Ponedeljak, 21.05.2018.

11:24

Test: Peugeot 301 HDi 100 Allure

Izvor: B92

Test: Peugeot 301 HDi 100 Allure IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

vagenista

pre 5 godina

pogledajte mu cenu a samo cu vam reci eno vam specijalana ponuda golfa 7 15000 eura brdo opreme, ista cena za 1.0 tsi 115ks i 1.6 tdi 90ks pa ko sta voli.. jednostavno je neuporediv sa golfom

Dobro

pre 5 godina

E, ovoga u zemlji 'Olandiji nema.
Nikad za 301 nisam ni cuo, a ni video, a bas pratim sve sto se krece putevima ovde.
Izgleda da je ovaj model za 'malo manje bogata' trzista.


Iz zemlje lala, uvek vas,

mungos

pre 5 godina

kole
Upravo tako druze Kole. Auta bukvalno ne staju. Vozi se prva druga i treca smena. Jedan zavrsi drugi krece. Takoreci auto se ne gasi. Da, vozi se kako gradska, tako vani, kao i medjunarodna linije (aerodrum Skoplje, Sofia, Grcka.) Zbog toga su auta toliko presli za kratko vreme. A s obzirom ko ih sve vozi, kako i gde, zbog toga sam naveo da su OK za te pare.

Vladimir

pre 5 godina

„Takođe, ručica menjača, dugih i ne previše preciznih hodova, nalazi se nešto dalje od vozača.“ Imao sam HDI 90 sa tim menjačem.A posle i HDI 136 sa šest brzina.I škodu oktaviju sa pet.I još dosta toga sam povremeno vozio,sa pet ili šest.Ružniji osećaj nisam doživeo od onoga sa pet brzina i HDI 90.Baš kako u testu i kažu.I nedavno sednem kod ortaka u kola,kupio je nov 308 1,6 HDI 100.Gledam onu ručicu menjača i kako šalta,one duge hodove.Čini mi se, sve kao kod mene pre 15 godina.Ne mogu da poverujem.Pitam ga.Kaže da jeste sa pet i nudi mi da probam.Zahvalih mu se.Bio sam šokiran da taj menjač i danas ugradjuju.A to je ovaj iz 301.Dok se njega ne reše, nema tu napretka i ja u ta kola ne sedam da vozim.

Puz vozac

pre 5 godina

Kao i na svakom forumu i ovde gomila razlicitih misljenja. Ipak da ne ostane nedoreceno...
neko pomenu da motor ostaje bez daha.... nisam primetio da me izdaje u preticanjima a tom prijatelju bi verovatno bez daha ostao i mnogo jaci auto ako ce da divlja i vozi reli po putu.
neko rece menjac je uzasan, pa u zadnjih 15 god sam vozio Astru H, Polo1.4 tdi, Octavia 1.6 benz, Octavia 1.9tdi, Rapid 1.6tdi i sve su bila nova vozila pa ne primetih da je ovaj menjac bolji ili gori.... Samo je potpuno drugaciji nego na Rapidu koji mu je pandan, kraca je prva pa ima slabije ubrzanje do 100 ali u visim prenosima ima bolja medjuubrzanja.... (subjektivan utisak, i ne fali mu sesta, verujte mi)
neko rece Fiat 500l, stvar ukusa, meni je jako ruzan. Vozio drugarov auto doduse benzin 1.4 pa je vise kornjaca nego auto kad treba u preticanje, ali poenta je da je to potpuno druga klasa, 4.1 metar, prilicno visok, sa prilicno malim prtljaznim prostorom, pa se spakuj na more :-) i ja bih pre vozio Citroen Kaktus koji je u tom gabaritu, samo je malo poskup
i na kraju C-Elisee, ja na sajam posao da kupim bas njega, kada sam video enterijer, jako sam se razocarao i odustao. Pezo ipak za klasu izgleda bolje cak i u srednjoj opremi...
i da volan, tacno je mogao je imati bar neki dugmic, ali sta je tu je, lako sam se navikao na komande iza i to je mnogo manji problem od podizaca prozora jer stalno podjem rukom ka vratima kad hocu da otvorim prozor.... :-)

Zex

pre 5 godina

Samo ne brzinometar takav nikako, pa punto 2001 godiste ima lepsi.. spolja dobar unutra pod znakom pitanja sa sve tim volanom i brzinometrom ali za te pare rekao bih dobar. Fiat Tipo mu je mozda konkurencija a ako ne i bolja opcija? Sve u svemu idealan nov auto za nase trziste

kole

pre 5 godina

mungos
Ako vi taksisti u Leskovcu prelazite preko 80.000 km godisnje, onda ste vi moji idoli. Toliko ne moze ni u Bgd da se nakuca, a Bgd je ipak malo veci od LE. Jedino ako razvozite ljude linijski po selima i u medjugradskom rezimu u tri smene.

mungos

pre 5 godina

Vozim ovakav auto u taxi, u Leskovcu. Doduse upitanju je Citroën C-elysee, sa istim motorom 1.6 hdi. Sve apsolutno isto, unutra, razlika u maski, branicima i farovima.
Auto zaista ide dobro. Lepo vuce, startan, veoma mali potrosac ( 5-6l grad, taxi voznja.)
Konforan, veliki prtljaznik...
Jedino kvalitet izrade los. Lim jako tanak, plastike tvrde, izolacija ne bas na nivou, ali za te pare tolko muzika.
Placeni oko 10.000e novi, 2015.god
Presli vec oko 250000km.
Za te pare dobar NOV auto.

coki

pre 5 godina

Bojan...kazes,da si taksista uzeo bi ga za 11 soma evra,posle tri godine prodao i kupio novi.Pa druze,sto ne kupis usput i jedno dva-tri stana i pride XC90 da ti se nadje,kada si vec taksista milioner ocigledno kada menjas nova kola na tri godine i opet kupujes nova.Ovome za tri godinecena pada minimum 1.500 evra.

pčelica Pavo

pre 5 godina

Generalno,odlična ponuda opreme i motorizacije.I bazno (i u najvišem paketu) ima četiri air baga, koliko i škoda karoq ambience za 24.516.
Ručni menjač ima pet brzina, zar je to problem? Ima ga i otkavija Style 1,6 TDI 115 i kada kao karavn košta 20.508. Svaki VW ljubitelj će vam reći da je to najbolje pogodjen menjač. Bolji od bilo kog od šest brzina. Tako i kod pežoa.
Mislim da bi jedino uz 1,6 VTi od 115 ks trebalo kao automatski menjač da vrate onaj tradicionalni 4AT iz pežoa 308 1,6 VTi od 120 ks. Njemu nije mogla da se pokvari ni peta brzina. Nije je imao. Ovo danas je previše.

Dusan

pre 5 godina

Cuj nakrcan opremom a volan go ko pistolj. Sto mu ne stavise bar jedno dugme reda radi. Ili ovi iz redakcije nisu imali sliku testiranog pa nalepili sliku koju su nasli.

mozak jedne kokoške ...

pre 5 godina

@Milan Nikolić
“.... 301 na svim tržištima koje poštuju €6 normu se prodaju sa … i BHDi100 motorima … i shvati da iznošenje podataka treba da ima neku logiku i dublje poznavanje materije.”
Evo ga cenovnik za 301 Sloveniju: http://media.peugeot.si/file/43/2/cenik-in-cenik-opcij-novi-301-07.02.2017-1-2017-.225432.pdf, gde postoji samo novi 1,5 HDI 102, I to samo sa 6MT.
A samo nama u Srbiji i dalje “djubar” sa motorom koji jesen neće doživeti i sa prastarnim 5MT. I za pežo. I za citroen. Neprijatniji menjač od toga video nisam. Koja nepreciznost i koja dužina hodova. Užas.
A evo ga i cenovnik za Srbiju za Crossland http://www.opel.rs/content/dam/Opel/Europe/serbia/nscwebsite/sr/13_Tools/01_Pricelists/Actionpricelist/Crossland_X_2018.pdf), iz koga se vidi da se taj model u Srbiji već nudi sa novim HDI 102 i 6MT ( ali, ko hoće, može da izabere i stari HDI 99 i 5MT ), dok novi HDI 130 ide uz Grandland.
@Polka
“Sto volim ove izjave tipa sestobrzinac je bolji od petobrzinca…”.
Da, za poklonike 5MT, “manje je uvek više” i “ono čega nema, ne može ni da se pokvari”… To su za njih dve najveće “prednosti” 5MT …
A baš zato jer je za motor bolje uvek da mu menjač ima što manje brzina, baš zato je PSA za sve automatike sada “zamenio” AT6 za AT8 ... Ili je obrnuto? Bolje je više?
I opet, tu je Opel Srbija, koji za sve (nove) PSA motore već nudi (samo) novi AT8. A tu su i uvoznik pežoa I citroena, koji u Srbiji I dalje prodaju samo stari AT6 (osim uz HDI 180).

Leo

pre 5 godina

Zbog čega se kod nas uporno piše o proterivanju dizelaša kada većina svetskih fabrika izbacuje nove i nove modele dizelaša?
Izgleda našem državnom vrhu ne odgovara kada auto troši 4-5 litara jer je naravno zarada na prodaju goriva manja.Zato forsiraju benzince.

Vozač

pre 5 godina

Smehotres od auta, kao i C Eliz. Jedva jedna tona sa 4.5 metra i dizel motorom sigurnao nije postignuta upotrebom aluminijuma. A treći naslon za glavu tek u ovoj osveženoj verziji. Astra klasik je za njega svemirski brod.

Puz vozac

pre 5 godina

Zanimljivi komentari, a evo ja bas kupio ovaj primerak na Sajmu. Tacno je da ga u ovoj opremi nikada ne bih kupio jer za 16200 moze dosta toga da se bira. Ipak sa odlicnim popustom se isplatio. Utisci:
Nemam problem sa namestanjem na vozackoj poziciji, na zadnjoj klupi mesta ima daleko vise nego u Astri J sedan ili Elantri(koja je prelepa ali u opremi u kojoj je bila na sajmu je bila 18000+), gepek odlicne visine i ispod metalnog dela ka sedistima, udoban auto, i zaista moze malo da trosi. Meni je u Miksu potrosnja 3.5-3.8l (uglavnom otvoren put) a uspeo sam da ga spustim i na 2.9-3.1 na otvorenom(lagana voznja po ogranicenjima), farovi odlicno osvetljavaju put bez tamnih povrsina. Kad zatreba za preticanje od 80-120 zaista izvanredno povlaci (subjektivno mislim da je znacajno bolje nego Rapid 1.6tdi koga sam ranije vozio). Zadnja sedista veoma udobna, vozacko je moglo da bude za nijansu mekse, ali stvar ukusa. Mane: dugacak i uzan auto koji zadnjim delom oseca vece neravnine u brzim krivinama, zaljuljuska se... ne voli bas da se gnjavi petom brzinom, (na 70km/h je na nekih 1300 obrtaja i vise mu prija 1600-1700 u cetvrtoj) a pri tom nisam primetio razliku u potrosnji... Nije najbolji auto na svetu ali jedan veoma korektan porodican auto...

qqq

pre 5 godina

Ovaj Peugeot i bratski model Citroena odlicno izgledaju uzivo u beloj boji sa alu felnama. Inaci ovaj model je Citroen koristio u wtcc sampionat i dominirao

Aca

pre 5 godina

Ovo ce biti model pezoa koji ce imati najveci pad vrednosti vozila. Za trzista u razvoju nisu novi automobili nego polovni, tako da ta ciljenica pada u vodu. Ja sam glupa srbenda koja ce za taj novac kupiti polovan 508 i voziti se ko covek.

комша

pre 5 godina

Овај аутомобил је иначе намењен за тржишта у развоју и земље са лошијом путном инфраструктуром. Идеалан за наше путеве јер добро трпи рупе и неравнине.

301

pre 5 godina

(комша, 21. maj 2018 15:12)
Kako znas da dobro trpi rupe i neravnine, tebi je udobno ili nema problema s amortizerima, trapovima i ostatkom podvozja?

Djuro

pre 5 godina

Nazovi automobil. Daš 14000e da bi vozio auto koji jedva ima 3 zvezdice za bezbednost, motor koji ostaje bez daha, mali gepek nepravilnog oblika... Ma super.
Za te pare kupiš daleko ozbiljniji auto 2-3 godine star i voziš se daleko bolje, komotnije i bezbednije, a o postprodajnoj vrednosti da ne pričamo.

Milan Nikolić

pre 5 godina

(mozak jedne kokoške)
U prijatelju ala si ti omanuo sa babama i žabama....
Ne misliš valjda da uvoznik određuje koji će motor i menjač biti u određenom modelu. 301 na svim tržištima koje poštuju €6 normu se prodaju sa PT82 (oznaka motora KQ5) i BHDi100 motorima (KE5) koji jesu novija generacija i koji se nalaze u redovnoj upotrebi u celoj gami PSA (Peugeot, Citroen, DS). BHDi100 motor (od 99ks) postoji još i u verzijama sa S&S (KEJ) i uskoro sa S&S i 6to stepenim menjačem (MDK - €6.2). Nađi bilo gde 301 sa drugačijim motorom od ova 2 (osim tržišta gde možeš naći 115 VTi motor sa manuelnim ili automatskim menjačem (EF5 i EFM) ili stari HDI90 (BF5) (vidi u CG) i shvati da iznošenje podataka treba da ima neku logiku i dublje poznavanje materije.

Aleksandar M

pre 5 godina

mozak jedne kokoške ..., 21. maj 2018 12:29)

Pomenuti 1.6 PSA motor, zaista nije nov, njegova proizvodnja datira iz 1998. i napravljen je u saradnji sa inženjerima Ford-a, ali za postizanje Euro norme kod dizela nije toliko bitna godina proizvodnje agregata, već je bitno tretiranje Azotnih oksida, kao i način da se oni svedu na zakonski nivo. To se postiže ubacivanjem katalizatora u kojima struje aditivi koji smanjuju Azotne okside. Danas imamo taj motor iz '98. ali koji zadovoljava Euro 6 norme, jer se koristi AdBlue aditiv, koji eliminiše 90% Azotnih oskida. To su 1.6 BlueHdi sa 100ks i 120ks.

Polka

pre 5 godina

Sto volim ove izjave tipa sestobrzinac je bolji od petobrzinca, a mnogi nisu nikad ni vozili auto sa sest brzina. Prvo za one koji vecinu vremena provode u grackoj voznji menjac sa pet brzina je mnogo bolji zbog manje potrebe menjanja brzina, a ovi sto smatraju da je sestak bolji zato sto rasterecuje auto na auto putu, pitao bih samo gde vam je autoput u Uzicu, Kraljevu, Valjevu i ostatku 85% Srbije...

Mile

pre 5 godina

A ko su to nižerangirani u kompanijama koji često putuju?
Biće da je ovaj tekst namenjen visokoragiranima koji odlučuju šta ovi drugi robovi treba da voze.
Ili, čija glava se stavlja u torbu, a čija je vrednija pa je treba sačuvati u boljem automobilu.
Ne bih ja to tako o podelama na ove ili one...

C i n i k

pre 5 godina

Ok auto. To su dobri i dokazani diesel motori,ja sam vozio neko krace vreme novi 308 sa 1.6 Hdi od 116 ks,moram da priznam da to ide nestvarno dobro uz stvarno mau potrosnju.

mozak jedne kokoške ...

pre 5 godina

„Nedavno je ovaj model restilizovan a dobio je i novi dizel motor“
Testirani HDI o 73 kw ili 99 ks ( imenovan „prevarno“ kao „HDI 100“ ) je toliko „nov“, da će za par meseci i kod nas potpuno da nestane iz ponude, jer taj motor ne može da prodje nove eko norme čija primena počinje od septembra. U okruženju on odavno više i ne postoji. Zamenjen je sa 1,5 HDI od 75 kw/102 ks (isto sa 254 Nm), a najveći pomak napred je što je uz taj novi motor ukinut ovaj katastorfalni 5MT, koji je do juče „krasio“ i ponudu uz 3008 i 5008. Sada 1,5 HDI 102 ks ima 6MT.
Ako pogledate sajt Opel.rs, videćete da se Crossland i Grandland već nude i sa novim PSA 1,5 HDI, ali i sa novim AT8 uz sve dizel i benzinske motore. A samo naš uvoznik za pežo i dalje nudi stare 1,6 HDI, i 5MT uz HDI 99, a i AT6 (umesto AT8) uz 1,6 HDI i 1,2 e-THP. Koja smo mi tuga od tržišta.

Bojan

pre 5 godina

Da sam taksista, ja bih uzeo ovaj auto u osnovnoj verziji samo sa klimom, kao i sa motorom 1,6 dizel i produženom garancijom. Idealan auto za takvu primenu, košta oko 11 hiljada evra... i posle 3 god ga zameniš i opet uzmeš nov.

maxy

pre 5 godina

Super kupovina u baznim paketima opreme za one koji žele nov automobil. Ovaj iz ponude ima nerazumnan paket opreme jer mu je cena već otišla poprilično visoko. U ovom segmentu su dovoljni klima, naslon za ruku i tempomat.

mozak jedne kokoške ...

pre 5 godina

„Nedavno je ovaj model restilizovan a dobio je i novi dizel motor“
Testirani HDI o 73 kw ili 99 ks ( imenovan „prevarno“ kao „HDI 100“ ) je toliko „nov“, da će za par meseci i kod nas potpuno da nestane iz ponude, jer taj motor ne može da prodje nove eko norme čija primena počinje od septembra. U okruženju on odavno više i ne postoji. Zamenjen je sa 1,5 HDI od 75 kw/102 ks (isto sa 254 Nm), a najveći pomak napred je što je uz taj novi motor ukinut ovaj katastorfalni 5MT, koji je do juče „krasio“ i ponudu uz 3008 i 5008. Sada 1,5 HDI 102 ks ima 6MT.
Ako pogledate sajt Opel.rs, videćete da se Crossland i Grandland već nude i sa novim PSA 1,5 HDI, ali i sa novim AT8 uz sve dizel i benzinske motore. A samo naš uvoznik za pežo i dalje nudi stare 1,6 HDI, i 5MT uz HDI 99, a i AT6 (umesto AT8) uz 1,6 HDI i 1,2 e-THP. Koja smo mi tuga od tržišta.

maxy

pre 5 godina

Super kupovina u baznim paketima opreme za one koji žele nov automobil. Ovaj iz ponude ima nerazumnan paket opreme jer mu je cena već otišla poprilično visoko. U ovom segmentu su dovoljni klima, naslon za ruku i tempomat.

Bojan

pre 5 godina

Da sam taksista, ja bih uzeo ovaj auto u osnovnoj verziji samo sa klimom, kao i sa motorom 1,6 dizel i produženom garancijom. Idealan auto za takvu primenu, košta oko 11 hiljada evra... i posle 3 god ga zameniš i opet uzmeš nov.

Mile

pre 5 godina

A ko su to nižerangirani u kompanijama koji često putuju?
Biće da je ovaj tekst namenjen visokoragiranima koji odlučuju šta ovi drugi robovi treba da voze.
Ili, čija glava se stavlja u torbu, a čija je vrednija pa je treba sačuvati u boljem automobilu.
Ne bih ja to tako o podelama na ove ili one...

комша

pre 5 godina

Овај аутомобил је иначе намењен за тржишта у развоју и земље са лошијом путном инфраструктуром. Идеалан за наше путеве јер добро трпи рупе и неравнине.

Polka

pre 5 godina

Sto volim ove izjave tipa sestobrzinac je bolji od petobrzinca, a mnogi nisu nikad ni vozili auto sa sest brzina. Prvo za one koji vecinu vremena provode u grackoj voznji menjac sa pet brzina je mnogo bolji zbog manje potrebe menjanja brzina, a ovi sto smatraju da je sestak bolji zato sto rasterecuje auto na auto putu, pitao bih samo gde vam je autoput u Uzicu, Kraljevu, Valjevu i ostatku 85% Srbije...

Puz vozac

pre 5 godina

Zanimljivi komentari, a evo ja bas kupio ovaj primerak na Sajmu. Tacno je da ga u ovoj opremi nikada ne bih kupio jer za 16200 moze dosta toga da se bira. Ipak sa odlicnim popustom se isplatio. Utisci:
Nemam problem sa namestanjem na vozackoj poziciji, na zadnjoj klupi mesta ima daleko vise nego u Astri J sedan ili Elantri(koja je prelepa ali u opremi u kojoj je bila na sajmu je bila 18000+), gepek odlicne visine i ispod metalnog dela ka sedistima, udoban auto, i zaista moze malo da trosi. Meni je u Miksu potrosnja 3.5-3.8l (uglavnom otvoren put) a uspeo sam da ga spustim i na 2.9-3.1 na otvorenom(lagana voznja po ogranicenjima), farovi odlicno osvetljavaju put bez tamnih povrsina. Kad zatreba za preticanje od 80-120 zaista izvanredno povlaci (subjektivno mislim da je znacajno bolje nego Rapid 1.6tdi koga sam ranije vozio). Zadnja sedista veoma udobna, vozacko je moglo da bude za nijansu mekse, ali stvar ukusa. Mane: dugacak i uzan auto koji zadnjim delom oseca vece neravnine u brzim krivinama, zaljuljuska se... ne voli bas da se gnjavi petom brzinom, (na 70km/h je na nekih 1300 obrtaja i vise mu prija 1600-1700 u cetvrtoj) a pri tom nisam primetio razliku u potrosnji... Nije najbolji auto na svetu ali jedan veoma korektan porodican auto...

Aleksandar M

pre 5 godina

mozak jedne kokoške ..., 21. maj 2018 12:29)

Pomenuti 1.6 PSA motor, zaista nije nov, njegova proizvodnja datira iz 1998. i napravljen je u saradnji sa inženjerima Ford-a, ali za postizanje Euro norme kod dizela nije toliko bitna godina proizvodnje agregata, već je bitno tretiranje Azotnih oksida, kao i način da se oni svedu na zakonski nivo. To se postiže ubacivanjem katalizatora u kojima struje aditivi koji smanjuju Azotne okside. Danas imamo taj motor iz '98. ali koji zadovoljava Euro 6 norme, jer se koristi AdBlue aditiv, koji eliminiše 90% Azotnih oskida. To su 1.6 BlueHdi sa 100ks i 120ks.

mungos

pre 5 godina

Vozim ovakav auto u taxi, u Leskovcu. Doduse upitanju je Citroën C-elysee, sa istim motorom 1.6 hdi. Sve apsolutno isto, unutra, razlika u maski, branicima i farovima.
Auto zaista ide dobro. Lepo vuce, startan, veoma mali potrosac ( 5-6l grad, taxi voznja.)
Konforan, veliki prtljaznik...
Jedino kvalitet izrade los. Lim jako tanak, plastike tvrde, izolacija ne bas na nivou, ali za te pare tolko muzika.
Placeni oko 10.000e novi, 2015.god
Presli vec oko 250000km.
Za te pare dobar NOV auto.

C i n i k

pre 5 godina

Ok auto. To su dobri i dokazani diesel motori,ja sam vozio neko krace vreme novi 308 sa 1.6 Hdi od 116 ks,moram da priznam da to ide nestvarno dobro uz stvarno mau potrosnju.

mungos

pre 5 godina

kole
Upravo tako druze Kole. Auta bukvalno ne staju. Vozi se prva druga i treca smena. Jedan zavrsi drugi krece. Takoreci auto se ne gasi. Da, vozi se kako gradska, tako vani, kao i medjunarodna linije (aerodrum Skoplje, Sofia, Grcka.) Zbog toga su auta toliko presli za kratko vreme. A s obzirom ko ih sve vozi, kako i gde, zbog toga sam naveo da su OK za te pare.

Milan Nikolić

pre 5 godina

(mozak jedne kokoške)
U prijatelju ala si ti omanuo sa babama i žabama....
Ne misliš valjda da uvoznik određuje koji će motor i menjač biti u određenom modelu. 301 na svim tržištima koje poštuju €6 normu se prodaju sa PT82 (oznaka motora KQ5) i BHDi100 motorima (KE5) koji jesu novija generacija i koji se nalaze u redovnoj upotrebi u celoj gami PSA (Peugeot, Citroen, DS). BHDi100 motor (od 99ks) postoji još i u verzijama sa S&S (KEJ) i uskoro sa S&S i 6to stepenim menjačem (MDK - €6.2). Nađi bilo gde 301 sa drugačijim motorom od ova 2 (osim tržišta gde možeš naći 115 VTi motor sa manuelnim ili automatskim menjačem (EF5 i EFM) ili stari HDI90 (BF5) (vidi u CG) i shvati da iznošenje podataka treba da ima neku logiku i dublje poznavanje materije.

Dusan

pre 5 godina

Cuj nakrcan opremom a volan go ko pistolj. Sto mu ne stavise bar jedno dugme reda radi. Ili ovi iz redakcije nisu imali sliku testiranog pa nalepili sliku koju su nasli.

Vozač

pre 5 godina

Smehotres od auta, kao i C Eliz. Jedva jedna tona sa 4.5 metra i dizel motorom sigurnao nije postignuta upotrebom aluminijuma. A treći naslon za glavu tek u ovoj osveženoj verziji. Astra klasik je za njega svemirski brod.

Leo

pre 5 godina

Zbog čega se kod nas uporno piše o proterivanju dizelaša kada većina svetskih fabrika izbacuje nove i nove modele dizelaša?
Izgleda našem državnom vrhu ne odgovara kada auto troši 4-5 litara jer je naravno zarada na prodaju goriva manja.Zato forsiraju benzince.

Dobro

pre 5 godina

E, ovoga u zemlji 'Olandiji nema.
Nikad za 301 nisam ni cuo, a ni video, a bas pratim sve sto se krece putevima ovde.
Izgleda da je ovaj model za 'malo manje bogata' trzista.


Iz zemlje lala, uvek vas,

pčelica Pavo

pre 5 godina

Generalno,odlična ponuda opreme i motorizacije.I bazno (i u najvišem paketu) ima četiri air baga, koliko i škoda karoq ambience za 24.516.
Ručni menjač ima pet brzina, zar je to problem? Ima ga i otkavija Style 1,6 TDI 115 i kada kao karavn košta 20.508. Svaki VW ljubitelj će vam reći da je to najbolje pogodjen menjač. Bolji od bilo kog od šest brzina. Tako i kod pežoa.
Mislim da bi jedino uz 1,6 VTi od 115 ks trebalo kao automatski menjač da vrate onaj tradicionalni 4AT iz pežoa 308 1,6 VTi od 120 ks. Njemu nije mogla da se pokvari ni peta brzina. Nije je imao. Ovo danas je previše.

Puz vozac

pre 5 godina

Kao i na svakom forumu i ovde gomila razlicitih misljenja. Ipak da ne ostane nedoreceno...
neko pomenu da motor ostaje bez daha.... nisam primetio da me izdaje u preticanjima a tom prijatelju bi verovatno bez daha ostao i mnogo jaci auto ako ce da divlja i vozi reli po putu.
neko rece menjac je uzasan, pa u zadnjih 15 god sam vozio Astru H, Polo1.4 tdi, Octavia 1.6 benz, Octavia 1.9tdi, Rapid 1.6tdi i sve su bila nova vozila pa ne primetih da je ovaj menjac bolji ili gori.... Samo je potpuno drugaciji nego na Rapidu koji mu je pandan, kraca je prva pa ima slabije ubrzanje do 100 ali u visim prenosima ima bolja medjuubrzanja.... (subjektivan utisak, i ne fali mu sesta, verujte mi)
neko rece Fiat 500l, stvar ukusa, meni je jako ruzan. Vozio drugarov auto doduse benzin 1.4 pa je vise kornjaca nego auto kad treba u preticanje, ali poenta je da je to potpuno druga klasa, 4.1 metar, prilicno visok, sa prilicno malim prtljaznim prostorom, pa se spakuj na more :-) i ja bih pre vozio Citroen Kaktus koji je u tom gabaritu, samo je malo poskup
i na kraju C-Elisee, ja na sajam posao da kupim bas njega, kada sam video enterijer, jako sam se razocarao i odustao. Pezo ipak za klasu izgleda bolje cak i u srednjoj opremi...
i da volan, tacno je mogao je imati bar neki dugmic, ali sta je tu je, lako sam se navikao na komande iza i to je mnogo manji problem od podizaca prozora jer stalno podjem rukom ka vratima kad hocu da otvorim prozor.... :-)

Aca

pre 5 godina

Ovo ce biti model pezoa koji ce imati najveci pad vrednosti vozila. Za trzista u razvoju nisu novi automobili nego polovni, tako da ta ciljenica pada u vodu. Ja sam glupa srbenda koja ce za taj novac kupiti polovan 508 i voziti se ko covek.

Vladimir

pre 5 godina

„Takođe, ručica menjača, dugih i ne previše preciznih hodova, nalazi se nešto dalje od vozača.“ Imao sam HDI 90 sa tim menjačem.A posle i HDI 136 sa šest brzina.I škodu oktaviju sa pet.I još dosta toga sam povremeno vozio,sa pet ili šest.Ružniji osećaj nisam doživeo od onoga sa pet brzina i HDI 90.Baš kako u testu i kažu.I nedavno sednem kod ortaka u kola,kupio je nov 308 1,6 HDI 100.Gledam onu ručicu menjača i kako šalta,one duge hodove.Čini mi se, sve kao kod mene pre 15 godina.Ne mogu da poverujem.Pitam ga.Kaže da jeste sa pet i nudi mi da probam.Zahvalih mu se.Bio sam šokiran da taj menjač i danas ugradjuju.A to je ovaj iz 301.Dok se njega ne reše, nema tu napretka i ja u ta kola ne sedam da vozim.

mozak jedne kokoške ...

pre 5 godina

@Milan Nikolić
“.... 301 na svim tržištima koje poštuju €6 normu se prodaju sa … i BHDi100 motorima … i shvati da iznošenje podataka treba da ima neku logiku i dublje poznavanje materije.”
Evo ga cenovnik za 301 Sloveniju: http://media.peugeot.si/file/43/2/cenik-in-cenik-opcij-novi-301-07.02.2017-1-2017-.225432.pdf, gde postoji samo novi 1,5 HDI 102, I to samo sa 6MT.
A samo nama u Srbiji i dalje “djubar” sa motorom koji jesen neće doživeti i sa prastarnim 5MT. I za pežo. I za citroen. Neprijatniji menjač od toga video nisam. Koja nepreciznost i koja dužina hodova. Užas.
A evo ga i cenovnik za Srbiju za Crossland http://www.opel.rs/content/dam/Opel/Europe/serbia/nscwebsite/sr/13_Tools/01_Pricelists/Actionpricelist/Crossland_X_2018.pdf), iz koga se vidi da se taj model u Srbiji već nudi sa novim HDI 102 i 6MT ( ali, ko hoće, može da izabere i stari HDI 99 i 5MT ), dok novi HDI 130 ide uz Grandland.
@Polka
“Sto volim ove izjave tipa sestobrzinac je bolji od petobrzinca…”.
Da, za poklonike 5MT, “manje je uvek više” i “ono čega nema, ne može ni da se pokvari”… To su za njih dve najveće “prednosti” 5MT …
A baš zato jer je za motor bolje uvek da mu menjač ima što manje brzina, baš zato je PSA za sve automatike sada “zamenio” AT6 za AT8 ... Ili je obrnuto? Bolje je više?
I opet, tu je Opel Srbija, koji za sve (nove) PSA motore već nudi (samo) novi AT8. A tu su i uvoznik pežoa I citroena, koji u Srbiji I dalje prodaju samo stari AT6 (osim uz HDI 180).

Zex

pre 5 godina

Samo ne brzinometar takav nikako, pa punto 2001 godiste ima lepsi.. spolja dobar unutra pod znakom pitanja sa sve tim volanom i brzinometrom ali za te pare rekao bih dobar. Fiat Tipo mu je mozda konkurencija a ako ne i bolja opcija? Sve u svemu idealan nov auto za nase trziste

kole

pre 5 godina

mungos
Ako vi taksisti u Leskovcu prelazite preko 80.000 km godisnje, onda ste vi moji idoli. Toliko ne moze ni u Bgd da se nakuca, a Bgd je ipak malo veci od LE. Jedino ako razvozite ljude linijski po selima i u medjugradskom rezimu u tri smene.

Djuro

pre 5 godina

Nazovi automobil. Daš 14000e da bi vozio auto koji jedva ima 3 zvezdice za bezbednost, motor koji ostaje bez daha, mali gepek nepravilnog oblika... Ma super.
Za te pare kupiš daleko ozbiljniji auto 2-3 godine star i voziš se daleko bolje, komotnije i bezbednije, a o postprodajnoj vrednosti da ne pričamo.

coki

pre 5 godina

Bojan...kazes,da si taksista uzeo bi ga za 11 soma evra,posle tri godine prodao i kupio novi.Pa druze,sto ne kupis usput i jedno dva-tri stana i pride XC90 da ti se nadje,kada si vec taksista milioner ocigledno kada menjas nova kola na tri godine i opet kupujes nova.Ovome za tri godinecena pada minimum 1.500 evra.

301

pre 5 godina

(комша, 21. maj 2018 15:12)
Kako znas da dobro trpi rupe i neravnine, tebi je udobno ili nema problema s amortizerima, trapovima i ostatkom podvozja?

qqq

pre 5 godina

Ovaj Peugeot i bratski model Citroena odlicno izgledaju uzivo u beloj boji sa alu felnama. Inaci ovaj model je Citroen koristio u wtcc sampionat i dominirao

vagenista

pre 5 godina

pogledajte mu cenu a samo cu vam reci eno vam specijalana ponuda golfa 7 15000 eura brdo opreme, ista cena za 1.0 tsi 115ks i 1.6 tdi 90ks pa ko sta voli.. jednostavno je neuporediv sa golfom

Polka

pre 5 godina

Sto volim ove izjave tipa sestobrzinac je bolji od petobrzinca, a mnogi nisu nikad ni vozili auto sa sest brzina. Prvo za one koji vecinu vremena provode u grackoj voznji menjac sa pet brzina je mnogo bolji zbog manje potrebe menjanja brzina, a ovi sto smatraju da je sestak bolji zato sto rasterecuje auto na auto putu, pitao bih samo gde vam je autoput u Uzicu, Kraljevu, Valjevu i ostatku 85% Srbije...

Djuro

pre 5 godina

Nazovi automobil. Daš 14000e da bi vozio auto koji jedva ima 3 zvezdice za bezbednost, motor koji ostaje bez daha, mali gepek nepravilnog oblika... Ma super.
Za te pare kupiš daleko ozbiljniji auto 2-3 godine star i voziš se daleko bolje, komotnije i bezbednije, a o postprodajnoj vrednosti da ne pričamo.

coki

pre 5 godina

Bojan...kazes,da si taksista uzeo bi ga za 11 soma evra,posle tri godine prodao i kupio novi.Pa druze,sto ne kupis usput i jedno dva-tri stana i pride XC90 da ti se nadje,kada si vec taksista milioner ocigledno kada menjas nova kola na tri godine i opet kupujes nova.Ovome za tri godinecena pada minimum 1.500 evra.

Vozač

pre 5 godina

Smehotres od auta, kao i C Eliz. Jedva jedna tona sa 4.5 metra i dizel motorom sigurnao nije postignuta upotrebom aluminijuma. A treći naslon za glavu tek u ovoj osveženoj verziji. Astra klasik je za njega svemirski brod.

kole

pre 5 godina

mungos
Ako vi taksisti u Leskovcu prelazite preko 80.000 km godisnje, onda ste vi moji idoli. Toliko ne moze ni u Bgd da se nakuca, a Bgd je ipak malo veci od LE. Jedino ako razvozite ljude linijski po selima i u medjugradskom rezimu u tri smene.

mozak jedne kokoške ...

pre 5 godina

„Nedavno je ovaj model restilizovan a dobio je i novi dizel motor“
Testirani HDI o 73 kw ili 99 ks ( imenovan „prevarno“ kao „HDI 100“ ) je toliko „nov“, da će za par meseci i kod nas potpuno da nestane iz ponude, jer taj motor ne može da prodje nove eko norme čija primena počinje od septembra. U okruženju on odavno više i ne postoji. Zamenjen je sa 1,5 HDI od 75 kw/102 ks (isto sa 254 Nm), a najveći pomak napred je što je uz taj novi motor ukinut ovaj katastorfalni 5MT, koji je do juče „krasio“ i ponudu uz 3008 i 5008. Sada 1,5 HDI 102 ks ima 6MT.
Ako pogledate sajt Opel.rs, videćete da se Crossland i Grandland već nude i sa novim PSA 1,5 HDI, ali i sa novim AT8 uz sve dizel i benzinske motore. A samo naš uvoznik za pežo i dalje nudi stare 1,6 HDI, i 5MT uz HDI 99, a i AT6 (umesto AT8) uz 1,6 HDI i 1,2 e-THP. Koja smo mi tuga od tržišta.

Milan Nikolić

pre 5 godina

(mozak jedne kokoške)
U prijatelju ala si ti omanuo sa babama i žabama....
Ne misliš valjda da uvoznik određuje koji će motor i menjač biti u određenom modelu. 301 na svim tržištima koje poštuju €6 normu se prodaju sa PT82 (oznaka motora KQ5) i BHDi100 motorima (KE5) koji jesu novija generacija i koji se nalaze u redovnoj upotrebi u celoj gami PSA (Peugeot, Citroen, DS). BHDi100 motor (od 99ks) postoji još i u verzijama sa S&S (KEJ) i uskoro sa S&S i 6to stepenim menjačem (MDK - €6.2). Nađi bilo gde 301 sa drugačijim motorom od ova 2 (osim tržišta gde možeš naći 115 VTi motor sa manuelnim ili automatskim menjačem (EF5 i EFM) ili stari HDI90 (BF5) (vidi u CG) i shvati da iznošenje podataka treba da ima neku logiku i dublje poznavanje materije.

Vladimir

pre 5 godina

„Takođe, ručica menjača, dugih i ne previše preciznih hodova, nalazi se nešto dalje od vozača.“ Imao sam HDI 90 sa tim menjačem.A posle i HDI 136 sa šest brzina.I škodu oktaviju sa pet.I još dosta toga sam povremeno vozio,sa pet ili šest.Ružniji osećaj nisam doživeo od onoga sa pet brzina i HDI 90.Baš kako u testu i kažu.I nedavno sednem kod ortaka u kola,kupio je nov 308 1,6 HDI 100.Gledam onu ručicu menjača i kako šalta,one duge hodove.Čini mi se, sve kao kod mene pre 15 godina.Ne mogu da poverujem.Pitam ga.Kaže da jeste sa pet i nudi mi da probam.Zahvalih mu se.Bio sam šokiran da taj menjač i danas ugradjuju.A to je ovaj iz 301.Dok se njega ne reše, nema tu napretka i ja u ta kola ne sedam da vozim.

vagenista

pre 5 godina

pogledajte mu cenu a samo cu vam reci eno vam specijalana ponuda golfa 7 15000 eura brdo opreme, ista cena za 1.0 tsi 115ks i 1.6 tdi 90ks pa ko sta voli.. jednostavno je neuporediv sa golfom

qqq

pre 5 godina

Ovaj Peugeot i bratski model Citroena odlicno izgledaju uzivo u beloj boji sa alu felnama. Inaci ovaj model je Citroen koristio u wtcc sampionat i dominirao

Aca

pre 5 godina

Ovo ce biti model pezoa koji ce imati najveci pad vrednosti vozila. Za trzista u razvoju nisu novi automobili nego polovni, tako da ta ciljenica pada u vodu. Ja sam glupa srbenda koja ce za taj novac kupiti polovan 508 i voziti se ko covek.

Dobro

pre 5 godina

E, ovoga u zemlji 'Olandiji nema.
Nikad za 301 nisam ni cuo, a ni video, a bas pratim sve sto se krece putevima ovde.
Izgleda da je ovaj model za 'malo manje bogata' trzista.


Iz zemlje lala, uvek vas,

Bojan

pre 5 godina

Da sam taksista, ja bih uzeo ovaj auto u osnovnoj verziji samo sa klimom, kao i sa motorom 1,6 dizel i produženom garancijom. Idealan auto za takvu primenu, košta oko 11 hiljada evra... i posle 3 god ga zameniš i opet uzmeš nov.

Mile

pre 5 godina

A ko su to nižerangirani u kompanijama koji često putuju?
Biće da je ovaj tekst namenjen visokoragiranima koji odlučuju šta ovi drugi robovi treba da voze.
Ili, čija glava se stavlja u torbu, a čija je vrednija pa je treba sačuvati u boljem automobilu.
Ne bih ja to tako o podelama na ove ili one...

Leo

pre 5 godina

Zbog čega se kod nas uporno piše o proterivanju dizelaša kada većina svetskih fabrika izbacuje nove i nove modele dizelaša?
Izgleda našem državnom vrhu ne odgovara kada auto troši 4-5 litara jer je naravno zarada na prodaju goriva manja.Zato forsiraju benzince.

maxy

pre 5 godina

Super kupovina u baznim paketima opreme za one koji žele nov automobil. Ovaj iz ponude ima nerazumnan paket opreme jer mu je cena već otišla poprilično visoko. U ovom segmentu su dovoljni klima, naslon za ruku i tempomat.

mozak jedne kokoške ...

pre 5 godina

@Milan Nikolić
“.... 301 na svim tržištima koje poštuju €6 normu se prodaju sa … i BHDi100 motorima … i shvati da iznošenje podataka treba da ima neku logiku i dublje poznavanje materije.”
Evo ga cenovnik za 301 Sloveniju: http://media.peugeot.si/file/43/2/cenik-in-cenik-opcij-novi-301-07.02.2017-1-2017-.225432.pdf, gde postoji samo novi 1,5 HDI 102, I to samo sa 6MT.
A samo nama u Srbiji i dalje “djubar” sa motorom koji jesen neće doživeti i sa prastarnim 5MT. I za pežo. I za citroen. Neprijatniji menjač od toga video nisam. Koja nepreciznost i koja dužina hodova. Užas.
A evo ga i cenovnik za Srbiju za Crossland http://www.opel.rs/content/dam/Opel/Europe/serbia/nscwebsite/sr/13_Tools/01_Pricelists/Actionpricelist/Crossland_X_2018.pdf), iz koga se vidi da se taj model u Srbiji već nudi sa novim HDI 102 i 6MT ( ali, ko hoće, može da izabere i stari HDI 99 i 5MT ), dok novi HDI 130 ide uz Grandland.
@Polka
“Sto volim ove izjave tipa sestobrzinac je bolji od petobrzinca…”.
Da, za poklonike 5MT, “manje je uvek više” i “ono čega nema, ne može ni da se pokvari”… To su za njih dve najveće “prednosti” 5MT …
A baš zato jer je za motor bolje uvek da mu menjač ima što manje brzina, baš zato je PSA za sve automatike sada “zamenio” AT6 za AT8 ... Ili je obrnuto? Bolje je više?
I opet, tu je Opel Srbija, koji za sve (nove) PSA motore već nudi (samo) novi AT8. A tu su i uvoznik pežoa I citroena, koji u Srbiji I dalje prodaju samo stari AT6 (osim uz HDI 180).

Dusan

pre 5 godina

Cuj nakrcan opremom a volan go ko pistolj. Sto mu ne stavise bar jedno dugme reda radi. Ili ovi iz redakcije nisu imali sliku testiranog pa nalepili sliku koju su nasli.

Aleksandar M

pre 5 godina

mozak jedne kokoške ..., 21. maj 2018 12:29)

Pomenuti 1.6 PSA motor, zaista nije nov, njegova proizvodnja datira iz 1998. i napravljen je u saradnji sa inženjerima Ford-a, ali za postizanje Euro norme kod dizela nije toliko bitna godina proizvodnje agregata, već je bitno tretiranje Azotnih oksida, kao i način da se oni svedu na zakonski nivo. To se postiže ubacivanjem katalizatora u kojima struje aditivi koji smanjuju Azotne okside. Danas imamo taj motor iz '98. ali koji zadovoljava Euro 6 norme, jer se koristi AdBlue aditiv, koji eliminiše 90% Azotnih oskida. To su 1.6 BlueHdi sa 100ks i 120ks.

C i n i k

pre 5 godina

Ok auto. To su dobri i dokazani diesel motori,ja sam vozio neko krace vreme novi 308 sa 1.6 Hdi od 116 ks,moram da priznam da to ide nestvarno dobro uz stvarno mau potrosnju.

Puz vozac

pre 5 godina

Zanimljivi komentari, a evo ja bas kupio ovaj primerak na Sajmu. Tacno je da ga u ovoj opremi nikada ne bih kupio jer za 16200 moze dosta toga da se bira. Ipak sa odlicnim popustom se isplatio. Utisci:
Nemam problem sa namestanjem na vozackoj poziciji, na zadnjoj klupi mesta ima daleko vise nego u Astri J sedan ili Elantri(koja je prelepa ali u opremi u kojoj je bila na sajmu je bila 18000+), gepek odlicne visine i ispod metalnog dela ka sedistima, udoban auto, i zaista moze malo da trosi. Meni je u Miksu potrosnja 3.5-3.8l (uglavnom otvoren put) a uspeo sam da ga spustim i na 2.9-3.1 na otvorenom(lagana voznja po ogranicenjima), farovi odlicno osvetljavaju put bez tamnih povrsina. Kad zatreba za preticanje od 80-120 zaista izvanredno povlaci (subjektivno mislim da je znacajno bolje nego Rapid 1.6tdi koga sam ranije vozio). Zadnja sedista veoma udobna, vozacko je moglo da bude za nijansu mekse, ali stvar ukusa. Mane: dugacak i uzan auto koji zadnjim delom oseca vece neravnine u brzim krivinama, zaljuljuska se... ne voli bas da se gnjavi petom brzinom, (na 70km/h je na nekih 1300 obrtaja i vise mu prija 1600-1700 u cetvrtoj) a pri tom nisam primetio razliku u potrosnji... Nije najbolji auto na svetu ali jedan veoma korektan porodican auto...

комша

pre 5 godina

Овај аутомобил је иначе намењен за тржишта у развоју и земље са лошијом путном инфраструктуром. Идеалан за наше путеве јер добро трпи рупе и неравнине.

301

pre 5 godina

(комша, 21. maj 2018 15:12)
Kako znas da dobro trpi rupe i neravnine, tebi je udobno ili nema problema s amortizerima, trapovima i ostatkom podvozja?

pčelica Pavo

pre 5 godina

Generalno,odlična ponuda opreme i motorizacije.I bazno (i u najvišem paketu) ima četiri air baga, koliko i škoda karoq ambience za 24.516.
Ručni menjač ima pet brzina, zar je to problem? Ima ga i otkavija Style 1,6 TDI 115 i kada kao karavn košta 20.508. Svaki VW ljubitelj će vam reći da je to najbolje pogodjen menjač. Bolji od bilo kog od šest brzina. Tako i kod pežoa.
Mislim da bi jedino uz 1,6 VTi od 115 ks trebalo kao automatski menjač da vrate onaj tradicionalni 4AT iz pežoa 308 1,6 VTi od 120 ks. Njemu nije mogla da se pokvari ni peta brzina. Nije je imao. Ovo danas je previše.

mungos

pre 5 godina

Vozim ovakav auto u taxi, u Leskovcu. Doduse upitanju je Citroën C-elysee, sa istim motorom 1.6 hdi. Sve apsolutno isto, unutra, razlika u maski, branicima i farovima.
Auto zaista ide dobro. Lepo vuce, startan, veoma mali potrosac ( 5-6l grad, taxi voznja.)
Konforan, veliki prtljaznik...
Jedino kvalitet izrade los. Lim jako tanak, plastike tvrde, izolacija ne bas na nivou, ali za te pare tolko muzika.
Placeni oko 10.000e novi, 2015.god
Presli vec oko 250000km.
Za te pare dobar NOV auto.

mungos

pre 5 godina

kole
Upravo tako druze Kole. Auta bukvalno ne staju. Vozi se prva druga i treca smena. Jedan zavrsi drugi krece. Takoreci auto se ne gasi. Da, vozi se kako gradska, tako vani, kao i medjunarodna linije (aerodrum Skoplje, Sofia, Grcka.) Zbog toga su auta toliko presli za kratko vreme. A s obzirom ko ih sve vozi, kako i gde, zbog toga sam naveo da su OK za te pare.

Puz vozac

pre 5 godina

Kao i na svakom forumu i ovde gomila razlicitih misljenja. Ipak da ne ostane nedoreceno...
neko pomenu da motor ostaje bez daha.... nisam primetio da me izdaje u preticanjima a tom prijatelju bi verovatno bez daha ostao i mnogo jaci auto ako ce da divlja i vozi reli po putu.
neko rece menjac je uzasan, pa u zadnjih 15 god sam vozio Astru H, Polo1.4 tdi, Octavia 1.6 benz, Octavia 1.9tdi, Rapid 1.6tdi i sve su bila nova vozila pa ne primetih da je ovaj menjac bolji ili gori.... Samo je potpuno drugaciji nego na Rapidu koji mu je pandan, kraca je prva pa ima slabije ubrzanje do 100 ali u visim prenosima ima bolja medjuubrzanja.... (subjektivan utisak, i ne fali mu sesta, verujte mi)
neko rece Fiat 500l, stvar ukusa, meni je jako ruzan. Vozio drugarov auto doduse benzin 1.4 pa je vise kornjaca nego auto kad treba u preticanje, ali poenta je da je to potpuno druga klasa, 4.1 metar, prilicno visok, sa prilicno malim prtljaznim prostorom, pa se spakuj na more :-) i ja bih pre vozio Citroen Kaktus koji je u tom gabaritu, samo je malo poskup
i na kraju C-Elisee, ja na sajam posao da kupim bas njega, kada sam video enterijer, jako sam se razocarao i odustao. Pezo ipak za klasu izgleda bolje cak i u srednjoj opremi...
i da volan, tacno je mogao je imati bar neki dugmic, ali sta je tu je, lako sam se navikao na komande iza i to je mnogo manji problem od podizaca prozora jer stalno podjem rukom ka vratima kad hocu da otvorim prozor.... :-)

Zex

pre 5 godina

Samo ne brzinometar takav nikako, pa punto 2001 godiste ima lepsi.. spolja dobar unutra pod znakom pitanja sa sve tim volanom i brzinometrom ali za te pare rekao bih dobar. Fiat Tipo mu je mozda konkurencija a ako ne i bolja opcija? Sve u svemu idealan nov auto za nase trziste