Četvrtak, 17.01.2019.

14:45

Galerija: Novi RAV4 Hybrid

Izvor: B92

Galerija: Novi RAV4 Hybrid IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

Transformer

pre 5 godina

Ne znam kakav će biti novi, ali odlazeći RAV 4 ima CVT koji je toliko spor da je to strašno. Auto svakako ima katastrofalno ubrzanje 0-100 za motor od skoro 200KS, ali medjuubrzanja u praksi izgledaju još gore od 10s koje su mu potrebne 0-100. Vjeravtno ce biti kvalitetan, ali sve u toj Toyoti je prosječno (multimedija i ispod prosjeka), pa se pitam kako je neko mogao da da 35.000 za auto sa onakvim enterijerom, zvučnom izolacijom, mjenjačem, multimedijom... da je 24.000 kao dobro opremljen Tucson (kojim ima mjenjač sa duplim kvačilom i u realnoj upotrebi je sa motorom od 141ks elastičniji i brži od RAVa), pa OK. I ovom novom je enterijer katastrofa. Generalno, većina Toyota su za penzionere koji nikad nijesu sjeli u auto koji je fokusiran na dizajn, užitak, što manje napada na čula i sl.

slabočitamizmeđuredovasadizNO

pre 5 godina

Hibrid je dobra stvar. Naš Auris karavan po ovom norveškom minusu po Oslu troši prosečno 6.5l. Sa benz Korolom '05. 1.6 u BG nije moglo ispod 11. Slične gužve, kreni-stani.
Dok je bilo toplo Auris je prosečno trošio 4.5l, a Korola 7. EM često uskače u pomoć. Ovo važi do 80km/h. Na autoputu pije kao i svaki benzinac, to da se ne zavaravate. To je sa eko aspekta, finansijski i nije toliko bitno. Jbg, ja se eko osvestim a oni ukinu sve povlastice za hibride. Sledeći auto je neki EV sa bar 300km realne autonomije. Do tad Zoe za suprugu pa nek se bar ona vozi za dž.

ciga

pre 5 godina

@IvanZG
Upravo to sam i hteo da cujem,obicna prazna prica sa informacijama skupljenim sa neta.Nema potrebe za raspravom,to se radi samo sa nekim ko vlada materijom a to svakako nije prepisivac sa neta !No nije to nista strasno,to radi 90% ovdasnjih komentatora.

Ivan ZG

pre 5 godina

@ciga
Rado bi sa argumentima raspravljao, ali u tvom komentaru nema niti jednog.
Ovo o prošlom RAV-u su iskustva vožnje do sada više od 70.000 km meni bliske osobe. Ja sam ga vozio nekoliko puta pa to nije dovoljno za ocjenu potrošnje.
Ostali podaci su dostupni svima koji razumiju engleski i služe se kompjuterom.

ciga

pre 5 godina

@IvanZG
Tacno se vidi da iskustvo probnog vozaca izbija iz tebe,kilometri i kilometri predjeni sa njim a pritom si resio da iskustvo podelis sa nama.Beskrajno ti hvala !

Ivan ZG

pre 5 godina

Evo stvarnih podataka provjerenih u praksi za prošlu generaciju RAV-a sa 2,5 hibridnim motorom.
Potrošnja u gradu 7-7,5, na autocesti 10-12.
U ovom novom je iz temelja prerađeni motor koji sada razvija dosta više snage i bolje ubrzava. Prošli je išao oko 10 s do 100, ovaj 8.
Hvale se da su bitno smanjili potrošnju. Sa tim istim motorom testirali su Camry i ide 6,8 s do 100!!! A uz to je čovjek rekao da u SAD-u nisu uspjeli potrošiti preko 7 litara, a da debelo ne pređu sva ograničenja.
To je za auto od skoro 2 tone i ovakva ubrzanja - fenomenalno.
Auto ide kao lud i pri tome jako malo troši. Vozili su ga i lagano po običnim cestama van grada i trošili 5 litara! Sa 218 KS pod poklopcem.
To može samo hibrid.
Mislim da je Toyota odlučila da hibridi moraju biti i uzbudljivi za vožnju, a ne samo štedljivi. Ovaj 2.5 hibrid troši samo 1.5-2 litre više od Priusa, a ide kao metak.

Giovanni

pre 5 godina

Ljudi o kakvoj tromosti pišete, ovo čudo ima preko 200ks plus elektro motor koji ce da cupa iz mesta. Nije ovo prius ili yaris sa malolitarskim benzincem i hibridom koji se pravi da malo trosi, ovo će ići kao blesavo! Upravo taj veliki benzinac neće imati nikakvih problema na auto putu sa snagom. Malo ste se preračunali. Ne znam baš samo sa tom potošnjom od 5 litara, ali meni je OK i 7-8 po gradu za toliku težinu i snagu. Vratite se vi lepo u vaše puntiće 1.2 i Golfove 4-5 sa TeDeI do sto konja i maštajte kako ima “super ubrzanje” i “malo troši” a i “nije mali auto”... A svet ode dalje

grabs popcorn

pre 5 godina

(Knjigoslav, 18. januar 2019 09:35)

Lepo si napisao "što se mene tiče", srećom pa nas tvoje mišljenje mnogo ne zanima, ustvari ne zanima nas uopšte.

Knjigoslav

pre 5 godina

Uzgred rav4 i terenac ne treba stavljati u istu rečenicu, ovo je ladja za suprugu, da joj se ne ugasi i ostavi je na putu do shoping mola. Potpuno su promašili temu što se mene tiče.

moron

pre 5 godina

Totalnodrukcijiodsvih
U pravu si. U Nemačkoj bazno opremljen ima novi RAV4 i sa (nehibridnim) 2,0, benzincem ali, mislim samo 2WD i 6MT. Tako da će verovatno to biti i kod nas.
Pogledah malo još neka tržišta (npr. UK), tamo nema tog nehibrida, već samo hibridni 2,5.

betmen

pre 5 godina

@Marko,

nece nikako trositi vise od "cistokrvnih benzinaca". Nema logike jer ce hibridni sistem odraditi neki deo voznje(u zavisnosti od uslova), dok ce na primer isti takav Rav4 2.5 biti potpuno oslonjen na benzinski motor.

Drugo, trka Priusa i M3 koju su odradili u Top Gearu je sprdnja da bi kao pokazali da je M3 stedljiviji od Priusa. Jeste Prius trosio vise u tom duelu, ali oni su ga gazili do samog maksimuma, daleko daleko iznad optimalnog rada tog malog benzinskog motora, dok se M3 vozio penzionerski iza njega.

Isteraj malog benzinca na autoput pa ga gazi do maksimuma, a iza njega recimo krstaricu, npr. seriju 5 ili 7. Imaces isti rezultat kao na Top Gearu. To je opste pravilo, nevezano za hibridni pogon.

TNT

pre 5 godina

Nadam se da sada imaju sva 4 automatska podizača, a takođe se nadam da su se setili da postave i rasvetu na sve tastere i prekidače, da se noću ne nabada.

Milan

pre 5 godina

Toyotina standardna veeeelika ponuda raznih motora, pa vi birajte, a nemate izbora. Sad ce srbofili nicim izazvani ostrasceni na negativne komentare o Toyoti da lupaju minuse, a svi voze evropska vozila 1.6 i 2.0 dizelase.

Knjigoslav

pre 5 godina

@moron baš tako. Camry je drumska ladja, nema šta ovde da traži, to je vozilo za autoput. RAV4 pa još i hibrid, sve gori i gori od konkurencije. Motorizacija i jednom i drugom troši previše, RAV4 spaja nespojiv "spartanski" dizajn sa SUV idejom udobnog porodičnog vozila...

boki

pre 5 godina

bolje mecka sl,audi Q7,Q5,bmv x3,x5 stari i 5-7godina nego bovi rav...ajte molim vas popravili su se ali jos uvek dosta zaostaju ali zato cena...jedn
om imao avensis i to mesec dana i nikad vise,bolji stolo i croma nego avensis 2006god...da negovorim rav 2014 nemoze da pridje nekim modelima iz 2008-2010god ni po kvalitetu ni po ceni...

dzigi

pre 5 godina

Motorima i cenama kao da se ograđuju od kupaca. Ajde Srbija, i nije neko tržište, nego maltene cela Evropa globalnim proizvođačima postaje treća svirala, baš ih briga da li će Evropljani da ih kupuju.

Matrix

pre 5 godina

Sve je suoer al nažalost zbog 2.5 motora i ovih nasih pametnjakovica sto racunaju registraciju po kubikazi ovaj auto ce se veoma lose prodavati kod nas...

Giovanni

pre 5 godina

Još prošle godine sam je pikirao, definitivno naš novi porodični auto, tamo 2020-2021 taman dok se uhodaju u proizvodnji i malo “smanje hormone” sa cenama pošto se sada nudi za oko 40-45.000 sa OK opremom u Evropi. Što je mnogo, mnogo je. Oko 30 je OK a ovo je baš odvaljivanje cene zbog novog modela.

grobar

pre 5 godina

Ne volim taj americki stil dizajna, sto se ostatka tice - to je rav4, nema puno prostora za strah iz perspektive kupca. Cak su i materijale enterijera unapredili u poredjenju sa vozilima od pre 10ak godina recimo, pa i dizajn enterijera u odredjenoj meri. Kod nas je problem motorizacija, s obzirom da su parametri cene registracije i dalje besmisleno vezani za kubikazu, ali videcemo kako ce se pokazati na nivou cele evrope.

Marko

pre 5 godina

Svidja mi se, ali potrosnja kod benzin-hibrida je najveca prevara. Ako se vozi zustrije, trosi vise od jacih cistokrvnih benzinaca.
Tako je od samog pocetka, na Top Gear su testirali Prius i M3 V8, BMW je samo pratio Prius koji je zustrije vozio, a iako ima 420ks trosio je manje goriva od mnogo slabijeg hibrida. Ako vozite skroz penzionerski, hibrid je isplativ, ako volite ponekad da dodate gas, onda nikako. Uz to, Tojotin CVT je veoma spor.

moron

pre 5 godina

Veoma lepo izgleda, ali, sa ovim motorom od 2,5 litra biće kod nas „konkurentan“ kao i Camry ...
Bojim se da Toyota ove godine neće u Srbiji prodati kola ni blizu kao i prošle godine. RAV-4 I Camry sa 2,5 litra, a nova Corolla će na početku (čak i i nehibrdinim varijantama) sigurno imati „divlje cene“. Nema više ni povoljnog Versa, Avensisa ... Doduše, jaris je tu, sa veoma dobrom cenom. Pa i aygo.

Totalnodrukcijiodsvih

pre 5 godina

Pogledajte ponudu u Nemackoj, bice u verziji i sa 2.0 motorom takodje sa prednjim ili sa sva cetiri pogonom, sa manuelnim i automatskim menjacem. Tako da 2.5 nije jedini u ponudi.

Lazar

pre 5 godina

Svidja mi se... To što će biti skup, tako je sa velikom većinom novih modela svih proizvodjaca. Lepo će biti ako smanjena - hibrid - potrošnja nadoknadi kod nas trošak 2.5 registracije.

sempervivum

pre 5 godina

Необично изгледа, али занимљиво, "теренскије" од претходника. Још само да видимо да ли су му повећали онај бедни клиренс који је имао претходник.

А ову варијанту са мотором од 2.500 кубика ћемо ретко виђати на нашим улицама.

moron

pre 5 godina

Veoma lepo izgleda, ali, sa ovim motorom od 2,5 litra biće kod nas „konkurentan“ kao i Camry ...
Bojim se da Toyota ove godine neće u Srbiji prodati kola ni blizu kao i prošle godine. RAV-4 I Camry sa 2,5 litra, a nova Corolla će na početku (čak i i nehibrdinim varijantama) sigurno imati „divlje cene“. Nema više ni povoljnog Versa, Avensisa ... Doduše, jaris je tu, sa veoma dobrom cenom. Pa i aygo.

Matrix

pre 5 godina

Sve je suoer al nažalost zbog 2.5 motora i ovih nasih pametnjakovica sto racunaju registraciju po kubikazi ovaj auto ce se veoma lose prodavati kod nas...

dzigi

pre 5 godina

Motorima i cenama kao da se ograđuju od kupaca. Ajde Srbija, i nije neko tržište, nego maltene cela Evropa globalnim proizvođačima postaje treća svirala, baš ih briga da li će Evropljani da ih kupuju.

Giovanni

pre 5 godina

Još prošle godine sam je pikirao, definitivno naš novi porodični auto, tamo 2020-2021 taman dok se uhodaju u proizvodnji i malo “smanje hormone” sa cenama pošto se sada nudi za oko 40-45.000 sa OK opremom u Evropi. Što je mnogo, mnogo je. Oko 30 je OK a ovo je baš odvaljivanje cene zbog novog modela.

Totalnodrukcijiodsvih

pre 5 godina

Pogledajte ponudu u Nemackoj, bice u verziji i sa 2.0 motorom takodje sa prednjim ili sa sva cetiri pogonom, sa manuelnim i automatskim menjacem. Tako da 2.5 nije jedini u ponudi.

grobar

pre 5 godina

Ne volim taj americki stil dizajna, sto se ostatka tice - to je rav4, nema puno prostora za strah iz perspektive kupca. Cak su i materijale enterijera unapredili u poredjenju sa vozilima od pre 10ak godina recimo, pa i dizajn enterijera u odredjenoj meri. Kod nas je problem motorizacija, s obzirom da su parametri cene registracije i dalje besmisleno vezani za kubikazu, ali videcemo kako ce se pokazati na nivou cele evrope.

sempervivum

pre 5 godina

Необично изгледа, али занимљиво, "теренскије" од претходника. Још само да видимо да ли су му повећали онај бедни клиренс који је имао претходник.

А ову варијанту са мотором од 2.500 кубика ћемо ретко виђати на нашим улицама.

betmen

pre 5 godina

@Marko,

nece nikako trositi vise od "cistokrvnih benzinaca". Nema logike jer ce hibridni sistem odraditi neki deo voznje(u zavisnosti od uslova), dok ce na primer isti takav Rav4 2.5 biti potpuno oslonjen na benzinski motor.

Drugo, trka Priusa i M3 koju su odradili u Top Gearu je sprdnja da bi kao pokazali da je M3 stedljiviji od Priusa. Jeste Prius trosio vise u tom duelu, ali oni su ga gazili do samog maksimuma, daleko daleko iznad optimalnog rada tog malog benzinskog motora, dok se M3 vozio penzionerski iza njega.

Isteraj malog benzinca na autoput pa ga gazi do maksimuma, a iza njega recimo krstaricu, npr. seriju 5 ili 7. Imaces isti rezultat kao na Top Gearu. To je opste pravilo, nevezano za hibridni pogon.

Marko

pre 5 godina

Svidja mi se, ali potrosnja kod benzin-hibrida je najveca prevara. Ako se vozi zustrije, trosi vise od jacih cistokrvnih benzinaca.
Tako je od samog pocetka, na Top Gear su testirali Prius i M3 V8, BMW je samo pratio Prius koji je zustrije vozio, a iako ima 420ks trosio je manje goriva od mnogo slabijeg hibrida. Ako vozite skroz penzionerski, hibrid je isplativ, ako volite ponekad da dodate gas, onda nikako. Uz to, Tojotin CVT je veoma spor.

Giovanni

pre 5 godina

Ljudi o kakvoj tromosti pišete, ovo čudo ima preko 200ks plus elektro motor koji ce da cupa iz mesta. Nije ovo prius ili yaris sa malolitarskim benzincem i hibridom koji se pravi da malo trosi, ovo će ići kao blesavo! Upravo taj veliki benzinac neće imati nikakvih problema na auto putu sa snagom. Malo ste se preračunali. Ne znam baš samo sa tom potošnjom od 5 litara, ali meni je OK i 7-8 po gradu za toliku težinu i snagu. Vratite se vi lepo u vaše puntiće 1.2 i Golfove 4-5 sa TeDeI do sto konja i maštajte kako ima “super ubrzanje” i “malo troši” a i “nije mali auto”... A svet ode dalje

Lazar

pre 5 godina

Svidja mi se... To što će biti skup, tako je sa velikom većinom novih modela svih proizvodjaca. Lepo će biti ako smanjena - hibrid - potrošnja nadoknadi kod nas trošak 2.5 registracije.

Ivan ZG

pre 5 godina

Evo stvarnih podataka provjerenih u praksi za prošlu generaciju RAV-a sa 2,5 hibridnim motorom.
Potrošnja u gradu 7-7,5, na autocesti 10-12.
U ovom novom je iz temelja prerađeni motor koji sada razvija dosta više snage i bolje ubrzava. Prošli je išao oko 10 s do 100, ovaj 8.
Hvale se da su bitno smanjili potrošnju. Sa tim istim motorom testirali su Camry i ide 6,8 s do 100!!! A uz to je čovjek rekao da u SAD-u nisu uspjeli potrošiti preko 7 litara, a da debelo ne pređu sva ograničenja.
To je za auto od skoro 2 tone i ovakva ubrzanja - fenomenalno.
Auto ide kao lud i pri tome jako malo troši. Vozili su ga i lagano po običnim cestama van grada i trošili 5 litara! Sa 218 KS pod poklopcem.
To može samo hibrid.
Mislim da je Toyota odlučila da hibridi moraju biti i uzbudljivi za vožnju, a ne samo štedljivi. Ovaj 2.5 hibrid troši samo 1.5-2 litre više od Priusa, a ide kao metak.

TNT

pre 5 godina

Nadam se da sada imaju sva 4 automatska podizača, a takođe se nadam da su se setili da postave i rasvetu na sve tastere i prekidače, da se noću ne nabada.

Milan

pre 5 godina

Toyotina standardna veeeelika ponuda raznih motora, pa vi birajte, a nemate izbora. Sad ce srbofili nicim izazvani ostrasceni na negativne komentare o Toyoti da lupaju minuse, a svi voze evropska vozila 1.6 i 2.0 dizelase.

Ivan ZG

pre 5 godina

@ciga
Rado bi sa argumentima raspravljao, ali u tvom komentaru nema niti jednog.
Ovo o prošlom RAV-u su iskustva vožnje do sada više od 70.000 km meni bliske osobe. Ja sam ga vozio nekoliko puta pa to nije dovoljno za ocjenu potrošnje.
Ostali podaci su dostupni svima koji razumiju engleski i služe se kompjuterom.

boki

pre 5 godina

bolje mecka sl,audi Q7,Q5,bmv x3,x5 stari i 5-7godina nego bovi rav...ajte molim vas popravili su se ali jos uvek dosta zaostaju ali zato cena...jedn
om imao avensis i to mesec dana i nikad vise,bolji stolo i croma nego avensis 2006god...da negovorim rav 2014 nemoze da pridje nekim modelima iz 2008-2010god ni po kvalitetu ni po ceni...

ciga

pre 5 godina

@IvanZG
Tacno se vidi da iskustvo probnog vozaca izbija iz tebe,kilometri i kilometri predjeni sa njim a pritom si resio da iskustvo podelis sa nama.Beskrajno ti hvala !

Knjigoslav

pre 5 godina

@moron baš tako. Camry je drumska ladja, nema šta ovde da traži, to je vozilo za autoput. RAV4 pa još i hibrid, sve gori i gori od konkurencije. Motorizacija i jednom i drugom troši previše, RAV4 spaja nespojiv "spartanski" dizajn sa SUV idejom udobnog porodičnog vozila...

moron

pre 5 godina

Totalnodrukcijiodsvih
U pravu si. U Nemačkoj bazno opremljen ima novi RAV4 i sa (nehibridnim) 2,0, benzincem ali, mislim samo 2WD i 6MT. Tako da će verovatno to biti i kod nas.
Pogledah malo još neka tržišta (npr. UK), tamo nema tog nehibrida, već samo hibridni 2,5.

grabs popcorn

pre 5 godina

(Knjigoslav, 18. januar 2019 09:35)

Lepo si napisao "što se mene tiče", srećom pa nas tvoje mišljenje mnogo ne zanima, ustvari ne zanima nas uopšte.

ciga

pre 5 godina

@IvanZG
Upravo to sam i hteo da cujem,obicna prazna prica sa informacijama skupljenim sa neta.Nema potrebe za raspravom,to se radi samo sa nekim ko vlada materijom a to svakako nije prepisivac sa neta !No nije to nista strasno,to radi 90% ovdasnjih komentatora.

Transformer

pre 5 godina

Ne znam kakav će biti novi, ali odlazeći RAV 4 ima CVT koji je toliko spor da je to strašno. Auto svakako ima katastrofalno ubrzanje 0-100 za motor od skoro 200KS, ali medjuubrzanja u praksi izgledaju još gore od 10s koje su mu potrebne 0-100. Vjeravtno ce biti kvalitetan, ali sve u toj Toyoti je prosječno (multimedija i ispod prosjeka), pa se pitam kako je neko mogao da da 35.000 za auto sa onakvim enterijerom, zvučnom izolacijom, mjenjačem, multimedijom... da je 24.000 kao dobro opremljen Tucson (kojim ima mjenjač sa duplim kvačilom i u realnoj upotrebi je sa motorom od 141ks elastičniji i brži od RAVa), pa OK. I ovom novom je enterijer katastrofa. Generalno, većina Toyota su za penzionere koji nikad nijesu sjeli u auto koji je fokusiran na dizajn, užitak, što manje napada na čula i sl.

slabočitamizmeđuredovasadizNO

pre 5 godina

Hibrid je dobra stvar. Naš Auris karavan po ovom norveškom minusu po Oslu troši prosečno 6.5l. Sa benz Korolom '05. 1.6 u BG nije moglo ispod 11. Slične gužve, kreni-stani.
Dok je bilo toplo Auris je prosečno trošio 4.5l, a Korola 7. EM često uskače u pomoć. Ovo važi do 80km/h. Na autoputu pije kao i svaki benzinac, to da se ne zavaravate. To je sa eko aspekta, finansijski i nije toliko bitno. Jbg, ja se eko osvestim a oni ukinu sve povlastice za hibride. Sledeći auto je neki EV sa bar 300km realne autonomije. Do tad Zoe za suprugu pa nek se bar ona vozi za dž.

Knjigoslav

pre 5 godina

Uzgred rav4 i terenac ne treba stavljati u istu rečenicu, ovo je ladja za suprugu, da joj se ne ugasi i ostavi je na putu do shoping mola. Potpuno su promašili temu što se mene tiče.

boki

pre 5 godina

bolje mecka sl,audi Q7,Q5,bmv x3,x5 stari i 5-7godina nego bovi rav...ajte molim vas popravili su se ali jos uvek dosta zaostaju ali zato cena...jedn
om imao avensis i to mesec dana i nikad vise,bolji stolo i croma nego avensis 2006god...da negovorim rav 2014 nemoze da pridje nekim modelima iz 2008-2010god ni po kvalitetu ni po ceni...

Knjigoslav

pre 5 godina

@moron baš tako. Camry je drumska ladja, nema šta ovde da traži, to je vozilo za autoput. RAV4 pa još i hibrid, sve gori i gori od konkurencije. Motorizacija i jednom i drugom troši previše, RAV4 spaja nespojiv "spartanski" dizajn sa SUV idejom udobnog porodičnog vozila...

Marko

pre 5 godina

Svidja mi se, ali potrosnja kod benzin-hibrida je najveca prevara. Ako se vozi zustrije, trosi vise od jacih cistokrvnih benzinaca.
Tako je od samog pocetka, na Top Gear su testirali Prius i M3 V8, BMW je samo pratio Prius koji je zustrije vozio, a iako ima 420ks trosio je manje goriva od mnogo slabijeg hibrida. Ako vozite skroz penzionerski, hibrid je isplativ, ako volite ponekad da dodate gas, onda nikako. Uz to, Tojotin CVT je veoma spor.

Knjigoslav

pre 5 godina

Uzgred rav4 i terenac ne treba stavljati u istu rečenicu, ovo je ladja za suprugu, da joj se ne ugasi i ostavi je na putu do shoping mola. Potpuno su promašili temu što se mene tiče.

Milan

pre 5 godina

Toyotina standardna veeeelika ponuda raznih motora, pa vi birajte, a nemate izbora. Sad ce srbofili nicim izazvani ostrasceni na negativne komentare o Toyoti da lupaju minuse, a svi voze evropska vozila 1.6 i 2.0 dizelase.

dzigi

pre 5 godina

Motorima i cenama kao da se ograđuju od kupaca. Ajde Srbija, i nije neko tržište, nego maltene cela Evropa globalnim proizvođačima postaje treća svirala, baš ih briga da li će Evropljani da ih kupuju.

ciga

pre 5 godina

@IvanZG
Tacno se vidi da iskustvo probnog vozaca izbija iz tebe,kilometri i kilometri predjeni sa njim a pritom si resio da iskustvo podelis sa nama.Beskrajno ti hvala !

moron

pre 5 godina

Veoma lepo izgleda, ali, sa ovim motorom od 2,5 litra biće kod nas „konkurentan“ kao i Camry ...
Bojim se da Toyota ove godine neće u Srbiji prodati kola ni blizu kao i prošle godine. RAV-4 I Camry sa 2,5 litra, a nova Corolla će na početku (čak i i nehibrdinim varijantama) sigurno imati „divlje cene“. Nema više ni povoljnog Versa, Avensisa ... Doduše, jaris je tu, sa veoma dobrom cenom. Pa i aygo.

Ivan ZG

pre 5 godina

@ciga
Rado bi sa argumentima raspravljao, ali u tvom komentaru nema niti jednog.
Ovo o prošlom RAV-u su iskustva vožnje do sada više od 70.000 km meni bliske osobe. Ja sam ga vozio nekoliko puta pa to nije dovoljno za ocjenu potrošnje.
Ostali podaci su dostupni svima koji razumiju engleski i služe se kompjuterom.

Giovanni

pre 5 godina

Još prošle godine sam je pikirao, definitivno naš novi porodični auto, tamo 2020-2021 taman dok se uhodaju u proizvodnji i malo “smanje hormone” sa cenama pošto se sada nudi za oko 40-45.000 sa OK opremom u Evropi. Što je mnogo, mnogo je. Oko 30 je OK a ovo je baš odvaljivanje cene zbog novog modela.

Matrix

pre 5 godina

Sve je suoer al nažalost zbog 2.5 motora i ovih nasih pametnjakovica sto racunaju registraciju po kubikazi ovaj auto ce se veoma lose prodavati kod nas...

TNT

pre 5 godina

Nadam se da sada imaju sva 4 automatska podizača, a takođe se nadam da su se setili da postave i rasvetu na sve tastere i prekidače, da se noću ne nabada.

Ivan ZG

pre 5 godina

Evo stvarnih podataka provjerenih u praksi za prošlu generaciju RAV-a sa 2,5 hibridnim motorom.
Potrošnja u gradu 7-7,5, na autocesti 10-12.
U ovom novom je iz temelja prerađeni motor koji sada razvija dosta više snage i bolje ubrzava. Prošli je išao oko 10 s do 100, ovaj 8.
Hvale se da su bitno smanjili potrošnju. Sa tim istim motorom testirali su Camry i ide 6,8 s do 100!!! A uz to je čovjek rekao da u SAD-u nisu uspjeli potrošiti preko 7 litara, a da debelo ne pređu sva ograničenja.
To je za auto od skoro 2 tone i ovakva ubrzanja - fenomenalno.
Auto ide kao lud i pri tome jako malo troši. Vozili su ga i lagano po običnim cestama van grada i trošili 5 litara! Sa 218 KS pod poklopcem.
To može samo hibrid.
Mislim da je Toyota odlučila da hibridi moraju biti i uzbudljivi za vožnju, a ne samo štedljivi. Ovaj 2.5 hibrid troši samo 1.5-2 litre više od Priusa, a ide kao metak.

Transformer

pre 5 godina

Ne znam kakav će biti novi, ali odlazeći RAV 4 ima CVT koji je toliko spor da je to strašno. Auto svakako ima katastrofalno ubrzanje 0-100 za motor od skoro 200KS, ali medjuubrzanja u praksi izgledaju još gore od 10s koje su mu potrebne 0-100. Vjeravtno ce biti kvalitetan, ali sve u toj Toyoti je prosječno (multimedija i ispod prosjeka), pa se pitam kako je neko mogao da da 35.000 za auto sa onakvim enterijerom, zvučnom izolacijom, mjenjačem, multimedijom... da je 24.000 kao dobro opremljen Tucson (kojim ima mjenjač sa duplim kvačilom i u realnoj upotrebi je sa motorom od 141ks elastičniji i brži od RAVa), pa OK. I ovom novom je enterijer katastrofa. Generalno, većina Toyota su za penzionere koji nikad nijesu sjeli u auto koji je fokusiran na dizajn, užitak, što manje napada na čula i sl.

grobar

pre 5 godina

Ne volim taj americki stil dizajna, sto se ostatka tice - to je rav4, nema puno prostora za strah iz perspektive kupca. Cak su i materijale enterijera unapredili u poredjenju sa vozilima od pre 10ak godina recimo, pa i dizajn enterijera u odredjenoj meri. Kod nas je problem motorizacija, s obzirom da su parametri cene registracije i dalje besmisleno vezani za kubikazu, ali videcemo kako ce se pokazati na nivou cele evrope.

betmen

pre 5 godina

@Marko,

nece nikako trositi vise od "cistokrvnih benzinaca". Nema logike jer ce hibridni sistem odraditi neki deo voznje(u zavisnosti od uslova), dok ce na primer isti takav Rav4 2.5 biti potpuno oslonjen na benzinski motor.

Drugo, trka Priusa i M3 koju su odradili u Top Gearu je sprdnja da bi kao pokazali da je M3 stedljiviji od Priusa. Jeste Prius trosio vise u tom duelu, ali oni su ga gazili do samog maksimuma, daleko daleko iznad optimalnog rada tog malog benzinskog motora, dok se M3 vozio penzionerski iza njega.

Isteraj malog benzinca na autoput pa ga gazi do maksimuma, a iza njega recimo krstaricu, npr. seriju 5 ili 7. Imaces isti rezultat kao na Top Gearu. To je opste pravilo, nevezano za hibridni pogon.

Giovanni

pre 5 godina

Ljudi o kakvoj tromosti pišete, ovo čudo ima preko 200ks plus elektro motor koji ce da cupa iz mesta. Nije ovo prius ili yaris sa malolitarskim benzincem i hibridom koji se pravi da malo trosi, ovo će ići kao blesavo! Upravo taj veliki benzinac neće imati nikakvih problema na auto putu sa snagom. Malo ste se preračunali. Ne znam baš samo sa tom potošnjom od 5 litara, ali meni je OK i 7-8 po gradu za toliku težinu i snagu. Vratite se vi lepo u vaše puntiće 1.2 i Golfove 4-5 sa TeDeI do sto konja i maštajte kako ima “super ubrzanje” i “malo troši” a i “nije mali auto”... A svet ode dalje

ciga

pre 5 godina

@IvanZG
Upravo to sam i hteo da cujem,obicna prazna prica sa informacijama skupljenim sa neta.Nema potrebe za raspravom,to se radi samo sa nekim ko vlada materijom a to svakako nije prepisivac sa neta !No nije to nista strasno,to radi 90% ovdasnjih komentatora.

sempervivum

pre 5 godina

Необично изгледа, али занимљиво, "теренскије" од претходника. Још само да видимо да ли су му повећали онај бедни клиренс који је имао претходник.

А ову варијанту са мотором од 2.500 кубика ћемо ретко виђати на нашим улицама.

Lazar

pre 5 godina

Svidja mi se... To što će biti skup, tako je sa velikom većinom novih modela svih proizvodjaca. Lepo će biti ako smanjena - hibrid - potrošnja nadoknadi kod nas trošak 2.5 registracije.

Totalnodrukcijiodsvih

pre 5 godina

Pogledajte ponudu u Nemackoj, bice u verziji i sa 2.0 motorom takodje sa prednjim ili sa sva cetiri pogonom, sa manuelnim i automatskim menjacem. Tako da 2.5 nije jedini u ponudi.

grabs popcorn

pre 5 godina

(Knjigoslav, 18. januar 2019 09:35)

Lepo si napisao "što se mene tiče", srećom pa nas tvoje mišljenje mnogo ne zanima, ustvari ne zanima nas uopšte.

moron

pre 5 godina

Totalnodrukcijiodsvih
U pravu si. U Nemačkoj bazno opremljen ima novi RAV4 i sa (nehibridnim) 2,0, benzincem ali, mislim samo 2WD i 6MT. Tako da će verovatno to biti i kod nas.
Pogledah malo još neka tržišta (npr. UK), tamo nema tog nehibrida, već samo hibridni 2,5.

slabočitamizmeđuredovasadizNO

pre 5 godina

Hibrid je dobra stvar. Naš Auris karavan po ovom norveškom minusu po Oslu troši prosečno 6.5l. Sa benz Korolom '05. 1.6 u BG nije moglo ispod 11. Slične gužve, kreni-stani.
Dok je bilo toplo Auris je prosečno trošio 4.5l, a Korola 7. EM često uskače u pomoć. Ovo važi do 80km/h. Na autoputu pije kao i svaki benzinac, to da se ne zavaravate. To je sa eko aspekta, finansijski i nije toliko bitno. Jbg, ja se eko osvestim a oni ukinu sve povlastice za hibride. Sledeći auto je neki EV sa bar 300km realne autonomije. Do tad Zoe za suprugu pa nek se bar ona vozi za dž.