Četvrtak, 13.12.2018.

10:10

VW prodavao pretprodukcijska vozila, umesto da ih uništi

Izvor: B92

VW prodavao pretprodukcijska vozila, umesto da ih uništi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

45 Komentari

Sortiraj po:

pravda za žirafe

pre 5 godina

mene interesuje zašto kod nas nema intervencija na vozilima iz dizelgejt afere. moj je jedan od tih. i uvek kada se pomene vw napišem takav komentar i b92 ga ne objavi nikada.

ciga

pre 5 godina

@Zoro
Taman posla da se ja sekiram za vas"švajcarce"video sam vise puta svojim ocima te babe i dede.Sto se pravopisa tice,kad budem tražio savet sigurno neću doći ovde po njega i tražiti ga od takvih kao sto si ti !

Alex

pre 5 godina

Evo ja sam jedan od tih 6700 ''srećnika'' sa takvim autom! Imam Pasata iz 2012.g i dobio sam pismo od VW pre par dana da sumnjaju da ''na auto možda postoje ograničenja koja mogu da izazovu oštećenja na motoru i na vozilu'' i da su zainteresovani da otkupe moje vozilo nazad. Dali su mi i broj telefona na koji sam se javio i ostavio podatke. Na moje pitanje da li je vozilo bezbedno za vožnju, g-đa je odgovorila da mogu da vozim bez brige i dalje i da će me kontaktirati u narednih par nedelja sa ponudom za otkup vozila nazad. E sad, ''oprostio'' sam im dizel skandal iz 2015.g. ali ovo je već previše! Neću da imam više posla sa prevarantima! Ja sam završio sa VW u ovom životu! A koliko vidim i puno Nemaca im je okrenulo leđa...Pozdrav iz Bavarske.

Zoro

pre 5 godina

Cigo @ "gledaj si svoja posla" , ne sikiraj se za nas Svajcarce. Oni voze mnogo bolje no sto ti zamisljas. U sustini Svajcarci su ludi za svim sto je veliko, nabudzeno i dolazi s one strane Atlantika. A nemacke aute voze babe i dede od kuce do poste i pijace. Vw je za mene smece i ostaje smece bas zato sto imam uvid u njihovu ponudu. I molim te Cigo i za tebe vazi,dobronamerno je, povedi racuna i proveri svoje poznavanje pravopisa i kako se pisu pridevu u recenici, kad su u obliku superlativa.

D

pre 5 godina

I jos nesto da ti dodam, radim u Ch u jednoj kontrolnoj labaratoriji koja proverava bas tvoje Nemce i otkricu ti svoju poslovnu tajnu, nemacka vozila VW grupe su sva samo za izvoz na neku veliku deponiju.
(Zoro, 13. decembar 2018 16:52)

Zanci direktno ukljucenje sa lica mesta. E moj prijatelju, da ti stvarno radis tamo, znao bi da podaci koje si izneo predstavljaju poslovnu tajnu koja je zasticena zakonom. Da si stvarno u toj "kontrolnoj laboratoriji" ne bi ti na pamet padalo da o rezultatima istrazivanja pises po kojekakvim komentarima. E moj ti, Srbine!

ciga

pre 5 godina

@Zoro
Onda je Švajcarska jedna velika deponija posto su vozila te grupacije naj prodavanija tamo zadnjih 40godina ! Hvala sto si nam otkrio tajnu,bar se mirnije spava.

Alex

pre 5 godina

Ако су купце обавестили да су претпродукцијска онда нема фрке
 (ФонтанаНевиђенаУЕвропи)

O tome se i radi, što nisu.

Zoro

pre 5 godina

@ Didule - ne izgivara se Renjo , kako si napisao u tekstu svog komentara, nego Reno, a pise se Renault i isto tako izgovara se Pezo i pise se ista rec u tekstu kad se navodi Peugeot. Dakle nemas pojma gramatiku i pokusavas da nam stavis do znanja, kako Francuzi prave "fuseraj", dok su Nemci sve ozbiljni, posteni, vredni i prepametni..I jos nesto da ti dodam, radim u Ch u jednoj kontrolnoj labaratoriji koja proverava bas tvoje Nemce i otkricu ti svoju poslovnu tajnu, nemacka vozila VW grupe su sva samo za izvoz na neku veliku deponiju.

Bane

pre 5 godina

Ако су купце обавестили да су претпродукцијска онда нема фрке
(ФонтанаНевиђенаУЕвропи, 13. decembar 2018 15:12)

Naravno da ih nisu obavestili, nekoliko puta u tekstu je pomenuto da zakon nalaze da takva vozila budu unistena. Znaci protivzakonito je prodavati takva vozila, bez obzira na transparentnost prema kupcu.

U tekstu i pise da je sve radjeno u tajnosti, odnosno da su takva vozila prodavana kao test vozila ili cak nova ako je pred produkcijski model sluzio za neka stacionarna ispitivanja pa nema predjenu kilometrazu.

Inace kada odredjeni model udje u serijsku proizvodnju, produkciju (produkcijski model), on ima svoju usvojenu homologaciju. Pred produkcijski modeli nemaju homologaciju jer i sluze da se odredjeni model fizicki opipa i testira u idnosu na creteze i projekte i kada se sve utanaci radi se homologacija i krece serijska proizvodnja. Tako da nije do zakona da li ce se ta vozila unistiti ili donirati, pokloniti. Ona naprosto nisu ta vozila i moraju se povuci....

seljadin

pre 5 godina

formalno dok se ne sobiju papiri o homologaciji fabrika ne sme prodavati, ali s obzirom kako je to proces koji traje fabrika pocne proizvodnju u toku procesa, realno kvalitet je verovatno isti po istim standardima, ali zakon je zakon . nekad samo treba uskladiti testiranje, proizvodnju i papirologiju

ФонтанаНевиђенаУЕвропи

pre 5 godina

Ако су купце обавестили да су претпродукцијска онда нема фрке

Radovan

pre 5 godina

"Naime, pomenuti automobili u startu nisu bili predviđeni za prodaju, s obzirom da su to takozvana pretprodukcijska vozila napravljena pre zvaničnog početka serijske proizvodnje određenih novih modela.

Takvi primerci se koriste kao test automobili i u promotivne svrhe pre zvanične premijere modela, a kada ispune svoju osnovnu namenu po zakonu bi trebalo da budu uništeni".

Predprodukcijska vozila ili nulta serija su proces pre redovne serijske proizvodnje u kome se postrojenje, celokupan proces proizvodnje i rad firme dovode u početak rada i provere nakon instaliranja potrebne proizvodne opreme. Vrši se provera rada postrojenja,energetike,mašina,alata,obuka i provera ljudstva,provera logističke podrške-nabavke i dopremanja,funkcionisanja firme,itd kroz tačnost, kvalitet i rokove izrade.
Sve se ovo mora uraditi pre redovne proizvodnje jer onda nema stajanja i popravljanja grešaka u "dizajnu vozila" i "proizvodnji vozila".

Greške u "dizajnu vozila" se ispravljaju u prototipskoj proizvodnji, kako ko od 200÷300 komada. Tu se sve lepo proveri na celom vozilu. Pa onda ne može da kaže "greška" ili "nismo znali". Sve se mikroskopom gleda.

cosmo

pre 5 godina

Alfa 147 s početka 2001. godine... s 5 vrata, koja je zvanično počela s prodajom 2001. - nije imala mogućnost otključavanja prtljažnika ključem (ispod znaka)... nisu se mogli preklopiti retrovizori... nisu se na pritisak ključa podizali prozori, samo se mogli spustiti i imala je naopako zavrnute neke šarafe na vješanju... sve što drugi primjerci nisu imali...koje sam imao prilike voziti...

Uvijek sam to pripisivao italijanskoj šlampavosti... a sad mi to pade na pamet kad ovo čitam...

U svakom slučaju... rado je se sjećam... 3 god lijepe vožnje...

achitwn

pre 5 godina

004 Sam od Porshe lizing kuce kupio test vozilo Polo 1.4 star sest meseci sa predjenih 6000km po ceni manjoj nekih 15% auto je savrseno radio. I opet bi tako neku kombinaciju odradio.
(Totalnodrukcijiodsvih, 13. decembar 2018 12:29)
Test vozilo kod dilera nije bre pre-produkcujsko. O boze sta si uradio srbima da lupaju ovako.

achitwn

pre 5 godina

Pa Toyota centa u bg godinama prodaje test vozila. Sad da udjes na oglasima pise "test vozilo" preko celog auta.
(nix, 13. decembar 2018 11:07)
To su bre regularna “produkcujska” vozila koja diler koristi i nudi potencijalnim kupcima da probaju da voze. Pre-produkcujska vozila su napravljena pre slizbene prodaje tog modela i mozda ne zadoviljavsjy sve specifikacije i standarde koji su propisani.

Ivan

pre 5 godina

Test vozilo u salonu i predprodukcijsko vozilo nemaju nikakve veze. Test vozilo je isto kao i svako drugo, samo se koristilo za probu potencijalnih kupaca. Ima odredjenu kilometrazu i vozilo ga je vise ljudi pa je osetno jeftinije od potpuno novog vozila. Predprodukcijsko vozilo je napravljeno ranije, pre nego sto je model izasao na trziste i sluzi za ispitivanje, posle se greske koje su pronadjene ispravljaju i pocinje proizvodnja u velikom obimu. Predprodukcijska vozila se uvek unistavaju jer .... osiguranje ne zeli da ih osigura zato sto smatra da nisu sigurna jer su bila probna..... jer proizvodjac ne zeli negativan publicitet zbog eventualnih polugotovih proizvoda.

sremcina

pre 5 godina

Alfa je ZAKON. Vidim da mnogi brkaju test i predproducijska auta ??
Što se mene tiče ljudima samo treba reći kakva su to vozila i smanjiti cenu pa ko voli nek izvoli. Ali ako to nisu rekli onda je problem..??

Hehe

pre 5 godina

@(Kecman, 13. decembar 2018 12:25)

Ne postoji garancija da takva vozila nemaju nekih bitnih nedostataka, zato se i zovu pretprodukcijska. Zato se i unistavaju, cak iako su i savrseno ispravna. Desava se kad je premijera nekog modela i kad se pozovu novinari na test, da nesto ne radi kako treba na nekom od auta. Poslednji primer je na yt kanalu carwow, BMW3, automatsko kretanje na osnovu memorisane putanje u rikverc. Jedan auto nije radio kako treba, drugi je odradio posao kako treba.

Totalnodrukcijiodsvih

pre 5 godina

2004 Sam od Porshe lizing kuce kupio test vozilo Polo 1.4 star sest meseci sa predjenih 6000km po ceni manjoj nekih 15% auto je savrseno radio. I opet bi tako neku kombinaciju odradio.

Stole

pre 5 godina

@maxy, moraš prostijim jezikom da objasniš vw sektašu šta si hteo da kažeš oni ne umeju da razumeju tako komplikovane i složene rečenice. U max 2-3 reči mora to da bude. Vidiš šta njemu pada na pamet kada pročita ovakav tekst. Vidiš da ga još i podržava bratija iz sekte... Bolesno, mislim šta reći a ne zaplakati. Dobro je da se nije javio neki da nam ponovi kako su mu na tojoti otpali točkovi ili ga je pojela rdja za jednu zimu ili da je motor zakucao, počeo da troši ulje ili tako nešto... Kako oni kažu japanci statistička greška u prodajnom smislu na starom kontinentu, a oni ih pominju na svaku vest, zar to nije apsurd (apsord-nelogičnost,glupost,besmislenost...) :)

Nikola

pre 5 godina

Da zakon nije doliko umobolan, ne bi do problema ni došlo...uostalom, zar nije šteta jednostavno uništiti novo vozilo, makar kavo ono bilo?

maxy

pre 5 godina

@nix
test vozila u Srbiji su serijski proizvedena vozila i za testiranje ih koriste potencijalni kupci, ali i sam prodavac u službene svrhe. Vozila iz teksta su proizvedena pre početka serijske proizvodnje i služe za testiranje koje sprovodi proizvođač u cilju dobijanja referentnih podataka i utvrđivanja nedostataka pre početka serijske proizvodnje.

Čajna kobasica

pre 5 godina

Kao i obično, nemci kad izvaraju to je po cevanicama nit plate koliko su dužni. Đape lepo sve priznaju i zamene. Ovim nemačkim proizvođačima je zmija u džepu.

maxy

pre 5 godina

@nix
test vozila u Srbiji su serijski proizvedena vozila i za testiranje ih koriste potencijalni kupci, ali i sam prodavac u službene svrhe. Vozila iz teksta su proizvedena pre početka serijske proizvodnje i služe za testiranje koje sprovodi proizvođač u cilju dobijanja referentnih podataka i utvrđivanja nedostataka pre početka serijske proizvodnje.

achitwn

pre 5 godina

Pa Toyota centa u bg godinama prodaje test vozila. Sad da udjes na oglasima pise "test vozilo" preko celog auta.
(nix, 13. decembar 2018 11:07)
To su bre regularna “produkcujska” vozila koja diler koristi i nudi potencijalnim kupcima da probaju da voze. Pre-produkcujska vozila su napravljena pre slizbene prodaje tog modela i mozda ne zadoviljavsjy sve specifikacije i standarde koji su propisani.

Čajna kobasica

pre 5 godina

Kao i obično, nemci kad izvaraju to je po cevanicama nit plate koliko su dužni. Đape lepo sve priznaju i zamene. Ovim nemačkim proizvođačima je zmija u džepu.

achitwn

pre 5 godina

004 Sam od Porshe lizing kuce kupio test vozilo Polo 1.4 star sest meseci sa predjenih 6000km po ceni manjoj nekih 15% auto je savrseno radio. I opet bi tako neku kombinaciju odradio.
(Totalnodrukcijiodsvih, 13. decembar 2018 12:29)
Test vozilo kod dilera nije bre pre-produkcujsko. O boze sta si uradio srbima da lupaju ovako.

Nikola

pre 5 godina

Da zakon nije doliko umobolan, ne bi do problema ni došlo...uostalom, zar nije šteta jednostavno uništiti novo vozilo, makar kavo ono bilo?

Ivan

pre 5 godina

Test vozilo u salonu i predprodukcijsko vozilo nemaju nikakve veze. Test vozilo je isto kao i svako drugo, samo se koristilo za probu potencijalnih kupaca. Ima odredjenu kilometrazu i vozilo ga je vise ljudi pa je osetno jeftinije od potpuno novog vozila. Predprodukcijsko vozilo je napravljeno ranije, pre nego sto je model izasao na trziste i sluzi za ispitivanje, posle se greske koje su pronadjene ispravljaju i pocinje proizvodnja u velikom obimu. Predprodukcijska vozila se uvek unistavaju jer .... osiguranje ne zeli da ih osigura zato sto smatra da nisu sigurna jer su bila probna..... jer proizvodjac ne zeli negativan publicitet zbog eventualnih polugotovih proizvoda.

Alex

pre 5 godina

Evo ja sam jedan od tih 6700 ''srećnika'' sa takvim autom! Imam Pasata iz 2012.g i dobio sam pismo od VW pre par dana da sumnjaju da ''na auto možda postoje ograničenja koja mogu da izazovu oštećenja na motoru i na vozilu'' i da su zainteresovani da otkupe moje vozilo nazad. Dali su mi i broj telefona na koji sam se javio i ostavio podatke. Na moje pitanje da li je vozilo bezbedno za vožnju, g-đa je odgovorila da mogu da vozim bez brige i dalje i da će me kontaktirati u narednih par nedelja sa ponudom za otkup vozila nazad. E sad, ''oprostio'' sam im dizel skandal iz 2015.g. ali ovo je već previše! Neću da imam više posla sa prevarantima! Ja sam završio sa VW u ovom životu! A koliko vidim i puno Nemaca im je okrenulo leđa...Pozdrav iz Bavarske.

cosmo

pre 5 godina

Alfa 147 s početka 2001. godine... s 5 vrata, koja je zvanično počela s prodajom 2001. - nije imala mogućnost otključavanja prtljažnika ključem (ispod znaka)... nisu se mogli preklopiti retrovizori... nisu se na pritisak ključa podizali prozori, samo se mogli spustiti i imala je naopako zavrnute neke šarafe na vješanju... sve što drugi primjerci nisu imali...koje sam imao prilike voziti...

Uvijek sam to pripisivao italijanskoj šlampavosti... a sad mi to pade na pamet kad ovo čitam...

U svakom slučaju... rado je se sjećam... 3 god lijepe vožnje...

Alex

pre 5 godina

Ако су купце обавестили да су претпродукцијска онда нема фрке
 (ФонтанаНевиђенаУЕвропи)

O tome se i radi, što nisu.

Zoro

pre 5 godina

@ Didule - ne izgivara se Renjo , kako si napisao u tekstu svog komentara, nego Reno, a pise se Renault i isto tako izgovara se Pezo i pise se ista rec u tekstu kad se navodi Peugeot. Dakle nemas pojma gramatiku i pokusavas da nam stavis do znanja, kako Francuzi prave "fuseraj", dok su Nemci sve ozbiljni, posteni, vredni i prepametni..I jos nesto da ti dodam, radim u Ch u jednoj kontrolnoj labaratoriji koja proverava bas tvoje Nemce i otkricu ti svoju poslovnu tajnu, nemacka vozila VW grupe su sva samo za izvoz na neku veliku deponiju.

sremcina

pre 5 godina

Alfa je ZAKON. Vidim da mnogi brkaju test i predproducijska auta ??
Što se mene tiče ljudima samo treba reći kakva su to vozila i smanjiti cenu pa ko voli nek izvoli. Ali ako to nisu rekli onda je problem..??

Hehe

pre 5 godina

@(Kecman, 13. decembar 2018 12:25)

Ne postoji garancija da takva vozila nemaju nekih bitnih nedostataka, zato se i zovu pretprodukcijska. Zato se i unistavaju, cak iako su i savrseno ispravna. Desava se kad je premijera nekog modela i kad se pozovu novinari na test, da nesto ne radi kako treba na nekom od auta. Poslednji primer je na yt kanalu carwow, BMW3, automatsko kretanje na osnovu memorisane putanje u rikverc. Jedan auto nije radio kako treba, drugi je odradio posao kako treba.

Bane

pre 5 godina

Ако су купце обавестили да су претпродукцијска онда нема фрке
(ФонтанаНевиђенаУЕвропи, 13. decembar 2018 15:12)

Naravno da ih nisu obavestili, nekoliko puta u tekstu je pomenuto da zakon nalaze da takva vozila budu unistena. Znaci protivzakonito je prodavati takva vozila, bez obzira na transparentnost prema kupcu.

U tekstu i pise da je sve radjeno u tajnosti, odnosno da su takva vozila prodavana kao test vozila ili cak nova ako je pred produkcijski model sluzio za neka stacionarna ispitivanja pa nema predjenu kilometrazu.

Inace kada odredjeni model udje u serijsku proizvodnju, produkciju (produkcijski model), on ima svoju usvojenu homologaciju. Pred produkcijski modeli nemaju homologaciju jer i sluze da se odredjeni model fizicki opipa i testira u idnosu na creteze i projekte i kada se sve utanaci radi se homologacija i krece serijska proizvodnja. Tako da nije do zakona da li ce se ta vozila unistiti ili donirati, pokloniti. Ona naprosto nisu ta vozila i moraju se povuci....

Stole

pre 5 godina

@maxy, moraš prostijim jezikom da objasniš vw sektašu šta si hteo da kažeš oni ne umeju da razumeju tako komplikovane i složene rečenice. U max 2-3 reči mora to da bude. Vidiš šta njemu pada na pamet kada pročita ovakav tekst. Vidiš da ga još i podržava bratija iz sekte... Bolesno, mislim šta reći a ne zaplakati. Dobro je da se nije javio neki da nam ponovi kako su mu na tojoti otpali točkovi ili ga je pojela rdja za jednu zimu ili da je motor zakucao, počeo da troši ulje ili tako nešto... Kako oni kažu japanci statistička greška u prodajnom smislu na starom kontinentu, a oni ih pominju na svaku vest, zar to nije apsurd (apsord-nelogičnost,glupost,besmislenost...) :)

D

pre 5 godina

I jos nesto da ti dodam, radim u Ch u jednoj kontrolnoj labaratoriji koja proverava bas tvoje Nemce i otkricu ti svoju poslovnu tajnu, nemacka vozila VW grupe su sva samo za izvoz na neku veliku deponiju.
(Zoro, 13. decembar 2018 16:52)

Zanci direktno ukljucenje sa lica mesta. E moj prijatelju, da ti stvarno radis tamo, znao bi da podaci koje si izneo predstavljaju poslovnu tajnu koja je zasticena zakonom. Da si stvarno u toj "kontrolnoj laboratoriji" ne bi ti na pamet padalo da o rezultatima istrazivanja pises po kojekakvim komentarima. E moj ti, Srbine!

Totalnodrukcijiodsvih

pre 5 godina

2004 Sam od Porshe lizing kuce kupio test vozilo Polo 1.4 star sest meseci sa predjenih 6000km po ceni manjoj nekih 15% auto je savrseno radio. I opet bi tako neku kombinaciju odradio.

Zoro

pre 5 godina

Cigo @ "gledaj si svoja posla" , ne sikiraj se za nas Svajcarce. Oni voze mnogo bolje no sto ti zamisljas. U sustini Svajcarci su ludi za svim sto je veliko, nabudzeno i dolazi s one strane Atlantika. A nemacke aute voze babe i dede od kuce do poste i pijace. Vw je za mene smece i ostaje smece bas zato sto imam uvid u njihovu ponudu. I molim te Cigo i za tebe vazi,dobronamerno je, povedi racuna i proveri svoje poznavanje pravopisa i kako se pisu pridevu u recenici, kad su u obliku superlativa.

ciga

pre 5 godina

@Zoro
Onda je Švajcarska jedna velika deponija posto su vozila te grupacije naj prodavanija tamo zadnjih 40godina ! Hvala sto si nam otkrio tajnu,bar se mirnije spava.

Radovan

pre 5 godina

"Naime, pomenuti automobili u startu nisu bili predviđeni za prodaju, s obzirom da su to takozvana pretprodukcijska vozila napravljena pre zvaničnog početka serijske proizvodnje određenih novih modela.

Takvi primerci se koriste kao test automobili i u promotivne svrhe pre zvanične premijere modela, a kada ispune svoju osnovnu namenu po zakonu bi trebalo da budu uništeni".

Predprodukcijska vozila ili nulta serija su proces pre redovne serijske proizvodnje u kome se postrojenje, celokupan proces proizvodnje i rad firme dovode u početak rada i provere nakon instaliranja potrebne proizvodne opreme. Vrši se provera rada postrojenja,energetike,mašina,alata,obuka i provera ljudstva,provera logističke podrške-nabavke i dopremanja,funkcionisanja firme,itd kroz tačnost, kvalitet i rokove izrade.
Sve se ovo mora uraditi pre redovne proizvodnje jer onda nema stajanja i popravljanja grešaka u "dizajnu vozila" i "proizvodnji vozila".

Greške u "dizajnu vozila" se ispravljaju u prototipskoj proizvodnji, kako ko od 200÷300 komada. Tu se sve lepo proveri na celom vozilu. Pa onda ne može da kaže "greška" ili "nismo znali". Sve se mikroskopom gleda.

seljadin

pre 5 godina

formalno dok se ne sobiju papiri o homologaciji fabrika ne sme prodavati, ali s obzirom kako je to proces koji traje fabrika pocne proizvodnju u toku procesa, realno kvalitet je verovatno isti po istim standardima, ali zakon je zakon . nekad samo treba uskladiti testiranje, proizvodnju i papirologiju

ciga

pre 5 godina

@Zoro
Taman posla da se ja sekiram za vas"švajcarce"video sam vise puta svojim ocima te babe i dede.Sto se pravopisa tice,kad budem tražio savet sigurno neću doći ovde po njega i tražiti ga od takvih kao sto si ti !

ФонтанаНевиђенаУЕвропи

pre 5 godina

Ако су купце обавестили да су претпродукцијска онда нема фрке

pravda za žirafe

pre 5 godina

mene interesuje zašto kod nas nema intervencija na vozilima iz dizelgejt afere. moj je jedan od tih. i uvek kada se pomene vw napišem takav komentar i b92 ga ne objavi nikada.

Totalnodrukcijiodsvih

pre 5 godina

2004 Sam od Porshe lizing kuce kupio test vozilo Polo 1.4 star sest meseci sa predjenih 6000km po ceni manjoj nekih 15% auto je savrseno radio. I opet bi tako neku kombinaciju odradio.

Nikola

pre 5 godina

Da zakon nije doliko umobolan, ne bi do problema ni došlo...uostalom, zar nije šteta jednostavno uništiti novo vozilo, makar kavo ono bilo?

ФонтанаНевиђенаУЕвропи

pre 5 godina

Ако су купце обавестили да су претпродукцијска онда нема фрке

D

pre 5 godina

I jos nesto da ti dodam, radim u Ch u jednoj kontrolnoj labaratoriji koja proverava bas tvoje Nemce i otkricu ti svoju poslovnu tajnu, nemacka vozila VW grupe su sva samo za izvoz na neku veliku deponiju.
(Zoro, 13. decembar 2018 16:52)

Zanci direktno ukljucenje sa lica mesta. E moj prijatelju, da ti stvarno radis tamo, znao bi da podaci koje si izneo predstavljaju poslovnu tajnu koja je zasticena zakonom. Da si stvarno u toj "kontrolnoj laboratoriji" ne bi ti na pamet padalo da o rezultatima istrazivanja pises po kojekakvim komentarima. E moj ti, Srbine!

ciga

pre 5 godina

@Zoro
Onda je Švajcarska jedna velika deponija posto su vozila te grupacije naj prodavanija tamo zadnjih 40godina ! Hvala sto si nam otkrio tajnu,bar se mirnije spava.

Zoro

pre 5 godina

@ Didule - ne izgivara se Renjo , kako si napisao u tekstu svog komentara, nego Reno, a pise se Renault i isto tako izgovara se Pezo i pise se ista rec u tekstu kad se navodi Peugeot. Dakle nemas pojma gramatiku i pokusavas da nam stavis do znanja, kako Francuzi prave "fuseraj", dok su Nemci sve ozbiljni, posteni, vredni i prepametni..I jos nesto da ti dodam, radim u Ch u jednoj kontrolnoj labaratoriji koja proverava bas tvoje Nemce i otkricu ti svoju poslovnu tajnu, nemacka vozila VW grupe su sva samo za izvoz na neku veliku deponiju.

Zoro

pre 5 godina

Cigo @ "gledaj si svoja posla" , ne sikiraj se za nas Svajcarce. Oni voze mnogo bolje no sto ti zamisljas. U sustini Svajcarci su ludi za svim sto je veliko, nabudzeno i dolazi s one strane Atlantika. A nemacke aute voze babe i dede od kuce do poste i pijace. Vw je za mene smece i ostaje smece bas zato sto imam uvid u njihovu ponudu. I molim te Cigo i za tebe vazi,dobronamerno je, povedi racuna i proveri svoje poznavanje pravopisa i kako se pisu pridevu u recenici, kad su u obliku superlativa.

Čajna kobasica

pre 5 godina

Kao i obično, nemci kad izvaraju to je po cevanicama nit plate koliko su dužni. Đape lepo sve priznaju i zamene. Ovim nemačkim proizvođačima je zmija u džepu.

sremcina

pre 5 godina

Alfa je ZAKON. Vidim da mnogi brkaju test i predproducijska auta ??
Što se mene tiče ljudima samo treba reći kakva su to vozila i smanjiti cenu pa ko voli nek izvoli. Ali ako to nisu rekli onda je problem..??

Stole

pre 5 godina

@maxy, moraš prostijim jezikom da objasniš vw sektašu šta si hteo da kažeš oni ne umeju da razumeju tako komplikovane i složene rečenice. U max 2-3 reči mora to da bude. Vidiš šta njemu pada na pamet kada pročita ovakav tekst. Vidiš da ga još i podržava bratija iz sekte... Bolesno, mislim šta reći a ne zaplakati. Dobro je da se nije javio neki da nam ponovi kako su mu na tojoti otpali točkovi ili ga je pojela rdja za jednu zimu ili da je motor zakucao, počeo da troši ulje ili tako nešto... Kako oni kažu japanci statistička greška u prodajnom smislu na starom kontinentu, a oni ih pominju na svaku vest, zar to nije apsurd (apsord-nelogičnost,glupost,besmislenost...) :)

maxy

pre 5 godina

@nix
test vozila u Srbiji su serijski proizvedena vozila i za testiranje ih koriste potencijalni kupci, ali i sam prodavac u službene svrhe. Vozila iz teksta su proizvedena pre početka serijske proizvodnje i služe za testiranje koje sprovodi proizvođač u cilju dobijanja referentnih podataka i utvrđivanja nedostataka pre početka serijske proizvodnje.

achitwn

pre 5 godina

004 Sam od Porshe lizing kuce kupio test vozilo Polo 1.4 star sest meseci sa predjenih 6000km po ceni manjoj nekih 15% auto je savrseno radio. I opet bi tako neku kombinaciju odradio.
(Totalnodrukcijiodsvih, 13. decembar 2018 12:29)
Test vozilo kod dilera nije bre pre-produkcujsko. O boze sta si uradio srbima da lupaju ovako.

cosmo

pre 5 godina

Alfa 147 s početka 2001. godine... s 5 vrata, koja je zvanično počela s prodajom 2001. - nije imala mogućnost otključavanja prtljažnika ključem (ispod znaka)... nisu se mogli preklopiti retrovizori... nisu se na pritisak ključa podizali prozori, samo se mogli spustiti i imala je naopako zavrnute neke šarafe na vješanju... sve što drugi primjerci nisu imali...koje sam imao prilike voziti...

Uvijek sam to pripisivao italijanskoj šlampavosti... a sad mi to pade na pamet kad ovo čitam...

U svakom slučaju... rado je se sjećam... 3 god lijepe vožnje...

seljadin

pre 5 godina

formalno dok se ne sobiju papiri o homologaciji fabrika ne sme prodavati, ali s obzirom kako je to proces koji traje fabrika pocne proizvodnju u toku procesa, realno kvalitet je verovatno isti po istim standardima, ali zakon je zakon . nekad samo treba uskladiti testiranje, proizvodnju i papirologiju

Bane

pre 5 godina

Ако су купце обавестили да су претпродукцијска онда нема фрке
(ФонтанаНевиђенаУЕвропи, 13. decembar 2018 15:12)

Naravno da ih nisu obavestili, nekoliko puta u tekstu je pomenuto da zakon nalaze da takva vozila budu unistena. Znaci protivzakonito je prodavati takva vozila, bez obzira na transparentnost prema kupcu.

U tekstu i pise da je sve radjeno u tajnosti, odnosno da su takva vozila prodavana kao test vozila ili cak nova ako je pred produkcijski model sluzio za neka stacionarna ispitivanja pa nema predjenu kilometrazu.

Inace kada odredjeni model udje u serijsku proizvodnju, produkciju (produkcijski model), on ima svoju usvojenu homologaciju. Pred produkcijski modeli nemaju homologaciju jer i sluze da se odredjeni model fizicki opipa i testira u idnosu na creteze i projekte i kada se sve utanaci radi se homologacija i krece serijska proizvodnja. Tako da nije do zakona da li ce se ta vozila unistiti ili donirati, pokloniti. Ona naprosto nisu ta vozila i moraju se povuci....

ciga

pre 5 godina

@Zoro
Taman posla da se ja sekiram za vas"švajcarce"video sam vise puta svojim ocima te babe i dede.Sto se pravopisa tice,kad budem tražio savet sigurno neću doći ovde po njega i tražiti ga od takvih kao sto si ti !

Alex

pre 5 godina

Ако су купце обавестили да су претпродукцијска онда нема фрке
 (ФонтанаНевиђенаУЕвропи)

O tome se i radi, što nisu.

Alex

pre 5 godina

Evo ja sam jedan od tih 6700 ''srećnika'' sa takvim autom! Imam Pasata iz 2012.g i dobio sam pismo od VW pre par dana da sumnjaju da ''na auto možda postoje ograničenja koja mogu da izazovu oštećenja na motoru i na vozilu'' i da su zainteresovani da otkupe moje vozilo nazad. Dali su mi i broj telefona na koji sam se javio i ostavio podatke. Na moje pitanje da li je vozilo bezbedno za vožnju, g-đa je odgovorila da mogu da vozim bez brige i dalje i da će me kontaktirati u narednih par nedelja sa ponudom za otkup vozila nazad. E sad, ''oprostio'' sam im dizel skandal iz 2015.g. ali ovo je već previše! Neću da imam više posla sa prevarantima! Ja sam završio sa VW u ovom životu! A koliko vidim i puno Nemaca im je okrenulo leđa...Pozdrav iz Bavarske.

Hehe

pre 5 godina

@(Kecman, 13. decembar 2018 12:25)

Ne postoji garancija da takva vozila nemaju nekih bitnih nedostataka, zato se i zovu pretprodukcijska. Zato se i unistavaju, cak iako su i savrseno ispravna. Desava se kad je premijera nekog modela i kad se pozovu novinari na test, da nesto ne radi kako treba na nekom od auta. Poslednji primer je na yt kanalu carwow, BMW3, automatsko kretanje na osnovu memorisane putanje u rikverc. Jedan auto nije radio kako treba, drugi je odradio posao kako treba.

Radovan

pre 5 godina

"Naime, pomenuti automobili u startu nisu bili predviđeni za prodaju, s obzirom da su to takozvana pretprodukcijska vozila napravljena pre zvaničnog početka serijske proizvodnje određenih novih modela.

Takvi primerci se koriste kao test automobili i u promotivne svrhe pre zvanične premijere modela, a kada ispune svoju osnovnu namenu po zakonu bi trebalo da budu uništeni".

Predprodukcijska vozila ili nulta serija su proces pre redovne serijske proizvodnje u kome se postrojenje, celokupan proces proizvodnje i rad firme dovode u početak rada i provere nakon instaliranja potrebne proizvodne opreme. Vrši se provera rada postrojenja,energetike,mašina,alata,obuka i provera ljudstva,provera logističke podrške-nabavke i dopremanja,funkcionisanja firme,itd kroz tačnost, kvalitet i rokove izrade.
Sve se ovo mora uraditi pre redovne proizvodnje jer onda nema stajanja i popravljanja grešaka u "dizajnu vozila" i "proizvodnji vozila".

Greške u "dizajnu vozila" se ispravljaju u prototipskoj proizvodnji, kako ko od 200÷300 komada. Tu se sve lepo proveri na celom vozilu. Pa onda ne može da kaže "greška" ili "nismo znali". Sve se mikroskopom gleda.

achitwn

pre 5 godina

Pa Toyota centa u bg godinama prodaje test vozila. Sad da udjes na oglasima pise "test vozilo" preko celog auta.
(nix, 13. decembar 2018 11:07)
To su bre regularna “produkcujska” vozila koja diler koristi i nudi potencijalnim kupcima da probaju da voze. Pre-produkcujska vozila su napravljena pre slizbene prodaje tog modela i mozda ne zadoviljavsjy sve specifikacije i standarde koji su propisani.

Ivan

pre 5 godina

Test vozilo u salonu i predprodukcijsko vozilo nemaju nikakve veze. Test vozilo je isto kao i svako drugo, samo se koristilo za probu potencijalnih kupaca. Ima odredjenu kilometrazu i vozilo ga je vise ljudi pa je osetno jeftinije od potpuno novog vozila. Predprodukcijsko vozilo je napravljeno ranije, pre nego sto je model izasao na trziste i sluzi za ispitivanje, posle se greske koje su pronadjene ispravljaju i pocinje proizvodnja u velikom obimu. Predprodukcijska vozila se uvek unistavaju jer .... osiguranje ne zeli da ih osigura zato sto smatra da nisu sigurna jer su bila probna..... jer proizvodjac ne zeli negativan publicitet zbog eventualnih polugotovih proizvoda.

pravda za žirafe

pre 5 godina

mene interesuje zašto kod nas nema intervencija na vozilima iz dizelgejt afere. moj je jedan od tih. i uvek kada se pomene vw napišem takav komentar i b92 ga ne objavi nikada.