Ponedeljak, 18.02.2019.

11:05

Novi Toyota RAV4 stigao u Srbiju

Izvor: B92

Novi Toyota RAV4 stigao u Srbiju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

84 Komentari

Sortiraj po:

Ivan

pre 5 godina

ovaj sa glk 3.0d i 230 konja buahahahaha kakva mizerija od snage. Kupi stari saab b235r pa da uzivas ko covek. Maptun i idemo 300 losova

bora

pre 5 godina

@wlado
Rekao sam da je reakcija na gas momentalna, suprotstavljajući se tvrdnji da se čeka pet sekundi na reakciju. Aždaju nisam pominjao.

smarac

pre 5 godina

@Los Andjeles

znaci ovi mali auti tipa porse, ferari,meklaren,lambo... ,su zbog velicine za zene i cerke a ne za prave muskarce po tvojoj selekciji. regionalni sef koji ima takav auto je ustvari kesa od muskarca i ti mu se smejes u brk kad parkiras svoj minibus pored njega.

zicer

pre 5 godina

@BMW M5

evo ja zivim u usa vec 18g i vozim velike i snazne engleske i nemacke aute pa ga ne razumem.
sefovi na regionalnim okupljanjima dolaze avionima pa taksijima i uberima a najvise im firme rentaju aute na aerodromu kad slete. niko nije budala da vozi svoj auto na relacije od 600milja(960km) sto podrazumeva regionalno u usa. kakve budalastine prosipa to veze sa realnoscu nema. auto u americi se ne primecuje dok ne prodje egzoticni supersportski brend. tvoj M5 moze biti primecen samo kod nase mladje generacije iseljenika na redovnim crkvenim okupljanjima i tu mozes dobiti taj wau efekat.

Ivan

pre 5 godina

Koliko volim ove sto im je razlika nebo i zemlja 1 sekunda ubrzanja ili 0.2 sekunde reakcije menjaca. Sve sami Flojdovi... Hibrid je odlican auto u svakom pogledu i u svakoj kombinaciji trosi jednako ili manje od ekvivalentnog dizela. Ne poredite 2.5 hibrid i 2.0dizel. Fer bi bilo porediti 2.5dizel i 2.5hibrid pa bi racunica bila dobra. Sto se tice voznje na auto putu hibrid je i tu u prednosti ako vozite duge ture jer do 130kmh ide na struju po dve ili tri sekunde i na par sati voznje ustedi se. Evo moj kolega kaze da je moj hibrid sranje jer njegov Scenik 1.5dci trosi 4 litre kad ide na more a on covek vozi do 110kmh. Ja bih takvom voznjom trosio identicno ali mi nije zao 200dinara na 100km razlike pa vozim 130 i trosi mi do 6litara BENZINA koji je jeftiniji skoro 10din.

AV

pre 5 godina

Polako bre,pa broj poznavalaca je daleko premasio broj Toyota na ulicama Srbije,Kada bi prodali svaki 5 od ovde nahvaljenih,bili bi posle Amerike drugo trziste za njih.

ns ja

pre 5 godina

Vozio test vozilo rav4 (pre ovog najnovijeg), (neki benzinac sa CVT menjačem), meni se auto nije dopao iz više razloga (za tu cenu!) ali razumem ljude koji ga kupuju. Samo neki od razloga:ekran multimedije loše vidljiv po suncu, podizači se ne zatvaraju zaključavanjem auta automatski čak ni na najjačim verzijama...ccc

Potrošnja sa automat.menjačem po gradu uz opuštenu vožnju bez razmišljanja, 14.2 l/100km, sve ispod toga -možda i može-za potpuno mrtve babe.

Auto je tako konstruisan da se ubrzanja ne primete, dosadno je, ali lik sa alfa giulia-om koji je pokušao da me "iseče" odustao je od namere - znači da auto ipak ide kao zmaj - iako se to u kabini nimalo ne oseti!

Kvalitetan auto, sa plastičnom završnom obradom, pouzdan, trajan, dosadan i veoma povoljan ljubimac američkog porodičnog srednjeg sloja. To što naša monetarna i mentalna sirotinja od ovog auta očekuje uzdahe za statusom i ne znam šta, je zaista pretužna slika bede i nepismenosti u kojoj živimo. Ovaj auto nije statusni simbol, niti mu je to namena-znači nije za "fau we srbe", jeste za dobrostojeće intelektualce

Mi smo ljudi moji, toliko jadni i siromašni, toliko jako daleko od civilizacije i pravih vrednosti, koje su nam geografski blizu, da je to jako tužno. Ta ista civilizacija je umnogome tome i kriva jer siromašne zemlje rade za bogate, uvek bilo i biće, no to je neka druga tema..

F odeljenje

pre 5 godina

Rav, kao i crv, ili ko ima malo vise para BMW X1-X3, autic za kupovinu za zenu ili kcerku kad polozi voznju. To nije auto da se njime dovezes na sastanak regionalnih sefova, ili da odes na pregovore sa klijentima. Isto sto i Casio sat nije za te iste prilike.
(Los Angeles, 19. februar 2019 00:12)

Ono, baš ti dosadno, pa troluješ..?

wlado

pre 5 godina

@bora

sve je u oku posmatraca, eto ti vozis corolu 2017 i kazes da je gas momentalan i auto od 130 konja vuce.

ja imam 3.0 motor u mercedesu glk sa 230konja i nisam zadovoljan kako reaguje na papucu gasa. Uvek to moze bolje. Samo ako ste imali auto od 90 konja, vasa corola je sigurno azdaja, a kada bi ste seli za neki ozbiljniji auto, onda pocinjete da osetite finese.

Drajver

pre 5 godina

https://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1507095#k29606443

Rav i crv za zenu i cerku? Jesi li ti dosao iz dinastije Karingtone?

Deco (nevezano za tebe) specifikacije u vidu konjskih snaga i ostalog su za papir, u eksloataciji je najbitnije da vas ne boli glava od automobila pa onda sve ostalo. A kvarovi i visoki troskovi eksploatacije donose glavobolju. Tek onda na red idu komfor i performanse. Ukoliko koristite automobil u normalne svrhe na dnevnom nivou.

Miki

pre 5 godina

imao sam Toyotu Avalon,vozio je doduše do 100 hiljada km ali nikad ništa sem guma nisam zamenio.
Bila je V6 3.5L i išla kao raketa.

Sredovečni Beograđanin

pre 5 godina

Vozim Toyotu Corollu 1.6 benzin, 130 konja, već tri godine. Kupio sam je novu. Realna potrošnja je 7-7.5 litara na 100 km. Veoma pouzdan i kvalitetan auto sa mnogo prostora u kabini i gepeku ali motor reaguje kao mrtav konj. 2.0 bi bio dovoljan za takav auto ali ne i za znatno teži RAV4. Toliko o ponudi motora u Srbiji.

Maki

pre 5 godina

(dads, 18. februar 2019 22:20)

Pa i dizelu kada stisnes gas troši kao nenormalan to je normalna stvar. Kod hibrida je poenta u mekanom kočenju da bi regenerisao energiju.

Milojko bre!

pre 5 godina

@Los Andjeles: „sastanak regionalnih sefova, ili da odes na pregovore sa klijentima“, evo smejem se ne mogu da prestanem, sastanak regionalnih sefova kazes? To su takve velicine? Ili pregovori sa klijentima - oni samo cene vrhunske automobile?! Ahahahahaha! Prijatelju moj nisi ti iz Srbije krocio posto takva opsesija markama postoji samo kod nas i nama slicnim. Doduse malo smo bolji od Albanije gde sve mora biti Mercedes. Opusti se, uzivaj u zivotu i batali regionalne sefove i klijente, nisu oni vredni tolikog dokazivanja.

Nikola

pre 5 godina

@Kobaja Grande, da li je moguce da poredis Toyotu sa Skodom i Hyundai-em. Vozio sam nove i30 i Aurisa i ne znam po cemu bi ih poredio. i30 je isao bolje zbog jaceg motora, ali je Auris daleko udobniji i kvalitetniji. Na i30 je u garanciji od 5 godina menjano nekoliko stvari vezaih za trap, "hromirane" rucice su se "odhromirale", cak me i posekle, pa su i njih zamenili u garanciji, volan kao da je osmirglan pre nego sto je isteklo 5 godina sa predjenih 60.000. U 6. godini mu se menjac takoreci raspao, jedva se ugura u 1. a kozna rucica se skroz iscepala. U jednom momentu je vozacevo staklo spalo na pritisak dugmeta za otvaranje.
Auris za 3 meseca puni 5 godina i nije mu zamenjena cak ni sijalica svetla, ni metlica brisaca, nista sem redovnih servisa i tecnosti za brisace. Menjac i sama rucica su kao na novom autu, volan samo malo uglacan, ali nigde pohaban. To je razlog zbog kog ja ne poredim Hyundai i Toyotu.

sirotinja

pre 5 godina

@Los Angeles

e a sta ti trazi ovde među nama smrtnicima , idi i vozaj se sam u svom besmrtnom gigamobilu. seti se da ti je otac vozio ficu ili juga, duplo manje vozilo od x1i x3 a bio je musko i ti si ga ponosno gledao sa zadnjeg sedsta. kompleksi i ego su gadni neprijatelji

BMW M5

pre 5 godina

@ Los Angeles: Mozes do sutra da im pricas, nema sansi da te iko razume ovde ko nije ziveo negde vani, i to opet ne bilo gde. Ti da im ponizavas golfove i skode, korole? Idi covece citaj vesti tamo gde zivis, ovde ne pripadas ocigledno i budi srecan zbog toga.

Dragan Miladinovic

pre 5 godina

Hibrid je totalna glupost, daš gomilu para da bi ti auto trošio litar manje kako tvrde proizvođači. U praksi je to mnogo više, ko je vozio neki hibrid zna da je to u suštini isto. Troši pa troši, stisneš malo gas potroši ko ferari
(Makki, 18. februar 2019 18:11)

Nije istina, u gradskim uslovima hibrid troši mnogo manje od ekvivalentnog dizela, a o običnom benzincu i da ne pričamo. Problem je što se to na otvorenom svodi na isto, a na autoputu je skoro kao da voziš običan benzinac.

Stojan

pre 5 godina

Jel neko pogledao recenziju ovog automobila koju je radio juraj sebalj. Toplo preporucujem jer se dosta osvrtao na potrosnju. Ako nekog mrzi da gleda kratko cu prepricati. Vozio je 2.5 hibrida sa prednjim pogonom i 218 konja. Najniza zabrlezena na testu koliko se secam 3.6 a prosek po gradu je izmedju 6-8. Kome je to puno za auto od 200 i kusur konja koji je pritom dosta povise neka se vozi autobusom.

Los Angeles

pre 5 godina

@ Reziel: “Po meni japanci uvek idu na kartu pouzdanosti, ali ih to košta ubrzanja i elastičnosti”. Mozda kod bljutavih japanaca za siroke mase, mada se pravi top japanski automobili kod nas i ne mogu kupiti. Infiniti Q50, Q70, Lexus GS, LS, ES, su itekako pouzdani i imaju performanse sa kojima samo najjaci BMW i Mercedesovi automobili mogu da se nose. Rav, kao i crv, ili ko ima malo vise para BMW X1-X3, autic za kupovinu za zenu ili kcerku kad polozi voznju. To nije auto da se njime dovezes na sastanak regionalnih sefova, ili da odes na pregovore sa klijentima. Isto sto i Casio sat nije za te iste prilike.

srbivoje

pre 5 godina

@pepo
Kako to da vw nije najvisa klasa, hoces da te strelja neko ovde, povuci rec. I zar ne znas da su superb 4x4 i RR Phantom ista klasa (malo je skoda jeftinija)...

@Makki
Evo moj Ferrari trosi 6.5l gradske, a ne ipak je golf

Milan

pre 5 godina

Preko deset godina sam vozio toyote i obozavao ih zbog pouzdanoati i vrlo komfornog oslanjanja, ali sad jednostavno ne bih imao sta da pazarim. Motor od 2,l sa 208Nm na ovoliki auto? Hybrid sa 2,5l? Stvarno bi mogli malo da porade na najvaznijem sklopu u jednom autu - motoru. I osle je kao cudno sto je VW najprodavaniji? Jedino jos kod njih imate redovnu paletu motora, za svakog po nesto, delimicno i kod forda ako izuzmemo motore za kosacice.

dads

pre 5 godina

Toyota je kvalitet tu nema diskusije, ali velika greška je ne ostaviti izbor kupcima u izboru motora. Za ovu klasu morao je biti jedan dizel pa ko voli neka izvoli. Vozi sam Lexus limuzinu sa ovim hibridnim pogonom. Kada se stisne gas ide on fino ali tada potrošnja goriva ide u nebesa. Mislim da hibrid još nije dorastao dizelu za ovu vrstu auta, rekao bih još samo malo im treba i to će biti prava stvar.

Totalnodrukcijiodsvih

pre 5 godina

@Moron Postovani cenim vas kao nekog ko se stvarno trudi da da tacne informacije i ko se trudi da bude informisan. Malo ste omasili modele sto i nije tako strasno sto se tice generecije Rav4. Sto se tice Corole tu ste u pravu. Samo nastavite da dalje kritikujete Auto Cacak tu imate potpunu podrsku....

realno

pre 5 godina

Ako uspeju da mi dokazu da ce ovaj 2.0 4x4 jos sa CVT menjacem da trosi ne u proseku 5,8l nego min npr na ibarskoj pristajem da dignem kredit i kupim ga! Sve ispod 10 prosek u toj konfiguraciji je uspeh a ovo 5,8 je obmana kupaca koji bi trebalo da ih tuze!

mrsivoje

pre 5 godina

Dobro došla u jedinu zemlju Evrope gde se Japanci više prodaju i voze nego u bilo kojoj drugoj zemlji Evrope, zemlju gde je ružno lepo zemlji gde niko nevozi, ali svi znaju. E neka si nam dobro došla, ovde te čeka sjajna budućnost po komentarima sudim da su već formirani redovi pred salonom!

messs

pre 5 godina

znam da je nebitno za Srbe ali RAV4 je najprodavaniji SUV na svetu...imate na netu ko ne veruje..znači nije neki BMW nije ni Mazda(daleko) nije VW..nekih po 900.000 ljudi ima para svake godine za ovakav auto..imam tojotu auris 2 god staru, kupio u salonu, uživam u vožnji i nadam se da ću u dogledno vreme moći da priuštim ovaj auto..ako ne C-HR sigurno..

bora

pre 5 godina

@Milan
Evo ja ću ti reći, kao vlasnik i vozač korole 2017. godište, da momentalno reaguje na pritisak papučice gasa. Motor je benzinski, 1,6, 132 konja.

Milan

pre 5 godina

Naravno Toyota kao i svih ovih godina kad izbaci jedan model u 10 godina to uvek bude sa veeeelikom paletom motora, jedna, eventualno dva motora i to prezazidjena jos pre 30 godina.
Jel i u ovom modelu benzinski atmo reaguje na pritisak palucice gasa posle 5 sekundi?
Zar posle toliko godina nisu naucili od Mazde kako se usavrsavaju atmo benzinci i kako direktno reaguju na pritisak papucice kao turbo dizeli bez oklevanja i kasnjenja. Vozio sam Avensisa 2.0/152ks automat, to mi je najgore zivotno iskustvo koje sam imao.
Posle sam vozio Mazdu 6 2.0/165ks automat, ljudi moji razlika u svemu nebo i zemlja koliko je Mazda ispred.
Sad ce srpski Toyotomani nicim izazvani da se stave u odbranu Toyote i ako je ikad nisu ni vozili. Sto kaze moj kum, kad pogledam forume, pomislim da zivim u Japanu i da svaka druga kuca vozi Toyotu, a ja je u Bg srecem kao detelinu sa cetiri lista koliko je cesta.

Makki

pre 5 godina

Hibrid je totalna glupost, daš gomilu para da bi ti auto trošio litar manje kako tvrde proizvođači. U praksi je to mnogo više, ko je vozio neki hibrid zna da je to u suštini isto. Troši pa troši, stisneš malo gas potroši ko ferari

Makki

pre 5 godina

Hibrid je totalna glupost, daš gomilu para da bi ti auto trošio litar manje kako tvrde proizvođači. U praksi je to mnogo više, ko je vozio neki hibrid zna da je to u suštini isto. Troši pa troši, stisneš malo gas potroši ko ferari

Reziel

pre 5 godina

Mislim da je dizajn pun pogodak, iako RAV4 nikako nije lep automobil. Kome su dosadili nemci, pa i šveđani, Rav4 zaista izgleda drugačije, više avanturistički.
Unutrašnjost je takodje u njihovom fazonu, ništa pretenciozno, ni traga od kvazi-luksuza, i sve deluje kvalitetno i trajno.

S druge strane, voleo bih da su makar negde napisali performanse motora, kao i hibridnog sistema. Po meni japanci uvek idu na kartu pouzdanosti, ali ih to košta ubrzanja i elastičnosti. Stvar izbora, ali ja im to smatram za manu.

U svakom slučaju, ne sumnjam da će se u komentarima prodavati kao alva, dok će na ulici u Srbiji ostati na nivou za nijansu iznad statističke greške.

Batica

pre 5 godina

Obožavam kad svi znaju sve o automobilu a isključivi izvor informacija je You tube.Cena prošlog RAV4 hibrid je bila skoro 37K€ u Srbiji,bez popusta.Vozio sam taj automobil i nisam bio impresioniran,nadam se da su popravili vozne karakteristike kao što dizajn definitivno jesu.I ono,jeste mana posedovati taj 2.5 motor u Srbiji,na žalost...

Makki

pre 5 godina

Hibrid je totalna glupost, daš gomilu para da bi ti auto trošio litar manje kako tvrde proizvođači. U praksi je to mnogo više, ko je vozio neki hibrid zna da je to u suštini isto. Troši pa troši, stisneš malo gas potroši ko ferari

Gradimir

pre 5 godina

30.000 EUR za auto koji spada u neku srednju klasu! I kad bih nekako skrpio te pare, nema ekonomske logike da ih dam na nov auto. Mogu garsonjeru da kupim. Al da bih ga radi posedovao, bih. Tojota mi je uvek negde pri vrhu želja.

M

pre 5 godina

Evo komentar od nekog ko vozi Hondu, a pre je vozio Toyotu i verovatno će i sledeći auto biti japanac, ovo pišem da neko ne misli da komentarišem da bih predložio nekog nemca, korejca, frsncuza, italijana ili šta god.... ali moram da kažem da za naše tržište makar i zakone, samo sadomazohista može da kupi ovog benzinca koji sasvim sigurno ne može da mrdne, a nema šanse da je potrošnja i blizu deklarisane... Pa ljudi moji, 1.3 benzinac po Beogradu troši preko 10 litara kad su gužve... Ovih 5.8 je dostižno eventualno na vrh gasa na 90kmh...
Istog mišljenja sam i za CRV novi motor... Ista stvar, testovi pokazuju potrošnju preko 10 litara kombinovano, a isto tako nedovoljno snage za taj auto... Hibride ni ne pominjem zbog skupe registracije i cene koja je ogromna za ovu klasu, a nisam siguran da ide mnogo bolje.

Ukratko previše para za premalo muzike, pa neka su najkvalitetniji proizvođači na svetu, radije bih uzeo prethodnu generaciju sa dizel motorom za manje para nego ovo ili novog Civica/Aurisa koji su jeftiniji za manje više isti nivo opreme i po 10-15000, idu bolje, prostora imaju neznatno manje, manje troše, lakši su, bolje drže u krivini, jedina prednost ova dva "SUVa" je clearance i to eto što se visoko sedi i lakše ulazi u kola... Meni to ne vredi 10-15k razlike....

Ojha procentualni račun

pre 5 godina

@lepi
...Jubilarno izdanje Yarisa dostupno je po akcijskoj ceni od 12.690 evra, koliko košta verzija sa 1.5 benzincem od 111 “konja”, 5 vrata i Sol paketom opreme...citat iz članka
Uči % račun pa izračunaj koliko je procentualno Jaris skuplji od i20 koji košta 10290 evra sa motorom 30% jačim, alu f. dobijaš đabe + još opreme i + kvalitet, knjigu i digitron u šake ha, ha ... 50% ili čitaj tekst.

Milojko bre!

pre 5 godina

Mislim Toyota, ono nije nesto, bolji je Porsche Macan ill BMW X5. Volvo XC90 je isto OK kupovina. Eee sirotinjo i bogu si teska!

Veske

pre 5 godina

Naravno da srpskim gedzama nije jasno zasto ovaj auto startuje sa cenom od 27 hiljada kada ni jedan nije procitao spisak opreme. A i ako zanemarimo spisak opreme i te stvari srpski gedza nije nikada imao toyotu pa ne veruje da se one ne kvare, ceo svet je lud sto kupuje toyote i sto svi najrenomiraniji casopisi (cak i nemacki) kotiraju toyotu kao apsolutnog vladara po pitanju pouzdanosti vec godinama. E gedzo gedzo tesko ce tebi ikada biti jasno, ti vozis nemacki auto na dizel naravno i jos malo pa cete da mu proslavite punoletstvo, sta tebe briga bitno je da trosi 3.5 litre lozulja i da moze mile zlotvor sa kraja ulice da ga popravlja. Da vas nema kod nas bi majstorski zanat totalno propao, hvala bugu da ste tu vi sa vasim premijum kantama pa da imaju posla

Dejan L

pre 5 godina

Na slikama kad sam ga video kocka, uzivo ga videh slovenacke tablice, bordo boja, kao tenk, masivan, povisen, vise kao neki Jeep Cherokee.
Mnogo je lepsi uzivo i originalan

coki

pre 5 godina

Odeš pogledaš, pređeš ulicu i kupiš hyundai ili kiu u toj klasi za duplo manje para. Za 30.000 evra ova tojota će biti prava retkost 

Tako je, kupis Kia, Hyundai, mozes za te pare da kupis i 3 Dacije, ili da kupis 10 Fiata Stilo JTD i budes glavni baja u kraju! Koliko samo bus plus kartica mozes da kupis za te pare, ihaa! Bas su budale, ovi sto imaju pare! Sva sreca, pa tu smo mi sa svojim komentarima da ih usmerimo na pravi put!

Los Angeles

pre 5 godina

Pretprosle godine kupio RAV4. Nakon pocetnog “eeeh solidan autic” sam se smorio i prodao ga. Kupio BMW i shvatio posle mesec dana da nikad vise necu da se vracam na autice klase Toyota, Hyundai, Skoda, VW, Mazda, i sl. Imate jedan zivot ljudi, te autice vredi imati samo kao drugi ili treci auto za zene i kcerke.

moron

pre 5 godina

@Totalnodrukcijiodsvih
Moje izvinjenje svima ako sam netačno napisao, ali, na Toyota.co.uk pročitah da nova Corolla u paketu Icon ima, izmedju ostalog, "Toyota Safety Sense 2 with Adaptive Cruise Control and 4.2" colour TFT", dok ostali (viši) paketi imaju "Toyota Safety Sense 2 with Adaptive Cruise Control and a 7" Colour TFT"
Moguće da sam to pomešao sa displejem "radija" ( i kod RAV-a i kod corolle).
I super ako sam pogrešio.

TNT

pre 5 godina

Da li to dobro vidim na slikama da oni i dalje imaju one-touch elektorpodizač samo za vozača?!? Pa koliko više treba da uštede? Pretpostavljam da i dalje ima neosvetljenih tastera i prekidača, a da kome se Rav dopada a da to neće mora dooobro da odreši kesu za NX.

Totalnodrukcijiodsvih

pre 5 godina

@Moron Postovani to sto ste izneli za ekrancic od 4,2 u Activ opremu je stari Rav4 pogledajte malo bolje kako izgleda nov Rav4.

Lepi

pre 5 godina

Odeš pogledaš, pređeš ulicu i kupiš hyundai ili kiu u toj klasi za duplo manje para. Za 30.000 evra ova tojota će biti prava retkost na našim prostorima. Eventualno neka veganska firma i slično.

krokazabar

pre 5 godina

Hibrid je kao koncepcija meni nesto najbolje , ali odrzavanje hibridnog vozila je sporno pitanje, i na zapadu. A kamoli kod nas. Takodje sporno pitanje je kako ce auto drzati cenu kao polovan, to je bitna stavka prilikom kupovine na zapadu, kalkulise se i prodajna cena vozila kao polovnog. Da nije te dve stavri, kad bih imao budzet sigurno bih kupio hibridno vozilo, i to Toyotu naravno.

Goran

pre 5 godina

@Deda Đoka, slagao ga deda a da nije trepno :) registracija za 2.5 hibrida je 82.863 dinara a ne 93... realno djede ko ima love da plati auto 35 hiljada € i vise ne mari puna da li mu je registracija 350 ili 700 eura. A ako ti je puno toliko da placas registraciju a vec imas 35 hiljada evra kupi hondu crv hibrida sa 2.0 motorom. Mada koliko sam pratio najave o novoj generaciji rava trebalo bi da se pojavi i u kombinaciji 2.0 hibrid, to vec postoji za novu korolu i ima 180 konja

Igi

pre 5 godina

Umrem od smeha kada vidim da nasi strucnjaci porede skodu i toyotu ili fijat i toyotu, toyota nije u klasi sa skodom vec sa vw. Drugo ovaj majstor sto kaze da je sramota za rav sto ima ekran u pocetnom paketu od 4,2’ zaboravio je da u istom tom paketu dobijes adaptivni tempomat sa radarom, adaptivne led farove, lean assist, automacka kocenja i da ne nabrajam jos koliko sigurnosnih sistema jer ih ima desetak, kontrolu pritiska u pneumaticima, start stop.... kod rav4 se u pocetnom paketu vise dobija nekogo neki sto nude i u srednjem. Naprimer skoda ni u jednom paketu opreme nema adaptivni tempomat sa radarom a rav4 u pocetnom. Nije ni procitao spisak opreme po paketima a vec zna da skoda i fijat imaju vise 😂

MD

pre 5 godina

(Kobaja Grande, 18. februar 2019 11:29)
Tucson je niža klasa automobila u odnosu na RAV dok iole opremljeniji Kodijak košta preko 30000€.

Petar

pre 5 godina

Iskreno, meni ruzan auto. Mislim svaki Toyotin, pogotovu yaris sa onim zadnjim svetlima ko "tuzna sova". Uzas.
Mislim da je Nissan X trail bolja kupovina

moron

pre 5 godina

Da li baznjak treba da košta 27-28 hiljada, ne znam, stvar je slobodne ocene. Nesporno je manje od baznog CRVa.
Ali, displej radija od 4,2" za te pare je "neprimeren" u 2019. godini. Koga interesuje kako to izgleda, ima jedan (polovan) testni "Active" na Polovni automobili. Tužno mi je ono.
A ono što je meni iskreno posebno tužno, što će verovatno za par dana da se objave cene za Srbiju za novu Corollu, a ona će u osnovnom paketu da ima isti takav radio sa 4,2" ( barem je tako na Toyota.co.uk). A ljudi se ovde smeju kada Tipo ima od 5" ...

w

pre 5 godina

Benzinac ili hibrid? Taman ono što se uštedi na gorivu potroši se na troškove registracije motora od 2,5l koji je u hibridu. Ok, hibrid je startniji, ali je i teži i inertniji u krivinama. Iz ličnog iskustva znam da su Toyotini benzinci štedljivi, tako da lično ne vidim računicu kupovine bilo kog, malog ili velikog Toyotinog hibrida (počevši od Yarisa). Benzinac je sasvim dovoljno štedljiv, a 20-ak posto jeftiniji.
Prius i Lexus su posebna kategorija.

Deda Đoka

pre 5 godina

Za hibridnu verziju sa motorom od 2,5l registracija i osnovno osoguranje su 93.000 din. + kasko (nepobavezno). Državne subvencije za hibridni motor nema. Još dugo ćemo samo gledati i maštati o hibridnom RAV4.

Kobaja Grande

pre 5 godina

Preskupo je to.
Odlazeci RAV4 2.0i 4x4 kosta 24.900eur. Za slicne pare kupuje se Hyundai Tucson 2.0 dizel 4x4. A tu je i Skoda Kodiaq.

Stole

pre 5 godina

Ajmo komentari tipa: moja skoda ide bolje, moj tiguan je premijum, tojota rdja, skoda puca, ruzan auto, hibrid trosi 18l nizbrdo ja video svojim ocima, otpao mi tocak kada sam silazio sa ivicnjaka, usao sam u krivinu sa 30 na sat i prevrnuo se.... salu na stranu gledao sam pregled novog rava kod juraja sebalja, imao je bas hibridnu verziju i prilicno se odusevio. Prvi rav kada se pojavio za to vreme je bio super, sledeci modeli su mi bili malo bezlicni, dok je ovaj pun pogodak. Mislim da je rav prava kupovina, kvalitetan, pouzdan, prostran, sto je jako bitno najbolje u klasi drzi cenu kao polovnjak, modeli stari 6god sada kostaju oko 17 hiljada. Cekam sledecu godinu da malo padne cena novog modela pa da se vidi koliko ce kostati hibrid

Deda Đoka

pre 5 godina

Za hibridnu verziju sa motorom od 2,5l registracija i osnovno osoguranje su 93.000 din. + kasko (nepobavezno). Državne subvencije za hibridni motor nema. Još dugo ćemo samo gledati i maštati o hibridnom RAV4.

Igi

pre 5 godina

Umrem od smeha kada vidim da nasi strucnjaci porede skodu i toyotu ili fijat i toyotu, toyota nije u klasi sa skodom vec sa vw. Drugo ovaj majstor sto kaze da je sramota za rav sto ima ekran u pocetnom paketu od 4,2’ zaboravio je da u istom tom paketu dobijes adaptivni tempomat sa radarom, adaptivne led farove, lean assist, automacka kocenja i da ne nabrajam jos koliko sigurnosnih sistema jer ih ima desetak, kontrolu pritiska u pneumaticima, start stop.... kod rav4 se u pocetnom paketu vise dobija nekogo neki sto nude i u srednjem. Naprimer skoda ni u jednom paketu opreme nema adaptivni tempomat sa radarom a rav4 u pocetnom. Nije ni procitao spisak opreme po paketima a vec zna da skoda i fijat imaju vise 😂

Stole

pre 5 godina

Ajmo komentari tipa: moja skoda ide bolje, moj tiguan je premijum, tojota rdja, skoda puca, ruzan auto, hibrid trosi 18l nizbrdo ja video svojim ocima, otpao mi tocak kada sam silazio sa ivicnjaka, usao sam u krivinu sa 30 na sat i prevrnuo se.... salu na stranu gledao sam pregled novog rava kod juraja sebalja, imao je bas hibridnu verziju i prilicno se odusevio. Prvi rav kada se pojavio za to vreme je bio super, sledeci modeli su mi bili malo bezlicni, dok je ovaj pun pogodak. Mislim da je rav prava kupovina, kvalitetan, pouzdan, prostran, sto je jako bitno najbolje u klasi drzi cenu kao polovnjak, modeli stari 6god sada kostaju oko 17 hiljada. Cekam sledecu godinu da malo padne cena novog modela pa da se vidi koliko ce kostati hibrid

w

pre 5 godina

Benzinac ili hibrid? Taman ono što se uštedi na gorivu potroši se na troškove registracije motora od 2,5l koji je u hibridu. Ok, hibrid je startniji, ali je i teži i inertniji u krivinama. Iz ličnog iskustva znam da su Toyotini benzinci štedljivi, tako da lično ne vidim računicu kupovine bilo kog, malog ili velikog Toyotinog hibrida (počevši od Yarisa). Benzinac je sasvim dovoljno štedljiv, a 20-ak posto jeftiniji.
Prius i Lexus su posebna kategorija.

coki

pre 5 godina

Odeš pogledaš, pređeš ulicu i kupiš hyundai ili kiu u toj klasi za duplo manje para. Za 30.000 evra ova tojota će biti prava retkost 

Tako je, kupis Kia, Hyundai, mozes za te pare da kupis i 3 Dacije, ili da kupis 10 Fiata Stilo JTD i budes glavni baja u kraju! Koliko samo bus plus kartica mozes da kupis za te pare, ihaa! Bas su budale, ovi sto imaju pare! Sva sreca, pa tu smo mi sa svojim komentarima da ih usmerimo na pravi put!

MD

pre 5 godina

(Kobaja Grande, 18. februar 2019 11:29)
Tucson je niža klasa automobila u odnosu na RAV dok iole opremljeniji Kodijak košta preko 30000€.

moron

pre 5 godina

Da li baznjak treba da košta 27-28 hiljada, ne znam, stvar je slobodne ocene. Nesporno je manje od baznog CRVa.
Ali, displej radija od 4,2" za te pare je "neprimeren" u 2019. godini. Koga interesuje kako to izgleda, ima jedan (polovan) testni "Active" na Polovni automobili. Tužno mi je ono.
A ono što je meni iskreno posebno tužno, što će verovatno za par dana da se objave cene za Srbiju za novu Corollu, a ona će u osnovnom paketu da ima isti takav radio sa 4,2" ( barem je tako na Toyota.co.uk). A ljudi se ovde smeju kada Tipo ima od 5" ...

Veske

pre 5 godina

Naravno da srpskim gedzama nije jasno zasto ovaj auto startuje sa cenom od 27 hiljada kada ni jedan nije procitao spisak opreme. A i ako zanemarimo spisak opreme i te stvari srpski gedza nije nikada imao toyotu pa ne veruje da se one ne kvare, ceo svet je lud sto kupuje toyote i sto svi najrenomiraniji casopisi (cak i nemacki) kotiraju toyotu kao apsolutnog vladara po pitanju pouzdanosti vec godinama. E gedzo gedzo tesko ce tebi ikada biti jasno, ti vozis nemacki auto na dizel naravno i jos malo pa cete da mu proslavite punoletstvo, sta tebe briga bitno je da trosi 3.5 litre lozulja i da moze mile zlotvor sa kraja ulice da ga popravlja. Da vas nema kod nas bi majstorski zanat totalno propao, hvala bugu da ste tu vi sa vasim premijum kantama pa da imaju posla

realno

pre 5 godina

Ako uspeju da mi dokazu da ce ovaj 2.0 4x4 jos sa CVT menjacem da trosi ne u proseku 5,8l nego min npr na ibarskoj pristajem da dignem kredit i kupim ga! Sve ispod 10 prosek u toj konfiguraciji je uspeh a ovo 5,8 je obmana kupaca koji bi trebalo da ih tuze!

Lepi

pre 5 godina

Odeš pogledaš, pređeš ulicu i kupiš hyundai ili kiu u toj klasi za duplo manje para. Za 30.000 evra ova tojota će biti prava retkost na našim prostorima. Eventualno neka veganska firma i slično.

Totalnodrukcijiodsvih

pre 5 godina

@Moron Postovani to sto ste izneli za ekrancic od 4,2 u Activ opremu je stari Rav4 pogledajte malo bolje kako izgleda nov Rav4.

messs

pre 5 godina

znam da je nebitno za Srbe ali RAV4 je najprodavaniji SUV na svetu...imate na netu ko ne veruje..znači nije neki BMW nije ni Mazda(daleko) nije VW..nekih po 900.000 ljudi ima para svake godine za ovakav auto..imam tojotu auris 2 god staru, kupio u salonu, uživam u vožnji i nadam se da ću u dogledno vreme moći da priuštim ovaj auto..ako ne C-HR sigurno..

Petar

pre 5 godina

Iskreno, meni ruzan auto. Mislim svaki Toyotin, pogotovu yaris sa onim zadnjim svetlima ko "tuzna sova". Uzas.
Mislim da je Nissan X trail bolja kupovina

Milojko bre!

pre 5 godina

Mislim Toyota, ono nije nesto, bolji je Porsche Macan ill BMW X5. Volvo XC90 je isto OK kupovina. Eee sirotinjo i bogu si teska!

Kobaja Grande

pre 5 godina

Preskupo je to.
Odlazeci RAV4 2.0i 4x4 kosta 24.900eur. Za slicne pare kupuje se Hyundai Tucson 2.0 dizel 4x4. A tu je i Skoda Kodiaq.

Dejan L

pre 5 godina

Na slikama kad sam ga video kocka, uzivo ga videh slovenacke tablice, bordo boja, kao tenk, masivan, povisen, vise kao neki Jeep Cherokee.
Mnogo je lepsi uzivo i originalan

Batica

pre 5 godina

Obožavam kad svi znaju sve o automobilu a isključivi izvor informacija je You tube.Cena prošlog RAV4 hibrid je bila skoro 37K€ u Srbiji,bez popusta.Vozio sam taj automobil i nisam bio impresioniran,nadam se da su popravili vozne karakteristike kao što dizajn definitivno jesu.I ono,jeste mana posedovati taj 2.5 motor u Srbiji,na žalost...

krokazabar

pre 5 godina

Hibrid je kao koncepcija meni nesto najbolje , ali odrzavanje hibridnog vozila je sporno pitanje, i na zapadu. A kamoli kod nas. Takodje sporno pitanje je kako ce auto drzati cenu kao polovan, to je bitna stavka prilikom kupovine na zapadu, kalkulise se i prodajna cena vozila kao polovnog. Da nije te dve stavri, kad bih imao budzet sigurno bih kupio hibridno vozilo, i to Toyotu naravno.

TNT

pre 5 godina

Da li to dobro vidim na slikama da oni i dalje imaju one-touch elektorpodizač samo za vozača?!? Pa koliko više treba da uštede? Pretpostavljam da i dalje ima neosvetljenih tastera i prekidača, a da kome se Rav dopada a da to neće mora dooobro da odreši kesu za NX.

Milan

pre 5 godina

Naravno Toyota kao i svih ovih godina kad izbaci jedan model u 10 godina to uvek bude sa veeeelikom paletom motora, jedna, eventualno dva motora i to prezazidjena jos pre 30 godina.
Jel i u ovom modelu benzinski atmo reaguje na pritisak palucice gasa posle 5 sekundi?
Zar posle toliko godina nisu naucili od Mazde kako se usavrsavaju atmo benzinci i kako direktno reaguju na pritisak papucice kao turbo dizeli bez oklevanja i kasnjenja. Vozio sam Avensisa 2.0/152ks automat, to mi je najgore zivotno iskustvo koje sam imao.
Posle sam vozio Mazdu 6 2.0/165ks automat, ljudi moji razlika u svemu nebo i zemlja koliko je Mazda ispred.
Sad ce srpski Toyotomani nicim izazvani da se stave u odbranu Toyote i ako je ikad nisu ni vozili. Sto kaze moj kum, kad pogledam forume, pomislim da zivim u Japanu i da svaka druga kuca vozi Toyotu, a ja je u Bg srecem kao detelinu sa cetiri lista koliko je cesta.

Gradimir

pre 5 godina

30.000 EUR za auto koji spada u neku srednju klasu! I kad bih nekako skrpio te pare, nema ekonomske logike da ih dam na nov auto. Mogu garsonjeru da kupim. Al da bih ga radi posedovao, bih. Tojota mi je uvek negde pri vrhu želja.

M

pre 5 godina

Evo komentar od nekog ko vozi Hondu, a pre je vozio Toyotu i verovatno će i sledeći auto biti japanac, ovo pišem da neko ne misli da komentarišem da bih predložio nekog nemca, korejca, frsncuza, italijana ili šta god.... ali moram da kažem da za naše tržište makar i zakone, samo sadomazohista može da kupi ovog benzinca koji sasvim sigurno ne može da mrdne, a nema šanse da je potrošnja i blizu deklarisane... Pa ljudi moji, 1.3 benzinac po Beogradu troši preko 10 litara kad su gužve... Ovih 5.8 je dostižno eventualno na vrh gasa na 90kmh...
Istog mišljenja sam i za CRV novi motor... Ista stvar, testovi pokazuju potrošnju preko 10 litara kombinovano, a isto tako nedovoljno snage za taj auto... Hibride ni ne pominjem zbog skupe registracije i cene koja je ogromna za ovu klasu, a nisam siguran da ide mnogo bolje.

Ukratko previše para za premalo muzike, pa neka su najkvalitetniji proizvođači na svetu, radije bih uzeo prethodnu generaciju sa dizel motorom za manje para nego ovo ili novog Civica/Aurisa koji su jeftiniji za manje više isti nivo opreme i po 10-15000, idu bolje, prostora imaju neznatno manje, manje troše, lakši su, bolje drže u krivini, jedina prednost ova dva "SUVa" je clearance i to eto što se visoko sedi i lakše ulazi u kola... Meni to ne vredi 10-15k razlike....

Goran

pre 5 godina

@Deda Đoka, slagao ga deda a da nije trepno :) registracija za 2.5 hibrida je 82.863 dinara a ne 93... realno djede ko ima love da plati auto 35 hiljada € i vise ne mari puna da li mu je registracija 350 ili 700 eura. A ako ti je puno toliko da placas registraciju a vec imas 35 hiljada evra kupi hondu crv hibrida sa 2.0 motorom. Mada koliko sam pratio najave o novoj generaciji rava trebalo bi da se pojavi i u kombinaciji 2.0 hibrid, to vec postoji za novu korolu i ima 180 konja

Totalnodrukcijiodsvih

pre 5 godina

@Moron Postovani cenim vas kao nekog ko se stvarno trudi da da tacne informacije i ko se trudi da bude informisan. Malo ste omasili modele sto i nije tako strasno sto se tice generecije Rav4. Sto se tice Corole tu ste u pravu. Samo nastavite da dalje kritikujete Auto Cacak tu imate potpunu podrsku....

Makki

pre 5 godina

Hibrid je totalna glupost, daš gomilu para da bi ti auto trošio litar manje kako tvrde proizvođači. U praksi je to mnogo više, ko je vozio neki hibrid zna da je to u suštini isto. Troši pa troši, stisneš malo gas potroši ko ferari

bora

pre 5 godina

@Milan
Evo ja ću ti reći, kao vlasnik i vozač korole 2017. godište, da momentalno reaguje na pritisak papučice gasa. Motor je benzinski, 1,6, 132 konja.

Milojko bre!

pre 5 godina

@Los Andjeles: „sastanak regionalnih sefova, ili da odes na pregovore sa klijentima“, evo smejem se ne mogu da prestanem, sastanak regionalnih sefova kazes? To su takve velicine? Ili pregovori sa klijentima - oni samo cene vrhunske automobile?! Ahahahahaha! Prijatelju moj nisi ti iz Srbije krocio posto takva opsesija markama postoji samo kod nas i nama slicnim. Doduse malo smo bolji od Albanije gde sve mora biti Mercedes. Opusti se, uzivaj u zivotu i batali regionalne sefove i klijente, nisu oni vredni tolikog dokazivanja.

zicer

pre 5 godina

@BMW M5

evo ja zivim u usa vec 18g i vozim velike i snazne engleske i nemacke aute pa ga ne razumem.
sefovi na regionalnim okupljanjima dolaze avionima pa taksijima i uberima a najvise im firme rentaju aute na aerodromu kad slete. niko nije budala da vozi svoj auto na relacije od 600milja(960km) sto podrazumeva regionalno u usa. kakve budalastine prosipa to veze sa realnoscu nema. auto u americi se ne primecuje dok ne prodje egzoticni supersportski brend. tvoj M5 moze biti primecen samo kod nase mladje generacije iseljenika na redovnim crkvenim okupljanjima i tu mozes dobiti taj wau efekat.

Reziel

pre 5 godina

Mislim da je dizajn pun pogodak, iako RAV4 nikako nije lep automobil. Kome su dosadili nemci, pa i šveđani, Rav4 zaista izgleda drugačije, više avanturistički.
Unutrašnjost je takodje u njihovom fazonu, ništa pretenciozno, ni traga od kvazi-luksuza, i sve deluje kvalitetno i trajno.

S druge strane, voleo bih da su makar negde napisali performanse motora, kao i hibridnog sistema. Po meni japanci uvek idu na kartu pouzdanosti, ali ih to košta ubrzanja i elastičnosti. Stvar izbora, ali ja im to smatram za manu.

U svakom slučaju, ne sumnjam da će se u komentarima prodavati kao alva, dok će na ulici u Srbiji ostati na nivou za nijansu iznad statističke greške.

sirotinja

pre 5 godina

@Los Angeles

e a sta ti trazi ovde među nama smrtnicima , idi i vozaj se sam u svom besmrtnom gigamobilu. seti se da ti je otac vozio ficu ili juga, duplo manje vozilo od x1i x3 a bio je musko i ti si ga ponosno gledao sa zadnjeg sedsta. kompleksi i ego su gadni neprijatelji

Drajver

pre 5 godina

https://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1507095#k29606443

Rav i crv za zenu i cerku? Jesi li ti dosao iz dinastije Karingtone?

Deco (nevezano za tebe) specifikacije u vidu konjskih snaga i ostalog su za papir, u eksloataciji je najbitnije da vas ne boli glava od automobila pa onda sve ostalo. A kvarovi i visoki troskovi eksploatacije donose glavobolju. Tek onda na red idu komfor i performanse. Ukoliko koristite automobil u normalne svrhe na dnevnom nivou.

mrsivoje

pre 5 godina

Dobro došla u jedinu zemlju Evrope gde se Japanci više prodaju i voze nego u bilo kojoj drugoj zemlji Evrope, zemlju gde je ružno lepo zemlji gde niko nevozi, ali svi znaju. E neka si nam dobro došla, ovde te čeka sjajna budućnost po komentarima sudim da su već formirani redovi pred salonom!

Dragan Miladinovic

pre 5 godina

Hibrid je totalna glupost, daš gomilu para da bi ti auto trošio litar manje kako tvrde proizvođači. U praksi je to mnogo više, ko je vozio neki hibrid zna da je to u suštini isto. Troši pa troši, stisneš malo gas potroši ko ferari
(Makki, 18. februar 2019 18:11)

Nije istina, u gradskim uslovima hibrid troši mnogo manje od ekvivalentnog dizela, a o običnom benzincu i da ne pričamo. Problem je što se to na otvorenom svodi na isto, a na autoputu je skoro kao da voziš običan benzinac.

ns ja

pre 5 godina

Vozio test vozilo rav4 (pre ovog najnovijeg), (neki benzinac sa CVT menjačem), meni se auto nije dopao iz više razloga (za tu cenu!) ali razumem ljude koji ga kupuju. Samo neki od razloga:ekran multimedije loše vidljiv po suncu, podizači se ne zatvaraju zaključavanjem auta automatski čak ni na najjačim verzijama...ccc

Potrošnja sa automat.menjačem po gradu uz opuštenu vožnju bez razmišljanja, 14.2 l/100km, sve ispod toga -možda i može-za potpuno mrtve babe.

Auto je tako konstruisan da se ubrzanja ne primete, dosadno je, ali lik sa alfa giulia-om koji je pokušao da me "iseče" odustao je od namere - znači da auto ipak ide kao zmaj - iako se to u kabini nimalo ne oseti!

Kvalitetan auto, sa plastičnom završnom obradom, pouzdan, trajan, dosadan i veoma povoljan ljubimac američkog porodičnog srednjeg sloja. To što naša monetarna i mentalna sirotinja od ovog auta očekuje uzdahe za statusom i ne znam šta, je zaista pretužna slika bede i nepismenosti u kojoj živimo. Ovaj auto nije statusni simbol, niti mu je to namena-znači nije za "fau we srbe", jeste za dobrostojeće intelektualce

Mi smo ljudi moji, toliko jadni i siromašni, toliko jako daleko od civilizacije i pravih vrednosti, koje su nam geografski blizu, da je to jako tužno. Ta ista civilizacija je umnogome tome i kriva jer siromašne zemlje rade za bogate, uvek bilo i biće, no to je neka druga tema..

Stojan

pre 5 godina

Jel neko pogledao recenziju ovog automobila koju je radio juraj sebalj. Toplo preporucujem jer se dosta osvrtao na potrosnju. Ako nekog mrzi da gleda kratko cu prepricati. Vozio je 2.5 hibrida sa prednjim pogonom i 218 konja. Najniza zabrlezena na testu koliko se secam 3.6 a prosek po gradu je izmedju 6-8. Kome je to puno za auto od 200 i kusur konja koji je pritom dosta povise neka se vozi autobusom.

Nikola

pre 5 godina

@Kobaja Grande, da li je moguce da poredis Toyotu sa Skodom i Hyundai-em. Vozio sam nove i30 i Aurisa i ne znam po cemu bi ih poredio. i30 je isao bolje zbog jaceg motora, ali je Auris daleko udobniji i kvalitetniji. Na i30 je u garanciji od 5 godina menjano nekoliko stvari vezaih za trap, "hromirane" rucice su se "odhromirale", cak me i posekle, pa su i njih zamenili u garanciji, volan kao da je osmirglan pre nego sto je isteklo 5 godina sa predjenih 60.000. U 6. godini mu se menjac takoreci raspao, jedva se ugura u 1. a kozna rucica se skroz iscepala. U jednom momentu je vozacevo staklo spalo na pritisak dugmeta za otvaranje.
Auris za 3 meseca puni 5 godina i nije mu zamenjena cak ni sijalica svetla, ni metlica brisaca, nista sem redovnih servisa i tecnosti za brisace. Menjac i sama rucica su kao na novom autu, volan samo malo uglacan, ali nigde pohaban. To je razlog zbog kog ja ne poredim Hyundai i Toyotu.

srbivoje

pre 5 godina

@pepo
Kako to da vw nije najvisa klasa, hoces da te strelja neko ovde, povuci rec. I zar ne znas da su superb 4x4 i RR Phantom ista klasa (malo je skoda jeftinija)...

@Makki
Evo moj Ferrari trosi 6.5l gradske, a ne ipak je golf

F odeljenje

pre 5 godina

Rav, kao i crv, ili ko ima malo vise para BMW X1-X3, autic za kupovinu za zenu ili kcerku kad polozi voznju. To nije auto da se njime dovezes na sastanak regionalnih sefova, ili da odes na pregovore sa klijentima. Isto sto i Casio sat nije za te iste prilike.
(Los Angeles, 19. februar 2019 00:12)

Ono, baš ti dosadno, pa troluješ..?

moron

pre 5 godina

@Totalnodrukcijiodsvih
Moje izvinjenje svima ako sam netačno napisao, ali, na Toyota.co.uk pročitah da nova Corolla u paketu Icon ima, izmedju ostalog, "Toyota Safety Sense 2 with Adaptive Cruise Control and 4.2" colour TFT", dok ostali (viši) paketi imaju "Toyota Safety Sense 2 with Adaptive Cruise Control and a 7" Colour TFT"
Moguće da sam to pomešao sa displejem "radija" ( i kod RAV-a i kod corolle).
I super ako sam pogrešio.

Makki

pre 5 godina

Hibrid je totalna glupost, daš gomilu para da bi ti auto trošio litar manje kako tvrde proizvođači. U praksi je to mnogo više, ko je vozio neki hibrid zna da je to u suštini isto. Troši pa troši, stisneš malo gas potroši ko ferari

Los Angeles

pre 5 godina

Pretprosle godine kupio RAV4. Nakon pocetnog “eeeh solidan autic” sam se smorio i prodao ga. Kupio BMW i shvatio posle mesec dana da nikad vise necu da se vracam na autice klase Toyota, Hyundai, Skoda, VW, Mazda, i sl. Imate jedan zivot ljudi, te autice vredi imati samo kao drugi ili treci auto za zene i kcerke.

Milan

pre 5 godina

Preko deset godina sam vozio toyote i obozavao ih zbog pouzdanoati i vrlo komfornog oslanjanja, ali sad jednostavno ne bih imao sta da pazarim. Motor od 2,l sa 208Nm na ovoliki auto? Hybrid sa 2,5l? Stvarno bi mogli malo da porade na najvaznijem sklopu u jednom autu - motoru. I osle je kao cudno sto je VW najprodavaniji? Jedino jos kod njih imate redovnu paletu motora, za svakog po nesto, delimicno i kod forda ako izuzmemo motore za kosacice.

Makki

pre 5 godina

Hibrid je totalna glupost, daš gomilu para da bi ti auto trošio litar manje kako tvrde proizvođači. U praksi je to mnogo više, ko je vozio neki hibrid zna da je to u suštini isto. Troši pa troši, stisneš malo gas potroši ko ferari

Los Angeles

pre 5 godina

@ Reziel: “Po meni japanci uvek idu na kartu pouzdanosti, ali ih to košta ubrzanja i elastičnosti”. Mozda kod bljutavih japanaca za siroke mase, mada se pravi top japanski automobili kod nas i ne mogu kupiti. Infiniti Q50, Q70, Lexus GS, LS, ES, su itekako pouzdani i imaju performanse sa kojima samo najjaci BMW i Mercedesovi automobili mogu da se nose. Rav, kao i crv, ili ko ima malo vise para BMW X1-X3, autic za kupovinu za zenu ili kcerku kad polozi voznju. To nije auto da se njime dovezes na sastanak regionalnih sefova, ili da odes na pregovore sa klijentima. Isto sto i Casio sat nije za te iste prilike.

Miki

pre 5 godina

imao sam Toyotu Avalon,vozio je doduše do 100 hiljada km ali nikad ništa sem guma nisam zamenio.
Bila je V6 3.5L i išla kao raketa.

smarac

pre 5 godina

@Los Andjeles

znaci ovi mali auti tipa porse, ferari,meklaren,lambo... ,su zbog velicine za zene i cerke a ne za prave muskarce po tvojoj selekciji. regionalni sef koji ima takav auto je ustvari kesa od muskarca i ti mu se smejes u brk kad parkiras svoj minibus pored njega.

Sredovečni Beograđanin

pre 5 godina

Vozim Toyotu Corollu 1.6 benzin, 130 konja, već tri godine. Kupio sam je novu. Realna potrošnja je 7-7.5 litara na 100 km. Veoma pouzdan i kvalitetan auto sa mnogo prostora u kabini i gepeku ali motor reaguje kao mrtav konj. 2.0 bi bio dovoljan za takav auto ali ne i za znatno teži RAV4. Toliko o ponudi motora u Srbiji.

bora

pre 5 godina

@wlado
Rekao sam da je reakcija na gas momentalna, suprotstavljajući se tvrdnji da se čeka pet sekundi na reakciju. Aždaju nisam pominjao.

Ivan

pre 5 godina

Koliko volim ove sto im je razlika nebo i zemlja 1 sekunda ubrzanja ili 0.2 sekunde reakcije menjaca. Sve sami Flojdovi... Hibrid je odlican auto u svakom pogledu i u svakoj kombinaciji trosi jednako ili manje od ekvivalentnog dizela. Ne poredite 2.5 hibrid i 2.0dizel. Fer bi bilo porediti 2.5dizel i 2.5hibrid pa bi racunica bila dobra. Sto se tice voznje na auto putu hibrid je i tu u prednosti ako vozite duge ture jer do 130kmh ide na struju po dve ili tri sekunde i na par sati voznje ustedi se. Evo moj kolega kaze da je moj hibrid sranje jer njegov Scenik 1.5dci trosi 4 litre kad ide na more a on covek vozi do 110kmh. Ja bih takvom voznjom trosio identicno ali mi nije zao 200dinara na 100km razlike pa vozim 130 i trosi mi do 6litara BENZINA koji je jeftiniji skoro 10din.

dads

pre 5 godina

Toyota je kvalitet tu nema diskusije, ali velika greška je ne ostaviti izbor kupcima u izboru motora. Za ovu klasu morao je biti jedan dizel pa ko voli neka izvoli. Vozi sam Lexus limuzinu sa ovim hibridnim pogonom. Kada se stisne gas ide on fino ali tada potrošnja goriva ide u nebesa. Mislim da hibrid još nije dorastao dizelu za ovu vrstu auta, rekao bih još samo malo im treba i to će biti prava stvar.

wlado

pre 5 godina

@bora

sve je u oku posmatraca, eto ti vozis corolu 2017 i kazes da je gas momentalan i auto od 130 konja vuce.

ja imam 3.0 motor u mercedesu glk sa 230konja i nisam zadovoljan kako reaguje na papucu gasa. Uvek to moze bolje. Samo ako ste imali auto od 90 konja, vasa corola je sigurno azdaja, a kada bi ste seli za neki ozbiljniji auto, onda pocinjete da osetite finese.

Maki

pre 5 godina

(dads, 18. februar 2019 22:20)

Pa i dizelu kada stisnes gas troši kao nenormalan to je normalna stvar. Kod hibrida je poenta u mekanom kočenju da bi regenerisao energiju.

Ojha procentualni račun

pre 5 godina

@lepi
...Jubilarno izdanje Yarisa dostupno je po akcijskoj ceni od 12.690 evra, koliko košta verzija sa 1.5 benzincem od 111 “konja”, 5 vrata i Sol paketom opreme...citat iz članka
Uči % račun pa izračunaj koliko je procentualno Jaris skuplji od i20 koji košta 10290 evra sa motorom 30% jačim, alu f. dobijaš đabe + još opreme i + kvalitet, knjigu i digitron u šake ha, ha ... 50% ili čitaj tekst.

AV

pre 5 godina

Polako bre,pa broj poznavalaca je daleko premasio broj Toyota na ulicama Srbije,Kada bi prodali svaki 5 od ovde nahvaljenih,bili bi posle Amerike drugo trziste za njih.

BMW M5

pre 5 godina

@ Los Angeles: Mozes do sutra da im pricas, nema sansi da te iko razume ovde ko nije ziveo negde vani, i to opet ne bilo gde. Ti da im ponizavas golfove i skode, korole? Idi covece citaj vesti tamo gde zivis, ovde ne pripadas ocigledno i budi srecan zbog toga.

Ivan

pre 5 godina

ovaj sa glk 3.0d i 230 konja buahahahaha kakva mizerija od snage. Kupi stari saab b235r pa da uzivas ko covek. Maptun i idemo 300 losova

Kobaja Grande

pre 5 godina

Preskupo je to.
Odlazeci RAV4 2.0i 4x4 kosta 24.900eur. Za slicne pare kupuje se Hyundai Tucson 2.0 dizel 4x4. A tu je i Skoda Kodiaq.

Petar

pre 5 godina

Iskreno, meni ruzan auto. Mislim svaki Toyotin, pogotovu yaris sa onim zadnjim svetlima ko "tuzna sova". Uzas.
Mislim da je Nissan X trail bolja kupovina

Lepi

pre 5 godina

Odeš pogledaš, pređeš ulicu i kupiš hyundai ili kiu u toj klasi za duplo manje para. Za 30.000 evra ova tojota će biti prava retkost na našim prostorima. Eventualno neka veganska firma i slično.

Los Angeles

pre 5 godina

Pretprosle godine kupio RAV4. Nakon pocetnog “eeeh solidan autic” sam se smorio i prodao ga. Kupio BMW i shvatio posle mesec dana da nikad vise necu da se vracam na autice klase Toyota, Hyundai, Skoda, VW, Mazda, i sl. Imate jedan zivot ljudi, te autice vredi imati samo kao drugi ili treci auto za zene i kcerke.

Milan

pre 5 godina

Naravno Toyota kao i svih ovih godina kad izbaci jedan model u 10 godina to uvek bude sa veeeelikom paletom motora, jedna, eventualno dva motora i to prezazidjena jos pre 30 godina.
Jel i u ovom modelu benzinski atmo reaguje na pritisak palucice gasa posle 5 sekundi?
Zar posle toliko godina nisu naucili od Mazde kako se usavrsavaju atmo benzinci i kako direktno reaguju na pritisak papucice kao turbo dizeli bez oklevanja i kasnjenja. Vozio sam Avensisa 2.0/152ks automat, to mi je najgore zivotno iskustvo koje sam imao.
Posle sam vozio Mazdu 6 2.0/165ks automat, ljudi moji razlika u svemu nebo i zemlja koliko je Mazda ispred.
Sad ce srpski Toyotomani nicim izazvani da se stave u odbranu Toyote i ako je ikad nisu ni vozili. Sto kaze moj kum, kad pogledam forume, pomislim da zivim u Japanu i da svaka druga kuca vozi Toyotu, a ja je u Bg srecem kao detelinu sa cetiri lista koliko je cesta.

Los Angeles

pre 5 godina

@ Reziel: “Po meni japanci uvek idu na kartu pouzdanosti, ali ih to košta ubrzanja i elastičnosti”. Mozda kod bljutavih japanaca za siroke mase, mada se pravi top japanski automobili kod nas i ne mogu kupiti. Infiniti Q50, Q70, Lexus GS, LS, ES, su itekako pouzdani i imaju performanse sa kojima samo najjaci BMW i Mercedesovi automobili mogu da se nose. Rav, kao i crv, ili ko ima malo vise para BMW X1-X3, autic za kupovinu za zenu ili kcerku kad polozi voznju. To nije auto da se njime dovezes na sastanak regionalnih sefova, ili da odes na pregovore sa klijentima. Isto sto i Casio sat nije za te iste prilike.

MD

pre 5 godina

(Kobaja Grande, 18. februar 2019 11:29)
Tucson je niža klasa automobila u odnosu na RAV dok iole opremljeniji Kodijak košta preko 30000€.

TNT

pre 5 godina

Da li to dobro vidim na slikama da oni i dalje imaju one-touch elektorpodizač samo za vozača?!? Pa koliko više treba da uštede? Pretpostavljam da i dalje ima neosvetljenih tastera i prekidača, a da kome se Rav dopada a da to neće mora dooobro da odreši kesu za NX.

Ojha procentualni račun

pre 5 godina

@lepi
...Jubilarno izdanje Yarisa dostupno je po akcijskoj ceni od 12.690 evra, koliko košta verzija sa 1.5 benzincem od 111 “konja”, 5 vrata i Sol paketom opreme...citat iz članka
Uči % račun pa izračunaj koliko je procentualno Jaris skuplji od i20 koji košta 10290 evra sa motorom 30% jačim, alu f. dobijaš đabe + još opreme i + kvalitet, knjigu i digitron u šake ha, ha ... 50% ili čitaj tekst.

moron

pre 5 godina

Da li baznjak treba da košta 27-28 hiljada, ne znam, stvar je slobodne ocene. Nesporno je manje od baznog CRVa.
Ali, displej radija od 4,2" za te pare je "neprimeren" u 2019. godini. Koga interesuje kako to izgleda, ima jedan (polovan) testni "Active" na Polovni automobili. Tužno mi je ono.
A ono što je meni iskreno posebno tužno, što će verovatno za par dana da se objave cene za Srbiju za novu Corollu, a ona će u osnovnom paketu da ima isti takav radio sa 4,2" ( barem je tako na Toyota.co.uk). A ljudi se ovde smeju kada Tipo ima od 5" ...

Stole

pre 5 godina

Ajmo komentari tipa: moja skoda ide bolje, moj tiguan je premijum, tojota rdja, skoda puca, ruzan auto, hibrid trosi 18l nizbrdo ja video svojim ocima, otpao mi tocak kada sam silazio sa ivicnjaka, usao sam u krivinu sa 30 na sat i prevrnuo se.... salu na stranu gledao sam pregled novog rava kod juraja sebalja, imao je bas hibridnu verziju i prilicno se odusevio. Prvi rav kada se pojavio za to vreme je bio super, sledeci modeli su mi bili malo bezlicni, dok je ovaj pun pogodak. Mislim da je rav prava kupovina, kvalitetan, pouzdan, prostran, sto je jako bitno najbolje u klasi drzi cenu kao polovnjak, modeli stari 6god sada kostaju oko 17 hiljada. Cekam sledecu godinu da malo padne cena novog modela pa da se vidi koliko ce kostati hibrid

wlado

pre 5 godina

@bora

sve je u oku posmatraca, eto ti vozis corolu 2017 i kazes da je gas momentalan i auto od 130 konja vuce.

ja imam 3.0 motor u mercedesu glk sa 230konja i nisam zadovoljan kako reaguje na papucu gasa. Uvek to moze bolje. Samo ako ste imali auto od 90 konja, vasa corola je sigurno azdaja, a kada bi ste seli za neki ozbiljniji auto, onda pocinjete da osetite finese.

Igi

pre 5 godina

Umrem od smeha kada vidim da nasi strucnjaci porede skodu i toyotu ili fijat i toyotu, toyota nije u klasi sa skodom vec sa vw. Drugo ovaj majstor sto kaze da je sramota za rav sto ima ekran u pocetnom paketu od 4,2’ zaboravio je da u istom tom paketu dobijes adaptivni tempomat sa radarom, adaptivne led farove, lean assist, automacka kocenja i da ne nabrajam jos koliko sigurnosnih sistema jer ih ima desetak, kontrolu pritiska u pneumaticima, start stop.... kod rav4 se u pocetnom paketu vise dobija nekogo neki sto nude i u srednjem. Naprimer skoda ni u jednom paketu opreme nema adaptivni tempomat sa radarom a rav4 u pocetnom. Nije ni procitao spisak opreme po paketima a vec zna da skoda i fijat imaju vise 😂

mrsivoje

pre 5 godina

Dobro došla u jedinu zemlju Evrope gde se Japanci više prodaju i voze nego u bilo kojoj drugoj zemlji Evrope, zemlju gde je ružno lepo zemlji gde niko nevozi, ali svi znaju. E neka si nam dobro došla, ovde te čeka sjajna budućnost po komentarima sudim da su već formirani redovi pred salonom!

Makki

pre 5 godina

Hibrid je totalna glupost, daš gomilu para da bi ti auto trošio litar manje kako tvrde proizvođači. U praksi je to mnogo više, ko je vozio neki hibrid zna da je to u suštini isto. Troši pa troši, stisneš malo gas potroši ko ferari

Milan

pre 5 godina

Preko deset godina sam vozio toyote i obozavao ih zbog pouzdanoati i vrlo komfornog oslanjanja, ali sad jednostavno ne bih imao sta da pazarim. Motor od 2,l sa 208Nm na ovoliki auto? Hybrid sa 2,5l? Stvarno bi mogli malo da porade na najvaznijem sklopu u jednom autu - motoru. I osle je kao cudno sto je VW najprodavaniji? Jedino jos kod njih imate redovnu paletu motora, za svakog po nesto, delimicno i kod forda ako izuzmemo motore za kosacice.

Makki

pre 5 godina

Hibrid je totalna glupost, daš gomilu para da bi ti auto trošio litar manje kako tvrde proizvođači. U praksi je to mnogo više, ko je vozio neki hibrid zna da je to u suštini isto. Troši pa troši, stisneš malo gas potroši ko ferari

Goran

pre 5 godina

@Deda Đoka, slagao ga deda a da nije trepno :) registracija za 2.5 hibrida je 82.863 dinara a ne 93... realno djede ko ima love da plati auto 35 hiljada € i vise ne mari puna da li mu je registracija 350 ili 700 eura. A ako ti je puno toliko da placas registraciju a vec imas 35 hiljada evra kupi hondu crv hibrida sa 2.0 motorom. Mada koliko sam pratio najave o novoj generaciji rava trebalo bi da se pojavi i u kombinaciji 2.0 hibrid, to vec postoji za novu korolu i ima 180 konja

Makki

pre 5 godina

Hibrid je totalna glupost, daš gomilu para da bi ti auto trošio litar manje kako tvrde proizvođači. U praksi je to mnogo više, ko je vozio neki hibrid zna da je to u suštini isto. Troši pa troši, stisneš malo gas potroši ko ferari

M

pre 5 godina

Evo komentar od nekog ko vozi Hondu, a pre je vozio Toyotu i verovatno će i sledeći auto biti japanac, ovo pišem da neko ne misli da komentarišem da bih predložio nekog nemca, korejca, frsncuza, italijana ili šta god.... ali moram da kažem da za naše tržište makar i zakone, samo sadomazohista može da kupi ovog benzinca koji sasvim sigurno ne može da mrdne, a nema šanse da je potrošnja i blizu deklarisane... Pa ljudi moji, 1.3 benzinac po Beogradu troši preko 10 litara kad su gužve... Ovih 5.8 je dostižno eventualno na vrh gasa na 90kmh...
Istog mišljenja sam i za CRV novi motor... Ista stvar, testovi pokazuju potrošnju preko 10 litara kombinovano, a isto tako nedovoljno snage za taj auto... Hibride ni ne pominjem zbog skupe registracije i cene koja je ogromna za ovu klasu, a nisam siguran da ide mnogo bolje.

Ukratko previše para za premalo muzike, pa neka su najkvalitetniji proizvođači na svetu, radije bih uzeo prethodnu generaciju sa dizel motorom za manje para nego ovo ili novog Civica/Aurisa koji su jeftiniji za manje više isti nivo opreme i po 10-15000, idu bolje, prostora imaju neznatno manje, manje troše, lakši su, bolje drže u krivini, jedina prednost ova dva "SUVa" je clearance i to eto što se visoko sedi i lakše ulazi u kola... Meni to ne vredi 10-15k razlike....

Gradimir

pre 5 godina

30.000 EUR za auto koji spada u neku srednju klasu! I kad bih nekako skrpio te pare, nema ekonomske logike da ih dam na nov auto. Mogu garsonjeru da kupim. Al da bih ga radi posedovao, bih. Tojota mi je uvek negde pri vrhu želja.

BMW M5

pre 5 godina

@ Los Angeles: Mozes do sutra da im pricas, nema sansi da te iko razume ovde ko nije ziveo negde vani, i to opet ne bilo gde. Ti da im ponizavas golfove i skode, korole? Idi covece citaj vesti tamo gde zivis, ovde ne pripadas ocigledno i budi srecan zbog toga.

krokazabar

pre 5 godina

Hibrid je kao koncepcija meni nesto najbolje , ali odrzavanje hibridnog vozila je sporno pitanje, i na zapadu. A kamoli kod nas. Takodje sporno pitanje je kako ce auto drzati cenu kao polovan, to je bitna stavka prilikom kupovine na zapadu, kalkulise se i prodajna cena vozila kao polovnog. Da nije te dve stavri, kad bih imao budzet sigurno bih kupio hibridno vozilo, i to Toyotu naravno.

Deda Đoka

pre 5 godina

Za hibridnu verziju sa motorom od 2,5l registracija i osnovno osoguranje su 93.000 din. + kasko (nepobavezno). Državne subvencije za hibridni motor nema. Još dugo ćemo samo gledati i maštati o hibridnom RAV4.

w

pre 5 godina

Benzinac ili hibrid? Taman ono što se uštedi na gorivu potroši se na troškove registracije motora od 2,5l koji je u hibridu. Ok, hibrid je startniji, ali je i teži i inertniji u krivinama. Iz ličnog iskustva znam da su Toyotini benzinci štedljivi, tako da lično ne vidim računicu kupovine bilo kog, malog ili velikog Toyotinog hibrida (počevši od Yarisa). Benzinac je sasvim dovoljno štedljiv, a 20-ak posto jeftiniji.
Prius i Lexus su posebna kategorija.

Sredovečni Beograđanin

pre 5 godina

Vozim Toyotu Corollu 1.6 benzin, 130 konja, već tri godine. Kupio sam je novu. Realna potrošnja je 7-7.5 litara na 100 km. Veoma pouzdan i kvalitetan auto sa mnogo prostora u kabini i gepeku ali motor reaguje kao mrtav konj. 2.0 bi bio dovoljan za takav auto ali ne i za znatno teži RAV4. Toliko o ponudi motora u Srbiji.

messs

pre 5 godina

znam da je nebitno za Srbe ali RAV4 je najprodavaniji SUV na svetu...imate na netu ko ne veruje..znači nije neki BMW nije ni Mazda(daleko) nije VW..nekih po 900.000 ljudi ima para svake godine za ovakav auto..imam tojotu auris 2 god staru, kupio u salonu, uživam u vožnji i nadam se da ću u dogledno vreme moći da priuštim ovaj auto..ako ne C-HR sigurno..

dads

pre 5 godina

Toyota je kvalitet tu nema diskusije, ali velika greška je ne ostaviti izbor kupcima u izboru motora. Za ovu klasu morao je biti jedan dizel pa ko voli neka izvoli. Vozi sam Lexus limuzinu sa ovim hibridnim pogonom. Kada se stisne gas ide on fino ali tada potrošnja goriva ide u nebesa. Mislim da hibrid još nije dorastao dizelu za ovu vrstu auta, rekao bih još samo malo im treba i to će biti prava stvar.

Totalnodrukcijiodsvih

pre 5 godina

@Moron Postovani to sto ste izneli za ekrancic od 4,2 u Activ opremu je stari Rav4 pogledajte malo bolje kako izgleda nov Rav4.

Veske

pre 5 godina

Naravno da srpskim gedzama nije jasno zasto ovaj auto startuje sa cenom od 27 hiljada kada ni jedan nije procitao spisak opreme. A i ako zanemarimo spisak opreme i te stvari srpski gedza nije nikada imao toyotu pa ne veruje da se one ne kvare, ceo svet je lud sto kupuje toyote i sto svi najrenomiraniji casopisi (cak i nemacki) kotiraju toyotu kao apsolutnog vladara po pitanju pouzdanosti vec godinama. E gedzo gedzo tesko ce tebi ikada biti jasno, ti vozis nemacki auto na dizel naravno i jos malo pa cete da mu proslavite punoletstvo, sta tebe briga bitno je da trosi 3.5 litre lozulja i da moze mile zlotvor sa kraja ulice da ga popravlja. Da vas nema kod nas bi majstorski zanat totalno propao, hvala bugu da ste tu vi sa vasim premijum kantama pa da imaju posla

bora

pre 5 godina

@Milan
Evo ja ću ti reći, kao vlasnik i vozač korole 2017. godište, da momentalno reaguje na pritisak papučice gasa. Motor je benzinski, 1,6, 132 konja.

realno

pre 5 godina

Ako uspeju da mi dokazu da ce ovaj 2.0 4x4 jos sa CVT menjacem da trosi ne u proseku 5,8l nego min npr na ibarskoj pristajem da dignem kredit i kupim ga! Sve ispod 10 prosek u toj konfiguraciji je uspeh a ovo 5,8 je obmana kupaca koji bi trebalo da ih tuze!

Batica

pre 5 godina

Obožavam kad svi znaju sve o automobilu a isključivi izvor informacija je You tube.Cena prošlog RAV4 hibrid je bila skoro 37K€ u Srbiji,bez popusta.Vozio sam taj automobil i nisam bio impresioniran,nadam se da su popravili vozne karakteristike kao što dizajn definitivno jesu.I ono,jeste mana posedovati taj 2.5 motor u Srbiji,na žalost...

Ivan

pre 5 godina

Koliko volim ove sto im je razlika nebo i zemlja 1 sekunda ubrzanja ili 0.2 sekunde reakcije menjaca. Sve sami Flojdovi... Hibrid je odlican auto u svakom pogledu i u svakoj kombinaciji trosi jednako ili manje od ekvivalentnog dizela. Ne poredite 2.5 hibrid i 2.0dizel. Fer bi bilo porediti 2.5dizel i 2.5hibrid pa bi racunica bila dobra. Sto se tice voznje na auto putu hibrid je i tu u prednosti ako vozite duge ture jer do 130kmh ide na struju po dve ili tri sekunde i na par sati voznje ustedi se. Evo moj kolega kaze da je moj hibrid sranje jer njegov Scenik 1.5dci trosi 4 litre kad ide na more a on covek vozi do 110kmh. Ja bih takvom voznjom trosio identicno ali mi nije zao 200dinara na 100km razlike pa vozim 130 i trosi mi do 6litara BENZINA koji je jeftiniji skoro 10din.

Ivan

pre 5 godina

ovaj sa glk 3.0d i 230 konja buahahahaha kakva mizerija od snage. Kupi stari saab b235r pa da uzivas ko covek. Maptun i idemo 300 losova

Milojko bre!

pre 5 godina

Mislim Toyota, ono nije nesto, bolji je Porsche Macan ill BMW X5. Volvo XC90 je isto OK kupovina. Eee sirotinjo i bogu si teska!

Nikola

pre 5 godina

@Kobaja Grande, da li je moguce da poredis Toyotu sa Skodom i Hyundai-em. Vozio sam nove i30 i Aurisa i ne znam po cemu bi ih poredio. i30 je isao bolje zbog jaceg motora, ali je Auris daleko udobniji i kvalitetniji. Na i30 je u garanciji od 5 godina menjano nekoliko stvari vezaih za trap, "hromirane" rucice su se "odhromirale", cak me i posekle, pa su i njih zamenili u garanciji, volan kao da je osmirglan pre nego sto je isteklo 5 godina sa predjenih 60.000. U 6. godini mu se menjac takoreci raspao, jedva se ugura u 1. a kozna rucica se skroz iscepala. U jednom momentu je vozacevo staklo spalo na pritisak dugmeta za otvaranje.
Auris za 3 meseca puni 5 godina i nije mu zamenjena cak ni sijalica svetla, ni metlica brisaca, nista sem redovnih servisa i tecnosti za brisace. Menjac i sama rucica su kao na novom autu, volan samo malo uglacan, ali nigde pohaban. To je razlog zbog kog ja ne poredim Hyundai i Toyotu.

coki

pre 5 godina

Odeš pogledaš, pređeš ulicu i kupiš hyundai ili kiu u toj klasi za duplo manje para. Za 30.000 evra ova tojota će biti prava retkost 

Tako je, kupis Kia, Hyundai, mozes za te pare da kupis i 3 Dacije, ili da kupis 10 Fiata Stilo JTD i budes glavni baja u kraju! Koliko samo bus plus kartica mozes da kupis za te pare, ihaa! Bas su budale, ovi sto imaju pare! Sva sreca, pa tu smo mi sa svojim komentarima da ih usmerimo na pravi put!

AV

pre 5 godina

Polako bre,pa broj poznavalaca je daleko premasio broj Toyota na ulicama Srbije,Kada bi prodali svaki 5 od ovde nahvaljenih,bili bi posle Amerike drugo trziste za njih.

moron

pre 5 godina

@Totalnodrukcijiodsvih
Moje izvinjenje svima ako sam netačno napisao, ali, na Toyota.co.uk pročitah da nova Corolla u paketu Icon ima, izmedju ostalog, "Toyota Safety Sense 2 with Adaptive Cruise Control and 4.2" colour TFT", dok ostali (viši) paketi imaju "Toyota Safety Sense 2 with Adaptive Cruise Control and a 7" Colour TFT"
Moguće da sam to pomešao sa displejem "radija" ( i kod RAV-a i kod corolle).
I super ako sam pogrešio.

Reziel

pre 5 godina

Mislim da je dizajn pun pogodak, iako RAV4 nikako nije lep automobil. Kome su dosadili nemci, pa i šveđani, Rav4 zaista izgleda drugačije, više avanturistički.
Unutrašnjost je takodje u njihovom fazonu, ništa pretenciozno, ni traga od kvazi-luksuza, i sve deluje kvalitetno i trajno.

S druge strane, voleo bih da su makar negde napisali performanse motora, kao i hibridnog sistema. Po meni japanci uvek idu na kartu pouzdanosti, ali ih to košta ubrzanja i elastičnosti. Stvar izbora, ali ja im to smatram za manu.

U svakom slučaju, ne sumnjam da će se u komentarima prodavati kao alva, dok će na ulici u Srbiji ostati na nivou za nijansu iznad statističke greške.

Miki

pre 5 godina

imao sam Toyotu Avalon,vozio je doduše do 100 hiljada km ali nikad ništa sem guma nisam zamenio.
Bila je V6 3.5L i išla kao raketa.

ns ja

pre 5 godina

Vozio test vozilo rav4 (pre ovog najnovijeg), (neki benzinac sa CVT menjačem), meni se auto nije dopao iz više razloga (za tu cenu!) ali razumem ljude koji ga kupuju. Samo neki od razloga:ekran multimedije loše vidljiv po suncu, podizači se ne zatvaraju zaključavanjem auta automatski čak ni na najjačim verzijama...ccc

Potrošnja sa automat.menjačem po gradu uz opuštenu vožnju bez razmišljanja, 14.2 l/100km, sve ispod toga -možda i može-za potpuno mrtve babe.

Auto je tako konstruisan da se ubrzanja ne primete, dosadno je, ali lik sa alfa giulia-om koji je pokušao da me "iseče" odustao je od namere - znači da auto ipak ide kao zmaj - iako se to u kabini nimalo ne oseti!

Kvalitetan auto, sa plastičnom završnom obradom, pouzdan, trajan, dosadan i veoma povoljan ljubimac američkog porodičnog srednjeg sloja. To što naša monetarna i mentalna sirotinja od ovog auta očekuje uzdahe za statusom i ne znam šta, je zaista pretužna slika bede i nepismenosti u kojoj živimo. Ovaj auto nije statusni simbol, niti mu je to namena-znači nije za "fau we srbe", jeste za dobrostojeće intelektualce

Mi smo ljudi moji, toliko jadni i siromašni, toliko jako daleko od civilizacije i pravih vrednosti, koje su nam geografski blizu, da je to jako tužno. Ta ista civilizacija je umnogome tome i kriva jer siromašne zemlje rade za bogate, uvek bilo i biće, no to je neka druga tema..

Dejan L

pre 5 godina

Na slikama kad sam ga video kocka, uzivo ga videh slovenacke tablice, bordo boja, kao tenk, masivan, povisen, vise kao neki Jeep Cherokee.
Mnogo je lepsi uzivo i originalan

F odeljenje

pre 5 godina

Rav, kao i crv, ili ko ima malo vise para BMW X1-X3, autic za kupovinu za zenu ili kcerku kad polozi voznju. To nije auto da se njime dovezes na sastanak regionalnih sefova, ili da odes na pregovore sa klijentima. Isto sto i Casio sat nije za te iste prilike.
(Los Angeles, 19. februar 2019 00:12)

Ono, baš ti dosadno, pa troluješ..?

zicer

pre 5 godina

@BMW M5

evo ja zivim u usa vec 18g i vozim velike i snazne engleske i nemacke aute pa ga ne razumem.
sefovi na regionalnim okupljanjima dolaze avionima pa taksijima i uberima a najvise im firme rentaju aute na aerodromu kad slete. niko nije budala da vozi svoj auto na relacije od 600milja(960km) sto podrazumeva regionalno u usa. kakve budalastine prosipa to veze sa realnoscu nema. auto u americi se ne primecuje dok ne prodje egzoticni supersportski brend. tvoj M5 moze biti primecen samo kod nase mladje generacije iseljenika na redovnim crkvenim okupljanjima i tu mozes dobiti taj wau efekat.

Totalnodrukcijiodsvih

pre 5 godina

@Moron Postovani cenim vas kao nekog ko se stvarno trudi da da tacne informacije i ko se trudi da bude informisan. Malo ste omasili modele sto i nije tako strasno sto se tice generecije Rav4. Sto se tice Corole tu ste u pravu. Samo nastavite da dalje kritikujete Auto Cacak tu imate potpunu podrsku....

Stojan

pre 5 godina

Jel neko pogledao recenziju ovog automobila koju je radio juraj sebalj. Toplo preporucujem jer se dosta osvrtao na potrosnju. Ako nekog mrzi da gleda kratko cu prepricati. Vozio je 2.5 hibrida sa prednjim pogonom i 218 konja. Najniza zabrlezena na testu koliko se secam 3.6 a prosek po gradu je izmedju 6-8. Kome je to puno za auto od 200 i kusur konja koji je pritom dosta povise neka se vozi autobusom.

Maki

pre 5 godina

(dads, 18. februar 2019 22:20)

Pa i dizelu kada stisnes gas troši kao nenormalan to je normalna stvar. Kod hibrida je poenta u mekanom kočenju da bi regenerisao energiju.

Drajver

pre 5 godina

https://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1507095#k29606443

Rav i crv za zenu i cerku? Jesi li ti dosao iz dinastije Karingtone?

Deco (nevezano za tebe) specifikacije u vidu konjskih snaga i ostalog su za papir, u eksloataciji je najbitnije da vas ne boli glava od automobila pa onda sve ostalo. A kvarovi i visoki troskovi eksploatacije donose glavobolju. Tek onda na red idu komfor i performanse. Ukoliko koristite automobil u normalne svrhe na dnevnom nivou.

smarac

pre 5 godina

@Los Andjeles

znaci ovi mali auti tipa porse, ferari,meklaren,lambo... ,su zbog velicine za zene i cerke a ne za prave muskarce po tvojoj selekciji. regionalni sef koji ima takav auto je ustvari kesa od muskarca i ti mu se smejes u brk kad parkiras svoj minibus pored njega.

srbivoje

pre 5 godina

@pepo
Kako to da vw nije najvisa klasa, hoces da te strelja neko ovde, povuci rec. I zar ne znas da su superb 4x4 i RR Phantom ista klasa (malo je skoda jeftinija)...

@Makki
Evo moj Ferrari trosi 6.5l gradske, a ne ipak je golf

Dragan Miladinovic

pre 5 godina

Hibrid je totalna glupost, daš gomilu para da bi ti auto trošio litar manje kako tvrde proizvođači. U praksi je to mnogo više, ko je vozio neki hibrid zna da je to u suštini isto. Troši pa troši, stisneš malo gas potroši ko ferari
(Makki, 18. februar 2019 18:11)

Nije istina, u gradskim uslovima hibrid troši mnogo manje od ekvivalentnog dizela, a o običnom benzincu i da ne pričamo. Problem je što se to na otvorenom svodi na isto, a na autoputu je skoro kao da voziš običan benzinac.

sirotinja

pre 5 godina

@Los Angeles

e a sta ti trazi ovde među nama smrtnicima , idi i vozaj se sam u svom besmrtnom gigamobilu. seti se da ti je otac vozio ficu ili juga, duplo manje vozilo od x1i x3 a bio je musko i ti si ga ponosno gledao sa zadnjeg sedsta. kompleksi i ego su gadni neprijatelji

Milojko bre!

pre 5 godina

@Los Andjeles: „sastanak regionalnih sefova, ili da odes na pregovore sa klijentima“, evo smejem se ne mogu da prestanem, sastanak regionalnih sefova kazes? To su takve velicine? Ili pregovori sa klijentima - oni samo cene vrhunske automobile?! Ahahahahaha! Prijatelju moj nisi ti iz Srbije krocio posto takva opsesija markama postoji samo kod nas i nama slicnim. Doduse malo smo bolji od Albanije gde sve mora biti Mercedes. Opusti se, uzivaj u zivotu i batali regionalne sefove i klijente, nisu oni vredni tolikog dokazivanja.

bora

pre 5 godina

@wlado
Rekao sam da je reakcija na gas momentalna, suprotstavljajući se tvrdnji da se čeka pet sekundi na reakciju. Aždaju nisam pominjao.