Ponedeljak, 28.01.2019.

12:30

Zavirite u novi Renault Clio FOTO

Izvor: B92

Zavirite u novi Renault Clio FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

108 Komentari

Sortiraj po:

Smajli

pre 5 godina

Majstore@ Čovek nigde nije spomenuo opremu. A što se Klija tiče skoro se svi žale na kvalitet plastike u autu. Meni je recimo interesantno da se čoveku koji ima novi Klio, a pre toga je imao nov prošli model Fabie, više sviđa Fabia.

cento

pre 5 godina

Kako nisu znali da pitaju nase ljude kako da osmisle enterijer, gde da stave instrumente , dispey... Pa on bi sa drugog mesta odmah skocio ispred golfa po prodaji. Jadni smo i smesni
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (utorak, 29. januar 2019 10:54)

Ne,ti si jadan i smijesan jer onaj displej nije na pravom mijestu (ruzan je i trebali se ga lijepse uklopiti).Isto bi bilo da ja uzmem tablet od 10 inca i zalijepim ga sa super lijepkom u svog Punta.Ne mogu da vijerujem da su dizajneri Renoa ovako nesto napravili a Fijesta je jedno tri koplja ispred.

CARNEX

pre 5 godina

@THE FINAL CUT
Šta se tebe tiče šta on vozi? Kao Clio je neko auto, šta pa te vređa istina? Evo ja vozim G7 dizel 2013. kupljen nov. I ne mislim da je avion ali za Clio jeste. I daleko je to od luksuza, a da je Clio kanta za sirotinju kao i brdo konkurenata tačno je. Pet ljudi će ga kupiti novog, ostali čekaju da padne na 2000€. Ti živiš kako hoćeš, a? Šta pa ti voziš?

Ivan ZG

pre 5 godina

Otkada sam sjeo u Yarisa i vidio da se može napraviti auto te klase u koji stanu 4 čovjeka od 185 cm koji se mogu tako voziti bez problema nekoliko stotina kilometara, ovi drugi auti (Clio, Mazda 2, Micra i sl.) mi izgledaju kao totalni promašaj. Čemu zadnja vrata ako nitko ne može sjesti iza vozača? Tako da to što po meni dobro izgleda iznutra sa ovom opremom mu vrijedi - ništa. Ne bi ga nikada kupio.
Meni je na prvom mjestu po važnosti pouzdanost, ponuda prostora, udobnost... Dakle, slijedeći molim...

Majstore

pre 5 godina

U firmi imamo i Clia i Corsu, 2017. oba. Spolja, Corsa izgleda kao igračka pored dizajna Clia, koji po meni vrhunski izgleda. Stvarno. Ali kad sedneš unutra... druga priča. Corsa ima mekanu plastiku, prijatno sve na dodir, lepo se čuju vrata - dok sa druge strane Clio je.... ne znam kako da kažem a da ne preteram - kanta najobičnija! Plastika u Cliu je na nivou stojadina, a mesta ima smešno malo. Pa čovek 180cm se gura sam sa sobom.
Pouzdanost je na strani Clia, ali opšti utisak je da ga Corsa jede za doručak. Doduše i skuplja je dobrih 15%.
(tristan, 29. januar 2019 10:54)

Dakle ti uporedjes aute sa razlicitim paketom opreme i razlicite cene, zakljucujes da je Clio pouzdaniji i lepsi ali je kanta jer ima jeftiniju platiku unutra? Legendo. :)

Marko

pre 5 godina

Komercijalisti sigurno stanu pa u prvu ili drugu na ležećem već prelete u 3 po 50kmh. Tako da koliko pazite i odrzavate auto tako če vas i sluziti. Normslno koliko para toliko muzike uvek bilo.
(Zile8, 28. januar 2019 23:59)

Živa istina. Moj prijatelj vozi službenu Oktaviju. Pa taj tera sa 70km/h preko ležećih, ne pada mu na pamet da zaobilazi rupe na putu (bar ne one pliće), na autoputu ga šiba i do 190km/h (to je bio poslednji put da sam seo sa njim u kola), a posle se žali da se auto raspada. Pa svaki bi se raspao ako ga tako maltertiraš.

Kavaljer

pre 5 godina

Ne znam zašto se svi žale da ima malo prostora, pa šta očekujete od automobila u B segmentu, da ima prostora kao u limuzini ili karavanu.

tristan

pre 5 godina

U firmi imamo i Clia i Corsu, 2017. oba. Spolja, Corsa izgleda kao igračka pored dizajna Clia, koji po meni vrhunski izgleda. Stvarno. Ali kad sedneš unutra... druga priča. Corsa ima mekanu plastiku, prijatno sve na dodir, lepo se čuju vrata - dok sa druge strane Clio je.... ne znam kako da kažem a da ne preteram - kanta najobičnija! Plastika u Cliu je na nivou stojadina, a mesta ima smešno malo. Pa čovek 180cm se gura sam sa sobom. To je realno kupe jer iza vozača možeš samo stvari da staviš a vozač i suvozač se gotovo dodiruju ramenima dok sede.
Pouzdanost je na strani Clia, ali opšti utisak je da ga Corsa jede za doručak. Doduše i skuplja je dobrih 15%.

utorak

pre 5 godina

Kako nisu znali da pitaju nase ljude kako da osmisle enterijer, gde da stave instrumente , dispey... Pa on bi sa drugog mesta odmah skocio ispred golfa po prodaji. Jadni smo i smesni

Dex

pre 5 godina

Pa 99,9% vas koji komentarišete Clio - a nije sela u taj auto. Jeste on ( trenutno aktuelni) lep spolja ali kad uđete u nutra pa pogledate u retrovizor pozadi pa u retrovizore sa strane i onda vidite njegove ogromne mane. Pa sednete pozadi iza vozača koji je visok 172 cm noge jedino da raširite ili iskrente u desnu stranu ka sedištu suvozača. Tu samo deca do 15ak godina mogu da sede. Gepek je mali. O motorima ne mogu da pričam jer ne znam, nisam ga vozio. Kažu benzonci daaaalekoo od Vagenovih. Da li vi kupujte auto zbog spoljašnje lepote ili sagledavate auto u celini? Respekt za francuze ali sve u svemu treba ipak još malo vremena da prođe da sustignu Polo-a i Festa-u što se tiče svega.

mokisa

pre 5 godina

Ovo je u glavnom lep enterijer ali kao sto vecina napisa gde ovaj tach ekran postavise ovako? Moglo je to daleko lepse da se uklopi u tablu. Prvo je apsolutno ekran mogao biti manji a uz to i postavljen vertikalno.Stvarno ruzno i neprakticno resenje.

Sedera

pre 5 godina

Zavirio sam ne u Klio, nego u Megan. Posle otkrića da je pod prtljažnika od plastike, ne plastična obloga nego ceo pod, odustao sam od Renoa za dugo vremena.
(Vozač, 28. januar 2019 21:33)

Isti ovaj komentar si napisao pre 10 godina za megan II, postoji u arhivi B92. Kako te ne mrzi da se ponavljas?

boske

pre 5 godina

Dok kopiraju druge tropa su, misli Reno da je Tesla.(videla zaba da se konj potkiva pa digla nogu i ona da je potkuju) Da nema Audi-a mislio bih da su svi poludeli za Teslom, Auto treba da bude auto a ne kompjuter ili mobilni uredjaj , ne jure kupci kod Tesle ekran vec perfomanse, kvalitet i ekonomicnost.

milorad

pre 5 godina

Veliki sam fan renault vozila. Najsladje sam se vozio u meganu 3, 1.5dci. 350.000 je presao a da nisam skoro nista radio niti popravljao od menjaca, motora, ili u vezi trapa. Klia sam imao nekad davno. Ovaj klio na slici, iznutra, je kopija novog senika u 80%, koga sada vozim. Mnogi pokusavaju da pljuju reno, ili porede sa VW. Neka se sete da se renoovi motori nalaze ispod hauba novih mercedesa, i da za razliki od folcike ne morate da dolovate adblue, ko da vozite dvotaktni automatik i kotistite mesavini.

Nikola

pre 5 godina

Ne dopada mi se jer je niti mali da se uparkira bilo gde, niti veliki da četiri odrasle osobe i prtljag stanu. Ovo je ona klasa za drugi automobil u porodici. Da se gospođa pokaže pred plebsom.
Elita naša :D.

boki

pre 5 godina

Jao majko moja intelektualac vozi klia ide u pozorište i lepo mirise, nasmejame obrazovani samo tako, ne znam u kom sveti ti zivis, ko ima para vozi kola a klincima kupe klia da voze da se uce ili radniku da ide u nabavku,a naj vise ga sirotinja kupuje kojoj nije do pozorišta i mirisanja vec da skrpi kraj sa krajem, sto manje kubika i da trosi ko upaljac da vise ostane za druge bitne stvari. Sto se tice audija, BMW-a i mecke bolji su polovni nego ovaj novi i nije stvar u kvarenju vec u dzepu dali je busan ili imas zmiju posto su skuplji servisi..

Svi bi mi vozili dobra kola (kompleksasu) da imamo plate 3 soma evrica, bilo bi i Tesli koliko oces pa vucko nebi mogao da trlja ruke od akciza, pa bi bili gospoda intelektualci namirisani i isli bi u pozorište a ovako seci usi krpi dupe i kupuj klia, logana, jarisa i slicne automobile a kod kuce gledaj filmove i pozorište na RTS-u, jedini miris koji mozes da prijuastis ti je onaj od sampona ili ti kupke..

THE FINAL CUT

pre 5 godina

.....ali Klio i dalje ostaje Klio, kotrljarka za sirotinju.(Jastog, 28. januar 2019 12:05)
Verovatno vozis Golfa, normalno dizelasa, “malo” prešao i uskoro je punoletan?

Boki

pre 5 godina

Kvalitet ne mogu da komentarišem, ali mi se dopada dizajn svih novih Renoa.
Espace V mi je želja. Idealan auto za veliku porodicu. Jedinstven, praktično sam u svojoj klasi.

Zile8

pre 5 godina

Ok je izunutra, mnogima se ne sviđa infotejment ali kod svih je tako što napisa jedan u komentarima od mercedesa A klase do klia. Sada je preuzeo iz megana 4 tehnologiju da menja cajger(boje, obrtaje, brzinometar itd) to će biti sigurno u boljim paketima i kod megana je samo u najvisim paketima. Zanima me baš cena, jer klot i dobra oprema su 2 različita sveta. Vidim da mnogi pisu da im krcka, pucketa plastika posle 30k km iz mog iskustva a kupio sam megane 3 2012 novog u hit autu benzinca i sa njim presao 100.000km sem redovog servisa i desnog stabilizatora koji mi je otisao bas na 100k km ništa drugo nisam radio i kao nov je kad sedneš u njega nema nikakvog krcksnja itd Moguće da je u kliu losija izrada ali opet je do toga kako ga odrzavas i vozis. Komercijalisti sigurno stanu pa u prvu ili drugu na ležećem već prelete u 3 po 50kmh. Tako da koliko pazite i odrzavate auto tako če vas i sluziti. Normslno koliko para toliko muzike uvek bilo. Ne možemo očekivati da platis klia 11k eura i da očekuješ vrhunski auto. Video sam i eksterijer klia meni se sviđa, lepša mi je i unutrašnjost sada od predhodne 4 verzije. Po meni u toj klasi vozila lepši od pola i ibice i atraktivniji. Cena mislim da će ići od 12k do 20k sigurno

C i n i k

pre 5 godina

To je mali auto a prenatrpan.
Nzn,za neku voznju po gradu je ok,ali kad sam na malo duzi put isao (200 km) odvaljuje ledja, a preko 120 je bas bucan tako da smara.
Motor je bio Dci.
Ok je za umerene korisnike i vise je tinejdzerski auto,tako ga ja shvatam kao koncept.

Jastog

pre 5 godina

@lumenarević

Hahahaha ja nemam para? Živim u SAD već godinama a za polovni Klio zaradim svakih par dana. Francuza ovde i nema a to nije ni čudo. Te igračke od automobilčića su ništa drugo nego ono što sam i rekao kotrljarke za sirotinju.

CrniMika

pre 5 godina

Clio 1.5 dci kupljen kao drugi auto u kući, posle 3 dana postao je prvi i ako je 4 puta slabiji i manji. Prvi auto je otišao u garažu i po 20 dana ga ne obilazim. Kako i ne bi kad troši upola manje, svi delovi su tri puta jeftiniji.

Sa svojih skoro 200.000 km, ništa ne zvecka, ne trese, šta više udoban, zgodan, motor šapiće za dizelaša 12 godina star, i ne sekira me previše hoće li ga neko čukati ili pišati po njemu.

Violeta

pre 5 godina

Vozim sluzbeni 2018-to, 1.5 dci, presao 16 000km, sto se enterijera tice - da, tacno je, nepregledan je i skucen, mesta nema ni za sta, svaka "fioka" je nefunkcionalna, sto se performansi tice - odlican je, odlicno vuce, utegnut je, preko rupa ne osecas, nista ne skripi, nista ne zvecka, udoban je, potrosnja super

ponosni vlasnik clio 4

pre 5 godina

Vozim ga skoro godinu danu. Auto jr 2013 godiste uzet sa lizinga, vratila ga banka. Imao je 107000 orginal kilometraza i redovno servisiran. Auto perfektan sad ima 120000km nista ne lupka, ide 160 lagano na autoputu kad sam ga probao, mada vozim 130 koliko je dozvoljeno. Prve plocice fabricke promenjene na 80000km , druge na 120000km moze i servisna knjižica na uvid. Meni se auto svidja i svaki dan uzivam vozeci ga na posao i nazad oko 40km. Po meni ubedljivo najlepsi auto u svojoj klasi, sedišta udobna, gepek dovoljno velik.... Ne mogu ni da zamislim koliko ce biti dobar novi clio 5 i jedva cekam da ga vidim :).

komercijalicta

pre 5 godina

Vozim sluzbeni 2018-to. Realno i nisam zadovoljan kvalitetom izrade ali koliko para toliko i muzike. Sada ima 30.000 na satu. To krcka, lomi i puca na svakoj neravnini. Jedino sto sam prezadovoljan je 1.5 dci motor koji stvarno lepo vuce i ok ima potrosnju. A da ga mi ga neko pokloni, prodao bih ga odmah... A sta kupiti e to je opet enigma!!!

Vozač

pre 5 godina

Zavirio sam ne u Klio, nego u Megan. Posle otkrića da je pod prtljažnika od plastike, ne plastična obloga nego ceo pod, odustao sam od Renoa za dugo vremena. Ne verujem da će u klasi ispod biti išta bolji. Izgled je stvarno aktuelan i moderan, ali unutra je kao dečija igračka. Ne vozim polovne premiume, nemam masne ruke do lakata od popravki, ali od ovog bofla ima mnogo boljih i većih za iste. novce.

PreleP

pre 5 godina

Rucica menjaca je izdignuta u ravan sa komandama klime tako da se svaki put rukom zapinje za rucicu ili da je se zaobilazi ako se hoce namestiti klima. To je bas propust! A displej iako je velik, ako zadrzi ovaj ruzni renault UI kao u ostalim modelima (tako deluje na slici), onda je bolje da ga i nema. OStaje da jos da vidimo koliko su unakazili eksterijer. To je lad dizajneri nemaju ideje nego urade samo da urade. Moj omiljeni mali auto je izgleda unakazen. Srce mi je slomljeno.

1.9d

pre 5 godina

Nisam ljubitelj renaulta ali sam imao jedan clio kojeg se rado secam. Po meni je clio njihov najbolji model. Idealan za grad i dvoje ljudi. Prijatan za voznju, upravljiv, lagan za parkiranje. Dobro resenje za majke sa decom, studente, mlade ali i penzionere za voznju do lekara i pijace. Za ljude kojima ne predstavlja statusni simbol nije ni napravljen. Znam slucaj gde je clio treci automobil u porodici. Kada ih vidite u njemu ne slutite kakav im je ostatak voznog parka ali dobro, to je kao kada neznalica udje u more i odmah pomisli kako je plitko.

justin

pre 5 godina

Da dotični može da se skine i koristi kao tablet,pa da razumem....
bezidejno
bolje da su ostavili prazno pa da kupci samo nakače svoje telefone...

ivan

pre 5 godina

Ovaj Clio na slikama je napucan maksimalno, a takvog je cena brizu 20k. Oni za 10k ne izgledaju ni blizu ovako, bar ne unutra, a sa motorićem od 800cc ne ide ni nizbrdo pogotovu ne sa upaljenom klimom. Ložite se bez razloga. Ipak je pomenuti golf 5 dizel za ovo auto. Ajmo sad minusi...

Antibot

pre 5 godina

Ponekad imam utisak da ovde obitava neki bot koji non-stop pišue jedno te isto. Recimo na svim novim autima je nabudzen taj tablet na sred table, od klia do mercedesa A klase. A samo se na vestima o Renou javi legenda sa 10 istih komentara kako mu smeta tablet? Šta ti majstore misliš da postigneš sa tim botovanjem? Većina nas ovde nema love za nov auto, dzabe se trudiš.

Rhynchinoi

pre 5 godina

čuj ovog e viva montenegro
vozi A klasu, ne voli Reno.
Pa A klasa je Reno Megan. Obloge u kabini i sedista pravi Faurecia ( vlasnik Pezo-Citroen ), centralnu jedinicu ili panasonic ili harman (vlasnik samsung)

KoleM

pre 5 godina

Kad sam gledao nove automobile od Renoa sam gledao Megan. Odmah je ispao iz kombinacije jer ima neverovatno malo prostora na zadnjoj klupi. Kad ispred sedne visok čovek pozadi samo torbu na sedište možeš da staviš. Koliki li je tek manji Klio?

sale

pre 5 godina

vozio sam dve godine klija 2015,kupljenog novog iste godine
posle 6 meseci počeo da se raspada iznutra,nema šta nije puklo,otpalo,odvojilo se.
o zujanju i zvuku krckanja i čega sve ne da i ne počinjem.
prodao,zatvorio kredit,uzeo neku astru staru 10 godina,zuji i ona al je bar nisam platio 13.000e
mislim da če dosta vode proteći dunavom dok ne bude bilo krštenog materijala u b klasi.

Mila

pre 5 godina

Šta se ložite ljudi na slike. Ako se ne varam lik iz klipa koji je bio na YT je rekao da će biti 8 enterijera i baš me interesuje kako će izgledati zen ili limeted verzija?!

scorpio

pre 5 godina

predobar,kao i svaki reno. istorija im je puna pouzdanih ,kvalitetnih i prelepih automobila, pa kad mislis da ne moze bolje oni opet iznenade,jos lepsi,jaci ,bolji,cak i kvalitetniji od prethodnog, kao sto je i on bio u usporedbi sa njegovim prethodnikom. Na srecu mnogih vlasnika , brzo im pada cena, pa imaju zadovoljstvo da voze takve ultimativne
masine. Malo sam ljubomoran sto i ja ne mogu da vozim auto iz snova, kao vi ...

e viva montenegro

pre 5 godina

Vozim Mercedesa A klasu i nisam neki fan francuskih vozila ali ovaj Clio je vrhunski auto. Tako mali potrosac a tako pouzdan i udoban da je to neverovatno!

Mare

pre 5 godina

Auuu... Ne bih se bunio da imam ovako nesto, ni najmanje! Ne smeta mi nataknut ekran. Lepo je sto su komande klime odvojene, i jos neke stvari.

dada

pre 5 godina

vozio sam polovan Clio 2 (1.5dci) - 2 godine - odlicno me sluzio, pa sam vozio nov Clio 3 (1.5dci) 2 godine, pa nov Clio 4 (1.5dci) godinu dana, pa nov Clio 4 (0.9tce) 3 godine..

Clio 4 je takvo smece od automobila da ne preporucujem nikome!!!

diskovi NE MOGU da prezive 20000 km, ne postoji opcija! na 120 je toliko bucan da ne cujes svoje misli!

za grad je doduse skroz ok!

ns ja

pre 5 godina

Kod nas sirotinja vozi zarđale pa gitovane "njemačke" kante, što većijeh gabarita, jer valja se sakriti sva ta beda i sirotinja iza velikog "auta".

Inače klio je gradski automobil za gospodu, intelektualce, koji lepo mirišu, putuju po svetu, idu u pozorište, čitaju knjige, šetaju zgodne devojke.. ovi drugi, "bogataši", u crnim gitovanim audijima i bembarama, sede po servisima, masne im ruke do lakata jer uvek nešto proveravaju ispod haube, čitaju tikete po kladionicama, kupaju se na Dunavu (i ponekad u kadi) ili putuju jedino na posao 45km od grada, (verovatno da motaju kablove il voze C kategoriju)

...i naravno pljuju ono što ne mogu da dobace, ni intelektualno, ni materijalno (novi renault, i bilo koji novi "nenjemački" auto) : ))

i OO da, pišu po 1001 razlog uzašto nikada ne bi kupili novi auto kad za te pare ima DOBAR(!?) polovan audi, bmv itd koji je, ma NOV NOV .. :))

lumenarević

pre 5 godina

@jastog

Pa ti nemo ga kupiš. Kupi neko nemačko auto,neko polo, golf, pasat.......... Ako ti se ne sviđa, preskoči vest. Al priznaj, svideo ti se, al nemaš para ni za polovnog 2003g

Slobodan

pre 5 godina

Renault opet pravi revoluciju na trzistu, postavljajuci ostalim proizvodjacima ne dostizni zadatak. Trenutni Clio 4 je vrhunskog dizajna, ali mu je nedostajala unutrasnjost koja je ovde predstavljena na Cliu 5. Kakav li ce tek Megane 5 biti. Jedva cekam da vidim. Bravo za Renault. Cisto zbog nekih da napomenem da ne misle da pricam na pamet, vlasnik sam Clia i Megana 4.

dex

pre 5 godina

Naravno da Clio udara u najjaceg a to je Polo (6 generacija, na MQB platformi) koji je do sada definitivno najlepsi auto "iznutra" iliti entreijerom.S tim smem unapred da se kladim da nema vise mesta na zadnjoj klupi od Polo-a.Eksterijer jos uvek nije poznat javnosti i jedno pravilo uvek vazi a to je o ukusima ne treba polemisati kao npr. da li su plavuse lepse od crnki ili obratno ili brinete ili "readhead"...to je sve stvar afiniteta, ukusa.

kliker

pre 5 godina

Dobar unutra ,ali ovaj tablet izgleda odvratno,mogli su to nekako da sjedine sa centralnom tablom,da lici na nesto,ovako kao da ga je zalepio lepkom neko.. Inace volim nemacke marke,ali u ovoj klasi reno prednjaci,i moj bi izbor bio Clio u odnosu na konkurenciju. Naravno,kad bi mi plata bila veca od 250€.. Nazalost..

Живчан_неки_лик

pre 5 godina

Ова седишта изгледају моћно. Штета што задња седишта нису сликали. Клио ми је одувек био занимљив, а четврта генерација је и даље најлепши аутомобил у тој класи. И после 7 година конкуренти нису направили ни приближно леп ауто као Клио.

xyz

pre 5 godina

Vozio sam nekoliko dana aktuelni Clio. Sve to izgleda jako lepo, ali toliko toga je stavljeno u malu kabinu da u praksi ispada jako zatrpano, i na kraju nema dovoljno mesta i izuzetno je nepregledno.

Luka

pre 5 godina

Jako lepo izgleda,puno lepse od pola i fieste

Pazi ovog kotrljarka za siromasne,komentar klasicnog srbende
300.000 glupih i siromasnih ljudi u zapadnoj evropi kupuje ovaj automobil godisnje

Jastog

pre 5 godina

Naravno ovo što vidimo na slici u stvarnosti neće tako izgledati, natakariće taj tablet, to nije sporno jer je to sada opšti trend ali Klio i dalje ostaje Klio, kotrljarka za sirotinju.

Luka

pre 5 godina

Jako lepo izgleda,puno lepse od pola i fieste

Pazi ovog kotrljarka za siromasne,komentar klasicnog srbende
300.000 glupih i siromasnih ljudi u zapadnoj evropi kupuje ovaj automobil godisnje

ns ja

pre 5 godina

Kod nas sirotinja vozi zarđale pa gitovane "njemačke" kante, što većijeh gabarita, jer valja se sakriti sva ta beda i sirotinja iza velikog "auta".

Inače klio je gradski automobil za gospodu, intelektualce, koji lepo mirišu, putuju po svetu, idu u pozorište, čitaju knjige, šetaju zgodne devojke.. ovi drugi, "bogataši", u crnim gitovanim audijima i bembarama, sede po servisima, masne im ruke do lakata jer uvek nešto proveravaju ispod haube, čitaju tikete po kladionicama, kupaju se na Dunavu (i ponekad u kadi) ili putuju jedino na posao 45km od grada, (verovatno da motaju kablove il voze C kategoriju)

...i naravno pljuju ono što ne mogu da dobace, ni intelektualno, ni materijalno (novi renault, i bilo koji novi "nenjemački" auto) : ))

i OO da, pišu po 1001 razlog uzašto nikada ne bi kupili novi auto kad za te pare ima DOBAR(!?) polovan audi, bmv itd koji je, ma NOV NOV .. :))

Живчан_неки_лик

pre 5 godina

Ова седишта изгледају моћно. Штета што задња седишта нису сликали. Клио ми је одувек био занимљив, а четврта генерација је и даље најлепши аутомобил у тој класи. И после 7 година конкуренти нису направили ни приближно леп ауто као Клио.

Slobodan

pre 5 godina

Renault opet pravi revoluciju na trzistu, postavljajuci ostalim proizvodjacima ne dostizni zadatak. Trenutni Clio 4 je vrhunskog dizajna, ali mu je nedostajala unutrasnjost koja je ovde predstavljena na Cliu 5. Kakav li ce tek Megane 5 biti. Jedva cekam da vidim. Bravo za Renault. Cisto zbog nekih da napomenem da ne misle da pricam na pamet, vlasnik sam Clia i Megana 4.

kliker

pre 5 godina

Dobar unutra ,ali ovaj tablet izgleda odvratno,mogli su to nekako da sjedine sa centralnom tablom,da lici na nesto,ovako kao da ga je zalepio lepkom neko.. Inace volim nemacke marke,ali u ovoj klasi reno prednjaci,i moj bi izbor bio Clio u odnosu na konkurenciju. Naravno,kad bi mi plata bila veca od 250€.. Nazalost..

lumenarević

pre 5 godina

@jastog

Pa ti nemo ga kupiš. Kupi neko nemačko auto,neko polo, golf, pasat.......... Ako ti se ne sviđa, preskoči vest. Al priznaj, svideo ti se, al nemaš para ni za polovnog 2003g

scorpio

pre 5 godina

predobar,kao i svaki reno. istorija im je puna pouzdanih ,kvalitetnih i prelepih automobila, pa kad mislis da ne moze bolje oni opet iznenade,jos lepsi,jaci ,bolji,cak i kvalitetniji od prethodnog, kao sto je i on bio u usporedbi sa njegovim prethodnikom. Na srecu mnogih vlasnika , brzo im pada cena, pa imaju zadovoljstvo da voze takve ultimativne
masine. Malo sam ljubomoran sto i ja ne mogu da vozim auto iz snova, kao vi ...

Antibot

pre 5 godina

Ponekad imam utisak da ovde obitava neki bot koji non-stop pišue jedno te isto. Recimo na svim novim autima je nabudzen taj tablet na sred table, od klia do mercedesa A klase. A samo se na vestima o Renou javi legenda sa 10 istih komentara kako mu smeta tablet? Šta ti majstore misliš da postigneš sa tim botovanjem? Većina nas ovde nema love za nov auto, dzabe se trudiš.

Jastog

pre 5 godina

Naravno ovo što vidimo na slici u stvarnosti neće tako izgledati, natakariće taj tablet, to nije sporno jer je to sada opšti trend ali Klio i dalje ostaje Klio, kotrljarka za sirotinju.

1.9d

pre 5 godina

Nisam ljubitelj renaulta ali sam imao jedan clio kojeg se rado secam. Po meni je clio njihov najbolji model. Idealan za grad i dvoje ljudi. Prijatan za voznju, upravljiv, lagan za parkiranje. Dobro resenje za majke sa decom, studente, mlade ali i penzionere za voznju do lekara i pijace. Za ljude kojima ne predstavlja statusni simbol nije ni napravljen. Znam slucaj gde je clio treci automobil u porodici. Kada ih vidite u njemu ne slutite kakav im je ostatak voznog parka ali dobro, to je kao kada neznalica udje u more i odmah pomisli kako je plitko.

e viva montenegro

pre 5 godina

Vozim Mercedesa A klasu i nisam neki fan francuskih vozila ali ovaj Clio je vrhunski auto. Tako mali potrosac a tako pouzdan i udoban da je to neverovatno!

dex

pre 5 godina

Naravno da Clio udara u najjaceg a to je Polo (6 generacija, na MQB platformi) koji je do sada definitivno najlepsi auto "iznutra" iliti entreijerom.S tim smem unapred da se kladim da nema vise mesta na zadnjoj klupi od Polo-a.Eksterijer jos uvek nije poznat javnosti i jedno pravilo uvek vazi a to je o ukusima ne treba polemisati kao npr. da li su plavuse lepse od crnki ili obratno ili brinete ili "readhead"...to je sve stvar afiniteta, ukusa.

dada

pre 5 godina

vozio sam polovan Clio 2 (1.5dci) - 2 godine - odlicno me sluzio, pa sam vozio nov Clio 3 (1.5dci) 2 godine, pa nov Clio 4 (1.5dci) godinu dana, pa nov Clio 4 (0.9tce) 3 godine..

Clio 4 je takvo smece od automobila da ne preporucujem nikome!!!

diskovi NE MOGU da prezive 20000 km, ne postoji opcija! na 120 je toliko bucan da ne cujes svoje misli!

za grad je doduse skroz ok!

xyz

pre 5 godina

Vozio sam nekoliko dana aktuelni Clio. Sve to izgleda jako lepo, ali toliko toga je stavljeno u malu kabinu da u praksi ispada jako zatrpano, i na kraju nema dovoljno mesta i izuzetno je nepregledno.

Mare

pre 5 godina

Auuu... Ne bih se bunio da imam ovako nesto, ni najmanje! Ne smeta mi nataknut ekran. Lepo je sto su komande klime odvojene, i jos neke stvari.

Rhynchinoi

pre 5 godina

čuj ovog e viva montenegro
vozi A klasu, ne voli Reno.
Pa A klasa je Reno Megan. Obloge u kabini i sedista pravi Faurecia ( vlasnik Pezo-Citroen ), centralnu jedinicu ili panasonic ili harman (vlasnik samsung)

komercijalicta

pre 5 godina

Vozim sluzbeni 2018-to. Realno i nisam zadovoljan kvalitetom izrade ali koliko para toliko i muzike. Sada ima 30.000 na satu. To krcka, lomi i puca na svakoj neravnini. Jedino sto sam prezadovoljan je 1.5 dci motor koji stvarno lepo vuce i ok ima potrosnju. A da ga mi ga neko pokloni, prodao bih ga odmah... A sta kupiti e to je opet enigma!!!

Vozač

pre 5 godina

Zavirio sam ne u Klio, nego u Megan. Posle otkrića da je pod prtljažnika od plastike, ne plastična obloga nego ceo pod, odustao sam od Renoa za dugo vremena. Ne verujem da će u klasi ispod biti išta bolji. Izgled je stvarno aktuelan i moderan, ali unutra je kao dečija igračka. Ne vozim polovne premiume, nemam masne ruke do lakata od popravki, ali od ovog bofla ima mnogo boljih i većih za iste. novce.

Sedera

pre 5 godina

Zavirio sam ne u Klio, nego u Megan. Posle otkrića da je pod prtljažnika od plastike, ne plastična obloga nego ceo pod, odustao sam od Renoa za dugo vremena.
(Vozač, 28. januar 2019 21:33)

Isti ovaj komentar si napisao pre 10 godina za megan II, postoji u arhivi B92. Kako te ne mrzi da se ponavljas?

THE FINAL CUT

pre 5 godina

.....ali Klio i dalje ostaje Klio, kotrljarka za sirotinju.(Jastog, 28. januar 2019 12:05)
Verovatno vozis Golfa, normalno dizelasa, “malo” prešao i uskoro je punoletan?

ivan

pre 5 godina

Ovaj Clio na slikama je napucan maksimalno, a takvog je cena brizu 20k. Oni za 10k ne izgledaju ni blizu ovako, bar ne unutra, a sa motorićem od 800cc ne ide ni nizbrdo pogotovu ne sa upaljenom klimom. Ložite se bez razloga. Ipak je pomenuti golf 5 dizel za ovo auto. Ajmo sad minusi...

milorad

pre 5 godina

Veliki sam fan renault vozila. Najsladje sam se vozio u meganu 3, 1.5dci. 350.000 je presao a da nisam skoro nista radio niti popravljao od menjaca, motora, ili u vezi trapa. Klia sam imao nekad davno. Ovaj klio na slici, iznutra, je kopija novog senika u 80%, koga sada vozim. Mnogi pokusavaju da pljuju reno, ili porede sa VW. Neka se sete da se renoovi motori nalaze ispod hauba novih mercedesa, i da za razliki od folcike ne morate da dolovate adblue, ko da vozite dvotaktni automatik i kotistite mesavini.

Mila

pre 5 godina

Šta se ložite ljudi na slike. Ako se ne varam lik iz klipa koji je bio na YT je rekao da će biti 8 enterijera i baš me interesuje kako će izgledati zen ili limeted verzija?!

justin

pre 5 godina

Da dotični može da se skine i koristi kao tablet,pa da razumem....
bezidejno
bolje da su ostavili prazno pa da kupci samo nakače svoje telefone...

Marko

pre 5 godina

Komercijalisti sigurno stanu pa u prvu ili drugu na ležećem već prelete u 3 po 50kmh. Tako da koliko pazite i odrzavate auto tako če vas i sluziti. Normslno koliko para toliko muzike uvek bilo.
(Zile8, 28. januar 2019 23:59)

Živa istina. Moj prijatelj vozi službenu Oktaviju. Pa taj tera sa 70km/h preko ležećih, ne pada mu na pamet da zaobilazi rupe na putu (bar ne one pliće), na autoputu ga šiba i do 190km/h (to je bio poslednji put da sam seo sa njim u kola), a posle se žali da se auto raspada. Pa svaki bi se raspao ako ga tako maltertiraš.

KoleM

pre 5 godina

Kad sam gledao nove automobile od Renoa sam gledao Megan. Odmah je ispao iz kombinacije jer ima neverovatno malo prostora na zadnjoj klupi. Kad ispred sedne visok čovek pozadi samo torbu na sedište možeš da staviš. Koliki li je tek manji Klio?

sale

pre 5 godina

vozio sam dve godine klija 2015,kupljenog novog iste godine
posle 6 meseci počeo da se raspada iznutra,nema šta nije puklo,otpalo,odvojilo se.
o zujanju i zvuku krckanja i čega sve ne da i ne počinjem.
prodao,zatvorio kredit,uzeo neku astru staru 10 godina,zuji i ona al je bar nisam platio 13.000e
mislim da če dosta vode proteći dunavom dok ne bude bilo krštenog materijala u b klasi.

boki

pre 5 godina

Jao majko moja intelektualac vozi klia ide u pozorište i lepo mirise, nasmejame obrazovani samo tako, ne znam u kom sveti ti zivis, ko ima para vozi kola a klincima kupe klia da voze da se uce ili radniku da ide u nabavku,a naj vise ga sirotinja kupuje kojoj nije do pozorišta i mirisanja vec da skrpi kraj sa krajem, sto manje kubika i da trosi ko upaljac da vise ostane za druge bitne stvari. Sto se tice audija, BMW-a i mecke bolji su polovni nego ovaj novi i nije stvar u kvarenju vec u dzepu dali je busan ili imas zmiju posto su skuplji servisi..

Svi bi mi vozili dobra kola (kompleksasu) da imamo plate 3 soma evrica, bilo bi i Tesli koliko oces pa vucko nebi mogao da trlja ruke od akciza, pa bi bili gospoda intelektualci namirisani i isli bi u pozorište a ovako seci usi krpi dupe i kupuj klia, logana, jarisa i slicne automobile a kod kuce gledaj filmove i pozorište na RTS-u, jedini miris koji mozes da prijuastis ti je onaj od sampona ili ti kupke..

PreleP

pre 5 godina

Rucica menjaca je izdignuta u ravan sa komandama klime tako da se svaki put rukom zapinje za rucicu ili da je se zaobilazi ako se hoce namestiti klima. To je bas propust! A displej iako je velik, ako zadrzi ovaj ruzni renault UI kao u ostalim modelima (tako deluje na slici), onda je bolje da ga i nema. OStaje da jos da vidimo koliko su unakazili eksterijer. To je lad dizajneri nemaju ideje nego urade samo da urade. Moj omiljeni mali auto je izgleda unakazen. Srce mi je slomljeno.

Kavaljer

pre 5 godina

Ne znam zašto se svi žale da ima malo prostora, pa šta očekujete od automobila u B segmentu, da ima prostora kao u limuzini ili karavanu.

CrniMika

pre 5 godina

Clio 1.5 dci kupljen kao drugi auto u kući, posle 3 dana postao je prvi i ako je 4 puta slabiji i manji. Prvi auto je otišao u garažu i po 20 dana ga ne obilazim. Kako i ne bi kad troši upola manje, svi delovi su tri puta jeftiniji.

Sa svojih skoro 200.000 km, ništa ne zvecka, ne trese, šta više udoban, zgodan, motor šapiće za dizelaša 12 godina star, i ne sekira me previše hoće li ga neko čukati ili pišati po njemu.

Violeta

pre 5 godina

Vozim sluzbeni 2018-to, 1.5 dci, presao 16 000km, sto se enterijera tice - da, tacno je, nepregledan je i skucen, mesta nema ni za sta, svaka "fioka" je nefunkcionalna, sto se performansi tice - odlican je, odlicno vuce, utegnut je, preko rupa ne osecas, nista ne skripi, nista ne zvecka, udoban je, potrosnja super

Zile8

pre 5 godina

Ok je izunutra, mnogima se ne sviđa infotejment ali kod svih je tako što napisa jedan u komentarima od mercedesa A klase do klia. Sada je preuzeo iz megana 4 tehnologiju da menja cajger(boje, obrtaje, brzinometar itd) to će biti sigurno u boljim paketima i kod megana je samo u najvisim paketima. Zanima me baš cena, jer klot i dobra oprema su 2 različita sveta. Vidim da mnogi pisu da im krcka, pucketa plastika posle 30k km iz mog iskustva a kupio sam megane 3 2012 novog u hit autu benzinca i sa njim presao 100.000km sem redovog servisa i desnog stabilizatora koji mi je otisao bas na 100k km ništa drugo nisam radio i kao nov je kad sedneš u njega nema nikakvog krcksnja itd Moguće da je u kliu losija izrada ali opet je do toga kako ga odrzavas i vozis. Komercijalisti sigurno stanu pa u prvu ili drugu na ležećem već prelete u 3 po 50kmh. Tako da koliko pazite i odrzavate auto tako če vas i sluziti. Normslno koliko para toliko muzike uvek bilo. Ne možemo očekivati da platis klia 11k eura i da očekuješ vrhunski auto. Video sam i eksterijer klia meni se sviđa, lepša mi je i unutrašnjost sada od predhodne 4 verzije. Po meni u toj klasi vozila lepši od pola i ibice i atraktivniji. Cena mislim da će ići od 12k do 20k sigurno

utorak

pre 5 godina

Kako nisu znali da pitaju nase ljude kako da osmisle enterijer, gde da stave instrumente , dispey... Pa on bi sa drugog mesta odmah skocio ispred golfa po prodaji. Jadni smo i smesni

ponosni vlasnik clio 4

pre 5 godina

Vozim ga skoro godinu danu. Auto jr 2013 godiste uzet sa lizinga, vratila ga banka. Imao je 107000 orginal kilometraza i redovno servisiran. Auto perfektan sad ima 120000km nista ne lupka, ide 160 lagano na autoputu kad sam ga probao, mada vozim 130 koliko je dozvoljeno. Prve plocice fabricke promenjene na 80000km , druge na 120000km moze i servisna knjižica na uvid. Meni se auto svidja i svaki dan uzivam vozeci ga na posao i nazad oko 40km. Po meni ubedljivo najlepsi auto u svojoj klasi, sedišta udobna, gepek dovoljno velik.... Ne mogu ni da zamislim koliko ce biti dobar novi clio 5 i jedva cekam da ga vidim :).

Boki

pre 5 godina

Kvalitet ne mogu da komentarišem, ali mi se dopada dizajn svih novih Renoa.
Espace V mi je želja. Idealan auto za veliku porodicu. Jedinstven, praktično sam u svojoj klasi.

mokisa

pre 5 godina

Ovo je u glavnom lep enterijer ali kao sto vecina napisa gde ovaj tach ekran postavise ovako? Moglo je to daleko lepse da se uklopi u tablu. Prvo je apsolutno ekran mogao biti manji a uz to i postavljen vertikalno.Stvarno ruzno i neprakticno resenje.

Dex

pre 5 godina

Pa 99,9% vas koji komentarišete Clio - a nije sela u taj auto. Jeste on ( trenutno aktuelni) lep spolja ali kad uđete u nutra pa pogledate u retrovizor pozadi pa u retrovizore sa strane i onda vidite njegove ogromne mane. Pa sednete pozadi iza vozača koji je visok 172 cm noge jedino da raširite ili iskrente u desnu stranu ka sedištu suvozača. Tu samo deca do 15ak godina mogu da sede. Gepek je mali. O motorima ne mogu da pričam jer ne znam, nisam ga vozio. Kažu benzonci daaaalekoo od Vagenovih. Da li vi kupujte auto zbog spoljašnje lepote ili sagledavate auto u celini? Respekt za francuze ali sve u svemu treba ipak još malo vremena da prođe da sustignu Polo-a i Festa-u što se tiče svega.

Majstore

pre 5 godina

U firmi imamo i Clia i Corsu, 2017. oba. Spolja, Corsa izgleda kao igračka pored dizajna Clia, koji po meni vrhunski izgleda. Stvarno. Ali kad sedneš unutra... druga priča. Corsa ima mekanu plastiku, prijatno sve na dodir, lepo se čuju vrata - dok sa druge strane Clio je.... ne znam kako da kažem a da ne preteram - kanta najobičnija! Plastika u Cliu je na nivou stojadina, a mesta ima smešno malo. Pa čovek 180cm se gura sam sa sobom.
Pouzdanost je na strani Clia, ali opšti utisak je da ga Corsa jede za doručak. Doduše i skuplja je dobrih 15%.
(tristan, 29. januar 2019 10:54)

Dakle ti uporedjes aute sa razlicitim paketom opreme i razlicite cene, zakljucujes da je Clio pouzdaniji i lepsi ali je kanta jer ima jeftiniju platiku unutra? Legendo. :)

tristan

pre 5 godina

U firmi imamo i Clia i Corsu, 2017. oba. Spolja, Corsa izgleda kao igračka pored dizajna Clia, koji po meni vrhunski izgleda. Stvarno. Ali kad sedneš unutra... druga priča. Corsa ima mekanu plastiku, prijatno sve na dodir, lepo se čuju vrata - dok sa druge strane Clio je.... ne znam kako da kažem a da ne preteram - kanta najobičnija! Plastika u Cliu je na nivou stojadina, a mesta ima smešno malo. Pa čovek 180cm se gura sam sa sobom. To je realno kupe jer iza vozača možeš samo stvari da staviš a vozač i suvozač se gotovo dodiruju ramenima dok sede.
Pouzdanost je na strani Clia, ali opšti utisak je da ga Corsa jede za doručak. Doduše i skuplja je dobrih 15%.

Jastog

pre 5 godina

@lumenarević

Hahahaha ja nemam para? Živim u SAD već godinama a za polovni Klio zaradim svakih par dana. Francuza ovde i nema a to nije ni čudo. Te igračke od automobilčića su ništa drugo nego ono što sam i rekao kotrljarke za sirotinju.

Nikola

pre 5 godina

Ne dopada mi se jer je niti mali da se uparkira bilo gde, niti veliki da četiri odrasle osobe i prtljag stanu. Ovo je ona klasa za drugi automobil u porodici. Da se gospođa pokaže pred plebsom.
Elita naša :D.

boske

pre 5 godina

Dok kopiraju druge tropa su, misli Reno da je Tesla.(videla zaba da se konj potkiva pa digla nogu i ona da je potkuju) Da nema Audi-a mislio bih da su svi poludeli za Teslom, Auto treba da bude auto a ne kompjuter ili mobilni uredjaj , ne jure kupci kod Tesle ekran vec perfomanse, kvalitet i ekonomicnost.

C i n i k

pre 5 godina

To je mali auto a prenatrpan.
Nzn,za neku voznju po gradu je ok,ali kad sam na malo duzi put isao (200 km) odvaljuje ledja, a preko 120 je bas bucan tako da smara.
Motor je bio Dci.
Ok je za umerene korisnike i vise je tinejdzerski auto,tako ga ja shvatam kao koncept.

CARNEX

pre 5 godina

@THE FINAL CUT
Šta se tebe tiče šta on vozi? Kao Clio je neko auto, šta pa te vređa istina? Evo ja vozim G7 dizel 2013. kupljen nov. I ne mislim da je avion ali za Clio jeste. I daleko je to od luksuza, a da je Clio kanta za sirotinju kao i brdo konkurenata tačno je. Pet ljudi će ga kupiti novog, ostali čekaju da padne na 2000€. Ti živiš kako hoćeš, a? Šta pa ti voziš?

Ivan ZG

pre 5 godina

Otkada sam sjeo u Yarisa i vidio da se može napraviti auto te klase u koji stanu 4 čovjeka od 185 cm koji se mogu tako voziti bez problema nekoliko stotina kilometara, ovi drugi auti (Clio, Mazda 2, Micra i sl.) mi izgledaju kao totalni promašaj. Čemu zadnja vrata ako nitko ne može sjesti iza vozača? Tako da to što po meni dobro izgleda iznutra sa ovom opremom mu vrijedi - ništa. Ne bi ga nikada kupio.
Meni je na prvom mjestu po važnosti pouzdanost, ponuda prostora, udobnost... Dakle, slijedeći molim...

cento

pre 5 godina

Kako nisu znali da pitaju nase ljude kako da osmisle enterijer, gde da stave instrumente , dispey... Pa on bi sa drugog mesta odmah skocio ispred golfa po prodaji. Jadni smo i smesni
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (utorak, 29. januar 2019 10:54)

Ne,ti si jadan i smijesan jer onaj displej nije na pravom mijestu (ruzan je i trebali se ga lijepse uklopiti).Isto bi bilo da ja uzmem tablet od 10 inca i zalijepim ga sa super lijepkom u svog Punta.Ne mogu da vijerujem da su dizajneri Renoa ovako nesto napravili a Fijesta je jedno tri koplja ispred.

Smajli

pre 5 godina

Majstore@ Čovek nigde nije spomenuo opremu. A što se Klija tiče skoro se svi žale na kvalitet plastike u autu. Meni je recimo interesantno da se čoveku koji ima novi Klio, a pre toga je imao nov prošli model Fabie, više sviđa Fabia.

Jastog

pre 5 godina

Naravno ovo što vidimo na slici u stvarnosti neće tako izgledati, natakariće taj tablet, to nije sporno jer je to sada opšti trend ali Klio i dalje ostaje Klio, kotrljarka za sirotinju.

ivan

pre 5 godina

Ovaj Clio na slikama je napucan maksimalno, a takvog je cena brizu 20k. Oni za 10k ne izgledaju ni blizu ovako, bar ne unutra, a sa motorićem od 800cc ne ide ni nizbrdo pogotovu ne sa upaljenom klimom. Ložite se bez razloga. Ipak je pomenuti golf 5 dizel za ovo auto. Ajmo sad minusi...

Vozač

pre 5 godina

Zavirio sam ne u Klio, nego u Megan. Posle otkrića da je pod prtljažnika od plastike, ne plastična obloga nego ceo pod, odustao sam od Renoa za dugo vremena. Ne verujem da će u klasi ispod biti išta bolji. Izgled je stvarno aktuelan i moderan, ali unutra je kao dečija igračka. Ne vozim polovne premiume, nemam masne ruke do lakata od popravki, ali od ovog bofla ima mnogo boljih i većih za iste. novce.

xyz

pre 5 godina

Vozio sam nekoliko dana aktuelni Clio. Sve to izgleda jako lepo, ali toliko toga je stavljeno u malu kabinu da u praksi ispada jako zatrpano, i na kraju nema dovoljno mesta i izuzetno je nepregledno.

PreleP

pre 5 godina

Rucica menjaca je izdignuta u ravan sa komandama klime tako da se svaki put rukom zapinje za rucicu ili da je se zaobilazi ako se hoce namestiti klima. To je bas propust! A displej iako je velik, ako zadrzi ovaj ruzni renault UI kao u ostalim modelima (tako deluje na slici), onda je bolje da ga i nema. OStaje da jos da vidimo koliko su unakazili eksterijer. To je lad dizajneri nemaju ideje nego urade samo da urade. Moj omiljeni mali auto je izgleda unakazen. Srce mi je slomljeno.

komercijalicta

pre 5 godina

Vozim sluzbeni 2018-to. Realno i nisam zadovoljan kvalitetom izrade ali koliko para toliko i muzike. Sada ima 30.000 na satu. To krcka, lomi i puca na svakoj neravnini. Jedino sto sam prezadovoljan je 1.5 dci motor koji stvarno lepo vuce i ok ima potrosnju. A da ga mi ga neko pokloni, prodao bih ga odmah... A sta kupiti e to je opet enigma!!!

sale

pre 5 godina

vozio sam dve godine klija 2015,kupljenog novog iste godine
posle 6 meseci počeo da se raspada iznutra,nema šta nije puklo,otpalo,odvojilo se.
o zujanju i zvuku krckanja i čega sve ne da i ne počinjem.
prodao,zatvorio kredit,uzeo neku astru staru 10 godina,zuji i ona al je bar nisam platio 13.000e
mislim da če dosta vode proteći dunavom dok ne bude bilo krštenog materijala u b klasi.

dada

pre 5 godina

vozio sam polovan Clio 2 (1.5dci) - 2 godine - odlicno me sluzio, pa sam vozio nov Clio 3 (1.5dci) 2 godine, pa nov Clio 4 (1.5dci) godinu dana, pa nov Clio 4 (0.9tce) 3 godine..

Clio 4 je takvo smece od automobila da ne preporucujem nikome!!!

diskovi NE MOGU da prezive 20000 km, ne postoji opcija! na 120 je toliko bucan da ne cujes svoje misli!

za grad je doduse skroz ok!

scorpio

pre 5 godina

predobar,kao i svaki reno. istorija im je puna pouzdanih ,kvalitetnih i prelepih automobila, pa kad mislis da ne moze bolje oni opet iznenade,jos lepsi,jaci ,bolji,cak i kvalitetniji od prethodnog, kao sto je i on bio u usporedbi sa njegovim prethodnikom. Na srecu mnogih vlasnika , brzo im pada cena, pa imaju zadovoljstvo da voze takve ultimativne
masine. Malo sam ljubomoran sto i ja ne mogu da vozim auto iz snova, kao vi ...

Jastog

pre 5 godina

@lumenarević

Hahahaha ja nemam para? Živim u SAD već godinama a za polovni Klio zaradim svakih par dana. Francuza ovde i nema a to nije ni čudo. Te igračke od automobilčića su ništa drugo nego ono što sam i rekao kotrljarke za sirotinju.

ns ja

pre 5 godina

Kod nas sirotinja vozi zarđale pa gitovane "njemačke" kante, što većijeh gabarita, jer valja se sakriti sva ta beda i sirotinja iza velikog "auta".

Inače klio je gradski automobil za gospodu, intelektualce, koji lepo mirišu, putuju po svetu, idu u pozorište, čitaju knjige, šetaju zgodne devojke.. ovi drugi, "bogataši", u crnim gitovanim audijima i bembarama, sede po servisima, masne im ruke do lakata jer uvek nešto proveravaju ispod haube, čitaju tikete po kladionicama, kupaju se na Dunavu (i ponekad u kadi) ili putuju jedino na posao 45km od grada, (verovatno da motaju kablove il voze C kategoriju)

...i naravno pljuju ono što ne mogu da dobace, ni intelektualno, ni materijalno (novi renault, i bilo koji novi "nenjemački" auto) : ))

i OO da, pišu po 1001 razlog uzašto nikada ne bi kupili novi auto kad za te pare ima DOBAR(!?) polovan audi, bmv itd koji je, ma NOV NOV .. :))

boske

pre 5 godina

Dok kopiraju druge tropa su, misli Reno da je Tesla.(videla zaba da se konj potkiva pa digla nogu i ona da je potkuju) Da nema Audi-a mislio bih da su svi poludeli za Teslom, Auto treba da bude auto a ne kompjuter ili mobilni uredjaj , ne jure kupci kod Tesle ekran vec perfomanse, kvalitet i ekonomicnost.

Luka

pre 5 godina

Jako lepo izgleda,puno lepse od pola i fieste

Pazi ovog kotrljarka za siromasne,komentar klasicnog srbende
300.000 glupih i siromasnih ljudi u zapadnoj evropi kupuje ovaj automobil godisnje

kliker

pre 5 godina

Dobar unutra ,ali ovaj tablet izgleda odvratno,mogli su to nekako da sjedine sa centralnom tablom,da lici na nesto,ovako kao da ga je zalepio lepkom neko.. Inace volim nemacke marke,ali u ovoj klasi reno prednjaci,i moj bi izbor bio Clio u odnosu na konkurenciju. Naravno,kad bi mi plata bila veca od 250€.. Nazalost..

justin

pre 5 godina

Da dotični može da se skine i koristi kao tablet,pa da razumem....
bezidejno
bolje da su ostavili prazno pa da kupci samo nakače svoje telefone...

e viva montenegro

pre 5 godina

Vozim Mercedesa A klasu i nisam neki fan francuskih vozila ali ovaj Clio je vrhunski auto. Tako mali potrosac a tako pouzdan i udoban da je to neverovatno!

Dex

pre 5 godina

Pa 99,9% vas koji komentarišete Clio - a nije sela u taj auto. Jeste on ( trenutno aktuelni) lep spolja ali kad uđete u nutra pa pogledate u retrovizor pozadi pa u retrovizore sa strane i onda vidite njegove ogromne mane. Pa sednete pozadi iza vozača koji je visok 172 cm noge jedino da raširite ili iskrente u desnu stranu ka sedištu suvozača. Tu samo deca do 15ak godina mogu da sede. Gepek je mali. O motorima ne mogu da pričam jer ne znam, nisam ga vozio. Kažu benzonci daaaalekoo od Vagenovih. Da li vi kupujte auto zbog spoljašnje lepote ili sagledavate auto u celini? Respekt za francuze ali sve u svemu treba ipak još malo vremena da prođe da sustignu Polo-a i Festa-u što se tiče svega.

Slobodan

pre 5 godina

Renault opet pravi revoluciju na trzistu, postavljajuci ostalim proizvodjacima ne dostizni zadatak. Trenutni Clio 4 je vrhunskog dizajna, ali mu je nedostajala unutrasnjost koja je ovde predstavljena na Cliu 5. Kakav li ce tek Megane 5 biti. Jedva cekam da vidim. Bravo za Renault. Cisto zbog nekih da napomenem da ne misle da pricam na pamet, vlasnik sam Clia i Megana 4.

Живчан_неки_лик

pre 5 godina

Ова седишта изгледају моћно. Штета што задња седишта нису сликали. Клио ми је одувек био занимљив, а четврта генерација је и даље најлепши аутомобил у тој класи. И после 7 година конкуренти нису направили ни приближно леп ауто као Клио.

dex

pre 5 godina

Naravno da Clio udara u najjaceg a to je Polo (6 generacija, na MQB platformi) koji je do sada definitivno najlepsi auto "iznutra" iliti entreijerom.S tim smem unapred da se kladim da nema vise mesta na zadnjoj klupi od Polo-a.Eksterijer jos uvek nije poznat javnosti i jedno pravilo uvek vazi a to je o ukusima ne treba polemisati kao npr. da li su plavuse lepse od crnki ili obratno ili brinete ili "readhead"...to je sve stvar afiniteta, ukusa.

lumenarević

pre 5 godina

@jastog

Pa ti nemo ga kupiš. Kupi neko nemačko auto,neko polo, golf, pasat.......... Ako ti se ne sviđa, preskoči vest. Al priznaj, svideo ti se, al nemaš para ni za polovnog 2003g

boki

pre 5 godina

Jao majko moja intelektualac vozi klia ide u pozorište i lepo mirise, nasmejame obrazovani samo tako, ne znam u kom sveti ti zivis, ko ima para vozi kola a klincima kupe klia da voze da se uce ili radniku da ide u nabavku,a naj vise ga sirotinja kupuje kojoj nije do pozorišta i mirisanja vec da skrpi kraj sa krajem, sto manje kubika i da trosi ko upaljac da vise ostane za druge bitne stvari. Sto se tice audija, BMW-a i mecke bolji su polovni nego ovaj novi i nije stvar u kvarenju vec u dzepu dali je busan ili imas zmiju posto su skuplji servisi..

Svi bi mi vozili dobra kola (kompleksasu) da imamo plate 3 soma evrica, bilo bi i Tesli koliko oces pa vucko nebi mogao da trlja ruke od akciza, pa bi bili gospoda intelektualci namirisani i isli bi u pozorište a ovako seci usi krpi dupe i kupuj klia, logana, jarisa i slicne automobile a kod kuce gledaj filmove i pozorište na RTS-u, jedini miris koji mozes da prijuastis ti je onaj od sampona ili ti kupke..

Nikola

pre 5 godina

Ne dopada mi se jer je niti mali da se uparkira bilo gde, niti veliki da četiri odrasle osobe i prtljag stanu. Ovo je ona klasa za drugi automobil u porodici. Da se gospođa pokaže pred plebsom.
Elita naša :D.

KoleM

pre 5 godina

Kad sam gledao nove automobile od Renoa sam gledao Megan. Odmah je ispao iz kombinacije jer ima neverovatno malo prostora na zadnjoj klupi. Kad ispred sedne visok čovek pozadi samo torbu na sedište možeš da staviš. Koliki li je tek manji Klio?

1.9d

pre 5 godina

Nisam ljubitelj renaulta ali sam imao jedan clio kojeg se rado secam. Po meni je clio njihov najbolji model. Idealan za grad i dvoje ljudi. Prijatan za voznju, upravljiv, lagan za parkiranje. Dobro resenje za majke sa decom, studente, mlade ali i penzionere za voznju do lekara i pijace. Za ljude kojima ne predstavlja statusni simbol nije ni napravljen. Znam slucaj gde je clio treci automobil u porodici. Kada ih vidite u njemu ne slutite kakav im je ostatak voznog parka ali dobro, to je kao kada neznalica udje u more i odmah pomisli kako je plitko.

cento

pre 5 godina

Kako nisu znali da pitaju nase ljude kako da osmisle enterijer, gde da stave instrumente , dispey... Pa on bi sa drugog mesta odmah skocio ispred golfa po prodaji. Jadni smo i smesni
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (utorak, 29. januar 2019 10:54)

Ne,ti si jadan i smijesan jer onaj displej nije na pravom mijestu (ruzan je i trebali se ga lijepse uklopiti).Isto bi bilo da ja uzmem tablet od 10 inca i zalijepim ga sa super lijepkom u svog Punta.Ne mogu da vijerujem da su dizajneri Renoa ovako nesto napravili a Fijesta je jedno tri koplja ispred.

tristan

pre 5 godina

U firmi imamo i Clia i Corsu, 2017. oba. Spolja, Corsa izgleda kao igračka pored dizajna Clia, koji po meni vrhunski izgleda. Stvarno. Ali kad sedneš unutra... druga priča. Corsa ima mekanu plastiku, prijatno sve na dodir, lepo se čuju vrata - dok sa druge strane Clio je.... ne znam kako da kažem a da ne preteram - kanta najobičnija! Plastika u Cliu je na nivou stojadina, a mesta ima smešno malo. Pa čovek 180cm se gura sam sa sobom. To je realno kupe jer iza vozača možeš samo stvari da staviš a vozač i suvozač se gotovo dodiruju ramenima dok sede.
Pouzdanost je na strani Clia, ali opšti utisak je da ga Corsa jede za doručak. Doduše i skuplja je dobrih 15%.

mokisa

pre 5 godina

Ovo je u glavnom lep enterijer ali kao sto vecina napisa gde ovaj tach ekran postavise ovako? Moglo je to daleko lepse da se uklopi u tablu. Prvo je apsolutno ekran mogao biti manji a uz to i postavljen vertikalno.Stvarno ruzno i neprakticno resenje.

CARNEX

pre 5 godina

@THE FINAL CUT
Šta se tebe tiče šta on vozi? Kao Clio je neko auto, šta pa te vređa istina? Evo ja vozim G7 dizel 2013. kupljen nov. I ne mislim da je avion ali za Clio jeste. I daleko je to od luksuza, a da je Clio kanta za sirotinju kao i brdo konkurenata tačno je. Pet ljudi će ga kupiti novog, ostali čekaju da padne na 2000€. Ti živiš kako hoćeš, a? Šta pa ti voziš?

Ivan ZG

pre 5 godina

Otkada sam sjeo u Yarisa i vidio da se može napraviti auto te klase u koji stanu 4 čovjeka od 185 cm koji se mogu tako voziti bez problema nekoliko stotina kilometara, ovi drugi auti (Clio, Mazda 2, Micra i sl.) mi izgledaju kao totalni promašaj. Čemu zadnja vrata ako nitko ne može sjesti iza vozača? Tako da to što po meni dobro izgleda iznutra sa ovom opremom mu vrijedi - ništa. Ne bi ga nikada kupio.
Meni je na prvom mjestu po važnosti pouzdanost, ponuda prostora, udobnost... Dakle, slijedeći molim...

Mare

pre 5 godina

Auuu... Ne bih se bunio da imam ovako nesto, ni najmanje! Ne smeta mi nataknut ekran. Lepo je sto su komande klime odvojene, i jos neke stvari.

C i n i k

pre 5 godina

To je mali auto a prenatrpan.
Nzn,za neku voznju po gradu je ok,ali kad sam na malo duzi put isao (200 km) odvaljuje ledja, a preko 120 je bas bucan tako da smara.
Motor je bio Dci.
Ok je za umerene korisnike i vise je tinejdzerski auto,tako ga ja shvatam kao koncept.

Antibot

pre 5 godina

Ponekad imam utisak da ovde obitava neki bot koji non-stop pišue jedno te isto. Recimo na svim novim autima je nabudzen taj tablet na sred table, od klia do mercedesa A klase. A samo se na vestima o Renou javi legenda sa 10 istih komentara kako mu smeta tablet? Šta ti majstore misliš da postigneš sa tim botovanjem? Većina nas ovde nema love za nov auto, dzabe se trudiš.

Rhynchinoi

pre 5 godina

čuj ovog e viva montenegro
vozi A klasu, ne voli Reno.
Pa A klasa je Reno Megan. Obloge u kabini i sedista pravi Faurecia ( vlasnik Pezo-Citroen ), centralnu jedinicu ili panasonic ili harman (vlasnik samsung)

Mila

pre 5 godina

Šta se ložite ljudi na slike. Ako se ne varam lik iz klipa koji je bio na YT je rekao da će biti 8 enterijera i baš me interesuje kako će izgledati zen ili limeted verzija?!

THE FINAL CUT

pre 5 godina

.....ali Klio i dalje ostaje Klio, kotrljarka za sirotinju.(Jastog, 28. januar 2019 12:05)
Verovatno vozis Golfa, normalno dizelasa, “malo” prešao i uskoro je punoletan?

milorad

pre 5 godina

Veliki sam fan renault vozila. Najsladje sam se vozio u meganu 3, 1.5dci. 350.000 je presao a da nisam skoro nista radio niti popravljao od menjaca, motora, ili u vezi trapa. Klia sam imao nekad davno. Ovaj klio na slici, iznutra, je kopija novog senika u 80%, koga sada vozim. Mnogi pokusavaju da pljuju reno, ili porede sa VW. Neka se sete da se renoovi motori nalaze ispod hauba novih mercedesa, i da za razliki od folcike ne morate da dolovate adblue, ko da vozite dvotaktni automatik i kotistite mesavini.

Sedera

pre 5 godina

Zavirio sam ne u Klio, nego u Megan. Posle otkrića da je pod prtljažnika od plastike, ne plastična obloga nego ceo pod, odustao sam od Renoa za dugo vremena.
(Vozač, 28. januar 2019 21:33)

Isti ovaj komentar si napisao pre 10 godina za megan II, postoji u arhivi B92. Kako te ne mrzi da se ponavljas?

ponosni vlasnik clio 4

pre 5 godina

Vozim ga skoro godinu danu. Auto jr 2013 godiste uzet sa lizinga, vratila ga banka. Imao je 107000 orginal kilometraza i redovno servisiran. Auto perfektan sad ima 120000km nista ne lupka, ide 160 lagano na autoputu kad sam ga probao, mada vozim 130 koliko je dozvoljeno. Prve plocice fabricke promenjene na 80000km , druge na 120000km moze i servisna knjižica na uvid. Meni se auto svidja i svaki dan uzivam vozeci ga na posao i nazad oko 40km. Po meni ubedljivo najlepsi auto u svojoj klasi, sedišta udobna, gepek dovoljno velik.... Ne mogu ni da zamislim koliko ce biti dobar novi clio 5 i jedva cekam da ga vidim :).

Majstore

pre 5 godina

U firmi imamo i Clia i Corsu, 2017. oba. Spolja, Corsa izgleda kao igračka pored dizajna Clia, koji po meni vrhunski izgleda. Stvarno. Ali kad sedneš unutra... druga priča. Corsa ima mekanu plastiku, prijatno sve na dodir, lepo se čuju vrata - dok sa druge strane Clio je.... ne znam kako da kažem a da ne preteram - kanta najobičnija! Plastika u Cliu je na nivou stojadina, a mesta ima smešno malo. Pa čovek 180cm se gura sam sa sobom.
Pouzdanost je na strani Clia, ali opšti utisak je da ga Corsa jede za doručak. Doduše i skuplja je dobrih 15%.
(tristan, 29. januar 2019 10:54)

Dakle ti uporedjes aute sa razlicitim paketom opreme i razlicite cene, zakljucujes da je Clio pouzdaniji i lepsi ali je kanta jer ima jeftiniju platiku unutra? Legendo. :)

Violeta

pre 5 godina

Vozim sluzbeni 2018-to, 1.5 dci, presao 16 000km, sto se enterijera tice - da, tacno je, nepregledan je i skucen, mesta nema ni za sta, svaka "fioka" je nefunkcionalna, sto se performansi tice - odlican je, odlicno vuce, utegnut je, preko rupa ne osecas, nista ne skripi, nista ne zvecka, udoban je, potrosnja super

CrniMika

pre 5 godina

Clio 1.5 dci kupljen kao drugi auto u kući, posle 3 dana postao je prvi i ako je 4 puta slabiji i manji. Prvi auto je otišao u garažu i po 20 dana ga ne obilazim. Kako i ne bi kad troši upola manje, svi delovi su tri puta jeftiniji.

Sa svojih skoro 200.000 km, ništa ne zvecka, ne trese, šta više udoban, zgodan, motor šapiće za dizelaša 12 godina star, i ne sekira me previše hoće li ga neko čukati ili pišati po njemu.

Kavaljer

pre 5 godina

Ne znam zašto se svi žale da ima malo prostora, pa šta očekujete od automobila u B segmentu, da ima prostora kao u limuzini ili karavanu.

utorak

pre 5 godina

Kako nisu znali da pitaju nase ljude kako da osmisle enterijer, gde da stave instrumente , dispey... Pa on bi sa drugog mesta odmah skocio ispred golfa po prodaji. Jadni smo i smesni

Smajli

pre 5 godina

Majstore@ Čovek nigde nije spomenuo opremu. A što se Klija tiče skoro se svi žale na kvalitet plastike u autu. Meni je recimo interesantno da se čoveku koji ima novi Klio, a pre toga je imao nov prošli model Fabie, više sviđa Fabia.

Zile8

pre 5 godina

Ok je izunutra, mnogima se ne sviđa infotejment ali kod svih je tako što napisa jedan u komentarima od mercedesa A klase do klia. Sada je preuzeo iz megana 4 tehnologiju da menja cajger(boje, obrtaje, brzinometar itd) to će biti sigurno u boljim paketima i kod megana je samo u najvisim paketima. Zanima me baš cena, jer klot i dobra oprema su 2 različita sveta. Vidim da mnogi pisu da im krcka, pucketa plastika posle 30k km iz mog iskustva a kupio sam megane 3 2012 novog u hit autu benzinca i sa njim presao 100.000km sem redovog servisa i desnog stabilizatora koji mi je otisao bas na 100k km ništa drugo nisam radio i kao nov je kad sedneš u njega nema nikakvog krcksnja itd Moguće da je u kliu losija izrada ali opet je do toga kako ga odrzavas i vozis. Komercijalisti sigurno stanu pa u prvu ili drugu na ležećem već prelete u 3 po 50kmh. Tako da koliko pazite i odrzavate auto tako če vas i sluziti. Normslno koliko para toliko muzike uvek bilo. Ne možemo očekivati da platis klia 11k eura i da očekuješ vrhunski auto. Video sam i eksterijer klia meni se sviđa, lepša mi je i unutrašnjost sada od predhodne 4 verzije. Po meni u toj klasi vozila lepši od pola i ibice i atraktivniji. Cena mislim da će ići od 12k do 20k sigurno

Boki

pre 5 godina

Kvalitet ne mogu da komentarišem, ali mi se dopada dizajn svih novih Renoa.
Espace V mi je želja. Idealan auto za veliku porodicu. Jedinstven, praktično sam u svojoj klasi.

Marko

pre 5 godina

Komercijalisti sigurno stanu pa u prvu ili drugu na ležećem već prelete u 3 po 50kmh. Tako da koliko pazite i odrzavate auto tako če vas i sluziti. Normslno koliko para toliko muzike uvek bilo.
(Zile8, 28. januar 2019 23:59)

Živa istina. Moj prijatelj vozi službenu Oktaviju. Pa taj tera sa 70km/h preko ležećih, ne pada mu na pamet da zaobilazi rupe na putu (bar ne one pliće), na autoputu ga šiba i do 190km/h (to je bio poslednji put da sam seo sa njim u kola), a posle se žali da se auto raspada. Pa svaki bi se raspao ako ga tako maltertiraš.