1. @hm

  Zbunjen si jer nisi ni procitao sta sam tacno napisao. Nigde nisam spomenuo neki poseban zakon o KT, vec da se u postojecem zakonu definise clan, a mozda i odeljak - voznja u KT, zato sto je on kompleksniji od drugih raskrsnica i zahteva pridrzavanje nekih pravila voznje, kako bi se ispunila njegova osnovna funkcija, a to je da se saobracaj ubrza i odvija bez zastoja. To sto sam napisao da niko ne treba da ima posebnu prednost u KT ne znaci da treba da vozi ko kako hoce, vec obrnuto. Kad bi svi ulazili, kretali se i izlazili iz KT kako treba (a to treba tacno definisati), ne bi uopste morao niko nikog da sece, propusta, zaustavlja se i poziva na prednost. Takodje, dobro iscrtane trake u KT bi umnogome pomogle u voznji kroz KT. Na primer ovako: link:

  [link]
  (Arsenije, 21. novembar 2018 11:04)

  # Link komentara

 2. Kružni tok je regulisan saibraćajnim znakovima ili semaforima (da, i to postoji). Ako ne postoji saobraćajni znak (obrnuti trougao), onda prednost imaju vozila koja ulaze u kružni tok u odnosu na vozila koja su već u njemu.
  (Horezu, 20. novembar 2018 00:57)

  U tome je i problem. U svim državama u EU važi pravilo, da vozila koja se nalaze u kružnom toku imaju prednost pred vozilima koja se uključuju u kružni tok. I tamo niko ne gleda da li je na ulazu trougao ili ne jer se to podrazumeva da je taj trougao postavljen i vertikalno i horizontalno. I kakvo pravilo desne strane u kružnom toku? Ukoliko ne možeš zbog gužve da zameniš traku u kružnom toku, onda se vosiš još jedan krug jer je svako zaustavljanje u njemu zabranjeno.
  (Aleks, 21. novembar 2018 11:01)

  # Link komentara

 3. "Voznja u kruznom toku je u svim zemljama, izuzev nase napacene Srbije, strogo regulisana pravilima kao i horizontalnom i vertikalnom signalizacijom."

  Upravo tako isto je i u Srbiji, horizontalna i vertikalna signalizacija definisu pravila a ne poseban zakon.

  "Tokom voznje u KT niko ne treba da ima posebnu prednost"

  Pa cekaj sad, jel treba poseban zakon ili da nema pravila? Sad sam zbunjen!
  (hm, 21. novembar 2018 08:55)

  # Link komentara

 4. „Damir Okanović je pravnik i nema veze sa pravilima saobraćaja i tehnikom vožnje“ Pa druže baš zato što je pravnik to znači da mu je to struka jer nećeš verovati pravila saobraćaja su data u Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima! Ne možeš da se iz leve trake isključuješ sa kružnog toga presecajući sve ostale sa desne strane! A o otpuštanju kvačila i dodavanju gasa neka te uči instruktor a ne pravnik.
  (ja, 21. novembar 2018 00:29)

  # Link komentara

 5. Zivim i radim u svajcarskon,ovo sto sam sad video nema u svajcarskoj i ovakva voznja,ovde u svajcarskoj bih vas namerno udarili i on bi dobio novo auto,i jos jedno sto sam cuo od ministra nema pravila desne strane nigde u evropi za ukljucivanje u kruznom toku
  (Vinko Bogicevic, 20. novembar 2018 22:10)

  # Link komentara

 6. "Nisam pravnik ali cini mi se da je osnovni princip svih zakona da se ne bave konkretnim problemima i situacijama vec da postavljaju opsta pravila"

  Voznja u kruznom toku je u svim zemljama, izuzev nase napacene Srbije, strogo regulisana pravilima kao i horizontalnom i vertikalnom signalizacijom. Probajte da u Madjarskoj vozite spoljnom trakom i izadjete na trecem izlazu. Bili bi strogo kaznjeni. Isto je i u nekim drugim evropskim drzavama. Smisao kruznog toka je da UBRZA odvijanje saobracaja na komplikovanim raskrsnicama, a kod nas usporava zbog bolesnih "opstih pravila" prednosti - desnoj strani. Tokom voznje u KT niko ne treba da ima posebnu prednost i da su obelezeni kako treba i da vas trake "same vode" ka izlazu nesporazuma ne bi bilo, a ni potrebe za ovolikom diskusijom. Pa ovolika polemika i neslaganje u ovoj diskusiji su dovoljan dokaz da voznja u KT zasluzuje poseban odeljak u Zakonu o bezbednosti saobracaja
  (Arsenije, 20. novembar 2018 21:19)

  # Link komentara

 7. Damir Okanovic je diplomirani pravnik i nema veze sa saobracajem, tumacenjem pravila kao ni tehnikama voznje.
  (Bole, 20. novembar 2018 19:30)

  # Link komentara

 8. 1. Nasi kruzni tokovi su dizajnirani sa svakim odsustvom mozga I logike, taj koji ih je pravio nije bio do Madjarske da vidi kako se pravi kruzni tok a kamoli do Amerike gde su najbolji kruzni tokovi. I sta onda dobijemo? Dobijes Slaviju sa million traka koje vode nigde.

  2. Pravilo desne strane u kruznom toku vazi kod nas jer nemamo zakon o kruznom toku. To bi bilo isto kada imas uslovno desno na semaforu a zakon ne poznaje uslovno desno. Ista prica
  (Vucko, 20. novembar 2018 17:42)

  # Link komentara

 9. 1. Nasi kruzni tokovi su dizajnirani sa svakim odsustvom mozga I logike, taj koji ih je pravio nije bio do Madjarske da vidi kako se pravi kruzni tok a kamoli do Amerike gde su najbolji kruzni tokovi. I sta onda dobijemo? Dobijes Slaviju sa million traka koje vode nigde.

  2. Pravilo desne strane u kruznom toku vazi kod nas jer nemamo zakon o kruznom toku. To bi bilo isto kada imas uslovno desno na semaforu a zakon ne poznaje uslovno desno. Ista prica
  (Vucko, 20. novembar 2018 17:41)

  # Link komentara

 10. Njemu bi bilo bolje da da ostavku nego da se vozika po gradu o trošku srpskih poreskih obveznika. Jer jedino sto je on uradio jeste uvodjenje idiotskih pravila koja nigde na svetu ne važe samo kod nas.
  (Milan, 20. novembar 2018 17:13)

  # Link komentara

 11. "Upravo je dotocni Okanovic je, pored ostalih, odgovoran zasto zakonom nije posebno regulisan prolazak kroz kruzni tok,"

  Nisam pravnik ali cini mi se da je osnovni princip svih zakona da se ne bave konkretnim problemima i situacijama vec da postavljaju opsta pravila. Ako bi se zakon bavio kruznim tokom, znacilo bi da treba da definise pravila i na drugim vrstama raskrsnica, npr gde se ukrstaju dve ulice, pa posebno pravilo gde imamo 5 izlaza sa raskrsnice, pa posebno pravilo ako je jedna ulica afaltirana a druga ne....
  (hm, 20. novembar 2018 13:17)

  # Link komentara

 12. Upravo je dotocni Okanovic je, pored ostalih, odgovoran zasto zakonom nije posebno regulisan prolazak kroz kruzni tok, vec navodno vaze "opsta pravila" koja su u kruznom toku besmislena! Pa po tim "opstim pravilima" on je uspesno zaustavio saobracaj na celoj Slaviji cekajuci da ga puste da izadje iz KT. Nema boljeg primera besmisla. Dokle god vaze besmislena "opsta pravila" propustanja vozila iz spoljnih traka da bi se izaslo iz KT, ja cu voziti UVEK SPOLJNIM krugom od ulaska do izlaska, gde god izlazio. Ovo je besmisleno, ali nije protiv Okanovicevih propisa, i najvaznije svi imaju OBAVEZU da me propuste jer imama prednost. Zasto uopste ulaziti u unutrasnji krug pakla iz kog ne mozes brzo i sigurno da izadjes?!
  (Arsenije, 20. novembar 2018 12:43)

  # Link komentara

 13. Tvoj primer nema veze sa onim sto sam ja pisao kada sam odgovarao na neki komentar. Ja sam pricao o situaciji kada se iskljucujes sa jedne ulice u desno I kada se iskljucujes sa kruznog toka. Prednost imaju oni koji se nalaze u desnoj traci gledajuci obicnu ulicu, odnosno oni u spoljnom krugu gledajuci kruzni tok. Ne moze onaj iz unutrasnjeg kruga (leve trake) da presece put onom u spoljasnjem krugu (desnoj traci), ako taj iz spoljasnjeg kruga (desne trake) hoce da nastavi dalje, ne zeli da se iskljuci na tom izlazu. O toj prednosti pricam. Nema na svakom kruznom toku znakova koji pokazuju kojom trakom treba da se vozis za koje iskljucenje
  (kola, 20. novembar 2018 00:50)

  Ako se iskljucuje iz kruznog toka sa dve trake u ulicu sa dve trake, nema prednost niko. Desni se iskljucuje u desnu traku, levi u levu. Primer je dobar. Jedino ako se iz kruznog toka sa dve trake iskljucuje u ulicu sa jednom trakom, onda prednost ima ovaj iz spoljne ali samo ako nije drugacije oznaceno linijama na putu ili znakovima.
   (rog, 20. novembar 2018 09:55)

  # Link komentara

 14. Okanovic, najveca misterija srpskog saobracaja, pored pokojnog Alvirovica (od vozaca postao voditelj a posle i vlasnik emisije koju je prodavao ekskluzivno drzavi, ali barem je radio nesto korisno). Okanovic ima privatno udruzenje (3 coveka su potrebna da se osnuje) i konsultuju ga za sva pitanja u vezi saobracaja, kao i za izmene zakona. Inace po struci je pravnik, sa saobracajem ima veze koliko i svaki vlasnik B dozvole.
  (drvobradi, 20. novembar 2018 09:54)

  # Link komentara

 15. @ (Debeli Sava, 19. novembar 2018 10:58)

  Znači pravnik nije merodavan za pitanja koja se tiču propisa? Pa ko je merodavan, poslastičar?

  Čovek je po struci pravnik, a bavi se bezbednošću saobraćaja, ima vozačku dozvolu i, što je najbitnije, volju da sedne u auto i pokaže kako se stvari rade. I još maksimalno prosto objašnjava šta i kako treba. Svaka čast za prilog!
   (ja, 20. novembar 2018 07:47)

  # Link komentara

 16. Sad mi je jasno zasto propadamo, pa nama sve sami "strucnjaci" vode glavnu rec.
  (Dejan, 20. novembar 2018 07:09)

  # Link komentara

 17. Kružni tok je regulisan saibraćajnim znakovima ili semaforima (da, i to postoji). Ako ne postoji saobraćajni znak (obrnuti trougao), onda prednost imaju vozila koja ulaze u kružni tok u odnosu na vozila koja su već u njemu.
  (Horezu, 20. novembar 2018 00:57)

  # Link komentara

 18. (rog, 19. novembar 2018 19:45)


  Tvoj primer nema veze sa onim sto sam ja pisao kada sam odgovarao na neki komentar. Ja sam pricao o situaciji kada se iskljucujes sa jedne ulice u desno I kada se iskljucujes sa kruznog toka. Prednost imaju oni koji se nalaze u desnoj traci gledajuci obicnu ulicu, odnosno oni u spoljnom krugu gledajuci kruzni tok. Ne moze onaj iz unutrasnjeg kruga (leve trake) da presece put onom u spoljasnjem krugu (desnoj traci), ako taj iz spoljasnjeg kruga (desne trake) hoce da nastavi dalje, ne zeli da se iskljuci na tom izlazu. O toj prednosti pricam. Nema na svakom kruznom toku znakova koji pokazuju kojom trakom treba da se vozis za koje iskljucenje
   (kola, 20. novembar 2018 00:50)

  # Link komentara

 19. ljudi. sve je to uredu za pravila. ali budimo realni. slavija je slavija i ona funkcionise kako funkcionise. zato se tu i pazi i mislim da u njoj ima manje sudara nego u drugim kruznim tokovima. da budemo iskreni, pa slavija bi stalno bila u zastoju da se vozi tako. i ovako je prebukirana a ove varijante stani u kruznom toku pa se prestroj to bi bilo zanimljivo videti ali to se nikad desiti nece jer to je Slavija :)
  (ljud, 19. novembar 2018 23:41)

  # Link komentara

 20. Neka je Damir Okanovic po vokaciji i Snesko Belic, podrzavam ga! Vecina komentara je u fazonu "Ko je Damir O. da nama prica". Pa svi se k...rce u saobracaju a kada naprave udes odmah se jure veze i kuka se na sve strane itd. Ajde bre,stoka smo i tacka...Samo sam se iznervirao citajuci komentare....
   (Realiti igrac, 19. novembar 2018 23:27)

  # Link komentara

 21. Evo jos jedan lep primer kako se prolazi kroz kruzni tok. Pogledajte kako ljudi prolaze na snimku i pogledajte znakove na putu sa strelicama.

  [link]
   (rog, 19. novembar 2018 22:58)

  # Link komentara

 22. Evo prvi primer: 
  [link] 
  Jel na ovoj slici neko ima prednost? I jedan i drugi idu pravo, nema prednosti. Zuti sme da ide samo pravo i desno a levi samo pravo i levo. I kako tu moze da dodje do slucaja da neko neko iseca? 

  Imate za svaku traku koja ulazu u kruzni tok tablu gde sme da se ide iz te trake. Ne moze desna (spoljna traka) da ide okolo oko.kruznog toka, i nema problema. Prosto je.
  (rog, 19. novembar 2018 19:45)

  Mi smo definitivno nenormalan narod. Ostavim primer sa slikom i nadje se gomila genijalaca da lupa minusa? Na sta gospodo lupate minuse? Sa cim se ne slazete? Sa zakonom ili sa mozgom? Kucajte "two lane roundabout" na google-u i gledajte gomilu slika i primera iz auto skola kako se vozi kroz kruzni tok. Pa nije kruzni tok naucna disciplina da nam treba trust mozgova da odgonentne zakone te prirodne pojave. Ja posle 15 godina voznje u Beogradu izbegavam sve kruzne tokove jer imam dve opcije, ili da se ponasam isto kao i "rimljani" i svesno krsim zakon, ili da se ponasam po pravilima i rizikujem nenormalne situacije.
   (rog, 19. novembar 2018 22:55)

  # Link komentara

 23. "Čitam komentare i ne verujem. Više nisam siguran da li oni, za koje sam mislio da me (bahato i bezobzirno) namerno seku, ustvari samo ne poznaju dovoljno elementarne propise, pa misle da su oni u pravu: da ja njima uskraćujem prvenstvo prolaza?
  (TNT, 19. novembar 2018 16:07)"
  Izvinjavam se što sam u svom postu napisao da unutrašnja traka ima prednost. To nije tačno.
  Radi se o tome da su me u svetu uvek propustili kada sam pokazao nameru da želim da izađem iz kružnog toka.
  Pravilno bi bilo da sam napisao : vozač iz spoljne trake prilagođava brzinu i propušta vozilo iz unutrašnje trake da se prestroji i napusti kružni tok.
  Bez uviđavnosti učesnika u saobraćaju i toleranciji na tuđe greške svi propisi su besmisleni.
   (Vozač sa severa, 19. novembar 2018 21:20)

  # Link komentara

 24. Najveca greska je praviti kruzne tokove sa vise traka, tu je nemoguce organizovati normalan saobracaj, jer se takav saobracaj nikada ne odvija prema savrsenom scenariju! Kada kruzni tok ima samo jednu traku, tu problema nikada nema, jedino se mozda malo duze ceka na ukljucenje u kruzni tok, ali i to je bolje nego praviti haos u samom kruznom toku!
  (bigserb, 19. novembar 2018 20:59)

  # Link komentara

 25. Sada će vam Meri pokazati kako se žvaće žvaka.
   (Z.Dj., 19. novembar 2018 20:58)

  # Link komentara

 26. koji je on kralj... ovo samo kod nas ima.
   (rulam, briga me, 19. novembar 2018 20:25)

  # Link komentara

 27. Kakvo pravilo desne strane u kruznom toku ,aman?
  (olja, 19. novembar 2018 18:40)

  Nego šta, nego pravilo desne strane! Nemaš ti pojma a i ovi što ti daju pluseve.
  (Alex, 19. novembar 2018 20:09)

  # Link komentara

 28. lepo im rekao dečko.. sramota od nevaspitanih ... vladaju slavijom, a i šire.. nažalost.
  No, sve to Beograd nauči, kad budu počela deca da ih se stide, njihovom praziluku i bahatosti, parkiraće zauvek.
   (samailo, 19. novembar 2018 20:08)

  # Link komentara

 29. Da se vozila sporije krecu sva prestrojavnja bi Isla glatko. Probelm je u brzini.
   (kain, 19. novembar 2018 20:05)

  # Link komentara

 30. Ovde su pravila kružnog toga, prosto i jasno napisana, a naročito obratite pažnju na pravilo broj 2, to je ono što pravi probleme:

  [link]
  (AS, 19. novembar 2018 20:03)

  # Link komentara

 31. Ovoliki broj komentara da unutrasnje trake imaju prednost u odnosu na spoljne je alarmantan. Pod hitno treba uvesti polaganje testova na svake 2 godine. I to samo poznavanje kretanja u saobracaju I raskrsnice.
   (kain, 19. novembar 2018 20:00)

  # Link komentara

 32. Nije tacno. Unutrasnja traka nema prednost u odnosu na spoljasnju. 
  Kruzni tok ti je kao klasicna ulica, samo sto je savijena. Prednost imaju oni sto su u spoljnom krugu, kao sto u normalnoj ulici prednost imaju oni iz desne trake. 
  Oni iz leve trake ako zele da se iskljuce na nekoj raskrsnici, moraju da se prestroje u desnu pa onda da se iskljuce. Tako je I u kruznom toku, oni iz unutrasnjeg kruga moraju da se prestroje u spoljasnji I tek onda mogu da napuste kruzni tok
  (kola, 19. novembar 2018 15:07)

  Nema prednost nijedna traka zato sto su obe paralelne. Kao ni u bulevaru sa dve-tri trake sto niko nema prednost da menja pravac kako hoce.

  Pogledajte lepo na internetu imaju nacrtana pravila kruznog toka, ne razumem sto je toliko tesko.

  Evo prvi primer:
  [link]
  Jel na ovoj slici neko ima prednost? I jedan i drugi idu pravo, nema prednosti. Zuti sme da ide samo pravo i desno a levi samo pravo i levo. I kako tu moze da dodje do slucaja da neko neko iseca?

  Imate za svaku traku koja ulazu u kruzni tok tablu gde sme da se ide iz te trake. Ne moze desna (spoljna traka) da ide okolo oko.kruznog toka, i nema problema. Prosto je.
   (rog, 19. novembar 2018 19:45)

  # Link komentara

 33. koliko je puta snima ovaj prilog dok nije ispao po meri gospodina okanovica?
   (Baron, 19. novembar 2018 19:12)

  # Link komentara

 34. Kakvo pravilo desne strane u kruznom toku ,aman?
   (olja, 19. novembar 2018 18:40)

  # Link komentara

 35. Ova reporterka pita; zašto nam trube. Pa trube vam zato što vozite po propisima i narušavate haos koji nekim čudom funkcioniše. Meni je veći problem autokomanda kad se spuštam sa Dedinja pored Marakane ili JNA i idem prema gradu, jer se vozila od Franša kreću ogromnom brzinom za kružni tok i mora mnogo da se rizikuje da bi prošao.
  (Kole, 19. novembar 2018 18:32)

  # Link komentara

 36. naxi kamere prikazuju stanje na slaviji. pogledajte nekad u spicu kakav je haos sa zutim trakama i sinama, i kako ih blokiraju vozila iz Nemanjine... sve ce vam biti jasno, i zasto Okanovic nije to spominjao...
   (ilimislisvojomglavom, 19. novembar 2018 17:44)

  # Link komentara

 37. Bas nam je lepo pokazao ono sto je na Slaviji isto kao i na gomili drugih kruŽnih tokova. Problem i zabunu pojačavaju GSP vozila, naročito tramvaji koji u teoriji uvek imaju prednost, i glupost sa žutim trakama. Zašto nije pokazao kako se uključuje iz Nemanjine, i to ne daj bože u špicu... Morate sačekati priliku da nema vozila u čak 2 žute trake. Onda njih preprečite, i čekate da se uključite u spoljnu belu, naravno, nemate prednost. Dok tako stojite, ne smete u praznu žutu, ali blokirate GSP i taksiste... Jako pametno rešenje.
  (ŽutaTraka, 19. novembar 2018 17:41)

  # Link komentara

 38. 1. G-din Okanovic je stao u sred kružnog toka, što sumnjam da je po pravilima.
  2. Time je i pokazao problematiku i glupost slepog pracenja pravila desne strane u kr.toku, dovodi do toga da se u gužvi ljudi ne mogu isključiti iz unutrašnjeg kruga, jer ih manje više non stop neko obilazi, ako se ne zaustave onda kruže dodatno i duže se zadržavaju u istom. Valjda je logičnije da se prednost daje izlasku nego ulasku iz bilo kog konačnog prostora, jer se u suprotnom rizikuje da se popuni. Ili, da ljudi prosto izbegavaju unutrašnje prstenove i onda prave veću gužvu u spoljnom.
  3. Glavni problem sa novoobeleženim trakama na Slaviji nije kako se snaći u "belim" linijama, nego u žutim sa tramvajima i gradskim prevozom. Ako se ulazi iz Nemanjine, ne smete odmah krenuti desno nego sse mora preseći žuta traka do linije preglednosti pa pokušati ulazak u spoljnu belu traku. Ako je u njoj gužva, zaustavljate saobraćaj GSPa...
  (Pravilapravila, 19. novembar 2018 17:37)

  # Link komentara

 39. (Marko, 19. novembar 2018 15:49)

  Nisi u pravu bas sasvim. Pravila kruznog toka su takva da nikad ne bi trebalo da dolazite u situaciju da iz unutrasnje trake kruznog toka morate da pustate nekog iz spoljasnje trake. Prosto se iskljucujes desno ides spoljnjom trakom. Ako ides pravo moze i unutrasnja i spoljna. Ako ides levo ili nazad u ulicu iz koje si dosao, ides unutrasnju trako. Ako je neko u bilo kojoj traci kruga ne ukljucujes se upravo zato da ne bi spoljnom trakom isekao nekog iz unutrasnje.
   (rog, 19. novembar 2018 17:25)

  # Link komentara

 40. Колико пара при свакој регистрацији се слива приватној фирми правника возача који нас за наше паре подучава "безбедности" иако грађани Србије већ преко буџета палаћају многе докторе саобраћаја? Брине он о безбедности свог џепа на терет грђана, а напредњаци пре досаласка на власт рекоше да ће укинути којекаве паразитке комитете, агенције ...
  (Aца, 19. novembar 2018 17:09)

  # Link komentara

 41. U Alanji kruzni tokovi nemaju teouglove, vec su klot i prednost ima svako ko ulazi u njega inace
   (xxxz, 19. novembar 2018 17:00)

  # Link komentara

 42. Čitam komentare i ne verujem. Više nisam siguran da li oni, za koje sam mislio da me (bahato i bezobzirno) namerno seku, ustvari samo ne poznaju dovoljno elementarne propise, pa misle da su oni u pravu: da ja njima uskraćujem prvenstvo prolaza?
  (TNT, 19. novembar 2018 16:07)

  # Link komentara

 43. Treba reći jasno koji je problem:
  Ljudi misle da tu ne važi pravilo desne strane. Pravilo prednosti onoga ko je sa desne strane važi i u kružnom toku, osim ako znakom nije drugačije propisano. Tako da spoljašnja traka ima prednost. Ulazne trake moraju imati znak stop, inače one imaju prednost u odnosu na one koji su već u kružnom toku jer su sa desne strane.
  (AR, 19. novembar 2018 15:53)

  # Link komentara

 44. Ljudi moji zar toliko ne znate? Pravila kruznog toka su vrlo jednostavna.

  1. U kruznom toku NiJE DOZOLJENO zaustavljanje, sto znaci da vi kada ste u kruznom toku NE MOZETE I NE SMETE da stajete i pustate vozila da se ukljuce u kruzni tok. Vec ta vozila MORAJU DA STANU i udju u kruzni tok tek kada vi i ostala vozila u kruznom toku prodju. Ponavljam NE SMETE STAJATI U KRUZNOM TOKU.

  2. Tacno se zna koja traka sluzi za koje iskljucenje. Ako zelite da se iskljucute u prvoj desnoj ulici, ulazite u krajnjiji prsten i drzite se njega do izlaza. Ako zelite da se iskljucite NA DRUGOM DESNOM izlazu, ulazite u srednju kruznu traju i prestrojavate se u spoljnu krajnju pa iz nje idete van kruznog toka. A ako zelite da se vratite u ulicu iz koje ste dosli, SAMO TADA KORISTITE UNUTRASNJI PRSTEN i pravite pun krug.

  3. Pri prestrojavanju iz trake u traku u kruznom toku uvek vazi pravilo DESNE STRANE. Dakle, kada se iz najmanjeg kruga prestrojavate u krug do njega, a tu vam vozila uvek dolaze sa desne strane, vi morate propustiti ta vozila i uci tako da ta vozila ne moraju da stanu. Isto vazi i kada idete iz srednje u krajnju traku.

  E sad zasto je to tako? Vrlo je logicno. Zamislite sada da vozila iz srednjeg prstena stanu da bi vi napustili kruzni tok, a onda stanu i ovi iz spoljnjeg da vas puste da izadjete iz srednjeg i sta onda da rade ovi sto ulaze u kruzni tok, dok ovi u krugu vec stoje? Kruzni tok mora da se krece i jedino se pravilom desne strane to postize.
  (Marko, 19. novembar 2018 15:49)

  # Link komentara

 45. @kola Upravo tako. Osnovni problem je što mnogi vozači misle da u kružnom toku ne važi pravilo desne već leve strane, što nije tačno. Pravilo desne strane je univrzalno pravilo ako saobraćaj nije regulisan od strane saobraćajca, semafora ili saobraćajnih znakova. Na ulasku u kružni tok po pravilu stoji obrnuti trougao kao saobraćajni znak, što znači da tu ne važi pravilo desne strane, već saobraćajni znak. Veoma jednostavno. Ako nema obrnutog trougla na uslasku u kružni tok, to znači da vozilo koje ulazi u kružni tok ima prednost u odnosu na one koji su već u njemu. Što se tiče samih traka u kružnom toku, vozila koja su u unutrašnjem prstenu nemaju prednost, već prednost imaju vozila u spoljnom prstenu tj. ona koja su sa desne strane. Iz tog razloga vozači koji su sa svojim vozilima u unutrašnjem prstenu moraju dobro paziti na vozila sa desne strane ukoliko žele da se prestroje.
  (Sheriff, 19. novembar 2018 15:43)

  # Link komentara

 46. "U kružnom toku važi pravilo LEVE strane. Dakle, ako onaj iz unutrašnje trake uključi desni žmigavac sa namerom da se prestroji desno zbog isključenja, vi ostali iz desne trake MORATE da ga propustite, inače bi čovek ostao u unutrašnjem ili srednjem prstenu zarobljen da se vozi u krug ili da napravi kolonu i tako blokira kružni tok. "

  Auuu, ja kad vidim ko sve vozi nasim ulicama dodje mi da se parkiram i ne idem nigde. Nijie ni da ides peske, opet mozes da naletis na nekog ovakvog strucnjaka.
  (hm, 19. novembar 2018 15:43)

  # Link komentara

 47. Moze se saobracaj na Slaviji iskoristiti i za izradu jedne doktorske disertacije, pa da nam vrhunski strucnjaci objasne preko kol-centra kako da se krecemo kad udjemo u kruzni tok. Bruka i sramota.
   (penzioner, 19. novembar 2018 15:30)

  # Link komentara

 48. Znači unutrašnja traka ima prednost u odnosu na spoljnu. 
  I niko nikoga nije isekao već je IMAO PREDNOST u odnosu na spoljnu traku. 
  Takođe vozač NE SME da stoji u traci,već vozači sa spoljne( desne) strane mora da ga propusti. 
  A to je i odgovor zašto niko ne vozi unutrašnjim krugom: ljudi se boje da ih niko neće propustiti,pa će se ceo dan voziti u krug?
  (Vozač sa severa, 19. novembar 2018 13:39)

  Nije tacno. Unutrasnja traka nema prednost u odnosu na spoljasnju.
  Kruzni tok ti je kao klasicna ulica, samo sto je savijena. Prednost imaju oni sto su u spoljnom krugu, kao sto u normalnoj ulici prednost imaju oni iz desne trake.
  Oni iz leve trake ako zele da se iskljuce na nekoj raskrsnici, moraju da se prestroje u desnu pa onda da se iskljuce. Tako je I u kruznom toku, oni iz unutrasnjeg kruga moraju da se prestroje u spoljasnji I tek onda mogu da napuste kruzni tok
   (kola, 19. novembar 2018 15:07)

  # Link komentara

 49. Čemu služi kružni tok?
  Za nesmetano kretanje svih priključenih pravaca u raskrsnicu i njihov brz izlaz na izlascima.
  Koliko ima priključaka, toliko ima krugova za 1 manje.
  Svako treba da se kreće onim brojem kruga, na kom broju izlaska hoćeš da izađeš.
  Na primer, hoćeš da izađeš na 3. izlasku, tada odmah ulaziš u 3. krug i voziš njime sve do 3. izlaska kada daješ žmigavac i odmah skrećeš. Podrazumeva se da je 2. krug tada prazan jer su vozila iz tog kruga izašla na 2. izlasku. Sa tvoje leve strane prolaze vozila iz 4. kruga koji hoće da se isključe na 4. izlasku, i oni se brzo isključuju jer je 3. krug prazan.
  (Radovan, 19. novembar 2018 14:59)

  # Link komentara

 50. Prvo, molim vas da ne komentarišete svojstvo čoveka. Svi ste navikli da prvo čujete ko je i šta je on pa onda unapred da ocenjujete nečiji pristup. Ako pogledate ovo što je on napravio, stavio je do znanja svima da se na Slaviji niko ne drži saobraćajnih propisa (inače, to je poenta ovog snimka, a ne ko je on i šta je). Bukvalno mi se ista stvar desila kao i njemu, na istom mestu. Na isključivanju sa Slavije, nadje mi se 5 autobobila sa desne strane i seku me kako bi oni skrenuli, naravno van toka su skroz u zabranjenom području. O krajnjoj unutrašnjoj traci neću ni da pričam. Jedna stvar je smešna, svi svirajui svi se razumeju u saobraćaj al ga niko ne poštuje. Beograd je strašno agresivan grad, pun tenzije i nervoze. To je moj glavni grad, nemam drugi, al ga radije zaobilazim nažalost kad je u pitanju prolaz kroz delove saobraćaja velike gustine, ne zbog saobraćaja, već zbog ljudi. Signalizacija je urađena da može da se razume i normalno vozi.
  (Vuk, 19. novembar 2018 14:41)

  # Link komentara

 51. Koje kvalifikacije poseduje g.Okanović da bi mogao ostale da edukuje ? Koliko je meni poznato on je pravnik i kao takav nije merodavan za pitanja saobraćaja.
  (Debeli Sava, 19. novembar 2018 10:58)

  Treba mu diploma Fakulteta za kruznotokologiju da bi znao kako se vozi u kruznom toku. Samo tako moze, vidis kako nas je nasankao.
   (nn, 19. novembar 2018 14:32)

  # Link komentara

 52. Samo uradite ostrvca umesto ovih crteza...nek lupaju automobile, al za par meseci ce nauciti...
   (realno, 19. novembar 2018 14:25)

  # Link komentara

 53. Okanović nema pojma šta priča razume se u saobraćaj ,ko Vulin u vojsku !!!!!!
   (gorski, 19. novembar 2018 14:17)

  # Link komentara

 54. Uh,jel moze ikud da se okoli :(
   (Tutlo, 19. novembar 2018 14:12)

  # Link komentara

 55. Pravilo desne strane ne vazi pri ukljucivanju u kruzni tok jer po znakovima vozila u kruznom toku imaju prvenstvo. Trouglovi su postavljeni na svim ulazimu u kruzni tok. Zmigavac se daje samo kod izlaska i menjanja trake. Zasto bi radio non stop kad kruzni tok nije raskrsnica nego ulica koja ide u krug. Inace sve ovo ne vazi jer je nekultura i bezobrazluk vozaca jedino pravilo u Beogradu.
  (Bata, 19. novembar 2018 14:11)

  # Link komentara

 56. Beograđani, vozite kao ludaci. Toliko frustracije i nervoze nigde nema kao na Bg asfaltu. Sedite malo, isplačite se, izbacite gnev iz sebe, neće vam gas i sirena olakšati muke.
  (Nikola, 19. novembar 2018 14:05)

  # Link komentara

 57. Srbija jedina zemlja u Evropi u kojoj se kruzni tok studira i za koga je potrebno uputsvo za upotrebu ! Evo covek imao tri skakljive situacijea sve zbog toga sto Srbi nisu sposovni ni za jedan prsten a kamo li tri. I sad dok on stoji i zmiga kruzni tok stoji a to nije smisao kruznog toka! Da su bar izlaz desno napravili pre kruznog :( jedino resenje ostaviti samo dva prstena !
   (cvrko, 19. novembar 2018 14:03)

  # Link komentara

 58. Slavija je vrlo jednostavna za prolaz jer je uvek gužva pa su vozači pažljiviji
  Ali zato manji kružni tokovi u Bg predstavljaju pravo blago jršenja propisa u saobtaćaju
  Kružni tok ispod produžetka novog mosta na Čukarici je vrh
  Kako se tu seče iz trake u traku kako se uleće i prestrojava pa to je čisto nepiznavanje propisa uz ogromnu količinu daobraćajne nekulture
  Kružni tokovi iznad autoputa kod arene su tek za malo bolji
  Ali zato topčiderska zvezda predstavlja pravi biser
  Zakon kaže da je zabranjeno parkiranje i zaustavljanje u kružnom toku. Pa tamo parkira ko kako hoće, milicija je tu redovno i zaustavlja po želji, čak je i autobuska stanica u sred toka... ma ne jedna, dve!
  Katastrofa
  (Mile jr, 19. novembar 2018 14:00)

  # Link komentara

 59. @(lepjedzigi, 19. novembar 2018 11:16)

  I ti i ovi posle tebe veze nemaju.

  U kružnom toku važi pravilo LEVE strane. Dakle, ako onaj iz unutrašnje trake uključi desni žmigavac sa namerom da se prestroji desno zbog isključenja, vi ostali iz desne trake MORATE da ga propustite, inače bi čovek ostao u unutrašnjem ili srednjem prstenu zarobljen da se vozi u krug ili da napravi kolonu i tako blokira kružni tok.

  Spoljašnja traka služi samo da uđete u kružni tok ako u toj traci nema vozila ili u srednjoj nema nadolazećih vozila koja su uključila desni žmigavac (samo što ga većina vozača ne uključuje, pa tu nastaje problem), i tada morate ili da se isključite na prvom sledećem isključenju ili da se uključite u srednju traku ako je to moguće, ako nije moguće, vozite spoljašnjom, ali morate propustiti vozila iz srednje trake koja nameravaju da se isključe - a u poslednjem slučaju nastaje problem kod velikih gužvi, jer stalno nadolaze vozila sa leve strane koja se negde isključuju i ovi u spoljašnjoj traci ostaju blokirani, dok bi u slučaju da oni imaju prvenstvo bili blokirani oni u unutrašnjim trakama.


  Video sam negde na internetu kružni tok modifikovan tako da su kroz središnje ostrvo urađene trake koje se koriste u kombinaciji sa semaforima kad su baš velike gužve, obično ujutru i popodne, a ostatak vremena raskrsnica funkcioniše kao klasičan kružni tok bez semafora.
  (Veliki brat, 19. novembar 2018 13:59)

  # Link komentara

 60. Pepi@
  Pa na slavoluku pobede u Parizu se sastaje 12(dvanaest) ulica u kruznom toku :)
   (cobo, 19. novembar 2018 13:56)

  # Link komentara

 61. Kosmodrom Slavija. Mislim da je jednostavnija procedura za lansiranje spejs šatla Kolumbija nego prolazak kroz kružni tok Slavija.
  (Gross, 19. novembar 2018 13:50)

  # Link komentara

 62. ..Svud u svetu, gde se vozi desnom stranom, u prednosti je onaj VEC U KRUGU, i SVI na ulasku u krug imaju "trougao". I nema nigde "Okanovica" da tumaci, vec se zakon sprovodi...
  (jabreja, 19. novembar 2018 11:32)
  Bravo za komentar.
  Znači unutrašnja traka ima prednost u odnosu na spoljnu.
  I niko nikoga nije isekao već je IMAO PREDNOST u odnosu na spoljnu traku.
  Takođe vozač NE SME da stoji u traci,već vozači sa spoljne( desne) strane mora da ga propusti.
  A to je i odgovor zašto niko ne vozi unutrašnjim krugom: ljudi se boje da ih niko neće propustiti,pa će se ceo dan voziti u krug?
   (Vozač sa severa, 19. novembar 2018 13:39)

  # Link komentara

 63. Неко би требало да каже стручњаку да су кружни токови постојали и пре њега. Онда би његова стручност и функција изгубили смисао који се тренутно гради на његовој теорији да су људи будале. Наравно он ову теорију мора да гаји у својој глави, јер ни једна друга теорија не подржава теорију живота паразита.
  (marko, 19. novembar 2018 13:37)

  # Link komentara

 64. Da li ljudi toliko ne poznaju PSP ili su toliko bahati nije mi jasno, ali za ove stvari ne treba nikakvo znanje, nego zdrav razum i logika...
  (lepjedzigi, 19. novembar 2018 11:16)

  Tužno je to ako si ti profesionalni vozač, jednako kao što je i ovaj nesretni Okanović nekakav "stručnjak" saobraćajne struke. Za ponašanje u saobraćaju, bilo da je obična raskrsnica sa ukrštanjem puteva ili raskrsnica sa kružnim tokom saobraćaja, neophodno je upravo znanje, kao što je uopšte potrebno za učešće u saobraćaju. Da nije tako, koji razlog bi postojao za obuku vozača u teoretskom i praktičnom delu? Po tvom "zdravom razumu i logici" dovoljno je da neko sam sebi saopšti da je sposoban i obučen za učešće u saobraćaju kao vozač jer smatra da ima od Boga dat "zdrav razum i logiku". Tvoj stav je upravo ona sirova bahatost koju ovde mnogi pominju. Poznavanje saobraćajnih pravila i njihovo poštovanje isključuju bahatost u saobraćaju. Vi koji umesto polaganja vozačkog ispita imate "vezu" da dobijete vozačku dozvolu na "zdrav razum i logiku" uz malo mita i čašćavanja, upravo ste najopasniji i najbahatiji učesnici u saobraćaju. Trebalo bi vas zatvarati u logore za prevaspitavanje, jer ste opasnost po bezbednost normalnog sveta, a i po svoju. I Darko Lazić je verovao u svoj "zdrav razum i logiku".
   (Ja veliki imam, na radost Bošnjaka, a posebno Bošnjakinja mi mojijeh, 19. novembar 2018 13:37)

  # Link komentara

 65. "G-din Okanoviću u kružnom toku ne postoji pravilo desne strane jer vozila u kružnom toku imaju PREDNOST nad vozilima koja se uključuju u sam tok!"

  U zakonu ne postoji termin kruzni tok, tako da ne postoji ni pravilo da vozila u kruznom toku imaju prednost. Primenjuju se opsta pravila, tj. ako postoji znak (sto je u velikoj vecini slucajeva) onda se on postuje, ukoliko ne bi bilo znaka (moguce da takva situacija negde postoji) onda bi se postovalo pravilo desne strane.
  (hm, 19. novembar 2018 13:35)

  # Link komentara

 66. i stade covek skroz u kruznom! nema zaustavljanja ako ne mozes bezbedno da izadjes...
  (damir, 19. novembar 2018 13:24)

  # Link komentara

 67. znaci on kaze ako izlazis na trecem izlazu moras biti u levoj traci i pokazuje na ovog sa crnim suv da pravi prekrsaj jer izlazi i sece ga. znaci covek koji je u levoj traci mora da ostane u levoj i neprestano kruzi po slaviji je ako izlazi pravi prekrsaj
   (zicer, 19. novembar 2018 13:22)

  # Link komentara

 68. Pogledao sam ovaj prilog i moj zakljucak je,da ovaj "strucnjak" nema blage veze sa voznjom i poznavanjem propisa! Da je napravio jos jedan krug,doslo bi do kokapsa u kruznom! Njegov domet je-uci u spojni prsten i izaci na prvom izlazu! A i tu je problematican...
   (Don Kihot, 19. novembar 2018 13:19)

  # Link komentara

 69. @js
  levi nije obavezan, ali je koristan za ljude koji cekaju da se ukljuce dok si ti u kruznom
  (damir, 19. novembar 2018 13:17)

  # Link komentara

 70. Ovo je prava Srbija, svakog minuta se prave prekršaji, a niko ne plaća kaznu, jer policije nema na svom radnom mestu, a ako je i ima ne radi svoj posao.
   (milke, 19. novembar 2018 13:13)

  # Link komentara

 71. Zivo me zanima,koliko se vremena ovaj "strucnjak",pripremao za ovu "avanturu"?!
   (Don Kihot, 19. novembar 2018 13:07)

  # Link komentara

 72. I ocete u evropu a ne znate da vozite u kruznom toku bog te,pa sta biste radili da vozite u parizu gde ima sto ovakvih kruznih tokova,pa pola ovih nazovi vozaca ne bi vodili u zatvor nego u ludnicu
  (Pepi, 19. novembar 2018 13:07)

  # Link komentara

 73. Ne zbunjujte ljude, kakav levi zmigavac u kruznom toku? Zmigavac se daje kada se prestrojavate iz trake u traku.
   (js, 19. novembar 2018 13:06)

  # Link komentara

 74. Prva tri komentara govore o nezrelosti i nespremnosti prosečnog Srbina da se ponaša u skladu sa propisima. Juče u emisiji SAT samo tri kandidata su znala odgovor na pitanje o kružnom toku ostali su se rukovodili pravilom ko prvi u njega uđe bez da primete da su trake jasno obeležene. Posle se čudimo kad se nešto desi.
  (Sjako, 19. novembar 2018 13:04)

  # Link komentara

 75. Ok,sad bez zezanja.Kako je dotični gdin Okanović stručnjak za pitanja drumskog saobraćaja?Da nije profesor Saobraćajnog fakulteta?Da nije naprasno postao načelnik saobraćajne policije?A nije....Onda bi ja trebalo da dajem savete kako čovek sam sebi da operiše kilu.Kažete da ne može?Pa kako ne može,evo ovaj čovek postade stručnjak za oblast za koju nije školovan nego je eto malo čitao zakon i pričao sa onima koji jesu stručnjaci.Mene će Kum hirurg sve da nauči a od sutra osnivam kliniku i želim odmah na televiziju da se samopromovišem!
   (Batica, 19. novembar 2018 13:01)

  # Link komentara

 76. Још само неко да ми објасни како је могуће да на Аутокоманди улазећи у кружни ток мораш да гледаш и лево (због аутомобила) и десно (због трамваја).
   (ЗаБољеИнисмо, 19. novembar 2018 12:59)

  # Link komentara

 77. Nije mi jasno žašto bi trebalo "po pravilu" da levi migavac bude upaljen konstantno u kružnom toku ako se u njemu vozi po pravilima vožnje jednosmerne ulice kako su mene učili i vozač ne planira da menja svoju saobraćajnu traku? Očigledno da i taj savet nije pomogao da spreći pacijente koji iz krajnje leve iseku sve 3 trake do izlaza.
  Slavija = zakon jačega nažalost kao što su voditelji i rekli, i to nije specifično samo za Slaviju nego i za mnoge druge kružne tokove kod nas i u inostranstvu, što više traka to veći haos :)
  (X, 19. novembar 2018 12:58)

  # Link komentara

 78. On je pravnik i razume se ko marica u kružni tok
  (okrecite Beograd, 19. novembar 2018 12:55)

  # Link komentara

 79. Најунутрашње?
   (Гледаоц, 19. novembar 2018 12:52)

  # Link komentara

 80. Koje kvalifikacije poseduje g.Okanović da bi mogao ostale da edukuje ? Koliko je meni poznato on je pravnik i kao takav nije merodavan za pitanja saobraćaja.
  (Debeli Sava, 19. novembar 2018 10:58) Pa saobracajne propise pisu pravnici i inzinjeri, uostalom kao i svaki zakon. A zakone tumace iskljucivo pravnici.
  (Against modern football, 19. novembar 2018 12:48)

  # Link komentara

 81. Ovaj njegov komitet za bezbednost saobracaja ili kako se vec zove, je privatna firma koja se promovise i forsira kao drzavni organ .
   (dirk, 19. novembar 2018 12:44)

  # Link komentara

 82. Zasto kamera snima sve vreme Okanovica, umesto da snima pravo napred da vidimo to o cemu prica?
  (dragan, 19. novembar 2018 12:41)

  # Link komentara

 83. Slavija je bolje rešena nego što je bila medjutim sad se pojavljuje problem da odredjeni broj vozaca i dalje ne postuje horizontalnu signalizaciju (video i policiju koja se ponasa isto) tako da bi jedina zamerka bila sto nisu radjena ostrva, tada bi se i takvi doveli u red...
  (Supermen, 19. novembar 2018 12:36)

  # Link komentara

 84. A sada ce Meri da vam pokaze kako se zvace zvaka.
  (Milisav, 19. novembar 2018 12:35)

  # Link komentara

 85. Правник који је у агенцији за безбедност саобраћаја и у комитету за безбедност саобраћаја. Дакле неквалификован лик убира две плате, а можда и више, и нама соли памет како да возимо???
   (комша, 19. novembar 2018 12:32)

  # Link komentara

 86. Jedni voze po zakonu a drugi po novoustanovljenom pravilu Slavija. Kada se oni pomesaju nastaje ono sto vidimo svaki dan. Pre je bilo mnogo lakse.
  (vlada, 19. novembar 2018 12:31)

  # Link komentara

 87. Dokle više sa ovim kvazistručnjakom?
  (joca, 19. novembar 2018 12:30)

  # Link komentara

 88. Voditeljka nije dala Okanovicu da dodje do reci i postavljala besmislena pitanja. Iz njenih pitanja se vidi potpuno nerazumevanje pravila a bojim se i intelektualna ogranicenost da uopste razume ova jednostavna pravila. I takva je velika vecina vozaca u Beogradu i eto haosa.
  (Ivke, 19. novembar 2018 12:29)

  # Link komentara

 89. Veoma edukativno i korisno, pogotovu za sve one koji konstantno prave prekršaje. Najmanje je bitno šta je čovek po profesiji.
  (Borislav, 19. novembar 2018 12:28)

  # Link komentara

 90. Odavno je ovaj covek za smenu! Milion zakona nebuloznih je doneo. Nije za njega ovaj posao! Satro bezbednost. Bice pre da je udri po dzepu da se pare otmu.
  (NR, 19. novembar 2018 12:28)

  # Link komentara

 91. Skinite fontanu jer zakljanja pogled što po zakonu nije dozvoljeno
   (Ahtung, 19. novembar 2018 12:27)

  # Link komentara

 92. Bolje da je uticao na plan rekonstrukcije Slavije i trazio da se urade podzemni prolazi nego što sada filozofira. A Slavija se prolazi isto kao nekada - ko se kako snadje.
   (Brena i Bora, 19. novembar 2018 12:15)

  # Link komentara

 93. @DebeliSava Pa realno, ko je kompetentniji za pravo i pravila nego pravnici?
   (Goran, 19. novembar 2018 12:03)

  # Link komentara

 94. mene interesuje kada se koristi skroz leva traka na Slaviji? Da li iko ima potrebu za njom?
  (andjela, 19. novembar 2018 12:03)

  # Link komentara

 95. Licno sam par puta bio “na ivici” da se isprecim sa kolima ispred bahatih vozaca autobusa i da “razresavam situaciju”. Oni su najgori.

  Ulazim na kruzni iz Beogradske i hocu da iz kruznog idem ka Hramu. Dakle ja sam vec u kruznom kada u kruzni ulaze vozila iz Nemanjine. Autobus iz Nemanjine se uvek ponasaju kao da imaju prednost i ocekuju da ti stanes u kruznom toku da bi oni prosli. Uzas.
  (Marko, 19. novembar 2018 12:01)

  # Link komentara

 96. mene interesuje kada se koristi skroz leva traka na Slaviji? Da li iko ima potrebu za njom?
  (andjela, 19. novembar 2018 12:01)

  # Link komentara

 97. Ljudi, ovaj Srpski komitet za bezbednost saobraćaja je (prema podacima APR-a) UDRUŽENJE!Ne znam zašto je ovaj Okanović toliko stručan (mislim da je završio Pravni fakultet) na temu saobraćaja kad ga novinari toliko favorizuju?!?
  (Šta ćemo sad, 19. novembar 2018 11:58)

  # Link komentara

 98. Kao u Indiji :)

  Slavija je odraz kulture vozaca u Beogradu.

  A Okanovic nek se okane praznih prica, svi znamo koja je to divljina a on prica o migavcima... Dobro je da nisu dobili batine uzivo u programu. Na ulicama BG nije neobicno videti pomamljenog maloumnika koji hoce da se obracuna sa vozacem pored, jer, jelte, on ga usporava a jos pri tom, zamisli, hoce da se iskljuci iz kruznog toka.

  Saobracajna policija je samo ukras na putu, ne daj boze da pocnu da kaznjavaju bahatost, neprimerenu upotrebu sirene, secenje vozila u krajnjoj desnoj u kruznom, prekoracenje brzine...
  (vozac, 19. novembar 2018 11:52)

  # Link komentara

 99. Okanite se vise tog Okanovica! Ako je on vlasnik privatne firme Komitet ili Agencija za saobracaj ne znaci da je kvalifikovan da nekoga obucava (mislim da je pravnik) i pri tom gospodjica koja se javlja iz njegovog automobila NIJE vezana. Jel i to spada u Okanovicevo obrazovanje vozaca?
  (mufljuz, 19. novembar 2018 11:52)

  # Link komentara

 100. kako pravilno preci losu raskrsnicu... ne daj boze da je raskrsnica normalna recimo sa fizickim odvajanjem najblizih izlaza ili recimo sa manjim kruznim tokovima na spojenim izlazima, najbitnije da imamo 40% prostora raskrsnice sa prskajucom vodom...
   (toliko, 19. novembar 2018 11:44)

  # Link komentara

 101. Šta Advokatska komora misli o tome što on kao advokat radi još jedan posao i to posao za koji nije stručan?
  (Majestyk, 19. novembar 2018 11:42)

  # Link komentara

 102. G-din Okanoviću u kružnom toku ne postoji pravilo desne strane jer vozila u kružnom toku imaju PREDNOST nad vozilima koja se uključuju u sam tok!
  (Dodo, 19. novembar 2018 11:40)

  # Link komentara

 103. komedija
   (alx, 19. novembar 2018 11:37)

  # Link komentara

 104. @Velja nevolja, da dodam i ada "strucnjak" drzi volan sa unutrasnje strane za paok :)
  (Velja, 19. novembar 2018 11:37)

  # Link komentara

 105. Pitanje za Okanovića: Da li vozilo smije da stoji u kruznom toku i da čeka da mu se otvori desna traka da bi se isključio iz toka??? On je to uradio a ne bi smeo!!!
  (Davor, 19. novembar 2018 11:33)

  # Link komentara

 106. I, sta nam je objasnio?
  Nistaaaa. I ono sta nam je objasnjavao nema blage veze: kako, narocito ZASTO, bi neko ulazio u unutrasnje krugove, kad, po Okanovicu, iz te trake NEMA NIKAKVO PRAVO da izadje.
  Cemu praznoslovlje: "mislite na vreme", je li znaci da neko ko ne zna Beograd ne sme da udje u ovaj besmisleni saobracajni lavirint?
  Ocigledno necije elementarno neznanje, sto ne cudi, sada treba da se pokriva "smokvinim listom" nekih izmisljotina i pogodbenih pravila!
  Svud u svetu, gde se vozi desnom stranom, u prednosti je onaj VEC U KRUGU, i SVI na ulasku u krug imaju "trougao". I nema nigde "Okanovica" da tumaci, vec se zakon sprovodi.
  Kad dodje neka pametnija vlast, u kojoj nece biti "Okanovica", morace da iznova SREDI kruzni tok na Slaviji - ukine sadasnji rebus, OSTAVI unutrasnju i spoljnu voznu traku, stavi iz svih pravaca "trouglove" - kao svud u normalnom svetu!!!
   (jabreja, 19. novembar 2018 11:32)

  # Link komentara

 107. Taj mučenik ne zna ulicu bez pomoći da pređe!!
   (PRAVI VALTER, 19. novembar 2018 11:31)

  # Link komentara

 108. Vozim u Beogradu od 1985. Uvek se Slavija prolazila bez vecih problema, jer nije bilo nacrtanih traka. Otkada su pametnjakovici nacrtali trake, to je potpuni haos. To isto vazi i za Autokomandu, Bogosloviju i slicno. Da li se slazete? Zasto? Pa zato sto su ljudi primorani da prelaze iz trake u traku, a situacija u saobracaju, vreme i duzina puta u kojem vozac treba da izvrsi odredjenu radnju, to mu ne dozvoljava. To je isto kao kad stave saobracajca da regulise saobracaj. Odmah je veca guzva i zastoj. Molim da me demantuju samo ozbiljni vozaci. Dakle, trake treba brisati i odmah je prohodnost veca.
  (Vodan, 19. novembar 2018 11:29)

  # Link komentara

 109. Pa iskreno, ako njih 5 u tri minuta napravi prekršaj, svira, koči naglo, šta god, pa nisu valjda svi glupi, onda je do kružnog toka koji je jako komplikovan, treba kao i pre, bez traka, pa ko luđi, taj bolje prođe.
   (Losmi, 19. novembar 2018 11:25)

  # Link komentara

 110. Kad tad ces iz unutrasnjeg prstena trebati da se prestrojis u srednji pa u desni kako bi se iskljucio.... Ulaziš u tuđu traku, trebaš sve da propustiš iz te trake, a toliko je vozila da ukoliko ne probaš na silu malo nema isključenja... inače u kružnom toku je preglednost desnog retrovizora očajna a isti je neophodan za prestrojavanje u desno...
  (Pedja, 19. novembar 2018 11:21)

  # Link komentara

 111. hahahaha, ovaj je napravio prekrsaj, i ovaj , ovaj isto a i ovaj, i ovaj pre njega... blagovremeno se prestrojte , kao da je traka 300m od iskljucenja do iskljucenja... a Okanovic ne rece za sta sluzi ovaj najmanji prsten, i zasto nije vozio njim kad vec pravi dva kruga... a voditeljka sto nije upozorena da treba biti vezana ,ni to nema veze... stade covek u sred kruznog toka, nije se blagovremeno prestrojio i ceka da se neko smiluje da ga pusti... ovo je pre kako ne treba ...
   (scorpio, 19. novembar 2018 11:21)

  # Link komentara

 112. A u praksi....parola glasi-snadji se!
   (Bole, 19. novembar 2018 11:19)

  # Link komentara

 113. trebalo je izraditi ostrvca i onda bi vozila bila upucena gde trebaju i mogu da prodju a sada niko ne postuje iscrtana ostrvca pa je haos sve veci.
  (gor, 19. novembar 2018 11:18)

  # Link komentara

 114. A fontana peva...
   (Smuleco, 19. novembar 2018 11:17)

  # Link komentara

 115. kao profesionalnom vozacu svaki dan mi se desava da neko u kruznom toku(kruzni trok sa tri saob. trake), u krajnoj levoj traci pokusava da se iskljuci i iz kruznog toga i tako sece dve trake i sve ucesnike u saob. i obavezno svira i galami... Da li ljudi toliko ne poznaju PSP ili su toliko bahati nije mi jasno, ali za ove stvari ne treba nikakvo znanje, nego zdrav razum i logika...
   (lepjedzigi, 19. novembar 2018 11:16)

  # Link komentara

 116. napravio zakrčenje, pokazao kako se nepravilno postupa u toku
   (sporticta, 19. novembar 2018 11:14)

  # Link komentara

 117. Od vajkada slavija se prelazi na sledeci nacin:

  Izbegavas ove sa leva, gazis po gasu i ubacujes se ovima sa desna..

  Kakve linije, kakvi bakraci...

  Ludnica...pak’o !
  (2unread, 19. novembar 2018 11:10)

  # Link komentara

 118. molim vas nemojte pricati o zacaranim krugovima i posebnim pravilima...unosite zabunu kod vozaca koji inace imaju problem za pristupom voznji....hvala Okanivicu...samo se pridrzavajte pravila
   (brana, 19. novembar 2018 11:08)

  # Link komentara

 119. Voditeljka gnjavi i prekida umesto da pusti coveka da ispirca.
  Drugo, kamera snima coveka umesto da snima put da imamo uvid u to sta se desava.
  (betmen, 19. novembar 2018 11:07)

  # Link komentara

 120. Vrlo korisni saveti, samo zamerka na ovaj deo: "levi zmigavac svo vreme dok se krecete u kruznom toku". Po meni levi zmigavac samo ako prelazite u unutrasnju traku kruznog toka, ako ne menjate traku (samo kruzite) nema nikakvog zmigavca.
  (hm, 19. novembar 2018 11:03)

  # Link komentara

 121. ma neka on objasni kako je moguce da semafori na slaviji u oba smera nisu sinhronizovani, nego im je razlika skoro 10 sekundi pa ljudi izlaze do pola ulice dok jos ima saobracajna iz suprotnog smera...
  (folirant naprednjacki, 19. novembar 2018 11:02)

  # Link komentara

 122. Ovaj kruzni tok je tako lose uradjen
  Previse zakomplikovan linijama
  Iz pticije perspektive se vidi kako se treba kretati dok je na putu to nemoguce ustanoviti
   (abc, 19. novembar 2018 10:59)

  # Link komentara

 123. Koje kvalifikacije poseduje g.Okanović da bi mogao ostale da edukuje ? Koliko je meni poznato on je pravnik i kao takav nije merodavan za pitanja saobraćaja.
   (Debeli Sava, 19. novembar 2018 10:58)

  # Link komentara

 124. Prostoprostornoproširenipoluokružni tok.
   (Mediocritical, 19. novembar 2018 10:49)

  # Link komentara

 125. Voditeljka se nije vezala, samim tim napravio je prekrsaj
   (Velja Nevolja, 19. novembar 2018 10:38)

  # Link komentara