Sreda, 12.12.2018.

16:15

Da li je Škoda Scala u stvari Audi A3 za "siromašne"?

Izvor: Carscoops

Da li je Škoda Scala u stvari Audi A3 za "siromašne"? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

134 Komentari

Sortiraj po:

Aleksandar

pre 5 godina

Eeeeeeee. A mi sa Čistom za 10 godina samo jedan model. Pogledaj šta ljudi napraviše. Čak je i Dacia razbila samo mi ostadosmo potpuni slepci.

ciga

pre 5 godina

@Slavisa
Onda je taj megan bolji i od svog većeg brata Talismana,njega ima moj brat iz CH i većeg cirkusa i lošije plastike ja nigde nisam video.Bravo za megane.Izgleda su samo tebi Nemci unutra lošiji od svih ostalih sto naravno nema veze sa mozgom osim ako ih bas jako ne mrzimo pa smo malkice nerealni sto ovde nije retkost.

Ostap

pre 5 godina

Slaviša. To su ono koji već pri 60 na sat uhvate grčevito volan kao da će neko da im otme... Uz to od straha i treme im se znoje dlanovi...

jo

pre 5 godina

Po ovim slikama, vidi se da su rodjaci- Audi je nesumnjivo dosta kvalitetniji, i to sto sa Skodom deli odredjene sklopove- platforme(MQB A0- Audi A1) motore- TDI i TFSI- digitalni kokpit itd ...samo je plus za Skodu. Naravno sve ovo 'razvodnjavanje' tehnologije dovodi u pitanje AUDI- jev 'premijum' status( ako takvo nesto uopste i postoji) ali Scala je i dalje konkurent Golfu(tesko, takodje) a nikako A3.
Direktan konkurent Scali bice, realno -Fiat Tipo, jer ce, malo bolje opremljeni biti slicne cene!

slavisa

pre 5 godina

@ciga.
Ne razumem kakav komentator sa Youtube-a?
Licno sam vozio taj Audi Q3, brat mi ima novi megan, i valjda vidim razliku u kvalitetu izrade u unutrasnjosti.
Nisam pisao o voznim karakteristikama.
Pisao sam o kvalitetu izrade u unutrasnjosti.
To gulenje dugmica, i oko volana, sam video samo na VW, Audi, BMW automobilima.
Pa koliko ih stiskaju kad se uspiju oguliti? ne skidaju prst ili sta vec, neki smirgla papir.

DC

pre 5 godina

Evo da ponovim što sam napisao dole, Superb je u klasi od 2000 kubika verovatno najbolja kupovina. Ne znači da je po definiciji najbolji ako se izuzme cena, ali ako se ona uvede kao jedan od faktora, a cena jeste jedan od faktora svakom normalnom, onda da. To kažem kao neko ko vozi A6 C7 V6 sa trenutno nekih 70000km na satu, znači ne staro gvožđe.

Radovan

pre 5 godina

Tekst je odlično napisan. Svaka čast marketingu.
Da vas naviknu na novi AUDI A3.
Ali će on biti na šasiji B segmenta, isto kao ova ŠKODA.
Sa jeftinijom šasijom, na novom A3 biće basnoslovna zarada.

Samo vi gledajte plastiku.

Hehe

pre 5 godina

@(slavisa, 13. decembar 2018 09:42)

Nemoj bmw u isti kos. Zadnji pogon je zakon uz puno konjica. Nema puno automobila sa zadnjim pogonom, i to se kupuje za uzitak i zabavu, ostalo su prevozna sredstva, luksuzna ili ne.

milan

pre 5 godina

@ Replay
Mogu da uporedjujem samo automobile koja sam vozio. Sve ostalo bi bilo samo komentarisanje fotografija.

Niko normalan nece reci da je superb bolji od a6. Pitanje na koje treba da se da odgovor je sta cini razliku sem brenda.
Moje misljenje je da se to vidi na vecim brzinama a pri uobicajenoj upotrebi ne previse. Slazem se sa komentarom za zvucnu izolaciju ali to je upravo vidljivo preko 150 km/h.


@Milan
Uporedjujes A6 i Superb? hahahha Pa A6 je veca klasa i mnogo kvalitetniji, udobniji auto. Superb je supalj, sa tankim i tvrdim sedistima. Zvucna izolacija nula, mozda losija nego na A3. Pasat je bolji od Superba a A6 je od svih iznad. Sa kvalitetom ne mogu ni E klasa i serija 5 da pridju A6 a kamoli ona budzetska limuzina.
(Replay, 13. decembar 2018 10:11

mije

pre 5 godina

Ja uvek citam ovu kategoriju jer se sastanu svi nasi strucnjaci, tako pametni i za motore i sasije, ma za ceo inzinjering.
Imamo i mi mozgova bogati, pa ne napravismo posle jugica ni motor trobrzinac.

abc

pre 5 godina

Na primer "busiluca" kojom se obradjuju "rupe" za cilindre. Kako se koristi pocinje sve manje savrseno da sece, te se prave mikrozazori koji umeju da skrate trajanje motora i povecaju potrosnju. Nemci o svemu brinu, pa se zna koji motor ide u koji brend. Ima jos mnogo primera, ali kapirate koncept. 
(123, 13. decembar 2018 01:34) 
@123 

Mene ovakvi komentari bacaju u tešku bepresiju. Molim vas nemoj te pisati, ako nemate sta ponuditi pametno.

Replay

pre 5 godina

@Nebitan
Nisam znao da auto koji krece od 22k eura sa osnovnom opremom i najmanjim motorom auto za siromasne.



@Milan
Uporedjujes A6 i Superb? hahahha Pa A6 je veca klasa i mnogo kvalitetniji, udobniji auto. Superb je supalj, sa tankim i tvrdim sedistima. Zvucna izolacija nula, mozda losija nego na A3. Pasat je bolji od Superba a A6 je od svih iznad. Sa kvalitetom ne mogu ni E klasa i serija 5 da pridju A6 a kamoli ona budzetska limuzina.

ciga

pre 5 godina

@nesha
Bilo bi lepo da navedes makar jednog proizvođača kome izlaskom novog modela padaju cene,i makar jednog koji predstavlja novi model u naj siromasnijoj klot varijanti ? Samo jednog !

rog

pre 5 godina

Ma tako je 100%. Razlika u kvalitetu enterijera, cela platforma drugacija, zvucna izolacija verovatno nije ni za poredjenje. Upravljivost je sigurno osetno bolja na platformi koja je pravljena za vece automobile. I onda se nadje neko pametan da kaze da je to isto, a ako nisi istog misljenja kao on, onda si iskompleksiran. Najbolji je 1.9 tdi dizel, jer smo tako u mogucnosti da priustimo, jel tako? 
(rog, 12. decembar 2018 20:05) 

"verovatno nije ni za poredjenje" , "sigurno bolja" ... u prevodu nikad seo, nema pojma, ali voli da navija za Audi jer mu se svidja vise. E to ti je, druze, snaga PR-a i brendiranja...
(E svasta..., 13. decembar 2018 00:35)

U ovu skalu normalno da nisam seo jer auto jos nije u prodaji, pa tako ne mogu sa sigurnoscu da tvrdim, za razliku od vas koji sigurno znate izgleda. Audi sam posedovao dugi niz godina i vozio vise razlicitih modela a skodu kao sluzbenu koristio 4 godine. Samo naivan covek moze da misli da je audi tu gde jeste samo zbog brenda.

nesha

pre 5 godina

Upoređivati dizajn kod oba modela nema smisla,kao što je bočna linija,zadnja ili prednja svetla.Suština je platforma,jer Scalu pokušavaju da predstave kao hatcback verziju Octavije što nema veze sa vezom.To je "napumpani"Polo sa dizajn fazonima većeg prtljažnika i drugih detalja.Scala dolazi sa polu-krutom zadnjom osovinom(torzija),kao uostalom i Octavia u slabijim verzijama(bezpotrebno).Ona je još jedan "korporativni" biser grupacije VW u nizu,radi peglanja gubitaka na tržištu Amerike.Pošto je pokušaj da siromašnima prodaju "foru" sa Rapidom i Spaceback-om uglavnom propao,nastavili su sa Karoq-om,preskupim nazovi SUV-om,pa donekle i Kodiaq-om,došao je red na "Audija za siromašne.Nastavljaju sa "kloniranjem" dizajna i tehnologije.Glavno je pitanje koliko će ovaj istina dopadljivi auto(a koji nije) da košta.Prvo predstavljanje nije bez razloga bilo u najluksuznijem izdanju,koji niko neće ni kupovati.Čak nije jasno ni kojoj klasi pripada ovaj auto.Da bi bio interesantan "siromašnim" tržištima,moraće da košta do 12.000 evra,a za tu cenu dobiće se skroman motor, reciklirana plastika i do sigurnosni sistema uz skupu doplatu.Ali u Škodi/Volkswagenu ne brinu o tome.Poenta je izgleda u "unovčavanju" velikog tržišnog uspeha Octavije,plasiranjem zamenskog modela "ala Octavija" i njenog pomeranja ka premijum segmentu uz stalno podizanje cene.A za tržišni uspeh Scale,neće baš biti dovoljnan samo imidž Octavije i "oprobana" VW tehnologija.

slavisa

pre 5 godina

Meni ne lice. Cak mi vise lici novi Hyundai i30 na audi a3 od ove scale.
Pre dva meseca bio u Grckoj i iznajmio u renta caru suv, bio je to Audi q3
Ja sam totalno razocaran kvalitetom interijera, onako jeftino izgleda tabla gde je brzinomer.
Nov renault megan je svetlosnim godinama sto se tice kvaliteta interiora nasparm audi q3. Jako losi materijali, dugmici koji se zgule posle par hiljada kilometara, jer kao javlja se hemijska reakcija sa prsta i tog premaza koja unistava premaz. O boze to samo kod nas mozes procitat, ili cut. Audi je samo izvikan brend koji kosta puno. Nista bolji nije ni bmw.

posao preko stranke=plaćen godišnji odmor

pre 5 godina

Na primer "busiluca" kojom se obradjuju "rupe" za cilindre. Kako se koristi pocinje sve manje savrseno da sece, te se prave mikrozazori koji umeju da skrate trajanje motora i povecaju potrosnju. Nemci o svemu brinu, pa se zna koji motor ide u koji brend. Ima jos mnogo primera, ali kapirate koncept.
(123, 13. decembar 2018 01:34)
@123
Auu prijatelju, jeste ozbiljni, nije nije ni čudo što nas tretiraju kao nepismenu naciju. Znači istrošrne glodalice iskoriste da prave glave motora za Škodu, Seat.. i posle toga daju 4 godine garancije na motore i kola kao Audi ili volkswagen??? Nemaju oni biznis strategiju Srbendi, malo dalje gledaju.

posao preko stranke=plaćen godišnji odmor

pre 5 godina

Vozim novu Oktaviju a vozio sam sličnih i skupljih automobila, francuske takođe C5, 2008, C3, C4, 308. Mogu i da dam svoj sud kao vozač amater. Oktavija je jako dobar auto sa svojim manama taman da nebi ušao u klasu sa audijem. U oktaviji ima prostora za neverovati, gepek ogroman, kvalitet materijala iznutra je super za taj rang auta, nema loše plastike na oplatama vrata kao na francuskim kolima, sve je mekano i fino. Ništa ne klapara, vrata se čvrsto i duboko zatvaraju. Motori su ok, kao i kod braće u grupi ili kod francuza. Što se npr meni ne sviđa kod Oktavije, kola su tvrda, podvozje je jako bučno pri vožnji našim putevima, rupe se jako osećaju, čuje se bućkanje goriva u rezervoaru kad ga napunite do kraja što i nije logično ali je tako. Sve u svemu ta zvučna izolacija je slabija nego na audiju, golfu, i ponekim francuskim kolima koje sam vozio. Sve u svemu za novac koji se plate su možda i najbolja kola ali audi nije niti će ikada biti. Ja sam platio Oktaviju 16500eur, dizel, 110ks, srednji paket opreme, alu felne, metalik boja, 8 vazdušnih jastuka... Konkurencija tada je bila skuplja za koju hiljadu eura a još i lošija kola čini mi se.

milan

pre 5 godina

Vozio sam superb i a6.
U superbu ima vise mesta, pogotovo pozadi.
A6 je kvalitetnije zavrsne obrade i razlika se vidi na vecim brzinama. Prakticno osecaj u voznji je isti do 150 km/h.
Da li to vredi 15.000e vise ... to zavisi od toga koliko ti 15.000 znaci.

svesno ili kako vec

pre 5 godina

Pa Š koda i jeste automobil namenjen siromašnim slojevima stanovništva to se nekome može a i ne dopasti ali to je činjenica.Zna se da svako ko ima dovoljno sebi uvek uzima BMW,Audi,Mercedes,Hondu,Toyotu pa zašto da ne i Pežo a Škodu samo oni koji bi želeli Audija ali su "kratki" za jedno 15-25k evra pa su super "oduševljeni" Škodom.
Ja ceo svoj život vozim isključivo nove automobile i naravno da to nije Mercedes ili Audi naravno zato što nemam 50+ hiljada za nov automobila ali vozim Reno i Pežo,trenutno 3008 i nikakva Škoda mu nije ni za prići a sada ŠKODOFILI udarajte minuse ali i sami znate istinu.

SS

pre 5 godina

Sumnjam da bi ovi što govore da je Škoda lepša nju odabrali, da mogu da biraju između Skale i A3.
Toliko o tome.

P.S. Najnovija Škoda po dizajnu donekle parira A3-ci koja je izašla 2012.
Zna se ko vozi traktor, a ko otvara kapiju

Mad4Red

pre 5 godina

E pa vozio sam Superb nov od 190ks ljudi to je bruka limuzina, 2,0 tdi motor dsg menjač i planiram isti da uzmem, za te pare 24.000€ takva limuzina ne moze da se uzme, Pasat Audi a6 Bmw 5 košta preko 30.000-40.000 i kusur iskreno ništa više ne dobijem doduše skuplji servis skuplje gume i da meni omiljena stavka hatchback varijanta otvaranje gepeka sa staklom... Kako je to idealno kada imate porodicu da postavite sve i stane sve u gepek... A što se tiče Scale mislim da će izbaciti Rapid sa tržišta, jer ovo izgleda baš moćno...

123

pre 5 godina

123 Ne želim da polemišem, ali da li stvarno misliš da se istrošen alat", u proizvodnji audija upotrebljava potom za izradu škoda...!?!?!? Misliš li na robote u fabrici u Češkoj ili na, recimo turpije, francuske ključeve, drebange, gedore, šrafcigere, dizne za frabanje... Da ne dužim... Ti to stvarno, ili si se zezao... Istrošen alat, možda polomljeni okasti ključevi 14/17 i 12/13...Jbt! Gde ti živiš, u kom svetu...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ostap, 13. decembar 2018 00:13)

Na primer "busiluca" kojom se obradjuju "rupe" za cilindre. Kako se koristi pocinje sve manje savrseno da sece, te se prave mikrozazori koji umeju da skrate trajanje motora i povecaju potrosnju. Nemci o svemu brinu, pa se zna koji motor ide u koji brend. Ima jos mnogo primera, ali kapirate koncept.

Veliki brat

pre 5 godina

@(gl, 12. decembar 2018 23:33)

Stvarno, šta nam napriča. Pa koliko košta najjeftinija Oktavija, a koliko najjeftinij Audi A4 - kao novi automobili i sa istim motorom?
Nisi valjda i ti jedan od onih da je 5000€ samo razlika u znaku?

A ni motori nisu svima isti. Eto, VW je imao problem sa prvom verzijom 2.0TDI (pucanje glave motora i sl.), i to kod Golfa, dok recimo nisu istu seriju ugrađivali u Pasat, a koliko god pričali da se isti motor u građuje u Audi - jeste isti model motora, ali se ne pravi u istoj fabrici od istih radnika.
Zato i razlika u ceni.

A to kojem autu se brže oljušti volan i ručica menjača ne zavisi samo od auta, već i od toga ko ga vozi. Imam kolegu koji je isto kupio novu Okraviju, i posle 140k kilometara i dalje izgleda kao da je izašla iz salona, i spolja i unutra, a svaki dan se vozi i ima joj 10 godina.

A video sam Oktaviju 2006. koja i spolja i iznutra izgleda kao da je prošla Avganistan, kao da je čovek vozio krompir u džakovima, preko sedišta neke pocepane presvlake, ulubljena oba praga, ulubljenje na krovu, volan i ručica menjača izgledaju kao da je prešla milionče.

Sa druge strane, nikad nisam video Audi u tako lošem stanju. Malo je do kvaliteta, ali je i do onoga ko vozi takav audi. A kad spucaš 30k evra na auto, sigurno na sedištima nećeš prevoziti krompir u džakovima, nego ćeš platiti nekom da ti to preveze kombijem.

Ostap

pre 5 godina

123 Ne želim da polemišem, ali da li stvarno misliš da se istrošen alat", u proizvodnji audija upotrebljava potom za izradu škoda...!?!?!? Misliš li na robote u fabrici u Češkoj ili na, recimo turpije, francuske ključeve, drebange, gedore, šrafcigere, dizne za frabanje... Da ne dužim... Ti to stvarno, ili si se zezao... Istrošen alat, možda polomljeni okasti ključevi 14/17 i 12/13...Jbt! Gde ti živiš, u kom svetu...

Marsovac

pre 5 godina

Zbog ovakvih i slicnih prica Skoda mi se ogadila, ne treba mi “golfov motor”, treba mi kompletan automobil! I ne treba da bude skup ako zelim automatsku klimu. I osoblje prodaje ne treba da bude arogantno i bezobrazno!

b.

pre 5 godina

Hahaha ali ove price kao da je A3 nekakav premium! Imao sam 2009. godiste 1.4 sa osnovnim paketom opreme, ljudi ono je gore od Polo-a. Iz vana prelep unutra kao da se vozite GSPom. Pardon, u GSPu je brze i udobnije! Prodao sam ga nakon 5 meseci i za te pare uzeo 1.9 awd Golfa u ful opremi. Imao sam osecaj kao da sam presao u svemirski brod, nakon onog mucenja!

CitizenNo1

pre 5 godina

Hvala Bogu sto Njemac proizvodi Audi, BMW, i druge jer da to proizvodi Amerikanac kostalo bi duplo skulje i hvala Bogu sto postoji Skoda pa mozes da kupis skoro isti kvalitet automobila za pristojan novac u odredjenoj klasi. Volim BMW npr, ali ne vidim sto je jedan BMW serije 3 ili 5 (ne M) bolji od recimo Superb? Potpuno isti kvalitet izrade. Razlika je normalno u voznji i snazi motora, ali u tome nije ni poenta jer su razliciti proizvodjac, ne mogu biti isti.

E svasta...

pre 5 godina

Ma tako je 100%. Razlika u kvalitetu enterijera, cela platforma drugacija, zvucna izolacija verovatno nije ni za poredjenje. Upravljivost je sigurno osetno bolja na platformi koja je pravljena za vece automobile. I onda se nadje neko pametan da kaze da je to isto, a ako nisi istog misljenja kao on, onda si iskompleksiran. Najbolji je 1.9 tdi dizel, jer smo tako u mogucnosti da priustimo, jel tako?
(rog, 12. decembar 2018 20:05)

"verovatno nije ni za poredjenje" , "sigurno bolja" ... u prevodu nikad seo, nema pojma, ali voli da navija za Audi jer mu se svidja vise. E to ti je, druze, snaga PR-a i brendiranja...

Marsovac

pre 5 godina

“Bolje da kupim Dačiju Daster sa benzinskim motorom od 1300 cc i jedno 150 ks, koji se ugrađuje i u Mercedese. Mečka je Mečka i kad je samo ispod haube! Bolje i to nego da kupim Gučijeve mokasine, a đon Tigar Pirot (od gumenih opanaka).
(Ahtung, 12. decembar 2018 21:45)”
bla, bla, itd.

DC

pre 5 godina

Za siromašne?! Pre godinu - dve Oktavija preuzela primat od Golfa kao najprodavaniji auto u Švajcarskoj, koja je po svim parametrima među najbogatijim zemljama u svetu. Za Scalu ne mogu da kažem, međutim imao sam prilike da vozim novi Superb u jačim paketima opreme. Mnoštvo toga u enterijeru je direktno preuzeto sa Audija A6 C7, kojeg inače vozim. U klasi od 2000 kubika, realno (naj) bolja kupovina.

gl

pre 5 godina

Sve je to manje vise isto, ali finalna izrada i materijali su nebo i zemlja, ja imam 2 audi, oba a4 2002 i 2003 godiste, cale oktaviu 2008, kupljena kod nas, znaci prvi vlasnik, vec posle 100.000km ozbiljno habanje enterijera (volan, kozica oko rucice menjaca, sediste vozacevo progledalo....), da ne nabrajam i da je i zamajac otisao na nekih 120.000km i tako nekih stavki gipa kontakt brava, brava 5ih vrata... Verujte mi moj a4 iz 2002 i 260.000km po svim tim parametrima manje daleko manje pohaban i bez greske jos uvek, a da ne pricam za ovog iz 2006,bukvalno nov... Moralo se negde stedeti, a ocigledno na materijalima. Pa kada se doda i to sto placate brend, dodjete i do te razlike u cenama u Vag gripaciji.

Inace nije skoda uopste losa.

Ahtung

pre 5 godina

Bolje da kupim Dačiju Daster sa benzinskim motorom od 1300 cc i jedno 150 ks, koji se ugrađuje i u Mercedese. Mečka je Mečka i kad je samo ispod haube! Bolje i to nego da kupim Gučijeve mokasine, a đon Tigar Pirot (od gumenih opanaka).

Hopo

pre 5 godina

Ljudi navlake za ovo se siju kod nas u Odzacima.Radi se o preimenovanom Rapidu na kojem vam se verovatno nece otvoriti vazdusni jastuk jer ga je pravio srbin ahhahaah.Srecno.

rog

pre 5 godina

Pre mi se čini da je Audi Škoda za bogate ili iskompleksirane, kako god...
(Bane, 12. decembar 2018 17:06)

Ma tako je 100%. Razlika u kvalitetu enterijera, cela platforma drugacija, zvucna izolacija verovatno nije ni za poredjenje. Upravljivost je sigurno osetno bolja na platformi koja je pravljena za vece automobile. I onda se nadje neko pametan da kaze da je to isto, a ako nisi istog misljenja kao on, onda si iskompleksiran. Najbolji je 1.9 tdi dizel, jer smo tako u mogucnosti da priustimo, jel tako?

Didule

pre 5 godina

Naravno, neće audi dozvoliti da ga škoda prestigne, ali je svakako dobar auto. Ispred je pežoa i renoa u svojoj klasi, što me rastužuje jer sam ljubimac francuskih auta. I zato glasno kažem živeli pežo i reno!

Milos

pre 5 godina

I ako su na drugim platformama, teško je ne porediti ova dva automobila. Vrlo je lako , rekao bih, jer su u nečem veoma bitnom razlikuju.

realno

pre 5 godina

Znacka uvek vredi nesto.Skuplji automobili finansiraju vise marketinga, inovacije, i bolji kvalitet.Razlika u ceni uvek ima nekinrazlog a natrzistu je da odluci hce li to da plati

marko

pre 5 godina

Ako neko nije operisan od vida, a ne vidi dobro, ja ne vidim šta je ovde isto ili slično..
(Sasakg47, 12. decembar 2018 16:56)

Boja!!!

kejt winslet

pre 5 godina

samo sto je A3 (ovaj sa slike) poceo da se proizvodi 2012.
Uporedjujete model star skoro 7 godina(a3) sa novim modelom(scala)...

rale

pre 5 godina

Grešite. Seat treba porediti sa Audijem, jer je to njegiva jeftinija varijanta, a Skodu sa VW-om. Audi i Seat su sportski ogranci familije, a VW i Skoda su klasicnije orijentisani, za porodicne ljude (narodni auto sto bi rekao Hitler)

Miroslav

pre 5 godina

A razlika 3000€. Ko ima 23k ima i 26k
(bot92, 12. decembar 2018 17:23)
------------------------------------------------------------------
Ma da ko ima 26k ima i 29k. Ma ko ima 29k sigurno ima 32k, a tu je onda i 35k pa dodas iz šteka još 10k i onda kupiš neku drugu klasu automobila!

123

pre 5 godina

Valjda za pametne... S obzirom da je 90 odsto delova i sklopova iz Volfsburga to su dva auta koji se razlikuju najviše po ceni... Pa ko voli nek izvoli... A razlika se povećava kad svratiš u servis...
Ko razume, shvatiće...!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ostap, 12. decembar 2018 17:25)

Dizajn sklopova je sličan. Kvalitet izrade, kao i upotrebljeni materijali se veoma razlikuju. Potrošni delovi alata se novi koriste za Audi, a kad se istroše, prave se Škodini delovi. Razlika je u testiranju, kao i završnoj obradi unutrašnjosti. Audi ima dosta bolju izolaciju, verovatno je udobniji i upravljiviji. Blago onom ko ne vidi razliku, on jednostavno kupu Škodu.

Hehe

pre 5 godina

Ovi sto i danas ne vide razliku izmedju Skode, Seata, VW-a i Audija, oni i treba da voze Skodu, samo nas manite prica da je najbolja od navedenih i da pruza najvise za ulozeno (izgovor nas sirotinje). Po meni su svi precenjeni, ali ocigledno da trziste kaze drugacije. Dok ima kupaca, moze i takva cena. Probao sam sve iz C segmenta od njih (osim ove nove Scale), probao sam i jos stosta od njih i jednostavno, razlika u kvalitetu voznje, enterireja i uzitka postoji i ide bas tim redom, od najgoreg ka najboljem. Skoda, Seat, VW, Audi i tu nema sta da se prica i diskutuje. Ne lazite sebe da ako vozite skodu, da je to skoro pa audi, jer nije.

je-bote

pre 5 godina

Kolike su to razlike da ljudi uzvikuju parole, izlaze na ulice, lizu se sa materijalima i obavezno bez flanelskih rukavica ne ulaze. Enterijer izaziva osmeh na licima koji nikako ne silazi. Toliko razlika da to nikome do sada nije poslo za rukom.
Tenkre na kub izjave od mnogih proizvodjaca.

Живчан_неки_лик

pre 5 godina

Шкода ми лепша из свих углова од А3. И ентеријер изгледа далеко лепше. А3 изгледа као да је 2005 годиште поред ове Скале. Скала ако буде ценовно ривал Типу и И30, биће веома тражен ауто код нас.

Ostap

pre 5 godina

Valjda za pametne... S obzirom da je 90 odsto delova i sklopova iz Volfsburga to su dva auta koji se razlikuju najviše po ceni... Pa ko voli nek izvoli... A razlika se povećava kad svratiš u servis...
Ko razume, shvatiće...!

moron

pre 5 godina

Da li audi modeli za Srbiju imaju isti broj air bagova kao i istoimeni paketi audija napolju ili i njih paketira neki drugi "Auto Čačak"?
Videh za srpski VW Arteon da ima serijski dva air baga manje nego u Sloveniji.
Možda sve iz te grupacije "uvozi" Auto Čačak?

Petar

pre 5 godina

Mozda gresim ljudi, ali A3 je besmislen auto, tesno, nisko, kao kovceg.Klaustrofobican, date toliki novac, a dobijete privezak od auta.Veci audi je vec druga prica, ali to i kosta. Zato se nekad znalo sta proizvodi mercedes, audi, porse...Sad svi rade sve klase, pa nije ni cudo sto je auto-industrija u krizi.

del piero

pre 5 godina

Gledajući slike i specifikacije (osim motora) većina bi verovatno uzela Škodu, kada bi imali priliku samo da sednu u oba većina bi uzela Audi, a kada bi imali priliku da ih i provozaju svi bi uzeli Audi. Razlika je ogromna, od udobnosti, zvuka, snage do bezbednosti. Vozio sam Fabiju, pa presao na malo stariji A3... Nebo i zemlja...

Milos

pre 5 godina

Ja vozim prethodnu generaciju A3 (8P), a imao sam prilike da vozim i Octaviu sa istim motorom.

Velika je razlika u materijalima u enterijeru, filigranskim detaljima (više brušenog aluminijuma, meke plastike) nivou buke, uopšte osjećaju solidnosti...

Ali, za divno čudo, kad se kupuje polovan auto (+5 god star), razlika u cijeni praktično ispari, Octavia, Golf i A3 dođu praktično na isto, čak je Golf skuplji.

Tako sam ja došao u situaciju da kupim A3 sa fenomenalnom opremom (sportpaket plus) za pare za koje bi taman kupio Octaviu. A osjećaj u vožnji je daleko bolji u Audi-ju, jedino je prostranost adut Škode.

Dikh tu kava

pre 5 godina

Audi A3 za sirotinju.
(Lepi, 10. decembar 2018 16:40) # Link komentara
Preporučujem (+8)Ne preporučujem (-7)

Audi A3 za sirotinju.
(Lepi, 8. decembar 2018 13:55) # Link komentara
Preporučujem (+17)Ne preporučujem (-41)

Audi A3 za sirotinju.
(Lepi, 8. decembar 2018 13:55) # Link komentara
Preporučujem (+13)Ne preporučujem (-39)

Nek' crknu dušmani.. XD

Cinco Duros

pre 5 godina

Ne volim Škodu i ono što ona simbolizuje još od pre 30 godina i obožavam Audi. Međutim, ova Scala izgleda neuporedivo lepše i bolje od A3, pogotovo zadnjica, a čini se i da je funkcionalnija zbog gepeka. A3 je sigurno kvalitetniji i bolji automobil ali veliko je pitanje da li je to što pravi razliku toliko neophodno za prosečnog vozača da bi koštalo više za 10000 eura. Bedž može da nosi jedno 5000 ali ostalo...

Bivši košarkaš

pre 5 godina

Voleo bih da je cela Srbija tako "siromašna" pa da svi vozimo tu škodu. Verovatno će cena biti oko 20000€ osnovni model, prodavaće se kao luda, ajmo "siromašni" navalite, biju ko neće. E svašta vi pišete.....

Mare

pre 5 godina

"Za siromašne" a 15.000 evra bez iole jače opreme. OK. Btw to je meni koliko toliko realna cena novog automobila, a ne ono kad se daje min 35.000 za koji može i lep stančić da se kupi, jednostavno nije to normalno. A kupovati ista kola s istom opremom a skuplja i za 10.000 samo što je od drugog brenda, zna se šta je, kupuje se brend i to ulazi u cenu. To je za snobove i paunove, a ne za normalne ljude s normalnim životom, s normalnom psihom, oni imali ili ne para ne nasedaju na takve fore, a onda tu razliku u ceni ulažu u nešto pametnije... A bogati će pre, ako baš mora audi, da kupuju Q7.

Bently Continental

pre 5 godina

Ima vizuelnih slicnosti. Sirotinja mnogo i ne bira. Njima je i ova Skoda i Fiat punto dobar ma samo nek je nov. E sirotinjo i Bogu si teska.

Ostap

pre 5 godina

Valjda za pametne... S obzirom da je 90 odsto delova i sklopova iz Volfsburga to su dva auta koji se razlikuju najviše po ceni... Pa ko voli nek izvoli... A razlika se povećava kad svratiš u servis...
Ko razume, shvatiće...!

Milos

pre 5 godina

Ja vozim prethodnu generaciju A3 (8P), a imao sam prilike da vozim i Octaviu sa istim motorom.

Velika je razlika u materijalima u enterijeru, filigranskim detaljima (više brušenog aluminijuma, meke plastike) nivou buke, uopšte osjećaju solidnosti...

Ali, za divno čudo, kad se kupuje polovan auto (+5 god star), razlika u cijeni praktično ispari, Octavia, Golf i A3 dođu praktično na isto, čak je Golf skuplji.

Tako sam ja došao u situaciju da kupim A3 sa fenomenalnom opremom (sportpaket plus) za pare za koje bi taman kupio Octaviu. A osjećaj u vožnji je daleko bolji u Audi-ju, jedino je prostranost adut Škode.

Bivši košarkaš

pre 5 godina

Voleo bih da je cela Srbija tako "siromašna" pa da svi vozimo tu škodu. Verovatno će cena biti oko 20000€ osnovni model, prodavaće se kao luda, ajmo "siromašni" navalite, biju ko neće. E svašta vi pišete.....

del piero

pre 5 godina

Gledajući slike i specifikacije (osim motora) većina bi verovatno uzela Škodu, kada bi imali priliku samo da sednu u oba većina bi uzela Audi, a kada bi imali priliku da ih i provozaju svi bi uzeli Audi. Razlika je ogromna, od udobnosti, zvuka, snage do bezbednosti. Vozio sam Fabiju, pa presao na malo stariji A3... Nebo i zemlja...

Cinco Duros

pre 5 godina

Ne volim Škodu i ono što ona simbolizuje još od pre 30 godina i obožavam Audi. Međutim, ova Scala izgleda neuporedivo lepše i bolje od A3, pogotovo zadnjica, a čini se i da je funkcionalnija zbog gepeka. A3 je sigurno kvalitetniji i bolji automobil ali veliko je pitanje da li je to što pravi razliku toliko neophodno za prosečnog vozača da bi koštalo više za 10000 eura. Bedž može da nosi jedno 5000 ali ostalo...

Mare

pre 5 godina

"Za siromašne" a 15.000 evra bez iole jače opreme. OK. Btw to je meni koliko toliko realna cena novog automobila, a ne ono kad se daje min 35.000 za koji može i lep stančić da se kupi, jednostavno nije to normalno. A kupovati ista kola s istom opremom a skuplja i za 10.000 samo što je od drugog brenda, zna se šta je, kupuje se brend i to ulazi u cenu. To je za snobove i paunove, a ne za normalne ljude s normalnim životom, s normalnom psihom, oni imali ili ne para ne nasedaju na takve fore, a onda tu razliku u ceni ulažu u nešto pametnije... A bogati će pre, ako baš mora audi, da kupuju Q7.

Ostap

pre 5 godina

123 Ne želim da polemišem, ali da li stvarno misliš da se istrošen alat", u proizvodnji audija upotrebljava potom za izradu škoda...!?!?!? Misliš li na robote u fabrici u Češkoj ili na, recimo turpije, francuske ključeve, drebange, gedore, šrafcigere, dizne za frabanje... Da ne dužim... Ti to stvarno, ili si se zezao... Istrošen alat, možda polomljeni okasti ključevi 14/17 i 12/13...Jbt! Gde ti živiš, u kom svetu...

Dikh tu kava

pre 5 godina

Audi A3 za sirotinju.
(Lepi, 10. decembar 2018 16:40) # Link komentara
Preporučujem (+8)Ne preporučujem (-7)

Audi A3 za sirotinju.
(Lepi, 8. decembar 2018 13:55) # Link komentara
Preporučujem (+17)Ne preporučujem (-41)

Audi A3 za sirotinju.
(Lepi, 8. decembar 2018 13:55) # Link komentara
Preporučujem (+13)Ne preporučujem (-39)

Nek' crknu dušmani.. XD

milan

pre 5 godina

Vozio sam superb i a6.
U superbu ima vise mesta, pogotovo pozadi.
A6 je kvalitetnije zavrsne obrade i razlika se vidi na vecim brzinama. Prakticno osecaj u voznji je isti do 150 km/h.
Da li to vredi 15.000e vise ... to zavisi od toga koliko ti 15.000 znaci.

E svasta...

pre 5 godina

Ma tako je 100%. Razlika u kvalitetu enterijera, cela platforma drugacija, zvucna izolacija verovatno nije ni za poredjenje. Upravljivost je sigurno osetno bolja na platformi koja je pravljena za vece automobile. I onda se nadje neko pametan da kaze da je to isto, a ako nisi istog misljenja kao on, onda si iskompleksiran. Najbolji je 1.9 tdi dizel, jer smo tako u mogucnosti da priustimo, jel tako?
(rog, 12. decembar 2018 20:05)

"verovatno nije ni za poredjenje" , "sigurno bolja" ... u prevodu nikad seo, nema pojma, ali voli da navija za Audi jer mu se svidja vise. E to ti je, druze, snaga PR-a i brendiranja...

Bently Continental

pre 5 godina

Ima vizuelnih slicnosti. Sirotinja mnogo i ne bira. Njima je i ova Skoda i Fiat punto dobar ma samo nek je nov. E sirotinjo i Bogu si teska.

posao preko stranke=plaćen godišnji odmor

pre 5 godina

Na primer "busiluca" kojom se obradjuju "rupe" za cilindre. Kako se koristi pocinje sve manje savrseno da sece, te se prave mikrozazori koji umeju da skrate trajanje motora i povecaju potrosnju. Nemci o svemu brinu, pa se zna koji motor ide u koji brend. Ima jos mnogo primera, ali kapirate koncept.
(123, 13. decembar 2018 01:34)
@123
Auu prijatelju, jeste ozbiljni, nije nije ni čudo što nas tretiraju kao nepismenu naciju. Znači istrošrne glodalice iskoriste da prave glave motora za Škodu, Seat.. i posle toga daju 4 godine garancije na motore i kola kao Audi ili volkswagen??? Nemaju oni biznis strategiju Srbendi, malo dalje gledaju.

DC

pre 5 godina

Za siromašne?! Pre godinu - dve Oktavija preuzela primat od Golfa kao najprodavaniji auto u Švajcarskoj, koja je po svim parametrima među najbogatijim zemljama u svetu. Za Scalu ne mogu da kažem, međutim imao sam prilike da vozim novi Superb u jačim paketima opreme. Mnoštvo toga u enterijeru je direktno preuzeto sa Audija A6 C7, kojeg inače vozim. U klasi od 2000 kubika, realno (naj) bolja kupovina.

gl

pre 5 godina

Sve je to manje vise isto, ali finalna izrada i materijali su nebo i zemlja, ja imam 2 audi, oba a4 2002 i 2003 godiste, cale oktaviu 2008, kupljena kod nas, znaci prvi vlasnik, vec posle 100.000km ozbiljno habanje enterijera (volan, kozica oko rucice menjaca, sediste vozacevo progledalo....), da ne nabrajam i da je i zamajac otisao na nekih 120.000km i tako nekih stavki gipa kontakt brava, brava 5ih vrata... Verujte mi moj a4 iz 2002 i 260.000km po svim tim parametrima manje daleko manje pohaban i bez greske jos uvek, a da ne pricam za ovog iz 2006,bukvalno nov... Moralo se negde stedeti, a ocigledno na materijalima. Pa kada se doda i to sto placate brend, dodjete i do te razlike u cenama u Vag gripaciji.

Inace nije skoda uopste losa.

posao preko stranke=plaćen godišnji odmor

pre 5 godina

Vozim novu Oktaviju a vozio sam sličnih i skupljih automobila, francuske takođe C5, 2008, C3, C4, 308. Mogu i da dam svoj sud kao vozač amater. Oktavija je jako dobar auto sa svojim manama taman da nebi ušao u klasu sa audijem. U oktaviji ima prostora za neverovati, gepek ogroman, kvalitet materijala iznutra je super za taj rang auta, nema loše plastike na oplatama vrata kao na francuskim kolima, sve je mekano i fino. Ništa ne klapara, vrata se čvrsto i duboko zatvaraju. Motori su ok, kao i kod braće u grupi ili kod francuza. Što se npr meni ne sviđa kod Oktavije, kola su tvrda, podvozje je jako bučno pri vožnji našim putevima, rupe se jako osećaju, čuje se bućkanje goriva u rezervoaru kad ga napunite do kraja što i nije logično ali je tako. Sve u svemu ta zvučna izolacija je slabija nego na audiju, golfu, i ponekim francuskim kolima koje sam vozio. Sve u svemu za novac koji se plate su možda i najbolja kola ali audi nije niti će ikada biti. Ja sam platio Oktaviju 16500eur, dizel, 110ks, srednji paket opreme, alu felne, metalik boja, 8 vazdušnih jastuka... Konkurencija tada je bila skuplja za koju hiljadu eura a još i lošija kola čini mi se.

rog

pre 5 godina

Ma tako je 100%. Razlika u kvalitetu enterijera, cela platforma drugacija, zvucna izolacija verovatno nije ni za poredjenje. Upravljivost je sigurno osetno bolja na platformi koja je pravljena za vece automobile. I onda se nadje neko pametan da kaze da je to isto, a ako nisi istog misljenja kao on, onda si iskompleksiran. Najbolji je 1.9 tdi dizel, jer smo tako u mogucnosti da priustimo, jel tako? 
(rog, 12. decembar 2018 20:05) 

"verovatno nije ni za poredjenje" , "sigurno bolja" ... u prevodu nikad seo, nema pojma, ali voli da navija za Audi jer mu se svidja vise. E to ti je, druze, snaga PR-a i brendiranja...
(E svasta..., 13. decembar 2018 00:35)

U ovu skalu normalno da nisam seo jer auto jos nije u prodaji, pa tako ne mogu sa sigurnoscu da tvrdim, za razliku od vas koji sigurno znate izgleda. Audi sam posedovao dugi niz godina i vozio vise razlicitih modela a skodu kao sluzbenu koristio 4 godine. Samo naivan covek moze da misli da je audi tu gde jeste samo zbog brenda.

Marsovac

pre 5 godina

Zbog ovakvih i slicnih prica Skoda mi se ogadila, ne treba mi “golfov motor”, treba mi kompletan automobil! I ne treba da bude skup ako zelim automatsku klimu. I osoblje prodaje ne treba da bude arogantno i bezobrazno!

abc

pre 5 godina

Na primer "busiluca" kojom se obradjuju "rupe" za cilindre. Kako se koristi pocinje sve manje savrseno da sece, te se prave mikrozazori koji umeju da skrate trajanje motora i povecaju potrosnju. Nemci o svemu brinu, pa se zna koji motor ide u koji brend. Ima jos mnogo primera, ali kapirate koncept. 
(123, 13. decembar 2018 01:34) 
@123 

Mene ovakvi komentari bacaju u tešku bepresiju. Molim vas nemoj te pisati, ako nemate sta ponuditi pametno.

Miroslav

pre 5 godina

A razlika 3000€. Ko ima 23k ima i 26k
(bot92, 12. decembar 2018 17:23)
------------------------------------------------------------------
Ma da ko ima 26k ima i 29k. Ma ko ima 29k sigurno ima 32k, a tu je onda i 35k pa dodas iz šteka još 10k i onda kupiš neku drugu klasu automobila!

Hehe

pre 5 godina

Ovi sto i danas ne vide razliku izmedju Skode, Seata, VW-a i Audija, oni i treba da voze Skodu, samo nas manite prica da je najbolja od navedenih i da pruza najvise za ulozeno (izgovor nas sirotinje). Po meni su svi precenjeni, ali ocigledno da trziste kaze drugacije. Dok ima kupaca, moze i takva cena. Probao sam sve iz C segmenta od njih (osim ove nove Scale), probao sam i jos stosta od njih i jednostavno, razlika u kvalitetu voznje, enterireja i uzitka postoji i ide bas tim redom, od najgoreg ka najboljem. Skoda, Seat, VW, Audi i tu nema sta da se prica i diskutuje. Ne lazite sebe da ako vozite skodu, da je to skoro pa audi, jer nije.

mije

pre 5 godina

Ja uvek citam ovu kategoriju jer se sastanu svi nasi strucnjaci, tako pametni i za motore i sasije, ma za ceo inzinjering.
Imamo i mi mozgova bogati, pa ne napravismo posle jugica ni motor trobrzinac.

kejt winslet

pre 5 godina

samo sto je A3 (ovaj sa slike) poceo da se proizvodi 2012.
Uporedjujete model star skoro 7 godina(a3) sa novim modelom(scala)...

Marsovac

pre 5 godina

“Bolje da kupim Dačiju Daster sa benzinskim motorom od 1300 cc i jedno 150 ks, koji se ugrađuje i u Mercedese. Mečka je Mečka i kad je samo ispod haube! Bolje i to nego da kupim Gučijeve mokasine, a đon Tigar Pirot (od gumenih opanaka).
(Ahtung, 12. decembar 2018 21:45)”
bla, bla, itd.

CitizenNo1

pre 5 godina

Hvala Bogu sto Njemac proizvodi Audi, BMW, i druge jer da to proizvodi Amerikanac kostalo bi duplo skulje i hvala Bogu sto postoji Skoda pa mozes da kupis skoro isti kvalitet automobila za pristojan novac u odredjenoj klasi. Volim BMW npr, ali ne vidim sto je jedan BMW serije 3 ili 5 (ne M) bolji od recimo Superb? Potpuno isti kvalitet izrade. Razlika je normalno u voznji i snazi motora, ali u tome nije ni poenta jer su razliciti proizvodjac, ne mogu biti isti.

svesno ili kako vec

pre 5 godina

Pa Š koda i jeste automobil namenjen siromašnim slojevima stanovništva to se nekome može a i ne dopasti ali to je činjenica.Zna se da svako ko ima dovoljno sebi uvek uzima BMW,Audi,Mercedes,Hondu,Toyotu pa zašto da ne i Pežo a Škodu samo oni koji bi želeli Audija ali su "kratki" za jedno 15-25k evra pa su super "oduševljeni" Škodom.
Ja ceo svoj život vozim isključivo nove automobile i naravno da to nije Mercedes ili Audi naravno zato što nemam 50+ hiljada za nov automobila ali vozim Reno i Pežo,trenutno 3008 i nikakva Škoda mu nije ni za prići a sada ŠKODOFILI udarajte minuse ali i sami znate istinu.

moron

pre 5 godina

Da li audi modeli za Srbiju imaju isti broj air bagova kao i istoimeni paketi audija napolju ili i njih paketira neki drugi "Auto Čačak"?
Videh za srpski VW Arteon da ima serijski dva air baga manje nego u Sloveniji.
Možda sve iz te grupacije "uvozi" Auto Čačak?

Petar

pre 5 godina

Mozda gresim ljudi, ali A3 je besmislen auto, tesno, nisko, kao kovceg.Klaustrofobican, date toliki novac, a dobijete privezak od auta.Veci audi je vec druga prica, ali to i kosta. Zato se nekad znalo sta proizvodi mercedes, audi, porse...Sad svi rade sve klase, pa nije ni cudo sto je auto-industrija u krizi.

marko

pre 5 godina

Ako neko nije operisan od vida, a ne vidi dobro, ja ne vidim šta je ovde isto ili slično..
(Sasakg47, 12. decembar 2018 16:56)

Boja!!!

Mad4Red

pre 5 godina

E pa vozio sam Superb nov od 190ks ljudi to je bruka limuzina, 2,0 tdi motor dsg menjač i planiram isti da uzmem, za te pare 24.000€ takva limuzina ne moze da se uzme, Pasat Audi a6 Bmw 5 košta preko 30.000-40.000 i kusur iskreno ništa više ne dobijem doduše skuplji servis skuplje gume i da meni omiljena stavka hatchback varijanta otvaranje gepeka sa staklom... Kako je to idealno kada imate porodicu da postavite sve i stane sve u gepek... A što se tiče Scale mislim da će izbaciti Rapid sa tržišta, jer ovo izgleda baš moćno...

b.

pre 5 godina

Hahaha ali ove price kao da je A3 nekakav premium! Imao sam 2009. godiste 1.4 sa osnovnim paketom opreme, ljudi ono je gore od Polo-a. Iz vana prelep unutra kao da se vozite GSPom. Pardon, u GSPu je brze i udobnije! Prodao sam ga nakon 5 meseci i za te pare uzeo 1.9 awd Golfa u ful opremi. Imao sam osecaj kao da sam presao u svemirski brod, nakon onog mucenja!

Replay

pre 5 godina

@Nebitan
Nisam znao da auto koji krece od 22k eura sa osnovnom opremom i najmanjim motorom auto za siromasne.



@Milan
Uporedjujes A6 i Superb? hahahha Pa A6 je veca klasa i mnogo kvalitetniji, udobniji auto. Superb je supalj, sa tankim i tvrdim sedistima. Zvucna izolacija nula, mozda losija nego na A3. Pasat je bolji od Superba a A6 je od svih iznad. Sa kvalitetom ne mogu ni E klasa i serija 5 da pridju A6 a kamoli ona budzetska limuzina.

nesha

pre 5 godina

Upoređivati dizajn kod oba modela nema smisla,kao što je bočna linija,zadnja ili prednja svetla.Suština je platforma,jer Scalu pokušavaju da predstave kao hatcback verziju Octavije što nema veze sa vezom.To je "napumpani"Polo sa dizajn fazonima većeg prtljažnika i drugih detalja.Scala dolazi sa polu-krutom zadnjom osovinom(torzija),kao uostalom i Octavia u slabijim verzijama(bezpotrebno).Ona je još jedan "korporativni" biser grupacije VW u nizu,radi peglanja gubitaka na tržištu Amerike.Pošto je pokušaj da siromašnima prodaju "foru" sa Rapidom i Spaceback-om uglavnom propao,nastavili su sa Karoq-om,preskupim nazovi SUV-om,pa donekle i Kodiaq-om,došao je red na "Audija za siromašne.Nastavljaju sa "kloniranjem" dizajna i tehnologije.Glavno je pitanje koliko će ovaj istina dopadljivi auto(a koji nije) da košta.Prvo predstavljanje nije bez razloga bilo u najluksuznijem izdanju,koji niko neće ni kupovati.Čak nije jasno ni kojoj klasi pripada ovaj auto.Da bi bio interesantan "siromašnim" tržištima,moraće da košta do 12.000 evra,a za tu cenu dobiće se skroman motor, reciklirana plastika i do sigurnosni sistema uz skupu doplatu.Ali u Škodi/Volkswagenu ne brinu o tome.Poenta je izgleda u "unovčavanju" velikog tržišnog uspeha Octavije,plasiranjem zamenskog modela "ala Octavija" i njenog pomeranja ka premijum segmentu uz stalno podizanje cene.A za tržišni uspeh Scale,neće baš biti dovoljnan samo imidž Octavije i "oprobana" VW tehnologija.

rog

pre 5 godina

Pre mi se čini da je Audi Škoda za bogate ili iskompleksirane, kako god...
(Bane, 12. decembar 2018 17:06)

Ma tako je 100%. Razlika u kvalitetu enterijera, cela platforma drugacija, zvucna izolacija verovatno nije ni za poredjenje. Upravljivost je sigurno osetno bolja na platformi koja je pravljena za vece automobile. I onda se nadje neko pametan da kaze da je to isto, a ako nisi istog misljenja kao on, onda si iskompleksiran. Najbolji je 1.9 tdi dizel, jer smo tako u mogucnosti da priustimo, jel tako?

SS

pre 5 godina

Sumnjam da bi ovi što govore da je Škoda lepša nju odabrali, da mogu da biraju između Skale i A3.
Toliko o tome.

P.S. Najnovija Škoda po dizajnu donekle parira A3-ci koja je izašla 2012.
Zna se ko vozi traktor, a ko otvara kapiju

rale

pre 5 godina

Grešite. Seat treba porediti sa Audijem, jer je to njegiva jeftinija varijanta, a Skodu sa VW-om. Audi i Seat su sportski ogranci familije, a VW i Skoda su klasicnije orijentisani, za porodicne ljude (narodni auto sto bi rekao Hitler)

Didule

pre 5 godina

Naravno, neće audi dozvoliti da ga škoda prestigne, ali je svakako dobar auto. Ispred je pežoa i renoa u svojoj klasi, što me rastužuje jer sam ljubimac francuskih auta. I zato glasno kažem živeli pežo i reno!

realno

pre 5 godina

Znacka uvek vredi nesto.Skuplji automobili finansiraju vise marketinga, inovacije, i bolji kvalitet.Razlika u ceni uvek ima nekinrazlog a natrzistu je da odluci hce li to da plati

ciga

pre 5 godina

@nesha
Bilo bi lepo da navedes makar jednog proizvođača kome izlaskom novog modela padaju cene,i makar jednog koji predstavlja novi model u naj siromasnijoj klot varijanti ? Samo jednog !

Hopo

pre 5 godina

Ljudi navlake za ovo se siju kod nas u Odzacima.Radi se o preimenovanom Rapidu na kojem vam se verovatno nece otvoriti vazdusni jastuk jer ga je pravio srbin ahhahaah.Srecno.

Живчан_неки_лик

pre 5 godina

Шкода ми лепша из свих углова од А3. И ентеријер изгледа далеко лепше. А3 изгледа као да је 2005 годиште поред ове Скале. Скала ако буде ценовно ривал Типу и И30, биће веома тражен ауто код нас.

Veliki brat

pre 5 godina

@(gl, 12. decembar 2018 23:33)

Stvarno, šta nam napriča. Pa koliko košta najjeftinija Oktavija, a koliko najjeftinij Audi A4 - kao novi automobili i sa istim motorom?
Nisi valjda i ti jedan od onih da je 5000€ samo razlika u znaku?

A ni motori nisu svima isti. Eto, VW je imao problem sa prvom verzijom 2.0TDI (pucanje glave motora i sl.), i to kod Golfa, dok recimo nisu istu seriju ugrađivali u Pasat, a koliko god pričali da se isti motor u građuje u Audi - jeste isti model motora, ali se ne pravi u istoj fabrici od istih radnika.
Zato i razlika u ceni.

A to kojem autu se brže oljušti volan i ručica menjača ne zavisi samo od auta, već i od toga ko ga vozi. Imam kolegu koji je isto kupio novu Okraviju, i posle 140k kilometara i dalje izgleda kao da je izašla iz salona, i spolja i unutra, a svaki dan se vozi i ima joj 10 godina.

A video sam Oktaviju 2006. koja i spolja i iznutra izgleda kao da je prošla Avganistan, kao da je čovek vozio krompir u džakovima, preko sedišta neke pocepane presvlake, ulubljena oba praga, ulubljenje na krovu, volan i ručica menjača izgledaju kao da je prešla milionče.

Sa druge strane, nikad nisam video Audi u tako lošem stanju. Malo je do kvaliteta, ali je i do onoga ko vozi takav audi. A kad spucaš 30k evra na auto, sigurno na sedištima nećeš prevoziti krompir u džakovima, nego ćeš platiti nekom da ti to preveze kombijem.

slavisa

pre 5 godina

Meni ne lice. Cak mi vise lici novi Hyundai i30 na audi a3 od ove scale.
Pre dva meseca bio u Grckoj i iznajmio u renta caru suv, bio je to Audi q3
Ja sam totalno razocaran kvalitetom interijera, onako jeftino izgleda tabla gde je brzinomer.
Nov renault megan je svetlosnim godinama sto se tice kvaliteta interiora nasparm audi q3. Jako losi materijali, dugmici koji se zgule posle par hiljada kilometara, jer kao javlja se hemijska reakcija sa prsta i tog premaza koja unistava premaz. O boze to samo kod nas mozes procitat, ili cut. Audi je samo izvikan brend koji kosta puno. Nista bolji nije ni bmw.

Milos

pre 5 godina

I ako su na drugim platformama, teško je ne porediti ova dva automobila. Vrlo je lako , rekao bih, jer su u nečem veoma bitnom razlikuju.

Radovan

pre 5 godina

Tekst je odlično napisan. Svaka čast marketingu.
Da vas naviknu na novi AUDI A3.
Ali će on biti na šasiji B segmenta, isto kao ova ŠKODA.
Sa jeftinijom šasijom, na novom A3 biće basnoslovna zarada.

Samo vi gledajte plastiku.

DC

pre 5 godina

Evo da ponovim što sam napisao dole, Superb je u klasi od 2000 kubika verovatno najbolja kupovina. Ne znači da je po definiciji najbolji ako se izuzme cena, ali ako se ona uvede kao jedan od faktora, a cena jeste jedan od faktora svakom normalnom, onda da. To kažem kao neko ko vozi A6 C7 V6 sa trenutno nekih 70000km na satu, znači ne staro gvožđe.

milan

pre 5 godina

@ Replay
Mogu da uporedjujem samo automobile koja sam vozio. Sve ostalo bi bilo samo komentarisanje fotografija.

Niko normalan nece reci da je superb bolji od a6. Pitanje na koje treba da se da odgovor je sta cini razliku sem brenda.
Moje misljenje je da se to vidi na vecim brzinama a pri uobicajenoj upotrebi ne previse. Slazem se sa komentarom za zvucnu izolaciju ali to je upravo vidljivo preko 150 km/h.


@Milan
Uporedjujes A6 i Superb? hahahha Pa A6 je veca klasa i mnogo kvalitetniji, udobniji auto. Superb je supalj, sa tankim i tvrdim sedistima. Zvucna izolacija nula, mozda losija nego na A3. Pasat je bolji od Superba a A6 je od svih iznad. Sa kvalitetom ne mogu ni E klasa i serija 5 da pridju A6 a kamoli ona budzetska limuzina.
(Replay, 13. decembar 2018 10:11

Ahtung

pre 5 godina

Bolje da kupim Dačiju Daster sa benzinskim motorom od 1300 cc i jedno 150 ks, koji se ugrađuje i u Mercedese. Mečka je Mečka i kad je samo ispod haube! Bolje i to nego da kupim Gučijeve mokasine, a đon Tigar Pirot (od gumenih opanaka).

je-bote

pre 5 godina

Kolike su to razlike da ljudi uzvikuju parole, izlaze na ulice, lizu se sa materijalima i obavezno bez flanelskih rukavica ne ulaze. Enterijer izaziva osmeh na licima koji nikako ne silazi. Toliko razlika da to nikome do sada nije poslo za rukom.
Tenkre na kub izjave od mnogih proizvodjaca.

123

pre 5 godina

Valjda za pametne... S obzirom da je 90 odsto delova i sklopova iz Volfsburga to su dva auta koji se razlikuju najviše po ceni... Pa ko voli nek izvoli... A razlika se povećava kad svratiš u servis...
Ko razume, shvatiće...!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ostap, 12. decembar 2018 17:25)

Dizajn sklopova je sličan. Kvalitet izrade, kao i upotrebljeni materijali se veoma razlikuju. Potrošni delovi alata se novi koriste za Audi, a kad se istroše, prave se Škodini delovi. Razlika je u testiranju, kao i završnoj obradi unutrašnjosti. Audi ima dosta bolju izolaciju, verovatno je udobniji i upravljiviji. Blago onom ko ne vidi razliku, on jednostavno kupu Škodu.

ciga

pre 5 godina

@Slavisa
Onda je taj megan bolji i od svog većeg brata Talismana,njega ima moj brat iz CH i većeg cirkusa i lošije plastike ja nigde nisam video.Bravo za megane.Izgleda su samo tebi Nemci unutra lošiji od svih ostalih sto naravno nema veze sa mozgom osim ako ih bas jako ne mrzimo pa smo malkice nerealni sto ovde nije retkost.

Aleksandar

pre 5 godina

Eeeeeeee. A mi sa Čistom za 10 godina samo jedan model. Pogledaj šta ljudi napraviše. Čak je i Dacia razbila samo mi ostadosmo potpuni slepci.

slavisa

pre 5 godina

@ciga.
Ne razumem kakav komentator sa Youtube-a?
Licno sam vozio taj Audi Q3, brat mi ima novi megan, i valjda vidim razliku u kvalitetu izrade u unutrasnjosti.
Nisam pisao o voznim karakteristikama.
Pisao sam o kvalitetu izrade u unutrasnjosti.
To gulenje dugmica, i oko volana, sam video samo na VW, Audi, BMW automobilima.
Pa koliko ih stiskaju kad se uspiju oguliti? ne skidaju prst ili sta vec, neki smirgla papir.

Ostap

pre 5 godina

Slaviša. To su ono koji već pri 60 na sat uhvate grčevito volan kao da će neko da im otme... Uz to od straha i treme im se znoje dlanovi...

123

pre 5 godina

123 Ne želim da polemišem, ali da li stvarno misliš da se istrošen alat", u proizvodnji audija upotrebljava potom za izradu škoda...!?!?!? Misliš li na robote u fabrici u Češkoj ili na, recimo turpije, francuske ključeve, drebange, gedore, šrafcigere, dizne za frabanje... Da ne dužim... Ti to stvarno, ili si se zezao... Istrošen alat, možda polomljeni okasti ključevi 14/17 i 12/13...Jbt! Gde ti živiš, u kom svetu...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ostap, 13. decembar 2018 00:13)

Na primer "busiluca" kojom se obradjuju "rupe" za cilindre. Kako se koristi pocinje sve manje savrseno da sece, te se prave mikrozazori koji umeju da skrate trajanje motora i povecaju potrosnju. Nemci o svemu brinu, pa se zna koji motor ide u koji brend. Ima jos mnogo primera, ali kapirate koncept.

Hehe

pre 5 godina

@(slavisa, 13. decembar 2018 09:42)

Nemoj bmw u isti kos. Zadnji pogon je zakon uz puno konjica. Nema puno automobila sa zadnjim pogonom, i to se kupuje za uzitak i zabavu, ostalo su prevozna sredstva, luksuzna ili ne.

jo

pre 5 godina

Po ovim slikama, vidi se da su rodjaci- Audi je nesumnjivo dosta kvalitetniji, i to sto sa Skodom deli odredjene sklopove- platforme(MQB A0- Audi A1) motore- TDI i TFSI- digitalni kokpit itd ...samo je plus za Skodu. Naravno sve ovo 'razvodnjavanje' tehnologije dovodi u pitanje AUDI- jev 'premijum' status( ako takvo nesto uopste i postoji) ali Scala je i dalje konkurent Golfu(tesko, takodje) a nikako A3.
Direktan konkurent Scali bice, realno -Fiat Tipo, jer ce, malo bolje opremljeni biti slicne cene!

Ostap

pre 5 godina

Valjda za pametne... S obzirom da je 90 odsto delova i sklopova iz Volfsburga to su dva auta koji se razlikuju najviše po ceni... Pa ko voli nek izvoli... A razlika se povećava kad svratiš u servis...
Ko razume, shvatiće...!

Bently Continental

pre 5 godina

Ima vizuelnih slicnosti. Sirotinja mnogo i ne bira. Njima je i ova Skoda i Fiat punto dobar ma samo nek je nov. E sirotinjo i Bogu si teska.

Ahtung

pre 5 godina

Bolje da kupim Dačiju Daster sa benzinskim motorom od 1300 cc i jedno 150 ks, koji se ugrađuje i u Mercedese. Mečka je Mečka i kad je samo ispod haube! Bolje i to nego da kupim Gučijeve mokasine, a đon Tigar Pirot (od gumenih opanaka).

CitizenNo1

pre 5 godina

Hvala Bogu sto Njemac proizvodi Audi, BMW, i druge jer da to proizvodi Amerikanac kostalo bi duplo skulje i hvala Bogu sto postoji Skoda pa mozes da kupis skoro isti kvalitet automobila za pristojan novac u odredjenoj klasi. Volim BMW npr, ali ne vidim sto je jedan BMW serije 3 ili 5 (ne M) bolji od recimo Superb? Potpuno isti kvalitet izrade. Razlika je normalno u voznji i snazi motora, ali u tome nije ni poenta jer su razliciti proizvodjac, ne mogu biti isti.

svesno ili kako vec

pre 5 godina

Pa Š koda i jeste automobil namenjen siromašnim slojevima stanovništva to se nekome može a i ne dopasti ali to je činjenica.Zna se da svako ko ima dovoljno sebi uvek uzima BMW,Audi,Mercedes,Hondu,Toyotu pa zašto da ne i Pežo a Škodu samo oni koji bi želeli Audija ali su "kratki" za jedno 15-25k evra pa su super "oduševljeni" Škodom.
Ja ceo svoj život vozim isključivo nove automobile i naravno da to nije Mercedes ili Audi naravno zato što nemam 50+ hiljada za nov automobila ali vozim Reno i Pežo,trenutno 3008 i nikakva Škoda mu nije ni za prići a sada ŠKODOFILI udarajte minuse ali i sami znate istinu.

del piero

pre 5 godina

Gledajući slike i specifikacije (osim motora) većina bi verovatno uzela Škodu, kada bi imali priliku samo da sednu u oba većina bi uzela Audi, a kada bi imali priliku da ih i provozaju svi bi uzeli Audi. Razlika je ogromna, od udobnosti, zvuka, snage do bezbednosti. Vozio sam Fabiju, pa presao na malo stariji A3... Nebo i zemlja...

Hopo

pre 5 godina

Ljudi navlake za ovo se siju kod nas u Odzacima.Radi se o preimenovanom Rapidu na kojem vam se verovatno nece otvoriti vazdusni jastuk jer ga je pravio srbin ahhahaah.Srecno.

b.

pre 5 godina

Hahaha ali ove price kao da je A3 nekakav premium! Imao sam 2009. godiste 1.4 sa osnovnim paketom opreme, ljudi ono je gore od Polo-a. Iz vana prelep unutra kao da se vozite GSPom. Pardon, u GSPu je brze i udobnije! Prodao sam ga nakon 5 meseci i za te pare uzeo 1.9 awd Golfa u ful opremi. Imao sam osecaj kao da sam presao u svemirski brod, nakon onog mucenja!

123

pre 5 godina

123 Ne želim da polemišem, ali da li stvarno misliš da se istrošen alat", u proizvodnji audija upotrebljava potom za izradu škoda...!?!?!? Misliš li na robote u fabrici u Češkoj ili na, recimo turpije, francuske ključeve, drebange, gedore, šrafcigere, dizne za frabanje... Da ne dužim... Ti to stvarno, ili si se zezao... Istrošen alat, možda polomljeni okasti ključevi 14/17 i 12/13...Jbt! Gde ti živiš, u kom svetu...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ostap, 13. decembar 2018 00:13)

Na primer "busiluca" kojom se obradjuju "rupe" za cilindre. Kako se koristi pocinje sve manje savrseno da sece, te se prave mikrozazori koji umeju da skrate trajanje motora i povecaju potrosnju. Nemci o svemu brinu, pa se zna koji motor ide u koji brend. Ima jos mnogo primera, ali kapirate koncept.

Milos

pre 5 godina

Ja vozim prethodnu generaciju A3 (8P), a imao sam prilike da vozim i Octaviu sa istim motorom.

Velika je razlika u materijalima u enterijeru, filigranskim detaljima (više brušenog aluminijuma, meke plastike) nivou buke, uopšte osjećaju solidnosti...

Ali, za divno čudo, kad se kupuje polovan auto (+5 god star), razlika u cijeni praktično ispari, Octavia, Golf i A3 dođu praktično na isto, čak je Golf skuplji.

Tako sam ja došao u situaciju da kupim A3 sa fenomenalnom opremom (sportpaket plus) za pare za koje bi taman kupio Octaviu. A osjećaj u vožnji je daleko bolji u Audi-ju, jedino je prostranost adut Škode.

123

pre 5 godina

Valjda za pametne... S obzirom da je 90 odsto delova i sklopova iz Volfsburga to su dva auta koji se razlikuju najviše po ceni... Pa ko voli nek izvoli... A razlika se povećava kad svratiš u servis...
Ko razume, shvatiće...!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ostap, 12. decembar 2018 17:25)

Dizajn sklopova je sličan. Kvalitet izrade, kao i upotrebljeni materijali se veoma razlikuju. Potrošni delovi alata se novi koriste za Audi, a kad se istroše, prave se Škodini delovi. Razlika je u testiranju, kao i završnoj obradi unutrašnjosti. Audi ima dosta bolju izolaciju, verovatno je udobniji i upravljiviji. Blago onom ko ne vidi razliku, on jednostavno kupu Škodu.

milan

pre 5 godina

@ Replay
Mogu da uporedjujem samo automobile koja sam vozio. Sve ostalo bi bilo samo komentarisanje fotografija.

Niko normalan nece reci da je superb bolji od a6. Pitanje na koje treba da se da odgovor je sta cini razliku sem brenda.
Moje misljenje je da se to vidi na vecim brzinama a pri uobicajenoj upotrebi ne previse. Slazem se sa komentarom za zvucnu izolaciju ali to je upravo vidljivo preko 150 km/h.


@Milan
Uporedjujes A6 i Superb? hahahha Pa A6 je veca klasa i mnogo kvalitetniji, udobniji auto. Superb je supalj, sa tankim i tvrdim sedistima. Zvucna izolacija nula, mozda losija nego na A3. Pasat je bolji od Superba a A6 je od svih iznad. Sa kvalitetom ne mogu ni E klasa i serija 5 da pridju A6 a kamoli ona budzetska limuzina.
(Replay, 13. decembar 2018 10:11

gl

pre 5 godina

Sve je to manje vise isto, ali finalna izrada i materijali su nebo i zemlja, ja imam 2 audi, oba a4 2002 i 2003 godiste, cale oktaviu 2008, kupljena kod nas, znaci prvi vlasnik, vec posle 100.000km ozbiljno habanje enterijera (volan, kozica oko rucice menjaca, sediste vozacevo progledalo....), da ne nabrajam i da je i zamajac otisao na nekih 120.000km i tako nekih stavki gipa kontakt brava, brava 5ih vrata... Verujte mi moj a4 iz 2002 i 260.000km po svim tim parametrima manje daleko manje pohaban i bez greske jos uvek, a da ne pricam za ovog iz 2006,bukvalno nov... Moralo se negde stedeti, a ocigledno na materijalima. Pa kada se doda i to sto placate brend, dodjete i do te razlike u cenama u Vag gripaciji.

Inace nije skoda uopste losa.

Mare

pre 5 godina

"Za siromašne" a 15.000 evra bez iole jače opreme. OK. Btw to je meni koliko toliko realna cena novog automobila, a ne ono kad se daje min 35.000 za koji može i lep stančić da se kupi, jednostavno nije to normalno. A kupovati ista kola s istom opremom a skuplja i za 10.000 samo što je od drugog brenda, zna se šta je, kupuje se brend i to ulazi u cenu. To je za snobove i paunove, a ne za normalne ljude s normalnim životom, s normalnom psihom, oni imali ili ne para ne nasedaju na takve fore, a onda tu razliku u ceni ulažu u nešto pametnije... A bogati će pre, ako baš mora audi, da kupuju Q7.

Replay

pre 5 godina

@Nebitan
Nisam znao da auto koji krece od 22k eura sa osnovnom opremom i najmanjim motorom auto za siromasne.



@Milan
Uporedjujes A6 i Superb? hahahha Pa A6 je veca klasa i mnogo kvalitetniji, udobniji auto. Superb je supalj, sa tankim i tvrdim sedistima. Zvucna izolacija nula, mozda losija nego na A3. Pasat je bolji od Superba a A6 je od svih iznad. Sa kvalitetom ne mogu ni E klasa i serija 5 da pridju A6 a kamoli ona budzetska limuzina.

Hehe

pre 5 godina

@(slavisa, 13. decembar 2018 09:42)

Nemoj bmw u isti kos. Zadnji pogon je zakon uz puno konjica. Nema puno automobila sa zadnjim pogonom, i to se kupuje za uzitak i zabavu, ostalo su prevozna sredstva, luksuzna ili ne.

Cinco Duros

pre 5 godina

Ne volim Škodu i ono što ona simbolizuje još od pre 30 godina i obožavam Audi. Međutim, ova Scala izgleda neuporedivo lepše i bolje od A3, pogotovo zadnjica, a čini se i da je funkcionalnija zbog gepeka. A3 je sigurno kvalitetniji i bolji automobil ali veliko je pitanje da li je to što pravi razliku toliko neophodno za prosečnog vozača da bi koštalo više za 10000 eura. Bedž može da nosi jedno 5000 ali ostalo...

DC

pre 5 godina

Za siromašne?! Pre godinu - dve Oktavija preuzela primat od Golfa kao najprodavaniji auto u Švajcarskoj, koja je po svim parametrima među najbogatijim zemljama u svetu. Za Scalu ne mogu da kažem, međutim imao sam prilike da vozim novi Superb u jačim paketima opreme. Mnoštvo toga u enterijeru je direktno preuzeto sa Audija A6 C7, kojeg inače vozim. U klasi od 2000 kubika, realno (naj) bolja kupovina.

E svasta...

pre 5 godina

Ma tako je 100%. Razlika u kvalitetu enterijera, cela platforma drugacija, zvucna izolacija verovatno nije ni za poredjenje. Upravljivost je sigurno osetno bolja na platformi koja je pravljena za vece automobile. I onda se nadje neko pametan da kaze da je to isto, a ako nisi istog misljenja kao on, onda si iskompleksiran. Najbolji je 1.9 tdi dizel, jer smo tako u mogucnosti da priustimo, jel tako?
(rog, 12. decembar 2018 20:05)

"verovatno nije ni za poredjenje" , "sigurno bolja" ... u prevodu nikad seo, nema pojma, ali voli da navija za Audi jer mu se svidja vise. E to ti je, druze, snaga PR-a i brendiranja...

rog

pre 5 godina

Pre mi se čini da je Audi Škoda za bogate ili iskompleksirane, kako god...
(Bane, 12. decembar 2018 17:06)

Ma tako je 100%. Razlika u kvalitetu enterijera, cela platforma drugacija, zvucna izolacija verovatno nije ni za poredjenje. Upravljivost je sigurno osetno bolja na platformi koja je pravljena za vece automobile. I onda se nadje neko pametan da kaze da je to isto, a ako nisi istog misljenja kao on, onda si iskompleksiran. Najbolji je 1.9 tdi dizel, jer smo tako u mogucnosti da priustimo, jel tako?

Dikh tu kava

pre 5 godina

Audi A3 za sirotinju.
(Lepi, 10. decembar 2018 16:40) # Link komentara
Preporučujem (+8)Ne preporučujem (-7)

Audi A3 za sirotinju.
(Lepi, 8. decembar 2018 13:55) # Link komentara
Preporučujem (+17)Ne preporučujem (-41)

Audi A3 za sirotinju.
(Lepi, 8. decembar 2018 13:55) # Link komentara
Preporučujem (+13)Ne preporučujem (-39)

Nek' crknu dušmani.. XD

Bivši košarkaš

pre 5 godina

Voleo bih da je cela Srbija tako "siromašna" pa da svi vozimo tu škodu. Verovatno će cena biti oko 20000€ osnovni model, prodavaće se kao luda, ajmo "siromašni" navalite, biju ko neće. E svašta vi pišete.....

slavisa

pre 5 godina

Meni ne lice. Cak mi vise lici novi Hyundai i30 na audi a3 od ove scale.
Pre dva meseca bio u Grckoj i iznajmio u renta caru suv, bio je to Audi q3
Ja sam totalno razocaran kvalitetom interijera, onako jeftino izgleda tabla gde je brzinomer.
Nov renault megan je svetlosnim godinama sto se tice kvaliteta interiora nasparm audi q3. Jako losi materijali, dugmici koji se zgule posle par hiljada kilometara, jer kao javlja se hemijska reakcija sa prsta i tog premaza koja unistava premaz. O boze to samo kod nas mozes procitat, ili cut. Audi je samo izvikan brend koji kosta puno. Nista bolji nije ni bmw.

rale

pre 5 godina

Grešite. Seat treba porediti sa Audijem, jer je to njegiva jeftinija varijanta, a Skodu sa VW-om. Audi i Seat su sportski ogranci familije, a VW i Skoda su klasicnije orijentisani, za porodicne ljude (narodni auto sto bi rekao Hitler)

Marsovac

pre 5 godina

“Bolje da kupim Dačiju Daster sa benzinskim motorom od 1300 cc i jedno 150 ks, koji se ugrađuje i u Mercedese. Mečka je Mečka i kad je samo ispod haube! Bolje i to nego da kupim Gučijeve mokasine, a đon Tigar Pirot (od gumenih opanaka).
(Ahtung, 12. decembar 2018 21:45)”
bla, bla, itd.

Marsovac

pre 5 godina

Zbog ovakvih i slicnih prica Skoda mi se ogadila, ne treba mi “golfov motor”, treba mi kompletan automobil! I ne treba da bude skup ako zelim automatsku klimu. I osoblje prodaje ne treba da bude arogantno i bezobrazno!

SS

pre 5 godina

Sumnjam da bi ovi što govore da je Škoda lepša nju odabrali, da mogu da biraju između Skale i A3.
Toliko o tome.

P.S. Najnovija Škoda po dizajnu donekle parira A3-ci koja je izašla 2012.
Zna se ko vozi traktor, a ko otvara kapiju

Didule

pre 5 godina

Naravno, neće audi dozvoliti da ga škoda prestigne, ali je svakako dobar auto. Ispred je pežoa i renoa u svojoj klasi, što me rastužuje jer sam ljubimac francuskih auta. I zato glasno kažem živeli pežo i reno!

milan

pre 5 godina

Vozio sam superb i a6.
U superbu ima vise mesta, pogotovo pozadi.
A6 je kvalitetnije zavrsne obrade i razlika se vidi na vecim brzinama. Prakticno osecaj u voznji je isti do 150 km/h.
Da li to vredi 15.000e vise ... to zavisi od toga koliko ti 15.000 znaci.

moron

pre 5 godina

Da li audi modeli za Srbiju imaju isti broj air bagova kao i istoimeni paketi audija napolju ili i njih paketira neki drugi "Auto Čačak"?
Videh za srpski VW Arteon da ima serijski dva air baga manje nego u Sloveniji.
Možda sve iz te grupacije "uvozi" Auto Čačak?

Petar

pre 5 godina

Mozda gresim ljudi, ali A3 je besmislen auto, tesno, nisko, kao kovceg.Klaustrofobican, date toliki novac, a dobijete privezak od auta.Veci audi je vec druga prica, ali to i kosta. Zato se nekad znalo sta proizvodi mercedes, audi, porse...Sad svi rade sve klase, pa nije ni cudo sto je auto-industrija u krizi.

Hehe

pre 5 godina

Ovi sto i danas ne vide razliku izmedju Skode, Seata, VW-a i Audija, oni i treba da voze Skodu, samo nas manite prica da je najbolja od navedenih i da pruza najvise za ulozeno (izgovor nas sirotinje). Po meni su svi precenjeni, ali ocigledno da trziste kaze drugacije. Dok ima kupaca, moze i takva cena. Probao sam sve iz C segmenta od njih (osim ove nove Scale), probao sam i jos stosta od njih i jednostavno, razlika u kvalitetu voznje, enterireja i uzitka postoji i ide bas tim redom, od najgoreg ka najboljem. Skoda, Seat, VW, Audi i tu nema sta da se prica i diskutuje. Ne lazite sebe da ako vozite skodu, da je to skoro pa audi, jer nije.

Mad4Red

pre 5 godina

E pa vozio sam Superb nov od 190ks ljudi to je bruka limuzina, 2,0 tdi motor dsg menjač i planiram isti da uzmem, za te pare 24.000€ takva limuzina ne moze da se uzme, Pasat Audi a6 Bmw 5 košta preko 30.000-40.000 i kusur iskreno ništa više ne dobijem doduše skuplji servis skuplje gume i da meni omiljena stavka hatchback varijanta otvaranje gepeka sa staklom... Kako je to idealno kada imate porodicu da postavite sve i stane sve u gepek... A što se tiče Scale mislim da će izbaciti Rapid sa tržišta, jer ovo izgleda baš moćno...

posao preko stranke=plaćen godišnji odmor

pre 5 godina

Vozim novu Oktaviju a vozio sam sličnih i skupljih automobila, francuske takođe C5, 2008, C3, C4, 308. Mogu i da dam svoj sud kao vozač amater. Oktavija je jako dobar auto sa svojim manama taman da nebi ušao u klasu sa audijem. U oktaviji ima prostora za neverovati, gepek ogroman, kvalitet materijala iznutra je super za taj rang auta, nema loše plastike na oplatama vrata kao na francuskim kolima, sve je mekano i fino. Ništa ne klapara, vrata se čvrsto i duboko zatvaraju. Motori su ok, kao i kod braće u grupi ili kod francuza. Što se npr meni ne sviđa kod Oktavije, kola su tvrda, podvozje je jako bučno pri vožnji našim putevima, rupe se jako osećaju, čuje se bućkanje goriva u rezervoaru kad ga napunite do kraja što i nije logično ali je tako. Sve u svemu ta zvučna izolacija je slabija nego na audiju, golfu, i ponekim francuskim kolima koje sam vozio. Sve u svemu za novac koji se plate su možda i najbolja kola ali audi nije niti će ikada biti. Ja sam platio Oktaviju 16500eur, dizel, 110ks, srednji paket opreme, alu felne, metalik boja, 8 vazdušnih jastuka... Konkurencija tada je bila skuplja za koju hiljadu eura a još i lošija kola čini mi se.

rog

pre 5 godina

Ma tako je 100%. Razlika u kvalitetu enterijera, cela platforma drugacija, zvucna izolacija verovatno nije ni za poredjenje. Upravljivost je sigurno osetno bolja na platformi koja je pravljena za vece automobile. I onda se nadje neko pametan da kaze da je to isto, a ako nisi istog misljenja kao on, onda si iskompleksiran. Najbolji je 1.9 tdi dizel, jer smo tako u mogucnosti da priustimo, jel tako? 
(rog, 12. decembar 2018 20:05) 

"verovatno nije ni za poredjenje" , "sigurno bolja" ... u prevodu nikad seo, nema pojma, ali voli da navija za Audi jer mu se svidja vise. E to ti je, druze, snaga PR-a i brendiranja...
(E svasta..., 13. decembar 2018 00:35)

U ovu skalu normalno da nisam seo jer auto jos nije u prodaji, pa tako ne mogu sa sigurnoscu da tvrdim, za razliku od vas koji sigurno znate izgleda. Audi sam posedovao dugi niz godina i vozio vise razlicitih modela a skodu kao sluzbenu koristio 4 godine. Samo naivan covek moze da misli da je audi tu gde jeste samo zbog brenda.

Живчан_неки_лик

pre 5 godina

Шкода ми лепша из свих углова од А3. И ентеријер изгледа далеко лепше. А3 изгледа као да је 2005 годиште поред ове Скале. Скала ако буде ценовно ривал Типу и И30, биће веома тражен ауто код нас.

nesha

pre 5 godina

Upoređivati dizajn kod oba modela nema smisla,kao što je bočna linija,zadnja ili prednja svetla.Suština je platforma,jer Scalu pokušavaju da predstave kao hatcback verziju Octavije što nema veze sa vezom.To je "napumpani"Polo sa dizajn fazonima većeg prtljažnika i drugih detalja.Scala dolazi sa polu-krutom zadnjom osovinom(torzija),kao uostalom i Octavia u slabijim verzijama(bezpotrebno).Ona je još jedan "korporativni" biser grupacije VW u nizu,radi peglanja gubitaka na tržištu Amerike.Pošto je pokušaj da siromašnima prodaju "foru" sa Rapidom i Spaceback-om uglavnom propao,nastavili su sa Karoq-om,preskupim nazovi SUV-om,pa donekle i Kodiaq-om,došao je red na "Audija za siromašne.Nastavljaju sa "kloniranjem" dizajna i tehnologije.Glavno je pitanje koliko će ovaj istina dopadljivi auto(a koji nije) da košta.Prvo predstavljanje nije bez razloga bilo u najluksuznijem izdanju,koji niko neće ni kupovati.Čak nije jasno ni kojoj klasi pripada ovaj auto.Da bi bio interesantan "siromašnim" tržištima,moraće da košta do 12.000 evra,a za tu cenu dobiće se skroman motor, reciklirana plastika i do sigurnosni sistema uz skupu doplatu.Ali u Škodi/Volkswagenu ne brinu o tome.Poenta je izgleda u "unovčavanju" velikog tržišnog uspeha Octavije,plasiranjem zamenskog modela "ala Octavija" i njenog pomeranja ka premijum segmentu uz stalno podizanje cene.A za tržišni uspeh Scale,neće baš biti dovoljnan samo imidž Octavije i "oprobana" VW tehnologija.

slavisa

pre 5 godina

@ciga.
Ne razumem kakav komentator sa Youtube-a?
Licno sam vozio taj Audi Q3, brat mi ima novi megan, i valjda vidim razliku u kvalitetu izrade u unutrasnjosti.
Nisam pisao o voznim karakteristikama.
Pisao sam o kvalitetu izrade u unutrasnjosti.
To gulenje dugmica, i oko volana, sam video samo na VW, Audi, BMW automobilima.
Pa koliko ih stiskaju kad se uspiju oguliti? ne skidaju prst ili sta vec, neki smirgla papir.

ciga

pre 5 godina

@Slavisa
Onda je taj megan bolji i od svog većeg brata Talismana,njega ima moj brat iz CH i većeg cirkusa i lošije plastike ja nigde nisam video.Bravo za megane.Izgleda su samo tebi Nemci unutra lošiji od svih ostalih sto naravno nema veze sa mozgom osim ako ih bas jako ne mrzimo pa smo malkice nerealni sto ovde nije retkost.

Milos

pre 5 godina

I ako su na drugim platformama, teško je ne porediti ova dva automobila. Vrlo je lako , rekao bih, jer su u nečem veoma bitnom razlikuju.

DC

pre 5 godina

Evo da ponovim što sam napisao dole, Superb je u klasi od 2000 kubika verovatno najbolja kupovina. Ne znači da je po definiciji najbolji ako se izuzme cena, ali ako se ona uvede kao jedan od faktora, a cena jeste jedan od faktora svakom normalnom, onda da. To kažem kao neko ko vozi A6 C7 V6 sa trenutno nekih 70000km na satu, znači ne staro gvožđe.

Miroslav

pre 5 godina

A razlika 3000€. Ko ima 23k ima i 26k
(bot92, 12. decembar 2018 17:23)
------------------------------------------------------------------
Ma da ko ima 26k ima i 29k. Ma ko ima 29k sigurno ima 32k, a tu je onda i 35k pa dodas iz šteka još 10k i onda kupiš neku drugu klasu automobila!

abc

pre 5 godina

Na primer "busiluca" kojom se obradjuju "rupe" za cilindre. Kako se koristi pocinje sve manje savrseno da sece, te se prave mikrozazori koji umeju da skrate trajanje motora i povecaju potrosnju. Nemci o svemu brinu, pa se zna koji motor ide u koji brend. Ima jos mnogo primera, ali kapirate koncept. 
(123, 13. decembar 2018 01:34) 
@123 

Mene ovakvi komentari bacaju u tešku bepresiju. Molim vas nemoj te pisati, ako nemate sta ponuditi pametno.

ciga

pre 5 godina

@nesha
Bilo bi lepo da navedes makar jednog proizvođača kome izlaskom novog modela padaju cene,i makar jednog koji predstavlja novi model u naj siromasnijoj klot varijanti ? Samo jednog !

Radovan

pre 5 godina

Tekst je odlično napisan. Svaka čast marketingu.
Da vas naviknu na novi AUDI A3.
Ali će on biti na šasiji B segmenta, isto kao ova ŠKODA.
Sa jeftinijom šasijom, na novom A3 biće basnoslovna zarada.

Samo vi gledajte plastiku.

Veliki brat

pre 5 godina

@(gl, 12. decembar 2018 23:33)

Stvarno, šta nam napriča. Pa koliko košta najjeftinija Oktavija, a koliko najjeftinij Audi A4 - kao novi automobili i sa istim motorom?
Nisi valjda i ti jedan od onih da je 5000€ samo razlika u znaku?

A ni motori nisu svima isti. Eto, VW je imao problem sa prvom verzijom 2.0TDI (pucanje glave motora i sl.), i to kod Golfa, dok recimo nisu istu seriju ugrađivali u Pasat, a koliko god pričali da se isti motor u građuje u Audi - jeste isti model motora, ali se ne pravi u istoj fabrici od istih radnika.
Zato i razlika u ceni.

A to kojem autu se brže oljušti volan i ručica menjača ne zavisi samo od auta, već i od toga ko ga vozi. Imam kolegu koji je isto kupio novu Okraviju, i posle 140k kilometara i dalje izgleda kao da je izašla iz salona, i spolja i unutra, a svaki dan se vozi i ima joj 10 godina.

A video sam Oktaviju 2006. koja i spolja i iznutra izgleda kao da je prošla Avganistan, kao da je čovek vozio krompir u džakovima, preko sedišta neke pocepane presvlake, ulubljena oba praga, ulubljenje na krovu, volan i ručica menjača izgledaju kao da je prešla milionče.

Sa druge strane, nikad nisam video Audi u tako lošem stanju. Malo je do kvaliteta, ali je i do onoga ko vozi takav audi. A kad spucaš 30k evra na auto, sigurno na sedištima nećeš prevoziti krompir u džakovima, nego ćeš platiti nekom da ti to preveze kombijem.

posao preko stranke=plaćen godišnji odmor

pre 5 godina

Na primer "busiluca" kojom se obradjuju "rupe" za cilindre. Kako se koristi pocinje sve manje savrseno da sece, te se prave mikrozazori koji umeju da skrate trajanje motora i povecaju potrosnju. Nemci o svemu brinu, pa se zna koji motor ide u koji brend. Ima jos mnogo primera, ali kapirate koncept.
(123, 13. decembar 2018 01:34)
@123
Auu prijatelju, jeste ozbiljni, nije nije ni čudo što nas tretiraju kao nepismenu naciju. Znači istrošrne glodalice iskoriste da prave glave motora za Škodu, Seat.. i posle toga daju 4 godine garancije na motore i kola kao Audi ili volkswagen??? Nemaju oni biznis strategiju Srbendi, malo dalje gledaju.

mije

pre 5 godina

Ja uvek citam ovu kategoriju jer se sastanu svi nasi strucnjaci, tako pametni i za motore i sasije, ma za ceo inzinjering.
Imamo i mi mozgova bogati, pa ne napravismo posle jugica ni motor trobrzinac.

je-bote

pre 5 godina

Kolike su to razlike da ljudi uzvikuju parole, izlaze na ulice, lizu se sa materijalima i obavezno bez flanelskih rukavica ne ulaze. Enterijer izaziva osmeh na licima koji nikako ne silazi. Toliko razlika da to nikome do sada nije poslo za rukom.
Tenkre na kub izjave od mnogih proizvodjaca.

realno

pre 5 godina

Znacka uvek vredi nesto.Skuplji automobili finansiraju vise marketinga, inovacije, i bolji kvalitet.Razlika u ceni uvek ima nekinrazlog a natrzistu je da odluci hce li to da plati

marko

pre 5 godina

Ako neko nije operisan od vida, a ne vidi dobro, ja ne vidim šta je ovde isto ili slično..
(Sasakg47, 12. decembar 2018 16:56)

Boja!!!

jo

pre 5 godina

Po ovim slikama, vidi se da su rodjaci- Audi je nesumnjivo dosta kvalitetniji, i to sto sa Skodom deli odredjene sklopove- platforme(MQB A0- Audi A1) motore- TDI i TFSI- digitalni kokpit itd ...samo je plus za Skodu. Naravno sve ovo 'razvodnjavanje' tehnologije dovodi u pitanje AUDI- jev 'premijum' status( ako takvo nesto uopste i postoji) ali Scala je i dalje konkurent Golfu(tesko, takodje) a nikako A3.
Direktan konkurent Scali bice, realno -Fiat Tipo, jer ce, malo bolje opremljeni biti slicne cene!

kejt winslet

pre 5 godina

samo sto je A3 (ovaj sa slike) poceo da se proizvodi 2012.
Uporedjujete model star skoro 7 godina(a3) sa novim modelom(scala)...

Ostap

pre 5 godina

123 Ne želim da polemišem, ali da li stvarno misliš da se istrošen alat", u proizvodnji audija upotrebljava potom za izradu škoda...!?!?!? Misliš li na robote u fabrici u Češkoj ili na, recimo turpije, francuske ključeve, drebange, gedore, šrafcigere, dizne za frabanje... Da ne dužim... Ti to stvarno, ili si se zezao... Istrošen alat, možda polomljeni okasti ključevi 14/17 i 12/13...Jbt! Gde ti živiš, u kom svetu...

Ostap

pre 5 godina

Slaviša. To su ono koji već pri 60 na sat uhvate grčevito volan kao da će neko da im otme... Uz to od straha i treme im se znoje dlanovi...

Aleksandar

pre 5 godina

Eeeeeeee. A mi sa Čistom za 10 godina samo jedan model. Pogledaj šta ljudi napraviše. Čak je i Dacia razbila samo mi ostadosmo potpuni slepci.