Subota, 28.07.2018.

09:00

Test: Mazda 3 Sport CD105 Attraction (redizajn)

Izvor: B92

Test: Mazda 3 Sport CD105 Attraction (redizajn) IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

88 Komentari

Sortiraj po:

Saša

pre 5 godina

Koliko naučnika , majko mila. Nije ista klasa , ali da Vam uporedim : Vozim A3 1,6 TDI ambiente paket opreme , sve ima sem navigacije ( i kameru) , plaćen je 27.000 Eur , Mazda CX-3 Revolution paket , plaćena 20.000,00 Eur benzin 120 KS,(zbog vrlo male kilometraže) . Nije to ni blizu Audiju , po svemu.

langzi

pre 5 godina

Ako je ovo nova mazda onda ne znam stvarno.
Skrti u enterijeru.
Ista kao stara.
Nista novo... Sve ovo odavno imaju svi

Potpuno nova mazda 3 dolazi 2019 godine

NIKOLA

pre 5 godina

Najbolji odnos cene,kvaliteta,komfora,izgleda,držanja cene,snage agregata i potrošnje ova trojka ali 2.0 benzin 120 konja u challenge opremi plus navigacija,dupli set alu felni sa letnjim i zimskim gumama i parking senzori za 18.090 evra.

The-Driv3r

pre 5 godina

Lep auto, jedan od najlepših u klasi. Ali da li je premium klasa? Jer po ceni ovaj od 22k i kusur ulazi i itekako u teren bmw izmedju 114d i 116d. Da li je mazda stvarno postala premium auto? Mislim da su pobegli pristupacnoj evropskoj konkurenciji po pitanju kvaliteta i dizajna. Ali da li su bas u rangu premium nemaca....

mozak jedne kokoske ...

pre 5 godina

Čitajući komentare dilera, zaljubljenika i/ili botova, čovek bi pomislio da je mazda toliko superiorna i tražena, a vi kod nasih dilera možete da birate nove mazde iz 2016. godine ( oglasene su i na internetu ), a one iz 2017. da i ne pominjem.
Biće da je narod glup i slep kada nije u stanju da u potrebnoj meri (za praznjenje lagera) prepozna "najbolju kupovinu".
Da se razumemo, mazda je dobro vozilo, sa vrlinama i manama. Čega ima više, to kaže lager vozila iz 2016.

Tela Marinera

pre 5 godina

Pre neki dan sam u sličnom članku kritikovao performanse Honde Civic sa 1.6/120ks dizel motorom i nekim automatskim menjačem tvrdeći da takav automobil koji razvija maksimalnu brzinu od 200 km/h mora da ima bolje ubrzanje do 100 km/h od 11 sekundi. Primer ove Mazde potvrđuje upravo to. Motor 1.5/105 ks u Mazdi 3 koji razvija Vmax 185 km/h ima podjednako ubrzanje kao Honda Civic sa nešto jačim motorom. Dakle, po svemu prikazanom. Mazda efikasnije raspolaže snagom motora što je za Hondu sramotno.

ciga

pre 5 godina

@SRBIN
Živite negde po zapadu i onda ovde dođete da mrsite muda o kolima ili bilo čemu.Naravno da nekog zabole za vas život tamo,a da li neko bira smeće kako ti kazes ili jos veće azisko smeće to je već licna stvar i nije tvoje da o tome brines.Vozi tu svoju Hondu prst u uvo i pevaj !

betmen

pre 5 godina

@transformer
u kom to univerzumu A3 ima vise prostora nazad od Mazde 6? Moj A4 ima osetno manje prostora, a da sam znao isao bih na A3.

grmln

pre 5 godina

Transformer, sad si lupio za sve pare. A3 sam bas komentarisao sa kolegama, poprilicno klot izgleda vatijanta koju smo probali, malo mesta, udobna voznja. Mazda 6 koju pominjes unutra duplo vise prostora ima, pritom je auto koji se tako dobro vozi, sa kojim srastes, nemoj da poredis ako nisi vozio. A za pravopis i "da ti nista od opreme ne HVALI" nemam reci. Ne znam da li znas da postoji rec FALITI i nema isto znacenje kao rec HVALITI?

Ivan

pre 5 godina

U tome je i problem, A3 sport back sam uzeo na akciji za 21 800 eura, lager cistili 2016 Decembar a ova Mazda se ceni 22.000 eura zbog toga sam i uporedio.(Ivan, 28. jul 2018 20:18)Dakle, ti poredis Audi koji si kupio jer su cistili lager na kraju godine i redovnu cenu Mazde...pomalo nelogicno zar ne? Sad mi jos reci, da li taj tvoj audi ima bilo sta od sigurnosnih sistema (Lane keep assist, cross traffic alert, blind spot monitoring, automatsko kocenje...), navigaciju, kameru pozadi....??? Nema? Lepo je porediti babe i zabe. Eto samo dodaj navigaciju na taj audi pa da vidis koliko ce cena da mu ode gore, ostalo da ne spominjem. Znam tacno koji je to A3, i ja sam to razmatrao, ali sam video da su lukavo sastavili paket. Ne kazem da je los, ali tu i dalje fali svasta nesto. Ako ces da poredis automobile, poredi u istoj ili bar slicnoj opremi.
(P, 29. jul 2018 04:45)
Sto ne rece odmah da radis za Mazdu?:) Sve osim navigacije ima, kao sto znas navigacija mu dize cenu za skoro 4000 eura ali mozes da je ubacis I sam ali onda gubis garanciju. Sve sto sam rekao je da to sto sam ja uzeo i ovo sto se nudi igrom slucaja vozim oba, cene su im iste (nevezano za to sto sam ja imao srecu da uzmem za jetiniju cenu) i da nisu za poredjenje. Audi kada vozim osecaj je kao da je sinama vezan za put, startniji, brzi, jaci. Mazda 3 u poredjenju sa njim kao deciji auto na baterije. Cena previsoka valjda zbog tih carina.

Transformer

pre 5 godina

@SRBIN Govoriš da su smeće o brendovima koji u Evropi gaze sve ostalo. Apple gazi sve ostalo u svijetu. Ovakav tip rasprave može da se vodi samo na Balkanu. Koliko je hejtera Applea ili VWa jer ne mogu da ga kupe. U EU ili USA uopšte nije pomodarstvo imati MacBook ili iPhone, već normalna stvar. U USA svaki 10 telefon nije iPhone. EU i USA su tržišta sa različitim karakterima, naročito kada su automobili u pitanju. U EU Mazda ne može da se proda po cijeni Golfa. Ne bi mogla ni po cijeni Oktavije. To je auto koji je spolja znatno veći od Golfa, a unutra znatno manji. Košta isto nov, a mnogo se manje prodaje polovan. VW ima jači imidž, ne zaostaje po izboru motora, kvalitetniji je u unutrašnjosti, ne zaostaje sa multimedijom, nudi tehnologije koje Mazda nema... Dakle, kupiti Mazdu u Evropi je opcija za ljude koji kupuju srcem, a nikako glavom. Ja sam kupio A3 sedan malo skuplje od predstavljene Mazde 3. Od opreme mu ništa ne hvali, a na duge staze će me koštati manje od Mazde 3. Jači motor u Audiu i mnogo bolji mjenjač ne treba pominjati. E sad, to je sve moj ugao gledanja. Ja bih za 33.000 eura prije vozio A3 sedan 2.0tdi DSG, sa virtual kokpitom, Sline opremom, svim sigurnosnim gadžetima, adaptivnim oslanjanjem, Matrix led faroma, nego Mazdu 6, koja pozadi ne nudi više prostora od A3, a po dimenzijama skoro kači A6.

lazar

pre 5 godina

to sto vozim Mazdu ne znači da je to najbolja opcija ...zato sam i rekao u svom prvom javljanju da je to vise dijagnoza nego razumna odluka .

svakako da ce te i svakom iole ozbiljnom i jos vaznije iskrenom razgovoru sa servoierima i prodavcima cuti za probleme sa dpf filterom i gradskom voznjom ...

svakako da atmo 120 ks nije dovoljno za Debelo Brdo i 4 putnika ... to mi je jednom u par godina tako da cu izdrzati ...

nema potrebe za zajedljivim komentarima sakrivenim iza mozga kokoske ...ako si hrabar i zeljan ukrstanja argumentacije predstavi se imenom kukavice

SRBIN

pre 5 godina

Мазда је по квалитету испред 90% европске конкуренције.Само они највећи, који коптају и до 3 пута више, су нормално квалитетом испред.
(Милош, 29. jul 2018 08:01)


Mazda je ispred svakog EU smeca..Niko u EU ne moze ni blizu Mazdinog kvaliteta, priznali mi to ili ne.

SRBIN

pre 5 godina

seg 
Mi živimo gde već živimo i tako je kako je sa Golfom ili bez Golfa,a koga zabole kako je tamo gde ti živiš !
(ciga, 29. jul 2018 11:25)


Jarane smanji malo ziv bio. Nikoga ne zanima ni ti gde zivis, svako ima prava na komentar, a tebi se to svidelo ili ne, to nikoga ne zanima.

SRBIN

pre 5 godina

Trpanje Golfa u svaku vesto o bilo kojoj marki automobila,čak i kad nema nikakve veze sa VW firmom,jednostavno govori ko je najbolji i ko je svima kost u grlu?
(mića, 29. jul 2018 11:28)

Golf je poceo tu kompaktnu klasu, i od pocetka do dan danas je SMECE kao sto je i iPhone smece, ali su skupi i poredjenje je samo iz razloga sto su skupi i onda ljudi pprede sta se dobije za koliko para..Samsung je x puta bolji od iPhone,,HONDA,,MAZDA su x puta kvalitetniji od golfa i ako su u istoj klasi. Ljubomoran niko nije na svapsko smece, to je cisto poredjenje, ker niko normalan ne kupuje te svapske kante, to su kupci bolesnici i kompleksasi. Onaj ko zeli kvalitet, kupuje japanca..

Lazar Bojanic

pre 5 godina

@zuta kuca

Ja i nisam rekao daje CVT nesto lose, naprotiv, samo karakter vozaca mora da se poklopi sa karakterom menjaca a to znaci malo lezernija osoba od mene :-)

U Texasu se proda ispod 2% vozila sa manulenim menjacem, ostalo CVT ili klasican automatik. Takva je moda tamo.

Bez manuelnog nema zabave, barem za mene.

A sad malo replike za sve komentatore kojima se ne dopada Mazdina unutrasjost , kvalitet materajala i zavrsna obrada.

Pre svega da kazem da je Mazda najmanji od svih japanskih proizvodjaca ...ali vrlo karakteran i svojeglav

USA auto stampa gotovo sve njihove modele stavlja u sam vrh gledajuci po klasama. Narocito se isticu hvalospevi glede unutrasnjosti kako u pogledu dizajna tako i u pogledu kvaliteta.Cak je porede sa nemackom premium trojkom .

U klasi Golfa na prvom mestu se sepure Honda Civic i Mazda 3. U klasi kompaktnih SUV vozila na vrhu su opet dvojac Honda Mazda sa modelima CRV i CX-5

Kod limuzina Model 6 se jako dobro drzi ali ga je najnoviji Accord pomalo gurnuo u drugi i treci plan jer je Toyota odlicno odradila Cumry.Sad su ubacili novi 2.5 turbo motor u Mazdu 6 i dodatno poradili na unutrasnjosti ala CX-9 tako da se dobro drze.

CX-9 je veci SUV koji vec jako ozbiljno koketira sa najboljim dizajnerskim resenjima unutrasnjosti ala Ital design ... pravo drvo , koza , kontrastni step konac ...

mića

pre 5 godina

Trpanje Golfa u svaku vesto o bilo kojoj marki automobila,čak i kad nema nikakve veze sa VW firmom,jednostavno govori ko je najbolji i ko je svima kost u grlu?

pedja

pre 5 godina

Poenta je da vecina komentara uporedjuje Mazdu sa premium brendovima. Po tome bih rekao da su u Hirosimi uspeli u naumu. Inace njihov plan je da dodju odmai ispod premium segmenta i cini mi se da uspevaju.

mozak jedne kokoske ...

pre 5 godina

@lazar
Kada si je prodao Mazdu 6 dizel si kritikovao zbog nacina i učestalosti regeneracija DPF.
Prethodnu tvoju mazdu 3 G120 si posle likvidacije kritikovao i zbog motora, da nekada nema daha, pa i da preko Debelog brda nije ni za drugu brzinu jer se otima, ni za treću jer se guši.
Tu Hondu iz Amerike si hvalio dok si tamo bio. Sada je kritikujes, a mazdu 3-G120 opet hvalis jer si je opet kupio.
Gresim u necemu?

Милош

pre 5 godina

Мазда је по квалитету испред 90% европске конкуренције.Само они највећи, који коптају и до 3 пута више, су нормално квалитетом испред.

stogod

pre 5 godina

meni su ljudi koji posle ovakvog teksta pisu o audiju i bmw ili vw fascinantni, pa covece vozi sta hoces i volis, ne mozes drugima da ispiras mozak svojim afinitetima... to je tip ljudi koji bi lakse podneli vredjanje sopstvene zene nego vredjanje auta...malo ko je od ovih komentatora vozio vise od 5 razlicitih ozbiljnih auta a samo tako sticu kvalifikaciju da daju validan komentar...jedini problem kod Mazde je carinska barijera zbog koje su kola znacajno skuplja od ovih iz EU i treba poznavati istoriju auto industrije da bi se donosio bilo kakav zakljucak o brendovima...

P

pre 5 godina

U tome je i problem, A3 sport back sam uzeo na akciji za 21 800 eura, lager cistili 2016 Decembar a ova Mazda se ceni 22.000 eura zbog toga sam i uporedio.
(Ivan, 28. jul 2018 20:18)

Dakle, ti poredis Audi koji si kupio jer su cistili lager na kraju godine i redovnu cenu Mazde...pomalo nelogicno zar ne? Sad mi jos reci, da li taj tvoj audi ima bilo sta od sigurnosnih sistema (Lane keep assist, cross traffic alert, blind spot monitoring, automatsko kocenje...), navigaciju, kameru pozadi....??? Nema? Lepo je porediti babe i zabe. Eto samo dodaj navigaciju na taj audi pa da vidis koliko ce cena da mu ode gore, ostalo da ne spominjem. Znam tacno koji je to A3, i ja sam to razmatrao, ali sam video da su lukavo sastavili paket. Ne kazem da je los, ali tu i dalje fali svasta nesto. Ako ces da poredis automobile, poredi u istoj ili bar slicnoj opremi.

miki

pre 5 godina

Kupujem ono što procenim da mi je adekvatno mom standardu i tu od opcija biram ono što mi je po ukusu. Vozim Mazdu 3 2014 Challenge G100 (17600Eur), prešao oko 117000km za ove četiri godine i jedino što sam imao problem sa el.sklapanjem retrovizora. Motor jeste malo lenj ali meni je dobar (vozio sam i jače automobile). Nisam se ni jednog trenutka pokajao za izbor. Međutim, čitam ovde komentare, neko pominje Audi A3. Ajde da pogledam sta to nudi, sva sreća pa postoji google. Dakle, A3 basic sedan 1.4 TFSI tačno 24.429,13EUR. Dođem do stavke automatski klima uređaj - dodatna oprema (641,21EUR), centralni naslon za ruke (163,74EUR), itd. Dalje nisam hteo ni da gledam a tu nije kraj. Dakle, neka kupuje kako se kome sviđa i koliko novca želi da potroši. Pozdrav

Александар

pre 5 godina

Ви мора да се шалите да се Мазда приближила квалитету европских аутомобила! "Немце хвали а јапанце вози" - кажу у мом селу. Купи Мазду (или Тојоту, Субару, Хонду...) ако желиш да заборавиш сервисе и продавнице ауто делова.

Mimi

pre 5 godina

@Djed, ne znam koju si to Mazdu 3 vozio i da li si, ali komentari za slab odziv motora i pogotovu za los kvalitet enterijera je daleko od realnosti. Retko koji automobil u klasi moze da se meri sa trojkom u poslednje 3 godine. Najlepsa je, materijali u unutrasnjosti daleko bolji od npr. Audi-a A3, Octavia-e itd. Vozimo sedana od 2000 kubika i 120 konja dve godine i malo je reci da smo prezadovoljni. Kad sednes u auto, kao da srastes sa njim, utopis se i krstaris bogovski, kad treba prede, kad das gas zarezi, savrsen odziv motora, volana...

seg

pre 5 godina

@Gross
Šta je to Golf? Sport? Ovde gde živim niko ni ne zna da postoji nešto što se zove golf i kotrlja se po putu. Pri tome, tržište je veće od evropskog. Žao mi je vas poklonika vagena, ali bitni ste samo na vrlo ograničenoj teritoriji. Skupite petlju da probate nešto drugo. Možda se iznenadite.

osmiputnik

pre 5 godina

Jeftin pokušaj Golfa. Strasno mi je zao, ali svi bi oni da budu Golf, ali da potroše u proizvodnji 30% para. Ovde je sve jeftino i vidi se na kilometar da jeste. Zato i koštaju polovni kao jači mobilni telefon.
(Gross, 28. jul 2018 17:57)

Ne znam zasto pricas gluposti ovakve kad mazda drzi cenu medju polovnjacima.. Pa mazda 2005to je oko 3500e i jace, a o novijim i da ne pricam.. Pritom nema auto nikakve veze sa golfom, seat leon ti je kopija golfa ako vec o tome oces da pricas..

Hehe

pre 5 godina

Trojka u top paketu opreme je vrh auto, sve mi je na mestu, osim cene. Svaki auto ima mana, npr taj segment kod VW grupacije pozadi ima centralni tunel mozda i najveci u klasi, toliko je veliki da su komotno mogli da stave pregradu. Ispod ima mesta da provedes komplet kanalizacione cevi, vodovod, internet i da ti ostane mesta za pregrade. Kome se ne svidja ne mora da kupi ni jedno ni drugo. Meni je trojka vrh auto i pozeljnija od svih automobila iz te klase. Ono sto me odbija je cena, jer ne zelim da izdvojim toliko novca za tu klasu.

P

pre 5 godina

Lepo sve ovo, al za istu kintu moze da se kupi megan intense dizel sa 130ks.
(Mario, 28. jul 2018 09:33)

E bravo, mozes i za 6000 da kupis Daciju ako vec oces "sto jeftinije to bolje". Enterijer ove Mazde i Megana ne moze da se poredi. Takodje, mogao bi da naucis da se kod motora ne gleda samo koliko KS ima. Evo bas primer Mazda 3 120ks benzin i taj tvoj megane, 1.0 120 KS benzin. Vidis, mazda ima 120 KS vec na 4000 obrtaja, a Megane? E onda lepo uporedis i testove i vidis da je taj Megane jedna kosilica u odnosu na Mazdu i da su po performansama 2 razlicita sveta. Inace, ako se gleda slicna oprema, Mazda je bila jedva 400 evra skuplja a Megane tada imao 2k evra sajamski popust. Da ne pricam sto ta ista mazda uz remap moze da se otvori na 180 KS jer je u njoj isti motor kao u jacoj verziji od 165KS, samo je elektronski limitiran pa posle 4000 obrtaja nema porasta snage.

P

pre 5 godina

Jeftin pokušaj Golfa. Strasno mi je zao, ali svi bi oni da budu Golf, ali da potroše u proizvodnji 30% para. Ovde je sve jeftino i vidi se na kilometar da jeste. Zato i koštaju polovni kao jači mobilni telefon.
(Gross, 28. jul 2018 17:57)

Kako bi svi da budu kao Golf? Pa tako ruzan auto kao Golf ne postoji, jedino Fiat i Dacia su gori, ali ne mnogo. Cuo sam i da bubrezi stradaju na zadnjoj klupi.Takodje bih voleo da mi objasnis sta je to u enterijeru Golfa bolje nego u ovoj Mazdi? Mislim, da si zapravo seo u nju, video bi da uopste nije tako. Meni licno da neko pokloni Golf, ja bih ga prodao i uzeo nesto drugo. Ne kazem da je to djubre od auta ili nekvalitetno, ali je toliko sterilan i spolja i iznutra da ne bih mogao ni za sta drugo da ga smatram nego za kutiju na tockovima za prevoz od tacke A do tacke B. O cenama, kasku itd necu ni da pocinjem.

Aca Z.

pre 5 godina

Jak adut ove Mazde,je svakako atraktivan i savremen dizajn.Što se tiče enterijera meni je nekako klasičan, za cenu od nešto preko 20-ak hiljada.Izgleda mi i da je od tvrde plastike ali verujem novinaru odnosno test vozaču koji je vozio ovaj model,da je plastika obložena mekim materijalima.Kada bih birao neki od Mazdinih modela,izabrao bih trojku ali u limunzinskoj varijanti.I posebno mi se dopada,da je pomenuti dizelaš odlično izolovan i pri svemu tome,mali potrošač.

Ivan

pre 5 godina

Trenutno zivim I radim u inostranstvu i vozim Mazdu 3.U Beogradu kupio prosle godine A3 TFSI benzinac, 1.4, neuporedivo koliko je Audi mocniji.(Ivan, 28. jul 2018 11:41) ... Istina ali i znacajno skuplji. Ne moze se uporedjivati auto pa cak i iste klase ako se se ne uzme u obzir i sama cena. A sto se Mazde tice, a ja nisam ljubitelj japanskih vozila, imam samo reci hvale! Kvalitet izrade, motori (benziski) osecaj u voznji i udobnost je apsolutno na najvisem nivou. U cenovnom rangu od 20k +/- smatram ga best buy autom.
(Metropola, 28. jul 2018 12:55)

U tome je i problem, A3 sport back sam uzeo na akciji za 21 800 eura, lager cistili 2016 Decembar a ova Mazda se ceni 22.000 eura zbog toga sam i uporedio.

rog

pre 5 godina

Meni recimo ako poredis kod tog audija jedino sto bi vise godilo nego sto mazda ima je kvalitetniji enterijer, malo bolja udobnost i tu se prica zavrsava. Vise bi mi godio jednostavniji atmo motor, sveobuhvatni paketi gde ne moras za naslon i patosnice dati xxx evra itd (iako mazda nije cvecka bas ali u odnosu na audi...), jednostavan a dobar manuelac, jednostavno oslanjanje i jeftiniji kasko. Opet to je moj ugao, razlika je u tome sto ja ne tvrdim da je mazda "mocnija" jer meni vise odgovara. 

Inace 1.5 dizel menja novi 1.8 i krajem godine se predstavlja nova mazda 3 koja ima nivo buke u kabini 2dB nizi nego aktuelni A4.
(Drajver, 28. jul 2018 14:19)

Retko razborit komentar ovde.

iq85

pre 5 godina

@M sedam svaki dan i u jedan i u drugi. Superb ima mnogo kraca sedista i odaje utisak da ima mnogo vise mesta. Za Kodijak nemam pojma. Video ga samo na slici...

Lazar Bojanić

pre 5 godina

2015 sam kupio Mazdu 3 G120 u Challenge i presao sa njom oko 20.000Km.Trosila je prosecno oko 7l i za moje pojmove vukla sasvim OK.Bio sam zadovoljan ali zbog putovanja u USA na duze sam je ipak prodao.

Tamo sam vozio najnovijeg Civica sa 2.0 EX CVT.Solidan auto, nesto veci od Mazde ali ne tako zabavan za voznju, sve to zbog CVT menjaca koji je zgodan za tetke i seke ali ne za decake :-)

Predjoh tamo oko 14000 milja sve ok, potrosnja oko 8 bez kvarova.

Po povratku sa nesto vise para u dzepu krenuo sam da trazim neki auto ovde u Srbiji.Honda je u Srbiji jako skupa.Neke druge proizvodjače sam probao da ih ovde ne uplićem i na kraju sam završio opet kod Mazde G120 ali sada sa TAKUMI opremom.Kao isto ali potpuno različito ...dosta više opreme (Head Up Display, navigacija, LED svetla, dosta automatizovanih funkcija kao npr brisači , svetla , prepoznavanje znakova ograničenja brzine, upozorenje na auto u mrtvom uglu itd), dosta izmena za 3 godine, veći točkovi 18" i gume visokih performansi učiniše da se osećam kao u potpuno drugom i znatno boljem automobilu.Sad već imam oko 2.000 na satu prosek je 6.9l/100Km. Šta da vam kažem, prezadovoljan sam i uopšte me nije briga za odvratno tanak tepih u prtljažniku, za nedostatak rezervnog točka i tako neke realne ali nebitne sitnice koje dizajneri iz Hirošime prosto neće da odrade kako treba.

Ovo mi je treća Mazda (6+3+3) i jedino što mogu da kažem, Mazda nije auto, to je više kao DIJAGNOZA.

Transformer

pre 5 godina

@iq85 U tekstu piše Mazda 3 1.5d u čelendž paketu 20.990. To je najmanji paket koji može da se uzme uz dizel motor. Audi A3 može da se kupi u vrhunskoj opremi i sa DSG mjenjačem za 25.000. Ko hoće motore od preko 200ks i razne igračke kojih Mazda ne nudi ni u šestici, onda može da ide i do 40.000, a ni to nije duplo skuplje od osnovnog dizela trojke koji je 21.000. Dakle A3 ne da nije duplo skuplji, neko skoro da nije skuplji. Na duge staze je jeftiniji, jer trojku koju platiš 23.000, takav A3 je 1.000-2.000 skuplji. Medjutim, posle 5 god u preprodaji nadoknadiš tih 2.000 i ostane ti još bar 2.000. A da je A3 mnogo bolji, to nema sumnje. Da ne pričamo kakav Golf sada može da se uzme za 23.000. Mazda bi bila vrhunski auto da dizel u dobroj opremi kišta 19.000. Ovako je besmislena kupovina

Gross

pre 5 godina

Jeftin pokušaj Golfa. Strasno mi je zao, ali svi bi oni da budu Golf, ali da potroše u proizvodnji 30% para. Ovde je sve jeftino i vidi se na kilometar da jeste. Zato i koštaju polovni kao jači mobilni telefon.

strucnjakzakola

pre 5 godina

@ super auto nego jel ovo reno 1.5 dci motor ili pezo hdi?
(markop, 28. jul 2018 13:57)

pre desetak godina je mazda kupovala HDI motore, verovatno je ovo derivat neki koji su sami menjali.

rog

pre 5 godina

A tapacirung pozadi u prtljazniku kao krpa. Mislim nebitna je stvar ali je realno tako. Ne znam kako je kod konkurencije na zadnjim sedistima ali prostora ima relativno malo za odrasle.

Djed

pre 5 godina

Smesni su komentari ljudi koji najverovatnije nisu ni vozili Mazdu a jos manje neki premium auto, pa normalno, kao i sve drugo u zivotu, olako komentarisu. Vozio novu Mazdu 3! Solidan auto ali daleko od ovih placenih hvalospeva. Slab odziv motora, skroman kvalitet enterijera, ali stabilan u krivinama i prihvatljiv za grad. Ali je skup, vecina raje nema pare za to zadovoljstvo...

Boban

pre 5 godina

Molim vas samo da kad idete petom brzinom 60km/h, ne idete u preticanje jer ja dolazim iz suprotnog smera, a vaše preticanje traje svetlosnu godinu.

zika

pre 5 godina

Celo poglavlje za grejanje volana. Dobro da niste pominjali multimediju od 7 inca. Mazda je super ali cena je prevelika. Voleo bih da vidim cenu sa osnovnim paketom opreme automatskom klimom i tempomatom.

pčelica Pavo

pre 5 godina

(Hoću Državu, 28. jul 2018 10:25)

"Voleo bih da sedan ima peta vrata, da ima rezervni tocak i da postoji opcija sa adaptivnim tempomatom. Ispravite me ako nesto od ovoga sada poseduje, posto sam Mazdu gledao pre par godina."

Može da se uzme rezervni točak opciono. Oko 600 eura.

Prosečno nadprosečan

pre 5 godina

Vozio sam se u CX3 2.0 benzin i Mazdi 6 onoj najskupljoj koja postoji. Bila je i ovde na testu. Mogu reći da su to ozbiljni automobili. A vozio sam i vozio sam se i u novim modelima Audija, Mercedesa i BMW-a. A vi što pišete svašta verovatno vozite Golfove 4 i Zafire stare 10 i više godina. Hvala lepo.

preferisco dirti addio

pre 5 godina

Članke o mazdi na b92 citam samo zbog komentara mazda-botova .. hahhaha .. mazda najbolja u svemiru.. sjajno.. a svi potajno mastate o bmw_u i audiju ccc

Drajver

pre 5 godina

https://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1419692#k27782963

Ljudi stalno porede neuporedivo. Prvo mazda nije u premium segmentu iako pretenduju da im delimicno konkurisu odnosno da budu negde izmedju kvalitativno sto ce tek doci do izrazaja po meni.

Drugo i jako jako bitno, filozofija Japanskih proizvodjaca i pristup trzistu se razlikuju od pristupa Nemaca poprilicno. Sta to znaci? Znaci da se to oseti i u voznji gde ce taj audi davati nesto bolji obrtni moment recimo a da ce se osetiti na servisima, u osiguravajucoj kuci itd. Sve ima svoje prednosti i mane. Kod nas je prilicno zastupljen stav da postoji automobil koji je najbolji za njivu, kafic i sponzoruse, trkanje, jeftinu registraciju i nisku potrosnju i nezaobilazni "mrz" kod komsije pa se pri nabavci automobila gleda kroz tu prizmu primarno.

Meni recimo ako poredis kod tog audija jedino sto bi vise godilo nego sto mazda ima je kvalitetniji enterijer, malo bolja udobnost i tu se prica zavrsava. Vise bi mi godio jednostavniji atmo motor, sveobuhvatni paketi gde ne moras za naslon i patosnice dati xxx evra itd (iako mazda nije cvecka bas ali u odnosu na audi...), jednostavan a dobar manuelac, jednostavno oslanjanje i jeftiniji kasko. Opet to je moj ugao, razlika je u tome sto ja ne tvrdim da je mazda "mocnija" jer meni vise odgovara.

Inace 1.5 dizel menja novi 1.8 i krajem godine se predstavlja nova mazda 3 koja ima nivo buke u kabini 2dB nizi nego aktuelni A4.

Mazda 3

pre 5 godina

Vozim Mazdu 3, 2016.
1.5, benzin, 100 konja.
Što se tiče prednjeg dijela, udobna je, međutim pozadi nedostaje malo prostora za putnike.

Potrošnja: kombinovano 6-8 L/100km.
Najčešće 7 L/100km. (prelazim 100-150km dnevno, pa sam pratio).

Gradska vožnja: 8-10 L/100km.
(Pogotovo Beograd).

Veliki nedostatak: rezervoar max 40 L. Na svakih 400-500 km morate na benzinsku stanicu.

Nije baš ekonomičan automobil, iako je tako napisano u tekstu.

Lars

pre 5 godina

Sjajne su Mazde. Za moj novcanik je ova preskupa, neprakticna i da se ne lazemo vreme je za novi model. Pretpostavljam da ce nova trojka biti ludilo, da je zelim sacekao bih novi model. Inace, CX5 je meni najlepse "dzipče" na trzistu, sa redizajnom su resili sve sto je bilo potrebno. Jos da imam viska 40ak hiljada evra, ne bih puno razmisljao na sta da ih potrosim.

Metropola

pre 5 godina

Trenutno zivim I radim u inostranstvu i vozim Mazdu 3.U Beogradu kupio prosle godine A3 TFSI benzinac, 1.4, neuporedivo koliko je Audi mocniji.
(Ivan, 28. jul 2018 11:41) ... Istina ali i znacajno skuplji. Ne moze se uporedjivati auto pa cak i iste klase ako se se ne uzme u obzir i sama cena. A sto se Mazde tice, a ja nisam ljubitelj japanskih vozila, imam samo reci hvale! Kvalitet izrade, motori (benziski) osecaj u voznji i udobnost je apsolutno na najvisem nivou. U cenovnom rangu od 20k +/- smatram ga best buy autom.

dr.gonzo

pre 5 godina

slab je to motor za toliku karoseriju..auto nije kompakt jer ima povelike dimenzije..predugacak je i uzan..verujem da je kvalitetan ali konkurencija je ispred

Nbgd

pre 5 godina

Čuj "približili" po ceni i kvalitetu evropskim proizvođačima?
Pa Mazda jede za doručak u zadnjih 10ak godina sve evropske proizvođače zajedno.

Ivan

pre 5 godina

Trenutno zivim I radim u inostranstvu i vozim Mazdu 3.U Beogradu kupio prosle godine A3 TFSI benzinac, 1.4, neuporedivo koliko je Audi mocniji.

Bavaria

pre 5 godina

Dakle auto bez ikakve mane? Smesno, ne volim nikako ove narucene reklamne tekstove gde se nista realno ne moze procitati i saznati ako se zna da je od pocetka pisan totalno pristrasno. Stvarno mislim da treba posebna sekcija da stoji za ove tekstove i da budu naznaceni da su samo masta prodavaca a ne realnost. Volim da citam realne testove i opise vozila jer volim vozila. Ovo je gubljenje vremena. Neprilici ovo jednom ozbiljnom Internet portalu. Cisto da ne bude zabude, vozim merc c klasu i ima mana koliko hocete i nema potreba da lazem ljude o tome....

M

pre 5 godina

Samo sam se nakasljao kad sam procitao cenu. Jel uopste gledaju cenovnike kod konkurencije. Ah da zaboravio sam da Mazda nema konkurenciju!!! Prostora za noge na zadnjem sedistu kao u Jugu. Mazda 6 lepa kao lutka ali i dalje u odnosu na konkurente tesna pozadi a cena u klasi premium automobila. Posle se svi cude sto se Skoda dobro prodaje. Jeste ruznjikava ali prakticna. Uostalom ne vozim se pored automobila pa da se divim njegovoj lepoti ne u automobilu a tu mi je ipak bitno da ne sedim u fetus polozaju ako je moguce

billy_the_cat

pre 5 godina

Mazda mi je oduvijek bila interesantna ali u zadnje vrijeme me "izluđuje" :) Ozbiljno sam uzeo u razmatranje da je kupim, novu ali Mazdu 6 (i trica je ko bombon), vjerojatno karavan. Ima li neko iskustva, koji motor i paket opreme su najoptimalniji? Ne tražim ništa nabudženo ali ni da je "gola". Unaprijed hvala na odgovorima, pozdrav za sve ljubitelje Mazde :)

betmen

pre 5 godina

Ne razumem, napisali ste cene jeftinijih paketa, ali ne i ovog skupljeg koji ste testirali. Konkretno, ovaj testirani kosta 22.000 + boja :)

Reziel

pre 5 godina

Mazda po meni u poslednjih pet godina ima najbolji dizajn. Vozio sam novu Mazdu 6 kupljenu 2009. godine i "terao" je pet i po godina bez i najmanjeg kvara. Samo redovan servis. Prodao sam dobrom prijatelju, i evo još je vozi i još uvek smo odlični drugari.
Trojka je najlepša u klasi, čak mi je i bolja hečbek varijanta od kvazi-limuzine. Jedini problem su pomalo anemični motori za moj ukus, ali zato je izdržljivost tu.

Hoću Državu

pre 5 godina

Voleo bih da sedan ima peta vrata, da ima rezervni tocak i da postoji opcija sa adaptivnim tempomatom. Ispravite me ako nesto od ovoga sada poseduje, posto sam Mazdu gledao pre par godina.

Brka

pre 5 godina

Japanci svaka vam čast, šta god da naprave od igle do lokomotive... Da kupujem auto ne bih bilo razmisljanja, mozda malo: mazda, honda ili mozda toyota... ?

Bavaria

pre 5 godina

Dakle auto bez ikakve mane? Smesno, ne volim nikako ove narucene reklamne tekstove gde se nista realno ne moze procitati i saznati ako se zna da je od pocetka pisan totalno pristrasno. Stvarno mislim da treba posebna sekcija da stoji za ove tekstove i da budu naznaceni da su samo masta prodavaca a ne realnost. Volim da citam realne testove i opise vozila jer volim vozila. Ovo je gubljenje vremena. Neprilici ovo jednom ozbiljnom Internet portalu. Cisto da ne bude zabude, vozim merc c klasu i ima mana koliko hocete i nema potreba da lazem ljude o tome....

Nbgd

pre 5 godina

Čuj "približili" po ceni i kvalitetu evropskim proizvođačima?
Pa Mazda jede za doručak u zadnjih 10ak godina sve evropske proizvođače zajedno.

betmen

pre 5 godina

Ne razumem, napisali ste cene jeftinijih paketa, ali ne i ovog skupljeg koji ste testirali. Konkretno, ovaj testirani kosta 22.000 + boja :)

M

pre 5 godina

Samo sam se nakasljao kad sam procitao cenu. Jel uopste gledaju cenovnike kod konkurencije. Ah da zaboravio sam da Mazda nema konkurenciju!!! Prostora za noge na zadnjem sedistu kao u Jugu. Mazda 6 lepa kao lutka ali i dalje u odnosu na konkurente tesna pozadi a cena u klasi premium automobila. Posle se svi cude sto se Skoda dobro prodaje. Jeste ruznjikava ali prakticna. Uostalom ne vozim se pored automobila pa da se divim njegovoj lepoti ne u automobilu a tu mi je ipak bitno da ne sedim u fetus polozaju ako je moguce

Mazda 3

pre 5 godina

Vozim Mazdu 3, 2016.
1.5, benzin, 100 konja.
Što se tiče prednjeg dijela, udobna je, međutim pozadi nedostaje malo prostora za putnike.

Potrošnja: kombinovano 6-8 L/100km.
Najčešće 7 L/100km. (prelazim 100-150km dnevno, pa sam pratio).

Gradska vožnja: 8-10 L/100km.
(Pogotovo Beograd).

Veliki nedostatak: rezervoar max 40 L. Na svakih 400-500 km morate na benzinsku stanicu.

Nije baš ekonomičan automobil, iako je tako napisano u tekstu.

miki

pre 5 godina

Kupujem ono što procenim da mi je adekvatno mom standardu i tu od opcija biram ono što mi je po ukusu. Vozim Mazdu 3 2014 Challenge G100 (17600Eur), prešao oko 117000km za ove četiri godine i jedino što sam imao problem sa el.sklapanjem retrovizora. Motor jeste malo lenj ali meni je dobar (vozio sam i jače automobile). Nisam se ni jednog trenutka pokajao za izbor. Međutim, čitam ovde komentare, neko pominje Audi A3. Ajde da pogledam sta to nudi, sva sreća pa postoji google. Dakle, A3 basic sedan 1.4 TFSI tačno 24.429,13EUR. Dođem do stavke automatski klima uređaj - dodatna oprema (641,21EUR), centralni naslon za ruke (163,74EUR), itd. Dalje nisam hteo ni da gledam a tu nije kraj. Dakle, neka kupuje kako se kome sviđa i koliko novca želi da potroši. Pozdrav

Brka

pre 5 godina

Japanci svaka vam čast, šta god da naprave od igle do lokomotive... Da kupujem auto ne bih bilo razmisljanja, mozda malo: mazda, honda ili mozda toyota... ?

Reziel

pre 5 godina

Mazda po meni u poslednjih pet godina ima najbolji dizajn. Vozio sam novu Mazdu 6 kupljenu 2009. godine i "terao" je pet i po godina bez i najmanjeg kvara. Samo redovan servis. Prodao sam dobrom prijatelju, i evo još je vozi i još uvek smo odlični drugari.
Trojka je najlepša u klasi, čak mi je i bolja hečbek varijanta od kvazi-limuzine. Jedini problem su pomalo anemični motori za moj ukus, ali zato je izdržljivost tu.

Boban

pre 5 godina

Molim vas samo da kad idete petom brzinom 60km/h, ne idete u preticanje jer ja dolazim iz suprotnog smera, a vaše preticanje traje svetlosnu godinu.

Lars

pre 5 godina

Sjajne su Mazde. Za moj novcanik je ova preskupa, neprakticna i da se ne lazemo vreme je za novi model. Pretpostavljam da ce nova trojka biti ludilo, da je zelim sacekao bih novi model. Inace, CX5 je meni najlepse "dzipče" na trzistu, sa redizajnom su resili sve sto je bilo potrebno. Jos da imam viska 40ak hiljada evra, ne bih puno razmisljao na sta da ih potrosim.

Lazar Bojanić

pre 5 godina

2015 sam kupio Mazdu 3 G120 u Challenge i presao sa njom oko 20.000Km.Trosila je prosecno oko 7l i za moje pojmove vukla sasvim OK.Bio sam zadovoljan ali zbog putovanja u USA na duze sam je ipak prodao.

Tamo sam vozio najnovijeg Civica sa 2.0 EX CVT.Solidan auto, nesto veci od Mazde ali ne tako zabavan za voznju, sve to zbog CVT menjaca koji je zgodan za tetke i seke ali ne za decake :-)

Predjoh tamo oko 14000 milja sve ok, potrosnja oko 8 bez kvarova.

Po povratku sa nesto vise para u dzepu krenuo sam da trazim neki auto ovde u Srbiji.Honda je u Srbiji jako skupa.Neke druge proizvodjače sam probao da ih ovde ne uplićem i na kraju sam završio opet kod Mazde G120 ali sada sa TAKUMI opremom.Kao isto ali potpuno različito ...dosta više opreme (Head Up Display, navigacija, LED svetla, dosta automatizovanih funkcija kao npr brisači , svetla , prepoznavanje znakova ograničenja brzine, upozorenje na auto u mrtvom uglu itd), dosta izmena za 3 godine, veći točkovi 18" i gume visokih performansi učiniše da se osećam kao u potpuno drugom i znatno boljem automobilu.Sad već imam oko 2.000 na satu prosek je 6.9l/100Km. Šta da vam kažem, prezadovoljan sam i uopšte me nije briga za odvratno tanak tepih u prtljažniku, za nedostatak rezervnog točka i tako neke realne ali nebitne sitnice koje dizajneri iz Hirošime prosto neće da odrade kako treba.

Ovo mi je treća Mazda (6+3+3) i jedino što mogu da kažem, Mazda nije auto, to je više kao DIJAGNOZA.

Ivan

pre 5 godina

Trenutno zivim I radim u inostranstvu i vozim Mazdu 3.U Beogradu kupio prosle godine A3 TFSI benzinac, 1.4, neuporedivo koliko je Audi mocniji.

Djed

pre 5 godina

Smesni su komentari ljudi koji najverovatnije nisu ni vozili Mazdu a jos manje neki premium auto, pa normalno, kao i sve drugo u zivotu, olako komentarisu. Vozio novu Mazdu 3! Solidan auto ali daleko od ovih placenih hvalospeva. Slab odziv motora, skroman kvalitet enterijera, ali stabilan u krivinama i prihvatljiv za grad. Ali je skup, vecina raje nema pare za to zadovoljstvo...

Metropola

pre 5 godina

Trenutno zivim I radim u inostranstvu i vozim Mazdu 3.U Beogradu kupio prosle godine A3 TFSI benzinac, 1.4, neuporedivo koliko je Audi mocniji.
(Ivan, 28. jul 2018 11:41) ... Istina ali i znacajno skuplji. Ne moze se uporedjivati auto pa cak i iste klase ako se se ne uzme u obzir i sama cena. A sto se Mazde tice, a ja nisam ljubitelj japanskih vozila, imam samo reci hvale! Kvalitet izrade, motori (benziski) osecaj u voznji i udobnost je apsolutno na najvisem nivou. U cenovnom rangu od 20k +/- smatram ga best buy autom.

rog

pre 5 godina

Meni recimo ako poredis kod tog audija jedino sto bi vise godilo nego sto mazda ima je kvalitetniji enterijer, malo bolja udobnost i tu se prica zavrsava. Vise bi mi godio jednostavniji atmo motor, sveobuhvatni paketi gde ne moras za naslon i patosnice dati xxx evra itd (iako mazda nije cvecka bas ali u odnosu na audi...), jednostavan a dobar manuelac, jednostavno oslanjanje i jeftiniji kasko. Opet to je moj ugao, razlika je u tome sto ja ne tvrdim da je mazda "mocnija" jer meni vise odgovara. 

Inace 1.5 dizel menja novi 1.8 i krajem godine se predstavlja nova mazda 3 koja ima nivo buke u kabini 2dB nizi nego aktuelni A4.
(Drajver, 28. jul 2018 14:19)

Retko razborit komentar ovde.

billy_the_cat

pre 5 godina

Mazda mi je oduvijek bila interesantna ali u zadnje vrijeme me "izluđuje" :) Ozbiljno sam uzeo u razmatranje da je kupim, novu ali Mazdu 6 (i trica je ko bombon), vjerojatno karavan. Ima li neko iskustva, koji motor i paket opreme su najoptimalniji? Ne tražim ništa nabudženo ali ni da je "gola". Unaprijed hvala na odgovorima, pozdrav za sve ljubitelje Mazde :)

Prosečno nadprosečan

pre 5 godina

Vozio sam se u CX3 2.0 benzin i Mazdi 6 onoj najskupljoj koja postoji. Bila je i ovde na testu. Mogu reći da su to ozbiljni automobili. A vozio sam i vozio sam se i u novim modelima Audija, Mercedesa i BMW-a. A vi što pišete svašta verovatno vozite Golfove 4 i Zafire stare 10 i više godina. Hvala lepo.

grmln

pre 5 godina

Transformer, sad si lupio za sve pare. A3 sam bas komentarisao sa kolegama, poprilicno klot izgleda vatijanta koju smo probali, malo mesta, udobna voznja. Mazda 6 koju pominjes unutra duplo vise prostora ima, pritom je auto koji se tako dobro vozi, sa kojim srastes, nemoj da poredis ako nisi vozio. A za pravopis i "da ti nista od opreme ne HVALI" nemam reci. Ne znam da li znas da postoji rec FALITI i nema isto znacenje kao rec HVALITI?

mozak jedne kokoske ...

pre 5 godina

Čitajući komentare dilera, zaljubljenika i/ili botova, čovek bi pomislio da je mazda toliko superiorna i tražena, a vi kod nasih dilera možete da birate nove mazde iz 2016. godine ( oglasene su i na internetu ), a one iz 2017. da i ne pominjem.
Biće da je narod glup i slep kada nije u stanju da u potrebnoj meri (za praznjenje lagera) prepozna "najbolju kupovinu".
Da se razumemo, mazda je dobro vozilo, sa vrlinama i manama. Čega ima više, to kaže lager vozila iz 2016.

Hoću Državu

pre 5 godina

Voleo bih da sedan ima peta vrata, da ima rezervni tocak i da postoji opcija sa adaptivnim tempomatom. Ispravite me ako nesto od ovoga sada poseduje, posto sam Mazdu gledao pre par godina.

Drajver

pre 5 godina

https://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1419692#k27782963

Ljudi stalno porede neuporedivo. Prvo mazda nije u premium segmentu iako pretenduju da im delimicno konkurisu odnosno da budu negde izmedju kvalitativno sto ce tek doci do izrazaja po meni.

Drugo i jako jako bitno, filozofija Japanskih proizvodjaca i pristup trzistu se razlikuju od pristupa Nemaca poprilicno. Sta to znaci? Znaci da se to oseti i u voznji gde ce taj audi davati nesto bolji obrtni moment recimo a da ce se osetiti na servisima, u osiguravajucoj kuci itd. Sve ima svoje prednosti i mane. Kod nas je prilicno zastupljen stav da postoji automobil koji je najbolji za njivu, kafic i sponzoruse, trkanje, jeftinu registraciju i nisku potrosnju i nezaobilazni "mrz" kod komsije pa se pri nabavci automobila gleda kroz tu prizmu primarno.

Meni recimo ako poredis kod tog audija jedino sto bi vise godilo nego sto mazda ima je kvalitetniji enterijer, malo bolja udobnost i tu se prica zavrsava. Vise bi mi godio jednostavniji atmo motor, sveobuhvatni paketi gde ne moras za naslon i patosnice dati xxx evra itd (iako mazda nije cvecka bas ali u odnosu na audi...), jednostavan a dobar manuelac, jednostavno oslanjanje i jeftiniji kasko. Opet to je moj ugao, razlika je u tome sto ja ne tvrdim da je mazda "mocnija" jer meni vise odgovara.

Inace 1.5 dizel menja novi 1.8 i krajem godine se predstavlja nova mazda 3 koja ima nivo buke u kabini 2dB nizi nego aktuelni A4.

Александар

pre 5 godina

Ви мора да се шалите да се Мазда приближила квалитету европских аутомобила! "Немце хвали а јапанце вози" - кажу у мом селу. Купи Мазду (или Тојоту, Субару, Хонду...) ако желиш да заборавиш сервисе и продавнице ауто делова.

osmiputnik

pre 5 godina

Jeftin pokušaj Golfa. Strasno mi je zao, ali svi bi oni da budu Golf, ali da potroše u proizvodnji 30% para. Ovde je sve jeftino i vidi se na kilometar da jeste. Zato i koštaju polovni kao jači mobilni telefon.
(Gross, 28. jul 2018 17:57)

Ne znam zasto pricas gluposti ovakve kad mazda drzi cenu medju polovnjacima.. Pa mazda 2005to je oko 3500e i jace, a o novijim i da ne pricam.. Pritom nema auto nikakve veze sa golfom, seat leon ti je kopija golfa ako vec o tome oces da pricas..

ciga

pre 5 godina

@SRBIN
Živite negde po zapadu i onda ovde dođete da mrsite muda o kolima ili bilo čemu.Naravno da nekog zabole za vas život tamo,a da li neko bira smeće kako ti kazes ili jos veće azisko smeće to je već licna stvar i nije tvoje da o tome brines.Vozi tu svoju Hondu prst u uvo i pevaj !

Mimi

pre 5 godina

@Djed, ne znam koju si to Mazdu 3 vozio i da li si, ali komentari za slab odziv motora i pogotovu za los kvalitet enterijera je daleko od realnosti. Retko koji automobil u klasi moze da se meri sa trojkom u poslednje 3 godine. Najlepsa je, materijali u unutrasnjosti daleko bolji od npr. Audi-a A3, Octavia-e itd. Vozimo sedana od 2000 kubika i 120 konja dve godine i malo je reci da smo prezadovoljni. Kad sednes u auto, kao da srastes sa njim, utopis se i krstaris bogovski, kad treba prede, kad das gas zarezi, savrsen odziv motora, volana...

zika

pre 5 godina

Celo poglavlje za grejanje volana. Dobro da niste pominjali multimediju od 7 inca. Mazda je super ali cena je prevelika. Voleo bih da vidim cenu sa osnovnim paketom opreme automatskom klimom i tempomatom.

P

pre 5 godina

Jeftin pokušaj Golfa. Strasno mi je zao, ali svi bi oni da budu Golf, ali da potroše u proizvodnji 30% para. Ovde je sve jeftino i vidi se na kilometar da jeste. Zato i koštaju polovni kao jači mobilni telefon.
(Gross, 28. jul 2018 17:57)

Kako bi svi da budu kao Golf? Pa tako ruzan auto kao Golf ne postoji, jedino Fiat i Dacia su gori, ali ne mnogo. Cuo sam i da bubrezi stradaju na zadnjoj klupi.Takodje bih voleo da mi objasnis sta je to u enterijeru Golfa bolje nego u ovoj Mazdi? Mislim, da si zapravo seo u nju, video bi da uopste nije tako. Meni licno da neko pokloni Golf, ja bih ga prodao i uzeo nesto drugo. Ne kazem da je to djubre od auta ili nekvalitetno, ali je toliko sterilan i spolja i iznutra da ne bih mogao ni za sta drugo da ga smatram nego za kutiju na tockovima za prevoz od tacke A do tacke B. O cenama, kasku itd necu ni da pocinjem.

seg

pre 5 godina

@Gross
Šta je to Golf? Sport? Ovde gde živim niko ni ne zna da postoji nešto što se zove golf i kotrlja se po putu. Pri tome, tržište je veće od evropskog. Žao mi je vas poklonika vagena, ali bitni ste samo na vrlo ograničenoj teritoriji. Skupite petlju da probate nešto drugo. Možda se iznenadite.

Transformer

pre 5 godina

@iq85 U tekstu piše Mazda 3 1.5d u čelendž paketu 20.990. To je najmanji paket koji može da se uzme uz dizel motor. Audi A3 može da se kupi u vrhunskoj opremi i sa DSG mjenjačem za 25.000. Ko hoće motore od preko 200ks i razne igračke kojih Mazda ne nudi ni u šestici, onda može da ide i do 40.000, a ni to nije duplo skuplje od osnovnog dizela trojke koji je 21.000. Dakle A3 ne da nije duplo skuplji, neko skoro da nije skuplji. Na duge staze je jeftiniji, jer trojku koju platiš 23.000, takav A3 je 1.000-2.000 skuplji. Medjutim, posle 5 god u preprodaji nadoknadiš tih 2.000 i ostane ti još bar 2.000. A da je A3 mnogo bolji, to nema sumnje. Da ne pričamo kakav Golf sada može da se uzme za 23.000. Mazda bi bila vrhunski auto da dizel u dobroj opremi kišta 19.000. Ovako je besmislena kupovina

preferisco dirti addio

pre 5 godina

Članke o mazdi na b92 citam samo zbog komentara mazda-botova .. hahhaha .. mazda najbolja u svemiru.. sjajno.. a svi potajno mastate o bmw_u i audiju ccc

pčelica Pavo

pre 5 godina

(Hoću Državu, 28. jul 2018 10:25)

"Voleo bih da sedan ima peta vrata, da ima rezervni tocak i da postoji opcija sa adaptivnim tempomatom. Ispravite me ako nesto od ovoga sada poseduje, posto sam Mazdu gledao pre par godina."

Može da se uzme rezervni točak opciono. Oko 600 eura.

Hehe

pre 5 godina

Trojka u top paketu opreme je vrh auto, sve mi je na mestu, osim cene. Svaki auto ima mana, npr taj segment kod VW grupacije pozadi ima centralni tunel mozda i najveci u klasi, toliko je veliki da su komotno mogli da stave pregradu. Ispod ima mesta da provedes komplet kanalizacione cevi, vodovod, internet i da ti ostane mesta za pregrade. Kome se ne svidja ne mora da kupi ni jedno ni drugo. Meni je trojka vrh auto i pozeljnija od svih automobila iz te klase. Ono sto me odbija je cena, jer ne zelim da izdvojim toliko novca za tu klasu.

dr.gonzo

pre 5 godina

slab je to motor za toliku karoseriju..auto nije kompakt jer ima povelike dimenzije..predugacak je i uzan..verujem da je kvalitetan ali konkurencija je ispred

strucnjakzakola

pre 5 godina

@ super auto nego jel ovo reno 1.5 dci motor ili pezo hdi?
(markop, 28. jul 2018 13:57)

pre desetak godina je mazda kupovala HDI motore, verovatno je ovo derivat neki koji su sami menjali.

rog

pre 5 godina

A tapacirung pozadi u prtljazniku kao krpa. Mislim nebitna je stvar ali je realno tako. Ne znam kako je kod konkurencije na zadnjim sedistima ali prostora ima relativno malo za odrasle.

betmen

pre 5 godina

@transformer
u kom to univerzumu A3 ima vise prostora nazad od Mazde 6? Moj A4 ima osetno manje prostora, a da sam znao isao bih na A3.

stogod

pre 5 godina

meni su ljudi koji posle ovakvog teksta pisu o audiju i bmw ili vw fascinantni, pa covece vozi sta hoces i volis, ne mozes drugima da ispiras mozak svojim afinitetima... to je tip ljudi koji bi lakse podneli vredjanje sopstvene zene nego vredjanje auta...malo ko je od ovih komentatora vozio vise od 5 razlicitih ozbiljnih auta a samo tako sticu kvalifikaciju da daju validan komentar...jedini problem kod Mazde je carinska barijera zbog koje su kola znacajno skuplja od ovih iz EU i treba poznavati istoriju auto industrije da bi se donosio bilo kakav zakljucak o brendovima...

Lazar Bojanic

pre 5 godina

@zuta kuca

Ja i nisam rekao daje CVT nesto lose, naprotiv, samo karakter vozaca mora da se poklopi sa karakterom menjaca a to znaci malo lezernija osoba od mene :-)

U Texasu se proda ispod 2% vozila sa manulenim menjacem, ostalo CVT ili klasican automatik. Takva je moda tamo.

Bez manuelnog nema zabave, barem za mene.

A sad malo replike za sve komentatore kojima se ne dopada Mazdina unutrasjost , kvalitet materajala i zavrsna obrada.

Pre svega da kazem da je Mazda najmanji od svih japanskih proizvodjaca ...ali vrlo karakteran i svojeglav

USA auto stampa gotovo sve njihove modele stavlja u sam vrh gledajuci po klasama. Narocito se isticu hvalospevi glede unutrasnjosti kako u pogledu dizajna tako i u pogledu kvaliteta.Cak je porede sa nemackom premium trojkom .

U klasi Golfa na prvom mestu se sepure Honda Civic i Mazda 3. U klasi kompaktnih SUV vozila na vrhu su opet dvojac Honda Mazda sa modelima CRV i CX-5

Kod limuzina Model 6 se jako dobro drzi ali ga je najnoviji Accord pomalo gurnuo u drugi i treci plan jer je Toyota odlicno odradila Cumry.Sad su ubacili novi 2.5 turbo motor u Mazdu 6 i dodatno poradili na unutrasnjosti ala CX-9 tako da se dobro drze.

CX-9 je veci SUV koji vec jako ozbiljno koketira sa najboljim dizajnerskim resenjima unutrasnjosti ala Ital design ... pravo drvo , koza , kontrastni step konac ...

SRBIN

pre 5 godina

Мазда је по квалитету испред 90% европске конкуренције.Само они највећи, који коптају и до 3 пута више, су нормално квалитетом испред.
(Милош, 29. jul 2018 08:01)


Mazda je ispred svakog EU smeca..Niko u EU ne moze ni blizu Mazdinog kvaliteta, priznali mi to ili ne.

iq85

pre 5 godina

@M sedam svaki dan i u jedan i u drugi. Superb ima mnogo kraca sedista i odaje utisak da ima mnogo vise mesta. Za Kodijak nemam pojma. Video ga samo na slici...

mozak jedne kokoske ...

pre 5 godina

@lazar
Kada si je prodao Mazdu 6 dizel si kritikovao zbog nacina i učestalosti regeneracija DPF.
Prethodnu tvoju mazdu 3 G120 si posle likvidacije kritikovao i zbog motora, da nekada nema daha, pa i da preko Debelog brda nije ni za drugu brzinu jer se otima, ni za treću jer se guši.
Tu Hondu iz Amerike si hvalio dok si tamo bio. Sada je kritikujes, a mazdu 3-G120 opet hvalis jer si je opet kupio.
Gresim u necemu?

NIKOLA

pre 5 godina

Najbolji odnos cene,kvaliteta,komfora,izgleda,držanja cene,snage agregata i potrošnje ova trojka ali 2.0 benzin 120 konja u challenge opremi plus navigacija,dupli set alu felni sa letnjim i zimskim gumama i parking senzori za 18.090 evra.

Gross

pre 5 godina

Jeftin pokušaj Golfa. Strasno mi je zao, ali svi bi oni da budu Golf, ali da potroše u proizvodnji 30% para. Ovde je sve jeftino i vidi se na kilometar da jeste. Zato i koštaju polovni kao jači mobilni telefon.

P

pre 5 godina

Lepo sve ovo, al za istu kintu moze da se kupi megan intense dizel sa 130ks.
(Mario, 28. jul 2018 09:33)

E bravo, mozes i za 6000 da kupis Daciju ako vec oces "sto jeftinije to bolje". Enterijer ove Mazde i Megana ne moze da se poredi. Takodje, mogao bi da naucis da se kod motora ne gleda samo koliko KS ima. Evo bas primer Mazda 3 120ks benzin i taj tvoj megane, 1.0 120 KS benzin. Vidis, mazda ima 120 KS vec na 4000 obrtaja, a Megane? E onda lepo uporedis i testove i vidis da je taj Megane jedna kosilica u odnosu na Mazdu i da su po performansama 2 razlicita sveta. Inace, ako se gleda slicna oprema, Mazda je bila jedva 400 evra skuplja a Megane tada imao 2k evra sajamski popust. Da ne pricam sto ta ista mazda uz remap moze da se otvori na 180 KS jer je u njoj isti motor kao u jacoj verziji od 165KS, samo je elektronski limitiran pa posle 4000 obrtaja nema porasta snage.

pedja

pre 5 godina

Poenta je da vecina komentara uporedjuje Mazdu sa premium brendovima. Po tome bih rekao da su u Hirosimi uspeli u naumu. Inace njihov plan je da dodju odmai ispod premium segmenta i cini mi se da uspevaju.

P

pre 5 godina

U tome je i problem, A3 sport back sam uzeo na akciji za 21 800 eura, lager cistili 2016 Decembar a ova Mazda se ceni 22.000 eura zbog toga sam i uporedio.
(Ivan, 28. jul 2018 20:18)

Dakle, ti poredis Audi koji si kupio jer su cistili lager na kraju godine i redovnu cenu Mazde...pomalo nelogicno zar ne? Sad mi jos reci, da li taj tvoj audi ima bilo sta od sigurnosnih sistema (Lane keep assist, cross traffic alert, blind spot monitoring, automatsko kocenje...), navigaciju, kameru pozadi....??? Nema? Lepo je porediti babe i zabe. Eto samo dodaj navigaciju na taj audi pa da vidis koliko ce cena da mu ode gore, ostalo da ne spominjem. Znam tacno koji je to A3, i ja sam to razmatrao, ali sam video da su lukavo sastavili paket. Ne kazem da je los, ali tu i dalje fali svasta nesto. Ako ces da poredis automobile, poredi u istoj ili bar slicnoj opremi.

mića

pre 5 godina

Trpanje Golfa u svaku vesto o bilo kojoj marki automobila,čak i kad nema nikakve veze sa VW firmom,jednostavno govori ko je najbolji i ko je svima kost u grlu?

SRBIN

pre 5 godina

Trpanje Golfa u svaku vesto o bilo kojoj marki automobila,čak i kad nema nikakve veze sa VW firmom,jednostavno govori ko je najbolji i ko je svima kost u grlu?
(mića, 29. jul 2018 11:28)

Golf je poceo tu kompaktnu klasu, i od pocetka do dan danas je SMECE kao sto je i iPhone smece, ali su skupi i poredjenje je samo iz razloga sto su skupi i onda ljudi pprede sta se dobije za koliko para..Samsung je x puta bolji od iPhone,,HONDA,,MAZDA su x puta kvalitetniji od golfa i ako su u istoj klasi. Ljubomoran niko nije na svapsko smece, to je cisto poredjenje, ker niko normalan ne kupuje te svapske kante, to su kupci bolesnici i kompleksasi. Onaj ko zeli kvalitet, kupuje japanca..

lazar

pre 5 godina

to sto vozim Mazdu ne znači da je to najbolja opcija ...zato sam i rekao u svom prvom javljanju da je to vise dijagnoza nego razumna odluka .

svakako da ce te i svakom iole ozbiljnom i jos vaznije iskrenom razgovoru sa servoierima i prodavcima cuti za probleme sa dpf filterom i gradskom voznjom ...

svakako da atmo 120 ks nije dovoljno za Debelo Brdo i 4 putnika ... to mi je jednom u par godina tako da cu izdrzati ...

nema potrebe za zajedljivim komentarima sakrivenim iza mozga kokoske ...ako si hrabar i zeljan ukrstanja argumentacije predstavi se imenom kukavice

The-Driv3r

pre 5 godina

Lep auto, jedan od najlepših u klasi. Ali da li je premium klasa? Jer po ceni ovaj od 22k i kusur ulazi i itekako u teren bmw izmedju 114d i 116d. Da li je mazda stvarno postala premium auto? Mislim da su pobegli pristupacnoj evropskoj konkurenciji po pitanju kvaliteta i dizajna. Ali da li su bas u rangu premium nemaca....

Tela Marinera

pre 5 godina

Pre neki dan sam u sličnom članku kritikovao performanse Honde Civic sa 1.6/120ks dizel motorom i nekim automatskim menjačem tvrdeći da takav automobil koji razvija maksimalnu brzinu od 200 km/h mora da ima bolje ubrzanje do 100 km/h od 11 sekundi. Primer ove Mazde potvrđuje upravo to. Motor 1.5/105 ks u Mazdi 3 koji razvija Vmax 185 km/h ima podjednako ubrzanje kao Honda Civic sa nešto jačim motorom. Dakle, po svemu prikazanom. Mazda efikasnije raspolaže snagom motora što je za Hondu sramotno.

SRBIN

pre 5 godina

seg 
Mi živimo gde već živimo i tako je kako je sa Golfom ili bez Golfa,a koga zabole kako je tamo gde ti živiš !
(ciga, 29. jul 2018 11:25)


Jarane smanji malo ziv bio. Nikoga ne zanima ni ti gde zivis, svako ima prava na komentar, a tebi se to svidelo ili ne, to nikoga ne zanima.

Ivan

pre 5 godina

U tome je i problem, A3 sport back sam uzeo na akciji za 21 800 eura, lager cistili 2016 Decembar a ova Mazda se ceni 22.000 eura zbog toga sam i uporedio.(Ivan, 28. jul 2018 20:18)Dakle, ti poredis Audi koji si kupio jer su cistili lager na kraju godine i redovnu cenu Mazde...pomalo nelogicno zar ne? Sad mi jos reci, da li taj tvoj audi ima bilo sta od sigurnosnih sistema (Lane keep assist, cross traffic alert, blind spot monitoring, automatsko kocenje...), navigaciju, kameru pozadi....??? Nema? Lepo je porediti babe i zabe. Eto samo dodaj navigaciju na taj audi pa da vidis koliko ce cena da mu ode gore, ostalo da ne spominjem. Znam tacno koji je to A3, i ja sam to razmatrao, ali sam video da su lukavo sastavili paket. Ne kazem da je los, ali tu i dalje fali svasta nesto. Ako ces da poredis automobile, poredi u istoj ili bar slicnoj opremi.
(P, 29. jul 2018 04:45)
Sto ne rece odmah da radis za Mazdu?:) Sve osim navigacije ima, kao sto znas navigacija mu dize cenu za skoro 4000 eura ali mozes da je ubacis I sam ali onda gubis garanciju. Sve sto sam rekao je da to sto sam ja uzeo i ovo sto se nudi igrom slucaja vozim oba, cene su im iste (nevezano za to sto sam ja imao srecu da uzmem za jetiniju cenu) i da nisu za poredjenje. Audi kada vozim osecaj je kao da je sinama vezan za put, startniji, brzi, jaci. Mazda 3 u poredjenju sa njim kao deciji auto na baterije. Cena previsoka valjda zbog tih carina.

Милош

pre 5 godina

Мазда је по квалитету испред 90% европске конкуренције.Само они највећи, који коптају и до 3 пута више, су нормално квалитетом испред.

Transformer

pre 5 godina

@SRBIN Govoriš da su smeće o brendovima koji u Evropi gaze sve ostalo. Apple gazi sve ostalo u svijetu. Ovakav tip rasprave može da se vodi samo na Balkanu. Koliko je hejtera Applea ili VWa jer ne mogu da ga kupe. U EU ili USA uopšte nije pomodarstvo imati MacBook ili iPhone, već normalna stvar. U USA svaki 10 telefon nije iPhone. EU i USA su tržišta sa različitim karakterima, naročito kada su automobili u pitanju. U EU Mazda ne može da se proda po cijeni Golfa. Ne bi mogla ni po cijeni Oktavije. To je auto koji je spolja znatno veći od Golfa, a unutra znatno manji. Košta isto nov, a mnogo se manje prodaje polovan. VW ima jači imidž, ne zaostaje po izboru motora, kvalitetniji je u unutrašnjosti, ne zaostaje sa multimedijom, nudi tehnologije koje Mazda nema... Dakle, kupiti Mazdu u Evropi je opcija za ljude koji kupuju srcem, a nikako glavom. Ja sam kupio A3 sedan malo skuplje od predstavljene Mazde 3. Od opreme mu ništa ne hvali, a na duge staze će me koštati manje od Mazde 3. Jači motor u Audiu i mnogo bolji mjenjač ne treba pominjati. E sad, to je sve moj ugao gledanja. Ja bih za 33.000 eura prije vozio A3 sedan 2.0tdi DSG, sa virtual kokpitom, Sline opremom, svim sigurnosnim gadžetima, adaptivnim oslanjanjem, Matrix led faroma, nego Mazdu 6, koja pozadi ne nudi više prostora od A3, a po dimenzijama skoro kači A6.

Ivan

pre 5 godina

Trenutno zivim I radim u inostranstvu i vozim Mazdu 3.U Beogradu kupio prosle godine A3 TFSI benzinac, 1.4, neuporedivo koliko je Audi mocniji.(Ivan, 28. jul 2018 11:41) ... Istina ali i znacajno skuplji. Ne moze se uporedjivati auto pa cak i iste klase ako se se ne uzme u obzir i sama cena. A sto se Mazde tice, a ja nisam ljubitelj japanskih vozila, imam samo reci hvale! Kvalitet izrade, motori (benziski) osecaj u voznji i udobnost je apsolutno na najvisem nivou. U cenovnom rangu od 20k +/- smatram ga best buy autom.
(Metropola, 28. jul 2018 12:55)

U tome je i problem, A3 sport back sam uzeo na akciji za 21 800 eura, lager cistili 2016 Decembar a ova Mazda se ceni 22.000 eura zbog toga sam i uporedio.

Aca Z.

pre 5 godina

Jak adut ove Mazde,je svakako atraktivan i savremen dizajn.Što se tiče enterijera meni je nekako klasičan, za cenu od nešto preko 20-ak hiljada.Izgleda mi i da je od tvrde plastike ali verujem novinaru odnosno test vozaču koji je vozio ovaj model,da je plastika obložena mekim materijalima.Kada bih birao neki od Mazdinih modela,izabrao bih trojku ali u limunzinskoj varijanti.I posebno mi se dopada,da je pomenuti dizelaš odlično izolovan i pri svemu tome,mali potrošač.

langzi

pre 5 godina

Ako je ovo nova mazda onda ne znam stvarno.
Skrti u enterijeru.
Ista kao stara.
Nista novo... Sve ovo odavno imaju svi

Potpuno nova mazda 3 dolazi 2019 godine

Saša

pre 5 godina

Koliko naučnika , majko mila. Nije ista klasa , ali da Vam uporedim : Vozim A3 1,6 TDI ambiente paket opreme , sve ima sem navigacije ( i kameru) , plaćen je 27.000 Eur , Mazda CX-3 Revolution paket , plaćena 20.000,00 Eur benzin 120 KS,(zbog vrlo male kilometraže) . Nije to ni blizu Audiju , po svemu.

Gross

pre 5 godina

Jeftin pokušaj Golfa. Strasno mi je zao, ali svi bi oni da budu Golf, ali da potroše u proizvodnji 30% para. Ovde je sve jeftino i vidi se na kilometar da jeste. Zato i koštaju polovni kao jači mobilni telefon.

Nbgd

pre 5 godina

Čuj "približili" po ceni i kvalitetu evropskim proizvođačima?
Pa Mazda jede za doručak u zadnjih 10ak godina sve evropske proizvođače zajedno.

Ivan

pre 5 godina

Trenutno zivim I radim u inostranstvu i vozim Mazdu 3.U Beogradu kupio prosle godine A3 TFSI benzinac, 1.4, neuporedivo koliko je Audi mocniji.

preferisco dirti addio

pre 5 godina

Članke o mazdi na b92 citam samo zbog komentara mazda-botova .. hahhaha .. mazda najbolja u svemiru.. sjajno.. a svi potajno mastate o bmw_u i audiju ccc

Transformer

pre 5 godina

@iq85 U tekstu piše Mazda 3 1.5d u čelendž paketu 20.990. To je najmanji paket koji može da se uzme uz dizel motor. Audi A3 može da se kupi u vrhunskoj opremi i sa DSG mjenjačem za 25.000. Ko hoće motore od preko 200ks i razne igračke kojih Mazda ne nudi ni u šestici, onda može da ide i do 40.000, a ni to nije duplo skuplje od osnovnog dizela trojke koji je 21.000. Dakle A3 ne da nije duplo skuplji, neko skoro da nije skuplji. Na duge staze je jeftiniji, jer trojku koju platiš 23.000, takav A3 je 1.000-2.000 skuplji. Medjutim, posle 5 god u preprodaji nadoknadiš tih 2.000 i ostane ti još bar 2.000. A da je A3 mnogo bolji, to nema sumnje. Da ne pričamo kakav Golf sada može da se uzme za 23.000. Mazda bi bila vrhunski auto da dizel u dobroj opremi kišta 19.000. Ovako je besmislena kupovina

dr.gonzo

pre 5 godina

slab je to motor za toliku karoseriju..auto nije kompakt jer ima povelike dimenzije..predugacak je i uzan..verujem da je kvalitetan ali konkurencija je ispred

M

pre 5 godina

Samo sam se nakasljao kad sam procitao cenu. Jel uopste gledaju cenovnike kod konkurencije. Ah da zaboravio sam da Mazda nema konkurenciju!!! Prostora za noge na zadnjem sedistu kao u Jugu. Mazda 6 lepa kao lutka ali i dalje u odnosu na konkurente tesna pozadi a cena u klasi premium automobila. Posle se svi cude sto se Skoda dobro prodaje. Jeste ruznjikava ali prakticna. Uostalom ne vozim se pored automobila pa da se divim njegovoj lepoti ne u automobilu a tu mi je ipak bitno da ne sedim u fetus polozaju ako je moguce

Transformer

pre 5 godina

@SRBIN Govoriš da su smeće o brendovima koji u Evropi gaze sve ostalo. Apple gazi sve ostalo u svijetu. Ovakav tip rasprave može da se vodi samo na Balkanu. Koliko je hejtera Applea ili VWa jer ne mogu da ga kupe. U EU ili USA uopšte nije pomodarstvo imati MacBook ili iPhone, već normalna stvar. U USA svaki 10 telefon nije iPhone. EU i USA su tržišta sa različitim karakterima, naročito kada su automobili u pitanju. U EU Mazda ne može da se proda po cijeni Golfa. Ne bi mogla ni po cijeni Oktavije. To je auto koji je spolja znatno veći od Golfa, a unutra znatno manji. Košta isto nov, a mnogo se manje prodaje polovan. VW ima jači imidž, ne zaostaje po izboru motora, kvalitetniji je u unutrašnjosti, ne zaostaje sa multimedijom, nudi tehnologije koje Mazda nema... Dakle, kupiti Mazdu u Evropi je opcija za ljude koji kupuju srcem, a nikako glavom. Ja sam kupio A3 sedan malo skuplje od predstavljene Mazde 3. Od opreme mu ništa ne hvali, a na duge staze će me koštati manje od Mazde 3. Jači motor u Audiu i mnogo bolji mjenjač ne treba pominjati. E sad, to je sve moj ugao gledanja. Ja bih za 33.000 eura prije vozio A3 sedan 2.0tdi DSG, sa virtual kokpitom, Sline opremom, svim sigurnosnim gadžetima, adaptivnim oslanjanjem, Matrix led faroma, nego Mazdu 6, koja pozadi ne nudi više prostora od A3, a po dimenzijama skoro kači A6.

SRBIN

pre 5 godina

Trpanje Golfa u svaku vesto o bilo kojoj marki automobila,čak i kad nema nikakve veze sa VW firmom,jednostavno govori ko je najbolji i ko je svima kost u grlu?
(mića, 29. jul 2018 11:28)

Golf je poceo tu kompaktnu klasu, i od pocetka do dan danas je SMECE kao sto je i iPhone smece, ali su skupi i poredjenje je samo iz razloga sto su skupi i onda ljudi pprede sta se dobije za koliko para..Samsung je x puta bolji od iPhone,,HONDA,,MAZDA su x puta kvalitetniji od golfa i ako su u istoj klasi. Ljubomoran niko nije na svapsko smece, to je cisto poredjenje, ker niko normalan ne kupuje te svapske kante, to su kupci bolesnici i kompleksasi. Onaj ko zeli kvalitet, kupuje japanca..

Ivan

pre 5 godina

U tome je i problem, A3 sport back sam uzeo na akciji za 21 800 eura, lager cistili 2016 Decembar a ova Mazda se ceni 22.000 eura zbog toga sam i uporedio.(Ivan, 28. jul 2018 20:18)Dakle, ti poredis Audi koji si kupio jer su cistili lager na kraju godine i redovnu cenu Mazde...pomalo nelogicno zar ne? Sad mi jos reci, da li taj tvoj audi ima bilo sta od sigurnosnih sistema (Lane keep assist, cross traffic alert, blind spot monitoring, automatsko kocenje...), navigaciju, kameru pozadi....??? Nema? Lepo je porediti babe i zabe. Eto samo dodaj navigaciju na taj audi pa da vidis koliko ce cena da mu ode gore, ostalo da ne spominjem. Znam tacno koji je to A3, i ja sam to razmatrao, ali sam video da su lukavo sastavili paket. Ne kazem da je los, ali tu i dalje fali svasta nesto. Ako ces da poredis automobile, poredi u istoj ili bar slicnoj opremi.
(P, 29. jul 2018 04:45)
Sto ne rece odmah da radis za Mazdu?:) Sve osim navigacije ima, kao sto znas navigacija mu dize cenu za skoro 4000 eura ali mozes da je ubacis I sam ali onda gubis garanciju. Sve sto sam rekao je da to sto sam ja uzeo i ovo sto se nudi igrom slucaja vozim oba, cene su im iste (nevezano za to sto sam ja imao srecu da uzmem za jetiniju cenu) i da nisu za poredjenje. Audi kada vozim osecaj je kao da je sinama vezan za put, startniji, brzi, jaci. Mazda 3 u poredjenju sa njim kao deciji auto na baterije. Cena previsoka valjda zbog tih carina.

mozak jedne kokoske ...

pre 5 godina

Čitajući komentare dilera, zaljubljenika i/ili botova, čovek bi pomislio da je mazda toliko superiorna i tražena, a vi kod nasih dilera možete da birate nove mazde iz 2016. godine ( oglasene su i na internetu ), a one iz 2017. da i ne pominjem.
Biće da je narod glup i slep kada nije u stanju da u potrebnoj meri (za praznjenje lagera) prepozna "najbolju kupovinu".
Da se razumemo, mazda je dobro vozilo, sa vrlinama i manama. Čega ima više, to kaže lager vozila iz 2016.

SRBIN

pre 5 godina

Мазда је по квалитету испред 90% европске конкуренције.Само они највећи, који коптају и до 3 пута више, су нормално квалитетом испред.
(Милош, 29. jul 2018 08:01)


Mazda je ispred svakog EU smeca..Niko u EU ne moze ni blizu Mazdinog kvaliteta, priznali mi to ili ne.

Brka

pre 5 godina

Japanci svaka vam čast, šta god da naprave od igle do lokomotive... Da kupujem auto ne bih bilo razmisljanja, mozda malo: mazda, honda ili mozda toyota... ?

Saša

pre 5 godina

Koliko naučnika , majko mila. Nije ista klasa , ali da Vam uporedim : Vozim A3 1,6 TDI ambiente paket opreme , sve ima sem navigacije ( i kameru) , plaćen je 27.000 Eur , Mazda CX-3 Revolution paket , plaćena 20.000,00 Eur benzin 120 KS,(zbog vrlo male kilometraže) . Nije to ni blizu Audiju , po svemu.

Bavaria

pre 5 godina

Dakle auto bez ikakve mane? Smesno, ne volim nikako ove narucene reklamne tekstove gde se nista realno ne moze procitati i saznati ako se zna da je od pocetka pisan totalno pristrasno. Stvarno mislim da treba posebna sekcija da stoji za ove tekstove i da budu naznaceni da su samo masta prodavaca a ne realnost. Volim da citam realne testove i opise vozila jer volim vozila. Ovo je gubljenje vremena. Neprilici ovo jednom ozbiljnom Internet portalu. Cisto da ne bude zabude, vozim merc c klasu i ima mana koliko hocete i nema potreba da lazem ljude o tome....

The-Driv3r

pre 5 godina

Lep auto, jedan od najlepših u klasi. Ali da li je premium klasa? Jer po ceni ovaj od 22k i kusur ulazi i itekako u teren bmw izmedju 114d i 116d. Da li je mazda stvarno postala premium auto? Mislim da su pobegli pristupacnoj evropskoj konkurenciji po pitanju kvaliteta i dizajna. Ali da li su bas u rangu premium nemaca....

P

pre 5 godina

Lepo sve ovo, al za istu kintu moze da se kupi megan intense dizel sa 130ks.
(Mario, 28. jul 2018 09:33)

E bravo, mozes i za 6000 da kupis Daciju ako vec oces "sto jeftinije to bolje". Enterijer ove Mazde i Megana ne moze da se poredi. Takodje, mogao bi da naucis da se kod motora ne gleda samo koliko KS ima. Evo bas primer Mazda 3 120ks benzin i taj tvoj megane, 1.0 120 KS benzin. Vidis, mazda ima 120 KS vec na 4000 obrtaja, a Megane? E onda lepo uporedis i testove i vidis da je taj Megane jedna kosilica u odnosu na Mazdu i da su po performansama 2 razlicita sveta. Inace, ako se gleda slicna oprema, Mazda je bila jedva 400 evra skuplja a Megane tada imao 2k evra sajamski popust. Da ne pricam sto ta ista mazda uz remap moze da se otvori na 180 KS jer je u njoj isti motor kao u jacoj verziji od 165KS, samo je elektronski limitiran pa posle 4000 obrtaja nema porasta snage.

Boban

pre 5 godina

Molim vas samo da kad idete petom brzinom 60km/h, ne idete u preticanje jer ja dolazim iz suprotnog smera, a vaše preticanje traje svetlosnu godinu.

ciga

pre 5 godina

@SRBIN
Živite negde po zapadu i onda ovde dođete da mrsite muda o kolima ili bilo čemu.Naravno da nekog zabole za vas život tamo,a da li neko bira smeće kako ti kazes ili jos veće azisko smeće to je već licna stvar i nije tvoje da o tome brines.Vozi tu svoju Hondu prst u uvo i pevaj !

Reziel

pre 5 godina

Mazda po meni u poslednjih pet godina ima najbolji dizajn. Vozio sam novu Mazdu 6 kupljenu 2009. godine i "terao" je pet i po godina bez i najmanjeg kvara. Samo redovan servis. Prodao sam dobrom prijatelju, i evo još je vozi i još uvek smo odlični drugari.
Trojka je najlepša u klasi, čak mi je i bolja hečbek varijanta od kvazi-limuzine. Jedini problem su pomalo anemični motori za moj ukus, ali zato je izdržljivost tu.

Lazar Bojanić

pre 5 godina

2015 sam kupio Mazdu 3 G120 u Challenge i presao sa njom oko 20.000Km.Trosila je prosecno oko 7l i za moje pojmove vukla sasvim OK.Bio sam zadovoljan ali zbog putovanja u USA na duze sam je ipak prodao.

Tamo sam vozio najnovijeg Civica sa 2.0 EX CVT.Solidan auto, nesto veci od Mazde ali ne tako zabavan za voznju, sve to zbog CVT menjaca koji je zgodan za tetke i seke ali ne za decake :-)

Predjoh tamo oko 14000 milja sve ok, potrosnja oko 8 bez kvarova.

Po povratku sa nesto vise para u dzepu krenuo sam da trazim neki auto ovde u Srbiji.Honda je u Srbiji jako skupa.Neke druge proizvodjače sam probao da ih ovde ne uplićem i na kraju sam završio opet kod Mazde G120 ali sada sa TAKUMI opremom.Kao isto ali potpuno različito ...dosta više opreme (Head Up Display, navigacija, LED svetla, dosta automatizovanih funkcija kao npr brisači , svetla , prepoznavanje znakova ograničenja brzine, upozorenje na auto u mrtvom uglu itd), dosta izmena za 3 godine, veći točkovi 18" i gume visokih performansi učiniše da se osećam kao u potpuno drugom i znatno boljem automobilu.Sad već imam oko 2.000 na satu prosek je 6.9l/100Km. Šta da vam kažem, prezadovoljan sam i uopšte me nije briga za odvratno tanak tepih u prtljažniku, za nedostatak rezervnog točka i tako neke realne ali nebitne sitnice koje dizajneri iz Hirošime prosto neće da odrade kako treba.

Ovo mi je treća Mazda (6+3+3) i jedino što mogu da kažem, Mazda nije auto, to je više kao DIJAGNOZA.

P

pre 5 godina

Jeftin pokušaj Golfa. Strasno mi je zao, ali svi bi oni da budu Golf, ali da potroše u proizvodnji 30% para. Ovde je sve jeftino i vidi se na kilometar da jeste. Zato i koštaju polovni kao jači mobilni telefon.
(Gross, 28. jul 2018 17:57)

Kako bi svi da budu kao Golf? Pa tako ruzan auto kao Golf ne postoji, jedino Fiat i Dacia su gori, ali ne mnogo. Cuo sam i da bubrezi stradaju na zadnjoj klupi.Takodje bih voleo da mi objasnis sta je to u enterijeru Golfa bolje nego u ovoj Mazdi? Mislim, da si zapravo seo u nju, video bi da uopste nije tako. Meni licno da neko pokloni Golf, ja bih ga prodao i uzeo nesto drugo. Ne kazem da je to djubre od auta ili nekvalitetno, ali je toliko sterilan i spolja i iznutra da ne bih mogao ni za sta drugo da ga smatram nego za kutiju na tockovima za prevoz od tacke A do tacke B. O cenama, kasku itd necu ni da pocinjem.

SRBIN

pre 5 godina

seg 
Mi živimo gde već živimo i tako je kako je sa Golfom ili bez Golfa,a koga zabole kako je tamo gde ti živiš !
(ciga, 29. jul 2018 11:25)


Jarane smanji malo ziv bio. Nikoga ne zanima ni ti gde zivis, svako ima prava na komentar, a tebi se to svidelo ili ne, to nikoga ne zanima.

Prosečno nadprosečan

pre 5 godina

Vozio sam se u CX3 2.0 benzin i Mazdi 6 onoj najskupljoj koja postoji. Bila je i ovde na testu. Mogu reći da su to ozbiljni automobili. A vozio sam i vozio sam se i u novim modelima Audija, Mercedesa i BMW-a. A vi što pišete svašta verovatno vozite Golfove 4 i Zafire stare 10 i više godina. Hvala lepo.

seg

pre 5 godina

@Gross
Šta je to Golf? Sport? Ovde gde živim niko ni ne zna da postoji nešto što se zove golf i kotrlja se po putu. Pri tome, tržište je veće od evropskog. Žao mi je vas poklonika vagena, ali bitni ste samo na vrlo ograničenoj teritoriji. Skupite petlju da probate nešto drugo. Možda se iznenadite.

billy_the_cat

pre 5 godina

Mazda mi je oduvijek bila interesantna ali u zadnje vrijeme me "izluđuje" :) Ozbiljno sam uzeo u razmatranje da je kupim, novu ali Mazdu 6 (i trica je ko bombon), vjerojatno karavan. Ima li neko iskustva, koji motor i paket opreme su najoptimalniji? Ne tražim ništa nabudženo ali ni da je "gola". Unaprijed hvala na odgovorima, pozdrav za sve ljubitelje Mazde :)

Mazda 3

pre 5 godina

Vozim Mazdu 3, 2016.
1.5, benzin, 100 konja.
Što se tiče prednjeg dijela, udobna je, međutim pozadi nedostaje malo prostora za putnike.

Potrošnja: kombinovano 6-8 L/100km.
Najčešće 7 L/100km. (prelazim 100-150km dnevno, pa sam pratio).

Gradska vožnja: 8-10 L/100km.
(Pogotovo Beograd).

Veliki nedostatak: rezervoar max 40 L. Na svakih 400-500 km morate na benzinsku stanicu.

Nije baš ekonomičan automobil, iako je tako napisano u tekstu.

Александар

pre 5 godina

Ви мора да се шалите да се Мазда приближила квалитету европских аутомобила! "Немце хвали а јапанце вози" - кажу у мом селу. Купи Мазду (или Тојоту, Субару, Хонду...) ако желиш да заборавиш сервисе и продавнице ауто делова.

mića

pre 5 godina

Trpanje Golfa u svaku vesto o bilo kojoj marki automobila,čak i kad nema nikakve veze sa VW firmom,jednostavno govori ko je najbolji i ko je svima kost u grlu?

strucnjakzakola

pre 5 godina

@ super auto nego jel ovo reno 1.5 dci motor ili pezo hdi?
(markop, 28. jul 2018 13:57)

pre desetak godina je mazda kupovala HDI motore, verovatno je ovo derivat neki koji su sami menjali.

Mimi

pre 5 godina

@Djed, ne znam koju si to Mazdu 3 vozio i da li si, ali komentari za slab odziv motora i pogotovu za los kvalitet enterijera je daleko od realnosti. Retko koji automobil u klasi moze da se meri sa trojkom u poslednje 3 godine. Najlepsa je, materijali u unutrasnjosti daleko bolji od npr. Audi-a A3, Octavia-e itd. Vozimo sedana od 2000 kubika i 120 konja dve godine i malo je reci da smo prezadovoljni. Kad sednes u auto, kao da srastes sa njim, utopis se i krstaris bogovski, kad treba prede, kad das gas zarezi, savrsen odziv motora, volana...

Metropola

pre 5 godina

Trenutno zivim I radim u inostranstvu i vozim Mazdu 3.U Beogradu kupio prosle godine A3 TFSI benzinac, 1.4, neuporedivo koliko je Audi mocniji.
(Ivan, 28. jul 2018 11:41) ... Istina ali i znacajno skuplji. Ne moze se uporedjivati auto pa cak i iste klase ako se se ne uzme u obzir i sama cena. A sto se Mazde tice, a ja nisam ljubitelj japanskih vozila, imam samo reci hvale! Kvalitet izrade, motori (benziski) osecaj u voznji i udobnost je apsolutno na najvisem nivou. U cenovnom rangu od 20k +/- smatram ga best buy autom.

Lars

pre 5 godina

Sjajne su Mazde. Za moj novcanik je ova preskupa, neprakticna i da se ne lazemo vreme je za novi model. Pretpostavljam da ce nova trojka biti ludilo, da je zelim sacekao bih novi model. Inace, CX5 je meni najlepse "dzipče" na trzistu, sa redizajnom su resili sve sto je bilo potrebno. Jos da imam viska 40ak hiljada evra, ne bih puno razmisljao na sta da ih potrosim.

Drajver

pre 5 godina

https://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1419692#k27782963

Ljudi stalno porede neuporedivo. Prvo mazda nije u premium segmentu iako pretenduju da im delimicno konkurisu odnosno da budu negde izmedju kvalitativno sto ce tek doci do izrazaja po meni.

Drugo i jako jako bitno, filozofija Japanskih proizvodjaca i pristup trzistu se razlikuju od pristupa Nemaca poprilicno. Sta to znaci? Znaci da se to oseti i u voznji gde ce taj audi davati nesto bolji obrtni moment recimo a da ce se osetiti na servisima, u osiguravajucoj kuci itd. Sve ima svoje prednosti i mane. Kod nas je prilicno zastupljen stav da postoji automobil koji je najbolji za njivu, kafic i sponzoruse, trkanje, jeftinu registraciju i nisku potrosnju i nezaobilazni "mrz" kod komsije pa se pri nabavci automobila gleda kroz tu prizmu primarno.

Meni recimo ako poredis kod tog audija jedino sto bi vise godilo nego sto mazda ima je kvalitetniji enterijer, malo bolja udobnost i tu se prica zavrsava. Vise bi mi godio jednostavniji atmo motor, sveobuhvatni paketi gde ne moras za naslon i patosnice dati xxx evra itd (iako mazda nije cvecka bas ali u odnosu na audi...), jednostavan a dobar manuelac, jednostavno oslanjanje i jeftiniji kasko. Opet to je moj ugao, razlika je u tome sto ja ne tvrdim da je mazda "mocnija" jer meni vise odgovara.

Inace 1.5 dizel menja novi 1.8 i krajem godine se predstavlja nova mazda 3 koja ima nivo buke u kabini 2dB nizi nego aktuelni A4.

Милош

pre 5 godina

Мазда је по квалитету испред 90% европске конкуренције.Само они највећи, који коптају и до 3 пута више, су нормално квалитетом испред.

mozak jedne kokoske ...

pre 5 godina

@lazar
Kada si je prodao Mazdu 6 dizel si kritikovao zbog nacina i učestalosti regeneracija DPF.
Prethodnu tvoju mazdu 3 G120 si posle likvidacije kritikovao i zbog motora, da nekada nema daha, pa i da preko Debelog brda nije ni za drugu brzinu jer se otima, ni za treću jer se guši.
Tu Hondu iz Amerike si hvalio dok si tamo bio. Sada je kritikujes, a mazdu 3-G120 opet hvalis jer si je opet kupio.
Gresim u necemu?

Tela Marinera

pre 5 godina

Pre neki dan sam u sličnom članku kritikovao performanse Honde Civic sa 1.6/120ks dizel motorom i nekim automatskim menjačem tvrdeći da takav automobil koji razvija maksimalnu brzinu od 200 km/h mora da ima bolje ubrzanje do 100 km/h od 11 sekundi. Primer ove Mazde potvrđuje upravo to. Motor 1.5/105 ks u Mazdi 3 koji razvija Vmax 185 km/h ima podjednako ubrzanje kao Honda Civic sa nešto jačim motorom. Dakle, po svemu prikazanom. Mazda efikasnije raspolaže snagom motora što je za Hondu sramotno.

rog

pre 5 godina

A tapacirung pozadi u prtljazniku kao krpa. Mislim nebitna je stvar ali je realno tako. Ne znam kako je kod konkurencije na zadnjim sedistima ali prostora ima relativno malo za odrasle.

iq85

pre 5 godina

@M sedam svaki dan i u jedan i u drugi. Superb ima mnogo kraca sedista i odaje utisak da ima mnogo vise mesta. Za Kodijak nemam pojma. Video ga samo na slici...

Lazar Bojanic

pre 5 godina

@zuta kuca

Ja i nisam rekao daje CVT nesto lose, naprotiv, samo karakter vozaca mora da se poklopi sa karakterom menjaca a to znaci malo lezernija osoba od mene :-)

U Texasu se proda ispod 2% vozila sa manulenim menjacem, ostalo CVT ili klasican automatik. Takva je moda tamo.

Bez manuelnog nema zabave, barem za mene.

A sad malo replike za sve komentatore kojima se ne dopada Mazdina unutrasjost , kvalitet materajala i zavrsna obrada.

Pre svega da kazem da je Mazda najmanji od svih japanskih proizvodjaca ...ali vrlo karakteran i svojeglav

USA auto stampa gotovo sve njihove modele stavlja u sam vrh gledajuci po klasama. Narocito se isticu hvalospevi glede unutrasnjosti kako u pogledu dizajna tako i u pogledu kvaliteta.Cak je porede sa nemackom premium trojkom .

U klasi Golfa na prvom mestu se sepure Honda Civic i Mazda 3. U klasi kompaktnih SUV vozila na vrhu su opet dvojac Honda Mazda sa modelima CRV i CX-5

Kod limuzina Model 6 se jako dobro drzi ali ga je najnoviji Accord pomalo gurnuo u drugi i treci plan jer je Toyota odlicno odradila Cumry.Sad su ubacili novi 2.5 turbo motor u Mazdu 6 i dodatno poradili na unutrasnjosti ala CX-9 tako da se dobro drze.

CX-9 je veci SUV koji vec jako ozbiljno koketira sa najboljim dizajnerskim resenjima unutrasnjosti ala Ital design ... pravo drvo , koza , kontrastni step konac ...

Djed

pre 5 godina

Smesni su komentari ljudi koji najverovatnije nisu ni vozili Mazdu a jos manje neki premium auto, pa normalno, kao i sve drugo u zivotu, olako komentarisu. Vozio novu Mazdu 3! Solidan auto ali daleko od ovih placenih hvalospeva. Slab odziv motora, skroman kvalitet enterijera, ali stabilan u krivinama i prihvatljiv za grad. Ali je skup, vecina raje nema pare za to zadovoljstvo...

rog

pre 5 godina

Meni recimo ako poredis kod tog audija jedino sto bi vise godilo nego sto mazda ima je kvalitetniji enterijer, malo bolja udobnost i tu se prica zavrsava. Vise bi mi godio jednostavniji atmo motor, sveobuhvatni paketi gde ne moras za naslon i patosnice dati xxx evra itd (iako mazda nije cvecka bas ali u odnosu na audi...), jednostavan a dobar manuelac, jednostavno oslanjanje i jeftiniji kasko. Opet to je moj ugao, razlika je u tome sto ja ne tvrdim da je mazda "mocnija" jer meni vise odgovara. 

Inace 1.5 dizel menja novi 1.8 i krajem godine se predstavlja nova mazda 3 koja ima nivo buke u kabini 2dB nizi nego aktuelni A4.
(Drajver, 28. jul 2018 14:19)

Retko razborit komentar ovde.

P

pre 5 godina

U tome je i problem, A3 sport back sam uzeo na akciji za 21 800 eura, lager cistili 2016 Decembar a ova Mazda se ceni 22.000 eura zbog toga sam i uporedio.
(Ivan, 28. jul 2018 20:18)

Dakle, ti poredis Audi koji si kupio jer su cistili lager na kraju godine i redovnu cenu Mazde...pomalo nelogicno zar ne? Sad mi jos reci, da li taj tvoj audi ima bilo sta od sigurnosnih sistema (Lane keep assist, cross traffic alert, blind spot monitoring, automatsko kocenje...), navigaciju, kameru pozadi....??? Nema? Lepo je porediti babe i zabe. Eto samo dodaj navigaciju na taj audi pa da vidis koliko ce cena da mu ode gore, ostalo da ne spominjem. Znam tacno koji je to A3, i ja sam to razmatrao, ali sam video da su lukavo sastavili paket. Ne kazem da je los, ali tu i dalje fali svasta nesto. Ako ces da poredis automobile, poredi u istoj ili bar slicnoj opremi.

langzi

pre 5 godina

Ako je ovo nova mazda onda ne znam stvarno.
Skrti u enterijeru.
Ista kao stara.
Nista novo... Sve ovo odavno imaju svi

Potpuno nova mazda 3 dolazi 2019 godine

betmen

pre 5 godina

Ne razumem, napisali ste cene jeftinijih paketa, ali ne i ovog skupljeg koji ste testirali. Konkretno, ovaj testirani kosta 22.000 + boja :)

miki

pre 5 godina

Kupujem ono što procenim da mi je adekvatno mom standardu i tu od opcija biram ono što mi je po ukusu. Vozim Mazdu 3 2014 Challenge G100 (17600Eur), prešao oko 117000km za ove četiri godine i jedino što sam imao problem sa el.sklapanjem retrovizora. Motor jeste malo lenj ali meni je dobar (vozio sam i jače automobile). Nisam se ni jednog trenutka pokajao za izbor. Međutim, čitam ovde komentare, neko pominje Audi A3. Ajde da pogledam sta to nudi, sva sreća pa postoji google. Dakle, A3 basic sedan 1.4 TFSI tačno 24.429,13EUR. Dođem do stavke automatski klima uređaj - dodatna oprema (641,21EUR), centralni naslon za ruke (163,74EUR), itd. Dalje nisam hteo ni da gledam a tu nije kraj. Dakle, neka kupuje kako se kome sviđa i koliko novca želi da potroši. Pozdrav

grmln

pre 5 godina

Transformer, sad si lupio za sve pare. A3 sam bas komentarisao sa kolegama, poprilicno klot izgleda vatijanta koju smo probali, malo mesta, udobna voznja. Mazda 6 koju pominjes unutra duplo vise prostora ima, pritom je auto koji se tako dobro vozi, sa kojim srastes, nemoj da poredis ako nisi vozio. A za pravopis i "da ti nista od opreme ne HVALI" nemam reci. Ne znam da li znas da postoji rec FALITI i nema isto znacenje kao rec HVALITI?

NIKOLA

pre 5 godina

Najbolji odnos cene,kvaliteta,komfora,izgleda,držanja cene,snage agregata i potrošnje ova trojka ali 2.0 benzin 120 konja u challenge opremi plus navigacija,dupli set alu felni sa letnjim i zimskim gumama i parking senzori za 18.090 evra.

Hoću Državu

pre 5 godina

Voleo bih da sedan ima peta vrata, da ima rezervni tocak i da postoji opcija sa adaptivnim tempomatom. Ispravite me ako nesto od ovoga sada poseduje, posto sam Mazdu gledao pre par godina.

osmiputnik

pre 5 godina

Jeftin pokušaj Golfa. Strasno mi je zao, ali svi bi oni da budu Golf, ali da potroše u proizvodnji 30% para. Ovde je sve jeftino i vidi se na kilometar da jeste. Zato i koštaju polovni kao jači mobilni telefon.
(Gross, 28. jul 2018 17:57)

Ne znam zasto pricas gluposti ovakve kad mazda drzi cenu medju polovnjacima.. Pa mazda 2005to je oko 3500e i jace, a o novijim i da ne pricam.. Pritom nema auto nikakve veze sa golfom, seat leon ti je kopija golfa ako vec o tome oces da pricas..

pedja

pre 5 godina

Poenta je da vecina komentara uporedjuje Mazdu sa premium brendovima. Po tome bih rekao da su u Hirosimi uspeli u naumu. Inace njihov plan je da dodju odmai ispod premium segmenta i cini mi se da uspevaju.

zika

pre 5 godina

Celo poglavlje za grejanje volana. Dobro da niste pominjali multimediju od 7 inca. Mazda je super ali cena je prevelika. Voleo bih da vidim cenu sa osnovnim paketom opreme automatskom klimom i tempomatom.

Ivan

pre 5 godina

Trenutno zivim I radim u inostranstvu i vozim Mazdu 3.U Beogradu kupio prosle godine A3 TFSI benzinac, 1.4, neuporedivo koliko je Audi mocniji.(Ivan, 28. jul 2018 11:41) ... Istina ali i znacajno skuplji. Ne moze se uporedjivati auto pa cak i iste klase ako se se ne uzme u obzir i sama cena. A sto se Mazde tice, a ja nisam ljubitelj japanskih vozila, imam samo reci hvale! Kvalitet izrade, motori (benziski) osecaj u voznji i udobnost je apsolutno na najvisem nivou. U cenovnom rangu od 20k +/- smatram ga best buy autom.
(Metropola, 28. jul 2018 12:55)

U tome je i problem, A3 sport back sam uzeo na akciji za 21 800 eura, lager cistili 2016 Decembar a ova Mazda se ceni 22.000 eura zbog toga sam i uporedio.

pčelica Pavo

pre 5 godina

(Hoću Državu, 28. jul 2018 10:25)

"Voleo bih da sedan ima peta vrata, da ima rezervni tocak i da postoji opcija sa adaptivnim tempomatom. Ispravite me ako nesto od ovoga sada poseduje, posto sam Mazdu gledao pre par godina."

Može da se uzme rezervni točak opciono. Oko 600 eura.

Aca Z.

pre 5 godina

Jak adut ove Mazde,je svakako atraktivan i savremen dizajn.Što se tiče enterijera meni je nekako klasičan, za cenu od nešto preko 20-ak hiljada.Izgleda mi i da je od tvrde plastike ali verujem novinaru odnosno test vozaču koji je vozio ovaj model,da je plastika obložena mekim materijalima.Kada bih birao neki od Mazdinih modela,izabrao bih trojku ali u limunzinskoj varijanti.I posebno mi se dopada,da je pomenuti dizelaš odlično izolovan i pri svemu tome,mali potrošač.

lazar

pre 5 godina

to sto vozim Mazdu ne znači da je to najbolja opcija ...zato sam i rekao u svom prvom javljanju da je to vise dijagnoza nego razumna odluka .

svakako da ce te i svakom iole ozbiljnom i jos vaznije iskrenom razgovoru sa servoierima i prodavcima cuti za probleme sa dpf filterom i gradskom voznjom ...

svakako da atmo 120 ks nije dovoljno za Debelo Brdo i 4 putnika ... to mi je jednom u par godina tako da cu izdrzati ...

nema potrebe za zajedljivim komentarima sakrivenim iza mozga kokoske ...ako si hrabar i zeljan ukrstanja argumentacije predstavi se imenom kukavice

betmen

pre 5 godina

@transformer
u kom to univerzumu A3 ima vise prostora nazad od Mazde 6? Moj A4 ima osetno manje prostora, a da sam znao isao bih na A3.

Hehe

pre 5 godina

Trojka u top paketu opreme je vrh auto, sve mi je na mestu, osim cene. Svaki auto ima mana, npr taj segment kod VW grupacije pozadi ima centralni tunel mozda i najveci u klasi, toliko je veliki da su komotno mogli da stave pregradu. Ispod ima mesta da provedes komplet kanalizacione cevi, vodovod, internet i da ti ostane mesta za pregrade. Kome se ne svidja ne mora da kupi ni jedno ni drugo. Meni je trojka vrh auto i pozeljnija od svih automobila iz te klase. Ono sto me odbija je cena, jer ne zelim da izdvojim toliko novca za tu klasu.

stogod

pre 5 godina

meni su ljudi koji posle ovakvog teksta pisu o audiju i bmw ili vw fascinantni, pa covece vozi sta hoces i volis, ne mozes drugima da ispiras mozak svojim afinitetima... to je tip ljudi koji bi lakse podneli vredjanje sopstvene zene nego vredjanje auta...malo ko je od ovih komentatora vozio vise od 5 razlicitih ozbiljnih auta a samo tako sticu kvalifikaciju da daju validan komentar...jedini problem kod Mazde je carinska barijera zbog koje su kola znacajno skuplja od ovih iz EU i treba poznavati istoriju auto industrije da bi se donosio bilo kakav zakljucak o brendovima...