malo su preterali ali je bar smesno.

kimi, ali ne R

pre 5 godina

@Vlada
Toliko su za sve ljude da su neke modele morali prestati da proizvode jer isti ti ljudi su prestali da ih kupuju pošto nisu mogli da se odluče koji da uzmu!

Lalalalong

pre 5 godina

Uvek se odusevim spoljasnoscu ovih novih lavova, ali kad vidim ovo resenje za volan gde ili moram da drzim volan u krilu ili da ne vidim pola instrument table i uvek se razocaram. Razumem da zele da budu inovativni ali nekad treba priznati i gresku...
(Bavaria, 22. februar 2019 13:26)

;) volan se podesava na skoro sva vozila od 2000 pa na ovamo a kod Francuskih automobila to se rekao bih podrazumeva.

Dejan L

pre 5 godina

Nova Korsa stize do kraja Godine.
Evo novi Kombo je u stvari Berlingo, pa ce isto tako nova Korsa biti 208 na koji je zakacen Opel logo.
Francuska Korsa stize u septembru

leptehebo

pre 5 godina

@scorpio,@mirko
Moj komentar se odnosio na spoljasnji oblik najvise, dizajn a uslovljen mehanikom. Dakle, kad posrcete taj jutarnji sarkazam zajedno sa kafom I cigarom medju zutim prstima uzmite profil svakog autta poslednjih 30ak godina I pokazite mi gde su promene. Evolucija dizajna I same aerodinamike se sturo ogleda u integrisanju nekadasnjih blatobrana u karoseriju I novije branike u samu linuju karoserije od Opel Suze pa na ovamo, od frizidera u loptu I tako vek I nesto.
Dalje, sve "stake" se baziraju na ABSu kao osnovom, jastuka je sve vise ali je koncept star 50 godina, radari nesto manje itd. Jedini svetli put su tu autonomna vozila ali opet zahtevaju reinventovanje auta jer je koncept potpuno drugaciji pa je vozac visak.
I sta e-auto primorava da zadrzi konvencionalni oblik? Samo psiha I ogranicenost proizvodjaca. Lexus 2054 je lep primer potrebne evolucije prevoza.
Koliko tezimo toliko I odbijamo progres.

C i n i k

pre 5 godina

Ne svidja mi se nesto ova prica sa tim led diodama po braniku,ovaj aktuelni 208 je ok i po meni bolje izgleda od ovog ali danas ionako modeli zive 2,3 god pa dobijaju redizajn,tako mislim da ce i ovaj 208 brzo na doradu..

Vlada

pre 5 godina

@Bojan

Batice Citroen ima svoj dizajnerski jezik od kako postoji, nikad nisu isli na kartu VW grupacije niti smrdi, niti mirise nego da bude ok za vecinu ljudi. Za ove dizajnerske promene su odgovorni bas dizajneri iz Citroena i uspeh sada vec samostalne DS linije.

TNT

pre 5 godina

Samo na struju, smrdljivci me ne zanimaju.
(pera, 22. februar 2019 20:04) # Link komentara

Iz tvog komentara zaključujem da voliš da primaš, ali nećeš sa oznojenima - smrde - već koristiš isključivo sprave na struju. Dobro, demokratija, svako može da ima različita interesovanja, ali ne moraš time da se hvališ.

Nismo svi veverice

pre 5 godina

JazABdin,
Ima istine, ali sam si kriv što kupuješ automobil star 15 godina koji je vozila baba do pijace i crkve, sa "samo" 150000, pa posle pričaš kako su ga loše uradili. Realnost je malo drugačija, pomnoži te svoje kilometre puta tri, pa ćeš biti svestan koliko je on ustvari dobro urađen, ta ulaganja su zapravo minimalna...

Fenix

pre 5 godina

Mile @ Fait une blague. Je suppose que par la connaissance de la langue que vous mélangez, vous comprenez le même bien dans les voitures. Revenez chez vos menteurs avec les moteurs à essence et diesel.

Llll4997

pre 5 godina

Svetlosnu godinu ispred clia a da se poredi sa ostalim autima iz tog segmenta (cak i premimum brendova) nema potrebe.... i ne moguuuu da prezalim sto nemam para da kupim ovo cim stigne

Bojan

pre 5 godina

Moram da priznam da su mi odlični Francuzi poslenjih nekoliko godina. Dopadaju mi se svi noviji modeli i Pežoa i Renoa. Jedino mi je krivo što je PSA zapostavio Citroen, ali valjda će se i njega setiti.

scorpio

pre 5 godina

leptehebo, jesi li mamuran? Danas isto sa autima kao od pre 30-40godina?? pa sem 4 tocka i volana nema nikakve slicnosti. Ni ubrizgavanja, ni karoserija(laksa,materijali drugi, inzenjering da se pri udesu guzva na poznatim i odredjenim tackama), ni elektronika, ni materijali, sistemi za voznju i bezbednost, ni gorivo ne koriste bas isto... de navedi sta je tebi to toliko isto... a kad elektromobili ne bi imali haubu gde bi postavljali tockove i sistem upravljanja i oslanjanja? Ispod vozaca mozda? a baterije na krov? i jos ti povladjuje gomila njih... lele...

Pera Detlić

pre 5 godina

Da ponovimo još jednom.Veličina volana i njegov položaj u mojoj 308 iz 2016 su savršeni.Kad uzmem ženin autić sa onom volančinom dodje mi da se roknem.Ljubitelji auto časopisa i dosadni posetioci auto sajmova molim da ne komentarišu ako automobil zaista nisu vozili makara jedan ceo dan.

ciga

pre 5 godina

@elim
Toliko je inovativno da nijedan znači Nijedan drugi proizvođač nije ni pokušao ništa slično. E sad da li je to nekome ok takav položaj, to je već stvar ukusa!

mirko

pre 5 godina

"Najapsurdnije je sto I elektricna auta zadrzavaju isti oblik a nisu uslovljena istom mehanikom. Sta ce e-autu hauba, za pocetak, odnosno taj prednji deo u takvom obliku kao da se tu nalazi motor?"

kad cuknes u nekoga otvorice ti se oci.
ako nisi znao na kolima se gleda osno ostojanje tockova koje takodje utice i na stabilnost, upravljivost .....

cune

pre 5 godina

@tataozo
Kako leba ti znaš da je zvrk kad ga još ni novinari nisu vozili? Što se tiče 205 gti, budi spokojan oni to više ni ne pokušavaju da naprave.

Miki

pre 5 godina

Redovno pratim vecinu relevantnih stranih medija koji rade testove novih automobila. Jos nisam cuo nikog da hvali
ovo resenje volana. Posto imam srece da vozim sluzbeni automobil koji menjam na leto isao sam u Pezo jer mi je jedna od opcija upravo bio 508.
Visok sam 186 i nisam uspeo da podesim volan tako da vidim displej sem da mi isti bude u krilu ili da udaram glavom u nebo. Automobil je prelep ali za mene neupotrebljiv.

pera

pre 5 godina

Pa kako cijelom svijetu najinovativnije rjesenje volana ima Peugeot i svi ga hvale, svi novinari, evi koji su u automobilizmu i svi auto magazini ali ti si taj koji ce im reci da treba da priznaju gresku... 
Pa majko moja..
(elim, 22. februar 2019 14:40)
koji novinari,pa nema novinara kome nije smetao polozaj volana,da li si ikad seo u novog Pezoa pa si sveznajuci?

irelandcalling

pre 5 godina

Ajmeeee DOOOOBAR...Mada onako zakamufliran nije ni najmanje odavao takav utisak...
Dobro, mozda je malo prevelik za seriju 2..prebrzo rastu..hehe

stalno mi kradu nick

pre 5 godina

Jos kad bi serijski model stvarno bio ovakav. Odes u salon sav srecan,ocekujes ono sa slike, kad tamo bleda kopija. Bez pola delova,vizuelno bleda senka...naravno bude i tih sa slika,ali za tolike pare da bez problema kupis broj veci automobil

Batica

pre 5 godina

@elim
Prosvetli nas,molim lepo,koji to svetski automagazini hvale ovo rešenje instrument table i volana?Meni lično,ovo rešenje odgovara u 508 ali nikako u 3008/5008,verovatno zbog položaja sedišta.Da je ovo rešenje toliko dobro do sad bi ga još neko sigurno prihvatio,pošto nijedan proizvođač nije imun na krađu dobrih stvari i dobrih ideja.Imali smo u bliskoj prošlosti sličnih revolucionarnih instrument tabli baš kod francuskih proizvođača pa apsolutno nijedna nije zaživela niti preživela test vremena,verujem da neće ni ova.Ostatak automobila izgleda vrhunski,koliko mogu da zaključim sa slika.

leptehebo

pre 5 godina

Zena mi vozi 208 benzin I meni se dopada pozicija za volanom. Njoj pogotovo jer je sitna. Ovaj novi je simpatican. Ali ja sam malo stara skola, 306 kabriolet je hedonizam za mene.
No, da se malo odaljim od teme. U ovih 130 I kusur godina koliko auta postoje, poslednjih 20-30 je doslo do vidne stagnacije evolucije oblika karoserije. Aerodinamika je iscrpljena, bezbednosna tehnologija skoro, gume odavno, sve je gotovo identicno autima od pre 30-40 godina, samo su crta-vamo-crta-tamo razlike. Zapravo, jedino sto je auto sada postao mobilni telefon na tockovima. Najapsurdnije je sto I elektricna auta zadrzavaju isti oblik a nisu uslovljena istom mehanikom. Sta ce e-autu hauba, za pocetak, odnosno taj prednji deo u takvom obliku kao da se tu nalazi motor?

Đoko

pre 5 godina

Unutrašnjost katastrofa, imam u užoj obitelji novi 3008 i moram reći da ovo rešenje položaja instrument table s prenisko postavljenim volanom je ergonomski izuzetno loše i po meni najveći promašaj Peugetovih dizajnera ikada.

Radovan Peti

pre 5 godina

Konačno velike staklene površine po bokovima. Ovo je gradski auto i mora imati dobru preglednost iznutra. Jedino peta vrata nešto manje staklo ali je ok.

KingSRB

pre 5 godina

Sto se mene tice karoserija i dizajn posle dugo godina lutanja pezoa prakticno od 206-tuce(2001g) pa sve gore uzas blagi u dizajno ali eo konacno prelepa laroserija dizajn na nivou francuza ! Unutrasnjost nebih komentarisao dok nevidim uzivo jer oko je oko a slika slika!

monarhista

pre 5 godina

Realno, najlepsi do sada. Francuzi su uboli pravo u centar sa ovom serijom pocevsi od 508.
Svetloslna grupa, centralna konzola kao i drugi detalji identicni sa 508.

Mile

pre 5 godina

We make terrible cars, in every way 'orrible.
Maybe tres ugly! Oh, oui, oui, oui! And le engine tres 'orrible.
Oh, nasty, unreliable, uncomfortable.

https://youtu.be/JQugEZOrZSc?t=63

Luka Laban

pre 5 godina

Pezo jednostavno dominira sto se tice estetike i elegancije. Kada sam skoro video najnoviju 308 dok sam prolazio vratio sam se u rikverc da je lepo zagledam. Nisam neki ljubitelj automobila, zato sam i bio zacudjen time. Svaka im cast! A sto se tice kvaliteta to ce strucnjaci da kazu vec sta i kako...

kralj

pre 5 godina

Lep auto za mlade vozace ili starije ako im prostor nije bitan,ja ipak volim malo gabaritniji auto sa vise unutrasnjeg prostora (to mi je prioritet,manje vise izgled),nesto jace motore.Pezo je odlican,lepo mu izgledaju vozila a I dosta puzdan,tako da uopste nije los izbor.

Kavric

pre 5 godina

Konačno lep auto iz B segmenta! Gomila promašaja drugih proizvodjača a ovi ga baš ubodoše kako treba. Još da dodje sa nekom razumnom cenom oko 10k i da se rukujemo!

tristan

pre 5 godina

Spoljašnjost čista 10, ali ne mogu nešto da svarim volan u krilu i još volan veličine onog za video-igrice. Ne znam da li ste sedeli u 308 ili 3008, ali volan ladno zaklanja instrument tablu kada ga postaviš u neki iole normalan položaj a da nije skroz nisko, u krilu. Druga nepraktična stvar je što sve sve, ali baš sve komande kod oba modela izvučene na touch screen, pa bez skidanja pogleda sa puta ne možeš ni temperaturu ili brzinu ventilatora da promeniš. Nadam se da su to malo racionalizovali, jer je futurizam otišao u potpuno pogrešnom smeru sa ovim detaljima.

Džej

pre 5 godina

Što se tiče kompaktnosti, prethodni je bio bolji. Inače, kao što je i rečeno u tekstu dizajn maske se oslanja na 508, a takođe i unutrašnjost. Sve u svemu - nov u odnosu na prethodni, a sličan na dolazeći koncept.

elim

pre 5 godina

Uvek se odusevim spoljasnoscu ovih novih lavova, ali kad vidim ovo resenje za volan gde ili moram da drzim volan u krilu ili da ne vidim pola instrument table i uvek se razocaram. Razumem da zele da budu inovativni ali nekad treba priznati i gresku...
(Bavaria, 22. februar 2019 13:26)

Pa kako cijelom svijetu najinovativnije rjesenje volana ima Peugeot i svi ga hvale, svi novinari, evi koji su u automobilizmu i svi auto magazini ali ti si taj koji ce im reci da treba da priznaju gresku...
Pa majko moja..

Huevos del Oro

pre 5 godina

Juče sam komentarisao novi 508 kad evo sad i 208. Definitivno su u ozbiljnoj ekspanziji, možda i najvećoj u zadnjih 30 godina. Jedino što neko reče, ne znamo da li i koliko Citroen trpi ovu dominaciju Pežoa u okviru PSA. Trenutno osim C3 i C3 Aircross ništa tako konkurentno nemaju.

Bavaria

pre 5 godina

Uvek se odusevim spoljasnoscu ovih novih lavova, ali kad vidim ovo resenje za volan gde ili moram da drzim volan u krilu ili da ne vidim pola instrument table i uvek se razocaram. Razumem da zele da budu inovativni ali nekad treba priznati i gresku...

Stingray

pre 5 godina

@Bavaria, 22. februar 2019 13:26
Slabi vozači upravljaju kolima sa čelom nabijenim u šoferku, volanom u grudima, primaknutim sedištem prema haubi i kolenima podignutim na 30 santimetara od brade. U takvom neprirodnom položaju za vožnju, nema oblika i položaja volana koji može da pomogne osobi za upravljačem. Tako da nije do volana i kola, ima dosta u samim vozačima.

samo bih rekao

pre 5 godina

Franuciz prave ludnicu, skoro nisu imali ovako dobre modele...508, 308, 2008, 3008, 5008, 301
bukvalno za svaciji ukus i novcanik ponesto. Peugeot je za sva ta prosecna kola koja su toliko izvikana tatamata. Udobnost i dizajn koju imaju peugeot kola su neprevazidjeni.

moron

pre 5 godina

Lepo ... Da, novi 208 "će moći" da izgleda kao na priloženim fotografijama. Samo, serijski opremljen - ne baš lako. Ne za male pare.
Jer, "spolja posmatrano", polazeći od toga da ni novi 508 Allure serijski nema ove "LED kljove", jasno je da će ih i novi 208 serijski imati samo u top verziji.
"Unutra posmatrano", ukazao bih na "PSA navigaciju" koju ima bazni Rifter sa ovog oglasa (fotografija br. 10): https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/13887184/peugeot-rifter-active-15hdi-130.
Ne treba zaboraviti ni da aktuelni 3008 (pa i 5008), kada su se pojavili (ne baš tako davno), u baznom-Access paketu nisu imali centralni "televizor" (ni one dole "klavijature"), a da su uz HDI 100 dolazili i sa 5MT. Nekada bilo - ne ponovilo se...Srećom, i 5MT je u medjuvremenu potpuno izbačen, pa i uz 1,2 e-THP 110 (može, doduše, i danas da se sretne uz HDI 100 kod Riftera i braće, a i još nekih u PSA kući).

samo bih rekao

pre 5 godina

Franuciz prave ludnicu, skoro nisu imali ovako dobre modele...508, 308, 2008, 3008, 5008, 301
bukvalno za svaciji ukus i novcanik ponesto. Peugeot je za sva ta prosecna kola koja su toliko izvikana tatamata. Udobnost i dizajn koju imaju peugeot kola su neprevazidjeni.

Luka Laban

pre 5 godina

Pezo jednostavno dominira sto se tice estetike i elegancije. Kada sam skoro video najnoviju 308 dok sam prolazio vratio sam se u rikverc da je lepo zagledam. Nisam neki ljubitelj automobila, zato sam i bio zacudjen time. Svaka im cast! A sto se tice kvaliteta to ce strucnjaci da kazu vec sta i kako...

Bavaria

pre 5 godina

Uvek se odusevim spoljasnoscu ovih novih lavova, ali kad vidim ovo resenje za volan gde ili moram da drzim volan u krilu ili da ne vidim pola instrument table i uvek se razocaram. Razumem da zele da budu inovativni ali nekad treba priznati i gresku...

monarhista

pre 5 godina

Realno, najlepsi do sada. Francuzi su uboli pravo u centar sa ovom serijom pocevsi od 508.
Svetloslna grupa, centralna konzola kao i drugi detalji identicni sa 508.

elim

pre 5 godina

Uvek se odusevim spoljasnoscu ovih novih lavova, ali kad vidim ovo resenje za volan gde ili moram da drzim volan u krilu ili da ne vidim pola instrument table i uvek se razocaram. Razumem da zele da budu inovativni ali nekad treba priznati i gresku...
(Bavaria, 22. februar 2019 13:26)

Pa kako cijelom svijetu najinovativnije rjesenje volana ima Peugeot i svi ga hvale, svi novinari, evi koji su u automobilizmu i svi auto magazini ali ti si taj koji ce im reci da treba da priznaju gresku...
Pa majko moja..

leptehebo

pre 5 godina

Zena mi vozi 208 benzin I meni se dopada pozicija za volanom. Njoj pogotovo jer je sitna. Ovaj novi je simpatican. Ali ja sam malo stara skola, 306 kabriolet je hedonizam za mene.
No, da se malo odaljim od teme. U ovih 130 I kusur godina koliko auta postoje, poslednjih 20-30 je doslo do vidne stagnacije evolucije oblika karoserije. Aerodinamika je iscrpljena, bezbednosna tehnologija skoro, gume odavno, sve je gotovo identicno autima od pre 30-40 godina, samo su crta-vamo-crta-tamo razlike. Zapravo, jedino sto je auto sada postao mobilni telefon na tockovima. Najapsurdnije je sto I elektricna auta zadrzavaju isti oblik a nisu uslovljena istom mehanikom. Sta ce e-autu hauba, za pocetak, odnosno taj prednji deo u takvom obliku kao da se tu nalazi motor?

stalno mi kradu nick

pre 5 godina

Jos kad bi serijski model stvarno bio ovakav. Odes u salon sav srecan,ocekujes ono sa slike, kad tamo bleda kopija. Bez pola delova,vizuelno bleda senka...naravno bude i tih sa slika,ali za tolike pare da bez problema kupis broj veci automobil

Stingray

pre 5 godina

@Bavaria, 22. februar 2019 13:26
Slabi vozači upravljaju kolima sa čelom nabijenim u šoferku, volanom u grudima, primaknutim sedištem prema haubi i kolenima podignutim na 30 santimetara od brade. U takvom neprirodnom položaju za vožnju, nema oblika i položaja volana koji može da pomogne osobi za upravljačem. Tako da nije do volana i kola, ima dosta u samim vozačima.

Kavric

pre 5 godina

Konačno lep auto iz B segmenta! Gomila promašaja drugih proizvodjača a ovi ga baš ubodoše kako treba. Još da dodje sa nekom razumnom cenom oko 10k i da se rukujemo!

Huevos del Oro

pre 5 godina

Juče sam komentarisao novi 508 kad evo sad i 208. Definitivno su u ozbiljnoj ekspanziji, možda i najvećoj u zadnjih 30 godina. Jedino što neko reče, ne znamo da li i koliko Citroen trpi ovu dominaciju Pežoa u okviru PSA. Trenutno osim C3 i C3 Aircross ništa tako konkurentno nemaju.

pera

pre 5 godina

Pa kako cijelom svijetu najinovativnije rjesenje volana ima Peugeot i svi ga hvale, svi novinari, evi koji su u automobilizmu i svi auto magazini ali ti si taj koji ce im reci da treba da priznaju gresku... 
Pa majko moja..
(elim, 22. februar 2019 14:40)
koji novinari,pa nema novinara kome nije smetao polozaj volana,da li si ikad seo u novog Pezoa pa si sveznajuci?

kralj

pre 5 godina

Lep auto za mlade vozace ili starije ako im prostor nije bitan,ja ipak volim malo gabaritniji auto sa vise unutrasnjeg prostora (to mi je prioritet,manje vise izgled),nesto jace motore.Pezo je odlican,lepo mu izgledaju vozila a I dosta puzdan,tako da uopste nije los izbor.

Pera Detlić

pre 5 godina

Da ponovimo još jednom.Veličina volana i njegov položaj u mojoj 308 iz 2016 su savršeni.Kad uzmem ženin autić sa onom volančinom dodje mi da se roknem.Ljubitelji auto časopisa i dosadni posetioci auto sajmova molim da ne komentarišu ako automobil zaista nisu vozili makara jedan ceo dan.

tristan

pre 5 godina

Spoljašnjost čista 10, ali ne mogu nešto da svarim volan u krilu i još volan veličine onog za video-igrice. Ne znam da li ste sedeli u 308 ili 3008, ali volan ladno zaklanja instrument tablu kada ga postaviš u neki iole normalan položaj a da nije skroz nisko, u krilu. Druga nepraktična stvar je što sve sve, ali baš sve komande kod oba modela izvučene na touch screen, pa bez skidanja pogleda sa puta ne možeš ni temperaturu ili brzinu ventilatora da promeniš. Nadam se da su to malo racionalizovali, jer je futurizam otišao u potpuno pogrešnom smeru sa ovim detaljima.

Radovan Peti

pre 5 godina

Konačno velike staklene površine po bokovima. Ovo je gradski auto i mora imati dobru preglednost iznutra. Jedino peta vrata nešto manje staklo ali je ok.

scorpio

pre 5 godina

leptehebo, jesi li mamuran? Danas isto sa autima kao od pre 30-40godina?? pa sem 4 tocka i volana nema nikakve slicnosti. Ni ubrizgavanja, ni karoserija(laksa,materijali drugi, inzenjering da se pri udesu guzva na poznatim i odredjenim tackama), ni elektronika, ni materijali, sistemi za voznju i bezbednost, ni gorivo ne koriste bas isto... de navedi sta je tebi to toliko isto... a kad elektromobili ne bi imali haubu gde bi postavljali tockove i sistem upravljanja i oslanjanja? Ispod vozaca mozda? a baterije na krov? i jos ti povladjuje gomila njih... lele...

Bojan

pre 5 godina

Moram da priznam da su mi odlični Francuzi poslenjih nekoliko godina. Dopadaju mi se svi noviji modeli i Pežoa i Renoa. Jedino mi je krivo što je PSA zapostavio Citroen, ali valjda će se i njega setiti.

Đoko

pre 5 godina

Unutrašnjost katastrofa, imam u užoj obitelji novi 3008 i moram reći da ovo rešenje položaja instrument table s prenisko postavljenim volanom je ergonomski izuzetno loše i po meni najveći promašaj Peugetovih dizajnera ikada.

Batica

pre 5 godina

@elim
Prosvetli nas,molim lepo,koji to svetski automagazini hvale ovo rešenje instrument table i volana?Meni lično,ovo rešenje odgovara u 508 ali nikako u 3008/5008,verovatno zbog položaja sedišta.Da je ovo rešenje toliko dobro do sad bi ga još neko sigurno prihvatio,pošto nijedan proizvođač nije imun na krađu dobrih stvari i dobrih ideja.Imali smo u bliskoj prošlosti sličnih revolucionarnih instrument tabli baš kod francuskih proizvođača pa apsolutno nijedna nije zaživela niti preživela test vremena,verujem da neće ni ova.Ostatak automobila izgleda vrhunski,koliko mogu da zaključim sa slika.

KingSRB

pre 5 godina

Sto se mene tice karoserija i dizajn posle dugo godina lutanja pezoa prakticno od 206-tuce(2001g) pa sve gore uzas blagi u dizajno ali eo konacno prelepa laroserija dizajn na nivou francuza ! Unutrasnjost nebih komentarisao dok nevidim uzivo jer oko je oko a slika slika!

mirko

pre 5 godina

"Najapsurdnije je sto I elektricna auta zadrzavaju isti oblik a nisu uslovljena istom mehanikom. Sta ce e-autu hauba, za pocetak, odnosno taj prednji deo u takvom obliku kao da se tu nalazi motor?"

kad cuknes u nekoga otvorice ti se oci.
ako nisi znao na kolima se gleda osno ostojanje tockova koje takodje utice i na stabilnost, upravljivost .....

moron

pre 5 godina

Lepo ... Da, novi 208 "će moći" da izgleda kao na priloženim fotografijama. Samo, serijski opremljen - ne baš lako. Ne za male pare.
Jer, "spolja posmatrano", polazeći od toga da ni novi 508 Allure serijski nema ove "LED kljove", jasno je da će ih i novi 208 serijski imati samo u top verziji.
"Unutra posmatrano", ukazao bih na "PSA navigaciju" koju ima bazni Rifter sa ovog oglasa (fotografija br. 10): https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/13887184/peugeot-rifter-active-15hdi-130.
Ne treba zaboraviti ni da aktuelni 3008 (pa i 5008), kada su se pojavili (ne baš tako davno), u baznom-Access paketu nisu imali centralni "televizor" (ni one dole "klavijature"), a da su uz HDI 100 dolazili i sa 5MT. Nekada bilo - ne ponovilo se...Srećom, i 5MT je u medjuvremenu potpuno izbačen, pa i uz 1,2 e-THP 110 (može, doduše, i danas da se sretne uz HDI 100 kod Riftera i braće, a i još nekih u PSA kući).

Džej

pre 5 godina

Što se tiče kompaktnosti, prethodni je bio bolji. Inače, kao što je i rečeno u tekstu dizajn maske se oslanja na 508, a takođe i unutrašnjost. Sve u svemu - nov u odnosu na prethodni, a sličan na dolazeći koncept.

cune

pre 5 godina

@tataozo
Kako leba ti znaš da je zvrk kad ga još ni novinari nisu vozili? Što se tiče 205 gti, budi spokojan oni to više ni ne pokušavaju da naprave.

Miki

pre 5 godina

Redovno pratim vecinu relevantnih stranih medija koji rade testove novih automobila. Jos nisam cuo nikog da hvali
ovo resenje volana. Posto imam srece da vozim sluzbeni automobil koji menjam na leto isao sam u Pezo jer mi je jedna od opcija upravo bio 508.
Visok sam 186 i nisam uspeo da podesim volan tako da vidim displej sem da mi isti bude u krilu ili da udaram glavom u nebo. Automobil je prelep ali za mene neupotrebljiv.

Nismo svi veverice

pre 5 godina

JazABdin,
Ima istine, ali sam si kriv što kupuješ automobil star 15 godina koji je vozila baba do pijace i crkve, sa "samo" 150000, pa posle pričaš kako su ga loše uradili. Realnost je malo drugačija, pomnoži te svoje kilometre puta tri, pa ćeš biti svestan koliko je on ustvari dobro urađen, ta ulaganja su zapravo minimalna...

Mile

pre 5 godina

We make terrible cars, in every way 'orrible.
Maybe tres ugly! Oh, oui, oui, oui! And le engine tres 'orrible.
Oh, nasty, unreliable, uncomfortable.

https://youtu.be/JQugEZOrZSc?t=63

Llll4997

pre 5 godina

Svetlosnu godinu ispred clia a da se poredi sa ostalim autima iz tog segmenta (cak i premimum brendova) nema potrebe.... i ne moguuuu da prezalim sto nemam para da kupim ovo cim stigne

Dejan L

pre 5 godina

Nova Korsa stize do kraja Godine.
Evo novi Kombo je u stvari Berlingo, pa ce isto tako nova Korsa biti 208 na koji je zakacen Opel logo.
Francuska Korsa stize u septembru

irelandcalling

pre 5 godina

Ajmeeee DOOOOBAR...Mada onako zakamufliran nije ni najmanje odavao takav utisak...
Dobro, mozda je malo prevelik za seriju 2..prebrzo rastu..hehe

ciga

pre 5 godina

@elim
Toliko je inovativno da nijedan znači Nijedan drugi proizvođač nije ni pokušao ništa slično. E sad da li je to nekome ok takav položaj, to je već stvar ukusa!

Vlada

pre 5 godina

@Bojan

Batice Citroen ima svoj dizajnerski jezik od kako postoji, nikad nisu isli na kartu VW grupacije niti smrdi, niti mirise nego da bude ok za vecinu ljudi. Za ove dizajnerske promene su odgovorni bas dizajneri iz Citroena i uspeh sada vec samostalne DS linije.

Lalalalong

pre 5 godina

Uvek se odusevim spoljasnoscu ovih novih lavova, ali kad vidim ovo resenje za volan gde ili moram da drzim volan u krilu ili da ne vidim pola instrument table i uvek se razocaram. Razumem da zele da budu inovativni ali nekad treba priznati i gresku...
(Bavaria, 22. februar 2019 13:26)

;) volan se podesava na skoro sva vozila od 2000 pa na ovamo a kod Francuskih automobila to se rekao bih podrazumeva.

TNT

pre 5 godina

Samo na struju, smrdljivci me ne zanimaju.
(pera, 22. februar 2019 20:04) # Link komentara

Iz tvog komentara zaključujem da voliš da primaš, ali nećeš sa oznojenima - smrde - već koristiš isključivo sprave na struju. Dobro, demokratija, svako može da ima različita interesovanja, ali ne moraš time da se hvališ.

Fenix

pre 5 godina

Mile @ a ti si omasio u komentarima. Tvoje su tek nebuloze zesce. Tvoj omiljeni brend Das auto ima malo poduzu nacisticku biografiju pa ti to ne smeta da ga na ovim forumima velicas i hvalis i to bas kad se u ovim rubrikama spomene Peugeot. Ne znam razloge takve frustracije i psihickih problema koje izaziva ovakva vest.Molim te da ne shvatis pogresno, ali prvo nauci bar jedan strani jezik, da se ne bi zesce blamirao kao dosad.Mozda je bolje da parlas nemacki lakse ces uskoro botovati po das gofnu.

dex

pre 5 godina

Sad ce da "ripaju" ljubitelji "lava"...pogotovo oni iz "Čelareva"...haha.E jedna stvar je ocigledna, do sada je 208 bio nekako "ženski auto" a sad hmmm...mozda dečji..!?

Mile

pre 5 godina

@Fenix: Promasio si temu, sve je jasno ako se pogleda odlomak iz Top Gira, sa datog linka, a o "istoriji" Pezoa. Malo su preterali ali je bar smesno.

leptehebo

pre 5 godina

@scorpio,@mirko
Moj komentar se odnosio na spoljasnji oblik najvise, dizajn a uslovljen mehanikom. Dakle, kad posrcete taj jutarnji sarkazam zajedno sa kafom I cigarom medju zutim prstima uzmite profil svakog autta poslednjih 30ak godina I pokazite mi gde su promene. Evolucija dizajna I same aerodinamike se sturo ogleda u integrisanju nekadasnjih blatobrana u karoseriju I novije branike u samu linuju karoserije od Opel Suze pa na ovamo, od frizidera u loptu I tako vek I nesto.
Dalje, sve "stake" se baziraju na ABSu kao osnovom, jastuka je sve vise ali je koncept star 50 godina, radari nesto manje itd. Jedini svetli put su tu autonomna vozila ali opet zahtevaju reinventovanje auta jer je koncept potpuno drugaciji pa je vozac visak.
I sta e-auto primorava da zadrzi konvencionalni oblik? Samo psiha I ogranicenost proizvodjaca. Lexus 2054 je lep primer potrebne evolucije prevoza.
Koliko tezimo toliko I odbijamo progres.

kimi, ali ne R

pre 5 godina

@Vlada
Toliko su za sve ljude da su neke modele morali prestati da proizvode jer isti ti ljudi su prestali da ih kupuju pošto nisu mogli da se odluče koji da uzmu!

Fenix

pre 5 godina

Mile @ Fait une blague. Je suppose que par la connaissance de la langue que vous mélangez, vous comprenez le même bien dans les voitures. Revenez chez vos menteurs avec les moteurs à essence et diesel.

C i n i k

pre 5 godina

Ne svidja mi se nesto ova prica sa tim led diodama po braniku,ovaj aktuelni 208 je ok i po meni bolje izgleda od ovog ali danas ionako modeli zive 2,3 god pa dobijaju redizajn,tako mislim da ce i ovaj 208 brzo na doradu..

elim

pre 5 godina

Uvek se odusevim spoljasnoscu ovih novih lavova, ali kad vidim ovo resenje za volan gde ili moram da drzim volan u krilu ili da ne vidim pola instrument table i uvek se razocaram. Razumem da zele da budu inovativni ali nekad treba priznati i gresku...
(Bavaria, 22. februar 2019 13:26)

Pa kako cijelom svijetu najinovativnije rjesenje volana ima Peugeot i svi ga hvale, svi novinari, evi koji su u automobilizmu i svi auto magazini ali ti si taj koji ce im reci da treba da priznaju gresku...
Pa majko moja..

Mile

pre 5 godina

We make terrible cars, in every way 'orrible.
Maybe tres ugly! Oh, oui, oui, oui! And le engine tres 'orrible.
Oh, nasty, unreliable, uncomfortable.

https://youtu.be/JQugEZOrZSc?t=63

Bavaria

pre 5 godina

Uvek se odusevim spoljasnoscu ovih novih lavova, ali kad vidim ovo resenje za volan gde ili moram da drzim volan u krilu ili da ne vidim pola instrument table i uvek se razocaram. Razumem da zele da budu inovativni ali nekad treba priznati i gresku...

leptehebo

pre 5 godina

Zena mi vozi 208 benzin I meni se dopada pozicija za volanom. Njoj pogotovo jer je sitna. Ovaj novi je simpatican. Ali ja sam malo stara skola, 306 kabriolet je hedonizam za mene.
No, da se malo odaljim od teme. U ovih 130 I kusur godina koliko auta postoje, poslednjih 20-30 je doslo do vidne stagnacije evolucije oblika karoserije. Aerodinamika je iscrpljena, bezbednosna tehnologija skoro, gume odavno, sve je gotovo identicno autima od pre 30-40 godina, samo su crta-vamo-crta-tamo razlike. Zapravo, jedino sto je auto sada postao mobilni telefon na tockovima. Najapsurdnije je sto I elektricna auta zadrzavaju isti oblik a nisu uslovljena istom mehanikom. Sta ce e-autu hauba, za pocetak, odnosno taj prednji deo u takvom obliku kao da se tu nalazi motor?

pera

pre 5 godina

Pa kako cijelom svijetu najinovativnije rjesenje volana ima Peugeot i svi ga hvale, svi novinari, evi koji su u automobilizmu i svi auto magazini ali ti si taj koji ce im reci da treba da priznaju gresku... 
Pa majko moja..
(elim, 22. februar 2019 14:40)
koji novinari,pa nema novinara kome nije smetao polozaj volana,da li si ikad seo u novog Pezoa pa si sveznajuci?

Đoko

pre 5 godina

Unutrašnjost katastrofa, imam u užoj obitelji novi 3008 i moram reći da ovo rešenje položaja instrument table s prenisko postavljenim volanom je ergonomski izuzetno loše i po meni najveći promašaj Peugetovih dizajnera ikada.

Stingray

pre 5 godina

@Bavaria, 22. februar 2019 13:26
Slabi vozači upravljaju kolima sa čelom nabijenim u šoferku, volanom u grudima, primaknutim sedištem prema haubi i kolenima podignutim na 30 santimetara od brade. U takvom neprirodnom položaju za vožnju, nema oblika i položaja volana koji može da pomogne osobi za upravljačem. Tako da nije do volana i kola, ima dosta u samim vozačima.

Batica

pre 5 godina

@elim
Prosvetli nas,molim lepo,koji to svetski automagazini hvale ovo rešenje instrument table i volana?Meni lično,ovo rešenje odgovara u 508 ali nikako u 3008/5008,verovatno zbog položaja sedišta.Da je ovo rešenje toliko dobro do sad bi ga još neko sigurno prihvatio,pošto nijedan proizvođač nije imun na krađu dobrih stvari i dobrih ideja.Imali smo u bliskoj prošlosti sličnih revolucionarnih instrument tabli baš kod francuskih proizvođača pa apsolutno nijedna nije zaživela niti preživela test vremena,verujem da neće ni ova.Ostatak automobila izgleda vrhunski,koliko mogu da zaključim sa slika.

Fenix

pre 5 godina

Mile @ a ti si omasio u komentarima. Tvoje su tek nebuloze zesce. Tvoj omiljeni brend Das auto ima malo poduzu nacisticku biografiju pa ti to ne smeta da ga na ovim forumima velicas i hvalis i to bas kad se u ovim rubrikama spomene Peugeot. Ne znam razloge takve frustracije i psihickih problema koje izaziva ovakva vest.Molim te da ne shvatis pogresno, ali prvo nauci bar jedan strani jezik, da se ne bi zesce blamirao kao dosad.Mozda je bolje da parlas nemacki lakse ces uskoro botovati po das gofnu.

samo bih rekao

pre 5 godina

Franuciz prave ludnicu, skoro nisu imali ovako dobre modele...508, 308, 2008, 3008, 5008, 301
bukvalno za svaciji ukus i novcanik ponesto. Peugeot je za sva ta prosecna kola koja su toliko izvikana tatamata. Udobnost i dizajn koju imaju peugeot kola su neprevazidjeni.

C i n i k

pre 5 godina

Ne svidja mi se nesto ova prica sa tim led diodama po braniku,ovaj aktuelni 208 je ok i po meni bolje izgleda od ovog ali danas ionako modeli zive 2,3 god pa dobijaju redizajn,tako mislim da ce i ovaj 208 brzo na doradu..

moron

pre 5 godina

Lepo ... Da, novi 208 "će moći" da izgleda kao na priloženim fotografijama. Samo, serijski opremljen - ne baš lako. Ne za male pare.
Jer, "spolja posmatrano", polazeći od toga da ni novi 508 Allure serijski nema ove "LED kljove", jasno je da će ih i novi 208 serijski imati samo u top verziji.
"Unutra posmatrano", ukazao bih na "PSA navigaciju" koju ima bazni Rifter sa ovog oglasa (fotografija br. 10): https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/13887184/peugeot-rifter-active-15hdi-130.
Ne treba zaboraviti ni da aktuelni 3008 (pa i 5008), kada su se pojavili (ne baš tako davno), u baznom-Access paketu nisu imali centralni "televizor" (ni one dole "klavijature"), a da su uz HDI 100 dolazili i sa 5MT. Nekada bilo - ne ponovilo se...Srećom, i 5MT je u medjuvremenu potpuno izbačen, pa i uz 1,2 e-THP 110 (može, doduše, i danas da se sretne uz HDI 100 kod Riftera i braće, a i još nekih u PSA kući).

dex

pre 5 godina

Sad ce da "ripaju" ljubitelji "lava"...pogotovo oni iz "Čelareva"...haha.E jedna stvar je ocigledna, do sada je 208 bio nekako "ženski auto" a sad hmmm...mozda dečji..!?

Luka Laban

pre 5 godina

Pezo jednostavno dominira sto se tice estetike i elegancije. Kada sam skoro video najnoviju 308 dok sam prolazio vratio sam se u rikverc da je lepo zagledam. Nisam neki ljubitelj automobila, zato sam i bio zacudjen time. Svaka im cast! A sto se tice kvaliteta to ce strucnjaci da kazu vec sta i kako...

Kavric

pre 5 godina

Konačno lep auto iz B segmenta! Gomila promašaja drugih proizvodjača a ovi ga baš ubodoše kako treba. Još da dodje sa nekom razumnom cenom oko 10k i da se rukujemo!

tristan

pre 5 godina

Spoljašnjost čista 10, ali ne mogu nešto da svarim volan u krilu i još volan veličine onog za video-igrice. Ne znam da li ste sedeli u 308 ili 3008, ali volan ladno zaklanja instrument tablu kada ga postaviš u neki iole normalan položaj a da nije skroz nisko, u krilu. Druga nepraktična stvar je što sve sve, ali baš sve komande kod oba modela izvučene na touch screen, pa bez skidanja pogleda sa puta ne možeš ni temperaturu ili brzinu ventilatora da promeniš. Nadam se da su to malo racionalizovali, jer je futurizam otišao u potpuno pogrešnom smeru sa ovim detaljima.

Miki

pre 5 godina

Redovno pratim vecinu relevantnih stranih medija koji rade testove novih automobila. Jos nisam cuo nikog da hvali
ovo resenje volana. Posto imam srece da vozim sluzbeni automobil koji menjam na leto isao sam u Pezo jer mi je jedna od opcija upravo bio 508.
Visok sam 186 i nisam uspeo da podesim volan tako da vidim displej sem da mi isti bude u krilu ili da udaram glavom u nebo. Automobil je prelep ali za mene neupotrebljiv.

Pera Detlić

pre 5 godina

Da ponovimo još jednom.Veličina volana i njegov položaj u mojoj 308 iz 2016 su savršeni.Kad uzmem ženin autić sa onom volančinom dodje mi da se roknem.Ljubitelji auto časopisa i dosadni posetioci auto sajmova molim da ne komentarišu ako automobil zaista nisu vozili makara jedan ceo dan.

scorpio

pre 5 godina

leptehebo, jesi li mamuran? Danas isto sa autima kao od pre 30-40godina?? pa sem 4 tocka i volana nema nikakve slicnosti. Ni ubrizgavanja, ni karoserija(laksa,materijali drugi, inzenjering da se pri udesu guzva na poznatim i odredjenim tackama), ni elektronika, ni materijali, sistemi za voznju i bezbednost, ni gorivo ne koriste bas isto... de navedi sta je tebi to toliko isto... a kad elektromobili ne bi imali haubu gde bi postavljali tockove i sistem upravljanja i oslanjanja? Ispod vozaca mozda? a baterije na krov? i jos ti povladjuje gomila njih... lele...

kralj

pre 5 godina

Lep auto za mlade vozace ili starije ako im prostor nije bitan,ja ipak volim malo gabaritniji auto sa vise unutrasnjeg prostora (to mi je prioritet,manje vise izgled),nesto jace motore.Pezo je odlican,lepo mu izgledaju vozila a I dosta puzdan,tako da uopste nije los izbor.

stalno mi kradu nick

pre 5 godina

Jos kad bi serijski model stvarno bio ovakav. Odes u salon sav srecan,ocekujes ono sa slike, kad tamo bleda kopija. Bez pola delova,vizuelno bleda senka...naravno bude i tih sa slika,ali za tolike pare da bez problema kupis broj veci automobil

Džej

pre 5 godina

Što se tiče kompaktnosti, prethodni je bio bolji. Inače, kao što je i rečeno u tekstu dizajn maske se oslanja na 508, a takođe i unutrašnjost. Sve u svemu - nov u odnosu na prethodni, a sličan na dolazeći koncept.

TNT

pre 5 godina

Samo na struju, smrdljivci me ne zanimaju.
(pera, 22. februar 2019 20:04) # Link komentara

Iz tvog komentara zaključujem da voliš da primaš, ali nećeš sa oznojenima - smrde - već koristiš isključivo sprave na struju. Dobro, demokratija, svako može da ima različita interesovanja, ali ne moraš time da se hvališ.

Lalalalong

pre 5 godina

Uvek se odusevim spoljasnoscu ovih novih lavova, ali kad vidim ovo resenje za volan gde ili moram da drzim volan u krilu ili da ne vidim pola instrument table i uvek se razocaram. Razumem da zele da budu inovativni ali nekad treba priznati i gresku...
(Bavaria, 22. februar 2019 13:26)

;) volan se podesava na skoro sva vozila od 2000 pa na ovamo a kod Francuskih automobila to se rekao bih podrazumeva.

Mile

pre 5 godina

@Fenix: Promasio si temu, sve je jasno ako se pogleda odlomak iz Top Gira, sa datog linka, a o "istoriji" Pezoa. Malo su preterali ali je bar smesno.

Huevos del Oro

pre 5 godina

Juče sam komentarisao novi 508 kad evo sad i 208. Definitivno su u ozbiljnoj ekspanziji, možda i najvećoj u zadnjih 30 godina. Jedino što neko reče, ne znamo da li i koliko Citroen trpi ovu dominaciju Pežoa u okviru PSA. Trenutno osim C3 i C3 Aircross ništa tako konkurentno nemaju.

monarhista

pre 5 godina

Realno, najlepsi do sada. Francuzi su uboli pravo u centar sa ovom serijom pocevsi od 508.
Svetloslna grupa, centralna konzola kao i drugi detalji identicni sa 508.

Fenix

pre 5 godina

Mile @ Fait une blague. Je suppose que par la connaissance de la langue que vous mélangez, vous comprenez le même bien dans les voitures. Revenez chez vos menteurs avec les moteurs à essence et diesel.

Llll4997

pre 5 godina

Svetlosnu godinu ispred clia a da se poredi sa ostalim autima iz tog segmenta (cak i premimum brendova) nema potrebe.... i ne moguuuu da prezalim sto nemam para da kupim ovo cim stigne

Vlada

pre 5 godina

@Bojan

Batice Citroen ima svoj dizajnerski jezik od kako postoji, nikad nisu isli na kartu VW grupacije niti smrdi, niti mirise nego da bude ok za vecinu ljudi. Za ove dizajnerske promene su odgovorni bas dizajneri iz Citroena i uspeh sada vec samostalne DS linije.

kimi, ali ne R

pre 5 godina

@Vlada
Toliko su za sve ljude da su neke modele morali prestati da proizvode jer isti ti ljudi su prestali da ih kupuju pošto nisu mogli da se odluče koji da uzmu!

ciga

pre 5 godina

@elim
Toliko je inovativno da nijedan znači Nijedan drugi proizvođač nije ni pokušao ništa slično. E sad da li je to nekome ok takav položaj, to je već stvar ukusa!

KingSRB

pre 5 godina

Sto se mene tice karoserija i dizajn posle dugo godina lutanja pezoa prakticno od 206-tuce(2001g) pa sve gore uzas blagi u dizajno ali eo konacno prelepa laroserija dizajn na nivou francuza ! Unutrasnjost nebih komentarisao dok nevidim uzivo jer oko je oko a slika slika!

Radovan Peti

pre 5 godina

Konačno velike staklene površine po bokovima. Ovo je gradski auto i mora imati dobru preglednost iznutra. Jedino peta vrata nešto manje staklo ali je ok.

cune

pre 5 godina

@tataozo
Kako leba ti znaš da je zvrk kad ga još ni novinari nisu vozili? Što se tiče 205 gti, budi spokojan oni to više ni ne pokušavaju da naprave.

Bojan

pre 5 godina

Moram da priznam da su mi odlični Francuzi poslenjih nekoliko godina. Dopadaju mi se svi noviji modeli i Pežoa i Renoa. Jedino mi je krivo što je PSA zapostavio Citroen, ali valjda će se i njega setiti.

Nismo svi veverice

pre 5 godina

JazABdin,
Ima istine, ali sam si kriv što kupuješ automobil star 15 godina koji je vozila baba do pijace i crkve, sa "samo" 150000, pa posle pričaš kako su ga loše uradili. Realnost je malo drugačija, pomnoži te svoje kilometre puta tri, pa ćeš biti svestan koliko je on ustvari dobro urađen, ta ulaganja su zapravo minimalna...

irelandcalling

pre 5 godina

Ajmeeee DOOOOBAR...Mada onako zakamufliran nije ni najmanje odavao takav utisak...
Dobro, mozda je malo prevelik za seriju 2..prebrzo rastu..hehe

leptehebo

pre 5 godina

@scorpio,@mirko
Moj komentar se odnosio na spoljasnji oblik najvise, dizajn a uslovljen mehanikom. Dakle, kad posrcete taj jutarnji sarkazam zajedno sa kafom I cigarom medju zutim prstima uzmite profil svakog autta poslednjih 30ak godina I pokazite mi gde su promene. Evolucija dizajna I same aerodinamike se sturo ogleda u integrisanju nekadasnjih blatobrana u karoseriju I novije branike u samu linuju karoserije od Opel Suze pa na ovamo, od frizidera u loptu I tako vek I nesto.
Dalje, sve "stake" se baziraju na ABSu kao osnovom, jastuka je sve vise ali je koncept star 50 godina, radari nesto manje itd. Jedini svetli put su tu autonomna vozila ali opet zahtevaju reinventovanje auta jer je koncept potpuno drugaciji pa je vozac visak.
I sta e-auto primorava da zadrzi konvencionalni oblik? Samo psiha I ogranicenost proizvodjaca. Lexus 2054 je lep primer potrebne evolucije prevoza.
Koliko tezimo toliko I odbijamo progres.

mirko

pre 5 godina

"Najapsurdnije je sto I elektricna auta zadrzavaju isti oblik a nisu uslovljena istom mehanikom. Sta ce e-autu hauba, za pocetak, odnosno taj prednji deo u takvom obliku kao da se tu nalazi motor?"

kad cuknes u nekoga otvorice ti se oci.
ako nisi znao na kolima se gleda osno ostojanje tockova koje takodje utice i na stabilnost, upravljivost .....

Dejan L

pre 5 godina

Nova Korsa stize do kraja Godine.
Evo novi Kombo je u stvari Berlingo, pa ce isto tako nova Korsa biti 208 na koji je zakacen Opel logo.
Francuska Korsa stize u septembru