Petak, 10.08.2018.

09:04

Test: Kia Cee'd 1.4 CVVT World Cup Vision

Izvor: B92

Test: Kia Cee'd 1.4 CVVT World Cup Vision IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

о потрошњи

pre 5 godina

Имам овакву Кију с мотором од 1600 кубика, задовољан сам. Просечна потрошња за две године је 6,5 л, зими скочи на 6,7 л. Али, ја сам веома умерен возач, на аутопуту возим до 120, не претичем много, благо кочим, без много градске вожње.
С доста градске вожње и нешто жустрије тешко може да буде испод 8 л.

Много су ме нервирали њихови продавци с бедним и усиљеним "савременим техникама продаје", комични су и неприродни, нарочито шефови продаје. Знате оно - "само за вас, само до вечерас", и сличне глупе форе. Но, можда има будала који падају на то.

Воја Кец

pre 5 godina

Слагали су за потрошњу у градској вожњи. Између осам и десет литара је.
Сервис им није много професионалан, не држе реч, гледају да прескоче и не ураде нешто од онога што је обавезно.
Кола су солидна и с овом опремом се исплате.
Ниска су па ако имате преко 50 година, или проблеме с кичмом, размислите да ли да их купите због улажења.

Милош

pre 5 godina

Опет једна те иста јадна прича. Да ли троши литар, два више бензина, колико кошта сервис, коме ће те га продати за 10 година...Оканите се ћорава посла, кад немате пара онда заборавите на кола.

R

pre 5 godina

Ovaj motor je ok za Polo,Fiestu...ali-nemojte da ste kamikaze,s ovom sasijom i ovim motorom se ne ide na put. To je kombinacija za babu i dedu koji jednom nedeljno putuju iz Kikinde za Banju Kanjizu,strogo po ravnici i nista dalje...

Hehe

pre 5 godina

@(dzigi, 12. avgust 2018 12:51)

Slazem se delimicno sa tobom, tj. za autoput da, za brzu, zustriju voznju voznju, opet da, dok za ostalo i ne bas. Cisto primera radi da uporedim sa Accordom type S 2.4 od 180KS koji sam imao prilike u par navrata da vozim jos dok sam imao samo prvi i30cw, na 150kmh na autoputu recimo taj type S manje trosi od i30, ali to su vec brzine za kazne, ali zato na otvorenom i u gradu je bila velika razlika u korist i30. Sve zavisi ko sta zeli, taj type S je ozbiljna masina, a i30cw je allround auto, tj. zavrsava mi sve poslove, i porodica i tovarenje i grad i putovanja itd.

moron

pre 5 godina

Da li je malo ovih 100 ks za porodičnu vožnju i da li porodica može udobno stići tamo gde je krenula?
Pa, poželim i ja povremeno da vozim Hondu Civic Type R, ali je činjenica da meni to realno ne treba.
Na karavanu od 80 Kw i 240 Nm koga vozim svakih 10 kkm pogledam na bordu ostvarenu prosečnu brzinu ( zapišem i resetujem ). I posle 170 kkm sa tim kolima imam ukupan prosek brzine od 50,2 km/h.
A poslednjih 30 kkm ta kola vozim samo van grada i u tom periodu mi je prosek brzine 59 km/h.
To je realnost (u mom životu). To sve mogu i sa 60 ks.

Bane

pre 5 godina

Joooj sve vozači formule 1. Svi bi da bazni motor bude 3.0 turbo sa 400 KS i da po gradu troši do 6 litara sa klimom kroz centar po najvećoj gužvi. Nikada preko 6. To mi se čini najrealnije. 
Servis bi mogao biti do 30€ manji, a veći do 40€ i da je servis svake 3 godine. Kočnice ne treba održavati jer su ove ugrađene za 500.000 km. 
I na kraju cijena bi morala biti do 8.000€ jer je toliko Golf 5 dizel malo prešao. I na kraju da je sportski i pregledan, da u prtljažnik stanu 3 svinje od 250 kila. 
Sve mi se nekako čini da ovo nije auto za vas. Tražite dalje.
(Ivan ZG, 10. avgust 2018 14:54)

Mislim sa niste shvatili kontekst komentara. Kada se uzme u obzir cena id bezmalo 14.000 i da je u pitanju KIA i odlazeci model ta cifra je previse ako je sve to upareno sa slabasnim 1.4 motorom. Sustina je da ljudi otprilike komentarisu da bi za tu cenu trebali bar 1.6 da daju ili da cena bude niza. Tipa kao Fokusa sto su prodavali za 11.990. Doduse sa nesto skabijom opremom ali turbo motorom.
Trenutno je Golf 7 Trendline na akciji, 800 evra skuplji, fale mu alu felne u odnosu na ovig Ceeda ali se dobija dakeko zivlji turbo motor od 115 konja.
Mozete pisati sta hocete ovo je precenjen auto.

kele

pre 5 godina

Po meni i više nego korektna ponuda za ovu opremu. Za usporedbu pogledati Škodu Rapid koja ni nema u ponudi svu ovu opremu. O VW Polu da i ne govorim.

moron

pre 5 godina

308 1,2 e-THP 110 Active košta oko 1.000 više od ovog ceed-a.
Ovaj ceed mozda ima više opreme (ali i 308 Active ima neke elemente opreme koje ceed nema), ali i e-THP 110 ima mozda oko 70-80 Nm veci obrtni moment.
Neko ce uzeti ovo, neko ono. Generalno, isti djoka.

dzigi

pre 5 godina

@Hehe: "Steta sto nije jaci, ali onda bi potrosnja sigurno bila veca" - zapravo bi bila manja jer je jači motor manje opterećen i radi na manjim obrtajima (pri istoj zadatoj brzini, naravno).

Hehe

pre 5 godina

Molim vas da ne sirite neistine. 1.4 od 100KS je veoma ekonomican, kako na otvorenom gde mogu da predjem 1000km sa punim rezervoarom 53l u i30, tako i u gradu, gde mi je potrosnja preko 9 misaona imenica. Steta sto nije jaci, ali onda bi potrosnja sigurno bila veca. Ne moze i jare i pare. Znaci posedujem auto sa tim motorom, kao i sa prethodnim i ekonomicni su. Ako trosi puno, nesto nije u redu sa autom.

Ivan

pre 5 godina

Pre tacno 5 godina sam kupovao nov auto iz ove klase. Kia Ceed je bila jedna od opcija i dobio sam ponudu za visok paket opreme sa ovim motorom i metalik bojom od nekih 13k Eur. Razumem inflaciju, ali ako ste zainteresovani za ovaj model, trazite od prodavca jos malo popusta ... jedno 1000. Btw, nisam kupio Kia-u, nisam dobio 7 godina garancije, ali nisam ni pogresio :).

Dalmatinac

pre 5 godina

Isti ovakv Cee'd u identicnoj opremi, pre dve godine je bio 12990e.
Mislim da ta ponuda postoji i na ovom sajtu, ukoliko se ne varam, bila je akcija za vreme prvenstva Evrope u fudbalu 2016.
Umesto da cena ide dole, nije mi jasno gde su nasli ovih 800e razlike, sto je puno za Cee'd-a, pogotovo odlazeceg.

mackica

pre 5 godina

Vozim kia ceed (službeni), 1400 kubika, užas koliko guta gorivo! Auto.redovno servisiran, nema falinke, niti fabričku grešku, jednostavno-užasno veliki potrošač. Kome to danas treba, 11 litara po gradu?

Che Gevara

pre 5 godina

Ja vozim Kia Ceed 1.6 dizel varijantu .... mogu reci da mi trosi oko 5.5l ... kobinovana voznja ... prezadovoljan ... za te pare oko 13.000 € ... mozete uzeti Golfa ali 5 godina star .. da ne nabrajam.Servis je malo skuplji ... 24.000 dinara ... je kod nas!Garancija 7 godina ali ako se odrzava u servisu Kia!
Ono, dobar auto i ima puno opreme za pohvalu je!

ivan

pre 5 godina

Meni je 1.4 atmosferski motor kod ovakvih kola kao Milka od 80 grama - da može i onaj sa plićim džepom da se osladi. U praksi kad pogledaš uopšte nisi jeftino prošao tj. kolko para toliko i muzike a po mom mišljenju i manje. Isto kao kod Milke. Šta god pričali auto je osnovi motor i točkovi.

Aca

pre 5 godina

Sta je ovde dobra kupovina? Za mene nista. Jedino je dobro sto je nov auto. Atmosverski benzinac je odavno prevazidjen, a sa 135Nm na 4000 obrtaja je recept za potrosnju preko 10 u gradu. Pored losih performansi za moj stil voznje, cene servisa su najskuplje u klasi. Ako na to dodamo da je ovo odlazeci model, kupovinom ovog automobila najvise gubite u prve tri godine.

C i n i k

pre 5 godina

Ovo je auto skoro pa iakljucivo za grad iako je tu potrosnja velika,nije ispod 10 l a cesto je oko 11-12 sa klimom.
U ovakvom slicnom primerku - Hyundai i30,sa istim motorom, isao sam na put dug oko 750 km, znaci to je horor,motor na 140 imam utisak da ce da iskoci iz haube,bucan je na velikim brzinama,potrosnja je tada ogromna,neudobobno je za preko 200 km otvorenog puta. Ali za neki grad,prigradsku voznju, je ok, sem sto je u odnosu na dizela ipak veliki potrosac pri cemu to nije auto za preko 120 km/h.
Po meni kupovanje benzinca je promasaj sem ako to nije namenski bas za neku gradsku voznju.

Bg

pre 5 godina

Onda se ovde jave pojedinci koji popiju Suzuki Belano koji ga šije po svemu. Kako po motorizaciji tako i po nivou opreme a da ne pričamo o ceni

Hehe

pre 5 godina

@(Pantelija, 10. avgust 2018 14:29)

Evo ja cu da ti potvrdim da su ove brojke na i30 sa ovim motorom ostvarive po BGu. Iznajmi sa malom kilometrazom ceed ili i30, vozi ga lagano tj. normalno, bez przenja, bez dugackih zaglavljivanja u kreni-stani pa ces videti. Ekonomican motor, vuce pristojno tj, bolje reci prihvatljivo. Ako hocete maximum iz ovih motora, onda mora barem preko 3500obrtaja, u suprotnom samo lagano. I da, 1.6 je sigurno bolje resenje za ovaj auto, ali je i skuplji.

Sajber seljak

pre 5 godina

Jedan savet za sve koji planiraju da kupe nov model KIA-e.Ne kupujte prvih godinu dana jer cete proci skuplje par hiljada evra.Kupio sam Sportage-a nov model 2016 god.u junu.Par meseci kasnije,za iste pare jaci motor sa automatskim menjacem i +srart stop sistem.Model koji sam kupio tada pao za 2000evra.Ja se vise ne zalecem.Neka se malo zazele kupaca i spuste cenu ranije.Inace vozim vec trecu KIAu po redu.Kada sam provao ceed-a sa ovim motorom iz teksta jer nisu imali trenutno dizel,hteo sam da odustanem od KIAe.Ipak probah i dizel 1.6 ,sasvim druga prica.

Drajver

pre 5 godina

https://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1429308#k27898303

Sta je bilo Ajvane, pada vam prodaja ili taj tvoj pristup nema prodju kod kupaca?!

moron

pre 5 godina

Oko cene održavanja koja se pominje u tekstu, da je u proseku EUR 150 po jednom servisu na 150.000 km.
Nije to tačno. Uzmite od Huyndai.rs troškovnik održavanja za i30 1,4 ( kod njih je to transparentno ), podelite tamo prikazane ukupne troškove redovnih servisa na 90.000 km za taj motor ( oko 145 hiljada dinara ) sa brojem tamo prikazaih servisa (6 komada ) i dobićete da je to oko 201 evro po jednom redovnom servisu ( bez troška zamene kočnica ). A ne 150 !!!

Pantelija

pre 5 godina

Mislim da je ova ponuda korektna i onaj koji kupi auto ce biti miran narednih 10ak godina uz normalno odrzavanje. Ono sto mi smeta u tekstu je kostatacija da motor trosi 7.5 litara u Beogradu. Mozda ako vozite auto u nocnim satima od centra do Zemuna Bulevarom Nikole Tesle. Realno 7.5 litara bi trosila ista Kia ali sa 1.6 dizel motorom. Auto iz teksta ce realno trositi oko 8.5-9litara pogotovu ako se vozi u centru.

Ivan ZG

pre 5 godina

Joooj sve vozači formule 1. Svi bi da bazni motor bude 3.0 turbo sa 400 KS i da po gradu troši do 6 litara sa klimom kroz centar po najvećoj gužvi. Nikada preko 6. To mi se čini najrealnije.
Servis bi mogao biti do 30€ manji, a veći do 40€ i da je servis svake 3 godine. Kočnice ne treba održavati jer su ove ugrađene za 500.000 km.
I na kraju cijena bi morala biti do 8.000€ jer je toliko Golf 5 dizel malo prešao. I na kraju da je sportski i pregledan, da u prtljažnik stanu 3 svinje od 250 kila.
Sve mi se nekako čini da ovo nije auto za vas. Tražite dalje.

jehro Tull

pre 5 godina

Imam ovaj model 1.6 99/136 ...odličan auto,osim sto troši u gradu mnogo oko devet litara.Na putu Atina -Solunsam vozio 100/120, sa upaljenom klimom ,potrošnja 5.6 litara.Kretao sam se u granicama grčkih propisa zbog silnih kamera i patrola o kazni koje su drakonske.Stabilan i pouzdan dovoljno brz.Dizajn vrhunski.Pogresno je porediti sa Audijem,BMW-om ili neki autom više klase.Ali je isti li čak nešto bolji od zCitroena C4 ili Totote Auris.Itekako porediv i konkurentan sa Golfom 7 ,Seat Leonom ...

Svetski Mega Car

pre 5 godina

Realno, mnogo je 14000 evra za ovaj odlazeci model koji se vise ne proizvodi. Dzabe mu sto je dobro opremljen, kad ima osnovni 1.4 benzinski motor od samo 135 nm. To je bas mali obrtni moment. Da su bar za te pare ponudili benzinca 1.6 od 135 konja, pa da razmislis. Nije to nikakva "akcija" ili "best buy". Za iste te pare imas nov model Hyundai I30, sa potpuno istim motorom, koji je na trzistu tek godinu dana, i moderniji je i lepsi od ovog Ceeda koji je na trzistu vec 6 godina.

Cane

pre 5 godina

Tolika cena za 135 Nm na 4000 rpm i 100 KS na 6000 rpm? Sa manuelnim menjacem i tezinom od 1.180 kg voznja takvog automobila zahteva ozbiljnu fizicku kondiciju i tolerantnost na stres. Mora se racunati i na ceste posete benzinskim pumpama. U 2018 godini je pomalo cudno izlaziti sa ponudama poput ove. Sto je najgore uvek se na njih neko upeca. Mozda zbog displeja ili komandi na volanu:)

daz

pre 5 godina

vozim ovakav benzinac 1.6. potrošnja po Beogradu može da bude 8 litara sa klimom po kompjuteru, ali to važi samo ako ga vozite baš ko baba i nema uopšte gužve, znači sada leti ili noću. ako su špicevi i stani kreni, lako se desi da bude preko 12 litara, pa i dosta više. po otvorenom putu ili autoputu ako vozite polako i vodite računa može da se spusti i dobro ispod 5 litara. sve u svemu nije preterano štedljiv auto i mnogo zavisi od stila vožnje. pošto fino ubrzava teško je savladati se da ga ne gazite.

Domaćin

pre 5 godina

U ove bajke o potrošnji ne veruju ni kia botovi! Cene servisa astronomske, skoro duplo veće nego u zemljama regiona. Svećice se menjaju na 45kkm?!? Ni za 9.900€ ovo ne bi bila dobra kupovina!

Mrvica

pre 5 godina

"Puna cena modela Ceed koji se našao na našem testu je 17.190 evra."
@
Ovu deluje potpuno neverovatno, da nije slucajno neka greska? I cena sa navodnim popustom od 13.752 evra zvuci snaznije od ponudjenog.

Šta reći...?

pre 5 godina

Vozio se u autu skoro i više je nego korektan. Sestra je kupila pre 2 meseca ali u Sloveniji - isto u sklopu akcije čišćenja zaliha, čak ima i bolju opremu od ove pa je i skuplji. Ono što mi je zasmetalo je to što je dobila plan redovnog servisiranja za 7-god.garantni period gde su servisi u iznosu 70 i 120 Evra.... dok je kod nas jeftiniji 150 Evra.

dads

pre 5 godina

Hajde realno, u ovoj klasi da motorom od 135nm, sa upaljenom klimom ovo je opasno voziti i kroz grad, a da ne pričam o magistralama i silnim šleperima. Realno OK auto, ali sa drugim motorom..

erazembob

pre 5 godina

2015. je ubacen novi motor(takodje 1.4 100 ks), novi 1.4 benzinac trosi skoro litar manje od starog, po fabrici 7.1 u gradu, stari je trosio 7.8

Dobros-AV

pre 5 godina

Odlican auto za te pare, bogato i kvalitetno opremljen. Kome je ovo skupo, neka pogleda sta drugi nude za te pare, mislim da KIA nudi najvise za ulozene pare..
(SRBIN, 10. avgust 2018 10:41)

Posto si rec PARE pomenuo tri puta u dve recenice, verovatno je bas to najveci razlog da se kupi bas ovaj a ne neki drugi auto.
Kvaliet je solidan, garancija (uz KIA servis i cene) 7 godina, a oprema isto dosta solidna. Na zapadu je novi model inace (sa 1.0 motorom) sada vise od 22k evra, (da, naravno, plate za KIA modele zainteresovanih kupaca 4-5 puta vece).
Sa ovom popustom je ovo dobar dil, ali kad vidim instrument tablu i enterijer novog modela, dodje mi da jos malo sacekam :-))

SRBIN

pre 5 godina

Odlican auto za te pare, bogato i kvalitetno opremljen. Kome je ovo skupo, neka pogleda sta drugi nude za te pare, mislim da KIA nudi najvise za ulozene pare..

Kobaja Grande

pre 5 godina

Za isti iznos kupis odmah najnoviji Hyundai i30 ili sacekas par meseci da krene prodaja novog Ceeda i da smo zdravo. Ko jos zeli da kupuje stari model??

dugoprsti

pre 5 godina

Ja ovde ne nalazim nista povoljno. Kia je prilicno precenila svoja vozila. Punu cenu ne bih ni komentarisao. Za ovaj novac ima dosta toga da se izabere pre Ceeda. I da ne bude zabune vozim Kiju 11 godina, vreme je za zamenu, samo sa ovim cenama bojim se da izbor pada na nesto drugo.

zomby

pre 5 godina

Vozim ovog Ceeda 1.4 vec 4 godine.

Potrošnja gradska koliko ste vi naveli je NEMOGUĆA misija. Ispod 8l nema šanse, čak da vozite i kao baba. Realnije je 8,5l. Novi Sad. Beograd..mogu da zamislim. Auto put-možete spustiti na 6,5l.

Ovaj model World Cup je bio i pre 4 godine, ista oprema mislim. Bio je jeftiniji skoro 1000e. Znam, zato što sam se nervirao što nisam sačekao par meseci i kupio taj, mogao sam dobiti mnogo bolju opremu za iste pare.

Retro instrument tabla? O ukusima se ne raspravlja, znam, ali neko je ovde operisan od ukusa, čini mi se.

test

pre 5 godina

imao sam pre par godina test vožnju sa riom, sa ovim motorom. auto je bio odličan što se tiče svega osim motora, blago je reći da sam bio razočaran. kasnije sam probao ceed sa drugim motorima, puno su bolji i dinamičniji u kombinaciji sa benzicem 1.6 ili bilo kojom dizel varijantom 1.4 ili 1.6.

Ivan ZG

pre 5 godina

Joooj sve vozači formule 1. Svi bi da bazni motor bude 3.0 turbo sa 400 KS i da po gradu troši do 6 litara sa klimom kroz centar po najvećoj gužvi. Nikada preko 6. To mi se čini najrealnije.
Servis bi mogao biti do 30€ manji, a veći do 40€ i da je servis svake 3 godine. Kočnice ne treba održavati jer su ove ugrađene za 500.000 km.
I na kraju cijena bi morala biti do 8.000€ jer je toliko Golf 5 dizel malo prešao. I na kraju da je sportski i pregledan, da u prtljažnik stanu 3 svinje od 250 kila.
Sve mi se nekako čini da ovo nije auto za vas. Tražite dalje.

zomby

pre 5 godina

Vozim ovog Ceeda 1.4 vec 4 godine.

Potrošnja gradska koliko ste vi naveli je NEMOGUĆA misija. Ispod 8l nema šanse, čak da vozite i kao baba. Realnije je 8,5l. Novi Sad. Beograd..mogu da zamislim. Auto put-možete spustiti na 6,5l.

Ovaj model World Cup je bio i pre 4 godine, ista oprema mislim. Bio je jeftiniji skoro 1000e. Znam, zato što sam se nervirao što nisam sačekao par meseci i kupio taj, mogao sam dobiti mnogo bolju opremu za iste pare.

Retro instrument tabla? O ukusima se ne raspravlja, znam, ali neko je ovde operisan od ukusa, čini mi se.

dugoprsti

pre 5 godina

Ja ovde ne nalazim nista povoljno. Kia je prilicno precenila svoja vozila. Punu cenu ne bih ni komentarisao. Za ovaj novac ima dosta toga da se izabere pre Ceeda. I da ne bude zabune vozim Kiju 11 godina, vreme je za zamenu, samo sa ovim cenama bojim se da izbor pada na nesto drugo.

test

pre 5 godina

imao sam pre par godina test vožnju sa riom, sa ovim motorom. auto je bio odličan što se tiče svega osim motora, blago je reći da sam bio razočaran. kasnije sam probao ceed sa drugim motorima, puno su bolji i dinamičniji u kombinaciji sa benzicem 1.6 ili bilo kojom dizel varijantom 1.4 ili 1.6.

Kobaja Grande

pre 5 godina

Za isti iznos kupis odmah najnoviji Hyundai i30 ili sacekas par meseci da krene prodaja novog Ceeda i da smo zdravo. Ko jos zeli da kupuje stari model??

Svetski Mega Car

pre 5 godina

Realno, mnogo je 14000 evra za ovaj odlazeci model koji se vise ne proizvodi. Dzabe mu sto je dobro opremljen, kad ima osnovni 1.4 benzinski motor od samo 135 nm. To je bas mali obrtni moment. Da su bar za te pare ponudili benzinca 1.6 od 135 konja, pa da razmislis. Nije to nikakva "akcija" ili "best buy". Za iste te pare imas nov model Hyundai I30, sa potpuno istim motorom, koji je na trzistu tek godinu dana, i moderniji je i lepsi od ovog Ceeda koji je na trzistu vec 6 godina.

Cane

pre 5 godina

Tolika cena za 135 Nm na 4000 rpm i 100 KS na 6000 rpm? Sa manuelnim menjacem i tezinom od 1.180 kg voznja takvog automobila zahteva ozbiljnu fizicku kondiciju i tolerantnost na stres. Mora se racunati i na ceste posete benzinskim pumpama. U 2018 godini je pomalo cudno izlaziti sa ponudama poput ove. Sto je najgore uvek se na njih neko upeca. Mozda zbog displeja ili komandi na volanu:)

Šta reći...?

pre 5 godina

Vozio se u autu skoro i više je nego korektan. Sestra je kupila pre 2 meseca ali u Sloveniji - isto u sklopu akcije čišćenja zaliha, čak ima i bolju opremu od ove pa je i skuplji. Ono što mi je zasmetalo je to što je dobila plan redovnog servisiranja za 7-god.garantni period gde su servisi u iznosu 70 i 120 Evra.... dok je kod nas jeftiniji 150 Evra.

daz

pre 5 godina

vozim ovakav benzinac 1.6. potrošnja po Beogradu može da bude 8 litara sa klimom po kompjuteru, ali to važi samo ako ga vozite baš ko baba i nema uopšte gužve, znači sada leti ili noću. ako su špicevi i stani kreni, lako se desi da bude preko 12 litara, pa i dosta više. po otvorenom putu ili autoputu ako vozite polako i vodite računa može da se spusti i dobro ispod 5 litara. sve u svemu nije preterano štedljiv auto i mnogo zavisi od stila vožnje. pošto fino ubrzava teško je savladati se da ga ne gazite.

Mrvica

pre 5 godina

"Puna cena modela Ceed koji se našao na našem testu je 17.190 evra."
@
Ovu deluje potpuno neverovatno, da nije slucajno neka greska? I cena sa navodnim popustom od 13.752 evra zvuci snaznije od ponudjenog.

Pantelija

pre 5 godina

Mislim da je ova ponuda korektna i onaj koji kupi auto ce biti miran narednih 10ak godina uz normalno odrzavanje. Ono sto mi smeta u tekstu je kostatacija da motor trosi 7.5 litara u Beogradu. Mozda ako vozite auto u nocnim satima od centra do Zemuna Bulevarom Nikole Tesle. Realno 7.5 litara bi trosila ista Kia ali sa 1.6 dizel motorom. Auto iz teksta ce realno trositi oko 8.5-9litara pogotovu ako se vozi u centru.

Bane

pre 5 godina

Joooj sve vozači formule 1. Svi bi da bazni motor bude 3.0 turbo sa 400 KS i da po gradu troši do 6 litara sa klimom kroz centar po najvećoj gužvi. Nikada preko 6. To mi se čini najrealnije. 
Servis bi mogao biti do 30€ manji, a veći do 40€ i da je servis svake 3 godine. Kočnice ne treba održavati jer su ove ugrađene za 500.000 km. 
I na kraju cijena bi morala biti do 8.000€ jer je toliko Golf 5 dizel malo prešao. I na kraju da je sportski i pregledan, da u prtljažnik stanu 3 svinje od 250 kila. 
Sve mi se nekako čini da ovo nije auto za vas. Tražite dalje.
(Ivan ZG, 10. avgust 2018 14:54)

Mislim sa niste shvatili kontekst komentara. Kada se uzme u obzir cena id bezmalo 14.000 i da je u pitanju KIA i odlazeci model ta cifra je previse ako je sve to upareno sa slabasnim 1.4 motorom. Sustina je da ljudi otprilike komentarisu da bi za tu cenu trebali bar 1.6 da daju ili da cena bude niza. Tipa kao Fokusa sto su prodavali za 11.990. Doduse sa nesto skabijom opremom ali turbo motorom.
Trenutno je Golf 7 Trendline na akciji, 800 evra skuplji, fale mu alu felne u odnosu na ovig Ceeda ali se dobija dakeko zivlji turbo motor od 115 konja.
Mozete pisati sta hocete ovo je precenjen auto.

dads

pre 5 godina

Hajde realno, u ovoj klasi da motorom od 135nm, sa upaljenom klimom ovo je opasno voziti i kroz grad, a da ne pričam o magistralama i silnim šleperima. Realno OK auto, ali sa drugim motorom..

moron

pre 5 godina

Da li je malo ovih 100 ks za porodičnu vožnju i da li porodica može udobno stići tamo gde je krenula?
Pa, poželim i ja povremeno da vozim Hondu Civic Type R, ali je činjenica da meni to realno ne treba.
Na karavanu od 80 Kw i 240 Nm koga vozim svakih 10 kkm pogledam na bordu ostvarenu prosečnu brzinu ( zapišem i resetujem ). I posle 170 kkm sa tim kolima imam ukupan prosek brzine od 50,2 km/h.
A poslednjih 30 kkm ta kola vozim samo van grada i u tom periodu mi je prosek brzine 59 km/h.
To je realnost (u mom životu). To sve mogu i sa 60 ks.

SRBIN

pre 5 godina

Odlican auto za te pare, bogato i kvalitetno opremljen. Kome je ovo skupo, neka pogleda sta drugi nude za te pare, mislim da KIA nudi najvise za ulozene pare..

Sajber seljak

pre 5 godina

Jedan savet za sve koji planiraju da kupe nov model KIA-e.Ne kupujte prvih godinu dana jer cete proci skuplje par hiljada evra.Kupio sam Sportage-a nov model 2016 god.u junu.Par meseci kasnije,za iste pare jaci motor sa automatskim menjacem i +srart stop sistem.Model koji sam kupio tada pao za 2000evra.Ja se vise ne zalecem.Neka se malo zazele kupaca i spuste cenu ranije.Inace vozim vec trecu KIAu po redu.Kada sam provao ceed-a sa ovim motorom iz teksta jer nisu imali trenutno dizel,hteo sam da odustanem od KIAe.Ipak probah i dizel 1.6 ,sasvim druga prica.

jehro Tull

pre 5 godina

Imam ovaj model 1.6 99/136 ...odličan auto,osim sto troši u gradu mnogo oko devet litara.Na putu Atina -Solunsam vozio 100/120, sa upaljenom klimom ,potrošnja 5.6 litara.Kretao sam se u granicama grčkih propisa zbog silnih kamera i patrola o kazni koje su drakonske.Stabilan i pouzdan dovoljno brz.Dizajn vrhunski.Pogresno je porediti sa Audijem,BMW-om ili neki autom više klase.Ali je isti li čak nešto bolji od zCitroena C4 ili Totote Auris.Itekako porediv i konkurentan sa Golfom 7 ,Seat Leonom ...

Dalmatinac

pre 5 godina

Isti ovakv Cee'd u identicnoj opremi, pre dve godine je bio 12990e.
Mislim da ta ponuda postoji i na ovom sajtu, ukoliko se ne varam, bila je akcija za vreme prvenstva Evrope u fudbalu 2016.
Umesto da cena ide dole, nije mi jasno gde su nasli ovih 800e razlike, sto je puno za Cee'd-a, pogotovo odlazeceg.

moron

pre 5 godina

Oko cene održavanja koja se pominje u tekstu, da je u proseku EUR 150 po jednom servisu na 150.000 km.
Nije to tačno. Uzmite od Huyndai.rs troškovnik održavanja za i30 1,4 ( kod njih je to transparentno ), podelite tamo prikazane ukupne troškove redovnih servisa na 90.000 km za taj motor ( oko 145 hiljada dinara ) sa brojem tamo prikazaih servisa (6 komada ) i dobićete da je to oko 201 evro po jednom redovnom servisu ( bez troška zamene kočnica ). A ne 150 !!!

Милош

pre 5 godina

Опет једна те иста јадна прича. Да ли троши литар, два више бензина, колико кошта сервис, коме ће те га продати за 10 година...Оканите се ћорава посла, кад немате пара онда заборавите на кола.

ivan

pre 5 godina

Meni je 1.4 atmosferski motor kod ovakvih kola kao Milka od 80 grama - da može i onaj sa plićim džepom da se osladi. U praksi kad pogledaš uopšte nisi jeftino prošao tj. kolko para toliko i muzike a po mom mišljenju i manje. Isto kao kod Milke. Šta god pričali auto je osnovi motor i točkovi.

Ivan

pre 5 godina

Pre tacno 5 godina sam kupovao nov auto iz ove klase. Kia Ceed je bila jedna od opcija i dobio sam ponudu za visok paket opreme sa ovim motorom i metalik bojom od nekih 13k Eur. Razumem inflaciju, ali ako ste zainteresovani za ovaj model, trazite od prodavca jos malo popusta ... jedno 1000. Btw, nisam kupio Kia-u, nisam dobio 7 godina garancije, ali nisam ni pogresio :).

Domaćin

pre 5 godina

U ove bajke o potrošnji ne veruju ni kia botovi! Cene servisa astronomske, skoro duplo veće nego u zemljama regiona. Svećice se menjaju na 45kkm?!? Ni za 9.900€ ovo ne bi bila dobra kupovina!

Hehe

pre 5 godina

@(Pantelija, 10. avgust 2018 14:29)

Evo ja cu da ti potvrdim da su ove brojke na i30 sa ovim motorom ostvarive po BGu. Iznajmi sa malom kilometrazom ceed ili i30, vozi ga lagano tj. normalno, bez przenja, bez dugackih zaglavljivanja u kreni-stani pa ces videti. Ekonomican motor, vuce pristojno tj, bolje reci prihvatljivo. Ako hocete maximum iz ovih motora, onda mora barem preko 3500obrtaja, u suprotnom samo lagano. I da, 1.6 je sigurno bolje resenje za ovaj auto, ali je i skuplji.

Dobros-AV

pre 5 godina

Odlican auto za te pare, bogato i kvalitetno opremljen. Kome je ovo skupo, neka pogleda sta drugi nude za te pare, mislim da KIA nudi najvise za ulozene pare..
(SRBIN, 10. avgust 2018 10:41)

Posto si rec PARE pomenuo tri puta u dve recenice, verovatno je bas to najveci razlog da se kupi bas ovaj a ne neki drugi auto.
Kvaliet je solidan, garancija (uz KIA servis i cene) 7 godina, a oprema isto dosta solidna. Na zapadu je novi model inace (sa 1.0 motorom) sada vise od 22k evra, (da, naravno, plate za KIA modele zainteresovanih kupaca 4-5 puta vece).
Sa ovom popustom je ovo dobar dil, ali kad vidim instrument tablu i enterijer novog modela, dodje mi da jos malo sacekam :-))

Hehe

pre 5 godina

Molim vas da ne sirite neistine. 1.4 od 100KS je veoma ekonomican, kako na otvorenom gde mogu da predjem 1000km sa punim rezervoarom 53l u i30, tako i u gradu, gde mi je potrosnja preko 9 misaona imenica. Steta sto nije jaci, ali onda bi potrosnja sigurno bila veca. Ne moze i jare i pare. Znaci posedujem auto sa tim motorom, kao i sa prethodnim i ekonomicni su. Ako trosi puno, nesto nije u redu sa autom.

moron

pre 5 godina

308 1,2 e-THP 110 Active košta oko 1.000 više od ovog ceed-a.
Ovaj ceed mozda ima više opreme (ali i 308 Active ima neke elemente opreme koje ceed nema), ali i e-THP 110 ima mozda oko 70-80 Nm veci obrtni moment.
Neko ce uzeti ovo, neko ono. Generalno, isti djoka.

Hehe

pre 5 godina

@(dzigi, 12. avgust 2018 12:51)

Slazem se delimicno sa tobom, tj. za autoput da, za brzu, zustriju voznju voznju, opet da, dok za ostalo i ne bas. Cisto primera radi da uporedim sa Accordom type S 2.4 od 180KS koji sam imao prilike u par navrata da vozim jos dok sam imao samo prvi i30cw, na 150kmh na autoputu recimo taj type S manje trosi od i30, ali to su vec brzine za kazne, ali zato na otvorenom i u gradu je bila velika razlika u korist i30. Sve zavisi ko sta zeli, taj type S je ozbiljna masina, a i30cw je allround auto, tj. zavrsava mi sve poslove, i porodica i tovarenje i grad i putovanja itd.

Aca

pre 5 godina

Sta je ovde dobra kupovina? Za mene nista. Jedino je dobro sto je nov auto. Atmosverski benzinac je odavno prevazidjen, a sa 135Nm na 4000 obrtaja je recept za potrosnju preko 10 u gradu. Pored losih performansi za moj stil voznje, cene servisa su najskuplje u klasi. Ako na to dodamo da je ovo odlazeci model, kupovinom ovog automobila najvise gubite u prve tri godine.

dzigi

pre 5 godina

@Hehe: "Steta sto nije jaci, ali onda bi potrosnja sigurno bila veca" - zapravo bi bila manja jer je jači motor manje opterećen i radi na manjim obrtajima (pri istoj zadatoj brzini, naravno).

erazembob

pre 5 godina

2015. je ubacen novi motor(takodje 1.4 100 ks), novi 1.4 benzinac trosi skoro litar manje od starog, po fabrici 7.1 u gradu, stari je trosio 7.8

mackica

pre 5 godina

Vozim kia ceed (službeni), 1400 kubika, užas koliko guta gorivo! Auto.redovno servisiran, nema falinke, niti fabričku grešku, jednostavno-užasno veliki potrošač. Kome to danas treba, 11 litara po gradu?

R

pre 5 godina

Ovaj motor je ok za Polo,Fiestu...ali-nemojte da ste kamikaze,s ovom sasijom i ovim motorom se ne ide na put. To je kombinacija za babu i dedu koji jednom nedeljno putuju iz Kikinde za Banju Kanjizu,strogo po ravnici i nista dalje...

о потрошњи

pre 5 godina

Имам овакву Кију с мотором од 1600 кубика, задовољан сам. Просечна потрошња за две године је 6,5 л, зими скочи на 6,7 л. Али, ја сам веома умерен возач, на аутопуту возим до 120, не претичем много, благо кочим, без много градске вожње.
С доста градске вожње и нешто жустрије тешко може да буде испод 8 л.

Много су ме нервирали њихови продавци с бедним и усиљеним "савременим техникама продаје", комични су и неприродни, нарочито шефови продаје. Знате оно - "само за вас, само до вечерас", и сличне глупе форе. Но, можда има будала који падају на то.

Bg

pre 5 godina

Onda se ovde jave pojedinci koji popiju Suzuki Belano koji ga šije po svemu. Kako po motorizaciji tako i po nivou opreme a da ne pričamo o ceni

Che Gevara

pre 5 godina

Ja vozim Kia Ceed 1.6 dizel varijantu .... mogu reci da mi trosi oko 5.5l ... kobinovana voznja ... prezadovoljan ... za te pare oko 13.000 € ... mozete uzeti Golfa ali 5 godina star .. da ne nabrajam.Servis je malo skuplji ... 24.000 dinara ... je kod nas!Garancija 7 godina ali ako se odrzava u servisu Kia!
Ono, dobar auto i ima puno opreme za pohvalu je!

Drajver

pre 5 godina

https://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1429308#k27898303

Sta je bilo Ajvane, pada vam prodaja ili taj tvoj pristup nema prodju kod kupaca?!

C i n i k

pre 5 godina

Ovo je auto skoro pa iakljucivo za grad iako je tu potrosnja velika,nije ispod 10 l a cesto je oko 11-12 sa klimom.
U ovakvom slicnom primerku - Hyundai i30,sa istim motorom, isao sam na put dug oko 750 km, znaci to je horor,motor na 140 imam utisak da ce da iskoci iz haube,bucan je na velikim brzinama,potrosnja je tada ogromna,neudobobno je za preko 200 km otvorenog puta. Ali za neki grad,prigradsku voznju, je ok, sem sto je u odnosu na dizela ipak veliki potrosac pri cemu to nije auto za preko 120 km/h.
Po meni kupovanje benzinca je promasaj sem ako to nije namenski bas za neku gradsku voznju.

kele

pre 5 godina

Po meni i više nego korektna ponuda za ovu opremu. Za usporedbu pogledati Škodu Rapid koja ni nema u ponudi svu ovu opremu. O VW Polu da i ne govorim.

Воја Кец

pre 5 godina

Слагали су за потрошњу у градској вожњи. Између осам и десет литара је.
Сервис им није много професионалан, не држе реч, гледају да прескоче и не ураде нешто од онога што је обавезно.
Кола су солидна и с овом опремом се исплате.
Ниска су па ако имате преко 50 година, или проблеме с кичмом, размислите да ли да их купите због улажења.

dads

pre 5 godina

Hajde realno, u ovoj klasi da motorom od 135nm, sa upaljenom klimom ovo je opasno voziti i kroz grad, a da ne pričam o magistralama i silnim šleperima. Realno OK auto, ali sa drugim motorom..

R

pre 5 godina

Ovaj motor je ok za Polo,Fiestu...ali-nemojte da ste kamikaze,s ovom sasijom i ovim motorom se ne ide na put. To je kombinacija za babu i dedu koji jednom nedeljno putuju iz Kikinde za Banju Kanjizu,strogo po ravnici i nista dalje...

Cane

pre 5 godina

Tolika cena za 135 Nm na 4000 rpm i 100 KS na 6000 rpm? Sa manuelnim menjacem i tezinom od 1.180 kg voznja takvog automobila zahteva ozbiljnu fizicku kondiciju i tolerantnost na stres. Mora se racunati i na ceste posete benzinskim pumpama. U 2018 godini je pomalo cudno izlaziti sa ponudama poput ove. Sto je najgore uvek se na njih neko upeca. Mozda zbog displeja ili komandi na volanu:)

SRBIN

pre 5 godina

Odlican auto za te pare, bogato i kvalitetno opremljen. Kome je ovo skupo, neka pogleda sta drugi nude za te pare, mislim da KIA nudi najvise za ulozene pare..

Kobaja Grande

pre 5 godina

Za isti iznos kupis odmah najnoviji Hyundai i30 ili sacekas par meseci da krene prodaja novog Ceeda i da smo zdravo. Ko jos zeli da kupuje stari model??

Domaćin

pre 5 godina

U ove bajke o potrošnji ne veruju ni kia botovi! Cene servisa astronomske, skoro duplo veće nego u zemljama regiona. Svećice se menjaju na 45kkm?!? Ni za 9.900€ ovo ne bi bila dobra kupovina!

C i n i k

pre 5 godina

Ovo je auto skoro pa iakljucivo za grad iako je tu potrosnja velika,nije ispod 10 l a cesto je oko 11-12 sa klimom.
U ovakvom slicnom primerku - Hyundai i30,sa istim motorom, isao sam na put dug oko 750 km, znaci to je horor,motor na 140 imam utisak da ce da iskoci iz haube,bucan je na velikim brzinama,potrosnja je tada ogromna,neudobobno je za preko 200 km otvorenog puta. Ali za neki grad,prigradsku voznju, je ok, sem sto je u odnosu na dizela ipak veliki potrosac pri cemu to nije auto za preko 120 km/h.
Po meni kupovanje benzinca je promasaj sem ako to nije namenski bas za neku gradsku voznju.

Ivan ZG

pre 5 godina

Joooj sve vozači formule 1. Svi bi da bazni motor bude 3.0 turbo sa 400 KS i da po gradu troši do 6 litara sa klimom kroz centar po najvećoj gužvi. Nikada preko 6. To mi se čini najrealnije.
Servis bi mogao biti do 30€ manji, a veći do 40€ i da je servis svake 3 godine. Kočnice ne treba održavati jer su ove ugrađene za 500.000 km.
I na kraju cijena bi morala biti do 8.000€ jer je toliko Golf 5 dizel malo prešao. I na kraju da je sportski i pregledan, da u prtljažnik stanu 3 svinje od 250 kila.
Sve mi se nekako čini da ovo nije auto za vas. Tražite dalje.

Bg

pre 5 godina

Onda se ovde jave pojedinci koji popiju Suzuki Belano koji ga šije po svemu. Kako po motorizaciji tako i po nivou opreme a da ne pričamo o ceni

mackica

pre 5 godina

Vozim kia ceed (službeni), 1400 kubika, užas koliko guta gorivo! Auto.redovno servisiran, nema falinke, niti fabričku grešku, jednostavno-užasno veliki potrošač. Kome to danas treba, 11 litara po gradu?

Hehe

pre 5 godina

@(Pantelija, 10. avgust 2018 14:29)

Evo ja cu da ti potvrdim da su ove brojke na i30 sa ovim motorom ostvarive po BGu. Iznajmi sa malom kilometrazom ceed ili i30, vozi ga lagano tj. normalno, bez przenja, bez dugackih zaglavljivanja u kreni-stani pa ces videti. Ekonomican motor, vuce pristojno tj, bolje reci prihvatljivo. Ako hocete maximum iz ovih motora, onda mora barem preko 3500obrtaja, u suprotnom samo lagano. I da, 1.6 je sigurno bolje resenje za ovaj auto, ali je i skuplji.

jehro Tull

pre 5 godina

Imam ovaj model 1.6 99/136 ...odličan auto,osim sto troši u gradu mnogo oko devet litara.Na putu Atina -Solunsam vozio 100/120, sa upaljenom klimom ,potrošnja 5.6 litara.Kretao sam se u granicama grčkih propisa zbog silnih kamera i patrola o kazni koje su drakonske.Stabilan i pouzdan dovoljno brz.Dizajn vrhunski.Pogresno je porediti sa Audijem,BMW-om ili neki autom više klase.Ali je isti li čak nešto bolji od zCitroena C4 ili Totote Auris.Itekako porediv i konkurentan sa Golfom 7 ,Seat Leonom ...

Che Gevara

pre 5 godina

Ja vozim Kia Ceed 1.6 dizel varijantu .... mogu reci da mi trosi oko 5.5l ... kobinovana voznja ... prezadovoljan ... za te pare oko 13.000 € ... mozete uzeti Golfa ali 5 godina star .. da ne nabrajam.Servis je malo skuplji ... 24.000 dinara ... je kod nas!Garancija 7 godina ali ako se odrzava u servisu Kia!
Ono, dobar auto i ima puno opreme za pohvalu je!

erazembob

pre 5 godina

2015. je ubacen novi motor(takodje 1.4 100 ks), novi 1.4 benzinac trosi skoro litar manje od starog, po fabrici 7.1 u gradu, stari je trosio 7.8

kele

pre 5 godina

Po meni i više nego korektna ponuda za ovu opremu. Za usporedbu pogledati Škodu Rapid koja ni nema u ponudi svu ovu opremu. O VW Polu da i ne govorim.

dugoprsti

pre 5 godina

Ja ovde ne nalazim nista povoljno. Kia je prilicno precenila svoja vozila. Punu cenu ne bih ni komentarisao. Za ovaj novac ima dosta toga da se izabere pre Ceeda. I da ne bude zabune vozim Kiju 11 godina, vreme je za zamenu, samo sa ovim cenama bojim se da izbor pada na nesto drugo.

Drajver

pre 5 godina

https://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1429308#k27898303

Sta je bilo Ajvane, pada vam prodaja ili taj tvoj pristup nema prodju kod kupaca?!

Aca

pre 5 godina

Sta je ovde dobra kupovina? Za mene nista. Jedino je dobro sto je nov auto. Atmosverski benzinac je odavno prevazidjen, a sa 135Nm na 4000 obrtaja je recept za potrosnju preko 10 u gradu. Pored losih performansi za moj stil voznje, cene servisa su najskuplje u klasi. Ako na to dodamo da je ovo odlazeci model, kupovinom ovog automobila najvise gubite u prve tri godine.

zomby

pre 5 godina

Vozim ovog Ceeda 1.4 vec 4 godine.

Potrošnja gradska koliko ste vi naveli je NEMOGUĆA misija. Ispod 8l nema šanse, čak da vozite i kao baba. Realnije je 8,5l. Novi Sad. Beograd..mogu da zamislim. Auto put-možete spustiti na 6,5l.

Ovaj model World Cup je bio i pre 4 godine, ista oprema mislim. Bio je jeftiniji skoro 1000e. Znam, zato što sam se nervirao što nisam sačekao par meseci i kupio taj, mogao sam dobiti mnogo bolju opremu za iste pare.

Retro instrument tabla? O ukusima se ne raspravlja, znam, ali neko je ovde operisan od ukusa, čini mi se.

Dobros-AV

pre 5 godina

Odlican auto za te pare, bogato i kvalitetno opremljen. Kome je ovo skupo, neka pogleda sta drugi nude za te pare, mislim da KIA nudi najvise za ulozene pare..
(SRBIN, 10. avgust 2018 10:41)

Posto si rec PARE pomenuo tri puta u dve recenice, verovatno je bas to najveci razlog da se kupi bas ovaj a ne neki drugi auto.
Kvaliet je solidan, garancija (uz KIA servis i cene) 7 godina, a oprema isto dosta solidna. Na zapadu je novi model inace (sa 1.0 motorom) sada vise od 22k evra, (da, naravno, plate za KIA modele zainteresovanih kupaca 4-5 puta vece).
Sa ovom popustom je ovo dobar dil, ali kad vidim instrument tablu i enterijer novog modela, dodje mi da jos malo sacekam :-))

Svetski Mega Car

pre 5 godina

Realno, mnogo je 14000 evra za ovaj odlazeci model koji se vise ne proizvodi. Dzabe mu sto je dobro opremljen, kad ima osnovni 1.4 benzinski motor od samo 135 nm. To je bas mali obrtni moment. Da su bar za te pare ponudili benzinca 1.6 od 135 konja, pa da razmislis. Nije to nikakva "akcija" ili "best buy". Za iste te pare imas nov model Hyundai I30, sa potpuno istim motorom, koji je na trzistu tek godinu dana, i moderniji je i lepsi od ovog Ceeda koji je na trzistu vec 6 godina.

Hehe

pre 5 godina

Molim vas da ne sirite neistine. 1.4 od 100KS je veoma ekonomican, kako na otvorenom gde mogu da predjem 1000km sa punim rezervoarom 53l u i30, tako i u gradu, gde mi je potrosnja preko 9 misaona imenica. Steta sto nije jaci, ali onda bi potrosnja sigurno bila veca. Ne moze i jare i pare. Znaci posedujem auto sa tim motorom, kao i sa prethodnim i ekonomicni su. Ako trosi puno, nesto nije u redu sa autom.

moron

pre 5 godina

Oko cene održavanja koja se pominje u tekstu, da je u proseku EUR 150 po jednom servisu na 150.000 km.
Nije to tačno. Uzmite od Huyndai.rs troškovnik održavanja za i30 1,4 ( kod njih je to transparentno ), podelite tamo prikazane ukupne troškove redovnih servisa na 90.000 km za taj motor ( oko 145 hiljada dinara ) sa brojem tamo prikazaih servisa (6 komada ) i dobićete da je to oko 201 evro po jednom redovnom servisu ( bez troška zamene kočnica ). A ne 150 !!!

Pantelija

pre 5 godina

Mislim da je ova ponuda korektna i onaj koji kupi auto ce biti miran narednih 10ak godina uz normalno odrzavanje. Ono sto mi smeta u tekstu je kostatacija da motor trosi 7.5 litara u Beogradu. Mozda ako vozite auto u nocnim satima od centra do Zemuna Bulevarom Nikole Tesle. Realno 7.5 litara bi trosila ista Kia ali sa 1.6 dizel motorom. Auto iz teksta ce realno trositi oko 8.5-9litara pogotovu ako se vozi u centru.

Милош

pre 5 godina

Опет једна те иста јадна прича. Да ли троши литар, два више бензина, колико кошта сервис, коме ће те га продати за 10 година...Оканите се ћорава посла, кад немате пара онда заборавите на кола.

dzigi

pre 5 godina

@Hehe: "Steta sto nije jaci, ali onda bi potrosnja sigurno bila veca" - zapravo bi bila manja jer je jači motor manje opterećen i radi na manjim obrtajima (pri istoj zadatoj brzini, naravno).

test

pre 5 godina

imao sam pre par godina test vožnju sa riom, sa ovim motorom. auto je bio odličan što se tiče svega osim motora, blago je reći da sam bio razočaran. kasnije sam probao ceed sa drugim motorima, puno su bolji i dinamičniji u kombinaciji sa benzicem 1.6 ili bilo kojom dizel varijantom 1.4 ili 1.6.

Bane

pre 5 godina

Joooj sve vozači formule 1. Svi bi da bazni motor bude 3.0 turbo sa 400 KS i da po gradu troši do 6 litara sa klimom kroz centar po najvećoj gužvi. Nikada preko 6. To mi se čini najrealnije. 
Servis bi mogao biti do 30€ manji, a veći do 40€ i da je servis svake 3 godine. Kočnice ne treba održavati jer su ove ugrađene za 500.000 km. 
I na kraju cijena bi morala biti do 8.000€ jer je toliko Golf 5 dizel malo prešao. I na kraju da je sportski i pregledan, da u prtljažnik stanu 3 svinje od 250 kila. 
Sve mi se nekako čini da ovo nije auto za vas. Tražite dalje.
(Ivan ZG, 10. avgust 2018 14:54)

Mislim sa niste shvatili kontekst komentara. Kada se uzme u obzir cena id bezmalo 14.000 i da je u pitanju KIA i odlazeci model ta cifra je previse ako je sve to upareno sa slabasnim 1.4 motorom. Sustina je da ljudi otprilike komentarisu da bi za tu cenu trebali bar 1.6 da daju ili da cena bude niza. Tipa kao Fokusa sto su prodavali za 11.990. Doduse sa nesto skabijom opremom ali turbo motorom.
Trenutno je Golf 7 Trendline na akciji, 800 evra skuplji, fale mu alu felne u odnosu na ovig Ceeda ali se dobija dakeko zivlji turbo motor od 115 konja.
Mozete pisati sta hocete ovo je precenjen auto.

Sajber seljak

pre 5 godina

Jedan savet za sve koji planiraju da kupe nov model KIA-e.Ne kupujte prvih godinu dana jer cete proci skuplje par hiljada evra.Kupio sam Sportage-a nov model 2016 god.u junu.Par meseci kasnije,za iste pare jaci motor sa automatskim menjacem i +srart stop sistem.Model koji sam kupio tada pao za 2000evra.Ja se vise ne zalecem.Neka se malo zazele kupaca i spuste cenu ranije.Inace vozim vec trecu KIAu po redu.Kada sam provao ceed-a sa ovim motorom iz teksta jer nisu imali trenutno dizel,hteo sam da odustanem od KIAe.Ipak probah i dizel 1.6 ,sasvim druga prica.

ivan

pre 5 godina

Meni je 1.4 atmosferski motor kod ovakvih kola kao Milka od 80 grama - da može i onaj sa plićim džepom da se osladi. U praksi kad pogledaš uopšte nisi jeftino prošao tj. kolko para toliko i muzike a po mom mišljenju i manje. Isto kao kod Milke. Šta god pričali auto je osnovi motor i točkovi.

moron

pre 5 godina

Da li je malo ovih 100 ks za porodičnu vožnju i da li porodica može udobno stići tamo gde je krenula?
Pa, poželim i ja povremeno da vozim Hondu Civic Type R, ali je činjenica da meni to realno ne treba.
Na karavanu od 80 Kw i 240 Nm koga vozim svakih 10 kkm pogledam na bordu ostvarenu prosečnu brzinu ( zapišem i resetujem ). I posle 170 kkm sa tim kolima imam ukupan prosek brzine od 50,2 km/h.
A poslednjih 30 kkm ta kola vozim samo van grada i u tom periodu mi je prosek brzine 59 km/h.
To je realnost (u mom životu). To sve mogu i sa 60 ks.

Mrvica

pre 5 godina

"Puna cena modela Ceed koji se našao na našem testu je 17.190 evra."
@
Ovu deluje potpuno neverovatno, da nije slucajno neka greska? I cena sa navodnim popustom od 13.752 evra zvuci snaznije od ponudjenog.

daz

pre 5 godina

vozim ovakav benzinac 1.6. potrošnja po Beogradu može da bude 8 litara sa klimom po kompjuteru, ali to važi samo ako ga vozite baš ko baba i nema uopšte gužve, znači sada leti ili noću. ako su špicevi i stani kreni, lako se desi da bude preko 12 litara, pa i dosta više. po otvorenom putu ili autoputu ako vozite polako i vodite računa može da se spusti i dobro ispod 5 litara. sve u svemu nije preterano štedljiv auto i mnogo zavisi od stila vožnje. pošto fino ubrzava teško je savladati se da ga ne gazite.

Šta reći...?

pre 5 godina

Vozio se u autu skoro i više je nego korektan. Sestra je kupila pre 2 meseca ali u Sloveniji - isto u sklopu akcije čišćenja zaliha, čak ima i bolju opremu od ove pa je i skuplji. Ono što mi je zasmetalo je to što je dobila plan redovnog servisiranja za 7-god.garantni period gde su servisi u iznosu 70 i 120 Evra.... dok je kod nas jeftiniji 150 Evra.

Dalmatinac

pre 5 godina

Isti ovakv Cee'd u identicnoj opremi, pre dve godine je bio 12990e.
Mislim da ta ponuda postoji i na ovom sajtu, ukoliko se ne varam, bila je akcija za vreme prvenstva Evrope u fudbalu 2016.
Umesto da cena ide dole, nije mi jasno gde su nasli ovih 800e razlike, sto je puno za Cee'd-a, pogotovo odlazeceg.

Ivan

pre 5 godina

Pre tacno 5 godina sam kupovao nov auto iz ove klase. Kia Ceed je bila jedna od opcija i dobio sam ponudu za visok paket opreme sa ovim motorom i metalik bojom od nekih 13k Eur. Razumem inflaciju, ali ako ste zainteresovani za ovaj model, trazite od prodavca jos malo popusta ... jedno 1000. Btw, nisam kupio Kia-u, nisam dobio 7 godina garancije, ali nisam ni pogresio :).

Hehe

pre 5 godina

@(dzigi, 12. avgust 2018 12:51)

Slazem se delimicno sa tobom, tj. za autoput da, za brzu, zustriju voznju voznju, opet da, dok za ostalo i ne bas. Cisto primera radi da uporedim sa Accordom type S 2.4 od 180KS koji sam imao prilike u par navrata da vozim jos dok sam imao samo prvi i30cw, na 150kmh na autoputu recimo taj type S manje trosi od i30, ali to su vec brzine za kazne, ali zato na otvorenom i u gradu je bila velika razlika u korist i30. Sve zavisi ko sta zeli, taj type S je ozbiljna masina, a i30cw je allround auto, tj. zavrsava mi sve poslove, i porodica i tovarenje i grad i putovanja itd.

moron

pre 5 godina

308 1,2 e-THP 110 Active košta oko 1.000 više od ovog ceed-a.
Ovaj ceed mozda ima više opreme (ali i 308 Active ima neke elemente opreme koje ceed nema), ali i e-THP 110 ima mozda oko 70-80 Nm veci obrtni moment.
Neko ce uzeti ovo, neko ono. Generalno, isti djoka.

Воја Кец

pre 5 godina

Слагали су за потрошњу у градској вожњи. Између осам и десет литара је.
Сервис им није много професионалан, не држе реч, гледају да прескоче и не ураде нешто од онога што је обавезно.
Кола су солидна и с овом опремом се исплате.
Ниска су па ако имате преко 50 година, или проблеме с кичмом, размислите да ли да их купите због улажења.

о потрошњи

pre 5 godina

Имам овакву Кију с мотором од 1600 кубика, задовољан сам. Просечна потрошња за две године је 6,5 л, зими скочи на 6,7 л. Али, ја сам веома умерен возач, на аутопуту возим до 120, не претичем много, благо кочим, без много градске вожње.
С доста градске вожње и нешто жустрије тешко може да буде испод 8 л.

Много су ме нервирали њихови продавци с бедним и усиљеним "савременим техникама продаје", комични су и неприродни, нарочито шефови продаје. Знате оно - "само за вас, само до вечерас", и сличне глупе форе. Но, можда има будала који падају на то.