Subota, 17.11.2018.

11:00

Toyota objavila detalje nove Corolle Sedan za Evropu

Izvor: B92

Toyota objavila detalje nove Corolle Sedan za Evropu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

hm

pre 5 godina

@mane
A u Hrvatskoj zavlače ruku u tuđi džep?
Ima različitih načina da se podrži kupovina nekog vozila. Zašto npr. za hibridna vozila sa motorom zapremine iznad 2000 cm3 ne bi ukinuli onaj besmisleni porez na luksuz, ako već imaju problem da to urade za sva vozila iznad te zapremine?
Jednostavno razlika u ceni istog modela sa hibridnim i odgovarajućeg benzinskog motora je tolika da ušteda u potrošnji goriva nije stimulativna u korist kupovine hibrida. I biće tako dok omasovljenje proizvodnje hibrida ne spusti cenu istih i/ili dok ne bude stimulansa za njihovu kupovinu.

achitwn

pre 5 godina

Hibridi u srbiji nisu isplativi. Ostaje benzinac od 132ks, proveren , dobar i izdrzljiv motor ako nemate prevelike zahteve od automobila.
(Milan, 17. novembar 2018 13:57)
zasto hibridi nisu isplativi u srbiji?

achitwn

pre 5 godina

Ova u odnosu na prethodne i ne izgleda tako lose,mozda se i mrdnu sa statističke greške u prodaji ?
(mrsivoje, 17. novembar 2018 14:27)
ti zoves statistickom greskom najprodavaniji automobil model u istoriji?!
https://www.b92.net/automobili/aktuelno.php?yyyy=2016&mm=09&nav_id=1178710

moron

pre 5 godina

@Miki
"Pitanje za "moron".Da li bi uzeo kada bi dobio Skodu Octaviu na nagradnoj igri sa 1.6 tdi 115 ks 5 mt ?Ja mislim da bi."

Naravno da bih preuzeo "nagradu", platio državi pripadajući porez na prihod od igre na sreći i ODMAH prodao tu oktaviu (zbog 5MT),taman i da je paket Premium (sa AEB, adap. tempomat i ostalim). Da je sa DSG (ili nekim čudom 6MT (što je, na žalost, kod oktavie nemoguće uz 1,6 TDI), zadržao bih je, jer je oktavia načelno odlično vozilo.

@Ivan
"Hahahaha moron i njegov hyundai.Aman covece elantra je wanna be Corolla...Vidim da nisi ni seo u trenutnu Corollu...Nije mi jasno kako moze Elantra biti bolji izbor od Corolle kada je pad vrednosti od preko 60% u prve 3 godine a kod Toyote je na tom nivou tek posle 5 godina???"

Slabo ti pratiš oglase polovnjaka.Ima povremeno domaćih Toyota (avensis,verso ...) smešno malih kilometara sa nevidjenim padom cene.Kao što i 10-ak godina stara toyota uopšte ne mora (a može) biti skuplja od sličnog vozila drugog brenda. Ko kupuje novo da bi to držao dok ne "ugazi",zar je bitno posle 10 godina da li ta kola vrede 5 ili 6.000?To meni nije razlog da izaberem Toyotu.Mora da ima i neki drugi "kvalitet".Npr, aktuelni auris ST nisam kupio jer je pozadi bio tesan.Verso je bio super prostran,ali centralne instrumente ne podnosim (vozim često yaris 1),ni onako mali gepek za tu klasu.

A rekao bih da nisi ni seo u Elantru u top paketu. Ali, probaj sesti, pobedi predrasude.

Miki

pre 5 godina

Pitanje za "moron".Da li bi uzeo kada bi dobio Skodu Octaviu na nagradnoj igri sa 1.6 tdi 115 ks 5 mt ?Ja mislim da bi.Mani se te tvoje elantre.

Ivan

pre 5 godina

Hahahaha moron i njegov hyundai. Aman covece elantra je wanna be Corolla sa dobrom opremom i plastikom u enterijeru kvaliteta kao da je naruceno sa ali expressa. Vidim da nisi ni seo u trenutnu Corollu. Hyundai motors je koliko puta bankrotirao? Jednom ili dva puta beše ne mogu da se setim? Nije mi jasno kako moze Elantra biti bolji izbor od Corolle kada je pad vrednosti od preko 60% u prve 3 godine a kod Toyote je na tom nivou tek posle 5 godina???

hm

pre 5 godina

@borko
Drzava Srbija, kao i npr. Slovenija, nije prepoznala prednosti hibrida sa ekološkog stanovišta, te nije obezbedila nikakve subvencije za kupovinu vozila sa ovakvim pogonom. Sa druge strane, Hrvatska jeste obezbedila subvencije i Toyota kao lider u proizvodnji vozila sa hibridnim pogonom tu ima znatno bolje rezultate prodaje nego u Srbiji i Sloveniji, ako posmatramo Adria region. Hibridi su u Srbiji (još uvek) preskupi.

rog

pre 5 godina

Taj 1.6 benzin prodaje se samo josbu istocno evropskim zemljama. U Hrvatskoj je izbacen jos pre 4 godine iz ponude.
(nix, 17. novembar 2018 14:52)

Hrvatska se iselila iz Istocne Evrope.

Востани Сербие

pre 5 godina

"Неки сматрају да је то због дуговечности мотора јер је познато да дизел мотори често имају дужи радни вијек од бензинаца (отприлике дупло)."
@Востани Сербие
Pokušavam skontati sarkazam, ali mi ne ide.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (kele®, 17. novembar 2018 15:08)
http://www.najboljiauto.com/glavne-prednosti-dizel-motora-u-odnosu-na-benzince/
За све који мисле да лупетам ево и линк.Можда извор није званичан и научно признат али свакако има много више кредибилитета него ваш потцењивачки коментар.Читао сам на много других сајтова исте тврдње (страни реномирани ауто-мото сајтови) и то су све људи који имају доста искуства у ауто индустрији.Ово је први на који сам наишао преко Гугл претраге.Чисто да укажем на ваше незнање. За све оне којима је мука да посете сајт ево пасуса:
" Životni vek dizel motora je gotovo dva puta duži od životnog veka benzinskog motora, kako zbog korišćenja pojačanih delova prilikom proizvodnje motora zbog većih opterećenja i temperatura, tako i zbog boljih lubrikativnih karakteristika dizel goriva u odnosu na benzin, a time i manjeg trošenja delova."
То не значи да мислим да су бензинци кратког вијека.Мислим да рекорд километраже држи Волво П1800 са 4.8 милиона км (https://www.radiodunav.com/svetski-rekorder-po-predenoj-kilometrazi-volvo-p1800-sa-pet-miliona-kilometara/ линк за све оне који мисле да сам измислио) али такви бензински мотори се одавно не производе.Изузеци постоје,говорим о просеку

moron

pre 5 godina

Spolja je jako lepa, "salivena". Lepa je i unutra, ali, recimo, veoma lepa mi je i Elantra u najvišem paketu opreme (sa navigacijom). A, eto, "dele" i 1,6 atmosferski motor (i visoku emisiju CO2). Samo, ako pogledate koliko "na akciji" košta odlazeća corolla (16.490), ne bih se ja nadao nekoj skorijoj povoljnosti nove corolle. Mislim da je u ovom trenutku u svetlu zaista prebogate opreme daleko bolja kupovina top verzija elantre (15.990), od odlazeće akcijske corolle, koja je za tu elantru ipak relativno mršava opremom (npr, top elantra nema "halogenke" kao corolla Style).
https://www.hyundai.rs/upload/document/cenovnik_elantra.pdf
http://www.toyotaadria.com/rs/pdf/cenovnik_vozila/corolla.pdf?_ga=2.99730461.204546249.1542492530-875899383.1473195208
Nego, zna li neko kada u Srbiju stiže nova corolla karavan ?

offfuck@gmail.com

pre 5 godina

Razmisljam se iznedju tojote corole sedan 1,6 benz i oktavije nove 1,6 tdi, cena je tu negde, dimenzije tu negde, ata je bolje? Naginjem ka skodi vise u ovom slucaju

Milan

pre 5 godina

@borko
Nije isplativ ni u jednoj državi u kojoj nema subvencija. I ne treba da ih ima.
Moj prijatelj je kupio porše kajen hibrid samo zbog subvencija u belgiji. Inače nema nikakvog smisla, na autobanu mu potrošnja ista kao i obični benzinac. Za auto koji će radni vek provesti u gradu donekle ima smisla ali je razlika u ceni običan auto vs hibrid suviše velika. Ako je nabavna cena samo 5000 evra, a najčešće je i znatno više, koliko treba km da bi se isplatio?

Molder

pre 5 godina

@miroljub
To da je najprodavaniji model u istoriji je zamena teza,rec je najvecem broju prodatih auta pod istim imenom...Inace je rec o potpuno razlicitim modelima koji nose to ime,ako cemo posteno treba gledati model koji se nije menjao a prodao se u velikom broju poput vw bube,preko 20 miliona nepromenjenog modela ili ford T recimo...Nije losa,ali ocajan izbor motora i visoka cena i nije bas za pohvalu...

Hehe

pre 5 godina

@(mrsivoje, 17. novembar 2018 14:27)

E moj mrsivoje, toyota je u 2017. bila najprodavaniji azijski autobrend u Evropi. Ako se dobro secam ucestvovali sa 3.6% u ukupnoj prodaji, pratio ih je hyundai sa 3.3%. Rec je o pojedinacnim brendovima, ne o grupacijama..

Kobaja Grande

pre 5 godina

Fala Bogu da ce ostaviti u ponudi 1.6 atmosferski benzinac od 132ks. Jednostavan i dugotrajan, jeftin za odrzavanje, u Corolli koja izgleda bolje nego ikad.
Nadam se samo da ce pocetna cena biti u rangu 14.000eur, kao do sada.

kele®

pre 5 godina

"Неки сматрају да је то због дуговечности мотора јер је познато да дизел мотори често имају дужи радни вијек од бензинаца (отприлике дупло)."
@Востани Сербие
Pokušavam skontati sarkazam, ali mi ne ide.

borko

pre 5 godina

@Milan, sto hibrid nije isplativ u srbiji? Po cemu si to zakljucio? Gde je isplativ u kojoj zemlji, od cega to zavisi? Jel imas neke relevantne podatke ili trucis onako bez veze

dugave

pre 5 godina

Reče jedan jučer da Passat nema šanse pored Corolle, a ono smiješan budžet auto iz Turske za siromašne istočnoeuropljane s prejadnom paletom motora. Za ovo je Škoda Rapid avion.

Востани Сербие

pre 5 godina

Дизел ?! Изгледа редом сви одустају од дизел мотора за европско тржиште...Нешто сумњам да је то све због загађења.Неки сматрају да је то због дуговечности мотора јер је познато да дизел мотори често имају дужи радни вијек од бензинаца (отприлике дупло).То би сигурно повећало продају свим ауто брендовима на дуже стазе...У неку руку ово није тако лоше.Обзиром да бензинци имају већу потрошњу од дизела брже ће се искористити резерве фосилних горива па једног дана напокон пређемо на чисту технологију .(водоник, или нешто друго јер литијумске батерије нису ништа мање зло од нафте/бензина када је загађење животне средине у питању).Неко ће помислити зашто не плин који врло мало загађује животну средину?А онда се сјетите која држава би највише профитирала од тога...Нема шансе да то дозволе.
Иначе ова Тојота изгледа добро.Много боље него претходне верзије.И даље изгледа мало стерилно у односу на конкуренцију али у односу на претходне моделе видан напредак у дизајну.

Milan

pre 5 godina

Sedan se nece naprodavati u evropi jer je to nepopularan oblikkaroserije. Samim tim nece biti ni polovnjaka u Srbiji. Hibridi u srbiji nisu isplativi. Ostaje benzinac od 132ks, proveren , dobar i izdrzljiv motor ako nemate prevelike zahteve od automobila.

Milan

pre 5 godina

Sedan se nece naprodavati u evropi jer je to nepopularan oblikkaroserije. Samim tim nece biti ni polovnjaka u Srbiji. Hibridi u srbiji nisu isplativi. Ostaje benzinac od 132ks, proveren , dobar i izdrzljiv motor ako nemate prevelike zahteve od automobila.

Kobaja Grande

pre 5 godina

Fala Bogu da ce ostaviti u ponudi 1.6 atmosferski benzinac od 132ks. Jednostavan i dugotrajan, jeftin za odrzavanje, u Corolli koja izgleda bolje nego ikad.
Nadam se samo da ce pocetna cena biti u rangu 14.000eur, kao do sada.

kele®

pre 5 godina

"Неки сматрају да је то због дуговечности мотора јер је познато да дизел мотори често имају дужи радни вијек од бензинаца (отприлике дупло)."
@Востани Сербие
Pokušavam skontati sarkazam, ali mi ne ide.

Hehe

pre 5 godina

@(mrsivoje, 17. novembar 2018 14:27)

E moj mrsivoje, toyota je u 2017. bila najprodavaniji azijski autobrend u Evropi. Ako se dobro secam ucestvovali sa 3.6% u ukupnoj prodaji, pratio ih je hyundai sa 3.3%. Rec je o pojedinacnim brendovima, ne o grupacijama..

Востани Сербие

pre 5 godina

Дизел ?! Изгледа редом сви одустају од дизел мотора за европско тржиште...Нешто сумњам да је то све због загађења.Неки сматрају да је то због дуговечности мотора јер је познато да дизел мотори често имају дужи радни вијек од бензинаца (отприлике дупло).То би сигурно повећало продају свим ауто брендовима на дуже стазе...У неку руку ово није тако лоше.Обзиром да бензинци имају већу потрошњу од дизела брже ће се искористити резерве фосилних горива па једног дана напокон пређемо на чисту технологију .(водоник, или нешто друго јер литијумске батерије нису ништа мање зло од нафте/бензина када је загађење животне средине у питању).Неко ће помислити зашто не плин који врло мало загађује животну средину?А онда се сјетите која држава би највише профитирала од тога...Нема шансе да то дозволе.
Иначе ова Тојота изгледа добро.Много боље него претходне верзије.И даље изгледа мало стерилно у односу на конкуренцију али у односу на претходне моделе видан напредак у дизајну.

borko

pre 5 godina

@Milan, sto hibrid nije isplativ u srbiji? Po cemu si to zakljucio? Gde je isplativ u kojoj zemlji, od cega to zavisi? Jel imas neke relevantne podatke ili trucis onako bez veze

rog

pre 5 godina

Taj 1.6 benzin prodaje se samo josbu istocno evropskim zemljama. U Hrvatskoj je izbacen jos pre 4 godine iz ponude.
(nix, 17. novembar 2018 14:52)

Hrvatska se iselila iz Istocne Evrope.

Ivan

pre 5 godina

Hahahaha moron i njegov hyundai. Aman covece elantra je wanna be Corolla sa dobrom opremom i plastikom u enterijeru kvaliteta kao da je naruceno sa ali expressa. Vidim da nisi ni seo u trenutnu Corollu. Hyundai motors je koliko puta bankrotirao? Jednom ili dva puta beše ne mogu da se setim? Nije mi jasno kako moze Elantra biti bolji izbor od Corolle kada je pad vrednosti od preko 60% u prve 3 godine a kod Toyote je na tom nivou tek posle 5 godina???

hm

pre 5 godina

@borko
Drzava Srbija, kao i npr. Slovenija, nije prepoznala prednosti hibrida sa ekološkog stanovišta, te nije obezbedila nikakve subvencije za kupovinu vozila sa ovakvim pogonom. Sa druge strane, Hrvatska jeste obezbedila subvencije i Toyota kao lider u proizvodnji vozila sa hibridnim pogonom tu ima znatno bolje rezultate prodaje nego u Srbiji i Sloveniji, ako posmatramo Adria region. Hibridi su u Srbiji (još uvek) preskupi.

Miki

pre 5 godina

Pitanje za "moron".Da li bi uzeo kada bi dobio Skodu Octaviu na nagradnoj igri sa 1.6 tdi 115 ks 5 mt ?Ja mislim da bi.Mani se te tvoje elantre.

moron

pre 5 godina

@Miki
"Pitanje za "moron".Da li bi uzeo kada bi dobio Skodu Octaviu na nagradnoj igri sa 1.6 tdi 115 ks 5 mt ?Ja mislim da bi."

Naravno da bih preuzeo "nagradu", platio državi pripadajući porez na prihod od igre na sreći i ODMAH prodao tu oktaviu (zbog 5MT),taman i da je paket Premium (sa AEB, adap. tempomat i ostalim). Da je sa DSG (ili nekim čudom 6MT (što je, na žalost, kod oktavie nemoguće uz 1,6 TDI), zadržao bih je, jer je oktavia načelno odlično vozilo.

@Ivan
"Hahahaha moron i njegov hyundai.Aman covece elantra je wanna be Corolla...Vidim da nisi ni seo u trenutnu Corollu...Nije mi jasno kako moze Elantra biti bolji izbor od Corolle kada je pad vrednosti od preko 60% u prve 3 godine a kod Toyote je na tom nivou tek posle 5 godina???"

Slabo ti pratiš oglase polovnjaka.Ima povremeno domaćih Toyota (avensis,verso ...) smešno malih kilometara sa nevidjenim padom cene.Kao što i 10-ak godina stara toyota uopšte ne mora (a može) biti skuplja od sličnog vozila drugog brenda. Ko kupuje novo da bi to držao dok ne "ugazi",zar je bitno posle 10 godina da li ta kola vrede 5 ili 6.000?To meni nije razlog da izaberem Toyotu.Mora da ima i neki drugi "kvalitet".Npr, aktuelni auris ST nisam kupio jer je pozadi bio tesan.Verso je bio super prostran,ali centralne instrumente ne podnosim (vozim često yaris 1),ni onako mali gepek za tu klasu.

A rekao bih da nisi ni seo u Elantru u top paketu. Ali, probaj sesti, pobedi predrasude.

achitwn

pre 5 godina

Ova u odnosu na prethodne i ne izgleda tako lose,mozda se i mrdnu sa statističke greške u prodaji ?
(mrsivoje, 17. novembar 2018 14:27)
ti zoves statistickom greskom najprodavaniji automobil model u istoriji?!
https://www.b92.net/automobili/aktuelno.php?yyyy=2016&mm=09&nav_id=1178710

achitwn

pre 5 godina

Hibridi u srbiji nisu isplativi. Ostaje benzinac od 132ks, proveren , dobar i izdrzljiv motor ako nemate prevelike zahteve od automobila.
(Milan, 17. novembar 2018 13:57)
zasto hibridi nisu isplativi u srbiji?

Востани Сербие

pre 5 godina

"Неки сматрају да је то због дуговечности мотора јер је познато да дизел мотори често имају дужи радни вијек од бензинаца (отприлике дупло)."
@Востани Сербие
Pokušavam skontati sarkazam, ali mi ne ide.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (kele®, 17. novembar 2018 15:08)
http://www.najboljiauto.com/glavne-prednosti-dizel-motora-u-odnosu-na-benzince/
За све који мисле да лупетам ево и линк.Можда извор није званичан и научно признат али свакако има много више кредибилитета него ваш потцењивачки коментар.Читао сам на много других сајтова исте тврдње (страни реномирани ауто-мото сајтови) и то су све људи који имају доста искуства у ауто индустрији.Ово је први на који сам наишао преко Гугл претраге.Чисто да укажем на ваше незнање. За све оне којима је мука да посете сајт ево пасуса:
" Životni vek dizel motora je gotovo dva puta duži od životnog veka benzinskog motora, kako zbog korišćenja pojačanih delova prilikom proizvodnje motora zbog većih opterećenja i temperatura, tako i zbog boljih lubrikativnih karakteristika dizel goriva u odnosu na benzin, a time i manjeg trošenja delova."
То не значи да мислим да су бензинци кратког вијека.Мислим да рекорд километраже држи Волво П1800 са 4.8 милиона км (https://www.radiodunav.com/svetski-rekorder-po-predenoj-kilometrazi-volvo-p1800-sa-pet-miliona-kilometara/ линк за све оне који мисле да сам измислио) али такви бензински мотори се одавно не производе.Изузеци постоје,говорим о просеку

offfuck@gmail.com

pre 5 godina

Razmisljam se iznedju tojote corole sedan 1,6 benz i oktavije nove 1,6 tdi, cena je tu negde, dimenzije tu negde, ata je bolje? Naginjem ka skodi vise u ovom slucaju

moron

pre 5 godina

Spolja je jako lepa, "salivena". Lepa je i unutra, ali, recimo, veoma lepa mi je i Elantra u najvišem paketu opreme (sa navigacijom). A, eto, "dele" i 1,6 atmosferski motor (i visoku emisiju CO2). Samo, ako pogledate koliko "na akciji" košta odlazeća corolla (16.490), ne bih se ja nadao nekoj skorijoj povoljnosti nove corolle. Mislim da je u ovom trenutku u svetlu zaista prebogate opreme daleko bolja kupovina top verzija elantre (15.990), od odlazeće akcijske corolle, koja je za tu elantru ipak relativno mršava opremom (npr, top elantra nema "halogenke" kao corolla Style).
https://www.hyundai.rs/upload/document/cenovnik_elantra.pdf
http://www.toyotaadria.com/rs/pdf/cenovnik_vozila/corolla.pdf?_ga=2.99730461.204546249.1542492530-875899383.1473195208
Nego, zna li neko kada u Srbiju stiže nova corolla karavan ?

dugave

pre 5 godina

Reče jedan jučer da Passat nema šanse pored Corolle, a ono smiješan budžet auto iz Turske za siromašne istočnoeuropljane s prejadnom paletom motora. Za ovo je Škoda Rapid avion.

Molder

pre 5 godina

@miroljub
To da je najprodavaniji model u istoriji je zamena teza,rec je najvecem broju prodatih auta pod istim imenom...Inace je rec o potpuno razlicitim modelima koji nose to ime,ako cemo posteno treba gledati model koji se nije menjao a prodao se u velikom broju poput vw bube,preko 20 miliona nepromenjenog modela ili ford T recimo...Nije losa,ali ocajan izbor motora i visoka cena i nije bas za pohvalu...

Milan

pre 5 godina

@borko
Nije isplativ ni u jednoj državi u kojoj nema subvencija. I ne treba da ih ima.
Moj prijatelj je kupio porše kajen hibrid samo zbog subvencija u belgiji. Inače nema nikakvog smisla, na autobanu mu potrošnja ista kao i obični benzinac. Za auto koji će radni vek provesti u gradu donekle ima smisla ali je razlika u ceni običan auto vs hibrid suviše velika. Ako je nabavna cena samo 5000 evra, a najčešće je i znatno više, koliko treba km da bi se isplatio?

hm

pre 5 godina

@mane
A u Hrvatskoj zavlače ruku u tuđi džep?
Ima različitih načina da se podrži kupovina nekog vozila. Zašto npr. za hibridna vozila sa motorom zapremine iznad 2000 cm3 ne bi ukinuli onaj besmisleni porez na luksuz, ako već imaju problem da to urade za sva vozila iznad te zapremine?
Jednostavno razlika u ceni istog modela sa hibridnim i odgovarajućeg benzinskog motora je tolika da ušteda u potrošnji goriva nije stimulativna u korist kupovine hibrida. I biće tako dok omasovljenje proizvodnje hibrida ne spusti cenu istih i/ili dok ne bude stimulansa za njihovu kupovinu.

dugave

pre 5 godina

Reče jedan jučer da Passat nema šanse pored Corolle, a ono smiješan budžet auto iz Turske za siromašne istočnoeuropljane s prejadnom paletom motora. Za ovo je Škoda Rapid avion.

Востани Сербие

pre 5 godina

Дизел ?! Изгледа редом сви одустају од дизел мотора за европско тржиште...Нешто сумњам да је то све због загађења.Неки сматрају да је то због дуговечности мотора јер је познато да дизел мотори често имају дужи радни вијек од бензинаца (отприлике дупло).То би сигурно повећало продају свим ауто брендовима на дуже стазе...У неку руку ово није тако лоше.Обзиром да бензинци имају већу потрошњу од дизела брже ће се искористити резерве фосилних горива па једног дана напокон пређемо на чисту технологију .(водоник, или нешто друго јер литијумске батерије нису ништа мање зло од нафте/бензина када је загађење животне средине у питању).Неко ће помислити зашто не плин који врло мало загађује животну средину?А онда се сјетите која држава би највише профитирала од тога...Нема шансе да то дозволе.
Иначе ова Тојота изгледа добро.Много боље него претходне верзије.И даље изгледа мало стерилно у односу на конкуренцију али у односу на претходне моделе видан напредак у дизајну.

Molder

pre 5 godina

@miroljub
To da je najprodavaniji model u istoriji je zamena teza,rec je najvecem broju prodatih auta pod istim imenom...Inace je rec o potpuno razlicitim modelima koji nose to ime,ako cemo posteno treba gledati model koji se nije menjao a prodao se u velikom broju poput vw bube,preko 20 miliona nepromenjenog modela ili ford T recimo...Nije losa,ali ocajan izbor motora i visoka cena i nije bas za pohvalu...

Ivan

pre 5 godina

Hahahaha moron i njegov hyundai. Aman covece elantra je wanna be Corolla sa dobrom opremom i plastikom u enterijeru kvaliteta kao da je naruceno sa ali expressa. Vidim da nisi ni seo u trenutnu Corollu. Hyundai motors je koliko puta bankrotirao? Jednom ili dva puta beše ne mogu da se setim? Nije mi jasno kako moze Elantra biti bolji izbor od Corolle kada je pad vrednosti od preko 60% u prve 3 godine a kod Toyote je na tom nivou tek posle 5 godina???

moron

pre 5 godina

Spolja je jako lepa, "salivena". Lepa je i unutra, ali, recimo, veoma lepa mi je i Elantra u najvišem paketu opreme (sa navigacijom). A, eto, "dele" i 1,6 atmosferski motor (i visoku emisiju CO2). Samo, ako pogledate koliko "na akciji" košta odlazeća corolla (16.490), ne bih se ja nadao nekoj skorijoj povoljnosti nove corolle. Mislim da je u ovom trenutku u svetlu zaista prebogate opreme daleko bolja kupovina top verzija elantre (15.990), od odlazeće akcijske corolle, koja je za tu elantru ipak relativno mršava opremom (npr, top elantra nema "halogenke" kao corolla Style).
https://www.hyundai.rs/upload/document/cenovnik_elantra.pdf
http://www.toyotaadria.com/rs/pdf/cenovnik_vozila/corolla.pdf?_ga=2.99730461.204546249.1542492530-875899383.1473195208
Nego, zna li neko kada u Srbiju stiže nova corolla karavan ?

offfuck@gmail.com

pre 5 godina

Razmisljam se iznedju tojote corole sedan 1,6 benz i oktavije nove 1,6 tdi, cena je tu negde, dimenzije tu negde, ata je bolje? Naginjem ka skodi vise u ovom slucaju

Milan

pre 5 godina

Sedan se nece naprodavati u evropi jer je to nepopularan oblikkaroserije. Samim tim nece biti ni polovnjaka u Srbiji. Hibridi u srbiji nisu isplativi. Ostaje benzinac od 132ks, proveren , dobar i izdrzljiv motor ako nemate prevelike zahteve od automobila.

Востани Сербие

pre 5 godina

"Неки сматрају да је то због дуговечности мотора јер је познато да дизел мотори често имају дужи радни вијек од бензинаца (отприлике дупло)."
@Востани Сербие
Pokušavam skontati sarkazam, ali mi ne ide.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (kele®, 17. novembar 2018 15:08)
http://www.najboljiauto.com/glavne-prednosti-dizel-motora-u-odnosu-na-benzince/
За све који мисле да лупетам ево и линк.Можда извор није званичан и научно признат али свакако има много више кредибилитета него ваш потцењивачки коментар.Читао сам на много других сајтова исте тврдње (страни реномирани ауто-мото сајтови) и то су све људи који имају доста искуства у ауто индустрији.Ово је први на који сам наишао преко Гугл претраге.Чисто да укажем на ваше незнање. За све оне којима је мука да посете сајт ево пасуса:
" Životni vek dizel motora je gotovo dva puta duži od životnog veka benzinskog motora, kako zbog korišćenja pojačanih delova prilikom proizvodnje motora zbog većih opterećenja i temperatura, tako i zbog boljih lubrikativnih karakteristika dizel goriva u odnosu na benzin, a time i manjeg trošenja delova."
То не значи да мислим да су бензинци кратког вијека.Мислим да рекорд километраже држи Волво П1800 са 4.8 милиона км (https://www.radiodunav.com/svetski-rekorder-po-predenoj-kilometrazi-volvo-p1800-sa-pet-miliona-kilometara/ линк за све оне који мисле да сам измислио) али такви бензински мотори се одавно не производе.Изузеци постоје,говорим о просеку

moron

pre 5 godina

@Miki
"Pitanje za "moron".Da li bi uzeo kada bi dobio Skodu Octaviu na nagradnoj igri sa 1.6 tdi 115 ks 5 mt ?Ja mislim da bi."

Naravno da bih preuzeo "nagradu", platio državi pripadajući porez na prihod od igre na sreći i ODMAH prodao tu oktaviu (zbog 5MT),taman i da je paket Premium (sa AEB, adap. tempomat i ostalim). Da je sa DSG (ili nekim čudom 6MT (što je, na žalost, kod oktavie nemoguće uz 1,6 TDI), zadržao bih je, jer je oktavia načelno odlično vozilo.

@Ivan
"Hahahaha moron i njegov hyundai.Aman covece elantra je wanna be Corolla...Vidim da nisi ni seo u trenutnu Corollu...Nije mi jasno kako moze Elantra biti bolji izbor od Corolle kada je pad vrednosti od preko 60% u prve 3 godine a kod Toyote je na tom nivou tek posle 5 godina???"

Slabo ti pratiš oglase polovnjaka.Ima povremeno domaćih Toyota (avensis,verso ...) smešno malih kilometara sa nevidjenim padom cene.Kao što i 10-ak godina stara toyota uopšte ne mora (a može) biti skuplja od sličnog vozila drugog brenda. Ko kupuje novo da bi to držao dok ne "ugazi",zar je bitno posle 10 godina da li ta kola vrede 5 ili 6.000?To meni nije razlog da izaberem Toyotu.Mora da ima i neki drugi "kvalitet".Npr, aktuelni auris ST nisam kupio jer je pozadi bio tesan.Verso je bio super prostran,ali centralne instrumente ne podnosim (vozim često yaris 1),ni onako mali gepek za tu klasu.

A rekao bih da nisi ni seo u Elantru u top paketu. Ali, probaj sesti, pobedi predrasude.

achitwn

pre 5 godina

Ova u odnosu na prethodne i ne izgleda tako lose,mozda se i mrdnu sa statističke greške u prodaji ?
(mrsivoje, 17. novembar 2018 14:27)
ti zoves statistickom greskom najprodavaniji automobil model u istoriji?!
https://www.b92.net/automobili/aktuelno.php?yyyy=2016&mm=09&nav_id=1178710

Milan

pre 5 godina

@borko
Nije isplativ ni u jednoj državi u kojoj nema subvencija. I ne treba da ih ima.
Moj prijatelj je kupio porše kajen hibrid samo zbog subvencija u belgiji. Inače nema nikakvog smisla, na autobanu mu potrošnja ista kao i obični benzinac. Za auto koji će radni vek provesti u gradu donekle ima smisla ali je razlika u ceni običan auto vs hibrid suviše velika. Ako je nabavna cena samo 5000 evra, a najčešće je i znatno više, koliko treba km da bi se isplatio?

Miki

pre 5 godina

Pitanje za "moron".Da li bi uzeo kada bi dobio Skodu Octaviu na nagradnoj igri sa 1.6 tdi 115 ks 5 mt ?Ja mislim da bi.Mani se te tvoje elantre.

hm

pre 5 godina

@borko
Drzava Srbija, kao i npr. Slovenija, nije prepoznala prednosti hibrida sa ekološkog stanovišta, te nije obezbedila nikakve subvencije za kupovinu vozila sa ovakvim pogonom. Sa druge strane, Hrvatska jeste obezbedila subvencije i Toyota kao lider u proizvodnji vozila sa hibridnim pogonom tu ima znatno bolje rezultate prodaje nego u Srbiji i Sloveniji, ako posmatramo Adria region. Hibridi su u Srbiji (još uvek) preskupi.

hm

pre 5 godina

@mane
A u Hrvatskoj zavlače ruku u tuđi džep?
Ima različitih načina da se podrži kupovina nekog vozila. Zašto npr. za hibridna vozila sa motorom zapremine iznad 2000 cm3 ne bi ukinuli onaj besmisleni porez na luksuz, ako već imaju problem da to urade za sva vozila iznad te zapremine?
Jednostavno razlika u ceni istog modela sa hibridnim i odgovarajućeg benzinskog motora je tolika da ušteda u potrošnji goriva nije stimulativna u korist kupovine hibrida. I biće tako dok omasovljenje proizvodnje hibrida ne spusti cenu istih i/ili dok ne bude stimulansa za njihovu kupovinu.

kele®

pre 5 godina

"Неки сматрају да је то због дуговечности мотора јер је познато да дизел мотори често имају дужи радни вијек од бензинаца (отприлике дупло)."
@Востани Сербие
Pokušavam skontati sarkazam, ali mi ne ide.

achitwn

pre 5 godina

Hibridi u srbiji nisu isplativi. Ostaje benzinac od 132ks, proveren , dobar i izdrzljiv motor ako nemate prevelike zahteve od automobila.
(Milan, 17. novembar 2018 13:57)
zasto hibridi nisu isplativi u srbiji?

borko

pre 5 godina

@Milan, sto hibrid nije isplativ u srbiji? Po cemu si to zakljucio? Gde je isplativ u kojoj zemlji, od cega to zavisi? Jel imas neke relevantne podatke ili trucis onako bez veze

Hehe

pre 5 godina

@(mrsivoje, 17. novembar 2018 14:27)

E moj mrsivoje, toyota je u 2017. bila najprodavaniji azijski autobrend u Evropi. Ako se dobro secam ucestvovali sa 3.6% u ukupnoj prodaji, pratio ih je hyundai sa 3.3%. Rec je o pojedinacnim brendovima, ne o grupacijama..

rog

pre 5 godina

Taj 1.6 benzin prodaje se samo josbu istocno evropskim zemljama. U Hrvatskoj je izbacen jos pre 4 godine iz ponude.
(nix, 17. novembar 2018 14:52)

Hrvatska se iselila iz Istocne Evrope.

Kobaja Grande

pre 5 godina

Fala Bogu da ce ostaviti u ponudi 1.6 atmosferski benzinac od 132ks. Jednostavan i dugotrajan, jeftin za odrzavanje, u Corolli koja izgleda bolje nego ikad.
Nadam se samo da ce pocetna cena biti u rangu 14.000eur, kao do sada.