Nedelja, 30.12.2018.

09:40

Auto test: VW Polo 1.0 Comfortline

Izvor: B92

Auto test: VW Polo 1.0 Comfortline IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

150 Komentari

Sortiraj po:

Kum

pre 5 godina

Ja sam pre x godina kupio NOV automobil ista priča, u reklami bezbroj vazdušnih jastuka, 5 zvezdica na kreš testu, kad u stvarnosti samo dva erbega i tragovi šrafcigera na plastikama po stubovima i plafonu automobila. Ladno su rasklapali automobile i vadili bočne erbegove i ko zna šta sve. Automobil sve vreme u garaži pojavili se tragovi rđe tu i tamo. Opali me nakon 7 godina indijanac otpozadi kad ono 3 sloja sive boje različitih nijansi. Auto prefarbavan. Jednostavno je takva politika uvoznika na ovim prostorima. U pitanju je NOV hyundai. Povedite DOBROG auto limara prilikom kupovine modela na akciji.

Kifla

pre 5 godina

Zamislite ovaj auto da se nađe u americi? Ili neka škoda? Nekoliko rata otplate pa generalka, opet nekoliko rata otplate pa generalka hahahahaha jedva spakovaše golfa sa lažnim softverom kakvi nemci nisu više ni za kopanje kanala. Inženjere iz Zastave pod hitno da zaposle!

Kurbla

pre 5 godina

Šta je sledeće? Najmoderniji dvotaktni 700 kubika od "samo" 20.000 evra? Besmisao. Zabraniti te trocilindraše jer će u kratkom roku zatrpati zemaljsku kuglu auto otpadom. Kako ste propisali EU standarde u ekologiji tako propišite maksimalnu dozvoljenu potrošnju automobila. Kraj priče, neću da kupujem nov automobil svake 3-4 godine.

Lepi

pre 5 godina

Umesto da tehnologiju koriste kako bi razvili što kvalitetnije i štedljivije motore a oni prave trocilindrične i dvocilindrične miksere koji piju kao ludi čim dodaš gas a prolupaju veća na 100 h km. Valjda toliko traje prosečan kredit.

moron

pre 5 godina

(Clay, 4. januar 2019 09:55)

„Polo i Ibiza sa 95 ks su prava mjera, mogu se mirne duše koristiti kao manji obiteljski auto, to je veličina kompaktne(C) klase otprije 10 godina a imaju više mjesta za noge straga i veći prtljažnik nego odlazeći Focus.
Za grad praktični, za autoput dovoljno dobri i jaki...“

Mogu da se složim po pitanju veličine i komfora Pola (nemam zamerku), sam motor TSI 95 je dovoljno potentan (ali ima veoma loš razvoj snage, do oko 1.800 rpm je skroz mrtav, bez daha, a onda sledi teško kotrolisana eksplozija razvoja snage na oko 2.000 rpm do oko 4.000). Ali, taj 5MT je TEŠKA PROPAST. Zbog predugog finalnog prenosa (peta, teoretski, „u zelenom“, do 254 km/h) Taj TSI u drugoj „ide“ ( u zelenom) do oko 95-100 km/h, a u trećoj do oko 145-150 km/h. Sad zamisli kako je to voziti, posebno po gradu. To je teška robija. Ubaciš npr. u treću na oko 45-50, a on skroz mrtav (jer je ispod 2.000 rpm). Guši se. Ne ide nikako. Držiš ga u drugoj, on je u zoni nekontrolisane eksplozije, se „rita“ kao konj. Užas...

Clay

pre 5 godina

Polo i Ibiza sa 95 ks su prava mjera, mogu se mirne duše koristiti kao manji obiteljski auto, to je veličina kompaktne(C) klase otprije 10 godina a imaju više mjesta za noge straga i veći prtljažnik nego odlazeći Focus.

Za grad praktični, za autoput dovoljno dobri i jaki.
Polo Highline 95ks u Hrvatskoj kosta 15 300E što je poštena cijena.
Bolje od toga čini se jedino nova Vitara sa 112ks u srednjoj opremi za 16500E.

moron

pre 5 godina

(zombi apokalipsa, 3. januar 2019 20:25)

Nemoj tako … Zar nije lepše ( "za sve nas" ) da ovde razmenjujemo naša razmišljanja:
- o pitanjima bezbednosti ( da li je npr. bezbednije imati 2 ili 6 air bagova; da li bočni air bagovi i zavese uopšte imaju neku funkciju … );
- da li je prevara kada napišeš u katalogu da proizvod ima nešto (npr. 6 air bagova) što on zapravo nema (jer ima samo 2),
- da li je "pošteno" kada sa paketa opreme odredjenog naziva "skineš" neke elemente, pa takvoj (oguljenoj) konfiguraciji ne daš poseban (oguljen) naziv (npr. "misery level"), već ga i dalje prodaješ pod istim nazivom, dovodeći kupce u zabludu (pa ti onda i "top" srpski superb "L&K" ima manje air bagova nego li baznjak napolju);
- da li je "za pohvalu" kada, npr. top verzija fabie serijski ima dva puta manje air bagova od bazne dačije sandero ili
- npr. o tome koliko bi ukupno trebalo doplatiti "komada" air bagova da bi sve škode koje su u Srbiji prodate u 2017. ili 2018. godini, imale najmanje 6 air bagova (koliko ima taj "tvoj" akcijski 500L Pop Star na koji se često pozivaš,sa koga FAS nije kasapio "jastuke") …

Jer, ako ja "odem tamo negde" i "prijavim" Auto Čačak (za stvari koje jesu za prijavu), ko će tamo da "brani brend", jer tamo neće biti Tebe? I ko bi onda "njima" rekao da postoje i kola za 40-50 hiljada, kao "caterham, ariel atom i slične automobile sa nula jastuka", pa valjda onda nije greh slagati u katalogu fabie da ima 6 air bagova ...

zombi apokalipsa

pre 5 godina

@cosmo

takoe, šta zna onaj dekadentni zapad koji daje po 40.000e za automobile bez ijednog vazdušnog jastuka.

pra'i srbin kupuje isključivo auto u fulu, dizel, sa originalnih 100.000 km, koji je vozila ćopava baba nedeljom do pijace.

zombi apokalipsa

pre 5 godina

@moron

čekaj, zar ti sve ovo ne pričaš baš zbog malih ljudi, koje zli prodajni savetnici na silu teraju da kupe automobile sa samo dva jastuka (bez da smeju i da pomisle da doplate još koji). one iste automobile koji su opasnost po javnu bezbednost i ubistvo u pokušaju, kako sam tvrdiš?
zar njihovi životi nisu vredni tvoje borbe?
ili se samo radi o tome da je mnogo lakše pričati, nego uraditi nešto po tom pitanju?

moron

pre 5 godina

(zombi apokalipsa, 3. januar 2019 13:57)
Vidiš, ja ne bih pristao na popust od 3.500 ako bi to značilo da dobijem kola sa 2, umesto sa 6 air bagova ( niti si ti tako nešto učinio, jer se popust koji si ostvario nije zasnivao na „skidanju“ air bagova ).
Vezano za sugestiju ( „da sve svoje optužbe i primedbe koje imaš protiv škode, vw-a, tojote, pežoa, hjundaia (možda sam nekog i izostavio) uputiš na odgovarajuće nadležne organe.“), „moraš“ najpre da razlikuješ ( ako čitaš, uočićeš ):
1) moje primedbe na nekog proizvodjača ( npr, kada neki brend „danas“ kola „opremi“ sa 5MT, kao npr VW za TSI 95 i sl. ), od
2) mojih primedbi na nekog uvoznika ( npr. kada Auto Čačak „skida“ air bagove sa nekih škoda, a reklamira ih kao da i dalje imaju sve jastuke ).
Zašto ih ne prijavim ( uvoznika i sve dilere koji koriste sporne obmanjujuće reklamne sadržaje)?
Pa, nije razlog to što ja nemam ništa od toga. Bez dileme, odrali bi kožu (nadležni) tim firmama (imaš tu prekršaja i prestupa koliko hoćeš), ali, u konačnom sledu, kao faktička posledica tih osuda, „stradali bi MALI LJUDI“ (u tim firmama), jer neko mora da bude kriv (a stvarno odgovorni uvek svoju krivicu prebace na potčinjene). To se desilo kada sam poslednji put vrlo lako dokazao da jedan uvoznik i diler postupaju „nezakonito“ (i kada su dobili po nosu).
Krupna riba se uvek izvuče ... Ali, to svakako nije razlog da i ovde redovno ne kažem šta o tome mislim. A mislim sve najgore. Da crnje ne može ...

cosmo

pre 5 godina

Sve vise od 2 jastuka nema praktičnu primenu... tu sam stao sa pracenjem ove polemike...

Otprilike na nivou razmisljanja "ako vidim da cu se sudariti, otkopcacu pojas da mi se ne aktivira airbag..."

Popusticu pod predrasudom...ne mogu vise... Kad vidis SRB tablice, parkiraj...povuci rucnu, izadji... pusti ga da prodje... nema gorih vozaca i stavova o saobracaju...

zombi apokalipsa

pre 5 godina

@moron

ako ti je ovo najjači argument protiv mene lično, samo ću ti reći da bih već sutra bez razmišljanja kupio auto koji mi se dopada, sa samo dva jastuka, ako bih dobio 3500e popusta, koliko sam dobio za 500L.
a još jednom te savetujem da sve svoje optužbe i primedbe koje imaš protiv škode, vw-a, tojote, pežoa, hjundaia (možda sam nekog i izostavio) uputiš na odgovarajuće nadležne organe. i ako se ispostavi da si stvarno bio u pravu, slobodno dođi da likuješ koliko god ti je volja. ja se prvi neću buniti niti reč reći.

moron

pre 5 godina

(zombi apokalipsa, 3. januar 2019 01:40)

Naravno da nemamo isto mišljenje, mada si i sam naveo da si "na akciji" kupio kola serijski opremljena sa 6 air bagova (FAS ih nije "kasapio"), a ovde se ubi objašnjavajući da je sve više od 2 jastuka bez praktičnog bezbednosnog smisla (samo pročitaj šta si ovde pisao, pa posle i sam sebi replicirao ).
Prosto, "Ne sedimo sa iste strane stola", niti ja kada sa sobom ovde vodim polemiku. Uživaj u "informativnom sadržaju" tih Vaših materijala ...

ns ja

pre 5 godina

Važno je da ima tač ekran u standardnoj opremi. Trebali su u standardnoj opremi i da mu ostave rupu u podu kako bi svi putnici mogli da tabanaju kao Kremenko, jer kako drugačije ova kanta od 12.000eur može da se kreće??? : )))

zombi apokalipsa

pre 5 godina

@moron

kao prvo, pokusaj vec jednom sebi da utuvis u glavu da to sto nemam isto misljenje kao ti ne znaci automatski da sam uvoznik, zastupnik, prodajni savetnik ili neka slicna kreatura protiv koje si ti umislio da se boris, vec mi je samo muka od tebe i tebi slicnih, koji ovde prosipate kojekakve baljezgarije u vidu ispraznih mudrosti i kojekakvih argumenata.
kao drugo, posto nisam ni uvoznik i zastupnik, ni prodajni savetnik, nista ja ne moram, niti ti mozes da zahtevas ili me primoravas da uradim. ako imas neki problem sa skodom, slobodno presavij tabak i pravo na sud. i umesto sto si ovde izgoreo dok mesecima drzis isprazne vakele, dodji i okaci papir na kome pise da si ti dokazano u pravu. dokazi nam svima da je sve sto si pricao 100% istina, ako mozes.
jer ne samo da nemas nijedan argument i dokaz da skoda ugrozava javnu bezbednost i da je ubistvo u pokusaju (sto su jako smele i drske tvrdnje), vec i cela ova umisljena prica oko prevare bi mozda (ali samo mozda) imala smisla da neko prikriva cinjenicu da auto koji kupujes nema 6 jastuka. jer, bez obzira sta pise u katalogu (koji je samo informativnog, a ne obavezujuceg karaktera, pokusaj to da zapamtis) od trenutka kada uzmes prvi cenovnik, preko prve (informativne) ponude do predracuna i racuna, niko i ne krije cinjenicu da ta fabija ima samo 2 jastuka.
tako da ako nadjes advokata koji ce tu uspeti da nadje elemente bilo kakve prevare o kojoj pricas, samo napred. jedva cekam da mi natrljas presudu o nos.

moron

pre 5 godina

@Zombi

U katalogu na sajtu "Auto Čačka" jasno piše: "Svi detalji tehničkih specifikacija, dizajna, opreme, materijala, garancije i izgleda tačni su
u vreme štampanja ovog kataloga", tako da ti je predložena "odbrana" uvoznika, blago rečeno, "potpuno promašena". Pravno beskorisna.

A i "onaj ranije" se branio na isti način kako ti pravdaš Auto Čačak ( da "nisu prilagodili kataloge prilikom prevoda" ), ali, "to" prosto pravno "nije pilo vodu" ( "pao" je na svih šest tačaka ). Jer PREVARA je PREVARA. I ima "da goriš" za prevaru. Kao što je izgoreo i onaj pre. Ti si uvoznik. I svako slovo u svakom info materijalu koju nudiš kupcu u Srbiji ima sa 100% da je tačan, a ne prevaran. Ili, "goriš".

Garantuješ da su u katalogu u trenutku njegovog izdavanja svi podaci tačni, pri čemu on nije samo prosto preveden, već i prilagodjen za tržište Srbije ( na X mesta se potencira Srbija kao područje na koje se katalog odnosi ), napišeš u njemu da SVAKA fabija SERIJSKI ima 6 air bagova, a ono "cvrc Milojka", ima samo dva ??? Šta je ovo? Buvlja pojaca? Ili pričamo u uvozniku koji poštuje zakone Srbije?

U tom katalogu predstaviš npr. i enterijer Fabie Active sa "radio aparatom Blues", a ona ima samo "pripremu za radio". Nova PREVARA ...

Urazumite se pravno ako već nemate potreban nivo društvene odgovornosti ... Sramota je (blago rečeno) to što radite. A i neko će da Vas prijavi ...

zombi apokalipsa

pre 5 godina

@zoNbi

dobar pokušaj sarkazma, ali pet minus za pokazano znanje, jer testovi se rade sa 50km/h (side crash) i 32km/h (pole impact). ali si u osnovi rekao tačno ono što 99% ljudi ni ne zna.
pritom, ja nikada nisam rekao su bočni jastuci i zavese nepotrebni ili beskorisni, naprotiv. ali njihova korisnost dramatično opada sa porastom brzine, pošto automobili nemaju puno deformabilnog prostora sa boka. sve preko tih brzina koje si spomenuo, predstavlja ozbiljan rizik i svako ko misli da će ga oni spasti sopstvene neopreznosti i neobazrivosti silno greši.
plastično rečeno, s obzirom da brzina udarca prosečnog boksera iznosi baš tih 35-40km/h, ja bih definitivno voleo da imam sparing kacigu (jastuke), ali bih se zato iz petinih žila borio da se uopšte ne nađem na udaru (sudaru).

zombi apokalipsa

pre 5 godina

@moron

s obzirom na količinu otvorene zlobe i mržnje koju pokazuješ u svojim komentarima, prozivajući svakoga ko se drzne da ima drugačije mišljenje od tvog, ne bi me čudilo da se sudiš i za najmanju sitnicu. i što se mene tiče slobodno tuži i škodu i vw i koga god hoćeš, samo ako imaš argumenata za to.
jer na stranu što tvoji komentari o ugrožavanju bezbednosti, ubistvima u pokušaju i sličnim neargumetovanim deflamatorskim pozivima na linč jedne kompanije stvarno prelaze ne samo granice pristojnosti, već i tvog ličnog znanja i stručnosti, pa možda čak i zakona. ali ako ti možeš da dokažeš da je fabia sa dva jastuka manje bezbedna od punta sa dva jastuka samo napred, pravo na sud.
isto važi i za ovo što spominješ katalog, u kome piše da svaka škoda ima 6 jastuka. jer svi katalozi ikada, uključujući i prodajne sa cenama (što auto katalozi definitivno nisu) su isključivo informativnog karaktera. čak su i ponude za vozila naznačeno informativnog karaktera, jer čak i vozilo koje dobiješ iz fabrike ne mora da bude jednoobrazno sa onim što si naručio. npr. auto dođe bez zadnjih parking senzora, iako si ih poručio (znam o čemu pričam, iskilavio sam se sa svakim autom koji sam kupio).
što znači da ti kao potencijalni kupac možeš (ali i ne moraš) da kupiš auto sa samo dva jastuka, bez obzira što u katalogu piše da ima šest. pogotovu što, bar u slučaju fabije, u svakom cenovniku piše da ih i ima samo dva i niko ti ne brani da dokupiš još. što bi rekli, 'oćeš, nećeš, ne moraš.
činjenica je da su u auto čačku bili glupi što nisu prilagodili kataloge prilikom prevoda, kad već nisu našli za shodno da u nekom paketu ostave svih šest jastuka. ali je i činjenica da su tvoji argumenti za sve što tvrdiš prilično tanki i labavi.
tako da ti slobodno idi isteruj svoju ličnu, poslovnu, nebesku pravdu, ali te bar molim da se ne vraćaš ovde dok ne budeš imao neki papir (od koga god) da si uspeo u svojim namerama.

zombi apokalipsa

pre 5 godina

@Dikh tu kava

ne brini se, komentar za dole se nije odnosio na fizičke atribute, već na činjenicu da si sebi dozvolio da bez trunke obzira i odgovornosti (da ne kažem bezbolno) napišeš jedan huškačko-deflamatorski komentar. od kojeg nijednog trenutka nisi odstupio, niti priznao da si pogrešio. čak si mene napadao da sam neki prodajni savetnik, prebacujući na kraju svu krivicu za svoje postupke na neki tamo marketing. koji nikako nije mogao preko noći da ugradi dodatne jastuke, da bi "ispravio" ponudu. čak i to što su na sajtu tu informaciju učinili dostupnom, ne menja činjenicu da je taj polo verovatno oduvek imao 6 jastuka.

i ako zanemarim ovo tvoje "bolje da se ne znamo", jer ja tebi nikada nisam pretio, da li posle svega stvarno misliš da sam ja na strani koja gubi, pravi faulove ili je u ofsajdu?

p. s. što je najgore, od jednog od retkih duhovito-sarkastičnih komentatora na ovoj rubrici, dozvolio si sebi da se spustiš na nivo alfista, audista, fordista, golfista i da ne nabrajam dalje sličnih "moj auto je bolji/lepši/jači od tvog auta"-inista. baš šteta.

dex

pre 5 godina

Evo da prokomentarisem na siroko.Zasto?Zato sto sam resio da kupim, nov auto B segmenta i pogledao sam sve osim Korse.Yaris, dobar auto 111ks Stela paket 12600.Zadnja klupa skucena, naslona za glavu bije u ledja, nema rezervni tocak, srednji stub oko menjaca kad prodrmate rukom klima kaoda je prosao pola milona km a ne da je nov.Udoban sa pozicije vozaca,tabla osrednja.Klio, lep auto, udoban za ovzaca i suyvozacam naljlakse se ulazi i izlazi a zadnja kluop najlosija od svih.Solidan auto.12500 eura 90ks limeted paket.Skoda Fabija najjeftinija u klasi, za 13 soma moze da se kupu ful paket ali je daleko od komkurencije od utiska unutra.Pezo 208 lep auto ali mnogo skup u ful paketu opreme,solidan napred ali skucen pozadi.gepek dobar i rezervni tocak ima.Fiesta, vrh ali izlozen ful pakket sa automatik menjacem.Udoban napred i od gore navedenih bolji na zadnjoj klupi.Cena mnogo jaka za nase uslove, u klsi VW.Polo 95 konja 15000 eura trenutno u kabini vozac kao u avionu, odaje luskuzom, udoban napred a pozadi najvise mesta ima od svih i najudobniji je za leda i imam mesta najvise za noge.Gepek veliki i rezervi tocak.Sve u svemu milim da je os svih najbolji Polo a za vrat mu dise Fiesta pa onda Clio, Yaris i Pezo a na kraju Fabia.Svi daju od 4 do 5 godina garancije.Za Poloa nisam pitao, zaboravio.Afiniteti su razliciti i to treba postovati.Toliko za sad.Pozdrav i srecna svima Nova godina

Dipl.ecc

pre 5 godina

@Bane: ko je koga optuzivao, pise dole, da se ne ponavljamo.
A sad je bar jasno da drustvo zbog mene ne moze da kupi Polo :-)
Bar nesto smo izvukli.
S obzirom da niste odgovorili ni na jednu moju tezu kojom sam opovrgao Vase "strucno" misljenje (npr. o nekakvom dvostrukom oporezivanju PPAP kada PM kupi vozilo, zatim da se tu PDV zavrsava...) kojim unosite zabunu I sirite dezinformacije, na kraju ste se uhvatili price o nick-u. Pa cak ste I tu pokazali dekoncentraciju (ili mozda neznanje), rekao sam Michael Jordan, ne Jackson. To Vam je najbolji kosarkas svih vremena, cuvena 23 Cikago Buls-a. A da li ste u potpisu Bane, Sale, Pera, Mika, Zika, Jordan ili nesto deseto, potpuno je nebitno u smislu komentara na sajtu. Da li hocete mozda da Vam napisem I jmbg?
Za odjavu, deo Konfucija:
Ko ne zna, a ne zna da ne zna, opasan je, kloni ga se.
Ko ne zna, a zna da ne zna, dete je, nauci ga.

moron

pre 5 godina

(Aca, 1. januar 2019 16:38)
"Mislim da se moron nalozio na svoju Fabiju.Vidim da je to ljubav,ne moze on bez Fabije jos ima dobar radio iz 22. veka totalno futuristicki i pride 6. brzinu."

Nadam se da ćeš imati prilike da se sit navozaš u takvoj škodi... Teško da ćeš posle imati dosta smisla za humor... Verovatno ćeš misliti da si žrtva skrivene kamere, posebno u svetlu onog totalno promašenog 5-stepenog menjača, pa i predugog finalnog prenosa ("ide" najviše 185, a peta mu je "na zelenim obrtajima" nameštana do 254 km/h, pa zamisli dokle su mu ostali stepeni prenosa ). "Radio moga dede" u 2018. godini da ne pominjem. I sve ostalo...

Aca

pre 5 godina

Mislim da se moron nalozio na svoju Fabiju.Vidim da je to ljubav,ne moze on bez Fabije jos ima dobar radio iz 22. veka totalno futuristicki i pride 6. brzinu.

Bane

pre 5 godina

@ Bane: "...zbog takvih kao Vi koji svoje neznanje kriju iza titula i arogancije nesvesni koliko ne znaju i jesmo tu gde jesmo i ni ovaj Polo ne mozemo da kupimo..."

Mislio sam mi kao drustvo...ne ja licno.

Takodje ne vidim gde sam vas ja to napao, osim sto sam odgovorio na vase optuzbe, decidno objasnio neke stvari a vi opet pausalno da to nije tacno.

Takodje, navodite da i kada bi ste promenili nick u Michael Jackson vi bi ste isto pisali....zasto bi ste se pobogu i tako potpisivali....imate li ime, strucnjace, kao ja, ili se krijete iza nikova.

Sve u svemu, po tonu poslednjeg komentara vidim da sam ipak isprovocirao sujetu i tastinu u vama koja je od prvog komentara bila ocigledna tako da nasa dalja prepiska vise nema smisla.

Dipl.ecc

pre 5 godina

@ Bane: "...zbog takvih kao Vi koji svoje neznanje kriju iza titula i arogancije nesvesni koliko ne znaju i jesmo tu gde jesmo i ni ovaj Polo ne mozemo da kupimo..."
"...i nisam sebe pocastio, vec od 2003 vozim kvalitetne nove automobile koje zelim..."
Ne znam kako Vi ovo razumete, ali kazete da ne mozete ni ovaj polo da kupite, a ujedno vozite kvalitetne i nove automobile od 2003.
Isto toliko su Vam kontradiktorne I polovicne informacije koje navodite u vezi PDV-a I PPAP, dvostruko placanje PPAP u fazama prometa gde ga uopste nema, da li se I kada PDV zavrsava... tu se mora biti precizan. I ne mislim da Vi treba da se trudite zbog mene, ali iznosite pausalne informacije o necemu o cemu znate nesto, ali ocigledno ne u potpunosti i ste sve to "nabacali".Ja sam se osvrnuo na Vase konkretne navode, i naveo konkretno sta nije tacno, ujedno dajuci precizne odgovore, a Vi se bavite pausalnim optuzbama oko sakrivanja iza nick-a, pominjete komplekse, cak i otpuzbama da zbog mene i moje arogancije i neznanja Vi ili jos mnogi drugi (nije bas jasno na koga mislite) ne mogu ni polo da kupe?
A ne vidim da je sustina sto sam se ja potpisao kako sam se potpisao i Vi to shvatate kao hvalisanje? Sustina je u mom tekstu, a ne potpisu. Isto bih Vam napisao, da sam se potpisao i kao Michael Jordan. Ali dobro.
Porezi se ne mogu tumaciti tako kako to Vi radite polovicno,to je stvar znanja, a ako Vas neko ispravi, onda krecete sa licnim otpuzbama. To je stvar kucnog vaspitanja.

moron

pre 5 godina

(rog, 30. decembar 2018 10:42)
"Yaris 1.5 111ks 4 cilindra u stella (srednjem) paketu opreme 12.690eur."

Nije on ista klasa kao VW Polo. Ima serijski 7 air bagova.
Uostalom, taj yaris ima i menjač sa 6 stepeni prenosa.
A najjeftniji Polo sa 6 stepeni prenosa je sa cenom u rangu najskupljeg yarisa (razlika je manje od 200 eura).

zoNbi apokalipsa

pre 5 godina

Posto ste otpoceli temu o VW grupi (ili Porshe grupi) i vazdusnim jastucima. Pa da dodam da po cenovnom katalogu i najmanji Skodin SUV ima u osnovnoj opremi 2 vazdusna jastuka.
(smajli, 01. januar 2019 01:22)

Da povuces sta si rekao jer ce(mo) da te zovemo telefonom kuci i printamo skrinove.
Uostalom, kakve veze ima da li ima vazdusne zavese kad one i onako ne vrede nicemu, makar ne preko 35-40km/h . To sto se vecina sudara desava bas ispod 35-40 nije ni bitno. Uostalom, sta ce ti vazdusni jastuci kad se recimo traktori prodaju i dan danas bez vazdusnih jastuka i niko ne pravi problem.

Dikh tu kava

pre 5 godina

(zombi apokalipsa, 31. decembar 2018 20:38)

Jedno je kad nekom ne ide kad gubi, drugo je granica pristojnosti. Najiskrenije te molim da ne dozvoliš da se tvoje pisanje shvati kao pretnja. Bilo bi vrlo neozbiljno i kontra duha komentarisanja. Sa "onim dole" već si duboko u faulu. Mislim da se ne znamo. Najbolje da tako ostane.
Inače, čestitke marketingu VW, ispravili su ponudu.

Bane

pre 5 godina

A ne znam kako ja i ovakvi kao ja (sta god to znacilo), Vama branim da Vi kupite bilo koji auto??? Ja sam sebe pocastio kvalitetnim automobilom koji odgovara u svemu mojim potrebama i po prostoru i po cilindrima i po snazi motor i po gepeku, sto i Vama zelim, a za to mora da se uci, radi, ...
(Dipl.ecc, 31. decembar 2018 17:54)

Nisam ja nigde naveo da Vi i Vama slicni meni nesto branite...naveo sam nesto drugo ali ste vi iz toga izvukli pogresan zakljucak, procitajte ponovo. Vama svakako hvala na lepim zeljama, ali ja sam te zelje odavno ispunio, i nisam sebe pocastio, vec od 2003 vozim kvalitetne nove automobile koje zelim....a verujte, nisu pali sa neba (osim poslednjeg, ruku na srce, da budem iskren do kraja, koji sam kupio 3 godine star jer sam imao totalnu havariju sa prethodnim a plan je bio da ga zamenim za 2 godine, pa sam taj period morao da premostim polovnim). Tako da sam operisan od te vrste kompleksa.
Takodje, operisan sam i od druge vrste kompleksa a to je da po internetu isticem svoje titule i znanje. Ja sam svoje znanje odavno prikazao tamo gde treba i na srecu uspeo koliko toliko to i da valorizujem u ovoj zemlji.
S'tim u vezi naravno da se necu nastavljati. Informacije koje sam naveo lako su proverljive u najblizoj poslovnici P.M. onome ko se zanima za ovakav vid finansiranja a tome je i bilo namenjeno ono sto sam pisao, tako da ne vidim zasto bih se dalje trudio sa Vama.

smajli

pre 5 godina

Posto ste otpoceli temu o VW grupi (ili Porshe grupi) i vazdusnim jastucima. Pa da dodam da po cenovnom katalogu i najmanji Skodin SUV ima u osnovnoj opremi 2 vazdusna jastuka.

Zbidelj

pre 5 godina

@zombi apokalipsa

Kakve ste lazovcine vi iz PM to nema nigde, po ugledu na VAG centralu. Zbog vas ni ne razmatram VW, al zato uskoro uzimam novu Insigniju, bruka kako izgleda.

Zoran NY

pre 5 godina

Извини молим те, али о чему ти причаш ? Дођи у Америку да видиш који ауто се више цени на светском тржишту Hyundai ili VW ? На 100 Hyundai ће видети 1 VW. А да немају Амери пара па зато купују више Huyndai.
......
Shvatite da se golf i polo ne prave za potrebe srpskog kupca. Vec se prave za velika evropska i svetska trzista, a tamo bas ne dominira tipo i elentra, vec nesto drugo.
Na kraju, sve je stvar izbora i mogucnosti, ko moze i hoce da kupi ovaj polo, neka kupi. Ko nece, ne mora. Neka kupi sta moze. Nemojte mesati babe i zabe.
(Dipl.ecc, 30. decembar 2018 12:22)

moron

pre 5 godina

@Zombi
Hvala na savetu. Ne brini, "printskrinujem" sve, pa i svaki "kazneni sadržaj" sa sajta uvoznika škode. Pa i ono gde pišu da svaka fabija ima šest air bagova, mada ima samo dva. A i da ne "printskrinujem", znaš i sam, ima nacina da se udje u sadržaj ranijih stranica. I molim te, ne preti više (kao onaj tvoj kolega ranije), živ sam se potresao.
Budi siguran, ako ja "presavijem tabak", neće biti dobro. Može da ti posvedoči i jedan uvoznik i diler, koji je nekada bio u istovrsnoj situaciji i ponasanja kao AČ danas. Zato, pamet u glavu i poštujete zakon. Ne dovodite ljude u zabludu neistinitim objavama.

zombi apokalipsa

pre 5 godina

@Dikh tu kava

znači nisi ti, zeka je? tj. marketing?
oni su ustvari krivi za onaj inicijalni flejmerski i hejterski komentar koji si ostavio? sa sve spominjanjem ugrožavanja bezbednosti i naknadnim ubacivanjem u priču softvera za motore i prozivanja za te famozne prodajne savetnike?
ako ćeš neki marketing okriviti za sve to, tebi na čast. ja samo moram da ti se izvinem za onaj prvobitni komentar o bolu u preponama, jer sad vidim da tamo ni nema šta da zaboli.

zombi apokalipsa

pre 5 godina

@moron

ti si očigledno u nekom zaostatku, jer je očigledno ispalo da ovaj akcijski polo ima 6 jastuka, a ne 2 kako ti i dalje pišeš.
a taj punto čak i u verziji sa (doplaćena) dodatna dva ili četiri jastuka nije ni blizu u pasivnoj i strukturalnoj bezbednosti nekom automobilu iste klase proizvedenom u poslednjih par godina.
al' na stranu to, možda ti znaš brzine udara u side crash i pole impact ncap testovima? nije sramota ni ako izguglaš, to je u cilju edukacije.

e, da ne zaboravim. nadam se da su ti škodini prodajni savetnici, koje ne vadiš iz usta, barem upola ažurni kao ovi iz porsche scg, koji su izgleda uradili nešto otkad je ovde krenuo flejm i hejt.
i nadam se da printskrinuju sve što si pisao poslednjih par meseci, jer znam da su ljudima stizali pozivi i za mnogo sitnije stvari.

moron

pre 5 godina

(zombi apokalipsa, 31. decembar 2018 16:59)

Bilo bi mi iskreno zadovoljstvo da se u Novoj 2019. godini nadjemo "na časnome sudu", sa jedne strane, "Auto Čačak", i svi njegovi dileri, sa svojim PREVARANSTKIM SADRŽAJEM web sajtova, a sa druge strane (samo) ja.
Pa, da objasne meni debilu i moronu, ali i "časnome sudu", zašto na sajtu uvoznika, izmedju ostalog, u katalogu za Fabiju FL stoji da svaka Fabia serijski ima šest air bagova (kako to piše na str. 50 kataloga), a svi znamo da ih i u najvišem paketu opreme ima samo dva. Evo, čitaj, to je ionako Vaše štivo, verujem da ste kroz to prošli i "u radionicama" za škodine prodajne savetnike:

"SIGURNOST NE MOŽE BITI OPCIJA ... U novom modelu FABIA štitiće vas šest vazdušnih jastuka koji su deo serijske opreme".

https://az749841.vo.msecnd.net/sitessrlatncs/alv1/b6e5a13b-4cfc-4990-bcb6-fdfe822f4e9b/Fabia_Nova_%20katalog_SRB.05e9980130697388b860ae17700bbad6.pdf

A ako je za novi Polo "target" ( ili ti "benchmark", kako bi to rekli "stručnjaci" ) u polju bezbednosti vremešni Punto ( ima već 14 godina da se pojavio ? ), onda može da se kaže da je ovaj akcijski Polo sa 2 air baga u potpunosti "uspeo" … Doduše, verzija Punta sa 4 air baga ga već šije ...

zombi apokalipsa

pre 5 godina

@Totalnodrukcijiodsvih

ne znam da li si ti taj prodajni savetnik iz generalnog sekretarijata (kako ovde često umeju da ti spuste u nedostatku argumenata), ali si definitivno glas razuma u ovoj baruštini hipokrizije i bezrazložnog širenja mržnje.

Dipl.ecc

pre 5 godina

@Bane
"...U ovom slucaju, P.M. kupuje automobil i placa salonu PDV (taj trosak naravno uracunava korisniku renta, ne oslobadja se) i postaje vlasnik vozila. Tu se prica sa PDV-om zavrsava..."
Nemojte se vise truditi. Ne verujem da smo kolege, jer Vam ocigledno slabo ide. Nikakva prica se ne zavrsava sa PDV-om kada PM postane vlasnik, kao sto nema nikakvog dvostrukog oporezivanja PPAP u slucaju o cemu ste ranije pisali. Kada PM prodaje to vozilo naravno da ga prodaje sa PDV-om, jer je imao pravo na odbitak PDV-a.
A ne znam kako ja i ovakvi kao ja (sta god to znacilo), Vama branim da Vi kupite bilo koji auto??? Ja sam sebe pocastio kvalitetnim automobilom koji odgovara u svemu mojim potrebama i po prostoru i po cilindrima i po snazi motor i po gepeku, sto i Vama zelim, a za to mora da se uci, radi, ...

cosmo

pre 5 godina

FIAT Tipo 1.4 - kad je neka akcije malo iznad 10.000 evra... Daleko od toga da je FIAT neki brend... ali barem imas 4 cilindra, 6 brzina i mnogo prostora.

Bane

pre 5 godina

@(Dipl.ecc, 30. decembar 2018 19:54)

Au kolega, ako smo uopste kolege, zbog takvih kao Vi koji svoje neznanje kriju iza titula i arogancije nesvesni koliko ne znaju i jesmo tu gde jesmo i ni ovaj Polo ne mozemo da kupimo.
PDV na vozilo se placa dok je vozilo predmet robnog prometa, znaci dok pravna lica iz delatnosti njime trguju kao robom namenjenoj daljoj prodaji. Sve do prve registracije u zemlji.
Onog momenta kada krajnji kupac kupi vozilo i registruje, svaka dalja kupoprodaja tog vozila je predmet promene vlasnistva nad polovnim vozilom i placa se porez na prenos apsolutnih prava na kupoprodajnu vrednost vozila.
Saglasno odredbi clana 6. stav 1. tacka 2) Zakona, prometom dobara i usluga, u smislu Zakona o porezu na dodatu vrednost, ne smatra se promet putnickih vozila, motocikala, plovnih objekata i vazduhoplova za koje pri nabavci obveznik PDV nije imao pravo na odbitak prethodnog poreza u potpunosti ili srazmerno.
U ovom slucaju, P.M. kupuje automobil i placa salonu PDV (taj trosak naravno uracunava korisniku renta, ne oslobadja se) i postaje vlasnik vozila. Tu se prica sa PDV-om zavrsava. Po nasem zakonu ako si ti korisnik renta ne mozes direktno da otkupis auto na sebe, znaci neko drugo fizicko ili pravno lice ga mora otkupiti i registrovati na sebe i tek onda ga moze prodati vama. Te iteracije stvaraju dodatan poreski trosak zbog kojih je ovaj vid finansiranja neisplativ za fizicko lice i ja sam na to zeleo da ukazem, a ne da prosipam pamet o porezima.

Baxuz

pre 5 godina

@moron

Skoda (uvoznik)preko sns veza prodaje kola drzavi. Fizicka lica ih ne zanimaju. Zato i imaju takve pakete jer kupca to ne zanima. Bitno je da se uzmu pare od gradjana.

zombi apokalipsa

pre 5 godina

@Dikh tu kava

kako to misliš punto nije bitan, pa ni u tekstu se ne spominje da ovaj polo ima dva jastuka, što te nije sprečilo da ceo svoj komentar baziraš samo na tome.

pritom, punto je jako bitan u celoj priči, jer je godinama bio reper na tržištu, baš takav kakav je i dočekao 2019. godinu, samo sa 2 jastuka. u čemu je onda problem ako neki proizvođač ponudi jedan ili više paketa sa istim brojem jastuka? po cenama koju su značajno niže od cena u eu?
ljudi u svetu daju po 40-50.000e za caterham, ariel atom i slične automobile sa nula jastuka, jedino je u srbiji problem ako neko pokuša da ponudi savremen auto sa samo dva jastuka (zaboga) po sniženoj ceni. koja i tako snižena, jedva da je pristupačna ovdašnjim kupcima.
ajde probaj da mi objasniš o čemu se radi, molim te. živ nisam dok ne čujem.

btw, ono za audi uopšte nije spin, jer me stvarno interesuje koliko vas uopšte zna (iz glave) pri kojim brzinama ncap testira sigurnost automobila pri bočnim udarcima (side crash i pole impact).
i koliko vas misli da su te zavese siguran spas kada vas u pola noći pokupi pijani vozač u kamionu gradske čistoće sa nekih 70km/h (da ne bude da potenciram samo audi i brzine preko 150km/h).

p. s. ti uzmeš i najgore izhejtuješ nešto bez pouzdanog izvora informacija (u tekstu se ne spominje podatak, na sajtu je nedorečen) i to je onda sasvim ok i pošteno (i clickbait k'o vrata), ali kada ti kažem da si preterao, onda sam ja prodajni savetnik koji grčevito brani brend? ili ti je ponestalo humora i sarkazma ili i ti imaš dvostruke aršine, kao onaj moron.

zombi apokalipsa

pre 5 godina

@moron

recimo da je neki zakonski minimum na nivou eu dva vazdušna jastuka i onoliko pojasa koliko vozilo ima mesta za sedenje. mada nije, jer se recimo catheram slobodno prodaje bez ikakvih jastuka u celoj eu.
ali to je to. to ti je ta tvoja "serijska" oprema koju svaki proizvođač ugrađuje. svaki dodatni jastuk ili bezbednosni sistem ugrađen u auto je ili deo paketa koji ti nudi prodavac ili opcija koju sam biraš.
to što uporno tvrdiš da je loša bezbednost isključivo problem škode (ubistvo u predumišljaju?!?!), ignorišući činjenicu da punto ili recimo sandero imaju isto ili manje jastuka "serijski" (da ne pričam o pasivnoj i strukturalnoj bezbednosti) i da nikako ne bi prošli bolje u sličnim situacijama, to je tek tema za sebe.

i po prvi put mi je iskreno žao što stvarno nisam neki prodajni savetnik, jer ovakvi tvoji komentari već spadaju u govor mržnje i podložni su krivičnom zakonu. a i privatnim tužbama za povredu časti, narušavanje ugleda i verovatno još par stvari.

cudno

pre 5 godina

A sta se to desava sa VW motorima, konkretno 1.0, 1.2, 1.4 benzinci. Mnogo puta sam procitao da su otkazali na bas malim kilometrazama, ili da su imali ozbiljan kvar... Iskreno, ni za jednog drugog proizvodjaca nisam cuo toliko otkaza. Kako mi deluje kod VW nema sreduna, ili traju do iznemoglosti ili otkazu na 100.000km

Totalnodrukcijiodsvih

pre 5 godina

https://cdn.volkswagen.rs/media/Kwc_Basic_DownloadTag_Component/31721_brochures-79615-child-download-downloadTag/default/b1f68aea/1542888220/volkswagen-polo.pdf
Zvanican cenovnik VW sa opremom.
https://www.volkswagen.rs/akcijska-ponuda/polo
Sa akcijskom cenom cenovnik i oprema
Izdvojena serijska oprema :

Kućišta retrovizora i ručice u boji vozila
Fioka ispod sedišta vozača
Paket za pušače
Ručica menjača obložena kožom
Vazdušni jastuci za vozača i suvozača; suvozačev sa mogućnošću deaktivacije
Sistem vazdušnih zavesa za putnike na prednjim i zadnjim sedištima uključujući bočne vazdušne jastuke napred
Detekcija zamora vozača
ISOFIX priprema za dva dečija sedišta
Povećane mere zaštite pešaka
ESP uključujući ABS i ASR
Front assist radar sa mogućnošću autonomnog zaustavljanja vozila
Bord kompjuter "Plus"
Multifunkcionalni upravljač
Spoljni elektropodesivi retrovizori sa mogućnošću grejanja
Elektropodizači stakala napred i nazad
"Composition Colour" infotainment sistem
Puna cena vozila 14.473 €
Akcijska cena vozila 12.590 €
Nije me mrzelo da crno na belo pokazem da Polo ima i vise od dva vazdusna jastuka....

Spagete najvolijem

pre 5 godina

Majstore prvi deo komentara odličan, to je to u Evropi... Ali 3000€,pa jbt to nema 80% ljudi u Nemačkoj. To je preko 5000€ bruto pa na 150 ili 160 sati mesečno to je 30-35€ po satu, mnogo bre...
(Nenad, 30. decembar 2018 22:44)
Izvini,nisam mislio na našeg coveka bez skole i znanja Nemačkog nivoa G3.
Ukucaj lepo "prosecne plate u Nemačkoj" pa se javi.Pozz imenjače

Rale

pre 5 godina

Ako sam Vas uvredio izvinite...
Mene je samo iznerviralo sto su kod mene cene drugacije na onom papiru sto su mi odstampali,nego ove vase sto navodite...
Trazim automobil za grad pa sam obisao sve prodajne centre razlicitih proizvodjaca.
Ne radim ni za jednu pomenutu kompaniju,nego mi smeta netacnost i pausalnost.
Želim vam jedan nov auto u sledecoj godini,
neka ste vi meni zivi i zdravi jos mnogo godina,Srećna Nova 2019.

moron

pre 5 godina

(Rale, 31. decembar 2018 11:44)
"Evo vam link od cenovnika sa pravim cenama jer me ovaj lik toliko nervira jer stalno spinuje.
Ocekujem da se doticni izvini."

Poštovani,
"Dotični" će da Vam se izvini u vezi škode (ili ostalog) nakon što ovde prethodno iznese neistinu. A pošto već smatrate da dovodim u zabludu "čitaoce" pozivanjem na cene "Alprosa", evo vam cenovnik "Auto Čačka".
https://az749841.vo.msecnd.net/sitessrlatncs/alv1/150d70ac-d609-4618-b91b-620cb32050b2/Fabia%20FL.63f44d4373e68a4b93da71372b9a2bf1.pdf
On je, ako niste znali, uvoznik škoda za Srbiju. I ima iste cene kao "Alpros". Cene koje sam i ja naveo.
A svuda Vam (pa i u cenovniku na koji se Vi pozivate) i najskuplja fabia ima 2 air baga, što je teška sramota, takvo skidanje bezbednosne opreme samo za Srbiju.
To je, blago rečeno, skoro "ubistvo u pokušaju".
Da Sud časti pri PKS ( i Tužilac Suda časti) radi svoj posao, Vama svima (iz "grupacije Auto Čačka" ) bi odavno koža sa ledja bila oderena od novčanh kazni za ono što radite, kršeći grubo niz propisa.
Naravno, bilo bi Vam i zabranjeno obavljanje deletnosti, a kao mera bezbednosti, da više ne ugrožavate gradjane Srbije.

Što je na neki način tužno, Vi činite zločin i prema Škodi, jer je škoda načelno odlično vozilo (pre nego je vi ogulite za Srbiju kao majmun bananu).

I, zaboravih, Srećna Vam Nova godina...

Rale

pre 5 godina

To sto pise samo dva jastuka oni nisu naveli sve sta ima od opreme ali zato ima u osnovnoj opremi 6 jastuka ja gledao taj isti da kupim ali necu jer je skup a ima letargican motor.Najpostenije sam rekao.A moron opet blati Fabiju da kosta toliko ali nije stavio onaj precrtani cenovnik sa toboz "akcijskim" cenama.Fabija Style sa dsg menjacem kosta 13.344 evra sa dva jastuka(500 evra doplata za 6 jastuka)a ne onako kako "moron" objavljuje.I posle svega posto mi je Polo skup uzecu ili Fabiju ili Hyundai i 20.Ali opet problem Hyundai nema neki jaci motor od Fabije ali ima zanimljiviji i lepsi dizajn.Ja volim da ljudi budu nepristrasni kada bilo sta izgovore.

Rale

pre 5 godina

Evo vam link od cenovnika sa pravim cenama jer me ovaj lik toliko nervira jer stalno spinuje.

Link:

https://www.autohermes.rs/cenovnici/cenovnici.html

Ocekujem da se doticni izvini.

Dikh tu kava

pre 5 godina

zombi apokalipsa, 30. decembar 2018 16:29

Glede truda, ne bih da ispadnem nekulturan i ne uzvratim, velike čestitke i Vama, ja se zaista ne sećam da sam u svojoj "komentatorskoj karijeri" primetio da neko toliko grčevito "brani" jedan brend i grupaciju, a da sasvim izvesno nije "prodajni savetnik"..
Što se Punta sa dva airbag-a tiče, vrlo rado ću (ćemo) dati svoj sud o istom. Onda kad Punto bude predmet testa. Ovde je testiran Polo, moja oboriva pretpostavka jeste da se komentariše ono što se testira. Osim ako ne grešim. U kom slučaju ću u sledećem komentaru vrlo rado dati svoja "zapažanja" u pogledu Elantre, npr.. A ono za Audi sa strane doživljavam kao fin spin, te bih uz dopuštenje propustio komentar istog.. :)
Konačno, u vezi sa tim famoznim vazdušnim jastucima, mislim da bi najmanje nekorektno bilo da nam se "obrati" neko iz Generalnog sekretarijata "Das Auta" da nam otvori oči, ima li ovo akcijsko čudo dva ili šest jastuka. Jer tu je fakat neko propustio da uradi domaći. Ako ima 6,a oni u prvi plan stavili samo 2, podbacio je marketing, što je nedopustivo sa korporativnog aspekta, a ako zaista ima dva, jer je "akcijski" model, podbacio je zdrav razum i briga za ljude, što je nedopustivo sa aspekta bezbednosti. "Molim boga" da je kiksnuo marketing, ali poznavajuci njihov korporativni "altruizam" oličen u čuvenom softveru, bojim se da zaista ima samo dva.. Pa, "drugari", teško vam ne bilo, javite se i oslobodite nas više "zloslutnih" sumnji, hvala unapred..

Totalnodrukcijiodsvih

pre 5 godina

Ajde da pisem iz svog licnog iskustva. Pre par dana sam isao da testiram bas ovaj model sto je na akciji.
Od bezbednosne opreme ima sve, dva prednja i dva bocna, klima istina manuelna, prednji i zadnji elektricni podizaci, komande radia na volanu kao i fabricki radio, maglenke spreda i pozadi. Od prilike sve ono sto mi treba. Sto se tice motora 1.0 sa 80ks se ponasa ko stari 1.2. Znam razliku jer sam vozio 1.2 i 1.4. Za grad je dovoljan, na auto putu preko 120 je mucenje a za regionalni put i preticanja mora dva stepena nize. Sto se tice Porshe mobiliti samo cu reci da na njihovu cenu dodajte jos 20%. Vi u svakom slucaju platite nesto vise nego sto bi platili auto za kes. S tim sto vam uvek treba ovlascenje za svakog vozaca koji planira da vozi taj auto. Mana ovog modela nije sto je iznutra malo vise plastican, prethodni su tu bili bolji, ni njegov jednostavan dizajn vec uzasno skup zvanican servis. Ruke su im ko od zlata....

Jovan

pre 5 godina

Polo Comfortline 1.0 MPI 80Ks.

Puna cena vozila 14.473 €
Akcijska cena vozila 12.590 €

Spisak serijske opreme uključuje samo 2 air baga, vidi se na ovom linku https://www.volkswagen.rs/akcijska-ponuda/polo, a uključuje sledeće:

"Kućišta retrovizora i ručice u boji vozila
Fioka ispod sedišta vozača
Paket za pušače
Ručica menjača obložena kožom
Vazdušni jastuci za vozača i suvozača; suvozačev sa mogućnošću deaktivacije
Detekcija zamora vozača
ISOFIX priprema za dva dečija sedišta
Povećane mere zaštite pešaka
ESP uključujući ABS i ASR
Front assist radar sa mogućnošću autonomnog zaustavljanja vozila
Bord kompjuter "Plus"
Multifunkcionalni upravljač
Spoljni elektropodesivi retrovizori sa mogućnošću grejanja
Elektropodizači stakala napred i nazad
"Composition Colour" infotainment sistem"

KRAJ. Nema više.

Radijator

pre 5 godina

Razumem da je kvalitetno uradjen, ali je neozbiljno napisati da nazad mogu da sede "dve visoke osobe" i da "nisu zrtvovana medjuubrzanja na velikim putnim brzinama". 
Smanjite malo ribu. 

@betmen

Napokon da neko pomene ovaj fenomen...zamenite ime bukvalno bilo kog modela koji novinari predstavljaju recju "panamera" i necete primetiti nikakvu razliku. Ja razumem da postoje sponzorstva i da se ne moze biti bas u potpunosti nezavisan...ali svaki auto maksimalno nahvale kao da je spejs satl, pa cak i ovakav jedan od 80 ks... kao da je 1980. godina.. Dajte malo realnosti ljudi.

Ranko

pre 5 godina

2 vazdušna jastuka, 5 brzina, 80 konja i 93-Nm?

Osnovni 500 L 1,4 sa 95 konja, 6 brzina, 6 jastuka i oko 120 Nm je AMG mečka S klase za ovaj Vagen.

Radijator

pre 5 godina

Što se Tiče Motora,PUNTO sa motorom od 1242 ccm,44kw(60ks) je raketa za ovo.Bolje Ubrzanje,Veći obrtni momenat,manja potrošnja,120 km/h manje od 3000 RPM.
(Običan čovek, 30. decembar 2018 19:28)

Iako je ovaj motor stvarno sramota da se nudi u polu u ova moderna vremena, nije bas ni to za punta tacno...na 3000rpm ide tacno 110km/h... Poenta je da je polo poskuplji, a punto to nikad nije bio. Sa puntom tacno znas sta dobijas i cemu je namenjen i koliko placas. A ovde...

S

pre 5 godina

Polo Comfort 1.0
Standardna oprema
Bezbednost

Dvotonska sirena

Elektronski imobilizator

Indikator probušene gume

ISOFIX priprema za dva dečija sedišta

na zadnjoj klupi

Povećane mere zaštite pešaka

Sistem vazdušnih zavesa za putnike na prednjim sedištima uključujući bočne vazdušne jastuke napred

Upozorenje za nevezane sigurnosne

pojaseve

Vazdušni jastuci za vozača i suvozača; suvozačev vazdušni jastuk sa mogućnošću deaktivacije

betmen

pre 5 godina

Da sam znao da je Polo ovoliko prostran i agilan, kupio bih njega umesto A4 koji je ocito skromnijih dimenzija unutra.
Razumem da je kvalitetno uradjen, ali je neozbiljno napisati da nazad mogu da sede "dve visoke osobe" i da "nisu zrtvovana medjuubrzanja na velikim putnim brzinama".
Smanjite malo ribu.

p.s. U cenovniku comfortline sadrzi 6 jastuka ali i kosta 14.800. Kod ovog jeftinijeg akcijskog su naznacena samo dva. Da li je greska ili je dodatno osakacen da se da privid niske cene?

kako da ne

pre 5 godina

@Oliver Nedeljkovic
Sve zavisi kako ti se ‘zalomi’. Koji primerak, ne samo kod Vw-a vec kod bilo kog brenda. Tako ti nisi imao nikakav problem, a moj prijatelj kupi novog Golfa i plati ga napucanog opreme 35.000 eura (zivimo na zapadu, kazem da ne bi bilo price ‘ko to kupuje golfa za te pare), i njemu crkne motor na 50.000km, na 50.000km prijatelju moj. Imas Bmw koji ima da predje 500.000km da ne oseti, a imas primerak neces izlaziti iz servisa pocevsi sa 30-40.000km, znam i takve primere. Isto tako imas proverene HDI motore i Pezo i Citroen automobile pa neki predju 500.000km ko nista, a neki ne izlaze iz servisa. Ljudi nikako ne kapiraju da sve zavisi sta im zapadne, od bilo kojeg brenda. Sta sam se nagledao po Evropskim autoputevima najnovijih skupih premijuma u zaustavnim trakama sa cetiri migavaca i cekaju slep sluzbu. Gomila. Sto se tice ovog Poloa, dizajn kao dizajn bezlican, nesto slicno Skodi. Ima svoje kupce i to je to, meni nejasno ali ima. Do duse da bi uzeo nesto lepse i sa stilom poput Minija, DS3 vec treba i vise para pa tako od ovih jeftinijih je Polo dobar izbor (sem dizajna), mada ne kapiram da nema ni 100nm. To onda nije da izadjete na autoput. Ili i ako izadjete, vozite do 100-110 i to je to, preticanje misaona imenica. Kada bih uzimao negde do tih cena, pre bih uzeo C3, ne znam kako im idu cene verujem da su slicne, a C3 je za ovo remek delo, verujem da ima vise prostora, sto se materijala tice slican nivo.

moron

pre 5 godina

(Rale, 30. decembar 2018 19:57)

"Cekam da se moron iznervira jer objavljuje samo spinovanje."

Da, ja sam "kralj spinovanja", pa evo da vidimo "ko laže"...

Polo za 12.590 ima 2 air baga, kao da ge je "Auto Čačak" bezbednosno "opremio", evo ga cenovnik:https://www.volkswagen.rs/akcijska-ponuda/polo

Rekao sam da fabia Style TSI 110 košta 1.000 eura više, evo ga cenovnik: http://www.skoda-alpros.rs/docs/dynuploaded09-10-2018_011552_77780.pdf.
I "slagao sam", zaista, jer, košta 1.042 eura više.

Rekao sam i da fabia active sa DSG košta kao testirani Polo, a ona zapravo košta 12.624, pa je skuplja 34 evra. A od bogate opreme, ima i "pripremu za radio", da se čovek "pripremi" i na to što nema ni klima uredjaj ...

Dakle, "slagao" sam najpre za 42, pa za 34 evra, u korist fabije ...

Šta bi tek bilo da sam napisao da mi je fabia TSI 95 neki dan od Vidske do Rajićeve ( u saobraćajnom špicu) trošila u proseku 14,2 (u pravilu, 10-12). Već sam pisao da po gradu guta gorivo, kao šuplja, a da van grada, "regionalno", ako vozim "kao baba", može i 4 litre. Ali, po gradu, ili, ako se vozi brže van grada, to je neverovatno. To je TSI ...

xdc

pre 5 godina

Ne bih se slozio da je polo mali gradski auto (ljudi porastao je na velicinu golfa 4) pri tome nije bas ni lagan. Zaista mislim da je ovakav motor jednostavno preslab. Ima VW tu tendenciju da povremeno ubaci motore koji nisu adekvatni sasiji (setite se Golfa 4/5 ili oktavije sa 1.4 benz motorom - pa to uopste nije htelo da ide) Ne sumanjm da je kvalitetan ali ovo se ne moze nazvati malim gradskim autom,

Nenad

pre 5 godina

Ko vozi 80% po gradu Beogradu ili bilo kojem vecem gradu i 60ks je dovoljno.
Cena ko cena,'ko ti se ne svidja kupi drugi brend.Oni imaju svoje kupce,plata u Evropi znate koja je.
Kad bih zaradjivao 3000 umesto ovih 500 ,cenu ne bih ni gledao..
(Spagete najvolijem, 30. decembar 2018 18:45)
Majstore prvi deo komentara odličan, to je to u Evropi... Ali 3000€,pa jbt to nema 80% ljudi u Nemačkoj. To je preko 5000€ bruto pa na 150 ili 160 sati mesečno to je 30-35€ po satu, mnogo bre...

milojko

pre 5 godina

Ja ne mogu a da ne kritikujem 1.0 trocilindraš. Vremenom da ga napucaju i izvuku iz njega ne znam koliki obrtni momenat i ne znam koliko konja taj motor jednostavno ne može da bude trajan. Da ga kupiš kćerki za 18. rođendan ni to ne ide jer auto treba da povuče kad je kritično i da je izvuče. 1.6 dizelaš i u ovoj klasi vozila B pa i C segment a za one veće D segment ništa manje od 2.0. Kod benzinaca obavezno turbo. Tačka.

dzo

pre 5 godina

Kakvo DJUBRE, zapamtite mora VW da vrati izgubljeno u SAD posle afere. Nikad: 3 cilindra, visoki obrtaji, ode motor za par godina pa dobar dan uzmite ponovo, vase pare nasa pamet.... ma...

zombi apokalipsa

pre 5 godina

@rog

sad bih ti samo rekao da tamo piše "izdvojena serijska oprema", što može, ali ne mora da znači da je to spisak kompletne opreme.
ali tebi, kao i ostalim dušebrižnicima, očigledno smeta isključivo kada se dva vazdušna jastuka nađu u automobilu iz vag grupe. jer otkad postoji ova rubrika ne pamtim da je iko ikada imao ikakav problem što se grande punto 13 godina prodavao (a i dalje može da se kupi) sa samo dva jastuka u serijskoj opremi. i godinama bio jedan od 3 najprodavanija automobila u srbiji.
i šta ćeš sad sa tim? da ignorišeš (kao što već i jesi), kao i svi drugi, kada dođe do tog poređenja?

pritom, pošto odjednom svi baš toliko insistirate na tim bočnim jastucima i zavesama, baš me interesuje koliko vas je ubeđeno da bi vam oni spasili život kada vas sa boka pokupi, pa recimo neki audi a8 sa 160km/h, kao onu nesretnu decu u novom sadu pre četiri godine.
i kako to da smo mi koji smo odrasli na automobilima bez ijednog vazdušnog jastuka uopšte živi danas?

mare

pre 5 godina

Ja sam ga bio narucio u maju,cekao sam ga do decembra kada su mi rekli da je problem u fabrici u Španiji....i da se čeka do februara ( tada bi mi vrv rekli da sačekam do maja meseca) Naravno odustao sam a prodavac dobio otkaz...nikada više u autokomerc. pozz

rog

pre 5 godina

@Dikh tu kava 

ne znam da li se radi o "moronskom" virusu koji se širi ili samo prostom bolu u preponama da se pogleda zvaničan cenovnik za novi polo, ali odakle ti ideja da se ovaj auto prodaje samo sa dva vazdušna jastuka? 
a s obzirom na značajan trud uložen na sarkazam i duhovitost, samo bih ti skrenuo pažnju da srpske glave nisu nešto posebno tvrde, jer se fiat punto 3 (grande, evo) čitavih 13 godina prodavao sa samo dva vazdušna u celoj evropi. i ne samo da se prodao u nekih 2 miliona primeraka, nego je i 2018. na ncap test izašao sa samo ta dva jastuka.
(zombi apokalipsa, 30. decembar 2018 16:29)

Evo bacih pogled na VW Srbija i model iz clanka, koji je na specijalnoj ponudi, nema nigde navedeno nista vise od dva vazdusna jastuka napred. U odvojenom katologu imas sve ostale verzije koje dolaze samo TSI motorima i koje imaju i vazdusne zavese napred, ali taj krece od skoro 15.000eur. I sta sad?

Срба

pre 5 godina

Ja posedujem auto slične kubikaže(opel korsa b,1.0 12V) i moram reći da si takvi motori idealni za grad sa malom potrošnjom i jeftinim održavanjem.A ovima kojima je to malo nek kupuju auta preko 2000 kubika.

matrapaz

pre 5 godina

Nedavno smo ortak i ja tovarili nekih 15 auta u Napulju, a gazda koji je dobar sa nama mi nudi nesto da popunim i drugi sleper. Gledam sta da uzmem, a on mi kaze da mu je polo 2003 1.4 75 ks. odlican i da bi ga dao za 400 evra. Pristanemo, njegov covek ga naveze na karoseriju, izadje napolje da osigura prednje tockove i ne ugasi motor. Prokletinja se sama zakljuca, a auto radi. Srecom da je bio sa 5 vrata pa je imao leptir staklo pozadi koje smo razbili. Prevoz je 310 evra, dazbine oko 600 sa AMSS, dok uradis servise, popravis po nesto, registrujes ga, ode 2000. Prodali smo ga prijatelju cija cerka je tek polozila bez zarade. Vodio nas na jagnjetinu, a devojka srecna kao da vozi Space Shuttle.

Dragan

pre 5 godina

Imamo novi Polo sad već oko 6 meseci pa da kažem nekoliko podataka. Auto je 999cc turbo intercooled sa 85kw@5500rpm i 200Nm@2000-3500 rpm. Ima šesto stemeni menjač. Potrošnja goriva je 7.2l. 90% gradska vožnja. Sve u svemu lep auto sa zavidnim karakteristikama po mom mišljenju.

Rale

pre 5 godina

Skoda fabia ambition sa 1.0 Tsi od 110 ks 6 brzina kosta 11.500 a ako doplatite jos 4 jastuka izadje 12.000 i jos registracija 500 evrica i dobijes pristojan gradski autic u ovoj klasi.Polo je lepsi ali je mnogo skup,ne smem ni da se zamislim koliko kosta 1.0 tsi 110 ks .Cekam da se moron iznervira jer objavljuje samo spinovanje.

ZNBg

pre 5 godina

3 cilindra, 93 Nm na 3750 ob, 80 KS na 6300 ob, 5 brzina, težina nešto preko 1100 kg. Ubrzanje 15,5 sec do 100, max 171 km/h.

Pošto vozim duže od 30 godina, a svi auti koje sam posedovao su bili atmosferski benzinci, pokušaću da onim manje iskusnima objasnim šta to u praksi znači.

Na magistrali sa ovim možete realno da održavate 80 km/h i svaki pokušaj preticanja nekog ko ide brže će vam izgledati kao ruski rulet. Uzbrdica, uključena klima ili 2-3 putnika izgledaće kao da vozite pod ručnom.

Na autoputu će teško moći da održava više od 120 km/h, pre svega zbog sporog preticanja i gubitka snage na usponima. Na blagom usponu max brzina bi bila manja od 160 i to u 4. stepenu, ali nju je u praksi nemoguće dostići jer i na ravnom ubrzanje od 130 do 140 u 5. stepenu traje čitavu večnost.

Ovakav automobil ima smisla samo kao 2. ili 3. vozilo u porodici ili za početnika, koje će se voziti SAMO PO GRADU.

Kupiti ovako nešto da se s njim vozi van grada, ide na more, na duge puteve s porodicom - potpuno je besmisleno.

rog

pre 5 godina

Ovo po gradu koliko troši je veliko pitanje. Kakve vožnje po gradu? Vožnja po gradu je vožnja po saobraćajnom špicu, ali i po Rakovickom putu oko 11 pre podne, a razlika je ogromna. Ono što ja znam je da ovi novi trocilindrasi oko 80ks ako se voze isključivo dva puta dnevno po bg saobracajnom špicu kroz centar troše 9l. Čisto da se neko ne zaludjuje da će imati u ovakvim gradskim uslovima potrošnju 6l, od toga nema nista.
(Goran, 30. decembar 2018 18:28)

Iz licnog iskustva, trocilindras 70ks iz 2007, prosek oko 7l iskljucivo gradske voznje. A gospodja i nema bas laku nogu i mrzi je da prebacuje u 4-tu. Ovako pausalno zvuci dobro, zar ne? Bitna stavka je da auto ima 800kg i dobar deo kilometara je na Novom Beogradu.

Dipl.ecc

pre 5 godina

Kaze Bane:..."ima jos dvostrukog placanja poreza na prenos apsolutnih prava, odnosno kada salon otkupljuje auto od njih pa kada ga prodaje tebi, dva puta se menja vlasnistvo...a pri tome si ti platio i trosak PDV-a... "
Ma koliko ja dobio minusa, Bane je pokazao elementarno nepoznavanje poreskih propisa. Nikakvog dvostrukog placanja poreza na prenos apsolutnih prava ovde nema. Sta vise, ove transakcije i nisu predmet oporezivanja porezom na imovinu tj. PPAP, vec se oporezuju PDV-om i po tom osnovu kupac nikako nije (dvostruko) dodatno opterecen.

@Bane, morali biste malo vise da znate o porezima, pre nego sto o njima olako pisete i iznosite neistine.

Kao sto sam rekao u prvom pisanju, mnogo je "strucnjaka opste prakse" koji misle da su strucnjaci ako dobiju vise pluseva. Svi se razumeju u motore, cilindre, poreze, marketing, kung fu...
A izbor automobila je jednostavan, niko vas ne primorava na bilo sta, niti svima treba 2.0TDI sa 110kw tj. 150ks.Trziste je veliko, pa birajte prema svojim potrebama, afinitetima i mogucnostima.

Običan čovek

pre 5 godina

Što se Tiče Motora,PUNTO sa motorom od 1242 ccm,44kw(60ks) je raketa za ovo.Bolje Ubrzanje,Veći obrtni momenat,manja potrošnja,120 km/h manje od 3000 RPM.

cosmo

pre 5 godina

Clio 1.2 16v, 75 KS i 107 Nm.... iz slabijeg motora, stare konstrukcije... dokazanog i provjerenog. Za iste pare... i jednakom sigurnosnom opremom kao i onaj za EU.


Nije mozda nq dodir utisak kvaliteta kao Polo i vec je 6 godina na trzistu, alo mislim da je bolja kupovina od ovog "srpskog" Pola sa obrtnim momentom DMB motora...

Sasa024

pre 5 godina

Kupio sam prosle godine restajling Pola sa ovim motorom. 1.0 75 ks.
Auto je odlican za po gradu,cak i za auto put nije los. Ko ocekuje trkača neka ga zaobidje,1.0 tsi je mnogo bolji izbor i mnooogo bolje vuce i manje trosi.
Zavrsna obrada odlicna a materijali mekani.
Jedina zamerka je potrosnja u gradu koja se krece oko 8 a zimi i vise sto je zaista mnogo.
Ako su ovi u testu postigli samo 5.8l po gradu ja cu ga pojesti sa sve tockovima.

Goran

pre 5 godina

Ovo po gradu koliko troši je veliko pitanje. Kakve vožnje po gradu? Vožnja po gradu je vožnja po saobraćajnom špicu, ali i po Rakovickom putu oko 11 pre podne, a razlika je ogromna. Ono što ja znam je da ovi novi trocilindrasi oko 80ks ako se voze isključivo dva puta dnevno po bg saobracajnom špicu kroz centar troše 9l. Čisto da se neko ne zaludjuje da će imati u ovakvim gradskim uslovima potrošnju 6l, od toga nema nista.

Zare

pre 5 godina

Kao i uvek puno oštro podeljenih komentatora. Ja mislim sledeće.
Ja uglavnom volim VW dizajn pa mi i ovaj leži umeren je i ne zastareva. Cena za prikazano vozilo je astronomska ali malo platite znak, malo novi model i po neku tehnološku inovaciju, malo veće dimenzije a i trend je da svaki veći model i košta više. Na tržištu novih vozila tek sa 20 000 evra i više možeš danas kupiti model sa jačim motorima i opremom a ovo je. kombinacija za izuzetno konzervativne vozače i flotnu prodaju. Ono što na mnogim testovima zameraju Polu a to ovde tester ne spominje je obilje tvrde plastike u unutrašnjosti ona doduše ne krcka u vožnji i deluje moćno ali je ipak tvrda u mnogo većem procentu nego kod starijih modela. Doduše situacija nije mnogo bolja ni kod modela T Rock ili Audija A2 koji su duplu skuplji od Pola sa ekvivalentnom opremom.
Sve u svemu Polo je na istoj tržišnoj poziciji u odnosu na konkurenciju kao i pre. Ono što ljudi često zaboravljaju je da moraju porediti cenu i opremu isključivo sa konkurencijom u okviru novih vozila a ne mešati u procenu polovnjaka jer je to drugi svet. Svi vođači znaju dobro šta rade, ko su im kupci, koje im je mesto na tržištu i šta njihov brend nudi. Mi smo tržište gde caruju polovnjaci jer smo slabo platežni te nam je sve skupo. Pozdrav.

Spagete najvolijem

pre 5 godina

Ko vozi 80% po gradu Beogradu ili bilo kojem vecem gradu i 60ks je dovoljno.
Cena ko cena,'ko ti se ne svidja kupi drugi brend.Oni imaju svoje kupce,plata u Evropi znate koja je.
Kad bih zaradjivao 3000 umesto ovih 500 ,cenu ne bih ni gledao..

TAG

pre 5 godina

@Gross
Nije ni meni jasno zasto toliko minusa. Samo sam rekao da je taj motor za pocetnike, za ljude sa oko 70 godina koji voze polako po gradu.
Inace mi se taj novi Polo jako svidja,mislim da su ga odlicno uradili. E sada da li vredi komentarisati cenu? Mislim da ne,jer je novac I te kako izgubio na vrednosti zadnjih 25 godina, I shodno tome su danas cene takve kakve su.

Metropola

pre 5 godina

VW Polo 2018. = 93Nm, 15,4s, 5.8l/100kmYugo 65 19**.= 98 Nm, 14,5s 6.1l/100kmNapredak kroz tehniku ili tipfeler?
(kele®, 30. decembar 2018 11:39)....
BMW 3 1986 motor S14b20 141kw 210Nm
BMW 3 2011 motor N20B20 115kw 240Nm i sta sta sad, bmw po tebi ne napreduje!

Predrag

pre 5 godina

Za King Roger-a

I u 21 veku propaganda je cudo,kao sto je bila i 41-ve, mislim na Nemacku.
Dali je moguce da je ljudima toliko ispran mozak.Kupite automobil koji vama odgovara,a ne vasem komsiji ili visedecenijskom trendu u Srbiji.Kad sam pitao jednog druga koji je svojevremeno kupio novog Lanosa,zasto si bas uizabrao njega[imao je tad para i za nesto drugo],on mi je odgovorio pa jedan mi rekao da je to super auto.Razmisljajte svojom glavom i svojim srcem![i novcanikom naravno]
Srecnni Vam svima predstojeci praznici.

Dundjer

pre 5 godina

Vlada neko misljenje da je VW kao kvalitetan auto a zapravo i nije. Pricam s pozicije osobe koja je imala yuga, ladu, vw, opela i fijata koji su kupovani kao novi. Yugo i VW su se najvise kvarili a razlika u ceni opravke vw je astronomska. Mali servis u zvanicnoj auto kuci 2008 kostao 20.000 a zamena antifriza sa ispustanjem prethodnog 40.000 dinara. A sa 6g starosti i predjenih 65000 km auto prezubcio. Ajd da ga je paljen na gurku ili sl ali nije. Crkla mu i radilica motora. Opravka 600 evra. Fijat se ne kvari barem motor ali ostala plastika u kabini krs, sajla menjaca mora da pukne pa to ti je.

Bob

pre 5 godina

Imao sam pola 1.2 sa 12v i nikad vise. Sa 4000 obrtaja 120 km/h. Potrosnja kada ga stedis oko 6.5. Za tu snagu preteska karoserija. Zna se da italijani prave najbolje motore sa malom kubikazom. Nikada vise VW.

Pufne za frezenkovanje

pre 5 godina

Kao i vecina komentara ovde i moj je uperen ka motoru i njegovoj snazi. Mislim da je ovo dobar auto za ljude koji auto bas gledaju kao prevozno sredstvo i treba im da dodju od tacke A do tacke B. Sto se mene tice, uvek bi birao malo jaci motor, sto znaci preko 100 konja za mali benzinac, a za Golf klasu mora da ima preko 120 konja. To znaci da mogu da vozim 130km/h, a da auto bude na oko 3000 obrtaja. Sve preko toga je preglasno za udobnu voznju. I jos jedna stvar je jasna. Ovakav auto sa preko 100 konja i slicnom opremom verovatno kosta preko 15.000eur, znamo svi da u toj ceni ipak moze vise da se dobije. I jaci motor i veci komfor i manja potrosnja.

Aca

pre 5 godina

Ovaj auto ima ubrzanje kao yugo sa dvogrlim karburatorom, a proizvodi se u 2018-2019 godini. Mogu zamislim kako ubrzava sa klimom i jos dva putnika. Bruka i sramota. Ako uzmem pola za jacim motorom ili nekog dizela, cena ode na 15k. Kad sve sagledam ja cu biti ona srBenda koja ce kupiti normalan auto star par godina za 10k a za razliku u novcu odrzavati taj auto i ici na letovanje.

zombi apokalipsa

pre 5 godina

@Dikh tu kava

ne znam da li se radi o "moronskom" virusu koji se širi ili samo prostom bolu u preponama da se pogleda zvaničan cenovnik za novi polo, ali odakle ti ideja da se ovaj auto prodaje samo sa dva vazdušna jastuka?
a s obzirom na značajan trud uložen na sarkazam i duhovitost, samo bih ti skrenuo pažnju da srpske glave nisu nešto posebno tvrde, jer se fiat punto 3 (grande, evo) čitavih 13 godina prodavao sa samo dva vazdušna u celoj evropi. i ne samo da se prodao u nekih 2 miliona primeraka, nego je i 2018. na ncap test izašao sa samo ta dva jastuka.

rog

pre 5 godina

ne ulazim u karakteristike pojedinih modela, pitanje zasto se vec ne izbaci kompletno brava za paljenje? guranje kljuca sa strane volana je odavno prevazidjeno! rf kartica u dzep ili torbicu i start/stop dugme je mama...
(lokal-patriota, 30. decembar 2018 11:38)

Mama za ove sto ti jedan sedne pored tebe u kafani a drugi odveze auto pomocu pojacivaca signala. Samo nemoj da zaboravis da drzis kljuc/karticu u zamrzivacu kad si kod kuce.

Metropola

pre 5 godina

(458599, 30. decembar 2018 10:35) Bravo za komentar!Niko ali niko, barem u Evropi nema jači marketing od VW. Afere sa ADAC-om, veliki broj auto magazina koji su njihovo glasilo,prvobrci u lažnim softverima .... Dosta čitam o automobilizmu pa u časopisima VW koncerna može se pronaći i sledeći komentari kad je na primer tabla pretrpana sa dugmićima. Kad je u pitanju drugi brend onda se piše da je tabla haotična a kad je njihov onda kažu da tabla traži privikavanje. Kad nemaju ništa od opreme onda kažu da je unutrašnjost svedena a kod drugih kritike. I još mnooogo toga. Šteta što na našem tržištu ne postoje malo objektivniji auto časopisi. Auto Bild je glasilo nemačke auto industrije gde na testovima njihova kola pobedjuju i Ferari a sa druge strane revija SAT se bavi samo kaznama, propisima i copy/paste instrukcijama za putovanja
(kraft, 30. decembar 2018 12:37)... druze mogu oni da pisu i reklamiraju koliko zele. Ja sam kupac i ja placam. Da ne valja ne bih kupio i to je to. A cifre o prodaji govore suprotno. Kupio novog pola 2010 i Leona 2016. Nemam zamerke ali nisam imao ni zablude pre kupovine!

Bane

pre 5 godina

(Gross, 30. decembar 2018 12:07)

Druze, prvo....P.M. je rentiranje auta...kada se raspitujes, sve je sjajno, bajno....polozis garantni depozit i uplatis troskove registracije, oni ti registruju auto ti placas rentu i nakon 4 godine koliko je max period doplatis jos PDV na garantni depozit sto bi trebalo da predstavlja otkupnu vrednost i auto je tvoj. Ali nije bas tako. Odnosno, sve ide tako dok ne dodje do otkupa. Da bi ti vratili garantni depozit ti moras da uplatis kompletan iznos otkupne vrednosti. Znaci ako si polozio 4.000 ti ne mozes da doplatis samo 800 evra PDV i da oni zadrze te 4.000 nego moras da uplatis novih svih 4.800 da bi ti oni posle odredjenog vremena kada utvrde da si auto koristio u skladu sa ugovorom vratili depozit. Jer ti si ogranicen kilometrazom i uslovima u kakvima auto moras da vratis...ako oni utvrde da auto nije u ugovorenom stanju zadrzavaju deo depozita. Dalje, zakon ne dozvoljava da onaj koji je rentirao auto direktno postane vlasnik, znaci ti licno ne mozes da otkupis auto na sebe...tu se pojavljuje auto kuca koja ti cini da ga satro otkupi od njih pa proda tebi, tu osim papirologije ima jos dvostrukog placanja poreza na prenos apsolutnih prava, odnosno kada salon otkupljuje auto od njih pa kada ga prodaje tebi, dva puta se menja vlasnistvo...a pri tome si ti platio i trosak PDV-a. Zato te salon savetuje da neko tvoj satro otkupi auto, otac, supruga pa da se porez na prenos apsolutnih prava plati jednom...al auto nije na tvoje ime. I za kraj P.M. je jedina kuca koja valutnu klauzulu kursira po prodajnom kursu Raiffeisen banke dok je NBS propisala da se sve finansijske transakcije i usluge kursiraju po srednjem kursu NBS. Mislim nije prevara, sve je transparentno, ali ja ne vidim kako se bilo kom fizickom licu (za pojedina pravna razumem) isplati takav vid finansiranja pored klasicnog lizinga i u cemu se tacno ogleda tvoja zahvalnost njima.

IQ

pre 5 godina

Neću da branim VW, ali svima kojima ne odgovara mali motor, onda kupite ako ste u stanju auto sa jačim motorom ili od nekog drugog proizvođača, i plaćajte veliki porez,registraciju,osiguranje i skupo nekvalitetno gorivo ovim lopovima na vlasti.

Hocu istinu

pre 5 godina

Vidim da neki komentarisu da ima samo dva jastuka,bez obzira na to ja otvorih elektronski cenovnik za Srbiju i gle cuda ima dva za vozaca i suvozaca,dva bocna i zavese.Sto ukupno cini 6 jastuka u osnovnoj verziji.Nemam VW ali me nervira kada neko iskazuje neistine sa bilo kojom markom.Kao kada neko kaze da Fabia ima dva jastuka a ne kaze da Fijat Punto isto toliko.Hocu samo realizam kada se pise.Ako neko ne veruje neka otvori sajt.Tacno je da ovaj motor ima letargije po specifikacijama ali imaju jaci.Obicno je pravilo kada se kupuje nov auto da se nikada ne uzima osnovni motor...

moron

pre 5 godina

Lepo izgleda unutra. Ako bih već pristao samo na 2 air baga kao što ih "nudi" ovaj Polo, a želeo da ostanem "u granicama koncerna", mislim da je bolje dodati jos 1.000 eura i kupiti fabiju TSI 110 Style. Ona, istina, i dalje nudi samo 2 air baga, ali, motor je "raketa", a ima i 6 MT.
Naravno, za one "unutar grupacije", a sa više asketskih pogleda na svet, valja primetiti da po ceni ovog Pola može da se kupi i Fabia Active TSI 110 DSG 7. Dakle, bez radia, bez klima uredjaja, bez centralne brave na daljinski, bez "ičega" … Ali, ima ono što je najbitnije - dobar motor i dobar automatski menjač.

dalibor

pre 5 godina

Ja ne mogu da svarim ovaj zadnji deo, totalno mi je bezlican, kao neki redizajn neke od prethodnih generacija. Kratko vozio Polo 2006godiste, verujuci da je najbolji u klasi i predvodnik klase. Tada i nikad vise talo necu kupiti auto verujuci u nivinarske price. Niti je najbolji, niti je najpouzdaniji, niti najjeftiniji za odrzavanje, niti jednostavan za eventualne popravke... Velika zabluda, i skupa

Oliver Nedeljković

pre 5 godina

Vozim od 19- godine samo VW ..sada imam 49..oduvek me je dizajn vukao na VW..i spolja i iznutra..posle 5,6 godina meni je taj dizajn još uvek moderan..a što se tiče motora,kvarova..verujte mi,ja gumu nisam nikad zamenio..na proleće i jesen, servis to obavi uz sitne provere..

Vozac sa losim iskustvom

pre 5 godina

Pre tri godine sam bio i cuvenom Porseu, jer su reklamirali Seat na lizing za 10.000 a za gotovinu je bio 11.000,pa sam hteo da vidim kako. Prodavacica mi objasnila da tu ide ucesce i otkup 500 evra, tako da je ukupno 10.500
Kada sam slucajno pomnozio rate sa brojem meseci kuci, ispostavilo se da je 11.700. Pri tom me prodavac ubedjuje da nisam dobro video u katalogu zadnji brisac, jer to njima i ne treba posto kisa sa zadnjeg stakla bezi sama jer je tako naravljeno. UpMislim da cu u Porseu da pazarim nikad, iako imaju dobrih modela.

milutin

pre 5 godina

Da li je iko od vas koji komentarisete vozio novijeg pola, npr 2017 god? Ocigledno nije cim ovako kudite motor... To je nas mentalitet... Auto ide kao lud sa tim 1.0 po gradu.

only fools and horses

pre 5 godina

Mislim da bi ipak bilo korektno da se napiše koliko košta (i koja je ovo uopšte) verzija koja je vožena i predstavljena. Da neko ne dobije iluziju da košta stvarno tih 12.590 evra, odnosno koliko i osnovna verzija koja nema ništa od sve ove navedeene opreme.

bogi

pre 5 godina

"Pri 130 km/h Polo troši oko 6,5 l/100 km i "vrti" se na 4.000 obrtaja, što je tipična vrednost za starije atmosferske benzince."
tacno, ali stvar kija je mogla da se resi 6. brzinom. Vozim golfa5 1.4 59kw i ono sto me nervira kod menjaca je kad izadjem na autoput. menjac je super za grad, izvlaci max iz slabog motora, ali jednostavno morala je stati i 6ta brzina na ovaj odnos obrtaja.

Zuba

pre 5 godina

@Marko Porsche Mobility nije nikakava prevara. Sve je jasno, ja sam pre nekoliko godina uzeo auto na lizing od njih (moj prvi novi auto) i zahvalan sam im na tome. Prevara su domaći uvoznici polovnih vozila koji su svi listom prešli 134.000km (obično dizeli stari desetak godina). Da se ja pitam oni bi odgovarali isto kao i bagra koja i dalje omogućava starim Tamićima trovačima da se registruju.
(Gross, 30. decembar 2018 12:07)


Ja htedoh da pitam da li mogu da na lizing kupim kola koja su prethodni vlasnici vozili putem Porsche Mobility i rekose da retko ima takvih kola ali i ako ima je ne bih mogao jer nisam pravno lice vec fizicko.
Ne znam kakava je stvar ako se kupuje novo preko Porsche Mobility na lizing.

xyd

pre 5 godina

@Dikh tu kava Stvarno zelim da ti se zahvalim sto se trudis da otvoris ljudima oci pisajuci o sramnim paketima opreme automobila vw grupacije u srbiji. Dodao bih i da su ti poredjenja odlicna a humor na mestu. Sto se vozila tice vozim cesto verziju iz 2012 1.2 tdi 75kw i secam se da kad sam je prvi put vozio da sam svratio kod prijatelja u servis da proveri da nije crklo nesto jer uopste nece da vuce, a od dodatne opreme ima radio i klimu i to je sve a kosta kao da je od zlata.
Pozdrav

Toma

pre 5 godina

Rezervni točak se ne doplaćuje!? Ludilo, svaka čast! I motorče da stisnemo na 6200 obrtaja!? Vrlo prijatno, opušteno i ugodno. Potrošnja, cena, itd, itd... Daj bre, koga zajebavaju!?

Gross

pre 5 godina

@Marko Porsche Mobility nije nikakava prevara. Sve je jasno, ja sam pre nekoliko godina uzeo auto na lizing od njih (moj prvi novi auto) i zahvalan sam im na tome. Prevara su domaći uvoznici polovnih vozila koji su svi listom prešli 134.000km (obično dizeli stari desetak godina). Da se ja pitam oni bi odgovarali isto kao i bagra koja i dalje omogućava starim Tamićima trovačima da se registruju.

ime

pre 5 godina

“Pri 130 km/h Polo troši oko 6,5 l/100 km i "vrti" se na 4.000 obrtaja, što je tipična vrednost za starije atmosferske benzince.”

Ovo nikako nisu performanse za auto-put.
Moj C3 na 130 trosi do 6l i to na 3,5k obrtaja.

Marko

pre 5 godina

@Marko40
Dragi imenjače, samo mi otkrij kako?
Ženi sam kupio Ibicu 6J, tsi 105 sa dsg menjačem koji bukvalno ne dozvoljava 2k RPM u normalnoj vožnji, i po starom delu grada troši 10l/100km, na otvorenom 140 tempomat 7 brzina 3k RPM 7.5 do 8l/100km.
A ovo može da troši malo samo ako se održava 70km/h, sve preko toga je mučenje. 1,1t sa 93Nm. Taj vidi brdo pre GPS-a.

Gross

pre 5 godina

@TAG nije mi jasno zasto si dobio toliko minuseva. Sve stoji. Auto za početnike i eventualno starije gospodje. Čak bi i starija gospoda želela jaci motor.

kraft

pre 5 godina

(458599, 30. decembar 2018 10:35)

Bravo za komentar!

Niko ali niko, barem u Evropi nema jači marketing od VW. Afere sa ADAC-om, veliki broj auto magazina koji su njihovo glasilo,prvobrci u lažnim softverima .... Dosta čitam o automobilizmu pa u časopisima VW koncerna može se pronaći i sledeći komentari kad je na primer tabla pretrpana sa dugmićima. Kad je u pitanju drugi brend onda se piše da je tabla haotična a kad je njihov onda kažu da tabla traži privikavanje. Kad nemaju ništa od opreme onda kažu da je unutrašnjost svedena a kod drugih kritike. I još mnooogo toga. Šteta što na našem tržištu ne postoje malo objektivniji auto časopisi. Auto Bild je glasilo nemačke auto industrije gde na testovima njihova kola pobedjuju i Ferari a sa druge strane revija SAT se bavi samo kaznama, propisima i copy/paste instrukcijama za putovanja

Dipl.ecc

pre 5 godina

Kao i obicno, ovakvi automobili izazivaju dosta komentara, i sve strucnjak do strucnjaka, kao u inzenjerskom delu, tako i u analizi trzista. Da li su ovi strucnjaci koji komentarisu 1.0 motor i to pre svega u negativnom kontekstu mozda masinski inzenjeri koji su u rangu sa ljudima koji ove motore prave i zaposleni su u Volsburgu za platu od oko 8000 eur mesecno? Da li treba auto mozda da ima 3000ccm, kao pre 40 godina? Ili ovi koji bi pre kupili elantru ili tipo, rade kao konsultanti u najvecim marketinskim kompanijama? Pa za pocetak neka porede Polo i I20.
Shvatite da se golf i polo ne prave za potrebe srpskog kupca. Vec se prave za velika evropska i svetska trzista, a tamo bas ne dominira tipo i elentra, vec nesto drugo.
Na kraju, sve je stvar izbora i mogucnosti, ko moze i hoce da kupi ovaj polo, neka kupi. Ko nece, ne mora. Neka kupi sta moze. Nemojte mesati babe i zabe.

Dragan

pre 5 godina

Imam Pola 2016, tri cilindra 75ks. Za po gradu odlican I za krace destinacije. Udobnost neverovatna za tako mali auto, mesta puno, kvalitet odlican. Velicina kada stane pored starijih golfova ista. Sto se tice motora priznajem da sam znao da je ovako slab uzeo bih malo jaci ali je na popustu kada sam ga kupio novog bio 10500 evra I 5 godina garancije. Tada mi je to bila ok cena I sada je. Takodje sto se tice motora ako vec pricamo o izdrzljivosti I trajanju, vozio sam ga skroz natovarenog sa troje ili cetvoro ljudi izmedju 150-170km/h po 900km na Jadranskoj magistali I Austrijskim autoputevima. Vristi I tesko mu je ali ide. Na oglasima sam video Polo sa ovakvim motorima koji su presli preko 200K za dve godine. Tako da ako ga ne maltretirate I vozite umereno, redovno servisirate, pretezno vozite po gradu I odete jednom na more I planinu, moze da posluzi kao porodican auto bez problema I preporucujem ga. Ako ste u mogucnosti i nije mnogo skuplje uzmite malo jaci motor.

Kobaja Grande

pre 5 godina

12.590eur za osnovni model? Neka, hvala. Za 700eur vise imam Hyundai Elantru 1.6 sa 7 godina garancije. 127ks, ide kao vetar, ozbiljan auto.

lokal-patriota

pre 5 godina

ne ulazim u karakteristike pojedinih modela, pitanje zasto se vec ne izbaci kompletno brava za paljenje? guranje kljuca sa strane volana je odavno prevazidjeno! rf kartica u dzep ili torbicu i start/stop dugme je mama...

TAG

pre 5 godina

atmosferac sa 3 cilindra I 80ks, obrtni momenat ispod 100nm????? Pa ovo je automobil za pocetnike, ko je tek polozio, pa ne sme da vozi nista jace prve dve godine. Zamislite kako to vristi na 4 hiljade obrtaja pri brzini od 120kmh u petoj brzini.... Neka hvala

alex

pre 5 godina

@trn u oku

Prilikom skore posete Beogradu, iznajmo sam identičan Polo na nekih 10ak dana. Sa predjenih 600km uglavnom gradske vožnje, moj prosek je izašao na 5l/100 km (sistem - pun rezervoar dobiješ prilikom preuzimanja auta/ pun vraćaš). Iako je poredjenje više nego nepravedno (audi a5), uz jači motor od onog koji je bio, za normalnu upotrebu, čoveku ne treba ništa bolje od ovog. Ozbiljan auto.

ФонтанаНевиђенаУЕвропи

pre 5 godina

Ово је мањи градски аутомобил, дакле за гужве, крени стани, до посла, евентуално за краћи викенд ван града. Схватите то, не поредите са Елантрама и којекаквим већим аутомобилима, не ради се о комплексу, ради се о потреби

vozač demokrata

pre 5 godina

Za gradsku vožnju je motor dovoljno snažan, a na otvorenom putu ste više nekretnina i ne prostaje vam drugo nego vožnja iza šlepera. Sa malo jačim motorom dobijate i cenu za koju možete kupiti auto iz vešeg C segmenta kod konkurencije: megan, fokus, astra...
Kad bi već imao limit tih 11.500 eura za pola, uzeo bih fiat tipo, segment veći auto sa više snage i udobnosti, a ako već treba auto iz B segmenta, onda svakako kvalitetnije i pouzdanije mazda2 ili tojota jaris. Ali kad si folcvagenov vernik, nema racionalnog razmišljanja.

Dikh tu kava

pre 5 godina

Opa, bravo uvoznik, svi, svi, svi zaboravite 4S, novi Polo redefiniše viševekovnu srpsku slogu, i sad se zove 5S: Samo Spreda Sudar Srbina Spasava.. Brate, 2019., oni valjaju kola sa samo prednja dva airbag-a.. U iskrenoj sam moralnoj dilemi kako da definišem: "Na taj način je bezbednost podignuta na maksimalan nivo, kao u daleko većim i skupljim modelima.".. Motorizaciju da i ne pominjem. Kao ni uslove kupovine. Uz ovog "šampiona bezbednosti" jedino da kao dodatna oprema ide doživotni "operativni lizing" dva M-84, po jedan sa svake sa strane, onda ima smisla. A nije nešto mnogo ni brži od istih.. Mada, neka mi se ne uzme za zlo, moguće da importer ima i verziju sa čak 4 vazdušna jastuka, i jačim motorima, za nekih simboličnih 20 i kusur hiljada, što bi ovog malog šampiona još uvek držalo u šampionskoj zoni finansijskog komfora.. Daj, bre, ljudi kako vas nije sramota, šta nam ovo prodajete..? (odnosi se na sve slične "altruiste", prim. aut.). Vrlo bi me zanimalo da li ovakva "obogaćena" verzija postoji u Nemačkoj, ili je ovo "special edition" za Srbiju, Somaliju i Svazilend, i ako jeste, da li je moguće da iz tamo neke fabrike u tamo nekoj Nemačkoj uopšte može da se naruči vozilo sa 2 airbag-a na kraju 2018. godine, ili moramo da zahvalimo visprenosti i snalažljivosti srpskog uvozničkog kokusa, koji zna ono što drugi ne znaju: da je Srbin mnogo otporniji na udarce sa strane, pa mu i jastuci nisu potrebni..

Džej

pre 5 godina

Sasvim je prijatnog izgleda. Unutra kao i svi modeli VW familije, pa neće pogrešiti ni oni koji se odluče za Škodu ili Seat. Inače, ne previše opreme za cenu za koju se nudi, ali to je ipak VW.

Dobar auto ali...

pre 5 godina

Kad čujem za trocilindrični motor dobijam koprivnjaču. Atmosferac 1000 kubika a 100KS?! To mora da se vozi sa čepićima za uši.

Ivan

pre 5 godina

S obzirom na test i tekst deluje skroz ok za ovaj novac. Kao što je rečeno, ovo je auto prvenstveno za grad i ravnije terene, što je naravno potpuno i normalno za atmosferski 1,0 i 3 cilindra.

xdc

pre 5 godina

Ok oprema ali ubrzanje od 15-16sec za auto koji je gabaritima kao golf 4 je potpuno besmisleno. Mislim da ce se svi kajati ako ga uzmu sa ovim motorom.

458599

pre 5 godina

kad pasat ugradi kvake sa pasata na pola onda je to kul. kad fiat stavi kvake sa maseratija na tipa svi kazu kvake sa tipa na maseratiju.

kako volite da spinujete svi. Samo zato sto je NJEMACKI kvalitet na znaci da je najbolji.

nemojte biti zaslepljeni budite realni.

Svetski Mega Car

pre 5 godina

93 nm, ubrzanje od 0-100 za 15,4 sekunde... Performanse su zaista sramotne, u rangu Zastave 101. I za takav auto B segmenta dati skoro 13000 evra? Pa moras da budes lud ili glup. Dakle najjeftiniji motor u ponudi, a da valja za Pola je onaj turbobenzinac od 95 ks. Pritom, i dalje menjac ima samo 5 brzina. Ali ajde da to stavimo na stranu. Polo sa tim motorom i istim paketom opreme kosta znacajno vise, oko 15000 evra. Za 15000 evra mozes da kupis sta hoces, mozes da biras auto iz klase iznad, iz C segmenta. Mozes da kupis Hyundai i30, Kia Ceed, Opel Astra K, Pezo 308, Fiat Tipo... Recimo, za te pare imate Fiat Tipo 1.6 mjt 120 ks u visokom paketu opreme, koji je masina u svakom smislu za ovog Pola. Ali Srbende je sramota da voze Fiat, draze im je da placaju auto koii ne vredi toliko, samo zato sto ima na haubi VW znacku. Jer zaboga, sta ce da kazu komsije, rodbina, kolege sa posla, i ostali ljudi koji guraju nos tamo gde im nije mesto.

Marko

pre 5 godina

Polo je dobar, ali uz jaci motor. Problem je cena cim se izabere nesto preko 100ks.
Porsche Mobility je velika prevara. Ispada da je preko njega 2000 evra jeftiniji, a ustvari je mnogo skuplji. Ne znam zasto ovakav lazni marketing nije kaznjiv.

Marko

pre 5 godina

Polo je dobar, ali uz jaci motor. Problem je cena cim se izabere nesto preko 100ks.
Porsche Mobility je velika prevara. Ispada da je preko njega 2000 evra jeftiniji, a ustvari je mnogo skuplji. Ne znam zasto ovakav lazni marketing nije kaznjiv.

Svetski Mega Car

pre 5 godina

93 nm, ubrzanje od 0-100 za 15,4 sekunde... Performanse su zaista sramotne, u rangu Zastave 101. I za takav auto B segmenta dati skoro 13000 evra? Pa moras da budes lud ili glup. Dakle najjeftiniji motor u ponudi, a da valja za Pola je onaj turbobenzinac od 95 ks. Pritom, i dalje menjac ima samo 5 brzina. Ali ajde da to stavimo na stranu. Polo sa tim motorom i istim paketom opreme kosta znacajno vise, oko 15000 evra. Za 15000 evra mozes da kupis sta hoces, mozes da biras auto iz klase iznad, iz C segmenta. Mozes da kupis Hyundai i30, Kia Ceed, Opel Astra K, Pezo 308, Fiat Tipo... Recimo, za te pare imate Fiat Tipo 1.6 mjt 120 ks u visokom paketu opreme, koji je masina u svakom smislu za ovog Pola. Ali Srbende je sramota da voze Fiat, draze im je da placaju auto koii ne vredi toliko, samo zato sto ima na haubi VW znacku. Jer zaboga, sta ce da kazu komsije, rodbina, kolege sa posla, i ostali ljudi koji guraju nos tamo gde im nije mesto.

Kobaja Grande

pre 5 godina

12.590eur za osnovni model? Neka, hvala. Za 700eur vise imam Hyundai Elantru 1.6 sa 7 godina garancije. 127ks, ide kao vetar, ozbiljan auto.

Dikh tu kava

pre 5 godina

Opa, bravo uvoznik, svi, svi, svi zaboravite 4S, novi Polo redefiniše viševekovnu srpsku slogu, i sad se zove 5S: Samo Spreda Sudar Srbina Spasava.. Brate, 2019., oni valjaju kola sa samo prednja dva airbag-a.. U iskrenoj sam moralnoj dilemi kako da definišem: "Na taj način je bezbednost podignuta na maksimalan nivo, kao u daleko većim i skupljim modelima.".. Motorizaciju da i ne pominjem. Kao ni uslove kupovine. Uz ovog "šampiona bezbednosti" jedino da kao dodatna oprema ide doživotni "operativni lizing" dva M-84, po jedan sa svake sa strane, onda ima smisla. A nije nešto mnogo ni brži od istih.. Mada, neka mi se ne uzme za zlo, moguće da importer ima i verziju sa čak 4 vazdušna jastuka, i jačim motorima, za nekih simboličnih 20 i kusur hiljada, što bi ovog malog šampiona još uvek držalo u šampionskoj zoni finansijskog komfora.. Daj, bre, ljudi kako vas nije sramota, šta nam ovo prodajete..? (odnosi se na sve slične "altruiste", prim. aut.). Vrlo bi me zanimalo da li ovakva "obogaćena" verzija postoji u Nemačkoj, ili je ovo "special edition" za Srbiju, Somaliju i Svazilend, i ako jeste, da li je moguće da iz tamo neke fabrike u tamo nekoj Nemačkoj uopšte može da se naruči vozilo sa 2 airbag-a na kraju 2018. godine, ili moramo da zahvalimo visprenosti i snalažljivosti srpskog uvozničkog kokusa, koji zna ono što drugi ne znaju: da je Srbin mnogo otporniji na udarce sa strane, pa mu i jastuci nisu potrebni..

TAG

pre 5 godina

atmosferac sa 3 cilindra I 80ks, obrtni momenat ispod 100nm????? Pa ovo je automobil za pocetnike, ko je tek polozio, pa ne sme da vozi nista jace prve dve godine. Zamislite kako to vristi na 4 hiljade obrtaja pri brzini od 120kmh u petoj brzini.... Neka hvala

458599

pre 5 godina

kad pasat ugradi kvake sa pasata na pola onda je to kul. kad fiat stavi kvake sa maseratija na tipa svi kazu kvake sa tipa na maseratiju.

kako volite da spinujete svi. Samo zato sto je NJEMACKI kvalitet na znaci da je najbolji.

nemojte biti zaslepljeni budite realni.

kraft

pre 5 godina

(458599, 30. decembar 2018 10:35)

Bravo za komentar!

Niko ali niko, barem u Evropi nema jači marketing od VW. Afere sa ADAC-om, veliki broj auto magazina koji su njihovo glasilo,prvobrci u lažnim softverima .... Dosta čitam o automobilizmu pa u časopisima VW koncerna može se pronaći i sledeći komentari kad je na primer tabla pretrpana sa dugmićima. Kad je u pitanju drugi brend onda se piše da je tabla haotična a kad je njihov onda kažu da tabla traži privikavanje. Kad nemaju ništa od opreme onda kažu da je unutrašnjost svedena a kod drugih kritike. I još mnooogo toga. Šteta što na našem tržištu ne postoje malo objektivniji auto časopisi. Auto Bild je glasilo nemačke auto industrije gde na testovima njihova kola pobedjuju i Ferari a sa druge strane revija SAT se bavi samo kaznama, propisima i copy/paste instrukcijama za putovanja

xdc

pre 5 godina

Ok oprema ali ubrzanje od 15-16sec za auto koji je gabaritima kao golf 4 je potpuno besmisleno. Mislim da ce se svi kajati ako ga uzmu sa ovim motorom.

Toma

pre 5 godina

Rezervni točak se ne doplaćuje!? Ludilo, svaka čast! I motorče da stisnemo na 6200 obrtaja!? Vrlo prijatno, opušteno i ugodno. Potrošnja, cena, itd, itd... Daj bre, koga zajebavaju!?

Marko

pre 5 godina

@Marko40
Dragi imenjače, samo mi otkrij kako?
Ženi sam kupio Ibicu 6J, tsi 105 sa dsg menjačem koji bukvalno ne dozvoljava 2k RPM u normalnoj vožnji, i po starom delu grada troši 10l/100km, na otvorenom 140 tempomat 7 brzina 3k RPM 7.5 do 8l/100km.
A ovo može da troši malo samo ako se održava 70km/h, sve preko toga je mučenje. 1,1t sa 93Nm. Taj vidi brdo pre GPS-a.

vozač demokrata

pre 5 godina

Za gradsku vožnju je motor dovoljno snažan, a na otvorenom putu ste više nekretnina i ne prostaje vam drugo nego vožnja iza šlepera. Sa malo jačim motorom dobijate i cenu za koju možete kupiti auto iz vešeg C segmenta kod konkurencije: megan, fokus, astra...
Kad bi već imao limit tih 11.500 eura za pola, uzeo bih fiat tipo, segment veći auto sa više snage i udobnosti, a ako već treba auto iz B segmenta, onda svakako kvalitetnije i pouzdanije mazda2 ili tojota jaris. Ali kad si folcvagenov vernik, nema racionalnog razmišljanja.

ZNBg

pre 5 godina

3 cilindra, 93 Nm na 3750 ob, 80 KS na 6300 ob, 5 brzina, težina nešto preko 1100 kg. Ubrzanje 15,5 sec do 100, max 171 km/h.

Pošto vozim duže od 30 godina, a svi auti koje sam posedovao su bili atmosferski benzinci, pokušaću da onim manje iskusnima objasnim šta to u praksi znači.

Na magistrali sa ovim možete realno da održavate 80 km/h i svaki pokušaj preticanja nekog ko ide brže će vam izgledati kao ruski rulet. Uzbrdica, uključena klima ili 2-3 putnika izgledaće kao da vozite pod ručnom.

Na autoputu će teško moći da održava više od 120 km/h, pre svega zbog sporog preticanja i gubitka snage na usponima. Na blagom usponu max brzina bi bila manja od 160 i to u 4. stepenu, ali nju je u praksi nemoguće dostići jer i na ravnom ubrzanje od 130 do 140 u 5. stepenu traje čitavu večnost.

Ovakav automobil ima smisla samo kao 2. ili 3. vozilo u porodici ili za početnika, koje će se voziti SAMO PO GRADU.

Kupiti ovako nešto da se s njim vozi van grada, ide na more, na duge puteve s porodicom - potpuno je besmisleno.

xyd

pre 5 godina

@Dikh tu kava Stvarno zelim da ti se zahvalim sto se trudis da otvoris ljudima oci pisajuci o sramnim paketima opreme automobila vw grupacije u srbiji. Dodao bih i da su ti poredjenja odlicna a humor na mestu. Sto se vozila tice vozim cesto verziju iz 2012 1.2 tdi 75kw i secam se da kad sam je prvi put vozio da sam svratio kod prijatelja u servis da proveri da nije crklo nesto jer uopste nece da vuce, a od dodatne opreme ima radio i klimu i to je sve a kosta kao da je od zlata.
Pozdrav

Dobar auto ali...

pre 5 godina

Kad čujem za trocilindrični motor dobijam koprivnjaču. Atmosferac 1000 kubika a 100KS?! To mora da se vozi sa čepićima za uši.

mare

pre 5 godina

Ja sam ga bio narucio u maju,cekao sam ga do decembra kada su mi rekli da je problem u fabrici u Španiji....i da se čeka do februara ( tada bi mi vrv rekli da sačekam do maja meseca) Naravno odustao sam a prodavac dobio otkaz...nikada više u autokomerc. pozz

Gross

pre 5 godina

@TAG nije mi jasno zasto si dobio toliko minuseva. Sve stoji. Auto za početnike i eventualno starije gospodje. Čak bi i starija gospoda želela jaci motor.

Dragan

pre 5 godina

Imam Pola 2016, tri cilindra 75ks. Za po gradu odlican I za krace destinacije. Udobnost neverovatna za tako mali auto, mesta puno, kvalitet odlican. Velicina kada stane pored starijih golfova ista. Sto se tice motora priznajem da sam znao da je ovako slab uzeo bih malo jaci ali je na popustu kada sam ga kupio novog bio 10500 evra I 5 godina garancije. Tada mi je to bila ok cena I sada je. Takodje sto se tice motora ako vec pricamo o izdrzljivosti I trajanju, vozio sam ga skroz natovarenog sa troje ili cetvoro ljudi izmedju 150-170km/h po 900km na Jadranskoj magistali I Austrijskim autoputevima. Vristi I tesko mu je ali ide. Na oglasima sam video Polo sa ovakvim motorima koji su presli preko 200K za dve godine. Tako da ako ga ne maltretirate I vozite umereno, redovno servisirate, pretezno vozite po gradu I odete jednom na more I planinu, moze da posluzi kao porodican auto bez problema I preporucujem ga. Ako ste u mogucnosti i nije mnogo skuplje uzmite malo jaci motor.

ФонтанаНевиђенаУЕвропи

pre 5 godina

Ово је мањи градски аутомобил, дакле за гужве, крени стани, до посла, евентуално за краћи викенд ван града. Схватите то, не поредите са Елантрама и којекаквим већим аутомобилима, не ради се о комплексу, ради се о потреби

rog

pre 5 godina

@Dikh tu kava 

ne znam da li se radi o "moronskom" virusu koji se širi ili samo prostom bolu u preponama da se pogleda zvaničan cenovnik za novi polo, ali odakle ti ideja da se ovaj auto prodaje samo sa dva vazdušna jastuka? 
a s obzirom na značajan trud uložen na sarkazam i duhovitost, samo bih ti skrenuo pažnju da srpske glave nisu nešto posebno tvrde, jer se fiat punto 3 (grande, evo) čitavih 13 godina prodavao sa samo dva vazdušna u celoj evropi. i ne samo da se prodao u nekih 2 miliona primeraka, nego je i 2018. na ncap test izašao sa samo ta dva jastuka.
(zombi apokalipsa, 30. decembar 2018 16:29)

Evo bacih pogled na VW Srbija i model iz clanka, koji je na specijalnoj ponudi, nema nigde navedeno nista vise od dva vazdusna jastuka napred. U odvojenom katologu imas sve ostale verzije koje dolaze samo TSI motorima i koje imaju i vazdusne zavese napred, ali taj krece od skoro 15.000eur. I sta sad?

Džej

pre 5 godina

Sasvim je prijatnog izgleda. Unutra kao i svi modeli VW familije, pa neće pogrešiti ni oni koji se odluče za Škodu ili Seat. Inače, ne previše opreme za cenu za koju se nudi, ali to je ipak VW.

Sasa024

pre 5 godina

Kupio sam prosle godine restajling Pola sa ovim motorom. 1.0 75 ks.
Auto je odlican za po gradu,cak i za auto put nije los. Ko ocekuje trkača neka ga zaobidje,1.0 tsi je mnogo bolji izbor i mnooogo bolje vuce i manje trosi.
Zavrsna obrada odlicna a materijali mekani.
Jedina zamerka je potrosnja u gradu koja se krece oko 8 a zimi i vise sto je zaista mnogo.
Ako su ovi u testu postigli samo 5.8l po gradu ja cu ga pojesti sa sve tockovima.

ime

pre 5 godina

“Pri 130 km/h Polo troši oko 6,5 l/100 km i "vrti" se na 4.000 obrtaja, što je tipična vrednost za starije atmosferske benzince.”

Ovo nikako nisu performanse za auto-put.
Moj C3 na 130 trosi do 6l i to na 3,5k obrtaja.

Predrag

pre 5 godina

Za King Roger-a

I u 21 veku propaganda je cudo,kao sto je bila i 41-ve, mislim na Nemacku.
Dali je moguce da je ljudima toliko ispran mozak.Kupite automobil koji vama odgovara,a ne vasem komsiji ili visedecenijskom trendu u Srbiji.Kad sam pitao jednog druga koji je svojevremeno kupio novog Lanosa,zasto si bas uizabrao njega[imao je tad para i za nesto drugo],on mi je odgovorio pa jedan mi rekao da je to super auto.Razmisljajte svojom glavom i svojim srcem![i novcanikom naravno]
Srecnni Vam svima predstojeci praznici.

Gross

pre 5 godina

@Marko Porsche Mobility nije nikakava prevara. Sve je jasno, ja sam pre nekoliko godina uzeo auto na lizing od njih (moj prvi novi auto) i zahvalan sam im na tome. Prevara su domaći uvoznici polovnih vozila koji su svi listom prešli 134.000km (obično dizeli stari desetak godina). Da se ja pitam oni bi odgovarali isto kao i bagra koja i dalje omogućava starim Tamićima trovačima da se registruju.

Goran

pre 5 godina

Ovo po gradu koliko troši je veliko pitanje. Kakve vožnje po gradu? Vožnja po gradu je vožnja po saobraćajnom špicu, ali i po Rakovickom putu oko 11 pre podne, a razlika je ogromna. Ono što ja znam je da ovi novi trocilindrasi oko 80ks ako se voze isključivo dva puta dnevno po bg saobracajnom špicu kroz centar troše 9l. Čisto da se neko ne zaludjuje da će imati u ovakvim gradskim uslovima potrošnju 6l, od toga nema nista.

Bane

pre 5 godina

(Gross, 30. decembar 2018 12:07)

Druze, prvo....P.M. je rentiranje auta...kada se raspitujes, sve je sjajno, bajno....polozis garantni depozit i uplatis troskove registracije, oni ti registruju auto ti placas rentu i nakon 4 godine koliko je max period doplatis jos PDV na garantni depozit sto bi trebalo da predstavlja otkupnu vrednost i auto je tvoj. Ali nije bas tako. Odnosno, sve ide tako dok ne dodje do otkupa. Da bi ti vratili garantni depozit ti moras da uplatis kompletan iznos otkupne vrednosti. Znaci ako si polozio 4.000 ti ne mozes da doplatis samo 800 evra PDV i da oni zadrze te 4.000 nego moras da uplatis novih svih 4.800 da bi ti oni posle odredjenog vremena kada utvrde da si auto koristio u skladu sa ugovorom vratili depozit. Jer ti si ogranicen kilometrazom i uslovima u kakvima auto moras da vratis...ako oni utvrde da auto nije u ugovorenom stanju zadrzavaju deo depozita. Dalje, zakon ne dozvoljava da onaj koji je rentirao auto direktno postane vlasnik, znaci ti licno ne mozes da otkupis auto na sebe...tu se pojavljuje auto kuca koja ti cini da ga satro otkupi od njih pa proda tebi, tu osim papirologije ima jos dvostrukog placanja poreza na prenos apsolutnih prava, odnosno kada salon otkupljuje auto od njih pa kada ga prodaje tebi, dva puta se menja vlasnistvo...a pri tome si ti platio i trosak PDV-a. Zato te salon savetuje da neko tvoj satro otkupi auto, otac, supruga pa da se porez na prenos apsolutnih prava plati jednom...al auto nije na tvoje ime. I za kraj P.M. je jedina kuca koja valutnu klauzulu kursira po prodajnom kursu Raiffeisen banke dok je NBS propisala da se sve finansijske transakcije i usluge kursiraju po srednjem kursu NBS. Mislim nije prevara, sve je transparentno, ali ja ne vidim kako se bilo kom fizickom licu (za pojedina pravna razumem) isplati takav vid finansiranja pored klasicnog lizinga i u cemu se tacno ogleda tvoja zahvalnost njima.

Dipl.ecc

pre 5 godina

Kao i obicno, ovakvi automobili izazivaju dosta komentara, i sve strucnjak do strucnjaka, kao u inzenjerskom delu, tako i u analizi trzista. Da li su ovi strucnjaci koji komentarisu 1.0 motor i to pre svega u negativnom kontekstu mozda masinski inzenjeri koji su u rangu sa ljudima koji ove motore prave i zaposleni su u Volsburgu za platu od oko 8000 eur mesecno? Da li treba auto mozda da ima 3000ccm, kao pre 40 godina? Ili ovi koji bi pre kupili elantru ili tipo, rade kao konsultanti u najvecim marketinskim kompanijama? Pa za pocetak neka porede Polo i I20.
Shvatite da se golf i polo ne prave za potrebe srpskog kupca. Vec se prave za velika evropska i svetska trzista, a tamo bas ne dominira tipo i elentra, vec nesto drugo.
Na kraju, sve je stvar izbora i mogucnosti, ko moze i hoce da kupi ovaj polo, neka kupi. Ko nece, ne mora. Neka kupi sta moze. Nemojte mesati babe i zabe.

betmen

pre 5 godina

Da sam znao da je Polo ovoliko prostran i agilan, kupio bih njega umesto A4 koji je ocito skromnijih dimenzija unutra.
Razumem da je kvalitetno uradjen, ali je neozbiljno napisati da nazad mogu da sede "dve visoke osobe" i da "nisu zrtvovana medjuubrzanja na velikim putnim brzinama".
Smanjite malo ribu.

p.s. U cenovniku comfortline sadrzi 6 jastuka ali i kosta 14.800. Kod ovog jeftinijeg akcijskog su naznacena samo dva. Da li je greska ili je dodatno osakacen da se da privid niske cene?

Običan čovek

pre 5 godina

Što se Tiče Motora,PUNTO sa motorom od 1242 ccm,44kw(60ks) je raketa za ovo.Bolje Ubrzanje,Veći obrtni momenat,manja potrošnja,120 km/h manje od 3000 RPM.

Aca

pre 5 godina

Ovaj auto ima ubrzanje kao yugo sa dvogrlim karburatorom, a proizvodi se u 2018-2019 godini. Mogu zamislim kako ubrzava sa klimom i jos dva putnika. Bruka i sramota. Ako uzmem pola za jacim motorom ili nekog dizela, cena ode na 15k. Kad sve sagledam ja cu biti ona srBenda koja ce kupiti normalan auto star par godina za 10k a za razliku u novcu odrzavati taj auto i ici na letovanje.

alex

pre 5 godina

@trn u oku

Prilikom skore posete Beogradu, iznajmo sam identičan Polo na nekih 10ak dana. Sa predjenih 600km uglavnom gradske vožnje, moj prosek je izašao na 5l/100 km (sistem - pun rezervoar dobiješ prilikom preuzimanja auta/ pun vraćaš). Iako je poredjenje više nego nepravedno (audi a5), uz jači motor od onog koji je bio, za normalnu upotrebu, čoveku ne treba ništa bolje od ovog. Ozbiljan auto.

Ranko

pre 5 godina

2 vazdušna jastuka, 5 brzina, 80 konja i 93-Nm?

Osnovni 500 L 1,4 sa 95 konja, 6 brzina, 6 jastuka i oko 120 Nm je AMG mečka S klase za ovaj Vagen.

Pufne za frezenkovanje

pre 5 godina

Kao i vecina komentara ovde i moj je uperen ka motoru i njegovoj snazi. Mislim da je ovo dobar auto za ljude koji auto bas gledaju kao prevozno sredstvo i treba im da dodju od tacke A do tacke B. Sto se mene tice, uvek bi birao malo jaci motor, sto znaci preko 100 konja za mali benzinac, a za Golf klasu mora da ima preko 120 konja. To znaci da mogu da vozim 130km/h, a da auto bude na oko 3000 obrtaja. Sve preko toga je preglasno za udobnu voznju. I jos jedna stvar je jasna. Ovakav auto sa preko 100 konja i slicnom opremom verovatno kosta preko 15.000eur, znamo svi da u toj ceni ipak moze vise da se dobije. I jaci motor i veci komfor i manja potrosnja.

Bob

pre 5 godina

Imao sam pola 1.2 sa 12v i nikad vise. Sa 4000 obrtaja 120 km/h. Potrosnja kada ga stedis oko 6.5. Za tu snagu preteska karoserija. Zna se da italijani prave najbolje motore sa malom kubikazom. Nikada vise VW.

Dundjer

pre 5 godina

Vlada neko misljenje da je VW kao kvalitetan auto a zapravo i nije. Pricam s pozicije osobe koja je imala yuga, ladu, vw, opela i fijata koji su kupovani kao novi. Yugo i VW su se najvise kvarili a razlika u ceni opravke vw je astronomska. Mali servis u zvanicnoj auto kuci 2008 kostao 20.000 a zamena antifriza sa ispustanjem prethodnog 40.000 dinara. A sa 6g starosti i predjenih 65000 km auto prezubcio. Ajd da ga je paljen na gurku ili sl ali nije. Crkla mu i radilica motora. Opravka 600 evra. Fijat se ne kvari barem motor ali ostala plastika u kabini krs, sajla menjaca mora da pukne pa to ti je.

Vozac sa losim iskustvom

pre 5 godina

Pre tri godine sam bio i cuvenom Porseu, jer su reklamirali Seat na lizing za 10.000 a za gotovinu je bio 11.000,pa sam hteo da vidim kako. Prodavacica mi objasnila da tu ide ucesce i otkup 500 evra, tako da je ukupno 10.500
Kada sam slucajno pomnozio rate sa brojem meseci kuci, ispostavilo se da je 11.700. Pri tom me prodavac ubedjuje da nisam dobro video u katalogu zadnji brisac, jer to njima i ne treba posto kisa sa zadnjeg stakla bezi sama jer je tako naravljeno. UpMislim da cu u Porseu da pazarim nikad, iako imaju dobrih modela.

Rale

pre 5 godina

Skoda fabia ambition sa 1.0 Tsi od 110 ks 6 brzina kosta 11.500 a ako doplatite jos 4 jastuka izadje 12.000 i jos registracija 500 evrica i dobijes pristojan gradski autic u ovoj klasi.Polo je lepsi ali je mnogo skup,ne smem ni da se zamislim koliko kosta 1.0 tsi 110 ks .Cekam da se moron iznervira jer objavljuje samo spinovanje.

moron

pre 5 godina

(Rale, 30. decembar 2018 19:57)

"Cekam da se moron iznervira jer objavljuje samo spinovanje."

Da, ja sam "kralj spinovanja", pa evo da vidimo "ko laže"...

Polo za 12.590 ima 2 air baga, kao da ge je "Auto Čačak" bezbednosno "opremio", evo ga cenovnik:https://www.volkswagen.rs/akcijska-ponuda/polo

Rekao sam da fabia Style TSI 110 košta 1.000 eura više, evo ga cenovnik: http://www.skoda-alpros.rs/docs/dynuploaded09-10-2018_011552_77780.pdf.
I "slagao sam", zaista, jer, košta 1.042 eura više.

Rekao sam i da fabia active sa DSG košta kao testirani Polo, a ona zapravo košta 12.624, pa je skuplja 34 evra. A od bogate opreme, ima i "pripremu za radio", da se čovek "pripremi" i na to što nema ni klima uredjaj ...

Dakle, "slagao" sam najpre za 42, pa za 34 evra, u korist fabije ...

Šta bi tek bilo da sam napisao da mi je fabia TSI 95 neki dan od Vidske do Rajićeve ( u saobraćajnom špicu) trošila u proseku 14,2 (u pravilu, 10-12). Već sam pisao da po gradu guta gorivo, kao šuplja, a da van grada, "regionalno", ako vozim "kao baba", može i 4 litre. Ali, po gradu, ili, ako se vozi brže van grada, to je neverovatno. To je TSI ...

only fools and horses

pre 5 godina

Mislim da bi ipak bilo korektno da se napiše koliko košta (i koja je ovo uopšte) verzija koja je vožena i predstavljena. Da neko ne dobije iluziju da košta stvarno tih 12.590 evra, odnosno koliko i osnovna verzija koja nema ništa od sve ove navedeene opreme.

rog

pre 5 godina

ne ulazim u karakteristike pojedinih modela, pitanje zasto se vec ne izbaci kompletno brava za paljenje? guranje kljuca sa strane volana je odavno prevazidjeno! rf kartica u dzep ili torbicu i start/stop dugme je mama...
(lokal-patriota, 30. decembar 2018 11:38)

Mama za ove sto ti jedan sedne pored tebe u kafani a drugi odveze auto pomocu pojacivaca signala. Samo nemoj da zaboravis da drzis kljuc/karticu u zamrzivacu kad si kod kuce.

cosmo

pre 5 godina

Clio 1.2 16v, 75 KS i 107 Nm.... iz slabijeg motora, stare konstrukcije... dokazanog i provjerenog. Za iste pare... i jednakom sigurnosnom opremom kao i onaj za EU.


Nije mozda nq dodir utisak kvaliteta kao Polo i vec je 6 godina na trzistu, alo mislim da je bolja kupovina od ovog "srpskog" Pola sa obrtnim momentom DMB motora...

Spagete najvolijem

pre 5 godina

Ko vozi 80% po gradu Beogradu ili bilo kojem vecem gradu i 60ks je dovoljno.
Cena ko cena,'ko ti se ne svidja kupi drugi brend.Oni imaju svoje kupce,plata u Evropi znate koja je.
Kad bih zaradjivao 3000 umesto ovih 500 ,cenu ne bih ni gledao..

kako da ne

pre 5 godina

@Oliver Nedeljkovic
Sve zavisi kako ti se ‘zalomi’. Koji primerak, ne samo kod Vw-a vec kod bilo kog brenda. Tako ti nisi imao nikakav problem, a moj prijatelj kupi novog Golfa i plati ga napucanog opreme 35.000 eura (zivimo na zapadu, kazem da ne bi bilo price ‘ko to kupuje golfa za te pare), i njemu crkne motor na 50.000km, na 50.000km prijatelju moj. Imas Bmw koji ima da predje 500.000km da ne oseti, a imas primerak neces izlaziti iz servisa pocevsi sa 30-40.000km, znam i takve primere. Isto tako imas proverene HDI motore i Pezo i Citroen automobile pa neki predju 500.000km ko nista, a neki ne izlaze iz servisa. Ljudi nikako ne kapiraju da sve zavisi sta im zapadne, od bilo kojeg brenda. Sta sam se nagledao po Evropskim autoputevima najnovijih skupih premijuma u zaustavnim trakama sa cetiri migavaca i cekaju slep sluzbu. Gomila. Sto se tice ovog Poloa, dizajn kao dizajn bezlican, nesto slicno Skodi. Ima svoje kupce i to je to, meni nejasno ali ima. Do duse da bi uzeo nesto lepse i sa stilom poput Minija, DS3 vec treba i vise para pa tako od ovih jeftinijih je Polo dobar izbor (sem dizajna), mada ne kapiram da nema ni 100nm. To onda nije da izadjete na autoput. Ili i ako izadjete, vozite do 100-110 i to je to, preticanje misaona imenica. Kada bih uzimao negde do tih cena, pre bih uzeo C3, ne znam kako im idu cene verujem da su slicne, a C3 je za ovo remek delo, verujem da ima vise prostora, sto se materijala tice slican nivo.

Radijator

pre 5 godina

Što se Tiče Motora,PUNTO sa motorom od 1242 ccm,44kw(60ks) je raketa za ovo.Bolje Ubrzanje,Veći obrtni momenat,manja potrošnja,120 km/h manje od 3000 RPM.
(Običan čovek, 30. decembar 2018 19:28)

Iako je ovaj motor stvarno sramota da se nudi u polu u ova moderna vremena, nije bas ni to za punta tacno...na 3000rpm ide tacno 110km/h... Poenta je da je polo poskuplji, a punto to nikad nije bio. Sa puntom tacno znas sta dobijas i cemu je namenjen i koliko placas. A ovde...

Zare

pre 5 godina

Kao i uvek puno oštro podeljenih komentatora. Ja mislim sledeće.
Ja uglavnom volim VW dizajn pa mi i ovaj leži umeren je i ne zastareva. Cena za prikazano vozilo je astronomska ali malo platite znak, malo novi model i po neku tehnološku inovaciju, malo veće dimenzije a i trend je da svaki veći model i košta više. Na tržištu novih vozila tek sa 20 000 evra i više možeš danas kupiti model sa jačim motorima i opremom a ovo je. kombinacija za izuzetno konzervativne vozače i flotnu prodaju. Ono što na mnogim testovima zameraju Polu a to ovde tester ne spominje je obilje tvrde plastike u unutrašnjosti ona doduše ne krcka u vožnji i deluje moćno ali je ipak tvrda u mnogo većem procentu nego kod starijih modela. Doduše situacija nije mnogo bolja ni kod modela T Rock ili Audija A2 koji su duplu skuplji od Pola sa ekvivalentnom opremom.
Sve u svemu Polo je na istoj tržišnoj poziciji u odnosu na konkurenciju kao i pre. Ono što ljudi često zaboravljaju je da moraju porediti cenu i opremu isključivo sa konkurencijom u okviru novih vozila a ne mešati u procenu polovnjaka jer je to drugi svet. Svi vođači znaju dobro šta rade, ko su im kupci, koje im je mesto na tržištu i šta njihov brend nudi. Mi smo tržište gde caruju polovnjaci jer smo slabo platežni te nam je sve skupo. Pozdrav.

matrapaz

pre 5 godina

Nedavno smo ortak i ja tovarili nekih 15 auta u Napulju, a gazda koji je dobar sa nama mi nudi nesto da popunim i drugi sleper. Gledam sta da uzmem, a on mi kaze da mu je polo 2003 1.4 75 ks. odlican i da bi ga dao za 400 evra. Pristanemo, njegov covek ga naveze na karoseriju, izadje napolje da osigura prednje tockove i ne ugasi motor. Prokletinja se sama zakljuca, a auto radi. Srecom da je bio sa 5 vrata pa je imao leptir staklo pozadi koje smo razbili. Prevoz je 310 evra, dazbine oko 600 sa AMSS, dok uradis servise, popravis po nesto, registrujes ga, ode 2000. Prodali smo ga prijatelju cija cerka je tek polozila bez zarade. Vodio nas na jagnjetinu, a devojka srecna kao da vozi Space Shuttle.

bogi

pre 5 godina

"Pri 130 km/h Polo troši oko 6,5 l/100 km i "vrti" se na 4.000 obrtaja, što je tipična vrednost za starije atmosferske benzince."
tacno, ali stvar kija je mogla da se resi 6. brzinom. Vozim golfa5 1.4 59kw i ono sto me nervira kod menjaca je kad izadjem na autoput. menjac je super za grad, izvlaci max iz slabog motora, ali jednostavno morala je stati i 6ta brzina na ovaj odnos obrtaja.

Ivan

pre 5 godina

S obzirom na test i tekst deluje skroz ok za ovaj novac. Kao što je rečeno, ovo je auto prvenstveno za grad i ravnije terene, što je naravno potpuno i normalno za atmosferski 1,0 i 3 cilindra.

TAG

pre 5 godina

@Gross
Nije ni meni jasno zasto toliko minusa. Samo sam rekao da je taj motor za pocetnike, za ljude sa oko 70 godina koji voze polako po gradu.
Inace mi se taj novi Polo jako svidja,mislim da su ga odlicno uradili. E sada da li vredi komentarisati cenu? Mislim da ne,jer je novac I te kako izgubio na vrednosti zadnjih 25 godina, I shodno tome su danas cene takve kakve su.

Radijator

pre 5 godina

Razumem da je kvalitetno uradjen, ali je neozbiljno napisati da nazad mogu da sede "dve visoke osobe" i da "nisu zrtvovana medjuubrzanja na velikim putnim brzinama". 
Smanjite malo ribu. 

@betmen

Napokon da neko pomene ovaj fenomen...zamenite ime bukvalno bilo kog modela koji novinari predstavljaju recju "panamera" i necete primetiti nikakvu razliku. Ja razumem da postoje sponzorstva i da se ne moze biti bas u potpunosti nezavisan...ali svaki auto maksimalno nahvale kao da je spejs satl, pa cak i ovakav jedan od 80 ks... kao da je 1980. godina.. Dajte malo realnosti ljudi.

Zuba

pre 5 godina

@Marko Porsche Mobility nije nikakava prevara. Sve je jasno, ja sam pre nekoliko godina uzeo auto na lizing od njih (moj prvi novi auto) i zahvalan sam im na tome. Prevara su domaći uvoznici polovnih vozila koji su svi listom prešli 134.000km (obično dizeli stari desetak godina). Da se ja pitam oni bi odgovarali isto kao i bagra koja i dalje omogućava starim Tamićima trovačima da se registruju.
(Gross, 30. decembar 2018 12:07)


Ja htedoh da pitam da li mogu da na lizing kupim kola koja su prethodni vlasnici vozili putem Porsche Mobility i rekose da retko ima takvih kola ali i ako ima je ne bih mogao jer nisam pravno lice vec fizicko.
Ne znam kakava je stvar ako se kupuje novo preko Porsche Mobility na lizing.

Dipl.ecc

pre 5 godina

Kaze Bane:..."ima jos dvostrukog placanja poreza na prenos apsolutnih prava, odnosno kada salon otkupljuje auto od njih pa kada ga prodaje tebi, dva puta se menja vlasnistvo...a pri tome si ti platio i trosak PDV-a... "
Ma koliko ja dobio minusa, Bane je pokazao elementarno nepoznavanje poreskih propisa. Nikakvog dvostrukog placanja poreza na prenos apsolutnih prava ovde nema. Sta vise, ove transakcije i nisu predmet oporezivanja porezom na imovinu tj. PPAP, vec se oporezuju PDV-om i po tom osnovu kupac nikako nije (dvostruko) dodatno opterecen.

@Bane, morali biste malo vise da znate o porezima, pre nego sto o njima olako pisete i iznosite neistine.

Kao sto sam rekao u prvom pisanju, mnogo je "strucnjaka opste prakse" koji misle da su strucnjaci ako dobiju vise pluseva. Svi se razumeju u motore, cilindre, poreze, marketing, kung fu...
A izbor automobila je jednostavan, niko vas ne primorava na bilo sta, niti svima treba 2.0TDI sa 110kw tj. 150ks.Trziste je veliko, pa birajte prema svojim potrebama, afinitetima i mogucnostima.

dalibor

pre 5 godina

Ja ne mogu da svarim ovaj zadnji deo, totalno mi je bezlican, kao neki redizajn neke od prethodnih generacija. Kratko vozio Polo 2006godiste, verujuci da je najbolji u klasi i predvodnik klase. Tada i nikad vise talo necu kupiti auto verujuci u nivinarske price. Niti je najbolji, niti je najpouzdaniji, niti najjeftiniji za odrzavanje, niti jednostavan za eventualne popravke... Velika zabluda, i skupa

rog

pre 5 godina

Ovo po gradu koliko troši je veliko pitanje. Kakve vožnje po gradu? Vožnja po gradu je vožnja po saobraćajnom špicu, ali i po Rakovickom putu oko 11 pre podne, a razlika je ogromna. Ono što ja znam je da ovi novi trocilindrasi oko 80ks ako se voze isključivo dva puta dnevno po bg saobracajnom špicu kroz centar troše 9l. Čisto da se neko ne zaludjuje da će imati u ovakvim gradskim uslovima potrošnju 6l, od toga nema nista.
(Goran, 30. decembar 2018 18:28)

Iz licnog iskustva, trocilindras 70ks iz 2007, prosek oko 7l iskljucivo gradske voznje. A gospodja i nema bas laku nogu i mrzi je da prebacuje u 4-tu. Ovako pausalno zvuci dobro, zar ne? Bitna stavka je da auto ima 800kg i dobar deo kilometara je na Novom Beogradu.

Nenad

pre 5 godina

Ko vozi 80% po gradu Beogradu ili bilo kojem vecem gradu i 60ks je dovoljno.
Cena ko cena,'ko ti se ne svidja kupi drugi brend.Oni imaju svoje kupce,plata u Evropi znate koja je.
Kad bih zaradjivao 3000 umesto ovih 500 ,cenu ne bih ni gledao..
(Spagete najvolijem, 30. decembar 2018 18:45)
Majstore prvi deo komentara odličan, to je to u Evropi... Ali 3000€,pa jbt to nema 80% ljudi u Nemačkoj. To je preko 5000€ bruto pa na 150 ili 160 sati mesečno to je 30-35€ po satu, mnogo bre...

cosmo

pre 5 godina

FIAT Tipo 1.4 - kad je neka akcije malo iznad 10.000 evra... Daleko od toga da je FIAT neki brend... ali barem imas 4 cilindra, 6 brzina i mnogo prostora.

Dragan

pre 5 godina

Imamo novi Polo sad već oko 6 meseci pa da kažem nekoliko podataka. Auto je 999cc turbo intercooled sa 85kw@5500rpm i 200Nm@2000-3500 rpm. Ima šesto stemeni menjač. Potrošnja goriva je 7.2l. 90% gradska vožnja. Sve u svemu lep auto sa zavidnim karakteristikama po mom mišljenju.

moron

pre 5 godina

(Rale, 31. decembar 2018 11:44)
"Evo vam link od cenovnika sa pravim cenama jer me ovaj lik toliko nervira jer stalno spinuje.
Ocekujem da se doticni izvini."

Poštovani,
"Dotični" će da Vam se izvini u vezi škode (ili ostalog) nakon što ovde prethodno iznese neistinu. A pošto već smatrate da dovodim u zabludu "čitaoce" pozivanjem na cene "Alprosa", evo vam cenovnik "Auto Čačka".
https://az749841.vo.msecnd.net/sitessrlatncs/alv1/150d70ac-d609-4618-b91b-620cb32050b2/Fabia%20FL.63f44d4373e68a4b93da71372b9a2bf1.pdf
On je, ako niste znali, uvoznik škoda za Srbiju. I ima iste cene kao "Alpros". Cene koje sam i ja naveo.
A svuda Vam (pa i u cenovniku na koji se Vi pozivate) i najskuplja fabia ima 2 air baga, što je teška sramota, takvo skidanje bezbednosne opreme samo za Srbiju.
To je, blago rečeno, skoro "ubistvo u pokušaju".
Da Sud časti pri PKS ( i Tužilac Suda časti) radi svoj posao, Vama svima (iz "grupacije Auto Čačka" ) bi odavno koža sa ledja bila oderena od novčanh kazni za ono što radite, kršeći grubo niz propisa.
Naravno, bilo bi Vam i zabranjeno obavljanje deletnosti, a kao mera bezbednosti, da više ne ugrožavate gradjane Srbije.

Što je na neki način tužno, Vi činite zločin i prema Škodi, jer je škoda načelno odlično vozilo (pre nego je vi ogulite za Srbiju kao majmun bananu).

I, zaboravih, Srećna Vam Nova godina...

lokal-patriota

pre 5 godina

ne ulazim u karakteristike pojedinih modela, pitanje zasto se vec ne izbaci kompletno brava za paljenje? guranje kljuca sa strane volana je odavno prevazidjeno! rf kartica u dzep ili torbicu i start/stop dugme je mama...

Totalnodrukcijiodsvih

pre 5 godina

Ajde da pisem iz svog licnog iskustva. Pre par dana sam isao da testiram bas ovaj model sto je na akciji.
Od bezbednosne opreme ima sve, dva prednja i dva bocna, klima istina manuelna, prednji i zadnji elektricni podizaci, komande radia na volanu kao i fabricki radio, maglenke spreda i pozadi. Od prilike sve ono sto mi treba. Sto se tice motora 1.0 sa 80ks se ponasa ko stari 1.2. Znam razliku jer sam vozio 1.2 i 1.4. Za grad je dovoljan, na auto putu preko 120 je mucenje a za regionalni put i preticanja mora dva stepena nize. Sto se tice Porshe mobiliti samo cu reci da na njihovu cenu dodajte jos 20%. Vi u svakom slucaju platite nesto vise nego sto bi platili auto za kes. S tim sto vam uvek treba ovlascenje za svakog vozaca koji planira da vozi taj auto. Mana ovog modela nije sto je iznutra malo vise plastican, prethodni su tu bili bolji, ni njegov jednostavan dizajn vec uzasno skup zvanican servis. Ruke su im ko od zlata....

Dikh tu kava

pre 5 godina

zombi apokalipsa, 30. decembar 2018 16:29

Glede truda, ne bih da ispadnem nekulturan i ne uzvratim, velike čestitke i Vama, ja se zaista ne sećam da sam u svojoj "komentatorskoj karijeri" primetio da neko toliko grčevito "brani" jedan brend i grupaciju, a da sasvim izvesno nije "prodajni savetnik"..
Što se Punta sa dva airbag-a tiče, vrlo rado ću (ćemo) dati svoj sud o istom. Onda kad Punto bude predmet testa. Ovde je testiran Polo, moja oboriva pretpostavka jeste da se komentariše ono što se testira. Osim ako ne grešim. U kom slučaju ću u sledećem komentaru vrlo rado dati svoja "zapažanja" u pogledu Elantre, npr.. A ono za Audi sa strane doživljavam kao fin spin, te bih uz dopuštenje propustio komentar istog.. :)
Konačno, u vezi sa tim famoznim vazdušnim jastucima, mislim da bi najmanje nekorektno bilo da nam se "obrati" neko iz Generalnog sekretarijata "Das Auta" da nam otvori oči, ima li ovo akcijsko čudo dva ili šest jastuka. Jer tu je fakat neko propustio da uradi domaći. Ako ima 6,a oni u prvi plan stavili samo 2, podbacio je marketing, što je nedopustivo sa korporativnog aspekta, a ako zaista ima dva, jer je "akcijski" model, podbacio je zdrav razum i briga za ljude, što je nedopustivo sa aspekta bezbednosti. "Molim boga" da je kiksnuo marketing, ali poznavajuci njihov korporativni "altruizam" oličen u čuvenom softveru, bojim se da zaista ima samo dva.. Pa, "drugari", teško vam ne bilo, javite se i oslobodite nas više "zloslutnih" sumnji, hvala unapred..

moron

pre 5 godina

@Zombi

U katalogu na sajtu "Auto Čačka" jasno piše: "Svi detalji tehničkih specifikacija, dizajna, opreme, materijala, garancije i izgleda tačni su
u vreme štampanja ovog kataloga", tako da ti je predložena "odbrana" uvoznika, blago rečeno, "potpuno promašena". Pravno beskorisna.

A i "onaj ranije" se branio na isti način kako ti pravdaš Auto Čačak ( da "nisu prilagodili kataloge prilikom prevoda" ), ali, "to" prosto pravno "nije pilo vodu" ( "pao" je na svih šest tačaka ). Jer PREVARA je PREVARA. I ima "da goriš" za prevaru. Kao što je izgoreo i onaj pre. Ti si uvoznik. I svako slovo u svakom info materijalu koju nudiš kupcu u Srbiji ima sa 100% da je tačan, a ne prevaran. Ili, "goriš".

Garantuješ da su u katalogu u trenutku njegovog izdavanja svi podaci tačni, pri čemu on nije samo prosto preveden, već i prilagodjen za tržište Srbije ( na X mesta se potencira Srbija kao područje na koje se katalog odnosi ), napišeš u njemu da SVAKA fabija SERIJSKI ima 6 air bagova, a ono "cvrc Milojka", ima samo dva ??? Šta je ovo? Buvlja pojaca? Ili pričamo u uvozniku koji poštuje zakone Srbije?

U tom katalogu predstaviš npr. i enterijer Fabie Active sa "radio aparatom Blues", a ona ima samo "pripremu za radio". Nova PREVARA ...

Urazumite se pravno ako već nemate potreban nivo društvene odgovornosti ... Sramota je (blago rečeno) to što radite. A i neko će da Vas prijavi ...

xdc

pre 5 godina

Ne bih se slozio da je polo mali gradski auto (ljudi porastao je na velicinu golfa 4) pri tome nije bas ni lagan. Zaista mislim da je ovakav motor jednostavno preslab. Ima VW tu tendenciju da povremeno ubaci motore koji nisu adekvatni sasiji (setite se Golfa 4/5 ili oktavije sa 1.4 benz motorom - pa to uopste nije htelo da ide) Ne sumanjm da je kvalitetan ali ovo se ne moze nazvati malim gradskim autom,

cosmo

pre 5 godina

Sve vise od 2 jastuka nema praktičnu primenu... tu sam stao sa pracenjem ove polemike...

Otprilike na nivou razmisljanja "ako vidim da cu se sudariti, otkopcacu pojas da mi se ne aktivira airbag..."

Popusticu pod predrasudom...ne mogu vise... Kad vidis SRB tablice, parkiraj...povuci rucnu, izadji... pusti ga da prodje... nema gorih vozaca i stavova o saobracaju...

moron

pre 5 godina

(zombi apokalipsa, 3. januar 2019 20:25)

Nemoj tako … Zar nije lepše ( "za sve nas" ) da ovde razmenjujemo naša razmišljanja:
- o pitanjima bezbednosti ( da li je npr. bezbednije imati 2 ili 6 air bagova; da li bočni air bagovi i zavese uopšte imaju neku funkciju … );
- da li je prevara kada napišeš u katalogu da proizvod ima nešto (npr. 6 air bagova) što on zapravo nema (jer ima samo 2),
- da li je "pošteno" kada sa paketa opreme odredjenog naziva "skineš" neke elemente, pa takvoj (oguljenoj) konfiguraciji ne daš poseban (oguljen) naziv (npr. "misery level"), već ga i dalje prodaješ pod istim nazivom, dovodeći kupce u zabludu (pa ti onda i "top" srpski superb "L&K" ima manje air bagova nego li baznjak napolju);
- da li je "za pohvalu" kada, npr. top verzija fabie serijski ima dva puta manje air bagova od bazne dačije sandero ili
- npr. o tome koliko bi ukupno trebalo doplatiti "komada" air bagova da bi sve škode koje su u Srbiji prodate u 2017. ili 2018. godini, imale najmanje 6 air bagova (koliko ima taj "tvoj" akcijski 500L Pop Star na koji se često pozivaš,sa koga FAS nije kasapio "jastuke") …

Jer, ako ja "odem tamo negde" i "prijavim" Auto Čačak (za stvari koje jesu za prijavu), ko će tamo da "brani brend", jer tamo neće biti Tebe? I ko bi onda "njima" rekao da postoje i kola za 40-50 hiljada, kao "caterham, ariel atom i slične automobile sa nula jastuka", pa valjda onda nije greh slagati u katalogu fabie da ima 6 air bagova ...

Kum

pre 5 godina

Ja sam pre x godina kupio NOV automobil ista priča, u reklami bezbroj vazdušnih jastuka, 5 zvezdica na kreš testu, kad u stvarnosti samo dva erbega i tragovi šrafcigera na plastikama po stubovima i plafonu automobila. Ladno su rasklapali automobile i vadili bočne erbegove i ko zna šta sve. Automobil sve vreme u garaži pojavili se tragovi rđe tu i tamo. Opali me nakon 7 godina indijanac otpozadi kad ono 3 sloja sive boje različitih nijansi. Auto prefarbavan. Jednostavno je takva politika uvoznika na ovim prostorima. U pitanju je NOV hyundai. Povedite DOBROG auto limara prilikom kupovine modela na akciji.

Metropola

pre 5 godina

(458599, 30. decembar 2018 10:35) Bravo za komentar!Niko ali niko, barem u Evropi nema jači marketing od VW. Afere sa ADAC-om, veliki broj auto magazina koji su njihovo glasilo,prvobrci u lažnim softverima .... Dosta čitam o automobilizmu pa u časopisima VW koncerna može se pronaći i sledeći komentari kad je na primer tabla pretrpana sa dugmićima. Kad je u pitanju drugi brend onda se piše da je tabla haotična a kad je njihov onda kažu da tabla traži privikavanje. Kad nemaju ništa od opreme onda kažu da je unutrašnjost svedena a kod drugih kritike. I još mnooogo toga. Šteta što na našem tržištu ne postoje malo objektivniji auto časopisi. Auto Bild je glasilo nemačke auto industrije gde na testovima njihova kola pobedjuju i Ferari a sa druge strane revija SAT se bavi samo kaznama, propisima i copy/paste instrukcijama za putovanja
(kraft, 30. decembar 2018 12:37)... druze mogu oni da pisu i reklamiraju koliko zele. Ja sam kupac i ja placam. Da ne valja ne bih kupio i to je to. A cifre o prodaji govore suprotno. Kupio novog pola 2010 i Leona 2016. Nemam zamerke ali nisam imao ni zablude pre kupovine!

Baxuz

pre 5 godina

@moron

Skoda (uvoznik)preko sns veza prodaje kola drzavi. Fizicka lica ih ne zanimaju. Zato i imaju takve pakete jer kupca to ne zanima. Bitno je da se uzmu pare od gradjana.

moron

pre 5 godina

(zombi apokalipsa, 31. decembar 2018 16:59)

Bilo bi mi iskreno zadovoljstvo da se u Novoj 2019. godini nadjemo "na časnome sudu", sa jedne strane, "Auto Čačak", i svi njegovi dileri, sa svojim PREVARANSTKIM SADRŽAJEM web sajtova, a sa druge strane (samo) ja.
Pa, da objasne meni debilu i moronu, ali i "časnome sudu", zašto na sajtu uvoznika, izmedju ostalog, u katalogu za Fabiju FL stoji da svaka Fabia serijski ima šest air bagova (kako to piše na str. 50 kataloga), a svi znamo da ih i u najvišem paketu opreme ima samo dva. Evo, čitaj, to je ionako Vaše štivo, verujem da ste kroz to prošli i "u radionicama" za škodine prodajne savetnike:

"SIGURNOST NE MOŽE BITI OPCIJA ... U novom modelu FABIA štitiće vas šest vazdušnih jastuka koji su deo serijske opreme".

https://az749841.vo.msecnd.net/sitessrlatncs/alv1/b6e5a13b-4cfc-4990-bcb6-fdfe822f4e9b/Fabia_Nova_%20katalog_SRB.05e9980130697388b860ae17700bbad6.pdf

A ako je za novi Polo "target" ( ili ti "benchmark", kako bi to rekli "stručnjaci" ) u polju bezbednosti vremešni Punto ( ima već 14 godina da se pojavio ? ), onda može da se kaže da je ovaj akcijski Polo sa 2 air baga u potpunosti "uspeo" … Doduše, verzija Punta sa 4 air baga ga već šije ...

moron

pre 5 godina

(Clay, 4. januar 2019 09:55)

„Polo i Ibiza sa 95 ks su prava mjera, mogu se mirne duše koristiti kao manji obiteljski auto, to je veličina kompaktne(C) klase otprije 10 godina a imaju više mjesta za noge straga i veći prtljažnik nego odlazeći Focus.
Za grad praktični, za autoput dovoljno dobri i jaki...“

Mogu da se složim po pitanju veličine i komfora Pola (nemam zamerku), sam motor TSI 95 je dovoljno potentan (ali ima veoma loš razvoj snage, do oko 1.800 rpm je skroz mrtav, bez daha, a onda sledi teško kotrolisana eksplozija razvoja snage na oko 2.000 rpm do oko 4.000). Ali, taj 5MT je TEŠKA PROPAST. Zbog predugog finalnog prenosa (peta, teoretski, „u zelenom“, do 254 km/h) Taj TSI u drugoj „ide“ ( u zelenom) do oko 95-100 km/h, a u trećoj do oko 145-150 km/h. Sad zamisli kako je to voziti, posebno po gradu. To je teška robija. Ubaciš npr. u treću na oko 45-50, a on skroz mrtav (jer je ispod 2.000 rpm). Guši se. Ne ide nikako. Držiš ga u drugoj, on je u zoni nekontrolisane eksplozije, se „rita“ kao konj. Užas...

dzo

pre 5 godina

Kakvo DJUBRE, zapamtite mora VW da vrati izgubljeno u SAD posle afere. Nikad: 3 cilindra, visoki obrtaji, ode motor za par godina pa dobar dan uzmite ponovo, vase pare nasa pamet.... ma...

Jovan

pre 5 godina

Polo Comfortline 1.0 MPI 80Ks.

Puna cena vozila 14.473 €
Akcijska cena vozila 12.590 €

Spisak serijske opreme uključuje samo 2 air baga, vidi se na ovom linku https://www.volkswagen.rs/akcijska-ponuda/polo, a uključuje sledeće:

"Kućišta retrovizora i ručice u boji vozila
Fioka ispod sedišta vozača
Paket za pušače
Ručica menjača obložena kožom
Vazdušni jastuci za vozača i suvozača; suvozačev sa mogućnošću deaktivacije
Detekcija zamora vozača
ISOFIX priprema za dva dečija sedišta
Povećane mere zaštite pešaka
ESP uključujući ABS i ASR
Front assist radar sa mogućnošću autonomnog zaustavljanja vozila
Bord kompjuter "Plus"
Multifunkcionalni upravljač
Spoljni elektropodesivi retrovizori sa mogućnošću grejanja
Elektropodizači stakala napred i nazad
"Composition Colour" infotainment sistem"

KRAJ. Nema više.

moron

pre 5 godina

Lepo izgleda unutra. Ako bih već pristao samo na 2 air baga kao što ih "nudi" ovaj Polo, a želeo da ostanem "u granicama koncerna", mislim da je bolje dodati jos 1.000 eura i kupiti fabiju TSI 110 Style. Ona, istina, i dalje nudi samo 2 air baga, ali, motor je "raketa", a ima i 6 MT.
Naravno, za one "unutar grupacije", a sa više asketskih pogleda na svet, valja primetiti da po ceni ovog Pola može da se kupi i Fabia Active TSI 110 DSG 7. Dakle, bez radia, bez klima uredjaja, bez centralne brave na daljinski, bez "ičega" … Ali, ima ono što je najbitnije - dobar motor i dobar automatski menjač.

ns ja

pre 5 godina

Važno je da ima tač ekran u standardnoj opremi. Trebali su u standardnoj opremi i da mu ostave rupu u podu kako bi svi putnici mogli da tabanaju kao Kremenko, jer kako drugačije ova kanta od 12.000eur može da se kreće??? : )))

Hocu istinu

pre 5 godina

Vidim da neki komentarisu da ima samo dva jastuka,bez obzira na to ja otvorih elektronski cenovnik za Srbiju i gle cuda ima dva za vozaca i suvozaca,dva bocna i zavese.Sto ukupno cini 6 jastuka u osnovnoj verziji.Nemam VW ali me nervira kada neko iskazuje neistine sa bilo kojom markom.Kao kada neko kaze da Fabia ima dva jastuka a ne kaze da Fijat Punto isto toliko.Hocu samo realizam kada se pise.Ako neko ne veruje neka otvori sajt.Tacno je da ovaj motor ima letargije po specifikacijama ali imaju jaci.Obicno je pravilo kada se kupuje nov auto da se nikada ne uzima osnovni motor...

Rale

pre 5 godina

To sto pise samo dva jastuka oni nisu naveli sve sta ima od opreme ali zato ima u osnovnoj opremi 6 jastuka ja gledao taj isti da kupim ali necu jer je skup a ima letargican motor.Najpostenije sam rekao.A moron opet blati Fabiju da kosta toliko ali nije stavio onaj precrtani cenovnik sa toboz "akcijskim" cenama.Fabija Style sa dsg menjacem kosta 13.344 evra sa dva jastuka(500 evra doplata za 6 jastuka)a ne onako kako "moron" objavljuje.I posle svega posto mi je Polo skup uzecu ili Fabiju ili Hyundai i 20.Ali opet problem Hyundai nema neki jaci motor od Fabije ali ima zanimljiviji i lepsi dizajn.Ja volim da ljudi budu nepristrasni kada bilo sta izgovore.

moron

pre 5 godina

(rog, 30. decembar 2018 10:42)
"Yaris 1.5 111ks 4 cilindra u stella (srednjem) paketu opreme 12.690eur."

Nije on ista klasa kao VW Polo. Ima serijski 7 air bagova.
Uostalom, taj yaris ima i menjač sa 6 stepeni prenosa.
A najjeftniji Polo sa 6 stepeni prenosa je sa cenom u rangu najskupljeg yarisa (razlika je manje od 200 eura).

dex

pre 5 godina

Evo da prokomentarisem na siroko.Zasto?Zato sto sam resio da kupim, nov auto B segmenta i pogledao sam sve osim Korse.Yaris, dobar auto 111ks Stela paket 12600.Zadnja klupa skucena, naslona za glavu bije u ledja, nema rezervni tocak, srednji stub oko menjaca kad prodrmate rukom klima kaoda je prosao pola milona km a ne da je nov.Udoban sa pozicije vozaca,tabla osrednja.Klio, lep auto, udoban za ovzaca i suyvozacam naljlakse se ulazi i izlazi a zadnja kluop najlosija od svih.Solidan auto.12500 eura 90ks limeted paket.Skoda Fabija najjeftinija u klasi, za 13 soma moze da se kupu ful paket ali je daleko od komkurencije od utiska unutra.Pezo 208 lep auto ali mnogo skup u ful paketu opreme,solidan napred ali skucen pozadi.gepek dobar i rezervni tocak ima.Fiesta, vrh ali izlozen ful pakket sa automatik menjacem.Udoban napred i od gore navedenih bolji na zadnjoj klupi.Cena mnogo jaka za nase uslove, u klsi VW.Polo 95 konja 15000 eura trenutno u kabini vozac kao u avionu, odaje luskuzom, udoban napred a pozadi najvise mesta ima od svih i najudobniji je za leda i imam mesta najvise za noge.Gepek veliki i rezervi tocak.Sve u svemu milim da je os svih najbolji Polo a za vrat mu dise Fiesta pa onda Clio, Yaris i Pezo a na kraju Fabia.Svi daju od 4 do 5 godina garancije.Za Poloa nisam pitao, zaboravio.Afiniteti su razliciti i to treba postovati.Toliko za sad.Pozdrav i srecna svima Nova godina

zombi apokalipsa

pre 5 godina

@Dikh tu kava

ne znam da li se radi o "moronskom" virusu koji se širi ili samo prostom bolu u preponama da se pogleda zvaničan cenovnik za novi polo, ali odakle ti ideja da se ovaj auto prodaje samo sa dva vazdušna jastuka?
a s obzirom na značajan trud uložen na sarkazam i duhovitost, samo bih ti skrenuo pažnju da srpske glave nisu nešto posebno tvrde, jer se fiat punto 3 (grande, evo) čitavih 13 godina prodavao sa samo dva vazdušna u celoj evropi. i ne samo da se prodao u nekih 2 miliona primeraka, nego je i 2018. na ncap test izašao sa samo ta dva jastuka.

Lepi

pre 5 godina

Umesto da tehnologiju koriste kako bi razvili što kvalitetnije i štedljivije motore a oni prave trocilindrične i dvocilindrične miksere koji piju kao ludi čim dodaš gas a prolupaju veća na 100 h km. Valjda toliko traje prosečan kredit.

Kifla

pre 5 godina

Zamislite ovaj auto da se nađe u americi? Ili neka škoda? Nekoliko rata otplate pa generalka, opet nekoliko rata otplate pa generalka hahahahaha jedva spakovaše golfa sa lažnim softverom kakvi nemci nisu više ni za kopanje kanala. Inženjere iz Zastave pod hitno da zaposle!

IQ

pre 5 godina

Neću da branim VW, ali svima kojima ne odgovara mali motor, onda kupite ako ste u stanju auto sa jačim motorom ili od nekog drugog proizvođača, i plaćajte veliki porez,registraciju,osiguranje i skupo nekvalitetno gorivo ovim lopovima na vlasti.

Rale

pre 5 godina

Ako sam Vas uvredio izvinite...
Mene je samo iznerviralo sto su kod mene cene drugacije na onom papiru sto su mi odstampali,nego ove vase sto navodite...
Trazim automobil za grad pa sam obisao sve prodajne centre razlicitih proizvodjaca.
Ne radim ni za jednu pomenutu kompaniju,nego mi smeta netacnost i pausalnost.
Želim vam jedan nov auto u sledecoj godini,
neka ste vi meni zivi i zdravi jos mnogo godina,Srećna Nova 2019.

Bane

pre 5 godina

@(Dipl.ecc, 30. decembar 2018 19:54)

Au kolega, ako smo uopste kolege, zbog takvih kao Vi koji svoje neznanje kriju iza titula i arogancije nesvesni koliko ne znaju i jesmo tu gde jesmo i ni ovaj Polo ne mozemo da kupimo.
PDV na vozilo se placa dok je vozilo predmet robnog prometa, znaci dok pravna lica iz delatnosti njime trguju kao robom namenjenoj daljoj prodaji. Sve do prve registracije u zemlji.
Onog momenta kada krajnji kupac kupi vozilo i registruje, svaka dalja kupoprodaja tog vozila je predmet promene vlasnistva nad polovnim vozilom i placa se porez na prenos apsolutnih prava na kupoprodajnu vrednost vozila.
Saglasno odredbi clana 6. stav 1. tacka 2) Zakona, prometom dobara i usluga, u smislu Zakona o porezu na dodatu vrednost, ne smatra se promet putnickih vozila, motocikala, plovnih objekata i vazduhoplova za koje pri nabavci obveznik PDV nije imao pravo na odbitak prethodnog poreza u potpunosti ili srazmerno.
U ovom slucaju, P.M. kupuje automobil i placa salonu PDV (taj trosak naravno uracunava korisniku renta, ne oslobadja se) i postaje vlasnik vozila. Tu se prica sa PDV-om zavrsava. Po nasem zakonu ako si ti korisnik renta ne mozes direktno da otkupis auto na sebe, znaci neko drugo fizicko ili pravno lice ga mora otkupiti i registrovati na sebe i tek onda ga moze prodati vama. Te iteracije stvaraju dodatan poreski trosak zbog kojih je ovaj vid finansiranja neisplativ za fizicko lice i ja sam na to zeleo da ukazem, a ne da prosipam pamet o porezima.

Zbidelj

pre 5 godina

@zombi apokalipsa

Kakve ste lazovcine vi iz PM to nema nigde, po ugledu na VAG centralu. Zbog vas ni ne razmatram VW, al zato uskoro uzimam novu Insigniju, bruka kako izgleda.

moron

pre 5 godina

(zombi apokalipsa, 3. januar 2019 13:57)
Vidiš, ja ne bih pristao na popust od 3.500 ako bi to značilo da dobijem kola sa 2, umesto sa 6 air bagova ( niti si ti tako nešto učinio, jer se popust koji si ostvario nije zasnivao na „skidanju“ air bagova ).
Vezano za sugestiju ( „da sve svoje optužbe i primedbe koje imaš protiv škode, vw-a, tojote, pežoa, hjundaia (možda sam nekog i izostavio) uputiš na odgovarajuće nadležne organe.“), „moraš“ najpre da razlikuješ ( ako čitaš, uočićeš ):
1) moje primedbe na nekog proizvodjača ( npr, kada neki brend „danas“ kola „opremi“ sa 5MT, kao npr VW za TSI 95 i sl. ), od
2) mojih primedbi na nekog uvoznika ( npr. kada Auto Čačak „skida“ air bagove sa nekih škoda, a reklamira ih kao da i dalje imaju sve jastuke ).
Zašto ih ne prijavim ( uvoznika i sve dilere koji koriste sporne obmanjujuće reklamne sadržaje)?
Pa, nije razlog to što ja nemam ništa od toga. Bez dileme, odrali bi kožu (nadležni) tim firmama (imaš tu prekršaja i prestupa koliko hoćeš), ali, u konačnom sledu, kao faktička posledica tih osuda, „stradali bi MALI LJUDI“ (u tim firmama), jer neko mora da bude kriv (a stvarno odgovorni uvek svoju krivicu prebace na potčinjene). To se desilo kada sam poslednji put vrlo lako dokazao da jedan uvoznik i diler postupaju „nezakonito“ (i kada su dobili po nosu).
Krupna riba se uvek izvuče ... Ali, to svakako nije razlog da i ovde redovno ne kažem šta o tome mislim. A mislim sve najgore. Da crnje ne može ...

Kurbla

pre 5 godina

Šta je sledeće? Najmoderniji dvotaktni 700 kubika od "samo" 20.000 evra? Besmisao. Zabraniti te trocilindraše jer će u kratkom roku zatrpati zemaljsku kuglu auto otpadom. Kako ste propisali EU standarde u ekologiji tako propišite maksimalnu dozvoljenu potrošnju automobila. Kraj priče, neću da kupujem nov automobil svake 3-4 godine.

S

pre 5 godina

Polo Comfort 1.0
Standardna oprema
Bezbednost

Dvotonska sirena

Elektronski imobilizator

Indikator probušene gume

ISOFIX priprema za dva dečija sedišta

na zadnjoj klupi

Povećane mere zaštite pešaka

Sistem vazdušnih zavesa za putnike na prednjim sedištima uključujući bočne vazdušne jastuke napred

Upozorenje za nevezane sigurnosne

pojaseve

Vazdušni jastuci za vozača i suvozača; suvozačev vazdušni jastuk sa mogućnošću deaktivacije

moron

pre 5 godina

@Zombi
Hvala na savetu. Ne brini, "printskrinujem" sve, pa i svaki "kazneni sadržaj" sa sajta uvoznika škode. Pa i ono gde pišu da svaka fabija ima šest air bagova, mada ima samo dva. A i da ne "printskrinujem", znaš i sam, ima nacina da se udje u sadržaj ranijih stranica. I molim te, ne preti više (kao onaj tvoj kolega ranije), živ sam se potresao.
Budi siguran, ako ja "presavijem tabak", neće biti dobro. Može da ti posvedoči i jedan uvoznik i diler, koji je nekada bio u istovrsnoj situaciji i ponasanja kao AČ danas. Zato, pamet u glavu i poštujete zakon. Ne dovodite ljude u zabludu neistinitim objavama.

smajli

pre 5 godina

Posto ste otpoceli temu o VW grupi (ili Porshe grupi) i vazdusnim jastucima. Pa da dodam da po cenovnom katalogu i najmanji Skodin SUV ima u osnovnoj opremi 2 vazdusna jastuka.

Срба

pre 5 godina

Ja posedujem auto slične kubikaže(opel korsa b,1.0 12V) i moram reći da si takvi motori idealni za grad sa malom potrošnjom i jeftinim održavanjem.A ovima kojima je to malo nek kupuju auta preko 2000 kubika.

milutin

pre 5 godina

Da li je iko od vas koji komentarisete vozio novijeg pola, npr 2017 god? Ocigledno nije cim ovako kudite motor... To je nas mentalitet... Auto ide kao lud sa tim 1.0 po gradu.

Rale

pre 5 godina

Evo vam link od cenovnika sa pravim cenama jer me ovaj lik toliko nervira jer stalno spinuje.

Link:

https://www.autohermes.rs/cenovnici/cenovnici.html

Ocekujem da se doticni izvini.

zoNbi apokalipsa

pre 5 godina

Posto ste otpoceli temu o VW grupi (ili Porshe grupi) i vazdusnim jastucima. Pa da dodam da po cenovnom katalogu i najmanji Skodin SUV ima u osnovnoj opremi 2 vazdusna jastuka.
(smajli, 01. januar 2019 01:22)

Da povuces sta si rekao jer ce(mo) da te zovemo telefonom kuci i printamo skrinove.
Uostalom, kakve veze ima da li ima vazdusne zavese kad one i onako ne vrede nicemu, makar ne preko 35-40km/h . To sto se vecina sudara desava bas ispod 35-40 nije ni bitno. Uostalom, sta ce ti vazdusni jastuci kad se recimo traktori prodaju i dan danas bez vazdusnih jastuka i niko ne pravi problem.

zombi apokalipsa

pre 5 godina

@cosmo

takoe, šta zna onaj dekadentni zapad koji daje po 40.000e za automobile bez ijednog vazdušnog jastuka.

pra'i srbin kupuje isključivo auto u fulu, dizel, sa originalnih 100.000 km, koji je vozila ćopava baba nedeljom do pijace.

Metropola

pre 5 godina

VW Polo 2018. = 93Nm, 15,4s, 5.8l/100kmYugo 65 19**.= 98 Nm, 14,5s 6.1l/100kmNapredak kroz tehniku ili tipfeler?
(kele®, 30. decembar 2018 11:39)....
BMW 3 1986 motor S14b20 141kw 210Nm
BMW 3 2011 motor N20B20 115kw 240Nm i sta sta sad, bmw po tebi ne napreduje!

milojko

pre 5 godina

Ja ne mogu a da ne kritikujem 1.0 trocilindraš. Vremenom da ga napucaju i izvuku iz njega ne znam koliki obrtni momenat i ne znam koliko konja taj motor jednostavno ne može da bude trajan. Da ga kupiš kćerki za 18. rođendan ni to ne ide jer auto treba da povuče kad je kritično i da je izvuče. 1.6 dizelaš i u ovoj klasi vozila B pa i C segment a za one veće D segment ništa manje od 2.0. Kod benzinaca obavezno turbo. Tačka.

cudno

pre 5 godina

A sta se to desava sa VW motorima, konkretno 1.0, 1.2, 1.4 benzinci. Mnogo puta sam procitao da su otkazali na bas malim kilometrazama, ili da su imali ozbiljan kvar... Iskreno, ni za jednog drugog proizvodjaca nisam cuo toliko otkaza. Kako mi deluje kod VW nema sreduna, ili traju do iznemoglosti ili otkazu na 100.000km

moron

pre 5 godina

(Aca, 1. januar 2019 16:38)
"Mislim da se moron nalozio na svoju Fabiju.Vidim da je to ljubav,ne moze on bez Fabije jos ima dobar radio iz 22. veka totalno futuristicki i pride 6. brzinu."

Nadam se da ćeš imati prilike da se sit navozaš u takvoj škodi... Teško da ćeš posle imati dosta smisla za humor... Verovatno ćeš misliti da si žrtva skrivene kamere, posebno u svetlu onog totalno promašenog 5-stepenog menjača, pa i predugog finalnog prenosa ("ide" najviše 185, a peta mu je "na zelenim obrtajima" nameštana do 254 km/h, pa zamisli dokle su mu ostali stepeni prenosa ). "Radio moga dede" u 2018. godini da ne pominjem. I sve ostalo...

zombi apokalipsa

pre 5 godina

@rog

sad bih ti samo rekao da tamo piše "izdvojena serijska oprema", što može, ali ne mora da znači da je to spisak kompletne opreme.
ali tebi, kao i ostalim dušebrižnicima, očigledno smeta isključivo kada se dva vazdušna jastuka nađu u automobilu iz vag grupe. jer otkad postoji ova rubrika ne pamtim da je iko ikada imao ikakav problem što se grande punto 13 godina prodavao (a i dalje može da se kupi) sa samo dva jastuka u serijskoj opremi. i godinama bio jedan od 3 najprodavanija automobila u srbiji.
i šta ćeš sad sa tim? da ignorišeš (kao što već i jesi), kao i svi drugi, kada dođe do tog poređenja?

pritom, pošto odjednom svi baš toliko insistirate na tim bočnim jastucima i zavesama, baš me interesuje koliko vas je ubeđeno da bi vam oni spasili život kada vas sa boka pokupi, pa recimo neki audi a8 sa 160km/h, kao onu nesretnu decu u novom sadu pre četiri godine.
i kako to da smo mi koji smo odrasli na automobilima bez ijednog vazdušnog jastuka uopšte živi danas?

Oliver Nedeljković

pre 5 godina

Vozim od 19- godine samo VW ..sada imam 49..oduvek me je dizajn vukao na VW..i spolja i iznutra..posle 5,6 godina meni je taj dizajn još uvek moderan..a što se tiče motora,kvarova..verujte mi,ja gumu nisam nikad zamenio..na proleće i jesen, servis to obavi uz sitne provere..

moron

pre 5 godina

(zombi apokalipsa, 3. januar 2019 01:40)

Naravno da nemamo isto mišljenje, mada si i sam naveo da si "na akciji" kupio kola serijski opremljena sa 6 air bagova (FAS ih nije "kasapio"), a ovde se ubi objašnjavajući da je sve više od 2 jastuka bez praktičnog bezbednosnog smisla (samo pročitaj šta si ovde pisao, pa posle i sam sebi replicirao ).
Prosto, "Ne sedimo sa iste strane stola", niti ja kada sa sobom ovde vodim polemiku. Uživaj u "informativnom sadržaju" tih Vaših materijala ...

Dikh tu kava

pre 5 godina

(zombi apokalipsa, 31. decembar 2018 20:38)

Jedno je kad nekom ne ide kad gubi, drugo je granica pristojnosti. Najiskrenije te molim da ne dozvoliš da se tvoje pisanje shvati kao pretnja. Bilo bi vrlo neozbiljno i kontra duha komentarisanja. Sa "onim dole" već si duboko u faulu. Mislim da se ne znamo. Najbolje da tako ostane.
Inače, čestitke marketingu VW, ispravili su ponudu.

Clay

pre 5 godina

Polo i Ibiza sa 95 ks su prava mjera, mogu se mirne duše koristiti kao manji obiteljski auto, to je veličina kompaktne(C) klase otprije 10 godina a imaju više mjesta za noge straga i veći prtljažnik nego odlazeći Focus.

Za grad praktični, za autoput dovoljno dobri i jaki.
Polo Highline 95ks u Hrvatskoj kosta 15 300E što je poštena cijena.
Bolje od toga čini se jedino nova Vitara sa 112ks u srednjoj opremi za 16500E.

zombi apokalipsa

pre 5 godina

@moron

recimo da je neki zakonski minimum na nivou eu dva vazdušna jastuka i onoliko pojasa koliko vozilo ima mesta za sedenje. mada nije, jer se recimo catheram slobodno prodaje bez ikakvih jastuka u celoj eu.
ali to je to. to ti je ta tvoja "serijska" oprema koju svaki proizvođač ugrađuje. svaki dodatni jastuk ili bezbednosni sistem ugrađen u auto je ili deo paketa koji ti nudi prodavac ili opcija koju sam biraš.
to što uporno tvrdiš da je loša bezbednost isključivo problem škode (ubistvo u predumišljaju?!?!), ignorišući činjenicu da punto ili recimo sandero imaju isto ili manje jastuka "serijski" (da ne pričam o pasivnoj i strukturalnoj bezbednosti) i da nikako ne bi prošli bolje u sličnim situacijama, to je tek tema za sebe.

i po prvi put mi je iskreno žao što stvarno nisam neki prodajni savetnik, jer ovakvi tvoji komentari već spadaju u govor mržnje i podložni su krivičnom zakonu. a i privatnim tužbama za povredu časti, narušavanje ugleda i verovatno još par stvari.

Spagete najvolijem

pre 5 godina

Majstore prvi deo komentara odličan, to je to u Evropi... Ali 3000€,pa jbt to nema 80% ljudi u Nemačkoj. To je preko 5000€ bruto pa na 150 ili 160 sati mesečno to je 30-35€ po satu, mnogo bre...
(Nenad, 30. decembar 2018 22:44)
Izvini,nisam mislio na našeg coveka bez skole i znanja Nemačkog nivoa G3.
Ukucaj lepo "prosecne plate u Nemačkoj" pa se javi.Pozz imenjače

zombi apokalipsa

pre 5 godina

@moron

s obzirom na količinu otvorene zlobe i mržnje koju pokazuješ u svojim komentarima, prozivajući svakoga ko se drzne da ima drugačije mišljenje od tvog, ne bi me čudilo da se sudiš i za najmanju sitnicu. i što se mene tiče slobodno tuži i škodu i vw i koga god hoćeš, samo ako imaš argumenata za to.
jer na stranu što tvoji komentari o ugrožavanju bezbednosti, ubistvima u pokušaju i sličnim neargumetovanim deflamatorskim pozivima na linč jedne kompanije stvarno prelaze ne samo granice pristojnosti, već i tvog ličnog znanja i stručnosti, pa možda čak i zakona. ali ako ti možeš da dokažeš da je fabia sa dva jastuka manje bezbedna od punta sa dva jastuka samo napred, pravo na sud.
isto važi i za ovo što spominješ katalog, u kome piše da svaka škoda ima 6 jastuka. jer svi katalozi ikada, uključujući i prodajne sa cenama (što auto katalozi definitivno nisu) su isključivo informativnog karaktera. čak su i ponude za vozila naznačeno informativnog karaktera, jer čak i vozilo koje dobiješ iz fabrike ne mora da bude jednoobrazno sa onim što si naručio. npr. auto dođe bez zadnjih parking senzora, iako si ih poručio (znam o čemu pričam, iskilavio sam se sa svakim autom koji sam kupio).
što znači da ti kao potencijalni kupac možeš (ali i ne moraš) da kupiš auto sa samo dva jastuka, bez obzira što u katalogu piše da ima šest. pogotovu što, bar u slučaju fabije, u svakom cenovniku piše da ih i ima samo dva i niko ti ne brani da dokupiš još. što bi rekli, 'oćeš, nećeš, ne moraš.
činjenica je da su u auto čačku bili glupi što nisu prilagodili kataloge prilikom prevoda, kad već nisu našli za shodno da u nekom paketu ostave svih šest jastuka. ali je i činjenica da su tvoji argumenti za sve što tvrdiš prilično tanki i labavi.
tako da ti slobodno idi isteruj svoju ličnu, poslovnu, nebesku pravdu, ali te bar molim da se ne vraćaš ovde dok ne budeš imao neki papir (od koga god) da si uspeo u svojim namerama.

Totalnodrukcijiodsvih

pre 5 godina

https://cdn.volkswagen.rs/media/Kwc_Basic_DownloadTag_Component/31721_brochures-79615-child-download-downloadTag/default/b1f68aea/1542888220/volkswagen-polo.pdf
Zvanican cenovnik VW sa opremom.
https://www.volkswagen.rs/akcijska-ponuda/polo
Sa akcijskom cenom cenovnik i oprema
Izdvojena serijska oprema :

Kućišta retrovizora i ručice u boji vozila
Fioka ispod sedišta vozača
Paket za pušače
Ručica menjača obložena kožom
Vazdušni jastuci za vozača i suvozača; suvozačev sa mogućnošću deaktivacije
Sistem vazdušnih zavesa za putnike na prednjim i zadnjim sedištima uključujući bočne vazdušne jastuke napred
Detekcija zamora vozača
ISOFIX priprema za dva dečija sedišta
Povećane mere zaštite pešaka
ESP uključujući ABS i ASR
Front assist radar sa mogućnošću autonomnog zaustavljanja vozila
Bord kompjuter "Plus"
Multifunkcionalni upravljač
Spoljni elektropodesivi retrovizori sa mogućnošću grejanja
Elektropodizači stakala napred i nazad
"Composition Colour" infotainment sistem
Puna cena vozila 14.473 €
Akcijska cena vozila 12.590 €
Nije me mrzelo da crno na belo pokazem da Polo ima i vise od dva vazdusna jastuka....

Bane

pre 5 godina

@ Bane: "...zbog takvih kao Vi koji svoje neznanje kriju iza titula i arogancije nesvesni koliko ne znaju i jesmo tu gde jesmo i ni ovaj Polo ne mozemo da kupimo..."

Mislio sam mi kao drustvo...ne ja licno.

Takodje ne vidim gde sam vas ja to napao, osim sto sam odgovorio na vase optuzbe, decidno objasnio neke stvari a vi opet pausalno da to nije tacno.

Takodje, navodite da i kada bi ste promenili nick u Michael Jackson vi bi ste isto pisali....zasto bi ste se pobogu i tako potpisivali....imate li ime, strucnjace, kao ja, ili se krijete iza nikova.

Sve u svemu, po tonu poslednjeg komentara vidim da sam ipak isprovocirao sujetu i tastinu u vama koja je od prvog komentara bila ocigledna tako da nasa dalja prepiska vise nema smisla.

zombi apokalipsa

pre 5 godina

@Dikh tu kava

ne brini se, komentar za dole se nije odnosio na fizičke atribute, već na činjenicu da si sebi dozvolio da bez trunke obzira i odgovornosti (da ne kažem bezbolno) napišeš jedan huškačko-deflamatorski komentar. od kojeg nijednog trenutka nisi odstupio, niti priznao da si pogrešio. čak si mene napadao da sam neki prodajni savetnik, prebacujući na kraju svu krivicu za svoje postupke na neki tamo marketing. koji nikako nije mogao preko noći da ugradi dodatne jastuke, da bi "ispravio" ponudu. čak i to što su na sajtu tu informaciju učinili dostupnom, ne menja činjenicu da je taj polo verovatno oduvek imao 6 jastuka.

i ako zanemarim ovo tvoje "bolje da se ne znamo", jer ja tebi nikada nisam pretio, da li posle svega stvarno misliš da sam ja na strani koja gubi, pravi faulove ili je u ofsajdu?

p. s. što je najgore, od jednog od retkih duhovito-sarkastičnih komentatora na ovoj rubrici, dozvolio si sebi da se spustiš na nivo alfista, audista, fordista, golfista i da ne nabrajam dalje sličnih "moj auto je bolji/lepši/jači od tvog auta"-inista. baš šteta.

zombi apokalipsa

pre 5 godina

@Dikh tu kava

kako to misliš punto nije bitan, pa ni u tekstu se ne spominje da ovaj polo ima dva jastuka, što te nije sprečilo da ceo svoj komentar baziraš samo na tome.

pritom, punto je jako bitan u celoj priči, jer je godinama bio reper na tržištu, baš takav kakav je i dočekao 2019. godinu, samo sa 2 jastuka. u čemu je onda problem ako neki proizvođač ponudi jedan ili više paketa sa istim brojem jastuka? po cenama koju su značajno niže od cena u eu?
ljudi u svetu daju po 40-50.000e za caterham, ariel atom i slične automobile sa nula jastuka, jedino je u srbiji problem ako neko pokuša da ponudi savremen auto sa samo dva jastuka (zaboga) po sniženoj ceni. koja i tako snižena, jedva da je pristupačna ovdašnjim kupcima.
ajde probaj da mi objasniš o čemu se radi, molim te. živ nisam dok ne čujem.

btw, ono za audi uopšte nije spin, jer me stvarno interesuje koliko vas uopšte zna (iz glave) pri kojim brzinama ncap testira sigurnost automobila pri bočnim udarcima (side crash i pole impact).
i koliko vas misli da su te zavese siguran spas kada vas u pola noći pokupi pijani vozač u kamionu gradske čistoće sa nekih 70km/h (da ne bude da potenciram samo audi i brzine preko 150km/h).

p. s. ti uzmeš i najgore izhejtuješ nešto bez pouzdanog izvora informacija (u tekstu se ne spominje podatak, na sajtu je nedorečen) i to je onda sasvim ok i pošteno (i clickbait k'o vrata), ali kada ti kažem da si preterao, onda sam ja prodajni savetnik koji grčevito brani brend? ili ti je ponestalo humora i sarkazma ili i ti imaš dvostruke aršine, kao onaj moron.

Zoran NY

pre 5 godina

Извини молим те, али о чему ти причаш ? Дођи у Америку да видиш који ауто се више цени на светском тржишту Hyundai ili VW ? На 100 Hyundai ће видети 1 VW. А да немају Амери пара па зато купују више Huyndai.
......
Shvatite da se golf i polo ne prave za potrebe srpskog kupca. Vec se prave za velika evropska i svetska trzista, a tamo bas ne dominira tipo i elentra, vec nesto drugo.
Na kraju, sve je stvar izbora i mogucnosti, ko moze i hoce da kupi ovaj polo, neka kupi. Ko nece, ne mora. Neka kupi sta moze. Nemojte mesati babe i zabe.
(Dipl.ecc, 30. decembar 2018 12:22)

Bane

pre 5 godina

A ne znam kako ja i ovakvi kao ja (sta god to znacilo), Vama branim da Vi kupite bilo koji auto??? Ja sam sebe pocastio kvalitetnim automobilom koji odgovara u svemu mojim potrebama i po prostoru i po cilindrima i po snazi motor i po gepeku, sto i Vama zelim, a za to mora da se uci, radi, ...
(Dipl.ecc, 31. decembar 2018 17:54)

Nisam ja nigde naveo da Vi i Vama slicni meni nesto branite...naveo sam nesto drugo ali ste vi iz toga izvukli pogresan zakljucak, procitajte ponovo. Vama svakako hvala na lepim zeljama, ali ja sam te zelje odavno ispunio, i nisam sebe pocastio, vec od 2003 vozim kvalitetne nove automobile koje zelim....a verujte, nisu pali sa neba (osim poslednjeg, ruku na srce, da budem iskren do kraja, koji sam kupio 3 godine star jer sam imao totalnu havariju sa prethodnim a plan je bio da ga zamenim za 2 godine, pa sam taj period morao da premostim polovnim). Tako da sam operisan od te vrste kompleksa.
Takodje, operisan sam i od druge vrste kompleksa a to je da po internetu isticem svoje titule i znanje. Ja sam svoje znanje odavno prikazao tamo gde treba i na srecu uspeo koliko toliko to i da valorizujem u ovoj zemlji.
S'tim u vezi naravno da se necu nastavljati. Informacije koje sam naveo lako su proverljive u najblizoj poslovnici P.M. onome ko se zanima za ovakav vid finansiranja a tome je i bilo namenjeno ono sto sam pisao, tako da ne vidim zasto bih se dalje trudio sa Vama.

Aca

pre 5 godina

Mislim da se moron nalozio na svoju Fabiju.Vidim da je to ljubav,ne moze on bez Fabije jos ima dobar radio iz 22. veka totalno futuristicki i pride 6. brzinu.

Dipl.ecc

pre 5 godina

@ Bane: "...zbog takvih kao Vi koji svoje neznanje kriju iza titula i arogancije nesvesni koliko ne znaju i jesmo tu gde jesmo i ni ovaj Polo ne mozemo da kupimo..."
"...i nisam sebe pocastio, vec od 2003 vozim kvalitetne nove automobile koje zelim..."
Ne znam kako Vi ovo razumete, ali kazete da ne mozete ni ovaj polo da kupite, a ujedno vozite kvalitetne i nove automobile od 2003.
Isto toliko su Vam kontradiktorne I polovicne informacije koje navodite u vezi PDV-a I PPAP, dvostruko placanje PPAP u fazama prometa gde ga uopste nema, da li se I kada PDV zavrsava... tu se mora biti precizan. I ne mislim da Vi treba da se trudite zbog mene, ali iznosite pausalne informacije o necemu o cemu znate nesto, ali ocigledno ne u potpunosti i ste sve to "nabacali".Ja sam se osvrnuo na Vase konkretne navode, i naveo konkretno sta nije tacno, ujedno dajuci precizne odgovore, a Vi se bavite pausalnim optuzbama oko sakrivanja iza nick-a, pominjete komplekse, cak i otpuzbama da zbog mene i moje arogancije i neznanja Vi ili jos mnogi drugi (nije bas jasno na koga mislite) ne mogu ni polo da kupe?
A ne vidim da je sustina sto sam se ja potpisao kako sam se potpisao i Vi to shvatate kao hvalisanje? Sustina je u mom tekstu, a ne potpisu. Isto bih Vam napisao, da sam se potpisao i kao Michael Jordan. Ali dobro.
Porezi se ne mogu tumaciti tako kako to Vi radite polovicno,to je stvar znanja, a ako Vas neko ispravi, onda krecete sa licnim otpuzbama. To je stvar kucnog vaspitanja.

zombi apokalipsa

pre 5 godina

@zoNbi

dobar pokušaj sarkazma, ali pet minus za pokazano znanje, jer testovi se rade sa 50km/h (side crash) i 32km/h (pole impact). ali si u osnovi rekao tačno ono što 99% ljudi ni ne zna.
pritom, ja nikada nisam rekao su bočni jastuci i zavese nepotrebni ili beskorisni, naprotiv. ali njihova korisnost dramatično opada sa porastom brzine, pošto automobili nemaju puno deformabilnog prostora sa boka. sve preko tih brzina koje si spomenuo, predstavlja ozbiljan rizik i svako ko misli da će ga oni spasti sopstvene neopreznosti i neobazrivosti silno greši.
plastično rečeno, s obzirom da brzina udarca prosečnog boksera iznosi baš tih 35-40km/h, ja bih definitivno voleo da imam sparing kacigu (jastuke), ali bih se zato iz petinih žila borio da se uopšte ne nađem na udaru (sudaru).

zombi apokalipsa

pre 5 godina

@moron

kao prvo, pokusaj vec jednom sebi da utuvis u glavu da to sto nemam isto misljenje kao ti ne znaci automatski da sam uvoznik, zastupnik, prodajni savetnik ili neka slicna kreatura protiv koje si ti umislio da se boris, vec mi je samo muka od tebe i tebi slicnih, koji ovde prosipate kojekakve baljezgarije u vidu ispraznih mudrosti i kojekakvih argumenata.
kao drugo, posto nisam ni uvoznik i zastupnik, ni prodajni savetnik, nista ja ne moram, niti ti mozes da zahtevas ili me primoravas da uradim. ako imas neki problem sa skodom, slobodno presavij tabak i pravo na sud. i umesto sto si ovde izgoreo dok mesecima drzis isprazne vakele, dodji i okaci papir na kome pise da si ti dokazano u pravu. dokazi nam svima da je sve sto si pricao 100% istina, ako mozes.
jer ne samo da nemas nijedan argument i dokaz da skoda ugrozava javnu bezbednost i da je ubistvo u pokusaju (sto su jako smele i drske tvrdnje), vec i cela ova umisljena prica oko prevare bi mozda (ali samo mozda) imala smisla da neko prikriva cinjenicu da auto koji kupujes nema 6 jastuka. jer, bez obzira sta pise u katalogu (koji je samo informativnog, a ne obavezujuceg karaktera, pokusaj to da zapamtis) od trenutka kada uzmes prvi cenovnik, preko prve (informativne) ponude do predracuna i racuna, niko i ne krije cinjenicu da ta fabija ima samo 2 jastuka.
tako da ako nadjes advokata koji ce tu uspeti da nadje elemente bilo kakve prevare o kojoj pricas, samo napred. jedva cekam da mi natrljas presudu o nos.

zombi apokalipsa

pre 5 godina

@moron

ti si očigledno u nekom zaostatku, jer je očigledno ispalo da ovaj akcijski polo ima 6 jastuka, a ne 2 kako ti i dalje pišeš.
a taj punto čak i u verziji sa (doplaćena) dodatna dva ili četiri jastuka nije ni blizu u pasivnoj i strukturalnoj bezbednosti nekom automobilu iste klase proizvedenom u poslednjih par godina.
al' na stranu to, možda ti znaš brzine udara u side crash i pole impact ncap testovima? nije sramota ni ako izguglaš, to je u cilju edukacije.

e, da ne zaboravim. nadam se da su ti škodini prodajni savetnici, koje ne vadiš iz usta, barem upola ažurni kao ovi iz porsche scg, koji su izgleda uradili nešto otkad je ovde krenuo flejm i hejt.
i nadam se da printskrinuju sve što si pisao poslednjih par meseci, jer znam da su ljudima stizali pozivi i za mnogo sitnije stvari.

Dipl.ecc

pre 5 godina

@Bane: ko je koga optuzivao, pise dole, da se ne ponavljamo.
A sad je bar jasno da drustvo zbog mene ne moze da kupi Polo :-)
Bar nesto smo izvukli.
S obzirom da niste odgovorili ni na jednu moju tezu kojom sam opovrgao Vase "strucno" misljenje (npr. o nekakvom dvostrukom oporezivanju PPAP kada PM kupi vozilo, zatim da se tu PDV zavrsava...) kojim unosite zabunu I sirite dezinformacije, na kraju ste se uhvatili price o nick-u. Pa cak ste I tu pokazali dekoncentraciju (ili mozda neznanje), rekao sam Michael Jordan, ne Jackson. To Vam je najbolji kosarkas svih vremena, cuvena 23 Cikago Buls-a. A da li ste u potpisu Bane, Sale, Pera, Mika, Zika, Jordan ili nesto deseto, potpuno je nebitno u smislu komentara na sajtu. Da li hocete mozda da Vam napisem I jmbg?
Za odjavu, deo Konfucija:
Ko ne zna, a ne zna da ne zna, opasan je, kloni ga se.
Ko ne zna, a zna da ne zna, dete je, nauci ga.

zombi apokalipsa

pre 5 godina

@Totalnodrukcijiodsvih

ne znam da li si ti taj prodajni savetnik iz generalnog sekretarijata (kako ovde često umeju da ti spuste u nedostatku argumenata), ali si definitivno glas razuma u ovoj baruštini hipokrizije i bezrazložnog širenja mržnje.

Dipl.ecc

pre 5 godina

@Bane
"...U ovom slucaju, P.M. kupuje automobil i placa salonu PDV (taj trosak naravno uracunava korisniku renta, ne oslobadja se) i postaje vlasnik vozila. Tu se prica sa PDV-om zavrsava..."
Nemojte se vise truditi. Ne verujem da smo kolege, jer Vam ocigledno slabo ide. Nikakva prica se ne zavrsava sa PDV-om kada PM postane vlasnik, kao sto nema nikakvog dvostrukog oporezivanja PPAP u slucaju o cemu ste ranije pisali. Kada PM prodaje to vozilo naravno da ga prodaje sa PDV-om, jer je imao pravo na odbitak PDV-a.
A ne znam kako ja i ovakvi kao ja (sta god to znacilo), Vama branim da Vi kupite bilo koji auto??? Ja sam sebe pocastio kvalitetnim automobilom koji odgovara u svemu mojim potrebama i po prostoru i po cilindrima i po snazi motor i po gepeku, sto i Vama zelim, a za to mora da se uci, radi, ...

zombi apokalipsa

pre 5 godina

@Dikh tu kava

znači nisi ti, zeka je? tj. marketing?
oni su ustvari krivi za onaj inicijalni flejmerski i hejterski komentar koji si ostavio? sa sve spominjanjem ugrožavanja bezbednosti i naknadnim ubacivanjem u priču softvera za motore i prozivanja za te famozne prodajne savetnike?
ako ćeš neki marketing okriviti za sve to, tebi na čast. ja samo moram da ti se izvinem za onaj prvobitni komentar o bolu u preponama, jer sad vidim da tamo ni nema šta da zaboli.

zombi apokalipsa

pre 5 godina

@moron

ako ti je ovo najjači argument protiv mene lično, samo ću ti reći da bih već sutra bez razmišljanja kupio auto koji mi se dopada, sa samo dva jastuka, ako bih dobio 3500e popusta, koliko sam dobio za 500L.
a još jednom te savetujem da sve svoje optužbe i primedbe koje imaš protiv škode, vw-a, tojote, pežoa, hjundaia (možda sam nekog i izostavio) uputiš na odgovarajuće nadležne organe. i ako se ispostavi da si stvarno bio u pravu, slobodno dođi da likuješ koliko god ti je volja. ja se prvi neću buniti niti reč reći.

zombi apokalipsa

pre 5 godina

@moron

čekaj, zar ti sve ovo ne pričaš baš zbog malih ljudi, koje zli prodajni savetnici na silu teraju da kupe automobile sa samo dva jastuka (bez da smeju i da pomisle da doplate još koji). one iste automobile koji su opasnost po javnu bezbednost i ubistvo u pokušaju, kako sam tvrdiš?
zar njihovi životi nisu vredni tvoje borbe?
ili se samo radi o tome da je mnogo lakše pričati, nego uraditi nešto po tom pitanju?

Dipl.ecc

pre 5 godina

Kao i obicno, ovakvi automobili izazivaju dosta komentara, i sve strucnjak do strucnjaka, kao u inzenjerskom delu, tako i u analizi trzista. Da li su ovi strucnjaci koji komentarisu 1.0 motor i to pre svega u negativnom kontekstu mozda masinski inzenjeri koji su u rangu sa ljudima koji ove motore prave i zaposleni su u Volsburgu za platu od oko 8000 eur mesecno? Da li treba auto mozda da ima 3000ccm, kao pre 40 godina? Ili ovi koji bi pre kupili elantru ili tipo, rade kao konsultanti u najvecim marketinskim kompanijama? Pa za pocetak neka porede Polo i I20.
Shvatite da se golf i polo ne prave za potrebe srpskog kupca. Vec se prave za velika evropska i svetska trzista, a tamo bas ne dominira tipo i elentra, vec nesto drugo.
Na kraju, sve je stvar izbora i mogucnosti, ko moze i hoce da kupi ovaj polo, neka kupi. Ko nece, ne mora. Neka kupi sta moze. Nemojte mesati babe i zabe.

alex

pre 5 godina

@trn u oku

Prilikom skore posete Beogradu, iznajmo sam identičan Polo na nekih 10ak dana. Sa predjenih 600km uglavnom gradske vožnje, moj prosek je izašao na 5l/100 km (sistem - pun rezervoar dobiješ prilikom preuzimanja auta/ pun vraćaš). Iako je poredjenje više nego nepravedno (audi a5), uz jači motor od onog koji je bio, za normalnu upotrebu, čoveku ne treba ništa bolje od ovog. Ozbiljan auto.

Oliver Nedeljković

pre 5 godina

Vozim od 19- godine samo VW ..sada imam 49..oduvek me je dizajn vukao na VW..i spolja i iznutra..posle 5,6 godina meni je taj dizajn još uvek moderan..a što se tiče motora,kvarova..verujte mi,ja gumu nisam nikad zamenio..na proleće i jesen, servis to obavi uz sitne provere..

milutin

pre 5 godina

Da li je iko od vas koji komentarisete vozio novijeg pola, npr 2017 god? Ocigledno nije cim ovako kudite motor... To je nas mentalitet... Auto ide kao lud sa tim 1.0 po gradu.

Ivan

pre 5 godina

S obzirom na test i tekst deluje skroz ok za ovaj novac. Kao što je rečeno, ovo je auto prvenstveno za grad i ravnije terene, što je naravno potpuno i normalno za atmosferski 1,0 i 3 cilindra.

lokal-patriota

pre 5 godina

ne ulazim u karakteristike pojedinih modela, pitanje zasto se vec ne izbaci kompletno brava za paljenje? guranje kljuca sa strane volana je odavno prevazidjeno! rf kartica u dzep ili torbicu i start/stop dugme je mama...

Metropola

pre 5 godina

VW Polo 2018. = 93Nm, 15,4s, 5.8l/100kmYugo 65 19**.= 98 Nm, 14,5s 6.1l/100kmNapredak kroz tehniku ili tipfeler?
(kele®, 30. decembar 2018 11:39)....
BMW 3 1986 motor S14b20 141kw 210Nm
BMW 3 2011 motor N20B20 115kw 240Nm i sta sta sad, bmw po tebi ne napreduje!

Svetski Mega Car

pre 5 godina

93 nm, ubrzanje od 0-100 za 15,4 sekunde... Performanse su zaista sramotne, u rangu Zastave 101. I za takav auto B segmenta dati skoro 13000 evra? Pa moras da budes lud ili glup. Dakle najjeftiniji motor u ponudi, a da valja za Pola je onaj turbobenzinac od 95 ks. Pritom, i dalje menjac ima samo 5 brzina. Ali ajde da to stavimo na stranu. Polo sa tim motorom i istim paketom opreme kosta znacajno vise, oko 15000 evra. Za 15000 evra mozes da kupis sta hoces, mozes da biras auto iz klase iznad, iz C segmenta. Mozes da kupis Hyundai i30, Kia Ceed, Opel Astra K, Pezo 308, Fiat Tipo... Recimo, za te pare imate Fiat Tipo 1.6 mjt 120 ks u visokom paketu opreme, koji je masina u svakom smislu za ovog Pola. Ali Srbende je sramota da voze Fiat, draze im je da placaju auto koii ne vredi toliko, samo zato sto ima na haubi VW znacku. Jer zaboga, sta ce da kazu komsije, rodbina, kolege sa posla, i ostali ljudi koji guraju nos tamo gde im nije mesto.

Kobaja Grande

pre 5 godina

12.590eur za osnovni model? Neka, hvala. Za 700eur vise imam Hyundai Elantru 1.6 sa 7 godina garancije. 127ks, ide kao vetar, ozbiljan auto.

ФонтанаНевиђенаУЕвропи

pre 5 godina

Ово је мањи градски аутомобил, дакле за гужве, крени стани, до посла, евентуално за краћи викенд ван града. Схватите то, не поредите са Елантрама и којекаквим већим аутомобилима, не ради се о комплексу, ради се о потреби

Dragan

pre 5 godina

Imam Pola 2016, tri cilindra 75ks. Za po gradu odlican I za krace destinacije. Udobnost neverovatna za tako mali auto, mesta puno, kvalitet odlican. Velicina kada stane pored starijih golfova ista. Sto se tice motora priznajem da sam znao da je ovako slab uzeo bih malo jaci ali je na popustu kada sam ga kupio novog bio 10500 evra I 5 godina garancije. Tada mi je to bila ok cena I sada je. Takodje sto se tice motora ako vec pricamo o izdrzljivosti I trajanju, vozio sam ga skroz natovarenog sa troje ili cetvoro ljudi izmedju 150-170km/h po 900km na Jadranskoj magistali I Austrijskim autoputevima. Vristi I tesko mu je ali ide. Na oglasima sam video Polo sa ovakvim motorima koji su presli preko 200K za dve godine. Tako da ako ga ne maltretirate I vozite umereno, redovno servisirate, pretezno vozite po gradu I odete jednom na more I planinu, moze da posluzi kao porodican auto bez problema I preporucujem ga. Ako ste u mogucnosti i nije mnogo skuplje uzmite malo jaci motor.

IQ

pre 5 godina

Neću da branim VW, ali svima kojima ne odgovara mali motor, onda kupite ako ste u stanju auto sa jačim motorom ili od nekog drugog proizvođača, i plaćajte veliki porez,registraciju,osiguranje i skupo nekvalitetno gorivo ovim lopovima na vlasti.

Dobar auto ali...

pre 5 godina

Kad čujem za trocilindrični motor dobijam koprivnjaču. Atmosferac 1000 kubika a 100KS?! To mora da se vozi sa čepićima za uši.

TAG

pre 5 godina

atmosferac sa 3 cilindra I 80ks, obrtni momenat ispod 100nm????? Pa ovo je automobil za pocetnike, ko je tek polozio, pa ne sme da vozi nista jace prve dve godine. Zamislite kako to vristi na 4 hiljade obrtaja pri brzini od 120kmh u petoj brzini.... Neka hvala

Gross

pre 5 godina

@Marko Porsche Mobility nije nikakava prevara. Sve je jasno, ja sam pre nekoliko godina uzeo auto na lizing od njih (moj prvi novi auto) i zahvalan sam im na tome. Prevara su domaći uvoznici polovnih vozila koji su svi listom prešli 134.000km (obično dizeli stari desetak godina). Da se ja pitam oni bi odgovarali isto kao i bagra koja i dalje omogućava starim Tamićima trovačima da se registruju.

Metropola

pre 5 godina

(458599, 30. decembar 2018 10:35) Bravo za komentar!Niko ali niko, barem u Evropi nema jači marketing od VW. Afere sa ADAC-om, veliki broj auto magazina koji su njihovo glasilo,prvobrci u lažnim softverima .... Dosta čitam o automobilizmu pa u časopisima VW koncerna može se pronaći i sledeći komentari kad je na primer tabla pretrpana sa dugmićima. Kad je u pitanju drugi brend onda se piše da je tabla haotična a kad je njihov onda kažu da tabla traži privikavanje. Kad nemaju ništa od opreme onda kažu da je unutrašnjost svedena a kod drugih kritike. I još mnooogo toga. Šteta što na našem tržištu ne postoje malo objektivniji auto časopisi. Auto Bild je glasilo nemačke auto industrije gde na testovima njihova kola pobedjuju i Ferari a sa druge strane revija SAT se bavi samo kaznama, propisima i copy/paste instrukcijama za putovanja
(kraft, 30. decembar 2018 12:37)... druze mogu oni da pisu i reklamiraju koliko zele. Ja sam kupac i ja placam. Da ne valja ne bih kupio i to je to. A cifre o prodaji govore suprotno. Kupio novog pola 2010 i Leona 2016. Nemam zamerke ali nisam imao ni zablude pre kupovine!

458599

pre 5 godina

kad pasat ugradi kvake sa pasata na pola onda je to kul. kad fiat stavi kvake sa maseratija na tipa svi kazu kvake sa tipa na maseratiju.

kako volite da spinujete svi. Samo zato sto je NJEMACKI kvalitet na znaci da je najbolji.

nemojte biti zaslepljeni budite realni.

zombi apokalipsa

pre 5 godina

@Dikh tu kava

ne znam da li se radi o "moronskom" virusu koji se širi ili samo prostom bolu u preponama da se pogleda zvaničan cenovnik za novi polo, ali odakle ti ideja da se ovaj auto prodaje samo sa dva vazdušna jastuka?
a s obzirom na značajan trud uložen na sarkazam i duhovitost, samo bih ti skrenuo pažnju da srpske glave nisu nešto posebno tvrde, jer se fiat punto 3 (grande, evo) čitavih 13 godina prodavao sa samo dva vazdušna u celoj evropi. i ne samo da se prodao u nekih 2 miliona primeraka, nego je i 2018. na ncap test izašao sa samo ta dva jastuka.

Kifla

pre 5 godina

Zamislite ovaj auto da se nađe u americi? Ili neka škoda? Nekoliko rata otplate pa generalka, opet nekoliko rata otplate pa generalka hahahahaha jedva spakovaše golfa sa lažnim softverom kakvi nemci nisu više ni za kopanje kanala. Inženjere iz Zastave pod hitno da zaposle!

Dragan

pre 5 godina

Imamo novi Polo sad već oko 6 meseci pa da kažem nekoliko podataka. Auto je 999cc turbo intercooled sa 85kw@5500rpm i 200Nm@2000-3500 rpm. Ima šesto stemeni menjač. Potrošnja goriva je 7.2l. 90% gradska vožnja. Sve u svemu lep auto sa zavidnim karakteristikama po mom mišljenju.

zombi apokalipsa

pre 5 godina

@rog

sad bih ti samo rekao da tamo piše "izdvojena serijska oprema", što može, ali ne mora da znači da je to spisak kompletne opreme.
ali tebi, kao i ostalim dušebrižnicima, očigledno smeta isključivo kada se dva vazdušna jastuka nađu u automobilu iz vag grupe. jer otkad postoji ova rubrika ne pamtim da je iko ikada imao ikakav problem što se grande punto 13 godina prodavao (a i dalje može da se kupi) sa samo dva jastuka u serijskoj opremi. i godinama bio jedan od 3 najprodavanija automobila u srbiji.
i šta ćeš sad sa tim? da ignorišeš (kao što već i jesi), kao i svi drugi, kada dođe do tog poređenja?

pritom, pošto odjednom svi baš toliko insistirate na tim bočnim jastucima i zavesama, baš me interesuje koliko vas je ubeđeno da bi vam oni spasili život kada vas sa boka pokupi, pa recimo neki audi a8 sa 160km/h, kao onu nesretnu decu u novom sadu pre četiri godine.
i kako to da smo mi koji smo odrasli na automobilima bez ijednog vazdušnog jastuka uopšte živi danas?

zombi apokalipsa

pre 5 godina

@moron

recimo da je neki zakonski minimum na nivou eu dva vazdušna jastuka i onoliko pojasa koliko vozilo ima mesta za sedenje. mada nije, jer se recimo catheram slobodno prodaje bez ikakvih jastuka u celoj eu.
ali to je to. to ti je ta tvoja "serijska" oprema koju svaki proizvođač ugrađuje. svaki dodatni jastuk ili bezbednosni sistem ugrađen u auto je ili deo paketa koji ti nudi prodavac ili opcija koju sam biraš.
to što uporno tvrdiš da je loša bezbednost isključivo problem škode (ubistvo u predumišljaju?!?!), ignorišući činjenicu da punto ili recimo sandero imaju isto ili manje jastuka "serijski" (da ne pričam o pasivnoj i strukturalnoj bezbednosti) i da nikako ne bi prošli bolje u sličnim situacijama, to je tek tema za sebe.

i po prvi put mi je iskreno žao što stvarno nisam neki prodajni savetnik, jer ovakvi tvoji komentari već spadaju u govor mržnje i podložni su krivičnom zakonu. a i privatnim tužbama za povredu časti, narušavanje ugleda i verovatno još par stvari.

Džej

pre 5 godina

Sasvim je prijatnog izgleda. Unutra kao i svi modeli VW familije, pa neće pogrešiti ni oni koji se odluče za Škodu ili Seat. Inače, ne previše opreme za cenu za koju se nudi, ali to je ipak VW.

Hocu istinu

pre 5 godina

Vidim da neki komentarisu da ima samo dva jastuka,bez obzira na to ja otvorih elektronski cenovnik za Srbiju i gle cuda ima dva za vozaca i suvozaca,dva bocna i zavese.Sto ukupno cini 6 jastuka u osnovnoj verziji.Nemam VW ali me nervira kada neko iskazuje neistine sa bilo kojom markom.Kao kada neko kaze da Fabia ima dva jastuka a ne kaze da Fijat Punto isto toliko.Hocu samo realizam kada se pise.Ako neko ne veruje neka otvori sajt.Tacno je da ovaj motor ima letargije po specifikacijama ali imaju jaci.Obicno je pravilo kada se kupuje nov auto da se nikada ne uzima osnovni motor...

zombi apokalipsa

pre 5 godina

@Dikh tu kava

kako to misliš punto nije bitan, pa ni u tekstu se ne spominje da ovaj polo ima dva jastuka, što te nije sprečilo da ceo svoj komentar baziraš samo na tome.

pritom, punto je jako bitan u celoj priči, jer je godinama bio reper na tržištu, baš takav kakav je i dočekao 2019. godinu, samo sa 2 jastuka. u čemu je onda problem ako neki proizvođač ponudi jedan ili više paketa sa istim brojem jastuka? po cenama koju su značajno niže od cena u eu?
ljudi u svetu daju po 40-50.000e za caterham, ariel atom i slične automobile sa nula jastuka, jedino je u srbiji problem ako neko pokuša da ponudi savremen auto sa samo dva jastuka (zaboga) po sniženoj ceni. koja i tako snižena, jedva da je pristupačna ovdašnjim kupcima.
ajde probaj da mi objasniš o čemu se radi, molim te. živ nisam dok ne čujem.

btw, ono za audi uopšte nije spin, jer me stvarno interesuje koliko vas uopšte zna (iz glave) pri kojim brzinama ncap testira sigurnost automobila pri bočnim udarcima (side crash i pole impact).
i koliko vas misli da su te zavese siguran spas kada vas u pola noći pokupi pijani vozač u kamionu gradske čistoće sa nekih 70km/h (da ne bude da potenciram samo audi i brzine preko 150km/h).

p. s. ti uzmeš i najgore izhejtuješ nešto bez pouzdanog izvora informacija (u tekstu se ne spominje podatak, na sajtu je nedorečen) i to je onda sasvim ok i pošteno (i clickbait k'o vrata), ali kada ti kažem da si preterao, onda sam ja prodajni savetnik koji grčevito brani brend? ili ti je ponestalo humora i sarkazma ili i ti imaš dvostruke aršine, kao onaj moron.

ZNBg

pre 5 godina

3 cilindra, 93 Nm na 3750 ob, 80 KS na 6300 ob, 5 brzina, težina nešto preko 1100 kg. Ubrzanje 15,5 sec do 100, max 171 km/h.

Pošto vozim duže od 30 godina, a svi auti koje sam posedovao su bili atmosferski benzinci, pokušaću da onim manje iskusnima objasnim šta to u praksi znači.

Na magistrali sa ovim možete realno da održavate 80 km/h i svaki pokušaj preticanja nekog ko ide brže će vam izgledati kao ruski rulet. Uzbrdica, uključena klima ili 2-3 putnika izgledaće kao da vozite pod ručnom.

Na autoputu će teško moći da održava više od 120 km/h, pre svega zbog sporog preticanja i gubitka snage na usponima. Na blagom usponu max brzina bi bila manja od 160 i to u 4. stepenu, ali nju je u praksi nemoguće dostići jer i na ravnom ubrzanje od 130 do 140 u 5. stepenu traje čitavu večnost.

Ovakav automobil ima smisla samo kao 2. ili 3. vozilo u porodici ili za početnika, koje će se voziti SAMO PO GRADU.

Kupiti ovako nešto da se s njim vozi van grada, ide na more, na duge puteve s porodicom - potpuno je besmisleno.

xdc

pre 5 godina

Ok oprema ali ubrzanje od 15-16sec za auto koji je gabaritima kao golf 4 je potpuno besmisleno. Mislim da ce se svi kajati ako ga uzmu sa ovim motorom.

Gross

pre 5 godina

@TAG nije mi jasno zasto si dobio toliko minuseva. Sve stoji. Auto za početnike i eventualno starije gospodje. Čak bi i starija gospoda želela jaci motor.

rog

pre 5 godina

Ovo po gradu koliko troši je veliko pitanje. Kakve vožnje po gradu? Vožnja po gradu je vožnja po saobraćajnom špicu, ali i po Rakovickom putu oko 11 pre podne, a razlika je ogromna. Ono što ja znam je da ovi novi trocilindrasi oko 80ks ako se voze isključivo dva puta dnevno po bg saobracajnom špicu kroz centar troše 9l. Čisto da se neko ne zaludjuje da će imati u ovakvim gradskim uslovima potrošnju 6l, od toga nema nista.
(Goran, 30. decembar 2018 18:28)

Iz licnog iskustva, trocilindras 70ks iz 2007, prosek oko 7l iskljucivo gradske voznje. A gospodja i nema bas laku nogu i mrzi je da prebacuje u 4-tu. Ovako pausalno zvuci dobro, zar ne? Bitna stavka je da auto ima 800kg i dobar deo kilometara je na Novom Beogradu.

zombi apokalipsa

pre 5 godina

@Dikh tu kava

znači nisi ti, zeka je? tj. marketing?
oni su ustvari krivi za onaj inicijalni flejmerski i hejterski komentar koji si ostavio? sa sve spominjanjem ugrožavanja bezbednosti i naknadnim ubacivanjem u priču softvera za motore i prozivanja za te famozne prodajne savetnike?
ako ćeš neki marketing okriviti za sve to, tebi na čast. ja samo moram da ti se izvinem za onaj prvobitni komentar o bolu u preponama, jer sad vidim da tamo ni nema šta da zaboli.

kraft

pre 5 godina

(458599, 30. decembar 2018 10:35)

Bravo za komentar!

Niko ali niko, barem u Evropi nema jači marketing od VW. Afere sa ADAC-om, veliki broj auto magazina koji su njihovo glasilo,prvobrci u lažnim softverima .... Dosta čitam o automobilizmu pa u časopisima VW koncerna može se pronaći i sledeći komentari kad je na primer tabla pretrpana sa dugmićima. Kad je u pitanju drugi brend onda se piše da je tabla haotična a kad je njihov onda kažu da tabla traži privikavanje. Kad nemaju ništa od opreme onda kažu da je unutrašnjost svedena a kod drugih kritike. I još mnooogo toga. Šteta što na našem tržištu ne postoje malo objektivniji auto časopisi. Auto Bild je glasilo nemačke auto industrije gde na testovima njihova kola pobedjuju i Ferari a sa druge strane revija SAT se bavi samo kaznama, propisima i copy/paste instrukcijama za putovanja

zombi apokalipsa

pre 5 godina

@moron

s obzirom na količinu otvorene zlobe i mržnje koju pokazuješ u svojim komentarima, prozivajući svakoga ko se drzne da ima drugačije mišljenje od tvog, ne bi me čudilo da se sudiš i za najmanju sitnicu. i što se mene tiče slobodno tuži i škodu i vw i koga god hoćeš, samo ako imaš argumenata za to.
jer na stranu što tvoji komentari o ugrožavanju bezbednosti, ubistvima u pokušaju i sličnim neargumetovanim deflamatorskim pozivima na linč jedne kompanije stvarno prelaze ne samo granice pristojnosti, već i tvog ličnog znanja i stručnosti, pa možda čak i zakona. ali ako ti možeš da dokažeš da je fabia sa dva jastuka manje bezbedna od punta sa dva jastuka samo napred, pravo na sud.
isto važi i za ovo što spominješ katalog, u kome piše da svaka škoda ima 6 jastuka. jer svi katalozi ikada, uključujući i prodajne sa cenama (što auto katalozi definitivno nisu) su isključivo informativnog karaktera. čak su i ponude za vozila naznačeno informativnog karaktera, jer čak i vozilo koje dobiješ iz fabrike ne mora da bude jednoobrazno sa onim što si naručio. npr. auto dođe bez zadnjih parking senzora, iako si ih poručio (znam o čemu pričam, iskilavio sam se sa svakim autom koji sam kupio).
što znači da ti kao potencijalni kupac možeš (ali i ne moraš) da kupiš auto sa samo dva jastuka, bez obzira što u katalogu piše da ima šest. pogotovu što, bar u slučaju fabije, u svakom cenovniku piše da ih i ima samo dva i niko ti ne brani da dokupiš još. što bi rekli, 'oćeš, nećeš, ne moraš.
činjenica je da su u auto čačku bili glupi što nisu prilagodili kataloge prilikom prevoda, kad već nisu našli za shodno da u nekom paketu ostave svih šest jastuka. ali je i činjenica da su tvoji argumenti za sve što tvrdiš prilično tanki i labavi.
tako da ti slobodno idi isteruj svoju ličnu, poslovnu, nebesku pravdu, ali te bar molim da se ne vraćaš ovde dok ne budeš imao neki papir (od koga god) da si uspeo u svojim namerama.

zombi apokalipsa

pre 5 godina

@moron

ako ti je ovo najjači argument protiv mene lično, samo ću ti reći da bih već sutra bez razmišljanja kupio auto koji mi se dopada, sa samo dva jastuka, ako bih dobio 3500e popusta, koliko sam dobio za 500L.
a još jednom te savetujem da sve svoje optužbe i primedbe koje imaš protiv škode, vw-a, tojote, pežoa, hjundaia (možda sam nekog i izostavio) uputiš na odgovarajuće nadležne organe. i ako se ispostavi da si stvarno bio u pravu, slobodno dođi da likuješ koliko god ti je volja. ja se prvi neću buniti niti reč reći.

zombi apokalipsa

pre 5 godina

@cosmo

takoe, šta zna onaj dekadentni zapad koji daje po 40.000e za automobile bez ijednog vazdušnog jastuka.

pra'i srbin kupuje isključivo auto u fulu, dizel, sa originalnih 100.000 km, koji je vozila ćopava baba nedeljom do pijace.

zombi apokalipsa

pre 5 godina

@moron

ti si očigledno u nekom zaostatku, jer je očigledno ispalo da ovaj akcijski polo ima 6 jastuka, a ne 2 kako ti i dalje pišeš.
a taj punto čak i u verziji sa (doplaćena) dodatna dva ili četiri jastuka nije ni blizu u pasivnoj i strukturalnoj bezbednosti nekom automobilu iste klase proizvedenom u poslednjih par godina.
al' na stranu to, možda ti znaš brzine udara u side crash i pole impact ncap testovima? nije sramota ni ako izguglaš, to je u cilju edukacije.

e, da ne zaboravim. nadam se da su ti škodini prodajni savetnici, koje ne vadiš iz usta, barem upola ažurni kao ovi iz porsche scg, koji su izgleda uradili nešto otkad je ovde krenuo flejm i hejt.
i nadam se da printskrinuju sve što si pisao poslednjih par meseci, jer znam da su ljudima stizali pozivi i za mnogo sitnije stvari.

zombi apokalipsa

pre 5 godina

@moron

čekaj, zar ti sve ovo ne pričaš baš zbog malih ljudi, koje zli prodajni savetnici na silu teraju da kupe automobile sa samo dva jastuka (bez da smeju i da pomisle da doplate još koji). one iste automobile koji su opasnost po javnu bezbednost i ubistvo u pokušaju, kako sam tvrdiš?
zar njihovi životi nisu vredni tvoje borbe?
ili se samo radi o tome da je mnogo lakše pričati, nego uraditi nešto po tom pitanju?

Dikh tu kava

pre 5 godina

Opa, bravo uvoznik, svi, svi, svi zaboravite 4S, novi Polo redefiniše viševekovnu srpsku slogu, i sad se zove 5S: Samo Spreda Sudar Srbina Spasava.. Brate, 2019., oni valjaju kola sa samo prednja dva airbag-a.. U iskrenoj sam moralnoj dilemi kako da definišem: "Na taj način je bezbednost podignuta na maksimalan nivo, kao u daleko većim i skupljim modelima.".. Motorizaciju da i ne pominjem. Kao ni uslove kupovine. Uz ovog "šampiona bezbednosti" jedino da kao dodatna oprema ide doživotni "operativni lizing" dva M-84, po jedan sa svake sa strane, onda ima smisla. A nije nešto mnogo ni brži od istih.. Mada, neka mi se ne uzme za zlo, moguće da importer ima i verziju sa čak 4 vazdušna jastuka, i jačim motorima, za nekih simboličnih 20 i kusur hiljada, što bi ovog malog šampiona još uvek držalo u šampionskoj zoni finansijskog komfora.. Daj, bre, ljudi kako vas nije sramota, šta nam ovo prodajete..? (odnosi se na sve slične "altruiste", prim. aut.). Vrlo bi me zanimalo da li ovakva "obogaćena" verzija postoji u Nemačkoj, ili je ovo "special edition" za Srbiju, Somaliju i Svazilend, i ako jeste, da li je moguće da iz tamo neke fabrike u tamo nekoj Nemačkoj uopšte može da se naruči vozilo sa 2 airbag-a na kraju 2018. godine, ili moramo da zahvalimo visprenosti i snalažljivosti srpskog uvozničkog kokusa, koji zna ono što drugi ne znaju: da je Srbin mnogo otporniji na udarce sa strane, pa mu i jastuci nisu potrebni..

milojko

pre 5 godina

Ja ne mogu a da ne kritikujem 1.0 trocilindraš. Vremenom da ga napucaju i izvuku iz njega ne znam koliki obrtni momenat i ne znam koliko konja taj motor jednostavno ne može da bude trajan. Da ga kupiš kćerki za 18. rođendan ni to ne ide jer auto treba da povuče kad je kritično i da je izvuče. 1.6 dizelaš i u ovoj klasi vozila B pa i C segment a za one veće D segment ništa manje od 2.0. Kod benzinaca obavezno turbo. Tačka.

zombi apokalipsa

pre 5 godina

@moron

kao prvo, pokusaj vec jednom sebi da utuvis u glavu da to sto nemam isto misljenje kao ti ne znaci automatski da sam uvoznik, zastupnik, prodajni savetnik ili neka slicna kreatura protiv koje si ti umislio da se boris, vec mi je samo muka od tebe i tebi slicnih, koji ovde prosipate kojekakve baljezgarije u vidu ispraznih mudrosti i kojekakvih argumenata.
kao drugo, posto nisam ni uvoznik i zastupnik, ni prodajni savetnik, nista ja ne moram, niti ti mozes da zahtevas ili me primoravas da uradim. ako imas neki problem sa skodom, slobodno presavij tabak i pravo na sud. i umesto sto si ovde izgoreo dok mesecima drzis isprazne vakele, dodji i okaci papir na kome pise da si ti dokazano u pravu. dokazi nam svima da je sve sto si pricao 100% istina, ako mozes.
jer ne samo da nemas nijedan argument i dokaz da skoda ugrozava javnu bezbednost i da je ubistvo u pokusaju (sto su jako smele i drske tvrdnje), vec i cela ova umisljena prica oko prevare bi mozda (ali samo mozda) imala smisla da neko prikriva cinjenicu da auto koji kupujes nema 6 jastuka. jer, bez obzira sta pise u katalogu (koji je samo informativnog, a ne obavezujuceg karaktera, pokusaj to da zapamtis) od trenutka kada uzmes prvi cenovnik, preko prve (informativne) ponude do predracuna i racuna, niko i ne krije cinjenicu da ta fabija ima samo 2 jastuka.
tako da ako nadjes advokata koji ce tu uspeti da nadje elemente bilo kakve prevare o kojoj pricas, samo napred. jedva cekam da mi natrljas presudu o nos.

vozač demokrata

pre 5 godina

Za gradsku vožnju je motor dovoljno snažan, a na otvorenom putu ste više nekretnina i ne prostaje vam drugo nego vožnja iza šlepera. Sa malo jačim motorom dobijate i cenu za koju možete kupiti auto iz vešeg C segmenta kod konkurencije: megan, fokus, astra...
Kad bi već imao limit tih 11.500 eura za pola, uzeo bih fiat tipo, segment veći auto sa više snage i udobnosti, a ako već treba auto iz B segmenta, onda svakako kvalitetnije i pouzdanije mazda2 ili tojota jaris. Ali kad si folcvagenov vernik, nema racionalnog razmišljanja.

xyd

pre 5 godina

@Dikh tu kava Stvarno zelim da ti se zahvalim sto se trudis da otvoris ljudima oci pisajuci o sramnim paketima opreme automobila vw grupacije u srbiji. Dodao bih i da su ti poredjenja odlicna a humor na mestu. Sto se vozila tice vozim cesto verziju iz 2012 1.2 tdi 75kw i secam se da kad sam je prvi put vozio da sam svratio kod prijatelja u servis da proveri da nije crklo nesto jer uopste nece da vuce, a od dodatne opreme ima radio i klimu i to je sve a kosta kao da je od zlata.
Pozdrav

Rale

pre 5 godina

To sto pise samo dva jastuka oni nisu naveli sve sta ima od opreme ali zato ima u osnovnoj opremi 6 jastuka ja gledao taj isti da kupim ali necu jer je skup a ima letargican motor.Najpostenije sam rekao.A moron opet blati Fabiju da kosta toliko ali nije stavio onaj precrtani cenovnik sa toboz "akcijskim" cenama.Fabija Style sa dsg menjacem kosta 13.344 evra sa dva jastuka(500 evra doplata za 6 jastuka)a ne onako kako "moron" objavljuje.I posle svega posto mi je Polo skup uzecu ili Fabiju ili Hyundai i 20.Ali opet problem Hyundai nema neki jaci motor od Fabije ali ima zanimljiviji i lepsi dizajn.Ja volim da ljudi budu nepristrasni kada bilo sta izgovore.

zombi apokalipsa

pre 5 godina

@Dikh tu kava

ne brini se, komentar za dole se nije odnosio na fizičke atribute, već na činjenicu da si sebi dozvolio da bez trunke obzira i odgovornosti (da ne kažem bezbolno) napišeš jedan huškačko-deflamatorski komentar. od kojeg nijednog trenutka nisi odstupio, niti priznao da si pogrešio. čak si mene napadao da sam neki prodajni savetnik, prebacujući na kraju svu krivicu za svoje postupke na neki tamo marketing. koji nikako nije mogao preko noći da ugradi dodatne jastuke, da bi "ispravio" ponudu. čak i to što su na sajtu tu informaciju učinili dostupnom, ne menja činjenicu da je taj polo verovatno oduvek imao 6 jastuka.

i ako zanemarim ovo tvoje "bolje da se ne znamo", jer ja tebi nikada nisam pretio, da li posle svega stvarno misliš da sam ja na strani koja gubi, pravi faulove ili je u ofsajdu?

p. s. što je najgore, od jednog od retkih duhovito-sarkastičnih komentatora na ovoj rubrici, dozvolio si sebi da se spustiš na nivo alfista, audista, fordista, golfista i da ne nabrajam dalje sličnih "moj auto je bolji/lepši/jači od tvog auta"-inista. baš šteta.

Rale

pre 5 godina

Evo vam link od cenovnika sa pravim cenama jer me ovaj lik toliko nervira jer stalno spinuje.

Link:

https://www.autohermes.rs/cenovnici/cenovnici.html

Ocekujem da se doticni izvini.

zombi apokalipsa

pre 5 godina

@zoNbi

dobar pokušaj sarkazma, ali pet minus za pokazano znanje, jer testovi se rade sa 50km/h (side crash) i 32km/h (pole impact). ali si u osnovi rekao tačno ono što 99% ljudi ni ne zna.
pritom, ja nikada nisam rekao su bočni jastuci i zavese nepotrebni ili beskorisni, naprotiv. ali njihova korisnost dramatično opada sa porastom brzine, pošto automobili nemaju puno deformabilnog prostora sa boka. sve preko tih brzina koje si spomenuo, predstavlja ozbiljan rizik i svako ko misli da će ga oni spasti sopstvene neopreznosti i neobazrivosti silno greši.
plastično rečeno, s obzirom da brzina udarca prosečnog boksera iznosi baš tih 35-40km/h, ja bih definitivno voleo da imam sparing kacigu (jastuke), ali bih se zato iz petinih žila borio da se uopšte ne nađem na udaru (sudaru).

Toma

pre 5 godina

Rezervni točak se ne doplaćuje!? Ludilo, svaka čast! I motorče da stisnemo na 6200 obrtaja!? Vrlo prijatno, opušteno i ugodno. Potrošnja, cena, itd, itd... Daj bre, koga zajebavaju!?

Spagete najvolijem

pre 5 godina

Ko vozi 80% po gradu Beogradu ili bilo kojem vecem gradu i 60ks je dovoljno.
Cena ko cena,'ko ti se ne svidja kupi drugi brend.Oni imaju svoje kupce,plata u Evropi znate koja je.
Kad bih zaradjivao 3000 umesto ovih 500 ,cenu ne bih ni gledao..

Običan čovek

pre 5 godina

Što se Tiče Motora,PUNTO sa motorom od 1242 ccm,44kw(60ks) je raketa za ovo.Bolje Ubrzanje,Veći obrtni momenat,manja potrošnja,120 km/h manje od 3000 RPM.

Rale

pre 5 godina

Skoda fabia ambition sa 1.0 Tsi od 110 ks 6 brzina kosta 11.500 a ako doplatite jos 4 jastuka izadje 12.000 i jos registracija 500 evrica i dobijes pristojan gradski autic u ovoj klasi.Polo je lepsi ali je mnogo skup,ne smem ni da se zamislim koliko kosta 1.0 tsi 110 ks .Cekam da se moron iznervira jer objavljuje samo spinovanje.

moron

pre 5 godina

(Clay, 4. januar 2019 09:55)

„Polo i Ibiza sa 95 ks su prava mjera, mogu se mirne duše koristiti kao manji obiteljski auto, to je veličina kompaktne(C) klase otprije 10 godina a imaju više mjesta za noge straga i veći prtljažnik nego odlazeći Focus.
Za grad praktični, za autoput dovoljno dobri i jaki...“

Mogu da se složim po pitanju veličine i komfora Pola (nemam zamerku), sam motor TSI 95 je dovoljno potentan (ali ima veoma loš razvoj snage, do oko 1.800 rpm je skroz mrtav, bez daha, a onda sledi teško kotrolisana eksplozija razvoja snage na oko 2.000 rpm do oko 4.000). Ali, taj 5MT je TEŠKA PROPAST. Zbog predugog finalnog prenosa (peta, teoretski, „u zelenom“, do 254 km/h) Taj TSI u drugoj „ide“ ( u zelenom) do oko 95-100 km/h, a u trećoj do oko 145-150 km/h. Sad zamisli kako je to voziti, posebno po gradu. To je teška robija. Ubaciš npr. u treću na oko 45-50, a on skroz mrtav (jer je ispod 2.000 rpm). Guši se. Ne ide nikako. Držiš ga u drugoj, on je u zoni nekontrolisane eksplozije, se „rita“ kao konj. Užas...

Marko

pre 5 godina

Polo je dobar, ali uz jaci motor. Problem je cena cim se izabere nesto preko 100ks.
Porsche Mobility je velika prevara. Ispada da je preko njega 2000 evra jeftiniji, a ustvari je mnogo skuplji. Ne znam zasto ovakav lazni marketing nije kaznjiv.

ime

pre 5 godina

“Pri 130 km/h Polo troši oko 6,5 l/100 km i "vrti" se na 4.000 obrtaja, što je tipična vrednost za starije atmosferske benzince.”

Ovo nikako nisu performanse za auto-put.
Moj C3 na 130 trosi do 6l i to na 3,5k obrtaja.

Срба

pre 5 godina

Ja posedujem auto slične kubikaže(opel korsa b,1.0 12V) i moram reći da si takvi motori idealni za grad sa malom potrošnjom i jeftinim održavanjem.A ovima kojima je to malo nek kupuju auta preko 2000 kubika.

zombi apokalipsa

pre 5 godina

@Totalnodrukcijiodsvih

ne znam da li si ti taj prodajni savetnik iz generalnog sekretarijata (kako ovde često umeju da ti spuste u nedostatku argumenata), ali si definitivno glas razuma u ovoj baruštini hipokrizije i bezrazložnog širenja mržnje.

Kurbla

pre 5 godina

Šta je sledeće? Najmoderniji dvotaktni 700 kubika od "samo" 20.000 evra? Besmisao. Zabraniti te trocilindraše jer će u kratkom roku zatrpati zemaljsku kuglu auto otpadom. Kako ste propisali EU standarde u ekologiji tako propišite maksimalnu dozvoljenu potrošnju automobila. Kraj priče, neću da kupujem nov automobil svake 3-4 godine.

moron

pre 5 godina

Lepo izgleda unutra. Ako bih već pristao samo na 2 air baga kao što ih "nudi" ovaj Polo, a želeo da ostanem "u granicama koncerna", mislim da je bolje dodati jos 1.000 eura i kupiti fabiju TSI 110 Style. Ona, istina, i dalje nudi samo 2 air baga, ali, motor je "raketa", a ima i 6 MT.
Naravno, za one "unutar grupacije", a sa više asketskih pogleda na svet, valja primetiti da po ceni ovog Pola može da se kupi i Fabia Active TSI 110 DSG 7. Dakle, bez radia, bez klima uredjaja, bez centralne brave na daljinski, bez "ičega" … Ali, ima ono što je najbitnije - dobar motor i dobar automatski menjač.

Aca

pre 5 godina

Ovaj auto ima ubrzanje kao yugo sa dvogrlim karburatorom, a proizvodi se u 2018-2019 godini. Mogu zamislim kako ubrzava sa klimom i jos dva putnika. Bruka i sramota. Ako uzmem pola za jacim motorom ili nekog dizela, cena ode na 15k. Kad sve sagledam ja cu biti ona srBenda koja ce kupiti normalan auto star par godina za 10k a za razliku u novcu odrzavati taj auto i ici na letovanje.

rog

pre 5 godina

ne ulazim u karakteristike pojedinih modela, pitanje zasto se vec ne izbaci kompletno brava za paljenje? guranje kljuca sa strane volana je odavno prevazidjeno! rf kartica u dzep ili torbicu i start/stop dugme je mama...
(lokal-patriota, 30. decembar 2018 11:38)

Mama za ove sto ti jedan sedne pored tebe u kafani a drugi odveze auto pomocu pojacivaca signala. Samo nemoj da zaboravis da drzis kljuc/karticu u zamrzivacu kad si kod kuce.

Dundjer

pre 5 godina

Vlada neko misljenje da je VW kao kvalitetan auto a zapravo i nije. Pricam s pozicije osobe koja je imala yuga, ladu, vw, opela i fijata koji su kupovani kao novi. Yugo i VW su se najvise kvarili a razlika u ceni opravke vw je astronomska. Mali servis u zvanicnoj auto kuci 2008 kostao 20.000 a zamena antifriza sa ispustanjem prethodnog 40.000 dinara. A sa 6g starosti i predjenih 65000 km auto prezubcio. Ajd da ga je paljen na gurku ili sl ali nije. Crkla mu i radilica motora. Opravka 600 evra. Fijat se ne kvari barem motor ali ostala plastika u kabini krs, sajla menjaca mora da pukne pa to ti je.

Dipl.ecc

pre 5 godina

Kaze Bane:..."ima jos dvostrukog placanja poreza na prenos apsolutnih prava, odnosno kada salon otkupljuje auto od njih pa kada ga prodaje tebi, dva puta se menja vlasnistvo...a pri tome si ti platio i trosak PDV-a... "
Ma koliko ja dobio minusa, Bane je pokazao elementarno nepoznavanje poreskih propisa. Nikakvog dvostrukog placanja poreza na prenos apsolutnih prava ovde nema. Sta vise, ove transakcije i nisu predmet oporezivanja porezom na imovinu tj. PPAP, vec se oporezuju PDV-om i po tom osnovu kupac nikako nije (dvostruko) dodatno opterecen.

@Bane, morali biste malo vise da znate o porezima, pre nego sto o njima olako pisete i iznosite neistine.

Kao sto sam rekao u prvom pisanju, mnogo je "strucnjaka opste prakse" koji misle da su strucnjaci ako dobiju vise pluseva. Svi se razumeju u motore, cilindre, poreze, marketing, kung fu...
A izbor automobila je jednostavan, niko vas ne primorava na bilo sta, niti svima treba 2.0TDI sa 110kw tj. 150ks.Trziste je veliko, pa birajte prema svojim potrebama, afinitetima i mogucnostima.

kako da ne

pre 5 godina

@Oliver Nedeljkovic
Sve zavisi kako ti se ‘zalomi’. Koji primerak, ne samo kod Vw-a vec kod bilo kog brenda. Tako ti nisi imao nikakav problem, a moj prijatelj kupi novog Golfa i plati ga napucanog opreme 35.000 eura (zivimo na zapadu, kazem da ne bi bilo price ‘ko to kupuje golfa za te pare), i njemu crkne motor na 50.000km, na 50.000km prijatelju moj. Imas Bmw koji ima da predje 500.000km da ne oseti, a imas primerak neces izlaziti iz servisa pocevsi sa 30-40.000km, znam i takve primere. Isto tako imas proverene HDI motore i Pezo i Citroen automobile pa neki predju 500.000km ko nista, a neki ne izlaze iz servisa. Ljudi nikako ne kapiraju da sve zavisi sta im zapadne, od bilo kojeg brenda. Sta sam se nagledao po Evropskim autoputevima najnovijih skupih premijuma u zaustavnim trakama sa cetiri migavaca i cekaju slep sluzbu. Gomila. Sto se tice ovog Poloa, dizajn kao dizajn bezlican, nesto slicno Skodi. Ima svoje kupce i to je to, meni nejasno ali ima. Do duse da bi uzeo nesto lepse i sa stilom poput Minija, DS3 vec treba i vise para pa tako od ovih jeftinijih je Polo dobar izbor (sem dizajna), mada ne kapiram da nema ni 100nm. To onda nije da izadjete na autoput. Ili i ako izadjete, vozite do 100-110 i to je to, preticanje misaona imenica. Kada bih uzimao negde do tih cena, pre bih uzeo C3, ne znam kako im idu cene verujem da su slicne, a C3 je za ovo remek delo, verujem da ima vise prostora, sto se materijala tice slican nivo.

zoNbi apokalipsa

pre 5 godina

Posto ste otpoceli temu o VW grupi (ili Porshe grupi) i vazdusnim jastucima. Pa da dodam da po cenovnom katalogu i najmanji Skodin SUV ima u osnovnoj opremi 2 vazdusna jastuka.
(smajli, 01. januar 2019 01:22)

Da povuces sta si rekao jer ce(mo) da te zovemo telefonom kuci i printamo skrinove.
Uostalom, kakve veze ima da li ima vazdusne zavese kad one i onako ne vrede nicemu, makar ne preko 35-40km/h . To sto se vecina sudara desava bas ispod 35-40 nije ni bitno. Uostalom, sta ce ti vazdusni jastuci kad se recimo traktori prodaju i dan danas bez vazdusnih jastuka i niko ne pravi problem.

ns ja

pre 5 godina

Važno je da ima tač ekran u standardnoj opremi. Trebali su u standardnoj opremi i da mu ostave rupu u podu kako bi svi putnici mogli da tabanaju kao Kremenko, jer kako drugačije ova kanta od 12.000eur može da se kreće??? : )))

Bob

pre 5 godina

Imao sam pola 1.2 sa 12v i nikad vise. Sa 4000 obrtaja 120 km/h. Potrosnja kada ga stedis oko 6.5. Za tu snagu preteska karoserija. Zna se da italijani prave najbolje motore sa malom kubikazom. Nikada vise VW.

dzo

pre 5 godina

Kakvo DJUBRE, zapamtite mora VW da vrati izgubljeno u SAD posle afere. Nikad: 3 cilindra, visoki obrtaji, ode motor za par godina pa dobar dan uzmite ponovo, vase pare nasa pamet.... ma...

Dipl.ecc

pre 5 godina

@ Bane: "...zbog takvih kao Vi koji svoje neznanje kriju iza titula i arogancije nesvesni koliko ne znaju i jesmo tu gde jesmo i ni ovaj Polo ne mozemo da kupimo..."
"...i nisam sebe pocastio, vec od 2003 vozim kvalitetne nove automobile koje zelim..."
Ne znam kako Vi ovo razumete, ali kazete da ne mozete ni ovaj polo da kupite, a ujedno vozite kvalitetne i nove automobile od 2003.
Isto toliko su Vam kontradiktorne I polovicne informacije koje navodite u vezi PDV-a I PPAP, dvostruko placanje PPAP u fazama prometa gde ga uopste nema, da li se I kada PDV zavrsava... tu se mora biti precizan. I ne mislim da Vi treba da se trudite zbog mene, ali iznosite pausalne informacije o necemu o cemu znate nesto, ali ocigledno ne u potpunosti i ste sve to "nabacali".Ja sam se osvrnuo na Vase konkretne navode, i naveo konkretno sta nije tacno, ujedno dajuci precizne odgovore, a Vi se bavite pausalnim optuzbama oko sakrivanja iza nick-a, pominjete komplekse, cak i otpuzbama da zbog mene i moje arogancije i neznanja Vi ili jos mnogi drugi (nije bas jasno na koga mislite) ne mogu ni polo da kupe?
A ne vidim da je sustina sto sam se ja potpisao kako sam se potpisao i Vi to shvatate kao hvalisanje? Sustina je u mom tekstu, a ne potpisu. Isto bih Vam napisao, da sam se potpisao i kao Michael Jordan. Ali dobro.
Porezi se ne mogu tumaciti tako kako to Vi radite polovicno,to je stvar znanja, a ako Vas neko ispravi, onda krecete sa licnim otpuzbama. To je stvar kucnog vaspitanja.

Lepi

pre 5 godina

Umesto da tehnologiju koriste kako bi razvili što kvalitetnije i štedljivije motore a oni prave trocilindrične i dvocilindrične miksere koji piju kao ludi čim dodaš gas a prolupaju veća na 100 h km. Valjda toliko traje prosečan kredit.

Marko

pre 5 godina

@Marko40
Dragi imenjače, samo mi otkrij kako?
Ženi sam kupio Ibicu 6J, tsi 105 sa dsg menjačem koji bukvalno ne dozvoljava 2k RPM u normalnoj vožnji, i po starom delu grada troši 10l/100km, na otvorenom 140 tempomat 7 brzina 3k RPM 7.5 do 8l/100km.
A ovo može da troši malo samo ako se održava 70km/h, sve preko toga je mučenje. 1,1t sa 93Nm. Taj vidi brdo pre GPS-a.

dalibor

pre 5 godina

Ja ne mogu da svarim ovaj zadnji deo, totalno mi je bezlican, kao neki redizajn neke od prethodnih generacija. Kratko vozio Polo 2006godiste, verujuci da je najbolji u klasi i predvodnik klase. Tada i nikad vise talo necu kupiti auto verujuci u nivinarske price. Niti je najbolji, niti je najpouzdaniji, niti najjeftiniji za odrzavanje, niti jednostavan za eventualne popravke... Velika zabluda, i skupa

TAG

pre 5 godina

@Gross
Nije ni meni jasno zasto toliko minusa. Samo sam rekao da je taj motor za pocetnike, za ljude sa oko 70 godina koji voze polako po gradu.
Inace mi se taj novi Polo jako svidja,mislim da su ga odlicno uradili. E sada da li vredi komentarisati cenu? Mislim da ne,jer je novac I te kako izgubio na vrednosti zadnjih 25 godina, I shodno tome su danas cene takve kakve su.

Goran

pre 5 godina

Ovo po gradu koliko troši je veliko pitanje. Kakve vožnje po gradu? Vožnja po gradu je vožnja po saobraćajnom špicu, ali i po Rakovickom putu oko 11 pre podne, a razlika je ogromna. Ono što ja znam je da ovi novi trocilindrasi oko 80ks ako se voze isključivo dva puta dnevno po bg saobracajnom špicu kroz centar troše 9l. Čisto da se neko ne zaludjuje da će imati u ovakvim gradskim uslovima potrošnju 6l, od toga nema nista.

moron

pre 5 godina

(Rale, 31. decembar 2018 11:44)
"Evo vam link od cenovnika sa pravim cenama jer me ovaj lik toliko nervira jer stalno spinuje.
Ocekujem da se doticni izvini."

Poštovani,
"Dotični" će da Vam se izvini u vezi škode (ili ostalog) nakon što ovde prethodno iznese neistinu. A pošto već smatrate da dovodim u zabludu "čitaoce" pozivanjem na cene "Alprosa", evo vam cenovnik "Auto Čačka".
https://az749841.vo.msecnd.net/sitessrlatncs/alv1/150d70ac-d609-4618-b91b-620cb32050b2/Fabia%20FL.63f44d4373e68a4b93da71372b9a2bf1.pdf
On je, ako niste znali, uvoznik škoda za Srbiju. I ima iste cene kao "Alpros". Cene koje sam i ja naveo.
A svuda Vam (pa i u cenovniku na koji se Vi pozivate) i najskuplja fabia ima 2 air baga, što je teška sramota, takvo skidanje bezbednosne opreme samo za Srbiju.
To je, blago rečeno, skoro "ubistvo u pokušaju".
Da Sud časti pri PKS ( i Tužilac Suda časti) radi svoj posao, Vama svima (iz "grupacije Auto Čačka" ) bi odavno koža sa ledja bila oderena od novčanh kazni za ono što radite, kršeći grubo niz propisa.
Naravno, bilo bi Vam i zabranjeno obavljanje deletnosti, a kao mera bezbednosti, da više ne ugrožavate gradjane Srbije.

Što je na neki način tužno, Vi činite zločin i prema Škodi, jer je škoda načelno odlično vozilo (pre nego je vi ogulite za Srbiju kao majmun bananu).

I, zaboravih, Srećna Vam Nova godina...

Dipl.ecc

pre 5 godina

@Bane
"...U ovom slucaju, P.M. kupuje automobil i placa salonu PDV (taj trosak naravno uracunava korisniku renta, ne oslobadja se) i postaje vlasnik vozila. Tu se prica sa PDV-om zavrsava..."
Nemojte se vise truditi. Ne verujem da smo kolege, jer Vam ocigledno slabo ide. Nikakva prica se ne zavrsava sa PDV-om kada PM postane vlasnik, kao sto nema nikakvog dvostrukog oporezivanja PPAP u slucaju o cemu ste ranije pisali. Kada PM prodaje to vozilo naravno da ga prodaje sa PDV-om, jer je imao pravo na odbitak PDV-a.
A ne znam kako ja i ovakvi kao ja (sta god to znacilo), Vama branim da Vi kupite bilo koji auto??? Ja sam sebe pocastio kvalitetnim automobilom koji odgovara u svemu mojim potrebama i po prostoru i po cilindrima i po snazi motor i po gepeku, sto i Vama zelim, a za to mora da se uci, radi, ...

Bane

pre 5 godina

A ne znam kako ja i ovakvi kao ja (sta god to znacilo), Vama branim da Vi kupite bilo koji auto??? Ja sam sebe pocastio kvalitetnim automobilom koji odgovara u svemu mojim potrebama i po prostoru i po cilindrima i po snazi motor i po gepeku, sto i Vama zelim, a za to mora da se uci, radi, ...
(Dipl.ecc, 31. decembar 2018 17:54)

Nisam ja nigde naveo da Vi i Vama slicni meni nesto branite...naveo sam nesto drugo ali ste vi iz toga izvukli pogresan zakljucak, procitajte ponovo. Vama svakako hvala na lepim zeljama, ali ja sam te zelje odavno ispunio, i nisam sebe pocastio, vec od 2003 vozim kvalitetne nove automobile koje zelim....a verujte, nisu pali sa neba (osim poslednjeg, ruku na srce, da budem iskren do kraja, koji sam kupio 3 godine star jer sam imao totalnu havariju sa prethodnim a plan je bio da ga zamenim za 2 godine, pa sam taj period morao da premostim polovnim). Tako da sam operisan od te vrste kompleksa.
Takodje, operisan sam i od druge vrste kompleksa a to je da po internetu isticem svoje titule i znanje. Ja sam svoje znanje odavno prikazao tamo gde treba i na srecu uspeo koliko toliko to i da valorizujem u ovoj zemlji.
S'tim u vezi naravno da se necu nastavljati. Informacije koje sam naveo lako su proverljive u najblizoj poslovnici P.M. onome ko se zanima za ovakav vid finansiranja a tome je i bilo namenjeno ono sto sam pisao, tako da ne vidim zasto bih se dalje trudio sa Vama.

Zuba

pre 5 godina

@Marko Porsche Mobility nije nikakava prevara. Sve je jasno, ja sam pre nekoliko godina uzeo auto na lizing od njih (moj prvi novi auto) i zahvalan sam im na tome. Prevara su domaći uvoznici polovnih vozila koji su svi listom prešli 134.000km (obično dizeli stari desetak godina). Da se ja pitam oni bi odgovarali isto kao i bagra koja i dalje omogućava starim Tamićima trovačima da se registruju.
(Gross, 30. decembar 2018 12:07)


Ja htedoh da pitam da li mogu da na lizing kupim kola koja su prethodni vlasnici vozili putem Porsche Mobility i rekose da retko ima takvih kola ali i ako ima je ne bih mogao jer nisam pravno lice vec fizicko.
Ne znam kakava je stvar ako se kupuje novo preko Porsche Mobility na lizing.

Bane

pre 5 godina

(Gross, 30. decembar 2018 12:07)

Druze, prvo....P.M. je rentiranje auta...kada se raspitujes, sve je sjajno, bajno....polozis garantni depozit i uplatis troskove registracije, oni ti registruju auto ti placas rentu i nakon 4 godine koliko je max period doplatis jos PDV na garantni depozit sto bi trebalo da predstavlja otkupnu vrednost i auto je tvoj. Ali nije bas tako. Odnosno, sve ide tako dok ne dodje do otkupa. Da bi ti vratili garantni depozit ti moras da uplatis kompletan iznos otkupne vrednosti. Znaci ako si polozio 4.000 ti ne mozes da doplatis samo 800 evra PDV i da oni zadrze te 4.000 nego moras da uplatis novih svih 4.800 da bi ti oni posle odredjenog vremena kada utvrde da si auto koristio u skladu sa ugovorom vratili depozit. Jer ti si ogranicen kilometrazom i uslovima u kakvima auto moras da vratis...ako oni utvrde da auto nije u ugovorenom stanju zadrzavaju deo depozita. Dalje, zakon ne dozvoljava da onaj koji je rentirao auto direktno postane vlasnik, znaci ti licno ne mozes da otkupis auto na sebe...tu se pojavljuje auto kuca koja ti cini da ga satro otkupi od njih pa proda tebi, tu osim papirologije ima jos dvostrukog placanja poreza na prenos apsolutnih prava, odnosno kada salon otkupljuje auto od njih pa kada ga prodaje tebi, dva puta se menja vlasnistvo...a pri tome si ti platio i trosak PDV-a. Zato te salon savetuje da neko tvoj satro otkupi auto, otac, supruga pa da se porez na prenos apsolutnih prava plati jednom...al auto nije na tvoje ime. I za kraj P.M. je jedina kuca koja valutnu klauzulu kursira po prodajnom kursu Raiffeisen banke dok je NBS propisala da se sve finansijske transakcije i usluge kursiraju po srednjem kursu NBS. Mislim nije prevara, sve je transparentno, ali ja ne vidim kako se bilo kom fizickom licu (za pojedina pravna razumem) isplati takav vid finansiranja pored klasicnog lizinga i u cemu se tacno ogleda tvoja zahvalnost njima.

Totalnodrukcijiodsvih

pre 5 godina

Ajde da pisem iz svog licnog iskustva. Pre par dana sam isao da testiram bas ovaj model sto je na akciji.
Od bezbednosne opreme ima sve, dva prednja i dva bocna, klima istina manuelna, prednji i zadnji elektricni podizaci, komande radia na volanu kao i fabricki radio, maglenke spreda i pozadi. Od prilike sve ono sto mi treba. Sto se tice motora 1.0 sa 80ks se ponasa ko stari 1.2. Znam razliku jer sam vozio 1.2 i 1.4. Za grad je dovoljan, na auto putu preko 120 je mucenje a za regionalni put i preticanja mora dva stepena nize. Sto se tice Porshe mobiliti samo cu reci da na njihovu cenu dodajte jos 20%. Vi u svakom slucaju platite nesto vise nego sto bi platili auto za kes. S tim sto vam uvek treba ovlascenje za svakog vozaca koji planira da vozi taj auto. Mana ovog modela nije sto je iznutra malo vise plastican, prethodni su tu bili bolji, ni njegov jednostavan dizajn vec uzasno skup zvanican servis. Ruke su im ko od zlata....

Zoran NY

pre 5 godina

Извини молим те, али о чему ти причаш ? Дођи у Америку да видиш који ауто се више цени на светском тржишту Hyundai ili VW ? На 100 Hyundai ће видети 1 VW. А да немају Амери пара па зато купују више Huyndai.
......
Shvatite da se golf i polo ne prave za potrebe srpskog kupca. Vec se prave za velika evropska i svetska trzista, a tamo bas ne dominira tipo i elentra, vec nesto drugo.
Na kraju, sve je stvar izbora i mogucnosti, ko moze i hoce da kupi ovaj polo, neka kupi. Ko nece, ne mora. Neka kupi sta moze. Nemojte mesati babe i zabe.
(Dipl.ecc, 30. decembar 2018 12:22)

Aca

pre 5 godina

Mislim da se moron nalozio na svoju Fabiju.Vidim da je to ljubav,ne moze on bez Fabije jos ima dobar radio iz 22. veka totalno futuristicki i pride 6. brzinu.

dex

pre 5 godina

Evo da prokomentarisem na siroko.Zasto?Zato sto sam resio da kupim, nov auto B segmenta i pogledao sam sve osim Korse.Yaris, dobar auto 111ks Stela paket 12600.Zadnja klupa skucena, naslona za glavu bije u ledja, nema rezervni tocak, srednji stub oko menjaca kad prodrmate rukom klima kaoda je prosao pola milona km a ne da je nov.Udoban sa pozicije vozaca,tabla osrednja.Klio, lep auto, udoban za ovzaca i suyvozacam naljlakse se ulazi i izlazi a zadnja kluop najlosija od svih.Solidan auto.12500 eura 90ks limeted paket.Skoda Fabija najjeftinija u klasi, za 13 soma moze da se kupu ful paket ali je daleko od komkurencije od utiska unutra.Pezo 208 lep auto ali mnogo skup u ful paketu opreme,solidan napred ali skucen pozadi.gepek dobar i rezervni tocak ima.Fiesta, vrh ali izlozen ful pakket sa automatik menjacem.Udoban napred i od gore navedenih bolji na zadnjoj klupi.Cena mnogo jaka za nase uslove, u klsi VW.Polo 95 konja 15000 eura trenutno u kabini vozac kao u avionu, odaje luskuzom, udoban napred a pozadi najvise mesta ima od svih i najudobniji je za leda i imam mesta najvise za noge.Gepek veliki i rezervi tocak.Sve u svemu milim da je os svih najbolji Polo a za vrat mu dise Fiesta pa onda Clio, Yaris i Pezo a na kraju Fabia.Svi daju od 4 do 5 godina garancije.Za Poloa nisam pitao, zaboravio.Afiniteti su razliciti i to treba postovati.Toliko za sad.Pozdrav i srecna svima Nova godina

moron

pre 5 godina

(zombi apokalipsa, 3. januar 2019 01:40)

Naravno da nemamo isto mišljenje, mada si i sam naveo da si "na akciji" kupio kola serijski opremljena sa 6 air bagova (FAS ih nije "kasapio"), a ovde se ubi objašnjavajući da je sve više od 2 jastuka bez praktičnog bezbednosnog smisla (samo pročitaj šta si ovde pisao, pa posle i sam sebi replicirao ).
Prosto, "Ne sedimo sa iste strane stola", niti ja kada sa sobom ovde vodim polemiku. Uživaj u "informativnom sadržaju" tih Vaših materijala ...

cosmo

pre 5 godina

Sve vise od 2 jastuka nema praktičnu primenu... tu sam stao sa pracenjem ove polemike...

Otprilike na nivou razmisljanja "ako vidim da cu se sudariti, otkopcacu pojas da mi se ne aktivira airbag..."

Popusticu pod predrasudom...ne mogu vise... Kad vidis SRB tablice, parkiraj...povuci rucnu, izadji... pusti ga da prodje... nema gorih vozaca i stavova o saobracaju...

Predrag

pre 5 godina

Za King Roger-a

I u 21 veku propaganda je cudo,kao sto je bila i 41-ve, mislim na Nemacku.
Dali je moguce da je ljudima toliko ispran mozak.Kupite automobil koji vama odgovara,a ne vasem komsiji ili visedecenijskom trendu u Srbiji.Kad sam pitao jednog druga koji je svojevremeno kupio novog Lanosa,zasto si bas uizabrao njega[imao je tad para i za nesto drugo],on mi je odgovorio pa jedan mi rekao da je to super auto.Razmisljajte svojom glavom i svojim srcem![i novcanikom naravno]
Srecnni Vam svima predstojeci praznici.

Sasa024

pre 5 godina

Kupio sam prosle godine restajling Pola sa ovim motorom. 1.0 75 ks.
Auto je odlican za po gradu,cak i za auto put nije los. Ko ocekuje trkača neka ga zaobidje,1.0 tsi je mnogo bolji izbor i mnooogo bolje vuce i manje trosi.
Zavrsna obrada odlicna a materijali mekani.
Jedina zamerka je potrosnja u gradu koja se krece oko 8 a zimi i vise sto je zaista mnogo.
Ako su ovi u testu postigli samo 5.8l po gradu ja cu ga pojesti sa sve tockovima.

rog

pre 5 godina

@Dikh tu kava 

ne znam da li se radi o "moronskom" virusu koji se širi ili samo prostom bolu u preponama da se pogleda zvaničan cenovnik za novi polo, ali odakle ti ideja da se ovaj auto prodaje samo sa dva vazdušna jastuka? 
a s obzirom na značajan trud uložen na sarkazam i duhovitost, samo bih ti skrenuo pažnju da srpske glave nisu nešto posebno tvrde, jer se fiat punto 3 (grande, evo) čitavih 13 godina prodavao sa samo dva vazdušna u celoj evropi. i ne samo da se prodao u nekih 2 miliona primeraka, nego je i 2018. na ncap test izašao sa samo ta dva jastuka.
(zombi apokalipsa, 30. decembar 2018 16:29)

Evo bacih pogled na VW Srbija i model iz clanka, koji je na specijalnoj ponudi, nema nigde navedeno nista vise od dva vazdusna jastuka napred. U odvojenom katologu imas sve ostale verzije koje dolaze samo TSI motorima i koje imaju i vazdusne zavese napred, ali taj krece od skoro 15.000eur. I sta sad?

Nenad

pre 5 godina

Ko vozi 80% po gradu Beogradu ili bilo kojem vecem gradu i 60ks je dovoljno.
Cena ko cena,'ko ti se ne svidja kupi drugi brend.Oni imaju svoje kupce,plata u Evropi znate koja je.
Kad bih zaradjivao 3000 umesto ovih 500 ,cenu ne bih ni gledao..
(Spagete najvolijem, 30. decembar 2018 18:45)
Majstore prvi deo komentara odličan, to je to u Evropi... Ali 3000€,pa jbt to nema 80% ljudi u Nemačkoj. To je preko 5000€ bruto pa na 150 ili 160 sati mesečno to je 30-35€ po satu, mnogo bre...

xdc

pre 5 godina

Ne bih se slozio da je polo mali gradski auto (ljudi porastao je na velicinu golfa 4) pri tome nije bas ni lagan. Zaista mislim da je ovakav motor jednostavno preslab. Ima VW tu tendenciju da povremeno ubaci motore koji nisu adekvatni sasiji (setite se Golfa 4/5 ili oktavije sa 1.4 benz motorom - pa to uopste nije htelo da ide) Ne sumanjm da je kvalitetan ali ovo se ne moze nazvati malim gradskim autom,

Dikh tu kava

pre 5 godina

zombi apokalipsa, 30. decembar 2018 16:29

Glede truda, ne bih da ispadnem nekulturan i ne uzvratim, velike čestitke i Vama, ja se zaista ne sećam da sam u svojoj "komentatorskoj karijeri" primetio da neko toliko grčevito "brani" jedan brend i grupaciju, a da sasvim izvesno nije "prodajni savetnik"..
Što se Punta sa dva airbag-a tiče, vrlo rado ću (ćemo) dati svoj sud o istom. Onda kad Punto bude predmet testa. Ovde je testiran Polo, moja oboriva pretpostavka jeste da se komentariše ono što se testira. Osim ako ne grešim. U kom slučaju ću u sledećem komentaru vrlo rado dati svoja "zapažanja" u pogledu Elantre, npr.. A ono za Audi sa strane doživljavam kao fin spin, te bih uz dopuštenje propustio komentar istog.. :)
Konačno, u vezi sa tim famoznim vazdušnim jastucima, mislim da bi najmanje nekorektno bilo da nam se "obrati" neko iz Generalnog sekretarijata "Das Auta" da nam otvori oči, ima li ovo akcijsko čudo dva ili šest jastuka. Jer tu je fakat neko propustio da uradi domaći. Ako ima 6,a oni u prvi plan stavili samo 2, podbacio je marketing, što je nedopustivo sa korporativnog aspekta, a ako zaista ima dva, jer je "akcijski" model, podbacio je zdrav razum i briga za ljude, što je nedopustivo sa aspekta bezbednosti. "Molim boga" da je kiksnuo marketing, ali poznavajuci njihov korporativni "altruizam" oličen u čuvenom softveru, bojim se da zaista ima samo dva.. Pa, "drugari", teško vam ne bilo, javite se i oslobodite nas više "zloslutnih" sumnji, hvala unapred..

Totalnodrukcijiodsvih

pre 5 godina

https://cdn.volkswagen.rs/media/Kwc_Basic_DownloadTag_Component/31721_brochures-79615-child-download-downloadTag/default/b1f68aea/1542888220/volkswagen-polo.pdf
Zvanican cenovnik VW sa opremom.
https://www.volkswagen.rs/akcijska-ponuda/polo
Sa akcijskom cenom cenovnik i oprema
Izdvojena serijska oprema :

Kućišta retrovizora i ručice u boji vozila
Fioka ispod sedišta vozača
Paket za pušače
Ručica menjača obložena kožom
Vazdušni jastuci za vozača i suvozača; suvozačev sa mogućnošću deaktivacije
Sistem vazdušnih zavesa za putnike na prednjim i zadnjim sedištima uključujući bočne vazdušne jastuke napred
Detekcija zamora vozača
ISOFIX priprema za dva dečija sedišta
Povećane mere zaštite pešaka
ESP uključujući ABS i ASR
Front assist radar sa mogućnošću autonomnog zaustavljanja vozila
Bord kompjuter "Plus"
Multifunkcionalni upravljač
Spoljni elektropodesivi retrovizori sa mogućnošću grejanja
Elektropodizači stakala napred i nazad
"Composition Colour" infotainment sistem
Puna cena vozila 14.473 €
Akcijska cena vozila 12.590 €
Nije me mrzelo da crno na belo pokazem da Polo ima i vise od dva vazdusna jastuka....

moron

pre 5 godina

(zombi apokalipsa, 31. decembar 2018 16:59)

Bilo bi mi iskreno zadovoljstvo da se u Novoj 2019. godini nadjemo "na časnome sudu", sa jedne strane, "Auto Čačak", i svi njegovi dileri, sa svojim PREVARANSTKIM SADRŽAJEM web sajtova, a sa druge strane (samo) ja.
Pa, da objasne meni debilu i moronu, ali i "časnome sudu", zašto na sajtu uvoznika, izmedju ostalog, u katalogu za Fabiju FL stoji da svaka Fabia serijski ima šest air bagova (kako to piše na str. 50 kataloga), a svi znamo da ih i u najvišem paketu opreme ima samo dva. Evo, čitaj, to je ionako Vaše štivo, verujem da ste kroz to prošli i "u radionicama" za škodine prodajne savetnike:

"SIGURNOST NE MOŽE BITI OPCIJA ... U novom modelu FABIA štitiće vas šest vazdušnih jastuka koji su deo serijske opreme".

https://az749841.vo.msecnd.net/sitessrlatncs/alv1/b6e5a13b-4cfc-4990-bcb6-fdfe822f4e9b/Fabia_Nova_%20katalog_SRB.05e9980130697388b860ae17700bbad6.pdf

A ako je za novi Polo "target" ( ili ti "benchmark", kako bi to rekli "stručnjaci" ) u polju bezbednosti vremešni Punto ( ima već 14 godina da se pojavio ? ), onda može da se kaže da je ovaj akcijski Polo sa 2 air baga u potpunosti "uspeo" … Doduše, verzija Punta sa 4 air baga ga već šije ...

moron

pre 5 godina

(zombi apokalipsa, 3. januar 2019 13:57)
Vidiš, ja ne bih pristao na popust od 3.500 ako bi to značilo da dobijem kola sa 2, umesto sa 6 air bagova ( niti si ti tako nešto učinio, jer se popust koji si ostvario nije zasnivao na „skidanju“ air bagova ).
Vezano za sugestiju ( „da sve svoje optužbe i primedbe koje imaš protiv škode, vw-a, tojote, pežoa, hjundaia (možda sam nekog i izostavio) uputiš na odgovarajuće nadležne organe.“), „moraš“ najpre da razlikuješ ( ako čitaš, uočićeš ):
1) moje primedbe na nekog proizvodjača ( npr, kada neki brend „danas“ kola „opremi“ sa 5MT, kao npr VW za TSI 95 i sl. ), od
2) mojih primedbi na nekog uvoznika ( npr. kada Auto Čačak „skida“ air bagove sa nekih škoda, a reklamira ih kao da i dalje imaju sve jastuke ).
Zašto ih ne prijavim ( uvoznika i sve dilere koji koriste sporne obmanjujuće reklamne sadržaje)?
Pa, nije razlog to što ja nemam ništa od toga. Bez dileme, odrali bi kožu (nadležni) tim firmama (imaš tu prekršaja i prestupa koliko hoćeš), ali, u konačnom sledu, kao faktička posledica tih osuda, „stradali bi MALI LJUDI“ (u tim firmama), jer neko mora da bude kriv (a stvarno odgovorni uvek svoju krivicu prebace na potčinjene). To se desilo kada sam poslednji put vrlo lako dokazao da jedan uvoznik i diler postupaju „nezakonito“ (i kada su dobili po nosu).
Krupna riba se uvek izvuče ... Ali, to svakako nije razlog da i ovde redovno ne kažem šta o tome mislim. A mislim sve najgore. Da crnje ne može ...

Zare

pre 5 godina

Kao i uvek puno oštro podeljenih komentatora. Ja mislim sledeće.
Ja uglavnom volim VW dizajn pa mi i ovaj leži umeren je i ne zastareva. Cena za prikazano vozilo je astronomska ali malo platite znak, malo novi model i po neku tehnološku inovaciju, malo veće dimenzije a i trend je da svaki veći model i košta više. Na tržištu novih vozila tek sa 20 000 evra i više možeš danas kupiti model sa jačim motorima i opremom a ovo je. kombinacija za izuzetno konzervativne vozače i flotnu prodaju. Ono što na mnogim testovima zameraju Polu a to ovde tester ne spominje je obilje tvrde plastike u unutrašnjosti ona doduše ne krcka u vožnji i deluje moćno ali je ipak tvrda u mnogo većem procentu nego kod starijih modela. Doduše situacija nije mnogo bolja ni kod modela T Rock ili Audija A2 koji su duplu skuplji od Pola sa ekvivalentnom opremom.
Sve u svemu Polo je na istoj tržišnoj poziciji u odnosu na konkurenciju kao i pre. Ono što ljudi često zaboravljaju je da moraju porediti cenu i opremu isključivo sa konkurencijom u okviru novih vozila a ne mešati u procenu polovnjaka jer je to drugi svet. Svi vođači znaju dobro šta rade, ko su im kupci, koje im je mesto na tržištu i šta njihov brend nudi. Mi smo tržište gde caruju polovnjaci jer smo slabo platežni te nam je sve skupo. Pozdrav.

mare

pre 5 godina

Ja sam ga bio narucio u maju,cekao sam ga do decembra kada su mi rekli da je problem u fabrici u Španiji....i da se čeka do februara ( tada bi mi vrv rekli da sačekam do maja meseca) Naravno odustao sam a prodavac dobio otkaz...nikada više u autokomerc. pozz

matrapaz

pre 5 godina

Nedavno smo ortak i ja tovarili nekih 15 auta u Napulju, a gazda koji je dobar sa nama mi nudi nesto da popunim i drugi sleper. Gledam sta da uzmem, a on mi kaze da mu je polo 2003 1.4 75 ks. odlican i da bi ga dao za 400 evra. Pristanemo, njegov covek ga naveze na karoseriju, izadje napolje da osigura prednje tockove i ne ugasi motor. Prokletinja se sama zakljuca, a auto radi. Srecom da je bio sa 5 vrata pa je imao leptir staklo pozadi koje smo razbili. Prevoz je 310 evra, dazbine oko 600 sa AMSS, dok uradis servise, popravis po nesto, registrujes ga, ode 2000. Prodali smo ga prijatelju cija cerka je tek polozila bez zarade. Vodio nas na jagnjetinu, a devojka srecna kao da vozi Space Shuttle.

Ranko

pre 5 godina

2 vazdušna jastuka, 5 brzina, 80 konja i 93-Nm?

Osnovni 500 L 1,4 sa 95 konja, 6 brzina, 6 jastuka i oko 120 Nm je AMG mečka S klase za ovaj Vagen.

Radijator

pre 5 godina

Što se Tiče Motora,PUNTO sa motorom od 1242 ccm,44kw(60ks) je raketa za ovo.Bolje Ubrzanje,Veći obrtni momenat,manja potrošnja,120 km/h manje od 3000 RPM.
(Običan čovek, 30. decembar 2018 19:28)

Iako je ovaj motor stvarno sramota da se nudi u polu u ova moderna vremena, nije bas ni to za punta tacno...na 3000rpm ide tacno 110km/h... Poenta je da je polo poskuplji, a punto to nikad nije bio. Sa puntom tacno znas sta dobijas i cemu je namenjen i koliko placas. A ovde...

moron

pre 5 godina

(rog, 30. decembar 2018 10:42)
"Yaris 1.5 111ks 4 cilindra u stella (srednjem) paketu opreme 12.690eur."

Nije on ista klasa kao VW Polo. Ima serijski 7 air bagova.
Uostalom, taj yaris ima i menjač sa 6 stepeni prenosa.
A najjeftniji Polo sa 6 stepeni prenosa je sa cenom u rangu najskupljeg yarisa (razlika je manje od 200 eura).

Bane

pre 5 godina

@ Bane: "...zbog takvih kao Vi koji svoje neznanje kriju iza titula i arogancije nesvesni koliko ne znaju i jesmo tu gde jesmo i ni ovaj Polo ne mozemo da kupimo..."

Mislio sam mi kao drustvo...ne ja licno.

Takodje ne vidim gde sam vas ja to napao, osim sto sam odgovorio na vase optuzbe, decidno objasnio neke stvari a vi opet pausalno da to nije tacno.

Takodje, navodite da i kada bi ste promenili nick u Michael Jackson vi bi ste isto pisali....zasto bi ste se pobogu i tako potpisivali....imate li ime, strucnjace, kao ja, ili se krijete iza nikova.

Sve u svemu, po tonu poslednjeg komentara vidim da sam ipak isprovocirao sujetu i tastinu u vama koja je od prvog komentara bila ocigledna tako da nasa dalja prepiska vise nema smisla.

moron

pre 5 godina

@Zombi

U katalogu na sajtu "Auto Čačka" jasno piše: "Svi detalji tehničkih specifikacija, dizajna, opreme, materijala, garancije i izgleda tačni su
u vreme štampanja ovog kataloga", tako da ti je predložena "odbrana" uvoznika, blago rečeno, "potpuno promašena". Pravno beskorisna.

A i "onaj ranije" se branio na isti način kako ti pravdaš Auto Čačak ( da "nisu prilagodili kataloge prilikom prevoda" ), ali, "to" prosto pravno "nije pilo vodu" ( "pao" je na svih šest tačaka ). Jer PREVARA je PREVARA. I ima "da goriš" za prevaru. Kao što je izgoreo i onaj pre. Ti si uvoznik. I svako slovo u svakom info materijalu koju nudiš kupcu u Srbiji ima sa 100% da je tačan, a ne prevaran. Ili, "goriš".

Garantuješ da su u katalogu u trenutku njegovog izdavanja svi podaci tačni, pri čemu on nije samo prosto preveden, već i prilagodjen za tržište Srbije ( na X mesta se potencira Srbija kao područje na koje se katalog odnosi ), napišeš u njemu da SVAKA fabija SERIJSKI ima 6 air bagova, a ono "cvrc Milojka", ima samo dva ??? Šta je ovo? Buvlja pojaca? Ili pričamo u uvozniku koji poštuje zakone Srbije?

U tom katalogu predstaviš npr. i enterijer Fabie Active sa "radio aparatom Blues", a ona ima samo "pripremu za radio". Nova PREVARA ...

Urazumite se pravno ako već nemate potreban nivo društvene odgovornosti ... Sramota je (blago rečeno) to što radite. A i neko će da Vas prijavi ...

Kum

pre 5 godina

Ja sam pre x godina kupio NOV automobil ista priča, u reklami bezbroj vazdušnih jastuka, 5 zvezdica na kreš testu, kad u stvarnosti samo dva erbega i tragovi šrafcigera na plastikama po stubovima i plafonu automobila. Ladno su rasklapali automobile i vadili bočne erbegove i ko zna šta sve. Automobil sve vreme u garaži pojavili se tragovi rđe tu i tamo. Opali me nakon 7 godina indijanac otpozadi kad ono 3 sloja sive boje različitih nijansi. Auto prefarbavan. Jednostavno je takva politika uvoznika na ovim prostorima. U pitanju je NOV hyundai. Povedite DOBROG auto limara prilikom kupovine modela na akciji.

Pufne za frezenkovanje

pre 5 godina

Kao i vecina komentara ovde i moj je uperen ka motoru i njegovoj snazi. Mislim da je ovo dobar auto za ljude koji auto bas gledaju kao prevozno sredstvo i treba im da dodju od tacke A do tacke B. Sto se mene tice, uvek bi birao malo jaci motor, sto znaci preko 100 konja za mali benzinac, a za Golf klasu mora da ima preko 120 konja. To znaci da mogu da vozim 130km/h, a da auto bude na oko 3000 obrtaja. Sve preko toga je preglasno za udobnu voznju. I jos jedna stvar je jasna. Ovakav auto sa preko 100 konja i slicnom opremom verovatno kosta preko 15.000eur, znamo svi da u toj ceni ipak moze vise da se dobije. I jaci motor i veci komfor i manja potrosnja.

cosmo

pre 5 godina

Clio 1.2 16v, 75 KS i 107 Nm.... iz slabijeg motora, stare konstrukcije... dokazanog i provjerenog. Za iste pare... i jednakom sigurnosnom opremom kao i onaj za EU.


Nije mozda nq dodir utisak kvaliteta kao Polo i vec je 6 godina na trzistu, alo mislim da je bolja kupovina od ovog "srpskog" Pola sa obrtnim momentom DMB motora...

Rale

pre 5 godina

Ako sam Vas uvredio izvinite...
Mene je samo iznerviralo sto su kod mene cene drugacije na onom papiru sto su mi odstampali,nego ove vase sto navodite...
Trazim automobil za grad pa sam obisao sve prodajne centre razlicitih proizvodjaca.
Ne radim ni za jednu pomenutu kompaniju,nego mi smeta netacnost i pausalnost.
Želim vam jedan nov auto u sledecoj godini,
neka ste vi meni zivi i zdravi jos mnogo godina,Srećna Nova 2019.

Spagete najvolijem

pre 5 godina

Majstore prvi deo komentara odličan, to je to u Evropi... Ali 3000€,pa jbt to nema 80% ljudi u Nemačkoj. To je preko 5000€ bruto pa na 150 ili 160 sati mesečno to je 30-35€ po satu, mnogo bre...
(Nenad, 30. decembar 2018 22:44)
Izvini,nisam mislio na našeg coveka bez skole i znanja Nemačkog nivoa G3.
Ukucaj lepo "prosecne plate u Nemačkoj" pa se javi.Pozz imenjače

cudno

pre 5 godina

A sta se to desava sa VW motorima, konkretno 1.0, 1.2, 1.4 benzinci. Mnogo puta sam procitao da su otkazali na bas malim kilometrazama, ili da su imali ozbiljan kvar... Iskreno, ni za jednog drugog proizvodjaca nisam cuo toliko otkaza. Kako mi deluje kod VW nema sreduna, ili traju do iznemoglosti ili otkazu na 100.000km

Baxuz

pre 5 godina

@moron

Skoda (uvoznik)preko sns veza prodaje kola drzavi. Fizicka lica ih ne zanimaju. Zato i imaju takve pakete jer kupca to ne zanima. Bitno je da se uzmu pare od gradjana.

moron

pre 5 godina

(Aca, 1. januar 2019 16:38)
"Mislim da se moron nalozio na svoju Fabiju.Vidim da je to ljubav,ne moze on bez Fabije jos ima dobar radio iz 22. veka totalno futuristicki i pride 6. brzinu."

Nadam se da ćeš imati prilike da se sit navozaš u takvoj škodi... Teško da ćeš posle imati dosta smisla za humor... Verovatno ćeš misliti da si žrtva skrivene kamere, posebno u svetlu onog totalno promašenog 5-stepenog menjača, pa i predugog finalnog prenosa ("ide" najviše 185, a peta mu je "na zelenim obrtajima" nameštana do 254 km/h, pa zamisli dokle su mu ostali stepeni prenosa ). "Radio moga dede" u 2018. godini da ne pominjem. I sve ostalo...

Vozac sa losim iskustvom

pre 5 godina

Pre tri godine sam bio i cuvenom Porseu, jer su reklamirali Seat na lizing za 10.000 a za gotovinu je bio 11.000,pa sam hteo da vidim kako. Prodavacica mi objasnila da tu ide ucesce i otkup 500 evra, tako da je ukupno 10.500
Kada sam slucajno pomnozio rate sa brojem meseci kuci, ispostavilo se da je 11.700. Pri tom me prodavac ubedjuje da nisam dobro video u katalogu zadnji brisac, jer to njima i ne treba posto kisa sa zadnjeg stakla bezi sama jer je tako naravljeno. UpMislim da cu u Porseu da pazarim nikad, iako imaju dobrih modela.

moron

pre 5 godina

(Rale, 30. decembar 2018 19:57)

"Cekam da se moron iznervira jer objavljuje samo spinovanje."

Da, ja sam "kralj spinovanja", pa evo da vidimo "ko laže"...

Polo za 12.590 ima 2 air baga, kao da ge je "Auto Čačak" bezbednosno "opremio", evo ga cenovnik:https://www.volkswagen.rs/akcijska-ponuda/polo

Rekao sam da fabia Style TSI 110 košta 1.000 eura više, evo ga cenovnik: http://www.skoda-alpros.rs/docs/dynuploaded09-10-2018_011552_77780.pdf.
I "slagao sam", zaista, jer, košta 1.042 eura više.

Rekao sam i da fabia active sa DSG košta kao testirani Polo, a ona zapravo košta 12.624, pa je skuplja 34 evra. A od bogate opreme, ima i "pripremu za radio", da se čovek "pripremi" i na to što nema ni klima uredjaj ...

Dakle, "slagao" sam najpre za 42, pa za 34 evra, u korist fabije ...

Šta bi tek bilo da sam napisao da mi je fabia TSI 95 neki dan od Vidske do Rajićeve ( u saobraćajnom špicu) trošila u proseku 14,2 (u pravilu, 10-12). Već sam pisao da po gradu guta gorivo, kao šuplja, a da van grada, "regionalno", ako vozim "kao baba", može i 4 litre. Ali, po gradu, ili, ako se vozi brže van grada, to je neverovatno. To je TSI ...

Jovan

pre 5 godina

Polo Comfortline 1.0 MPI 80Ks.

Puna cena vozila 14.473 €
Akcijska cena vozila 12.590 €

Spisak serijske opreme uključuje samo 2 air baga, vidi se na ovom linku https://www.volkswagen.rs/akcijska-ponuda/polo, a uključuje sledeće:

"Kućišta retrovizora i ručice u boji vozila
Fioka ispod sedišta vozača
Paket za pušače
Ručica menjača obložena kožom
Vazdušni jastuci za vozača i suvozača; suvozačev sa mogućnošću deaktivacije
Detekcija zamora vozača
ISOFIX priprema za dva dečija sedišta
Povećane mere zaštite pešaka
ESP uključujući ABS i ASR
Front assist radar sa mogućnošću autonomnog zaustavljanja vozila
Bord kompjuter "Plus"
Multifunkcionalni upravljač
Spoljni elektropodesivi retrovizori sa mogućnošću grejanja
Elektropodizači stakala napred i nazad
"Composition Colour" infotainment sistem"

KRAJ. Nema više.

Bane

pre 5 godina

@(Dipl.ecc, 30. decembar 2018 19:54)

Au kolega, ako smo uopste kolege, zbog takvih kao Vi koji svoje neznanje kriju iza titula i arogancije nesvesni koliko ne znaju i jesmo tu gde jesmo i ni ovaj Polo ne mozemo da kupimo.
PDV na vozilo se placa dok je vozilo predmet robnog prometa, znaci dok pravna lica iz delatnosti njime trguju kao robom namenjenoj daljoj prodaji. Sve do prve registracije u zemlji.
Onog momenta kada krajnji kupac kupi vozilo i registruje, svaka dalja kupoprodaja tog vozila je predmet promene vlasnistva nad polovnim vozilom i placa se porez na prenos apsolutnih prava na kupoprodajnu vrednost vozila.
Saglasno odredbi clana 6. stav 1. tacka 2) Zakona, prometom dobara i usluga, u smislu Zakona o porezu na dodatu vrednost, ne smatra se promet putnickih vozila, motocikala, plovnih objekata i vazduhoplova za koje pri nabavci obveznik PDV nije imao pravo na odbitak prethodnog poreza u potpunosti ili srazmerno.
U ovom slucaju, P.M. kupuje automobil i placa salonu PDV (taj trosak naravno uracunava korisniku renta, ne oslobadja se) i postaje vlasnik vozila. Tu se prica sa PDV-om zavrsava. Po nasem zakonu ako si ti korisnik renta ne mozes direktno da otkupis auto na sebe, znaci neko drugo fizicko ili pravno lice ga mora otkupiti i registrovati na sebe i tek onda ga moze prodati vama. Te iteracije stvaraju dodatan poreski trosak zbog kojih je ovaj vid finansiranja neisplativ za fizicko lice i ja sam na to zeleo da ukazem, a ne da prosipam pamet o porezima.

cosmo

pre 5 godina

FIAT Tipo 1.4 - kad je neka akcije malo iznad 10.000 evra... Daleko od toga da je FIAT neki brend... ali barem imas 4 cilindra, 6 brzina i mnogo prostora.

Zbidelj

pre 5 godina

@zombi apokalipsa

Kakve ste lazovcine vi iz PM to nema nigde, po ugledu na VAG centralu. Zbog vas ni ne razmatram VW, al zato uskoro uzimam novu Insigniju, bruka kako izgleda.

Dikh tu kava

pre 5 godina

(zombi apokalipsa, 31. decembar 2018 20:38)

Jedno je kad nekom ne ide kad gubi, drugo je granica pristojnosti. Najiskrenije te molim da ne dozvoliš da se tvoje pisanje shvati kao pretnja. Bilo bi vrlo neozbiljno i kontra duha komentarisanja. Sa "onim dole" već si duboko u faulu. Mislim da se ne znamo. Najbolje da tako ostane.
Inače, čestitke marketingu VW, ispravili su ponudu.

Dipl.ecc

pre 5 godina

@Bane: ko je koga optuzivao, pise dole, da se ne ponavljamo.
A sad je bar jasno da drustvo zbog mene ne moze da kupi Polo :-)
Bar nesto smo izvukli.
S obzirom da niste odgovorili ni na jednu moju tezu kojom sam opovrgao Vase "strucno" misljenje (npr. o nekakvom dvostrukom oporezivanju PPAP kada PM kupi vozilo, zatim da se tu PDV zavrsava...) kojim unosite zabunu I sirite dezinformacije, na kraju ste se uhvatili price o nick-u. Pa cak ste I tu pokazali dekoncentraciju (ili mozda neznanje), rekao sam Michael Jordan, ne Jackson. To Vam je najbolji kosarkas svih vremena, cuvena 23 Cikago Buls-a. A da li ste u potpisu Bane, Sale, Pera, Mika, Zika, Jordan ili nesto deseto, potpuno je nebitno u smislu komentara na sajtu. Da li hocete mozda da Vam napisem I jmbg?
Za odjavu, deo Konfucija:
Ko ne zna, a ne zna da ne zna, opasan je, kloni ga se.
Ko ne zna, a zna da ne zna, dete je, nauci ga.

moron

pre 5 godina

(zombi apokalipsa, 3. januar 2019 20:25)

Nemoj tako … Zar nije lepše ( "za sve nas" ) da ovde razmenjujemo naša razmišljanja:
- o pitanjima bezbednosti ( da li je npr. bezbednije imati 2 ili 6 air bagova; da li bočni air bagovi i zavese uopšte imaju neku funkciju … );
- da li je prevara kada napišeš u katalogu da proizvod ima nešto (npr. 6 air bagova) što on zapravo nema (jer ima samo 2),
- da li je "pošteno" kada sa paketa opreme odredjenog naziva "skineš" neke elemente, pa takvoj (oguljenoj) konfiguraciji ne daš poseban (oguljen) naziv (npr. "misery level"), već ga i dalje prodaješ pod istim nazivom, dovodeći kupce u zabludu (pa ti onda i "top" srpski superb "L&K" ima manje air bagova nego li baznjak napolju);
- da li je "za pohvalu" kada, npr. top verzija fabie serijski ima dva puta manje air bagova od bazne dačije sandero ili
- npr. o tome koliko bi ukupno trebalo doplatiti "komada" air bagova da bi sve škode koje su u Srbiji prodate u 2017. ili 2018. godini, imale najmanje 6 air bagova (koliko ima taj "tvoj" akcijski 500L Pop Star na koji se često pozivaš,sa koga FAS nije kasapio "jastuke") …

Jer, ako ja "odem tamo negde" i "prijavim" Auto Čačak (za stvari koje jesu za prijavu), ko će tamo da "brani brend", jer tamo neće biti Tebe? I ko bi onda "njima" rekao da postoje i kola za 40-50 hiljada, kao "caterham, ariel atom i slične automobile sa nula jastuka", pa valjda onda nije greh slagati u katalogu fabie da ima 6 air bagova ...

bogi

pre 5 godina

"Pri 130 km/h Polo troši oko 6,5 l/100 km i "vrti" se na 4.000 obrtaja, što je tipična vrednost za starije atmosferske benzince."
tacno, ali stvar kija je mogla da se resi 6. brzinom. Vozim golfa5 1.4 59kw i ono sto me nervira kod menjaca je kad izadjem na autoput. menjac je super za grad, izvlaci max iz slabog motora, ali jednostavno morala je stati i 6ta brzina na ovaj odnos obrtaja.

S

pre 5 godina

Polo Comfort 1.0
Standardna oprema
Bezbednost

Dvotonska sirena

Elektronski imobilizator

Indikator probušene gume

ISOFIX priprema za dva dečija sedišta

na zadnjoj klupi

Povećane mere zaštite pešaka

Sistem vazdušnih zavesa za putnike na prednjim sedištima uključujući bočne vazdušne jastuke napred

Upozorenje za nevezane sigurnosne

pojaseve

Vazdušni jastuci za vozača i suvozača; suvozačev vazdušni jastuk sa mogućnošću deaktivacije

Radijator

pre 5 godina

Razumem da je kvalitetno uradjen, ali je neozbiljno napisati da nazad mogu da sede "dve visoke osobe" i da "nisu zrtvovana medjuubrzanja na velikim putnim brzinama". 
Smanjite malo ribu. 

@betmen

Napokon da neko pomene ovaj fenomen...zamenite ime bukvalno bilo kog modela koji novinari predstavljaju recju "panamera" i necete primetiti nikakvu razliku. Ja razumem da postoje sponzorstva i da se ne moze biti bas u potpunosti nezavisan...ali svaki auto maksimalno nahvale kao da je spejs satl, pa cak i ovakav jedan od 80 ks... kao da je 1980. godina.. Dajte malo realnosti ljudi.

moron

pre 5 godina

@Zombi
Hvala na savetu. Ne brini, "printskrinujem" sve, pa i svaki "kazneni sadržaj" sa sajta uvoznika škode. Pa i ono gde pišu da svaka fabija ima šest air bagova, mada ima samo dva. A i da ne "printskrinujem", znaš i sam, ima nacina da se udje u sadržaj ranijih stranica. I molim te, ne preti više (kao onaj tvoj kolega ranije), živ sam se potresao.
Budi siguran, ako ja "presavijem tabak", neće biti dobro. Može da ti posvedoči i jedan uvoznik i diler, koji je nekada bio u istovrsnoj situaciji i ponasanja kao AČ danas. Zato, pamet u glavu i poštujete zakon. Ne dovodite ljude u zabludu neistinitim objavama.

only fools and horses

pre 5 godina

Mislim da bi ipak bilo korektno da se napiše koliko košta (i koja je ovo uopšte) verzija koja je vožena i predstavljena. Da neko ne dobije iluziju da košta stvarno tih 12.590 evra, odnosno koliko i osnovna verzija koja nema ništa od sve ove navedeene opreme.

betmen

pre 5 godina

Da sam znao da je Polo ovoliko prostran i agilan, kupio bih njega umesto A4 koji je ocito skromnijih dimenzija unutra.
Razumem da je kvalitetno uradjen, ali je neozbiljno napisati da nazad mogu da sede "dve visoke osobe" i da "nisu zrtvovana medjuubrzanja na velikim putnim brzinama".
Smanjite malo ribu.

p.s. U cenovniku comfortline sadrzi 6 jastuka ali i kosta 14.800. Kod ovog jeftinijeg akcijskog su naznacena samo dva. Da li je greska ili je dodatno osakacen da se da privid niske cene?

smajli

pre 5 godina

Posto ste otpoceli temu o VW grupi (ili Porshe grupi) i vazdusnim jastucima. Pa da dodam da po cenovnom katalogu i najmanji Skodin SUV ima u osnovnoj opremi 2 vazdusna jastuka.

Clay

pre 5 godina

Polo i Ibiza sa 95 ks su prava mjera, mogu se mirne duše koristiti kao manji obiteljski auto, to je veličina kompaktne(C) klase otprije 10 godina a imaju više mjesta za noge straga i veći prtljažnik nego odlazeći Focus.

Za grad praktični, za autoput dovoljno dobri i jaki.
Polo Highline 95ks u Hrvatskoj kosta 15 300E što je poštena cijena.
Bolje od toga čini se jedino nova Vitara sa 112ks u srednjoj opremi za 16500E.