Nedelja, 10.02.2019.

10:00

Nedeljna galerija: VW Passat

Izvor: B92

Nedeljna galerija: VW Passat IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

96 Komentari

Sortiraj po:

Bane

pre 5 godina

Hvala svima na komentarima vezanim za Passat B8. Zaboravio sam da napišem da planiram da kupim polovan B8, ali su mi komentari dosta pomogli u odluci. Uglavnom je zaključak da je 2.0 motor za preporuku, jer se 1.6 i ne pominje. Pozdrav svima i hvala još jednom!
(Ex-benvej fan, 10. februar 2019 22:27)

E onda ću ti ja biti od koristi,
Što se tiče motora 1.6 u njemu ne znam šta da ti kažem. Motor ima 120 ks i 250Nm. Po meni, više mu fali taj obrtni moment nego zapremine i snage. Neka me neko ispravi pošto se još uvek nisam dovoljno upoznao sa njim ali taj 1.6 je isti blok kao 2.0 samo ima kraći hod klipa, kvadratni. Sa jedne strane on zahvaljujući obrtnom momentu od 250 Nm linearno ubrzava, bez turbo rupe i eksplozivnih ubrzanja i dosta štedi plivajući zamajac, sa druge strane nema eksplozivnih ubrzanja iako se ne može nazvati trom. Na autoputu se vozi sasvim lepo, sasvim lepo održava putnu brzinu, 130 km/h je na 2.100 obrataja i toši oko 5,8-6.0 litara. Znači može da se vozi, problem je što je 1.6 isto troši kao 2.0, isto te košta održavanje kao za 2.0 a slabije ide od 2.0 jedino što je ako biraš polovan 2.0 baš skup u odnosu na 1.6...znači razlika u ceni ide i do 3.000 evra..tako da je nezahvalo tu bilo šta reći.
Ostalo je sve kao što su ti rekli...

Ziks

pre 5 godina

Vozim Renault-a. Ali znam da je WV bolji po pitanju svega i kvaliteta enterijera i motora. Svestan sam toga, ne treba niko da mi priča. Kupio sam nov auto jer nisam imao para za novi WV, iskreno. I ne žalim se na Renault, služi me, nigde ne lupka, udoban, nikada me izdao nije tako da sam zadovoljan. WV je možda malo precenjen u smislu cene jer nisu toliko velike razlike između WV i ostalih proizvođača iz te srednje klase, danas svi prave automobile. Naravno Mercedes, Audi ii BMW su premijum.Ali ova srednja klasa sve je to tu negde, male razlike.

ojha

pre 5 godina

@miša 
Ima i jedan u NS, znači dobacismo do 6 kom :-)
(ciga, 11. februar 2019 16:42)

Meni je uvijek zanimljivo imati nesto sto niko nema. Npr passat vidim na svakom ćošku, ima ih koliko i drveća u gradu i iskreno ne budi mi nikakvu emociju.. Dok DS5 ili lupam.. Talisman me nekako zainteresuje.. Nemam ni jedan od ovih auta i necu ulaziti u to koji bih kupio i koji je bolji samo kažem o ukusima ne vrijedi raspravljati.

Milan

pre 5 godina

Prijatelju, gledaj to ovako. Autoput, veca brzina pritom negde ogranicenja 100 pa opet 130, zavisi. Ubrzavas, usporavas. Naravno da manji motor nebitno da li dolazi iz Reno grupe ili VW grupe trosi vise pri vecim brzinama i u medjuubrzanjima od 100 pa na gore jer je manji motor i vise se ‘cima’ da nabije brzinu. Naravno je da ako vozis na autoputu motor od 2.0 nece nista vise trositi od 1.5, hoce vise ali je puno jer ima vecu snagu i zapreminu, za njega nije preveliki napon da gazi 130 kao motoru od 1500 kubika. Zato kada dodjete u grad tvoj u spicu trosi 6, njegov 8-9. Zasto? Tvoj motor je manji i zahteva manje goriva, nema naglih ubrzanja, tada taj 2.0 guta vise. Pricam iz iskustva jer imam 2.0 181 ks najnovije generacije dizel Euro 6 standarda. Na autoputu da vozim 120, nece ici preko 5,6 do 5,8 litara, zato u gradu pogotovo u spicu ide na 8-9. Ne samo moj nego svi dizeli te zapremine. Ovo o ‘naponu’ i autoputu, poslusajte svoj motor od 1.5 na 120-130, poslusajte 2.0. Pogledajte na koliko su obrtaja u 6 ili 7 brzini, koliko vec ima, moze i 8. Pa cak i 9 kod Mercedesa ( U CH se dosta vlasnika novih Mercedesa sa 9 brzina zale na te menjace vec na 20.000km). Tebi ce motor raditi na 3000 obrata, njemu na 2000. Tvoj motor od 1.5 se vise muci, dok ovom od 2.0 manje i naravno da lakse dise. Uporedi 1.5 dizel iz Renoa i slicno iz VW, Renoov manje trosi. To su neunistivi motori kada ih je i Mercedes uzeo za A klasu, B klasu i CLA.
(kako da ne, 10. februar 2019 22:04)

Procitaj test novog Peugeot 508 1.5hdi/130ks AT8 na sajtu Auto Republika.
Motor se pri 130km/h vrti na istom boroju obrtaja kao Passat 2.0TDI/150ks.
Vozio sam skoro Mazdu 6 2.5/194ks automat i uporedio sa Ford Mondeo 2.0 turbo 205ks, Mazda pri 140km/h trosi 8,5 litara, a Mondeo 9,3 litre. Grad, Mazda 12 litara, Mondeo cak 14 litara. Mazda i Mondeo su izuzetno snazni motori, slicnih performansi, drugacije filozofije i eto Mazda je pobednik u potrosnji i ako ima veliki 2.5 atmo motor koji se ponasa skoro kao turbo.

Smeško

pre 5 godina

A posto sam video da se gospodin WolfO dotakao teme imam i ja nesto da kazem za dnevnik. Sedi jedan. Ne kaze se “ne mogu da ga prodam 3 meseci” ali tri MESECAAAAAA. Eto toliko, sto volim ove pismene mnogo a u stvari su totalni retardi, misle da su najpametniji pa sebi dozvoljavaju da ispravljaju nekoga, lafe ja vise ne idem u skolu, a ti? Mozda bi trebalo da se vratis, ja sam svoje skole zavrsio, dipl ing

Dr.Zigi

pre 5 godina

Misa @ ti si jedan arogantan brbljivac koji voli da je njegova uvek poslednja i pri tom ne prasta razlucita misljenja i nema nimalo postovanja za drugacije.Pritom si zaboravio svoj postupak blacenja i pljuvanja od pre par dana kad se govorilo o novom Peugeotu 508 u beogradskim salonima.Zaboravio si koliko si izneo neistina, gluposti i uvreda o svima koji iole drugacije misle..Ajde kuliraj malo, sredi zivce, nije valjda da te je ovaj covek toliko pogodo svojim pisanim komentarom.

Smeško

pre 5 godina

A posto sam video da se gospodin WolfO dotakao teme imam i ja nesto da kazem za dnevnik. Sedi jedan. Ne kaze se “ne mogu da ga prodam 3 meseci” ali tri MESECAAAAAA. Eto toliko, sto volim ove pismene mnogo a u stvari su totalni retardi, misle da su najpametniji pa sebi dozvoljavaju da ispravljaju nekoga, lafe ja vise ne idem u skolu, a ti? Mozda bi trebalo da se vratis, ja sam svoje skole zavrsio, dipl ing

Smeško

pre 5 godina

Za Mr.WolfO

IZVINJAVAM SE GOSPODINU NA GRAMATICKOJ GRESCI, NISAM ZNAO DA SE DAJU OCENE KOMENTARA IZ GRAMATIKE. Zivim u inostranstvu 20god i ovde je auto srednjeg roda tako da sam pomesao, desavaju se i gore stvari. Ali bitno je da je gospodin WolfO tu da nas sve ispravi nije bitno sto se nije dotakao temA uopste

miša

pre 5 godina

@ kako da ne
Gospodine, u Vašem nastojanju da dokažete ostrašćenost vlasnika VW, dokazali ste iracionalnu netrpeljivost i ostrašćenost onih drugih, a Vašu naročito i naglašeno.
Preporučujem da, u pauzi između zaljubljenih pogleda prema Vašem autu još jednom pročitate moj komentar, ali pažljivo.
U njemu ćete naći argumente i kritike, za razliku od Vašeg hvalospeva "najlepšem autu". Doduše, simpatičan je, svih 5 komada koje vidjam po BG su slatki.
Šta Vama čoveče treba da ubeđujete ljude da ne valja i da je ružno nešto što Vi ne vozite? Ovoliki komentar na moj odgovor čoveku koji je tražio mišljenje? Ko je Vas nesto pitao? Koja je to dimenzija svesti? Potreba da se kaže i skrene pažnja? I još ste uporni, da jad bude veći, promovišete automobil koji je u svojoj klasi (mada mu je klasa diskutabilna) najmanje prodavan u Evropi, i (iz nekog razloga...) najređi u Srbiji? Koji niko ovde nije spomenuo..?
Ponavljam, na forumu (vesti) o Pasatu Vi napadate auto koji nemate, ne poznajete, ali Vas, eto, muči to što sam ja napisao da mu je trap tvrd pa da malo napišete kako je Vaš auto lep?!
Svako dobro Vam želim i puno sreće, a sa takvim stavom će Vam boga mi trebati.

rog

pre 5 godina

Moj brat vozi pasat 2.0 tdi, oko 190ks, ne secam se tacno. Na papiru troši nešto vise od mog Renoa 1.5dci. Nasuli smo smo zajedno gorivo u Makedoniji do cepa, po 60l (ista zapemina rezeorvara) Kada smo stigli u Grčku njemu prosečna potrošnja 5.4litra, meni 4.4litte. OK. Ali onda pogledamo rezervoar, meni potrosena trecina rezeorvara, njemu dve trecine. Kako? Prosudite sami. 


Kod njega staje 66 l a ne 60
(sale, 10. februar 2019 20:50)

Samo da objasnis kako automobil trosi 4.4l pri brzini od 120-130km/h. Pa nije Makedonija na 20.000m nadmorske visine.

Pritom, otkrio si rupu na saksiji. Veci i daleko jaci automobil trosi vise, ma nemoguce.

only fools and horses

pre 5 godina

Da vas pitam, sve vas koji iznosite podatke o potrošnji. Da li ste potrošnju stvarno merili ili samo čitate ono što vam pokaže računar?
Do sada sam merio i upoređivao pokazanu potrošnju na 4 automobila različitih proizvođača. I kod svih je bila značajna razlika, lažu za oko litar na sto kilometara, normalno na tabli pokazuju manje nego što je realna. A znajući VW i njihovoj sklonosti da daju istinite podatke, siguran sam da to što vam pokaže na tabli nema veze sa stvarnošću.

Jovan

pre 5 godina

Ako već pišeš komentare onda se informiši pre lupetanja. Napa koža je prirodna koža brušena ili prevrnuta. Važi za kvalitetniju kožu i ide u skuplji nivo opreme.
Alcantara je veštačka prevrnuta koža a ne sunđer koju su izmislili japanci i obično ide u srednji deo sedišta jer je jako zgodna i prijatna. Pogotovu za vruće / hladno vreme. Ja je imam u mojim kolima i meni lično je bolja od kože, u prethodnom automobili sam imam glatku kožu koja nije prijatna kada je veoma hladno ili vruće.
to je istina.

Milos

pre 5 godina

Nesumnjivo kvalitetan automobil, koji se kupuje isključivo zbog toga i namene. Kažem isključivo, jer i ako "o ukusima ne treba pričati", moram da prometim da uz zatamnjena stakla, bez ikakvih promena, može da bude i pogrebno vozilo.

Joker

pre 5 godina

Limuzina prelijepa
Već se pokušavam zamisliti u njemu,
Pantalone na peglu, košulja i kaput..
Auto za ljude koji vole gospodski da izgledaju.
Karavan namijenjen za firme i za porodice koje često daleko putuju.
Passat je daleko najkomfornije auto, udoban sa dobrom preglednosti.
Nije baš za djevojke i dame zbog svoje glomaznosti.
Kvalitetno auto sa dobrom zvučnom izolacijom, težak i otporan na udare vjetra pri većim brzinama, jaka konstrukcija smanjuje vjerovatnoću težih povreda prilikom saobraćajne nesreće.
Sve su to osobine koje nemaju auta poput Dacia, Alfa Romeo, Pežo, Mazda, Hjundai...
Audi je takođe kvalitetan ali nema tu komfornost kao passat.

ucha

pre 5 godina

Ovi vlasnici pasata, da su kupili bilo koji drugi auto iz klase isto bi bili odusevljeni. Mondeo, 508, talisman, avensis, 6-ica... Danas nema loseg automobila. Jedino su relevantni po pitanju pouzdanosti, to mogu da komentarisu. Poredjenja ostavite za ljude koji se time bave.
Po meni, pasat ima tri mane.
1. Generalno losa MQB platforma.
2. Pouzdanost prethodnih generacija (6 i 7).
3. Klenovsko osecanje da si dao brdo love prevarantu.

Vlada

pre 5 godina

Da li je moguce da neko misli kako svi zele da voze pasata?! Kako VW uspeva da hipnotise pojedine svoje kupce svaka im cast. Vidim da ima i normalnih vlasnika pasata ali ovi ostrasceni su posebna kategorija. Pasat je uostalom sasvim dobar autimobil ali ne mitskih razmera kako se nekima cini.

kako da ne

pre 5 godina

@Miša
Vasim komentarom ste potvrdili. Passat kupite zbog toga sto on nudi i zbog preprodaje. ‘Gubi zadnji kraj’, fali ono, ovo. Ali, znate kako se kaze? ‘Kupili ste pravi auto tek kada se okrenete za njim kada ga parkirate’. Da li je Passat to? Ne verujem. Nije ni ruzan, iskreno, ali je daleko od lepog auta. On je ono nesto ‘srednje’. Svako ima svoje zelje i svoje mogucnosti. Da li cete kupovinom 508 dobiti lepsi auto od Passata? Neosporno da. Lepsi, atraktivniji, isto bi to dobili kupovinom Arteona pre Passata. Da li je 508 klasa Passata? Ne, prethodna verzija da, ova ne. Da li je Passat bolji u dosta toga? Da, prostor, velicina gepeka. Da li je tehnoloski ispred? Ne. Da li ce 508 kupiti ‘porodican’ covek sa 2-3 dece? Ne. Da li ce kupiti Passata? Da. Ja sam vlasnik DS5 starog nepune 3 godine i za sada 55.000km. Novi automatski menjac, besprekoran. Euro 6 motor, placam smesno registraciju. Prostoran je, solidan gepek (stanu kolica za dete, stanu 2-3 manje torbe), voznja na zadnjoj klupi direktorska. Dakle sve to mi zadovoljava prohteve. Sledece, dizajn. Neprikosnoven, priznali ili ne. Okrenem se vec 3 godine za njim svaki put kada ga parkiram. Ne zanima me cena koliko cu izgubiti posle, nista me zanima. Zanima me dusa auta, zanima me da uzivam svakog dana u njemu i ‘sa njim’. Ja i moja porodica. Kamo srece da svi mozemo kupiti ono sto zelimo, a ne da stalno pravimo racunice. Ja imam sto zelim, a to zelim i ostalima. Pozdrav za sve

Ex-benvej fan

pre 5 godina

Hvala svima na komentarima vezanim za Passat B8. Zaboravio sam da napišem da planiram da kupim polovan B8, ali su mi komentari dosta pomogli u odluci. Uglavnom je zaključak da je 2.0 motor za preporuku, jer se 1.6 i ne pominje. Pozdrav svima i hvala još jednom!

kako da ne

pre 5 godina

@Rog ne laze
Prijatelju, gledaj to ovako. Autoput, veca brzina pritom negde ogranicenja 100 pa opet 130, zavisi. Ubrzavas, usporavas. Naravno da manji motor nebitno da li dolazi iz Reno grupe ili VW grupe trosi vise pri vecim brzinama i u medjuubrzanjima od 100 pa na gore jer je manji motor i vise se ‘cima’ da nabije brzinu. Naravno je da ako vozis na autoputu motor od 2.0 nece nista vise trositi od 1.5, hoce vise ali je puno jer ima vecu snagu i zapreminu, za njega nije preveliki napon da gazi 130 kao motoru od 1500 kubika. Zato kada dodjete u grad tvoj u spicu trosi 6, njegov 8-9. Zasto? Tvoj motor je manji i zahteva manje goriva, nema naglih ubrzanja, tada taj 2.0 guta vise. Pricam iz iskustva jer imam 2.0 181 ks najnovije generacije dizel Euro 6 standarda. Na autoputu da vozim 120, nece ici preko 5,6 do 5,8 litara, zato u gradu pogotovo u spicu ide na 8-9. Ne samo moj nego svi dizeli te zapremine. Ovo o ‘naponu’ i autoputu, poslusajte svoj motor od 1.5 na 120-130, poslusajte 2.0. Pogledajte na koliko su obrtaja u 6 ili 7 brzini, koliko vec ima, moze i 8. Pa cak i 9 kod Mercedesa ( U CH se dosta vlasnika novih Mercedesa sa 9 brzina zale na te menjace vec na 20.000km). Tebi ce motor raditi na 3000 obrata, njemu na 2000. Tvoj motor od 1.5 se vise muci, dok ovom od 2.0 manje i naravno da lakse dise. Uporedi 1.5 dizel iz Renoa i slicno iz VW, Renoov manje trosi. To su neunistivi motori kada ih je i Mercedes uzeo za A klasu, B klasu i CLA.

Aleks

pre 5 godina

Ne vezano za pasata, Sto volim ove proizvodjace, kako sisaju ovce!! Nappa koza! Napa koza je obican skaj, krdza, samo su joj ime promenili. Kosta ih daleko manje od stofa koji stavljaju u osnovnoj opremi. Drugo Alkantara, hahaha, industrijski sundjer, kosta u naturi kao najgori itison, otkrili talijani da se ljudima svidja i sad stavljaju u aute i cepaju cene.

Milan

pre 5 godina

Ovakav auto od 40 000e se isplati onome ko moze da ga zaradi za godinu dve. U srbiji sa platom od 400e ga nemozes kupiti. Najveca je glupost stedeti 10 godina za nov auto, bolje je uzeti stan nego dati tolike pare za nov auto kome vrednost upola opadne za 3 god. Jeste on dobar kvalitetan valja, ali za nas srbe je to nepristupacno. Poz.
(Prosjecni_seljacina, 10. februar 2019 12:30) # Link komentara


Pravo Ime.
Ko jos kupuje Auto za gotovinu? Verovatno samo u Srbiji.
Auto se uzme na lising i svake tri godine nov Auto i zdravo, ja ne mogu sebe da zamislim da vozim jedan te isti Auto vise od tri godine i tehnologija zastari u danasnje vreme, za gotovinu se kupuju polovna auta do 10.000€ za decu ili za gradsku voznju.

sale

pre 5 godina

Moj brat vozi pasat 2.0 tdi, oko 190ks, ne secam se tacno. Na papiru troši nešto vise od mog Renoa 1.5dci. Nasuli smo smo zajedno gorivo u Makedoniji do cepa, po 60l (ista zapemina rezeorvara) Kada smo stigli u Grčku njemu prosečna potrošnja 5.4litra, meni 4.4litte. OK. Ali onda pogledamo rezervoar, meni potrosena trecina rezeorvara, njemu dve trecine. Kako? Prosudite sami.


Kod njega staje 66 l a ne 60

Radovan

pre 5 godina

"Vlasnici Pasata se dele u dve grupe".

Prva grupa su srećnici koji su imali para pa kupili AUDI, a druga grupa su nesrećnici koji nisu imali dovoljno para da kupe AUDI pa kupili VW.
Kupovina VW je kazna za onog koji obožava AUDI.

Ovo vam je sa nekog hrvatskog portala. Oni su mnogo bolje obavešteni nego mi.

Moj komentar: VW je narodski auto i ima mnogo niže troškove nego AUDI, tako da mi Srbi ne treba da budemo snobovi i malograđani nego da trezveno razmišljamo. Imate u zadnjoj auto-saobraćajno reviji "Otac i sinovi" troškove održavanja za AUDI A4 koji su basnoslovno visoki, tako da je moj glas za VW. Ne budite ovce. Od nemačkih auta samo ALFA ROMEO i VW.

Kibo

pre 5 godina

Ne znam odakle da pocnem ali prvo sama pojava tog auta ama bas nista ne izaziva u coveku a cena je kao da se vozi neki ferari i to bez razloga. Drugo tip ljudi kojima je to pojam od auta su verovatno oni sto vise od golfa 2 nisu videli jer toliko boljih auta ima da se bira za tu cenu cak i jos jedan manji auto plus. Limuzina verzija je kao poslovni auto ali karavan je samo za one sto imaju prodavnicu pa tovare neku robu ili teret jer ne lici ni nasta. Po meni neuporedivo bolja kupovina je npr skoda superb, bmw ili audi jer bar covek zna onda sta vozi a ne ovu prevaru od kvantas auta.

vozač demokrata

pre 5 godina

Precenjeno kao i sva folcvagenova vozila. Silne kazne folcvagena zbog prevare, po američkim sudovima plaćaju budući kupci.
Zašto pasat kad postoji mazda6, tojota kamri, honda akord ili pežo 508?
Zašto podignuti pasat sa naduvanom cenom kad postoji subaru outback?

iq85

pre 5 godina

Ne vozim Pasata ali sam vozio. Moze da prica neko ovo ili ono, da je lep ili nije itd. jednostavno je Pasat dobra i racionalna kupovina, mnogo, ali bas mnogo bolji u enterijeru od Superba, koga vozim sluzbeno. Malo trosi, prosecne cene odrzavanja, kvalitetan enterijer, dobre performanse itd. 2017te sam zamenio Pasata iz 2011 za Mazdu 6 CD175 AT. Odrzavanje je skuplje na Mazdi, registracija duplo skuplja i trosi nekih pola litra vise. Kao i kod Pasata enterijer je klasican, nenapadan, jednostavan,kvalitetniji su materijali, ali to ima veze i sa godistem, voznja je odlicna kod oba modela. Mazda malo tvrdja. Ima jos dosta razlika ali da ne duzim. Sluzbeno vozim skodu Superb 2018to godiste, Style paket opreme. Auto ima mnogo prostora, ali sve drugo je ispod dva gore navedena. Eto, to je nesto iz iste klase.

Robben

pre 5 godina

@Ex-benvej fan
Vozim Passat-a B8, comfortline 16 meseci-prešao 64000 km. Osim servisa nikakvih problema. Voleo bi da imam veći nivo opreme, ali šta je tu je.
Motor 2.0 TDI-150 KS, zadovoljava sva moja očekivanja, troši relativno malo u odnosu na druge automobile, a vuče izvanredno. Topla preporuka.
Poz. redakciji i čitaocima.

Ursa Minor

pre 5 godina

Vlasnici Pasata se dele u dve grupe. Prvu koja vozi Pasata i drugu koja bi to želela.
(Kolos, 10. februar 2019 12:05)

Kako vlasnik Pasata moze da se deli u grupu koja bi ga zelela? Pa ako su vlasnici, oni ga vec imaju.
(kaka, 10. februar 2019 12:45)

Hteo čovek da bude duhovit, ali logika mu nije jača strana, pa je ne samo ispalo bez veze, nego je i zaboravio treću grupu: one koji nisu vlasnici Pasata i ne žele da to postanu jer ih Passat ostavlja potpuno ravnodušnim.

Dragan

pre 5 godina

Želio sam automatik......kupio sam passat B8 2015 karavan DSG 2015 G..... 150 ps.... 180.000 km.... Ja sam oduševljen... uživanje.... Ne verujem sa ovim km koliko je dobar....

rog ne laze

pre 5 godina

Moj brat vozi pasat 2.0 tdi, oko 190ks, ne secam se tacno. Na papiru troši nešto vise od mog Renoa 1.5dci. Nasuli smo smo zajedno gorivo u Makedoniji do cepa, po 60l (ista zapemina rezeorvara) Kada smo stigli u Grčku njemu prosečna potrošnja 5.4litra, meni 4.4litte. OK. Ali onda pogledamo rezervoar, meni potrosena trecina rezeorvara, njemu dve trecine. Kako? Prosudite sami.

Cinco Duros

pre 5 godina

@(miša, 10. februar 2019 12:38) Više mi znači ovaj komentar i opis auta od svih tekstova o novom Pasatu koje sam pročitao u specijalizovanim časopisima. Svaka čast na uloženom trudu i vremenu, ovo može samo neko ko je zaista inspirisan autom koji poseduje i vozi. Ovako sam i ja pre nekoliko godina pisao o poslednjoj generaciji Lancie Delte koliko god to aktivnim forumašima ovde bilo neprihvatljivo. Sve najbolje!

dex

pre 5 godina

@ KONJ.
Ja sam uvek malo kritican.
Elem, prijatelju Treci Balkanski rat nece da izbije sad.
Izbice u septembru posle sajma u Frankfurtu kad se pojavi novi Golf 8.
E onda ce da zarate ljubitelji "galskih petlova" i "kosookih" sa jedne strane protiv ovih nasih "klasicnih balkanaca".
Ziv bio pa video koja ce to prepirka da bude na sajtovima i forumima.

Žera

pre 5 godina

Vlasnik sam Passata B8. Srednji paket opreme, skromniji je naravno od ovih na fotografijama ali opet ima sve sto mi je potrebno. Slazem se sa svime sto su ostali ljudi naveli, stvarno se lepo vozi, lupa po rupama ali niko nije da je preglednost pri voznji u rikverc i masivnost B i C stuba smanjuju preglednost pri ukljucenju. Doduse, ima senzore pa donekle to i nije problem ali ako u nekom paketu opreme ne idu senzori moze biti problema. To je najveca mana koju sam ja zapazio za sada. Pozdrav svima

Pera Matori

pre 5 godina

Samo nek su se odmakli od one propasti sa B6. Sedmoca odlična novi motori smanjena potrošnja, mana tvrda plastika kokpita i obliga vrata. B8 sve najnovije je tu, tač ekrani, komandna tabla digitalna,led svetla , novi svetlosni izgled,enterijer poboljšan i izgleda kao iz Premijum klase. Pouzdanost, za Srbiju je rano o tome, za dve tri godine kad masovnije krene uvoz polovne osmice, moćiće se o tome razgovarati.

kliker

pre 5 godina

Kada vidite da srbi nesto toliko pljuju i da tolika ljubomora vlada nekih clanova koji bi lantentno voleli da ga poseduju,u ovom slucaju prema vw tj.Passatu,onda to treba kupiti. To govori o kvalitetu ovog automobila..

kolos

pre 5 godina

@kaka
Lapsus, sory. Komentatori na vest o novom Pasatu se dele...
Drugi su ukapirali, ali ti spadas u one kojima sve treba precizno nacrtati.

vuk

pre 5 godina

vozio b8 dve godine, 2.0tdi sa dsg-om, comfortline. Skroz korektan auto, dobra sedista, relativno tih, potentan i ekonomican motor. Najveca mana je zadnji trap koji je bucan i previse nervozan. Bilo je i sitnih gluposti resenih u garantnom roku.

Miki

pre 5 godina

EX-BENVEJ FAN
Vozim Passat B8 od 2015. godine.
Model je 2.0 TDI 150ks u Comfortline nivou opreme sa par dodatnih stvari.
Nakon 81000km predjenih sa istim mogu sam reci da sam vise nego zadovoljan.
Osim redovnih servisa na 15000km u servisu se nisam pojavljivao.
Automobil poseduje dovoljno snage za preticanje kao i za visoke brzine na
autoputu. Veoma je tih iako je dizel.
Na zalost imam 16" tockove pa na magistralnim putevima ne moze da pokaze pun potencijal motora zbog stabilnosti na tim tockovima.
Za razliku od VW automobila od pre 20 godina koje ovde najcesce ljudi komentarisu, mnogo je udobniji i na velikim deonicama necete osetiti umor.
Izuzetno je prostran pozadi, ima trecu zonu klime pa i putnici nazad mogu da uzivaju. Gepek je ogroman, mana je sto nema peta vrata pa za neki glomazniji teret nije upotrebljiv.
Ukoliko vam je potreban pouzdan auto u toj dimenziji svaka preporuka.

Gaja

pre 5 godina

@Ex-benvej fan, imao sam b8 i sada superb. U oba 2.0 tdi 150 konja. Posto te zanima kupovina b8 samo cu o njemu pricati. Prvo potrosnja grad 8-9.5 zavisi da li su zimske ili letnje gume na kolima i od guzve po gradu. Magistralna voznja po ogranicenjima je oko 5 litara, kada se malo stisne 6 bez problema. Na autoputu potrosnja kada se auto drzi izmedju 120-140 je oko 6.5, sve zavisi od konfiguracije puta, uzbrdice nizbrdice.... kod enterijera zamerka za nesto tvrdja prednja sedista, na zadnjim je to jos izrazenije, tvrda plasitka se lako grebe, neki dugmici na centralnoj konzoli su se malo izlizali brze, najveci problem sam imao sa multimedijom imala je neku softversku gresku pa je bilo neophodno da se u servisu opet preinstalira kako bi brze radila i da se ne zamrzne, to nije bilo pokriveno garancijom i kostalo je nesto manje od 700 eura. Kod mehanike nije bilo problema jer je bio nov automobil iz salona. Menjao sam ga za superb jer sam dobio nov auto istih dimenzija i motora uz malu doplatu. Pre bih ti savetovao da uzmes skodu jer za manje pare vozis isti auto, narocito ako nov uzimas

MasteriX

pre 5 godina

Vlasnici Pasata se dele u dve grupe. Prvu koja vozi Pasata i drugu koja bi to želela.
(Kolos, 10. februar 2019 12:05)

Kristijano Ronaldo kada šutne loptom ka golu, ili da gol ili ne...

mr.wolf

pre 5 godina

Ja sam imao pasata b5 1997 god. kad se je pojavio kupio sam ga .To je bila verzija 1,9tdi. Vozio sam ga 17 god. i presao nekih 170000 .prodao ga kumu i mogu reci da je auto TOP.Sutra kad bih mi ga vratio ponovo bih seo u njega .Na njemu je sve original cak i boja perla (bordo).Uzivao sam u voznji a o potrosnji no coment ni pet litara .Sad vozim hondu CRV 2000kubika benzin.Sem malo vece potrosnje sve drugo za peticu .Cekam da izade passat pa mozda i dode do promene .Pozrav ljubiteljima passata . 
Zoran B.brdo
(Zoran, 10. februar 2019 12:03)

I ja sam imao B5 a posle i B5.5... strasan auto. Obozavao sam ga, pogotovo B 5.5...I dan danas mi izgleda ekstra, proklinjem dan kada sam ga prodao da bih kupio "mladji" auto. Kakva greska, a upecao sam se na 407 2009g. Neuporedivi, 407 klasicna sminka, sto je najgore ne mogu da ga prodam vec 3 meseci.
Jedino sto si odvalio je potrosnja. 5 litra je trosio samo u 6 brzini pri 90KM/h. Po gradu.... nikad ispod 9. 1.9TDI.....

cile

pre 5 godina

@Vojislav Miscevic
Aj što lupaš gluposti,nego ti je i istorija strana.Nemci su izgubili rat zbog hiljadu i jednog razloga,ali ni jedan od njih nije loša tehnika ! Dok kod tih istih japanaca je bogami i tehnika zakazala.

mr.wolf

pre 5 godina

Za ex-benvej fan 
Sve sto je rekao gospodin Nikola je tacno, perfektan auto, sa takvom snagom potrosnja mala, izadjes posle 1000km skroz odmoran, auto ide samo sve mozes da regulises volanom, imam tiptronic, kozu nappa imam ali eto nisam ni znao da postoji hladjenje sedista, inace imam masazu sedista nije to tako lose ali za te pare je ne bih vise nikad uzeo, toliko ne vredi. Auto samo regulise odstojanje na auto putu samo koci samo ubrzava isprobano funkcionise maximalno, sta bih preporucio je dyn-audio i automatska daljinska svetla, mnogo olaksava voznju
(Smeško, 10. februar 2019 12:57)

Rec auto je izvedena iz reci automobil. Automobil je muskog roda... TAJ automobil. TAJ auto. Znacu auto SAM regulise odstojanje, SAM koci, SAM ubrzava... itd.
Kada vidim "auto samo koci, samo ubrzava..." najezim se, isto kao kada neko pita "jer si bio na more ?".
Funkcionalno nepismen, ali zato vozi "pasato"....

Goran M

pre 5 godina

@Ex-benvej fan
Vozim pasat B8 Alltrack, 2017, 160.000 na satu. Savrseno auto, Njemacki precizno. Sem redovnih servisa nista nije radjeno(ni kocione plocice...) Potrosnja od 5-7 lit/100 km.
4x4 pogon savrsen, DSG mjenac idealan, kao da rucno mijenjas, preduhitri svaki tvoj potez.
Nema nakon ovoliko kilometara nista da se cuje,skripi.Auto za svaku preporuku.
Pozdrav iz BL

Seven

pre 5 godina

Odličan auto.I sadašnji b8 izgleda moćno naspram drugih automobila.Širok,prelepo leži na putu,vrhunski motori,menjači....Nemci stalno dokazuju da su proizvođači broj 1 na svetu za automobile.Ostali im teško mogu prići i velika jerazlika između njih.

obrad

pre 5 godina

Au koja skupina lubenicara i koje kakvih persona, sto su do juce u gepeku nosili kramp i lopatu jer druga sredstva za rad tipa kompijuter im nisu potrebni za privredjivanje, se pustila u laganje iz sve snage. Mozes misliti pasat iz ‘97 imao perla bordo boju (mozda kada krene da se guli pa se cini da ima perle), pa oni nisu imali podizace na zadnjim staklima, a kamoli perla boju ‘97. Da ne nabraja komentare to je dobro auto, to verovatno i nece ukapirati mnogi, jer misle da se stvarno tako prica... Ajde sto lazete druge nego je veca greoto sto sebe lezete bre, vozite u proseku automobile starije od 15 i vise godina a ovde glumite neke poznavaoce novih automobila... tuga

kaka

pre 5 godina

Vlasnici Pasata se dele u dve grupe. Prvu koja vozi Pasata i drugu koja bi to želela.
(Kolos, 10. februar 2019 12:05)

Kako vlasnik Pasata moze da se deli u grupu koja bi ga zelela? Pa ako su vlasnici, oni ga vec imaju.

Fed

pre 5 godina

Kako neko rece da 508 i passat nisu konkurencija, mogu samo reci da se potpuno sa tim slazem. Peugeot i VW ne mogu da se porede, a pogotovo 508 i passat, to jeste stvarno smesno. Ljudi, uozbiljite se malo, poredite nemacku snagu, sigurnost i kvalitet sa Peugeotovim ..Čime?! On nema nista od toga. Nikada i nije imao. Šta, lep dizajn i svetlucava instrument tabla. To nije auto. Zato i kažem Passat je 3 klase iznad 508 i nisu za poredjenje uopste.

Zoran

pre 5 godina

Ja sam imao pasata b5 1997 god. kad se je pojavio kupio sam ga .To je bila verzija 1,9tdi. Vozio sam ga 17 god. i presao nekih 170000 .prodao ga kumu i mogu reci da je auto TOP.Sutra kad bih mi ga vratio ponovo bih seo u njega .Na njemu je sve original cak i boja perla (bordo).Uzivao sam u voznji a o potrosnji no coment ni pet litara .Sad vozim hondu CRV 2000kubika benzin.Sem malo vece potrosnje sve drugo za peticu .Cekam da izade passat pa mozda i dode do promene .Pozrav ljubiteljima passata .
Zoran B.brdo

Smeško

pre 5 godina

Za ex-benvej fan
Sve sto je rekao gospodin Nikola je tacno, perfektan auto, sa takvom snagom potrosnja mala, izadjes posle 1000km skroz odmoran, auto ide samo sve mozes da regulises volanom, imam tiptronic, kozu nappa imam ali eto nisam ni znao da postoji hladjenje sedista, inace imam masazu sedista nije to tako lose ali za te pare je ne bih vise nikad uzeo, toliko ne vredi. Auto samo regulise odstojanje na auto putu samo koci samo ubrzava isprobano funkcionise maximalno, sta bih preporucio je dyn-audio i automatska daljinska svetla, mnogo olaksava voznju

Frank Vercauteren

pre 5 godina

@Au, dobro mu stoji zelena!
 (Marshmello, 10. februar 2019 10:38)

Taj zeleni na slikama ovde je Alltrack verzija (povisen klirens i 4x4), pandan Audi Allroad. Passat B8 je odlican i vrlo ozbiljan auto, ali meni se konkretno ne svidja toliko ovaj restyling koliko originalni B8 design, zbog oblika prednjeg odbojnika, ali dobro, to je sitnica u odnosu na ostala poboljsanja, auto za svaku preporuku

Kole

pre 5 godina

Ovaj zeleni karavan je pravi gastarbajterski auto. Još kad baja nakrivi karirani bavarski šeširić i obuče sako sa kožnim zakrpama na laktovima, pa ga natovari građevinskim materijalom, lepota jedna.

Prosjecni_seljacina

pre 5 godina

Ovakav auto od 40 000e se isplati onome ko moze da ga zaradi za godinu dve. U srbiji sa platom od 400e ga nemozes kupiti. Najveca je glupost stedeti 10 godina za nov auto, bolje je uzeti stan nego dati tolike pare za nov auto kome vrednost upola opadne za 3 god. Jeste on dobar kvalitetan valja, ali za nas srbe je to nepristupacno. Poz.

miša

pre 5 godina

Planiram kupovinu ovog auta. Voleo bih da ovde pročitam utiske nekog ko poseduje B8 ili ga je vozio, a ne koji je auto bolji "za te pare". 
Hvala.
(Ex-benvej fan, 10. februar 2019 10:40)

B8, 2.0 TDI 150 hp Comfortline, DSG, kupio nov kod nas 2016.

Motor - sjajan, i gotovo nečujan u kabini, jak i agilan u svim režimima.
Menjač - savršenstvo.
Potrošnja - video sam i 6 u gradu, ali špic, mostovi, 10-12.
Prostor u kabini - sjajan, naročito zadnja klupa.
Gepek - ogroman.
Ergonomija - sjajna, volan možda i najbolji deo auta.
Izgled - stvar ukusa, meni najlepši Pasat posle B5.5.
Vožnja - sjajna. Ali.... Zadnji kraj hoće da beži u krivini na 80 km+, mislim da je zbog povecanog međuosovinskog rastojanja. Dobili na prostoru, odrazilo se na stabilnost.
Tvrd (sve na trapu zategnuto, ali osetićeš svaku neravninu, čak i sa "mesnatom" gumom u preporučenom fabričkom profilu. Zadnji trap kao od drveta.)
Infotainment, materijali u kabini, opcije u paketu... Sve jako dobro. Po mom sudu, ovaj paket je najisplativiji, puno opreme.
Lak na boji, užas. Ostaće ogrobotine i kad ga samo značajno pogledaš, nemoj crnu boju nikako.

Vozim Pasate od 2009, B6 TSI, B7 TSI i evo sad ovog dizela. B6 najbolji, B7 - nisam zadovoljan. Pre toga svašta nešto, najduže Audi.
Službeno iz klase vozio Insignije, Lagunu i Avensisa.

Možda sam zbog "ostrašćenosti " uskraćen za proširenje iskustva za, recimo, Mazdu 6 koja mi je najlepša, ali jednostavno ne volim atmosferske motore, kakva god "skyactive" tehnologija bila. Za njen dizel 2.2 svaka čast, ali to već nije fer upoređenje, jer 2.0 TDI dolazi uz manju registraciju i cenu.

Sve u svemu, auto sa svim pravim karakteristikama brenda, dobrim i lošim. Moje je mišljenje, a možebit da sam što neko reče "ostvario odnos sa brendom", da ovaj auto nije slučajno najprodavaniji u klasi, dodao bih za mene i najbolji.

Konačno, i namerno poslednje, kome to znači, auto koji "drži cenu". Tržište je tako reklo, i to nekome znači, sa pravom. Ja sam kupio da vozim a ne za prodaju.

Pozdrav i najbolje želje svima koji se okupljaju na forumu, najlepše bi bilo da svi vozimo ono što volimo i živimo kako hoćemo.

Bane

pre 5 godina

Planiram kupovinu ovog auta. Voleo bih da ovde pročitam utiske nekog ko poseduje B8 ili ga je vozio, a ne koji je auto bolji "za te pare". 
Hvala.
(Ex-benvej fan, 10. februar 2019 10:40)

Ja evo neka 3 meseca i malo jace posedujem B8....e sada ne znam sta te zanima...

Vojislav Miscevic

pre 5 godina

Ex-benvej fan, to sto si postao ex benvej fan to je svakako pohvalno garant si se razocarao kao i svi sto se razocaraju.Sto se tice passata b8 kupio ga moj drugar Nenad i sta da ti kazem osim da je to smece od auta , vec mu bio na popravci u garantnom roku.Mogu da razumem da neko ima para pa da se zajebe da kupi to smece al da jos dignes kredit za njega e to ne mogu nikako.Mislim treba biti realan Nemacka ne bi izgubila u ww2 da su znali ista valjano od trehnike napraviti.Sa druge strane japanci to je sasvim druga prica oni su isto izgubili al zato sto ih je bilo malo, prave auta prva liga, samo japanac.

Smeško

pre 5 godina

Za ex-benej
Vlasnik sam b8 kupljenog novog 2016god avgust, presao 55 hiljada nista radjeno osim redovnog servisa na 30 hiljada i sam sam hteo na 10 hiljada zamenu ulja, 140kw diesel automat dsg r-line skoro full oprema, nisam uzeo neke gluposti koje su skupe a ne koriste se mnogo, panorama jedini problem je sto sam po vrucini ostavljao malo otvorenu da mi ne gori auto ciscenje je kostalo 200€ znaci preporuka zatvarati je kad ne vozis auto jer ulazi prasina, inace sam max zadovoljan vozim normalno zgazim gde moze, gde ne ne silujem, po nemackim autoputevima 220 opusteno, jedino je sto malo mlati jer ga nemac nije verovatno pravio za rupe ali nije to toliko strasno kao sto pricaju jer ostali kvaliteti to skroz neutralisu znaci kad vozis po rupama mlati svaki auto neki vise neki manje, narucio sam ga po svojoj meri i cekao 6 meseci da ga proizvedu i dovezu, Mogu samo vrelo da ga preporucim ko voli nemca i svidja mu se vw, kome se ne svidja nek kupuje sta hoce, to je individualna stvar

n

pre 5 godina

Donja maska prednjeg dela, podseća na onu sa restajling modela Mondea. Ne kažem da tu neko nekog kopira, naprotiv oba modela mi se sviđaju.

zmaj

pre 5 godina

restajling je vise nego nedovoljan, stoga treba kupovati samo japanska vozila oni kad rade restajling oni ga bas osveze
(Vojislav Miscevic, 10. februar 2019 11:00)

a zasto ga osvjeze?
jer drugacije ne mogu konkurirati i jer se taj model slabo prodaje,pa idu na drugaciju varijantu tj potouno osvjezenje...iako mi se vise svidja Mazda 6 nego Passat ipak sumnjam da mogu toliki broj privuci kupaca kao Passat,

Konj

pre 5 godina

Treci balkanski rat ce da izbije oko VW Pasata, skoro sam siguran. Na jednoj strani srbo-japanci na drugoj srbo-svabe. Mada mi ovi prvi deluju trenutno i agresivnije, moram priznati.

Nikola

pre 5 godina

Za gospodina koji je tražio mišljenje od vlasnika, evo:

2.0 tdi 190ks kupljen nov i po želji konfigurisan. Od opreme nema panoramu, hlađenje i masažu za sedišta. Sednem u Beogradu, izađem u Ljubljani ili Budimpešti, malo protegnem ramena i to je to. Auto vozi sam na autoputu, a pri 140 km/h, potrošnja je 5,9l sa letnjim gumama, 6,5l sa zimskim gumama. Na ibarskoj bez divljanja može 4,5l prosek da bude. Od maja 2017. do danas sam prešao 70k km, bez ikakvih štucanja ili čega već sam se načitao ovde po komentarima. Srećna kupovina.
PS: jedina greška je što nisam uzeo 4motion i hlađenje sedišta. Hlađenje sedišta iziskuje još 2000€ ulaganja jer se mora uzeti perforirana Nappa koža.

Ex-benvej fan

pre 5 godina

Planiram kupovinu ovog auta. Voleo bih da ovde pročitam utiske nekog ko poseduje B8 ili ga je vozio, a ne koji je auto bolji "za te pare".
Hvala.

Toxic_PR

pre 5 godina

Gledam vani, nista posebno, iste linije i forma vec 10 godina.

Gledam unutra, isti dugmici i dizajn, ne znam jel Golf, Rapid ili Polo.

miša

pre 5 godina

Ovo auto? Ovo?!

Pa 508 je veći, bolji, ima više mesta, više točkova, više sedišta i konja, viši je i niži i brži i udobniji a sportskiji, ima duži auspuh i oblije elektronske šrafove. Nisu konkurencija i neuporedivi su. Jer je 508 kupe limuzina krosover u klasi Mercedesa S a po malo i Rolsa i Poršea Kajena, samo sto je lepši i jeftiniji.

Za sve vas koji pljujete VW i Pasat, od srca vam zelim da vam se ispuni najveca želja i postanete vlasnici jednog od ovih koji su na slikama.

Ne vozim nemce

pre 5 godina

Ali ovaj passat sam probao slucajno na poslu, u nekoj boljoj opremi, i mogu vam reci da mi se vise svidja od moje Mazde 6 2015to. Zasto? Pa sedista su mi bolja (udobnija) u Mazdi, kvalitet mi se cini uporediv, 2.0 tdi bolje vuce i tehnologija je na strani passata nema poredjenja. Jednostavno deluje kao mnogo moderniji prozvod.

miša

pre 5 godina

Planiram kupovinu ovog auta. Voleo bih da ovde pročitam utiske nekog ko poseduje B8 ili ga je vozio, a ne koji je auto bolji "za te pare". 
Hvala.
(Ex-benvej fan, 10. februar 2019 10:40)

B8, 2.0 TDI 150 hp Comfortline, DSG, kupio nov kod nas 2016.

Motor - sjajan, i gotovo nečujan u kabini, jak i agilan u svim režimima.
Menjač - savršenstvo.
Potrošnja - video sam i 6 u gradu, ali špic, mostovi, 10-12.
Prostor u kabini - sjajan, naročito zadnja klupa.
Gepek - ogroman.
Ergonomija - sjajna, volan možda i najbolji deo auta.
Izgled - stvar ukusa, meni najlepši Pasat posle B5.5.
Vožnja - sjajna. Ali.... Zadnji kraj hoće da beži u krivini na 80 km+, mislim da je zbog povecanog međuosovinskog rastojanja. Dobili na prostoru, odrazilo se na stabilnost.
Tvrd (sve na trapu zategnuto, ali osetićeš svaku neravninu, čak i sa "mesnatom" gumom u preporučenom fabričkom profilu. Zadnji trap kao od drveta.)
Infotainment, materijali u kabini, opcije u paketu... Sve jako dobro. Po mom sudu, ovaj paket je najisplativiji, puno opreme.
Lak na boji, užas. Ostaće ogrobotine i kad ga samo značajno pogledaš, nemoj crnu boju nikako.

Vozim Pasate od 2009, B6 TSI, B7 TSI i evo sad ovog dizela. B6 najbolji, B7 - nisam zadovoljan. Pre toga svašta nešto, najduže Audi.
Službeno iz klase vozio Insignije, Lagunu i Avensisa.

Možda sam zbog "ostrašćenosti " uskraćen za proširenje iskustva za, recimo, Mazdu 6 koja mi je najlepša, ali jednostavno ne volim atmosferske motore, kakva god "skyactive" tehnologija bila. Za njen dizel 2.2 svaka čast, ali to već nije fer upoređenje, jer 2.0 TDI dolazi uz manju registraciju i cenu.

Sve u svemu, auto sa svim pravim karakteristikama brenda, dobrim i lošim. Moje je mišljenje, a možebit da sam što neko reče "ostvario odnos sa brendom", da ovaj auto nije slučajno najprodavaniji u klasi, dodao bih za mene i najbolji.

Konačno, i namerno poslednje, kome to znači, auto koji "drži cenu". Tržište je tako reklo, i to nekome znači, sa pravom. Ja sam kupio da vozim a ne za prodaju.

Pozdrav i najbolje želje svima koji se okupljaju na forumu, najlepše bi bilo da svi vozimo ono što volimo i živimo kako hoćemo.

kaka

pre 5 godina

Vlasnici Pasata se dele u dve grupe. Prvu koja vozi Pasata i drugu koja bi to želela.
(Kolos, 10. februar 2019 12:05)

Kako vlasnik Pasata moze da se deli u grupu koja bi ga zelela? Pa ako su vlasnici, oni ga vec imaju.

Nikola

pre 5 godina

Za gospodina koji je tražio mišljenje od vlasnika, evo:

2.0 tdi 190ks kupljen nov i po želji konfigurisan. Od opreme nema panoramu, hlađenje i masažu za sedišta. Sednem u Beogradu, izađem u Ljubljani ili Budimpešti, malo protegnem ramena i to je to. Auto vozi sam na autoputu, a pri 140 km/h, potrošnja je 5,9l sa letnjim gumama, 6,5l sa zimskim gumama. Na ibarskoj bez divljanja može 4,5l prosek da bude. Od maja 2017. do danas sam prešao 70k km, bez ikakvih štucanja ili čega već sam se načitao ovde po komentarima. Srećna kupovina.
PS: jedina greška je što nisam uzeo 4motion i hlađenje sedišta. Hlađenje sedišta iziskuje još 2000€ ulaganja jer se mora uzeti perforirana Nappa koža.

Prosjecni_seljacina

pre 5 godina

Ovakav auto od 40 000e se isplati onome ko moze da ga zaradi za godinu dve. U srbiji sa platom od 400e ga nemozes kupiti. Najveca je glupost stedeti 10 godina za nov auto, bolje je uzeti stan nego dati tolike pare za nov auto kome vrednost upola opadne za 3 god. Jeste on dobar kvalitetan valja, ali za nas srbe je to nepristupacno. Poz.

Konj

pre 5 godina

Treci balkanski rat ce da izbije oko VW Pasata, skoro sam siguran. Na jednoj strani srbo-japanci na drugoj srbo-svabe. Mada mi ovi prvi deluju trenutno i agresivnije, moram priznati.

Smeško

pre 5 godina

Za ex-benej
Vlasnik sam b8 kupljenog novog 2016god avgust, presao 55 hiljada nista radjeno osim redovnog servisa na 30 hiljada i sam sam hteo na 10 hiljada zamenu ulja, 140kw diesel automat dsg r-line skoro full oprema, nisam uzeo neke gluposti koje su skupe a ne koriste se mnogo, panorama jedini problem je sto sam po vrucini ostavljao malo otvorenu da mi ne gori auto ciscenje je kostalo 200€ znaci preporuka zatvarati je kad ne vozis auto jer ulazi prasina, inace sam max zadovoljan vozim normalno zgazim gde moze, gde ne ne silujem, po nemackim autoputevima 220 opusteno, jedino je sto malo mlati jer ga nemac nije verovatno pravio za rupe ali nije to toliko strasno kao sto pricaju jer ostali kvaliteti to skroz neutralisu znaci kad vozis po rupama mlati svaki auto neki vise neki manje, narucio sam ga po svojoj meri i cekao 6 meseci da ga proizvedu i dovezu, Mogu samo vrelo da ga preporucim ko voli nemca i svidja mu se vw, kome se ne svidja nek kupuje sta hoce, to je individualna stvar

Ex-benvej fan

pre 5 godina

Planiram kupovinu ovog auta. Voleo bih da ovde pročitam utiske nekog ko poseduje B8 ili ga je vozio, a ne koji je auto bolji "za te pare".
Hvala.

Kole

pre 5 godina

Ovaj zeleni karavan je pravi gastarbajterski auto. Još kad baja nakrivi karirani bavarski šeširić i obuče sako sa kožnim zakrpama na laktovima, pa ga natovari građevinskim materijalom, lepota jedna.

Ursa Minor

pre 5 godina

Vlasnici Pasata se dele u dve grupe. Prvu koja vozi Pasata i drugu koja bi to želela.
(Kolos, 10. februar 2019 12:05)

Kako vlasnik Pasata moze da se deli u grupu koja bi ga zelela? Pa ako su vlasnici, oni ga vec imaju.
(kaka, 10. februar 2019 12:45)

Hteo čovek da bude duhovit, ali logika mu nije jača strana, pa je ne samo ispalo bez veze, nego je i zaboravio treću grupu: one koji nisu vlasnici Pasata i ne žele da to postanu jer ih Passat ostavlja potpuno ravnodušnim.

Ne vozim nemce

pre 5 godina

Ali ovaj passat sam probao slucajno na poslu, u nekoj boljoj opremi, i mogu vam reci da mi se vise svidja od moje Mazde 6 2015to. Zasto? Pa sedista su mi bolja (udobnija) u Mazdi, kvalitet mi se cini uporediv, 2.0 tdi bolje vuce i tehnologija je na strani passata nema poredjenja. Jednostavno deluje kao mnogo moderniji prozvod.

Toxic_PR

pre 5 godina

Gledam vani, nista posebno, iste linije i forma vec 10 godina.

Gledam unutra, isti dugmici i dizajn, ne znam jel Golf, Rapid ili Polo.

miša

pre 5 godina

Ovo auto? Ovo?!

Pa 508 je veći, bolji, ima više mesta, više točkova, više sedišta i konja, viši je i niži i brži i udobniji a sportskiji, ima duži auspuh i oblije elektronske šrafove. Nisu konkurencija i neuporedivi su. Jer je 508 kupe limuzina krosover u klasi Mercedesa S a po malo i Rolsa i Poršea Kajena, samo sto je lepši i jeftiniji.

Za sve vas koji pljujete VW i Pasat, od srca vam zelim da vam se ispuni najveca želja i postanete vlasnici jednog od ovih koji su na slikama.

Zoran

pre 5 godina

Ja sam imao pasata b5 1997 god. kad se je pojavio kupio sam ga .To je bila verzija 1,9tdi. Vozio sam ga 17 god. i presao nekih 170000 .prodao ga kumu i mogu reci da je auto TOP.Sutra kad bih mi ga vratio ponovo bih seo u njega .Na njemu je sve original cak i boja perla (bordo).Uzivao sam u voznji a o potrosnji no coment ni pet litara .Sad vozim hondu CRV 2000kubika benzin.Sem malo vece potrosnje sve drugo za peticu .Cekam da izade passat pa mozda i dode do promene .Pozrav ljubiteljima passata .
Zoran B.brdo

mr.wolf

pre 5 godina

Za ex-benvej fan 
Sve sto je rekao gospodin Nikola je tacno, perfektan auto, sa takvom snagom potrosnja mala, izadjes posle 1000km skroz odmoran, auto ide samo sve mozes da regulises volanom, imam tiptronic, kozu nappa imam ali eto nisam ni znao da postoji hladjenje sedista, inace imam masazu sedista nije to tako lose ali za te pare je ne bih vise nikad uzeo, toliko ne vredi. Auto samo regulise odstojanje na auto putu samo koci samo ubrzava isprobano funkcionise maximalno, sta bih preporucio je dyn-audio i automatska daljinska svetla, mnogo olaksava voznju
(Smeško, 10. februar 2019 12:57)

Rec auto je izvedena iz reci automobil. Automobil je muskog roda... TAJ automobil. TAJ auto. Znacu auto SAM regulise odstojanje, SAM koci, SAM ubrzava... itd.
Kada vidim "auto samo koci, samo ubrzava..." najezim se, isto kao kada neko pita "jer si bio na more ?".
Funkcionalno nepismen, ali zato vozi "pasato"....

Fed

pre 5 godina

Kako neko rece da 508 i passat nisu konkurencija, mogu samo reci da se potpuno sa tim slazem. Peugeot i VW ne mogu da se porede, a pogotovo 508 i passat, to jeste stvarno smesno. Ljudi, uozbiljite se malo, poredite nemacku snagu, sigurnost i kvalitet sa Peugeotovim ..Čime?! On nema nista od toga. Nikada i nije imao. Šta, lep dizajn i svetlucava instrument tabla. To nije auto. Zato i kažem Passat je 3 klase iznad 508 i nisu za poredjenje uopste.

Frank Vercauteren

pre 5 godina

@Au, dobro mu stoji zelena!
 (Marshmello, 10. februar 2019 10:38)

Taj zeleni na slikama ovde je Alltrack verzija (povisen klirens i 4x4), pandan Audi Allroad. Passat B8 je odlican i vrlo ozbiljan auto, ali meni se konkretno ne svidja toliko ovaj restyling koliko originalni B8 design, zbog oblika prednjeg odbojnika, ali dobro, to je sitnica u odnosu na ostala poboljsanja, auto za svaku preporuku

Smeško

pre 5 godina

Za ex-benvej fan
Sve sto je rekao gospodin Nikola je tacno, perfektan auto, sa takvom snagom potrosnja mala, izadjes posle 1000km skroz odmoran, auto ide samo sve mozes da regulises volanom, imam tiptronic, kozu nappa imam ali eto nisam ni znao da postoji hladjenje sedista, inace imam masazu sedista nije to tako lose ali za te pare je ne bih vise nikad uzeo, toliko ne vredi. Auto samo regulise odstojanje na auto putu samo koci samo ubrzava isprobano funkcionise maximalno, sta bih preporucio je dyn-audio i automatska daljinska svetla, mnogo olaksava voznju

iq85

pre 5 godina

Ne vozim Pasata ali sam vozio. Moze da prica neko ovo ili ono, da je lep ili nije itd. jednostavno je Pasat dobra i racionalna kupovina, mnogo, ali bas mnogo bolji u enterijeru od Superba, koga vozim sluzbeno. Malo trosi, prosecne cene odrzavanja, kvalitetan enterijer, dobre performanse itd. 2017te sam zamenio Pasata iz 2011 za Mazdu 6 CD175 AT. Odrzavanje je skuplje na Mazdi, registracija duplo skuplja i trosi nekih pola litra vise. Kao i kod Pasata enterijer je klasican, nenapadan, jednostavan,kvalitetniji su materijali, ali to ima veze i sa godistem, voznja je odlicna kod oba modela. Mazda malo tvrdja. Ima jos dosta razlika ali da ne duzim. Sluzbeno vozim skodu Superb 2018to godiste, Style paket opreme. Auto ima mnogo prostora, ali sve drugo je ispod dva gore navedena. Eto, to je nesto iz iste klase.

Aleks

pre 5 godina

Ne vezano za pasata, Sto volim ove proizvodjace, kako sisaju ovce!! Nappa koza! Napa koza je obican skaj, krdza, samo su joj ime promenili. Kosta ih daleko manje od stofa koji stavljaju u osnovnoj opremi. Drugo Alkantara, hahaha, industrijski sundjer, kosta u naturi kao najgori itison, otkrili talijani da se ljudima svidja i sad stavljaju u aute i cepaju cene.

dex

pre 5 godina

@ KONJ.
Ja sam uvek malo kritican.
Elem, prijatelju Treci Balkanski rat nece da izbije sad.
Izbice u septembru posle sajma u Frankfurtu kad se pojavi novi Golf 8.
E onda ce da zarate ljubitelji "galskih petlova" i "kosookih" sa jedne strane protiv ovih nasih "klasicnih balkanaca".
Ziv bio pa video koja ce to prepirka da bude na sajtovima i forumima.

Dragan

pre 5 godina

Želio sam automatik......kupio sam passat B8 2015 karavan DSG 2015 G..... 150 ps.... 180.000 km.... Ja sam oduševljen... uživanje.... Ne verujem sa ovim km koliko je dobar....

Robben

pre 5 godina

@Ex-benvej fan
Vozim Passat-a B8, comfortline 16 meseci-prešao 64000 km. Osim servisa nikakvih problema. Voleo bi da imam veći nivo opreme, ali šta je tu je.
Motor 2.0 TDI-150 KS, zadovoljava sva moja očekivanja, troši relativno malo u odnosu na druge automobile, a vuče izvanredno. Topla preporuka.
Poz. redakciji i čitaocima.

Miki

pre 5 godina

EX-BENVEJ FAN
Vozim Passat B8 od 2015. godine.
Model je 2.0 TDI 150ks u Comfortline nivou opreme sa par dodatnih stvari.
Nakon 81000km predjenih sa istim mogu sam reci da sam vise nego zadovoljan.
Osim redovnih servisa na 15000km u servisu se nisam pojavljivao.
Automobil poseduje dovoljno snage za preticanje kao i za visoke brzine na
autoputu. Veoma je tih iako je dizel.
Na zalost imam 16" tockove pa na magistralnim putevima ne moze da pokaze pun potencijal motora zbog stabilnosti na tim tockovima.
Za razliku od VW automobila od pre 20 godina koje ovde najcesce ljudi komentarisu, mnogo je udobniji i na velikim deonicama necete osetiti umor.
Izuzetno je prostran pozadi, ima trecu zonu klime pa i putnici nazad mogu da uzivaju. Gepek je ogroman, mana je sto nema peta vrata pa za neki glomazniji teret nije upotrebljiv.
Ukoliko vam je potreban pouzdan auto u toj dimenziji svaka preporuka.

mr.wolf

pre 5 godina

Ja sam imao pasata b5 1997 god. kad se je pojavio kupio sam ga .To je bila verzija 1,9tdi. Vozio sam ga 17 god. i presao nekih 170000 .prodao ga kumu i mogu reci da je auto TOP.Sutra kad bih mi ga vratio ponovo bih seo u njega .Na njemu je sve original cak i boja perla (bordo).Uzivao sam u voznji a o potrosnji no coment ni pet litara .Sad vozim hondu CRV 2000kubika benzin.Sem malo vece potrosnje sve drugo za peticu .Cekam da izade passat pa mozda i dode do promene .Pozrav ljubiteljima passata . 
Zoran B.brdo
(Zoran, 10. februar 2019 12:03)

I ja sam imao B5 a posle i B5.5... strasan auto. Obozavao sam ga, pogotovo B 5.5...I dan danas mi izgleda ekstra, proklinjem dan kada sam ga prodao da bih kupio "mladji" auto. Kakva greska, a upecao sam se na 407 2009g. Neuporedivi, 407 klasicna sminka, sto je najgore ne mogu da ga prodam vec 3 meseci.
Jedino sto si odvalio je potrosnja. 5 litra je trosio samo u 6 brzini pri 90KM/h. Po gradu.... nikad ispod 9. 1.9TDI.....

kliker

pre 5 godina

Kada vidite da srbi nesto toliko pljuju i da tolika ljubomora vlada nekih clanova koji bi lantentno voleli da ga poseduju,u ovom slucaju prema vw tj.Passatu,onda to treba kupiti. To govori o kvalitetu ovog automobila..

Cinco Duros

pre 5 godina

@(miša, 10. februar 2019 12:38) Više mi znači ovaj komentar i opis auta od svih tekstova o novom Pasatu koje sam pročitao u specijalizovanim časopisima. Svaka čast na uloženom trudu i vremenu, ovo može samo neko ko je zaista inspirisan autom koji poseduje i vozi. Ovako sam i ja pre nekoliko godina pisao o poslednjoj generaciji Lancie Delte koliko god to aktivnim forumašima ovde bilo neprihvatljivo. Sve najbolje!

MasteriX

pre 5 godina

Vlasnici Pasata se dele u dve grupe. Prvu koja vozi Pasata i drugu koja bi to želela.
(Kolos, 10. februar 2019 12:05)

Kristijano Ronaldo kada šutne loptom ka golu, ili da gol ili ne...

kako da ne

pre 5 godina

@Miša
Vasim komentarom ste potvrdili. Passat kupite zbog toga sto on nudi i zbog preprodaje. ‘Gubi zadnji kraj’, fali ono, ovo. Ali, znate kako se kaze? ‘Kupili ste pravi auto tek kada se okrenete za njim kada ga parkirate’. Da li je Passat to? Ne verujem. Nije ni ruzan, iskreno, ali je daleko od lepog auta. On je ono nesto ‘srednje’. Svako ima svoje zelje i svoje mogucnosti. Da li cete kupovinom 508 dobiti lepsi auto od Passata? Neosporno da. Lepsi, atraktivniji, isto bi to dobili kupovinom Arteona pre Passata. Da li je 508 klasa Passata? Ne, prethodna verzija da, ova ne. Da li je Passat bolji u dosta toga? Da, prostor, velicina gepeka. Da li je tehnoloski ispred? Ne. Da li ce 508 kupiti ‘porodican’ covek sa 2-3 dece? Ne. Da li ce kupiti Passata? Da. Ja sam vlasnik DS5 starog nepune 3 godine i za sada 55.000km. Novi automatski menjac, besprekoran. Euro 6 motor, placam smesno registraciju. Prostoran je, solidan gepek (stanu kolica za dete, stanu 2-3 manje torbe), voznja na zadnjoj klupi direktorska. Dakle sve to mi zadovoljava prohteve. Sledece, dizajn. Neprikosnoven, priznali ili ne. Okrenem se vec 3 godine za njim svaki put kada ga parkiram. Ne zanima me cena koliko cu izgubiti posle, nista me zanima. Zanima me dusa auta, zanima me da uzivam svakog dana u njemu i ‘sa njim’. Ja i moja porodica. Kamo srece da svi mozemo kupiti ono sto zelimo, a ne da stalno pravimo racunice. Ja imam sto zelim, a to zelim i ostalima. Pozdrav za sve

Žera

pre 5 godina

Vlasnik sam Passata B8. Srednji paket opreme, skromniji je naravno od ovih na fotografijama ali opet ima sve sto mi je potrebno. Slazem se sa svime sto su ostali ljudi naveli, stvarno se lepo vozi, lupa po rupama ali niko nije da je preglednost pri voznji u rikverc i masivnost B i C stuba smanjuju preglednost pri ukljucenju. Doduse, ima senzore pa donekle to i nije problem ali ako u nekom paketu opreme ne idu senzori moze biti problema. To je najveca mana koju sam ja zapazio za sada. Pozdrav svima

rog ne laze

pre 5 godina

Moj brat vozi pasat 2.0 tdi, oko 190ks, ne secam se tacno. Na papiru troši nešto vise od mog Renoa 1.5dci. Nasuli smo smo zajedno gorivo u Makedoniji do cepa, po 60l (ista zapemina rezeorvara) Kada smo stigli u Grčku njemu prosečna potrošnja 5.4litra, meni 4.4litte. OK. Ali onda pogledamo rezervoar, meni potrosena trecina rezeorvara, njemu dve trecine. Kako? Prosudite sami.

sale

pre 5 godina

Moj brat vozi pasat 2.0 tdi, oko 190ks, ne secam se tacno. Na papiru troši nešto vise od mog Renoa 1.5dci. Nasuli smo smo zajedno gorivo u Makedoniji do cepa, po 60l (ista zapemina rezeorvara) Kada smo stigli u Grčku njemu prosečna potrošnja 5.4litra, meni 4.4litte. OK. Ali onda pogledamo rezervoar, meni potrosena trecina rezeorvara, njemu dve trecine. Kako? Prosudite sami.


Kod njega staje 66 l a ne 60

cile

pre 5 godina

@Vojislav Miscevic
Aj što lupaš gluposti,nego ti je i istorija strana.Nemci su izgubili rat zbog hiljadu i jednog razloga,ali ni jedan od njih nije loša tehnika ! Dok kod tih istih japanaca je bogami i tehnika zakazala.

n

pre 5 godina

Donja maska prednjeg dela, podseća na onu sa restajling modela Mondea. Ne kažem da tu neko nekog kopira, naprotiv oba modela mi se sviđaju.

zmaj

pre 5 godina

restajling je vise nego nedovoljan, stoga treba kupovati samo japanska vozila oni kad rade restajling oni ga bas osveze
(Vojislav Miscevic, 10. februar 2019 11:00)

a zasto ga osvjeze?
jer drugacije ne mogu konkurirati i jer se taj model slabo prodaje,pa idu na drugaciju varijantu tj potouno osvjezenje...iako mi se vise svidja Mazda 6 nego Passat ipak sumnjam da mogu toliki broj privuci kupaca kao Passat,

Vojislav Miscevic

pre 5 godina

Ex-benvej fan, to sto si postao ex benvej fan to je svakako pohvalno garant si se razocarao kao i svi sto se razocaraju.Sto se tice passata b8 kupio ga moj drugar Nenad i sta da ti kazem osim da je to smece od auta , vec mu bio na popravci u garantnom roku.Mogu da razumem da neko ima para pa da se zajebe da kupi to smece al da jos dignes kredit za njega e to ne mogu nikako.Mislim treba biti realan Nemacka ne bi izgubila u ww2 da su znali ista valjano od trehnike napraviti.Sa druge strane japanci to je sasvim druga prica oni su isto izgubili al zato sto ih je bilo malo, prave auta prva liga, samo japanac.

Goran M

pre 5 godina

@Ex-benvej fan
Vozim pasat B8 Alltrack, 2017, 160.000 na satu. Savrseno auto, Njemacki precizno. Sem redovnih servisa nista nije radjeno(ni kocione plocice...) Potrosnja od 5-7 lit/100 km.
4x4 pogon savrsen, DSG mjenac idealan, kao da rucno mijenjas, preduhitri svaki tvoj potez.
Nema nakon ovoliko kilometara nista da se cuje,skripi.Auto za svaku preporuku.
Pozdrav iz BL

Kibo

pre 5 godina

Ne znam odakle da pocnem ali prvo sama pojava tog auta ama bas nista ne izaziva u coveku a cena je kao da se vozi neki ferari i to bez razloga. Drugo tip ljudi kojima je to pojam od auta su verovatno oni sto vise od golfa 2 nisu videli jer toliko boljih auta ima da se bira za tu cenu cak i jos jedan manji auto plus. Limuzina verzija je kao poslovni auto ali karavan je samo za one sto imaju prodavnicu pa tovare neku robu ili teret jer ne lici ni nasta. Po meni neuporedivo bolja kupovina je npr skoda superb, bmw ili audi jer bar covek zna onda sta vozi a ne ovu prevaru od kvantas auta.

Gaja

pre 5 godina

@Ex-benvej fan, imao sam b8 i sada superb. U oba 2.0 tdi 150 konja. Posto te zanima kupovina b8 samo cu o njemu pricati. Prvo potrosnja grad 8-9.5 zavisi da li su zimske ili letnje gume na kolima i od guzve po gradu. Magistralna voznja po ogranicenjima je oko 5 litara, kada se malo stisne 6 bez problema. Na autoputu potrosnja kada se auto drzi izmedju 120-140 je oko 6.5, sve zavisi od konfiguracije puta, uzbrdice nizbrdice.... kod enterijera zamerka za nesto tvrdja prednja sedista, na zadnjim je to jos izrazenije, tvrda plasitka se lako grebe, neki dugmici na centralnoj konzoli su se malo izlizali brze, najveci problem sam imao sa multimedijom imala je neku softversku gresku pa je bilo neophodno da se u servisu opet preinstalira kako bi brze radila i da se ne zamrzne, to nije bilo pokriveno garancijom i kostalo je nesto manje od 700 eura. Kod mehanike nije bilo problema jer je bio nov automobil iz salona. Menjao sam ga za superb jer sam dobio nov auto istih dimenzija i motora uz malu doplatu. Pre bih ti savetovao da uzmes skodu jer za manje pare vozis isti auto, narocito ako nov uzimas

vuk

pre 5 godina

vozio b8 dve godine, 2.0tdi sa dsg-om, comfortline. Skroz korektan auto, dobra sedista, relativno tih, potentan i ekonomican motor. Najveca mana je zadnji trap koji je bucan i previse nervozan. Bilo je i sitnih gluposti resenih u garantnom roku.

Seven

pre 5 godina

Odličan auto.I sadašnji b8 izgleda moćno naspram drugih automobila.Širok,prelepo leži na putu,vrhunski motori,menjači....Nemci stalno dokazuju da su proizvođači broj 1 na svetu za automobile.Ostali im teško mogu prići i velika jerazlika između njih.

Radovan

pre 5 godina

"Vlasnici Pasata se dele u dve grupe".

Prva grupa su srećnici koji su imali para pa kupili AUDI, a druga grupa su nesrećnici koji nisu imali dovoljno para da kupe AUDI pa kupili VW.
Kupovina VW je kazna za onog koji obožava AUDI.

Ovo vam je sa nekog hrvatskog portala. Oni su mnogo bolje obavešteni nego mi.

Moj komentar: VW je narodski auto i ima mnogo niže troškove nego AUDI, tako da mi Srbi ne treba da budemo snobovi i malograđani nego da trezveno razmišljamo. Imate u zadnjoj auto-saobraćajno reviji "Otac i sinovi" troškove održavanja za AUDI A4 koji su basnoslovno visoki, tako da je moj glas za VW. Ne budite ovce. Od nemačkih auta samo ALFA ROMEO i VW.

Pera Matori

pre 5 godina

Samo nek su se odmakli od one propasti sa B6. Sedmoca odlična novi motori smanjena potrošnja, mana tvrda plastika kokpita i obliga vrata. B8 sve najnovije je tu, tač ekrani, komandna tabla digitalna,led svetla , novi svetlosni izgled,enterijer poboljšan i izgleda kao iz Premijum klase. Pouzdanost, za Srbiju je rano o tome, za dve tri godine kad masovnije krene uvoz polovne osmice, moćiće se o tome razgovarati.

obrad

pre 5 godina

Au koja skupina lubenicara i koje kakvih persona, sto su do juce u gepeku nosili kramp i lopatu jer druga sredstva za rad tipa kompijuter im nisu potrebni za privredjivanje, se pustila u laganje iz sve snage. Mozes misliti pasat iz ‘97 imao perla bordo boju (mozda kada krene da se guli pa se cini da ima perle), pa oni nisu imali podizace na zadnjim staklima, a kamoli perla boju ‘97. Da ne nabraja komentare to je dobro auto, to verovatno i nece ukapirati mnogi, jer misle da se stvarno tako prica... Ajde sto lazete druge nego je veca greoto sto sebe lezete bre, vozite u proseku automobile starije od 15 i vise godina a ovde glumite neke poznavaoce novih automobila... tuga

Milan

pre 5 godina

Ovakav auto od 40 000e se isplati onome ko moze da ga zaradi za godinu dve. U srbiji sa platom od 400e ga nemozes kupiti. Najveca je glupost stedeti 10 godina za nov auto, bolje je uzeti stan nego dati tolike pare za nov auto kome vrednost upola opadne za 3 god. Jeste on dobar kvalitetan valja, ali za nas srbe je to nepristupacno. Poz.
(Prosjecni_seljacina, 10. februar 2019 12:30) # Link komentara


Pravo Ime.
Ko jos kupuje Auto za gotovinu? Verovatno samo u Srbiji.
Auto se uzme na lising i svake tri godine nov Auto i zdravo, ja ne mogu sebe da zamislim da vozim jedan te isti Auto vise od tri godine i tehnologija zastari u danasnje vreme, za gotovinu se kupuju polovna auta do 10.000€ za decu ili za gradsku voznju.

rog

pre 5 godina

Moj brat vozi pasat 2.0 tdi, oko 190ks, ne secam se tacno. Na papiru troši nešto vise od mog Renoa 1.5dci. Nasuli smo smo zajedno gorivo u Makedoniji do cepa, po 60l (ista zapemina rezeorvara) Kada smo stigli u Grčku njemu prosečna potrošnja 5.4litra, meni 4.4litte. OK. Ali onda pogledamo rezervoar, meni potrosena trecina rezeorvara, njemu dve trecine. Kako? Prosudite sami. 


Kod njega staje 66 l a ne 60
(sale, 10. februar 2019 20:50)

Samo da objasnis kako automobil trosi 4.4l pri brzini od 120-130km/h. Pa nije Makedonija na 20.000m nadmorske visine.

Pritom, otkrio si rupu na saksiji. Veci i daleko jaci automobil trosi vise, ma nemoguce.

vozač demokrata

pre 5 godina

Precenjeno kao i sva folcvagenova vozila. Silne kazne folcvagena zbog prevare, po američkim sudovima plaćaju budući kupci.
Zašto pasat kad postoji mazda6, tojota kamri, honda akord ili pežo 508?
Zašto podignuti pasat sa naduvanom cenom kad postoji subaru outback?

Jovan

pre 5 godina

Ako već pišeš komentare onda se informiši pre lupetanja. Napa koža je prirodna koža brušena ili prevrnuta. Važi za kvalitetniju kožu i ide u skuplji nivo opreme.
Alcantara je veštačka prevrnuta koža a ne sunđer koju su izmislili japanci i obično ide u srednji deo sedišta jer je jako zgodna i prijatna. Pogotovu za vruće / hladno vreme. Ja je imam u mojim kolima i meni lično je bolja od kože, u prethodnom automobili sam imam glatku kožu koja nije prijatna kada je veoma hladno ili vruće.
to je istina.

Vlada

pre 5 godina

Da li je moguce da neko misli kako svi zele da voze pasata?! Kako VW uspeva da hipnotise pojedine svoje kupce svaka im cast. Vidim da ima i normalnih vlasnika pasata ali ovi ostrasceni su posebna kategorija. Pasat je uostalom sasvim dobar autimobil ali ne mitskih razmera kako se nekima cini.

only fools and horses

pre 5 godina

Da vas pitam, sve vas koji iznosite podatke o potrošnji. Da li ste potrošnju stvarno merili ili samo čitate ono što vam pokaže računar?
Do sada sam merio i upoređivao pokazanu potrošnju na 4 automobila različitih proizvođača. I kod svih je bila značajna razlika, lažu za oko litar na sto kilometara, normalno na tabli pokazuju manje nego što je realna. A znajući VW i njihovoj sklonosti da daju istinite podatke, siguran sam da to što vam pokaže na tabli nema veze sa stvarnošću.

Bane

pre 5 godina

Planiram kupovinu ovog auta. Voleo bih da ovde pročitam utiske nekog ko poseduje B8 ili ga je vozio, a ne koji je auto bolji "za te pare". 
Hvala.
(Ex-benvej fan, 10. februar 2019 10:40)

Ja evo neka 3 meseca i malo jace posedujem B8....e sada ne znam sta te zanima...

Milos

pre 5 godina

Nesumnjivo kvalitetan automobil, koji se kupuje isključivo zbog toga i namene. Kažem isključivo, jer i ako "o ukusima ne treba pričati", moram da prometim da uz zatamnjena stakla, bez ikakvih promena, može da bude i pogrebno vozilo.

Bane

pre 5 godina

Hvala svima na komentarima vezanim za Passat B8. Zaboravio sam da napišem da planiram da kupim polovan B8, ali su mi komentari dosta pomogli u odluci. Uglavnom je zaključak da je 2.0 motor za preporuku, jer se 1.6 i ne pominje. Pozdrav svima i hvala još jednom!
(Ex-benvej fan, 10. februar 2019 22:27)

E onda ću ti ja biti od koristi,
Što se tiče motora 1.6 u njemu ne znam šta da ti kažem. Motor ima 120 ks i 250Nm. Po meni, više mu fali taj obrtni moment nego zapremine i snage. Neka me neko ispravi pošto se još uvek nisam dovoljno upoznao sa njim ali taj 1.6 je isti blok kao 2.0 samo ima kraći hod klipa, kvadratni. Sa jedne strane on zahvaljujući obrtnom momentu od 250 Nm linearno ubrzava, bez turbo rupe i eksplozivnih ubrzanja i dosta štedi plivajući zamajac, sa druge strane nema eksplozivnih ubrzanja iako se ne može nazvati trom. Na autoputu se vozi sasvim lepo, sasvim lepo održava putnu brzinu, 130 km/h je na 2.100 obrataja i toši oko 5,8-6.0 litara. Znači može da se vozi, problem je što je 1.6 isto troši kao 2.0, isto te košta održavanje kao za 2.0 a slabije ide od 2.0 jedino što je ako biraš polovan 2.0 baš skup u odnosu na 1.6...znači razlika u ceni ide i do 3.000 evra..tako da je nezahvalo tu bilo šta reći.
Ostalo je sve kao što su ti rekli...

kolos

pre 5 godina

@kaka
Lapsus, sory. Komentatori na vest o novom Pasatu se dele...
Drugi su ukapirali, ali ti spadas u one kojima sve treba precizno nacrtati.

ucha

pre 5 godina

Ovi vlasnici pasata, da su kupili bilo koji drugi auto iz klase isto bi bili odusevljeni. Mondeo, 508, talisman, avensis, 6-ica... Danas nema loseg automobila. Jedino su relevantni po pitanju pouzdanosti, to mogu da komentarisu. Poredjenja ostavite za ljude koji se time bave.
Po meni, pasat ima tri mane.
1. Generalno losa MQB platforma.
2. Pouzdanost prethodnih generacija (6 i 7).
3. Klenovsko osecanje da si dao brdo love prevarantu.

Ex-benvej fan

pre 5 godina

Hvala svima na komentarima vezanim za Passat B8. Zaboravio sam da napišem da planiram da kupim polovan B8, ali su mi komentari dosta pomogli u odluci. Uglavnom je zaključak da je 2.0 motor za preporuku, jer se 1.6 i ne pominje. Pozdrav svima i hvala još jednom!

Joker

pre 5 godina

Limuzina prelijepa
Već se pokušavam zamisliti u njemu,
Pantalone na peglu, košulja i kaput..
Auto za ljude koji vole gospodski da izgledaju.
Karavan namijenjen za firme i za porodice koje često daleko putuju.
Passat je daleko najkomfornije auto, udoban sa dobrom preglednosti.
Nije baš za djevojke i dame zbog svoje glomaznosti.
Kvalitetno auto sa dobrom zvučnom izolacijom, težak i otporan na udare vjetra pri većim brzinama, jaka konstrukcija smanjuje vjerovatnoću težih povreda prilikom saobraćajne nesreće.
Sve su to osobine koje nemaju auta poput Dacia, Alfa Romeo, Pežo, Mazda, Hjundai...
Audi je takođe kvalitetan ali nema tu komfornost kao passat.

miša

pre 5 godina

@ kako da ne
Gospodine, u Vašem nastojanju da dokažete ostrašćenost vlasnika VW, dokazali ste iracionalnu netrpeljivost i ostrašćenost onih drugih, a Vašu naročito i naglašeno.
Preporučujem da, u pauzi između zaljubljenih pogleda prema Vašem autu još jednom pročitate moj komentar, ali pažljivo.
U njemu ćete naći argumente i kritike, za razliku od Vašeg hvalospeva "najlepšem autu". Doduše, simpatičan je, svih 5 komada koje vidjam po BG su slatki.
Šta Vama čoveče treba da ubeđujete ljude da ne valja i da je ružno nešto što Vi ne vozite? Ovoliki komentar na moj odgovor čoveku koji je tražio mišljenje? Ko je Vas nesto pitao? Koja je to dimenzija svesti? Potreba da se kaže i skrene pažnja? I još ste uporni, da jad bude veći, promovišete automobil koji je u svojoj klasi (mada mu je klasa diskutabilna) najmanje prodavan u Evropi, i (iz nekog razloga...) najređi u Srbiji? Koji niko ovde nije spomenuo..?
Ponavljam, na forumu (vesti) o Pasatu Vi napadate auto koji nemate, ne poznajete, ali Vas, eto, muči to što sam ja napisao da mu je trap tvrd pa da malo napišete kako je Vaš auto lep?!
Svako dobro Vam želim i puno sreće, a sa takvim stavom će Vam boga mi trebati.

Smeško

pre 5 godina

Za Mr.WolfO

IZVINJAVAM SE GOSPODINU NA GRAMATICKOJ GRESCI, NISAM ZNAO DA SE DAJU OCENE KOMENTARA IZ GRAMATIKE. Zivim u inostranstvu 20god i ovde je auto srednjeg roda tako da sam pomesao, desavaju se i gore stvari. Ali bitno je da je gospodin WolfO tu da nas sve ispravi nije bitno sto se nije dotakao temA uopste

kako da ne

pre 5 godina

@Rog ne laze
Prijatelju, gledaj to ovako. Autoput, veca brzina pritom negde ogranicenja 100 pa opet 130, zavisi. Ubrzavas, usporavas. Naravno da manji motor nebitno da li dolazi iz Reno grupe ili VW grupe trosi vise pri vecim brzinama i u medjuubrzanjima od 100 pa na gore jer je manji motor i vise se ‘cima’ da nabije brzinu. Naravno je da ako vozis na autoputu motor od 2.0 nece nista vise trositi od 1.5, hoce vise ali je puno jer ima vecu snagu i zapreminu, za njega nije preveliki napon da gazi 130 kao motoru od 1500 kubika. Zato kada dodjete u grad tvoj u spicu trosi 6, njegov 8-9. Zasto? Tvoj motor je manji i zahteva manje goriva, nema naglih ubrzanja, tada taj 2.0 guta vise. Pricam iz iskustva jer imam 2.0 181 ks najnovije generacije dizel Euro 6 standarda. Na autoputu da vozim 120, nece ici preko 5,6 do 5,8 litara, zato u gradu pogotovo u spicu ide na 8-9. Ne samo moj nego svi dizeli te zapremine. Ovo o ‘naponu’ i autoputu, poslusajte svoj motor od 1.5 na 120-130, poslusajte 2.0. Pogledajte na koliko su obrtaja u 6 ili 7 brzini, koliko vec ima, moze i 8. Pa cak i 9 kod Mercedesa ( U CH se dosta vlasnika novih Mercedesa sa 9 brzina zale na te menjace vec na 20.000km). Tebi ce motor raditi na 3000 obrata, njemu na 2000. Tvoj motor od 1.5 se vise muci, dok ovom od 2.0 manje i naravno da lakse dise. Uporedi 1.5 dizel iz Renoa i slicno iz VW, Renoov manje trosi. To su neunistivi motori kada ih je i Mercedes uzeo za A klasu, B klasu i CLA.

Dr.Zigi

pre 5 godina

Misa @ ti si jedan arogantan brbljivac koji voli da je njegova uvek poslednja i pri tom ne prasta razlucita misljenja i nema nimalo postovanja za drugacije.Pritom si zaboravio svoj postupak blacenja i pljuvanja od pre par dana kad se govorilo o novom Peugeotu 508 u beogradskim salonima.Zaboravio si koliko si izneo neistina, gluposti i uvreda o svima koji iole drugacije misle..Ajde kuliraj malo, sredi zivce, nije valjda da te je ovaj covek toliko pogodo svojim pisanim komentarom.

ojha

pre 5 godina

@miša 
Ima i jedan u NS, znači dobacismo do 6 kom :-)
(ciga, 11. februar 2019 16:42)

Meni je uvijek zanimljivo imati nesto sto niko nema. Npr passat vidim na svakom ćošku, ima ih koliko i drveća u gradu i iskreno ne budi mi nikakvu emociju.. Dok DS5 ili lupam.. Talisman me nekako zainteresuje.. Nemam ni jedan od ovih auta i necu ulaziti u to koji bih kupio i koji je bolji samo kažem o ukusima ne vrijedi raspravljati.

Smeško

pre 5 godina

A posto sam video da se gospodin WolfO dotakao teme imam i ja nesto da kazem za dnevnik. Sedi jedan. Ne kaze se “ne mogu da ga prodam 3 meseci” ali tri MESECAAAAAA. Eto toliko, sto volim ove pismene mnogo a u stvari su totalni retardi, misle da su najpametniji pa sebi dozvoljavaju da ispravljaju nekoga, lafe ja vise ne idem u skolu, a ti? Mozda bi trebalo da se vratis, ja sam svoje skole zavrsio, dipl ing

Ziks

pre 5 godina

Vozim Renault-a. Ali znam da je WV bolji po pitanju svega i kvaliteta enterijera i motora. Svestan sam toga, ne treba niko da mi priča. Kupio sam nov auto jer nisam imao para za novi WV, iskreno. I ne žalim se na Renault, služi me, nigde ne lupka, udoban, nikada me izdao nije tako da sam zadovoljan. WV je možda malo precenjen u smislu cene jer nisu toliko velike razlike između WV i ostalih proizvođača iz te srednje klase, danas svi prave automobile. Naravno Mercedes, Audi ii BMW su premijum.Ali ova srednja klasa sve je to tu negde, male razlike.

Smeško

pre 5 godina

A posto sam video da se gospodin WolfO dotakao teme imam i ja nesto da kazem za dnevnik. Sedi jedan. Ne kaze se “ne mogu da ga prodam 3 meseci” ali tri MESECAAAAAA. Eto toliko, sto volim ove pismene mnogo a u stvari su totalni retardi, misle da su najpametniji pa sebi dozvoljavaju da ispravljaju nekoga, lafe ja vise ne idem u skolu, a ti? Mozda bi trebalo da se vratis, ja sam svoje skole zavrsio, dipl ing

Milan

pre 5 godina

Prijatelju, gledaj to ovako. Autoput, veca brzina pritom negde ogranicenja 100 pa opet 130, zavisi. Ubrzavas, usporavas. Naravno da manji motor nebitno da li dolazi iz Reno grupe ili VW grupe trosi vise pri vecim brzinama i u medjuubrzanjima od 100 pa na gore jer je manji motor i vise se ‘cima’ da nabije brzinu. Naravno je da ako vozis na autoputu motor od 2.0 nece nista vise trositi od 1.5, hoce vise ali je puno jer ima vecu snagu i zapreminu, za njega nije preveliki napon da gazi 130 kao motoru od 1500 kubika. Zato kada dodjete u grad tvoj u spicu trosi 6, njegov 8-9. Zasto? Tvoj motor je manji i zahteva manje goriva, nema naglih ubrzanja, tada taj 2.0 guta vise. Pricam iz iskustva jer imam 2.0 181 ks najnovije generacije dizel Euro 6 standarda. Na autoputu da vozim 120, nece ici preko 5,6 do 5,8 litara, zato u gradu pogotovo u spicu ide na 8-9. Ne samo moj nego svi dizeli te zapremine. Ovo o ‘naponu’ i autoputu, poslusajte svoj motor od 1.5 na 120-130, poslusajte 2.0. Pogledajte na koliko su obrtaja u 6 ili 7 brzini, koliko vec ima, moze i 8. Pa cak i 9 kod Mercedesa ( U CH se dosta vlasnika novih Mercedesa sa 9 brzina zale na te menjace vec na 20.000km). Tebi ce motor raditi na 3000 obrata, njemu na 2000. Tvoj motor od 1.5 se vise muci, dok ovom od 2.0 manje i naravno da lakse dise. Uporedi 1.5 dizel iz Renoa i slicno iz VW, Renoov manje trosi. To su neunistivi motori kada ih je i Mercedes uzeo za A klasu, B klasu i CLA.
(kako da ne, 10. februar 2019 22:04)

Procitaj test novog Peugeot 508 1.5hdi/130ks AT8 na sajtu Auto Republika.
Motor se pri 130km/h vrti na istom boroju obrtaja kao Passat 2.0TDI/150ks.
Vozio sam skoro Mazdu 6 2.5/194ks automat i uporedio sa Ford Mondeo 2.0 turbo 205ks, Mazda pri 140km/h trosi 8,5 litara, a Mondeo 9,3 litre. Grad, Mazda 12 litara, Mondeo cak 14 litara. Mazda i Mondeo su izuzetno snazni motori, slicnih performansi, drugacije filozofije i eto Mazda je pobednik u potrosnji i ako ima veliki 2.5 atmo motor koji se ponasa skoro kao turbo.

Fed

pre 5 godina

Kako neko rece da 508 i passat nisu konkurencija, mogu samo reci da se potpuno sa tim slazem. Peugeot i VW ne mogu da se porede, a pogotovo 508 i passat, to jeste stvarno smesno. Ljudi, uozbiljite se malo, poredite nemacku snagu, sigurnost i kvalitet sa Peugeotovim ..Čime?! On nema nista od toga. Nikada i nije imao. Šta, lep dizajn i svetlucava instrument tabla. To nije auto. Zato i kažem Passat je 3 klase iznad 508 i nisu za poredjenje uopste.

Vojislav Miscevic

pre 5 godina

Ex-benvej fan, to sto si postao ex benvej fan to je svakako pohvalno garant si se razocarao kao i svi sto se razocaraju.Sto se tice passata b8 kupio ga moj drugar Nenad i sta da ti kazem osim da je to smece od auta , vec mu bio na popravci u garantnom roku.Mogu da razumem da neko ima para pa da se zajebe da kupi to smece al da jos dignes kredit za njega e to ne mogu nikako.Mislim treba biti realan Nemacka ne bi izgubila u ww2 da su znali ista valjano od trehnike napraviti.Sa druge strane japanci to je sasvim druga prica oni su isto izgubili al zato sto ih je bilo malo, prave auta prva liga, samo japanac.

miša

pre 5 godina

Ovo auto? Ovo?!

Pa 508 je veći, bolji, ima više mesta, više točkova, više sedišta i konja, viši je i niži i brži i udobniji a sportskiji, ima duži auspuh i oblije elektronske šrafove. Nisu konkurencija i neuporedivi su. Jer je 508 kupe limuzina krosover u klasi Mercedesa S a po malo i Rolsa i Poršea Kajena, samo sto je lepši i jeftiniji.

Za sve vas koji pljujete VW i Pasat, od srca vam zelim da vam se ispuni najveca želja i postanete vlasnici jednog od ovih koji su na slikama.

Toxic_PR

pre 5 godina

Gledam vani, nista posebno, iste linije i forma vec 10 godina.

Gledam unutra, isti dugmici i dizajn, ne znam jel Golf, Rapid ili Polo.

Kole

pre 5 godina

Ovaj zeleni karavan je pravi gastarbajterski auto. Još kad baja nakrivi karirani bavarski šeširić i obuče sako sa kožnim zakrpama na laktovima, pa ga natovari građevinskim materijalom, lepota jedna.

Milan

pre 5 godina

Ovakav auto od 40 000e se isplati onome ko moze da ga zaradi za godinu dve. U srbiji sa platom od 400e ga nemozes kupiti. Najveca je glupost stedeti 10 godina za nov auto, bolje je uzeti stan nego dati tolike pare za nov auto kome vrednost upola opadne za 3 god. Jeste on dobar kvalitetan valja, ali za nas srbe je to nepristupacno. Poz.
(Prosjecni_seljacina, 10. februar 2019 12:30) # Link komentara


Pravo Ime.
Ko jos kupuje Auto za gotovinu? Verovatno samo u Srbiji.
Auto se uzme na lising i svake tri godine nov Auto i zdravo, ja ne mogu sebe da zamislim da vozim jedan te isti Auto vise od tri godine i tehnologija zastari u danasnje vreme, za gotovinu se kupuju polovna auta do 10.000€ za decu ili za gradsku voznju.

rog ne laze

pre 5 godina

Moj brat vozi pasat 2.0 tdi, oko 190ks, ne secam se tacno. Na papiru troši nešto vise od mog Renoa 1.5dci. Nasuli smo smo zajedno gorivo u Makedoniji do cepa, po 60l (ista zapemina rezeorvara) Kada smo stigli u Grčku njemu prosečna potrošnja 5.4litra, meni 4.4litte. OK. Ali onda pogledamo rezervoar, meni potrosena trecina rezeorvara, njemu dve trecine. Kako? Prosudite sami.

obrad

pre 5 godina

Au koja skupina lubenicara i koje kakvih persona, sto su do juce u gepeku nosili kramp i lopatu jer druga sredstva za rad tipa kompijuter im nisu potrebni za privredjivanje, se pustila u laganje iz sve snage. Mozes misliti pasat iz ‘97 imao perla bordo boju (mozda kada krene da se guli pa se cini da ima perle), pa oni nisu imali podizace na zadnjim staklima, a kamoli perla boju ‘97. Da ne nabraja komentare to je dobro auto, to verovatno i nece ukapirati mnogi, jer misle da se stvarno tako prica... Ajde sto lazete druge nego je veca greoto sto sebe lezete bre, vozite u proseku automobile starije od 15 i vise godina a ovde glumite neke poznavaoce novih automobila... tuga

Kibo

pre 5 godina

Ne znam odakle da pocnem ali prvo sama pojava tog auta ama bas nista ne izaziva u coveku a cena je kao da se vozi neki ferari i to bez razloga. Drugo tip ljudi kojima je to pojam od auta su verovatno oni sto vise od golfa 2 nisu videli jer toliko boljih auta ima da se bira za tu cenu cak i jos jedan manji auto plus. Limuzina verzija je kao poslovni auto ali karavan je samo za one sto imaju prodavnicu pa tovare neku robu ili teret jer ne lici ni nasta. Po meni neuporedivo bolja kupovina je npr skoda superb, bmw ili audi jer bar covek zna onda sta vozi a ne ovu prevaru od kvantas auta.

vozač demokrata

pre 5 godina

Precenjeno kao i sva folcvagenova vozila. Silne kazne folcvagena zbog prevare, po američkim sudovima plaćaju budući kupci.
Zašto pasat kad postoji mazda6, tojota kamri, honda akord ili pežo 508?
Zašto podignuti pasat sa naduvanom cenom kad postoji subaru outback?

Radovan

pre 5 godina

"Vlasnici Pasata se dele u dve grupe".

Prva grupa su srećnici koji su imali para pa kupili AUDI, a druga grupa su nesrećnici koji nisu imali dovoljno para da kupe AUDI pa kupili VW.
Kupovina VW je kazna za onog koji obožava AUDI.

Ovo vam je sa nekog hrvatskog portala. Oni su mnogo bolje obavešteni nego mi.

Moj komentar: VW je narodski auto i ima mnogo niže troškove nego AUDI, tako da mi Srbi ne treba da budemo snobovi i malograđani nego da trezveno razmišljamo. Imate u zadnjoj auto-saobraćajno reviji "Otac i sinovi" troškove održavanja za AUDI A4 koji su basnoslovno visoki, tako da je moj glas za VW. Ne budite ovce. Od nemačkih auta samo ALFA ROMEO i VW.

Smeško

pre 5 godina

Za ex-benvej fan
Sve sto je rekao gospodin Nikola je tacno, perfektan auto, sa takvom snagom potrosnja mala, izadjes posle 1000km skroz odmoran, auto ide samo sve mozes da regulises volanom, imam tiptronic, kozu nappa imam ali eto nisam ni znao da postoji hladjenje sedista, inace imam masazu sedista nije to tako lose ali za te pare je ne bih vise nikad uzeo, toliko ne vredi. Auto samo regulise odstojanje na auto putu samo koci samo ubrzava isprobano funkcionise maximalno, sta bih preporucio je dyn-audio i automatska daljinska svetla, mnogo olaksava voznju

Bane

pre 5 godina

Planiram kupovinu ovog auta. Voleo bih da ovde pročitam utiske nekog ko poseduje B8 ili ga je vozio, a ne koji je auto bolji "za te pare". 
Hvala.
(Ex-benvej fan, 10. februar 2019 10:40)

Ja evo neka 3 meseca i malo jace posedujem B8....e sada ne znam sta te zanima...

Ne vozim nemce

pre 5 godina

Ali ovaj passat sam probao slucajno na poslu, u nekoj boljoj opremi, i mogu vam reci da mi se vise svidja od moje Mazde 6 2015to. Zasto? Pa sedista su mi bolja (udobnija) u Mazdi, kvalitet mi se cini uporediv, 2.0 tdi bolje vuce i tehnologija je na strani passata nema poredjenja. Jednostavno deluje kao mnogo moderniji prozvod.

Dragan

pre 5 godina

Želio sam automatik......kupio sam passat B8 2015 karavan DSG 2015 G..... 150 ps.... 180.000 km.... Ja sam oduševljen... uživanje.... Ne verujem sa ovim km koliko je dobar....

Aleks

pre 5 godina

Ne vezano za pasata, Sto volim ove proizvodjace, kako sisaju ovce!! Nappa koza! Napa koza je obican skaj, krdza, samo su joj ime promenili. Kosta ih daleko manje od stofa koji stavljaju u osnovnoj opremi. Drugo Alkantara, hahaha, industrijski sundjer, kosta u naturi kao najgori itison, otkrili talijani da se ljudima svidja i sad stavljaju u aute i cepaju cene.

Zoran

pre 5 godina

Ja sam imao pasata b5 1997 god. kad se je pojavio kupio sam ga .To je bila verzija 1,9tdi. Vozio sam ga 17 god. i presao nekih 170000 .prodao ga kumu i mogu reci da je auto TOP.Sutra kad bih mi ga vratio ponovo bih seo u njega .Na njemu je sve original cak i boja perla (bordo).Uzivao sam u voznji a o potrosnji no coment ni pet litara .Sad vozim hondu CRV 2000kubika benzin.Sem malo vece potrosnje sve drugo za peticu .Cekam da izade passat pa mozda i dode do promene .Pozrav ljubiteljima passata .
Zoran B.brdo

Joker

pre 5 godina

Limuzina prelijepa
Već se pokušavam zamisliti u njemu,
Pantalone na peglu, košulja i kaput..
Auto za ljude koji vole gospodski da izgledaju.
Karavan namijenjen za firme i za porodice koje često daleko putuju.
Passat je daleko najkomfornije auto, udoban sa dobrom preglednosti.
Nije baš za djevojke i dame zbog svoje glomaznosti.
Kvalitetno auto sa dobrom zvučnom izolacijom, težak i otporan na udare vjetra pri većim brzinama, jaka konstrukcija smanjuje vjerovatnoću težih povreda prilikom saobraćajne nesreće.
Sve su to osobine koje nemaju auta poput Dacia, Alfa Romeo, Pežo, Mazda, Hjundai...
Audi je takođe kvalitetan ali nema tu komfornost kao passat.

Ex-benvej fan

pre 5 godina

Planiram kupovinu ovog auta. Voleo bih da ovde pročitam utiske nekog ko poseduje B8 ili ga je vozio, a ne koji je auto bolji "za te pare".
Hvala.

Seven

pre 5 godina

Odličan auto.I sadašnji b8 izgleda moćno naspram drugih automobila.Širok,prelepo leži na putu,vrhunski motori,menjači....Nemci stalno dokazuju da su proizvođači broj 1 na svetu za automobile.Ostali im teško mogu prići i velika jerazlika između njih.

ucha

pre 5 godina

Ovi vlasnici pasata, da su kupili bilo koji drugi auto iz klase isto bi bili odusevljeni. Mondeo, 508, talisman, avensis, 6-ica... Danas nema loseg automobila. Jedino su relevantni po pitanju pouzdanosti, to mogu da komentarisu. Poredjenja ostavite za ljude koji se time bave.
Po meni, pasat ima tri mane.
1. Generalno losa MQB platforma.
2. Pouzdanost prethodnih generacija (6 i 7).
3. Klenovsko osecanje da si dao brdo love prevarantu.

Smeško

pre 5 godina

Za ex-benej
Vlasnik sam b8 kupljenog novog 2016god avgust, presao 55 hiljada nista radjeno osim redovnog servisa na 30 hiljada i sam sam hteo na 10 hiljada zamenu ulja, 140kw diesel automat dsg r-line skoro full oprema, nisam uzeo neke gluposti koje su skupe a ne koriste se mnogo, panorama jedini problem je sto sam po vrucini ostavljao malo otvorenu da mi ne gori auto ciscenje je kostalo 200€ znaci preporuka zatvarati je kad ne vozis auto jer ulazi prasina, inace sam max zadovoljan vozim normalno zgazim gde moze, gde ne ne silujem, po nemackim autoputevima 220 opusteno, jedino je sto malo mlati jer ga nemac nije verovatno pravio za rupe ali nije to toliko strasno kao sto pricaju jer ostali kvaliteti to skroz neutralisu znaci kad vozis po rupama mlati svaki auto neki vise neki manje, narucio sam ga po svojoj meri i cekao 6 meseci da ga proizvedu i dovezu, Mogu samo vrelo da ga preporucim ko voli nemca i svidja mu se vw, kome se ne svidja nek kupuje sta hoce, to je individualna stvar

zmaj

pre 5 godina

restajling je vise nego nedovoljan, stoga treba kupovati samo japanska vozila oni kad rade restajling oni ga bas osveze
(Vojislav Miscevic, 10. februar 2019 11:00)

a zasto ga osvjeze?
jer drugacije ne mogu konkurirati i jer se taj model slabo prodaje,pa idu na drugaciju varijantu tj potouno osvjezenje...iako mi se vise svidja Mazda 6 nego Passat ipak sumnjam da mogu toliki broj privuci kupaca kao Passat,

Nikola

pre 5 godina

Za gospodina koji je tražio mišljenje od vlasnika, evo:

2.0 tdi 190ks kupljen nov i po želji konfigurisan. Od opreme nema panoramu, hlađenje i masažu za sedišta. Sednem u Beogradu, izađem u Ljubljani ili Budimpešti, malo protegnem ramena i to je to. Auto vozi sam na autoputu, a pri 140 km/h, potrošnja je 5,9l sa letnjim gumama, 6,5l sa zimskim gumama. Na ibarskoj bez divljanja može 4,5l prosek da bude. Od maja 2017. do danas sam prešao 70k km, bez ikakvih štucanja ili čega već sam se načitao ovde po komentarima. Srećna kupovina.
PS: jedina greška je što nisam uzeo 4motion i hlađenje sedišta. Hlađenje sedišta iziskuje još 2000€ ulaganja jer se mora uzeti perforirana Nappa koža.

kaka

pre 5 godina

Vlasnici Pasata se dele u dve grupe. Prvu koja vozi Pasata i drugu koja bi to želela.
(Kolos, 10. februar 2019 12:05)

Kako vlasnik Pasata moze da se deli u grupu koja bi ga zelela? Pa ako su vlasnici, oni ga vec imaju.

kliker

pre 5 godina

Kada vidite da srbi nesto toliko pljuju i da tolika ljubomora vlada nekih clanova koji bi lantentno voleli da ga poseduju,u ovom slucaju prema vw tj.Passatu,onda to treba kupiti. To govori o kvalitetu ovog automobila..

miša

pre 5 godina

Planiram kupovinu ovog auta. Voleo bih da ovde pročitam utiske nekog ko poseduje B8 ili ga je vozio, a ne koji je auto bolji "za te pare". 
Hvala.
(Ex-benvej fan, 10. februar 2019 10:40)

B8, 2.0 TDI 150 hp Comfortline, DSG, kupio nov kod nas 2016.

Motor - sjajan, i gotovo nečujan u kabini, jak i agilan u svim režimima.
Menjač - savršenstvo.
Potrošnja - video sam i 6 u gradu, ali špic, mostovi, 10-12.
Prostor u kabini - sjajan, naročito zadnja klupa.
Gepek - ogroman.
Ergonomija - sjajna, volan možda i najbolji deo auta.
Izgled - stvar ukusa, meni najlepši Pasat posle B5.5.
Vožnja - sjajna. Ali.... Zadnji kraj hoće da beži u krivini na 80 km+, mislim da je zbog povecanog međuosovinskog rastojanja. Dobili na prostoru, odrazilo se na stabilnost.
Tvrd (sve na trapu zategnuto, ali osetićeš svaku neravninu, čak i sa "mesnatom" gumom u preporučenom fabričkom profilu. Zadnji trap kao od drveta.)
Infotainment, materijali u kabini, opcije u paketu... Sve jako dobro. Po mom sudu, ovaj paket je najisplativiji, puno opreme.
Lak na boji, užas. Ostaće ogrobotine i kad ga samo značajno pogledaš, nemoj crnu boju nikako.

Vozim Pasate od 2009, B6 TSI, B7 TSI i evo sad ovog dizela. B6 najbolji, B7 - nisam zadovoljan. Pre toga svašta nešto, najduže Audi.
Službeno iz klase vozio Insignije, Lagunu i Avensisa.

Možda sam zbog "ostrašćenosti " uskraćen za proširenje iskustva za, recimo, Mazdu 6 koja mi je najlepša, ali jednostavno ne volim atmosferske motore, kakva god "skyactive" tehnologija bila. Za njen dizel 2.2 svaka čast, ali to već nije fer upoređenje, jer 2.0 TDI dolazi uz manju registraciju i cenu.

Sve u svemu, auto sa svim pravim karakteristikama brenda, dobrim i lošim. Moje je mišljenje, a možebit da sam što neko reče "ostvario odnos sa brendom", da ovaj auto nije slučajno najprodavaniji u klasi, dodao bih za mene i najbolji.

Konačno, i namerno poslednje, kome to znači, auto koji "drži cenu". Tržište je tako reklo, i to nekome znači, sa pravom. Ja sam kupio da vozim a ne za prodaju.

Pozdrav i najbolje želje svima koji se okupljaju na forumu, najlepše bi bilo da svi vozimo ono što volimo i živimo kako hoćemo.

Goran M

pre 5 godina

@Ex-benvej fan
Vozim pasat B8 Alltrack, 2017, 160.000 na satu. Savrseno auto, Njemacki precizno. Sem redovnih servisa nista nije radjeno(ni kocione plocice...) Potrosnja od 5-7 lit/100 km.
4x4 pogon savrsen, DSG mjenac idealan, kao da rucno mijenjas, preduhitri svaki tvoj potez.
Nema nakon ovoliko kilometara nista da se cuje,skripi.Auto za svaku preporuku.
Pozdrav iz BL

kolos

pre 5 godina

@kaka
Lapsus, sory. Komentatori na vest o novom Pasatu se dele...
Drugi su ukapirali, ali ti spadas u one kojima sve treba precizno nacrtati.

kako da ne

pre 5 godina

@Miša
Vasim komentarom ste potvrdili. Passat kupite zbog toga sto on nudi i zbog preprodaje. ‘Gubi zadnji kraj’, fali ono, ovo. Ali, znate kako se kaze? ‘Kupili ste pravi auto tek kada se okrenete za njim kada ga parkirate’. Da li je Passat to? Ne verujem. Nije ni ruzan, iskreno, ali je daleko od lepog auta. On je ono nesto ‘srednje’. Svako ima svoje zelje i svoje mogucnosti. Da li cete kupovinom 508 dobiti lepsi auto od Passata? Neosporno da. Lepsi, atraktivniji, isto bi to dobili kupovinom Arteona pre Passata. Da li je 508 klasa Passata? Ne, prethodna verzija da, ova ne. Da li je Passat bolji u dosta toga? Da, prostor, velicina gepeka. Da li je tehnoloski ispred? Ne. Da li ce 508 kupiti ‘porodican’ covek sa 2-3 dece? Ne. Da li ce kupiti Passata? Da. Ja sam vlasnik DS5 starog nepune 3 godine i za sada 55.000km. Novi automatski menjac, besprekoran. Euro 6 motor, placam smesno registraciju. Prostoran je, solidan gepek (stanu kolica za dete, stanu 2-3 manje torbe), voznja na zadnjoj klupi direktorska. Dakle sve to mi zadovoljava prohteve. Sledece, dizajn. Neprikosnoven, priznali ili ne. Okrenem se vec 3 godine za njim svaki put kada ga parkiram. Ne zanima me cena koliko cu izgubiti posle, nista me zanima. Zanima me dusa auta, zanima me da uzivam svakog dana u njemu i ‘sa njim’. Ja i moja porodica. Kamo srece da svi mozemo kupiti ono sto zelimo, a ne da stalno pravimo racunice. Ja imam sto zelim, a to zelim i ostalima. Pozdrav za sve

mr.wolf

pre 5 godina

Za ex-benvej fan 
Sve sto je rekao gospodin Nikola je tacno, perfektan auto, sa takvom snagom potrosnja mala, izadjes posle 1000km skroz odmoran, auto ide samo sve mozes da regulises volanom, imam tiptronic, kozu nappa imam ali eto nisam ni znao da postoji hladjenje sedista, inace imam masazu sedista nije to tako lose ali za te pare je ne bih vise nikad uzeo, toliko ne vredi. Auto samo regulise odstojanje na auto putu samo koci samo ubrzava isprobano funkcionise maximalno, sta bih preporucio je dyn-audio i automatska daljinska svetla, mnogo olaksava voznju
(Smeško, 10. februar 2019 12:57)

Rec auto je izvedena iz reci automobil. Automobil je muskog roda... TAJ automobil. TAJ auto. Znacu auto SAM regulise odstojanje, SAM koci, SAM ubrzava... itd.
Kada vidim "auto samo koci, samo ubrzava..." najezim se, isto kao kada neko pita "jer si bio na more ?".
Funkcionalno nepismen, ali zato vozi "pasato"....

cile

pre 5 godina

@Vojislav Miscevic
Aj što lupaš gluposti,nego ti je i istorija strana.Nemci su izgubili rat zbog hiljadu i jednog razloga,ali ni jedan od njih nije loša tehnika ! Dok kod tih istih japanaca je bogami i tehnika zakazala.

Ursa Minor

pre 5 godina

Vlasnici Pasata se dele u dve grupe. Prvu koja vozi Pasata i drugu koja bi to želela.
(Kolos, 10. februar 2019 12:05)

Kako vlasnik Pasata moze da se deli u grupu koja bi ga zelela? Pa ako su vlasnici, oni ga vec imaju.
(kaka, 10. februar 2019 12:45)

Hteo čovek da bude duhovit, ali logika mu nije jača strana, pa je ne samo ispalo bez veze, nego je i zaboravio treću grupu: one koji nisu vlasnici Pasata i ne žele da to postanu jer ih Passat ostavlja potpuno ravnodušnim.

Prosjecni_seljacina

pre 5 godina

Ovakav auto od 40 000e se isplati onome ko moze da ga zaradi za godinu dve. U srbiji sa platom od 400e ga nemozes kupiti. Najveca je glupost stedeti 10 godina za nov auto, bolje je uzeti stan nego dati tolike pare za nov auto kome vrednost upola opadne za 3 god. Jeste on dobar kvalitetan valja, ali za nas srbe je to nepristupacno. Poz.

mr.wolf

pre 5 godina

Ja sam imao pasata b5 1997 god. kad se je pojavio kupio sam ga .To je bila verzija 1,9tdi. Vozio sam ga 17 god. i presao nekih 170000 .prodao ga kumu i mogu reci da je auto TOP.Sutra kad bih mi ga vratio ponovo bih seo u njega .Na njemu je sve original cak i boja perla (bordo).Uzivao sam u voznji a o potrosnji no coment ni pet litara .Sad vozim hondu CRV 2000kubika benzin.Sem malo vece potrosnje sve drugo za peticu .Cekam da izade passat pa mozda i dode do promene .Pozrav ljubiteljima passata . 
Zoran B.brdo
(Zoran, 10. februar 2019 12:03)

I ja sam imao B5 a posle i B5.5... strasan auto. Obozavao sam ga, pogotovo B 5.5...I dan danas mi izgleda ekstra, proklinjem dan kada sam ga prodao da bih kupio "mladji" auto. Kakva greska, a upecao sam se na 407 2009g. Neuporedivi, 407 klasicna sminka, sto je najgore ne mogu da ga prodam vec 3 meseci.
Jedino sto si odvalio je potrosnja. 5 litra je trosio samo u 6 brzini pri 90KM/h. Po gradu.... nikad ispod 9. 1.9TDI.....

Gaja

pre 5 godina

@Ex-benvej fan, imao sam b8 i sada superb. U oba 2.0 tdi 150 konja. Posto te zanima kupovina b8 samo cu o njemu pricati. Prvo potrosnja grad 8-9.5 zavisi da li su zimske ili letnje gume na kolima i od guzve po gradu. Magistralna voznja po ogranicenjima je oko 5 litara, kada se malo stisne 6 bez problema. Na autoputu potrosnja kada se auto drzi izmedju 120-140 je oko 6.5, sve zavisi od konfiguracije puta, uzbrdice nizbrdice.... kod enterijera zamerka za nesto tvrdja prednja sedista, na zadnjim je to jos izrazenije, tvrda plasitka se lako grebe, neki dugmici na centralnoj konzoli su se malo izlizali brze, najveci problem sam imao sa multimedijom imala je neku softversku gresku pa je bilo neophodno da se u servisu opet preinstalira kako bi brze radila i da se ne zamrzne, to nije bilo pokriveno garancijom i kostalo je nesto manje od 700 eura. Kod mehanike nije bilo problema jer je bio nov automobil iz salona. Menjao sam ga za superb jer sam dobio nov auto istih dimenzija i motora uz malu doplatu. Pre bih ti savetovao da uzmes skodu jer za manje pare vozis isti auto, narocito ako nov uzimas

Vlada

pre 5 godina

Da li je moguce da neko misli kako svi zele da voze pasata?! Kako VW uspeva da hipnotise pojedine svoje kupce svaka im cast. Vidim da ima i normalnih vlasnika pasata ali ovi ostrasceni su posebna kategorija. Pasat je uostalom sasvim dobar autimobil ali ne mitskih razmera kako se nekima cini.

Miki

pre 5 godina

EX-BENVEJ FAN
Vozim Passat B8 od 2015. godine.
Model je 2.0 TDI 150ks u Comfortline nivou opreme sa par dodatnih stvari.
Nakon 81000km predjenih sa istim mogu sam reci da sam vise nego zadovoljan.
Osim redovnih servisa na 15000km u servisu se nisam pojavljivao.
Automobil poseduje dovoljno snage za preticanje kao i za visoke brzine na
autoputu. Veoma je tih iako je dizel.
Na zalost imam 16" tockove pa na magistralnim putevima ne moze da pokaze pun potencijal motora zbog stabilnosti na tim tockovima.
Za razliku od VW automobila od pre 20 godina koje ovde najcesce ljudi komentarisu, mnogo je udobniji i na velikim deonicama necete osetiti umor.
Izuzetno je prostran pozadi, ima trecu zonu klime pa i putnici nazad mogu da uzivaju. Gepek je ogroman, mana je sto nema peta vrata pa za neki glomazniji teret nije upotrebljiv.
Ukoliko vam je potreban pouzdan auto u toj dimenziji svaka preporuka.

Pera Matori

pre 5 godina

Samo nek su se odmakli od one propasti sa B6. Sedmoca odlična novi motori smanjena potrošnja, mana tvrda plastika kokpita i obliga vrata. B8 sve najnovije je tu, tač ekrani, komandna tabla digitalna,led svetla , novi svetlosni izgled,enterijer poboljšan i izgleda kao iz Premijum klase. Pouzdanost, za Srbiju je rano o tome, za dve tri godine kad masovnije krene uvoz polovne osmice, moćiće se o tome razgovarati.

sale

pre 5 godina

Moj brat vozi pasat 2.0 tdi, oko 190ks, ne secam se tacno. Na papiru troši nešto vise od mog Renoa 1.5dci. Nasuli smo smo zajedno gorivo u Makedoniji do cepa, po 60l (ista zapemina rezeorvara) Kada smo stigli u Grčku njemu prosečna potrošnja 5.4litra, meni 4.4litte. OK. Ali onda pogledamo rezervoar, meni potrosena trecina rezeorvara, njemu dve trecine. Kako? Prosudite sami.


Kod njega staje 66 l a ne 60

Milos

pre 5 godina

Nesumnjivo kvalitetan automobil, koji se kupuje isključivo zbog toga i namene. Kažem isključivo, jer i ako "o ukusima ne treba pričati", moram da prometim da uz zatamnjena stakla, bez ikakvih promena, može da bude i pogrebno vozilo.

Smeško

pre 5 godina

Za Mr.WolfO

IZVINJAVAM SE GOSPODINU NA GRAMATICKOJ GRESCI, NISAM ZNAO DA SE DAJU OCENE KOMENTARA IZ GRAMATIKE. Zivim u inostranstvu 20god i ovde je auto srednjeg roda tako da sam pomesao, desavaju se i gore stvari. Ali bitno je da je gospodin WolfO tu da nas sve ispravi nije bitno sto se nije dotakao temA uopste

MasteriX

pre 5 godina

Vlasnici Pasata se dele u dve grupe. Prvu koja vozi Pasata i drugu koja bi to želela.
(Kolos, 10. februar 2019 12:05)

Kristijano Ronaldo kada šutne loptom ka golu, ili da gol ili ne...

Robben

pre 5 godina

@Ex-benvej fan
Vozim Passat-a B8, comfortline 16 meseci-prešao 64000 km. Osim servisa nikakvih problema. Voleo bi da imam veći nivo opreme, ali šta je tu je.
Motor 2.0 TDI-150 KS, zadovoljava sva moja očekivanja, troši relativno malo u odnosu na druge automobile, a vuče izvanredno. Topla preporuka.
Poz. redakciji i čitaocima.

n

pre 5 godina

Donja maska prednjeg dela, podseća na onu sa restajling modela Mondea. Ne kažem da tu neko nekog kopira, naprotiv oba modela mi se sviđaju.

only fools and horses

pre 5 godina

Da vas pitam, sve vas koji iznosite podatke o potrošnji. Da li ste potrošnju stvarno merili ili samo čitate ono što vam pokaže računar?
Do sada sam merio i upoređivao pokazanu potrošnju na 4 automobila različitih proizvođača. I kod svih je bila značajna razlika, lažu za oko litar na sto kilometara, normalno na tabli pokazuju manje nego što je realna. A znajući VW i njihovoj sklonosti da daju istinite podatke, siguran sam da to što vam pokaže na tabli nema veze sa stvarnošću.

Smeško

pre 5 godina

A posto sam video da se gospodin WolfO dotakao teme imam i ja nesto da kazem za dnevnik. Sedi jedan. Ne kaze se “ne mogu da ga prodam 3 meseci” ali tri MESECAAAAAA. Eto toliko, sto volim ove pismene mnogo a u stvari su totalni retardi, misle da su najpametniji pa sebi dozvoljavaju da ispravljaju nekoga, lafe ja vise ne idem u skolu, a ti? Mozda bi trebalo da se vratis, ja sam svoje skole zavrsio, dipl ing

rog

pre 5 godina

Moj brat vozi pasat 2.0 tdi, oko 190ks, ne secam se tacno. Na papiru troši nešto vise od mog Renoa 1.5dci. Nasuli smo smo zajedno gorivo u Makedoniji do cepa, po 60l (ista zapemina rezeorvara) Kada smo stigli u Grčku njemu prosečna potrošnja 5.4litra, meni 4.4litte. OK. Ali onda pogledamo rezervoar, meni potrosena trecina rezeorvara, njemu dve trecine. Kako? Prosudite sami. 


Kod njega staje 66 l a ne 60
(sale, 10. februar 2019 20:50)

Samo da objasnis kako automobil trosi 4.4l pri brzini od 120-130km/h. Pa nije Makedonija na 20.000m nadmorske visine.

Pritom, otkrio si rupu na saksiji. Veci i daleko jaci automobil trosi vise, ma nemoguce.

miša

pre 5 godina

@ kako da ne
Gospodine, u Vašem nastojanju da dokažete ostrašćenost vlasnika VW, dokazali ste iracionalnu netrpeljivost i ostrašćenost onih drugih, a Vašu naročito i naglašeno.
Preporučujem da, u pauzi između zaljubljenih pogleda prema Vašem autu još jednom pročitate moj komentar, ali pažljivo.
U njemu ćete naći argumente i kritike, za razliku od Vašeg hvalospeva "najlepšem autu". Doduše, simpatičan je, svih 5 komada koje vidjam po BG su slatki.
Šta Vama čoveče treba da ubeđujete ljude da ne valja i da je ružno nešto što Vi ne vozite? Ovoliki komentar na moj odgovor čoveku koji je tražio mišljenje? Ko je Vas nesto pitao? Koja je to dimenzija svesti? Potreba da se kaže i skrene pažnja? I još ste uporni, da jad bude veći, promovišete automobil koji je u svojoj klasi (mada mu je klasa diskutabilna) najmanje prodavan u Evropi, i (iz nekog razloga...) najređi u Srbiji? Koji niko ovde nije spomenuo..?
Ponavljam, na forumu (vesti) o Pasatu Vi napadate auto koji nemate, ne poznajete, ali Vas, eto, muči to što sam ja napisao da mu je trap tvrd pa da malo napišete kako je Vaš auto lep?!
Svako dobro Vam želim i puno sreće, a sa takvim stavom će Vam boga mi trebati.

Ziks

pre 5 godina

Vozim Renault-a. Ali znam da je WV bolji po pitanju svega i kvaliteta enterijera i motora. Svestan sam toga, ne treba niko da mi priča. Kupio sam nov auto jer nisam imao para za novi WV, iskreno. I ne žalim se na Renault, služi me, nigde ne lupka, udoban, nikada me izdao nije tako da sam zadovoljan. WV je možda malo precenjen u smislu cene jer nisu toliko velike razlike između WV i ostalih proizvođača iz te srednje klase, danas svi prave automobile. Naravno Mercedes, Audi ii BMW su premijum.Ali ova srednja klasa sve je to tu negde, male razlike.

Konj

pre 5 godina

Treci balkanski rat ce da izbije oko VW Pasata, skoro sam siguran. Na jednoj strani srbo-japanci na drugoj srbo-svabe. Mada mi ovi prvi deluju trenutno i agresivnije, moram priznati.

Frank Vercauteren

pre 5 godina

@Au, dobro mu stoji zelena!
 (Marshmello, 10. februar 2019 10:38)

Taj zeleni na slikama ovde je Alltrack verzija (povisen klirens i 4x4), pandan Audi Allroad. Passat B8 je odlican i vrlo ozbiljan auto, ali meni se konkretno ne svidja toliko ovaj restyling koliko originalni B8 design, zbog oblika prednjeg odbojnika, ali dobro, to je sitnica u odnosu na ostala poboljsanja, auto za svaku preporuku

dex

pre 5 godina

@ KONJ.
Ja sam uvek malo kritican.
Elem, prijatelju Treci Balkanski rat nece da izbije sad.
Izbice u septembru posle sajma u Frankfurtu kad se pojavi novi Golf 8.
E onda ce da zarate ljubitelji "galskih petlova" i "kosookih" sa jedne strane protiv ovih nasih "klasicnih balkanaca".
Ziv bio pa video koja ce to prepirka da bude na sajtovima i forumima.

Cinco Duros

pre 5 godina

@(miša, 10. februar 2019 12:38) Više mi znači ovaj komentar i opis auta od svih tekstova o novom Pasatu koje sam pročitao u specijalizovanim časopisima. Svaka čast na uloženom trudu i vremenu, ovo može samo neko ko je zaista inspirisan autom koji poseduje i vozi. Ovako sam i ja pre nekoliko godina pisao o poslednjoj generaciji Lancie Delte koliko god to aktivnim forumašima ovde bilo neprihvatljivo. Sve najbolje!

Milan

pre 5 godina

Prijatelju, gledaj to ovako. Autoput, veca brzina pritom negde ogranicenja 100 pa opet 130, zavisi. Ubrzavas, usporavas. Naravno da manji motor nebitno da li dolazi iz Reno grupe ili VW grupe trosi vise pri vecim brzinama i u medjuubrzanjima od 100 pa na gore jer je manji motor i vise se ‘cima’ da nabije brzinu. Naravno je da ako vozis na autoputu motor od 2.0 nece nista vise trositi od 1.5, hoce vise ali je puno jer ima vecu snagu i zapreminu, za njega nije preveliki napon da gazi 130 kao motoru od 1500 kubika. Zato kada dodjete u grad tvoj u spicu trosi 6, njegov 8-9. Zasto? Tvoj motor je manji i zahteva manje goriva, nema naglih ubrzanja, tada taj 2.0 guta vise. Pricam iz iskustva jer imam 2.0 181 ks najnovije generacije dizel Euro 6 standarda. Na autoputu da vozim 120, nece ici preko 5,6 do 5,8 litara, zato u gradu pogotovo u spicu ide na 8-9. Ne samo moj nego svi dizeli te zapremine. Ovo o ‘naponu’ i autoputu, poslusajte svoj motor od 1.5 na 120-130, poslusajte 2.0. Pogledajte na koliko su obrtaja u 6 ili 7 brzini, koliko vec ima, moze i 8. Pa cak i 9 kod Mercedesa ( U CH se dosta vlasnika novih Mercedesa sa 9 brzina zale na te menjace vec na 20.000km). Tebi ce motor raditi na 3000 obrata, njemu na 2000. Tvoj motor od 1.5 se vise muci, dok ovom od 2.0 manje i naravno da lakse dise. Uporedi 1.5 dizel iz Renoa i slicno iz VW, Renoov manje trosi. To su neunistivi motori kada ih je i Mercedes uzeo za A klasu, B klasu i CLA.
(kako da ne, 10. februar 2019 22:04)

Procitaj test novog Peugeot 508 1.5hdi/130ks AT8 na sajtu Auto Republika.
Motor se pri 130km/h vrti na istom boroju obrtaja kao Passat 2.0TDI/150ks.
Vozio sam skoro Mazdu 6 2.5/194ks automat i uporedio sa Ford Mondeo 2.0 turbo 205ks, Mazda pri 140km/h trosi 8,5 litara, a Mondeo 9,3 litre. Grad, Mazda 12 litara, Mondeo cak 14 litara. Mazda i Mondeo su izuzetno snazni motori, slicnih performansi, drugacije filozofije i eto Mazda je pobednik u potrosnji i ako ima veliki 2.5 atmo motor koji se ponasa skoro kao turbo.

Žera

pre 5 godina

Vlasnik sam Passata B8. Srednji paket opreme, skromniji je naravno od ovih na fotografijama ali opet ima sve sto mi je potrebno. Slazem se sa svime sto su ostali ljudi naveli, stvarno se lepo vozi, lupa po rupama ali niko nije da je preglednost pri voznji u rikverc i masivnost B i C stuba smanjuju preglednost pri ukljucenju. Doduse, ima senzore pa donekle to i nije problem ali ako u nekom paketu opreme ne idu senzori moze biti problema. To je najveca mana koju sam ja zapazio za sada. Pozdrav svima

kako da ne

pre 5 godina

@Rog ne laze
Prijatelju, gledaj to ovako. Autoput, veca brzina pritom negde ogranicenja 100 pa opet 130, zavisi. Ubrzavas, usporavas. Naravno da manji motor nebitno da li dolazi iz Reno grupe ili VW grupe trosi vise pri vecim brzinama i u medjuubrzanjima od 100 pa na gore jer je manji motor i vise se ‘cima’ da nabije brzinu. Naravno je da ako vozis na autoputu motor od 2.0 nece nista vise trositi od 1.5, hoce vise ali je puno jer ima vecu snagu i zapreminu, za njega nije preveliki napon da gazi 130 kao motoru od 1500 kubika. Zato kada dodjete u grad tvoj u spicu trosi 6, njegov 8-9. Zasto? Tvoj motor je manji i zahteva manje goriva, nema naglih ubrzanja, tada taj 2.0 guta vise. Pricam iz iskustva jer imam 2.0 181 ks najnovije generacije dizel Euro 6 standarda. Na autoputu da vozim 120, nece ici preko 5,6 do 5,8 litara, zato u gradu pogotovo u spicu ide na 8-9. Ne samo moj nego svi dizeli te zapremine. Ovo o ‘naponu’ i autoputu, poslusajte svoj motor od 1.5 na 120-130, poslusajte 2.0. Pogledajte na koliko su obrtaja u 6 ili 7 brzini, koliko vec ima, moze i 8. Pa cak i 9 kod Mercedesa ( U CH se dosta vlasnika novih Mercedesa sa 9 brzina zale na te menjace vec na 20.000km). Tebi ce motor raditi na 3000 obrata, njemu na 2000. Tvoj motor od 1.5 se vise muci, dok ovom od 2.0 manje i naravno da lakse dise. Uporedi 1.5 dizel iz Renoa i slicno iz VW, Renoov manje trosi. To su neunistivi motori kada ih je i Mercedes uzeo za A klasu, B klasu i CLA.

Ex-benvej fan

pre 5 godina

Hvala svima na komentarima vezanim za Passat B8. Zaboravio sam da napišem da planiram da kupim polovan B8, ali su mi komentari dosta pomogli u odluci. Uglavnom je zaključak da je 2.0 motor za preporuku, jer se 1.6 i ne pominje. Pozdrav svima i hvala još jednom!

Smeško

pre 5 godina

A posto sam video da se gospodin WolfO dotakao teme imam i ja nesto da kazem za dnevnik. Sedi jedan. Ne kaze se “ne mogu da ga prodam 3 meseci” ali tri MESECAAAAAA. Eto toliko, sto volim ove pismene mnogo a u stvari su totalni retardi, misle da su najpametniji pa sebi dozvoljavaju da ispravljaju nekoga, lafe ja vise ne idem u skolu, a ti? Mozda bi trebalo da se vratis, ja sam svoje skole zavrsio, dipl ing

ojha

pre 5 godina

@miša 
Ima i jedan u NS, znači dobacismo do 6 kom :-)
(ciga, 11. februar 2019 16:42)

Meni je uvijek zanimljivo imati nesto sto niko nema. Npr passat vidim na svakom ćošku, ima ih koliko i drveća u gradu i iskreno ne budi mi nikakvu emociju.. Dok DS5 ili lupam.. Talisman me nekako zainteresuje.. Nemam ni jedan od ovih auta i necu ulaziti u to koji bih kupio i koji je bolji samo kažem o ukusima ne vrijedi raspravljati.

Bane

pre 5 godina

Hvala svima na komentarima vezanim za Passat B8. Zaboravio sam da napišem da planiram da kupim polovan B8, ali su mi komentari dosta pomogli u odluci. Uglavnom je zaključak da je 2.0 motor za preporuku, jer se 1.6 i ne pominje. Pozdrav svima i hvala još jednom!
(Ex-benvej fan, 10. februar 2019 22:27)

E onda ću ti ja biti od koristi,
Što se tiče motora 1.6 u njemu ne znam šta da ti kažem. Motor ima 120 ks i 250Nm. Po meni, više mu fali taj obrtni moment nego zapremine i snage. Neka me neko ispravi pošto se još uvek nisam dovoljno upoznao sa njim ali taj 1.6 je isti blok kao 2.0 samo ima kraći hod klipa, kvadratni. Sa jedne strane on zahvaljujući obrtnom momentu od 250 Nm linearno ubrzava, bez turbo rupe i eksplozivnih ubrzanja i dosta štedi plivajući zamajac, sa druge strane nema eksplozivnih ubrzanja iako se ne može nazvati trom. Na autoputu se vozi sasvim lepo, sasvim lepo održava putnu brzinu, 130 km/h je na 2.100 obrataja i toši oko 5,8-6.0 litara. Znači može da se vozi, problem je što je 1.6 isto troši kao 2.0, isto te košta održavanje kao za 2.0 a slabije ide od 2.0 jedino što je ako biraš polovan 2.0 baš skup u odnosu na 1.6...znači razlika u ceni ide i do 3.000 evra..tako da je nezahvalo tu bilo šta reći.
Ostalo je sve kao što su ti rekli...

vuk

pre 5 godina

vozio b8 dve godine, 2.0tdi sa dsg-om, comfortline. Skroz korektan auto, dobra sedista, relativno tih, potentan i ekonomican motor. Najveca mana je zadnji trap koji je bucan i previse nervozan. Bilo je i sitnih gluposti resenih u garantnom roku.

iq85

pre 5 godina

Ne vozim Pasata ali sam vozio. Moze da prica neko ovo ili ono, da je lep ili nije itd. jednostavno je Pasat dobra i racionalna kupovina, mnogo, ali bas mnogo bolji u enterijeru od Superba, koga vozim sluzbeno. Malo trosi, prosecne cene odrzavanja, kvalitetan enterijer, dobre performanse itd. 2017te sam zamenio Pasata iz 2011 za Mazdu 6 CD175 AT. Odrzavanje je skuplje na Mazdi, registracija duplo skuplja i trosi nekih pola litra vise. Kao i kod Pasata enterijer je klasican, nenapadan, jednostavan,kvalitetniji su materijali, ali to ima veze i sa godistem, voznja je odlicna kod oba modela. Mazda malo tvrdja. Ima jos dosta razlika ali da ne duzim. Sluzbeno vozim skodu Superb 2018to godiste, Style paket opreme. Auto ima mnogo prostora, ali sve drugo je ispod dva gore navedena. Eto, to je nesto iz iste klase.

Jovan

pre 5 godina

Ako već pišeš komentare onda se informiši pre lupetanja. Napa koža je prirodna koža brušena ili prevrnuta. Važi za kvalitetniju kožu i ide u skuplji nivo opreme.
Alcantara je veštačka prevrnuta koža a ne sunđer koju su izmislili japanci i obično ide u srednji deo sedišta jer je jako zgodna i prijatna. Pogotovu za vruće / hladno vreme. Ja je imam u mojim kolima i meni lično je bolja od kože, u prethodnom automobili sam imam glatku kožu koja nije prijatna kada je veoma hladno ili vruće.
to je istina.

Dr.Zigi

pre 5 godina

Misa @ ti si jedan arogantan brbljivac koji voli da je njegova uvek poslednja i pri tom ne prasta razlucita misljenja i nema nimalo postovanja za drugacije.Pritom si zaboravio svoj postupak blacenja i pljuvanja od pre par dana kad se govorilo o novom Peugeotu 508 u beogradskim salonima.Zaboravio si koliko si izneo neistina, gluposti i uvreda o svima koji iole drugacije misle..Ajde kuliraj malo, sredi zivce, nije valjda da te je ovaj covek toliko pogodo svojim pisanim komentarom.