Subota, 15.09.2018.

09:00

Auto test: Mazda CX-5 CD184 AWD AT Revolution TOP

Izvor: B92

Auto test: Mazda CX-5 CD184 AWD AT Revolution TOP IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

131 Komentari

Sortiraj po:

Bojan

pre 5 godina

Sto se mene tice, lepa je ova Mazda, ima ih po BG-u, najvise u crvenoj boji, tu i tamo poneka bela. Jedini lepsi SUV mi je Jaguar F-Pace, tj. ubedljivo najlepsi. Pored njih mi se vizuelno svidjaju Tiguan, Tucson, Sportage, CRV, 3008, ali me generalno ta klasa uopste ne zanima, pa se sve zavrsava na tom vizuelnom dojmu.
(Hehe, 19. septembar 2018 22:17)

Auuu, pomislio sam da sam ja ovo napisao. Od reči do reči.

Jovan

pre 5 godina

U ovoj zemlji čovek debelo da se zamisli pre nego kupi nova kola zapremine motora preko 2 litra.

Kao nov, takav dizel od 2,2 litra će biti skuplji "par hiljada" od benzinca ili dizela do 2 litra.

Kada ga budete prodavali kao polovnog, prodaćete ga "par hiljada" jeftinije od istovrsnog vozila sa motorom do 2 litra ( samo pogledajte na npr. PA koliko su jeftinije honde accord 2,2 dizel istog godišta od benzinca 2,0).

A u periodu od kupovine do prodaje, tih par godina, platićete "par hiljada" eura više za registraciju.

Imate TRI PUTA po "par hiljada" dodatnog troška/gubitka. Pa, "uživajte". Ako ste u stanju ... I, ako uopšte budete "to" mogli da prodate kao polovno. Mazde 2,2 dizel kao nove stoje u salonima i po dve godine (imate ih često takve i na oglasima). Kao polovno, to niko neće. Od žene nekako i da se "razvedete", ali, od vozila sa motorom preko 2 litra, nikako. Osim - da poklonite. A i to je upitno, jer će mnogi "ponudjeni" radije da odu peške, nego sa tim "poklonom".

NIKOLA

pre 5 godina

Znalac
Lepo je šta si sve provozao na ovu temu i dao svoju analizu. U svemu što si nabrojao sam sedeo a pola provozao i da dodam na ovu temu još Outlendera, ogromne da izostavimo.Ako poredimo ovaj segment osim agregata,upravljivosti,ogibljenja,kvaliteta lima,unutrašnjih materijala,dizajna ovi automobili su pre svega za porodične namene i potrebe,njihove dimenzije, komfor kroz peta vrata,ravan pod,klirens itd itd a opet manju dužinu od limuzina i karavana .E tu mi nije jasno kako si izjednačio oko 10 cm kraći i isto toliko niži 3008 sa CX5 i napisao da samo detalji odlučuju,a oba su ti bolja rešenja od X-trail od skoro 4.7 m i preko 1.7 m visine koji je konkurent npr Outlenderu,novom Santa fe,Kodiaku ili premium X3,Q5.Kad se sedne u X-trail jasno se vidi da je to drugi komfor i gabarit u odnosu na CX5,CRV,RAV4,Kuga i još kraće i nižeSportage,Tucson,Kadjar,3008,Karok Kaškaji.I koja je to Kuga od 130 i 170 konja.

Hehe

pre 5 godina

Sto se mene tice, lepa je ova Mazda, ima ih po BG-u, najvise u crvenoj boji, tu i tamo poneka bela. Jedini lepsi SUV mi je Jaguar F-Pace, tj. ubedljivo najlepsi. Pored njih mi se vizuelno svidjaju Tiguan, Tucson, Sportage, CRV, 3008, ali me generalno ta klasa uopste ne zanima, pa se sve zavrsava na tom vizuelnom dojmu.

Davor

pre 5 godina

Mazda, kao nov auto je odličan i lep, ali nakon 5 godina počinje zabava sa korozijom. Što se tiće skajaktiv motora, koji su bili dosta hvaljeni zbog niske potrošnje, počinju prave horor priče vlasnika istih na stranim forumuma. Motori se masovno kvare i nema ništa od mazdine filosofije da mogu da izbegnu malolitražni turbo benzinac. U isto vreme kad je mazda izbacila skajaktiv 1.5 i 2.0 benzince, tojota je napravila 1.2 Turbo. Tojotini turbaci još rade bez jedinog kvara, a da ne pominjem savršene hondine motore.
U koliko preferirate japanske proizvađaće, birajte među hondom i tojotom.
(vozač demokrata, 15. septembar 2018 20:19)


Apsolutno si mucki provokator i pojma nemas decko. Kako imam novu trojku, moram priznati da auto ima sitnijih musica, a najveci problem je podvozje, ne podnosi lose ceste, barem trojka.Ali ne diraj se benzinskih motora i ne siri dezinformacije, jer su motori odlicni, 6 i ch5 su presli i preko 300 000 km i jos nisu imali kvarove. Ako si i naisao na neki post o kvaru, to je jos uvijek debelo manje od prosjeka.

Znalac

pre 5 godina

Samo da dodam na prethodni komentar objašnjenje da kad ocenjujemo neki auto onda to činimo za dva auta u istoj kategoriji po gorivu, snazi i opremi. Nema smisla ocenjivati jedan SUV sa jakim dizel motorom i ocenjivati ga sa drugim SUV-om koji ima slabiji motor.

Na primer, Renault Kadjar je mrtav auto sa 1.5 dizelom, kao i Kia sa 1.7 ali slabijim motorom, dok su sa 1.6 benzincem druga priča. Ford Kuga benzin je bolji auto od većine Suvova po upravljivosti i perfomansama ali je plastičan unutra, nema klasi atmosferu i ležanje. Sportage je temeljniji auto od Tucsona u vožnji iako dele 60% delova i istu mehaniku, ali je drugačije trimovan i podešen.

Tucson je lep auto, Kadjar takodje, praktičan, ali kad posle Mazde sednete u njih, oni su kao igračke. Jednostavno sigurnije i lepše vozite sa Mazdom, bolje vuče, unutra je sve prefinjenije i skuplje na dodir, bolja su ubrzanja, menjač pri promeni brzine, itd. A Mazda je skuplja od Tucsona i Kadjara u istoj klasi ali manje nego što košta njen 4 x 4 sistem koji se dobija po defaultu.

Opet, Tiguan i Ford imaju slične vozne osobine, upravljivi, okretni ali je Tiguan tiši, bolje materijale ima unutra, bolji image ima kod kupaca.

Honda CrV je super praktičan i jako pouzdan auto, vozi se super na putu i van njega, putnici skaču na zadnjoj klupi kad poteraš po rupama, osećaj klasi enterijera nikakav, odmah se vidi da je radno vozilo.

Mazda je uz 3008 i Rav 4 najmanje radno vozilo po filingu, nemaš osećaj da si u kantici.

Znalac

pre 5 godina

Vozio sam skoro sve SUV-ove koji su u klasi Mazde CX-5. U klasi cene i dimenzija: Kadjar, Sportage, Tucson, Kuga, ... kao i neke blizu kao što je X Trail.

Sad, da bi se modeli i marke uporedjivali moraju da budu sa motorima na isto gorivo, benzin, dizel, hibrid, iste kubikaže i snage, sličnog nivoa opreme, jer se karakteristike auta menjaju sa promenom motora ili snage. Na primer, Ford Kuga sa 130ks nije isto što i sa 170ks u osećaju vožnje. No, to su sve mudrolije, da skratim priču i budem konkretan.

Mazda CX5 je odličan auto, dizajnerski pedantno doradjen, poboljšan, pouzdan. Samo mu fali još malo bolja izolacija.

Ako gledam SVE BITNE parametre bolji je od Kadjara, Sportagea, Tucsona, Karoqa, Kuge, Tiguana, Opel Grandland X. (I od X-Traila ako je za uporedjivanje)

Honda CRV je malo ispod Mazde.

Peugeot 3008 je u istom rangu kao CX5, odlučuju detalji.

Toyota Rav 4 je za nijansu bolji SUV.

Audi Q5, BMW X3, Volvo Xc60, Range Rover i Mercedes GLC su za klasu bolji ali i skuplji automobili, nema tu rasprave.

Nadam se da sam nekome pomogao u primišljanju šta da kupi ;-)

Vlado

pre 5 godina

Ja sam moju mazdu 6 CD 129 sa motorom od 2,2 litra prodavao preko dve godine. Neće to niko da kupi polovno ni kada je dugo registrovano pa ni kada je cena dosta snižena. Ja sam moju mazdu na kraju prodao jeftinije nego što su bile cene za bilo koje drugo slično vozilo druge marke na oglasima. Tako da ne treba gledati samo razliku u ceni registracije do 2 litra i preko 2 litra. Baš mnogo se izgubi pri prodaji polovnog ako je 2,2. To samo da pokloniš. Ne kažu džaba za takve stvari da su venčanica.

NIKOLA

pre 5 godina

Mladjo Dođjoš
Zato što tvoja CX5 2013 u najboljoj opremi 4X4 automatik 175 konja ovde kupljena prvi vlasnik prešla 87.707km mesecima stoji na oglasima za 17.500 evra i ko zna koliko će još da bude spuštena cena samo da je se otarase.Ostali razlozi i komparativni primer bolje, veće i racionalnije kupovine su ti dole navedeni.A taj motor 2.2 je odličan za razliku od ranijih njenih dizela i nije poenta u tome.

Bane

pre 5 godina

(Cole, 16. septembar 2018 14:26)

Vi ste nesto pobrkali, osnovna verzija novog Q5 je 8,000 eura skuplja od najskupljeg CX5, a Sport ili Design modeli su skuplji za 10,000 eura i svi imaju jednozonsku klimu, 17/18 inca felne, mrtve ksenon farove, bez navigacije, stof sedista manualna, itd. Osnovnu verziju Q5 ne bi svom najvecem neprijatelju preporucio jer je to bacanje para. Osnovni Q5 u startu ima boljeg kvaliteta prekidaca od CX5 i to bi bilo to. Naravno jeftinija registracija zbog 2.0 motora ali to je spcificna boljka za nasu drzavu.

CX5 enterijer nije na nivou najnovije 6ice ili CX9 ali bice sa prvim fejsliftom. Isto tako Q5 je bas kao A4/A5 medjugeneracija Audija pa ne upada u novu dizajn liniju A8/A7/A6/Q3 sto se tice enterijera i tehnologije. Drugim recima promasena generacija bas kao i novi A4/A5

Nemanja

pre 5 godina

@ (Dejan, 17. septembar 2018 17:14)

Racunica ti je pogresna ali je poenta u redu. Za 7 godina ce razlika i registraciji 2.0 i 2.2 motora biti oko 280.000 din a ne 500.000. Tolika bi bila kada ne bi registrovao 2.0 motor, cija je registracija minimum 30.000 din. To mu dodje oko 2400 evra na 7 godina, sto nece odbiti nekog ko bi zaista vozio taj auto. A za taj arhaicno porez na luksuz bi nekoga trebalo uhapsiti. U ozbiljnim drzavama bi se narod digao na noge odavno, u Srbiji vlastima moze da prodje sve.

Dejan

pre 5 godina

Ponuda u ovoj klasi vozila je zaista bogata. Ne kažem da je ovo loš automobil. Naprotiv! Ali prva stvar koja me odbije od njega je motor 2,2 i registracija koja je za novo vozilo 85.000 din a za recimo 6 godina star auto je oko 70.000 dinara. Duplo skuplja registracija za 0,2lt jači motor zaista nema nikakve logike. Da je vozite 7 godina to je oko 500.000 dinara na razliku u ceni za registraciju. Neko ko ima i ko baš voli Mazdu kupiće je kao novu ali prodati je polovnu veliki znak pitanja. I sam vozim SUV dizel ali 2,0 upravo zbog toga da državi ne poklanjam na registraciju teško zarađen novac.

Belopoljanski

pre 5 godina

"Za 40000 evra ima avion da se kupi a ne ovo cemu sluzi vozilo,smesna motorizacija za konkurenciju,za cak 10000 evra manje Amarok i Ranger u top izdanju da ga ostave da piski ulje od straha..."

Ili ne znaš da su Mazda i Ford bili decenijama u partnerstvu, ili ti je žao što su isto raskinuli. Nema drugog (logičnog) objašnjenja za komentare.

A za ostale "Fordaše" i "KiJaše" što im Mazda rđa posle 5 godina.. neka pogledaju adekvatan Focus sličnog godišta.. Meni se kad sam prodavao trojku kupčev majstor, inače dugogodišnji serviser isključivo Mazde, pošteno iznenadio kad je video koliko je zaštićena od korozije..

damaz

pre 5 godina

kupio sam je u hr, osnovna cijena cx3 131tkn, capture sa 0.9 motorom 125tkn, hyundai kona 1.0 motor 120 tkn tako da je to ta klasa
toyota chr mi lijepo izgleda alo počinje na 157tkn
wv t roc je došao 1.0 motor 147 tkn početna
to je konkurencija za oko 20000 eura
i nema šanse da puno više troši 2.0 motor kad sam stalno do 2000 rpm a ove motore stalno vrtiš prema crvenom ako hoćeš da se mičeš

Beogradjanin

pre 5 godina

@ zicer, 16. septembar 2018 14:57

Auto sa 420 Nm i biturbom slabo vuce? Jedino ako ste ga vozili sa predjenih manje od 1500 km jer Mazde imaju elektronsko ogranicenje novih automobila (smanje mu performanse dok se motor ne razradi). U tim situacijama mozda. Imam taj motor i vi ili niste nikada seli u neku Mazdu ili pisete gluposti. Stara CX-5 ima sa ovim motoro ubrzanje do 100 za 8,8 sekundi (sa manuelnim menjacem) a na gotovo svim testovima koje mozete naci na youtubu je postigao manje vreme (oko 8,5). Eno dole u komentarima covek poslao link gde je ova Mazda razbila Tiguana sa 190 ks. X trail ima slabija ubrzanja. Nemojte pisati komentare ako niste seli u neki automobil ili bar procitali nekoliko testova (inostranih) na internetu. Citam ovde rdja, diskovi na 5000 km, rdja na loncu... Imam CX5 sa 135000 km i nista radio nisam niti imam rdju. Da li ima boljih? Naravno da da, u skladu sa cenom. Da li je u klasi ovaj auto dobar? Da odlican je i licno sam se uverio pre kupovine testirajuci 7 konkurenata i citajuci preko 50 testova istih. Mazda CX5 vam je recimo u Australiji najprodavaniji SUV vec nekoliko godina, u SAD se proda u preko 100.000 godisnje... Da li bi to bilo moguce uz rdju, krs motore itd.

službena mafija

pre 5 godina

Skoro 40000eura, mislim da su pretrrali opasno, sve preko 30000 je bacanje novca. Niti je ovo pravi Suv niti je ekstra ekstra klasa tipa bmw, merc ili audi.

Milan, nisam vozio espace

pre 5 godina

@Zicer
Izgleda da smo sličnog razmišljanja, kad kupujem auto ne zalećem se već čekam ponudu kojom ću biti zadovoljan. To valjda ide tako kada auto kupuješ zbog sebe a ne zbog drugih i njihovog mišljenja. Ne nasedaj na provokacije neostvarenih i srećno sa izborom.

jo

pre 5 godina

Ponekad ostavljam komentare ovde, jer pratim i volim automobile...Sekcija sa komentarima upravo za to i sluzi- ostavis komentar na odredjenu temu i to je to...ne mozes ovde pokusavati bilo koga ubediti u bilo sta jer, jednostavno, to ovde (b92/automobili/ komentari/) nije moguce i ne treba da bude moguce!
Sto se Mazde tice, moj komentar(iako vozim auto od 15 god i ne mogu da je priustim, ali mogu da komentarisem- zato i sluzi ova sekcija) je sledeci- Mazda je igrala na kartu da bude Alfa iz Japana- ne nudi dovoljno za novac koji kosta, ima i vecih i boljih automobila, sa duzom garancijom, rez.tockom i ostalo...ali ima neki x- faktor zbog cega opet vredi platiti je, ako su japanci igrali na tu kartu, posao su odlicno.odradili! Jer vozna dinamika, izgled, motori( ne kosilice od 1000ccm) sve su pogodili...pa ko voli i moze, eto odlicnog automobila! :)

Lik

pre 5 godina

Moje misljenje-Za manje para,full Nisan X -Trail..Terenac u svakom smislu rijeci,177 KS,dovoljno,eksterijer vrhunski,enterijer takođe.Sto se ovog auta tice,vise mi se sviđa eksterijer prethodne generacije,dok je unutrasnjost zaista super.Nisam imao priliku da ga vozim,ali mislim da je auto dobar,i da je mazda sa 6 i ovim terencom napravila dobar potez.

alex

pre 5 godina

Vozim CX5 benzinca 2.0 od 2016 godine, osnovna zamerka je na debljinu laka, jer je "tanak kao žilet", rezervna guma hvali,
Sve ostalo perfektno, osecaj prijatnog u vožnji je jedinstven,potrosnja ok 5 lit pri 80km/h, i raste potom otprilike oko 0,5 litara na svakih sledecih 10 km ubrzanja...
U odnosu na Tojotin RAV,nesto manji prostor ali vožnja mnooooogo bolja...
Tiguan dostojan konkurent, ali između njega i Cx5 presudila je razlika u ceni u korist Mazde za istu opremu...
Da pojasnim dobio sam izvanredne popuste,tako da je u challenge opremi bio jeftiniji za 2000 eura od Tiguana...
RAV je tada dobio BMW motor tako da je u startu bio skuplji od ostalih za 15 -20%...
Nisam se pokajao...

rani

pre 5 godina

Zanimljivo, koliko komentara je izazvao ovaj auto! Ljudi su ušli u ozbiljnu raspravu, da li ga kupiti ili ne?! Rekao bih da ga redakcija samo predstavlja, da se samo nudi, da nismo u obavezi da ga imamo, od ponedeljka! A ja mislio da se u Srbiji teško živi!

JOVAN

pre 5 godina

Ispade da ste na testu imali manju potrosnju (na Ibarskoj u koloni na 4.5l), nego što je fabrička potrošnja 6,7/5,3/5,8 l/100 km. Verovatno je nizbrdo bila i manja potrošnja. Auto tih gabarita i te snage uparen sa automatskim menjačem i 4WD ne može da troši manje od 10l u gradu.

Bojan

pre 5 godina

Mazda CX-3 je podignuta Mazda 2, a CX-5 je trojka na stulama. Dati 18 000 za auto koji fakticki ima dva mesta jer je zadnja klupa prostrana koliko i ona u peglici je pomalo cudno. Za taj novac se moze uzeti ozbiljan hedzbek, koji nece biti toliko puno veći od cx3.

Izvidjac/diverzant

pre 5 godina

gledam na Batrovcima juce ovaj Mazdin kvazi dzip i prelepa je iz profila i spreda i to je to. Pored nje u koloni ona nova Toyota kvazi dzip nije rav4 vec ona manja i izgleda kao da su je vanzemaljci spustili letecim tanjirom. Nisam ljubitelj mazdinog dizajna al me zato Toyota sve vise privlaci ovim ludilima krilima repovima svetlima izlomljenim linijama kao origami auto.

Miro

pre 5 godina

Vozio puno novih automobila, i Mazdu cx-5, i Daciju, i Renault, i Mercedes.
I svi su super! Nema vise losih automobila, ko sta voli i moze to bira.

Zasto ljudi imate portebu da omalovazavate tudji izbor i potcenjujete proizvodjace vozila?

hm

pre 5 godina

"Uporedjujes SUV-a sa VAN-om, tj. mesas babe i zabe."

Nisu bas babe i zabe. Zar cela prica oko gasenja mini van segmenta nije zbog sve vece popularnosti suv-ova?

Dragutin

pre 5 godina

Ja radim preduzimacke poslove po gradjevinama i znam da sto je bolji auto u avliji, ni kafu neces dobiti. Gde je Golf dvojka, tu ima i piva. 
(kole, 16. septembar 2018 10:48) 

A zasto vi ocekujete od gazde da vam nesto da, iako ste se pogodili bez hrane i pica? Vi ste bre horor! Tesko onom ko sa vama mora da ima posla. Znam o cemu pricam, pravio sam kucu u Srbiji.
(Dragojlo, 16. septembar 2018 12:38)

Bravo brate po muci. Pogode se bez hrane i pica a kad ujutro dodju gazda treba prvo da ih odobrovolji kuvajuci im kafu, nudeci im rakiju...U podne, kad pojedu svoje kobasice, gazda treba da ponudi pivo, da ih odrzi u raspolozenju da rade svoj posao za koji ce ionako, kroz pogodbu, biti placeni. Sto duze traje posao sve je gore. Ocekivanja postaju sve veca. Sve cesce se spominje neko presece, jagnjece pecenje. Ako gazda ne ponudi pecenje omrzovolje se, uspore posao...sa placa uvece odlaze ljuti. Svakim sledecim danom postaje sve gore. Bolje postane tek, kad posle kako tako obavljenog posla odu. Covek odahne od njih.

nn

pre 5 godina

da je srece da komentarisu samo oni koji su vozili i imali iskustva sa odredjenim automobilima,a ne da kopi pejstuju svoja "misljenja" koja su pokupili od sebi slicnih po svetskim forumima...

NIKOLA

pre 5 godina

Samo benzin od ovog proizvođača.A ko oće komfor,kvalitet,dobar dizel mnogo bolje X-trail 2.0, 177 konja 4X4,automatik u najboljoj opremi sve sa panoramski krovom za manje para,manja registracija,bolje drži cenu,veći auto i duža garancija.Sve ostalo ovaj auto u odnosu na gabarite i komfor ne opravdava skoro 40 somića.

zicer

pre 5 godina

 probas kola od 30 000+ hiljada evra ali te odbije 1-1,5l potrosnje vise na 100 km. druze za tebe onda nije auto, kupi lepo bicikl i vozi za dzabe.
(samo ja, 15. septembar 2018 18:26)

to kad izvuces iz konteksta ono sto samo tebi odgovara da posaljes tebi pametan komentar. realnos je da imas registraciju, potrosnju i auto generalno slabo vuce uz svu tu snagu. sve to zajedno kosta najmanje €7000(na 1000km mesecno) ako usporedis konkurenciju periodu od 5g samo potrosnja i registracija. kladim se da ti nemas ni €150 da platis stan nego lupetas iz decije sobe i frljas se ciframa kao neki mogul. procitaj sta Milan kaze koji je bio na testu iste.

zicer

pre 5 godina

@koki

zasto bi izmisljao tako je pisalo na autu kazem sta sam video ti verovao neverovao,moras stvarno biti siguran u nesto da bi nekoga nazvao lazovom. druga stvar auto je najlosija investicija koja postoji,gubis cim ga kupis a ako vec gubim zasto bi morao da gubim na nesto sto nemoram tj. gorivo i registracija koja na godisnjem nivou nije mala a konkurencija nudi bolje od toga. ima manji motor koji manje trosi ali kad se ovaj muci na 190ks kako je tek sa manjim motorom. ja nisam narko diler da mi moje pare nista neznace. kad budes imao familiju i svoje zaradjene pare sto verovatno nemas shvatices. mogu da kupim puno skuplji auto al mislim da nema smisla vec trazim sta mi odgovara. covek nesme nista reci da ga neko ne popljuje.

Radivojle

pre 5 godina

Za te pare cu uzeti Renault Espace koji je svemirski brod. Ovo kazem jer sam ga vozio nekih 50km i odusevio me u svemu.
(Milan, 16. septembar 2018 11:14)

Je l' s' uz'o vec? Molim te javi nam kakvi su utisci. Jedva cekam izvestaj.

Radivojle

pre 5 godina

Imam rodaka koji popravlja branike, radi sa plastikom. Nedavno je radio branik od jedne novije Mazde CX, ne znam tačno koje. Ljudi, da vidite koja je to smejurija od plastike, ne može čovek da je zagreje da zakrpi, deformiše se od najmanje toplote, toliko je tanka de je neotporna na najmanje udarce. A još ako dodam da je ceo branik iz jednog komada, ovo crno - crveno je samo tako ofarbano, sve je to jedan deo, na plastici nema nikakve oznake materijala (što na svakom plastičnom delu auta postoji čak i kod onih iz 70-ih), jedino što piše je Made in China. Ne znam kakav je ovako, ali dati tolike pare za jedan auto koji je sastavljen od tako jeftinih delova je besmisleno.
(Boki, 16. septembar 2018 10:30)

Pitaj rodjaka da li danas postoji neki proizvodjac automobila koji ugradjuje branike od metala.

Beogradjanin

pre 5 godina

@ Boki, 16. septembar 2018 10:30

Da ne pomislis da je branik savitljiv i tanak mozda zbog zastite pesaka? Ne samo na Mazdi nego na vecini modernih automobila. Pola ovih sto pricaju o limu pojma nemaju. Znate li zasto je svojevremeno Peugeot 307 imao krila od plastike? Manja masa i lakse deformisanje upravo kod manjih udara. Koncept debelog lima i celika na povrsini karoserije je prosao pre nekih 30 godina sa Volgama.

The Spatula

pre 5 godina

Za te pare cu uzeti Renault Espace koji je svemirski brod. Ovo kazem jer sam ga vozio nekih 50km i odusevio me u svemu.
(Milan, 16. septembar 2018 11:14)
Zamisli da postoji samo Reno i da ga svi moraju voziti kao ti, ili da postoji samo Alfa Romeo pa da ga svi moraju voziti kao ja. Srecom po ostale, tu je Mazda, Audi, BMW, Kia i mnogi drugi. Svako se pronasao u necemu. Neko u kvalitetu, neko u finansijama.

Cole

pre 5 godina

Meni nije jasno zasto bi ovaj automobil trebao platiti isto kao novi audi Q5 2.0 TDI quattro S tronic sa 177ks. Cena mazde je priblizna kao BMW X3 S drive 150 ks. Kosta kao najopremljeniji novi tiguan 2.0 TDI 4motion sa 190 ks. CX-5 je bez dileme dobar automobil ali ipak malo precenjen. Uz svo postovanje mazde i njenog kvaliteta ona jos uvek nije u klasi gde pokusava da se pozicionira sa cenom.

otac Makarije

pre 5 godina

(Pedja, 15. septembar 2018 17:29)

"Znam da uz Mazdu 3 imas 800e dodatne opreme (npr boju da ne doplacujes i jos nesto moze da se uglavi, uglavnom 2 stvari"


Da, a onda mi za rezervni točak kao opciju za tu mazdu zacepite 600 eura...

Taj skayactive rezervni točak je od zlata?

Domacin

pre 5 godina

Ja radim preduzimacke poslove po gradjevinama i znam da sto je bolji auto u avliji, ni kafu neces dobiti. Gde je Golf dvojka, tu ima i piva.
(kole, 16. septembar 2018 10:48)
@
Kod mene u avliji ima i bolji auto i stari golf dvojka, jos neka vozila i kafe i piva. Fali mi jos samo da nadjem dobrog majstora.

Pero

pre 5 godina

2016 Mazda CX-5 AWD GS model prešao 80000km.
Zamenjen (staro za novo) za 2018 Mazda CX-5 AWD GS (benzin) model do sada 18000km (2018 model na krug od 3000km prosečna potrošnja 7.4l/100km).

Jedini kvar na 2016 modelu je bila navigacija. Na minus 32 jedne noći prestala je da radi. Ujutro je ušla u loop restartovanja i više se nije pokrenula.

Milivoje

pre 5 godina

Za te pare cu uzeti Renault Espace koji je svemirski brod. Ovo kazem jer sam ga vozio nekih 50km i odusevio me u svemu.
(Milan, 16. septembar 2018 11:14)

Mislim, kakve veze imaju Mazda CX-5 i Renault Espace? To su dva vozila potpuno razlicitog koncepta. Uporedjujes SUV-a sa VAN-om, tj. mesas babe i zabe.

Dragojlo

pre 5 godina

Ja radim preduzimacke poslove po gradjevinama i znam da sto je bolji auto u avliji, ni kafu neces dobiti. Gde je Golf dvojka, tu ima i piva.
(kole, 16. septembar 2018 10:48)

A zasto vi ocekujete od gazde da vam nesto da, iako ste se pogodili bez hrane i pica? Vi ste bre horor! Tesko onom ko sa vama mora da ima posla. Znam o cemu pricam, pravio sam kucu u Srbiji.

Ostao ovde

pre 5 godina

Pa, ti sto gruvaju za auto po 30 i vise hiljada evra su najvece stipse i jajare. Nebi drugacije ustedeli da nisu cicije i oni misle jedino na promociju i pokazivanje, a kad treba da naspu rezervoar, samo sto ne placu. Zar se nebi u klasi velikih SUV auta prodavalo 80% dizela da nije tako. Ja radim preduzimacke poslove po gradjevinama i znam da sto je bolji auto u avliji, ni kafu neces dobiti. Gde je Golf dvojka, tu ima i piva.
(kole, 16. septembar 2018 10:48)
Ocigledno je da nisi shvatio.To komentarisu oni koji nikad nisu imali auto skuplji od 5 do 6k evra.Oni kad vide potrosnju od 8 do 9lit.zavrti im se u glavi i to je potpuno normalno ali njihovi komentari ovde prednjace u svemu pa i u tome sa su ovaj a i mnogi drugi automobili krsevi.Citajuci njihove komentare covek bi pomislio da nikako ne treba kupiti nista mladje od 15 god.,nista sto trosi vise od 5lit,nista sto ide sporije od 200km na sat,nista ispod motora 2.0 i 150ks,nista ciji oblik nije jaje ili kocka.Aman bre vozite to sto vozite i pustite ljude da daju svoje pare na ono sto misle da je ok.To sto je ovde mentalitet takav da svako misli da je njegov brend najbolji a voze raspalu krsinu istog brenda staru 20 god.je za posmatranje.Najbolji su oni sto izmisle kako se njihov nov auto navodno raspada,te korozija,te turbina,te motor riknuo posle 50k,te menja plocice na 10k km i ostale gluposti,i to samo da bi ocrnili nesto u sta nikad nece sesti.Nikako da razumem one za koje postoje samo nemacki,francuski,japanski,korejski itd.Posebno ne one koji iskljucuju sve osim onog brenda koji voze i uporno se trude da popljuju sve ostalo.Valjda tako lece komplekse i smiruju zivce.Ima tu par likova koji prednjace a oni znaju koji su.

Aleksandar

pre 5 godina

Vozio sam cx5 skoro 4 godine i bio je stvarno solidan i kvalitetan auto, u svakom smislu. Sada vozim Tojotu Rav4 hibrid, koja je u Austriji nesto jeftinija od cx5, i mogu da vam kazem da je tojota bolja. Dizajn je stvar ukusa, ali je tojota prostranija, stabilnija, tisa, ima bolje ubrzanje i trosi znatno manje ( po gradu oko 5 litara, prosecno 6 l).

Hoću Državu

pre 5 godina

Ja sam od prethodnog cx5 odustao zbog: nedostatka rezervnog točka, teškog ulaska na zadnju klupu i centralne konzole/naslona za ruku koje može da se drma poprilično.

Boki

pre 5 godina

Imam rodaka koji popravlja branike, radi sa plastikom. Nedavno je radio branik od jedne novije Mazde CX, ne znam tačno koje. Ljudi, da vidite koja je to smejurija od plastike, ne može čovek da je zagreje da zakrpi, deformiše se od najmanje toplote, toliko je tanka de je neotporna na najmanje udarce. A još ako dodam da je ceo branik iz jednog komada, ovo crno - crveno je samo tako ofarbano, sve je to jedan deo, na plastici nema nikakve oznake materijala (što na svakom plastičnom delu auta postoji čak i kod onih iz 70-ih), jedino što piše je Made in China. Ne znam kakav je ovako, ali dati tolike pare za jedan auto koji je sastavljen od tako jeftinih delova je besmisleno.

kole

pre 5 godina

Koki
Pa, ti sto gruvaju za auto po 30 i vise hiljada evra su najvece stipse i jajare. Nebi drugacije ustedeli da nisu cicije i oni misle jedino na promociju i pokazivanje, a kad treba da naspu rezervoar, samo sto ne placu. Zar se nebi u klasi velikih SUV auta prodavalo 80% dizela da nije tako. Ja radim preduzimacke poslove po gradjevinama i znam da sto je bolji auto u avliji, ni kafu neces dobiti. Gde je Golf dvojka, tu ima i piva.

Vladimir

pre 5 godina

@coka
70 hiljada. Ali kao što neko reče, to nije auto za sirotinju. Tako da oni sa stilom iz 2004, uopšte ne bi trebali da se upuštaju u diskusiju jer ne mogu da daju validno vidjenje.

Ostao ovde

pre 5 godina

damaz, 15. septembar 2018 19:05)
Cekaj,dao si 20k evra za mazdu cx3,OK,ali ko te to ubedio da su hyundai cona i reno capture isto 20k evra.Na Capturu otvoris i zatvoris vrata i shvatis kako je to jeftino uradjen auto.Nema sanse da kosta toliko.

The Spatula

pre 5 godina

(zicer, 15. septembar 2018 14:24)
Da kupce ne bi odbijala cena registracije i potrosnja, oni prave modele i sa manjom potrosnjom i manjom kubikazom. Ali mi Srbi, nikako da shvatimo, da nesto sto ide, mora i da trosi. Zamisli da tebi neko zatvori usta i nos 50% i tera te da trcis uz stepenice... Mislis da bi migao? E tako prijatelju i za odredjenu masu, tezinu vozila, da bi mogla da se pokrene, treba odredjena potrošnja necega. Nemoj gledati u fabricke podatke jer 90% prizvodjaca laze za potrosnju. Onih 10% koji ne lazu za potrosnju su na zidu srama kod kupaca. Tako i ovi sto prodaju polovnjake, ako nam ne vrate kilomatrazu mi necemo kupiti auto. A mi smo svesni toga i onda posle kazemo prevarant, vratio km. Puni oglasi kola oko 160-180000 i svima u par km razlike, i svesni smo toga ali nam lepo kad nas lazu i varaju.

nikolas

pre 5 godina

Lep, atraktivan, kvalitetan. Od konkurencine bih pomenuo, kia sportage, nissan qasquai, hjundai tuscon, vw tiguan, 3008 i skoro vidjen opel grandland x u full opremi koji me izuo barem spolja.

objavite komentar

pre 5 godina

@mazda6
Vozim cx5 2,2 d već 4 godine. Apsolutno nijedna popravka, samo redovan servis! Kakvi crni diskovi, kakvo farbanje?!?

zicer

pre 5 godina

@Milan
nisam jos nista ne zuri mi se,ali posle svega uvek se vratim na bmw x1 godinu dana star do 30000 km. moze se naci za oko 30000€ u nemackoj u dobroj opremi ,ima odlicne motore i menjace do 2.0, potrosnja i ubrzanje je ok plus prtljaznik je 505l, a uopste nije velik auto. a4 avant je druga opcija i bolje je opremljen za iste pare ali je duzi za oko 30cm.

Bane

pre 5 godina

@bane 
Ovaj auto je klasa X-Trail modela a ne Quashkaija. I greota porediti 2.0 revolution 166ks sa 1200 kubika.
(Zijad Žigić, 15. septembar 2018 15:43)

Naravno da nije. CX-3 je u klasi potkompaktnih SUV sa Nissan Juke-om, CX-5 je u klasi kompaktnih SUV sa Qashqai-jem (Kadjarom, Sportageom, Tucsonom, Kugom.....), u klasi X-traila bi bio CX-7 da se jos uvek proizvodi.

I nije 2.0 revolution (to je nivo opreme) vec 2.0 skyactive (to je patentiran naziv za njihovu tehnologiju).

Koki

pre 5 godina

@zicer
Brate, imaš da daš 32 hiljada evra za kola ali te buni registracija i potrošnja od 9 litara po gradu? Ili si sve izmislio ili prodaješ sve što imaš pa poslednju paru natežeš za kola. Možda si i išao na test vožnju ali ostalo si izmislio. Onaj ko ima da grune 30+ hiljada evra za auto razmišlja isključivo kakva su kola a ne da li mu je "9 po gradu mnogo". Ovakva kola uostalom i nisu za sirotinju raju tako da su baš onakva kakva i treba da budu.

Bleki

pre 5 godina

Mazda CX-9 najnoviji model za 2018u godinu u USA benzinac 2500 kubika ful verzija sa jos dosta toga sto nema ova CX-5 ili CX-7 kosta 43000 dolara, nas ovde deru kao majmun banana. Do kada ce se ovde stranci praviti pametni a mi biti ovce za sisanje i .....!
Bleki

paxy

pre 5 godina

@ maki
Mazda cx3 je radjena na platformi mazde 2 tako da si ti u stvari platio malo podignutu mazdu 2 18000. Ne kritikujem izbor, samo pojašnjavam.

Bane

pre 5 godina

(Pedja, 15. septembar 2018 17:29)

Nisan Qashkai koji sam pomenuo je N-Connecta plus paket. Panorama, LED farovi (akcijski paket), 18" alu felne, kamera 360°, key less i sl.

Metalik boja na poklon. Cena sa manualnim menjacem 20.490 evra, 1.500 doplata za automatik.

A Mazdu sam svojevremeno vozio 7 godina, novu kupio, 6-icu. Tako da sam vrlo dobro informisan i upoznat sa njenim prednostima ali i manama.

Ali nisam ja ni poredio ova dva modela u detalje niti istakao QQ kao nekog direktnog konkurenta. Vec sam vise uputio kritiku novinarima koji kada rade test nekog auta tek onako usput pred kraj ovlas pomenu cenu, kao da to nije ni bitno. A po meni o nekom autu mogu da komentarisem tek u svetlu njegove cene, kao i da ga uporedjujem sa drugima jer lako je zakljuciti da je neki auto bolji od drugog koji je ujedno i duplo skuplji ali to cemo da precutimo....i zato sam ih pozvao da vise obrate paznju na te stvari a QQ naveo kao primer da kada kazu kako eto vec za 23.390 moze da se kupi osnovni midel znaju da za manje ima full konkurent. Inace oprema je Emotion, posebno ogoljen model za istocna trzista, Challenge je osnovni paket.

henk.mudi

pre 5 godina

Prelepa, da biram u ovoj klasi bila bi sigurno opcija broj jedan pogotovo ako ubace novi 2.5 turbo benzin, a za jos "malo" para Stelvio. Porediti ga sa Kaskaijem je bez veze, to je niza klasa. A za Moldera sta napisati sto vec nije napisano, decak nije seo u ozbiljniji auto pa u skladu sa tim i pokazuje znanje ovde, dobro ne poredis ovo za Rols Rojsom ili jos bolje oba sa, na primer, trabantom(kad si vec ubacio ljubljenog Forda, da mu nadjem neki ekvivalent).
Mislim da definitivno ko bira "vozacki" SUV za ove pare nema bolje opcije, mada su cene svih automobila svake generacije sve vise i vise, sto nazalost ne prati dubina dzepa.

nice

pre 5 godina

@maki
Neko te je slagao da vozis uzdignutu Mazdu 3. Istina je da vozis uzdignutu Mazdu 2. CX5 je uzdignuta mazda 3. Inače sve odlični automobili

Milan

pre 5 godina

Takodje probao ovaj u ns mozdel CX-5 u Revolution Top opremi sa 2.2 dizel agregatom. Jako trom motor, papucicu gasa bas moras forsirati da bi auto povukao. Za razliku on X-Trail-a i njihovog 2.0 motora sa 177KS. Nebo i zemlja poredjenje.
Mazda odlicna unutra enterijer u koji se odma zaljubite cim vidite. Fenomenalno uradjen, kao u automobilima premijum klase.
Potrosnja bila oko 8.5l u gradu.
Jedna velika negativna stvar je rdja na auspuhu na salonskom modelu Mazde CX-5...

vozač demokrata

pre 5 godina

Mazda, kao nov auto je odličan i lep, ali nakon 5 godina počinje zabava sa korozijom. Što se tiće skajaktiv motora, koji su bili dosta hvaljeni zbog niske potrošnje, počinju prave horor priče vlasnika istih na stranim forumuma. Motori se masovno kvare i nema ništa od mazdine filosofije da mogu da izbegnu malolitražni turbo benzinac. U isto vreme kad je mazda izbacila skajaktiv 1.5 i 2.0 benzince, tojota je napravila 1.2 Turbo. Tojotini turbaci još rade bez jedinog kvara, a da ne pominjem savršene hondine motore.
U koliko preferirate japanske proizvađaće, birajte među hondom i tojotom.

pera

pre 5 godina

sve mi se svidja kod ovog auta ali instrument tabla... japanci ali svi i dalje guraju table iz 90tih. Mpzda jesu prakticnije i citljivije al opet, 2018 god.je

preferisco dirti addio

pre 5 godina

Mazde su lijepa i dobra auta za taj cjenovni rang.. sve 5.. Medjutim, ono zbog cega nikada vise necu kupiti japanski auto jeste limarija.. obratite paznju.. Lim na vratima i haubi na svakom japancu mozes jacim pritiskom prsta da savijes.. Imao sam tojotu koja je mehanicki neunistiva, jer su joj performanse motora ostavljene na "safe side" ali zato je ostatak auta smece.. Kolega isto tako ima mazdu koja je bolja od tojote za voznju ali zato djeluje kao da je napravljena od papira.. Dakle, morate razumjeti da se ne placa bas samo znak na haubi.. Evo moj bmw, prvo sto sam probao prilikom kupovine je bio test "prst-lim".. mogao sam i slomiti prst, ni da mrdne.. perfomanse su.. pa bmw-ovske :)) .. I zamislite, nista se ne kvari jer ga odrzavam po ps-u, sto zaista kosta, ali sve radi 1/1 evo preko 100k km.. Enterijer ne mrda niti se ista guli ili grebe kao u japancima.. e zato je 40% skuplji.. svaka klasa auta ima svoju opravdanu cijenu..
Mazda ima svoje botove na b92 i drugim portalima, oni su mi generalno ogadili tu marku auta svojim agresivnim i debilnim marketingom o Mazdi kao o automobilskom bozanstvu .. nije bas tako drugari.. prosjecna je, samo je zaista odlican dizajn izdvaja iz mora ostalih plastikanera

mozak jedne kokoške ...

pre 5 godina

Samo vi u Google ukucajte "mazda diesel problems" i/ili "mazda DPF problems", pa ćete da vidite kakav će sve horor da se pojavi i sa ovim 2,2 dizelom u poslednjih 10 godina.
Nisu bez razloga podnete i kolektivne tužbe vlasnika mazdi sa ovim motorom.

Nenad

pre 5 godina

Ides na najveci eu sajt za aute i pogledas kako izgleda nova cx5 u osnovnoj opremi za 21000eur. Blago receno kriminalno. Kao dacija sandero

Nenad

pre 5 godina

Imao sam novu mazdu 6 2005te i nije se bas proslavila. Posle 4 godine je bila kompletno trula od dole. Vukla je u jednu stranu i zvanicni servis nije mogao da resi problem za sve vreme a promenili su pola prednjice. Sad dal se Mazda popravila u zadnjih 15 godina ne znam ali su mene kao kupca izgubili. Sa pozitivne strane enterijer je bio najkvalitetniji koji sam imao u bilo kom autu. Ni jedan skrip nije rekla za 4 godine i ostala je utegnuta kao nova.

damaz

pre 5 godina

prije točno godinu dana sam uzeo cx 3, 2.o 120ks, ova prekrasna crvena boja za 20000 okruglo, srednji paket
puno sam gledao i čitao i najviše radi motora od 2 litre a ne mlinac 1.2 turbo
odlično vuče i stalno traži višu brzinu na ekranu, potrošnja mu je 8 l samo gradska vožnja
za taj novac se kupuje renault capture, hyundai kona a mazda je za njih bomba, jedina zamjerka je zaista mali gepek i malo mjesta na zadnjoj klupi
znam da je tekst o cx 5 i poštujem mazdu jer nisu išli u downsizing nego razvijaju atmosferce i zanima me kad se bude prodavala tko bi lud kupio auto od 1 litre sa 200000 tkm prije ovakvog nečega

M

pre 5 godina

@trchika, Au, pa ja ne mogu da verujem. Ako je ovaj test koji si postavio zaista objektivan, tj. trka ubrzanja uradjena korektno, ovo je skandal. Da li je moguce da VW laze za cele 2 sekunde za ubrzanje tog Tiguana? I posle neko kupuje tu marku? Da se razumemo, nije toliko bitno sto Tiguan ne ubrzava bolje od Mazde, ili bilo kog drugog auta. Ali to sto proizvodjac laze, i to na parametru koji se jedini koristi da opise startnost i kao takav je opsteprihvacen, je nedopustivo

alx

pre 5 godina

ovaj trend sa SUV vozilima je za mene totalno debilan. Karavan sa tockovima od 20 inca. ne vozi se kako treba ni na asfaltu ni offroad...isto kao all weather gume...ne rade ni na snegu ni na suvom...

Molder

pre 5 godina

@miks
Od pobrojana 3,nisam vozio nijedan,samo sedeo,ali sam sa druge strane vozio druge modele pomenutih proizvodjaca...Zna se kako idu i Fordovi,VW i Mazde,jer jedna auto kuca u svakom modelu ima svoje karakterne osobine...Ovo nema veze sa voznjom,ovde baratamo samo sa cinjenicama,to moze svako da vidi uvidom u cenovnik i tehnicku specifikaciju...Ogromna vecina istocnih automobila je underpowered u odnosu na evropske,i jednostavno mnogo manje iskustva imaju u pravljenju automobila koje se ogleda upravo u tome kako se voze i koliko traju...

samo ja

pre 5 godina

@zicer probas kola od 30 000+ hiljada evra ali te odbije 1-1,5l potrosnje vise na 100 km. druze za tebe onda nije auto, kupi lepo bicikl i vozi za dzabe.

maki

pre 5 godina

Jeste da nije cx3 i cx5 za poredjenje, ali bar da se pohvalim mojom cx3, platio sam ga 17.900, 1.9 benzinac, 120ks, manuelni, i sa srednjim/nizim paketom opreme, felne 16, enterijer je zaista za svaku pohvalu, ako neko nadje kvalitetniji za taj cenovni rang a dosta sam kola gledao, u sustini je cx3 samo malo uzdignutija mazda3, ali eto prilicno je startna i udobna :)

nn

pre 5 godina

bane ti si legemda. Nisan Kaskai poredis za Mazdom koji u osnovnoj opremi nema automatsku klimu. Pogledaj sta ima osnovna verzija Tiguana i koliko kosta. A Kugu i Found On the Road Dead ne bih kupio ni za milion godina. Auto kome strada zamajac na 50 hiljada. Vise ljudi znam...

Pedja

pre 5 godina

@Bane

Znam da uz Mazdu 3 imas 800e dodatne opreme (npr boju da ne doplacujes i jos nesto moze da se uglavi, uglavnom 2 stvari, nije problem i ako je 1000 evra suma), siguran sam da je i za CX-5 isto ako ne i veci bonus. Dakle, da, dolazi u toj boji. Sto se tice motora, taj Mazdin 2.0 je Bog i batina za taj Renoov 1.2 turbac, a sigurno ne trosi vise vec su tu negde. Sto se menjaca tice (a i upravljivosti), to je Mazda cocvece, to im je highlight i vode racuna o tome, otvori bilo koji test i videces koliko hvale i menjac i upravljivost. Dakle, nisi dovoljno informisan i nisi bas izneo tacne podatke. Takodje, taj Qashqai koji si spomenuo moze da bude u najmanju ruku sa paketom Tekna plus, a sa tim motorom i opremom on kosta po katalogu 25.750e...

http://www.nissan-lf.co.rs/Cenovnik%20MC%20QASHQAI%20SRB%2018.12.2017.pdf

Beogradjanin

pre 5 godina

Imam 2.2 dizel sa 175 ks iz 2013. godine i nikada nisam isao na neki opoziv. Prilikom jednog redovnog servisa su, pre 2 godine, uradili neki update softvera u trajanju od 10 min i to je sve sto je na motoru radjeno za 135.000 km.

Miks ultramoderne retrospektive

pre 5 godina

Moldere, jesi li ti vozio i jedno od tih vozila koja si u svojim komentarom pobrojao?! Ne pratim puno komentare ali vidim da ti, ljudi koji to rade, već zameraju na nelogicnostima koje pišeš. Da li trolujes ili si samo jedna velika neznalica, izvini, ali veću gomilu gluposti dugo nisam procitao.

Mazda 6

pre 5 godina

Nikad vise mazda. Menjam diskove u ovlascenim servisu na 5-10.000 km. Turbina otisla na 80.000 km. Prvo jedan motor retrovizora, pa drugi. Puko pk kais na 90.000km i ostavila me na putu. Klima neradi kad je preko 30 stepeni. Na novom autu posle predjenih 30.000 km kao da je peskirana hauba (od bubica), a nakon farbanja u ovlascenim servisu isti efekat posle 10.000 km. Na 100.000 blokirao mi tocak pa tek kad sam javio servisu da smrdi na paljevinu pozvali me da zamene o njihovom trosku van garancije jer je Mazda objavila gresku. Posle farbanja vam vrate auto sa ulubljenjima u enterijeru, sa nepravilno pricvrscenom haubom ... Srecniji sam bio kad sam vozio Yugo pre 20 godina.

Milan

pre 5 godina

@Bane
Upravo suprotno od tebe, ja nikada ne gledam auto sa baznim motorom. U 99% slučajeva takav auto je pod motorizovan, menjac u paru sa njim je za lakši i manji auto i rezultat je loša vozna dinamikabuz značajno veću potrošnju. Naravno da ne treba testirati ni top verzije već auto sa motorom i menjačem koji najbolje odgovaraju dotičnom modelu. Oprema mi nije toliko bitna, danas sve više ima nepotrebnih dodataka i kod viših klasa sasvim lepo opremljenih osnovnih verzija. Mnogo mi je važnije da opremu možete doplatiti šta vam zaista treba a ne u besmislenim paketima gde za 1 potrebnu naplate 10 nepotrebnih stavki.
@ zicer
ako nije tajna, šta si uzeo?

Milan

pre 5 godina

Baš danas u autoperionici sam zagledao jednu crnu CX5 poslednje generacije. Deluje odlicno urađen iznutra ali mi je stari model lepši i proporcionalniji.

Veliki brat

pre 5 godina

@(Nemanja, 15. septembar 2018 12:26)

Čovek je rekao Amarok i Ranger. Za prvo si pogodio, ali Ranger nije "Rejndžrover", već model Forda - Ford Ranger, i isto je pickup kao i Amarok.

Međutim, ako ćemo o cenama, na sajmu je za nekih 22-23000 evra imao da se kupi Fiat Fullback, sada mu je zvanična cena sa PDV-om 28-33000 evra, pa nisam baš siguran da je najbolja alternativa nekom SUV modelu slične cene, osim ako vam baš treba tovarni prostor. Kod ovih modela je prednost što se registruju kao teretna vozila, pa nije bitna kubikaža motora, ali se radi o vozilima potpuno dugačije namene, jer zadnja sedišta nisu ni blizu udobna za dužu vožnju kao kod nekog SUV modela ili limuzine.

Ako ćemo o cenama modela sa baznom opremom, pa i Toyota CH-R kreće od 21400€.

zicer

pre 5 godina

bio u ns na test voznji bas istog ovakvog u top opremi. sve je super malo lenj na startu za tu konjazu al ne toliko strasno. odbilo me najvise narovno cena registracije i potrosnja koja je bas velika. 9,5 l je pokazivao potrosnju na predjenih 6500 km koliko jeimao na satu i 8.5 na 3km moje test voznje po gradu koja je bila lagana sto je bas puno . enterijer je odlican , za te pare luksuzna konkurencija za istu opremu i cak slabiju ide preko 50000. ovaj top model ima bukvalno sve sto moze da se ima od opcija. odlican je za voznju jako stabilan osim sto su kozna sedista bas bas tvrda , obicna sedista na cx3 su daleko udobnija ogromna razlika. znaci da nije 2.2 i da je potrosnja manja kupio bih ga bez razmisljanja.

otac Makarije

pre 5 godina

Koliko znam (a i lako se progugla sa "mazda diesel recall" ), mazda je opozvala sva vozila sa dizel motorima proizvedenim izmedju 2008. i 2017. godine. To je ovaj 2,2 dizel motor sa testa, prvi put promovisan na Salonu u Parizu 2008. Bio je mnogo hvaljen, mada se godinama sve više pisalo o kolektivnim tužbama vlasnika tih mazdi.

trchika

pre 5 godina

@petrovicpetar
direktan test mazda cx5 175 at6 vs vw tuguan 190 dsg7 i mazda ga jede za dorucak u ubrzanju
evo link
https://m.youtube.com/watch?v=0EwMX2mgIAk
negde oko 19:00

Molder

pre 5 godina

@Nemanja
Namerno sam je uporedio sa autima kojima se zna namena,jer Amarok i Ranger su dovoljno luksuzni i komforni za kvalitetna putovanja,a na terenu i za vucu su jos mocniji,da ne govorim o teretnom prostoru...Ovo cx-5 nije nista,ni terenac ni limuzina,obican modni trend koji preskupo kosta...A i ako hoces konkurenciju,i Kuga i Tiguan nude mnogo ozbiljnije varijante od ove mazde za mnogo manje para,tako da ovo sigurno ne vredi toliko,posebno paprena cena odrzavanja i registracije...

majstor

pre 5 godina

Kaze mi majstor u servisu da polako pocinju da mu dovoze sve vise Mazdi sa Skyactive tehnologijom. Cena popravke je paprena. Auto je lep i dobar ali cim pocnu da se kvare potrosi se jako puno na njih.

car fashion

pre 5 godina

Moze li neko da mi objasni deo iz naslova gde pored imena i verzije Mazde na kraju pise TOP. Sta to top predstavlja u ovoj verziji

allegretto

pre 5 godina

Za 40000 evra ima avion da se kupi a ne ovo cemu sluzi vozilo,smesna motorizacija za konkurenciju,za cak 10000 evra manje Amarok i Ranger u top izdanju da ga ostave da piski ulje od straha...
(Molder, 15. septembar 2018 11:45)

Kao i obično, porediš babe i žabe...
čisto da se nešto napiše i, usput, pljucne.
Zašto?

Nemanja

pre 5 godina

@ Sta ti poredis... Amarok i Rejndz Rover sa CX-5? Sa 39000 mozes da ga poredis sa novim Tiguanom, Sportageom, Kugom, eventualno u sa (odnos cena kvalitet) X1 itd. Ako tako gledas imas BMW 7 iz 2005 za 15000 evra... Taj Range Rover moras da registrujes za duplo vise para, da platis servis duplo vise, kad ti nesto crkne a ubrzo ce, moras da platis duplo vise deo itd. Jednostavno nije ista klasa. Da li ce neko da kupi nov ili polovan, to je licni izbor. Ali sa tom kilometrazom i tim godistem (Range sa 40.000), obakva Mazda kosta 20000 evra. Ako uporedis sa automobilima iz iste klase, shvatices i prednosti i mane ovog auta i na osnovu toga shvatis da li je za tebe ili ne. Ali ti svakako nisi objektivan (vec smo raspravljali nekoliko puta) jer je ocigledan tvoj prezir prema japancima. Zavist je cudo...

petrovic petar

pre 5 godina

evo za one koji sumnjaju u mazdino ubrzanje
https://m.youtube.com/watch?v=iuHbcYIL9uo
inace, cx5 sam uzeo posle x3 a novac nije bio presudan

Bane

pre 5 godina

"Cena najskuplje verzije je 38.690 evra, dok osnovna ali bogato opremljena varijanta sa 2.0 benzincem od 165 KS može da se nabavi već za 23.390 evra."

Protiv ovoga se borim i boricu se dok sam ziv. Cim sam procitao naslov i video da se testira model u najjacem paketu opreme, sa najjacim motorom pri tom automatik i sa pogonom na svim tockovima znao sam da ce zakljucak biti i vise nego pozitivan.

Daj ti na test taj osnovni "ali bogato opremljeni model" za 23.390. Da mi da vidimo prvo u kojoj boji on dolazi, jer sigurno ne dolazi sa ovom bordo metalik vec dolazi beo, i da vidimo slike te bogate osnovne opreme, na sta to lici i kako to izgleda uzivo za 23.390 evra. Da vidimo kako se toliki auto ponasa sa 2.0 atmosferskim benzincem, koliko trosi, kakav je manuelni menjac koji dolazi uz njega i naposletku, sta konkurencija nudi za te pare. Jer ja koliko znam Qashqai nudi 1.2 turbo benzinca, sa 18" alu felnana, panoranama cudima, metalik na poklon i automatik za 22.000. Tako da i vi u redakciji sledeci put kada krenete da se frljate frazama i hiljadama evra malo se trgnite i makar po pitanju cena budite malo kriticniji i uz dozu istrazivackog novinarstva osvrnite se na konkurenciju i sta ona nudi za slican novac.

Molder

pre 5 godina

Za 40000 evra ima avion da se kupi a ne ovo cemu sluzi vozilo,smesna motorizacija za konkurenciju,za cak 10000 evra manje Amarok i Ranger u top izdanju da ga ostave da piski ulje od straha...

Kobaja Grande

pre 5 godina

...ali za taj novac mozes da kupis i Audi i BMW, koji ne rdjaju nakon 5 godina. Plus, visoki troskovi odrzavanja i losa servisna mreza. Mazda CX-5 ima i problem 2.2d motora zbog troskova registracije, ali sada ima jos jedan problem: Hondu CR-V, koja izgleda bolje nego ikad.

RR

pre 5 godina

Bio bi verovatno ovaj model i prodavaniji u Srbiji, da ima neku verziju dizel motora od 2 l. Ovako ode skoro 80 hiljada na registraciju. Čak i da prvom vlasniku to nije bitno, drugom će biti.

vladimir

pre 5 godina

Ja sam vlasnik ovakvog automobila. Sa istom opremom kao na testu. Sve što su napisali je tačno. Jedino nisu konstatovali da se vozi i kao suv i kao “sportnjak’. I kao familijarni i kao momački. Ja ga vozim u zavisnosti od raspoloženja , a auto mi istom merom momentalno odgovara na komande. Za svaku preporuku. P.s. Probao sam preko deset različitih vozila u ovoj klasi pre nego sam se odlučio šta da kupim. Cena nije bila presudna u izboru vozila. Jedino je bilo presudno koliko “ muzike za koliko para”.

Bane

pre 5 godina

"Cena najskuplje verzije je 38.690 evra, dok osnovna ali bogato opremljena varijanta sa 2.0 benzincem od 165 KS može da se nabavi već za 23.390 evra."

Protiv ovoga se borim i boricu se dok sam ziv. Cim sam procitao naslov i video da se testira model u najjacem paketu opreme, sa najjacim motorom pri tom automatik i sa pogonom na svim tockovima znao sam da ce zakljucak biti i vise nego pozitivan.

Daj ti na test taj osnovni "ali bogato opremljeni model" za 23.390. Da mi da vidimo prvo u kojoj boji on dolazi, jer sigurno ne dolazi sa ovom bordo metalik vec dolazi beo, i da vidimo slike te bogate osnovne opreme, na sta to lici i kako to izgleda uzivo za 23.390 evra. Da vidimo kako se toliki auto ponasa sa 2.0 atmosferskim benzincem, koliko trosi, kakav je manuelni menjac koji dolazi uz njega i naposletku, sta konkurencija nudi za te pare. Jer ja koliko znam Qashqai nudi 1.2 turbo benzinca, sa 18" alu felnana, panoranama cudima, metalik na poklon i automatik za 22.000. Tako da i vi u redakciji sledeci put kada krenete da se frljate frazama i hiljadama evra malo se trgnite i makar po pitanju cena budite malo kriticniji i uz dozu istrazivackog novinarstva osvrnite se na konkurenciju i sta ona nudi za slican novac.

vladimir

pre 5 godina

Ja sam vlasnik ovakvog automobila. Sa istom opremom kao na testu. Sve što su napisali je tačno. Jedino nisu konstatovali da se vozi i kao suv i kao “sportnjak’. I kao familijarni i kao momački. Ja ga vozim u zavisnosti od raspoloženja , a auto mi istom merom momentalno odgovara na komande. Za svaku preporuku. P.s. Probao sam preko deset različitih vozila u ovoj klasi pre nego sam se odlučio šta da kupim. Cena nije bila presudna u izboru vozila. Jedino je bilo presudno koliko “ muzike za koliko para”.

RR

pre 5 godina

Bio bi verovatno ovaj model i prodavaniji u Srbiji, da ima neku verziju dizel motora od 2 l. Ovako ode skoro 80 hiljada na registraciju. Čak i da prvom vlasniku to nije bitno, drugom će biti.

Dragojlo

pre 5 godina

Ja radim preduzimacke poslove po gradjevinama i znam da sto je bolji auto u avliji, ni kafu neces dobiti. Gde je Golf dvojka, tu ima i piva.
(kole, 16. septembar 2018 10:48)

A zasto vi ocekujete od gazde da vam nesto da, iako ste se pogodili bez hrane i pica? Vi ste bre horor! Tesko onom ko sa vama mora da ima posla. Znam o cemu pricam, pravio sam kucu u Srbiji.

allegretto

pre 5 godina

Za 40000 evra ima avion da se kupi a ne ovo cemu sluzi vozilo,smesna motorizacija za konkurenciju,za cak 10000 evra manje Amarok i Ranger u top izdanju da ga ostave da piski ulje od straha...
(Molder, 15. septembar 2018 11:45)

Kao i obično, porediš babe i žabe...
čisto da se nešto napiše i, usput, pljucne.
Zašto?

Koki

pre 5 godina

@zicer
Brate, imaš da daš 32 hiljada evra za kola ali te buni registracija i potrošnja od 9 litara po gradu? Ili si sve izmislio ili prodaješ sve što imaš pa poslednju paru natežeš za kola. Možda si i išao na test vožnju ali ostalo si izmislio. Onaj ko ima da grune 30+ hiljada evra za auto razmišlja isključivo kakva su kola a ne da li mu je "9 po gradu mnogo". Ovakva kola uostalom i nisu za sirotinju raju tako da su baš onakva kakva i treba da budu.

Nemanja

pre 5 godina

@ Sta ti poredis... Amarok i Rejndz Rover sa CX-5? Sa 39000 mozes da ga poredis sa novim Tiguanom, Sportageom, Kugom, eventualno u sa (odnos cena kvalitet) X1 itd. Ako tako gledas imas BMW 7 iz 2005 za 15000 evra... Taj Range Rover moras da registrujes za duplo vise para, da platis servis duplo vise, kad ti nesto crkne a ubrzo ce, moras da platis duplo vise deo itd. Jednostavno nije ista klasa. Da li ce neko da kupi nov ili polovan, to je licni izbor. Ali sa tom kilometrazom i tim godistem (Range sa 40.000), obakva Mazda kosta 20000 evra. Ako uporedis sa automobilima iz iste klase, shvatices i prednosti i mane ovog auta i na osnovu toga shvatis da li je za tebe ili ne. Ali ti svakako nisi objektivan (vec smo raspravljali nekoliko puta) jer je ocigledan tvoj prezir prema japancima. Zavist je cudo...

Domacin

pre 5 godina

Ja radim preduzimacke poslove po gradjevinama i znam da sto je bolji auto u avliji, ni kafu neces dobiti. Gde je Golf dvojka, tu ima i piva.
(kole, 16. septembar 2018 10:48)
@
Kod mene u avliji ima i bolji auto i stari golf dvojka, jos neka vozila i kafe i piva. Fali mi jos samo da nadjem dobrog majstora.

Milivoje

pre 5 godina

Za te pare cu uzeti Renault Espace koji je svemirski brod. Ovo kazem jer sam ga vozio nekih 50km i odusevio me u svemu.
(Milan, 16. septembar 2018 11:14)

Mislim, kakve veze imaju Mazda CX-5 i Renault Espace? To su dva vozila potpuno razlicitog koncepta. Uporedjujes SUV-a sa VAN-om, tj. mesas babe i zabe.

The Spatula

pre 5 godina

(zicer, 15. septembar 2018 14:24)
Da kupce ne bi odbijala cena registracije i potrosnja, oni prave modele i sa manjom potrosnjom i manjom kubikazom. Ali mi Srbi, nikako da shvatimo, da nesto sto ide, mora i da trosi. Zamisli da tebi neko zatvori usta i nos 50% i tera te da trcis uz stepenice... Mislis da bi migao? E tako prijatelju i za odredjenu masu, tezinu vozila, da bi mogla da se pokrene, treba odredjena potrošnja necega. Nemoj gledati u fabricke podatke jer 90% prizvodjaca laze za potrosnju. Onih 10% koji ne lazu za potrosnju su na zidu srama kod kupaca. Tako i ovi sto prodaju polovnjake, ako nam ne vrate kilomatrazu mi necemo kupiti auto. A mi smo svesni toga i onda posle kazemo prevarant, vratio km. Puni oglasi kola oko 160-180000 i svima u par km razlike, i svesni smo toga ali nam lepo kad nas lazu i varaju.

Radivojle

pre 5 godina

Imam rodaka koji popravlja branike, radi sa plastikom. Nedavno je radio branik od jedne novije Mazde CX, ne znam tačno koje. Ljudi, da vidite koja je to smejurija od plastike, ne može čovek da je zagreje da zakrpi, deformiše se od najmanje toplote, toliko je tanka de je neotporna na najmanje udarce. A još ako dodam da je ceo branik iz jednog komada, ovo crno - crveno je samo tako ofarbano, sve je to jedan deo, na plastici nema nikakve oznake materijala (što na svakom plastičnom delu auta postoji čak i kod onih iz 70-ih), jedino što piše je Made in China. Ne znam kakav je ovako, ali dati tolike pare za jedan auto koji je sastavljen od tako jeftinih delova je besmisleno.
(Boki, 16. septembar 2018 10:30)

Pitaj rodjaka da li danas postoji neki proizvodjac automobila koji ugradjuje branike od metala.

Beogradjanin

pre 5 godina

Imam 2.2 dizel sa 175 ks iz 2013. godine i nikada nisam isao na neki opoziv. Prilikom jednog redovnog servisa su, pre 2 godine, uradili neki update softvera u trajanju od 10 min i to je sve sto je na motoru radjeno za 135.000 km.

Ostao ovde

pre 5 godina

Pa, ti sto gruvaju za auto po 30 i vise hiljada evra su najvece stipse i jajare. Nebi drugacije ustedeli da nisu cicije i oni misle jedino na promociju i pokazivanje, a kad treba da naspu rezervoar, samo sto ne placu. Zar se nebi u klasi velikih SUV auta prodavalo 80% dizela da nije tako. Ja radim preduzimacke poslove po gradjevinama i znam da sto je bolji auto u avliji, ni kafu neces dobiti. Gde je Golf dvojka, tu ima i piva.
(kole, 16. septembar 2018 10:48)
Ocigledno je da nisi shvatio.To komentarisu oni koji nikad nisu imali auto skuplji od 5 do 6k evra.Oni kad vide potrosnju od 8 do 9lit.zavrti im se u glavi i to je potpuno normalno ali njihovi komentari ovde prednjace u svemu pa i u tome sa su ovaj a i mnogi drugi automobili krsevi.Citajuci njihove komentare covek bi pomislio da nikako ne treba kupiti nista mladje od 15 god.,nista sto trosi vise od 5lit,nista sto ide sporije od 200km na sat,nista ispod motora 2.0 i 150ks,nista ciji oblik nije jaje ili kocka.Aman bre vozite to sto vozite i pustite ljude da daju svoje pare na ono sto misle da je ok.To sto je ovde mentalitet takav da svako misli da je njegov brend najbolji a voze raspalu krsinu istog brenda staru 20 god.je za posmatranje.Najbolji su oni sto izmisle kako se njihov nov auto navodno raspada,te korozija,te turbina,te motor riknuo posle 50k,te menja plocice na 10k km i ostale gluposti,i to samo da bi ocrnili nesto u sta nikad nece sesti.Nikako da razumem one za koje postoje samo nemacki,francuski,japanski,korejski itd.Posebno ne one koji iskljucuju sve osim onog brenda koji voze i uporno se trude da popljuju sve ostalo.Valjda tako lece komplekse i smiruju zivce.Ima tu par likova koji prednjace a oni znaju koji su.

Beogradjanin

pre 5 godina

@ Boki, 16. septembar 2018 10:30

Da ne pomislis da je branik savitljiv i tanak mozda zbog zastite pesaka? Ne samo na Mazdi nego na vecini modernih automobila. Pola ovih sto pricaju o limu pojma nemaju. Znate li zasto je svojevremeno Peugeot 307 imao krila od plastike? Manja masa i lakse deformisanje upravo kod manjih udara. Koncept debelog lima i celika na povrsini karoserije je prosao pre nekih 30 godina sa Volgama.

maki

pre 5 godina

Jeste da nije cx3 i cx5 za poredjenje, ali bar da se pohvalim mojom cx3, platio sam ga 17.900, 1.9 benzinac, 120ks, manuelni, i sa srednjim/nizim paketom opreme, felne 16, enterijer je zaista za svaku pohvalu, ako neko nadje kvalitetniji za taj cenovni rang a dosta sam kola gledao, u sustini je cx3 samo malo uzdignutija mazda3, ali eto prilicno je startna i udobna :)

objavite komentar

pre 5 godina

@mazda6
Vozim cx5 2,2 d već 4 godine. Apsolutno nijedna popravka, samo redovan servis! Kakvi crni diskovi, kakvo farbanje?!?

nn

pre 5 godina

da je srece da komentarisu samo oni koji su vozili i imali iskustva sa odredjenim automobilima,a ne da kopi pejstuju svoja "misljenja" koja su pokupili od sebi slicnih po svetskim forumima...

Mazda 6

pre 5 godina

Nikad vise mazda. Menjam diskove u ovlascenim servisu na 5-10.000 km. Turbina otisla na 80.000 km. Prvo jedan motor retrovizora, pa drugi. Puko pk kais na 90.000km i ostavila me na putu. Klima neradi kad je preko 30 stepeni. Na novom autu posle predjenih 30.000 km kao da je peskirana hauba (od bubica), a nakon farbanja u ovlascenim servisu isti efekat posle 10.000 km. Na 100.000 blokirao mi tocak pa tek kad sam javio servisu da smrdi na paljevinu pozvali me da zamene o njihovom trosku van garancije jer je Mazda objavila gresku. Posle farbanja vam vrate auto sa ulubljenjima u enterijeru, sa nepravilno pricvrscenom haubom ... Srecniji sam bio kad sam vozio Yugo pre 20 godina.

Kobaja Grande

pre 5 godina

...ali za taj novac mozes da kupis i Audi i BMW, koji ne rdjaju nakon 5 godina. Plus, visoki troskovi odrzavanja i losa servisna mreza. Mazda CX-5 ima i problem 2.2d motora zbog troskova registracije, ali sada ima jos jedan problem: Hondu CR-V, koja izgleda bolje nego ikad.

samo ja

pre 5 godina

@zicer probas kola od 30 000+ hiljada evra ali te odbije 1-1,5l potrosnje vise na 100 km. druze za tebe onda nije auto, kupi lepo bicikl i vozi za dzabe.

Radivojle

pre 5 godina

Za te pare cu uzeti Renault Espace koji je svemirski brod. Ovo kazem jer sam ga vozio nekih 50km i odusevio me u svemu.
(Milan, 16. septembar 2018 11:14)

Je l' s' uz'o vec? Molim te javi nam kakvi su utisci. Jedva cekam izvestaj.

trchika

pre 5 godina

@petrovicpetar
direktan test mazda cx5 175 at6 vs vw tuguan 190 dsg7 i mazda ga jede za dorucak u ubrzanju
evo link
https://m.youtube.com/watch?v=0EwMX2mgIAk
negde oko 19:00

Bleki

pre 5 godina

Mazda CX-9 najnoviji model za 2018u godinu u USA benzinac 2500 kubika ful verzija sa jos dosta toga sto nema ova CX-5 ili CX-7 kosta 43000 dolara, nas ovde deru kao majmun banana. Do kada ce se ovde stranci praviti pametni a mi biti ovce za sisanje i .....!
Bleki

nice

pre 5 godina

@maki
Neko te je slagao da vozis uzdignutu Mazdu 3. Istina je da vozis uzdignutu Mazdu 2. CX5 je uzdignuta mazda 3. Inače sve odlični automobili

The Spatula

pre 5 godina

Za te pare cu uzeti Renault Espace koji je svemirski brod. Ovo kazem jer sam ga vozio nekih 50km i odusevio me u svemu.
(Milan, 16. septembar 2018 11:14)
Zamisli da postoji samo Reno i da ga svi moraju voziti kao ti, ili da postoji samo Alfa Romeo pa da ga svi moraju voziti kao ja. Srecom po ostale, tu je Mazda, Audi, BMW, Kia i mnogi drugi. Svako se pronasao u necemu. Neko u kvalitetu, neko u finansijama.

Miks ultramoderne retrospektive

pre 5 godina

Moldere, jesi li ti vozio i jedno od tih vozila koja si u svojim komentarom pobrojao?! Ne pratim puno komentare ali vidim da ti, ljudi koji to rade, već zameraju na nelogicnostima koje pišeš. Da li trolujes ili si samo jedna velika neznalica, izvini, ali veću gomilu gluposti dugo nisam procitao.

Pedja

pre 5 godina

@Bane

Znam da uz Mazdu 3 imas 800e dodatne opreme (npr boju da ne doplacujes i jos nesto moze da se uglavi, uglavnom 2 stvari, nije problem i ako je 1000 evra suma), siguran sam da je i za CX-5 isto ako ne i veci bonus. Dakle, da, dolazi u toj boji. Sto se tice motora, taj Mazdin 2.0 je Bog i batina za taj Renoov 1.2 turbac, a sigurno ne trosi vise vec su tu negde. Sto se menjaca tice (a i upravljivosti), to je Mazda cocvece, to im je highlight i vode racuna o tome, otvori bilo koji test i videces koliko hvale i menjac i upravljivost. Dakle, nisi dovoljno informisan i nisi bas izneo tacne podatke. Takodje, taj Qashqai koji si spomenuo moze da bude u najmanju ruku sa paketom Tekna plus, a sa tim motorom i opremom on kosta po katalogu 25.750e...

http://www.nissan-lf.co.rs/Cenovnik%20MC%20QASHQAI%20SRB%2018.12.2017.pdf

preferisco dirti addio

pre 5 godina

Mazde su lijepa i dobra auta za taj cjenovni rang.. sve 5.. Medjutim, ono zbog cega nikada vise necu kupiti japanski auto jeste limarija.. obratite paznju.. Lim na vratima i haubi na svakom japancu mozes jacim pritiskom prsta da savijes.. Imao sam tojotu koja je mehanicki neunistiva, jer su joj performanse motora ostavljene na "safe side" ali zato je ostatak auta smece.. Kolega isto tako ima mazdu koja je bolja od tojote za voznju ali zato djeluje kao da je napravljena od papira.. Dakle, morate razumjeti da se ne placa bas samo znak na haubi.. Evo moj bmw, prvo sto sam probao prilikom kupovine je bio test "prst-lim".. mogao sam i slomiti prst, ni da mrdne.. perfomanse su.. pa bmw-ovske :)) .. I zamislite, nista se ne kvari jer ga odrzavam po ps-u, sto zaista kosta, ali sve radi 1/1 evo preko 100k km.. Enterijer ne mrda niti se ista guli ili grebe kao u japancima.. e zato je 40% skuplji.. svaka klasa auta ima svoju opravdanu cijenu..
Mazda ima svoje botove na b92 i drugim portalima, oni su mi generalno ogadili tu marku auta svojim agresivnim i debilnim marketingom o Mazdi kao o automobilskom bozanstvu .. nije bas tako drugari.. prosjecna je, samo je zaista odlican dizajn izdvaja iz mora ostalih plastikanera

Molder

pre 5 godina

Za 40000 evra ima avion da se kupi a ne ovo cemu sluzi vozilo,smesna motorizacija za konkurenciju,za cak 10000 evra manje Amarok i Ranger u top izdanju da ga ostave da piski ulje od straha...

Aleksandar

pre 5 godina

Vozio sam cx5 skoro 4 godine i bio je stvarno solidan i kvalitetan auto, u svakom smislu. Sada vozim Tojotu Rav4 hibrid, koja je u Austriji nesto jeftinija od cx5, i mogu da vam kazem da je tojota bolja. Dizajn je stvar ukusa, ali je tojota prostranija, stabilnija, tisa, ima bolje ubrzanje i trosi znatno manje ( po gradu oko 5 litara, prosecno 6 l).

Vladimir

pre 5 godina

@coka
70 hiljada. Ali kao što neko reče, to nije auto za sirotinju. Tako da oni sa stilom iz 2004, uopšte ne bi trebali da se upuštaju u diskusiju jer ne mogu da daju validno vidjenje.

Beogradjanin

pre 5 godina

@ zicer, 16. septembar 2018 14:57

Auto sa 420 Nm i biturbom slabo vuce? Jedino ako ste ga vozili sa predjenih manje od 1500 km jer Mazde imaju elektronsko ogranicenje novih automobila (smanje mu performanse dok se motor ne razradi). U tim situacijama mozda. Imam taj motor i vi ili niste nikada seli u neku Mazdu ili pisete gluposti. Stara CX-5 ima sa ovim motoro ubrzanje do 100 za 8,8 sekundi (sa manuelnim menjacem) a na gotovo svim testovima koje mozete naci na youtubu je postigao manje vreme (oko 8,5). Eno dole u komentarima covek poslao link gde je ova Mazda razbila Tiguana sa 190 ks. X trail ima slabija ubrzanja. Nemojte pisati komentare ako niste seli u neki automobil ili bar procitali nekoliko testova (inostranih) na internetu. Citam ovde rdja, diskovi na 5000 km, rdja na loncu... Imam CX5 sa 135000 km i nista radio nisam niti imam rdju. Da li ima boljih? Naravno da da, u skladu sa cenom. Da li je u klasi ovaj auto dobar? Da odlican je i licno sam se uverio pre kupovine testirajuci 7 konkurenata i citajuci preko 50 testova istih. Mazda CX5 vam je recimo u Australiji najprodavaniji SUV vec nekoliko godina, u SAD se proda u preko 100.000 godisnje... Da li bi to bilo moguce uz rdju, krs motore itd.

NIKOLA

pre 5 godina

Samo benzin od ovog proizvođača.A ko oće komfor,kvalitet,dobar dizel mnogo bolje X-trail 2.0, 177 konja 4X4,automatik u najboljoj opremi sve sa panoramski krovom za manje para,manja registracija,bolje drži cenu,veći auto i duža garancija.Sve ostalo ovaj auto u odnosu na gabarite i komfor ne opravdava skoro 40 somića.

petrovic petar

pre 5 godina

evo za one koji sumnjaju u mazdino ubrzanje
https://m.youtube.com/watch?v=iuHbcYIL9uo
inace, cx5 sam uzeo posle x3 a novac nije bio presudan

Bane

pre 5 godina

@bane 
Ovaj auto je klasa X-Trail modela a ne Quashkaija. I greota porediti 2.0 revolution 166ks sa 1200 kubika.
(Zijad Žigić, 15. septembar 2018 15:43)

Naravno da nije. CX-3 je u klasi potkompaktnih SUV sa Nissan Juke-om, CX-5 je u klasi kompaktnih SUV sa Qashqai-jem (Kadjarom, Sportageom, Tucsonom, Kugom.....), u klasi X-traila bi bio CX-7 da se jos uvek proizvodi.

I nije 2.0 revolution (to je nivo opreme) vec 2.0 skyactive (to je patentiran naziv za njihovu tehnologiju).

Dragutin

pre 5 godina

Ja radim preduzimacke poslove po gradjevinama i znam da sto je bolji auto u avliji, ni kafu neces dobiti. Gde je Golf dvojka, tu ima i piva. 
(kole, 16. septembar 2018 10:48) 

A zasto vi ocekujete od gazde da vam nesto da, iako ste se pogodili bez hrane i pica? Vi ste bre horor! Tesko onom ko sa vama mora da ima posla. Znam o cemu pricam, pravio sam kucu u Srbiji.
(Dragojlo, 16. septembar 2018 12:38)

Bravo brate po muci. Pogode se bez hrane i pica a kad ujutro dodju gazda treba prvo da ih odobrovolji kuvajuci im kafu, nudeci im rakiju...U podne, kad pojedu svoje kobasice, gazda treba da ponudi pivo, da ih odrzi u raspolozenju da rade svoj posao za koji ce ionako, kroz pogodbu, biti placeni. Sto duze traje posao sve je gore. Ocekivanja postaju sve veca. Sve cesce se spominje neko presece, jagnjece pecenje. Ako gazda ne ponudi pecenje omrzovolje se, uspore posao...sa placa uvece odlaze ljuti. Svakim sledecim danom postaje sve gore. Bolje postane tek, kad posle kako tako obavljenog posla odu. Covek odahne od njih.

zicer

pre 5 godina

bio u ns na test voznji bas istog ovakvog u top opremi. sve je super malo lenj na startu za tu konjazu al ne toliko strasno. odbilo me najvise narovno cena registracije i potrosnja koja je bas velika. 9,5 l je pokazivao potrosnju na predjenih 6500 km koliko jeimao na satu i 8.5 na 3km moje test voznje po gradu koja je bila lagana sto je bas puno . enterijer je odlican , za te pare luksuzna konkurencija za istu opremu i cak slabiju ide preko 50000. ovaj top model ima bukvalno sve sto moze da se ima od opcija. odlican je za voznju jako stabilan osim sto su kozna sedista bas bas tvrda , obicna sedista na cx3 su daleko udobnija ogromna razlika. znaci da nije 2.2 i da je potrosnja manja kupio bih ga bez razmisljanja.

paxy

pre 5 godina

@ maki
Mazda cx3 je radjena na platformi mazde 2 tako da si ti u stvari platio malo podignutu mazdu 2 18000. Ne kritikujem izbor, samo pojašnjavam.

otac Makarije

pre 5 godina

(Pedja, 15. septembar 2018 17:29)

"Znam da uz Mazdu 3 imas 800e dodatne opreme (npr boju da ne doplacujes i jos nesto moze da se uglavi, uglavnom 2 stvari"


Da, a onda mi za rezervni točak kao opciju za tu mazdu zacepite 600 eura...

Taj skayactive rezervni točak je od zlata?

Pero

pre 5 godina

2016 Mazda CX-5 AWD GS model prešao 80000km.
Zamenjen (staro za novo) za 2018 Mazda CX-5 AWD GS (benzin) model do sada 18000km (2018 model na krug od 3000km prosečna potrošnja 7.4l/100km).

Jedini kvar na 2016 modelu je bila navigacija. Na minus 32 jedne noći prestala je da radi. Ujutro je ušla u loop restartovanja i više se nije pokrenula.

Bane

pre 5 godina

(Pedja, 15. septembar 2018 17:29)

Nisan Qashkai koji sam pomenuo je N-Connecta plus paket. Panorama, LED farovi (akcijski paket), 18" alu felne, kamera 360°, key less i sl.

Metalik boja na poklon. Cena sa manualnim menjacem 20.490 evra, 1.500 doplata za automatik.

A Mazdu sam svojevremeno vozio 7 godina, novu kupio, 6-icu. Tako da sam vrlo dobro informisan i upoznat sa njenim prednostima ali i manama.

Ali nisam ja ni poredio ova dva modela u detalje niti istakao QQ kao nekog direktnog konkurenta. Vec sam vise uputio kritiku novinarima koji kada rade test nekog auta tek onako usput pred kraj ovlas pomenu cenu, kao da to nije ni bitno. A po meni o nekom autu mogu da komentarisem tek u svetlu njegove cene, kao i da ga uporedjujem sa drugima jer lako je zakljuciti da je neki auto bolji od drugog koji je ujedno i duplo skuplji ali to cemo da precutimo....i zato sam ih pozvao da vise obrate paznju na te stvari a QQ naveo kao primer da kada kazu kako eto vec za 23.390 moze da se kupi osnovni midel znaju da za manje ima full konkurent. Inace oprema je Emotion, posebno ogoljen model za istocna trzista, Challenge je osnovni paket.

kole

pre 5 godina

Koki
Pa, ti sto gruvaju za auto po 30 i vise hiljada evra su najvece stipse i jajare. Nebi drugacije ustedeli da nisu cicije i oni misle jedino na promociju i pokazivanje, a kad treba da naspu rezervoar, samo sto ne placu. Zar se nebi u klasi velikih SUV auta prodavalo 80% dizela da nije tako. Ja radim preduzimacke poslove po gradjevinama i znam da sto je bolji auto u avliji, ni kafu neces dobiti. Gde je Golf dvojka, tu ima i piva.

Cole

pre 5 godina

Meni nije jasno zasto bi ovaj automobil trebao platiti isto kao novi audi Q5 2.0 TDI quattro S tronic sa 177ks. Cena mazde je priblizna kao BMW X3 S drive 150 ks. Kosta kao najopremljeniji novi tiguan 2.0 TDI 4motion sa 190 ks. CX-5 je bez dileme dobar automobil ali ipak malo precenjen. Uz svo postovanje mazde i njenog kvaliteta ona jos uvek nije u klasi gde pokusava da se pozicionira sa cenom.

Milan

pre 5 godina

Baš danas u autoperionici sam zagledao jednu crnu CX5 poslednje generacije. Deluje odlicno urađen iznutra ali mi je stari model lepši i proporcionalniji.

Miro

pre 5 godina

Vozio puno novih automobila, i Mazdu cx-5, i Daciju, i Renault, i Mercedes.
I svi su super! Nema vise losih automobila, ko sta voli i moze to bira.

Zasto ljudi imate portebu da omalovazavate tudji izbor i potcenjujete proizvodjace vozila?

nn

pre 5 godina

bane ti si legemda. Nisan Kaskai poredis za Mazdom koji u osnovnoj opremi nema automatsku klimu. Pogledaj sta ima osnovna verzija Tiguana i koliko kosta. A Kugu i Found On the Road Dead ne bih kupio ni za milion godina. Auto kome strada zamajac na 50 hiljada. Vise ljudi znam...

alx

pre 5 godina

ovaj trend sa SUV vozilima je za mene totalno debilan. Karavan sa tockovima od 20 inca. ne vozi se kako treba ni na asfaltu ni offroad...isto kao all weather gume...ne rade ni na snegu ni na suvom...

henk.mudi

pre 5 godina

Prelepa, da biram u ovoj klasi bila bi sigurno opcija broj jedan pogotovo ako ubace novi 2.5 turbo benzin, a za jos "malo" para Stelvio. Porediti ga sa Kaskaijem je bez veze, to je niza klasa. A za Moldera sta napisati sto vec nije napisano, decak nije seo u ozbiljniji auto pa u skladu sa tim i pokazuje znanje ovde, dobro ne poredis ovo za Rols Rojsom ili jos bolje oba sa, na primer, trabantom(kad si vec ubacio ljubljenog Forda, da mu nadjem neki ekvivalent).
Mislim da definitivno ko bira "vozacki" SUV za ove pare nema bolje opcije, mada su cene svih automobila svake generacije sve vise i vise, sto nazalost ne prati dubina dzepa.

zicer

pre 5 godina

@koki

zasto bi izmisljao tako je pisalo na autu kazem sta sam video ti verovao neverovao,moras stvarno biti siguran u nesto da bi nekoga nazvao lazovom. druga stvar auto je najlosija investicija koja postoji,gubis cim ga kupis a ako vec gubim zasto bi morao da gubim na nesto sto nemoram tj. gorivo i registracija koja na godisnjem nivou nije mala a konkurencija nudi bolje od toga. ima manji motor koji manje trosi ali kad se ovaj muci na 190ks kako je tek sa manjim motorom. ja nisam narko diler da mi moje pare nista neznace. kad budes imao familiju i svoje zaradjene pare sto verovatno nemas shvatices. mogu da kupim puno skuplji auto al mislim da nema smisla vec trazim sta mi odgovara. covek nesme nista reci da ga neko ne popljuje.

otac Makarije

pre 5 godina

Koliko znam (a i lako se progugla sa "mazda diesel recall" ), mazda je opozvala sva vozila sa dizel motorima proizvedenim izmedju 2008. i 2017. godine. To je ovaj 2,2 dizel motor sa testa, prvi put promovisan na Salonu u Parizu 2008. Bio je mnogo hvaljen, mada se godinama sve više pisalo o kolektivnim tužbama vlasnika tih mazdi.

Ostao ovde

pre 5 godina

damaz, 15. septembar 2018 19:05)
Cekaj,dao si 20k evra za mazdu cx3,OK,ali ko te to ubedio da su hyundai cona i reno capture isto 20k evra.Na Capturu otvoris i zatvoris vrata i shvatis kako je to jeftino uradjen auto.Nema sanse da kosta toliko.

Milan

pre 5 godina

@Bane
Upravo suprotno od tebe, ja nikada ne gledam auto sa baznim motorom. U 99% slučajeva takav auto je pod motorizovan, menjac u paru sa njim je za lakši i manji auto i rezultat je loša vozna dinamikabuz značajno veću potrošnju. Naravno da ne treba testirati ni top verzije već auto sa motorom i menjačem koji najbolje odgovaraju dotičnom modelu. Oprema mi nije toliko bitna, danas sve više ima nepotrebnih dodataka i kod viših klasa sasvim lepo opremljenih osnovnih verzija. Mnogo mi je važnije da opremu možete doplatiti šta vam zaista treba a ne u besmislenim paketima gde za 1 potrebnu naplate 10 nepotrebnih stavki.
@ zicer
ako nije tajna, šta si uzeo?

M

pre 5 godina

@trchika, Au, pa ja ne mogu da verujem. Ako je ovaj test koji si postavio zaista objektivan, tj. trka ubrzanja uradjena korektno, ovo je skandal. Da li je moguce da VW laze za cele 2 sekunde za ubrzanje tog Tiguana? I posle neko kupuje tu marku? Da se razumemo, nije toliko bitno sto Tiguan ne ubrzava bolje od Mazde, ili bilo kog drugog auta. Ali to sto proizvodjac laze, i to na parametru koji se jedini koristi da opise startnost i kao takav je opsteprihvacen, je nedopustivo

car fashion

pre 5 godina

Moze li neko da mi objasni deo iz naslova gde pored imena i verzije Mazde na kraju pise TOP. Sta to top predstavlja u ovoj verziji

vozač demokrata

pre 5 godina

Mazda, kao nov auto je odličan i lep, ali nakon 5 godina počinje zabava sa korozijom. Što se tiće skajaktiv motora, koji su bili dosta hvaljeni zbog niske potrošnje, počinju prave horor priče vlasnika istih na stranim forumuma. Motori se masovno kvare i nema ništa od mazdine filosofije da mogu da izbegnu malolitražni turbo benzinac. U isto vreme kad je mazda izbacila skajaktiv 1.5 i 2.0 benzince, tojota je napravila 1.2 Turbo. Tojotini turbaci još rade bez jedinog kvara, a da ne pominjem savršene hondine motore.
U koliko preferirate japanske proizvađaće, birajte među hondom i tojotom.

Hoću Državu

pre 5 godina

Ja sam od prethodnog cx5 odustao zbog: nedostatka rezervnog točka, teškog ulaska na zadnju klupu i centralne konzole/naslona za ruku koje može da se drma poprilično.

Znalac

pre 5 godina

Vozio sam skoro sve SUV-ove koji su u klasi Mazde CX-5. U klasi cene i dimenzija: Kadjar, Sportage, Tucson, Kuga, ... kao i neke blizu kao što je X Trail.

Sad, da bi se modeli i marke uporedjivali moraju da budu sa motorima na isto gorivo, benzin, dizel, hibrid, iste kubikaže i snage, sličnog nivoa opreme, jer se karakteristike auta menjaju sa promenom motora ili snage. Na primer, Ford Kuga sa 130ks nije isto što i sa 170ks u osećaju vožnje. No, to su sve mudrolije, da skratim priču i budem konkretan.

Mazda CX5 je odličan auto, dizajnerski pedantno doradjen, poboljšan, pouzdan. Samo mu fali još malo bolja izolacija.

Ako gledam SVE BITNE parametre bolji je od Kadjara, Sportagea, Tucsona, Karoqa, Kuge, Tiguana, Opel Grandland X. (I od X-Traila ako je za uporedjivanje)

Honda CRV je malo ispod Mazde.

Peugeot 3008 je u istom rangu kao CX5, odlučuju detalji.

Toyota Rav 4 je za nijansu bolji SUV.

Audi Q5, BMW X3, Volvo Xc60, Range Rover i Mercedes GLC su za klasu bolji ali i skuplji automobili, nema tu rasprave.

Nadam se da sam nekome pomogao u primišljanju šta da kupi ;-)

Davor

pre 5 godina

Mazda, kao nov auto je odličan i lep, ali nakon 5 godina počinje zabava sa korozijom. Što se tiće skajaktiv motora, koji su bili dosta hvaljeni zbog niske potrošnje, počinju prave horor priče vlasnika istih na stranim forumuma. Motori se masovno kvare i nema ništa od mazdine filosofije da mogu da izbegnu malolitražni turbo benzinac. U isto vreme kad je mazda izbacila skajaktiv 1.5 i 2.0 benzince, tojota je napravila 1.2 Turbo. Tojotini turbaci još rade bez jedinog kvara, a da ne pominjem savršene hondine motore.
U koliko preferirate japanske proizvađaće, birajte među hondom i tojotom.
(vozač demokrata, 15. septembar 2018 20:19)


Apsolutno si mucki provokator i pojma nemas decko. Kako imam novu trojku, moram priznati da auto ima sitnijih musica, a najveci problem je podvozje, ne podnosi lose ceste, barem trojka.Ali ne diraj se benzinskih motora i ne siri dezinformacije, jer su motori odlicni, 6 i ch5 su presli i preko 300 000 km i jos nisu imali kvarove. Ako si i naisao na neki post o kvaru, to je jos uvijek debelo manje od prosjeka.

damaz

pre 5 godina

prije točno godinu dana sam uzeo cx 3, 2.o 120ks, ova prekrasna crvena boja za 20000 okruglo, srednji paket
puno sam gledao i čitao i najviše radi motora od 2 litre a ne mlinac 1.2 turbo
odlično vuče i stalno traži višu brzinu na ekranu, potrošnja mu je 8 l samo gradska vožnja
za taj novac se kupuje renault capture, hyundai kona a mazda je za njih bomba, jedina zamjerka je zaista mali gepek i malo mjesta na zadnjoj klupi
znam da je tekst o cx 5 i poštujem mazdu jer nisu išli u downsizing nego razvijaju atmosferce i zanima me kad se bude prodavala tko bi lud kupio auto od 1 litre sa 200000 tkm prije ovakvog nečega

Milan

pre 5 godina

Takodje probao ovaj u ns mozdel CX-5 u Revolution Top opremi sa 2.2 dizel agregatom. Jako trom motor, papucicu gasa bas moras forsirati da bi auto povukao. Za razliku on X-Trail-a i njihovog 2.0 motora sa 177KS. Nebo i zemlja poredjenje.
Mazda odlicna unutra enterijer u koji se odma zaljubite cim vidite. Fenomenalno uradjen, kao u automobilima premijum klase.
Potrosnja bila oko 8.5l u gradu.
Jedna velika negativna stvar je rdja na auspuhu na salonskom modelu Mazde CX-5...

jo

pre 5 godina

Ponekad ostavljam komentare ovde, jer pratim i volim automobile...Sekcija sa komentarima upravo za to i sluzi- ostavis komentar na odredjenu temu i to je to...ne mozes ovde pokusavati bilo koga ubediti u bilo sta jer, jednostavno, to ovde (b92/automobili/ komentari/) nije moguce i ne treba da bude moguce!
Sto se Mazde tice, moj komentar(iako vozim auto od 15 god i ne mogu da je priustim, ali mogu da komentarisem- zato i sluzi ova sekcija) je sledeci- Mazda je igrala na kartu da bude Alfa iz Japana- ne nudi dovoljno za novac koji kosta, ima i vecih i boljih automobila, sa duzom garancijom, rez.tockom i ostalo...ali ima neki x- faktor zbog cega opet vredi platiti je, ako su japanci igrali na tu kartu, posao su odlicno.odradili! Jer vozna dinamika, izgled, motori( ne kosilice od 1000ccm) sve su pogodili...pa ko voli i moze, eto odlicnog automobila! :)

Molder

pre 5 godina

@Nemanja
Namerno sam je uporedio sa autima kojima se zna namena,jer Amarok i Ranger su dovoljno luksuzni i komforni za kvalitetna putovanja,a na terenu i za vucu su jos mocniji,da ne govorim o teretnom prostoru...Ovo cx-5 nije nista,ni terenac ni limuzina,obican modni trend koji preskupo kosta...A i ako hoces konkurenciju,i Kuga i Tiguan nude mnogo ozbiljnije varijante od ove mazde za mnogo manje para,tako da ovo sigurno ne vredi toliko,posebno paprena cena odrzavanja i registracije...

Veliki brat

pre 5 godina

@(Nemanja, 15. septembar 2018 12:26)

Čovek je rekao Amarok i Ranger. Za prvo si pogodio, ali Ranger nije "Rejndžrover", već model Forda - Ford Ranger, i isto je pickup kao i Amarok.

Međutim, ako ćemo o cenama, na sajmu je za nekih 22-23000 evra imao da se kupi Fiat Fullback, sada mu je zvanična cena sa PDV-om 28-33000 evra, pa nisam baš siguran da je najbolja alternativa nekom SUV modelu slične cene, osim ako vam baš treba tovarni prostor. Kod ovih modela je prednost što se registruju kao teretna vozila, pa nije bitna kubikaža motora, ali se radi o vozilima potpuno dugačije namene, jer zadnja sedišta nisu ni blizu udobna za dužu vožnju kao kod nekog SUV modela ili limuzine.

Ako ćemo o cenama modela sa baznom opremom, pa i Toyota CH-R kreće od 21400€.

Boki

pre 5 godina

Imam rodaka koji popravlja branike, radi sa plastikom. Nedavno je radio branik od jedne novije Mazde CX, ne znam tačno koje. Ljudi, da vidite koja je to smejurija od plastike, ne može čovek da je zagreje da zakrpi, deformiše se od najmanje toplote, toliko je tanka de je neotporna na najmanje udarce. A još ako dodam da je ceo branik iz jednog komada, ovo crno - crveno je samo tako ofarbano, sve je to jedan deo, na plastici nema nikakve oznake materijala (što na svakom plastičnom delu auta postoji čak i kod onih iz 70-ih), jedino što piše je Made in China. Ne znam kakav je ovako, ali dati tolike pare za jedan auto koji je sastavljen od tako jeftinih delova je besmisleno.

Nenad

pre 5 godina

Ides na najveci eu sajt za aute i pogledas kako izgleda nova cx5 u osnovnoj opremi za 21000eur. Blago receno kriminalno. Kao dacija sandero

Vlado

pre 5 godina

Ja sam moju mazdu 6 CD 129 sa motorom od 2,2 litra prodavao preko dve godine. Neće to niko da kupi polovno ni kada je dugo registrovano pa ni kada je cena dosta snižena. Ja sam moju mazdu na kraju prodao jeftinije nego što su bile cene za bilo koje drugo slično vozilo druge marke na oglasima. Tako da ne treba gledati samo razliku u ceni registracije do 2 litra i preko 2 litra. Baš mnogo se izgubi pri prodaji polovnog ako je 2,2. To samo da pokloniš. Ne kažu džaba za takve stvari da su venčanica.

zicer

pre 5 godina

 probas kola od 30 000+ hiljada evra ali te odbije 1-1,5l potrosnje vise na 100 km. druze za tebe onda nije auto, kupi lepo bicikl i vozi za dzabe.
(samo ja, 15. septembar 2018 18:26)

to kad izvuces iz konteksta ono sto samo tebi odgovara da posaljes tebi pametan komentar. realnos je da imas registraciju, potrosnju i auto generalno slabo vuce uz svu tu snagu. sve to zajedno kosta najmanje €7000(na 1000km mesecno) ako usporedis konkurenciju periodu od 5g samo potrosnja i registracija. kladim se da ti nemas ni €150 da platis stan nego lupetas iz decije sobe i frljas se ciframa kao neki mogul. procitaj sta Milan kaze koji je bio na testu iste.

Nenad

pre 5 godina

Imao sam novu mazdu 6 2005te i nije se bas proslavila. Posle 4 godine je bila kompletno trula od dole. Vukla je u jednu stranu i zvanicni servis nije mogao da resi problem za sve vreme a promenili su pola prednjice. Sad dal se Mazda popravila u zadnjih 15 godina ne znam ali su mene kao kupca izgubili. Sa pozitivne strane enterijer je bio najkvalitetniji koji sam imao u bilo kom autu. Ni jedan skrip nije rekla za 4 godine i ostala je utegnuta kao nova.

rani

pre 5 godina

Zanimljivo, koliko komentara je izazvao ovaj auto! Ljudi su ušli u ozbiljnu raspravu, da li ga kupiti ili ne?! Rekao bih da ga redakcija samo predstavlja, da se samo nudi, da nismo u obavezi da ga imamo, od ponedeljka! A ja mislio da se u Srbiji teško živi!

Jovan

pre 5 godina

U ovoj zemlji čovek debelo da se zamisli pre nego kupi nova kola zapremine motora preko 2 litra.

Kao nov, takav dizel od 2,2 litra će biti skuplji "par hiljada" od benzinca ili dizela do 2 litra.

Kada ga budete prodavali kao polovnog, prodaćete ga "par hiljada" jeftinije od istovrsnog vozila sa motorom do 2 litra ( samo pogledajte na npr. PA koliko su jeftinije honde accord 2,2 dizel istog godišta od benzinca 2,0).

A u periodu od kupovine do prodaje, tih par godina, platićete "par hiljada" eura više za registraciju.

Imate TRI PUTA po "par hiljada" dodatnog troška/gubitka. Pa, "uživajte". Ako ste u stanju ... I, ako uopšte budete "to" mogli da prodate kao polovno. Mazde 2,2 dizel kao nove stoje u salonima i po dve godine (imate ih često takve i na oglasima). Kao polovno, to niko neće. Od žene nekako i da se "razvedete", ali, od vozila sa motorom preko 2 litra, nikako. Osim - da poklonite. A i to je upitno, jer će mnogi "ponudjeni" radije da odu peške, nego sa tim "poklonom".

zicer

pre 5 godina

@Milan
nisam jos nista ne zuri mi se,ali posle svega uvek se vratim na bmw x1 godinu dana star do 30000 km. moze se naci za oko 30000€ u nemackoj u dobroj opremi ,ima odlicne motore i menjace do 2.0, potrosnja i ubrzanje je ok plus prtljaznik je 505l, a uopste nije velik auto. a4 avant je druga opcija i bolje je opremljen za iste pare ali je duzi za oko 30cm.

Nemanja

pre 5 godina

@ (Dejan, 17. septembar 2018 17:14)

Racunica ti je pogresna ali je poenta u redu. Za 7 godina ce razlika i registraciji 2.0 i 2.2 motora biti oko 280.000 din a ne 500.000. Tolika bi bila kada ne bi registrovao 2.0 motor, cija je registracija minimum 30.000 din. To mu dodje oko 2400 evra na 7 godina, sto nece odbiti nekog ko bi zaista vozio taj auto. A za taj arhaicno porez na luksuz bi nekoga trebalo uhapsiti. U ozbiljnim drzavama bi se narod digao na noge odavno, u Srbiji vlastima moze da prodje sve.

mozak jedne kokoške ...

pre 5 godina

Samo vi u Google ukucajte "mazda diesel problems" i/ili "mazda DPF problems", pa ćete da vidite kakav će sve horor da se pojavi i sa ovim 2,2 dizelom u poslednjih 10 godina.
Nisu bez razloga podnete i kolektivne tužbe vlasnika mazdi sa ovim motorom.

JOVAN

pre 5 godina

Ispade da ste na testu imali manju potrosnju (na Ibarskoj u koloni na 4.5l), nego što je fabrička potrošnja 6,7/5,3/5,8 l/100 km. Verovatno je nizbrdo bila i manja potrošnja. Auto tih gabarita i te snage uparen sa automatskim menjačem i 4WD ne može da troši manje od 10l u gradu.

Milan, nisam vozio espace

pre 5 godina

@Zicer
Izgleda da smo sličnog razmišljanja, kad kupujem auto ne zalećem se već čekam ponudu kojom ću biti zadovoljan. To valjda ide tako kada auto kupuješ zbog sebe a ne zbog drugih i njihovog mišljenja. Ne nasedaj na provokacije neostvarenih i srećno sa izborom.

nikolas

pre 5 godina

Lep, atraktivan, kvalitetan. Od konkurencine bih pomenuo, kia sportage, nissan qasquai, hjundai tuscon, vw tiguan, 3008 i skoro vidjen opel grandland x u full opremi koji me izuo barem spolja.

damaz

pre 5 godina

kupio sam je u hr, osnovna cijena cx3 131tkn, capture sa 0.9 motorom 125tkn, hyundai kona 1.0 motor 120 tkn tako da je to ta klasa
toyota chr mi lijepo izgleda alo počinje na 157tkn
wv t roc je došao 1.0 motor 147 tkn početna
to je konkurencija za oko 20000 eura
i nema šanse da puno više troši 2.0 motor kad sam stalno do 2000 rpm a ove motore stalno vrtiš prema crvenom ako hoćeš da se mičeš

alex

pre 5 godina

Vozim CX5 benzinca 2.0 od 2016 godine, osnovna zamerka je na debljinu laka, jer je "tanak kao žilet", rezervna guma hvali,
Sve ostalo perfektno, osecaj prijatnog u vožnji je jedinstven,potrosnja ok 5 lit pri 80km/h, i raste potom otprilike oko 0,5 litara na svakih sledecih 10 km ubrzanja...
U odnosu na Tojotin RAV,nesto manji prostor ali vožnja mnooooogo bolja...
Tiguan dostojan konkurent, ali između njega i Cx5 presudila je razlika u ceni u korist Mazde za istu opremu...
Da pojasnim dobio sam izvanredne popuste,tako da je u challenge opremi bio jeftiniji za 2000 eura od Tiguana...
RAV je tada dobio BMW motor tako da je u startu bio skuplji od ostalih za 15 -20%...
Nisam se pokajao...

Znalac

pre 5 godina

Samo da dodam na prethodni komentar objašnjenje da kad ocenjujemo neki auto onda to činimo za dva auta u istoj kategoriji po gorivu, snazi i opremi. Nema smisla ocenjivati jedan SUV sa jakim dizel motorom i ocenjivati ga sa drugim SUV-om koji ima slabiji motor.

Na primer, Renault Kadjar je mrtav auto sa 1.5 dizelom, kao i Kia sa 1.7 ali slabijim motorom, dok su sa 1.6 benzincem druga priča. Ford Kuga benzin je bolji auto od većine Suvova po upravljivosti i perfomansama ali je plastičan unutra, nema klasi atmosferu i ležanje. Sportage je temeljniji auto od Tucsona u vožnji iako dele 60% delova i istu mehaniku, ali je drugačije trimovan i podešen.

Tucson je lep auto, Kadjar takodje, praktičan, ali kad posle Mazde sednete u njih, oni su kao igračke. Jednostavno sigurnije i lepše vozite sa Mazdom, bolje vuče, unutra je sve prefinjenije i skuplje na dodir, bolja su ubrzanja, menjač pri promeni brzine, itd. A Mazda je skuplja od Tucsona i Kadjara u istoj klasi ali manje nego što košta njen 4 x 4 sistem koji se dobija po defaultu.

Opet, Tiguan i Ford imaju slične vozne osobine, upravljivi, okretni ali je Tiguan tiši, bolje materijale ima unutra, bolji image ima kod kupaca.

Honda CrV je super praktičan i jako pouzdan auto, vozi se super na putu i van njega, putnici skaču na zadnjoj klupi kad poteraš po rupama, osećaj klasi enterijera nikakav, odmah se vidi da je radno vozilo.

Mazda je uz 3008 i Rav 4 najmanje radno vozilo po filingu, nemaš osećaj da si u kantici.

majstor

pre 5 godina

Kaze mi majstor u servisu da polako pocinju da mu dovoze sve vise Mazdi sa Skyactive tehnologijom. Cena popravke je paprena. Auto je lep i dobar ali cim pocnu da se kvare potrosi se jako puno na njih.

službena mafija

pre 5 godina

Skoro 40000eura, mislim da su pretrrali opasno, sve preko 30000 je bacanje novca. Niti je ovo pravi Suv niti je ekstra ekstra klasa tipa bmw, merc ili audi.

Bane

pre 5 godina

(Cole, 16. septembar 2018 14:26)

Vi ste nesto pobrkali, osnovna verzija novog Q5 je 8,000 eura skuplja od najskupljeg CX5, a Sport ili Design modeli su skuplji za 10,000 eura i svi imaju jednozonsku klimu, 17/18 inca felne, mrtve ksenon farove, bez navigacije, stof sedista manualna, itd. Osnovnu verziju Q5 ne bi svom najvecem neprijatelju preporucio jer je to bacanje para. Osnovni Q5 u startu ima boljeg kvaliteta prekidaca od CX5 i to bi bilo to. Naravno jeftinija registracija zbog 2.0 motora ali to je spcificna boljka za nasu drzavu.

CX5 enterijer nije na nivou najnovije 6ice ili CX9 ali bice sa prvim fejsliftom. Isto tako Q5 je bas kao A4/A5 medjugeneracija Audija pa ne upada u novu dizajn liniju A8/A7/A6/Q3 sto se tice enterijera i tehnologije. Drugim recima promasena generacija bas kao i novi A4/A5

Bojan

pre 5 godina

Mazda CX-3 je podignuta Mazda 2, a CX-5 je trojka na stulama. Dati 18 000 za auto koji fakticki ima dva mesta jer je zadnja klupa prostrana koliko i ona u peglici je pomalo cudno. Za taj novac se moze uzeti ozbiljan hedzbek, koji nece biti toliko puno veći od cx3.

NIKOLA

pre 5 godina

Mladjo Dođjoš
Zato što tvoja CX5 2013 u najboljoj opremi 4X4 automatik 175 konja ovde kupljena prvi vlasnik prešla 87.707km mesecima stoji na oglasima za 17.500 evra i ko zna koliko će još da bude spuštena cena samo da je se otarase.Ostali razlozi i komparativni primer bolje, veće i racionalnije kupovine su ti dole navedeni.A taj motor 2.2 je odličan za razliku od ranijih njenih dizela i nije poenta u tome.

Dejan

pre 5 godina

Ponuda u ovoj klasi vozila je zaista bogata. Ne kažem da je ovo loš automobil. Naprotiv! Ali prva stvar koja me odbije od njega je motor 2,2 i registracija koja je za novo vozilo 85.000 din a za recimo 6 godina star auto je oko 70.000 dinara. Duplo skuplja registracija za 0,2lt jači motor zaista nema nikakve logike. Da je vozite 7 godina to je oko 500.000 dinara na razliku u ceni za registraciju. Neko ko ima i ko baš voli Mazdu kupiće je kao novu ali prodati je polovnu veliki znak pitanja. I sam vozim SUV dizel ali 2,0 upravo zbog toga da državi ne poklanjam na registraciju teško zarađen novac.

Lik

pre 5 godina

Moje misljenje-Za manje para,full Nisan X -Trail..Terenac u svakom smislu rijeci,177 KS,dovoljno,eksterijer vrhunski,enterijer takođe.Sto se ovog auta tice,vise mi se sviđa eksterijer prethodne generacije,dok je unutrasnjost zaista super.Nisam imao priliku da ga vozim,ali mislim da je auto dobar,i da je mazda sa 6 i ovim terencom napravila dobar potez.

Hehe

pre 5 godina

Sto se mene tice, lepa je ova Mazda, ima ih po BG-u, najvise u crvenoj boji, tu i tamo poneka bela. Jedini lepsi SUV mi je Jaguar F-Pace, tj. ubedljivo najlepsi. Pored njih mi se vizuelno svidjaju Tiguan, Tucson, Sportage, CRV, 3008, ali me generalno ta klasa uopste ne zanima, pa se sve zavrsava na tom vizuelnom dojmu.

pera

pre 5 godina

sve mi se svidja kod ovog auta ali instrument tabla... japanci ali svi i dalje guraju table iz 90tih. Mpzda jesu prakticnije i citljivije al opet, 2018 god.je

hm

pre 5 godina

"Uporedjujes SUV-a sa VAN-om, tj. mesas babe i zabe."

Nisu bas babe i zabe. Zar cela prica oko gasenja mini van segmenta nije zbog sve vece popularnosti suv-ova?

NIKOLA

pre 5 godina

Znalac
Lepo je šta si sve provozao na ovu temu i dao svoju analizu. U svemu što si nabrojao sam sedeo a pola provozao i da dodam na ovu temu još Outlendera, ogromne da izostavimo.Ako poredimo ovaj segment osim agregata,upravljivosti,ogibljenja,kvaliteta lima,unutrašnjih materijala,dizajna ovi automobili su pre svega za porodične namene i potrebe,njihove dimenzije, komfor kroz peta vrata,ravan pod,klirens itd itd a opet manju dužinu od limuzina i karavana .E tu mi nije jasno kako si izjednačio oko 10 cm kraći i isto toliko niži 3008 sa CX5 i napisao da samo detalji odlučuju,a oba su ti bolja rešenja od X-trail od skoro 4.7 m i preko 1.7 m visine koji je konkurent npr Outlenderu,novom Santa fe,Kodiaku ili premium X3,Q5.Kad se sedne u X-trail jasno se vidi da je to drugi komfor i gabarit u odnosu na CX5,CRV,RAV4,Kuga i još kraće i nižeSportage,Tucson,Kadjar,3008,Karok Kaškaji.I koja je to Kuga od 130 i 170 konja.

Bojan

pre 5 godina

Sto se mene tice, lepa je ova Mazda, ima ih po BG-u, najvise u crvenoj boji, tu i tamo poneka bela. Jedini lepsi SUV mi je Jaguar F-Pace, tj. ubedljivo najlepsi. Pored njih mi se vizuelno svidjaju Tiguan, Tucson, Sportage, CRV, 3008, ali me generalno ta klasa uopste ne zanima, pa se sve zavrsava na tom vizuelnom dojmu.
(Hehe, 19. septembar 2018 22:17)

Auuu, pomislio sam da sam ja ovo napisao. Od reči do reči.

Belopoljanski

pre 5 godina

"Za 40000 evra ima avion da se kupi a ne ovo cemu sluzi vozilo,smesna motorizacija za konkurenciju,za cak 10000 evra manje Amarok i Ranger u top izdanju da ga ostave da piski ulje od straha..."

Ili ne znaš da su Mazda i Ford bili decenijama u partnerstvu, ili ti je žao što su isto raskinuli. Nema drugog (logičnog) objašnjenja za komentare.

A za ostale "Fordaše" i "KiJaše" što im Mazda rđa posle 5 godina.. neka pogledaju adekvatan Focus sličnog godišta.. Meni se kad sam prodavao trojku kupčev majstor, inače dugogodišnji serviser isključivo Mazde, pošteno iznenadio kad je video koliko je zaštićena od korozije..

Izvidjac/diverzant

pre 5 godina

gledam na Batrovcima juce ovaj Mazdin kvazi dzip i prelepa je iz profila i spreda i to je to. Pored nje u koloni ona nova Toyota kvazi dzip nije rav4 vec ona manja i izgleda kao da su je vanzemaljci spustili letecim tanjirom. Nisam ljubitelj mazdinog dizajna al me zato Toyota sve vise privlaci ovim ludilima krilima repovima svetlima izlomljenim linijama kao origami auto.

Molder

pre 5 godina

@miks
Od pobrojana 3,nisam vozio nijedan,samo sedeo,ali sam sa druge strane vozio druge modele pomenutih proizvodjaca...Zna se kako idu i Fordovi,VW i Mazde,jer jedna auto kuca u svakom modelu ima svoje karakterne osobine...Ovo nema veze sa voznjom,ovde baratamo samo sa cinjenicama,to moze svako da vidi uvidom u cenovnik i tehnicku specifikaciju...Ogromna vecina istocnih automobila je underpowered u odnosu na evropske,i jednostavno mnogo manje iskustva imaju u pravljenju automobila koje se ogleda upravo u tome kako se voze i koliko traju...

Molder

pre 5 godina

Za 40000 evra ima avion da se kupi a ne ovo cemu sluzi vozilo,smesna motorizacija za konkurenciju,za cak 10000 evra manje Amarok i Ranger u top izdanju da ga ostave da piski ulje od straha...

Kobaja Grande

pre 5 godina

...ali za taj novac mozes da kupis i Audi i BMW, koji ne rdjaju nakon 5 godina. Plus, visoki troskovi odrzavanja i losa servisna mreza. Mazda CX-5 ima i problem 2.2d motora zbog troskova registracije, ali sada ima jos jedan problem: Hondu CR-V, koja izgleda bolje nego ikad.

Mazda 6

pre 5 godina

Nikad vise mazda. Menjam diskove u ovlascenim servisu na 5-10.000 km. Turbina otisla na 80.000 km. Prvo jedan motor retrovizora, pa drugi. Puko pk kais na 90.000km i ostavila me na putu. Klima neradi kad je preko 30 stepeni. Na novom autu posle predjenih 30.000 km kao da je peskirana hauba (od bubica), a nakon farbanja u ovlascenim servisu isti efekat posle 10.000 km. Na 100.000 blokirao mi tocak pa tek kad sam javio servisu da smrdi na paljevinu pozvali me da zamene o njihovom trosku van garancije jer je Mazda objavila gresku. Posle farbanja vam vrate auto sa ulubljenjima u enterijeru, sa nepravilno pricvrscenom haubom ... Srecniji sam bio kad sam vozio Yugo pre 20 godina.

Molder

pre 5 godina

@Nemanja
Namerno sam je uporedio sa autima kojima se zna namena,jer Amarok i Ranger su dovoljno luksuzni i komforni za kvalitetna putovanja,a na terenu i za vucu su jos mocniji,da ne govorim o teretnom prostoru...Ovo cx-5 nije nista,ni terenac ni limuzina,obican modni trend koji preskupo kosta...A i ako hoces konkurenciju,i Kuga i Tiguan nude mnogo ozbiljnije varijante od ove mazde za mnogo manje para,tako da ovo sigurno ne vredi toliko,posebno paprena cena odrzavanja i registracije...

Boki

pre 5 godina

Imam rodaka koji popravlja branike, radi sa plastikom. Nedavno je radio branik od jedne novije Mazde CX, ne znam tačno koje. Ljudi, da vidite koja je to smejurija od plastike, ne može čovek da je zagreje da zakrpi, deformiše se od najmanje toplote, toliko je tanka de je neotporna na najmanje udarce. A još ako dodam da je ceo branik iz jednog komada, ovo crno - crveno je samo tako ofarbano, sve je to jedan deo, na plastici nema nikakve oznake materijala (što na svakom plastičnom delu auta postoji čak i kod onih iz 70-ih), jedino što piše je Made in China. Ne znam kakav je ovako, ali dati tolike pare za jedan auto koji je sastavljen od tako jeftinih delova je besmisleno.

kole

pre 5 godina

Koki
Pa, ti sto gruvaju za auto po 30 i vise hiljada evra su najvece stipse i jajare. Nebi drugacije ustedeli da nisu cicije i oni misle jedino na promociju i pokazivanje, a kad treba da naspu rezervoar, samo sto ne placu. Zar se nebi u klasi velikih SUV auta prodavalo 80% dizela da nije tako. Ja radim preduzimacke poslove po gradjevinama i znam da sto je bolji auto u avliji, ni kafu neces dobiti. Gde je Golf dvojka, tu ima i piva.

vladimir

pre 5 godina

Ja sam vlasnik ovakvog automobila. Sa istom opremom kao na testu. Sve što su napisali je tačno. Jedino nisu konstatovali da se vozi i kao suv i kao “sportnjak’. I kao familijarni i kao momački. Ja ga vozim u zavisnosti od raspoloženja , a auto mi istom merom momentalno odgovara na komande. Za svaku preporuku. P.s. Probao sam preko deset različitih vozila u ovoj klasi pre nego sam se odlučio šta da kupim. Cena nije bila presudna u izboru vozila. Jedino je bilo presudno koliko “ muzike za koliko para”.

majstor

pre 5 godina

Kaze mi majstor u servisu da polako pocinju da mu dovoze sve vise Mazdi sa Skyactive tehnologijom. Cena popravke je paprena. Auto je lep i dobar ali cim pocnu da se kvare potrosi se jako puno na njih.

zicer

pre 5 godina

 probas kola od 30 000+ hiljada evra ali te odbije 1-1,5l potrosnje vise na 100 km. druze za tebe onda nije auto, kupi lepo bicikl i vozi za dzabe.
(samo ja, 15. septembar 2018 18:26)

to kad izvuces iz konteksta ono sto samo tebi odgovara da posaljes tebi pametan komentar. realnos je da imas registraciju, potrosnju i auto generalno slabo vuce uz svu tu snagu. sve to zajedno kosta najmanje €7000(na 1000km mesecno) ako usporedis konkurenciju periodu od 5g samo potrosnja i registracija. kladim se da ti nemas ni €150 da platis stan nego lupetas iz decije sobe i frljas se ciframa kao neki mogul. procitaj sta Milan kaze koji je bio na testu iste.

Bane

pre 5 godina

"Cena najskuplje verzije je 38.690 evra, dok osnovna ali bogato opremljena varijanta sa 2.0 benzincem od 165 KS može da se nabavi već za 23.390 evra."

Protiv ovoga se borim i boricu se dok sam ziv. Cim sam procitao naslov i video da se testira model u najjacem paketu opreme, sa najjacim motorom pri tom automatik i sa pogonom na svim tockovima znao sam da ce zakljucak biti i vise nego pozitivan.

Daj ti na test taj osnovni "ali bogato opremljeni model" za 23.390. Da mi da vidimo prvo u kojoj boji on dolazi, jer sigurno ne dolazi sa ovom bordo metalik vec dolazi beo, i da vidimo slike te bogate osnovne opreme, na sta to lici i kako to izgleda uzivo za 23.390 evra. Da vidimo kako se toliki auto ponasa sa 2.0 atmosferskim benzincem, koliko trosi, kakav je manuelni menjac koji dolazi uz njega i naposletku, sta konkurencija nudi za te pare. Jer ja koliko znam Qashqai nudi 1.2 turbo benzinca, sa 18" alu felnana, panoranama cudima, metalik na poklon i automatik za 22.000. Tako da i vi u redakciji sledeci put kada krenete da se frljate frazama i hiljadama evra malo se trgnite i makar po pitanju cena budite malo kriticniji i uz dozu istrazivackog novinarstva osvrnite se na konkurenciju i sta ona nudi za slican novac.

vozač demokrata

pre 5 godina

Mazda, kao nov auto je odličan i lep, ali nakon 5 godina počinje zabava sa korozijom. Što se tiće skajaktiv motora, koji su bili dosta hvaljeni zbog niske potrošnje, počinju prave horor priče vlasnika istih na stranim forumuma. Motori se masovno kvare i nema ništa od mazdine filosofije da mogu da izbegnu malolitražni turbo benzinac. U isto vreme kad je mazda izbacila skajaktiv 1.5 i 2.0 benzince, tojota je napravila 1.2 Turbo. Tojotini turbaci još rade bez jedinog kvara, a da ne pominjem savršene hondine motore.
U koliko preferirate japanske proizvađaće, birajte među hondom i tojotom.

Molder

pre 5 godina

@miks
Od pobrojana 3,nisam vozio nijedan,samo sedeo,ali sam sa druge strane vozio druge modele pomenutih proizvodjaca...Zna se kako idu i Fordovi,VW i Mazde,jer jedna auto kuca u svakom modelu ima svoje karakterne osobine...Ovo nema veze sa voznjom,ovde baratamo samo sa cinjenicama,to moze svako da vidi uvidom u cenovnik i tehnicku specifikaciju...Ogromna vecina istocnih automobila je underpowered u odnosu na evropske,i jednostavno mnogo manje iskustva imaju u pravljenju automobila koje se ogleda upravo u tome kako se voze i koliko traju...

preferisco dirti addio

pre 5 godina

Mazde su lijepa i dobra auta za taj cjenovni rang.. sve 5.. Medjutim, ono zbog cega nikada vise necu kupiti japanski auto jeste limarija.. obratite paznju.. Lim na vratima i haubi na svakom japancu mozes jacim pritiskom prsta da savijes.. Imao sam tojotu koja je mehanicki neunistiva, jer su joj performanse motora ostavljene na "safe side" ali zato je ostatak auta smece.. Kolega isto tako ima mazdu koja je bolja od tojote za voznju ali zato djeluje kao da je napravljena od papira.. Dakle, morate razumjeti da se ne placa bas samo znak na haubi.. Evo moj bmw, prvo sto sam probao prilikom kupovine je bio test "prst-lim".. mogao sam i slomiti prst, ni da mrdne.. perfomanse su.. pa bmw-ovske :)) .. I zamislite, nista se ne kvari jer ga odrzavam po ps-u, sto zaista kosta, ali sve radi 1/1 evo preko 100k km.. Enterijer ne mrda niti se ista guli ili grebe kao u japancima.. e zato je 40% skuplji.. svaka klasa auta ima svoju opravdanu cijenu..
Mazda ima svoje botove na b92 i drugim portalima, oni su mi generalno ogadili tu marku auta svojim agresivnim i debilnim marketingom o Mazdi kao o automobilskom bozanstvu .. nije bas tako drugari.. prosjecna je, samo je zaista odlican dizajn izdvaja iz mora ostalih plastikanera

zicer

pre 5 godina

@Milan
nisam jos nista ne zuri mi se,ali posle svega uvek se vratim na bmw x1 godinu dana star do 30000 km. moze se naci za oko 30000€ u nemackoj u dobroj opremi ,ima odlicne motore i menjace do 2.0, potrosnja i ubrzanje je ok plus prtljaznik je 505l, a uopste nije velik auto. a4 avant je druga opcija i bolje je opremljen za iste pare ali je duzi za oko 30cm.

maki

pre 5 godina

Jeste da nije cx3 i cx5 za poredjenje, ali bar da se pohvalim mojom cx3, platio sam ga 17.900, 1.9 benzinac, 120ks, manuelni, i sa srednjim/nizim paketom opreme, felne 16, enterijer je zaista za svaku pohvalu, ako neko nadje kvalitetniji za taj cenovni rang a dosta sam kola gledao, u sustini je cx3 samo malo uzdignutija mazda3, ali eto prilicno je startna i udobna :)

nikolas

pre 5 godina

Lep, atraktivan, kvalitetan. Od konkurencine bih pomenuo, kia sportage, nissan qasquai, hjundai tuscon, vw tiguan, 3008 i skoro vidjen opel grandland x u full opremi koji me izuo barem spolja.

Cole

pre 5 godina

Meni nije jasno zasto bi ovaj automobil trebao platiti isto kao novi audi Q5 2.0 TDI quattro S tronic sa 177ks. Cena mazde je priblizna kao BMW X3 S drive 150 ks. Kosta kao najopremljeniji novi tiguan 2.0 TDI 4motion sa 190 ks. CX-5 je bez dileme dobar automobil ali ipak malo precenjen. Uz svo postovanje mazde i njenog kvaliteta ona jos uvek nije u klasi gde pokusava da se pozicionira sa cenom.

nn

pre 5 godina

bane ti si legemda. Nisan Kaskai poredis za Mazdom koji u osnovnoj opremi nema automatsku klimu. Pogledaj sta ima osnovna verzija Tiguana i koliko kosta. A Kugu i Found On the Road Dead ne bih kupio ni za milion godina. Auto kome strada zamajac na 50 hiljada. Vise ljudi znam...

Nemanja

pre 5 godina

@ Sta ti poredis... Amarok i Rejndz Rover sa CX-5? Sa 39000 mozes da ga poredis sa novim Tiguanom, Sportageom, Kugom, eventualno u sa (odnos cena kvalitet) X1 itd. Ako tako gledas imas BMW 7 iz 2005 za 15000 evra... Taj Range Rover moras da registrujes za duplo vise para, da platis servis duplo vise, kad ti nesto crkne a ubrzo ce, moras da platis duplo vise deo itd. Jednostavno nije ista klasa. Da li ce neko da kupi nov ili polovan, to je licni izbor. Ali sa tom kilometrazom i tim godistem (Range sa 40.000), obakva Mazda kosta 20000 evra. Ako uporedis sa automobilima iz iste klase, shvatices i prednosti i mane ovog auta i na osnovu toga shvatis da li je za tebe ili ne. Ali ti svakako nisi objektivan (vec smo raspravljali nekoliko puta) jer je ocigledan tvoj prezir prema japancima. Zavist je cudo...

alx

pre 5 godina

ovaj trend sa SUV vozilima je za mene totalno debilan. Karavan sa tockovima od 20 inca. ne vozi se kako treba ni na asfaltu ni offroad...isto kao all weather gume...ne rade ni na snegu ni na suvom...

pera

pre 5 godina

sve mi se svidja kod ovog auta ali instrument tabla... japanci ali svi i dalje guraju table iz 90tih. Mpzda jesu prakticnije i citljivije al opet, 2018 god.je

petrovic petar

pre 5 godina

evo za one koji sumnjaju u mazdino ubrzanje
https://m.youtube.com/watch?v=iuHbcYIL9uo
inace, cx5 sam uzeo posle x3 a novac nije bio presudan

zicer

pre 5 godina

bio u ns na test voznji bas istog ovakvog u top opremi. sve je super malo lenj na startu za tu konjazu al ne toliko strasno. odbilo me najvise narovno cena registracije i potrosnja koja je bas velika. 9,5 l je pokazivao potrosnju na predjenih 6500 km koliko jeimao na satu i 8.5 na 3km moje test voznje po gradu koja je bila lagana sto je bas puno . enterijer je odlican , za te pare luksuzna konkurencija za istu opremu i cak slabiju ide preko 50000. ovaj top model ima bukvalno sve sto moze da se ima od opcija. odlican je za voznju jako stabilan osim sto su kozna sedista bas bas tvrda , obicna sedista na cx3 su daleko udobnija ogromna razlika. znaci da nije 2.2 i da je potrosnja manja kupio bih ga bez razmisljanja.

otac Makarije

pre 5 godina

Koliko znam (a i lako se progugla sa "mazda diesel recall" ), mazda je opozvala sva vozila sa dizel motorima proizvedenim izmedju 2008. i 2017. godine. To je ovaj 2,2 dizel motor sa testa, prvi put promovisan na Salonu u Parizu 2008. Bio je mnogo hvaljen, mada se godinama sve više pisalo o kolektivnim tužbama vlasnika tih mazdi.

trchika

pre 5 godina

@petrovicpetar
direktan test mazda cx5 175 at6 vs vw tuguan 190 dsg7 i mazda ga jede za dorucak u ubrzanju
evo link
https://m.youtube.com/watch?v=0EwMX2mgIAk
negde oko 19:00

Milan

pre 5 godina

Baš danas u autoperionici sam zagledao jednu crnu CX5 poslednje generacije. Deluje odlicno urađen iznutra ali mi je stari model lepši i proporcionalniji.

Dragojlo

pre 5 godina

Ja radim preduzimacke poslove po gradjevinama i znam da sto je bolji auto u avliji, ni kafu neces dobiti. Gde je Golf dvojka, tu ima i piva.
(kole, 16. septembar 2018 10:48)

A zasto vi ocekujete od gazde da vam nesto da, iako ste se pogodili bez hrane i pica? Vi ste bre horor! Tesko onom ko sa vama mora da ima posla. Znam o cemu pricam, pravio sam kucu u Srbiji.

Izvidjac/diverzant

pre 5 godina

gledam na Batrovcima juce ovaj Mazdin kvazi dzip i prelepa je iz profila i spreda i to je to. Pored nje u koloni ona nova Toyota kvazi dzip nije rav4 vec ona manja i izgleda kao da su je vanzemaljci spustili letecim tanjirom. Nisam ljubitelj mazdinog dizajna al me zato Toyota sve vise privlaci ovim ludilima krilima repovima svetlima izlomljenim linijama kao origami auto.

službena mafija

pre 5 godina

Skoro 40000eura, mislim da su pretrrali opasno, sve preko 30000 je bacanje novca. Niti je ovo pravi Suv niti je ekstra ekstra klasa tipa bmw, merc ili audi.

Koki

pre 5 godina

@zicer
Brate, imaš da daš 32 hiljada evra za kola ali te buni registracija i potrošnja od 9 litara po gradu? Ili si sve izmislio ili prodaješ sve što imaš pa poslednju paru natežeš za kola. Možda si i išao na test vožnju ali ostalo si izmislio. Onaj ko ima da grune 30+ hiljada evra za auto razmišlja isključivo kakva su kola a ne da li mu je "9 po gradu mnogo". Ovakva kola uostalom i nisu za sirotinju raju tako da su baš onakva kakva i treba da budu.

Bojan

pre 5 godina

Mazda CX-3 je podignuta Mazda 2, a CX-5 je trojka na stulama. Dati 18 000 za auto koji fakticki ima dva mesta jer je zadnja klupa prostrana koliko i ona u peglici je pomalo cudno. Za taj novac se moze uzeti ozbiljan hedzbek, koji nece biti toliko puno veći od cx3.

Aleksandar

pre 5 godina

Vozio sam cx5 skoro 4 godine i bio je stvarno solidan i kvalitetan auto, u svakom smislu. Sada vozim Tojotu Rav4 hibrid, koja je u Austriji nesto jeftinija od cx5, i mogu da vam kazem da je tojota bolja. Dizajn je stvar ukusa, ali je tojota prostranija, stabilnija, tisa, ima bolje ubrzanje i trosi znatno manje ( po gradu oko 5 litara, prosecno 6 l).

zicer

pre 5 godina

@koki

zasto bi izmisljao tako je pisalo na autu kazem sta sam video ti verovao neverovao,moras stvarno biti siguran u nesto da bi nekoga nazvao lazovom. druga stvar auto je najlosija investicija koja postoji,gubis cim ga kupis a ako vec gubim zasto bi morao da gubim na nesto sto nemoram tj. gorivo i registracija koja na godisnjem nivou nije mala a konkurencija nudi bolje od toga. ima manji motor koji manje trosi ali kad se ovaj muci na 190ks kako je tek sa manjim motorom. ja nisam narko diler da mi moje pare nista neznace. kad budes imao familiju i svoje zaradjene pare sto verovatno nemas shvatices. mogu da kupim puno skuplji auto al mislim da nema smisla vec trazim sta mi odgovara. covek nesme nista reci da ga neko ne popljuje.

NIKOLA

pre 5 godina

Samo benzin od ovog proizvođača.A ko oće komfor,kvalitet,dobar dizel mnogo bolje X-trail 2.0, 177 konja 4X4,automatik u najboljoj opremi sve sa panoramski krovom za manje para,manja registracija,bolje drži cenu,veći auto i duža garancija.Sve ostalo ovaj auto u odnosu na gabarite i komfor ne opravdava skoro 40 somića.

Znalac

pre 5 godina

Vozio sam skoro sve SUV-ove koji su u klasi Mazde CX-5. U klasi cene i dimenzija: Kadjar, Sportage, Tucson, Kuga, ... kao i neke blizu kao što je X Trail.

Sad, da bi se modeli i marke uporedjivali moraju da budu sa motorima na isto gorivo, benzin, dizel, hibrid, iste kubikaže i snage, sličnog nivoa opreme, jer se karakteristike auta menjaju sa promenom motora ili snage. Na primer, Ford Kuga sa 130ks nije isto što i sa 170ks u osećaju vožnje. No, to su sve mudrolije, da skratim priču i budem konkretan.

Mazda CX5 je odličan auto, dizajnerski pedantno doradjen, poboljšan, pouzdan. Samo mu fali još malo bolja izolacija.

Ako gledam SVE BITNE parametre bolji je od Kadjara, Sportagea, Tucsona, Karoqa, Kuge, Tiguana, Opel Grandland X. (I od X-Traila ako je za uporedjivanje)

Honda CRV je malo ispod Mazde.

Peugeot 3008 je u istom rangu kao CX5, odlučuju detalji.

Toyota Rav 4 je za nijansu bolji SUV.

Audi Q5, BMW X3, Volvo Xc60, Range Rover i Mercedes GLC su za klasu bolji ali i skuplji automobili, nema tu rasprave.

Nadam se da sam nekome pomogao u primišljanju šta da kupi ;-)

Pedja

pre 5 godina

@Bane

Znam da uz Mazdu 3 imas 800e dodatne opreme (npr boju da ne doplacujes i jos nesto moze da se uglavi, uglavnom 2 stvari, nije problem i ako je 1000 evra suma), siguran sam da je i za CX-5 isto ako ne i veci bonus. Dakle, da, dolazi u toj boji. Sto se tice motora, taj Mazdin 2.0 je Bog i batina za taj Renoov 1.2 turbac, a sigurno ne trosi vise vec su tu negde. Sto se menjaca tice (a i upravljivosti), to je Mazda cocvece, to im je highlight i vode racuna o tome, otvori bilo koji test i videces koliko hvale i menjac i upravljivost. Dakle, nisi dovoljno informisan i nisi bas izneo tacne podatke. Takodje, taj Qashqai koji si spomenuo moze da bude u najmanju ruku sa paketom Tekna plus, a sa tim motorom i opremom on kosta po katalogu 25.750e...

http://www.nissan-lf.co.rs/Cenovnik%20MC%20QASHQAI%20SRB%2018.12.2017.pdf

mozak jedne kokoške ...

pre 5 godina

Samo vi u Google ukucajte "mazda diesel problems" i/ili "mazda DPF problems", pa ćete da vidite kakav će sve horor da se pojavi i sa ovim 2,2 dizelom u poslednjih 10 godina.
Nisu bez razloga podnete i kolektivne tužbe vlasnika mazdi sa ovim motorom.

Bane

pre 5 godina

@bane 
Ovaj auto je klasa X-Trail modela a ne Quashkaija. I greota porediti 2.0 revolution 166ks sa 1200 kubika.
(Zijad Žigić, 15. septembar 2018 15:43)

Naravno da nije. CX-3 je u klasi potkompaktnih SUV sa Nissan Juke-om, CX-5 je u klasi kompaktnih SUV sa Qashqai-jem (Kadjarom, Sportageom, Tucsonom, Kugom.....), u klasi X-traila bi bio CX-7 da se jos uvek proizvodi.

I nije 2.0 revolution (to je nivo opreme) vec 2.0 skyactive (to je patentiran naziv za njihovu tehnologiju).

objavite komentar

pre 5 godina

@mazda6
Vozim cx5 2,2 d već 4 godine. Apsolutno nijedna popravka, samo redovan servis! Kakvi crni diskovi, kakvo farbanje?!?

RR

pre 5 godina

Bio bi verovatno ovaj model i prodavaniji u Srbiji, da ima neku verziju dizel motora od 2 l. Ovako ode skoro 80 hiljada na registraciju. Čak i da prvom vlasniku to nije bitno, drugom će biti.

Miks ultramoderne retrospektive

pre 5 godina

Moldere, jesi li ti vozio i jedno od tih vozila koja si u svojim komentarom pobrojao?! Ne pratim puno komentare ali vidim da ti, ljudi koji to rade, već zameraju na nelogicnostima koje pišeš. Da li trolujes ili si samo jedna velika neznalica, izvini, ali veću gomilu gluposti dugo nisam procitao.

Vladimir

pre 5 godina

@coka
70 hiljada. Ali kao što neko reče, to nije auto za sirotinju. Tako da oni sa stilom iz 2004, uopšte ne bi trebali da se upuštaju u diskusiju jer ne mogu da daju validno vidjenje.

JOVAN

pre 5 godina

Ispade da ste na testu imali manju potrosnju (na Ibarskoj u koloni na 4.5l), nego što je fabrička potrošnja 6,7/5,3/5,8 l/100 km. Verovatno je nizbrdo bila i manja potrošnja. Auto tih gabarita i te snage uparen sa automatskim menjačem i 4WD ne može da troši manje od 10l u gradu.

car fashion

pre 5 godina

Moze li neko da mi objasni deo iz naslova gde pored imena i verzije Mazde na kraju pise TOP. Sta to top predstavlja u ovoj verziji

allegretto

pre 5 godina

Za 40000 evra ima avion da se kupi a ne ovo cemu sluzi vozilo,smesna motorizacija za konkurenciju,za cak 10000 evra manje Amarok i Ranger u top izdanju da ga ostave da piski ulje od straha...
(Molder, 15. septembar 2018 11:45)

Kao i obično, porediš babe i žabe...
čisto da se nešto napiše i, usput, pljucne.
Zašto?

henk.mudi

pre 5 godina

Prelepa, da biram u ovoj klasi bila bi sigurno opcija broj jedan pogotovo ako ubace novi 2.5 turbo benzin, a za jos "malo" para Stelvio. Porediti ga sa Kaskaijem je bez veze, to je niza klasa. A za Moldera sta napisati sto vec nije napisano, decak nije seo u ozbiljniji auto pa u skladu sa tim i pokazuje znanje ovde, dobro ne poredis ovo za Rols Rojsom ili jos bolje oba sa, na primer, trabantom(kad si vec ubacio ljubljenog Forda, da mu nadjem neki ekvivalent).
Mislim da definitivno ko bira "vozacki" SUV za ove pare nema bolje opcije, mada su cene svih automobila svake generacije sve vise i vise, sto nazalost ne prati dubina dzepa.

Radivojle

pre 5 godina

Imam rodaka koji popravlja branike, radi sa plastikom. Nedavno je radio branik od jedne novije Mazde CX, ne znam tačno koje. Ljudi, da vidite koja je to smejurija od plastike, ne može čovek da je zagreje da zakrpi, deformiše se od najmanje toplote, toliko je tanka de je neotporna na najmanje udarce. A još ako dodam da je ceo branik iz jednog komada, ovo crno - crveno je samo tako ofarbano, sve je to jedan deo, na plastici nema nikakve oznake materijala (što na svakom plastičnom delu auta postoji čak i kod onih iz 70-ih), jedino što piše je Made in China. Ne znam kakav je ovako, ali dati tolike pare za jedan auto koji je sastavljen od tako jeftinih delova je besmisleno.
(Boki, 16. septembar 2018 10:30)

Pitaj rodjaka da li danas postoji neki proizvodjac automobila koji ugradjuje branike od metala.

alex

pre 5 godina

Vozim CX5 benzinca 2.0 od 2016 godine, osnovna zamerka je na debljinu laka, jer je "tanak kao žilet", rezervna guma hvali,
Sve ostalo perfektno, osecaj prijatnog u vožnji je jedinstven,potrosnja ok 5 lit pri 80km/h, i raste potom otprilike oko 0,5 litara na svakih sledecih 10 km ubrzanja...
U odnosu na Tojotin RAV,nesto manji prostor ali vožnja mnooooogo bolja...
Tiguan dostojan konkurent, ali između njega i Cx5 presudila je razlika u ceni u korist Mazde za istu opremu...
Da pojasnim dobio sam izvanredne popuste,tako da je u challenge opremi bio jeftiniji za 2000 eura od Tiguana...
RAV je tada dobio BMW motor tako da je u startu bio skuplji od ostalih za 15 -20%...
Nisam se pokajao...

Bojan

pre 5 godina

Sto se mene tice, lepa je ova Mazda, ima ih po BG-u, najvise u crvenoj boji, tu i tamo poneka bela. Jedini lepsi SUV mi je Jaguar F-Pace, tj. ubedljivo najlepsi. Pored njih mi se vizuelno svidjaju Tiguan, Tucson, Sportage, CRV, 3008, ali me generalno ta klasa uopste ne zanima, pa se sve zavrsava na tom vizuelnom dojmu.
(Hehe, 19. septembar 2018 22:17)

Auuu, pomislio sam da sam ja ovo napisao. Od reči do reči.

damaz

pre 5 godina

prije točno godinu dana sam uzeo cx 3, 2.o 120ks, ova prekrasna crvena boja za 20000 okruglo, srednji paket
puno sam gledao i čitao i najviše radi motora od 2 litre a ne mlinac 1.2 turbo
odlično vuče i stalno traži višu brzinu na ekranu, potrošnja mu je 8 l samo gradska vožnja
za taj novac se kupuje renault capture, hyundai kona a mazda je za njih bomba, jedina zamjerka je zaista mali gepek i malo mjesta na zadnjoj klupi
znam da je tekst o cx 5 i poštujem mazdu jer nisu išli u downsizing nego razvijaju atmosferce i zanima me kad se bude prodavala tko bi lud kupio auto od 1 litre sa 200000 tkm prije ovakvog nečega

Radivojle

pre 5 godina

Za te pare cu uzeti Renault Espace koji je svemirski brod. Ovo kazem jer sam ga vozio nekih 50km i odusevio me u svemu.
(Milan, 16. septembar 2018 11:14)

Je l' s' uz'o vec? Molim te javi nam kakvi su utisci. Jedva cekam izvestaj.

Milan

pre 5 godina

Takodje probao ovaj u ns mozdel CX-5 u Revolution Top opremi sa 2.2 dizel agregatom. Jako trom motor, papucicu gasa bas moras forsirati da bi auto povukao. Za razliku on X-Trail-a i njihovog 2.0 motora sa 177KS. Nebo i zemlja poredjenje.
Mazda odlicna unutra enterijer u koji se odma zaljubite cim vidite. Fenomenalno uradjen, kao u automobilima premijum klase.
Potrosnja bila oko 8.5l u gradu.
Jedna velika negativna stvar je rdja na auspuhu na salonskom modelu Mazde CX-5...

Hoću Državu

pre 5 godina

Ja sam od prethodnog cx5 odustao zbog: nedostatka rezervnog točka, teškog ulaska na zadnju klupu i centralne konzole/naslona za ruku koje može da se drma poprilično.

Milan

pre 5 godina

@Bane
Upravo suprotno od tebe, ja nikada ne gledam auto sa baznim motorom. U 99% slučajeva takav auto je pod motorizovan, menjac u paru sa njim je za lakši i manji auto i rezultat je loša vozna dinamikabuz značajno veću potrošnju. Naravno da ne treba testirati ni top verzije već auto sa motorom i menjačem koji najbolje odgovaraju dotičnom modelu. Oprema mi nije toliko bitna, danas sve više ima nepotrebnih dodataka i kod viših klasa sasvim lepo opremljenih osnovnih verzija. Mnogo mi je važnije da opremu možete doplatiti šta vam zaista treba a ne u besmislenim paketima gde za 1 potrebnu naplate 10 nepotrebnih stavki.
@ zicer
ako nije tajna, šta si uzeo?

Beogradjanin

pre 5 godina

Imam 2.2 dizel sa 175 ks iz 2013. godine i nikada nisam isao na neki opoziv. Prilikom jednog redovnog servisa su, pre 2 godine, uradili neki update softvera u trajanju od 10 min i to je sve sto je na motoru radjeno za 135.000 km.

nice

pre 5 godina

@maki
Neko te je slagao da vozis uzdignutu Mazdu 3. Istina je da vozis uzdignutu Mazdu 2. CX5 je uzdignuta mazda 3. Inače sve odlični automobili

Bane

pre 5 godina

(Pedja, 15. septembar 2018 17:29)

Nisan Qashkai koji sam pomenuo je N-Connecta plus paket. Panorama, LED farovi (akcijski paket), 18" alu felne, kamera 360°, key less i sl.

Metalik boja na poklon. Cena sa manualnim menjacem 20.490 evra, 1.500 doplata za automatik.

A Mazdu sam svojevremeno vozio 7 godina, novu kupio, 6-icu. Tako da sam vrlo dobro informisan i upoznat sa njenim prednostima ali i manama.

Ali nisam ja ni poredio ova dva modela u detalje niti istakao QQ kao nekog direktnog konkurenta. Vec sam vise uputio kritiku novinarima koji kada rade test nekog auta tek onako usput pred kraj ovlas pomenu cenu, kao da to nije ni bitno. A po meni o nekom autu mogu da komentarisem tek u svetlu njegove cene, kao i da ga uporedjujem sa drugima jer lako je zakljuciti da je neki auto bolji od drugog koji je ujedno i duplo skuplji ali to cemo da precutimo....i zato sam ih pozvao da vise obrate paznju na te stvari a QQ naveo kao primer da kada kazu kako eto vec za 23.390 moze da se kupi osnovni midel znaju da za manje ima full konkurent. Inace oprema je Emotion, posebno ogoljen model za istocna trzista, Challenge je osnovni paket.

Beogradjanin

pre 5 godina

@ zicer, 16. septembar 2018 14:57

Auto sa 420 Nm i biturbom slabo vuce? Jedino ako ste ga vozili sa predjenih manje od 1500 km jer Mazde imaju elektronsko ogranicenje novih automobila (smanje mu performanse dok se motor ne razradi). U tim situacijama mozda. Imam taj motor i vi ili niste nikada seli u neku Mazdu ili pisete gluposti. Stara CX-5 ima sa ovim motoro ubrzanje do 100 za 8,8 sekundi (sa manuelnim menjacem) a na gotovo svim testovima koje mozete naci na youtubu je postigao manje vreme (oko 8,5). Eno dole u komentarima covek poslao link gde je ova Mazda razbila Tiguana sa 190 ks. X trail ima slabija ubrzanja. Nemojte pisati komentare ako niste seli u neki automobil ili bar procitali nekoliko testova (inostranih) na internetu. Citam ovde rdja, diskovi na 5000 km, rdja na loncu... Imam CX5 sa 135000 km i nista radio nisam niti imam rdju. Da li ima boljih? Naravno da da, u skladu sa cenom. Da li je u klasi ovaj auto dobar? Da odlican je i licno sam se uverio pre kupovine testirajuci 7 konkurenata i citajuci preko 50 testova istih. Mazda CX5 vam je recimo u Australiji najprodavaniji SUV vec nekoliko godina, u SAD se proda u preko 100.000 godisnje... Da li bi to bilo moguce uz rdju, krs motore itd.

Belopoljanski

pre 5 godina

"Za 40000 evra ima avion da se kupi a ne ovo cemu sluzi vozilo,smesna motorizacija za konkurenciju,za cak 10000 evra manje Amarok i Ranger u top izdanju da ga ostave da piski ulje od straha..."

Ili ne znaš da su Mazda i Ford bili decenijama u partnerstvu, ili ti je žao što su isto raskinuli. Nema drugog (logičnog) objašnjenja za komentare.

A za ostale "Fordaše" i "KiJaše" što im Mazda rđa posle 5 godina.. neka pogledaju adekvatan Focus sličnog godišta.. Meni se kad sam prodavao trojku kupčev majstor, inače dugogodišnji serviser isključivo Mazde, pošteno iznenadio kad je video koliko je zaštićena od korozije..

Znalac

pre 5 godina

Samo da dodam na prethodni komentar objašnjenje da kad ocenjujemo neki auto onda to činimo za dva auta u istoj kategoriji po gorivu, snazi i opremi. Nema smisla ocenjivati jedan SUV sa jakim dizel motorom i ocenjivati ga sa drugim SUV-om koji ima slabiji motor.

Na primer, Renault Kadjar je mrtav auto sa 1.5 dizelom, kao i Kia sa 1.7 ali slabijim motorom, dok su sa 1.6 benzincem druga priča. Ford Kuga benzin je bolji auto od većine Suvova po upravljivosti i perfomansama ali je plastičan unutra, nema klasi atmosferu i ležanje. Sportage je temeljniji auto od Tucsona u vožnji iako dele 60% delova i istu mehaniku, ali je drugačije trimovan i podešen.

Tucson je lep auto, Kadjar takodje, praktičan, ali kad posle Mazde sednete u njih, oni su kao igračke. Jednostavno sigurnije i lepše vozite sa Mazdom, bolje vuče, unutra je sve prefinjenije i skuplje na dodir, bolja su ubrzanja, menjač pri promeni brzine, itd. A Mazda je skuplja od Tucsona i Kadjara u istoj klasi ali manje nego što košta njen 4 x 4 sistem koji se dobija po defaultu.

Opet, Tiguan i Ford imaju slične vozne osobine, upravljivi, okretni ali je Tiguan tiši, bolje materijale ima unutra, bolji image ima kod kupaca.

Honda CrV je super praktičan i jako pouzdan auto, vozi se super na putu i van njega, putnici skaču na zadnjoj klupi kad poteraš po rupama, osećaj klasi enterijera nikakav, odmah se vidi da je radno vozilo.

Mazda je uz 3008 i Rav 4 najmanje radno vozilo po filingu, nemaš osećaj da si u kantici.

Jovan

pre 5 godina

U ovoj zemlji čovek debelo da se zamisli pre nego kupi nova kola zapremine motora preko 2 litra.

Kao nov, takav dizel od 2,2 litra će biti skuplji "par hiljada" od benzinca ili dizela do 2 litra.

Kada ga budete prodavali kao polovnog, prodaćete ga "par hiljada" jeftinije od istovrsnog vozila sa motorom do 2 litra ( samo pogledajte na npr. PA koliko su jeftinije honde accord 2,2 dizel istog godišta od benzinca 2,0).

A u periodu od kupovine do prodaje, tih par godina, platićete "par hiljada" eura više za registraciju.

Imate TRI PUTA po "par hiljada" dodatnog troška/gubitka. Pa, "uživajte". Ako ste u stanju ... I, ako uopšte budete "to" mogli da prodate kao polovno. Mazde 2,2 dizel kao nove stoje u salonima i po dve godine (imate ih često takve i na oglasima). Kao polovno, to niko neće. Od žene nekako i da se "razvedete", ali, od vozila sa motorom preko 2 litra, nikako. Osim - da poklonite. A i to je upitno, jer će mnogi "ponudjeni" radije da odu peške, nego sa tim "poklonom".

Nenad

pre 5 godina

Ides na najveci eu sajt za aute i pogledas kako izgleda nova cx5 u osnovnoj opremi za 21000eur. Blago receno kriminalno. Kao dacija sandero

Ostao ovde

pre 5 godina

Pa, ti sto gruvaju za auto po 30 i vise hiljada evra su najvece stipse i jajare. Nebi drugacije ustedeli da nisu cicije i oni misle jedino na promociju i pokazivanje, a kad treba da naspu rezervoar, samo sto ne placu. Zar se nebi u klasi velikih SUV auta prodavalo 80% dizela da nije tako. Ja radim preduzimacke poslove po gradjevinama i znam da sto je bolji auto u avliji, ni kafu neces dobiti. Gde je Golf dvojka, tu ima i piva.
(kole, 16. septembar 2018 10:48)
Ocigledno je da nisi shvatio.To komentarisu oni koji nikad nisu imali auto skuplji od 5 do 6k evra.Oni kad vide potrosnju od 8 do 9lit.zavrti im se u glavi i to je potpuno normalno ali njihovi komentari ovde prednjace u svemu pa i u tome sa su ovaj a i mnogi drugi automobili krsevi.Citajuci njihove komentare covek bi pomislio da nikako ne treba kupiti nista mladje od 15 god.,nista sto trosi vise od 5lit,nista sto ide sporije od 200km na sat,nista ispod motora 2.0 i 150ks,nista ciji oblik nije jaje ili kocka.Aman bre vozite to sto vozite i pustite ljude da daju svoje pare na ono sto misle da je ok.To sto je ovde mentalitet takav da svako misli da je njegov brend najbolji a voze raspalu krsinu istog brenda staru 20 god.je za posmatranje.Najbolji su oni sto izmisle kako se njihov nov auto navodno raspada,te korozija,te turbina,te motor riknuo posle 50k,te menja plocice na 10k km i ostale gluposti,i to samo da bi ocrnili nesto u sta nikad nece sesti.Nikako da razumem one za koje postoje samo nemacki,francuski,japanski,korejski itd.Posebno ne one koji iskljucuju sve osim onog brenda koji voze i uporno se trude da popljuju sve ostalo.Valjda tako lece komplekse i smiruju zivce.Ima tu par likova koji prednjace a oni znaju koji su.

Milivoje

pre 5 godina

Za te pare cu uzeti Renault Espace koji je svemirski brod. Ovo kazem jer sam ga vozio nekih 50km i odusevio me u svemu.
(Milan, 16. septembar 2018 11:14)

Mislim, kakve veze imaju Mazda CX-5 i Renault Espace? To su dva vozila potpuno razlicitog koncepta. Uporedjujes SUV-a sa VAN-om, tj. mesas babe i zabe.

The Spatula

pre 5 godina

Za te pare cu uzeti Renault Espace koji je svemirski brod. Ovo kazem jer sam ga vozio nekih 50km i odusevio me u svemu.
(Milan, 16. septembar 2018 11:14)
Zamisli da postoji samo Reno i da ga svi moraju voziti kao ti, ili da postoji samo Alfa Romeo pa da ga svi moraju voziti kao ja. Srecom po ostale, tu je Mazda, Audi, BMW, Kia i mnogi drugi. Svako se pronasao u necemu. Neko u kvalitetu, neko u finansijama.

Miro

pre 5 godina

Vozio puno novih automobila, i Mazdu cx-5, i Daciju, i Renault, i Mercedes.
I svi su super! Nema vise losih automobila, ko sta voli i moze to bira.

Zasto ljudi imate portebu da omalovazavate tudji izbor i potcenjujete proizvodjace vozila?

Davor

pre 5 godina

Mazda, kao nov auto je odličan i lep, ali nakon 5 godina počinje zabava sa korozijom. Što se tiće skajaktiv motora, koji su bili dosta hvaljeni zbog niske potrošnje, počinju prave horor priče vlasnika istih na stranim forumuma. Motori se masovno kvare i nema ništa od mazdine filosofije da mogu da izbegnu malolitražni turbo benzinac. U isto vreme kad je mazda izbacila skajaktiv 1.5 i 2.0 benzince, tojota je napravila 1.2 Turbo. Tojotini turbaci još rade bez jedinog kvara, a da ne pominjem savršene hondine motore.
U koliko preferirate japanske proizvađaće, birajte među hondom i tojotom.
(vozač demokrata, 15. septembar 2018 20:19)


Apsolutno si mucki provokator i pojma nemas decko. Kako imam novu trojku, moram priznati da auto ima sitnijih musica, a najveci problem je podvozje, ne podnosi lose ceste, barem trojka.Ali ne diraj se benzinskih motora i ne siri dezinformacije, jer su motori odlicni, 6 i ch5 su presli i preko 300 000 km i jos nisu imali kvarove. Ako si i naisao na neki post o kvaru, to je jos uvijek debelo manje od prosjeka.

Veliki brat

pre 5 godina

@(Nemanja, 15. septembar 2018 12:26)

Čovek je rekao Amarok i Ranger. Za prvo si pogodio, ali Ranger nije "Rejndžrover", već model Forda - Ford Ranger, i isto je pickup kao i Amarok.

Međutim, ako ćemo o cenama, na sajmu je za nekih 22-23000 evra imao da se kupi Fiat Fullback, sada mu je zvanična cena sa PDV-om 28-33000 evra, pa nisam baš siguran da je najbolja alternativa nekom SUV modelu slične cene, osim ako vam baš treba tovarni prostor. Kod ovih modela je prednost što se registruju kao teretna vozila, pa nije bitna kubikaža motora, ali se radi o vozilima potpuno dugačije namene, jer zadnja sedišta nisu ni blizu udobna za dužu vožnju kao kod nekog SUV modela ili limuzine.

Ako ćemo o cenama modela sa baznom opremom, pa i Toyota CH-R kreće od 21400€.

paxy

pre 5 godina

@ maki
Mazda cx3 je radjena na platformi mazde 2 tako da si ti u stvari platio malo podignutu mazdu 2 18000. Ne kritikujem izbor, samo pojašnjavam.

Pero

pre 5 godina

2016 Mazda CX-5 AWD GS model prešao 80000km.
Zamenjen (staro za novo) za 2018 Mazda CX-5 AWD GS (benzin) model do sada 18000km (2018 model na krug od 3000km prosečna potrošnja 7.4l/100km).

Jedini kvar na 2016 modelu je bila navigacija. Na minus 32 jedne noći prestala je da radi. Ujutro je ušla u loop restartovanja i više se nije pokrenula.

otac Makarije

pre 5 godina

(Pedja, 15. septembar 2018 17:29)

"Znam da uz Mazdu 3 imas 800e dodatne opreme (npr boju da ne doplacujes i jos nesto moze da se uglavi, uglavnom 2 stvari"


Da, a onda mi za rezervni točak kao opciju za tu mazdu zacepite 600 eura...

Taj skayactive rezervni točak je od zlata?

Lik

pre 5 godina

Moje misljenje-Za manje para,full Nisan X -Trail..Terenac u svakom smislu rijeci,177 KS,dovoljno,eksterijer vrhunski,enterijer takođe.Sto se ovog auta tice,vise mi se sviđa eksterijer prethodne generacije,dok je unutrasnjost zaista super.Nisam imao priliku da ga vozim,ali mislim da je auto dobar,i da je mazda sa 6 i ovim terencom napravila dobar potez.

Dejan

pre 5 godina

Ponuda u ovoj klasi vozila je zaista bogata. Ne kažem da je ovo loš automobil. Naprotiv! Ali prva stvar koja me odbije od njega je motor 2,2 i registracija koja je za novo vozilo 85.000 din a za recimo 6 godina star auto je oko 70.000 dinara. Duplo skuplja registracija za 0,2lt jači motor zaista nema nikakve logike. Da je vozite 7 godina to je oko 500.000 dinara na razliku u ceni za registraciju. Neko ko ima i ko baš voli Mazdu kupiće je kao novu ali prodati je polovnu veliki znak pitanja. I sam vozim SUV dizel ali 2,0 upravo zbog toga da državi ne poklanjam na registraciju teško zarađen novac.

NIKOLA

pre 5 godina

Mladjo Dođjoš
Zato što tvoja CX5 2013 u najboljoj opremi 4X4 automatik 175 konja ovde kupljena prvi vlasnik prešla 87.707km mesecima stoji na oglasima za 17.500 evra i ko zna koliko će još da bude spuštena cena samo da je se otarase.Ostali razlozi i komparativni primer bolje, veće i racionalnije kupovine su ti dole navedeni.A taj motor 2.2 je odličan za razliku od ranijih njenih dizela i nije poenta u tome.

samo ja

pre 5 godina

@zicer probas kola od 30 000+ hiljada evra ali te odbije 1-1,5l potrosnje vise na 100 km. druze za tebe onda nije auto, kupi lepo bicikl i vozi za dzabe.

M

pre 5 godina

@trchika, Au, pa ja ne mogu da verujem. Ako je ovaj test koji si postavio zaista objektivan, tj. trka ubrzanja uradjena korektno, ovo je skandal. Da li je moguce da VW laze za cele 2 sekunde za ubrzanje tog Tiguana? I posle neko kupuje tu marku? Da se razumemo, nije toliko bitno sto Tiguan ne ubrzava bolje od Mazde, ili bilo kog drugog auta. Ali to sto proizvodjac laze, i to na parametru koji se jedini koristi da opise startnost i kao takav je opsteprihvacen, je nedopustivo

Bleki

pre 5 godina

Mazda CX-9 najnoviji model za 2018u godinu u USA benzinac 2500 kubika ful verzija sa jos dosta toga sto nema ova CX-5 ili CX-7 kosta 43000 dolara, nas ovde deru kao majmun banana. Do kada ce se ovde stranci praviti pametni a mi biti ovce za sisanje i .....!
Bleki

The Spatula

pre 5 godina

(zicer, 15. septembar 2018 14:24)
Da kupce ne bi odbijala cena registracije i potrosnja, oni prave modele i sa manjom potrosnjom i manjom kubikazom. Ali mi Srbi, nikako da shvatimo, da nesto sto ide, mora i da trosi. Zamisli da tebi neko zatvori usta i nos 50% i tera te da trcis uz stepenice... Mislis da bi migao? E tako prijatelju i za odredjenu masu, tezinu vozila, da bi mogla da se pokrene, treba odredjena potrošnja necega. Nemoj gledati u fabricke podatke jer 90% prizvodjaca laze za potrosnju. Onih 10% koji ne lazu za potrosnju su na zidu srama kod kupaca. Tako i ovi sto prodaju polovnjake, ako nam ne vrate kilomatrazu mi necemo kupiti auto. A mi smo svesni toga i onda posle kazemo prevarant, vratio km. Puni oglasi kola oko 160-180000 i svima u par km razlike, i svesni smo toga ali nam lepo kad nas lazu i varaju.

Ostao ovde

pre 5 godina

damaz, 15. septembar 2018 19:05)
Cekaj,dao si 20k evra za mazdu cx3,OK,ali ko te to ubedio da su hyundai cona i reno capture isto 20k evra.Na Capturu otvoris i zatvoris vrata i shvatis kako je to jeftino uradjen auto.Nema sanse da kosta toliko.

Beogradjanin

pre 5 godina

@ Boki, 16. septembar 2018 10:30

Da ne pomislis da je branik savitljiv i tanak mozda zbog zastite pesaka? Ne samo na Mazdi nego na vecini modernih automobila. Pola ovih sto pricaju o limu pojma nemaju. Znate li zasto je svojevremeno Peugeot 307 imao krila od plastike? Manja masa i lakse deformisanje upravo kod manjih udara. Koncept debelog lima i celika na povrsini karoserije je prosao pre nekih 30 godina sa Volgama.

nn

pre 5 godina

da je srece da komentarisu samo oni koji su vozili i imali iskustva sa odredjenim automobilima,a ne da kopi pejstuju svoja "misljenja" koja su pokupili od sebi slicnih po svetskim forumima...

Nemanja

pre 5 godina

@ (Dejan, 17. septembar 2018 17:14)

Racunica ti je pogresna ali je poenta u redu. Za 7 godina ce razlika i registraciji 2.0 i 2.2 motora biti oko 280.000 din a ne 500.000. Tolika bi bila kada ne bi registrovao 2.0 motor, cija je registracija minimum 30.000 din. To mu dodje oko 2400 evra na 7 godina, sto nece odbiti nekog ko bi zaista vozio taj auto. A za taj arhaicno porez na luksuz bi nekoga trebalo uhapsiti. U ozbiljnim drzavama bi se narod digao na noge odavno, u Srbiji vlastima moze da prodje sve.

Vlado

pre 5 godina

Ja sam moju mazdu 6 CD 129 sa motorom od 2,2 litra prodavao preko dve godine. Neće to niko da kupi polovno ni kada je dugo registrovano pa ni kada je cena dosta snižena. Ja sam moju mazdu na kraju prodao jeftinije nego što su bile cene za bilo koje drugo slično vozilo druge marke na oglasima. Tako da ne treba gledati samo razliku u ceni registracije do 2 litra i preko 2 litra. Baš mnogo se izgubi pri prodaji polovnog ako je 2,2. To samo da pokloniš. Ne kažu džaba za takve stvari da su venčanica.

Nenad

pre 5 godina

Imao sam novu mazdu 6 2005te i nije se bas proslavila. Posle 4 godine je bila kompletno trula od dole. Vukla je u jednu stranu i zvanicni servis nije mogao da resi problem za sve vreme a promenili su pola prednjice. Sad dal se Mazda popravila u zadnjih 15 godina ne znam ali su mene kao kupca izgubili. Sa pozitivne strane enterijer je bio najkvalitetniji koji sam imao u bilo kom autu. Ni jedan skrip nije rekla za 4 godine i ostala je utegnuta kao nova.

rani

pre 5 godina

Zanimljivo, koliko komentara je izazvao ovaj auto! Ljudi su ušli u ozbiljnu raspravu, da li ga kupiti ili ne?! Rekao bih da ga redakcija samo predstavlja, da se samo nudi, da nismo u obavezi da ga imamo, od ponedeljka! A ja mislio da se u Srbiji teško živi!

damaz

pre 5 godina

kupio sam je u hr, osnovna cijena cx3 131tkn, capture sa 0.9 motorom 125tkn, hyundai kona 1.0 motor 120 tkn tako da je to ta klasa
toyota chr mi lijepo izgleda alo počinje na 157tkn
wv t roc je došao 1.0 motor 147 tkn početna
to je konkurencija za oko 20000 eura
i nema šanse da puno više troši 2.0 motor kad sam stalno do 2000 rpm a ove motore stalno vrtiš prema crvenom ako hoćeš da se mičeš

Bane

pre 5 godina

(Cole, 16. septembar 2018 14:26)

Vi ste nesto pobrkali, osnovna verzija novog Q5 je 8,000 eura skuplja od najskupljeg CX5, a Sport ili Design modeli su skuplji za 10,000 eura i svi imaju jednozonsku klimu, 17/18 inca felne, mrtve ksenon farove, bez navigacije, stof sedista manualna, itd. Osnovnu verziju Q5 ne bi svom najvecem neprijatelju preporucio jer je to bacanje para. Osnovni Q5 u startu ima boljeg kvaliteta prekidaca od CX5 i to bi bilo to. Naravno jeftinija registracija zbog 2.0 motora ali to je spcificna boljka za nasu drzavu.

CX5 enterijer nije na nivou najnovije 6ice ili CX9 ali bice sa prvim fejsliftom. Isto tako Q5 je bas kao A4/A5 medjugeneracija Audija pa ne upada u novu dizajn liniju A8/A7/A6/Q3 sto se tice enterijera i tehnologije. Drugim recima promasena generacija bas kao i novi A4/A5

Dragutin

pre 5 godina

Ja radim preduzimacke poslove po gradjevinama i znam da sto je bolji auto u avliji, ni kafu neces dobiti. Gde je Golf dvojka, tu ima i piva. 
(kole, 16. septembar 2018 10:48) 

A zasto vi ocekujete od gazde da vam nesto da, iako ste se pogodili bez hrane i pica? Vi ste bre horor! Tesko onom ko sa vama mora da ima posla. Znam o cemu pricam, pravio sam kucu u Srbiji.
(Dragojlo, 16. septembar 2018 12:38)

Bravo brate po muci. Pogode se bez hrane i pica a kad ujutro dodju gazda treba prvo da ih odobrovolji kuvajuci im kafu, nudeci im rakiju...U podne, kad pojedu svoje kobasice, gazda treba da ponudi pivo, da ih odrzi u raspolozenju da rade svoj posao za koji ce ionako, kroz pogodbu, biti placeni. Sto duze traje posao sve je gore. Ocekivanja postaju sve veca. Sve cesce se spominje neko presece, jagnjece pecenje. Ako gazda ne ponudi pecenje omrzovolje se, uspore posao...sa placa uvece odlaze ljuti. Svakim sledecim danom postaje sve gore. Bolje postane tek, kad posle kako tako obavljenog posla odu. Covek odahne od njih.

hm

pre 5 godina

"Uporedjujes SUV-a sa VAN-om, tj. mesas babe i zabe."

Nisu bas babe i zabe. Zar cela prica oko gasenja mini van segmenta nije zbog sve vece popularnosti suv-ova?

Milan, nisam vozio espace

pre 5 godina

@Zicer
Izgleda da smo sličnog razmišljanja, kad kupujem auto ne zalećem se već čekam ponudu kojom ću biti zadovoljan. To valjda ide tako kada auto kupuješ zbog sebe a ne zbog drugih i njihovog mišljenja. Ne nasedaj na provokacije neostvarenih i srećno sa izborom.

NIKOLA

pre 5 godina

Znalac
Lepo je šta si sve provozao na ovu temu i dao svoju analizu. U svemu što si nabrojao sam sedeo a pola provozao i da dodam na ovu temu još Outlendera, ogromne da izostavimo.Ako poredimo ovaj segment osim agregata,upravljivosti,ogibljenja,kvaliteta lima,unutrašnjih materijala,dizajna ovi automobili su pre svega za porodične namene i potrebe,njihove dimenzije, komfor kroz peta vrata,ravan pod,klirens itd itd a opet manju dužinu od limuzina i karavana .E tu mi nije jasno kako si izjednačio oko 10 cm kraći i isto toliko niži 3008 sa CX5 i napisao da samo detalji odlučuju,a oba su ti bolja rešenja od X-trail od skoro 4.7 m i preko 1.7 m visine koji je konkurent npr Outlenderu,novom Santa fe,Kodiaku ili premium X3,Q5.Kad se sedne u X-trail jasno se vidi da je to drugi komfor i gabarit u odnosu na CX5,CRV,RAV4,Kuga i još kraće i nižeSportage,Tucson,Kadjar,3008,Karok Kaškaji.I koja je to Kuga od 130 i 170 konja.

Domacin

pre 5 godina

Ja radim preduzimacke poslove po gradjevinama i znam da sto je bolji auto u avliji, ni kafu neces dobiti. Gde je Golf dvojka, tu ima i piva.
(kole, 16. septembar 2018 10:48)
@
Kod mene u avliji ima i bolji auto i stari golf dvojka, jos neka vozila i kafe i piva. Fali mi jos samo da nadjem dobrog majstora.

jo

pre 5 godina

Ponekad ostavljam komentare ovde, jer pratim i volim automobile...Sekcija sa komentarima upravo za to i sluzi- ostavis komentar na odredjenu temu i to je to...ne mozes ovde pokusavati bilo koga ubediti u bilo sta jer, jednostavno, to ovde (b92/automobili/ komentari/) nije moguce i ne treba da bude moguce!
Sto se Mazde tice, moj komentar(iako vozim auto od 15 god i ne mogu da je priustim, ali mogu da komentarisem- zato i sluzi ova sekcija) je sledeci- Mazda je igrala na kartu da bude Alfa iz Japana- ne nudi dovoljno za novac koji kosta, ima i vecih i boljih automobila, sa duzom garancijom, rez.tockom i ostalo...ali ima neki x- faktor zbog cega opet vredi platiti je, ako su japanci igrali na tu kartu, posao su odlicno.odradili! Jer vozna dinamika, izgled, motori( ne kosilice od 1000ccm) sve su pogodili...pa ko voli i moze, eto odlicnog automobila! :)

Hehe

pre 5 godina

Sto se mene tice, lepa je ova Mazda, ima ih po BG-u, najvise u crvenoj boji, tu i tamo poneka bela. Jedini lepsi SUV mi je Jaguar F-Pace, tj. ubedljivo najlepsi. Pored njih mi se vizuelno svidjaju Tiguan, Tucson, Sportage, CRV, 3008, ali me generalno ta klasa uopste ne zanima, pa se sve zavrsava na tom vizuelnom dojmu.